«Kütüphaneler, işletmeler ve okullar için bilgi çözümlerinde dünya lideri»

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "«Kütüphaneler, işletmeler ve okullar için bilgi çözümlerinde dünya lideri»"

Transkript

1 «Kütüphaneler, işletmeler ve okullar için bilgi çözümlerinde dünya lideri»

2 İş Ortaklarımız Kütüphaneler The British Library The Library of Congress New York Public Library Boston Public Library National Libraries of Scotland, Wales, Ireland Yayıncılar Times of London The Guardian The Economist The New York Times Washington Post Le Monde Üniversiteler Harvard CIC Big 10 Yale Oxford Cambridge Arşivler ve Müzeler National Archives and Records Administration National Archives UK Public Record Office, NI Imperial War Museum Katkıda Bulunanlar 100,000 across all product lines ~ global scholarexperts active at any given time

3 Seçkin yayıncılardan den fazla başlık Ödüllü yüzlerce kitap 80 yayıncı GALE platformunda Library Journal: 2012 yılının en iyi veri tabanı Eş zamanlı sınırsız kullanıcı, sınırsız kullanım (DRM, Adobe ID vb. olmaksızın)

4 GVRL Koleksiyonu Özellikleri Makalelere yer işaretleri koyarak daha sonra kaldığınız yerden devam edebilirsiniz Arama sonuçlarını arkadaşlarınıza e-posta olarak gönderebilirsiniz Arama sonuçlarınız kırmızı ile ön plana çıkarılır Kitap görsellerini ayrıca görüntüleyebilme Eş zamanlı sınırsız kullanıcı Üstün GALE web eğitimleri Arayüz üzerinden atıf verebilme imkânı Referanslara yönlendirme

5 Konular Sanat Biyografi İş Dünyası Eğitim Çevre Genel Referans Tarih Bilgi ve Yayıncılık Hukuk Kütüphanecilik Edebiyat Tıp Çok Kültürlü Çalışmalar Ulus ve Dünya Din Bilim Sosyal Bilimler Teknoloji

6 Seçim yapabilmenin özgürlüğü: Dilediğiniz konularda dilediğiniz dergileri seçerek kendi koleksiyonunuzu oluşturun GALE Custom Journal Collection veri tabanı size 100, 150, 200, 250, 1000, 1500, 2000 ya da 2500 dergilik koleksiyonlar oluşturabilme imkanı verir. Bu şekilde yalnıza ihtiyacınız olan dergilere para ödeyin Aylık olarak dilediğiniz dergileri ekleyip çıkarın Oluşturduğunuz koleksiyona dilediğiniz ismi verin GVRL kitap listelerinden tek tek ekitap seçerek dergi koleksiyonunuzu kitaplarla destekleyin InfoTrac ara yüzünün avantajlarını kütüphanenize taşıyın Engelsiz kütüphaneleri GALE veri tabanları ile destekleyin

7 17th and 18th Century Burney Collection Newspapers Charles Burney tarafından oluşturulan bu koleksiyon 17. Ve 18. YY İngiliz medyasında yayımlanan 1270 gazete ve 1 milyondan fazla sayfanın taranması ile oluşturulmuştur. Araştırmacıların 17. Ve 18. YY İngilteresinin politika, eğitim, ekonomi ve sosyal hayat konusunda faydalanabileceği geniş bir kaynaktır. 19th Century U.S. Newspapers 19.YY ABD sinin kentsel ve kırsal yaşamını kapsamlı olarak incelendiği geniş kapsamlı, full text içerikli gazete koleksiyonudur. 19th Century UK Periodicals Series 1: New Readerships 19. YY Birleşik Krallığının İngiliz yaşam tarzının ve Viktorya döneminin derinlemesine incelendiği online dergi ve gazete koleksiyonudur.

8 19th Century UK Periodicals Series 2: Empire koleksiyonunun ikinci serisi olan bu koleksiyon 19.yy Birleşik Krallığının seyahat ve antropoloji, ekonomi, misyonerlik ve kolonicilik gibi başlıkları ele alan dergi ve gazete koleksiyonlarından oluşmaktadır. Archives Unbound Gale Cengage tarafindan düzenlenmiş en geniş Dijital Arşiv koleksiyonlarındandır. III. Alexander dan Türkiye de Demokrasi konularına kadar başlıksal olarak düzenlenmiş benzersiz bir online arşiv paketidir. Akademisyenlerinizin ve öğrencileriniz tarihsel araştırmalarında kullanacağı temel kaynak olacaktır. British Literary Manuscripts Online, c İngiliz Edebiyatı koleksiyonunun ilk serisidir. Viktorian dönemi edebi eserlerinin önce restore edilmesi sonrasında dijitalleştirilmesi ile oluşturulmuş bu koleksiyon şiir, oyun, günlük, deneme, roman, dergi, mektup, ve el yazmalarından oluşan benzersiz bir koleksiyondur.

9 British Literary Manuscripts Online, Medieval and Renaissance British Literary Manuscripts Online koleksiyonunun ikinci serisidir yılları arasında Ortaçağ ve Rönesans dönemi İngiliz Edebiyatına ait el yazmalarınının dijital kopyalarını içermektedir. British Newspapers, Victoria İngilteresinin en kapsamlı ulusal, bölgesel ve yerel gazetelerinin tek bir dijital koleksiyon altında toplanması ile oluşturulmuştur yılları arasında manşetlerde yeralan sosyal, siyasal ve kültürel olayları sizlere sunmaktadır. Chatham House Online Archive: the publications and archives of the Royal Institute of International Affairs Kraliyet Enstitüsü Uluslararası İlişkiler yayın ve arşiv merkezi. Gale Cengage ve Chatham House işbirliği ile hazırlanan bu koleksiyon uluslararası ilişkiler ve politika konularında 20. Ve 21. yy kapsayan, küresel eğilimler, önemli olaylar, bu olayların analiz ve araştırmaları ortaya koyan online bir koleksiyondur. Uluslararası ilişkiler,siyaset ve tarih alanlarında araştırma yapan akademisyenleriniz için hazırlanmıştır.

10 Conditions and Politics in Occupied Western Europe, İngiliz Dışişleri Bakanlığı bilgi dosyalarından oluşturulmuş olan bu koleksiyon işgal altındaki Batı Avrupa nın yılları arasında ki durumunu anlatmaktadır. İçerisin de siyaset ve barış diplomasisinin çökmesinin ardından Alman işgali altındaki topraklar ve tarafsız kalan ülkeler hakkında oluşturulan bilgi dosyalarını kapsamaktadır. Daily Mail Historical Archive, Newyorker tarafından Britanya ya hükmeden gazete şeklinde tanımlanan Daily Mail gazetesi 1986 yılından beri, hükümet politikalarının yönünü belirlemesiyle ve ulusal münazaralar düzenlemesiyle, İngiliz gazeteciliğinin kalbinde yer almaktadır. Günümüzde 2 milyonluk tirajı ile ve dünyada en çok ziyaret edilen internet haber sitesine sahip olmasıyla övünmektedir.

11 Declassified Documents Reference System İkinci Dünya Savaşı sonrası iç politika ve uluslar arası ilişkilerin arkasında yatanları Declassified Documents Reference System ile öğrenin. Bu eşi benzeri görülmemiş araştırma aracı, 1967 de imzalanıp yürürlüğe giren Bilgi Edinme Özgürlüğü yasası uyarınca gizliliği ortadan kaldırılmış Birleşik Devletler devlet belgelerine kullanıcılarının kolaylıkla erişmesini sağlamaktadır. Economist Historical Archive, , The Economist, 1843 te yayınlandığı ilk tarihten bu yana her hafta okuyucularına, küresel haberlerin zamanında bildirimini, özet yorumlarını ve kapsamlı incelemesini sunmaktadır. Eighteenth Century Collections Online, Part I and Part II 18. yüzyıldan beri Birleşik Krallıkta İngilizce ve yabancı dillerde basılmış kayda değer her yayını, ve beraberinde Amerika dan da binlerce önemli çalışmayı içeriğinde barındıran Eighteenth Century Collections Online, gelmiş geçmiş en iddialı akademik dijitalleştirme projesiydi.

12 Financial Times Historical Archive, Online olarak içeriğinin tamamında araştırma yapılabilen bu arşiv, dünyanın en iyi bilinen ve saygıdeğer gazetesi olan Financial Times ın kopya baskısıdır ve, 1888 deki ilk basımından 2007 sonuna kadar olan gazetenin bütün Lonra versiyonuna tam erişim imkanı vermektedir. Gale NewsVault Gale NewsVault, Gale in tarihi gazete ve süreli yayınlarında gezinti için çapraz araştırma deneyimi sunmaktadır. Kullanıcılar, Times Digital Archive , 17 ve 18. Yüzyıl Century Burney Collection Newspapers, Financial Times Historical Archive , 19. yüzyıl Century U.S. Newspapers, ve daha pek çok yayında eş zamanlı olarak araştırma ve görüntüleme yapabilmektedirler.

13 Liberty Magazine Historical Archive, Yayın hayatına 1924 yılında başlayan Liberty, haftalık yayınlanan dergi. İllustrasyonlu dergiler kitlesel eğlencenin en önemli şeklini oluşturduğu dönemlerde adını öne çıkarttı. 3 milyondan fazla dağıtımıyla Orta Amerika nın hayat tarzının, fikirlerinin ve gündeminin tablosunu çizmiştir. Life and Times of Jorge Luis Borges, The Jorge Luis Borges ( ), pek çok akademisyen, eleştirmen ve okuyucu tarafından en iyi modern İspanyol-Amerikan yazar olarak görülmektedir. Bu takdir edilen Arjantinli şair deneme, roman hikaye yazarının çalışmaları dünya genelinde düşüncelere, yazımlara ve yaratıcı çalışmalara esin kaynağı olmuştur.

14 Listener Historical Archive, , The Bu arşiv, BBC nin süreli yayını Listener dergisinin, 1929 dan 1991 ye kadar olan toplam yayın hayatının tamamını içeriğinde barındırmaktadır. Listener, BBC tarafından, Radio Times dergisinin entelektüel alternatifi olarak 1929 yılındahaftalık dergi olarak yayınlanmaya başlamıştır. Making of Modern Law: Foreign, Comparative and International Law, Making of Modern Law, uluslararası hukuk ve tarih çalışmaları için bir gereklilik olan bu kaynak: Yabancı, karşılaştırmalı ve Uluslararası hukuk, , 17. Yüzyıldan 20. Yüzyılın başına kadarki süreçt yapılan hukuki antlaşmaların, tarih kayıtlarının ve çalışmalarının pahabiçilemez bir koleksiyonudur. Geniş kapsamlı bu koleksiyon, hukuk tarihinde bu dönemin halk politikalarından, vergi ve kontrat kanunlarına, sürülebilir gelişim tasarılarından, savaş ve barış konularına kadar pek çok önemli olayda detaylı araştırma ve inceleme yapma imkanı sunmaktadır.

15 GALE Cengage Learning ve National Geographic Dergisi işbirliği ile dijital kullanıma sunulan National Geographic Virtual Library ; insanlar, kültürler, keşifler ve doğa üzerine dünyanın en tanınmış ve en etkili yayınının yılları arasındaki eksiksiz tam metin erişimli arşividir. Güncel sayılarına da tam metin olarak erişiminiz son sayı haricinde mümkündür.

16 National Geographic Virtual Library size ne sunar? National Geographic Virtual Library veritabanının tüm bölümlerine abone olun ve inanılmaz fotografların, tarihi makalelerin, ilgili videoların ve ayrıntılı haritaların arasında özgürce gezinin. National Geographic Archive yılları eksiksiz tam metin arşiv erişimi 1224 sayı den fazla sayfa den fazla görüntü 435 harita desteği Tüm makaleler için tam metin arama

17 National Geographic Magazine Archive, 1995-Güncel Yıl En güncel sayılara sadece 45 günlük ambargo ile anında erişim den bu yana dünyadaki değişimleri adım adım izleyin... Yaklaşık 20 yıllık arşive dijital erişim...sadece bu arşiv size 1990 lardan günümüze National Geographic dergisinde yayınlanan tüm makaleleri sunar. Her ay yeni bir sayı ekranınızda okunmaya hazır! Hem de ekstra bir ücret ödemeden...

18 Çok yakında... Smithsonian Enstitüsü: Smithsonian Dergi Arşivi Havacılık ve Uzay ile İlgili Dergiler Koleksiyon kapsamında tarih, bilim ve kültür ve çok daha fazlası

19 Çok yakında... The Associated Press (AP) Haberleri, gazeteleri, yazışmaları, kurumsal arşiv dokümanlarını ve kişisel dokümanları bir anlaşma kapsamında dijitalleştirir. Bu anlaşma kapsamında notlar ve yaygın olarak bildirilen olaylar, AP gazetecilerinin gözlemleri, deneyimleri ve sağladıkları yeni bakış açısı ile raporlarştırılır. Tüm bunlara ek olarak The Associated Press kapsamında; kurumsal arşiv belgeleri, fotoğraf, el yazmaları, ses kaydı ve sözlü tarih gibi özel koleksiyonlardan kayıtları barındırır.

20 Thank you Elizabeth Mantis

Sosyal Bilimlerde Dünya`nın En İyi Üniversiteleri. Harvard Oxford Yale

Sosyal Bilimlerde Dünya`nın En İyi Üniversiteleri. Harvard Oxford Yale Sosyal Bilimlerde Dünya`nın En İyi Üniversiteleri Harvard Oxford Yale 3 ÖZEL KOLEKSİYONLAR Harvard & Yale Üniversitelerinin Hukuk Koleksiyonları Oxford s Bodleian Library ve The British Library 18 yy Kitap

Detaylı

GALE REFERANS KOLEKSİYONU

GALE REFERANS KOLEKSİYONU 1 GALE REFERANS KOLEKSİYONU Kütüphaneniz için eksiksiz dijital çözümler Birincil ve ikincil kaynaklardan kütüphanelere sunulan en büyük abonelik paketi Birincil ve ikincil kaynaklardan kütüphanelere sunulan

Detaylı

Haber Bülteni VERİTABANLARI ODTÜ KÜTÜPHANESİ

Haber Bülteni VERİTABANLARI ODTÜ KÜTÜPHANESİ Haber Bülteni VERİTABANLARI ODTÜ KÜTÜPHANESİ Bu Sayıda Aralık 2004 Ocak Mart 200 Veritabanları 1 Veritabanları 2 Blackwell - Synergy Full Collection Veritabanı 2003 yılında abone olunan Blackwell Synergy

Detaylı

Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane

Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane E-kitaplar Sesli Kitaplar Video OverDrive hakkında E-kitap avantajları Neden OverDrive? Eşsiz katalog Video filmler Çeşitli erişim kanalları Referanslar

Detaylı

E-Bülten. Bilgi Merkezi Elektronik Bülteni yayın hayatına başladı. Toplu Tarama (Central Search) Toplu tarama kütüphaneler için neden gerekli?

E-Bülten. Bilgi Merkezi Elektronik Bülteni yayın hayatına başladı. Toplu Tarama (Central Search) Toplu tarama kütüphaneler için neden gerekli? E-Bülten Bilgi Merkezi Elektronik Bülteni yayın hayatına başladı. Mart 2007 Sayı: 1 Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgi Merkezi tarafından Mart 2007 tarihinden itibaren elektronik bülten yayınlanacaktır.

Detaylı

idealonline Elektronik veri tabanı tanıtımı www.idealonline.com.tr

idealonline Elektronik veri tabanı tanıtımı www.idealonline.com.tr idealonline Elektronik veri tabanı tanıtımı www.idealonline.com.tr İdealonline Sosyal bilimler ve fen bilimleri alanlarında Türkçe dergilerden ve kitaplardan oluşan elektronik veritabanı platformu İdealonline

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU

SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU ONLİNE HİZMETLERİMİZ SÜRELİ YAYINLAR KOLEKSİYON DIŞI KAYNAKLAR ABONE VERİTABANLARIMIZ KÜTÜPHANE ANASAYFASI ARAŞTIRMA DANIŞMANI Veritabanları,

Detaylı

Gelişen Bilgi Dünyası: Neden EBSCO? Cem Karamehmetoglu EBSCO Antalya

Gelişen Bilgi Dünyası: Neden EBSCO? Cem Karamehmetoglu EBSCO Antalya Quality Quality Content Content Resource Resource Management Management Access Discovery Integration Consultation Consultation Gelişen Bilgi Dünyası: Neden EBSCO? Cem Karamehmetoglu EBSCO Antalya Değişen

Detaylı

ÇOMÜ Kütüphaneleri. Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı

ÇOMÜ Kütüphaneleri. Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı ÇOMÜ Kütüphaneleri Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı Büşra BİLİR busrabircan@comu.edu.tr Zühal ÇİFTCİBAŞI zuhalkasap@comu.edu.tr ÇOMÜ Kütüphaneleri 7/24 hizmet Gece ücretsiz ulaşım imkanı Ana

Detaylı

evt

evt www.idealonline.com.tr evt Türk Edebiyatı Aylık Fikir ve Sanat Dergisi İktisat ve Toplum ANDANTE Öne Çıkan Özellikler Atıf İndeksi Yazar Veritabanı Kelime Bulutu Detaylı Listeme Yazar Arama Yayın Arama

Detaylı

Web of Science GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

Web of Science GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ Web of Science 1 WEB OF SCIENCE Institute for Scientific Information (ISI) tarafından üretilen, dünyanın önde gelen fen bilimleri, sosyal bilimler ile sanat ve beşeri bilimler konularındaki süreli yayınlardan

Detaylı

Açık Erişim ve DSpace Yazılımı. Sönmez ÇELİK Doğuş Üniversitesi

Açık Erişim ve DSpace Yazılımı. Sönmez ÇELİK Doğuş Üniversitesi Açık Erişim ve DSpace Yazılımı Sönmez ÇELİK Doğuş Üniversitesi YÖK Başkanlığı 30 Mayıs 2014 Sunum Başlıkları Açık Erişim Hareketi Bilimsel Yayınlara Erişim Açık Erişimli Yayın Yapmanın Yolları Akademik

Detaylı

The Royal Society of Chemistry Publishing Resources. Semih BAKAR Sales Manager - Turkey & Balkans

The Royal Society of Chemistry Publishing Resources. Semih BAKAR Sales Manager - Turkey & Balkans The Royal Society of Chemistry Publishing Resources Semih BAKAR Sales Manager - Turkey & Balkans Kar amacı gütmeyen bir organizasyon olarak tam 170 yıldır dünya çapındaki 50,000 in üzerindeki üyeye hizmet

Detaylı

ENCYCLOPÆDIA Britannica

ENCYCLOPÆDIA Britannica Prepared by: Ersen Erdem E-mail: eerdem@britannica.co.uk Encyclopaedia Britannica (UK) Ltd 2 nd Floor Unity Wharf 13 Mill Street London SE1 3BH Mobile: +90 (532) 4473626 ENCYCLOPÆDIA Britannica Eskişehir

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM SİSTEMİ YÖNERGESİ

ORDU ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM SİSTEMİ YÖNERGESİ ORDU ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM SİSTEMİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1 - (1) Bu yönerge, Ordu Üniversitesi adresli bilimsel ve entelektüel çalışmaların, Ordu Üniversitesi Açık Erişim Sistemi nde depolanarak bilim

Detaylı

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2 şube kütüphane ve merkez kütüphanesi ile 2007 yılından itibaren kullanıcılarına hizmet vermeye başlamıştır. Hizmetlerimiz Kütüphane Hesabınız: Düzce Üniversitesi

Detaylı

DİSİPLİNLER ARASI TAM METİN ULAKBİM ABONELİK KİMYA VE İLGLİ ALANLAR BİBLİYOGRAFİK (ABSTRACT) DİSİPLİNLER ARASI İŞLETME TAM METİN ULAKBİM ABONELİK

DİSİPLİNLER ARASI TAM METİN ULAKBİM ABONELİK KİMYA VE İLGLİ ALANLAR BİBLİYOGRAFİK (ABSTRACT) DİSİPLİNLER ARASI İŞLETME TAM METİN ULAKBİM ABONELİK VERİ TABANI HAKKINDA KONU KAPSAMI FORMAT DURUMU Academic Search Complete 8.500'den fazla elektronik süreli yayına tam metin içerik sağlayan çok disiplinli akademik bir veri tabanıdır. Bu veri tabanı 12.500'den

Detaylı

E-Bülten. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nu (Toolbar) yükleyebilirsiniz. http://sdu.mylibrarytoolbar.com. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nun Avantajları

E-Bülten. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nu (Toolbar) yükleyebilirsiniz. http://sdu.mylibrarytoolbar.com. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nun Avantajları E-Bülten Temmuz 2007 Sayı: 2 Bu Sayıda Bilgi Merkezi Araç Çubuğu (Toolbar) Journal Citation Reports BMJ Online Journals 1 2 7 Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nu (Toolbar) yükleyebilirsiniz. http://sdu.mylibrarytoolbar.com

Detaylı

Tek Adımla Eşsiz ve Saygın Uluslararası Bilimsel Araştırma Kaynaklarına Ulaşabilmenin Yolu. ANKOSLink. April, 2015

Tek Adımla Eşsiz ve Saygın Uluslararası Bilimsel Araştırma Kaynaklarına Ulaşabilmenin Yolu. ANKOSLink. April, 2015 MORE Dergi Koleksiyonları : Tek Adımla Eşsiz ve Saygın Uluslararası Bilimsel Araştırma Kaynaklarına Ulaşabilmenin Yolu Sağlık Bilimleri I Malzeme Bilimi & Mühendisliği I Beşeri & Sosyal Bilimler ANKOSLink.

Detaylı

E-Kitap Sağlama Sürecine EBSCO'dan Yeni Yaklaşımlar ve Yeni Abonelik Modelleri Mehmet Can Soyulmaz Regional Sales Manager Turkey & Albania

E-Kitap Sağlama Sürecine EBSCO'dan Yeni Yaklaşımlar ve Yeni Abonelik Modelleri Mehmet Can Soyulmaz Regional Sales Manager Turkey & Albania E-Kitap Sağlama Sürecine EBSCO'dan Yeni Yaklaşımlar ve Yeni Abonelik Modelleri Mehmet Can Soyulmaz Regional Sales Manager Turkey & Albania EBSCO ebooks 1. İçerik İhtiyacını Karşılama 2. ebook Abonelik

Detaylı

KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ

KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ Kütüphanelerimiz, sınırsız bilgi ve kaynaklarla 3 senedir hizmetinizde! Üsküdar Üniversitesi olarak, geniş arşivimizle birlikte kolay erişim ve kullanım imkânlarına sahip kütüphanemizde,

Detaylı

OverDrive Formatları. İçerik Genç erişkin ve çocuklar için heyecan verici yeni içerik

OverDrive Formatları. İçerik Genç erişkin ve çocuklar için heyecan verici yeni içerik OverDrive Nedir? OverDrive, 1.000.000 + fazla E-kitap,sesli kitap ve videoları sağlayan, milyonlarca son kullanıcıya hizmet eden 2.000+ fazla yayınevi (Penguen, Blackstone, Wiley,Taylor&Francis vb. önemli

Detaylı

evt

evt www.idealonline.com.tr evt Türk Edebiyatı Aylık Fikir ve Sanat Dergisi İktisat ve Toplum ANDANTE Öne Çıkan Özellikler Atıf İndeksi Yazar Veritabanı Kelime Bulutu Detaylı Listeme Yazar Arama Yayın Arama

Detaylı

KEŞFEDİLMEMİŞ BİR KOLEKSİYON: BİLKENT ÜNİVERSİTESİ ABD GPO KOLEKSİYONU

KEŞFEDİLMEMİŞ BİR KOLEKSİYON: BİLKENT ÜNİVERSİTESİ ABD GPO KOLEKSİYONU KEŞFEDİLMEMİŞ BİR KOLEKSİYON: BİLKENT ÜNİVERSİTESİ ABD GPO KOLEKSİYONU Beyhan Karpuz * U.S. Government Printing Office (GPO) nedir? U.S. Government Printing Office Kongre nin bir kurumudur ve tarihçesi

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SANKO ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SANKO ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönerge, SANKO Üniversitesi mensupları tarafından üretilen akademik ve bilimsel çalışmaların,

Detaylı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı http://katalog.bandirma.edu.tr/yordambt/yordam.php?undefined Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Detaylı

E-kitap satışları basılı kitap satışlarını Temmuz 2010 da geçti

E-kitap satışları basılı kitap satışlarını Temmuz 2010 da geçti E-kitap satışları basılı kitap satışlarını Temmuz 2010 da geçti Ocak 2011 de bir önceki yıllara göre e-kitap satışları % 115,8 arttı Son rapora göre, ABD çapında e-kitap tüm kategorilerde satış birincisi

Detaylı

Yarının sağlık hizmeti bugünün eğitimine bağlıdır

Yarının sağlık hizmeti bugünün eğitimine bağlıdır Yarının sağlık hizmeti bugünün eğitimine bağlıdır Elsevier den geniş kapsamlı ekitaplara anında erişim Elsevier elibrary nedir? Elsevier elibrary tıp ve sağlık bilimleri alanında çok geniş kapsamlı ekitaplara

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 YILI ABONE OLUNAN VERİTABANLARI VE İÇERİKLERİ

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 YILI ABONE OLUNAN VERİTABANLARI VE İÇERİKLERİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 YILI ABONE OLUNAN VERİTABANLARI VE İÇERİKLERİ Sıra No Veritabanı Adı Özellikleri 1 Cambrige Cambridge Journals Online, 1534 yılında kurulmuş dünyanın en

Detaylı

Güven KÖSE (Hacettepe Üniversitesi) Mehmet Emin KÜÇÜK (Aksaray Üniversitesi)

Güven KÖSE (Hacettepe Üniversitesi) Mehmet Emin KÜÇÜK (Aksaray Üniversitesi) Güven KÖSE (Hacettepe Üniversitesi) Mehmet Emin KÜÇÜK (Aksaray Üniversitesi) Bilimsel İletişim Bilimsel iletişim, bilimsel araştırmalar sonucu üretilen bilginin paketlenmesi, kalite açısından onaylanması,

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ E-DERGİ PORTALI (http://e-dergi.atauni.edu.tr/) Kasım BİNİCİ *

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ E-DERGİ PORTALI (http://e-dergi.atauni.edu.tr/) Kasım BİNİCİ * T A N I T M A L A R Giriş ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ E-DERGİ PORTALI (http://e-dergi.atauni.edu.tr/) Kasım BİNİCİ * Bilimsel dergilerin ilk örneklerinin görüldüğü 1665 tarihinden (Osborn, 1980, s. 29) beri süreli

Detaylı

Elektronik Yayıncılık ve Bilimsel İletişim

Elektronik Yayıncılık ve Bilimsel İletişim Elektronik Yayıncılık ve Bilimsel İletişim Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr - 1 Plan Elektronik yayıncılık nedir? Tarihsel gelişim Elektronik yayıncılığın avantajları ve dezavantajları Elektronik yayın

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL ARŞİV POLİTİKASI

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL ARŞİV POLİTİKASI GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL ARŞİV POLİTİKASI GEREKÇE Gümüşhane Üniversitesi nde basılı ve elektronik ortamda üretilmekte olan akademik çalışmaların, (makale, kitap/kitap bölümleri, tez,

Detaylı

dikkat le oluşt u- rulmuştur. Osmanlı d ü n y a s ı v e

dikkat le oluşt u- rulmuştur. Osmanlı d ü n y a s ı v e www. TARİHÇE Robert Kolej 1863 yılında Dr. Cyrus Hamlin tarafından kurulduğunda, kütüphanenin ilk kitapları olan Harvard Üniversitesi'nin 200 kitaplık bağışı Bebek'te eski bir binaya yerleştirilerek Kütüphane'nin

Detaylı

AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL ARŞİV YÖNERGESİ

AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL ARŞİV YÖNERGESİ Y02--004 Sayfa : 1 / 5 1. AMAÇ Bu yönerge, Koç Üniversitesi Mensuplarına ait bilimsel ve entelektüel çalışmaların, Koç Üniversitesi Kurumsal Arşivi nde depolanarak bilim dünyasının hizmetine sunulmasına

Detaylı

ÇOMÜ Kütüphaneleri. Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı

ÇOMÜ Kütüphaneleri. Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı ÇOMÜ Kütüphaneleri Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı Büşra BİLİR Kütüphaneci busrabircan@comu.edu.tr Zühal ÇİFTCİBAŞI Kütüphaneci zuhalkasap@comu.edu.tr ÇOMÜ Kütüphaneleri 7/24 hizmet Gece ücretsiz

Detaylı

Elsevier ClinicalKey TM. Sık Sorulan Sorular. İçindekiler. ClinicalKey nedir? ClinicalKey e nereden erişebilirim?

Elsevier ClinicalKey TM. Sık Sorulan Sorular. İçindekiler. ClinicalKey nedir? ClinicalKey e nereden erişebilirim? Elsevier ClinicalKey TM Sık Sorulan Sorular İçindekiler ClinicalKey nedir? ClinicalKey e nereden erişebilirim? ClinicalKey içeriğindeki uzmanlık alanları nelerdir? ClinicalKey ile ne tür bilgilere erişilmektedir?

Detaylı

MKÜ nün Bilgi Hazinesi

MKÜ nün Bilgi Hazinesi MKÜ nün Bilgi Hazinesi Büyük ve Donanımlı Bir Üniversit e Küt üphanesiyle Hiz met iniz de Mustafa Kemal Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Üniversitemizin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini desteklemek

Detaylı

Thomson Reuters EndNote

Thomson Reuters EndNote Thomson Reuters EndNote Araştırmalarınızı Yönetmek için En Güçlü Araç Kadir Diren Sales & Support ANKOSLINK 2015 09-04-2015 EndNote - Researchsoftware.com Advance your Research and Publish Instantly EndNote

Detaylı

ECONLIT WITH FULL TEXT GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

ECONLIT WITH FULL TEXT GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ ECONLIT WITH FULL TEXT 1 KAPSAM American Economic Association tarafından hazırlanan veri tabanı, 480 den fazla derginin tam metnini, ambargosuz olarak sunmaktadır. American Economic Review, Journal of

Detaylı

Deneme erişimine ulaşmak için kullanıcılar aşağıdaki kayıt linkinden kayıt olup erişim linkinden programı kullanabilirler.

Deneme erişimine ulaşmak için kullanıcılar aşağıdaki kayıt linkinden kayıt olup erişim linkinden programı kullanabilirler. Deneme Erişimli Veritabanları SciFinder SciFinder SciFinder Chemical Abstract veritabanı 3 Aralık 2010 tarihine kadar erişime açılmıştır. Veritabanını kullanmak için aşağıda verilen bilgilerin uygulanması

Detaylı

springerlink.com SpringerLink

springerlink.com SpringerLink Springer den öncü online yayıncılık hizmeti Springer den öncü online yayımcılık hizmeti Tanıtım bilim, teknoloji ve tıp alanındaki araştırmacılar için güçlü bir merkezi erişim noktası. 1996 da bir temel

Detaylı

Institute of Education a Hoşgeldiniz

Institute of Education a Hoşgeldiniz Institute of Education a Hoşgeldiniz ioe.ac.uk Neden IOE? Institute of Education (IOE) eğitim ve benzeri alanlarda Birleşik Krallık ın önde gelen üniversitesidir. Biz Londra Üniversitesi ne (University

Detaylı

Springer E-book Collection http://www.springerlink.com/home/main.mpx. Springer E-book Collection Kullanım Kılavuzu

Springer E-book Collection http://www.springerlink.com/home/main.mpx. Springer E-book Collection Kullanım Kılavuzu E-Bülten Bilgi Merkezi E-Bülten in bu sayısında Bilgi Merkezi mizin abone olduğu Springer Ebook Collection ve Ebrary Academic Complete elektronik kitap veritabanları tanıtılmaktadır. Aralık 2007 Sayı:

Detaylı

2012 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU

2012 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU 2012 YILI YATIRIM PROGRAMI İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU MART 2013 1. Genel Değerlendirme İstanbul Medeniyet Üniversitesi (İMÜ), Temmuz 2010 da Türkiye Cumhuriyeti nin 98. devlet üniversitesi olarak kuruldu.

Detaylı

TURKUVAZ MEDYA GRUBU İSTANBUL AUTOSHOW 2015 ÖZEL REKLAM PAKETİ

TURKUVAZ MEDYA GRUBU İSTANBUL AUTOSHOW 2015 ÖZEL REKLAM PAKETİ TURKUVAZ MEDYA GRUBU İSTANBUL AUTOSHOW 2015 ÖZEL REKLAM PAKETİ AUTOSHOW 2015 ÖZEL ÖZEL REKLAM PAKETİ İstanbul Autoshow Fuarı, 22-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar Merkezinde

Detaylı

Elsevier ve Açık Erişim

Elsevier ve Açık Erişim Elsevier ve Açık Erişim ANKOSLink Nisan, 2013 Gamze Keskin Elsevier BV Kurumsal Gelisim Yoneticisi Turkiye, Iran, Orta Dogu ve Orta Asya Ulkeleri g.keskin@elsevier.com 1 Acik Erisim Nedir? Acik Erisim,

Detaylı

Hakan Kapucu FMV Işık Üniversitesi Kütüphanesi

Hakan Kapucu FMV Işık Üniversitesi Kütüphanesi Hakan Kapucu FMV Işık Üniversitesi Kütüphanesi hkapucu@isikun.edu.tr Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik Avrupa Birliği tarafından desteklenen bir eğitim

Detaylı

PERIODICALS ARCHIVE ONLINE veritabanı, 1802 yılından 1900 lere kadar uzanan, tarihi nitelikte dergilerin, güvenilir bir arşivini sunmaktadır.

PERIODICALS ARCHIVE ONLINE veritabanı, 1802 yılından 1900 lere kadar uzanan, tarihi nitelikte dergilerin, güvenilir bir arşivini sunmaktadır. PERIODICALS ARCHIVE ONLINE veritabanı, 1802 yılından 1900 lere kadar uzanan, tarihi nitelikte dergilerin, güvenilir bir arşivini sunmaktadır. Veritabanındaki dergilerden 400 kadarı, çeşitli koleksiyonlarda

Detaylı

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / 2018

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / 2018 www.chemlife.com.tr DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / ChemLife Kimya Teknolojileri Gazetesi nin amacı; kimya bilimi, sanayisi ve bağlı alt sektörlerin gelişmesine katkıda bulunarak,

Detaylı

Şef PERSONEL BİRİM GÖREV VE YETKİLERİ

Şef PERSONEL BİRİM GÖREV VE YETKİLERİ Şef 1 PERSONEL BİRİM GÖREV VE YETKİLERİ Daire Başkanı 2 Oya ÖZBAY 0 (434) 222 0000-1201 oozbay@beu.edu.tr 124 sayılı Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumlarının İdari Teşkilatı Hakkında

Detaylı

İş dünyası İngilizce konuşur.

İş dünyası İngilizce konuşur. İş dünyası İngilizce konuşur. İş dünyasına yönelik yepyeni bir ürün: Market Leader and Speakout by Wall Street English Çalışanlarınızın İngilizce seviyesi ne olursa olsun iş yaşamına yönelik İngilizcelerini

Detaylı

Filiz Ekingen Flores Mamondi Boğaziçi Üniversitesi

Filiz Ekingen Flores Mamondi Boğaziçi Üniversitesi ULUSLARARASI KAYNAK PAYLAŞIM YÖNTEM VE UYGULAMALARI Filiz Ekingen Flores Mamondi Boğaziçi Üniversitesi ULUSAL AKADEMİK KAYNAK PAYLAŞIMI ÇALIŞTAYI ( 16 Nisan 2010 Kadir Has Üniversitesi ) Yurt dışı yayın

Detaylı

İyi Girişimler ve Uygulamalar II. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı 21-22 Ekim 2013, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Urla, İzmir

İyi Girişimler ve Uygulamalar II. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı 21-22 Ekim 2013, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Urla, İzmir İyi Girişimler ve Uygulamalar II. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı 21-22 Ekim 2013, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Urla, İzmir Yrd.Doç.Dr. Güssün GÜNEŞ, Marmara Üniversitesi gussun.gunes@marmara.edu.tr

Detaylı

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. kutuphane@kocaeli.edu.tr - Güncelleme Eylül 2015 -

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. kutuphane@kocaeli.edu.tr - Güncelleme Eylül 2015 - Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı kutuphane@kocaeli.edu.tr - Güncelleme Eylül 2015 - KOÜ Merkez Kütüphaneden Kareler Sayılarla KOÜ Kütüphanesi - I Basılı kitap : 98.000+ E-kitap : 150.000+ Basılı

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL AKADEMİK AÇIK ARŞİV SİSTEMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL AKADEMİK AÇIK ARŞİV SİSTEMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL AKADEMİK AÇIK ARŞİV SİSTEMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönerge, İstanbul Bilim Üniversitesi bünyesinde ve Üniversitemiz

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL AÇIK ARŞİVİ. DSpace@FIRAT. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. NESLİHAN AKA naka@firat.edu.tr

FIRAT ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL AÇIK ARŞİVİ. DSpace@FIRAT. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. NESLİHAN AKA naka@firat.edu.tr FIRAT ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL AÇIK ARŞİVİ DSpace@FIRAT Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı NESLİHAN AKA naka@firat.edu.tr 4. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı, 19-21 Ekim 2015, TÜBİTAK, ANKARA BAŞLANGIÇ

Detaylı

SANAL EĞİTİM BİLİMLERİ KÜTÜPHANESİ

SANAL EĞİTİM BİLİMLERİ KÜTÜPHANESİ IX.ULUSAL EĞİTİM BİLİMLERİ KONGRESİ Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi 27-30 Eylül 2000 ERZURUM SANAL EĞİTİM BİLİMLERİ KÜTÜPHANESİ Prof.Dr. Mustafa ERGÜN Konunun önemi Araştırmalarda

Detaylı

Sami Çukadar Kütüphane Müdür Yardımcısı

Sami Çukadar Kütüphane Müdür Yardımcısı Sami Çukadar Kütüphane Müdür Yardımcısı samic@bilgi.edu.tr İstanbul Bilgi Üniversitesi Kütüphane ve E-Kaynaklar ÜNAK 04 Bilgide Kaybolmamak İçin Bilgiyi Yönetmek, İstanbul, 23-25 Eylül 2004 İçerik Dergi

Detaylı

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI KAYHAM STRATEJİK PLANINA GÖRE 2015 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI Tel: 0(352) 437 49 37 PAYDAŞLARIMIZ KAYHAM STRATEJİK PLANINDA 2015 YILI İÇİN PLANLANAN FAALİYETLER Stratejik Amaç 1: KAYHAM ın Kayseri konulu kitap

Detaylı

Kitaplar can dostumdur, Onu sevmek şahane. Vaktim yoktur diyerek, Okumamak bahane.

Kitaplar can dostumdur, Onu sevmek şahane. Vaktim yoktur diyerek, Okumamak bahane. Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı Kitaplar can dostumdur, Onu sevmek şahane. Vaktim yoktur diyerek, Okumamak bahane. Genel Bilgilendirme Teşkilat Şeması

Detaylı

Bilgi Hizmetlerinin Pazarlanması

Bilgi Hizmetlerinin Pazarlanması Bilgi Hizmetlerinin Pazarlanması Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr - 1 Kütüphanelerde Pazarlama Tarihçe 1876 ALA Konferansı Kuzey Avrupa ve ABD Kütüphane reklâmı 1896 Kütüphanelerin işletme olarak düşünülmesi

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2014-2015 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2014-2015 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2014-2015 AKADEMİK YILI KÜTÜPHANE ORYANTASYONU Kilis 7 Aralık Üniversitesi Kütüphanesi Kütüphanemiz 2007 yılında, Kilis 7 Aralık

Detaylı

UCL Institute of Education a Hoş Geldiniz

UCL Institute of Education a Hoş Geldiniz Institute of Education UCL Institute of Education a Hoş Geldiniz Neden UCL Institute of Education? UCL Institute of Education (IOE) eğitim alanında dünyada ilk sırada yer alır (2015 QS Konu Bazlı Dünya

Detaylı

Kütüphane Kullanıcıları için İçeriğin Zenginleştirilmesi II

Kütüphane Kullanıcıları için İçeriğin Zenginleştirilmesi II Kütüphanelerde Web Sitesi Hazırlama Uygulama Semineri Kütüphane Kullanıcıları için İçeriğin Zenginleştirilmesi II Adnan Menderes Üniversitesi 26 Ekim 2001 Dr. Hatice Kübra Bahşişoğlu Erişim: yapılanma,

Detaylı

BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL AKADEMİK ARŞİV POLİTİKASI YÖNERGESİ

BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL AKADEMİK ARŞİV POLİTİKASI YÖNERGESİ BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL AKADEMİK ARŞİV POLİTİKASI YÖNERGESİ (Senato Toplantı Tarihi: 08.12.2016 Toplantı Sayısı: 2016/3) Amaç Madde 1 (1) Bu politika, Beykoz Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

İnönü Üniversitesi Kütüphanesi Müzik Veritabanları

İnönü Üniversitesi Kütüphanesi Müzik Veritabanları İnönü Üniversitesi Kütüphanesi Müzik Veritabanları Prof. Server Acim (Besteci ve Devlet Konservatuvarı Müdürü) 18 Nisan 2013 - Perşembe - 12.15 İnönü Üniversitesi GSTF ve Devlet Konservatuvarı Konser Salonu

Detaylı

Selçuk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve Modern Kütüphanecilik Uygulamaları

Selçuk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve Modern Kütüphanecilik Uygulamaları LOGO SELÇUK ÜNİVERSİTESİ Add your company slogan Selçuk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve Modern Kütüphanecilik Uygulamaları BUGÜN Bilginin hızla üretildiği ve aynı hızla teknolojik buluşlara/icatlara

Detaylı

Onur Yaşar KARAKOL Uzman. 4. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı, 19-21 Ekim 2015, TÜBİTAK, Ankara

Onur Yaşar KARAKOL Uzman. 4. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı, 19-21 Ekim 2015, TÜBİTAK, Ankara Onur Yaşar KARAKOL Uzman 4. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı, 19-21 Ekim 2015, TÜBİTAK, Ankara İstanbul Ticaret Üniversitesi İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstanbul Ticaret Odası Eği=m ve Sosyal Hizmetler

Detaylı

bir yıllık yüksek lisans doktora programlarının 3-9 aylık araştırma kısmı

bir yıllık yüksek lisans doktora programlarının 3-9 aylık araştırma kısmı Chevening Bursları Chevening Bursu genç profesyonellere belirtilmiş alanlarda çalışma yapmak için ideal bir ortam sağlamanın yanı sıra bu kişilere İngiltere nin benzersiz öğrenim ortamı içinde meslektaşları

Detaylı

Mehmet Can Soyulmaz Regional Sales Manager gobi.ebsco.com

Mehmet Can Soyulmaz Regional Sales Manager gobi.ebsco.com Mehmet Can Soyulmaz Regional Sales Manager msoyulmaz@ebsco.com 1 2 3 Peki Kitaptan Ne Öğrenebilirsiniz? 4 Misyonumuz 40 yıldan uzun bir süredir misyonumuz hep aynıdır: Kütüphanelerin büyüklüklerine bakmaksızın,

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2014 2016) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

Elektronik Yayıncılık

Elektronik Yayıncılık Elektronik Yayıncılık Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr - 1 Plan Elektronik yayıncılık nedir? Tarihsel gelişim Elektronik yayıncılığın avantajları ve dezavantajları Elektronik yayın türleri Elektronik yayıncılığın

Detaylı

ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANE HİZMETLERİ

ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANE HİZMETLERİ ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANE HİZMETLERİ Üniversitemiz, öğrenim ve öğretimin sürekliliğini sağlamak amacıyla, zaman ve mekân sınırlaması olmaksızın, akademik program ve bilimsel araştırmaları destekleyen, kullanıcılarının

Detaylı

Üniversite Kütüphanelerinde E-Kitap Koleksiyonu Geliştirme: İhtiyaçlar ve Seçenekler. Tuba Akbaytürk Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi

Üniversite Kütüphanelerinde E-Kitap Koleksiyonu Geliştirme: İhtiyaçlar ve Seçenekler. Tuba Akbaytürk Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi Üniversite Kütüphanelerinde E-Kitap Koleksiyonu Geliştirme: İhtiyaçlar ve Seçenekler Tuba Akbaytürk Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi 47. Nelerden Söz Etmeyeceğim 1. Tanımı 2. Tarihçesi 3. İlk örnekleri

Detaylı

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. - Güncelleme : Ekim 2017-

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. - Güncelleme : Ekim 2017- Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı kutuphane@kocaeli.edu.tr - Güncelleme : Ekim 2017- KOÜ Merkez Kütüphaneden Kareler Sayılarla KOÜ Kütüphanesi - I Basılı kitap : 109.700+ E-kitap : 295.000 +

Detaylı

Açık Erişim ve DSpace Kurumsal Arşiv Yazılımı

Açık Erişim ve DSpace Kurumsal Arşiv Yazılımı Açık Erişim ve DSpace Kurumsal Arşiv Yazılımı Sönmez ÇELİK (Doğuş Üniversitesi) Gültekin GÜRDAL (İYTE) Dr. Burcu KETEN (ODTÜ) Levent KUTLUTÜRK (Yaşar Üniversitesi) Ata TÜRKFİDANI (Yaşar Üniversitesi) ::

Detaylı

Türkiye de Yayınlanan Akademik Süreli Yayınlar (1997/ ) Dr. Nazmi KOZAK Anadolu Üniversitesi

Türkiye de Yayınlanan Akademik Süreli Yayınlar (1997/ ) Dr. Nazmi KOZAK Anadolu Üniversitesi Türkiye de Yayınlanan Akademik Süreli Yayınlar (1997/1998 2002) Dr. Nazmi KOZAK Anadolu Üniversitesi Dergilerle İlgili g Genel Bilgiler Tablo 1. Yayınlandıkları Alanlar Alanlarl 1997/1998 2002 Dil ve Edebiyat

Detaylı

www. f i b r e 2 f a s h i o n. c o m

www. f i b r e 2 f a s h i o n. c o m www. f i b r e 2 f a s h i o n. c o m İÇİNDEKİLER 03 TexPro Nedir? 04 İçerik 06 Faydalar TexPro, işinizle ilgili stratejik ve bilinçli bir karar verme sürecine yardımcı olmak için özel olarak tasarlanmış

Detaylı

Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi

Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi Bu rehber Sakarya Üniversitesi Kütüphanesi tarafından hazırlanmıştır. 1 WEB SAYFASI GENEL BİLGİLERİ BELGELER; Kitap Talepleri İle İlgili Belgeler Bulunmaktadır.

Detaylı

GROVE ART ONLINE GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

GROVE ART ONLINE GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ GROVE ART ONLINE 1 KAPSAM Bu veri tabanı ile aşağıdaki kaynaklara erişilebilmektedir: Grove Art Online The Oxford Companion to Western Art Encyclopedia of Aesthetics The Concise Oxford Dictionary of Art

Detaylı

Kütüphaneye girebilmeniz için öğrenci kimlik kartınızın yanınızda olması gerekmektedir.

Kütüphaneye girebilmeniz için öğrenci kimlik kartınızın yanınızda olması gerekmektedir. Leman KOZAKCI Kütüphaneye girebilmeniz için öğrenci kimlik kartınızın yanınızda olması gerekmektedir. Kütüphanede bulunan ve dışarı çıkarılmasında bir mahsuru olmayan yayını ödünç almak için kütüphaneye

Detaylı

BEKLENTİLER. 29 Mart 2001. Başkent Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. E. Semra ARDA

BEKLENTİLER. 29 Mart 2001. Başkent Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. E. Semra ARDA KÜTÜPHANECİLİK Ü İ İ EĞİTİMİNDEN İ İ BEKLENTİLER Başkent Üniversitesi it i Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı E. Semra ARDA Dokümentasyon Dairesi Başkanlığı 1 KÜTÜPHANECİLERİN YENİ KİMLİK ARAYIŞLARI

Detaylı

Bilgi Hizmetlerinin Pazarlanması

Bilgi Hizmetlerinin Pazarlanması Bilgi Hizmetlerinin Pazarlanması Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr - 1 Kütüphanelerde Pazarlama Tarihçe 1876 ALA Konferansı Kuzey Avrupa ve ABD Kütüphane reklâmı 1896 Kütüphanelerin işletme olarak düşünülmesi

Detaylı

Yeni Başlayanlar için Kütüphane Rehberi 3. SCOPUS Veri Tabanına Göre Üniversitemizin Akademik Performansı ( )

Yeni Başlayanlar için Kütüphane Rehberi 3. SCOPUS Veri Tabanına Göre Üniversitemizin Akademik Performansı ( ) Bu sayıda: Yeni Başlayanlar için Kütüphane Rehberi 3 SCOPUS Veri Tabanına Göre Üniversitemizin Akademik Performansı (1994-2016) 7 MENDELEY Kurumsal Sürümü Hizmete Sunuldu 11 Telif Hakkı, İntihal ve İntihal

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL AKADEMİK ARŞİV POLİTİKASI

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL AKADEMİK ARŞİV POLİTİKASI KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL AKADEMİK ARŞİV POLİTİKASI Amaç Madde 1- (1) Bu politika, Kocaeli Üniversitesi adresli bilimsel çalışmaların, Kocaeli Üniversitesi Açık Erişim Sistemi nde arşivlenerek

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2014 Yılı Çalışma Raporu http://kutup.gop.edu.tr kutup@gop.edu.tr KÜTÜPHANEMİZ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 1992 yılında,

Detaylı

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi KULLANICI REHBERİ BTÜ Kütüphanesi Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi - Kütüphane web sayfası Hizmetler Kaynaklara Erişim Danışma/Formlar Bize Ulaşın Bu rehber; Bursa Teknik Kütüphanesinin fiziki

Detaylı

T H O M S O N S C I E N T I F I C MİKRO BİLGİ A.Ş. Web of Science 7.0. UASL Eğitim Programı TÜBİTAK-ULAKBİM. 10 Mayıs, 2006

T H O M S O N S C I E N T I F I C MİKRO BİLGİ A.Ş. Web of Science 7.0. UASL Eğitim Programı TÜBİTAK-ULAKBİM. 10 Mayıs, 2006 Web of Science 7.0 UASL Eğitim Programı TÜBİTAK-ULAKBİM 10 Mayıs, 2006 Köken: The Web of T H O Science M S O N S C I E ve N T I Atıf F I C MİKRO Dizinlemesi BİLGİ A.Ş. Dr. Eugene Garfield: Bilgi bilimi

Detaylı

İletişim Fakültesi(İ.Ö.) Gazetecilik Lisans 2011 Yılı Müfredatı. Genel Toplam Ders Adedi : 60 T : 158 U : 5 Kredi : 113 ECTS : 240 T+U : 163

İletişim Fakültesi(İ.Ö.) Gazetecilik Lisans 2011 Yılı Müfredatı. Genel Toplam Ders Adedi : 60 T : 158 U : 5 Kredi : 113 ECTS : 240 T+U : 163 Genel Toplam Ders Adedi : 60 T : 18 U : : 11 : 20 T+U : 16 YABANCI DİL HAZIRLIK T U 1 HAZ001 HAZIRLIK SINIFI 0 0 0 0 1. YARIYIL T U L 1 2220201E YABANCI DİL I 0 0 1111 2 2220201T TÜRK DİLİ I 2 0 0 2 2

Detaylı

MediaKit. www.defaultmagazine.com

MediaKit. www.defaultmagazine.com MediaKit www.defaultmagazine.com .Sayılar #01 #02 #03 #04 #05 #06 #07 #09 #10 #11 #12 #13 #14 #15 #16 #17 #18 .istatistikler Dünyada 62 ülkeden takip edilen.default magazine her ay ortalama 125.000 kişi

Detaylı

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit / 2018

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit / 2018 www.chemlife.com.tr DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit / WEB ONLINE 25.000 ÜZERİ KULLANICI E-MAİL 30.000 ÜZERİ ABONE UYGULAMA 5.000 ÜZERİ KULLANICI TUMBLR GÖRSEL İÇERİK VE HABER PAYLAŞIMLARI

Detaylı

Telif Hakları ve Lisans Anlaşmaları

Telif Hakları ve Lisans Anlaşmaları Telif Hakları ve Lisans Anlaşmaları BBY 166 - Bilimsel İletişim Dr. Gülten ALIR Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü galir@ybu.edu.tr Plan Telif Hakları Yasal Düzenlemeler Bilimsel

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2007 YILI FAALĠYET RAPORU

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2007 YILI FAALĠYET RAPORU AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2007 YILI FAALĠYET RAPORU Bilgi çağının en önemli gereksiniminden biri de, içinde bilgi barındıran her türlü materyalin bulunduğu,

Detaylı

KÜTÜPHANE DEKİ KİTAPLARI ARAŞTIRMA KILAVUZU

KÜTÜPHANE DEKİ KİTAPLARI ARAŞTIRMA KILAVUZU KÜTÜPHANE DEKİ KİTAPLARI ARAŞTIRMA KILAVUZU Kütüphanede mevcut olan basılı ve elektronik bilgi kaynaklarını tarayabilmek için öncelikle http://kutuphane.ieu.edu.tr/ adresinden Kütüphane web sayfasına girmeniz

Detaylı

Elektronik Kaynaklara. Erişim

Elektronik Kaynaklara. Erişim K Elektronik Kaynaklara Erişim E-Kaynaklar ÇOMÜ Kütüphanesi nde şu anda 192.296 e-kitap, 2 milyondan fazla e-tez, 17.000 fazla e-dergi, 58 veritabanı, 2.200 den fazla e-gazete kullanıcıların erişimine

Detaylı

Akademik Performans için Açık Erişim Yayınların Önemi

Akademik Performans için Açık Erişim Yayınların Önemi Akademik Performans için Açık Erişim Yayınların Önemi ANKOS AEKA Açık Erişim ve Akademik Performans Maksimizasyonu 3-5 Kasım 2014 İstanbul, Ankara, İzmir www.ankos.gen.tr Geleneksel bilimsel iletişim sistemi

Detaylı

Hiperkitap Kullanım Kılavuzu

Hiperkitap Kullanım Kılavuzu Hiperkitap Kullanım Kılavuzu Ana sayfa açıldığında istediğiniz dili sağ tarafta olduğu gibi seçebilirsiniz. Arama çubuğundan istediğiniz yayın için arama yapabilirsiniz. Çıkan sonuç listesinden kitabın

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH A.B.D. BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH A.B.D. BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH A.B.D. BİLGİ FORMU Bölüm TARİH ANA BİLİM DALI Bölüm Başkanı PROF.DR. AYGÜN ATTAR Bölümün amacı Tarih Anabilim Dalının amacı yüksek

Detaylı

JetMail (Toplu Mail) Platformu Genel Teklifi

JetMail (Toplu Mail) Platformu Genel Teklifi JetMail (Toplu Mail) Platformu Genel Teklifi JetMail JetMail, düzenli yaptığınız E-Mail gönderimlerinizi hedef kitlenizin önemsiz kutusundan çıkartarak gerçek bir satış aktivitesine dönüştürür. E- Mail

Detaylı