ULUSAL MEDİKAL KURTARMA EKİPLERİ - UMKE BÜLTENİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ULUSAL MEDİKAL KURTARMA EKİPLERİ - UMKE BÜLTENİ"

Transkript

1 UMKE ULUSAL MEDİKAL KURTARMA EKİPLERİ - UMKE BÜLTENİ UMKE

2 UMKE BÜLTENİ EKİM 2014 ULUSAL MEDİKAL KURTARMA EKİPLERİ UMKE

3 BİNGÖL'DE MİNİK UMKECİLER CUMHURİYET BAYRAMINDA Bingöl'de 112 ve UMKE Miniklerimizin Cumhuriyet Bayramı törenlerine katılımından kareler..

4 UMKE KARAMAN'DA MADEN GÖÇÜĞÜNDE Sağlık Bakanlığı, Ermenek'te maden ocağında yaģanan olayın ardından 21 adet 112 ambulansı ve 4 UMKE ekibi görevlendirildiğini açıkladı. Bakanlık, Konya'da helikopter ambulansın tedbir amaçlı bekletildiğini bildirdi. Sağlık Bakanlığı, Karaman Ermenek'teki maden ocağında yaşanan olayla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: Olay yerine 21 adet 112 ambulansı ve 4 UMKE ekibi görevlendirilmiştir. Konya'da helikopter ambulans tedbir amaçlı bekletilmektedir. Öte yandan 3 anestezi uzmanı, 2

5 anestezi teknisyeni, 1 dahiliye uzmanı, 1 ortopedi uzmanı, 1 genel cerrahi uzmanıyla birlikte toplam 87 sağlık personeli olay yerinde görev yapmaktadır. Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde kömür ocağında, su kaynağının patlaması sonucu 20 işçi mahsur kaldı. Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Mustafa Aktaş, "Şu an su çekme işlemleri başlatıldı. Allah tan ümit kesilmez" dedi. "OCAKTA MAHSUR 23 İŞÇİ VAR" Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Genel Başkan Yardımcısı Mahir Yiğit, Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalmasına ilişkin, "Galerideki suyun kısa sürede çekilme ihtimali çok düşük.

6 Birkaç saatte boşaltılma olasılığı da düşük" dedi. Yiğit yaptığı açıklamada, Ermenek ilçesinde yaşanan olaydan dolayı çok üzgün olduklarını söyledi. Olayı duyar duymaz hemen Ankara'dan Karaman'a hareket ettiğini bildiren Yiğit, şunları kaydetti: "Son bilgilere göre kömür ocağında mahsur 23 işçi var. Galerideki suyun kısa sürede çekilme ihtimali çok düşük. Birkaç saatte boşaltılma olasılığı da düşük. Olay yerine gelen işçilerin aileleri perişan durumda. Yakınlarının ocaktan çıkarılmasını bekliyorlar, feryat figan ediyorlar. Allah yardımcıları olsun. En kısa sürede mahsur kalan işçilerimizin sağ salim kurtulmasını temenni ediyoruz." AFAD: 225 KİŞİ GÖNDERİLDİ Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Karaman'ın Ermenek ilçesindeki bir maden ocağında meydana gelen olay sonucu madende mahsur kalan işçilere ve bölgeye yapılan yardımlar ile ilgili açıklama yaptı. AFAD ve ilgili birimlere bağlı 225 kişilik ekibin bölgeye sevk edildiği belirtilen açıklamada "Karaman'ın Güneyyurt Beldesi Pamuklu Köyü mevkiinde özel bir linyit kömürü madeninde su borusunun patlaması sonucu madenin bir bölümüne su dolduğu, işçilerin madende mahsur kaldığı ihbarı saat 12.50'de AFAD'a ulaştı. İhbar üzerine arama - kurtarma çalışmaları için AFAD ve ilgili birimlere bağlı 225 kişilik ekip olay mahalline sevk edildi. Madendeki suyun motopomplar ile tahliye edilmesi çalışması devam ediyor. 2 uçak, 20'si ambulans ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), 8'i AFAD Arama - Kurtarma Aracı olmak üzere 28 araçla müdahale çalışmaları sürüyor. Olay mahallinde mobil baz istasyonları kuruldu, kumanya ve içecek desteği de sağlandı" ifadeleri kullanıldı. Karaman'daki maden ocağında yaşanan su baskınıyla ilgili maden ocağının sahibi Saffet Uyar'ın yeğeni Şahin Uyar 'Başımız sağ olsun' dedi. Bir akrabasının da madende bulunduğunu belirten Uyar, kendi akrabasının sudan korkup kaçtığını ancak diğer çalışanların aldırış etmediğini söyledi. Uyar "Hani bir laf varya 'kaçanın anası ağlamaz' diye bazı arkadaşlarımız kaçar, bazıları da ne olacak der. Vahim bir olay olmuş keşke olmasaydı." diye konuştu. Şahin Uyar bir çok televizyon kanalına 'maden yetkilisi' sıfatıyla bağlandı. Öte yandan Karaman Valisi Murat Koca, işçilerin isimlerinin belirlendiğini, göçük altında işçi olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

7 'Başımız sağ olsun' açıklaması üzerine TKİ Genel Müdürü Mustafa Aktaş, başsağlığı dilemek için erken olduğunu söyledi. Aktaş, hurriyet.com.tr ye Kaçamak noktası bulmuş olma ihtimalleri de var. Onlara ulaşmadan henüz başsağlığı dilemek için erken. Yine tekrarlıyorum Allah tan ümit kesilmez diye konuştu. Habertürk'te katıldığı programda maden kazasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Şahin Uyar şunları söyledi: Suyu boşaltmak en mantıklısı. Bu mavi borularla sular çekiliyor. Su indikçe borular aşağı doğru itiliyor. Arkadan gelen suyun miktarına bağlı. Buradaki mühendislerin söylediğine göre milyon metreküp su var diyorlar. Bu bir iki gün sürebilir. Tersine galeriye kaçmışlarsa kurtulma şansları çok yüksek. İnsan bir şey yemediği zaman gün dayanabilirler. O MADEN BİR AY KAPALI KALDI 25 GÜN ÖNCE AÇILDI "YERALTINDA ÇALIŞILMIŞ MADENLER VAR" Yukarıda olduğu için oraya su dolma şansı yok. Ama bağlantılı yerler suyla dolduysa sıkıntılı olabilir. Yer altındaki sulardan oluşan su toplulukları varsa, bir göleti düşünün, altında maden olduğunu düşünün. Bu çevrede gölet yok ama oraya doğru yaklaşınca ani su geliyor. Yeraltında diğer çalışmış madenler var. O madenlere yaklaştığı için, geçmişte çalışmalar olmuş, böyle bir olay olmuş olabilir. Çalışılıp kömürler alındığı için su birikiyor. Biriktiği için yeni maden ocağındaki sular bu tarafa gelmiş. Onu tespit etmek daha önceden mümkün değil. Zaten belirli bir metreye indiği zaman belirli bir su gelir. Şu şekilde olabilir. Maden kanunu var. Gideceği zaman, 15 metre öncesine sondaj yapılmak zorunda. Orada da böyle bir sondaj yapıldı yapılmadı bilmiyorum. Vali bey şöyle söylüyor. Olay yanlış anlamış herhâlde. 26 kişi çalışıyormuş 28 kişi kendi imkanlarıyla çıkmış. 18 kişi kalmış.

8 "YAŞAM ODASI OLSA BİR ŞEY FARK ETMEYECEK" Bu galeride çalışan işçi sayısı 26 kişi. Madende çalışan 78 kişi. Kurtulanlar kurtarma ekiplerine yardım ediyor. Şu anda kurtarma ekibimiz var. İtfaiye müdürlüğü beni aradılar. Onlar daha büyük pompaları olduğu söylediler İstanbul Büyükşehir'den. Ahtapot adı verilen su tahliye araçları yönlendirilmiş durumda. Yaşam odası yok. burası çok büyük bir maden olmadığı için yaşam odası gerekmiyor. Küçük madende yaşam odası kuralı yok. Yaşam odası olsa da bir şey fark etmiyor. "BAŞIMIZ SAĞ OLSUN" Herkes zannediyor ki çok can kurtaran bir şey. Olaya ulaşmak için de mesafe kat etmek lazım. Herkes bu olayı yanlış anlıyor yada anlatılıyor. Göçük yada su baskını olmazsa yaşam odasına gidilebilir. Su baskınında yaşam odasının hiçbir etkisi yoktur. Başımız sağ olsun, bütün arkadaşlarımızın. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez Twitter'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'le birlikte Karaman, Ermenek'e gittikleri anı böyle paylaştı. Etyemez: "Bakanımız Sn Faruk Çelik,İş TeftişKrl.Bşk. veiş Müfettişleri birlikte Askeri helikopterle Karaman Ermenek yolundayız" mesajını paylaştı.

9 "KAÇANIN ANASI AĞLAMAZ" Kurtulan arkadaşımızdan birisi benim akrabam. Nereye kaçtılar, can havliyle ne yaptılar bilinmiyor. Diğer işçilerin kaçmadığını anlattı bana. Öbür arkadaşları bu kadar sudan korkulur mu dediler dedi, ben kaçtım dedi. Bazı insanların canı tatlı olur ya, hemen kaçarlar korkarlar. Diğer arkadaşlar herhalde aldırış etmemişler. Hani bir laf varya 'kaçanın anası ağlamaz' diye bazı arkadaşlarımız kaçar, bazıları da ne olacak der. Vahim bir olay olmuş keşke olmasaydı. VALİ KOCA: İŞÇİ GÖÇÜK ALTINDA Karaman Valisi Murat Koca, Ermenek ilçesinde maden işçilerinin mahsur kalmasına ilişkin, göçük altındaki galeride biriken suyun tahliye çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Göçük altında işçi olduğunu tahmin ediyoruz. Bunların isimleri belli" dedi. Vali Murat Koca yaptığı açıklamada, ocaktaki galeride ciddi su birikintisi olduğunu söyledi. Koca, "Galerideki suyun tahliye çalışmaları sürüyor. Göçük altında işçi olduğunu tahmin ediyoruz. Bunların isimleri belli. AFAD ve Türkiye Taşkömürü Kurumu ekipleri de yolda" diye konuştu. İstanbul UMKE Eğitim ve Tatbikatı UMKE Merkez yerleģkesinde hastanelerden katılan personelle baģarılı bir eğitim ve tatbikat gerçekleģtirildi.

10 15-17 Ekim 2014 Tarihleri arasında 3 gün süre ile Bakırköy Merkez UMKE YerleĢkesinde geniģ bir katılımla "UMKE Eğitim Tatbikatı" baģarıyla gerçekleģtirildi. INSARAG EĞİTİMİ TAMAMLANDI Ġstanbul AFAD Müdürlüğü nden gelen 4 kiģilik INSARAG Ağır Ekibi tarafından verilen, INSARAG (International Search and Rescue Advisory Group) eğitimi tamamladı.

11 BirleĢmiĢ Milletler kuruluģu olan INSARAG a Ağır Ekip olarak katılmak için yapılacak sınava kurumumuz personeline hazırlık amacıyla verilen eğitimin son bölümünde tatbikat gerçekleģtirilmiģ ve senaryo gereği, deprem olmuģ ve göçük altında kalan vatandaģları arama ve kurtarma çalıģmaları baģaraıyla gerçekleģtirilmiģtir. Tatbikat eğitime katılan personelimiz ve Van UMKE personeli ile ortak gerçekleģtirilirken, AFAD Birlik Müdürümüz Atilla UZUN ile Ġstanbul AFAD Müdürlüğü nden gelen INSARAG Ağır Ekibi nin de izlediği tatbikat INSARAG standartlarında tamamlanmıģtır. Van ve Ġstanbul AFAD'a UMKE olarak TeĢekkür Ederiz.. VAN UMKE BURSA UMKE KAYIP ARAMADA Uludağ'da kaybolan 3 kiģilik aile, arama kurtarma ekiplerinin 5 saatlik çalıģması sonucunda bulundu. Selim (46) ve Hatice Din (41) çifti oğulları Yusuf'un (10) isteği üzerine gezinti yapmak için teleferikle Uludağ'a çıktı.

12 Sarıalan'a saat 15.00'te gelen aile, 19.00'a kadar bölgede gezinti yaptı. Dönüş yolunu bulamayan Selim Din, kaybolduklarını anlayınca cep telefonuyla jandarmaya haber verdi. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, telefondan ailenin Süleymaniye köyü yakınlarındaki Suiçti Deresi'nin batı yamacında olduğunu tespit etti. Ekipler, aileden ateş yakmalarını, ayakta durmalarını ve çocuğu uyutmamalarını istedi. 10 JAK, 15 AFAD, 3 UMKE ekibi kayıp aileye 5 saat sonra ulaştı. Aile, bir saatlik yürüyüşten sonra Süleymaniye köyüne getirildi. Burada ilk müdahaleleri yapılan ailenin herhangi bir sağlık sorunu olmadığı tespit edildi. SİVAS UMKE TRAFİK KAZASINDA CumhurbaĢkanı Recep Tayyip Erdoğan ın GümüĢhane programında görev aldıktan sonra Malatya ya dönmek üzere yola çıkan polisleri taģıyan 3 otobüsten biri, Sivas ın Ġmranlı ilçesinde Ortaköy mevkiinde yağıģ nedeniyle kayganlaģan yolda devrildi. Kaza sonrası olay yerine Sivas 112, Sivas UMKE ve Erzincan 112 ekipleri sevk edildi. Kazada 3 polis Ģehit olurken, 6 sı ağır olmak üzere 35 polis yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulansla Sivas ve ilçelerdeki hastanelere sevk edildi. Devrilen otobüste 43 kiģinin bulunduğu ifade edildi. Malatya Ġl Emniyet Müdürlüğü nde görev yapan ve Ģehit olan polislerin kimlikleri belli oldu. Polis memuru BeĢir Kurt ve Adapazarı nüfusuna kayıtlı Emrah Horoz olay yerinde hayatını

13 kaybetti. Diğer polis ise Mersin nüfusuna kayıtlı evli ve iki çocuk babası Fatih Çevik in kazada Ģehit olduğu tespit edildi. SİVAS'TA HAP TATBİKATI Sivas Numune Hastanesi nin 4 üncü katında bulunan Genel Cerrahi, Yanık Ünitesi, ve Kardiyoloji servisinde Ġl Afet Acil Durum Müdürlüğü, Ġl Sağlık Müdürlüğü, Ġtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla yangın tatbikatı gerçekleģtirildi. Senaryo gereği, Kandilli Rasathanesi nden verilen bilgiye göre saat sıralarında Sivas ilinin 20 inci kilometresinde 6.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı nedeniyle Numune Hastanesi nin 4 üncü katında yangın çıktı. Meydana gelen yangın sebebi ile Ġl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu BaĢkanlığı afet yönetim merkezinde toplanarak faaliyetlerine baģlarken, acil kurtarma ve yardım ekipleri derhal göreve çağrıldı, sağlık teģkilatında da izinler geçici olarak kaldırıldı. Deprem sırasında çıkan yangın nedeniyle ekipler senaryo gereği hastanede bulunan hastaları kısa sürede tahliye etti. Ġlginç görüntüleri yaģandığı tatbikat gerçeğini aratmadı. Ġtfaiye ekipleri hastanede mahsur kalan hastaları yangın merdiveni ile kurtardı. Daha sonra itfaiye ekipleri köpükle yangın tüpüyle yangın söndürme ve soğutma çalıģması yaptı. Tatbikat sonrası açıklamalarda bulunan Numune Hastanesi Sivil Savunma Uzmanı Ġbrahim Kaçın, Bugün gerçekleģtirdiğimiz tatbikat planlanmıģ bir tatbikattır. Tatbikatımız iki bölümden oluģmaktadır. Birincisi tahliye tatbikatı hastanemiz B Bloğu'nda 4 üncü kat genel cerrah ve beģinci kat kardiyoloji ile yoğun bakım bölümünde yangın çıkmıģtı ve buranın tahliyesi yapılacaktı. Tahliyesi yapılma aģamasında ilimizi Ġl Afet Acil Durum Müdürlüğü, UMKE ekipleri ve itfaiye ekipleri teģkilatı bu görevde ayrıca teģkilatımızda görevli Ģirket personelleri de tahliye tatbikatında görev almıģlardır. Tahliye tatbikatı gerçekleģtirildikten sonra, ikinci bir tatbikatımızda itfaiye personellerince yangın tatbikatı Ģeklinde sürdürülmüģ bu tatbikatta akaryakıt yangını ile LPG yangınının söndürülmesi baģarıyla gerçekleģtirilmiģtir. Dördüncü kattaki tahliye tatbikatımız saat da baģlatılmıģ ve çok kısa süre içerisinde dördüncü kat tahliye edilmiģ, yönetimin karar alması üzerine 5 inci katta da tehlike olması üzerine orada tahliye edilmiģtir. Herhangi bir can kaybı olmadan hızlı ve güvenli bir Ģekilde tatbikatımızı gerçekleģtirdik amacımız bizim bundan sonraki yapacağımız tatbikatlarda veya afet sırasında personellerimizi eğitmek ve afete hazır hale getirmek, kısa ve hızlı bir Ģekilde hastalarımızı, hasta yakınlarımızı tahliye etmektir dedi. GİRESUN'DA HAP TATBİKATI Giresun Devlet Hastanesinde HAP tatbikatı baģarıyla gerçekleģtirildi.

14 Giresun Devlet Hastanesinde HAP (Hastane Afet Plan) tatbikatı yapildi. Tatbikata Giresun UMKE 15 kisilik ekibiyle katılmıģtır. GĠRESUN UMKE İZMİR'DE GENİŞ KAPSAMLI TATBİKAT Hava Kuvvetleri Komutanlığı, doğal afet ya da kitlesel kazalarda sivil kurum ve kuruluģlarla beraber yapılacak arama kurtarma ve tahliye görevlerinin etkinliğini artırmak amacıyla Bozok Personel Kurtarma Tatbikatı yaptı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı, doğal afet ya da kitlesel kazalarda sivil kurum ve kuruluģlarla beraber yapılacak arama kurtarma ve tahliye görevlerinin etkinliğini artırmak amacıyla Bozok

15 Personel Kurtarma Tatbikatı yaptı. Ġlk defa planlanan Bozok Personel Kurtarma Tatbikatı, Ġzmir''in Urla ilçesindeki Uluslararası Acil Afet Eğitim ve Simülayson Merkezinde icra edildi. Tatbikata "AS-532 Cougar" arama kurtarma helikopteri, "CN-235 CASA" arama kurtarma uçağı, arama kurtarma personeli, Ġzmir Ġl Sağlık Müdürlüğü, Ġzmir 112 Ambulans Servisi ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Ġzmir Ġl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü arama kurtarma timleri katıldı. -Havadan ve karadan destek Tatbikatta senaryo gereği, deprem sonrası enkaz altında kalan vatandaģlara karadan ve havadan müdahale edildi.

16 Ġhbar üzerine olay yerine giden motosikletli sağlık ekibinin enkaz altında kalanların olduğunu belirtmesi üzerine UMKE ve AFAD ekipleri bölgeye yönlendirildi. Bu sırada Çiğli''deki 2. Ana Jet Üs Komutanlığı''ndan havalanan arama kurtarma uçağı keģif yaptı, bölgeye gelecek hava ekipleri için koordinatları belirledi. Enkaz altından çıkan ve hayati tehlikesi bulunan yaralılar için çağrılan arama kurtarma helikopteri de aldığı yaralıları Ege Üniversitesi Hastanesi''ne götürdü. Ġki kez yaralı almak için enkaz yakınına inen helikopter, bir kez de iniģ yapmadan, vinç sistemi yardımıyla yararlı aldı. Tatbikatı izleyen Ġl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, yaptığı açıklamada, doğal afetlerin ne zaman olacağına dair bir bilgiye sahip olunamadığını dikkati çekerek, hazırlıklı olmanın büyük önem taģıdığını söyledi. Tatbikatın doğal afette kurumların ne yapacağını ve nasıl koordinasyon sağlanacağını gösterdiğini kaydeden Türkyılmaz, "Afetler olduğu taktirde tüm ekiplerimizle koordineli bir Ģekilde bu afetlere hazır olmamız gerektiği inancıyla gerçekleģtirdik bu tatbikatı" dedi. AYDIN'DA HAP TATBİKATI Aydın Çine Devlet Hastanesinde baģarılı bir HAP (Hastane Afet Plan) Eğitim ve Tatbikatı gerçekleģtirildi.

17 Aydın Çine Devlet Hastanesinde baģarılı bir HAP (Hastane Afet Plan) Eğitim ve Tatbikatı gerçekleģtirildi. Tatbikata UMKE Operasyon Sorumlusu Ġlker ÇITAK ile birlikte UMKE personelleri, AFAD çalıģanları, Çine Devlet Hastanesi personelleri, yöneticileri ve Aydın Ġli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterlik Yöneticilerinden Hüsnü PEHLĠVANOĞLU katıldı. ESKİŞEHİR DE DEPREM TATBİKATI EskiĢehir Devlet Hastanesi nde düzenlenen tatbikatta, meydana gelebilecek muhtemel bir deprem anında sağlık personelinin uygulaması gereken müdahaleler konusunda eğitim verildi. EskiĢehir Devlet Hastanesi bahçesinde yapılan tatbikatta, kentte 8.0 Ģiddetinde bir depremde çok sayıda binanın yıkıldığı, yıkılan ve kurtarılan yaralıların müdahaleleri hakkında eğitim verildi. Tatbikatta Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), enkazdan çıkarttıkları yaralıları hastane hasar gördüğü için bahçeye kurulan çadır hastaneye getirerek müdahale etti. Kurtarılan ve çadır hastaneye getirilen yaralılar, sağlık durumlarının ciddiyetine göre yeģil, sarı ve kırmızı alanda oldukları belirlenerek uygulamaya göre tedavi edildiler.

18 Programla ilgili açıklama yapan EskiĢehir Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Murat Çağlayan, tatbikatta, oluģabilecek bir deprem anında yaralılara daha hızlı ve daha çabuk müdahale edilmenin amaçlandığını ifade etti. Sağlık Bakanlığı na bağlı UMKE timlerinin 12 personelle tatbikata katıldığından bahseden Çağlayan, EskiĢehir de 8,0 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini, çok sayıda binanın yıkılıp hasar gördüğünü varsayıyoruz. UMKE timleri enkaz altından kurtarılan yaralıları, hastanemize ve diğer sağlık kuruluģlarına sevk ediyor. Yaralılara müdahale eden UMKE timleri, 2 yaralıya müdahale etmiģtir. Müdahalelerin ardından taģıma teknikleri ile hastalar tıbbi uç noktalara teslim edilmiģtir. BaĢarılı bir tatbikat oldu. UMKE 12 personelle 2 tim halinde tatbikata katılmıģtır dedi. Tatbikata hastane yöneticileri, sağlık personelleri katılırken, hastane içinde bulunan vatandaģlar, olan biteni meraklı gözlerle izledi. Tatbikat, hastane personeline uygulamalı yangın tüpü kullanım eğitimi ile sona erdi.

19 DENİZLİ'DE BÖLGE TATBİKATI Denizli Ġl Sağlık Afet Plan Tatbikatı; Aydın, Denizli ve Muğla illerinden gelen Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleriyle gerçekleģtirildi. Acil çağrı koduyla Ġllerin reaksiyon ve intikal sürelerini değerlendirmek ve depremde enkaz çalıģmalarını görmek, illerin koordinasyonlarını güçlendirmek amacıyla yapılan Eğitim Tatbikatı gerçekleģtirildi. Acıpayam'daki deprem senaryosu gereği 7 büyüklüğündeki depremin yaģandığı ilçede sağlık, arama kurtarma ekiplerinin enkaz altında kalanlara ve yaralılara müdahalesi gerçekleģtirildi. Senaryo gereği Aydın ve Muğla'dan gelen 112 ve UMKE ekiplerinin Acıpayam'daki sağlık

20 ekipleriyle birlikte çalıģmaları sağlandı. Ġl Sağlık Müdürü Mahmut Tekin, 1. derece deprem bölgesinde bulunan Denizli'de olası bir deprem anında ve sonrasında tüm sağlık hizmetleri basamaklarının koordinasyonunun sağlanarak, sağlık hizmetlerinin kesintisiz verilebilmesi amacıyla tatbikat düzenlendiğini söyledi. Tatbikatın deprem haberinin Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi'ne (SAKOM) gelmesiyle baģladığını ifade eden Tekin, "Aydın ve Muğla'dan gelen 112 ve UMKE ekipleri de Acıpayam'daki tatbikata iģtirak etti. BaĢarılı bir tatbikat oldu" Ģeklinde bilgi verdi. Adana'da Sudan Yaralı Kurtarma Tatbikatı 17 ilden 161 arama kurtarma personelinin katılımıyla Seyhan Baraj Gölü''nde düzenlenen tatbikat gerçeği aratmadı

21 BaĢbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi BaĢkanlığınca (AFAD) planlanan çalıģma gereği 17 ilden 161 personelin katılımıyla Seyhan Baraj Gölü''nde su altı arama kurtarma tatbikatı yapıldı. AFAD tarafından planlanan, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Emniyet Müdürlüğü ve BüyükĢehir Belediyesi Ġtfaiye ekiplerinin de destek verdiği tatbikatta, senaryo gereği, aģırı yağıģlardan dolayı Seyhan Baraj Gölü''nde su seviyesi aniden yükselirken göle yakın Karslı Mahallesi su altında kaldı. Bazı vatandaģlar evlerinin çatılarında yardım beklerken bazıları da göle açılarak yakınlarını kurtarmaya çalıģtı. Çatıda yardım bekleyenlerle suda kaybolan kiģilere arama kurtarma ekipleri müdahale etti. Evlerinin çatılarında yardım bekleyenler kurtarıldı. Yaralı vatandaģlar botlarla karaya çıkartılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Boğulan kiģilerin cesetleri de ekipler tarafından birer birer su altından çıkarılarak ceset torbasına konuldu. Tatbikatta 17 ilden 161 arama kurtarma personeli görev aldı. - "Türkiye''yi afetlerin sıfırıncı dakikasına hazırlamak için yola çıktık" AFAD BaĢkanı Fuat Oktay, tatbikat öncesinde yaptığı konuģmada Türkiye''yi olası afetlere hazırlamak için yoğun çalıģma yaptıklarını söyledi. Tatbikatların afetlere hazırlık olduğunu ifade eden Oktay, Ģunları kaydetti: "Biz Türkiye''yi afetlerin sıfırıncı dakikasına hazırlamak için yola çıktık. Yani herhangi bir afet olduğunda, olmadan önce herkesin ne yapması gerektiğini bilmesi gerekir. Beslenmesinden, barınmasına, nakliyesinden, haberleģmesine kadar herkes üzerine düģen görevi yapmalı." Adana''nın deprem kuģağında olduğunu, barajlarından dolayı da kentte su baskını riski bulunduğunu dile getiren Oktay, arama ve kurtarma tatbikatlarının önemli olduğunu vurguladı. Adana Valisi Mustafa Büyük ise olası afetler öncesi bu tür faaliyetlerin ve kurumlar arası iģbirliğinin önemine değinerek "Bu tür tatbikatlar farklı teģkilatların, aynı olaylarda nasıl iģbirliği yaptıklarını iyi göstermektedir. Bu manada tatbikatın her açıdan faydalı olacağını düģünüyorum. Ġl olarak çeģitli afetlerle karģılaģma ihtimalimiz var. Tedbirler açısından kurumların yaptığı memnun edici çalıģmalar var. Eksikler de mutlaka var, onları da tamamlama gayretindeyiz" dedi. 11. BÖLGE UMKE TEMEL EĞİTİM VE TATBİKATI Kayseri 11.Bölge UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) Koordinatörlüğünde düzenlenen UMKE Temel Eğitim Ve Tatbikatı baģarı ile tamamlandı. Eğitime NevĢehir ve Niğde Ġllerinden toplam 19 kiģilik UMKE Gönüllüsü katıldı.

22 NevĢehir de düzenlenen UMKE Temel Eğitim ve Tatbikatında eğitimci olarak, NevĢehir Ġlinden Aygen TAġPINAR. Kayseri Ġlinden Dr. Deniz GÜNEY, Dr. Ersin YEL. Nazif GÜMÜġSOY ve Niğde Ġlinden ġebnem ARSLAN görev alırken, eğitime programına Niğde'den 8, NevĢehir'den 11 kiģilik bir ekip katıldı. UMKE Temel Eğitim Programı, 4 gün teorik ve uygulama, son gün ise tatbikat olmak üzere toplam 5 gün de tamamlanan program sonucunda katılımcılara, UMKE Görev Tanımları ve Mevzuat, Afet ve Olağan DıĢı Durumlar, Türkiye'de Afet Yönetimi, Afetler ve Acil Durumlar, Temel KRBN, Etkili Ekip ÇalıĢması. Afet Psikolojisi, Olay Yeri Yönetimi, Enkaz Güvenliği, ĠletiĢim ve HaberleĢme, Kampçılık ve Çadır Kurulumu, Temel YaĢam Desteği, Damar Yolu Açma, Crush Sendromu, Hasta TaĢıma Teknikleri. Multipl Travmalı Hastaya YaklaĢım, Triaj gibi konularda gerekli eğitim verildi. Ekipler eğitim programı sonrasında düzenlenen tatbikatla bilgilerini pekiģtirdiler.

23 Başarılı Bir Eğitim Tatbikatı NevĢehir Ġtfaiye Ekipleri, UMKE ve 112 Acil Servis ekiplerinin katıldığı tatbikatta, senaryo gereği meydana gelen çoklu bir trafik kazası sonrası yaralılar için ekipler seferber oldu. Trafik kazası sonucu yaralanan kiģilerin kurtarılması amacı ile gerçekleģtirilen tatbikatta, önce Ġtfaiye ekipleri olay yerine gelerek güvenlik tedbirlerini aldı. Kazada alev alan araç söndürüldü. Ġtfaiye ekiplerinin olay yerinde gerekli çalıģmaları yaparak yaralılara ulaģması ardından, olay yerine intikal eden UMKE Ekipleri, burada yaralılara ilk tıbbi müdahaleyi gerçekleģtirdi.

24 Araç içerisinde sıkıģan yaralıların zarar görmemesi için gerekli her türlü tedbiri alındı. Koordineli yapılan çalıģmayla, yaralılar araçlardan çıkarıldı. Telsiz muhaberesini aralıksız kullandığı tatbikatta, komutlar eģliğinde hareket eden UMKE ekipleri, araçta sıkıģan 3 yaralıyı 112 Acil Servis ambulanslarına baģarı ile naklederek, hastaneye sevklerini gerçekleģtirip, baģarılı bir tatbikata imza attılar. Yangın Söndürme Eğitimi Tatbikat sonrası NevĢehir Ġtfaiye Müdürlüğünden Gökhan AÇIK tarafından UMKE ekiplerine Yangına müdahale eğitimi de verildi. Ekipler bu eğitimde yangın tüpünün kullanımı ve Yangın söndürme tekniklerini uygulamalı olarak görme imkânı buldular. Değerlendirme Toplantısı Tatbikatın ardından UMKE Ekiplerin katılımı ile değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda konuģan NevĢehir Ġl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri ġube Müdürü Dr. Hakan ÖCAL, UMKE Temel Eğitim ve Tatbikatını baģarı ile tamamlayan Ekipleri tebrik ederek, bu tür eğitim ve tatbikatların ekiplerin kendilerini geliģtirmeleri adına devam etmesi gerektiğini vurguladı. ATT PINAR TRAFİK KAZASINDA HAYATINI KAYBETTİ MEKANI CENNET OLSUN 112 Acil çalıģanı Pınar nöbete giderken kazada hayatını kaybetti.

25 Bartın'da kamyonetle çarpıģan otomobildeki üç 112 Acil Servis çalıģanından acil tıp teknisyeni 20 yaģındaki Pınar Çınar Keskin öldü, diğer 2 si yaralandı. 1 hafta önce nikah yaptığı Servet Keskin ile 8 Kasım da dünyaevine girmeye hazırlanan Pınar Çınar Keskin in ölümü, sağlık çalıģanlarını üzüntüye boğdu. Kaza, saat sıralarında Bartın-Karabük Karayolu Göççekıran Köyü mevkiinde meydana geldi. AbdipaĢa Beldesi ndeki 112 Acil Servis biriminde görev yapan Ģoför 46 yaģındaki Remzi Akça, acil tıp teknisyenleri Pınar Çınar Keskin ve 24 yaģındaki Elif Özlem Çınar ı da alarak 03 SG 166 plakalı otomobiliyle Bartın dan AbdipaĢa ya mesaiye gitmek üzere yola çıktı. Otomobil, köprü barajı inģaatında çalıģan ve iddiaya göre kontrolsüz bir Ģekilde yola çıkan 54 yaģındaki Hümmet Aydın ın kullandığı 67 EV 930 plakalı kamyonetle çarpıģtı. 112 ÇALIġANI NÖBETE GĠDERKEN ÖLDÜ - ÖN KOLTUKTA OTURUYORDU 112 çalıģanları Remzi Akça, ön koltukta oturan Pınar Çınar Keskin ve arka koltukta oturan Elif Özlem Çınar yaralandı. Yaralılar, gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından ambulanslarla Bartın Devlet Hastanesi ne kaldırıldı. Pınar Çınar Keskin, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Remzi Akça ve Elif Özlem Çınar ın sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.kazadan yara almadan kurtulan kamyonet sürücüsü Hümmet Aydın ise jandarma tarafından gözaltına alındı. 8 KASIM DA DÜĞÜN YAPACAKLARDI 1 hafta önce Bartın Belediyesi nde nikah kıydığı 24 yaģındaki Servet Keskin ile 8 Kasım da yapacakları düğünle dünyaevine girmeyi planlayan Pınar Çınar Keskin in ölümü sağlık çalıģanlarını üzüntüye boğdu. Hastane önünde toplanan 112 Acil Servis çalıģanları gözyaģlarına boğuldu. Kazayı duyarak hastaneye gelen Bartın Gümrük Müdürlüğü nde görevli Servet Keskin de eģi için gözyaģı döktü. Fenalık geçiren Servet Keskin e acil serviste müdahale edildi. ARKADAġI DA KAZADA ÖLDÜ AbdipaĢa daki 112 Acil Servis noktasında çalıģan acil tıp teknisyeni Hacer ġanlı da 11 Mayıs 2013 te Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ın konvoyundaki ambulansın yoldan çıkıp bir evine bahçesine uçması sonucu yaģamını yitirmiģti. Hacer ġanlı ile Pınar Keskin in aynı dönemde AbdipaĢa da iģe baģladığı öğrenildi. ASHEP Eğitim Becerileri Eğitimi ASHEP (Acil Sağlık Hizmetleri Eğitim Programı) Eğitim Becerileri Eğitimi..

26 ASHEP (Acil Sağlık Hizmetleri Eğitim Programı) Eğitim Becerileri Eğitimi, Genel Müdürlüğümüz Eğitim ve Projeler Dairesi tarafından Antalya ve Mardin Ġllerinde düzenlendi. Acil Sağlık Hizmetleri personeline yönelik ASHEP Eğitim Becerileri Eğitimlerinin inci grupları, Eylül 2014 tarihleri arasında Antalya ve Mardin Ġllerinde gerçekleģtirildi. Antalya Ġlindeki Eğitime Antalya, Burdur, Isparta, Erzincan, Erzurum, Ġstanbul, Ġzmir, Gaziantep, Giresun illerinden toplam 26 personel katıldı. Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü UMKE Kardeş İl Projesi Muğla Ġl Sağlık Müdürlüğü ve Elazığ Ġl Sağlık Müdürlüğü arasında baģlatılan UMKE KardeĢ Ġl Projesi kapsamında Ekim 2014 tarihleri arasında Muğla'da Ġl Sağlık Afet ve Acil Durum Planı (ĠL-SAP) Saha tatbikatı UMKE ekiblerinin yanısıra iki Ġl Sağlık Müdürünün katılımıyla gerçekleģtirilmiģtir. "Çocuklar İçin 112 Farkındalık Günleri" etkinliği Antalya Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Servis BaĢhekimliği ve DöĢemealtı Belediyesi tarafından "Çocuklar Ġçin 112 Farkındalık Günleri" etkinliği düzenlendi.

27 Ġl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, DöĢemealtı Düzlerçamı mesire alanında düzenlenen etkinlikte yaptığı konuģmada, etkinliği ilk defa DöĢemealtı'nda baģlattıklarını ve uygulamayı diğer ilçelerde de yapmayı düģündüklerini söyledi. Antalya'da 112'ye gelen çağrıların yüzde 80'inin gereksiz, yanlıģ ya da suistimal amaçlı olduğunu vurgulayan Hülür, "Antalya'da 112'ye günlük 10 bin kadar çağrı geliyor. Bu 10 bin çağrının 5 bin kadarı karģılanıyor 5 bini sırada bekliyor. Bu sırada bekleyen çağrılar da bir süre sonra düģüyor" dedi. DüĢen çağrılar içerisinde gerçekten 112'ye ihtiyacı olan insanların olabileceğine iģaret eden Hülür, Ģunları kaydetti: "Biz bu amaçla çocuklara daha öğrencilik yıllarından yani ana sınıfından 112'nin doğru kullanımıyla ilgili mesajların verilmesini çok önemsiyoruz. Bu mesajların verilmesi için sadece çocuklara '112 Ģöyle aranır' gibi teorik bilgiyle kalmasını istemiyoruz. Çocukların 112 çalıģanlarını ve ambulanslarını yakinen görerek ve bir istasyon araması yaparak bu bilgilere sahip olmalarını istiyoruz." DöĢemealtı Belediye BaĢkanı Turgay Genç de yaptığı konuģmada, acil müdahalede en önemli noktanın cankurtarma hizmetleri olduğunu, bu hizmetlerle ilgili öğrencilere gereken eğitimin verilmesinin herģeye bedel olduğunu belirtti. KonuĢmaların ardından, "112 ve acil yardım" konulu Ģiir yarıģmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. DöĢemealtı Yeniköy Ġlkokulu ikinci sınıf öğrencileri " " Ģarkısı eģliğinde hazırladıkları gösteriyi sundu ve "112 acil gelsin" adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Etkinliği, DöĢemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Halk Sağlığı Müdürü Murat Özdemir ve Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler BaĢkanı Cenker AteĢ de izledi.

28 Güney Marmara UMKE Eğitimi Balıkesir'de yapıldı Güney Marmara UMKE Temel Eğitimi; Balıkesir ilinde 46 personel ve 33 eğitimcinin katılımıyla yapıldı. Temel eğitimde 7 gün boyunca kursiyerlere genel afet bilgisi modülü, afet ve odd müdahale eğitimi modülü,tıbbi müdahale modülü,psiko sosyal durumlar modülü, tatbikat eğitimi modülü konularında eğitimler verildi. Ayrıca enkazdan yaralı kurtarma,trafik kazası, triaj, oryantring konularında tatbikatlar yapıldı. Güney Marmara illerini kapsayan Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin (UMKE) temel eğitim programı, Balıkesir'de gerçekleģtirildi. Eğitime, Balıkesir, Bursa, Çanakkale ve Yalova'dan 48 UMKE personeli ile 20 eğitmen katıldı.

29 Ġl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bir hafta süren eğitime Balıkesir, Bursa, Çanakkale ve Yalova'dan 48 personel ile 20 eğitmen katılırken, eğitimi baģarıyla bitiren 46 katılımcıya sertifika verildi. Balıkesir'de üçüncüsü düzenlenen UMKE temel eğitimi boyunca katılımcılara, afet ve olağan dıģı durumlarda medikal müdahale, afet psikolojisi, temel kampçılık, enkaz içinde yaralı müdahalesi, çoklu trafik kazaları ve yangınlara müdahaleyle ilgili teorik eğitim ardından tatbikatlar yaptırıldı. Öte yandan, eğitiminin ardından Balıkesir'de 86 olan UMKE personeli sayısı 104'e ulaģmıģ oldu.

SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, tatbikatta, Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana

SEDAŞ Şebeke Operasyon İl Yöneticisi İbrahim Açıkalın, tatbikatta, Yerel Enerji Hizmet Grubu Planının amacının; ulusal çapta ve yerel düzeyde meydana SEDAŞ Enerji Hizmet Grubu İle Tatbikata Katıldı TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) Sakarya İçin '2018 Yılı Bölgesel Saha Uzantılı Masabaşı Tatbikatı' 293 Kamu Personeli ve 60 AFAD Gönüllüsü olmak üzere

Detaylı

BURDUR İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ. Bölgesel Deprem ve KBRN Tatbikatı Senaryosu

BURDUR İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ. Bölgesel Deprem ve KBRN Tatbikatı Senaryosu BURDUR İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 Bölgesel Deprem ve KBRN Tatbikatı Senaryosu 07 MART 2013 TARİHİNDE SAAT 14.00 DA BURDUR DA MEYDANA GELEN 6,5 ŞİDDETİNDEKİ DEPREM SONUCU; MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

HASTANE ÖNCESİ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ. Dr. Osman ULUSAL Konya İl Ambulans KKM Başhekimi

HASTANE ÖNCESİ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ. Dr. Osman ULUSAL Konya İl Ambulans KKM Başhekimi HASTANE ÖNCESİ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ Dr. Osman ULUSAL Konya İl Ambulans KKM Başhekimi Acil Çağrı Merkezi 112 Sağlık Komuta Merkezi 112 Jandarma 112 Polis AÇM 112 Orman 112 İtfaiye 112 AFAD 3 Nisan 2014

Detaylı

BELEDĠYE BĠRLĠKLERĠNDE EĞĠTĠM ÇALIġMALARI

BELEDĠYE BĠRLĠKLERĠNDE EĞĠTĠM ÇALIġMALARI BELEDĠYE BĠRLĠKLERĠNDE EĞĠTĠM ÇALIġMALARI YEREL YÖNETĠM REFORMU SÜRECĠNDE BELEDĠYELERĠN EĞĠTĠM ĠHTĠYACINI BELĠRLEME ÇALIġTAYI 25-26 Ocak 2006 / Ankara Birliklerin Hukuki Dayanakları Anayasanın 127 nci

Detaylı

2016 Türkiye de 185 bin 128 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi Ülkemiz karayolu ağında 2016 yılında toplam 1 milyon 182 bin 491 adet

2016 Türkiye de 185 bin 128 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi Ülkemiz karayolu ağında 2016 yılında toplam 1 milyon 182 bin 491 adet 1 2016 Türkiye de 185 bin 128 adet ölümlü yaralanmalı trafik kazası meydana geldi Ülkemiz karayolu ağında 2016 yılında toplam 1 milyon 182 bin 491 adet trafik kazası meydana geldi. Bu kazaların 997 bin

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU

KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU 2010 1. GİRİŞ Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı ( BAK-Kadıköy ) 2005 yılında tamamı belediye çalışanlarından olan

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU

KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL ARAMA KURTARMA TAKIMI YILLIK FAALİYET RAPORU 2011 1. GİRİŞ Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı ( BAK-Kadıköy ) 2005 yılında tamamı belediye çalışanlarından olan

Detaylı

İsrail. 08 Haziran 2010 TÜRK KIZILAYI MÜDAHALE FAALİYETİ. Yaralıların Tahliye Operasyonu. Afet Yönetimi Müdürlüğü FAALİ YET RAPORU

İsrail. 08 Haziran 2010 TÜRK KIZILAYI MÜDAHALE FAALİYETİ. Yaralıların Tahliye Operasyonu. Afet Yönetimi Müdürlüğü FAALİ YET RAPORU İsrail Yaralıların Tahliye Operasyonu FAALİ YET RAPORU TÜRK KIZILAYI MÜDAHALE FAALİYETİ 08 Haziran 2010 Afet Yönetimi Müdürlüğü A. GENEL DURUM Ulusal ve uluslararası çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından

Detaylı

ESKİŞEHİR BÖLGE TATBİKATI

ESKİŞEHİR BÖLGE TATBİKATI ESKİŞEHİR BÖLGE TATBİKATI SUBAŞI MEVKİİ KAYMAZ İLÇESİ 21-23 KASIM 2014 Program Eskişehir, Afyonkarahisar, Bilecik, Kütahya, İzmir ve Bursa UMKE ve AFAD, İtfaiye, AKUT, Koza-MAK, Eskişehir Mağaracılık Derneği,

Detaylı

KOCAELİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ

KOCAELİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ KOCAELİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ TARİHÇE: Müdürlüğü ne bağlı olarak hizmet veren Kocaeli Acil Sağlık Hizmetleri 1998 yılı başında kurulma çalışmalarına başlamış olup, 01.06.1998 tarihinde

Detaylı

'Uyardık ama ciddiye almadılar'

'Uyardık ama ciddiye almadılar' 1/5 ページ 8 Mart 2010, Pazartesi 'Uyardık ama ciddiye almadılar' Elazığ'da meydana gelen 6.0 şiddetindeki depremde ölü sayısı sürekli artıyor. Son bilgilere göre 51 kişi yaşamını yitirdi, 50'nin üzerinde

Detaylı

TÜRKİYE DE MAĞDUR ÇOCUKLAR

TÜRKİYE DE MAĞDUR ÇOCUKLAR TÜRKİYE DE MAĞDUR ÇOCUKLAR Bilgi Notu-3: Toplumsal Olay Mağduru Çocuklar Yazan: Didem Şalgam, MSc Katkılar: Prof. Dr. Münevver Bertan, Gülgün Müftü, MA, Adem ArkadaşThibert, MSc MA İçindekiler Tablo Listesi...

Detaylı

MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU

MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU Bodrum da yaşanan motosiklet kazası nda 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Konacık mahallesi Atatürk bulvarında süratli bir şekilde ilerleyen İsmet Özbaş yönetimindeki

Detaylı

KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-1 Ortaöğretim Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar )

KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-1 Ortaöğretim Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar ) KPSS - 2004/2 ve Ek Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanlar ( TABLO-1 Ortaöğretim Mezunları III. Grup Yeni Kadrolar ) EN EN BOŞ KÜÇÜK BÜYÜK K.KODU KONTENJAN KONTENJAN PUAN PUAN UNVAN KURUM ADI KURUM

Detaylı

TABLO-4. LİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 )

TABLO-4. LİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 ) 7769 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADANA TÜM İLÇELER Taşra GİH 7 17 4001 7770 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADIYAMAN TÜM İLÇELER Taşra GİH 7 9 4001 7771 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur AFYONKARAHİSAR TÜM İLÇELER

Detaylı

TABLO-3. ÖNLİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 )

TABLO-3. ÖNLİSANS MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR ( EKPSS 2014 ) 7858 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADANA TÜM İLÇELER Taşra GİH 10 8 ### 7859 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur ADIYAMAN TÜM İLÇELER Taşra GİH 10 4 ### 7860 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Memur AFYONKARAHİSAR TÜM İLÇELER

Detaylı

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme (Ortaöğretim)

KPSS-2014/3 Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme (Ortaöğretim) KURUM ADI KADRO ADI 190160001 SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK MEMURU (ADANA TÜM İLÇELER Taşra) 5 0 75,57278 78,51528 190160003 SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK MEMURU (ARTVİN TÜM İLÇELER Taşra) 4 0 75,26887 75,34407 190160005

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı. Sayı : 89992713-770/E.23787 04.11.2015 : Sivil Savunma Uzmanları Hizmetiçi Eğitimi

T.C. BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı. Sayı : 89992713-770/E.23787 04.11.2015 : Sivil Savunma Uzmanları Hizmetiçi Eğitimi 1 / 6 Sayı : 89992713-770/E.23787 04.11.2015 Konu : Sivil Savunma Uzmanları Hizmetiçi Eğitimi DAĞITIM YERLERİNE İlgi : a) 5902 sayılı nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun. b) 7126 Sayılı Sivil Savunma

Detaylı

«ACİL SAĞLIK HİZMETLERİNDE LOJİSTİK YÖNETİMİ VE PLANLAMA»

«ACİL SAĞLIK HİZMETLERİNDE LOJİSTİK YÖNETİMİ VE PLANLAMA» «ACİL SAĞLIK HİZMETLERİNDE LOJİSTİK YÖNETİMİ VE PLANLAMA» ERDAL ÇENESİZ Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Lojistik ve Teknik Hizmetler Daire Başkanı Teşkilat Şeması Dr. Arslan Kağan ARSLAN Genel Müdür

Detaylı

UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi. Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017

UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi. Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017 UMKE Yönetmeliği ve Sağlık Personelinin Sahada Uygulama Yetkisi Atatürk Üniversitesi Acil Tıp Uzm. Dr. Alpaslan ÜNLÜ 2017 AMAÇ Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatında kurulan Afet Birimi nin ve Ulusal Medikal

Detaylı

BAK-KADIKÖY KADIKÖY BELEDİYESİ ARAMA-KURTARMA TAKIMI

BAK-KADIKÖY KADIKÖY BELEDİYESİ ARAMA-KURTARMA TAKIMI BAK-KADIKÖY KADIKÖY BELEDİYESİ ARAMA-KURTARMA TAKIMI 30.03.2007 BAK-Kadıköy ekibince hazırlanmıştır. 1 BAK-Kadıköy Asker Baran Olası Adaylar Cumali Hüzeyin 30.03.2007 BAK-Kadıköy ekibince hazırlanmıştır.

Detaylı

T.C. GENÇLĠK VE SPOR BAKANLIĞI SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. GENÇLĠK VE SPOR BAKANLIĞI SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. GENÇLĠK VE SPOR BAKANLIĞI SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI ĠL SPOR MERKEZLERĠ UYGULAMALARINA AĠT RAPOR VE ĠSTATĠSTĠKÎ BĠLGĠLER 2015 ANKARA ĠL SPOR MERKEZLERĠ Büyüyen gelişen ve genç nüfusa sahip Türkiye

Detaylı

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA YER DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURULARI İÇİN İLAN EDİLEN LİSTESİ 1 ADANA BİYOLOG GENEL BÜTÇE 1 1 ADANA EBE GENEL BÜTÇE 6 1 ADANA HEMŞİRE GENEL BÜTÇE 2 1 ADANA SAĞLIK MEMURU ÇEVRE SAĞLIĞI TEKNİSYENİ GENEL BÜTÇE 1 1

Detaylı

BÖLGE GRUP SIRALAMASI EBE

BÖLGE GRUP SIRALAMASI EBE EBE ADANA İZMİR ANKARA MERSİN KOCAELİ DENİZLİ ESKİŞEHİR KAYSERİ EDİRNE AYDIN ZONGULDAK BALIKESİR TEKİRDAĞ SAKARYA MUĞLA KONYA ANTALYA YALOVA ÇANAKKALE UŞAK KIRKLARELİ AFYONKARAHİSAR BOLU OSMANİYE GİRESUN

Detaylı

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA

LİSTE - II TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU - TAŞRA 1 ADANA EBE 4 1 ADANA SAĞLIK MEMURU RÖNTGEN TEKNİSYENİ 1 1 ADANA SAĞLIK MEMURU TIBBİ SEKRETER 2 2 ADIYAMAN DİYETİSYEN 2 2 ADIYAMAN EBE 2 2 ADIYAMAN HEMŞİRE 1 2 ADIYAMAN SAĞLIK MEMURU TIBBİ SEKRETER 1 2

Detaylı

SU ALTI SU ÜSTÜ ARAMA KURTARMA FEDERASYONU DİYARBAKIR. Sayı : 2015/71 28.08.2015 Konu: Tatbikat Sonuç Raporu İLGİLİ MAKAMA

SU ALTI SU ÜSTÜ ARAMA KURTARMA FEDERASYONU DİYARBAKIR. Sayı : 2015/71 28.08.2015 Konu: Tatbikat Sonuç Raporu İLGİLİ MAKAMA SU ALTI SU ÜSTÜ ARAMA KURTARMA FEDERASYONU DİYARBAKIR Sayı : 2015/71 28.08.2015 Konu: Tatbikat Sonuç Raporu İLGİLİ MAKAMA 1. Sualtı ve Suüstü Arama Kurtarma Federasyonu tarafından Değirmendere /KOCAELİ

Detaylı

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Önlisans)

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Önlisans) 20020123801 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU / MERKEZ - Merkez) 1 0 77,71676 77,71676 20020123803 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU / MERKEZ - Merkez) 2 0 77,52866 78,22274 20020123805

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL KARARIN ÖZÜ : Sivil Savunma Uzmanlığı nın Görev ve ÇalıĢma Yönetmeliği. TEKLİF : Sivil Savunma Uzmanlığı nın 31.03.2010 tarih, 2010/1043 sayılı teklifi. BAġKANLIK MAKAMI NA; Ġlgi: 18.03.2010 tarih ve 129

Detaylı

TÜRKİYE UMKE 2013 FAALİYET PLANLARI

TÜRKİYE UMKE 2013 FAALİYET PLANLARI TÜRKİYE UMKE 2013 FAALİYET PLANLARI 1. BÖLGE ERZURUM BÖLGESİ Faaliyetin adı Yapacak İl Yapılacağı yer Başlangıç tarihi Bitiş tarihi Süresi Katılımcı sayısı (kişi) İşbirliği yapılacak Diğer kurumlar Faaliyetin

Detaylı

İL ADI UNVAN KODU UNVAN ADI BRANŞ KODU BRANŞ ADI PLANLANAN SAYI ÖĞRENİM DÜZEYİ

İL ADI UNVAN KODU UNVAN ADI BRANŞ KODU BRANŞ ADI PLANLANAN SAYI ÖĞRENİM DÜZEYİ ADANA 8140 BİYOLOG 0 1 LİSANS ADANA 8315 ÇOCUK GELİŞİMCİSİ 0 1 LİSANS ADANA 8225 DİYETİSYEN 0 1 LİSANS ADANA 8155 PSİKOLOG 0 1 LİSANS ADANA 8410 SAĞLIK MEMURU 6000 ÇEVRE SAĞLIĞI 4 LİSE ADANA 8410 SAĞLIK

Detaylı

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Ortaöğretim)

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler (Ortaöğretim) 10020121001 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ SANTRAL MEMURU (BOLU / MERKEZ - Merkez) 1 0 90,04922 90,04922 10020121003 AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI HİZMETLİ (ADIYAMAN / MERKEZ - Taşra) 1 0 86,74214

Detaylı

Revizyon Tarihi: ODD ALGORĠTMALARI. 7. ÇOK SAYIDA KURUM VE KURULUġUN BĠRLĠKTE ÇALIġMASI GEREKEN OLAYLAR. 1. HER NÖBET BAġLANGICI

Revizyon Tarihi: ODD ALGORĠTMALARI. 7. ÇOK SAYIDA KURUM VE KURULUġUN BĠRLĠKTE ÇALIġMASI GEREKEN OLAYLAR. 1. HER NÖBET BAġLANGICI Revizyon No:01 Sayfa No: 1 / 11 1. HER NÖBET BAġLANGICI YÖNETĠMĠ. 2. KIġ DÖNEMĠ YÖNETĠMĠ. 3. TRAFĠK KAZASI YÖNETĠMĠ. 4. YANGIN YÖNETĠMĠ. 5. GIDA ZEHĠRLENMESĠ YÖNETĠMĠ ODD ALGORĠTMALARI 6. BOMBA, CANLI

Detaylı

ÜLKE GENELİ TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ. E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü. Trafik Hizmetleri Başkanlığı

ÜLKE GENELİ TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ. E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü. Trafik Hizmetleri Başkanlığı E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ Trafik Hizmetleri Başkanlığı ÜLKE GENELİ Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı TEMMUZ-2015 AÇIKLAMALAR AYLIK TRAFİK İSTATİSTİK

Detaylı

Kamyonet Duraklarımız. Fabrika Taşımacılığı

Kamyonet Duraklarımız. Fabrika Taşımacılığı 1 9 7 0 ' d e n b u y a n a NAKLİYE YÜK BORSASI D Ü N Y A ' N I N T A Ş I Y I C I G Ü C Ü! Türkiye'nin 81 ilinden 935 ilçesine yurtiçi 70.000 araç ve 8.500 temsilcilik, yurtdışı binlerce anlaşmalı şoför

Detaylı

Sendikamıza Üye Çimento Fabrikalarında gerçekleştirilen Acil Durum Tatbikatları devam etmektedir. İSG İş Sağlığı ve Güvenliği

Sendikamıza Üye Çimento Fabrikalarında gerçekleştirilen Acil Durum Tatbikatları devam etmektedir. İSG İş Sağlığı ve Güvenliği İSG İş Sağlığı ve Güvenliği 17 Ağustos 1999 Depreminde İki Çimento Fabrikası: Bir Afet Sosyolojisi Çalışması yayınlandı 17 Ağustos 1999 da meydana gelen, büyük can ve mal kaybına yol açan deprem felaketi,

Detaylı

Talepte Bulunan PersonelinÜnvanlara Göre Dağılımı

Talepte Bulunan PersonelinÜnvanlara Göre Dağılımı 15/06/2011-05/08/2011 Tarihleri Arasında Başkanlığımız İnternet Sitesinde Yayınlanan "Hizmetiçi Eğitim İhtiyacının Belirlenmesi Anketi"ne Katılan 7.191 Personelin 58.878 Tercihin, "Tercih Edilen Eğitim

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI KARABÜK ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI Yıllara Göre Akademik Personel,İdari Personel ve Öğrenci Sayıları Öğrenci Sayıları Akademik Personel 9.877..79.78 İdari Personel.7..79.. 9 9 9 977 7.99 8.78

Detaylı

Türkiye'nin en rekabetçi illeri "yorgun devleri"

Türkiye'nin en rekabetçi illeri yorgun devleri Türkiye'nin en rekabetçi illeri "yorgun devleri" Türkiye nin kalkınmasında önemli rol üstlenen İstanbul, Ankara ve İzmir, iller arasında rekabet sıralamasında da öne çıktı. İSTANBUL - Elif Ferhan Yeşilyurt

Detaylı

TTB nin Olağandışı Durumlarla İlgili Çalışmaları

TTB nin Olağandışı Durumlarla İlgili Çalışmaları TTB nin Olağandışı Durumlarla İlgili Çalışmaları 1990 yılında Körfez Krizi sonrasında Kuzey Irak tan sığınmacı akını 17 Ağustos 1999 Marmara depremi TTB ODSH Kolu Yönergesi çerçevesinde, TTB ODSH Kolu

Detaylı

Kamyonet Duraklarımız. Fabrika Taşımacılığı

Kamyonet Duraklarımız. Fabrika Taşımacılığı 1 9 7 0 ' d e n b u y a n a NAKLİYE YÜK BORSASI D Ü N Y A ' N I N T A Ş I Y I C I G Ü C Ü! Türkiye'nin 81 ilinden 935 ilçesine yurtiçi 70.000 araç ve 1.250 temsilcilik, yurtdışı binlerce anlaşmalı şoför

Detaylı

Acil Afet Yönetiminde Önemli Sorunlar. Dr. Onur İNCEALTIN Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Acil Afet Yönetiminde Önemli Sorunlar. Dr. Onur İNCEALTIN Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Afet Yönetiminde Önemli Sorunlar Dr. Onur İNCEALTIN Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Afetler Önlenilebilir mi? Jeolojik; Deprem, heyelan, yanardağ patlamaları Hava Olayları;

Detaylı

TURIZM OTEL YÖNETICILERI DERNEĞI TANITIM DOSYASI

TURIZM OTEL YÖNETICILERI DERNEĞI TANITIM DOSYASI 2017 TURIZM OTEL YÖNETICILERI DERNEĞI TANITIM DOSYASI İcadiye Mahallesi Çifte Çınar Sokak No 26 Kuzguncuk Üsküdar İstanbul Tel : +90 (216) 383 2200 info@turoyd.org TURİZM OTEL YÖNETİCİLERİ DERNEĞİ (TUROYD)

Detaylı

Eğitimin Uygulanacağı Yer Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi Süresi (Saat) EskiĢehir 23.01.2010 01.03.2010 60 25. EskiĢehir 05.08.2010 02.09.

Eğitimin Uygulanacağı Yer Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi Süresi (Saat) EskiĢehir 23.01.2010 01.03.2010 60 25. EskiĢehir 05.08.2010 02.09. KOSGEB Ġstanbul Ġkitelli Ġstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Ġstanbul 13.01.2010 18.02.2010 KOSGEB Ġstanbul Ġkitelli Ġstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Ġstanbul 15.01.2010 20.02.2010

Detaylı

ÜLKE GENELİ TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ. E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü. Trafik Hizmetleri Başkanlığı

ÜLKE GENELİ TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ. E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü. Trafik Hizmetleri Başkanlığı E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ Trafik Hizmetleri Başkanlığı ÜLKE GENELİ Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı EKİM-2015 AÇIKLAMALAR AYLIK TRAFİK İSTATİSTİK

Detaylı

ACİL DURUM EYLEM PLANI KONUT PROJESİ

ACİL DURUM EYLEM PLANI KONUT PROJESİ SAYFA NO 1/5 1. AMAÇ Şantiyede oluşabilecek her türlü olağanüstü durumlarda personelin yaralanıp zarar görmesini, çalışmanın kısmen veya tamamen durmasını, çevrenin olumsuz yönde etkilenmesini önlemek

Detaylı

İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI

İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI İLLERE GÖRE NÜFUS KÜTÜKLERİNE KAYITLI EN ÇOK KULLANILAN 5 KADIN VE ERKEK ADI İL KADIN ADI ERKEK ADI ADANA ADIYAMAN AFYONKARAHİSAR AKSARAY SULTAN SULTAN İBRAHİM RAMAZAN 1/17 2/17 AMASYA ANKARA ANTALYA ARDAHAN

Detaylı

Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı

Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı Tüvturk Araç Muayene Gezici Mobil İstasyon Programı Tüvturk Gezici istasyonlarında ağır vasıtalar (3.5 ton üzeri) hariç tüm motorlu ve motorsuz araçlar için muayene hizmeti verilmektedir. Gezici istasyonlar

Detaylı

TABLO-1. MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI )

TABLO-1. MERKEZİ YERLEŞTİRMEDEKİ EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR ( ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI ) 1573951 3 0 091.496 092.411 HEMŞİRE (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (Merkez) 1573953 29 0 093.232 096.492 KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ (ANKARA) ADALET BAKANLIĞI (Merkez) 1573955 11 0 092.813 093.230

Detaylı

TABLO-2. ORTAÖĞRETİM MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR (2014/2 EKPSS/KURA )

TABLO-2. ORTAÖĞRETİM MEZUNLARININ TERCİH EDEBİLECEĞİ KADROLAR (2014/2 EKPSS/KURA ) / POZİSYON UNVANI 190050001 9521 ADALET BAKANLIĞI Hizmetli ADANA MERKEZ Taşra YH 11 1 2001 7225 190050003 9522 ADALET BAKANLIĞI Hizmetli ADIYAMAN KAHTA Taşra YH 11 1 2001 7225 190050005 9523 ADALET BAKANLIĞI

Detaylı

ORMANCILIK VE SU ALANLARINDA MAKEDONYA CUMHURİYETİ NE YAPILAN ÇALIŞMA ZİYARETİNE AİT RAPOR

ORMANCILIK VE SU ALANLARINDA MAKEDONYA CUMHURİYETİ NE YAPILAN ÇALIŞMA ZİYARETİNE AİT RAPOR ORMANCILIK VE SU ALANLARINDA MAKEDONYA CUMHURİYETİ NE YAPILAN ÇALIŞMA ZİYARETİNE AİT RAPOR Makedonya Tarım, Ormancılık ve Su Ekonomisi Bakanı Sayın Ljupcho DĠMOVSKĠ nin 27-28 Haziran ayında Sayın Bakanımız

Detaylı

ACİL TIP TEKNİSYENİ A- GÖREVLER

ACİL TIP TEKNİSYENİ A- GÖREVLER TANIM Kaza, yangın gibi felaketler sonucunda yaralananlarla, kalp krizi, felç, solunum yetersizliği gibi nedenlerle birdenbire hastalanan insanlara iyileģtirici yönde ilk müdahaleyi yapan kiģidir. A- GÖREVLER

Detaylı

BÖLGE GRUP SIRALAMASI

BÖLGE GRUP SIRALAMASI ACİL TIP TEKNİKERİ (İLK VE ACİL YARDIM TEKNİKERİ) ADANA İZMİR GAZİANTEP ANKARA MERSİN ESKİŞEHİR KONYA ZONGULDAK ÇANAKKALE HATAY DENİZLİ TEKİRDAĞ YALOVA AYDIN EDİRNE ANTALYA KAYSERİ ISPARTA BOLU UŞAK BİLECİK

Detaylı

Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini açıkladı

Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini açıkladı Basın Bildirisi Ajans Press; Marka Şehir ve Belediyelerin Medya Karnesini açıkladı 01 Ocak - 31 Aralık 2011 tarihleri arası Ajans Press in takibinde olan yerel, bölgesel ve ulusal 2659 yazılı basın takibinden

Detaylı

BAYİLER. Administrator tarafından yazıldı. Çarşamba, 18 Nisan :29 - Son Güncelleme Cuma, 03 Mayıs :39

BAYİLER. Administrator tarafından yazıldı. Çarşamba, 18 Nisan :29 - Son Güncelleme Cuma, 03 Mayıs :39 Federal CNG Dönüşüm Sistemleri olarak, başta Konya olmak üzere Türkiye'nin her bölgesinde ve her ilimizde CNG Dönüşüm Sistemleri konusunda hizmet vermekteyiz. FEDERAL CNG DÖNÜŞÜM SİSTEMLERİ Adana CNG Dönüşüm

Detaylı

EKPSS-2014/2 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (Önlisans)

EKPSS-2014/2 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (Önlisans) 210020001 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ MEMUR (ADIYAMAN / MERKEZ - Merkez) 4 4 0 82,69988 85,92848 210030001 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ MEMUR (AYDIN / MERKEZ - Merkez) 3 3 0 79,57189 84,86609 210050001 AĞRI İBRAHİM

Detaylı

LİSTE - III TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU - TAŞRA İL KODU İL ADI POZİSYON ADI BÜTÇE TÜRÜ

LİSTE - III TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU - TAŞRA İL KODU İL ADI POZİSYON ADI BÜTÇE TÜRÜ YER DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURULARI İÇİN İLAN EDİLEN LİSTESİ 1 ADANA DİŞ TABİBİ DÖNER SERMAYE 1 1 ADANA DİŞ TABİBİ GENEL BÜTÇE 2 1 ADANA EBE DÖNER SERMAYE 1 1 ADANA EBE GENEL BÜTÇE 5 1 ADANA ECZACI DÖNER SERMAYE

Detaylı

VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2005/88

VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2005/88 Konu: Psiko-Teknik Değerlendirme Merkezi 03.06.2005/8148 VALİLİĞİNE (İl Sağlık Müdürlüğü) GENELGE 2005/88 Bilindiği üzere Psiko-Teknik Değerlendirme Merkezlerinin açılış, işleyiş ve denetim işlemleri 18.07.1997

Detaylı

ÜLKE GENELİ 2016-YILI. E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ. Trafik Hizmetleri Başkanlığı

ÜLKE GENELİ 2016-YILI. E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ. Trafik Hizmetleri Başkanlığı E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ Trafik Hizmetleri Başkanlığı ÜLKE GENELİ Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı 2016-YILI AÇIKLAMALAR AYLIK TRAFİK İSTATİSTİK

Detaylı

ACİL TIP TEKNİKERİ (İLK VE ACİL YARDIM TEKNİKERİ) 1. BÖLGE İLLER A Grubu B Grubu C Grubu D Grubu GAZİANTEP BURSA İSTANBUL MERSİN

ACİL TIP TEKNİKERİ (İLK VE ACİL YARDIM TEKNİKERİ) 1. BÖLGE İLLER A Grubu B Grubu C Grubu D Grubu GAZİANTEP BURSA İSTANBUL MERSİN ACİL TIP TEKNİKERİ (İLK VE ACİL YARDIM TEKNİKERİ) İSTANBUL ADANA ANKARA EDİRNE ESKİŞEHİR ANTALYA MANİSA HATAY TEKİRDAĞ ZONGULDAK SAKARYA ÇANAKKALE MUĞLA YALOVA KAYSERİ DENİZLİ KIRIKKALE SAMSUN AFYONKARAHİSAR

Detaylı

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile İzmir Tarım İl Müdürlüğü işbirliği ile Meteorolojik Olayların Tarımsal Üretime Etkisi konulu panel düzenlendi

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile İzmir Tarım İl Müdürlüğü işbirliği ile Meteorolojik Olayların Tarımsal Üretime Etkisi konulu panel düzenlendi İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile İzmir Tarım İl Müdürlüğü işbirliği ile Meteorolojik Olayların Tarımsal Üretime Etkisi konulu panel düzenlendi Ġzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ve Ġzmir Tarım Ġl Müdürlüğü

Detaylı

MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU

MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU MOTOSİKLET KAZASI, BODRUM U ACIYA BOĞDU Bodrum da yaşanan motosiklet kazası nda 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Konacık mahallesi Atatürk bulvarında süratli bir şekilde ilerleyen İsmet Özbaş yönetimindeki

Detaylı

ÇEVRE VE ġehġrcġlġk BAKANLIĞI TELEFON VE FAX NUMALARI. 0312 410 77 01 0312 474 03 93 Altyapı Kentsel Hizmetler Daire BaĢkanlığı

ÇEVRE VE ġehġrcġlġk BAKANLIĞI TELEFON VE FAX NUMALARI. 0312 410 77 01 0312 474 03 93 Altyapı Kentsel Hizmetler Daire BaĢkanlığı 0 ÇEVRE VE ġehġrcġlġk BAKANLIĞI VE NUMALARI B İ R İ M L E R Altyapı Kentsel DönüĢüm Genel Müdürlüğü 0 0 0 0 Altyapı Kentsel Hizmetler Daire BaĢkanlığı 0 0 0 0 Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü 0 0 0 Yapı

Detaylı

UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ

UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ 1. CUMHURBAŞKANLIĞI 1.1. Devlet Denetleme Kurulu UYAP VİZYONU SEMİNERİ 04.06.2007 KATILIMCI PROFİLİ 2. BAŞBAKANLIK 2.1. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği(MGK) 2.2. Atatürk Kültür, Dil ve tarih Yüksek

Detaylı

Atık Getirme Merkezi. REW-Getirme Merkez Tebliğii-Nisan Hülya ÇAKIR Çevre Mühendisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Atık Getirme Merkezi. REW-Getirme Merkez Tebliğii-Nisan Hülya ÇAKIR Çevre Mühendisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Atık Getirme Merkezi Hülya ÇAKIR Çevre Mühendisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sunumun İçeriği Atık Yönetimi Amaç ve Kapsam Sınıflandırma ve Kriterler Döngüsel Ekonomi Sıfır Atık Atık Yönetimi *Evsel,

Detaylı

Hastane Müdürü 8 Döner Sermaye Saymanı 8 Sağlık Müdürü 1 Baştabip 20 BALIKESİR

Hastane Müdürü 8 Döner Sermaye Saymanı 8 Sağlık Müdürü 1 Baştabip 20 BALIKESİR BAKANLIĞIMIZ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİREN HASTANE YÖNETİMİ UYGULAMALARI VE SAĞLIK HİZMETLERİNDE TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ UYGULAMALARI BÖLGESEL EĞİTİM TOPLANTILARI Yataklı tedavi kurumlarımızda verilmekte olan

Detaylı

Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler

Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler Yatırım Teşvik Uygulamalarında Bölgeler 1. Bölge: Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Muğla 2. Bölge: Adana, Aydın, Bolu, Çanakkale (Bozcaada ve Gökçeada İlçeleri Hariç), Denizli,

Detaylı

Söz konusu ilk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı aynı gün ve yerde saat te gerçekleģtirilecektir.

Söz konusu ilk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı aynı gün ve yerde saat te gerçekleģtirilecektir. Tarih Sayı Konu : 12.03.2018 : EBSOV 30/18 : Mütevelli Heyet Top. Hk. Sayın Üyemiz Vakfımız 2018 yılı Mart Ayı Mütevelli Heyet Olağan Toplantısı aģağıdaki gündem çerçevesinde, 26 Mart 2018 Pazartesi Günü

Detaylı

İL BAZINDA DAĞILIM İSTANBUL 136 ANKARA 36 İZMİR 23 ANTALYA 12 KOCAELİ 10 GAZİANTEP 9

İL BAZINDA DAĞILIM İSTANBUL 136 ANKARA 36 İZMİR 23 ANTALYA 12 KOCAELİ 10 GAZİANTEP 9 BAŞVURU ADEDİ 335 TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL 2010 BAŞVURU İSTATİSTİKLERİ ANA BRANŞ BAZINDA DAĞILIM HAYAT DIŞI 307 HAYAT 28 İL BAZINDA DAĞILIM İSTANBUL 136 ANKARA 36 İZMİR 23 ANTALYA 12 KOCAELİ 10 GAZİANTEP 9

Detaylı

Türkiye'de elektrik kesintileri

Türkiye'de elektrik kesintileri On5yirmi5.com Türkiye'de elektrik kesintileri Kayseri, Bursa, İzmir, Adana, Eskişehir, Samsun ve Gaziantep'te metro ve hafif raylı sistemin durması ve birçok ilde trafik ışıklarının devre dışı kalması

Detaylı

İTFAİYE EĞİTİM MERKEZİNDE VERİLEN EĞİTİMLER (İndex)

İTFAİYE EĞİTİM MERKEZİNDE VERİLEN EĞİTİMLER (İndex) İTFAİYE EĞİTİM MERKEZİNDE VERİLEN EĞİTİMLER (İndex) 1- TEMEL İTFAİYE ER EĞİTİMİ ( 720 SAAT) 1. Kademe 416 saat Temel İtfaiye Er Eğitimi 2. Kademe 56 saat Temel Yüzme Eğitimi 3. Kademe 72 saat İtfaiye Araçları

Detaylı

BÖLGE GRUP SIRALAMASI

BÖLGE GRUP SIRALAMASI ACİL TIP TEKNİKERİ (İLK VE ACİL YARDIM TEKNİKERİ) ADANA ANKARA ESKİŞEHİR KONYA ZONGULDAK EDİRNE ANTALYA HATAY DENİZLİ TEKİRDAĞ KAYSERİ SAKARYA YALOVA AYDIN BALIKESİR ISPARTA BOLU KIRIKKALE BİLECİK ORDU

Detaylı

Sendikamıza Üye Çimento Fabrikalarında 2008 yılı Mayıs ayından bu yana gerçekleştirilen Acil Durum

Sendikamıza Üye Çimento Fabrikalarında 2008 yılı Mayıs ayından bu yana gerçekleştirilen Acil Durum İSG İş Sağlığı ve Güvenliği Acil Durum Tatbikatlarında sona yaklaşılıyor Sendikamıza Üye Çimento Fabrikalarında 2008 yılı Mayıs ayından bu yana gerçekleştirilen Acil Durum Tatbikatları 2009 yılı Şubat

Detaylı

KAMU HASTANELERİ BİRLİKLERİNDE SÖZLEŞMELİ PERSONELE EK ÖDEME YAPILMASINA DAİR YÖNERGEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNERGE

KAMU HASTANELERİ BİRLİKLERİNDE SÖZLEŞMELİ PERSONELE EK ÖDEME YAPILMASINA DAİR YÖNERGEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNERGE KAMU HASTANELERİ BİRLİKLERİNDE SÖZLEŞMELİ PERSONELE EK ÖDEME YAPILMASINA DAİR YÖNERGEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNERGE MADDE 1-20/11/2012 tarihli ve 116 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe konulan Kamu

Detaylı

TAŞRA TEŞKİLATI MÜNHAL TEKNİKER KADROLARI

TAŞRA TEŞKİLATI MÜNHAL TEKNİKER KADROLARI ADANA MERKEZ 111918 İL MEM İNŞAAT 1 ADANA MERKEZ 111918 İL MEM ELEKTRİK 2 ADIYAMAN MERKEZ 114014 İL MEM İNŞAAT 1 ADIYAMAN MERKEZ 114014 İL MEM ELEKTRİK 1 AFYONKARAHİSARMERKEZ 114972 İL MEM İNŞAAT 1 AFYONKARAHİSARMERKEZ

Detaylı

ÇANAKKALE ĠL AMBULANS SERVĠSĠ ACĠL DURUM VE AFET PLANI

ÇANAKKALE ĠL AMBULANS SERVĠSĠ ACĠL DURUM VE AFET PLANI DEPREM VE AFET PLANI Dok. Kodu: YÖN.PL.04 Yay. Trh.: Kasım 2012 Rev. Trh.: Rev. No: 00 Sayfa No: 1/6 1. AMAÇ Çanakkale İl Ambulans Servisi KKM, bağlı tüm ASH İstasyonları, çevre ve insan sağlığını etkileyebilecek

Detaylı

Faaliyet Raporu (1 Ocak 31 Aralık 2009) İstatistikler İSTATİSTİKİ BİLGİLER

Faaliyet Raporu (1 Ocak 31 Aralık 2009) İstatistikler İSTATİSTİKİ BİLGİLER İSTATİSTİKİ BİLGİLER 1 MESLEK MENSUPLARI YILLARA GÖRE SAYILARI GRAFİĞİ 2009 Aralık 2008 Eylül-Aralık 2007-2008 2006-2007 2005-2006 2004-2005 2003-2004 2002-2003 2001-2002 2000-2001 1994-1995 1990-1991

Detaylı

3. basamak. Otomobil Kamyonet Motorsiklet

3. basamak. Otomobil Kamyonet Motorsiklet Tablo-1: İndirim veya artırım uygulanmayan iller için azami primler (TL)* İzmir, Yalova, Erzurum, Kayseri Otomobil 018 614 211 807 686 565 444 Kamyonet 638 110 583 055 897 739 580 Motorsiklet 823 658 494

Detaylı

AMBULANS VE ACĠL BAKIM TEKNĠKERĠ

AMBULANS VE ACĠL BAKIM TEKNĠKERĠ TANIM Kaza, yangın gibi felaketler sonucunda yaralananlarla, kalp krizi, felç, solunum yetersizliği gibi nedenlerle birden bire hastalanan insanları, gerektiğinde bulundukları yerde ilk tedavilerini yapıp,

Detaylı

2015 KOCAELİ NÜFUSUNUN BÖLGESEL ANALİZİ TUİK

2015 KOCAELİ NÜFUSUNUN BÖLGESEL ANALİZİ TUİK 0 NÜFUSUNUN BÖLGESEL ANALİZİ TUİK Verilerine Göre Hazırlanmıştır. İLİNİN NÜFUSU.. NÜFUSUNA KAYITLI OLANLAR NDE YAŞAYIP NÜFUS KAYDI BAŞKA İLLERDE OLANLAR.0 %... %. NÜFUSUNUN BÖLGESEL ANALİZİ 0 TUİK Verilerine

Detaylı

KURUM ADI KADRO ADI KONT.

KURUM ADI KADRO ADI KONT. KURUM ADI KADRO ADI 310010002 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ MEMUR (BOLU MERKEZ Merkez) 1 0 67,37392 67,37392 310040001 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FİZYOTERAPİST (AFYONKARAHİSAR MERKEZ Merkez) 1 0 77,44521

Detaylı

ÜLKE GENELİ TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ. E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü. Trafik Hizmetleri Başkanlığı

ÜLKE GENELİ TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ. E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü. Trafik Hizmetleri Başkanlığı E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ Trafik Hizmetleri Başkanlığı ÜLKE GENELİ Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı MAYIS-2016 AÇIKLAMALAR AYLIK TRAFİK İSTATİSTİK

Detaylı

ÜLKE GENELİ TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ. E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü. Trafik Hizmetleri Başkanlığı

ÜLKE GENELİ TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ. E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü. Trafik Hizmetleri Başkanlığı E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ Trafik Hizmetleri Başkanlığı ÜLKE GENELİ Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı MART-2016 AÇIKLAMALAR AYLIK TRAFİK İSTATİSTİK

Detaylı

ACİL DURUM MÜDAHALE EKİBİ (ADME) V. İSG KONGRESİ

ACİL DURUM MÜDAHALE EKİBİ (ADME) V. İSG KONGRESİ ACİL DURUM MÜDAHALE EKİBİ (ADME) V. İSG KONGRESİ 1 SUNUM İÇERİĞİ Neden Acil Durum Müdahale Ekibi ne (ADME) ihtiyaç var? ADME nin görev ve sorumlulukları ADME elemanlarının seçilme aşamasında aranacak kriterler

Detaylı

1 / 21 KADRO KODU BOŞ EN KÜÇÜK EN BÜYÜK KURUM ADI KADRO ADI KONT.

1 / 21 KADRO KODU BOŞ EN KÜÇÜK EN BÜYÜK KURUM ADI KADRO ADI KONT. 110010001 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TEKNİSYEN (BOLU MERKEZ Merkez) 1 0 84,54093 84,54093 110140001 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK TEKNİSYENİ (ERZURUM MERKEZ Merkez) 7 0 78,00955 78,32632 110180001 BAYBURT

Detaylı

ÜLKE GENELİ TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ. E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü. Trafik Hizmetleri Başkanlığı

ÜLKE GENELİ TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ. E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü. Trafik Hizmetleri Başkanlığı E m n i y e t G e n e l M ü d ü r l ü ğ ü TRAFİK İSTATİSTİK BÜLTENİ Trafik Hizmetleri Başkanlığı ÜLKE GENELİ Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı ŞUBAT-2016 AÇIKLAMALAR AYLIK TRAFİK İSTATİSTİK

Detaylı

BOŞ KONTENJAN K.KODU KONTENJAN PUAN

BOŞ KONTENJAN K.KODU KONTENJAN PUAN K.KODU KONTENJAN BOŞ KONTENJAN EN KÜÇÜK PUAN EN BÜYÜK PUAN KADRO ÜNVANI KURUM ADI 4123541 1 0 090.857 090.857 MEMUR (İSTANBUL) BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ (BYŞ) 4123543 4 0 086.962 088.105 ZABITA MEMURU (İSTANBUL)

Detaylı

LİMANLAR GERİ SAHA KARAYOLU VE DEMİRYOLU BAĞLANTILARI MASTER PLAN ÇALIŞMASI

LİMANLAR GERİ SAHA KARAYOLU VE DEMİRYOLU BAĞLANTILARI MASTER PLAN ÇALIŞMASI T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI ALTYAPI YATIRIMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ LİMANLAR GERİ SAHA KARAYOLU VE DEMİRYOLU BAĞLANTILARI MASTER PLAN ÇALIŞMASI SONUÇ RAPORU-EKLER Mühendislik Anonim

Detaylı

KAYIP KIZI BODRUM POLİSİ BULDU

KAYIP KIZI BODRUM POLİSİ BULDU KAYIP KIZI BODRUM POLİSİ BULDU İstanbul da bir süre önce evini terk eden genç kızı Bodrum polisi buldu. Ulusal televizyon kanallarında kızının eviden ayrıldıktan sonra bir daha geri dönmediğini açıkladığını

Detaylı

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) EĞİTİM-TATBİKAT-KODLAR-FORMLAR

TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) EĞİTİM-TATBİKAT-KODLAR-FORMLAR TÜRKİYE HASTANE AFET PLANI EĞİTİMLERİ HASTANE AFET PLANI (HAP) EĞİTİM-TATBİKAT-KODLAR-FORMLAR EĞİTİM Hastanelerden gelen personele HAP Eğitici Eğitiminin verilmesi HAP Eğitici Eğitimi alan personelin kendi

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ ADRESE DAYALI NÜFUS KAYIT SİSTEMİ (ADNKS) 2013 Yılı Türkiye İstatistik Kurumu 29/01/2014 tarihinde 2013 yılı Adrese Dayalı Kayıt Sistemi Sonuçları haber bültenini yayımladı. 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle;

Detaylı

Türkiye'nin en yaşanabilir illeri listesi

Türkiye'nin en yaşanabilir illeri listesi On5yirmi5.com Türkiye'nin en yaşanabilir illeri listesi Hangi şehrin yaşam standartları daha yüksek, hangi şehirde yaşam daha kolay? Yayın Tarihi : 11 Kasım 2012 Pazar (oluşturma : 2/6/2016) Aylık iş ve

Detaylı

Antalya Belek'te Otel Çöktü 8 Yaralı

Antalya Belek'te Otel Çöktü 8 Yaralı Antalya Belek'te Otel Çöktü 8 Yaralı yalinosgb.com /haber/belek-antalya-otel-is-kazasi-8-yarali Antalya'nın Serik ilçesi Belek bölgesinde bir otel inşaatında meydana gelen göçük sonucu 8 işçi yaralandı.

Detaylı

EKPSS-2014/2 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (Ortaöğretim)

EKPSS-2014/2 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar (Ortaöğretim) 110050001 AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ HİZMETLİ (AĞRI / MERKEZ - Merkez) 1 1 0 87,81939 87,81939 110110001 ANKARA ÜNİVERSİTESİ TEKNİSYEN (ANKARA / MERKEZ - Merkez) 1 1 0 86,22335 86,22335 110140001

Detaylı

Karşılıksız İşlemi Yapılan Çek Sayılarının İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı (1) ( 2017 )

Karşılıksız İşlemi Yapılan Çek Sayılarının İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı (1) ( 2017 ) Karşılıksız İşlemi Yapılan Çek Sayılarının İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı (1) İller ve Bölgeler (2) Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Toplam İstanbul 18.257

Detaylı

BĠNGÖL ÜNĠVERSĠTESĠ. ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI

BĠNGÖL ÜNĠVERSĠTESĠ. ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI BĠNGÖL ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI FAALĠYET RAPORU 2010 KURUM/KURULUġUN TARĠHÇESĠ Öğrenci ĠĢlerinin temelleri 1983 yılında Fırat Üniversitesine bağlı olarak Bingöl Meslek Yüksekokulu adı

Detaylı

7 Haziran Kasım 2015 Seçimleri Arasındaki Değişim

7 Haziran Kasım 2015 Seçimleri Arasındaki Değişim 7 Haziran 2015 1 Kasım 2015 Seçimleri Arasındaki Değişim Erol Tuncer 2 EROL TUNCER Giriş 2015 yılında siyasî tarihimizde bir ilk yaşanmış, aynı yılın 7 Haziran ve 1 Kasım günlerinde iki kez Milletvekili

Detaylı

Türkiye Doku ve Organ Nakli Koordinasyon Sistemi. Dilek Okutur BaĢkent Üniversitesi Ġstanbul AraĢtırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi

Türkiye Doku ve Organ Nakli Koordinasyon Sistemi. Dilek Okutur BaĢkent Üniversitesi Ġstanbul AraĢtırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi Türkiye Doku ve Organ Nakli Koordinasyon Sistemi Dilek Okutur BaĢkent Üniversitesi Ġstanbul AraĢtırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi Neden Sistem? O Organ yetmezliği dil, din, ırk, cinsiyet, millet, zenginlik

Detaylı

Fren Test Cihazları Satış Bayiler. Administrator tarafından yazıldı. Perşembe, 05 Mayıs :26 - Son Güncelleme Pazartesi, 30 Kasım :22

Fren Test Cihazları Satış Bayiler. Administrator tarafından yazıldı. Perşembe, 05 Mayıs :26 - Son Güncelleme Pazartesi, 30 Kasım :22 FDR Adana Fren Test Cihazları FDR Adıyaman Fren Test Cihazları FDR AfyonFren Test Cihazları FDR Ağrı Fren Test Cihazları FDR Amasya Fren Test Cihazları FDR Ankara Fren Test Cihazları FDR Antalya Fren Test

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI İDARİ VE HİZMET BİRİMLERİ KADRO STANDARTLARI YÖNETMELİĞİ

SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI İDARİ VE HİZMET BİRİMLERİ KADRO STANDARTLARI YÖNETMELİĞİ SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI İDARİ VE HİZMET BİRİMLERİ KADRO STANDARTLARI YÖNETME SAĞLIK BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI İDARİ VE HİZMET BİRİMLERİ KADRO STANDARTLARI YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete: 04.01.2012-28163

Detaylı

SAMSUN TİCARET VE SANAYİ ODASI EKONOMİK BÜLTEN

SAMSUN TİCARET VE SANAYİ ODASI EKONOMİK BÜLTEN SAMSUN TİCARET VE SANAYİ ODASI EKONOMİK BÜLTEN ARALIK 2016 Bu eserin tüm telif hakları Samsun Ticaret ve Sanayi Odası na aittir. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası nın ismi kaydedilmek koşulu ile alıntı yapmak

Detaylı