IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum"

Transkript

1 IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

2 Piyasalarda Öne Çıkanlar ALTIN USDTRY BRENT PETROL EURUSD GBPUSD Cumhurbaşkanı Erdoğan Faiz Lobisine Halkım Artık Prim Vermemeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün gazetecilere yaptığı açıklamada ekonomik gündem hakkında değerlendirmelerde bulundu. Dün açıklanan EKK kararlarında alınan tedbirlerin gayet yerinde olduğunu belirten Erdoğan, vatandaşa geçtiğimiz cumadan bugüne dövizden TL ye geçişe yönelik atılan adımlardan dolayı teşekkür etti. Ancak bunun yeterli olmadığını TL ye geçişe daha da yüklenilmesi gerektiğinin altını çizdi. Konuşmasının devamında faiz konusuna değinen Cumhurbaşkanı; faiz lobisine artık halkın prim vermemesi gerektiğini belirtirken, faiz konusunda bundan sonraki süreçte hükümet ve Merkez Bankası nın çok hassas davranacağını ve devlet-kamu bankalarının bu noktada örnek ve öncü olması gerektiğini söyledi. Diğer taraftan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli yapmış olduğu açıklamada; ekonomide dalgalanmaların her zaman görülebileceğini söylerken, rasyonel altyapısı olmayan spekülatif saldırıların olabildiğini ancak güzel olanının tüm bunlara rağmen, ekonominin bütün unsurlarının dimdik ayakta olduğunu görmek olduğunu ifade etti. meclise yarın gönderilecek olması yurtiçindeki önemli gelişmeler olarak öne çıktı. Tüm bu açıklamalar ile birlikte başkanlık sistemini de içeren anayasa taslağı üzerinde anlaşma sağlanmış olması ve anayasa teklifinin

3 Altın fiyatlarında geri çekilme ikinci gününde de devam ediyor. Son zamanlarda doların yavaşlamasıyla birlikte bir miktar yükseliş gösteren değerli metal, doların tekrar global anlamda değer kazanmasıyla yönünü aşağıya çevirmiş durumda. ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde de yükselişin devam etmesi altın fiyatlarını baskılamaya devam eden diğer önemli etken durumunda. Diğer taraftan Fed in önümüzdeki hafta alacağı faiz kararı ve 2017 yılına yönelik beklentiler değerli metalde sert fiyatlamalar görmemize neden olabilir. Teknik olarak baktığımızda yaşanan düşüş ile birlikte 1165 doların altında fiyatlanan değerli metalde, 1160 dolar desteğinin aşılması durumunda 1150 dolar denemesi görebiliriz. Yukarı yönlü hareketler ise sınırlı kalabilir. Bu sınırlı yükselişlerde 1172 ve 1180 dolar dirençleri takip edilmeli.

4 Dolar küresel olarak güçlenmeye devam ederken, güçlenen doların etkileri de kur üzerinde yukarı yönlü baskıya neden oluyor. Bugün yaşanan bu yükseliş hareketi ile Dolar Endeksinin seviyesine gelmesi ve EKK kararlarından kısa vadede TL yi güçlendirici bir müdahale görülmemesine ek olarak Avrupa Merkez Bankası kararı sonrası dolar görülen değerlenme, kuru yeniden bölgesine getirdi. Kurda bölgesi artık önemli destek konumunda. Kısa vadede ise 3.40 ın üzerinde kaldığımız sürece yükseliş devam edebilir ve önemli dirençler. Önümüzdeki hafta oldukça hareketli geçecek. FED faiz kararı, Türkiye- Avrupa Birliği süreci, büyüme rakamı kur üzerindeki belirleyici olacak.

5 Petrol piyasaları Cumartesi günü Viyana da yapılacak olan toplantıya kitlendi. Toplantıya OPEC dışı üreticilerden toplamda 14 ülkenin davet edildiği belirtildi. Bu çağrıya olumlu yanıt veren ülkeler Azerbaycan, Kazakistan, Oman, Meksika, Rusya, Sudan, Güney Sudan, Bahreyn ve Malezya olurken, Norveç ve Brezilya gibi ülkelerin toplantıya katılmaması bekleniyor. 30 Kasım daki toplantı sonrası OPEC dışı üreticilerin 600 bin varillik günlük üretim kesintisi uygulayacağı ve bunun 300 bin varilinin Rusya nın üstleneceği duyurulmuştu. Bu gelişmenin fiyatların içinde bir miktar olduğunu söyleyebiliriz. Toplantıda bu miktardan daha az ve ya daha çok bir üretim kesintisi kararı çıkarsa, hafta başı gap li bir açılış görebiliriz. Teknik olarak ise Brent petrolde 54 doların üzerinde kalıcılık sağlanması önemli. Hareket bu seviyenin üzerinde devam ederse görülebilir. Satış hareketinin hız kazanabilmesi içinse 54 doların altında kapanışlar görmemiz gerekiyor. Buranın altında aralığı önemli olacaktır.

6 Geride kalan günde Avrupa Merkez Bankası nın vermiş olduğu kararlar piyasanın ilgi odağındaydı. Banka faiz oranlarına müdahale etmezken parasal genişleme programında bazı değişimlere gitti. Mart ayında sonlandırılması beklenen programın süresi 2017 yılı sonuna kadar uzatıldı. Varlık alım miktarının da 60 milyar euroya düşürüldüğü de dikkat çeken ayrıntılardan. Genel görünüm Avrupa Merkez Bankasının genişlemeci tavrını sürdüreceğine işaret ediyor. Yapılan hamleler ile satışın hızlandığı paritede desteğine doğru bir yolculuk başladı ve seviyeleri ise hareketin devam etmesi halinde gündeme gelebilecek önemli destekler. Yukarıda ise bizler için önemli. Eğer hareketlilik bu seviyenin üzerinde kalamazsa yeniden satış baskısıyla karşılaşacaktır.

7 Paritede oldukça volatil hareketler takip etmeye devam ediyoruz. İngiltere tarafında hareketlilik genel olarak Brexit sürecine yönelik gelişmeler ile şekilleniyor. Süreç henüz başlamadı çünkü muhalefet partisi kararı yüksek yargıya taşımış ve yüksek yargının verdiği karar sonrası temyiz süreci başlamıştı. Bu düğümün çözülmesi ile Brexit sürecinde yol haritası yavaş yavaş belirlenebilir. ABD tarafında ise gözler Fed faiz kararına çevrildi. Faiz artırımına tüm piyasa kesin gözü ile bakıyor. Biz de bu toplantıda Fed den bir sürpriz beklemiyoruz. Açıklamalar ve FOMC üyelerinin 2017 yılı için faiz beklentileri ise oldukça önemli olacak. Teknik olarak ise paritenin seviyesini kendine destek edindiğini görüyoruz aşılırsa ve seviyeleri takip edilebilir. Aşağı yönlü fiyatlamalarda ise desteği kırılırsa ve hedeflenebilir.

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN EURUSD

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN EURUSD Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY GBPUSD BRENT PETROL ALTIN EURUSD Tutanaklar ne şahin, ne güvercin Dün, FOMC üyelerinin oy birliği ile politika faizini

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. USDTRY EURUSD GBPUSD Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL ALTIN

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. USDTRY EURUSD GBPUSD Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL ALTIN Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı USDTRY EURUSD GBPUSD Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL ALTIN Yurt içinde bugün Nisan ayı işsizlik oranı ve Haziran ayı bütçe dengesi açıklandı.

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN GBPUSD EURUSD BRENT PETROL USDTRY

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN GBPUSD EURUSD BRENT PETROL USDTRY Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN GBPUSD EURUSD BRENT PETROL USDTRY Kredi derecelendirme kuruluşlarından Türkiye değerlendirmesi TCMB nin faiz koridorunun

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL EURUSD GBPUSD ALTIN USDTRY

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL EURUSD GBPUSD ALTIN USDTRY Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL EURUSD GBPUSD ALTIN USDTRY Gündemdekiler Yeni güne Avrupa dan gelen enflasyon verileri ile başlangıç yaptık.

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY EURUSD GBPUSD USDJPY ALTIN BRENT PETROL

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY EURUSD GBPUSD USDJPY ALTIN BRENT PETROL Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY EURUSD GBPUSD USDJPY ALTIN BRENT PETROL Piyasalar gün içerisinden Çin ve İngiltere verilerini takip etti. Çin den ge

Detaylı

01 Haziran - 05 Haziran 2015

01 Haziran - 05 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 04:00 Çin İmalat ve İmalat Dışı PMI Endeksleri 04:30 Avustralya Konut İzinleri 04:35 Çin HSBC İmalat PMI Endeksi 10:00 Türkiye İmalat PMI Endeksi 11:00

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY BRENT PETROL EURUSD ALTIN GBPUSD

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY BRENT PETROL EURUSD ALTIN GBPUSD Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY BRENT PETROL EURUSD ALTIN GBPUSD Brexit beklentileri piyasalara yön vermeye devam ediyor Tüm piyasaları etkisi altına

Detaylı

ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM ANALİZİ

ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM ANALİZİ ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM ANALİZİ Bugün, saat 15:30 da global piyasalara etkisi çok büyük olan ABD Tarım Dışı İstihdam Raporu açıklanacak. Veri açıklandığı sırada dalgalanmanın çok yüksek olabileceğini hatırlatmakta

Detaylı

ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİSİ ANALİZİ

ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİSİ ANALİZİ ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİSİ ANALİZİ Bugün, saat 15:30 da global piyasalara etkisi çok büyük olan ABD Tarım Dışı İstihdam Raporu açıklanacak. Veri açıklandığı sırada dalgalanmanın çok yüksek olabileceğini

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY BRENT PETROL GBPUSD EURUSD ALTIN

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY BRENT PETROL GBPUSD EURUSD ALTIN Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY BRENT PETROL GBPUSD EURUSD ALTIN Gündemdekiler Piyasalar yeni haftaya da gerçekleşen Brexit in gölgesi altında başladı.

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 DESTEK PİVOT DİRENÇ EURUSD 1.2744 1.2744 1.2814 1.2722 1.2836 1.2687 1.2871 ALTIN 1233.09 1236.94 1240.79 1230.71 1243.17 1226.86 1247.02 USDTRY 2.2426 2.2515 2.2605 2.2371 2.2660 2.2281 2.2749 USDJPY

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 27.08.2013 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz XAU/USD ( Altın / Dolar )

Detaylı

ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİSİ ANALİZİ

ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİSİ ANALİZİ ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİSİ ANALİZİ Bugün, saat 15:30 da global piyasalara etkisi çok büyük olan ABD Tarım Dışı İstihdam Raporu açıklanacak. Veri açıklandığı sırada dalgalanmanın çok yüksek olabileceğini

Detaylı

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU 09 Ekim Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU Draghi büyümenin süreceğini belirtti Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, "Euro Bölgesi'nde 2 yıl önce başlayan konjonktürel toparlanma bu

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL GBPUSD ALTIN EURUSD USDTRY

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL GBPUSD ALTIN EURUSD USDTRY Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL GBPUSD ALTIN EURUSD USDTRY Brexit beklentileri yön değiştirdi Referanduma bir haftadan az bir süre kala dün

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Piyasalar İçin Son Eşik TCMB.. 21 Aralık 2015 08:30. Aysun GÖKSU Araştırma Uzmanı GENEL GÜN ÖZETİ. 'Dolar yılı 2,94'e yakın kapatır'

SABAH BÜLTENİ. Piyasalar İçin Son Eşik TCMB.. 21 Aralık 2015 08:30. Aysun GÖKSU Araştırma Uzmanı GENEL GÜN ÖZETİ. 'Dolar yılı 2,94'e yakın kapatır' SABAH BÜLTENİ Piyasalar İçin Son Eşik TCMB.. 21 Aralık 2015 08:30 Aysun GÖKSU Araştırma Uzmanı GENEL GÜN ÖZETİ 'Dolar yılı 2,94'e yakın kapatır' Merkez Bankası'nın anketine göre enflasyon, büyüme ve dolarda

Detaylı

08 Haziran - 12 Haziran 2015

08 Haziran - 12 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; Tüm gün Avustralya Piyasalar Kapalı 02:50 Japonya Cari Denge, GSYİH, 05:10 Çin Ticaret Dengesi, İthalat ve İhracat hacmi 09:00 Almanya Ticaret Dengesi,

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Ocak 2015 12.01.2015 Açılış Kapanış % EUR 1,18508 1,18337 0,14 ALTIN 1223,95 1233,05 0,74 TRY 2,29243 2,28446 0,34 EURTRY 2,71543 2,70402 0,42 JPY 118,269 118,341 0,06 1,51728

Detaylı

06 Temmuz 10 Temmuz 2015

06 Temmuz 10 Temmuz 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 09:00 Almanya Fabrika Siparişleri 11:30 Euro Bölgesi - Perakende PMI Endeksi, Sentix Yatırımcı Güven Endeksi 16:45 ABD Hizmet PMI Endeksi 17:00 ABD ISM

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD EURUSD ALTIN BRENT PETROL USDTRY

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD EURUSD ALTIN BRENT PETROL USDTRY Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD EURUSD ALTIN BRENT PETROL USDTRY Yurt içinde yatırım reform paketi açıklandı Geçen hafta açıklanan yüzde 4.8 lik

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 17 Aralık 2015 Perşembe

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 17 Aralık 2015 Perşembe Günlük Bülten 17 Aralık 2015 Perşembe Gedik Forex Günlük Bülten Piyasa Gündemi Günlük Bülten Uzun zamandır piyasada beklenen Fed'in fazi artırma hamlesi dün gerçekleşti. Fed 25 baz puan faiz artırımına

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 12 Ağustos 2015 Çarşamba

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 12 Ağustos 2015 Çarşamba Günlük Bülten 12 Ağustos 2015 Çarşamba Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Fed in faiz arttırım sürecinin yaklaştığı beklentisiyle fiyatlanan küresel piyasalara dün Çin den gelen develüasyon

Detaylı

USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm

USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm 04 MAYIS 2015 USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm Geçtiğimiz hafta Amerikan verilerindeki genel seyir beklentilerin altında kalması olurken Dolar zayıf seyretti. Amerika tarafında geçtiğimiz haftanın

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 04 Kasım 2014 Salı. İçindekiler

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 04 Kasım 2014 Salı. İçindekiler G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R i İçindekiler Piyasa Gündemi Piyasa Gündemi Kritik gelişmelerin yaşandığı geçen haftada canlanan küresel piyasalarda dikkatler Cuma günü açıklanacak

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 11 Haziran 2014 Çarşamba

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 11 Haziran 2014 Çarşamba i Piyasa Gündemi Geçtiğimiz hafta gündemde öne çıkan Avrupa ve ABD tarafında yaşanan önemli gelişmelerin takip edildiği ve fiyatlandığı küresel piyasalarda dün ABD, Avrupa tarafında yatay kapanış yaşanırken,

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 7 Haziran 2016 Salı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 7 Haziran 2016 Salı Günlük Bülten 7 Haziran 2016 Salı Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Piyasa Gündemi İçindekiler ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, Pazartesi günkü konuşmasında, faiz artırımları konusunda

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi i İçindekiler Piyasa Gündemi Piyasa Gündemi Yılın son gününe Çin tarafında açıklanarak beklentilerin üzerinde gelen İmalat PMI verileri ile başladık. Yıl sonu nedeniyle Japonya, Rusya, İtalya, İsviçre,

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 23.05.2013 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz XAU/USD ( Altın / Dolar )

Detaylı

USDTRY EURUSD GBPUSD Haftalık Temel/Teknik Görünüm

USDTRY EURUSD GBPUSD Haftalık Temel/Teknik Görünüm 30 MART 2015 USDTRY EURUSD GBPUSD Haftalık Temel/Teknik Görünüm Bu hafta Amerika tarafında Çarşamba günü açıklanacak olan ADP Tarım Dışı Ödemeler ve Cuma günü açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam ve İşsizlik

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 4 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ. AMB politika faizini açıkladı

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 4 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ. AMB politika faizini açıkladı SABAH BÜLTENİ Destek FX Piyasa Gözlemi 4 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ AMB politika faizini açıkladı Avrupa Merkez Bankası (AMB) politika faizini değiştirmeme kararı aldı. AMB, faizi yüzde 0.05 ile

Detaylı

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU 23 Ekim Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU Almanya sanayi üretimi endeksi beklenenin altında kaldı Almanya da bugün açıklanan PMI İmalat Sanayi Endeksi, küresel ekonomik daralmanın ülke ekonomisine

Detaylı

Aralık. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU

Aralık. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU 15 Aralık Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU Moody s gelişmekte olan ülkeleri uyardı Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody s yayımladığı son raporunda FED in bu hafta faiz artırması halinde

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY EURUSD GBPUSD BRENT PETROL ALTIN

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY EURUSD GBPUSD BRENT PETROL ALTIN Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY EURUSD GBPUSD BRENT PETROL ALTIN Brexit sonrası oluşan son iki günlük havanın biraz daha iyimser fiyatlamalara yol

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 26 Ocak 2015 Pazartesi

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 26 Ocak 2015 Pazartesi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Piyasa Gündemi Küresel Piyasalarda Pazar günü yapılan Yunanistan erken genel seçimlerinin

Detaylı

İÇİNDEKİLER 20.11.2013

İÇİNDEKİLER 20.11.2013 20.11.2013 İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz XAU/USD ( Altın / Dolar ) Teknik Analiz SORUMLULUK

Detaylı

Gündem 23.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 23.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1189 1,5511 120,560 3,0068 1133,45 Yüksek 1,1207 1,5529 120,620 3,0396 1136,68 Düşük 1,1113 1,5341 119,697 2,9909 1121,35 Kapanış 1,1131 1,5369 120,133

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 NİSAN 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 NİSAN 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 NİSAN 2015 08.04.2015 Açılış Kapanış % EURUSD 1,08140 1,07800 0,31 ALTIN 1208,98 1202,49 0,53 USDTRY 2,60082 2,59797 0,10 EURTRY 2,81272 2,80139 0,40 USDJPY 120,242 120,123 0,09

Detaylı

31.12.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0937 1,4828 120,581 2,9223 1063,29 36,63

31.12.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0937 1,4828 120,581 2,9223 1063,29 36,63 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0932 1,4813 120,515 2,9180 1061,58 36,48 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0937 1,4828 120,581 2,9223 1063,29 36,63 Düşük

Detaylı

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0731 1,5222 122,317 2,8643 1083,70 44,62 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0758 1,5234 123,290 2,8868 1098,22 45,14 Düşük

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 01 Nisan 2015 Çarşamba

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 01 Nisan 2015 Çarşamba G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R i İçindekiler Piyasa Gündemi Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Küresel piyasalar gün içi açıklanan makro ve mikro

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 21 Eylül 2015 Pazartesi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 21 Eylül 2015 Pazartesi Günlük Bülten 21 Eylül 2015 Pazartesi Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Hafta sonu yapılan Yunanistan seçimlerinden herhangi bir parti tek başına iktidar olacak oya sahip olamadı.

Detaylı

Teknik Bülten. 21 Aralık 2015 Pazartesi

Teknik Bülten. 21 Aralık 2015 Pazartesi GÜNE BAŞLARKEN FED den beklenen faiz hamlesi gerçekleşti. Salı günü başlayan FOMC toplantısının Çarşamba akşamı sona ermesiyle yapılan bildiriyle federal fon oranlarının piyasanın beklentisine paralel

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 18 Aralık 2014 Perşembe

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 18 Aralık 2014 Perşembe i Piyasa Gündemi ABD Merkez Bankası nın merakla beklenen toplantısı dün akşam sonuçlandı. Daha önceki toplantılarda kayda değer süre ifadesine takılı kalan küresel piyasalara daha değişik bir ifadeyle

Detaylı

29.09.2015 Sabah Analizi

29.09.2015 Sabah Analizi 29.09.2015 Sabah Analizi Dudley den faiz artışı sinyali New York FED Başkanı William Dudley, dün akşam yaptığı konuşmada ABD ekonomisinin iyiye gittiğini ve faiz artışının bu yıl içinde gerçekleşebileceğini

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 9 Aralık 2015 Çarşamba

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 9 Aralık 2015 Çarşamba Günlük Bülten 9 Aralık 2015 Çarşamba Gedik Forex Günlük Bülten Piyasa Gündemi Günlük Bülten Önümüzdeki hafta gerçekleşecek Fed toplantısında açıklanacak kritik faiz kararı öncesi yön arayan uluslararası

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 05 Mart 2015 Perşembe

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 05 Mart 2015 Perşembe G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Yoğun veri gündeminin takip edildiği geçtiğimiz

Detaylı

ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİSİ ANALİZİ

ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİSİ ANALİZİ ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİSİ ANALİZİ Bugün, saat 15:30 da global piyasalara etkisi çok büyük olan ABD Tarım Dışı İstihdam Raporu açıklanacak. Veri açıklandığı sırada dalgalanmanın çok yüksek olabileceğini

Detaylı

27.06.2014 27.06.2014. Grafik:1 EURO REFİNANSMAN FAİZİ. Grafik:2 NORVEÇ FAİZ ORANI. Kaynak: Bloomberg

27.06.2014 27.06.2014. Grafik:1 EURO REFİNANSMAN FAİZİ. Grafik:2 NORVEÇ FAİZ ORANI. Kaynak: Bloomberg EUR/NOK Avrupa Merkez Bankası 5 Haziran da yapmış olduğu Para Politikası Toplantısında refinansman faizini %0,25 seviyesinden %0,15 seviyesine düşürdü. Mevduat faizini de %0 seviyesinden %-0,10 düzeyine

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 22.05.2013 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz XAU/USD ( Altın / Dolar )

Detaylı

Aşağı Yukarı Yukarı AŞIRI ALIM 1.1327 1.1085 1.1244 1.1308 1.1715 1.1811 1.1976. 200 Günlük

Aşağı Yukarı Yukarı AŞIRI ALIM 1.1327 1.1085 1.1244 1.1308 1.1715 1.1811 1.1976. 200 Günlük teknik.bülten 25 Ağustos 2015 Salı EURUSD Geçtiğimiz hafta FOMC sonrasında olası Eylül faiz artışına ilişkin beklentilerdeki zayıflamaya paralel paritede görülen yükseliş dün önce Çin sonrasında da diğer

Detaylı

USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm

USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm 20 NİSAN 2015 USDTRY EURUSD GBPUSD Temel/Teknik Görünüm Geçtiğimiz haftaya güçlü başlayan Dolar haftanın ilk üç işlem gününde rekor kırarken hafta devamında olumsuz açıklanan veriler ile satış baskısıyla

Detaylı

Çin de Eylül ayında hem ithalat hem de ihracat geriledi. Goldman Sachs raporuna göre finansal krizin üçüncü dalgası yaşanıyor.

Çin de Eylül ayında hem ithalat hem de ihracat geriledi. Goldman Sachs raporuna göre finansal krizin üçüncü dalgası yaşanıyor. Ekonomik Gündem Japonya Merkez Bankası son faiz toplantısı tutanaklarını açıkladı. Tutanaklara göre TÜFE de negatif değer enflasyon trendinde değişiklik anlamına gelmiyor ifadeleri kullanıldı. Çin de Eylül

Detaylı

24-28 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

24-28 Ağustos 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *10:30 Almanya - İmalat ve Hizmet PMI *11:00 Euro Bölgesi - İmalat ve Hizmet PMI Salı; *09:00 Almanya - GSYİH 2. Çeyrek *14:30 Türkiye - Kapasite Kullanım

Detaylı

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY

EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0992 1,5313 121,490 2,9119 1164,71 47,99 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,1068 1,5382 121,511 2,9215 1169,71 48,29 Düşük

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 25.11.2014

GÜNE BAŞLARKEN 25.11.2014 GÜNE BAŞLARKEN 25.11.2014 USD/TRY Dün bakanlar kurulunda sunum yapan Erdem Başçı, Türkiye ekonomisi üzerine ellerinde bulunan hamleleri kullandıklarını ve küresel piyasalarda yaşanılan hareketlilik döneminde

Detaylı

Kasım. Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU

Kasım. Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU 05 Kasım Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU Volkswagen skandalı devam ediyor Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi nin Salı günü yaptığı açıklamanın ardından Avrupa borsalarında yükseliş

Detaylı

23.09.2015 Sabah Analizi

23.09.2015 Sabah Analizi 23.09.2015 Sabah Analizi Maliye Bakanı Mehmet Şimşek önemli açıklamalarda bulundu Sürpriz bir şekilde yeniden milletvekili adayı olan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir canlı yayında önemli açıklamalarda

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Piyasalarda Irak-İran Görüşmesi Bekleniyor.. 17 Şubat 2016-08:30. İletişim Bilgisi arastirma@destekmenkul.com.

SABAH BÜLTENİ. Piyasalarda Irak-İran Görüşmesi Bekleniyor.. 17 Şubat 2016-08:30. İletişim Bilgisi arastirma@destekmenkul.com. SABAH BÜLTENİ Piyasalarda Irak-İran Görüşmesi Bekleniyor.. 17 Şubat 2016-08:30 İletişim Bilgisi arastirma@destekmenkul.com.tr GENEL GÜN ÖZETİ OPEC ve Rusya petrol arzını dondurma üzerinde anlaştı Petrol

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 10.12.2013 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz XAU/USD ( Altın / Dolar )

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Eylül 2014 09.09.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,28942 1,29373 0,33 ALTIN 1255,13 1255,18 0,01 USDTRY 2,17318 2,19586 1,04 EURTRY 2,80327 2,84144 1,36 USDJPY 106,022 106,194 0,16

Detaylı

1371 seviyesini test ederek başlayan değerli maden 2014 yılındaki seviyelerine geldi.küresel

1371 seviyesini test ederek başlayan değerli maden 2014 yılındaki seviyelerine geldi.küresel Ekonomik Gündem Piyasalarda yeniden Brexit endişelerinin yükseldiğini görüyoruz. İngiltere Merkez Bankası başkanı Mark Carney, ekonominin yavaşlaması halinde gerekli önlemlerin alınacağını ifade etti.

Detaylı

Gündem 18.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 18.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1291 1,5496 120,578 2,9985 1119,45 Yüksek 1,1441 1,5628 120,990 3,0282 1134,15 Düşük 1,1285 1,5486 119,796 2,9757 1115,56 Kapanış 1,1434 1,559 119,990

Detaylı

07.12.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0956 1,5155 123,376 2,9183 1089,15 44,79

07.12.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent. Yüksek 1,0956 1,5155 123,376 2,9183 1089,15 44,79 Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0941 1,5144 122,594 2,8839 1062,55 44,09 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0956 1,5155 123,376 2,9183 1089,15 44,79 Düşük

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 27 Mart 2015 Cuma

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 27 Mart 2015 Cuma G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Pound Dolar Teknik Analiz Haftanın son işlem gününde

Detaylı

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU 08 Ekim Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU Sanayi üretimi beklentilerden iyi TÜİK tarafından bugün açıklanan sanayi üretimi verileri beklentilerden iyi geldi. Ağustos ayı mevsim ve takvim etkisinden

Detaylı

EURUSD [Euro - US Dolar] Teknik Analiz

EURUSD [Euro - US Dolar] Teknik Analiz Günlük Bülten 14 Temmuz 2015 Salı Piyasa Gündemi Küresel piyasaların uzun zamandır gündemini oluşturan Günlük Bülten Yunanistan belirsizliğinin yarattığı endişeler dün Euro liderleriyle anlaşmanın sağlandığına

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Şubat 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Şubat 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Şubat 2015 11.02.2015 Açılış Kapanış % 1,13165 1,13322 0,13 ALTIN 1234,14 1218,66 1,25 TRY 2,49463 2,50161 0,28 TRY 2,82000 2,83440 0,51 JPY 119,427 120,452 0,85 GBP 1,52512 1,52345

Detaylı

Teknik Bülten. 19 Ocak 2016 Salı

Teknik Bülten. 19 Ocak 2016 Salı DÜNDEN KALANLAR... Dünya Bankası Türkiye büyüme tahminini yükseltti. Banka, Türkiye için 2015 büyüme tahminini yüzde 4.2 ye yükseltirken, 2016 ve 2017 için yüzde 3.5'te tuttu. İran Petrol Bakanlığı, petrol

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 18.07.2013 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz XAU/USD ( Altın / Dolar )

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 13 Mart 2015 Cuma

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 13 Mart 2015 Cuma G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Önceki gün Cumhurbaşkanlık ta Erdem Başçı nın sunumunun

Detaylı

Gündem 11.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 11.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1209 1,5369 120,519 3,0358 1107,65 Yüksek 1,1296 1,5475 121,330 3,0631 1115,09 Düşük 1,1172 1,5338 119,981 3,0149 1103,94 Kapanış 1,1280 1,5446 120,625

Detaylı

Hafta kapanışı öncesi küresel piyasalardaki risk algısı devam etti. Brexit bazlı risk algısıyla hisse piyasaları dip yapmaya devam

Hafta kapanışı öncesi küresel piyasalardaki risk algısı devam etti. Brexit bazlı risk algısıyla hisse piyasaları dip yapmaya devam Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Açılış 1,1259 1,4201 106,008 2,9241 1293,53 48,55 Yüksek 1,1294 1,4254 106,027 2,9539 1315,68 48,75 Düşük 1,1130 1,4012 103,547 2,9100 1277,28 46,94 Kapanış

Detaylı

15 Haziran - 19 Haziran 2015

15 Haziran - 19 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 10:00 Almanya Almanya Merkez Bankası Başkanı Weidmann ın Konuşması 10:00 Türkiye İşsizlik Oranı, Bütçe Dengesi 12:00 Euro Bölgesi Ticaret Dengesi 13:00

Detaylı

*Küresel borsa endekslerindeki negatif görünümün etkisiyle dünü düşüşle tamamlayan Avrupa borsalarının yeni güne yükselişle başlaması bekleniyor.

*Küresel borsa endekslerindeki negatif görünümün etkisiyle dünü düşüşle tamamlayan Avrupa borsalarının yeni güne yükselişle başlaması bekleniyor. SABAH BÜLTENİ Piyasalar İçin Kritik Gün 16 Mart 2016-08:30 İletişim Bilgisi arastirma@destekmenkul.com.tr Piyasalar *BİST-100 endeksi en son geçtiğimiz yılın Kasım ayında görülen 80 bin seviyelerine gelen

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 02 Ocak 2015 Cuma. İçindekiler

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 02 Ocak 2015 Cuma. İçindekiler i İçindekiler Piyasa Gündemi 2015 in ilk işlem gününde küresel piyasalarda Euro Bölgesi nin İspanya, İtalya, Fransa, Almanya ve İngiltere nin İmalat PMI verileri ile ABD tarafında açıklanacak Üretim PMI

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014 01.08.2014 Açılış Kapanış % USD 1,33903 1,34273 0,27 ALTIN 1282,41 1293,01 0,82 USD 2,14111 2,13180 0,43 2,86718 2,86319 0,13 USDJPY 102,792 102,566 0,21 GBPUSD 1,68849

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 05 Mayıs 2015 Salı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 05 Mayıs 2015 Salı G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Küresel piyasalar gün içinde açıklanan yoğun veri

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 31 Temmuz 2015 Cuma

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 31 Temmuz 2015 Cuma Günlük Bülten 31 Temmuz 2015 Cuma Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Dün ABD ve Avrupa tarafında açıklanan veri akışının etkisiyle hareketli geçen günün ardından yeni günde Euro Bölgesi

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 27.02.2015 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz XAU/USD ( Altın / Dolar )

Detaylı

Gündem 09.10.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50%

Gündem 09.10.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,1238 1,5317 120,015 2,9400 1145,35 51,66 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,1327 1,5372 120,109 2,9493 1151,55 53,49 Düşük

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD ALTIN GBPUSD BRENT PETROL USDTRY

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD ALTIN GBPUSD BRENT PETROL USDTRY Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD ALTIN GBPUSD BRENT PETROL USDTRY Gündemdekiler Piyasalardaki sakin görüntü gelen ABD verileri ile bozulmaya devam

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 15 Ekim 2015 08:30 GENEL GÜN ÖZETİ. Dolar zayıf veriler ile sert geriliyor

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 15 Ekim 2015 08:30 GENEL GÜN ÖZETİ. Dolar zayıf veriler ile sert geriliyor SABAH BÜLTENİ Destek FX Piyasa Gözlemi 15 Ekim 2015 08:30 GENEL GÜN ÖZETİ Dolar zayıf veriler ile sert geriliyor Dolar önemli para birimleri karşısında 3 aydan uzun bir sürenin en düşüğüne yakın bir seyir

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 DESTEK PİVOT DİRENÇ EURUSD 1.2607 1.2649 1.2691 1.2581 1.2717 1.2538 1.2759 ALTIN 1218.65 1221.73 1224.81 1216.74 1226.72 1213.66 1229.80 USDTRY 2.2729 2.2806 2.2883 2.2662 2.2930 2.2605 2.3007 USDJPY

Detaylı

GÜNE BAŞLARKEN 24.12.2014

GÜNE BAŞLARKEN 24.12.2014 GÜNE BAŞLARKEN 24.12.2014 USD/TRY Amerika ekonomisinden gelen hızlı büyüme rakamlarının ardından bugün gündemin adı Türkiye Merkez Bankası ndan gelecek olan para politikası kararları olacaktır. USDTRY

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 16 Haziran 2016 Perşembe

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 16 Haziran 2016 Perşembe Günlük Bülten 16 Haziran 2016 Perşembe Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Piyasa Gündemi Fed bu toplantısında da piyasanın beklentileri doğrultusunda faiz artışına gitmedi. Büyüme beklentisi %2,2

Detaylı

Gündem 16.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 16.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1320 1,5427 120,193 3,0585 1109,10 Yüksek 1,1329 1,5457 120,653 3,0692 1109,52 Düşük 1,1259 1,5330 119,402 3,0228 1102,65 Kapanış 1,1270 1,5344 120,417

Detaylı

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU 26 Ekim Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU Bernanke FED öncesi konuştu Eski FED Başkanı Ben Bernanke son açıklamasında, FED in faiz kararı için küresel ekonomik daralma sorununun belirleyici faktör

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD GBPUSD BRENT PETROL USDTRY ALTIN Öne Çıkanlar Dün aldığı karar ile faiz koridorunun üst bandında 50 baz puanlık indirim

Detaylı

Aralık. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU

Aralık. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU 07 Aralık Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU Almanya da sanayi üretimi beklentinin altında kaldı Bugün açıklanan verilere göre, Almanya da sanayi üretimi Ekim ayında aylık bazda yüzde 0,2 oranında

Detaylı

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015

18 Mayıs - 22 Mayıs 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi günü: *02:30 Avustralya Merkez Bankası Başkan Yardımcısının Konuşması *02:50 Japonya Çekirdek Makine Siparişleri *04:30 Çin Konut Fiyatları *07:30 Japonya

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 01.08.2013 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz XAU/USD ( Altın / Dolar )

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 29 Nisan 2015 Çarşamba

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 29 Nisan 2015 Çarşamba G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Dolar Yen Teknik Analiz Piyasa Gündemi Küresel piyasalar bugün açıklanacak olan Fed kararını

Detaylı

Gündem 30.10.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 30.10.2015. Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Brent Ülke Faiz Ülke Faiz Açılış 1,0979 1,5267 121,094 2,9256 1156,05 49,08 Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Yüksek 1,0986 1,5321 121,190 2,9430 1162,79 49,35 Düşük

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi i G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler Piyasa Gündemi Piyasa Gündemi Günün erken saatlerinde Japonya tarafında açıklanarak beklentilerden iyi gelen, cari indikatör ve

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 22 Aralık 2015 Salı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 22 Aralık 2015 Salı Günlük Bülten 22 Aralık 2015 Salı Piyasa Gündemi Günlük Bülten Fed faiz artırımı sonrası Çin de teşviklerin artıracağı beklentisi piyasalarda olumlu havanın yaşanmasına neden olmakta.çin hükümetinin yapmış

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 19 Haziran 2014 Perşembe

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 19 Haziran 2014 Perşembe i G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler Piyasa Gündemi Piyasa Gündemi İngiltere Merkez Bankası toplantı tutanaklarında faizin değişmemesi kararı çıkmakla birlikte, faiz

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN USDTRY BRENT PETROL GBPUSD EURUSD

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN USDTRY BRENT PETROL GBPUSD EURUSD Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN USDTRY BRENT PETROL GBPUSD EURUSD Gündemdekiler Geride kalan hafta içerisinde ABD den gelen istihdam verilerinde bozulmanın

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 9 Ekim 2015 08:30 GENEL GÜN ÖZETİ. Fed tutanakları: Aşağı yönlü riskler nedeniyle faiz artışı olmadı

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 9 Ekim 2015 08:30 GENEL GÜN ÖZETİ. Fed tutanakları: Aşağı yönlü riskler nedeniyle faiz artışı olmadı SABAH BÜLTENİ Destek FX Piyasa Gözlemi 9 Ekim 2015 08:30 GENEL GÜN ÖZETİ Fed tutanakları: Aşağı yönlü riskler nedeniyle faiz artışı olmadı Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 16-17 Eylül'de gerçekleştirdiği

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 05.12.2013 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz XAU/USD ( Altın / Dolar )

Detaylı

Global Piyasalar. XTB Günlük Bülteni

Global Piyasalar. XTB Günlük Bülteni XTB Günlük Bülteni Global Piyasalar *Fed toplantısı öncesinde öne çıkanlar.. ABD ekonomisinde güçlü istihdam verilerine rağmen, zayıf tüketici güveni ve hala beklenen seviyelere ulaşamayan zayıf enflasyon,

Detaylı