(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu"

Transkript

1 (EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Sayfa No 1 / 8 LOCTITE SI 5368 BK known as 5368 BLACK 310ML ES PT GBF No. : Revizyon: Yayınlanma tarihi: Versiyon yer değiştirir: BÖLÜM 1: MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde/Karışım kimliği LOCTITE SI 5368 BK known as 5368 BLACK 310ML ES PT 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Öngörülen kullanım: Silikon sızdırmazlık 1.3. Güvenlik bilgi formu tedarikçisinin bilgileri Türk Henkel Kimya Sanayi ve Ticaret A.S. Fatih Sultan Mehmet Mah. Poligon Cad. No Tepeustu - Istanbul Türkiye Telefon: +90 (216) Faks +90 (216) numarası: ua-productsafety.tr@tr.henkel.com 1.4 Acil durum telefon numarası Turk Henkel (9-17h), Ofis Saatleri Dışında Acil Durum Hattı 112 Ulusal Zehir Danışma Merkezi: Madde veya karışımın sınıflandırılması BÖLÜM 2: ZARARLILIK TANIMLANMASI Sınıflandırma (28848 T.C.): Deriyi tahriş Kategori 2 H315 Cilt tahrişine yol açar. Ciddi göz tahrişi Kategori 2 H319 Ciddi göz tahrişine yol açar. Sınıflandırma (27092 T.C.): Ürün "AB nin Hazırlama için Genel Derecelendirme Yönergesi"nin son geçerli metnine göre hesap işlemine göre işaretlendirme gerektirmez Etiket unsurları Etiket Elemanları (28848 T.C.): Tehlike işareti:

2 İşaret cümlesi: Tehlike cümlesi: Önlem cümlesi: LOCTITE SI 5368 BK known as 5368 BLACK 310ML ES PT Sayfa No 2 / 8 Dikkat H315 Cilt tahrişine yol açar. H319 Ciddi göz tahrişine yol açar. P302+P352 DERİ İLE TEMAS HALİNDE İSE: Bol su ile yıkayın. P337+P313 Göz tahrişi kalıcı ise: Tıbbi yardım/bakım alın. Etiket Elemanları (27092 T.C.): Ürün "AB nin Hazırlama için Genel Derecelendirme Yönergesi"nin son geçerli metnine göre hesap işlemine göre işaretlendirme gerektirmez. İlave etiket bilgisi: İhtiyaç durumunda lütfen Malzeme Güvenlik Bilgi formunu talep ediniz Diğer zararlar Uygun olarak kullanıldığında yoktur. 3.2 Karışımlar Genel kimyasal tanımlama: Asetik asit kurumalı silikon BÖLÜM 3: BİLEŞİM/İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİ Sınıflandırma (28848 T.C.) e göre bileşimdeki maddeler hakkında bilgi: Tehlikeli terkip maddeleri CAS No. Metil Silan Etril triasetat EC Numarası İçerik Sınıflandırma < 3 % Acute Tox. 4; Ağız H302 Skin Corr. 1B H314 H- cümlelerinin ve diğer kısaltmaların uzun metinleri için bölüm 16 "Diğer Bilgiler" e bakınız. Sınıflandırılmamış maddelerin halka açık çalışma alanlarında maruz kalınabilecekleri limitler mevcuttur. Sınıflandırma (27092 T.C.) e göre bileşimdeki maddeler hakkında bilgi: Tehlikeli terkip maddeleri CAS No. Metil Silan Etril triasetat EC Numarası İçerik Sınıflandırma < 3 % R14 C - Aşındırıcı; R34 Xn - Zararlı; R22 Kodlari verilmis R-tanımlamalarının tam metni icin bölüm 16'ya 'Diger Bilgiler' bölümüne bakiniz. Sınıflandırılmamış maddelerin halka açık çalışma alanlarında maruz kalınabilecekleri limitler mevcuttur İlk yardım önlemlerinin açıklaması BÖLÜM 4: İLK YARDIM ÖNLEMLERİ Solunursa: Temiz havaya çıkarınız. Etkiler sürüyorsa, tıbbi yardım alınız. Cillt ile temas ederse: DERİ İLE TEMAS HALİNDE İSE: Bol sabun ve su ile yıkayın. Tıbbi yardım isteyin. Göz ile temas ederse: Bol su ile 10 dakika boyunca yıkayınız, eğer gerekliyse tıbbi yardım alınız.

3 LOCTITE SI 5368 BK known as 5368 BLACK 310ML ES PT Sayfa No 3 / 8 Yutulursa: Kusturmayınız. Tıbbi yardım isteyin Akut ve sonradan görülen önemli belirtiler ve etkiler Gözde ciddi tahrişe neden olur. Deri.Kızarıklık ve kabarma 4.3. Tıbbi müdahale ve özel tedavi gereği için ilk işaretler Kısıma bakınız: İlk yardım önlemlerinin tanımları 5.1. Yangın söndürücüler Uygun yangın söndürücü malzemeler: karbondioksit, köpük, toz İnce su spreyi BÖLÜM 5: YANGINLA MÜCADELE ÖNLEMLERİ 5.2. Madde veya karışımdan kaynaklanan özel zararlar Direkt ısı etkisine maruz bırakmayınız. Karbon oksitleri Silis buharı Formaldehit 5.3. Yangın söndürme ekipleri için tavsiyeler Kendinden tedarikli solunum cihazı kullanın İlave bilgi: Yangın durumunda,konteynerleri su jeti ile serin tutun. BÖLÜM 6: KAZA SONUCU YAYILMAYA KARŞI ÖNLEMLER 6.1. Kişisel önlemler, koruyucu donanım ve acil durum prosedürleri Cilt ve göz ile temasından sakının. Yeterli havalandırma yapıldığından emin olun. Tavsiyeleri görmek için bölüm 8 e bakınız. 6.2 Çevresel önlemler Ürünün kanalizasyona karışmasını önleyiniz Muhafaza etme ve temizleme için yöntemler ve materyaller Malzemeyi mümkün olduğunca kazıyınız. Yeterli havalandırma yapıldığından emin olun. Bertaraf edilene kadar kısmen dolu kapalı bir kapta depolayınız. Kontamine olmuş malzemenin atık gibi bertaraf et, madde 13 e göre Güvenli elleçleme için önlemler Sadece havalandırması iyi olan alanlarda kullanınız. Açığa çıkan buharları solumayınız. BÖLÜM 7: ELLEÇLEME VE DEPOLAMA Hijyen önlemleri: İş molalarından önce ve çalışmanın bitmesinden sonra ellerinizi yıkayın. Çalışırken yemek yemeyin, herhangi birşey ve sigara içmeyin Endüstriyel hijyen kurallarına uyulmalıdır Uyuşmazlıkları da içeren güvenli depolama için koşullar Kabı serince iyi havalandırılan bir yerde bulundurunuz Depolama esnasında ürünün su ile temasına kesinlikle müsaade etmeyiniz.

4 LOCTITE SI 5368 BK known as 5368 BLACK 310ML ES PT Sayfa No 4 / Belirli son kullanımlar Silikon sızdırmazlık BÖLÜM 8: MARUZ KALMA KONTROLLERİ/KİŞİSEL KORUNMA 8.1 Kontrol parametreleri Mesleki maruz kalma limiti Belirtilen tarihe kadar geçerli Türkiye hiçbiri Biyolojik Sınır: hiçbiri 8.2 Maruz kalma kontrolleri: Solunum Yollarının Korunması: Sadece iyi havalandırılan alanlarda kullan. Ellerin Korunması: Kimyasallara dirençli koruyucu eldiven (EN 374). Kısa süreli temas veya sıçramalarda uygun malzemeler (tavsiye edilen: koruma indeksi en az 2, EN 374e göre asgari 30 dakika nüfuz etme süresine denk gelen) : nitril kauçuk (NBR;>=0.4 mm kalınlık). Uzun süreli ve direkt temas için uygun malzemeler (tavsiye edilen: koruma indeksi 6, (EN 374e göre asgari 30 dakika nüfuz etme süresine denk gelen): nitril kauçuk (NBR;>= 0.4 mm kalınlık) Bu bilgi eldiven üreticileri tarafından sağlanan literatür referanslarına dayanmaktadır veya benzer maddelere kıyaslanarak derlenmiştir. Çalışma esnasındaki dış faktörlerin (örneğin sıcaklık) varlığının, kimyasallara dayanıklı koruyucu eldivenlerin EN 374'de belirtilen dayanım sürelerinin daha altında hizmet vermesine neden olabileceğini lütfen unutmayınız. Eskime ve yırtılma belirtilerinde eldivenin değiştirilmesi gerekir. Gözlerin Korunması: Koruyucu gözlük kullanın. Göz koruyucu ekipmanları EN 166 standartlarına uygun olmalıdır. Derinin Korunması: Uygun koruyucu kıyafet giy. Koruyucu kıyafetler sıçrayan sıvılar için EN standartlarına ve tozlar için ise EN standartlarına uygun olmalıdır. Kişisel koruyucu donanım için tavsiyeler: Kişisel koruma ekipmanları ile ilgili sağlanan bilgi yalnızca kılavuz amaçlıdır. Tam risk testleri, öncelikle kullanılan ürünün lokal şartlarına uygun kişisel koruma ekipmanlarını tespit etme amaçlı yürütülmelidir. Kişisel koruma ekipmanları ilgili EN standartlarına uygun olmalıdır. BÖLÜM 9: FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLER 9.1 Temel fiziksel ve kimyasal özellikler hakkında bilgi Görünüş Pasta Siyah Koku Asetik asit Koku baslangic noktasi ph Kaynama noktası Parlama noktası Bozunma sıcaklığı Buhar basıncı Yoğunluk Uygulanabilir değil. Belirlenmemiştir > 150 C (> 302 F) < 0,1 mm/hg 1,04 g/cm3

5 LOCTITE SI 5368 BK known as 5368 BLACK 310ML ES PT Sayfa No 5 / 8 () Hacim ağırlığı Vizkozite Viskozite (kinematik) Patlayıcı özellikleri Çözünürlük (kalitatif) (Çözücü: Su) Çözünürlük (kalitatif) (Çözücü: Aseton) Çözünürlük (kalitatif) Katılaşma sıcaklığı Erime noktası Tutuşabilirlik Kendiliğinden tutuşma sıcaklığı Parlama limitleri Ayrışma katsayısı : n-oktanol/su Buharlaşma hızı Buhar yoğunluğu Oksitleyici özellikleri kısmi çözülür Çözülmeyen Suda polimerize olur 9.2 Diğer bilgiler Tepkime Kuvvetli okside edici ajan. Suda polimerize olur Kimyasal kararlılık Tavsiye edilen depolama şartları altında stabil Zararlı tepkime olasılığı Tepkime bölümüne bakınız Kaçınılması gereken durumlar Normal koşullardaki depolama ve kullanımda stabildir Kaçınılması gereken maddeler Tepkime bölümüne bakınız. BÖLÜM 10: KARARLILIK VE TEPKİME Zararlı bozunma ürünleri Asetik asit, nem ile temasında yavaş bir şekilde açığa çıkar. Yüksek sıcaklıklarda (>150C) formaldehit açığa çıkabilir (buharları) Toksik etkiler hakkında bilgi BÖLÜM 11: TOKSİKOLOJİK BİLGİLER Genel toksikolojik bilgi: Karışım T.C Ek-I' egöre sınıflandırılmıştır. Bölüm 3 de listelenen kimyasallar için geçerli sağlık/ekolojik bilgiler aşağıdadır. Ağız yolu ile zehirlenme: Yutulduğu takdirde düşük zehirleyici üründür. Solunum yolu ile zehirlenme: Asetik asit, nem ile temasında yavaş bir şekilde açığa çıkar. Yüksek konsantrasyonda buharlarının solunması solunum sisteminde tahrişe yol açabilir. Cilt irritasyonu: Deride tahrişe neden olur.

6 LOCTITE SI 5368 BK known as 5368 BLACK 310ML ES PT Sayfa No 6 / 8 Göz irritasyonu: Gözde ciddi tahrişe neden olur. Asetoksi kurumalı RTV silikonların polimerizasyon süresince yaydıkları asetik asit gözlerde tahrişe neden olur. Akut oral toksisite: Tehlikeli terkip maddeleri CAS No. Metil Silan Etril triasetat Değer tipi Değer (%) Uygulama yöntemi Maruz kalma süresi Türler Metod LD mg/kg oral sıçan OECD Guideline 401 (Acute Oral Toxicity) BÖLÜM 12: EKOLOJİK BİLGİLER Genel ekolojik bilgiler: Karışım T.C Ek-I' egöre sınıflandırılmıştır. Bölüm 3 de listelenen kimyasallar için geçerli sağlık/ekolojik bilgiler aşağıdadır. Kurumuş Loctite ürünleri tipik polimerlerdir ve çevreye herhangi bir doğrudan zarar oluşturmazlar. Bu ürünün kurumuş halinin Çevre Zararı, ürünün nerede kullanıldığı ile kıyaslandığında önemsizdir. İstenen önlemler, bu ürün için ilgili Çevresel Zarar makalelerine göre dikkate alınmalıdır Toksisite Ekotoksisite: Kanalizasyona, yer yüzü ve yer altı sularına boşaltmayınız Kalıcılık ve bozunabilirlik Kalıcılık ve biyolojik ayrışabilirlilik: Ürün biyolojik olarak parçalanamaz Biyobirikim potansiyeli / Toprakta hareketlilik Hareketlilik: Kurumuş yapıştırıcı stabildir. bioakümülasyon potansiyeli: Herhangi bir bilgi mevcut değildir PBT ve vpvb değerlendirmesinin sonuçları Herhangi bir bilgi mevcut değildir Diğer olumsuz etkiler Herhangi bir bilgi mevcut değildir. BÖLÜM 13: BERTARAF ETME BİLGİLERİ Atık işleme yöntemleri Ürünün Bertarafı: Lokal ve ulusal yönetmeliklere uygun olarak bertaraf edin. Temizlenmemiş Ambalajların İmhası: Kullanım sonrası malzeme bulaşmış tüpler, kutular ve şişeler izinli çöp boşaltım alanlarında kimyasal atık olarak bertaraf edilmeli veya yakılmalıdır. Bertarafı yasalara göre yapılmalıdır. Atık Kodu:

7 LOCTITE SI 5368 BK known as 5368 BLACK 310ML ES PT Sayfa No 7 / 8 BÖLÜM 14: TAŞIMACILIK BİLGİLERİ UN numarası Uygun UN taşımacılık adı Taşımacılık zararlılık sınıf(lar)ı Ambalajlama grubu Çevresel zararlar Kullanıcı için özel önlemler MARPOL 73/78 ek II ve IBC koduna göre dökme taşımacılık BÖLÜM 15: MEVZUAT BİLGİLERİ 15.1 Madde veya karışıma özgü güvenlik, sağlık ve çevre mevzuatı UOK içeriği (1999/13/EC) (EU) < 5,00 %

8 LOCTITE SI 5368 BK known as 5368 BLACK 310ML ES PT Sayfa No 8 / Kimyasal güvenlik değerlendirmeleri Kimyasal güvenlik değerlendirilmesi yapılmamıştır. BÖLÜM 16: DİĞER BİLGİLER Ürünün işaretlemesiyle ilgili bilgiler bölüm 2 de belirtilmiştir. Kodlarla belirtilmiş tüm kısaltmaların uzun metinleri aşağıdaki şekildedir; R14 Su ile şiddetli reaksiyon verir. R22 Yutulması halinde zararlıdır. R34 Yanıklara neden olur. H302 Yutulması halinde zararlıdır. H314 Ciddi cilt yanıklarına ve göz hasarına yol açar. İlave bilgi: Bu bilgi için güncel bilgi düzeyimiz temel alınmıştır ve tüm bilgiler ürünün teslim edildiği anki durumu ile ilgilidir. Ürünün güvenlik gereksinimleri yönünden tanımlanmasına çalışılmıştır ve bilgiler belirli bir niteliği garanti etmek amaçlı değildir. Ürün güvenlik formundaki değişiklikler,sol taraftaki ayrımda,dikey olarak belirtilmiştir.değişiklikler, farklı bir renk veya gölgeli bir alan da yansıtılmıştır.

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Sayfa No 1 / 7 LOCTITE 2400 GBF No. : 402939 Revizyon: 14.12.2015 Yayınlanma tarihi: 30.12.2018 Versiyon yer değiştirir: 10.12.2014 BÖLÜM 1: MADDENİN/KARIŞIMIN

Detaylı

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu TECHNOMELT MELTACE 709-4 - 20kg Sayfa No 1 / 6 GBF No. : 474555 Revizyon: 02.11.2015 Yayınlanma tarihi: 03.11.2015 Versiyon yer değiştirir: - BÖLÜM

Detaylı

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G )

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G ) Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G. 13.12.2014 29204) Sayfa No 1 / 8 Loctite 5926 GBF No. : 165213 V004.1 Revizyon: 16.11.2018 Yayınlanma tarihi: 03.01.2019

Detaylı

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Sayfa No 1 / 6 TECHNOMELT DORUS HKP 21 15KG GBF No. : 100497 Revizyon: 22.09.2015 Yayınlanma tarihi: 14.12.2018 Versiyon yer değiştirir: 07.08.2014

Detaylı

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G )

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G ) Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G. 13.12.2014 29204) Sayfa No 1 / 8 LOCTITE LB 8105 known as Loctite 8105 400ml SFDN GBF No. : 283264 Revizyon: 27.10.2016

Detaylı

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G )

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G ) Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G. 13.12.2014 29204) Sayfa No 1 / 7 TEROSON VR 500 GBF No. : 76984 V003.5 Revizyon: 12.06.2018 Yayınlanma tarihi:

Detaylı

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Sayfa No 1 / 6 TECHNOMELT EM 357 known as EUROMELT 357US GBF No. : 43868 Revizyon: 23.02.2016 Yayınlanma tarihi: 06.02.2017 Versiyon yer değiştirir:

Detaylı

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G )

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G ) Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G. 13.12.2014 29204) Sayfa No 1 / 8 LOCTITE LB 8104 GBF No. : 447543 V001.3 Revizyon: 19.10.2018 Yayınlanma tarihi:

Detaylı

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G )

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G ) Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G. 13.12.2014 29204) Sayfa No 1 / 6 TEROSON MS 9320 SF OC GBF No. : 471422 Revizyon: 03.08.2016 Yayınlanma tarihi:

Detaylı

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G )

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G ) Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G. 13.12.2014 29204) Sayfa No 1 / 7 TECHNOMELT PA 2084 known as MACROMELT TPX 20-084 (20kg) GBF No. : 44262 V001.2

Detaylı

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Sayfa No 1 / 10 LOCTITE SI 5399 RD known as 5399 ADHESIVO SELLADOR A.T.310 GBF No. : 164825 Revizyon: 16.12.2015 Yayınlanma tarihi: 24.05.2017 Versiyon

Detaylı

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G )

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G ) Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G. 13.12.2014 29204) Sayfa No 1 / 7 Loctite 55 w/loy. Point 150m,DE GBF No. : 168432 Revizyon: 24.03.2017 Yayınlanma

Detaylı

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G )

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G ) Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G. 13.12.2014 29204) Sayfa No 1 / 8 Loctite 55 w/loy. Point 150m,DE GBF No. : 168432 V002.4 Revizyon: 25.04.2018 Yayınlanma

Detaylı

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Moly Paste Sayfa No 1 / 6 GBF No. : 153750 Revizyon: 06.11.2014 Yayınlanma tarihi: 10.11.2017 BÖLÜM 1: Malzemenin/karışımın ve firmanın tanımı 1.1

Detaylı

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu AQUENCE SEAL 0105 known as ADHESIN TS 0105 1000KG tr Sayfa No 1 / 6 GBF No. : 517819 Revizyon: 22.01.2015 Yayınlanma tarihi: 15.06.2016 Versiyon yer

Detaylı

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G )

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G ) Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G. 13.12.2014 29204) Sayfa No 1 / 7 LOCTITE 5400 GBF No. : 596540 Revizyon: 05.07.2017 Yayınlanma tarihi: 28.10.2017

Detaylı

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu BONDERITE M-PP 866 R DR250KG Sayfa No 1 / 7 GBF No. : 46763 V004.0 Revizyon: 10.06.2015 Yayınlanma tarihi: 02.02.2017 Versiyon yer değiştirir: 26.05.2015

Detaylı

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu LOCTITE AQUACE W-104 Sayfa No 1 / 6 GBF No. : 440722 Revizyon: 30.03.2015 Yayınlanma tarihi: 04.06.2015 Versiyon yer değiştirir: - BÖLÜM 1: Malzemenin/karışımın

Detaylı

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Sayfa No 1 / 9 LOCTITE SI 5088 UV known as 5088 U.V.20LT M/L GBF No. : 153674 Revizyon: 02.02.2016 Yayınlanma tarihi: 21.02.2019 Versiyon yer değiştirir:

Detaylı

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği. Ürün numarası 29304

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği. Ürün numarası 29304 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı Ürün numarası 29304 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş kullanımlar

Detaylı

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu MACROPLAST UK 8202 # Sayfa No 1 / 7 GBF No. : 44427 V001.5 Revizyon: 02.07.2015 Yayınlanma tarihi: 13.11.2017 Versiyon yer değiştirir: 31.10.2014

Detaylı

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G )

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G ) Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G. 13.12.2014 29204) Sayfa No 1 / 7 TECHNOMELT Q3115 GBF No. : 170911 V001.5 Revizyon: 26.07.2018 Yayınlanma tarihi:

Detaylı

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu TECHNOMELT Q3115 Sayfa No 1 / 6 GBF No. : 170911 Revizyon: 24.06.2015 Yayınlanma tarihi: 08.01.2017 Versiyon yer değiştirir: 22.08.2014 BÖLÜM 1: Malzemenin/karışımın

Detaylı

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Loctite 8150 Sayfa No 1 / 10 GBF No. : 173425 Revizyon: 18.02.2015 Yayınlanma tarihi: 26.01.2019 Versiyon yer değiştirir: 22.05.2012 BÖLÜM 1: Malzemenin/karışımın

Detaylı

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G )

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G ) Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G. 13.12.2014 29204) Sayfa No 1 / 9 8009 Anti-Seize Heavy Duty Lubricant GBF No. : 153749 Revizyon: 12.05.2017 Yayınlanma

Detaylı

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G )

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G ) Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G. 13.12.2014 29204) Sayfa No 1 / 9 LOCTITE LB 8030 known as Loctite 8030 250ml SFDN GBF No. : 362689 Revizyon: 19.08.2016

Detaylı

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G )

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G ) Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G. 13.12.2014 29204) Sayfa No 1 / 10 LOCTITE SI 5366 CL known as 5366 CLEAR (AS310) 1LT FR NL GBF No. : 164436 Revizyon:

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GEO RET 15

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GEO RET 15 1.MADDENİN/KARIŞIMIN ve ŞİRKETİN/DAĞITICININ TANIMI 1.1 Madde/Karışımın kimliği Ürün adı : Fiziksel durum : Katı 1.2 Maddenin/Karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Tavsiye

Detaylı

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu LOCTITE HYDX 96SC 3C 0.7MM H known as 96SC HYDRO-X 3C Sayfa No 1 / 8 GBF No. : 222077 Revizyon: 29.06.2015 Yayınlanma tarihi: 17.10.2017 Versiyon

Detaylı

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu LOCTITE LB 8023 MARINE GRADE ANIT SIEZE known as Marine Sayfa No 1 / 9 GBF No. : 153630 Revizyon: 30.03.2015 Yayınlanma tarihi: 31.05.2016 Versiyon

Detaylı

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Sayfa No 1 / 10 LOCTITE 277 HIGH STRENGTH THREADLOCKER known as 277 GBF No. : 153485 Revizyon: 15.02.2016 Yayınlanma tarihi: 06.09.2017 Versiyon yer

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği Kısaltma: Elektrolyt CDM 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS 27 NA PT B

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS 27 NA PT B BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş kullanımlar

Detaylı

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu LOCTITE LB 8150 SV A/S known as Silver Anti-Seize Lubricant Sayfa No 1 / 9 GBF No. : 153549 Revizyon: 05.08.2014 Yayınlanma tarihi: 05.11.2015 BÖLÜM

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

INDICATOR PAPER PH MSDS. CAS numarası: MSDS MATERIAL SAFETY DATA SHEET (MSDS) KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği

INDICATOR PAPER PH MSDS. CAS numarası: MSDS MATERIAL SAFETY DATA SHEET (MSDS) KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği INDICATOR PAPER PH 2.0-4.5 MSDS CAS numarası: MSDS MATERIAL SAFETY DATA SHEET (MSDS) KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürünün formu : Madde : Ürünün

Detaylı

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 25.08.2015 25.08.2015 Versiyon

Detaylı

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G )

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G ) Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G. 13.12.2014 29204) Sayfa No 1 / 9 3473B GBF No. : 173482 Revizyon: 24.03.2016 Yayınlanma tarihi: 30.06.2016 Versiyon

Detaylı

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 25.08.2015 25.08.2015 Versiyon

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GEO DIS 180

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GEO DIS 180 1.MADDENİN/KARIŞIMIN ve ŞİRKETİN/DAĞITICININ TANIMI 1.1 Madde/Karışımın kimliği Ürün adı : Fiziksel durum : Katı 1.2 Maddenin/Karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Tavsiye

Detaylı

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 11.04.2016 11.04.2016 Versiyon

Detaylı

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Sayfa No 1 / 10 LOCTITE 222 GBF No. : 168430 Revizyon: 16.12.2015 Yayınlanma tarihi: 02.05.2017 Versiyon yer değiştirir: 20.08.2015 BÖLÜM 1: MADDENİN/KARIŞIMIN

Detaylı

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu LOCTITE MSC 01 known as MULTICORE SC-01 CLEANER Sayfa No 1 / 8 GBF No. : 153931 Revizyon: 06.05.2014 Yayınlanma tarihi: 04.11.2016 BÖLÜM 1: Malzemenin/karışımın

Detaylı

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS Red Part A

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS Red Part A BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş kullanımlar

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0

Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0 Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0 KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün formu Maddenin adı : Madde : Metformin Ürün kodu : 201600570 Eşanlamlar

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0

Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0 Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0 KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün formu Maddenin adı : Madde : Salmeterol Ürün kodu : 201600811 Eşanlamlar

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği Ürünün ticari ismi Takibi malzeme numaraları için de geçerlidir: : 791442; 505534; 505532 1.2. Madde

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ Basım tarihi: 07.05.2012 Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Kimyasal maddenin/karışım ve şirketin/üstlenenin kimlikleri Ürün adı Madde veya karışımın ilgili tespit edilen kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

: Tri-n-butyl phosphate

: Tri-n-butyl phosphate Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0 KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün formu Maddenin adı Kimyasal adı : Madde : Tri-n-butyl phosphate : Tribütil

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-303 KİREÇ ÖNLEYİCİ BANYO TEMİZLİK MADDESİ

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-303 KİREÇ ÖNLEYİCİ BANYO TEMİZLİK MADDESİ 1. MADDENİN / KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN / DAĞITICININ TANITILMASI 1.1. Madde / Karışım Kimliği Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok. EINECS No : Yok. 1.2. Madde veya Karışımın Belirlenmiş Kullanımları

Detaylı

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Sayfa No 1 / 9 HYSOL MG33F-0593 BLK 13MMx4.4G GBF No. : 254345 Revizyon: 21.08.2015 Yayınlanma tarihi: 23.01.2017 Versiyon yer değiştirir: 16.01.2014

Detaylı

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G )

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G ) Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G. 13.12.2014 29204) Sayfa No 1 / 8 TECHNOMELT AS 8718 GBF No. : 44796 V002.7 Revizyon: 24.01.2017 Yayınlanma tarihi:

Detaylı

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu LOCTITE LB 8102 known as Loctite 8102 1ltr Can,EFDG Sayfa No 1 / 9 GBF No. : 283268 Revizyon: 05.03.2015 Yayınlanma tarihi: 28.03.2016 Versiyon yer

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin Kullanımı

Detaylı

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G )

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G ) Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G. 13.12.2014 29204) Sayfa No 1 / 10 LOCTITE 573 09309548 - GM GBF No. : 153496 Revizyon: 20.12.2016 Yayınlanma tarihi:

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği Ürünün ticari ismi Takibi malzeme numaraları için de geçerlidir: 1001389; 791437; 506253; 150536 1.2.

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması CAS No.: EC No.: 7440-44-0 231-153-3 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/7 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: DONA KLOR 90 Ürünün uygulama alanı: Havuz Kimyasalı Üretici/Tedarikçi:UKM Uğur Kimya Makina Bilgi merkezi:

Detaylı

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu LOCTITE LB 8103 known as Loctite 8103 1ltr EGFD Sayfa No 1 / 9 GBF No. : 283265 Revizyon: 15.05.2014 Yayınlanma tarihi: 15.05.2017 BÖLÜM 1: Malzemenin/karışımın

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usül ve Esaslarına (11/03/2002-24692) göre hazırlanmıştır.

Güvenlik Bilgi Formu 91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usül ve Esaslarına (11/03/2002-24692) göre hazırlanmıştır. Güvenlik Bilgi Formu 91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usül ve Esaslarına (11/03/2002-24692) göre hazırlanmıştır. Sayfa No 1 / 5 TEROSTAT 9320 4IN1 GREY GBF No. : 125952 Revizyon: 07.01.2010

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU W 443 BEYAZ

GÜVENLİK BİLGİ FORMU W 443 BEYAZ Versiyon : 1.1 Revizyon Tarihi : 01.11.2016 BÖLÜM 1 : Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Ürün Tanıtımı Ürün Adı Sayfa : 1/5 1.2. Maddenin veya Karışımın Tanımlanan Kullanma Biçimleri

Detaylı

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 07.09.2016 07.09.2016 Versiyon

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı 1.3. Şirket/İş sahibinin tanıtımı

Detaylı

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G )

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G ) Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G. 13.12.2014 29204) Sayfa No 1 / 9 545245-3450 Metal Set Hard GBF No. : 173256 Revizyon: 27.10.2016 Yayınlanma tarihi:

Detaylı

: Prilocaine. Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.

: Prilocaine. Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1. Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0 KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün formu Maddenin adı : Madde : Prilocaine Ürün kodu : 201600752 Eşanlamlar

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usül ve Esaslarına (11/03/ ) göre hazırlanmıştır.

Güvenlik Bilgi Formu 91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usül ve Esaslarına (11/03/ ) göre hazırlanmıştır. Güvenlik Bilgi Formu 91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usül ve Esaslarına (11/03/2002-24692) göre hazırlanmıştır. Sayfa No 1 / 8 LOCTITE LB 8104 known as LOCTITE FOOD GRD GRS 14,5OZ EN GBF No.

Detaylı

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme.

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 02.04.2016 02.04.2016 Versiyon

Detaylı

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS 27 HTC PT A

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU INSULCAST RTVS 27 HTC PT A BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Belirlenmiş kullanımlar

Detaylı

Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 25.08.2015 25.08.2015 Versiyon

Detaylı

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme.

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 24.03.2016 24.03.2016 Versiyon

Detaylı

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 24.03.2016 24.03.2016 Versiyon

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği Ürünün ticari ismi Takibi malzeme numaraları için de geçerlidir: 950049; 950098; 950153; 1005077;

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 1503 Ürün Adı INTERFLEX PRIMER (A Bileşeni) Tanımlama/ Kullanım MGBF Düzenleyen Hakkında Bilgiler Acil Durum telefon numarası İKİ BİLEŞENLİ,

Detaylı

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G )

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G ) Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G. 13.12.2014 29204) Sayfa No 1 / 10 LOCTITE SF 7100 known as Loctite 7100 400ML EFAT GBF No. : 228588 Revizyon: 16.08.2016

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0

Güvenlik Bilgi Formu Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0 Yayın tarihi: 31/05/2017 Versiyon: 1.0 KISIM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün formu Maddenin adı : Madde : Ropinirole Ürün kodu : 201600804 Eşanlamlar

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Fast-BRCA Sequencing Kit

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Fast-BRCA Sequencing Kit 1 MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde /Karışımın kimliği Ürün Adı 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Kullanım BRCA 1/2 DNA Dizi

Detaylı

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu GR725-AG, BULK Sayfa No 1 / 7 GBF No. : 254615 Revizyon: 17.07.2012 Yayınlanma tarihi: 28.05.2016 BÖLÜM 1: Malzemenin/karışımın ve firmanın tanımı

Detaylı

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU ULTRALİNE ANTİFRİZ

Kısım I GÜVENLİK BİLGİ FORMU ULTRALİNE ANTİFRİZ BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı Kimyasal adı Kap boyutu Antifiriz 1 L,3 L,16 KG 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye

Detaylı

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 06.09.2016 06.09.2016 Versiyon

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu

(EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (EC) No 1907/2006 'e göre Malzeme Güvenlik Bilgi Formu Sayfa No 1 / 10 GBF No. : 528161 Revizyon: 23.09.2015 Yayınlanma tarihi: 28.06.2016 Versiyon yer değiştirir: - BÖLÜM 1: MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ

Detaylı

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G )

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G ) Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G. 13.12.2014 29204) Sayfa No 1 / 9 TECHNOMELT PA 633 known as MACROMELT OM 633 GBF No. : 44191 V002.3 Revizyon: 11.09.2017

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 1202 Ürün Adı FIXCRETE (A Bileşeni) Tanımlama/ Kullanım MGBF Düzenleyen Hakkında Bilgiler Acil Durum telefon numarası İKİ BİLEŞENLİ, ÇİMENTO

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : NATURA A1 AKRİLİK Hazırlama Tarihi : 09.08..2005 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : NATURA A1 AKRİLİK Hazırlama Tarihi : 09.08..2005 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-350 Sayfa No : 1/ 6 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : NATURA A1 AKRİLİK Su bazlı akrilik dış cephe boyası 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : NATURA TRANSFER Tarihi : 12.09..2005 ASTARI Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : NATURA TRANSFER Tarihi : 12.09..2005 ASTARI Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-592 Sayfa No : 1/ 7 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : NATURA TRANSFER ASTARI 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı : Su bazlı, akrilik dönüşüm

Detaylı

AIRTONE AP5 A4S2 MF Hazırlanma Tarihi:08.10.2015 Revizyon Tarihi: -

AIRTONE AP5 A4S2 MF Hazırlanma Tarihi:08.10.2015 Revizyon Tarihi: - Sayfa No: 1/8 1 Maddenin/Karışımın ve Şirketin/Dağıtıcının Kimliği 1.1.Madde / Karışımın Kimliği Ürün Adı 1.2.Madde veya Karışımın Belirlenmiş Kullanımları Gıda endüstrisi, çöp transfer merkezleri, çöp

Detaylı

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G )

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G ) Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G. 13.12.2014 29204) Sayfa No 1 / 9 LOCTITE 573 09309548 - GM GBF No. : 153496 V003.1 Revizyon: 16.03.2018 Yayınlanma

Detaylı

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G )

Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G ) Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik (R.G. 13.12.2014 29204) Sayfa No 1 / 10 NC-OO NO CLEAN WICK GBF No. : 249903 Revizyon: 28.10.2016 Yayınlanma tarihi:

Detaylı

: SOFTES GÜVENLİK BİLGİ FORMU

: SOFTES GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1- Madde/Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Ürün Adı : Ürün Kodu : AK10006 Kullanım Alanı : Evsel temizlik malzemesi, Çamaşır yumuşatıcısı Üretici Firma : ACAR KİMYA - HALİT ACAR Adres : 8780/22

Detaylı

TRILUBGREASE TEMP LX - MSG 692-460 801029

TRILUBGREASE TEMP LX - MSG 692-460 801029 Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (MSDS) 1 - Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı, Ürün Adı : TRILUBGREASE TEMP LX - MSG 692-460 Artikel Numarası: Firma adı : Trilub Kimya İmalat San. ve Tic.

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Ürün kodu: 210-CLP Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği Ürünün ticari ismi VITAPAN, VITA PHYSIODENS ; VITA MFT, VITA LINGOFORM 1.2. Madde

Detaylı

TRILUBGREASE LX - MSG 692-460 801023

TRILUBGREASE LX - MSG 692-460 801023 Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (MSDS) 1 - Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Ürün Adı : TRILUBGREASE LX - MSG 692-460 Artikel Numarası: Firma adı : Trilub Kimya İmalat San. ve Tic. Ltd.

Detaylı

: Teknomer 300 : Su izolasyonunda. CAS No. EC No. Madde Konsantrasyon (%) CMIT/MIT Karışımı 0,001 T,C,N R23/24/25, 34, 43, 50/53

: Teknomer 300 : Su izolasyonunda. CAS No. EC No. Madde Konsantrasyon (%) CMIT/MIT Karışımı 0,001 T,C,N R23/24/25, 34, 43, 50/53 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Madde/Müstahzarın tanıtılması Ürün Adı Ürün Kullanım Alanı : Teknomer 300 : Su izolasyonunda 2. BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİ CAS No. EC No.

Detaylı