1-31 EKİM 2014 FAALİYET RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1-31 EKİM 2014 FAALİYET RAPORU"

Transkript

1 1-31 EKİM 2014 FAALİYET RAPORU

2

3

4 Ekim ayı meme kanserinde bilinçlendirme ve farkındalık ayı olarak kutlanmaktadır. Çünkü meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanserdir. Tüm kanserlerde olduğu gibi meme kanserinde de erken tanı çok önemlidir. Meme kanserinde erken tanı konabilmesi için kadınlarımıza kendi kendine meme muayenesi eğitiminin verilmesi önemlidir. 40 yaşından sonra düzenli mamografi çekimleri yapılmalıdır. Sağlık Bakanlığı bünyesinde 2004 yılından itibaren tüm illerde kanser erken tanı ve eğitim merkezleri kurmuştur. Kısaca KETEM denen bu merkezlerde meme kanseri ile ilgili eğitim ve tanı hizmetleri bulunmaktadır. Balıkesir KETEM 2004 yılından beri hizmet vermekte olup, ülkemizde kurulan ilk KETEM lerdendir. Balıkesir Devlet Hastanesi bünyesinde çalışmakta olup, toplum tabanlı meme kanseri taraması yapmaktadır. Balıkesir KETEM bünyesinde çalışan 3 bayan doktor, başvuran kadınlarımıza kendi kendine meme muayenesi eğitimi vermektedir.

5 19 Ekim Pazar Günü Değirmen Boğazında Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü ve Metropol Cafede Kahvaltı Etkinliğimiz yapılmıştır. Hekimlerimizin ailecek katıldığı yürüyüş arkasından Metropol Cafede kahvaltı eşliğinde sohbet edilmiştir.

6 Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulları olarak Sayın Ahmet Edip Uğur a çalışmalarında başarılar diledik

7

8 Ülkemiz tarih boyunca olduğu gibi günümüzde de sadece kendi vatandaşları için değil komşu ülkelerde yaşayan insanlar içinde güvenli, yaşanılacak ve sığınılacak topraklar olmuştur. Güney sınırımıza komşu Irak ve Suriye deki savaş ve çatışma ortamı nedeniyle insanlar yaşadığı toprakları terk etmek zorunda kalmış ve zorunlu olarak ülkemize sığınmışlardır. Mülteciler açısından bakıldığında; çatışmaların yaşandığı bölgelerde, güvenilerek sığınılacak tek ülke Türkiye dir ve zulümle karşı karşıya kalmış,yaşamları tehdit altında olan bu masum insanlara kucak açmak bizlerin insani görevidir. Son zamanlarda sınırlarımız dışında Suriye topraklarında yaşanılan çatışmalar gerekçe gösterilerek, ülkemizde yaşanan şiddet olaylarında vatandaşlarımız yaşamını yitirmiş, güvenlik kuvvetlerimiz şehit olmuş ve yaralanmıştır. Başta okullar, sağlık merkezleri olmak üzere, kamu binaları halk otobüsleri ve halkın vergileriyle alınan kamu mallarına zarar verilmiş, halkımızın Sağlık ve Eğitim hakkı engellenmiştir. Bunlarında ötesinde ülkemizin ortak değeri olan BAYRAĞIMIZA ve Mustafa KemalATATÜRK e haince saldırıda bulunulmuştur. Bu saldırıları yapanlar asla unutmasınlar ki; Bugüne kadar huzur içinde yaşamalarını bu ülkeyi kuran Mustafa Kemal ATATÜRK e borçludurlar. Bunu anlamak için çok uzağa değil, Irak, Suriye, Libya ve Mısır a bakmaları yeterli olacaktır. Yapılanlar ülkemizin BARIŞ ve HUZUR ortamını bozmaya yönelik olup, bizlere bir kez daha göstermiştir ki; Ülkemizin BİRLİK ve BERABERLİĞİ sadece sınırlarımız içinde yaşayan yurttaşlarımız için değil ülkemiz dışında yaşayan insanlar içinde hayati önem arz etmektedir. Ülkemizin Birlik, Bütünlük ve Kardeşlik ortamını korumak ve yaşatmak başta bu ülke topraklarında yaşayan tüm vatandaşlarımızın ortak görev ve sorumluluğudur. O nedenle; Bu saldırıları yapanları, IŞİD ve PKK gibi terör örgütlerini şiddet ve nefretle kınıyoruz, herkesi ülkemizin Barış ve Huzur ortamını korumaya yönelik Sorumlu ve Sağduyulu davranmaya davet ediyoruz. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün engin öngörüsü ile ortaya koymuş olduğu "YURTTA SULH, CİHANDA SULH" ilkesine tekrar dönülmesini şiddetle tavsiye ediyoruz. Halkımızı bugün her günden daha fazla sağduyulu davranmaya davet ediyor, insan yaşamından daha önemli hiçbir şey olmadığını bir kez daha hatırlatıyoruz. Olaylarda hayatını kaybedenlere Allah tan Rahmet, yakınlarına Başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileğiyle hem ülkemizdeki hem de ülkemiz dışındaki şiddet ve terörün bir an önce durmasını temenni ediyoruz. Saygılarımızla. BALIKESİR TABİP ODASI BALIKESİR BAROSU BALIKESİR ECZACI ODASI BALIKESİR DİŞ HEKİMLERİ ODASI BALIKESİR ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ BALIKESİR ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ

9 Tema Vakfı Balıkesir İl Temsilciliği Tabip Odamızı ziyaret ederek, Yönetim Kurulumuza faaliyetlerinde başarılar dilediler.

10 Konka Hepartrofilerinin tedavisinde üç farklı cerrahi yöntemin sonuçlarının analizi konulu sunum KBB uzmanı Dr. İdil Öztürk tarafından 23 Ekim 2014 tarihinde Odamız salonunda yapılmıştır.

11

12 Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr. Fikret Şahin, Oda Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Gündoğdu ile birlikte Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti ni ziyaret etti. Başkan Şahin rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören Cemiyet Başkanı Ramazan Demir e geçmiş olsun dileklerini aktardı, cemiyetin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Tabip Odası Başkanı Dr. Fikret Şahin Balıkesir'e tam donanımlı bir Onkoloji Hastanesi'nin yapılması gerektiğini söyledi. Mevcut radyoterapi ünitesinin de başkalarına zarar vermemesi için bağımsız bölümde yer alması gerektiğini belirten Fikret Şahin bununla ilgili düzenlemelerin yapılması gerektiğinin altını çizdi. Türkiye'de ve Balıkesir'de kanser vakalarının gün geçtikçe arttığını söyleyen Tabip Odası Başkanı Fikret Şahin Balıkesir'in bir kanser haritasının bulunmadığını söyledi. Şahin ayrıca sağlık sisteminin koruyucu hekimlik yerine tedavi uygulayan hekimlik şeklinde işlediğini ifade etti. Şahin şunları kaydetti: "Kanser vakaları, Onkolojik vakalar son dönemde Türkiye'de iyice arttı. Bununla ilgili araştırma yapıp artmasını engelleyici önlemler almamız lazım. Yani koruyucu hekimlik burada önem kazanıyor. Hastalık olmadan önceki safhayı ele almalıyız. Kanser her alanda arttı, ben de çok sık görüyorum. Bununla ilgili olarak sağlıklı bir çalışma maalesef yok. Şu an günümüzde koruyucu hekimlikten ziyade tedavi edici hekimlik daha ön planda. Vatandaş hasta olmasın diye çalışmamız gerekirken, -ki hasta olursa da biz onu tedavi ederiz anlayışı var. Bu hem daha pahalı hem de bilimsel de değil. Sohbetin ardından Basın Müzesini gezen Şahin e, Cemiyet Başkanı Demir tarafından hazırlanan ve Balıkesir basın tarihinin anlatıldığı kitap hediye edildi. Ziyarette, BGC 2. Başkanı Coşkun Yaman, Genel Sekreter Devrim Derin ile Sayman Mahmut Acaröz de hazır bulundu.

13

14

15

16

17

18

19 Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yılı nedeniyle Balıkesir Tabip Odasının düzenlediği konser 28 Ekim 2014 tarihinde saat 20:00 de Necati Eğitim Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirildi. Konsere konuk olarak Balıkesir Milletvekili Namık HAVUTÇA, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr.Hasan HOCAOĞLU, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr.Hakkı ÖZÇOBAN'a, Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt.Burak SARAN, Eczacı Odası Başkanı Adil TOSUNER ve çok sayıda Hekim, Diş Hekimi, Eczacı ve vatandaş katıldı. Salonun tamamen dolduğu konserde açılış konuşmasını yapan Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr.Fikret ŞAHİN konuşmasında Cumhuriyetin önemine vurgu yaparak şunları söyledi; Kurtuluş Savaşı nda gösterilen üstün gayret ve fedakarlıklar sonucunda bizlere armağan edilen Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesidir. Milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyet, bağımsızlık ve hürriyetimizden asla taviz vermeyeceğimizin ifadesidir. Cumhuriyet Türk ulusunun medeniyet destanı, Çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma azmi, ve karanlığa karşı başkaldırısıdır. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde imkansızı başardığımızın kanıtıdır. Cumhuriyetimiz; bilimde, eğitimde, kültür ve sanatta, sağlıkta, sosyal yaşamın her alanında çağdaş uygarlık düzeyine erişmek için en büyük dayanağımızdır. Türk Milleti, Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri, toplum hayatımızın vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları Cumhuriyete olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı bilmiştir. Bu tarihi gün dolayısıyla, başta büyük devlet adamı ve eşsiz komutan Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Konser Şef Muammer TOPAN tarafından yönetildi. Sanatçılar Güzel sanatlar lisesi öğrencileri, mezunları ve üniversite müzik bölümü öğrencileriydi. Konser sonrasında sanatçılara plaket ve teşekkür belgesi verildi. Kapanış konuşmasında Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr.Fikret ŞAHİN konseri hazırlayan ve sunan Muammer TOPAN a, genç sanatçılara, Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Arif NALBANT a, salonu kullanma imkanı veren Rektör Mahir ALKAN a teşekkür etti ve sözlerini şöyle tamamladı; Bugün kadınıyla erkeğiyle hep birlikte burada bu eserleri dinleyebildiysek bunu Büyük Atatürk ve bizlere armağan ettiği Cumhuriyete borçluyuz. Çünkü; Cumhuriyet Aydınlanma ve Rönesans demektir Cumhuriyet Sanata ve Sanatçıya değer vermektir Cumhuriyet vatanını, yaşadığı toprakları ve bayrağını sevmektir Kısacası, Cumhuriyet İnsanı sevmektir.

20 QfIKA%26feature%3Dshare

21

22

23

24 Artık globalleşen dünyamız ve ülke coğrafyamız nedeniyle şimdiye kadar pek rastlamadığımız ya da bizden uzak sandığımız yeni enfeksiyonlarla karşılaşmaya başladık. Kolay ulaşım imkânları, dünya iklim özelliklerindeki değişimler, göçler ve benzeri nedenlerle dünyanın öteki ucu bile bize çok yakın. Aynı bir ülkenin ekonomisinde görülen bir değişim nasıl diğer tüm ülkeleri etkiliyorsa bir ülkede ya da coğrafyada görülmeye başlayan ya da o alanda sınırlı olduğu düşünülen bir çok enfeksiyon hastalığı da diğer tüm ülkeleri ilgilendirir hatta tehdit eder oldu. Tarihte milattan önceki tarihlerde Hindistan dan yayılan Veba, Amerika nın keşfinden sonra yayılan Frengi, gene Afrika dan yayılan AIDS çok bilinen örneklerdir. Bunun yakın dönemlerde ki ilk örneklerini kuş gribi ve domuz gribinde yaşamış, bu enfeksiyonların hızlı yayılımı tüm dünya ülkelerini etkilediği ve tedbirler almaya yönelttiği gibi bizde de benzer sorunlara yol açmıştı. Herkesin hatırındadır, yumurta bile yenilmeyen, binlerce kümes hayvanın telef edildiği, insanların sokakta bile maskeyle dolaştığı günler Bugünlerde de benzer sorunlarla karşılaşmaya başladık. Önce halk arasında kene hastalığı olarak isimlendirilen bir Kırım Kongo Kanamalı hastalığı çıktı İçlerinde onlarca sağlık personelinin de bulunduğu birçok insanımızın yaşamını yitirmesine neden oldu bu hastalık. Kırım ve Kongo da saptanan bir virüsün keneler tarafından insanlara bulaştırılması sonucu oluşan bu hastalık, göçmen kuşlar tarafından taşınarak ülkemiz topraklarına da ulaşarak, Balıkesir in de yer aldığı birçok şehrimizde sorunlara yol açmış, onlarca insanımızın bu hastalık nedeniyle tedavi görmesine neden olmuştur. Son günlerde ise yeni virüs hastalıklarının tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de tehdit etmeye başladığını görüyoruz. İlki, daha önce yaşadığımız ve SARS adını almış bir solunum hastalığına çok benzer bir hastalık olan MERS-CoA hastalığı olup, aynı virüsün yeni bir formunun yol açtığı değişik bir enfeksiyon olarak karşımıza çıkmaktadır. İlk olarak Ürdün de Nisan 2012 de saptanan virüsün yoğun olarak Arabistan yarımadasındaki ülkeleri etkilediği gözlenmiştir. Yarasa ve develerden kaynaklandığı düşünülen bu virüs insandan insana solunum yoluyla bulaşmakta özellikle Haç döneminde milyonlarca insanın yoğun bir şekilde bulunduğu ve bulaşmayı kolaylaştırıcı faktörlerinde arttığı dönemlerde pek çok insanı, bu arada ülkemizden de Hac görevi için bu coğrafyaya gitmiş bulunan insanlarımızı da etkilemeye başlamıştır. Yaklaşık çoğunluğu Arap 500 den fazla insanda hastalık tespit edilmiş bunlardan 150 civarında vakada yaşam kaybı görülmüştür. Hastalık virüsün alınmasından 9-12 gün sonra başlayan yüksek ateş, şiddetli öksürük ve solunum zorluğu, halsizlik ishal ve benzeri şikâyetlerle kendini göstermekte, hafif belirtilerle geçebildiği gibi, zatürre, solunum yetmezliği, böbrek ve kalp rahatsızlıklarıyla tanımlanan ölümcül sorunlara da yol açabilmektedir. Hastalık solunum yoluyla ve insandan insana yakın temas halinde bulaşmakta ama özellikle Şeker, Kronik Kalp ve Böbrek rahatsızlığı gibi alt hastalığı bulunan yaşlı popülasyonu daha kolay etkilemektedir. Hastalığın görülme yeri, etkilediği nüfus grubu gibi unsurlar düşünülerek, ülkemiz; özellikle hac görevinden dönen ve bu kişilerle yakın ilişkisi olan insanlarımız açısından tedbirler almaya başlamış, hacılarımız sağlık kuruluşlarımız tarafından incelenmeye, belirtisi olanlar takibe, rahatsızlığı olanlarda hastanelerde yatırılarak tedaviye başlanmıştır. Her ne kadar bugüne kadar yapılan 1000 tetkikten ancak birinde o da Suudi Arabistan da çalışıp geri dönen bir vatandaşımızda pozitiflik saptanmış bulunmakla beraber, Balıkesir İli Kamu Hastaneleri Genel Sekreterlik birimleri yoğun bir şekilde izlemlerine devam etmekte, meslek içi ve toplum eğitimlerine devam etmektedir. Balıkesir de saptanmış hiçbir pozitif vakamız olmayıp, gözlem için yatırılarak izlenen üç hastamız da başka nedenli hastalıklar saptanıp, o yönde tedavileri sürdürülmektedir. Bir diğer yeni enfeksiyon, aslında bizim için yeni ama 1976 yılından beri bilinen bir hastalık olan Ebola Kanamalı Ateş Hastalığı olup, ilk olarak Kongo da saptanmış ama daha sonra Afrika nın batı ülkelerine yayılarak 9500 olguya ulaşmış ve ne yazık ki bunlardan 4600 ü yaşamını kaybetmiş bulunuyor. Bu hastalıkta gene bir virüs enfeksiyonu olup, yarasalardan, maymunlardan insanlara, onlardan da başka insanlara bulaşmakta, 2-21 gün içinde bu mikrop, insan vücudundaki hücreleri etkileyip, damarları ve pıhtılaşma sistemini bozmakta ve bunun sonucunda da kanamalarla ölümler oluşmaktadır. Hastalık yüksek ateş, halsizlik, ishal, kusma, deride döküntülerle başlamakta, kısa sürede yaygın kanamalar ve nefes alamama sonucu hastalar kaybedilmektedir. Virüs ölü insan vücudunda iki gün, İnsan semeninde 60 gün canlılığını koruyabilmekte, hastalığın yayılımı hasta insanın dışkı dâhil tüm ifrazatlarıyla olduğundan böyle hastalarla temas ve takipte her türlü koruyucu önlem alınması gerekmektedir. Dolayısı ile hastalığın yaygın olarak görüldüğü bölgeler ve belirtileri çok iyi bilindiğinden, eğer yüksek ateşli, başı ağrıyan, ishalli, kas ağrılı ve hele kanamalı bir hasta Afrika batısına yolculuk yapmış veya o bölgeden geliyor veya ebolalı bir hastayla temas etmiş ise, derhâl koruyucu önlemler alınarak konuda referans hastanelerde yatırılarak takip ve tedavi edilmelidir. Son birkaç yıldır gene seyrek de olsa ülkemizde görülmeye başlayan bir başka virüs enfeksiyonu da Batı Nil Virüs Enfeksiyonudur. İlk kez Uganda Batı Nil bölgesindeki bir hastada gösterilmiş olan bu hastalık, kuşlarca taşınır, sivrisineklerle bulaşır. İnsanlarda ve atlarda ölümcül seyredebilir. Genellikle belirti vermeden seyrederken, bir bölümünde de 3-14 günlük bir enkübasyon dönemi sonrası yüksek ateş, halsizlik, bulantı, kusma, ishal ve döküntülerle belirti verir. Daha şiddetli vakalarda; zihinsel karışıklık, boyunu dik tutamama, koma ve kas titremeleriyle seyreden beyin iltihabı bulguları ön plandadır. Belli bir tedavisi olmadığından, esas yapılması gereken sivrisineklerle ilgili koruyucu önlemlerdir. İnsandan insana bulaşması yoktur.2010 yılında ülkemizde 47 vaka görülmüş,10 hasta kaybedilmişken, en son vaka Yunanistan Gümülcine de görüldü. Balıkesir de ise serolojik olarak saptanmış üç vaka var. Tüm bunlara ek olarak, tularemi, çok ilaç dirençli verem, çok ilaca dirençli hastane enfeksiyonu etkeni bakteriler de günümüzün ve geleceğin sorun oluşturmaya devam eden enfeksiyonları olarak karşımıza çıkıyor. El yıkama gibi en basit hijyen önlemlerinde bile yetersiz kaldığımızdan ve gittikçe kötüleşen çevresel faktörler ve özellikle anlamsız, yararsız, gereksiz antibiyotik kullanma ve kullandırma alışkanlıklarımız nedeniyle mikroplarla olan mücadelemizde gittikçe çaresiz kalmakta olduğumuzu unutmayalım. Bir bilim adamının dediği gibi: Bu gidişle başlangıçta onlar(mikroorganizmalar) vardı bu gidişle sonunda da yalnız onlar kalacak!!!

25 Türk Tabipleri Birliği 65. Olağanüstü Büyük Kongresi Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi 1 Kasım 2014 ANKARA

26 Türk Tabipleri Birliği 65. Olağanüstü Büyük Kongresine katılmak üzere Balıkesir Tabip Odası Heyeti tarihinde saat 23:0'da Ankara'ya hareket etti. Türk Tabipleri Birliği 65. Olağanüstü Büyük Kongresine katılmak üzere tarihinde Balıkesir'den hareket eden Balıkesir Tabip Odası Heyetini Bandırma'da, Tabip Odası Delegesi Dr.Selim PANÇ ve Denetim Kurulu üyesi ve Bandırma temsilcisi Dr.Murat ERGÖZ karşıladı. Balıkesir Tabip Odası olarak her iki arkadaşımıza yakın ilgilerinden dolayı çok teşekkür ederiz

27

28

29 Türk Tabipleri Birliği 65. Olağanüstü Büyük Kongresinde Divan masasında bulanan Türk Bayrakları,Türk Tabipleri Birliği Antalya Delegesi Dr.Hüseyin Can ERTÜRK tarafından Antalya'dan getirilerek divan masasına konulmuştur. Meslektaşımıza duyarlılığından dolayı odamız adına teşekkür ederiz.

30

31 Türk Tabipleri Birliği 65. Olağanüstü Büyük Kongresinde, sabah yapılan ilk oturumda gündemde olmayan fakat verilen ara sonrasında öğleden sonraki oturumun ilk gündem maddesi olarak karşımıza mesleğimizle hiç ilgisi olmayan konular çıktı. Suriye'nin bir bölgesinde meydana gelen çatışmalar için Türk Tabipleri Birliğinin dayanışma içinde olması istenen önergeye Balıkesir Tabip Odası heyeti olarak karşı olduğumuzu ve bu önergenin Türk Tabipleri Birliği kuruluş amacına uygun olmadığını belirtmemize rağmen önerge divan başkanı tarafından oylamaya sunuldu. Bunun üzerine Balıkesir Tabip Odası Genel Sekreterimiz Dr.Hüseyin GÜNDOĞDU söz alarak odamızın görüşlerini dile getirdi.

32 Türk Tabipleri Birliği 65. Olağanüstü Büyük Kongresinde, Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr.Fikret ŞAHİN odamızın götürdüğü toplam 17 önerge için açıklamalarda bulundu, odaların içinde bulunduğu mali tablo hakkında odamızın görüşlerini dile getirdi.

33 Balıkesir Tabip Odası Bandırma temsilcisi Dr.Murat ERGÖZ'ün emek harcayarak hazırladığı ve odamız adına 65. Olağanüstü Büyük Kongrede sunduğumuz aşağıdaki önergemizin RET edilmesini hayretler içinde izledik. Hatta bir akademisyen meslektaşımız kürsüye çıkıp Lazca konuşma yaptıktan sonra ne söylediğini Türkçe'ye çevirdi fakat oylama esnasında önergemize ret oyu verdi. Hekim olan bir kişinin yaptığı ile çelişmesi bizi üzdü. Ayrıca önergemize benzer bir önerge veren önceki dönem Türk Tabipleri Birliği yönetim kurulu üyesi Dr.Osman ÖZTÜRK'e önergesinin kabulü için destek vermemize rağmen getirilen eleştiri ve baskılar sonrası meslektaşımız önergesini geri çekmek zorunda kaldı.insanların birbirini anlamasını engelleyen böyle bir önergenin kabul görmemesini anlamak mümkün değil. "Önerge:Türk Tabipleri Birliği Büyük Kongresi'nin resmi dili Türkçe'dir. Alınan kararlar ve önergeler Türkçe dilindedir. Yabancı bir konuk Türkçe dışında konuşur ise bu konuşmalar simültane olarak Türkçe'ye çevirilir. Gerekçe: Üyeler arasında iletişimin en üst düzeyde olması ve uygulamada birliğin sağlanabilmesi için böyle bir karara gerek duyulmaktadır". Önergemizin Gerekçesini aşağıdaki video'dan izleyebilirsiniz.

34 Türk Tabipleri Birliği 65.Olağanüstü Büyük Kongresine Balıkesir Tabip Odası olarak, Delege, Yönetim Kurulu üyesi ve Tabip Odası üyesi hekim arkadaşlarımızdan oluşan bir heyet ile katıldık. Bu şekilde katılımın amacı tüm arkadaşların kongre ortamını görmeleri ve değerlendirmelerini kendilerinin yapmasına imkan sağlamaktı. Kongre katılımına ait masraflar katılımcılar arasında paylaşılmış ve oda bütçesi kullanılmamıştır. Balıkesir Tabip Odası olarak kongre süresince görüşülecek konuların, hekimlerin yaşadığı sorunlar ve hekim özlük hakları zemininde olması yönünde gayret sarf ettik. Kongre öncesi ve kongre esnasında yaptıkları özverili ve cesaretli çalışmaları nedeniyle tüm delege, yönetim kurulu ve üye arkadaşlarımıza çok teşekkür eder, saygılarımızı sunarız. Tabip Odası Yönetim Kurulu

35 Bizlere göstermiş olduğunuz güven ve verdiğiniz yetkiden dolayı Tüm üyelerimize çok teşekkür eder, Saygılarımızı sunarız.

ÜLKEMİZDE HUZURU BOZMAK İSTİYORLAR

ÜLKEMİZDE HUZURU BOZMAK İSTİYORLAR Meslek odaları ve bazı sivil toplum kuruluşları, son günlerde yaşanan iç kargaşalarda meydana gelen ölümler, Türk Bayrağına ve Atatürk heykellerine yapılan saldırılar üzerine sağduyu çağrısında bulundu.

Detaylı

Balıkesir Tabip Odasından MERS ve Ebola açıklaması

Balıkesir Tabip Odasından MERS ve Ebola açıklaması 1 KASIM 2014 Balıkesir Tabip Odasından MERS ve Ebola açıklaması BALIKESİR (AA) - Balıkesir Tabip Odası, MERS ve Ebola virüsleri hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı. Odada düzenlenen toplantıda konuşan

Detaylı

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR

HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR BALIKESİR - 30.09.2014 HALKIN DOKTORLARINDAN KORKUYORLAR Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hüseyin Gündoğdu, Ankara ve Hatay Tabip odaları üyelerinin Gezi Parkı olayları sürecinde hukuka aykırı

Detaylı

SAYIN BASIN MENSUPLARI;

SAYIN BASIN MENSUPLARI; SAYIN BASIN MENSUPLARI; BUGÜN TÜM TÜRKİYE DE, BAŞTA ULUSLARARASI SENDİKALAR KONFEDERASYONU İLE TTB OLMAK ÜZERE FİLİSTİN KATLİAMININ DURDURULMASI İÇİN ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENMEKTEDİR. İsrail ordusunun

Detaylı

Su Çiçeği. Suçiçeği Nedir?

Su Çiçeği. Suçiçeği Nedir? Suçiçeği Nedir? Su çiçeği varisella zoster adı verilen bir virüs tarafından meydana getirilen ateşli bir enfeksiyon hastalığıdır. Varisella zoster virüsü havada 1-2 saat canlı kalan ve çok hızlı çoğalan

Detaylı

Haftalık İnfluenza (Grip) Sürveyans Raporu

Haftalık İnfluenza (Grip) Sürveyans Raporu Bulaşıcı Hastalıklar Daire Başkanlığı Haftalık İnfluenza (Grip) Sürveyans Raporu 29 Nisan 2015 17. Hafta (20-26 Nisan 2015) ÖZET Ülkemiz de 2015 yılı 17. hafta itibariyle çalışılan sentinel numunelerdeki

Detaylı

SAĞLIK TARAMA RAPORU

SAĞLIK TARAMA RAPORU SAĞLIK TARAMA RAPORU Sağlık, sadece hastalık ve sakatlık durumunun olmayışı değil kişinin bedenen ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sağlığı, sadece hastalıklardan

Detaylı

Hepatit C ile Yaşamak

Hepatit C ile Yaşamak Hepatit C ile Yaşamak NEDİR? Hepatit C kan yoluyla bulaşan Hepatit C virüsünün(hcv) neden olduğu bir karaciğer hastalığıdır. 1 NEDİR? Hepatit C virüsünün birçok türü (genotipi ) bulunmaktadır. Ülkemizde

Detaylı

Motosiklet ile Bodrum dan Afrika nın en ucuna gidip, geldi

Motosiklet ile Bodrum dan Afrika nın en ucuna gidip, geldi Motosiklet ile Bodrum dan Afrika nın en ucuna gidip, geldi Bodrum da Reklam Art şirketinin sahibi reklamcı Giray Türker, 102 gün süren maceralı yolculuğunu tamamladı. Bodrum dan güney Afrika ya gitmek

Detaylı

2 MART 2013 Yönetim Kurulumuz ve Gençlik Komisyonumuz İZGÖREN Akademi eğitmenleri tarafından verilen Takım Çalışması konulu eğitime katıldılar.

2 MART 2013 Yönetim Kurulumuz ve Gençlik Komisyonumuz İZGÖREN Akademi eğitmenleri tarafından verilen Takım Çalışması konulu eğitime katıldılar. 2 MART 2013 Yönetim Kurulumuz ve Gençlik Komisyonumuz İZGÖREN Akademi eğitmenleri tarafından verilen Takım Çalışması konulu eğitime katıldılar. 5 MART 2013 Yönetim Kurulumuz Halk Sağlığı Müdürü Sayın Dr.

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ DİYABET YÖNETİMİ KURSU RAPORU

TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ DİYABET YÖNETİMİ KURSU RAPORU TIBBİ HİZMETLER BAŞKANLIĞI DİYABETİMİ YÖNETİYORUM PROJESİ DİYABET YÖNETİMİ KURSU RAPORU (AİLE HEKİMİ, AİLE SAĞLIĞI ELEMANI, TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ HEKİMİ, TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ SAĞLIK PERSONELİ) Prof.

Detaylı

KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ HASTALIĞI (KKKA) VE KARADENİZ BÖLGESİ NDEKİ DURUMU

KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ HASTALIĞI (KKKA) VE KARADENİZ BÖLGESİ NDEKİ DURUMU KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ HASTALIĞI (KKKA) VE KARADENİZ BÖLGESİ NDEKİ DURUMU Hamza KADI Veteriner Hekim Samsun Veteriner Kontrol Enstitüsü Viroloji Laboratuvarı Tarihçe 12. yy da bugünkü Tacikistan bölgesinde

Detaylı

Ebola virüsü İstanbul'a geldi!

Ebola virüsü İstanbul'a geldi! On5yirmi5.com Ebola virüsü İstanbul'a geldi! Ebola Virüsü İstanbul'a Geldi! Ebola Nedir? Afrika'da birçok insanın ölmesine sebep olan Ebola virüsünün İstanbul'a gelmiş olduğundan şüpheleniliyor. Yayın

Detaylı

1-7 NİSAN KANSER HAFTASI

1-7 NİSAN KANSER HAFTASI 1-7 NİSAN KANSER HAFTASI 1-7 nisan Kanser haftası nedeniyle Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, bir açıklama da bulundu. Bu konuda ki açıklama metni aynen şöyle: 01-07 Nisan Tüm Dünyada halkı

Detaylı

BALIKESİR TABİP ODASI EKİM 2016 ETKİNLİK RAPORU

BALIKESİR TABİP ODASI EKİM 2016 ETKİNLİK RAPORU BALIKESİR TABİP ODASI EKİM 2016 ETKİNLİK RAPORU TTB Halk Sağlığı Kolu Gezici Eğitimi kapsamında 1-2 Ekim tarihlerinde ilimizde incelemelerde bulundu TTB Halk Sağlığı Kolunca düzenlenen 28. Gezici Eğitim

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret ETO YENİ BAŞKANI COŞKUN SALON U, İDA EĞİTİM YARDIMLAŞMA DERNEĞİ VE AKBANK A.Ş. EDREMİT ŞUBE MÜDÜRÜ TEBRİK ZİYARETİNDE BULUNDULAR. İda Eğitim Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı;Zehra

Detaylı

Başkent Üniversitesi nde Mezuniyet Coşkusu

Başkent Üniversitesi nde Mezuniyet Coşkusu Başkent Üniversitesi nde Mezuniyet Coşkusu Başkent Üniversitesi, 21 ve 22 Haziran günlerinde düzenlenen 2016-2017 eğitim yılı mezuniyet törenleriyle, on binlerce mezununa yenilerini kattı. D iplomalarını

Detaylı

TED İN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

TED İN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI TED İN AYDINLIK MEŞALESİNİ 50 YILDIR BÜYÜK BİR GURURLA TAŞIYAN OKULLARIMIZDA 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ün 1928 yılında Ankara

Detaylı

H1N1 den Korunmada Alınacak Önlemler. Pandemik H1N1 Gribi (Domuz Gribi)

H1N1 den Korunmada Alınacak Önlemler. Pandemik H1N1 Gribi (Domuz Gribi) H1N1 den Korunmada Alınacak Önlemler Pandemik H1N1 Gribi (Domuz Gribi) İnfluenza olarak da bilinen grip, viral bir hastalıktır. Sağlıklı insanlarda ortalama bir haftada geçmesine rağmen; vücut direncini

Detaylı

Haftalık İnfluenza (Grip) Sürveyans Raporu

Haftalık İnfluenza (Grip) Sürveyans Raporu Bulaşıcı Hastalıklar Daire Başkanlığı Haftalık İnfluenza (Grip) Sürveyans Raporu 20 Mayıs 2015 20. Hafta (11-17 Mayıs 2015) ÖZET Ülkemiz de 2015 yılı 20. hafta itibariyle çalışılan sentinel numunelerdeki

Detaylı

'BANA BIR SEY OLMAZ' DEMEYIN

'BANA BIR SEY OLMAZ' DEMEYIN 'BANA BIR SEY OLMAZ' DEMEYIN Portal : www.cumhuriyet.com.tr İçeriği : Gündem Tarih : 01.12.2014 Adres : http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/yasam/152399/_bana_bir_sey_olmaz demeyin.html Bana bir şey olmaz

Detaylı

Haftalık İnfluenza (Grip) Sürveyans Raporu

Haftalık İnfluenza (Grip) Sürveyans Raporu Bulaşıcı Hastalıklar Daire Başkanlığı Haftalık İnfluenza (Grip) Sürveyans Raporu 8 Nisan 2015 14. Hafta (30 Mart 5 Nisan 2015) ÖZET Ülkemiz de 2015 yılı 14. hafta itibariyle çalışılan sentinel numunelerdeki

Detaylı

Tarama Şekilleri Toplum Tabanlı (Population Based) Fırsatçı (Oportunistik) Servikal Kanser Meme Kanseri Kolorektal Kanserler

Tarama Şekilleri Toplum Tabanlı (Population Based) Fırsatçı (Oportunistik) Servikal Kanser Meme Kanseri Kolorektal Kanserler Ekim 2014 Meme Kanseri Farkındalık Ayı Dünyada ve Türkiye de Meme Kanseri Tarama Programları Doç. Dr. Murat Gültekin Taranması Önerilen Kanserler Tarama Şekilleri Toplum Tabanlı (Population Based) Fırsatçı

Detaylı

KANSER TANIMA VE KORUNMA

KANSER TANIMA VE KORUNMA KANSER TANIMA VE KORUNMA Uzm. Dr Dilek Leyla MAMÇU Sunum İçeriği Genel Bilgiler Dünyada ve Ülkemizdeki son durum Kanser nasıl oluşuyor Risk faktörleri neler Tedavi seçenekleri Önleme mümkün mü Sorular/

Detaylı

İnfluenza virüsünün yol açtığı hastalıkların ve ölümlerin çoğu yıllık grip aşıları ile önlenebiliyor.

İnfluenza virüsünün yol açtığı hastalıkların ve ölümlerin çoğu yıllık grip aşıları ile önlenebiliyor. Her yıl milyonlarca kişiyi etkileyen bir solunum yolu enfeksiyonu olan grip, hastaneye yatışı gerektirecek kadar ağır hastalık tablolarına neden olabiliyor. Grip ve sonrasında gelişen akciğer enfeksiyonları

Detaylı

Bakteriler, virüsler, parazitler, mantarlar gibi pek çok patojen hastalığın oluşmasına neden olur.

Bakteriler, virüsler, parazitler, mantarlar gibi pek çok patojen hastalığın oluşmasına neden olur. Dr.Armağan HAZAR ZATÜRRE (PNÖMONİ) Zatürre yada tıbbi tanımla pnömoni nedir? Halk arasında zatürre olarak bilinmekte olan hastalık akciğer dokusunun iltihaplanmasıdır. Tedavi edilmediği takdirde ölümcül

Detaylı

İNFLUENZA A H1N1 Nedir,nasıl bulaşır,tedavisi nedir? Bahçelievler Toplum Sağlığı Merkezi Aşı-Bulaşıcı Birimi Dr.Gülcan TURGUT

İNFLUENZA A H1N1 Nedir,nasıl bulaşır,tedavisi nedir? Bahçelievler Toplum Sağlığı Merkezi Aşı-Bulaşıcı Birimi Dr.Gülcan TURGUT İNFLUENZA A H1N1 Nedir,nasıl bulaşır,tedavisi nedir? Bahçelievler Toplum Sağlığı Merkezi Aşı-Bulaşıcı Birimi Dr.Gülcan TURGUT H1N1 A (DOMUZ GRİBİ) TÜM DÜNYADA YAYILMAYA DEVAM EDİYOR Hastalık ilk kez

Detaylı

Turizm Fakültesi Dekanı ndan ziyaret

Turizm Fakültesi Dekanı ndan ziyaret Turizm Fakültesi Dekanı ndan ziyaret Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon u makamında ziyaret etti. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Detaylı

AKILCI İLAÇ KULLANIMI AKILCI ANTİBİYOTİK KULLANIMI. Adana Devlet Hastanesi 2016 Ecz. Gonca DURAK

AKILCI İLAÇ KULLANIMI AKILCI ANTİBİYOTİK KULLANIMI. Adana Devlet Hastanesi 2016 Ecz. Gonca DURAK AKILCI İLAÇ KULLANIMI AKILCI ANTİBİYOTİK KULLANIMI Adana Devlet Hastanesi 2016 Ecz. Gonca DURAK Akılcı İlaç Kullanımı tanımı ilk defa 1985 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılmıştır. Kişilerin

Detaylı

DİYALİZ SEKTÖRÜNDE YAŞANAN SORUNLAR

DİYALİZ SEKTÖRÜNDE YAŞANAN SORUNLAR DİYALİZ SEKTÖRÜNDE YAŞANAN SORUNLAR Dr.Adem SEZEN DİHED Yönetim Kurulu Başkanı KURUM ADI 2013 İtibariyle MERKEZİ SAYISI 2013 HEMODİYALİZ HASTA SAYISI 2013 HEMODİYALİZ CİHAZ SAYISI SAĞLIK BAKANLIĞI 426

Detaylı

Emekliler Gelecek Stratejileri Konferansı

Emekliler Gelecek Stratejileri Konferansı Emekliler Gelecek Stratejileri Konferansı SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI FATİH ACAR: -EMEKLİLERİMİZİN, EMEKLİLİK HAKLARINI EN İYİ ŞEKİLDE KULLANABİLMELERİ DEVLETİN ÖNDE GELEN GÖREVLERİ ARASINDADIR -EMEKLİLERİMİZ

Detaylı

KUSADASl - demokrat 24 Nisan 2010 Sayfa 6 1. BALKAN TÜRKLERİ ŞENLİĞİ AYDIN'DA YAPILDI - Arif Şentürk'ün sahne aldığı gecede davetliler doyasıya eğlendi. Aydın Belediyesi ile Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma

Detaylı

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA)

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) 1 Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Nedir? Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), çoğunlukla keneler aracılığıyla hayvanlardan insanlara bulaştırılan mikrobik bir hastalıktır.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI FUSİNAT 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. Yardımcı maddeler: Mikrokristal selüloz PH 200, krospovidon, laktoz anhidrat,

Detaylı

f D r. f akup İMREN Halk Sağlığı Müdürü

f D r. f akup İMREN Halk Sağlığı Müdürü T.C. VAN V A LİLİĞ İ Van Halk Sağlığı M üdürlüğü Sayı : 37.811.563-934/ 30/11/2015 Konu : Teklife Davet Kurumumuzun ihtiyacı olan (2) kalem AFİŞ VE BROŞÜR ALIMI işi için aşağıda yazılı ihtiyaç kalemleri,4734

Detaylı

DOMUZ GRİBİ BELİRTİLERİ VE TANISI

DOMUZ GRİBİ BELİRTİLERİ VE TANISI DOMUZ GRİBİ BELİRTİLERİ VE TANISI Domuz gribi nedir? Domuz gribi, A(H1N1) tipi virüsten kaynaklanan, insanlarda hastalığa yol açan viral bir hastalıktır. Hastalık ilk kez Meksika ve ABD de görülmüş ve

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 8. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 8. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 8. VELİ BÜLTENİ Yıkılan, dağılan imparatorluğun ardından Anadolu nun her karış toprağında yüce Türk ulusunun bağımsızlık

Detaylı

Hazırlayan: Fadime Kaya Acıbadem Adana Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Hazırlanma Tarihi:

Hazırlayan: Fadime Kaya Acıbadem Adana Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Hazırlanma Tarihi: Hazırlayan: Fadime Kaya Acıbadem Adana Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Hazırlanma Tarihi: 30.06.2018 » İnfluenzanın Tanımı» İnfluenza Bulaş Türleri» İnfluenza Nasıl Bulaşır?» Konak Seçimi» Klinik

Detaylı

ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 1. FORUM ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 2. FORUM ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 3. FORUM

ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 1. FORUM ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 2. FORUM ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 3. FORUM içindekiler HAKKIMIZDA 2 ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 1. FORUM 3 ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 2. FORUM 4 ÖRNEK HEKIM OLMAYA DOĞRU 3. FORUM 5 YABANCI UYRUKLU ASISTAN HEKIMLER IÇIN YENI DÖNEM 6 ÖRNEK HEKIM OLMAYA

Detaylı

Hepatit B ile Yaşamak

Hepatit B ile Yaşamak Hepatit B ile Yaşamak NEDİR? Hepatit B, karaciğerin iltihaplanmasına sebep olan, kan yolu ve cinsel ilişkiyle bulaşan bir virüs hastalığıdır. Zaman içerisinde karaciğer hasarlarına ve karaciğer kanseri

Detaylı

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

KASIM 2011 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili KASIM 2011 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. CHP Genel Merkezi tarafından Bingöl ilinden sorumlu Milletvekili

Detaylı

DİDİM. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Didim de anıldı

DİDİM. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Didim de anıldı Sayfa 4 15 Temmuz Demokrasi Parkı törenle açıldı Hafta içi 08:00 / 17.30 saatleri arasında hizmet vermekteyiz 3 10/Kasım/2016 DİDİM VATANDAŞLARIMIZIN DAİMA HİZMETİNDE... Çağrı Merkezi ve Halk Masası 444

Detaylı

Maymun Çiçek Virüsü (Monkeypox) VEYSEL TAHİROĞLU

Maymun Çiçek Virüsü (Monkeypox) VEYSEL TAHİROĞLU Maymun Çiçek Virüsü (Monkeypox) VEYSEL TAHİROĞLU insanlarda ölümcül hastalığa neden olabilir; her ne kadar genellikle çok daha az ciddi olsa da insan çiçek virüsü hastalığına benzer. Maymun çiçek virüsü

Detaylı

BU İNFLUENZA SALGIN DEĞİL: ÇOCUK VE ERİŞKİN HASTALARIMIZIN DEĞERLENDİRİLMESİ

BU İNFLUENZA SALGIN DEĞİL: ÇOCUK VE ERİŞKİN HASTALARIMIZIN DEĞERLENDİRİLMESİ BU İNFLUENZA SALGIN DEĞİL: ÇOCUK VE ERİŞKİN HASTALARIMIZIN DEĞERLENDİRİLMESİ *Bahar Kandemir, *İbrahim Erayman, **Sevgi Pekcan, ***Ümmügülsüm Dikici, *Selver Can, ***Mehmet Özdemir, *Mehmet Bitirgen *

Detaylı

KANSER HASTALIĞINDA PSİKOLOJİK DESTEĞİN ÖNEMİ & DEPRESYON. Uzm. İletişim Deniz DOĞAN Liyezon Psikiyatri Yük.Hem.

KANSER HASTALIĞINDA PSİKOLOJİK DESTEĞİN ÖNEMİ & DEPRESYON. Uzm. İletişim Deniz DOĞAN Liyezon Psikiyatri Yük.Hem. KANSER HASTALIĞINDA PSİKOLOJİK DESTEĞİN ÖNEMİ & DEPRESYON Uzm. İletişim Deniz DOĞAN Liyezon Psikiyatri Yük.Hem. Onkoloji Okulu İstanbul /2014 SAĞLIK NEDİR? Sağlık insan vücudunda; Fiziksel, Ruhsal, Sosyal

Detaylı

hüseyin akdeniz tarafından yazıldı Çarşamba, 02 Şubat :27 - Son Güncelleme Cumartesi, 05 Şubat :13

hüseyin akdeniz tarafından yazıldı Çarşamba, 02 Şubat :27 - Son Güncelleme Cumartesi, 05 Şubat :13 Divan Başkanlığını Belediye Meclis Üyesi Yusuf Uzunlar,Başkan Yardımcılığını, Fatsa Muhtarlar Dernek Başkanı Mehmet Özgen,Katip Üyeliklerini,Perşembe Muhtarlar Dernek Başkanı Namık Canik ve Korgan muhtarlar

Detaylı

MEVSİM GRİBİ Neden aşı olmanız gerekir

MEVSİM GRİBİ Neden aşı olmanız gerekir MEVSİM GRİBİ Neden aşı olmanız gerekir Grip. Korunun, koruyun. MEVSİM GRİBİ: NEDEN AŞI OLMANIZ GEREKİR Son zamanlarda sık sık mevsim gribi ve domuz gribi gibi farklı grip türlerinden söz edildiğini duymuş

Detaylı

İNSANLIĞIN SAVAŞI YENDİĞİ YER; ÇANAKKALE SAVAŞ ALANLARI PROJESİ (TR-12-539-2007-R5)

İNSANLIĞIN SAVAŞI YENDİĞİ YER; ÇANAKKALE SAVAŞ ALANLARI PROJESİ (TR-12-539-2007-R5) Eylem 1.2 Gençlik Girişimleri Projesi İNSANLIĞIN SAVAŞI YENDİĞİ YER; ÇANAKKALE SAVAŞ ALANLARI PROJESİ (TR-12-539-2007-R5) DALGALAN SEN DE ŞAFAKLAR GİBİ EY ŞANLI HİLÂL OLSUN ARTIK DÖKÜLEN KANLARIMIN HEPSİ

Detaylı

Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın. Dizeleriyle başladı.

Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın. Dizeleriyle başladı. Kahramanmaraş Platformu ndan Şenliği Kadın Cumhuriyet On bir kadın derneğinden oluşan Kahramanmaraş Kadın Platformu, Müftülük Meydanı nda düzenledikleri Cumhuriyet Şenliği ile Cumhuriyet in önemine dikkat

Detaylı

15 Ekim 2014 Genel Merkez

15 Ekim 2014 Genel Merkez ÇİN Yatırım Fırsatları Paneli 15 Ekim 2014 Genel Merkez İş Dünyamızın Saygıdeğer Mensupları, Değerli MÜSİAD üyeleri, Değerli Basın Mensupları, Toplantımıza katılımından dolayı teşekkür ediyor, Sizleri

Detaylı

BALIKESİR TABİP ODASI

BALIKESİR TABİP ODASI BALIKESİR TABİP ODASI 4. HEKİM MECLİSİ SONUÇ BİLDİRGESİ Balıkesir Tabip Odası olarak, yapılacak çalışmalar ile ilgili yol haritası belirlenerek sorunlara gerek İl, gerekse merkezi düzeyde çözüm bulunmaya

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tüberküloz Daire Başkanlığı. VEREM HASTALIĞI ve VEREM HAFTASI

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tüberküloz Daire Başkanlığı. VEREM HASTALIĞI ve VEREM HAFTASI T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tüberküloz Daire Başkanlığı VEREM HASTALIĞI ve VEREM HAFTASI VEREM EĞİTİM VE PROPAGANDA HAFTASI Geleneksel olarak her yıl Ocak ayının ilk Pazar gününden

Detaylı

NİSAN 2017 FAALİYETLER

NİSAN 2017 FAALİYETLER NİSAN 2017 FAALİYETLER EĞİTİM Hastanın Sesi projesi Hasta Hakları Bilgilendirme Eğitim lerine başladı Nisan 2017 Evrensel Hasta Hakları Derneği nin yürütmekte olduğu Hastanın Sesi projesinin en önemli

Detaylı

EKİM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

EKİM 2014 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili EKİM 2014 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Aydıncık İlçesi nde meydana gelen dolu yağışı

Detaylı

İş Yerinde Psikolojik Tacizle Mücadele Paneli. (Mobbing)

İş Yerinde Psikolojik Tacizle Mücadele Paneli. (Mobbing) İş Yerinde Psikolojik Tacizle Mücadele Paneli (Mobbing) SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -BUGÜNE KADAR 103 PERSONELİMİZ TARAFINDAN KOMİSYONUNA BAŞVURUDA BULUNULMUŞTUR MOBBİNG İLE MÜCADELE

Detaylı

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ

OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ OKUL MÜDÜRÜMÜZLE RÖPORTAJ Kendinizden biraz bahseder misiniz? -1969 yılında Elazığ'da dünyaya geldim. İlk orta ve liseyi orada okudum. Daha sonra üniversiteyi Van 100.yıl Üniversitesi'nde okudum. Liseyi

Detaylı

21.12.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi

21.12.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi 21.12.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi MANİSA HABER Soğuklarla birlikte sinüzit vakalarında artış yaşanıyor Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ercan Pınar, havaların

Detaylı

18-24 Mart Yaşlılar Haftası münasebetiyle Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Karabük Alzheimer Derneği organizasyonluğunda üniversitemiz ev sahipliğinde Yaşlılık-Bunama ve Alzheimer Hastalığı Tanıtım ve Bilinçlendirme

Detaylı

Basiskele. Basiskele

Basiskele. Basiskele STOP DO NOT ENTER RESERVED PARKING Akılcı ilaç kullanımı; kişilerin hastalığına ve bireysel özelliklerine göre uygun ilacı, uygun sürede, uygun dozda, uygun doz aralıklarında en düşük maliyetle

Detaylı

TARIM VE ORMAN BAKANI DR. BEKİR PAKDEMİRLİ METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NÜ ZİYARET ETTİ

TARIM VE ORMAN BAKANI DR. BEKİR PAKDEMİRLİ METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NÜ ZİYARET ETTİ 1 TARIM VE ORMAN BAKANI DR. BEKİR PAKDEMİRLİ METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NÜ ZİYARET ETTİ Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli incelemelerde bulunmak üzere Meteoroloji Genel Müdürlüğünü ziyaret etti.

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tüberküloz Daire Başkanlığı VEREM HASTALIĞI VE VEREM HAFTASI

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tüberküloz Daire Başkanlığı VEREM HASTALIĞI VE VEREM HAFTASI T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tüberküloz Daire Başkanlığı VEREM HASTALIĞI VE VEREM HAFTASI VEREM EĞİTİM VE PROPAGANDA HAFTASI Geleneksel olarak her yıl Ocak ayının ilk Pazar gününden

Detaylı

T.C. Sağlık Bakanlığı Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü. Ardahan Lise Öğrencileri EĞİTİM SEMİNERİ

T.C. Sağlık Bakanlığı Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü. Ardahan Lise Öğrencileri EĞİTİM SEMİNERİ T.C. Sağlık Bakanlığı Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü Ardahan Lise Öğrencileri EĞİTİM SEMİNERİ AKıLCı İLAÇ KULLANıMı TANıMı İLK DEFA 1985 YıLıNDA DÜNYA SAĞLıK ÖRGÜTÜ TARAFıNDAN YAPıLMıŞTıR. KİŞİLERİN KLİNİK

Detaylı

OCAK 2018 ÇALIŞMA RAPORU

OCAK 2018 ÇALIŞMA RAPORU OCAK 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/Kat:3 MERSİN ACIYA, HÜZNE DAİR TÜM OLUMSUZLUKLARIN

Detaylı

MKÜ de İftar Coşkusu. Akademik ve İdari Personel İçin Düzenlenen İft ara Büyük Kat ılım Oldu

MKÜ de İftar Coşkusu. Akademik ve İdari Personel İçin Düzenlenen İft ara Büyük Kat ılım Oldu MKÜ de İftar Coşkusu Akademik ve İdari Personel İçin Düzenlenen İft ara Büyük Kat ılım Oldu Antakya Ottoman Otel havuzbaşında bir araya gelen Üniversite personeli muhteşem manzara eşliğinde iftar coşkusu

Detaylı

Okul Hastalık Getirmesin!

Okul Hastalık Getirmesin! On5yirmi5.com Okul Hastalık Getirmesin! Veliler dikkat! Okulların açılması ve havaların soğumasıyla çocuklarda görülen hastalıklar da artıyor. Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı (oluşturma : 11/21/2015)

Detaylı

ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AY EKİM KASIM HAFTA DERS SAATİ 06-07 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 8. SINIF T.C. İNKILAP TARİHİ KONU ADI KAZANIMLAR TEST NO TEST ADI Milli Uyanış İşgaline Milli Uyanış İşgaline Milli Uyanış İşgaline Milli Uyanış

Detaylı

Böylesine anlamlı ve sevinçli bir günde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Türkiye İş Bankası adına sizleri kutluyorum.

Böylesine anlamlı ve sevinçli bir günde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Türkiye İş Bankası adına sizleri kutluyorum. Sayın Kaymakam, Sayın Belediye Başkanı, Sayın Milli Eğitim Müdürü, Darüşşafaka Cemiyeti nin Sayın Başkanı ve Yöneticileri, Saygıdeğer Öğretmenlerimiz, Darüşşafaka daki temel öğrenimlerini başarıyla tamamlayıp,

Detaylı

Haftalık İnfluenza (Grip) Sürveyans Raporu

Haftalık İnfluenza (Grip) Sürveyans Raporu Bulaşıcı Hastalıklar Daire Başkanlığı Haftalık İnfluenza (Grip) Sürveyans Raporu 11 Mart 2015 10. Hafta (02-08 Mart 2015) ÖZET Ülkemiz de 2015 yılı 10. hafta itibariyle çalışılan numunelerdeki İnfluenza

Detaylı

Haftalık İnfluenza (Grip) Sürveyans Raporu

Haftalık İnfluenza (Grip) Sürveyans Raporu Bulaşıcı Hastalıklar Daire Başkanlığı Haftalık İnfluenza (Grip) Sürveyans Raporu 6 Mayıs 2015 18. Hafta (27 Nisan 3 Mayıs 2015) ÖZET Ülkemiz de 2015 yılı 18. hafta itibariyle çalışılan sentinel numunelerdeki

Detaylı

Kuşlarda Psittacosis. Veysel TAHİROĞLU

Kuşlarda Psittacosis. Veysel TAHİROĞLU Kuşlarda Psittacosis Veysel TAHİROĞLU Psittacosis 400 ün üzerinde kuş türünde görülen enfeksiyöz bir hastalıktır. Evlerimizde beslediğimiz Afrika Grisi, Cockatiel ve Muhabbet kuşlarında sıklıkla görülür.

Detaylı

TTB DİYARBAKIR SUR VE ERGANİ İLÇELERİ ASM LERİNİN KUNDAKLANMASI RAPORU

TTB DİYARBAKIR SUR VE ERGANİ İLÇELERİ ASM LERİNİN KUNDAKLANMASI RAPORU TTB DİYARBAKIR SUR VE ERGANİ İLÇELERİ ASM LERİNİN KUNDAKLANMASI RAPORU Diyarbakır İli Sur İlçemizdeki 1 Nolu ASM ile Ergani İlçemizdeki 4 Nolu ASM nin 05.02.2016 tarihinde kundaklandığı ve yakıldığı haberleri

Detaylı

TÜRKİYE BÖLGESEL HEMOFİLİ SEMPOZYUMU 28 SUBAT 2016 PAZAR - RİZE

TÜRKİYE BÖLGESEL HEMOFİLİ SEMPOZYUMU 28 SUBAT 2016 PAZAR - RİZE 28 SUBAT 2016 PAZAR - RİZE Türkiye Hemofili Derneği (TRHD) nin düzenlediği 3.Türkiye Bölgesel Hemofili Sempozyumu 28 Şubat 2016 Pazar günü 10:00-17:30 saatleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

Detaylı

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAŞ BOYUN CERRAHİSİ YETERLİK KURULU YENİDEN BELGELENDİRME YÖNERGESİ

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAŞ BOYUN CERRAHİSİ YETERLİK KURULU YENİDEN BELGELENDİRME YÖNERGESİ TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAŞ BOYUN CERRAHİSİ YETERLİK KURULU YENİDEN BELGELENDİRME YÖNERGESİ Madde 1. Dayanak: Bu yönerge Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi (Türk KBB ve BBC) Yeterlik Kurulu

Detaylı

1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz.

1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz. 1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz. Sınava sayılı günler kala heyecanı gözlerinden okunan 8.sınıf öğrencilerimize TEOG öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı

Detaylı

Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı

Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı Muğla Valisi Amir Çiçek in katılımı ile Menteşe Belediyesi nin katkıları ile Konakaltı Kültür Merkezi nde gerçekleştirilen törenle sanatçı Eda Özdemir in Bir Kadın Üç Sanat

Detaylı

Suç ekonomisi ile kayıt dışı ekonominin örtüştüğünü ifade eden Sayın Şimşek, bu konuyla mücadelede son derece kararlı olduklarını vurguladı.

Suç ekonomisi ile kayıt dışı ekonominin örtüştüğünü ifade eden Sayın Şimşek, bu konuyla mücadelede son derece kararlı olduklarını vurguladı. Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı ( MASAK) ve Gazi Üniversitesinin müşterek düzenlediği ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı

Detaylı

Pazartesi İzmir Basın Gündemi

Pazartesi İzmir Basın Gündemi 12.12.2016 Pazartesi İzmir Basın Gündemi İKÇÜ'DEN Teröre Lanet! Hafta sonunda İstanbul'da gerçekleştirilen hain terör saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi çalışanları

Detaylı

Başkan Gökalp İlhan 12. Türkiye Eczacılık Kongresi nde

Başkan Gökalp İlhan 12. Türkiye Eczacılık Kongresi nde Başkan Gökalp İlhan 12. Türkiye Eczacılık Kongresi nde SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -2008 YILINDA TOPLAM 10 MİLYAR 717 MİLYON LİRA OLAN İLAÇ HARCAMALARI 2013 YILINDA YÜZDE 46 ORANINDA

Detaylı

NEJAT İŞLER İSTANBUL'A SEVK EDİLDİ

NEJAT İŞLER İSTANBUL'A SEVK EDİLDİ NEJAT İŞLER İSTANBUL'A SEVK EDİLDİ Acıbadem Bodrum Hastanesi Başhekimi Dr. Aydın Aksoy: HASTAMIZ UÇAK AMBULANS İLE İSTANBUL A TRANSFER EDİLMİŞTİR 17 Ocak 2014 tarihinde Acıbadem Bodrum Hastanesi Acil Servisi

Detaylı

Yönetim Kurulumuz Ceyhan Temsilcilik Binasında eczacılarımız ile toplantı yaptı. Toplantıda yaşanan son gelişmeler meslektaşlarımıza aktarıldı.

Yönetim Kurulumuz Ceyhan Temsilcilik Binasında eczacılarımız ile toplantı yaptı. Toplantıda yaşanan son gelişmeler meslektaşlarımıza aktarıldı. 03 EKİM 2012 Yönetim Kurulumuz Ceyhan Temsilcilik Binasında eczacılarımız ile toplantı yaptı. Toplantıda yaşanan son gelişmeler meslektaşlarımıza aktarıldı. 04 EKİM 2012 Yönetim Kurulumuz bölgemizde Edak

Detaylı

Rahim Ağzı Kanseri Korkulu Rüyanız Olmaktan Çıkıyor

Rahim Ağzı Kanseri Korkulu Rüyanız Olmaktan Çıkıyor Rahim Ağzı Kanseri Korkulu Rüyanız Olmaktan Çıkıyor Rahim Ağzı Kanseri Korkulu Rüyanız Olmaktan Çıkıyor Rahim Ağzı Kanserinde Çığır Açan Adım Kadın Kanserleri Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler Özel

Detaylı

EVDE ÇOCUK BAKIM PROJESİNİN TANITIMI İZMİR DE GERÇELEŞTİRİLDİ.

EVDE ÇOCUK BAKIM PROJESİNİN TANITIMI İZMİR DE GERÇELEŞTİRİLDİ. EVDE ÇOCUK BAKIM PROJESİNİN TANITIMI İZMİR DE GERÇELEŞTİRİLDİ. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) ve Avrupa Birliği (AB) ile ortaklaşa finanse edilen ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından

Detaylı

Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği Bülteni

Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği Bülteni Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği Bülteni Değerli Meslektaşlarımız, İki yılda bir düzenlediğimiz 8. Ulusal Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireliği Kongresi, 21-24 Kasım 2013 tarihlerinde Kuşadası

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 8. SINIF T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU PLANI VE KAZANIM TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 8. SINIF T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU PLANI VE KAZANIM TESTLERİ 07-08 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 8. SINIF T.C. İNKILAP TARİHİ AY EKİM KASIM HAFTA DERS SAATİ KONU ADI KAZANIMLAR TEST NO TEST ADI. Atatürk ün çocukluk dönemini ve bu dönemde içinde bulunduğu toplumun sosyal ve

Detaylı

Başbakan Yıldırım, 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ne gelen çocukları kabul etti

Başbakan Yıldırım, 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ne gelen çocukları kabul etti Başbakan Yıldırım, 39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği ne gelen çocukları kabul etti Nisan 20, 2017-11:17:00 Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, 26 ülkeden, "39. TRT Uluslararası 23 Nisan

Detaylı

GENÇ ERKEK HENTBOL TAKIMIMIZ İL İKİNCİSİ OLDU

GENÇ ERKEK HENTBOL TAKIMIMIZ İL İKİNCİSİ OLDU GENÇ ERKEK HENTBOL TAKIMIMIZ İL İKİNCİSİ OLDU 2013-2014 Öğretim Yılı Liseler Arası Hentbol İl Birinciliği karşılaşmaları Talas Spor Salonunda yapıldı. Bu öğretim yılında yeni kurulan 9. ve 10. sınıf öğrencilerimizden

Detaylı

Türk Dünyası Transplantasyon Derneği ile Türkiye Organ Nakli Derneğinin Ortak Kongresi

Türk Dünyası Transplantasyon Derneği ile Türkiye Organ Nakli Derneğinin Ortak Kongresi Türk Dünyası Transplantasyon Derneği ile Türkiye Organ Nakli Derneğinin Ortak Kongresi Prof. Dr. Mehmet Haberal ın kurucusu olduğu Türk Dünyası Transplantasyon Derneği nin, Türkiye Organ Nakli Derneği

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ DÖNEM SONU ORTAK SINAVLARI Sayın Veli, Sevgili Öğrencilerimiz, 01 Temmuz 2015 tarih ve 29403 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan MEB Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği

Detaylı

KANSER ERKEN TEŞHİS TARAMA ve EĞİTİM MERKEZİ HEMŞİRE GÜLBAHAR GÜNEŞ OKUDUCU

KANSER ERKEN TEŞHİS TARAMA ve EĞİTİM MERKEZİ HEMŞİRE GÜLBAHAR GÜNEŞ OKUDUCU KANSER ERKEN TEŞHİS TARAMA ve EĞİTİM MERKEZİ HEMŞİRE GÜLBAHAR GÜNEŞ OKUDUCU Sunum Planı Ketem Kuruluş ve Amaçları İdari ve Teknik Yapılanması Ketem Faaliyetleri Ketem Çalışma programları Hedefler KURULUŞ

Detaylı

tabip tarafından yazıldı. Perşembe, 21 Aralık :12 - Son Güncelleme Perşembe, 28 Aralık :58

tabip tarafından yazıldı. Perşembe, 21 Aralık :12 - Son Güncelleme Perşembe, 28 Aralık :58 Grip nedir? Grip, ya da tıbbi ismiyle influenza, her yıl dünyada yaklaşık 3-5 milyon kişiyi etkileyen, 250-500 bin kişinin ölümüne neden olan influenza virüsünün yol açtığı bir enfeksiyon hastalığıdır.

Detaylı

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU. 2013-2014 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ MART NİSAN FEDAKARLIK FEDAKARLIK BİLİNCİ

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU. 2013-2014 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ MART NİSAN FEDAKARLIK FEDAKARLIK BİLİNCİ ÖZEL ANAKENT İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ MART NİSAN FEDAKARLIK FEDAKARLIK BİLİNCİ FEDAKARLIK & YARDIMSEVERLİK 02.05.2014 3K Yardım Kampanyamızla Kardeş Okulumuza

Detaylı

Dr. Şeyda Saydamlı Cumhuriyet Mahallesi Bilgiç Sokak No. 8 Daire 3 Şişli-İstanbul Tel 0212 240 86 02 Cep 0533 388 63 77 Email ssaydanli@hotmail.

Dr. Şeyda Saydamlı Cumhuriyet Mahallesi Bilgiç Sokak No. 8 Daire 3 Şişli-İstanbul Tel 0212 240 86 02 Cep 0533 388 63 77 Email ssaydanli@hotmail. Dr. Şeyda Saydamlı Cumhuriyet Mahallesi Bilgiç Sokak No. 8 Daire 3 Şişli-İstanbul Tel 0212 240 86 02 Cep 0533 388 63 77 Email ssaydanli@hotmail.com EĞİTİM 1988-1998 İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler

Detaylı

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Bülteni

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Bülteni KTSO BAŞKANLARINDAN KARAMAN OSB DE ÇIKAN BÜYÜK YANGIN A GEÇMİŞ OLSUN MESAJI Odası Meclis Başkanı M. Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Odası Meclis Başkanı Toktay, Organize Sanayi Bölgesinde

Detaylı

Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi

Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi 28.11.2016-22:02 Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi Sudan'da Türk-Sudan İlişkileri Sempozyumu düzenlendi - Sudan Stratejik Çalışma ve Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. Hüseyin: - "Türkiye,

Detaylı

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAġ BOYUN CERRAHĠSĠ DERNEĞĠ YETERLĠK KURULU YENĠDEN BELGELENDĠRME YÖNERGESĠ

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAġ BOYUN CERRAHĠSĠ DERNEĞĠ YETERLĠK KURULU YENĠDEN BELGELENDĠRME YÖNERGESĠ Sayfa 1 / 5 BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1- Yaşam boyu öğrenmeyi ve sürekli mesleki gelişimi teşvik etmek, bilgi ve beceri düzeyini artırıp koruyucu ve tedavi edici

Detaylı

TÜRKİYE BÖLGESEL HEMOFİLİ SEMPOZYUMU

TÜRKİYE BÖLGESEL HEMOFİLİ SEMPOZYUMU TÜRKİYE BÖLGESEL HEMOFİLİ SEMPOZYUMU 23 OCAK 2017 - ANTALYA T ürkiye Hemofili Derneğinin (TRHD) düzenlediği Türkiye Bölgesel Hemofili Sempozyumlarının dördüncüsü; Antalya İl Sağlık Müdürlüğü ve Akdeniz

Detaylı

Türkiye de Toplum Kökenli Enfeksiyon Hastalıklarında Neredeyiz?

Türkiye de Toplum Kökenli Enfeksiyon Hastalıklarında Neredeyiz? Türkiye de Toplum Kökenli Enfeksiyon Hastalıklarında Neredeyiz? İzmir İl Sağlık Müdürü Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Bediha TÜRKYILMAZ Toplum Kökenli Enfeksiyonlar Toplum kökenli enfeksiyon; önemli

Detaylı

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin CHP İl Kongresine katılarak bir konuşma

Detaylı

09/11/2015 BEYAZ KAN HÜCRELERİ. Lökosit ya da akyuvarlar olarak adlandırılan beyaz kan hücresi, kemik iliğinde üretilir.

09/11/2015 BEYAZ KAN HÜCRELERİ. Lökosit ya da akyuvarlar olarak adlandırılan beyaz kan hücresi, kemik iliğinde üretilir. BEYAZ KAN HÜCRELERİ Lökosit ya da akyuvarlar olarak adlandırılan beyaz kan hücresi, kemik iliğinde üretilir. 1 Görevleri nelerdir? Bu hücreler vücudu bulaşıcı hastalıklara ve yabancı maddelere karşı korur.

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKİYE CUMHURİYETİ İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKİYE CUMHURİYETİ İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 8. SINIF TÜRKİYE CUMHURİYETİ İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Bir Kahraman Doğuyor

Detaylı