HAZIRLAYANLAR KADRİYE ÖRER KADRİYE MUTLU ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2014

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HAZIRLAYANLAR KADRİYE ÖRER KADRİYE MUTLU ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2014"

Transkript

1 HAZIRLAYANLAR KADRİYE ÖRER KADRİYE MUTLU ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2014

2 İÇİNDEKİLER 1. KASIM AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2. KASIM AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3. KASIM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4. BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik Görsel Sanatlar Drama Fiziki Etkinlik Yüzme Kulüp Etkinlikleri Montessori Uygulamaları 5. DUYURULAR 6. REHBERLİK BİRİMİ 7. KASIM AYI DOĞUM GÜNLERİMİZ

3

4

5 KASIM AYI KAZANIM VE GÖSTERGELERİ MOTOR GELİŞİM Kazanım 1. Yer değiştirme hareketleri yapar. Belli bir yüksekliğe tırmanır. Tırmanılan yükseklikten iner. Engelin üzerinden atlar. Koşarak bir engel üzerinden atlar. Belirlenen noktadan çift ayakla ileriye doğru atlar. Kazanım 2. Denge hareketleri yapar. Çizgi üzerinde yönergeler doğrultusunda yürür. Denge tahtası üzerinde yönergeler doğrultusunda yürür. Kazanım 3. Nesne kontrolü gerektiren hareketleri yapar. Küçük top ile omuz üzerinden atış yapar. Atılan topu elleri ile tutar. Nesneleri kaldırır. Nesneleri taşır. Nesneleri iter. Nesneleri çeker. Kazanım 4. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Nesneleri toplar. Nesneleri iç içe dizer. Nesneleri yeni şekiller oluşturacak şekilde bir araya getirir. Malzemeleri yapıştırır. Malzemeleri keser. Değişik malzemeler kullanarak resim yapar. Kalemi doğru tutar. Kalem kontrolünü sağlar. Çizgileri istenilen nitelikte çizer. Kazanım 5. Müzik ve ritim eşliğinde hareket eder. Vurmalı çalgıları kullanarak ritim çalışması yapar. Basit dans adımları yapar. DİL GELİŞİM Kazanım1. Sesleri ayırt eder. Sesin kaynağının ne olduğunu söyler. Sesin özelliğini söyler. Kazanım 2.Sesini uygun kullanır. Konuşurken/şarkı söylerken nefesini doğru kullanır. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin tonunu ayarlar. Kazanım 5. Dili iletişim amacıyla kullanır. Konuşma sırasında göz teması kurar. Konuşmayı başlatır. Konuşmayı sürdürür. Konuşmayı sonlandırır. Sohbete katılır. Konuşmak için sırasını bekler. Duygu, düşünce ve hayallerini söyler. Konuşmalarında nezaket sözcükleri kullanır. Kazanım6.Sözcük dağarcığını geliştirir. Dinlediklerinde yeni olan sözcükleri fark eder ve sözcüklerin anlamlarını sorar. Kazanım 7. Dinlediklerini/izlediklerinin anlamını kavrar. Sözel yönergeleri yerine getirir. Kazanım 8. Dinledikleri/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorular sorar. Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorulara cevap verir. Dinledikleri/izlediklerini başkalarına anlatır. Kazanım 10. Görsel materyalleri okur. Görsel materyalleri inceler. Görsel materyallerle ilgili sorular sorar. Görsel materyallerle ilgili sorulara cevap verir. Kazanım 12. Yazı farkındalığı gösterir. Çevresindeki yazıları gösterir. Duygu ve düşüncelerini bir yetişkine yazdırır.

6 KASIM AYI KAZANIM VE GÖSTERGELERİ SOSYAL DUYGUSAL GELİŞİM Kazanım 2. Ailesiyle ilgili özellikleri tanıtır. Anne/ babasının adını, soyadını, mesleğini vb. söyler. Kazanım 3. Kendini yaratıcı yollarla ifade eder. Duygu, düşünce ve hayallerini özgün yollarla ifade eder. Özgün özellikler taşıyan ürünler oluşturur. Kazanım 4. Bir olay ya da durumla ilgili olarak başkalarının duygularını açıklar. Başkalarının duygularını söyler. Kazanım 5. Bir olay ya da durumla ilgili olarak başkalarının duygularını açıklar. Olumlu/olumsuz duygularını sözel ifadeler kullanarak açıklar. Kazanım 10.Sorumluluklarını yerine getirir. Sorumluluk almaya istekli olur. Üstlendiği sorumluluğu yerine getirir. Kazanım 11. Atatürk ile ilgili etkinliklerde sorumluluk alır. Atatürk ile ilgili etkinliklere katılır. Atatürk ile ilgili duygu ve düşüncelerini farklı etkinliklerle ifade eder. Kazanım 12. Değişik ortamlardaki kurallara uyar. Kuralların gerekli olduğunu söyler. İstekleri ile kurallar çeliştiğinde kuralara uygun davranır. Kazanım 13. Estetik değerleri korur. Çevresini farklı biçimlerde düzenler. Kazanım 14. Sanat eserlerinin değerini fark eder. Sanat eserlerinde gördüklerin ve işittiklerini söyler. Kazanım 15. Kendine güvenir. Grup önünde kendini ifade eder. Gerektiğinde liderliği üstlenir. Kazanım 16. Toplumsal yaşamda bireylerin farklı rol ve görevleri olduğunu açıklar. Aynı kişinin farklı rol ve görevleri olduğunu söyler. Kazanım 17. Başkaları ile sorunlarını çözer. Başkaları ile sorunlarını onlarla konuşarak çözer. Arkadaşları ile sorunlarını çözemediğinde yetişkinden yardım ister. Gerekli zamanlarda uzlaşmacı davranır.

7 KASIM AYI KAZANIM VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Kazanım 2. Nesne/ durum/ olayla ilgili tahminde bulunur. Nesne/ durum/ olayla ilgili tahminini söyler. Gerçek durumu inceler. Kazanım 3. Algıladıklarını hatırlar. Nesne/durum/olayı bir süre sonra yeniden söyler. Kazanım 4. Nesneleri sayar. 10 a kadar olan sayılar içerisinden bir önce gelen sayıyı söyler. 10 a kadar olan sayılar içerisinden bir sonra gelen sayıyı söyler. Kazanım 5. Nesne ya da varlıkları gözlemler. Nesne/varlığın şeklini söyler. Nesne/varlığın büyüklüğünü söyler. Nesne/varlığın dokusunu söyler. Kazanım 6. Nesne ya da varlıkların özelliklerine göre eşleştirir. Nesne/varlıkları şekline göre ayırt eder, eşleştirir. Nesne/varlıkları büyüklüğüne göre ayırt eder, eşleştirir. Nesne/varlıkları sesine göre ayırt eder, eşleştirir. Kazanım 7. Nesne/varlıkları özelliklerine göre gruplar. Nesne/varlıkları şekline göre gruplar. Nesne/varlıkları büyüklüğüne göre gruplar. Nesne/varlıkları dokusuna göre gruplar. Kazanım 9. Nesne ya da varlıkları özelliklerine göre sıralar. Nesne/varlıkları büyüklüklerine göre sıralar. Kazanım 10. Mekanda konum ile ilgili yönergeleri uygular. Nesnenin mekandaki konumunu söyler. Yönergeye uygun olarak nesneyi doğru yere yerleştirir. Mekanda konum alır. Kazanım 11. Nesneleri ölçer. Ölçme sonucunu tahmin eder. Standart olmayan birimlerle ölçer. Ölçme sonucunu söyler. Ölçme sonuçlarını tahmin ettiği sonuçla karşılaştırır. Kazanım 12. Geometrik şekilleri tanır. Gösterilen geometrik şeklin ismini söyler. Geometrik şeklin özelliklerini söyler. Geometrik şekillere benzeyen nesneler gösterir. Kazanım 14. Nesnelerle örüntü oluşturur. Modele bakarak nesnelerle örüntü oluşturur. En çok üç öğeden oluşan örüntüdeki kuralı söyler. Bir örüntüde eksik bırakılan öğeyi söyler. Kazanım 15. Parça bütün ilişkisini kavrar Bütün ve yarımı gösterir. Parçaları birleştirerek bütün elde eder. Kazanım 17.Neden-sonuç ilişkisi kurar. Bir olayın olası nedenlerini söyler. Bir olayın olası sonuçlarını söyler. Bir kısmı verilen öyküyü tamamlar. Kazanım 18. Zamanla ilgili kavramları açıklar. Zaman bildiren araçların işlevlerini açıklar. Kazanım 19. Problem durumlarına çözüm üretir. Problemi söyler.

8 KASIM AYI KAZANIM VE GÖSTERGELERİ Çeşitli çözüm yolları önerir. Çözüm yollarından birini seçer. Kazanım 20. Nesne grafiği hazırlar. Nesneleri kullanarak grafik oluşturur. Grafiği inceleyerek sonuçları açıklar. Kazanım 21. Atatürk ü tanır ve Türk toplumu için önemini açıklar. Atatürk ün hayatı ile ilgili belli başlı olguları söyler. Atatürk ün kişisel özelliklerini söyler. Atatürk ün değerli bir insan olduğunu söyler. Atatürk ün getirdiği yenilikleri söyler. Atatürk ün getirdiği yeniliklerin önemini söyler. ÖZ BAKIM BECERİLERİ Kazanım 1. Bedeniyle ilgili temizlik kurallarını uygular. Elini/yüzünü yıkar. Tuvalet gereksinimlerine yönelik işleri yapar. Kazanım 2: Giyinme ile ilgili işleri yapar. Düğme açar. Düğme kapar. Kazanım 3: Yaşam alanlarında gerekli düzenlemeler yapar. Ev/okuldaki eşyaları temiz ve özenle kullanır. Ev/okuldaki eşyaları toplar. Kazanım 6. Günlük yaşam becerileri için gerekli araç- gereçleri kullanır. Beslenme sırasında uygun araç- gereçleri kullanır. Beden temizliği il ilgili malzemeler kullanır.

9 KASIM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ KAVRAMLAR Renk: Ara Renkler, Siyah, Beyaz Geometrik şekil: Daire, Üçgen, Kare, Dikdörtgen, Kenar, Köşe Boyut: Büyük-Küçük, Uzun-Kısa Miktar: Az-Çok, Ağır-Hafif Yön/Mekanda Konum: Yukarı-Aşağı, İleri-Geri, Ön- Arka, Sağ- Sol, Önünde- Arkasında, Yukarıda Aşağıda, Sağında- Solunda Sayı/Sayma:1-30 arası sayılar/ 0 rakamı Duyu: Sıcak- soğuk- ılık- sert- yumuşak- kayganpütürlü Duygu: Mutlu-Üzgün-Kızgın-Korkmuş-Şaşkın Zıt kavramlar: Canlı- cansız/ Hareketli- hareketsiz Zaman: Dün- bugün- yarın EĞİTİM PLANIMIZDAKİ RUTİNLERİMİZ Takvim çalışması Duygularım panosu Oyuncak, göster anlat ve kitap günleri Okuldaki 100. günüm Geometrik şekilller YAŞAYAN DEĞERLER BARIŞ Barış hikayesi Barış sözcükleri

10 KASIM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ OKUMA- YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI 1-30 arası sayıları kavrama Kalem tutuş çalışmaları Görsel algı etkinlikleri Hafıza ve dikkat çalışmaları Ses çalışmaları Sayılar Çizgi çalışmaları Ölçüm çalışmaları İsim çalışmaları FEN VE MATEMATİK Nesneler ve olaylar arası ilişki kurabilme çalışmaları Uzamsal beceriler kurabilme çalışmaları 1-30 arası sayıları tanıma ve sayma Toplama ve eksiltme çalışmaları + ve = işaretleri Yağmur nasıl oluşur? Pürüzlü ve pürüzsüz «Soğuk ılık sıcak» deneyi Nesneleri özelliklerine göre eşleştirme, gruplama ve sıralama çalışmaları Sağ sol kavramı Tahmin ve sayma çalışmaları

11 AYIN MÜZİSYENİ Wolfgang Amadeus MOZART AYIN RESSAMI Salvador DALI

12 AYIN GEZİSİ İSTANBUL ARKEOLOJİ MÜZESİ (13 Kasım 2014 Perşembe)

13 BRANŞ ETKİNLİKLERİMİZ

14 During the month of November the children will concentrate on: My 5 Senses (Sight, hearing, touch, taste and smell). Face Parts (Eye brows, eye lashes, eye/s, nose, mouth, cheeks, chin, neck, ears, hair) Body (face, head, neck, shoulders, belly, bottom, leg/s, toes, feet, foot, bones, skull, muscles, organs, brain, heart, lung/s, stomach, kidney/s, intestines ).

15 This month the children will learn the following songs:

16 POEM My Five Senses I have eyes that can see And a nose that can smell I have fingers that can touch And they do it very well I have ears that can hear And a tongue that can taste These five things I should not waste

17 The children will enjoy reading the following stories during this month:

18 This month the children will recap the letter s, letter a and letter t songs Letter songs Letter s Letter t Letter a

19 We will learn lots of new vocabulary: My 5 Senses Face Parts Body Parts Sight Eyes Hearing Ears Touch Skin Taste Tongue Smell Nose Eye brows Eye lashes Eye/s Nose Mouth Cheeks Chin Neck Ears Hair Hands Heart Arms Lungs Legs Brain Feet Kidney/s Foot Muscles Fingers Bones Toes Skull Head Neck Organs

20 The games we have been playing in the classroom are: Mystery Box Hopscotch using flashacards Run to the corners Hot Potato TPR Games using a ball Bean bag games Interative Games on the smartbaord Online games Musical Chairs Sleeping Tiger Dance and freeze

21 GÖRSEL SANATLAR Renkli Çalışmalar- 10 Kasım Salvador Dali Kimdir? Eserlerini İnceleme ve Sergi Gezisi Renkli Çalışmalar- İnsan Figürü MÜZİK «Atatürk» ile ilgili şarkı öğrenimi «24 Kasım Öğretmenler Günü» ile ilgili şarkı öğrenimi YÜZME Havuz güvertesinde yüzüstü, sırtüstü ayak vuruşu çalışması. Suya nefes verme ve su altında göz açma çalışması. Havuz kenarında uzatılmış kol ile nefesli ve nefessiz ayak vuruşu çalışması. Suyun üstünde yüzüstü ve sırtüstü pozisyonda durma çalışması. Nefessiz kısa mesafeli yüzüstü ve sırtüstü, ayak vuruşu ile ilerleme çalışması. Ayak tahtası ile yüzüstü ve sırtüstü ayak vuruşu çalışması. FİZİKİ ETKİNLİK Yoga Duruşları (Asanalar), Nefes çalışması Denge tahtası üzerinde koordineli ve ritmik hareketlerle yürüme, planör duruşu, engel üzerinden atlama, ters takla Topları ileri ve yukarı atıp tutma.

22 SATRANÇ Kalenin hareketi ve özellikleri nelerdir? Kalenin hareketini örneklerle pekiştirme. Filin hareketi ve özellikleri nelerdir? Filin hareketini örneklerle pekiştirme. KULÜP ETKİNLİKLERİ DANS Streching Cimnastik temel hareketlerinden köprü ve parende öğretimi Hayvan taklitleri ile kuvvet çalışması DRAMA Cimnastik temel hareketleri, amuda kalkma ve spagat bacak açma çalışması Ritim çalışması Masal canlandırma/müzikle konuşma İletişimde sesin önemi İletişimde beden ve mimikle desteklenen müziğin etkisi

23 MONTESSORİ UYGULAMALARI MATEMATİK -10 dan Büyük sayılar -Desimal sistem (Kuş bakışı) COĞRAFYA GEZEGEN-DÜNYA 1.Kara, hava ve su 2. kara ve Su küre 3. Kıtanın küre Pusulanın yönlerine giriş DÜNYA HARİTASI Asya Kıtası Yap-boz harita 5 tane ülkelerin isimleri Bayraklar, kıtanın resim albümleri (5 ülkeler ve bayraklar ) DİL OKUMA YAZMA E-L-A-T sesleri Baştaki harfler Çizgi Çalışma Görsel okuma FEN BİLGİSİ Zooloji kartları (Dünya hayvanları) Botanik kartları TARİH Zaman Kavramına Giriş Zaman Terimleri Haftanın günleri Yılın ayları Bir Yılın tarih şeridi Atatürk Tarih Şeridi

24 EKO- OKUL DUYURUSU Sayın Velilerimiz, Eko- okullar projesi kapsamında bu ayki hedef planımız; yeşil renkli, küçük boy soda şişeleri toplamak olacak. Aralık ayında topladığımız soda şişelerini değerlendirerek bir yılbaşı ağacı yapacağız. Sizler de evde biriktirdiğiniz soda şişelerini Kasım ayı boyunca gönderebilirsiniz. Destekleriniz için çok teşekkürler. ANAOKULU ÖĞRETMENLERİ

25 DUYURULAR 7 Kasım Cuma günü «Rüzgar ın Kumbarası» isimli tiyatro oyunu izlenecektir. 8 Kasım Cumartesi günü 2. Bireysel Veli Toplantısı yapılacaktır. 10 Kasım 2014 Pazartesi günü «Atatürk ü Anma» Töreni yapılacaktır. 13 Kasım Perşembe günü Ayazağa Işık İlköğretim Okulu Görsel Sanatlar Bölümü Zümre Başkanı Fehim Güler okulumuza gelerek öğrencilerimize «EMPRESYONİZM» ( İzlenimcilik) Sanat Akımı hakkında bilgi verecek, ardından sınıflara geçilerek, atölye çalışmaları gerçekleştirilecektir. 14 Kasım Cuma günü 4. sınıf öğrencilerimizin hazırlamış olduğu «Çocuk Hakları» ile ilgili sunumu izlenecektir. 22 Kasım Cuma günü itibariyle 1 haftalık ara tatilimiz başlayacaktır. 1 Aralık 2014 Pazartesi günü eğitim-öğretime devam edilecektir.

26 TELEVİZYONUN ÇOCUKLAR ÜZERİNDEKİ YERİ Sevgili velilerimiz hepinizin bildiği gibi günümüzde hemen tüm çocukların ve ailelerin zamanlarının önemli bir bölümü televizyon karşısında geçmektedir. Evlerde mutfak ta dahil olmak üzere her odada bir televizyon bulunmakta ve herkes başka bir odada istediği programı izlemektedir. Başka şeylerle meşgul olunsa dahi televizyon sürekli açık tutulmaktadır. Kumandanın kimin elinde duracağı, seyredilecek programa kimin karar vereceği evlerde önemli bir tartışma konusu haline gelmiştir. Siz anne babalarla konuştuğumuzda en fazla yakındığınız konulardan birinin de çocuklarınızın çok fazla televizyon izliyor olmalarıdır.

27 Özellikle masa başında oturup yapılan çalışmaya odaklanmakta, başladığı işi bitirip, zamanını verimli kullanmada ya da sofrada oturup yemek bitene kadar sandalyede kalmakta sıkıntı yaşayan hareketli ve dikkati kısa süreli olan çocukların çok uzun süre televizyon izleyebiliyor olmaları sizleri şaşırtmaktadır. En sık sorulan soru "Saatlerce kıpırdamadan televizyon izleyebiliyor, gerçekten hareketli ya da dikkati dağınık olmayabilir mi?" sorusudur. Bu sorunun yanıtı televizyonun kendine özgü yapısında yer almaktadır.

28 Televizyonda en monoton programlarda bile, bir görüntünün ekranda kalma süresi 3 saniyedir. Reklam, magazin ya da çocuk programlarında bu süre daha da kısadır. Bebeklerin televizyon karşısında özellikle reklamları durup dikkatle izlediklerini hepimiz gözlemlemişizdir. Bu nedenle televizyon izlerken gereken dikkat süresi zaten en fazla 3 saniyedir. İzlenen şey her 3 saniyede bir değiştiği için televizyon izlemek uzun süre zihinsel çaba ve dikkat gerektiren bir etkinlik değildir. Oysa, okumak, çalışmak ve sınıfta ders dinlemek uzun süreli konsantrasyon gerektirir.

29 Uzun süre televizyon izlemenin zararları: Dikkat problemleri okul çağındaki çocuklar arasında gittikçe daha yaygın olarak görülmektedir. Yapılan araştırmalarda fazla televizyon izlemenin çocukların dikkat sürelerini kısalttığı gösterilmiştir. Çocukların televizyon izleme süreleri sınırlandırıldığında dikkat sürelerinin arttığı bulunmuştur. Televizyon başında geçirilen uzun süre; aile içi sosyal izolasyona, çocuğun anne babadan görmesi gereken ilgi ve sevginin azalmasına, anne baba ile ilişkilerin bozulmasına, sorumlulukların yerine getirilmesinde aksaklıklara, dikkat süresinde kısalmaya, dil gelişimi ve kullanımında sorunlara, düşünme becerisinde gerilemeye, şiddet eğilimine, korkuların artmasına, tüketimin körüklenmesine ve sosyalleşmenin engellenmesine bireyselliğin pekişmesine neden olmaktadır. Her 3-5 saniyede bir değişen, sürekli hareket ve canlılık içeren televizyon programlarını çok fazla izleyen çocuklar gerçek dünyalarının da aynı şekilde olmasını beklemektedirler. Zamanlarının çoğunu televizyon başında geçiren çocuklar için, ev ve sınıf ortamı fazla durağan ve sıkıcı gelmeye başlamaktadır. Televizyon dışında kendi kendini oyalamakta, oyun kurup oynamakta ya da kaliteli ve keyifli zaman geçirmekte zorlanan çocukların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Çocuklarımızın televizyonda seyrettikleri bir dizinin tekrarını yeniden izledikleri, aynı çizgi film cdlerini defalarca seyrettikleri bilinmektedir. Seyredilen bir programın belgeseller gibi öğretici bir niteliği olmadığı sürece tekrar tekrar seyredilmesinin çocuğa kazandıracağı hiçbir şey yoktur.

30 Anne baba olarak bu konuda yapabileceklerimiz: Çocuklarımızın televizyonda seyrettiklerinden haberdar olmamız, zaman zaman onlarla birlikte oturup aynı programları seyretmemiz ve izledikleri üzerine konuşmamız, Seyredecekleri konusunda seçici olmalarını sağlamamız, ardarda devam eden çizgi filmlerin hepsini seyretmek yerine gerçekten sevdiklerini, ilgi duyduklarını belirmesi için yönlendirmemiz, Seyretmek istediği program bittiğinde televizyonu kapatıp farklı bir faaliyete ondan sonra başlamasını sağlamamız. Yemek yemek, oyun oynamak, masa başında çalışmak gibi bir etkinlik yaparken televizyonu kapalı tutmamız, Böylece yaptığında alınacak verim artacaktır. Ayrıca hep vurgulandığı gibi, günümüz şartlarında tüm ailenin bir araya gelebildiği ender zamanlardan biri olan yemek sofrası aile fertlerinin neşe içinde sohbet edecekleri, iletişim kuracakları mekanlar olmalıdır, Televizyon karşısında yenen yemek bunu engellemektedir.

31 Televizyon seyredilecek süreyi kısıtlı tutmamız, televizyona alternatif yapabileceği keyifli faaliyetlerin listesini beraber hazırlamamız, onunla hoşlanacağı etkinliklerde birlikte kaliteli zaman geçirmemiz, Oyun oynamak aile içi ilişkilerin niteliği açısından da yararlı olacak, ilişkileri, karşılıklı duygu ve düşünce paylaşımlarını zenginleştirip, geliştirecektir. Günümüzde televizyonda seyredeceklerini kaçırmamak için ev dışı yapılan programlara katılmak istemeyen veya programını dizi saatlerine göre yapan, arkadaşları ile buluşmayı reddeden, gezmeye götürülmeye tepki veren, erken yatmaya direnç gösteren, sabah okula giderken hazırlanmakta zorlanan çocuk sayısı az değildir. Televizyonu odanın en çekici yerine koymamamız, Televizyonu kafamızı dinleyeceğimiz bir fırsat olarak görüp, çocuk bakıcısı ve susturucusu olarak kullanmamamız gerekmektedir. Kaynakça: İvet Albukrek, Uzm. Psk. Danışman

32 KASIM AYINDA DOĞANLAR E SINIFI: TAN YILDIZ DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN

6 YAŞ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2017

6 YAŞ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2017 6 YAŞ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2017 İÇİNDEKİLER 1.KASIM AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2.KASIM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Dikkatini çeken

Detaylı

OCAK : ÇOCUK GEZEGENİ KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ AYLAR BİLİŞSEL GELİŞİM

OCAK : ÇOCUK GEZEGENİ KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ AYLAR BİLİŞSEL GELİŞİM OKUL : ÇOCUK GEZEGENİ YAŞ GRUBU : 4 - YAŞ AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım1:Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır.

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya

Detaylı

Ek 3. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU

Ek 3. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ Okul Adı : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU Tarih : MAYIS AYI Yaş Grubu (Ay) : 36-66 AY Öğretmen Adı : AYLAR MAYIS

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2016 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2016 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2016 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Ø Dikkatini çeken nesne/durum/olaya

Detaylı

HAZIRLAYANLAR KADRİYE ÖRER KADRİYE MUTLU ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2014

HAZIRLAYANLAR KADRİYE ÖRER KADRİYE MUTLU ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2014 HAZIRLAYANLAR KADRİYE ÖRER KADRİYE MUTLU ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2014 İÇİNDEKİLER 1. ARALIK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2. ARALIK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3. ARALIK

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun MAYIS AYLIK PLAN. 11 Eylül 2013. eğiten kitap

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun MAYIS AYLIK PLAN. 11 Eylül 2013. eğiten kitap 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun AYLIK PLAN eğiten kitap 11 Eylül 2013 i MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI...OKULU AYLIK EĞİTİM PLANI Tarih :... Yaş Grubu :... Öğretmen Adı :... AYLAR KAZANIM VE GÖSTERGELER

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MAYIS 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MAYIS 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MAYIS 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Ø Dikkat edilmesi gereken

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI SATRANÇ EĞİTİM PLANI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI SATRANÇ EĞİTİM PLANI Okul Adı :.............. Tarih :.............. Yaş Grubu (Ay) : 60 72 AY Konu : Satranç ve Bilgisayarla Tanışma Öğretmen Adı : Nilgün DİRİM MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MART 2018 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MART 2018 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MART 2018 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun KASIM AYLIK PLAN. 11 Eylül 2013. eğiten kitap

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun KASIM AYLIK PLAN. 11 Eylül 2013. eğiten kitap 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun KASIM AYLIK PLAN eğiten kitap 11 Eylül 2013 i MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI...OKULU AYLIK EĞİTİM PLANI Tarih :... Yaş Grubu :... Öğretmen Adı :... AYLAR KASIM KAZANIM VE

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI (48-60) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI OCAK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI (48-60) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI OCAK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI (48-60) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI OCAK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Ø Dikkatini çeken nesne/durum/olayı

Detaylı

BİLİŞSEL GELİŞİM. Nesne/varlığın tadını söyler.

BİLİŞSEL GELİŞİM. Nesne/varlığın tadını söyler. BİLİŞSEL GELİŞİM K1 K2 K3 K4 K5 0 1 2 K6 Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Dikkatini çeken

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun ARALIK AYLIK PLAN. 11 Eylül eğiten kitap

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun ARALIK AYLIK PLAN. 11 Eylül eğiten kitap 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun ARALIK AYLIK PLAN eğiten kitap 11 Eylül 2013 i MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI...OKULU AYLIK EĞİTİM PLANI Tarih :... Yaş Grubu :... Öğretmen Adı :... AYLAR ARALIK KAZANIM

Detaylı

OCAK AYI AYLIK EĞİTİM PLANI

OCAK AYI AYLIK EĞİTİM PLANI AYI AYLIK EĞİTİM PLANI Okul Adı : Tarih : Yaş Grubu (Ay) Öğretmen Adı : KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım1: Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya

Detaylı

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Okul: Öğretmen: Grup: AYLAR Kazanım 1: Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. + + + + + + + + + + Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar.

Detaylı

HAZİRAN AYI AYLIK PLAN

HAZİRAN AYI AYLIK PLAN Okul dı : Tarih : HZİRN Yaş Grubu (y) : Öğretmen dı HZİRN YI YLIK PLN KZNIMLR VE GÖSTERGELERİ H Z İ R N BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun EKİM AYLIK PLAN. 11 Eylül eğiten kitap

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun EKİM AYLIK PLAN. 11 Eylül eğiten kitap 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun EKİM AYLIK PLAN eğiten kitap 11 Eylül 2013 i MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI...OKULU AYLIK EĞİTİM PLANI Tarih :... Yaş Grubu :... Öğretmen Adı :... AYLAR EKİM KAZANIM VE

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI BİLİŞSEL GELİŞİM KAZANIM VE GÖSTERGELERİNE AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI BİLİŞSEL GELİŞİM KAZANIM VE GÖSTERGELERİNE AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ Okul : Öğretmen : Grup: MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI BİLİŞSEL GELİŞİM KAZANIM VE GÖSTERGELERİNE AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1: Nesne/durum/olaya

Detaylı

PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ

PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ KAVRAMLAR *Büyük küçük orta *Sivri-küt *Önünde-arkasında *Alt-üst-orta *Altında-üstünde-ortasında *Arasında *Renk kavramı: Kahverengi, gri *Sayı

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 2. Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. Ø tahminiile ile

Detaylı

HAZIRLAYANLAR BEHİCE GÜRSES DEMİRCİ LEYLA FERHAT NURTAŞ ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2014

HAZIRLAYANLAR BEHİCE GÜRSES DEMİRCİ LEYLA FERHAT NURTAŞ ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2014 HAZIRLAYANLAR BEHİCE GÜRSES DEMİRCİ LEYLA FERHAT NURTAŞ ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2014 İÇİNDEKİLER 1.KASIM AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.KASIM AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI KASIM 2016 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI KASIM 2016 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI KASIM 2016 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri Ø Dikkat edilmesi

Detaylı

PENGUENLER Sınıfı MART AYI BÜLTENİ

PENGUENLER Sınıfı MART AYI BÜLTENİ PENGUENLER Sınıfı MART AYI BÜLTENİ KAVRAMLAR Zıt: Aynı Benzer-Farklı, Canlı- Cansız, Hareketli-Hareketsiz, Dağınık-Düzenli, Çalışkan Tembel, Önde-Arkada, İçinde-Dışında, Hızlı-Yavaş,Sıcak- Soğuk, Eskiyeni,

Detaylı

6 YAŞ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM 2016

6 YAŞ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM 2016 6 YAŞ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM 2016 İÇİNDEKİLER 1.KASIM AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2.KASIM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

AYLIK PLAN KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

AYLIK PLAN KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ E Y L Ü L MOTOR GELİŞİM Kazanım 1: Yer değiştirme hareketleri yapar. Isınma ve soğuma hareketlerini bir rehber eşliğinde yapar. Yönergeler doğrultusunda koşar. Belli bir yüksekliğe tırmanır. Tırmanılan

Detaylı

AYLIK PLAN (36-48 AYLAR) BULUT GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI. Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK

AYLIK PLAN (36-48 AYLAR) BULUT GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI. Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK AYLIK PLAN (36-48 AYLAR) BULUT GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI DÜNYA V Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR ÖZEL GÜNLER İlköğretim Haftası Hayvanları Koruma

Detaylı

AYLIK PLAN (48-60 AYLAR) GÜNEŞ GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI. Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK

AYLIK PLAN (48-60 AYLAR) GÜNEŞ GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI. Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK AYLIK PLAN (48-60 AYLAR) GÜNEŞ GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI DÜNYA V Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR ÖZEL GÜNLER İlköğretim Haftası Hayvanları Koruma

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR ZEYNEP GÜRBÜZ DERYA KILIÇ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2014

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR ZEYNEP GÜRBÜZ DERYA KILIÇ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2014 HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR ZEYNEP GÜRBÜZ DERYA KILIÇ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2014 İÇİNDEKİLER 1. MONTESSORİ FELSEFESİ 2. EKİM AYINDA ÇALIŞILAN MATERYALLERDEN ÖRNEKLER 3. KASIM AYI KÜLTÜREL

Detaylı

EYLÜL. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI EĞİTİM PLANI :Özel Bahçelievler İhlas İlkokulu AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

EYLÜL. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI EĞİTİM PLANI :Özel Bahçelievler İhlas İlkokulu AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ EYLÜL Okul Adı Yaş Grubu (Ay) Öğretmen Adı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI EĞİTİM PLANI :Özel Bahçelievler İhlas İlkokulu : 60 72 Ay : Tuğba Pektezel Bilişsel Gelişim: Kazanım

Detaylı

KASIM AYI AYLIK EĞİTİM PLANI

KASIM AYI AYLIK EĞİTİM PLANI Okul Adı : Tarih : KASIM Yaş Grubu (Ay) : Öğretmen Adı KASIM AYI AYLIK EĞİTİM PLANI KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi

Detaylı

HAZIRLAYANLAR İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2014

HAZIRLAYANLAR İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2014 HAZIRLAYANLAR İNCİ PİPER ÖZGE ÖZEL ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2014 İÇİNDEKİLER 1. KASIM AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2. KASIM AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3. KASIM AYI ETKİNLİK

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MART 2018 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 2. Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. tahmini ile gerçek

Detaylı

2014 / 2015 SAYI: 13. Haftanın Bazı Başlıkları

2014 / 2015 SAYI: 13. Haftanın Bazı Başlıkları 2014 / 2015 SAYI: 13 Haftanın Bazı Başlıkları Çocuklar Televizyonu Çok Seviyor Ama... Mudanya Mütareke Müzesi Gezisi Üniversite Tanıtım Günü Aşılarımızı Olduk Çocuklar Televizyonu Çok Seviyor Ama... Çocuklar

Detaylı

4 YAŞ GRUBU MART AYI BÜLTENİ

4 YAŞ GRUBU MART AYI BÜLTENİ 4 YAŞ GRUBU MART AYI BÜLTENİ KAVRAMLAR Sayı Sayma Sayılar (0-10 rakamı) Büyük-Küçük Dağınık- Düzenli Uzun-kısa Sesli-Sessiz, Geometrik şekiller (Üçgen, kare, dikdörtgen, daire) Yavaş-Hızlı Mor, Sarı, Turuncu,

Detaylı

5 YAŞ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2017

5 YAŞ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2017 5 YAŞ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2017 İÇİNDEKİLER 1.KASIM AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2.KASIM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI NİSAN 2017 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI NİSAN 2017 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI NİSAN 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 4. Nesneleri sayar. Ø 10 a kadar olan sayılar içerisinde bir sayıdan

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2016

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2016 HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2016 İÇİNDEKİLER 1.ARALIK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2.ARALIK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3.BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik Görsel

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI KAVRAMLARA AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI KAVRAMLARA AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ Okul: Öğretmen: Grup: MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI KAVRAMLARA AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ KATEGORİLER KAVRAMLAR Kırmızı Kırmızı Kırmızı Kırmızı Yeşil Kahverengi

Detaylı

Uzun süre televizyon izlemenin zararları:

Uzun süre televizyon izlemenin zararları: Sevgili velilerimiz hepinizin bildiği gibi günümüzde hemen tüm çocukların ve ailelerin zamanlarının önemli bir bölümü televizyon karşısında geçmektedir. Evlerde mutfak ta dahil olmak üzere her odada bir

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANI Okul dı : Tarih : ralık Yaş Grubu (y) : Öğretmen dı Mİİ EĞİTİM BNĞ OU ÖNCESİ EĞİTİM POGM Y EĞİTİM PN ZNM VE GÖSTEGEEİ BİİŞSE GEİŞİM azanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi

Detaylı

SOSYAL DUYGUSAL GELİŞİM

SOSYAL DUYGUSAL GELİŞİM 4 YAŞ OCAK BİLİŞSEL GELİŞİM Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olayı ayrıntılarıyla açıklar. Nesne /durum /olayla ilgili tahminini söyler. Tahmini ile ilgili

Detaylı

AYLIK EĞİTİM PLANI. Okul Adı : Tarih : KASIM Yaş Grubu (Ay) : Öğretmen Adı KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

AYLIK EĞİTİM PLANI. Okul Adı : Tarih : KASIM Yaş Grubu (Ay) : Öğretmen Adı KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Okul dı : Tarih : K Yaş Grubu (y) : Öğretmen dı YLK EĞİTİ PLN KZNLR VE GÖTERGELERİ K BİLİŞEL GELİŞİ Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 2. Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. Ø tahminiile ile

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM 2017

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM 2017 HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYER MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM 2017 İÇİNDEKİLER 1. MONTESSORİ FELSEFESİ 2. MONTESSORİ SINIFI 3. KASIM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4. BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI NİSAN AYI EĞİTİM PLANI

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI NİSAN AYI EĞİTİM PLANI Okul dı :...... Tarih :... /... /... Yaş Grubu (y) : 48-66 Öğretmen dı :... YLR MLLÎ EĞTM BKLIĞI OKUL ÖCE EĞTM PROGRMI YI EĞTM PLI BLŞEL GELŞM Kazanım 1: esne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2015

IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2015 HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM, 2015 İÇİNDEKİLER 1. KASIM AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2. KASIM AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3. KASIM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4. BRANŞ

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018

HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018 HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018 İÇİNDEKİLER 1.ŞUBAT AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2.ŞUBAT AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3.BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik Görsel Sanatlar

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN

HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK 2017 İÇİNDEKİLER 1.ARALIK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.ARALIK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.ARALIK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ

Detaylı

4 YAŞ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM 2017

4 YAŞ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM 2017 4 YAŞ GRUPLARI KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM 2017 İÇİNDEKİLER 1.KASIM AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2.KASIM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

OKULUN ADI: DERİN DÜŞLER ANAOKULU YAŞ GUBU: 48 60 AY E K İ M

OKULUN ADI: DERİN DÜŞLER ANAOKULU YAŞ GUBU: 48 60 AY E K İ M AYLAR E K İ M 2 0 1 2 PSİKOMOTOR ALAN AMAÇ 1- Bedensel koordinasyon gerektiren hareketleri yapabilme. 1- Sözel yönergelere uygun olarak ısınma hareketleri yapar. 10- Belli bir yükseklikten atlar. 12- Pedal

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANI Okul dı : Tarih : M aş Grubu (y) : Öğretmen dı MİLLİ EĞİTİM BKNLĞ OKUL ÖNCEİ EĞİTİM PROGRM LK EĞİTİM PLN KZNMLR VE GÖTERGELERİ M BİLİŞEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri:

Detaylı

KOD 45 GELİŞİM MR (61-72 AY) xxxxxxx. "Çocuğun gelişimini takip edin."

KOD 45 GELİŞİM MR (61-72 AY) xxxxxxx. Çocuğun gelişimini takip edin. KOD 45 GELİŞİM MR (61-72 AY) xxxxxxx "Çocuğun gelişimini takip edin." KİŞİSEL BİLGİLER xxxxxxx Doğum Tarihi 30.4.2009 Cinsiyet Kız Okul xxxxxxx Sınıf xxxxxxx İl İstanbul İlçe Kadıköy I. Uygulama Tarihi

Detaylı

Gelişim Analizi P P P P P P P P P P P P P P P P P ÖZ BAKIM BECERİLERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Ocak. Tehlikeli olan durumları söyler.

Gelişim Analizi P P P P P P P P P P P P P P P P P ÖZ BAKIM BECERİLERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Ocak. Tehlikeli olan durumları söyler. Gelişim Analizi Küçük Kaşifler Tehlikeli olan durumları söyler. 107 Yiyecek ve içeceklerin temizliğine dikkat eder. Giysi ayrıntılarını başarıyla açar ve kapar Ali ALIÇ Temizlik malzemelerini amacına uygun

Detaylı

E K Ġ M. YILLIK PLAN (36-48 AYLIK ÇOCUKLAR ĠÇĠN) OKULUN ADI: Pinokyo Anaokulu AMAÇLAR VE KAZANIMLAR

E K Ġ M. YILLIK PLAN (36-48 AYLIK ÇOCUKLAR ĠÇĠN) OKULUN ADI: Pinokyo Anaokulu AMAÇLAR VE KAZANIMLAR E K Ġ M PSĠKOMOTOR ALAN Amaç 1. Bedensel koordinasyon gerektiren 1. Sözel yönergelere uygun olarak ısınma hareketleri yapar. 2. Değişik yönlere yuvarlanır. 4. Sözel yönergelere uygun olarak yürür. Amaç

Detaylı

Okul: Öğretmen: Grup:

Okul: Öğretmen: Grup: Okul: Öğretmen: rup: B k 6. ĞT BAKANIĞI OKU ÖNC ĞT PRORAI (2012) B KAZANI V ÖTRRN AYIK ĞT PANARINDA YR VR DURUU ÇZ AYAR KAZANIAR V ÖTRR ylül kim Kasım Aralık Ocak ubat art Nisan ayıs Haziran Kazanım 1:

Detaylı

AYLIK EĞİTİM PLANI ÖĞRETİM YILI

AYLIK EĞİTİM PLANI ÖĞRETİM YILI ATEŞ BÖCEKLERİ EĞİTİM SETİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI AYLIK EĞİTİM PLANI 12. Haziran 2015 Eğitim Yılının Sona Ermesi 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı TAKVİMİ EYLÜL - 2014 EKİM - 2014 KASIM - 2014 P.tesi Salı

Detaylı

EŞLEŞEN REHBERLİK YETERLİK ALANLARI

EŞLEŞEN REHBERLİK YETERLİK ALANLARI MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI 2012 EK3 SOSYAL DUYGUSAL GELİŞİM ÖZELLİKLERİ, KAZANIM VE GÖSTERGELERİ İLE OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE REHBERLİK PROGRAMININ YETERLİK ALANLARININ EŞLEŞTİRİLMESİ GELİŞİM ÖZELLİKLERİ

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EKİM 2015

IŞIKLI GÜNLER EKİM 2015 HAZIRLAYANLAR İNCİ PİPER ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EKİM 2015 İÇİNDEKİLER 1.EKİM AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.EKİM AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.EKİM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU HAZIRLIK SINIFLARI ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Örüntü çalışmaları yaptık. OYUN ve HAREKET ETKİNLİKLERİMİZ Orff Etkinliğimizde Kurmalı oyuncak

Detaylı

60-72 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU

60-72 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU 60-72 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU () Bağımsız yapabiliyor (/) Yardımla Yapabiliyor (-) Henüz Yapamıyor PSİKOMOTOR GELİŞİM / - Denge tahtasında ileri - geri ve yan yan yürür. Başlama ve durma komutlarına

Detaylı

xxxxx GELİŞİM MR (60-72 AY) "Çocuğun gelişimini takip edin."

xxxxx GELİŞİM MR (60-72 AY) Çocuğun gelişimini takip edin. GELİŞİM MR (60-72 AY) Hareket Gelişimi Sosyal-Duygusal Gelişim Dil Gelişimi Bilişsel Gelişim Özbakım Becerileri Gelişimi KOD xxxxx xxxxx "Çocuğun gelişimini takip edin." KİŞİSEL BİLGİLER xxxxx Doğum Tarihi

Detaylı

GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ

GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ GELİŞİM DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ 3-6 yaş arasını kapsayan ve okul öncesi dönem adını verdiğimiz süreç çocukların gelişimi açısından oldukça önemlidir. Okul öncesi dönem çocukta büyümenin ve gelişimin en hızlı

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESĠ EĞĠTĠM AMAÇ VE KAZANIMLAR

MEB OKUL ÖNCESĠ EĞĠTĠM AMAÇ VE KAZANIMLAR MEB OKUL ÖNCESĠ EĞĠTĠM AMAÇ VE KAZANIMLAR PSĠKOMOTOR ALAN HEDEF 1. Bedensel koordinasyon gerektiren belirli hareketleri yapabilme 1. Sözel yönergelere uygun olarak ısınma hareketleri yapar 2. Değişik yönlere

Detaylı

AYLIK EĞİTİM PLANI. Okul Adı: Özel Bahçelievler İhlas İlkokul AY: EYLÜL. Yaş Grubu (Ay) : 48-60. Öğretmen Adı : Feyza Çelik KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

AYLIK EĞİTİM PLANI. Okul Adı: Özel Bahçelievler İhlas İlkokul AY: EYLÜL. Yaş Grubu (Ay) : 48-60. Öğretmen Adı : Feyza Çelik KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ AYLIK EĞİTİM PLANI Okul Adı: Özel Bahçelievler İhlas İlkokul AY: EYLÜL Yaş Grubu (Ay) : 48-60 Öğretmen Adı : Feyza Çelik KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ MOTOR GELİŞİM Kazanım 1. Yer değiştirme hareketleri yapar.

Detaylı

4 YAŞ GRUPLARI ARALIK AYI BÜLTENİ

4 YAŞ GRUPLARI ARALIK AYI BÜLTENİ 4 YAŞ GRUPLARI ARALIK AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR ÖZGE ÖZEL ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK 2016 İÇİNDEKİLER 1. ARALIK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2. ARALIK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ

Detaylı

AYLIK EĞİTİM PLANI GÜLEN GÖZLER ÖĞRETİM YILI EĞİTİM SETİ 2014-2015

AYLIK EĞİTİM PLANI GÜLEN GÖZLER ÖĞRETİM YILI EĞİTİM SETİ 2014-2015 AYLIK EĞİTİM PLANI GÜLEN GÖZLER ÖĞRETİM YILI EĞİTİM SETİ 2014-2015 12. Haziran 2015 Eğitim Yılının Sona Ermesi 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı TAKVİMİ EYLÜL - 2014 EKİM - 2014 KASIM - 2014 P.tesi Salı

Detaylı

OKULUN ADI: DERİN DÜŞLER ANAOKULU YAŞ GRUBU: AY

OKULUN ADI: DERİN DÜŞLER ANAOKULU YAŞ GRUBU: AY AY E K İ M 2 0 1 2 PSIKOMOTOR ALAN Amaç1.Bedensel koordinasyon gerektiren belirli hareketleri yapabilme. 1. Sözel yönergelere uygun olarak ısınma hareketleri yapar. 4. Sözel yönergelere uygun olarak yürür.

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL 2015

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL 2015 HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL 2015 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ. Aylık bültenlerimizde;

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018 HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ŞUBAT, 2018 İÇİNDEKİLER 1.ŞUBAT AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2.ŞUBAT AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3.BRANŞ ETKİNLİKLERİ İngilizce Müzik Görsel Sanatlar

Detaylı

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERĠ

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERĠ BTIENT ĠLYERLEġĠM NULU 2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI PPTY GRUBU (4/) YI YLI EĞĠTĠM PLNI kul dı : Batıkent ĠlkyerleĢim naokulu Tarih : 2016 YaĢ Grubu (y) : Papatya Grubu (4/) (48/60 y) Öğretmen dı : Çiğdem

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2014 2015 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

6 YAŞ GRUPLARI OCAK AYI BÜLTENİ

6 YAŞ GRUPLARI OCAK AYI BÜLTENİ 6 YAŞ GRUPLARI OCAK AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK 2017 İÇİNDEKİLER 1.OCAK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.OCAK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.OCAK AYI ETKİNLİK

Detaylı

HAZIRLAYANLAR İnci PİPER Ulviye Tüzü EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART 2017

HAZIRLAYANLAR İnci PİPER Ulviye Tüzü EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART 2017 HAZIRLAYANLAR İnci PİPER Ulviye Tüzü EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MART 2017 İÇİNDEKİLER 1.MART AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2.MART AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3.MART ETKİNLİKLERİ Müzik Görsel Sanatlar

Detaylı

HAZIRLAYANLAR ULVİYE TÜZÜ EROĞLU İNCİ PİPER EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK 2016

HAZIRLAYANLAR ULVİYE TÜZÜ EROĞLU İNCİ PİPER EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK 2016 HAZIRLAYANLAR ULVİYE TÜZÜ EROĞLU İNCİ PİPER EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER ARALIK 2016 İÇİNDEKİLER 1.ARALIK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.ARALIK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.ARALIK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ

Detaylı

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU ZEYNEP GÜRBÜZ KADRİYE ÖRER IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2013 EDİTÖR ÜLKÜ UZUN

HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU ZEYNEP GÜRBÜZ KADRİYE ÖRER IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2013 EDİTÖR ÜLKÜ UZUN HAZIRLAYANLAR KADRİYE MUTLU ZEYNEP GÜRBÜZ KADRİYE ÖRER IŞIKLI GÜNLER ARALIK, 2013 EDİTÖR ÜLKÜ UZUN İÇİNDEKİLER 1. ARALIK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 2. ARALIK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 3. BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şekli ile oyun etkinliklerine yer verdik. 1-10 arası rakamları tanıma ve 1-5 arası sayıları

Detaylı

HAZIRLAYANLAR ÖZGE ÖZEL ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS, HAZİRAN 2017

HAZIRLAYANLAR ÖZGE ÖZEL ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS, HAZİRAN 2017 HAZIRLAYANLAR ÖZGE ÖZEL ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS, HAZİRAN 2017 İÇİNDEKİLER 1.MAYIS, HAZİRAN AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.MAYIS, HAZİRAN AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.MAYIS,

Detaylı

EKİM AYI KAVRAMLARIMIZ EKİM AYI KAZANIM VE GÖSTERGELERİMİZ EKİM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİMİZ EKİM AYINDA OKUNAN HİKAYELER EKİM AYINDA ÖĞRENDİĞİMİZ

EKİM AYI KAVRAMLARIMIZ EKİM AYI KAZANIM VE GÖSTERGELERİMİZ EKİM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİMİZ EKİM AYINDA OKUNAN HİKAYELER EKİM AYINDA ÖĞRENDİĞİMİZ EKİM AYI KAVRAMLARIMIZ EKİM AYI KAZANIM VE GÖSTERGELERİMİZ EKİM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİMİZ EKİM AYINDA OKUNAN HİKAYELER EKİM AYINDA ÖĞRENDİĞİMİZ ŞARKILAR EKİM AYI GEZİMİZ EKİM AYINDA DOĞAN ÖĞRENCİLERİMİZ

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM 2016

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM 2016 HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM 2016 İÇİNDEKİLER 1. MONTESSORİ FELSEFESİ 2. MONTESSORİ SINIFI 3. KASIM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4. BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU EYLÜL - EKİM AYLARI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Sayma, rakam-nesne eşleştirme, gruplama çalışmalarına yer verdik. Dikkat ve ayırt etme

Detaylı

HAZIRLAYANLAR İNCİ PİPER ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS, HAZİRAN 2017

HAZIRLAYANLAR İNCİ PİPER ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS, HAZİRAN 2017 HAZIRLAYANLAR İNCİ PİPER ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS, HAZİRAN 2017 İÇİNDEKİLER 1.MAYIS, HAZİRAN AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.MAYIS, HAZİRAN AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.MAYIS,

Detaylı

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM 2015

HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM 2015 HAZIRLAYANLAR AMELİTA AKYAR MONTESSORİ SINIFI ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM 2015 İÇİNDEKİLER 1. MONTESSORİ FELSEFESİ 2. MONTESSORİ SINIFI 3. KASIM AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4. BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI Ayşe BAL DOĞUM TARİHİ 06/08/2003 YAŞI 9 KİMLİK BİLGİLERİ ANNE BABA ADI- SOYADI Sabiha Ali DOĞUM TARİHİ 09/06/1973 12/05/1970 MESLEĞİ Ev hanımı

Detaylı

YILLIK PLAN (48-60 AYLIK ÇOCUKLAR ĠÇĠN) : Pinokyo Anaokulu Tarih:.../EKİM./... : ay

YILLIK PLAN (48-60 AYLIK ÇOCUKLAR ĠÇĠN) : Pinokyo Anaokulu Tarih:.../EKİM./... : ay YILLIK PLAN (48-60 AYLIK ÇOCUKLAR ĠÇĠN) Okul Adı Yaş Grubu (Ay) : Pinokyo Anaokulu Tarih:.../EKİM./... : 48-60 ay AMAÇLAR VE KAZANIMLAR Psikomotor Alan Sosyal-Duygusal Alan Dil Alanı Bilişsel Alan Özbakım

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ AYLIK EĞİTİM PLANI Eylül ayı eğitim planı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ AYLIK EĞİTİM PLANI Eylül ayı eğitim planı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ AYLIK EĞİTİM PLANI 2015-2016 Eylül ayı eğitim planı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI : YAŞ GRUBU (AY) : ÖĞRETMEN ADI : AY :EYLÜL/ 2013 KAZANIMLAR

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİ PARTİ TİYATRO GEZİ SİNEMA SINIF ETKİNLİKLERİMİZ

Detaylı

36-48 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU

36-48 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU 36-48 AY GELİŞİM DEĞERLENDİRME FORMU 36-48 Aylık Çocuklar için Gelişim Formu (+) Bağımsız yapabiliyor (/) Yardımla Yapabiliyor (-) Henüz Yapamıyor ÖĞRENCİ AD-SOYAD : KUZEY BERAT BEYAZ GELİŞİM ÖZELLİKLERİ

Detaylı

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014

IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 HAZIRLAYANLAR 5 YAŞ GRUBU ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EYLÜL, 2014 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ TÜM ÖĞRENCİ İLE VELİLERİMİZE MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLERİZ. Aylık bültenlerimizde;

Detaylı

6 YAŞ GRUPLARI EKİM AYI BÜLTENİ

6 YAŞ GRUPLARI EKİM AYI BÜLTENİ FMV EKİM 20 6 YAŞ GRUPLARI EKİM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER EKİM, 2017 İÇİNDEKİLER 1.EKİM AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.EKİM AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANI Okul Adı : Tarih : MAYIS Yaş Grubu (Ay) : Öğretmen Adı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANI KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM M A Y I S Kazanım 1. Nesne/durum/olaya

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2015 2016 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

5 YAŞ KASIM BİLİŞSEL GELİŞİM

5 YAŞ KASIM BİLİŞSEL GELİŞİM 5 YAŞ KASIM BİLİŞSEL GELİŞİM Dikkat edilmesi gereken nesne /durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Dikkatini çeken nesne/durum/olayı ayrıntılarıyla açıklar. Nesne/durum/olayla

Detaylı

ADDIE MODELİ RENK RİTİM PROJESİ

ADDIE MODELİ RENK RİTİM PROJESİ BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ADDIE MODELİ RENK RİTİM PROJESİ Bengi HOŞSUCU Gizem Güneş EKİM Ceyhun Gizem ALPARSLAN Öğretim Tasarımı Kadir KOZAN Kasım, 2015 1 İÇİNDEKİLER Sayfa İHTİYAÇ ANALİZİ 2 1. Planlama

Detaylı

5 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ

5 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ 5 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR İnci PİPER Ulviye TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK 2017 İÇİNDEKİLER 1. OCAK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2. OCAK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.

Detaylı

5 YAŞ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

5 YAŞ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ 5 YAŞ GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR İnci PİPER Ulviye TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER KASIM 2015 İÇİNDEKİLER 1. KASIM AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2. KASIM AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS, HAZİRAN 2017

HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS, HAZİRAN 2017 HAZIRLAYANLAR 6 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER MAYIS, HAZİRAN 2017 İÇİNDEKİLER 1.MAYIS, HAZİRAN AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.MAYIS, HAZİRAN AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.MAYIS, HAZİRAN

Detaylı

4 YAŞ GRUPLARI OCAK AYI BÜLTENİ

4 YAŞ GRUPLARI OCAK AYI BÜLTENİ 4 YAŞ GRUPLARI OCAK AYI BÜLTENİ HAZIRLAYANLAR ÖZGE ÖZEL ULVİYE TÜZÜ EROĞLU EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK 2017 İÇİNDEKİLER 1. OCAK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2. OCAK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.

Detaylı

HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK 2018

HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK 2018 HAZIRLAYANLAR 4 YAŞ ÖĞRETMENLERİ EDİTÖR ÜLKÜ UZUN IŞIKLI GÜNLER OCAK 2018 İÇİNDEKİLER 1.OCAK AYI ÖZEL GÜN VE KUTLAMALARI 2.OCAK AYI KAZANIM ve GÖSTERGELERİ 3.OCAK AYI ETKİNLİK ÖRNEKLERİ 4.BRANŞ ETKİNLİKLERİ

Detaylı