içindekiler Liege den TNT Türkiye ye atama: Doğan Bayrak Kargo uçaklarının öyküsü Kapak: 21 inci yüzyılda zaman kavramı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "içindekiler Liege den TNT Türkiye ye atama: Doğan Bayrak Kargo uçaklarının öyküsü Kapak: 21 inci yüzyılda zaman kavramı"

Transkript

1

2 içindekiler 10 Liege den TNT Türkiye ye atama: Doğan Bayrak 14 Kargo uçaklarının öyküsü 18 Kapak: 21 inci yüzyılda zaman kavramı 24 Sanatla iç içe bir ömür: Tomris İncer 26 Gizli köşeler: Sardes, Gölcük, Birgi 29 Yeşil yapılar

3 editörden... TNT View yenilendi! Erdenay Gül TNT Ekspres Türkiye Pazarlama Koordinatörü 33 üncü sayımızda yepyeni bir tasarımla karşınızdayız. TNT Ekspres Türkiye nin 20 nci yılında size yeni sayfalarımızdan, zenginleştirilmiş içeriğimizle sesleneceğiz. Yeni TNT View da sadece sayfa tasarımlarımızda değil, içerik konseptimizde de değişikliklere gittik. Bir business yayını mantığıyla hazırladığımız sayfalarımızda TNT dünyasındaki gelişmeleri aktarırken, diğer yandan 10 bin okurumuzun keyifle okuyacağı kültür-yaşam konularını işledik. Spordan sağlığa, geziden kültür-sanata sayfalarımızı besleyen konuları keyifli bir dille kaleme almaya çalıştık. Yön bulma sporu oriyantiring, sıcak günler için beslenme tavsiyeleri, Türkiye nin cennet köşelerinden bir üçleme; Gölcük, Birgi, Sardes, konularıyla dopdolu bir içerik hazırladık. Ayrıca bu sayımızda TNT Ekspres Türkiye ailesine yeni katılan TNT Türkiye Operasyon Direktörü Doğan Bayrak ile ve 34 yılını İstanbul Şehir Tiyatrosu nda geçiren, Binbir Gece dizisinin oyuncularından Tomris İncer ile bir röportaj gerçekleştirdik. TNT nin vizyonuyla ilintili sosyal sorumluluk yaklaşımımızda da dünyanın geleceğini yakından ilgilendiren bir konuyu seçtik. Çevreci yapılar konusunu işlerken, hepimizin vaktinin önemli bir kısmını geçirdiği evlerin küresel ısınmaya karşı nasıl yapılanması gerektiğini araştırdık. Yeni tasarımımızdan ve içeriğimizden olumlu dönüşler almak dileğiyle, keyifli okumalar Erdenay Gül TNT Ekspres Türkiye Pazarlama Koordinatörü Sayı:33- TNT VIEW İmtiyaz Sahibi: Turgut Yıldız Sorumlu Müdür: Müzeyyen Dilek Özgür Yayın Kurulu: Erdenay Gül, Giray Karanlık, Murat Uludağ, Selin Karakaş Yapım: Medyaevi İletişim Editör: Ahmet Lütfi Yavuz Görsel Yönetmen: Gizel Soysal Baskı: Mega Basım Tel: Basım Yeri ve Tarihi: İstanbul, Aralık 2007 İmtiyaz Sahibi, Sorumlu Müdür ve Yönetim Yeri Adresi: Ertürk Sok. Uzka İş Merkezi No:9 Kat: Kavacık - Beykoz İstanbul/Türkiye Tel: Fax: ayda bir yayınlanır. Yayının türü: Dergi, Yerel, Süreli The TNT name & logo are trademarks & TNT Holding B.V.

4 TNT den haberler tamamlayan ve 2008 yılında da büyüme odaklı stratejiler hedeflediklerini belirten TNT CEO su Peter Bakker: 2007 yılı TNT için iyi bir yıl oldu. Ekspres birimi, Avrupa daki pazar payını yine artırdı. Gelişmekte olan pazarlardaki devralma girişimleri, planlarımız doğrultusunda ilerledi. Ekspres biriminin vergi öncesi kazancı rekor düzeye ulaştı sözleriyle başarıya dikkat çekti. Yeni Satış ve Pazarlama Direktörü Ertan Aslanoğlu TNT Ekspres Türkiye nin Operasyon Direktörü Ertan Aslanoğlu, Satış ve Pazarlama Direktörlüğü ne getirildi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü nden mezun olan Ertan Aslanoğlu, ayrıca İngiltere de bulunan Warwick Üniversitesi nin master programını tamamladı. İş hayatına ilk olarak Çukurova İthalat ve İhracat AŞ de başlayan Aslanoğlu, daha sonra Coca-Cola da çalıştı. Aslanoğlu, 1993 yılında uluslararası kargo taşımacılığı sektörüne geçti ve 1996 yılında TNT Ekspres Türkiye de çalışmaya başladı. İki yıl Hava Kargo Satış Müdürlüğü görevinin ardından 1998 yılında Operasyon Direktörlüğü yapan Aslanoğlu, 2008 yılında TNT Ekspres Türkiye nin Satış ve Pazarlama Direktörlüğü ne atandı. TNT nin dağıtım ağı stratejisi başarı getirdi 2007 yılının rakamları, Dağıtım Ağı Üzerine Odaklanma stratejisi meyvelerini vermeye başladığını gösteriyor. Bu stratejiyi başarıyla Iveco ve TNT İtalya, karma yakıtlı kamyon için güç birliği yapıyor TNT İtalya ve kamyon üreticilerinden Iveco, Iveco Eurocargo Karma Yakıtlı Kamyon modelinin geliştirilmesi için gittiği ortaklığı tüm dünyaya duyurdu. İki büyük firmanın gerçekleştirdiği işbirliği, çevreyi koruma ve iş için yapılan faaliyetlerinin çevre üzerindeki etkisini azaltma kararlılığı esasına dayanıyor. Tüm dünyada bölgesel ve küresel olarak gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle örnek bir yapıya sahip olan TNT Express in İtalya lokasyonu bu anlaşmayla örnek teşkil eden bir işbirliğine imza attı. Kamyon üreticisi Iveco ile gerçekleştirilen bu girişim aynı zamanda TNT nin, AB ve İtalya Çevre Bakanlığı tarafından desteklenen Avrupa Sürdürülebilir Enerji (SEE) kampanyasının da önemli bir adımı olma özelliği taşıyor. İtalya da Eylül 2008 den itibaren saha testlerine başlayacak olan yeni araç, iki şirketin dizel-elektrik karma teknolojisini geliştirme ve büyük ölçekli pazarlama projelerinin ürünü... Performans ve işletme maliyeti bakımından sınıfının en iyisi olarak tasarlanan Eurocargo, karbondioksit salınımının azaltılmasına yardımcı olacak. Eurocargo yollara düştükten sonra şehir içinde yüzde 30 oranında tasarruf sağlayacak.

5 Gümrük Standartı na ilk başvuru TNT den TNT Ekspres, 27 AB ülkesindeki tüm gümrük bağlantılı taşımacılık hizmetleri için Avrupa Komisyonu tarafından getirilen, Yetkili Ekonomik Kullanıcı (AEO) statüsüne başvuruda bulundu. Yeni bir standart olan AEO, müşterilere çeşitli açılardan yarar sağlıyor. TNT, başvurunun onayıyla birlikte Avrupa gümrüklerindeki yük incelemelerinde öncelik kazanacak, AEO statüsünü tanıyan birlik dışı ülkelerin sınır kapılarından daha hızlı geçecek ve giriş ile çıkış beyannamelerinde daha az bilgi bulundurma imkânı elde edecek. Amaç, çalışmaları modernize etmek AEO, Uluslararası tedarik zincirini güvenceye almak ve AB içindeki gümrük prosedürlerini modernleştirmek amacıyla geliştirildi. 1 Ocak 2008 de yürürlüğe giren AEO programı, ülkelerarası ticaretin güvenilir ve gümrük kurallarına bağlı ortaklarına verilen bir unvan olması hedefiyle oluşturuldu. Başvuruların işlenmesi ve fiziksel değerlendirme, ulusal gümrük idareleri tarafından yürütülüyor. TNT, Yetkili Ekonomik Kullanıcı statüsüne yaptığı bu başvuruyla bir ilki gerçekleştirdi. Tüm Avrupa ağı için düşünülüyor AEO ile ilgili olarak, TNT nin Liege deki hava taşımacılığı merkezi, Belçika gümrüğüyle bir pilot çalışma için başvuru aşamasında bulunuyor. TNT, kısa zaman içinde Hollanda, Almanya, İrlanda ve Çek Cumhuriyeti nde ve 2008 yılının ortasına kadar diğer Avrupa Birliği ülkelerinde AEO statüsüne başvurarak Avrupa ağının tamamında bu standarda kavuşmayı hedefliyor. Standart için dört ölçüt TNT nin AEO ya yaptığı resmi başvuru, dört önemli ölçütü de yerine getirdiğini gösteriyor: Gümrük yasalarına uyum sicili, ticari ve taşımacılıkla ilgili kayıtlar, gümrük denetimini mümkün kılan bir yönetim sistemi, somut mali güç ve yüksek güvenlik standartları. TNT, zorunlu olmamakla birlikte, gümrük idarelerine bir de öz değerlendirme sunarak, başvurunun normal süresi olan 300 günde değil, 90 günde sonuçlandırılması için çalışıyor. AEO standardı için tam onayın, 2009 yılının ortasında alınması bekleniyor. TNT nin tüm ekspres faaliyetleri halen beş standarda göre belgelenmiş durumda: İnsana Yatırım, ISO 9001 (işletmede mükemmellik), ISO (çevre yönetimi), OHSAS 18001(işyeri güvenliği) ve SA 8000 (sosyal sorumluluk)

6 TNT den dijital imzalı e-fatura Turgut Yıldız TNT Ekspres Türkiye Genel Müdürü Büyüme tüm hızıyla sürüyor 2007 yılında da kuralımız değişmedi ve hem Global TNT olarak hem Türkiye TNT olarak büyümemizi sürdürdük. Şunu her zaman gururla söylemekteyim: Türkiye ye geldiğimiz 1988 yılından bugüne kadar büyümemiz sürekli devam etti. Dünya ve Türkiye de oluşan ekonomik, siyasi krizleri ve etkilerini düşünürseniz 20 yıldır büyümede süreklilik, çok önemli bir başarıdır. Şu net bir gerçektir ki, bu büyüme şirketine inanan, güvenen ve şirket hedeflerine odaklanmış çalışanlarımızın eseridir. Büyüme ülkemize ve şirketimize daima olumlu sonuçlar yansıtmıştır. TNT, 30 u aşkın ülkede dijital imzalı güvenli elektronik fatura düzenlemeye başlıyor. Bu çalışmasıyla zaman ve maliyet tasarrufunu amaçlayan TNT nin, ekspres faturalama sistemi, izinsiz erişimi de engelliyor. Gerçekleştirdiği projeleri ve başarılarıyla öncü şirket olma özelliği taşıyan TNT nin sektöre kazandırdığı Ekspres Faturalama sistemini genişletiyor. Sistem yeni projeyle, Avrupa nın birçok ülkesi, Avustralya, Singapur, Hong Kong, Güney Afrika, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri ndeki müşterilere ücretsiz olacak ulaşacak. Her yerde sosyal sorumluluk Şu anda dünyada 37 ülkede e-fatura düzenleyen TNT, bu yıl 10 ülkenin daha e-fatura sistemine katılmasını planlıyor. Bu şekilde TNT ayda 1 milyona yakın kâğıt faturayı ortadan kaldırabileceğini öngörüyor. Ekspres Faturalama sistemine dâhil edilecek ülkelerden biri de Türkiye. Biz başarının sürdürülmesi halinde bir anlam ifade ettiğini gayet iyi biliyoruz. Bunu yaptığımız tüm faaliyetlerimize uygulayarak başarımızı perçinliyoruz. Dokuzuncu kez başlattığımız ve Türkiye de bu kadar uzun süren tek Sosyal Sorumluluk faaliyeti olan kitap kampanyamız da buna bir örnektir. Ayrıca Ulusal Kalite Ödülünü 2006 yılında kazanmamıza rağmen EFQM kalite modelini şirkete yayma ve yerleştirme çabalarımızı sürdürmeye devam etmemiz de başka bir örnektir. Son olarak size Temiz Araç projesinden bahsetmek istiyorum yılı sonunda araçlarımızın karbondioksit salınımını azaltmak için başladığımız projede bugün itibariyle çok başarılı sonuçlar elde etmiş durumdayız. Araç filomuzun projenin başlamasından bu yana yüzde 19 artmasına rağmen CO2 oranımız yüzde 6 azalmıştır. TNT globalin dünya çapındaki hedefi, yüzde 6 CO2 emisyonu azaltımına 2011 yılında ulaşmaktır. Ayrıca araçlarımızın yakıtlarında da 15 aylık bir sürede euro civarında bir maliyet azalması sağlanmıştır. TNT global tarafından örnek proje seçilen bu başarılı sonuçlar sizlerle daha detaylı paylaşılacaktır. Bu başarıların devamı için çalışanlarımızın desteğini her zaman yanımızda bulacağımıza inanıyorum. e-faturalama tasarruf sağlıyor TNT nin gerçekleştirdiği e-faturalama sistemi de müşterilerin kâğıt maliyetlerini azaltıyor. İnternet erişimi ve e-posta adresi olan herkes bu hizmetten faydalanarak kâğıt tasarrufu sağlıyor. TNT nin ekspres faturalama sistemi, faturalarla ilgili erişim, kontrol ve arşivleme işlemleri için kullanımı kolay ve güvenli bir yöntem sunuyor. TNT, müşterilerine kâğıt fatura yerine, şifrelerini girerek elektronik faturalarını indirebilecekleri güvenli bir web sitesinin adresini içeren bir e-posta gönderiyor. Güncel fatura verileri, PDF ve CSV gibi çeşitli dosya türlerinde indirilebiliyor.

7 Kitap Toplama Kampanyası dokuzuncu kez başlıyor Türkiye nin en başarılı kitap kampanyası olan ve başladığı günden itibaren birçok şirkete örnek olarak bu alandaki duyarlılığı artıran TNT Ekspres Kitap Toplama Kampanyası rekorlara devam ediyor. Bu yıl mart ayının son haftasında kutlanan kütüphaneler haftasında dokuzuncu kez başlayan kampanyayla TNT Ekspres Türkiye kuryeleri no lu telefonu arayarak kitap bağışlamak isteyenlerin kitaplarını kapılarından ücretsiz olarak teslim alıyor. Kampanya, eylül ayındaki ilköğretim haftasına kadar devam edecek. 8 yılda 2 milyon 700 bin kitap TNT Ekspres Türkiye ihtiyacı olan çocukların eğitimine katkıda bulunmak, geleceğine ışık tutmak ve bilgi dünyasına küçük birer pencere açmak için Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Zeytinburnu şubesi ile birlikte düzenlediği geleneksel kitap toplama kampanyasıyla 8 yılda bin 439 okula yaklaşık 2 milyon 700 bin kitap bağışlandı. Sahip olduğu güçlü ve geniş ulaştırma ağını ihtiyacı olan çocukların hizmetine sunan TNT Ekspres, Türkiye nin en ücra köylerinde ve çok zor şartlarda eğitimlerini sürdürmeye çalışan öğrencilere mutlu bir gelecek umudu taşıdı ve taşımaya devam ediyor. Peter Bakker TNT Express CEO su Davos izlenimleri... Geçtiğimiz günlerde tüm dünyadan işadamlarının, politikacıların ve bilim adamlarının fikir alışverişlerinde bulundukları Dünya Ekonomik Forumu nun Davos taki yıllık toplantısına katıldık. Bu vesileyle özelikle Dünya Gıda Programı yla (WFP) yaptığımız ortaklıktan dolayı yeniden büyük gurur duydum. Her yıl Davos ta bir WFP yardım çadırı kurarak CEO ları, politikacıları ve sivil toplum kuruluşlarından liderleri davet ediyoruz ve onlarla iş dünyasını, iklim değişikliğini, açlığı ve aids virüsünü konuşuyoruz. Bu çadırda WFP, her geçen yıl biraz daha ünlenen bir akşam yemeği düzenliyor. BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Hollanda Başbakanı Jan Peter Balkenende, Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick ve Bill Gates, bu yıl bu yemeğe katılan isimlerden yalnızca birkaçıydı Davos buluşması boyunca WFP ile beşinci işbirliğimiz olan DSM ye kavuştuğumuz için büyük memnuniyet duyduğumu belirtmeliyim. Ayrıca doğal felaketlere anında cevap verebilmek adına UPS ve Agility ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğini de duyurduk. Bu acil durum yardım ekipleri sellerin, depremlerin ve diğer felaketlerin meydana geldiği coğrafyalarda konuşlanacak. Rakip firmaların insanların acılarıyla mücadele etmek için bir araya geldiklerini görmek çok sevindirici. Diğer lojistik firmalarının da bu işbirliğine katılımlarını sağlamak adına çalışmalarımız devam edecek. Davos ziyaretimiz bize büyük bir başarı olarak geri döndü. Artık diğer şirketlerle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve hükümetlerle oluşturduğumuz planlar üzerinde harekete geçme zamanı geldi!

8 Havacılığın gecikmeye tahammülü yok Havacılık sektörünün yapı taşlarından TUSAŞ, ekspres taşımacılık hizmetlerinde TNT Ekspres i tercih ediyor. Yıllardır süren bu iş ortaklığını TUSAŞ Posta İşleri ve Genel Evrak Uzmanı Kemal Peker den dinledik... Türkiye de insanlı ve insansız hava platformlarının tasarımı, geliştirilmesi, modernizasyonu, imalatı, entegrasyonu ve satış sonrası hizmetleri alanlarında faaliyet gösteren TUSAŞ, 1984 tarihinde kuruldu. Beş bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu olan TUSAŞ, ekspres taşımacılığı konusunda TNT Ekspres ten hizmet alıyor. Türk savunma sanayisinin kurucu ve geliştirici lokomotifi olan T.S.K.G.V. nin bir kuruluşu olan TUSAŞ ın mevcut deneyimi F-16 savaşan şahinler, CN-235 hafif nakliye/deniz karakol/gözetleme uçakları, SF-260D eğitim uçakları, Cougar AS-532 arama kurtarma (SAR), silahlı arama kurtarma (CSAR) ve genel maksat helikopterlerinin ortak üretiminin yanı sıra kendi tasarımı olan insansız hava aracı, hedef uçağı ve zirai ilaçlama uçağı gibi ürün geliştirme programlarını kapsıyor. Son derece üst düzey ver her alanında büyük uzmanlı gerektiren bir sektörde faaliyet gösteren TUSAŞ Posta İşleri ve Genel Evrak Uzmanı Kemal Peker e, TNT View un nasıl bir çözüm ortağı olduğunu sorduk.

9 Ekspres taşımacılığın havacılık sanayi sektörü için önemi nedir? Zamanlama, bu sektör için ne ifade ediyor? Havacılık sektörünün önemi arttıkça kendisiyle ilintili bütün birimler de doğru orantılı olarak arttı. Havacılık bazen bir insanı bazen tonlarca eşyayı bir ülkeden diğerine taşıyor. Bu nedenle adından da anlaşılacağı üzere son derece hızlı ve gecikmeye tahammülü olmayan bir sektör. Bu nedenle de sektörün taşımacılık ihtiyacını ancak ekspres taşımacılık çözümleriyle giderebiliyoruz. Sizin bir ekspres taşımacılık şirketinden beklentileriniz neler? Firmamızın birtakım kalite standartları var. Bu nedenle çalıştığımız firmanın da belli standartlara ve bizim önceden belirlediğimiz kriterlere uygun olması gerekiyor. TNT Ekspres de tüm bu özellikleri bir arada buluyoruz. TUSAŞ, ekspres taşımacılık firması seçerken hangi kriterleri göz önünde bulundurdu? Kapımızdan belirlenen zamanda ve sorunsuz teslim alınması, ihtiyacımız olan surede teslim edilmesi, teslimat bilgisinin günün koşullarına göre bildirilmesi, sorun çıktığı zaman kısa sürede çözüme ulaştırabilmesi, ilgili kişilere ihtiyacımız olduğu anda ulaşabilmek ve en önemlisi güven duymak bizim bir ekspres firmasında aradığımız başlıca özellikler. TNT Ekspres, bu hizmetleri sorunsuz bir biçimde sunuyor. TNT yle ilişkiler göz önünde bulundurduğunda TNT Ekspres, TUSAŞ için nasıl bir çözüm ortağı? Ekspres taşımacılığın önemi her geçen yıl artıyor. Yeni servisler, yeni kampanyalar, yeni imkânlar sunuluyor. TUSAŞ ın TNT ile olan işbirliği de yıllara dayanıyor. Bizim için TNT Ekspres, işimizi kolaylaştıran, işimizin bir parçası olan, güven duyduğumuz bir çalışma arkadaşı ve yakın ilişkide olduğumuz insanlara önerebileceğimiz bir hizmet firması. TUSAŞ neler yapıyor? Müşteriden TUSAŞ ın ana faaliyetleri arasında Türkiye ve bölgedeki diğer ülkelerin envanterinde bulunan sabit ve döner kanatlı askeri ve ticari hava platformlarının modernizasyon, modifikasyon ve sistem entegrasyonu programları ile satış sonrası hizmetleri bulunuyor. TU- SAŞ, Hava Kuvvetleri Komutanlığı nın (Hv.K.K.) envanterinde bulunan C- 130 nakliye uçakları ile T-38 eğitim uçaklarının aviyonik modernizasyon programlarının ana yüklenicisi konumunda. Black Hawk helikopterinin Türk Silahlı Kuvvetleri için dijital kokpit modifikasyonu, Hv.K.K. F-16 larının elektronik harp ve yapısal tadilatları, Ürdün Hava Kuvvetleri Komutanlığı nın (RJAF) envanterinde bulunan F-16 ların yapısal ve aviyonik modifikasyonları, S-2E uçaklarının Yangın Söndürme Uçağı na modifikasyonu, Cougar AS- 532 helikopterlerinin modifikasyon ve modernizasyonu, CN-235 platformlarının Dz.K.K. ve S.G.K. nın Deniz Karakol/Gözetleme görevleri için modifikasyonu, ATR-72 platformlarının yine Dz.K.K. lığı için modifikasyonu ile B737/800 uçaklarının Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçağı na (HİK) dönüştürülmesindeki tüm yapısal tadilatlar ile sistem entegrasyon faaliyetleri de yine TUSAŞ ın üstlendiği sorumluluklardan bazıları TUSAŞ ın 5,000 metrekareye yayılan faaliyet alanı...

10 Kapak Türkiye de olmak çok güzel... GS nin maçlarına gidebilmek de! Liege den Operasyon Direktörü olarak TNT Ekspres Türkiye ye atanan Doğan, TNT nin merkezinden edindiği izlenimleri ve Türkiye nin oradan nasıl göründüğünü anlatıyor TNT de 11 yıldır görev yapan Doğan Bayrak TNT nin merkezi Belçika Liege de Operasyon Müdürü olarak görev yaptıktan sonra Türkiye ye döndü. 17 Şubat itibariyle de TNT Türkiye Operasyon Direktörlüğü görevine atandı. Doğan Bayrak la hem TNT Türkiye yi hem de kendisi için Türkiye nin anlamını konuştuk. TNT, küreselleşmeye paralel olarak taşımacılık hizmetlerinde ürün çeşitliliğini ve hizmet kalitesini artırıyor. Operasyonel anlamda TNT de ne tür yenilikler var? Vizyon nedir? Tabii dünya küreselleşiyor. Üretim sektörleri Avrupa dan Uzakdoğu ya ve Güney Amerika ya doğru kayıyor. Avrupa da da duvarlar yıkıldıktan sonraki bölgelerine kayıyor. Yani üretim alanları klasikleşmiş alanlardan diğer bölgelere doğru yöneliyor. Şirketimiz bu gelişmeleri göz önünde bulundurarak yaklaşık altı yedi yıl önce bir durum analizi yaptı. Bu analize veri olarak da çok kapsamlı araştırmalar yapıldı. Kesinleşen bir şey var. Biz Avrupa pazarında çok

11 TNT den güçlüyüz, rakipsiziz diyebilirim. Avrupa havayolu ve karayolu ağımız çok güçlü ve müşterilerimize beklentilerinin çok üzerinde kalitede hizmet veriyoruz. Bu, özel hizmetler alanında da böyle. Ama bizim vizyonumuz küreselleşmeye paralel olarak üretim bölgelerini kapsayacak biçimde gelişti. Avrupa da hava ağımızı doğu bloğu ülkelerini kapsayacak biçimde geliştirdik. Polonya, Romanya, Bulgaristan, eski Baltık Cumhuriyetleri gibi ülkeler ağımıza dâhil oldu. Ya dünyanın diğer bölgeleri? Dünyanın diğer bölgelerinde ise sektör olarak taleplere yanıt vermek ve TNT olarak yerimizi almak zorundaydık. Bu aşamada Çin e doğrudan Boeing 747 uçuşlarımız başladı. En son rakamlara göre Çin den Boeing 747 uçuşlarımızın dönüşünde mayısın sonuna kadar yüzde 97 doluluk oranı gerçekleşti. Yani o pazarda yerimizi aldık ve sesimizi rahatlıkla duyurabiliyoruz. Bu tamamen müşterimizin TNT ye olan güveninin sonucudur. Müşterilerimiz biliyor ki, TNT ile ürünleri yerine ulaşacak, bir aksilik olduğunda TNT bizi uyaracak. Çünkü böyle bir sistemimiz var. Vizyonumuzda Uzakdoğu vardı. Bunun gereği olarak uçuşlarımızı gerçekleştirdik ve altyapımızı kurduk. Belirttiğim gibi doğudan batıya da çok önemli bir doluluk oranı sağladık. Şu anda yine çok önemli bir konumda; yüzde 60 a varan doluluk oranındayız. Bu arkadaşlarımızın olağanüstü bir başarısıdır. Doğu-Batı ekseni ile Doğu Avrupa ülkeleri açısından Türkiye nin pozisyonu ve önemi nedir? Bir defa Türkiye çok genç ve eğitimli bir nüfusa sahip Benim Türkiye ye geldiğimde ilk gözlemlediğim olay, TNT ailesindeki insanların çok eğitimli ve motive olduklarıydı. Şirketimizin kültürünü çok iyi kavramışlar. Müşterimize hangi servisi verdiğimizi çok iyi biliyorlar. Biz hizmet sektörü içinde yer alıyoruz, zamanla yarışıyoruz. Müşterimize verdiğimiz bir söz var ve onu zamanında gerçekleştirmek zorundayız. Türkiye aynı zamanda büyüyen bir ekonomi Bundan yıl öncesine dönersek ilk Türkiye seferlerine başladığımızda günlük iki uçuşumuz vardı. Sonra uçaklarımızı kapasitesi çok daha fazla olan Boeing 737 lere çevirdik. Bir dönem Airbus operasyonu yaptık Şimdiyse kapasite ve operasyonlarımız çok ileri düzeyde. TNT Global, özellikle yurt dışından Türkiye yi nasıl görüyor? TNT, Türkiye ye çok önem veriyor. Zaten yaptığı yatırımlarla, büyüme hızıyla, çalıştırdığı eleman sayısıyla bunu ortaya koyuyor. Birkaç ay önce CEO muz Sayın Peter Bakker İstanbul a geldi. Daha önce de Express bölüm başkanlarından James MsCormac defalarca özel ziyaretlerde bulundu. Bu ziyaretler TNT nin Türkiye ye verdiği önemin bir göstergesi. Biraz da operasyonlardan ve bu alandaki hedeflerinizden bahsedelim mi? Şirketimiz operasyonel anlamdaki gücünün ve kalitesinin piyasaya orantısal olarak yansımasını çok istiyorum. Çünkü çok iyi ve kaliteli bir servise, bir o kadar da iyi bir ekibe sahibiz. Benim 2008 ve daha ilerisi için arkadaşlarıma gösterdiğim hedef; operasyon olarak, grup satış departmanıyla birlikte, onlara tüm destekleri vererek, istenen performansı gerçekleştirmeyi, onların müşterilerimize verdiği sözü yerine getirmelerini sağlamaktır. Arkadaşlarıma şunu söyledim: Biz operasyonuz Operasyonu biz yapacağız. Satıştaki arkadaşlarımız müşterilerimize rahatlıkla, göğsünü gererek bu kaliteli servisi size verebiliyoruz diyebilecek. Türkiye kendi başına büyüyen, hem ihracatta, hem ithalatta, dev bir ekonomi olma özelliğine sahip. TNT, Türkiye ye büyük önem veriyor. Zaten yaptığı yatırımlarla, büyüme hızıyla, çalıştırdığı eleman sayısıyla bunu ortaya koyuyor. 11

12 Operasyonların başarısının ölçümünde bir kriter var mı? Operasyonumuzun 11 tane oturmuş, ana kriterleri bulunuyor. Bunların tamamına yakınında hedeflerimizi tutturmuş bulunuyoruz. Bu kriterlerin en önemlileriyse DOT (Destination On Time) ve OOT (Origin On Time). Tabii burada oturmuş bir operasyon yapısı var. Benim kişisel olarak yapacağım sadece bu var olan sistemi biraz daha proaktif hale getirmek olacak. En önemlisi ekip olmak, ekip olarak çalışmak Bu doğrultuda da maliyetlerimizi iyi kontrol edebilmek Biraz da sizinle ilgili konuşursak Uzun yıllar sonra Türkiye ye gelmek nasıl bir duygu? Yurtdışında 20 yıl çalıştım. 41 yaşındayım. Bu yıl TNT deki 11. yılım. Başka bir iş yapmayı düşünür müsün diye sorarsanız, kesinlikle Hayır derim. Bu sektörde olmak inanılmaz keyifli. Her günün diğerinden farklı olduğu bir sektör. TNT de 11 yıldır görev yapmama rağmen ben bu işi biliyorum demiyorum. Her gün yeni bir şey öğreniyoruz. Şirketimizin en önemli özelliklerinden biri farklı kültürlerden, farklı ülkelerden gelmiş insanların kesinlikle eşit haklara sahip olması Kim hak ederse, yurtiçi veya yurtdışında kurum, onu hak ettiği yere getiriyor. 10 yıl sonra Türkiye ye dönme kararına gelince: Benim yıllardan beri hayalim 40 yaşından önce Türkiye ye dönmekti. Bu ülke bana, eğitimime çok emek verdi. Belli bir süre sonra tecrübelerimi, birikimlerimi Türkiye de kullanmayı çok istiyordum. Ne mutlu ki TNT de bu şansı buldum. Tabii bir önemli konu daha var: Ben bir Galatasaray fanatiğiyim! Yurtdışında olmama rağmen sık sık İstanbul daki maçlara geliyordum. Avrupa da çok güçlü olduğumuz yıllarda kaçırdığım maç yoktu. Tabii Türkiye yle beraber Ali Sami Yen stadına dönmek de çok güzel!.. Geldiğimden beri hiç maç kaçırmadım! Depremler, su baskınları, tsunami gibi doğal afetlerin hepsinde TNT yi yardım ederken gördük. Bu gibi olumsuz şartlarda yürütülen çalışmalar TNT nin doğal reaksiyonları. Dünya sorunlarını sahiplenmek Bu bir kurum kültürü: TNT kültürü! 2008 ve sonrası için ekibimdeki tüm çalışma arkadaşlarıma gösterdiğim hedef; grup satış departmanıyla birlikte, onlara tüm destekleri vererek, istenen performansı yerine getirerek, yıllardan bu yana yaptığımız şeyi, müşterilerimize verdiği sözü yerine getirmelerini sağlamaktır. TNT dünyada sosyal sorumluluk projelerine çok önem veren ve çok kapsamlı sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiren bir kurum. Siz TNT nin bu kurum kültürünü nasıl görüyorsunuz? Size bu projelerin ne kadar önemli olduğunu yurtdışındayken yaşadığım ve beni çok duygulandıran bir olayı anlatarak ifade etmek istiyorum yılının 17 Ağustos gecesi Belçika da, Liege de görevliydim. Sabaha karşı bir arkadaşım elinde bir kupa kahveyle geldi. Türkiye de nerede yaşadın, ailen nerede gibi özel sorular sordu. Sonra Türkiye yi derinden etkileyen depremi haber verdi. Tabii şok oldum. Hemen telefona sarılarak ailemi aradım, ilk başta ulaşamadım. Sabah televizyonlar felaketi, yıkılmış, yerin dibine geçmiş binaları tüm çarpıcılığı ile yayınlıyordu. Bu görüntüleri seyretmek büyük acı veriyordu. Aileme ulaştım, ama psikolojik olarak çok etkilendim. İşte o anda TNT nin gücünü gördüm. Hemen uçaklarımızı Avrupa da ve Belçika da toplanan yardımların taşınmasına ayırdık. Tüm çalışanlar da gönüllü olarak yardım topluyordu. Bu, günlerce sürdü. Tüm dünyada tüm çalışanlarımızın gündemi de bu felakete karşı yardımlar oldu. Türkiye ye yönelik koordinasyonu da dil avantajımdan dolayı bana verdiler. Orada kocaman bir devin yardım için her şeyi yapmaya çalıştığına tanık oldum. Bu TNT idi Aynı olayı ve gücü Güney Amerika da olan depremde, doğu bloğunda olan su baskınlarında yine gördük ve yaşadık. Bunlar TNT nin doğal reaksiyonları: Dünya sorunlarını sahiplenmek Global anlamda biz oradayız, beraberiz diyebilmek bu. Yine World Food Programme, Sayın Peter Baker in önderliğinde gerçekleştirdiğimiz bir sosyal sorumluluk projesi... Açıklıkla söylüyorum CEO muz Biz sistemimizi oturtmuşuz ama önemli bir gereksinim var: Dünya sorunlarını sahiplenmek gerek! diyor. Zamanın büyük bölümünü de bu alana ayırıyor. Bu bir kurum kültürü: TNT kültürü! 12

13 13

14 Küresel dünyanın organik bağını kuran işçiler Hava taşımacılığı, bir asırlık geçmişi devirmeye hazırlanırken dünyanın bir ucundan öteki ucuna organik bağı kuran uçaklar, ulaşım ağlarını örmeye devam ediyor, zaman kavramına yeni bir boyut katıyor Taşımacılık günümüzde bu kadar hızlı ve güvenliyse eğer, kargo uçaklarının bunda oynadığı rol bir hayli büyüktür. Son birkaç yüzyılda sanayileşen dünyada insanların göklere de hükmetmesiyle yüksek semalardan önceleri insan, sonra sonra kargo taşıyan uçaklar, aradaki mesafeler için hesap edilecek zaman miktarını devrim niteliğinde kısaltmıştır. Hal böyle olunca dünya, kaybolan mesafeler arasında oluşan yüksek volümlü çekim kuvvetine dayanamayıp küreselleşmemiş midir? Elektronik değil, gerçek posta Dünya artık küresel, yeni teknolojik donanımlarla sıkı sıkıya birbirine bağlı İnsanlar arasında sanal bağlantı kanalı oluşturan internetten ziyade, dünyanın bir ucundan bir ucuna iletilecek e- olmayan postaları taşıyan kargo uçakları, küresel dünyaya hizmetini tam 97 yıldır yerine getiriyor. Tarihte ilk kez 1911 yılında bir uçak kargo taşıyor. Kargo için tasarlanmış uçak ise 1920 lerin ortalarında havalanıyor. Ama 2. Dünya Savaşı sırasında Almanlar ın mühimmat nakliyesi için ürettiği Arado Ar 232, gerçek anlamda ilk kargo uçağı olarak tarihe geçiyor. Bu uçak, sınırlı sayıda üretilen öncülü Junkers Ju 52 nin tahtını elinden almak için üretilmişti. Amerikanlar ın kullandığı Douglas DC-3 isimli kargo uçağı da tarihe geçen önemli modellerden biri oluyor. Sıcak savaştan, Soğuk Savaş a geçilen yıllarda hava taşımacılığı endüstrisine Avrupa ülkelerinin önemli katkıları bulunuyor. Berlin in batısında yaşayan Alman halka, Avrupalılar ın yardımları kargo uçaklarıyla ulaştırılıyor. 14

15 Gökyüzü Kargo uçaklarına özel tasarımlar Yıllar geçtikçe biriken tecrübe, savaş sonrası yıllarda farklı kargo uçakları üretme fikirlerini ve uygulamalarını da beraberinde getiriyor. ABD li C-82 Packet in sökülebilir kargo alanı ve C-123 Provider ın açılıp içine kargo yüklenebilen kuyruğu, bu yıllarda hayat bulan denemeler oluyor. Bugün değişen emniyet ve konfor ihtiyaçlarıyla kargo uçakları, yolculardan arındırılmış, sadece kargo taşımak üzere tasarlanıyor. Ağır yük taşıyan bu uçaklar diğer uçaklara göre daha fazla yük kapasitesine sahip olmak üzere üretiliyor. Kargo uçaklarının gövdesindeki yukarıdan mafsallı kapı ve camsız kabin, bu uçakları bir bakışta yolcu uçaklarından ayırıyor. Sıcak savaştan, Soğuk Savaş a geçilen yıllarda Avrupa ülkelerinin hava taşımacılığı endüstrisine önemli katkıları bulunuyor. Avrupalılar ın yardımları Batı Almanya ya kargo uçaklarıyla ulaştırılıyor. TNT nin filosundaki uçak sayısı 47 ye çıktı TNT nin 1998 de kurulan Liege deki merkez üssünde toplanan uçaklar, Avrupa nın üçte ikisine karayoluyla dört saatlik mesafedeki bu merkezde gönderileri topluyorlar. TNT Ekspres in dünyanın dört bir yanına gönderim yaptığı havayolu ağı 47 uçakla hizmet veriyor. Dokuz tondan, 120 tona kadar değişik kapasitelere sahip olan hava filosu, dünyada 200 den fazla ülkede, haftada dört milyon paket, doküman ve hava kargo gönderilerinin teslimatını gerçekleştiriyor. Emisyona tedbirli TNT, küresel ısınma konusunda sivil havacılığın günahlarına karşı da önlemini alıyor. Şirket, çalışanlarının iş nedeniyle yaptıkları uçuşlardan doğan sera gaz salınımlarını dengelemeyi hedefliyor. Bu amaçla büyük bir ağacın hayatı boyunca atmosferde 1 ton CO2 temizlediğini göz önünde bulundurarak, tüm çalışanlarının işle ilgili yapacağı 2 saatlik bir uçuş için 1 ağaç, 2 ila 10 saat arası uçuş için 3 ağaç ve 10 ila 20 saat arası uçuşlar için ise 5 ağaç dikiyor. TNT filosu - Uçak türü Adet Uçağın taşıma kapasitesi (kg) Boeing ERF 1 111,900 Airbus A ,400 Boeing PCF 3 26,100 Tupolev Tu C 1 22,200 Boeing B ,300-14,600 British Aerospace BAe ,700-10,

16 Kayıp zamanın peşinde... Zaman, günümüz dünya düzeninde hükmedilmesi gereken kavramlardan biri Çünkü iş dünyası, zamanı kaçırmaya tahammül edemeyecek kadar dişli ve çetin Zaman bazılarının düşündüğü gibi saatlere bölünmüş sabit bir yapı değildir. Boris Vian 1920 yılında doğup 1959 yılında 39 yaşında hayatını kaybeden, bu kısa ömründe yazar, müzisyen, şair ve eleştirmen unvanlarıyla 20 nci yüzyılın en önemli edebiyatçılarından biri oldu Boris Vian Onun yukarıdaki sözüne ve yaptığı işlere bakıldığında her ne kadar haklı gibi görülse de, iş dünyası için aynı durumdan bahsetmek pek o kadar kolay değil. Zira bu dünyanın sistematiği, rutini ve temposu zaman konusunda stratejik planlamayı zorunlu kılıyor. Günde 24 saat ve haftada 168 saatin her birinin akılcı ve verimli kullanılması gerekiyor. Çünkü zaman, tanımlanması en zor mefhumlardan biri... Buna rağmen hepimizin aklında zaman tanımı üzerine çok net olmasa da bir takım düşünceler gezinir: Kah hızlı, kah yavaş akıp giden, bir daha geri dönmeyen, varlığını hissettiğimiz fakat tutamadığımız bir kavram... Zamanı tanımlamak 16

17 için insan algılarını esas almaktan başka yapabileceğimiz bir şey yok. İnsan algıları Zaman akışı düzenli midir, düzensiz midir? Hızlı mıdır, yavaş mıdır? gibi sorulara somut yanıtlar veremez. Dolayısıyla zaman kavramının nesnel olarak tarifi zor ve felsefi sorunlarla dolu. Zamanın nesnel olarak, emin olabildiğimiz tek niteliği, içinde bulunduğumuz ana göre belli bir yön ilerlemekte olduğudur. Bu nedenle onu planlamak, günlük yaşantıda ve iş hayatında bir strateji geliştirerek verimliliği artırmak, insanoğlunun zamanın karmaşasına karşı alabileceği tek ve en gerekli önlem olarak karşımıza çıkıyor. Kapak Taşımacılık faaliyetleri hizmetinin dışarıdan bu işte olgunlaşmış firmadan temin edilmesi firmaya zamansal ve maddi yönden tasarruf anlamına geliyor. Stokların azaltılmasıyla ve taşımacılık şirketinin ağı sayesinde zaman kaybı azalıyor. Teknoloji, enformasyon ve iletişim alanlarındaki büyük gelişmeler ülkelerin ekonomik yarışını hızlandırırken, rekabet arttı, kalite ve verimlilik daha da önem kazandı. Değişen bu koşullarla orantılı olarak insan-zaman ilişkisi daha da belirginleşti. Günümüzde zamanın azlığından şikayet eden insanların sayısı azımsanmayacak kadar çok. Oysa ki, zaman insanların her dönemde eşit olarak sahip oldukları tek kaynak. Üstelik çoğaltılamaz ya da depolanamaz. İnsanların zamana karşı bu tavırları, zaman yönetimi çalışmalarının ortaya çıkmasına neden oluyor. Türkiye de oldukça yeni olan bu kavram, verimlilik artırma tekniklerinden biri olarak kullanılabilir. Çünkü, zaman yönetimi ile iş verimi ve motivasyon artarak maliyetler düşürülmekte ve kalite yükseltiliyor, başarı ve karlılığı beraberinde getiriyor. Taşımacılık ve zaman Uygarlık tarihi boyunca icatlarla birlikte insan popülasyonundaki artış, kentleşme ve bugün gelinen noktada küreselleşme, taşımacılık ihtiyaçlarını da beraberinde getirdi. Bugün TNT nin de neden var olduğunu açıklayan bu ihtiyaç, 5 bin 500 yılda kendi dönüm noktalarını yaşayarak dinamizmini yarattı. Bu dinamizm, iş dünyası için aynı zamanda bir zorunluluk anlamına geliyordu. Çünkü işletmeler bugün, zamanla yarışır hale geldiler. Taşımacılık faaliyetleri hizmetinin dışarıdan bu işte olgunlaşmış firmadan temin edilmesi firmaya zamansal ve maddi yönden tasarruf anlamına geliyor. Zamansal kazanım olarak stokların (hammadde, yarı mamül, mamül) azaltılmasıyla ve taşımacılık şirketinin ağı sayesinde zaman kaybı azalıyor. Sonuçta üretici kendi işine odaklanma imkânı bulurken, ana işi olan üretim, satış gibi işlerine yatırım yapıyor. Zamanın yönetimi Zaman aslında herkes için sabittir, diğer bir deyişle herkes için günde 24, haftada 168 saat bulunsa da benzer koşullarda yaşayan ve çalışanların üretimleri, bireysel yeteneklerden de kaynaklanan farklılıklar gösterir. Bu farkı 17

18 Teknoloji, enformasyon ve iletişim alanlarındaki büyük gelişmeler ülkelerin ekonomik yarışını hızlandırırken, rekabet arttı, kalite ve verimlilik daha da önem kazandı. Değişen bu koşullarla orantılı olarak insan-zaman ilişkisi daha da belirginleşti. yaratan etkenlerden biri de zamanın nasıl kullanıldığıdır. Zaman yönetimi, zamanı akılcı kullanarak daha verimli sonuçlar elde edilmesini sağlar. Günümüz koşullarında gündelik yaşamın gereklerini yerine getirmek zamana karşı gerçekleştirilen bir uğraş halini aldı. Bu yüzden zamanı iyi değerlendirmeyi öğrenmek herkes için stresi azaltacak, yararlı bir beceridir. Zaman yönetimi için yapılması gereken ilk şey zamanın nasıl geçirildiğini belirlemektir. Herkesin yaşamında sabit olan uyku, yemek yemek, kişisel temizlik ve bakım, ulaşım gibi zorunlu işler için harcanan zaman çıkarıldıktan sonra kalan süre için planlama yapılabilir. Plan yaparken dürüst ve gerçekçi olma- Bir kitap önerisi Zamanya / Yiğit Kulabaş YFK Yayınları 320 sayfa Dünyaya pazarlanmak üzere dakika, hafta, saat, takvim, müzik, para gibi birbirinden önemli ürünler geliştiren Zaman isimli şirket, pazar payını artırabilmek, daha fazla büyüyebilmek için geceye odaklanır ve Büyük Gece Projesi ni hayata geçirmeye karar verir. Kerim ve Selim in kurdukları şirkette zaman kavramını sorgulamalarını konu alan kitap, hayat, gece, dünya, uyku, keyif, kariyer, ölümsüzlük ve pazarlama üzerine sürükleyici bir macera 18

19 lı, görevlerin yanı sıra sosyal aktiviteler ve egzersiz için de zaman ayırmalıdır. Uzun ve kısa vadeli hedef ve öncelikleri belirlemek, hedeflser için eylem planı yapmak, bunları gerçekleştirmek için yapılacak işler listesi hazırlamak, mükemmelliyetçiliği bırakmak, öncelikleri belirleyebilmek, hayır diyebilmek, aynı zaman dilimine birkaç işi sıkıştırmak (örneğin işe ya da okula giderken veya bir şeyler beklerken kitap okumak, yemek hazırlarken ya da banyo yaparken önceden kaydedilmiş ders notlarını kasetten dinlemek gibi) bu konuda ana başlıklardır Zaman yönetimi ve Kişisel Verim konusunda yirmi yıldır çalışan Dr. Donald Wetmore un zaman yönetimine başlamak için ilk sekiz kuralı şöyle sıralıyor: Günümüzde zamanın azlığından şikayet eden insanların sayısı azımsanmayacak kadar çok. Oysa ki, zaman insanların her dönemde eşit olarak sahip oldukları tek kaynak... Dokümanlarınızı düzenleyin Artık çoğumuz kağıt karmaşası içinde boğuluyor olmasak da, bilgisayarlarımızın My Documents bölümünde ya da masa üstünde birçok gereksiz doküman dağınık bir şekilde duruyordur mutlaka. Sıklıkla kullandığınız metinleri ya da bilgileri kolay erişilebilir bir yerde ve düzenli bir şekilde tutmalısınız. Tek bir takviminiz olsun İnsanların farklı farklı Yapılacaklar listeleri, ajandaları, aynalarının buzdolaplarının, panolarının üzerinde not kağıtları vardır. Bunlarla başa çıkmak çok zordur, bu yüzden iş hayatınız için bir adet, özel hayatınız için bir adet olmak üzere toplam en fazla iki adet takviminiz olmalı. Masanızı ve çalışma ortamınızı düzenleyin Dağınık insanlar zamanlarının büyük bir kısmını aradıklarını bulmakla ya da dikkatlerini dağıtan nesnelerle uğraşmakla geçirirler. Üst düzey yöneticilerin odasına girerseniz tertemiz bir masada çalıştıklarını görürsünüz, bunu başarılı olmalarının sebeplerinden biri sayabilirsiniz. Her zaman yeterli araç, gereciniz olsun Kalem, kağıt, ataç, zarf ya da sürekli olarak kullan- Zamanın düşmanları Öncelikleri belirleyememek Düzensiz çalışma alanı Alışkanlıklar Unutkanlık Erteleme ve kaçmak Gereğinden fazla iş Hayır diyememek Çevresel zaman engelleri Kararsızlık Sağlık ve Stres 19

20 dığınız ofis gereçlerini arayarak vakit kaybetmeyin, her zaman ihtiyacınız olan gereçlerden yeterli sayıda bulundurun. Fiziksel ortamınızı çalışabilir bir hale getirin Fax makinesini, dosyalarınızı, masanızın üzerindeki gereçlerinizi düzenleyin. Sürekli olarak kullandılarınızı elinizin altına, kullanmadıklarınızı ise gözünüzün görmeyeceği bir yere koyun. Fonksiyonel bir çanta hazırlayın Özellikle çok seyahat ediyorsanız ya da sürekli ofis dışındaysanız çantanızı özenle hazırlamalısınız. Gideceğiniz yerde kullanacağınız eşyaların yanında, gerekli olabilecek şeyleri taşımakta da fayda var. Hesap makinesi, cep haritası, kalem, zarf, not kağıtları, pul?vs., neye ihtiyacınız olabilir ise. Ve trafikte sıkışıp kalma ihtimaliniz için üzerinde çalışabileceğiniz ya da okuyabileceğiniz bir şeyler bulundurmakta fayda bulunuyor. Programlarınızı aksatmayın İşiniz yüzünden sürekli olarak kendinizle, arabanızla, evinizle ilgili kontrolleri ihmal etmeyin, daha sonra başınıza çok daha büyük işler açılabileceğini unutmayın. Şimdilik ertelenecek işler gibi görünse de, sonunda birikerek baş edilemeyecek hale gelebilirler. Kontak isimlerinizi listeleyin - Gelecekte de işinize yarayacağını düşünerek iletişim ağınıza önem verin. Kontak isimlerin listesini ve ulaşabileceğiniz numaraları düzenleyin. Zaman ve biyolojik ritim ilişkisi Gün içinde zihinsel ve bedensel performansın en düşük ve en yüksek olduğu zamanlar vardır. Bunlar vücudun biyolojik ritmini oluştururlar. Bu ritme göre en önemli işleri, performansın en yüksek olduğu zaman yapmak, önemsizleri daha sonraya bırakmak zamanı etken kullanmak açısından oldukça önemlidir. Uyku ve uyanıklık konusunda çalışmalar yapan Chicago Üniversitesi fizyologlarından Dr. Kleitman, güne hızlı başlamada vücut ısısının etkisini ortaya koyan çalışmasında, ortalama 37 derece olan vücut ısısının sağlıklı bir insanda bile gün boyunca 1 derece oynayabileceğini açıklıyor. Vücutta oluşan bu ısı değişimi iş verimini, zihinsel uyanıklığı ve vücut performansını belirler. İnsanın uykudaki ve uyanık haldeki bazal metabolizmasının farklı düzeylerde olması da insan enerjisinin değişiklik göstermesine neden olur. 20

içindekiler Liege den TNT Türkiye ye atama: Doğan Bayrak Kargo uçaklarının öyküsü Kapak: 21 inci yüzyılda zaman kavramı

içindekiler Liege den TNT Türkiye ye atama: Doğan Bayrak Kargo uçaklarının öyküsü Kapak: 21 inci yüzyılda zaman kavramı www.tnt.com.tr içindekiler 10 Liege den TNT Türkiye ye atama: Doğan Bayrak 14 Kargo uçaklarının öyküsü 18 Kapak: 21 inci yüzyılda zaman kavramı 24 Sanatla iç içe bir ömür: Tomris İncer 26 Gizli köşeler:

Detaylı

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ 20. yıl 1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ Ekin Kimya olarak Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelere yüksek kalitede kimyasal ürünler tedarik eden öncü bir şirketiz. Dünyanın önde gelen kimyasal üreticileri

Detaylı

GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum.

GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum. Değerli Yönetici, GÜZ DANIŞMANLIK'ı sizlerle tanıştırmak ve faaliyetlerini sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum. "Yaşamboyu Öğrenme" ilkesi çerçevesinde bireylerin, çeşitli sektörlerdeki işletmelerin,

Detaylı

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı.

Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Basın Bülteni Şişecam, Yenişehir de dünya genelinde tek lokasyonda kurulu en büyük Cam Kompleksi nin yeni yatırımlarını açtı. Şişecam, Yenişehir Cam Kompleksi nde yer alan Anadolu Cam Fabrikası 4. Cam

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler

Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler Kazananlar Konferansı 26 Şubat 2015 Seyhun Araz Üretim Müdürü Coca-Cola İçecek Bursa Fabrika Coca-Cola İçecek Coca-Cola Sistemi içinde en büyük 6. şişeleyici Faaliyet

Detaylı

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmet Fiyat Teklifi

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmet Fiyat Teklifi CAMİŞ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. Hazırlanma Tarihi 06/12/2018 Geçerlilik Tarihi 06/01/2019 NEDEN ÖZDEN OSGB? Bizimle çalışmadan önce bizim hakkımızda bazı detayları öğrenmek isteyeceğinizi düşündük. Sıkıcı metinler

Detaylı

1 Kasım 2012. 1 / Slayt Adedi

1 Kasım 2012. 1 / Slayt Adedi 1 / Slayt Adedi Türkiye 35 milyon internet kullanıcısı ile, Avrupa daki en büyük beşinci, dünyadaki en büyük 13. internet toplumunu temsil ediyor. Türkiye de 9 milyon online alışveriş kullanıcısı varken,

Detaylı

Aslında, benim perakende sektöründeki kariyerim bir anlamda 12 yaşında sahibi olduğumuz süpemarkette yaz tatillerinde çalışmamla başladı.

Aslında, benim perakende sektöründeki kariyerim bir anlamda 12 yaşında sahibi olduğumuz süpemarkette yaz tatillerinde çalışmamla başladı. Değerli Basın Mensupları, Kıymetli Konuklar, İstanbul, 14 Temmuz 2008 Öncelikle Real Hipermarketleri Türkiye Genel Müdürü olarak gerçekleştirdiğimiz ilk basın toplantımıza katılımınız için çok teşekkür

Detaylı

YÖNETİM HİZMETLERİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ TEMİZLİK HİZMETLERİ PEYZAJ HİZMETLERİ GÜVENLİK HİZMETLERİ TEKNOLOJİK HİZMETLER BAŞKANIN MESAJI Uzun yılların vermiş olduğu deneyimimizi insanı merkeze alan, sürdürülebilir

Detaylı

3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri,

3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, 3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ 9.11.2017 Sayın Bakanım, STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, 1 İş Dünyamızın Değerli Temsilcileri, Kıymetli Basın Mensupları, Global

Detaylı

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ NEDEN GİRİŞİMCİLİK? Girişimcilik geleceğin mesleği olacak Gelişmekte olan ekonomilerde mevcut işletmelerde çalışmak kadar kendi işini kurmak da önemli olmaya başlıyor

Detaylı

Sektörel bakış açısı ve yenilikçi teknolojilerle GELECEĞİ KEŞFET!

Sektörel bakış açısı ve yenilikçi teknolojilerle GELECEĞİ KEŞFET! Sektörel bakış açısı ve yenilikçi teknolojilerle GELECEĞİ KEŞFET! Nesnelerin İnterneti Analitik İş Çözümleri Kurumsal Çözümler Dijital Yayıncılık Veri Merkezi ve Bulut İletişim Ağı ve Ses Güvenlik İş İstasyonları

Detaylı

HAKKIMIZDA.

HAKKIMIZDA. HAKKIMIZDA Yekaş&Fides Global Logistics olarak, yola çıktığımız 1998 yılından bu yana, hizmet çeşitliliğimizi her geçen gün artırarak şeffaf, güvenilir ve müşteri odaklı lojistik hizmetleri sunuyoruz.

Detaylı

ACP Yapı Elemanları Şirket Müdürü Erhan Karabağ

ACP Yapı Elemanları Şirket Müdürü Erhan Karabağ ACP Yapı Elemanları Şirket Müdürü Erhan Karabağ ACP Yapı Elemanları Şirket Müdürü Erhan Karabağ dan, Röportaj Konumuz Olan 2014 Yılı Değerlendirmeleri ve 2015 Yılı Hedefleriyle İlgili Bilgiler Aldık. Firmanız

Detaylı

EN BEĞENİLENLER 70 CAPITAL 12 / _071_072_CP_12.indd 2 11/26/16 6:44 PM

EN BEĞENİLENLER 70 CAPITAL 12 / _071_072_CP_12.indd 2 11/26/16 6:44 PM EN BEĞENİLENLER 70 CAPITAL 12 / 2016 Türkiye nin En Beğenilen Şirketleri araştırmasının 16 ncısında dikkat çekici değişimler var. 2013, 2015 yıllarının lideri Koç Holding, liderlik koltuğuna iyice yerleşti.

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) İşletme Sayısı (2013) % Mikro 1 9 3.303.073 93,68% KüçükÖlç.İşl. 10 49 190.514 5,40% OrtaB.İşl. 50 249 27.330

Detaylı

Satış Servisi Müşterilerinizin soru ve problemlerine satıştan önce ve sonra nasıl cevap vereceksiniz?

Satış Servisi Müşterilerinizin soru ve problemlerine satıştan önce ve sonra nasıl cevap vereceksiniz? Web Sitesi Hazırlarken İş Stratejisi Birçok firma başarısını web sitesine olan ziyaret sayısı ile ölçer. Hâlbuki gerçek başarı genel olarak belirlenen strateji ile ilgilidir. Web tasarımcıları ile çalışmaya

Detaylı

MÜSİAD İSVİÇRE Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım,

MÜSİAD İSVİÇRE Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım, MÜSİAD İSVİÇRE 25.11.2017 Sayın Başkonsolosum (Asiye Nurcan İpekçi), Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım, İş Dünyamızın Değerli Temsilcileri, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD dostları, 1

Detaylı

Logistics and Beyond...

Logistics and Beyond... Logistics and Beyond... ADP Şirket Profili Shanghai Asian Development Prosperous Import & Export Co., Ltd 2004 yılında kurulmuştur ve her ofisinde Yıllık 200 milyon USD ticaret hacmine tüm dünyada yaklaşık

Detaylı

LİBERTY SİGORTA TÜRKİYE DE BİRLİKTE BÜYÜYELİM

LİBERTY SİGORTA TÜRKİYE DE BİRLİKTE BÜYÜYELİM TÜRKİYE DE BİRLİKTE BÜYÜYELİM Liberty Mutual Insurance Group Amerika Boston merkezli Liberty Mutual Insurance Group, kurulduğu 1912 yılından bu yana insanların daha güvenli ve daha emniyetli hayatlar

Detaylı

A.G.D GRUP TEKNİK-TEMİZLİK-PEYZAJ GÜVENLİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

A.G.D GRUP TEKNİK-TEMİZLİK-PEYZAJ GÜVENLİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ A.G.D GRUP TEKNİK-TEMİZLİK-PEYZAJ GÜVENLİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ A.G.D GRUP olarak; Güvenlik Sektöründe Lider Kuruluşlara, Danışmanlık, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Çözüm Ortaklığı hizmeti vererek faaliyete

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? 15 yıllık sektör tecrübesi. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren filo ihtiyaçları hakkında bilgi birikimi. Uzmanlığımız; araştırma-geliştirme,

Detaylı

Tarım & gıda alanlarında küreselleşme düzeyi. Hareket planları / çözüm önerileri. Uluslararası yatırımlar ve Türkiye

Tarım & gıda alanlarında küreselleşme düzeyi. Hareket planları / çözüm önerileri. Uluslararası yatırımlar ve Türkiye Fırsatlar Ülkesi Türkiye Yatırımcılar için Güvenli bir Liman Tarım ve Gıda Sektöründe Uluslararası Yatırımlar Dr Mehmet AKTAŞ Yaşar Holding A.Ş. 11-12 Şubat 2009, İstanbul sunuş planı... I. Küresel gerçekler,

Detaylı

Doğal olarak dijital

Doğal olarak dijital Doğal olarak dijital 1 Doğadan ilham alan, yeni nesil teknoloji şirketi. Doğada her şey birbiri ile uyum ve bir denge içinde. Bitkiler etkin bir veri analitiği ve network yönetimi ile hayatta kalabiliyorlar.

Detaylı

Türk İş Dünyası Liderlerinin İklim Değişikliğine Yanıtı Rifat Ünal Sayman, Direktör - REC Türkiye 5 Aralık 2016, Sabancı Center, İstanbul

Türk İş Dünyası Liderlerinin İklim Değişikliğine Yanıtı Rifat Ünal Sayman, Direktör - REC Türkiye 5 Aralık 2016, Sabancı Center, İstanbul Türk İş Dünyası Liderlerinin İklim Değişikliğine Yanıtı Rifat Ünal Sayman, Direktör - REC Türkiye 5 Aralık 2016, Sabancı Center, İstanbul Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Ø Bağımsız, tarafsız ve kâr amacı

Detaylı

Merhaba dediğini görün. Şimdi Cisco TelePresence ile gelecek yanınızda.

Merhaba dediğini görün. Şimdi Cisco TelePresence ile gelecek yanınızda. Broşür Merhaba dediğini görün. Şimdi Cisco TelePresence ile gelecek yanınızda. 2010 Cisco ve/veya bağlı kuruluşları. Tüm hakları saklıdır. Bu belge Genel Cisco Bilgileri ni içerir. Sayfa 1/5 Yeni Çalışma

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

Dış Ticaret ve Lojistik. Berkay CANPOLAT FedEx Türkiye Pazarlama Md.

Dış Ticaret ve Lojistik. Berkay CANPOLAT FedEx Türkiye Pazarlama Md. Dış Ticaret ve Lojistik Berkay CANPOLAT FedEx Türkiye Pazarlama Md. Lojistik Kavramı Genel kabul gören tanımı ile lojistik; Hammaddenin başlangıç noktasından ürünün tüketildiği son noktaya kadar olan tedarik

Detaylı

Küçük ve Orta Boy İşletmeler için Kurumsal Sosyal Sorumluluğa Giriş

Küçük ve Orta Boy İşletmeler için Kurumsal Sosyal Sorumluluğa Giriş Küçük ve Orta Boy İşletmeler için Kurumsal Sosyal Sorumluluğa Giriş Bu rehber, Avrupa Komsyonu nun İşletmeler Genel Direktörlüğü nün bir girişimi olan Avrupa yanlısı Bilinçliliği arttırma kampanyasının

Detaylı

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmet Fiyat Teklifi

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmet Fiyat Teklifi HAPPY MOON'S Hazırlanma Tarihi 03/03/2017 Geçerlilik Tarihi 03/04/2017 NEDEN ÖZDEN OSGB? Bizimle çalışmadan önce bizim hakkımızda bazı detayları öğrenmek isteyeceğinizi düşündük. Sıkıcı metinler yerine

Detaylı

20. yıl. 20. yıl. info@ekinkimya.com www.ekinkimya.com

20. yıl. 20. yıl. info@ekinkimya.com www.ekinkimya.com 20. yıl Merkez Sarıgazi Cad. Bulgurlu Mah. No: 39 34696 Çamlıca - Üsküdar İstanbul / TÜRKİYE Tel: +90 (216) 524 12 24 Fax: + 90 (216) 524 12 80-81 Depolama ve Laboratuvar Tesisleri GEBKİM İhtisas Organize

Detaylı

Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller

Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller Y jenerasyonunun internet bağımlılığı İK yöneticilerini endişelendiriyor. Duygusal ve sosyal becerilere sahip genç profesyonel bulmak zorlaştı. İnsan

Detaylı

GÖLCÜK MESLEK YÜKSEK OKULU 7. DÖNEM ÖĞRENCİLERİ KOCAELİ FABRİKAMIZDA BECERİ EĞİTİMİNE BAŞLADI Sabahattin Gücin Eğitim Uzmanı İnsan Kaynakları Direktörlüğü 2001 yılında Ford Otomotiv Sanayi A.Ş. ile Kocaeli

Detaylı

BİZ SİZ HEPİMİZ. Biz: Hakkımızda I Siz: Misyonumuz I Hepimiz: Vizyonumuz

BİZ SİZ HEPİMİZ. Biz: Hakkımızda I Siz: Misyonumuz I Hepimiz: Vizyonumuz www.tugva.org BİZ Türkiye Gençlik Vakfı, merkezi Türkiye, çalışma alanı dünya olan, yenilikçi olmaktan ve icat çıkarmaktan çekinmeyen yeni nesil gençlik vakfı dır. TÜGVA, geleneklerine bağlı kalarak, çağın

Detaylı

Zirve Takvimi

Zirve Takvimi 2016-2017 Zirve Takvimi İK profesyonellerinin buluşma noktası... 2016-2017 Zirve Takvimi 13. Seçme Yerleştirme & Yetenek Yönetimi Zirvesi 5-6 Ekim 2016, İstanbul Marriott Hotel Asia Performans, Ücret ve

Detaylı

MİLLİ GURURU. Türkiye nin. YILMAZ: 2023 TE HEDEFİMİZ 25 MİlYAr DOlAr İHrAcAT YAPMAK

MİLLİ GURURU. Türkiye nin. YILMAZ: 2023 TE HEDEFİMİZ 25 MİlYAr DOlAr İHrAcAT YAPMAK Türkiye nin MİLLİ YILMAZ: 2023 TE HEDEFİMİZ 25 MİlYAr DOlAr İHrAcAT YAPMAK 2015 yılında 5 milyar ciroya ulaşan savunma sanayisi sektörü, 1.7 milyar lık ihracata imza atıyor. Türk savunma sanayisinin her

Detaylı

Değerli İhracatçılar, Değerli Basın Mensupları,

Değerli İhracatçılar, Değerli Basın Mensupları, Sayın Başbakanım, Değerli Bakanlarım, Değerli İhracatçılar, Değerli Basın Mensupları, 26 ihracatçı sektörümüzdeki, 61 bin ihracatçımızın temsilcisi Türkiye İhracatçılar Meclisi nin Sektörler Toplantısı

Detaylı

Yönetimimizden Mektup

Yönetimimizden Mektup AMI Metals Yönetimimizden Mektup Havacılık sektöründe otuz yılı aşan deneyimiyle kendini bu işe adamış kadromuz, AMI Metals ı başarı ile dünyanın lider ham malzeme sağlayıcısı durumuna getirmiştir. Sahip

Detaylı

Türkiye ye Yönelik Beklentiler Olumsuz Olamaz

Türkiye ye Yönelik Beklentiler Olumsuz Olamaz MAKİNATEK AYIN KONUĞU Türkiye ye Yönelik Beklentiler Olumsuz Olamaz Türkiye deki büyümenin süreceği beklentisini aktaran Avrupa Forklift, İstifleme ve Depo Ekipmanları Federasyonları (FEM) Yönetim Kurulu

Detaylı

Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayat ile Türkiye-Kürdistan Ekonomik ilişkileri. 02 Temmuz 2014

Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayat ile Türkiye-Kürdistan Ekonomik ilişkileri. 02 Temmuz 2014 Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayat ile Türkiye ile Kürdistan arasındaki ekonomik ilişkiler son yılların en önemli rakamlarına ulaşmış bulunuyor. Bugünlerde petrol anlaşmaları ön plana

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO KİMDİR? 01 Müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanır, uzun vadeli güvene dayalı ilişkiler kurarız. Müşterilerimiz için değer katacak ve işlerini kolaylaştıracak çözümler

Detaylı

Yılından beri E-Ticaret in gelişmesi için çalıştık, sektörün büyümesi ve Türkiye nin kalkınmasında e-ticaretin rolünü artırmak için uğraştık.

Yılından beri E-Ticaret in gelişmesi için çalıştık, sektörün büyümesi ve Türkiye nin kalkınmasında e-ticaretin rolünü artırmak için uğraştık. 1998 Yılından beri E-Ticaret in gelişmesi için çalıştık, sektörün büyümesi ve Türkiye nin kalkınmasında e-ticaretin rolünü artırmak için uğraştık. Dünya değişti, ticaret de! Bir değişim her şeyi değiştirdi!

Detaylı

6 Haziran 2009 tarihinde kurulan Contrans Lojistik, Mayıs 2013 tarihinde Doğa Gümrük Müşavirliği

6 Haziran 2009 tarihinde kurulan Contrans Lojistik, Mayıs 2013 tarihinde Doğa Gümrük Müşavirliği GİRİŞ 6 Haziran 2009 tarihinde kurulan Contrans Lojistik, Mayıs 2013 tarihinde Doğa Gümrük Müşavirliği Ltd. Şti. bünyesine katılmış ve Contrans DGL Lojistik ve Dış. Tic. Ltd. Şti. ismini alarak Doğa Global

Detaylı

( ( ( ( ( ( Müşteri Odaklılık

( ( ( ( ( ( Müşteri Odaklılık Tesis yönetim hizmetleri, ülkemizin gelecek dönemde daha da önem vereceği bir dışarıdan temin kalemi olacaktır. Sektörde olan bizler, deneyimimizle bu sektöre değer katmaya devam edeceğiz. HAKKIMIZDA Tüm

Detaylı

We create chemistry. Kurumsal stratejimiz

We create chemistry. Kurumsal stratejimiz We create chemistry Kurumsal stratejimiz BASF nin hikayesi Kuruluş yılımız olan 1865 ten bu yana dünyamızla birlikte onun ihtiyaçlarına cevap verebilmek için değişiyor ve gelişiyoruz. Şirket olarak sürdürülebilir

Detaylı

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir?

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Hayatımızın en değerli varlığıdır anneler. O halde onlara verdiğimiz hediyelerinde manevi bir değeri olmalıdır. Anneler için hediyenin maddi değeri değil

Detaylı

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor.

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor. OKUMA - ANLAMA: ÖĞRENCİLER HER GÜN NELER YAPIYORLAR? 1 Türkçe dersleri başladı. Öğrenciler her gün okula gidiyorlar, yeni şeyler öğreniyorlar. Öğretmenleri, Nazlı Hanım, her Salı ve her Cuma günü sınav

Detaylı

ŞEHİR YÖNETİMİ Şubat 2018

ŞEHİR YÖNETİMİ Şubat 2018 ŞEHİR YÖNETİMİ Şubat 2018 nin hizmet ve sorumluluk alanları nelerdir? Küresel ve teknolojik değişimlerle birlikte Şehir Yönetimleri nasıl değişmektedir? İdeal nasıl sağlanmalıdır? Ajanda 1. Mevcut Durum

Detaylı

Hakkımızda. www.kita.com.tr. KITA, 1995 te kurulmuş entegre bir lojistik hizmet üreticisidir.

Hakkımızda. www.kita.com.tr. KITA, 1995 te kurulmuş entegre bir lojistik hizmet üreticisidir. İstanbul, 2013 Hakkımızda KITA, 1995 te kurulmuş entegre bir lojistik hizmet üreticisidir. KITA, taşıma ve lojistik hizmetlerinde mükemmelliği hedef alarak ve kalifiye insan kaynağını en etkin şekilde

Detaylı

TİM AKADEMİ 2023 DENİZLİ

TİM AKADEMİ 2023 DENİZLİ TİM AKADEMİ 2023 DENİZLİ timakademidenizli@tim.org.tr 17 Şubat 2015 1 İhracat Milyar $ 22. yılımıza girerken, 26 ihracatçı sektörde faal 61.000 üyeli ihracatçılar ailesi olarak... 600 500 400 200 0 15,3

Detaylı

Sektörün Beklenen Projesi 5 Litre Kombo Rotary Şişirme Dolum Kapatma Makinesi şişe/saat

Sektörün Beklenen Projesi 5 Litre Kombo Rotary Şişirme Dolum Kapatma Makinesi şişe/saat Sayı: 3 Sektörün Beklenen Projesi 5 Litre Kombo Rotary Şişirme Dolum Kapatma Makinesi 5.000 şişe/saat Anahtar tesl m projem z Bademl Su Tes s nde sevk yat aşamasındayız. Kalabak Su 16.000 ş şe/saat komple

Detaylı

Misyonumuz. Vizyonumuz Çalışan. 45 Ülke İş Ortağı Kişilik Ekosistem. 85,000 Aktif Müşteri

Misyonumuz. Vizyonumuz Çalışan. 45 Ülke İş Ortağı Kişilik Ekosistem. 85,000 Aktif Müşteri 900+ Çalışan 45 Ülke 800+ İş Ortağı 2.500 Kişilik Ekosistem 85,000 Aktif Müşteri Kişisel bilgisayarlar için uygulama yazılımları geliştirmek üzere 1984 yılında kurulan Logo, Türkiye nin yenilikçi yazılım

Detaylı

Söz konusu dönemde benzinli otomobil sayısı ise yüzde 27,8'lik azalışla 4 milyon 62 bin adetten 2 milyon 929 bin adete geriledi.

Söz konusu dönemde benzinli otomobil sayısı ise yüzde 27,8'lik azalışla 4 milyon 62 bin adetten 2 milyon 929 bin adete geriledi. Lpg li araçlar güvenli mi diye tereddüt eden araç sahipleri gün geçtikçe azalıyor. Türkiye'de son yıllarda benzin fiyatlarında yaşanan artış tüketicileri LPG'li otomobillere yönlendirdi. AA muhabirinin

Detaylı

DHL Express - KOBİ Express Çözüm Paketi

DHL Express - KOBİ Express Çözüm Paketi DHL Express - KOBİ Express Çözüm Paketi Nil Keskin Keleş Pazarlama, Müşteri İlişkileri ve İletişim Direktörü 13.03.2015 DHL Express in Kobilerimizle Yolculuğu KOBİlere Yönelik Global Araştırma Bulguları

Detaylı

TNT Yİ TANIYIN. Dünya çapında uzman ekibimiz dağıtıma hazır

TNT Yİ TANIYIN. Dünya çapında uzman ekibimiz dağıtıma hazır TNT Yİ TANIYIN Dünya çapında uzman ekibimiz dağıtıma hazır 2 HOŞGELDİNİZ BİZ TNT YİZ HOŞGELDİNİZ DÜNYA ÇAPINDA 65.000+ ÇALIŞAN 44 ülkeyi kapsayan rakipsiz Avrupa karayolu ağı 200+ ÜLKEYİ KAPSAYAN ENTEGRE

Detaylı

Türkiye nin geleceğini 25 milyonluk kitle belirleyecek

Türkiye nin geleceğini 25 milyonluk kitle belirleyecek Tarih: 19.01.2013 Sayı: 2014/01 İSMMMO dan Türkiye nin Yaratıcı Geleceği / Y Kuşağı Raporu Türkiye nin geleceğini 25 milyonluk kitle belirleyecek İSMMMO nun Türkiye nin Yaratıcı Geleceği / Y Kuşağı adlı

Detaylı

BÜTÜNSEL LİDERLİK INTEGRAL LEADERSHIP Kişisel Bütünlük olmadan Şirket Bütünlüğü olmaz ve Zafer Kazanılamaz 3-4 IYUL 2015 BAKÜ MARRIOT ABSHARON HOTEL

BÜTÜNSEL LİDERLİK INTEGRAL LEADERSHIP Kişisel Bütünlük olmadan Şirket Bütünlüğü olmaz ve Zafer Kazanılamaz 3-4 IYUL 2015 BAKÜ MARRIOT ABSHARON HOTEL BÜTÜNSEL LİDERLİK INTEGRAL LEADERSHIP Kişisel Bütünlük olmadan Şirket Bütünlüğü olmaz ve Zafer Kazanılamaz 3-4 IYUL 2015 BAKÜ MARRIOT ABSHARON HOTEL 1 BÜTÜNSEL LİDERLİK INTEGRAL LEADERSHIP Hem patronların

Detaylı

KARŞILIKLI TANIMA ANLAŞMALARI OCAK 2014 GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI AB VE DIŞİLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YÜCEL KARADİŞ/DAİRE BAŞKANI

KARŞILIKLI TANIMA ANLAŞMALARI OCAK 2014 GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI AB VE DIŞİLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YÜCEL KARADİŞ/DAİRE BAŞKANI KARŞILIKLI TANIMA ANLAŞMALARI OCAK 2014 GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI AB VE DIŞİLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YÜCEL KARADİŞ/DAİRE BAŞKANI İÇERİK -Karşılıklı Tanıma Anlaşması (MRA) Nedir? -Karşılıklı Tanıma Anlaşmaları

Detaylı

MALİYE BAKANI SAYIN MEHMET ŞİMŞEK İN MAKROEKONOMİK GELİŞMELER İLE 2010 YILI OCAK- HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİNİ

MALİYE BAKANI SAYIN MEHMET ŞİMŞEK İN MAKROEKONOMİK GELİŞMELER İLE 2010 YILI OCAK- HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİNİ MALİYE BAKANI SAYIN MEHMET ŞİMŞEK İN MAKROEKONOMİK GELİŞMELER İLE 2010 YILI OCAK- HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİNİ DEĞERLENDİRMEK ÜZERE DÜZENLEDİĞİ BASIN TOPLANTISI KONUŞMA METNİ

Detaylı

Kara Yolu. KITA, başta Avrupa olmak üzere Ortadoğu ve BDT ülkeleriyle karşılık olarak çalışmaktadır.

Kara Yolu. KITA, başta Avrupa olmak üzere Ortadoğu ve BDT ülkeleriyle karşılık olarak çalışmaktadır. TANITIM Kıta Ulaştırma Hizmetleri A.Ş. 1995 te kurulmuş bir lojistik hizmet firmasıdır. Kıta, verdiği taşıma ve lojistik hizmetlerinde mükemmelliği hedef almış, kalifiye insan kaynağını en etkin şekilde

Detaylı

UYGULAMALI EĞİTİM KALICI ÖĞRENİM

UYGULAMALI EĞİTİM KALICI ÖĞRENİM UYGULAMALI EĞİTİM KALICI ÖĞRENİM ARS Training, profesyonel iş dünyasında gereksinim duyulan eğitim ve danışmanlık hizmetlerini bütünsel yaklaşımla, duygu ve davranışları temel alarak uygulayan bir eğitim

Detaylı

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 Issue #: [Date] MAVİSEL YENER İLE RÖPOTAJ 1. Diş hekimliği fakültesinden mezunsunuz. Bu iş alanından sonra çocuk edebiyatına yönelmeye nasıl karar verdiniz?

Detaylı

15 Ekim 2014 Genel Merkez

15 Ekim 2014 Genel Merkez ÇİN Yatırım Fırsatları Paneli 15 Ekim 2014 Genel Merkez İş Dünyamızın Saygıdeğer Mensupları, Değerli MÜSİAD üyeleri, Değerli Basın Mensupları, Toplantımıza katılımından dolayı teşekkür ediyor, Sizleri

Detaylı

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ Kendinizden biraz bahseder misiniz? -1969 yılında Elazığ'da dünyaya geldim. İlk orta ve liseyi orada okudum. Daha sonra üniversiteyi Van 100.yıl Üniversitesi'nde okudum. Liseyi

Detaylı

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ

ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ ULUSLARARASI AYDINLATMA & ELEKTRİK MALZEMELERİ FUARI VE KONGRESİ İSTANBUL FUAR MERKEZİ Türk aydınlatma ürünleri kalite, fiyat ve teslim sürelerindeki avantajından dolayı çevre coğrafyada tercih ediliyor.

Detaylı

2. Gün: Stratejik Planlamanın Temel Kavramları

2. Gün: Stratejik Planlamanın Temel Kavramları 2. Gün: Stratejik Planlamanın Temel Kavramları Virpi Einola-Pekkinen 11.1.2011 1 Strateji Nedir? bir kağıt bir belge bir çalışma planı bir yol bir süreç bir ortak yorumlama ufku? 2 Stratejik Düşünme Nedir?

Detaylı

Click to edit Master title style Türkiye de Ekip Çalışmaları ve Ödül Süreci PROBLEM ÇÖZME TEKNİKLERİ.

Click to edit Master title style Türkiye de Ekip Çalışmaları ve Ödül Süreci PROBLEM ÇÖZME TEKNİKLERİ. Click to edit Master title style Türkiye de Ekip Çalışmaları ve Ödül Süreci PROBLEM ÇÖZME TEKNİKLERİ Click İÇERİKto edit Master title style Türkiye Kalite Derneği KalDer Kaizen, TPM ve Kalite Çemberi Nedir?

Detaylı

1990 dan beri gazbeton sektörümüzün dayanıșması ve gelișimi için iș bașındayız.

1990 dan beri gazbeton sektörümüzün dayanıșması ve gelișimi için iș bașındayız. TÜRKİYE GAZBETON ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ 1990 dan beri gazbeton sektörümüzün dayanıșması ve gelișimi için iș bașındayız. Gazbeton Üreticileri Birliği Derneği Kasım 1990 tarihinde, ülkemizdeki gazbeton yapı

Detaylı

KIYASLAMA (Benchmarking)

KIYASLAMA (Benchmarking) KIYASLAMA (Benchmarking) Ortaya Çıkışı 1980 li yıllarda ABD li Xerox, satış fiyatları kendi maliyetlerinden daha düşük olan Japon firmalarıyla rekabet edebilmek için geliştirmiştir. Başarılı faaliyetleri

Detaylı

Bunların takibini kolaylaştırmak için tüm haberlerin tek bir noktada eksiksiz ve güncel şekilde bir araya getirilmesi gerekiyordu.

Bunların takibini kolaylaştırmak için tüm haberlerin tek bir noktada eksiksiz ve güncel şekilde bir araya getirilmesi gerekiyordu. AKTEM bilişim, AKTEM lojistiğin sektördeki 15 yıllık tecrübesi ve desteğiyle kurulmuş bir yazılım grubudur. Yazılım grubumuz her alanda, ihtiyaç duyulabilecek bilişim ve yazılım desteğini verebilecek yetkinliktedir.

Detaylı

Türkiye Denizcilik ve Lojistik

Türkiye Denizcilik ve Lojistik Türkiye Denizcilik ve Lojistik Türkiye İki kıtayı buluşturan, coğrafi konumu ve jeopolitik yapısı sebebiyle denizcilik ve lojistik faaliyetlerinde tarihte de bugün olduğu gibi kilit öneme sahip bir ülke

Detaylı

Daha Yeşil ve Daha Akıllı: Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Çevre ve İklim Değişimi

Daha Yeşil ve Daha Akıllı: Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Çevre ve İklim Değişimi Daha Yeşil ve Daha Akıllı: Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Çevre ve İklim Değişimi Bu sunum Greener and Smarter, ICTs, the Environment and Climate Change başlıklı Eylül 2010 tarihli OECD raporundan uyarlanmıştır.

Detaylı

Lojistikte yeni bir düşünce biçimi. Quattro!

Lojistikte yeni bir düşünce biçimi. Quattro! Lojistikte yeni bir düşünce biçimi. Quattro! Quattro Hakkında Müşterilerimizin ihtiyaçlarını anlayarak, onlara beklentilerinin ötesinde bir hizmet sunmaktayız. Quattro Lojistik; 2012 yılında %100 Türk

Detaylı

GELECEK KARİYER ADIMINIZI BELİRLEMEK

GELECEK KARİYER ADIMINIZI BELİRLEMEK GELECEK KARİYER ADIMINIZI BELİRLEMEK İş aramaya karar verdiniz. İş başvurularına başlamadan önce 3 şey hakkında net olmanız önemli: İdeal işinize kavuşmak; bu 3 faktörün birbiriyle örtüştüğü durumda mümkün.

Detaylı

KULLANIM ÖRNEĞİ KATALOĞU. Yammer'ı sosyal çalışma alanınız olarak kullanın ve iş birliği, yenilik ve katılımın başlamasını sağlayın.

KULLANIM ÖRNEĞİ KATALOĞU. Yammer'ı sosyal çalışma alanınız olarak kullanın ve iş birliği, yenilik ve katılımın başlamasını sağlayın. KULLANIM ÖRNEĞİ KATALOĞU Yammer'ı sosyal çalışma alanınız olarak kullanın ve iş birliği, yenilik ve katılımın başlamasını sağlayın. Yammer Kullanım Örneği Kataloğu Yammer, güncelleştirmeleri paylaşmanızı,

Detaylı

Bir şey değişir, herşey değişir. KOÇLUK HİZMETLERİMİZ.! Hizmet Kataloğu / MART www.martgeldi.com

Bir şey değişir, herşey değişir. KOÇLUK HİZMETLERİMİZ.! Hizmet Kataloğu / MART www.martgeldi.com KOÇLUK HİZMETLERİMİZ Hizmet Kataloğu / MART www.martgeldi.com Gelişim Koçluğu Gelişim Koçluğu, bireyin isteği doğrultusunda, mevcut durumundan arzu ettiği duruma gerçekçi hedeflerle ulaşmasını sağlayan

Detaylı

Ekonomik Araştırmalar ÖDEME DAVRANIŞLARI. Mayıs Şirketlerin işletme sermayesi ihtiyaçları için iyi stok yönetimi çok önemli

Ekonomik Araştırmalar ÖDEME DAVRANIŞLARI. Mayıs Şirketlerin işletme sermayesi ihtiyaçları için iyi stok yönetimi çok önemli Ekonomik Araştırmalar ÖDEME DAVRANIŞLARI Source: Pexels Şirketlerin işletme sermayesi ihtiyaçları için iyi stok yönetimi çok önemli Ödeme Davranışları, Euler Hermes Ekonomik Araştırmalar YÖNETİCİ ÖZETİ

Detaylı

Türkiye nin ilk ve en çok tercih edilen E-fatura platformu

Türkiye nin ilk ve en çok tercih edilen E-fatura platformu NetInvoice E-Fatura Türkiye nin ilk ve en çok tercih edilen E-fatura platformu DIGITAL PLANET Digital Planet, Türkiye de e-fatura alanında ilklere imza atan ve bugün itibarıyla Türkiye nin en çok e-fatura

Detaylı

www.novusens.com 2012, Novusens

www.novusens.com 2012, Novusens www.novusens.com İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK ENSTİTÜSÜ Vizyon... Ulusal ve uluslararası paydaşları ile sürdürülebilir büyüme ve rekabeti amaçlayan, ekonomiye ve toplumsal kalkınmaya katma değer yaratacak

Detaylı

Türk İş Dünyası Liderlerinin İklim Değişikliğine Yanıtı Dursun Baş, Uzman - REC Türkiye 6 Aralık 2016, Movenpick Otel, Ankara

Türk İş Dünyası Liderlerinin İklim Değişikliğine Yanıtı Dursun Baş, Uzman - REC Türkiye 6 Aralık 2016, Movenpick Otel, Ankara Türk İş Dünyası Liderlerinin İklim Değişikliğine Yanıtı Dursun Baş, Uzman - REC Türkiye 6 Aralık 2016, Movenpick Otel, Ankara Türk İş Dünyası Liderlerinin İklim Değişikliğine Yanıtı Projesi Sunum Planı

Detaylı

Normalde stadyumlar sadece maç günleri açıktır. Türk Telekom Stadyumu, GS Workinton la yılın her günü açık.

Normalde stadyumlar sadece maç günleri açıktır. Türk Telekom Stadyumu, GS Workinton la yılın her günü açık. Normalde stadyumlar sadece maç günleri açıktır. Türk Telekom Stadyumu, GS Workinton la yılın her günü açık. Bugüne kadar sadece maç günleri kapılarını açan Türk Telekom Stadyumu nu yeni sezonla birlikte

Detaylı

Günümüzün karmaşık iş dünyasında yönününüzü kaybetmeyin!

Günümüzün karmaşık iş dünyasında yönününüzü kaybetmeyin! YAKLAŞIMIMIZ Kuter, yıllardır dünyanın her tarafında şirketlere, özellikle yeni iş kurulumu, iş geliştirme, kurumsallaşma ve aile anayasaları alanlarında güç veren ve her aşamalarında onlara gerekli tüm

Detaylı

SERVER TANFER. Yazılım Ürünleri Satış Müdürü IBM Türk

SERVER TANFER. Yazılım Ürünleri Satış Müdürü IBM Türk SERVER TANFER Yazılım Ürünleri Satış Müdürü IBM Türk Rethink IT. Reinvent Business. Onur Buçukoğlu Tivoli Ürün Yöneticisi, Orta ve Doğu Avrupa / Türkiye / Rusya Başlıca Üç Dönüşüm Gerçekleşiyor Akıllı

Detaylı

AHZIRLAYANLAR. 2009463008 Cemre Benan Arslan 2008463095 Burcu Şahin 2005463066 A. Eren Öztürk

AHZIRLAYANLAR. 2009463008 Cemre Benan Arslan 2008463095 Burcu Şahin 2005463066 A. Eren Öztürk AHZIRLAYANLAR 2009463008 Cemre Benan Arslan 2008463095 Burcu Şahin 2005463066 A. Eren Öztürk Bu araştırmamızda size kurumsal ve geleneksel olarak yönetilen iki firmanın ücret, ücret belirleme ve ücretin

Detaylı

Sizin Seçiminiz HAKKIMIZDA. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz

Sizin Seçiminiz HAKKIMIZDA. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz Bizim İşimiz Sizin Seçiminiz Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız Mesleki yeterliliğini sağlamış insan kaynağına, teknik bilgiye ve donanıma sahibiz. HAKKIMIZDA Fonte Group 2016'da kurulmuş

Detaylı

Son aylarda Asya da gerçekleşen sel felaketleri, Amerika kıtasındaki eşi görülmemiş kasırgalar, İstanbul da dakikalar içinde yaşanan son 32

Son aylarda Asya da gerçekleşen sel felaketleri, Amerika kıtasındaki eşi görülmemiş kasırgalar, İstanbul da dakikalar içinde yaşanan son 32 V. SÜRDÜRÜLEBİLİR FİNANS FORUMU Mustafa Seçkin Yönetim Kurulu Başkanı 29 Eylül 2017 Zorlu Center Sayın Başbakan Yardımcım, Değerli konuklar, Sürdürülebilir Kalkınma Derneği ve UNEP-FI iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz

Detaylı

KOLEJLI İŞ ADAMLARI DERNEĞI, İSTANBUL TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

KOLEJLI İŞ ADAMLARI DERNEĞI, İSTANBUL TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR 1 KOLEJLI İŞ ADAMLARI DERNEĞI, İSTANBUL TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR Kolejli İşadamları Derneği, düzenli aralıklarla gerçekleştirdikleri İstanbul buluşmasında Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar

Detaylı

Araştırmanızı nasıl alırsınız? Araştırma tasarımında yeni yaklaşımlar

Araştırmanızı nasıl alırsınız? Araştırma tasarımında yeni yaklaşımlar Araştırmanızı nasıl alırsınız? Araştırma tasarımında yeni yaklaşımlar Sektörünüze layık bir hizmet! İhtiyaçlarınıza göre hizmetlerini şekillendirir, size özel çözümleri, sizin tercihlerinize göre sunarız.

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI 31.01.2018 Ekrem DEMİRTAŞ İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeytin Dalı Harekatı 20 Ocak ta Başladı Harekatın adı bile çok şey anlatıyor Sonuna kadar haklıyız

Detaylı

Liderlikte Güncel Eğilimler. Konuşan Değil, Dinleyen Lider. Şeffaf Dünyada Otantik Lider. Bahçevan İlkesi. Anlam Duygusu Veren Liderlik

Liderlikte Güncel Eğilimler. Konuşan Değil, Dinleyen Lider. Şeffaf Dünyada Otantik Lider. Bahçevan İlkesi. Anlam Duygusu Veren Liderlik Video Başlığı Açıklamalar Süresi Yetkinlikler Liderlikte Güncel Eğilimler Konuşan Değil, Dinleyen Lider Son on yıl içinde liderlik ve yöneticilik konusunda dört önemli değişiklik oldu. Bu videoda liderlik

Detaylı

Vizyon ve Misyon Testi Cengiz Pak, cengiz@cengizpak.com.tr

Vizyon ve Misyon Testi Cengiz Pak, cengiz@cengizpak.com.tr Vizyon ve Misyon Testi Cengiz Pak, cengiz@cengizpak.com.tr cengizpak.com.tr Avcının Silahı Kullanılabilir Bilgi Misyon ve Vizyonunuz şirketinizin Stratejik Planlama piramidinin en üstünde yer alır. Misyon

Detaylı

Sayın Büyükelçiler, Değerli Kongre üyeleri, Çok değerli dostum Sayın Zügayir ve Brosh, Kıymetli basın mensupları,

Sayın Büyükelçiler, Değerli Kongre üyeleri, Çok değerli dostum Sayın Zügayir ve Brosh, Kıymetli basın mensupları, Sayın Büyükelçiler, Değerli Kongre üyeleri, Çok değerli dostum Sayın Zügayir ve Brosh, Kıymetli basın mensupları, Ankara Forumunun beşinci toplantısını yaptığımız için çok mutluyum. Toplantıya ev sahipliği

Detaylı

İHLAS EV ALETLERİ FABRİKASINDA YALIN ÜRETİM VE KAİZEN UYGULAMALARI

İHLAS EV ALETLERİ FABRİKASINDA YALIN ÜRETİM VE KAİZEN UYGULAMALARI İstanbul, 2012 İHLAS EV ALETLERİ FABRİKASINDA YALIN ÜRETİM VE KAİZEN UYGULAMALARI 14 yıldır farklı ülkelerde ve farklı sektörlerde birçok firmada Yalın Üretim ve Kaizen Uygulamaları yapmış bir uzman olarak,

Detaylı

İnşaatta Kalite Yaklaşımları Geleceğe Bakış. Hüseyin BİLMAÇ İMSAD YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI

İnşaatta Kalite Yaklaşımları Geleceğe Bakış. Hüseyin BİLMAÇ İMSAD YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI İnşaatta Kalite Yaklaşımları Geleceğe Bakış Hüseyin BİLMAÇ İMSAD YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI Kalitenin Tanımı iyi, lüks, pahalı, sahip olmak istenen, en iyisi... sürekli gelişim, müşteri odaklı, çalışanlarına

Detaylı

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İğnebekçili

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İğnebekçili Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İğnebekçili Değerli basın mensupları, Hoş geldiniz Bu yıl, Ülkemizin ilk Sanayi dalı, kalkınma ve büyümemizin en önemli lokomotif güçlerinden

Detaylı

Güven ve Konfor ile Sorunsuz Yolculuklar

Güven ve Konfor ile Sorunsuz Yolculuklar Güven ve Konfor ile Sorunsuz Yolculuklar Hakkımızda İstaş Turizm şehir içi personel ve öğrenci taşımacılığı, toplu taşımacılık sektörlerinde faaliyetini gerçekleştirmektedir. Misyonu sektöründe ayrıcalıklı,

Detaylı

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2017 TEMMUZ AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU. İTKİB Genel Sekreterliği Hazırgiyim ve Konfeksiyon Ar-Ge Şubesi.

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2017 TEMMUZ AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU. İTKİB Genel Sekreterliği Hazırgiyim ve Konfeksiyon Ar-Ge Şubesi. HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2017 TEMMUZ AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU Ağustos 2017 1 HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2017 TEMMUZ İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME Yılın İlk 7 Ayında

Detaylı

Rüzgârın elektriğe dönüşümü

Rüzgârın elektriğe dönüşümü Rüzgârın elektriğe dönüşümü Rüzgâr enerjisi sektörünü küresel ölçekte destekleyen uzmanlık ve çözümler TÜV SÜD Türkiye Daha temiz bir gelecek için rüzgâr enerjisi çözümleri Nüfus artışı, enerji güvenliği

Detaylı