SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU"

Transkript

1 SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU

2 ONLİNE HİZMETLERİMİZ SÜRELİ YAYINLAR KOLEKSİYON DIŞI KAYNAKLAR ABONE VERİTABANLARIMIZ E-KİTAP KOLLEKSİYONU

3 KÜTÜPHANE ANASAYFASI

4 ARAŞTIRMA DANIŞMANI Veritabanları, elektronik dergiler ve kaynaklar, bilgi-makale tarama-temini, süreli yayınlar ile ilgili danışma hizmeti almak için numaralı telefondan Altuğ ABUŞOĞLU ile görüşebilir ya da altuga@sinop.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

5 TARAMA KISA YOLLARI Kütüphane kolleksiyon unda bulunan basılı eserler ve e- kaynaklara ve veritabanlarına daha hızlı erişim için aşağıdaki kısa yollar kullanılabilir.

6 KISA YOL TUŞLARI

7

8 YÜKSEKÖĞRETİM KURULU TEZ MERKEZİ Ulusal Tez Merkezi hizmetlerinin tamamı internet üzerinden verilmektedir. Yazarları tarafından Yükseköğretim Kurulu Ulusal Tez Merkezi Veri Tabanında arşivlenmesine ve internet üzerinden tam metin erişime açılmasına izin verilen tezler açık erişime sunulmaktadır. Yasal uyarıyı okumak için tıklayınız. Tez Merkezi veri tabanında yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneleri aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz. Tez Veri Giriş Formunu doldurmak için, sisteme e-devlet ile giriş yapmak gerekmektedir. E-Devlet girişi yapmak için tıklayınız yılı öncesi tezlerden erişime kapalı olanların yazarları Tez Yayımlama İzin Belgesi ni doldurarak tezlerini tam metin erişime açabilirler. İnternet sitemizi en iyi şekilde görüntüleyebilmek için Google Chrome ya da Mozilla Firefox tarayıcısını kullanmanızı öneririz.

9

10

11 ULUSAL TOPLU KATALOG (TOKAT) TARAMASI Türkiye Üniversite Kütüphaneleri Toplu Kataloğu Türkçe-İngilizce-Almanca-Fransızca dillerinde değişebilen tek bir arayüzden tarama imkanı Türkiye Üniversite Kütüphanelerinde bulunan kaynakların bibliyografik bilgilerine erişim, Ulusal ve uluslararası kütüphaneler arası ödünç verme işleminin daha aktif ve kısa sürede gerçekleştirilmesinin sağlanması.

12

13 KÜTÜPHANELER ARASI İŞBİRLİĞİ Ülkemizdeki araştırmacıların akademik bilgi ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla ulusal bir toplu katalog (TO-KAT) üzerinden bilgi merkezleri / kurumlar arasında fotokopi ve/veya ödünç verme yoluyla kaynak paylaşımını mümkün kılan bir "Ulusal Belge Sağlama Ağı"dır yılından bugüne çalışmalarını yürüten ANKOS İşbirliği Araştırma Grubu, üzerinde çalıştığı Kütüphanelerarası İşbirliği Takip Sistemi (KİTS) projesini tamamlamıştır. Yükseköğretim kurumlarının kütüphane/bilgi merkezleri arasında kaynak paylaşımı süreçlerini çevrimiçi olarak takip etmeyi amaçlayan KİTS; kurumlarımız arasında daha sistematik ve kolay Kütüphanelerarası ödünç yayın / belge sağlama işlemi yapmamızı sağlayacaktır.

14 YARARLI BAĞLANTILAR

15 FACEBOOK SAYFAMIZ Facebook sayfamız dan kütüphanemize erişebilir, faliyetlerimizi takip edebilir, materyal taraması yapabilir, personelimizle iletişime geçebilirsiniz.

16 E-Kitap Koleksiyonu Biyoloji, Su Ürünleri, Pedagoji ve Okul Öncesi konularını kapsamaktadır. Toplam 163 adet Sahiplik Modeli ile satın alınan E-Kitaplara Ebsco platfomu üzerinden erişim sağlanmaktadır. Detaylı e-kitap bilgileri için "Kitap Listesi" dosyasını inceleyebilirsiniz. İlgi duyduğunuz e-kitaplara, liste içersinde URL sütunundaki bağlantıya tıklayarak, erişim sağlayabilirsiniz. E-kitapları çevrimiçi olarak inceleyebilir yada e-kitabın tamamını isteğe bağlı olarak 1 ile 364 günarası bilgisayar/cep telefonu/tablet'inize süreli olarak indirebilirsiniz. E-kitabın tamamını indirmek için E-kitap indirme kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

17 Biyoloji, Su Ürünleri, Çevre, Matematik, İstatistik ve Ekonomi konularını kapsayan toplam 62 adet Sahiplik Modeli ile satın alınan E-Kitaplara Wiley platfomu üzerinden erişim sağlanmaktadır. Detaylı e-kitap bilgileri için "Kitap Listesi" dosyasını inceleyebilirsiniz. İlgi duyduğunuz e-kitaplara, liste içersinde URL sütunundaki bağlantıya tıklayarak, erişim sağlayabilirsiniz. E-kitapları çevrimiçi olarak inceleyebilir yada e-kitabın tamamını/bölümünü bilgisayar/cep telefonu/tablet'inize herhangi bir süre kısıtlaması olmadan bölüm bölüm pdf olarak indirebilirsiniz. Davranış, Biyomedikal ve Yaşam, İş ve Ekonomi, Kimya ve Malzame Bilimi, Dünya ve Çevre, Sağlık konularını kapsamaktadır. Toplam 47 adet Sahiplik Modeli ile satın alınan E-Kitaplara Ebsco platfomu üzerinden erişim sağlanmaktadır. Detaylı e-kitap bilgileri için "Kitap Listesi" dosyasını inceleyebilirsiniz. İlgi duyduğunuz e-kitaplara, liste içersinde URL sütunundaki bağlantıya tıklayarak, erişim sağlayabilirsiniz. E-kitapları çevrimiçi olarak inceleyebilir yada e-kitabın tamamını isteğe bağlı olarak 1 ile 364 günarası bilgisayar/cep telefonu/tablet'inize süreli olarak indirebilirsiniz. E-kitabın tamamını indirmek için E-kitap indirme kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

18 VERİ TABANLARI Kütüphanemizde Abone olduğumuz veri tabanlarının hepsinde kullanım kılavuzu bulunmaktadır. Abone olduğumuz veri tabanlarının masraflarının bir kısmını ULAKBİM in kurduğu EKUAL konsorsiyimu tarafından karşılanmaktadır. EBSCOhost IEEE Xplore, Science Direct, Taylor&Francis, MathSciNet, Medline. Wlaters Kluwer Health Geri kalanları ise ANKOS (Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu)aracılığı ile üniversite bütçesiyle alınmaktadır. Ebrary, Academic Research E-Books Library, Wiley Online library, Web of Science, Emerald E-Journals Tourism & Hospitality, Jstor, Mathscinet, Project Euclid, SİAM, Hiper Kitap, Ithenticate Yeni Eklenen veri tabanlarımız: Cab Direct, İdeal Online, Turnitin

19 American Chemical Society tarafından yayınlanmakta olan dergileri kapsamakta olan veritabanında kimya alanında tam metin 48 dergiye tam metin elektronik erişim sağlanmaktadır. Dergilerin arşiv erişimleri mevcuttur. Biyoloji, ekoloji ve çevre bilimi alanlarında yayınlanan 191 derginin online olarak bir araya getirmiş bir platformdur. Günümüzde hayati önem taşıyan bir çok konu başlığı; iklim değişikliği, ekolojik ve bio-çeşitliliğin korunması ve doğal kaynakların yönetimi gibi içerir.

20 Tarım, uygulamalı yaşam bilimleri, ormancılık, insan beslenmesi, veterinerlik, tıp ve çevre konularından oluşan veri tabanıdır. Tarım ve uygulamalı yaşam bilimlerinde en yüksek sayıdaki süreli yayın koleksiyonu kapsayıp, 1910 yılından günümüze zengin bilgi içeriğine sahiptir. Bütün içerik, CAB Direct arayüzünden kullanıcılara sunulmaktadır. Ortalama olarak %70 ine başka kaynaktan erişim imkanı olmayan, in üzerinde tam metin dergi makalesi (%65) rapor ve konferans bildirileri (%34) tam metin içeriğe sahiptir.736 tam metin dergi bulunmaktadır.

21 Tam Metin Erişim Sağlanabilen Veritabanları; Academic Search Complete, Business Source Complete,Dynamed Bibliyografik Erişim Sağlanabilen Veritabanları; ERIC, GreenFILE, LISTA, American Doctoral Dissertations, Teacher Reference Center ve MEDLINE EBSCO Discovery Service (EDS) Üniversitemiz bilgi kaynaklarını tek bir dizinde / sunucuda toplar ve tek bir ara yüzden tarama imkanı verir. Tam metin erişime açık tüm dergilerde toplu tarama yapılabilen elektronik dergi katalogu.

22 Emerald Premier koleksiyonunda muhasebe, finans, ekonomi, işletme, yönetim, strateji, eğitim, insan kaynakları yönetimi, kurumsal çalışmalar, sağlık ve sosyal bakım, bilgi yönetimi, pazarlama, operasyonlar, lojistik ve kalite, çevre yönetimi, kamu yönetimi, turizm, mühendislik, kütüphanecilik konularında toplam 306 dergi bulunmaktadır. İlk Türkçe online e-kitap veritabanı olan Hiperkitap ta; tarihten edebiyata, matematikten felsefeye, sanattan mühendisliğe birçok konu başlığı altında 300 yayınevinin den fazla e-kitabı bulunmaktadır. Hiperkitap; atlaslar, sözlükler, ansiklopediler gibi danışma kaynaklarını da içermektedir. Önde gelen üniversitelerin akademik yayınları da Hiperkitap ta yer almaktadır. Veritabanında bulunan e- kitapların online olarak görüntülemenin yanı sıra bilgisayarlara, android ve IOS destekli cihazlara ödünç alabilmektedirler. Böylece internet erişimine ihtiyaç duymadan e-kitaplardan yararlanabilmektedirler. My library özelliğiyle Hiperkitap ta kendi kütüphanelerini oluşturarak e-kitap sayfalarında notlar alabilmekte, 60 sayfaya kadar çıktı alıp paylaşabilmekte, farklı formatlarda atıf verebilmektedirler.

23 Fen bilimleri ve sosyal bilimleri alanında (tarih, eğitim, dil ve edebiyat, sosyoloji, siyasal bilimler, ekonomi, sağlık bilimleri, kültür sanat gibi) yayınlanan Türkçe hakemli dergiler, popüler dergiler ve makaleleri içerir. 279 tam metin dergiye erişim sağlanmaktadır. IEEE Xplore veritabanı, elektrik ve elektronik, bilgisayar, bilgi teknolojileri, bioteknoloji, fizik ve ilgili diğer bilimlerdeki yayınları kapsamaktadır. Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) ve Institute for Electrical Engineers (IEE) tarafından 1988 den günümüze yayınlanmış 498 süreli yayına (journal, transaction, magazine, letter) IEEE ve IEE tarafından 1988 den günümüze kadar gerçekleştirilmiş adet konferans bildirilerine, adet IEEE Standartlarına, arasında yayınlanmış IEEE dergileri ve konferans bildirilerinden seçilmiş makalelere, tam metin olarak erişilmektedir.

24 Akademik çalışmalardaki intihalleri tespit etmek amacıyla ithenticate - İntihali Engelleme Programı, doğrudan akademik yayınların değerlendirilmesi ile ilgili (Öğrenci ödevleri ve tezler hariç: ithenticate lisans anlaşması gereği öğrenci ödevleri ve tezler için kullanılmamalıdır.) kapsamlı bir akademik içeriğe sahiptir. Web tabanlı arayüz ile özel bir eğitim gereksinimi olmaksızın kullanılmaktadır. İntihal analizi yapılacak belge, kullanıcı tarafından ithenticate programına bir e-postaya belge ekler gibi kolaylıkla yüklenmekte, intihal analizi birkaç dakika içinde bitirilebilmektedir. ithenticate e yüklenen her belge büyük bir veri tabanındaki belgelerle karşılaştırılmaktadır. Bu veri tabanı içinde den fazla önemli gazete, dergi, süreli yayınlar ve kitapların yanı sıra tüm bunlara ek olarak 17 milyardan fazla web sayfası ve arşivi bulunmaktadır. ithenticate, den fazla bilimsel dergiden gelen 30 milyon üzerindeki içeriğin ve 150 den fazla yayınevinden 86 milyon üzeri makalenin bulunduğu veri tabanlarını kontrol etmektedir. Yayıncı ortakları arasında CrossRef, Gale, Emerald, ABC-CLIO, SAGE Reference, Oxford University Press, IEEE, Elsevier, Nature Publishing, Ovid, Taylor&Francis, PubMed, Pearson, McGrawHill, Wiley ve EBSCOhost gibi büyük yayınevleri bulunmaktadır. Lisans anlaşması gereği; üniversitelerde doktora derecesi ve üzerinde akademik yetkinliğe sahip öğretim üyelerine kullanım hakkı verilmektedir.ithenticate programını kullanmak isteyen akademisyenlerimizin erişim tanımlamaları için kutuphane@sinop.edu.tr adresine; isim, soy isim ve adreslerini (belirteceğiniz adresi kullanıcı adınız olacaktır) bildirmeleri gerekmektedir; sisteme giriş bilgileri belirtmiş olacağınız adresine gönderilecektir, lütfen e-malinizi kontrol etmeyi unutmayınız. Tanımlama işlemleri haricindeki kullanıma yönelik diğer bütün işlemler kullanıcı tarafından yapılacaktır.

25 JSTOR, içerdiği dergilerin ilk çıktığı yıldan itibaren tam metinlerine erişim sağlayan ve ARŞİV niteliğini taşıyan bir veritabanıdır. Sanat, beşeri bilimler, sosyal bilimler, fen bilimleri, tarih, edebiyat konularında dergileri içeren paketlerden oluşur. Veritabanı içinde, ayrıca biyoloji, işletme, ekonomi, sağlık, dilbilim, matematik, müzik konularında paketler de yer almaktadır dergiye tam metin erişim sağlanır., içerdiği dergilerin ilk çıktığı yıldan itibaren tam metinlerine erişim sağlayan ve ARŞİV niteliğini taşıyan bir veritabanıdır. Sanat, beşeri bilimler, sosyal bilimler, fen bilimleri, tarih, edebiyat konularında dergileri içeren paketlerden oluşur. Veritabanı içinde, ayrıca biyoloji, işletme, ekonomi, sağlık, dilbilim, matematik, müzik konularında paketler de yer almaktadır. Mendeley araştırmalarınızı organize etmenize, aynı alanda çalışan diğer araştırmacılarla işbirliği yapmanıza ve yeni araştırmaları keşfetmenize olanak tanıyan bir referans yönetim aracı ve akademik sosyal ağdır.

26 Fen bilimleri teknoloji ve tıp alanlarındaki yaklaşık 2357 adet tam metin dergi koleksiyonu. Bibliyometrik araçlarla birlikte araştırmayı izlemeye, analiz etmeye ve görselleştirmeye yarayan; hakemli yayınlardan oluşan en büyük özet ve atıf veri tabanıdır. Sanat ve insani bilimlerin yanı sıra fen bilimleri, teknoloji, tıp ve sosyal bilimler alanında bütün dünyadan 5.000'in üzerindeki yayıncının 'ün üzerindeki dergisini kapsar. Scopus %70'i 1996'dan beri yayınlanmış özetler ve oldukça geniş kaliteli web sayfaları ve patent bilgisi olmak üzere 43 milyon kayıt içerir. Temel bilimler sosyal ve beşeri bilimler mühendislik tıp ve yaşam bilimleri konularını içeren 1369 adet tam metin dergikoleksiyonu.

27 50 milyar web sayfası, kendi kapalı arşivinden 14 milyonun üzerinde öğrenci raporları, farklı bilgi depolarından 300 milyonun üzerinde raporlar ve bunlara ek olarak 100 milyon kitap, makale haber ve periyodik yayınlar üzerinden araştırma ve benzerlik tespitinde bulunmaktadır. Benzer şekilde Türkçe kaynaklarda da erişime açık olan veri tabanları, üniversitelerin yayınları ve tez havuzları üzerinden de araştırma yapmak mümkündür. URKUND sistemine gönderilen dokümanlar üç farklı kaynak üzerinden araştırılır ve karşılaştırılır. - İnternet - Akademik yayınlar - URKUND arşivi

28 Sosyal ve beşeri bilimler tıp ve yaşam bilimlerini içeren 1997'den günümüze adet tam metin dergi koleksiyonu den günümüze 1413 dergiye ve 4 milyona yakın makaleye Kimya, İşletme, ekonomi, finans, istatistik, Tıp, Yaşam Bilimleri, Matematik, Veterinerlik, Diş Hekimliği, Polimer ve Materyal Bilimleri, Eczacılık, Fizik ve Astromi, Psikoloji, Eğitim Bilimleri, Mühendislik, Tarım, Akvakültür ve Gıda Bilimi, Mimarlık ve Planlama, Sanat ve Uygulamalı Sanatlar, Biyoloji, Biyoteknoloji, Biyokimya & Biyofizik, Hücre ve Moleküler Biyoloji, Bilgisayar Bilimi ve Bilişim Teknolojisi, Geneti, Coğrafya & Keşifler gibi konularda tam metin erişim vermektedir.

29 WoS (Web of Science) (Science Citation Index Expanded-Social Sciences Citation Index-Arts and Humanities Citation Index Conference Proceedings Citation Index- Science--Conference Proceedings Citation Index-Social Science & Humanities) 1980'den günümüze makalelerin, 1990'dan günümüze bildirilerin bibliyografik bilgilerini, yararlanılan kaynaklarını ve atıflarını listeler. Multi-Terabyte sunucu ağ içinde yer alan akademik araştırmalara yardımcı elektronik kaynakların sunulduğu dünyanın en büyük dijital arşivlerinden biridir adet kitap, dergi, sesli kitap, eğitsel video ve belgeye tam metin erişimi sağlanmaktadır.

30 Lippincott Williams and Wilkins (LWW) yayınevine ait LWW Total Access veritabanı, her doktorun referans kaynağı olabilecek genel konulu anahtar dergilerin yanı sıra, özel uzmanlık dalları Sage Premier üzerine yazılan Journals, dergileri işletme, ve beşeri hemşirelik dergilerini bilimler, de kapsamaktadır. sosyal bilimler, LWW fen Total bilimleri, Access Koleksiyonunda, teknoloji 346 ve adet tıp konulu tam metin veri tabanı dergi bulunmaktadır. İçerdiği konulardan Üniversitemiz bazıları: erişimine Kardiyoloji, açılmıştır. Dermatoloji, Mikrobiyoloji, Nöroloji, Hemşirelik, Beslenme ve Diyet, Onkoloji, Ortopedi, Genetik, Beyin cerrahisi, Virüs bilimi, Sağlık Yönetimi, Patoloji, Kulak- Burun-Boğaz, Diş hekimliği, Hematoloji, Pediatri, Psikiyatri, Üroloji, Romatoloji, Geriatri & Gerontoloji vb.

31 Hiperkitap tamamen Türkçe olan ve kolleksiyonu den fazla olan tam metin kitap veritabanıdır.tarama seçeneğinden Anahtar kelime, eser adı, yazar adı veya konu başılklarına göre tarama yapılabşlir. Yada Kategori kısmından ilgili olduğunuz alanla ilgili kitap listelerini görebilirsiniz.

32 Hiperkitap ta tarama yaparken filtreleme kullanılarak kaynakları konu dil, yayıncı, tam metin özelliklerine göre seçebilir. Kaynak sayısını arttırıp, azaltabiliriz.

33 Seçtiğiniz kitabı Online ortamda incelerken içerik sayfasından istediğiniz bölüme veya sayfayı seçip direk geçiş yapabilirsiniz. Ayrıca kitapın künyesi hakkında bilgi almak istiyorsanız ayrıntılı kayıt yazısına tıklayıp erişim sağlayabilirsiniz.

34 Online da ekitap okuken hesabınızda kitabı klasör açıp saklayabilir. Sayfaları kaydedebilir, seçtiğiniz sayfları eposta ile gönderebilir veya alıntı yapabilirsiniz. Not: e-kitabı çevrimiçi indirmek istiyorsanız, öncelikle,. Bilgisayarınıza Adobe Digital 3. progamını indirmeniz gerekmektedir

35 İdealonline, tıp, fen bilimleri, edebiyat, tarih, sanat, mühendislik gibi alanlarda kapsamlı ve geniş bilgiyi Türkçe kaynaklarda da bulabilmek için oluşturulan bir elektronik veritabanıdır.

36 İçeriğindeki veritabanlarından dergi, kitap makale toplantı seçenkelerini ve erişim özelliklerini filtreleyip. Ayrıntılı tarama yapılabilir.

37 Seçilen kaynak ın künyesine girildiğinde varsa yıl, ay cilt ve sayı bilgilerine erişilebilir. Ayrıca, yayının türü, varsa ISBN ve ya ISSN numarası, hangi aralıklarla çıktığı bilgileri bulunur.

38 Erişim sağladığınız kaynağın içindekiler sayfasından istediğiniz sayfa gidebilir, arama yapılabilir Not alabilir, Projeye eklenebilir. Tercih edilen sayfalar indirilebilir yada çıktısı alınabilir. İndirme ve çıktı işlemleri günlük kotalarla sınırlıdır. Bir günde on sayfadan fazla indirme yapılamaz.

39

40 SUNUMUMUZ SONA ERMİŞTİR TEŞEKKÜR EDERİZ

SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU

SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU ONLİNE HİZMETLERİMİZ SÜRELİ YAYINLAR KOLEKSİYON DIŞI KAYNAKLAR ABONE VERİTABANLARIMIZ KÜTÜPHANE ANASAYFASI ARAŞTIRMA DANIŞMANI Veritabanları,

Detaylı

SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU

SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU SİNOP ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ UZMAN ALTUĞ ABUŞOĞLU ONLİNE HİZMETLERİMİZ SÜRELİ YAYINLAR KOLEKSİYON DIŞI KAYNAKLAR ABONE VERİTABANLARIMIZ E-KİTAP KOLLEKSİYONU KÜTÜPHANE ANASAYFASI ARAŞTIRMA DANIŞMANI

Detaylı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı http://katalog.bandirma.edu.tr/yordambt/yordam.php?undefined Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Detaylı

Web of Science GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

Web of Science GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ Web of Science 1 WEB OF SCIENCE Institute for Scientific Information (ISI) tarafından üretilen, dünyanın önde gelen fen bilimleri, sosyal bilimler ile sanat ve beşeri bilimler konularındaki süreli yayınlardan

Detaylı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı

Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı http://katalog.bandirma.edu.tr/yordambt/yordam.php?undefined Barış YILDIRIM Daire Başkanı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Detaylı

DİSİPLİNLER ARASI TAM METİN ULAKBİM ABONELİK KİMYA VE İLGLİ ALANLAR BİBLİYOGRAFİK (ABSTRACT) DİSİPLİNLER ARASI İŞLETME TAM METİN ULAKBİM ABONELİK

DİSİPLİNLER ARASI TAM METİN ULAKBİM ABONELİK KİMYA VE İLGLİ ALANLAR BİBLİYOGRAFİK (ABSTRACT) DİSİPLİNLER ARASI İŞLETME TAM METİN ULAKBİM ABONELİK VERİ TABANI HAKKINDA KONU KAPSAMI FORMAT DURUMU Academic Search Complete 8.500'den fazla elektronik süreli yayına tam metin içerik sağlayan çok disiplinli akademik bir veri tabanıdır. Bu veri tabanı 12.500'den

Detaylı

SCIENCE DIRECT Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

SCIENCE DIRECT Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ELSEVIER SCIENCE DIRECT 1 SCIENCE DIRECT KAPSAM ScienceDirect, Elsevier yayınevinin, çeşitli uzmanlık dallarını kapsayan 1800 dergisine, 1997 den günümüze tam metin erişim imkanı sağlayan bir veritabanıdır.

Detaylı

ÇOMÜ Kütüphaneleri. Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı

ÇOMÜ Kütüphaneleri. Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı ÇOMÜ Kütüphaneleri Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı Büşra BİLİR Kütüphaneci busrabircan@comu.edu.tr Zühal ÇİFTCİBAŞI Kütüphaneci zuhalkasap@comu.edu.tr ÇOMÜ Kütüphaneleri 7/24 hizmet Gece ücretsiz

Detaylı

ÇOMÜ Kütüphaneleri. Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı

ÇOMÜ Kütüphaneleri. Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı ÇOMÜ Kütüphaneleri Kütüphane ve Elektronik Yayınların Kullanımı Büşra BİLİR busrabircan@comu.edu.tr Zühal ÇİFTCİBAŞI zuhalkasap@comu.edu.tr ÇOMÜ Kütüphaneleri 7/24 hizmet Gece ücretsiz ulaşım imkanı Ana

Detaylı

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2 şube kütüphane ve merkez kütüphanesi ile 2007 yılından itibaren kullanıcılarına hizmet vermeye başlamıştır. Hizmetlerimiz Kütüphane Hesabınız: Düzce Üniversitesi

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 YILI ABONE OLUNAN VERİTABANLARI VE İÇERİKLERİ

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 YILI ABONE OLUNAN VERİTABANLARI VE İÇERİKLERİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 YILI ABONE OLUNAN VERİTABANLARI VE İÇERİKLERİ Sıra No Veritabanı Adı Özellikleri 1 Cambrige Cambridge Journals Online, 1534 yılında kurulmuş dünyanın en

Detaylı

Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Kapsam SCOPUS; 4000 yayın evinden 14.000 eser adı içerir, Aynı zamanda 180 milyon bilimsel web sayfasını tarar (patent bilgileri de dahil), Kütüphanemizin abone olduğu elektronik dergilerin tam metnine

Detaylı

Geçmişten geleceğe...

Geçmişten geleceğe... ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Geçmişten geleceğe... ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Ankara Yıldırım

Detaylı

ABONELİK YOLUYLA SAĞLANAN VERİ TABANLARI

ABONELİK YOLUYLA SAĞLANAN VERİ TABANLARI ABONELİK YOLUYLA SAĞLANAN VERİ TABANLARI Wiley Online Library Ticaret, maliye, yönetim, kimya, bilgisayar bilimi, yerbilim, eğitim, mühendislik, hukuk, yaşam bilimleri, tıp, matematik, istatistik, fizik,

Detaylı

(IEL) Online. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

(IEL) Online. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi IEEE Xplore IEEE/IEE Electronic Library (IEL) Online 1 Kapsam IEEE Xplore veri tabanı, elektrik ve elektronik, bilgisayar, bilgi teknolojileri, bioteknoloji, fizik ve ilgili diğer bilimlerdeki yayınları

Detaylı

Kütüphaneye girebilmeniz için öğrenci kimlik kartınızın yanınızda olması gerekmektedir.

Kütüphaneye girebilmeniz için öğrenci kimlik kartınızın yanınızda olması gerekmektedir. Leman KOZAKCI Kütüphaneye girebilmeniz için öğrenci kimlik kartınızın yanınızda olması gerekmektedir. Kütüphanede bulunan ve dışarı çıkarılmasında bir mahsuru olmayan yayını ödünç almak için kütüphaneye

Detaylı

2010 Faaliyetlerimiz & TÜBİTAK EKUAL Değerlendirme

2010 Faaliyetlerimiz & TÜBİTAK EKUAL Değerlendirme Cahit Arf Bilgi Merkezi 2010 Faaliyetlerimiz & TÜBİTAK EKUAL Değerlendirme Dr. Elif Aytek GÜRSES ULAKBİM Md.Yrd.V. (Cahit Arf Bilgi Merkezi) elif@ulakbim.gov.tr 23-25 Mayıs 2011 TÜBİTAK EKUAL VII. Yıllık

Detaylı

Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bülteni Ekim 2002 Sayı:2. Üniversitemizin Abone Olduğu Elektronik Veri Tabanları

Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bülteni Ekim 2002 Sayı:2. Üniversitemizin Abone Olduğu Elektronik Veri Tabanları ÜNİBİLGİ 02 Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bülteni Ekim 2002 Sayı:2 Üniversitemizin Abone Olduğu Elektronik Veri Tabanları Bilimsel araştırmalarda bilgiye doğru ve hızlı

Detaylı

Bilgi Danışmanlığı. Umut Al. umutal@hacettepe.edu.tr - 1. BBY 363, 16 Eylül 2015

Bilgi Danışmanlığı. Umut Al. umutal@hacettepe.edu.tr - 1. BBY 363, 16 Eylül 2015 Bilgi Danışmanlığı Umut Al umutal@hacettepe.edu.tr - 1 Plan Dersin amacı, kapsamı, işlenişi Dersin gerekleri Proje ve ödevler hakkında Dersin değerlendirmesi - 2 Dersin Amacı Dersin temel amacı öğrencilerin

Detaylı

Springer E-book Collection http://www.springerlink.com/home/main.mpx. Springer E-book Collection Kullanım Kılavuzu

Springer E-book Collection http://www.springerlink.com/home/main.mpx. Springer E-book Collection Kullanım Kılavuzu E-Bülten Bilgi Merkezi E-Bülten in bu sayısında Bilgi Merkezi mizin abone olduğu Springer Ebook Collection ve Ebrary Academic Complete elektronik kitap veritabanları tanıtılmaktadır. Aralık 2007 Sayı:

Detaylı

ÜNİBİLGİ 26. Üniversitemizin yeni Kütüphane Otomasyon Programı olan e-libs in kullanımını tanıtacağız.

ÜNİBİLGİ 26. Üniversitemizin yeni Kütüphane Otomasyon Programı olan e-libs in kullanımını tanıtacağız. ÜNİBİLGİ 26 Ankara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bülteni Ekim 2003 Sayı:26 Üniversitemizin yeni Kütüphane Otomasyon Programı olan e-libs in kullanımını tanıtacağız. Üniversitemizin

Detaylı

Elektronik Kaynaklara. Erişim

Elektronik Kaynaklara. Erişim K Elektronik Kaynaklara Erişim E-Kaynaklar ÇOMÜ Kütüphanesi nde şu anda 192.296 e-kitap, 2 milyondan fazla e-tez, 17.000 fazla e-dergi, 58 veritabanı, 2.200 den fazla e-gazete kullanıcıların erişimine

Detaylı

KÜTÜPHANE KAYNAKLARININ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ 1. SINIF PSY113 RESEARCH METHODS 5 EKİM 2011 HALE UYSAL

KÜTÜPHANE KAYNAKLARININ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ 1. SINIF PSY113 RESEARCH METHODS 5 EKİM 2011 HALE UYSAL KÜTÜPHANE KAYNAKLARININ ETKİN KULLANIMI PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ 1. SINIF PSY113 RESEARCH METHODS 5 EKİM 2011 HALE UYSAL 1 SUNUM İÇERİĞİ Katalog Taraması Basılı Kaynaklara Erişimş Elektronik Kaynaklara Erişim

Detaylı

BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM

BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM 1 BİLİMSEL BİLGİYE ERİŞİM Arş. Gör. Kasım BİNİCİ kbinici@atauni.edu.tr A.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Bilim, Etik ve Eğitim Dersi, 13 Mayıs 2011, Erzurum 2 PLAN Araştırma Süreci Bilimsel Bilgi Kaynakları

Detaylı

KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA ERİŞİM VE KULLANIM. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA ERİŞİM VE KULLANIM. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA ERİŞİM VE KULLANIM Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı SUNUM PLANI Ø Kütüphanelerimiz Ø Hizmetlerimiz Ø Kaynaklara Erişim Ø Kütüphane Hesabım Ø E-Kaynaklar (Veri Tabanları)

Detaylı

Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi SCIENCE ONLINE 1 KAPSAM American Association for the Advancement of Science (AAAS) tarafından 1883'ten beri yayınlanmakta olan Science, disiplinlerarası haftalık bir bilim dergisidir. Science Online, temel

Detaylı

Haber Bülteni VERİTABANLARI ODTÜ KÜTÜPHANESİ

Haber Bülteni VERİTABANLARI ODTÜ KÜTÜPHANESİ Haber Bülteni VERİTABANLARI ODTÜ KÜTÜPHANESİ Bu Sayıda Aralık 2004 Ocak Mart 200 Veritabanları 1 Veritabanları 2 Blackwell - Synergy Full Collection Veritabanı 2003 yılında abone olunan Blackwell Synergy

Detaylı

Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi

Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi Kütüphane Web Sayfası ve Kataloğu Kullanım Rehberi Bu rehber Sakarya Üniversitesi Kütüphanesi tarafından hazırlanmıştır. 1 WEB SAYFASI GENEL BİLGİLERİ BELGELER; Kitap Talepleri İle İlgili Belgeler Bulunmaktadır.

Detaylı

Deneme erişimine ulaşmak için kullanıcılar aşağıdaki kayıt linkinden kayıt olup erişim linkinden programı kullanabilirler.

Deneme erişimine ulaşmak için kullanıcılar aşağıdaki kayıt linkinden kayıt olup erişim linkinden programı kullanabilirler. Deneme Erişimli Veritabanları SciFinder SciFinder SciFinder Chemical Abstract veritabanı 3 Aralık 2010 tarihine kadar erişime açılmıştır. Veritabanını kullanmak için aşağıda verilen bilgilerin uygulanması

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ 1 KAPSAM OECD (Organisation( for Economic Co- operation and Development), aralarında kurucu üye olarak Türkiye nin de bulunduğu, 1947 yılında kurulmuş olan, hükümetlerarası forum niteliğindeki, uluslararası

Detaylı

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi

KULLANICI REHBERİ. Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi KULLANICI REHBERİ BTÜ Kütüphanesi Sınırsız Bilgiye Kesintisiz Erişimin adresi - Kütüphane web sayfası Hizmetler Kaynaklara Erişim Danışma/Formlar Bize Ulaşın Bu rehber; Bursa Teknik Kütüphanesinin fiziki

Detaylı

E-Bülten. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nu (Toolbar) yükleyebilirsiniz. http://sdu.mylibrarytoolbar.com. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nun Avantajları

E-Bülten. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nu (Toolbar) yükleyebilirsiniz. http://sdu.mylibrarytoolbar.com. Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nun Avantajları E-Bülten Temmuz 2007 Sayı: 2 Bu Sayıda Bilgi Merkezi Araç Çubuğu (Toolbar) Journal Citation Reports BMJ Online Journals 1 2 7 Bilgi Merkezi Araç Çubuğu nu (Toolbar) yükleyebilirsiniz. http://sdu.mylibrarytoolbar.com

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2007 YILI FAALĠYET RAPORU

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2007 YILI FAALĠYET RAPORU AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2007 YILI FAALĠYET RAPORU Bilgi çağının en önemli gereksiniminden biri de, içinde bilgi barındıran her türlü materyalin bulunduğu,

Detaylı

OVID GAZ ÜN VERS TES MERKEZ 1 KÜTÜPHANES

OVID GAZ ÜN VERS TES MERKEZ 1 KÜTÜPHANES OVID 1 KAPSAM Kütüphanemiz, OVID veri tabanlar içerisinden sadece Lippincott Williams and Wilkins (LWW) yay nevinin 256 adet dergisine abonedir. Ovid veri taban,, abone oldu umuz umuz 256 adet dergide

Detaylı

Emerald ejournals Premier Koleksiyonu İçerik ve Kullanım

Emerald ejournals Premier Koleksiyonu İçerik ve Kullanım Emerald ejournals Premier Koleksiyonu İçerik ve Kullanım Emerald Publishing Emerald Group Publishing Limited 1967 de İngiltere de kurulan uluslararası bir yayınevidir 305 elektronik dergi, 1650 ekitap

Detaylı

Tam Metin Makale Kullanım Verilerinin Bibliyometrik Analizi

Tam Metin Makale Kullanım Verilerinin Bibliyometrik Analizi Tam Metin Makale Kullanım Verilerinin Bibliyometrik Analizi Umut Al ve Yaşar Tonta Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Hacettepe Üniversitesi {umutal, tonta}@hacettepe.edu.tr -1 Plan Koleksiyon yönetimi Yöntem

Detaylı

ELEKTRONİK SAĞLIK BİLİMLERİ SÜRELİ YAYINLARININ WEB İÇERİK ÖZELLİKLERİ VE ANALİZİ

ELEKTRONİK SAĞLIK BİLİMLERİ SÜRELİ YAYINLARININ WEB İÇERİK ÖZELLİKLERİ VE ANALİZİ ELEKTRONİK SAĞLIK BİLİMLERİ SÜRELİ YAYINLARININ WEB İÇERİK ÖZELLİKLERİ VE ANALİZİ ÖZET Güssün GÜNEŞ-Huriye ÇOLAKLAR Amaç: Türkiye de tıp ve sağlık bilimleri alanında yayınlanan, ULAKBİM in Tıp Veri Tabanı

Detaylı

KÜTÜPHANE DEKİ KİTAPLARI ARAŞTIRMA KILAVUZU

KÜTÜPHANE DEKİ KİTAPLARI ARAŞTIRMA KILAVUZU KÜTÜPHANE DEKİ KİTAPLARI ARAŞTIRMA KILAVUZU Kütüphanede mevcut olan basılı ve elektronik bilgi kaynaklarını tarayabilmek için öncelikle http://kutuphane.ieu.edu.tr/ adresinden Kütüphane web sayfasına girmeniz

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2008 YILI FAALĠYET RAPORU

AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2008 YILI FAALĠYET RAPORU AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2008 YILI FAALĠYET RAPORU Bilgi çağının en önemli gereksiniminden biri de, içinde bilgi barındıran her türlü materyalin bulunduğu,

Detaylı

Bilimsel Bilgiye Erişim. Yrd.Doç.Dr. Coşkun POLAT

Bilimsel Bilgiye Erişim. Yrd.Doç.Dr. Coşkun POLAT Bilimsel Bilgiye Erişim Yrd.Doç.Dr. Coşkun POLAT Plan Bilgi Kaynakları ve Türleri Bilgi Gereksinimin Belirlenmesi ve İfade Edilmesi, Bilginin Bulunması ve Elde Edilmesi Kütüphane Kullanımı Kitaplar Makaleler

Detaylı

GENEL BİLGİ 5 ÖDÜNÇ SİSTEMİ 6 KÜTÜPHANE KAYNAKLARI 7. İNTERNET ve BİLGİSAYAR 8 DVD-VCD İZLEME 9

GENEL BİLGİ 5 ÖDÜNÇ SİSTEMİ 6 KÜTÜPHANE KAYNAKLARI 7. İNTERNET ve BİLGİSAYAR 8 DVD-VCD İZLEME 9 2 İÇİNDEKİLER Sayfa No GENEL BİLGİ 5 ÖDÜNÇ SİSTEMİ 6 KÜTÜPHANE KAYNAKLARI 7 İNTERNET ve BİLGİSAYAR 8 DVD-VCD İZLEME 9 KÜTÜPHANELER ARASI ÖDÜNÇ SİSTEMİ (Inter Library Loan) 10 SÜRELİ YAYINLAR 11 MULTIMEDYA

Detaylı

5.KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

5.KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI a) Yönetim : 5.KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Daire Başkanı : Şeref AKBEN Sağlama Bölümü: Mustafa TUNÇ Kütüphane Servisi: Memur Güray YILMAZ Fak.Sek. Lütfi ERDEMİR Kataloglama ve Sınıflama

Detaylı

KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA ERİŞİM VE KULLANIM. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA ERİŞİM VE KULLANIM. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı KÜTÜPHANE KAYNAKLARINA ERİŞİM VE KULLANIM Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı SUNUM PLANI Ø Kütüphanelerimiz Ø Hizmetlerimiz Ø Kaynaklara Erişim Ø Kütüphane Hesabım Ø E-Kaynaklar (Veri Tabanları)

Detaylı

Yeni Başlayanlar için Kütüphane Rehberi 3. SCOPUS Veri Tabanına Göre Üniversitemizin Akademik Performansı ( )

Yeni Başlayanlar için Kütüphane Rehberi 3. SCOPUS Veri Tabanına Göre Üniversitemizin Akademik Performansı ( ) Bu sayıda: Yeni Başlayanlar için Kütüphane Rehberi 3 SCOPUS Veri Tabanına Göre Üniversitemizin Akademik Performansı (1994-2016) 7 MENDELEY Kurumsal Sürümü Hizmete Sunuldu 11 Telif Hakkı, İntihal ve İntihal

Detaylı

Gelişen Bilgi Dünyası: Neden EBSCO? Cem Karamehmetoglu EBSCO Antalya

Gelişen Bilgi Dünyası: Neden EBSCO? Cem Karamehmetoglu EBSCO Antalya Quality Quality Content Content Resource Resource Management Management Access Discovery Integration Consultation Consultation Gelişen Bilgi Dünyası: Neden EBSCO? Cem Karamehmetoglu EBSCO Antalya Değişen

Detaylı

KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON KANLIĞI. Kullanıcı Eğitimi 2011-2012

KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON KANLIĞI. Kullanıcı Eğitimi 2011-2012 BATMAN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLI KANLIĞI Kullanıcı Eğitimi 2011-2012 SUNUM KONULARI Kütüphane Genel Tanıtımı Web Sayfası Tanıtımı Kütüphane Otomasyon Programı KÜTÜPHANE UNSURLARI

Detaylı

Bilimsel Bilgiye Erişim

Bilimsel Bilgiye Erişim Bilimsel Bilgiye Erişim Yrd.Doç.Dr. Coşkun POLAT Plan Bilgi Kaynakları ve Türleri Bilgi Gereksinimin Belirlenmesi ve İfade Edilmesi, Bilginin Bulunması ve Elde Edilmesi Kütüphane Kullanımı Kitaplar Makaleler

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ 1 KAPSAM SAGE Publication" iletişim, eğitim, yönetim ve organizasyon, malzeme bilimi, kriminoloji, hemşirelik ve sağlık bilimleri, siyaset, politika, psikoloji, sosyoloji, kentsel araştırmalar ve şehir

Detaylı

Bilimsel Bilgiye Erişim. Yrd. Doç. Dr. Coşkun POLAT

Bilimsel Bilgiye Erişim. Yrd. Doç. Dr. Coşkun POLAT Bilimsel Bilgiye Erişim Yrd. Doç. Dr. Coşkun POLAT PLAN Araştırma Süreci Bilimsel Bilgi İçin Kaynak Türleri Bilimsel Bilginin Bulunması ve Elde Edilmesi Kütüphane Kullanımı Alternatif Bilgi Erişim Kaynakları

Detaylı

İnönü Üniversitesi Kütüphanesi Müzik Veritabanları

İnönü Üniversitesi Kütüphanesi Müzik Veritabanları İnönü Üniversitesi Kütüphanesi Müzik Veritabanları Prof. Server Acim (Besteci ve Devlet Konservatuvarı Müdürü) 18 Nisan 2013 - Perşembe - 12.15 İnönü Üniversitesi GSTF ve Devlet Konservatuvarı Konser Salonu

Detaylı

SCOPUS, SCıENCEDıRECT VE MENDELEY EĞİTİMİ Buğra Şengün

SCOPUS, SCıENCEDıRECT VE MENDELEY EĞİTİMİ Buğra Şengün SCOPUS, SCıENCEDıRECT VE MENDELEY EĞİTİMİ Buğra Şengün ACCUCOMS Elsevier Kimdir? Çok Köklü Bir Geçmiş 435.135 Galileo nun en son ve en önemli eseri olan, Mekanikle İlgili İki Yeni Bilim Üstüne Konuşmalar

Detaylı

KÜTÜPHANE YENİ ARAYÜZ-2018

KÜTÜPHANE YENİ ARAYÜZ-2018 KÜTÜPHANE YENİ ARAYÜZ-2018 1) Abone Veritabanları Sayfası: Bu sayfada; Üniversitemizin abone olduğu veritabanları alfabetik olarak sıralanmaktadır. Tür alanında tam metin ya da bibliyografik erişim bilgisi,

Detaylı

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. - Güncelleme : Ekim 2017-

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. - Güncelleme : Ekim 2017- Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı kutuphane@kocaeli.edu.tr - Güncelleme : Ekim 2017- KOÜ Merkez Kütüphaneden Kareler Sayılarla KOÜ Kütüphanesi - I Basılı kitap : 109.700+ E-kitap : 295.000 +

Detaylı

Kullanım Kılavuzu. Semih BAKAR

Kullanım Kılavuzu. Semih BAKAR Kullanım Kılavuzu Semih BAKAR semih@accucoms.com ascelibrary.org İnşaat Mühendisliği araştırmaları ve uygulamaları konu alanlarında dünyadaki en büyük tam metin veri tabanıdır. ASCE Library inşaat mühendisliği

Detaylı

EBSCO VERİTABANLARI VERİTABANI BİLGİLERİ 2017 YILI KULLANIM İSTATİSTİKLERİ

EBSCO VERİTABANLARI VERİTABANI BİLGİLERİ 2017 YILI KULLANIM İSTATİSTİKLERİ EBSCO VERİTABANLARI VERİTABANI BİLGİLERİ 2017 YILI KULLANIM İSTATİSTİKLERİ EBSCO VERİTABANLARI BİLGİLERİ HiperKitap (E-Kitap) Hızlı ve Kolay Erişim gerçekleştirmek amacıyla, Hiperlink tarafından geliştirilmiş

Detaylı

Hiperkitap Kullanım Kılavuzu

Hiperkitap Kullanım Kılavuzu Hiperkitap Kullanım Kılavuzu Ana sayfa açıldığında istediğiniz dili sağ tarafta olduğu gibi seçebilirsiniz. Arama çubuğundan istediğiniz yayın için arama yapabilirsiniz. Çıkan sonuç listesinden kitabın

Detaylı

DOAJ Directory of Open Access Journals

DOAJ Directory of Open Access Journals DOAJ Directory of Open Access Journals 1 Kapsam DOAJ, tam metin olarak erişilebilen ve ücretli abonelik gerektirmeyen açık erişim dergilerini kapsar. 2300 adet bilimsel dergi, veri tabanında yer almaktadır.

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ ERIC 1 KAPSAM ERIC, eğitim ve ilişkili konularda temel bir veri tabanıdır. Eğitim ve ilişkili konulardaki 980'den fazla dergide yer alan makalelerin özetçe ve bibliyografik bilgilerini, 1967'den günümüze,

Detaylı

Yeni Abone Olunan Veritabanları Listesi 1- 2- 3- 4- 5- 6-7- 8-9- 10- 11- Tüm Veritabanlarımızın Listesi ve Açıklama Bilgileri 1-ABI Inform Global

Yeni Abone Olunan Veritabanları Listesi 1- 2- 3- 4- 5- 6-7- 8-9- 10- 11- Tüm Veritabanlarımızın Listesi ve Açıklama Bilgileri 1-ABI Inform Global Yeni Abone Olunan Veritabanları Listesi 1- Country Report (Economist Intelligence Unit) 2- Directory of Open Access Journals (DOAJ) (FREE) 3- Kazancı İçtihat Bilgi Bankası 4- PECYA Türkçe Dijital Bilgi

Detaylı

EBSCO VERİTABANLARI. İktisadi ve idari bilimlerle ilgili 2436 dergiyi kapsamakta olup 1834 derginin tam metnine ulaşılabilmektedir.

EBSCO VERİTABANLARI. İktisadi ve idari bilimlerle ilgili 2436 dergiyi kapsamakta olup 1834 derginin tam metnine ulaşılabilmektedir. EBSCO VERİTABANLARI Academic Search Elite Bilim ve teknoloji den din'e sosyal bilimlerden halkla ilişkilere kadar uzanan geniş bir yelpazedeki konu dağılımına sahip olan bu veritabanı 2552 dergiyi kapsamakta

Detaylı

YÖK DOKÜMANTAYON MERKEZİ HİZMETLERİ

YÖK DOKÜMANTAYON MERKEZİ HİZMETLERİ TÜBİTAK-ULAKBİM CAHİT ARF BİLGİ MERKEZİ DANIŞMA HİZMETLERİ NDEKİ GELİŞMELER VE MAKALE FOTOKOPİ İSTEK SİSTEMİ Filiz YÜCEL Internet ve bilgi teknolojisindeki hızlı gelişmeler bilgi merkezlerinin verdiği

Detaylı

SEMA AYHAN. Balıkesir Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. Balıkesir Üniversitesi Kütüphane ve

SEMA AYHAN. Balıkesir Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. Balıkesir Üniversitesi Kütüphane ve SEMA AYHAN Balıkesir Üniversitesi Kütüphane ve Balıkesir Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Dokümantasyon Daire Başkanlığı Unvanı Unvanı : Daire : Daire Başkanı Başkanı Adres : Çağış

Detaylı

Tablo 11 - Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı

Tablo 11 - Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 1179 Açık ve Uzaktan Öğrenme 111 1180 Arkeoloji 111 1181 Atatürk İlkeleri ve Cumhuriyet Tarihi 111 1176 Avrupa Birliği 111 1182 Bankacılık ve Sigortacılık 111 1102 Batı Sanatı

Detaylı

The Royal Society of Chemistry Publishing Resources. Semih BAKAR Sales Manager - Turkey & Balkans

The Royal Society of Chemistry Publishing Resources. Semih BAKAR Sales Manager - Turkey & Balkans The Royal Society of Chemistry Publishing Resources Semih BAKAR Sales Manager - Turkey & Balkans Kar amacı gütmeyen bir organizasyon olarak tam 170 yıldır dünya çapındaki 50,000 in üzerindeki üyeye hizmet

Detaylı

BİLGİ ÜRETİMİ SÜRECİNDE DEĞER YARATAN UNSURLAR, 18 Aralık 2018, Bartın Üniversitesi

BİLGİ ÜRETİMİ SÜRECİNDE DEĞER YARATAN UNSURLAR, 18 Aralık 2018, Bartın Üniversitesi BİLGİ ÜRETİMİ SÜRECİNDE DEĞER YARATAN UNSURLAR, 18 Aralık 2018, Bartın Üniversitesi PROF. DR. OYA GÜRDAL TAMDOĞAN ANKARA ÜNİVERSİTESİ, DTCF, BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ BİLGİ ÜRETİMİ SÜRECİNDE DEĞER

Detaylı

ProQuest E-Book Central (Elektronik Kitap Veri Tabanı) KULLANIM KILAVUZU. KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

ProQuest E-Book Central (Elektronik Kitap Veri Tabanı) KULLANIM KILAVUZU. KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI ProQuest E-Book Central (Elektronik Kitap Veri Tabanı) KULLANIM KILAVUZU KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Namık Kemal Üniversitesi olarak 2008 yılından itibaren düzenli olarak abonelik gerçekleştirmiş

Detaylı

ECONLIT WITH FULL TEXT GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

ECONLIT WITH FULL TEXT GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ ECONLIT WITH FULL TEXT 1 KAPSAM American Economic Association tarafından hazırlanan veri tabanı, 480 den fazla derginin tam metnini, ambargosuz olarak sunmaktadır. American Economic Review, Journal of

Detaylı

Oxford Online Dergi Koleksiyonu nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergilerini Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genişletme

Oxford Online Dergi Koleksiyonu nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergilerini Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genişletme Oxford Online Dergi Koleksiyonu nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergilerini Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genişletme Oxford Dergilerini Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genişletme Dört bölümden oluşan

Detaylı

Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane

Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane Okullar ve Üniversiteler için Dijital Kütüphane E-kitaplar Sesli Kitaplar Video OverDrive hakkında E-kitap avantajları Neden OverDrive? Eşsiz katalog Video filmler Çeşitli erişim kanalları Referanslar

Detaylı

E-Bülten. Bilgi Merkezi Elektronik Bülteni yayın hayatına başladı. Toplu Tarama (Central Search) Toplu tarama kütüphaneler için neden gerekli?

E-Bülten. Bilgi Merkezi Elektronik Bülteni yayın hayatına başladı. Toplu Tarama (Central Search) Toplu tarama kütüphaneler için neden gerekli? E-Bülten Bilgi Merkezi Elektronik Bülteni yayın hayatına başladı. Mart 2007 Sayı: 1 Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgi Merkezi tarafından Mart 2007 tarihinden itibaren elektronik bülten yayınlanacaktır.

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANE HİZMETLERİ TANITIMI & KULLANICI EĞİTİMİ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2017 Genel Bilgi-Merkez Kütüphane 2017-2018 eğitim-öğretim yılında

Detaylı

Beyhan KARPUZ, Uzman Kütüphaneci Karadeniz Teknik Üniversitesi 2017

Beyhan KARPUZ, Uzman Kütüphaneci Karadeniz Teknik Üniversitesi 2017 Beyhan KARPUZ, Uzman Kütüphaneci Karadeniz Teknik Üniversitesi 2017 BibTeX EndNote MathType Mendeley ProCite Reference Manager RefMan RefWorks-Proquest Zotero EndNote; makale ya da tezinizi yazarken kullanabileceğiniz

Detaylı

(American DIGITAL LIBRARY GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

(American DIGITAL LIBRARY GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ ASTM (American Society for Testing and Materials) DIGITAL LIBRARY 1 IHS STANDARD EXPERT IHS Standards Expert,, 360 farklı standart organizasyonunun (ISO, DIN, BSI, TSE) standart dokümanlarının bibliyografik

Detaylı

KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ

KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ KÜTÜPHANE KULLANMA REHBERİ Kütüphanelerimiz, sınırsız bilgi ve kaynaklarla 3 senedir hizmetinizde! Üsküdar Üniversitesi olarak, geniş arşivimizle birlikte kolay erişim ve kullanım imkânlarına sahip kütüphanemizde,

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ Kütüphane içi kullanım Kullanıcı eğitimi Ödünç verme Kitap siparişi Veri tabanları Uzaktan erişim Genel Bilgiler Dumlupınar

Detaylı

Tek Adımla Eşsiz ve Saygın Uluslararası Bilimsel Araştırma Kaynaklarına Ulaşabilmenin Yolu. ANKOSLink. April, 2015

Tek Adımla Eşsiz ve Saygın Uluslararası Bilimsel Araştırma Kaynaklarına Ulaşabilmenin Yolu. ANKOSLink. April, 2015 MORE Dergi Koleksiyonları : Tek Adımla Eşsiz ve Saygın Uluslararası Bilimsel Araştırma Kaynaklarına Ulaşabilmenin Yolu Sağlık Bilimleri I Malzeme Bilimi & Mühendisliği I Beşeri & Sosyal Bilimler ANKOSLink.

Detaylı

TOROS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER

TOROS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TOROS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. TOROS ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ HAKKINDA 2. KÜTÜPHANE BİLGİLERİ 2.1. Sayılarla Kütüphane 3. KULLANICI HİZMETLERİ 3.1. Ödünç verme hizmetleri

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI TÜBESS TEZ İSTEK FORMU

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI TÜBESS TEZ İSTEK FORMU TÜBESS TEZ İSTEK FORMU FR. 001 1/2 YÖK Ulusal Tez Merkezi nde https://tez.yok.gov.tr/ulusaltezmerkezi/ sorgulama yaptığınızda Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma

Detaylı

Hiperkitap p Kullanım Kılavuzu

Hiperkitap p Kullanım Kılavuzu Hiperkitap p Kullanım Kılavuzu Giriş yaptıktan sonra soldaki listeden Hiperkitap (ebook Collection) Trial seçilir ve Continue tuşuna basılır. Ana sayfa açıldığında istediğiniz dil seçeneğini yukarıda olduğu

Detaylı

Wiley InterScience Kullanım Kılavuzu

Wiley InterScience Kullanım Kılavuzu SDÜ Bilgi Merkezi E-Bülten Kasım 2008 Sayı: 6 Wiley Interscience http://www3.interscience.wiley.com/cgi-bin/home?cretry=1&sretry=0 Wiley Interscience veri tabanı 30 Haziran 2008 tarihinde Blackwell Synergy

Detaylı

UFUK ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ MENDELEY KULLANIM KILAVUZU

UFUK ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ MENDELEY KULLANIM KILAVUZU UFUK ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ MENDELEY KULLANIM KILAVUZU Mendeley Nedir? Araştırmacıların araştırmalarını yönetmelerini, düzenlemelerini ve diğer araştırmacılar ile çevrimiçi işbirliği yapmasını

Detaylı

İçerik: B ş a l ş an a gıç ç o lar a a r k a inform r a m w a orl r d Nasıl yen Nasıl y en bir inf in o f r o maw o ld hesab

İçerik: B ş a l ş an a gıç ç o lar a a r k a inform r a m w a orl r d Nasıl yen Nasıl y en bir inf in o f r o maw o ld hesab İçerik: Başlangıç olarak informaworld Nasıl yeni bir informaworld hesabı açabilirim? Şifremi unutursam ne yapmalıyım? Kurumumum herhangi bir dergiye abone değil, buna rağmen informaworld u kullanabilir

Detaylı

MKÜ nün Bilgi Hazinesi

MKÜ nün Bilgi Hazinesi MKÜ nün Bilgi Hazinesi Büyük ve Donanımlı Bir Üniversit e Küt üphanesiyle Hiz met iniz de Mustafa Kemal Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Üniversitemizin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini desteklemek

Detaylı

Sema AYHAN Daire Başkanı

Sema AYHAN Daire Başkanı İletişim Kütüphane ve Dokümanasyon Daire Başkanlığı Çağış Yerleşkesi 10145-BALIKESİR Tel : +90.0266.61214 34 Fax :+ 90.0266.6121435 e-posta: sayhan@balikesir.edu.tr Sema AYHAN Daire Başkanı EĞİTİM Yüksek

Detaylı

idealonline Elektronik veri tabanı tanıtımı www.idealonline.com.tr

idealonline Elektronik veri tabanı tanıtımı www.idealonline.com.tr idealonline Elektronik veri tabanı tanıtımı www.idealonline.com.tr İdealonline Sosyal bilimler ve fen bilimleri alanlarında Türkçe dergilerden ve kitaplardan oluşan elektronik veritabanı platformu İdealonline

Detaylı

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. kutuphane@kocaeli.edu.tr - Güncelleme Eylül 2015 -

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı. kutuphane@kocaeli.edu.tr - Güncelleme Eylül 2015 - Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı kutuphane@kocaeli.edu.tr - Güncelleme Eylül 2015 - KOÜ Merkez Kütüphaneden Kareler Sayılarla KOÜ Kütüphanesi - I Basılı kitap : 98.000+ E-kitap : 150.000+ Basılı

Detaylı

MathSciNet GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

MathSciNet GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ MathSciNet 1 KAPSAM MathSciNet, American Mathematical Society tarafından üretilen ve içerisinde 1.400.000 makalenin özeti ve değerlendirmesi bulunan matematik konusundaki en önemli veri tabanıdır. 1940

Detaylı

COMPUTERS & APPLIED SCIENCES COMPLETE GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ

COMPUTERS & APPLIED SCIENCES COMPLETE GAZİ ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KÜTÜPHANESİ COMPUTERS & APPLIED SCIENCES COMPLETE 1 KAPSAM Computers & Applied Sciences Complete (CASC), hesaplama ve uygulamalı bilimlere ait disiplinlerin araştırmalarını ve gelişimsel spektrumunu kapsar. Geleneksel

Detaylı

Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Humanities International Complete 1 Kapsam Humanities International Complete dünya üzerinde, beşeri bilimler alanında yayınlanmakta olan yüzlerce dergi, kitap ve diğer kaynakların tam metinlerini kullanıma

Detaylı

evt

evt www.idealonline.com.tr evt Türk Edebiyatı Aylık Fikir ve Sanat Dergisi İktisat ve Toplum ANDANTE Öne Çıkan Özellikler Atıf İndeksi Yazar Veritabanı Kelime Bulutu Detaylı Listeme Yazar Arama Yayın Arama

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2009-2010 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM DÖNEMĠ FALĠYET RAPORU

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2009-2010 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM DÖNEMĠ FALĠYET RAPORU KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2009-2010 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM DÖNEMĠ FALĠYET RAPORU GENEL BĠLGĠLER Özgörev Üniversitede verilen eğitimin ayrılmaz bir parçası olarak; bilgi hizmetlerini çağdaş gelişmeler

Detaylı

evt

evt www.idealonline.com.tr evt Türk Edebiyatı Aylık Fikir ve Sanat Dergisi İktisat ve Toplum ANDANTE Öne Çıkan Özellikler Atıf İndeksi Yazar Veritabanı Kelime Bulutu Detaylı Listeme Yazar Arama Yayın Arama

Detaylı

Tablo 10 Sağlık Bilimleri Temel Alanı

Tablo 10 Sağlık Bilimleri Temel Alanı Tablo Sağlık Bilimleri Temel Alanı Kod Bilim Alanı Koşul No 000 TIP 1 01 Acil Tıp 1 02 Adli Tıp 1 70 Ağız, Yüz ve Çene Cerrahisi 1 04 Aile Hekimliği 1 71 Algoloji 1 05 Anatomi 1 72 Anesteziyoloji ve Reanimasyon

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2012 YILI FAALĠYET RAPORU

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2012 YILI FAALĠYET RAPORU GENEL BĠLGĠLER T.C. AFYON KOCATEPE ÜNĠVERSĠTESĠ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAĠRE BAġKANLIĞI 2012 YILI FAALĠYET RAPORU Bilgi çağının en önemli gereksinimlerinden biri; içinde bilgi barındıran, her türlü

Detaylı

Elsevier ClinicalKey TM. Sık Sorulan Sorular. İçindekiler. ClinicalKey nedir? ClinicalKey e nereden erişebilirim?

Elsevier ClinicalKey TM. Sık Sorulan Sorular. İçindekiler. ClinicalKey nedir? ClinicalKey e nereden erişebilirim? Elsevier ClinicalKey TM Sık Sorulan Sorular İçindekiler ClinicalKey nedir? ClinicalKey e nereden erişebilirim? ClinicalKey içeriğindeki uzmanlık alanları nelerdir? ClinicalKey ile ne tür bilgilere erişilmektedir?

Detaylı

MELİKŞAH ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ. kutuphane.meliksah.edu.tr

MELİKŞAH ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ. kutuphane.meliksah.edu.tr kutuphane.meliksah.edu.tr MELİKŞAH ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ Veritabanlarımız 31 Academic Search Complete Applied Science & Business 32 Applied Science & Technology Source Business Source Complete 33 Cambridge

Detaylı

ULAKBĐM ELEKTRONĐK KAYNAKLAR ULUSAL AKADEMĐK LĐSASANSI (EKUAL) EBSCOhost Veritabanları

ULAKBĐM ELEKTRONĐK KAYNAKLAR ULUSAL AKADEMĐK LĐSASANSI (EKUAL) EBSCOhost Veritabanları ULAKBĐM ELEKTRONĐK KAYNAKLAR ULUSAL AKADEMĐK LĐSASANSI (EKUAL) EBSCOhost Veritabanları 1. Academic Search Complete (Tüm disiplinler) Özellikle akademik kurumlar için tasarlanmış olan Academic Search Complete

Detaylı

Karabük Üniversitesi

Karabük Üniversitesi Karabük Üniversitesi Literatür Tarama Teknikleri ve Pratik İpuçları Uğurcan Özkan EBSCO Information Services Sr.Training Specialist Turkey&Albania Tel +90 312 441 73 44 Mobile +90 532 698 21 93 E-mail

Detaylı

SDÜ Bilgi Merkezi Avrupa nın 29 Kütüphanesi Arasında

SDÜ Bilgi Merkezi Avrupa nın 29 Kütüphanesi Arasında E-Bülten Haziran 2008 Sayı: 5 SDÜ Bilgi Merkezi Avrupa nın 29 Kütüphanesi Arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Prof. Dr. Hasan GÜRBÜZ Bilgi Merkezi LIBER (The Ligue des Bibliothèques Européennes de Recherche

Detaylı

Sami Çukadar Kütüphane Müdür Yardımcısı

Sami Çukadar Kütüphane Müdür Yardımcısı Sami Çukadar Kütüphane Müdür Yardımcısı samic@bilgi.edu.tr İstanbul Bilgi Üniversitesi Kütüphane ve E-Kaynaklar ÜNAK 04 Bilgide Kaybolmamak İçin Bilgiyi Yönetmek, İstanbul, 23-25 Eylül 2004 İçerik Dergi

Detaylı