HASTANE BİLGİ REHBERİ ACİL ŞİFALAR DİLERİZ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "HASTANE BİLGİ REHBERİ ACİL ŞİFALAR DİLERİZ"

Transkript

1 T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Muğla İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Dalaman Devlet Hastanesi HASTANE BİLGİ REHBERİ ACİL ŞİFALAR DİLERİZ

2 DOKÜMAN KODU YÖN.RH.01 YAYIN TARİHİ REVİZYON TARİHİ VE NO 20/10/ SAYFA NOSU 1/13 KURULUŞUN TARİHÇESİ Hastanemiz 1970 yılında SSK FETHİYE hastanesine bağlı, Seka Fabrikası içerisinde istasyon olarak faaliyete başlamıştır. İhtiyaca göre 4 katlı hizmet binası inşa edilerek 1978 yılında dispanser olarak faaliyetine devam etmiştir. İlçe sınırları dahilinde başka yataklı sağlık kuruluşunun bulunmaması sonucu mevcut dispanser 1988 yılında 30 yataklı bir hastaneye dönüştürülerek faaliyetini sürdürmüştür.18 şubat 2005 tarihi itibariyle SAĞLIK BAKANLIĞI DALAMAN DEVLET HASTANESİ olarak çalışmalarına devam etmiştir. Hastanemiz 07/ 05/ 2012 tarihinde yeni hizmet binasına taşınmıştır. 50 yataklı çağdaş odalarımızla kaliteli hizmet alabileceğiniz en doğru adrestesiniz. YURDUMUZUN DIŞ DÜNYAYA AÇILAN GÜZEL BİR KAPISI OLAN DALAMAN İLÇEMİZİN DEVLET HASTANESİ, GELİŞEN TEKNOLOJİ İLE BİRLİKTE GELİŞİM KAYDETMEKTE VE SAYIN HALKIMIZA HİZMETİNİ SÜRDÜRMEKTEDİR. GÜLER YÜZLÜ PERSONELİMİZ, ÇAĞDAŞ VE İNSAN MERKEZLİ HİZMET SÜRDÜRMEKTE VE GELİŞMEKTE KARARLIDIR. ACİL ŞİFALAR DİLERİZ HASTANE YÖNETİMİ HASTANEYÖNETİCİSİ-BAŞHEKİM İDARİ MALİ İŞLER MÜDÜRÜ SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRÜ UZ.DR.ŞİRİN ATASOY TEKİN AZİZ KOLCU ÖZLEM YILDIZHAN

3 DOKÜMAN KODU YÖN.RH.01 YAYIN TARİHİ REVİZYON TARİHİ VE NO 20/10/ SAYFA NOSU 2/13 BÖLÜMLERİMİZ VE DOKTORLARIMIZ DAHİLİYE ÇOCUK HASTALIKLARI KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM CERRAHİ HASTALIKLARI ANESTEZİ VE AKAPUNKTUR AĞIZ VE DİŞ HASTALIKLARI ACİL SERVİS UZ. DR. ŞİRİN ATASOY TEKİN UZ. DR. ERAY ÖZÜESEN OP. DR. ÜMİT ULUÇAY OP.DR. BETÜL KAFALI OP. DR. AHMET CEYLAN OP. DR. YAŞAR KAYA UZ. DR. TANER UYGUR DT. REYHAN SERT DT. MUZAFFER ENİŞ DR. MERT MEVLÜT AKAR DR.İSMAİL ÇEÇEN DR.BEHİYE HİLAL AÇIKGÖZ DR. MANOLYA YILDIZ NASIL MUAYENE OLABİLİRİM? Hastanemiz 7 temel branşta (Dahiliye, Çocuk Hastalıkları, Kadın Hastalıkları Ve Doğum, Genel Cerrahi, Diş, Anestezi Ve Akupunktur) Poliklinik Hizmetleri vermektedir. Poliklinik muayenesinden yararlanmak İçin Adresinden MHRS randevu merkezi ve 182 numaralı telefondan randevu alabilir yada doğrudan hastanemize başvurabilirsiniz. Hafta içi 08:00 ile 17:00 arası hastanemiz polikliniklerinden Hastanemizde; yararlanabilirsiniz. Özürlüler Hamileler 65 yaş üstü hastalar Yedi yaşından küçük çocuklar Harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malül ve gaziler öncelikli muayene olabilmektedir. Lütfen görevlilere bildiriniz.

4 DOKÜMAN KODU YÖN.RH.01 YAYIN TARİHİ REVİZYON TARİHİ VE NO 20/10/ SAYFA NOSU 3/13 Hastalığınız için istenilen laboratuvar, röntgen, ultrason vs. hizmetleri için görevlilerimiz yardımcı olacaktır. SİZİN İÇİN VARIZ, SAĞLIĞINIZ İÇİN DOĞRU YERDESİNİZ. HİZMETLERİMİZ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ:Acil durumlarda hastanemizin acil servisimize 24 saat müracaat edebilirsiniz. POLİKLİNİK HİZMETLERİ: Hafta içi 08:00-17:00 arası hastanemiz polikliniklerinden yararlanabilirsiniz. HASTA İLETİŞİM BİRİMİ HİZMETLERİ: Hastalarımızın öneri,şikayet ve istekleri yerinde ve zamanında değerlendirilmektedir. Hasta hak ve sorumlulukları hakkında hasta ve yakınları bilinçlendirilmektedir.

5 DOKÜMAN KODU YÖN.RH.01 YAYIN TARİHİ REVİZYON TARİHİ VE NO 20/10/ SAYFA NOSU 4/13 EĞİTİM BİRİMİ HİZMETLERİ: Personellerimize hizmet içi eğitimlerinin yanında hastalarımıza yönelik eğitimler de verilmektedir. KALİTE YÖNETİM HİZMETLERİ: Hastanemizde Sağlık Hizmet Kalite Standartlarına uygun çalışmalarımız devam etmektedir. BEBEK DOSTU HASTANE HİZMETLERİ: Hastanemiz Bebek Dostu Hastane seçilmiştir. Anne sütü ve emzirmenin teşviki projesi kapsamında eğitimlerimiz ve çalışmalarımız devam etmektedir. Bebeğiniz ve siz bizim için önemlisiniz. ORGAN BAĞIŞI BİRİMİ HİZMETLERİ: bir organ bağışla bin gülücük kazan diyerek yola çıktık. Organ bağışlarınızı ve desteklerinizi bekliyoruz.

6 DOKÜMAN KODU YÖN.RH.01 YAYIN TARİHİ REVİZYON TARİHİ VE NO 20/10/ SAYFA NOSU 5/13 YOĞUN BAKIM HİZMETLERİ: 2013yılında hizmete açılan yoğun bakım ünitemiz 4 yatak kapasitesiyle 1. Seviye yetişkin yoğun bakım olarak hizmet vermektedir. SİGARA BIRAKMA POLİKLİNİĞİ HİZMETLERİ: Sağlığınız bizim için kıymetlidir. Sağlığınız ve sevdikleriniz için sigaraya son vermenizi sağlamaktayız. ENFEKSİYON KONTROLÜ HİZMETLERİ: Hasta ve çalışanlarımızın enfeksiyon kontrolüne yönelik çalışmalarımız çevre ve toplum sağlığına saygılı bir politika ile devam etmektedir. GÜVENLİK HİZMETLERİ: Hastanemiz 24 saat merkezi sistem güvenlik kameraları ile izlenmektedir.ayrıca 7/24 hastanemizde görevli güvenlik personeli bulunmaktadır. EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ: Fertlerin ve toplumun sağlığını korumak maksadıyla, evde bakım hizmeti verir. MUTFAK VE YEMEKHANE HİZMETLERİ: Hastanemiz bünyesinde hasta ve refakatçılarına tedavi planlarına uygun yemek hizmeti verilmektedir. Hastanemiz personeline ait 4. katta yemekhane hizmeti verilmektedir. MORG HİZMETLERİ: Hastanemizde 4 adet soğuk hava düzenine sahip çelik, paket tipi çalışır durumda ölü muhafaza dolabı bulunmaktadır. AKUPUNKTUR HİZMETİ: Stres bozuklukları, kilo kontrolü, menapoz sendromları, migren, hipoglisemi atakları, uykusuzluk, kas-eklem ağrıları, fibromiyalji, sigara bırakma, çocuklarda yatak ıslatma şikayetleri olan hastalarımıza hizmet vermektedir. GEBE SINIFI: Hamile olduğunuzu öğrendiğiniz günden itibaren gebeliğinizin herhangi bir haftasında size uygun gruplarla gebe sınıfımız ücretsiz hizmet vermektedir. ANNE OTELİ:Hastanemiz Bebek Dostu Hastane olup anne ve bebek sağlığına büyük önem vermektedir. İmkansızlıklardan dolayı hastane ortamında doğum yapamayacak kişiler doğum öncesi-doğum ve doğum sonrası kalabilecek ve asgari ihtiyaçlarını karşılayabilecek donanımda hizmet vermektedir.

7 DOKÜMAN KODU YÖN.RH.01 YAYIN TARİHİ REVİZYON TARİHİ VE NO 20/10/ SAYFA NOSU 6/13 LABORATUVAR HİZMETLERİ:Muayene olduktan sonra hekiminizin sizden istemiş olduğu tahlillerin laboratuvar kayıt masasından kabulu yapılır. Numune kabul ve sonuç verme süreleri hakkında bilgi verilir. Sonuçlar WEB sitemizden yada sonuç verme masasında barkod gösterilerek alınır. KLİNİKLERİMİZ Yatarak tedavisi gereken hastalarımız özenle hazırladığımız hasta odalarında tedavi edilir. Hastanemizde 27 adet hasta odamız bulunmaktadır. Hasta odalarımız tek yataklı ve iki yataklı olarak dizayn edilmiş olup toplam 50 yataklıdır. Tüm odalarımızın içinde banyo, tuvalet ve lavabo mevcuttur. Odalarımızda gerekli olan tıbbi ekipmanın yanında, TV, buzdolabı, klima bulunmaktadır. Refakatçilerimize rahat bir ortam sağlayabilmek amacıyla pozisyon verebilme özelliğine sahip refakatçi koltuklarımız mevcuttur. Hastalarımızın hemşire çağrı butonları sayesinde sağlık personelimize anında ulaşabilme imkanları vardır. Odalarımızın genel temizliği günün belirlenen saatlerinde yapılarak, kayıt altına alınmaktadır.

8 DOKÜMAN KODU YÖN.RH.01 YAYIN TARİHİ REVİZYON TARİHİ VE NO 20/10/ SAYFA NOSU 7/13 Yatan hastalarımıza, servise yatırıldıklarında düzenli olarak kullandığı ilaçlar, tıbbi cihazlar, beslenmeleri, kontrol zamanları, el hijyeni ile sigara kullanan hastalara sigarayı bırakma tavsiye eğitimi verilmekte ve verilen eğitimlerin tamamı kayıt altına alınmaktadır. Ayrıca hasta yakınlarına da kahvaltı ve yemek saatleri, ziyaret saatleri ve kuralları, telefon kullanımı, tuvalet ve banyo kullanımı, hemşire çağrı sistemi kullanımı vb. konularda bölüm uyum eğitimi verilerek, bu eğitimler kayıt altına alınmaktadır. Hastanemiz klinik hizmetleri 08:00-17:00 arası normal mesai,16:00-08:08 ve 08:00-08:00 arası nöbet hizmeti olarak yürütülmektedir. HASTANEMİZ 24 SAAT KAPALI DEVRE KAMERA SİSTEMİ İLE İZLENMEKTEDİR HASTANE İÇİNDE TELEFONLA ULAŞIMINIZI KOLAYLAŞTIRACAK BAZI DAHİLİ NUMARALAR ACİL:1006 ÇOCUK SERVİSİ:1418 KADIN DOĞUM SERVİSİ:1073 HASTA MÜRACAT:1025 CERRAHİ-DAHİLİYE SERVİSİ:1308 LABORATUVAR:1046 DOĞUMHANE:1214 RÖNTGEN :1118 YOĞUN BAKIM :1314 HASTA ODASI NUMARALARI TELEFONLARIN ÜZERİNDE BULUNMAKTADIR.

9 DOKÜMAN KODU YÖN.RH.01 YAYIN TARİHİ REVİZYON TARİHİ VE NO 20/10/ SAYFA NOSU 8/13 REFAKATÇI KURALLARI 1-Refakatçı gereksinimine hastanın doktoru tarafından karar verilmektedir. 2- Refakatçı sayısı bir kişiyle sınırlıdır. Birden fazla refakatçinin bulunması gereksiz yere kalabalık oluşturacağı ve hastanenin işleyişini engelleyebileceği için bir refakatçı yeterli bulunmuştur. 3- Kadın servisinde erkek refakatçı kalamaz. 4- Refakatçılar adlarına düzenlenmiş refakat kimlik kartlarını sürekli takılı tutmak mecburiyetindedirler. 5- Refakatçılar hastane kurallarına uymalıdırlar. İhlali halinde, ilgili kişinin refakat durumu kabul edilmeyecektir. 6- Refakatçıların istirahat edebilmeleri için hasta odalarında bulunan refakatçi koltuklarını kullanabilirler. 7- Refakatçılar (hekim ve hemşire direktifleri dışında) hastaya yönelik herhangi bir uygulama yapmamalıdır. 8- Refakatçılar hastaneye ait eşya malzemeleri düzenli ve temiz tutmalıdır. Hastane malına zarar veren refakatçı, zararı karşılamak mecburiyetindedir. 9- Refakatçılar ilgili hekim ya da hemşire istemi dışında, hastaların hastane dışına çıkarmayacak veya yatağını değiştirmeyecektir. 10- Refakatçılar hastanede tütün ve alkollü madde kullanamazlar. 11- Refakatçılar hastaya yiyecek-içecek getirmemeli, hekim ya da hemşireye danışmadan hastaya hiçbir yiyecek içecek vermemelidir. 12- Refakatçılar hasta odaları ve koridorlarda yüksek sesle konuşmamalı, çalışanları ve diğer hastaları rahatsız etmemelidir. 13- Refakatçılar, refakat kartlarını göstermek sureti ile hastanemiz yemek hizmetlerinden ayrı bir ücret ödemeksizin yararlanabilirler. 14- Refakatçılar hastaları ile ilgili herhangi bir sorun olduğu zaman hemşireye haber vermelidirler. 15- Refakatçıların; sık sık refakatçi değişikliğine gitmemeleri, değişikliğin zorunlu olması halinde durumu klinik sorumlu hemşiresine bildirmeleri gerekmektedir. 16- Hastanemiz ile ilgili teşekkür öneri-şikayetlerinizi Hasta İletişim Birimi, Dilek-Öneri Kutuları, hastane yönetimi ve web sayfamızda bulunan İstek Ve Şikayet Formu aracılığı ile iletebilirsiniz ZİYARETÇİ KURALLARI Hastane hepimizindir. Hastaların bu bilinçle hareket etmeleri gerekir. Hastalarımıza en iyi hizmeti verebilmek için aşağıdaki hastane kurallarına tüm ziyaretçilerin uyması gerekmektedir. Hastanemiz ziyaret saatleri her gün yaz döneminde saat 12:00-13:00 ve 19:00 21:00, kış döneminde her gün 12:00-13:00 ve 18:00 20:00 saatleri arasındadır. Ziyaret saati bittiğinde görevlilere güçlük çıkarmadan çıkınız. Hastamızın sağlığı açısından sakınca doğurabilecek durumlarda, ziyaret ilgili hekimin iznine bağlıdır. Özellikli birimlerde (yoğun bakım) birim uygun olduğu takdirde birim sorumlusunun izniyle hastanın birinci derece yakınları gerekli tedbirler alınmak koşuluyla hasta ziyareti yapabilir. Gerekli düzenleme yoğun bakım birimi tarafından yapılacaktır. Hastanızın enfeksiyon riskini önlemek için hastaneye canlı çiçek getirmeyiniz yaş grubu çocuklarınızın sağlıklarını düşünerek ziyarete getirmeyiniz. Hastalara dışarıdan yiyecek ve içecek getirmeyiniz.

10 DOKÜMAN KODU YÖN.RH.01 YAYIN TARİHİ REVİZYON TARİHİ VE NO 20/10/ SAYFA NOSU 9/13 Ellerinizi yıkamadan hastanıza dokunmayınız. Odalarda bulunan el temizliği solüsyonlarını elinize sıkınız ve eliniz kuruduktan sonra hastanıza temas ediniz. Hastanızı öpme sarılma gibi uygulamalardan sakınınız. Hastane içinde sessiz olunuz. Hasta yataklarına oturmayınız sayılı yasa gereğince hastanemizde sigara içmek yasaktır. Yasaya uymayanlar hakkında 4207 sayılı yasaya göre para cezası uygulanacaktır. Her odamızda telefon bulunmaktadır. Odanızın dahili telefon numarası odanızdaki telefonun üzerine yazılıdır _ _ numaralardan dahili hattı aranılarak konuşabilirsiniz. Hastanemiz ile ilgili teşekkür öneri-şikayetlerinizi Hasta İletişim Birimi, Dilek- Öneri Kutuları, hastane yönetimi ve web sayfamızda bulunan İstek Ve Şikayet Formu aracılığı ile iletebilirsiniz Hastane yönetmelik ve hükümlerine uymayan, binaya, cihazlara, eşyalara kasti zarar veren, yapılan uyarıları dikkate almayan, diğer hastaların şikayet ve rahatsızlığına sebep olan hastalar ( hayati zorunluluk hariç ) ve hasta yakınları, uzman doktor ve baştabip onayı ile kurumdan çıkarılabilirler. YATAN HASTA /HASTA YAKINI BİLGİLENDİRME Hastaneye dışarıdan yiyecek,içecek getirmek hastalarımızın sağlığı açısından yasaktır. Kahvaltı, öğlen, akşam ve diyeti olan hastalar için ara öğün yemek hizmetimiz vardır. Kahvaltı saat 06:30-07:00, öğlen yemeği saat 11:30-12:00, akşam yemeği saat 17:30-18:00 arasındadır. Hastanemiz ziyaret saatleri her gün yaz döneminde saat 12:00-13:00 ve 19:00 21:00, kış döneminde her gün 12:00-13:00 ve 18:00-20:00 saatleri arasındadır. Ziyaretçiler ziyaret saatine ve kurallara uymakla sorumludur. Hastane yatışında size gerekli olabilecek eşyalarınızı temin ediniz. (Kullanmakta olduğunuz ilaçlar, hastalığınıza ait mevcut film, tahlil vs, önden düğmeli pijima, terlik, yedek iç çamaşırı, çorap, çatal, kaşık, bardak, diş fırçası ve macunu, duş malzemesi, elbise askısı, traş malzemesi, tarak gibi) Hastanemizde yattığınız süre boyunca bilekliğinizi asla çıkarmayınız. Refakatçiler hastanemizin vereceği refakatçı kartını taşımak, refakatçı kurallarına uymakla sorumludur. Önceden kullandığınız ilaçlarınızı servis hemşiresine teslim edip diyetiniz hakkında bilgi vermeniz gerekmektedir. Hastanızın enfeksiyon riskini önlemek için hastaneye canlı çiçek getirmeyiniz. Hekiminiz günde iki kez vizit (ziyaret) yapar. Vizit saatleri sabah 08:00-09:00,öğleden sonra 15:00-16:00 arasındadır. Her odamızda telefon bulunmaktadır. Odanızın dahili telefon numarası odanızdaki telefonun üzerine yazılıdır _ _ numaralardan dahili hattı aranılarak konuşabilirsiniz. Her odamızda tuvalet ve banyo bulunmaktadır. Lütfen peçete,kağıt havlu,ıslak mendil vb. atıklarımızı tuvaletlerin içerisine atmayınız. Tuvaletlerdeki uygun çöp kovasına atınız. Hasta yatağının başında ve banyoda hemşire çağrı sistemimiz mevcuttur. Gerektiğinde hemşire çağrı sistemini kullanabilirsiniz. Muayene,vizite ve ilaç dağıtım saatlerinde yatağınızda bulununuz. Ellerinizi yıkamadan hastanıza dokunmayınız.odalarda bulunan el antiseptiği solüsyonlarını elinize sıkınız ve eliniz kuruduktan sonra hastanıza temas ediniz. Hastanızı öpme sarılma gibi uygulamalardan sakınınız.

11 DOKÜMAN KODU YÖN.RH.01 YAYIN TARİHİ REVİZYON TARİHİ VE NO 20/10/ SAYFA NOSU 10/13 Özellikli birimlerde (yoğun bakım) birim uygun olduğu takdirde birim sorumlusunun izniyle hastanın birinci derece yakınları gerekli tedbirler alınmak koşuluyla hasta ziyareti yapabilir. Gerekli düzenleme yoğun bakım birimi tarafından yapılacaktır sayılı yasa gereğince hastanemizde sigara içmek yasaktır. Yasaya uymayanlara para cezası uygulanacaktır. Hastane işleyiş ve düzeni ile ilgili her türlü sorularınızı, hastanız/hastalığınız hakkında öğrenmek istediğiniz her türlü bilgi için hekim ve hemşirenize başvurabilirsiniz. Emzirme-bebek bakım odası 2. katta doğumhane içerisinde bulunmaktadır. Yatış sırasında değerli eşyaların hasta tarafından, kendi yakınına teslim edilmesi gerekmektedir. Yakını olmayan hastalar, hasta eşyaları teslim formuyla eşyalarını teslim eder. Odalarda bulunan yatak, TV, telefon, klima, refakatçı koltukları, hemşire çağrı zili kullanımı hakkında servis personelinden bilgi alınız. Pencere kolları servis hemşiresi ve temizlik personelinden alınarak havalandırma sağlanmalıdır. Acil durumlarda acil çıkış kapılarımız koridorların sonunda bulunmaktadır. Hastanemiz ile ilgili görüşlerinizi Hasta İletişim Birimi, Dilek-Öneri Kutuları, hastane yönetimi ve WEB sayfamız olan dalamandh.saglik.gov.tr de bulunan İstek Ve Şikayet Formu aracılığı ile iletebilirsiniz Hastane yönetmelik ve hükümlerine uymayan, binaya, cihazlara, eşyalara kasti zarar veren, yapılan uyarıları dikkate almayan, diğer hastaların şikayet ve rahatsızlığına sebep olan hastalar ( hayati zorunluluk hariç ) ve hasta yakınları, uzman doktor ve başhekim onayı ile hastaneden çıkarılabilirler HASTA HAKLARI 1. Hizmetten Genel Olarak Faydalanma Hakkı Adalet ve hakkaniyet ilkeleri çerçevesinde; ırk, dil, din ve mezhep, cinsiyet, felsefi inanç, ekonomik ve sosyal durumları dikkate alınmadan hizmet alma. 2. Bilgilendirme ve Bilgi İsteme Hakkı Her türlü sağlık hizmetinin ve imkanlarının neler olduğunu öğrenmeye ve sağlık durumu ile ilgili her türlü bilgiyi sözlü veya yazılı isteme. 3. Sağlık Kuruluşunu ve Personelini Seçme ve Değiştirme Hakkı Sağlık kuruluşunu seçme, değiştirme, seçtiği sağlık tesisinde verilen sağlık hizmetlerinden faydalanma; sağlık hizmeti verecek olan tabiplerin ve diğer sağlık çalışanlarının kimliklerini, görev ve ünvanlarını öğrenme, sağlık personeli seçme ve değiştirme. 4. Mahremiyet Hakkı Gizliliğe uygun bir ortamda, her türlü sağlık hizmeti alma. 5. Reddetme, Durdurma ve Rıza Hakkı Tedaviyi reddetme, durdurulmasını isteme, tıbbi müdahalelerde rızasının alınmasına ve rıza çerçevesinde hizmetten faydalanma. 6. Güvenlik Hakkı Sağlık hizmetini güvenli bir ortamda alma. 7. Dini vecibeleri yerine getirebilme Hakkı Sağlık tesisinin imkanları ölçüsünde ve idarece alınan tedbirler çerçevesinde, dini vecibeleri yerine getirme.

12 DOKÜMAN KODU YÖN.RH.01 YAYIN TARİHİ REVİZYON TARİHİ VE NO 20/10/ SAYFA NOSU 11/13 8. İnsani Değerlere Saygı Gösterilmesi, Saygınlık Görme ve Rahatlık Hakkı Saygı, itina ve ihtimam gösterilerek, güler yüzlü, nazik, şefkatli bir ortamda, her türlü hijyenik şartları sağlanmış, gürültülü ve rahatsız edici bütün etkenlerin giderilmiş olduğu bir sağlık hizmeti alma. 9. Ziyaret ve Refakatçi Bulundurma Sağlık tesislerince belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde ziyaretçi kabul etme, mevzuatın ve sağlık tesisinin imkanları ölçüsünde refakatçi bulundurma. 10. Müracaat, Şikâyet ve Dava Hakkı Haklarının ihlali halinde, mevzuat çerçevesinde her türlü başvuru, şikayet ve dava hakkı vardır HASTA SORUMLULUKLARI Son dönemlerde Hasta Hakları'nın yanında bir de "Hasta Sorumluluğu" kavramı ortaya çıkmıştır. Genel olarak, 'hastanın bir sağlık kuruluşuna başvurmadan önce ve başvurduktan sonraki süreçte yerine getirmesi gereken ödev ve yükümlülükler' olarak tarif edilebilir. 1. Genel Sorumluluklar Kişiler kendi sağlığına dikkat etmek için elinden geleni yapmalı ve sağlıklı bir yaşam için verilen tavsiyelere uymalıdır. Kişi uygunsa kan verebilir ya da organ bağışında bulunabilir. Basit durumlarda kişiler kendi bakımlarını yapmalıdır. 2. Sosyal Güvenlik Durumu Hasta; sağlık, sosyal güvenlik ve kişisel bilgilerindeki değişiklikleri zamanında bildirmek durumundadır. Hasta; sağlık karnesinin (Bağ-Kur, Yeşil Kart gibi) vizesini zamanında yaptırmak zorundadır. 3. Sağlık Çalışanlarını Bilgilendirme Hasta; yakınmalarını, daha önce geçirdiği hastalıkları, yatarak herhangi bir tedavi görüp görmediğini, eğer varsa halen kullandığı ilaçları ve tüm sağlığıyla ilgili bilgileri tam, eksiksiz vermelidir. 4. Hastane Kurallarına Uyma Hasta; başvurduğu sağlık kuruluşunun kural ve uygulamalarına uymalıdır. Hasta sağlık Bakanlığı ve diğer sosyal güvenlik kurumlarınca belirlenen sevk zincirine uymalıdır. Hastanın; tedavi, bakım ve rehabilitasyon sürecince sağlık çalışanları ile işbirliği içinde olması beklenir. Hasta; randevulu hizmet veren bir sağlık tesisinden yararlanıyorsa randevunun tarih ve saatine uyması ve değişiklikleri ilgili yere bildirmesi gerekir. B Hasta; hastane personelinin, diğer hastaların ve ziyaretçilerin haklarına saygı göstermelidir. Hasta; hastane malzemelerine verdiği zararları karşılamak zorundadır. 5. Tedavisi İle İlgili Önerilere Uyma Hasta; tedavisi ve ilaçlarla ilgili tavsiyeleri dikkatle dinlemeli ve anlayamadığı yerleri sormalıdır. Hastanın; tedavisiyle ilgili önerilere uyum sağlayamama durumu söz konusu ise bunu sağlık çalışanına bildirmesi gerekir. Hasta sağlık bakım ve taburculuk sonrası bakım planını beklendiği gibi doğru anlayıp anlamadığını belirtmesi gerekir. Hasta; uygulanacak tedaviyi reddetmesi veya önerilere uymamasından dolayı doğacak sonuçlardan kendisi sorumludur.

13 DALAMAN DEVLET HASTANESİ DOKÜMAN KODU YÖN.RH.01 YAYIN TARİHİ REVİZYON TARİHİ VE NO 20/10/ SAYFA NOSU 12/13 HASTANE KAT PLANI ZEMİN KAT ACİL SERVİS HASTA KAYIT MORG EKG ENGELLİ VE YAŞLI BAŞVURU TEKNİK BİRİMLER ENGELLİ WC VEZNE MUTFAK BAŞHEKİMLİK LABORATUVAR ÇOCUK HASTALIKLARI POLİKLİNİĞİ İDARİ BİRİMLER SONUÇ VERME DAHİLİYE POLİKLİNİĞİ EVRAK KAYIT VE MÜHÜR RAPOR KAYIT KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM POLİKLİNİĞİ HASTA İLETİŞİM BİRİMİ ENGELLİ WC CERRAHİ POLİKLİNİĞİ 1.KAT ANESTEZİ VE AKUPUNKTUR POLİKLİNİĞİ DİŞ POLİKLİNİĞİ RÖNTGEN/ULTRASON 2. KAT KADIN HASTALIKLARI DOĞUM SERVİSİ DOĞUMHANE-NST EMZİRME VE BEBEK BAKIM ODASI ECZANE İŞİTME-TARAMA TESTİ 3.KAT AMELİYATHANELER SATIN ALMA YOĞUN BAKIM EĞİTİM BİRİMİ DAHİLİYE-CERRAHİ SERVİSİ SFT EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ SİGARA BIRAKMA POLİKLİNİĞİ 4.KAT PERSONEL YEMEKHANESİ FATURALANDIRMA ÇOCUK HASTALIKLARI SERVİSİ HASTA YATIŞ MESCİDİMİZ HASTANE BAHÇESİNDE KADIN/ ERKEK OLMAK ÜZERE HİZMET VERMEKTEDİR

14 DOKÜMAN KODU YÖN.RH.01 YAYIN TARİHİ REVİZYON TARİHİ VE NO 20/10/ SAYFA NOSU 13/13 Hastane içinde karşılaştığınız sizi rahatsız eden durumlarla ilgili şikayet ve önerilerinizi yada memnuniyetlerinizi Katlarda bulunan dilek ve öneri kutularına yazabilirsiniz. Poliklinik katında bulunan HASTA HAKLARI BİRİMİNE şahsen başvurabilirsiniz. BİZE ULAŞMAK İÇİN NUMARALI TELEFONLARDAN FAX NUMARASI GSM NUMARASI İNTERNET ADRESİNDEN YADA dalamandh@gmail.com EMAİL ADRESİMİZİ KULLANABİLİRSİNİZ. ADRES: SÖĞÜTLÜYURT MAH. BATTAL GAZİ CAD. NO: 26 DALAMAN / MUĞLA

HASTA HAKLARI VE SORUMLULUKLARI. Bir Sağlık Kuruluşuna, Sağlık Hizmeti Almak İçin Başvurduğunuzda;

HASTA HAKLARI VE SORUMLULUKLARI. Bir Sağlık Kuruluşuna, Sağlık Hizmeti Almak İçin Başvurduğunuzda; HASTA HAKLARI VE SORUMLULUKLARI Bir Sağlık Kuruluşuna, Sağlık Hizmeti Almak İçin Başvurduğunuzda; HAKLARINIZ İnsan, sadece insan olmasından dolayı doğuştan bazı hakları kazanarak dünyaya adımını atmaktadır.

Detaylı

Hasta Hakları ve Uygulamaları Hasta Sorumlulukları. Özgül GÖKÇE ÜNGÜR Sosyal Hizmet Uzmanı Hasta Hakları Birim Sorumlusu

Hasta Hakları ve Uygulamaları Hasta Sorumlulukları. Özgül GÖKÇE ÜNGÜR Sosyal Hizmet Uzmanı Hasta Hakları Birim Sorumlusu Hasta Hakları ve Uygulamaları Hasta Sorumlulukları Özgül GÖKÇE ÜNGÜR Sosyal Hizmet Uzmanı Hasta Hakları Birim Sorumlusu HASTA HAKLARI 1) Hizmetten genel olarak faydalanma Adalet ve Hakkaniyet ilkeleri

Detaylı

HASTANE BİLGİ REHBERİ

HASTANE BİLGİ REHBERİ DÖKÜMAN KODU HE.RH.01 YAYIN TARİHİ 10.01.2013 REVİZYON TARİHİ VE NO 19/10/2015-03 SAYFA SAYISI 1/14 T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Muğla İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği

Detaylı

Bilgilendirme ve Onay Hakkı

Bilgilendirme ve Onay Hakkı Hizmetlerden Yararlanma Hakkı * Hastanemize başvuran her birey, dil, din, ırk veya mezhep ayrımı yapılmaksızın tüm hizmetlerden yararlanma hakkına sahiptir. * Hastalarımız, hastanemizin sunduğu tanı ve

Detaylı

ISPARTA KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTALIKLARI HASTANESİ HASTANE BİLGİ REHBERİ

ISPARTA KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTALIKLARI HASTANESİ HASTANE BİLGİ REHBERİ HASTANEMİZİN TARİHÇESİ ISPARTA KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTALIKLARI HASTANESİ HASTANE BİLGİ REHBERİ Hastanemiz Sağlık Bakanlığı tarafından Temmuz 1958 de kurucu Başhekim olarak görevlendirilen Çocuk Sağlığı

Detaylı

3. Bilgilendirme 4. Kuruluşu seçme ve değiştirme 5. Personeli tanıma, seçme ve değiştirme 6. Bilgi İsteme 7. Mahremiyet 8. Rıza ve İzin 9.

3. Bilgilendirme 4. Kuruluşu seçme ve değiştirme 5. Personeli tanıma, seçme ve değiştirme 6. Bilgi İsteme 7. Mahremiyet 8. Rıza ve İzin 9. HASTA HAKLARI HASTA HAKLARI NEDİR. Tanımı: : Sağlık hizmetlerinden faydalanma ihtiyacı bulunan fertlerin, sırf insan olmaları nedeni ile sahip oldukları, TC. Anayasası, Milletlerarası anlaşmalar ve kanunlar

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi YATAN HASTA BİLGİLENDİRME REHBERİ

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi YATAN HASTA BİLGİLENDİRME REHBERİ T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi YATAN HASTA BİLGİLENDİRME REHBERİ Değerli Hastalarımız, bu rehberdeki bilgi ve düzenlemeler, hizmet sunumumuz hakkında

Detaylı

HAZıRLAYAN: AYŞE YıLMAZ YETIM KALITE YÖNETIM DIREKTÖRÜ ŞAHİNBEY AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ

HAZıRLAYAN: AYŞE YıLMAZ YETIM KALITE YÖNETIM DIREKTÖRÜ ŞAHİNBEY AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ HAZıRLAYAN: AYŞE YıLMAZ YETIM KALITE YÖNETIM DIREKTÖRÜ ŞAHİNBEY AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ HASTANEMİZİN YERLEŞİM PLANI 1. KAT PROTEZ LABORATUARI 1. KAT POLİKLİNİKLER 2. KAT İDARİ BİRİM BODRUM KAT AMBAR

Detaylı

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU İSTANBUL İLİ BEYOĞLU KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU İSTANBUL İLİ BEYOĞLU KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU İSTANBUL İLİ BEYOĞLU KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BEŞİKTAŞ SAİT ÇİFTÇİ DEVLET HASTANESİ KURUM REHBERİ BEŞİKTAŞ SAİT ÇİFTÇİ DEVLET HASTANESİ

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL VİTALE KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM HASTANESİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL VİTALE KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM HASTANESİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL VİTALE KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM HASTANESİ GÜNCEL KURUM BİLGİLERİ REHBERİ 2013 Doküman No:YÖN.RH.01 Yayın Tarihi: NİSAN 2013 Rev.Tar. No:-/0 1 AMAÇ Özel Vitale Hastanesi olarak

Detaylı

Salih AKYÜZ Hasta ve Çalışan Hakları ve Güvenliği Derneği Başkanı

Salih AKYÜZ Hasta ve Çalışan Hakları ve Güvenliği Derneği Başkanı Salih AKYÜZ Hasta ve Çalışan Hakları ve Güvenliği Derneği Başkanı Hak Kavramı Herhangi bir varlığın, kanuni veya ahlaki gerekçelerle, sahip olması veya yapabilmesi olağan şeyler.. Hak Kavramı Kazanımlara

Detaylı

İÇİNDEKİLER MİSYONUMUZ VİSYONUMUZ HASTA İLETİŞİM TARİHÇEMİZ SAĞLIK KURULU POLİKLİNİK HİZMETLERİ ORGAN BAĞIŞI BİRİMİ 11 RANDEVU SİSTEMİ

İÇİNDEKİLER MİSYONUMUZ VİSYONUMUZ HASTA İLETİŞİM TARİHÇEMİZ SAĞLIK KURULU POLİKLİNİK HİZMETLERİ ORGAN BAĞIŞI BİRİMİ 11 RANDEVU SİSTEMİ 2 3 İÇİNDEKİLER MİSYONUMUZ VİSYONUMUZ 04 TARİHÇEMİZ 05 06 POLİKLİNİK HİZMETLERİ 09 HASTA İLETİŞİM 08 SAĞLIK KURULU ORGAN BAĞIŞI BİRİMİ 12 11 RANDEVU SİSTEMİ MİSYONUMUZ Uzman kadrosuyla tanı ve tedavi hizmeti

Detaylı

4) MAHREMİYET: GİZLİLİĞE UYGUN BİR ORTAMDA HER TÜRLÜ SAĞLIK HİZMETİ ALMAYA HAKLARI VARDIR. HASTA REHBERİ

4) MAHREMİYET: GİZLİLİĞE UYGUN BİR ORTAMDA HER TÜRLÜ SAĞLIK HİZMETİ ALMAYA HAKLARI VARDIR. HASTA REHBERİ 16 HASTA REHBERİ 1. BAŞVURU İŞLEMLERİ 1.1 POLİKLİNİKLERDE ÖNCELİK HAKKI, BİLGİLENDİRME 2. YATAN HASTA BİLGİLENDİRME 3. HASTA VE HASTA YAKINLARI İÇİN KURALLAR 4. REFAKATÇİ GENEL KURALLARI 5. GÜVENLİK KURALLARI

Detaylı

İçindekiler 1 Yangın Merdiveni Uyulması Gereken Kurallar Tv Ayarı, Klima Ayarı Dilek ve Önerileriniz İnternet Kullanımı Akılcı İlaç Kullanımı

İçindekiler 1 Yangın Merdiveni Uyulması Gereken Kurallar Tv Ayarı, Klima Ayarı Dilek ve Önerileriniz İnternet Kullanımı Akılcı İlaç Kullanımı içindekiler İçindekiler 1 Uyulması Gereken Kurallar 2 Dilek ve Önerileriniz 4 Akılcı İlaç Kullanımı 4 Anne Sütü ve Emzirme 5 Sigarayı Bırakmanızı Tavsiye Ediyoruz 6 El Dezenfektanı Kullanımı 7 Çağrı Zili

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ HASTA HAKLARI. Uzm. Feride DURSUN

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ HASTA HAKLARI. Uzm. Feride DURSUN T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ HASTA HAKLARI Uzm. Feride DURSUN 1 EĞİTİMİN İÇERİĞİ 1 Hasta Hakları 2 Hasta Sorumlulukları 3 Memnuniyet 4 Hasta Hakları Birimleri 2

Detaylı

REMEDY HOSPİTAL HASTANE BİLGİ REHBERİ

REMEDY HOSPİTAL HASTANE BİLGİ REHBERİ Sayfa: 1/2 GİRİŞ: Hastanemize Hoş Geldiniz; Özel Remedy Hospital olarak tecrübeli ve uzman kadrosundan aldığı güçle modern tıbbın imkanlarını kullanarak mümkün olan en iyi sağlık hizmetini halkımıza sunma

Detaylı

KIRKLARELİ İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BABAESKİ DEVLET HASTANESİ

KIRKLARELİ İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BABAESKİ DEVLET HASTANESİ KIRKLARELİ İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BABAESKİ DEVLET HASTANESİ ÖZGEÇMİŞ 1961 tarihinde 10 yataklı Sağlık Merkezi olarak hizmete başlayan kurumumuz 1974 yılında 25 yataklı Sağlık Merkezi

Detaylı

ÖZEL KÖRFEZ MARMARA HASTANESİ HASTANE BİLGİ REHBERİ

ÖZEL KÖRFEZ MARMARA HASTANESİ HASTANE BİLGİ REHBERİ ÖZEL KÖRFEZ MARMARA HASTANESİ HASTANE BİLGİ REHBERİ Sağlık Mutluluktur Sağlığınızın Her Anında 7 Gün 24 Saat Hizmetinizdeyiz Hastanemize Hoş Geldiniz; Özel Körfez Marmara Hastanesi olarak tecrübeli ve

Detaylı

HASTANEYE YATAN HASTALARA KARŞI SORUMLULUKLARIMIZ. Uz. Dr. Kemal M. HİSAR SAĞLIK BAK. T.S.H.GN.MD. AR-GE BİRİMİ

HASTANEYE YATAN HASTALARA KARŞI SORUMLULUKLARIMIZ. Uz. Dr. Kemal M. HİSAR SAĞLIK BAK. T.S.H.GN.MD. AR-GE BİRİMİ HASTANEYE YATAN HASTALARA KARŞI SORUMLULUKLARIMIZ Uz. Dr. Kemal M. HİSAR SAĞLIK BAK. T.S.H.GN.MD. AR-GE BİRİMİ İnsan, sadece insan olmasından dolayı doğuştan bazı hakları kazanarak dünyaya adım atmaktadır.

Detaylı

HASTANE TANITIM VE BİLGİ REHBERİ

HASTANE TANITIM VE BİLGİ REHBERİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Çankırı İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Çerkeş Devlet Hastanesi HASTANE TANITIM ve BİLGİ REHBERİ KODU: KY.RH.01 YAYIN TARİHİ: 01.01.2016

Detaylı

Hasta Kayıt Birimi 2

Hasta Kayıt Birimi 2 ÖRNEK UYGULAMALAR 1 Hasta Kayıt Birimi 2 Hasta Kayıt Biriminde Yeterli Oturma Grupları 3 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Öncelikli Oturabilmeleri 4 5 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Önceliği İle İlgili Bir

Detaylı

ÖZEL EGEUMUT HASTANESİ HASTANE BİLGİ REHBERİ

ÖZEL EGEUMUT HASTANESİ HASTANE BİLGİ REHBERİ ÖZEL EGEUMUT HASTANESİ HASTANE BİLGİ REHBERİ ODAK NOKTAMIZ SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI SİZİN SAĞLIĞINIZ İÇİN HEP BİRLİKTE ÇABALIYORUZ Hastanemize Hoş Geldiniz; Özel Ege Umut Hastanesi olarak tecrübeli

Detaylı

HASTA/HASTA YAKINI ZORUNLU EĞİTİM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

HASTA/HASTA YAKINI ZORUNLU EĞİTİM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 7 1.AMAÇ: Hastanede tedavi ve bakım alan tüm hasta / hasta yakınlarının hastalık, tedavi ve bakımları, riskleri ve taburcu olduktan sonra evdeki bakımları hakkında eğitilmelerini sağlamak

Detaylı

HAKKIMIZDA MEGAPARK HASTANESİ

HAKKIMIZDA MEGAPARK HASTANESİ MEGAPARK HASTANESİ Megapark Hastanesi, 2005 yılında kurulmuş bulunan KMS Kahramanmaraş Sağlık Hizmetleri A.Ş nin ilk sağlık hizmetleri projesidir.hastane binası inşaatı 2007-Haziran ayında, cihaz montajları

Detaylı

E T İ K HASTA HAKLARI

E T İ K HASTA HAKLARI E T İ K ve HASTA HAKLARI ETİK NEDİR? KURAMSAL AHLAK NEDİR? Etik değerler evrenseldir ve her ülkede geçerliliği olan kurallardır. T I P E T İ Ğ İ ( DEONTOLOJİ ) Deonto : Görev, Yükümlülük Logia : Bilgi

Detaylı

HASTA ve ZİYARETÇİ REHBERİ

HASTA ve ZİYARETÇİ REHBERİ Hasta ve Ziyaretçi Rehberi BÖLÜMLERE ULAŞIM 7. KAT 6. KAT 5. KAT 4. KAT 3. KAT 2. KAT 1. KAT Z. KAT B1. KAT İDARİ BİRİMLER MUHASEBE YEMEKHANE PLASTİK VE ESTET K CERRAHİ POLİKLİNİĞİ CİLDİYE POLİKLİNİĞİ

Detaylı

RİZE DEVLET HASTANESİ KURUM BİLGİ REHBERİ

RİZE DEVLET HASTANESİ KURUM BİLGİ REHBERİ RİZE DEVLET HASTANESİ KURUM BİLGİ REHBERİ www.rdh.gov.tr 2014 HAZIRLAYAN Gülay ERTEN Kalite Yönetim Direktörü KONTROL EDEN & DÜZENLEYEN Gülay ERTEN Kalite Yönetim Direktörü ONAYLAYAN Hastane Yöneticisi

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Hasta Hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı SAVUNMASIZ VE ÖRSELENEBİLİR GRUPLARDA SAĞLIK HİZMETİ SUNUM PLANI Temel Hasta Hakları Hasta

Detaylı

Hasta Hak Ve Sorumlulukları Hasta Mahremiyeti Hasta Memnuniyeti

Hasta Hak Ve Sorumlulukları Hasta Mahremiyeti Hasta Memnuniyeti BEÜ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ HEMŞİRELİK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2018 YILI I. DÖNEM HİZMET İÇİ EĞİTİM PROGRAMI Hasta Hak Ve Sorumlulukları Hasta Mahremiyeti Hasta Memnuniyeti Beyin ve Sinir Cerrahi

Detaylı

EK-5 MEMNUNİYET ANKETLERİ UYGULAMA REHBERİ. Hastane (Kamu, Üniversite ve Özel)

EK-5 MEMNUNİYET ANKETLERİ UYGULAMA REHBERİ. Hastane (Kamu, Üniversite ve Özel) EK-5 MEMNUNİYET ANKETLERİ UYGULAMA REHBERİ Anket Uygulama Yöntemi Kurumlar, yüzyüze, internet, telefon, posta yolu gibi yöntemler ile anket uygulayabilirler. Anket Uygulanmayacak Kişiler 16 yaşından küçükler

Detaylı

ÖZEL ÇEVRE HASTANESİ GÜNCEL KURUM BİLGİ REHBERİ

ÖZEL ÇEVRE HASTANESİ GÜNCEL KURUM BİLGİ REHBERİ ÖZEL ÇEVRE HASTANESİ GÜNCEL KURUM BİLGİ REHBERİ 1- İÇİNDEKİLER 1-Giriş 2-Hizmet Sunum İlkelerimiz Vizyonumuz Misyonumuz Kalite Politikamız 3-Hastane Tanıtımı Kat planı Kat krokileri Kurum içi telefon numaraları

Detaylı

HASTA YÖNLENDĐRME KLAVUZU

HASTA YÖNLENDĐRME KLAVUZU S.B. ĐSTANBUL GÖZTEPE EĞĐTĐM VE ARAŞTIRMA HASTANESĐ HASTA YÖNLENDĐRME KLAVUZU Bu rehber; S.B. Đstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi nin, tanıtımını yapmak ve hastanemiz ile polikliniklerimizde

Detaylı

SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE YAPILAN ÇALIŞMALAR

SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE YAPILAN ÇALIŞMALAR SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE STANDARTLARI). KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR SAĞLIK HİZMET KALİTE STANDARTLARI KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR. SHKS (Sağlık Hizmet Kalite Standartları) zorunlu dokümanları oluşturuldu.

Detaylı

Bayındır Hastanesİ Söğütözü Genel Yoğun Bakım Zİyaretçİ Kılavuzu

Bayındır Hastanesİ Söğütözü Genel Yoğun Bakım Zİyaretçİ Kılavuzu Bayındır Hastanesİ Söğütözü Genel Yoğun Bakım Zİyaretçİ Kılavuzu Bu broşür, Bayındır Hastanesi Söğütözü (BHS) Genel Yoğun Bakım (Reanimasyon) süreci hakkında sizi aydınlatmak amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

HASTA HAKLARI VE SORUMLULUKLARI

HASTA HAKLARI VE SORUMLULUKLARI 444 98 63 www.okanhastanesi.com.tr HASTA HAKLARI VE SORUMLULUKLARI OKAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ HASTA HAKLARI VE SORUMLULUKLARI Dünyada sahip olduğumuz en büyük değer sağlığımız Sağlık hizmetleri, yaşamsal

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Kocaeli İli Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Kocaeli Nuh Çimento Sanayi Vakfı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ORYANTASYON REHBERİ ORYANTASYON REHBERİ

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Kocaeli İli Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Kocaeli Nuh Çimento Sanayi Vakfı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi BÖLÜM UYUM REHBERİ BÖLÜM UYUM REHBERİ

Detaylı

HASTA HAKLARI VE SORUMLULUKLARI

HASTA HAKLARI VE SORUMLULUKLARI 444 98 63 www.okanhastanesi.com.tr HASTA HAKLARI VE SORUMLULUKLARI OKAN ÜNİVERİSTESİ HASTANESİ HASTA HAKLARI VE SORUMLULUKLARI Dünyada sahip olduğumuz en büyük değer sağlığımız Sağlık hizmetleri, yaşamsal

Detaylı

ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ

ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ TIBBİ SEKRETER GENEL ve BÖLÜM UYUM EĞİTİM REHBERİ Hazırlayan Kontrol Eden Onaylayan Kalite Birim Sorumlusu Kalite Yönetim Direktörü Başhekim/Hastane Yöneticisi KODU: EY.RH.04

Detaylı

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ İDARİ BİRİMLER KALİTE YÖNETİM BİRİMİ Kalite Direktörü 2103 Kalite Yönetim Birimi 1387 Kalite Sekreteri 1382 PERSONEL (ÖZLÜK)

Detaylı

HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI OCAK 1 Isparta İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Şarkikaraağaç Dr. Sadettin Bilgiç Devlet Hastanesi HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI Doküman Kodu YÖN.PL.02 Yürürlük Tarihi 02.01.2012 Revizyon Tarihi

Detaylı

ARŞİV BİRİMİNİN İŞLEYİŞİNE YÖNELİK PROSEDÜR

ARŞİV BİRİMİNİN İŞLEYİŞİNE YÖNELİK PROSEDÜR Doküman Kodu: ARŞ.PR.01 Yayın Tarihi:Mayıs 2013 Revizyon Tarihi:- Revizyon No:0 Sayfa No:1/5 1. Amaç: Tarsus Devlet Hastanesi Ana Hizmet Binası ve Ek Hizmet Binası hizmetleri ve faaliyetleri sonucunda

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 1/5 1. AMAÇ: Bu talimatın amacı, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi nde (YDÜ) çalışacak ziyaretçi doktorların (ZD) seçimini ve bu statüde çalışan doktorların

Detaylı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi YATAN HASTA REHBERİ

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi YATAN HASTA REHBERİ Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi YATAN HASTA REHBERİ Değerli Hastalarımız, Bu rehberdeki bilgi ve düzenlemeler, sizlere nitelikli hizmet sunabilmemiz ve sağlığınızı tehdit edebilecek

Detaylı

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları HASTA BİLGİLENDİRME Yetişkin Hastaların Hakları 2 HASTA BİLGİLENDİRME Tıbbi Tedavi Sözleşmesi Kanunu (WGBO) ile Genel Veri Koruma Yönetmeliği (AVG), yardım görevlisiyle aranızdaki ilişkileri düzenlerler.

Detaylı

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır.

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. T.C SAĞLIK BAKANLIĞI PENDİK DEVLET HASTANESİ TEMİZLİK HİZMETLERİ BÖLÜM ORYANTASYON REHBERİ Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. EĞİTİM KOMİTESİ GENEL TANITIM Birim

Detaylı

genel bilgilendirme Hasta Hakları ve Sorumlulukları

genel bilgilendirme Hasta Hakları ve Sorumlulukları genel bilgilendirme Hasta Hakları ve Sorumlulukları Haklarınız Temel insan haklarının sağlık hizmetleri sahasındaki yansıması olan ve başta Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda, diğer mevzuatta ve milletlerarası

Detaylı

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları HASTA BİLGİLENDİRME Yetişkin Hastaların Hakları 2 HASTA BİLGİLENDİRME Kısaca WGBO olarak anılan Tıbbi Tedavi Sözleşmesi Kanunu, yardım görevlisiyle aranızdaki ilişkileri düzenler. Bu kanuna göre gerek

Detaylı

ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ

ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ ACİL TIP TEKNİSYENİ GENEL ve BÖLÜM UYUM EĞİTİM REHBERİ Hazırlayan Kontrol Eden Onaylayan Kalite Birim Sorumlusu Kalite Yönetim Direktörü Başhekim/Hastane Yöneticisi KODU:

Detaylı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi YATAN HASTA REHBERİ

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi YATAN HASTA REHBERİ Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi YATAN HASTA REHBERİ Değerli Hastalarımız, Bu rehberdeki bilgi ve düzenlemeler, sizlere nitelikli hizmet sunabilmemiz ve sağlığınızı

Detaylı

POLİKLİNİK HİZMETLERİ

POLİKLİNİK HİZMETLERİ POLİKLİNİK HİZMETLERİ Hasta kayıt işlemlerinin yapıldığı birime yönelik düzenleme bulunmalıdır. Hasta kayıt işlemlerinin yapıldığı birim bulunmalıdır. Bu birimde, bölümde hizmet veren hekimlerin listesi

Detaylı

2014 HİZMET İÇİ YILLIK EĞİTİM PLANI

2014 HİZMET İÇİ YILLIK EĞİTİM PLANI 2014 HİZMET İÇİ YILLIK PLANI DÖK.NO: YÖN.PL.02 YAY.TARH:21.01.2013 REV.TRH:00 REV.NO:00 SAYFA NO: 1 / 9 KONUSU İ ALACAK KİŞİLER İ VERECEK ANNE SÜTÜYLE BESLENME VE ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİ, EMZİRME NASIL OLUR,

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ACİL SERVİS TEMİZLİK PLANI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ACİL SERVİS TEMİZLİK PLANI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ACİL SERVİS TEMİZLİK PLANI KODU: ENF.PL.05 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05 AY/YIL:

Detaylı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi YATAN HASTA REHBERİ

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi YATAN HASTA REHBERİ Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi YATAN HASTA REHBERİ Değerli Hastalarımız, Bu rehberdeki bilgi ve düzenlemeler, sizlere nitelikli hizmet sunabilmemiz ve sağlığınızı tehdit edebilecek

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI MÜMİNE HATUN HASTANESİ BÖLÜM BAZINDA TEMİZLİK PLANI

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI MÜMİNE HATUN HASTANESİ BÖLÜM BAZINDA TEMİZLİK PLANI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI MÜMİNE HATUN HASTANESİ BÖLÜM BAZINDA TEMİZLİK PLANI Doküman No: DD.52 Yürürlük Tarihi: 24.11.2011 Revizyon No: 00 Revizyon Tarihi: Sayfa No: 1/5 SÜREÇLER YAPILAN TEMİZLİK SIKLIK/GÜN

Detaylı

YATAN HASTA REHBERİ. ankaratiphastaneleri.medicine.ankara.edu.tr

YATAN HASTA REHBERİ. ankaratiphastaneleri.medicine.ankara.edu.tr YATAN HASTA REHBERİ ankaratiphastaneleri.medicine.ankara.edu.tr Ziyaret Saatleri Değerli Hastalarımız, Bu rehberdeki bilgi ve düzenlemeler, hizmet sunumumuz hakkında sizi bilgilendirmek ve hastanemizde

Detaylı

HASTA VE YAKINLARININ EĞİE. Hazırlayan Cihan Arabacı PROSEDÜRÜ

HASTA VE YAKINLARININ EĞİE. Hazırlayan Cihan Arabacı PROSEDÜRÜ HASTA VE YAKINLARININ EĞİE ĞİTİMİ Hazırlayan Cihan Arabacı Eğitim Hemşiresi PROSEDÜRÜ 1 HASTA VE YAKINLARININ EĞİTİMİ Hasta ve yakınlarının tedavi ve bakım süreçlerine katılımı, hem hastanın kendisini

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI KAMU HASTANELER BİRLİĞİ HASTANE BİLGİ REHBERİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI KAMU HASTANELER BİRLİĞİ HASTANE BİLGİ REHBERİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI KAMU HASTANELER BİRLİĞİ HASTANE BİLGİ REHBERİ 1 MARMARİS DEVLET HASTANESİ HASTANE BİLGİ REHBERİ DOKÜMAN NO:KU.RH.01 YAYIN TARİHİ:15.11.2013 REVİZYON TAR:08/10/2015 REVİZYON NO:01

Detaylı

UYGUN DEĞİLSE YAPILACAK FAALİYET. Bildirim

UYGUN DEĞİLSE YAPILACAK FAALİYET. Bildirim T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ BİNA TURU KONTROL VE İYİLEŞTİRME FAALİYETLERİ FORMU KODU: YÖN.FR.14 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO:

Detaylı

ADANA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ

ADANA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ ADANA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ İSTATİSTİK 2013 HAZIRLAYAN Şennur ERDEM Tıbbi Teknolog GİRİŞ Ağız ve diş sağlığı, genel sağlığın, yaşamsal fonksiyonların ve yaşam kalitesinin önemli bir parçasıdır. Dünya

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ OP-01: HASTANIN GELİŞİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ YAYIN TARİHİ:28.03.2008 REVİZE TARİHİ: 15.01.2016 DOKÜMAN NO:PAŞ-06-D BASKI NO:01 REVİZE NO:01 SAYFA NO:1/5 -YATAKLI TEDAVİ HİZMETLERİ

Detaylı

BĠNA TURU FORMU POLĠKLĠNĠKLER TY.FR Doküman Kodu Yayın Tarihi Revizyon No Revizyon Tarihi. Sayfa No. D.Ö.F AçılmıĢsa Tarih ve Sorumlusu

BĠNA TURU FORMU POLĠKLĠNĠKLER TY.FR Doküman Kodu Yayın Tarihi Revizyon No Revizyon Tarihi. Sayfa No. D.Ö.F AçılmıĢsa Tarih ve Sorumlusu ĠyileĢtirm e 7.8.217 POLĠKLĠNĠKLER 1 AçılmıĢsa Tarih OTURMA ALANLARININ TEMİZLİK VE DÜZENİ / İKLİMLENDİRME PERSONEL KILIK KIYAFETİ-KİMLİK KARTI EMZİRME ODASI MUAYENE ODALARININ TEMİZLİK VE DÜZENİ TIBBİ

Detaylı

HASTANE BİLGİ REHBERİ

HASTANE BİLGİ REHBERİ Doküman Kodu YÖN.RH.07 İlk Yayın Tarihi 29.07.2013 Revizyon Tarihi 28.07.2015 Revizyon No 03 Sayfa:1/14 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI KAMU HASTANELER KURUMU SAKARYA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL HASTANELER YÖNETMELĐĞĐ

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL HASTANELER YÖNETMELĐĞĐ 2. BÖLÜM: HĐZMET BĐRĐMLERĐNE ESAS BĐLGĐLER HĐZMET BĐRĐMLERĐNE ESAS BĐLGĐ VE BELGELER 1- genelinde hijyene uygun temizlik ve bakım sağlanmış mı (uygun olmayan birimler açıkça belirtilecektir) 2-Acil ünitesi

Detaylı

BAŞDİYETİSYEN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI

BAŞDİYETİSYEN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 03.05.2013 Madde 2.1; 3.1; 3.3 güncellendi. Madde 6.1 34/2007 01 sayılı Yataklı Tedavi Kurumları Yasası na göre revize edildi. Hazırlayan: Onaylayan:

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önsöz.3. Hastanemizin Görevleri, Hedefleri, Kalite Politikası...4. Hastanemizin Tarihçesi.5. Genel Bilgiler...5

İÇİNDEKİLER. Önsöz.3. Hastanemizin Görevleri, Hedefleri, Kalite Politikası...4. Hastanemizin Tarihçesi.5. Genel Bilgiler...5 T.C Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneler Kurumu Çekmece Bölgesi Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi KURUM BİLGİ

Detaylı

Evde Sağlık Hizmeti, Evde Fototerapi ve Ek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Tanıtımı

Evde Sağlık Hizmeti, Evde Fototerapi ve Ek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Tanıtımı Evde Sağlık Hizmeti, Evde Fototerapi ve Ek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Tanıtımı T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI DR. SAMİ ULUS KADIN DOĞUM, ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ Evde Sağlık

Detaylı

HASTA BİLGİ REHBERİ. HD.RH.01 Rev: 02

HASTA BİLGİ REHBERİ. HD.RH.01 Rev: 02 HASTA BİLGİ REHBERİ HD.RH.01 Rev: 02 Değerli hastalarımız ; Özel Cihan Hastanesi nin sağlığınız ve rahatınız için düşünmüş olduğu odanıza hoş geldiniz. HASTALARIMIZIN, ZİYARETÇİLERİN VE REFAKATÇİLERİNİN,

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ OP-01: HASTANIN GELİŞİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ YAYIN TARİHİ:28.03.2008 REVİZE TARİHİ: 15.01.2016 DOKÜMAN NO:PAŞ-06-E BASKI NO:01 REVİZE NO:01 SAYFA NO:1/6 -YATAKLI TEDAVİ HİZMETLERİ

Detaylı

AYAKTAN HASTA DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

AYAKTAN HASTA DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No 24.03.2014 CureMed te tanımlanmış anamnez modüller eklendi. 01 FTR Tedavi Formu prosedüre tanımlandı. Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Hasta Değerlendirme

Detaylı

HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ

HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ HASTA DOSYASI VE ARŞİV HİZMETLERİ Hasta dosyalarına yönelik düzenleme yapılmalıdır. Hasta dosyaları için standart bir dosya içeriği belirlenmeli, o Dosyalarda bulunması gereken bilgi ve dokümanlar belirlenmeli,

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ DAHİLİ SERVİSLER TEMİZLİK PLANI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ DAHİLİ SERVİSLER TEMİZLİK PLANI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERİSTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ DAHİLİ SERVİSLER TEMİZLİK PLANI KODU: ENF.PL.08 YAYINLAMA TARİHİ: 24.06.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05

Detaylı

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır.

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. T.C SAĞLIK BAKANLIĞI PENDİK DEVLET HASTANESİ GÖRÜNTÜLEME HİZMETLERİ BÖLÜM ORYANTASYON REHBERİ Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. EĞİTİM KOMİTESİ 1-YÖNETİCİ VE ÇALIŞANLARI

Detaylı

Poliklinik Đşlemleri Prosedürü

Poliklinik Đşlemleri Prosedürü T.C. Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Doküman Adı Poliklinik Đşlemleri Prosedürü Doküman Numarası TBH/229/PR-001 ISO 9001:2008 KYS Kriter No 7.1./7.2./7.5.1./7.5.4. Yayın Tarihi

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI-ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 2014 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

SAĞLIK BAKANLIĞI-ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 2014 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 2014 YILI HİZMET İÇİ PLANI YÖN.PL.03 10.01.2013-00 1 / 12 TARİH İN KONUSU İN ALT KONUSU YER SÜRE CİNİN ADI SOYADI KATILIMCILAR OCAK HASTA HAKLARI VE GÜVENLİĞİ HASTA HAKLARI VE HASTA

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ OP-01: HASTANIN GELİŞİ T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ HAFSA SULTAN HASTANESİ YAYIN TARİHİ:28.03.2008 REVİZE TARİHİ: 15.01.2016 DOKÜMAN NO:PAŞ-06-B BASKI NO:01 REVİZE NO:01 SAYFA NO:1/6 -YATAKLI TEDAVİ HİZMETLERİ

Detaylı

663 Sayılı KHK Madde 34

663 Sayılı KHK Madde 34 1 663 Sayılı KHK Madde 34 Hastaneler; tıbbî ve malî kriterler ile kalite, hastaçalışan güvenliği ve eğitim kriterleri çerçevesinde Kurumca belirlenecek usûl ve esaslara göre altı aylık veya bir yıllık

Detaylı

İZMİR- BORNOVA TÜRKAN ÖZİLHAN DEVLET HASTANESİ

İZMİR- BORNOVA TÜRKAN ÖZİLHAN DEVLET HASTANESİ 1 Poliklinik muayenesi 2 3 4 5 Hekim seçme hakkının kullandırılması Laboratuar tetkikleri (Tam kan, Tam idrar, Biyokimya, Gaitada parazit, gizli kan v.s) Laboratuar tetkikleri ACİL (Hemogram, İdrar, Kardiyak

Detaylı

3. SIKLIKLA TEDAVİ EDİLEN HASTALIKLAR, UYGULANAN PROSEDÜRLER VE HİZMETLER:

3. SIKLIKLA TEDAVİ EDİLEN HASTALIKLAR, UYGULANAN PROSEDÜRLER VE HİZMETLER: Rev. No : 03 Rev.Tarihi : 28 Şubat 2012 1 / 5 1. HİZMET KAPSAMI: Çocuk Alerji Bilim Dalı, 0-18 yaş grubu ayaktan ve yatan hastalara tanı ve tedavi hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmet haftada 7 gün ve 24

Detaylı

HASTANE BİLGİ REHBERİ

HASTANE BİLGİ REHBERİ HASTANE BİLGİ REHBERİ Adres : Aksu Mah. Öğretmenler Sok. (Merkez Bina) Kırkevler Mah. (Ek Bina) Telefon : 0 376 213 10 ---- 0 376 213 27 27 Fax :0376 213 07 83 + E- Mail : cankiridhs6@saglik.gov.tr Web

Detaylı

2015 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

2015 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI DÖK.NO:YÖN.PL.01 YAYIN TARİHİ :01.01.2013 T.C. 2015 YILI HİZMET İÇİ PLANI REVİZYON NO : 2 REVİZYON TARİHİ :08.12.2014 SAYFA NO :1/ TARİH İN KONUSU İN ALT KONUSU YER SÜRE CİNİN ADI SOYADI KATILIMCILAR HASTA

Detaylı

Cinsel haklar / üreme hakları insan haklarıdır.

Cinsel haklar / üreme hakları insan haklarıdır. halk için Cinsel haklar / üreme hakları insan haklarıdır. Bu haklar varolusumuzdan, ileri gelir. Tüm cinsel haklar / üreme hakları yasalarla koruma altına alınmıstır., Hazırlayan : Eylem Karakaya. Illüstrasyonlar

Detaylı

YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ HASTANE ŞUBE AMİRİ KADROSU HİZMET ŞEMASI

YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ HASTANE ŞUBE AMİRİ KADROSU HİZMET ŞEMASI YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ HASTANE ŞUBE AMİRİ KADROSU Kadro Adı : Hastane Şube Amiri Hizmet Sınıfı : Yöneticilik Hizmetleri Sınıfı (Üst Kademe Yöneticisi Sayılmayan Diğer Yöneticiler) Kadro Sayısı

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ EL KİTABI

SAĞLIK HİZMETLERİ EL KİTABI SAĞLIK HİZMETLERİ EL KİTABI Sağlık Hizmetleri ile ilgili detaylı bilgiye ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu websitesi üzerinde Kampusta Yaşam/Sağlık Hizmetleri; Intranet üzerinde Kampusta Yaşam/ Sağlık Hizmetleri

Detaylı

GENEL YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GENEL YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Dok No:YBH.PR.01 Yayın Tarihi: NİSAN 2013 Rev.Tar/No:-/0 Sayfa No: 1 / 6 1.0 AMAÇ: Erişkin yoğun bakım ünitesine yatış endikasyonu olan hastaların erişkin yoğun bakım ünitesine kabulü, izlenmesi, tedavisi,

Detaylı

1.Kapsamlı bir tatbikat uygulanmasını sağlamak

1.Kapsamlı bir tatbikat uygulanmasını sağlamak DOKÜMAN NO KU.YD.004 İLK YAYIN TARİHİ 01.01.2014 REV. NO - TARİHİ 01.14.09.2015 Sayfa 1 / 7 1 BOYUT KURUMSAL HİZMETLER BÖLÜMLER Kurumsal Yapı Kalite Yönetimi Amaç: Kurumsal Hizmetlerin İşleyişini Sorunsuz

Detaylı

KONSÜLTASYON PROSEDÜRÜ

KONSÜLTASYON PROSEDÜRÜ REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Hasta Değerlendirme Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. AMAÇ Bu prosedürün

Detaylı

2014 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

2014 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI NO KONU EĞİTİM VERECEK KİŞİ EĞİTİME KATILACAK PERSONEL TARİH / SÜRE YÖNTEM 1 Adli Vakalardan Örnek Alımı Laboratuvar Teknisyenleri 2 Verem Hastalığı (TBC) Uzm. Dr. Aylin CİCİMEN 3 El Hijyeni (Endikasyonları,

Detaylı

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ HASTANE KOMİTLERİ

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ HASTANE KOMİTLERİ KOMİTELER-EKİPLER BEYAZ KOD EKİBİ PEMBE KOD EKİBİ MAVİ KOD EKİBİ YÖNETİM EKİBİ (BAŞHEKİM,BAŞHEMŞİRE HASTANE MÜDÜRÜ) KOMİTE GÖREVLİLERİ MESAİ SAATLERİ İÇİNDE EKİP SORUMLUSU BAŞHEKİM HASTANE MÜDÜRÜ BAŞHEMŞİRE

Detaylı

AMASYA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ BÖLÜM UYUM EĞİTİM REHBERİ

AMASYA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ BÖLÜM UYUM EĞİTİM REHBERİ 1.AMAÇ: Bu rehber; kalite bilincinin temel alındığı Merkezimizde aramıza yeni katılan çalışma arkadaşlarımızın kısa sürede hastanemize uyum sağlamaları amacıyla yürütülen uyum programına katkı amacıyla

Detaylı

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ DOKÜMAN NO : EY.PL.01 YAYIN TARİHİ: 02/12/2015 REVİZYON NO : 01 REVİZYON TARİHİ : 23/12/2016 SAYFA NO: 1/7 2017 YILI EĞİTİM PLANI SAYI EĞİTİMİN

Detaylı

ÇOCUK VE AİLENİN SERVİSE KABULU

ÇOCUK VE AİLENİN SERVİSE KABULU ÇOCUK VE AİLENİN SERVİSE KABULU Hemşire Deniz YALÇIN Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma Ve Uygulama Merkezi Pediatri Hematoloji Onkoloji Kliniği Servis Sorumlu Hemşiresi Sunum Planı Hastanın servise kabulü

Detaylı

6331 sayılı İş Kanunu kapsamında iş sağlığı ve güvenliği konusunda çalışmalar yaparak, Şifa Ortak Sağlık Güvenlik Birimi tarafından ;

6331 sayılı İş Kanunu kapsamında iş sağlığı ve güvenliği konusunda çalışmalar yaparak, Şifa Ortak Sağlık Güvenlik Birimi tarafından ; 17.12.2013 İŞ GÜVENLİĞİ KAPSAMINDAKİ HİZMET TEKLİFİ TEKLİF BİLGİLERİ YETKİLİ ANKARA DİŞ HEKİMLERİ ODASI DANIŞMAN ŞİFA ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ ADRES: HEPKEBİRLER MAH. NASRULLAH İŞ MERKEZİ KAT:5

Detaylı

SAMSUN KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

SAMSUN KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ SAMSUN KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTALIKLARI HASTANESİ DEĞİŞİM SÜRECİ BİRLİK' te Sağlıklı Gelecek" Gebe Okulu Epidural Anestezi ile Ağrısız Doğum Keyifli Doğum Ünitesi

Detaylı

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ

T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ T.C ÇANAKKALE ONSEKİZMART ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ KODU: YÖN.PR.09 YAYINLAMA TARİHİ: 21.04.2014 REVİZYON TARİHİ: 00 REVİZYON NO: 00 SAYFA SAYISI:05 1. AMAÇ:

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Sinop İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği. Türkeli Devlet Hastanesi

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Sinop İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği. Türkeli Devlet Hastanesi T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Sinop İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Türkeli Devlet Hastanesi TARİHÇE: 2001-2015 HASTANEMİZ 1999 YILINDA BİTİŞİK 2 BLOK ŞEKLİNDE İNŞAA

Detaylı

YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ YÜKSEK HEMŞİRE KADROSU HİZMET ŞEMASI

YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ YÜKSEK HEMŞİRE KADROSU HİZMET ŞEMASI Kadro Adı : Yüksek Hemşire Kadro Sayısı : 180 I. GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI: YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ YÜKSEK HEMŞİRE KADROSU (1) İdari yönden Başhekime, teknik yönden amirlerine karşı sorumlu

Detaylı

Bir nefes, sihhat için Palandöken Devlet Hastanesi

Bir nefes, sihhat için Palandöken Devlet Hastanesi T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU ERZURUM İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ PALANDÖKEN DEVLET HASTANESİ HASTANE BİLGİ REHBERİ Bir nefes, sihhat için Palandöken Devlet

Detaylı

FETHİYE DEVLET HASTANESİ

FETHİYE DEVLET HASTANESİ FETHİYE DEVLET HASTANESİ FETHİYE DEVLET HASTANESİ GENEL VE BÖLÜM UYUM EĞİTİM REHBERİ 2013 EY.RH.01 Nisan-2013 00 00 03/17 FETHİYE DEVLET HASTANESİNİN TARİHÇESİ Fethiye nin en önemli araştırmacı ve yazarlarından

Detaylı

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ DOKÜMAN NO : EY.PL.01 YAYIN TARİHİ: 02/12/2015 REVİZYON NO : 02 REVİZYON TARİHİ : 27/12/2017 SAYFA NO: 1/7 2018 YILI EĞİTİM PLANI SAYI EĞİTİMİN

Detaylı