Muhasebe ve Finans Yönetimi Eğitimleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Muhasebe ve Finans Yönetimi Eğitimleri"

Transkript

1 Muhasebe ve Finans Yönetimi Eğitimleri İşletmelerde Bütçe Sistemleri ve Bütçe Yönetimi Eğitimi Mali Tabllar Analizi Eğitimi Uluslararası Muhasebe Standartları ve Finansal Raprlama Sistemleri Maliyet Muhasebesi Eğitimi Stratejik Maliyet Yönetimi Eğitimi Yönetim Muhasebesi ve Raprlama Sistemleri Eğitimi Temel Muhasebe Eğitimi Finansal Analiz ve Finansal Yönetim Eğitimi İç Denetim, Sistem Kurulumu ve Raprlama Eğitimi Değere Dayalı Yönetim Anlayışı ve Şirket Değerinin Hesaplanması İnşaat ve Enerji Sektöründe Uzun Vadeli Sözleşmeler, Hukuki Düzenlemeler ve Uluslararası Tahkim Uygulamaları Temel Finansal Okuryazarlık ve Finansal Analiz Teknikleri Mali Analiz Teknikleri - Finansal Tablların Okunması Temel Bütçeleme Eğitimi (Yöneticiler için Bütçe Eğitimi) Finansçı Olmayanlar için Finans Yönetimi Bzkurt Mah. Türkbey Sk. N:55 D:2 Şişli İSTANBUL Tel : Fax : egitim@biymed.cm.tr Web :

2 İşletmelerde Bütçe Sistemleri ve Bütçe Yönetimi Eğitimi Eğitimin Amacı : Bu Eğitim kapsamında; Stratejik Planlama ve Hedeflere göre yönetim İlkelerinin, uygulama adımlarının luşturulması, İşletmelerde Bütçe Sistemlerinin kurulması, mdern Bütçeleme Tekniklerinin ve Sektörlere göre Bütçeleme uygulamalarının örneklerle anlatılması, Bölüm ve Yönetici Perfrmanslarının izlenerek değerlendirilmesi ile Giderlerin ve maliyetlerin kntrlü ve yönetimi alanlarında, katılımcılara Bir Bütçe Sisteminin kurulması, denetlenmesi ve raprlanması ile ilgili larak, güncel ve uygulanabilir bilgilerin aktarılması ve öğretilmesi hedeflenmiştir. Kimler Katılabilir : Bütçe Bölüm Yöneticileri, Bütçeleme, Planlama ve Raprlama Uzmanları, Departman Müdürleri, Üst ve Orta Kademe Yöneticiler, İşletme Sahipleri ve İşletme Bütçeleri alanında kendilerini geliştirmek isteyen şirket çalışanları EĞİTİMİN İÇERİĞİ : 1. Stratejik Yönetim, Stratejik Planlama ve Bütçeler 2. Stratejik planlamanın özellikleri ve stratejik planlama Süreci 3. Hedeflere göre yönetim kavramı ve İşletme Bütçeleri 4. Temel kavramlar, Bütçelerin yararları, amaçları ve Fnksiynları 5. İşletme Bütçelerinde başarısızlığa yl açan nedenler 6. Bütçe Türleri ve Bütçe Sistemleri 6.1 Prgram Bütçe 6.2 Srumluluk Bütçesi 6.3 Yatırım Bütçeleri 6.4 Nakit Akış Bütçesi 6.5 Orta vadeli ve çk yıllı Bütçeler 7. Bütçeleme Teknikleri 7.1 Esnek Bütçeleme 7.2 Faaliyet Tabanlı Bütçeleme 7.3 Kritik Hedefler Bütçesi 7.4 Sıfır Tabanlı Bütçeleme 7.5. Dinamik Bütçeler (Rlling Frecast Budgeting) 7.6 Öncelik sıralı Bütçeleme 7.7 Yürüyen Bütçeler 7.8 Bulanık Bütçeleme 8. Bütçeleme Süreci,Bütçe Organizasynu ve Temel Uygulamalar 8.1 Vizyn ve hedeflerin belirlenmesi 8.2 Yatırım hacmi ve faaliyetlerin planlanması 8.3 Bütçe Organizasynu, Bütçe Kmitesi Bütçe Dsyası ve Bütçe Takvimi 8.4 Makreknmik Göstergeler, temel varsayımlar ve özel hedefler 8.5 Kapasite ve çalışma günü planlaması 8.6 Kritik hedeflerin saptanması, tabllaştırılması, başa baş analizlerinin yapılması 8.7 Bütçeleme ve Katma Değer Analizleri 8.8 Bütçe frmlarının hazırlanması, taslakların düzenlenmesi, uyumlaştırma, knsalidasyn ve nay safhaları 9. Yıllık faaliyet Bütçelerinin hazırlanması, temel uygulamalar ve teknikler 9.1 Faaliyet Hacminin Planlanması 9.2 Satış Miktar Bütçesi 9.3 Satış Tahmin Yöntemleri (Zaman Serileri Analizi/ Pazar Analizi/ Ürün Analizi/ Regresyn Analizi) 9.4 Üretim Miktar Bütçesi 9.5 Direkt İlk madde ve Malzeme Kullanım Miktar Bütçesi 9.6 Direkt ilk Madde ve Malzeme Satınalma Bütçesi 9.7 Direkt madde Maliyet Giderleri Bütçesi 9.8 Direkt İşçilik Zamanı Bütçesi 9.9 Direkt İşçilik Giderleri Bütçesi 9.10 Genel Üretim Giderleri Bütçesi 9.11 Satışların Maliyeti Bütçesi 9.12 Faaliyet Giderleri Bütçesi Bzkurt Mah. Türkbey Sk. N:55 D:2 Şişli İSTANBUL Tel : Fax : egitim@biymed.cm.tr Web :

3 - Yönetim Giderleri Bütçesi - Satış ve Pazarlama Giderleri Bütçesi - Ar Ge Giderleri Bütçesi 9.13 Gelir Tablsu Bütçesi 9.14 Nakit Akış Bütçesi 9.15 Bütçelenmiş Bilanç 9.16 Departman Bütçeleri ve Gider türlerinin Bütçelenmesi 9.17 Gelirlerin Planlanması - Satış Fiyatları Bütçesi - Satış Gelirleri Bütçesi - Diğer Gelirler Bütçesi 10. Bütçelenmiş Mali Tabllar 10.1 Gelir Tablsu Bütçesi 10.2 Prfrma Bilanç (Bütçelenmiş Bilanç) - Prfrma Bilançnun Yararları - Prfrma Bilanç Düzenleme Yöntemleri 10.3 Nakit Akış Bütçesi - Kısa dönemli Tahmin Teknikleri - Uzun Dönemli Tahmin Teknikleri 11. Bütçelemede Özel Raprlamalar 11.1 Başabaş Analizleri 11.2 Katma Değer Analizleri 11.3 İstisna Rapru 11.4 Z Rapru 11.5 Grafiksel ve Görsel Bütçe Raprları 11.6 Üst Yönetim Bütçe Raprları 11.7 Bütçe tahminlerinde yararlanabilecek Mali ve Eknmik Raprlar ve Göstergeler 12. Bütçelemede Enflasyn Faktörü 13. Bütçe Yazılımları ve Bütçe prgramları 14. Bütçede Revizyn 15. Sektörlere göre Bütçeler ve Sektörel Bütçe Uygulamaları ve Örnekleri UYGULAMA ÖRNEĞİ 1 : Ticaret sektöründe Bütçeleme UYGULAMA ÖRNEĞİ 2 : Üretim İşletmesinde Bütçeleme UYGULAMA ÖRNEĞİ 3 Hizmet Sektöründe Bütçeleme UYTGULAMA ÖRNEĞİ 4 : Hizmet Sektöründe Bütçeleme UYGULAMA ÖRNEĞİ 5 : İnşaat Sektöründe Finansal Planlama ve Bütçeleme 16. Bütçe Denetimi ve Sapma Analizleri 16.1 Satış Gelirleri sapmalarının Analizi 16.2 Üretim Maliyetlerinde sapmalar a. Direkt madde sapmalarının Analizi b. Direkt işçilik sapmalarının Analizi 16.3 Sapmaların Yönetim Denetimi açısından Analizi 17. Bütçelerin izlenmesinde ve değerlendirilmesinde kullanılabilecek Tabl Örnekleri 18. Orta Vadeli ve çk yıllı Bütçeleme. Özellikleri ve Hazırlama Teknikleri Bzkurt Mah. Türkbey Sk. N:55 D:2 Şişli İSTANBUL Tel : Fax : egitim@biymed.cm.tr Web :

4 Mali Tabllar Analizi Eğitimi Finansal tabllarda yer alan bilgilerin dğru larak yrumlanması; işletme faaliyetlerinin ve işletme perfrmansının değerlendirilmesi açısından büyük önem taşımaktadır.diğer taraftan mali tabllarda sunulan finansal bilgiler, hem sürdürülebilir büyüme anlamında yönetim kararlarına ışık tutarken, işletme kaynaklarının dğru yönlendirilmesi ve yönetilmesi anlamında önemli bir veri tabanı luşturmaktadır. Bu eğitim kapsamında, işletme yöneticilerinin; Muhasebe / Finans bölümü yetkililerinin ve uzmanlarının; Finansal Tablları analiz edebilme ve yrumlama yeteneklerinin geliştirilmesi, Finansal Analizin öneminin kavranılması ve Mali Tabl Analiz tekniklerinin öğretilerek, katılımcılara bu alanda sistematik bir bakış açısı kazandırılması hedeflenmiştir. TEMEL MALİ TABLOLAR BİLANÇO Bilançnun tanımı ve özellikleri, Bilanç düzenleme ilkeleri Bilançnun biçimsel yapısı ve bölümleri Bilançnun düzenlenme aşamasında öne çıkan hususlar Veri yasaları ve yeni TTK kapsamında Bilanç Türkiye Finansal raprlama Standartları ve Bilanç GELİR TABLOSU Gelir Tablsunun tanımı ve düzenlenme ilkeleri Gelir Tablsunun biçimsel yapısı ve bölümleri, yer alan bilgilerin incelenmesi Gelir tablsu ile ilgili özel hükümler ve gelir tablsu Dipntları ENFLASYONUN BİLANÇO VE GELİR TABLOSUNA OLAN ETKİLERİ SATIŞLARIN MALİYETİ TABLOSU Tanımı ve biçimsel yapısı Bölümler ve sunulan bilgiler NET ÇALIŞMA SERMAYESİ DEĞİŞİM TABLOSU Tanım ve biçimsel yapı Bölümler ve tablda yer alan bilgiler Net Çalışma Sermayesi Değişim Tablsunun düzenlenmesi ve yrumlanması NAKİT AKIM TABLOSU Nakit Akım Tablsunun tanımı ve özelliği, Nakit Akım Tablsunda sunulan bilgiler Nakit akım tablsunun düzenlenmesi ve öne çıkan hususlar ÖZ KAYNAK DEĞİŞİM TABLOSU Öz Kaynak Değişim Tablsunun tanımı, önemi ve biçimsel yapısı Öz Kaynak Değişim Tablsunun düzenlenmesi MALİ TABLOLARIN ANALİZİ Finansal Tabl Analizinin tanımı, kapsamı ve Amacı Finansal Analiz Teknikler Karşılaştırmalı Tabl Analizleri Karşılaştırmalı Tablların düzenlenmesi Uygulama örnekleri ve değişimin analizi Eğilim Yüzdeleri Yöntemi Yüze İndirgenmiş Mali Tabllar Yatay ve Dikey Analizler Uygulama Örnekleri, Analiz ve Yrumlar Oran Analizleri Likidite Oranları Mali Yapı Analizinde kullanılan Oranlar Çalışma ve Faaliyet Verimliliğini ölçen ranlar Büyüme ile ilgili ranlar Mali Yükümlülükler ve Faizlerin karşılanması ile ilgili Oranlar Örnek Olaylar, Uygulamalar, Yrumlar Katma Değer Analizleri İşletmede yaratılan Katma Değerin belirlenmesi ve yıllar itibariyle analiz edilmesi Katma Değer Kullanım Tablları Kişi başına katma değer analizi ve şirket perfrmansı Kritik Hedefler Tablsu Çalışma Sermayesi Yeterlilik Analizleri TARTIŞMALAR; ÖNERİLER; ÇÖZÜMLER Bzkurt Mah. Türkbey Sk. N:55 D:2 Şişli İSTANBUL Tel : Fax : egitim@biymed.cm.tr Web :

5 Uluslararası Muhasebe Standartları ve Finansal Raprlama Sistemleri Eğitimin İçeriği : Yeni Türk Ticaret kanunu kapsamında TMS / TFRS uygulamaları Muhasebe Standardı kavramı Muhasebe standartlarının dünyadaki ve Türkiye'deki gelişimi, ilgili kuruluşlar Uluslararası Muhasebe Standartları Kurulu Avrupa Birliği (AB) uygulamaları UFRS Türkiye uygulamaları Sermaye Piyasası kurulu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Türkiye Muhasebe Standartları kurulu Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurul Türkiye Muhasebe Standartları Kavramsal çerçeve KOBİ TFRS Finansal Tablların niteliksel özellikleri Finansal tablların unsurları TMS 1 Finansal Tablların Sunuluşu TMS uygulamalarının finansal tabllara etkisi Kapsam, Ölçme değerleme Dipnt ve açıklayıcı bilgilerdeki ayrıntılar Biçimsel yapı ( Sınıflandırma) Varlık ve brçların ölçümlenmesi Gerçeğe Uygun Değer TMS 7 Nakit Akış Tabllar TMS 8 Muhasebe Plitikaları, Muhasebe tahminlerindeki değişiklikler ve hatalar TMS 2 Stklar TMS 16 Maddi Duran Varlıklar TMS 33 Maddi Olmayan Varlıklar TMS 36 Varlıklarda değer Düşüklüğü TFRS 5 Satılmak üzere elde tutulan Duran varlıklar ve Durdurulan faaliyetler TMS 40 Yatırım amaçlı Gayrimenkuller TMS 37 Karşılıklar, Kşullu Brçlar ve Kşullu Varlıklar TMS 19 Çalışanlara Sağlanan faydalar TMS 10 Bilanç tarihinden snra rtaya çıkan laylar TMS 34 Ara Dönemlerde Finansal Tabllar TMS 24 İlişkili Taraflarla ilgili açıklamalar TMS 17 Kiralama İşlemleri TMS 18 Hasılat TMS 21 Kur Değişiminin Etkileri TMS 12 Gelir Vergisi TMS 23 Brçlanma Maliyetleri TMS 27 Knslide ve Ayrı Finansal Tabllar TMS 28 İştiraklerdeki Yatırımlar TMS 31 İş Ortaklıklarındaki Paylar TMS 33 Hisse Bşına Kar TMS 32 Mali Tabllarda Gösterilme ve Açıklamalar TMS 39 kayda alma ve değerleme RFRS 1 Muhasebe standartlarının ilk uygulanması Tam Mngrafi AYRINTILI Örnek Uygulama 1 ve Örnek Uygulama 2 Bzkurt Mah. Türkbey Sk. N:55 D:2 Şişli İSTANBUL Tel : Fax : egitim@biymed.cm.tr Web :

6 Maliyet Muhasebesi Eğitimi Eğitimin Amacı : Bu eğitim kapsamında, maliyet muhasebesi, maliyet yönetimi, yönetim muhasebesi ve raprlama sistemleri knularında, başta temel kavramlar ve yöntemler lmak üzere maliyetlendirme ve maliyet hesaplama süreçleri; maliyetlerin ayrıştırılması ve muhasebeleştirilmesi, maliyet kntrlü ve verimlilik analizleri, maliyet muhasebesinde çağdaş yaklaşımlar, Tek Düzen Hesap Planı ve Muhasebe Genel Tebliği kapsamında getirilen düzenlemeler, knularında; katılımcılara örnek uygulamalar ile güncel ve uygulamaya dönük bilgiler sunularak, nlara; bir maliyet muhasebesi sisteminin kurulması, işletilmesi ve geliştirilmesine dönük bilgiler kazandırılması, maliyet daklı karar alma becerilerinin güçlendirilmesi ve güncel bilgilerle mesleki anlamda gelişim lanakları sağlanması. amaçlanmaktadır. Kimler Katılabilir : İşletmelerin yönetim kademelerinde çalışan teknik ve idari persnel, Maliyet muhasebesi ve üretim departmanı çalışanları; serbest muhasebeciler, serbest muhasebeci mali müşavirler ve kariyer hedefleriyle maliyet yönetimi becerilerini geliştirmek isteyen tüm yöneticiler katılabilir. EĞİTİMİN İÇERİĞİ : Temel kavramlar Maliyet muhasebesinin ilkeleri ve amaçları Maliyet ve gider kavramları Maliyetlerin çeşitli açılardan sınıflandırılması Maliyet muhasebesinin finansal tabllar üzerindeki etkileri Üretim süreci, mamul maliyetleri ve unsurları İlk madde ve malzeme maliyetleri Direkt işçilik maliyetleri Genel Üretim Maliyetleri Maliyet faaliyet ilişkileri, faaliyet ölçüleri, dağıtım anahtarları Üretim işletmelerinde maliyet dağıtım srunları Birim maliyetler, unsurları ve birim maliyetlerin belirlenmesi Sipariş maliyeti sistemi Safha maliyeti sistemi Birleşik imalatta maliyetleme srunları Birim maliyetlerin hesaplanması ve mamul başına karlılık analizi Maliyet yerleri ve maliyet dağıtımları İşletmelerde etkin maliyet muhasebesi rganizasynu Kar planlaması, geçerli maliyetler ve işletme kararları Tek Düzen maliyet Muhasebesi uygulamaları Maliyetlerin muhasebe sistemi içinde izlenmesi 7A ve 7/B seçenekleri ve uygulama örnekleri Satışların Maliyeti Tablsu Maliyet yönetim sistemlerinde çağdaş yaklaşımlar Faaliyet Tabanlı Maliyetleme Maliyet liderliği stratejisi Odaklanmış rekabet stratejisi Kaizen maliyetleme Değer yaratmayan maliyetlerin rtadan kaldırılması Ljistik süreçlerin maliyetlenme Kalite maliyetlerinin kntrlü ve yönetimi Değer yönetimi ve geleceğin maliyetlerinin kntrlünde hedef maliyetleme JIT ve tam zamanında üretim rtamlarında maliyetleme Bzkurt Mah. Türkbey Sk. N:55 D:2 Şişli İSTANBUL Tel : Fax : egitim@biymed.cm.tr Web :

7 Stratejik Maliyet Yönetimi Eğitimi Eğitimin İçeriği : Bilgi plitikası, Bilgi Stratejileri, Bilgi Yönetim Teknikleri ve uygulanma Araçları Maliyet Yönetimi Bilgi Sistemi Maliyet Bilgileri perspektifinde temel rekabet Stratejileri Odaklanmış rekabet Stratejisi Maliyet Liderliği Stratejisi Birleşik Rekabet Stratejisi Rekabetin Farklılaştırılması Stratejisi Maliyet Yönetiminin Amaçları, İlkeleri ve Yararları Maliyet Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar Stratejik Maliyet Yönetimi Değer yaratmayan maliyetlerin rtadan kaldırılması Mamul Yaşam Dönemi byunca Maliyetleme Geleceğin maliyetlerinin kntrlünde Hedef Maliyetleme Faaliyet Tabanlı Maliyetleme, Planlama ve Bütçeleme Kaizen Maliyetleme JİT ve Tam Zamanlı Üretim Ortamında Maliyet Yönetimi Değer Yönetimi Tplam Kalite Kntrl ve Kalite Maliyetlerinin Yönetimi Ljistik Süreçlerin Maliyetlenmesi Dönüşüm Muhasebesi ve Stratejik Yönetim Muhasebesi İşletmelerde kar Planlaması İşletmelerde Maliyet Hacim Kar ilişkileri ve bunların Analizi Maliyetlerin ayrıştırılması, sıfır kar Nktası ve Katkı payı Kavramı En Uygun Maliyet ve Satış Karışımı Üretim ve Faaliyet kararları Müşteri perfrmansı ve müşteri Karlılık Analizleri Fiyatlandırma kararları Fiyatlandırma Stratejileri Yüksek ve Düşük Enflasyn rtamlarında Fiyatlandırma Fiyatlandırma Teknikleri Dağıtım Maliyetleri ve Fiyatlandırma İhracatta Fiyatlandırma ve teklif hazırlanması Üretim Maliyetlerinin yapısına ve niteliklerine göre Fiyatlandırma Pazara ve sektöre Yönelik Fiyatlandırma Hedef Karlılık ve Fiyatlandırma Yönetim Bilgi Sistemleri ve Raprlama Üst Yönetim Raprları, türleri ve özellikleri Denetim ve Kntrl raprları Stratejik yönetim, planlama ve, bütçe ve kntrl raprları Srumluluk Muhasebesi ve işletme bazında kar ve gider merkezlerinin luşturulması ve izlenmesi Yönetim Bilgi sistemlerinin Yönetim kararlarına lan etkileri Raprlama teknikleri, görsel ve grafik rapr örnekleri Bzkurt Mah. Türkbey Sk. N:55 D:2 Şişli İSTANBUL Tel : Fax : egitim@biymed.cm.tr Web :

8 Yönetim Muhasebesi ve Raprlama Sistemleri Eğitimi EĞİTİMİN AMACI : İşletme yönetimine, karar alma sürecinde veri ve bilgi akışının sağlanması, maliyet bilgilerinin analizi, bölüm ve yönetici perfrmanslarının değerlendirilmesi ve üst yönetim raprlama süreçleri alanlarında katılımcılara güncel, uygulanabilir ve yararlı bilgilerin aktarılması, bu eğitimin amacını luşturmaktadır. KİMLER KATILABİLİR : Muhasebe ve Finans Yöneticileri, muhasebe uzmanları, Raprtörler ve Üst Yönetim Raprlamaları alanında kendilerini geliştirmek isteyen şirket çalışanları EĞİTİMİN İÇERİĞİ Yönetim Muhasebesi kavramı ve işletme yönetimindeki yeri Yönetim karar alma aracı larak Maliyet bilgileri Finansal planlama ve Yönetim Muhasebesi İşletme Denetimi ve Yönetim Muhasebesi Kar planlaması Maliyet Hacim Kar Analizleri İşletme Faaliyet başa başının hesaplanması Sabit ve Değişken Maliyetler ve Maliyet Yönetimi İşletmelerde raprlama ve iç kntrl sistemleri Bütçe raprları ve Finansal denetim Yönetici etkinliğinin ve bölüm perfrmanslarının izlenmesi, ölçülmesi ve raprlanması Çalışma Sermayesi verimliliği ve Çalışma Sermayesi Yönetimi Üst Yönetim Raprlamalar Menüsü örnekleri Görsel ve grafiksel yönetim raprları İşletmelerde satış ve indirim kampanyalarının izlenmesi, analizi ve yrumlanması Kritik Hedefler Tablsu Srumluluk merkezleri ve srumluluk muhasebesi İşletmelerde Katma Değer Analizleri ve Katma Değer Kullanım Tablları Uygulama Örnekleri Bzkurt Mah. Türkbey Sk. N:55 D:2 Şişli İSTANBUL Tel : Fax : egitim@biymed.cm.tr Web :

9 Temel Muhasebe Eğitimi EĞİTİMİN İÇERİĞİ Muhasebenin Temel kavramları ve fnksiynları Temel Muhasebe eşitliği ve Hesap Kavramı Hesapların genel çalışma şekilleri Bilançnun aktif hesapları Bilançnun pasif hesapları Gider hesapları Gelir hesapları Hesapların sınıflandırılması Bilanç hesapları / Snuç hesapları / Nazım hesaplar / Düzenleyici hesapla Tek Düzen Hesap Planı Hesap grupları ve kdları Bilanç hesapları Gelir Tablsu hesapları Kayıt Düzeni ve Muhasebe belgeleri Vergi Usul Kanununa göre düzenlenen belgeler Türk Ticaret Kanununa göre düzenlenen belgeler Muhasebe Fişleri,Muhasebe defterleri Muhasebe uygulamalarına yön veren hukuksal yapı Bilanç yapısı, unsurları, bölümleri Bilanç hesaplarının çalışma şekilleri ve uygulama örnekleri Gelir Tablsu, yapısı, unsurları, bölümleri Gelir Tablsu hesaplarının çalışma şekilleri ve uygulama örnekleri Dönem Karı ve Zararı, K/z hesaplarının işleyişi Gelir Tablsundaki K/Z hesabının Bilançya devri Bilanç ve Gelir Tablsu ilişkisi Ticari Kar Mali Kar ayırımı Harcama / Maliyet / Gider kavramaları Giderin indirim knusu labilme kşulları ve kanunen kabul edilmeyen giderler Amrtisman kavramı, uygulamalar ve muhasebeleştirilmesi Muhasebede iş akışı Muhasebe süreci Mizanlar Bilanç hesaplarının değerlemesi, Envanter çalışmaları Dönem snu işlemleri KDV işlemleri Hatalı kayıtların düzeltilmesi Ücret Brdrsu Beyannameler Örnek uygulamalar Bzkurt Mah. Türkbey Sk. N:55 D:2 Şişli İSTANBUL Tel : Fax : egitim@biymed.cm.tr Web :

10 Temel Bütçeleme Eğitimi Kavramlar, Süreçler, Uygulamalar (Yöneticiler için Bütçe Eğitimi) Eğitimin Amacı : İşletmelerin Bütçe ve Finans dışında kalan bölüm yöneticilerine, ve benzer knumlardaki diğer katılımcılara, temel bütçe kavramları, bütçeleme süreçleri ve bütçelerin rganizasyn, uygulama ve denetim tekniklerinin; uygulamalı bilgiler ve örnekler dahilinde aktarılarak; bir bakış açısı ve perspektif kazandırılması, bu eğitimin amacını luşturmaktadır. Kimler katılabilir : Bütçe çalışmaları hakkında temel bilgiler edinmek isteyen : İşletme Sahipleri, tüm bölüm yöneticileri, satış ve pazarlamacılar, Satın almacılar, Üretimde görev yapan mühendisler, İnsan Kaynakları yöneticileri, Finansçılar, Ar-Ge ciler ve knuya ilgi duyan tüm şirket çalışanları Eğitimin İçeriği : İşletmelerde Bütçeleri, genel tanım ve kavramlar, bütçede srumluluk Prensibi Bütçelerin Amaçları, Yararları ve Fnksiynları Hedeflere göre yönetim kavramı ve İşletme Bütçeleri Bütçe türleri ve Bütçe sistemleri Prgram Bütçe Yatırım Bütçesi Nakit Akış Bütçesi Srumluluk Bütçesi Orta vadeli ve çk yıllı bütçeler İşletme Bütçelerinde başarısızlığa yl açan nedenler Bütçeleme Teknikleri Esnek Bütçeleme Sıfır Tabanlı Bütçeleme Öncelik Sıralı Bütçeleme Dinamik Bütçeleme Kritik Hedefler Bütçesi Bütçeleme Süreci ve Bütçe Organizasynu Bütçe Kmitesi, Bütçe Dsyası, Bütçe Takvimi Eknmik Göstergeler, temel varsayımlar ve özel hedefler Kapasite ve çalışma günü planlaması İşletme ve Fabrika başa başının hesaplanması Bütçe frmatlarının hazırlanarak dağıtılması, taslakların tplanması, uyumlaştırma ve Onay safhaları Bütçelenmiş Mali Tabllar Bütçe Raprları ve Analizleri Bütçenin Denetimi ve Bütçe kntrl Teknikleri Bütçelemede Enflasyn Faktörü Bütçede Revizyn Bütçe Yazılımları Üretim işletmesinde basit bir Bütçeleme örneği Bzkurt Mah. Türkbey Sk. N:55 D:2 Şişli İSTANBUL Tel : Fax : egitim@biymed.cm.tr Web :

11 Finansal Analiz ve Finansal Yönetim Eğitimi Eğitimin İçeriği : İşletmelerde Finansal Sistem. Temelleri, Yapısı ve İşleyişi Finansal Yönetim ve Finansal Planlama Finansal Bilgi Veri Tabanı ve Finansal Raprlama Sistemleri Makr Eknmik Göstergeler ve Finansal Analiz. Eknmik geleceğin yrumlanması Enflasyn, Devalüasyn, Yatırım ve istihdam Göstergeleri GSMH ve GSYH ile ilgili değerlendirmeler Ödemeler Dengesi, Kamu Bütçesi ve Maliye Plitikaları Türkiye ve Dünya Eknmisi ile ilgili sn gelişmeler Finansal Kurumlar Bankalar Sistemi Aracı kurumlar Sigrta Sektörü Leasing şirketleri Factring şirketler Finansal Araçlar Diğer Finansal Kurum ve kuruluşlar Hisse Senetleri Bn ve Tahviller Yatırım Fnları ve Varlığa dayalı Menkul Kıymetler Türev Ürünler ve diğer enstrümanlar Temel Mali Tabllar ve Finansal Analiz Mali Tablların yrumlanması ve Analiz teknikleri Nakit ve tahakkuk bazlı hareketlerin değerlendirilmesi ve yrumlanması Prfrma Mali Tabllar, luşumu ve kullanımı Finansal Planlama Araçları ve Tahmin Yöntemleri İşletme Sermayesi Yönetimi Nakit planlaması ve yönetimi Stk planlaması ve yönetimi Alacak planlaması ve yönetimi Finansal kaynakların analizi ve yönetimi Paranın zaman byutu ve faiz hesaplamaları Finans matematiği ve anuite hesapları Şimdiki paranın gelecekteki değeri, çapraz ve frward kur uygulamaları Yatırım prjelerinin değerlendirilmesi Satıcı kredileri ve isknt uygulamaları Kredi, Alacak ve Risk Yönetimi Risk çeşitleri Kredi ve Alacak prtföyü Yönetimi Finansal Analize hazırlık ve ön kşullar Finansal Analiz ve Finansal Planlama ilişkisi Finansal Analizde temel teknikler ve Uygulamalar Finansal Analiz snuçlarının değerlendirilmesi İşletmenin varlık, Kaynak ve Sermaye yapısının analizi ve yrumu Bzkurt Mah. Türkbey Sk. N:55 D:2 Şişli İSTANBUL Tel : Fax : egitim@biymed.cm.tr Web :

12 İç Denetim, Sistem Kurulumu ve Raprlama Eğitimi Eğitimin Amacı : İç Denetim Sistemleri kapsamında işletme varlıklarının krunması, dğru ve güvenilir bilgi edinilmesi, mizan, hesap ve mali tablların denetimi, denetim raprları, denetim teknikleri ve denetim kanıtları knularında uygulamaya dönük ve prfesynel bilgilerin aktarılması, şirketlerin risk haritalarının çıkarılarak risk değerlerinin ölçülmesi, denetim talimatlarının hazırlanması, iç denetim ve raprlama sistemlerinin luşturularak, denetim kadrlarının eğitilmesi, bu eğitimin temel amaçlarını teşkil etmektedir. Kimler katılabilir : Şirketlerin ve kurumların denetim kadrları, muhasebe uzmanları, raprtörler, serbest muhasebeci ve mali müşavirler ya da kendilerini bu alanlarda geliştirmek isteyen şirket çalışanları EĞİTİMİN İÇERİĞİ : Denetimin Tanımı ve Genel Bilgiler Denetim Türleri Mali tablların ve hesapların denetimi Uygunluk denetimi Faaliyet denetimi Uluslararası denetim Standartları Denetim planlaması Denetim de Risk alanları ve önemi İşletme ve denetim riskleri İşletmelerde risk değerlendirmesi ve risklerin ölçülmesi Denetim kanıtları ve denetim teknikleri Periydik iç denetimler Analitik inceleme prsedürleri İç kntrl sistemlerinin denetimdeki yeri ve önemi İç kntrl sistemini luşturan unsurlar Mali tabl ve hesapların denetimi, denetim alanları ve denetim işlemleri Denetim mizanı, nakdin, alacakların ve stkların denetimi Döngü hesaplarının denetimi Vergi hesapları ile ilgili işlem testleri Denetim çalışmalarının belgelendirilmesi, çalışma kağıtları, kayıt düzeni ve denetim raprları Sık rastlanılan muhasebe hataları İşletmelerde uygulanabilecek bir denetim prgramı ve talimat örnekleri Denetim test uygulamaları, prblemler ve wrkshp çalışmaları Bzkurt Mah. Türkbey Sk. N:55 D:2 Şişli İSTANBUL Tel : Fax : egitim@biymed.cm.tr Web :

13 Değere Dayalı Yönetim Anlayışı ve Şirket Değerinin Hesaplanması Eğitimin İçeriği Değerin tanımı ve Temel Kavramlar Başlıca Değerleme Yaklaşımları İndirgenmiş Nakit Akımları Yöntemi Göreceli Değerleme Yöntemi Değerlemenin kullanım alanları Değere Dayalı Yönetim Süreci Hedeflerin belirlenmesi Değer Stratejilerinin belirlenmesi Uygulama Planları Perfrmans ölçümü ve değerleme 1 Gün İndirgenmiş Nakit Akımları Yöntemi ile şirket değerinin hesaplanması Öz Sermayeye Serbest Nakit Akımları Yöntemi Firmaya Serbest Nakit Akımları Yöntemi Hisse başına karlılığın hesaplanması Eknmik Katma Değer Eknmik Katma Değerin tanımı ve kapsamı Eknmik Katma Değer / Pazar Katma Değer / Nakit Katma Değer ilişkisi EVA nın uygulama süreci ve sağladığı avantajlar EVA ve Entelektüel Sermaye EVA nın hesaplanması Entelektüel Sermayenin ölçülmesi Entelektüel Sermayenin firma değerine lan etkisi Entelektüel sermayenin firma bazında ölçülmesi Maddi lmayan varlıkların ölçümlenmesinde Finansal Yöntemler Katma Değer Analizleri ve Katma Değer Kullanım Tablları Uygulama Örnekleri Bzkurt Mah. Türkbey Sk. N:55 D:2 Şişli İSTANBUL Tel : Fax : egitim@biymed.cm.tr Web :

14 İnşaat ve Enerji Sektöründe Uzun Vadeli Sözleşmeler, Hukuki Düzenlemeler ve Uluslararası Tahkim Uygulamaları 2 Gün İnşaat Sözleşmeleri İnşaat sözleşmesinin unsurları. tarafları ve hukuki çerçeve İnşaat sözleşmesinin tabi lduğu şekil Sözleşmenin knusu, bedeli, Şartnameler ve özellikleri İş miktarında artma veya eksilmeler / Tanımlı iş üzerinde değişiklikler Teminatlar Süre uzatımları Mücbir sebepler Sözleşmenin değişen şartlara uyarlanması İşlerin askıya alınması, işverenin ve yüklenicinin askıya alma kşulları Kusur ve Srumluluk halleri Gecikmeler ve cezai şartlar İnşaat Sigrtaları Sözleşme Dkümanları Sözleşmenin feshi ve snuçları Geçici kabul / Kesin Kabul / teminatlar Sözleşme Türleri Uzun Vadeli Taahhüt Sözleşmeleri, özellikleri ve uygulanma alanları İhale öncesi sözleşmeler (Pre-bid Agrreements) İş Birliği Anlaşmaları (Cllabratin / Cperatin Agreements) Prje Finansmanı teminine yönelik Anlaşmalar Jint Venture (Ortak Girişim) Anlaşmaları İş Geliştirme Anlaşmaları Tedarik Sözleşmeleri Uluslar arası Standart Sözleşmeler FIDIC. Tüm kitapların açıklanması ve karşılaştırmalı larak tanıtımı NEC Sözleşmeleri KİK Sözleşmeleri AD HOC İnşaat Sözleşmeleri Standart Sözleşmelerde Hazırlık ve Yönetim aşamaları ve dikkat edilmesi gereken hususlar Uyuşmazlıklar ve çözüm ylları Uyuşmazlık Halleri Uyuşmazlıkta yetki srunu Adli Sistem Tahkim Hukuku ve Uluslararası tahkim Süreler, başvuru şekilleri ve snuçları, uygulama örnekleri Mutabık kalınan kşulların geçersizliği ve hardship klzu Hukuksal anlamda riskli ülkelerde çalışılırken dikkat edilmesi geren knular Bzkurt Mah. Türkbey Sk. N:55 D:2 Şişli İSTANBUL Tel : Fax : egitim@biymed.cm.tr Web :

15 Mali Analiz Teknikleri - Finansal Tablların Okunması Amaç : Eğitim snunda katılımcılar, tek düzen hesap planı dğrultusunda luşan değerlerin firma bünyesi üzerindeki yapısal değerlerin yanı sıra, brç veren kurumlar açısından risk analizinde dikkat edilecek unsurları öğreneceklerdir. Eğitimin ana teması bilanç ve diğer tablların ne şekilde düzenleneceği lmakla beraber bu tablların ürettiği snuçların, işletme bünyeleri üzerindeki değerleri, kredi kurumlarındaki değerlenme kriterleri ve bilançlar üzerinde luşan erzynların işletmelerin mali bünyelerindeki etkilerinin belirlenmesi ve giderilmesi knularında alınabilecek yöntemler üzerine kurgulanmış bir eğitim mdeli uygulanacaktır. İçerik : Temel Mali Tablların Anlaşılması Bilanç Yönetiminde Türkiye Gerçekleri Genel Eknmik Durum ve Krizlerde Bilançlar Tek Düzen Hesap Planı ve Mizan Bilanç Gelir Tablsu Bilanç ve Gelir Tablsundaki Büyük Değerlerin Şirket Plitikalarına Göre Yrumlanması Yardımcı Mali Tabllar Fn Akım Tablsu Nakit Akım Tablsu Diğer Tabllara İle İlgili Özet Bilgi Net İşletme Sermayesi Değişim Tablsu Sabit Kıymetler Değişim Tablsu Kar Dağıtım Tablsu Mali Tablları İnceleyerek Tahlil Etmek Finansal Analiz, Nasıl, Ne Zaman, Kimin İçin? Finansal Analizin Sektörel Farklılıklara Etkisi Mevsimsel Özellikler Karlılık ve Nakit Akımı Arasındaki Tercih Nakit Akım Dengesi Nasıl Kurulur Nakit Bazlı Büyüklüklerin Mali Tabllara ve Firmaya Etkisi Değişim Tablsu (Risk Analizi İçin Ayrıştırma) Bilanç Kalemlerindeki Değerlerin Analizi Değişim Tablsunun Kurulması Büyük Değerlerin Bilançdaki Yer Düzenlemesi Düzenlenen Bilanç Kalemlerinin Yeniden Değerlendirilmesi Mali Analiz Yöntemleri Bilanç ve Gelir Tabllarının Yüzde ve Trend Analizleri Likidite, Mali Yapı, Brç Ödeme, Faaliyet ve Karlılık Düzeyini Ölçen Oranlar, Oran Standartları İle Karşılaştırma Yöntemleri ve Yrumlar Basit Tahmin Teknikleriyle Şirketin Mali Perfrmansının Arttırılmasına Yönelik ve Ayrıca Mali Risklerin Azaltılmasına İlişkin Yapısal Önlemler İşletme Sermayesi Yönetimi ve İlkeleri İşletme Sermayesi Nedir, Nasıl Hesaplanır, Olmazsa Ne Olur? Nakit Yönetimi İlkeleri ve Teknikleri Alacakların ve Brçların Yönetimi İyi Kötü Alacakların Ayrıştırılması Alacak Yönetiminde Karlılık Analizi Stk Yönetim İlkeleri Mali Tabllar Analizi Rapru Bilanç Analiz Tercihleri Analiz Snuçlarının Okunması Analiz Snuçlarının Brç Veren ve Brç Alan Açısından Değerlemesi Değerleme Snuçlarına Göre Karar Rapru İleriye Dönük Analiz Teknikleri ve Rapr Okuma Yatırım Kararlarına Rapr Etkisi Bzkurt Mah. Türkbey Sk. N:55 D:2 Şişli İSTANBUL Tel : Fax : egitim@biymed.cm.tr Web :

16 Temel Finansal Okuryazarlık ve Finansal Analiz Teknikleri Eğitimin Knusu ve Amacı İşletme kararlarının sağlıklı bir şekilde alınabilmesi ve firma kaynaklarının dğru kullanılması, yöneticilerin finansal bakış açısına sahip lmaları ve finansal verileri etkin kullanabilmeleri ile mümkündür gerçeği ile hareket edildiğinde, çalışanların yetkinliğine önemli katkı sağlamayı amaçlayan bir öğreti içerisinde; Finans bilgisine sahip lmayan veya geliştirmek isteyen firma sahipleri ve yöneticilerin, işletmelerinin değer artırma hedefine ulaşmasında finansal kaynakları en dğru biçimde kullanma becerisini kazanmaları amaçlanmaktadır. Güncel uygulamaları da kapsayan eğitim sürecinde işletme insan kaynaklarının işletmelere yansıyan veriminde önemli lan finansal bilgi düzeyini sektörler bazında da açıklayan bir öğreti düzeyi hedeflenmiştir. İşletmelerin karnesi niteliğinde lan bilançnun detaylı anlatımı ile şekillenecek lan eğitimde, bilançların işletme verimliliğindeki önemi ve hareketleri de analiz edilecektir. Kimler Katılmalı Finansal verimliliği hem bireysel hem kurumsal yönden önemseyen tüm çalışanlar ile rta ve üst kademe bölüm yöneticileri Eğitimin İçeriği Genel Eknmik Değerlendirmeler Küresel ve Türkiye Yakın Eknmi Yapısı Makreknmi Mikreknmi Devlet ve Özel Sektör Piyasaları Değerlendirme Kuruluşları İle Piyasa Etkileri Finansın Fnksiynları Finansal Müzakere ve Teknikleri Finansal Analiz Neden ve Nasıl Finansal Perfrmans Ölçümü İşletmelerin Karnesi ve Karne Ntları Mali Tabllar Bilanç Varlıklar Dönen Varlıklar Duran Varlıklar Brçlar Kısa Vadeli Brçlar Uzun Vadeli Brçlar Özsermaye Gelir Tablsu Gelirler Giderler Özkaynaklar Değişim Tablsu Nakit akım tablsu Mali tablların birbirleriyle ilişkileri Özkaynaklar Değişim Tablsu Gelir Tablsu Gelir tablsunun bilanç üzerindeki hareketleri Karşılaştırmalı tabllar analizi (Yatay analiz ) Yüzde yöntemi ile analiz (Dikey analiz) Eğitim yüzdeleri yöntemi ile analiz (Trend analizi) Oran (Rasy) analizi Karlılık Likidite Varlık kullanımı etkinliği ranları Finansal kaldıraç (brçlanma) ranları Pazar değeri ve ranları Finansal Planlama ve Denetim Dizginleri Ele Almak İçin Bütçeleme Bütçe ve Bütçe yönetimi, Bütçeleme ve bütçenin denetim etkisi Genel Değerlendirme Bzkurt Mah. Türkbey Sk. N:55 D:2 Şişli İSTANBUL Tel : Fax : egitim@biymed.cm.tr Web :

17 Finansçı Olmayanlar için Finans Yönetimi Eğitimin Amacı Esas işi finansal faaliyetler lmayıp, finansal analiz, finansal raprlama ve mali tablları anlayıp yrumlamak isteyen rta ve üst düzey yöneticiler katılmalıdır. Eğitime Kimler Katılmalı Öğrenim ve iş geçmişi lmayan şirket yöneticileri, patrnlar, şirket rtakları ile girişimcilere temel finans bilgilerini sunmak, şirketlerde yönetim amaçlı kullanılan mali tabllar ve finansal rasylar hakkında temel bilgiler vermek amacını gütmektedir. Eğitim İçeriği: Genel eknmik değerlendirmeler Reel Nminal faiz Serbest Piyasa Eknmisi - Kapitalizm Enflasyn- Deflasyn Devlet- Banka ilişkisi Cari işlemler dengesi-dış ticaret dengesi Devalüasyn Sabit kur değişken kur Likidite Makreknmi - mikreknmi Güncel eknmik ve finansal terimler Finans kavramı Finansın İşletmelerdeki Yeri ve Önemi Geleneksel ve mdern finansal yönetim anlayışı Muhasebenin gelişimi - Muhasebenin bölümleri Mali Tabllar Bilanç Varlıklar Dönen - Duran Varlıklar Brçlar Kısa - Uzun Vadeli Brçlar Özsermaye... Gelir Tablsu Gelirler Giderler Özkaynaklar Değişim Tablsu Nakit akım tablsu Mali tablların birbirleriyle ilişkileri Gelir Tablsu Özkaynaklar Değişim Tablsu Bilanç Finansın fnksiynları Finansal analiz Neden ve nasıl finansal perfrmans ölçümü Karşılaştırmalı tabllar analizi (Yatay analiz ) Yüzde yöntemi ile analiz (Dikey analiz) Eğitim yüzdeleri yöntemi ile analiz (Trend analizi) Oran (Rasy) analizi Karlılık Likidite Varlık kullanımı etkinliği ranları Finansal kaldıraç (brçlanma) ranları Pazar değeri ve ranları Finansal Planlama ve Denetim Finansal planlama yöntemleri Finansal planlama aşamaları Bütçe ve Bütçe yönetimi Bütçe denetimi Stratejik Yönetim ve Balanced Screcard (kısaca) Fnların Sağlanması Fnların Yatırımı Enflasynun finansal kararlara etkisi Bzkurt Mah. Türkbey Sk. N:55 D:2 Şişli İSTANBUL Tel : Fax : egitim@biymed.cm.tr Web :

NORMAL ÖĞRETİM DERS PROGRAMI

NORMAL ÖĞRETİM DERS PROGRAMI NORMAL ÖĞRETİM DERS PROGRAMI 1. Yarıyıl 1. Hafta ( 19.09.2011-23.09.2011 ) Finansal sistem ve finansal piyasalar hakkında genel bilgilerin verilmesi Muhasebe Standartları Hakkında Genel Bilgiler (Muhasebe

Detaylı

2015 Eğitim Takvimi Biymed Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri

2015 Eğitim Takvimi Biymed Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri 2015 Eğitim Takvimi Bzkurt Mah. Türkbey Sk. N:55 D:2 Şişli İSTANBUL Tel : 0 212 230 90 09 Fax : 0 212 230 94 04 Email : egitim@biymed.cm.tr Web : www.biymed.cm.tr BiYMED Eğitim ve Danışmanlık BiYMED Danışmanlık,

Detaylı

Endirekt Giderler II. ÜRETİM GİDERLERİ İlk Madde ve Malzeme Giderleri Direkt İlk Madde ve Malzemeler

Endirekt Giderler II. ÜRETİM GİDERLERİ İlk Madde ve Malzeme Giderleri Direkt İlk Madde ve Malzemeler İÇİNDEKİLER I. YÖNETİM MUHASEBESİNE GİRİŞ... 2 1. YÖNETİM MUHASEBESİNİN TANIMI VE KAPSAMI... 2 2. YÖNETİM MUHASEBESİNİN AMAÇLARI... 4 3. YÖNETİM MUHASEBESİ, MALİYET MUHASEBESİ VE FİNANSAL MUHASEBE ARASINDAKİ

Detaylı

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ UZMANLIK SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİMİ

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ UZMANLIK SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ UZMANLIK SERTİFİKA PROGRAMI EĞİTİMİ EĞİTİM ADI İnsan Kaynakları Yönetimi Uzmanlık Sertifika Prgramı Eğitimi EĞİTİMİN AMACI İşletmelerin sahip ldukları en önemli kaynaklardan birisi,

Detaylı

OKYANUS KALİTE, MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ve BİLGİ GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ

OKYANUS KALİTE, MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ve BİLGİ GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ YÖNETİM SİSTEMLERİ EĞİTİMLERİ OKYANUS KALİTE, MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ve BİLGİ GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ Okyanus Kalite Eğitimleri ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetimi (Entegre

Detaylı

A DAN Z YE FİNANS EĞİTİM SETİ - CD ---- FİYATI : 94 TL + KDV ----

A DAN Z YE FİNANS EĞİTİM SETİ - CD ---- FİYATI : 94 TL + KDV ---- A DAN Z YE FİNANS EĞİTİM SETİ - CD ---- FİYATI : 94 TL + KDV ---- Neden Finans Eğitimi? Günümüzün iş dünyasında, tüm yönetici ve çalışanlardan finansal verileri göz önünde bulundurarak hızlı ve doğru karar

Detaylı

Finansal Risk Yönetimi Mevzuat Bilgilendirmesi

Finansal Risk Yönetimi Mevzuat Bilgilendirmesi www.pwc.cm.tr Finansal Risk Yönetimi Mevzuat Bilgilendirmesi Ocak 2016 Basel Standartlarına Uyum Kapsamında Yayımlanan Risk Yönetimi Düzenlemeleri İçerik Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ İLERİ BANKA MUHASEBESİ Eğitimin amacı, muhasebenin teknik yapısı ile geleneksel işlemlerle ilgili yeterli bilgisi olan katılımcılara banka muhasebesinin özellik gösteren konularını açıklamaktır. #Bankalarda

Detaylı

OKYANUS KALİTE, MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ve BİLGİ GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ 1.1 ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ

OKYANUS KALİTE, MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ve BİLGİ GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ 1.1 ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ OKYANUS KALİTE, MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ve BİLGİ GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ Okyanus Kalite Eğitimleri ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetimi (Entegre Sistem) İç Tetkikçi Süreç Yönetimi,

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ... XVII BİRİNCİ BÖLÜM MUHASEBE

İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ... XVII BİRİNCİ BÖLÜM MUHASEBE İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ... XVII BİRİNCİ BÖLÜM MUHASEBE 1.1. Muhasebenin Sorumluluk Alanı...3 1.2. Muhasebenin Ülke ve Dünya Ekonomisindeki Yeri...4 1.3. Muhasebe Verilerinin İlgi Çevreleri...7 1.4. Muhasebenin

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER

İÇİNDEKİLER. Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER İÇİNDEKİLER Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER 1.Bölüm: TEMEL İŞLETMECİLİK KAVRAM VE TANIMLARI... 2 Giriş... 3 1.1. Temel Kavramlar ve Tanımlar... 3 1.2. İnsan İhtiyaçları... 8 1.3.

Detaylı

STRATEJİK YÖNETİM MUHASEBESİ UZMANLIĞI PROGRAMI

STRATEJİK YÖNETİM MUHASEBESİ UZMANLIĞI PROGRAMI İSMMMO AKADEMİ BAŞKANI NDAN Muhasebe mesleğinde yaşanan gelişmeler, yönetim muhasebesinin meslek içindeki öneminin artmasına neden olmuştur. Sermaye piyasalarının ve ekonominin gelişmesiyle birlikte muhasebe

Detaylı

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ

EĞİTİM YETKİNLİK İLİŞKİSİ İLERİ BANKA MUHASEBESİ Eğitimin amacı, muhasebenin teknik yapısı ile geleneksel işlemlerle ilgili yeterli bilgisi olan katılımcılara banka muhasebesinin özellik gösteren konularını açıklamaktır. #Bankalarda

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ DERS İÇERİĞİ Ders Adı Ders Türü Finansın İlkeleri Zorunlu DERS HEDEFİ Finansın İlkeleri dersini alan öğrenciler aşağıdaki becerileri kazanacaktır: Finans nedir ve çalışma alanları nelerdir sorularına cevap

Detaylı

Bağımsız Denetçilere Yönelik Sürekli Eğitim Programları

Bağımsız Denetçilere Yönelik Sürekli Eğitim Programları Bağımsız Denetçilere Yönelik Sürekli Eğitim Programları Bağımsız Denetçiler İçin Sürekli Eğitim Tebliği 04/11/2017 tarih ve 30230 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmış ve bu tebliğ ile Bağımsız Denetçilerin

Detaylı

OKYANUS YÖNETİM EĞİTİMLERİ

OKYANUS YÖNETİM EĞİTİMLERİ OKYANUS YÖNETİM Okyanus Yöneticilik ve Kişisel Gelişim Eğitimleri Temel Yöneticilik Becerileri Ekip Çalışması, Tplantı Yönetimi Etkili Liderlik, Kçluk Eğitici Eğitimi, Sunum Teknikleri Telefnda İletişim

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Giriş... 1

İÇİNDEKİLER. Giriş... 1 İÇİNDEKİLER Giriş... 1 Bölüm 1: İŞLETME KAVRAMI... 3 1.1 Ekonomik Sistem... 3 1.2 Üretim Ögeleri... 4 1.3 Gereksinme ve İstekler... 5 1.3.1 Talep... 6 1.3.2 Mal ve Hizmet... 7 1.3.3 Tüketim ve Tüketici...

Detaylı

İÇİNDEKİLER. BİRİNCİ BÖLÜM Finansal Amaç, Finans Fonksiyonu, Finansal Çevre 1 40

İÇİNDEKİLER. BİRİNCİ BÖLÜM Finansal Amaç, Finans Fonksiyonu, Finansal Çevre 1 40 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM Finansal Amaç, Finans Fonksiyonu, Finansal Çevre 1 40 I. Finansman Nedir?, 6 Finansal Yönetim, 7; Yatırımlar, 10; Finansal Pazarlar, 12; Finansal Kurumlar, 15; Finansal Araçlar

Detaylı

STRATEJİK YÖNETİM MUHASEBESİ UZMANLIĞI PROGRAMI

STRATEJİK YÖNETİM MUHASEBESİ UZMANLIĞI PROGRAMI BAŞLANIGIÇ TARİHİ: 14 OCAK 2012 İSMMMO AKADEMİ BAŞKANI NDAN Muhasebe mesleğinde yaşanan gelişmeler, yönetim muhasebesinin meslek içindeki öneminin artmasına neden olmuştur. Sermaye piyasalarının ve ekonominin

Detaylı

Kentsel Planlama ve Kentsel Altyapı İlişkisinde Yeni bir Dönem; Kentsel Dönüşüm

Kentsel Planlama ve Kentsel Altyapı İlişkisinde Yeni bir Dönem; Kentsel Dönüşüm Kentsel Planlama ve Kentsel ltyapı İlişkisinde Yeni bir Dönem; Kentsel Dönüşüm.Faruk GÖKSU Kentsel Strateji td.şti. nahtar Kelimeler: Kentsel Planlama, Kentsel ltyapı, kıllı Büyüme (smart grwth), Kentsel

Detaylı

1. BÖLÜM: FİNANSAL YÖNETİM VE FİNANS KESİMİ

1. BÖLÜM: FİNANSAL YÖNETİM VE FİNANS KESİMİ İÇİNDEKİLER 1. BÖLÜM: FİNANSAL YÖNETİM VE FİNANS KESİMİ 1.Finansal Yönetim Olgusu... 1 1.1. Finans Bilimi... 1 1.2. Neden Finans Yöneticisine İhtiyaç Var?... 1 Karar Süreçleri) 1.3. Finans Yöneticisinin

Detaylı

Yönetici ve Yönetici Adayları için YAZ AKADEMİSİ

Yönetici ve Yönetici Adayları için YAZ AKADEMİSİ Yönetici ve Yönetici Adayları için YAZ AKADEMİSİ Delitte Academy larak düzenlediğimiz Yaz Akademisi prgramının, yönetici adayları ve yeni yöneticilerin yanı sıra, bilgilerini tazelemek ve güncellemek isteyen

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat İŞL YL 501

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat İŞL YL 501 Müfredat I. Yarıyıl Bilimsel Araştırma Yöntemleri Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat İŞL YL 501 Kredi AKTS Güz 3 3 6 Dili Seviyesi Yüksek Lisans Türü Zorunlu Amacı Öğrencilerin bilim ve bilim felsefesi konusunda

Detaylı

BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR...III

BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR...III İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 TEMEL KAVRAMLAR...III 1.1. MUHASEBENİN TANIMI... 1 1.2. MUHASEBENİN KURAMSAL YAPISI... 4 1.3. MUHASEBE UYGULAMASINI ZORUNLU KILAN NEDENLER... 5 1.3.1. Yasal Nedenler... 5 1.3.2. İlgili

Detaylı

MESLEK MENSUBU GEÇİŞ DÖNEMİ EĞİTİM PROGRAMI

MESLEK MENSUBU GEÇİŞ DÖNEMİ EĞİTİM PROGRAMI MESLEK MENSUBU GEÇİŞ DÖNEMİ EĞİTİM PROGRAMI EĞİTİM ALANI: SİGORTACILIK MEVZUATINA İLİŞKİN KONULAR Sigortacılık Mevzuatı Türkiye'de Sigortacılık Uygulamaları Sigortacılık ve Risk Yönetimi Sigortacılıkta

Detaylı

Finansal Amaç, Finans Fonksiyonu, Finansal Çevre 3 38

Finansal Amaç, Finans Fonksiyonu, Finansal Çevre 3 38 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM Finansal Amaç, Finans Fonksiyonu, Finansal Çevre 3 38 I. Finansman Nedir?, 6 Finansal Yönetim, 7; Yatırımlar, 9; Finansal Pazarlar, 10; Finansal Kurumlar, 13; Finansal Araçlar

Detaylı

TEMEL UFRS. 02-03 Ekim 2012 Divan Otel Ankara. Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi

TEMEL UFRS. 02-03 Ekim 2012 Divan Otel Ankara. Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi TEMEL UFRS 02-03 Ekim 2012 Divan Otel Ankara Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi ULUSLARARASI FİNANSAL RAPORLAMA 09.15-09.30 Kayıt Prof. Dr. Yıldız Özerhan 9.30-10.30 Kavramsal çerçeve kapsamında

Detaylı

İçindekiler. Birinci Bölüm GENEL AÇIKLAMALAR

İçindekiler. Birinci Bölüm GENEL AÇIKLAMALAR İçindekiler Birinci Bölüm GENEL AÇIKLAMALAR 1. Muhasebenin Tanımı... 3 2. Muhasebenin Temel Kavramları... 4 2.1. Sosyal Sorumluluk Kavramı:... 4 2. 2. Kişilik Kavramı... 5 2.3. İşletmenin Sürekliliği Kavramı...

Detaylı

İşletme Finansmanı İÇİNDEKİLER. BİRİNCİ BÖLÜM İşletme Finansmanına Giriş 1 28

İşletme Finansmanı İÇİNDEKİLER. BİRİNCİ BÖLÜM İşletme Finansmanına Giriş 1 28 İşletme Finansmanı ix İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM İşletme Finansmanına Giriş 1 28 I. Finans, Finansman ve Finansal Yönetim Nedir? 5 Finansal Hizmetler, 6; Finansal Yönetim, 6; Finansal Yönetimin Öğrenilmesi,

Detaylı

F A R K I N D A L I K E Ğ İ T İ M İ UYGULAMALI TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI EĞİTİMİ

F A R K I N D A L I K E Ğ İ T İ M İ UYGULAMALI TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI EĞİTİMİ F A R K I N D A L I K E Ğ İ T İ M İ UYGULAMALI TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA İSMMMO AKADEMİ BAŞKANI NDAN Mesleğimiz sürekli değişimlerin ve gelişimlerin yaşandığı bir özelliğe sahiptir. Mesleğimizde yakın

Detaylı

UYGULAMALI TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI EĞİTİMİ

UYGULAMALI TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI EĞİTİMİ İSMMMO AKADEMİ BAŞKANI NDAN Mesleğimiz sürekli değişimlerin ve gelişimlerin yaşandığı bir özelliğe sahiptir. Mesleğimizde yakın zamanda birçok değişimi ve gelişimi hep birlikte yaşadık ve hepsini başarıyla

Detaylı

Finansal Risk Yönetimi Mevzuat Bilgilendirmesi

Finansal Risk Yönetimi Mevzuat Bilgilendirmesi www.pwc.cm.tr Finansal Risk Yönetimi Mevzuat Bilgilendirmesi Kasım 2015 Basel Standartlarına Uyum Kapsamında Yayımlanan Risk Yönetimi Düzenlemeleri İçerik Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından

Detaylı

TURKİYE DE MERKEZİ HÜKÜMET BÜTÇESİNİN HAZIRLANMASI VE TBMM NDE ONAYLANMASI

TURKİYE DE MERKEZİ HÜKÜMET BÜTÇESİNİN HAZIRLANMASI VE TBMM NDE ONAYLANMASI X. ÜNİTE TURKİYE DE MERKEZİ HÜKÜMET BÜTÇESİNİN HAZIRLANMASI VE TBMM NDE ONAYLANMASI BÜTÇE DÖNEMİ ( MALİ YIL ) Bütçenin uygulanma dönemine mali yıl denir. Bu süre genellikle bir yıldır ve takvim yılıyla

Detaylı

DERS İÇERİĞİ. Maliyet ve Yönetim Muhasebesi. Seçmeli DERS HEDEFİ

DERS İÇERİĞİ. Maliyet ve Yönetim Muhasebesi. Seçmeli DERS HEDEFİ DERS İÇERİĞİ Ders Adı Ders Türü Maliyet ve Yönetim Muhasebesi Seçmeli DERS HEDEFİ Maliyet ve Yönetim Muhasebesi dersini alan öğrenciler aşağıdaki becerileri kazanacaktır: İşletme yöneticilerinin planlama,

Detaylı

İÇİNDEKİLER I.KISIM BİLANÇO VE GELİR TABLOSU KALEMLERİNİN TFRS VE VERGİ UYGULAMALARINA GÖRE KARŞILAŞTIRILMASI 1.BÖLÜM TEMEL KONULAR 1.GİRİŞ...

İÇİNDEKİLER I.KISIM BİLANÇO VE GELİR TABLOSU KALEMLERİNİN TFRS VE VERGİ UYGULAMALARINA GÖRE KARŞILAŞTIRILMASI 1.BÖLÜM TEMEL KONULAR 1.GİRİŞ... İÇİNDEKİLER I.KISIM BİLANÇO VE GELİR TABLOSU KALEMLERİNİN TFRS VE VERGİ UYGULAMALARINA GÖRE KARŞILAŞTIRILMASI 1.BÖLÜM TEMEL KONULAR 1.GİRİŞ... 3 1.1.TDHP Uygulaması ve Dayanağı:... 3 1.2.TFRS Uygulaması:...

Detaylı

HAZİNE GARANTİLERİ VERİLMESİ, İZLENMESİ, BÜTÇELEŞTİRİLMESİ VE RAPORLANMASINA İLİŞKİN ESAS VE USULLERE DAİR YÖNETMELİK

HAZİNE GARANTİLERİ VERİLMESİ, İZLENMESİ, BÜTÇELEŞTİRİLMESİ VE RAPORLANMASINA İLİŞKİN ESAS VE USULLERE DAİR YÖNETMELİK HAZİNE GARANTİLERİ VERİLMESİ, İZLENMESİ, BÜTÇELEŞTİRİLMESİ VE RAPORLANMASINA İLİŞKİN ESAS VE USULLERE DAİR YÖNETMELİK (12 Nisan 2002 tarih ve 24724 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmıştır) Madde 1- Amaç Bu

Detaylı

SINAV KONU BAŞLIKLARI

SINAV KONU BAŞLIKLARI 1260 9. Takas, Operasyon, Saklama ve Kaydileştirme 1261 Takas, Operasyon, Saklama ve Kaydileştirme Düzenlemeleri 1/6 SINAV KONU BAŞLIKLARI SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ TEMEL DÜZEY SINAVI 1100 1. Genel

Detaylı

ÖZET İÇERİK KISIM I MALİYET HESAPLARI VE MUHASEBESİ... 1

ÖZET İÇERİK KISIM I MALİYET HESAPLARI VE MUHASEBESİ... 1 ÖZET İÇERİK KISIM I MALİYET HESAPLARI VE MUHASEBESİ... 1 BÖLÜM 1 YÖNETİM VE MALİYET MUHASEBESİNE GİRİŞ... 3 BÖLÜM 2 MALİYET KAVRAMI, TERİMLERİ VE SINIFLANDIRILMASI... 29 BÖLÜM 3 ÜRETİM İŞLETMELERİNDE DÖNEM

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

İnsan Kaynakları Yönetimine İş Süreçleri Yaklaşımı

İnsan Kaynakları Yönetimine İş Süreçleri Yaklaşımı İnsan Kaynakları Yönetimine İş Süreçleri Yaklaşımı Giriş Hatırlanacağı gibi 1980 ler tmasyn dönemiydi. Üretimde rbt kullanımı özellikle Batı ülkelerinde çk yaygındı. 1990 larda ise Tplam Kalite Yönetimi

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE FİNANSAL YÖNETİM VE FONKSİYONLARI 1. GİRİŞ... 19

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE FİNANSAL YÖNETİM VE FONKSİYONLARI 1. GİRİŞ... 19 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ ÜNİTE FİNANSAL YÖNETİM VE FONKSİYONLARI 1. GİRİŞ... 1 2. FİNANSAL YÖNETİMİN FONKSİYONLARI... 2 2.1. Yatırım Kararları... 2 2.1. Finansman Kararları... 3 2.1. Dividant Kararları... 4

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS DERS TANITIM FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS DERS TANITIM FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS DERS TANITIM FORMU Dersin Adı İnsan Kaynakları Yönetimi Kdu Dönemi Zrunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS İST 373 3

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM MALİYET MUHASEBESİNE GİRİŞ

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM MALİYET MUHASEBESİNE GİRİŞ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM MALİYET MUHASEBESİNE GİRİŞ I. MALİYET MUHASEBESİNE GİRİŞ... 3 1. MALİYET MUHASEBESİNE İLİŞKİN ANA KAVRAMLAR... 3 1.1. Gider Kavramı... 3 1.2. Harcama Kavramı... 3 1.3. Maliyet

Detaylı

MUHASEBE, DENETİM VE ETİK KURALLAR

MUHASEBE, DENETİM VE ETİK KURALLAR Aysel Gündoğdu, PhD C. Turgay Münyas, PhD C. asset MUHASEBE, DENETİM VE ETİK KURALLAR Sermaye Piyasası Faaliyetleri İleri Düzey Lisansı Eğitimi İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V MUHASEBE, DENETİM VE ETİK KURALLAR...1

Detaylı

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö) Programı Ders İçerikleri

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö) Programı Ders İçerikleri Sağlık Kurumları İşletmeciliği Anabilim Dalı- Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö) Programı Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders Planı Sağlık Kurumları İşletmeciliği SKI701 1 3 + 0 8 İşletme ile ilgili temel

Detaylı

ÇAĞDAŞ FAKTORİNG A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

ÇAĞDAŞ FAKTORİNG A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU ÇAĞDAŞ FAKTORİNG A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor 2016-4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim

Detaylı

SEÇKİN İşletme & Finans

SEÇKİN İşletme & Finans Dr. Cem Niyazi DURMUŞ M. Vefa TOROSLU İŞLETME BÜTÇELERİ SEÇKİN İşletme & Finans İçindekiler Önsöz... 5 Şekiller Listesi... 13 Kısaltmalar... 15 Birinci Bölüm İŞLETME KAVRAMI 1.1. İŞLETME KAVRAMI... 17

Detaylı

VI. Çözüm Ortaklığı Platformu

VI. Çözüm Ortaklığı Platformu VI Çözüm Ortaklığı Platformu Geleceği Hazırlayan Bir Düzenleme: Yeni TTK Tasarısı ve UFRS Uyumlu KOBĐ Muhasebe Standartları Aralık 2007 Burak Özpoyraz, Ortak, Denetim Hizmetleri PwC Slide 2 KAPSAMLI UFRS

Detaylı

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Sağlık Kurumlarında Yönetim ve Organizasyon HST

DERS BİLGİLERİ. Ders Adı Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS. Sağlık Kurumlarında Yönetim ve Organizasyon HST DERS BİLGİLERİ Sağlık Kurumlarında Yönetim ve Organizasyon HST901 3+0 6.0 6.0 Öğrencilerin yönetim ve organizasyon kavramlarını anlamaları, sağlık hizmetleri ve sağlık kurumlarının değerlendirmeleri, sağlık

Detaylı

UYGULAMALI TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI EĞİTİMİ

UYGULAMALI TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI EĞİTİMİ İSMMMO AKADEMİ BAŞKANI NDAN Mesleğimiz sürekli değişimlerin ve gelişimlerin yaşandığı bir özelliğe sahiptir. Mesleğimizde yakın zamanda birçok değişimi ve gelişimi hep birlikte yaşadık ve hepsini başarıyla

Detaylı

2015 Eğitim Takvimi Biymed Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri

2015 Eğitim Takvimi Biymed Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri 2015 Eğitim Takvimi BiYMED Eğitim ve Danışmanlık BiYMED Danışmanlık, uzman kadrsu ile danışmanlık, eğitim ve yazılım hizmetleri sağlar. BiYMED Danışmanlık, müşterilerine hizmet almak istedikleri alanlarda

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM MALİYET MUHASEBESİNE GİRİŞ

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM MALİYET MUHASEBESİNE GİRİŞ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM MALİYET MUHASEBESİNE GİRİŞ Muhasebe Döngüsünü Hatırlayalım... 2 Maliyet Muhasebesi ve Üretim İşletmeleri... 5 Üretim İşletmelerinin İki Ana Grubu... 6 Mamül ve Hizmet Üretiminin

Detaylı

TEB ÜCRETLENDİRME POLİTİKASI

TEB ÜCRETLENDİRME POLİTİKASI TEB ÜCRETLENDİRME POLİTİKASI TEB İnsan Kaynakları Grubu 2013 1/11 İçindekiler A/ Giriş... 3 B/ Amaç... 3 C/ Kapsam... 3 D/ Ücretlendirme Plitikası nın Düzenlenmesi... 3 E/ Sürecin Yönetim ve İdaresi...

Detaylı

İşletmelerde Muhasebe ve Finansman. 2009 Copyright S.K.Mirze 1

İşletmelerde Muhasebe ve Finansman. 2009 Copyright S.K.Mirze 1 İşletmelerde Muhasebe ve Finansman 2009 Copyright S.K.Mirze 1 MUHASEBE İŞLETME FAALİYETLERİYLE İLGİLİ PARASAL BİLGİLERİ TESPİT ETME, KAYDETME, ÖZETLEME, DEĞERLEME VE RAPORLAMA SÜRECİ. FİNANSAL MUHASEBE

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Sağlık Hizmetleri Finansman Yapısının Güçlendirilmesi ve Yeniden Yapılandırılması için Altyapı Geliştirme Prjesi II. Faz Genel Sağlık Sigrtası Sağlık Bakım Hizmetleri Ödemeleri için

Detaylı

FİNANS FONKSİYONU VE FİNANSAL YÖNETİM

FİNANS FONKSİYONU VE FİNANSAL YÖNETİM FİNANS FONKSİYONU VE FİNANSAL YÖNETİM FİNANS YÖNETİCİSİNİN ROLÜNDEKİ DEĞİŞİM MUHASEBE Bugün FİNANS Geçmiş Destek Rolü ağırlıklı Defter Kayıtlarının tutulması Finansal Tabloların Raporlanması Finansal Anlaşmaların

Detaylı

TMS 7 NAKİT AKIŞ TABLOLARI

TMS 7 NAKİT AKIŞ TABLOLARI TMS 7 NAKİT AKIŞ TABLOLARI M. Vefa TOROSLU Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Mayıs 2009 Tanım Nakit akış tablosu, bir faaliyet dönemi içerisinde işletmede ortaya çıkan nakit akımlarını; işletme faaliyetlerine,

Detaylı

TEB ÜCRETLENDİRME POLİTİKASI

TEB ÜCRETLENDİRME POLİTİKASI TEB ÜCRETLENDİRME POLİTİKASI TEB İnsan Kaynakları Grubu Aralık 2012 İçindekiler A/ Giriş... 3 B/ Amaç... 3 C/ Kapsam... 3 D/ Ücretlendirme Plitikası nın Düzenlenmesi... 3 E/ Sürecin Yönetim ve İdaresi...

Detaylı

Dış yardım sözleşmeleri

Dış yardım sözleşmeleri Bernard Brunhes Internatinal Mali Yön Dış yardım sözleşmeleri www.bb-internatinal.eu Eğitimin Amaçları Hizmet sözleşmeleri ve hibelere öncelik vererek, Sözleşme bütçesinin yapısını anlamak: şabln, bütçe

Detaylı

Aysel Gündoğdu, PhD C. Turgay Münyas, PhD C. asset FİNANSAL YÖNETİM. Sermaye Piyasası Faaliyetleri İleri Düzey Lisansı Eğitimi

Aysel Gündoğdu, PhD C. Turgay Münyas, PhD C. asset FİNANSAL YÖNETİM. Sermaye Piyasası Faaliyetleri İleri Düzey Lisansı Eğitimi Aysel Gündoğdu, PhD C. Turgay Münyas, PhD C. asset FİNANSAL YÖNETİM Sermaye Piyasası Faaliyetleri İleri Düzey Lisansı Eğitimi İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V FİNANSAL YÖNETİM... 1 Finansal Amaçlar... 1 Finans Yöneticisinin

Detaylı

MONDİ TİRE KUTSAN KAĞIT VE AMBALAJ SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

MONDİ TİRE KUTSAN KAĞIT VE AMBALAJ SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU MONDİ TİRE KUTSAN KAĞIT VE AMBALAJ SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor 2016 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama FİNANSAL TABLO Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız

Detaylı

FİNANSAL TABLOLAR ANALİZİ (FİN402U)

FİNANSAL TABLOLAR ANALİZİ (FİN402U) DİKKATİNİZE: BURADA SADECE ÖZETİN İLK ÜNİTESİ SİZE ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLMİŞTİR. ÖZETİN TAMAMININ KAÇ SAYFA OLDUĞUNU ÜNİTELERİ İÇİNDEKİLER BÖLÜMÜNDEN GÖREBİLİRSİNİZ. FİNANSAL TABLOLAR ANALİZİ (FİN402U)

Detaylı

Eğitimlerimize teşrifleriniz veya kurumunuz temsilcilerinin katılımını sağlamanız bizleri mutlu edecektir.

Eğitimlerimize teşrifleriniz veya kurumunuz temsilcilerinin katılımını sağlamanız bizleri mutlu edecektir. ERNST & YOUNG VERGİ HİZMETLERİ Sayın İlgili, Şirketimiz tarafından periyodik olarak gerçekleştirilen açık eğitimlerle ilgili Mayıs 2010- Ağustos 2010 dönemini kapsayan eğitim programımız aşağıda yer almaktadır.

Detaylı

ULUSLARARASI FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI (UFRS) ve KOBİ TFRS. 14-15 Ekim 2011 Divan Otel Ankara. Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi

ULUSLARARASI FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI (UFRS) ve KOBİ TFRS. 14-15 Ekim 2011 Divan Otel Ankara. Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi ULUSLARARASI FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI (UFRS) ve KOBİ TFRS 14-15 Ekim 2011 Divan Otel Ankara Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik Merkezi ULUSLARARASI FİNANSAL RAPORLAMA 09.15-09.30 Kayıt Prof.

Detaylı

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Uluslararası Rekabetçi Olmak Uluslararası rekabetçi endüstriler, rekabetçi üstünlük yaratmak ve sürdürülebilir kılmak için firmalarının yeterli

Detaylı

ŞİRKET YÖNETİCİLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI

ŞİRKET YÖNETİCİLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI ŞİRKET YÖNETİCİLİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI Programın Amacı: Halen özel sektörde çalışmakta olanlar ile, kariyer planlamasında özle sektörü hedefleyenler için, iş hayalarında ihtiyaç duyulan en temel konularda

Detaylı

KONU: KURUMSAL YÖNETİM İLKELER (KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİ SERİ II NO:17.1)

KONU: KURUMSAL YÖNETİM İLKELER (KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİ SERİ II NO:17.1) KONU: KURUMSAL YÖNETİM İLKELER (KURUMSAL YÖNETİM TEBLİĞİ SERİ II NO:17.1) Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 30.12.2011 tarih Seri IV, N: 56 Kurumsal Yönetim İlkelerinin Belirlenmesine ve Uygulanmasına

Detaylı

2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00

2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00 2014/1.DÖNEM SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK SINAVLARI FİNANSAL MUHASEBE 16 Mart 2014-Pazar 09:00-12:00 SORU:1: TANIR Ticaret AŞ nin 31.12.2013 tarihinde düzenlenen genel geçici mizanı ve 31.12.2013

Detaylı

Bankacılığa İlişkin Mevzuat ve Yeni Düzenlemeler *

Bankacılığa İlişkin Mevzuat ve Yeni Düzenlemeler * Bankacılar Dergisi, Sayı 56, 2006 Bankacılığa İlişkin Mevzuat ve Yeni Düzenlemeler * (Ocak-Mart 2006) 1. Bankacılık Kanununa İlişkin Düzenlemeler 31 Ocak 2006 tarih ve 26066 sayılı Resmi Gazete de; Maden

Detaylı

2011 YILI Faaliyet Raporu

2011 YILI Faaliyet Raporu MUHASEBE STANDARTLARI KOMİTESİ Odamız tarafından 2010-2013 Çalışma Döneminde görev talep eden Oda üyelerimiz arasından Muhasebe Standartları Komitemize, Oda Yönetim Kurulu tarafından atamalar yapılmıştır.

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÇIKMIŞ SORULAR

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÇIKMIŞ SORULAR ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÇIKMIŞ SORULAR Ders Adı : Sağlık Kurumlarında Finansal Yönetim Sınav Türü : Final WWW.NETSORULAR.COM Sınavlarınızda Başarılar Dileriz... A Sağlık Kurumlarında

Detaylı

HESAP PLANI UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI

HESAP PLANI UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI HESAP PLANI UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI 1 A TEKDÜZEN HESAP ÇERÇEVESİ Tekdüzen hesap çerçevesindeki hesap sınıfları; finansal durum tablosu ve gelir tablosundaki gruplama ve sıralama paralelinde aşağıdaki

Detaylı

TURKCELL FİNANSMAN A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

TURKCELL FİNANSMAN A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU TURKCELL FİNANSMAN A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor 2017-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Rapor Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim

Detaylı

YILLIK TRANSFER FİYATLANDIRMASI RAPORU. A. Feridun Güngör Yeminli Mali Müşavir

YILLIK TRANSFER FİYATLANDIRMASI RAPORU. A. Feridun Güngör Yeminli Mali Müşavir YILLIK TRANSFER FİYATLANDIRMASI RAPORU A. Feridun Güngör Yeminli Mali Müşavir Belgelendirme Zorunluluğu İlişkili şirketler arasında gerçekleştirilen işlemlerde uygulanan fiyatların emsallere uygunluk ilkesi

Detaylı

MALİTÜRK DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

MALİTÜRK DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Misyon ve Vizyonumuz Müşterilerine en yüksek standartlarda kişisel hizmetler sağlamaya adanmış profesyonel kadro ile küresel bir iş ağı oluşturmaktır. Türkiye nin, yakın gelecekte AB ile üyeliğe varabilecek

Detaylı

01 OCAK 31 ARALIK 2017 VE 2016 DÖNEMLERİNE AİT AYRINTILI BİLANÇO V.U.K. hükümlerine göre düzenlenmiş (Tutarlar TL olarak ifade edilmiştir) Bağımsız

01 OCAK 31 ARALIK 2017 VE 2016 DÖNEMLERİNE AİT AYRINTILI BİLANÇO V.U.K. hükümlerine göre düzenlenmiş (Tutarlar TL olarak ifade edilmiştir) Bağımsız 01 OCAK 31 ARALIK 2017 VE 2016 DÖNEMLERİNE AİT AYRINTILI BİLANÇO V.U.K. hükümlerine göre düzenlenmiş (Tutarlar TL olarak ifade edilmiştir) Bağımsız denetimden Geçmemiş Geçmemiş 31.12.2017 31.12.2016 AKTİF

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz... v İçindekiler... viii Şekiller ve Tablolar Listesi... xi 1. BÖLÜM

İÇİNDEKİLER. Önsöz... v İçindekiler... viii Şekiller ve Tablolar Listesi... xi 1. BÖLÜM İÇİNDEKİLER Önsöz... v İçindekiler... viii Şekiller ve Tablolar Listesi... xi 1. BÖLÜM Önce Bir Çatı Kuralım: Tanımlar, Tarihçe, Türler 1.1. Nedir Bu Muhasebe Dedikleri?... 1 1.2. Muhasebe İşletmenin Neresinde

Detaylı

KPSS MUHASEBE. Banka ve Kurum Sınavları için. Şerafettin ÖZIŞIK

KPSS MUHASEBE. Banka ve Kurum Sınavları için. Şerafettin ÖZIŞIK KPSS MUHASEBE Banka ve Kurum Sınavları için Şerafettin ÖZIŞIK YAYIN NO: 478 KPSS MUHASEBE Şerafettin ÖZIŞIK ISBN 978-605-152-207-4 1. BASKI - İSTANBUL, ŞUBAT 2015 ON İKİ LEVHA YAYINCILIK A. Ş. Adres :

Detaylı

Prof. Dr. T. Uğur DAİ BASIN İŞLETMELERİNİN FİNANSAL YAPISI

Prof. Dr. T. Uğur DAİ BASIN İŞLETMELERİNİN FİNANSAL YAPISI Prof. Dr. T. Uğur DAİ BASIN İŞLETMELERİNİN FİNANSAL YAPISI I Yargıtay 4. Ceza Dairesi Onursal Başkanı, Sevgili babam Demir DAİ nin aziz hatırasına... II ÖNSÖZ Basın İşletmelerinin Finansal Yapısı konulu

Detaylı

OTOKAR OTOMOTİV VE SAVUNMA SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

OTOKAR OTOMOTİV VE SAVUNMA SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU OTOKAR OTOMOTİV VE SAVUNMA SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide 2016 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Finansal Tablolar Bağımsız Denetçi Görüşü

Detaylı

Kullanılan muhasebe yöntemlerinin kısa bir. (5-10 yılı kapsayan mali tablo bilgileri, özellikle finansal planlama için) Varsa denetçilerin raporu.

Kullanılan muhasebe yöntemlerinin kısa bir. (5-10 yılı kapsayan mali tablo bilgileri, özellikle finansal planlama için) Varsa denetçilerin raporu. Finansal Analiz Finansal Analiz Doç.Dr. Oktay Taş 1 Finansal Analiz Bir işletmenin Faaliyetleri sonucu oluşan finansal tabloların incelenmesi değerlendirilmesi sürecidir. Đşletmenin faaliyet sonuçlarının,

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... iii. 1. Bölüm EKONOMİK GÖSTERGE ANALİZİ

İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... iii. 1. Bölüm EKONOMİK GÖSTERGE ANALİZİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... iii 1. Bölüm EKONOMİK GÖSTERGE ANALİZİ A. MİKROEKONOMİK GÖSTERGELER... 2 1. Ekonomik Sistemler... 2 1.1. Kapitalist Sistem... 2 1.2. Sosyalist Sistem... 3 1.3. Karma Ekonomik Sistem...

Detaylı

KOÇ FİNANSMAN A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

KOÇ FİNANSMAN A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU KOÇ FİNANSMAN A.Ş. Finansal Kurumlar Finansal Rapor 2016 4. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama 31.12.2016 Mali Tablo Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız

Detaylı

Muhasebe Standartları Deneme Sınavı 1

Muhasebe Standartları Deneme Sınavı 1 Muhasebe Standartları Deneme Sınavı 1 1. TMS 36 Varlıklarda Değer Düşüklüğü değer düşüklüğü zararını doğru bir şekilde ifade etmiştir? A) Bir varlığın kullanım değerinin defter değerini aşan kısmıdır.

Detaylı

YÖNETİCİ ÖZETİ. Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Dayanak Sözleşmesi. 02 Aralık 2013 tarih ve 8408-10 kayıt no lu Raporlama Süresi

YÖNETİCİ ÖZETİ. Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Dayanak Sözleşmesi. 02 Aralık 2013 tarih ve 8408-10 kayıt no lu Raporlama Süresi YÖNETİCİ ÖZETİ Değerlemeyi Talep Eden Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Dayanak Sözleşmesi 02 Aralık 2013 tarih ve 8408-10 kayıt n lu Raprlama Süresi 4 iş günü Değerlenen Mülkiyet Hakları Tam /

Detaylı

İŞLETME STAJI RAPORU

İŞLETME STAJI RAPORU T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ İŞLETME STAJI RAPORU ONUR DEMİR 1112.00008 ABB TÜRKİYE 2014-2015 İŞLETME STAJI RAPORU HAKKINDA Bu rapr; işletme

Detaylı

GENEL MUHASEBE I - II

GENEL MUHASEBE I - II Editörler Yrd.Doç.Dr. İlkay E. Erturan & Dr. Hacı Arif Tunçez GENEL MUHASEBE I - II Yazarlar Yrd.Doç.Dr. Hakan Seldüz Dr. Güler FerhanUyar Ahmet Çayırçimen Ayhan Güven Dilek Türk Emre Akbulut Engin Yurdasever

Detaylı

FİNANSAL YÖNETİM FİNANSAL YÖNETİM FİNANSAL YÖNETİM. Ramazan Aktaș Mete Doğanay Atılım Murat Eșref Savaș Bașcı

FİNANSAL YÖNETİM FİNANSAL YÖNETİM FİNANSAL YÖNETİM. Ramazan Aktaș Mete Doğanay Atılım Murat Eșref Savaș Bașcı FİNANSAL YÖNETİM www.firstgate.cm.tr FİNANSAL YÖNETİM FİNANSAL YÖNETİM Prf. Dr. Prf. Dr. Yrd. Dç. Dr. Yrd. Dç. Dr. Ramazan Aktaș Mete Dğanay Atılım Murat Eșref Savaș Bașcı Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim

Detaylı

2005 e Doğru Uluslararası Finansal Raporlama Standartları

2005 e Doğru Uluslararası Finansal Raporlama Standartları 2005 e Doğru Uluslararası Finansal PwC Raporlama Standartları Program UFRS ilerleme projesi ( improvements project ) Yeni standartlar (UFRS 1,2,3,4,5) UMS 32, UMS 36, UMS 38 ve UMS 39 daki değişiklikler

Detaylı

BİRKO BİRLEŞİK KOYUNLULULAR MENSUCAT TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim

BİRKO BİRLEŞİK KOYUNLULULAR MENSUCAT TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor Konsolide Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU BİRKO BİRLEŞİK KOYUNLULULAR MENSUCAT TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Finansal Rapor 2018-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Birko 2018 2. Dönem Mali Tablo

Detaylı

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI

SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI SINAV ALT KONU BAŞLIKLARI 1. Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları (Düzey 1, Konut, Gayrimenkul) 1.1. Sermaye Piyasası Kanunu 1.2. Sermaye Piyasası ile İlgili Diğer Düzenlemeler ve

Detaylı

KREDİLENDİRME AŞASINDA YAPILAN SWOT ANALİZİ ÖRNEĞİ VE AŞAMALARI

KREDİLENDİRME AŞASINDA YAPILAN SWOT ANALİZİ ÖRNEĞİ VE AŞAMALARI KREDİLENDİRME AŞASINDA YAPILAN SWOT ANALİZİ ÖRNEĞİ VE AŞAMALARI 1.)Öncelikle firmanın tanıtımı yapılır: Firmanın kuruluş tarihi, Firmanın adresi, Firmanın tanıtımı (faaliyet konusu dahil), Firmanın ortaklık

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm İŞLETME İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER 1. İŞLETME İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER... 1

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm İŞLETME İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER 1. İŞLETME İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER... 1 İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm İŞLETME İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER 1. İŞLETME İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER... 1 1.1. İşletme Kavramı, Amaçları ve Fonksiyonları... 1 1.2. İşletmelerin Sınıflandırılması... 2 1.3.Tacir...

Detaylı

ODEABANK SERMAYE PİYASASI HİZMETLERİ VE FAALİYETLERİ. I. Portföy Aracılığı Kapsamında Sunulacak İşlemler

ODEABANK SERMAYE PİYASASI HİZMETLERİ VE FAALİYETLERİ. I. Portföy Aracılığı Kapsamında Sunulacak İşlemler ODEABANK SERMAYE PİYASASI HİZMETLERİ VE FAALİYETLERİ Sermaye Piyasası Lisans Grubu 1. Prtföy Aracılığı 2. İşlem Aracılığı 3. Emir İletimine Aracılık 4. Sınırlı Saklama İlgili Sermaye Piyasası İşlemleri

Detaylı

FİNAL VARLIK YÖNETİM A.Ş. Banka Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim

FİNAL VARLIK YÖNETİM A.Ş. Banka Finansal Rapor Konsolide Olmayan Aylık Bildirim KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU FİNAL VARLIK YÖNETİM A.Ş. Banka Finansal Rapor 2017-2. 3 Aylık Bildirim Finansal Tablolara ilişkin Genel Açıklama Bağımsız Denetçi Görüşü Bağımsız Denetim Kuruluşu Denetim Türü

Detaylı

değildir?

değildir? 1) Faiz oranı yıllık %35 olan 1 yıl vadeli finansman bonosunun, yıl sonunda, yıllık %20 enflasyon seviyesinin gerçekleştiği dikkate alındığında, reel faiz oranı yüzde kaçtır? A) 9,5 B) 11 C) 12 D) 12,5

Detaylı

İŞLETME BÜTÇELERİ VE KONTROL. Prof. Dr. Dursun ARIKBOĞA

İŞLETME BÜTÇELERİ VE KONTROL. Prof. Dr. Dursun ARIKBOĞA İŞLETME BÜTÇELERİ VE KONTROL Stratejik planın bir parçası olan bütçelerin hazırlanması ve etkin bir kontrol aracı olarak kullanılması konularında bilgi vermek, ilgi uyandırmak. Bütçeler, faydaları Bütçelerin

Detaylı

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Denetim ve Belgelendirme 2012 Yılı Eğitim ve Seminer Programı

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Denetim ve Belgelendirme 2012 Yılı Eğitim ve Seminer Programı Kurumsal Ssyal Srumluluk Denetim ve Belgelendirme 2012 Yılı Eğitim ve Seminer Prgramı EĞİTİM PROGRAMI 2012 Eğitim Adı Tarih Eğitim Süresi Eğitim Yeri Sedex B Tipi Kullanıcı Eğitimi 02.07.2012 Yarım Gün

Detaylı

Finans Yönetimi İçin Bilgi Sistemi Tasarımı

Finans Yönetimi İçin Bilgi Sistemi Tasarımı Finans Yönetimi İçin Bilgi Sistemi Tasarımı Finans ve Muhasebe Kavramları Finans, kişilerin veya kurumların maddi gelir elde etmeleri, yatırım yapmaları ve zaman içinde bu yatırımları değerlendirmeleriyle

Detaylı

Tek Düzen Hesap Planı, Muhasebe Hesap Kodları 1. DÖNEN VARLIKLAR 10. Hazır Değerler 100. Kasa 101. Alınan Çekler 102. Bankalar 103.

Tek Düzen Hesap Planı, Muhasebe Hesap Kodları 1. DÖNEN VARLIKLAR 10. Hazır Değerler 100. Kasa 101. Alınan Çekler 102. Bankalar 103. Tek Düzen Hesap Planı, Muhasebe Hesap Kodları 1. DÖNEN VARLIKLAR 10. Hazır Değerler 100. Kasa 101. Alınan Çekler 102. Bankalar 103. Verilen Çekler Ve Ödeme Emirleri(-) 108. Diğer Hazır Değerler 11. Menkul

Detaylı