D. Hakan Habip Bilim Kahramanları Derneği

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "D. Hakan Habip Bilim Kahramanları Derneği"

Transkript

1

2 D. Hakan Habip Bilim Kahramanları Derneği Anlamlı ve katma değerli üretim için bilim, takım çalışması becerileri, ve topluma duyarlılık gerektiğini fark ettik. Dokuz ay önce bilimi ve bilim insanı öne çıkarma niyetiyle Bilimin Kahramanları Gecesi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı projesine yelken açtık. Çağrımız bilim insanına erişti. 29 kurumdan 47 başvuru aldık. Seçici Kurul başvuruların ülkemizde bilimin gelişmesine, bilimin topluma kazandırılması, ve bilimin toplum yararına kullanılmasına katkılarını değerlendirdi. Seçilen bilim insanlarını yürekten kutluyoruz. Bilim Kahramanları Derneği gönüllüleri olarak 3 değerli rektörle birlikte bu kıymetli projenin içinde bulunmaktan gurur duyuyoruz. Rektörlerimize destekleri için, Seçici Kurul üyelerine katkıları için, başvuran bilim insanlarına güvenleri için, katılımcılara bu anlamlı günde yanımızda olduğunuz için teşekkür ederiz. Bilim Kahramanları Derneği, gençlerin bilim insanı, mühendis, topluma duyarlı girişimci, etkin vatandaş olmayı hayal edip, yaşadıkları süreç odaklı, tematik, bilimsel turnuvalar düzenliyor. Dokuz sezonda gönüllü ve onlarca bağışçı destek oldu. 23 ilden 9-16 yaş arası genç, bilimin kolay erişilebilir ve eğlenceli olduğunu deneyimledikleri, toplumsal anlamı olan çözümler ürettikleri Bilim Kahramanları Buluşuyor etkinliklerine katıldı.

3 Prof. Yalçın Karayağız Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Yaklaşık dokuz ay önce ülkemizde bilimi ve bilim insanı nı öne çıkarma niyetiyle, Sayın Hakan Habip ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi yönetimi ve mensupları olarak, Bilimin Kahramanları 2012 Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı projesine katkı sunmayı bir görev bildik ve bu kıymetli oluşuma dahil olduk. 29 kurumdan 47 başvurunun yapıldığı ve seçici kurulunda üniversitemiz fizik bölümü başkanımız ve bir öğretim üyemizin bulunması haklı olarak sanat disiplinlerinin ülkemizdeki 130 yıllık tarihini yazmış kurumumuz için çok özel bir gurur kaynağıdır. Seçici kurul başvuruları, ülkemizde bilimin gelişmesine, topluma kazandırılması ve bilimin toplum yararına kullanılmasına yapacağı ve yapmakta olduğu olağanüstü katkıları göz önünde bulundurarak değerlendirmesini yapmıştır. Kendilerini titiz ve adil seçimleri için ve tabiiki seçilen bilim insanlarımızı yürekten kutlarken tüm katılımcılara sonsuz teşekkürlerimi iletmek isterim. Bilim Kahramanları Derneği gönüllülerine, Sayın Hakan Habip başta olarak katkılarını esirgemeyerek, bu anlamlı oluşuma desteklerini esirgemeyen Özyeğin Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Erhan ERKUT a, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Sıddıka Semahat DEMİR e bilhassa teşekkürü bir borç bildiğimi ifade etmek isterim.

4 Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir İstanbul Kültür Üniversitesi Dünyayı anlamak, doğanın yasalarını ayrıntılarıyla öğrenmek ve keşfetmek İnsan ve toplum yaşamına bilginin olağanüstü gücüyle dokunabilmek Bir bilim insanının yaşamı da bu eylemlerin ve ideallerin bir karmasıdır. Her zaman benden iyi olmasını istediğim öğrencilerime mentorluk ederken ve National Science Foundation da (ABD) Biyomedikal Mühendisliği Program Direktörü olarak bir fikri ürüne dönüştürme heyecanı taşıyan ekiplerin projelerini yönlendirirken, bu gözlemimi doğrulayacak pek çok deneyim edindim. 25 yıllık bilim ve akademi kariyerimde tecrübe ettiğim bir diğer konu da şu oldu: Araştırma heyecanı daima takdire ve geliştirilmeye değerdir. Dilimizde kullanılan bir deyimde de ifade edildiği gibi marifet daima iltifata tabidir. Bu noktada Bilim Kahramanları Derneği nin genç bilim insanlarını yüreklendiren çalışmalarını da son derece önemli buluyorum. Derneği ve Başkanı Hakan Habip i çok tebrik ediyorum. Çalışmaları ile ödüle aday gösterilen genç bilim insanlarını kutluyor; Bilim Kahramanları Derneği ne birlikte katkıda bulunduğumuz rektör meslektaşlarım; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Sayın Yalçın Karayağız a ve Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Erhan Erkut a; Bilim Kahramanları Gecesi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü nün Seçici Kurul Üyelerine ve ödül töreninde emeği geçen hocalarımızla, bilim dünyasının temsilcilerine teşekkür ediyorum.

5 Prof. Dr. Erhan Erkut Özyeğin Üniversitesi Bireyin kendisini, çevresini, dünyayı ve evreni anlaması ve etkileyip değiştirmesi bilim ile mümkün olur. İnsanlık tarihinin en önemli adımları Newton, Einstein, Darwin, Pasteur, Galilei, da Vinci, Tesla, Curie, Turing, Bohr, Hawking gibi bilim kahramanları sayesinde atılmıştır. Durum böyle iken, maalesef günümüz gençlerimizin birçoğunun kahramanları ve rol modelleri futbolcular, şarkıcılar, ve aktörlerdir. Bu algının tek sorumlusu medya ve popüler kültürdür deyip geçmek yerine çuvaldızı kendimize (yani eğitimcilere) batırmamız gerektiğini düşünüyorum. Bilimi popülarize etmek ve yeni kuşaklara sevdirmek için belki de şimdiye kadar yaptıklarımızdan farklı şeyler yapmamız gerekiyor. Bu programın bir parçası olmam önerildiğinde ilk düşüncem bu olmuştu. Bilimin keyfini ve heyecanını yeni kuşaklara aktarmanın farklı yollarını aramalıyız. Bu bağlamda ülkemizin bilim kahramanlarını bulup çıkarmalı, desteklemeli, ve kutlamalıyız. Bilimin geleceği için tek tehdit maalesef gençlerin bilimlere ilgisizliği değil. Tüm dünyada bilimlerin gerilediği bir dönemde yaşadığımızı düşünüyorum. Araştırma fonları ile üniversite bütçe ve kontenjanlarının ekonomiye katkısı daha bariz ve doğrudan olan uygulamalı bilimlere ve mesleki eğitime doğru yönelmektedir. Özyeğin Üniversitesi nde girişimciliği ve uygulamalı eğitimi öne çıkarmakla birlikte, tüm bunların bilimlere dayandığının ve sürdürülebilir ekonomik kalkınma için bilgi üretiminin öneminin bilincindeyiz. İlk günden beri hedefimiz dünya standartlarında bir araştırma üniversitesi kurmak idi. Aktif araştırma programları olan öğretim üyelerini ekibimize katip araştırmaları için uygun şartları oluşturarak çok kısa zamanda ülkenin önde gelen araştırma üniversitelerinden birisi olduk. Araştırma üniversitesi olmanın bir gereği olarak bilimin ve bilim insanının önemini vurgulayan tüm programları destekliyor ve Bilim Kahramanları projesinin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.

6 SEÇİCİ KURUL Prof. Dr. Kayhan ÜLKER Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Prof. Dr. Cemsinan DELİDUMAN Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Prof. Dr. Yusuf Hatay ÖNEN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Narçin PALAVAN - ÜNSAL Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Prof. Dr. Çimen ATAK Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Prof. Dr. Oruç BİLGİÇ Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Arif Tanju ERDEM Elektrik Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Murat UYSAL Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü

7 Yrd. Doç. Dr. MURAT ÇOKOL Lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü nde tamamladı. Biyomedikal bilimlerde dağıtımlı düşünmenin özellikleri konulu doktora tezini Columbia Üniversitesi Biyoloji Bilimleri Bölümü nde sundu. Doktora sonrası çalışmaları sırasında ilk olarak Amerika Ulusal Tıp Kütüphanesi nin bursiyeri olarak Columbia Üniversitesi Biyomedikal Enformatik bölümünde, bilimsel sahtekarlığın analizi için kantitatif modeller geliştirdi. Daha sonra Amerika Ulusal Sağlık Enstitüsü nün bursiyeri olarak Harvard Tıp Fakültesi nde ilaç etkileşimlerinin diğer biyolojik veriler ışığında anlaşılması ve tahmin edilmesi üzerine çalıştı yılından bu yana Sabancı Üniversitesi Biyoloji Bilimleri ve Biyomühendislik programında öğretim görevlisi olarak çalışmakta, TÜBİTAK ve Avrupa Birliği Çerçeve Programı tarafından desteklenen araştırma projelerini yönetmektedir. Çeşitli bilimsel dergilerde yayınlanmış 11 makalesi bulunmaktadır. Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi

8 Doç. Dr. MUSTAFA ÖZGÜR GÜLER Bilkent Üniversitesi UNAM-Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Enstitüsü 1978 de Antalya da doğdu yılında Boğaziçi Üniversitesi, Kimya Bölümü nden lisans derecesini aldı yılında Worcester Polytechnic Enstitüsü, Kimya ve Biyokimya Bölümü nden yüksek lisans derecesini ve 2006 yılında da Northwestern Üniversitesi, Kimya Bölümü nden doktora derecesini aldı ve 2008 yılları arasında Northwestern Üniversitesi, Tıp Fakültesi nde Biyonanoteknoloji Enstitüsü nde doktora sonrası araştırmacı olarak çalıştı yılından bu yana Bilkent Üniversitesi, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Enstitüsü nde ve Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi nde (UNAM) araştırma grubuyla beraber çalışmalarına devam etmektedir yılı itibariyle Dr. Güler in 50 nin üzerinde uluslararası atıf endeksleri kapsamındaki dergilerde basılmış makalesi olup; bu makalelere 1000 in üzerinde atıf yapılmıştır. Dr. Güler in iki adet uluslarası patenti ve 4 ulusal patent başvurusu vardır. Doç. Dr. Güler in araştırmaları AB Marie Curie Desteği, TÜBA, ODTÜ Parlar Vakfı, İTÜ FABED Vakfı ve TWAS kurumu tarafından ödüle layık bulunmuştur.

9 Yrd. Doç. Dr. COŞKUN KOCABAŞ 6 Ocak 1979 da Kırklareli nde doğdu de Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Fizik Bölümü nden lisans derecesini aldı yılında Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümünde yüksek lisansını ve 2007 yılında Illinois Üniversitesi (Urbana-Champaign), Fizik Bölümü nde doktora çalışmalarını tamamladı. Doktora çalışmaları sonrasında, Harvard Üniversitesi Kimya Bölümü nde tarihleri arasında doktora sonrası araştırmacı olarak çalıştı. Şubat 2009 da Bilkent Üniversitesi, Fen Fakültesi, Fizik Bölümünde yardımcı doçent olarak göreve başladı. Dr. Kocabaş uygulamalı yoğun madde fiziği alanında kuantum malzemelerin optik ve elektronik uygulamaları konusunda araştırmalar yapmaktadır. Yrd. Doç. Coşkun Kocabaş ın Uluslararası Atıf Endeksleri kapsamındaki dergilerde basılmış 35 makalesi olup, bu makalelere 2000 in üzerinde atıf yapılmıştır. Dr. Kocabaş, Türkiye de yaptığı araştırmaları sonucunda Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) 2011 Genç Bilim İnsanı (GEBİP) ödülü ve ODTÜ Prof. Mustafa Parlar Vakfı 2012 Araştırma Teşvik ödülü almıştır. Dr. Kocabaş, Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümünde çalışmalarına devam etmektedir. Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü

10 Yrd. Doç. Dr. SÜLEYMAN SERDAR KOZAT Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Sinyal işleme, otomatik öğrenme, kablosuz ve sualtı haberleşme sistemleri alanlarında araştırmalar yapan Kozat, doktorasını 2004 yılında Illinois Üniversitesi (Urbana- Champaign) den almıştır. Doktora çalışmaları sırasında Microsoft Research de (Seattle, ABD) araştırma görevlisi olarak çalışan Kozat, daha sonra IBM Research T.J. Watson Araştırma Laboratuvarı na (New York, ABD) proje lideri olarak katılmıştır. Dr. Kozat Bilkent Üniversitesi ne 2012 yılında katılmadan önce, yılları arasında IBM Research de, yılları arasında Koç Üniversitesi nde yardımcı doçent doktor olarak çalışmıştır. Kendisi IEEE Transactions on Signal Processing dergisinde editör olarak çalışan Dr. Kozat, 2012 yılında IEEE Sinyal İşleme Teorisi ve Otomatik öğrenme komitelerine seçilmiştir. Dr. Kozat 2011 yılında IBM Research Öğretim Üyesi Ödülü nü, Koç Üniversitesi Üstün Öğretim Üyesi Ödülü nü ve Prof. Dr. Mustafa N. Parlar (ODTÜ) Teşvik Ödülü nü, 2010 yılında Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Genç Araştırmacısı Ödülü nü, 2009 yılında da TÜBİTAK Kariyer Ödülü nü almıştır. Dr. Kozat ayrıca 2012 yılında sinyal işleme teorisine katkıları nedeniyle IEEE ye kıdemli üye olarak seçilmiştir.

11 Prof. Dr. ALTUĞ ÖZPİNECİ 20 Nisan 1976 da Anamur da doğan Altuğ Özpineci 1997 de Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü nden ve Matematik Bölümü nden lisans derecesini aldı yılında Bilkent Fizik Bölümünde Katı Hal Fiziği temalı yüksek lisansını ve 2001 yılında da ODTÜ Fizik Bölümünde de Yüksek Enerji Fiziği temalı doktora çalışmalarını tamamladı. Doktora çalışmaları sonrasında, tarihleri arasında, Trieste-İtalya da, tarihleri arasında da Bari-İtalya da doktora sonrası çalışmalar yaptı yılında, araştırmalarına devam etmek üzere ODTÜ Fizik bölümünün kadrosuna katıldı. Halen, ODTÜ, Fizik Bölümü nde profesör olan Özpineci, ışık konisinde QCD toplam kuralları, hadron etkileşimleri, kiral tedirgeme kuramı, mezon molekülleri ve quark modeli üzerinde araştırmalar ve TÜBİTAK ve AB çerçeve programları tarafından desteklenen çeşitli projelerde yürütücü ve araştırmacı sıfatıyla çalışmalar yapmaktadır. Ortadoğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü

12

BİLİM KAHRAMANLARI DERNEĞİ

BİLİM KAHRAMANLARI DERNEĞİ BİLİM KAHRAMANLARI DERNEĞİ Bilim Kahramanları Derneği Ekim 2011 tarihinde kurulmuştur. Her yıl artmakta olan 80 bireysel üye, İzmir de 1 şube ve Ankara da açılmakta olan 1 şube 11 Yönetim kurulu üyesi:

Detaylı

Bilim Kahramanları Buluşuyor

Bilim Kahramanları Buluşuyor Bilim Kahramanları Buluşuyor 1. 9 16 yaş arası gençler, bilimin kolay erişilebilir ve eğlenceli olduğunu keşfediyorlar; 2. her sene farklı bir konuda topluma faydası olacak çözümler üretiyorlar; 3. yaşamları

Detaylı

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Haziran 2013

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Haziran 2013 Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Haziran 2013 Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü (MBGB) Güçlü ve çok yönlü bir eğitim programı sunarak, gelişen teknoloji çağında, çok hızlı gelişen alanımızda ileri

Detaylı

Elektronik Mühendisliği Bölümü

Elektronik Mühendisliği Bölümü Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü 1 Elektronik Mühendisliği Bölümü Tanıtım Gösterisi Hazırlayan: Arş. Gör. Hasan Hüseyin Sönmez İçerik 1. Üniversitemiz 2. Elektronik Mühendisliği 3. Bölümümüz 4. Son Sözler

Detaylı

IEEE MCBÜ Öğrenci Topluluğu

IEEE MCBÜ Öğrenci Topluluğu IEEE MCBÜ Öğrenci Topluluğu 1 IEEE Hakkında IEEE açılımı Institute for Engineers and Everyone Else dır. IEEE, elektrik, elektronik, bilgisayar, otomasyon, telekomünasyon ve diğer birçok alanda, mühendislik

Detaylı

Gebze Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Kadrolarına Atamalarda ve Akademik Yükseltmelerde Aranan Asgari Koşullar

Gebze Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Kadrolarına Atamalarda ve Akademik Yükseltmelerde Aranan Asgari Koşullar Gebze Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Kadrolarına Atamalarda ve Akademik Yükseltmelerde Aranan Asgari Koşullar A) Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Kadrolarına Atanma Kriterleri Yardımcı Doçentlik

Detaylı

PANELİST: Prof. Dr. Gündüz ULUSOY Sabancı Üniversitesi

PANELİST: Prof. Dr. Gündüz ULUSOY Sabancı Üniversitesi 15 EKİM 2016 PANELİST: Prof. Dr. Gündüz ULUSOY Sabancı Üniversitesi Prof. Dr. Gündüz Ulusoy halen Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim üyesidir. 1970 yılında Robert Kolej

Detaylı

BURCU GERİŞ, Başkan Yardımcısı ve CFO, TAV Havalimanları Holding

BURCU GERİŞ, Başkan Yardımcısı ve CFO, TAV Havalimanları Holding BURCU GERİŞ, Başkan Yardımcısı ve CFO, TAV Havalimanları Holding Burcu Geriş 1999 da Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. London Business School ve Columbia Business School dan MBA derecesi

Detaylı

YAYIN BAŞARI ÖDÜLÜ BAŞVURU FORMU

YAYIN BAŞARI ÖDÜLÜ BAŞVURU FORMU EK-1: YAYIN BAŞARI ÖDÜLÜ BAŞVURU FORMU Unvanı, Adı ve Soyadı Bölüm/Anabilim Dalı :.. BAŞVURUDA YER ALAN YAYINLAR: Sıra No Başlık Dergi Adı, Cilt, Sayfa No., Yıl Yazar Sayısı Yazarlar (yayında yer aldığı

Detaylı

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Boğaziçi Üniversitesi

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Boğaziçi Üniversitesi Boğaziçi Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü 1 Elektrik-Elektronik Mühendisi Nelerle Uğraşır? Elektrik enerjisi: Üretimi, dağıtımı, yönetimi Elektronik aygıtlar: Tasarımı, imalatı Sistem

Detaylı

YENİLİKÇİ ARA YÜZ PLATFORMU YAY

YENİLİKÇİ ARA YÜZ PLATFORMU YAY YENİLİKÇİ ARA YÜZ PLATFORMU YAY «Arayüz yapılarının kullanıcı odaklı yaklaşımlarla ihtiyaca yönelik hizmetler verebilmesi için kapasitelerinin ve yetkinliklerinin arttırılması» Proje Ekibi Yürütücü: Marmara

Detaylı

IEEE Türkiye Başkanlar Kurultayı

IEEE Türkiye Başkanlar Kurultayı İTÜ IEEE ailesinden merhaba! 1992 yılından beri İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi nde faaliyet gösteren, teknik üniversite öğrencisinin mesleki ve sosyal açıdan gelişimini hedefleyen sayısız çalışma yapan

Detaylı

Sabancı Üniversitesi

Sabancı Üniversitesi Sabancı Üniversitesi 1996 yılında kurulan Sabancı Üniversitesi araştırmaya ve bireye odaklanan disiplinler arası eğitimi, özgür akademik seçim ve performans ortamı ve tüm dünyada etkili öğretim kadrosu

Detaylı

TÜBİTAK 1000 Mersin Üniversitesi Araştırma Proje Potansiyelinin Geliştirilmesi ve Sürdürülebilirliği. 11 Aralık 2014

TÜBİTAK 1000 Mersin Üniversitesi Araştırma Proje Potansiyelinin Geliştirilmesi ve Sürdürülebilirliği. 11 Aralık 2014 TÜBİTAK 1000 Mersin Üniversitesi Araştırma Proje Potansiyelinin Geliştirilmesi ve Sürdürülebilirliği 11 Aralık 2014 TÜBİTAK 1000 Üniversitelerin ARDEB (Araştırma Destek Programları Başkanlığı) Tarafından

Detaylı

Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı

Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı Osman Topaç Bilim ve Toplum Programları Md. V. 07 Haziran 2011, Ankara Bilim ve Toplum Faaliyetlerinin Amaçları Bireylere düşünme, gözlemleme, sorgulama, araştırma, veri

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Gıda Mühendisliği Bölümü

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Gıda Mühendisliği Bölümü HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Gıda Mühendisliği Bölümü Bölümümüz, gıda maddelerinin işlenmesi, yeni ürünlerin geliştirilmesi, kalite kontrolü, muhafazası ve pazara sunulmasına yönelik bilgi ve beceriye sahip

Detaylı

Uluslararası Sıralamalarda Sağlık Üniversitelerinin Yeri ve Önemi

Uluslararası Sıralamalarda Sağlık Üniversitelerinin Yeri ve Önemi 1. Sağlıkta Bilgi ve Belge Yönetimi Sempozyumu 22 23 Kasım 2018 Uluslararası Sıralamalarda Sağlık Üniversitelerinin Yeri ve Önemi M. Hasan Atasoy Atılım Üniversitesi Strateji ve İş Geliştirme Koordinatörü

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ

EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ EGE ÜNİVERSİTESİ - EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ... Semih ERDEN EGE MODELİ 1994 den bu yana faaliyetini sürdürmektedir. Üniversitemiz: Ar-Ge ve Sanayi ilişkilerini Türkiye için tamamen özgün bir yapısı

Detaylı

ARAŞTIRMA. Hakemli Ulusal Kongre Bildirisi (Basılı tam makale) 3 Hakemli Ulusal Kongre Bildirisi (Basılı özet-poster) 1

ARAŞTIRMA. Hakemli Ulusal Kongre Bildirisi (Basılı tam makale) 3 Hakemli Ulusal Kongre Bildirisi (Basılı özet-poster) 1 Önerilen model ARAŞTIRMA Önerilen AGÜ puanlaması Makaleler A-B-C sınıflandırma; A 70, 70>B 40, C

Detaylı

İzmir Yerel Girişimcilik Ekosistemi Strateji Belgesi Projesi

İzmir Yerel Girişimcilik Ekosistemi Strateji Belgesi Projesi tepav Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı İzmir Yerel Girişimcilik Ekosistemi Strateji Belgesi Projesi İzmir Bölge Planı Hazırlık Toplantısı 21 Eylül 2011 Ussal Şahbaz Yerel Medya İzmir Yerel

Detaylı

wora.com.tr

wora.com.tr wora.com.tr 0 850 317 45 75 bilgi@wora.com.tr HAKKIMIZDA WORA her eğitim programında Ne Bilir?, Ne Anlar? ve Ne Yapar? olmak üzere üç temel soru üzerinde durmaktadır. Amacımı; bir öğrencinin o eğitim programına

Detaylı

Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı

Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı Osman TOPAÇ Bilim ve Toplum Programları Md. V. osman.topac@tubitak.gov.tr 11 Ekim 2011, Koç Üniversitesi Bilim ve Toplum Faaliyetlerinin Amaçları Bireylere düşünme, gözlemleme,

Detaylı

HABER BÜLTENİ OCAK ŞUBAT 2014. Detaylı Bilgi İçin: Mustafa YİĞİTOĞLU 0352 224 81 12 13 (131) 0534 813 93 50

HABER BÜLTENİ OCAK ŞUBAT 2014. Detaylı Bilgi İçin: Mustafa YİĞİTOĞLU 0352 224 81 12 13 (131) 0534 813 93 50 HABER BÜLTENİ OCAK ŞUBAT 2014 Detaylı Bilgi İçin: Mustafa YİĞİTOĞLU 0352 224 81 12 13 (131) 0534 813 93 50 Erciyes Üniversitesi Genkök Genom ve Kök Hücre Merkezi Akredite Belgesi Aldı Erciyes Teknoloji

Detaylı

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü. Bilgisayar Mühendisliği

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü. Bilgisayar Mühendisliği Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği Günümüzde, finans, tıp, sanat, güvenlik, enerji gibi bir çok sektör, bilgisayar mühendisliğindeki gelişimlerden

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ Değerli Velilerimiz, İTÜ Geliştirme Vakfı Beylerbeyi Özel Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu; İTÜ Rektör

Detaylı

BİLİM KAHRAMANLARI DERNEĞİ

BİLİM KAHRAMANLARI DERNEĞİ BİLİM KAHRAMANLARI DERNEĞİ Bilim Kahramanları Derneği 5 Ekim 2011 tarihinde kurulmuştur. Her yıl artmakta olan 80 bireysel üye, İzmir de 1 şube ve Ankara da açılmakta olan 1 şube 11 Yönetim kurulu üyesi:

Detaylı

2011-ÖSYS YERLEŞTİRME PUANI EN YÜKSEK 100 ADAYIN YERLEŞTİRİLDİKLERİ YÜKSEKÖĞRETİM ROGRAMLARI

2011-ÖSYS YERLEŞTİRME PUANI EN YÜKSEK 100 ADAYIN YERLEŞTİRİLDİKLERİ YÜKSEKÖĞRETİM ROGRAMLARI 2011-ÖSYS YERLEŞTİRME PUANI EN YÜKSEK 100 ADAYIN YERLEŞTİRİLDİKLERİ YÜKSEKÖĞRETİM ROGRAMLARI 2011-ÖSYS sonuçlarına göre yerleştirme puanı en yüksek 100 adayın, puan türlerine göre yerleştirildikleri yükseköğretim

Detaylı

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR AMAÇ MADDE 1 Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atama Ölçütleri İstanbul Bilim Üniversitesi (İBÜ) Fakülte,

Detaylı

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yükseltme ve Atama Esasları ( tarih ve 2011/12 sayılı Senato Kararı)

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yükseltme ve Atama Esasları ( tarih ve 2011/12 sayılı Senato Kararı) Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yükseltme ve Atama Esasları (02.11.2011 tarih ve 2011/12 sayılı Senato Kararı) Madde 1 Öğretim üyesi kadro ilanları için talepler, Fakültelerde ve Yüksekokullarda

Detaylı

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi http://lifesci.boun.edu.tr Rana Sanyal rana.sanyal@boun.edu.tr Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri

Detaylı

İTÜ GVO ÖZEL EKREM ELGİNKAN LİSESİ 2017 ÖSYS YERLEŞTİRME SONUÇLARI

İTÜ GVO ÖZEL EKREM ELGİNKAN LİSESİ 2017 ÖSYS YERLEŞTİRME SONUÇLARI 1 BİLGİ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK 2 BİLGİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ 3 BİLGİ ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK 4 BİLGİ ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ Bölüm Hakkında Biyoteknoloji Bölümü, Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde Yüksek Öğretim Kurumu tarafından 2016 yılı itibari ile açılmış olup, Lisans Programına ilk öğrencilerini

Detaylı

T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA BAŞVURMA ATAMA VE GÖREV SÜRESİ UZATIMI İLE İLGİLİ YÖNERGE

T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA BAŞVURMA ATAMA VE GÖREV SÜRESİ UZATIMI İLE İLGİLİ YÖNERGE T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA BAŞVURMA ATAMA VE GÖREV SÜRESİ UZATIMI İLE İLGİLİ YÖNERGE AMAÇ VE KAPSAM Bu yönerge; akademik personelin yükseltilme ve atanmalarında, Üniversitelerde

Detaylı

0 0 Sayısal. 0 Sayısal

0 0 Sayısal. 0 Sayısal YÜKSEK(TEZLİ) LİSANS / DOKTORA PROGRAMLARI KONTENJANLARI ENSTİTÜ ADI: FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Programın Adı Genel Kontenjan Teklifi Yurtdışı Kontenjan Teklifi Anabilim Dalı Bilim Dalı ALES Puan Türü Anabilim

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ESASLARI

TED ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ESASLARI TED ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ESASLARI AMAÇ Madde 1. TED Üniversitesi akademik yükseltme ve atamaya ilişkin esasların saptanmasında amaç, Üniversite'ye lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim-öğretim,

Detaylı

www.novusens.com 2012, Novusens

www.novusens.com 2012, Novusens www.novusens.com İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK ENSTİTÜSÜ Vizyon... Ulusal ve uluslararası paydaşları ile sürdürülebilir büyüme ve rekabeti amaçlayan, ekonomiye ve toplumsal kalkınmaya katma değer yaratacak

Detaylı

14. BURA (Bogazici University Reunion Association) Boğaziçi Üniversiteliler Derneği Olağan Genel Kurulu Prof. Dr.

14. BURA (Bogazici University Reunion Association) Boğaziçi Üniversiteliler Derneği Olağan Genel Kurulu Prof. Dr. 14. BURA (Bogazici University Reunion Association) Boğaziçi Üniversiteliler Derneği Olağan Genel Kurulu 7-1-2018 Prof. Dr. Mehmed Özkan Boğaziçi Universitesi Kampüs Alanları m2 Güney 267.115 Kuzey 56.680

Detaylı

Ana. Üni. Evrak Tarih ve Sayısı: 24/01/2017-E Sayın Rektörüm,

Ana. Üni. Evrak Tarih ve Sayısı: 24/01/2017-E Sayın Rektörüm, 1 / 2 24.01.2017 17:30 TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik'in mektubu ve Bu Gençlikte İŞ Var! 20... Ana. Üni. Evrak Tarih ve Sayısı: 24/01/2017-E.5466 https://cas.porsuk.anadolu.edu.tr/owa/gensek@anadolu.edu.tr/?ae=ite...

Detaylı

TARSUS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA ÖLÇÜTLERİ YÖNERGESİ

TARSUS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA ÖLÇÜTLERİ YÖNERGESİ AMAÇ VE KAPSAM TARSUS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA ÖLÇÜTLERİ YÖNERGESİ Madde 1- Bu yönergenin amacı, Tarsus Üniversitesinde öğretim üyeliğine (profesör, doçent ve doktor öğretim

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİNDE DOÇENT KADROSUNA ATANMA İLKELERİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİNDE DOÇENT KADROSUNA ATANMA İLKELERİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİNDE DOÇENT KADROSUNA ATANMA İLKELERİ ** MADDE 1- Bülent Ecevit Üniversitesi birimlerinde doçent kadrosuna atanmak üzere başvuracak adayların başvurularında, 2547 sayılı

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI YÖNERGESİ

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI YÖNERGESİ CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam: Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Cumhuriyet Üniversitesinde görev yapan öğretim elemanı ve araştırıcıların uluslararası

Detaylı

Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB)

Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Belgin KAYHAN Bilimsel Programlar Uzmanı 11 Ekim 2011, Koç Üniversitesi TÜBİTAK - BİDEB Destek Programları Doğrudan Destekler Dolaylı Destekler 27 Burs

Detaylı

MATFEN EĞİTİM KURUMLARI

MATFEN EĞİTİM KURUMLARI 16 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) TIP FAKÜLTESİ (İNGİLİZCE) 19 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) TIP FAKÜLTESİ 125 ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 236 ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 10 ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)

Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Pınar AKER Bilimsel Programlar Uzmanı 11 Ekim 2011, Koç Üniversitesi Ulusal Bilim, Teknoloji ve Yenilik Stratejisi 2011-2016 Ar-Ge ve yenilik

Detaylı

LİSANSA DAYALI DOKTORA. ALES Puan Türü UYRUKLU UYRUKLU UYRUKLU YABANCI YABANCI T.C.

LİSANSA DAYALI DOKTORA. ALES Puan Türü UYRUKLU UYRUKLU UYRUKLU YABANCI YABANCI T.C. 20182019 EĞİTİMÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖNEMLİ NOT: Fen Bilimleri Enstitüsüne 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi için yeni kaydolacak tüm öğrenciler, Eskişehir Teknik Üniversitesine

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASI 2013 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASI 1. YARIŞMANIN AMACI 2. YARIŞMANIN HEDEFLERİ 3. YARIŞMANIN KONUSU 4. YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI ve ESASLARI 5.

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ MİNİMUM AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ MİNİMUM AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ MİNİMUM AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ İLE İLGİLİ ESASLAR Madde 1 TEMEL İLKELER Yükseltme ve atama ölçütleri, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) akademik yapısındaki

Detaylı

CAĞALOĞLU ANADOLU LİSESİ 2014 ÖSYS ANALİZİ TÜRKİYE GENELİNDE LYS YE GİREN ADAY İSTATİSTİĞİ

CAĞALOĞLU ANADOLU LİSESİ 2014 ÖSYS ANALİZİ TÜRKİYE GENELİNDE LYS YE GİREN ADAY İSTATİSTİĞİ CAĞALOĞLU ANADOLU LİSESİ ÖSYS ANALİZİ ÖSYS YE BAŞVURAN ADAY SAYISI 160 LYS PUANI HESAPLANAN ÖĞRENCİ SAYISI 160 YERLEŞEN ÖĞRENCİ SAYISI 152 YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİ SAYISI 8 YERLEŞME ORANI %95 TÜRKİYE GENELİNDE

Detaylı

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Doç. Dr. M. Necati DEMİR ARDEB Başkan V.

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Doç. Dr. M. Necati DEMİR ARDEB Başkan V. TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Doç. Dr. M. Necati DEMİR ARDEB Başkan V. 7 Haziran 2011, Bilkent Üniversitesi TÜBİTAK ARDEB ARDEB Kamu Ar-Ge Enstitüleri Gruplar ve Mali Denetleme

Detaylı

GENEL KURULUN ONAYINA SUNULACAK BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ADAY LİSTESİ

GENEL KURULUN ONAYINA SUNULACAK BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ADAY LİSTESİ GENEL KURULUN ONAYINA SUNULACAK BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ADAY LİSTESİ Hasan SEZER Prof. Dr. Nuh BOYRAZ Av. Dr. Cahit SULUK HASAN SEZER (Bağımsız Üye Adayı) Özgeçmiş Lisans eğitimini A.İ.T.İ.A. (Gazi Üniversitesi

Detaylı

BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ VE YAYINLARI ÖZENDİRME DESTEĞİ (BEYÖD) YÜRÜTME İLKELERİ

BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ VE YAYINLARI ÖZENDİRME DESTEĞİ (BEYÖD) YÜRÜTME İLKELERİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ VE YAYINLARI ÖZENDİRME DESTEĞİ (BEYÖD) YÜRÜTME İLKELERİ AMAÇ Madde 1. Bu ilkelerin amacı, Ankara Üniversitesi nde çalışan araştırmacıların gerçekleştirdiği bilimsel etkinliklerinin/yayınlarının

Detaylı

2011 YILI ULUSAL VE ULUSLARARASI KAYNAKLARDAN DESTEKLENEN ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME PROJELERİ

2011 YILI ULUSAL VE ULUSLARARASI KAYNAKLARDAN DESTEKLENEN ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME PROJELERİ ORTADOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2011 YILI ULUSAL VE ULUSLARARASI KAYNAKLARDAN DESTEKLENEN ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME PROJELERİ ODTÜ ARAŞTIRMALAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ OCAK 2012 İÇİNDEKİLER Şekil 1 7ÇP Projeleri ODTÜ

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ESASLARI

TED ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ESASLARI AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ESASLARI TED ÜNİVERSİTESİ AMAÇ Madde 1. TED Üniversitesi akademik yükseltme ve atamaya ilişkin esasların saptanmasında amaç, Üniversite'ye lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim-öğretim,

Detaylı

Teknoloji Transfer Ofisi

Teknoloji Transfer Ofisi Teknoloji Transfer Ofisi 2016-17 Akademik Yılı Uyum Eğitimi TTO Tanıtımı Yrd. Doç. Dr. İlker KÖSE MEDİPOL Üniversitesi İçerik Medipol TTO Tanıtımı GYÜ Endeks Göstergeleri Nelerdir? İlk 50 ye Giren Üniversiteler

Detaylı

İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ (KRİTERLERİ)

İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ (KRİTERLERİ) I - AMAÇ İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ (KRİTERLERİ) MADDE 1. Bu yönergenin amacı, İstanbul Rumeli Üniversitesinde yapılacak akademik yükseltilme ve atamalarda

Detaylı

a) Editörlük 20 b) Yayın Kurulu üyeliği 10

a) Editörlük 20 b) Yayın Kurulu üyeliği 10 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA AKADEMİK YÜKSELTİLME VE ATAMA KRİTERLERİ EK-1. Sağlık Bilimleri, Mühendislik Bilimleri, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Akademik Yükseltilme ve Atamada Değerlendirmeye

Detaylı

Madde 4. - İTÜ Ödül Komisyonu tarafından değerlendirmeye alınacak uluslararası nitelikteki yayınlar iki başlıkta ele alınır.

Madde 4. - İTÜ Ödül Komisyonu tarafından değerlendirmeye alınacak uluslararası nitelikteki yayınlar iki başlıkta ele alınır. 1 İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI BİLİMSEL ve SANATSAL YAYINLARI TEŞVİK PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI I. AMAÇ ve KAPSAM Madde 1. - Bu esasların amacı, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bünyesinde

Detaylı

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 IFAT EURASIA- 2. ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ FUARI 16-18 Şubat 2017 AKADEMİ ÇEVRE A.Ş. olarak ekibimizle Türkiye de 2. kez gerçekleşen IFAT Eurasia da standımızı kurarak paydaşlarımız,

Detaylı

TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi 12-14 Şubat 2014

TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi 12-14 Şubat 2014 TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi 12-14 Şubat 2014 Etkinlik Koordinatörü: Doç. Dr. Nalan A.AKGÜN Bursa Teknik Üniversitesi-Proje Destek Ofisi Koordinatörü Tel: 05546160895 e-mail:

Detaylı

BÜLTEN YEDİTEPE HABERLER İŞBİRLİĞİ HABERLERLE YUTTO SAYILARLA GİRİŞİMCİLİK SERÜVENLERİ PROJELERDEN ÜNİVERSİTE SANAYİ.

BÜLTEN YEDİTEPE HABERLER İŞBİRLİĞİ HABERLERLE YUTTO SAYILARLA GİRİŞİMCİLİK SERÜVENLERİ PROJELERDEN ÜNİVERSİTE SANAYİ. BÜLTEN Mayıs-Ağustos 2018 HABERLERLE YUTTO SAYILARLA YEDİTEPE PROJELERDEN HABERLER GİRİŞİMCİLİK SERÜVENLERİ ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ YUTTO Çoğu insan büyük bir bilim insanı olmanın yolunun yüksek zekadan

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYINLARI ve PROJE GELİŞTİRMEYİ TEŞVİK YÖNERGESİ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYINLARI ve PROJE GELİŞTİRMEYİ TEŞVİK YÖNERGESİ T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYINLARI ve PROJE GELİŞTİRMEYİ TEŞVİK YÖNERGESİ Ek-1 Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı nde görevli öğretim elemanlarının nitelikli yayın yapmaya ve proje geliştirmeye

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı : E Yazının Ekidir

Evrak Tarih ve Sayısı : E Yazının Ekidir YTÜ FAKÜLTE YTÜ BÖLÜM DERS ALMASI ÖNGÖRÜLEN ÜNİVERSİTE EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK FAKÜLTESİ YTÜ LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN, YAZ OKULUNDA DERS ALABİLECEKLERİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. M. Akif NACAR. Arş. Gör. F. Didem ALAY. Arş. Gör. M. Umut SALUR

Yrd. Doç. Dr. M. Akif NACAR. Arş. Gör. F. Didem ALAY. Arş. Gör. M. Umut SALUR Bölüm Hakkında; Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, 2004 yılında Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulmuş olup ilk olarak 2005-2006 yılında 30 öğrenci ile lisans düzeyinde eğitim vermeye

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI BİLİMSEL ve SANATSAL YAYINLARI TEŞVİK PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI BİLİMSEL ve SANATSAL YAYINLARI TEŞVİK PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI 2 İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI BİLİMSEL ve SANATSAL YAYINLARI TEŞVİK PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI I. AMAÇ ve KAPSAM Madde 1.- Bu esasların amacı, İstanbul Teknik Üniversitesi nde (İTÜ) kadrolu,

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNERGESİ Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, Bursa Teknik Üniversitesinin öğretim üyesi ihtiyacının giderilmesi için ilan ettiği kadrolara

Detaylı

TOBB ETÜ AKADEMİK YÜKSELTİLME VE ATANMA ŞARTLARI:

TOBB ETÜ AKADEMİK YÜKSELTİLME VE ATANMA ŞARTLARI: TOBB ETÜ AKADEMİK YÜKSELTİLME VE ATANMA ŞARTLARI: Şartlar Süre Yabancı dil Öğretim Görevlisi - Akademisyen Öğr.Gör. (6) Yardımcı Doçent Doçent Profesör.(5) - Doktoradan sonra en az 2 yıl herhangi bir üniversitede

Detaylı

YÖK tarafından ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarının akademik ve idari hizmetlerinin kalite düzeylerinin iyileştirilmesine yönelik olarak

YÖK tarafından ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarının akademik ve idari hizmetlerinin kalite düzeylerinin iyileştirilmesine yönelik olarak YÖK tarafından ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarının akademik ve idari hizmetlerinin kalite düzeylerinin iyileştirilmesine yönelik olarak Yükseköğretim Kurumlarında Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme

Detaylı

Aşk ile Fiziğe Adanmış Bir Ömür: Feza Gürsey

Aşk ile Fiziğe Adanmış Bir Ömür: Feza Gürsey Aşk ile Fiziğe Adanmış Bir Ömür: Feza Gürsey 1989 yılında ODTÜ Prof. Dr. Mustafa N. Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı Bilim Hizmet ve Onur Ödülü ne layık görüldüğünde yaptığı konuşmada aşkla beslenmeyen

Detaylı

AKADEMİK TEŞVİK FAALİYET ALANLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

AKADEMİK TEŞVİK FAALİYET ALANLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ AKADEMİK TEŞVİK FAALİYET ALANLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ MADDE 7- (1) Başvuru sahiplerinin sadece kendi alanı ile ilgili yapmış olduğu faaliyetler akademik teşvik kapsamında değerlendirilir, (2) Proje faaliyetinin

Detaylı

Koç Üniversitesi Rektörlüğünden: ÖĞRETİM ÜYELERİ ALINACAKTIR 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği

Koç Üniversitesi Rektörlüğünden: ÖĞRETİM ÜYELERİ ALINACAKTIR 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği Koç Üniversitesi Rektörlüğünden: ÖĞRETİM ÜYELERİ ALINACAKTIR 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği nin ilgili maddeleri uyarınca, Üniversitemizin aşağıda

Detaylı

URAP 2014-2015 ALAN SIRALAMASI 28 MAYIS 2015 URAP (University Ranking by Academic Performance)

URAP 2014-2015 ALAN SIRALAMASI 28 MAYIS 2015 URAP (University Ranking by Academic Performance) URAP 2014-2015 ALAN SIRALAMASI 28 MAYIS 2015 URAP (University Ranking by Academic Performance) ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP Laboratuvarı nın, üniversitelerin güçlü ve geliştirmeye açık yönlerine dikkat

Detaylı

Makine Mühendisliği Bölümü

Makine Mühendisliği Bölümü Makine Mühendisliği Bölümü Neden Makine Mühendisliği Teknolojiyi kullanan, teknoloji üreten ve teknolojiye yön veren, toplum yararına bilimsel bilgi sağlayan günümüz ve yarınların problemlerine çözüm arayan

Detaylı

ÜNİVERSİTELERİMİZİN 23 BİLİM ALANINA VE DÜNYA GENEL SIRALAMALARINA GÖRE DURUMLARI 20 TEMMUZ 2016 URAP (University Ranking by Academic Performance)

ÜNİVERSİTELERİMİZİN 23 BİLİM ALANINA VE DÜNYA GENEL SIRALAMALARINA GÖRE DURUMLARI 20 TEMMUZ 2016 URAP (University Ranking by Academic Performance) ÜNİVERSİTELERİMİZİN 23 BİLİM ALANINA VE DÜNYA GENEL SIRALAMALARINA GÖRE DURUMLARI 20 TEMMUZ 2016 URAP (University Ranking by Academic Performance) Dünya üniversiteleri, 10 sıralama sistemi tarafından her

Detaylı

Yerleştiği Puan Türü

Yerleştiği Puan Türü İZMİR FEN LİSESİ LYS 2010 YERLEŞTİRME SONUÇLARI Say-2 Puanı Tercih Sırası Yerleştiği Puan Türü Yerleştiği Üniversite Yerleştiği Bölüm 575,000 1 MF-4 Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Müh. 563,763

Detaylı

İZMİR FEN LİSESİ LYS 2011 YERLEŞTİRME SONUÇLARI. Tercih Sırası. Program Adı. Puanı

İZMİR FEN LİSESİ LYS 2011 YERLEŞTİRME SONUÇLARI. Tercih Sırası. Program Adı. Puanı İZMİR FEN LİSESİ LYS 2011 YERLEŞTİRME SONUÇLARI Program Adı Tercih Sırası Puanı İSTANBUL /Cerrahpaşa Tıp /Cerrahpaşa Tıp 1 554.961(0,15 AOBP'Lİ) /Elektrik-Elektronik 1 544.921(0,15 AOBP'Lİ) /İnşaat 1 504.733(0,15

Detaylı

Gönüllü Çağrısı! Tescil Merkezi Dizin Hizmeti (RDS) İncelemesi (eski adıyla WHOIS2)

Gönüllü Çağrısı! Tescil Merkezi Dizin Hizmeti (RDS) İncelemesi (eski adıyla WHOIS2) Gönüllü Çağrısı! Tescil Merkezi Dizin Hizmeti (RDS) İncelemesi (eski adıyla WHOIS2) Hoşgeldiniz! Tescil Merkezi Dizin Hizmeti veya RDS (önceden WHOIS) İncelemesinin ne hakkında olduğunu öğrenmekle ilgileniyor

Detaylı

Anabilim dalları ve programlarına yapılan başvuru ve kayıtlar 3 değişkene göre değerlendirilmiştir:

Anabilim dalları ve programlarına yapılan başvuru ve kayıtlar 3 değişkene göre değerlendirilmiştir: Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü eğitim öğretim yılına ait, Fen Bilimleri Enstitüsü ne yapılan başvuru ve kayıt bilgilerini içeren istatistik çalışması tamamlanmıştır. Anabilim dalları

Detaylı

MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ KASIM 2016 SAYI 1 1 MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ YAYIN KURULU Prof.Dr. Çağrı ERHAN (Rektör) Akademisyen ve öğrencileri bilgilendirmeyi, bölümler arası

Detaylı

T.C. RECEP TAYYĠP ERDOĞAN ÜNĠVERSĠTESĠ GELĠġTĠRME VAKFI BURS VE TEġVĠK YÖNERGESĠ

T.C. RECEP TAYYĠP ERDOĞAN ÜNĠVERSĠTESĠ GELĠġTĠRME VAKFI BURS VE TEġVĠK YÖNERGESĠ T.C. RECEP TAYYĠP ERDOĞAN ÜNĠVERSĠTESĠ GELĠġTĠRME VAKFI BURS VE TEġVĠK YÖNERGESĠ AMAÇ VE KAPSAM Madde - Üniversitenin bir yandan başarılı öğrencilerini destekleyerek eğitimin kalitesini artırmayı teşvik

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği

Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği 1977 Yılında Hacettepe ve ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği eğitimine Lisans düzeyinde başlamıştır. İlk mezunlarını 1981 de verdi. 2010 Yılı Bölüm Sayıları ve Kontenjanları: Bilgisayar

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ YÖNERGESİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ YÖNERGESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ YÖNERGESİ 2013 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTME VE ATAMA ÖLÇÜTLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç MADDE 1- (1) Akademik Yükseltme

Detaylı

Yıllık Öğrenim Yüksek Lisans Doktora

Yıllık Öğrenim Yüksek Lisans Doktora Programlar Kontenjanlar Yıllık Öğrenim Özel Koşul Ücreti FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Bahçe Bitkileri 5 5 Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) - 1 *Öğretim Dili İngilizcedir. Bitki Koruma 4 2 Biyoteknoloji 7

Detaylı

Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi

Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Özyeğin Üniversitesi Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye nin ilk LEED Sertifikası alan kampüsü 220 bin m2 alana kurulu

Detaylı

Teması sektörümüzdeki Yüksek Teknoloji Uygulamaları olan 11. Teknik Müşavirlik Kongremize hoş geldiniz.

Teması sektörümüzdeki Yüksek Teknoloji Uygulamaları olan 11. Teknik Müşavirlik Kongremize hoş geldiniz. 1 Sayın Bakanım, Sayın Bürokratlar, Değerli Başkanlar ve Akademisyenler, Türk Müşavir Mühendis ve Mimarlar Birliği nin Değerli Üyeleri, Saygıdeğer Konuklar, Teması sektörümüzdeki Yüksek Teknoloji Uygulamaları

Detaylı

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Moleküler Biyoloji ve Genetik YÜKSEK(TEZLİ) LİSANS / DOKTORA PROGRAMLARI KONTENJANLARI ENSTİTÜ ADI: FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Programın Adı Genel Kontenjan Teklifi Yurtdışı Anabilim Dalı Bilim Dalı Yüksek Lisans Doktora Yüksek Lisans

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL YAYIN VE ÇALIŞMALARI TEŞVİK PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Yüksek İhtisas Üniversitesinde görev yapan

Detaylı

İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME KRİTERLERİ

İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME KRİTERLERİ İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME KRİTERLERİ (Üniversite Senatosunun 30.01.2017 tarih ve 2017/02-1 sayılı kararı ile kabul edilen bu kriterler Yükseköğretim Genel Kurul

Detaylı

AR-GE ANKETİ ANALİZ RAPORU

AR-GE ANKETİ ANALİZ RAPORU AR-GE ANKETİ ANALİZ RAPORU Eylül 2006 İÇİNDEKİLER Önsöz...3 TÜBİTAK Ar-Ge Anketi Soruları Analizi...4 1. Genel Bilgiler İle İlgili Sorular...4 2. Proje Sunum ve Destekler İle İlgili Sorular...12 3. Üniversite

Detaylı

Uluslararası Sıralamalarda Türk Üniversiteleri. Atılım Üniversitesi Deneyimleri M. Hasan Atasoy

Uluslararası Sıralamalarda Türk Üniversiteleri. Atılım Üniversitesi Deneyimleri M. Hasan Atasoy Uluslararası Sıralamalarda Türk Üniversiteleri Atılım Üniversitesi Deneyimleri M. Hasan Atasoy Atılım Üniversitesi - Strateji ve İş Geliştirme Müdürlüğü Aralık 2016 Uluslararası Sıralamaların Gelişimi

Detaylı

URAP ALAN SIRALAMASI 9 EYLÜL 2016 URAP (University Ranking by Academic Performance)

URAP ALAN SIRALAMASI 9 EYLÜL 2016 URAP (University Ranking by Academic Performance) URAP 2015-2016 ALAN SIRALAMASI 9 EYLÜL 2016 URAP (University Ranking by Academic Performance) ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP Laboratuvarı, üniversitelerin güçlü ve geliştirmeye açık yönlerini belirlemelerine

Detaylı

TÜBİTAK TÜBİTAK GİRİŞİMCİLİK PROGRAMLARI

TÜBİTAK TÜBİTAK GİRİŞİMCİLİK PROGRAMLARI GİRİŞİMCİLİK PROGRAMLARI - BİDEB 2238 Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması Programın Amacı: Girişimcilik Farkındalığını Artırmak Üniversite düzeyinde öğrenciler arasındaki girişimcilik farkındalığını

Detaylı

BEÜ BİR BAKIŞTA ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

BEÜ BİR BAKIŞTA ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2018-9 ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BEÜ BİR BAKIŞTA BEÜ AKADEMİK BİRİMLERİ 14 FAKÜLTE FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ (Kuruluş: 1992) 3 ENSTİTÜ 1 KONSERVATUAR TIP FAKÜLTESİ (Kuruluş: 1992) MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ (ŞUBAT 2019)

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ (ŞUBAT 2019) T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ (ŞUBAT 2019) Amaç ve Kapsam Madde 1- Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim

Detaylı

AR-GE POLİTİKALARI VE ARAŞTIRMA ALTYAPI DESTEKLERİ. Özgür Kadir ÖZER

AR-GE POLİTİKALARI VE ARAŞTIRMA ALTYAPI DESTEKLERİ. Özgür Kadir ÖZER AR-GE POLİTİKALARI VE ARAŞTIRMA ALTYAPI DESTEKLERİ Özgür Kadir ÖZER 11 Onuncu Kalkınma Planında bilim, teknoloji ve yenilik Araştırma altyapı yatırımları 6550 sayılı Araştırma Altyapılarının Desteklenmesine

Detaylı

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER Tarık Volkan Cengen 93 1976 yılında İstanbul da doğdu. 1986-1993 yılları arasında İstanbul Lisesi nde okudu. 1998 yılında İTÜ Makina Mühendisliği Bölümü nden makina mühendisi

Detaylı

URAP BİLİM VE TEKNOLOJİ RAPORU 12 ARALIK 2012

URAP BİLİM VE TEKNOLOJİ RAPORU 12 ARALIK 2012 URAP BİLİM VE TEKNOLOJİ RAPORU 12 ARALIK 2012 TÜRKİYE, TEMEL BİLİM VE MÜHENDİSLİKTE DOKTORA SAYILARIYLA İLK 15 E VE AR-GE PAYIYLA İLK 16 YA GİRDİ Scientific American Dergisi nin sıraladığı, Bilimde Dünyanın

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ TEŞVİK YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ TEŞVİK YÖNERGESİ 1 T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ TEŞVİK YÖNERGESİ Amaç: BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Madde 1: Yönergenin amacı; İstanbul Arel Üniversitesi akademik personelinin

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Programından Mezun olmak. Kredi Ücreti: 110 TL Program ücreti: 3300 TL

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Programından Mezun olmak. Kredi Ücreti: 110 TL Program ücreti: 3300 TL AKSARAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALLARI ÇEVRE ALES Puan Türü T.C. Uyruklu Yabancı Uyruklu Yatay Geçiş 20 10-10 10 - Doktora 10 5 - PROGRAMLARA BAŞVURU ŞARTLARI Mezuniyet Alanı: Mühendislik

Detaylı

Prof. Dr. Hüseyin Şirin Hüseyin 17 Temmuz 1951 tarihinde Azerbaycan da dünyaya geldi yılında Bakü Devlet Üniversitesi, Matematik Bölümü nde Lisa

Prof. Dr. Hüseyin Şirin Hüseyin 17 Temmuz 1951 tarihinde Azerbaycan da dünyaya geldi yılında Bakü Devlet Üniversitesi, Matematik Bölümü nde Lisa Prof. Dr. Prof. Dr. Hüseyin Şirin Hüseyin 17 Temmuz 1951 tarihinde Azerbaycan da dünyaya geldi. 1973 yılında Bakü Devlet Üniversitesi, Matematik Bölümü nde Lisans eğitimini tamamladı. 1977 yılında Moskova

Detaylı

Kayıt, https://tr.surveymonkey.com/r/loopege10 adresinden on-line yapılacaktır.

Kayıt, https://tr.surveymonkey.com/r/loopege10 adresinden on-line yapılacaktır. EGE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK 10. ORYANTASYON PROGRAMI LOOPEGE Üniversitemizin en önemli amaçlarından biri lisansüstü öğrencilerimizin araştırma süreçlerini etkin bir

Detaylı