P R O S E S V E M Ü H E N D İ S L İ K T E K N O L O J İ S İ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "P R O S E S V E M Ü H E N D İ S L İ K T E K N O L O J İ S İ"

Transkript

1 P R O S E S V E M Ü H E N D İ S L İ K T E K N O L O J İ S İ

2

3 Haarslev Industries, önemli pazarlardaki satış ve servis ofisleriyle küresel bir şirkettir. Güvenilirlikleri ve yüksek kaliteleriyle dünya genelinde tanınan Tremesa S.A., Atlas-Stord Denmark A/S, Stord-Bartz, Sværtek A/S ve Haarslev A/S markalarının teknik bilgisini, teknolojisini ve ürünlerini bir arada sunmaktadır. Haarslev Industries, müşterileri için dünya genelinde et, hayvan yemi, balık, yağ, çevre koruma ve biyoyakıt endüstrilerinde işleme ekipmanları üretmektedir. Müşterilerimizle yakın işbirliği içerisinde çalışıyoruz. İster tek parça ekipman ister komple anahtar teslim bir tesis olsun, Haarslev gereçleri için dayanıklılık, güvenilirlik ve hizmet anahtar kelimelerdir. Yıllar boyunca Haarslev Industries farklı endüstriler için mekanik ve termal su alma konularında uzmanlaşmıştır. Tesis teslimatını prosss teknik bilgisiyle birleştiren deneyimli bir ekipman ve proses tasarımcısıyız. Ürünlerin yükseltilmesi, enerji tasarrufu ve çevreyi koruma, Haarslev Industries gereçleri için önemli parametrelerdir. dinamik bir şirket olarak, 2006 yılında Atlas-Stord u ve 2008 yılında İspanyol şirketi Tremesa yı satın aldı. Haarslev Industries in yüz yıldan fazla geçmişe uzanan bir tarihe sahip olmasının nedeni budur. Yıllar boyunca Haarslev daima piyasadaki teknolojik gelişmenin en önünde yer alan ve trendleri belirleyen tecrübeli bir şirket olarak tanınmıştır. Proses ve mühendislik teknolojimiz, müşterilerimizin işlerini daha kârlı ve sürdürülebilir hale getirmeye yönelik özelleştirilmiş çözümler sağlamaya odaklanmıştır. Firma, 1973 te Haarslev Makine Fabrikası olarak kuruldu. Yeni pazarlar keşfetme amacı taşıyan

4 Mezbaha Ürünleri ve Hayvan Yemi 4 Dünya genelinde mezbahalar ve et üreticileri, hayvan yan ürünlerinin işlenmesiyle ilgili olarak sürekli artan taleplerle karşılaşmaktadır. Hayvan yan ürünlerinin işlenmesi sadece atık sorununu çözmekle kalmamakta, et ve kemik yemi ve hayvan yağları gibi iyi piyasa değeri olan yüksek düzeyde ürünler sağlamaktadır. Haarslev Industries, hayvan yan ürünlerini ve ölen hayvanları işlemeyen tesis ve ekipman üretiminde uzmanlaşmıştır. Çevresel faktörler ve mevzuat nedeniyle mezbaha ürünleri endüstrisinin karşılaştığı zorlayıcı şartları karşılamak için prosesler ve ekipman geliştiriyor ve tedarik ediyoruz. Haarslev tasarımları, ham madde ve enerjiden ideal ve ekonomik şekilde yararlanılmasına ve aynı zamanda ürün kalitesine, yasal uygunluğa ve çevresel etkiye odaklanmaktadır.

5 Hem parti üretimini hem sürekli prosesleri destekleyen, geniş çeşitliliğe sahip ekipman ve komple tesis çözümleri sağlıyoruz. Proses çözümlerimiz ıslak ve kuru mezbaha ürünlerinin tüm çeşitlerini, kümes hayvanı tüyü ve domuz kılı işlemeyi, kan işlemeyi ve yağ eritmeyi kapsamaktadır. HAYVAN YEMİ ENDÜSTRİSİ Mezbaha ürünleri endüstrisindeki deneyimimize dayanarak, hayvan yemi endüstrisi için çeşitli ham madde işleme ve hazırlama ekipmanları geliştirdik. Ürün yelpazemiz, tamamı yüksek verimlilik ve güvenilirlik anlayışıyla tasarlanan yığın işleme ve pompalama sistemlerini, donmuş blok ezicileri, öğütücüleri ve emülsiyonlayıcıları içermektedir.

6 Balık Yemi ve Balık Yağı Tamamı özel uygulamalar için tasarlanan geniş ekipman serisi, Haarslev Industries in hem balık yemi tesisleri tasarlaması hem de varolan tesisleri yükseltmesi için ideal bir temel teşkil etmektedir. Haarslev Industries, Atlas-Stord, Stord Bartz ve Hetland tarafından birkaç on yıldır oluşturulan teknik bilgi ve uzmanlık birikimini bir araya getirmektedir. Bu, ham maddeleri yüksek kaliteli ürünlere dönüştürmek için eşsiz bir ekipman programı sunmamızı mümkün kılıyor.

7 7 ÖZEL ÇÖZÜMLER Haarslev Industries, tesis ve ekipman tasarımı dahil olmak üzere balık yemi teknolojisinde uzmandır. Balık yemi işlemede genellikle aynı prensip takip edilse de, proses gereklilikleri sadece bir bölgeden diğerine değil, bir tesisten diğerine de değişir. Balıkların tazeliği, balık tipi, yem ve yağ kalitesi için gereklilikler ve çevresel konular, özel tesis çözümlerini gerektirmektedir. Bu tür zor talepleri karşılamak için tam bir teslimat programı sunuyoruz. Haarslev Industries in balık yemi tesisleri tüm dünyada faaliyet göstermektedir. Teslimat programımız, küçük arazi-bazlı veya gemi-bazlı ünitelerden dünya genelinde en büyük balık yemi tesislerine kadar bir yelpaze sunmaktadır. Tesislerimiz, maksimum enerji verimlilikleri, güvenilirlikleri, emniyetleri ve yerel çevresel standartlara uygunluklarıyla bilinmektedir.

8 Bira ve Damıtık İçki Fabrikaları Yan Ürünleri 8 Haarslev Industries, su giderme ve kurutma için presler, buharlaştırıcılar, kurutucular ve komple kurulumlar temin etmektedir. Uygulamalar, bira ve damıtık içki fabrikaları, alkol yakıt tesisleri, mısır ıslak öğütme ve nişasta endüstrisi gibi tahıl işleme endüstrisi uygulamalarındaki atık akıntılarını içerir. Müşterilerimizin yan ürünleri pazarlanabilir değerli besin ürünlerine dönüştürerek çevresel sorunları çözmelerine yardımcı oluyoruz. Faaliyetlerimizi, bira ve damıtık içki fabrikalarının proteinli yan ürünlerini geri kazanmak için proses teknik bilgisi ve tesisler temin etmeye adamış bulunuyoruz. BİYOETANOL Protein içeren atık akıntıları, suyun mekanik veya termal olarak giderildiği bir prosesle değerli ürünlere dönüştürülebilir. Her bir durumdaki ideal proses çözümü, ürün kalitesi ve enerji geri kazanımı bakımından özel uygulamalara bağlıdır.

9 Alkol ve özellikle ilk biyoetanol üretiminde, kullanılan tahıl tanelerinden değerli bir yan ürün üretilebilir. Kullanılan tahıl tanesi mısır, buğday, arpa veya çavdar olsun, kurutulduktan sonra yüksek bir değere sahiptir. DDG veya DDGS nin ana kullanımı, ürünün örneğin geviş getiren hayvanlarda bir protein takviyesi olarak kullanıldığı hayvan yemi endüstrisidir. Alternatif olarak, enerji üretimi için katı yakıt olarak kullanılır. Lignoselülozik malzemeye dayanan yeni nesil biyoetanol aktiviteleri hızlı bir şekilde gelişmektedir ve birkaç proses alternatifi test edilmektedir. Haarslev Industries, endüstrinin gelişen bu yeni kolu için hidroliz makineleri, buharlaştırıcılar ve kurutucu sistemler gibi ekipmanlar sağlamaktadır.

10 Biyokütle ve Biyoyakıt 10 Tahta parçaları, orman artıkları, ağaç kabuğu ve turba gibi biyoyakıtlar tipik olarak yüksek miktarlarda nem içerirler. Nem, biyokütlenin taşınma maliyetini artırır, depolanmasını zorlaştırır ve ısıl değerini azaltır. Haarslev Industries, peletler ve briketler üretmek için üstün özelliklere sahip kurutma ekipmanları sağlamaktadır. Çözümler, verimli ısı transferine ve opsiyonel olarak bölge ısıtma üretimi için kullanılan bir entegre atık ısı geri kazanma sistemine sahip diskli kurutucu sistemini içermektedir. Diskli kurutucu sistemleri, enerji girdisinin yüzde 80 ini geri kazanabilmektedir. DİSKLİ KURUTUCULAR Kurutma işleminde hava olmaması, kurutucu içerisinde patlayıcı olmayan bir ortam sağlar ve bu sistemi piyasadaki en güvenli sistem haline getirir. Son olarak, tamamen muhafazalı kurutucu teknolojimiz geleneksel açık sistemlerden farklı olarak ATEX prensiplerine uygunluk, minimum işlememe süresi ve düşük emisyon düzeyleri sağlamaktadır.

11 Diskli kurutucular çok fonksiyonludur ve neredeyse her tipte biyokütleyi işleyebilirler. Diskli kurutucu sistemi, kolay denetleme erişimi ve düşük bakım maliyetlerinin yanı sıra son üründe üstün nem kontrolü sağlamaktadır. Küçük boyutlu tasarım, inşaat ve kurulum ihtiyaçlarını asgari düzeye indirmektedir.

12 Belediye ve Endüstri çamur Atıkları 12 Haarslev Industries, atık su arıtma tesislerinde üretilen çamurun kurutulması alanında çok güçlü bir uzmanlık birikimine sahiptir da Haarslev Industries, belediye ve endüstriyel (örneğin, ilaç ve kimya endüstrileri) çamur atıklarının kurutulması alanında onlarca yıllık tecrübeye sahip ünlü bir tedarikçi olan Atlas-Stord u satın aldı. Mevzuata göre katı atık sahasından kaçınılması veya asgariye indirilmesi zorunlu olduğundan, gübre veya sürdürülebilir enerji kaynağı olarak sterilize edilmiş çamurdan yararlanmak hâlâ yaygın bir uygulamadır. Haarslev Industries, çevreyi koruma, enerji tasarrufu ve kaynaklardan ideal şekilde yararlanma amaçlı ekipmanlara odaklanmıştır ve bireysel müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanan makineler ve komple tesisler temin etmektedir. Doğal olarak kurutulması zor bir ürün olan çamuru işlemek için birinci sınıf sistemler tasarlıyor ve temin ediyoruz. Kurutucularımız, sadece bir adet kendinden temizlemeli yavaş dönen bileşene sahip, basit, kompakt bir çözüm içermektedir. Ayrıca, minimum ısı kaybı ve proseste veya alanı ısıtmakta kullanmak için ısıyı tekrar kazanma imkanı sayesinde üstün enerji verimliliği sağlayabiliyoruz. Macun, toz, granül, pelet veya briket şeklinde elde edilebilen çıktı, çok çeşitli uygulamalara imkan vermektedir.

13 13 KENTSEL ATIKSU YÖNETİMİ Birkaç büyük şehir belediye atık su arıtma tesisi için diskli kurutucu sistemleri ve çeşitli kimya ve ilaç endüstrileri için kurutucular ve işleyiciler, Haarslev Industries in tedarik ettiği ekipmanlar arasındadır. Yüksek verimlilik, güvenilirlik ve daha az mekan gerekliliği, sistemlerimizi daha geleneksel sistemlerden ayırt eden özelliklerdir. Günümüzde New York, Seattle, Moskova, İstanbul, Amsterdam ve Hamburg gibi büyük şehirler, Haarslev çamur kurutma ekipmanının performansına güvenmektedir.

14 Şeker ve Bitkisel Yağ Ayçiçeği, kolza, soya ve jatropha gibi yağlı tohumların ekstraksiyonu için, Haarslev Industries hem önceden ısıtılmış tohumları preslemek hem de biyodizel ve gıda endüstrileri için ideal olan en yüksek kalitede işlenmemiş yağın elde edildiği soğuk presleme için farklı presleme teknikleri geliştirmiştir. Sistemlerimiz, hem tohumların alınması, saklanması, hazırlanması ve preslenmesi hem de yağın süzülmesi ve saklanması için ekipmanlar dahil olmak üzere küçük boyutlu tesislerden büyük ölçekli üretim tesislerine kadar çeşitli kapasitelerde temin edilebilmektedir. Pres küspesi ilave işleme tabi tutulabilir veya düşük kalıntı yağ içerikli tam presleme vasıtasıyla elde edilirse, hayvan yeminde terkip maddesi olarak kullanılabilir. ÇİFT VİDALI PRES Mekanik su alma, Haarslev Industries in işinde bir köşe taşıdır. Çift vidalı pres, lifli malzemelerin maliyet etkili su alma işlemi için geliştirilmiştir ve daha düşük verimli su alma ekipmanlarının yerini aldığı çeşitli endüstrilerde kullanılmaktadır. Çift vidalı pres, daha sonra termal proseslerle ilave işleme tabi tutulabilen malzemelerden büyük miktarlarda suyun en düşük maliyetle ayrılmasını sağlamaktadır. Çift vidalı pres şekerpancarı hamuruna uygulanır. Bu endüstri alanında, dünyadaki fabrikaların yüzde 60 tan fazlası çift vidalı pres kullanmaktadır. Diğer uygulamalar ise, örneğin, pektin ve alginat üretiminde ortaya çıkan meyve ve sebze kalıntıları ve turunçgillerin kabuğundan esans çıkarılmasıdır.

15 Haarslev Servisi 15 Makine ve ekipmanlarımızın mükemmel şekilde çalışmasının müşterilerimizin maksimum kârlılığına katkıda bulunacağının bilincindeyiz. Bu nedenle, dünya genelinde deneyimli uzman servis mühendisleri ve denetçiler istihdam ediyoruz. Haarslev Industries in Servis Departmanları, ekipmanlarımızın ideal işletimini sağlamak için müşterilerimizi destekleme rolleriyle gurur kaynağımızdır. Yedek parçalar sağlamak amacıyla bir sistem oluşturmak için müşterilerimizle daima diyalog halindeyiz. Tüm ekipmanlar, parçaların orijinal tasarım spesifikasyonuna uygunluğunu garanti eden parça numara sistemine göre düzenlenmiş bir yedek parça listesiyle birlikte temin edilmektedir. Dosyalarımızda, temin ettiğimiz tüm ekipmanlar için dokümanlar bulunmaktadır ve bunlar en az 30 yıldır temin ettiğimiz parçalar için spesifikasyonları onaylamak veya belirlemek amacıyla kullanılabilir. Aynı zamanda, servis merkezlerimizden birinde ürünlerimizin çoğunu yenileme hizmeti sunuyoruz. Ekipmanımızı yenileyerek üretim hattının verimliliğini artırıyoruz ve müşterilerimizi tamamen yeni makinelere yatırım yapmaktan kurtarıyoruz.

16 DANİMARKA NORWEÇ ALMANYA İNGİLTERE İSPANYA RUSYA PERU BREZİLYA ABD MERKEZ OFİS Bogensevej 85 DK-5471 Sonderso Danimarka Tel: Faks: E-posta: Web:

ıda olarak tüketilen tarım ürünlerinden biyoyakıt üretilebilir mi?

ıda olarak tüketilen tarım ürünlerinden biyoyakıt üretilebilir mi? TÜRKİYE 12. GIDA KONGRESİ, 5-7 EKİM 2016 EDİRNE ıda olarak tüketilen tarım ürünlerinden biyoyakıt üretilebilir mi? Ayşe Avcı arya Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 54187, Serdivan

Detaylı

HUBER Bant kurutucu BT Arıtma tesisi çamurunun kurutulması için

HUBER Bant kurutucu BT Arıtma tesisi çamurunun kurutulması için HUBER Bant kurutucu BT Arıtma tesisi çamurunun kurutulması için En yüksek enerji verimliliği Atık ısıdan faydalanmaya yönelik müşteriye özel tasarım Tam otomatik sistem Çok kolay kullanım Paslanmaz çelikten

Detaylı

OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ

OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ OTOMASYONDA ÇÖZÜM ORTAĞINIZ NGT ENDÜSTRİYEL OTOMASYON PROJE VE TAAHHÜT NGT mühendislik olarak uzun yıllar otomasyon sektörüne hizmet eden deneyimli ve uzman kadromuzla, sahip olduğumuz bilgi birikim, uzmanlık

Detaylı

TAVUK GÜBRESİ KURUTUCU

TAVUK GÜBRESİ KURUTUCU Dorset POLLO TAVUK GÜBRESİ KURUTUCU Tavuk gübresinin kurutulması Kümes içerisindeki hava ile Dış ısı kaynağı ile Kompakt ve düşük bakım maliyetli Ön kurutmasız İnce tozda yüksek oranda azalma Pelet üretimi

Detaylı

Hakkımızda. www.haus.com.tr

Hakkımızda. www.haus.com.tr Hakkımızda 1954 yılında Aydın da kurulan HAKKI USTA, faaliyetlerine çeşitli tipteki su motoru ile preslerin tamiratı ve yenilemesiyle başlamıştır. 1962 yılında, bölgesinde ilk zeytinyağı presinin üretimini

Detaylı

INNOVATIVE THINKING HİJYENİK ISI EŞANJÖRLERİ

INNOVATIVE THINKING HİJYENİK ISI EŞANJÖRLERİ INNOVATIVE THINKING HİJYENİK ISI EŞANJÖRLERİ İYİ TASARIM VE VERİMLİLİK Isı eşanjörleri hijyenik prosesteki en önemli ekipmanlardandır. Sterilize edilmiş ürünler ortam sıcaklıklarında uzun sure saklanabilirler.

Detaylı

2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL ÇAMLICA KALEM İLKÖĞRETİM OKULU OKULLARDA ORMAN PROGRAMI ORMANDAN BİO ENERJİ ELDE EDİLMESİ YIL SONU RAPORU

2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL ÇAMLICA KALEM İLKÖĞRETİM OKULU OKULLARDA ORMAN PROGRAMI ORMANDAN BİO ENERJİ ELDE EDİLMESİ YIL SONU RAPORU 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL ÇAMLICA KALEM İLKÖĞRETİM OKULU OKULLARDA ORMAN PROGRAMI ORMANDAN BİO ENERJİ ELDE EDİLMESİ YIL SONU RAPORU AYLAR HAFTALAR EYLEM VE ETKİNLİKLER 2 Okullarda Orman projesini

Detaylı

BİYOYAKITLAR ve ENERJİ TARIMI. Prof. Dr. Fikret AKINERDEM Yrd. Doç. Dr. Özden ÖZTÜRK S.Ü. Ziraat Fakültesi

BİYOYAKITLAR ve ENERJİ TARIMI. Prof. Dr. Fikret AKINERDEM Yrd. Doç. Dr. Özden ÖZTÜRK S.Ü. Ziraat Fakültesi BİYOYAKITLAR ve ENERJİ TARIMI Prof. Dr. Fikret AKINERDEM Yrd. Doç. Dr. Özden ÖZTÜRK S.Ü. Ziraat Fakültesi ENERJİ TARIMI VE ÜLKE GERÇEĞİ Canlılığın vazgeçilmezleri; enerji ve tarım: Devletin-varlığın, Bağımsızlığın,

Detaylı

Ekolojik Yerleşimlerde Atık Yönetiminin Temel İlkeleri

Ekolojik Yerleşimlerde Atık Yönetiminin Temel İlkeleri i Ekolojik Yerleşimlerde Atık Yönetiminin Temel İlkeleri Ekoljik yerleşimler kaynakların kullanımında tutumludur. Atık Yönetimi ve geri dönüşüm bu yerleşimlerde kaynak yönetiminin ayrılmaz bir bileşenidir.

Detaylı

Sizi geleceğe taşır...

Sizi geleceğe taşır... Sizi geleceğe taşır... HAKKIMIZDA Elizi Reklam İnşaat Turizm Tarım Gıda ve Hayv. San. Tic.Ltd.Şti. firması olarak 2001 yılında Antalya da faaliyetine başlamıştır. Şirketimizin ana faaliyet konusu sera

Detaylı

DORSET BİYOKÜTLE VE TAVUK GÜBRESİ KURUTMA SİSTEMİ

DORSET BİYOKÜTLE VE TAVUK GÜBRESİ KURUTMA SİSTEMİ DORSET BİYOKÜTLE VE TAVUK GÜBRESİ KURUTMA SİSTEMİ n Kurutma Biyokütle Biyogaz tesisi çıktısı Yonga Arıtma Çamuru Tavuk Gübresi Gıda atıkları vs. n Kompakt ve esnek n Peletleme tesisi n Sanitasyon n Çuvallama

Detaylı

Bölüm 2. Tarımın Türkiye Ekonomisine Katkısı

Bölüm 2. Tarımın Türkiye Ekonomisine Katkısı Bölüm 2. Tarımın Türkiye Ekonomisine Katkısı Nüfus ve İşgücü Katkısı Üretim ve Verim Katkısı Toplum Beslenmesine Katkı Sanayi Sektörüne Katkı Milli Gelire Katkı Dış Ticaret Katkısı Nüfus ve İşgücü Katkısı

Detaylı

Organik Atıkların Değerlendirilmesi- BİYOGAZ: Üretimi ve Kullanımı ECS KĐMYA ĐNŞ. SAN. VE TĐC. LTD. ŞTĐ.

Organik Atıkların Değerlendirilmesi- BİYOGAZ: Üretimi ve Kullanımı ECS KĐMYA ĐNŞ. SAN. VE TĐC. LTD. ŞTĐ. Organik Atıkların Değerlendirilmesi- BİYOGAZ: Üretimi ve Kullanımı ECS KĐMYA ĐNŞ. SAN. VE TĐC. LTD. ŞTĐ. BİYOGAZ NEDİR? Anaerobik şartlarda, organik atıkların çeşitli mikroorganizmalarca çürütülmesi sonucu

Detaylı

Geri Dönüşüme Katıl,Dünyaya Sahip Çık İLERİ PİROLİZ

Geri Dönüşüme Katıl,Dünyaya Sahip Çık İLERİ PİROLİZ BİYO KÜTLE ENERJİ Geri Dönüşüme Katıl,Dünyaya Sahip Çık İLERİ PİROLİZ «Son balık tutulduğunda, Son kuş vurulduğunda, Son ağaç kesildiğinde, Son nehir kuruduğunda, Paranın yenilecek bir şey olmadığını anlayacaksınız!»

Detaylı

Kaliteli Isı Değiştiriciler

Kaliteli Isı Değiştiriciler Kaliteli Isı Değiştiriciler Funke by Termotek Plakalı Isı Değiştiriciler FP, GPL Serisi Funke by Termotek Funke by Termotek Funke ; Granou ALMANYA lokasyonunda, ısı transfer ekipmanları üretimi yapan,

Detaylı

Sebigas: Kaynaklarınızı enerjiye çeviriyor

Sebigas: Kaynaklarınızı enerjiye çeviriyor Sebigas: Kaynaklarınızı enerjiye çeviriyor Sebigas ve Maccaferri Endüstriyel Grubu Maccaferri Endüstriyel Grubu yüzyılı aşkın bir süredir aktif olup enerji alanı dahil birçok farklı endüstriyel sektörde

Detaylı

YAĞ HAMMADDELERİ VE YAĞLI TOHUMLARA DEĞER BİÇİLMESİ

YAĞ HAMMADDELERİ VE YAĞLI TOHUMLARA DEĞER BİÇİLMESİ YAĞ HAMMADDELERİ VE YAĞLI TOHUMLARA DEĞER BİÇİLMESİ Yağ Hammaddeleri İklim ve toprak koşullarının uygun olması nedeni ile ülkemizde ayçiçeği, pamuk tohumu (çiğit), susam, haşhaş, kanola (kolza), keten,

Detaylı

BİYOKÜTLE SİSTEMLERİ VE TÜRKİYE KAZAN SEKTÖRÜ

BİYOKÜTLE SİSTEMLERİ VE TÜRKİYE KAZAN SEKTÖRÜ BİYOKÜTLE SİSTEMLERİ VE TÜRKİYE KAZAN SEKTÖRÜ KBSB Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği - 2014 Ahmet Cevat Akkaya www.kbsb.org.tr Milyar Kaçınılmaz Son? Misyon? Tek gerçek kaynak - Dünya Dünya popülasyon

Detaylı

Bursa OSB Atıksu Arıtma Tesisi

Bursa OSB Atıksu Arıtma Tesisi Bursa OSB Atıksu Arıtma Tesisi Açıklama: Bu çalışmada, konu atıksu arıtma çamurlarının en ekonomik şekilde uzun süreli ve problemsiz bir işletme ile susuzlaştırılması amacıyla HUBER Burgu Pres (Screw Press)

Detaylı

!SİZİN İHTİYACINIZ NEREDEYSE, BİZ ORADAYIZ!

!SİZİN İHTİYACINIZ NEREDEYSE, BİZ ORADAYIZ! TUĞLA VE KİREMİT !SİZİN İHTİYACINIZ NEREDEYSE, BİZ ORADAYIZ! Coğrafi olarak satış ağımızı genişletmek, her zaman öncelikli hedeflerimizinden biri olmuştur. Tuğla ve kiremit sektöründe dünyanın lider firmalardan

Detaylı

www.evrekateknik.com.tr Mekanik Tesisat alanında sektörün önde gelen firmaları arasında yer alan Evreka Teknik; faaliyetlerine 1997 yılında, Ankara Ostim de ısıtma soğutma malzemesi satış ve servis hizmetleri

Detaylı

CXT UNO TEK BİR KOMPAKT PAKETTE UZUN YILLARIN DENEYİMİ

CXT UNO TEK BİR KOMPAKT PAKETTE UZUN YILLARIN DENEYİMİ ENDÜSTRİYEL VİNÇLER NÜKLEER VİNÇLER LİMAN VİNÇLERİ AĞIR YÜK FORKLİFTLERİ SERVİS TAKIM TEZGAHI SERVİSİ CXT UNO TEK BİR KOMPAKT PAKETTE UZUN YILLARIN DENEYİMİ 2 Konecranes CXT UNO HAYATİ ÖZELLİKLERE ODAKLANMA

Detaylı

KALİTELİ ISI DEĞİŞTİRİCİLER

KALİTELİ ISI DEĞİŞTİRİCİLER KALİTELİ ISI DEĞİŞTİRİCİLER Plakalı Isı Değiştiriciler FP, GPL Serisi TERMOTEK Proje Danışmanlık Sanayi ve Ticaret A.Ş. uzun yıllardır mekanik tesisat sektörüne hizmet veren yönetim kadrosu ile konusunda

Detaylı

Rüzgârın elektriğe dönüşümü

Rüzgârın elektriğe dönüşümü Rüzgârın elektriğe dönüşümü Rüzgâr enerjisi sektörünü küresel ölçekte destekleyen uzmanlık ve çözümler TÜV SÜD Türkiye Daha temiz bir gelecek için rüzgâr enerjisi çözümleri Nüfus artışı, enerji güvenliği

Detaylı

Kuluçkahane.

Kuluçkahane. Kuluçkahane www.tavsan.com.tr SORUNSUZ BİR KULUÇKAHANE için ORTAĞINIZ Et talebi tüm dünyada özellikle kanatlı eti için artıyor. Entegre et fabrikalarının ve kanatlı şirketlerinin artan talebi karşılayabilmesi,

Detaylı

Ürün Parametre Örnek Aralık (%) R Örnek Hazırlama. Ürün Parametre Örnek Aralık (%) R Örnek Hazırlama

Ürün Parametre Örnek Aralık (%) R Örnek Hazırlama. Ürün Parametre Örnek Aralık (%) R Örnek Hazırlama DA 7250 Yem Kalibrasyon Paketi DA 7250 yem endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Hassasiyeti, hızı ve esnekliği sayesinde yem hammeddleri ve mamül yemlerde çalışmaya uygundur. Bu kalibrasyon paketi

Detaylı

KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI

KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI yılların birikimi tek bir çatı altında KARPA & VENA YAPI ORTAK GİRİŞİMİ hakkımızda İnşaat sektöründe 20 yılı aşkın süredir geniş bir yelpazede hizmet veren KARPA YAPI VE VENA

Detaylı

Online teknik sayfa MKAS KULLANICIYA ÖZEL TASARIMLI ANALIZ SISTEMLERI

Online teknik sayfa MKAS KULLANICIYA ÖZEL TASARIMLI ANALIZ SISTEMLERI Online teknik sayfa MKAS A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip MKAS Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve

Detaylı

Güneş Enerji Sistemleri. www.cansolar.com.tr

Güneş Enerji Sistemleri. www.cansolar.com.tr Güneş Enerji Sistemleri www.cansolar.com.tr Hakkımızda Yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji sektöründe faaliyet göstermek amacıyla 2013 yılı başlarında kurulan firmamız, uzmanlık alanı güneş enerji sistemleri

Detaylı

İZSU - Halilbeyli Atıksu Arıtma Tesisi

İZSU - Halilbeyli Atıksu Arıtma Tesisi İZSU - Halilbeyli Atıksu Arıtma Tesisi Açıklama: Bu çalışmada, konu atıksu arıtma çamurlarının en ekonomik şekilde uzun süreli ve problemsiz bir işletme ile susuzlaştırılması amacıyla HUBER Burgu Pres

Detaylı

BİYOKÜTLE ENERJİ SANTRALİ BİOKAREN ENERJİ

BİYOKÜTLE ENERJİ SANTRALİ BİOKAREN ENERJİ BİYOKÜTLE ENERJİ SANTRALİ BİOKAREN ENERJİ BİYOKÜTLE SEKTÖRÜ Türkiye birincil enerji tüketimi 2012 yılında 121 milyon TEP e ulaşmış ve bu rakamın yüzde 82 si ithalat yoluyla karşılanmıştır. Bununla birlikte,

Detaylı

Panel radyatörleri için üretim tesisleri

Panel radyatörleri için üretim tesisleri Panel radyatörleri için üretim tesisleri 2 Radyatör üretimi Makine yapımında standartları biz koyuyoruz İsviçreli bir firmayız ve yaklaşık 100 yıldan beri direnç kaynağı teknolojilerinde uzmanız. Panel

Detaylı

YENİ NESİL SOĞUTMA YATIRIMLARINIZ İÇİN GÜÇLÜ ÇÖZÜM ORTAĞI

YENİ NESİL SOĞUTMA YATIRIMLARINIZ İÇİN GÜÇLÜ ÇÖZÜM ORTAĞI ErKaSIS Soğutma Isıtma Sistemleri San. Tahh. Ve Tic Ltd. Şti YENİ NESİL SOĞUTMA YATIRIMLARINIZ İÇİN GÜÇLÜ ÇÖZÜM ORTAĞI FİRMAMIZ; ERKASİS Soğutma & Isıtma Sistemleri Ltd. Şti. 2012 yılında Endüstriyel Soğutma

Detaylı

Online teknik sayfa. PowerCEMS50 KULLANICIYA ÖZEL TASARIMLI ANALIZ SISTEMLERI

Online teknik sayfa. PowerCEMS50 KULLANICIYA ÖZEL TASARIMLI ANALIZ SISTEMLERI Online teknik sayfa A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak cihazın özellikleri ve spesifikasyonları

Detaylı

Hızlı Yem Analizleri

Hızlı Yem Analizleri Thermo Scientific microphazir AG Portatif Yem ve Yem Hammaddesi Analiz Cihazı Verimlilik artışı için Hızlı Yem Analizleri Sahada numune analizi yaparak zaman ve maliyetten tasarruf Hammadde kabulünde veya

Detaylı

Güveniniz, Emeğimiz, Onurumuz. Üretimin Enerjisi

Güveniniz, Emeğimiz, Onurumuz. Üretimin Enerjisi 2018 yeni yatırımlar rekabetçi, verimli kazandıran tesisler Müşterilerimizin Güveni Çalışanlarımızın Emeği Kalitemiz Onurumuz Bizi Geleceğe Taşır SLOGANIMIZ ÜRETİMİN ENERJİSİ!.. SUNUM İÇERİK GEO Tarihçe

Detaylı

ALIGAL. Yeniliklerinize hizmet eden kriyojenik çözümler. www.airliquide.com.tr

ALIGAL. Yeniliklerinize hizmet eden kriyojenik çözümler. www.airliquide.com.tr ALIGAL Yeniliklerinize hizmet eden kriyojenik çözümler www.airliquide.com.tr ALIGAL : AVANTAJLARI Müşteri ve çözüm odaklı bir ürün Gıda dondurucular, azot (N 2 ) ve karbondioksit (CO 2 ) gibi gıda dondurucu

Detaylı

Gelenekler Geçmişimiz Geleceğin Teminatıdır,

Gelenekler Geçmişimiz Geleceğin Teminatıdır, 1825 Gelenekler Geçmişimiz Geleceğin Teminatıdır, İnsan etkileşimi her zaman tüm oluşumların merkezinde olmuştur. Aile şirketi Gontermann-Peipers ın uzun geçmişi de şirket başarısının devamlılığının yalnızca

Detaylı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Alanında Kapasitesinin Güçlendirilmesi için Teknik Yardım Projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Alanında Kapasitesinin Güçlendirilmesi için Teknik Yardım Projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Alanında Kapasitesinin Kitapçık B63 (Ek II 27e) Zeytin İşleme Tesislerinin Çevresel Etkileri I. GİRİŞ Bu belge zeytin işleme tesislerinin

Detaylı

Güneş Enerjisi nde Lider

Güneş Enerjisi nde Lider Güneş Enerjisi nde Lider GO Enerji, 2003 yılından itibaren, Güneş enerjisinden elektrik üretimi teknolojilerinde uzmanlaşmış ekibiyle faaliyet göstermektedir. Kendi markaları ile ABD den Avustralya ya

Detaylı

BİYO ENERJİ İLE ÇALIŞAN İKLİMLENDİRME VE ELEKTRİK ÜRETİM SANTRALİ. Çevre dostu teknolojiler

BİYO ENERJİ İLE ÇALIŞAN İKLİMLENDİRME VE ELEKTRİK ÜRETİM SANTRALİ. Çevre dostu teknolojiler Çevre dostu teknolojiler Kuruluş yılımız olan 2007 senesi, alarm veren iklim değişimi raporunun Birleşmiş Milletler tarafından açıklanmasının da tarihidir. Aynı zamanda fosil enerji kaynakları miktarının

Detaylı

GIDA İŞLEME MAKİNELERİ

GIDA İŞLEME MAKİNELERİ GIDA İŞLEME MAKİNELERİ 1. SEKTÖRÜN TANIMI VE SINIFLANDIRILMASI 8417.20 Ekmek, pasta, bisküvi fırınları (elektriksiz) 8419.31 Tarım ürünleri için kurutucular 8419.89 Pastörize, kondanse etme vb. işler için

Detaylı

Biyoenerjide Güncel ve Öncelikli Teknoloji Alanları ve TTGV Destekleri

Biyoenerjide Güncel ve Öncelikli Teknoloji Alanları ve TTGV Destekleri Biyoenerjide Güncel ve Öncelikli Teknoloji Alanları ve TTGV Destekleri Ferda Ulutaş Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı TIREC 2010 Türkiye Uluslararası Yenilenebilir Enerji Kongresi Türkiye Biyoenerji Piyasası

Detaylı

Prof.Dr.İlkay DELLAL

Prof.Dr.İlkay DELLAL TUSAF 2013 Buğday, Un, İklim Değişikliği ve Yeni Trendler Kongresi İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ve ENERJİ KISKACINDA TARIM ve GIDA SEKTÖRÜ Prof.Dr.İlkay DELLAL 9 Mart 2013, Antalya GÜNDEM 9 Mart 2013 1. GÜNEŞ (%40)

Detaylı

TEK KAYNAKTAN TÜM HAREKET VE KONTROL TEKNOLOJİLERİ

TEK KAYNAKTAN TÜM HAREKET VE KONTROL TEKNOLOJİLERİ TEK KAYNAKTAN TÜM HAREKET VE KONTROL TEKNOLOJİLERİ 2 Hidropar Ankara A.Ş. Hidropar Ankara A.Ş. 3 ENDÜSTRİYEL HİDROLİK MOBİL HİDROLİK Hidroliğin her alanında maksimum hız, kuvvet ve kontrol Üstün performans

Detaylı

MAVİTEC GAZLAŞTIRMA SİSTEMLERİ

MAVİTEC GAZLAŞTIRMA SİSTEMLERİ Atıklarınızın değerini yükselterek çevreyi koruyun! Gazlaştırma; gübre, çöp ve organik atıkların işlenerek yeşil enerjiye ve yüksek katma değerli EcoChar a dönüştürülmesinin ekonomik, ekolojik ve ergonomik

Detaylı

TOHUM ŞİRKETİNDEN FARKLI BİR YAKLAŞIM.

TOHUM ŞİRKETİNDEN FARKLI BİR YAKLAŞIM. 2015 Ürün Kataloğu Nuseed, daha büyük bir kararlılıkla, tohumlar aracılığıyla gıda ve yem değerini artırmayı amaçlayan farklı tür bir tarımsal tohum şirketidir. YENİ TÜR BİR TOHUM ŞİRKETİNDEN FARKLI BİR

Detaylı

Susuzlaştırılmış Çamurun ısıl olarak Kurutulması

Susuzlaştırılmış Çamurun ısıl olarak Kurutulması Susuzlaştırılmış Çamurun ısıl olarak Kurutulması Konular 1. Tanıtım 2. Kurutulmuş Biyolojik katı maddenin Avantajları 3. Etkileşimdeki unsurlar 4. Çamurun Isıl olarak Kurutulması 5. Çamur Kurutma Teknolojileri

Detaylı

ARR Bir Hububat Depolama ve Ticaret Şirketi olan ELEWARR ın Neden ve Nasıl Sahibi Oldu?

ARR Bir Hububat Depolama ve Ticaret Şirketi olan ELEWARR ın Neden ve Nasıl Sahibi Oldu? ARR Bir Hububat Depolama ve Ticaret Şirketi olan ELEWARR ın Neden ve Nasıl Sahibi Oldu? Roman Wenerski Tarım Piyasası Kurumu Başkanı Sunumun Amacı 1. ARR nin Depolama ve hububat ticareti yapan şirketlerdeki

Detaylı

TÜM DÜNYADA YÜKSEK KALITEDE GALVANIZLEME TESIS TEDARIKÇISI

TÜM DÜNYADA YÜKSEK KALITEDE GALVANIZLEME TESIS TEDARIKÇISI WORLD LEADERS IN GALVANIZING PLANT TÜM DÜNYADA YÜKSEK KALITEDE GALVANIZLEME TESIS TEDARIKÇISI HASCO FIRINLAR Hasco yüksek yakıt verimini düşük ve eşit kazan aşınmasında sağlayan Kesikli Ateşlemeli, Yüksek

Detaylı

KÜSPE NORMLARI. (Tebliğ No: 2004/17) 06 Mayı s 2004 / BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar. Amaç

KÜSPE NORMLARI. (Tebliğ No: 2004/17) 06 Mayı s 2004 / BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar. Amaç Son Güncelleme Pazar, Aralık 200 22:26 Ayçiçek küspesi, soya küspesi ve kanola küspesi içerdikleri besin öğeleri ile yem sanayi için oldukça gerekli olan hammaddelerdir. Bu küspeler, proteince zengindirler.

Detaylı

Pelet Biyoyakıt Üretiminin Ekonomik Analizi. Serkan ÖZDEMİR ODTÜ İşletme Bölümü

Pelet Biyoyakıt Üretiminin Ekonomik Analizi. Serkan ÖZDEMİR ODTÜ İşletme Bölümü Pelet Biyoyakıt Üretiminin Ekonomik Analizi Serkan ÖZDEMİR ODTÜ İşletme Bölümü Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak, küresel ısınmaya neden olan sera gazı etkili gazların emisyonlarını azaltmak ve doğal

Detaylı

EKOTEC ISITMA SOĞUTMA ÇÖZÜMLERİ

EKOTEC ISITMA SOĞUTMA ÇÖZÜMLERİ ISITMA SOĞUTMA ÇÖZÜMLERİ ENERJİ KİM? 1999 yılından beri Ekotec yenilenebilir enerji sektöründe çalışmalar yapmaktadır. Avusturya da konut ısıtma soğutma konusunda hizmet veren Ekotec, Avrupa da ki yenilenebilir

Detaylı

İleri Teknoloji - Profesyonel Destek

İleri Teknoloji - Profesyonel Destek İleri Teknoloji - Profesyonel Destek 2004 YILINDA KURULAN AKIŞ KONTROL ENDÜSTRİYEL TESİSLERE YÖNELİK; MALZEME TEMİNİ MÜHENDİSLİK DANIŞMANLIK TAAHHÜT KONULARINDA HİZMET VERMEKTEDİR. Uzman ve dinamik şirket

Detaylı

ÇEV416 ENDÜSTRİYEL ATIKSULARIN ARITILMASI

ÇEV416 ENDÜSTRİYEL ATIKSULARIN ARITILMASI ÇEV416 ENDÜSTRİYEL ATIKSULARIN ARITILMASI 9.Çözünmüş İnorganik ve Organik Katıların Giderimi Yrd. Doç. Dr. Kadir GEDİK İnorganiklerin Giderimi Çözünmüş maddelerin çapları

Detaylı

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ 20. yıl 1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ Ekin Kimya olarak Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelere yüksek kalitede kimyasal ürünler tedarik eden öncü bir şirketiz. Dünyanın önde gelen kimyasal üreticileri

Detaylı

Güveniniz, Emeğimiz, Onurumuz. Üretimin Enerjisi

Güveniniz, Emeğimiz, Onurumuz. Üretimin Enerjisi 2016 enerjik yatırımlar yenilenebilir verimli kazandıran çözümler Müşterilerimizin Güveni Çalışanlarımızın Emeği Kalitemiz Onurumuzdur. Bizi Geleceğe Taşıyan. GEO TARİHÇE ( 5 ) PROJE TAAHHÜT ( 6-7 ) KALİTE

Detaylı

HİZMETLERİMİZ;

HİZMETLERİMİZ; 1-2- 3-4- 5-6- 7-8- 9-10- 11- HİZMETLERİMİZ; ENDÜSTRİYEL GÖZETİM VE DENETİM SİSTEM BELGELENDİRME ÜRÜN BELGELENDİRME TEKNİK DANIŞMANLIK EĞİTİM İSG VE ÇEVRESEL ÖLÇÜMLER PERİYODİK KONTROLLER TAHRİBATSIZ TESTLER

Detaylı

Faaliyet Konularımız:

Faaliyet Konularımız: Komple Sistemler Faaliyet Konularımız: Isı Transfer Bölümü Plakalı Isı Eşanjörleri Lehimli Isı Eşanjörleri Daire İstasyonları Borulu ve Tübüler Eşanjörler Komple Sistemler Basınçlı Kaplar Bölümü Boylerler

Detaylı

Online teknik sayfa. Combiprobe CP100 SEOS ÇÖZÜMLERI

Online teknik sayfa. Combiprobe CP100 SEOS ÇÖZÜMLERI Online teknik sayfa Combiprobe CP100 B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Sipariş bilgileri Tip Combiprobe CP100 Stok no. Talep üzerine Uygulama yeri ve müşteri gereklilikleri doğrultusunda kullanılacak

Detaylı

GMNEM. Nem Alma Cihazları. Nem Alma Cihazları. Ürün Kataloğu. Made in Turkey

GMNEM. Nem Alma Cihazları. Nem Alma Cihazları. Ürün Kataloğu. Made in Turkey Nem Alma Cihazları Nem Alma Cihazları Ürün Kataloğu Made in Turkey w w w. g m n e m. c o m NEM ALMA CİHAZLARI atmosferde çıplak gözle görülemeyen nemin giderilmesinde ve iklimlendirme çözümleri konusunda

Detaylı

YAĞLI TOHUM ENDÜSTRİSİ İÇİN INLINE PROSES KONTROL

YAĞLI TOHUM ENDÜSTRİSİ İÇİN INLINE PROSES KONTROL YAĞLI TOHUM ENDÜSTRİSİ İÇİN INLINE PROSES KONTROL Soya Fasulyesi Kırma Kolza Tohumu Kırma Rafineri Ayçiçeği Kırma Biyodizel BUCHI NIR-Online lı Tohum Çözümleri sayfa 1 Soya Fasulyesi Kırma Prosesi Kontrol

Detaylı

KOMPLE BESİN GERİ KAZANIMI BÜYÜKBAŞ, DOMUZ VEYA BİYOGAZ TESİSLERİNDEN ELDE EDİLEN SIVI GÜBRENİN İŞLENMESİ. Temiz su Organik gübre peletleri

KOMPLE BESİN GERİ KAZANIMI BÜYÜKBAŞ, DOMUZ VEYA BİYOGAZ TESİSLERİNDEN ELDE EDİLEN SIVI GÜBRENİN İŞLENMESİ. Temiz su Organik gübre peletleri KOMPLE BESİN GERİ KAZANIMI BÜYÜKBAŞ, DOMUZ VEYA BİYOGAZ TESİSLERİNDEN ELDE EDİLEN SIVI GÜBRENİN İŞLENMESİ Temiz su Organik gübre peletleri Komple Besin Geri Kazanımı Sistemi Sıvı gübrenin işlenmesi için

Detaylı

www.hochreiter-tr.com

www.hochreiter-tr.com www.hochreiter-tr.com Bir Toplumun Vazgeçilmez İhtiyacı, ENERJİ.. Hochreiter firması 30 yıldır batı ve doğu Avrupa'da 1500'ün üzerinde biyogaz tesisini tamamlayarak ulaşılması güç bir başarı elde etmiştir.

Detaylı

Kalıp üretiminde. güvenilir ortağınız

Kalıp üretiminde. güvenilir ortağınız Kalıp üretiminde güvenilir ortağınız Çeliğe şekil veriyoruz Standart kalıp ürünlerinde lider konuma yükselmiş olan Meusburger, yüksek kalitede standart parça üreterek 10.000 i aşan kalıpçı ile çalışmaktadır.

Detaylı

Vizyon Uzmanlaştığımız alanda kusursuz ve güvenilir çözüm ortağınız olmak.

Vizyon Uzmanlaştığımız alanda kusursuz ve güvenilir çözüm ortağınız olmak. Vizyon Uzmanlaştığımız alanda kusursuz ve güvenilir çözüm ortağınız olmak. Misyon Müşteri odaklı çözümler sağlayarak güncel ve gelişen teknolojilerle uyumlu, nitelikli ve maliyet etkin ürün ve sistemler

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2012 0

Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2012 0 Türkiye Cumhuriyeti-Ekonomi Bakanlığı, 2012 0 GIDA İŞLEME MAKİNELERİ SEKTÖRÜN TANIMI VE SINIFLANDIRILMASI 8417.20 Ekmek, pasta, bisküvi fırınları (elektriksiz) 8419.31 Tarım ürünleri için kurutucular 8419.89

Detaylı

SOĞUK DEPO PANELLERİ:

SOĞUK DEPO PANELLERİ: SOĞUK DEPO PANELLERİ: KİLİTLİ VE KİLİTSİZ SOĞUK DEPO PANELİ UYGULAMALARIMIZ: İTS GRUP olarak ; Endüstriyel yapının tasarımında ilk önce yapının kullanım amacına göre soğuk depo mimari projeyi hazırlıyoruz.

Detaylı

Ekoten boyahanesi enerji izleme

Ekoten boyahanesi enerji izleme Eski adıyla Ekoten boyahanesi enerji izleme Neden ees Mühendislik Ltd. Şirketi? Türkiye de yenilenebilir enerji ees Mühendislik ofisi İzmir Sütaş Karacabey: 300 kw Biyogaz tesisi Sütaş Karacabey: 2,2 mw

Detaylı

Biyogaz Yakıtlı Kojenerasyon Uygulamaları

Biyogaz Yakıtlı Kojenerasyon Uygulamaları Biyogaz Yakıtlı Kojenerasyon Uygulamaları Sedat Akar Turkoted Yönetim Kurulu Üyesi Biyogaz Nedir? Biyogaz, mikrobiyolojik floranın etkisi altındaki organik maddelerin oksijensiz bir ortamda çürütülmesi

Detaylı

Bağlantıya hazır konteyner seçeneklerimizle... 3.000 kw el. a kadar Biyogaz Kojenerasyon Sistemleri. Maksimum verimlilik.

Bağlantıya hazır konteyner seçeneklerimizle... 3.000 kw el. a kadar Biyogaz Kojenerasyon Sistemleri. Maksimum verimlilik. 3.000 kw el a kadar Biyogaz Kojenerasyon Sistemleri Maksimum verimlilik. Bağlantıya hazır konteyner seçeneklerimizle... Isıya ve elektriğe ihtiyaç duyulan her yerde... Enerji verimliliği ve iklim koruma

Detaylı

Liquid Energy Solid Engineering

Liquid Energy Solid Engineering Liquid Energy Solid Engineering TR Hakkımızda Köklü bir geleneğe sahip aile şirketi olan Gugler Water Turbines GmbH su türbinlerinin ve küçük hidroelektrik santrallerinin geliştirilmesi, tasarımı ve imalatı

Detaylı

OTS Coldenhove Papier ile birlikte.

OTS Coldenhove Papier ile birlikte. OTS Coldenhove Papier ile birlikte. Coldenhove Papier in sizin ve işletmeniz için neler yapabileceğini kendi gözlerinizle görün. 1 Coldenhove Papier Hakkında Coldenhove Papier; Dijital Transfer Baskı

Detaylı

Biz, meyvelerinizin rengi ve lezzetiyiz. Tasarım, mühendislik ve kaynak alanlarında uzman

Biz, meyvelerinizin rengi ve lezzetiyiz. Tasarım, mühendislik ve kaynak alanlarında uzman Reçel, marmelat, komposto ve jöle için Batch pişirme sistemleri Tasarım, mühendislik ve kaynak alanlarında uzman Biz, meyvelerinizin rengi ve lezzetiyiz Reçel, marmelat, komposto ve jöle için Batch pişirme

Detaylı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Alanında Kapasitesinin Güçlendirilmesi için Teknik Yardım Projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Alanında Kapasitesinin Güçlendirilmesi için Teknik Yardım Projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Alanında Kapasitesinin Kitapçık B34 (Ek I 21; Ek II 27a) Bitkisel Yağ Üretiminin Çevresel Etkileri I. GİRİŞ Bu belge bitkisel yağ üretiminin

Detaylı

Kazandıran Güç MS SERİSİ. Redüktörlü Giyotin Makas. Yüksek Hız Doğru Verimli Performans

Kazandıran Güç MS SERİSİ. Redüktörlü Giyotin Makas. Yüksek Hız Doğru Verimli Performans Kazandıran Güç MS SERİSİ Redüktörlü Giyotin Makas Yüksek Hız Doğru Verimli Performans 1 Kazandıran Güç Durmazlar son teknoloji ile donatılmış CNC makineleri, deneyimli mühendisleri ve yalın üretim teknikleriyle

Detaylı

www.akscooling.com Kurutma ve Nem Toplamada Çözüm Ortağınız...

www.akscooling.com Kurutma ve Nem Toplamada Çözüm Ortağınız... www.akscooling.com Kurutma ve Nem Toplamada Kurutma ve Nem Toplamada Kurutma ve Nem Toplamada Klima adı altında bir şahıs firması olarak 1996 yılında kurulan firma, split klima satış, servis ve montaj

Detaylı

GÜRÇAY MAKİNE HAKKINDA

GÜRÇAY MAKİNE HAKKINDA GÜRÇAY MAKİNE HAKKINDA 1994 yılında Şerafettin Gürçay tarafından kurulan Gürçay Makine, tecrübeli kadrosu ve ileri teknoloji üretim donanımıyla kısa bir süre içerisinde sektörünün önde firmalarından biri

Detaylı

Konveyörlü Tip WTCS140 - elektrikli

Konveyörlü Tip WTCS140 - elektrikli Electrolux Bulaşık Yıkama Sistemleri serisi, bulaşık yıkama işleminde yüksek verimlilik, tasarruf ve ergonomi konularında yüksek beklentileri bulunan profesyoneller için üretilir. Ürün serisi bardak yıkama,

Detaylı

Atıkları kaliteli. gübreye dönüştürür. su hijyen çevre. Bir OCENE markası

Atıkları kaliteli. gübreye dönüştürür. su hijyen çevre. Bir OCENE markası Atıkları kaliteli gübreye dönüştürür Bir OCENE markası su hijyen çevre 1976 yılından bu yana, profesyonel sistemlerin geliştirilmesi, üretimi ve temini konusundan uzmanlaşan OCENE, tarım, içecek, bira,

Detaylı

ENERJİ TARIMI ve GIDA ARZI , EMO-Konya

ENERJİ TARIMI ve GIDA ARZI , EMO-Konya ENERJİ TARIMI ve GIDA ARZI 07.02.2009, EMO-Konya Prof. Dr. Fikret AKINERDEM Ziraat Fakültesi fakiner@selcuk.edu.tr Yrd. Doç. Dr. Ergün PEHLİVAN S.Ü. M.M. Fakültesi epehlivan183@hotmail.com TARIM ve ENERJİ

Detaylı

Geleceğe hazır. Verimlilikteki iş ortağınız

Geleceğe hazır. Verimlilikteki iş ortağınız Geleceğe hazır Verimlilikteki iş ortağınız Epiroc a hoş geldiniz Epiroc; madencilik, altyapı ve doğal kaynaklar endüstrileri için dünyanın önde gelen verimlilik tedarikçilerinden biridir. En gelişmiş teknolojileri

Detaylı

Kazandıran Güç MS SERİSİ. Redüktörlü Giyotin Makas. Yüksek Hız Doğru Verimli Performans

Kazandıran Güç MS SERİSİ. Redüktörlü Giyotin Makas. Yüksek Hız Doğru Verimli Performans Kazandıran Güç MS SERİSİ Redüktörlü Giyotin Makas Yüksek Hız Doğru Verimli Performans 1 2 Kazandıran Güç Durmazlar son teknoloji ile donatılmış CNC makineleri, deneyimli mühendisleri ve yalın üretim teknikleriyle

Detaylı

Mekanik Ayırma, Biyokurutma ve Biyometanizasyon Tesisleri İle Fermente Ürün Yönetimi Tebliği ve Uygulamaları

Mekanik Ayırma, Biyokurutma ve Biyometanizasyon Tesisleri İle Fermente Ürün Yönetimi Tebliği ve Uygulamaları ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Atık Yönetim Dairesi Başkanlığı Mekanik Ayırma, Biyokurutma ve Biyometanizasyon Tesisleri İle Fermente Ürün Yönetimi Tebliği ve Uygulamaları REW, 2016 İstanbul Mekanik Ayırma,

Detaylı

Hakkımızda AR & GE. Anahtar Teslim Tesis Proje Çözümleri. Proses İyileştirme. Danışmanlık. Uluslararası Etkinlikler GMP - GDP.

Hakkımızda AR & GE. Anahtar Teslim Tesis Proje Çözümleri. Proses İyileştirme. Danışmanlık. Uluslararası Etkinlikler GMP - GDP. Hakkımızda Quality Academia kurulduğu 2007 yılından bugüne kadar İlaç, Biyoteknoloji, Gıda & İçecek, Tıbbi Cihaz, Hastane & Laboratuvar vb. alanlarındaki Ulusal ve Uluslararası pek çok kuruluşa sayısız

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ Sayfa 1 Gözden Geçirme Notları 2011 Yılı (1. Tahmin Sonuçlarına göre) Bitkisel Üretim ve Bitkisel Ürün Denge İstatistikleri I. Bitkisel Üretim Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 26/08/2011 tarihinde

Detaylı

Teknoloji Partneri. Çözüm Ortağı

Teknoloji Partneri. Çözüm Ortağı Mühendislik Çözümleri OTO M A S YO N Teknoloji Partneri MÜHENDiSLiK Çözüm Ortağı DA N I S M A N L I K www.inovamuhendislik.net KURUMSAL Endüstride ve sanayide kullanılan ve üretilen makine, sistem ve ekipmanlarda

Detaylı

IBC LERIN DÜNYA ÇAPINDA GERI ALINMASI VE YENILENMESI

IBC LERIN DÜNYA ÇAPINDA GERI ALINMASI VE YENILENMESI IBC LERIN DÜNYA ÇAPINDA GERI ALINMASI VE YENILENMESI Boş konteynerleriniz için kalıcı çözüm: SCHÜTZ TICKET SERVICE. Çevrenin korunmasını sağlamak ve doğal kaynakları muhafaza etmek günümüz endüstriyel

Detaylı

INDEX - İÇİNDEKİLER 1 - HAKKIMIZDA REFERANSLAR A - ISITMA SOĞUTMA... B - ELEKTRİK ELEKTRONİK... C - BEYAZ EŞYA... D - OTOMOTİV...

INDEX - İÇİNDEKİLER 1 - HAKKIMIZDA REFERANSLAR A - ISITMA SOĞUTMA... B - ELEKTRİK ELEKTRONİK... C - BEYAZ EŞYA... D - OTOMOTİV... INDEX - İÇİNDEKİLER 1 - HAKKIMIZDA... 1 2 - REFERANSLAR A - ISITMA SOĞUTMA... B - ELEKTRİK ELEKTRONİK... C - BEYAZ EŞYA... D - OTOMOTİV... 2 3 4 5 3 - İZMİR KALIP FABRİKA A - KALIP İŞLETMESİ... B - PRES

Detaylı

MMM ERBA MAKİNA A.Ş. TANITIM DOSYASI

MMM ERBA MAKİNA A.Ş. TANITIM DOSYASI TANITIM DOSYASI 1 HAKKIMIZDA Firmamız 2001 yılında ERBA MAKİNA LTD. ŞTİ olarak kurulmuş olup firma adı 2007 yılında MMMERBA MAKİNA A.Ş. olarak değişmiştir. Firmamız Yenikent Sanayi Sitesinde 60 m2 lik

Detaylı

Güvenilir. www.makroteknik.com.tr. Enerji Tasarruflu Kazanlar

Güvenilir. www.makroteknik.com.tr. Enerji Tasarruflu Kazanlar Güvenilir www.makroteknik.com.tr Enerji Tasarruflu Kazanlar K A Z A N L A R Ekonomik Açıdan Uygun ve Sürdürülebilir Çözümler Sunar Genel piyasa çevre sürdürülebilirliği ve enerji üzerine kurulduğu ve maliyetler

Detaylı

1) Biyokütleye Uygulanan Fiziksel Prosesler

1) Biyokütleye Uygulanan Fiziksel Prosesler 1) Biyokütleye Uygulanan Fiziksel Prosesler 1. Su giderme 2. Kurutma 3. Boyut küçültme 4. Yoğunlaştırma 5. Ayırma Su giderme işleminde nem, sıvı fazda gideriliyor. Kurutma işleminde nem, buhar fazda gideriliyor.

Detaylı

Atıkları kaliteli komposta dönüştürür

Atıkları kaliteli komposta dönüştürür Atıkları kaliteli komposta dönüştürür Bir Markası su hijyen çevre Çalışma Alanları 30 yıllık deneyim bilgimizi kanıtlamak için 1976 yılından bu yana, profesyonel sistemlerin geliştirilmesi, üretimi ve

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ Sayfa 1 Gözden Geçirme Notları 2010 Yılı Bitkisel Üretim ve Bitkisel Ürün Denge İstatistikleri I. Bitkisel Üretim Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 25/03/2011 tarihinde açıklanan, 2010 yılı Bitkisel

Detaylı

Bağlantıya hazır konteyner seçeneklerimizle... 4.000 kw el. e kadar Doğalgaz Kojenerasyon Sistemleri. Maksimum verimlilik

Bağlantıya hazır konteyner seçeneklerimizle... 4.000 kw el. e kadar Doğalgaz Kojenerasyon Sistemleri. Maksimum verimlilik 4.000 kw el e kadar Doğalgaz Kojenerasyon Sistemleri Maksimum verimlilik Bağlantıya hazır konteyner seçeneklerimizle... Isıya ve elektriğe ihtiyaç duyulan her yerde... Tipik kullanım alanları Enerji maliyetlerinde

Detaylı

Kojenerasyon Teknolojileri Yavuz Aydın, Yağmur Bozkurt İTÜ

Kojenerasyon Teknolojileri Yavuz Aydın, Yağmur Bozkurt İTÜ Kojenerasyon Teknolojileri Yavuz Aydın, Yağmur Bozkurt 13.04.2017 - İTÜ 11.04.2017 2 Kombine Çevrim Santraller Temel amaç elektrik üretimidir En son teknolojilerle ulaşılan çevrim verimi %62 civarındadır.

Detaylı

Mükemmel kablo yönetimi çözümlerinin dünyasına hoş geldiniz

Mükemmel kablo yönetimi çözümlerinin dünyasına hoş geldiniz Mükemmel kablo yönetimi çözümlerinin dünyasına hoş geldiniz Önemli Sektörler ve Ürünler HellermannTyton a Hoş Geldiniz. HellermannTyton kabloları ve kabloların bağlantı bileşenlerini bağlama, sabitleme,

Detaylı

Güvenilir Ekipman ve Ataşman Uzmanınız

Güvenilir Ekipman ve Ataşman Uzmanınız Güvenilir Ekipman ve Ataşman Uzmanınız EIK, yüksek performanslı amfibi ekskavatör ve çeşitli toprakta hareket eden modeller için kaliteli ataşmanlar tasarlama ve üretme konusunda uzmanlaşmış isimlerden

Detaylı

Türkiye nin Elektrik Üretimi ve Tüketimi

Türkiye nin Elektrik Üretimi ve Tüketimi Türkiye nin Elektrik Üretimi ve Tüketimi -Çimento Sanayinde Enerji Geri Kazanımı Prof. Dr. İsmail Hakkı TAVMAN Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Enerji Kaynakları Kullanışlarına Göre

Detaylı

Lojistik ve Depolama Çözümleri

Lojistik ve Depolama Çözümleri Lojistik ve Depolama Çözümleri Hakkımızda MLA Logistics olarak sektörümüzde ki tecrübelerimizin bize kattığı duyarlılığı her alanda korumayı amaç edinmiş yapımız ve siz değerli müşterilerimizle uzun soluklu

Detaylı