Biliyoruz ki dünyalık vereceğiniz hiçbir şey, bir hasta veya hasta yakınının teşekkürünü, 'Allah razı olsun' demesini karşılayamaz.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Biliyoruz ki dünyalık vereceğiniz hiçbir şey, bir hasta veya hasta yakınının teşekkürünü, 'Allah razı olsun' demesini karşılayamaz."

Transkript

1

2 Bir gelenek haline getirmekte olduğumuz 3.Uluslararası Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kongresi nin bu yılki programına sizleri davet etmekten son derece mutlu ve gururluyuz. Evde Sağlık ve Bakım Hizmetlerinde Fatih Sultan Mehmet ten günümüze kadar uzanan köklü bir geçmişe sahip bir toplumun evlatlarıyız. Ülkemizde başta Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı öncülüğünde olmak üzere çok sayıda bakanlık, kamu kurumu, yerel yönetim, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu evde sağlık ve bakım hizmetlerinde yer almaktadır. Halen farklı kurumlar tarafında veriliyor olsa da yaşlı, engelli ve hastaların ihtiyaç duyduğu sağlık ve bakım hizmetleri birbirinden ayrılamaz bir bütündür. Evine gittiğimiz her hastanın bakıma ve desteğe ihtiyacı olduğu gibi bakım hizmeti sunduğumuz her yaşlı ve engelli de sağlık hizmetlerine ihtiyaç duymaktadır. Yaşlı, engelli ve hastalarımıza evlerinde veya yaşadıkları ortamda sağlık hizmeti sunmayı; bakım ihtiyaçlarını karşılamayı ve yaşam kalitelerini iyileştirmeyi amaçlayan evde sağlık ve bakım hizmetlerinin ihtiyaç sahiplerine zamanında ve yeteri kadar ulaştırabilmesi bir arada ve tek yürek olarak çalışmayı zorunlu kılmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda 1. ve 2. sini gerçekleştirdiğimiz Evde Sağlık hizmetleri Kongresi ile bir araya getirdiğimiz kurumlarımız, çalışanlarımız, hasta ve hasta yakını tüm vatandaşlarımızla sürdürmekte olduğumuz faaliyetlerimizi bu yıl daha da ileri götürerek sosyal hizmetleri de içine alacak şekilde genişletmek çabası içerisindeyiz. Bu çalışmada en büyük desteğimiz Sağlık Bakanlığı, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olmak üzere evde sağlık ve bakım hizmetlerinde görev yapan tüm değerli idarecilerimiz, eğitimcilerimiz, çalışanlarımız ile vatandaşlarımız olacaktır. 3.Uluslararası Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kongresi ile bu güne kadar yapılanları birlikte değerlendirmeyi, yurtdışından gelen katılımcılarımızla dünya örneklerini tartışmayı, idareci ve çalışanlarımızın eğitim seviyelerini arttırmayı, insan kaynaklarını geliştirmeyi, kısaca yaşlı, engelli ve hastalarımıza daha mutlu, huzurlu ve kaliteli bir yaşam modeli ortaya çıkarmayı amaçlıyoruz. Biliyoruz ki dünyalık vereceğiniz hiçbir şey, bir hasta veya hasta yakınının teşekkürünü, 'Allah razı olsun' demesini karşılayamaz. Kongrenin evde sağlık ve sosyal hizmetler alanında bir dönüm noktası olarak hatırlanacağını ümit eder; siz değerli misafirlerimizi Antalya da ağırlamaktan mutluluk duyacağımızı bir kez daha bilgilerinize sunarız.

3 Prof. Dr. Nihat TOSUN - T.C. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Recep AKDAĞ - AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU - T.C. Sağlık Bakanı Fatma ŞAHİN - T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Agâh KAFKAS - T.C. Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın ASAN - T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Ahmet ZAHTEROĞULLARI - T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Müsteşarı Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR - Adana Milletvekili Sağlık ve Sosyal Hizmetler Komisyon Başkanı Prof. Dr. İrfan ŞENCAN - T.C. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan DOKUCU - Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Kurum Başkanı Uzm. Dr. Abdül Gazi ALATAŞ - T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Müsteşar Yrd. Opr. Dr. Orhan KOÇ Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği Yön. Kur. Başkanı Abdülbaki KARAER- Hasta ve Çalışan Hakları ve Güvenliği Derneği Başkanı Dr. Adem BİLGİN Antalya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ayla KABALAK - Ankara Ulus Devlet Hast. Yöneticisi Uzm. Dr. Aylin ÇİFTÇİ - T.C.Aile ve Sosyal Politikalar Bak. Özürlü ve Yaşlı Hizm. Gen. Müd. Uzm. Dr. Bekir KESKİNKILIÇ - Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Emine AVCI KURTLUK - İstanbul Fatih KHB Dr. Erdoğan TAŞ Antalya Kamu Has. Birliği Genel Sekreteri Dr. Erkan Çiçek - Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizm. Gen. Müd. Gültekin BAYRAKTAR - Sağlık Bakanlığı Bakan Müşaviri Dr. Halil EKİNCİ - Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Hakkı ÖZTÜRK - Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakkı YEŞİLYURT - Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yrd. Dr. İsmail KARTAL - Kamu Hastaneleri Kurumu Kurum Başkan Yardımcısı Dr. Köksal HAMZAOĞLU Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Taşkın EĞİCİ - İstanbul İli Beyoğlu Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Opr. Dr. Niyazi KOCAKAPLAN- Aydın Devlet Hastanesi Yöneticisi Orhan KARAGÖZ Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği Salih AKYÜZ - Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkanlığı Doç. Dr. Turan Buzgan - Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurum Başkanı Doç. Dr. Ahmet Çınar YASTI Hitit Üniversitesi Doç. Dr. Ahmet Yağmur BAŞ Kritik Bakım Derneği Yön. Kur. Bşk. Op. Dr. Ayşe TURAN - Ankara Numune EA. Hastanesi Prof. Dr. Başer CANDER - ATUDER Yön. Kur. Bşk. Doç. Dr. Gül Pınar - Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Doç. Dr. Güldem ÖKEM - TOBB Üniversitesi Prof. Dr. Metin DOĞAN - Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Murat GÜLTEKİN - Kanserle Savaş Dairesi Başkanlığı Prof. Dr. Rana KARABUDAK - Hacettepe Üniversitesi

4 Gelişmiş ülkelerde yoğun bir şekilde ve başarı ile organize edilen Evde Sağlık hizmetleri bir süredir ülkemizin de gündeminde yer alıyor. Milli değerlerimiz büyüklerimize ve hastalarımıza bakmayı gerektirse de zamanın yoğun iş temposu bazen bizi bu güzel hasletimizden uzak kalmak zorunda bırakıyor. Böyle olunca evde sağlık hizmeti bir gereklilik olarak karşımıza çıkmaktadır yılında yayınlanan Evde Bakım Hizmetleri Yönetmeliği Sağlık Bakanlığımız ın konuyu yasal ve belirli bir çizgide tutma çabasıdır yılı itibari ile Bakanlığımız evde sağlık hizmetlerini başlatmış ve büyük bir hızla tüm yurtta evde sağlık hizmetleri birimleri açılmış, ekipler başarı ile hizmet vermeye başlamışlardır. Bu konudaki bilgi gereksinimi gören Derneğimiz EVSAD 2011 yılı Nisan ayında 1. Uluslararası Evde Sağlık Hizmetleri Kongresini akabinde 2012 Mart ayında 2. Uluslararası Evde Sağlık Hizmetleri Kongresini Sağlık Bakanlığımız ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımızın destekleri ile düzenlemiştir. Tüm oturumlarının dolu dolu geçtiği Kongrelerimizde toplam 3000 kişi ağırlanmıştır.

5 Evde Sağlık Hizmetleri konusunda; Bakanlığımıza bağlı 556 Evde Sağlık Birimi Hastane, 83 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve 123 Mobil Ekip olmak üzere toplam 762 birim ve 81 İl tarafından Evde Sağlık hizmetleri verilmektedir. Hizmetlerin sunumunda 222 Uzman Hekim, 547 pratisyen Hekim, 136 Diş Hekimi, 99 Diş Protez Teknisyeni, Hemşire ve Sağlık Memuru,150 Yaşlı ve Evde Bakım Teknikeri, 41 Acil Tıp Teknisyeni, 228 Tıbbı Sekreter,80 Fizyoterapist, 69 Diyatisyen, 87 Psikolog, 89 Sosyal Çalışmacı, 754 Şoför olmak üzere toplam personel ile hizmet vermektedir. Bu hizmeti alan hasta sayısı yaklaşık kişiye ulaşmış olup ziyaret edilen hasta sayısı civarındadır. Bu sene de aynı güzellikte 3. Uluslararası Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kongresini Aralık tarihlerinde Antalya da düzenleyeceğiz. Başta, Bakanlıklarımızın üst düzey yönetimi (Bakan, Müsteşar, Müsteşar Yardımcıları, Genel Müdürler, Daire Başkanları) olmak üzere, Üniversiteler, Yerel Yönetimler, Ülkemizde faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumları, Hastane Başhekim, Başhekim Yardımcıları, İl Sağlık Müdürleri, Hastane Evde Sağlık Hizmeti sunan birim sorumluları, Üniversiteler, Evde Sağlık hizmeti ürünleri üreten firmalardan olmak üzere yaklaşık 2000 kişiye yakın bir katılım beklenilmektedir. Yurt içi ve yurt dışı evde sağlık hizmetleri uygulamaları, evde sağlık hizmetlerinde rol ve görevler, süreçler, yaşanılan sorunlar, hasta ve çalışan güvenliği ve evde sağlık hizmetlerinin teknolojik geleceği gibi konuların tartışılacağı ve Sağlık Bakanlığımız ile Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımız himayesinde EVSAD sorumluluğunda yürütülen bu seneki kongremize aktif olarak katılımınızı bekliyoruz.

6 Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetlerde Türkiye Modeli Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetlerde Avrupa Ülke Modelleri Yerel Yönetimlerde Evde Sağlık ve Sosyal Hizmet Uygulamaları Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetlerde Hizmet Uygulamaları Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetlerde Eğitim ve İnsan Kaynağı Planlaması Evde Sağlık Hizmetlerinde Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetlerde Alzheimer Evde Sağlık Hizmetlerinde Onkoloji ve Hematoloji Hastalarına Yaklaşım Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetlerinde Kalite, Hasta ve Çalışan Güvenliği Uygulamaları Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetlerde Bilgi Yönetimi ve Teknoloji Kullanımı Evde Sağlık Hizmetlerinde Tıbbı İzlem ve Nütrisyon Süreci Evde Sağlıkta Sosyal Hizmetlerin Yeri Yeni Doğan ve Çocuk Hastalıklarında Evde Sağlık Uygulamaları Akciğer ve Kalp Hastalarında Evde Sağlık Uygulamaları Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetlerde Psiko-Sosyal ve Manevi Destek Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetlerde Psikolojik ve Psikiyatrik Uygulamalar Aktif Ve Sağlıklı Yaşlanma Programları Uygulamaları Aktif ve Sağlıklı Yaşlanmada Yaklaşımlar Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetlerde Hasta ve Yaşlı Bakımı Evde Sağlık Hizmetlerinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulamaları Evde Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetlerinin Uygulaması Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetlerin Kamu Sağlık Harcamalarına Finansal Sürdürülebilirlilik Açısından Katkısı

7 Yetkili Kişi: Orhan Karagöz Adres: Oğuzlar Mah. Barış Manço Cad Sokak No: 52/5 Balgat - ANKARA Tel: 0 (312) GSM 1: 0 (533) GSM 2: 0 (505) Web: E-Posta: ankara@evsad.org.tr Adres: Barteksan Tur. İnş. İth. San. ve Tic. Ltd. Şti. Hoşdere Caddesi No:130/14 Çankaya-Ankara Tel: 0 (312) Faks: 0 (312) Web: E-Posta: info@anriturizm.com Kongre Sekretaryası: Zeki Murat Başpınar GSM: +90 (542) E-Posta: zeki@anriturizm.com Kongre Sekretaryası: Ümmühan Şener GSM: +90 (535) E-Posta: ummuhan@anriturizm.com Sponsor Görüşmeleri İçin: Enver Arcak GSM: +90 (534) E-Posta: enver@anriturizm.com

15 ŞUBAT 2013 CUMA 10.00 Otele Giriş Grup Çalışmaları Grup Çalışmaları Koordinatörü: Yrd. Doç. Dr. M. Osman Kurtkan KAPICIOĞLU

15 ŞUBAT 2013 CUMA 10.00 Otele Giriş Grup Çalışmaları Grup Çalışmaları Koordinatörü: Yrd. Doç. Dr. M. Osman Kurtkan KAPICIOĞLU 15 ŞUBAT 2013 CUMA 10.00 Otele Giriş Grup Çalışmaları Grup Çalışmaları Koordinatörü: Yrd. Doç. Dr. M. Osman Kurtkan KAPICIOĞLU 14.30-16.30 Gruplar: 1. Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilat Yapılanması Grup

Detaylı

GÖREV SORUMLULUK VE RESMİ YAZI TEBLİĞ FORMU HASTANE KRİZ BÜROSU YETKİLİLERİ. Eczacı Baş Teknisyen

GÖREV SORUMLULUK VE RESMİ YAZI TEBLİĞ FORMU HASTANE KRİZ BÜROSU YETKİLİLERİ. Eczacı Baş Teknisyen KOD YÖN. FR.02 YAY.TRH 02.01.2013 REV.TRH REV. NO SAYFA 1 / 5 Tebliğin Konusu: 2015 Acil Afet Planında yer alan n görevlendirilmesi. Tebliğin içeriği: 16.03.2015 Acil Afet Planında yer alan n yeniden görevlendirilmesi.

Detaylı

Aşağı Öveçler Mah. Kabil Cad. No: 50/9 Çankaya/ANKARA Tel: (0.312) 481 21 00 - (0.312) 481 21 02 Faks: (0.312) 481 21 07 Web:

Aşağı Öveçler Mah. Kabil Cad. No: 50/9 Çankaya/ANKARA Tel: (0.312) 481 21 00 - (0.312) 481 21 02 Faks: (0.312) 481 21 07 Web: Değerli Firma Temsilcileri, Dünyamız her geçen gün yaşlanmakta, yaşlanan dünya ile birlikte beklenen yaşam süresi uzamakta ve yaşlı insanların toplum içindeki oranı giderek artmaktadır. Ülkemizde yaşlanma

Detaylı

T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Dekanlığı ANKARA DIŞKAPI YILDIRIM BEYAZIT S.U.A.M.

T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Dekanlığı ANKARA DIŞKAPI YILDIRIM BEYAZIT S.U.A.M. Evrak Tarih ve Sayısı: 14/08/2017-E.11106 T.C. SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Dekanlığı *BENNN7KF* Sayı : 48865165-051.04 Konu : Tıbbi Sorumluluk Sempozyumu ANKARA DIŞKAPI YILDIRIM BEYAZIT

Detaylı

KOMİTE VE EKİP LİSTESİ

KOMİTE VE EKİP LİSTESİ Sayfa No: 1 / 6 Hastanemizde çalışanların, hasta ve hasta yakınlarının ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak için, hasta hakları, çalışan ve hasta güvenliğini önemseyerek hızlı, güvenilir ve kaliteli hizmet

Detaylı

KOMİTE VE EKİPLER. Kalite Yönetim Direktörü Kalite Yönetim Direktörü Başhekim

KOMİTE VE EKİPLER. Kalite Yönetim Direktörü Kalite Yönetim Direktörü Başhekim Sayfa no 1 / 5 Hastanemizde çalışanların, hasta ve hasta yakınlarının ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak için, hasta hakları, çalışan ve hasta güvenliğini önemseyerek hızlı, güvenilir ve kaliteli hizmet

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BÖLÜM KALİTE SORUMLULARI VE KOMİTE LİSTESİ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BÖLÜM KALİTE SORUMLULARI VE KOMİTE LİSTESİ /8. KALİTE YÖNETİM DİREKTÖRÜ Doç. Dr. Murat YENİSEY Başhekim 2. KALİTEDEN SORUMLU İDARECİ Prof. Dr. Selim ARICI Dekan 3. KALİTE YÖNETİM BİRİMİ ÇALIŞANLARI Kalite Yönetim Direktörü Doç. Dr. Murat YENİSEY

Detaylı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur

Detaylı

ÇOCUKLARLA ETKİNLİKLER PROGRAMI DÜZENLENDİ

ÇOCUKLARLA ETKİNLİKLER PROGRAMI DÜZENLENDİ HU08 e-bülten AĞUSTOS 2017 ÇOCUKLARLA ETKİNLİKLER PROGRAMI DÜZENLENDİ www.hu.edu.tr HU08 AĞUSTOS 2017 Üniversitemiz'de Kayıtlar Devam Ediyor Hakkari nin Doğa Sporları Rotası Çıkarılıyor Kardeşlik Sınır

Detaylı

SHKS KALITE YÖNETIMI

SHKS KALITE YÖNETIMI SHKS KALITE YÖNETIMI Kaliteden Sorumlu Başhekim Yrd Uz.Dr. Bilge ÖZŞARLAK KARAARSLAN Kalite Yönetim Direktörü Kalite Yönetim Birimi İlknur YALÇINKAYA (Enfeksiyon Hem.) Necla ÖNGÜÇ (HİE.Hem) Hasta Güvenliği

Detaylı

13 Nisan 2015. 08:30-09:00 Kayıt

13 Nisan 2015. 08:30-09:00 Kayıt 1 1 1 1 13 Nisan 2015 08:30-09:00 Kayıt 09:00-10:30 Açılış Töreni Kasım SEZEN Sağlık-Der Başkanı Prof. Dr. Eyüp GÜMÜŞ veya Prof. Dr. Özkan ÜNAL Kongre Başkanı Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU Sağlık Bakanı Faruk

Detaylı

Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Sorunlar ve Çözüm Önerileri Bir Evde Sağlık Hizmeti Örneği Olarak: SAMSUN Sorunlar ve Çözüm Önerileri Doç.Dr.Erdinç Yavuz Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Kliniği Sunum Planı q Samsun da evde sağlık hizmetleri

Detaylı

Özel Medicana International İstanbul Hastanesi

Özel Medicana International İstanbul Hastanesi Özel Medicana International İstanbul Hastanesi TESİS GÜVENLİĞİ KOMİTESİ DR. YUSUF SAHİP GENEL MÜDÜR SELMA KAYABAŞ GENEL MÜDÜR YRD. ALİ EMRE KODAN GENEL MÜDÜR YRD. DR. RÜYA ŞİŞMAN BAŞHEKİM / KALİTE DİREKTÖRÜ

Detaylı

BASIN AÇIKLAMASI. Kamu Hastane Birlikleri 3. Yıl Değerlendirmesi: Kamu Hastane Birlikleri Sistemi Sınıfta Kalmaya Devam Ediyor

BASIN AÇIKLAMASI. Kamu Hastane Birlikleri 3. Yıl Değerlendirmesi: Kamu Hastane Birlikleri Sistemi Sınıfta Kalmaya Devam Ediyor 09.02.2016 BASIN AÇIKLAMASI Kamu Hastane Birlikleri 3. Yıl Değerlendirmesi: Kamu Hastane Birlikleri Sistemi Sınıfta Kalmaya Devam Ediyor Artık Sağlık Bakanlığı kaynakları da ifade etmeye başladılar. Kamu

Detaylı

ÖZEL EK. 3. Türkiye - Kosova Sağlık Haftası Şubat 2016 Priştine / KOSOVA

ÖZEL EK. 3. Türkiye - Kosova Sağlık Haftası Şubat 2016 Priştine / KOSOVA ÖZEL EK 3. Türkiye - Kosova Sağlık Haftası 20-28 Şubat 2016 Priştine / KOSOVA Kosova Hakkında Kısa Bilgiler Başkent : Priştine Resmi Dili : Arnavutça ve Sırpça (Türkçe ve Boşnakça da yaygın olarak konuşulur)

Detaylı

Dezavantajlı Gruplar Psiko-Sosyal ve Manevi Bakım

Dezavantajlı Gruplar Psiko-Sosyal ve Manevi Bakım Dezavantajlı Gruplar Psiko-Sosyal ve Manevi Bakım Proje Yetkilisi Bekir Gerek Proje Yürütücüsü Fatıma Zeynep Belen - Dursun Açıkgül Proje Yürütücü Yardımcısı Adem Yıldırım Proje Araştırmacıları Öznur Özdoğan

Detaylı

Gün boyu devam eden Batı Karadeniz Acil Tıp Günleri: Karabük Sempozyumu katılımcıların katılım sertifikalarını alması ile sona erdi.

Gün boyu devam eden Batı Karadeniz Acil Tıp Günleri: Karabük Sempozyumu katılımcıların katılım sertifikalarını alması ile sona erdi. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Koyuncu nun organizasyonluğunda Batı Karadeniz Acil Tıp Günleri: Karabük Sempozyumu Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Hamit Çepni

Detaylı

USKAF IV Ulusal Sağlıkta Kalite Forumu National Health Quality Forum

USKAF IV Ulusal Sağlıkta Kalite Forumu National Health Quality Forum USKAF IV Ulusal Sağlıkta Kalite Forumu National Health Quality Forum Sağlıklı Yaş Alma ve Kalite 17-18 Ekim 2018 İzmir Çiğli Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu DAVET Daha önce, Kocaeli

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK DPT ULUSAL AJANS

T.C. BAŞBAKANLIK DPT ULUSAL AJANS T.C. BAŞBAKANLIK DPT ULUSAL AJANS (Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı) Comenius Okul Eğitimi Erasmus Yüksek Öğretim & İleri Eğitim Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim ve Öğretim Grundtvig Yetişkin

Detaylı

ADANA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ

ADANA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ ADANA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ İSTATİSTİK 2013 HAZIRLAYAN Şennur ERDEM Tıbbi Teknolog GİRİŞ Ağız ve diş sağlığı, genel sağlığın, yaşamsal fonksiyonların ve yaşam kalitesinin önemli bir parçasıdır. Dünya

Detaylı

Doç. Dr. Z. Güldem ÖKEM Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Üniversitesi Evde Sağlık Uygulamaları Hollanda Modeli

Doç. Dr. Z. Güldem ÖKEM Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Üniversitesi Evde Sağlık Uygulamaları Hollanda Modeli 1. GÜN - 19 ARALIK 2013 - PERŞEMBE 09:00-10:30 Açılış ve Protokol Konuşmaları Opr. Dr. Orhan KOÇ (Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı) Prof. Dr. Nihat TOSUN (T.C. Sağlık Bakanlığı

Detaylı

25-29 NİSAN 2012 MARDAN PALACE - KUNDU/ ANTALYA. Tüm Sağlık Yöneticileri Davetlidir. ORGANİZASYON www.ohsadkurultayi.org

25-29 NİSAN 2012 MARDAN PALACE - KUNDU/ ANTALYA. Tüm Sağlık Yöneticileri Davetlidir. ORGANİZASYON www.ohsadkurultayi.org 25-29 NİSAN 2012 MARDAN PALACE - KUNDU/ ANTALYA Tüm Sağlık Yöneticileri Davetlidir ORGANİZASYON www.ohsadkurultayi.org TÜRKİYE SAĞLIK SEKTÖRÜ YİNE ANTALYA DA BULUŞUYOR! Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları

Detaylı

20 EKİM ÇARŞAMBA. 20 EKİM 2010 Çarşamba Saat 14.00 dan itibaren otele giriş ve kayıt. 21 EKİM PERŞEMBE - Başlama Saati: 09.00. Açılış Konuşmaları

20 EKİM ÇARŞAMBA. 20 EKİM 2010 Çarşamba Saat 14.00 dan itibaren otele giriş ve kayıt. 21 EKİM PERŞEMBE - Başlama Saati: 09.00. Açılış Konuşmaları 20 EKİM ÇARŞAMBA 20 EKİM 2010 Çarşamba Saat 14.00 dan itibaren otele giriş ve kayıt 21 EKİM PERŞEMBE - Başlama Saati: 09.00 Açılış Konuşmaları Doç. Dr. Metin DOĞAN / SAYED Başkanı ve Kongre Başkanı Prof.

Detaylı

Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği 7nci İç Anadolu Bölgesi Travma ve Acil Cerrahi Toplantısı ANKARA

Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği 7nci İç Anadolu Bölgesi Travma ve Acil Cerrahi Toplantısı ANKARA Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği 7nci İç Anadolu Bölgesi Travma ve Acil Cerrahi Toplantısı ANKARA SBÜ Keçiören EAH Konferans Salonu 08 Eylül 2018 Cumartesi TOPLANTI SONUÇ RAPORU Ulusal Travma ve Acil

Detaylı

Administrator tarafından yazıldı.

Administrator tarafından yazıldı. Çamlıyayla Köyü Dernek yönetimi ve Kadın kolları geçtiğimiz hafta sonu çok güzel organizasyonla Alucra-Çamoluk-Şebinkarahisarlı sağlık alanında çalışan tüm personelleri biraraya getirdi. İstanbul bölgesinde

Detaylı

ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 1. FORUM ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 2. FORUM ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 3. FORUM

ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 1. FORUM ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 2. FORUM ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 3. FORUM içindekiler HAKKIMIZDA 2 ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 1. FORUM 3 ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 2. FORUM 4 ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 3. FORUM 5 YABANCI UYRUKLU ASISTAN HEKIMLER IÇIN YENI DÖNEM 6 ÖRNEK HEKIM OLMAYA

Detaylı

Organ Naklinde Güncel Hukuki Sorunlar Sempozyumu. 3 Kasım 2016 Perşembe Sağlık Bilimleri Üniversitesi Konferans Salonu İstanbul

Organ Naklinde Güncel Hukuki Sorunlar Sempozyumu. 3 Kasım 2016 Perşembe Sağlık Bilimleri Üniversitesi Konferans Salonu İstanbul Organ Naklinde Güncel Hukuki Sorunlar Sempozyumu 3 Kasım 2016 Perşembe Sağlık Bilimleri Üniversitesi Konferans Salonu İstanbul Sempozyum Programı AÇILIŞ 09:00-09:30 Hülya BİLGİN, Türk Anesteziyoloji ve

Detaylı

TÜRKİYE BÖLGESEL HEMOFİLİ SEMPOZYUMU

TÜRKİYE BÖLGESEL HEMOFİLİ SEMPOZYUMU TÜRKİYE BÖLGESEL HEMOFİLİ SEMPOZYUMU 23 OCAK 2017 - ANTALYA T ürkiye Hemofili Derneğinin (TRHD) düzenlediği Türkiye Bölgesel Hemofili Sempozyumlarının dördüncüsü; Antalya İl Sağlık Müdürlüğü ve Akdeniz

Detaylı

İSTANBUL CERRAHİ KURUL ÜYELERİ 2013 HASTA GÜVENLİĞİ KOMİTESİ

İSTANBUL CERRAHİ KURUL ÜYELERİ 2013 HASTA GÜVENLİĞİ KOMİTESİ İSTANBUL CERRAHİ KURUL ÜYELERİ 2013 HASTA GÜVENLİĞİ KOMİTESİ Dr.Cengiz Bali Dr. Seran Şimşir Dr. Aytuğ Altundağ Uzm. Hemş. Zibel Koç Başhekim Yrd., KBB Hastalıkları Başhekim, Kurul Başkanı Medikal Direktör

Detaylı

KOCAELİ DERİNCE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ HALKLA İLİŞKİLER KOMİSYONU

KOCAELİ DERİNCE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ HALKLA İLİŞKİLER KOMİSYONU KOCAELİ DERİNCE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ HALKLA İLİŞKİLER KOMİSYONU KOCAELİ DERİNCE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ HAZIRLAYANLAR Metinler Uz. Dr. Rabia TERZİ Metin Editör Leyla ERALP Resimler Tasarım

Detaylı

ULUSAL SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ KONGRESİ. Sağlık Bakım Hizmetlerinde Hep Birlikte Daha İyiye

ULUSAL SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ KONGRESİ. Sağlık Bakım Hizmetlerinde Hep Birlikte Daha İyiye ULUSAL SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ KONGRESİ Sağlık Bakım Hizmetlerinde Hep Birlikte Daha İyiye 11-12 MAYIS 2017 Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Halil AKÇİÇEK Konferans Salonu ANKARA ULUSAL SAĞLIK BAKIM

Detaylı

Şanlıurfa Eğitim Seminerine büyük ilgi!

Şanlıurfa Eğitim Seminerine büyük ilgi! Şanlıurfa Eğitim Seminerine büyük ilgi! Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen Radyoteknoloji Eğitim Semineri açılış konuşmalarında; Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı

Detaylı

II. GERİATRİK FİZYOTERAPİ KONGRESİ (ULUSLARARASI KATILIMLI)

II. GERİATRİK FİZYOTERAPİ KONGRESİ (ULUSLARARASI KATILIMLI) 1. DUYURU II. GERİATRİK FİZYOTERAPİ KONGRESİ (ULUSLARARASI KATILIMLI) Değerli Meslektaşlarımız, Yaşlanma, II. Dünya Savaşı nın sonundan itibaren gözlenen yaşam beklentisindeki çarpıcı artış yüzünden önemli

Detaylı

Hasta Güvenliği Eğitimleri

Hasta Güvenliği Eğitimleri Sıra No (A) Eğitim Konusu Hasta Güvenliği Eğitimleri T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU ARTVİN İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ARTVİN DEVLET HASTANESİ Doküman No: YÖN.PL.25

Detaylı

KOMİTE VE EKİP LİSTESİ

KOMİTE VE EKİP LİSTESİ Sayfa No: 1 / 6 Hastanemizde çalışanların, hasta ve hasta yakınlarının ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak için, hasta hakları, çalışan ve hasta güvenliğini önemseyerek hızlı, güvenilir ve kaliteli hizmet

Detaylı

Veremsiz. yönelik. durdurmak. Durdurma. taahhüt. Durdurma. çalıştayın. önemi

Veremsiz. yönelik. durdurmak. Durdurma. taahhüt. Durdurma. çalıştayın. önemi Türkiye de Veremle Mücadeledee Ortak Hareket Çalıştayı Veremsiz bir Türkiye oluşturmak ülküsünü gerçekleştirmeye yönelik çalışmalar yapmak amacıyla 14.07.2010 tarihinde Ankara da Türkiye de Veremle Mücadelede

Detaylı

AFET VE AFET EĞĠTĠMĠ KONGRESĠ 14-17 KASIM 2013 SENTIDO ZEYNEP RESORT

AFET VE AFET EĞĠTĠMĠ KONGRESĠ 14-17 KASIM 2013 SENTIDO ZEYNEP RESORT 14.11.2013 AFET VE AFET EĞĠTĠMĠ KONGRESĠ 14-17 KASIM 2013 SENTIDO ZEYNEP RESORT 09:00-11:00 K A Y I T 11:00-12:00 A Ç I L I ġ 12:00-13:00 Ö Ğ L E Y E M E Ğ Ġ 13:00-14:00 AFETLERDE KURUMLARARASI ĠġBĠRLĠĞĠ

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ PERSONELİNE DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ PERSONELİNE DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ PERSONELİNE DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN YAPILACAK EK ÖDEMENİN DAĞITILMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE

Detaylı

- SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NUN SAĞLIK ALANINDA ÜSTLENDİĞİ ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER BULUNMAKTADIR

- SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NUN SAĞLIK ALANINDA ÜSTLENDİĞİ ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER BULUNMAKTADIR SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan 3. Yaş Baharı Kongresine Katıldı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: - SOSYAL GÜVENLİK KURUMU NUN SAĞLIK ALANINDA ÜSTLENDİĞİ ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER BULUNMAKTADIR

Detaylı

JİNEKOLOJİK VE GENİTOÜRİNER

JİNEKOLOJİK VE GENİTOÜRİNER SAPANCA ONKOLOJİ GÜNLERİ JİNEKOLOJİK VE GENİTOÜRİNER K A N S E R L E R SEMPOZYUMU 11-12 Mayıs 2018 NG Sapanca Otel Değerli Meslektaşlarımız, Sapanca Onkoloji Günleri Davet Türk Tıbbi Onkoloji Derneği ile

Detaylı

TÜRKİYE'DE AFET YÖNETİM ORGANİZASYONU

TÜRKİYE'DE AFET YÖNETİM ORGANİZASYONU 14.11.2013 09:00-11:00 K A Y I T 11:00-12:00 A Ç I L I Ş 12:00-13:00 Ö Ğ L E Y E M E Ğ İ 13:00-14:00 TÜRKİYE'DE AFET YÖNETİM ORGANİZASYONU Yönetim, Yönetim Teşkilatı, Ulusal Plan, Hazırlanma, Eğitim, Entegre

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ YAŞLILIK ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (YAŞAM)

ANKARA ÜNİVERSİTESİ YAŞLILIK ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (YAŞAM) YAŞLILIK ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (YAŞAM) KURULLAR ONURSAL BAŞKANLAR Ömer ÇELİK Kültür ve Turizm Bakanı Fatma ŞAHİN Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof.Dr. Erkan İBİŞ Ankara Üniversitesi

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ADLİ TOKSİKOLOJİ GÜNLERİ II HER YÖNÜYLE ALKOL BİLDİRİ KURALLARI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ADLİ TOKSİKOLOJİ GÜNLERİ II HER YÖNÜYLE ALKOL BİLDİRİ KURALLARI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ADLİ TOKSİKOLOJİ GÜNLERİ II HER YÖNÜYLE ALKOL BİLDİRİ KURALLARI SÖZLÜ BİLDİRİ KURALLARI Sözlü bildiri sunumları 6 Nisan tarihinde yapılacaktır. Sunum süresi 10 (on) dakikadır. Sözlü

Detaylı

BÖLÜM KALİTE SORUMLULARI

BÖLÜM KALİTE SORUMLULARI BÖLÜM KALİTE SORUMLULARI Yönetim Hizmetleri Bölümü Sorumlusu Dt. Metin Taştan Başhekim Yardımcısı Poliklinik hizmetleri Bölümü Kalite Sorumlusu Dt. Metin Taştan Başhekim Yardımcısı Sterilizasyon Bölümü

Detaylı

MEME ve TİROİD HASTALIKLARINDA GÜNCEL YAKLAŞIMLAR 3 EKİM 2015

MEME ve TİROİD HASTALIKLARINDA GÜNCEL YAKLAŞIMLAR 3 EKİM 2015 Değerli Meslektaşlarımız, Bu yıl Türk Cerrahi Derneği'nin Bölgesel Cerrahi Toplantısı'nın Edirne'de yapılacak olmasını sizlere bildirmekten gurur duymaktayız. Trakya Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim

Detaylı

Bilimsel Danışma Kurulu*

Bilimsel Danışma Kurulu* Değerli Meslektaşlarımız; Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı nın ortaklaşa gerçekleştirdiği 9. Acil Tıp Güz Sempozyumuna sizleri davet etmekten

Detaylı

S.B. K.H.B. EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANELERİ BİLİMSEL YAYIN SAYISI

S.B. K.H.B. EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANELERİ BİLİMSEL YAYIN SAYISI S.B. K.H.B. EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANELERİ BİLİMSEL YAYIN SAYISI Kurum Atıf Sayısı Yayın Sayısı Etki Ort. ANKARA NUMUNE 932 779 1,20 ANKARA DISKAPI YILDIRIM BEYAZIT 583 534 1,09 ANKARA ATATURK 619 475

Detaylı

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi İstanbul Kongre Merkezi Üsküdar Salonu 1. Oturum 09.30 11.15 09.00 09.30 Kayıt ve Kokteyl 09.30 10.00 Protokol Konuşmaları 10.00 11.15 1. Oturum Prof. Dr. Recep Bozlağan Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler

Detaylı

Türkiye Fiziksel Aktivite Rehberi Yaşlılarda Fiziksel Aktivite

Türkiye Fiziksel Aktivite Rehberi Yaşlılarda Fiziksel Aktivite 1. GRUP : YAŞAM BOYU SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ ve SAĞLIKLI YAŞLANMA BAŞKAN : Uzm. Dr. Ümit ATEŞKAN SEKRETERLER : Doç. Dr. Zeynep Dilek AYDIN Uzm. Fzt. Burcu FIRAT MEB müfredat programına kronik hastalıklar

Detaylı

7.ULUSAL KANSERLİ HASTALAR KONGRESİ

7.ULUSAL KANSERLİ HASTALAR KONGRESİ Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü nün (UICC) Himayelerinde 7.ULUSAL KANSERLİ 6 Nisan 2012 Ramada Otel, Ankara Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü nün (UICC) Himayelerinde Değerli Arkadaşlar, Türk Kanser

Detaylı

ÇANKIRI AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ 2014 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

ÇANKIRI AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ 2014 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Çankırı İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ÇANKIRI AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ 2014 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI EĞİTİM YAPACAK KURUM/ŞUBE/BİRİM

Detaylı

KOMİTE ADI ÜYE AD-SOYAD GÖREVİ. Temsilci/Başkan/Kalite Yönetim Direktörü/Sivil Savunma Amiri/HAP Başkanı ACİL DURUM AFET YÖNETİM Fatma Eser İRİ

KOMİTE ADI ÜYE AD-SOYAD GÖREVİ. Temsilci/Başkan/Kalite Yönetim Direktörü/Sivil Savunma Amiri/HAP Başkanı ACİL DURUM AFET YÖNETİM Fatma Eser İRİ Tıbbi Hizmet Yöneticiliğinden Bir /Başkan/Kalite Yönetim /Sivil Savunma Amiri/HAP Başkanı ACİL DURUM AFET YÖNETİM EKİBİ Sağlık Bakım Hiz. Müd. Erhan COŞKUN Teknik Servis Hizmet İçi Eğitim Koordinatörü

Detaylı

İzmir İli Kamu Hastaneleri Birliği Kuzey Genel Sekreterliği Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi

İzmir İli Kamu Hastaneleri Birliği Kuzey Genel Sekreterliği Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Çalıştay Başkanı: Hastane Başhekim Yardımcısı: Okan TÜRKDOĞAN Çalıştay Düzenleme Kurulu: Hastane Yöneticisi: Eğitim Görevlisi Uzman Doktor Enver YALNIZ Başhekim Yardımcısı: Dr. Okan TÜRKDOĞAN Kalite Yönetim

Detaylı

İstanbul Kongre Merkezi Üsküdar Salonu 9 Mayıs 2015 Cumartesi 09.00 17.00. 09.00 09.30 Kayıt ve Kokteyl. 09.30 10.00 Protokol Konuşmaları

İstanbul Kongre Merkezi Üsküdar Salonu 9 Mayıs 2015 Cumartesi 09.00 17.00. 09.00 09.30 Kayıt ve Kokteyl. 09.30 10.00 Protokol Konuşmaları İstanbul Kongre Merkezi Üsküdar Salonu 09.00 17.00 09.00 09.30 Kayıt ve Kokteyl 09.30 10.00 Protokol Konuşmaları İstanbul Kongre Merkezi Üsküdar Salonu 1. Oturum 10.00 11.15 1. Oturum Başkanı: Prof. Dr.

Detaylı

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ Cuma, 23 Kasım 2012 07:32 23 Kasım 2012 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28476 YÖNETMELİK Sağlık Bakanlığından: TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ

Detaylı

EVDE SAĞLIĞIN BİRLİK BAZLI TEK MERKEZDEN YÖNETİMİ

EVDE SAĞLIĞIN BİRLİK BAZLI TEK MERKEZDEN YÖNETİMİ 4. ULUSLARARASI EVDE SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER KONGRESİ EVDE SAĞLIĞIN BİRLİK BAZLI TEK MERKEZDEN YÖNETİMİ Doç. Dr. Kemal MEMİŞOĞLU Genel Sekreter 02-06 ARALIK 2015 ANTALYA Lokasyon Hastanelerimiz ve Rolleri

Detaylı

DEYSAM- Destekli Yaşam Strateji Araştırma ve Uygulama Merkezi- Tel

DEYSAM- Destekli Yaşam Strateji Araştırma ve Uygulama Merkezi-   Tel İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Genel Sekreterliğine/ Ankara Yürüyemeyenler, işitemeyenler, göremeyenler, ellerini kullanamayanlar, öğrenme güçlüğü bulunanlar, yaşlılar vb. toplumsal gruplara yönelik

Detaylı

10.12.2014 Çarşamba İzmir Basın Gündemi

10.12.2014 Çarşamba İzmir Basın Gündemi 10.12.2014 Çarşamba İzmir Basın Gündemi Katip Çelebi'nin Rektörü Prof. Galip Akhan İzmir'in en genç devlet üniversitesi Katip Çelebi Üniversitesi'nde rektörlük seçimi sonuçlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip

Detaylı

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 14.05.2014 Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Çalışma ve İş Kurumu Ordu İl Müdürlüğü işbirliğinde alternatif iş fırsatları yaratmak, öğrenciler ile

Detaylı

Anayit M. COSKUN Eylem KARAKAYA

Anayit M. COSKUN Eylem KARAKAYA ( Editörler Anayit M. COSKUN Eylem KARAKAYA Yazarlar Anayit M. COSKUN Eylem KARAKAYA Semra BAYRAKTAR NOBEL TIP KİTABEVLERİ 2016 Nobel Tıp Kitabevleri Tic. Ltd. Şti. Güvenli Annelik Eğitim ve Danışmanlık

Detaylı

METABOLİK-BARİATRİK CERRAHİDE BESLENME YAKLAŞIMI VE BARİATRİK CERRAHİ DİYETİSYENLİĞİ KURSU

METABOLİK-BARİATRİK CERRAHİDE BESLENME YAKLAŞIMI VE BARİATRİK CERRAHİ DİYETİSYENLİĞİ KURSU METABOLİK-BARİATRİK CERRAHİDE BESLENME YAKLAŞIMI VE BARİATRİK CERRAHİ DİYETİSYENLİĞİ KURSU 06-07 MART 2015 MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ KONFERANS SALONU SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK

Detaylı

TIBBİ CİHAZ YÖNETİM EKİBİ

TIBBİ CİHAZ YÖNETİM EKİBİ İLAÇ YÖNETİMİ VE AKILCI İLAÇ KULLANIM EKİBİ ACİL DURUM VE AFET YÖNETİM EKİBİ BİLGİ GÜVENLİĞİ EKİBİ BİNA TURU EKİBİ MAVİ KOD EKİBİ PEMBE KOD EKİBİ BEYAZ KOD EKİBİ KIRMIZI KOD EKİBİ GÖRÜŞ-ÖNERİ DEĞERLENDİRME

Detaylı

AKADEMİK ve ETİK KURUL KOMİTESİ

AKADEMİK ve ETİK KURUL KOMİTESİ AKADEMİK ve ETİK KURUL KOMİTESİ Dr. Lütfi ŞİMŞEK Tıbbi Direktör Prof. Dr. Ali SARIGÜL Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kurtuluş ÖZDEMİR Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. M. Özerk OKUTAN Beyin ve Sinir

Detaylı

GİRİŞ. tarihine göre elde edilmiştir. Kitapçık, Personel Dairesi Başkanlığınca hazırlanmış olup, 6 aylık periyotlarla

GİRİŞ. tarihine göre elde edilmiştir. Kitapçık, Personel Dairesi Başkanlığınca hazırlanmış olup, 6 aylık periyotlarla GİRİŞ Bu kitapçık, Hazine Müsteşarlığı Merkez Teşkilatında fiili olarak çalışan personelin yaş, cinsiyet, öğrenim durumu, unvan vb. durumlarını göstermek amacıyla hazırlanmıştır. Tablolar ve 24 Şubat 2015

Detaylı

Lösemi. Lenfoma Miyelom. Hastaları. Kongresi. 11-12 Mayıs 2013, Ankara. Yer: Congresium, Söğütözü. Lösemi Lenfoma Miyelom

Lösemi. Lenfoma Miyelom. Hastaları. Kongresi. 11-12 Mayıs 2013, Ankara. Yer: Congresium, Söğütözü. Lösemi Lenfoma Miyelom Hastaları ve Araştırma Eğitim Birliği Derneği 2 0 11 Hastaları ve Araştırma Eğitim Birliği Derneği Hastalar Konuşuyor Hastalar ve Yakınları Soruyor Lösemi Lenfoma Miyelom Hastaları Kongresi 11-12 Mayıs

Detaylı

DAVET. Değerli Meslektaşlarımız,

DAVET. Değerli Meslektaşlarımız, DAVET Değerli Meslektaşlarımız, TJOD Ankara Şubesi İç Anadolu Kontrasepsiyon Kongresi 19-20 Mart 2016 tarihleri arasında Güral Sapanca Otel de gerçekleşecektir. Bu kongreye katılmanızdan büyük mutluluk

Detaylı

Yıllık Bilimsel Toplantısı 03 EKİM 2015 Rixos Grand Otel, Ankara

Yıllık Bilimsel Toplantısı 03 EKİM 2015 Rixos Grand Otel, Ankara DUYURU Değerli Meslektaşlarımız olarak 3 Ekim 2015 de Ankara Rixos Otel de bir gün sürecek bir toplantı düzenliyoruz. Daha önceki yıllarda da düzenlediğimiz benzer toplantılara hem Radyoloji camiasından,

Detaylı

Dış Paydaş Toplumsal Katkı Araştırması Anketi Sonuçları

Dış Paydaş Toplumsal Katkı Araştırması Anketi Sonuçları ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ İstatistik Araştırma ve Uygulama Merkezi 28.9.217 Dış Paydaş Toplumsal Katkı Araştırması Anketi Sonuçları 1 İÇİNDEKİLER Sayfa Yönetici Özeti 3-4 Dış Paydaş Toplumsal

Detaylı

Deðerli Meslektaþlarýmýz, Türkiye Milli Pediatri Derneði tarafýndan düzenlenen Ankara Pediatri Günleri 09-10 Nisan 2010 tarihleri arasýnda Ankara Bilkent Otel de yapýlacaktýr. Pediatri alanýnda güncel

Detaylı

Herkes için Kaliteli, Koruyucu, Eşit Sağlık Hizmeti

Herkes için Kaliteli, Koruyucu, Eşit Sağlık Hizmeti Herkes için Kaliteli, Koruyucu, Eşit Sağlık Hizmeti EVDE BAKIM ve DESTEK HİZMETLERİ v Evde Doktor Muayene Hizmeti: Hekim ve hemşire tarafından hastanın evinde muayenesi, reçetesinin düzenlenmesi,tıbbı

Detaylı

ÖZ DEĞERLENDİRME PLAN FORMU

ÖZ DEĞERLENDİRME PLAN FORMU ÖZ PLAN FORMU DOK.KODU:YÖN.FR.37 YAY.TRH:03.01.2011 REV.TRH:01.07.2013 REV.NO:01 STOK YÖNETİMİ (SARF DEPO) Nurcan ERDOĞAN (K.y.b ) 1.7.1-1.7.2-1.7.3-1.7.4-1.7.5 25.03.2014 STOK YÖNETİMİ (AMBAR) Nurcan

Detaylı

TABLO-24: TÜRKİYE'DEKİ HASTANELERDE GÖREVLİ UZMAN HEKİMLERİN YILLARA VE KURUMLARA GÖRE DAĞILIMI, 1995-2006

TABLO-24: TÜRKİYE'DEKİ HASTANELERDE GÖREVLİ UZMAN HEKİMLERİN YILLARA VE KURUMLARA GÖRE DAĞILIMI, 1995-2006 4 Sağlık İnsangücü TABLO24: TÜRKİYE'DEKİ HASTANELERDE GÖREVLİ UZMAN HEKİMLERİN YILLARA VE KURUMLARA GÖRE DAĞILIMI, 19952006 YILLAR SAĞLIK BAKANLIĞI SSK ÜNİVERSİTE DİĞER TOPLAM 1995 9.019 3.715 4.865 2.149

Detaylı

2016 YILI OCAK DÖNEMİ İL İÇİ BİRLİKLER ARASI YER DEĞİŞTİRME SONUÇLARI

2016 YILI OCAK DÖNEMİ İL İÇİ BİRLİKLER ARASI YER DEĞİŞTİRME SONUÇLARI 1 İlkin SARIDİLEK DİŞ HEKİMİ FATİH KHB A.KUZEY KHB UYGUN 2 Emine ÇELİK DİŞ HEKİMİ FATİH KHB ÇEKMECE KHB UYGUN 3 MELİHA ÖZER EBE FATİH KHB ÇEKMECE KHB UYGUN 4 REYHAN ÇAVKAÇTI EBE FATİH KHB ÇEKMECE KHB UYGUN

Detaylı

TOPLUM TEMELLİ RUH SAĞLIĞI HİZMETLERİ: SOSYAL İÇERMEYE GİDEN YOL

TOPLUM TEMELLİ RUH SAĞLIĞI HİZMETLERİ: SOSYAL İÇERMEYE GİDEN YOL _ TOPLUM TEMELLİ RUH SAĞLIĞI HİZMETLERİ: SOSYAL İÇERMEYE GİDEN YOL "Engelli Bireyler için Hizmetlerin Geliştirilmesi" projesi çerçevesinde Uluslararası Katılımlı Konferans Ankara, Türkiye, 2-3 Ekim 2013

Detaylı

TÜRKİYE BÖLGESEL HEMOFİLİ SEMPOZYUMU 28 SUBAT 2016 PAZAR - RİZE

TÜRKİYE BÖLGESEL HEMOFİLİ SEMPOZYUMU 28 SUBAT 2016 PAZAR - RİZE 28 SUBAT 2016 PAZAR - RİZE Türkiye Hemofili Derneği (TRHD) nin düzenlediği 3.Türkiye Bölgesel Hemofili Sempozyumu 28 Şubat 2016 Pazar günü 10:00-17:30 saatleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Didim Devlet Hastanesi Baştabipliği SHKS KOMİTE VE EKİPLER

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Didim Devlet Hastanesi Baştabipliği SHKS KOMİTE VE EKİPLER D. NO:YÖN.LS.04 YAYIN TAR:11/11/2009 REV. NO:5 REV. TAR.: AĞUSTOS 2015 SY. NO / SY.S.:5/1 KOMİTELER-EKİPLER KALİTE BİRİMİ YÖNETİMİ BİRİM KALİTE TEMSİLCİLERİ KOMİTE GÖREVLİLERİ Kalite Yönetim Direktörü

Detaylı

KİMLER İLKYARDIM EĞİTMENİ SERTİFIKASI ALABILIR

KİMLER İLKYARDIM EĞİTMENİ SERTİFIKASI ALABILIR 1 Sağlık Hizmet Sınıfı 2 Sağlık Hizmet Sınıfı 3 Sağlık Hizmet Sınıfı 4 Sağlık Hizmet Sınıfı 5 Sağlık Hizmet Sınıfı 6 Sağlık Hizmet Sınıfı 7 Sağlık Hizmet Sınıfı 8 Sağlık Hizmet Sınıfı 9 Sağlık Hizmet Sınıfı

Detaylı

Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği

Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Neden RadyoGRAFİ? 2005 yılında kurulan derneğimiz TÜMRAD-DER, 2000 nin üzerinde üyesi ile yaptığı ulusal ve yerel eğitim faaliyetleri, düzenlediği kongreler

Detaylı

KIZILCAHAMAM DEVLET HASTANESİ HASTANE AFET PLANI (HAP) ALGORİTMA

KIZILCAHAMAM DEVLET HASTANESİ HASTANE AFET PLANI (HAP) ALGORİTMA KIZILCAHAMAM DEVLET HASTANESİ HASTANE AFET PLANI (HAP) ALGORİTMA HAP BAŞKANIBAŞHEKİM KIZILCAHAMAM DEVLET HASTANESİ (THAP) ORGANİZASYON ŞEMASI İSİMSİZ MAKAM ADLARI İRTİBAT DİREKTÖRÜ-KALİTE BİRİMİ- GÜVENLİK

Detaylı

AKADEMİK ve ETİK KURUL KOMİTESİ

AKADEMİK ve ETİK KURUL KOMİTESİ AKADEMİK ve ETİK KURUL KOMİTESİ Doç. Dr. M. Özerk OKUTAN Tıbbi Direktör/ Yardımcısı Prof. Dr. Metin ÇAPAR Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Niyazi GÖRMÜŞ Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr.

Detaylı

20-22 Ekim 2017 / Esenler - İSTANBUL

20-22 Ekim 2017 / Esenler - İSTANBUL 20-22 Ekim 2017 / Esenler - İSTANBUL Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi NEDEN STK ZİRVESİ? www.sivilsehir.org ZİRVE NİN AMACI www.sivilsehir.org 60 ÜLKE 102 SİVİL TOPLUM KURULUŞU VE AKADEMİSYENLER

Detaylı

PALYATİF BAKIM İzmir İl Sağlık Müdürlüğü

PALYATİF BAKIM İzmir İl Sağlık Müdürlüğü PALYATİF BAKIM İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Uzm.Dr.Bediha TÜRKYILMAZ N i s a n / 2 0 1 4 İçindekiler Sayfa No DSÖ 3 İzmir ve Palyatif Bakım (Palyatİzmir) 6 Palyatif Bakım Koordinasyon Kurulu Öncesi 7 Palyatif

Detaylı

Hava Kalitesi!"#$%&'()

Hava Kalitesi!#$%&'() TÜRK TORAKS DERNEĞİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Hava Kalitesi!"#$%&'() Ankara - 2012 ÇEVİRİ Prof. Dr. Fatma Evyapan, Pamukkale Üniversitesi, Denizli Prof. Dr. Dilşad Mungan, Ankara Üniversitesi, Ankara Doç.

Detaylı

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU

HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU HAYRABOLU TİCARET BORSASI 2014 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilci Ali Güz Borsamızca Derneklerine yapılan yardımlardan dolayı Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya

Detaylı

MEDICANA INTERNATIONAL ANKARA HASTANESİ KALİTE İYİLEŞTİRME KOMİTELERİ

MEDICANA INTERNATIONAL ANKARA HASTANESİ KALİTE İYİLEŞTİRME KOMİTELERİ MEDICANA INTERNATIONAL ANKARA HASTANESİ KALİTE İYİLEŞTİRME KOMİTELERİ KALİTE KONSEYİ (YÖNETİCİLİK VE LİDERLİK KOMİTESİ) Op. Dr. Gülçin SARIYILDIZ Genel Müdür Uzm. Dr. Gülay KILIÇ BaĢhekim Sibel DURGUN

Detaylı

XXVII. ULUSAL TÜBERKÜLOZ VE GÖĞÜS HASTALIKLARI KONGRESİ

XXVII. ULUSAL TÜBERKÜLOZ VE GÖĞÜS HASTALIKLARI KONGRESİ XXVII. ULUSAL TÜBERKÜLOZ VE GÖĞÜS HASTALIKLARI KONGRESİ 9-11 Ocak 2014, Antalya TÜRKİYE ULUSAL VEREM SAVAŞI DERNEKLERİ FEDERASYONU T.C SAĞLIK BAKANLIĞI desteği ve ADANA VEREM SAVAŞI DERNEĞİ ANTALYA VEREM

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Mezuniyet Yılı. Lisans Hemşirelik Bölümü Hacettepe Üniversitesi 2004

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Mezuniyet Yılı. Lisans Hemşirelik Bölümü Hacettepe Üniversitesi 2004 ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Adı Soyadı: Candan DELİDUMAN Doğum Tarihi: 15.08.1979 E-Posta: candancandan2012@gmail.com Derece Bölüm/Program Üniversite Mezuniyet Yılı Lisans Hemşirelik Bölümü Hacettepe Üniversitesi

Detaylı

Neonatoloji Hemşireliği Derneği ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları AD. Neonatoloji BD. ve Erciyes Üniversitesi

Neonatoloji Hemşireliği Derneği ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları AD. Neonatoloji BD. ve Erciyes Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları AD. Neonatoloji BD. ve Hemşirelik Bölümü işbirliği ile YENİDOĞAN HEMŞİRELİĞİ SEMPOZYUMU Sayın Meslektaşlarım; Dünyadaki ve ülkemizdeki

Detaylı

Gıda İşleme Bölüm Bşk Prof. Dr. Volkan Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölüm Bşk.

Gıda İşleme Bölüm Bşk Prof. Dr. Volkan Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölüm Bşk. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAÇKA MESLEK YÜKSEKOKULU KOMİSYONLAR Stratejik Plan Hazırlama Komisyonu Koordinatör Dr.Öğr.si Dr.Öğr.si Bölüm Bşk. Dr. Öğr. si Otel, Lokanta Ve İkram Mustafa AKSOY Meslek

Detaylı

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ CERRAHİ HEMŞİRELİĞİ SEMPOZYUMU Herkes İçin Güvenlik

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ CERRAHİ HEMŞİRELİĞİ SEMPOZYUMU Herkes İçin Güvenlik CERRAHİ HEMŞİRELİĞİ SEMPOZYUMU 2019 12-13 Nisan 2019 Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi Karavezir Konferans Salonu Düzenleyenler Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Semra

Detaylı

Değerli Katılımcılar,

Değerli Katılımcılar, HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ Değerli Katılımcılar, Sizleri 25 mayıs 2017 tarihinde İstanbul Medipol Üniversitesi'nde düzenlenecek olan "Medipol Üniversitesi I.Palyatif Bakım Günleri"ne davet etmekten onur ve mutluluk

Detaylı

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Program Kodu Eğitim Süresi Puan Türü Genel Kontenjan Yabancı Uyruklu Kontenjanı 2015-TUS Tercih Program Adı Özel Koşullar ve Açıklamalar* (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma

Detaylı

ÇAYBAŞI TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ

ÇAYBAŞI TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ ÇAYBAŞI TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ Dr. Saliha IŞIK Sorumlu Hekim Dr. Hayrullah ATEŞ T.S.M.Hekimi Adem KOÇ Erkan BARDAN İlyas ERDEN Şevket GEBEŞ Hale ERDEN. Sağlık Memuru (Tıbbi Sekrt.) Pınar MAZ Sağlık Memuru

Detaylı

2012 STRATEJİ VE EYLEM PLANI TOPLANTISI

2012 STRATEJİ VE EYLEM PLANI TOPLANTISI 2012 STRATEJİ VE EYLEM PLANI TOPLANTISI 20 OCAK 2012 Sağlık Turizminin Bakiyesi Dünyada Ciro 100.000.000.000 $ Türkiye de Gelir 1.000.000.000 $ Toplamda 780 Milyon Kişinin Kullandığı Sağlık Turizmi Hizmetlerinde

Detaylı

THED-İZMİR-2014. İkinci Etkinliğimiz İzmir de Yapıldı. Sağlık Bilimlerinde Bilimsel Proje Hazırlama Eğitim Etkinliği

THED-İZMİR-2014. İkinci Etkinliğimiz İzmir de Yapıldı. Sağlık Bilimlerinde Bilimsel Proje Hazırlama Eğitim Etkinliği THED-İZMİR-2014 Sağlık Bilimlerinde Bilimsel Proje Hazırlama Eğitim Etkinliği 15-17 AĞUSTOS 2014 İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Medicalpark İzmir Hastanesi İZMİR İkinci Etkinliğimiz İzmir de Yapıldı

Detaylı

İnsan Odaklı Yönetim

İnsan Odaklı Yönetim İnsan Odaklı Yönetim Çağımızın hem teknolojik hem de sosyal alanda bizlere getirdiği yenilikler Toplu Yaşam Alanlarının profesyonel yönetimini ihtiyaç haline getirmiştir. Bu ihtiyacın farkındalığı ile

Detaylı

1. PALYATİF BAKIM GÜNLERİ

1. PALYATİF BAKIM GÜNLERİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ 1. PALYATİF BAKIM GÜNLERİ Konforda Kesişen Yollar Değerli Katılımcılar, Sizleri 25 Mayıs 2017 tarihinde İstanbul Medipol Üniversitesi nde düzenlenecek olan Medipol Üniversitesi I.

Detaylı

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NDA BİLİŞİM UYGULAMALARI 3 SEMİNERİ - 16 EKİM 2012

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NDA BİLİŞİM UYGULAMALARI 3 SEMİNERİ - 16 EKİM 2012 İTO BİLİŞİM Sayı 37 Ekim 2012 Her ayın ilk haftası İTO web sitesinde yayınlanır. YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NDA BİLİŞİM UYGULAMALARI 3 SEMİNERİ - 16 EKİM 2012 Ülkemizin 2023 yılında dünyanın en büyük 10

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER TC MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1 Bu yönergenin amacı, Maltepe Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimininçalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.

Detaylı