REGLONE REGLONE. Güvenlik Bilgi Formu. Düzenlenme sayısı : 1 Düzenleme tarihi : Sayfa 1/8

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "REGLONE REGLONE. Güvenlik Bilgi Formu. Düzenlenme sayısı : 1 Düzenleme tarihi : 16.06.2014 Sayfa 1/8"

Transkript

1 Sayfa 1/8 Çevre ve Şehircilik Bakanlığının : / sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Tehlikeli Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik e göre hazırlanmıştır. Madde / müstahzar Adı : REGLONE Hazırlama Tarihi: Yeni Düzenleme Tarihi : - 1.MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1.MÜSTAHZARIN TANIMI : Ürünün adı : REGLONE Aktif madde : 200 g/l diquat Kimyasal sınıfı: İnsektisit Firma Ürün Kodu : A1412A T Toksik N Çevre için Tehlikeli 1.2. KULLANIMI Kültür bitkilerine zarar veren yabancıotların kullanılan bir yabancıot ilacıdır. 1.3.ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI REGLON SYNGENTA AG tarafından üretilmektedir. MERKEZ: Syngenta AG, Schwarzwaldalle 215 CH,Basel, İsviçre İTHALATÇI: Syngenta Tarım A.Ş. Mansuroğlu Mah., Ankara Cad. No.81, Bayraklı Tower, Kat 17, Bayraklı, İzmir Tel: Fax: ACİL DURUM TELEFONU Syngenta Tarım A.Ş. : ( 24 SAAT ) ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ : UZEM:

2 Sayfa 2/8 2.BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDAKİ BİLGİ Bileşenlerin tehlike sembolleri, risk ibareleri ve konsantrasyonları: Kimyasal adı CAS-No. EC-No. Sembol(ler) Risk ibare(leri) Diquat dibromide T+, N R22 R26 R36/37/38 R43 R48/25 R50/53 Konsantrasyonu (ağ/ağ) % 31.8 Bileşenlere ait Sembol ve Risk ibareleri açıklamaları Bölüm 16 dadır. 3.TEHLİKELERİN TANITIMI Ürün ile ilgili sembol ve risk ibareleri ve açıklamaları : Semboller: T; Toksik N; Çevre için tehlikeli R22 Yutulması halinde zararlıdır R23 Solunması halinde toksiktir R37 Solunum sistemini tahriş eder R48/25 Toksik:Yutma yolu ile uzun sure sure maruz kalınması halinde sağlığa ciddi hasar tehlikesi R50/53 Sucul organizmalar için çok toksik, sucul ortamda uzun süreli ters etkilere neden olabilir. 4.İLKYARDIM ÖNLEMLERİ Genel Tavsiyeler : Syngenta acil durum numarasını, zehir danışma merkezini ya da doktoru ararken ya da tıbbi müdahale alacağınız zaman ürün ambalajını, etiketini ya da bu Ürün nu yanınızda bulundurun. Soluma durumunda : Hastayı açık havaya çıkarın. Hastayı rahat ve sıcak bir yerde tutun. Soluma düzensiz veya durmuşsa suni solunum yaptırın.derhal bir doktora veya zehir danışma merkezine ulaşın. Deri teması durumunda : Derhal ilacın bulaştığı giysileri çıkarın. Temas eden yeri bol su ile yıkayın. Deri tahriş olmuşsa doktara başvurun. İlacın bulaştığı giysileri tekrar kullanmadan önce yıkayın. Göze teması durumunda : Varsa kontakt lenslerinizi hemen çıkarın. Derhal gözleri bol su ile 15 dakika boyunca yıkayın. Gerekiyorsa derhal tıbbi yardım alın.direk temas halinde gözde ciddi zarar meydana gelebilir ve düzelmesi uzun zaman alabilir. İyileşmeye tamamen ulaşılana kadar tıbbi tedavi devam etmelidir. Yutulması durumunda : Yutulması durumunda derhal tıbbi yardım alın ve ürünün ambalajını ya da etiketini doktora gösterin. Hasta kusturmaya zorlamayın.

3 Sayfa 3/8 Semptomlar : Ağızda, genizde ve yemek borusunda yanma. Mide ve bağırsaklarda rahatsızlık.ishal. Tıbbi tavsiye : Aktive kömür, erginler için 100 g, çocuklar için 2 g /kg vücut ağırlığı. Veya Fuller s Earth ( % 15 solüsyon, 1 litre erginler için, 15 ml/ kg vücut ağırlığı çocuklar için. NOT: Adsorbent olmadan uygulanan gastrik lavajlar klinik olarak bir fayda sağlamadı YANGINLA MÜCADELE YÖNTEMLERİ Küçük yangınlar için söndürme araçları : Su püskürtün, alkole dayanımlı köpük, karbondioksit veya kuru kimyasal toz kullanılabilir Büyük yangınlar için söndürme araçları : Alkol dayanımlı köpük ya da su püskürtme kullanılır Güvenlik nedeniyle kullanılmaması gereken: Söndürmede su kullanılabilir, ancak yangını yayıp dağıtabileceğinden çok tazyikli su kullanılmamalıdır. Yangın esnasında oluşabilecek tehlikeler : Ürün yanıcı organik bileşikler içerdiğinden yanması durumunda zararlı maddeler içeren yoğun siyah duman açığa çıkar. (Bakınız Bölüm 10) Açığa çıkan kimyasalların solunması sağlığa zararlı olabilir Söndürücüler için özel koruyucu teçhizat : Yangına müdahale ederken tüplü soluma aparatı kullanılmalı ve müdahele esnasında kullanılacak gerekli koruma giysileri giyilmelidir. Diğer bilgiler : Söndürme suyunun kanalizasyona ya da su kaynaklarına karışmasına engel olunuz. Aleve maruz kalan ürünlerin kaplarını su spreyi ile soğutunuz KAZA SONUCU YAYILMA ÖNLEMLERİ Kişisel Önlemler : Dökülmelere müdahale ederken kişisel korumanızı sağlayın. Bunun için göz koruması, kimyasal dayanımlı eldiven, bot ve iş tulumları kullanın.koruyucu önlemler için Bölüm 7 ve 8 e bakınız Çevresel Önlemler : Eğer yeterince güvenliyse daha fazla dökülme olmasını önleyin.yerüstü ve yeraltı su kaynaklarına karışmasını önleyin. Böyle bir durumda yerel otoriteleri bilgilendirin. Temizleme metodu : Yanıcı olmayan uygun bir absorbant maddeyle (kum, toprak) döküntüyü çevreleyin ve toplayın. Yerel veya ulusal düzenlemelere göre bertaraf edilmek üzere bir varilin içine koyun. (Bakınız Bölüm 13) İlacın bulaştığı yerleri suyla yıkayın. Yıkama sularının yer altı ve yüzey sularına karışmasını önleyin. Ürün nehir, göl ya da kanalizasyon gibi sulara karışırsa yerel yetkililere haber verin. Ek Tavsiye : Ürün nehir, göl ya da kanalizasyon gibi sulara karışırsa yerel yetkililere haber verin. 7. ELLEÇLEME VE DEPOLAMA 7.1.ELLEÇLEME Yangına karşı genel önlemlerin dışında ekstra bir önlem gerektirmez. Cilt ve göz ile temasından kaçının. İlaç buharını solumayın. Kullanım esnasında yemeyin, içmeyin, sigara kullanmayın. Kullanımdan sonra yeme, içme ve sigara kullanmadan önce ellerinizi ve yüzünüzü yıkayın.kişisel koruma için Bölüm 8 e bakın 7.2.DEPOLAMA Ambalajları ağzı sıkıca kapatılmış şekilde, kuru, serin ve iyi havalandırılmış yerde, çocukların ulaşamayacağı bir şekilde kilitli bir ortamda saklayınız. Yiyecek, içecek ve hayvan yemlerinden uzak tutunuz. İlacı veya ilaçlı suyu plastik, plastik-çelik yapılı veya fiberglass malzemelerin dışında depolamayın.

4 Sayfa 4/8 8. MARUZİYET KONTROLLERİ / KİŞİSEL KORUNMA 8.1.MARUZİYET SINIR DEĞERLERİ Bileşenler ve çalışma alanındaki kontrol parametreleri : Bileşen Maruz kalma sınırı (s) Ölçüm tipi Kaynak Diquat dibromide 0.5 mg/m 3 1 mg/ m 3 8 saat TWA 15 dakika STEL UK HSE UK HSE Aşağıdaki tavsiyeler üretim, formülasyon veya ambalajlamada çalışanlar için söz konusur. 8.2.MARUZİYET KONTROLLERİ Mesleki maruziyet kontrolleri Bu ürünü kullanırken ayrıntılar için etikete bakın. Eğer maruz kalma önlenemiyorsa, en güvenilir teknik koruma kapalı ortamda muhafaza ve ürünün tecrit edilmesidir. Havada ürüne ait buhar veya gaz oluşumu gözlenirse, havalandırma kullanılmalıdır.havadaki buhar oluşumunu ölçüp değerlendirin ve ilgili maruziyet sınırını geçmemek için ek önlemler alın. Gerekli olması durumunda iş hijyeni tavsiyesi alın. Mühendislik kontrolleri yeterli olmadığında uygun koruyucu ekipman kullanın. Kişisel koruyucu ekipman seçerken kullanıcılar, ekipmanın uygun olup olmadığının tedarikçilerine danışmalıdırlar. Bu önleme ek olarak alınabilecek önlemler, kullanımda doğabilecek gerçek risklere bağlıdır. Mühendislik önlemleri her zaman kişisel koruyucu ekipman kullanımından önce düşünülmelidir.kişisel koruyucu ekipman seçilmeden önce profesyonel tavsiye alınmalıdır.kişisel koruyucu ekipmanlar belli standartlara uygun olmalıdır Solunum sisteminin korunması Eğer mesleki maruz kalma seviyesinin üstünde bir maruz kalma söz konusuysa uygun bir solunum koruma ekipmanı kullanın. Solunum koruyucu ekipman EN standartlarına uygun olmalıdır Ellerin korunması EN 374 standartlarına uygun kimyasal dayanımlı eldivenler kullanın. Eldivenler maruz kalma süresine uygun olarak belli bir delinme süresine sahiptir. Eldivenler delinme süresine bağlı olarak sık sık değiştirilmelidir. Uygun materyal : nitril kauçuk Gözlerin korunması EN 166 standartlarına uygun bir yüz/göz koruyucu ekipman kullanın Cildin korunması Geçirgenlik özelliği olmayan uygun koruyucu giysiler kullanın. Koruyucu giysileri çıkardıktan sonra sabun ile ve bol su ile yıkanın. Aynı giysileri temizlemeden tekrar giymeyin Çevresel maruziyet kontrolleri Ürünün çevreye yayılmasına ve dağılmasına müsade edilmemeli, gerekli önlemler alınmalıdır.

5 Sayfa 5/8 9.FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLER 9.1. GENEL BİLGİLER Görünüş Form : Sıvı Renk : Açık kahverenginden koyu kahverengiye değişir Koku : Kokusuz 9.2. ÖNEMLİ SAĞLIK, GÜVENLİK VE ÇEVRE BİLGİLERİ ph : 4-8 (25 C de, %1 de ağırlık/hacim) Yoğunluk : 1.17 g/cm 3 Parlama noktası : 103 C 103 kpa Pensky-Martens c.c. Oksitleme özelliği : oksitlemez. Patlama özellikleri : Patlayıcı değildir. Kendi kendine yanma : >650 0 C Dinamik viskozite 1.61 mpa.s at 40 C : 2.07 mpa.s at 20 C Yüzey gerilimi: 40.1 mn/m at 20 C Erime noktası: Data yok Kaynama noktası: Data yok Buhar basıncı: Data yok Suda eriyebilirlik: Erir KARARLILIK VE TEPKİME Tehlikeli bozunma ürünleri: Yanma ve termal bozunma sonucu toksik ve tahriş edici gazlar açığa çıkar KAÇINILMASI GEREKEN DURUMLAR Yanma ya da termal dekompozisyon toksik ve tahriş edici buharların ortaya çıkmasına neden olabilir KAÇINILMASI GEREKEN MALZEMELER Temas halinde metalleri aşındırır.alüminyum, hafif çelik ve demir uygun malzemeler değildir TEHLİKELİ BOZUNMA / AYRIŞMA ÜRÜNLERİ Yanma ya da termal dekompozisyon toksik ve tahriş edici buharların ortaya çıkmasına neden olabilir. Bilinen tehlikeli bir reaksiyonun yoktur Tehlikeli polimerizasyon oluşmaz. Normal şartlar altında stabildir TOKSİKOLOJİ BİLGİSİ ÜRÜN TOKSİKOLOJİSİ Ağız yoluyla akut toksisite : Solunum ile akut toksisite: Deri yoluyla akut zehirlenme : LD50 dişi fare, 550 mg/kg LC50 erkek ve dişi fare, 0.64 mg/l, 4 saat Burun mucosa ya buharları veya parçacıklarının gelmesi halinde burun kanaması ve/veya gırtlakta ağrı görülebilir. LD50 erkek ve dişi fare, > 5,000 mg/kg

6 Sayfa 6/8 12. EKOTOKSİKOLOJİ BİLGİSİ 12.1.ÜRÜN EKTOKSİSİTESİ Balıklara Toksisite : LC50 Oncorhynchus mykiss çelik alabalık, >100 mg/l, 96 saat Su omurgasızlarınatoksisite : EC50 Daphnia magna (su piresi ),7 mg/l, 48 saat Yosunlara toksisite :EbC50 Pseudokirchneriella subcapitata (yeşil alg) 66 mg /L, 72 saat ErC50 Pseudokirchneriella subcapitata (green algae), 114 μg/l, 96 h HAREKETLİLİK (MOBİLİTE ) Doğada yok olma bilgileri ( kalıcılık ve ayrışma ) Biyolojik ayrışma : diquat dibromide : birikim potansiyeli düşüktür KALICILIK VE BOZUNABİLİRLİK Sudaki stabilite : diquat dibromide : Ayrışma yarı ömrü : >30 gün, suda kalıcıdır. Topraktaki stabilite : diquat dibromide : Ayrışma yarı ömrü : yıl. Toprakta kalıcıdır. Yayılma : PBT ve vpvb değerlendirmesi diquat dibromide : toprakta yayılma hızı düşüktür. diquat dibromide : kalıcı, biyoakümüle olan ve toksik olarak kabul edilmemektedir BİYOBİRİKİM POTANSİYELİ : biyolojik olarak birikir DİĞER TERS ETKİLER :Başkaca ters etkisi yoktur BERTARAF ETME BİLGİLERİ Ürün : Göl, gölet ve ya su kanallarını ürünle ya da kirli ürün ambalajı ile kirletmeyiniz. Ürün atıklarını kanalizasyona dökmeyiniz. Uygun olması durumunda yakma ya da imha etmektense geri dönüşüm tercih edilmelidir. Geri dönüşüm mümkün değilse yerel yönetmeliklere uygun şekilde bertaraf edilmelidir. Kirli Ambalajlar : Ambalaj içinde kalan ürünü tamamen boşaltınız. Ambalajları 3 kez su ile yıkayınız ve durulayınız. Boş ambalajlar yerel geri dönüşüme veya imhaya gönderilmelidir.boş ambalajları tekrar kullanmayınız. Miyadı geçmiş, kullanılma niteliğini yitirmiş mamüller yüksek ısı fırınlarında yakılarak imha edilmelidir. Ambalaj kutuları kesilerek imha edilmeli tekrar kullanım niteliğine son verilmeli veya yakılmalıdır. Göl, akarsu ve denize akan sular bu kimyasalla yada kullanılmış konteynırlar ile kontamine edilmemelidir. Boş konteynırlar yıkanmalı ve ıskartaya çıkarılmalıdır. Boş konteynırlar başka bir amaçla kullanılmalıdır. 14. TAŞIMACILIK BİLGİSİ Kara taşımacılığı : ADR/RID UN-No : 1760 Sınıf : 8 Risk uyarı sayısı : 8 Paketleme grubu : ƖƖƖ Uygun taşıma adı : ÇEVRESEL ZARARLI İÇERİK, AŞINDIRICI SIVI, N.O.S. (DIQUAT DIBROMIDE)

7 Sayfa 7/8 Deniz taşımacılığı : IMDG UN-No : 1760 Sınıf : 8 Risk uyarı sayısı : 8 Paketleme grubu : ƖƖƖ Uygun taşıma adı : ÇEVRESEL ZARARLI İÇERİK, AŞINDIRICI SIVI, N.O.S. (DIQUAT DIBROMIDE) Deniz kirleticiliği : Denizi kirletir. Hava taşımacılığı : IATA-DGR UN-No : 1760 Sınıf : 8 Risk uyarı sayısı : 8 Ambalaj grubu : ƖƖƖ Uygun taşıma adı : ÇEVRESEL ZARARLI İÇERİK, AŞINDIRICI SIVI, N.O.S. (DIQUAT DIBROMIDE) MEVZUAT BİLGİSİ Çevre ve Şehircilik Bakanlığının / sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Tehlikeli Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik e göre hazırlanmıştır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının / 2885 tarih sayılı Bitki Koruma Ürünlerinin sınıflandırılması, ambalajlanması ve etiketlenmesi hakkında yönetmelik bilgilerine yer verilerek hazırlanmıştır. EC Regulation (EC) No: 1907 / 2006 ya göre hazırlanan orjinal MSDS bilgileri baz alınarak hazırlanmıştır. Etiketinde belirtilmesi gereken zararlı bileşikler: Diquat dibromide SEMBOL : T; Toksik N; Çevre için zararlı

8 Sayfa 8/8 RİSK İBARELERİ VE AÇIKLAMALARI: R22 Yutulması halinde zararlıdır R23 Solunması halinde toksiktir R37 Solunum sistemini tahriş eder R48/25 Toksik:Yutma yolu ile uzun sure maruz kalınması halinde sağlığa ciddi hasar tehlikesi R50/53 Sucul organizmalar için çok toksik, sucul ortamda uzun süreli ters etkilere neden olabilir. GÜVENLİK İBARELERİ VE AÇIKLAMALARI: S1/2 Kilit altında ve çocukların ulaşamayacağı bir yerde muhafaza ediniz S13 Yiyeceklerden, içeceklerden ve hayvan yemlerinden uzak tutun. S20/21 Kullanım sırasında yemek yemeyin, içecek ve sigara içmeyin. S35 Bu madde ve kabı güvenli bir biçimde bertaraf edilmelidir. S45 Kaza halinde veya kendinizi iyi hissetmiyorsanız hemen bir doktora başvurun ( mümkünse etiketi gösterin) S57 Çevreye bulaşmasından kaçınmak için uygun bir kap kullanın DİĞER BİLGİLER Bölüm 2 de belirtilen Bileşenlere ait Sembol ve Risk ve İbarelerinin açıklamaları: T+ Çok toksik N Çevre için tehlikeli Risk İbareleri : R22 Yutulması halinde zararlıdır R26 Solunması halinde çok toksiktir R36/37/38 Gözleri, solunum sistemini ve cildi tahriş edicidir. R43 Cilt ile temasında hassasiyet oluşturabilir R48/25 Toksik:Yutma yolu ile uzun sure sure maruz kalınması halinde sağlığa ciddi hasar tehlikesi R50/53 Sucul organizmalar için çok toksik, sucul ortamda uzun süreli ters etkilere neden olabilir. Bu nda verilen bilgiler yayın tarihi itibari ile mevcut bilgimizle doğrudur. Burada verilen bilgiler, yalnızca güvenli kullanım, nakliye, depolama ve bertaraf için kılavuz olması amacıyla hazırlanmıştır ve bir garanti veya ürün spesifikasyonu olarak değerlendirilmemelidir. Bilgiler sadece ilgili ürüne aittir ve formda belirtilmedikçe başka maddelerle kombinasyonu durumları için veya farklı prosesler için geçerli olmayabilir HAZIRLAYAN: DR. AHMET ERCİŞ Hazırlayıcısı Sertifikalı Yetkilisi NBC Sertifika No:

9 T.C. GIDA TARIM ve HAYVANCILIK BAKANLIĞI Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜ BİLDİRİM FORMU 1. Ürün adı: REGLONE 2. Firma adı: Syngenta Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. 3. Firmanın nitelikleri (uygun şıkkı işaretleyiniz) Üretici İthalatçı Üretici ve İthalatçı Syngenta Tarım San. ve Tic. AŞ Telefon: İrtibat adresi: Mansuroğlu Mah., Ankara Cad. No. Fax: , Bayraklı Tower Kat 17 Dai:109- E-posta: 115 Bayraklı - İZMİR syngenta.com 5. Ruhsatlandırmadan ve etiketlerin düzenlenmesinden sorumlu kişinin adı, soyadı, adresi ve telefon numarası. 6. Eğer ithalatçı ise; Ürünün üreticisi İrtibat Bilgileri Dr. K. Necdet Öngen necdet.ongen@syngenta.com /118 Syngenta Crop Protection A.G. Basle, İsviçre Ürünün ne amaçla hangi ürünlerde kullanılacağı ile ilgili bilgi 8. Ürünün kontrol ettiği etmene göre sınıfları (insektisit, fungusit, vb): 9. AB içerisinde pazarlanmakta (uygun şıkkı işaretleyiniz): Eğer AB içersinde Ürün adı Bakanlıkça onaylı etiket örneği BGD ( Defoliant) Evet REGLONE, REGLOX Hayır

10 pazarlanıyorsa isim, ülke ve izin veya kayıt numarasını bildiriniz AB ülkesi Numara 10. Ürünün fiziksel durumu (uygun şıkkı işaretleyiniz): Almanya, Belçika, İsveç, Yunanistan,vd Sıvı (EC-SL) x WG Sıvı (EW) WP/Toz Sıvı (SC) Tablet Sıvı (CS) Kışlık/yazlık yağ Pellet Diğer (belirtiniz) 11. R (Risk) tanımı numaraları R22,R23,R37,R48/25, R50/ S (Güvenlik) tanımı numaraları S1/2, S13,,S20/21, S35, S45, S Tehlike sembolü 14. İçeriğinde çevre zararlısı sınıflandırması bulunan madde içeren (N; R50/53, R51/53,R52/53)ürünler için son ürün LC 50 değerini belirtiniz. 15. Son ürünün parlama noktasını belirtiniz.* T Toksik N Çevre için Tehlikeli LC50 Oncorhynchus mykiss çelik alabalık, >100 mg/l, 96 saat EC50 Daphnia magna (su piresi ),7 mg/l, 48 saat > C 16. Aktif maddeler: IUPAC adı/ Türkçe adı ** Ortak adı EC Numarası CAS numarası diquat % Konsantrasyon % ( A/A) gr/kg 17. Diğer maddeler: IUPAC adı** Ortak adı EC Numarası CAS numarası Konsantrasyon % a/a gr/kg * İçeriğinde yanıcı madde olmayan ve /veya % 80 i aşkın su ihtiva eden ürünler için bu bilgi aranmaz. **Var ise T.C.Çevre ve Orman Bak. Sınıflandırma yönetmeliği ek 2 de yer alan Türkçe adı, yok ise IUPAC adı.

11 BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ, ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ (UZEM) BİLDİRİM FORMU 1 Üretici Adı Syngenta Tarım Sanayi ve Tic. A.Ş. Syngenta Tarım San. ve Tic. AŞ Mansuroğlu Mah., Ankara Cad. No. 2 Üreticinin Adresi 81, Bayraklı Tower Kat 17 Dai: Bayraklı - İZMİR 3 Vergi Dairesi ve Numarası Hasan Tahsin V.D Bitki koruma ürünü ruhsat Telefon Numarası sahibi firmaya 24 saat Faks Numarası ulaşılabilecek E-posta adresi info.izmir@syngenta.com 5 Bitki koruma ürününün adı REGLONE Bitki koruma ürününün formülasyonunu oluşturan 200 g/l diquat 6 maddelerin adlarına göre düzenlenmiş ve oran aralıkları şeklinde verilmiş formülü Bitki koruma ürününün formülasyonunu oluşturan yoktur 7 maddeler arasında, kullanılması halinde özel müdahale gerektiren maddeler varsa isimleri R22 Yutulması halinde zararlıdır R23 Solunması halinde toksiktir R37 Solunum sistemini tahriş eder R48/25 Toksik:Yutma yolu ile uzun 8 Bitki koruma ürününün kullanımı hakkında etikette yer sure maruz kalınması halinde alan uyarılar sağlığa ciddi hasar tehlikesi R50/53 Sucul organizmalar için çok toksik, sucul ortamda uzun süreli ters etkilere neden olabilir. EK 7

REVUS PRO REVUS PRO. Güvenlik Bilgi Formu. Düzenlenme sayısı : 1 Düzenleme tarihi : 11.08.2014 Sayfa 1/9

REVUS PRO REVUS PRO. Güvenlik Bilgi Formu. Düzenlenme sayısı : 1 Düzenleme tarihi : 11.08.2014 Sayfa 1/9 Sayfa 1/9 Çevre ve Şehircilik Bakanlığının : 26.12.2008 / 27092 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Tehlikeli Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU. 1.3.Güvenlik Bilgi Formu tedarikçisinin bilgileri:

GÜVENLİK BİLGİ FORMU. 1.3.Güvenlik Bilgi Formu tedarikçisinin bilgileri: Güvenlik Bilgi Formu No : Sayfa 1/8 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------- 1.MADDENİN / KARIŞIMIN

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. ŞİRKET VE ÜRÜN TANIMI 20.03.2012 ÜRÜN İSMİ : MASSPRİN DS AKTİF MADDE : METALAXYL ÜRÜN KODU : ERTKİM 073 ÜRÜN TİPİ : FUNGUSİT ŞİRKET ADI : ERTAR KİMYA TARIM URUNLERİ LTD. ADRES : HACI SABANCI ORGANİZE

Detaylı

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu / EC directive 2001/58/EC EFORIA Versiyon. 3 Revizyon tarihi: 29/06/2007

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu / EC directive 2001/58/EC EFORIA Versiyon. 3 Revizyon tarihi: 29/06/2007 1.ŞİRKET VE ÜRÜN TANIMI Ürün ismi : Şirket : Syngenta Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş Kullanım Alanı : İnsektisit Telefon : +90 232 413 00 55 Telefaks : +90 232 435 18 85 Acil durum tel. : +90 232 413 00 55

Detaylı

TOUCHDOWN PREMIUM. N, Çevre için zararlı R51/53, Suda yaşayan organizmalar karşı toksik, sulu ortamda uzun süreli yan etkiye sebep olabilir.

TOUCHDOWN PREMIUM. N, Çevre için zararlı R51/53, Suda yaşayan organizmalar karşı toksik, sulu ortamda uzun süreli yan etkiye sebep olabilir. 1. ÜRÜN VE ŞİRKET TANIMI 1.1 Ürün Tanımı Ürün ismi Tasarım Kodu : :A12798QA 1.2 Ürünün tanımlanmış kullanım alanları ve önerilen kullanımları Kullanımı : Herbisit 1.3 Güvenlik Bilgi Formunu Sunan Şirket

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 7 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Efdal Sülfür 80 WP Suda ıslanabilir toz Formülasyon Tarkim Bitki

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 1503 Ürün Adı INTERFLEX PRIMER (A Bileşeni) Tanımlama/ Kullanım MGBF Düzenleyen Hakkında Bilgiler Acil Durum telefon numarası İKİ BİLEŞENLİ,

Detaylı

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu / EC directive 1907/2006 QUADRIS 25 SC Versiyon. 10 Revizyon tarihi: 23/12/2010

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu / EC directive 1907/2006 QUADRIS 25 SC Versiyon. 10 Revizyon tarihi: 23/12/2010 1.ġĠRKET VE ÜRÜN TANIMI 1.1. Ürün Tanımı Ürün ismi : Tasarım Kodu:A12705A 1.2 Ürünün TanımlanmıĢ ve Önerilen Ġlgili Kullanım Alanları Kullanım Alanı: Fungisit 1.3 Güvenlik Bilgi Formunu Sağlayan Firma

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11 / 03 / 2002 24692) göre hazırlanmıştır. 1. Madde / Müstahzar ve Şirket/ İş Sahibinin Tanımı: Ürünün Ticari İsmi : VP INOX Ürün Kodu

Detaylı

Versiyon. 5 Revizyon Tarihi 09.04.2008 Basım Tarihi: 09.04.2008

Versiyon. 5 Revizyon Tarihi 09.04.2008 Basım Tarihi: 09.04.2008 1.ġĠRKET VE ÜRÜN TANIMI Ürün ismi : Tasarım Kodu : A12842A Kullanım Alanı : Nematisit ġirket : Syngenta Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. Telefon : +90 232 413 00 55 Telefaks : +90 232 435 18 85 Acil durum

Detaylı

GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU. 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı

GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU. 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Form No: MSDS0855 Sayfa No: 1 / 7 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: CLAX SPOTLESS BOYA VE YAĞ ÇÖZÜCÜ Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen

Detaylı

İçeriğindeki maddeler için çalışma yerlerinde maruziyet limitleri vardır. Bu bölümde belirtilen R-ibarelerinin detayları için Bölüm 16 ya bakınız

İçeriğindeki maddeler için çalışma yerlerinde maruziyet limitleri vardır. Bu bölümde belirtilen R-ibarelerinin detayları için Bölüm 16 ya bakınız 1.ġĠRKET VE ÜRÜN TANIMI ÜRÜN BĠLGĠSĠ Ürün adı : Dizayn Kodu : A9651 E Kullanım Alanı :Fungisit ġirket : Syngenta Tarım Sanayi ve Ticaret A.ġ Telefon : +90 232 413 00 55 Telefaks : +90 232 435 18 85 Acil

Detaylı

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu / (EC) No. 1907/2006 LINTUR Versiyon. 7 Revizyon tarihi: 07.12.2011

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu / (EC) No. 1907/2006 LINTUR Versiyon. 7 Revizyon tarihi: 07.12.2011 Malzeme Güvenlik Bilgi Formu / (EC) No. 1907/2006 1.ġĠRKET VE ÜRÜN TANIMI Ürün ismi: Tasarım Kodu: A9808C ġirket: Syngenta Tarım Sanayi ve Ticaret A.ġ Kullanım Alanı : Herbisit Telefon : +90 232 413 00

Detaylı

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 11.04.2016 11.04.2016 Versiyon

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 7 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Efdal Bluegip 20 SL Bitki gelişim düzenleyicisi, SL (Çözünen Konsantre)

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/7 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: DONA KLOR 90 Ürünün uygulama alanı: Havuz Kimyasalı Üretici/Tedarikçi:UKM Uğur Kimya Makina Bilgi merkezi:

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 1501 Ürün Adı INTERFLEX (A Bileşeni) Tanımlama/ Kullanım İKİ BİLEŞENLİ, POLİSÜLFİT DERZ DOLGU MALZEMESİ MGBF Düzenleyen Hakkında Bilgiler

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 8 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Efdal Kimarsol Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Fungusit Islanabilir Toz Formülasyon Tarkim Bitki

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 7 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Efdal Himeksol 30 L Fungusit Tarkim Bitki Koruma Sanayi ve Ticaret

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. ŞİRKET VE ÜRÜN TANIMI 26.03.2012 ÜRÜN İSMİ : OSCAR 100 EC AKTİF MADDE : PENCONAZOLE ÜRÜN KODU : ERTKİM 090 ÜRÜN TİPİ : FUNGUSİT ŞİRKET ADI : ERTAR KİMYA TARIM URUNLERİ LTD. ADRES : HACI SABANCI ORGANİZE

Detaylı

: NESTA MATİK GÜVENLİK BİLGİ FORMU

: NESTA MATİK GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1- Madde/Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Ürün Adı : Ürün Kodu : AK10008 Kullanım Alanı : Endüstriyel temizlik malzemesi, bulaşık makinesi deterjanı Üretici Firma : ACAR KİMYA - HALİT ACAR Adres

Detaylı

1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ TİC. T.A.Ş G.O. S.B. İhsan Dede Cad. 700. Sok. 41480 Gebze / KOCAELİ

1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ TİC. T.A.Ş G.O. S.B. İhsan Dede Cad. 700. Sok. 41480 Gebze / KOCAELİ FORM NO : FUNG.014 Sayfa 1 /5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: FUNGUSİT(MANTAR İLACI ) 1.3. Firmanın

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün bilgisi Ürünün ticari ismi : Emülsiyon polimer içeren su izolasyon malzemesidir. :Yurtbay AquaLatex Sıvı Üretici/Şube 1 Şirket ünvanı : Yurtbay Seramik

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 8 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Efdal Exzum 450 EC Fungusit Emülsiyon Konsantre Tarkim Bitki Koruma

Detaylı

ODA VE ÇAMAŞIR PARFÜMÜ SPRİNG

ODA VE ÇAMAŞIR PARFÜMÜ SPRİNG ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC ve Tehlikeli Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik (26.12.2008-27092 Mük) uyarınca hazırlanmıştır.

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Tarih: 11.11.2010 L/C No: 941AA00085 Ürün Adı: METADEX PELLET Aktif maddenin kimyasal adı (IUPAC): r-2,c-4, c-6, c-8-tetramethyl-1,3,5,7-tetroxocane

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 7 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Efdal Sunol 70 EO Yağda su, Emülsiyonu EO Tarkim Bitki Koruma

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 1202 Ürün Adı FIXCRETE (A Bileşeni) Tanımlama/ Kullanım MGBF Düzenleyen Hakkında Bilgiler Acil Durum telefon numarası İKİ BİLEŞENLİ, ÇİMENTO

Detaylı

: SOFTES GÜVENLİK BİLGİ FORMU

: SOFTES GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1- Madde/Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Ürün Adı : Ürün Kodu : AK10006 Kullanım Alanı : Evsel temizlik malzemesi, Çamaşır yumuşatıcısı Üretici Firma : ACAR KİMYA - HALİT ACAR Adres : 8780/22

Detaylı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzar, Kimyasalın /Malzemenin Tanıtılması Ürün Adı : CAS No : 57-55-6 Kullanım alanları : Polyester üretiminde, kozmetik sanayisinde,

Detaylı

Hazırlanma Tarihi : Yeni Düzenlenme ve Yayın Tarihi:

Hazırlanma Tarihi : Yeni Düzenlenme ve Yayın Tarihi: ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC ve Tehlikeli Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik (26.12.2008-27092 Mük) uyarınca hazırlanmıştır.

Detaylı

MADDE/MÜSTAHZAR ADI: HEKTAŞ BAKIR HAZIRLAMA TARİHİ : 05.01.2004 YENİ DÜZENLEME TARİHİ : 24.06.2011 REVİZYON NO : 02 FORM NO : FUNG 010 Sayfa 1 / 5

MADDE/MÜSTAHZAR ADI: HEKTAŞ BAKIR HAZIRLAMA TARİHİ : 05.01.2004 YENİ DÜZENLEME TARİHİ : 24.06.2011 REVİZYON NO : 02 FORM NO : FUNG 010 Sayfa 1 / 5 Sayfa 1 / 5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: FUNGUSİT (MANTAR İLACI ) 1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı: SUMA TOZ Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 3 Form No: MSDS0770 Sayfa No: 1 / 6

Madde/Müstahzar Adı: SUMA TOZ Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 3 Form No: MSDS0770 Sayfa No: 1 / 6 Form No: MSDS0770 Sayfa No: 1 / 6 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: SUMA TOZ Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen kullanım alanı: Profesyonel

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU. Hazırlanma Tarihi 04/08/2011 Yayın Tarihi 19/08/2011 FORM_MSDS_R&D_030_00 Yenilenme Tarihi/No Sayfa No: 1/8

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU. Hazırlanma Tarihi 04/08/2011 Yayın Tarihi 19/08/2011 FORM_MSDS_R&D_030_00 Yenilenme Tarihi/No Sayfa No: 1/8 Sayfa No: 1/8 1. MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI: 1.1 Madde / Müstahzarın Tanıtılması: Ürün Adı Ürün İçeriği : FOSFOROZ ASİDİ 400 g/l Formülasyon Şekli : Suda çözünür konsantre (SL) :

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR KT-34 L Ürün Tanımı Sebze

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 7 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Efdal Kimtoks Mollussisit, Kepek şeklinde toz Tarkim Bitki Koruma

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ante Bulaşık Makinası Parlatıcısı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ante Bulaşık Makinası Parlatıcısı Sayfa No : 1/4 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : - 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Bulaşık makinaları

Detaylı

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır.

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır. BÖLÜM 1: MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Müstahzarın Tanıtılması Ürün Adı Ürün Özelliği Öncesinde dezenfekte edilen tüm yüzeylerin ve zeminlerin, hastaneler ve bakımevleri gibi

Detaylı

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği. Ürün numarası 29304

BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği. Ürün numarası 29304 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışım kimliği Ürün adı Ürün numarası 29304 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

Bileşenler Kons%w/w EEC No Cas No Tehlike işareti Tehlike sınıflandırması Bordo Bulamacı 74-8011-63-0 Xn,N R20,R41,R50/53 Dolgu maddesi 26 - - - -

Bileşenler Kons%w/w EEC No Cas No Tehlike işareti Tehlike sınıflandırması Bordo Bulamacı 74-8011-63-0 Xn,N R20,R41,R50/53 Dolgu maddesi 26 - - - - Sayfa 1 / 5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: FUNGİSİT (MANTAR İLACI ) 1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ

Detaylı

Cas No Kimyasal Maddeler % Konsantrasyon Sınıf R ibareleri 64-17-5 Ethanol %15-30 F R 11 7173-51-5 Dideclydimethylammonıum chlorıde <%1 C R 22,R 34

Cas No Kimyasal Maddeler % Konsantrasyon Sınıf R ibareleri 64-17-5 Ethanol %15-30 F R 11 7173-51-5 Dideclydimethylammonıum chlorıde <%1 C R 22,R 34 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR ALCOHOL 100 Ürün Tanımı

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 8 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Efdal Düedd Fungusit Sıvı Konsantre Tarkim Bitki Koruma Sanayi

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 8.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Efdal Roksan-M Herbisit Tarkim Bitki Koruma Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 8 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Efdal Nokab 10G Fumigant İthalatçı Firma Tarkim Bitki Koruma Sanayi ve Ticaret

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. ŞİRKET VE ÜRÜN TANIMI 09.07.2012 ÜRÜN İSMİ : MASHONA ULTRA 550 SC AKTİF MADDE : CHLOROTHALONIL+CARBENDAZIM ÜRÜN KODU : ERTKİM 097 ÜRÜN TİPİ : FUNGUSİT ŞİRKET ADI : ERTAR KİMYA TARIM URUNLERİ LTD. ADRES

Detaylı

Hazırlanma Tarihi : Yeni Düzenlenme ve Yayın Tarihi:

Hazırlanma Tarihi : Yeni Düzenlenme ve Yayın Tarihi: ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC ve Tehlikeli Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik (26.12.2008-27092 Mük) uyarınca hazırlanmıştır.

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11 / 03 / 2002 24692) göre hazırlanmıştır. 1. Madde / Müstahzar ve Şirket/ İş Sahibinin Tanımı: Ürünün Ticari İsmi : VP CRYSTAL Ürün

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : NATURA A1 AKRİLİK Hazırlama Tarihi : 09.08..2005 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : NATURA A1 AKRİLİK Hazırlama Tarihi : 09.08..2005 Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-350 Sayfa No : 1/ 6 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : NATURA A1 AKRİLİK Su bazlı akrilik dış cephe boyası 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı

Detaylı

01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı

01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı 01. Madde / Preparat ve ġirket / ĠĢ Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M872 Kimyasal Adı : Kullanım Alanları : Soğutma ve Proses Suyu Sistemleri İçin Brom Bazlı Klor Aktivatörü Üretici Firma : Agora

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı : NATURA TRANSFER Tarihi : 12.09..2005 ASTARI Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00

Madde/Müstahzar Adı : NATURA TRANSFER Tarihi : 12.09..2005 ASTARI Yeni Düzenleme Tarihi : - Kaçıncı Düzenleme Olduğu : 00 Form No : B-592 Sayfa No : 1/ 7 1. MADDE/MÜHTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Mühtahzarın Tanıtılması : NATURA TRANSFER ASTARI 1.2. Madde/Mühtahzarın Kullanımı : Su bazlı, akrilik dönüşüm

Detaylı

AIRTONE AP5 A4S2 MF Hazırlanma Tarihi:08.10.2015 Revizyon Tarihi: -

AIRTONE AP5 A4S2 MF Hazırlanma Tarihi:08.10.2015 Revizyon Tarihi: - Sayfa No: 1/8 1 Maddenin/Karışımın ve Şirketin/Dağıtıcının Kimliği 1.1.Madde / Karışımın Kimliği Ürün Adı 1.2.Madde veya Karışımın Belirlenmiş Kullanımları Gıda endüstrisi, çöp transfer merkezleri, çöp

Detaylı

1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ TİC. T.A.Ş G.O. S.B. İhsan Dede Cad. 700. Sok. 41480 Gebze / KOCAELİ

1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ TİC. T.A.Ş G.O. S.B. İhsan Dede Cad. 700. Sok. 41480 Gebze / KOCAELİ FORM NO : İNS.064 Sayfa 1 /5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: İNSEKTİSİT (BÖCEK İLACI ) 1.3. Firmanın

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 9 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Efdal Fenos Nematosit Emülsiyon Konsantre Tarkim Bitki Koruma

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11 / 03 / 2002 24692) göre hazırlanmıştır. 1. Madde / Müstahzar ve Şirket/ İş Sahibinin Tanımı: Ürünün Ticari İsmi : VP SOFT SENSITIVE

Detaylı

01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı

01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M841 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Kazan Sistemleri İçin Sülfit Bazlı Oksijen Tutucu Üretici Firma : Agora Kimya Sanayi

Detaylı

ECOFLEX F Fiksatör Güvenlik Bilgi Formu

ECOFLEX F Fiksatör Güvenlik Bilgi Formu ECOFLEX F Fiksatör Güvenlik Bilgi Formu İlk Hazırlama Tarihi: Şubat 2013 Düzenleme No : 00 Uras Tekstil Kimya Turizm San. Ve Tic. A.Ş. Bağlar Mah. Fidan Sok. No:2/C Bağcılar/İstanbul Tel : +90 212 489

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması CAS No.: EC No.: 7440-44-0 231-153-3 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı

Detaylı

FİBRO GEL YayınTarihi: 01.08.2009

FİBRO GEL YayınTarihi: 01.08.2009 1. ÜRÜN ve ŞİRKET TANITIMI Ürün Adı : Kullanım Amacı : İnsektisit Kimyasal Grubu : phenylpyrazole Üretici ve Ruhsat Sahibi: Koru -San Çevre Koruma Kimyasalları San.ve Tic.Ltd.Şti Adres: : 104.Cadde No:138

Detaylı

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu / EC directive 1907/2006 ICON 10 CS Versiyon. 12 Revizyon tarihi: 11.06.2008

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu / EC directive 1907/2006 ICON 10 CS Versiyon. 12 Revizyon tarihi: 11.06.2008 1. ġġrket VE ÜRÜN TANIMI 1.1 Ürün ismi : 1.2 Ġnsektisit 1.3 ġirket : Syngenta Tarım Sanayi ve Ticaret A.ġ Kullanım Alanı : İnsektisit Telefon : +90 232 413 00 55 Telefaks : +90 232 435 18 85 Acil durum

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11 / 03 / 2002 24692) göre hazırlanmıştır. 1. Madde / Müstahzar ve Şirket/ İş Sahibinin Tanımı: Ürünün Ticari İsmi : VP BOOSTER ENZİMLİ

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1/6 ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU Düzenlenme tarihi: 01.04.2010 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: CAPTA ASSISTANT TEAD Katkıl, Aktif Oksijen Bazlı Toz Ağartma Ürünü Ürünün uygulama alanı: Çamaşır Hijyen

Detaylı

Etiketleme: Yönetmelik (AB) No. 1272/2008 Yönetmelik (AB) No 1272/2008 düzenlemesine göre tehlikeli olmayan madde veya karışım.

Etiketleme: Yönetmelik (AB) No. 1272/2008 Yönetmelik (AB) No 1272/2008 düzenlemesine göre tehlikeli olmayan madde veya karışım. BÖLÜM 1. MADDENİN/KARIŞIMIN VE ŞİRKETİN/DAĞITICININ KİMLİĞİ 1.1. Madde / Karışımın kimliği Ürün Adı Geliştirme Kodu : ADVION KARINCA JELİ : A20377A 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU MOIL BLUE

GÜVENLİK BİLGİ FORMU MOIL BLUE 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1 Madde/ Müstahzarın Tanıtılması Ürün adı 1.2 Madde / Müstahzarın Kullanımı Adblue 1.3 Firmanın Tanıtımı MİLAN PETROL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 10013

Detaylı

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu / EC directive 2001/58/EC PROCLAIM 5 SG Versiyon. 6 Revizyon tarihi: 02/04/2009

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu / EC directive 2001/58/EC PROCLAIM 5 SG Versiyon. 6 Revizyon tarihi: 02/04/2009 1.ġĠRKET VE ÜRÜN TANIMI Ürün ismi : ġirket : Syngenta Tarım Sanayi ve Ticaret A.ġ Kullanım Alanı : İnsektisit Telefon : +90 232 413 00 55 Telefaks : +90 232 435 18 85 Acil durum tel. : +90 232 413 00 55

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU W 443 BEYAZ

GÜVENLİK BİLGİ FORMU W 443 BEYAZ Versiyon : 1.1 Revizyon Tarihi : 01.11.2016 BÖLÜM 1 : Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Ürün Tanıtımı Ürün Adı Sayfa : 1/5 1.2. Maddenin veya Karışımın Tanımlanan Kullanma Biçimleri

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu Radiator Flush (Radyatör Temizleme) Ürün Kodu: 236 Sayfa 5/1

Güvenlik Bilgi Formu Radiator Flush (Radyatör Temizleme) Ürün Kodu: 236 Sayfa 5/1 Ürün Kodu: 236 Sayfa 5/1 1- Madde / Ürün ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1 Ürünün Ticari İsmi Maddenin / Ürünün kullanımı Radyatör temizleme amaçlı 1.2 Firma tanıtımı Firma adı: Pro-tec Deutschland

Detaylı

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır.

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır. 1. MALZEME VE ÜRETİCİ KURULUŞ HAKKINDA BİLGİLER Malzeme Adı : Teknobond 200 P A Bileşen Malzemenin Kullanım Amacı : Su İzolasyonu 2. BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA GENEL BİLGİ İhtiva Ettiği Tehlikeli

Detaylı

Kimyasal Yapısı Tanım : Tehlikesiz hammaddelerin ve aşağıda listelenen maddelerin sudaki karışımı

Kimyasal Yapısı Tanım : Tehlikesiz hammaddelerin ve aşağıda listelenen maddelerin sudaki karışımı 9191/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR HEAVY L Ürün Tanımı Ağır

Detaylı

2.2. Maddenin Adı: Spiromesifen IUPAC Adı: 3-mesityl-2-oxo-1-oxaspiro[4.4]non-3-en-4-yl 3,3-dimethylbutyrate

2.2. Maddenin Adı: Spiromesifen IUPAC Adı: 3-mesityl-2-oxo-1-oxaspiro[4.4]non-3-en-4-yl 3,3-dimethylbutyrate Sayfa 1 /6 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: İNSEKTİSİT (AKARİSİT ) 1.3. Firmanın Tanıtımı : HEKTAŞ

Detaylı

Yayın Tarihi: 02.04.07 Sayfa 1/5 Versiyon: 01

Yayın Tarihi: 02.04.07 Sayfa 1/5 Versiyon: 01 Yayın Tarihi: 02.04.07 Sayfa 1/5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIM Ürün Bilgisi Ticari Adı Ürün Kodu Spesifikasyon Kullanım Ruhsat Sahibi Üretici Firma İMPOTEK DİFLUBENZURON SC Acil

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı: SUMA CHLOR D4.4 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 4 Form No: MSDS3350 Sayfa No: 1 / 7

Madde/Müstahzar Adı: SUMA CHLOR D4.4 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 4 Form No: MSDS3350 Sayfa No: 1 / 7 Form No: MSDS3350 Sayfa No: 1 / 7 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: SUMA CHLOR D4.4 Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen kullanım alanı: Profesyonel

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1. ÜRÜN VE FİRMA TANITIMI KİMYASAL ADI KAPALI LÜ TİCARİ ADI KULLANIM ALANI ÜRETİCİ FİRMA Adres yağ ve kir temizleme maddesi % 5 +-2 sodyum hidroksit 5%< noniyonik aktif madde mutfak hijyen urunu R TEMİZLİK

Detaylı

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Sayfa : 1/5 Ticari İsmi Kullanım Alanı : : Endüstriyel Tekstil Baskı Uygulamaları Firma Adı : Anadolu Kimya San.Tic.Ltd.Şti. Firma Adresi : Akçaburgaz Mah. 109. Sokak No: 8-12 Esenyurt

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Düzenleme tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR FİNAL-L Ürün

Detaylı

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 25.08.2015 25.08.2015 Versiyon

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU. Hazırlanma Tarihi 11/06/2013 Yayın Tarihi 11/06/2013 FORM_MSDS_R&D_104_00 Yenilenme Tarihi/No Sayfa No: 1/8

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU. Hazırlanma Tarihi 11/06/2013 Yayın Tarihi 11/06/2013 FORM_MSDS_R&D_104_00 Yenilenme Tarihi/No Sayfa No: 1/8 Sayfa No: 1/8 1. MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI: 1.1 Madde / Müstahzarın Tanıtılması: Ürün Adı Ürün İçeriği : TEBUFENPYRAD % 20 WP Formülasyon Şekli : Islanabilir Toz (WP) : TEBUFENPYRAD

Detaylı

Zehirlenme durumunda UZEM in 114 no lu telefonunu arayın.

Zehirlenme durumunda UZEM in 114 no lu telefonunu arayın. Yeni Düzenleme Tarihi : Kaçıncı Düzenleme Olduğu : Form No : RFM018 Sayfa No : 1 / 6 1.Madde / müstahzar ve Şirketin Tanıtımı : TOMCAT 2 4 MEVSİM BLOK YEM Kullanım Amacı : Rodentisit Üretici Firma : Bell

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Düzenleme tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR FİNAL-P Ürün Tanımı

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı 1.3. Şirket/İş sahibinin tanıtımı Üretici Şirket adı: Cadde: Şehir:

Detaylı

Madde/Müstahzar Adı: ROOM CARE R5 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 4 Form No: MSDS4768 Sayfa No: 1 / 6

Madde/Müstahzar Adı: ROOM CARE R5 Hazırlama Tarihi: 11.01.2011 Yeni Düzenleme Tarihi: 11.01.2011 Versiyon: 4 Form No: MSDS4768 Sayfa No: 1 / 6 Form No: MSDS4768 Sayfa No: 1 / 6 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: ROOM CARE R5 Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen kullanım alanı: Profesyonel

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 2302 Ürün Adı EPOLEVEL (A Bileşeni) ÜÇ BİLEŞENLİ, SOLVENT İÇERMEYEN, KENDİ YÜZEYİNİ DÜZELTEN Tanımlama/

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11 / 03 / 2002 24692) göre hazırlanmıştır. 1. Madde / Müstahzar ve Şirket/ İş Sahibinin Tanımı: Ürünün Ticari İsmi : VP MIX RINSE PLUS

Detaylı

Cas No Kimyasal Maddeler % Konsantrasyon Sınıf R ibareleri 64-17-5 Ethyl Alcohol >%30 F R 11 67-63-0 2- Propanol <%5 F,Xi R11,R36,R67

Cas No Kimyasal Maddeler % Konsantrasyon Sınıf R ibareleri 64-17-5 Ethyl Alcohol >%30 F R 11 67-63-0 2- Propanol <%5 F,Xi R11,R36,R67 91/155/EC ve Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR AİRFRESH FANTASTİK

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Hazırlama Tarihi:05.08.2015

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Hazırlama Tarihi:05.08.2015 BÖLÜM 1: MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Müstahzarın Tanıtılması Ürün Adı Ürün Özelliği Zemin temizleyici 1.2. Madde/Müstahzarın Kullanımı Kullanım Alanı 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu (91/155 EEC)

Güvenlik Bilgi Formu (91/155 EEC) Sayfa 1/6 1. Madde/Müstahzar ve Firma Tanıtımı Ürünün adı: Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: DESOMED EURO Kimya San. Ve Ticaret A.Ş. Yazıbaşı Beldesi Balkan Cad. No:33 Torbalı / ĐZMĐR Tel: 0.232.853 97

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU ( MSDS )

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU ( MSDS ) MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU ( MSDS ) 1. MADDE/MÜSTAHZAR ve ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI ÜRÜN ADI FIRMA ADI : Plastik Çelik 5-10 Dakika Epoksi Yapıştırıcı : 404 Kimya San. ve Tic. A.Ş. Merkez: Merkez Mahallesi

Detaylı

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır.

(91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları Tebliğine ( tarih, RG No:24692 ) göre hazırlanmıştır. 1. MALZEME VE ÜRETİCİ KURULUŞ HAKKINDA BİLGİLER Malzeme Adı : TEKNOLATEX 500 Malzemenin Kullanım Amacı : Beton Harç Katkısı Üretici Kuruluş : Tekno Yapı Kimyasalları San. Tic. A.Ş. İstanbul Deri OSB. Arıtma

Detaylı

Versiyon 8 Revizyon Tarihi 07.06.2006 Basım Tarihi: 31.08.2006

Versiyon 8 Revizyon Tarihi 07.06.2006 Basım Tarihi: 31.08.2006 1.ġĠRKET VE ÜRÜN TANIMI Ürün ismi : Tasarım Kodu : A9364A Kullanım Alanı :Böcek İlacı Xn-Sağlığa zararlı ġirket : Syngenta Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. Telefon : +90 232 413 00 55 Faks : +90 232 435 18

Detaylı

: Teknomer 300 : Su izolasyonunda. CAS No. EC No. Madde Konsantrasyon (%) CMIT/MIT Karışımı 0,001 T,C,N R23/24/25, 34, 43, 50/53

: Teknomer 300 : Su izolasyonunda. CAS No. EC No. Madde Konsantrasyon (%) CMIT/MIT Karışımı 0,001 T,C,N R23/24/25, 34, 43, 50/53 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Madde/Müstahzarın tanıtılması Ürün Adı Ürün Kullanım Alanı : Teknomer 300 : Su izolasyonunda 2. BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİ CAS No. EC No.

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıcı Bilgiler Ürün Kodu 1103 Ürün Adı HYFIX FLEXIL (A Bileşeni) İKİ BİLEŞENLİ, LİF TAKVİYELİ, ÇİMENTO BAZLI KİMYASAL VE FİZİKSEL Tanımlama/ Kullanım SU YALITIM MALZEMESİ

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11 / 03 / 2002 24692) göre hazırlanmıştır. 1. Madde / Müstahzar ve Şirket/ İş Sahibinin Tanımı: Ürünün Ticari İsmi : VP AC Ürün Kodu

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Su Analizi 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

2.2. Maddenin Adı: Thiacloprid IUPAC Adı: (Z)-3-(6-chloro-3-pyridylmethyl)-1,3-thiazolidin-2-ylidenecyanamide

2.2. Maddenin Adı: Thiacloprid IUPAC Adı: (Z)-3-(6-chloro-3-pyridylmethyl)-1,3-thiazolidin-2-ylidenecyanamide Sayfa 1 / 5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: İNSEKTİSİT (BÖCEK İLACI ) 1.3. Firmanın Tanıtımı :

Detaylı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzar, Kimyasalın /Malzemenin Tanıtılması Ürün Adı : CAS No : 71-36-3 Kullanım alanları : N-Butanol ağırlıklı olarak boya ve

Detaylı

Kimyasal yapısı Tanım: Tehlikesiz hammaddelerin ve aşağıda listelenen maddelerin sudaki karışımı.

Kimyasal yapısı Tanım: Tehlikesiz hammaddelerin ve aşağıda listelenen maddelerin sudaki karışımı. Form No: MSDS4748 Sayfa No: 1 / 8 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: TASKI JONTEC BEST F4e Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen kullanım alanı:

Detaylı

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu / EC directive 2001/58/EC VOLIAM TARGO 063 SC Versiyon. 3 Revizyon tarihi: 16/10/2009

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu / EC directive 2001/58/EC VOLIAM TARGO 063 SC Versiyon. 3 Revizyon tarihi: 16/10/2009 1.ġĠRKET VE ÜRÜN TANIMI Ürün ismi : ġirket : Syngenta Tarım Sanayi ve Ticaret A.ġ Kullanım Alanı : İnsektisit Telefon : +90 232 413 00 55 Telefaks : +90 232 435 18 85 Acil durum tel. : +90 232 413 00 55

Detaylı

Bileşenler Kons%w/w EEC No Cas No Tehlike işareti Tehlike sınıflandırması Clofentezine 42 277-728-2 74115-24-5 - -

Bileşenler Kons%w/w EEC No Cas No Tehlike işareti Tehlike sınıflandırması Clofentezine 42 277-728-2 74115-24-5 - - FORM NO : INS.069 Sayfa 1 /5 1. MADDE / MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde / Müstahzarın Tanıtılması: PESTİSİT 1.2. Madde / Müstahzarat Kullanımı: AKARİSİT 1.3. Firmanın Tanıtımı: HEKTAŞ

Detaylı

Kimyasal Yapısı Tanım : Tehlikesiz hammaddelerin ve aşağıda listelenen maddelerin karışımı

Kimyasal Yapısı Tanım : Tehlikesiz hammaddelerin ve aşağıda listelenen maddelerin karışımı 91/155/EC ve ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR HEAVY P Ürün Tanımı Ağır

Detaylı