33. yılına giren Bereket Şirketler Grubu, yılda 2 Milyar $ cirosu ile 4000 den fazla çalışana istihdam sağlamaktadır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "33. yılına giren Bereket Şirketler Grubu, yılda 2 Milyar $ cirosu ile 4000 den fazla çalışana istihdam sağlamaktadır."

Transkript

1 Hoş geldiniz 1

2 Hakkımızda Bereket Şirketler Grubu 33. yılına giren Bereket Şirketler Grubu, yılda 2 Milyar $ cirosu ile 4000 den fazla çalışana istihdam sağlamaktadır. BEREKET ENERJİ Üretim A.Ş 1995 yılında öz kaynaklarıyla Türkiye de ilk hidroelektrik santralini kurmuştur yılı sonunda enerji grubumuzun tamamlanan projeleriyle kurulu gücü yaklaşık 1000 MW, yıllık elektrik üretimi ise yaklaşık 4 milyar kwh olacaktır. Elsan Elektrik Gereçleri A.Ş yılında Denizli'de kurulmuş, elektrik sektörünün başarılı bir firmasıdır. Elektrik malzemesi ve özellikle emaye bobin teli üretmektedir. Konusunda ülkemizin önde gelen kuruluşlarındandır.

3 Hakkımızda Bereket Şirketler Grubu Sektör Personel Gelir (Milyon $) Elektrik Üretim 1, Elektrik Dağıtım 2, Emaye Bobin Teli Maya Mermer Diğer Total 3,862 1,119

4 Santrallerimiz

5 Bereket Enerji Hidro Elektrik Santraller No. Ad Kapasite (MW) Üretim (GWh) Durum Devreye Giriş Tarihi 1-2 Bereket I - II 3 MW 16 GWh Devrede Dalaman I V 38 MW 180 GWh Devrede Feslek 9 MW 41 GWh Devrede Gökyar 11 MW 60 GWh Devrede Mentaş - Dam 49 MW 180 GWh Devrede Koyulhisar 63 MW 330 GWh Devrede Çırakdamı 49 MW 140 GWh Devrede Toros 49 MW 230 GWh Yapım Aşamasında Oca Göktaş II - Dam 153 MW 650 GWh Yapım Aşamasında Ara Göktaş I - Dam 122 MW 500 GWh Yapım Aşamasında Ara Dereli 49 MW 158 GWh Yapım Aşamasında Mar Aksu 46 MW 140 GWh Yapım Aşamasında Haz.13 Toplam 641 MW 2,625 GWh

6 Bereket Enerji Rüzgar Santralleri No. Ad Kapasite (MW) Üretim (GWh) Durum Devreye Giriş Tarihi 1 Uşak RES 54 MW 130 GWh Yapım Aşamasında Mar.13 2 Yalova RES 54 MW 180 GWh Yapım Aşamasında Ara.13 3 Söke RES 45 MW 130 GWh Yapım Aşamasında Ara.13 4 Yerköy RES 45 MW 112 GWh Yapım Aşamasında Haz.14 5 RES projeleri 390 MW GWh Proje Aşamasında - Toplam 588 MW 2204 GWh Kömür Santrali No. Ad Kapasite (MW) Üretim (GWh) Durum Devreye Giriş Tarihi 1 Çankırı Orta 135 MW 890 GWh Yapım Aşamasında 2016 Toplam 135 MW 890 GWh Jeotermal Santral No. Ad Kapasite (MW) Üretim (GWh) Durum Devreye Giriş Tarihi 1 Bereket JES 6,85 MW 50 GWh Devrede 2006 Toplam 6,85 MW 50 GWh

7 Bereket Enerji Üretim & Sosyal Sorumluluk Kurulu gücü 635 kw, Yıllık elektrik üretimi 4 milyon kwh. 400 m 3/ saat çöp gazı kullanımı. Atmosfere % 40 oranında metan salınımını engelliyor. Yıllık 1 milyon ton çöp enerjiye dönüştürülüyor.

8 Bereket Enerji Üretim Yatırımları Bereket Enerji 2013 yılında 20 MW güneş enerjisi ve 20 MW jeotermal enerji yatırımı yapmayı planlamaktadır yılında santrallerin toplam kapasitesinin yaklaşık 1400 MW ve yıllık üretimin yaklaşık GWh olması beklenmektedir.

9 Hakkımızda Aydem İlgili yasal düzenlemeler doğrultusunda tarihi itibariyle Aydın, Denizli ve Muğla elektrik dağıtım bölgesinin işletme hakkı Aydem e devredilmiştir. Aydem, Türkiye nin ilk lisanslı özel sektör elektrik dağıtım ve perakende satış şirketidir.

10 Hakkımızda Genel Bilgiler Yüzölçümü (km²) Nüfus İlçe Sayısı Belde Sayısı Köy Sayısı Türkiye Aydem % 4,0 3,7 5,0 10,2 3,6 Havai Hat (km) Yeraltı Kablo (km) Toplam (km) OG AG TOPLAM

11 Hakkımızda Genel Bilgiler Abone sayısı Personel sayısı 638 Toplam Kurulu Güç (MVA) Puant Güç (MW) Trafo Sayısı (Şehir, Köy) Armatür Sayısı Direk Sayısı (Beton, Demir, Ağaç)

12 Hakkımızda Dağıtılan Enerji Miktarlarındaki Türkiye Ortalamasının Üzerinde Artış Dönem Dağıtılan Enerji (kwh) Önceki Yıla Göre Artış (kwh) Değişim (%) , , (ilk 9 ay) (ilk 9 ay) ,18

13 Yatırımlar AYDEM 5 ve 10 Yıllık Master Planı Şebekedeki zayıf noktaların belirlenmesi, dağıtım bölgelerinin ayrıştırılması Yük Merkezlerinin ve yük yoğunluklarının belirlenmesi hedeflenmektedir. Yük Merkezi 1

14 Aydem Dönemi Teknoloji Yatırımları İLETİŞİM ALTYAPININ GÜÇLENDİRİLMESİ 70 adet Aydem Şubesi ve 70 adet SCADA/DMS noktası olmak üzere toplam 140 noktanın birbirleri ile kesintisiz haberleşmesi için fiber optik altyapı tesis edilmiştir. Ayrıca her bir noktaya, herhangi bir bağlantı kopukluğuna karşın, 3G haberleşme teknolojisi ile de yedekli bir yapı kurularak tüm sistemlerin haberleşmesinin 7/24 çalışması sağlanmıştır.

15 Aydem Dönemi Teknoloji Yatırımları BİLGİ İŞLEM ALT YAPISI Tüm bilgisayar, sunucu vb.donanım ve yazılım sistemleri yenilendi. Müşterilerle ilgili tahakkuk tahsilat ve abonelik işlemlerini takip etmiş olduğumuz Müşteri Bilgi Sistemi kuruldu. Tüm müşteri ilişkileri merkezi ve trafo noktalarımızın güvenliğini ve denetimini sağlamak amacıyla güvenlik ve kamera sistemleri kuruldu.

16 Teknoloji Yatırımları Çağrı Merkezi ( ) 7/24 faaliyet gösteren Aydem Çözüm Merkezimiz 2009 yılından itibaren müşterilerimize; Saha yönetim sistemi uygulaması ve yabancı dil desteği sağlayan personeli ile AYDEM bünyesinde hizmet vermektedir.

17 Aydem Dönemi Teknoloji Yatırımları Kesintisiz Hizmet Sistemlerimizi yedeklediğimiz gibi enerjimizi de yedekledik. Altyapı Yenileme Bütün Aydem lokasyonlarında enerji ve data kabloları yenilenerek iş güvenliği ve BT standartlarına uygun hale getirildi. Kalite Süreçleri ISO 27001, 5651 Sayılı Kanun, ITIL vb. BT süreçlerini yöneten, denetleyen, işlerliğini sağlayan kalite yönetim sistemleri için büyük bir adım atıldı. Yönetim ve Müdahale Kolaylığı BT personelinin operasyonel müdahaleleri kolaylaştı.

18 Aydem Dönemi Teknoloji Yatırımları SANALLAŞTIRMA TEKNOLOJİLERİNİN KURULMASI Tüm sistemlerimizin çalıştığı sunucular, en son teknolojiye uyumlu olarak sanal alt yapıya geçirildi. Böylece, tüm sistemlerimizin lokalde yedekli ve 7/24 kesintisiz bir şekilde çalışması ve hem yer tasarrufu hem de yönetimsel açıdan kolaylık sağlanmıştır.

19 Aydem Dönemi Teknoloji Yatırımları DOKÜMAN YÖNETİM SİSTEMİ (DYS) PROJESİ Bütünleşik Yönetim Sistemi (BYS) kapsamındaki bütün iş süreçlerimiz Doküman Yönetim Sistemine aktarılarak, evrak akışlarının DYS üzerinden yönetilmesi sağlandı. Bilgi paylaşımının daha hızlı ve güvenli olması, evraklarımızın elektronik ortamda saklanması ve kağıtsız ofis mantığı ile sarf malzemesi israfı önlendi. Müşterilerimizden dilekçe, mail, çağrı merkezi yoluyla gelen tüm talepler tek bir sistemde birleştirilmiş oldu. 1 yılda kayıt işlemi yapıldı. Toplam 4 Milyon sayfa evrak tarandı.

20 Aydem Dönemi FELAKET KURTARMA MERKEZİ Teknoloji Yatırımları Olası afet durumlarında sistemi ayakta tutmak için felaket kurtarma merkezi kurulmuştur. Sistem merkezinde olası afet durumunda hiçbir aksama olmadan bütün çalışmaların Aydın ilimizden devam etmesi ile ilgili gerekli altyapı sağlanmış ve ilk olarak Müşteri Bilgi Sistemimiz devreye alınmış ve diğer sistemlerinde aktarılması için çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Yakın zamanda da ODM İstanbul a taşınma planları yapılmaktadır.

21 Teknoloji Yatırımları Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS) Halihazırda uzaktan okunan sayaç Adet 2013 yıl sonu hedefi Adet, Proje çözüm ortağı Altyapı sayaç için uzaktan okuma ve açma/kesme yapılacak şekilde güçlendirilmiştir.

22 Aydem Dönemi Teknoloji Yatırımları OTOMATİK SAYAÇ OKUMA SİSTEMİ (OSOS) AKM yazılımı devreye alınmış ve sistem alt yapısı kurularak devreye alınmıştır. Tüm aydınlatma sayaçlarını ve serbest tüketicilerimizi uzaktan okuma ve açma kesme olacak şekilde çift yönlü haberleşmeyi destekleyecek bir alt yapı kurulmuştur. OSOS un çalışacağı ana kontrol merkezinin devre dışı kalma durumu gözetilerek, farklı bir lokasyona felaket kurtarma merkezi kurulacak şekilde planlama yapılmıştır.

23 Aydem Dönemi Teknoloji Yatırımları OTOMATİK SAYAÇ OKUMA SİSTEMİ (OSOS) PLC haberleşme teknolojisi kullanılarak 2013 yılı içinde 9 farklı bölgeyi kapsayan 2000 sayaçlık bir proje için çalışmalarımız devam etmektedir.

24 Teknoloji Yatırımları SCADA/DMS 2009 yılında enerji alınan ana giriş noktalarına 350 adet analizör montajı yapılarak güç parametrelerindeki değişimler anlık uzaktan izlenmektedir.

25 Teknoloji Yatırımları SCADA/DMS SCADA-DMS Projesi 2011 yılı sonunda 70 dağıtım merkezi için başlamış olup mayıs ayı sonunda devreye alınacaktır.

26 Teknoloji Yatırımları SCADA/DMS 2020 yılına kadar projeyi 1000 trafo noktasını devreye alacak şekilde genişletmeyi planlamaktayız.

27 Teknoloji Yatırımları Saha İşgücü Yönetimi Proje Kapsamında 115 Araca tablet PC montajı yapılarak kullanıma başlanmıştır. Araç takip ve Çağrı Merkezi (CRM) yazılımları anlık olarak haberleşmektedir. Arızalarda, bölgeye en yakın ekip yönlendirilmektedir. Ortalama 67 dk olan müdahale süresi 37 dk seviyesine çekilmiştir. OSOS üzerinden alınan enerji kesinti bilgileri Çağrı Merkezi ne iletilerek otomatik iş emri üretilip, arıza noktasına en kısa sürede müdahale sağlanacaktır.

28 Teknoloji Yatırımları Coğrafi Bilgi Sistemi Bölgemizde yer alan tüm elektrik teçhizatının elektriki ve coğrafi koordinatları uydu fotoğrafı altlığı ile Coğrafi Bilgi Sistemlerine (EDABİS) aktarılmaktadır adet trafomuzu Bina tipi trafoların tek hat şemalarını, sokak abonelerini, tüm fider bağlantılarını, ayırıcı, kesici, hücre ve baralarını ölçekli bir şekilde, tüm OG/AG trafolarının teknik verileri adet direğin teknik özelliklerini ve koordinatlarını adet AG pano box ın koordinat ve teknik özellikleri aydınlatma armatürünün koordinat bilgisini km OG hattı ve km AG hattı koordinatları ve teknik bilgilerini elektronik ortama aktardık.

29 Teknoloji Yatırımları Abone Bilgi Güncelleme Proje kapsamında temin edilen SMS ve e-posta bilgileri yoluyla, Planlı kesinti bildirimleri, fatura bilgileri ve duyuruların müşterilerimize zamanında iletilmesi amaçlanmaktadır abone verisi güncellenirken Abonelerin; %76 sının sabit hat numarası %72 sinin GSM numarası %55 inin TC kimlik numarası %28 inin e-posta adresi sisteme aktarıldı.

30 Teknoloji Yatırımları CBS de Altlık Olarak Kullanılan Uydu Fotoğrafı Google Earth Fotoğrafı Kullanılan Uydu Fotoğrafı Worldview-2 ve Geoeye uyduları ile 50 cm çözünürlükte, 6.5 m koordinat doğruluğunda, %1 bulutluluk oranında uydu fotoğrafı tedarik edilmiş CBS yazılımı altlığı olarak kullanılmaktadır.

31 Araştırma Geliştirme Çalışmaları Elektrikli Araç Dönüştürme Çalışmaları AR-GE departmanı tarafından tümüyle yerli teknoloji kullanılarak geliştirilen elektrikli kamyon ESKİ HALİ Motor : 5948 cc, 6 silindir / 86 kw dizel Motor torku : 343 Nm / 1600 d/dk CO₂ Emisyonu : 523 g/km Max Hız : 108 km/saat Menzil : 550 km Boş ağırlık : 6500 Kg YENİ HALİ Motor : 90 kw 1500 d/dk Asenkron motor Motor torku : 630 Nm / 1500 d/dk CO₂ Emisyonu : 0 g/km Seyahat Süresi : 2 saat 45 dk (~80 km/saat) Şarj Süresi : 5 saat 30 dk Max Hız : 110 km/saat Menzil : 220 km Boş ağırlık : 7500 Kg

32 Teknoloji Yatırımları Kayıp Kaçak ile tarihleri arasında Devir Kurulunca %10,24 olarak tespit edilen kayıp-kaçak oranı 2011 sonunda %8,41 e indirilmiştir k.k oranının RAG tablolarındaki değerin altında kalması beklenmektedir. Yapılanlar: Altyapı Yatırımları Kaliteli malzeme kullanımı tercihi Etkin tarama ve denetim Karşılaştırmalı tüketim analizi

33 Aydem Dönemi Teknoloji Yatırımları KURUMSAL INTERNET SİTEMİZDEN ONLİNE HİZMETLERİMİZ Yeni kurulan sıramatik sistemler ile birlikte Online randevu sistemi ile müşterilerimize hızlı hizmet Anında borç sorgulama Endeks bildirimi yapabilme Fatura hesaplama Online başvurular Serbest tüketici başvurusu yapma Bakım ve planlı kesintilerin bildirimi

34 Aydem Dönemi Teknoloji Yatırımları AYDEM HİZMETLERİ MOBİL ORTAMDA Aydem Mobil Uygulaması ile ; Çözüm merkezi bölümünde şikayet bildirimleri ve başvuru takiplerini yapabilirsiniz. e-aydem bölümünde tahmini fatura hesabı yapabilir, geçmiş tüketimlerinizi listeleyip grafik olarak alabilirsiniz.

35 Aydem Dönemi Teknoloji Yatırımları AYDEM HİZMETLERİ MOBİL ORTAMDA Tesisatçı ve ödeme noktalarına ulaşabilirsiniz. Ayrıca ödeme noktalarına bulunduğunuz yerden yol tarifi alabilirsiniz.

36 Aydem Dönemi Teknoloji Yatırımları AYDEM HİZMETLERİ MOBİL ORTAMDA Bakım ve planlı kesintileri takip edebilirsiniz. Hızlı borç sorgulama yapabilirsiniz.

37 Aydem Dönemi ELEKTRONİK ARŞİVLEME PROJESİ Teknoloji Yatırımları 2013 yılında başlayacak olduğumuz proje ile birlikte yaklaşık belgeyi 18 aylık bir süre de tarayarak elektronik ortama geçirmeyi planlıyoruz.

38 Aydem Dönemi Teknoloji Yatırımları VARLIK ENVANTER YÖNETİMİ (ASSET MANAGEMENT) PROJESİ 2013 yılında başlayacak olduğumuz proje ile tüm varlıklarımızın envanterini oluşturmak, Tüm sahadaki varlıklarımızla ilgili koordinatlı bir şekilde nerede takılı olduğu, tipi,markası, montaj tarihi vs kimlik bilgilerinin tutulması Tüm varlıkların amortisman hesabı ve ömürlerinin sisteme girilmesi Bakım planlarının temelini sağlaması Cihazların ömürleri dolmadan ve arıza yapmadan önce yenisi ile değiştirilmesi Gelecek yatırım planlarının net bir şekilde ve kolaylıkla hesaplanması amaçlanmaktadır.

39 İletişim Bilgileri: Mehmet KARADENİZ AYDEM BİLGİ İŞLEM MÜDÜRÜ Web: Address:

Hakkımızda. Böylece Aydem, Türkiye nin ilk lisanslı özel sektör elektrik dağıtım ve perakende satış şirketi olarak faaliyetlerine başlamıştır.

Hakkımızda. Böylece Aydem, Türkiye nin ilk lisanslı özel sektör elektrik dağıtım ve perakende satış şirketi olarak faaliyetlerine başlamıştır. Hakkımızda İlgili yasal düzenlemeler, sözleşme ve lisans hükümleri doğrultusunda 15.08.2008 tarihi itibariyle Aydın, Denizli ve Muğla elektrik dağıtım bölgesi Aydem e devredilmiştir. Böylece Aydem, Türkiye

Detaylı

Enerji Verimliliğinde Akıllı Şebekelerin Rolü ULUSLARARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRE VE SERGİSİ

Enerji Verimliliğinde Akıllı Şebekelerin Rolü ULUSLARARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRE VE SERGİSİ Enerji Verimliliğinde Akıllı Şebekelerin Rolü ULUSLARARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRE VE SERGİSİ 10.05.2013 EnerjiSA & Başkent Elektrik Dağıtım AŞ Türkiye nin en büyük sanayi ve finans topluluklarından

Detaylı

Mersin EMO SMM. Bilgilendirme ve Paylaşım Toplantısı

Mersin EMO SMM. Bilgilendirme ve Paylaşım Toplantısı TOROSLAR ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. Mersin EMO SMM Bilgilendirme ve Paylaşım Toplantısı 14.03.2017 Enerjisa.mp4 Enerjisa 1996 yılında Sabancı şirketlerinin elektrik gereksinimlerini karşılamak üzere bir otoprodüktör

Detaylı

EKREM YILDIRIM - İşletme ve Bakım Yönetmeni Powernet Maestro EAM Entegrasyonu

EKREM YILDIRIM - İşletme ve Bakım Yönetmeni Powernet Maestro EAM Entegrasyonu EKREM YILDIRIM - İşletme ve Bakım Yönetmeni Powernet Maestro EAM Entegrasyonu Çözüm Ortakları GDZ ELEKTRİK DAĞITIM 3M Tüketici 52.000km Dağıtım Hattı 30.000 trafo. Km yol ve sokak 1M Adet direk-pano 0.5M

Detaylı

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. Faaliyet Raporu Vizyon ve Misyon 3. Şirket Profili 4. Kalite Politikamız 5. Çevre Yönetimi Politikamız 6

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. Faaliyet Raporu Vizyon ve Misyon 3. Şirket Profili 4. Kalite Politikamız 5. Çevre Yönetimi Politikamız 6 İçindekiler Vizyon ve Misyon 3 Şirket Profili 4 Kalite Politikamız 5 Çevre Yönetimi Politikamız 6 İş Sağlığı ve Güvenliği Politikamız 7 Kalite Belgelerimiz 8 Organizasyon Şeması 9 2014 Yılı Fırat EDAŞ

Detaylı

YUNUS EMRE AKDOĞAN BİLGİ TEKNOLOJİLERİ MÜDÜRLÜĞÜ COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ ŞEFİ

YUNUS EMRE AKDOĞAN BİLGİ TEKNOLOJİLERİ MÜDÜRLÜĞÜ COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ ŞEFİ YUNUS EMRE AKDOĞAN BİLGİ TEKNOLOJİLERİ MÜDÜRLÜĞÜ COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ ŞEFİ GİS İN DAĞITIM ŞİRKETLERİ İÇİN ÖNEMİ Ülkemizin sürekli değişiyor ve gelişiyor olması; Kurumların müşterilerine daha iyi hizmet

Detaylı

Onaylı Ar-ge Projeleri Ve Elektronik Sayaçların Optik Port Aracılığı İle Haberleşmeli Sayaçlara Dönüştürülerek Uzaktan Okunmasına Sağlanması Projesi

Onaylı Ar-ge Projeleri Ve Elektronik Sayaçların Optik Port Aracılığı İle Haberleşmeli Sayaçlara Dönüştürülerek Uzaktan Okunmasına Sağlanması Projesi Onaylı Ar-ge Projeleri Ve Elektronik Sayaçların Optik Port Aracılığı İle Haberleşmeli Sayaçlara Dönüştürülerek Uzaktan Okunmasına Sağlanması Projesi 19.12.2017 Ar-ge Projeleri (2014 2015) Profil Katsayıları

Detaylı

SİVAS İÇANADOLU ENERJİ FORUMU ( İÇEF ) ÇAMLIBEL ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş.

SİVAS İÇANADOLU ENERJİ FORUMU ( İÇEF ) ÇAMLIBEL ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. SİVAS İÇANADOLU ENERJİ FORUMU ( İÇEF ) ÇAMLIBEL ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. SUNUMU Elektriğin Tarihçesi, Elektrik enerjisi dünyada ilk kez 1876 yılında günlük hayatta kullanılmaya başlandı. İlk elektrik santrali

Detaylı

Doğru ve hızlı çözümler sunar. Tanıtım Kataloğu

Doğru ve hızlı çözümler sunar. Tanıtım Kataloğu www.emienerji.com Doğru ve hızlı çözümler sunar. Tanıtım Kataloğu Doğru ve hızlı çözümler sunar. HAKKIMIZDA Emi Enerji A. Ş. 1974 ten beri faaliyetlerini sürdürmekte olan Emi Grup bünyesinde faaliyet göstermektedir.

Detaylı

2012 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2012 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYADA ELEKTRİK ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ Bilindiği üzere, elektrik enerjisi tüketimi gelişmişliğin göstergesidir. Bir ülkedeki kişi başına düşen

Detaylı

A S T E K AKILLI ŞEBEKELER ELEKTRİK SAYAÇLARI UZAKTAN OKUMA SİSTEMİ SMART GRID SMART ENERGY SYSTEMS FOR PLANET S FUTURE

A S T E K AKILLI ŞEBEKELER ELEKTRİK SAYAÇLARI UZAKTAN OKUMA SİSTEMİ SMART GRID SMART ENERGY SYSTEMS FOR PLANET S FUTURE A S T E K SMART ENERGY SYSTEMS FOR PLANET S FUTURE SMART GRID AKILLI ŞEBEKELER ELEKTRİK SAYAÇLARI UZAKTAN OKUMA SİSTEMİ AKILLI ŞEBEKELER ÇÖZÜMÜ Dağıtım yapan işletmelerin otomasyon ihtiyaçları için AKILLI

Detaylı

2013 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2013 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYADA ELEKTRİK ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ Bilindiği üzere, elektrik enerjisi tüketimi gelişmişliğin göstergesidir. Bir ülkedeki kişi başına düşen

Detaylı

Entegre Elektrik Dağıtım Bilgi Sistemi V2.0 Ahmet DABANLI Genel Müdür Yardımcısı

Entegre Elektrik Dağıtım Bilgi Sistemi V2.0 Ahmet DABANLI Genel Müdür Yardımcısı Entegre Elektrik Dağıtım Bilgi Sistemi V2.0 Ahmet DABANLI Genel Müdür Yardımcısı Edabis, İM/DM/Trafodan Sayaca Kadar tüm Elektrik Şebekesinin gerçek durum ve kurallara uygun akıllı şebeke (SmartGrid, SmartCity)

Detaylı

ODTÜ-MD Elk.Müh.Olgun Sakarya 02 Mart 2019

ODTÜ-MD Elk.Müh.Olgun Sakarya 02 Mart 2019 1 ODTÜ-MD Elk.Müh.Olgun Sakarya 02 Mart 2019 SUNUM -Enerji ve Dağıtım Tarife Yapısı -Güncel Üretim ve Tüketim -Üretimde Yerli ve İthal Kaynak Katkısı -Üretim, İletim ve Dağıtım Kayıpları -Kapasite Mekanizması

Detaylı

Doğal Gaz Akıllı Şebeke Uygulamaları & Sayaç Kalibrasyon Kazanımları. Dr. Cevat ÖZARPA Teknik İşler ve Onarım Müdürü cozarpa@igdas.com.

Doğal Gaz Akıllı Şebeke Uygulamaları & Sayaç Kalibrasyon Kazanımları. Dr. Cevat ÖZARPA Teknik İşler ve Onarım Müdürü cozarpa@igdas.com. Doğal Gaz Akıllı Şebeke Uygulamaları & Sayaç Kalibrasyon Kazanımları Dr. Cevat ÖZARPA Teknik İşler ve Onarım Müdürü cozarpa@igdas.com.tr 1 İÇERİK KISACA İGDAŞ SCADA UYGULAMAMIZ GAZ KONTROL VE SEVKİYAT

Detaylı

BGD VERİ MERKEZLERİ KONFERANSI 2013

BGD VERİ MERKEZLERİ KONFERANSI 2013 BGD VERİ MERKEZLERİ KONFERANSI 2013 Türk Telekom Veri Merkezleri İlker Ensar Uyanık Veri Merkezleri Yönetimi Grup Müdürü TÜRK TELEKOM Grubu Türk Telekom Grubu 2011 de %46 pazar payıyla 12 milyar TL gelir

Detaylı

2ME ENDÜSTRİYEL TESİSLER MADENCİLİK LTD.ŞTİ EMİN BİLEN (TEMMUZ 2017-İSTANBUL)

2ME ENDÜSTRİYEL TESİSLER MADENCİLİK LTD.ŞTİ EMİN BİLEN (TEMMUZ 2017-İSTANBUL) TÜRKİYE ELEKTRİK ENERJİSİ GÖRÜNÜMÜ, TARİFE YAPISI VE ALTERNATİF ELEKTRİK ENERJİSİ TEMİN İMKANLARI 2ME ENDÜSTRİYEL TESİSLER MADENCİLİK LTD.ŞTİ EMİN BİLEN (TEMMUZ 2017-İSTANBUL) 2016 YILI ELEKTRİK ENERJİSİ

Detaylı

TÜRK TELEKOM COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ PROJESİ (TTCBS)

TÜRK TELEKOM COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ PROJESİ (TTCBS) 1-Apr-10 TÜRK TELEKOM COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ PROJESİ (TTCBS) 09.04.2010 TTGENEL MÜDÜRLÜĞÜ ERIŞIM DIREKTÖRLÜĞÜ 1 TTCBS PROJESİ HAKKINDA NELER YAPILDI? 4 HEDEFLER 4 1 1-Apr-10 1 TTCBS PROJESİ HAKKINDA

Detaylı

ELDER Ar-Ge ÇALIŞTAYI 2015 SUNUMU. 16.04.2015 Aydem EDAŞ Elder Ar-Ge Çalıştayı 2015 Sunumu Sayfa 1

ELDER Ar-Ge ÇALIŞTAYI 2015 SUNUMU. 16.04.2015 Aydem EDAŞ Elder Ar-Ge Çalıştayı 2015 Sunumu Sayfa 1 ELDER Ar-Ge ÇALIŞTAYI 2015 SUNUMU 16.04.2015 Aydem EDAŞ Elder Ar-Ge Çalıştayı 2015 Sunumu Sayfa 1 İÇERİK 1. Ar-Ge Hedeflerimiz 2. Ar-Ge Önceliklerimiz 3. Teknoloji Yatırımlarımız 4. Ar-Ge Projelerimiz

Detaylı

ZM R KEMALPA A ORGAN ZE SANAY BÖLGES

ZM R KEMALPA A ORGAN ZE SANAY BÖLGES ZM R KEMALPA A ORGAN ZE SANAY BÖLGES ELEKTRİK ŞEBEKE YAPISI ZM R KEMALPA A ORGAN ZE SANAY BÖLGES PROJENİN AMAÇLARI Kayıp-Kaçak Oranlarında Azalma Maliyetlerde Azalma Güvenli faturalama sistemi Katılımcı

Detaylı

ÇORUH ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş YILI FAALİYET RAPORU

ÇORUH ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş YILI FAALİYET RAPORU ÇORUH ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. 2013 YILI FAALİYET RAPORU AJANDA Şirket Profili ve Yönetim Faaliyetlerimiz ve Hizmet Bölgemiz Eğitim ve Kalite Yatırımlar ve Projelerimiz Bilanço ve Gelir Gider İletişim Bilgileri

Detaylı

Türk Telekom Grubu 2011 de %46 pazar payıyla 12 milyar TL gelir elde eden Türkiye deki lider Telekom grubudur

Türk Telekom Grubu 2011 de %46 pazar payıyla 12 milyar TL gelir elde eden Türkiye deki lider Telekom grubudur BuluTT TÜRK TELEKOM Gurubu Türk Telekom Grubu 2011 de %46 pazar payıyla 12 milyar TL gelir elde eden Türkiye deki lider Telekom grubudur Gelirde Türkiye telekom pazarında %46 pazar payı ~15 milyon erişim

Detaylı

Ar-Ge Projeleri ve Tamamlanan Ar-Ge Projeleri Sonuçları

Ar-Ge Projeleri ve Tamamlanan Ar-Ge Projeleri Sonuçları Ar-Ge Projeleri ve Tamamlanan Ar-Ge Projeleri Sonuçları 1 İÇERİK ÇEDAŞ hakkında Ar-Ge Projeleri ve Durumları Tamamlanan Ar-Ge Projeleri Sonuçları 2 ÇEDAŞ ve TÜRKİYE DEĞERLERİ ÇEDAŞ TÜRKİYE ORAN % Yüzölçümü

Detaylı

DAĞITIM FAALİYETLERİMİZLE İLGİLİ BİLGİLENDİRDİK

DAĞITIM FAALİYETLERİMİZLE İLGİLİ BİLGİLENDİRDİK SEDAŞ, Bolu Muhtar Dernek Başkanları ile Bir Araya Geldi Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) Dağıtım Direktörü Dr. Ersan Şentürk, Bolu Muhtarlar Dernek Başkanı Fikret Özen, Bolu Merkez Mahalle Muhtarları

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARIMIZ VE ELEKTRİK ÜRETİMİ. Prof. Dr. Zafer DEMİR --

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARIMIZ VE ELEKTRİK ÜRETİMİ. Prof. Dr. Zafer DEMİR -- YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARIMIZ VE ELEKTRİK ÜRETİMİ Prof. Dr. Zafer DEMİR -- zaferdemir@anadolu.edu.tr Konu Başlıkları 2 Yenilenebilir Enerji Türkiye de Politikası Türkiye de Yenilenebilir Enerji Teşvikleri

Detaylı

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİNDE RÜZGÂR ENERJİ SANTRALLERİ TEİAŞ

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİNDE RÜZGÂR ENERJİ SANTRALLERİ TEİAŞ TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM SİSTEMİNDE RÜZGÂR ENERJİ SANTRALLERİ TEİAŞ Kemal YILDIR Genel Müdür Yönetim Kurulu Başkanı TÜREK, İstanbul Kasım 2013 ANA FAALİYET KONULARI Türkiye Elektrik Sistemini yönetmek Türkiye

Detaylı

ELEKTRİK SATIŞ EĞİTİMİ

ELEKTRİK SATIŞ EĞİTİMİ ELEKTRİK SATIŞ EĞİTİMİ İÇERİK BİZ KİMİZ? SERBEST TÜKETİCİ SATIŞ SÜRECİ SORULAR BİZ KİMİZ? HAKKIMIZDA Üretime verdiği önem, yüksek ihracat hacmi ve sağladığı yüksek istihdam ile Türkiye ekonomisine büyük

Detaylı

Yatırımcı Sunumu Ağustos 2014

Yatırımcı Sunumu Ağustos 2014 Yatırımcı Sunumu Ağustos 2014 Yasal Uyarı İşbu Belge deki bilgilerin doğruluğu, güvenilirliği ve güncelliği hakkında (gerekli özen gösterilmiş olmakla birlikte) hiçbir garanti verilmemektedir. İlgili yasal

Detaylı

LİSANSSIZ ÜRETİM TESİSLERİ SÜREÇLERİ

LİSANSSIZ ÜRETİM TESİSLERİ SÜREÇLERİ LİSANSSIZ ÜRETİM TESİSLERİ SÜREÇLERİ İÇERİK Lisanssız Üretim Tesisleri Mevzuatı Lisansız Üretim Tesisleri Bağlantı Süreci Lisanssız Üretim Tesisleri Bağlantı Görüşü Teknik Kriterler Başkent Elektrik Dağıtım

Detaylı

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİM TESİSLERİ SÜREÇLERİ. Arge & Stratejik Planlama Direktörlüğü 30.10.2015 AKDENİZ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş.

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİM TESİSLERİ SÜREÇLERİ. Arge & Stratejik Planlama Direktörlüğü 30.10.2015 AKDENİZ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİM TESİSLERİ SÜREÇLERİ Arge & Stratejik Planlama Direktörlüğü AKDENİZ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. 1 içerik Lisanssız Üretim Tesisleri Mevzuatı Lisansız Üretim Tesisleri Bağlantı Süreci

Detaylı

İESOB Bilgilendirme Toplantısı TEK ELEKTRİK 2016

İESOB Bilgilendirme Toplantısı TEK ELEKTRİK 2016 İESOB Bilgilendirme Toplantısı İçerik 01. SEKTÖREL 02. TANIMLAR 03. SÜREÇ 04.ÖDEME 05.SIKÇA SORULAN SORULAR 01. SEKTÖREL TEK Elektrik Hakkında 2013 2014 MARKALAŞMA VE İLK ABONE Sekto rṳn ihtiyac duyacağı

Detaylı

Serbest Tüketici Kimdir

Serbest Tüketici Kimdir Kısaca Eren Enerji Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş. Zonguldak ın Çatalağzı termik santrali toplam 1,6 milyar dolarlık yatırım değerine sahip 3 üniteden oluşmaktadır. Temmuz 2010 dan bugüne faaliyette olan

Detaylı

2014 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2014 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYADA ELEKTRİK ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ Gelişmekte olan ülkelerdeki sanayileşme enerjiye olan talebin hızla artmasına neden olmaktadır. Enerji,

Detaylı

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ BAŞVURU SÜRECİ. Hizmete Ozel

LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ BAŞVURU SÜRECİ. Hizmete Ozel LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ BAŞVURU SÜRECİ TOROSLAR ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. SORUMLULUK SAHASI TOROSLAR EDAŞ DAĞITIM VARLIKLARI - 2013 SONU Tesisin Adı Tesis Cinsi Tesisin Teknik Özelliği HATAY TOPLAM Kurum

Detaylı

Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliği

Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliği Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliği VI. OSB ENERJİ ZİRVESİ Grup Başkanı 1 23 Kasım 2012 Kayseri NEDEN KALİTE DÜZENLEMESİ? EPDK Düzenlemelerinde; Maliyetin düşürülmesi

Detaylı

12. ENERJİ İSTATİSTİKLERİ

12. ENERJİ İSTATİSTİKLERİ 12. ENERJİ İSTATİSTİKLERİ 12.1. 12.1.1. Üretim Santral ve Kurulu Güç 2007-2011 Türkiye TR41 Bursa Eskişehir Bilecik Toplam Santral 612 21 14 4 3 Toplam Kurulu Güç (MW) 49515,4 3132,9 2671,5 319,4 142,0

Detaylı

Ar-Ge Projeleri. 1- Kırsal Şebekede 3 fazlı OG/AG Dağıtım Transformatörlerinden 1 fazlı Transformatörlere Dönüşüm Teknik-Ekonomik Analiz Projesi

Ar-Ge Projeleri. 1- Kırsal Şebekede 3 fazlı OG/AG Dağıtım Transformatörlerinden 1 fazlı Transformatörlere Dönüşüm Teknik-Ekonomik Analiz Projesi Ar-Ge Projeleri A) Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca Elektrik ve Doğalgaz Dağıtım Sektöründe araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek amacı ile dağıtım faaliyetleri kapsamında verilen Ar-Ge

Detaylı

Erkut KIRMIZIOĞLU Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı erkut.kirmizioglu@sanayi.gov.tr

Erkut KIRMIZIOĞLU Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı erkut.kirmizioglu@sanayi.gov.tr Erkut KIRMIZIOĞLU Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı erkut.kirmizioglu@sanayi.gov.tr SUNUM PLANI GİRİŞ AKILLI ŞEBEKE İLERİ ÖLÇÜM ALTYAPISI İLERİ ÖLÇÜM ALTYAPISI BİLEŞENLERİ İLERİ ÖLÇÜM ALTYAPISI FAYDALARI

Detaylı

İÇ ANADOLU BÖLGESİ ENERJİ FORUMU

İÇ ANADOLU BÖLGESİ ENERJİ FORUMU TÜRKİYE ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İÇ ANADOLU BÖLGESİ ENERJİ FORUMU ( 20 NİSAN 2007 SİVAS ) Sami KOVANCI AR-GE Plan. Ve Dış İliş. Daire Başkanı Sunum İçeriği Hakkında Faaliyet Alanları Temel

Detaylı

Elektrik Dağıtım. Sayaç Çözümleri

Elektrik Dağıtım. Sayaç Çözümleri Elektrik Dağıtım Şirketleri için Elektrik Dağıtım Sayaç Çözümleri Şirketleri için KÖHLER ÖZELLEŞEN ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİNİN ARADIĞI TÜM SAYAÇ ÇÖZÜMLERİNİ SAĞLIYOR Elektrik Dağıtım Şirketleri nin

Detaylı

TARİHÇE. KOSBİ, 1993 yılında 410 Hektar alanda kuruldu ve sonraki yıllardaki genişlemeler ile 1300 hektara ulaştı.

TARİHÇE. KOSBİ, 1993 yılında 410 Hektar alanda kuruldu ve sonraki yıllardaki genişlemeler ile 1300 hektara ulaştı. TARİHÇE Kemalpaşa da sanayileşme 1970 li yıllarda başladı. KOSBİ, 1993 yılında 410 Hektar alanda kuruldu ve sonraki yıllardaki genişlemeler ile 1300 hektara ulaştı. KOSBİ, 14.08.2001 tarihinde ilk tüzel

Detaylı

TURKCELL SIR BAŞLIK ALANI. Çağatay AYNUR Turkcell Kurumsal Satış Direktörü

TURKCELL SIR BAŞLIK ALANI. Çağatay AYNUR Turkcell Kurumsal Satış Direktörü BAŞLIK ALANI Çağatay AYNUR Turkcell Kurumsal Satış Direktörü Her Yerden Ulaşılabilir Servislerle Yeni Bir Dünya TARIM Mobil Cihazlar Başrolde (Milyon Adet) 1.500 1.000 500 Akıllı Telefonlar Tabletler Bilgisayar

Detaylı

Yenilebilir Enerji Kaynağı Olarak Rüzgar Enerjisi

Yenilebilir Enerji Kaynağı Olarak Rüzgar Enerjisi Yenilebilir Enerji Kaynağı Olarak Rüzgar Enerjisi İbrahim M. Yağlı* Enerji üretiminde Rüzgar Enerjisinin Üstünlükleri Rüzgar enerjisinin, diğer enerji üretim alanlarına göre, önemli üstünlükleri bulunmaktadır:

Detaylı

Sayı : 2012/23 Konu:Elektrik Enerjisi 01 Şubat 2012

Sayı : 2012/23 Konu:Elektrik Enerjisi 01 Şubat 2012 Sayı : 2012/23 Konu:Elektrik Enerjisi 01 Şubat 2012 Değerli Üyemiz, Eren Enerji Elektrik Üretim Anonim Şirketi nin elektrik enerjisi satış fiyat teklifi ile ilgili yazısı ilişikte sunulmuştur. Bilgilerinizi

Detaylı

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarımız ve Mevzuat. Hulusi KARA Grup Başkanı

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarımız ve Mevzuat. Hulusi KARA Grup Başkanı Yenilenebilir Enerji Kaynaklarımız ve Mevzuat Hulusi KARA Grup Başkanı Sunum Planı Yenilenebilir Enerji Kaynakları Potansiyelimiz ve Mevcut Durum İzmir ve Rüzgar Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına İlişkin

Detaylı

SU KAÇAKLARININ COĞRAFĐ BĐLGĐ SĐSTEMĐ TABANLI TESPĐTĐ: ANTALYA SU VE ATIKSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ UYGULAMALARI

SU KAÇAKLARININ COĞRAFĐ BĐLGĐ SĐSTEMĐ TABANLI TESPĐTĐ: ANTALYA SU VE ATIKSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ UYGULAMALARI TMMOB COĞRAFĐ BĐLGĐ SĐSTEMLERĐ KONGRESĐ 2009 02-06 Kasım 2009, Đzmir SU KAÇAKLARININ COĞRAFĐ BĐLGĐ SĐSTEMĐ TABANLI TESPĐTĐ: ANTALYA SU VE ATIKSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ UYGULAMALARI T. Özden, E. Demirbaş, Đ. Demirel

Detaylı

6. MapInfo Kullanıcılar Konferansı

6. MapInfo Kullanıcılar Konferansı KAYSERİ VE CİVARI ELEKTRİK T.A.Ş Yunus Emre AKDOĞAN Bilgi İşlem Müdürlüğü Coğrafi Bilgi Sistemleri Sorumlusu Elektrik Dağıtımında CBS Gereklilikleri Konuma Dayalı Gözlemler. Veri Bütünlüğü ve Senkronizasyonu.

Detaylı

E-Devlet Kapısı Uygulamaları

E-Devlet Kapısı Uygulamaları E-Devlet Kapısı Uygulamaları SUNUM İÇERİĞİ Belediyemizin Sunduğu Hizmetler E-Devlet ve E-Devlet Kapısı Nedir? Yapmış Olduğumuz E-Devlet Projeleri E-Devlet Kapısından Sağlanan Kazanımlar Yapmayı Planladığımız

Detaylı

Coğrafi Bilgi Sistemi Temelli, Mobil Cihaz Entegrasyonu Olan Dağıtım Varlık Bütünlüğü Yönetim Sistemi. Ali Kemal DEMİRCİ Genel Müdür

Coğrafi Bilgi Sistemi Temelli, Mobil Cihaz Entegrasyonu Olan Dağıtım Varlık Bütünlüğü Yönetim Sistemi. Ali Kemal DEMİRCİ Genel Müdür Coğrafi Bilgi Sistemi Temelli, Mobil Cihaz Entegrasyonu Olan Dağıtım Varlık Bütünlüğü Yönetim Sistemi Ali Kemal DEMİRCİ Genel Müdür TEYDEB Ar-Ge Projesi Projenin Adı : Coğrafi bilgi sistemi temelli, mobil

Detaylı

NETWORK DİREKTÖRLÜĞÜ ENERJİ VE SOĞUTMA SİSTEMLERİ GRUP MÜDÜRLÜĞÜ

NETWORK DİREKTÖRLÜĞÜ ENERJİ VE SOĞUTMA SİSTEMLERİ GRUP MÜDÜRLÜĞÜ NETWORK DİREKTÖRLÜĞÜ ENERJİ VE SOĞUTMA SİSTEMLERİ GRUP MÜDÜRLÜĞÜ ENERJİ VE SOĞUTMA SİSTEMLERİ AC ENERJİ SİSTEMLERİ DC ENERJİ SİSTEMLERİ SOĞUTMA SİSTEMLERİ ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE YENİ NESİL ENERJİ SİSTEMLERİ

Detaylı

Fatih YAZITAŞ Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Yeni Teknolojiler ve Destek Daire Başkanı

Fatih YAZITAŞ Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Yeni Teknolojiler ve Destek Daire Başkanı Fatih YAZITAŞ Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Yeni Teknolojiler ve Destek Daire Başkanı İstanbul, Kasım 2014 Son 10 Yılda Gelinen Nokta(2003-2013) Elektrik tüketimi yaklaşık 2 kat artışla 245 milyar

Detaylı

ANKARA İLİ ELEKTRİK ÜRETİM-TÜKETİM DURUMU

ANKARA İLİ ELEKTRİK ÜRETİM-TÜKETİM DURUMU ANKARA İLİ ELEKTRİK ÜRETİM- DURUMU Yusuf BAYRAK TEİAŞ APK Dairesi Başkanlığı Türkiye elektrik sistemi tümleşik bir sistemdir. Bölgelerin veya illerin coğrafi sınırları ile elektrik sistemi işletme bölgelerinin

Detaylı

Doğru ve hızlı çözümler sunar. Tanıtım Kataloğu

Doğru ve hızlı çözümler sunar. Tanıtım Kataloğu www.emienerji.com Doğru ve hızlı çözümler sunar. Tanıtım Kataloğu Doğru ve hızlı çözümler sunar. HAKKIMIZDA Emi Enerji A. Ş. 1974 ten beri faaliyetlerini sürdürmekte olan Emi Grup bünyesinde faaliyet göstermektedir.

Detaylı

KURUL KARARI. Karar No : 4476 Karar Tarihi : 26/06/2013

KURUL KARARI. Karar No : 4476 Karar Tarihi : 26/06/2013 Piyasası Düzenleme Kurumundan : KURUL KARARI Karar No : 4476 Karar Tarihi : 26/06/2013 Piyasası Düzenleme Kurulunun 26/06/2013 tarihli toplantısında; a) şirketleri tarafından dağıtım sistemi ına ve görevli

Detaylı

İÇİNDEKİLER TABLO VE ŞEKİLLER...

İÇİNDEKİLER TABLO VE ŞEKİLLER... İÇİNDEKİLER TABLO VE ŞEKİLLER...4 1.Yönetici Özeti... 11 2.Giriş... 12 3.Sektörel Analiz... 13 3.1 Birincil Enerji Kaynaklarına Bakış...13 3.1.1 Kömür... 13 3.1.1.1 Dünya da Kömür... 14 3.1.1.1.1 Dünya

Detaylı

ELEKTRİKTE YENİ AKIM!

ELEKTRİKTE YENİ AKIM! ELEKTRİKTE YENİ AKIM! Enerji sektörünün güçlü oyuncularından İpragaz, gücü ve güvencesiyle elektrik piyasasında da önemli bir oyuncu olmayı hedefliyor. Türkiye ye güven ve enerji veriyoruz İpragaz, 1961

Detaylı

BÖLGEMİZİN YENİLENEBİLİR ENERJİ POTANSİYELİNİN KULLANILMASI İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR

BÖLGEMİZİN YENİLENEBİLİR ENERJİ POTANSİYELİNİN KULLANILMASI İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR BÖLGEMİZİN YENİLENEBİLİR ENERJİ POTANSİYELİNİN KULLANILMASI İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR 1 Enerji de Politika ve Hedefler Vizyon 2023 Hedefleri 10. Kalkınma Planı (2014-2018) TR32 Düzey 2 Bölgesi (Aydın, Denizli,

Detaylı

ELEKTRİK DAĞITIM ŞEBEKE BAĞLANTI MODELİNİN COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ İLE OLUŞTURULMASI

ELEKTRİK DAĞITIM ŞEBEKE BAĞLANTI MODELİNİN COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ İLE OLUŞTURULMASI ELEKTRİK DAĞITIM ŞEBEKE BAĞLANTI MODELİNİN COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ İLE OLUŞTURULMASI Ekrem YILDIRIM İşletme ve Bakım Yönetmeni GDZ Elektrik Dağıtım İzmir - Türkiye ekrem.yildirim@gdzelektrik.com.tr ÖZET

Detaylı

Akıllı Şebeke Çözümleri

Akıllı Şebeke Çözümleri Akıllı Şebeke Akıllı Çözümleri Şebeke Çözümleri KÖHLER, AKILLI ŞEBEKE ÇÖZÜMLERİ İLE GELECEĞİN ŞEBEKE TEKNOLOJİLERİNE ŞİMDİDEN ULAŞMANIZI SAĞLIYOR... Elektrik Dağıtım Şirketleri, Elektrik Toptan ve Perakende

Detaylı

ÖMER EKİNCİ Elektrik-Elektronik Müh. AKSARAY ENERJİ KURUCU ORTAK GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ

ÖMER EKİNCİ Elektrik-Elektronik Müh. AKSARAY ENERJİ KURUCU ORTAK GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ ÖMER EKİNCİ Elektrik-Elektronik Müh. AKSARAY ENERJİ KURUCU ORTAK GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ Türkiye Güneş Enerjisinden elektrik üretimi ile 2013 yılında yapılan düzenlemeler ile

Detaylı

ENERJİ. KÜTAHYA www.zafer.org.tr

ENERJİ. KÜTAHYA www.zafer.org.tr ENERJİ 2011 yılı sonu itibarıyla dünyadaki toplam enerji kaynak tüketimi 12.274,6 milyon ton eşdeğeri olarak gerçekleşmiştir. 2011 yılı itibarıyla dünyada enerji tüketiminde en yüksek pay %33,1 ile petrol,

Detaylı

Kurumsal & Biz Kimiz?

Kurumsal & Biz Kimiz? Kurumsal & Biz Kimiz? Hakkımızda TEKNOLOJİNİN SUNDUĞU OLANAKLARI MÜŞTERİLERİNİN İŞ VERİMLERİNİ ARTIRMALARINA HİZMET EDECEK BİÇİMDE YORUMLAYAN OPAK AİLESİ HER SEKTÖR VE ÖLÇEKTEN ŞİRKETE ÇÖZÜM SUNUYOR. Şirketleri

Detaylı

YÖNTEM FİLO YÖNETİMİ ARAÇ İZLEME SİSTEMLERİ

YÖNTEM FİLO YÖNETİMİ ARAÇ İZLEME SİSTEMLERİ YÖNTEM FİLO YÖNETİMİ ARAÇ İZLEME SİSTEMLERİ YÖNTEM M2M ÇÖZÜMLERİ Makineler arası iletişim olarak değerlendirebileceğimiz Yöntem M2M çözümleri sayesinde, sahada bulunan her tür makineden dilediğiniz veriler

Detaylı

TEDAŞ/DAĞITIM ŞİRKETLER/ÖZEL DAĞITIM ŞİRKETLERİ ELEKTRİKSEL DEĞERLENDİRİLMESİ

TEDAŞ/DAĞITIM ŞİRKETLER/ÖZEL DAĞITIM ŞİRKETLERİ ELEKTRİKSEL DEĞERLENDİRİLMESİ TEDAŞ/DAĞITIM ŞİRKETLER/ÖZEL DAĞITIM ŞİRKETLERİ ELEKTRİKSEL DEĞERLENDİRİLMESİ E.M.O ANKARA ŞUBESİ 21.2.29 KASTAMONU Elektrik Mühendisi Mehmet Ali ATAY Başkent Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Enerjisa maliatay@gmail.com

Detaylı

SERBEST ELEKTRİK PİYASASINDA SON GELİŞMELER VE OSB LERİN DURUMU ALİ ERMAN AYTAC 23 KASIM 2012 VI. OSB ENERJİ ZİRVESİ / KAYSERİ

SERBEST ELEKTRİK PİYASASINDA SON GELİŞMELER VE OSB LERİN DURUMU ALİ ERMAN AYTAC 23 KASIM 2012 VI. OSB ENERJİ ZİRVESİ / KAYSERİ SERBEST ELEKTRİK PİYASASINDA SON GELİŞMELER VE OSB LERİN DURUMU ALİ ERMAN AYTAC 23 KASIM 2012 VI. OSB ENERJİ ZİRVESİ / KAYSERİ 1 OSB ler için SERBEST TÜKETİCİLİK Elektrik Piyasası Kanunu 2. Madde «g» Fıkrası

Detaylı

ANKARA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AYBİS Yenilikler

ANKARA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AYBİS Yenilikler ANKARA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AYBİS Yenilikler VİZYON üaski yi son teknolojilerin kullanımı ile dünya standartlarına taşımak. ükaçak ve kayıpları en aza indirmek. üarıza müdahalelerini

Detaylı

FORUM 2009 Doğu Karadeniz Bölgesi Hidroelektrik Enerji Potansiyeli ve Bunun Ülke Enerji Politikalarındaki Yeri, Kasım 2009, Trabzon

FORUM 2009 Doğu Karadeniz Bölgesi Hidroelektrik Enerji Potansiyeli ve Bunun Ülke Enerji Politikalarındaki Yeri, Kasım 2009, Trabzon TEDAŞ ÇALIŞMALARI Sami KOVANCI Ar-Ge Planlama ve Dış İlişkiler Daire Başkanı 233 sayılı KHK ye istinaden, TEK nun TEDAŞ ve TEİAŞ olarak yeniden yapılandırılması ile 1993 yılında kurulmuştur. Şirketimiz,

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİ & ELEKTRİK TARİFELERİ

ENERJİ VERİMLİLİĞİ & ELEKTRİK TARİFELERİ 1954 TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI ENERJİ VERİMLİLİĞİ & ELEKTRİK TARİFELERİ 19-20 Ocak 2017 YAŞAR ÜNİVERSİTESİ / İZMİR OLGUN SAKARYA EMO ENERJİ BİRİM KOORDİNATÖRÜ 25 Şubat 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete

Detaylı

İGABİS. İGDAŞ Altyapı Bilgi Sistemi

İGABİS. İGDAŞ Altyapı Bilgi Sistemi İGABİS İGDAŞ Altyapı Bilgi Sistemi İGDAŞ * 12 milyonluk bir Mega Kent te * 1,7 milyonu bulan abonesiyle * İstanbul un %55 ine ulaşan * Hızla büyüyen ve gelişen bir DOĞALGAZ DAĞITIM kuruluşudur. İGDAŞ IN

Detaylı

Enerji sektörünün güçlü oyuncularından İpragaz, gücü ve güvencesiyle elektrik piyasasında da önemli bir oyuncu olmayı hedefliyor.

Enerji sektörünün güçlü oyuncularından İpragaz, gücü ve güvencesiyle elektrik piyasasında da önemli bir oyuncu olmayı hedefliyor. Enerji sektörünün güçlü oyuncularından İpragaz, gücü ve güvencesiyle elektrik piyasasında da önemli bir oyuncu olmayı hedefliyor. Türkiye ye güven ve enerji veriyoruz İpragaz, 1961 yılında Eureka Metal

Detaylı

windesk.com.tr BT Servis Masası Uygulaması İç ve dış paydaş / müşterilere sunulan Hizmetler için ITIL uyumlu iş sürekliliği artışı sağlanır.

windesk.com.tr BT Servis Masası Uygulaması İç ve dış paydaş / müşterilere sunulan Hizmetler için ITIL uyumlu iş sürekliliği artışı sağlanır. windesk.com.tr WINDESKINTEGRA BT Servis Masası Uygulaması İç ve dış paydaş / müşterilere sunulan Hizmetler için ITIL uyumlu iş sürekliliği artışı sağlanır. sıgnum WINDESK Süreç Tabanlı Uygulama Platformu

Detaylı

Elektrikte yeni akım: İpragaz Elektrik

Elektrikte yeni akım: İpragaz Elektrik Elektrikte yeni akım: İpragaz Elektrik Türkiye ye güven ve enerji veriyoruz Enerji sektörünün güçlü oyuncularından İpragaz, gücü ve güvencesiyle elektrik piyasasında da önemli bir oyuncu olmayı hedefliyor.

Detaylı

www.ozgen.com info@ozgen.com

www.ozgen.com info@ozgen.com Şirketimiz bugüne kadar tamamlamış olduğu Elektrik Santrallarında kaliteli, emniyetli ve hızlı iş üretimi ile işverenlerin takdirini kazanmıştır. Bu broşürde Elektrik Santralları ile ilgili yapmış olduğumuz

Detaylı

AB2015 17. AKADEMİK BİLİŞİM KONFERANSI. 4-6 Şubat 2015 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ESKİŞEHİR

AB2015 17. AKADEMİK BİLİŞİM KONFERANSI. 4-6 Şubat 2015 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ESKİŞEHİR AB2015 17. AKADEMİK BİLİŞİM KONFERANSI 4-6 Şubat 2015 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ESKİŞEHİR BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN GELİR İDARESİNDE KULLANIMI (VEDOP) Öğr.Grv.Dr. Şennur ÖZTÜRK Anadolu Üniversitesi AÖF VERGİ

Detaylı

Olgun SAKARYA EMO Enerji Birim Koordinatörü. 13 Haziran 2012 / ANKARA

Olgun SAKARYA EMO Enerji Birim Koordinatörü. 13 Haziran 2012 / ANKARA Olgun SAKARYA EMO Enerji Birim Koordinatörü 13 Haziran 2012 / ANKARA Enerji Verimliliği; Üretimimizde, Konforumuzda, İş gücümüzde, herhangi bir azalma olmadan daha az enerji kullanmaktır. SUNU ĠÇERĠĞĠ

Detaylı

RÜZGAR ENERJİSİ. Cihan DÜNDAR. Tel: Faks :

RÜZGAR ENERJİSİ. Cihan DÜNDAR. Tel: Faks : RÜZGAR ENERJİSİ Cihan DÜNDAR Tel: 312 302 26 88 Faks : 312 361 20 40 e-mail :cdundar@meteor.gov.tr Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü A r a ş t ı r m a Ş u b e M ü d ü r l ü ğ ü Enerji Kullanımının

Detaylı

e-bulten DOKÜMAN NO: PR/8.5/001 REVİZYON NO:00 YAYIN TARİHİ: 02/12/2015 SAYFA NO: Sayfa 1 / 5

e-bulten DOKÜMAN NO: PR/8.5/001 REVİZYON NO:00 YAYIN TARİHİ: 02/12/2015 SAYFA NO: Sayfa 1 / 5 DOKÜMAN NO: PR/8.5/001 REVİZYON NO:00 YAYIN TARİHİ: 02/12/2015 SAYFA NO: Sayfa 1 / 5 ISO 50001:2011 standardının amacı özellikle enerji üretimi fazla sanayi tesislerinin enerji yönetimi için bir çerçeve

Detaylı

ZORLU ENERJİ Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 28 Nisan 2016

ZORLU ENERJİ Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 28 Nisan 2016 ZORLU ENERJİ 2015 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 28 Nisan 2016 İÇİNDEKİLER Zorlu Enerji Bağlı Ortaklık ve İştirakler Bölgesinde ve Türkiye de Zorlu Enerji 2015 Faaliyet Sonuçları ve 2016 Hedefleri

Detaylı

Ares Enerji Takip Sistemi. Enerjinizi Boşa Harcamayın

Ares Enerji Takip Sistemi. Enerjinizi Boşa Harcamayın Ares Enerji Takip Sistemi Enerjinizi Boşa Harcamayın Enerji Tüketimi, Enerji Kalitesi ve Reaktif Enerji (3 faktör) Enerji Tüketimi: Bir çok işletemenin sabit giderlerinden bir tanesi elektrik enerjisidir.

Detaylı

2010 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2010 SEKTÖR RAPORU TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÜNYADA ELEKTRİK ENERJİSİ SEKTÖRÜNÜN GÖRÜNÜMÜ Bilindiği üzere, elektrik enerjisi tüketimi gelişmişliğin göstergesidir. Bir ülkedeki kişi başına düşen

Detaylı

ÖZET AĞAOĞLU ENERJİ GRUBU TÜRKİYE ENERJİ SEKTÖRÜ YENİLENEBİLİR ENERJİ RÜZGAR ENERJİSİ STATÜ FIRSATLAR ZORLUKLAR/PROBLEMLER TAVSİYELER

ÖZET AĞAOĞLU ENERJİ GRUBU TÜRKİYE ENERJİ SEKTÖRÜ YENİLENEBİLİR ENERJİ RÜZGAR ENERJİSİ STATÜ FIRSATLAR ZORLUKLAR/PROBLEMLER TAVSİYELER 1 ÖZET AĞAOĞLU ENERJİ GRUBU TÜRKİYE ENERJİ SEKTÖRÜ YENİLENEBİLİR ENERJİ RÜZGAR ENERJİSİ STATÜ FIRSATLAR ZORLUKLAR/PROBLEMLER TAVSİYELER 2 PORTFÖY ÖZETİ Kapasite Dağılımı Üretim Dağılımı Rüzgar 65,3% Rüzgar

Detaylı

SEDAŞ ekiplerinden kar mesaisinde başarılı mücadele Kar ve soğuk havada SEDAŞ ekipleri, enerjinin sürekliliği için elektrik dağıtım şebekesinde

SEDAŞ ekiplerinden kar mesaisinde başarılı mücadele Kar ve soğuk havada SEDAŞ ekipleri, enerjinin sürekliliği için elektrik dağıtım şebekesinde SEDAŞ ekiplerinden kar mesaisinde başarılı mücadele Kar ve soğuk havada SEDAŞ ekipleri, enerjinin sürekliliği için elektrik dağıtım şebekesinde mücadele veriyor. SEDAŞ 24 saat boyunca, 748 personeli, 260

Detaylı

KAYIP KAÇAK İZLEME SİSTEMİ

KAYIP KAÇAK İZLEME SİSTEMİ KAYIP KAÇAK İZLEME SİSTEMİ KAYIP KAÇAK İZLEME NE SAĞLAR? FİDER SEVİYESİNE KADAR İNEREK KAYIP KAÇAK ANALİZİ SAĞLAR. AMAÇ YÜKSEK PERFORMANSLI KOLAY KURULUMLU DÜŞÜK YATIRIM MALİYETLİ DÜŞÜK İŞLETME MALİYETLİ

Detaylı

E M O. İstanbul Şubesi. Cemil Ünal. EMO İst. Şubesi Enerji Komisyonu Üyesi

E M O. İstanbul Şubesi. Cemil Ünal. EMO İst. Şubesi Enerji Komisyonu Üyesi Cemil Ünal EMO İst. Şubesi Enerji Komisyonu Üyesi Elektrik Motorları AC Motorlar DC Motorlar Universal Motorlar Asenkron Motorlar Senkron Motorlar Bilezikli Motorlar Sincap Kafesli Motorlar Sanayide en

Detaylı

YENİLENEBİLİR ENERJİ KONFERANSI. Mehmet KOÇAN Bağlantı Görüş Uzmanı Kasım 2015

YENİLENEBİLİR ENERJİ KONFERANSI. Mehmet KOÇAN Bağlantı Görüş Uzmanı Kasım 2015 YENİLENEBİLİR ENERJİ KONFERANSI Mehmet KOÇAN Bağlantı Görüş Uzmanı Kasım 2015 1- Lisans kapsamında üretim faaliyeti - Ön lisans, üretim lisansı, OSB üretim lisansı 2- Lisanssız / muafiyetli üretim - Lisans

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİLİ ELEKTRİK ÜRETİM TESİS KURULUMU

GÜNEŞ ENERJİLİ ELEKTRİK ÜRETİM TESİS KURULUMU GÜNEŞ ENERJİLİ ELEKTRİK ÜRETİM TESİS KURULUMU YEŞİL ENERJİ NEDİR? Yeşil Enerji, güneş, rüzgar jeotermal, hidroelektrik gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen enerji için kullanılan bir deyimdir.

Detaylı

Mustafa BARAN Ankara Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı

Mustafa BARAN Ankara Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa BARAN Ankara Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Enerji verimliliği / Sanayide enerji verimliliği Türkiye de enerji yoğunluğu Enerji tüketim verileri Türkiye de enerji verimliliği projeleri

Detaylı

Doğal Gaz Dağıtım Sektöründe Çevre Performansı. Erdal Kaya 02/11/2017 Haliç Kongre Merkezi / İstanbul

Doğal Gaz Dağıtım Sektöründe Çevre Performansı. Erdal Kaya 02/11/2017 Haliç Kongre Merkezi / İstanbul Doğal Gaz Dağıtım Sektöründe Çevre Performansı Erdal Kaya 02/11/2017 Haliç Kongre Merkezi / İstanbul Doğal gaz dağıtım sektöründe çevre bilincinin yükseltilmesi ve Çevre Performans kriterleri konusunda

Detaylı

ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM AŞ Olağan Genel Kurul Toplantısı

ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM AŞ Olağan Genel Kurul Toplantısı ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM AŞ 2016 Olağan Genel Kurul Toplantısı 16.05.2017 Bölgesinde ve Türkiye de ZORLU ENERJİ 2 1 MERKEZ BİNA 1 6 HİDROELEKTRİK SANTRALLERİ 6 DOĞALGAZ SANTRALLERİ 2 3 2 2 4 4 4 4 4-6 6

Detaylı

TÜRKİYE NİN RÜZGAR ENERJİSİ POLİTİKASI ZEYNEP GÜNAYDIN ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ENERJİ İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TÜRKİYE NİN RÜZGAR ENERJİSİ POLİTİKASI ZEYNEP GÜNAYDIN ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ENERJİ İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE NİN RÜZGAR ENERJİSİ POLİTİKASI ZEYNEP GÜNAYDIN ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI ENERJİ İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GİRİŞ POTANSİYEL MEVZUAT VE DESTEK MEKANİZMALARI MEVCUT DURUM SONUÇ Türkiye Enerji

Detaylı

IGEPP 10 MW ENERJİ YATIRIMI TANITIM DOSYASI. Kurulacak olan 10 MW Gücündeki ALTOHES Santral Yılda m3 karbon salınımını engelleyecektir.

IGEPP 10 MW ENERJİ YATIRIMI TANITIM DOSYASI. Kurulacak olan 10 MW Gücündeki ALTOHES Santral Yılda m3 karbon salınımını engelleyecektir. IGEPP INTERNATIONAL GREEN ENERGY Productıon PARTNERSHİP & ULUSLARARASI YEŞİL ENERJİ ÜRETİM ORTAKLIĞI 10 MW ENERJİ YATIRIMI TANITIM DOSYASI Sizi önemli ve güncel olan, Temiz enerji yatırımına ortak olmaya

Detaylı

SOLAREX15 İstanbul 10 Nisan 2015. Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı

SOLAREX15 İstanbul 10 Nisan 2015. Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı SOLAREX15 İstanbul 10 Nisan 2015 Mustafa SALMAN Marketing Manager Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı DESIGNED BY SUPPORTED BY IMPLEMENTED BY TurSEFF? Programın Yapısı 310M luk Fon ÜcretsizTeknik

Detaylı

GES Başvurularının Değerlendirilmesi, Çağrı Mektubu, Bağlantı Anlaşması ve Tesisin Üretime Geçmesi. DİYARBAKIR 12-16 Ekim 2015

GES Başvurularının Değerlendirilmesi, Çağrı Mektubu, Bağlantı Anlaşması ve Tesisin Üretime Geçmesi. DİYARBAKIR 12-16 Ekim 2015 GES Başvurularının Değerlendirilmesi, Çağrı Mektubu, Bağlantı Anlaşması ve Tesisin Üretime Geçmesi DİYARBAKIR 12-16 Ekim 2015 SUNUM İÇERİĞİ Başvuruların Derlenmesi Başvuruların Değerlendirilmesi Bağlantı

Detaylı

KONELSIS Energy & Electric & Automation SCADA / DCS SİSTEMLERİ

KONELSIS Energy & Electric & Automation SCADA / DCS SİSTEMLERİ KONELSIS Energy & Electric & Automation SCADA / DCS SİSTEMLERİ 2 INDEX 1. KONELSIS 1.1 Hakkımızda 1.2 KONELSİS ve Enerji Sektörü 2. SCADA / DCS Sistemleri 2.1 KONELSIS ve SCADA / DCS Sistemleri 2.2 SCADA

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİ ve TASARRUFU

ENERJİ VERİMLİLİĞİ ve TASARRUFU ENERJİ VERİMLİLİĞİ ve TASARRUFU Nuh Enerji Elk.Ürt.A.Ş _ Kocaeli EMO Hazırlayan : Erol YILDIRIM TÜRKİYE DE ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİMİ Türkiye Elektrik Üretiminin Özelleşmesi Özel sektör tarafından enerji

Detaylı

SEDAŞ SCADA KUMANDA MERKEZİNİ MÜHENDİS ADAYI ÜNİVERSİTELİLER ÇOK BEĞENDİLER

SEDAŞ SCADA KUMANDA MERKEZİNİ MÜHENDİS ADAYI ÜNİVERSİTELİLER ÇOK BEĞENDİLER SEDAŞ SCADA KUMANDA MERKEZİNİ MÜHENDİS ADAYI ÜNİVERSİTELİLER ÇOK BEĞENDİLER SAÜ ÖĞRENCİLERİ SEDAŞ IN SCADA ve ÇAĞRI MERKEZİNİ ZİYARET ETTİLER. SON TEKNOLOJİYİ YERİNDE İNCELEDİLER. SCADA KUMANDA MERKEZİNİ

Detaylı

SUNUM İÇERİĞİ. Enerjide; Kullanım Geçmişimiz, Gelecekteki Kullanım Öngörümüz, Yönetim ve Tedarik Modelimiz, Ölçme ve İzleme Kabiliyetimiz,

SUNUM İÇERİĞİ. Enerjide; Kullanım Geçmişimiz, Gelecekteki Kullanım Öngörümüz, Yönetim ve Tedarik Modelimiz, Ölçme ve İzleme Kabiliyetimiz, (Ocak-2017) SUNUM İÇERİĞİ Enerjide; Kullanım Geçmişimiz, Gelecekteki Kullanım Öngörümüz, Yönetim ve Tedarik Modelimiz, Ölçme ve İzleme Kabiliyetimiz, Politikamız ve Hedeflerimiz, 2016 YILI ENERJİ KULLANIMIMIZ

Detaylı

Kartal USLUEL. Yönetim Kurulu Başkanı

Kartal USLUEL. Yönetim Kurulu Başkanı KURULUŞ 1992 40 ı AŞKIN ÜYE EMSAD ELEKTROMEKANİK SANAYİCİLER DERNEĞİ 2 MİLYAR USD İHRACAT Yönetim Kurulu Başkanı Elektromekanik sanayimizin bugünkü durumu, Şebekelerimizde kullanılan malzemelerin kalite

Detaylı

İZMİR KEMALPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ GÜNEŞ SANTRALİ UYGULAMASI

İZMİR KEMALPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ GÜNEŞ SANTRALİ UYGULAMASI İZMİR KEMALPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ GÜNEŞ SANTRALİ UYGULAMASI Mustafa Orçun ÖZTÜRK mustafaozturk@kosbi.org.tr ÖZET Günümüzde fosil yakıtlarının sonunun gelecek olması maliyetlerinin fazla olması ve

Detaylı

KURUMSAL İŞ ÇÖZÜMLERİNDE 19 YILLIK DENEYİM. Tek Elden Teknoloji

KURUMSAL İŞ ÇÖZÜMLERİNDE 19 YILLIK DENEYİM. Tek Elden Teknoloji KURUMSAL İŞ ÇÖZÜMLERİNDE 19 YILLIK DENEYİM Tek Elden Teknoloji SİSBİM HAKKINDA Farklı sektör ve ölçekten firmalara tüm teknolojik alt yapıları ile ilgili kurumsal yazılım ve donanım çözümleri sunan IT

Detaylı