1-MADDE/ MÜSTAHZAR ve ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 2- BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİ 3- TEHLİKELERİN TANITIMI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1-MADDE/ MÜSTAHZAR ve ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 2- BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİ 3- TEHLİKELERİN TANITIMI"

Transkript

1 Sayfa: 1/7 GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1-MADDE/ MÜSTAHZAR ve ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI DR Madde ve Müstahzarın Tanıtılması Ticari adı: Firmanın Tanıtımı MAITURK KIMYA SAN.TIC.LTD.STI. DOSAB M.KARAER CAD. SARMASIK Sok. No: BURSA/TÜRKİYE PHONE FAX Acil hallerde danisma: Ürün Kullanımı: Havuz Kimyasalları Dezenfektan, Yavaş çözünen stabilizatörlü toz klor olarak. 2- BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİ Kimyevi tanımlama Tarifi: Trikloroizosiyanurik asit: % 90 ± 2; Cas No: Sodyum Klorür : % 10± 2; Cas No: Risk Cümlecikleri: R8: Yanıcı maddelerle temasında yangına neden olabilir R22: Yutulması halinde sağlığa zararlıdır. R31: Asitlerle temasında toksik gaz açığa çıkarır R36/37: Gözler ve solunum sistemini tahriş eder R50/53: Sudaki orgnizmalar için çok toksik, su ortamında uzun süreli olumsuz etkilere neden olabilir. Ihtiva ettiği tehlikeli maddeler: Ek uyarılar: belirtilmiş olan tehlike işaretlerinin metnini Bölüm 16'dan alınız 3- TEHLİKELERİN TANITIMI İSİM CAS NO YÜZDE % TEHLİKE İŞARETİ Trikloroizosiyanurik asit Xn, N, O R8;R22;R31;R36/37;R50/53 Sodyum Klorür (devamı sayfa2 de)

2 Sayfa: 2/7 (sayfa1 in devamı) Xn Zararlı N - Çevre için zararlı O - Yükseltgen İnsan ve Çevre İçin Özel tehlike uyarıları: Üründe en son yayımlanmış "Avrupa Birliğinde Hazırlama Malzemeleri Genel Sıralandırma Talimatnamesinin" Hesaplama Yöntemine bağlı olarak tanıtıcı etiket olması zorunludur. Klasifikasyon sistemi: Sınıflandırma güncel Avrupa Topluluğu listelerine uygun olup, ihtisas literatüründen alınan ve firmalarca verilen bilgilerle takviye edilmiştir. 4- İLK YARDIM TEDBİRLERİ Genel uyarılar: Ürünün bulaşmış olduğu giyim eşyalarını derhal uzaklaştırınız. Şikayetlerin devamı durumunda doktora başvurunuz. Solunması Halinde: Hastayı derhal açık havaya çıkarın. Solunum durmuşsa, suni solunum uygulayın. Solunum güçlüğü varsa, oksijen verin. Doktora başvurunuz. Ciltle Temas Halinde: Ciltle temas halinde, kirlenmiş giysi ve ayakkabıları çıkartarak, temas eden bölgeyi akan suyun altında en az 15 dakika süreyle yıkayın. Derhal doktora başvurunuz. Kirli elbise ve ayakkabıları da hemen yıkayın. Gözle Temas Halinde: Göz kapaklarını açık tutarak en az 15 dakika, akan ılık suyla yıkayın. Derhal doktora başvurunuz. Yutulması Halinde: Kusturmayın.. Bilinç yerinde değilse ağızdan hiçbir şey vermeyin. Solunumu ve kalp atışlarını kontrol ediniz. Nefes almıyorsa eğitilmis personel tarafından suni teneffüs yaptırılmalıdır. Kalp atısları yoksa kalp masajı yapınız. Bilinci yerindeyse derhal bir fincan su içiriniz. Her 10 dakikada 1 fincan su içiriniz. Kendiliğinden kusarsa ağızı yıkayınız ve su vermeye devam ediniz. Doktora başvurunuz. 5 YANGINLA MÜCADELE TEDBİRLERİ Elverişli söndürücü maddeler: Bol su ile müdahale ediniz Güvenlik açısından elverişli olmayan söndürücü maddeler: Kuru Kimyasal Söndürücüler, CO2 Maddenin, yanarken oluşturduğu maddelerin ya da oluşan gazların yarattığı özel tehlikeler: Ürün yanıcı değildir ancak asidik ortamda, ısı ve ışık etkisiyle bozunur. Nemli materyallerle temas ederse patlama riski olan nitrojen triklorüroluşabilir. Özel koruyucu teçhizat: Onaylı kanister tipi maske (EN 149'a uygun FFP2), sızdırmaz kimyasal gözlük (EN 166'ya uygun), lastik ya da PVC eldiven, botlar ve önlük önerilmektedir. Diğer bilgiler Yangın artıkları ve içinde zararlı maddeler bulunan söndürme suyu resmi makamların talimatnamelerigereğince tasfiye edilmelidir.

3 Sayfa: 3/7 6-KAZA SONUCU YAYILMAYA KARŞI TEDBİRLER Kişisel güvenlik önlemleri: Personel kontrol tedbirleri konusunda eğitilmelidir. Personelin korunması açısından yeterli havalandırmayı sağlayınız. Tam yüz maskesi ve koruyucu giysi kullanınız. Kirlenen giysiler derhal çıkartılmalı ve yeniden giyilmeden önce yıkanmalıdır. Çevreyi koruyucu önlemler: Temizlik tamamlanıncaya kadar alana girişi yasaklayınız. Yangın varsa söndürün veya tüm ateşleme kaynaklarını uzaklaştırınız ve alanı havalandırınız. Kimyasal maddelerin su kanallarına ve atık kanallarına girmesini engelleyiniz. Temizleme/Toplama yöntemleri: Fazla miktarda döküldüğünde daha sonra bertaraf etmek ya da geri kazanmak için dökülen yerin çevresini toprakla çeviriniz. Az miktarda döküldüğünde bol miktarda suyla yıkayınız. Asla yanıcı maddelerle örneğin talaş gibi maddelere absorbe ettirmeyiniz. 7 ELLEÇLEME ve DEPOLAMA Kullanım: Güvenli çalışma için uyarılar: Gözle, ciltle ve elbise ile temasından sakının. Asitlerden uzak tutun. Baret ve kimyasal emniyet gözlüğü giyiniz. Maddeyi kullanmak için lastik veya PVC eldiven ve gözlük kullanınız. Yangın ve patlamadan korunmak için uyarılar: Özel önlemlerin alınması gerekmez. Depolama: Depolarda ve kaplarda aranan özellikler: PVC, CPVC, PE, PP kaplar kullanınız. Birarada depolama ile ilgili uyarılar: Asitlerden ayrı muhafaza ediniz. Depolama şartları ile ilgili diğer bilgiler: Serin, kuru ve nemsiz ortamda stoklanmalıdır. Direkt güneş ışınlarına maruz bırakılmamalıdır. Tavsiye edilen depolama ısısı: Sıcaklık: 5-30 C Nem: %50 ve altı Raf ömrü: 2 yıl (açılmamış orijinal ambalajda - kapalı ve nemsiz ortamda) 1 yıl (açılmış ambalajda - nemsiz ortamda ve ağzı kapalı olarak) 1 saat (seyreltilmiş (sulandırılmış) üründe) 8- MARUZİYET KONTROLLERİ/ KİŞİSEL KORUMA Teknik tesisatların şekillendirilmesi ile ilgili ek bilgiler: Başka bilgi yoktur, madde 7 'den bakınız. Çalışma yeri ile ilgili, kontrol edilmesi gereken sınır değerleri olan bileşenler: İyi bir havalandırma önerilmesine karsın ürün dökülmesi sonucu ya da asidik şartlarda parçalanması durumu dışında özel havalandırma gerekmez. Ek uyarılar: Düzenlendiği tarihte geçerli listeler esas alınmıştır. Kişisel koruyucu teçhizat: Genel koruyucu ve sıhhi önlemler: Kimyevi maddelerle çalışılırken geçerli ihtiyati önlemler dikkate alınmalıdır. (devamı sayfa4 de)

4 DR Sayfa: 4/7 (sayfa3 ün devamı) Elleri koruyucu: Eldiven malzemesi ürün / malzeme / hazırlanan madde ile ilgili olarak geçirmez ve dayanıklı olmalıdır. Testlerin yapılmamış olması nedeni ile ürün / hazırlanmış madde / kimyasal karışım için lâzım olan eldiven imalatında kullanılması gereken malzeme ile ilgili herhangi bir tavsiye yapılamamaktadır. Eldiven imalatı için kullanılan malzemelerin seçiminde delinme sürelerinin, geçirgenlik oranlarının ve bozulmanın göz önüne alınması gereklidir. Eldiven malzemesi Uygun eldivenin seçiminde yalnız imalat malzemesi değil, aynı zamanda diğer kalite özellikleri de dikkate alınmalıdır ve bunlar imalatçıdan imalatçıya değişiklik göstermektedir. Her ürün birçok malzemenin birleşiminden meydana geldiği için eldivenlerin dayanıklılığı önceden hesaplanamamaktadır ve dolayısı ile her eldiven kullanılmadan önce kontrole tabi tutulmalıdır. Eldiven malzemesine nüfuz etme süresi Kesin delinme (aşınma) süresi eldiven imalatçısından öğrenilmeli ve bu sürelere riayet edilmelidir. Azami 15 dakika süreli devamlı temas olması halinde aşağıdaki malzemelerden imal edilmiş olan eldivenlerin kullanılması uygun olur: Butil kauçuk Nitril kauçuk Püskürtmeye karşı koruma olmak üzere aşağıdaki malzemelerden imal edilmiş olan eldivenlerin kullanılması uygun olur: Butil kauçuk Nitril kauçuk Gözleri koruyucu: EN 166'ya uygun, tam korumalı kimyasal koruma gözlükleri kullanınız. Vücut koruyucu: Ürünün potansiyel tehlikesi nedeniyle su giysilerin kullanılması uygundur. Sızdırmaz önlük, pantolon, baslık ve botlar giyilmelidir.

5 DR Sayfa: 5/7 (sayfa4 ün devamı) Solunum: Ürünü kullanımda EN 149:2001 normlarına uygun, CE onaylı, FFP1 ventilli maske kullanılmalıdır. Ürünün asidik maddelerle teması halinde ise FFP2 ventilli maske kullanılmalıdır. 9-FİZİKSEL ve KİMYASAL ÖZELLİKLER Genel bilgiler Biçim: Granül-Toz Renk: Beyaz Koku: Klor Durum değişikliği Bozunma Sıcaklığı: 225 C Kaynama noktası / Kaynama ısı alanı: Ölçülebilir değil Alev alma noktası: - Tutuşma ısısı: - Kendiliğinden tutuşabilme özelliği: Ürün kendiliğinden tutuşmaz niteliktedir. Patlama tehlikesi: Ürünün patlama tehlikesi yoktur. Hacimsel Yoğunluk (20 C de): 850 kg/m3 Çözülme kabiliyeti / karışma kabiliyeti suyla: 12 g/l ye kadar suda çözülür.(25 C) ph( %1) - değeri 20 C'de: 2,70-3,30 10 KİMYASAL KARARLILIK Termik ayrışma / kaçınılması gereken şartlar: Usulüne uygun şekilde kullanıldığında ayrışma olmaz. Kaçınılması gereken maddeler: Güçlü baz, asitler, amonyak, kalsiyum hipoklorit, organik solventler ve güçlü indirgen maddelerle uyumsuzdur. Tehlikeli reaksiyonlar: Nemli materyallerle patlayıcı özelliği olan nitrojen triklorür oluşabilir. Oksitleyici organik materyallerle temasından kaçınılmalıdır. Tehlikeli ayrışım maddeleri: Termal ayrışma sonucunda hidrojen klorür, siyanojen klorür, nitrojen triklorür, azot ve karbon oksit gazları oluşur. 11- TOKSİKOLOJİK BİLGİ Akut toksisite: Sınıflandırma için önemli olan LD/LC50 - değerleri (toksikolojik deney değerleri) LD50 (oral sıçan): 809 mg/kg LD50 (dermal,sıçan): 5000 mg/kg Asli tahriş edici etkisi: ciltte: Cildi tahriş eder. Nemli ciltte direkt temas halinde irritasyona ve yanmalara sebep olabilir.

6 Sayfa: 6/7 (sayfa5 in devamı) gözde: Gözde irritasyona,yanmalara ve kalıcı tahribata neden olur. yutma: Ağızda ve boğazda yanıklar, şiddetli bulantı krampları, kusma, nefes almada sıklık, soka yol açar. soluma: Burun ve bogazda öksürüge, solunum yollarında zorluğuna ve şişlige neden olarak tahriş eder. Duyarlılık yaratma: Duyarlılığı arttırıcı tesiri duyulmamıştır. Ek toksikolojik uyarılar: Mamul test edilmemiştir. Bu bilgi, mamulün içerdiği her bir komponentin özelliğinden yola çıkılarak derlenmiştir. 12- EKOLOJİK BİLGİ Ekotosisite: Su canlıları için zehirlidir. Akut toksisite: Balık: Günes balıgı; LC : 0,2-0,4 mg/l(96h); Alabalık LC50:0,08-0,37 mg/l(96h) Omurgasızlar: Su piresi; LC50: 0,17-0,8 mg/l(48h) Algal Zehirliliği: Yesil yosun; LC50:<0,5 mg/l(3h) Biyolojik bozunma: Suda hidroliz olarak biyolojik olarak bozunur. Genel uyarılar: Mamulün ökotoksikolojik efekti test edilmemiştir. Bu bilgi, mamulle benzer yapıda ürünlerden veya benzer karışımlardan yola çıkılarak derlenmiştir. 13- BERTARAF BİLGİLERİ Tavsiye: Özel atık yönetmelikleri dikkate alınmak suretiyle ön işlemeden geçtikten sonra bunun için ruhsatı olan bir özel atık yakma tesisine teslim edilmelidir. Temizlenmemiş ambalajlar: Tavsiye: Tasfiyesi resmi makamların yönetmeliklerine göre yapılır. Tavsiye olunan temizlik maddesi: Su, gerekirse temizlik maddeleri katmak suretiyle. 14 TAŞIMACILIK BİLGİSİ Karada nakliye ADR/RID (tehlikeli maddelerin yollarda ve trenle taşınması ile ilgili uluslararası anlaşma- sınır ötesi / yurtiçi): ADR/RID - sınıfı: UN No : 2468; Sınıf: 5,1; Ambalaj: II; Nakliye ismi: TRICHLOROISOCYANURIC ACID, KURU Hava nakliyatı ICAO-TI ve IATA-DGR: UN No : 2468; Sınıf: 5,1; Ambalaj: II; Nakliye ismi: TRICHLOROISOCYANURIC ACID, KURU Deniz nakliyatı IMDG: UN No : 2468; Sınıf: 5,1; Ambalaj: II; Nakliye ismi: TRICHLOROISOCYANURIC ACID, KURU Nakliyat/diğer bilgiler: -

7 Sayfa: 7/7 15-MEVZUAT BİLGİLERİ AET direktiflerine göre işaretlendirme: Kimyevi maddelerle çalışırken alışılagelmiş ihtiyati önlemler dikkate alınmalıdır. Xn Zararlı N - Çevre için zararlı O - Yükseltgen Belirli karışımların özel şekilde işaretlenmesi: Profesyonel kullanıcılara talep üzerine güvenlik veri dokümanı verilebilir. Risk Cümlecikleri: R8:Yanıcı maddelerle temasında yangına neden olabilir. R22: Yutulması halinde saglıga zararlıdır. R31: Asitlerle temasında toksik gaz çıkarır. R36/37: Gözleri ve Solunum sistemini tahris eder. R50/53:Sudaki organizmalar için çok toksik, su ortamında uzun süreli olumsuz etkilere neden olabilir. Güvenlik Cümlecikleri: S2: Çocukların ulaşabileceği yerlerden uzak tutun. S8:Kabı kuru halde muhafaza edin. S13 :Yiyecek, içecek ve hayvan yemlerinden uzak tutun. S25: Gözlere temasından kaçının. S26: Göz ile temasında bol suyla yıkayın ve doktora başvurun. S41: Patlaması ve/veya yanması halinde yayılan gazları solumayın S46: Yutulması halinde hemen bir doktora başvurun, kabı ve etiketi gösterin. S51: Sadece iyi havalandırılmış alanlarda kullanın. S60: Atığını ve kabını tehlikeli atık olarak bertaraf edin/ettirin S61: Çevreye kontrolsüz verilmesinden kaçının. Özel kullanım talimatına / Güvenlik Bilgi Formuna bakın. 16 DİĞER BİLGİLER Veriler bugünkü bilgi durumumuza istinat etmektedir, ancak ürün özellikleri ile ilgili teminat teşkil etmezler ve akdî bir hukuki ilişki tesis etmezler. Veri pusulasını düzenleyen bölüm: Ürün Güvenlik Bölümü Başvurulacak kişi ya da yer: Mustafa Dorulu Tel.:

1-MADDE/ MÜSTAHZAR ve ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI

1-MADDE/ MÜSTAHZAR ve ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Sayfa: 1/6 1-MADDE/ MÜSTAHZAR ve ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Madde ve Müstahzarın Tanıtılması Ticari adı: Firmanın Tanıtımı MAITURK KIMYA SAN.TIC.LTD.STI. DOSAB M.KARAER CAD. SARMASIK Sok. No: 4 16369

Detaylı

1-MADDE/ MÜSTAHZAR ve ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 2- BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİ 3- TEHLİKELERİN TANITIMI

1-MADDE/ MÜSTAHZAR ve ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 2- BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİ 3- TEHLİKELERİN TANITIMI Sayfa: 1/7 GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1-MADDE/ MÜSTAHZAR ve ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Madde/ müstahzarın Tanıtılması : Ticari adı: Firmanın Tanıtımı: MAITURK KIMYA SAN.TIC.LTD.STI. DOSAB M.KARAER CAD. SARMASIK

Detaylı

1-MADDE/ MÜSTAHZAR ve ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 2 -BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİ 3- TEHLİKELERİN TANITIMI

1-MADDE/ MÜSTAHZAR ve ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 2 -BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİ 3- TEHLİKELERİN TANITIMI Sayfa: 1/7 GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1-MADDE/ MÜSTAHZAR ve ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Madde ve Müstahzarın tanıtımı Ticari adı: Firmanın Tanıtımı: MAITURK KIMYA SAN.TIC.LTD.STI. DOSAB M.KARAER CAD. SARMASIK

Detaylı

1-MADDE/ MÜSTAHZAR ve ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 2- BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİ 3- TEHLİKELERİN TANITIMI

1-MADDE/ MÜSTAHZAR ve ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 2- BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİ 3- TEHLİKELERİN TANITIMI Sayfa: 1/7 GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1-MADDE/ MÜSTAHZAR ve ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Madde / Müstahzarın tanıtılması Ticari adı: Firmanın Tanıtımı MAITURK KIMYA SAN.TIC.LTD.STI. DOSAB M.KARAER CAD. SARMASIK

Detaylı

1-MADDE/ MÜSTAHZAR ve ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 2 -BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİ 3- TEHLİKELERİN TANITIMI

1-MADDE/ MÜSTAHZAR ve ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 2 -BİLEŞİMİ / İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİ 3- TEHLİKELERİN TANITIMI Sayfa: 1/8 GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1-MADDE/ MÜSTAHZAR ve ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Madde ve Müstahzarın tanıtımı Ticari adı: Firma Tanıtımı MAITURK KIMYA SAN.TIC.LTD.STI. DOSAB M.KARAER CAD. SARMASIK Sok.

Detaylı

1-MADDE/ MÜSTAHZAR ve ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI

1-MADDE/ MÜSTAHZAR ve ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Sayfa: 1/7 1-MADDE/ MÜSTAHZAR ve ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Madde ve Müstahzarın tanıtımı: Ticari adı: Firmanın tanıtımı: MAITURK KIMYA SAN.TIC.LTD.STI. DOSAB M.KARAER CAD. SARMASIK Sok. No: 4 16369

Detaylı

1-MADDE/ MÜSTAHZAR ve ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI

1-MADDE/ MÜSTAHZAR ve ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Sayfa: 1/6 BLUEPAX CLEANER 1-MADDE/ MÜSTAHZAR ve ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Madde/Müstahzarın Tanıtılması Ticari adı: BLUEPAX CLEANER Firmanın Tanıtımı MAITURK KIMYA SAN.TIC.LTD.STI. DOSAB M.KARAER CAD.

Detaylı

1-MADDE/ MÜSTAHZAR ve ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 2- BİLEŞİMİ /İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİLER 3- TEHLİKELERİN TANITIMI

1-MADDE/ MÜSTAHZAR ve ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 2- BİLEŞİMİ /İÇİNDEKİLER HAKKINDA BİLGİLER 3- TEHLİKELERİN TANITIMI Sayfa: 1/7 GÜVENLİK BİLGİ FORMU 1-MADDE/ MÜSTAHZAR ve ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Madde ve Müstahzarın Tanıtılması Ticari adı: Firmanın Tanıtımı MAITURK KIMYA SAN.TIC.LTD.STI. DOSAB M.KARAER CAD. SARMASIK

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Quickchlor %90

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Quickchlor %90 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Klor bazlı dezenfektan CAS No : 87-90-1 EINECS No : 231-668-3 1.2.

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Chlortab %90

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Chlortab %90 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Sayfa No : 1/5 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Klor bazlı dezenfektan CAS No : 87-90-1 EINECS No : 231-668-3 1.2.

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/EC 91/155/EC ve Maddeler ve Müstahzarlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formlarının Hazırlanması ve Dağıtılması Hakkında Yönetmelik Yayın Tarihi 01/12/2012 1. Ürün ve Firma Tanıtımı Ürün Adı FAGOR STAIN SOLVER-P

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Quickchlor %56

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Quickchlor %56 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Klor bazlı dezenfektan CAS No : 51580-86-0 EINECS No : 220-767-7

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Chlortab %90

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Chlortab %90 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Klor bazlı dezenfektan CAS No : 87-90-1 EINECS No : 231-668-3 1.2.

Detaylı

MONOPROPYLENE GLYCOL. 57-55-6 PROPYLENE GLYCOL WEEL (USA) 10 mg/m³

MONOPROPYLENE GLYCOL. 57-55-6 PROPYLENE GLYCOL WEEL (USA) 10 mg/m³ 5. Yangınla Mücadele Uygun Söndürücü Koruyucu giysi Ek bilgiler : Yangın söndürme önlemlerini çevreye uydurunuz. : Bağımsız bir solunum aparatı kullanın. : Kirlenmiş söndürme suyu yasal düzenlemelere uygun

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/5 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün hakkında bilgiler Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Laminant yüzey tutkalı. Üretici / Teslimatı yapan: Betek Boya ve Kimya Sanayi A.Ş. İnönü Mahallesi Güzeller

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/5 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün hakkında bilgiler Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Akrilik kopolimer emülsiyon esaslı, dış cephe dolgu ve yüzey düzeltme macunudur. Üretici / Teslimatı yapan:

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 91/155/AET uyarınca

Güvenlik veri pusulası 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/5 1 Madde / hazırlık ve firma adı Ürün hakkında bilgiler Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Bütün süt kalıntılarını (cappuccino köpürtücülerdeki) gideren özel çözelti Üretici / Teslimatı yapan:

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/5 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün hakkında bilgiler Maddenin Kullanımı / Hazırlanması METAL BOYA SANAYİ Üretici / Teslimatı yapan: BETEK BOYA VE KİMYA SAN. A.Ş İNÖNÜ MAHALLESİ GÜZELLER MEVKİİ

Detaylı

BENNA ÇAMAŞIR SUYU GÜVENLİK BİLGİ FORMU (SDS) Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı. 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması

BENNA ÇAMAŞIR SUYU GÜVENLİK BİLGİ FORMU (SDS) Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı. 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı :ÇAMAŞIR SUYU Kimyasal Adı :KARIŞIM CAS No :YOK EINECS No :YOK 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

KERESTECLER SAN SİT ADNAN MENDERES BULV NO:76 SARAYKÖY KAZAN ANKARA

KERESTECLER SAN SİT ADNAN MENDERES BULV NO:76 SARAYKÖY KAZAN ANKARA MONOETİLEN GLİKOL MSDS 1. BÖLÜM Ticari adı: Ethylene Glycol Mal numarası: 7381, 7037, 8201, C5001, 9300 Maddenin Kullanımı / Hazırlanması: Sentez için kimyasal madde Laboratuvarda kullanılan kimyasal maddeler

Detaylı

SODYUM HİPOKLORİT CAS NO : 7681-529-9

SODYUM HİPOKLORİT CAS NO : 7681-529-9 Sayfa No : 1/5 1. MAMÜL VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı Formülü Firma : Sodyum Hipoklorit 6-15 % (w/w) : NaOCI : TEKKİM KİMYA Organize Sanayi Bölgesi. Mavi Cad. 8 Sokak. No: 1 BURSA Telefon : 0 (224) 243 21

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 * Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin Kullanımı

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Bölüm 1 MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Ürün/ Firma tanımı Ürün ismi SİLİKON ESASLI DIŞ CEPHE ASTARI Maddenin Kullanımı SU BAZLI SİLİKONLU DIŞ CEPHE ASTARI Firma ismi Adres Saray Mah. Saraykent Sanayi Bölgesi

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 91/155/AET & 93/112/AET uyarınca

Güvenlik veri pusulası 91/155/AET & 93/112/AET uyarınca Sayfa: 1/5 * 1 Madde / hazırlık ve firma adı Ürün hakkında bilgiler Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Dişçilik tekniği için yardımcı maddeler Üretici / Teslimatı yapan: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan 13

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Jaxpel 412

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Jaxpel 412 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Sodyum hipoklorit CAS No : 7681-52-9 EINECS No : 231-668-3 1.2.

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Quickchlor L

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Quickchlor L Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Sodyum hipoklorit CAS No : 7681-52-9 EINECS No : 231-668-3 1.2.

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 91/155/AET uyarınca

Güvenlik veri pusulası 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/5 1 Madde / hazırlık ve firma adı Ürün hakkında bilgiler Mal numarası: 7381, 7037, 8201, C5001, 9300 Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Sentez için kimyasal madde Laboratuarda kullanılan kimyasal

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ante Çamaşır Suyu

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ante Çamaşır Suyu Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Çamaşır ağartıcı, dezenfekte

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 1 Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanitimi Ürün tanılayıcı Mal numarası: 6824 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/6 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün hakkında bilgiler Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Dış cephe ahşap yüzeyler için geliştirilmiş, alkid esaslı, tek komponentli, yarı parlak verniktir. Üretici

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 91/155/AET uyarınca

Güvenlik veri pusulası 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/5 1 Madde / hazırlık ve firma adı Ürün hakkında bilgiler Mal numarası: 2130 Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Şablon kimyasal maddeleri Üretici / Teslimatı yapan: FOTEC AG Eigenheimstrasse 22

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU BLUE TAB FANCOİL TABLETİ GBF NO : 2007-001 TARİH : OCAK 2007 Rev.0

GÜVENLİK BİLGİ FORMU BLUE TAB FANCOİL TABLETİ GBF NO : 2007-001 TARİH : OCAK 2007 Rev.0 1-) KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANIMI Ürün adı : Blue Tab Fancoil Tableti Formül : Br 2 Üretici firma : Gündem Kimyasal Ürünleri Pazarlama Havuzculuk Turizm İnşaat Tic.Ltd.Şti. Akdeniz Sanayi

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU SODYUM HİPOKLORİT GBF NO : 200-003 TARİH : EYLÜL 98 CAS NO: 7681-529-9

GÜVENLİK BİLGİ FORMU SODYUM HİPOKLORİT GBF NO : 200-003 TARİH : EYLÜL 98 CAS NO: 7681-529-9 1-) KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANIMI Ürün adı Formül : Sodyum hipoklorit : NaOCl 2-) KİMYASAL BİLEŞİMİ Maddenin kimyasal adı Sinonimleri Sınıf & Sembol : Sodyum hipoklorit (NaOCl) : Hipo,

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/5 * 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün tanılayıcı Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Genleştirilmiş polistiren

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ante Bulaşık Makinası Parlatıcısı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Ante Bulaşık Makinası Parlatıcısı Sayfa No : 1/4 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : - 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Bulaşık makinaları

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU BLUESTEAM A 12

GÜVENLİK BİLGİ FORMU BLUESTEAM A 12 Sayfa No : 1/5 1. KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANITIMI 1.1 Madde veya Ürünün Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Adı : Organik kimyasallar karışımı CAS No : EINECS No : Kullanım Alanları : Kazan

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/6 1 Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanitimi Ürün tanılayıcı Mal numarası: 6787 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/5 1: Ürün ve firma tanımlaması 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. Maddenin Kullanımı

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Bölüm 1 MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Ürün/ Firma tanımı Ürün ismi SOLVENTSZ EPOKS ASTAR Maddenin Kullanımı METAL BOYA SANAYİ Firma ismi Adres Saray Mah. Saraykent Sanayi Bölgesi 32.sokak no:51 Kazan/ANKARA

Detaylı

1. ÜRÜN VE FİRMA TANITIMI KİMYASAL ADI SODYUM HİPOKLORİT KAPALI FORMULÜ NaOCl TİCARİ ADI HYPO

1. ÜRÜN VE FİRMA TANITIMI KİMYASAL ADI SODYUM HİPOKLORİT KAPALI FORMULÜ NaOCl TİCARİ ADI HYPO 1. VE FİRMA TANITIMI KİMYASAL ADI SODYUM HİPOKLORİT KAPALI FORMULÜ NaOCl TİCARİ ADI HYPO KULLANIM ALANI Textil ağartılması, ev ve çamaşırhanelerde beyazlatıcı olarak, su klorlanması ve genel dezenfektasyon

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 1 Madde / hazırlık ve firma adı Ürün tanılayıcı Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Contalama maddesi

Detaylı

3.2. Risk Tanımları: Üründe en son yayımlanmış "Avrupa Birliğinde Hazırlama Malzemeleri Genel

3.2. Risk Tanımları: Üründe en son yayımlanmış Avrupa Birliğinde Hazırlama Malzemeleri Genel Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İŞ Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı :GENEL TEMİZLİK Kimyasal Adı :KARIŞIM CAS No :YOK EINECS No :YOK 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

Güvenlik veri pusulası Sayfa: 1/5 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Baskı tarihi: 08.05.2015 Yeniden düzenleme tarihi: 08.05.2015 Ticari adı: VGS 160FD

Güvenlik veri pusulası Sayfa: 1/5 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Baskı tarihi: 08.05.2015 Yeniden düzenleme tarihi: 08.05.2015 Ticari adı: VGS 160FD Güvenlik veri pusulası Sayfa: 1/5 1. Madde / hazırlık ve firma adı 1.1 Ürün tanılayıcı: 1.2 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri: Daha başka önemli

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 91/155/AET uyarınca

Güvenlik veri pusulası 91/155/AET uyarınca 1 Madde / hazırlık ve firma adı Ürün hakkında bilgileri: Etil Alkol Ticari adı : Etil Alkol Teslimatı yapan :Alkoman Kimya Ltd Güvenlik hakkında bilgiler veren kesim : Tel :0216 479 12 60 : 2 Bileşim /

Detaylı

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır.

Yıkanabilir tüm yüzeylerin ve nesnelerin günlük temizliğinde kullanılır. BÖLÜM 1: MADDE/MÜSTAHZAR VE ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANITIMI 1.1. Madde/Müstahzarın Tanıtılması Ürün Adı Ürün Özelliği Öncesinde dezenfekte edilen tüm yüzeylerin ve zeminlerin, hastaneler ve bakımevleri gibi

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Bölüm 1 Ürün/ Firma tanımı Ürün ismi COALTAR BOYA Maddenin Kullanımı METAL BOYA SANAYİ Firma ismi Adres Saray Mah. Saraykent Sanayi Bölgesi 32.sokak no:51 Kazan/ANKARA Telefon

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-201 ÇAMAŞIR SUYU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-201 ÇAMAŞIR SUYU Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Violex V-201 Çamaşır Suyu Kimyasal Aile : Karışım CAS No : 7681-52-9 EINECS No

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos H 45

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos H 45 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos BI 20

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos BI 20 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Soğutma kuleleri için

Detaylı

Saray Mah. Saraykent Sanayi Bölgesi 32.sokak no:51 Kazan/ANKARA Telefon 0312 815 30 40 (pbx) Fax: 0312 815 30 48

Saray Mah. Saraykent Sanayi Bölgesi 32.sokak no:51 Kazan/ANKARA Telefon 0312 815 30 40 (pbx) Fax: 0312 815 30 48 MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Bölüm 1 Ürün/ Firma tanımı Ürün ismi EPOKSİ ASTAR Maddenin Kullanımı METAL BOYA SANAYİ Firma ismi Adres Saray Mah. Saraykent Sanayi Bölgesi 32.sokak no:51 Kazan/ANKARA Telefon

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 * 1 Madde / hazırlık ve firma adı 1.1 Ürün tanılayıcı 1.2 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Yapışgan

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Treatwater

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Treatwater Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Organik Asit CAS No : 2809-21-4 EINECS No : 220-552-8 1.2. Madde

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Quickchlor %90

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Quickchlor %90 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Siyanürik asit CAS No : 87-90-1 EINECS No : 231-668-3 1.2. Madde

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU BLUE DEZ-15 İÇME VE KULLANIM SUYUDEZENFEKTANI GBF NO : 2008-006 TARİH : ARALIK 2008 Rev.0

GÜVENLİK BİLGİ FORMU BLUE DEZ-15 İÇME VE KULLANIM SUYUDEZENFEKTANI GBF NO : 2008-006 TARİH : ARALIK 2008 Rev.0 1-) KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANIMI Ürün adı : Blue Dez-15 içme ve Kullanım Suyu Dezenfektanı Formül : NaOCl Üretici firma : Gündem Kimyasal Ürünleri Pazarlama Havuzculuk Turizm İnşaat Tic.Ltd.Şti.

Detaylı

weber.floor 4610 Ürün Güvenlik Bilgi Formu

weber.floor 4610 Ürün Güvenlik Bilgi Formu Sayfa no. 1 / 5 weber.floor 4610 Ürün Güvenlik Bilgi Formu 1. Madde veya müstahzar ve şirket/iş sahibinin tanıtıcı bilgileri 1.1. Ürünü tanıtıcı bilgiler Kod:... Unvanı WEBER.FLOOR 4610 1.2. Madde veya

Detaylı

Kit components Substance number Description Amount Symbols

Kit components Substance number Description Amount Symbols Kit components Product pnlcoi2[luc2-p2a-nlucp/minp/hygro] Vector Product code N1471 Substance number Description Amount Symbols N147A pnlcoi2[luc2-p2a-nlucp/minp/hyg] Vector 1 - Sayfa: 1/5 1 Maddenin/karışımın

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/5 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün hakkında bilgiler Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Silikon emülsiyon esaslı, yapı ara kat grenli, dış cephe kaplaması. Üretici / Teslimatı yapan: Aksio Boya

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Bölüm 1 MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Ürün/ Firma tanımı Ürün ismi AKRİLİK DIŞ CEPHE BOYASI Maddenin Kullanımı SU BAZLI BOYA Firma ismi Adres Saray Mah. Saraykent Sanayi Bölgesi 32.sokak no:51 Kazan/ANKARA

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos D 104

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos D 104 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Sayfa No : 1/5 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile CAS No : Nanyonik : 146340-16-1 EINECS No : 1.2. Madde / Müstahzarın

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos CI 15

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos CI 15 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Biyosit CAS No : 55965-84-9 EINECS No : - 1.2. Madde / Müstahzarın

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU BLUE TAB FANCOİL TABLETİ

GÜVENLİK BİLGİ FORMU BLUE TAB FANCOİL TABLETİ Sayfa No : 1/5 1. KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANITIMI 1.1 Madde veya Ürünün Tanıtılması Ürün Adı : Blue Tab Fancoil Tableti Kimyasal Adı : Halogenated hydantoin CAS No : 16079-88-2 EINECS No

Detaylı

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 1 Madde / hazırlık ve firma adı Ürün tanılayıcı Mal numarası: 070-B Kayıt numarası uygulanamaz Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Diş yüzey muamelesi için dental materyal Güvenlik Veri Dosyasını

Detaylı

GÜVENLİK VERİ PUSULASI. Maddenin Kullanımı / Hazırlanması : Metal kaplama endüstrisi, çinko levha, çinko alaşımları, bakır alaşımları pirinç)

GÜVENLİK VERİ PUSULASI. Maddenin Kullanımı / Hazırlanması : Metal kaplama endüstrisi, çinko levha, çinko alaşımları, bakır alaşımları pirinç) GÜVENLİK VERİ PUSULASI 1 - MADDE / HAZIRLIK VE FİRMA ADI Ürün Hakkında Bilgiler Ticari Adı : Çinko Külçe Maddenin Kullanımı / Hazırlanması : Metal kaplama endüstrisi, çinko levha, çinko alaşımları, bakır

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Jaxpel 409

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Jaxpel 409 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Fırın ve yanmış yağları

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos H 4500

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos H 4500 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Sayfa No : 1/5 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Teknophos H 45 Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu. Efka Madde/preparasyon ve firma adı. 2 Bileşim / Bileşenleri hakkında bilgiler

Güvenlik Bilgi Formu. Efka Madde/preparasyon ve firma adı. 2 Bileşim / Bileşenleri hakkında bilgiler Güvenlik Bilgi Formu Sayfa: 1/6 1. Madde/preparasyon ve firma adı Efka 8630 Kullanım: endüstriyel kimyevi madde Firma: BASF SE 67056 Ludwigshafen GERMANY İletişim adresi: BASF Tuerk Kimya San. ve Tic.

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/7 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: DONA KLOR 90 Ürünün uygulama alanı: Havuz Kimyasalı Üretici/Tedarikçi:UKM Uğur Kimya Makina Bilgi merkezi:

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU BLUE DEZ-15

GÜVENLİK BİLGİ FORMU BLUE DEZ-15 Sayfa No : 1/5 1. KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANITIMI 1.1 Madde veya Ürünün Tanıtılması Ürün Adı : Blue Dez-15 Kimyasal Adı : NaOCL CAS No : 7681-529-9 EINECS No : 231-668-3 Kullanım Alanları

Detaylı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzar, Kimyasalın /Malzemenin Tanıtılması Ürün Adı : CAS No : 107-21-1 Kullanım alanları : Yoğun olarak antifriz yapımında ve

Detaylı

01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı

01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M841 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Kazan Sistemleri İçin Sülfit Bazlı Oksijen Tutucu Üretici Firma : Agora Kimya Sanayi

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Forest G 302

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Forest G 302 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile CAS No : Karışım : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Jaxpel 405

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Jaxpel 405 01 Sayfa No : 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı Kimyasal Aile : : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Leke çıkartıcı ön daldırma maddesi. 1.3. Firmanın Tanıtımı

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 * 1 Madde / hazırlık ve firma adı Ürün hakkında bilgiler Ürün numarası: 09038.07047 Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Metal yüzeylerin korunması amacıyla kullanılır Üretici / Teslimatı yapan:

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos MIX

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos MIX Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı Sayfa No : 1/6 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Teknophos MİX Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde /

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Lopex 550

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Lopex 550 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : - 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Köpüklü ağır

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Bölüm 1 MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Ürün/ Firma tanımı Ürün ismi Maddenin Kullanımı Firma ismi Adres SİLİKONL ESASLI GRENLİ DIŞ CEPHE KAPLAMASI SU BAZLI BOYA Saray Mah. Saraykent Sanayi Bölgesi 32.sokak

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 * 1 Madde / hazırlık ve firma adı 1.1 Ürün tanılayıcı 1.2 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Conta 1.3

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 * 1 Madde / hazırlık ve firma adı 1.1 Ürün tanılayıcı 1.2 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Conta 1.3

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Cappel F 205

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Cappel F 205 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Güçlü yağ sökücü. 1.3.

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa: 1/5 1: Ürün ve firma tanımlaması 1.1 Madde/Karışım kimliği 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Daha başka önemli bilgi mevcut değildir. Maddenin Kullanımı

Detaylı

Baskı tarihi: Yeniden düzenleme tarihi:

Baskı tarihi: Yeniden düzenleme tarihi: Sayfa: 1/5 1 Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği Madde/Karışım kimliği Mal numarası: 50359 A Maddenin Kullanımı / Hazırlanması 2-comp., Iç ve dış mekan için Işık hızlı su dağılmış koruyucu

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Setrax SG

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Setrax SG Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile CAS No : Fosfanat : 7758-29-4 EINECS No : 231-838-7 1.2. Madde /

Detaylı

Kit Components. Taq DNA Polymerase Storage Buffer B. Custom, Taq DNA Polymerase 10X Buffer w/mgcl2

Kit Components. Taq DNA Polymerase Storage Buffer B. Custom, Taq DNA Polymerase 10X Buffer w/mgcl2 11/03/2013 Kit Components Product code M2665 Components: M166 M188 Description Taq DNA Polymerase in Storage Buffer B Taq DNA Polymerase Storage Buffer B Custom, Taq DNA Polymerase 10X Buffer w/mgcl2 Sayfa:

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Algaecide Bio

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Algaecide Bio 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Quarternary Ammonium Chloride CAS No : 7173-51-5 EINECS No : 230-525-2 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Yosun Önleyici 1.3. Firmanın Tanıtımı

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Pool Wic

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Pool Wic Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı Kimyasal Aile : : Quarternary Ammonium Chloride CAS No : 7173-51-5 EINECS No : 230-525-2

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Cappel P 115

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Cappel P 115 Sayfa No : 1/5 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı Alüminyum yüzey temizleme maddesi. 1.3. Firmanın Tanıtımı

Detaylı

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 1 Madde / hazırlık ve firma adı Ürün tanılayıcı Mal numarası: 043 Kayıt numarası uygulanamaz Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Çürük teşhis cihazı Güvenlik Veri Dosyasını Veren Hakkında Ayrıntılar

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/5 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün hakkında bilgiler Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Akrilik esaslı, kullanıma hazır dispersiyon tipi yapıştırıcı. Üretici / Teslimatı yapan: Betek Boya ve Kimya

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU : HIPOKLORIT-S SIVI KLOR

GÜVENLİK BİLGİ FORMU : HIPOKLORIT-S SIVI KLOR 1.1 Madde veya Ürünün Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Adı : Sodyum Hipoklorit CAS No : 7681-529-9 EINECS No : 231-668-3 Kullanım Alanları : Havuz suyu hijyen ürünüdür. 1.2 Firmanın Tanıtılması Firmanın

Detaylı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı

Hammadde adı % CAS NO EINECS NO Hammadde Tehlike Sınıfı 01. Madde / Preparat ve Şirket / İş Sahibinin Tanımı Ürün Adı/ Kodu : Hydra M842 Kimyasal Adı : - Kullanım Alanları : Kazan Sistemleri İçin Sertlik Stabilizatörü ve Oksijen Tutucu Üretici Firma : Agora

Detaylı

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Güvenlik veri pusulası 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 * 1 Madde / hazırlık ve firma adı 1.1 Ürün tanılayıcı 1.2 Madde veya karışımın tanılanan ilgili kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanım biçimleri Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Ölçüm kütlesi

Detaylı

91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları'na (11/03/2002-24692) göre hazırlanmıştır.

91/155/EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esasları'na (11/03/2002-24692) göre hazırlanmıştır. Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok. EINECS No : Yok. 1.2. Madde / Müstahzarın

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos SC 25

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Teknophos SC 25 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/6 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün hakkında bilgiler Maddenin Kullanımı / Hazırlanması METAL BOYA SANAYİ Üretici / Teslimatı yapan: BETEK BOYA VE KİMYA SANAYİ A.Ş. İnönü Mahallesi Güzeller Mevkii

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU : BLUE COOL S52

GÜVENLİK BİLGİ FORMU : BLUE COOL S52 Sayfa No : 1/5 1. KİMYASAL MADDE VEYA ÜRÜNÜN VE FİRMANIN TANITIMI 1.1 Madde veya Ürünün Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Adı : Organik kimyasallar karışımı CAS No : EINECS No : Kullanım Alanları : Soğutma

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-303 KİREÇ ÖNLEYİCİ BANYO TEMİZLİK MADDESİ

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU VİOLEX V-303 KİREÇ ÖNLEYİCİ BANYO TEMİZLİK MADDESİ Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ Basım tarihi: 07.05.2012 Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Kimyasal maddenin/karışım ve şirketin/üstlenenin kimlikleri Ürün adı Madde veya karışımın ilgili tespit edilen kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Jaxpel 401

Ürün Güvenlik Bilgi Formu Jaxpel 401 Sayfa No : 1/5 Bölüm 1. Madde / Müstahzar ve Şirket / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde / Müstahzar Tanıtılması Ürün Adı : Kimyasal Aile : Karışım CAS No : Yok EINECS No : Yok 1.2. Madde / Müstahzarın Kullanımı

Detaylı

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31

Malzeme Güvenlik Bilgi Formu 1907/2006/AT uyarınca, Madde 31 Sayfa: 1/5 Bölüm 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1 Madde/Karışım kimliği Mal numarası: 214-Ti Kayıt numarası uygulanamaz 1.2 Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91/155/AET uyarınca Sayfa: 1/6 1 Ürün ve firma tanımlaması Ürün hakkında bilgiler Maddenin Kullanımı / Hazırlanması Aromatik yapı içermeyen, sentetik alkid reçine esaslı, mat astar boya. Üretici / Teslimatı yapan: BETEK BOYA

Detaylı