GENEL TOPLAM Not : I. Yarıyıl için Seçmeli Dersler (*) havuzundan toplam 7 AKTS Kredilik ders, seçmeli ders olarak seçilecektir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GENEL TOPLAM Not : I. Yarıyıl için Seçmeli Dersler (*) havuzundan toplam 7 AKTS Kredilik ders, seçmeli ders olarak seçilecektir."

Transkript

1 TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (NORMAL ÖRGÜN ÖĞRETİM ve İKİNCİ ÖĞRETİM) DERS KODU I. YARIYIL Teori Uyg. D. Saati D. Kredi Z/M/S RST107 Eski Çini ve Kil Eser Onarımı I M 4 RST109 Cam ve Mozaik Onarımı I M 4 RST111 Taş Konservasyonu I M 4 RST113 Teknik Resim I M 2 RST115 Geleneksel Türk El Sanatları I M 3 ZAİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Z 2 ZYD101 Yabancı Dil I Z 2 ZTD101 Türk Dili I Z 2 Seçmeli ler(*) BDE101 Beden Eğitimi I S GSA101 Güzel Sanatlar I S Zorunlu ler ı 23 SEÇMELİ DERSLER RST101 Genel Restorasyon Yöntemleri I S 3 RST103 Malzeme ve Yapı Bilgisi I S 2 KIM101 Kimya I S 2 Seçmeli ler ı 7 Üniversite Seçmeli ler (**) US 0 GENEL TOPLAM Not : I. Yarıyıl için Seçmeli ler (*) havuzundan toplam 7 Kredilik ders, seçmeli ders olarak seçilecektir. DERS KODU II. YARIYIL Teori Uyg. D. D. Saati Kredi Z/M/S RST108 Eski Çini ve Kil Eser Onarımı II M 4 RST110 Cam ve Mozaik Onarımı II M 4 RST112 Taş Konservasyonu II M 4 RST114 Teknik Resim II M 2 RST116 Geleneksel Türk El Sanatları II M 3 ZAİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Z 2 ZYD102 Yabancı Dil II Z 2 ZTD102 Türk Dili II Z 2 BDE102 Beden Eğitimi II S GSA102 Güzel Sanatlar II S Zorunlu ler ı 23 SEÇMELİ DERSLER RST102 Genel Restorasyon Yöntemleri II S 3 RST104 Malzeme ve Yapı Bilgisi II S 2 Seçmeli ler ı 5 Üniversite Seçmeli ler (**) KIM102 Kimya II US 2

2 GENEL TOPLAM Not : II. Yarıyıl için Seçmeli ler (*) havuzundan toplam 5 Kredilik, Üniversite ler (**) Havuzundan 2 kredilik ders, seçmeli ders olarak seçilecektir. D. D. DERS KODU III. YARIYIL Teori Uyg. Z/M/S Saati Kredi RST201 Metal ve Heykel Onarımı I M 4 RST203 KalemişiFresk Onarımı I M 4 RST207 Kazı Teknikleri ve Konservasyon I M 4 RST209 Röleve I M 4 RST213 Ahşap Konservasyonu I ,5 M 4 RST217 Mimarlık Tarihi I S 2 Zorunlu ler ı 22 SEÇMELİ DERSLER BTP100 Bilgi ve İletişim Teknolojisi ,5 S 4 RST211 Keşif I S 2 RST215 Sanat Tarihi I S 2 Seçmeli ler ı 8 Üniversite Seçmeli ler (**) US 0 GENEL TOPLAM Not : III. Yarıyıl için Seçmeli ler (*) havuzundan toplam 8 Kredilik ders, seçmeli ders olarak seçilecektir. DERS KODU IV. YARIYIL Teori Uyg. D. D. Saati Kredi Z/M/S RST202 Metal ve Heykel Onarımı II M 5 RST204 KalemişiFresk Onarımı II M 5 RST208 Kazı Teknikleri ve Konservasyon II M 4 RST210 Röleve II M 3 RST212 Keşif II M 2 RST214 Ahşap Konservasyonu II ,5 M 3 RST216 Sanat Tarihi II M 2 RST218 Mimarlık Tarihi II S 2 Zorunlu ler ı 26 Üniversite Seçmeli ler (**) CEV100 Çevre Koruma US 2 RST220 İş Güvenliği US 2 GENEL TOPLAM ,5 30 Not : IV. Yarıyıl için Üniversite ler (**) Havuzundan 4 lik ders, seçmeli ders olarak seçilecektir

3 I. YARIYIL TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ/ALANI MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (İKİNCİ ÖĞRETİM ) RST107 ESKİ ÇİNİ VE KİL ESER ONARIMI I Killi toprağın tanımı ve bundan hangi eserlerin oluşturulduğu ve bunların tarihsel gelişimleri. -Su ve toprak altından gün ışığına çıkarılan kil tablet, terrakottafigürin, seramik, kil lahit (sarkofaj) türdeki eski eserlere uygulanacak genel restorasyon yöntemlerinin teorik ve uygulamalı olarak verilmesi; (parça yapıştırma, kırık birleşme yerine aynı merkez ve doğrultuda delikler açılarak metal çubuk yerleştirme, tümleme, basınçla temizleme, taklit eser oluşturma). RST109 CAM VE MOZAİK ONARIMI I Mimari yapılarda süsleme aracı olarak kullanılan mozaiklerin tarihsel gelişimi ve yapım teknikleri, bozulma nedenleri, -Yerinde koruma yöntemleri ve yerinde korunamayacak durumda olanlara uygulanabilecek harcından ayırma metotlarının verilmesi. -Müzelerde mozaik'in teşhir edilmesinde uygulanabilecek restorasyon yöntemleri. -Mozaik taklit eser yapılarak üzerinde restorasyon ve konservasyon çalışmalarının tatbik edilmesi. RST111 TAŞ KONSERVASYONU I Taş oluşumu, çeşitleri ve bundan oluşturulmuş mimari yapı ve elemanların bozulma nedenleri, bunlara karşı alınabilecek önlemler. -Taş eser üzerinde var olan kir tabakasının temizlenmesinde uygulanabilecek mekanik kimyasal veya fiziksel metotların tatbiki ve bunların verebilecekleri zaman süreci içerisindeki olumsuzluklar. - Koruyucu film tabakasıyla koruma altına alınmalarının anlatımı RST113 TEKNİK RESİM I Mimari çizim araç ve gereçlerinin tanıtılması kullanılması, -Mimari çizim teknikleri, -Plane kesit ve görünüş kavramlarının verilmesi, -Ölçek kavramının verilmesi, -Şekillendirme, kot verme teknikleri, -Değişik boyutlarda prizmatik objelerin tek tek ve de kompleks olarak plan kesit görünüş çizim, şekillendirme ve kotlandırılması uygulamaları, -Plana göre kesit, görünüş çizim uygulamaları. RST115 GELENEKSEL TÜRK EL SANATLARI I -Anadolu sanatları içine giren; çini, ahşap, seramik, kakma, oyma, halı, kilim, ebru gibi sanatların tarihsel gelişimleri, kullanım ve yayılma alanlarının anlatımı.

4 ZYD101 YABANCI DİL I ZYD101-Yabancı Dil I : (İngilizce) (2+0) To Be, -There To Be, -Question Sentences, -Tenses, Greetings, -Adjectives, Comparison, Sentences, -Articles- Nouns, -Telling The Time. ZYD101-Yabancı Dil I : (Almanca) (2+0) Konjugierung Der Vrben, Artikels, Zehlen, Deklination, Fragepronomen, Personalpronomen, Possessıvpronomen, Gundsaeze. ZYD101-Yabancı Dil I : (Fransızca) (2+0) Les Artecles. Les Prepotitions, Les Adjectifs, Les Pronoms, Les Fonctions De L interregations, Les Verbes (I. Groupe-Iı. Groupe-Iıı. Groupe), Les Verbes De Temps (Present, Passe Compose, Imparfait, Subjonctif Present.) ZAİ101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I İnkılap, İhtilal, Reform Kavramları, 19.yy. Sonunda Osmanlı Devleti nin Durumu, 1.Dünya Savaşı ve Mondros Mütarekesi, İşgaller ve Tepkiler, Mustafa Kemal in Samsun a Çıkışı, Kongreler ve Teşkilatlanma, Misak-ı Milli ve Türkiye Büyük Millet Meclisi nin Açılışı, Türkiye Büyük Millet Meclisi ne karşı Ayaklanmalar, Milli Cepheler, Mudanya ve Lozan ZTD101 TÜRK DİLİ I Temel Dil Bilgisi Kuralları, Kelime Çeşitleri, Zamanlar ve Anlatım İçinde Zaman Uygunluğu. Dünya Dil Grupları. Türkçe nin Dünya Dil Grupları Arasındaki Yeri. Sözlü ve Yazılı Anlatım Şekilleri. İmla, Noktalama, Ve Yazım Kuralları. Doğru Cümle Kurma, Cümle Çözümlemesi. Amaç: Öğrencinin Türk Dilinin İmla Kuralları İle Cümle ve Paragraf Düzenlemelerini İyi Bilmesi ve Bu Kurallara Uygun Olarak Doğru ve İyi Yazabilmesi Fikrinin Anlatılabilmesi. BDE101 BEDEN EĞİTİMİ I Öğrencilerin sportif faaliyetlerine iştiraki, spor kollarına göre okul takımının oluşturulması ve çalıştırılması, GSA101 GÜZEL SANATLAR I Meraklı öğrencilere tiyatro, izcilik, satranç, şiir, folklor, resim ve diğer ilgi alanlarına göre rehberlik etmek. KIM101 KİMYA I Genel kimya anlatımı.

5 SEÇMELİ DERSLER RST101 GENEL RESTORASYON YÖNTEMLERİ I -Restorasyon terminolojisinin verilmesi, -Toprak altı ve toprak üstüyle birlikte su altından çıkarılacak taşınır veya taşınmaz kültür varlıklarımızın bozulma nedenleriyle birlikte uygulanabilecek yöntemlerin anlatımı. Bunlar; tespit, teşhis, temizleme, sertleştirme, paketleme, taşıma, tasnif, yapıştırma, tümleme, depo ve teşhir' dir. RST103 MALZEME VE YAPI BİLGİSİ I Yapı malzemeleri kavramının verilmesi, -Yapı malzemelerinde aranılan özellikler, -Malzemelerin yapıda kullanım yerine göre sınıflandırılması: (taşıyıcı malzemeler, detay malzemeler), -Bağlayıcı malzemeler (kireç, alçı, çimento), -Harçlar, -Yapı taşları, -Ahşap, -Cam, -Metal malzemeler. II. YARIYIL RST108 ESKİ ÇİNİ VE KİL ESER 3 ONARIMI II Osmanlı çini tanımı, -Toprak üstünde (camilerde) bulunan ve toprak altından gün ışığına çıkarılan çinilerin bozulma nedenlerinin belirlenme metotları ve bunlara karşı alınabilecek koruyucu tedbirler. -Osmanlı fırın atölyelerinin (seramik-çini) yapı oluşumları ve onarılmaları, -Yerinde korunamayacak olanların paketlenerek nasıl taşınabildiklerinin anlatımı, -Eski eser taklidi ve bunlar üzerinde restorasyon ve konservasyon yöntemlerinin tatbiki. RST110 CAM VE MOZAİK ONARIMI II Cam oluşumu, -Tarihsel gelişimi içinde yeri, -Su toprak altı ve toprak üstünde bulunan eserlerin farklı bozulma nedenleri ve bunlara karşı alınabilecek konservasyon tedbirleri, -Cam yapıştırma ve tümleme yöntemleri üzerinde uygulamalı çalışmaların tatbik edilmesi, -Bozulmuş camların sağlamlaştırılmasının uygulamalı olarak yapılması. RST112 TAŞ KONSERVASYONU II Toprak altından çıkarılan mimari yapı elemanlarına uygulanabilecek arazi veya atölye tasnifinin belirlenmesi, -Parçalanmış taş eserin yapıştırılmasında kullanılabilecek yapışkanların özellikleri ve kullanım şekilleri. - Mimari elemanların bağlama ve kaldırma yöntemleri ve restorasyon atölyesine taşınmasında uygulanabilecek ve alınması gereken tedbirlerin olumlu ve olumsuzluklarıyla anlatımı RST114 TEKNİK RESİM II Mimari mekanların ve küçük mimari yapıların ölçülerek ölçekli plan, kesit görünüş çizimi ve ölçü kot uygulamaları.

6 RST116 GELENEKSEL TÜRK EL SANATLARI II -Kakma, oyma, halı, kilim sanatlarının yapım tekniklerinin anlatımı, -Günümüzde bazılarının kullanılmamalarının nedenleri, -Yozlaşma ve birbirlerini motif açısından etkileme nedenlerinin teorik olarak verilmesi ve bazı sanatlar üzerinde (metal, oyma) uygulamalı çalışmaların yapılması. ZYD103 YABANCI DİL II ZYD102-Yabancı Dil II : (İngilizce) (2+0) Conjunctions, -If-clauses (conditional), -Relativeclauses, -Passivevoice, -Reportedspeech, -Causative. ZYD102-Yabancı Dil II : (Almanca) (2+0) NebensaetzePraepotionen im DatumAkkusativGrundformenderVerbenAdjektivsteigerung, Aktiv-Passivsaetze. ZYD102-Yabancı Dil II : (Fransızca) (2+0) Les pronoms, Les fonctions de l İnterregations, Les verbes (ı.groupe-ıı. groupe-ıı. groupe), Les verbes de temps (present, passe compose, Futur, imparfait, plus que par fait, subjonctif present futur enterieur, La forme active passive. ZAİ102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ II Siyasal, Toplumsal, Hukuk, Ekonomi ve Eğitim Alanlarında Yapılan İnkılaplar, Türkiye Cumhuriyetine Karşı Ayaklanmalar, Atatürk Dönemi nin İç ve Dış Siyaseti, Atatürk ün Ölümü, Türkiye ve Dünyadaki Yankıları, Atatürk İlkeleri, 2.Dünya Savaşı ve Türkiye, Çok Partili Sisteme Geçiş, 1960 ve 1982 Anayasaları ZTD102 TÜRK DİLİ II Kompozisyon: Sözlü Kompozisyon; Konuşma Öncesi Hazırlık, Konuşma İle İlgili Hazırlık, Hazırlıksız Konuşmalar, Hazırlıklı Konuşmalar (Konferans, Panel, Sempozyum...), Yazılı Kompozisyon; Cümle Paragraf, Konu Hikaye Etme, Yazma Çalışmaları, Konferans Planı, Mektup ve Çeşitleri, Dilekçe, İlan, Reklam, Haber, Rapor, Tutanak, Makale, Deneme, Eleştiri, Hatıra, Seyahatname. -Edebiyat ve Fikir Eserlerini Okunup İncelenmesi. Amaç:Bir öğrencinin bir yazının çıkarılması, bir yazının ana düşüncesinin ve temasının anlatımı ve eleştirilmesini yapabilmesi, Resmi mektup, ilan gibi yazılar yazabilmesi becerisinin kazanılabilmesini sağlamak. BDE102 BEDEN EĞİTİMİ II Öğrencilerin sportif faaliyetlerine iştiraki, spor kollarına göre okul takımının oluşturulması ve çalıştırılması, GSA102 GÜZEL SANATLAR II Meraklı öğrencilere tiyatro, izcilik, satranç, şiir, folklor, resim ve diğer ilgi alanlarına göre rehberlik etmek.

7 SEÇMELİ DERSLER RST102 GENEL RESTORASYON YÖNTEMLERİ II -Müzelerin eski eserlere göre uygunlukları, -Teşhir sorunlarının çözümü, -Mutlak nem ve bağıl nem denetiminin anlatımları, -Müzelerde restorasyonlaboratuarlarının nasıl bir mekanda olmasının gerekliliği, -Malzeme donanımı ve bu laboratuarlarda çalışacak restoratörün sağlık açısından alacağı tedbirlerin nasıl olması gerektiğinin anlatımı, -Müze depolarında var olan eserlerin bozulma nedenleri ve bunlara karşı alınacak koruyucu tedbirler. RST104 MALZEME VE YAPI BİLGİSİ II Yapı kavramının verilmesi, -Yapı elemanları ve yapı sistemlerinin tanıtılması. KIM102 KİMYA II Temizleme amacıyla kullanılacak kimyasal madde içeriklerinin belirlenmesi ve tanınması, -Bunların eski eser oluşumunda kullanılmış hammaddeye zarar verip vermediğinin incelenmesi. III. YARIYIL RST201 METAL VE HEYKEL ONARIMI I -Su ve toprak altından sağlam veya çok bozulma aşamasında gün ışığına çıkarılan kama, ok ucu, kap, kazan, çapa gibi her türlü metal eserlere uygulanması gereken arazi konservasyonu ve daha sonrası restorasyon çalışmaları. -Korozyona uğrayan metallerin temizlenmesi, yapıştırmayla birlikte cam elyafı + araldit kullanılarak tamamlama yapılması şeklinde uygulamalı çalışmalar. RST203 KALEMİŞİ VE FRESK ONARIMII -Fresk'in tarihsel gelişimi ve yapım teknikleri, Gün ışığına çıkarılan fresklerin ısı, ışık ve nem etkisiyle meydana gelen bozulma nedenlerinin belirlenmesi ve bunlara karşı alınabilecek sertleştirme gibi konservasyon çalışmaları. -Kabarmış olan veya parçalar halinde dökülmüş freskin onarımıdilmesi.. -Eski tasarımlı fresk örnekleri yapılarak bunlar üzerinde restorasyon ve konservasyon çalışmalarının tatbik edilmesi RST207 KAZI TEKNİKLERİVE KONSERVASYON I -Höyük, tümülüs ve antik kente uygulanabilecek kazı tekniklerinin genel anlatımı ve bunların tarihsel gelişimleri. -Kazı sırasında gün ışığına çıkarılacak eserlerde uygulanabilecek çalışmalar ve restoratör'ün buradaki görevi. -Su altı batıklarında var olan taş, metal, cam ve ahşap eserlerin gün ışığına nasıl çıkarılması gerektiğinin ve alınabilecek tedbirlerin anlatımı.

8 RST209 RÖLEVE I Röleve kavramının verilmesi, -Rölevede kullanılan araç ve gereçlerin tanıtılması, -Ölçü alma teknikleri, - Mevcut rölevelerin ölçek farkıyla tekrar çizilmesi, -Mimari eski eserlerle röleve uygulamaları. RST213 AHŞAP KONSERVASYONU I ,5 4 -Ahşabın tanımı, oluşumu, işleyiş şekilleri, çeşitleri ve oluşturulan toprak altı ve üstü eserler ile birlikte su altında bulunan batıkların çıkartılma öncesi ve sonrası gerçekleştirilecek konservasyon ve restorasyon çalışmalarının verilmesi. RS217 MİMARLIK TARİHİ I Anadolu kültüründe var olan yapıların; (Helenistik, Roma, Bizans) oluşumlarının mimari elemanlarının karşılaştırma yapılarak gelişimlerinin incelenmesi. -Mimari yapı planlarının gelişimlerinin anlatılarak incelenmesi. SEÇMELİ DERSLER BTP100 BİLGİ VE İLETİŞİM ,5 4 TEKNOLOJİSİ Bilgisayara giriş ve kullanımlar, -Donanım birimlerine giriş, tanımlar ve kullanım yerleri.- Ms-Dos, Windows, işletim sistemleri tanımı ve kullanışı. RST211 KEŞİF I İhale keşif kavramının verilmesi, -İhale olayının hazırlanması, -Metraj, hakediş, özel teknik şartnamesi, genel teklif şartnamesi, yeşil defter, ataşman, birim fiyat, poz numarası kararlarının verilmesi, -Alan hacim ve boy hesapları, -Metraj uygulamaları, -Keşif uygulamaları. RST215 SANAT TARİHİ I Tarih öncesi çağlar, -Tunç çağında Anadolu, -Hitit Çağı, -Urartular, -Firigler, -Lidyalılar, -Mezopotamya, - Mısır, -Girit, -Yunan sanatı, - Roma sanatı.

9 IV. YARIYIL RST202 METAL VE HEYKEL ONARIMI II -Metal, seramik, taş heykellere uygulanabilecek restorasyon ve konservasyon yöntemlerinin teorik olarak verilmesi. - Parçalanmış heykellerin araldit, sintolit, akami, etabont gibi yapışkanlar kullanılarak ve paslanmaz çelik titanyum çubuklar yerleştirilerek ayağa kaldırılmaları üzerinde teorik ve pratik çalışmaların yapılması. - Ytong malzemesi kullanılarak mimari eleman, heykel ve büst yapımı üzerinde restorasyon ve konservasyon uygulamalarının tatbiki. RST204 KALEMİŞİ VE FRESK ONARIMI II -Duvar resmi ve kalemişinin tanımı tarihsel gelişimi. -Osmanlı mimari ve ahşap yapılarda varolan tasarımların yerinde nasıl korunabileceklerinin, bozulma nedenlerinin ve onarımlarının anlatımı. -Uygulamalı kalemişi ve duvar resim yapımı ve üzerlerinde onarım ve konservasyon çalışması tatbiki. RST208 KAZI TEKNİKLERİ VE KONSERVASYON II -Yüzyıllardır su ve toprak altında bulunan eser, belli bir bozulma sürecinden sonra ortama uyum sağlaması sonucunda bozulması yavaşlar. Konservasyon tedbirleri alınmadan bilinçsizce gün ışığına çıkarılmaları durumunda farklı nem, ısı, ışıktan ve basınçtan dolayı bozulması hızlanır ve hatta hassaslaşmış olanların yok olması kaçınılmazdır. Bunun önlenmesi kazıda bulunan restoratör veya adayın konservasyon yöntemlerini uygulamasıyla mümkün olduğundan bu bilgilerin öğrenciye verilmesi gereklidir. Bunlar; tessa-bant ile sarma, sert köpük içine yerleştirme, alçı ile kaplama ve diğerleridir. -Hazırlanan eriyiğin fırça püskürtme, enjekte etme, daldırma gibi yöntemlerin tatbikiyle hassaslaşmış eserde oluşabilecek zaman süreci içerisindeki olumsuzlukların anlatımı ve malzeme seçiminin önemi. RST210 RÖLEVE II Mimari eski eserlerle röleve uygulamaları. RST212 KEŞİF II Nakliye hesapları ve uygulamaları, - Özel fiyat uygulamaları. RST214 AHŞAP KONSERVASYONU II ,5 3 - Osmanlı ahşap yapıların bozulma sorunları ve onarım sonrası işlev kazandırılması.

10 RST216 SANAT TARİHİ II Bizans sanatı, -Roma sanatının özellikleri, -Bizans dönemi hipodrom ve anıtları, -Bizans sarnıçları, -Bizans sarayları, -Bizans resim sanatı, -Avrupa sanatı, -Avrupa vitray, -Avrupa heykel sanatı, -Avrupa minyatürleri, - Rönesans mimari ve resim sanatı, -Osmanlı sanatı. RST218 MİMARLIK TARİHİ II Osmanlı döneminde dini yapıların, sarayların ve konut yapıların gelişimlerinin anlatımı. SEÇMELİ DERSLER in in Adı Teorik Uygulama Kodu CEV100 ÇEVRE KORUMA Çevre Yönetmelik Bilgisi, Risk Analizi, Atık Depolama, Kişisel Korunma Önlemleri, Uluslararası Sağlık ve Güvenlik İkazları, İşci Sağlığı ve İş Güvenliği Yönetmeliği. in Kodu in Adı Teorik Uygulama RST220 İŞ GÜVENLİĞİ İş güvenliğini sağlayabilmek için gerekli olan yeterlikleri kazandırabilme. İlk Yardım Tedbirlerini Alabilme, çalışma emniyetini Sağlayabilme.

1. SINIF GÜZ YARIYILI

1. SINIF GÜZ YARIYILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ MİMARİ DEKORATİF SANATLAR PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI D.KOD DERS ADI Te Uy D.

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI

1. SINIF GÜZ YARIYILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ/ALANI SERAMİK, CAM VE ÇİNİCİLİK PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI Z/M/S AKTS ZAI101

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI

1. SINIF GÜZ YARIYILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ/ALANI GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI D.KOD DERS ADI Te Uy

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI

1. SINIF GÜZ YARIYILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MALZEME VE MALZEME İŞLEME TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ MOBİLYA VE DEKORASYON PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (NORMAL ÖRGÜN ÖĞRETİM ) 1. SINIF GÜZ YARIYILI

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI

1. SINIF GÜZ YARIYILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (NORMAL ÖĞRETİM ve İKİNCİ ÖĞRETİM) 1. SINIF GÜZ YARIYILI

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ GAZ VE TESİSATI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ NORMAL ÖĞRETİM

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ GAZ VE TESİSATI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ NORMAL ÖĞRETİM TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ GAZ VE TESİSATI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ NORMAL ÖĞRETİM I.YARIYIL Adı Teo Uyg D. Saati Kredi Z/M/S FIZ100

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MAKİNE VE METAL TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ/ALANI - MAKİNE PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MAKİNE VE METAL TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ/ALANI - MAKİNE PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MAKİNE VE METAL TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ/ALANI - MAKİNE PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI D.KOD DERS ADI Te Uy D. D. Saati

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU RESTORASYON PROGRAMI I.YARIYIL II.YARIYIL Ders Kodu Ders Adı Kredisi Ders Kredisi Ders Adı T

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI

1. SINIF GÜZ YARIYILI 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ

Detaylı

Seçmeli (Beden Eğitimi I/ Güzel Sanatlar I) S - TOPLAM ,5 26

Seçmeli (Beden Eğitimi I/ Güzel Sanatlar I) S - TOPLAM ,5 26 TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI D.KOD DERS ADI Te Uy D. D. Z/M/S MAT100 Matematik 2 0 2 2 Z 2 FIZ100 Fizik 1 1 2 1,5 Z 2 KIM100 Kimya 2 1 3 2,5 Z 3 TTP107 Doğal Lifler

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI I.YARIYIL II.YARIYIL Ders Kodu Ders Adı Kredisi Ders Kredisi

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK VE ENERJİ TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ ELEKTRİK PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK VE ENERJİ TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ ELEKTRİK PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK VE ENERJİ TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ ELEKTRİK PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (NORMAL ÖĞRETİM ve İKİNCİ ÖĞRETİM) 1. SINIF GÜZ YARIYILI D.KOD

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Meslek Yüksekokulu Restorasyon Programında Okutulmakta Olan Derslerin İçeriklerini Gösteren

Detaylı

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL. AİT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 (2+0) AKTS- 2

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL. AİT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 (2+0) AKTS- 2 T. C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ İnşaat Bölümü İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL AİT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 (2+0) AKTS-

Detaylı

1. YARIYIL/GÜZ DÖNEMİ

1. YARIYIL/GÜZ DÖNEMİ 1. YARIYIL/GÜZ DERS BİLGİ FORMU Ahşap İşleri I DERS KODU GES 109 1. Yarıyıl / Güz Dönemi (Proje, 2 14 28 Geleneksel sanatlar arasında yer alan Ahşap sanatlarının tarihsel gelişim süreci içinde incelenmesi.

Detaylı

Basım ve Yayın Teknolojileri Programı Ders Seçimleri 1. Sınıf. Basım ve Yayın Teknolojileri Programı Ders Seçimleri 2. Sınıf

Basım ve Yayın Teknolojileri Programı Ders Seçimleri 1. Sınıf. Basım ve Yayın Teknolojileri Programı Ders Seçimleri 2. Sınıf Basım ve Yayın Teknolojileri Programı Ders Seçimleri 1. Sınıf BSY101 BSY103 BSY107 BSY109 BSY115 BSY123 ZTD101 ZYD101 ZAI101 BSY119 İş Güvenliği Temel Grafik Tasarım Basım İşletmeciliği Görüntü İşleme

Detaylı

AKTS Kredisi ELT103 Doğru Akım Devre Analizi 3 1 4 3,5 5. AKTS Kredisi ELT105 Sayısal Elektronik 3 1 4 3,5 5

AKTS Kredisi ELT103 Doğru Akım Devre Analizi 3 1 4 3,5 5. AKTS Kredisi ELT105 Sayısal Elektronik 3 1 4 3,5 5 İPSALA MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL in ELT103 Doğru Akım Devre Analizi 3 1 4 3,5 5 Statik Elektrik, Elektrik Akımının Öngörülmeyen

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Meslek Yüksekokulu Restorasyon Programında Okutulmakta Olan Derslerin İçeriklerini Gösteren

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Türk Dili II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (x ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan Öğretim( )

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Türk Dili II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans () Lisans (x ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer

Detaylı

1. SINIF GÜZ YARIYILI

1. SINIF GÜZ YARIYILI 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU TEKSTİL, GİYİM, AYAKKABI VE DERİ BÖLÜMÜ TEKSTİL TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU ESER KORUMA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2014/2015 EĞİTİM ÖĞRETİM

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU ESER KORUMA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2014/2015 EĞİTİM ÖĞRETİM ESER KORUMA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 2014/2015 EĞİTİM ÖĞRETİM I. SINIF I. YARIYIL 101 TÜRK DİLİ I 2 0 2 2 Dil nedir, Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri, Türk dilinin gelişmesi ve tarihi devreleri,

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Türk Dili II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (x ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan Öğretim( )

Detaylı

II. YARIYIL TOPLAM TOPLAM D. KODU DERSİN ADI T U K AKTS IV. YARIYIL

II. YARIYIL TOPLAM TOPLAM D. KODU DERSİN ADI T U K AKTS IV. YARIYIL Adnan Menderes Üniversitesi KARACASU MEMNUNE İNCİ MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLAR DIŞ TİCARET DIŞ TİCARET (İkinci Öğretim) İŞLETME YÖNETİMİ İŞLETME YÖNETİMİ (İkinci Öğretim) KUYUMCULUK VE TAKI TASARIMI KUYUMCULUK

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL TUR 181 Türk Dili I 2 0 2 2 Dilin ve kültürün ne olduğu, dil-kültür ilişkisi, dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi, Türk dilinin

Detaylı

MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ

MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ TEMMUZ, 011 MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ DERS KATEGORİLERİ ZORUNLU DERSLER DERSLER DERS PLANI 1.. 3. 4. ATATÜRK İLKELERİ

Detaylı

DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ RADYO VE TELEVİZYON TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (NORMAL ÖĞRETİM ve İKİNCİ ÖĞRETİM) 1 TRAKYA

Detaylı

I. SINIF / I. YARIYIL

I. SINIF / I. YARIYIL I. SINIF / I. YARIYIL COG 101-Çocuk Gelişimi I: Gelişimle ilgili temel kavramlar; gelişim dönemleri, gelişim ilkeleri, gelişime etki eden faktörler, çocuk gelişiminin önemi, çocuklarda fiziksel gelişim,

Detaylı

nzeyrek@uludag.edu.tr Tel: (224) 294 02 47-294 02 48 Tel iç hat: 402 47 Faks: (224) 294 09 29 Faks iç hat: 409 29 temel terim, kavramlar.

nzeyrek@uludag.edu.tr Tel: (224) 294 02 47-294 02 48 Tel iç hat: 402 47 Faks: (224) 294 09 29 Faks iç hat: 409 29 temel terim, kavramlar. ARKEOLOJİ 1 Ders Adi: ARKEOLOJİ 2 Ders Kodu: MRES215 3 Ders Türü: Seçmeli 4 Ders Seviyesi Önlisans 5 Dersin Verildiği Yıl: 2 6 Dersin Verildiği Yarıyıl 3 7 Dersin AKTS Kredisi: 3.00 8 Teorik Ders Saati

Detaylı

S - Seçmeli Ders * S 3 1. SINIF BAHAR YARIYILI KOD DERS ADI TEORİK UYGULAMA DERS SAATİ

S - Seçmeli Ders * S 3 1. SINIF BAHAR YARIYILI KOD DERS ADI TEORİK UYGULAMA DERS SAATİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MOTORLU ARAÇLAR ve ULAŞTIRMA TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ UÇAK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI KOD DERS ADI TEORİK

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksek Okulu Mimari Restorasyon Önlisans Programı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksek Okulu Mimari Restorasyon Önlisans Programı IŞIK ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksek Okulu Mimari Restorasyon Önlisans Programı 1. Yıl I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U K AKTS Kodu Dersin Adı T U K AKTS TUR 101 Türkçe I 2 0 2 2 TUR 102 Türkçe II

Detaylı

MESLEK LİSESİ MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI ALANI

MESLEK LİSESİ MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI ALANI AALAN/DAL MESLEK LİSESİ MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI ALANI (MOBİLYA VE İÇ MEKÂN RESSAMLIĞI, İÇ MEKÂN VE MOBİLYA TEKNOLOJİSİ, MOBİLYA SÜSLEME SANATLARI, MOBİLYA İSKELETİ VE DÖŞEMESİ, AHŞAP DOĞRAMA TEKNOLOJİSİ

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE VE RESTORASYON

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE VE RESTORASYON ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE VE RESTORASYON Rölöve, bir yapının, kent dokusunun veya arkeolojik kalıntının yakından incelenmesi, belgelenmesi, mimarlık

Detaylı

Tuba ÖZDİNÇ. Örgün Eğitim

Tuba ÖZDİNÇ. Örgün Eğitim ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ-I Dersin Adı Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi-I Dersin Kodu 630909 Dersin Türü Dersin Seviyesi Dersin AKTS Kredisi Haftalık Ders Saati Zorunlu Önlisans 2 AKTS 2 (Kuramsal)

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Teknik Resim I Kodu Dönemi Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS MYR103 I-II

Detaylı

: 1554 kişi ( tarihleri arasında) Taban ve Tavan Puanları : Taban Puan 175,556 Tavan Puan 283,916 ( ) :---

: 1554 kişi ( tarihleri arasında) Taban ve Tavan Puanları : Taban Puan 175,556 Tavan Puan 283,916 ( ) :--- İnşaat Teknolojisi Programı Kuruluş Yılı : 1976 Eğitime Başlama Yılı : 1976 Mezun Sayımız : 1554 kişi (2006-2017 tarihleri arasında) Yer : Burdur Eğitim Süresi : 2 Yıl Puan Türü : YGS-1 Kontenjan : 130

Detaylı

1. SINIF BAHAR YARIYILI

1. SINIF BAHAR YARIYILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GÜZEL SANATLAR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ/ALANI GRAFİK TASARIMI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (NORMAL ÖRGÜN ÖĞRETİM ) 1. SINIF GÜZ YARIYILI D.KOD DERS

Detaylı

T.Ü.MİMARLIK FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ DERS PLANI

T.Ü.MİMARLIK FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ DERS PLANI Güncellenme: Temmuz 2015 T.Ü.MİMARLIK FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ DERS PLANI 1.YARIYIL PEM 105 Temel Tasarım I Z 2 2 3 4 PEM 103 Peyzaj Mimarlığına Giriş Z 2 2 3 6 PEM 107 Botanik Z 2 0 2 3 PEM 108

Detaylı

Fen - Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü

Fen - Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü http://ogr.kocaeli.edu.tr/koubs/bologna/genel/listesi_prn.cfm?ed=0 1 / 5 22.05.2018 15:44 Fen - Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Adı 2017/2018 Listesi 1. YARIYIL TLU Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL TUR 181 Türk Dili I 2 0 2 2 Dilin ve kültürün ne olduğu, dil-kültür ilişkisi, dilin sosyal bir kurum olarak millet hayatındaki yeri ve önemi, Türk dilinin

Detaylı

I.SINIF BAHAR YARIYILI

I.SINIF BAHAR YARIYILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİSİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ (NORMAL ÖĞRETİM) I.SINIF GÜZ YARIYILI Adı Teo.

Detaylı

BASKI SANATLARI BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI( ) BAS 453 Deneysel Baskıresim I Mesleki Seçmeli Dersler (2) - 22,5 Seçmeli Ders (1) - 4,5

BASKI SANATLARI BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI( ) BAS 453 Deneysel Baskıresim I Mesleki Seçmeli Dersler (2) - 22,5 Seçmeli Ders (1) - 4,5 BASKI SANATLARI BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI(2015-2016) I. YARIYIL BİL 150 Temel Bilgi Teknolojisi 4+0 5 MİT 105 Mitoloji ve İkonografi 2+0 3 RSM 107 Temel Resim Eğitimi I 3+3 6 SAN 101 Temel Sanat Eğitimi I 3+6

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ SABİRE YAZICI FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS KATALOĞU I.SINIF 1.YARIYIL ZORUNLU DERSLER (1.

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ SABİRE YAZICI FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS KATALOĞU I.SINIF 1.YARIYIL ZORUNLU DERSLER (1. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ SABİRE YAZICI FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS KATALOĞU I.SINIF 1.YARIYIL ZORUNLU DERSLER (1.DÖNEM) ARK 101 Prehistorik Arkeoloji Terminolojisi I 2 0 2 3 ARK 103

Detaylı

Sınav Tarihi Sınav Saati Derslik Gözetmen /03/ :15 D5 28/03/2019

Sınav Tarihi Sınav Saati Derslik Gözetmen /03/ :15 D5 28/03/2019 T.C. HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SANAT ve TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU EL SANATLARI BÖLÜMÜ / ESER KORUMA PROGRAMI 2018-2019 BAHAR DÖNEMİ VİZE PROGRAMI Metal Eserlerin Restorasyon ve Konservasyonu Genel

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi MATEMATİK 2 (0860120182-0860170092) VE ENERJİ Zorunlu Meslek i Seçmeli (Proje, Ödev, Araştırma, İş Yeri ) 4 56 19 75 Kredisi 3+1 3 Bu derste; Mesleğinde Matematik İle İlgili bilgi ve becerilerinin kazandırılması

Detaylı

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili I TURK 101 Güz 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMI

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMI DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ - MİMARLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMI 1.YARIYIL GÜZ DÖNEMİ MİM 1501 TEMEL TASARIM (*)(+) 4 4 6 10 MİM 1601 YAPIM BİLGİSİNE GİRİŞ I (+) 2 2 3 5 MİM 1503

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ Ders Adı Sınıf Yarıyıl Kredi İngilizce I * T U L YEREL KREDİ AKTS Z/S Almanca I * 1 1 3 0 0 0 3 Z/s 1 1 3 0 0 0 3 Z/s Fransızca I

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Restorasyon Kimyası Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ GÖKÇEBEY M.M.Ç. MYO EL SANATLARI BÖLÜMÜ MİMARİ VE DEKORATİF SANATLAR PROGRAMI I. ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ GÖKÇEBEY M.M.Ç. MYO EL SANATLARI BÖLÜMÜ MİMARİ VE DEKORATİF SANATLAR PROGRAMI I. ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ GÖKÇEBEY M.M.Ç. MYO EL SANATLARI BÖLÜMÜ MİMARİ VE DEKORATİF SANATLAR PROGRAMI I. ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ 1. SINIF 1. YARIYIL DERSLERİ GMS 101 Temel Sanat Eğitimi I 1.Yarıyıl

Detaylı

Bölüm Öğretim Elemanı Ders Tarih Saat Salon Bilgisayar Programcılığı 1 N.Ö. Öğr. Gör. Aysel MERDAN İngilizce II :00 B01 Bilgisayar

Bölüm Öğretim Elemanı Ders Tarih Saat Salon Bilgisayar Programcılığı 1 N.Ö. Öğr. Gör. Aysel MERDAN İngilizce II :00 B01 Bilgisayar Bilgisayar Programcılığı 1 N.Ö. Öğr. Gör. Aysel MERDAN İngilizce II 31.05.2016 11:00 B01 Bilgisayar Programcılığı 1 N.Ö. Öğr. Gör. Mustafa İNAN Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 03.06.2016 11:00 B01

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVI PROGRAMI

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVI PROGRAMI 06-07 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ Mayıs 07 LİK LİK Mayıs 07 :00 LİK LİK Açık Kaynak İşletim Algoritma ve Yüzeysel Tasarım ve Sistemleri Programlama Uygulama F.M.Akalp K.CÜNERAY Ö.SAĞLIYAN 0B 03A 0B

Detaylı

TARİH BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI

TARİH BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI TARİH BÖLÜMÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI I. YARIYIL ECTS II. YARIYIL ECTS BİL 150 Temel Bilgi Teknolojisi 4+0 5,0 TAR 107 İlkçağ Tarihi I 3+0 5,0 TAR 108 İlkçağ Tarihi II 3+0 5,0 TAR 115 Osmanlıca

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV (VİZE) PROGRAMI

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV (VİZE) PROGRAMI 06 07 EĞİTİMÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ (İÖ) 03 NİSAN 07 03 NİSAN 07 :00 BİLİMSEL VE KÜLTÜREL RADAR ve ALGILAMA CAM UYGULAMA SİSTEMLERİ TEKNİKLERİ ORGANİK BAĞCILIK SERA, SEBZE ve SÜS BİTKİLERİ K.CÜNERAY

Detaylı

YAPILARDA HASAR SYON - RESTORASYON PROJE DÜZENLEME ESASLARI. Yapılarda Hasar Tespiti-I Ögr. Grv. Mustafa KAVAL AKÜ.Afyon MYO.Đnşaat Prog.

YAPILARDA HASAR SYON - RESTORASYON PROJE DÜZENLEME ESASLARI. Yapılarda Hasar Tespiti-I Ögr. Grv. Mustafa KAVAL AKÜ.Afyon MYO.Đnşaat Prog. YAPILARDA HASAR TESBĐTĐ-I 3. RÖLEVE RESTĐTÜSYON SYON - RESTORASYON PROJE DÜZENLEME ESASLARI RÖLEVE RESTĐTÜSYON SYON - RESTORASYON PROJE DÜZENLEME D ESASLARI: (Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıklarının Gruplandırılması,

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Tasarımda İnsan-Mekan İlişkisi Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (X) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan

Detaylı

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili I TURK 101 Güz 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı İnce Yapı I Kodu Dönemi Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS MYR107 I Zorunlu

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI HAZİRAN 0 PAZARTESİ :00 HAZİRAN 0 PAZARTESİ 3:30 HAZİRAN 0 PAZARTESİ :00 HAZİRAN 0 PAZARTESİ 04-0 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BİLGİSAYAR LİK BİLİMSEL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER K.CÜNERAY 40 8 BEDEN EĞİTİMİ

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I Ders No : 0020040023 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

YAZILI ANLATIM-I DERSİ ÖĞRETİM PLANI Türkçe Yazılı Anlatım-I TRA-209 Zorunlu Dersin Seviyesi. Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü

YAZILI ANLATIM-I DERSİ ÖĞRETİM PLANI Türkçe Yazılı Anlatım-I TRA-209 Zorunlu Dersin Seviyesi. Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü YAZILI ANLATIM-I DERSİ ÖĞRETİM PLANI Türkçe Yazılı Anlatım-I TRA-209 Zorunlu Dersin Seviyesi Lisans Dersin AKTS Kredisi 6 Haftalık Ders Saati (Kuramsal) 2 Haftalık Uygulama

Detaylı

Ödev 1 5 Ödevler Devam 0 0 Sunum Uygulama 0 0 Proje 0 0 0

Ödev 1 5 Ödevler Devam 0 0 Sunum Uygulama 0 0 Proje 0 0 0 Bölüm Mühendislik Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Ders Bilgileri Ders Kodu Ders Adi Kredi Teorik Kredi Pratik Kredi Lab/U Kredi Toplam Kredi Ects Yari Yilı TUR270 Türk Dili II 2.00 0.00 0.00

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Rölöve IV Kodu Dönemi Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS MYR232 IV Seçmeli

Detaylı

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL AİT101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ (2+0) AKTS- 2

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL AİT101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ (2+0) AKTS- 2 T. C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ İnşaat Bölümü İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL AİT101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ (2+0) AKTS- 2

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ 2012 BOLOGNA MÜFREDAT PLANLARI

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ 2012 BOLOGNA MÜFREDAT PLANLARI SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARININ 2012 BOLOGNA MÜFREDAT PLANLARI BOLOGNA MÜFREDATININ KABUL EDİLDİĞİ SENATO KARAR VE TARİHLERİ DEĞİŞİKLİK SENATO KABUL YAPILAN DEĞİŞİKLİK PROGRAM KARAR TARİHİ

Detaylı

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili I TURK 101 Güz 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

T.C. GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ. I.yarıyıl :

T.C. GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ. I.yarıyıl : T.C. GEDİK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ I.yarıyıl : MİM 101 TEMEL TASARIM I Bu derste, temel tasarım ilke ve kavramlarının, çizgi, biçim, hacim, perspektif,

Detaylı

DERS BİLGİLERİ TÜRKÇE I: YAZILI ANLATIM TRD 101 1 2 + 0 2 2

DERS BİLGİLERİ TÜRKÇE I: YAZILI ANLATIM TRD 101 1 2 + 0 2 2 DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS TÜRKÇE I: YAZILI ANLATIM TRD 101 1 2 + 0 2 2 Ön Koşul Dersleri Yok Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Dersin Koordinatörü Dersi Verenler Dersin

Detaylı

Çağdaş Yapı Malzemeleri (MMR 353) Ders Detayları

Çağdaş Yapı Malzemeleri (MMR 353) Ders Detayları Çağdaş Yapı Malzemeleri (MMR 353) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Saati Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Çağdaş Yapı Malzemeleri MMR 353 Seçmeli 2 0 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRKÇE I: YAZILI ANLATIM Ders No : 0310340004 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PROGRAMI

SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PROGRAMI 20-201 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PROGRAMI 1.YIL 1.YY. in ön koşulu var mı? *** in önceki eğitim programında 1 YDİ1 YDF1 YDA1 Temel Yabancı Dil (İngilizce) Temel Yabancı Dil (Fransızca) Temel Yabancı

Detaylı

BAHAR DÖNEMİ DERS MÜFREDATI

BAHAR DÖNEMİ DERS MÜFREDATI 2015-2016 BAHAR DÖNEMİ DERS MÜFREDATI Banka 1 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2 0 2 Z 1 Banka 1 Bilgi ve İletişim Teknolojisi II 2 0 2 Z 2 Banka 1 Makro İktisat 2 0 2 Z 3 Banka 1 Muhasebe II 3 0

Detaylı

DERS AŞAMASI ÖĞRETİM PLANI

DERS AŞAMASI ÖĞRETİM PLANI DERS AŞAMASI ÖĞRETİM PLANI SANATTA YETERLİK GÜZ DÖNEMİ KODU RES 600 ÖN KOŞULU Zorunlu Dersler ve Ders Programı ADI İNGİLİZCE ADI T* U* AKTS Resim Sanatında Yapıt Çözümlemesi Analysing of Painting 0 5 RES

Detaylı

İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ

İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ İNŞAAT MALZEME BİLGİSİ Prof. Dr. Metin OLGUN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü HAFTA KONU 1 Giriş, yapı malzemelerinin önemi 2 Yapı malzemelerinin genel özellikleri,

Detaylı

Bahar Dönemi Ders Müfredatları

Bahar Dönemi Ders Müfredatları 2014-2015 Bahar Dönemi Ders Müfredatları Banka 1 Türk Dili II 2 0 2 Z 1 Banka 1 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2 0 2 Z 1 Banka 1 Yabancı Dil II 2 0 2 Z 2 Banka 1 Bilgi ve İletişim Teknolojisi II

Detaylı

Düzey-Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) ve Verilen Derece

Düzey-Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) ve Verilen Derece İnşaat Teknolojisi programı1976 yılında Yapı Bölümü adı altında kurulmuş olup daha önce Akdeniz üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde eğitim öğretim faaliyetlerini dürdürmüştür. Mehmet

Detaylı

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ) SANAT VE TASARIM ALANI ANKARA 2007 ÖĞRENME FAALİYETİ -36 AMAÇ SANAT VE TASARIM Bu faaliyet sonucunda Sanat

Detaylı

ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ-ELEKTRIK-ELEKTRONIK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS BİLGİLERİ. Adı Kodu Dili Türü Yarıyıl

ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ-ELEKTRIK-ELEKTRONIK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS BİLGİLERİ. Adı Kodu Dili Türü Yarıyıl ENSTİTÜ/FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL ve PROGRAM: MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ-ELEKTRIK-ELEKTRONIK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I Ön Koşul leri DERS BİLGİLERİ Adı Kodu Dili Türü Yarıyıl Sorumluları

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Bölüm/Program Dersi DERS TANIM BİLGİLERİ Dersin Adı Mimarlık Tarihine Giriş Dersin Kodu Teori Uygulama Laboratuvar AKTS Kredisi

Detaylı

Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları - Halı Kilim Eski Kumaş Desenleri

Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları - Halı Kilim Eski Kumaş Desenleri 1 ATA121 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 1 ATA122 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2 GT151 Türk Bezeme Sanatı I 4 0 4 4 2 GT152 Türk Bezeme Sanatı 4 0 4 4 3 GT153 4 GT155 Güzel Sanatlar Fakültesi

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı 1. Yarıyıl Ders İçerikleri Dersin Adı D.S KR. AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tar-1.

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İÇ MEKÂN TASARIMI PROGRAMI

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İÇ MEKÂN TASARIMI PROGRAMI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İÇ MEKÂN TASARIMI PROGRAMI PROGRAMIN TANITIMI: Sanat ve Tasarım, toplumsal yaşamın temelini oluşturan kültür, tarihsel sürecin bir ürünüdür.

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ YÜZÜNCÜ YL ÜNİVERSİTESİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU RESTORASYON PROGRAM DERS İÇERİKLERİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU RESTORASYON PROGRAM.YARYL.YARYL Ders Kodu Ders Adı Kredisi Ders Kredisi Ders Adı T U K Kodu T U

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ VİZE SINAV PROGRAMI

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ VİZE SINAV PROGRAMI 6 NİSAN 05 5:00 6 NİSAN 05 3:30 6 NİSAN 05 :00 6 NİSAN 05 04-05 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BİLGİSAYAR LİK LİK BİLİMSEL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER 40 BİLİMSEL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER K.CÜNERAY 40 LİK

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖNLİSANS DERS BİLGİ FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖNLİSANS DERS BİLGİ FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖNLİSANS DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Rölöve de Fotoğraf Kullanımı Kodu Dönemi Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS

Detaylı

T.C CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ T.C CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 1.YARIYIL İCM 101 Projeye Giriş 1 AKTS 7, KREDİ (4+4)6 Derste, iç mimariye özgü temel kavramlar hakkında

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLLERİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLLERİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ BATI DİLLLERİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ Ders Planı - AKTS Kredileri T: Teorik (saat/hafta) U: Uygulama (saat/hafta) AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi 1. Yarıyıl

Detaylı

GÜZEL SANATLAR LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (MÜZİK) DERSLER

GÜZEL SANATLAR LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (MÜZİK) DERSLER İ ORTAK DERSLER SEÇMELİ DERSLER D GÜZEL SANATLAR LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (MÜZİK) DERSLER 9. 10. 11. 12. DİL ANLATIM 2 2 2 2 TÜRK EDEBİYATI 3 3 3 3 DİN KÜLTÜRÜ AHLAK BİLGİSİ 1 1 1 1 TARİH 2 2 - -

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2011-2012 1.YARIYIL SRS105 YAPI BİLGİSİ I 2 2 3 3 Yapı, yapının sınıflandırılması, temel zemini, planın zemine uygulanması, kazı işleri, tahkim işleri, temeller, duvarlar, döşemeler,

Detaylı

MİMARLIK ve ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ MİMARİ RESTORASYON

MİMARLIK ve ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ MİMARİ RESTORASYON MİMARLIK ve ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ MİMARİ RESTORASYON 1. SINIF GÜZ YARIYILI DERSİN ADI Te Uy. D.Saati Z/M/S ECTS Türk Dili I 2 0 2 Z 1 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 2 Z 1 Yabancı Dil I 2 0 2

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : EĞİTİM SOSYOLOJİSİ * Ders No : 0310340040 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : GK. SEÇ. I: BİLGİ TOPLUMU VE TÜRKİYE Ders No : 0310250040 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü

Detaylı

ÖĞRETİM YILI DERS İNTİBAKLARI. I.YY ARY 105 Tarih Araştırma Yöntemleri 2+0 4,5 Z I.YY ARY 105 Tarih Araştırma Yöntemleri MS

ÖĞRETİM YILI DERS İNTİBAKLARI. I.YY ARY 105 Tarih Araştırma Yöntemleri 2+0 4,5 Z I.YY ARY 105 Tarih Araştırma Yöntemleri MS Fakülte/Yüksekokul : Edebiyat Fakültesi Böl./Program Tarih Bölümü Yarıyılı : Güz / Bahar ESKİ PROGRAM DERSİN YARIYIL KODU ADI (T+U 2012-2013 ÖĞRETİM YILI DERS İNTİBAKLARI YENİ PROGRAM DERSİN ECTS ECTS

Detaylı

MALİYET HESAPLARI DERSİ. Şantiye kurup ihale işlemlerini yapmak

MALİYET HESAPLARI DERSİ. Şantiye kurup ihale işlemlerini yapmak MALİYET HESAPLARI DERSİ Dersin Modülleri Program ve Yönetmelik Şantiye ve İhale Metraj ve Keşif Fiyat Teklifi ve Sözleşme Hak Ediş ve İş Teslimatı Kazandırılan Yeterlikler Mevzuat ve teknik bilgiler vermek

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2018-2019 1.YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve inkılap Tarihi I Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin Son Döneminde

Detaylı

4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ)

4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ) KODU ÖN KOŞULU 4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ) Zorunlu Dersler ve Ders Programı ADI T* U* AKTS ETB202 ETB201 Endüstri Ürünleri Tasarımı Proje II 6 6 11 ETB204 Makine Elemanları 2 0 3 ETB206 Tasarımda

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI KREDİ AKTS KODU

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI KREDİ AKTS KODU KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI 1. SINIF GÜZ I I. ADI Z/M/S T U UNV13101 TÜRK DİLİ I Z 2 0 2 2 2 UNV13103 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I Z 2

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ GAZ VE TESİSATI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ NORMAL ÖĞRETİM

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ GAZ VE TESİSATI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ NORMAL ÖĞRETİM 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EDİRNE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ GAZ VE TESİSATI PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ NORMAL ÖĞRETİM I. YARIYIL KODU DERS

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI 2.SINIF.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ DÖNEM SONU SINAV PROGRAMI 2.SINIF. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 BAHAR DÖNEMİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ 18.00 TÜR 120 Türk İşaret Dili T1,U1 18.00 BİL 150 Temel Bilgi Teknolojisi ENT1,ENT2,ENT3,ENT4 ENT 433 Tasarım Kuramları ENT1,ENT2

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Restorasyon Atölyesi Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı