PHILIPS. AC L - Saha GUventi$i Uyarrsr

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PHILIPS. AC L - Saha GUventi$i Uyarrsr"

Transkript

1 Philips Healthcare -1t6- FSN86'100'1604 Sayrn MUgterimiz, AC L - Saha GUventi$i Uyarrsr P h i I i ps H ea rtsta rt M Rx M on itii r/defi bri latii r Philips, belirli MRx monitorlerde/defibrilatorlerde guvenli0i ve/veya performansr etkileyebilecek sorunlar saptamrgtrr. Bu sorunlar, ekteki Saha GuvenliOi Uyartst'nda ayrtntth bir gekilde agtklanmtgttr. Bu Saha Guvenli0i Uyansr'nrn amacr sizi agaotdaki hususlarda bilgilendirmektir:. Sorunun ne oldulu ve hangi kogullarda meydana gelebileceoi. Hastaya yonelik riski ortadan kaldrrmak igin m0gteri/kullanrcr tarafrndan yaprlmasr gerekenler. Sorunu e6zmek igin Philips tarafrndan planlanan duzeltici eylem Bu belge ekipmantntztn her zaman giivenli ve do$ru $ekilde kullantlmast igin iinemli bilgiler igerir Lutfen bu belgede anlattlan bilgilerden haberdar olmasr gereken tum galrsanlannrzla birlikte asagtdaki bilgileri g6zden gegirin. Bu belgede belirtilenlerin ne gekilde uygulamaya gegirileceoinin anlagtlmast biiyiik Onem tagrr. Etkilenen cihazlarrn nasrl belirlenecegine iligkin bilgilerive gergekle$tirilmesi gereken eylemlerle ilgili lalimatlan igeren agagrdaki sayfalan liitfen inceleyin. Bildirimin "MU$TERI / KULtANICI TARAFINDAN YAPILMASI GEREKENTER" bol0mundeki talimatlan izleyin. Philips, miigterilerine ocretsiz olarak saolanacak bir yazrllm y0kseltmesi baglatmaktadrr. Bir Philips Healthcare temsilcisi, yazrlm yukseltmesinin kurulumu ile ilgili olarak seinle iletigime gegecektir. Biz y0kseltmenizi ayarlamaya galgrrken sabrrla bekledioiniz igin gonulden iegekkur ederiz. Bu gonullu onanm, ilgili duzenleyici kuruluilara bildirilmigtir. Philips, bu durumdan kaynaklanabilecek her turlu rahatsrzhktan dolayr igtenlikle dzor diler. Bu bildirimle ilgili sorularrnrz varsa ya da daha fazla bilgi veya destek almak istiyorsanrz liitfen bolgenizdeki Philips temsilcisi (Philips Healthcare SaOrr Merkezi 444{-637) ile iletigime ge9in. Saygrlanmla, John Pardo Kalite GUvence/Ruhsatlandrrma Birimi, Acil Durum ve Resiisitasyon MUdUTU

2 Philips Healthcare -2t6- FSN ACiL - Saha Giivenli$i Uyansr P h i I i ps H eartstart M Rx M on itii r/defi bri Iattir ETKILENEN r.irr.inler Uriin: Philips Heartstart MRx Monitor/Defibrilatdrler Etkilencn Uniteler: Agagrdaki aralklarda seri numarasrna sahip MRx birimleri:. Model M3535A: US00' ila U Model M3536A: US00' ila US o Model M3536J: US ila US Model M3536M: US ila US o Model M3536MC: US ila US Model M3536M2: US , U ve US o Model M3536M4: US ila US Model M3536M5: US ila US o Model M3536M6: US ila US SORUNUN TANIMI Sorun 1: MRx; AC veya DC 409 kaynaorna ballyken, YerelAlan Agt kablosuyla ya da EFT parazit kaynaklanna yakrn yerlerde gahgrrken elektriksel htzll gegiglere/patlamalara (EFT'ler) maruz kalabilir. Bu durum da tedavinin gecikmesine veya hastaya beklenmedik bir gekilde saglanmasrna neden olabilit. Sorun 2: Bir kullanrcr agaordaki atipik iki i9 akrgrndan birini gergekle$tirirse MRx beklenmeyen davranrglar sergileyebilir. Bu i9 akrglan, MRx Kullantm Talimattan'nda (rfu) verilen talimatlara kargrlrk golmez ve bu il akelannrn e[itimli klinisyenler tarafrndan gergeklegtirilmesi beklenmez. Ayflca bu cihaz davrantglart yalnlzca dahili test srrasrnda gdzlenmigtir ve klinik kullanrm strastnda goruld0ou bildirilmemigtir. ig aktglan ve ilgili cihaz davranrglan gu gekildedir: i9 Akrgr A: Defibrilasyon igin harici kagrklar kullanrmdayken kullanrcr agaordaki iglemleri gergeklegtiriyorsa iki gok du0mesinden sadece birine bastldlolnda MRx gok uygulayabilir: 1. Harici kagrklarla kullanrlan ve Manuel Defib modunda gallstlrllan MRx 2. Kullanrcr, harici ka$rk "Ucundaki" tek bir duomeyi bastlt tutar ve Terapi Kolunu herhangi bir Klinik Moduna IMonitor (Monittio, Pacer (Kalp Pili) veya AEDI gevirir 3. Kullanrcr, harici kagrkta bastlt tutulan tu$u btraktr 4. Kullanrcr, MRx'i herhangi bir Manuel Defib moduna geri getirir ve gari segeneoine basar 5. Kullanrcr diger harici kagrk "Sternum"undaki dugmeye beklenmedik bir gekilde basar. MRx, dugmeye tek bir basrlla 9ok uygular. Dulmeye bir sefer basarak gok uygulama iglevi, cihaz kapantncaya kadar devam eder. Not: Sorunu yeniden olugturmak Ein Kagtklann Ucu ve Stemum'u degigtirilebilir.

3 PHITIPS Philips Healthcare -3/6- FSN Kasrm 20'14 SORUNUN TANIMI (devam) ACIL - Saha Giivenli$i Uyansr Ph i I i ps HeartStart M Rx Mon itiir/defibri latiir i9 Akrgr B: Periyodik Klinik Veri lletimi (PCDT) segeneoi kullanrlyorken kullantcr agaordaki iglemleri gergeklegtirirse MRx yeniden baglattlabilir: 1. PCDT agrkken ve iletim yaptyorken kullantct, Monitor Mode'dan (Monitdr Modu) Manual Defib (Manuel Detib) moduna gegig yapar. 2. Ekran, Monitor Mode'dan (Monitiir Modu) Manual Defib (Manuel Defib) moduna gegerken kullantct, Sync duomesine basar. 3. MRx, 6-8 saniye iginde yeniden baglatrhr. Sorun 3: Elektrodun deriyle temast aktm degerleri tespit igin tasarlm arallglnln dlglndayken EKG derivasyonlann grkafllmast durumu nedeniyle MRx, talep modunda kalp pili destegini durdurabilir. Not: Philips, MRx'in yuksek cilt temasr akrmr varholnda EKG izleme saglayabilme iglevini onceden geligtirdi. Ancak bu geligtirmeler Sur0m B.06.XX yaz rhmlara sahip cihazlarda gegerli deoildir.

4 Philips Healthcare -4t6- FSN A OLASI TEHLiKELER Phi Sorun 1: AciL - Saha Gi,ivenli[i Uyansr HeartStart MRx Monitiir/Defibrilattir EFT paraziti meydana gelirse:. MRx gok iglevi devre drgr kalarak defibrilasyon terapisinde gecikmeye sebep olur.. MRx kalp pili desteoi iglevi durarak kalp pili desteoi tedavisinde gecikmeye sebep olur. Anahtarh dahili kagrklar kullanrlrrken MRx beklenmedik enerii degarjtna neden olarak hastalara veya kullanrcrlara beklenmedik goklar uygulayabilir. Not: MRx bu sorun yiiz0nden beklenmedik bir gekilde devre dtgt kaltrsa kullantcr galrgmaya devam etmek igin garj duomesine basabilir. Bu sorun ytizunden MRx, kalp pili desteoini durdurursa kullanrcr galrlmaya devam etmek igin kalp pili destegini s0rd0rebilir. Sorun 2: is Akrsr B Bu is akrsrnrn takip edilmesi biiyiik tehlike teskil etmektedir Defibrilasyon igin harici kasrklar kullanrmdayken iki gok dugmesinden sadece birine basrldrgrnda MRx, beklenmeyen soklar uvqulavarak hastalara veya kullanrcrlara sok verebilir. MRx'te PCDT segenegi kullanrmdayken MRx yeniden baglatlabilir. Bir hastanrn acil kardiyoversiyona ihtiyacr varsa veniden baslatma islemi tedavide qecikmeye neden olabilir. Sorun 3: Elektrodun deriyle temasr akrm degerleri, talep modunda kalp pili desteoi strastnda tespit igin arahk drgrndaysa kalp pili destegi kesintiye ugrayarak tedavide gecikmeye sebep olabilir. ETKiLENEN Unrirlen NASIL BELiRLENiR Yukanda belirlenen Philips Heartstart MRx Monilorler/Defibrilatorler bu sorunlartn birinden veya daha fazlasrndan elkilenmektedir. Heartstart MRx Monitorontlzun/DefibrilatorunUzon modeli ve seri numaralan pil yuvasr B'de MRx cihazrnrn arkasrndaki ana etikette yazmaktadtr.

5 PHITIPS Philips Healthcare -5/6- FSN A MUgrERi/KULL ANICI TARAFINDAN YAPILMASI GEREKENLER ACiL - Saha Giivenli$i Uyarrsr P h i I i ps HeartStart M Rx Mon itiir/defi bri lattir Agagrda verilen krlavuz bilgileri uyguladr0rnrz surece yaztltm yukseltmesini almadan 6nce MRx cihazrnrzr kullanmaya devam edebilirsiniz. Sorun 1: Parazit olugursa:. Kullanrcr, aga$rda agrklanan belirtilerle kargtlagabilir ve galtgmaya devam etmek igin listelenen islemleri gergeklegtirebilir. (Not: Bu belirtiler, elektriksel parazitlenmeyle alakasr olmayan dioer klinik nedenlerden kaynaklanabilir.) Belirti MRx Sar.i edildi0inde beklenmedik bir gekilde devre drgr kaftyor ve "Defib Disarmed" (Defib Devre Drgr Brrakrldr) mesairyla birlikte sesli sinyal veriliyor. MRx, kalp pili desteoi esnasrnda MRx "Pacing Stopped" (Kalp Pili Durduruldu), "Pads Off" (Pedler Qrkaflldr) veya "Pads Cable Off' (Pedlerin Kablosu Bagl' Deoil) mesajrnr gosteriyor ve bir alarm veriyor. Qahgmaya devam etmek igin yaprlacaklar Cihazr yeniden gari etmek igin Charge (9ar.i) d00mesine basrn. Pedlerin hastaya dogru takrhp takrlmadrgrnr kontrol edin. Kablo baolantrlannr kontrol edin. Kalp pili destegine devam etmek igin "Resume Pacing" (Kalp Pili Desteoine Devam Et) yazrlm tuguna basrn. e Anahtarh dahili kagrklar kullanrmdayken beklenmeyen degarj riski vardtr. Bununla ilgili riskleri azaltmak igin kullanrcrlann MRx'i garj etmeden once dahili kagtklann hastaya dogru takrldrorndan ve hastaya ya da kagtk temas noktalartna dokunmadr0rndan emin olmalan gerekir. Sorun 2: Kullanrcrlafln bu Alan Gtivenli0i Uyanst'ndaki "Sorun Tantmt" bdlumtinde agtklanan iki ig akrgrnrn beklenmeyen cihaz davranrslanna neden olabileceoini ve bu ytizden bu ig akrglannr gergekleltirmemeleri gerektioini bildi0inden emin olun.

6 Philips Healthcare -6/6- FSN Kasrm 20'14 itusteri/kull ANICI TARAFINDAN YAPILMASI GEREKENLER (devam) lcit - Satra PhiIi HeartStart Sorun 3: GUvenli$i Uyartst M Rx Mon itiir/defibri latiir Kalp pili destegi, derivasyonlafln grkanldtgtntn tespit edilmesi veya bir EKG kablosunun baolantr kopukluou nedeniyle durduounda MRx, "Pacing Stopped. Leads Off (Kalp Pili Durduruldu. Derivasyonlar Qrkanldl) mesajrnr goruntuler. (Not: Bu mesaj, bu Alan Giivenlik Uyansr'nda agrklanan sorunlarla ilgisi olmayan klinik nedenlerden gosterilebilir.) Talep modunda kalp pili desteoi esnastnda bu mesa.i goruntulenirse kullanlcllar isteoe gdre kalp pili destegine devam etmek igin agagrdaki segeneklerden birini belirleyebilir:. Oerivasyonlar qrkarrldr durumunu MRx Kullantm Talimatlan'nda belirtildigi gibi g6ziin: "izleme elektrotlannrn hastaya do6ru bir lekilde taktltp takllmadlglnl kontrol edin. Kablo baglanttlannt kontrol edin. Kalp pili desteoine devam etmek igin'resume Pacing'(Kalp Pili Destegine Devam Et) yaztltm tuguna basln.". Agaordaki adrmlan izleyerek kalp pili modundan "fixed" (sabit) moduna gegig yapln: 1. Terapi kolu Pacer (Kalp Pili) konumundayken Main Menu (Ana Menii) ooesini etkinlegtirmek igin Menu Select (Menu SeC) duomesine basrn. 2. Pacer Mode (Kalp Pili Modu) 60esini se9mek igin Gezinme duomelerini kullanrn ve doorulamak igin Menu Select (Menu Seq) diiomesine bastn. 3. Fried (Sabit) modunu segmek igin Gezinme dugmelerini kullanrn ve doorulamak igin Menu Segim duomesine basln. Philips etkilenen cihazlann onafllmastna iligkin bir duzeltme faaliyeti yurutmeye baglayacaktrr. Bu sorunlarrn birinden veya daha fazlastndan etkilenen tum birimler igin bir yazrlm yukseltmesi iicretsiz olarak saolanacakttr. Bir Philips Healthcare temsilcisi, sorundan etkilenen cihazlara yukseltmenin kurulmasl igin ilgili cihaz sahipleriyle iletigime gegecektir. Bu konuyla ilgili daha fazla bilgi veya destek almak igin ltltfen yerel Philips temsilcinizle iletigime gegin: <Philips Healthcare Qaon Merkezi >

sayla I I 4 Saha G0venli$i Uyartst FsN MA-Fco795oo337 10 NISAN 2015 Philips ililffi--''if't;"tt?'?$"'l'[]i:lij]:i' Healthcare =iijl'"ot'"tnk Doniieturme Diizeltmesr il',n#,*ilffi ffiffi li bilgiler igerir.,,!ffii::f"?tjf'.ila1"-},!:lf'*""lnt"*t'eet"'ffiil}x&fjj6li:h'j"',l$l,i'ffi:3]i"#.,-

Detaylı

PHI[IPS Philips Healthcare

PHI[IPS Philips Healthcare Saha Giivenlili Uyansr PHI[IPS BIU IXR -114- FSN: MA-FCO72200248 03 Ey1til 2014 xcr603-1400227 AC L - Saha Giiventi$i Uyarrsr Allura Xper Systems Ayak galteri pedallannrn e!ilmesi cani Floroskopi giiriintiilemesi

Detaylı

DEFİBRİLASYON ATT.Cengiz DURMUŞ www.umke.org

DEFİBRİLASYON ATT.Cengiz DURMUŞ www.umke.org DEFİBRİLASYON ATT.Cengiz DURMUŞ DEFİBRİLASYON Myokardiyuma çok kısa bir süre içerisinde yüksek miktarda elektrik akımı vermektir. Amaç; VF/nabızsız VT durumlarını normal sinüs ritmine çevirmektir. Defibrilasyon

Detaylı

Senkronize Kardiyoversiyon

Senkronize Kardiyoversiyon Senkronize Kardiyoversiyon 1. ON (AÇ) düğmesine basın. 2. EKG elektrotlarını yerleştirin ve Derivasyon II seçeneğini seçin. 3. QUIK-COMBO tedavi pedlerini yapıştırın ve kablosunu bağlayın. 4. SYNC (SEKNR)

Detaylı

EVERTECH. EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi. Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu

EVERTECH. EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi. Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu EVERTECH EV-CSC200 Speed Dome Kontrol Ünitesi Kolay Kurulum ve Kullanım Klavuzu Uyarılar ve Ana Fonksiyonlar Güç Kaynağı DC12V güç kaynağı kullanılabilir.cihazı bağlamadan önce şehir elektrik şebekenizin

Detaylı

inmarsat.com/isatphone

inmarsat.com/isatphone inmarsat.com/isatphone Programlanabilir yardım düğmesi Kulaklık Ortam ışığı sensörü LED izleme göstergesi LED durum göstergesi Eller serbest rahatlık İzleme düğmesi Ses yükseltme tuşu Ses azaltma tuşu

Detaylı

HDMI Uzatma Seti Full HD, 130 m

HDMI Uzatma Seti Full HD, 130 m HDMI Uzatma Seti Full HD, 130 m Kullanma Kılavuzu DS-55101 Digitus HDMI Çoğaltıcı Seti, Full HD en yüksek talepleri dahi karşılayacak maks. 130 m lik bir geliştirme çözümü sunar. Dijital video ve audio

Detaylı

inmarsat.com/isatphone

inmarsat.com/isatphone inmarsat.com/isatphone Programlanabilir yardım düğmesi Kulaklık Ortam ışığı sensörü LED izleme göstergesi LED durum göstergesi Eller serbest rahatlık İzleme düğmesi Ses yükseltme tuşu Ses azaltma tuşu

Detaylı

(!) Deluysy nlhes {.,i,n w,rt

(!) Deluysy nlhes {.,i,n w,rt (!) Deluysy nlhes {.,i,n w,rt JONT seconsructon is*.+ee Enstriimanl'nrn Belirli Lotlarr Uriin Adr: SGMA@ High Performance (HP) MBT Non-Keel Punch Diz Enstnimanr FSCA-Referansr : 1 0320981 9-QRB Aksivon

Detaylı

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu P/N 1070300-TR REV B ISS 17NOV10 Telif Hakkı 2010 UTC Fire & Security. Tüm hakları saklıdır. Ticari markalar ve patentler UltraView adı

Detaylı

(i) oepuysynthes. Acil saha Giivenlik Bildirisi (FsNl . JOINT RECONSTRUCTION. Tarih: Temmuz 2014

(i) oepuysynthes. Acil saha Giivenlik Bildirisi (FsNl . JOINT RECONSTRUCTION. Tarih: Temmuz 2014 r- Acil saha Giivenlik Bildirisi (FsNl (i) oepuysynthes. JONT RECONSTRUCTON 'hr.en{o*dn Ur0n adr: DePuv s-r{m Noiles Hareketli, Pimli Femur Tespiti Faaliyet Tiirii: Saha duvenlik Bildirimi Tarih: Temmuz

Detaylı

ACİL SAHA GÜVENLİK BİLDİRİMİ

ACİL SAHA GÜVENLİK BİLDİRİMİ 13.01.2015 Ürün: Eylem Türü: sini Geri Çağırma Ürün Kodları: 1400, 1401XX Seri Numarası Aralığı: CON000001'den CON005472 Sayın HeartWare Klinik Tedavi Uzmanı, 2013 senesinde, elektrostatik boşaltma (ESD)

Detaylı

,:t? KYS : Kalite Yonetim Sistemini, ixttl9i. VER : Olgme ve izleme sonuglarrnr, ifade eder. 4.iLGiLiDOKUMAN 1.AMA9 2.KAPSAM 3.TANIMLAR 6.

,:t? KYS : Kalite Yonetim Sistemini, ixttl9i. VER : Olgme ve izleme sonuglarrnr, ifade eder. 4.iLGiLiDOKUMAN 1.AMA9 2.KAPSAM 3.TANIMLAR 6. ,:t? ixttl9i VERI ANALIZ REHBERI 1.AMA9 iyilegtirme veya Diizeltici/ Onleyici faaliyet yapmak iizere olgme ve izleme sonuglanntn analizinde, uygunsuzluklarrn nedenlerini ve goztimlerini saptamada yontem

Detaylı

PHITIPS. , Saha GiivenliSi Uyansr -1112- FSN88200490

PHITIPS. , Saha GiivenliSi Uyansr -1112- FSN88200490 , Saha GiivenliSi Uyansr Geligmig Molekiiler Gdriintuleme ACiL - Saha Giivenli$i Uyansr BrightView XGT ve BrightView X- XCT Dtiz Panel Dedekttirii ile yiikseltildi Gantri dtindiiriildtiliinde Diiz Panel

Detaylı

Damlama Sulama Sistemi Otomasyon Kontrol Ünitesi:

Damlama Sulama Sistemi Otomasyon Kontrol Ünitesi: Damlama Sulama Sistemi Otomasyon Kontrol Ünitesi: Silinmeyen hafıza ve otomatik sigorta gibi üstün özellikleri ile Turunç \ İnci kontrol üniteleri bahçenize yaptığınız yatırımı korumak üzere profesyonel

Detaylı

DICENTIS. Wireless Conference System. User manual

DICENTIS. Wireless Conference System. User manual DICENTIS Wireless Conference System tr User manual DICENTIS İçindekiler tr 3 İçindekiler 1 Güvenlik 4 2 Bu kılavuz hakkında 5 2.1 Hedef kitle 5 2.2 Telif hakkı ve feragatname 5 2.3 Belge geçmişi 5 3 Sisteme

Detaylı

GW420. Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu. Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz.

GW420. Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu. Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz. GW420 Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz. KATALOG Bölüm 1 Klavye Arayüzü... 1 Bölüm 2 Çalışma Talimatı... 2 1. Sistem Başlatma... 2 2. Parametre Ayarları...

Detaylı

- TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Ürün Açıklaması Alarm, LED Ekran Aç/kapa tuşu, Ölçüm değerleri Alarm değerlerini gösterir, fonksiyonlar ayarlanır Pil bölümü Daldırma probu 1 2. Genel Bilgi

Detaylı

Mıknatıslı Portatif GPS Takip Cihazı

Mıknatıslı Portatif GPS Takip Cihazı Genel Açıklama MTK7 BOYUTU KÜÇÜK, TAŞINABİLİR GPS İZLEME/ TAKİP CİHAZIDIR. ÖZEL NEODMİUM MIKNATISLARI İLE HER TÜRLÜ METAL AKSAMIN ÜSTÜNE KOLAYCA VE SANİYELER İÇİNDE MONTAJ YAPILABİLİR. ÜSTÜN GPS MODÜLÜ

Detaylı

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1 DELAB TM-18C KAÇAK AKIM RÖLESİ İÇERİK GENEL / BUTON FONKSİYONLARI.2 PARAMETRE AYARLARI...2 PARAMETRE AÇIKLAMALARI 3 KAÇAK AKIM AYARLARI...3 AÇMA SÜRESİ AYARLARI.3 AŞIRI AKIM AYARLARI...4 ÇALIŞMA SÜRESİ..4

Detaylı

WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme

WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme Bir Nikon ürünü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu kılavuz WR-1 ve WR-R10 kablosuz uzaktan kumandalar için donanım yazılımının

Detaylı

DICENTIS. Wireless Conference System. User manual

DICENTIS. Wireless Conference System. User manual DICENTIS Wireless Conference System tr User manual DICENTIS İçindekiler tr 3 İçindekiler 1 Güvenlik 4 2 Bu kılavuz hakkında 5 2.1 Hedef kitle 5 2.2 Telif hakkı ve feragatname 5 2.3 Belge geçmişi 5 3 Sisteme

Detaylı

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU Prestigio GeoVision 150 Kontrollerin yerleşimi 1. Açma/kapama düğmesi 2. SD Kart Yuvası 3. Dokunma Paneli 4. Menü Butonu 5. Işıklı Gösterge (Şarj olurken kırmızı

Detaylı

KONTROL INVIKTA Double

KONTROL INVIKTA Double KONTROL INVIKTA Double PAKET ĠÇERĠĞĠ A) "Temel POOL Double" ph ve REDOKS kontrol cihazı B) Emme cihazlı (2 m) PVC Kristal 4x6 C) Polietilen dağıtım hortumu (3 m) D) Bağlantı vidası ( =6 mm) E) Zemin filtresi

Detaylı

WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme

WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme Bir Nikon ürünü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu kılavuz WR-1 ve WR-R10 kablosuz uzaktan kumandalar için donanım yazılımının

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Instruction Manual

Kullanım Kılavuzu Instruction Manual Kullanım Kılavuzu Instruction Manual KART YUVASI Değerli Müºterimiz, Bluelight ı tercih ettiğiniz için teºekkür ederiz. Ürünlerimiz tamamen siz değerli müºterilerimizin hayatını kolaylaºtırmak için özel

Detaylı

Smart-UPS On-Line APCRBC152/ APCRBC141 Kurulum Kılavuzu

Smart-UPS On-Line APCRBC152/ APCRBC141 Kurulum Kılavuzu Smart-UPS On-Line / Kurulum Kılavuzu Güvenlik Mesajları Kurmaya, kullanmaya, servis uygulamaya ya da bakımını yapmaya başlamadan önce ekipmanları tanımak için talimatları dikkatlice okuyun. Olası tehlikeler

Detaylı

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi:

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi: PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: 04.08.2015 Son Değiştirme Tarihi: 05.08.2015 İçindekiler 1 Güvenlik Notları.3 2 Özellikler..4 3 Sistem Özellikleri...5 4 İşlem..5 5 Geri Dönüşüm.5 6 İletişim...8

Detaylı

Full HD Mini HDMI Genişletici

Full HD Mini HDMI Genişletici Full HD Mini HDMI Genişletici Kullanma Kılavuzu DS-55203 Ürün tanıtımı Bu HDMI Genişletici, çift olarak çalışan bir verici ünite (TX) ve bir de alıcı üniteden (RX) oluşur. Sıkıştırılmamış full HD1080p@60Hz

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre PCE-DC 1

Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre PCE-DC 1 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre

Detaylı

HDMI GENİŞLETİCİ SET, FULL HD

HDMI GENİŞLETİCİ SET, FULL HD HDMI GENİŞLETİCİ SET, FULL HD Kullanma Kılavuzu DS-55100-1 Digitus HDMI Çoğaltıcı Seti, Full HD en yüksek talepleri dahi karşılayacak maks. 50 m lik bir geliştirme çözümü sunar. Dijital video ve audio

Detaylı

Kurma Kılavuzu. 1. Paket. Renk Yönetimi LCD Monitörü. Önemli

Kurma Kılavuzu. 1. Paket. Renk Yönetimi LCD Monitörü. Önemli Kurma Kılavuzu Renk Yönetimi LCD Monitörü Önemli Lütfen kendinizi güvenli ve etkin kullanıma alıştırmak için ÖNLEMLERİ, bu Kurma Kılavuzunu ve CD-ROM'da yüklü olan Kullanıcı Kılavuzu dikkatle okuyun. 1.

Detaylı

Kurulum Kılavuzu Smart-UPS Çevrimiçi Yedek Pil Modülü APCRBC140

Kurulum Kılavuzu Smart-UPS Çevrimiçi Yedek Pil Modülü APCRBC140 Kurulum Kılavuzu Smart-UPS Çevrimiçi Yedek Pil Modülü APCRBC140 Güvenlik Mesajları Monte etmeden, çalıştırmadan, servis veya bakım yapmadan önce ekipmanı tanımak için yönergeleri dikkatli şekilde okuyun.

Detaylı

SSM - 4 ORANSAL SERVOMOTOR SSM 4 TANITIM BİLGİLERİ :

SSM - 4 ORANSAL SERVOMOTOR SSM 4 TANITIM BİLGİLERİ : SSM - 4 ORANSAL SERVOMOTOR SSM 4 TANITIM BİLGİLERİ : SSM Serisi servo motorlar Era Ltd.Şti. ticari ürünüdür. Saha da çalışması için basit ve sorunsuz bir yapıya sahiptir. 4 Pinli bağlantı soketi ile, kolay

Detaylı

Tele Radio 860 Lion SON KULLANICI TALIMATLARI ÇALIŞTIRMA, KAPATMA, DEVRE DIŞI BIRAKMA, KANAL DEĞIŞTIRME VE DISPLAY AYARLARINI DEĞIŞTIRME.

Tele Radio 860 Lion SON KULLANICI TALIMATLARI ÇALIŞTIRMA, KAPATMA, DEVRE DIŞI BIRAKMA, KANAL DEĞIŞTIRME VE DISPLAY AYARLARINI DEĞIŞTIRME. Tele Radio 860 Lion SON KULLANICI TALIMATLARI ÇALIŞTIRMA, KAPATMA, DEVRE DIŞI BIRAKMA, KANAL DEĞIŞTIRME VE DISPLAY AYARLARINI DEĞIŞTIRME. TÜRKÇE/TURKISH JD1-A, JD2-A ARTICLE CODE: 860JD-T4-2-0000, 860JD-T4-3-0000

Detaylı

D45 Sistemi Monitör ve Zil Paneli Programlanması

D45 Sistemi Monitör ve Zil Paneli Programlanması D45 Sistemi Monitör ve Zil Paneli Programlanması 321030 322040 321020 321010 1 322010 322050 Monitörlerin Programlanması 1. Monitörlerin Adreslenmesi 2. Monitör Çağrı Melodilerini Değiştirme 3. Kullanıcı

Detaylı

USB KVM Switch. Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch. Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch

USB KVM Switch. Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch. Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch USB KVM Switch Ses özellikli ve 2 portlu USB KVM switch Ses özellikli ve 4 portlu USB KVM switch Kullanma Kılavuzu DS-11403 (2 Portlu) DS-12402 (4 Portlu) 1 NOT Bu cihaz FCC kurallarının 15. Bölümü uyarınca,

Detaylı

Kullanım Kılavuzu SR5-BPR

Kullanım Kılavuzu SR5-BPR Kullanım Kılavuzu SR5-BPR Kablosuz arama sistemi ürünlerimizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Kullanım öncesi lütfen kullanım kılavuzunu dikkatle okuyunuz, yönergeleri takip ediniz. Özellikler ve

Detaylı

MODEL HCC SICAK YOLLUK KONTROL MODÜLLERİ KULLANMA KILAVUZU

MODEL HCC SICAK YOLLUK KONTROL MODÜLLERİ KULLANMA KILAVUZU MODEL HCC SICAK YOLLUK KONTROL MODÜLLERİ KULLANMA KILAVUZU OPKON OPTİK ELEKTRONİK KONTROL SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Terazidere Mah.60.Yıl Cad.No:46 Kat:3 Bayrampaşa / İstanbul Tel:0212 501 48 63 Faks:0212 501 48

Detaylı

Giriş. Kontrast ve Parlaklık. Seri Portlar

Giriş. Kontrast ve Parlaklık. Seri Portlar 1 GUI / İletişim Güncellemesi Giriş Bu ek bölüm 840 Ventilatör Sistemi Kullanım ve Teknik Referans Kılavuzu için bir ilavedir ve ventilatörün grafiksel kullanıcı arayüzü (GUI) ve iletişim işlevselliğiyle

Detaylı

CAT/IP Üzerinden 4K HDMI Sinyal Güçlendirici (Alıcı Birim)

CAT/IP Üzerinden 4K HDMI Sinyal Güçlendirici (Alıcı Birim) CAT/IP Üzerinden 4K HDMI Sinyal Güçlendirici (Alıcı Birim) Kullanıcı Kılavuzu DS-55123 Ürün Tanıtımı Bu, IP Üzerinden Digitus HDMI Sinyal Güçlendiricinin (DS-55122) bir HDMI alıcı birimidir. Ayrıca Digitus

Detaylı

Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin: D6050. Kısa kullanım kılavuzu

Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin:  D6050. Kısa kullanım kılavuzu Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin: www.philips.com/welcome D6050 Kısa kullanım kılavuzu Önemli güvenlik talimatları Uyarı Elektrik şebekesi, tehlikeli olarak sınıflandırılmıştır.

Detaylı

KULLANICI KILAVUZU. PowerMust 400/600/1000 Offline. Kesintisiz Güç Kaynağı

KULLANICI KILAVUZU. PowerMust 400/600/1000 Offline. Kesintisiz Güç Kaynağı TR KULLANICI KILAVUZU PowerMust 400/600/1000 Offline Kesintisiz Güç Kaynağı 1 ÖNEMLİ GÜVENLİK TALİMATLARI BU TALİMATLARI SAKLAYIN Bu el kitabı PowerMust 400 Offline, PowerMust 600 Offline ve PowerMust

Detaylı

CAT/IP Üzerinden 4K HDMI Sinyal Güçlendirici (Set)

CAT/IP Üzerinden 4K HDMI Sinyal Güçlendirici (Set) CAT/IP Üzerinden 4K HDMI Sinyal Güçlendirici (Set) Ürün Tanıtımı Kullanıcı Kılavuzu DS-55122 Bu HDMI Sinyal Güçlendirici, HDMI video/ses sinyallerinizi 4K2K/30 Hz kalitesiyle 120 metreye (394 fit) kadar

Detaylı

Önemli Tedbirler Değer Müşterimiz, UMA, Casa Bugatti'den elektronik tartıyı seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Her ev tipi cihaz gibi, bu tartıda dikkatli bir şekilde kullanılmalı ve tartının zarar görmesi

Detaylı

T3, T3R, T3M Programlanabilir Termostat

T3, T3R, T3M Programlanabilir Termostat T3, T3R, T3M Programlanabilir Termostat TR Kullanıcı Kılavuzu T3 Programlanabilir Termostat T3R Kablosuz Programlanabilir Termostat T3M Programlanabilir Modülasyonlu Termostat İçindekiler 1) Termostat

Detaylı

DOĞRUDAN TEMİN TEKLİF MEKTUBU TCDD 3.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MAL VE HİZMET ALIM KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA Alsancak/İZMİR

DOĞRUDAN TEMİN TEKLİF MEKTUBU TCDD 3.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MAL VE HİZMET ALIM KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA Alsancak/İZMİR DOĞRUDAN TEMİN TEKLİF MEKTUBU TCDD 3.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MAL VE HİZMET ALIM KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA Alsancak/İZMİR Teklif Sahibinin Adı Soyadı/Ticaret Ünvanı : Açık Tebligat Adresi : Bağlı Bulunduğu Vergi Dairesi

Detaylı

T.C. SAdLIK BAKANLIEI TiJRKiYE KAMU HASTANELERi BiR[idi BATMAN 86LCE DEVLET HASTANESi

T.C. SAdLIK BAKANLIEI TiJRKiYE KAMU HASTANELERi BiR[idi BATMAN 86LCE DEVLET HASTANESi :f't T.C. SAdLIK BAKANLIEI TiJRKiYE KAMU HASTANELERi BiR[idi BATMAN 86LCE DEVLET HASTANESi Sayr : B. 10.4.1SM.4.72.00.20/ Konu : ]'eklif'e llavet Sa] In : Kufunlunruzun ihtiyacr olan AMELiYATHANE( Ilgilendiginiz

Detaylı

Kutu İçeriği. Kullanma Kılavuzu. HDMI Kablo Güç Adaptörü. Harici IR Kablo UK Pilleri

Kutu İçeriği. Kullanma Kılavuzu. HDMI Kablo Güç Adaptörü. Harici IR Kablo UK Pilleri Türkçe Kutu İçeriği Kullanma Kılavuzu HDMI Kablo Güç Adaptörü Harici IR Kablo UK Pilleri UK 1 Ön Panel Standby LED Sol Taraf USB 3.0 2 Arka Panel FBC Tip Takılabilir Slot 8 sinyale kadar değişik kanalları

Detaylı

Mini CRD MONTAJ & KULLANIM KILAVUZU. Program Saatli Dijital Oda Termostatı. Ürün Kodu : 3.020167

Mini CRD MONTAJ & KULLANIM KILAVUZU. Program Saatli Dijital Oda Termostatı. Ürün Kodu : 3.020167 Mini CRD Program Saatli Dijital Oda Termostatı MONTAJ & KULLANIM KILAVUZU Ürün Kodu : 3.020167 G E N E L Ö Z E L L İ K L E R İki sıcaklık seviyeli oda termostatı, Kalorifer Devresi için haftalık program

Detaylı

DEFİBRİLASYON KARDİYOVERSİYON VE PACEMAKER DOÇ. DR. YUSUF YÜRÜMEZ

DEFİBRİLASYON KARDİYOVERSİYON VE PACEMAKER DOÇ. DR. YUSUF YÜRÜMEZ DEFİBRİLASYON KARDİYOVERSİYON VE PACEMAKER DOÇ. DR. YUSUF YÜRÜMEZ VENTRİKÜLER FİBRİLASYON ETİYOLOJİ İskemik Kalp Hastalığı (>%70), özellikle de akut koroner sendrom zemininde Elektrolit bozuklukları Elektriksel

Detaylı

hatalardan veya eksikliklerden veya burada bulunan bilgilerin.

hatalardan veya eksikliklerden veya burada bulunan bilgilerin. 2012. e... hiçbir biçimde yeniden üretilemez. hatalardan veya eksikliklerden veya burada bulunan bilgilerin. faydalanabilirsiniz., Ba. öneririz. herhang. i Güvenlik...1 Güvenlik Önlemleri...1 EMC...5...7...7...7...9...10

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Piranha Legend model oyun gitarı için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzu Piranha Legend model oyun gitarı için geçerlidir. legend Bu kullanma kılavuzu Piranha Legend model oyun gitarı için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir.

Detaylı

1 Paket. Kurma Kılavuzu. Renk Yönetimi LCD Monitörü. Önemli

1 Paket. Kurma Kılavuzu. Renk Yönetimi LCD Monitörü. Önemli Kurma Kılavuzu Renk Yönetimi LCD Monitörü Önemli Lütfen kendinizi güvenli ve etkin kullanıma alıştırmak için ÖNLEMLERİ, bu Kurma Kılavuzunu ve CD-ROM da yüklü olan Kullanım Kılavuzunu dikkatle okuyun.

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu Ürününüzü şu adresten kaydettirin ve destek alın: www.philips.com/welcome CD490 CD495 Hızlı başlangıç kılavuzu 1 Bağlanın 2 Hazırlanma 3 Keyfini çıkarın Kutuda ne var Baz ünitesi (CD495) Baz ünitesi (CD490)

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Katalog. Güvenlik Önlemleri Tanıtım... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kullanım... Hata! Yer işareti tanımlanmamış.

KULLANIM KILAVUZU. Katalog. Güvenlik Önlemleri Tanıtım... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kullanım... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. KULLANIM KILAVUZU Katalog Güvenlik Önlemleri... 2 Tanıtım... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kullanım... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Yükseltme Özellikleri... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Bakım

Detaylı

Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC

Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC Kablosuz Dokunmatik Tuş Takımı KULLANIM KILAVUZU KC / BKC 2 1. PARÇALAR ve MONTAJ Dokunmatik Tuşlar Gösterge Montaj Delikleri (Arka Kapak) Kilitme Butonu Menü Butonu Pil Değişimi İçin Vida 3 Cihazı, solda

Detaylı

HDMI Genişletici Çoğaltıcı Set, 1x2

HDMI Genişletici Çoğaltıcı Set, 1x2 HDMI Genişletici Çoğaltıcı Set, 1x2 Kullanma Kılavuzu DS-55302 Digitus HDMI Çoğaltıcı Dağıtıcı Seti, 1x2 en yüksek talepleri dahi karşılayacak maks. 40 m ye kadar bir geliştirme ve dağıtma çözümü sunar.

Detaylı

rexlir isreue FoRMU euzg

rexlir isreue FoRMU euzg lstem No :18073: 15/1501 Talep Eden Blrim :FTR TEDAVI Urulresi T.C. FTRAT Uuivensiresl xnsrenesi o6xen SERMAYE i$uerntte einiml euzg rexlir isreue FoRMU 17.03.2015 Frrat Universitesl Hastanesi ihtiyacr

Detaylı

4K HDMI Genişletici Set, 4K2K/60 Hz

4K HDMI Genişletici Set, 4K2K/60 Hz 4K HDMI Genişletici Set, 4K2K/60 Hz Kullanma Kılavuzu DS-55204 Digitus 4K Çoğaltıcı Seti, 4K2K/60Hz hem yüksek çözünürlüklü grafikler hem de kesintisiz video oynatımı için en yüksek talepleri dahi karşılayan

Detaylı

www.kamusm.sov.tr adresinden Kamu SM'nin ana sayfasrna ballanrn ve Online iglemler menrisil

www.kamusm.sov.tr adresinden Kamu SM'nin ana sayfasrna ballanrn ve Online iglemler menrisil www.kamusm.sov.tr adresinden Kamu SM'nin ana sayfasrna ballanrn ve Online iglemler menrisil altrndaki Nitelikli Elektronik Sertifika iglemleri linkine trklayrn. Yeniagtlan pencere adres r;ubu[unda goriildtilii

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Dijital Mini Pens PCE-DC 1

Kullanım Kılavuzu Dijital Mini Pens PCE-DC 1 Dijital Mini Pens PCE-DC 1 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 01/07/2016 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Teknik özellikler... 4 3 Fonksiyonlar... 5 4 Ölçüme hazırlık / Ölçüm... 5 4.1 AC Akım ölçümü... 5 4.2 DC

Detaylı

rilvr grrinni, KURGU, SESLENDiRME, sruovo gerinni, nruiunsyon,

rilvr grrinni, KURGU, SESLENDiRME, sruovo gerinni, nruiunsyon, rilvr grrinni, KURGU, SESLENDiRME, sruovo gerinni, nruiunsyon, e nnrir rasartm ve TEKNiT onrurgmanltk niznner ALtMt TEKNiT gnnrnamesi igin Tanrmr Dr Ayhan Kuzu ve gahgma ekibi tarafrndan planlanan proje

Detaylı

DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH "SOUNDBAR"

DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH SOUNDBAR DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH "SOUNDBAR" Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-10295 Hoş Geldiniz Digitus Derin Bas Hoparlörlü Bluetooth Soundbar cihazını satın aldığınız için teşekkür ederiz! İster çoklu ortam yürütme

Detaylı

PLUSSMART HT 350 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU

PLUSSMART HT 350 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER PLUSSMART HT 350 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU PLUSSMART HT 350 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcının oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve

Detaylı

MTK STOKERLİ KATI YAKIT KAZANI KONTROL PANELİ

MTK STOKERLİ KATI YAKIT KAZANI KONTROL PANELİ MTK STOKERLİ KATI YAKIT KAZANI KONTROL PANELİ Ürün Mikroişlemci kontrollü ve Gerçek Zaman Saatlidir (RTC) Teknik Özellikler Çalışma Gerilimi Güç Tüketimi-Bekleme Güç Tüketimi-Çalışma Kontak Akımları Röle

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-DC 2

Kullanım Kılavuzu PCE-DC 2 PCE-DC 2 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 01/07/2016 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Teknik özellikler... 4 3 Fonksiyonlar... 5 4 Ölçüme hazırlık / Ölçüm... 5 4.1 AC Akım ölçümü... 5 4.2 DC Akım ölçümü... 6 4.3

Detaylı

MIT400/2 Serisi, MEGGER İzolasyon Test Cihazı

MIT400/2 Serisi, MEGGER İzolasyon Test Cihazı MIT400/2 Serisi, MEGGER İzolasyon Test Cihazı Elektriksel ve endüstriyel testler için dizayn edilmiştir 1000V - 200 GΩ'a kadar İzolasyon testi (YENİ) Stabilize edilmiş izolasyon test voltajı (YENİ) 0.01

Detaylı

ç ç ç ç ç İ ç ç ç ç ç ç

ç ç ç ç ç İ ç ç ç ç ç ç İ Ğİ Ş «Ü İ Ç Ç İ İ Ş İ ç İ ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç İ ç ç ç ç ç ç ç ç Ü Ö ç ç İ ç ç ç ç ç İ İ ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç ç Ç ç ç ç ç ç ç ç İç ç ç ç ç

Detaylı

Ş İ ç İ İ Ş ç ç ç ç Ö İ ç İ Ö İ ç ğ ç ç ç ç ç ğ Ö ç ğ ç ç ç ğ ç ç ç ğ ç ç ğ ğ ç ç ç ğ ç ğ ğ ç İ Ç İ ğ ç ç ç ğ Ç ğ ç ç ç ğ Ö ğ İğ ç ğ ğ ç ğ ğ ğ ğ ç ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ğ ç ğ ç ç ç ç ç ğ ç ç ç ğ ç ç ğ ç ğ ğ ğ

Detaylı

TruVision NVR 10 Hızlı Başlangıç Kılavuzu

TruVision NVR 10 Hızlı Başlangıç Kılavuzu TruVision NVR 10 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Şekil 1: Arka panel bağlantıları 1. (Modele bağlı olarak) sekize kadar IP kameraya bağlanmak için yerleşik portlar. 2. Dört taneye kadar alarm girişi ve bir alarm

Detaylı

Türkçe. VideoCAM GE111 özellikleri. VideoCAM GE111 in Kurulumu. 1 Snapshot (Çekim) Tuşu. 2 LED Göstergesi. 3 Objektif

Türkçe. VideoCAM GE111 özellikleri. VideoCAM GE111 in Kurulumu. 1 Snapshot (Çekim) Tuşu. 2 LED Göstergesi. 3 Objektif VideoCAM GE111 özellikleri 1 Snapshot (Çekim) Tuşu 2 LED Göstergesi 3 Objektif VideoCAM GE111 in Kurulumu 1. Lütfen önce sürücüyü kurun, sonra VideoCAM GE111 ı USB portuna bağlayın. 2. VideoCAM GE111 sürücüsünün

Detaylı

IFD8520 ADRESLENEBİLİR RS-485/RS-422 İZOLELİ ÇEVİRİCİ KULLANIM KILAVUZU

IFD8520 ADRESLENEBİLİR RS-485/RS-422 İZOLELİ ÇEVİRİCİ KULLANIM KILAVUZU IFD8520 ADRESLENEBİLİR RS-485/RS-422 İZOLELİ ÇEVİRİCİ KULLANIM KILAVUZU ÖNSÖZ: Delta IFD8520 izoleli adreslenebilir RS-232 RS-422/RS-485 çevirici, RS-422/RS-485 'den RS-232 protokolüne haberleşme arabirimi

Detaylı

MANUEL KAZAN KONTROL PANELİ

MANUEL KAZAN KONTROL PANELİ MANUEL KAZAN KONTROL PANELİ Ürün Mikroişlemci kontrollüdür Teknik Özellikler Çalışma Gerilimi Güç Tüketimi-Bekleme Güç Tüketimi-Çalışma Kontak Akımları Röle Çıkışları Fan Hızı Ayarı Sensörler : 200-240V

Detaylı

MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA

MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA MİDEA ISI POMPASI-HAVUZ /SPA SU ISITMA Bireysel ve Ticari Tipler üzme Havuzu için Isıtma ve Soğutma Suyu sağlar. Kapasite Durumu 6 kw: 40m³ 8 kw: 50m³ BİREYSEL HAVUZ/SPA ISI POMPASI 12kW: 60~85m³ 14kW:

Detaylı

USB KVM Uzatıcı. Hızlı Kurulum Kılavuzu DS-51200

USB KVM Uzatıcı. Hızlı Kurulum Kılavuzu DS-51200 USB KVM Uzatıcı Hızlı Kurulum Kılavuzu DS-51200 Sistem Gereksinimleri Konsol 1 En yüksek çözünürlüğe sahip bir VGA, SVGA, Çok tarama hızlı monitör 2 USB klavye/fare Bilgisayar 1 Bir VGA, SVGA ya da çok

Detaylı

Bellek Modülleri. Belge Parça Numarası: Bu kılavuzda, bilgisayardaki belleğin nasıl değiştirileceği ve yükseltileceği açıklanmaktadır.

Bellek Modülleri. Belge Parça Numarası: Bu kılavuzda, bilgisayardaki belleğin nasıl değiştirileceği ve yükseltileceği açıklanmaktadır. Bellek Modülleri Belge Parça Numarası: 393521-142 Aralik 2005 Bu kılavuzda, bilgisayardaki belleğin nasıl değiştirileceği ve yükseltileceği açıklanmaktadır. İçindekiler 1 Bellek modülleri ekleme veya değiştirme

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Dijital Pens Ampermetre

Kullanım Kılavuzu Dijital Pens Ampermetre PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Dijital

Detaylı

Temassız IR Termometre Kullanma kılavuzu

Temassız IR Termometre Kullanma kılavuzu Temassız IR Termometre Kullanma kılavuzu Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyunuz. Bu kılavuzda önemli bilgiler yer almaktadır. İçindekiler 1.Genel açıklamalar...3 2.Güvenlik bilgileri...3 3.Önemli...5

Detaylı

rtinrive er.ivrir n, iller MEcLiSi BASKANLTGTNA

rtinrive er.ivrir n, iller MEcLiSi BASKANLTGTNA i**-*; i,:; " "'": l ii"rl -' : ;.*:;".".-"*. j t:':,.,,. I,:i i rtinrive er.ivrir n, iller MEcLiSi BASKANLTGTNA 1910412012 tarih ve 6292 sayrh orman Kdylulerinin Kalkrnmalannrn Desteklenmesi ve Hazine

Detaylı

Jabra SPEAK 510 KULLANIM KILAVUZU

Jabra SPEAK 510 KULLANIM KILAVUZU Jabra SPEAK 510 KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER HOŞ GELDİNİZ... 2 JABRA SPEAK 510'A GENEL BAKIŞ... 3 BAĞLANMA... 5 JABRA SPEAK 510'UN KULLANIMI... 8 DESTEK.... 11 TEKNİK ÖZELLİKLER... 12 1 HOŞ GELDİNİZ Jabra

Detaylı

l. Fiyatlar KDV Harig Olacakhr.

l. Fiyatlar KDV Harig Olacakhr. T.C. 5A6LIK BAKANLI6I BURSA SAdLIK MUDURLUGI, Sayrn Teklif istenmesi Salhk Miidiirliifii Acil Salhk Hizmetleri istasyonlarrna 5 Adet Giig Kaynalr Ahmr igine ait agaptda cinsi, dzellikleri ve miktan belirtilen

Detaylı

MAGIC MOTION UZAKTAN KUMANDA

MAGIC MOTION UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KILAVUZU MAGIC MOTION UZAKTAN KUMANDA Setinizi çalıştırmadan önce bu kılavuzu lütfen dikkatle okuyun ve ileride başvurmak için saklayın. AN-MR200 Magic Motion Uzaktan Kumanda (AKB732955) Dongle

Detaylı

TC ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL BAKIM-ONARIM VE KALİBRASYON LABORATUVARI DENEY NO:3 EKG TESTİ

TC ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL BAKIM-ONARIM VE KALİBRASYON LABORATUVARI DENEY NO:3 EKG TESTİ EKG Testi TC ERCİYES ÜNİVERSİTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİYOMEDİKAL BAKIM-ONARIM VE KALİBRASYON LABORATUVARI DENEY NO:3 EKG TESTİ EKG cihazlarına hasta simülatörü bağlanarak hasta simülatöründen

Detaylı

Nucleus Freedom. Vücut Tipi Konuşma İşlemcisi Hızlı Başvuru Kılavuzu

Nucleus Freedom. Vücut Tipi Konuşma İşlemcisi Hızlı Başvuru Kılavuzu Nucleus Freedom Vücut Tipi Konuşma İşlemcisi Hızlı Başvuru Kılavuzu Nucleus Freedom Vücut Tipi Konuşma İşlemcisi Hızlı Başvuru Kılavuzu İşlem ünitesi Bobin Mıknatıs Gösterge ışığı Boynuz Aksesuar ve dinleme

Detaylı

Güç açık/kapalı AUX IN. Bluetooth 4.0. kontrol etmek. onu. Sesli Kılavuz

Güç açık/kapalı AUX IN. Bluetooth 4.0. kontrol etmek. onu. Sesli Kılavuz Aura LED Bluetooth Hoparlör Kullanıcı kılavuzuu 33049 Değerli Müşterimiz, Ednet hoparlörlerini satın aldığınızz için teşekkür ederiz. Sorunsuz bir kullanım için hoparlörü kullanmaya başlamadan önce lütfen

Detaylı

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç

Motorola Phone Tools. Hızlı Başlangıç Motorola Phone Tools Hızlı Başlangıç İçerik Minimum Gereksinimler... 2 Motorola Phone Tools Yüklemeden Önce... 3 Yükleme Motorola Phone Tools... 4 Cep Telefonu Cihazını Yükleme ve Yapılandırma... 5 Çevrimiçi

Detaylı

Uzm Dr Mehmet ÜNALDI 10. ULUSAL ACİL TIP KONGRESİ 2014 ANTALYA 1

Uzm Dr Mehmet ÜNALDI 10. ULUSAL ACİL TIP KONGRESİ 2014 ANTALYA 1 Uzm Dr Mehmet ÜNALDI 10. ULUSAL ACİL TIP KONGRESİ 2014 ANTALYA 1 Defibrilasyon nedir? VF e sahip kalbe bir elektriksel şok vermek ve anormal ritmi normal ritme çevirmek için EN ÖNEMLİ ŞEY YAŞAMI KURTARMAK-

Detaylı

DICENTIS Konferans Sistemi

DICENTIS Konferans Sistemi DICENTIS Konferans Sistemi tr Kullanım Kılavuzu DICENTIS İçindekiler tr 3 İçindekiler 1 Güvenlik 4 2 Bu kılavuz hakkında 5 2.1 Hedef kitle 5 2.2 Telif hakkı ve feragatname 5 2.3 Belge geçmişi 5 3 Genel

Detaylı

ELITE PR DİKKAT. O ayar sıvısı seti M) Enjektör valfi için redüksiyon. Duvara Montajı

ELITE PR DİKKAT. O ayar sıvısı seti M) Enjektör valfi için redüksiyon. Duvara Montajı ELITE PR Paket İçindekiler: A) "ELITE PR" ph ve REDOX kontrol cihazı B) PVC Crystal 4x6 ile emme cihazı (2 m) C) Polietilen hortum (3m) D) Bağlantı vidası (φ=6 mm) E) Emme çekvalfi F) FPM basma çekvalf

Detaylı

Titreþim denetim cihazý

Titreþim denetim cihazý Titreþim denetim cihazý Tip 675 Titreþim hýzý (mm/s, rms) 2 Transistör þalter çýkýþý (Ön ayarlamasý sabit olarak yapýlmýþtýr) Analog elektrik çýkýþý: 4...20 ma Frekans aralýðý: 10 Hz...1000 Hz 1 Hz...1000

Detaylı

TVR 12 Hızlı Başlangıç Kılavuzu

TVR 12 Hızlı Başlangıç Kılavuzu TVR 12 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Şekil 1: Arka panel bağlantıları 1. En fazla 16 analog kamera için loop through özelliği (DVD modeline göre). 2. RS-232 cihazına bağlayın. 3. Dört alarm girişine kadar bağlayın.

Detaylı

D-3541-2011. Farklı klinik ihtiyaçlarınızı karşılar Vista 120

D-3541-2011. Farklı klinik ihtiyaçlarınızı karşılar Vista 120 D-3541-2011 Farklı klinik ihtiyaçlarınızı karşılar Vista 120 02 VISTA 120 Uygun fiyat seçenekleriyle temel monitörizasyon kabiliyeti D-3533-2011 Dünya genelindeki tüm hastaneler, zorlayıcı mali sınırlamalara

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu CD180

Hızlı başlangıç kılavuzu CD180 Hızlı başlangıç kılavuzu CD180 Önemli güvenlik talimatları Sadece teknik verilerde listelenen güç kaynağını kullanın. Ürünün sıvılarla temas etmesine izin vermeyin. Yanlış tip pille değiştirilmesi durumunda

Detaylı

Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin: D630 D635. Kısa Kullanım Kılavuzu

Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin:  D630 D635. Kısa Kullanım Kılavuzu Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin: www.philips.com/support D630 D635 Kısa Kullanım Kılavuzu Önemli güvenlik talimatları Uyarı Elektrik şebekesi, tehlikeli olarak sınıflandırılmıştır.

Detaylı

KABLOLU KUMANDA Kullanıcı Kılavuzu

KABLOLU KUMANDA Kullanıcı Kılavuzu KABLOLU KUMANDA Kullanıcı Kılavuzu 6 720 868 66 (2016/11) TR Klimamızı satın aldığınız için teşekkür ederiz. Klimanızı kullanmadan önce lütfen bu kullanıcı kılavuzunu dikkatlice okuyun. Kablolu Kumandanın

Detaylı

Montaj kılavuzu. Dijital basınç gösterge kiti BHGP26A1

Montaj kılavuzu. Dijital basınç gösterge kiti BHGP26A1 Montaj kılavuzu Dijital basınç gösterge kiti BHGP6A BHGP6A Dijital basınç gösterge kiti Montaj kılavuzu İçindekiler Sayfa Montaj Aksesuarlar... Montaj... İşlem prosedürü... İşletim kontrolü... 3 Sorun

Detaylı