Deutsche Bank. Deutsche Bank A.Ş Faaliyet Raporu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Deutsche Bank. Deutsche Bank A.Ş. 2011 Faaliyet Raporu"

Transkript

1 Deutsche Bank A.Ş Faaliyet Raporu

2

3 İçindekiler Yönetim Kurulu Başkanı nın ve Genel Müdür ün Mesajı Sunuş Finansal Göstergeler - 09 Deutsche Bank A.Ş. nin Tarihsel Gelişimi - 09 Yıl İçindeki Ana Sözleşme Değişiklikleri - 10 Sermaye Yapısı, Yıl İçindeki Değişiklikler, Nitelikli Paylar ve Yönetici Payları - 10 Sektörel Konum - Araştırma ve Geliştirme Yılı Faaliyetleri Yönetim ve Kurumsal Yönetim Uygulamaları Yönetim Kurulu - 23 Üst Yönetim - 25 Denetçiler - Komiteler - 27 Genel Kurul a Sunulan Özet Yönetim Kurulu Raporu - 30 İnsan Kaynakları Uygulamaları - 30 Banka nın Dahil Olduğu Risk Grubu ile Yaptığı İşlemler - 31 Destek Hizmeti Alınan Kişi ve Kuruluşlar - 31 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Finansal Bilgiler ve Risk Yönetimi Denetçiler Raporu - 37 Denetim Komitesi Raporu - 37 Mali Durum Değerlendirmesi - 39 Risk Yönetimi Politikaları - 39 Derecelendirme Kuruluşlarınca Verilen Notlar - 41 Beş Yıllık Özet Finansal Bilgiler - 42 Yıllık Faaliyet Raporu Uygunluk Görüşü Bağımsız Denetim Raporu, Finansal Tablolar ve Dipnotları Bağımsız Denetim Raporu - 46 Yıl Sonu Konsolide Olmayan Finansal Raporu - 47 Finansal Tablolar ve Dipnotları - 50

4 Yönetim Kurulu Başkanı nın ve Genel Müdür ün Mesajı 02 Yönetim Kurulu Başkanı nın ve Genel Müdür ün Mesajı Jürgen Fitschen Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Akyüz Genel Müdür, Murahhas Üye Değerli Ortaklar, 2011 yılına dönüp baktığımızda, dünya ekonomisinin, özellikle de Euro Bölgesi nde, finansal piyasalarda yaşanan ciddi düşüşlerin yansımalarından etkilendiği bir yıl olduğunu görüyoruz. ABD ekonomisinin toparlanma süreci beklentilerden daha hızlı gerçekleşti ve gelişmekte olan ekonomiler, yılın büyük bir kısmında devam eden sermaye girişlerinin desteğiyle iyi bir performans sergilemeyi sürdürdüler. Bununla birlikte, Avrupa, ülke borç sorunları ile bankaların fonlama baskısı arasında oluşan artan boyuttaki olumsuz bir döngü içerisine girdi ve bu da banka kaldıraç oranlarının azalmasına, kredi ve üretimde gerilemeler yaşanmasına neden oldu. Global enflasyon genel olarak durgun seyretmiştir. Türk ekonomisi, 2011 yılında güçlü bir performans sergilemeye devam etti; bu yılki büyüme hızının tahmini %8 ile 2010 daki %9 büyümeyi takip etmesi bekleniyor. Cari işlemler açığı, 2011 in sonunda tahminlere göre GSYİH nin %10 una ulaşmıştır ve açığın finansmanı ağırlıklı olarak kısa vadeli fon girişlerinden gelmiştir. Toplam bütçe açığının, GSYİH nin %1,3 üne gerilediği tahmin ediliyor ve hükümet, üç yıllık orta vadeli bir programla mali disiplini sürdürmeye kararlı olduğunu taahhüt etti. Borcun GSYİH ye oranı tahmini olarak %40 ta seyrediyor ve orta vadeli programın bir parçası olarak %30 ların ortasına gerilemesi planlanıyor. Yılın başında %4 e gerileyen enflasyon oranı, birkaç ay boyunca %6-7 oranları arasında dalgalandıktan sonra, Türk Lirasının aniden değer kaybetmesi, yüksek gıda fiyatları ve vergi artışları nedeniyle yıl sonunda %10,5 e kadar tırmandı. Euro Bölgesi nde yaşanan sorunların ardından globalde görülen önemli risk azaltımları doğrultusunda, Türkiye deki faiz ve döviz piyasaları, yılın son çeyreğinde ciddi volatilite ve zayıflık sergiledi. Gösterge faiz oranları, en düşük %7,0 bileşik getirilerden en yüksek %11,5 bileşik getirilere yükseldi ve Türk Lirası, döviz sepetine karşı ortalama 1.80 den 2.20 ye doğru değer kaybetti. Bu hareketlerin büyük bir kısmı yılın son çeyreğinde meydana geldi.

5 Yönetim Kurulu Başkanı nın ve Genel Müdür ün Mesajı 03 Bu son derece zorlu alım - satım ortamında, alım - satım hasılatımız kaçınılmaz olarak daha az oldu ancak kredi faiz gelirleri ile masraf ve komisyon gelirlerinin giderek artan katkısı sayesinde, Net Kâr ımızdaki düşüş göreceli olarak sınırlı kaldı. Bu yıl Net Kâr, 2010 yılının (tek seferlik kalemlerden önce) 41.8 milyon TL olan kâr ına göre %23 azalarak 32.1 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Bilançomuz, 2010 yılı sonundaki milyon TL den 2011 sonunda milyon TL ye gerilemiştir. Bunun sebebi, yıl sonuna doğru para ve menkul kıymet piyasalarında cazip alım - satım marjlarının olmamasıydı. Yıl sonundaki sermaye yeterliliğimiz, 2010 yılının %50,7 oranına karşın %31,02 olarak gerçekleşti. Düşüş, sermaye kullanımını arttıran kredi ve alım - satıma hazır menkul kıymetlerdeki artıştan kaynaklandı. Sermaye gücümüzün, bilançomuzdaki ilave büyümeleri destekleyecek boyutta olduğuna inanıyoruz. Hazine Alım - Satım Birimi miz, faiz ve Türk Lirası döviz piyasalarındaki önemli satışlardan kaçınılmaz olarak etkilenmiş ve gelirlerinde düşüş meydana gelmiştir. Türkiye deki faiz piyasasının gelişimi ve likiditesinin sağlanması ve bu piyasalardaki en büyük aracılardan biri olma konularındaki iddiamızı sürdürüyoruz. Devlet iç borçlanma senetleri ihalelerindeki mevcut 12 Piyasa Yapıcıdan biriyiz yılında, bu ihalelerdeki toplam alımların %7,5 ini temsil ettik ve devlet iç borçlanma senetlerinin ikincil piyasa işlemleri toplamındaki payımız %5,7 olarak gerçekleşti. Türkiye deki yeni piyasaların gelişiminin tamamında önemli rol oynamak Bankamızın politikasıdır. Bu bağlamda, Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası nda işlem gören döviz sözleşmelerinde ilk Piyasa Yapıcılardan biriydik ve geçen yılki piyasa payımız, borsada işlem gören sözleşme toplamının %16 sı oldu. Satış Birimi miz, yerel ve global ürün platformlarımızı kullanarak, yerel, kurumsal ve finansal müşterilerine nakit akışı yönetimi ve yapılandırılmış çözümlerin sağlanmasında üst sıralarda yer almaya devam etmektedir. Kurumsal Krediler ve Nakit Yönetimi birimleri iyi performans gösterdiler. Bu yıl, 2009 ve 2010 da insan kaynaklarına, teknoloji ve bilançoya yaptığımız yatırımların meyvelerini almayı başardık. Yerli ve çok uluslu yeni müşteriler edindik, ürün yelpazemizi geliştirdik ve kredi hacmimizi önemli ölçüde arttırdık. Müşterilerimize daha iyi nakit yönetimi, işlem bankacılığı ve ticaret finansmanı hizmetleri sağlayabilmek için global ağımızla daha iyi entegre olduk. Menkul Kıymetler Saklama Birimi'miz iyi bir performans sergilemeye devam etmiş ve müşteriler arasında yapılan değerlendirme anketlerinde birinciliğini korumuştur. İş birimi, hisse senedi piyasalarında yaşanan düşüşlere rağmen, saklama altındaki sabit getirili menkul kıymetlerden elde edilen komisyon gelirlerinin, işlem hacminin ve faiz gelirlerinin artması sayesinde performansında artış kaydetmiştir.

6 Yönetim Kurulu Başkanı nın ve Genel Müdür ün Mesajı 04 Yatırım Bankacılığı Hizmetleri grubumuzu güçlendirmeye devam ettik. Grubumuz, yurt içi ve uluslararası müşterilerine, birleşme ve satın alma, halka arz, sermaye piyasalarında ihraç ve finansman danışmanlığı konularında hizmet vermektedir. Bu bağlamda, grup, Türkiye nin en büyük özel sağlık kuruluşu olan Acıbadem Sağlık Hizmetleri nin çoğunluk hisselerini satın alması sırasında Khazanah ve Integrated Healthcare Holdings e danışmanlık hizmeti vermiştir. Kurumsal sosyal sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam ediyoruz. Van da meydana gelen depremin ardından, çalışanlarımız çeşitli şekillerde toplanan yardımlara cömert katkılarda bulunmuşlardır. Bankamız, deprem mağdurlarının çadırlardan kurtulabilmesi için yirmi adet konteyner ev ve finansal yardım sağlamıştır. Ayrıca, İstanbul un yoksul semtlerinden birinde yer alan bir ilköğretim okulunun tamirine finansal katkıda bulunduk. Çalışanlarımız, bu okulun öğrencileriyle gerek sınıflarda gerekse Bankada ortak faaliyetlerde bulunup bu çabalara aktif destek sağladılar. Bu gibi yatırımlar, toplumsal bağları geliştirmekte ve faaliyet göstermekte olduğumuz çevrenin geliştirilmesine katkıda bulunmaktadır piyasalarda çok daha olumlu bir başlangıca sahne oldu. Birbirini takip eden ve biri Aralık 2011 de diğeri ise bu yılın Şubat ayında gerçekleşen iki Uzun Vadeli Refinansman İşlemi, yakın vadede olası kredi risklerini düşürdü. Bankaların fonlama baskıları önemli ölçüde azalma gösterdi ve bunun sonucu olarak, fonlama baskısının ekonomiye olan negatif etkisi artık hafifleyecektir. Ancak, ülke borçlarının yarattığı sorunlar var olmaya devam ediyor ve Euro Bölgesi ekonomisinin, ek mali konsolidasyon, banka kaldıraç oranlarının azalması ve çevre (Periphery) ülkelerde hala yüksek tutarlı ülke borçlarının varlığı nedeniyle 2012 içinde hafif bir resesyona girmesi beklenmektedir. ABD de ise, güçlü yurt içi talep dinamikleri sayesinde, Euro Bölgesi nin, ülkenin ekonomik büyümesi üzerinde yaratacağı olumsuz etkinin aşılması beklenmektedir. İstisnai olay-bazlı riskler haricinde, risk iştahı ve global ortamın bu yıl, Avrupa ve ABD deki düşük politika faizleri ve uygun likidite koşulları çerçevesinde gelişmekte olan piyasaları desteklemesi beklenmektedir. Türkiye de, ekonomi yönetiminin önündeki en büyük zorluk, bir yandan cari işlemler açığına sistemli bir ayarlama getirebilmek için yurt içi talepte kademeli bir düşüşü desteklerken bir yandan da ekonomiyi sermaye hareketlerindeki volatiliteden korumaktır. Bu bağlamda, Türkiye nin mali performansı en sağlam çapasıdır. Ayrıca, Merkez Bankası, gerekli esnek araçlara sahip olduğunu ve finansal istikrara yönelik baskılara daha sıkı para politikalarıyla karşı durabileceğini göstermiştir.

7 Yönetim Kurulu Başkanı nın ve Genel Müdür ün Mesajı 05 Temel göstergeler, ekonominin yeniden dengeleneceğini ve yumuşak bir inişin gerçekleşeceğini gösteriyor. Bununla beraber, büyümede meydana gelecek ayarlamanın hızı, Türkiye ihracatının ana varış noktası olan Avrupa daki ekonomik durumdan ve yerel banka ve kuruluşların kriz öncesi yıllarla karşılaştırıldığında yurt dışı borçlanmaların çok daha yüksek olması sebebiyle, yurt dışı finansmanın mevcut olup olmadığından etkilenecektir. Bir defaya mahsus etkiler ortadan kalktığında, enflasyonun %6-7 oranına geri dönmesi olasıdır. Bu uluslararası ve yurt içindeki ortamda, piyasada atik ama aynı zamanda her zaman müşterilerimize yakın olmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Yılın başında, piyasalardaki olumlu havadan yararlandık. Kurumsal kredi marjları cazibesini korumaktadır. Yatırım Bankacılığı Hizmetleri grubumuz, Türk şirketlerine yönelik, giderek artan sayıdaki birleşme ve satın almalar ile özelleştirme işlemlerinden olduğu kadar, hisse senedi piyasalarının durumu uygun hale geldiğinde Türk şirketlerinin halka arzlarından da yararlanabilecek konumda bulunmaktadır. Nakit Yönetimi ve İşlem Bankacılığı Birimi miz, çokuluslu müşterilerizin global ağına daha fazla entegre olarak ve bu yılın başında aldığımız faktoring lisansı sayesinde sunacağımız ek ürünlerle ürün portföyünü genişleterek, gelirlerini arttırmaya devam edecektir. Saklama Birimi miz, her biri yeni verimlilikler getirecek olan yeni Sermaye Piyasaları Kanunu, elektronik genel kurul ve devlet iç borçlanma senetlerinin kaydileştirilmesi konularında düzenleyici kurumlarla yakın çalışmaya devam etmektedir. Bütün bu olumlu gelişmelere karşın, sistemlerin Türkiye ye getirilmesi ve daha sıkı bir iç kontrol ortamı konularında uygulamaya konan yeni düzenlemeler nedeniyle artan maliyetlerle karşı karşıya olacağımızın da altı çizilmelidir. Zorlukları başarıyla aşacağımıza, müşterilerimize üstün hizmet vermeye ve ortaklarımıza sürdürülebilir değer katmaya devam edeceğimize inanıyoruz. Jürgen Fitschen Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Akyüz Genel Müdür, Murahhas Üye

8 06 İcra ve Operasyon Komiteleri Soldan sağa: S. Mert Haracçı, C. Ertunç Ulak, G. Duygu Özcan, M. Kemal Şahin, Özge Kutay, H. Sedat Eratalar

9 07 Soldan sağa: Ersin Akyüz, Ali Doğrusöz, Günce Çakır İldun, Ö. Yekta Bahadıroğlu, A. Betül Göksal, Hakan Ulutaş, Pınar Çapanoğlu Altuğ, Cenk Esener, Mustafa Bağrıaçık (Fotoğrafta yer almamaktadır).

10 01 Sunuş - Finansal Göstergeler - 09 Deutsche Bank A.Ş. nin Tarihsel Gelişimi - 09 Yıl İçindeki Ana Sözleşme Değişiklikleri - 10 Sermaye Yapısı, Yıl İçindeki Değişiklikler, Nitelikli Paylar ve Yönetici Payları - 10 Sektörel Konum - Araştırma ve Geliştirme Yılı Faaliyetleri - 12

11 01 - Sunuş Finansal Göstergeler Deutsche Bank ın Tarihsel Gelişimi 09 Finansal Göstergeler 31 Aralık 2011 Özet Finansal Bilgiler (000 TL) 2011 Alım - Satım Amaçlı Finansal Varlıklar Krediler Toplam Aktifler Mevduat Özkaynaklar Faiz Gelirleri Faaliyet Kârı Finansal Oranlar (%) 2011 Sermaye Yeterlilik Oranı 31,02 Özkaynaklar / Aktifler Oranı 18,61 Bilanço Dışı Yükümlülükler (000 TL) 2011 Garanti ve Kefaletler Taahhütler Türev Finansal Araçlar Emanet Kıymetler Deutsche Bank A.Ş.'nin Tarihsel Gelişimi 1987 yılında Türk Merchant Bank A.Ş. olarak kuruldu. Banka nın unvanı 1997 yılında Bankers Trust A.Ş. olarak değişti. Deutsche Bank ın Bankers Trust ı satın almasından sonra, 2000 yılından itibaren Türkiye deki faaliyetlerine Deutsche Bank A.Ş. olarak devam etti yılına dek yatırım bankacılığı lisansı altında kurumsal bankacılık hizmetleri sunan Deutsche Bank A.Ş., ürün yelpazesini genişletmek amacıyla mevduat toplama izni almak için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu na başvurdu yılı Ekim ayında mevduat toplama izni aldı yılından itibaren kurumsal nakit yönetimi ile takas ve saklama hizmetlerini ürün yelpazesine ekledi yılında T. Garanti Bankası A.Ş. nin saklama birimini satın aldı ve saklamacı bankalar arasında ikinci sıraya yerleşti yılından bu yana her yıl olduğu gibi 2011 yılında da piyasa yapıcısı olarak Hazine nin düzenlediği ihalelere katılma hakkını aldı yılında başladığı Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası nda TL - USD, TL - EUR ve EUR - USD (nakdi uzlaşmalı) vadeli işlem sözleşmelerinde piyasa yapıcılığına 2011 yılında da devam etti.

12 01 - Sunuş Yıl İçindeki Ana Sözleşme Değişiklikleri Sermaye Yapısı, Yıl İçindeki Değişiklikler, Nitelikli Paylar ve Yönetici Payları 10 Yıl İçindeki Ana Sözleşme Değişiklikleri 2011 yılı içinde Ana Sözleşme de herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Sermaye Yapısı, Yıl İçindeki Değişiklikler, Nitelikli Paylar ve Yönetici Payları Deutsche Bank A.Ş. sermayedarlarının tamamı Deutsche Bank Grubu şirketleridir yılı içinde sermaye yapısında herhangi bir değişiklik olmamıştır. Sermaye yapısının son durumu aşağıdaki tabloda yer almaktadır. Banka nın ortaklık yapısında Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri, Denetim Kurulu Üyeleri ile Genel Müdür ve yardımcılarının payları yoktur Arası Ortaklığın Unvanı Hisse Adedi Hisse Tutarı (TL) Hisse Oranı (%) Deutsche Bank AG ,99 Süddeutsche Vermögensverwaltung GmbH <1 DB Industrial Holdings GmbH <1 Nordwestdeutscher Wohnungsbauträger GmbH <1 DB Capital Markets (Deutschland) GmbH <1 Toplam

13 01 - Sunuş Sektörel Konum Araştırma ve Geliştirme 11 Sektörel Konum Ana ortağı Deutsche Bank AG nin sağladığı güçlü küresel bankacılık ağının üstünlüklerini kullanarak 1987 yılından bu yana Türkiye de faaliyet gösteren Deutsche Bank A.Ş., öncelikle kurumsal bankacılığa odaklanmıştır. Tüm dünyada 74 ülkede, i aşkın çalışana ve milyar Euro (Aralık 2011) aktif büyüklüğe sahip olan Deutsche Bank Grubu nun İstanbul daki iştiraki Deutsche Bank A.Ş., kurumsal bankacılık hizmetlerini toplam 106 çalışanıyla sunmaktadır. Etkin olduğu ürün ve hizmet gruplarında en yüksek kaliteyi hedefleyen Deutsche Bank A.Ş., çalıştığı her müşterinin birinci ya da ikinci bankası olmaya önem vermektedir. Deutsche Bank A.Ş. nin sahip olduğu aktifler büyük oranda alım - satım amaçlı hazine bonosu ve devlet tahvili portföyünden oluşmaktadır. Bu nedenle, Banka risk ağırlıklı aktifleri açısından sektöre kıyasla oldukça düşük bir orana sahiptir. Bilanço dışında izlenen vadeli yabancı para işlemleri de Banka nın ana faaliyet kollarından biridir. Kârının büyük kısmı menkul kıymetlerden alınan faizlerden, sermaye piyasası işlem kârlarından ve kambiyo işlem kârlarından oluşmaktadır. Banka, 2011 yılında, tahvil ve bono kesin alım - satım pazarı ve borsa dışı sabit getirili menkul kıymet kesin alım - satım işlemlerinde %5,7 pazar payı elde etmiştir. Türk lirası karşılığı döviz işlem hacimleri toplamında da %2 pazar payına ulaşmıştır. Ticari bankacılık, Deutsche Bank A.Ş. nin önümüzdeki dönemde daha etkin olarak varlık göstermeyi hedeflediği alanlardan biridir. Ticari Bankacılık Bölümü altında yer alan Takas ve Saklama Hizmetleri Birimi oldukça başarılı bir performans göstermiş ve kısa zamanda %38 e ulaşan önemli bir pazar payı elde etmiştir. Deutsche Bank A.Ş., müşterilerini son derece seçici bir değerlendirmeyle belirlemektedir. Banka nın müşteri portföyü, oldukça düşük risk taşıyan yerli ve yabancı şirketlerden oluşmaktadır. Müşteri nakdi risk yoğunlaşması, titizlikle belirlenen müşteri sayısının sınırlı olmasından kaynaklanmaktadır. Deutsche Bank A.Ş., sektör ortalamasına kıyasla yüksek bir sermaye yeterlilik oranına sahiptir. Araştırma ve Geliştirme Türkiye de uzun yıllar yatırım bankacılığı lisansı altında kurumsal bankacılık hizmetleri sunan Deutsche Bank A.Ş., 2004 Ekim ayında edindiği mevduat kabul lisansıyla bu alanda da hizmet sunmaya başlamıştır yılında ise Banka bünyesinde Takas ve Saklama Hizmetleri kurulmuştur. Hizmet kalitesini ve çeşitliliğini arttırmak için sürekli çalışan Deutsche Bank A.Ş., yaygınlaşan hizmetlerinin ve nakit yönetimi ürünlerinin gerektirdiği sistem geliştirme çalışmalarını gerçekleştirmektedir yılında ana faaliyet kolunun uzantısı olarak başlayan bu hizmetler, 2011 yılında da etkin bir biçimde sürdürülmüştür. Ana sermayedarı Deutsche Bank AG nin halka arz, blok satış ve türev ürünler alanlarında sahip olduğu küresel ağ olanaklarını ve uzmanlık birikimini yerel deneyimiyle bütünleştiren Deutsche Bank A.Ş., sermaye piyasalarında da hizmet sunmaya devam etmektedir. Deutsche Bank A.Ş., uzun zamandır yükselen ekonomiler arasında öne çıkan Türkiye nin önümüzdeki yıllar için önemli bir büyüme ve yatırım potansiyeli taşıdığına inanmaktadır. Bu perspektifle, büyümesini Türkiye de öncelikle kurumsal bankacılığa odaklanmış olarak sürdürmektedir.

14 01 - Sunuş 2011 Yılı Faaliyetleri Yılı Faaliyetleri Deutsche Bank A.Ş. organizasyonu, Piyasalar, Global İşlem Bankacılığı, Yatırım Bankacılığı Hizmetleri ve Destek Hizmetleri nden oluşmaktadır. Piyasalar Piyasalar Bölümü, Hazine İşlemleri Alım - Satım, Hazine İşlemleri Pazarlama ve Araştırma olarak üç birimden oluşur. Hazine İşlemleri, Alım - Satım: Hazine İşlemleri Alım - Satım Birimi, borçlanmayla ilgili sermaye piyasası ve para piyasaları araçlarının yapılandırılması ve satışı işlemlerini yürütür. Finansal kurumların, sigorta şirketlerinin ve kurumsal şirketlerin döviz ve Türk Lirası spot ve vadeli alım - satım işlemlerine aracılık eder. Borçlanma araçları, hazine bonosu, tahvil ve türev ürünlerin alım - satım işlemlerini gerçekleştirir. Ayrıca, risk yönetimi politikalarını takip ederek müşterilerine kur ve faiz riski yönetimi hizmeti verir. Sabit getirili ürünler konusunda Deutsche Bank A.Ş., Türkiye sermaye piyasalarında yönlendirici bir konuma sahiptir. Hazine İşlemleri Pazarlama: Hazine İşlemleri Pazarlama Birimi, Kurumsal Müşteriler, Finansal Müşteriler ve Kredi Pazarlama olmak üzere üç gruba ayrılarak kurumlara ve finansal kuruluşlara hizmet verir. - Kurumsal Müşteriler Deutsche Bank ın yapılandırılmış finansman ve risk yönetimi konusundaki global platformunu ve bilgi birikimini Türkiye de yerleşik ve yurt dışında iş yapan Türk şirketlerine sunar. Kredi Pazarlama Birimi ile koordinasyon içinde birbirlerini tamamlayıcı şekilde çalışarak müşterilerin her türlü ihtiyacının detaylı olarak anlaşılmasını hedefler ve doğru çözümlerin etkin ve hızlı olarak Deutsche Bank içindeki doğru ekiplerce bulunmasını sağlar. - Finansal Müşteriler Finansal Müşteriler Birimi Türkiye de yerleşik bankalar başta olmak üzere tüm finans kurumlarının ihtiyaçlarına her türlü ürün grubunda sunduğu ürünlerle cevap verir. Bu çerçevede, uzun vadeli fonlama ve yapılandırılmış ürünleri müşterilerine özel olarak tasarlayarak sunar, müşterilerin Deutsche Bank ın sunduğu yapılandırılmış ürünler platformundan faydalanmasını sağlar. Finansal Müşteriler Biriminin 2012 deki amacı, müşterilerinin zorlu zamanlarda ihtiyaç duydukları ve onların ihtiyaçlarına tam olarak cevap vermeyi amaçlayan çözümler sunmaya devam etmek ve bu alanda öncülüğünü sürdürmektir. - Kredi Pazarlama Kredi Pazarlama Birimi seçkin ulusal ve çok uluslu müşteri segmentinin önceliklerine ve ihtiyaçlarına göre hizmet vermeyi ve bu sayede stratejik ve uzun dönemli ilişkiler geliştirmeyi amaçlar. Bu kapsamda, Deutsche Bank'ın global birikiminden faydalanır ve Banka içerisinde farklı ürün grupları arasındaki koordinasyonu azami seviyeye çıkartır. Böylece müşterilerine özel olarak tasarlanan finansman teknikleri ve bankacılık hizmetleri ile en etkin çözümleri sunar yılındaki amacı, müşterileri ile uzun vadeli ilişkiler kurarak müşterilerindeki güvenilir ve kalıcı iş ortağı algısını pekiştirmek olacaktır.

15 13 Piyasalar Bölümü Soldan sağa: Orhan Özalp, Rıfat R. Ruso, S. Mert Haracçı, A. Cem Cansu, Dr. Cem Akyürek

16 01 - Sunuş 2011 Yılı Faaliyetleri 14 Araştırma: Makroekonomik ve politik gelişmeleri yakından izleyen Araştırma Birimi, günlük, haftalık ve aylık düzenli raporlar üreterek Deutsche Bank A.Ş. nin iç birimlerine ve müşterilerine bilgi aktarımı sağlamak ve yatırım önerisi sunmakla yükümlüdür. Deutsche Bank ın Risk Yönetimi, Yatırım Bankacılığı, Sermaye Piyasaları ve Uluslararası Orijinasyon Birimleri, çalışmalarında Araştırma Biriminin Türkiye ekonomisi ile ilgili hazırladığı risk ve getiri analizini temel alır. Birim, bu çalışmalarını satış birimleri ve yatırımcılarla da etkin bir biçimde paylaşır. Araştırma Birimi yıl içindeki çalışmalarını Merkez Bankası nın para politikası, ödemeler dengesi gelişmeleri ve yurt dışı piyasalardaki oynaklığın Türkiye üzerine etkileri konularında yoğunlaştırmıştır. Benzer konular 2012 yılında da Araştırma Biriminin öncelikleri arasında yer alacaktır. Global İşlem Bankacılığı Global İşlem Bankacılığı Bölümü, kurumlara ve finansal kuruluşlara hizmet veren üç birimden oluşur. Kurumsal Nakit Yönetimi ve Dış Ticaret: Yerel ve uluslararası ticaretteki nakit yönetimi döngüsüne aracılık eden birim, kısa ve orta vadeli ticaretin finansmanı ile risk yönetimi konularında 2006 yılından beri Türkiye deki müşterilerine uzmanlaşmış kadrosu ile hizmet vermekte ve danışmanlık yapmaktadır. Deutsche Bank A.Ş., ana sermayedarı olan Deutsche Bank ın 100 yılı aşkın tecrübesi ve 70 den fazla ülkedeki varlığının yarattığı katma değeri müşterilerine sunmaktadır. Geleneksel Dış Ticaret ürünlerinin yanı sıra, Ticaretin Finansmanı ürünleri ve kurumsal nakit yönetimi konusunda özel çözümler üreterek müşterilerinin bankacılık işlemlerinde güvenilir bir ortak konumuna gelmiştir. Son yıllarda meydana gelen ekonomik kriz ve dalgalanmalar sebebiyle ticari ilişkilerde güven daha fazla önem kazanmıştır. Bu sebeple, Tedarik Zinciri Finansmanı ve İşletme Sermayesinin yönetimine yönelik ürünlere olan ihtiyaç daha da artmıştır yılında, piyasalarda bahsi geçen ihtiyaca yönelik olarak gerçekleştirilen yeni yapılandırma ve yatırımların sonucunda, 2011 yılında, müşteri adedi, pazar payı ve yapılan işlemlerin çeşitliliği önemli oranda artmıştır. Finansal Kurumlar Nakit Yönetimi ve Dış Ticaret: Nakit Yönetimi alanında küresel öncü bankalardan biri olan Deutsche Bank, Türk bankalarının çözüm ortağı ve önde gelen ana muhabirlerinden biri olarak hizmet vermeyi sürdürmektedir. Bu konumuyla bankalara nakit yönetimi çözümleri sağlayan birim, ABD Doları para transferlerini Deutsche Bank Trust Company Americas, New York; Euro para transferlerini Deutsche Bank AG, Frankfurt ve Sterlin para transferlerini Deutsche Bank AG, Londra kanalıyla gerçekleştirmektedir. Dolar ve Euro bazında ticari ve hazine para transferleri, likidite yönetimi, çek servisi ve buna bağlı ürünlerin satış ve destek hizmetlerini sunmaktadır. Deutsche Bank, müşterilerini sahip olduğu yerel, bölgesel ve küresel nakit yönetimi çözümleriyle desteklerken, dünya üzerindeki geniş şube ağı ile en verimli ve iyi hizmeti sunmayı hedeflemektedir.

17 15 Global İşlem Bankacılığı Bölümü Soldan sağa: Hakan Ulutaş, Pınar Çapanoğlu Altuğ, Cenk Esener

18 01 - Sunuş 2011 Yılı Faaliyetleri 16 Dış ticaret konusunda 37 ülkede 77 değişik ofisle müşterilerine hizmet vermekte olan Deutsche Bank, müşterilerinin küresel dış ticaret işlemlerindeki verimliliğini en üst düzeyde tutabilmek adına, sahip olduğu tecrübe, bilgi ve geniş ürün yelpazesi ile dış ticaret ürünleri ve ticaretin finansmanı konusunda da çözümler sunmaktadır. Birim, Türkiye deki finansal kurumların yurt dışına açtığı akreditiflerin teyit, finansman ve iskontolarında aktif bir rol alarak küresel ticaretin finansmanında kullanılan benzer ürünlerin satış ve pazarlamasını yapmaktadır. Finansal piyasalar ve küresel ekonomi anlamında zorlu geçen yıllarda, Finansal Kurumlara olan desteğini kesintiye uğratmadan ve değiştirmeden sürdüren Banka hem Nakit Yönetimi hem Dış Ticaret konusunda ürünlerini, yeni çözüm önerilerini ve küresel tecrübesini müşterileri ile paylaşmaya devam ederek, her dönemde Türk bankalarının güvenilir ve tercih edilen iş ortağı olmayı hedeflemektedir. Takas ve Saklama Hizmetleri: 2005 yılında yetkin ve deneyimli bir ekip tarafından kurulan Takas ve Saklama Hizmetleri Birimi ile Deutsche Bank A.Ş., yabancı yatırımcılar tarafından en çok tercih edilen, itibarlı bir saklama bankası konumuna gelmiştir. Banka, yabancı kurumsal yatırımcıların menkul kıymet portföylerini saklayan saklamacı bankalar arasında %38 lik piyasa payına sahiptir. Deutsche Bank A.Ş., mevcut pazar payını 2011 yılında da korurken, birçok önemli şirket alımı ve el değiştirmesi işleminde yer almış ve özellikle hisse senedi ödünç işlemlerinde başarılı aracılık faaliyetlerinde bulunmuştur. Deutsche Bank A.Ş. Takas ve Saklama Hizmetleri, Global Custodian dergisinin her sene düzenlediği müşteri anketinde 2009'da yakaladığı TOP RATED statüsünü 2011 yılında daha yüksek notlarla tekrarlamış ve müşterilerine sağladığı hizmet kalitesinin birinci sınıf olduğunu kanıtlamıştır. Deutsche Bank A.Ş., 2012 yılında, ürün yelpazesine ekleyeceği yeni ürünler ve yabancı yatırımcılara yönelik geliştirdiği kişiye özel uygulamalarla, takas ve saklama faaliyetlerinde piyasada sahip olduğu oranı artırmayı planlamaktadır. Yatırım Bankacılığı Hizmetleri Yatırım Bankacılığı Hizmetleri Bölümü, Kurumsal Müşteriler ve Finansal Müşteriler olarak iki birimden oluşur. Kurumsal Müşteriler: Kurumsal Müşteriler Birimi, Türk ve Türkiye ye yatırım yapmak isteyen yabancı şirketlere şirket birleşme ve satın almaları, halka arzlar, sermaye piyasaları ve finansman ürünleri konusunda danışmanlık hizmeti verir. Bu kapsamda Kurumsal Müşteriler Birimi, 2011 yılında Türkiye de açıklanan en büyük şirket satın alma projelerinden birisi olan Acıbadem Sağlık Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. nin Integrated Healthcare Holdings ve Khazanah tarafından satın alınması işleminde alıcı tarafta danışmanlık vermiştir. Devam eden çeşitli projelerdeki gelişmelerle birlikte 2012 yılında pazardaki öncü konumunu sürdürmeyi hedeflemektedir. Global sermaye piyasalarındaki gelişmelere bağlı olarak, Türk şirketlerinin halka arzlarında 2011 yılında görülen duraklama ve ertelemelerin 2012 yılının ikinci yarısında daha olumlu bir seyir izleyeceği ve birimimizin görev aldığı halka arz projelerinin tamamlanacağı öngörülmektedir. Finansal Müşteriler: Finansal Müşteriler Birimi finansal kurumlara şirket birleşme ve satın almaları, halka arzlar, sermaye piyasaları ve finansman ürünleri konusunda danışmanlık hizmeti verir. Bu kapsamda bölgede çeşitli işlemlerde danışmanlık hizmeti vermekte, finansman ve risk yönetimi çalışmaları yapmaktadır.

19 17 Yatırım Bankacılığı Hizmetleri Bölümü Soldan sağa: Seyfettin Sarıçam, H. Hüsnü Okvuran, Mustafa Bağrıaçık

20 01 - Sunuş 2011 Yılı Faaliyetleri 18 Destek Hizmetleri İnsan Kaynakları, Risk Yönetimi, Hukuk, Finansal Raporlama, Uyum ve İç Kontrol, Teftiş Kurulu, Teknoloji ve Operasyon ile İnşaat, Emlak ve İdari İşler bölümleri Destek Hizmetleri Grubu altında yer almaktadır. İnsan Kaynakları: İnsan Kaynakları Birimi, Deutsche Bank A.Ş. stratejileri doğrultusunda, işe alım ve iş gücü planlaması, performans yönetimi, ücret ve yan haklar yönetimi, eğitim ve gelişim süreçlerinin yürütülmesinden sorumludur. İşe alım fonksiyonunda, Banka nın stratejilerini yerine getirecek ve kurum kültürünü oluşturacak niteliğe sahip doğru kişilerin doğru pozisyonlarda görevlendirilmesi sağlanmaktadır. Yeni insan kaynağı alımında uzmanlıklar göz önünde bulundurularak profesyonellerin işe kazandırılması temel işe alım politikasını oluşturur. Adil ve rekabetçi ücret ve yan haklar sistemlerinin uygulanmasını ilke edinen birim, Deutsche Bank ın küresel olarak benimsenmiş değerlerine uygun bir çalışma ortamının oluşturulmasını sağlamakla yükümlüdür. Çalışma ekibinin kişisel ve işe yönelik yetkinliklerinin geliştirilmesini ve yüksek motivasyon ile bağlılıklarının güçlü olmasını amaçlayan İnsan Kaynakları Birimi, çalışanların eğitimi ve kariyer gelişimi ihtiyaçlarının tespit edilerek hayata geçirilmesinde çok önemli bir rol oynar. Global krizin etkilerinin devam ettiği 2011 yılında, Banka genelinde bölümlerin işleyişlerinin gözden geçirilmesine ve gereken yerlerde kaynakların optimizasyonu için gerekli adımların atılmasına devam edilmiştir. Banka insan kaynağının etkin kullanımı için eğitim, rotasyon ve transfer olanaklarına hız verilmiş, bilginin paylaşımı sağlanmıştır. Ücretlendirme açısından 2011 yılı, global uygulamaların takip edildiği ve ücretlendirme sistemlerinin farklılaşmaya devam ettiği bir yıl olmuştur. Strateji doğrultusunda, belirlenen bölümlerin yapılandırılmasına hız verilerek gerekli ekiplerin oluşturulmasına yönelik planlamalara devam edilecektir. Risk Yönetimi: Risk Yönetimi Birimi, ilgili BDDK Yönetmeliği çerçevesinde Yönetim Kurulu tarafından belirlenen ve uygulamaya koyulan Banka nın nakit akımlarının ihtiva ettiği risk - getiri yapısı, buna bağlı olarak faaliyetlerin niteliği ve düzeyinin izlenmesi, kontrol altında tutulması ve gerektiğinde değiştirilmesiyle ilgili standartların Banka genelinde uygulanmasından sorumludur. Hukuk Birimi: Hukuk Birimi, Deutsche Bank A.Ş. nin iş ve destek hizmetleri birimlerine hukuki danışmanlık hizmeti verir. Banka nın taraf olduğu sözleşmelerin, işlemlerin ve Banka nın diğer birimleri tarafından hazırlanan metinlerin hukuka uygunluğunu inceler, birimlere hukuki risklerle ilgili görüşlerini bildirir. Banka nın birimlerinin yeni projelerini ve geliştirdiği ürünleri hukuki yönden incelemek ve

Deutsche Bank A.Ş. 2012 Faaliyet Raporu

Deutsche Bank A.Ş. 2012 Faaliyet Raporu Deutsche Bank A.Ş. 2012 Faaliyet Raporu Derecelendirme kuruluşu Fitch, Kasım 2012'de, Türkiye'nin Uzun Vadeli Yabancı Para Kredi Notunu BBB-'ye yükseltti; bu, Türkiye'nin 1994'ten bu yana aldığı ilk yatırım

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2012 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı nın Mart 2012 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2012 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı nın Haziran 2012 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2014. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2014. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2014 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Haziran 2014 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2012. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2012. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2012 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı nın Eylül 2012 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2013 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Haziran 2013 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2014 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Mart 2014 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

Haziran. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.

Haziran. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Haziran 2014 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Haziran 2014 Dönemi Değerlendirmeleri

Detaylı

Deutsche Bank. Sürdürülebilir Performans. Disiplin. Ortaklık. Dürüstlük. Deutsche Bank A.Ş. 2013 Faaliyet Raporu. Değerlerimiz ve İnançlarımız

Deutsche Bank. Sürdürülebilir Performans. Disiplin. Ortaklık. Dürüstlük. Deutsche Bank A.Ş. 2013 Faaliyet Raporu. Değerlerimiz ve İnançlarımız Müşteri Odaklılık Yenilikçilik Sürdürülebilir Performans Disiplin Dürüstlük Ortaklık Deutsche Bank A.Ş. 2013 Faaliyet Raporu Değerlerimiz ve İnançlarımız Değerlerimiz ve İnançlarımız altı Dürüstlük Söylediğimiz

Detaylı

Eylül 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.Bağlı 1

Eylül 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.Bağlı 1 Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Eylül 2013 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.Bağlı 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Eylül 2013 Dönemi Değerlendirmeleri

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2013 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Eylül 2013 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2013. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2013 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Mart 2013 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2011. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2011. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2011 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı nın Haziran 2011 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 31 Mart 2009 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2009 31.03.2009 Bankanın Ticaret Ünvanı : Bankpozitif Kredi ve Kalkınma

Detaylı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. VE KONSOLİDASYONA TABİ BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK 31 MART 2016 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. VE KONSOLİDASYONA TABİ BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK 31 MART 2016 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. VE KONSOLİDASYONA TABİ BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK 31 MART 2016 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Ana Ortaklık Banka nın: Ticaret Unvanı : Arap Türk Bankası Anonim Şirketi Genel Müdürlük

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2011. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2011. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2011 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı nın Mart 2011 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Haziran 2010. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.

Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Haziran 2010. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Haziran 2010 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı nın Haziran 2010 Dönemi Değerlendirmeleri

Detaylı

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2015 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2015 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2015 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2015 31.03.2015 Bankanın Ticaret Ünvanı Genel Müdürlük Adresi : Bankpozitif

Detaylı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. VE KONSOLİDASYONA TABİ BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK 30 HAZİRAN 2016 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. VE KONSOLİDASYONA TABİ BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK 30 HAZİRAN 2016 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. VE KONSOLİDASYONA TABİ BAĞLI ORTAKLIĞI 1 OCAK 30 HAZİRAN 2016 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Ana Ortaklık Banka nın: Ticaret Unvanı : Arap Türk Bankası Anonim Şirketi Genel

Detaylı

Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Eylül 2011. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.

Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Eylül 2011. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Eylül 2011 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı nın Eylül 2011 Dönemi Değerlendirmeleri

Detaylı

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2015 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2015 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 31 MART 2015 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2015 31.03.2015 Bankanın Ticaret Ünvanı : Bankpozitif Kredi ve Kalkınma

Detaylı

BANK MELLAT Merkezi Tahran İstanbul Türkiye Merkez Şubesi 1 OCAK 31 MART 2010 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

BANK MELLAT Merkezi Tahran İstanbul Türkiye Merkez Şubesi 1 OCAK 31 MART 2010 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU BANK MELLAT Merkezi Tahran İstanbul Türkiye Merkez Şubesi 1 OCAK 31 MART 2010 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU 1 İ Ç İ N D E K İ L E R I. GENEL BİLGİLER 1. Şubenin Gelişimi Hakkında Özet Bilgi 2. Şubenin Sermaye

Detaylı

BANK MELLAT Merkezi Tahran Türkiye Şubeleri 2015 III. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

BANK MELLAT Merkezi Tahran Türkiye Şubeleri 2015 III. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU BANK MELLAT Merkezi Tahran Türkiye Şubeleri 2015 III. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU 1 İ Ç İ N D E K İ L E R I. GENEL BİLGİLER 1. Şubenin Gelişimi Hakkında Özet Bilgi 2. Şubenin Sermaye ve Ortaklık Yapısı 3.

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2009. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2009. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2009 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür'ün Haziran 2009 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

VİRTUS Serbest Yatırım Fonu. Finans Yatırım Bosphorus Capital B Tipi Değişken Fon

VİRTUS Serbest Yatırım Fonu. Finans Yatırım Bosphorus Capital B Tipi Değişken Fon VİRTUS Serbest Yatırım Fonu Finans Yatırım Bosphorus Capital B Tipi Değişken Fon Bosphorus Capital Bosphorus Capital Portföy Yönetimi A.Ş. Türk finans piyasalarında aktif varlık yönetimine odaklı Türkiye

Detaylı

Deutsche Bank A.Ş. 2014 Faaliyet Raporu. Değerlerimiz ve İnançlarımız. Deutsche Bank. Müşteri Odaklılık. Disiplin. Sürdürülebilir Performans.

Deutsche Bank A.Ş. 2014 Faaliyet Raporu. Değerlerimiz ve İnançlarımız. Deutsche Bank. Müşteri Odaklılık. Disiplin. Sürdürülebilir Performans. Dürüstlük Sürdürülebilir Performans Müşteri Odaklılık Yenilikçilik Disiplin Ortaklık Deutsche Bank A.Ş. 2014 Faaliyet Raporu Değerlerimiz ve İnançlarımız Değerlerimiz ve İnançlarımız altı Dürüstlük Söylediğimiz

Detaylı

Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Mart Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.

Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Mart Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Mart 2010 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür'ün Mart 2010 Dönemi Değerlendirmeleri

Detaylı

VİRTUS Serbest Yatırım Fonu. İş Yatırım Bosphorus Capital B Tipi Kısa Vadeli Tahvil ve Bono Fonu

VİRTUS Serbest Yatırım Fonu. İş Yatırım Bosphorus Capital B Tipi Kısa Vadeli Tahvil ve Bono Fonu VİRTUS Serbest Yatırım Fonu İş Yatırım Bosphorus Capital B Tipi Kısa Vadeli Tahvil ve Bono Fonu Bosphorus Capital Bosphorus Capital Portföy Yönetimi A.Ş. Türk finans piyasalarında aktif varlık yönetimine

Detaylı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU. Fonun Yatırım Amacı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. KATKI EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU. Fonun Yatırım Amacı A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 19 Aralık 2013 31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla (Bu raporun hazırlanmasında 1 Ocak 2015 tarihinde geçerli olan

Detaylı

TÜRKİYE SERMAYE PİYASASI. 23 Kasım 2011

TÜRKİYE SERMAYE PİYASASI. 23 Kasım 2011 TÜRKİYE SERMAYE PİYASASI 23 Kasım 2011 Almanya Sermaye Piyasası Kurumları Bankacılık Sermaye Piyasaları Sigortacılık BankacılıkDüzenlemeve Denetleme Kurulu (BDDK) Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Hazine Müsteşarlığı

Detaylı

BANK MELLAT Merkezi Tahran Türkiye Şubeleri 2014 II. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

BANK MELLAT Merkezi Tahran Türkiye Şubeleri 2014 II. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU BANK MELLAT Merkezi Tahran Türkiye Şubeleri 2014 II. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU 1 İ Ç İ N D E K İ L E R I. GENEL BİLGİLER 1. Şubenin Gelişimi Hakkında Özet Bilgi 2. Şubenin Sermaye ve Ortaklık Yapısı 3.

Detaylı

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ. 31 Mart 2010 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ. 31 Mart 2010 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 31 Mart 2010 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2010 31.03.2010 Bankanın Ticaret Ünvanı : Bankpozitif Kredi ve Kalkınma

Detaylı

T.C. Ziraat Bankası A.Ş.

T.C. Ziraat Bankası A.Ş. T.C. Ziraat Bankası A.Ş. 2009 Yılı II. Üç Aylık Ara Dönem Konsolide Faaliyet Raporu İçindekiler Ana Ortaklık Bankanın Ortaklık Yapısı...1 Ana Ortaklık Bankanın Hesap Dönemi İçerisinde Ana Sözleşmesinde

Detaylı

İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2015 KONSOLİDE OLMAYAN ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2015 KONSOLİDE OLMAYAN ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2015 KONSOLİDE OLMAYAN ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. 2015 Yılı I. Dönem Faaliyet Raporu İÇİNDEKİLER Başlık... Sayfa

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2015. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2015. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2015 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın 2015 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

QNB FİNANS PORTFÖY BİRİNCİ SERBEST (DÖVİZ) FON'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı

QNB FİNANS PORTFÖY BİRİNCİ SERBEST (DÖVİZ) FON'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı QNB FİNANS PORTFÖY BİRİNCİ SERBEST (DÖVİZ) FON'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER Birim Pay Değeri (TRL) Yatırımcı Sayısı Birim Pay Değeri (USD) PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 03/09/2018

Detaylı

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ. 30 Haziran 2010 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ. 30 Haziran 2010 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 30 Haziran 2010 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2010 30.06.2010 Bankanın Ticaret Ünvanı : Bankpozitif Kredi ve

Detaylı

2010 Yılı Faaliyet Raporu

2010 Yılı Faaliyet Raporu 2010 Yılı Faaliyet Raporu İÇİNDEKİLER A. Sunuş a. Ulusal Faktoring ve 2010 a Genel Bakış b. Önemli Kilometre Taşları B. Faaliyetler a. Faktoring Sektörü b. Ulusal ın Başlıca Finansal Göstergeleri ve Sektördeki

Detaylı

7.36% 2.9% 17.9% 9.7% % Temmuz 18 Nisan 18 Temmuz 18 Ağustos 18

7.36% 2.9% 17.9% 9.7% % Temmuz 18 Nisan 18 Temmuz 18 Ağustos 18 ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 6.56 Altın (USD) 1,202 Ağustos 18 EUR/TRY 7.65 Petrol (Brent) 77.4 BİST - 100 92,723 Gösterge Faiz 24.5 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 7.36% 2.9% 17.9% 9.7%

Detaylı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 19 Aralık 2013 30 Haziran 2015tarihi itibarıyla

Detaylı

T.C. Ziraat Bankası A.Ş.

T.C. Ziraat Bankası A.Ş. T.C. Ziraat Bankası A.Ş. 2009 Yılı I. Üç Aylık Ara Dönem Konsolide Faaliyet Raporu İçindekiler Ana Ortaklık Bankanın Ortaklık Yapısı...1 Ana Ortaklık Bankanın Hesap Dönemi İçerisinde Ana Sözleşmesinde

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Eylül 2009 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür'ün Eylül 2009 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTIN EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2013 YILI 6 AYLIK FAALİYET RAPORU 1-Ekonominin Genel durumu Dünya ekonomisi 2013 ü genel olarak bir toparlanma dönemi olarak geride bıraktı.

Detaylı

FİNANS PORIFÖY EUROBOND BORÇLANMA ARAÇLARI FONU

FİNANS PORIFÖY EUROBOND BORÇLANMA ARAÇLARI FONU FİNANS PORIFÖY EUROBOND BORÇLANMA ARAÇLARI FONU 1 Ocak - 30 Haziran 2012 Dönemine Ait Performans Sunum Raporu ve Yatırım Performansı Konusunda Kamuya Açıklanan Bilgilere Ilişkin Rapor Finans Portföy Eurobond

Detaylı

https://www.garantiemeklilik.com.tr/fon-ile-ilgili-duyurular.aspx internet adreslerinden

https://www.garantiemeklilik.com.tr/fon-ile-ilgili-duyurular.aspx internet adreslerinden GARANTİ EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU 2013 YILI 6 AYLIK FAALİYET RAPORU 1- Ekonominin Genel durumu Dünya ekonomisi 2013 ü genel olarak bir toparlanma dönemi olarak

Detaylı

FİNANS PORTFÖY BORÇLANMA ARAÇLARI FONU

FİNANS PORTFÖY BORÇLANMA ARAÇLARI FONU FİNANS PORTFÖY BORÇLANMA ARAÇLARI FONU 1 Ocak - 30 Haziran 2012 Dönemine Ait Performans Sunum Raporu ve Yatırım Performansı Konusunda Kamuya Açıklanan Bilgilere ilişkin Rapor Finans Portföy Borçlanma

Detaylı

Eylül Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.

Eylül Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Eylül 2014 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Eylül 2014 Dönemi Değerlendirmeleri

Detaylı

Yapı Kredi olarak müşteri merkezli bir strateji izliyoruz. 6,5 milyon aktif müşteriye hizmet veriyoruz.

Yapı Kredi olarak müşteri merkezli bir strateji izliyoruz. 6,5 milyon aktif müşteriye hizmet veriyoruz. bankacılık ve sigortacılık Müşteri odaklı yaklaşımlarımız, güçlü finansal yapımız, milyonlarca aktif müşteri sayımızla Türkiye nin lider bankacılık ve sigortacılık grubu olarak anahtar biziz! Yapı Kredi

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR Bu rapor ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. Gelir Amaçlı Esnek Emeklilik Yatırım Fonu nun 01.01.2008-31.12.2008 dönemine ilişkin

Detaylı

TEB MALİ YATIRIMLAR A.Ş. 2010 YILI 1. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU. Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2010 31.03.2010

TEB MALİ YATIRIMLAR A.Ş. 2010 YILI 1. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU. Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2010 31.03.2010 TEB MALİ YATIRIMLAR A.Ş. 2010 YILI 1. ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2010 31.03.2010 Şirketin Ticaret Ünvanı : TEB Mali Yatırımlar A.Ş. Genel Müdürlük Adresi : Meclis-i

Detaylı

TEB PORTFÖY İKİNCİ DEĞİŞKEN FON

TEB PORTFÖY İKİNCİ DEĞİŞKEN FON VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 04/09/1997 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER 30/06/2016 tarihi itibarıyla

Detaylı

T.C. Ziraat Bankası A.Ş.

T.C. Ziraat Bankası A.Ş. T.C. Ziraat Bankası A.Ş. 2009 Yılı III. Üç Aylık Ara Dönem Konsolide Faaliyet Raporu İçindekiler Ana Ortaklık Bankanın Ortaklık Yapısı...1 Ana Ortaklık Bankanın Hesap Dönemi İçerisinde Ana Sözleşmesinde

Detaylı

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 30 HAZİRAN 2013 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 30 HAZİRAN 2013 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 30 HAZİRAN 2013 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2013 30.06.2013 Bankanın Ticaret Ünvanı Genel Müdürlük Adresi : Bankpozitif

Detaylı

CİGNA FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU 01.01.2015 30.06.2015 DÖNEMİ ALTI AYLIK RAPORU

CİGNA FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU 01.01.2015 30.06.2015 DÖNEMİ ALTI AYLIK RAPORU CİGNA FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU 01.01.2015 30.06.2015 DÖNEMİ ALTI AYLIK RAPORU Bu rapor Cigna Finans Emeklilik ve Hayat A.Ş. Para Piyasası Likit Kamu

Detaylı

BANK MELLAT Merkezi Tahran Türkiye Şubeleri 2014 III. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

BANK MELLAT Merkezi Tahran Türkiye Şubeleri 2014 III. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU BANK MELLAT Merkezi Tahran Türkiye Şubeleri 2014 III. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU 1 İ Ç İ N D E K İ L E R I. GENEL BİLGİLER 1. Şubenin Gelişimi Hakkında Özet Bilgi 2. Şubenin Sermaye ve Ortaklık Yapısı 3.

Detaylı

YAPI KREDİ PORTFÖY YKY SERBEST ÖZEL FON 1 OCAK - 30 HAZİRAN 2018 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU

YAPI KREDİ PORTFÖY YKY SERBEST ÖZEL FON 1 OCAK - 30 HAZİRAN 2018 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU 1 OCAK - 30 HAZİRAN 2018 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU YAPI KREDİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. TARAFINDAN KURULAN ve YÖNETİLEN YAPI KREDİ PORTFÖY YKY SERBEST ÖZEL FON 01.01.2018-30.06.2018 DÖNEMİNE AİT

Detaylı

İçindekiler. Yatırım Fonları. Şirket Profili IV. II. Kimler Varlık Yönetimi Servisi Alır? Şirket Bonosu III. Varlık Yönetimi Strateji

İçindekiler. Yatırım Fonları. Şirket Profili IV. II. Kimler Varlık Yönetimi Servisi Alır? Şirket Bonosu III. Varlık Yönetimi Strateji Varlık Yönetimi İçindekiler I. Şirket Profili IV. Yatırım Fonları II. Kimler Varlık Yönetimi Servisi Alır? V Şirket Bonosu III. Varlık Gruplarımız VI. Varlık Yönetimi Strateji VII. Özel Varlık Danışmanlığı

Detaylı

BANK MELLAT Merkezi Tahran Türkiye Şubeleri 2013 I. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

BANK MELLAT Merkezi Tahran Türkiye Şubeleri 2013 I. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU BANK MELLAT Merkezi Tahran Türkiye Şubeleri 2013 I. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU İ Ç İ N D E K İ L E R I. GENEL BİLGİLER 1. Şubenin Gelişimi Hakkında Özet Bilgi 2. Şubenin Sermaye ve Ortaklık Yapısı 3. Müdürler

Detaylı

TEB PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON

TEB PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 08/04/1996 YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER 30/06/2016 tarihi itibarıyla

Detaylı

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 30 HAZİRAN 2013 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 30 HAZİRAN 2013 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 30 HAZİRAN 2013 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2013 30.06.2013 Bankanın Ticaret Ünvanı : Bankpozitif Kredi ve

Detaylı

ALTERNATİFBANK A.Ş. 1 OCAK - 31 MART 2010 DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN FAALİYET RAPORU

ALTERNATİFBANK A.Ş. 1 OCAK - 31 MART 2010 DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN FAALİYET RAPORU ALTERNATİFBANK A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2010 DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE OLMAYAN FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM BANKA HAKKINDA GENEL BİLGİLER I. İletişim bilgileri 4 II. Döneme ait faaliyet sonuçlarına

Detaylı

SERİ:XI NO: 29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

SERİ:XI NO: 29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 ŞİRKETİN ÜNVANI : İŞ YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ MERKEZİ : İstanbul KURULUŞ TARİHİ : 16/08/1995 FAALİYETİ : Portföy İşletmeciliği RAPORUN DÖNEMİ : 01/01/2011 31/03/2011 ÇIKARILMIŞ SERMAYESİ

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı İstanbul, 2012 Kutluşah, yönetim, finans ve süreç danışmanlığı alanlarında hizmet veren güvenilir bir iş ortağıdır Toplamda 85 yılı aşkın finansal kuruluşlar, girişimcilik ve yönetim

Detaylı

BANK MELLAT Merkezi Tahran Türkiye Şubeleri 2017 YILI I. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

BANK MELLAT Merkezi Tahran Türkiye Şubeleri 2017 YILI I. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU BANK MELLAT Merkezi Tahran Türkiye Şubeleri 2017 YILI I. ARA DÖNEM 1 ARA DÖNEM I. ŞUBE MÜDÜRLER KURULU BAŞKANI VE GENEL MÜDÜRÜNÜN ARA DÖNEM FAALİYETLERİNE İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERİNİ İÇEREN ARA DÖNEM İ

Detaylı

YAPI KREDİ PORTFÖY PY BORÇLANMA ARAÇLARI (DÖVİZ) ÖZEL FONU 1 OCAK - 31 ARALIK 2017 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU

YAPI KREDİ PORTFÖY PY BORÇLANMA ARAÇLARI (DÖVİZ) ÖZEL FONU 1 OCAK - 31 ARALIK 2017 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU YAPI KREDİ PORTFÖY PY BORÇLANMA ARAÇLARI (DÖVİZ) ÖZEL FONU 1 OCAK - 31 ARALIK 2017 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU YAPI KREDİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. TARAFINDAN KURULAN ve YÖNETİLEN YAPI KREDİ PORTFÖY

Detaylı

AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş. B TİPİ TAHVİL BONO FONU PERFORMANS SUNUM RAPORU

AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş. B TİPİ TAHVİL BONO FONU PERFORMANS SUNUM RAPORU AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş. B TİPİ TAHVİL BONO FONU PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 25 Şubat 2013 30 Haziran 2015 tarihi

Detaylı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. Ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. Ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. Ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı 1 OCAK 30 EYLÜL 2014 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 30 Eylül 2014 Bankanın Ticaret Unvanı : Arap Türk Bankası

Detaylı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 19 Aralık 2013 31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla (Bu raporun hazırlanmasında 1 Ocak 2015 tarihinde geçerli olan

Detaylı

FİNANS PORIFÖY PARA PİYASASI FONU

FİNANS PORIFÖY PARA PİYASASI FONU FİNANS PORIFÖY PARA PİYASASI FONU 1 Ocak - 30 Haziran 2018 Dönemine Ait Performans Sunum Raporu ve Yatırım Performansı Konusunda Kamuya Açıklanan Bilgilere ilişkin Rapor Finans Portföy Para Piyasası Fonu'NA

Detaylı

FİNANS KOÇ HOLDİNG 2013 FAALİYET RAPORU

FİNANS KOÇ HOLDİNG 2013 FAALİYET RAPORU FİNANS Koç-Amerikan Bank ile 1980 li yıllarda büyümeye başladığımız bankacılık sektöründe ülkemiz ekonomisi ve sektördeki değişimleri doğru okuduk ve 2005 yılında Yapı Kredi Bankası nı bünyemize katarak

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş GRUPLARA YÖNELİK GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş GRUPLARA YÖNELİK GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş GRUPLARA YÖNELİK GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR Bu rapor ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş Gruplara Yönelik Gelir Amaçlı Esnek Emeklilik Yatırım Fonu nun 01.01.2008-31.12.2008

Detaylı

Haziran. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş.

Haziran. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. Ara Dönem Özet Konsolide Faaliyet Raporu Haziran 2015 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. ve Bağlı Ortaklığı Merrill Lynch Menkul Değerler A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın 2015 Dönemi Değerlendirmeleri ve

Detaylı

NUROL YATIRIM BANKASI A.Ş. 2013 YILI İKİNCİ ÇEYREK ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

NUROL YATIRIM BANKASI A.Ş. 2013 YILI İKİNCİ ÇEYREK ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU NUROL YATIRIM BANKASI A.Ş. 2013 YILI İKİNCİ ÇEYREK ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU DÖNEM İÇERİSİNDE BANKANIN YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE İLİŞKİN DEĞİŞİKLİKLER Dönem içerisinde Bankamız ortaklık yapısında değişiklik

Detaylı

AZİMUT PYŞ BİRİNCİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)

AZİMUT PYŞ BİRİNCİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) AZİMUT PYŞ BİRİNCİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) 1 OCAK - 31 ARALIK 2018 DÖNEMİNE AİT VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR AZİMUT PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş.

Detaylı

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş GRUPLARA YÖNELİK GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş GRUPLARA YÖNELİK GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş GRUPLARA YÖNELİK GELİR AMAÇLI KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU YILLIK RAPOR Bu rapor ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş Gruplara Yönelik Gelir Amaçlı Kamu Borçlanma Araçları

Detaylı

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Etik Kurallar

Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Etik Kurallar 1. Belli miktarda bir mal veya kıymetin ve bunların karşılığı olan paranın işlemin ardından el değiştirmesini sağlayan piyasalara ne ad verilir? A) Swap B) Talep piyasası C) Spot piyasa D) Vadeli piyasa

Detaylı

12.03.2014 CARİ İŞLEMLER DENGESİ

12.03.2014 CARİ İŞLEMLER DENGESİ 12.03.2014 CARİ İŞLEMLER DENGESİ Ocak ayı cari işlemler açığı piyasa beklentisi olan -5,2 Milyar doların altında -4,88 milyar dolar olarak geldi. Ocak ayında dış ticaret açığı geçen yılın aynı ayına göre

Detaylı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. LİKİT ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. LİKİT ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 19 Aralık 2013 31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla (Bu raporun hazırlanmasında 1 Ocak

Detaylı

GALATA MENKUL DEĞERLER A.Ş.

GALATA MENKUL DEĞERLER A.Ş. GALATA MENKUL DEĞERLER A.Ş. 31.12.2011 FAALİYET RAPORU Yönetim kurulu olarak Genel Kurula sunduğumuz faaliyet raporumuzda belirtilen hususlar kapsamında, ara dönemi ilgilendiren önemli olaylar ile bunların

Detaylı

BANK MELLAT Merkezi Tahran-İran Türkiye Şubeleri 1 OCAK 31 MART 2009 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

BANK MELLAT Merkezi Tahran-İran Türkiye Şubeleri 1 OCAK 31 MART 2009 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU BANK MELLAT Merkezi Tahran-İran Türkiye Şubeleri 1 OCAK 31 MART 2009 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU 1 GENEL BİLGİLER Şubenin Gelişimi Hakkında Özet Bilgi Şube Tahran İran da kurulu Bank Mellat ın Türkiye de

Detaylı

BANK MELLAT Merkezi Tahran Türkiye Şubeleri 2012 I. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

BANK MELLAT Merkezi Tahran Türkiye Şubeleri 2012 I. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU BANK MELLAT Merkezi Tahran Türkiye Şubeleri 2012 I. ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU İ Ç İ N D E K İ L E R I. GENEL BİLGİLER 1. Şubenin Gelişimi Hakkında Özet Bilgi 2. Şubenin Sermaye ve Ortaklık Yapısı 3. Müdürler

Detaylı

AZİMUT PYŞ BİRİNCİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)

AZİMUT PYŞ BİRİNCİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) AZİMUT PYŞ BİRİNCİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) 1 OCAK - 30 HAZİRAN 2017 DÖNEMİNE AİT VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖY

Detaylı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. BÜYÜME AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 30 Nisan

Detaylı

HALK HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. KATILIM HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU HESAP DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM

HALK HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. KATILIM HİSSE SENEDİ EMEKLİLİK YATIRIM FONU HESAP DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM 01.01.2015 31.12.2015 HESAP DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR NUN YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN

Detaylı

QNB FİNANS PORTFÖY BORÇLANMA ARAÇLARI FONU'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı

QNB FİNANS PORTFÖY BORÇLANMA ARAÇLARI FONU'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU. Fon'un Yatırım Amacı QNB FİNANS PORTFÖY BORÇLANMA ARAÇLARI FONU'NA AİT PERFORMANS SUNUM RAPORU A. TANITICI BİLGİLER Fon Toplam Değeri Birim Pay Değeri (TRL) Yatırımcı Sayısı Borçlanma Araçları PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi

Detaylı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı 1 OCAK 31 MART 2014 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 31 Mart 2014 Bankanın Ticaret Unvanı : Arap Türk Bankası

Detaylı

TEKSTİL BANKASI A.Ş. 3.ÇEYREK ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

TEKSTİL BANKASI A.Ş. 3.ÇEYREK ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Sermaye Piyasası Kurulu nun Seri :XI No :29 Sayılı Tebliği ne İstinaden Hazırlanmış 30 Eylül 2008 Tarihli; TEKSTİL BANKASI A.Ş. 3.ÇEYREK ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU 1 BİRİNCİ BÖLÜM BANKA HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Detaylı

5.21% -11.0% 25.2% 10.8% % Eylül 18 Ağustos 18 Eylül 18 Ekim 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar

5.21% -11.0% 25.2% 10.8% % Eylül 18 Ağustos 18 Eylül 18 Ekim 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 5.50 Altın (USD) 1,225 Ekim 18 EUR/TRY 6.24 Petrol (Brent) 76.2 BİST - 100 90,201 Gösterge Faiz 24.4 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 5.21% -11.0% 25.2% 10.8%

Detaylı

Finansal Piyasalar ve Bankalar

Finansal Piyasalar ve Bankalar Finansal Piyasalar ve Bankalar Genel Olarak Finansal Piyasalar Piyasa neresidir? Finansal Piyasaların Ekonomi İçindeki Yeri Finansal Sistemi Oluşturan Piyasalar Finansal Piyasalar Para Piyasaları Sermaye

Detaylı

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU NA AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU FİBA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ YATIRIM VE YÖNETİME İLİŞKİN BİLGİLER Halka arz tarihi: 19 Aralık 2013 31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla (Bu raporun hazırlanmasında 1 Ocak

Detaylı

FİNANS PORIFÖY KISA VADELİ BORÇLANMA ARAÇLARİ FONU

FİNANS PORIFÖY KISA VADELİ BORÇLANMA ARAÇLARİ FONU FİNANS PORIFÖY KISA VADELİ BORÇLANMA ARAÇLARİ FONU 1 Ocak - 30 Haziran 2018 Dönemine Ait Performans Sunum Raporu ve Yatırım Performansı Konusunda Kamuya Açıklanan Bilgilere ilişkin Rapor Finans Portföy

Detaylı

KATILIM EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU 6 AYLIK RAPOR

KATILIM EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU 6 AYLIK RAPOR KATILIM EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU 6 AYLIK RAPOR Bu rapor Katilim Emeklilik ve Hayat A.Ş Alternatif Standart Emeklilik Yatırım Fonu nun 05.06.2014 30.06.2014 dönemine

Detaylı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı

ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı ARAP TÜRK BANKASI A.Ş. ve Konsolidasyona Tabi Bağlı Ortaklığı 1 OCAK 30 HAZİRAN 2014 KONSOLİDE ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 30 Haziran 2014 Bankanın Ticaret Unvanı : Arap Türk Bankası

Detaylı

EURO KAPİTAL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş 01.01.2013-30.06.2013 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU

EURO KAPİTAL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş 01.01.2013-30.06.2013 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU EURO KAPİTAL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş 01.01.2013-30.06.2013 DÖNEMİNE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU EURO KAPİTAL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş NE AİT PERFORMANS SUNUŞ RAPORU A-TANITICI BİLGİLER: Euro Kapital Yatırım

Detaylı

CİGNA FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 01.01.2015 30.06.2015 DÖNEMİ ALTI AYLIK RAPORU

CİGNA FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 01.01.2015 30.06.2015 DÖNEMİ ALTI AYLIK RAPORU CİGNA FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. GRUPLARA YÖNELİK ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU 01.01.2015 30.06.2015 DÖNEMİ ALTI AYLIK RAPORU Bu rapor Cigna Finans Emeklilik ve Hayat A.Ş. Gruplara Yönelik Esnek Emeklilik

Detaylı

10.390. Güncel BES Verileri. Toplam Fon Büyüklüğü (milyar TL) 44,67. Faizsiz Fon Büyüklüğü (milyar TL) 1,91 163,78

10.390. Güncel BES Verileri. Toplam Fon Büyüklüğü (milyar TL) 44,67. Faizsiz Fon Büyüklüğü (milyar TL) 1,91 163,78 EKİM 15 Güncel Ekonomik Yorum Eylül ayı Türkiye açısından finansal piyasaların her ne kadar başarılamasa da dengede kalma ve yönünü belirleme çabalarını izleyerek geçirdik. Türkiye özelinde devam eden

Detaylı

TEB PORTFÖY İKİNCİ ORTA VADELİ KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI FONU

TEB PORTFÖY İKİNCİ ORTA VADELİ KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI FONU TEB PORTFÖY İKİNCİ ORTA VADELİ KAMU BORÇLANMA ARAÇLARI FONU VE YATIRIM PERFORMANSI KONUSUNDA KAMUYA AÇIKLANAN BİLGİLERE İLİŞKİN RAPOR A. TANITICI BİLGİLER PORTFÖYE BAKIŞ Halka Arz Tarihi : 08/11/2004

Detaylı

Sunum Başlığı Arial Regular 20 pt. Departman Ad/Panel/Yer Tarih

Sunum Başlığı Arial Regular 20 pt. Departman Ad/Panel/Yer Tarih Sunum Başlığı Arial Regular 20 pt Departman Ad/Panel/Yer Tarih Yatırım Finansman Kurumsal Kimliğimiz Ürün ve Hizmetlerimiz 2 Türkiye nin ilk özel aracı kurumu olarak, Türkiye İş Bankası ve Türkiye Sınai

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı Istanbul, 2012 UME GLOBAL, kurumsal finansman / özel girişim sermayesi alanlarında danışmanlık hizmeti veren güvenilir bir ortaktır Geçmiş Deneyimler Toplamda 70 yılı aşkın endüstri,

Detaylı

Bölüm 1 Firma, Finans Yöneticisi, Finansal Piyasalar ve Kurumlar

Bölüm 1 Firma, Finans Yöneticisi, Finansal Piyasalar ve Kurumlar Bölüm 1 Firma, Finans Yöneticisi, Finansal Piyasalar ve Kurumlar Yatırım (Sermaye Bütçelemesi) ve Finanslama Kararları Şirket Nedir? Finansal Yönetici Kimdir? Şirketin Amaçları Finansal piyasalar ve kurumların

Detaylı