C. ÖĞRENCİNİN EV İZNİ, ZİYARETÇİSİ, TELEFON GÖRÜŞMELERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "C. ÖĞRENCİNİN EV İZNİ, ZİYARETÇİSİ, TELEFON GÖRÜŞMELERİ"

Transkript

1 Mainz İlahiyat Meslek Okulu YURT VELİ SÖZLEŞMESİ YURT-ÖĞRENCİ SÖZLEŞMESİ Yurt hayatı denildiğinde, akla ilk gelen toplu yaşam merkezidir. İyi bir çevre oluşturmak için her öğrencinin kuralları bilip, en güzel şekilde uygulaması gerekir. Öğrencilerimize bu konuda güvenirken, onlardan beklentilerimiz şunlardır: ü Düzeni, temizliği ve dakikliği alışkanlık haline getirmek. ü Yurt hayatının güzel geçmesi için, her durumda hem arkadaşlarına karşı, hem yurt personeline karşı saygılı ve yardımsever davranmak. ü Yurdun adını lekelememek için gerekli şekilde davranmak. Yurdun eşyasını kendi evindeki eşyalar gibi iyi kullanmak (odalarını, abdesthaneleri, yemekhanesini v.s ü Tehlike yaratacak her durumu acil olarak bir yetkiliye bildirmek. Dikkatsizlik veya umursamazlık nedeniyle meydana gelen her türlü hasar öğrenciye aittir. A. KAYIT KABUL GÜNLER Eğitim ve öğretim yılının başlangıcından bir önceki hafta sonu öğrencimiz yurda kabul edilir. Derslerinin başlayacağı Pazartesi gününden önceki Cumartesi ve Pazar günleri öğrenciler, velileri tarafından yurda giriş yapabilmektedir. Öğrenci kaydı Cumartesi Pazar saat 12:00 17:00 arası yapılır. B. YURDUN ÇALIŞMA SAATLERİ İdare ile görüşmeler için açık saatlerimiz aşağıda olduğu gibidir. Hafta içi açılış ve kapanış saatleri: 09:00 19:00 dir. Hafta sonu 11:00 20:00 Telefon görüşmeleri için: Hafta içi: 09:00 13:00 14:30 18:00 Hafta sonu: 13:00 19:00

2 Öğrencilerimiz ev izninden/tatilden döndüğü zaman yurdun çalışma saatleri içerisinde yurda giriş yapar. Aksi takdirde, ertesi günü beklemek zorunda kalır. C. ÖĞRENCİNİN EV İZNİ, ZİYARETÇİSİ, TELEFON GÖRÜŞMELERİ 1. ÖĞRENCİNİN EV İZNİNE AYRILMASI Öğrenciler akademik takvimde yer alan tatil zamanlarında haftanın son günü itibariyle eve dönüş yapabilir. Bunun anlamı şudur: Öğrenci Cuma akşamı son saat dersinden sonra gidip, Pazar akşamı en geç 21:00 de yurda dönmesi gerekir. Herhangi bir nedenden (aile, sağlık, özel ) dolayı daha erken ayrılıp, daha geç dönmesi gerekiyorsa veliler bu isteğini, sebebiyle birlikte yazılı bir metinde, faks/mail yoluyla idareye bildirir. Erken ayrılacaksa, en geç 1 gün önce haber verilmelidir. Öğrenci ailesinden başka bir yere izne çıkacaksa, velisinin yazılı bir metinde çocuğunun gideceği aileyi, tarihi, adresini ve telefon numaralarını yazılı bir şekilde en az 2 gün önce idareye bildirir. Öğrenci Pazar akşamı ev izninden döndüğünde akşam etüde katılmalıdır. Yani dönüşünü buna göre ayarlamalıdır. 2. ÖĞRENCİYE GELEBİLECEK ZİYARETÇİLER Ziyaretler, Cumartesi ve Pazar günleri saat 13:00 ile 19:00 arası gerçekleşir. Öğrenciyi ziyarete gelecek olan kişiler, veli tarafından idareye bildirilmelidir. Velinin, yazılı şekilde ziyaretçilerin ismini, soy ismini, ziyaret tarihlerini, yakınlık bağlarını, adreslerini, telefon numaralarını idareye ziyaret tarihinden en geç 1 gün önce bildirmesi gerekmektedir Ziyaret sadece yurt ve çevresiyle limitli olmayacaksa, çocuğun ailesinden yazılı izin olduğu takdirde öğrenciyi yurdun dışına çıkarabilecektir. Aksi takdirde, sadece yurt binasında izin gerçekleşecektir. Öğrencinin kayıt dosyasında belirttiği kişiler dışında, öğrenci başka kimse ile görüşemez. 3. TELEFON GÖRÜŞMELERİ Öğrencilerin büyük bir kısmında cep telefonu mevcuttur. Ama bunun yanında, velilerimiz çocuğuna okulun numarasından da ulaşabilir. Telefon görüşmeleri Cumartesi ve Pazar günleri saat 13:00 ile 19:00 arası yapılır. Velilerimiz haftada 15 dakikalık BİR görüşme hakkına sahiptir. Bu günler haricinde, yani hafta içi telefon görüşmeleri yapılmaz. Acil bir durumda, velimiz yurttan sorumlu Müdür Yardımcısı ile irtibata geçmelidir. (Öğrenciler, cep telefonlarını sadece hafta sonu kullanır. Öğrenciler telefonlarını danışmadan Cuma ders bitiminden sonra alır, Pazar günü etüt saatinden önce danışmaya teslim eder).

3 D. ULAŞIM Öğrenciler, velileri olmadığı vakit, yani kendileri yalnız seyahat ettiğinde sorumluluk yurda ait değildir. Yurttan ayrılma vakitleri: o o Cuma günü: İlahiyat Meslek Okulu öğrencileri: dan itibaren Cumartesi ve Pazar: 10:00 21:00 arası. Öğrenci, okuldan ayrılacağı vakit yurdun açılış ve kapanış saatlerine mutlaka riayet eder. Alınabilecek herhangi bir bilet bu saatler arasında alınır. Yurdun açık saatleri dışında alınan bir bilet, yurdun hiçbir şekilde sorumluluğu altında değildir. Ev iznine ayrılan veya ev izninden dönen öğrenciler tren, otobüs veya uçak ile seyahatlerini gerçekleştiriyorlarsa, taksi ile en yakın durağa veya istasyona gelir. Yurdun çalıştığı taksi şirketi ile anlaşabilmesi için, öğrenci en az 1 gün önceden yetkili görevliye haber verir. Taksi ücreti öğrenciye aittir. E. YATAK HANELERDE YAŞAM 1. ODA DÜZENİ Her öğrenci vücut temizliğini ve oda düzenine üst seviyede önem vermelidir. Her sabah: ü Oda havalandırılmalı ve pencereler kapatılmalı ü Dolaplar düzeltilmeli ü Yataklar düzgün bir şekilde yapılmalı ü Yatağın veya dolapların etrafında, cam kenarlarında veya yerde bir şey bulundurulmamalıdır. ü Çöpler düzenli bir şekilde kontrol edilerek boşaltılmalıdır. ü İsrafı önlemek için kalorifer ve ışıklar kapatılmalıdır. Sene başında, oda düzenini takip etmek için oda mensupları arasından bir oda başkanı seçilir. Oda kontrolleri kat hocaları ve yurttan sorumlu Müdür Yardımsı tarafından sık sık yapılır. Düzen ve temizlik hususunda çok titiz olunduğu için bu kurallara uyulmadığı takdirde, öğrenciye yaptırım uygulanır.

4 2. YURT EŞYASINA SAYGI GÖSTERMEK Yurdun öğrenciye sunmuş olduğu her şeyi ve içerisindekileri kendi evindeki eşya gibi kabul edip, malzemelerin korunup kollanmasına azami itina göstererek kullanılmasına dikkat eder. Özellikle ve öncelikle korunup kollanmasına dikkat edilmesi gereken yerler ve eşyalar şunlardır: ü Dolap, duvarlar, yerler, camlar ü Lavabolar/duşlar ü Yemekhane ü Yatak / Döşek / Ranzalar Genel anlamda, öğrenciye emanet edilen oda ve her şey, öğrencinin sorumluluğu altındadır. Bu yüzden sene başında ve sene sonunda bir tespit yapılır. Tespit sonunda hasarlar öğrenci tarafından karşılanır. 3. YATAKHANELERİN GİRİŞ ÇIKIŞ SAATLERİNE RİAYET ETMEK Yurt hayatı ve dersler birbirleriyle bağlantılı olarak devam eder ve her ikisine göre vakit çizelgeleri hazırlanır. Bu çizelgeler namaz vakitleri de hesaba katılarak hazırlanır. Öğrencimiz hiçbir şekilde bu vakit çizelgesi dışında hareket etmez. Örneğin kata girmek isteyen öğrenci mutlaka katın açılış saatinde girer. Öğrenci genel anlamda hayatını bu saatlere göre ayarlar. Öğrencinin dersi boş geçmesi halinde kata giremez. İhtisas sınıfı öğrencilerinin dersi boş olduğunda, ilk 2 saati sınıfta geçirmeleri mecburidir. Geri kalan saatler serbest bir şekilde değerlendirirler. Fakat bu arada katlara giriş yapılamaz. 4. ODA DÜZENİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ Odalarda yatak, dolap veya başka bir mobilya varsa, yerlerini değiştirmek yasaktır. Ancak yurt sorumlusunun izni alındıktan sonra bu tür değişiklikler yapılabilir. 5. YATAKHANELERDE YİYECEK VE BULUNDURMAK Yatakhanelerde, yani odalar ve koridorlarda yemek yemek ve yiyecek bulundurmak, su haricinde içecek tüketip bulundurmak kesinlikle yasaktır. Öğrencilerimiz, hizmetlerine sunulan depolarda veya kiraladıkları kaziyelerde yiyecek-içeceklerini muhafaza edebilir. Öğrencilerimiz yiyeceklerini yemekhanede veya bahçede yiyebilirler. Sınıflarda yemek yemek kesinlikle yasaktır. 6. VELİLERİN YATAKHANE YE GİRİŞLERİ Velilerin ve öğrencinin arkadaş çevresinin yatakhane ve katlara girişleri kesinlikle yasaktır.

5 7. KAT SORUMLULARIN TAYİNİ VE GÖREVLERİ Her eğitim dönemi için her kata, öğrencilerimiz arasından bu görevi üstlenebilecek 2 öğrenci tayin edilmektedir. Bu öğrencilerin görevleri şunlardır: ü Kat anahtarını, kendisinde kalması gereken vakitler dışında danışmaya teslim etmek ü Katın genel anlamda düzenli ve temiz olmasını sağlamak ü Kırık çıkık ve tamire gerek duyulan bölümleri idareye bildirmek ü İdarenin bildirmiş olduğu kararları katında bulunan öğrencilere söylemek ü Meydana gelen sorunları çözme konusunda yardımcı olmak ü Vakit çizelgesini uygulamak ve uygulatmak ü Yasak davranışa şahit olması durumunda idareye bildirmek ü Giriş çıkışlara riayet etmek ve riayet ettirmek. F. CEMAATLE NAMAZ Cemaatle kılınan namazlara katılım zorunluluğu olduğundan dolayı her öğrenci namaz vakitlerinde kat boşaltıldığında kat sorumlularının talimatlarına uymak zorundadır. G. YEMEK HANE Yurdumuzda kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri servis edilmektedir. Yemekler gün içinde belli bir menüye göre hazırlanır. Yemek servisi yemekhanede veya hava durumu el verdiğinde bahçede yapılır. Öğrenciler isteklerine göre ya yemekhanede ya da bahçede yemek yiyebilir. Yatakhanelerde, sınıflarda, mescitte yemek yemek kesinlikle yasaktır. Öğrenci hastalanıp yemekhaneye gelemeyecek durumda olursa, oda arkadaşı kat hocasına haber verdikten sonra yemeğini odaya çıkarabilir. Fakat tablet, çatal, bıçak, kaşık, bardak, v.s. mutfak eşyaları katlarda kalmamalıdır. Yemek servisi için gelen öğrencinin kıyafeti mutlaka tesettür kurallarına uygun olmalıdır. Yemekhane düzenine (masa, sandalye, vs ), arkadaşlarına ve mutfak personeline karşı sonsuz saygı göstermelidir. Yemek israfını engellemek adına öğrenci tabletine yiyeceği kadar yemek alır. İkinci bir sefer yemek almak genel olarak mümkündür.

6 H. BİLGİSAYAR MERKEZİ Öğrencilerimizin ders ihtiyaçları için bilgisayar merkezinde bilgisayarlara, sorumlu tarafından izin alındıktan sonra ve onun gözetimi altında bilgisayarlara girebilir. Giriş ücretsizdir, fakat sınırlıdır. Yapılacak olan tüm fotokopiler öğrencilere fiyatlandırılır. Bilgisayarlara giriş, bilgisayar açılış kapanış saatleri dışında yasaktır. Acil olarak girilmesi gerektiği durumlarda, günün yurt nöbetçi hocasından ve bilgisayar sorumlusu tarafından verilen izin ile girebilecektir. Tek bir istisna bu kaideyi bozar: açık öğretimden lise ve ilahiyat eğitimi gören öğrenciler, sınav hafta sonundan önceki Perşembe ve Cuma günleri bilgisayarlara girebilir. Öğrencilerimizin kendine ait şahsi IPAD ve kendi bilgisayarlarını hafta içi izinsiz kullanmaları yasaktır. Eğer öğrencilerimiz bu aletlerini kullanmak isterlerse, Cuma derslerden sonra alıp Pazar etütten önce teslim etmek zorundadırlar. Enstitü 3. Sınıf öğrencileri bilgisayarlarını tez yazımına mahsus olmak üzere hafta içi saatleri arasında izinle alıp kullanabilirler. I. SAĞLIK Her öğrenci, yurda gelirken kendine özel ilaç çantası ile gelmelidir. Bu ilaç çantasında bulunması gereken ilaçlar şunlardır: ü Ağrı kesici ü Boğaz ağrısı ilacı ü Ateş düşürücü ü Gerekli ise vitamin ü Kendi kullandığı özel ilaçları ü Pansuman malzemesi ü Yanığa karşı ve benzeri durumlarda kullanılacak kremler ü Vs Yani öğrenci, ne tür hastalıklara sık yakalanıyorsa, bunlara göre ilacını bulundurmalıdır. Okul idaresi öğrenciye ilaç verme riskini almaz. Verdiği takdirde sorumluluk idareye ait değildir. Eğer öğrenci özel ilaç kullanıyorsa (astım, alerji, mide ağrısı, v.s) ev iznine ayrılacak güne kadar yetecek ilaç getirmelidir. Hastalanan öğrencilerin doktora gitmesi gerekirse, okul tarafından götürülür. Doktor masrafı ve alınan ilaçların tutarı ailelerden geri alınır. Öğrenci derse giremeyecek kadar rahatsız olursa Eğitimden sorumlu Müdür Yardımcısı derse katılmamak için izin alır. Bu izin etüt saati için ise bu durumda yurttan sorumlu Müdür Yardımcısından izin alır.

7 J. GÜVENLİK 1. YANGIN Her yıl biri gündüz, biri gece olmak üzere 2 yangın tatbikatı yapılır. Yıl başlangıcında güvenlik konusunda bilgilendirme ve uyarılar yapılır. Her yatakhanede acil durumda neler yapılacağını belirten afişler asılıdır. Çıkış kapıları ve yangın tüplerinin önü mutlaka açık bırakılmalıdır. Her öğrencinin yangına dayanıklı battaniye bulundurması gerekmektedir. 2. ELEKTRONİK EŞYALAR Yatakhanelerde aşağıda belirtilen ve benzer şekilde tehlike yaratabilecek elektronik eşyaların kullanımı yasaktır: ü Gece lambası ü Su ısıtıcısı ü Mum ü Asit ü Ocak ü Vs Bu konudaki hassasiyetten dolayı yurttan sorumlu Müdür Yardımcısı odaları her zaman kontrol edebilir. 3. SİGARA Sigara öğrencinin hem kendi sağlığı hem arkadaşlarının sağlığı hem de okulun güvenliği bakımından çok tehlikelidir. Bu nedenle sigara, çakmak, kibrit kullanmak ve bulundurmak kesinlikle yasaktır. K. GEZİLER Okulumuz belirli dönem geziler organize etmektedir. Bunların masrafı ödenen aidatlar içindedir. Bunun haricinde, yurdun hafta sonu cumartesi öğleden sonra organize ettiği bir gezi daha vardır. Öğrenci cumartesi bu gezi vesilesi ile dışarı çıkmak istiyorsa ismini hafta içi alınan listeye yazdırmalıdır. Bu gezinin maliyeti tamamen öğrenciye aittir.

8 L. CEZALAR Bu sözleşmede yazılı hususlara riayet etmeyen, yasaklara ve sözleşmesindeki kurallara uymayan, yurt içinde ve yurt dışında öğrenciliğe yakışmayan tutum ve davranışlarda bulunan öğrencilere aşağıdaki hükümler uygulanır: 1) Uyarma, 2) Kınama, 3)Yurttan uzaklaştırma 4) Yurttan çıkarma Uyarma, öğrenciye davranışlarının kusurlu olduğunun sözlü daha sonra da yazılı olarak bildirilmesidir. Yazılı uyarı alındıktan sonra aynı disiplin olayı ya da farklı bir disiplin olayının tekrar edilmesi durumunda bir üst cezaya başvurulur. Kınama ise öğrenciye cezayı gerektiren davranışta bulunduğunun ve tekrarından kaçınılması gerektiğinin yazılı olarak bildirilmesidir. Uyarı cezasından sonra aynı uyarma cezası kapsamındaki diğer yasakların da ihlal edilmesinin ısrarı halinde verilir. Yurttan Uzaklaştırma ise Aynı fiilden ya da kınama cezası kapsamındaki disiplin suçundan dolayı iki defa kınama cezası alan öğrenciye uygulanan cezadır. Yurttan çıkarma, öğrencinin yurt ile ilişkisinin kesilmesidir. Öğrenci, bu cezanın kendisine tebliğ edilmesinden itibaren en geç yedi gün içinde yurdu terk etmek zorundadır. Yurttan çıkarma cezası, öğrencinin velisi/vasisine ve kayıtlı bulunduğu öğretim kurumuna yazılı olarak bildirilir. Ancak; yurttan çıkarma cezasını gerektiren fiillerden birinin işlenmesi ve bu fiilin, diğer öğrencilerin can ve mal güvenliği için yakın tehdit oluşturması halinde, yedi günlük süre beklenmeden, velisi/vasisine bildirildiği andan itibaren yirmi dört saat içinde yurttan ayrılması sağlanır. MADDE 1 UYARMA CEZASININ VERİLMESİNİ GEREKTİREN FİİLLER ŞUNLARDIR: a) İkaz edildiği halde başkalarını rahatsız edecek biçimde yüksek sesle konuşmak, gürültü etmek, yüksek sesle müzik dinlemek b) Temizliğe dikkat etmemek, sürekli düzensiz olmak, c) Yatakhane (kalkış, yatış, çıkış), kantin, depo, kütüphane, harçlık dağıtımı ve zaman çizelgesine uymamak d)yurt çalışma talimatında öngörülen hususlara uymamak, e) Personele kötü davranmak, f) Yatakhanelerde yemek bulundurmak, yemek yemek, ısıtıcı aleti bulundurmak veya kullanmak, prize bağlı gece lambası kullanmak veya bulundurmak g) Başkasına ait eşyayı müsaadesiz kullanmak,

9 h) Yurdun demirbaş malzemesinin düzenine, temizliğine ve korumasına özen göstermemek (duvarlara ve yatak-dolaplara yazı yazmak) ı) Yurt Yöneticisince belirtilen ve duyurulan kurallara uymamak. j)yatağını ve özel eşyalarını başkalarını rahatsız edecek biçimde düzensiz bulundurduğu Yurt Yönetimince tespit edilmek, k)kalorifer ve lambaları açık bırakmak l)yatakhanelerde yemek bulundurmak, yemek yemek, ısıtıcı aleti bulundurmak veya kullanmak, prize bağlı gece lambası kullanmak veya bulundurmak m) Yurt binasında ve çevresinde tesettür kurallarına uymamak (bone, iğne, dar dış kıyafeti) MADDE 2 KINAMA CEZASININ VERİLMESİNİ GEREKTİREN FİİLLER ŞUNLARDIR: a) Yalan söylemeyi alışkanlık haline getirmek, b) Toplu yaşamaya dair kurallara aykırı davranışları alışkanlık haline getirmek, c) Özürsüz olarak yurda geç gelmeyi veya yurda gelmemeyi alışkanlık haline getirmek, d) Yurtlarda kalan diğer öğrencilere küçük düşürücü biçimde davranmak, küçük düşürücü söz söylemek Küfür etmek ve arkadaşlarına sataşmak, e) Yurt binası ve müştemilatında sigara içmek, f) İtaatsizlikte ısrarlı olmak veya yurt görevlilerine hakaret etmek, g) Yurt yönetiminin astığı ilanları koparmak, yırtmak veya değiştirmek, h) Yurt personelinin ve arkadaşlarının eşyalarına zarar vermek, ı) Yurt yöneticilerinin ve görevlilerin çalışmalarını güçleştirmek, j) Yurtta yönetimden izin almadan toplantı veya tören düzenlemek, k)yurt yönetimini yanıltmaya yönelik bilgi vermek veya davranışta bulunmak, l)yurtlarda kalan diğer öğrencilerin yurt olanaklarından yararlanmalarını önleyecek veya güvenliklerini tehlikeye sokacak davranışlarda bulunmak m)yurtlarda izinsiz olarak ticari faaliyette bulunmak

10 n)yurtlar Yönetim Kurulu tarafından izin verilen mekânlar haricinde yemek pişirmek; yurt odalarında ısınmak ve yemek yapmak üzere ısıtıcı alet kullanmak veya bulundurmak o)geceyi izinsiz olarak yurdun dışında geçirmek. p) Aynı fiilden dolayı iki defa uyarma cezası almak. MADDE 3 YURTTAN UZAKLAŞTIRMA CEZASI a)aynı fiilden dolayı iki defa kınama cezası almak. İki defadan fazla kınama cezası alan öğrenci yurttan 1 hafta uzaklaştırılır. MADDE 4 YURTTAN ÇIKARMA CEZASINI GEREKTİREN FİİLLER ŞUNLARDIR: a) Türk Bayrağı Kanunu ile Türk Bayrağı Tüzüğüne aykırı davranmak, b) Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmezliği ilkesine ve Türkiye Cumhuriyeti'nin insan haklarına ve Anayasa'nın başlangıcında belirtilen temel ilkelere dayalı milli, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devleti niteliklerine aykırı miting, forum, direniş, yürüyüş, boykot, işgal gibi ferdi veya toplu eylemler düzenlemek, düzenlenmesini kışkırtmak, düzenlenmiş bu gibi eylemlere katılmak veya katılmaya zorlamak, c) Kanunen cezayı gerektiren yüz kızartıcı suçları işlemek veya böyle bir suçtan hükümlü durumuna düşmek, d) Kanun dışı kuruluşlara üye olmak, bu kuruluşlarda faaliyet göstermek, bu tür kuruluşların propagandasını yapmak, yasadışı örgüt ve kuruluşları destekleyecek şekilde, yurtta yaşayan diğer öğrencileri eylemlere zorlamak, kışkırtmak, tehdit etmek, fiziksel veya sözlü saldırıda bulunmak, e) Hırsızlık yapmak, f) Yurt yönetimi ve personeli ile arkadaşlarını tehdit etmek veya bunlara fiili tecavüzde bulunmak, g) Yurt içinde kesici, delici veya patlayıcı silahları bulundurmak veya herhangi bir kimseyi yaralamak suretiyle ilgili kanuna muhalefet etmek, taşımak veya kullanmak, h) İçki içmek, kumar oynamak, uyuşturucu maddeleri bulundurmak, kullanmak ve bunları alışkanlık haline getirmek, ı) Aynı fiilden dolayı üç defa kınama cezası almış olmak. k)yurtta görevlileri tehdit etmek, fiziksel saldırıda bulunmak veya darp etmek,

11 l) Yurt eşyasını yurttan dışarı çıkarmak, yurt eşyasına veya donanımına zarar vermek, (zarar ayrıca ödetilir) m)yurtta görevlilere karşı küçük düşürücü biçimde davranmak, küçük düşürücü söz söylemek, küfür etmek, n)yurtta kalan diğer öğrencileri tehdit etmek, fiziki saldırıda bulunmak veya darp etmek, Verilen ceza tutanağı öğrenci dosyasında yer alacaktır. Verilen cezayı uygulamayan öğrenciye bir üst kademe ceza uygulanır. Suçun önemine göre yaptırımlar da ağırlaşacaktır. Disiplin kurulu tarafından verilen cezalar, kurul üyelerinin takibine bırakılmıştır..yurt Yönetimi, öğrencinin uymadığı disiplin kuralının niteliğine ve davranışın ağırlığına göre öğrencinin yurtta kalıp kalamayacağına karar vermeye yetkilidir. Okul Müdürü Okudum Bilgilendim Öğrenci Velisi Adı, Soyadı, İmzası :. Okudum Bilgilendim Öğrencinin Adı, Soyadı, İmzası:.

12

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ. Disiplin cezasını gerektiren davranış ve fiiller

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ. Disiplin cezasını gerektiren davranış ve fiiller MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ MADDE 164 Disiplin cezasını gerektiren davranış ve fiiller Kınama cezasını gerektiren davranışlar ve fiiller şunlardır: a) Okulu, okul eşyasını

Detaylı

Bu yönerge Milli Eğitim Bakanlığı Okul Pansiyon Yönetmeliği nin 10 uncu maddesine göre hazırlanmıştır.

Bu yönerge Milli Eğitim Bakanlığı Okul Pansiyon Yönetmeliği nin 10 uncu maddesine göre hazırlanmıştır. PANSİYON İÇ YÖNERGESİ Bu yönerge Milli Eğitim Bakanlığı Okul Pansiyon Yönetmeliği nin 10 uncu maddesine göre hazırlanmıştır. PANSİYON GÜNLÜK ZAMAN ÇİZELGESİNİN UYGULANMASI: 07.00 da Öğrenciler nöbetçi

Detaylı

KADEM VAKFI YURT BAŞVURU KILAVUZU

KADEM VAKFI YURT BAŞVURU KILAVUZU KADEM VAKFI YURT BAŞVURU KILAVUZU 1. KADEM VAKFI HAKKINDA 2. YURTLARIMIZA KAYIT VE GENEL SÜREÇ 2.1. Yurda Kayıt Süreci 2.1.1. Ön Başvuru 2.1.2. Mülakat Süreci 2.1.3. Yurda Kesin Kayıt 2.1.4. Öğrenci Tanıma

Detaylı

ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU

ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU A. TÜGVA HAKKINDA Geçmişin mirasını kabul edip, günümüzün bilgisiyle donatılmış gençler ile geleceği tasarlamak ve yeni bir medeniyet kurma tasavvuru, Türkiye Gençlik Vakfının kuruluş

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON ÇALIŞMASI

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON ÇALIŞMASI AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM 2018 2019 ÖĞRETİM YILI ORYANTASYON ÇALIŞMASI ÜNĠVERSĠTENĠN GENEL YAPISI Üniversite Rektör Enstitüler (Enstitü Müdürü) Fakülteler (Dekan) Merkezler (Müdür) Yüksek

Detaylı

T.C. ŞİLE KAYMAKAMLIĞI Şile Oya Ali Osman Keçici Sosyal Bilimler Lisesi Müdürlüğü

T.C. ŞİLE KAYMAKAMLIĞI Şile Oya Ali Osman Keçici Sosyal Bilimler Lisesi Müdürlüğü (EVCĠ ĠZĠN BELGESĠ) ÖĞRENCĠNĠN Adı ve... Doğum Yeri ve Yılı :... Cep Telefonu :. Email :.. VELĠSĠNĠN Adı ve... Mesleği :... İş i :... Ev i :...... Ev Tel No :... İş Tel No :... Cep Telefonu : Email : Evci

Detaylı

Ordu Üniversitesi Öğrenci Yurtları Yönetmeliği

Ordu Üniversitesi Öğrenci Yurtları Yönetmeliği Ordu Üniversitesi Öğrenci Yurtları Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve TanımlarAmaç MADDE. 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Ordu Üniversitesine bağlı öğrenci yurtlarının yönetimi, işletilmesi

Detaylı

ODTÜ KKK Yurtlar Yönetmeliği

ODTÜ KKK Yurtlar Yönetmeliği ODTÜ KKK Yurtlar Yönetmeliği Kapsam MADDE 1 Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu öğrenci yurtları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yönetilir, işletilir ve denetlenir. Amaç MADDE 2 Bu yönetmeliğin

Detaylı

MİLLİ EGITIM BAKANLIĞINA BAĞLI RESMİ OKULLARDA YATILILIK, BURSLULUK, SOSYAL YARDIMLAR VE OKUL PANSİYONLARI YÖNETMELİĞİ

MİLLİ EGITIM BAKANLIĞINA BAĞLI RESMİ OKULLARDA YATILILIK, BURSLULUK, SOSYAL YARDIMLAR VE OKUL PANSİYONLARI YÖNETMELİĞİ MİLLİ EGITIM BAKANLIĞINA BAĞLI RESMİ OKULLARDA YATILILIK, BURSLULUK, SOSYAL YARDIMLAR VE OKUL PANSİYONLARI YÖNETMELİĞİ 2017-2018 EDİRNE SOSYAL BİLİMLER LİSESİ PANSİYONU İÇ YÖNERGESİ Bu yönerge Milli Eğitim

Detaylı

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesine bağlı öğrenci

Detaylı

EK 2 TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

EK 2 TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç EK 2 TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Madde 1- (1) Bu Yönerge, Turgut Özal Üniversitesi öğrencileri ile diğer üniversitelerden başvuruda bulunan öğrencilerin

Detaylı

ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU

ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU 1- TÜRGEV HAKKINDA 2- YURTLARIMIZA KAYIT VE GENEL SÜREÇ A- Yurda Kayıt Süreci A.1. Ön Başvuru A.2. Mülakat Daveti ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU A.3. Öğrenci Mülakatları ve Yurda Kabul A.4.Yurda Kesin Kayıt B-Burs

Detaylı

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ. Öğrenci Yurtları İlke ve Kuralları

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ. Öğrenci Yurtları İlke ve Kuralları NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ Öğrenci Yurtları İlke ve Kuralları Amaç Madde 1. Bu kuralların amacı; yurtların işletilmesi, yönetimi ve denetimi ile yurtlarda kalan öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması

Detaylı

ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGELERİ I. BÖLÜM

ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGELERİ I. BÖLÜM ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGELERİ I. BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1-2547 sayılı kanunun 47. Maddesi hükmüne dayanılarak hazırlanmış olan bu Yönetmeliğin amacı Uluslararası Antalya Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

(2) Seyir ve Park Kuralları

(2) Seyir ve Park Kuralları T.C. TRAFİK KURALLARI (1) Uyulması Gereken Kurallar 1. Üniversitenin yönetimi altındaki yerlere özel araçla girecek Öğrenci, İdari ve akademik personelin otopark kullanımı, güvenlik ve giriş kontrolünün

Detaylı

BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI 1.2. ve 3. SINIFLAR ORYANTASYON TOPLANTIS Niğde

BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI 1.2. ve 3. SINIFLAR ORYANTASYON TOPLANTIS Niğde BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI 1.2. ve 3. SINIFLAR ORYANTASYON TOPLANTIS 30.11.2016 Niğde BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ AKADEMİK KADRO BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ

Detaylı

BEŞİKDÜZÜ İMKB FEN LİSESİ ÖĞRENCİ EL KİTAPÇIĞI

BEŞİKDÜZÜ İMKB FEN LİSESİ ÖĞRENCİ EL KİTAPÇIĞI BEŞİKDÜZÜ İMKB FEN LİSESİ ÖĞRENCİ EL KİTAPÇIĞI 2017 İÇİNDEKİLER SUNUŞ... 3 TARİHÇEMİZ... 3 PERSONELİMİZ... 3 FİZİKİ YAPI... 4 Derslikler... 4 Bilişim Teknolojileri Sınıfı... 4 Spor Salonu ve Spor Alanları...

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Abant İzzet Baysal Üniversitesine bağlı öğrenci yurtlarının

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, can ve mal güvenliği yönünden; Karabük Üniversitesinin yönetimi altındaki alanlar içinde trafik düzeninin sağlanması

Detaylı

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ YÜKSEK ÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURDU YÖNETMELİK TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ YÜKSEK ÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURDU YÖNETMELİK TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ YÜKSEK ÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURDU YÖNETMELİK TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı, Beşiktaş Belediyesi Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurtlarında bulunan

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNETMELİĞİ

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNETMELİĞİ BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM1 Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının, kültürel ve sosyal gelişimlerine olanak

Detaylı

ETİMESGUT ŞEHİT SALİH HELVACI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NÖBET GÖREVİ VE UYULMASI GEREKEN ESASLAR 1- Günlük vakit

ETİMESGUT ŞEHİT SALİH HELVACI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NÖBET GÖREVİ VE UYULMASI GEREKEN ESASLAR 1- Günlük vakit ETİMESGUT ŞEHİT SALİH HELVACI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 2017/2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NÖBET GÖREVİ VE UYULMASI GEREKEN ESASLAR 1- Günlük vakit çizelgesini uygulamak, 2-Öğretmenlerin derslere zamanında

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, can ve mal güvenliği yönünden; Yüzüncü Yıl Üniversitesinin yönetimi altındaki alanlar içinde trafik düzeninin sağlanması

Detaylı

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ VE İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ VE İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ VE İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ TANIMLAR Madde 1. Bu Yönergede yer alan: Üniversite : Kadir Has Üniversitesi ni, Mütevelli Heyeti : Kadir Has Üniversitesi

Detaylı

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ VE İNGİLİZCE HAZIRLIK OKULU İŞLEYİŞ VE KURALLARI ÖĞRETİM-EĞİTİM DİLİ:

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ VE İNGİLİZCE HAZIRLIK OKULU İŞLEYİŞ VE KURALLARI ÖĞRETİM-EĞİTİM DİLİ: KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ VE İNGİLİZCE HAZIRLIK OKULU İŞLEYİŞ VE KURALLARI ÖĞRETİM-EĞİTİM DİLİ: Kadir Has Üniversitesi nde eğitim İngilizce ağırlıklıdır. Üniversiteye kabul edilen öğrenciler

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ Sayfa No 1 / 9 ABANT İZZET BAYSAL BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Abant İzzet Baysal Üniversitesine bağlı öğrenci yurtlarının yönetimi, işletilmesi,

Detaylı

25.6.2014 REHBER KİTAPÇIK BİLKENT. Akademik Kariyer Kulübü Bilkent Üniversitesi

25.6.2014 REHBER KİTAPÇIK BİLKENT. Akademik Kariyer Kulübü Bilkent Üniversitesi .6. BİLKENT Akademik Kariyer Kulübü Bilkent Üniversitesi Bilkent Üniversitesi, Prof. İhsan Doğramacı tarafından 20 Ekim 1984'te kurulmuştur. Başkent Ankara'da 13.000 öğrenciye ev sahipliği yapan Bilkent,

Detaylı

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ EVLERİ YÖNERGESİ

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ EVLERİ YÖNERGESİ İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ EVLERİ YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1- Bu Yönerge nin amacı, İstanbul Arel Üniversitesi Öğrenci Evlerinde kalan öğrencilerin gereksinimlerini karşılamak, rahat, düzenli ve güvenli

Detaylı

ŞEHĐT PĐYADE ASTEĞMEN YILMAZ KAAN ÇOK PROGRAMLI LĐSESĐ PANSĐYONU ĐÇ YÖNERGESĐ

ŞEHĐT PĐYADE ASTEĞMEN YILMAZ KAAN ÇOK PROGRAMLI LĐSESĐ PANSĐYONU ĐÇ YÖNERGESĐ ŞEHĐT PĐYADE ASTEĞMEN YILMAZ KAAN ÇOK PROGRAMLI LĐSESĐ PANSĐYONU ĐÇ YÖNERGESĐ Bu yönerge Milli Eğitim Bakanlığı Okul Pansiyon Yönetmeliği nin 10 uncu maddesine göre hazırlanmıştır. PANSĐYON GÜNLÜK ZAMAN

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KÖYÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KÖYÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KÖYÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Ege Üniversitesi Öğrenci Köyünde kalan öğrencilere sağlıklı, güvenli, çağdaş ve huzurlu bir ortam

Detaylı

YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ 24 Ekim 2011 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28094 Namık Kemal Üniversitesinden: YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU

ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU 1- TÜRGEV HAKKINDA 2- YURTLARIMIZA KAYIT VE GENEL SÜREÇ A- Yurda Kayıt Süreci A.1. Ön Başvuru A.2. Mülakat Daveti A.3. Öğrenci Mülakatları ve Yurda Kabul A.4.Yurda Kesin Kayıt B-Burs

Detaylı

A) EVCİ YATILI (Her hafta Cuma ders bitiminden Pazar günü saat 20:00 ye kadar okulda. bulunmayan ve kalmayan ) Evet ( )

A) EVCİ YATILI (Her hafta Cuma ders bitiminden Pazar günü saat 20:00 ye kadar okulda. bulunmayan ve kalmayan ) Evet ( ) GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ GALATASARAY LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ NE İSTANBUL ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI :... OKUL NO VE SINIF I :... A) EVCİ YATILI (Her hafta Cuma ders bitiminden Pazar günü saat 20:00 ye kadar okulda

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNETMELİĞİ

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNETMELİĞİ BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının, kültürel ve sosyal gelişimlerine olanak

Detaylı

ANITTEPE JANDARMA LOJMANLARI ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE Çankaya/ANKARA

ANITTEPE JANDARMA LOJMANLARI ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE Çankaya/ANKARA ANITTEPE JANDARMA LOJMANLARI ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE Çankaya/ANKARA.doğumlu oğlum/kızım 2015/2016 Eğitim Öğretim Yılı için okulunuza kaydetmek istiyorum. Gereğini arz ederim. Öğrenci Velisi Adı-Soyadı Tarih/Ġmza

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, can ve mal güvenliği yönünden; Yüzüncü Yıl Üniversitesinin yönetimi altındaki alanlar içinde trafik düzeninin sağlanması

Detaylı

GÖREV/İŞ TANIMI FORMU

GÖREV/İŞ TANIMI FORMU GÖREV/İŞ TANIMI FORMU Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı /Genel Hizmetler Birimi/Barınma Hizmetleri Bürosu BEKÇİ BEKÇİ Genel Hizmetler Birimi Şefi, Genel Hizmetler Birimi Şube Müdürü, Daire Üst yönetim

Detaylı

ERDEMLİ İMKB FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE

ERDEMLİ İMKB FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE ERDEMLİ İMKB FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE Paralı Yatılı olarak öğrenim gören okulunuz.. sınıfından... nolu kızım/oğlum..... nın 2016-2017 Öğretim yılı sonuna kadar paralı yatılı olarak okul pansiyonuna kaydının

Detaylı

Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sınavlarda Gerçekleşmesi Muhtemel Durumlar ile İlgili Sınav ve Disiplin Yönetmeliği Maddeleri Kocaeli Üniversitesi Önlisans-Lisans Eğitim-Öğretim

Detaylı

TRAFİK BİLGİ KİTAPÇIĞI

TRAFİK BİLGİ KİTAPÇIĞI İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ www. guvenlik@itu.edu.tr İTÜ TRAFİK: 0212 285 77 77 TRAFİK BİLGİ KİTAPÇIĞI Kitapçığın amacı, İstanbul Teknik Üniversitesinin yönetimi altındaki

Detaylı

tarihli Öğretmenler Genel Kurulu kararı ile aşağıda yazılı bulunan Okul Kuralları yürürlüğe alınmıştır.

tarihli Öğretmenler Genel Kurulu kararı ile aşağıda yazılı bulunan Okul Kuralları yürürlüğe alınmıştır. 09.09.2016 tarihli Öğretmenler Genel Kurulu kararı ile aşağıda yazılı bulunan Okul Kuralları yürürlüğe alınmıştır. Önsöz Bizler; öğrenciler, öğretmenler, veliler ve eğitim / öğretimden sorumlu kişiler

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ. STAJIN Başlama Tarihi /.../2017 Bitiş Tarihi /...

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ. STAJIN Başlama Tarihi /.../2017 Bitiş Tarihi /... ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Programı Öğrenci Numarası Öğretim Yılı Telefon Numarası ( ) İkametgah Adresi STAJ YAPILAN İŞYERİNİN Adı Adresi Üretim/Hizmet Alanı Telefon Numarası ( ) Faks Numarası

Detaylı

UCPA / KİRKİT HOTEL / HİSARÖNÜ

UCPA / KİRKİT HOTEL / HİSARÖNÜ UCPA / KİRKİT HOTEL / HİSARÖNÜ MAVİ SINIF NEDİR? Hedefler / amaçlar : Öğrencilere farklı bir çalışma ve okul kavramı sunmak. Aynı seviyedeki öğrenci grupları arasında birlik ve dayanışma ruhu oluşturmak.

Detaylı

T.C TÜRKĠYE TAġKÖMÜRÜ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Konu : Disiplin Cezaları 02/04/2012 GENELGE NO:689

T.C TÜRKĠYE TAġKÖMÜRÜ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Konu : Disiplin Cezaları 02/04/2012 GENELGE NO:689 T.C TÜRKĠYE TAġKÖMÜRÜ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Konu : Disiplin Cezaları 0/04/0 GENELGE NO:689 Kurumumuza bağlı işyerlerinde çalışan işçilerimizin disiplinsiz davranışları nedeniyle, iş gücü kaybının önlenmesi,

Detaylı

ÖZEL OKULLAR DIŞINDAKİ ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖĞRENİM GÖRENLERDEN OKUL ÖĞRENCİSİ OLMAYANLARLA İLGİLİ DİSİPLİN YÖNERGESİ

ÖZEL OKULLAR DIŞINDAKİ ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖĞRENİM GÖRENLERDEN OKUL ÖĞRENCİSİ OLMAYANLARLA İLGİLİ DİSİPLİN YÖNERGESİ ÖZEL OKULLAR DIŞINDAKİ ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖĞRENİM GÖRENLERDEN OKUL ÖĞRENCİSİ OLMAYANLARLA İLGİLİ DİSİPLİN YÖNERGESİ Amaç : Özel Öğretim Kurumları Gn Müd.: 30 Ocak 1992 / 51603 Sayılı Yazısı BİRİNCİ

Detaylı

ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ

ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ ULUSLARARASI ANTALYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ I. BÖLÜM Kapsam, Dayanak, Amaç ve Tanımlar Kapsam ve Dayanak Madde 1 İşbu yönerge 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 47. maddesi a fıkrası

Detaylı

SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ KÜÇÜKYALI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ KÜÇÜKYALI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ DEVAM-DEVAMSIZLIK ve İLİŞİK KESME DEVAM-DEVAMSIZLIK ve İLİŞİK KESME Günlük toplam ders saatinin yarısından fazla derse gelmeyenlerin devamsızlığı bir gün, diğer devamsızlıklar ise

Detaylı

GÖREV/İŞ TANIMI FORMU. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı/Satın Alma Bürosu STATÜSÜ [ X ] MEMUR [ ] SÖZLEŞMELİ PERSONEL

GÖREV/İŞ TANIMI FORMU. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı/Satın Alma Bürosu STATÜSÜ [ X ] MEMUR [ ] SÖZLEŞMELİ PERSONEL Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı/Satın Alma Bürosu UNVANI BİLGİSAYAR İŞLETMENİ VEYA 1 Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının her türlü satın alma ve ayniyat işlemlerinin yerine getirilmesi. Sağlık

Detaylı

Disiplin Disiplin cezaları MADDE 163- Disiplin cezasını gerektiren davranış ve fiiller MADDE 164-

Disiplin Disiplin cezaları MADDE 163- Disiplin cezasını gerektiren davranış ve fiiller MADDE 164- Disiplin Disiplin cezaları MADDE 163- (1) Öğrencilere, disiplin cezasını gerektiren davranış ve fiillerinin niteliklerine göre; a) Kınama, b) Okuldan kısa süreli uzaklaştırma, c) Okul değiştirme, ç) Örgün

Detaylı

amaçları gerçekleştirmekte olumlu bir adım olduğuna inanmaktadır. Bir sonraki bölümü okuyup, okul kurallarını öğrenmenizi mutlaka tavsiye ediyoruz.

amaçları gerçekleştirmekte olumlu bir adım olduğuna inanmaktadır. Bir sonraki bölümü okuyup, okul kurallarını öğrenmenizi mutlaka tavsiye ediyoruz. OKUL KURALLARI Her okul, geniş ve karmaşık bir organizasyondur. Kaos olmasını önlemek için, okuldaki insanlar herkesin iyiliği için ortaya çıkarılmış belirli davranış şekillerini uygulamak zorundadırlar.

Detaylı

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM: GENEL HÜKÜMLER

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM: GENEL HÜKÜMLER ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM: GENEL HÜKÜMLER Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı Özyeğin Üniversitesi yurtlarında kalan öğrencilerin gereksinimlerini karşılamak, öğrencilere düzenli

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ ULAŞIM GÜVENLİĞİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ ULAŞIM GÜVENLİĞİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KORUMA VE GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ ULAŞIM GÜVENLİĞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, Ondokuz Mayıs

Detaylı

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ YENİPAZAR MESLEK YÜKSEOKLULU STAJ BAŞVURU FORMU

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ YENİPAZAR MESLEK YÜKSEOKLULU STAJ BAŞVURU FORMU T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ YENİPAZAR MESLEK YÜKSEOKLULU STAJ BAŞVURU FORMU Resim Sayın Firma/Kurum Yetkilisi, YENİPAZAR MESLEK YÜKSEOKLULU öğrencilerinin öğrenim süresi sonuna kadar staj yapma zorunluluğu

Detaylı

Hotel Römerhof / Erlensee

Hotel Römerhof / Erlensee Hotel Römerhof / Erlensee 1. Genel anlamda AB Eğitim Projeleri kapsamında kabul ettiğmiz grupları şirket olarak Frankfurt un 30 kilometre doğusunda bulunan Erlensee de Hotel Römerhof da ağırlamaktayız.

Detaylı

Süreç içinde yapılan tüm çalışmalarımızı oyun temelli planlıyor ve öğrenciyi merkeze alıyoruz.

Süreç içinde yapılan tüm çalışmalarımızı oyun temelli planlıyor ve öğrenciyi merkeze alıyoruz. EĞİTİM YAKLAŞIMIMIZ Öğrencilerimiz yaşamlarının en hızlı gelişim dönemindeler. Bu dönemi en güzel şekilde geçirmeleri için onların fiziksel, duygusal ve akademik olarak kendilerini güvende hissedebilecekleri

Detaylı

Yurtlar Yönetmeliği. Uluslararası Vizyon Üniversitesi öğrenci yurtları bu Yönetmelik hükümlerine göre yönetilir, işletilir ve denetlenir.

Yurtlar Yönetmeliği. Uluslararası Vizyon Üniversitesi öğrenci yurtları bu Yönetmelik hükümlerine göre yönetilir, işletilir ve denetlenir. Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi Adres: Ul. Major C. Filiposki No.1, Gostivar Makedonya tel: +389 42

Detaylı

TC ANKARA VALİLİĞİ Kemal Şahin Mesleki Ve Teknik Anadolu Müdürlüğü Okul Pansiyonu

TC ANKARA VALİLİĞİ Kemal Şahin Mesleki Ve Teknik Anadolu Müdürlüğü Okul Pansiyonu Ek-5:Pansiyon Öğrenci Sözleşmesi TC ANKARA VALİLİĞİ Kemal Şahin Mesleki Ve Teknik Anadolu Müdürlüğü Okul Pansiyonu PANSİYON İDARESİ ÖĞRENCİ SÖZLEŞMESİ ÖĞRENCİNİN YURT İDARESİNE KARŞI SORUMLULUKLARI 1)

Detaylı

Çalıştığımız tesis hakkında mümkün olduğunca çok şey bilmeliyiz. Sadece kendi departmanımızla alakalı konuları değil, tüm aktivite ve sunumlar,

Çalıştığımız tesis hakkında mümkün olduğunca çok şey bilmeliyiz. Sadece kendi departmanımızla alakalı konuları değil, tüm aktivite ve sunumlar, İLK İZLENİM Dış görünüşümüz ile bıraktığımız intiba nasıl sosyal hayatımızda kendimizi yansıtıyorsa, bıraktığımız izlenim iş hayatımızda da çalıştığımız kurumla bağdaştırılmaktadır. Bu sebeple; Hizmet

Detaylı

ARAÇ TAHSİS VE KULLANIM PROSEDÜRÜ

ARAÇ TAHSİS VE KULLANIM PROSEDÜRÜ Sayfa No : 1/6 ARAÇ TAHSİS VE KULLANIM DEĞİŞİKLİK KAYDI REV TARIH SAYFA DEĞİŞİKLİK TANIMI 00 - Sayfa No : 2/6 1- AMAÇ Bu prosedürün amacı, Emek Boru (prosedürde Şirket olarak anılacaktır) bünyesinde çalışan

Detaylı

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ. Talep Edilen Devlet Sayısı.

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ. Talep Edilen Devlet Sayısı. Ek 5. İş Yeri Eğitimi Sözleşmesi ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası: Adı Soyadı: Öğrenci No: Program Adı: İkametgâh Adresi: T.C SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ İlk

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ PANSİYONU BAŞVURU BİLGİ FORMU

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ PANSİYONU BAŞVURU BİLGİ FORMU (Pansiyon Müracaat Dilekçesi) YUSUF ZİYA ÖNER FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE Okulunuzun./.. Sınıfı,.. nolu. nın velisiyim. Çocuğumun okulunuz pansiyonunda Parasız / Paralı yatılı olarak kalmasını istiyorum. Gereğini

Detaylı

ÖĞRENCİ VELİSİ SORUMLULUK FORMU

ÖĞRENCİ VELİSİ SORUMLULUK FORMU Form 1 ÖĞRENCİ VELİSİ SORUMLULUK FORMU Öğrencinin Adı Soyadı Sınıfı ve No Doğum Yeri ve Yılı Velisinin Adı ve Soyadı Yakınlık derecesi Ev Telefonu İş Adresi İş Telefonu Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesine

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı öğrenci yurtlarının yönetimi,

Detaylı

paraflar Sayfa 1 Okul/Kurum Müdürü Prof.Dr. Uğur ARSLAN FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı İkametgah Adresi

paraflar Sayfa 1 Okul/Kurum Müdürü Prof.Dr. Uğur ARSLAN FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı İkametgah Adresi ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası İkametgah Adresi İŞ YERİ KLİNİK UYGULAMA SÖZLEŞMESİ T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ AKŞEHİR KADİR YALLAGÖZ SAĞLIK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM/KLİNİK

Detaylı

Encora. Centrum voor Volwassenenonderwijs. Yetişkinler Eğitimi Merkezi. İç kurum ve değerlendirme yönetmeliği 2013-2014. Yabancılar için Hollandaca

Encora. Centrum voor Volwassenenonderwijs. Yetişkinler Eğitimi Merkezi. İç kurum ve değerlendirme yönetmeliği 2013-2014. Yabancılar için Hollandaca Encora Centrum voor Volwassenenonderwijs Yetişkinler Eğitimi Merkezi İç kurum ve değerlendirme yönetmeliği 2013-2014 Yabancılar için Hollandaca Belediye Okulları 2 Merkezimize hoş geldiniz! Değerli kürsiyer,

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM PERSONELİNİN DİSİPLİN SORUŞTURMASINDA SAYILI D.M.K

YÜKSEKÖĞRETİM PERSONELİNİN DİSİPLİN SORUŞTURMASINDA SAYILI D.M.K 09.12.2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6764 sayılı Kanun gereğince YÜKSEKÖĞRETİM PERSONELİNİN DİSİPLİN SORUŞTURMASINDA 657 SAYILI D.M.K. İLE 2547 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUNUNDA

Detaylı

ARGUVAN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ PANSİYONU

ARGUVAN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ PANSİYONU T.C. ARGUVAN KAYMAKAMLIĞI Arguvan Çok Programlı Lisesi Pansiyonu 2015/2016 1 2015 I. BÖLÜM a) Pansiyon Adı : Arguvan Çok Programlı Anadolu Lisesi Erkek Pansiyonu Arguvan Çok Programlı Anadolu Lisesi Kız

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJI SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası

Detaylı

T.C İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI 2015-2016

T.C İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI 2015-2016 T.C İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURTLARI 2015-2016 YURT KAYIT SÖZLEŞMESİ 1. TARAFLAR Bu sözleşmenin bir tarafını; Kavacık Mah. Ekinciler Cad. No:19 Beykoz/İSTANBUL adresinde bulunan T.C. İstanbul

Detaylı

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ. İş yeri Eğitimi Bitiş Tarihi:

T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ. İş yeri Eğitimi Bitiş Tarihi: Ek 5. İş Yeri Eğitimi Sözleşmesi T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ EĞİTİMİ SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası: Adı Soyadı: Öğrenci No: İkametgâh Adresi: İlk

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. BAYBURT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası E-posta

Detaylı

OKULUMUZDA NASIL DAVRANMALIYIZ?

OKULUMUZDA NASIL DAVRANMALIYIZ? KURALLAR OKULUMUZDA NASIL DAVRANMALIYIZ? OKULUMUZDA UYMAMIZ GEREKEN KURALLAR NELERDİR? GENEL KURALLAR TÖREN KURALLARI SERVİS KURALLARI SINIF KURALLARI YEMEKHANE KURALLARI GENEL KURALLAR GENEL KURALLAR

Detaylı

İTÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Olimpik Yüzme Havuzu Kayıt Formu

İTÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Olimpik Yüzme Havuzu Kayıt Formu İTÜ Olimpik Yüzme Havuzu Kayıt Formu Doğum Yeri ve Yılı: TC Kimlik No: Öğrenci No: Kan Grubu: Statüsü: FOTOĞRAF REFERANSLAR Çalıştığı Birim/Unvanı: Çalıştığı Birim/Unvanı: Not (1): Misafir ve misafir öğrenci

Detaylı

BORSA İSTANBUL İSLAHİYE FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE

BORSA İSTANBUL İSLAHİYE FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE BORSA İSTANBUL FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE Okulunuz öğrencilerinden...'in velisiyim.öğrencimiz Borsa İstanbul İslahiye Fen Lisesi pansiyonunda kalacağından almış olduğu bursluluk parasının kesilmesi gerekmektedir.

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ EVLERİ YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ EVLERİ YÖNERGESİ 1 T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ EVLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde 1: Bu Yönerge nin amacı, İstanbul Arel Üniversitesi Öğrenci Evlerinde kalan öğrencilerin

Detaylı

T.C. ŞİFA ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DİSİPLİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar

T.C. ŞİFA ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DİSİPLİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar T.C. ŞİFA ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DİSİPLİN YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu yönerge; kanun, tüzük ve yönetmeliklerin kendilerine yüklediği görevleri yerine

Detaylı

Sakarya Üniversitesi Yurtlar Yönetmeliği. (29 Temmuz 2001 tarih ve 24477 sayılı R.G. de yayımlanmıştır.) BİRİNCİ BÖLÜM.

Sakarya Üniversitesi Yurtlar Yönetmeliği. (29 Temmuz 2001 tarih ve 24477 sayılı R.G. de yayımlanmıştır.) BİRİNCİ BÖLÜM. Sakarya Üniversitesi Yurtlar Yönetmeliği (29 Temmuz 2001 tarih ve 24477 sayılı R.G. de yayımlanmıştır.) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1 - Bu Yönetmeliğin amacı, yurt ihtiyacı olan Sakarya Üniversitesi

Detaylı

TRABZON SPOR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE

TRABZON SPOR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE TRABZON SPOR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE Velisi bulunduğum okulu sınıfı Öğrencisi nın okulunuz pansiyonuna giriş çıkış saatleri ve evci adresi aşağıdaki çizelgede bulunmaktadır. Aşağıda belirttiğim pansiyon saatleri

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ DİDİM MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞYERİ STAJI SÖZLEŞMESİ ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası İkametgâh Adresi STAJ

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ GÜVENLİK KURALLARI

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ GÜVENLİK KURALLARI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ GÜVENLİK KURALLARI Bu kitapçıkta yer alan güvenlik kuralları, öğrencilerimizin ve personelimizin güvenliğini en iyi şekilde sağlamak için gerekli tedbirleri almak üzere,

Detaylı

ORTAK SINAV YÖNERGESİ ORTAK SINAV KOMİSYONU

ORTAK SINAV YÖNERGESİ ORTAK SINAV KOMİSYONU E S K İ Ş E H İ R A N A D O L U L İ S E S İ ORTAK SINAV YÖNERGESİ ORTAK SINAV KOMİSYONU 2012-2013 ESKİŞEHİR ANADOLU LİSESİ SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

Dayanak, Tanımlar Amaç

Dayanak, Tanımlar Amaç IŞIK ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Dayanak, Tanımlar Amaç Dayanak MADDE 1 - (1) Bu yönerge 26 Haziran 2004 tarihli 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanuna ve 04.11.1981 tarihli

Detaylı

DEVAM-DEVAMSIZLIK ve İLİŞİK KESME

DEVAM-DEVAMSIZLIK ve İLİŞİK KESME DEVAM-DEVAMSIZLIK ve İLİŞİK KESME MADDE 36- Devamsızlık yapan öğrenciler, ders öğretmeni tarafından yoklama fişine/e- Okul sistemine işlenir. Günlük toplam ders saatinin yarısından fazla derse gelmeyenlerin

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞIMIZIN VERMİŞ OLDUĞU OKUYUCU HİZMETLERİ Kütüphane içi kullanım Kullanıcı eğitimi Ödünç verme Kitap siparişi Veri tabanları Uzaktan erişim Genel Bilgiler Dumlupınar

Detaylı

ÜNİVERSİTE GİRİŞİ GÜVENLİK GÖREVLİLERİ

ÜNİVERSİTE GİRİŞİ GÜVENLİK GÖREVLİLERİ ÜNİVERSİTE GİRİŞİ GÜVENLİK GÖREVLİLERİ GÖREV/İŞ TANIMI FORMU KADRO VEYA POZİSYONUN BİRİMİ/ALT BİRİMİ Genel Sekreter Yardımcılığı/Koruma ve Güvenlik Birimi STATÜSÜ [ ] MEMUR [ ] SÖZLEŞMELİ PERSONEL UNVANI

Detaylı

Adı/Soyadı:... Doğum Yeri ve Tarihi:.../.../... T.C Kimlik Numarası:... Cep Numarası ve Kan Grubu:... Okulu / Bölümü:......

Adı/Soyadı:... Doğum Yeri ve Tarihi:.../.../... T.C Kimlik Numarası:... Cep Numarası ve Kan Grubu:... Okulu / Bölümü:...... Kayıt Tarihi Adı/Soyadı:....../.../... Doğum Yeri ve Tarihi:....../.../... T.C Kimlik Numarası:... Cep Numarası ve E-Mail:......@... Cinsiyet:... Kan Grubu:... Okulu / Bölümü:... Okulun Bulunduğu İlçe:...

Detaylı

T.C. AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu Yönerge, kullanıcıların, Kütüphane kaynaklarından düzenli ve

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ Senato Kabul Tarihi: 13/08/2015 T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ TRAFİK YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu yönerge, Ordu Üniversitesinin yönetimi altındaki yerleşke alanları içerisinde trafik düzeninin ve güvenliğinin

Detaylı

İTÜ Beden Eğitimi Bölümü Olimpik Yüzme Havuzu Kayıt Formu

İTÜ Beden Eğitimi Bölümü Olimpik Yüzme Havuzu Kayıt Formu İTÜ Olimpik Yüzme Havuzu Kayıt Formu Doğum Yeri ve Yılı: TC Kimlik No: Öğrenci No: Kan Grubu: Statüsü: FOTOĞRAF REFERANSLAR Çalıştığı Birim/Unvanı: Çalıştığı Birim/Unvanı: Not (1): Referanslarda İTÜ de

Detaylı

T. C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ

T. C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ T. C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ İŞ YERİNDE UYGULAMA DERSİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 - (1) Bu yönergenin

Detaylı

T.C Kavak Kaymakamlığı Kavak Anadolu Lisesi Pansiyon İç Yönergesi

T.C Kavak Kaymakamlığı Kavak Anadolu Lisesi Pansiyon İç Yönergesi T.C Kavak Kaymakamlığı Kavak Anadolu Lisesi Pansiyon İç Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı Kavak Anadolu Lisesi pansiyonunda kalan paralı parasız

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJI SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN Adı Soyadı Öğrenci Numarası Öğretim Yılı Telefon Numarası İkametgah Adresi

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNETMELİĞİ (Başkent Üniversitesi Rektörlüğünün 02.06.2012 tarihli Onayı ile Yürürlüğe girmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM Genel

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNETMELİĞİ (Başkent Üniversitesi Rektörlüğünün 02.06.2012 tarihli Onayı ile Yürürlüğe girmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM Genel BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ YURTLAR YÖNETMELİĞİ (Başkent Üniversitesi Rektörlüğünün 02.06.2012 tarihli Onayı ile Yürürlüğe girmiştir.) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) Yurtların işletilmesi, yönetimi

Detaylı

Işık Üniversitesi Öğrenci Yurtları Yönergesi

Işık Üniversitesi Öğrenci Yurtları Yönergesi AMAÇ Işık Üniversitesi Öğrenci Yurtları Yönergesi Madde 1. Bu Yönergenin amacı, Işık Üniversitesi yurtlarını işletmek, yönetmek ve denetlemek, yurtlarda kalan öğrencilerin gereksinimlerini karşılamak,

Detaylı

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ

İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ İŞ YERİ STAJ SÖZLEŞMESİ T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SULTANHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU İŞLETMELERDE İŞ YERİ STAJI SÖZLEŞMESİ FOTOĞRAF ÖĞRENCİNİN T.C. Kimlik Numarası Adı Soyadı Öğrenci Numarası Öğretim

Detaylı

NESİN MATEMATİK KÖYÜ ŞİRİNCE

NESİN MATEMATİK KÖYÜ ŞİRİNCE Kırmızı Sınıf 2014 NESİN MATEMATİK KÖYÜ ŞİRİNCE KIRMIZI SINIF NEDİR? Hedefler / amaçlar : Öğrencilere farklı bir çalışma ve okul kavramı sunmak. Farklı bir ortamda matematik ve ingilizce öğrenmek. Öğrencilerin

Detaylı

DOĞA OKULU NEDİR? Hedefler / amaçlar

DOĞA OKULU NEDİR? Hedefler / amaçlar DOĞA OKULU NEDİR? Hedefler / amaçlar Öğrencilere farklı bir çalışma ortamında okul kavramını sunmak. Aynı seviyedeki öğrenci grupları arasında birlik ve dayanışma ruhu sağlamak. Öğrencilerin sorumluluk

Detaylı

ÇAYCUMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ NE (İlçe Bursluluk Ve Yatılılık Komisyonu na)

ÇAYCUMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ NE (İlçe Bursluluk Ve Yatılılık Komisyonu na) ÇAYCUMA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ NE (İlçe Bursluluk Ve Yatılılık Komisyonu na).. Yılında yapılan Merkezi Sistem sınavını kazanarak ilçenizdeki..okulunu kazandım. Boş kontenjan kalması durumunda Çaycuma

Detaylı

MAVİ SINIF UCPA - Kirkit Otel

MAVİ SINIF UCPA - Kirkit Otel MAVİ SINIF 2017-2018 UCPA - Kirkit Otel UCPA / MARMARİS MAVİ SINIF NEDİR? Hedefler / amaçlar : Öğrencilere farklı bir çalışma ve okul kavramı sunmak. Aynı seviyedeki öğrenci grupları arasında birlik ve

Detaylı

T.C. URLA KAYMAKAMLIĞI İZMİR CENGİZ AYTMATOV SOSYAL BİLİMLER LİSESİ PANSİYON İÇ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar

T.C. URLA KAYMAKAMLIĞI İZMİR CENGİZ AYTMATOV SOSYAL BİLİMLER LİSESİ PANSİYON İÇ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar T.C. URLA KAYMAKAMLIĞI İZMİR CENGİZ AYTMATOV SOSYAL BİLİMLER LİSESİ PANSİYON İÇ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı İzmir Cengiz Aytmatov Sosyal

Detaylı