BİR ALANDA DEVRİM YARATTIĞINIZI NASIL ANLARSINIZ? ASHOKA NIN ETKİ DEĞERLENDİRME YAKLAŞIMI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BİR ALANDA DEVRİM YARATTIĞINIZI NASIL ANLARSINIZ? ASHOKA NIN ETKİ DEĞERLENDİRME YAKLAŞIMI"

Transkript

1 BİR ALANDA DEVRİM YARATTIĞINIZI NASIL ANLARSINIZ? ASHOKA NIN ETKİ DEĞERLENDİRME YAKLAŞIMI

2 70 ten fazla ülkede öncü sosyal girişimcileri (3000 in üzerinde) bünyesinde bulunduran dünyanın en geniş topluluğudur. ASHOKA Projeleri değil, bireyleri destekler. Sektör ve konu sınırlaması yoktur. Sosyal alan ve iş dünyasını bir araya getirerek bir ekosistem oluşturur.

3 ASHOKA FELLOW LARI 5 KRİTERE GÖRE SEÇİLİR: İLGİLİ ALANDA KALIPLARI DEĞİŞTİREN YENİ BİR FİKİR YARATIICILIK GİRİŞİMCİ NİTELİK ETİK DOKU SOSYAL ETKİ

4 Sosyal girişimciler sadece balık vermek ya da balık tutmayı öğretmekle yetinmezler. Balıkçılık endüstrisinde devrim yaratana kadar uğraşırlar. Bill Drayton, Ashoka Kurucusu ve CEO su

5

6 Bir alanda devrim yarattığınızı nasıl anlarsınız? Bir sistemin değiştiğini nasıl bilebilirsiniz?

7

8 Sistem bir şeyi başarma yolunda, birbiriyle bağlantılı, tutarlı biçimde düzenlenmiş öğeler dizisidir. Donella Meadows Bir sistem 3 ana bileşenden oluşur: 1. Öğeler 2. Bağlantılar 3. Amaç

9 Biz etkiyi desteklediğimiz fellow lar, fikirler ve ağların yarattığı sistematik değişim olarak tarif ediyoruz.

10 BUNDAN BÖYLE, BANGLADEŞ TEKİ HAZIR GİYİM FABRİKALARINDA ÇOCUK BAKIM HİZMETİ VERİLECEK. Suraiya Haque Bangladeş fabrikalarında kendi kendini sürdürebilen bir çocuk bakım hizmeti modeli geliştirdi. Peki, onun bu çalışmasının etkisini nasıl ölçeceğiz? Şu anda bakım hizmeti alan çocukların sayısıyla mı? Önümüzdeki 5 yıl içinde hizmet almış çocukların sayısıyla mı? Bu sayede daha fazla gelir elde edebilen kadınların sayısıyla mı? Yoksa Suraiya Haque ın modelini kopyalayıp benimseyenler tarafından hizmet verilen tüm kadınlar ve çocukların sayısıyla mı?

11 5 VE 10 YIL ÖNCE SEÇTİĞİMİZ FELLOW LARLA BİR ANKET ÇALIŞMASI YAPTIK Fellow un 217 si bu ankete katıldı. Litvanya dan Filistin ve Namibya ya 42 ülkeden katılım oldu. Çalışma 13 farklı dilde yürütüldü.

12 ANKETE KATILAN FELLOW LARIMIZIN %30 u eğitim alanında çalışıyor. %70 i kentli nüfus ile çalışıyor. %30 u ekonomik kalkınma alanında çalışıyor. %60 ı gençlerle çalışıyor. 1/3 ü çevre alanında çalışıyor. %24 ü yaşlılarla, %19 u çatışma ya da felaket mağdurlarıyla çalışıyor. 1/3 ü vatandaş katılımı alanında çalışıyor. %10 u cinsel eğilimleri nedeniyle ayrımcılığa uğrayan insanlarla çalışıyor.

13 TOPLUMSAL DÜZENDE DEĞİŞİKLİĞE GİDEN 5 YOL BİR ALANDA DEVRİM YAPMAK 1. PİYASA DİNAMİKLERİ VE DEĞER ZİNCİRİ 2. KAMU POLİTİKASI VE SEKTÖR STANDARTLARI 3. SOSYAL İÇERME VE EMPATİ 4. MADDİ KAZANÇ-SOSYAL FAYDA BİRLİKTELİĞİ 5. FARKYARATMA KÜLTÜRÜ

14 1. PİYASA DİNAMİKLERİ VE DEĞER ZİNCİRLERİ Fellow ların %50 si seçilmelerinden sonra 5 yıl içinde piyasa dinamiklerini ulusal düzeyde değiştirdi. Bu durum onların; Mal ve hizmetlere erişimi artırdıklarını, Yeni pazarlar yarattıklarını, Değerin olmadığı bir alanda değer ürettiklerini, Yoksullar için gelir yarattıklarını, Piyasa enformasyonunun akışını değiştirdiklerini gösteriyor.

15 PİYASA DİNAMİKLERİNİ DEĞİŞTİRMEK: ÖRNEK EN YOKSUL KESİM DE SAĞLIK SİGORTASI VE KALİTELİ BİR SAĞLIK HİZMETİNDEN YARARLANABİLİR. Mukteshwari Bosco, Hindistan ın 5 eyaletindeki 60 hastanede geçerli olmak üzere, 75 binden fazla çok yoksul aileye sigorta teminatı sağladı.

16 PİYASA DİNAMİKLERİNİ DEĞİŞTİRMEK: ÖRNEK TARIMSAL YAYIM SİSTEMLERİ, ÇİFTÇİLERİ EN YENİ TEKNOLOJİLER VE UYGULAMALARLA BULUŞTURMAK İÇİN GÜÇLENDİRİLİYOR. Rikin Gandhi nin Digital Green girişimiyle çiftçiler, Hindistan da 120 binden fazla çiftçi tarafından izlenen 2400 video çekti. Çiftçilerin %48 i yeni bir yöntem uygulamaya başladı.

17 PİYASA DİNAMİKLERİNİ DEĞİŞTİRMEK: ÖRNEK KÜÇÜK MEYVE VE SEBZE ÜRETİCİLERİ ADİL TİCARET SERTİFİKASI ALABİLİR VE ULUSLARARASI PİYASALARDA REKABET EDEBİLİR. Patrick Struebi, Fairtrasa ile küçük ölçekli üreticilerin uluslararası piyasalara girebilmelerini, üretim kapasitelerini artırabilmelerini ve uluslararası pazara yeni ürünler sunabilmelerini sağlayan hibrid sertifikasyon sistemleri geliştirdi.

18 2. KAMU POLİTİKASI VE SEKTÖR STANDARTLARI Fellow ların %57 si seçilmelerinin ardından 5 yıl içinde ulusal politikaların değişmesine katkıda bulundu. Bu rakam, 1998 den bu yana istikrarlı bir şekilde aynı kalmaya devam ediyor. Bunu şu yollarla başardılar: Yasa tasarısı hazırlayarak (%35 i) Tanıklık ya da araştırma yaparak (%48 i) Vatandaşları harekete geçirerek (%46 sı) Fellow ların %52 si seçilmelerinden sonra 5 yıl içinde büyük bir kurum ya da endüstri kolunda tüzük, misyon tanımı ya da resmi politikada ulusal düzeyde değişim yarattı.

19 SEKTÖR STANDARTLARINI DEĞİŞTİRMEK: ÖRNEK FARELER MAYINLARI TESPİT EDEREK HAYAT KURTARIYOR. Bart Weetjens, Apopo girişimiyle fareleri eğiterek 2063 mayının tespit edilmesini sağladı ve 3,1 milyon metrekarenin üzerinde mayınsız alan yarattı.

20 KAMU POLİTİKASINI DEĞİŞTİRMEK: ÖRNEK AMAZON BÖLGESİ UYDU GÖZLEMİYLE SÜRDÜRÜLEBİLİR VE KÂRLI BİÇİMDE YÖNETİLEBİLİR. Adalberto Verissimo, 2006 da ilk Ulusal Orman Koruma Alanı Yasası nın çıkmasını sağladı ve 25 milyon hektar Ulusal Koruma Alanı ilan edildi.

21 SEKTÖR STANDARTLARI VE KAMU POLİTİKASINI DEĞİŞTİRMEK: ÖRNEK VATANDAŞLAR VE SEÇTİKLERİ TEMSİLCİLER ARASINDA DOĞRUDAN, HALKA AÇIK DİYALOG KURULMASINI SAĞLAYACAK TARAFSIZ BİR ONLİNE PLATFORM. Gregor Hackmack, Candidate Watch ve Parliament Watch ile oy kayıtlarının takibi ve vatandaşların sorularını iletmelerine olanak sağlayarak halk ve seçilmiş yetkililer arasındaki iletişim ve güveni artırıyor.

22 3. SOSYAL İÇERME VE EMPATİ Ashoka Fellow larının %54 ü seçilmelerinden sonra 5 yıl içinde dışlanmış grupları toplumla bütünleştirerek ulusal düzeyde etki yaratmayı başardı. Ashoka Fellow larının %54 ü empatiyi çalışmalarının ana odağı olarak görüyor.

23 SOSYAL İÇERME VE EMPATİ: ÖRNEK ŞİRKETLER OTİZMLİ BİREYLERİN BENZERSİZ BECERİLERİNİ DEĞERLENDİRİYOR. Thorkil Sonne, üstün hafıza becerisi ya da ayrıntılara son derece dikkat gösteren çalışanlara ihtiyacı olan şirketlerle işbirliği yaparak, otizmli bireyler için 1 milyon kişilik istihdam yaratmaya çalışıyor.

24 SOSYAL İÇERME VE EMPATİ: ÖRNEK OKUR-YAZAR OLMAYANLAR TV PROGRAMLARININ AYNI DİLDEKİ ALTYAZILARINDAN OKUMAYI ÖĞRENEBİLİR. Brij Kothari, popüler TV programlarına aynı dilde altyazı yerleştirerek izleyenlerin yazılı ve sözlü dil arasında bağlantı kurmasını sağlıyor. Araştırmalar bu metodun okur-yazarlığın geliştirilmesinde çok etkili olduğunu gösteriyor.

25 4. MADDİ KAZANÇ-SOSYAL FAYDA BİRLİKTELİĞİ Ashoka Fellow larının %56 sı seçilmelerinin ardından 5 yıl içinde ulusal düzeyde maddi kazançsosyal fayda birlikteliğini sağladı: %61 i bütçelerinin ortalama % 41 ine denk gelecek şekilde kâr getiren bir unsur sayesinde gelir elde etti. %28 inin ticari bir işletmeyle ortaklığı var.

26 MADDİ KAZANÇ-SOSYAL FAYDA BİRLİKTELİĞİ: ÖRNEK İŞLETMELER, ENGELLİLİK VE ÇEŞİTLİLİĞİ ŞİRKETİN VARLIĞI VE BAŞARININ ANAHTARI OLARAK GÖRDÜKLERİNDE İTİBAR KAZANACAK. Caroline Casey ve girişimi Kanchi, Ability Awards aracılığıyla 1 milyarlık engelli nüfusun müşteri, çalışan, tedarikçi ve topluluk üyesi olarak değerine odaklanıyor. Avrupa da 230 Ability şirketi var.

27 MADDİ KAZANÇ-SOSYAL FAYDA BİRLİKTELİĞİ: ÖRNEK GECEKONDU SAKİNLERİ ONLARA SAYGINLIK SAĞLAYAN, TEMİZ VE HATTA KÂR GETİREN TUVALETLERİ KULLANIYOR. David Kuria kullan-öde sistemiyle çalışan tuvalet ve duşlar oluşturmak için topluluklarla işbirliği yapıyor. Bunların bakımı yörenin gençleri tarafından sağlanıyor ve bu şekilde sürdürülebilir bir iş modeli çerçevesinde özel, değerli hizmetler sunan küçük işletmeler haline geliyorlar.

28 5. FARKYARATMA KÜLTÜRÜ* Ashoka Fellow larının %66 sı seçilmelerinden 5 yıl sonra ulusal düzeyde farkyaratma kültürü oluşturdu. * Farkyaratanlar yaşadıkları toplumda, içinde bulundukları kurumlarda veya fırsat gördükleri her yerde toplumsal sorunların çözümüne yönelik sorumluluk hisseden ve harekete geçmek için gerekli özgüven ve yeteneklere sahip bireylerdir.

29 FARKYARATMA KÜLTÜRÜ: ÖRNEK ÇOCUKLAR SOSYAL SORUNLARI VE ÇATIŞMALARI BARIŞÇIL BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜYOR. Eric Dawson, Peace First girişimiyle 40 bin gence eğitim verdi. Sonuç: şiddet vakalarında %60 oranında düşüş, barışla sonuçlanan vakalarda da %70-80 oranında artış.

30 FARKYARATMA KÜLTÜRÜ: ÖRNEK AFRİKA KÖKENLİ AMERİKALI KADINLAR SAĞLIKLI BEBEKLER DÜNYAYA GETİRMELERİ İÇİN KIZKARDEŞLERİNİ DESTEKLİYOR. Kathryn Hall-Trujillo ve Birthing Project girişimi kadınların değişim yaratma güçlerini anlamalarına yardımcı oluyor. Değişim: Yeni doğan bebeklerin ağırlıkları 3 kilogramdan 3,5 kilograma yükseldi.

31 ASHOKA NIN DEĞERİ Fellow lar Ashoka nın yarattığı farkı değerlendiriyor. BİRAZ ÇOK ÖNEMLİ TOPLAM Ashoka yaptığım işe yeni bir perspektiften bakmamı sağladı Seçim süreci fikrimi güçlendirmeme ve geliştirmeme yardım etti Ashoka ya dahil olmam başkaları tarafından tanınmamı ve daha fazla destek almamı sağladı Ashoka etkimi artırmaya yardımcı oldu Ashoka işim için önemli insanlarla beni bağlantıya geçirdi Ashoka çalışmalarımı koşulsuz olarak kabul ediyor Ashoka fikrimi yaymama yardım etti Ashoka organizasyonumu güçlendirmeme yardımcı oldu

32 FELLOW LAR ETKİLERİNİ NASIL ÖLÇEKLENDİRİYOR? %61 i politikaları değiştirerek. %46 sı açık kaynak stratejileri kullanıyor. %39 u organizasyonlarının büyüklüğünü artıracak. %57 si taban hareketleri oluşturuyor. %40 ı medya kampanyası yürütmeyi planlıyor. Sadece %7 si bayilik sistemi (franchising) kullanmış.

33 FELLOW LAR NASIL DESTEKLER ALMAK İSTİYOR? Hangi tür desteğin kendileri için çok önemli olduğunu düşünüyorlar. %85 %84 %80 Şartsız bağış sağlanması Diğer potansiyel fon sağlayıcılarla ilişkiler geliştirmek Hedeflerinizi daha ileri götürebilmek amacıyla network ler oluşturmak ve güçlendirmek için fon sağlanması

34 Ashoka fellow olduğuma her gün şükrediyorum. ABD de yaşayan Afrika kökenli bir Amerikalı olarak, Ashoka bana kendi başıma asla açamayacağım kapılar açtı. Beni fikirler ve dostlardan oluşan küresel bir toplulukla irtibata geçirdi. Kathryn Hall-Trujillo, US Fellow

35 Bu çalışmayı destekleyen herkese teşekkür ediyoruz!

Türkiye deki yenilikçi okulları belirlemek, buluşturmak ve desteklemek için yeni bir program...

Türkiye deki yenilikçi okulları belirlemek, buluşturmak ve desteklemek için yeni bir program... Türkiye deki yenilikçi okulları belirlemek, buluşturmak ve desteklemek için yeni bir program... DeGiSen DUnyada GeliSmek Her Cocuk Fark yaratabilir Empati, Yaratıcılık, Liderlik, Ekip CalıSması Ashoka

Detaylı

2014 Çağrı Merkezi Sektörü Verileri. 30 Eylül 2014. www.cagrimerkezleridernegi.org

2014 Çağrı Merkezi Sektörü Verileri. 30 Eylül 2014. www.cagrimerkezleridernegi.org 2014 Çağrı Merkezi Sektörü Verileri 30 Eylül 2014 Çağrı Merkezleri Derneği Kuruluş : 2008 Üye Sayısı : 43 Yaklaşık Temsil : %85 Çağrı Merkezleri Derneği 1. Sektörü temsil etmek Odak Konularımız 2. Devlet

Detaylı

Sosyal Girişimler, Sosyal bir amaçla kurulur ve faaliyet gösterir, Ekonomik faaliyetler yürütür, Elde ettikleri karı sosyal amaçları için kullanır.

Sosyal Girişimler, Sosyal bir amaçla kurulur ve faaliyet gösterir, Ekonomik faaliyetler yürütür, Elde ettikleri karı sosyal amaçları için kullanır. Sosyal Girişimler, Sosyal bir amaçla kurulur ve faaliyet gösterir, Ekonomik faaliyetler yürütür, Elde ettikleri karı sosyal amaçları için kullanır. Sosyal girişimler, çoğunlukla ürün ve hizmetler yaratırken

Detaylı

Vizyon, Misyon, Strateji, Değerler

Vizyon, Misyon, Strateji, Değerler Vizyon, Misyon, Strateji, Değerler Vizyonumuz Müşterilerin ürünlerini ve çevrelerini korumak ve güzelleştirmek için güvendikleri, yüksek kalitede, yenilikçi ve sürdürülebilir çözümleri tutarlı şekilde

Detaylı

İŞLETME 2020 MANİFESTOSU AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK

İŞLETME 2020 MANİFESTOSU AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK İŞLETME 2020 MANİFESTOSU AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK Daha kapsayıcı bir toplum için sözlerini eyleme dökerek çalışan iş dünyası ve hükümetler AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK Avrupa da önümüzdeki

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) İşletme Sayısı (2013) % Mikro 1 9 3.303.073 93,68% KüçükÖlç.İşl. 10 49 190.514 5,40% OrtaB.İşl. 50 249 27.330

Detaylı

TEB KOBİ AKADEMİ Tarım Buluşmaları. 13 Aralık 2012 İZMİR

TEB KOBİ AKADEMİ Tarım Buluşmaları. 13 Aralık 2012 İZMİR TEB KOBİ AKADEMİ Tarım Buluşmaları 13 Aralık 2012 İZMİR Hizmetlerimiz 13 Aralık 2012 İZMİR KOBİ Akademi KOBİ lerin yurtiçi ve uluslararası pazarlardaki karlılıklarını ve rekabet güçlerini artırabilecekleri

Detaylı

Yaprak Özer İndeks İçerik İletişim Danışmanlık CEO. Öncelikleriniz iletişim stratejinizi de değiştirir

Yaprak Özer İndeks İçerik İletişim Danışmanlık CEO. Öncelikleriniz iletişim stratejinizi de değiştirir Yaprak Özer İndeks İçerik İletişim Danışmanlık CEO Öncelikleriniz iletişim stratejinizi de değiştirir Küresel finans sektörü, barındırdığı risklerden dolayı geçtiğimiz yıl birçok şirket için belirsizliklerle

Detaylı

Türkiye, bu oranla araştırmaya katılan 24 ülke arasında 5. sırada yer alıyor.

Türkiye, bu oranla araştırmaya katılan 24 ülke arasında 5. sırada yer alıyor. Sayın Başkan, Değerli Basın mensupları, Odamızın Mayıs ayı olağan Meclis toplantısına hoş geldiniz diyor, hepinizi şahsım ve yönetim kurulu adına saygıyla selamlıyorum. 65. Hükümetimiz, dün Sayın Cumhurbaşkanımızın

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

Vatandaşlık Eğitimi Merkezi (CCE) Varşova, 22 Ekim 2013

Vatandaşlık Eğitimi Merkezi (CCE) Varşova, 22 Ekim 2013 Vatandaşlık Eğitimi Merkezi (CCE) Varşova, 22 Ekim 2013 CCE Hakkında bir sivil toplum kuruluşudur; 1994 yılında kurulmuştur; demokratik devletlerde gerekli olduğu düşünülen vatandaşlık bilgi ve becerilerini

Detaylı

Kadın Dostu Kentler Projesi. Proje Hedefleri. Genel Hedef: Amaçlar:

Kadın Dostu Kentler Projesi. Proje Hedefleri. Genel Hedef: Amaçlar: Kadın Dostu Kentler Projesi İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Projesi, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-UNFPA ve Birleşmiş Milletler

Detaylı

KÜRESEL ÖLÇEKTE YENİDEN ŞEKİLLENEN ÜRETİM. 11.SANAYİ KONGRESİ ve INOVASYON SERGİSİ

KÜRESEL ÖLÇEKTE YENİDEN ŞEKİLLENEN ÜRETİM. 11.SANAYİ KONGRESİ ve INOVASYON SERGİSİ KÜRESEL ÖLÇEKTE YENİDEN ŞEKİLLENEN ÜRETİM 11.SANAYİ KONGRESİ ve INOVASYON SERGİSİ 1900 YILINDAN İTİBAREN DÜNYA YILLIK MOTORLU TAŞIT ÜRETİMİ MİLYON ARAÇ 100 100(2016) 80 60 80 (2011) 78 (2010) 62 (2009)

Detaylı

Tutkuyu başarıya dönüştürmek. Yolunu biliyoruz.

Tutkuyu başarıya dönüştürmek. Yolunu biliyoruz. Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı Tutkuyu başarıya dönüştürmek. Bu program Avrupa Birliği, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir.

Detaylı

TÜRK HAVA YOLLARI-THY TEKNİK AŞ.

TÜRK HAVA YOLLARI-THY TEKNİK AŞ. Sivil Havacılığın en büyük destekçisi TÜRK HAVA YOLLARI-THY TEKNİK AŞ. Yalnızca Türkiye nin sivil havacılık alanında gururu, Avrupa nın imrenerek izlediği havayolu şirketi THY nin değil, bölgenin öncü

Detaylı

İyilik Elçisi Aydınlık Toplum Gönüllüleri

İyilik Elçisi Aydınlık Toplum Gönüllüleri Basın Bülteni 18 Mayıs 2015 Give&Gain Çalışan Gönüllülüğü İyilik Elçisi Aydınlık Toplum Gönüllüleri VİKO çalışanları, bu yıl Türkiye de dördüncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Give&Gain Çalışan Gönüllülüğü

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) İşletme Sayısı (2013) % Mikro 1 9 3.303.073 93,68% KüçükÖlç.İşl. 10 49 190.514 5,40% OrtaB.İşl. 50 249 27.330

Detaylı

İş Yeri Hakları Politikası

İş Yeri Hakları Politikası İş Yeri Hakları Politikası İş Yeri Hakları Politikası Çalışanlarımızla olan ilişkilerimize değer veririz. İşimizin başarısı, küresel işletmemizdeki her bir çalışana bağlıdır. İş yerinde insan haklarının

Detaylı

WORLD FOOD DAY 2010 UNITED AGAINST HUNGER

WORLD FOOD DAY 2010 UNITED AGAINST HUNGER DUNYA GIDA GUNU ACLIGA KARSI BIRLESELIM Dr Aysegul AKIN FAO Turkiye Temsilci Yardimcisi 15 Ekim 2010 Istanbul Bu yılki kutlamanın teması, ulusal, bölgesel ve uluslararası düzeyde dünyadaki açlıkla mücadele

Detaylı

Sektörel bakış açısı ve yenilikçi teknolojilerle GELECEĞİ KEŞFET!

Sektörel bakış açısı ve yenilikçi teknolojilerle GELECEĞİ KEŞFET! Sektörel bakış açısı ve yenilikçi teknolojilerle GELECEĞİ KEŞFET! Nesnelerin İnterneti Analitik İş Çözümleri Kurumsal Çözümler Dijital Yayıncılık Veri Merkezi ve Bulut İletişim Ağı ve Ses Güvenlik İş İstasyonları

Detaylı

Bölüm 3. Dış Çevre Analizi

Bölüm 3. Dış Çevre Analizi Bölüm 3 Dış Çevre Analizi 1 2 Çevre Analizi Ç E V R E A N A L İ Z İ D I Ş Ç E V R E İ Ç Ç E V R E Genel / Uzak Dış Çevre Analizi Sektör / Yakın Dış Çevre Analizi İşletme İçi Çevre Analizi Politik Uluslararası

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) 2011 İşletme Sayısı % Toplam İstihdam % Ortalama Çalışan Sayısı Mikro 1-19 2.522.011 97,30% 5.362.905 46,60% 2

Detaylı

TURKEY IN HORIZON 2020 ALTUN/HORIZ/TR2012/ /SER/005. H2020 Genel Eğitim. Toplumsal Sorunlar

TURKEY IN HORIZON 2020 ALTUN/HORIZ/TR2012/ /SER/005. H2020 Genel Eğitim. Toplumsal Sorunlar TURKEY IN HORIZON 2020 ALTUN/HORIZ/TR2012/0740.14-2/SER/005 H2020 Genel Eğitim Toplumsal Sorunlar Toplumsal Sorunlar H2020, Avrupa 2020 stratejisinin politika önceliklerini yansıtan, Avrupa'da vediğer

Detaylı

İŞ ORTAĞI DAVRANIŞ KURALLARI

İŞ ORTAĞI DAVRANIŞ KURALLARI İŞ ORTAĞI DAVRANIŞ KURALLARI LORD Corporation ( LORD ) kendini dürüstlük ve yüksek etik standartları ile iş yapmaya adamıştır. Ayrıca, işimiz için geçerli tüm kanun ve yönetmeliklere uyma konusunda kararlıyız.

Detaylı

Haşmet GÖKIRMAK. Yard. Doç. Dr. 7 Mart 2014

Haşmet GÖKIRMAK. Yard. Doç. Dr. 7 Mart 2014 Haşmet GÖKIRMAK Yard. Doç. Dr. 7 Mart 2014 Pazarlama nedir? Piyasa ve Müşteri İhtiyaçlarının Anlaşılması Müşteri Odaklı Pazarlama Stratejisi Bütünleşmiş Pazarlama Plan ve Programının Hazırlanması Müşteri

Detaylı

KÜRESELLEŞEN DÜNYADA COĞRAFİ İŞARETLER

KÜRESELLEŞEN DÜNYADA COĞRAFİ İŞARETLER COĞRAFİ İŞARETLERDE AFYONKARAHİSAR BULUŞMASI 4-5 EKİM 2018 KÜRESELLEŞEN DÜNYADA COĞRAFİ İŞARETLER DR. PINAR NACAK İZMİR TİCARET BORSASI Dünyada Coğrafi İşaretler 2050 yılında dünya nüfusu 9.7 milyar. 2050

Detaylı

Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler

Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler Kazananlar Konferansı 26 Şubat 2015 Seyhun Araz Üretim Müdürü Coca-Cola İçecek Bursa Fabrika Coca-Cola İçecek Coca-Cola Sistemi içinde en büyük 6. şişeleyici Faaliyet

Detaylı

KÜRESELLEŞEN DÜNYADA COĞRAFİ İŞARETLER

KÜRESELLEŞEN DÜNYADA COĞRAFİ İŞARETLER TÜRKİYE NİN COĞRAFİ İŞARETLER VE BOLU 24 KASIM 2017 KÜRESELLEŞEN DÜNYADA COĞRAFİ İŞARETLER DR. PINAR NACAK İZMİR TİCARET BORSASI GENEL SEKRETER YARDIMCISI Dünyada Coğrafi İşaretler 2050 yılında dünya nüfusu

Detaylı

Ekim Ayı Tekstil Gündemi

Ekim Ayı Tekstil Gündemi 11.11.2016 Konfeksiyon işçileri suistimalleri bildirmek için cep telefonu kullanıyor Kamboçya da tekstil sektöründe çalışan işçilerin asgari ücreti arttırılacak Etiyopya da yaşanan olaylarda Türk firması

Detaylı

TÜRKİYE DE TARIMIN GELECEĞİ ve AVANTAJLAR

TÜRKİYE DE TARIMIN GELECEĞİ ve AVANTAJLAR TÜRKİYE DE TARIMIN GELECEĞİ ve AVANTAJLAR Halil AGAH Kıdemli Kırsal Kalkınma Uzmanı 22 Kasım 2016, İSTANBUL 1 2 SUNUM PLANI TARIMDA KÜRESELLEŞME TÜRK TARIM SEKTÖRÜ VE SON YILLARDAKİ GELİŞMELER TARIMDA

Detaylı

Bağış Grupları (Giving Circle) TÜSEV, İstanbul, 3 Şubat 2014 Eugenie Harvey, The Funding Network

Bağış Grupları (Giving Circle) TÜSEV, İstanbul, 3 Şubat 2014 Eugenie Harvey, The Funding Network Bağış Grupları (Giving Circle) TÜSEV, İstanbul, 3 Şubat 2014 Eugenie Harvey, The Funding Network Giving Circle (Bağış grubu) Giving Circle toplumsal çalışmaları desteklemek, bu çalışmalar hakkındaki farkındalıklarını

Detaylı

KENTİNİZ DÜNYAYA İLHAM VERSİN

KENTİNİZ DÜNYAYA İLHAM VERSİN TANITIM KENTİNİZ DÜNYAYA İLHAM VERSİN TEK DÜNYA KENTLERİ YARIŞMASI NA hemen bugün katılın! KENTLER FARK YARATIR Dünya nüfusunun yarısından fazlası kentlerde yaşıyor ve kent sakinleri, dünyanın enerji kaynaklı

Detaylı

Seçim programı CDA Medemblik Konsey dönemi

Seçim programı CDA Medemblik Konsey dönemi ! Seçim programı CDA Medemblik 2018-2022 Konsey dönemi Önsöz Medemblik belediyesi CDA sı 2018-2022 Konsey dönemi için seçim programını sunar. Medemblik deki CDA geçmişte yürütülen geniş kapsamlı iş birliğini

Detaylı

Fakültemizden Üniversite & Sanayi İşbirliğinde bir faaliyet daha

Fakültemizden Üniversite & Sanayi İşbirliğinde bir faaliyet daha Fakültemizden Üniversite & Sanayi İşbirliğinde bir faaliyet daha Fakültemiz Öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Abdullah SÜTÇÜ nün akademik danışmanlığında yürütülen yatırım projesinin tanıtım toplantısı tüm

Detaylı

Modern Pazarlama Anlayışındaki Önemli Kavramlar

Modern Pazarlama Anlayışındaki Önemli Kavramlar Modern Pazarlama Anlayışındaki Önemli Kavramlar Müşteri Değeri: Bir değişim işleminde müşterinin elde ettiği yararların katlandığı veya ödediği bedele oranı Müşteri Tatmini: Mal veya hizmetin, müşteri

Detaylı

AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE

AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 13 Ocak 2017 İKV Kamuoyu Araştırması 2016 Araştırmanın Künyesi: Nisan 2016 Türkiye genelinde 18 il 1254 katılımcı 7 bölge Araştırmayı nerede yaptık? AB yi duydunuz

Detaylı

Amerikan Ticaret Müsteşarlığı. A.B.D. ile Ticaret Ortağınız. Michael Lally, Ticaret Müsteşarı Michael.Lally@trade.gov

Amerikan Ticaret Müsteşarlığı. A.B.D. ile Ticaret Ortağınız. Michael Lally, Ticaret Müsteşarı Michael.Lally@trade.gov Amerikan Ticaret Müsteşarlığı 2012 A.B.D. ile Ticaret Ortağınız Michael Lally, Ticaret Müsteşarı Michael.Lally@trade.gov Rakamlarla Türk-Amerikan Ticaret ve Yatırım İlişkileri TİCARET: 2009 İkili Ticaret:

Detaylı

SOSYAL GİRİŞİMCİLİK Sunanlar: Fahrettin YERDELEN 201033003 Berk KARGILI 201133021 Fatih ÖZDEMİR 201133006 Doğan CAN 201133013 Sunum Tarihi: 08.05.

SOSYAL GİRİŞİMCİLİK Sunanlar: Fahrettin YERDELEN 201033003 Berk KARGILI 201133021 Fatih ÖZDEMİR 201133006 Doğan CAN 201133013 Sunum Tarihi: 08.05. SOSYAL GİRİŞİMCİLİK Sunanlar: Fahrettin YERDELEN 201033003 Berk KARGILI 201133021 Fatih ÖZDEMİR 201133006 Doğan CAN 201133013 Sunum Tarihi: 08.05.2014 GİRİŞİMCİLİK İlk kez ortaçağda kullanılan bu kelimenin

Detaylı

ABD de politika oluşturmada sanayinin rolü. Çok taraflı ticaret sisteminin faydaları çalıştayı Ankara, Turkiye 24-25 Eylül 2012

ABD de politika oluşturmada sanayinin rolü. Çok taraflı ticaret sisteminin faydaları çalıştayı Ankara, Turkiye 24-25 Eylül 2012 ABD de politika oluşturmada sanayinin rolü Çok taraflı ticaret sisteminin faydaları çalıştayı Ankara, Turkiye 24-25 Eylül 2012 Sunum içeriği ABD Tahıl konseyi Rolü ve fonksiyonları Açık, serbest ticaret

Detaylı

We create chemistry. Kurumsal stratejimiz

We create chemistry. Kurumsal stratejimiz We create chemistry Kurumsal stratejimiz BASF nin hikayesi Kuruluş yılımız olan 1865 ten bu yana dünyamızla birlikte onun ihtiyaçlarına cevap verebilmek için değişiyor ve gelişiyoruz. Şirket olarak sürdürülebilir

Detaylı

www.novusens.com 2012, Novusens

www.novusens.com 2012, Novusens www.novusens.com İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK ENSTİTÜSÜ Vizyon... Ulusal ve uluslararası paydaşları ile sürdürülebilir büyüme ve rekabeti amaçlayan, ekonomiye ve toplumsal kalkınmaya katma değer yaratacak

Detaylı

CCI SİZİN İÇİN NE YAPABİLİR?

CCI SİZİN İÇİN NE YAPABİLİR? CCI SİZİN İÇİN NE YAPABİLİR? FABRİKA / İMALATÇI KIYASLAMA ÇALIŞMASI SONUÇLARI DAHA FAZLA BİLGİ SAHİBİ OLMAK İÇİN, LÜTFEN BÖLGESEL CCI TEMSİLCİNİZLE BAĞLANTIYA GEÇİNİZ. TEMSİLCİLERİN BÖLGELERE GÖRE LİSTESİNİ

Detaylı

İşletmelerin Özel Hedefleri Müşteri/Çalışan memnuniyeti - eğitimi ve kariyer gelişimi

İşletmelerin Özel Hedefleri Müşteri/Çalışan memnuniyeti - eğitimi ve kariyer gelişimi İşletmelerin Genel Hedefleri Finansal Hedefler: Kârlılık ve yeni kârlı yatırımlar Pazarlama hedefleri Var olma hedefi: Ticari hayatı sürdürmek Sosyal sorumluluk ve topluma hizmet İşletmelerin Özel Hedefleri

Detaylı

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ

MEVZUAT BİLGİLENDİRME SERVİSİ Türkiye lojistik sektörü, sektörün dinamiklerini değiştiren çok önemli bir satın almaya sahne oldu. Borusan Lojistik, Türkiye nin önde gelen lojistik şirketlerinden Balnak ın hisselerinin tamamını satın

Detaylı

USB - Ulusal Sistem Belgelendirme İTU (İYİ TARIM UYGULAMALARI) NESRİN SERİN Genel Müdür

USB - Ulusal Sistem Belgelendirme İTU (İYİ TARIM UYGULAMALARI) NESRİN SERİN Genel Müdür USB - Ulusal Sistem Belgelendirme İTU (İYİ TARIM UYGULAMALARI) NESRİN SERİN Genel Müdür 13 Aralık 2012 TARİHSEL SÜREÇ 1 MÖ 8000 Tarımın Başlangıcı MÖ 1200 İlk Herbisid Kullanımı MÖ 1000 İlk Kükürt Kullanımı

Detaylı

Mükemmelliği Paylaşmak. 19 Şubat 2014 KalDer Kazananlar Konferansı. Kamu Sektörü ve Mükemmellik Yolculuğu

Mükemmelliği Paylaşmak. 19 Şubat 2014 KalDer Kazananlar Konferansı. Kamu Sektörü ve Mükemmellik Yolculuğu Mükemmelliği Paylaşmak 19 Şubat 2014 KalDer Kazananlar Konferansı Kamu Sektörü ve Mükemmellik Yolculuğu Nüfus Yüzölçümü MÜKEMMELLİĞİN TEMEL KAVRAMLARI Mükemmel Sonuçları Sürdürme Çalışanların Yetenekleri

Detaylı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı T.C EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ VİZYONUMUZ Proje yaklaşımını ve kümelenme yaklaşımını

Detaylı

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ 20. yıl 1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ Ekin Kimya olarak Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelere yüksek kalitede kimyasal ürünler tedarik eden öncü bir şirketiz. Dünyanın önde gelen kimyasal üreticileri

Detaylı

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları. Bilgilendirme Toplantıları

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları. Bilgilendirme Toplantıları Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Bilgilendirme Toplantıları Ulusal Ajans olarak da bilinen AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Avrupa Komisyonu tarafından yürütülen Eğitim

Detaylı

Çokkültürlü bir Avustralya için Erişim ve Eşitlik. İdari Özet Türkçe

Çokkültürlü bir Avustralya için Erişim ve Eşitlik. İdari Özet Türkçe Çokkültürlü bir Avustralya için Erişim ve Eşitlik İdari Özet Türkçe Avustralya Hükümet hizmetlerinin Avustralya nın kültür ve dil bakımından çeşitlilikler gösteren nüfusuna duyarlılığı üzerine bir araştırma

Detaylı

Sosyal Girişimcilik. 10 Eylül 2008

Sosyal Girişimcilik. 10 Eylül 2008 1 Sosyal Girişimcilik Hülya Denizalp 10 Eylül 2008 2 A a ıda ne görüyorsunuz? 3 Peki imdi? 4 Kıssadan hisse ; Hayatta hiçbirşey Velaskez'in resmi kadar belirgin ve net değildir. Gerçekler çoğunlukla Picasso'nun

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROGRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı

Detaylı

Türkiye de Dünya Bankası: Öncelikler ve Programlar

Türkiye de Dünya Bankası: Öncelikler ve Programlar Türkiye de Dünya Bankası: Öncelikler ve Programlar Dünya Bankası Grubu Hakkında Dünya Bankası nedir? 1944 te kurulan Banka, kalkınma desteği konusunda dünyanın en büyük kaynağıdır 184 üye ülke sahibidir

Detaylı

BASIN BÜLTENİ. Reklamcılar farklı eğitimlerden geliyorlar...

BASIN BÜLTENİ. Reklamcılar farklı eğitimlerden geliyorlar... BASIN BÜLTENİ Hitay Yatırım Holding firmalarından Türkiye nin en büyük online araştırma şirketi DORinsight tarafından yapılan Reklam Çalışanları Memnuniyeti ve Beklentileri araştırması tamamlandı. Araştırmada

Detaylı

BM Fotoğrafı/Larry Barns GLOBAL IMPACT METLIFE TA KURUMSAL SORUMLULUK

BM Fotoğrafı/Larry Barns GLOBAL IMPACT METLIFE TA KURUMSAL SORUMLULUK BM Fotoğrafı/Larry Barns GLOBAL IMPACT METLIFE TA KURUMSAL SORUMLULUK Kurumsal sorumluluk; riskleri minimize edecek, mali gücü muhafaza edecek ve finansal taahhütlerimizi uzun vadede yerine getirmemize

Detaylı

Bölüm 3. Dış Çevre Analizi GENEL ÇEVRE ANALİZİ

Bölüm 3. Dış Çevre Analizi GENEL ÇEVRE ANALİZİ Bölüm 3 Dış Çevre Analizi 1 2 GENEL ÇEVRE ANALİZİ İşlemenin uzak çevresinde bulunan unsurlar; işletmenin sektörel çevresinin bir üst sistemi içinde yer alırlar ve işletme ile doğrudan ilişki içinde bulunmamalarına

Detaylı

TKDK DESTEKLERİ AKSARAY YATIRIM DESTEK OFİSİ

TKDK DESTEKLERİ AKSARAY YATIRIM DESTEK OFİSİ AKSARAY YATIRIM DESTEK OFİSİ ARALIK 2014 101-1 Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yönelik Destekler Tarımsal işletmelerin sürdürülebilirliklerini ve birincil ürünlerin üretiminde genel performanslarını geliştirmek,

Detaylı

ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ ENERJİ TÜKETİMİ

ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ ENERJİ TÜKETİMİ ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ Enerji, modern kişisel yaşamın, üretim ve iletişim süreçlerinin en önemli aktörlerinden biri. Enerjinin tüketimi küresel düzeyde hızla artmaya devam ederken üç ana ihtiyaç baş gösteriyor:

Detaylı

T.C. Ziraat Bankası A.Ş.

T.C. Ziraat Bankası A.Ş. T.C. Ziraat Bankası A.Ş. 2009 Yılı III. Üç Aylık Ara Dönem Konsolide Faaliyet Raporu İçindekiler Ana Ortaklık Bankanın Ortaklık Yapısı...1 Ana Ortaklık Bankanın Hesap Dönemi İçerisinde Ana Sözleşmesinde

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI Ocak 2013

TEB KOBİ BANKACILIĞI Ocak 2013 TEB KOBİ BANKACILIĞI Ocak 2013 Türkiye de KOBİ ler İşletmenin Büyüklüğü Yıllık Net Satış Hasılatı / Mali Bilançosu/ Ciro TL Yeni Tanım(Ciro TL) Çalışan Sayısı Firma Sayısı Firma Sayısı % Toplam İstihdam

Detaylı

AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE

AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 27 Şubat 2017 Mali Yardımlar IPA Fonları 2014-2020 Döneminde 4.453,9 milyon avro Ana yararlanıcı kamu, bakanlıklar Türkiye AB Programları Toplam bütçe yaklaşık 100

Detaylı

ÇALIŞMA HAYATINDA DEZAVANTAJLI GRUPLAR. Şeref KAZANCI Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı MART,2017

ÇALIŞMA HAYATINDA DEZAVANTAJLI GRUPLAR. Şeref KAZANCI Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı MART,2017 ÇALIŞMA HAYATINDA DEZAVANTAJLI GRUPLAR Şeref KAZANCI Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı MART,2017 Dezavantajlı gruplar; işe giriş veya çalışma hayatına devam etmede zorluklarla

Detaylı

DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI

DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI DOĞAN GRUBU SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI Sayfa : 1/5 1. AMAÇ Bu politikanın amacı, Doğan Grubu olarak sosyal sorumluluk ilkelerimizi belirtmek ve sosyal sorumluluk kapsamındaki çalışmaların Grubumuz için

Detaylı

KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI

KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI yılların birikimi tek bir çatı altında KARPA & VENA YAPI ORTAK GİRİŞİMİ hakkımızda İnşaat sektöründe 20 yılı aşkın süredir geniş bir yelpazede hizmet veren KARPA YAPI VE VENA

Detaylı

7.ÇP Sosyo-ekonomik ve Beşeri Bilimler(SSH) Araştırmaları

7.ÇP Sosyo-ekonomik ve Beşeri Bilimler(SSH) Araştırmaları 7.ÇP Sosyo-ekonomik ve Beşeri Bilimler(SSH) Araştırmaları Seda GÖKSU AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi Sunum Planı 7.ÇP SSH Araştırma Alanı 7.ÇP SSH alanı projelerine nasıl ortak olabilirim?

Detaylı

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır.

Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. Sivil Düşün bir Avrupa Birliği programıdır. Facebook / SivilDusun Twitter / SivilDusun YouTube / sivildusunab Instagram / sivildusun Çalışmalarınızla ilgili duyuruları haber@sivildusun.eu adresine iletebilirsiniz.

Detaylı

Sağlık Hizmetlerinde Stratejiler Ve Politika Hatları Belgeleri

Sağlık Hizmetlerinde Stratejiler Ve Politika Hatları Belgeleri Sağlık Hizmetlerinde Stratejiler Ve Politika Hatları Belgeleri Reformlar ve Hükümet Programları, Finlandiya Klaus Halla Kalkınma Direktörü 1990 ların başından beri Finlandiya da devlet düzeyinde gerçekleşen

Detaylı

AB MALİ YARDIMLARI VE TÜRKİYE

AB MALİ YARDIMLARI VE TÜRKİYE AB MALİ YARDIMLARI VE TÜRKİYE Eskişehir Sanayi Odası 25 Kasım 2015 Mali Yardımlar IPA Fonları 2014-2020 Döneminde 4.453,9 milyon avro Ana yararlanıcı kamu, bakanlıklar Türkiye AB Programları Toplam bütçe

Detaylı

EN BEĞENİLENLER 70 CAPITAL 12 / _071_072_CP_12.indd 2 11/26/16 6:44 PM

EN BEĞENİLENLER 70 CAPITAL 12 / _071_072_CP_12.indd 2 11/26/16 6:44 PM EN BEĞENİLENLER 70 CAPITAL 12 / 2016 Türkiye nin En Beğenilen Şirketleri araştırmasının 16 ncısında dikkat çekici değişimler var. 2013, 2015 yıllarının lideri Koç Holding, liderlik koltuğuna iyice yerleşti.

Detaylı

KOBİ ÇALIŞAN VE İŞVERENLERİNİN KÜRESEL EKONOMİDEKİ DEĞİŞİMLERE UYUM YETENEĞİNİN ARTTIRILMASI PROJESİ

KOBİ ÇALIŞAN VE İŞVERENLERİNİN KÜRESEL EKONOMİDEKİ DEĞİŞİMLERE UYUM YETENEĞİNİN ARTTIRILMASI PROJESİ Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. KOBİ ÇALIŞAN VE İŞVERENLERİNİN KÜRESEL EKONOMİDEKİ DEĞİŞİMLERE UYUM YETENEĞİNİN ARTTIRILMASI PROJESİ www.kuyap.org Faruk

Detaylı

Anadolu Bacıları ndan Tam Destek

Anadolu Bacıları ndan Tam Destek Pancar İle İlgili Tarımsal Üretime Dayalı Ürün Geliştirme - PANPEK Projesinin Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi Ankara Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen, Polatlı Ticaret Odası, Başkent Üniversitesi,

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARIMIZ

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARIMIZ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARIMIZ Daha iyi bir yaşam için Sürdürülebilirlik yolculuğumuzun uzun olduğunu biliyor ve biz, bu yolu paydaşlarımız ile beraber yürüyerek öncelikli alanlarımızı güçlendiriyoruz.

Detaylı

SAĞLIK TURİZMİNDE ARACILIK ve ASİSTAN KURULUŞLAR. Ahmet Genç, MSc, MBA

SAĞLIK TURİZMİNDE ARACILIK ve ASİSTAN KURULUŞLAR. Ahmet Genç, MSc, MBA SAĞLIK TURİZMİNDE ARACILIK ve ASİSTAN KURULUŞLAR Ahmet Genç, MSc, MBA Tıp Turizmi... süreci yurtdışında tedavi seçeneklerini araştırma ile başlar Yurtdışından bir hastanın bir başka ülkeye seyahat etmesini,

Detaylı

İRLANDA BİYOTEKNOLOJİ İNOVASYON SİSTEMİ: Öne Çıkan Konular. Atilla Hakan ÖZDEMİR

İRLANDA BİYOTEKNOLOJİ İNOVASYON SİSTEMİ: Öne Çıkan Konular. Atilla Hakan ÖZDEMİR İRLANDA BİYOTEKNOLOJİ İNOVASYON SİSTEMİ: Öne Çıkan Konular Atilla Hakan ÖZDEMİR PhD, MBA, PMP Biyoteknoloji Sektörel İnovasyon Sistemi Semineri 3 Nisan 2013, Ankara İrlanda Göstergeler 2005 2012 Nüfus

Detaylı

Z Kuşağı Kütüphaneciler ile Birlikte Çalışmaya Ne Kadar Hazırız? Üniversite Kütüphaneleri İçin Bir Değerlendirme

Z Kuşağı Kütüphaneciler ile Birlikte Çalışmaya Ne Kadar Hazırız? Üniversite Kütüphaneleri İçin Bir Değerlendirme Z Kuşağı Kütüphaneciler ile Birlikte Çalışmaya Ne Kadar Hazırız? Üniversite Kütüphaneleri İçin Bir Değerlendirme Öğr.Gör. Sema ÇELİKBAŞ ÜNAK2018 Yeni Nesil Kullanıcılar, Değişen Kütüphaneler 4-6 Ekim 2018,

Detaylı

7. Çerçeve Programı Nedir?

7. Çerçeve Programı Nedir? 7. Çerçeve Programı Nedir? Aslı VURAL 7.ÇP Enerji ve Çevre Alanları Ulusal İrtibat Noktası TÜBİTAK AB ÇERÇEVE PROGRAMLARI ULUSAL KOORDİNASYON OFİSİ REW Fuarı 20 Haziran 2009, İstanbul, TÜYAP Avrupa Topluluğu

Detaylı

LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE KADIN

LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE KADIN LOJİSTİK UYGULAMALARI VE ARAŞTIRMALARI MERKEZİ LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE KADIN Şubat, 2013 Fikri Mülkiyet Hakları Saklıdır ÇALIŞMA EKİBİ Bülent TANLA (Danışman) Prof. Dr. Okan TUNA (Koordinatör) Öğr. Gör. Aslıhan

Detaylı

Yılından beri E-Ticaret in gelişmesi için çalıştık, sektörün büyümesi ve Türkiye nin kalkınmasında e-ticaretin rolünü artırmak için uğraştık.

Yılından beri E-Ticaret in gelişmesi için çalıştık, sektörün büyümesi ve Türkiye nin kalkınmasında e-ticaretin rolünü artırmak için uğraştık. 1998 Yılından beri E-Ticaret in gelişmesi için çalıştık, sektörün büyümesi ve Türkiye nin kalkınmasında e-ticaretin rolünü artırmak için uğraştık. Dünya değişti, ticaret de! Bir değişim her şeyi değiştirdi!

Detaylı

Doğal olarak dijital

Doğal olarak dijital Doğal olarak dijital 1 Doğadan ilham alan, yeni nesil teknoloji şirketi. Doğada her şey birbiri ile uyum ve bir denge içinde. Bitkiler etkin bir veri analitiği ve network yönetimi ile hayatta kalabiliyorlar.

Detaylı

2013 Çağrı Merkezi Sektörü Verileri. 10 Ekim 2013. www.cagrimerkezleridernegi.org

2013 Çağrı Merkezi Sektörü Verileri. 10 Ekim 2013. www.cagrimerkezleridernegi.org 2013 Çağrı Merkezi Sektörü Verileri 10 Ekim 2013 Çağrı Merkezleri Derneği Kuruluş : 2008 Üye Sayısı : 42 Yaklaşık Temsil : %85 Çağrı Merkezleri Derneği 1. Sektörü temsil etmek Odak Konularımız 2. Devlet

Detaylı

2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI

2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı M. Emrah SAZAK Daire Başkanı UR GE Tebliğinin

Detaylı

DİKMEN BÖLGESİ STRETEJİK GELİŞİM PLANI 2012-2014

DİKMEN BÖLGESİ STRETEJİK GELİŞİM PLANI 2012-2014 DİKMEN BÖLGESİ STRETEJİK GELİŞİM PLANI 2012-2014 Eyül 2011 Bu yayın Avrupa Birliği nin yardımlarıyla üretilmiştir. Bu yayının içeriğinin sorumluluğu tamamen The Management Centre ve Dikmen Belediyesi ne

Detaylı

AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE

AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ Aralık 2017 En büyük zaafımız vazgeçmektir. Kuşkusuz başarının en garantili yolu bir kez daha denemektir. Thomas Edison Mali Yardımlar IPA Fonları 2014-2020 döneminde

Detaylı

Misyonumuz. Vizyonumuz Çalışan. 45 Ülke İş Ortağı Kişilik Ekosistem. 85,000 Aktif Müşteri

Misyonumuz. Vizyonumuz Çalışan. 45 Ülke İş Ortağı Kişilik Ekosistem. 85,000 Aktif Müşteri 900+ Çalışan 45 Ülke 800+ İş Ortağı 2.500 Kişilik Ekosistem 85,000 Aktif Müşteri Kişisel bilgisayarlar için uygulama yazılımları geliştirmek üzere 1984 yılında kurulan Logo, Türkiye nin yenilikçi yazılım

Detaylı

Türkiye de çocuk, çocuk olmak ve. Türkiye de Çocuk Çalışmaları Konferansı 25.01.2013, ODTÜ Emrah Kırımsoy

Türkiye de çocuk, çocuk olmak ve. Türkiye de Çocuk Çalışmaları Konferansı 25.01.2013, ODTÜ Emrah Kırımsoy Türkiye de çocuk, çocuk olmak ve Türkiye de Çocuk Çalışmaları Konferansı 25.01.2013, ODTÜ Emrah Kırımsoy Türkiye de çocuk, çocuk olmak ve Mitler «Gelecek nesil!» «Bugünün küçüğü yarının büyüğü.» «Çocuklar

Detaylı

TÜRK-ARAP SERMAYE PİYASALARI FORUMU 2013 TÜRKİYE

TÜRK-ARAP SERMAYE PİYASALARI FORUMU 2013 TÜRKİYE TÜRK-ARAP SERMAYE PİYASALARI FORUMU 2013 TÜRKİYE 20 Eylül 2013, İstanbul DR. VAHDETTİN ERTAŞ SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ 1 Sayın Maliye Bakanım, Yurt dışından gelen değerli misafirlerimiz,

Detaylı

Sentez Araştırma Verileri

Sentez Araştırma Verileri Eğitim, Görsel-İşitsel & Kültür Yürütme Ajansı Eğitim ve Kültür Genel Müdürlüğü Yaşam Boyu Öğrenim Programı İnternet Üzerinden Kişisel İşgücünü Geliştirin Leonardo da Vinci LLP (Yaşamboyu Öğrenim Programı)

Detaylı

MÜHENDİSLİK KARİYERİ Mühendislik Kariyeri Mezun olduktan sonra çalışmak için seçtiğiniz şirket ne olursa olsun genelde işe basit projelerle başlayacaksınız. Mühendis olmak için üniversitede 4 yıl harcamanıza

Detaylı

ULUSLARARASI İŞGÜCÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI

ULUSLARARASI İŞGÜCÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI ULUSLARARASI İŞGÜCÜ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI PROJE HAKKINDA Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Uluslararası İşgücü

Detaylı

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Avrupa Yerel Demokrasi Haftası nedir? Avrupa Yerel Demokrasi Haftası (ELDW) her yıl Ekim ayında Avrupa çapında gerçekleştirilen bir etkinliktir. 47 üye ülkeden yerel ve bölgesel

Detaylı

Sosyal Girişimciliğe Dair SOGLA Sentezi. Timur Tiryaki. www.sogla.org

Sosyal Girişimciliğe Dair SOGLA Sentezi. Timur Tiryaki. www.sogla.org Sosyal Girişimciliğe Dair SOGLA Sentezi Timur Tiryaki Sosyal Girişimcilği Tanımak 1. Sosyal Girişimciliğin Tanımları 2. Sosyal Girişimcilik ile Karıştırılan Alanlar Girişimcilik Kurumsal Sosyal Sorumluluk

Detaylı

Ekonomik Etki Değerlendirme Çalışması

Ekonomik Etki Değerlendirme Çalışması tepav Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Turkcell Global Bilgi Erzurum Çağrı Merkezi Ekonomik Etki Değerlendirme Çalışması Nihai rapor sunumu 14 Eylül 2011, Erzurum Turkcell Erzurum Çağrı Merkezi

Detaylı

Kırsaldaki yaşamı geleceğe hazırlıyoruz

Kırsaldaki yaşamı geleceğe hazırlıyoruz Kırsaldaki yaşamı geleceğe hazırlıyoruz ÇALIŞMALARIMIZ Tarimsalpazarlama.com ve Tarim.com.tr Türkiye nin ilk tarımsal bilgi ve ticaret odaklı portalları Mobil Çözümler Çiftçi haber servisleri, SMS,

Detaylı

AvivaSA CEO su Meral Eredenk: Bireysel. Emeklilik, Destekle Vites Yükseltecek

AvivaSA CEO su Meral Eredenk: Bireysel. Emeklilik, Destekle Vites Yükseltecek 4 Haziran 2012, Pazartesi AvivaSA CEO su Meral Eredenk: Bireysel Emeklilik, Destekle Vites Yükseltecek Uzun vadeli tasarrufları artırmak amacıyla Bireysel Emeklilik Sistemi ne getirilen teşviklerin sektörün

Detaylı

Başkent Üniversitesi, 9. ÜSİMP Ulusal Kongresi 17 Mayıs Mart 2017, Ankara

Başkent Üniversitesi, 9. ÜSİMP Ulusal Kongresi 17 Mayıs Mart 2017, Ankara Başkent Üniversitesi, 9. ÜSİMP Ulusal Kongresi 17 Mayıs 17 7 Mart 17, Ankara İÇERİK Ankara Kalkınma Ajansı Onuncu Kalkınma Planı Bölge Planı 11-13 Bölge Planı 14-23 Ankara Kalkınma Ajansı Tarafından Sağlık

Detaylı

FİNAL ÖNCESİ ÇÖZÜMLÜ DENEME MALİYE POLİTİKASI 1 SORULAR

FİNAL ÖNCESİ ÇÖZÜMLÜ DENEME MALİYE POLİTİKASI 1 SORULAR SORULAR 1- Genişletici maliye politikası uygulanması sonucunda faiz oranının yükselmesine bağlı olarak özel yatırım harcamalarının azalması durumuna ne ad verilir? A) Dışlama etkisi B) Para yanılsaması

Detaylı

WTO(DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ): Mal ve hizmetlerin üretim, reklam, satış ve dağıtımlarının telekomünikasyon ağları üzerinden yapılmasıdır.

WTO(DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ): Mal ve hizmetlerin üretim, reklam, satış ve dağıtımlarının telekomünikasyon ağları üzerinden yapılmasıdır. E-Ticarete Giriş E-Ticaret Tanımı WTO(DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ): Mal ve hizmetlerin üretim, reklam, satış ve dağıtımlarının telekomünikasyon ağları üzerinden yapılmasıdır. OECD(İKTİSADİ İŞBİRLİĞİ VE KALKINMA

Detaylı

AB 2020 Stratejisi ve Türk Eğitim Politikasına Yansımaları

AB 2020 Stratejisi ve Türk Eğitim Politikasına Yansımaları AB 2020 Stratejisi ve Türk Eğitim Politikasına Yansımaları Y. Doç. Dr. Tamer Atabarut Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Müdürü atabarut@boun.edu.tr Avrupa 2020 Stratejisi: Akıllı, Sürdürülebilir

Detaylı

21. YÜZYILDA TEMEL RİSKLER KÜRESEL EKONOMİYİ ROTASINDAN ÇIKARABİLECEK 10 BÜYÜK TEHLİKE

21. YÜZYILDA TEMEL RİSKLER KÜRESEL EKONOMİYİ ROTASINDAN ÇIKARABİLECEK 10 BÜYÜK TEHLİKE 21. YÜZYILDA TEMEL RİSKLER KÜRESEL EKONOMİYİ ROTASINDAN ÇIKARABİLECEK 10 BÜYÜK TEHLİKE ÜLKELERİN MAKRO DENGELERİNDE İSTİKRARSIZLIK VE ÇÖZÜMSÜZLÜK (BÜTÇE VE CARİ İŞLEMLER AÇIĞI) İSTİKRARSIZ BÜYÜME VE DALGALANMA

Detaylı

İş Hayatına Yeni Atılan ve İş Kurma Başlangıcında Olan Kadınlar için Girişimcilikte Başarıyı Güçlendirme

İş Hayatına Yeni Atılan ve İş Kurma Başlangıcında Olan Kadınlar için Girişimcilikte Başarıyı Güçlendirme EmpowerWOMENt İş Hayatına Yeni Atılan ve İş Kurma Başlangıcında Olan Kadınlar için Girişimcilikte Başarıyı Güçlendirme Referans No: 2016-1-TR01-KA204-033777 PROJE HAKKINDA EmpowerWOMENt Açık Sanal Platform,

Detaylı