SAYI : 74 TARİH : 23 HAZİRAN 2014

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "www.dovizdergisi.com SAYI : 74 TARİH : 23 HAZİRAN 2014"

Transkript

1 SAYI : 74 TARİH : 23 HAZİRAN 2014

2 İÇİNDEKİLER shell ve exxonmobil türkiye ye geliyor dünya bankası, türkiye nin büyüme tahminini yükseltti çin bej kitabı: yatırımların azalmasıyla ekonomi yavaşladı dolar index gbp / usd eur / try aud / usd eur / usd usd / try ham petrol 11 brent petrol altın dowjones dax bist30

3 3 HAKKIMIZDA Dünyanın en büyük piyasasında işlem yapmak ve yaptığınız işlemler için bilgi almak istiyorsunuz. Döviz dergisini okuyorsunuz çünkü yurt dışı piyasalardaki gelişmelerin hayatımızı daha çok etkilediği bugünlerde, başta ekonomik olmak üzere, politik, sosyal, çevresel ve teknolojik oluşumları daha yakından takip etmek ve yurt dışı spot parite (fx), vadeli işlemler, opsiyon ve CFD piyasaları aracılığıyla yatırım portföyünüzü çeşitlendirmek istiyorsunuz ve 2007 yılında yaşanan ekonomik krizler sonrasında, ülkemizde önce döviz dalgalanmalarının serbest bırakılması, ardından faizlerin hızla gerileyerek cazibesini kaybetmesi, yatırımcıların alternatif yatırım araçlarına yönelmesine neden olmuştur. Yatırımcıların kaldıraçlı yatırım enstrümanlarına olan talebi, uzun bir süredir Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası A.Ş nin faaliyete geçmesini sağlamış, zamanla aynı şekilde çalışan yurt dışı piyasalara ilgi daha da artmıştır. Bu ilgi, yatırımcıların tek bir borsa ve geleneksel enstrümanlar yanında, farklı yatırım alternatiflerine duydukları ihtiyacı işaret etmektedir; bu durum aynı zamanda ülkemizdeki yatırımcıların daha nitelikli ve bilinçli olmaları yolunda güzel bir trendin başladığının da işaretidir. Döviz Dergisi bu trende paralel olarak, yatırımcıların yurt dışı piyasalara güvenilir ve etkin bir kaynaktan erişimlerini sağlamak üzere kurulmuştur. Dergimizde zengin kapsamlı strateji bültenlerimize erişebileceksiniz. Döviz Dergisi ile edindiğimiz tecrübelerimizi ve bilgilerimizi sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

4 The greatest tragerdy is indifference 4 SHELL VE EXXONMOBIL TÜRKİYE YE GELİYOR Shell gibi ExxonMobil de TPAO ile bir ortaklık yapmak üzere Türkiye ye geliyor. Daha önce denizlerimize ilgi gösteren şirket, şimdi Trakya ve Güneydoğu ile yakından ilgileniyor. Petrol İşleri Genel Müdürü Selami İncedalcı, yeni petrol kanunu sonrası yabancı yatırımcıların, Türkiye deki kaya gazı ve kaya petrolüne yoğun ilgi gösterdiklerini belirtti. Söz konusu kanunun, geçen yıl haziranda yürürlüğe girmesinin ardından yeni yatırımcıların geldiğini ifade eden İncedalcı, Kaya gazı ile ilgili yeni yatırımcılar geldi, Türkiye ye çok yoğun bir ilgi var ve bu faaliyetlerinden çok güzel sonuçlar bekliyoruz diye konuştu. İncedalcı, şu anda kayagazı potansiyeli olan Trakya ve Güneydoğu da kaya petrolüne ilişkin de yüksek bir potansiyel bulunduğunu belirterek, Testler esnasında bu petrolü de aldık, gazı da aldık. Bunun sonucunda 5 yeni kuyu açılacak ve pilot projenin sonuçlarını bekliyoruz ifadesini kullandı. SHELL VE EXXONMOBİL DEN ORTAK PROJELER İncedalcı, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO), Shell ile hali hazırda bir ortaklık yaptığını hatırlatarak, ExxonMobil de TPAO ile bir ortaklık yapmak üzere geliyor. Daha önce denizlerimize ilgi gösteren şirket, şimdi Trakya ve Güneydoğu ile yakından ilgilendiğini söylüyor ifadelerini kullandı. Avrupa ve Kanada dan yoğun yatırımcı ilgisinin var olduğunu anlatan İncedalcı, Önümüzdeki zaman içinde bizden randevu talep eden başka yatırımcılar oldu. Onlarla da ekim ayı gibi görüşeceğiz dedi. HER RUHSATA BİR PROJE Eski kanunda ruhsat sahiplerinin, ruhsat kapsamında gerçekleşen arama ve üretim faaliyetleri noktasında daha rahat davranabildiklerinin altını çizen İncedalcı, şunları kaydetti; Yeni kanun çıkmasıyla mevcut şirketlerimiz de dahil olmak üzere yeni yatırımcılar oluyor. Mevcut yatırımcının kanuna uymayan ruhsatlarıyla ilgili olarak projesi bulunmayan ruhsatlarını hemen terk ettiler, bu kapsamda 80 civarında ruhsat feshedildi. Yeni düzenlemeye göre eğer yatırımcılar daha önce bizden aldıkları ruhsatlarla ilgili yükümlülük ve faaliyetlerini az çok yerine getirmişlerse, bunlara yeniden ruhsat vererek Türkiye de bizim yatırımcımız olarak yeniden yola devam etmelerini öngördük. Ama her bir ruhsata yeni bir proje gözüyle baktık. Yerine getirilmeyen yatırımlar varsa gereğini yapacağımızı söyledik. 100 ruhsat, artık eskisi gibi kuyu taahhüdüyle değil her ruhsatta bir proje olarak bunları adapte etmeye çalışıyoruz. Bir kısmını da ettik ve geçtiğimiz hafta itibariyle Resmi Gazete de yayımlamaya başladık.

5 DÜNYA BANKASI, TÜRKİYE NİN BÜYÜME TAHMİNİNİ YÜKSELTTİ Dünya Bankası, Türkiye de iç talepte bir ivme kaybı olmasına rağmen, 2014 yılının ilk çeyreğinde gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYH) büyüme oranının direncini koruduğunu belirtti. Dünya Bankası tarafından hazırlanan Türkiye nin Ekonomi Notu başlıklı raporda, 2014 yılının ilk çeyreğinde ekonominin bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4,3 büyüdüğü hatırlatıldı. İç talepte bir ivme kaybı olmasına rağmen, 2014 yılının ilk çeyreğinde gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYH) büyüme oranının direncini koruduğu ifade edilen raporda, Ancak, yavaşlayan özel sektör talebi ile birlikte, iç talebin büyümeye katkısı 2013 ün üçüncü çeyreğinde 4,6 yüzde puan ve dördüncü çeyreğinde 6,0 yüzde puan olarak gerçekleşirken, 2014 yılının ilk çeyreğinde 2,8 yüzde puana düştü. Ekonomik büyümeye katkıda bulunan temel etken, AB deki ekonomik canlanma ve kurdaki değer kaybı sayesinde artan ihracat olmuştur. Net ihracat 2013 yılının tamamında büyümeyi 2,3 yüzde puan aşağı çekerken, 2014 ün ilk çeyreğinde büyümeye 2,7 yüzde puan katkıda bulunmuştur. Sonuç olarak, Türkiye ekonomisi tekrar yeniden dengeleme sürecine girmiştir denildi. Hızlı istihdam artışının devam ettiği ifade edilen raporda, 2012 yılındaki ekonomik yavaşlamanın işgücü piyasasını gecikmeli olarak etkilediği ve mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranının haziran 2012 de yüzde 8,1 ile rekor düzeyde düşük bir seviyede iken Eylül 2013 te yüzde 9,5 e yükseldiği hatırlatıldı. Raporda, o zamandan bu yana, işgücüne katılım oranının hızlı bir şekilde artarak yüzde 50,4 ile rekor seviyeye ulaşmasına rağmen, işsizlik oranının istikrarlı bir şekilde azalarak mart ayında yüzde 9,1 e gerilediği, istihdam artışının geniş tabanlı olmakla birlikte, inşaat sektöründeki istihdam artışının özellikle hızlı olduğu ve bir önceki yıla göre neredeyse yüzde 12,4 arttığı bildirildi.

6 The greatest tragerdy is indifference 6 ÇİN BEJ KİTABI: YATIRIMLARIN AZALMASIYLA EKONOMİ YAVAŞLADI New York merkezli Çin Bej Kitap ın anketine göre, sermaye harcamalarının zayıflaması ve kredi başvurusunda bulunan şirketlerin azalması ile, ekonomik yavaşlama bu çeyrekte derinleşti. Çin de özel bir ankete göre, sermaye harcamalarının zayıflama göstermesi ve kredi başvurusunda bulunan şirketlerin azalması ile, ülkede ekonomik yavaşlama bu çeyrekte derinleşti. Rapor yavaşlayan ekonomik genişleme görünümünü pekiştirirken, Başbakan Li Keqiang ın 2014 yılı büyüme hedefi olan yüzde 7.5 i yakalamak için teşvik önlemlerini artırma ihtimalini yükseltti. New York merkezli Çin Bej Kitap ın anketine göre, işletmelerin sadece yarısı daha yüksek yatırım bildirirken, bu seviye raporun yayımlanmaya başlandığı 10 yıl öncesinden bu yana en dik düşüş ve en düşük oran olarak kaydedildi. Yavaşlama işe alımları ve maaşları olumsuz etkilerken, gölge bankacılığın faiz oranları bankaların oranlarının altına geriledi. Li geçtiğimiz hafta, Çin in sert bir düşüş yaşamayacağını ve hükümetin genişleme adına tedbirler alacağı sözünü verdiğini hatırlattı. Ekonomistlerin tahmin medyanına göre, Çin ekonomisi ikinci çeyrekte bir önceki yılın ikinci çeyreğine göre yüzde 7.4 büyüyecek. Çin ekonomisi yılın birinci çeyreğinde de ayını oranda büyürken, bu oran son altı çeyreğin en düşük seviyesi olarak kaydedildi. China Beige Book International Başkanı Leland Miller, Yatırımın ekonominin itici gücü olduğu son yedi yıldan bu yana, bu zayıflık firma performansı göstergelerinde, bölgelerde ve sektörlerde büyük çaplı etkiler yarattı. Fazla yatırımlar bir bağımlılık oldu ve bunun kesilmesi ile ortaya çıkacak olan belirtiler pek de iyi olmayacak dedi. Çin 2012 ve 2013 yıllarında yüzde 7.7 büyürken, önceki 10 yılda ortalama yıllık yüzde 10.6 büyüme şeklindeydi.

7 ANALİZLER DOLAR INDEX Çin den gelen imalat sektörü satın alma müdürleri endeksi uzun bir zamandan sonra 50 in üzerinde açıklanması Çin de yavaşlama olmayacağını gösterdi.bu durum ekonomik göstergelerde iyileşme olacak şeklinde yorumlanması riskli varlıkların fiyatlarını artırması yönünde fiyatlanmalara neden olabilir. ICE vadeli işlemler borsasında Dolar index 80.3 seviyesinden fiyatlanmaya devam ediyor destek 81.2 direnç seviyeleri arasında fiyatlanmasını beklediğim endeksde bu hafta 80.1 ara desteğini test edebiliriz. Dolar faizlerindeki görünüm ve dolar cinsi yatırımlardaki karışık seyir döviz çiftleri üzerinde farklı şekilde fiyatlanmalar gösterebilir. EUR / USD EURUSD paritesi dan fiyatlanıyor destek seviyesini korumaya çalışan paritede ve den alım yapmak üzere strateji geliştirilebilir. Parite yeniden 1.37 li seviyelere doğru hamle yapabilir.

8 The greatest tragerdy is indifference 8 GBP / USD GBPUSD paritesi geçen hafta beklediğim gibi direnç seviyesinin üzerine çıktı. İkinci direnç seviyem ydi. Fakat parite dan geri dönerek 1.7 e inmişti dan fiyatlanan paritede hafta içi satış yönünde pozisyon alınabilir. Sterlin Ekim ayına kadar sürmesini beklediğim satış baskısına girebilir. USD / TRY Hafta içi TCMB nin faiz kararı kur üzerinde etkili olacaktır. Avrupa Merkez Bankasının teşviklerini artırıp faizleri düşük seviyede tutacak olması ve FED in dolar faizlerini yükseltme ihtimali kurda etkili olan diğer unsurlardır. Son zamanlarda K.Irak bölgesindeki siyasi karışıklıkta Türkiye politikalarını etkilemiştir. TCMB faizlerde düşük bir ihtimal bile olsa faizleri değiştirmeyecektir. Bu değiştirmeyiş ile kur desteğine inip 2.16 için yeniden güç kazanabilir. Alım için satış pozisyonları için 2.16 seviyesi belirlenebilir. Kurda 2.16 dan 2.03 hedefli orta ve uzun vade satış pozisyonu hedeflenebilir.

9 EUR / TRY EURTRY Türk Lirasının değer kaybetmesi Euro karşısında 2.9 seviyesinde değer bulunuyor den fiyatlanan kurda 2.89 destek seviyemdir. Kurun hafta içi 2.97 li seviyelere yükselmesini bekliyorum. Hafta içi 2.89 dan 2.87 stop kullanarak 2.97 hedefli alım yapılabilir.

10 The greatest tragerdy is indifference 10 AUD / USD AUDUSD Çin den gelen ekonomik göstergeler pariteyi yeniden 0.94 lü seviyelere yükseltti den fiyatlanan paritede 0.96 hedefli yükselişin devam etmesini bekliyorum. HAM PETROL Ham petrol K.ırak ta yaşanan gelişmeler yükselmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftaki yayınımızı yeniden okumanızı tavsiye ederim den fiyatlanan ham petrolun 110 dinamiği bulunuyor destek seviyem olurken kademeli olarak 110 hedefli alım yönünde kalınabilir.

11 BRENT PETROL Brent petrol seviyesinden fiyatlanıyor ve destek noktalarımdır. Destek noktalardan 118 hedefli alım yönünde kalınmasını tavsiye ediyorum. ALTIN Altın geçtiğimiz hafta belirtiğim gibi 1315 seviyesine kısa sürede ulaştı den fiyatlanan altında 1410 hedefli alım yönünde kalınmasını tavsiye ediyorum ihtimali şu an düşük görünse bile alım yönünde hedef açık olmak üzere kar getireceğine inanıyorum ve 1290 destek noktalarımdır.

12 The greatest tragerdy is indifference 12 DOWJONES Dowjones endeksi yükselmeye devam ediyor den fiyatlanan endeksde e kadar hızlı bir satış baskısı göreceğimizi tahmin ediyorum ve haftalık destek noktalarımdır. BIST30 BIST30 vadeli endeksi den fiyatlanıyor. Halen yükseliş dinamiğinin devam ettiğine inanıyorum li seviyeleri yeniden test edebiliriz.

13 13 The greatest tragerdy is indifference DAX DAX vadeli 9950 seviyesinden fiyatlanmaya devam ediyor seviyesine kadar hızlı bir gerileme beklediğim endeksde hafta içi direnç seviyesine kadar tepki görebiliriz. Dax da bu yükselişler kademeli satış yatırımları için fırsat olduğuna inanıyorum.

14 YASAL UYARI Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu rapor ABD de dağıtılmak için hazırlanmamıştır. Döviz piyasasındaki ticaretin sabit vadeleri ve garantileri yoktur ve bu da likiditeyi ve her an hareket etme olanağını piyasanın ana karakteristiği yapmaktadır. Buna yüksek oynaklık ve özellikle de şeffaflık eklenebilir. Döviz veya yabancı para ticaretindeki temel unsur ise kaldıraç etkisi ile işlem yapma olanağıdır. Başka bir deyişle çok az sermayeyle çok daha yüksek bir miktarı hareket ettirmek mümkündür. Döviz ticaretinde ki normal kaldıraç oranı 1:100 dür. Başka bir deyişle, işlem yapmak istediğiniz döviz miktarının %1 i kadar bir teminat ile işlem yapabilirsiniz. Örneğin; Euro yatırarak Euro değerinde işlem gerçekleştirebilirsiniz. Bu durumda satın aldığınız döviz sizin lehinizde sadece yüzde 0.5 oranında bir hareket gerçekleştirdiğinde pozisyonu kapatırsanız 500 Euro luk bir gelir elde edersiniz Euroluk yatırımınızda göz önüne alındığında, bu yüzde 50 oranında bir gelir demektir. Döviz kurları genellikle gün içinde yüzde 1 oranında aşağı veya yukarı dalgalanma gösterirler. Döviz işlemlerinin çekiciliği, küçük fiyat hareketlerinde bile anında önemli kazançlar elde edebilme şansında yatmaktadır. Ancak bu kazanç şansının yanı sıra aynı oranda kaybetme riski de vardır ve bunu, daha önce de altını çizdiğimiz gibi, kesinlikle unutmamalısınız.gerekli finansal koşullara sahip spekülatif kişiler için döviz işlemleri; hızı, yüksek likiditesi ve özellikle de kaldıraç etkileriyle eşsiz bir ortam oluşturmaktadır. Şeffaflık ve günün 24 saati güncel koşullara cevap vermek de diğer avantajları arasındadır. Kaldıraçlı spot parite ve vadeli işlemler piyasaları doğaları gereği yatırımcıların hesaplarında bulunan teminatların ortalama 50 kattı büyüklüğünde pozisyonların açılmasına olanak verir. Yatırım yaparken kaybetmeyi göze alabileceğiniz büyüklükteki sermayelerle çalışmalısınız. Hiçbir suretle borç alarak bu piyasalarda işlem yapmamalı veya hayat standardınızı etkileyecek büyüklükte riskler almamalısınız.

15 kurucu alper korkmaz twitter twitter.com/alperfx e-posta

PİYASA GELİŞMELERİNİ YAKINDAN TAKİP EDİN. döviz dergisi. Sayı 59 10 MART 2014 ENDEKS PARİTE ANALİZLERİ ANALİZLERİ EMTİA ANALİZLERİ

PİYASA GELİŞMELERİNİ YAKINDAN TAKİP EDİN. döviz dergisi. Sayı 59 10 MART 2014 ENDEKS PARİTE ANALİZLERİ ANALİZLERİ EMTİA ANALİZLERİ PİYASA GELİŞMELERİNİ YAKINDAN TAKİP EDİN döviz dergisi Sayı 59 10 MART 2014 PARİTE ANALİZLERİ ENDEKS ANALİZLERİ EMTİA ANALİZLERİ İ Ç İ N D E K İ L E R EUR / USD EUR / JPY GBP / USD ALTIN PETROL BIST DOLAR

Detaylı

HAFTALIK GÜNCEL ANALİZLER DÖVİZ DERGİSİ 72. SAYI - 9 HAZİRAN 2014. www.dovizdergisi.com

HAFTALIK GÜNCEL ANALİZLER DÖVİZ DERGİSİ 72. SAYI - 9 HAZİRAN 2014. www.dovizdergisi.com HAFTALIK GÜNCEL ANALİZLER DÖVİZ DERGİSİ 72. SAYI - 9 HAZİRAN 2014 www.dovizdergisi.com İÇİNDEKİLER 04 EUR / USD ANALİZ 05 GBP / USD ANALİZ 05 NZD / USD ANALİZ 06 HAM PETROL ANALİZ 06 BRENT PETROL ANALİZ

Detaylı

döviz dergisi SAYI : 61 TARİH : 24 MART 2014 İLETİŞİM 0(212)

döviz dergisi SAYI : 61 TARİH : 24 MART 2014 İLETİŞİM 0(212) döviz dergisi SAYI : 61 TARİH : 24 MART 2014 ADRES Galataderesi Caddesi 27/6 Şişli - İstanbul İLETİŞİM 0(212) 505 37 69 info@dovizdergisi.com www.dovizdergisi.com KURUCU Alper Korkmaz alper@alperkorkmaz.com

Detaylı

döviz dergisi SAYI : 89 TARİH : 06 EKİM 2014 www.dovizdergisi.com KURUCU ALPER KORKMAZ e-mail : alper@alperkorkmaz.com twitter : twitter.

döviz dergisi SAYI : 89 TARİH : 06 EKİM 2014 www.dovizdergisi.com KURUCU ALPER KORKMAZ e-mail : alper@alperkorkmaz.com twitter : twitter. döviz dergisi SAYI : 89 TARİH : 06 EKİM 2014 KURUCU ALPER KORKMAZ e-mail : alper@alperkorkmaz.com twitter : twitter.com/alperfrx 2 İÇİNDEKİLER Hakkımızda... 3 ABD ve İngiltere Borsalarına Bir Bakış...

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem Piyasalar bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisini bekliyor. Dün ise ABD'de ISM imalat rakamları 50 seviyesinin altına gerileyerek piyasayı şaşırttı. Hafta boyunca olumlu verilerden

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 17 Mayıs 2018 Perşembe. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 17 Mayıs 2018 Perşembe. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 17 Mayıs 2018 Perşembe Piyasa Gündemi Küresel piyasalarda dün borsalar yükseldi. Dolar değer kazanırken, petrol fiyatlarındaki gevşeme yerini yükselişe bıraktı. Günlük Bülten ABD Borsaları

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 16 Mart 2018 Cuma. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 16 Mart 2018 Cuma. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 16 Mart 2018 Cuma Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten ABD Günlük Enerji Enformasyon Bülten İdaresinin açıkladığı verilere göre geçen sene ABD'nin ham petrol ihracatı bir önceki yıla

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 08:45 CHF Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (Yıllık) (1. Çeyrek) ORTA 1,3% 0,6% 09:00 RUB İmalat PMI (May) ORTA 52,4 09:30 AUD Emtia Fiyatları

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR Fransa İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Ağu) ORTA 49,7 49,6 10:00 EUR Fransa Markit Bileşik Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI)

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR İspanya İşsizlik Değişimi ORTA 17,9K 21,7K 11:30 GBP İnşaat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Eyl) YÜKSEK 57,5 57,3 12:00 EUR Üretici

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Haftanın ilk işlem gününde, yurtiçinde enflasyon rakamları, yurtdışında ise PMI rakamları takip edildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamları Eylül ayında

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nın attığı döviz likidite adımları TL varlıklarına destek olurken seçimlere sayılı günler kala FBI'ın Demokrat Parti'nin başkan adayı Hillary Clinton'un

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası nın (TMCB) kurdaki oynaklık nedeniyle, yabancı para zorunlu karşılık oranlarını tüm vade dilimlerinde 50 baz puan indirdi. Bu teknik düzenleme ile merkez

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 30 Eylül 2016 Cuma

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 30 Eylül 2016 Cuma Günlük Bülten 30 Eylül 2016 Cuma Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Piyasa Gündemi Bülten Küresel piyasalar dün ABD ve Euro Bölgesinden gelen veriler ile FeD Başkanlarının konuşmalarıyla hızlı bir günü geride

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 14 Eylül 2017 Perşembe. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 14 Eylül 2017 Perşembe. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 14 Eylül 2017 Perşembe Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Dün piyasalarda ABD hisseleri rekor seviyelerden dönerken Avrupa da karışık seyir hakimdi. Günlük Bülten ABD hisselerinde hafta

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 17 Aralık 2015 Perşembe

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 17 Aralık 2015 Perşembe Günlük Bülten 17 Aralık 2015 Perşembe Gedik Forex Günlük Bülten Piyasa Gündemi Günlük Bülten Uzun zamandır piyasada beklenen Fed'in fazi artırma hamlesi dün gerçekleşti. Fed 25 baz puan faiz artırımına

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 3 Kasım 2017 Cuma. Piyasa Gündemi. Uluslararası piyasalarda dikkatler bugün açıklanacak

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 3 Kasım 2017 Cuma. Piyasa Gündemi. Uluslararası piyasalarda dikkatler bugün açıklanacak Günlük Bülten 3 Kasım 2017 Cuma Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Uluslararası piyasalarda dikkatler bugün açıklanacak Günlük Bülten olan ABD tarım dışı istihdam verisinde olacak. Veri saat 15:30

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212)

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 CHF Tüketim Göstergesi (Haz) AZ 2,50 1,73 09:00 EUR GFK Tüketici Güven Endeksi (Ağu) ORTA 10,1 10,1 09:45 EUR Fransa Tüketici Güveni (Tem)

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem Merkez Bankaları toplantılarının takip edileceği kritik haftanın ilk işlem gününde sakin bir seyir söz konusuydu. Geçen hafta Cuma günü açıklanan olumlu ABD enflasyon rakamları sonrası,

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 22 Aralık 2017 Cuma. Piyasa Gündemi. Küresel piyasalarda endeksler düşüşe ara verdi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 22 Aralık 2017 Cuma. Piyasa Gündemi. Küresel piyasalarda endeksler düşüşe ara verdi Günlük Bülten 22 Aralık 2017 Cuma Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Küresel piyasalarda endeksler düşüşe ara verdi Günlük Bülten dolar ve altın yatay seyrederken Petrol fiyatları yükselmeye devam

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Fabrika Siparişleri (Aylık) (Tem) ORTA -0,6% 2,0% 09:45 EUR Fransa Tüketici Güveni (Ağu) AZ 94 93 10:15 CHF Tüketici Fiyat Endeksi

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 5 Ocak 2018 Cuma. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 5 Ocak 2018 Cuma. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 5 Ocak 2018 Cuma Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Küresel piyasalarda dün endeksler yükselmeye devam etti, altın ve petrol fiyatları yeni zirveler test etti. Günlük Bülten ABD de

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 08:45 CHF İşsizlik (Mevsimsel Olarak Ayarlanmamış) (Eyl) ORTA 3,3% 3,2% 08:45 CHF İşsizlik (Mevsimsel Olarak Ayarlanmış) (Eyl) ORTA 3,4% 3,3%

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Küresel piyasalarda devam eden FED iyimserliği Dolar varlıklarını aşağı çekerken, genel olarak gelişmekte olan ülke para birimlerinde yükselişler takip edildi. ABD tarafında açıklanan haftalık

Detaylı

FED Bej Kitap raporuna göre ABD de ılımlı ekonomik aktivite büyümeye devam ediyor.

FED Bej Kitap raporuna göre ABD de ılımlı ekonomik aktivite büyümeye devam ediyor. Ekonomik Gündem Yurt içinde sıkıntılı gelişmelerin devam etmesi ve ara ara artan siyasi tansiyon ile birlikte ülke güvenlik risklerindeki tırmanış, Dolar/TL paritesinde etkili olmaya devam ediyor. FED

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Yurtdışı piyasalar ABD ve İngiltere tarafından açıklanan enflasyon verilerine odaklandı. Haftanın ikinci işlem gününe Dolar endeksi kritik 98,00 seviyesi altında başladı. İngiltere den

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Dün yurtiçi piyasada Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası nın (TCMB) faiz kararı, yurtdışı piyasalarda ise Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ile ECB Başkanı Draghi nin açıklamaları

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Eylül 2014 18.09.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,28645 1,29219 0,44 ALTIN 1223,23 1224,81 0,12 USDTRY 2,22348 2,22433 0,03 EURTRY 2,86274 2,87717 0,50 USDJPY 108,364 108,681 0,29

Detaylı

döviz dergisi SAYI : 69 TARİH : 19 MAYIS 2014 İLETİŞİM 0(212) 505 37 69 info@dovizdergisi.com www.dovizdergisi.com

döviz dergisi SAYI : 69 TARİH : 19 MAYIS 2014 İLETİŞİM 0(212) 505 37 69 info@dovizdergisi.com www.dovizdergisi.com döviz dergisi SAYI : 69 TARİH : 19 MAYIS 2014 ADRES Galataderesi Caddesi 27/6 Şişli - İstanbul İLETİŞİM 0(212) 505 37 69 info@dovizdergisi.com www.dovizdergisi.com KURUCU Alper Korkmaz alper@alperkorkmaz.com

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014 03.06.2014 Açılış Kapanış % 1,35964 1,36272 0,22 ALTIN 1243,65 1244,75 0,08 TRY 2,10783 2,11674 0,42 TRY 2,86377 2,88445 0,72 JPY 102,375 102,504 0,12 GBP 1,67452

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:45 CHF Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (Yıllık) (3. Çeyrek) ORTA 1,8% 2,0% 09:45 CHF Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (çeyreklik) (3. Çeyrek)

Detaylı

Çin den sonra Avustralya ekonomisinde ki büyüme yavaşlama eğilimi içerisinde girdi.

Çin den sonra Avustralya ekonomisinde ki büyüme yavaşlama eğilimi içerisinde girdi. Ekonomik Gündem Küresel piyasalar Çin ile yatıp kalkmaya başladılar. Yeni ayın ilk işlem gününde Çin imalat sanayi verisini son 3 yılın en düşüğünde gelmesi global borsa endekslerinde yeni satışların tetiklenmesine

Detaylı

Çin, son dönemde kötü gelen tüm makro ekonomik dataların neticesinde Yuan ı zayıflatma gibi bir amaçlarının olmadığını açıkladı.

Çin, son dönemde kötü gelen tüm makro ekonomik dataların neticesinde Yuan ı zayıflatma gibi bir amaçlarının olmadığını açıkladı. Ekonomik Gündem Çin İmalat sektörü PMI son 6.5 yılın en düşük seviyesine indi ve kritik sınır olan 50 puan altında seyrine devam ediyor. 47 puana inen endekste Çin ekonomisi daralmaya devam ediyor. Çin,

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:55 EUR Almanya İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Oca) YÜKSEK 56,5 56,5 12:00 TRY İhracatlar (Oca) AZ 12,82B 12:00 EUR İmalat Satın

Detaylı

Teknik Bülten. 10 Ocak 2013. denizfx@denizyatirim.com. https://twitter.com/denizfx 10.01.2013

Teknik Bülten. 10 Ocak 2013. denizfx@denizyatirim.com. https://twitter.com/denizfx 10.01.2013 Teknik Bülten 10 Ocak 2013 denizfx@denizyatirim.com https://twitter.com/denizfx 0 212 354 82 00 1 Günlük Gelişmeler Avrupa Merkez Bankası toplantısı finansal gündemin ilk maddesini oluşturuyor. Bloomberg

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:45 EUR Fransa Hükümeti Bütçe Dengesi (Ağu) AZ -79,8B 09:45 EUR Fransa Sanayi Üretimi (Aylık) (Ağu) AZ 0,5% -0,8% 11:00 EUR İtalya Sanayi Üretimi

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 2 Haziran 2016 Perşembe

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 2 Haziran 2016 Perşembe Günlük Bülten 2 Haziran 2016 Perşembe Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Piyasa Gündemi Dün piyasalarda OECD nin yayınladığı Global Ekonomik Görünüm raporu takip edildi. Raporda yavaş büyüyen küresel

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:55 EUR Almanya İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Kas) YÜKSEK 54,4 54,4 12:00 EUR İtalya Aylık İşsizlik (Eki) AZ 11,6% 11,7% 12:00

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Kasım 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Kasım 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Kasım 2014 10.11.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,24717 1,24203 0,41 ALTIN 1177,35 1152,18 2,13 USDTRY 2,25575 2,25873 0,13 EURTRY 2,80789 2,8509 0,10 USDJPY 114,513 114,857 0,30

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 16 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 16 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 16 Temmuz 2014 15.07.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,36181 1,35673 0,37 ALTIN 1306,95 1293,77 1,00 TRY 2,11576 2,12289 0,33 EURTRY 2,88265 2,88078 0,06 JPY 101,532 101,680 0,14 GBP 1,70826

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Küresel piyasalarda volatilitenin yükseldiği bir günü daha geride bırakıyoruz. İç tarafta Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) nun açıkladığı Ekim ayı enflasyon rakamları takip edildi. TÜFE

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 24.06.2015 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz USD/JPY ( Dolar / Yen) Teknik

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem Önceki akşam açıklanan FED tutanaklarından sonra piyasada Eylül ayı için FED in faiz artırım ihtimalinin zayıflamasıyla Dolar bir çok gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kaybetti.

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem Haziran ayı toplantısına ait FED tutanaklarında gelecek aylardaki faiz artırımı konusunda görüş birliği sağlanamadı ve bazı üyelerin ABD ekonomisi hakkında şüpheleri olduğu ortaya çıktı.

Detaylı

FED in Temmuz ayında gerçekleştirdiği toplantı tutanaklarında oluşan şartlarla beraber faiz artışına yaklaşıldığı ifadeleri geçiyor.

FED in Temmuz ayında gerçekleştirdiği toplantı tutanaklarında oluşan şartlarla beraber faiz artışına yaklaşıldığı ifadeleri geçiyor. Ekonomik Gündem FED in Temmuz ayında gerçekleştirdiği toplantı tutanaklarında oluşan şartlarla beraber faiz artışına yaklaşıldığı ifadeleri geçiyor. DOLAR/TL paritesi Asya seansı işlemlerinde 3 fiyat seviyesini

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Temmuz 2014 09.07.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36121 1,36414 0,21 ALTIN 1319,00 1327,58 0,65 USDTRY 2,12412 2,11475 0,44 TRY 2,89253 2,88537 0,24 USDJPY 101,856 101,570 0,06 GBPUSD

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem FED dünkü toplantıda beklenildiği gibi faizleri sabit tuttu.ancak toplanıtdan öne çıkan başlıkları şöyle sıralayabiliriz. Faiz artırımları için sinyaller güçleniyor Daha fazla veri için

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Yurtdışı piyasalar baktığımız zaman Japonya Merkez Bankası Başkanı Kurodo nun helikopter para adımının söz konusu olmayacağı yönünde açıklamaları sonrası değer kazanan Japon Yeni kayıplarının

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Ağustos 2014 26.08.2014 Açılış Kapanış % USD 1,31917 1,31671 0,18 ALTIN 1276,61 1280,89 0,33 USDTRY 2,17753 2,16454 0,60 TRY 2,87354 2,85063 0,80 USDJPY 104,056 104,058 0,01 GBPUSD

Detaylı

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU 19 Ekim Günlük Araştırma Bülteni Sabah RAPORU Japonya Maliye Bakanı yeni parasal genişleme hakkında konuştu Japonya Maliye Bakanı Taro Aso yaptığı konuşmada Japonya Merkez Bankası nın (BoJ) şu an için

Detaylı

EURUSD Direnç: Pivot : Destek:

EURUSD Direnç: Pivot : Destek: 14.09.2018 EURUSD Avrupa Merkez bankası, faiz oranlarında değişikliğe gitmeyerek politika faizini sıfırda, mevduat faizini yüzde eksi 0.40 ta ve marjinal fonlama faizinide yüzde 0.25 te tuttu. Banka, faiz

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 9 Haziran 2016 Perşembe

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 9 Haziran 2016 Perşembe Günlük Bülten 9 Haziran 2016 Perşembe Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Piyasa Gündemi İçindekiler Yurtiçinde dün TÜİK tarafından açıklanan Nisan ayı Sanayi Üretimi verisi yıllık bazda %0,7 ile piyasa

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem ABD tarafından açıklanan olumsuz verilere rağmen, bugün gerçekleşecek kritik eylül ayı FED toplantısı öncesinde Dolar endeksi yükselişlerine devam ederek tekrardan 96,00 seviyesine yaklaştı.

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014 01.08.2014 Açılış Kapanış % USD 1,33903 1,34273 0,27 ALTIN 1282,41 1293,01 0,82 USD 2,14111 2,13180 0,43 2,86718 2,86319 0,13 USDJPY 102,792 102,566 0,21 GBPUSD 1,68849

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Eylül 2014 09.09.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,28942 1,29373 0,33 ALTIN 1255,13 1255,18 0,01 USDTRY 2,17318 2,19586 1,04 EURTRY 2,80327 2,84144 1,36 USDJPY 106,022 106,194 0,16

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 11 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 11 Eylül 2015 Foreks Bülten 11 Eylül 2015 ABD de Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre işsizlik sigortası maaşına başvuruda bulunanların sayısı 5 Eylül ile sonlanan haftada 6 bin kişi azalarak 275k oldu.

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 08:45 CHF İşsizlik (Mevsimsel Olarak Ayarlanmamış) (Tem) ORTA 3,1% 3,1% 08:45 CHF İşsizlik (Mevsimsel Olarak Ayarlanmış) (Tem) ORTA 3,3% 3,3%

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 28 Mayıs 2014 27.05.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36451 1,36341 0,08 ALTIN 1292,30 1264,75 2,13 USDTRY 2,08308 2,10116 0,86 TRY 2,84290 2,86474 0,76 USDJPY 101,927 101,973 0,04 GBPUSD

Detaylı

Aralık. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU

Aralık. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU 10 Aralık Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU TÜİK üçüncü çeyrek GSYH verilerini açıkladı Bugün açıklanan verilere göre, üretim yöntemiyle gayrisafi yurtiçi hasıla tahmininde, 2015 yılının üçüncü

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Enflasyon Beklentileri AZ 2,2% 13:30 RUB Faiz Kararı (Eyl) YÜKSEK 11,00% 11,00% 14:00 EUR Eurogroup toplantısı ORTA 15:30 USD Çekirdek

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 1 Ağustos 2017 Salı. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 1 Ağustos 2017 Salı. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 1 Ağustos 2017 Salı Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Uluslararası piyasalar haraketli bir günü geride bıraktı. Dolar, ABD başkanı Trump ın kısa süre önce göreve başlayan

Detaylı

ABD Case Shiller ulusal konut fiyat endeksi Temmuz'da %4.7 yükseldi. GBPUSD 1.5130 1.5160 1.5190 1.5110 1.5210 1.5100 1.5235

ABD Case Shiller ulusal konut fiyat endeksi Temmuz'da %4.7 yükseldi. GBPUSD 1.5130 1.5160 1.5190 1.5110 1.5210 1.5100 1.5235 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Perakende Satışları (Yıllık) (Ağu) AZ 3,1% 3,3% 09:45 EUR Fransa Tüketici Giderleri (Aylık) (Tem) ORTA 0,1% 0,4% 09:45 EUR Fransa

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem TCMB tarafından gerçekleşen Para Politikası Kurulu Toplantısın da piyasanın beklentileri doğrultusunda marjinal fonlama oranı yüzde 9 dan 8,75 e indirildi. Faiz indirimi kararından hemen

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212)

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Çekirdek Perakende Fiyat Endeksi (RPI) (Aylık) (Tem) AZ -0,2% 0,2% 11:30 GBP Çekirdek Perakende Fiyat Endeksi (RPI) (Yıllık) (Tem) AZ

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 22 Haziran 2017 Perşembe

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 22 Haziran 2017 Perşembe Günlük Bülten 22 Haziran 2017 Perşembe Piyasa Gündemi Küresel piyasalar da dün karışık bir seyir hakimdi. ABD borsaları petrol fiyatlarındaki düşüş ile satış baskısına Günlük maruz kalırken Bülten teknoloji

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 2 Kasım 2017 Perşembe. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 2 Kasım 2017 Perşembe. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 2 Kasım 2017 Perşembe Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten ABD Başkanı Donald Trump, twitter hesabından yeni Fed başkan adayını Perşembe günü duyuracağını belirtti. Wall

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Aralık 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Aralık 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Aralık 2014 22.12.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,22239 1,22287 0,04 ALTIN 1194,05 1176,59 1,46 TRY 2,30950 2,31385 0,18 EURTRY 2,81272 2,83050 0,63 JPY 119,530 120,048 0,43 GBP 1,56271

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 10 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 10 Eylül 2015 Foreks Bülten 10 Eylül 2015 ABD tarafında İş İmkanları ve Personel Değişimi(JOLTS) Temmuz ayında 5.2m olan piyasa beklentisinin oldukça üzerinde 5.75m açıklanarak iş gücü piyasası hakkında olumlu sinyaller

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014 29.08.2014 Açılış Kapanış % USD 1,31817 1,31366 0,34 ALTIN 1289,23 1286,80 0,18 USDTRY 2,15692 2,16230 0,24 TRY 2,84328 2,84043 0,10 USDJPY 103,715 104,050 0,32 GBPUSD

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 11.06.2015 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz USD/JPY ( Dolar / Yen) Teknik

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Geçtiğimiz hafta cuma günü gerçekleşen Jackson Hole konferansında konuşma yapan Fed Başkanı Janet Yellen ekonominin Merkez Bankası'nın hedeflerine yaklaştıkça faiz artışı için gerekçelerin

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 22 Kasım 2017 Çarşamba. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 22 Kasım 2017 Çarşamba. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 22 Kasım 2017 Çarşamba Piyasa Gündemi Uluslararası piyasalarda haftanın ikinci gününde hisse senetleri ve tahviller değer kazanırken dolar önemli para birimleri karşısında yatay hareket etti.

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 21 Eylül 2017 Perşembe. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 21 Eylül 2017 Perşembe. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 21 Eylül 2017 Perşembe Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Uluslararası piyasalarda merakla beklenen Fed in faiz oranı kararı açıklandı. Fed faiz oranını değiştirmeyerek

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Temmuz 2014 22.07.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,35233 1,34654 0,42 ALTIN 1312,11 1306,16 0,45 USDTRY 2,11758 2,10573 0,55 EURTRY 2,86488 2,83600 1,00 USDJPY 101,392 101,459 0,06

Detaylı

7.26% 9.9% 10.8% 10.8% % Mart 18 Şubat 18 Mart 18 Nisan 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar

7.26% 9.9% 10.8% 10.8% % Mart 18 Şubat 18 Mart 18 Nisan 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 4.04 Altın (USD) 1,313 Nisan 18 EUR/TRY 4.90 Petrol (Brent) 75.9 BİST - 100 104,283 Gösterge Faiz 14.4 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 7.26% 9.9% 10.8% 10.8%

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 16 Haziran 2016 Perşembe

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 16 Haziran 2016 Perşembe Günlük Bülten 16 Haziran 2016 Perşembe Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Piyasa Gündemi Fed bu toplantısında da piyasanın beklentileri doğrultusunda faiz artışına gitmedi. Büyüme beklentisi %2,2

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR Almanya Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (Yıllık) (4. Çeyrek) ORTA 1,6% 1,2% 10:00 EUR Almanya Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (çeyreklik)

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 10 Ocak 2018 Çarşamba. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 10 Ocak 2018 Çarşamba. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 10 Ocak 2018 Çarşamba Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Amerikan Petrol Enstitüsü tarafından Haftalık Ham Petrol Stokları nın açıkladığı verilerde ham petrol stoklarının

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 1 Ağustos 2016 Pazartesi

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 1 Ağustos 2016 Pazartesi Günlük Bülten 1 Ağustos 2016 Pazartesi Gedik Forex Günlük Bülten Piyasa Gündemi İçindekiler Geçtiğimiz hafta merkez bankaları kararlarını takip ettiğimiz piyasalarda bu hafta da veri gündemi açısından

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 31.07.2015 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz USD/JPY ( Dolar / Yen) Teknik

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:45 EUR Fransa Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (çeyreklik) ORTA 0,0% 0,0% 10:00 EUR Fransa İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Eyl)

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:30 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Yıllık) (Ağu) ORTA 7,0% 8,4% 10:30 GBP Halifax Konut Fiyat Endeksi (Aylık) (Ağu) ORTA -0,4% -1,0% 11:30

Detaylı

Teknik Bülten. 05 Ağustos 2016 Cuma

Teknik Bülten. 05 Ağustos 2016 Cuma Güne Başlarken İngiltere Merkez Bankası 7 yıldan beri ilk kez politika faizini indirdi. Banka, %0.50'de tuttuğu faiz oranını rekor düşük seviye olan %0.25'e düşürdü. Banka, varlık alım programını da 375

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nın enflasyon raporu ve başkan Murat Çetinkaya nın açıklamaları kurda hareketliliğin artmasına neden oldu. Çetinkaya nın açıklamasında sadeleştirme

Detaylı

Çin de Tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) beklentilerin üzerinde Ağustos ayında hızlanarak yıllık %2 ye yükseldi.

Çin de Tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) beklentilerin üzerinde Ağustos ayında hızlanarak yıllık %2 ye yükseldi. Ekonomik Gündem DOLAR/TL, dünkü kuvvetli alımlarını bugüne taşıyarak Asya seansında en yüksek 3.0653 seviyesinin test ederek tarihi zirvesini yeniledi. Gelişmekte olan ülke para birimlerinde ise değer

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının (TCMB) dün repo ihalesini açmadığını duyurması ve daha yüksek bir faizle (Geç likidite penceresi faiz oranı %10) ile piyasaları fonlayacağı beklentisinin

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 23 Haziran 2016 Perşembe

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 23 Haziran 2016 Perşembe Günlük Bülten 23 Haziran 2016 Perşembe Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Piyasa Gündemi Piyasalarda nihayet kritik güne geldik. Günlerdir piyasalarda etkisinin sürdüğü Brexit oylaması bugün İngiltere

Detaylı

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, politika faizini 2019'un sonuna kadar yılda birkaç kez artırmayı öngördüklerini bildirdi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, politika faizini 2019'un sonuna kadar yılda birkaç kez artırmayı öngördüklerini bildirdi. Ekonomik Gündem Petrol fiyatları, özel sektör verisine göre ABD'de Petrol stoklarının geçen hafta düşüş göstermesi ve OPEC ve diğer üreticilerin arz fazlasını azaltmak için üretimi kısması ile birlikte,

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Table of Contents. Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. ve Yapı Kredi Menkul Değerler A.Ş. nin Katkılarıyla

GÜNLÜK BÜLTEN. Table of Contents. Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. ve Yapı Kredi Menkul Değerler A.Ş. nin Katkılarıyla Table of Contents Error! Table not allowed in footnote, endnote, header, footer, comment, or text box. GÜNLÜK BÜLTEN Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. ve Yapı Kredi Menkul Değerler A.Ş. nin Katkılarıyla

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 31.03.2015 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz XAU/USD ( Altın / Dolar )

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Temmuz 2014 14.07.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,36020 1,36183 0,11 ALTIN 1339,02 1306,95 2,39 TRY 2,11866 2,11583 0,13 EURTRY 2,88242 2,88187 0,01 JPY 101,369 101,532 0,16 1,71184

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Yıllık) (Eyl) YÜKSEK 0,9% 0,6% 11:30 GBP Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Eyl) ORTA 0,1% 0,3% 11:30

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 7 Kasım 2017 Salı. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 7 Kasım 2017 Salı. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 7 Kasım 2017 Salı Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Haftanın ilk işlem gününde Avrupa hisseleri gerilerken ABD hisseleri rekorla kapandı. Günlük Bülten ABD endeksleri teknoloji ve

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 16.05.2013 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz XAU/USD ( Altın / Dolar )

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 12 Eylül 2017 Salı. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 12 Eylül 2017 Salı. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 12 Eylül 2017 Salı Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Haftanın ilk işlem gününde risk iştahı arttı, borsalar yükseldi, dolar değer kazandı. Günlük Bülten Küresel piyasalarda dün ABD

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 28 Eylül 2017 Perşembe. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 28 Eylül 2017 Perşembe. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 28 Eylül 2017 Perşembe Piyasa Gündemi Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,61 düşüşle 101.218,30 puandan tamamladı. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 2.711,04 puan azalırken,

Detaylı

Yurtiçinde de Türkiye İmalat Sanayi PMI rakamları, ITO Perakende Fiyat Endeksi, ITO Toptan Eşya Fiyat Endeksi rakamları takip edilecek.

Yurtiçinde de Türkiye İmalat Sanayi PMI rakamları, ITO Perakende Fiyat Endeksi, ITO Toptan Eşya Fiyat Endeksi rakamları takip edilecek. Ekonomik Gündem Haftaya Avrupa seansında Almanya, Fransa ve Euro Bölgesi Markit PMI rakamları ile başlıyoruz. İngiltere BOE Tüketici Kredileri, Mortgage Kredileri ve onayları ile devam edilirken, ABD seansında

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 3 Temmuz 2017 Pazartesi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 3 Temmuz 2017 Pazartesi Günlük Bülten 3 Temmuz 2017 Pazartesi Piyasa Gündemi Borsa geçen haftayı yükselişle kapadı. BIST 100 endeksi haftanın son işlem gününde yüzde 0,25 yükselişle 100 bin 440 puandan kapandı. Günlük Bülten

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 14.08.2015 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz USD/JPY ( Dolar / Yen) Teknik

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 3 Ağustos 2016 Çarşamba

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 3 Ağustos 2016 Çarşamba Günlük Bülten 3 Ağustos 2016 Çarşamba Gedik Forex Günlük Bülten Piyasa Gündemi İçindekiler Dün piyasalarda hareketli bir gün yaşadık. Yurt içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan yabancı yatırımcılarla bir ekonomi

Detaylı