MASA TENİSİ SORULARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MASA TENİSİ SORULARI"

Transkript

1 MASA TENİSİ SORULARI 1. A ile X in maçında, kur a atışını X kazanmıştır. a) X ilk servisi kimin atacağını ve masanın hangi yönünde maça başlayacağını belirleyebilir. b) X ilk seçim tercihini A nın yapmasını isteyebilir. c) X ilk servisi A ya bırakıp, yarı alan seçimini yapabilir. d) Yukarıdaki üç tercihi de yapamaz. 2. Hakem tarafından sarı-kırmızı kartla 1 ceza sayısıyla cezalandırılan oyuncu aynı tür bir davranışta bulunursa, a) Hakem kırmızı kartla oyuncuyu oyun dışı bırakır. b) Hakem durumu başhakeme bildirir. c) Sarı-kırmızı kartları birlikte göstererek aleyhte bir sayı daha verir. d) Sarı-kırmızı kartları birlikte göstererek aleyhte 2 sayı birden verir. 3. Çabuklaştırılmış sistemle oynanan bir maçta, vuruş sayıcı hakem; a) Servisçinin vuruşlarını servis vuruşu dahil 13. vuruşuna kadar yüksek sesle sayar. b) Karşılayanın vuruşlarını 12. vuruşa kadar yüksek sesle sayar. c) Karşılayanın vuruşlarını 13. vuruşa kadar yüksek sesle sayar. d) Karşılayanın vuruşlarını sessizce sayar, sadece 13. vuruşu yüksek sesle belirtir. 4. Bir çift maçında ilk servisi A, X e atmıştır. Maçın 3. setinde ilk servisi, a) A, X e atmalıdır. b) X, A ya atmalıdır. c) A ve B kendi aralarında kimin atacağına karar verirler. Kimin karşılayacağı otomatik olarak belirlenir. d) A ve B kendi aralarında kimin atacağına karar verir. X ve Y kendi aralarında kimin karşılayacağına karar verir. 5. Hakem, bir oyuncunun ilk kural dışı servis atışında let diyerek oyunu durdurup oyuncuyu ikaz edebilir. a) Eğer yardımcı hakem servis atışını görememişse, b) Eğer servisçiye bir avantaj sağlamadığından emin ise, c) Hiçbir koşulda yapamaz. d) Yardımcı hakem de aynı görüşte ise, 6. Bir tek maçının 2. setinde çabuklaştırılmış sisteme geçilmişse, 3. setin ilk karşılayıcısı; a) Maçın ilk servisçisidir. b) İkinci setin ilk karşılayıcısıdır. c) İkinci setin son karşılayıcısıdır. d) Maçın ilk karşılayıcısıdır. 7. Tek bayanlar maçının bir setinde ralli devam etmekte iken hakem zaman anonsu ile oyunu durdurmuş ve çabuklaştırılmış sisteme geçilmiştir. Bu durumda ilk servisi; a) Durdurulan rallinin karşılayıcısı atmalıdır. b) Durdurulan rallinin servisçisi atmalıdır. c) İlk vuruş için hakem kura atışı yapmalıdır. d) Vuruş sayıcı hakem karar vermelidir.

2 8. Ali ile Veli nin maçında, Ali mola istemiştir. Mola sonunda maç ne zaman başlar? a) Her iki oyuncu da hazır olduğunda veya 2 dakikanın sonunda (hangisi önce ise) b) Veli hazır olduğunda veya 1 dakikanın sonunda (hangisi önce ise) c) Ali hazır olduğunda veya 1 dakikanın sonunda (hangisi önce ise) d) 2 dakikanın sonunda 9. Hasan ile Hüseyin in maçında, durum 9-10 iken Hasan servis atmıştır. Ralli devam etmekte iken hakem 10 dakikalık sürenin dolduğunu belirlemiştir. a) Let der, çabuklaştırılmış sisteme geçip, oyunu Hasan ın servisi ile başlatır. b) Let der, çabuklaştırılmış sisteme geçip, oyunu Hüseyin in servisi ile başlatır. c) Oyuna devam eder, ancak bir sonraki seti çabuklaştırılmış sistemle başlatır. d) Hiçbir işlem yapmaz. 10. Ali ile Veli, Hasan ve Ahmet ile takım maçı içinde çift maçı yapmaktadır. Ali önceki tek maçında sarı kart, Veli sarı-kırmızı kart görmüştür. Çift maçının ikinci setinde Ali bir davranış hatası yapar. a) Hakem sarı kartla Ali yi uyarır. b) Hakem sarı-kırmızı kartla rakibe bir sayı verir. Zira Ali nin önceki maçtan sarı kartı vardır. c) Hakem sarı-kırmızı kartla rakibe 2 sayı verir. d) Başhakeme durumu bildirir. 11. Ahmet in vuruşunda top, Burak ın yarı alanına çarpıp, Burak vurmadan kendiliğinden geri dönmüştür. Ahmet topu kendi oyun alanı üzerinde tutar. a) Sayı Ahmet indir. b) Sayı Burak ındır. c) Let kararı verilmelidir. d) Herhangi bir işleme gerek yoktur. 12. Ralli sırasında Türkan topa oyun yüzeyi seviyesinin altında vurur. Top masanın dışından, ağ takımının uzantısının altından geçerek, Melek in yarı alanına vurur. Melek topu tutar. a) Sayı Türkan ındır. b) Sayı Melek indir. c) Let verilmelidir. d) Melek e sarı kart gösterilmelidir. 13. A servis atmaktadır. Topu dik olarak yukarıya fırlatır. Sonra topa vurmadan önce, topun oyun yüzeyinin seviyesinin altına düşmesine kadar bekler. Servisin başka bir kusuru yoktur. Kararınız ne olur? a) A ya sayı b) B ye sayı c) Let d) Hiçbir işlem yapmam 14. A servis atarken, top raket elinin bir parmağına, sonra raketine çarpar, sonra kendi yarı alanına sıçrar, net üzerinden geçerek X in yarı alanında sıçrar. Kararınız ne olur? a) A ya sayı b) X e sayı c) Let d) Hiçbir işlem yapmam

3 15. A servis için topu çok yükseğe atar, ancak topun uç çizgisinin içine doğru düşmekte olduğunu görünce serbest eli ile tutar. Kararınız ne olur? a) A ya sayı b) X e sayı c) Let d) A ya sarı kart 16. Servis sırasının yanlış olduğunun fark edilmesi durumunda ne yapılmalıdır? a) Hata düzeltilir, alınan sayılar geçerliliğini korur ve oyuna devam edilir. b) Hata düzeltilir, hatadan bu tarafa alınan sayılar iptal edilir. c) Servis sırasına olduğu gibi devam edilir, önceki sayılar iptal edilir. d) Hiçbir şey olmamış gibi oyuna devam edilir. 17. Aşağıdaki hangi durumda 2. bir kusurlu davranış kırmızı kart gerektirir? a) Daha önce sarı kart görmüş öğütçüye gerektirir. b) Daha önce sarı kart görmüş oyuncuya gerektirir. c) Daha önce sarı-kırmızı kart görmüş öğütçüye gerektirir. d) Daha önce sarı-kırmızı kart görmüş oyuncuya gerektirir. 18. Oyun sırasında top veya raketin kırılması halinde, alışma süresi ne kadardır? a) Bu durumda alışma süresi verilmez. b) Süre 1 dakikadır. c) Süre 2 dakikadır. d) Süre birkaç vuruştan ibarettir. 19. Uluslar arası bir yarışmada katılım formunda belirtilen top dışında bir top kullanılabilir mi? a) Oyuncuların bir itirazı yoksa kullanılabilir. b) Hakem kabul ederse kullanılabilir. c) Kullanılamaz. d) Maç ertelenir 20. Ali servis için topu çok yukarıya atmıştır. Top yükselirken, tavandan sarkan lambanın kablosuna değmiştir. Ancak Ali bu duruma rağmen düzgün bir şekilde servis vuruşunu yapabilmiştir. Veli bu atışı karşılamaya teşebbüs etmemiştir. Kararınız ne olur? a) Ali ye sayı b) Veli ye sayı c) Let d) Başhakeme konuyu iletirim. 21. Bir takım yarışmasında, kusurlu davranıştan ötürü oyunculara gösterilen kartlar ne zamana kadar geçerlidir? a) Set içinde geçerlidir. b) Bireysel yarışma içinde geçerlidir. c) Takım yarışması içinde geçerlidir. d) Turnuva içinde geçerlidir.

4 22. İstekleri üzerine ilk seti çabuklaştırılmış sistemle oynayan oyuncular 2 sette normal sistemle oynamak isterse ne yapılır? a) Oynanmakta olan bireysel maç bitene kadar çabuklaştırılmış sistem devam eder. b) Oynanmakta olan takım maçı bitene kadar çabuklaştırılmış sistem devam eder. c) Oyuncuların isteğine uyularak normal oyun düzenine geçilir. d) Başhakem haberdar edilerek, vereceği karara uyulur. 23. Oyun alanından uzaklaştırılan öğütçü takımda oynuyorsa ve oyun sırası gelmişse ne yapılır? a) Oynaması gereken bireysel maç için oyun alanına döner. b) Oynaması gereken bireysel maçta oynayamaz, hükmen yenik sayılır. c) Oynaması gereken maçta oynar ve oyun alanında kalabilir. d) Yarışmalar devam ediyorsa ertesi gün oyun alanına dönebilir. 24. Oyun yüzeyi neresidir? a) Kenar ve uç çizgilerinin dışında kalan üst yüzeydir. b) Kenar ve uç çizgilerinin de dahil olduğu üst yüzeydir. c) Kenar ve uç çizgileri ile masanın yan yüzlerinin de dahil olduğu yüzeydir. d) Uç çizgilerinin dahil olduğu üst yüzeydir. 25. Raket hangi ölçülerde olmalıdır? a) Herhangi bir boyut, şekil veya ağırlıkta olabilir. b) cm. çapında, 1.5 cm. kalınlığında, 200 gr. ağırlığında olmalıdır. c) B şıkkında belirtilenden fazla olmamalıdır. d) cm. çapında, 2 cm. kalınlığında olmalı, ağırlığa önem verilmemelidir. 26. Sonucun skora yansıması nedir? a) Sayıdır. b) Lettir. c) Engellemedir. d) A, B, C şıklarından hiçbiri doğru değildir. 27. Çift yarışmasında aşağıdakilerden hangisi doğru bir servistir? Servisçi topa vurduktan sonra; a) Top, önce servisçinin sağ yarı sahasına, sonra rakibin sol yarı sahasına değmelidir. b) Top, önce servisçinin, sonra rakibin sağ yarı sahalarına değmelidir. c) Top, önce servisçinin sol yarı sahasına, sonra rakibin sağ yarı sahasına değmelidir. d) Top, önce servisçinin, sonra rakibin sol yarı sahalarına değmelidir. 28. Aşağıdaki hangi durumda oyuncu sayı kazanır? a) Rakip topu engellemiştir. b) Rakibin serbest eli oyun yüzeyine değmiştir. c) Rakip çift, topa uygun sıra dışında vurmuştur. d) A, B ve C şıklarından hepsinde oyuncu sayı kazanır.

5 29. Oyuncuların maçın mümkün olan son setinde saha değiştirmesi ne zaman olmalıdır? a) Taraflar 5 er sayıya ulaşmış olmalıdır. b) Herhangi bir taraf 5 sayıya ulaşmış olmalıdır. c) Her iki tarafın set başına anlaştıkları bir sayıya ulaşılmış olmalıdır. d) Hakemin setin başında belirlediği bir sayıda olmalıdır. 30. Çabuklaştırılmış sistem konusunda aşağıdakilerden hangisi doğru değildir? a) Her iki oyuncu veya çiftin talebi üzerine uygulanır. b) Bir setin 10. dakikasında toplam 18 sayıya ulaşılmamış ve set bitmemişse uygulanır. c) Tarafların birer servis atmasını gerektirir. d) Servis atan oyuncu veya çift 10. düzgün vuruşunda sayı kazanır. 31. Çabuklaştırılmış sisteme geçilmesine kim karar verir? Süre dolduğunda; a) Oyuncular karar verir. b) Başhakemle yarışma hakemi beraber karar verir. c) Başhakem karar verir. d) Yarışma hakemi karar verir. 32. Bir takım maçında mola almak konusunda anlaşmazlık varsa son karar; a) Takım antrenörünündür b) Oynamakta olan oyuncunundur. c) Yarışma hakeminindir. d) Takım kaptanınındır. 33. Çiftler yarışmasında kurayı kazanan taraf; a) İlk servisi atmak zorundadır. b) İlk servisi rakibinin atmasını isteyebilir. c) İlk kararı rakibinin vermesini isteyebilir. d) Rakibin ilk servisi atmasını isteyip oynayacağı tarafı seçebilir. 34. Bir rallide top, a) Hakem sayıları söyledikten sonra oyundadır, b) Servisçinin elinde hareketsiz durduğu son andan itibaren oyundadır, c) Servis atışı için topa vurulduktan sonra oyundadır, d) Servisçinin elinden çıktıktan sonra oyundadır. 35. Bir tarafı 2 mm. kalınlığında siyah, pütürleri içeri doğru, diğer yüzü kaplamasız, ancak canlı kırmızı boyanmış raket; a) Bir tarafı kaplanmadığı için kural dışıdır b) Kaplanmamış tarafı boyalı olduğu için kural dışıdır c) İki yüzü değişik olduğu için kural dışıdır d) Kural dışı değildir 36. Oyuncunun bedensel özrü nedeniyle iyi servis gereklerinin aranmamasına; a) Hakem karar verebilir b) Yalnızca başhakem kara verebilir c) Karşı oyuncunun fikri alınır d) Yardımcı hakemin fikri alınır

6 37. Oyuncu kırılmış raketini değiştirebilmek için soyunma odasına; a) Hakemin izniyle gidebilir b) Başhakemin izniyle gidebilir c) Kesinlikle gidemez d) Sadece set aralarında gidebilir 38. Yedi set üzerinden oynanan bir bireysel yarışmada oyuncular beşinci seti karar seti olarak düşünerek skor 5-4 olduğunda saha değiştirmişlerdir. Hakem durum 9-6 olduğunda saha değişimi hatasının farkına varır. Bu durumda; a) Sete 0-0 dan yeniden başlanır, set süresince saha değiştirilmez b) 9-6 dan devam ederler fakat takip eden setlerde saha değiştirilmez c) Oyuncular doğru sahalarına alınır, 5-4 ten devam edilir d) Oyuncular doğru sahalarına alınır, 9-6 dan devam edilir 39. X gelen topu karşılamak için koşarken düşer, bu esnada raketi elinden fırlar ve topa çarparak topun rakip shaya gitmesine sebep olur. A kendi sahasına çarpan topu iyi karşılayamaz, fileye takar; a) X sayı kazanır b) A sayı kazanır c) Let verilir d) Başhakeme sorulur 40. Bir takım maçından önce takım kaptanları top seçiminde bulunmamışlardır. Hakemin verdiği maç topunu beğenmeyip kendi toplarıyla oynamak istediklerini belirtmişlerdir; a) Her iki oyuncu isterse kabul edilir b) Her iki kaptan isterse kabul edilir c) Kesinlikle kabul edilmez d) Başhakeme sorulur 41. Aşağıdaki hangi durumda top otomatik olarak oyun dışı kalır? a) Ağ takımının masanın kenarından taşan kısmının altından geçerse b) Oyun alanının dışına çıkarsa c) Oyunculardan birinin tişörtüne değerse d) Serviste fileye temas ederse 42. Tekler maçında; a) Her oyuncu 1 sette 1 mola alabilir b) Her oyuncu bir yarışmada 1 mola alabilir c) Mola herhangi bir zamanda istenebilir d) Her iki oyuncu da 9 ar sayıya ulaşmışlarsa mola alınmaz 43. Bir takım maçında A yeşil forma giymekte X ise mavi. 2. sette X in formasından masanın üzerine fena halde ter damlaları dökülür ve yanındaki kırmızı formayla değiştirilmesine izin verilmesini ister; a) X e değişmesi için izin verilir b) X e değiştirebileceği söylenir, ancak diğer bir aynı renk formayla c) X e derhal değişmesi için izin verilir, ancak A renk değişimine itiraz etmezse, d) X e ıslak formayla maça devam etmesi söylenir

7 44. Bir maçın mümkün olan son setinde, skor 7-7 iken X kazara bacağını masanın köşesine çarparak yaralar; hafifçe kanar. Fakat X tedavi görmeden önce seti tamamlamak isteğindedir. Hakem; a) A kabul ederse oyunun devamına izin verir b) Oyunun devamına izin verir, ancak kanama artarsa oyunu durdurur c) A ve yardımcı hakem kabul ederlerse oyunun devamına izin verilir d) Oyunu durdurur, kanama durduruluncaya kadar oyunu başlatmaz 45. Tekerlekli sandalyede oynayan fiziksel engelli oyuncuların çiftler maçında Özgür ilk karşılayandır. Servis atışından sonraki vuruşlarında rakip çift topu sürekli olarak Özgür ün önündeki sağ yarıya atmaktadırlar. a) Karşılamaları Özgür ve eşi sıra ile yapmalıdır b) Özgür sıraya bakılmaksızın karşılama yapabilir c) Hakem bu durumda let vermelidir d) Sırası olmadığı halde Özgür karşılama yaptığında, sayı rakiplerine verilir 46. Bir bireysel maçın başlangıcında 2 dakikalık alışma çalışmasının sonunda sporcular antrenörlerinden öğüt almak üzere arena kenarına giderler. a) İki dakika süre ile öğüt alabilirler b) Bir dakika süre ile öğüt alabilirler c) Süre sonunda derhal maça başlamak zorundadırlar d) Başhakemin izni ile süre 5 dakikaya kadar uzatılabilir 47. Birinci sette durum 10-6 Ali nin lehine iken Veli ye hakem sarı ve kırmızı kartları 2. kez göstererek Ali ye 2 sayı vermiştir a) Set 12-6 bitmiş olur. İkinci sette 0-0 dan başlanır b) Set 11-6 biter, ikinci sete Ali nin 1-0 lık galibiyeti ile başlanır c) Set 11-6 biter, ikinci sete 0-0 lık skorla başlanır d) Set 12-6 biter, ikinci sete Ali nin 1-0 lık galibiyeti ile başlanır 48. Çiğdem ve Esra nın maçında, mümkün olan son sette her ikisi aynı anda mola istemiştir. a) Mola süresi 2 dakika olarak uygulanır b) Çiğdem süre dolmadan oyuna dönerse, Esra da oyuna çağırılır c) Mola süresi bu halde de 1 dakikadır, tarafların başka mola hakları kalmamıştır d) Mola hakkını kimin kullanacağı kur a ile belirlenir 49. Tekerlekli sandalyede oynayan bedensel engelli oyuncuların maçında masanın ayakları, a) Uç çizgisinden en az 25 cm. içeride olmalıdır b) Uç çizgisinden en az 15,25 cm. içeride olmalıdır c) Uç çizgisinden en az 40 cm. içeride olmalıdır d) Herhangi bir kural yoktur 50. Takım kaptanının ismi maçtan önce hakeme bildirilmelidir. Ancak, a) Takım kaptanı müsabakada oynayacak oyuncular arasından belirlenmelidir b) Takımda oynama zorunluluğu yoktur c) Takım kaptanının maçı olduğunda görevi takımın antrenörü tarafından yürütülür d) Kaptanın oyun alanından kırmızı kartla uzaklaştırılması halinde, görevi yine takımın antrenörü üstlenir

8 MASA TENİSİ SORU BANKASI CEVAP ANAHTARI 1 D 26 A 2 D 27 B 3 C 28 D 4 C 29 B 5 C 30 D 6 D 31 D 7 B 32 D 8 C 33 B 9 D 34 B 10 C 35 D 11 B 36 A 12 A 37 C 13 B 38 D 14 B 39 B 15 B 40 C 16 A 41 C 17 A 42 B 18 D 43 B 19 C 44 D 20 B 45 B 21 C 46 C 22 A 47 B 23 A 48 C 24 B 49 C 25 A 50 B

VOLEYBOL OYUNUNUN ÖZELLİKLERİ PRATİK BİLGİLER

VOLEYBOL OYUNUNUN ÖZELLİKLERİ PRATİK BİLGİLER VOLEYBOL OYUNUNUN ÖZELLİKLERİ PRATİK BİLGİLER HAZIRLAYAN CELALETTİN LÜTFİ BEKTAŞ 2017 1 Voleybol,File ile ikiye bölünmüş bir Oyun Alanı üzerinde İki (2) Takım tarafından oynanan bir Spordur. Voleybol Oyununun

Detaylı

MASA TENİSİ TEMEL EĞİTİMİ

MASA TENİSİ TEMEL EĞİTİMİ MASA TENİSİ TEMEL EĞİTİMİ MASA TENİSİ Ping-pong yada pinpon adıyla bilinen masa tenisi 20. yüzyılın başlarında İngiltere de gelişmiştir. 1900'lerde İngiltere ve ABD'de selüloit bir top ve tirşe gerili

Detaylı

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI 2018-2019 1. Oyun Sahası 1.1 Ölçüler 1.2 Oyun sahasının yüzeyi 1.3 Oyun alanındaki çizgiler 1.4 Bölgeler ve sahalar 1.5 Isı ve Aydınlatma 2. File ve Direkler 2.1 Filenin yüksekliği

Detaylı

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI 2017-2018 1. Oyun Sahası 1.1 Ölçüler 1.2 Oyun sahasının yüzeyi 1.3 Oyun alanındaki çizgiler 1.4 Bölgeler ve sahalar 1.5 Isı ve Aydınlatma 2. File ve Direkler 2.1 Filenin yüksekliği

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI İlk Yayın Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 18.08.2011 28.07.2013 Doğu_Takım_Şmp_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası Takım

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU KULÜPLER ARASI YILDIZLAR TENİS LİGİ TALİMATI. Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU KULÜPLER ARASI YILDIZLAR TENİS LİGİ TALİMATI. Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU KULÜPLER ARASI YILDIZLAR TENİS LİGİ TALİMATI Kapsam Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu talimat, kulüpler arası Yıldızlar tenis liglerinin düzenlenmesini, idari

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TENİS LİGİ TALİMATI İlk Yayın Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 18.08.2011 20.07.2012 Doğu_Lig_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası Tenis Ligi Talimatı

Detaylı

KULÜPLER ARASI ÇOCUKLAR, YILDIZLAR VE GENÇLER TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI. Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KULÜPLER ARASI ÇOCUKLAR, YILDIZLAR VE GENÇLER TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI. Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 1 KULÜPLER ARASI ÇOCUKLAR, YILDIZLAR VE GENÇLER TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI Kapsam Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu talimat, kulüpler arası Çocuklar, Yıldızlar ve Gençler Takım Şampiyonasının

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI VE BİREYSEL TENİS LİGİ TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI VE BİREYSEL TENİS LİGİ TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI VE BİREYSEL TENİS LİGİ TALİMATI İLK YAYIN TARİHİ DEĞİŞİKLİK TARİHİ TALİMAT SERİ NUMARASI 18.08.2011 20.06.2017 Doğu_Lig_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası ve Bireysel

Detaylı

CEV ÇİZGİ HAKEMLİĞİ TALİMATLARI 2014

CEV ÇİZGİ HAKEMLİĞİ TALİMATLARI 2014 CEV ÇİZGİ HAKEMLİĞİ TALİMATLARI 2014 GİRİŞ Resmi oyun kurallarına göre (27); 27.1 çizgi hakemlerinin yerlerini, 27.2 ise sorumluluklarını belirler. Kural 28.2 ise resmi bayrak işaretlerini şekil 12 de

Detaylı

KULÜPLERARASI TENİS LİGİ TALİMATI-2017

KULÜPLERARASI TENİS LİGİ TALİMATI-2017 KULÜPLERARASI TENİS LİGİ TALİMATI-2017 1. KAPSAM: Kulüplerarası Tenis Ligi nin düzenlenmesi, idari ve teknik konularda uygulanacak usul ve esaslar bu talimatta belirlenmiştir. Ligin oynanması sırasında

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜMÜ REKTÖRLÜK KUPASI FAKÜLTELER ARASI ÖĞRENCİ TURNUVALARI GENEL KURALLARI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜMÜ REKTÖRLÜK KUPASI FAKÜLTELER ARASI ÖĞRENCİ TURNUVALARI GENEL KURALLARI FAKÜLTELER ARASI ÖĞRENCİ TURNUVALARI GENEL KURALLARI. Turnuvanın yürütülmesinden Beden Eğitimi Bölümü sorumludur. Her türlü olay karşısında Beden Eğitimi Bölümü tarafından alınan kararlar uygulanacaktır..

Detaylı

Futbol Futbol oyun kuralları Futbol sahası ve kullanılan malzemeler

Futbol Futbol oyun kuralları Futbol sahası ve kullanılan malzemeler FUTBOL Futbol Futbol oyun kuralları Futbol sahası ve kullanılan malzemeler Futbol; On birer oyuncudan oluşan iki takım arasında, kendine özgü küresel bir topla oynanan takım sporudur. 21. yüzyıl itibarıyla

Detaylı

FUTBOL SEZONU KLASMAN BELİRLEME KURAL SINAVI (A)

FUTBOL SEZONU KLASMAN BELİRLEME KURAL SINAVI (A) 2012-2013 FUTBOL SEZONU KLASMAN BELİRLEME KURAL SINAVI (A) (Aday Hakemler) 1- Oyun alanı üzerinde hakemi aldatmaya yönelik yapıldığı tespit edilen her türlü hareket sportmenlik dışı davranış olarak değerlendirilecektir.

Detaylı

BASKETBOL BRANŞ TALİMATI

BASKETBOL BRANŞ TALİMATI K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi BASKETBOL BRANŞ TALİMATI 1- Müsabakalar, Milli Eğitim

Detaylı

ŞENLİK MİNİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI MİNİ VOLEYBOL. Dr. Müfide YORUÇ ÇOTUK MİNİ VOLEYBOL ASLA SEZONU SEZONU

ŞENLİK MİNİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI MİNİ VOLEYBOL. Dr. Müfide YORUÇ ÇOTUK MİNİ VOLEYBOL ASLA SEZONU SEZONU MİNİ VOLEYBOL FELSEFE MİNİ VOLEYBOL / MİDİ VOLEYBOL Voleybolu nasıl daha fazla erişilebilir hale geirelim? CEVAP Dr. Müfide YORUÇ ÇOTUK MARMARA ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ TVF EĞİTİM KURUL KOORDİNATÖRÜ

Detaylı

FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR

FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Amirliğince öngörülen hükümlere, Uluslararası Kurallara, Yarışma Talimatlarına

Detaylı

VETERAN MASA TENĠSÇĠLERĠ DERNEĞĠ

VETERAN MASA TENĠSÇĠLERĠ DERNEĞĠ Sayfa : 1/5 TURNUVA YÖNETMELĠĞĠ TY.2012.03 YAYIN NO: 01 YAYIN TARĠHĠ: 16.04.2012 Hazırlayan : Teknik Kurul Onay : Başkan Değişiklik Kayıtları: Yayın No Değişiklik Tarihi Değişiklik Kapsamı 01 16 / 04 /2012

Detaylı

VETERAN MASA TENİSÇİLERİ DERNEĞİ

VETERAN MASA TENİSÇİLERİ DERNEĞİ Sayfa : 1/6 TURNUVA YÖNETMELİĞİ TY.2012.03 YAYIN NO: 01 YAYIN TARİHİ: 16.04.2012 Hazırlayan : Teknik Kurul Onay : Başkan Değişiklik Kayıtları: No Tarih Değişiklik Kapsamı 01 16.04.2012 İlk yayın 21.10.2013

Detaylı

VETERAN MASA TENİSÇİLERİ DERNEĞİ

VETERAN MASA TENİSÇİLERİ DERNEĞİ Sayfa : 1/5 TURNUVA YÖNETMELİĞİ TY.2012.03 YAYIN NO: 01 YAYIN TARİHİ: 16.04.2012 Hazırlayan : Teknik Kurul Onay : Başkan Değişiklik Kayıtları: Yayın No Değişiklik Tarihi Değişiklik Kapsamı 01 16 / 04 /2012

Detaylı

İZVET İZMİR VETERAN MASA TENİSÇİLERİ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ EGE FERDİ RATİNG LİGİ TALİMATI

İZVET İZMİR VETERAN MASA TENİSÇİLERİ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ EGE FERDİ RATİNG LİGİ TALİMATI İçindekiler Sayfa No. 1.0 Amaç-Kapsam 2 2.0 Tanım 2 3.0 Sorumluluklar -Kısaltmalar 2 4.0 Uygulama 2,3,4.5 Hazırlayan : İzvet Turnuva Tertip Komitesi Onay : Başkan Değişiklik Kayıtları: Yayın No Değişiklik

Detaylı

MASA TENİSİ. Ping-pong yada pinpon adıyla bilinen masa tenisi 20. yüzyılın başlarında İngiltere de gelişmiştir.

MASA TENİSİ. Ping-pong yada pinpon adıyla bilinen masa tenisi 20. yüzyılın başlarında İngiltere de gelişmiştir. MASA TENİSİ Ping-pong yada pinpon adıyla bilinen masa tenisi 20. yüzyılın başlarında İngiltere de gelişmiştir. 1900'lerde İngiltere ve ABD'de selüloit bir top ve tirşe gerili tefe benzer raketlerle oynanan

Detaylı

FUTBOLTENİSİ OYUN KURALLARI

FUTBOLTENİSİ OYUN KURALLARI FUTBOLTENİSİ OYUN KURALLARI A.Tüm kategorilerde ki (tekler, çiftler ve üçlüler) ortak kurallar 1. Oyun Kortu ve Oyun Alanı 1.1 Oyun kortunun boyutları: a) tekler için 8.2 x 12.8 m b) çiftler ve üçlüler

Detaylı

ESBBL 3x3 Oyun Kuralları

ESBBL 3x3 Oyun Kuralları ESBBL 3x3 Oyun Kuralları Kasım 2018 ESBBL 3x3 Resmi Oyun Kuralları nda belirtilmeyen her durum için en son yayınlanan FIBA Resmi Basketbol Oyun Kuralları geçerlidir. Madde 1. Saha ve Top 1.1. Müsabaka

Detaylı

3. Müsabakada takımlar sahaya 7 kişi çıkamaması durumunda sahaya en az 6 kişi ile çıkabilirler. Bu sayının altında takım sahaya çıkması durumunda

3. Müsabakada takımlar sahaya 7 kişi çıkamaması durumunda sahaya en az 6 kişi ile çıkabilirler. Bu sayının altında takım sahaya çıkması durumunda Üniversitemiz çalışanları arasında birlik ve beraberliği ile birimler arası kaynaşmayı sağlamak, çalışma motivasyonunu artırmak amacıyla SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI bünyesinde Personel Halı

Detaylı

Oyun Kurallarında Temel Değişiklikler

Oyun Kurallarında Temel Değişiklikler Oyun Kurallarında Temel Değişiklikler Bariz Gol Şansının Engellenmesi - DOGSO Kural 12 - BGŞ Bir bariz gol şansının engellenmesi Elle oynama (Nerede olduğu önemli değil): kırmızı kart Ceza alanı dışında

Detaylı

VETERAN MASA TENİSÇİLERİ DERNEĞİ

VETERAN MASA TENİSÇİLERİ DERNEĞİ Sayfa : 1/5 TURNUVA YÖNETMELİĞİ TY.2012.02 YAYIN NO: 01 YAYIN TARİHİ: xx.xx.xxxx Hazırlayan : Erman Bozkurt, Sezayi Özel, Sabri İskit, Oktay Deniz Kurt Onay : Sezayi Özel Onay : Işık ERTUFAN Değişiklik

Detaylı

K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi

K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi FUTBOL AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli

Detaylı

1 EKİM 2018 TARİHİNDEN İTİBAREN UYGULANACAK OLAN KURAL DEĞİŞİKLİKLERİ

1 EKİM 2018 TARİHİNDEN İTİBAREN UYGULANACAK OLAN KURAL DEĞİŞİKLİKLERİ 1 EKİM 2018 TARİHİNDEN İTİBAREN UYGULANACAK OLAN KURAL DEĞİŞİKLİKLERİ Kural Kitabında şu terimler kullanılacaktır Periyot Çeyrek Extra Periyot Uzatma Madde 4: Üniformalar Diğer Donanımlar Bir takımdaki

Detaylı

DOKUZ TAŞ (TOMBİK, DALYA-YEDİ KİREMİT) OYUNU OYUN KURALLARI (5. 6. SINIFLAR [KÜÇÜKLER], SINIFLAR [YILDIZLAR])

DOKUZ TAŞ (TOMBİK, DALYA-YEDİ KİREMİT) OYUNU OYUN KURALLARI (5. 6. SINIFLAR [KÜÇÜKLER], SINIFLAR [YILDIZLAR]) DOKUZ TAŞ (TOMBİK, DALYA-YEDİ KİREMİT) OYUNU OYUN KURALLARI (5. 6. SINIFLAR [KÜÇÜKLER], 7. 8. SINIFLAR [YILDIZLAR]) Aşağıdaki açıklamalarda adı geçen Geleneksel Oyun Lideri tanımlaması, Sorumlu Öğretmeni

Detaylı

VETERAN MASA TENİSÇİLERİ DERNEĞİ

VETERAN MASA TENİSÇİLERİ DERNEĞİ Sayfa : 1/5 TURNUVA YÖNETMELİĞİ TY.2012.02 YAYIN NO: 01 YAYIN TARİHİ: 21.03.2012 Hazırlayan : Teknik Kurul Onay : Başkan Değişiklik Kayıtları: Yayın No Değişiklik Tarihi Değişiklik Kapsamı 01 21 / 03 /2012İlk

Detaylı

FKMD AKPORT LOJİSTİK HALI SAHA TURNUVASI

FKMD AKPORT LOJİSTİK HALI SAHA TURNUVASI FKMD AKPORT LOJİSTİK HALI SAHA TURNUVASI MÜSABAKA YÖNETMELİKLERİ VE OYUN KURALLARI Amaç Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı FKMD AKPORT LOJİSTİK Halı Saha Turnuvasında oynanan tüm Halı Saha Futbol Müsabakalarının

Detaylı

Masa Tenisi Oyun Kuralları

Masa Tenisi Oyun Kuralları Masa Tenisi Oyun Kuralları 2016-2017 1 MASA TENİSİ Resmi Özel Olimpiyatlar Masa Tenisi Spor Kuralları, tüm Özel Olimpiyatlar müsabakalarını düzenleyecektir. Özel Olimpiyatlar, uluslararası bir spor programı

Detaylı

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ [MENDİL KAPMACA OYUN KURALLARI]

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ [MENDİL KAPMACA OYUN KURALLARI] 2011 GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ [MENDİL KAPMACA OYUN KURALLARI] MENDİL KAPMACA OYUN KURALLARI OYUN ALANI 1. Oyun Alanı: Bu oyun açık alanda veya kapalı spor salonlarında oynanabilir. Oyun alanının

Detaylı

FUTSAL BRANŞ TALİMATI

FUTSAL BRANŞ TALİMATI K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi FUTSAL BRANŞ TALİMATI 1- Müsabakalar Uluslararası

Detaylı

YENİ HANDİCAP ALACAK OYUNCULAR İÇİN KURAL SORULARI

YENİ HANDİCAP ALACAK OYUNCULAR İÇİN KURAL SORULARI YENİ HANDİCAP ALACAK OYUNCULAR İÇİN KURAL SORULARI 1. Bir oyuncunun çantasında bulunan yedek toplar o oyuncunun ekipmanı olarak değerlendirilir. 2. Bir oyuncu saha sınırları içerisinde bulunan topuna saha

Detaylı

VOLEYBOL BARANŞ AÇIKLAMALAR

VOLEYBOL BARANŞ AÇIKLAMALAR VOLEYBOL BARANŞ AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Küçükler, Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde (kız-erkek) okul takımları arasında yapılacaktır. 2- Müsabakalar, uluslararası oyun kuralları ve yarışma yönetmelikleri

Detaylı

Basketbol müsabakaları iki hakem tarafından yönetilir. Misafir takım sahayı seçme hakkına sahiptir. Her devreden sonra saha değişimi yapılır.

Basketbol müsabakaları iki hakem tarafından yönetilir. Misafir takım sahayı seçme hakkına sahiptir. Her devreden sonra saha değişimi yapılır. Basketbol müsabakaları iki hakem tarafından yönetilir. Misafir takım sahayı seçme hakkına sahiptir. Her devreden sonra saha değişimi yapılır. Oyun, orta saha çizgisinde her takımdan birer oyuncu arasında

Detaylı

Madde 2. Takımlar Her takım 4 oyuncudan oluşur (3 oyuncu sahada, bir oyuncu yedek).

Madde 2. Takımlar Her takım 4 oyuncudan oluşur (3 oyuncu sahada, bir oyuncu yedek). 3x3 Resmi Oyun Kuralları Ocak 2015 Resmi FIBA Basketbol oyun kuralları sadece bu belgede belirtilen 3x3 oyun kuralları için değil bütün oyun durumları için geçerlidir. Madde 1. Saha ve Top Müsabaka 3x3

Detaylı

TVF MİNİ VOLEYBOL Ş E N L İ K AMAÇ :MÜSABIK DEĞİL VOLEYBOLU SEVEN NESİLLER

TVF MİNİ VOLEYBOL Ş E N L İ K AMAÇ :MÜSABIK DEĞİL VOLEYBOLU SEVEN NESİLLER AMAÇ :MÜSABIK DEĞİL VOLEYBOLU SEVEN NESİLLER YETİŞTİRMEKTİR.BU NEDENLE KAZANMAYA VE KATILAN TAKIMLARI DERECELENDİRMEYE YÖNELİK TURNUVALAR,ŞAMPİYONALAR,ÖZEL VEYA RESMİ YARIŞMALAR DÜZENLENEMEZ.TÜMÜ ŞENLİK

Detaylı

Macahel Eğitim Kültür ve DayanıĢma Vakfı

Macahel Eğitim Kültür ve DayanıĢma Vakfı Macahel Eğitim Kültür ve DayanıĢma Vakfı FUTBOL TURNUVA YÖNETMELĠĞĠ Mütevelli Heyeti Onay Tarihi: 11.01.2009 Sayı: 02 BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK KUPASI BASKETBOL BRANŞI GENEL KURALLAR

MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK KUPASI BASKETBOL BRANŞI GENEL KURALLAR MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK KUPASI BASKETBOL BRANŞI GENEL KURALLAR 1-Müsabakalar Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü ndeki Büyük Spor Salonu nda oynanacaktır. 2-Müsabakalarda Forma renkleri ve modelleri

Detaylı

Turbo Badminton Seti. Oyun talimatları Tchibo GmbH D Hamburg 79696AB3X3V

Turbo Badminton Seti. Oyun talimatları Tchibo GmbH D Hamburg 79696AB3X3V Turbo Badminton Seti Oyun talimatları Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 79696AB3X3V 2014-10 Değerli Müşterimiz! Turbo Badminton, çok iyi reflekslere ve hıza dayanan, dinamik bir oyundur. Aslen badmintondan oluşur,

Detaylı

RTE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

RTE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ RTE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 2013 YILI SONBAHAR DÖNEMİ FUTBOL TURNUVASI KATILIM ŞARTLARI VE OYUN KURALLARI Hastanemiz personelleri arasında düzenlenmesi planlanan geleneksel " Sonbahar

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU KULÜPLER ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI. Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU KULÜPLER ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI. Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU KULÜPLER ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI Kapsam Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu talimat, kulüpler arası takım şampiyonasının düzenlenmesini, idari ve teknik

Detaylı

İZVET İZMİR VETERAN MASA TENİSÇİLERİ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ EGE İKİLİ TAKIM LİG TALİMATI TT : TT. 2014.02 Yayın No : 02 Sayfa : 1/6

İZVET İZMİR VETERAN MASA TENİSÇİLERİ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ EGE İKİLİ TAKIM LİG TALİMATI TT : TT. 2014.02 Yayın No : 02 Sayfa : 1/6 Sayfa : 1/6 İçindekiler Sayfa No. 1.0 Amaç-Kapsam 2 2.0 Tanım Sorumluluklar 2 3.0 Kısaltmalar 2 4.0 Uygulama 2,3,4.5,6 Hazırlayan : İzvet Turnuva Tertip Komitesi Onay : Başkan Değişiklik Kayıtları: Yayın

Detaylı

MADDE 2: SAHA - Yeni üç sayı bölgesi - Ön sahada yeni topu oyuna sokma çizgisi - Şarjsız yarım daire - Yeni kısıtlamalı alan

MADDE 2: SAHA - Yeni üç sayı bölgesi - Ön sahada yeni topu oyuna sokma çizgisi - Şarjsız yarım daire - Yeni kısıtlamalı alan MADDE 2: SAHA - Yeni üç sayı bölgesi - Ön sahada yeni topu oyuna sokma çizgisi - Şarjsız yarım daire - Yeni kısıtlamalı alan MADDE 4.3 FORMALAR - Takımın tüm oyuncuları için aynı hakim renk çoraplar. -

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 11. ULUSLARARASI MEB ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI 2017 - KONYA 1) Amaç ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI Çizgi izleyen robotlar

Detaylı

MASA GÖREVLİLERİ MEKANİĞİ. Merkez Hakem Kurulu Eğitim Koordinatörlüğü

MASA GÖREVLİLERİ MEKANİĞİ. Merkez Hakem Kurulu Eğitim Koordinatörlüğü MASA GÖREVLİLERİ MEKANİĞİ Bir OYUN Bir DİL Bir METOT Masa Görevlileleri el kitabı, bütün görevlilerinin yönetim mekaniğini standardize etmek adına pratik bir çalışma metodu olarak tasarlanmıştır. Amacımız,

Detaylı

MASA TENİSİ OYUN KURALLARI. Oyun Kuralları Dosyasını İndirmek İçin Tıklayınız 2.1 MASA

MASA TENİSİ OYUN KURALLARI. Oyun Kuralları Dosyasını İndirmek İçin Tıklayınız 2.1 MASA MASA TENİSİ OYUN KURALLARI Oyun Kuralları Dosyasını İndirmek İçin Tıklayınız 2.1 MASA 2.1.1 Oyun yüzeyi olarak tanımlanan masa üst yüzeyi, 2.74 m uzunluğunda ve 1.525 m eninde bir dikdörtgen olacak ve

Detaylı

VETERAN MASA TENİSÇİLERİ DERNEĞİ

VETERAN MASA TENİSÇİLERİ DERNEĞİ Hazırlayan : Teknik Kurul Onay : Başkan Değişiklik Kayıtları: Yayın No Değişiklik Tarihi Değişiklik Kapsamı 01 21.03.2012 İlk yayın 02 07.04.2018 İlk revizyon İçindekiler Sayfa No 1 Amaç 1 2 Kapsam ve

Detaylı

REKTÖRLÜK KUPASI MAÇLARI GRUPLARI

REKTÖRLÜK KUPASI MAÇLARI GRUPLARI 2014 2015 REKTÖRLÜK KUPASI MAÇLARI GRUPLARI 2014 2015 REKTÖRLÜK KUPASI ERKEKLER KADINLAR VOLEYBOL BASKETBOL GRUPLARI ERKEKLER VOLEYBOL A GRUBU TIP FAKÜLTESİ (turnuvadan çekildi ) FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ

Detaylı

VOLEYBOLDA SERVİS TEKNİĞİ VE TAKTİĞİ (2) Doç. Dr. Hakan Sunay

VOLEYBOLDA SERVİS TEKNİĞİ VE TAKTİĞİ (2) Doç. Dr. Hakan Sunay VOLEYBOLDA SERVİS TEKNİĞİ VE TAKTİĞİ (2) Doç. Dr. Hakan Sunay TAKTĠK KURALLAR 1-Servis atmadan önce konsantre olunmalı. Bu sırada; Rakibe dikkat edilmeli, Hedef saptanmalı, Atılacak servis için konsantre

Detaylı

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 8. SPOR ŞENLİĞİ MÜSABAKALARI

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 8. SPOR ŞENLİĞİ MÜSABAKALARI SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 8. SPOR ŞENLİĞİ MÜSABAKALARI ÖĞRENCİ BASKETBOL 2. Sağlık Bilimleri Fakültesi 3. Artvin MYO 4. Arhavi MYO 5. Borçka Acarlar MYO BASKETBOL TURNUVASI GRUPLAR 1 Borçka

Detaylı

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ [TOMBİK OYUN KURALLARI]

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ [TOMBİK OYUN KURALLARI] 2011 GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI DERNEĞİ [TOMBİK OYUN KURALLARI] OYUN ALANI TOMBİK OYUN KURALLARI 1. Oyun Alanı: Açık alanlarda veya kapalı spor salonlarında oynanabilir. Oyun alanının yüzeyi düz olmak kaydıyla

Detaylı

PROTAS Robot Topluluğu, organizasyon süresince robotlara gelebilecek zararlarda sorumluluk kabul etmez.

PROTAS Robot Topluluğu, organizasyon süresince robotlara gelebilecek zararlarda sorumluluk kabul etmez. 3. ULUSAL SAF-RUN ROBOT YARIŞMASI MİNİ SUMO KATEGORİSİ Teknik Şartnamesi 1. Robotlar tamamen otonom olmalıdır. Hiçbir şekilde dışarıdan kontrol edilemez. (Robotu başlatmak hariç.)örneğin: Radyo frekansla

Detaylı

ASUT F I B E R G L A S S

ASUT F I B E R G L A S S 1 / 5 ASUT STREETBALL SAHA VE TAKIM BİLGİLERİ 1. Maçlar Nizami Tek Potalı Basketbol Sahasında Üçer kişilik takımlarla oynanır.takımlar ikişer yedek oyuncu bulundurabilir. 2. Takımlar maçtan 15 dakika önce

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ 6. KÜLTÜR SANAT VE SPOR ŞENLİĞİ SPOR MÜSABAKA TALİMATLARI HALI SAHA FUTBOL MÜSABAKA TALİMATI HALI SAHA FUTBOL YÜRÜTME KURULU

AMASYA ÜNİVERSİTESİ 6. KÜLTÜR SANAT VE SPOR ŞENLİĞİ SPOR MÜSABAKA TALİMATLARI HALI SAHA FUTBOL MÜSABAKA TALİMATI HALI SAHA FUTBOL YÜRÜTME KURULU AMASYA ÜNİVERSİTESİ 6. KÜLTÜR SANAT VE SPOR ŞENLİĞİ SPOR MÜSABAKA TALİMATLARI TERTİP KOMİTESİ BAŞKAN : Prof. Dr. M. Akif ZİYAGİL Bed. Eğt. ve Spor Böl.Bşk. ÜYE : Ünal AYDOĞAN Sağ.Kül.ve Spor Dai. Bşk.

Detaylı

13.ANGORA KUPASI FUTBOL FİKSTÜRÜ

13.ANGORA KUPASI FUTBOL FİKSTÜRÜ MERKEZ ÇİM SAHA Özel Hususlar / Esnek Kurallar: Not: Tüm müsabakalar Üniversite Sporları Federasyonu Oyun Kurallarına ve Misyonuna Tabidir. Ancak, turnuvanın yapısı ve amacı doğrultusunda bazı esnek kurallar

Detaylı

MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI

MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI 23.04.2017 tarihi ile güncel MEKATRONİK VE İNOVASYON GÜNLERİ 2017 MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI SUMO SINIFI MİNİ SUMO KATEGORİSİ YÖNERGESİ mig.etkinlik.marmara.edu.tr mig@marmara.edu.tr /marmaramig

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ AR-GE VE KOORDİNASYON KULÜBÜ YILDIRIM YARIŞLAR 2016

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ AR-GE VE KOORDİNASYON KULÜBÜ YILDIRIM YARIŞLAR 2016 YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ AR-GE VE KOORDİNASYON KULÜBÜ YILDIRIM YARIŞLAR 2016 ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİ YARIŞMA KURALLARI 1) Amaç Belirlenen parkuru, en kısa sürede ve en az ceza puanı ile tamamlamak.

Detaylı

KIRŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL 1. HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI

KIRŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL 1. HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI KIRŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL 1. HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI Kırşehir Belediyesi Geleneksel 1.Halı Saha Futbol Turnuvası Talimatnamesi 1. GENEL İŞLEYİŞ a) Turnuva katılım sayısına göre grup usulüne uygun

Detaylı

TSB BASKETBOL TURNUVASI

TSB BASKETBOL TURNUVASI TSB BASKETBOL TURNUVASI SİSTEM Turnuva boyunca tüm maçlar Akatlar/Şişli Terakki Vakfı Lisesi (Ebulula Mardin Caddesi Öztürk Sokak, No.2 34335 Levent-İstanbul) Kapalı Basketbol Salonunda oynanacaktır. Turnuvada

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ MADDE 1 GENEL HÜKÜMLER TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ (1) Halı Saha Ligi TFF tarafından düzenlenir. TFF bu statüde yer alan hususlarda karar vermeye yetkilidir. (2) Halı Saha Ligi, Türkiye

Detaylı

AKASYA SİTESİ 2.GELENEKSEL SPOR ŞENLİĞİ KATILIM KURALLARI

AKASYA SİTESİ 2.GELENEKSEL SPOR ŞENLİĞİ KATILIM KURALLARI AKASYA SİTESİ 2.GELENEKSEL SPOR ŞENLİĞİ KATILIM KURALLARI 2017 1 DEĞERLİ KATILIMCIMIZ; İkincisini düzenlediğimiz ve geleneksel olarak her yıl yapmayı planladığımız Akasya Sitesi 2. Geleneksel Spor Şenliğini

Detaylı

E l e m e S i s t e m i 2

E l e m e S i s t e m i 2 ELEME SİSTEMİ Ana Kurallar ve Eşlendirme TÜRKİYE SATRANÇ FEDERASYONU ELEME SİSTEMİ Sistem, düzenlenen satranç etkinliklerinin eşlendirme sistemi olarak kullanılacağı gibi, eş puan durumunda ek maçların

Detaylı

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 5. SPOR ŞENLİĞİ MÜSABAKALARI

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 5. SPOR ŞENLİĞİ MÜSABAKALARI ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 5. SPOR ŞENLİĞİ MÜSABAKALARI ÖĞRENCİ BASKETBOL (24 Mart 11 Nisan 2014) 1. Eğitim Fakültesi 2. Orman Fakültesi 3. Fen Edebiyat Fakültesi

Detaylı

FMV IŞIK OKULLARI 100 YILLIK OKULLAR 15. SPOR ŞÖLENİ BİLGİLENDİRME FORMU

FMV IŞIK OKULLARI 100 YILLIK OKULLAR 15. SPOR ŞÖLENİ BİLGİLENDİRME FORMU TARİH 03 07 MAYIS 2017 FMV ÖZEL IŞIK LİSESİ NİŞANTAŞI KAMPÜSÜ BRANŞ MASA TENİSİ ( GENÇ KIZ-GENÇ ERKEK ) 1. Masa Tenisi Müsabakaları 04 Mayıs 2017 Perşembe günü başlayacaktır. 2. Yarışmalar, uluslararası

Detaylı

2 MASA TENİSİ OYUN KURALLARI MASA AĞ TAKIMI TOP RAKET TANIMLAMALAR SERVİS KARŞILAMA...

2 MASA TENİSİ OYUN KURALLARI MASA AĞ TAKIMI TOP RAKET TANIMLAMALAR SERVİS KARŞILAMA... 2 MASA TENİSİ OYUN KURALLARI... 1 2.1 MASA... 1 2.2 AĞ TAKIMI... 1 2.3 TOP... 1 2.4 RAKET... 1 2.5 TANIMLAMALAR... 2 2.6 SERVİS... 2 2.7 KARŞILAMA... 3 2.8 OYUN DÜZENİ... 3 2.9 LET... 3 2.10 SAYI... 4

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ MADDE 1 GENEL HÜKÜMLER (1) Halı Saha Ligi TFF tarafından düzenlenir. Futbol Gelişim Direktörlüğü bu statüde yer alan hususlarda karar vermeye yetkilidir.

Detaylı

PAMUKKALE İLÇE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI

PAMUKKALE İLÇE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI PAMUKKALE İLÇE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI 2019 T.C. PAMUKKALE KAYMAKAMLIĞI TEKNOLOJİNİN BİLİNÇLİ VE GÜVENLİ KULLANIMIPROJESİ PAMUKKALE GENELİ İLKOKULLAR ARASI ZEKA OYUNLARI YARIŞMASI

Detaylı

Kocaeli SMMM Odası Çim Halı Saha Futbol Turnuvası Yönergesidir.

Kocaeli SMMM Odası Çim Halı Saha Futbol Turnuvası Yönergesidir. 1.MADDE Amaç ve Kapsam: Kocaeli SMMM Odası Çim Halı Saha Futbol Turnuvası Yönergesidir. Bu yönergenin amacı; odaya kayıtlı meslek mensubu, stajyer ve oda bölgesi içinde Muhasebe ve Müşavirlik mesleği konusunda

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ MADDE 1 GENEL HÜKÜMLER (1) Halı Saha Ligi TFF tarafından düzenlenir. TFF bu statüde yer alan hususlarda karar vermeye yetkilidir. (2) Halı Saha Ligi, Türkiye

Detaylı

PAMUKKALE BELEDİYESİ PAMUKKALE DE 7. FUTBOL ŞÖLENİ İLKBAHAR 2018 HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI STATÜSÜ

PAMUKKALE BELEDİYESİ PAMUKKALE DE 7. FUTBOL ŞÖLENİ İLKBAHAR 2018 HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI STATÜSÜ PAMUKKALE BELEDİYESİ PAMUKKALE DE 7. FUTBOL ŞÖLENİ İLKBAHAR 2018 HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI STATÜSÜ MADDE 1 GENEL HÜKÜMLER 1. Pamukkale Belediyesi 7. Futbol Şöleni İlkbahar 2018 Halı Saha Turnuvası Pamukkale

Detaylı

MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI

MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI 23.04.2017 tarihi ile güncel MEKATRONİK VE İNOVASYON GÜNLERİ 2017 MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI SUMO SINIFI MİKRO SUMO KATEGORİSİ YÖNERGESİ mig.etkinlik.marmara.edu.tr mig@marmara.edu.tr /marmaramig

Detaylı

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ 2018 YILI REKTÖRLÜK KUPASI YARIŞMA TALİMATI

İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ 2018 YILI REKTÖRLÜK KUPASI YARIŞMA TALİMATI İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ 2018 YILI REKTÖRLÜK KUPASI YARIŞMA TALİMATI GENEL HÜKÜMLER AMAÇ: İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesine bağlı Enstitü, Fakülte, Yüksekokul, Meslek Yüksekokulu, bölümlerdeki öğrenciler

Detaylı

TBF Hakem Kursu Sınavı İzmir

TBF Hakem Kursu Sınavı İzmir TBF Hakem Kursu Sınavı İzmir 03-03-2019 İsim: İl: SORU 1: Son konuşmalardan hangileri geri alınan konuşma için 'Eşdeğer Konuşma' sayılır? a)...... 1 (sırasız) yerine 1 P 2 natürel 16+P EŞDEĞER/EŞDEĞER

Detaylı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Bayanlar Ligi Statüsü (23 Mart 2011 tarih ve 95/2010-2011 sayılı Yönetim Kurulu genelgesiyle düzenlenmiştir.) Madde 1 - Amaç ve Kapsam: 2010 2011 Futbol Sezonu Bayanlar Ligi

Detaylı

İZVET İZMİR VETERAN MASATENİSÇİLERİ DERNEĞİ. EGE FERDİ-RATİNG LİG TALİMATI TT : TT. 2012.03 Yayın No : 03 Sayfa : 1/6

İZVET İZMİR VETERAN MASATENİSÇİLERİ DERNEĞİ. EGE FERDİ-RATİNG LİG TALİMATI TT : TT. 2012.03 Yayın No : 03 Sayfa : 1/6 Sayfa : 1/6 İçindekiler Sayfa No. 1.0 Amaç-Kapsam 2 2.0 Tanım Sorumluluklar 2 3.0 Kısaltmalar 2 4.0 Uygulama 2,3,4.5,6 Hazırlayan : İzvet Turnuva Tertip Komitesi Onay : Başkan Değişiklik Kayıtları: Yayın

Detaylı

REKTÖRLÜK KUPASI MAÇLARI GRUPLARI

REKTÖRLÜK KUPASI MAÇLARI GRUPLARI 2014 2015 REKTÖRLÜK KUPASI MAÇLARI GRUPLARI VOLEYBOL TURNUVA STATÜSÜ Voleybol Müsabakaları, 12 takım, 6 lı olmak üzere 2 grup olarak ayrılmışlardır. Gruplarında ilk 2 ye giren takımlar Yarı finale çıkacaklardır

Detaylı

Cezalı Kart. Hazırlayan: Rahmi İyilikci

Cezalı Kart. Hazırlayan: Rahmi İyilikci Cezalı Kart Hazırlayan: Rahmi İyilikci Bir defans oyuncusunun, oyunun normal akışı veya yasanın uygulanması (ör. Yasa 47E) dışında ortağının görebileceği pozisyona getirdiği veya elinde olduğunu belirttiği

Detaylı

MİNİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI 2013-2014

MİNİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI 2013-2014 MİNİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI 2013-2014 TEMEL İLKE VE KRİTERLER MADDE 1- Kurul, saha düzenlemelerini, mini voleybol kategorilerini, organizasyon şeklini ve diğer hususları mini voleybolun tanıtımı ve yaygınlaştırılmasını

Detaylı

FUTBOL AÇIKLAMALAR. Gençler kategorisi kız ve erkek takımları arasında oynanacaktır. Yıldız Kız/Erkek :(

FUTBOL AÇIKLAMALAR. Gençler kategorisi kız ve erkek takımları arasında oynanacaktır. Yıldız Kız/Erkek :( K.K.T.C. MĠLLĠ EĞĠTĠM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon ġubesi FUTBOL AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Milli Eğitim ve

Detaylı

VOLEYBOL AÇIKLAMALAR

VOLEYBOL AÇIKLAMALAR K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi VOLEYBOL AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Küçükler, Yıldızlar ve

Detaylı

ELEME SİSTEMİ. A- Ana Kurallar

ELEME SİSTEMİ. A- Ana Kurallar ELEME SİSTEMİ Sistem, düzenlenen satranç etkinliklerinin eşlendirme sistemi olarak kullanılacağı gibi, eş puanlı oyuncuların olması durumunda eşitliklerin bozulması için ek maçların oynanmasında da kullanılabilir.

Detaylı

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU HALI SAHA LİGİ STATÜSÜ MADDE 1 GENEL HÜKÜMLER (1) Halı Saha Ligi TFF tarafından düzenlenir. Futbol Gelişim Direktörlüğü bu statüde yer alan hususlarda karar vermeye yetkilidir.

Detaylı

KALELİ YAKAN TOP OYUNU TANIMLAR TERİMLER

KALELİ YAKAN TOP OYUNU TANIMLAR TERİMLER KALELİ YAKAN TOP OYUNU TANIMLAR TERİMLER KALECİ OYUNCU: : Her iki takımın rakip oyun alanı dip çizgisinde görevlendirdiği oyuncudur. Oyun başlarken her takımın bir (1) kaleci oyuncusu bulunur. Kaleci oyuncu

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI robtü 2017 BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1. Amaç Bu kategoride robotlar, siyah pist üzerindeki beyaz çizgileri veya beyaz pist üzerindeki siyah çizgileri

Detaylı

Diğer kategorilerde olduğu gibi Sumo Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir.

Diğer kategorilerde olduğu gibi Sumo Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir. Diğer kategorilerde olduğu gibi Sumo Kategorisi nde de Genel Kurallar geçerlidir. Yarışmanın Amacı Robotlar belirtilen süre içerisinde birbirlerini, belirtilen dohyo alanı kuralları çerçevesinde alan dışına

Detaylı

YAĞLI GÜREŞ ROBOTLARI TURNUVA KURALLARI

YAĞLI GÜREŞ ROBOTLARI TURNUVA KURALLARI YAĞLI GÜREŞ ROBOTLARI TURNUVA KURALLARI BÖLÜM 1 KIRKPINAR ÖZELLİKLERİ Madde 1 Kırkpınar Tanımı 1-) Yağlı güreş alanı Kırkpınar diye adlandırılmaktadır. 2-) Kırkpınar zeminden 5 cm yüksekliğinde 100x80

Detaylı

FUTBOL OYUN KURALLARI KURAL-3 OYUNCULARIN SAYISI DERS NOTLARI

FUTBOL OYUN KURALLARI KURAL-3 OYUNCULARIN SAYISI DERS NOTLARI FUTBOL OYUN KURALLARI KURAL-3 OYUNCULARIN SAYISI DERS NOTLARI HAZIRLAYAN CELALETTİN LÜTFİ BEKTAŞ 2017 1 Futbol müsabakalarında Oyuncu sayısı kaçtır? Oyun, biri Kaleci olmak üzere her biri En çok 11 oyuncudan

Detaylı

Türkiye Kulüplerarası Takım Şampiyonası. Müsabaka Talimatı. İlk Yayım Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası

Türkiye Kulüplerarası Takım Şampiyonası. Müsabaka Talimatı. İlk Yayım Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası Türkiye Kulüplerarası Takım Şampiyonası Müsabaka Talimatı İlk Yayım Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 27.12.2007 25.02.2016 TKLM-1101 1/7 1. Amaç ve Müsabakaların Mülkiyeti Türkiye Kulüplerası

Detaylı

MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI

MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI 20.12.2017 tarihi ile güncel MEKATRONİK VE İNOVASYON GÜNLERİ 2018 MEKATRONİK PROJE VE ROBOT YARIŞMASI SUMO SINIFI MEGA SUMO KATEGORİSİ YÖNERGESİ mig.etkinlik.marmara.edu.tr mig@marmara.edu.tr /marmaramig

Detaylı

Basketbol Oyun Kuralları ve Saha Ölçüleri

Basketbol Oyun Kuralları ve Saha Ölçüleri Basketbol Oyun Kuralları ve Saha Ölçüleri Basketbolda Oyun Kuralları Tarihçe 1 Basketbol, ABD'nin Massachusetts eyaletinde, Springfield Genç Erkekler Hristiyan Birliği (YMCA) Eğitim Okulu'nda beden eğitimi

Detaylı

TÜM AKIL ve ZEKA OYUNLARI FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE Q-BITZ ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ Türkiye Q- Bitz Şampiyonası

TÜM AKIL ve ZEKA OYUNLARI FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE Q-BITZ ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ Türkiye Q- Bitz Şampiyonası YARIŞMA ADI 2019 Türkiye Q- Bitz Şampiyonası BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ 27-28 Nisan 2019 TURNUVA YERİ BURSA SON BAŞVURU TARİHİ 12 NİSAN 2019 1- GENEL HÜKÜMLER 2-1.1.Yönerge, 2018-2019 etkinlik döneminde yapılacak

Detaylı

TÜM AKIL ve ZEKA OYUNLARI FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE EQUILIBRIO ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ Türkiye Equilibrio Şampiyonası

TÜM AKIL ve ZEKA OYUNLARI FEDERASYONU ETKİNLİK DÖNEMİ TÜRKİYE EQUILIBRIO ŞAMPİYONASI YÖNERGESİ Türkiye Equilibrio Şampiyonası YARIŞMA ADI 2019 Türkiye Equilibrio Şampiyonası BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ 27-28 Nisan 2019 TURNUVA YERİ BURSA SON BAŞVURU TARİHİ 12 NİSAN 2019 1- GENEL HÜKÜMLER 1.1.Yönerge, 2018-2019 etkinlik döneminde yapılacak

Detaylı

Sumo robot kuralları. Robotun tanımlaması aşağıdaki gibidir.

Sumo robot kuralları. Robotun tanımlaması aşağıdaki gibidir. Sumo robot kuralları Her bir robot için bir operatör ve bir yardımcı kayıt olabilir. Yarışma anında robotu 1 kişi kullanacaktır. Her iki yarışmacının da yarışma kurallarına uyması, galibiyet kurallarını

Detaylı

KUZEY KIBRIS TENİS FEDERASYONU 2017 YILI. 10 ve DAHA KÜÇÜK YAŞ SPORCULAR MÜSABAKA TALİMATI 10 ŞUBAT 2015

KUZEY KIBRIS TENİS FEDERASYONU 2017 YILI. 10 ve DAHA KÜÇÜK YAŞ SPORCULAR MÜSABAKA TALİMATI 10 ŞUBAT 2015 KUZEY KIBRIS TENİS FEDERASYONU 2017 YILI 10 ve DAHA KÜÇÜK YAŞ SPORCULAR MÜSABAKA TALİMATI 10 ŞUBAT 2015 1/8 1- Amaç KKTF 10 YAŞ MÜSABAKA TALİMATI Bu yaş grubu sporcuların tenis sporuna eğlenerek devam

Detaylı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 10.SPOR ŞENLİKLERİ PROGRAMI ( NİSAN 2017 )

BOZOK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 10.SPOR ŞENLİKLERİ PROGRAMI ( NİSAN 2017 ) KAMPÜS STADYUMU BOZOK ÜNİVERSİTESİ 06 07 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 0.SPOR ŞENLİKLERİ PROGRAMI ( 0- NİSAN 07 ) BOZOK ÜNİVERSİTESİ FUTBOL MÜSABAKA MAÇ LİSTESİ 0:00 MÜH. MİM.FAK. SAĞLIK YÜKSEKOKULU :30 BESYO SORGUN

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALARI

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALARI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı