TERCİH BİLGİLENDİRME PROGRAMI TERCİH NASIL YAPILIR?

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TERCİH BİLGİLENDİRME PROGRAMI TERCİH NASIL YAPILIR?"

Transkript

1 İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ TERCİH BİLGİLENDİRME PROGRAMI TERCİH NASIL YAPILIR?

2 TERCİH YAPACAK ÖĞRENCİNİN GERÇEKLERİ Başarı sırası- Puan Yetenek, beceriler ve ilgiler Hedeflerimiz Ailenin ekonomik durumu Şehir içi, şehir dışı Ulaşım Barınma Kariyer olanakları Bölümün geleceği

3 SIRALAMA Tercih sıralamalarında bölümlerin puanlarından çok başarı sırasına bakmanız daha sağlıklı, Yıllara göre puanlar, soruların zorluk düzeyi, net ortalamaları, standart sapma gibi nedenlerle değişebilir. Bir programı daha üste yazmak diğer adaylara göre bizi daha şanslı kılmaz. Tercih sıralaması sadece bizim öncelikle hangi bölümü istediğimizin resmi ifadesidir. İlk sıraya yazdığımız bölümlerin önemi; bazı vakıf üniversitelerinin verdiği tercih bursu ile ilgilidir.

4 TERCİHLERİ YAPARKEN Başarı sıramıza göre tercih yapacağımız alt ve üst aralık belirlenir. Kullanacağımız tercih sayısının üçte birini başarı sıramızın önündeki yerlere ayırabiliriz. Listeyi başarı sırasına göre sıraladıktan sonra kişisel istek ve eğilimlere göre (ücret, oturduğunuz yere yakınlık vb.) yerlerinde değişiklikler yapabilirsiniz. Aday tercihlerini en çok kazanmayı istediği bölümden başlayarak yapmalı ve tercih listesinin en sonundaki bölümü kazandığında da sevinmelidir.

5 TERCİHLERİ YAPARKEN Puan türü, öğretim süresi, öğretim şekli açısından tercih kısıtlaması yoktur. 24 tercih hakkı vardır. İstemediğiniz bölümü kazanmanız durumunda kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın ek kontenjandan yararlanılamaz. ÖSYM tarafından 2016 yılında yerleştirilmiş öğrenci, puanı ne olursa olsun başka bir bölümü 2016 tercih süresi içinde tercih edemez. Tercihlerde iki bölüm arasında kararsız kalan öğrencilerin ilgili bölümlerin ders programlarına göz atmasında fayda vardır.

6 TERCİHLERİ YAPARKEN Bazı bölümler özel koşul gerektirir. Bu bölümler kazanılsa da koşullar tutmadığı taktirde kayıt yaptırılamaz. Aynı anda iki ön lisans ya da iki lisans programına kayıt yaptırılamaz. Vakıf Üniversitelerini tercih edecek adayların ücretler hakkında detaylı bilgi almaları önemlidir. İstanbul Gelişim Üniversitesi ni tercih edecek adaylar için burs bilgileri ayrıntılı bir şekilde verilmelidir.

7 Örnek: Arda ve Cansu İstanbul Gelişim Üniversitesi nin Psikoloji (Tam Burslu) bölümünü tercih etsin; Ardanın TM-3: 450,001 puanı olsun, Arda tercihinde İGÜ Psikolojiyi 24.ncü sırada tercih yapsın. Cansu nun TM-3: 450,000 puanı olsun Cansu tercihinde İGÜ Psikolojiyi 1.nci sırada tercih etsin. Kimin önce yerleştiği sorulduğunda genelde Cansun un önce yerleştiği cevabını almaktayız. Bu yanlış bir cevaptır. Arda daha önce yerleşir. Doğrusu eğer Arda nın üsteki tercihlerine yerleşmediği göz önüne alındığında İstanbul Gelişim Üniversitesi Psikoloji Tam Burslu bölümüne önce Arda yerleşir. Çünkü Arda nın puanı Cansu dan binde bir daha büyüktür.

8 Adem in Tercihi; MF3 başarı sırası: YGS-2 başarı sırası: Öncelikle Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve diyetetik %75, %50 burslu, hemşirelik tam burslu okumak istiyor. İstanbul Fatih'te oturuyor. Öncelikle Avrupa yakasındaki üniversiteleri istiyor.

9

10 SIK YAPILAN TERCİH HATALARI Farkına varmadan vakıf üniversitelerinin paralı bölümlerini yazmak. Bölümlerin gerektirdiği koşul ve açıklamalar hakkında bilgi sahibi olmadan tercih yapmak. Tercih sıralaması yaparken daha az istediğimiz bölümü daha yüksek puanla öğrenci almış diye daha üst sıraya yazmak.

11 Pişman olup okumayacağımız bölümü tercih listesinde bulundurmak. Her alandan bölüm yazmak. Fen, TM, Sosyal, 2 yıllık, 4 yıllık. Başarı sırası yerine bölümlerin taban puanlarına bakarak tercih yapmak. Son tercihimize açık öğretim bölümü yazmak (yerleşemezsek tekrar hazırlanmayı düşündüğümüz halde)

12 TERCİH EDİLEN İL- İLÇE Tercih yapmak istediğiniz bölümün tam olarak hangi ilde, ilçede, nereye ne kadar uzak olduğunu kampüsü olup olmadığını kontrol ediniz. Bazı üniversitelerde aynı program birkaç değişik fakülte ve yerde olabilmektedir. Üniversite Adı Fakülte Adı Bölüm Puan Türü 2014 Başarı sırası Puanı Bursa Uludağ Üni. İktisadi ve İdari Bilimler F. İşletme TM ,88396 Bursa Uludağ Üni. İnegöl İşletme Fakültesi İşletme TM ,28859

13 KILAVUZDAKİ İŞARETLER Kılavuzda bir önceki yıl merkezî yerleştirme ile dolmayan programlarda en küçük puan ve yerleştirme öncelikleri sütunlarında hiçbir işaret ( ) bulunmaz. Kılavuzda yeni açılan programlarda en küçük puan ve yerleştirme öncelikleri sütunlarında ( ) yer almaktadır. Bu bölümlerin başarı sırasını tahmin etmek için çevre il ve bölümlerin sıralamasına bakılması faydalı olacaktır. Puan türü değişen programların yerleştirme öncelikleri sütununda ise (* * * *) işareti bulunmaktadır.

14 Vakıf (Özel) ve Kıbrıs Üniversiteleri Tercih kılavuzunda kodu 1 ile başlayan bölümler devlet, 2 ile başlayanlar vakıf, 3 ile başlayanlar Kıbrıs'taki vakıf ve 4 ile başlayanlar yurt dışı üniversiteleridir. Her birinin ücretleri farklıdır.

15 BURSLAR Özel Üniversiteler de burslu bölüm seçecek adayların, kazanacakları bursların hangi hallerde kesildiğini ve okulun uzaması halinde burslarının geçerli olup olmayacağını araştırmaları gerekmektedir. Tercih dönemlerinde tercih bursu ve diğer indirimler ile ilgili adayın yazılı belge alması daha sonradan hak kaybına uğramaması için oldukça önemlidir. Bazı devlet üniversitelerinde program ücretlidir. Andolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi İstanbul Teknik Üniversitesi Dokuz Eylü Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği (İngilizce) (UOLP-SUNY Cortland) (Ücretli) İktisat (İngilizce) (UOLP-SUNY Cortland) (Ücretli) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (İngilizce) (UOLP- SUNY Maritime) (Ücretli) İşletme (İngilizce) (UOLP-New York Eyalet Üniversitesi (SUNY Albany)) (Ücretli)

16 ÖZEL KOŞULLAR Tercih Kılavuzu 1.Kısım Maddeler (Ösym nin koşulları) Bakınız 5. ve 10. madde tıp hukuk kontenjanları için. İlave olarak 819. Madde madde 740. Madde Kıbrıs için. Başarı sırası maddeleri : Maddeler. Sağlık raporu, yaş sınırı ve benzer maddeler Bakınız 93. Madde engelliler için. Bakınız 158. Madde dil sınavları için. Bakınız 790 ve 792. Maddeler uyruk.

17 ÖSYM TERCİH KILAVUZU 2. KISIM MADDELER (ÜNİVERSTİLERİN KOŞULLARI) 3. Madde burslar Madde isteğe bağlı hazırlık sınıfı Madde özel durumlar ve sağlık raporları 4 14 Madde Ellerin ve parmakları ustalıkla kullanabilme Madde hazırlıkla ilgili. %30 hazırlıklar Madde özel durumlar stajlar ve şartlar. Diğer özel durumlar

18 Öğrenim yeri bilgileri Ve Meslek lisesi bilgileri MTOK bilgilendirmesi 53. Madde Devlet ücretli bölümler *** MEB Bursu Madde 75 *** Özel Durum maddeleri Üniversitelerin burs ve avantajları Yurtdışı eğitimi 181. Madde Tercih bursları: 971.

19 İKİNCİ ÖĞRETİM I. Öğretimden II. Öğretime geçişte her hangi bir sınırlama yok. II.Öğretimden birinci öğretime geçişte %10 başarı sınırı var. II. Öğretim diploması ile I.Öğretim diploması arasında fark yok.

20 EK TERCİHLER ÖSYS tercihlerinde boş kalan kontenjanlar, kazandıkları halde kayıt yaptırmayan adaylardan dolayı boşalan kontenjanlar ile tercihler ile ek tercihler arasında yeni açılan programların kontenjanları için ek tercih işlemi yapılır. İlk ve asıl tercihlerde her hangi bir program kazanan aday ek tercihe başvuramaz.

21 Tablo 4 de normal tercih döneminde bölüm doldu ise son yerleşen kişinin puanın altında olmayacak. Yeni açılan bölümlerde ve ilk tercihlerde dolmayan bölümlerde taban puan aranmaz. Tablo 3 de ek tercihte taban puan aranmaz. Ek tercihte de kazanan adayın OBP nın yarısını bir sonraki yıl kaybeder.

22 EK PUAN İlgili ortaöğretim kurumuna tarihinden sonra kayıt olan adaylar için ek puan hesaplanmayacaktır. Daha önce kayıt olan öğrenciler ek puan almaya devam edeceklerdir. Sınavsız geçiş hariç diğer lise mezunları sağlık meslek- imam hatip liseleri öğrenci gibi ek puanla girilen bölümlere yerleşmede eşit şartlarda yarışacaklardır.

23 BAZI BÖLÜMLER İÇİN ÖZEL KOŞULLAR SHMYO İLK VE ACİL YARDIM Programına alınacak öğrencilerin, Üniversitelerin Tıp Fakültelerinden veya Devlet Hastanelerinden sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor almaları (Öğrencinin boy ve kilosunun sağlık kurulu raporunda (heyet raporunda) belirtilmesi gerekmektedir.); program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması sebebiyle kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerde 1.65 m'den, kız öğrencilerde 1.60 m'den kısa olmamak, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir.

24 SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ (ön lisans) Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak. Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak.). Erkekler için cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak.). Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.) Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak.

25 HAVACILIK YÖNETİMİ (lisans) ve SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ (ön lisans) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak. Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü Üniversite/Devlet Hastanesinden sağlık kurulu raporu (heyet raporu) almak (işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vs).

26 UÇAK GÖVDE-MOTOR / UÇAK GÖVDE-MOTOR BAKIM (lisans) ile UÇAK TEKNOLOJİSİ (ön lisans) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak. Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü Üniversite/Devlet Hastanesinden sağlık kurulu raporu (heyet raporu) almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vs).

27 YÖK ATLAS Bu yazılım, üniversite adaylarının, üniversite ve meslek tercihi yaparken daha bilinçli tercihler yapabilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Yazılım bir tercih robotu değildir. Sadece YÖK tarafından derlenebilecek/paylaşılabilecek işlenmiş verilerin yer aldığı seçkin ve güvenilir referans kaynaktır. - YÖK Lisans Atlası - YÖK Önlisans Atlası - YGS-LYS Net Sihirbazı - Başarı Sihirbazı 27

28 Yükseköğretim Girdi Göstergeleri Kontenjan, yerleşen, kayıt yaptıran, ek yerleşen, ek kayıt yaptıran sayıları Yerleşenlerin cinsiyet dağılımı Yerleşenlerin geldikleri coğrafi bölgeler Yerleşenlerin geldikleri iller Yerleşenlerin öğrenim durumu Yerleşenlerin liseden mezuniyet yılları Yerleşenlerin mezun oldukları lise alanları Yerleşenlerin mezun oldukları lise grupları / lise tipleri Yerleşenlerin mezun oldukları liseler Yerleşen okul birincileri 28

29 Taban puan ve başarı sırası istatistikleri Yerleşen son kişinin profili Yerleşenlerin YGS/LYS netleri Yerleşenlerin YGS puanları Yerleşenlerin YGS başarı sıraları Ülke genelinde tercih edilme istatistikleri Yerleşenlerin ortalama kaçıncı tercihlerine yerleştikleri Yerleşenlerin tercih eğilimleri Üniversite türleri Yerleşenlerin tercih eğilimleri Üniversiteler Yerleşenlerin tercih eğilimleri İller Yerleşenlerin tercih eğilimleri Aynı/Farklı programlar Yerleşenlerin tercih eğilimleri Programlar (Meslekler) Yerleşme koşulları 29

30 Yükseköğretim Süreç ve Çıktı Göstergeleri: Öğretim üyesi sayısı ve unvan/uyruk dağılımı Kayıtlı öğrenci sayısı Kayıtlı yabancı öğrenci sayısı Programdan mezun olan öğrenci sayısı Değişim Programları ile giden/gelen öğrenci sayısı Yatay geçiş ile gelen öğrenci sayısı Yazılımın fayda sağlayacağı kitle yükseköğretime geçiş aşamasındaki öğrenciler, öğrenci aileleri, ortaöğretim seviyesindeki eğitimciler, eğitim yöneticileri, yükseköğretim seviyesinde akademisyen, araştırmacı ve yöneticilerdir. 30

31 İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ gelisimedu igugelisim

ÜNİVERSİTE YENİ KAYIT KILAVUZU

ÜNİVERSİTE YENİ KAYIT KILAVUZU ÜNİVERSİTE YENİ KAYIT KILAVUZU Üniversitemize ÖSYS, ÖSYS EK, DGS kontenjanından merkezi olarak yerleştirilen öğrencilerin kayıtları aşağıdaki şekilde yapılır. 1. Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yapılır.

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAM ATLASI yokatlas.yok.gov.tr

YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAM ATLASI yokatlas.yok.gov.tr YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAM ATLASI yokatlas.yok.gov.tr 19.990 lisans/önlisans programı incelendi, 2.269 Fakülte / Yüksekokul / MYO analiz edildi, 971.211 yerleşen aday verisi işlendi - Her sene 2 milyonu aşkın

Detaylı

LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ KESİN KAYIT BİLGİLERİ

LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ KESİN KAYIT BİLGİLERİ LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 KESİN KAYIT BİLGİLERİ Lokman Hekim Üniversitesi ne Ön Lisans ve Lisans Öğrencilerinin Kesin kayıt işlemleri, 3 7 Eylül 2018 tarihleri arasında, sabah veya öğleden sonra

Detaylı

T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) 2018 MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI

T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) 2018 MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI TABLO3 T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) 2018 MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI Program Kodu Program Adı Öğrenim Süresi Puan Türü Genel Kontenjan Özel Koşul ve Açıklamalar Öğrenim

Detaylı

LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ EK KONTENJAN KESİN KAYIT BİLGİLERİ

LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ EK KONTENJAN KESİN KAYIT BİLGİLERİ 2018-2019 EK KONTENJAN KESİN KAYIT BİLGİLERİ Lokman Hekim Üniversitesi ne Ön Lisans ve Lisans Öğrencilerinin Kesin kayıt işlemleri, 01 05 EKİM 2018 tarihleri arasında, sabah veya öğleden sonra saatlerinde

Detaylı

2016 ÖSYS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN ADAYLARIN KAYIT İŞLEMLERİ

2016 ÖSYS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN ADAYLARIN KAYIT İŞLEMLERİ 2016 ÖSYS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN ADAYLARIN KAYIT İŞLEMLERİ Üniversitemizde eğitim görmeye hak kazanan adaylar, kesin kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak 07-09 Eylül

Detaylı

TERCİH SÜRESİ TAMAMLANDIKTAN SONRA TERCİHLERDE DEĞİŞİKLİK YAPILAMAYACAK

TERCİH SÜRESİ TAMAMLANDIKTAN SONRA TERCİHLERDE DEĞİŞİKLİK YAPILAMAYACAK ÖSYM'den gelen açıklamaya göre LYS tercih sonuçlarının en geç 24 Temmuzda açıklanması bekleniyor. Geçtiğimiz yıllarda 1 hafta içinde açıklanan tercih sonuçlarının bu yılda bir hafta içinde açıklanması

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKDENİZ YÖS-2018 KESİN KAYIT KILAVUZU

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKDENİZ YÖS-2018 KESİN KAYIT KILAVUZU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ AKDENİZ YÖS-2018 KESİN KAYIT KILAVUZU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU A. SONUÇLARIN İLANI: Adaylar, akus.akdeniz.edu.tr adresinden kullanıcı adı ve

Detaylı

Madde 6- Yerleştirmeye esas olan puanın hesaplanması için aşağıdaki üç puan belli ağırlıklarla çarpılarak toplamı alınacaktır.

Madde 6- Yerleştirmeye esas olan puanın hesaplanması için aşağıdaki üç puan belli ağırlıklarla çarpılarak toplamı alınacaktır. MUTFAK SANATLARI VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ KABULÜ VE YERLEŞTİRME PUANLARININ TESPİTİ ESASLARI (2013-2014 Öğretim Yılı) Madde 1- Başvuracak adayların ön kayıt işlemlerinde, içinde Ortaöğretim Başarı Puanı

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA YENİ KAYIT OLACAK ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKLİ BELGELER

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA YENİ KAYIT OLACAK ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKLİ BELGELER T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA YENİ KAYIT OLACAK ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKLİ BELGELER 1) a) Adayın mezun olduğu liseden aldığı diplomanın aslı b) Aday, daha önce bir başka

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU Ek kontenjan ile Üniversitemize yerleşen öğrenciler, 31 Ağustos - 04 Eylül 2015 tarihleri arasında yerleştiği akademik birime

Detaylı

7143 SAYILI AF KANUNUNDAN YARARLANANLARIN KAYIT İŞLEMLERİ

7143 SAYILI AF KANUNUNDAN YARARLANANLARIN KAYIT İŞLEMLERİ 7143 SAYILI AF KANUNUNDAN YARARLANANLARIN KAYIT İŞLEMLERİ 18 Mayıs 2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7143 Sayılı Kanunun 15.maddesi ile 2547 sayılı Kanuna eklenen

Detaylı

Üniversitemize yerleşen öğrencilerimizi tebrik ediyor, Kesin Kayıt için BVU kayıt günlerinde Merkez Kampüsümüze bekliyoruz.

Üniversitemize yerleşen öğrencilerimizi tebrik ediyor, Kesin Kayıt için BVU kayıt günlerinde Merkez Kampüsümüze bekliyoruz. Üniversitemize yerleşen öğrencilerimizi tebrik ediyor, Kesin Kayıt için BVU kayıt günlerinde Merkez Kampüsümüze bekliyoruz. BVU Adres: Adnan Menderes Bulvarı Vatan Caddesi 34093 Fatih/İstanbul Telefon:

Detaylı

2018-YKS İLE ÜNİVERSİTEMİZ PROGRAMLARINA YERLEŞTİRİLEN ÖĞRENCİLERİN KAYIT İŞLEMLERİ KAYIT ÖNCESİ YAPILACAK İŞLEMLER

2018-YKS İLE ÜNİVERSİTEMİZ PROGRAMLARINA YERLEŞTİRİLEN ÖĞRENCİLERİN KAYIT İŞLEMLERİ KAYIT ÖNCESİ YAPILACAK İŞLEMLER 2018-YKS İLE ÜNİVERSİTEMİZ PROGRAMLARINA YERLEŞTİRİLEN ÖĞRENCİLERİN KAYIT İŞLEMLERİ KAYIT ÖNCESİ YAPILACAK İŞLEMLER Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının http://obs.kirklareli.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx

Detaylı

ÖğretimYılı Yurtdışı Öğrenci Kontenjanları BİRİM BAKINIZLAR TIP FAKÜLTESİ 1

ÖğretimYılı Yurtdışı Öğrenci Kontenjanları BİRİM BAKINIZLAR TIP FAKÜLTESİ 1 2019-2020 ÖğretimYılı Yurtdışı Öğrenci Kontenjanları BİRİM 2019-2020 BAKINIZLAR KONTENJAN Özel Koşullar TIP FAKÜLTESİ 1 FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ Biyoloji 4 Fizik 4 Kimya 4 Matematik Bilgisayar 5 Tarih 3

Detaylı

Üniversite-Bölüm Tercihler-2012. Oktay Aydın 23 Temmuz 2012 / İstanbul oktayaydin@gmail.com

Üniversite-Bölüm Tercihler-2012. Oktay Aydın 23 Temmuz 2012 / İstanbul oktayaydin@gmail.com Üniversite-Bölüm Tercihler-2012 Oktay Aydın 23 Temmuz 2012 / İstanbul oktayaydin@gmail.com Yaşam yolculuğu Yaşam yolculuğu Nasıl bir tercih? Nasıl bir süreçten geçildi? Nasıl bir süreçten geçildi? Adil

Detaylı

PROGRAM, PUAN TÜRÜ, KONTENJAN, BAŞARI SIRASI, EN KÜÇÜK PUAN VE ÖĞRENİM ÜCRETİ TABLOSU

PROGRAM, PUAN TÜRÜ, KONTENJAN, BAŞARI SIRASI, EN KÜÇÜK PUAN VE ÖĞRENİM ÜCRETİ TABLOSU PROGRAM, PUAN TÜRÜ, KONTENJAN, BAŞARI SIRASI, EN KÜÇÜK PUAN VE ÖĞRENİM ÜCRETİ TABLOSU Program Adı Öğrenim Süresi Puan Türü 2017-2018 Kontenjanları 2016 ÖSYS 0,12 Başarı Sırası 2016 ÖSYS En Küçük Puan Öğrenim

Detaylı

Puan Türü. 2013 Min Puan. 2013 Yerleştirme Öncelikleri. Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu Adı. Meslek Yüksekokulu

Puan Türü. 2013 Min Puan. 2013 Yerleştirme Öncelikleri. Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu Adı. Meslek Yüksekokulu DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL VAKIF (ÖZEL) Programın Kodu Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu

Detaylı

2016-2017. Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

2016-2017. Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 2016-2017 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR,

Detaylı

2017-ÖSYS EK YERLEŞTİRME TERCİH KILAVUZU TABLO-4. Merkezi Yerleştirme ile Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları PROGRAM KODU PUAN TÜRÜ

2017-ÖSYS EK YERLEŞTİRME TERCİH KILAVUZU TABLO-4. Merkezi Yerleştirme ile Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları PROGRAM KODU PUAN TÜRÜ 2017-ÖSYS EK YERLEŞTİRME TERCİH KILAVUZU TABLO-4. Merkezi Yerleştirme ile Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları PROGRAM KODU PROGRAM ADI ÖĞR. SÜRE PUAN TÜRÜ 2017-ÖSYS EK KONT. ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Sevgili öğrenciler; Üniversitemize hoş geldiniz. ÜNİVERSİTEYE KAYIT İÇİN İZLENECEK YOLLAR ONLINE KAYIT SİSTEMİ (ÖBİSİS) DEN KAYIT İŞLEMLERİ: 2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme

Detaylı

DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ OKAN ÜNİVERSİTESİ

DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ OKAN ÜNİVERSİTESİ DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ OKAN ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL VAKIF (ÖZEL) Programın Kodu Meslek Yüksekokulu Programın Adı ve

Detaylı

AKADEMİK YILI LİSANS BÖLÜMLERİ PUAN VE KONTENJAN TABLOSU FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

AKADEMİK YILI LİSANS BÖLÜMLERİ PUAN VE KONTENJAN TABLOSU FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2016-2017 AKADEMİK YILI LİSANS BÖLÜMLERİ PUAN VE KONTENJAN TABLOSU FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Taban Başarı Sırası Kontenjan İşletme ( %75 Burslu ) TM1 208,18995 466407 36 İşletme

Detaylı

2014 ÖSYS TABLO-3A. Ek Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Önlisans Programları

2014 ÖSYS TABLO-3A. Ek Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Önlisans Programları 2014 ÖSYS TABLO-3A. Ek Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Önlisans Programları Program Kodu Program Adı Öğrenim Süresi Türü Özel Koşul ve Açıklamalar Boş Kalan Kontenjan En Küçük Yerleştirme Öncelikleri

Detaylı

Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 20162017 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR, TASARIM

Detaylı

Üniversite Tercihleri 2013. Sayısal Veriler Üniversite-Bölüm Seçimi Tercih Teknikleri. Oktay Aydın 8 Temmuz 2013 / İstanbul

Üniversite Tercihleri 2013. Sayısal Veriler Üniversite-Bölüm Seçimi Tercih Teknikleri. Oktay Aydın 8 Temmuz 2013 / İstanbul Üniversite Tercihleri 2013 Sayısal Veriler Üniversite-Bölüm Seçimi Tercih Teknikleri Oktay Aydın 8 Temmuz 2013 / İstanbul YGS TESTLER SORU SAYISI TEST ORTALAMASI ST. SAPMA 2013 2012 2013 2012 TÜRKÇE

Detaylı

---- TABLO-4. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI ---- ÖSYM Kodu Fakültesi Program Adı Süre Puan Türü Kontenjan

---- TABLO-4. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI ---- ÖSYM Kodu Fakültesi Program Adı Süre Puan Türü Kontenjan ---- TABLO-4. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI ---- ÖSYM Kodu Fakültesi Program Adı Süre Puan Türü Kontenjan Bakınızlar 202310142 Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik-Bilgisayar

Detaylı

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar:

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI BURSU: ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere, eğitimleri süresince (her

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin

Detaylı

2. -Kayıt yaptırmak isteyen adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.

2. -Kayıt yaptırmak isteyen adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz. Sevgili öğrencimiz; 2015-ÖSYS Ek yerleştirme sonuçlarına göre üniversitemize kayıt hakkı kazanmış bulunmaktasınız. Öğrenim hayatınızın en önemli aşamalarından biri olan yüksek öğrenim için Üniversitemizi

Detaylı

LYS ye başvurmak için geçmemiz gereken baraj puan kaçtır? Geçtiğimiz baraj puanına uygun LYS ye mi katılmamız gerekir?

LYS ye başvurmak için geçmemiz gereken baraj puan kaçtır? Geçtiğimiz baraj puanına uygun LYS ye mi katılmamız gerekir? SIKÇA SORULAN SORULAR LYS ye başvurmak için geçmemiz gereken baraj puan kaçtır? Geçtiğimiz baraj puanına uygun LYS ye mi katılmamız gerekir? LYS ye başvurmak için, adayın YGS de hesaplanan 6 puandan herhangi

Detaylı

ÜNİVERSİTELERİN IB DİPLOMASINA YAKLAŞIMLARI ( )

ÜNİVERSİTELERİN IB DİPLOMASINA YAKLAŞIMLARI ( ) ÜNİVERSİTELERİN IB DİPLOMASINA YAKLAŞIMLARI (2016-2017) BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Uluslararası Bakalorya Diploma Programı (IB) Mezunları Madde 7- Uluslararası Bakalorya Diploma Programı (IB) uygulayan ortaöğretim

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER 1- Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan (lise) aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

Detaylı

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar:

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar: 2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI BURSU: ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere, eğitimleri süresince (her

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER 1- Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan (lise) aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

Detaylı

ADAY ÖĞRENCI BILGILENDIRME KITAPÇIĞI

ADAY ÖĞRENCI BILGILENDIRME KITAPÇIĞI 2017-2018 ADAY ÖĞRENCI BILGILENDIRME KITAPÇIĞI Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi değerlendirmesinde Atılım Üniversitesi; Vakıf Üniversiteleri arasında 8. Tüm Üniversiteler arasında 19. URAP değerlendirmesinde

Detaylı

2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2015-LYS) SONUÇLARI. 30 Haziran 2015

2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2015-LYS) SONUÇLARI. 30 Haziran 2015 2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2015-LYS) SONUÇLARI 30 Haziran 2015 2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI SAYISAL BİLGİLER 2015-LYS ADAY BİLGİLERİ YGS sonrası herhangi bir LYS ye girmeye hak kazanan aday

Detaylı

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ 667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ Açıklamalar : (1) Aşağıda yer alan tabloda burslardan yararlanma süresinde açıklama bulunmayan programlar için

Detaylı

Bahçeşehir Üniversitesi (istanbul) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası

Bahçeşehir Üniversitesi (istanbul) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası On5yirmi5.com Bahçeşehir Üniversitesi (istanbul) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası Bahçeşehir Üniversitesi (istanbul) 2016 taban tavan puanları ve başarı sırası OSYS 2016 sınavları için Bahçeşehir

Detaylı

KAYIT İŞLEMLERİ. 3) Erkekler için cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen

KAYIT İŞLEMLERİ. 3) Erkekler için cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen KAYIT İŞLEMLERİ 2018-2019 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 03-07 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların,

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ T.C. BİLİM 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı Bahar dönemi merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş ve kurumlararası yatay geçiş kayıtları 30 Ocak-3 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt için gerekli

Detaylı

Puan Kont Yerleşen 2013 Min 2013 Yerleştirme Türü

Puan Kont Yerleşen 2013 Min 2013 Yerleştirme Türü DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL VAKIF (ÖZEL) Programın Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS / ÖNLİSANS KONTENJANLARI

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS / ÖNLİSANS KONTENJANLARI ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS / ÖNLİSANS KONTENJANLARI Fakülte / Yüksekokul / Konservatuar Süresi Kontenjan Özel Koşul Yıllık Ücreti Ceyhan Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği

Detaylı

2014-2015 BAHAR YARIYILINDA MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ YOLUYLA ÖĞRENCİ KABUL EDİLECEKTİR

2014-2015 BAHAR YARIYILINDA MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ YOLUYLA ÖĞRENCİ KABUL EDİLECEKTİR 2014-2015 BAHAR YARIYILINDA MERKEZİ YERLEŞTİRME I İLE YATAY GEÇİŞ YOLUYLA ÖĞRCİ KABUL EDİLECEKTİR 2 Mayıs 2014 tarih ve 28988 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS / ÖNLİSANS KONTENJANLARI

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS / ÖNLİSANS KONTENJANLARI ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS / ÖNLİSANS KONTENJANLARI Fakülte / Yüksekokul / Konservatuar Öğretim Kontenjan Özel Koşul Süresi Ceyhan Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği

Detaylı

Sayın Velimiz, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi.

Sayın Velimiz, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi. Sayın Velimiz, Öğrencilerimizin üniversite giriş sınavlarına hazırlık dönemini sağlıklı geçirmeleri ve sınavlarda iyi bir sonuca ulaşmaları için bizler kadar sizlere de önemli görevlerin düştüğü unutulmamalıdır.

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 AKADEMİK YILI KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 AKADEMİK YILI KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER BARTIN ÜNİVERSİTESİ -2016 AKADEMİK YILI KAYIT KILAVUZU 28 Temmuz- 05 Ağustos tarihleri arasında isteyen öğrenciler E-kayıt (elektronik kayıt) yapabileceklerdir. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu

Detaylı

İNDİRİMİ Taban Puan Başarı Sırası. yemek

İNDİRİMİ Taban Puan Başarı Sırası. yemek ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ LYS Kontenjanları Tüm Bölümler İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere eğitimleri süresince (her yıl)

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM FAKÜLTESİ MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM FAKÜLTESİ MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM FAKÜLTESİ MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans Ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında, Çift Anadal, Yan Dal

Detaylı

2017 YGS LYS Kontenjanları ve Burslar Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar:

2017 YGS LYS Kontenjanları ve Burslar Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar: 2017 YGS LYS Kontenjanları ve Burslar Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI BURSU: ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere, eğitimleri süresince (her yıl) eğitim

Detaylı

2017 YGS ve LYS de neler değişti?

2017 YGS ve LYS de neler değişti? Hafıza Sarayı (Mind Palace) Oluşturmak 1 2017 YGS ve LYS de neler değişti? 2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvurular başladı. ÖSYM tarafından 2017-ÖSYS Kılavuzu nun yayınlanması ile

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İki Farklı Dil, İki Farklı Program DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ () Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçişinde Anadolu yakasının en yakın noktası

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARI PUAN TABLOSU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARI PUAN TABLOSU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARI PUAN TABLOSU Fakülte / TIP FAKÜLTESİ %30 ı 6 YIL 1 YIL MF 3 En Yüksek 3 57.240 TL 28.620 TL 436,295 17.430 435,178 17.908 Tam lu 11 491,773 2.620 483,864

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Sevgili öğrenciler; Üniversitemize hoş geldiniz. ÜNİVERSİTEYE KAYIT İÇİN İZLENECEK YOLLAR ONLINE KAYIT SİSTEMİ (ÖBİSİS) DEN KAYIT İŞLEMLERİ: 2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme

Detaylı

NOT: ÖSYM Yerleştirme Puanlarına http://www.osym.gov.tr/belge/1-4127/sinav-arsivi.html web adresinden ulaşılabilir.

NOT: ÖSYM Yerleştirme Puanlarına http://www.osym.gov.tr/belge/1-4127/sinav-arsivi.html web adresinden ulaşılabilir. FIRAT ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA MERKEZİ YERLEŞTİRME (ÖSYM) PUANI İLE YATAY GEÇİŞ İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI, GEREKLİ BELGELER,

Detaylı

KAYIT İŞLEMLERİ Ağustos Ağustos - 16 Ağustos 2017

KAYIT İŞLEMLERİ Ağustos Ağustos - 16 Ağustos 2017 KAYIT İŞLEMLERİ 2017-2018 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.devlet üniversitelerinde elektronik

Detaylı

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kayıt Kabul Şube Müdürlüğü AYDIN İKTİSAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kayıt Kabul Şube Müdürlüğü AYDIN İKTİSAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 08/08/2017-E.43915 *BE6L36M9U* T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kayıt Kabul Şube Müdürlüğü Sayı : 77485673-301.01.01 Konu : Kesin Kayıt

Detaylı

2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2014-LYS) SONUÇLARI. 27 Haziran 2014

2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2014-LYS) SONUÇLARI. 27 Haziran 2014 2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2014-LYS) SONUÇLARI 27 Haziran 2014 2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI SAYISAL BİLGİLER 2014-LYS ADAY BİLGİLERİ YGS sonrası herhangi bir LYS ye girmeye hak kazanan aday

Detaylı

TERCİH BURSU: Tercih edilecek programa bağlı olarak %50 ile %10 arası burs. HAM PUAN BURSU: ,9 Puan Arası %25 Burs 225 Puan ve üzeri %50 burs

TERCİH BURSU: Tercih edilecek programa bağlı olarak %50 ile %10 arası burs. HAM PUAN BURSU: ,9 Puan Arası %25 Burs 225 Puan ve üzeri %50 burs ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ 2016 LYS EK Kontenjanları Tüm Bölümler İçin Geçerli Burslar: 1. TEŞVİK BURSU: LYS Puan türünden ilk 1.000'e giren öğrencilere: Eğitim harcı muafiyeti, 10 ay süre ile 300

Detaylı

OBK En Büyük Puan. OBK En Küçük Puan. Program Kodu. En Küçük Puan. En Büyük Puan. ÜNİVERSİTE Fakülte Program Puan Türü Kont. Yerl.

OBK En Büyük Puan. OBK En Küçük Puan. Program Kodu. En Küçük Puan. En Büyük Puan. ÜNİVERSİTE Fakülte Program Puan Türü Kont. Yerl. Program Kodu ÜNİVERSİTE Fakülte Program Puan Türü Kont. Yerl. 202711666 İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (%50 Burslu) TM-1 49 49 256,30367 --- --- 202711806

Detaylı

EĞİTİM ÇALIŞMA GRUBUNUN FAALİYETLERİ

EĞİTİM ÇALIŞMA GRUBUNUN FAALİYETLERİ SHGM YÖK SİVİL HAVACILIK KOMİSYONU 6. TOPLANTISI - 03 MART 2015 - EĞİTİM ÇALIŞMA GRUBUNUN FAALİYETLERİ ŞAHİN KARASAR S-1 MİNİMUM ÖĞRENME KAZANIMLARI Türkiye Yükseköğrenim Yeterlilikleri Çerçevesi nde ulaştırma

Detaylı

2016 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) REHBERLİK SERVİSİ

2016 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) REHBERLİK SERVİSİ 016 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) REHBERLİK SERVİSİ YGS DEKİ TESTLER VE KAPSAMLARI Test Testin Kapsamı Soru Sayısı Türkçe Testi Türkçeyi kullanma gücü ile ilgili sorular... 0 Sosyal Bilimler

Detaylı

A. GÜZ BAŞVURULARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

A. GÜZ BAŞVURULARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin Ek Madde 1 uyarınca

Detaylı

ADAY ÖĞRENCI BILGILENDIRME KITAPÇIĞI

ADAY ÖĞRENCI BILGILENDIRME KITAPÇIĞI 2016-2017 ADAY ÖĞRENCI BILGILENDIRME KITAPÇIĞI Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi değerlendirmesinde Atılım Üniversitesi; Vakıf Üniversiteleri arasında 8. Tüm Üniversiteler arasında 26. URAP değerlendirmesinde

Detaylı

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitemize Yeni Kayıt Olacak Öğrenci Adaylarına Önemli Duyuru

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitemize Yeni Kayıt Olacak Öğrenci Adaylarına Önemli Duyuru 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitemize Yeni Kayıt Olacak Öğrenci Adaylarına Önemli Duyuru 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitemize Yeni Kayıt Olacak Öğrencilerin kesin kayıt işleminden

Detaylı

5. Öğrenci katkı payı/öğrenim ücreti ön kayıt sisteminde fotoğrafın altında belirtilen öğrenci numarası ile Halk Bankası şubelerine yatırılacaktır.

5. Öğrenci katkı payı/öğrenim ücreti ön kayıt sisteminde fotoğrafın altında belirtilen öğrenci numarası ile Halk Bankası şubelerine yatırılacaktır. ÖSYM YERLEŞTİRMESİ İLE İLK KAYIT KESİN KAYIT İŞLEMLERİ Üniversitemizde eğitim görmeye hak kazanan adaylar, kesin kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak ilan edilen kesin kayıt tarihlerinde Ege Üniversitesi

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ YATAY GEÇİŞ İLKELERİ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ YATAY GEÇİŞ İLKELERİ A- FAKÜLTE İÇİ VE FAKÜLTELER ARASI 02 Mayıs 2014 tarih ve 28988 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak bazı maddelerinde değişiklik yapılan 24 Nisan 2010 tarih ve 27561 sayılı Yükseköğretim Kurumlarında Ön

Detaylı

Puan Türü. Fen Edebiyat Fakültesi. Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tam Burslu Zorunlu DİL-1 417, TL

Puan Türü. Fen Edebiyat Fakültesi. Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tam Burslu Zorunlu DİL-1 417, TL Program Adı Hazırlık Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası Fen Edebiyat Fakültesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tam Burslu Zorunlu DİL-1 417,95847 6.000 0 TL Amerikan Kültürü ve Edebiyatı % 75 Burslu Zorunlu

Detaylı

OKULUMUZDAKİ ALANLAR VE ALANLARIN ÜNİVERSİTEDE SEÇEBİLECEKLERİ BÖLÜMLER

OKULUMUZDAKİ ALANLAR VE ALANLARIN ÜNİVERSİTEDE SEÇEBİLECEKLERİ BÖLÜMLER OKULUMUZDAKİ ALANLAR VE ALANLARIN ÜNİVERSİTEDE SEÇEBİLECEKLERİ BÖLÜMLER Uydukent Kız Teknik ve Meslek Lisesi, hem Anadolu Kız Meslek hem de Kız Meslek Lisesi olarak öğrencilere eğitim vermektedir. Anadolu

Detaylı

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Öğretim Yılı

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Öğretim Yılı 667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Öğretim Yılı Fakülte Şartları Puan Türü İlgili Yıl Ücret Durumu Burslardan yararlanma

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ İlk Yayın Tarihi MH Onay Tarihi Revizyon Tarih/No -/00 YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ İlk Yayın Tarihi MH Onay Tarihi Revizyon Tarih/No -/00 YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesindeki fakülte bünyesinde yer alan diploma programları arasında veya diğer

Detaylı

A. GÜZ BAŞVURULARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

A. GÜZ BAŞVURULARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Yükseköğretim kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin Ek Madde 1 uyarınca

Detaylı

KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

KESİN KAYIT İŞLEMLERİ KESİN KAYIT İŞLEMLERİ Üniversitemize 2016-ÖSYS sonucu yerleşen adayların aşağıda belirtilen tarihler arasında yerleştikleri Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulunun öğrenci işleri bürosuna bizzat gelerek

Detaylı

KAYITLARIN YAPILACAĞI ADRES KAYIT YAPILACAK DERSLİKLER

KAYITLARIN YAPILACAĞI ADRES KAYIT YAPILACAK DERSLİKLER MKÜ TAYFUR SÖKMEN KAMPÜSÜNDE KAYIT YAPACAK BİRİMLER Santral: 0326 245 6000-06 Posta Adresi: Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Sökmen Kampüsü Eğitim Fakültesi Serinyol/Hatay Email: egitimiletisim@mku.edu.tr

Detaylı

LYS-YGS TERCİHİ YAPILIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR..

LYS-YGS TERCİHİ YAPILIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR.. LYS-YGS TERCİHİ YAPILIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR.. Sevgili üniversite adayları, Tercih yaparken izlemeniz gereken çok önemli adımlar var. Bu adımlara dikkat ederek tercih listenizi mümkün olduğunca

Detaylı

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 2014-2015 2013-2014 2012-2013 Öğretim Yıl 667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ Açıklamalar : (1) Aşağıda yer alan tabloda burslardan yararlanma

Detaylı

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 2014-2015 2013-2014 2012-2013 Öğretim Yıl 667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ Açıklamalar : (1) Aşağıda yer alan tabloda burslardan yararlanma

Detaylı

Sait Gürsoy la Başarıya Doğru

Sait Gürsoy la Başarıya Doğru Sait Gürsoy la Başarıya Doğru İş Dünyası Hangi Niteliklere Öncelik Veriyor? neden üniversite? üniversitenin görevleri 1-Bilim Üretmek 2-Mesleki Donanım Kazandırmak 3-Üniversite Kültürü Kazandırmak Üniversite

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015 2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI UYGULAMA ESASLARI

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015 2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI UYGULAMA ESASLARI T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015 2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI UYGULAMA ESASLARI ÖĞRENCİ KONTENJANI: GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ: 40 HEYKEL BÖLÜMÜ: 15 1-ÖN KAYIT KOŞULLARI VE GEREKLİ

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Yatay Geçiş Yönetmeliği Ek Madde-1 (Merkezi Yerleştirme Puanı İle) Yatay Geçiş Duyurusu

Eğitim-Öğretim Yılı Yatay Geçiş Yönetmeliği Ek Madde-1 (Merkezi Yerleştirme Puanı İle) Yatay Geçiş Duyurusu 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Yatay Geçiş Yönetmeliği Ek Madde-1 (Merkezi Yerleştirme Puanı İle) Yatay Geçiş Duyurusu Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş,

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Amacımız, edindiği bilgi ve beceriyi toplumun sağlığına katkıda bulunacak şekilde üreten, sorgulayıcı, araştırıcı, çözümleyici, mesleğinin

Detaylı

Ücretli TL Eğitim-Öğretim yılında ücretli kontenjanımıza öğrenci

Ücretli TL Eğitim-Öğretim yılında ücretli kontenjanımıza öğrenci FAKÜLTE / PROGRAM DİLİ SÜRESİ ZORUNLU HAZIRLIK PROGRAMI 2015-2016 -ÖĞRETİM YILI BURS 2015-2016 YILI 2014 LYS SONUÇLARINA GÖRE ORANI TÜRÜ KONTENJAN ÜCRETLER TAVAN EN YÜKSEK BAŞARI SIRASI TABAN EN DÜŞÜK

Detaylı

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 TERCİH BİLGİLENDİRME PROGRAMI YATAY GEÇİŞ - ÇİFT ANADAL - YANDAL- YÖS-DİKEY GEÇİŞ HAKKI Çift Anadal Programı Değişim Programı Diploma Programı Eşdeğer Diploma Programı

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Taban Puanları

Anadolu Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 Üniversitesi Taban Puanları 2012-2013 yılı yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitesi nin Lisans, Meslek Yüksekokulu ve Önlisans programları taban puanları, kontenjanları 4 YILLIK BÖLÜMLER Üniversit

Detaylı

AKADEMİK YILI PUAN TABLOSU LİSANS BÖLÜMLERİ FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Bölümler Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası

AKADEMİK YILI PUAN TABLOSU LİSANS BÖLÜMLERİ FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Bölümler Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası 2016-2017 AKADEMİK YILI PUAN TABLOSU LİSANS BÖLÜMLERİ FAKÜLTELER İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İşletme ( %75 Burslu ) TM-1 199,39971 596,825 İşletme ( Tam Burslu ) TM-1 311,02958 196,259 İşletme

Detaylı

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ USUL VE ESASLARI. EK MADDE 1 (Ek:RG-21/9/2013-28772) (Değişik:RG-2/5/2014-28988)

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ USUL VE ESASLARI. EK MADDE 1 (Ek:RG-21/9/2013-28772) (Değişik:RG-2/5/2014-28988) MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ USUL VE ESASLARI EK MADDE 1 (Ek:RG-21/9/2013-28772) (Değişik:RG-2/5/2014-28988) (1) Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanı, geçmek istediği

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PUAN BURS 2015-2016 EĞİTİM YILI TÜRÜ ORANI KONTENJAN. Ücretli

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PUAN BURS 2015-2016 EĞİTİM YILI TÜRÜ ORANI KONTENJAN. Ücretli FAKÜLTE / PROGRAM EĞİTİM DİLİ EĞİTİM SÜRESİ ZORUNLU HAZIRLIK PROGRAMI -16 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PUAN BURS -16 EĞİTİM YILI TÜRÜ ORANI KONTENJAN TAVAN PUAN 14 LYS SONUÇLARINA GÖRE EN YÜKSEK BAŞARI SIRASI TABAN

Detaylı

2015-2016 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

2015-2016 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 2015-2016 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR,

Detaylı

Özel üniversitelerin burs olanakları-2012

Özel üniversitelerin burs olanakları-2012 On5yirmi5.com Özel üniversitelerin burs olanakları-2012 Özel üniversiteler, kendilerini tercih edecek adaylara hangi olanakları sunuyor? Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2012 Salı (oluşturma : 11/22/2015) Gizem

Detaylı

A. GÜZ BAŞVURULARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

A. GÜZ BAŞVURULARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin Ek Madde 1 uyarınca

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi; sanayi ve araştırma kurumlarında tasarım, üretim, uygulama ve AR- GE çalışmalarında

Detaylı

A. GÜZ BAŞVURULARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

A. GÜZ BAŞVURULARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin Ek Madde 1 uyarınca

Detaylı

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ 667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ Açıklamalar : (1) Aşağıda yer alan tabloda burslardan yararlanma süresinde açıklama bulunmayan programlar için

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift

Detaylı

2014 YGS LYS Tanıtım Broşürü. Rehberlik Servisi

2014 YGS LYS Tanıtım Broşürü. Rehberlik Servisi 2014 YGS LYS Tanıtım Broşürü Rehberlik Servisi YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) YGS PUANLARI NERELERDE VE NASIL KULLANILACAK -4 yıllık lisans programlarının bir kısmına, -2 yıllık önlisans bölümlerinin

Detaylı

Tablo-4'teki bilgiler 11 sütun hâlinde düzenlenmiştir. Her üniversitenin adından sonra bu üniversitede bulunan programların

Tablo-4'teki bilgiler 11 sütun hâlinde düzenlenmiştir. Her üniversitenin adından sonra bu üniversitede bulunan programların Tablo 3A, Tablo 3B ve Tablo 4 ile İlgili Açıklamalar Tablo 3A Tablo 3A, Sınavsız Geçiş ile ilgili yükseköğretim programlarını göstermektedir. Bu tablo Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgelerine (METEB) göre

Detaylı

2018-YKS ĠLE ÜNĠVERSĠTEMĠZ PROGRAMLARINA YERLEġTĠRĠLEN ÖĞRENCĠLERĠN KAYIT ĠġLEMLERĠ. KAYIT ÖNCESĠ YAPILACAK ĠġLEMLER

2018-YKS ĠLE ÜNĠVERSĠTEMĠZ PROGRAMLARINA YERLEġTĠRĠLEN ÖĞRENCĠLERĠN KAYIT ĠġLEMLERĠ. KAYIT ÖNCESĠ YAPILACAK ĠġLEMLER 2018-YKS ĠLE ÜNĠVERSĠTEMĠZ PROGRAMLARINA YERLEġTĠRĠLEN ÖĞRENCĠLERĠN KAYIT ĠġLEMLERĠ KAYIT ÖNCESĠ YAPILACAK ĠġLEMLER Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının http://obs.kirklareli.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx

Detaylı

Puan Kont Yerleşen 2013 Min 2013 Yerleştirme Türü

Puan Kont Yerleşen 2013 Min 2013 Yerleştirme Türü DEVLET ve VAKIF (ÖZEL) ÜNİVERSİTELERİN 2013 TABAN PUANLARI KONTENJAN YERLEŞEN SAYILARI ve 2013-2014 ÜCRETLERİ İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL VAKIF (ÖZEL) Programın Programın Adı ve Meslek Yüksekokulu

Detaylı

T.C. YEŞİLHİSAR ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ YGS REHBERİ 1 YGS (YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI) HAKKINDA

T.C. YEŞİLHİSAR ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ YGS REHBERİ 1 YGS (YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI) HAKKINDA SINAV TARİHİ:?? MART 2017 BAŞVURU TARİHİ:?? OCAK 2017 T.C. YEŞİLHİSAR ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ YGS REHBERİ 1 YGS (YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI) HAKKINDA Sevgili öğrenciler, üniversiteye giriş yolunca

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fakülte, Yüksekokul, Meslek Yüksekokulu ve Devlet Konservatuvarına Yatay Geçişler 24.04.2010 tarih ve 27561 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı