DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN SĠZĠN ĠÇĠN SEÇTĠKLERĠMĠZ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN SĠZĠN ĠÇĠN SEÇTĠKLERĠMĠZ"

Transkript

1 ETKĠNLĠKLERĠMĠZ TÜRKÇE DĠL ETKĠNLĠKLERĠ SANAT ETKĠNLĠKLERĠ MÜZĠK ETKĠNLĠKLERĠ OYUN ETKĠNLĠKLERĠ FEN VE MATEMATĠK ETKĠNLĠKLERĠ OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIġMALARI SOSYAL ETKĠNLĠKLER AĠLE KATILIMI ÇOCUKLARLA GENEL KÜLTÜR GÜNLÜK YAġAM EGZERSĠZLERĠ ÇOCUKLARLA FELSEFE BRANġ DERSLERĠMĠZ ALMANCA MÜZĠK SATRANÇ GÖRSEL SANATLAR DRAMA HALK OYUNLARI VE MODERN DANS ĠNGĠLĠZCE DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN SĠZĠN ĠÇĠN SEÇTĠKLERĠMĠZ

2 BĠLMECELERĠMĠZ Kitap, masa, öğretmen, okul, arı, bal, ayva, nar, elma,göz,bacak,kulak,ağız. Bir kutum var Ġçi dolu inci(ağız) AkĢam olunca kaparım Gündüz olunca açarı(göz) Yarım kaģık, Duvara yapıģık(kulak) Ġki direk, Bir evi tutar(bacak)

3 TEKERLEMELERĠMĠ Çaldım kapıyı, temizlik Çaldım Kapıyı Çal kapıyı Bak pencereden Çevir mandalı Gir içeri Al bir sandalye Otur Ģuraya Nasılsın bugün AyĢe,Fatma Temizlik Böyle okula gidemem Etrafı kirletemem Hem pasaklı,hem kirli Kendimi bırakamam

4 ġġġrlerġmġz Sağlık, küçük fare, Cumhuriyet. CUMHURĠYET 29 Ekim de Cumhuriyet bizlere Cumhuriyet kuruldu Armağandır Ata dan Ulus özgür sesini Egemenlik sesleri Tüm dünyaya duyurdu Yükseldi Ankara dan

5 PARMAK OYUNLARIMIZ Can ila Canan, çiçekler,insanlar. ÇĠÇEKLER Bir sırada 5 küçük çiçek varmıģ Birincisi benim büyüdüğümü görün demiģ Ġkincisi biraz güneģe ihtiyacım var demiģ Üçüncüsü büyümek ne güzel demiģ Dördüncüsü yağmuru hissetmek güzel demiģ BeĢinci parmakta aynı fikirdeymiģ Bir sırada 5 güzel çiçek varmıģ Rüzgar estiği zaman baģlarını sallarlarmıģ

6 ARTIK MATERYAL ÇALIġMALARIMIZ Çekirdeklerden ayçiçeği yapımı, artık materyal ile serbest çalıģma,kukla yapımı

7 YOĞURMA ÇALIġMALARIMIZ Oyun hamuru ve seramik hamuru

8 KÂĞIT ÇALIġMALARIMIZ Origami tekniği ile insan çalıģması. Katlama tekniği ile okul çalıģması,yırtma yapıģtırma tekniği ile Ģemsiye yapımı,kesme çalıģması ile kukla yapımı..

9 BOYA ÇALIġMALARIMI Serbest boyama çalıģmaları, parmak boyası çalıģmaları, guaj boya çalıģmaları,pastel boya çalıģması,suluboya çalıģması

10 ġarkilarimiz Okula geldik, Cumhuriyet, bebek fil, vuralım elleri, hayvanlar ne ister, yaz geldi,köpek uçmak istemis.. KÖPEK UÇMAK ĠSTEMĠġ Köpek uçmak istemiģ Bir gün kargaya gitmiģ Karga ona anlatmıģ Bizimkide inanmıģ TırmanmıĢ koģa koģa Balkon kenarına AçmıĢ ayaklarını DikmiĢ kulakların Havlayıp birkaç kere Hav hav hav atmıģ kendini yere Köpek düģmüģ vah vah vah Karga gülmüģ hah hah hah

11 OYUNLARIMIZ KarĢıla ve geç, kim yok, mumya oyunu, sandalye kapmaca,balık avı,tilki tilki saatin kaç,kırmızı balık,topuk burun. MUMYA OYUNU Çocuklar iki gruba ayrılırlar. Gruplar kendi aralarında bir kiģiyi seçerler. Seçilen çocuk hiç kıpırdamadan grubunun ortasında durur. Çocuklar tuvalet kağıdı ile ortada duran arkadaģını mumyalamaya çalıģırlar. Ġlk bitiren grup oyunu kazanır.

12 DENEYLERĠMĠZ Bir kağıdı en fazla ne kadar katlarız. Suyun üç hali.yanmayan Balon YANMAYAN BALON Balonlardan biri ĢiĢirilip ağzı bağlanır. Diğer balona ise bardağın dörtte biri kadar su konulur. Daha sonra balon ĢiĢirilip ağzı bağlanır. Ġçinde su olmayan ĢiĢmiĢ balon yanan muma yaklaģtırılır. Balon hemen patlayacaktır. Daha sonra içinde su bulunan balon yanan muma yaklaģtırılır. Balonun hemen patlamadığı gözlenecektir.

13 DERGĠ ÇALIġMALARIMIZ NeĢeli Yüzler 1. sayısı,çizgi ÇalıĢması

14 Görsel algı ( ) Mutlu-mutsuz, az-çok, ağır-hafif RĠTMĠK SAYI SAYMA ÇALIġMALARIMIZ 1-20

15 ġekġl KAVRAMLARIMIZ Daire ve üçgen RENK KAVRAMLARIMIZ Kırmızı, mavi, sarı.

16 ĠSTĠRĠDYELER Ada Tüzün ( Hava Deneyi) Baturalp Gönen (Renk Deneyi) Beliz Keskin (Renk Deneyi) Can AteĢ Bilgiç( Aslanlar) DENĠZ YILDIZLARI Ali Berhan Palabıyık (Fil) Alp Hacıosmanoğlu(Kaplumbağa) Arda Akarca. (Mikrop) Begüm Küçüköztürk(Kedi) Bora Avcı(Uzay ve Astronot) BALIKLAR Arda Özyardımcı(TaĢıtlar) Berke TaĢkın (Atlar) Berra Çizmeci (Organlar) Bulut Atasoy(Kedi) YUNUSLAR Ali Emre Gemici(Dinazorlar) Altan Kantarcı(Küçük Böcekler) Bahar Tezcan(Zürafa) Baran Olgun(Hortum) YENGEÇLER Umut Kerem Aktürk (Dinazor) Deniz Tüzün(Uzay) Defne Köse(Kuzu) Tuna Anıl(Aslan) Arda Demirbilek(Ġtfaiye)

17 PARTĠLERĠMĠZ HOġGELDĠNĠZ PARTĠSĠ DANS PARTĠSĠ SÜPRĠZ PARTĠSĠ CUMHURĠYET BAYRAMI KUTLAMALARI MUTFAK ETKĠNLĠĞĠMĠZ Yoğurt yapımı, poğaca yapımı, Cumhuriyet pastası yapımı.

18 TĠYATROMUZ Bostancı Anaokulu, Kazasker Anaokulu, KayıĢdağı Anasınıfı olarak 14/10/2010 tarihinde Afacanlar Geliyor adlı tiyatro oyununu izledik. Okula gitmek istemeyen Mio ve arkadaģları arasındaki olaylar hem eğlenceli hem de öğreticiydi. ArkadaĢlarının desteği ile okula gitmeye karar veren Miçoyu ve ona yardımcı olan arkadaģlarını bol bol alkıģladık. Atatürk çerçevesi, dairelerden araba yapımı.

19 Ekim aynın ilk Pazartesi günü Dünya Çocuk Günü 4 Ekim Hayvanları koruma günü 29 EKĠM CUMHURĠYET BAYRAMI *Topu yakalayabilme. *YetiĢkin gibi kalem tutma. *Ġpe boncuk dizme. *Burnumuzu nasıl sileriz. *BoĢ bir kaba su doldurma çalıģmaları. *Sözel yönlendirmelere göre değiģik hızlarda yürüyebilme. *Oynadığı oyuncağı yerine kaldırma. *Sınıfta yere düģen kağıtları toplama. *Ayakkabı çıkartıp giyme.

20 HAFTANIN KONUSU HACĠVAT VE KARAGÖZ: Hacivat ve Karagözün bir gölge oyunu olduğunu öğrendik. Hacivat ve karagöz kuklasını dönüģümlü olarak oynattık. Hacivat ve Karagözün resimlerini inceledik. HAFTANIN KONUSU KÜRESEL ISINMA: Küresel ısınmanın ne olduğunu öğrendik. Dünyamızı küresel ısınmadan nasıl korumamız gerektiği hakkında sohbet ettik. Küresel ısınmayı nelerin etkilediğini inceledik.

21 AYIN BĠTKĠSĠ AYÇĠÇEĞĠ: Ayçiçeğinin nerelerde yetiģtiği hakkında sohbet edildi. Nasıl olgunlaģtığını ve nasıl toplandığı anlatıldı. Ayçiçeğinden neler elde edildiğini öğrendik.çekirdek yedik ve ayçiçeği yağını inceledik. AYIN HAYVANI TEMBEL HAYVAN: Tembel hayvanın nerelerde yaģadığını öğrendik ve resimlerini inceledik. Çok yavaģ hareket ettiklerini, günün saatini uyuyarak geçirdiklerini öğrendik. Çok yemek yemediklerini ve çoğunlukla ağaçların tepelerinde yaģadıklarını öğrendik.

22 BAġKA BĠRĠ OLABĠLSEYDĠN KĠMĠN YERĠNE GEÇMEK ĠSTERDĠN.NEDEN? Nehir BaĢer:Ablamın yerine geçmek isterdim.çünkü onu çok seviyorum. Baturalp Gönen:Babamın yerine geçmek isterdim.çünkü babam çok güçlü. Ada Tüzün:Defne olmak isterdim.çünkü o zaman onu her gün görürdüm. IĢık Tan Tekiz:Ablam olmak isterdim.çünkü ablam çok güzel. Ekin Buğdaycı:Veteriner olurdum.çünkü hayvanları çok seviyorum. Doğa Sümer:Ablam olurdum.çünkü benim ablam çok süslü. Rohan Bayrak:Parentolog olurdum.dinazorları çok seviyorum. Can AteĢ Bilgiç:Babam olurdum.çünkü babamı çok seviyorum. Ender Cem Ertürk:AteĢ in yerine geçerdim.çünkü o benim en iyi dostum. Deniz Ġnanır:Öğretmen olmak isterdim.çünkü onu çok seviyorum. Duygu Yunus:Duru olmak isterdim.çünkü Duru benim arkadaģım. Nil Altunsu:Babamın yerine geçmek isterdim.çünkü babam her Ģeyi biliyor Kuzey Gülkılık:Kedi olmak isterdim.çünkü kediler çok sevimli. Lal Torun:Annem olurdum.çünkü onu çok seviyorum. Defne Baran:Ada olmak isterdim.çünkü onunla oyun oynamayı çok seviyorum. Tuna Avcı:Bakıcı olurdum.çünkü çocuklarla beraber olmayı seviyorum. Kaan Demir:Babamın arkadaģı olurdum.çünkü babama herzaman yakın olurdum. Duru Akpınar:Annem olurdum.çünkü annem çok güzel. Beliz Keskin:Annem olurdum.çünkü annemi çok seviyorum. Dicle Çakmakçı:Annem olurdum.çünkü annemi çok seviyorum.

23 BĠR EV EġYASI OLSAYDIM OLMAK ĠSTERDĠM. ÇÜNKÜ Nehir BaĢer:Dolap olurdum.çünkü kıyafetlerimi saklardım. Baturalp Gönen:Dinazor maketi olurdum.çünkü çok büyük. Ada Tüzün:Masa olurdum.çünkü herkese yemek sunardım. IĢık Tan Tekiz:Sandalye olurdum.çünkü ablamın sandalyesi olurdum. Ekin Buğdaycı:Koltuk olurdum.çünkü çok rahat. Doğa Sümer:Yatak olurdum.çünkü bir insan üzerimde uyurdu. Rohan Bayrak:Masa olurdum.çünkü çok kullanıģlı. Can AteĢ Bilgiç:ÇamaĢır makinesı olurdum.çünkü eģyaları temizlerdim. Ender Cem Ertürk:Dolap olurdum.çünkü kıyafetler bende saklanırdı. Deniz Ġnanır:Oyuncaklarım olurdum.çünkü oyun oynamayı seviyorum. Duygu Yunus:Yatak olurdum.çünkü çok rahat. Nil Altunsu:Elektrik süpürgesi olurdum.çünkü temizliği seviyorum. Kuzey Gülkılık:Kurutma makinesi olurdum.çünkü eģyalar çabuk kururdu. Lal Torun:Temizlik eģyası olurdum.çünkü temizlik çok sağlıklı. Defne Baran:Süpürge olurdum.çünkü evi temizlerdim. Tuna Avcı:Dolap olurdum.çünkü her Ģeyi bende saklarlardı. Kaan Demir:ÇamaĢır makinası olurdum.bütün kıyafetleri saklardım. Duru Akpınar:Süpürge olurdum.çünkü temizlik yapmayı seviyorum. Beliz Keskin:Fırın olurdum.çünkü yemek yapmayı seviyorum. Dicle Çakmakçı:Televizyon olurdum.her zaman güzel program yapardım.

24 BAġKA BĠRĠ OLABĠLSEYDĠN KĠMĠN YERĠNE GEÇMEK ĠSTERDĠN. NEDEN? Ada Balcı: Annemin yerine geçmek isterim.çünkü çok seviyorum. Arda Özyadımcı:Öğretmenimin olmak isterim.çünkü çok seviyorum. Berra Çizmeci: Zeynep yerine geçmek isterim.çünkü çok seviyorum. Berke TaĢkın: Babam olmak isterim.çünkü büyümek istiyorum. Bulut Atasoy: Babamın yerine geçmek isterim.çünkü çok eğlenceli. Can Akkoyun: Levent Abim olmak isterim.çünkü çok seviyorum. Defne TaydaĢ: Annemi olmak isterim.çünkü çok seviyorum. Demir Özdemir: Babam olmak isterim.çünkü onu çok seviyorum. Deniz Umaysız: Annem olmak isterim.çünkü çok seviyorum. Duru Deniz Orman: Teyzem olmak isterim.çünkü teyzem çok tatlı. Efe Uyguç: Ġzzet amcam olmak isterim.çünkü Ģaka yapıyor. Ekin Tezcan: KardeĢim olmak isterim.çünkü güzel resim yapıyor. IĢıl Kaya: Reyna Duru olmak isterim.çünkü siyah saçları var. Irmak Çağlayan: Defne olmak isterim.çünkü kurğaba prens puzzle var..ġlhan Burçak BaĢ: Süperman olmak isterim.çünkü insanlara yardım ederim. Kuzey Oyma: Babamın yerine geçmek isterim.çünkü büyük olduğu için. Lal Zorlu: Ada olmak isterim.çünkü Adanın kardeģi var Mustafa Eren Soydan: Ġlhanc olmak isterdim.çünkü benim arkadaģım. Reyna Gürbüz Duru:Anneannemin yerine geçmek isterim.çünkü onlarla kalırım.

25 BĠR EV EġYASI OLSAYDIM OLMAK ĠSTERDĠM. ÇÜNKÜ Ada Balcı : Bardak olmak isterdim.çünkü içecekleri severim. Arda Özyardımcı: Oyuncak araba olmak isterdim.çünkü seviyorum. Berra Çizmeci: Barbie bebek olmak isterdim.çünkü seviyorum. Berke TaĢkın: Televizyon olmak isterdim.çünkü beni seyrederler. Bulut Atasoy: Tabak olmak isterdim.çünkü üstümde yemek yerler. Can Akkoyun: Asansör olmak isterim.çünkü insanları taģırım. Defne TaydaĢ: Battaniye olmak isterim.çünkü battaniye sıcak tutar. Demir Özdemir: Çanta olmak isterdim.çünkü çantaya para koyulur. Deniz Umaysız: Dolap olmak isterdim.çünkü içine bir Ģey koyulur. Duru Deniz Orman: Oyuncak bebek olmak isterdim.çünkü çok süslü. Efe Uyguç: Oyuncak robot olmak isterdim.çünkü çok güçlü. Ekin Tezcan: Koltuk olmak isterdim.çünkü çok rahat. IĢıl Kaya: Oyuncak bebek olmak isterdim.çünkü birinin bebeği olurdum Irmak Çağlayan: Çanta olmak isterdim.çünkü her yere götürebiliyorsun. Ġlhan Burçak BaĢ: Vazo olmak isterdim.çünkü üzerinde ejderha resmi var. Kuzey Oyma: Futbolcu oyuncağı olmak isterdim.çünkü oyuncakları seviyorum. Lal Zorlu: Sallanan koltuk olmak isterdim.çünkü küçüklüğümü anımsatıyor. Mustafa Eren Soydan: Masa olmak isterdim.çünkü kahvaltı yaparlar. Reyna Duru Gürbüz: Koltuk olmak isterim.çünkü orda oturmak isterdim.

26 DENĠZ YILDIZLARI SINIFI BAġKA BĠRĠ OLABĠLSEYDĠN KĠMĠN YERĠNE GEÇMEK ĠSTERDĠN. NEDEN? Ali Berhan Palabıyık: Annemin yerine geçmek isterim.çünkü onunla oyun oynamayı seviyorum. Alp Hacıosmanoğlu: Astronotun yerine geçmek isterdim.çünkü uzaya çıkmak için. Arda Akarca: Profesörün yerine geçmekisterdim.çünkü araģtırmacı oldukları için. Begüm Küçüköztürk: Oyuncaklarımın yerine geçmekisterdim.çünkü herkes benimle oynasın diye. Bora Avcı: YarıĢcıların yerine geçmekisterdim.çünkü herkes benimle yarıģabilsin diye. Buse Tören: Oyuncaklarımın yerine geçmekisterdim.çünkü oyuncaklarımı çok seviyorum. Ceren Umaysız: Balerinin yerine geçmekisterdim.çünkü balerinler sürekli dans ediyorlar. Demid Kuzey Süer: Futbolcunun yerine geçmekisterdim.çünkü top oynamayı çok seviyorum. Deniz Aydın: Perinin yerine geçmekisterdim.çünkü uçmak isterdim. Doruk Öztürk: Tamircinin yerine geçmekisterdim.çünkü eğlenceli olacağını düģünüyorum. Helin Dalkılıç: Annemin yerine geçmek isterdim.çünkü annemi seviyorum. Eylül ġarlak: Balerinin yerine geçmek isterdim.çünkü saçları çok güzel. Mina Bulur: Atatürk ün annesinin yerine geçmek isterdim.çünkü Atatürk çok önemli bir insan. Mehmet Can Cömert: Postacının yerine geçmek isterdim.çünkü mektupları dağıtırdım. Derin Beydili: Öğretmenimin yerine geçmek isterdim.çünkü öğretmenler bize her Ģeyi öğretir. Nil Baykan: Doktorların yerine geçmek isterdim.çünkü hastaları iyileģtirirdim. Umut Ekin Ekiz: Batmanın yerine geçmek isterdim.çünkü çok güçlü olduğu için. Ural Avaz: Balıkçıların yerine geçmek isterdim.çünkü oltalar atıp balık tuttukları için. Nehir Özavnik: Ressamın yerine geçmek isterdim.çünkü çok güzel resimler yaptığı için.

27 BĠR EV EġYASI OLSAYDIM OLMAK ĠSTERDĠM. ÇÜNKÜ DENĠZ YILDIZLARI SINIFI Ali Berhan Palabıyık:ÇamaĢır makinesi olmak isterim.çünkü çamaģır yıkadığı için. Alp Hacıosmanoğlu: Buzdolabı olmak isterim.çünkü yiyecekler var. Arda Akarca: Lamba olmak isterim.çünkü elektrikli olduğu için. Begüm Küçüköztürk: Yatak olmak isterdim.çünkü herkes benimle yatsın. Bora Avcı: ÇamaĢır makinesi olmak isterdim.çünkü kıyafetleri yıkamak için. Buse Tören: BulaĢık makinesi olmak isterdim.çünkü bulaģıklar yıkansın diye. Ceren Umaysız: Dolap olmak isterdim.çünkü oyuncakları koymak için. Demid Kuzey Süer: Klima olmak isterdim.çünkü herkesi serinlesin diye. Deniz Aydın: Kitap dolabı olmak isterdim.çünkü insanlar gelip kitap okusun diye. Doruk Öztürk: Bilgisayar olmak isterdim.çünkü oyun oynamak için. Helin Dalkılıç: Perde olmak isterdim.çünkü çok sevdiğim için. Eylül ġarlak: ġemsiye olmak isterdim.çünkü yağmurdan koruduğu için. Mina Bulur: Yatak olmak isterdim.çünkü yatağımı seviyorum. Mehmet Can Cömert: ÇamaĢır makinesi olmak isterdim.çünkü çamaģırlar temiz olsun diye. Derin Beydili: Buzdolabı olmak isterdim.çünkü her Ģeyi soğuttuğu için. Nil Baykan: Kutu olmak isterdim.çünkü içine her Ģeyi koyabiliriz. Umut Ekin Ekiz: Televizyon olmak isterdim.çünkü insanlar televizyon izlesin diye. Ural Avaz: Mikser olmak isterdim.çünkü her Ģeyi karıģtırabilmek için. Nehir Özavnik: Radyo olmak isterdim.çünkü güzel müzikler olduğu için.

28 YENGEÇLER SINIFI BAġKA BĠRĠ OLABĠLSEYDĠN KĠMĠN YERĠNE GEÇMEK ĠSTERDĠN. NEDEN? Umut Kerem Aktürk:Babamın olmakisterdim.çünkü maç seyretmek çok güzel. Deniz Tüzün:Defne nin yerine geçmek isterdim.çünkü onu çok seviyorum. Defne Köse:Annemin yerine geçmek isterdim.çünkü annem beni çok seviyor. Tuna Anıl:Annemin yerine geçmek isterdim.çünkü kahvaltı yapmak istiyorum. Arda Demirbilek:Babamın olmak isterdim.çünkü babamı çok seviyorum. Parla ġener:annemin olmak isterdim.çünkü oyun oynamayı çok seviyorum. Yağız Efe:Ahtapotun yerine geçmek isterdim.çünkü bir sürü kolu var. Nehir ġit:teyzemin yerine geçmek isterdim.çünkü onu çok seviyorum. Elif Ada Ġnal:Annemin yerine geçmek isterdim.çünkü anneler bebek doğuruyor.bebeğimin olmasını çok isterdim. Zeynep Çağla Yapar:Annemin yerine geçmek isterdim.çünkü çok seviyorum. Rana ilgi Yılmaz:Kedinin yerine geçmek isterdim.çünkü hem miyavlardım,hem de yerde yürürdüm.bana süt verirlerdi. Mete Aybars Zemheri:Ablamın arkadaģı Armağanın yerine geçmek isterdim.çünkü çok uslu bir çocuk. Mercan Saygı:Annemin yerine geçmek isterdim.çünkü annem beni çok seviyor. Alp Güney:Futbolcunun yerine geçmek isterdim.çünkü futbol oynamak çok iyi geliyor. Deniz Sabuncuoğlu:Annemin yerine geçmek isterdim.çünkü çocukları çok seviyor.

29 YENGEÇLER SINIFI BĠR EV EġYASI OLSAYDIM OLMAK ĠSTERDĠM. ÇÜNKÜ Umut Kerem Aktürk:Sandalye olmak isterdim.çünkü üzerime yumuģak bir Ģeyler koyuyorlar.ġnsanlar ona oturuyor. Deniz Tüzün:Masa olmak isterdim.çünkü üzerimde yemek yenmesi için. Defne Köse:Televizyon olmak isterdim.çünkü herkes beni izlesin diye. Yuna Anıl:Odamdaki mavi çanta olmak isterdim.çünkü okula getirmek istiyorum. Arda Demirbilek:Televizyon olmak isterdim.çünkü çocuklara bir Ģeyler gösterebilirim. Parla ġener:televizyon olmak isterdim.çünkü çocuklar izlesin diye. Yağız Efe:BulaĢık makinesi olmak isterdim.çünkü tabakları yıkamak isterdim. Nehir ġit:tabak olmak isterdim.çünkü benim üstümden yemek yerlerdi. Elif Ada Ġnal:Saat olmak isterdim.çünkü saatler uyanmamızı sağlıyor.herkesi uyandırmak isterdim. Zeynep Çağla Yapar:Tabak olmak isterdim.çünkü hep tabaktan yemek yiyorum. Rana Ġlgi Yılmaz:Yatak olmak isterdim.çünkü yatarlardı. Mete Aybars Zemheri:Buzdolabı olmak isterdim.çünkü içinde yemekleri biriktirmek için. Mercan Saygı:Sandalye olmak isterdim.çünkü üstüme otururlardı. Alp Güney:Dolap olmak isterdim.çünkü değerli eģyaları koyarlar. Deniz Sabuncuoğlu:Koltuk olmak isterdim.çünkü üstümde zıplansın diye.

30 YUNUSLAR SINIFI BAġKA BĠRĠ OLABĠLSEYDĠN KĠMĠN YERĠNE GEÇMEK ĠSTERDĠN. NEDEN? Ali Emre Gemici:BarıĢ Elerman arkadaģımın yerine geçmek isterdim.çünkü onu çok seviyorum. Altan Kantarcı: Futbolcuların yerine geçmek isterdim.çünkü futbol oynamayı seviyorum. Ayla Didem Arıkan: Annemin yerine geçmek isterdim.çünkü annemi çok seviyorum. Bahar Tezcan: BarıĢ amcamın yerine geçmek isterdim.çünkü onu çok seviyorum. Baran Olgun: Batu Divitlioğlu nun yerine geçmek isterdim.çünkü onu çok seviyorum. Batu Divitlioğlu: Babamın yerine geçmek isterdim.çünkü onun gibi iģe gitmek istiyorum. Berk Okay: Baran Olgun un yerine geçmek isterdim.çünkü onu çok sevdiğim için. Can Çorman: Atatürk ün yerine geçmek isterdim.çünkü o bizi düģmanlardan kurtardı.onu çok seviyorum. Defne Uyguç: Annemin yerine geçmek isterdim.çünkü annem beni çok sever. Demir Gülkılık: Babamın yerine geçmek isterdim.çünkü babam gibi büyük olmak istiyorum.

31 Derin Deniz Ġnel: Atatürk ün yerine geçmek isterdim.çünkü bende Atatürk gibi çocukları çok seviyorum. Egemen Türk: Kendimin yerine geçmek isterdim.çünkü kendimi çok seviyorum. Emre TaydaĢ: Annemin yerine geçmek isterdim.çünkü onu çok seviyorum. Mert BarıĢ Elerman: ArkadaĢım Demirin yerine geçmek isterdim.çünkü o benim dostum. Lara TıraĢın: ArkadaĢım Baharın yerine geçmek isterdim.çünkü onu çok seviyorum. Nehir Ada Saraç: Annemin yerine geçmek isterdim.çünkü onu çok seviyorum. Ömer Cenk Koç: Dedemin yerine geçmek isterdim.çünkü bahçede her zaman köpeğim boncukla olmak istiyorum. Sedef Altınok: ArkadaĢım Bahar ın yerine geçmek isterdim.çünkü çok sevdiğim bir arkadaģım. Sude Naz Ġnanır: Atatürk ün yerinde olmak isterdim.çünkü çocukları çok sevdiği için. Zeynep Acar: Annemin yerine geçmek isterdim.çünkü çok güzel yemek yapıyor.

32 YUNUSLAR SINIFI BĠR EV EġYASI OLSAYDIM OLMAK ĠSTERDĠM. ÇÜNKÜ Ali Emre Gemici: Buzdolabı olmak isterdim.çünkü içindekileri yemek isterdim. Altan Kantarcı: Sandık olmak isterdim.çünkü sandığın içine bütün oyuncaklarımda girebilir. Ayla Didem Arıkan: Koltuk olmak isterdim.çünkü yumuģak olduğu için. Bahar Tezcan: Televizyon olmak isterdim.çünkü çalıģkan olmayı çok seviyorum. Televizyonda sürekli çalıģıyor. Baran Olgun: Televizyon olmak isterdim.çünkü çok fazla kanalları olduğu için. Batu Divitlioğlu: Çiçek saksısı olmak isterdim.çünkü bitkilerin büyümesine yardımcı olmak için. Berk Okay: Cd çalar olmak isterdim.çünkü insanların beni dinlemesini isterim. Can Çorman: Radyo ve Televizyon olmak isterdim.çünkü bütün haberleri ve filmleri gösterdiği için. Defne Uyguç: Barbie Bebek olmak isterdim.çünkü bebekleri çok seviyorum. Demir Gülkılık: Tuğla olmak isterdim.çünkü sağlam bir olması için. Derin Deniz Ġnel: Televizyon olmak isterdim.çünkü çocukları eğlendirmek isterdim. Egemen Türk: Gar dolap olmak isterdim.çünkü kendim içine girdiğim için.

33 Emre TaydaĢ: Elektrik süpürgesi olmak isterdim.çünkü temizlik olsun diye. Mert BarıĢ Elerman: Oyuncaklarımdan biri olmak isterdim.çünkü oyuncakları seviyorum. Lara TıraĢın: Vazo olmak isterdim.çünkü çiçeklerin canlı kalmasını istediğim için. Nehir Ada Saraç: Koltuk olmak isterdim.çünkü kendim koltukta yatmayı çok seviyorum. Ömer Cenk Koç: Yatak olmak isterdim.çünkü uyumayı çok seviyorum. Sedef Altınok: Bardak olmayı isterdim.çünkü bardakta çok çeģitli içecekler içeriz. Sude Naz Ġnanır: Koltuk olmak isterdim.çünkü yumuģak olduğu için. Zeynep Acar: Yatak olmak isterdim.çünkü rahat olduğu için.

34 ALMANCA DERSĠMĠZ: Guten Morgen! Guten Tag! Guten Abend! Gute Nacht! Hallo! Tschüs! Auf Wiedersehen! Rot, Schwarz, Lila, Grün, Gelb, Orange, Weiss, Blau, Braun, Rosa

35 Ich bin ich und du bist du, Ich heiβe, Und wie heiβt du? Ene mene miste es rappelt in derkiste Ene mene meck und du bist weg. Guten Morgen Guten Morgen alle miteinander Seid ihr fröhlich aufgewacht Habt ihr euch die Zähne schon geputzt ja, so wie man es macht, oleeeey!, Ich habe 1, 2, 3, 4 Vorderzähne Ich habe 1, 2, 3, 4 Vorderzähne Ich habe 1,2 Vorderzähne habe 1, 2, 3, 4 Vorderzähne habe 1, 2 Vorderzähne habe 1, 2, 3, 4 Vorderzähne habe 1, 2 Vorderzähne Die sind wackelig. Die sind wackelig. Ich habe 1, 2, 3, Vorderzähne habe 1, 2, 3, Vorderzähne habe 1, 2, 3, Vorderzähne Die sind wackelig. Ich habe einen Vorderzahn habe einen Vorderzahn habe einen Vorderzahn Der ist wackelig.

36 MÜZĠK DERSĠMĠZ: Müzisyenler ve Cumhuriyet Ģarkısı öğretilmiģtir. Ritim çalıģması ve ritim ile ilgili oyunlar oynatılmıģtır. CUMHURĠYET Cumhuriyet hürriyet demek Cumhuriyet özgürce yaģamak, Uygarlığa, çağdaģlığa Durmadan, yılmadan koģmak demek

37 MÜZĠSYENLER Haydi gel bizimle Ģarkılar söyle (2) Önce kemanı çal,önce kemanı çal Viyo viyo viyola viyola viyola Viyo viyo viyola viyo viyola. Haydi gel bizimle Ģarkılar söyle (2) ġimdi gitarı çal,ģimdi gitarı çal Zım zım zım zım zım zım zım Zım zım zım zım zım zım (2) Haydi gel bizimle Ģarkılar söyle (2) ġimdi davulu çal, Ģimdi davulu çal Umpa umpa umpam pa umpam pa umpam pa Umpa umpa umpam pa umpa umpam pa

38 SATRANÇ DERSĠMĠZ: Satranç oyunu hakkında sohbet edildi. Satranç tahtası hakkında bilgi aktarımı. Satranç taģlarının isimlerini öğrenildi. Kale ve filin hareketleri öğrenildi. HALK OYUNLARI VE MODERN DANS DERSĠMĠZ: Bale 1. pozisyonu çalıģması. Kelebek duruģ 1. pozisyon çalıģması. Yılan dansı ve kuģ uçurma kol hareketleri. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni için sıra oluģturma, sevgi çiçekleri rondu, asker rondu çalıģmaları.

39 GÖRSEL SANATLAR DERSĠMĠZ: Sınırlı boyama ile Denizatı Ģablonu ve gemi resimleri. Geometrik Ģekilleri tanıma ve formlar oluģturma tekniği ile: Kamyon, uğurböceği

40 DRAMA DERSĠMĠZ: 1)Ġsim oyunlarıyla tanıģma oyunları (1.Hafta) Müzik eģliğinde dans edilir,müzik durduğunda tüm grup heykel olur,öğretmenin omzuna dokunduğu çocuk ismini söylemek için canlanır ve söyler söylemez tekrar heykel olur. Herkes kendi isimlerini farklı hareketler ve ritimlerle söyler.hey,hey ben geldim oyunu;tüm grup çember olur öğretmenin kuklası hey,hey ben geldim Ģarkısını söyleyerek çemberde dolaģır.karģısında durduğu kiģi en çok sevdiği hayvanı söyler ve tüm grup o hayvanın Ģeklini ve seslerini canlandırır.herkes sevdiği hayvan rolüne girerek tanıģma canlandırmaları yapılır.hayvanların yaģadıkları yerler hakkında konuģulur.çeģitli hayvanların taklitlerinden yola çıkarak hikaye oluģturulur ve dramatizasyonu yapılır. 2)Grup oyunları,hikaye oluģturma ve canlandırma (2.Hafta) Müzikle dans edilir,müzik durduğunda herkes kıpırdamadan heykel olur.öğretmenin verdiği yönerge sırasıyla Ģu canlandırmalar yapılır; Maymunlar dans etse, nasıl dans ederler? kuģlar,kurbağalar,arılar,filler,yılanlar,ördekler,v.b Tüm çocuklar yerde küçücük su damlaları olurlar.2 Ģerli 3 erli su damlacıkları olurlar.göl,deniz ve okyanus bilgileri verilir.sayıları çoğaldıkça göl,deniz ve okyanus oluģtururlar.öğretmenin Kerem ve AyĢe bahçede çok güzel bir çiçek görmüģler,çiçeğin kuruduğunu fark etmiģler ve sonra ne olmuģ olabilir çocuklar? cümlesiyle yola çıkarak bir hikaye oluģturulur.bu hikayede sayılar,büyük küçük kavramı,su ve faydaları gibi bilgiler kullanılır.hikaye bitiminde çocuklarla,soru-cevap tekniğiyle hikaye hatırlatılır ve dramatizasyonu yapılır.

41 3)Tilki saatin kaç oyunuyla sayılar (3.Hafta) Tilki, tilki saatin kaç? oyunu;1 ebe seçilir ebe, tilki rolüne girer,diğer katılımcılar ise kuzu rolüne girer. Tilki sınıfın bir ucuna kuzular da diğer ucuna yerleģirler. Kuzular el ele tutuģarak düz sıra halinde Tilki, tilki saatin kaç? diye tilkiye seslenirler. Tilki 1 den 1o a kadar bir sayı söyler, kuzular yüksek sesle adımlarını sayarak söylenen sayı kadar tilkiye yaklaģırlar. Kuzular, tilkiye yaklaģıncaya kadar aynı iģlemi tekrarlar, öğretmenin kaç yönergesiyle tilkiden kaçmaya çalıģırlar. Ebelenen kuzu, tilki rolüne girer ve oyun devam eder.ġçinde mutlu-üzgün,büyük küçük sayıların olduğu bir hikaye oluģturulur çocuklarla canlandırmaları yapılır. 4)Duygularımız (4.Hafta) Tüm öğrencilerle mutlu ve üzgün oldukları anlar hakkında konuģulur duygular konusunda bilgi verilir.tüm öğrenciler yavaģ ve sakin müzikle dans ederler,müzik durduğunda öğretmenleri yorgun oldukları bir fotoğraf vermelerini ister.çok keyifli ve hızlı bir Ģarkı eģliğinde dans ederler,müzik durduğunda öğretmenleri mutlu oldukları bir fotoğraf vermelerini ister.çok yavaģ ve hüzünlü bir müzik eģliğinde yürümelerini ister,müzik durduğunda herkesin üzgün bir fotoğraf vermesini ister.yine hareketli ama seslerin karıģık olduğu yüksek sesli Ģarkıda zıplamalarını ister,müzik durduğunda kızgın oldukları bir fotoğraf vermelerini ister.tüm öğrenciler çember düzeninde oturur.duygularımız hakkında konuģulur. Ne zaman seviniriz?,ne zaman üzülürüz?ne zaman ĢaĢırırız?,ne zaman kızarız ya da kızdırırız? gibi soru ve cevaplardan yola çıkarak çocukların verdiği örnekler canlandırılır.ellerimiz ve yüzümüzle mutlu-mutsuz,kızgın- ĢaĢkın maske oyununu oynanır.

42 ĠNGĠLĠZCE DERSĠMĠZ: Greetings: Hello, Good morning, Good afternoon,how are you?- I am fine thank you.- What is your name?- My name is., What is the weather like today?- Is it sunny?, Is it rainy?- Yes, it is sunny, No, Ġt isn t rainy- Nice to meet you. New words: Elephant Spider Fish Rainbow

43 BODY PARTS: EYES NOSE EAR MOUTH

44 NUMBERS: one,two,three,four,five,six,seven,eight, nine,ten. I CAN COUNT TO 10. OPPOSITES: HAPPY SMALL BIG SAD

45 I CAN SING ENGLISH SONGS. Little little spider up the tree(2).rain(3). rain on me.little little spider,down the tree. Sun(3). Shine on me, little little spider up the tree. One,two,three(2),Sing with me(2).one,two,three(2), Clap with me,clap with me(2). One,two,three(2), Jump with me(2).

46 AGE 6: Meeting with cheeky monkey. GREETINGS: Hello,what is your name? My name is Sue. How are you? My name is Joe. What is your name? I am fine. thank you. HELLO,GOOD MORNING,GOOD AFTERNOON WHAT IS THE WEATHER LİKE TODAY? sunny rainy windy

47 I CUNDERSTAND SOME ACTION VERBS: Stand up! Open your book!close your book! Sit down!be quiet!wave your hand!make a circle!hug!blow a kiss!turn around!sleep! Touch your..! Point to the.! NEW WORDS: BODYPARTS(nose,ears,mouth,fingers,toe s tummy,hair) WORDS: BODYPARTS(nose,ears,mouth,fingers,toes tummy,hair)

48 ANIMALS: RORY LION & CHEEKY MONKEY WHERE IS CHEEKY GOING? RESTAURANT ZOO FUNFAIR FUNFAIR PICNIC SCHOOL

49 OPPOSITES: BIG&SMALL HOH,HOH,HOO HIH,HIH,HII WHAT A BIG NOSE LOOK AT ME! HOH,HOH,HOO HIH,HIH,HII WHAT BIG EARS LOOK AT ME! EMOTIONS: HAPPY, SAD, ANGRY DON T WORRY MUMMY AND DADDY, I WILL DO MY BEST FOR ENGLISH

50

51 KĠTAP ÖNERĠLERĠ: AĠLEYE YÖNELĠK: DENĠZ KATEDRALĠ KĠTAP ADI: DENĠZ KATEDRALĠ YAZARI: ILDEFONSO FALCONES YAYINEVĠ: PAGASUS YAYINCILIK 14. yüzyıl Ġspanyasında feodal beyinden kaçan bir serf. Kıtlık, veba ve yasak bir aģk ġehrin büyük bir özveriyle inģaatında çalıģtığı Deniz Katedrali'nin gölgesinde, özgürlüğünü kazanan ve Yahudi bir kadınla yasak aģk yaģamakla suçlanan, Kilise'yi karģısına alan Arnau.

52 ÇOCUKLARA YÖNELĠK: KĠTAP ADI: KÜÇÜK ÖZGÜR ADAMLAR YAZARI: TERRY PRATCHETT YAYINEVĠ: TUDEM YAYINLARI Küçük Özgür Adamlar, Terry Pratchett ın Diskdünya sında geçen, çocuklara yönelik yazılmıģ bir macera. Kitap, küçük bir kızın cadılara olan ilgisini, o yöreye göz koymuģ kötü ve güzel bir peri kraliçesini ve kahramanımıza yardımcı olan kısacık, çok güçlü ve asabi özgür adamların hikayesini anlatıyor. Terry Pratchett, modern yazarlar arasında en yaratıcı ve en güzel hikayeleri kurgulayan bir yazar. Kitapları dünyada sürekli çok satanlar listesinde olmasına rağmen, Türkiye de aynı bilinirliği yakalayamadı. Küçük Özgür Adamlar, Tudem yayınları tarafından basıldı, çevirisini ise fantastik edebiyat çevirilerinde deneyimli ve benim gibi bir Pratchett-sever olan Niran Bahçekapılı yaptı.

ETKĠNLĠKLERĠMĠZ TÜRKÇE DĠL ETKĠNLĠKLERĠ SANAT ETKĠNLĠKLERĠ MÜZĠK ETKĠNLĠKLERĠ OYUN ETKĠNLĠKLERĠ FEN VE MATEMATĠK ETKĠNLĠKLERĠ OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK

ETKĠNLĠKLERĠMĠZ TÜRKÇE DĠL ETKĠNLĠKLERĠ SANAT ETKĠNLĠKLERĠ MÜZĠK ETKĠNLĠKLERĠ OYUN ETKĠNLĠKLERĠ FEN VE MATEMATĠK ETKĠNLĠKLERĠ OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKĠNLĠKLERĠMĠZ TÜRKÇE DĠL ETKĠNLĠKLERĠ SANAT ETKĠNLĠKLERĠ MÜZĠK ETKĠNLĠKLERĠ OYUN ETKĠNLĠKLERĠ FEN VE MATEMATĠK ETKĠNLĠKLERĠ OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIġMALARI SOSYAL ETKĠNLĠKLER AĠLE KATILIMI ÇOCUKLARLA

Detaylı

ÇĠÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENĠ

ÇĠÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENĠ ÇĠÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENĠ OKULA UYUM OKULUM Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaģlarını tanıma Okulda çalıģanları gözlemleme Sınıfını gözlemleme Sınıfını tarif etme Sınıf kurallarını

Detaylı

EKİM 2015/2016 ANASINIFI BÜLTENİ. Ekim 2015 Bülten

EKİM 2015/2016 ANASINIFI BÜLTENİ. Ekim 2015 Bülten EKİM 2015/2016 ANASINIFI BÜLTENİ AYIN TEMASI -Ben kimim ve fiziksel özelliklerim -Ailem -Sonbahar Mevsimi -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı BEN KĠMĠM VE AĠLEM Aile resimlerimizi okula getirerek ailemizi arkadaşlarımıza

Detaylı

UĞUR BÖCEKLERI SINIFI MART AYI AYLIK BÜLTENİ

UĞUR BÖCEKLERI SINIFI MART AYI AYLIK BÜLTENİ UĞUR BÖCEKLERI SINIFI MART AYI AYLIK BÜLTENİ TARİHLER 06-10 MART 13-17 MART 20-24MART 27-31 MART KONULAR İlkbahar Eski İstanbul- Değerler eğitimi Dürüstlük Bitkiler- Orman Haftası TiyatroGünü- Kütüphane

Detaylı

OYUN ETKİNLİKLERİ. Çocukların kendilerini, duygu ve düġüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun

OYUN ETKİNLİKLERİ. Çocukların kendilerini, duygu ve düġüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun OYUN ETKİNLİKLERİ Çocukların kendilerini, duygu ve düġüncelerini rahatça ifade edebildikleri oyun etkinliklerine yer verildi. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ OKULA UYUM OKULUM, BEN VE ARKADAŞLARIM Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme

Detaylı

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT

ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI B AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT Ekim 2016 Anahtarların kenarından kalemle çizdik ve anahtarların şeklini çıkardık. Her anahtarın girinti ve çıkıntılarının farklı olduğunu gördük. Aile bireylerimizi

Detaylı

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ B SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ B SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ B SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ SINIF ETKĠNLĠKLERĠ TÜRKÇE DĠL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaģımlarda bulunarak sunumlar izledik.ġlk önce kendi fotoğrafımızı,

Detaylı

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ

ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ ODTÜ GVO DANIġMANLIĞINDA ÖZEL MANĠSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAġ A SINIFI KASIM AYI BÜLTENĠ SINIF ETKĠNLĠKLERĠ TÜRKÇE DĠL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaģımlarda bulunarak sunumlar izledik.ġlk önce kendi fotoğrafımızı,

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

EYLÜL 2014/2015 ANASINIFI BÜLTENİ. Eylül 2014 Bülten

EYLÜL 2014/2015 ANASINIFI BÜLTENİ. Eylül 2014 Bülten EYLÜL 2014/2015 ANASINIFI BÜLTENİ AYIN TEMASI: OKULUM BEN KİMİM? *Kendi isimlerimizi söyleyerek, arkadaşlarımızla tanışma. *Sınıfımızı ve öğretmenimizi öğrenme. *Arkadaşlarımızın isimlerini öğrenme. *Okula

Detaylı

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU. NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER YAPTIK?

DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU. NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER YAPTIK? DENİZ YILDIZLARI ANAOKULU NİSAN AYI 1. ve 2. HAFTASINDA NELER SERBEST ZAMAN YAPTIK? Çocuklara sporun önemi anlatıldı ve her sabah spor yaptırıldı. Çocuklar ilgi köşelerinde öğretmen rehberliğinde serbest

Detaylı

DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN SĠZĠN ĠÇĠN SEÇTĠKLERĠMĠZ

DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN SĠZĠN ĠÇĠN SEÇTĠKLERĠMĠZ ETKĠNLĠKLERĠMĠZ TÜRKÇE DĠL ETKĠNLĠKLERĠ SANAT ETKĠNLĠKLERĠ MÜZĠK ETKĠNLĠKLERĠ OYUN ETKĠNLĠKLERĠ FEN VE MATEMATĠK ETKĠNLĠKLERĠ OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIġMALARI SOSYAL ETKĠNLĠKLER AĠLE KATILIMI ÇOCUKLARLA

Detaylı

ÖZEL GÜRÇAĞ ANAOKULU 5 YAŞ KASIM 2017 AYLIK BÜLTEN

ÖZEL GÜRÇAĞ ANAOKULU 5 YAŞ KASIM 2017 AYLIK BÜLTEN ÖZEL GÜRÇAĞ ANAOKULU 5 YAŞ KASIM 2017 AYLIK BÜLTEN 01.11.2017 02.11.2017 03.11.2017 06.11.2017 07.11.2017 Toprak erozyonu deneyi Parça- bütün çalışması Tohum isimli parmak oyununu Yağmurun oluşum deneyini

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI Beni de bir ana doğurmadı mı? Türk anaları daha nice Mustafa Kemal'ler doğurur. TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN 2016-2017

Detaylı

Okula BaĢladık KAVRAMLAR : Renkler Sayılar Büyük-Küçük Hızlı - YavaĢ AMAÇLAR VE KAZANIMLAR

Okula BaĢladık KAVRAMLAR : Renkler Sayılar Büyük-Küçük Hızlı - YavaĢ AMAÇLAR VE KAZANIMLAR OKUL ADI : TARĠH: EYLÜL AYI 2. HAFTA (PAZARTESĠ) Okula BaĢladık KAVRAMLAR : Renkler Sayılar Büyük-Küçük Hızlı - YavaĢ Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri A 2

Detaylı

TÜRKÇE DĠL ETKĠNLĠKLERĠ

TÜRKÇE DĠL ETKĠNLĠKLERĠ ETKĠNLĠKLERĠMĠZ TÜRKÇE DĠL ETKĠNLĠKLERĠ SANAT ETKĠNLĠKLERĠ MÜZĠK ETKĠNLĠKLERĠ OYUN ETKĠNLĠKLERĠ FEN VE MATEMATĠK ETKĠNLĠKLERĠ OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIġMALARI SOSYAL ETKĠNLĠKLER AĠLE KATILIMI GÜNLÜK

Detaylı

DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN SĠZĠN ĠÇĠN SEÇTĠKLERĠMĠZ

DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN SĠZĠN ĠÇĠN SEÇTĠKLERĠMĠZ ETKĠNLĠKLERĠMĠZ TÜRKÇE DĠL ETKĠNLĠKLERĠ SANAT ETKĠNLĠKLERĠ MÜZĠK ETKĠNLĠKLERĠ OYUN ETKĠNLĠKLERĠ FEN VE MATEMATĠK ETKĠNLĠKLERĠ OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIġMALARI SOSYAL ETKĠNLĠKLER AĠLE KATILIMI ÇOCUKLARLA

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÇİÇEK GRUBU EYLÜL AYI BÜLTENİ OKULUM VE ARKADAŞLARIM BEN KİMİM? Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme Sınıfını

Detaylı

30 OCAK 03 ŞUBAT OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR

30 OCAK 03 ŞUBAT OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR ġubat 2017 BÜLTENĠ 30 OCAK 03 ŞUBAT OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR PAZARTESĠ OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIġMALAR Büyük küçük 1 2 3 sayıları bulalım. CD den hikaye dinleyelim Sevimli dostlarımız OKULA GETĠRECEKLERĠMĠZ

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU VE ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ÖZEL SAYISI

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU VE ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ÖZEL SAYISI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU VE ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ÖZEL SAYISI 1 Değerli Velimiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, okulumuzda yönetici,

Detaylı

DÜNYA ÇOCUKLARI EL ELE EKİM OKULA GETİRECEKLERİMİZ OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR

DÜNYA ÇOCUKLARI EL ELE EKİM OKULA GETİRECEKLERİMİZ OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR EKİM 2017 BÜLTENİ 02-06 EKİM OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR OKULA GETİRECEKLERİMİZ PAZARTESİ Hızlı ve yavaş koşalım. Eğlenceli tavşan parmak oyunumuz. Müziğin eğlenceli ritmi Çemberin içinde zıplıyoruz.

Detaylı

2017 MART / 1. HAFTA İNGİLİZCE EĞİTİMİ (TİJEN ÖĞRT.) SATRANÇ EĞİTİMİ (NİLAY ÖĞRT.)

2017 MART / 1. HAFTA İNGİLİZCE EĞİTİMİ (TİJEN ÖĞRT.) SATRANÇ EĞİTİMİ (NİLAY ÖĞRT.) YEŞİLAY HAFTASI 2017 MART / 1. HAFTA KONU 01.03.2017 02.03.2017 03.03.2017 SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI SABAH KAHVALTISI Yapabildiklerimiz neler? İlerde büyüdüğümüz zaman yapabilecek olduklarımız

Detaylı

Atabek Koleji Anaokulu Eylül - Ekim Ayı Aylık Takvimi

Atabek Koleji Anaokulu Eylül - Ekim Ayı Aylık Takvimi Eylül - EYLÜL 5.Hafta EKİM 1.HAFTA GEL BİZE KATIL BİZE OYUN, SANAT OKUL RESMİ ALAN GEZİSİ, SANAT SABUN DENEYİ SANAT,OYUN,FEN SEBZELER KONUŞUYOR DRAMA, OYUN OKULVAKTİ TÜRKÇE, MÜZİK,OKUMA-YAZMA BAY MİKROP

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ SU- BİTKİLER Su ile ilgili bildiklerimiz kavram haritası oluşturduk. Su çeşitlerini listeledik. Suyu kullandığımız yerlere göre grupladık.

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU ġubat AYI BÜLTENĠ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU ġubat AYI BÜLTENĠ ÖZEL EFDAL ANAOKULU ġubat AYI BÜLTENĠ ġubat AYINDA NELER ÖĞRENDĠK? Tatilde neler yaptığımızı arkadaģ ve öğretmenimizle paylaģtık. Akıllı tahtada kavram çalıģmaları, sunular ve animasyonlar izledik. Okulumuzun

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ TÜRKÇE ETKİNLİĞİ

OYUN ETKİNLİĞİ TÜRKÇE ETKİNLİĞİ OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların kendilerini, duygu ve düşüncelerini rahatça ifade edebildikleri serbest zaman etkinliklerine yer verildi. Öğrenme merkezlerinde eğitici oyuncak, evcilik, blok, müzik, sanat, kitap,

Detaylı

MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN

MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN TEMA: TRAFİK HAFTASI-ANNELER GÜNÜ-19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI-MÜZELER HAFTASI ÖĞRENME TAKVİMİ 02.05.2017 -Helikopter resmi sulu boya ile boyanır. -Trafik haftası hakkında sohbet

Detaylı

NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Hayvanları isimlendirdik. Suda yaşayan hayvanları gösterdik. Ormanda yaşayan hayvanlara örnek verdik. Çiftlik hayvanların

NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Hayvanları isimlendirdik. Suda yaşayan hayvanları gösterdik. Ormanda yaşayan hayvanlara örnek verdik. Çiftlik hayvanların KELEBEK VE UĞUR BÖCEĞİ GRUPLARI NİSAN AYI BÜLTENİ NİSAN AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Hayvanları isimlendirdik. Suda yaşayan hayvanları gösterdik. Ormanda yaşayan hayvanlara örnek verdik. Çiftlik hayvanlarını

Detaylı

ÇALIŞKAN ARILAR EKİM AYI EĞİTİM PROGRAMI 1.HAFTA NELER ÖĞRENECEĞİZ HAFTANIN KONUSU:OKULUMUZ

ÇALIŞKAN ARILAR EKİM AYI EĞİTİM PROGRAMI 1.HAFTA NELER ÖĞRENECEĞİZ HAFTANIN KONUSU:OKULUMUZ ÇALIŞKAN ARILAR EKİM AYI EĞİTİM PROGRAMI 1.HAFTA NELER ÖĞRENECEĞİZ HAFTANIN KONUSU:OKULUMUZ -Okul nedir? Okulumuzu tanıyoruz.okulumuzun bölümlerini tanıyoruz. -Okulda kimler çalışır ve ne iş yaparlar öğreniyoruz.

Detaylı

EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİMİZ

EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİMİZ EYLÜL-EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ORYANTASYON ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ DUVARI EĞİTİMİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ MUTFAK ETKİNLİKLERİMİZ

Detaylı

AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI A. Ekim Ekim tacı yaptık. Renkli maskelerimizi yaptık. 29 Ekim kravatı yaptık.

AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT ANA SINIFI A. Ekim Ekim tacı yaptık. Renkli maskelerimizi yaptık. 29 Ekim kravatı yaptık. ANA SINIFI A AYLIK BÜLTEN - 1 SANAT Ekim 2016 29 Ekim tacı yaptık. Renkli maskelerimizi yaptık. 29 Ekim kravatı yaptık. Cumhuriyet yıldızı hazırladık. Kesme yapıştırma tekniği ile kurbağa yaptık. Makarnalarımızı

Detaylı

OKULA GETİRECEKLERİMİZ OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR

OKULA GETİRECEKLERİMİZ OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR OCAK 2017 BÜLTENİ 02 06 OCAK OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR PAZARTESİ OKULDA YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR Günler tekerlemesini söyleyelim. İpin altından geçelim. Oyun hamurundan balık yapalım. Yeni yıl geldi

Detaylı

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ

EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ EYLÜL AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? ORYANTASYON ETKİNLİKLERİMİZ BAHÇE ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARIMIZ BRANŞ DERSLERİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ FEN

Detaylı

YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ

YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ YILDIZ ve KELEBEK GRUPLARI MART AYI BÜLTENİ MART AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Hayvanlar hakkında neler bildiğimizi ifade ettik. Hayvanları isimlendirdik. Suda yaşayan hayvanları gösterdik. Ormanda yaşayan hayvanlara

Detaylı

3 YAŞ BİRİMİ EKİM BÜLTENİ

3 YAŞ BİRİMİ EKİM BÜLTENİ 3 YAŞ BİRİMİ EKİM BÜLTENİ 3 YAŞ BİRİMİ EKİM AYI ŞARKILARIMIZ OKULUMU SEVERİM Biz anasınıfı çocuklarıyız, Hem çalışırız,hem oynarız. Çok severiz biz okulu, Yaşasın yaşasın anaokulu. BAY MİKROP Bay mikrop

Detaylı

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım Becerileri OKUL ADI : TARĠH: NĠSAN AYI 4. HAFTA (PAZARTESĠ) KAVRAMLAR : Hızlı yavaģ 3-2-1 Araç Olarak Seçilen Konu Karanlık aydınlık Siyah Beyaz Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alan BiliĢsel Alanı Özbakım

Detaylı

5 YAŞ AYLIK BÜLTEN KASIM 2018

5 YAŞ AYLIK BÜLTEN KASIM 2018 5 YAŞ AYLIK BÜLTEN KASIM 2018 BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR Kızılay Haftası (29 Ekim-4 Kasım) Atatürk Haftası (10-16 Kasım) Öğretmenler Günü (24 Kasım) DEĞERLER EĞİTİMİ Deneme Sevgi Saygı Kardeşlik Paylaşmak

Detaylı

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2014 2015 ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ ARKADAŞLIK HAFTASI CUMHURİYET BAYRAMI BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Kale nedir? Kaleler ne için yapılır?

Detaylı

Ö. Ç. BİLFEN ANAOKULU 6 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI

Ö. Ç. BİLFEN ANAOKULU 6 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 03.11.2014 PAZARTESİ Ö. Ç. BİLFEN ANAOKULU 6 YAŞ GRUBU GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ: Çocuklarla selamlaşıldı. Müzik eşliğinde öğretmenin yönergelerine uygun ısınma hareketleri yapıldı.

Detaylı

TEMA: OKULUMUZU TANIYALIM KONU: OKULUMUZ TARİH: 01 EYLÜL / 30 EYLÜL YAŞAYAN DEĞERLER: SEVGİ

TEMA: OKULUMUZU TANIYALIM KONU: OKULUMUZ TARİH: 01 EYLÜL / 30 EYLÜL YAŞAYAN DEĞERLER: SEVGİ Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri TEMA: OKULUMUZU TANIYALIM KONU: OKULUMUZ TARİH: 01 EYLÜL / 30 EYLÜL YAŞAYAN DEĞERLER: SEVGİ Bu ayki yaşayan değerimiz Sevgi.

Detaylı

3 YAŞ AYIN TEMASI. Cinsiyetim, adım, özelliklerim, görünümümdeki değişiklikler nelerdir?

3 YAŞ AYIN TEMASI. Cinsiyetim, adım, özelliklerim, görünümümdeki değişiklikler nelerdir? 3 YAŞ AYIN TEMASI Cinsiyetim, adım, özelliklerim, görünümümdeki değişiklikler nelerdir? Vücudumuzun bölümleri ve iç organlarımız nelerdir? Ne işe yarar? İskelet sistemi nedir? Ne işe yarar? Aile ve aileyi

Detaylı

Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri

Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Bilim Etkinlikleri Sohbetler *Kendimi tanıyorum (İlgi ve yeteneklerim, hoşlandıklarım, hoşlanmadıklarım) *Arkadaşlarımı tanıyorum *Okulumu tanıyorum

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde ilk bir haftalık süreçte;

Detaylı

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim Sohbetler *Tatilde neler yaptık? *Hava nedir? Hangi duyu organımızla hissederiz? *Tatildeyken hava nasıl değişimler oldu? *Müzik dendiğinde

Detaylı

ĠÇĠNDEKĠLER. Öğrendiklerimiz ġarkılar öğrendik Oyunlar öğrendik BĠLMECELER ÖĞRENDĠK

ĠÇĠNDEKĠLER. Öğrendiklerimiz ġarkılar öğrendik Oyunlar öğrendik BĠLMECELER ÖĞRENDĠK ĠÇĠNDEKĠLER Öğrendiklerimiz ġarkılar öğrendik Oyunlar öğrendik BĠLMECELER ÖĞRENDĠK ( ENERJĠ TASARRUFU HAFTASI) Evimizi aydınlatır, makineleri çalıģtırır, Giderse birden, karanlıkta kalırız aniden (Elektrik)

Detaylı

SCAMPER ÇALIŞMASI: Sen bir yağmur damlası olsaydın nereye düşmek isterdin? ( RESİMLİ SCAMPER ÇALIŞMASI)

SCAMPER ÇALIŞMASI: Sen bir yağmur damlası olsaydın nereye düşmek isterdin? ( RESİMLİ SCAMPER ÇALIŞMASI) HAFTANIN KONULARI 1-7 EKİM SONBAHAR MEVSİMİNİ TANIYORUZ Sohbet Konularımız; Sonbahar mevsimi. Neden yağmur yağar? Rüzgar çıkıyor ağaçların yaprakları dökülüyor. Göçmen kuşlar leylek, güvercin, guguk, kırlangıç,

Detaylı

Özel GOP ANASINIFI. Ekim 2018 EĞİTİM BÜLTENİ

Özel GOP ANASINIFI. Ekim 2018 EĞİTİM BÜLTENİ Özel GOP ANASINIFI Ekim 2018 EĞİTİM BÜLTENİ 1 ÖZEL GOP ANASINIFI EKİM 2018 BÜLTENİ Değerli velilerimiz Ekim ayını geride bırakıyoruz. Bu ay öğrencilerimize neler kazandırdık, hangi etkinlikleri yaptık,

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik Sonbahar

Detaylı

3 YAŞ MASAL DÜNYASI 2018 HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI

3 YAŞ MASAL DÜNYASI 2018 HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI YAZ MEVSİMİ 3 YAŞ MASAL DÜNYASI 2018 HAZİRAN AYI EĞİTİM PROGRAMI *Babalar günü için sürpriz hediye *Çevremizden topladığımız farklı taşları parmak boyası ile boyuyoruz. *Serbest resim çalışmaları *Kağıt

Detaylı

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi

Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi Rutinler temamız kapsamında sabah sporu yaptık, grup sohbetleri ile paylaşımlarda bulunduk. Sabah sporunda reçel yaptık, hayali reçellerimizi pişirdik. Topla tanışma oyunları oynadık. Heykel ol, adını

Detaylı

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ

TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ EKİM AYI KELEBEK GRUBU BÜLTENİ TEMALARIMIZ KULELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ Kule nedir? Kule resimlerini inceleme

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK VE YILDIZ GRUPLARI MAYIS AYI BÜLTENİ MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Anneler Günü Hediyelerimizi ailelerimize sunduk. Annelerimizin bizim için neler yaptığını tartıştık. Annemize

Detaylı

Kendi Evimizi Yapalım KAVRAMLAR : Büyük-Küçük Renkler AMAÇLAR VE KAZANIMLAR

Kendi Evimizi Yapalım KAVRAMLAR : Büyük-Küçük Renkler AMAÇLAR VE KAZANIMLAR OKUL ADI : TARĠH: EYLÜL AYI 3. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Kendi Evimizi Yapalım KAVRAMLAR : Büyük-Küçük Renkler A2: K 7,8,9,13,14 A4: K 2,4,5 A4: K 1,2 A9: K 1 A11: K 5 A3: K 1,2 A5: K 2 A 16

Detaylı

MEVSİM İLKBAHAR SAĞLIKLI YAŞAM. İlkbahar mevsiminin özelliklerini öğreniyoruz.

MEVSİM İLKBAHAR SAĞLIKLI YAŞAM. İlkbahar mevsiminin özelliklerini öğreniyoruz. MEVSİM İLKBAHAR İlkbahar mevsiminin özelliklerini öğreniyoruz. İlkbahar mevsiminde meydana gelen değişiklikleri öğreniyoruz. İlkbahar mevsiminde hayvanların yaşayışlarında meydana gelen değişiklikleri

Detaylı

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri OKUL ADI : TARĠH: OCAK AYI 4. HAFTA (PAZARTESĠ) ARAÇ OLARAK SEÇĠLEN Çiftlikte YaĢam KAVRAMLAR : Sayılar Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 4, 5, 7, 8,

Detaylı

AYLIK BÜLTEN TEMA: KÜTÜPHANE VE KİTAP HAFTASI İLKBAHAR - DÜNYA VATANDAŞLIĞI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI

AYLIK BÜLTEN TEMA: KÜTÜPHANE VE KİTAP HAFTASI İLKBAHAR - DÜNYA VATANDAŞLIĞI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI AYLIK BÜLTEN TEMA: KÜTÜPHANE VE KİTAP HAFTASI İLKBAHAR - DÜNYA VATANDAŞLIĞI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI 01.04.2016 04.04.2016 05.04.2016 ÖĞRENME TAKVİMİ -İlkbahar mevsimi hakkında sohbet -İlkbahar

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ CUMHURİYET BAYRAMI Kale nedir? Ev ve kale resimlerini inceleme Nasıl bir evde yaşadığını

Detaylı

ŞİRİNLER ANASINIFI 48-60 AY GRUBU OCAK AYI EĞİTİM BÜLTENİ

ŞİRİNLER ANASINIFI 48-60 AY GRUBU OCAK AYI EĞİTİM BÜLTENİ ŞİRİNLER ANASINIFI 48-60 AY GRUBU OCAK AYI EĞİTİM BÜLTENİ HAFTANIN KONULARI 1. HAFTA: DNA YA YOLCULUK VE BEN NASIL DÜNYAYA GELDİM? Sohbet Konularımız; Daha doğmadan kız mı erkek mi olacağımızı da tek bir

Detaylı

Atabek Koleji Anaokulu Kasım Ayı Aylık Takvimi

Atabek Koleji Anaokulu Kasım Ayı Aylık Takvimi AÇ KEDİ SANAT VE ALAN GEZİSİ MAVİ PARTİMİZ VAR ( MAVİ KIYAFETLERİMİZİ GİYİP, OKULA GELİYORUZ) BALON DANSI OYUN VE SANAT SIRALAMAYIYAP KÜLAHIMDA ÇEŞİT ÇEŞİT DRAMA VE HAZIRLIK KASIM 1. HAFTA ERKEN YATARIM

Detaylı

SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ:Çocuklarla selamlaşılır.çocuklar ilgi köşelerinde(eğitici oyuncaklar,lego ve tahta blok, v.b) serbest oyun oynanır.

SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ:Çocuklarla selamlaşılır.çocuklar ilgi köşelerinde(eğitici oyuncaklar,lego ve tahta blok, v.b) serbest oyun oynanır. Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 5 EKİM-9 EKİM 2015 5 EKİM 2015 PAZARTESİ oyuncaklar,lego ve tahta blok, v.b) serbest oyun oynanır. TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ:Çocukların sandalyelere yarım daire

Detaylı

EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU UĞURBÖCEĞİ GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2016-2017 EKİM AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Dünya Hayvanları Koruma Günü nde Sokak hayvanlarını besledik. Onlara mama ve su verdik. Sevdiğimiz hayvanları

Detaylı

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ YUNUS GRUBU NİSAN AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Bildiğimiz meslekleri ifade ederek akıl haritası oluşturduk. Meslekleri görevlerine göre grupladık. Hangi mesleklerde hangi araç ve gereçleri kullanıldığını

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU MART AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Mart ayına Hayvanlar teması ile giriş yaptık. Hayvanlar ile ilgili çeşitli sunumlar izleyerek, videolarla hayvanların

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ EKİM AYINDA ÖĞRENDİKLERİMİZ Hayvanları Koruma Günü nedeniyle okul bahçemizde yürüyüş yaptık. Hayvanlar sergisini oluşturduk ve inceledik.

Detaylı

DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN SĠZĠN ĠÇĠN SEÇTĠKLERĠMĠZ

DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN SĠZĠN ĠÇĠN SEÇTĠKLERĠMĠZ ETKĠNLĠKLERĠMĠZ TÜRKÇE DĠL ETKĠNLĠKLERĠ SANAT ETKĠNLĠKLERĠ MÜZĠK ETKĠNLĠKLERĠ OYUN ETKĠNLĠKLERĠ FEN VE MATEMATĠK ETKĠNLĠKLERĠ OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIġMALARI SOSYAL ETKĠNLĠKLER AĠLE KATILIMI ÇOCUKLARLA

Detaylı

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?

EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ? 2017-2018 EKİM AYI 4-5 YAŞ PLANI EKİM AYINDA NELER ÖĞRENECEĞİZ?.HAFTA: EVİMİZ VE AİLEMİZ Evi izi Evi izi eş aları ı ta ı alı. Ailemizde kimler var. Çekirdek aile ve ge iş aile i ta ı alı. ölü leri i ta

Detaylı

2013-2014 HAZIRLIK ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

2013-2014 HAZIRLIK ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2013-2014 HAZIRLIK ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI CUMHURİYET BAYRAMI Ev nedir? Ev resimlerini inceleme Nasıl bir evde yaşadığını

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel

Detaylı

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI < AYLIK BÜLTEN OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI Serbest ve yönergeye uygun çizgi çalışmaları yaptık. 9 ve 0 rakamları ile büyük ve küçük U ve Ü harflerini boyadık ve yazdık. Zıt kavramlarla ilgili çalışmalar

Detaylı

Özel Gebze Eğitim Kurumları Öz-Ge 2-6 Yaş Kreş ve Gündüz Bakımevi

Özel Gebze Eğitim Kurumları Öz-Ge 2-6 Yaş Kreş ve Gündüz Bakımevi Özel Gebze Eğitim Kurumları Öz-Ge 2-6 Yaş Kreş ve Gündüz Bakımevi PAPATYALAR EKĠM 2016 EĞİTİM BÜLTEN KIRMIZI BALIK Kırmızı Balık Gölde Kıvrıla Kıvrıla Yüzüyor Balıkçı Hasan Geliyor Oltasını Atıyor Kırmızı

Detaylı

ÖZEL ESENTEPE ĠLKÖĞRETĠM OKULU ANASINIFI BU AY NELER ÖĞRENĠYORUZ?

ÖZEL ESENTEPE ĠLKÖĞRETĠM OKULU ANASINIFI BU AY NELER ÖĞRENĠYORUZ? ÖZEL ESENTEPE ĠLKÖĞRETĠM OKULU ANASINIFI BU AY NELER ÖĞRENĠYORUZ? Ellerim Tombik Tombik Ģarkısını öğrenyoruz. Kaza ve tehlikelerden nasıl korunmam gerektiğini öğreniyorum. Sağlık öğüdü adlı Ģarkıyı dinliyoruz.

Detaylı

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU GÖKYÜZÜ SINIFI KASIM AYI KAVRAM VE ŞARKILAR

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VAKFI ADIGÜZEL ANAOKULU GÖKYÜZÜ SINIFI KASIM AYI KAVRAM VE ŞARKILAR RENKLER Ben bir küçük ressamım Pembe sarı boyarım Yeşil yeşil ormanlar Mavi mavi denizler Turuncudur portakal Gökte sarı güneş var Fırça kalem ve kağıt Olmazsa resim olmaz Reklerle oynamaktan Hiç bir çocuk

Detaylı

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade ettik. Atatürk ün

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade ettik. Atatürk ün 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ATAM SENİ ÖZLÜYORUZ. BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

5 YAŞ AYLIK BÜLTEN ARALIK 2018

5 YAŞ AYLIK BÜLTEN ARALIK 2018 5 YAŞ AYLIK BÜLTEN ARALIK 2018 BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR Dünya Engelliler Günü ( 3 Aralık) İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası ( 10 Aralık gününü İçine Alan Hafta) Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası (12-18

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik. Rüzgâr

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU 2016-2017 EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KaLELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları Cumhuriyet

Detaylı

NİSAN AYI BÜLTENİMİZ

NİSAN AYI BÜLTENİMİZ NİSAN AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ ETKİNLİKLERİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ ECO ETKİNLİKLERİMİZ SINIF ETKİNLİKLERİMİZ Öğretmenlerimizin hazırlamış olduğu boyutlu el

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ KELEBEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ TEMALARIMIZ KALELER DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KURBAN BAYRAMI KIRMIZI GÜNÜ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI Kale

Detaylı

TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ

TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ ŞİİR Gördün mü anneciğim Yatağımı düzelttim Sen bana öğrettikçe Çok işler yapacağım PARMAK OYUNLARI Sar sar sar makarayı Çöz çöz çöz makarayı On kilo pekmez Yala yala bitmez Ayşe,Fatma,boncuk

Detaylı

KIRMIZI YENGEÇLER SINIFINDAN HERKESE MERHABA;

KIRMIZI YENGEÇLER SINIFINDAN HERKESE MERHABA; 04.12.2015 KIRMIZI YENGEÇLER SINIFINDAN HERKESE MERHABA; Bu haftaya Uzay ve Gökyüzü konumuza giriş yaparak başladık. Konularımız ve eğitim hedeflerimiz doğrultusunda çeşitli aktiviteler yaptık, oyunlar

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Zeynep TEKİN ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;10.10.2016-14.10.2016 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

AYLIK BÜLTEN MAYIS 2012 OKUL ÖNCESİ EĞİTİM SINIFI

AYLIK BÜLTEN MAYIS 2012 OKUL ÖNCESİ EĞİTİM SINIFI AYLIK BÜLTEN MAYIS 2012 OKUL ÖNCESİ EĞİTİM SINIFI OKUL KURUCUMUZ : ASİYE ÖZTÜRK OKUL MÜDÜRÜMÜZ : F.BİLGE ÖZALP ANAOKULU BİRİMİ HAZIRLIK SINIFI ÖĞRETMENİ : TÜLAY DÖNMEZ 5 YAŞ SINIFI ÖĞRETMENİ : GÜLAY ÇELİKOK

Detaylı

2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı

2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı 2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı Dersin Adı: Türkçe Dil Bilgisi Yaş Grubu: 1-3 yaş Ögretmen: İmge Şahin Email: sahin_imge@hotmail.com Değerli Veliler, Bu yıl okul öncesi (1-3 yaş) sınıfını beraber

Detaylı

OCAK AYINDA NELER YAPTIK?

OCAK AYINDA NELER YAPTIK? OYUN ETKİNLİĞİ Okula gelişlerde, etkinlik aralarında ve eve dönmeden önce serbest zaman etkinliklerine yer verildi.. Eğitici oyuncak merkezi, evcilik merkezi, kukla merkezi, blok merkezi, müzik merkezi,

Detaylı

HAZIRLIK GRUPLARI EKİM AYI BÜLTENİ

HAZIRLIK GRUPLARI EKİM AYI BÜLTENİ HAZIRLIK GRUPLARI EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ EVİMİZ-AİLEMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI Ev nedir? Evin bölümlerini söyleme Ev adresini öğrenme Evimizde kimler

Detaylı

PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ SİNCAPLAR TEMASI DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ

PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ SİNCAPLAR TEMASI DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ PENGUEN GRUBU MART AYI BÜLTENİ SİNCAPLAR TEMASI DÜNYA SU GÜNÜ ORMAN HAFTASI YAŞLILAR HAFTASI DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ Sincapları tanıdık. Sincapları gözlemledik. Hayvan türlerini isimlendirdik. Hayvanların

Detaylı

2017 HAZİRAN / 1. HAFTA KONU

2017 HAZİRAN / 1. HAFTA KONU YAZ MEYVELERİ 2017 HAZİRAN / 1. HAFTA KONU 01.06.2017 Dokun Hisset kartlarıyla Oynuyorum. 02.06,2017 MONTESSORI ETKİNLİK Pirinç ve Mercimekleri ayırma çalışmasını Kavramlar Kitabımızdan Sıcak-Soğuk Kavramına

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 2016-2017 ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar

Detaylı

HAZIRLIK ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

HAZIRLIK ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ HAZIRLIK ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ KALELER-EVLER KURBAN BAYRAMI 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ. DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ CUMHURİYET BAYRAMI Ev nedir? Ev resimlerini

Detaylı

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 5: K 7 A 16: K 3

AMAÇLAR VE KAZANIMLAR. Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 3: K 1, 2 A 5: K 7 A 16: K 3 OKUL ADI : TARĠH: KASIM AYI 3. HAFTA (PAZARTESĠ) Büyünce hangi mesleği seçsem? KAVRAMLAR : Aynı-benzer-farklı Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan BiliĢsel Alanı Dil Alan Özbakım Becerileri A 2: K 7, 8,

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU ŞUBAT AYI BÜLTENİ UĞUR BÖCEĞİ GRUBU İLGİ KÖŞELERİ Fen ve doğa köşesi Tatil panosu köşesi Değerler eğitimi köşesi 100. gün etkinlikleri köşesi Yapboz köşesi Sevgi köşesi Diş sağlığı

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU NİSAN AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Nisan ayına Tohumlar teması ile giriş yaptık. Birçok bitkinin tohumunu inceledik. Tohumunu yediğimiz bitkileri öğrendik.

Detaylı

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU SİHİRLİ ELLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: Zeynep TEKİN ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;19.09.2016-07.10.2016 tarihleri arasında uygulanan etkinliklerin özetini sizlere sunmaktayım.

Detaylı

DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN SĠZĠN ĠÇĠN SEÇTĠKLERĠMĠZ

DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN SĠZĠN ĠÇĠN SEÇTĠKLERĠMĠZ ETKĠNLĠKLERĠMĠZ TÜRKÇE DĠL ETKĠNLĠKLERĠ SANAT ETKĠNLĠKLERĠ MÜZĠK ETKĠNLĠKLERĠ OYUN ETKĠNLĠKLERĠ FEN VE MATEMATĠK ETKĠNLĠKLERĠ OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIġMALARI SOSYAL ETKĠNLĠKLER AĠLE KATILIMI ÇOCUKLARLA

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)serbest

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU 2014-2015 2014-2015 DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

5 YAŞ VE HAZIRLIK SINIFI EKİM BÜLTENİ

5 YAŞ VE HAZIRLIK SINIFI EKİM BÜLTENİ 5 YAŞ VE HAZIRLIK SINIFI EKİM BÜLTENİ HAZIRLIK SINIFI EKİM AYI ŞARKILARIMIZ OKULUMA BAŞLADIM BİR DÜNYA BIRAKIN SONBAHARIN SESLERİ SEVİMLİDİR HAYVANLAR HOŞ GELİŞLER OLA Her gün erken kalkarım Önce yüzümü

Detaylı