Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu"

Transkript

1

2 LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA BURSLARI ÇALIŞTAYI HOŞ GELDİNİZ Prof. Dr. Bahaeddin YEDİYILDIZ Atatürk Yüksek Kurumu Başkanı 25 Mayıs 2012

3 SUNUM PLANI Kuruluş Tarihçe Atılım ve Yeniden Yapılanma Bütünleşik Bilgi Üretim Sistemi Medeniyetimizin Türk ve Dünya Kamuoyuna Sunumu Burs Sistemi

4 KURULUŞ Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu «Türk tarih ve medeniyetini ilmî bir surette tetkik ve tetebbu eylemek vazifesiyle» 23 Nisan 1930 da Türk Ocakları bünyesinde kurulan Türk Tarihi Tetkik Heyeti, 15 Nisan 1931 de Cemiyete dönüşmüş ve 1935 te Türk Tarih Kurumu adını almıştır. «Türk dili hakkında tetkîkât ve neşriyatta bulunmak maksadıyla» da 12 Temmuz 1932 de Türk Dili Tetkik Cemiyeti kurulmuştur ki, onun adı da 1936 da Türk Dil Kurumu olacaktır.

5 BEŞ YIL SONRA ATATÜRK ÜN DEĞERLENDİRMESİ Atatürk, 1936 da TBMM ni açış konuşmasında kurumları şöyle değerlendiriyor: Başlarında değerli Eğitim Bakanımız bulunan, Türk Tarih Kurumu ile Türk Dil Kurumu nun ciddi ve aralıksız çalışmalarını övgü ile anmak isterim. Bu ulusal kurumların az zaman içinde ulusal akademilere dönüşmesini dilerim. Bunun için, çalışkan tarih, dil ve bilim adamlarımızın, bilim dünyasınca tanınacak orijinal eserlerini görmekle mutlu olmanızı dilerim. Kurumlar, 1940 ta Kamu Yararına Çalışan Dernek statüsüne kavuşturulmuştur. 1951'deki Tüzük değişikliği ile Kurumların MEB ile ilişkileri kesilmiş, başkanlarını Genel Kurullarında seçmeye başlamışlardır.

6 ANAYASAL DAYANAK 1982 Anayasası ile Kurumlar Atatürk ve Eserini, Türk kültürünü, Türk tarihini ve Türk dilini bilimsel yoldan araştırmak, tanıtmak, yaymak ve yayınlar yapmak amacıyla yeniden yapılandırılmışlardır.

7 ATILIM VE YENİDEN YAPILANMA DÖNEMİ : 2009 ve SONRASI Yüksek Kurum, Ekim 2009 dan itibaren büyük bir hamle içine girmiştir: Teşkilat Kanunundaki boşlukları giderme yerine yeni bir Kanun Taslağı hazırlanarak Temmuz 2010 da Başbakanlığa sunulmuştur. Kurumu kaliteli ve hızlı iş üretebilecek bilişim altyapısına kavuşturmak amacıyla hazırlanan Bütünleşik Bilgi Sistemi Projesi DPT den geçirilmiş ve donanım kısmı tamamlanmıştır.

8 Atatürk Kültür, Bütünleşik Dil ve Tarih Bilgi Yüksek Sistemi Kurumu

9 Sistem Odası / Sunucu Çiftliği

10 Bilgi İşlem Merkezi

11 ARAŞTIRMAYI TEŞVİK EDİCİ TEDBİRLER Telif Yönetmeliğinde bilim adamlarını özgün bilgi üretmeye teşvik edecek düzenlemeler yapılmış ve Bakanlar Kurulu Kararı ile yayımlanmıştır. Ar-Ge Projeleri İçin İhale Esasları hazırlanarak Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulmuş; ilmî araştırmalar konusunda mal ve hizmet alımı kolaylaştırılmıştır. Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği yeniden hazırlanarak Bakanlığa sunulmuştur.

12 664 SAYILI KHK ( ) VE YENİDEN YAPILANMA KHK ye göre, Yüksek Kurumun görevleri şunlardır (Madde 3): Türk dili, tarihi ve kültürü üzerinde bilimsel araştırmalar yapmak, yaptırmak ve «bu konularda ulusal ve uluslararası ilmî toplantılar düzenlemek, yayınlar yapmak, Özgün bilgi üretimi için ortamlar hazırlamak, bütünleşik bilgi sistemi kurmak, araştırma ve geliştirme (AR-GE) faaliyetlerini desteklemek, eşgüdüm sağlamak, Ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşların bilimsel çalışmalarını ve yayınlarını takip etmek, milli kültürümüzün ve diğer kültürlerin klasikleşmiş düşünce, bilim ve sanat eserlerinden gerekli görülenleri tercüme ettirerek basılmasını ve yayımlanmasını sağlamak.

13 İKİNCİL MEVZUAT TAMAMLANMIŞTIR Yönetim Kurulu Yönetmeliği (Yayımlandı), Aslî, Şeref ve Haberleşme Üyeleri Yönetmeliği (Yayımlandı), Bilim Kurulları ve Bilimsel Çalışmalar Yönetmeliği (Başbakan Yardımcılığına Sunuldu), Yüksek Kurum Uzman ve Uzman Yardımcıları Yönetmeliği (Devlet Personele Gönderildi), Bakanlar Kurulu Kararı alınmak üzere hazırlanan ücret kararnamesi (Başbakan Yardımcılığına Sunuldu), Proje Yönergesi (Başbakan Yardımcılığına Sunuldu), Yüksek Danışma Kurulu Yönetmeliği (Başbakan Yardımcılığına Sunuldu), Atatürk Uluslararası Barış Ödülü Yönetmeliği (Komisyondan Geçti),

14 GÜCÜMÜZ ve HEDEFİMİZ Hukukî ve teknolojik altyapısı, malî kaynakları ve kısa sürede tamamlanacak insan gücüyle Kurumumuz, ülkemizin bilim ve kültür hayatında büyük ve önemli işler yapacak bir yapıya kavuşmuştur. Hedefimiz Türk medeniyetini bütünü itibariyle Yüksek Kurumun İnternet sayfasından dünya kamuoyuna sunmaktır. Bu amaçla Bilgi Üretimi ve Kültür Faaliyetleri konularında başlattığımız projelerden bazıları şunlardır:

15 BİLGİ ÜRETİMİ PROJELERİ Güvenli Bilgi Teknolojileri Alt Yapısı Projesi (Tamamlandı) Bütünleşik Bilgi Sistemi Yazılımlarının Yapılması (Sürdürülmektedir). Farklı Kültürlerin Düşünce, Bilim ve Sanat Eserlerini Türkçeye Çeviri Hareketi Projesi (Sürdürülmektedir). Burs Yönetim Sistemi: Balkan, Türkiye, Orta-Doğu, Kafkasya, Orta-Asya, Türk Hukuk Tarihi ve benzer konularda 180 kişi çalışmalarını sürdürmektedir. Türk İşaret Dili Projesi: Eğitim Sistemi, Sözlük ve Dilbilgisi Kitabı (Sürdürülüyor) Türkiye Türkçesinin Köken Bilgisi Sözlüğü Projesi (Sürdürülüyor) Uzaktan Öğretim Yolu ile Yabancılara Türkçe Öğretimi Yazılımı Projesi (Sürdürülüyor)

16 KÜLTÜR FAALİYETLERİ PROJELERİ Osmanlı Devleti nin tasfiyesi ve Türkiye Cumhuriyeti nin kuruluşu sürecinde yaşanan dramların ortaya konulması, Uluslararası kamuoyunda Türkiye aleyhine gündeme getirilen Ermeni meselesini tarihî gerçeklere uygun bir şekilde anlatacak ve dünya kamuoyunda ses getirecek, sinema filmi ve belgeseller hazırlatılması, Çanakkale Zaferi ve Millî Mücadele gibi tarihimizin dönüm noktalarını simgeleyen panoramik ve tematik müzeler kurulması; valilik/belediye işbirliğiyle yerleşim merkezlerinde tarih parkları düzenlenmesi için çalışmalar başlatılması, Önemli günler ve şahsiyetler temel alınarak ülke barışına yönelik anma etkinlikleri için program yapılması (mesela 2014, Çaldıran Savaşı nın 500. Yıldönümü)

17

18 BURS SİSTEMİ Burs Yönetmeliğindeki bir maddeden hareketle lisans ve doktora yapmakta olan öğrencilerin, Yüksek Kurum tarafından belirtilen alan ve konularda tez/araştırma yapmalarını sağlayacak Burs Sistemi kurulmuş; buna yönelik bir Burs Veri Tabanı Yazılımı gerçekleştirilmiştir. Toplam 170 yüksek lisans ve doktora öğrencisine burs bağlanmıştır. Bu genç bilim adamları, araştırmalarını Yüksek Kurum un Veri Tabanları etrafında, İnternet üzerinde yapacaklar; böylece Türk tarihi, dili ve kültürüyle ilgili Bilgi Bankaları oluşacaktır. Bu sistem sayesinde bilimsel düşünceye sahip dinamik insan gücü ortaya çıkmıştır.

19 ALANLAR KİŞİ SAYISI KAFKAS ARAŞTIRMALARI 8 ORTA DOĞU ARAŞTIRMALARI 19 AKDENİZ ARAŞTIRMALARI 4 ORTA ASYA ARAŞTIRMALARI 12 TÜRKİYE ARAŞTIRMALARI 33 TARİHî KAYNAK ARAŞTIRMALARI 12 DİN VE DİNî DÜŞÜNCE ARAŞTIRMALARI 2 BİLİM VE DÜŞÜNCE ARAŞTIRMALARI 1 HUKUK TARİHİ ARAŞTIRMALARI 4 XIX. VE XX. YY. OSMANLI ARAŞTIRMALARI 10 TÜRK DİLİ ÜZERİNE DİLBİLİM ARAŞTIRMALARI 36 BALKAN ARAŞTIRMALARI 19 SAVAŞ TARİHİ ARAŞTIRMALARI 10 TOPLAM 170

20 KAFKAS ARAŞTIRMALARI Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu KONU ALT BAŞLIK ADI SOYADI ÜNİVERSİTE BURS TÜRÜ Kafkasların Sosyal ve Kültürel Tarihi Göç ve İskân Kafkaslarda Türk Sanatı, Türk Edebiyatı ve Türk Halk Kültürü Sonay Ünal Ankara YL Hatice Demirci Ankara YL TEZİN ADI İran'da Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti Ermeni Asıllı Bir Osmanlı Aydını: Arşak Alboyacıyan'ın Hayatı ve Eserleri Sezin Şentürk ODTÜ YL Azerbaijanis Diaspora in Turkey: Identity and Homeland Perception (Türkiyedeki Azerbaycan Diyasporası : Kimlik ve Anavatan Algısı) Fatma Rodoplu Ege YL Mehmet Emin Resulzade'nin Azerbaycan Tarihi, Rusçadan Türkçeye Çeviri ve Değerlendirmesi Aslı Yiğit Bilkent DR. Özge Şahin Hacettepe YL Selçuk Ayaz Uşak YL Yavuz Sinan Ulu Gazi YL 20. Yüzyılda Güney Kafkasya'nın Siyasal Dönüşümünün Tarihsel Analizi I. Dünya savaşı Döneminde Kafkasya'dan Anadolu'ya Yapılan Göçler

21 ORTA DOĞU ARAŞTIRMALARI Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Orta Doğu Araştırmaları Orta Doğu'nun Sosyal ve Kültürel Tarihi Tuba Yıldız İstanbul YL Suriye'de Sünni Muhalif Bir Hareket Olarak İhvan-ı Müslimin Fatma Yaycı Bilkent YL Kazım Uzun Ege YL Selçuklu Devletleri'nin Kuruluşunu Hazırlayan Sebepler Tuğçe Yılmaz ODTÜ YL İzmir Limanı'nın Yükselişi ve Kent Yaşamına Yansımaları (Makro Orta Doğu'nun Dünya Ekonomisine Entegre Olma Sürecinde Bir Örnek ) Cemil Bülbül Kilis Yedi DR.S Aralık ON. Ârâmîler ve Anadolu'da Ârâmî Kültürü Ömer Faruk Can İstanbul YL Tanzimat ve Sonrası Şam Eyaletine Ait Hükümler ve Değerlendirilmesi (8-9 Numaralı Şâm-ı Şerîf Ahkâm Defterleri) Mustafa Kağan Tetik Ankara YL Türklerin İran Moğolları (İlhanlılar) Üzerindeki Siyasi, Kültürel ve Askeri Tesirleri Muzaffer Kural Ankara YL 19. yy. Osmanlı İmparatorluğunun Basra Körfezi Politikası Zeynep Gül Erel Bilkent YL Dede Cöngi Efendi'nin Risalet-i Siyaset-i Şeriyye'si ve Tercümeleri Üzerinden Osmanlı Devleti'nde Çağdaşlaşma ve Ulema'nın Geleneksel Kurumların Dönüşümüne Verdiği Tepkiler Kamil Erdem Güler Bilkent YL 15. ve 16. Yüzyıl Osmanlı İskendernameleri (Ottoman Alexander Romance in 15th and 16th Centuries) Ahmet Türkan Ankara YL Roma İmparatorluğu Önasyası'nda Büyü ve Büyücülük Aytek Sever ODTÜ DR. II. Abdühamid Dönemi: İslamcı Politikalar Çerçevesinde Devletin Sosyal Hayata Nüfuzu Vural Genç İstanbul DR. İdris-i Bitlisi'nin Heşt Behişt Adlı Eserine Göre II. Bayezid Dönemi ( ) Murat Yümlü ODTÜ İnönü ( ) ve Muhammed Rıza Şah Pehlevi ( ) Döneminde Siyasi, Sosyal ve DR. Ekonomik Hayat Uğur Bayraktar Boğaziçi Devlet ve Aşiretin Ötesinde: Tanzimat Döneminde Osmanlı Kürdistanı'nda Tarımsal Üretim ve DR. İlişkiler Halil İbrahim Görür Gazi DR. Bağdat İngiliz Konsolosluğunun Siyasi Faaliyetleri ( ) Süleyman Can Nalbantoğlu Ankara DR. Osmanlı Sanayileşme Çabaları ve Sanayi Mektepleri Müge Yılmaztürk Bilkent DR. Aşk Mesnevilerinde Kadınların Hileleri Mustafa Öksüz Mimar Sinan DR. Osmanlı İdaresinde Filistin'de Gayrimüslimler ( Yüzyıl)

22 AKDENİZ DÜNYASI ARAŞTIRMALARI Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Orçun Nalezen Gazi YL XV ve XVI. Yüzyıllarda Ege'de Adalar Ahalisinin Kıyı Muhafazasına Katkısı Mahmut Cihat İzgi Fatih YL Fransa'nın Cezayir'i İşgali Merve Biçer Bilkent YL Ozan Gürlek Boğaziçi YL Geç 19. Yüzyıl İzmir'de Kamu Düzeni ve Polislik

23 ORTA ASYA ARAŞTIRMALARI İslam Öncesi: Türk Sosyal ve Kültürel Tarihi İslam Öncesi: Türk Yazı Dilleri (Köktürkçe, Uygurca İslam Sonrası İslam Sonrası: Orta Asya'da Türk Sanatı, Türk Edebiyatı, Türk Halk Kültürü İslam Sonrası: Türk Yazı Dilleri Araştırmaları (Karahanlı, Harezm, Kıpçak, Çağatay) 16. ve 20. Yüzyıllar Arasında Orta Asya'nın Sosyal ve Kültürel Tarihi Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Cüneyt Güneş Ankara YL Macidegü l Batmaz Hacettepe Hasan Güzel Hacettepe YL Avrupa Hun İmparatorluğu'nda Ordu ve Savaş YL İslam Öncesi Türk Dili Ercan Akyol Bilkent YL Baburname Oktay Berber Ankara DR. Kalmuk İstilası ve Türk Dünyasına Etkileri Pınar Çelik Bilkent YL Orta Asya'da Türk Edebiyatı Yasin Karadeniz Nevşehir YL Türkistanlı Ceditçi Abdullah Kadiri'nin Mehrabdan Çayan Romanı (İnceleme) Rıdvan Çitil Ege DR. Erkan Karagöz Gazi DR. Tatar ve Başkurt Tılsımlı Masallarında Karşılaştırmalı Motif Çalışması Yeşim Şahin Ankara YL Serkan Cihan TOBB YL Burçin Üzüm ODTÜ YL Jadidism in Central Asia (Orta Asya'da Cedidizm) Özge Öz ODTÜ YL Muslim woman under Soviet Rule in Central Asia (Sovyet yönetiminde Orta Asya'daki Müslüman Kadın) Filiz Teker Ahi Evran YL Orta Asya, Yesevi, Anadolu, Alevi-Bektaşi Türk Halklarının Ziyaretgahlara Yönelik Düşünüş ve Davranış Kalıpları Sezer Ün Marmara YL Şükrullah El-Amasyavi'nin Kitab-ı Behçeti't-Tevarih'inin Mustafa El-Farisi Çevirisi (İnceleme- Metin- Dizin) varak no: Yüzyıl İktisat Biliminin Görünmeyen El Kavramlaştırması İle Doğa Bilimlerinin Seda Özsoy Ankara DR. Kütleçekimi Kavramlaştırması Arasındaki Bağlantı Üzerine Bir Araştırma: Osmanlı Devleti Örneği

24 TÜRKİYE ARAŞTIRMALARI Siyasi Tarih: Türkiye Cumhuriyeti 1960 Öncesi Türkiye Cumhuriyeti'nin Meseleleri Siyasi Tarih: Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Buğra Sarı Gazi YL Türk Dış Politikasında Stratejik Derinlik Yaklaşımına Dair Teorik ve Pratik Uyumun Suriye Kapsamında Değerlendirilmesi Canan Bayram ODTÜ YL Turkey's First Gulf War Policy and Refugee Issue within the framework of Strategies of NATO and UN (NATO ve BM stratejileri çerçevesinde, Türkiye'nin Birinci Körfez Savaşı Politikası ve Mülteci Sorunu) Semih Patan Sabancı YL Emrah Yılmaz Ankara YL Kazım Kandemir Marmara YL Türkiye'de Muhafazakâr Siyaset ve Değişim İlişkisi Feride İmir Sakarya YL Servet Erdem Bilkent YL Osmanlı Türk Romanında Ulusal Oryantalizm ve Oryantalist Uluslaşma Tamer Aslan Y.Beyazıt YL Melike Davaslı ODTÜ YL 1950'de Yayımlanmış Olan Kültür ve Sanat Dergilerindeki Müzik Reformu Tartışmaları Küçükalada The Politics of Secularism in Turkish Foreign Policy: (Türk Dış Politikasında Sekülarizm Harun ğlı İ. Şehir YL Siyaseti: ) Gönül Türkan Demir Çankırı YL Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Mustafa Abdülhalik Renda ( ) Salih Erdem Sönmez Bilkent DR. Fuad Köprülü and the Rise of Modern Historiography in Turkey Mustafa Özgür Seçim Ege DR. Toplumsal Değişimlerin Siyasal Reklama Yansımaları: Türkiye Örneği Öner Buçukçu Ankara YL II. Meşrutiyet Dönemi Osmanlı Hükümetleri ve Osmanlı Dış Politikası ( ) Hülya Özçağlar Ankara YL Hakan Ayaz 09.Eyl YL II. Meşrutiyet Döneminde Hasan Tahsin ve Gazeteciliği Burak Başaranlar ODTÜ YL Devlet- Toplum İlişkisi Üzerine Bir Deneme: Erken Dönem Cumhuriyet Tarihinde Kıyafet Devrimi ve Yereldeki Tepkiler Muhammed Tandoğan İstanbul DR Yılları Arası Eyaletten Vilayete Trablusgarp Halil Akkurt Y. Teknik DR. Seçil Özdemir İstanbul DR. Evren Küçük Ankara DR. Türkiye-İskandinavya İlişkileri (İsveç-Norveç-Danimarka)

25 TÜRKİYE ARAŞTIRMALARI Toplum Yapısı: Konar Göçerler Türk Toplum Yapısı ve Farklı Sosyal Gruplar Fatma Akın Gazi YL Atatürk Kültür, Yılmaz Doktora Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Gülay DR.S Yeniçerilerin XVII. Yüzyıl İstanbulu'nda Bektaşilerle Kurduğu Sosyal ve Ekonomik İlişkileri ve Bunların Politik Yansımaları Diko Sonrası Neşe Şen Bilkent YL Osmanlı Toplumunda Nakşibendiler Sami Orçun Ersay Hacettepe YL Türk Siyasal Hayatında Nizam-ı Alem Hareketi Deniz Pelek Boğaziçi DR. Toplum Yapısı: Cumhuriyet Dönemi Merkez Çevre Patterns of Political Mobilization and Political Socialization in Neoliberal Era: Eastern Black Sinem Kavak Boğaziçi DR. İlişkileri (Doğu Anadolu, Doğu Sea and Eastern Anatolian Regions in Comparison Karadeniz) Toplum Yapısı: Kültürel Miras Nihan Çiçekoğlu Gazi YL Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcıları: Rize El Sanatı Ustaları Üzerine Bir İnceleme Araştırmaları: Somut Yıldız Yılmaz İstanbul YL Türk Kültüründe Narın Simgesel Anlamları Olmayan Kültürel Miras, Çanakkale 18 Funda Arslan YL Küratörlük ve Müzecilik Mart Atatürk'ün Eski Eser Politikası ve Atatürk Dönemi'nde Yapılan Çalışmalar Sondaj Metoduyla Kazım Kartal Erciyes 1100 Numaralı Trabzon Eyaleti Maçka Kazası Müslim Nüfus Defterinin Transkripsiyon ve YL Türkiye'nin Sosyal ve Kültürel Değerlendirilmesi Tarihi: 19. yy. Orta Şafak Aydın Hacettepe Karadeniz'de Nüfus YL Hareketleri Sondaj Metoduyla Türkiye'nin Sosyal ve Kültürel Şeyhmus Tarihi: Van ve Çevresi Bingül Ankara YL Araştırmaları Türkiye Türkçesi Araştırmaları: Ağız Araştırmaları Türkiye Türkçesi Araştırmaları: Türkiye Türkçesi Dilbilgisi Araştırmaları Tanzimat Dönemi Merkezileşme Çabaları Sürecinde Van ve Çevresindeki Aşiretlerin İskan ve Adaptasyon Problemleri Ömer Güven İstanbul YL Serdar Bulut Ordu Üni. YL Anadolu Ağızlarında Kalıp Sözler ve Kullanımı Özellikleri Cem Bircan Olcay Hacettepe YL Esra Külah A.İzzet Baysal YL Sıdıka Kurtoğlu Hacettepe DR. Türkçede Ettirgen Yapılar

26 TARİHÎ KAYNAK ARAŞTIRMALARI Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Osmanlı Tarihinin Kaynakları Türk Tarihinin Farsça Kaynakları Farklı Alfabelerle Yazılmış Tarihî Türkçe Metinler Hicrî Tarihli Münşeat Mecmuası (Viyana Österreichische Nationalbibliothek, nr. Nihal Metin Marmara YL H. O. 180) Eskişehir Duygu Tanıdı YL Osman Gazi R-3 Rusçuk Kadı Sicili Transkripsiyonu ve Tahlili ( H / M ) Karakul Mesut Ordu YL ak 87/5 Numaralı Rusya-Ahkam Defterinin Transkribi ve İncelenmesi (95-196) Göker İnan Marmara DR. II. Viyana Seferi'nde Esir Düşen, Hasan Bin Hüseyin'in Miyarü'd-Düvel İsimli Eseri Neslihan Bostan Uludağ DR. Vekayinüvis Enverî Sadullah Efendi Tarihi'nin İkinci Cildi'nin Metin ve Tahlîli (6 Şevval Hikmet Çiçek Atatürk DR. 25 Zilkade Aralık Ekim 1783) Eralp Erdoğan Ankara DR. Karahan Grek Harfli Türkçe Metin: Hekiaye-i Şah İsmail; Çevriyazılı Metin, Türkiye Türkçesine İbrahim Uludağ YL cı Aktarma, Dil İncelemesi, Sözlük Hatice Saat Hacettepe YL Grek Harfli Karamanlı Türkçesi Metni Ahdi Cedid (1-50. Sayfalar) Üzerine Dil İncelemesi Gülderen Tokmak Gazi YL Ermeni Harfli Kıpçak Türkçesinde Fiil Tamlayıcı İlişkisi Abant İzzet Betül Girgin YL Baysal Ermeni Harfli Kıpçak Türkçesi'nde İsim ve Sıfat Tamlamaları Korkma Hakan Erciyes YL z Töre Bitigi Grameri

27 BİLİM VE DÜŞÜNCE ARAŞTIRMALARI DİN VE DİNÎ DÜŞÜNCE ARAŞTIRMALARI Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Dinî Düşünce, Dinî Hayat Zeyneb Betül Sarıyıldız Ankara YL Cumhur Ersin Adıgüzel İstanbul DR. XI. Asırda Endülüs'te İlim ve Kültür Hayatı Türk Düşüncesi, Türk Bilim ve Düşünce İnsanları Ayşenur Ünügür Ankara YL

28 BİLİM VE DÜŞÜNCE ARAŞTIRMALARI DİN VE DİNÎ DÜŞÜNCE ARAŞTIRMALARI Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Dinî Düşünce, Dinî Hayat Zeyneb Betül Sarıyıldız Ankara YL Cumhur Ersin Adıgüzel İstanbul DR. XI. Asırda Endülüs'te İlim ve Kültür Hayatı Türk Düşüncesi, Türk Bilim ve Düşünce İnsanları Ayşenur Ünügür Ankara YL

29 XIX. VE XX. YY. OSMANLI ARAŞTIRMALARI TÜRK HUKUK TARİHİ ARAŞTIRMALARI Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Banuçiçek Özalp Marmara YL Batuhan Pınar İstanbul YL Evkaf Müfettişliği Hicri 1300 Yılı 673/4 Numaralı Defteri Tercümesi Osman Safa Bursalı Marmara DR. Muhammed Ceyhan Ankara DR. Osmanlı Devleti'nde Gayrimüslimlerin Mülk Edinimi (18. YY.) Bağımsızlık Hareketleri Ahmet Kısa Hacettepe YL Cleanthi Scalieri ve Aziz Bey Komitesi Arzu Meryem Nurdoğan Marmara DR.SON. Milliyetçilik ve Bağımsızlık Hareketleri Ayşe Duygu Yavuz Bilkent DR. Gündoğd Şenol u Bilkent YL Matbuat, Neşriyat ve Haberleşme Tarihi XIX. Yüzyılda Osmanlı İmparatorluğunda İngiltere Tarafından Açılan Misyoner Okulları: Church Missionary Society 19. ve 20. Yüzyılda Milliyetçilik ve Bağımsızlık Hareketlerinin Osmanlı-Türk Edebiyatına Yansımaları İbrahim Tavukçu Gazi YL İstanbu Basınında Büyük Kabine (22 Temmuz Ocak 1913) Esra Derya Dilek Bilkent YL 19. Yüzyıl Matbuatı: Belâgat Tartışmaları Işığında Kültür, Dil ve Edebiyat Mehmet Önder Duran Selçuk YL İsmail Hami Danişment'in 1950'li Yıllardaki Yazıları Berna Kamay Bilkent YL Tanzimat Dönemi Tercüme Odası: Dış Basın Takibatı Hamidian Epic: War Literature in Late Nineteenth Century Ottoman Can Eyüp Çekiç Bilkent DR. Empire Ferhat Eroğlu Ankara DR. Yunus Nadi Hayatı ve Eserleri ( )

30 TÜRK DİLİ ÜZERİNE DİLBİLİM ARAŞTIRMALARI Türkçenin Dil İlişkileri Araştırmaları Türk Sözlükçülüğü Araştırmaları Sosyolinguistik Araştırmaları Karşılaştırmalı Türk Dili Araştırmaları (Tarihî ve Modern Türk Dili Alanı) Karşılaştırmalı Türk Yazı Dilleri Dilbilimi Araştırmaları Yabancılara Türkçe Öğretiminde Metin Dilbilimsel Ölçütler Çerçevesinde bir Sadeleştirme Denemesi: Sait Faik Abasıyanık, "Meserret Oteli" Hande Bakan Ankara YL Atatürk Melike Kültür, Üzüm Hacettepe Dil ve Tarih YL Çankırı Poşa Yüksek Dili ve Kültürü Kurumu Ayşe Gögeer Ankara YL Macarca ve Türkçede Yardımcı Sözcükler Elçin Yılmazkaya Hacettepe DR. Çuvaşçadaki Türk Diline Ait En Eskicil Özellikler Ceren Berber Ankara YL Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminde Yardımcı Kaynak Hazırlama Meltem Ayabakan Ankara YL Türkçe Sözlük'te Eşdizimli Öğelerin Sunumu ve Görünümleri Tuğçe Akçay Ege YL Kâmûs-ı Türkî'nin Söz Varlığının Tematik İncelemesi Ferhan Gökçek Marmara YL Belgradlı Kenan Efendi'nin Baytarnâmesi (İnceleme, Tenkitli Metin, Sözlük, Dizin) Funda Yokarı Hacettepe YL Suzan Helvacı Gazi YL Türk Dilinde Sosyolinguistik Araştırmalar Fulya Akman Gazi YL Türkçede Yeterlilik Fiili Pınar Sel Hacettepe YL Zehra Balı E.Osman Gazi YL Duygu Özge Demir Hacettepe DR. Zarf-fiil İşlevli Yan Cümleler Işıl Aydın Hacettepe DR. Evrensel Dilbilgisi ve Türkçede İstem (Valenz) Meltem Can Hacettepe DR. Rabia Betül Gürel Gazi YL Ermeni Harfleriyle Yazılmış Bir Kıpçak Metni Aziz Hikar'ın Hikayesi Şima Doğan Ege YL Altay Türkçesinin Tarihî Karşılaştırmalı Ses Bilgisi Nevayi ve Fuzuli'nin Leyla ve Mecnun Mesnevileri Üzerine Karşılaştırmalı Dil ve Üslup İncelemesi Arife Ece Tombul Gazi YL (Tahkiya ve Tasvir) Tuğba Sarıkaya Ankara YL Başkurt Türkçesi'nde Kipler Zeliha Tuğuz Mersin YL Türkçede Emir ve İstek Kipinin Tarihsel Gelişimi ve Eş Zamanlı Görünümü Mikail Cengiz Hacettepe DR. Türk İşaret Dili Araştırmaları Türkçede Hitap Şekilleri Türkiye Türkçesi Terim Bilimi Çalışmaları Süleyman Sabri Taşçı Boğaziçi YL Türk İşaret Dili'nde Harfli İşaretlerin Biçim ve Birim Yapısı Bahtiyar Makaroğlu Ankara YL Türk İşaret Dilinde Soru: Kaş Hareketlerinin Dilsel Çözümlemesi Bengü Günel Ankara YL Türk İşaret Dilinde Uyum Ulamı Televizyondaki Kadın Programlarında Kullanılan Hitap Şekillerinin Eşzamanlı ve Art Zamanlı Seçil Alaca Hacettepe YL İncelenmesi Hülya Uysal Ankara YL Yabancı Terimleri Türkçeleştirmede Uygulanan Yöntem ve İlkeler ( Arası)

31 BALKAN ARAŞTIRMALARI Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Balkanların Sosyal ve Kültürel Tarihi Mübadele, Göç ve İskân Aynur Özgür Dokuz Eylül YL Kosova'da Türk Çocuk Edebiyatı Bahanur Garan Hacettepe YL Tanzimattan Cumhuriyete Türk Şiirinde Balkanlar Gözde Öztürk 09.Eyl YL Makedonya da Türk Çocuk Edebiyatı Mustafa Çetiner Ankara YL Yunanistan daki Siyasi ve İktisadi Gelişmeler ( ) A. İzzet YL Onur Kabak Baysal XV. - XVII. Yüzyıllarda Kesteriye ve Serfice Pınar Yiğit Türker Muğla YL Osmanlı-Macar İlişkileri ( ) The Experience of the Polish Refugees in the Nineteenth Century Ottoman Balkans: The Bilkent YL Case of Michal Czajkowski ( 19. yy. Osmanlı Balkanlarında Polonyalı Mültecilerine Dair Bir Saadet Büyük Çalışma: Michael Czajkowski) Balkan Coğrafyasında Melamiler ve Bunların Siyasal Otorite ile Olan Münasebetleri (XV. ve Hacettepe YL Selim Sabitoğulları XVII. Yüzyıllar) Abidin Karasu Kocaeli DR. Tarihsel Süreç İçerisinde Balkan Dillerinin Türk Dili ve Kültürüyle İlişkisi Ahmet Ulusan Ankara DR. Bizans Rus İlişkileri ( Yüzyıllar) Arzu Dündar Balıkesir DR. Derya Büyükduru ODTÜ DR. XVII. ve XVIII. Yüzyıllarda Osmanlı Balkan Vakıflarında Hayır İşleri ve Sosyal Hizmetler Mert Kozan Ankara DR. Bizans Devleti'nin Kuruluş Dönemi Murat Karaköse Erciyes DR. 17.Yüzyılda Osmanlı Dış Siyasetinde Memleketeyn Voyvodalıklarının Yeri ve Önemi Nergiz Nazlar Bilkent DR. 17. Yüzyıl Osmanlı Balkanlarında Yeniçerilik 1699 Karlofça Antlaşması'ndan Sonra Habsburg Sınırında Osmanlı İmparatorluğu'nun Askeri Örgütlenişi ve Bunun Sosyo-Ekonomik ve Sosyo-Kültürel Boyutu Hacettepe DR. Ömer Gezer Sadiye Sena Dinçyürek Bilkent DR. Bayram Şen Boğaziçi DR Boşnakların Osmanlı Devleti'ne Göçü Meryem Orakçı Ankara DR. Mübadelede Anadolu'dan Göçen Hıristiyan Türkler ve Yunanistan'da Yaşadıkları Uyum Sorunu

32 SAVAŞ TARİHİ ARAŞTIRMALARI Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Balkan ve I. Dünya Savaşları Asuman Arslan Ankara YL Rus ve Yabancı Kaynaklarına Göre Sarıkamış Harekatı Cengiz Yolcu Boğaziçi YL Eren Eroğlu Hacettepe YL Balkan Savaşları, I. Dünya Savaşı ve Bosna İç Savaşı Nazlı Bilge Eren Karbi Harp Akademiler i K. Yıldız Teknik YL Ermeni Komitaları ve Makedonya Komitalarının İlişkisi ve Sosyo-Psikolojik Boyutları (1897- DR. 1913) Çiğdem Oğuz Boğaziçi DR. I. Dünya Savaşında Sosyal Hayat Neslihan Bolat Selçuk DR. I. Dünya Savaşı'nın Lojistik Desteği Kapsamında 7. Kolordu'da (Yemen) Yürütülen Lojistik Hizmetler Rıdvan Ayaydın İstanbul DR. I. Dünya Savaşında Osmanlı Devleti'nin Cihad Politikası Ferhan Kırlıdökme Mollaoğlu Trakya DR. SON. İon Dragoums: Bir Yunanlı Diplomat ve Siyaset Adamının Gözüyle Balkan Savaşları ve I. Dünya Savaşı

33 Disiplinlerarası Bilgi Santrali Özel Alan Özel Alan Özel Alan O R T A K A L A N Özel Alan Özel Alan Yeni BELGE ve BULGULAR Çıktılar TEZ MAKALE KİTAP

34 BURS SİSTEMİ Bursiyer İşlemleri Kullanıcı Adı: Şifre: Bursiyer İşlemleri Tartışma Ortamı (Forum) Bilgi Santralleri Online Başvuru Bilgi Güncelleme Başvuru Belgelerini Yükleme Dönem Sonu Evraklarını Yükleme Dilekçe Gönderme vd. Bursiyerler Arası Etkileşim Görüş Alış-verişi Bilinmeyenleri Tespit Ortak Çalışmalara Zemin Yeniliklerden Haberdar Olma Aidiyet Duygusu Bilgi / Belge Yükleme Bilgi Sorgulama Özel Alan Yönetimi Bilinenleri Takip Kaynaklara Tam Metin Erişim Sitelere Bağlantı

35 Özgün Bilgi Üretim ve Paylaşım Sistemi

36 Teşekkür asliyigit ********

37

38

39 ÖRNEK BİR BİLGİ SANTRALİ ÇALIŞMASI: KIVABİS

40 Teşekkürler

YÜKSEK LİSANS BURSU ALMAYA HAK KAZANANLARIN LĠSTESĠ. Ad Soyad Kurum Burs Türü Konu

YÜKSEK LİSANS BURSU ALMAYA HAK KAZANANLARIN LĠSTESĠ. Ad Soyad Kurum Burs Türü Konu LİSANS BURSU ALMAYA HAK KAZANANLARIN LĠSTESĠ Ad Soyad Kurum Burs Türü Konu MACİDEGÜL BATMAZ Türk Dil Kurumu FULYA AKMAN Türk Dil Kurumu SERKAN CİHAN Türk Dil Kurumu SUZAN HELVACI Türk Dil Kurumu MELİKE

Detaylı

BURSİYERLER ALAN ADLARI KONU ALT BAŞLIK ADI SOYADI ÜNİVERSİTE B.TÜRÜ TEZİN ADI KAFKAS ARAŞTIRMALARI. Kafkasların Sosyal ve.

BURSİYERLER ALAN ADLARI KONU ALT BAŞLIK ADI SOYADI ÜNİVERSİTE B.TÜRÜ TEZİN ADI KAFKAS ARAŞTIRMALARI. Kafkasların Sosyal ve. AKDENİZ DÜNYASI ARAŞTIRMALARI ORTA DOĞU ARAŞTIRMALARI KAFKAS ARAŞTIRMALARI Kafkasların Sosyal ve Kültürel Tarihi Göç ve İskân Kafkaslarda Türk Sanatı, Türk Edebiyatı ve Türk Halk Kültürü Sonay Ünal Ankara

Detaylı

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu SUNUM PLANI Kuruluş Tarihçe Atılım ve Yeniden Yapılanma Uluslararası Bütünleşik Bilgi Üretim Sistemi Medeniyetimizin Türk ve Dünya Kamuoyuna Sunumu KURULUŞ Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu «Türk

Detaylı

MÜLAKATA KATILMAYA HAK KAZANAN ADAYLARIN LİSTESİ Başvuru Sayısı : 234

MÜLAKATA KATILMAYA HAK KAZANAN ADAYLARIN LİSTESİ Başvuru Sayısı : 234 MÜLAKATA KATILMAYA HAK KAZANAN ADAYLARIN LİSTESİ Başvuru Sayısı : 234 1. GÜN 15 ARALIK 2011, PERŞEMBE Ad Soyad Burs Türü Başvurduğu Kurum ALİCAN DOĞAN YÜKSEK LİSANS Türk Tarih Kurumu SELCEN KÜÇÜKÜSTEL

Detaylı

İBRAHİM ÖNAL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ 2011 LYS SONUÇLARI

İBRAHİM ÖNAL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ 2011 LYS SONUÇLARI İBRAHİM ÖNAL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ 2011 LYS SONUÇLARI S. N. ADI SOYADI ÜNİVERSİTE ADI FAKÜLTE BÖLÜM 1 OĞUZCAN EREN FATİH ÜNİVERSİTESİ Tıp Fakültesi Tıp (Burslu) 2 ÖMER ÖZ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ Tıp

Detaylı

NO ADI SOYADI AİDATLAR GÖZGÖZ 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 1 SEFER GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00 2 ERCAN GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00

NO ADI SOYADI AİDATLAR GÖZGÖZ 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 1 SEFER GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00 2 ERCAN GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00 NO ADI SOYADI GÖZGÖZ 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 1 SEFER GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00 2 ERCAN GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00 60,00 60,00 60,00 3 SELMAN GÖZGÖZ 60,00 60,00 60,00 60,00 60,00

Detaylı

TARİHLİ İLANIMIZIN SINAV SONUÇLARI

TARİHLİ İLANIMIZIN SINAV SONUÇLARI 30.12.2016 TARİHLİ İLANIMIZIN LARI : Sosyal Bilimler Enstitüsü : Arkeoloji : Araştırma Görevlisi DİL T MEZUNİY E NOTU Günay Karahan 72,43454 70 82,96 93 21,73036 7 24,888 27,9 81,5184 ASİL KAZANDI Hikmet

Detaylı

2011 - TABLO 7: TÜM ÜNİVERSİTELERİN GENEL PUAN TABLOSU

2011 - TABLO 7: TÜM ÜNİVERSİTELERİN GENEL PUAN TABLOSU 2011 - TABLO 7: TÜM ÜNİVERSİTELERİN GENEL PUAN TABLOSU Puanlarla ilgili açıklamalar tablonun sonunda verilmektedir. SIRA ÜNİVERSİTE 1 2 3 HACETTEPE ORTA DOĞU TEKNİK İSTANBUL 2010 Yılı Makale Puanı 1 Toplam

Detaylı

EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GİDEN ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURULARI SONUÇLARI ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI BAŞVURU YAPILAN KURUM FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL/MYO BÖLÜM NOT

EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GİDEN ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURULARI SONUÇLARI ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI BAŞVURU YAPILAN KURUM FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL/MYO BÖLÜM NOT 2018-2019 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GİDEN ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURULARI SONUÇLARI ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI BAŞVURU YAPILAN KURUM FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL/MYO BÖLÜM NOT ORTALASONUÇ 1 DİDEM ÇİNAR ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ Merkez Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi Müdürlüğü

T.C. GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ Merkez Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi Müdürlüğü 2009-2010 AÖL - 12. Sınıf / A Şubesi FEN BİLİMLERİ ALANI DAL YOK 20101110 ZAFER BAYRAM 20101127 ERDİ ÖZTÜRK 20101161 METEHAN KAYA 20101173 SIRAT ÖZENER 20101189 ALİM ŞEKER 20101206 MUSTAFA ENES KARAMAN

Detaylı

Kimya Grubu Asil Liste DEU. Kimya Grubu Asil Liste DEU Harici

Kimya Grubu Asil Liste DEU. Kimya Grubu Asil Liste DEU Harici Kimya Grubu Asil Liste DEU 1 DUYGU KAMIŞ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN KİMYA 2.96 75.73 14.2.1992 2011 2016 2 NAGİHAN KAYA DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FEN KİMYA 2.89 74.1 17.2.1993 2011 2016 3 ZEKİ TOK DOKUZ

Detaylı

TÜRKIYE ÜNIVERSITELER ATICILIK SAMPIYONASI 17-20 MART 2011 / KARA HARP OKULU

TÜRKIYE ÜNIVERSITELER ATICILIK SAMPIYONASI 17-20 MART 2011 / KARA HARP OKULU TÜRKIYE ÜNIVERSITELER ATICILIK SAMPIYONASI 17-20 MART 2011 / KARA HARP OKULU ERKEKLER TABANCA YARISMASI 5 6 3 Abdulkadir TEMURTAS 2 94 98 94 95 94 96 571 15* 2 Furkan DÜZEN 1 93 92 93 96 93 93 560 10*

Detaylı

Mezuniye t Notu 100'lük. Mezuniye t Notu 100'lük. Kamu Yönetimi 77,13 15,426 68, , Mezuniye t Notu 100'lük

Mezuniye t Notu 100'lük. Mezuniye t Notu 100'lük. Kamu Yönetimi 77,13 15,426 68, , Mezuniye t Notu 100'lük T.C. Ad Soyad Fakülte Bölümü 1 Ahmet GÜNDÜZ 79,46 15,892 60,46898 30,234 61 18,3 64,42649 ASIL 2 68,03 13,606 63,50815 31,754 51 15,3 60,660075 ASIL 3 Gürkan AKSOY Gazi Üniversitesi 67,8 13,56 63,49614

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ 2012-2013 EĞİTİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YEDEK ADAY KAYIT LİSTESİ

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ 2012-2013 EĞİTİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YEDEK ADAY KAYIT LİSTESİ İLAHİYAT T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ 2012-2013 EĞİTİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YEDEK ADAY KAYIT LİSTESİ Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi KAYIT HAKKI KAZANAN

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı: Eğitim-Öğretim Dönemi: Güz ( X ) Bahar ( )

Eğitim-Öğretim Yılı: Eğitim-Öğretim Dönemi: Güz ( X ) Bahar ( ) GRUP ADI : COĞRAFYA ÖĞRETMENLİĞİ - 1 UYGULAMA OKULU : CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ DANIŞMAN ÖĞRETİM ÜYESİ : YRD. DOÇ. DR. MERVE G. ZEREN AKBULUT : Cep Tel: Dahili: 0362 3121919 (.) e-posta: 1 10006385520

Detaylı

Üniversitelerin Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, Biyomedikal Mühendislikleri Bölümlerinin. Alfabetik Sıralaması (2005 ÖSYM Puanlarına Göre)

Üniversitelerin Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, Biyomedikal Mühendislikleri Bölümlerinin. Alfabetik Sıralaması (2005 ÖSYM Puanlarına Göre) Sıra No Üniversitelerin Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, Biyomedikal Mühendislikleri Bölümlerinin Üniversite 1 Sabancı Üniversitesi (İSTANBUL) Vakıf Alfabetik Sıralaması (2005 ÖSYM Puanlarına Göre) Bölüm

Detaylı

Fen - Edebiyat Fakültesi Fen Edebiyat Fakültesi Fen Edebiyat Fakültesi Fen - Edebiyat Fakültesi Fen Edebiyat Fakültesi FİZİK 2.

Fen - Edebiyat Fakültesi Fen Edebiyat Fakültesi Fen Edebiyat Fakültesi Fen - Edebiyat Fakültesi Fen Edebiyat Fakültesi FİZİK 2. Şube 5 - Fizik Grubu - Kontenjan: 25 Diğer Üniversiteler Kontenjan: 6 Sıra Adı Soyadı Üniversite Fakülte Bölüm 1 SERDAR BAKIR 2 GİZEM USLAN 3 NAFİZ NALBANTOĞLU 4 FATMA AYDOĞAR 5 MERVE GÖNÜLTAŞ 6 GÖZDE

Detaylı

2011 ÖSYS LİSANS PROGRAMLARININ TABAN PUAN VE BAŞARI SIRALARI DİL-1. www.dogrutercih.com

2011 ÖSYS LİSANS PROGRAMLARININ TABAN PUAN VE BAŞARI SIRALARI DİL-1. www.dogrutercih.com LİSANS PROGRAMLARININ TABAN PUAN VE BAŞARI SIRALARI DİL-1 Dosya : 1112/01 KASIM 2011 Bu dosyada yer alan yükseköğretim programları : Alman Dili ve Edebiyatı Almanca Öğretmenliği Amerikan Kültürü ve Edebiyatı

Detaylı

Bilim. Mülakat 30% Girmedi YDS Asil BAŞARILI

Bilim. Mülakat 30% Girmedi YDS Asil BAŞARILI 2017-2018 - GÜZ DÖNEMİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM (YL) (2016) YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİ LİSTESİ S.No Türk/Yaba Alan ncı Dışı Ad Soyad Üniversite Fakülte / Yüksek Okul Bölüm Mezuniyet

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1995-2008 2008-2014 Profesör Tarih/Yakınçağ Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fak. 2014

ÖZGEÇMİŞ. 1995-2008 2008-2014 Profesör Tarih/Yakınçağ Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fak. 2014 ÖZGEÇMİŞ 1.Adı Soyadı : MUZAFFER TEPEKAYA 2.Doğum Tarihi : 20.10.1962 3.Unvanı : Prof. Dr. / Tarih Bölümü 4. e-mail : muzaffer.tepekaya@cbu.edu.tr Öğrenim Hayatı: Derece Alan Üniversite Lisans Tarih Selçuk

Detaylı

T.C. GEDİZ ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROSU ÖN BAŞVURU SONUÇLARI

T.C. GEDİZ ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROSU ÖN BAŞVURU SONUÇLARI T.C. GEDİZ ÜNİVERSİTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROSU ÖN BAŞVURU SONUÇLARI SIRA AD-SOYAD MEZUNİYET BÖLÜM BELGELER ALES DİL PUANI PUAN* 1 TÜLİN TOLAY DUMLUPINAR

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ KÜTAHYA TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUN OLEN VE DİPLOMASI GELEN ÖĞRENCİ LİSTESİ MEZUNLARI OKUL NO ADI

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ KÜTAHYA TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUN OLEN VE DİPLOMASI GELEN ÖĞRENCİ LİSTESİ MEZUNLARI OKUL NO ADI DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ KÜTAHYA TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUN OLEN VE DİPLOMASI GELEN ÖĞRENCİ LİSTESİ 09.08. 2017 MEZUNLARI 201651501801 BARIŞ KAPLAN Bilgisayar Programcı BASIM AŞAMASINDA 201551501016

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YETERLİK SINAVI TARİHLERİ

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YETERLİK SINAVI TARİHLERİ CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YETERLİK SINAVI TARİHLERİ SIRA NO ADI SOYADI ABD PROGRAMI DANIŞMANI SINAV TARİHİ SINAV SAATİ SINAV YERİ Güncelleme Tarihi 06.10.2016 YÖNETİ YÖNETİM SINAV

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI (İNGİLİZCE) GÜZ DÖNEMİ YAZILI / MÜLAKAT SINAV LİSTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI (İNGİLİZCE) GÜZ DÖNEMİ YAZILI / MÜLAKAT SINAV LİSTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PROGRAMLARI (İNGİLİZCE) 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ YAZILI / MÜLAKAT SINAV LİSTESİ AD SOYAD ORTALAMA BÖLÜM MÜLAKAT DURUMU 1 ELİF YAYLA 83,426 BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ 2 AHMET CİHAN ÇAKMAK

Detaylı

2011 ÜNİVERSİTE SINAVINI KAZANAN ÖĞRENCİLER

2011 ÜNİVERSİTE SINAVINI KAZANAN ÖĞRENCİLER ADA GÖRE SIRALAMA 2011 ÜNİVERSİTE SINAVINI KAZANAN ÖĞRENCİLER ADI SOYADI KAZANDIĞI BÖLÜM 1 ABDULLAH KAYHANLAR SELÇUK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ 2 ABDULLAH YETİŞ SAMSUN

Detaylı

OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ SONUCU O.Ö.Ö 394,02348 ASİL MENDERES ÜNİ. AYŞE ARSLAN ADNAN MENDERS

OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ SONUCU O.Ö.Ö 394,02348 ASİL MENDERES ÜNİ. AYŞE ARSLAN ADNAN MENDERS ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM YILI TABAN PUANA GÖRE EK MADDE I YATAY GEÇİŞE HAK KAZANANAN ADAYLARIN LİSTESİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ Adı Soyadı ÖZGE ALÇI ADNAN O.Ö.Ö 394,02348

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ KONUSU BELİRLENEN ÖĞRENCİLER Güncelleme Tarihi :23.12.2015

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ KONUSU BELİRLENEN ÖĞRENCİLER Güncelleme Tarihi :23.12.2015 CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ KONUSU BELİRLENEN ÖĞRENCİLER Güncelleme Tarihi :23.12.2015 SIRA NO ADI SOYADI ABD PROGRAMI DANIŞMANI TEZ KONUSU YÖNETİM KURULU TARİHİ YÖNETİM KURULU

Detaylı

DR. BİNNAZ EGE DR. RIDVAN EGE ANADOLU LİSESİ 2013 YILI ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRME SONUÇLARI ADI - SOYADI KAZANDIĞI ÜNİVERSİTE KAZANDIĞI BÖLÜM

DR. BİNNAZ EGE DR. RIDVAN EGE ANADOLU LİSESİ 2013 YILI ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRME SONUÇLARI ADI - SOYADI KAZANDIĞI ÜNİVERSİTE KAZANDIĞI BÖLÜM SIRA NO 1 2 3 ADI - SOYADI KAZANDIĞI ÜNİVERSİTE KAZANDIĞI BÖLÜM ONUR ASLAN ALİ RIZA AKGÜN SILA DENİZ ÇALIŞGAN 4 İSMAİL TAYLAN YEŞİLYURT 5 HASAN FURKAN TUNÇAY 6 SABRİ FURKAN YILMAZ 7 MERT DEMİREL 8 9 ÜLKER

Detaylı

2. Çeyrek Dönem sonunda aşağıdaki öğrenciler belirtilen seviyelerde eğitimlerine devam edeceklerdir. Öğrenci No. Adı-Soyadı Seviyesi

2. Çeyrek Dönem sonunda aşağıdaki öğrenciler belirtilen seviyelerde eğitimlerine devam edeceklerdir. Öğrenci No. Adı-Soyadı Seviyesi 2. Çeyrek Dönem sonunda aşağıdaki öğrenciler belirtilen seviyelerde eğitimlerine devam edeceklerdir. Öğrenci No. Adı-Soyadı Seviyesi 120114036 Ozan Emre ERDEM Upper-Intermediate 120114023 Buse Yonca HÜSMEN

Detaylı

ÖSYM YILI PUANI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SINIF ÖĞRETMENLİĞİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ÖSYM YILI PUANI

ÖSYM YILI PUANI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SINIF ÖĞRETMENLİĞİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ÖSYM YILI PUANI 2014-2015 GÜZ YARI MERKEZİ YERLEŞTİRME I İLE YATAY GEÇİŞ BAŞVURU SONUÇLARI SİNEM KAHRAMAN EMRE AKPINAR HİLAL ERDOĞAN ADEM BİLMEZ TUĞBA YILDIRIM HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ KOCAELİ ÜNİV.EĞİTİM

Detaylı

Felsefe Grubu Asil Liste DEU

Felsefe Grubu Asil Liste DEU Felsefe Grubu Asil Liste DEU 1 AYŞE DURMUŞ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSITESİ EDEBİYAT FAKÜLTESI 3.2 81.33 1.6.1993 2012 2016 2 ZEHRA KESKİNOĞLU DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ 3.14 79.93 14.9.1992 2012

Detaylı

SIRA ÖĞRENCİ ADI-SOYADI

SIRA ÖĞRENCİ ADI-SOYADI SIRA ÖĞRENCİ ADI-SOYADI DERS ADI 1 MELİKŞAH ÇETİNKAYA İDARE HUKUKU II 2 FATİH SADULLAH SELMAN HUKUK SOSYOLOJİSİ 3 EREN BAŞAR ÇETİN BORÇLAR HUKUKU II (GENEL HÜKÜMLER) 4 ZEYNEP SENA KULAKOĞLU 5 ABDÜLSAMET

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI KESİN KAYIT/YEDEK HAKKI KAZANANLAR

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI KESİN KAYIT/YEDEK HAKKI KAZANANLAR FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI KESİN KAYIT/YEDEK HAKKI KAZANANLAR SIRA NO ADI SOYADI PROGRAM SONUÇ 1 MERVE GİZEM ÖZDEN MALZEME MÜHENDİSLİĞİ

Detaylı

13 AKDE ĐZ Ü ĐVERSĐTESĐ ÖĞRE CĐSĐ OLUP BAŞKA Ü ĐVERSĐTELERE GĐDECEK ÖĞRE CĐ LĐSTESĐ (KESĐ Ö KABUL ALMIŞ OLA LAR

13 AKDE ĐZ Ü ĐVERSĐTESĐ ÖĞRE CĐSĐ OLUP BAŞKA Ü ĐVERSĐTELERE GĐDECEK ÖĞRE CĐ LĐSTESĐ (KESĐ Ö KABUL ALMIŞ OLA LAR 13 AKDE ĐZ Ü ĐVERSĐTESĐ ÖĞRE CĐSĐ OLUP BAŞKA Ü ĐVERSĐTELERE GĐDECEK ÖĞRE CĐ LĐSTESĐ (KESĐ Ö KABUL ALMIŞ OLA LAR SIRA ADI-SOYADI GİDECEĞİ ÜNİVERSİTE FAKÜLTE/YÜKSEKOKUL BÖLÜMÜ 1 ABDULLAH ÖZKAN ÇUKUROVA ÜNİ.

Detaylı

NO A/Y BAŞVURU KONUT ADI SOYADI B1 TİPİ 2+1 BAŞVURULAR - KONUTLAR 1 ASİL LÜTFİYE TURAN 2 ASİL ŞÜKRÜ DEMİRTÜRK 3 ASİL ALKAN BAHADIR

NO A/Y BAŞVURU KONUT ADI SOYADI B1 TİPİ 2+1 BAŞVURULAR - KONUTLAR 1 ASİL LÜTFİYE TURAN 2 ASİL ŞÜKRÜ DEMİRTÜRK 3 ASİL ALKAN BAHADIR NO A/Y BAŞVURU KONUT ADI SOYADI B1 TİPİ 2+1 BAŞVURULAR - KONUTLAR 1 ASİL 80 19 LÜTFİYE TURAN 2 ASİL 14 108 ŞÜKRÜ DEMİRTÜRK 3 ASİL 49 44 ALKAN BAHADIR 4 ASİL 32 22 FATMA KANDAZOĞLU 5 ASİL 16 74 AHMET ÖZDEMİR

Detaylı

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK LİSESİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MEZUNLARI ÜNİVERSİTEYE YERLEŞME DURUMU SINIFI ADI SOYADI ÜNİVERSİTE FAKÜLTE BÖLÜM AÇIKLAMA

FMV ÖZEL AYAZAĞA IŞIK LİSESİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MEZUNLARI ÜNİVERSİTEYE YERLEŞME DURUMU SINIFI ADI SOYADI ÜNİVERSİTE FAKÜLTE BÖLÜM AÇIKLAMA SIRA NO SINIFI ADI SOYADI ÜNİVERSİTE FAKÜLTE BÖLÜM AÇIKLAMA 1 12 FEN A GİZEM SELVİ KOÇ MÜHENDİSLİK 2 12 FEN A MEHMET ALP DÜRÜST İKTİSAT 3 12 FEN A MELİS KATIRCIOĞLU KOÇ MÜHENDİSLİK 4 12 FEN A ENGİN US

Detaylı

Mühendislik Grubu Asil Liste DEU

Mühendislik Grubu Asil Liste DEU Mühendislik Grubu Asil Liste DEU 1 ÇAĞRI ÖZDİM 2 GİZEM GALELİ 3 AHMET ÖZMEN 4 HAKAN AYTEKİN DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME 91.24 91.24 4.3.1989 2007 2011 DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME 82.93 82.93 15.5.1988 2006 2011

Detaylı

2014 ALINTERĐ LĐSTESĐ (EŞĐT AĞIRLIK)

2014 ALINTERĐ LĐSTESĐ (EŞĐT AĞIRLIK) 1 3 Dilara Dilek CENGİZ LYS 4 Ayrancı 8 9 Zeynep Fatıma Betül RAYLAZ 2 Gazi And. si 5 İrem ALPUT Canan AĞCİL Rahime Helin YÜNGÜL 6 Ayrancı 7 Büşra ATAMAN Hira Oğuzhan AYDIN Ceren ÇALIKOĞLU Ezgi KUYRUKÇU

Detaylı

TARİH GRUBU MEZUN ASİL LİSTE. Fen Edebiyat Fakültesi Fen Edebiyat Fakültesi

TARİH GRUBU MEZUN ASİL LİSTE. Fen Edebiyat Fakültesi Fen Edebiyat Fakültesi Mezun TARİH GRUBU MEZUN ASİL LİSTE 1 RANA ECE KARAHAN Ege Edebiyat 90.9 2 ÖZGE ERBAY Uşak 3 PINAR SAVUL Niğde 4 BURÇİN BİÇKİ 5 EMİNE ARSLANOĞULLARI 6 ÇAĞRI DOĞAN 7 MERVE ÜNLÜ Muğla Sıtkı Koçman Afyon Kocatepe

Detaylı

SAĞLIK/SAĞLIK HİZMETLERİ BRANŞINDA PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA KESİN KAYIT HAKKI KAZANANLAR (OKUYAN/4.

SAĞLIK/SAĞLIK HİZMETLERİ BRANŞINDA PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA KESİN KAYIT HAKKI KAZANANLAR (OKUYAN/4. SAĞLIK/SAĞLIK HİZMETLERİ BRANŞINDA PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA KESİN KAYIT HAKKI KAZANANLAR (OKUYAN/4. ÖĞRENCİSİ) Sıralam a Adı Soyadı Üniversite Fakülte Fakülte Türü Mezun olduğu

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. 4 KOÇ ÜNİVERSİTESİ Vakıf İSTANBUL İnsani Bilimler ve Edebiyat Fak. Arkeoloji ve Sanat Tarihi İNG TS-1 449,145 446,594 8 3.550 4 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Devlet ESKİŞEHİR İletişim Bilimleri Fak. Basın ve Yayın

Detaylı

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2012/2 KPSS SONUÇLARINA GÖRE NİTELİKLERİ UYGUN OLAN VE ATAMASI YAPILAN PERSONEL

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2012/2 KPSS SONUÇLARINA GÖRE NİTELİKLERİ UYGUN OLAN VE ATAMASI YAPILAN PERSONEL 1 CANAN YILDIZ (BALCI) MÜHENDİS 2 SÜLEYMAN DOĞANAY TEKNİKER 3 YAVUZ GÖKŞEN TEKNİKER 4 ALİME YÜKSEK TEKNİKER 5 NURİ ÖZER VETERİNER 6 ŞÜKRÜ KÜÇÜKHEMEK VETERİNER SAĞLIK TEKNİSYENİ 7 ZEKİ BULUT VETERİNER SAĞLIK

Detaylı

2015-2017 YATIRIMLARI VİZE TABLOSU KURULUŞ: ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BİN TL)

2015-2017 YATIRIMLARI VİZE TABLOSU KURULUŞ: ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BİN TL) KURULUŞ: ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BİN TL) 2015 2016 2017 800 0 800 884 0 884 975 0 975 A) DEVAM EDEN PROJELER I 800 0 800 a) 2015'den Sonraya Kalanlar 800 0 800 1998H050080 Açık ve Kapalı Spor

Detaylı

Trabzon Vakfıkebir 2. Etap

Trabzon Vakfıkebir 2. Etap Trabzon Vakfıkebir. Etap NO A/Y BAŞVURU KONUT BAŞVURU NO ADI SOYADI BB NO BLOK TİPİ BLOK NO KAT NO B TİPİ + BAŞVURULAR - KONUTLAR ASİL 0 9,0E+ LÜTFİYE TURAN 9 B.KAT ASİL 0 ŞÜKRÜ DEMİRTÜRK B.KAT ASİL 9

Detaylı

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER. Modern Siyaset Teorisi

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER. Modern Siyaset Teorisi SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTORA PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ZORUNLU DERSLER Modern Siyaset Teorisi Dersin Kodu SBU 601 Siyaset, iktidar, otorite, meşruiyet, siyaset sosyolojisi, modernizm,

Detaylı

BAYAN TUŞBA İLÇESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ GEÇİCİ KUR'AN KURSU MÜLAKAT BAŞARI DURUMU S.N ADI SOYADI BAŞARI DURUMU

BAYAN TUŞBA İLÇESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ GEÇİCİ KUR'AN KURSU MÜLAKAT BAŞARI DURUMU S.N ADI SOYADI BAŞARI DURUMU TUŞBA İLÇESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ GEÇİCİ KUR'AN KURSU MÜLAKAT BAŞARI DURUMU BAYAN S.N ADI SOYADI BAŞARI DURUMU 1 Hanife ÇUKUR 2 Ebrar YILDIZ 3 Şükran ALP 4 Narin GÜLER 5 Fatma YAPRAK 6 Ayten

Detaylı

FİİLEN YAPTIĞI İŞİN (EN SON) NİTELİĞİ ÖĞRENİM DURUMU

FİİLEN YAPTIĞI İŞİN (EN SON) NİTELİĞİ ÖĞRENİM DURUMU SIRA NO T.C. KİMLİK NO ADI SOYADI UNVAN FİİLEN YAPTIĞI İŞİN (EN SON) NİTELİĞİ ÖĞRENİM DURUMU ALT İŞVEREN ŞİRKETİ ÇALIŞTIĞI BİRİM SINAV TARİH VE SAATİ SINAV YERİ 1 310*****460 BARIŞ KOZAKÇI GÜVENLİK GÖREVLİSİ

Detaylı

Tablo 6. Toplam Akademik Performans Puan

Tablo 6. Toplam Akademik Performans Puan Tablo 6. Toplam Akademik Performans Puan ÜNİVERSİTE Makale Atıf Toplam Yayın Doktora Ogretim Uyesi/Ogrenci TOPLAM PUAN 1 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 156.44 184.57 195.39 155.32 46.65 738.39 2 ORTA DOĞU TEKNİK

Detaylı

2016-2018 YATIRIMLARI VİZE TABLOSU KURULUŞ: ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BİN TL)

2016-2018 YATIRIMLARI VİZE TABLOSU KURULUŞ: ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BİN TL) KURULUŞ: ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BİN TL) 2016 2017 884 0 884 999 0 999 1.110 0 1.110 2018 A) DEVAM EDEN PROJELER I 884 0 884 a) 2016'den Sonraya Kalanlar 884 0 884 1998H050080 Açık ve Kapalı Spor

Detaylı

2014 ALINTERĐ LĐSTESĐ (EŞĐT AĞIRLIK)

2014 ALINTERĐ LĐSTESĐ (EŞĐT AĞIRLIK) 1 5 7 Zeynep Fatıma Betül RAYLAZ Hira Oğuzhan AYDIN ALINTERĐ LĐSTESĐ (EŞĐT AĞIRLIK) Ayrancı And. si Ulus Gazi 2 Gazi And. si 3 Büşra ATAMAN Canan AĞCİL Rahime Helin YÜNGÜL ATATÜRK si Gazi And. si İrem

Detaylı

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SINAV SONUÇ LİSTESİ SIRA SOYAD AD KURUM ADAY NO SERTİFİKA TÜRÜ PUAN SONUÇ. 06924 Çağrı Merkezi Elemanı 95 GEÇTİ

ÇANKAYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SINAV SONUÇ LİSTESİ SIRA SOYAD AD KURUM ADAY NO SERTİFİKA TÜRÜ PUAN SONUÇ. 06924 Çağrı Merkezi Elemanı 95 GEÇTİ Sayfa : 1 / 7 1 BULUT Abdulsamet 07001 Çağrı Merkezi Elemanı 85 GEÇTİ 2 AHMET TAHİR Ahmet 06898 Çağrı Merkezi Elemanı 55 GEÇTİ 3 KAYABAŞI Akgün 07002 Çağrı Merkezi Elemanı 50 GEÇTİ 4 DİNÇ Ali 06919 Çağrı

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. TABLO ÜNİVERSİTE Tür ŞEHİR FAKÜLTE/YÜKSOKUL PROGRAM ADI AÇIKLAMA DİL 4 BAKÜ DEVLET ÜNİVERSİTESİ YDevlet BAKU Filoloji Fak. Azerbaycan Dili ve Edebiyatı TS-2 273,082 232,896 10 301.000 4 BAKÜ SLAVYAN ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

TC YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ / 2018 Güz Yarıyılı Lisansüstü Başvuruları Değerlendirme Listesi. S.No Ad Soyad Durum

TC YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ / 2018 Güz Yarıyılı Lisansüstü Başvuruları Değerlendirme Listesi. S.No Ad Soyad Durum TC YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2017 / 2018 Güz Yarıyılı Lisansüstü Başvuruları Değerlendirme Listesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Tezli Yüksek Lisans (Alan Dışı)

Detaylı

ÖZEL MARMARA KOLEJİ 2011-2012 ÖĞRETİM YILI ÖSS SONUÇLARI ADI SOYADI ÜNİVERSİTE FAKÜLTE BÖLÜM

ÖZEL MARMARA KOLEJİ 2011-2012 ÖĞRETİM YILI ÖSS SONUÇLARI ADI SOYADI ÜNİVERSİTE FAKÜLTE BÖLÜM ÖZEL MARMARA KOLEJİ 2011-2012 ÖĞRETİM YILI ÖSS SONUÇLARI ADI SOYADI ÜNİVERSİTE FAKÜLTE BÖLÜM 1 İLAYDA BEGÜM TURHAN BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYATI FAKÜLTESİ İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI 2 ECE ŞENGÜN BOĞAZİÇİ

Detaylı

MAYIS 2018 PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI MUAFİYET BAŞVURULARI SONUÇ LİSTESİ

MAYIS 2018 PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI MUAFİYET BAŞVURULARI SONUÇ LİSTESİ MAYIS 2018 PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI MUAFİYET BAŞVURULARI SONUÇ LİSTESİ ADI SOYADI BÖLÜMÜ 1 ERCAN ÖZDEMİR SPOR YÖNETİCİLİĞİ 2 ERDOĞAN AKBEY ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ MUAFİYET TALEP EDİLEN DERSLER

Detaylı

SIRA NO ADI SOYADI ÖĞRENCİ NO DERS ADI FAKÜLTE ADI İMZA. 1 SÜLEYMAN BİLAL BAŞCI TÜRK DİLİ II (UzakKAYSERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

SIRA NO ADI SOYADI ÖĞRENCİ NO DERS ADI FAKÜLTE ADI İMZA. 1 SÜLEYMAN BİLAL BAŞCI TÜRK DİLİ II (UzakKAYSERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SIRA NO ADI SOYADI ÖĞRENCİ NO DERS ADI FAKÜLTE ADI İMZA 1 SÜLEYMAN BİLAL BAŞCI 3010117564 TÜRK DİLİ II (UzakKAYSERİ MESLEK YÜKSEKOKULU 2 BİRKAN DURSUN 3010127406 TÜRK DİLİ II (UzakKAYSERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

Detaylı

3,25 21,50 492,160 29,6716 Erciyes Üniversitesi 11 Pınar Beyhan 3,92 20,50 476,762 29,1876 Yeditepe Üniversitesi 12 Veysi Kanat

3,25 21,50 492,160 29,6716 Erciyes Üniversitesi 11 Pınar Beyhan 3,92 20,50 476,762 29,1876 Yeditepe Üniversitesi 12 Veysi Kanat Yurtiçi 2.sınıf yatay geçiş sıralaması İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı Yatay Geçiş Sonuçları ASIL 1 İbrahim Sağlam 3,96 26,00 486,441 34,8244 Yeditepe Üniversitesi

Detaylı

ORTADOĞU VE AVRASYA YAZ OKULU/TRABZON

ORTADOĞU VE AVRASYA YAZ OKULU/TRABZON ORTADOĞU VE AVRASYA YAZ OKULU/TRABZON DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ (SAM) KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (KTÜ) ORTADOĞU STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ (ORSAM) 02-07 Temmuz 2012 / TRABZON

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU ADUZEP ZORUNLU STAJ UYGULAMASI ÖN DEĞERLENDİRME SONUÇLARI

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU ADUZEP ZORUNLU STAJ UYGULAMASI ÖN DEĞERLENDİRME SONUÇLARI Sıra No T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU ADUZEP 2016-2017 ZORUNLU STAJ UYGULAMASI ÖN DEĞERLENDİRME SONUÇLARI Öğrenci No Adı Soyadı Staj Başlama Tarihi Staj Bitiş Tarihi

Detaylı

Eğitim ve Öğretim Yılı Doğancan ÖZCAN Bilgisayar Programcılığı İ.Ö Mert ÖZAY Bilgisayar Programcılığı U.E.

Eğitim ve Öğretim Yılı Doğancan ÖZCAN Bilgisayar Programcılığı İ.Ö Mert ÖZAY Bilgisayar Programcılığı U.E. SIRA NO ÖĞRENCİ NUMARASI 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı ADI SOYADI PROGRAMI 1. 12330304 Doğancan ÖZCAN Bilgisayar Programcılığı İ.Ö. 2. 12330303 Mert ÖZAY Bilgisayar Programcılığı U.E. 3. 12330178 Kardelen

Detaylı

DEĞİŞİM SANAT AKADEMİSİ BAŞARI LİSTESİ

DEĞİŞİM SANAT AKADEMİSİ BAŞARI LİSTESİ DEĞİŞİM SANAT AKADEMİSİ BAŞARI LİSTESİ MİMAR SİNAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ HARUN AÇAN.. İÇ MİMARLIK MERVE AKTAŞ. MODA TASARIM METİN SAİD DEMİRCİ GRAFİK METİN SAİD DEMİRCİ MODA TASARIM ASLI

Detaylı

ANADOLU TEKNİK LİSESİ LİSANS PROGRAMLARINA YERLEŞEN ÖĞRECİLERİMİZ Adı Soyadı Program Adı

ANADOLU TEKNİK LİSESİ LİSANS PROGRAMLARINA YERLEŞEN ÖĞRECİLERİMİZ Adı Soyadı Program Adı ANADOLU TEKNİK LİSESİ LİSANS PROGRAMLARINA YERLEŞEN ÖĞRECİLERİMİZ ALTUĞ PEKTAŞ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (KAYSERİ)/Edebiyat Fakültesi/İngiliz Dili ve Edebiyatı (İÖ) ARDA BAĞÇE İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Hasan Ali

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU LİSESİ 2015 YILI MEZUNLARI ÜNİVERSİTEYE YERLEŞENLER

MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU LİSESİ 2015 YILI MEZUNLARI ÜNİVERSİTEYE YERLEŞENLER MEHMET AKİF ERSOY ANADOLU LİSESİ 2015 YILI MEZUNLARI ÜNİVERSİTEYE YERLEŞENLER SIRA Ad Soyad Program Adı Üniversite Adı 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ABDULMELİK TOPTAŞ ONUR POLAT Mimarlık Maliye ULUDAĞ

Detaylı

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Radyo, Tv ve Sinema (Tam Burslu) 4 TS-1 483,980 423

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Radyo, Tv ve Sinema (Tam Burslu) 4 TS-1 483,980 423 KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Radyo, Tv ve Sinema (Tam Burslu) 4 TS-1 483,980 423 KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Medya ve Görsel Sanatlar (İng.) (Tam Burslu) 8 TS-1 465,251 1.030 KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)

Detaylı

TÜRK DİLİ EDEBİYATI ve ÖĞRETMENLİĞİ BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır.

TÜRK DİLİ EDEBİYATI ve ÖĞRETMENLİĞİ BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır. TÜRK DİLİ EDEBİYATI ve ÖĞRETMENLİĞİ 2012-2016 BAŞARI SIRALARI genctercih.com tarafından 2017 ÖSYS tercihleri için hazırlanmıştır. Üni Adı TÜRÜ PROGRAM ADI 2017 kont 2016 kont 2012 2013 2014 2015 BOĞAZİÇİ

Detaylı

DANIŞTAY BAŞKANLIĞI SÖZLEŞMELİ ZABIT KATİBİ ALIMI NİHAİ BAŞARI LİSTESİ

DANIŞTAY BAŞKANLIĞI SÖZLEŞMELİ ZABIT KATİBİ ALIMI NİHAİ BAŞARI LİSTESİ SOY 1 EMRE BAYRAKTAR 75,93 30,37 151 100 40 90 18 88,37 ASIL 2 SÜLEYMAN CAFEROĞLU 81,43 32,57 129 85,43 34,17 85 17 83,74 ASIL 3 MUSTAFA SAKARYA 77,64 31,06 127 84,11 33,64 90 18 82,7 ASIL 4 SEYRAN MAN

Detaylı

01 Haziran 2015 Pazartesi

01 Haziran 2015 Pazartesi 01 Haziran 2015 Pazartesi İŞLETME İKTİSAT SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER ORTAK DERSLER Türkiye İktisat Tarihi Gr.1 Y.Doç.Dr.Canay Şahin Türkiye İktisat Tarihi Gr.2 Prof.Dr.Nevin Coşar Pazarlama

Detaylı

MANGALA TURNUVASI 7. 8.SINIF LİSTESİ

MANGALA TURNUVASI 7. 8.SINIF LİSTESİ MANGALA TURNUVASI. 8.SINIF LİSTESİ. Grup. Grup. Grup. Grup FURKAN KURUOĞLU MUHAMMET BAKSİ ELİF ELVİN ÖZDEMİR ŞEYMA YILDIZ ECEM SAYAR DURU ECE CİNGÖZ ALİ BÜYÜKÖZDEMİR ORKUN BALCI ELİF ÖZCİHAN SELEN FİGEN

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ KAZANANLAR LİSTESİ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ KAZANANLAR LİSTESİ T.C. İSTANBUL YATAY GEÇİŞ KAZANANLAR LİSTESİ Fakülte Program Sınıf Kontenjan Tür Ek Koşul Kontenjan AGNO Taban HUKUK FAKÜLTESİ HUKUK, LİSANS PROGRAMI, (ÖRGÜN ÖĞRETİM) 3. Sınıf Kurumlar Arası Yatay Geçiş

Detaylı

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ

2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ 2015BAŞARISIRALARIDEĞİŞİMİTAHMİNLERİ YÖNTEM Buçalışma,DoğruTercihAnalizEkibitarafındanhazırlanmışveKariyerPlanlamaDerneğiÜyelerilebirlikteyorumlanmıştır. Geçtiğimizyılardakontenjanartışveazalmalarınabakıldığında,çoğunluklaazalmanınbaşarısırasınınyükselmesine,artışlarındabaşarısırasındadüşüşe

Detaylı

KTÜ FATİH EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI 5 MART DERS PROGRAMI

KTÜ FATİH EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI 5 MART DERS PROGRAMI 2+2-0 Öğr. Gör. Ali Kemal YILMAZ AD-15 15:30-19:30 2+2-0 Öğr. Gör. Murat TÜRKAN AD-15 08:30-12:30 Rehberlik 2-0-0 Yrd. Doç. Dr. Eşref NURAL AD-15 13:30-15:30 Doç. Dr. Vedat AYAN AD-15 Doç. Dr. Selami YÜKSEK

Detaylı

TC. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ANABİLİM DALI'NDA TAMAMLANAN TEZLER

TC. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ANABİLİM DALI'NDA TAMAMLANAN TEZLER TC. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH ANABİLİM DALI'NDA TAMAMLANAN TEZLER 2006 SARIBEY, Aysun, XIX. Yüzyılın İlk Yarısında Aydın'da Yönetim, (Danış. Prof. Dr. Serap YILMAZ), Adnan

Detaylı

T.C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ ZİYA GÖKALP EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMEN ADAYLARI YOKLAMA ÇİZELGESİ İlgili Ders : ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II (İSÖ 434)

T.C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ ZİYA GÖKALP EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETMEN ADAYLARI YOKLAMA ÇİZELGESİ İlgili Ders : ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI II (İSÖ 434) : Doç. Dr. İLHAMİ BULUT Sabah ( X ) Öğle ( ) Tam ( ) : CEMİL ÖZGÜR İLKOKULU 1 11274081 DÜRDANE YILDIZ Giriş 2 12274001 EMRE TEKEL Giriş 3 12274003 CANAN ÇELİK Giriş 5 12274009 MERVE FİLİZ Giriş 6 12274011

Detaylı

Tarih Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans (Sak. Üni. Ort.) Programı Ders İçerikleri

Tarih Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans (Sak. Üni. Ort.) Programı Ders İçerikleri Tarih Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans (Sak. Üni. Ort.) Programı Ders İçerikleri 1. Yıl - Güz 1. Yarıyıl Ders İçerikleri Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri TAR701 1 3+0 6 Bu dersin temel amacı belli

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL SONUÇLARI

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL SONUÇLARI T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL SONUÇLARI Asillerin kayıtları 31 Ağustos - 02 Eylül 2015 tarihleri arasında Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığında yapılacaktır. Öğrencilerin yanlarında öğrenci kimlikleri

Detaylı

DEVLET ÜNİVERSİTELERİ Öğretim Üyesi Sayıları

DEVLET ÜNİVERSİTELERİ Öğretim Üyesi Sayıları ÜNİVERSİTE ADI DEVLET ÜNİVERSİTELERİ Sayıları Tarihi PROFESÖR Dolu Kadro Yüzdelik ı Doçent DOÇENT DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ Doktor ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ 21.07.2010 11 13,41 15 18,29 56 68,29 ADANA ALPARSLAN

Detaylı

TÜRKİYE SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMLERİ SIRALAMASI 2017 SBKY / KY İNDEKSİ 2017

TÜRKİYE SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMLERİ SIRALAMASI 2017 SBKY / KY İNDEKSİ 2017 KAYFOR 15 02 KASIM 2017 ISPARTA TÜRKİYE SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMLERİ SIRALAMASI 2017 SBKY / KY İNDEKSİ 2017 HM KİRİŞ & H GÜL SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ZORUNLU HAZIRLIK YETERLİLİK DGS SINAV SONUÇLARI FEN FAKÜLTESİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ZORUNLU HAZIRLIK YETERLİLİK DGS SINAV SONUÇLARI FEN FAKÜLTESİ FEN FAKÜLTESİ YER: İ.Ü.YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU B1 KORİDORU DERSLİK 2 1 0402170137 GAMZE YENYIL HAZIRLIK OKUYACAK 2 0402170139 ELİF NUR KOYUN HAZIRLIK OKUYACAK 3 0402170140 ŞÜKRAN DUMLUPINAR HAZIRLIK

Detaylı

00403 PROSES TASARIMI I PROJE GRUPLARI ( ÖĞRETİM YILI)

00403 PROSES TASARIMI I PROJE GRUPLARI ( ÖĞRETİM YILI) Öğrenci Adı - Soyadı Sorumlu Öğretim Üyeleri Proje Konusu A1 A2 2120002074 Şeyda Kılınç 2100002053 Ezgi S. Çelik 2110002051 Elif Yener 2110002011 Cansu Aksüt 2110002005 Erdem Kaya 2110002002 Sefa Kaya

Detaylı

TÜRKİYE YÜRÜYÜŞ ŞAMPİYONASI VE MİLLİ TAKIM SEÇME YARIŞMALARI ANKARA

TÜRKİYE YÜRÜYÜŞ ŞAMPİYONASI VE MİLLİ TAKIM SEÇME YARIŞMALARI ANKARA TÜRKİYE YÜRÜYÜŞ ŞAMPİYONASI VE MİLLİ TAKIM SEÇME YARIŞMALARI ANKARA Yarışma Adı : Türkiye Yürüyüş Şampiyonası ve Milli Seçme Yarışmaları Mesafe : 0 Km Kategori : Büyük Erkekler (994 ve daha Büyükler) Yarışma

Detaylı

Sıra No. S.No Ad Soyad

Sıra No. S.No Ad Soyad Sıra No 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜLAKAT SONUÇLARI SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ /SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ TEZSİZ Öğrenci Ad Öğrenci Soyad 1 SEÇİL SERBEST BAŞARILI

Detaylı

ERART Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi 1997 YILI ÜNİVERSİTEYİ KAZANAN ÖĞRENCİLER

ERART Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi 1997 YILI ÜNİVERSİTEYİ KAZANAN ÖĞRENCİLER ERART Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi 1997 YILI ÜNİVERSİTEYİ KAZANAN ÖĞRENCİLER Nejat Semerci Anadolu Üniversitesi Resim Nejat Semerci Tansel Diplikaya Anadolu Üniversitesi Çizgi Film Satı Gamze Erdoğan

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 05/01/2018-E.1618 T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BEKVBVEDP* Sayı :14065294/311.99/E. 1618 05/01/2018 Konu :Türkiye Burslusu Öğrencilerin Son

Detaylı

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız.

Tercih yaparken mutlaka ÖSYM Kılavuzunu esas alınız. 4 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA Fen Fak. Aktüerya Bilimleri MF-1 411,216 337,320 72 66.100 4 ANKARA ÜNİVERSİTESİ Devlet ANKARA Fen Fak. Astronomi ve Uzay Bilimleri MF-1 241,591 197,251 72 315.000

Detaylı

GÜZ DÖNEMİ YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ TDL 101 ViZE PROGRAMI 22 KASIM 2015 PAZAR SAAT: ETLİK YERLEŞKESİ

GÜZ DÖNEMİ YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ TDL 101 ViZE PROGRAMI 22 KASIM 2015 PAZAR SAAT: ETLİK YERLEŞKESİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ TDL 101 ViZE PROGRAMI ETLİK YERLEŞKESİ 22 KASIM 2015 PAZAR SAAT 16: 30 Derslik No Kapasite Bölüm Dersi Veren Öğretim Görevlisi Sınavda Görevli Araştırma

Detaylı

02 Haziran 2014 Pazartesi

02 Haziran 2014 Pazartesi 02 Haziran 2014 Pazartesi İKTİSAT BÖLÜMÜ İŞLETME BÖLÜMÜ SERVİS DERSLERİ SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER Üniversite Seçimlik Dersler (Davutpaşa Kampüsünde Yapılacaktır.) Medya ve Politika (49)

Detaylı

UYGULAMA ÖĞRETİM ELEMANI DOÇ. DR. EMRE ÜNAL DOÇ. DR. EMRE ÜNAL DOÇ. DR. EMRE ÜNAL DOÇ. DR. EMRE ÜNAL

UYGULAMA ÖĞRETİM ELEMANI DOÇ. DR. EMRE ÜNAL DOÇ. DR. EMRE ÜNAL DOÇ. DR. EMRE ÜNAL DOÇ. DR. EMRE ÜNAL 1 120301001 ŞEYMA YILMAZ 2 120301003 HATİCE ÇEVİK İLK BÖLÜMÜ SINIF EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2015-2016 EĞİTİM- YILI BAHAR YARIYILI SI II DERSİ PROGRAMI 3 120301124 NİGAR YILDIRIM 4 120301004 FATMA ATEŞ 5 120301007

Detaylı

ÖĞRETİM YILI DİKEY GEÇİŞ SINAVI İLE ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİN LİSTESİ

ÖĞRETİM YILI DİKEY GEÇİŞ SINAVI İLE ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİN LİSTESİ 203-204 ÖĞRETİM YILI DİKEY GEÇİŞ SINAVI İLE ÜNİVERSİTEMİZE Fen-Edebiyat İngiliz Dili ve Edebiyatı (%50 Burslu) 203220 Nezaket COŞKUN Toplam 203-204 ÖĞRETİM YILI DİKEY GEÇİŞ SINAVI İLE ÜNİVERSİTEMİZE Fen-Edebiyat

Detaylı

Program. AÇILIŞ 15 EKİM 2014 10:00-12:00 İstanbul Üniversitesi Cemil Bilsel Konferans Salonu

Program. AÇILIŞ 15 EKİM 2014 10:00-12:00 İstanbul Üniversitesi Cemil Bilsel Konferans Salonu Program AÇILIŞ 15 EKİM 2014 10:00-12:00 İstanbul Üniversitesi Cemil Bilsel Konferans Salonu TEBLİĞLER 15-17 EKİM 2014 İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Konferans Salonları KAPANIŞ OTURUMU 17 Ekim

Detaylı

PFESP MEZUN ÖĞRENCİLER ÖN KAYIT LİSTESİ KAYIT NO ADI SOYADI BÖLÜM/ANABİLİM DALI GANO ÖSYM PUANI 195 EMRE KARABIYIK ANTRENÖRLÜK 2,49 237,894 127 KEMAL

PFESP MEZUN ÖĞRENCİLER ÖN KAYIT LİSTESİ KAYIT NO ADI SOYADI BÖLÜM/ANABİLİM DALI GANO ÖSYM PUANI 195 EMRE KARABIYIK ANTRENÖRLÜK 2,49 237,894 127 KEMAL PFESP MEZUN ÖĞRENCİLER ÖN KAYIT LİSTESİ KAYIT NO ADI SOYADI BÖLÜM/ANABİLİM DALI GANO ÖSYM PUANI 195 EMRE KARABIYIK ANTRENÖRLÜK 2,49 237,894 127 KEMAL SEYHAN KARAKAŞ ANTRENÖRLÜK 2,4 201,314 128 RAMİZ ZEVKER

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI KARAR 2012/012 01: 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı itibariyle Tez Savunma Sınavına girecek öğrencilerin Anabilim Dalları Kurul Kararlarınca önerilen ve Enstitümüz Yönetim Kuruluna sunulan

Detaylı

Kurum içi, Kurumlar arası ve Yurtdışı Yatay Geçiş İçin;

Kurum içi, Kurumlar arası ve Yurtdışı Yatay Geçiş İçin; Kurum içi, Kurumlar arası ve Yurtdışı Yatay Geçiş İçin; 2015-2016 Kurumlar arası (Yurtiçi) ve Yurtdışı Yatay Geçiş Kontenjanları Yurtiçi Yurtdışı Yurtiçi Yurtdışı 3. Sınıf 2. Sınıf BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ

Detaylı

UniversiteTuru FakulteYuksekOkulAdi ProgramAdi PuanTuru TabanPuanKontenjanOgretimTuruOgretimTuru BasariSirasi Ankara Üniversitesi Devlet Dil ve Tarih

UniversiteTuru FakulteYuksekOkulAdi ProgramAdi PuanTuru TabanPuanKontenjanOgretimTuruOgretimTuru BasariSirasi Ankara Üniversitesi Devlet Dil ve Tarih UniversiteAdi UniversiteTuru FakulteYuksekOkulAdi ProgramAdi PuanTuru TabanPuanKontenjanOgretimTuruOgretimTuru BasariSirasi Ankara Üniversitesi Devlet Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı

Detaylı

Uygulama Okulunun Adı : Mihralibey Ortaokulu Uygulama Günü Bölüm/ Anabilim Dalı Koord: Yrd. Doç. Dr. Ataman KARAÇÖP Grup No : 1 Bölüm/ ABD Adı

Uygulama Okulunun Adı : Mihralibey Ortaokulu Uygulama Günü Bölüm/ Anabilim Dalı Koord: Yrd. Doç. Dr. Ataman KARAÇÖP Grup No : 1 Bölüm/ ABD Adı T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI KARS 08/09/2014 SERVİS : Öğrenci İşleri SAYI : 90293528/ KONU : Okul Deneyimi Fakültemiz lisans programı 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında

Detaylı

Eğitim-Öğretim yılı Kurum içi ve Kurumlararası Yatay Geçiş Sonuçları

Eğitim-Öğretim yılı Kurum içi ve Kurumlararası Yatay Geçiş Sonuçları 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı Kurum içi ve Kurumlararası Sonuçları Fakültemiz Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlar Arası Kredi

Detaylı

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI

2012 ÖSYS TAVAN VE TABAN PUANLARI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) Sosyal Bilgiler Öğretmenliği TS-1 72 72 371,81 385,86 335,47 342,30 ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilgiler Öğretmenliği TS-1 62 62 368,74 393,23 272,37 279,22 ADNAN

Detaylı

BAĞCILAR ANADOLU LİSESİ

BAĞCILAR ANADOLU LİSESİ BAĞCILAR ANADOLU LİSESİ PF09140638 KÜBRA DOĞAN PF09140595 ÖMER YILMAZ PF09140190 RIDVAN BİNBOĞA PF09140810 GAMZE KAMİŞLİ PF09140268 BUŞRA ÇİMEN PF09140467 EDA SÜREN Biyoloji Öğretmenliği Grubu PF24140208

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ 2. ARASINAV PROGRAMI

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BAHAR DÖNEMİ 2. ARASINAV PROGRAMI 10 Mayıs 2014 Cumartesi İKTİSAT BÖLÜMÜ İŞLETME BÖLÜMÜ SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER 2. Vize Elektrik Müh. Elektrik Müh. Elektrik Müh. İşletme Bilimine Giriş (İşletme Bölümü Grupları) İşletme

Detaylı