BLOG YAZARLARININ DÜNYASI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "BLOG YAZARLARININ DÜNYASI"

Transkript

1 SONBAHAR KIŞ BLOG YAZARLARININ DÜNYASI Mavi Sonbahar Kış Koleksiyonu: Berlin le 90 ların New York unun Buluşması» 1 8 Bloglarda 90 ların New York u» 9 11 Bir Aida Destanı» Denim Kitchen Almanya Turnesi» Aksesuarlar» Indigo Turtles» Cem Dinlenmiş ten Çevremizdeki İnsanlar» Avustralya da Blogger Rekabeti» Üç Parkour Günü» Başrolde İstanbul» Serenay Mavi» What s Your Brooklyn?» 36 39

2

3 MAVI SONBAHAR-KIŞ KOLEKSIYONU: BERLIN LE 90 LARIN NEW YORK UNUN BULUŞMASI

4 MAVIOLOGY F/W LINDSAY Bazı çekimlerde giydiklerime yabancılaşıyorum, sana da öyle oluyor mu Magda? MAGDALENA Olmaz mı! Ama bugün hiç öyle hissetmiyorum. Ben de canım. Zaten Mavi... Ne demişler: Perfect fit. NILS Benim öyle bir sorunum yok. Ne giysem yakışır. Mesleğimiz bu.

5 Aman ne cool! ROCH Niye öyle diyorsun? Çocuk haklı. Bizim işimiz her giydiğimizi iyi taşımak. Onun için de ne giydiğini bilmek lazım. Ne giydiğini bilmemenin imkânı var mı? Görmüyor musun giydiğini? Onu demek istemedim. Bilmekten kastım üzerindeki giysiyi okumak. Okumak mı?

6 MAVIOLOGY F/W ROCH Okumak tabii. Bak mesela, Tess e soralım. Tess, benim üzerimde ne var şu an? TESS Performansa hazır, modern bir rahatlık ve otantik kişilik. Tam bu sezonun denim modası. Teknik konuşmak gerekirse, slim kesimin sunduğu gölgeli, iyi bir vintage yıkama ve kırık dimi. İşte gördünüz mü? Kız okuyor. MAGDALENA İki entel buldunuz birbirinizi tabii. Bir dene bakalım, okuyabilecek misin? Üzerimde ne var? NILS Benim okumak diye de bir sorunum yok. Okumasam da taşımayı bilirim. Daha az şey olmasını tercih ederdim açıkçası ama... Hadi ordan! Yine de söyleyeyim, senin look unda bariz bir sofistikasyon okunuyor. Bu da kumaşın aşmış özelliklerinin yansıması. Eskitme işlemleriyle yıkama efektleri öyle bir oturmuş ki, sanki ruhun örgünün içine sızmış. Nasıl ama?

7 Vaay! Oğlumuz da okuyor. LINDSAY Bir dakika, bir dakika! Sen buna okumak diyorsan o zaman kusura bakma ama en iyi ben okurum. Nils, geç karşıma bakayım. Hımm bir kere senin üstündeki denimde şimdiye kadar görmediğim ki ben görmediysem kimse görmemiştir mimari oranlar var. Bu da premium denimde halen ürün geliştirilebildiğini gösteriyor. Koyu renkli görünümünün kaynağı da doğal yıkamayla eskitme olmalı. Artı, güncellik katan selvedge çizgisi. Tamamen tamam! Budur: Mavi Amerika.

8 MAVIOLOGY F/W MAGDALENA Bu kadar mı yani? Yapabileceğinin en iyisi bu mu Lindsay? Peki karşında açık seçik okunmayı bekleyen urban look u görmüyor musun? Bense karşımda Mavi Amerika giymiş tam bir cool Berliner görüyorum. Başka kimin aklına gece çıkarken denim ceketle asit yıkamalı tişört giymek gelir? Di mi ama? ROCH Müthişsiniz ya! Size bayılıyorum ve okuma konusundaki sözlerimi geri alıyorum. Ama yine de işin bütününe bakınca önemli bir noktayı gözden kaçırdığınızı belirtmek zorundayım. Hep en son lafı sen söyleyeceksin yani... Alakası yok Magda. Giydiklerimizi göstergebilimsel bir gözle incelersek, sportif yaklaşımla kentsellik arasında acayip etkileşim kurduğunu söyleyebiliriz. Bu da Berlin le 90 ların New York u buluştu demektir. TESS Kabul. Boyfriend ceketi giymek, bu pantolonlar, kumaşın tuşesi, renkler falan hepsi bir araya geldiğinde öyle bir sonuç çıkıyor hakikaten. Benim üstümdeki mesela, Ada ve Emma nın boyfriend fit leri var ve hepsi de yıpranmış ve doğal duruyor. Finishing süper. Yine de son lafı ben söyleyeceğim. Bu koleksiyonda 90 ların New York undan esinlenildiğinin en belirgin kanıtları yüzeyde göze çarpan soluk gri tonlarla tatlı tatlı yumuşatılmaş pastel tonlar. LINDSAY Ben de tam Lindy ve Serena nın vintage skinny leri için aynı şeyi söyleyecektim. Artık denimden beklenen sadece üzerine mükemmel oturması değil, bir de hareketlerini sınırlamaması. Şu siyah ve gece mavisine dokundunuz mu? Nasıl da yumuşacık. Bunu ben bir tek Mavi nin premium jean lerinde gördüm valla. Ona bakarsan Motorcu tipi deriymiş gibi yapan pantolonlar esas kanıt. Hem zaten fermuarlı montun detaylarını görmediniz mi diye başlar, mini eteğin boyu diye devam edebilirsin. Hem sen nereden biliyorsun bakalım 90 ların New York unu? O zamanlar kaç yaşındaydın ki? Hatırlamıyor olabilirim ama okuyorum, öğreniyorum, biliyorum.

9 NILS Ben okumasam da, öğrenmesem de, bilmesem de yakıştırırım. Hatta size sadece dört harfli sözcüklerle 90 ların New York unu özetleyebilirim. Tamam anladık, sen bir dâhisin! Zor olur çünkü denim beş harfli, denim on denim ise on iki harfli... Denim olmadan 90 ların New York unu özetleyemezsin. Başlıyorum, SOHO... ROXY... NYPD... Başka aklına dört harfli jenerik marka gelen var mı?

10 MAGDALENA Daha güzel şeyler düşünebiliriz, mesela WKCR. Ablamın vazgeçemediği radyo istasyonu. 24 saat dinlerdi. TESS O ne? ROCH Bir de CBGB var o zaman. Hilly Kristal in canlı müzik kulübü. Hiç gidemedim. LINDSAY Buldum! SONY. Ne alaka? Walkman den ötürü... Ya, evet, öyle bir şey vardı. Gevezeliği keselim, çekime çağırıyorlar. Yine de son söz olarak...

11 BLOGLARDA 90 LARIN NEW YORK U Y AŞINI GİZLEYEN BLOG YAZARlarının sık sık 90 ların New York fotoğraflarını paylaşıp yakın geçmiş nostaljisi yapar olması nedendir? Gençliklerini geri alamayacaklarını anladıkları bir yaşa gelmelerinden mi? Yoksa dönemin yabancılar oteli nin dünya vatandaşlarına sunduğu o vahanın kılık değiştirmesinden mi? Times Square de 90 lardan bugüne bir tabela bile kalmadığından, bugünün turistleri sadece geniş açı selfie çekiyor. Ya tuğla cepheler? Onlar ne oldu? Cevap üç harfle özetlenebilir: LED. Gerçi 90 larda kafayı havaya dikmiş, hayran hayran havaya bakanlara da Sen burayı asıl 60 larda görecektin derlerdi ya neyse, o dönemin tanıklarından blog yazarı çıkmadı. Nedense burada bir süre geçiren herkes kendini New York uzmanı görür. Artık var olmayan ama belleğinde sakladığı her nokta da bir ayrıcalık timsalidir kent için. Belki de New York u efsanevi kılan bu efsaneler. Biri 1990 sonrası geldiysen esas New York u gördüm diyemezsin der, öteki 90 larda burada mücadele etmediysen kendine New Yorker demeyi hak etmiyorsun der. İkinciyi söyleyenlerin bir sonraki cümlesinde de Rudy Giuliani ismi geçeceğine bahse girebilirsiniz. 90 ların diğer on yıllık dönemlere göre farkı, adım adım milenyuma yaklaşılıyor olmasıydı büyülü bir sözcüktü, 21st century de ucuzcu bir AVM den ibaret değildi. Görülmemiş bir değişim, rastlanmamış yenilikler bekleniyordu. Herkes her şeye hazırdı ve her ne olacaksa önce burada olacaktı.

12 MAVIOLOGY F/W Nitekim öyle oldu. Üç w nin yan yana gelmesiyle tüm beklentilerin ötesinde yeni bir âlem keşfolundu; Wall Street kendi insansı canlı türünü yarattı; zirveye çıkmış olan adi suç oranı minimuma indi. 90 lar, kâğıt kalem kullanarak son mektupların yazıldığı, telefonla konuşurken parmakların kablolara dolandığı, haftalığı 150 dolara otel bulunabilen, metro vagonlarının sokak sanatına tuvallik ettiği, evsizlerin evlerinin kapı dipleri olduğu, ara sokaklarda crack kokusu duyulan, sanayi deposundan sanatçı loft u devşirilen, otomobillerde kasetçalar bulunan son dönem oldu. Kaderine terk edilmiş küçük Ortadoğu görünümündeki Brooklyn de vahşi köpeklere rastlandığı, yakılmış araba enkazlarıyla dekore edilmiş Williamsburg da dekadansın acı edebiyatı üretmeye bile son verdiği yılların bu kadar yakın bir geçmişe ait olması garip değil mi? O günleri görenler L Train in berisinde açılan ilk kafeyi, hipster ların sökün edişini, butiklerin açılışını ve barikat malzemesi olan çöp bidonlarının yeniden sahici çöple dolmaya başlayışını da hatırlar. Hatırlayamayacak kadar genç olanlar ise o zamanlar neden herkesin şair olduğunu ve neden şarkıların bu kenti her şeyi yapmaya muktedir bir yer olarak dillendirdiğini anlayamaz. Peki, kötü müydü? Hayır. Öyle olsa dünyanın başka bir yerinde kumdan kaleler yapacak olanlar burada yaşayıp bir kum tanesi olmayı tercih eder miydi? Bugün bloglarında 90 ları yazanlar, o devasa yabancılar oteli nde kalan müthiş kişilikleri tanıdılar, onlardan biri oldular. İnsan türünün bütün harikalarının bu köhne barınağında başka hiçbir yere bahşedilmemiş bir kendin olma hürriyeti vardı. Biri olma sınırları kimi zaman başka birinin kendi olma sınırlarını zorlasa da karanlık, şiddet ve başıbozukluk ortamından doğan yaratıcı güç, kendi yolunu bulma ihtirası ve estetik de sadece buraya özgüydü. Mars Bar ın duvarıyla Sinatra yı buluşturan cümledeki gibi; If you can make it in NYC, you can make it anywhere. 90 larda eski olan yeniden daha değerli değildi. Eskinin eskiye göre bir eskilik değeri vardı. Manhattan garajlarında kurulan bitpazarlarında Bukowski nin orijinal mektuplarını bulabilir, üzerinde Kubrick in notları olan bir senaryo edinebilir, hakiki bir samuray kılıcı bile alabilirdiniz. Tabii bu arada 2. Cadde metrosundan geçerken bir junky illegal pazarlama amaçlı yanınıza yaklaşabilir, Mercer Street te bir meczup aniden suratınıza bir yumruk atabilir, çaresiz bir yoksul grubu etrafınızı sarıp sizi sosyal yardıma zorlayabilirdi. Yoklukları ve varlıklarıyla 90 ların New York u dünyaya yeni olan o kadar çok değer kattı ki, dünyanın her köşesinden, onun sadece birkaç metrekaresine de olsa sahip olma arzusu duyanlar yabancılar oteli ni doldurdu. Ne karanlığı delen zombiler ne de kayıp ruhlar onları yıldırabildi. Bir başka sanat, bir başka tarz, bir başka moda, bir başka benlik... Tüm bunların doğduğu kaynak nasıl kurur?

13 90 lar, Görevimiz Tehlike yi görmenin cool, erotik mağaza açmanın girişimcilik, Broadway de The Lover ı seyretmenin lüks, Grey s Papaya da sosisli yemenin ihtiyaç, Bizler kibar kentlileriz! Sayın valimizi daha iyi bir New York için çalıştığından dolayı takdir ediyoruz afişine rastlamanın sıradan, Knitting Factory de gece geçirmenin muhteşem, Carnegie Deli s nin bir sandviçini bitirebilmenin imkânsız, restoran barlarında sigara içmenin serbest olduğu yıllardı. Bazı şeyler hep olduğu gibi, bazı şeylerse hiçbir zaman olmadığı gibiydi. Ve bu ikisinin bileşkesinden doyumsuz bir hayat lezzeti çıktı. Twilo, Tunnel, Limelight, Sound Factory, Websterhall in, house, freestyle, hip hop, dub müzik tercihiydi. Siyah, İtalyan, İrlandalı, Porto Ricolu, Dominikli, Jamaikalı olmak sosyal kimlikti. Harlem ve Bedstuy Afroamerikan, Morris Park ve Bensonhurts İtalyan, Hells Kitchen İrlandalıydı. Grafiti hepsinin dekoru, The Village Voice ise her şeyin kayda geçtiği yayındı. Bu muhteşem on yılın belleklere sıçrattıkları ise bugünlerde blogger ların imbiğinden süzülerek karşımıza çıkıyor. Nostalji olayı mı dersiniz? Öyle olsa gerek

14 MAVIOLOGY F/W BİR AIDA DESTANI M AVİ BU YIL Mercedes- Benz Fashion Week Berlin kapsamındaki Stylight Awards- Best Style Fashion Blog sponsoruydu. Mavi nin 2014 sonbahar-kış koleksiyonunun sunulduğu defilede Almanya nın 2012 Next Top Model i seçilen Luisa Hartema başta olmak üzere, mankenler podyuma çıkıp Mavi nin yeni sezon denim look larını sergiledi. Ş OVUN ARDINDAN SIRA ödül törenine geldi. Aktör Raul Richter ve The Blonde Salad bloguyla itgirl lüğe terfi eden Chiara Ferragni nin sunduğu törende sıra en iyi moda blogger ına geldiğinde, sahneye çağrılanların biri Mavi nin baş tasarımcısı Güney Oktar, diğeri ise ödülünü onun elinden alacak olan winner Aida ydı. Yarışmaya Dulcidea adlı sitesiyle İspanya dan katılan Aida, Mavi den bir de İstanbul seyahati kazandı. Tabii ki takipçileri de onun İstanbul günlüğünü adım adım izledi.

15 Fotoğraflar adresinden alınmıştır. Aida nın İstanbul Günlüğünden Harika şehir: İstanbul. Gelir gelmez Mavi nin merkezine gittik ve jean üretiminin arka planındaki muazzam ve inanılmaz dünyayı keşfettim. Herkes mükemmellik için çalışıyordu. Yemek yedik ve bütün hafta sonumu geçireceğim The House Hotel deki süitime yerleştim. Çok güzel ve rahat. * * * Selam şekerler! Hafta sonunuz nasıl geçiyor? Benimki şahane, çünkü buranın en tutulan markası Mavi yle birlikte İstanbul u keşfediyorum. Cumartesi Babylon Sound Garden Festival vardı ve Mavi de sponsorlar arasındaydı. Pet Shop Boys u seyrettim ve yine harikaydılar! Sky Ferreria ve Fm Belfast da öyle. Benim gibi festival delisi biri için, çok iyiydi. * * * Tarihi Yarımada yı rehber eşliğinde gezdim. İstanbul un tarihi yanını gördüm. En çok Ayasofya yı ve Kapalıçarşı yı sevdim tabii. Yine de Boğaz da tekne turuyla İstanbul u denizden gördükten sonra Asya ile Avrupa arasında günbatımı seyretmek gibisi olamaz. En güzel günüm. Çok sevgiler. * * * Selam şekerler! Bugün Karaköy e gittim. Birkaç yer tavsiye etmişlerdi. En şaşırtıcı olan görüntü koca köprülerin üstünden balık tutanlardı. Sonra çok hoşuma giden Ortaköy e gittik. Mağaza ve tezgâhlarla doluydu. Biraz takı aldım. Deniz kenarında yemek yedik. Şehrin her yerinde bir sürü kedi var. Kuyumcu vitrininde uyuyanını bile gördüm.

16 Mavi Sonbahar-Kış Defilesi Mercedes-Benz Fashion Week Berlin Fotoğraf: Louis Vignat ve Atilla Fidan Saç tasarımı ve makyaj: Boris Entrup (Maybelline) MAVIOLOGY F/W

17

18 MAVIOLOGY F/W LERDEN FIRLAMIŞ gibi şehir şehir gezen bir VW minibüs. Sanki her istasyonda bir rock festivali varmış gibi çevresinde styling kuşağı yaratan yaratıcı bir blog yazarı. Mavi nin Denim Kitchen konsepti, Almanya nın farklı noktalarına bu turneyle yansıdı. Mavi minibüs otobanları arşınlayıp yeni bir kente vardıkça, onu mesken tutan sahibi değişti ve direksiyon kimin eline geçerse onun kişiliği ve yaratıcılığından doğan yeni stil önerileri çevreye saçıldı. Park ettiği yerde kapıları açıldığı an çevresini plaj şemsiyesi, şezlong, palmiye ve sörf tahtasıyla düzenleyen minibüs, ikonik bir yaz manzarası sergilerken müzik de yaydığından her durakta hemen ilgi çekti. Mavi yle Akdeniz arasındaki ilişkinin bu üç boyutlu görsel yansıması üzerine toplanan ilgiyi daha da iyi nasıl değerlendirebileceğini çok iyi biliyordu. Çünkü aylar boyu yapılan hazırlık sonrasında, ülkenin en etkili moda blogu yazarlarına çağrı yapılmış, Mavi Denim Kitchen Tour a katılarak ev sahipliği yapmaları istenmişti. Mavi Denim Kitchen Yaz Turnesi Fotoğraf: Dominik Wolf Beklenmedik anda, beklenmedik bir yerde, bu hayata biraz daha zanaat ve yaratıcılık katma projesi Katja ile Leipzig de başladı. Katja yaratıcılığını daha önce Bread&Butter daki Mavi standında da sergilemiş ve New York Mavi mağazasında Denim Kitchen etkinliği düzenlemişti. Bu deneyimleri ve tam bir yaptakçı olmasından dolayı turne tam başarıyla başladı. Daha ilk durakta, 2014 yazının mottosu festival ve hippi stili olarak belirdi. Katja el çabukluğuyla ürün ve aksesuar bilgisini birleştirip Mavi den kendi fit ini seçenlere ürün kişiselleştirme üzerine yaratıcı uygulamalar yapmakla kalmadı, katılımcıların ufkunu açacak ilham kaynaklarını da sergiledi. Katja Mavi minibüsü hemen terk etmedi. Berlin Mitte deki buluşmada bu kez yanında Anton Unai de vardı. Kıyafetiyle Denim Kitchen ın şefi intibaı verse de aslında 2000 lerin ikinci yarısından beri açtığı sergilerle adından çok söz ettiren Anton Unai, Joseph Beuys un felsefi mirasını DENIM KITCHEN A

19 sürdüren, disiplinlerarası bir dâhi olanak nitelendiriliyor. İspanya da başlayan yolculuğunu Avrupa nın birçok ülkesinde sürdürdükten sonra Berlin de karar kılan Anton da daha önce Mavi etkinliklerine katılmıştı. Berlin Mitte durağında tişörtleri festival imgeleriyle buluşturacak baskılar yapıp bilezik ve patch lere odaklanan Katja ya özgün malzeme sağladı. İkili bir kez de Oberhausen ın dev alışveriş merkezinde şov yaptı. Mavi van, yoluna Hamburg ve Frankfurt ta bir başka Berlinli sanatçı olan Hannah ile devam etti. Mavi nin Pilp your shirts etkinliğinde tasarım yeteneğini de kanıtlamış olan Hannah nın yaratıcılığına Frankfurt lu blogger Kim eşlik etti. Minibüsün Münster deki ev sahibesi etkili bloguyla tanınan, 75 binin üzerinde takipçi sahibi bir moda tutkunu, Jana (Bekleidet) olurken, turnenin Münih ayağında The Paste.blog un yaratıcısı Patrizia vardı. Mavi Denim Kitchen ı yorumlarken o da yaptakçılığını konuşturdu ve asistanıyla birlikte katılımcıları denimin farklı boyutlarıyla buluşturdu. LMANYA TURNESI

20

21 AKSESUARLAR mavi.com

22 A B C D E

23 A B C D E

24 BİR AKDENİZ SEVGİSİ HAREKETİ: INDIGO TURTLES Mavi mağazalarında satılan Indigo Turtles etiketli her ürün, on yavru deniz kaplumbağasının yaşamını sürdürebilmesini sağlıyor. I NDIGO TURTLES* projesi, nesli tükenme tehlikesindeki 15 bin Akdeniz deniz kaplumbağasını koruma altına alıyor. 110 milyon yıldır Akdeniz faunasının doğal parçası olan yedi deniz kaplumbağası türünü yaşatmayı hedefleyen Mavi, yeni sezonda jean lerle de zenginleşecek olan aynı temalı ürünlerle, güney kıyılarımızın en eski sahiplerini koruyor yaz sezonunda vitrine çıkan Indigo Turtles tişört koleksiyonu girişime yönelik ilk destek oldu. Geliri proje yürütücüsü EKAD a aktarılan koleksiyon, ORTA nın geliştirdiği turkuaz tonlardaki denim kumaşından üretilmiş özel jean lerle zenginleşecek. EKAD, biyoçeşitlilik ve doğa koruma konusunda uzman akademisyenlerin kurduğu, deniz kaplumbağalarının korunmasında uzman, koruma altındaki türlerin yuvalama alanları ve yavrular için tehdit oluşturan unsurlarla mücadele eden bir STK. Deniz ve kıyı ekosistemi açısından da büyük önem taşıyan deniz kaplumbağalarının Akdeniz deki yuvalama alanlarının büyük çoğunluğu Türkiye kıyılarında bulunuyor ve yavruların yumurtlama yaşına gelmesi 15 yıl alıyor. Bu yüzden, sağlıklı büyüme koşullarının yaratılması Akdeniz in ekolojik yaşamına önemli bir katkı sağlayacak. EKAD ın Haziran-Eylül ayları arasında Belek te gerçekleştirdiği çalışmalara Mavi ekibinin yanında dünyanın birçok ülkesinden yüzlerce gönüllü katıldı. Kurulan kamp alanında buluşan gönüllüler, yumurtaların dış etkenlerden korunması ve kabuklardan kurtulan yavruların denize ulaşması için çaba sarfe derken müthiş bir doğa olayına da tanıklık etmiş oldu. Aşırı sıcakta kum üzerinde uzun yürüyüşler ve zorlayıcı uyku düzenine karşın özveriyle çalışan katılımcılar, 400 yuvayı sahiplenerek yaklaşık 15 bin deniz kaplumbağasını yaşatmayı hedefleyen projenin 2014 ayağında, doğal yaşamın sürdürülebilirliği için hayati bir müdahalede bulundu. * Indigo Turtles projesi, Orta Anadolu A.Ş. nin Orta Blu Protect Water (Suyu Koru) programı kapsamında, Ekolojik Araştırmalar Derneği (EKAD) tarafından yürütülmektedir. Deniz kaplumbağalarını Mavi yle buluşturan Mavi-Indigo Turtles Gönüllüleri nin kamp videosu YouTube da.

25 MAVIOLOGY F/W EKAD SORUYOR: Bunları biliyor musunuz? Deniz ve kıyı ekosistemi açısından büyük önem taşıyan deniz kaplumbağalarının Akdeniz deki yuvalama alanlarının büyük çoğunluğu, Türkiye kıyılarında. Koruma altına alınan deniz kaplumbağalarının ortalama ömrü 60 yıl ve yaşında ergenliğe ulaşıyorlar. Yaşamlarının çoğu denizde geçiyor ve yalnızca dişiler yumurtlamak için doğdukları kumsala geri dönüp sahile çıkıyor. Beslenme ve kışlama alanlarına gitmek için çok uzun mesafelere göç ettiklerinden, ortalama üç yılda bir yuvalıyorlar. Her dişi, ömrü boyunca yaklaşık kırk kadar yuva yapıp yumurta bırakıyor. Yumurtalardan çıkan yavruların ortalama yüzde kırkı denize ulaşırken, bunu başaranların sadece binde biri hayatta kalıyor. Yumurtadan çıkan yavrular deniz yönünü yakamozların yardımıyla bulduğundan, sahilde yakılan ışıklar yanlış yönlenmelerine neden olabiliyor.

26 24

27

28 AVUSTRALYA DA BLOGGER REKABETİ MAVIOLOGY F/W Bugün her şey daha bir başka. M AVİ AVUSTRALYA sosyal medya etkinliğini ve moda kültürünü artırmaya yönelik olarak moda blogu yazarları arasında bir ödül programı başlattı. Kişisel stilden sokak modasına farklı segmentlerde yüksek takipçi oranına ulaşmış moda yazarları arasında yapılan yarışmanın ödülü Trip Advisor ın en gözde gezi noktası seçtiği İstanbul a seyahat olunca, rekabet kızıştı. Alexander Carlton (Australya nın önde gelen moda dergisi Shop Til You Drop editörü), moda blogu yazarı Brooke Testoni (Maiden Sydney) ve Ali Hootman den (Mavi Avustralya) oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda kazanan belirlendi. En iyi on blogdan seçmeler

29 WATERMELON CRUSH Steph Kramer/Sydney IG Takipçi sayısı: Yeni Mavi Alexa m sanki benim için yapılmış gibi (tebrikler), anında gardrobumun değişmezleri arasına girdi. Üstelik paça boyu da tam bana göre. SEE WANT SHOP Lisa Hamilton/Melbourne IG Takipçi sayısı: FB Beğenileri: Melbourne un gri soğuğunda yeni denim favorim, Mavi nin inovatif Gold Reform Koleksiyonu. SUBSTANCE BLOG Ally May Carey/Sydney IG Takipçi sayısı: FB Beğenileri: Mavi nin reform koleksiyonundaki Alexa skinny jean i için derinlemesine mükemmel diyebilirim. Belki klişe olma riskine gireceğim ama tam benim için yapılmış gibi ve bu cidden doğru. A FOX THAT MEOWS Rochelle Fox/Sydney IG Takipçi sayısı: FB Beğenileri: Üstünüze tam uyan bir jean aradığınızda gidip Mavi yi deneyin. Bu mesajın jean hastası bir kızdan geldiğini hatırlatırım. JESKAALEE By Jessica Marshall/Gold Coast IG Followers: Bu şahane jean ler hakkında yazan birçok blog yazarı gördüm. Hakikaten hepsi üstüme tam uyuyor. Her birimiz farklı vücut yapısına sahip olsak da nasıl oluyorsa uyuyor işte!!! Alexa giyiyorum ve söylemeliyim ki, otur, kalk, koş, zıpla, ne yaparsan yap mükemmel. Heyecanla onaylıyorum.

30 MAVIOLOGY F/W MOJO MADE Morgan Joanel/Sydney IG Takipçi sayısı: FB Beğenileri: Coachella ya gitmeyi çok hayal etmiştim ve sonunda gittim. Ve orada Mavi hayatıma girdi! En mükemmel mavi denim yıkaması hangisidir diye soracak olursanız da cevabım aynı: Tabii ki Coachella! CITIZENS OF STYLE Tayla-Jane ve Madeline Riley/Sydney IG Takipçi sayısı: Mavi yi keşfedeli beri denim oyununa iyice dahil olduk diye düşünüyoruz. Mavi Gold serisinin inanılmaz stretch kumaşları var. Bu jean ler sanki ikinci bir deri gibi vücudu sarıyor. İkimiz de hayli şaşırdık. TANARAH Sanchia Peterson/Melbourne IG Takipçi sayısı: Hafta boyunca Alexa mın içinde kaldım ve bu yıl gördüğüm en iyi jean olduğuna eminim! Mavi Türkçe de mavi anlamına geliyormuş ama bence denim uzmanlığı anlamına geliyor! JESS LOVES FRED Jess T./Sydney IG Takipçi sayısı: FB Beğenileri: Hiçbir zaman jean e fazla önem vermedim. Samimiyetle söylemeliyim ki, jean giyecek son insan benim ama bunlar o kadar rahat ki SMF (SYDNEY MEN S FASHION) Elias El-indari/Dubai IG Takipçi sayısı: FB Beğenileri: Mavi nin özellikle plajda rahat etmek için ideal olduğunu söylemeliyim. Sahip olduğu stil bir yana, aynı anda hem çizmeyle hem de Havaianas larla çok iyi gidiyor.

31 SPIN DIZZY FALL Emma Lucey/Sydney IG Takipçi sayısı: FB Beğenileri: Mavi çılgınca bir şey yapıp bana tam uyan jean i yarattı. Mavi Reform koleksiyonundaki ultra incelik bırakın üzerime çok iyi uymasını bende gelecekte miras bırakmak isteyebileceğim kadar derin bir etki yarattı. And the winner is Seçim kriterleri yaratıcılık, sosyal medya popülerliği, Mavi yi blog a doğru yansıtmaydı ve adaylardan İstanbul a marka elçisi olarak seyahat edebilecek olmaları bekleniyordu. Kazanan moda, seyahat ve fotoğraf tutkunu, 23 yaşındaki Spin Dizzy Fall blogunun yazarı Emma Lucey oldu. Emma eylül ayında fotoğrafçı sevgilisi Luke Hooper la birlikte İstanbul a gitti. Mavi Türkiye pazarlama ekibi tabii ki onlara harika bir gezi programı hazırlamıştı ve kültürel geziler dışında İstanbullu meslektaşlarıyla da bir buluşma ayarlanmıştı. Böylece iki uzak dünyanın blog yazarları Mavi de buluşarak modaya ilişkin görüşlerini birbiriyle paylaşma imkânı buldu.

32 MAVIOLOGY F/W M AVİ NİN YENİ REKLAM FİLMİ üç gün süren çekimler süresince tüm ekip için yeni bir deneyim oldu. Dünya üzerinde gittikçe meraklısı artan parkour sporuyla tanışmak özellikle filmin yıldızı Serenay Sarıkaya için ayrı bir önem taşıyordu; çünkü bu kez rol arkadaşı ne bir aktör ne de modeldi. Erkek oyuncu birçok reklam filminin yanı sıra James Bond, Avangers, Harry Potter, Game of Thrones, Sherlock Holmes gibi çok sayıda film ve dizide görev alan, dünyanın en ünlü parkour sporcusu Chase Armitage dı. Serenay çekimlerden bir ay önce parkour dersleri almaya başladı. İki parkour sporcusu Cane ve Chase kardeşlerle kamera karşısına tam bir Mavi Gold kızı olarak çıkan Serenay, geçirdiği hazırlık dönemi ve çocukluğundan başlayarak jimnastik yapmasına bağlı olarak Med Cezir dekinden çok farklı bir performans ortaya koymakta hiç zorlanmadı. Mavi nin skinny look unu Jake ve Teo jeans gömlekle yansıtan Chase Armitage, parkour performansına bağlı olarak sayısız ödül kazanmış bir sporcu. Bedensel hareketliliğin sınırlarını zorlayan bu branşta rekabet yok ve bir noktadan diğerine giderken var olan tüm engellerin hızlı ve akıcı şekilde aşılması öngörülüyor. Dolayısıyla parkour sporcularının tek rakibi kendileri oluyor. Chase parkour dışında birçok spor dalıyla yakından ilgili olmanın yanında capoeira ve break dansa da tutkun. Fotoğraflar: Uğur Bektaş ÜÇ PARKOUR GÜNÜ

33 Serenay Sarıkaya: Mavi yeni bir jean yapmış. Gold. Süper bir şey. İncecik. Bir kere sımsıkı sarıyor ve asla esneme yapmıyor. Acayip bir teknoloji geliştirmişler. İnsan her şeyi yapabiliyor. Atladım, zıpladım, koştum, o kadar rahat ettim ki, bu jean in içinde herkesin hem seksi, hem cool olacağına emin oldum. Hiç üstünde yokmuş gibi hissediyorsun ama diğer yandan tam jean gibi. Çekimler boyunca hep kendime Jean imi buldum dedim. Projenin en iyi yanı bu oldu! Jean imi bulmam dışında oldukça zor bir süreçti. Acayip bir tecrübeydi ve bence herkesi çok şaşırtacak bir reklam filmi oldu. Tatilden döner dönmez kendimi parkour macerası içinde buldum. Çok heyecanlı geçti. Derslere hayvan hareketleri yaparak başladık. Sonra giderek hareketleri geliştirdik ve bir yandan bedenimin kapasitesini fark etmeye, bir yandan da dengeli olmayı öğrenmeye başladım Mavi Reklam Filmi Reklam yıldızı: Serenay Sarıkaya Rol arkadaşı: Chase Armitage Senaryo: Ali Taran Yönetmen: Cemal Alpan Görüntü Yönetmeni: Simon Coull Stilist: Carlo Alberto Pregnolato Chase Armitage: Parkour la ilgilenmeye 15 yaşında başladım ve 15 yıldır bu spora devam ediyorum. İlk profesyonel işimi 18 yaşındayken aldım. Bu alandaki endüstri sürekli geliştiğinden çalışmalar aralıksız devam etti ve parkour benim hayat tarzım oldu. Bu işin bana yaptığı en büyük katkı dünyayı gezmemi sağlaması oldu. Başka türlü bunca ülkeyi görme imkânı bulamazdım. Mesela şimdi İstanbul dayım ve bu harika bir şey. Mesleğimin bir hediyesi gibi. Parkour un en güzel tarafı, her an her yerde uygulanabilir olması. Bir spor salonuna bile gitmek gerekmiyor. Evinin bahçesinde, sokakta ve dünyanın her yerinde bedensel performansla aşılabilecek birçok engel bulunuyor. Tabii ki içindeki çocuk ruhunu kaybetmemek şart. Mavi reklam çekimi gibi profesyonel işler olmadığı zaman da kendi istediğim yerlerde parkour yaparak film çekiyorum. Kardeşlerim ve arkadaşlarımla birlikte farklı yerlerden aldığımız ilhamı değerlendirerek çekim yapmayı seviyorum. Bu, İstanbul a beşinci gelişimiz. Kentin her iki yakasında çok iyi vakit geçiriyor, burayı seviyoruz. Bu filmdeki mekânlar ve ekip çok iyiydi. İstanbul da hep keşfedecek bir şeyler çıkıyor. Normalde bu işi yaparken jean giymeyi tercih etmem ama bu çekimde giydiklerim o kadar esnekti ki, değil zorlanmak rahat bile geldi. Artık hem parkour yapıp hem de cool görünmek istediğimde Mavi Amerika giyeceğim; çünkü bu işi yaparken kesinlikle rahat ve kendini hissettirmeyen giysiler gerekiyor. Mavi yi zaten biliyordum. Kanada da, New York ta, Londra da rastladım. Tarzı bana tam uyuyor.

34 MAVIOLOGY F/W BAŞROLDE İSTANBUL Mavi nin yeni reklam filmi, parkour performansı için en iyi fonu oluşturacağı düşünülen İstanbul a has özel mekânlarda çekildi. O mekânlar İstanbul u biraz daha yakından tanıma fırsatı yaratıyor. Kapalıçarşı nın çatısı Altında 64 cadde ve sokak, iki bedesten, 16 han, 22 kapı, 3600 dükkân olan, dünyanın en ünlü çatılarından biri. Yüz binlerce kişi altından geçip giderken, çekim ekibi kuruluş tarihi 1461 e dayanan Kapalıçarşı nın artık James Bond yolu olarak anılan çatısında bir parkour sahnesi çekti depreminden sonra yapılan tadilatlarla bugünkü halini alan çatı, aynı zamanda dünyanın en eski bankasıyla en büyük ve en eski alışveriş merkezini de örtüyor. Yeni Cami nin geçit ve merdivenleri Eminönü nde meydanı süsleyen en büyük yapı, Yeni Cami diye bilinen Valide Hatice Sultan Camii. Temeli 1597 de III. Murad ın eşi Safiye Sultan tarafından atılan külliye inşa edilirken deniz kenarındaydı. Mimar Sinan ın kalfası Davud Ağa temelden su çıkınca tulumbalarla suyu tahliye etti ve kazıklar çaktırıp taş temeli bugünkü seviyesine yükseltti. Ardından deniz doldurularak zemin sağlamlaştırıldı. Davud Ağa ölünce inşaata Dalgıç Mehmed Ağa devam etti te Safiye Sultan da ölünce iş yarım kaldı ta yaşanan yangın tüm Suriçi ni tahrip edince IV. Mehmed in annesi Hatice Turhan Sultan Yeni Cami nin de yeniden inşa edilmesini emretti. Cami ve çevresinin düzenlenmesi, İstanbul un en yoğun Yahudi yerleşiminin dağılmasına neden oldu. Büyük Yeni Han ın galerileri İki revaklı avlusu ve üç katlı yapısıyla İstanbul un en ilginç hanlarından olan Büyük Yeni Han, III. Mustafa tarafından 1764 te yaptırıldı. Topografyadaki kot farkını değerlendiren yapının bir kapısı üçüncü kattan Tarakçılar Sokağı na açılıyor. Beşik tonozlu ana avluya bakan revaklar yuvarlak kemerli dokusuyla egzotik bir dekor yaratıyor. Mehmed Tahir Ağa imzası taşıyan Büyük Yeni Han evvelce sarrafları ve ilk Emniyet Sandığı nı barındırırken, I. Dünya Savaşı ndan sonra işgal kuvvetlerinin karargâhı olarak kullanıldı. Halen farklı atölye ve işletmelere ev sahipliği yapıyor.

35 Bomonti Bira Fabrikası nın avlusu Osmanlı İmparatorluğu nda modern teknikle ilk bira imalatı yapılan fabrika, 1890 da İsviçreli Bomonti kardeşler tarafından kuruldu de rakip şirket Nektar la birleştikten sonra 1938 de Tekel İdaresi ne geçen tesise yeni üniteler eklendi. Bunlardan biri de 1950 lere kadar var olan Bomonti Bira Bahçesi ydi. Efes Pilsen tarafından satın alınıp 37 milyon litre üretime ulaşan fabrika 1991 de işlevini tamamladı. IC İçtaş İnşaat ın 2010 da başlattığı proje sonrasında bina bugünkü halini aldı. Şimdi İstanbul un en büyük oteli Hilton Worldwide ı barındıran kampustaki tarihi fabrika da restore edildi ve İstanbul un yeni Babylon u olmaya hazırlanıyor. Fotoğraflar: Uğur Bektaş Galata nın terasları 19. yüzyıla kadar Suriçi ve Üsküdar ın dışında kentin üçüncü bölgesi olan Galata, tepelere doğru genişleyip bugünkü Beyoğlu nu oluştururken mimari dokusu da değişime uğradı. Tophane gibi eski yapıların yanında 18. ve 19. yüzyılda ahşap yapıların yerine gelen taş binalar, 1950 lerden itibaren artan çarpık yapılaşma örnekleriyle harmanlanarak İstanbul a has bir kentsel görünüm yarattı. Dini yapılar ve konsolosluk binalarıyla iç içe geçen bu yapılanmanın güncel halini gözlemek için en uygun konum ise Galata nın terasları.

36 SERENAY MAVİ S ERENAY SARIKAYA NIN ilk Mavi Gold serisi ürününü giydiğinde Bir beden ince gösteriyor, sımsıkı sarıyor demesinin nedeni, yeni nesil jean lerin hakikaten sihirli bir şekilde vücudu sarıyor olması. Denim teknolojisinde varılan nokta, kumaşın hafifliğini ve esnekliğini artırarak bir jean devrimi yaratıyor. Vücudu 360 derece saran jean lerin ardında yatan sır, denim kumaşının dokunduğu pamuğu lastik gibi saran iplik teknolojisi. Denim de üstün performans sağlayan bu yenilik Mavi nin tasarım ve üretim kalitesiyle birleşerek jean de perfect fit i yeniden tanımlıyor. Çok mu çok modayız MAVİ GOLD REFORM Vücudumu sımsıkı saran... Şekle sokup neredeyse bir beden ince gösteren... Gün boyu şeklini koruyan muhteşem ötesi bir jean. Hareket özgürlüğümü doruklarda yaşatan yeni moda bir jean... Jean de yeni nesil stretch in Mavi imzalı en son tasarımı... Çok havalı. Çok çekici. Çok seksi. MAVİ GOLD DREAM FIT Tenim kadar yumuşak... Tenim kadar hafif bir jean. Giyince çıkarmak istemiyorum... Üzerimde var ama yok duygusu yaşatıyor... Hareket özgürlüğüme özgürlük katıyor. İşe giderken de, gece çıkarken de kendine baktıran olağanüstü bir jean. İpliğinden ve teknolojisinden olsa gerek Perfect fit özelliği ve yumuşaklığı ile hayran olunacak bir jean. Çok havalı. Çok çekici. Çok seksi.

37 #yepyenibirjean Fotoğraflar: Riccardo Tinelli

38 MAVIOLOGY F/W WHAT S G EÇTİĞİMİZ İLKBAHARDA Mavi, Brooklyn deki flagship mağazasının bulunduğu Park Slope taki bir bina duvarına uygulanacak sanat eseri için bir yarışma açtı. Birçok adayın projeleriyle katıldığı yarışmanın amacı New York un bu ikonik semtine kalıcı bir eser kazandırmaktı. Sanatçılardan What s your Brooklyn? sorusuna yanıt aramaları ve kendi Brooklyn anlayışlarını bir esere yansıtmaları istendi. Bunun dışında tamamen serbest ve özgün bırakılan sanatçılar eserleriyle son teslim günü jüri karşısına çıktı. 9 Haziran günü bir karara varan jürinin seçimi kazananın Kate Wilkes olduğunu belirledi. Kate Wilkes, Carroll Gardens ta YOUR kiliseden dönüştürülmüş bir dairede yaşıyor. Ve genellikle perakende ürünlerinin ambalaj tasarımları üzerine çalışıyor. Birkaç yıldır üzerinde çalıştığı kentsel manzara resimlerini sergiledikten sonra ise yeni bir iş BROOKkolu bulmuş durumda. Tasarladığı ürünler Etsy de, Smith St. Kate ve By Brooklyn de satılırken, bir yandan dijital medyada yaptığı işleri tekstil ürünlerine uyarlıyor. Halen 7. Cadde deki Stationers ta LYN? yapıtları sergilenen Wilkes in duvar çalışması ise 21 Haziran da tamamlandı ve hayatına başladı. JÜRİ: Brooklyn sakinleri Eric Adams Brooklyn Borough Başkanı Lisa Small Brooklyn Müzesi Küratörü Michael Conklin Brooklyn Magazine Genel Yayın Yönetmeni

39 Detay görüntüleri Kate in Instagram Kate nin çalışma sürecini ve NYC Block Party yi YouTube da izlemek için: #whatsyourbrooklyn

40 1 2 Katılımcılardan bir seçki: Emily Strauss, FIT (Fashion Institute of Technology, New York) mezunu, ayrıca Mural Painter NYC nin (www. muralpainternyc.com) sahibi. Şu anda Park Slope ta bir restoran için yaptığı dış mekân mural (duvar boyama) uygulaması üzerinde çalışıyor ve Park Slope un sakinleriyle bir arada olmaktan büyük keyif alıyor. Brooklyn Köprüsü nün dev bir soyut grafik görüntüsünü referans alan Emily, onun üzerine kendi çizgilerini oturttu. Siyah ve grileri, lazer ışınlarını andıran neon çizgilerle evlendirerek, Montana akrilik sprey boyalar ve şeritlerle çizimine kentsel detaylar işledi. Zeynep Pak, kendi markası TakeNote by Zeynep Pak için yaratıcılığını konuşturmanın yanı sıra bir dizi farklı markayla işbirliği yapıyor. Tasarımlarında otantik ve heyecan verici olmayı amaçlayan Zeynep, mükemmel ve kusursuz tasarımlar yerine pratik ve günlük hayatta kullanılabilir uygulamaları tercih ediyor. Zeynep, Mavi Türkiye ofisi için aralarında İstanbul tişörtlerinin de olduğu pek çok tasarım yaptı. Callie Hirsch için Brooklyn, keşfetme, yakalama ve paylaşma demek. Callie, New York eyaletinin dağlık bölgesi Rockland County den gelmiş ve Brooklyn de yaşıyor. Kâğıt üzerine mürekkep, tuval üzerine akrilik ya da vitrin mankeni üzerine akrilik gibi farklı araç ve yüzeyler kullanıyor. İşlerini 25 yıldan uzun bir süredir birçok ulusal ve uluslararası etkinlikte sergiliyor. www. callieart.com Sadi Tekin İstanbullu bir endüstri tasarımcısı ve illüstratör. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi nde endüstriyel tasarım eğitimi aldı. Haftalık bir mizah dergisinde karikatürleri yayımlanıyor, ayrıca çocuk kitapları resimliyor, film posterleri tasarlıyor ve endüstriyel tasarım, sergi ve film projelerinde çalışıyor. Casey Courey-Pickering, Los Angeles ta yaşayan ve hero lakabını kullanan bir karma medya sanatçısı den bu yana sanatına yeni elementler ve teknikler katmaya çalışıyor. Son bir yılda vakitsiz ölümlerinden önce Amerika Rüyası nı yaşayan Brooklyn li iki sanatçıya, Christopher Wallace (The Notorious B.I.G.) ve Jean Michel Basquiat e saygı niteliğinde bir resim yaptı. Casey bir baskı şirketiyle birlikte bu eserin sınırlı sayıda baskısını piyasaya sürdü. Maria Sayde yarışmaya iki tasarımla katıldı. İlk tasarımı soyut bir kuş tüyü. Brooklyn pek çok farklı kuş tüyüyle ilişkilendirilebilir. Kuş tüyü özgürlüğü sembolize ediyor; özgürlük ya da aşk, sanat, moda, umut, güzellik ve tutkuyu... Bu onun Brooklyn i! İkinci işinde ise Güzel ve Çirkin in gülünün soyut bir yorumuna yer vermiş. Maria bu tasarımını Brooklyn i temsil ettiği için seçmiş; çünkü ona göre gülün ve yapraklarının güzelliği arasındaki dengeye rağmen, bu güzelliği koruyacak dikenler olmasa gül, artık saygı duyulan ve sevilen bir çiçek olmayacak.

41 , 2 Maria Sayde 3 Callie Hirsch 4 Casey Courey-Pickering 5 Sadi Tekin 6 Zeynep Pak 7 Emily Strauss

42 MAVIOLOGY F/W Mavi Sonbahar-Kış Koleksiyonu Fotoğraf: Benny Horne Stil editörü: Carlo Alberto Pregnolato Modeller:* Lindsay Lullman Magdalena Frackowiak (30.) Nils Butler (21.) Roch Barbot (17.) Tess Hellfeuer (hotlist) Saç tasarımı: Ali Rıza Yılancı Makyaj: Ali Rıza Özdemir Lokasyon: Aslı Tunca Evi, İstanbul Yapımevi: Trouble Management * models.com sıralaması

43 Maviology Mavi Giyim San. ve Tic. A.Ş. adına sahibi Elif Akarlılar Sorumlu müdür Pınar Gözeri Editör İzzeddin Çalışlar Tasarım Esen Karol Katkıda bulunanlar Adrian Higgs Alison Hootman Alissa Friedman Caroline Prosenjak Cem Dinlenmiş Erin Hawker Kübra Alptekin Nihal Boztekin Patrick Jones Kapak fotoğrafı Riccardo Tinelli Bu sayıda kullanılan fontlar Yellow Design Studio dan Eveleth Radim Pesko dan F Grotesk TypeTogether dan Bree Serif Yayın türü: 6 aylık dergi- yerel süreli yayın Yayıncı Mavi Giyim San. & Tic. A.Ş. Eski Büyükdere Cad., No: 43, 4. Levent, 34418, Istanbul, Türkiye Telefon: info@mavi.com Basımevi Mas Matbaacılık A.Ş. Hamidiye Mah., Soğuksu Cad., 3, Kağıthane, Istanbul, Turkey Phone: info@masmat.com.tr İstanbul Eylül 2014

44 YENi SEZONDA HERKES SALON'DA! BiLETLER BILETIX VE iksv DE! GARANTi CAZ YEŞiLi: FUTURE ISLANDS 10 EKiM CUMA SUUNS 11 EKiM MARISSA NADLER 16 EKiM PERŞEMBE CUMARTESi BALMORHEA THE BOXER REBELLION KASIM ÇARŞAMBA PERŞEMBE 5 KASIM ÇARŞAMBA SUBMOTION ORCHESTRA KASIM CUMA CUMARTESi Nejat Eczacıbaşı Binası Sadi Konuralp Caddesi No. 5 Şişhane İstanbul T: (212) KIASMOS 6 ARALIK CUMARTESi EAST INDIA YOUTH 13 ARALIK CUMARTESi

BLOG YAZARLARININ DÜNYASI

BLOG YAZARLARININ DÜNYASI SONBAHAR KIŞ 2014 www.mavi.com BLOG YAZARLARININ DÜNYASI Mavi Sonbahar Kış Koleksiyonu: Berlin le 90 ların New York unun Buluşması» 1 8 Bloglarda 90 ların New York u» 9 11 Bir Aida Destanı» 12 15 Denim

Detaylı

BLOG YAZARLARININ DÜNYASI

BLOG YAZARLARININ DÜNYASI SONBAHAR KIŞ 2014 www.mavi.com BLOG YAZARLARININ DÜNYASI Mavi Sonbahar Kış Koleksiyonu: Berlin le 90 ların New York unun Buluşması» 1 8 Bloglarda 90 ların New York u» 9 11 Bir Aida Destanı» 12 15 Denim

Detaylı

www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 /elaresort

www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 /elaresort +90 444 1 352 www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort /elaresort Zarafet ve kaliteyle zenginleşen kusursuz bir dünya... L U X U R I S M Luxurism, sadece bir kelime değil; mükemmelliğin heyecan

Detaylı

Jamie Foxx J

Jamie Foxx J Jamie Foxx J - - - - - - - - - - - - - 62 Corinne Foxx 63 Biz müzik ve sinemayı bir araya getiren bir aileyiz. Babam hem eğitimli bir müzisyen hem de bir oyuncu. Gerçekten çok şanslıyım! Corinne Foxx Jamie

Detaylı

ÖZEL ETKİNLİKLER DOSYASI

ÖZEL ETKİNLİKLER DOSYASI ÖZEL ETKİNLİKLER DOSYASI Tamirane, açık ve kapalı alan alternatifleri ile şirket yemeklerine, lansmanlara, özel ve kurumsal etkinliklere, toplantı, panel ve kişisel organizasyonlara ev sahipliği yapıyor.

Detaylı

ÖZEL ETKİNLİKLER DOSYASI

ÖZEL ETKİNLİKLER DOSYASI ÖZEL ETKİNLİKLER DOSYASI Tamirane, açık ve kapalı alan alternatifleri ile şirket yemeklerine, lansmanlara, özel ve kurumsal etkinliklere, toplantı, panel ve kişisel organizasyonlara ev sahipliği yapıyor.

Detaylı

NOCTURNE.

NOCTURNE. www.nocturne.com.tr spring/summer 17 04 18 44 Yeni feminen Güçlü, neşeli, seksi ve modern kadının modayla olan ilişkisi... Mesajımız var! Sloganlı tişörtler, spor pantolonlar ve çizgiler sokak modasında...

Detaylı

ÖZEL ETKİNLİKLER DOSYASI

ÖZEL ETKİNLİKLER DOSYASI ÖZEL ETKİNLİKLER DOSYASI Tamirane, yüksek tavanlı düz ayak 300 m2 büyüklüğünde geniş iç mekanı, sade mimarisi, asırlık bir ormana bakan manzaralı bahçe terası, kurulu sahnesi, sabit ses ve görüntü sistemi

Detaylı

Alanında rakipsiz olan bu büyük kompleks, İstanbullular ve turistler için

Alanında rakipsiz olan bu büyük kompleks, İstanbullular ve turistler için IC Yatırım Holding AŞ, 1994 ten beri sürdürdüğü köklü turizm yatırımlarına yenisini ekliyor. IC Yatırım Holding AŞ, IC Bomonti Projesi için Hilton Worldwide ile güçlü bir iş birliğine imza atıyor. IC Yatırım

Detaylı

66 Fotoğrafçı Etkinlik Listesi. 52 Haftalık Fotoğrafçılık Yetenek Sergisi

66 Fotoğrafçı Etkinlik Listesi. 52 Haftalık Fotoğrafçılık Yetenek Sergisi 66 Fotoğrafçı Etkinlik Listesi 52 Haftalık Fotoğrafçılık Yetenek Sergisi 2019 yılında kendimize daha fazla zaman ayırmak istiyoruz. Fotoğrafla olan iletişimimizi artırmak istiyoruz. Fotoğrafın bir sanat

Detaylı

Gaziosmanpaşa Koza Sokak Numara 66 / ANKARA KOZA SOKAK, MESA KALİTESİYLE TANIŞIYOR!

Gaziosmanpaşa Koza Sokak Numara 66 / ANKARA KOZA SOKAK, MESA KALİTESİYLE TANIŞIYOR! 444 9 366 www.mesa.com.tr Gaziosmanpaşa Koza Sokak Numara 66 / ANKARA KOZA SOKAK, MESA KALİTESİYLE TANIŞIYOR! GAZİOSMANPAŞA, KOZA SOKAK TA YAŞAMAK VAR! Ankara nın en değerli semtlerinden biri olan ve değerini

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

Herkese Bangkok tan merhabalar,

Herkese Bangkok tan merhabalar, Herkese Bangkok tan merhabalar, Başlangıcı Erasmus stajlarına göre biraz farklı oldu benim yolculuğumun aslında. Dünyada mimarlığın nasıl ilerlediğini öğrenmek için yurtdışında staj yapmak ya da çalışmak

Detaylı

Dekorasyona dair Küçük Sırlar

Dekorasyona dair Küçük Sırlar Dekorasyona dair Küçük Sırlar Sanat yönetmeni Pelin Aksu ile Küçük Sırlar dizisi için yaratılan evlerden birinde buluştuk. Çoğu zaman özenerek izlediğimiz yaşam alanlarının hikâyelerini öğrendik ve kendi

Detaylı

Genel Bakış. New York City

Genel Bakış. New York City ş Genel Bakış NEW YORK 30 Ağustos- 1 Eylül Empire State Binası Özgürlük Anıtı One World Observatory Times Square Central Park Soho/ 5th Avenue The MET/ Guggenheim New York Botanical Garden- Frida Kahlo

Detaylı

Hayat Kurtaracak Öneriler

Hayat Kurtaracak Öneriler On5yirmi5.com Hayat Kurtaracak Öneriler Her sabah 'Ne giyeceğim' sıkıntısı mı yaşıyorsunuz? Üstelik de bir sürü giysiniz varken! Gardırobunuzu yeniden düzenlerseniz bu dertten kurtulursunuz. Yayın Tarihi

Detaylı

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir?

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Hayatımızın en değerli varlığıdır anneler. O halde onlara verdiğimiz hediyelerinde manevi bir değeri olmalıdır. Anneler için hediyenin maddi değeri değil

Detaylı

ÖZEL ETKİNLİKLER DOSYASI

ÖZEL ETKİNLİKLER DOSYASI ÖZEL ETKİNLİKLER DOSYASI Tamirane, yüksek tavanlı düz ayak 300 m2 büyüklüğünde geniş iç mekanı, sade mimarisi, asırlık bir ormana bakan manzaralı bahçe terası, kurulu sahnesi, sabit ses ve görüntü sistemi

Detaylı

İNAF GARİ ÇÖP DEFİLESİ

İNAF GARİ ÇÖP DEFİLESİ İNAF GARİ ÇÖP DEFİLESİ İnaf Gari adlı film öncesinde devam eden Çöp sanat etkinliklerine defile ile devam edildi. Bodrum da düzenlenen çöp sanat defilesinde, denizden çıkarılan çeşitli atıklar ve ağlarla

Detaylı

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

YATIRIMLARI BÜLTENİ S A Y I. Grup ve Şirketlerin Yatırım Planları. Araştırma ve Tasarım

YATIRIMLARI BÜLTENİ S A Y I. Grup ve Şirketlerin Yatırım Planları. Araştırma ve Tasarım T U R İ Z M YATIRIMLARI BÜLTENİ Grup ve Şirketlerin Yatırım Planları 6 S A Y I Araştırma ve Tasarım erol KaRaBuLuT PROJELER Orange Palace Öz Hotels Doğuş-Bilgili Ortaklığı Doğuş Holding Rubi Hotels Crown

Detaylı

SODA Sunar. Meriç Kara. SODA, tasarımcı Meriç Kara nın ilk kişisel sergisi A Domestic Schizophrenic Project e ev sahipliği yapıyor!

SODA Sunar. Meriç Kara. SODA, tasarımcı Meriç Kara nın ilk kişisel sergisi A Domestic Schizophrenic Project e ev sahipliği yapıyor! BASIN BÜLTENİ SODA Sunar Meriç Kara: A Domestic Schizophrenic Project 26 Mayıs 2010 3 Temmuz 2010 Açılış: 26 Mayıs 2010 Çarşamba / 18:30-21:00 (Basın Toplantısı: 17:00) SODA, tasarımcı Meriç Kara nın ilk

Detaylı

Simla nın seçimi ürünleri

Simla nın seçimi ürünleri TASARIM ve ALIŞVERİŞ Simla nın seçimi ürünleri MUTLU ŞEHİR ANNELERİNDEN Simla nın seçimi ürünleri Üsküdar markası şehirden olduğu kadar genç tasarımcıların vizyonlarından da ilham almayı seviyor. Yetenekleriyle

Detaylı

SANAT ATÖLYEMİZ ATÖLYEDE NELER OLUYOR? Renk çalışmaları, Üç Boyutlu Çalışmalar ve Otoportre Çalışmaları

SANAT ATÖLYEMİZ ATÖLYEDE NELER OLUYOR? Renk çalışmaları, Üç Boyutlu Çalışmalar ve Otoportre Çalışmaları SANAT ATÖLYEMİZ ATÖLYEDE NELER OLUYOR? Renk çalışmaları, Üç Boyutlu Çalışmalar ve Otoportre Çalışmaları Yapıldı. Renk çalışmalarında; çocukların renk algısını geliştirmek amacıyla üç ana renk vererek ara

Detaylı

KIRILL ISTOMIN in. renkli dünyası ve DEKO TASARIM

KIRILL ISTOMIN in. renkli dünyası ve DEKO TASARIM DEKO TASARIM Senem ÖZTÜRK / senem.ozturk@alem.com.tr Biliyorum ki dekoratör sözcüğü bugün pek de popüler değil, hatta modası geçmiş bir ifade fakat yine de kendimi dekoratör olarak tanımlamak bana daha

Detaylı

"Gerçek tasarımcı elinde firca ile doğar" iç mimar Anna Malyakina'yı tam anlamıyla tanımlayan bir ifade. Anna çizim yapmaya konuşmayı öğrenmeden

Gerçek tasarımcı elinde firca ile doğar iç mimar Anna Malyakina'yı tam anlamıyla tanımlayan bir ifade. Anna çizim yapmaya konuşmayı öğrenmeden O O LY F RT L Kİ Ş E İS PO "Gerçek tasarımcı elinde firca ile doğar" iç mimar Anna Malyakina'yı tam anlamıyla tanımlayan bir ifade. Anna çizim yapmaya konuşmayı öğrenmeden başlamıştır. Çocukluk döneminde,

Detaylı

NİVO ATAKÖY. ŞİMDİ YAŞAMA SIRASI SİZDE!

NİVO ATAKÖY. ŞİMDİ YAŞAMA SIRASI SİZDE! NİVO ATAKÖY. ŞİMDİ YAŞAMA SIRASI SİZDE! ESKİ ATAKÖYLÜLER BİLİR ATAKÖY AYRICALIKLI BİR YAŞAMIN SİMGESİDİR. Modern şehir hayatının simgesi olan bu huzurlu semtte, yeni bir yaşam alanı doğuyor. Ataköy ün

Detaylı

OLİMPA PARK PLUS TA. 488 23 61 www.olimpapark.com. plus 0212

OLİMPA PARK PLUS TA. 488 23 61 www.olimpapark.com. plus 0212 Başakşehir in gözdesi Olimpa Park ın zengin sosyal olanaklarla donatılmış yeni etabı Olimpa Park Plus, Başakşehir in ünlü mimarı Fuzul Yapı güvencesiyle Kat Kat Yaşam, Kat Kat Kazanç sunuyor. OLİMPA PARK

Detaylı

HALE OZANSOY RESİM SERGİSİ DEFNE SANAT GALERİSİNDE AÇILDI

HALE OZANSOY RESİM SERGİSİ DEFNE SANAT GALERİSİNDE AÇILDI HALE OZANSOY RESİM SERGİSİ DEFNE SANAT GALERİSİNDE AÇILDI Hale Ozansoy un Babam İçin adlı resim sergisi Defne Sanat Galerisinde açıldı. Açılışa katılanların oldukça ilgisini çeken Hale Ozansoy resimleri

Detaylı

RIXOS SUNGATE 2017 YAZ SEZONUNDA DA MİSAFİRLERİNİ MUHTEŞEM YENİLİKLERLE KARŞILIYOR.

RIXOS SUNGATE 2017 YAZ SEZONUNDA DA MİSAFİRLERİNİ MUHTEŞEM YENİLİKLERLE KARŞILIYOR. RIXOS SUNGATE 2017 YAZ SEZONUNDA DA MİSAFİRLERİNİ MUHTEŞEM YENİLİKLERLE KARŞILIYOR. AREA OPEN AIR FITNESS Fit kalmanın verdiği mutluluk ve geniş alanda rahatça spor yapmanın keyfi bir araya geliyor. Son

Detaylı

şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304

şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304 şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304 56 57 Tarih, kültür ve masal şehri: Prag BU YIL 16. EFORT KONGRESİ NE ÇEK CUMHURİYETİ NİN BAŞKENTİ PRAG EV SAHİPLİĞİ YAPACAK. 27-29 MAYIS 2015 TARİHİNDE YAPILACAK

Detaylı

Küresel Kitleler Leziz Bir YouTube Reklamıyla Knorr un Tadına Baktı

Küresel Kitleler Leziz Bir YouTube Reklamıyla Knorr un Tadına Baktı Küresel Kitleler Leziz Bir YouTube Reklamıyla Knorr un Tadına Baktı Yayınlanan Eylül 2016 Konular Video Yemek tutkunları yeni tarifler keşfetmek, mutfak biliminin püf noktalarını öğrenmek, amatörler ve

Detaylı

Güzel Bir Bahar ve İstanbul

Güzel Bir Bahar ve İstanbul Güzel Bir Bahar ve İstanbul Bundan iki yıl önce 2013 Mayıs ayında yolculuğum böyle başladı. Dostlarım, sınıf arkadaşlarım ve birkaç öğretmenim ile bildiğimiz İstanbul, bizim İstanbul a doğru yol aldık.

Detaylı

EN EĞLENCELİ YAZ OKULU KIDZANIA YAZ KAMPI NDA!

EN EĞLENCELİ YAZ OKULU KIDZANIA YAZ KAMPI NDA! EN EĞLENCELİ YAZ OKULU KIDZANIA YAZ KAMPI NDA! iran 12 Hazylül 8E içi: Hafta 8.30 8.30-1 ırsatı! Ön kazyirıtanf a kadar 1 Ha 550 TL 470 TL World e özel 9 taksit 0 850 200 5439 kidzania.com.tr kidzaniabilet.com

Detaylı

03-05 Şubat 2017 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar da düzenlenen Evlilik Hazırlıkları Fuarı, 15. yılında Modern Zaman Gelinleri konseptiyle

03-05 Şubat 2017 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar da düzenlenen Evlilik Hazırlıkları Fuarı, 15. yılında Modern Zaman Gelinleri konseptiyle 2017 SONUÇ RAPORU 03-05 Şubat 2017 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar da düzenlenen Evlilik Hazırlıkları Fuarı, 15. yılında Modern Zaman Gelinleri konseptiyle evlenecek çiftlere rehberlik eden bir organizasyon

Detaylı

HAYALİNİ YAŞA, LIVE YOUR DREAMS IN REAL #herkesicincosplay #zencosplay -

HAYALİNİ YAŞA, LIVE YOUR DREAMS IN REAL #herkesicincosplay #zencosplay  - HAYALİNİ YAŞA, LIVE YOUR DREAMS IN REAL #herkesicincosplay #zencosplay www.zencosplay.com.tr - info@zencosplay.com.tr HAYALİMİZE ORTAK OLUN! Hayalinizdeki dünyaları gerçekte yaşamak istiyorsanız, doğru

Detaylı

hayallerin ötesinde ENERJİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

hayallerin ötesinde ENERJİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. hayallerin ötesinde ENERJİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. 0424 247 47 66-0532 546 42 38 bilgi@armadaelaziz.com www.armadaelaziz.com Çaydaçıra Mah. Hacı Ali Efendi Sk. No:7 Elazığ g ü z e l y a ş a m a k s a n

Detaylı

+90 444 1 352 V İ L L A L A R V E S U İ T L E R

+90 444 1 352 V İ L L A L A R V E S U İ T L E R www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 V İ L L A L A R V E S U İ T L E R /elaresort Zarafet ve kaliteyle zenginleşen kusursuz bir dünya... Mükemmellik üzerine kurulu yeni bir kavramla

Detaylı

Biz Biraz Farklı Düşünüyoruz!

Biz Biraz Farklı Düşünüyoruz! Biz Biraz Farklı Düşünüyoruz! "İnsanların zihinlerinin kapılarını aralamayı seviyorum Philippe Starck, dünyanın yaşayan en saygın tasarımcılarından biri. Bu işi yaparak geçirdiği 40 yılda, endüstriyel

Detaylı

"Nereden başlasam, nasıl anlatsam..."

Nereden başlasam, nasıl anlatsam... Bu yaz Bodrum'suz geçmez! Turgutreis Lagina Bodrum Boutique Hotel'de bir gece çift kişilik konaklama, açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği 240 TL yerine 119 TL! (15 Haziran - 27 Ağustos arasında geçerlidir.)

Detaylı

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

parkresidencescadde.com

parkresidencescadde.com parkresidencescadde.com SİZE ÖZEL AYRICALIKLI BİR YAŞAM... Moderni, klasiği, özel hissetmeyi, hayatın merkezinde olmayı, kendini şımartmayı, modayı, sanatı, güneşi, gökyüzünü, ayrıcalıklı yaşamayı

Detaylı

Latince de kesişme, bağlantı noktası anlamına gelen NEXUS kelimesi METSAN NEXUS da projenin dikkat çekici mimarisi, ulaşım kolaylığı, lüks yaşam

Latince de kesişme, bağlantı noktası anlamına gelen NEXUS kelimesi METSAN NEXUS da projenin dikkat çekici mimarisi, ulaşım kolaylığı, lüks yaşam www.metsannexus.com METSAN NEXUS BİR PROJESİDİR Latince de kesişme, bağlantı noktası anlamına gelen NEXUS kelimesi METSAN NEXUS da projenin dikkat çekici mimarisi, ulaşım kolaylığı, lüks yaşam tarzını

Detaylı

Hem Müslüman hem Hıristiyan dünyasının izlerini, ve Flamenko nun doğuşunu sağlayan bir coğrafya...

Hem Müslüman hem Hıristiyan dünyasının izlerini, ve Flamenko nun doğuşunu sağlayan bir coğrafya... Endülüs Hem Müslüman hem Hıristiyan dünyasının izlerini, ve Flamenko nun doğuşunu sağlayan bir coğrafya... Tarih : 25-04-2017-30-04-2017 Şehirler : Cordoba, Granada, Malaga, Sevilla Otel : 4* Ulaşım :

Detaylı

En İyi Üniversite Kampüsleri

En İyi Üniversite Kampüsleri On5yirmi5.com En İyi Üniversite Kampüsleri Üniversitenizi seçtiniz ve öğrencilik hayatınıza başladınız. Üniversite seçimi yaparken şüphesiz en önemli şey üniversitenin eğitimdeki başarısıdır. Peki yıllarca

Detaylı

MİNERALLEŞTİRMENİN BÜYÜSÜ

MİNERALLEŞTİRMENİN BÜYÜSÜ MİNERALLEŞTİRMENİN BÜYÜSÜ Uzun süredir Fransa nın güneyindeki şehir ve belediye yönetimleriyle yaya bölgelerinin, meydanların mesire alanlarının, okulların ve diğer kamu binalarının korunması konusunda

Detaylı

YENİ TRADEMARK YİNE BORNOVA!

YENİ TRADEMARK YİNE BORNOVA! YENİ TRADEMARK YİNE BORNOVA! Bornova da markalı yaşam kaldığı yerden devam ediyor. TRADEMARK Studio Bornova, kusursuz tasarımı ve sosyal donatıları ile beklentilerinizi bir adım öteye taşıyor. İZMİR ŞEHİR

Detaylı

www. vadistanbul.com

www. vadistanbul.com www.vadistanbul.com İçinde bambaşka bir İstanbul var... Vadistanbul Teras Arazi : 51.000 m 2 Konut : 8 blok / 1.111 adet 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 Dubleks Otopark : 1.800 araçlık Vadistanbul Bahçe Arazi

Detaylı

Erçal Fındık Otomotiv San. Tic. A.Ş.

Erçal Fındık Otomotiv San. Tic. A.Ş. Erçal Fındık Otomotiv San. Tic. A.Ş. denizi, sahili ve kumsalı ile Samsun'un yeni yaşam merkezi Atakum'da 4-5 Yeni bir yaşama hazır olun... 6-7 Bir Yanım Derya Deniz Karadeniz in kalbinde, şehrin dokusuyla

Detaylı

Bodrum Deniz Filmleri Festivali

Bodrum Deniz Filmleri Festivali Bodrum Deniz Filmleri Festivali Bodrum da, Türkiye nin ilk deniz temalı festivali olduğu belirtilen Bodrum Deniz Filmleri Festivali başladı. Cinemarine Bodrum da 11 filmin ücretsiz gösterildiği festivalin

Detaylı

Mr. Cas x Urban Vintage Experiences

Mr. Cas x Urban Vintage Experiences Mr. Cas x Urban Vintage Experiences Mr. CAS, yeni nesil vintage otelciliğin yeni çağını açtı. Mr. CAS ile konaklamayı yeniden tanımladık! Çağ yalnızken bile kalabalıklaşma çağı, kalabalık iken bile yalnızlaşabilme

Detaylı

İşyeri Mağazalar Teras Café Bar & Restaurant. Studio Home Ofisler

İşyeri Mağazalar Teras Café Bar & Restaurant. Studio Home Ofisler Teras Kat Studio Home Ofisler İşyeri Mağazalar Teras Café Bar & Restaurant Yepyeni bir tasarım ile Flats - Home ofis`ler Ege ve Akdeniz`in Esintisi & Özel Shops Varoluş Biçimi; Alışılmış Çarşı ve Avm standartların

Detaylı

Her daim yenilikçi anlayış

Her daim yenilikçi anlayış Her daim yenilikçi anlayış KLEEMANN Design: hayata dair, hayatın içinden. Biz yalnızca asansör tasarlamıyoruz; işimizin her yönünü sürekli geliştiren bir tasarım anlayışının peşindeyiz. KLEEMANN Design,

Detaylı

ALPEK İNŞAAT AŞ.; Haziran 1987 tarihinde PEÇEN, ERKILAVUZ ve KURT ailelerinin işbirliği ile kurulmuş bir aile şirketidir.

ALPEK İNŞAAT AŞ.; Haziran 1987 tarihinde PEÇEN, ERKILAVUZ ve KURT ailelerinin işbirliği ile kurulmuş bir aile şirketidir. ALPEK İNŞAAT AŞ.; Haziran 1987 tarihinde PEÇEN, ERKILAVUZ ve KURT ailelerinin işbirliği ile kurulmuş bir aile şirketidir. Gerek fonksiyonel ve modern mimari çözümleri, gerekse estetik ve kaliteye vermiş

Detaylı

KIPTAS LA ISTANBUL SIZE KALBINI ACIYOR

KIPTAS LA ISTANBUL SIZE KALBINI ACIYOR KIPTAS LA ISTANBUL SIZE KALBINI ACIYOR İnşa ettiği 75.000 konutla İstanbul da kaliteli yaşama yeni bir boyut kazandıran Kiptaş, şimdi İstanbul un kalbi Veliefendi ye geliyor. İstanbul un merkezinde; Veliefendi

Detaylı

Merhaba! Daha önce söyleyen muhakkak olmuştur, biz yine de hatırlatalım; Mutluluk herkese çok yakışıyor

Merhaba! Daha önce söyleyen muhakkak olmuştur, biz yine de hatırlatalım; Mutluluk herkese çok yakışıyor M U T L U L U Ğ U B A L K O N D A Y A Ş A Y I N Merhaba! Daha önce söyleyen muhakkak olmuştur, biz yine de hatırlatalım; Mutluluk herkese çok yakışıyor Balkon projemizin içerisinde sizi mutlu edeceğini

Detaylı

Sosyal Ajan. Melek mi Şeytan mı? ÖYKÜ. Marka Uzmanı GİZEM. Kokusunda Davet var ÖZKAN

Sosyal Ajan. Melek mi Şeytan mı? ÖYKÜ. Marka Uzmanı GİZEM. Kokusunda Davet var ÖZKAN Sosyal Ajan Marka Uzmanı GİZEM Melek mi Şeytan mı? ÖYKÜ Kokusunda Davet var ÖZKAN Y eni yepyeni bir dergiyle karşınızdayız. Sosyal medyada tanımanız gereken, takip etmeniz gereken kişileri mercek altına

Detaylı

Manzara 7/24 için uzun yıllara dayanan tecrübe ve profesyonel bir tasarım ekibini bir araya getirdik. Her detayın üzerinde titizlikle durarak ve en mükemmeli hedefleyerek çalıştık. Manzara 7/24 denize,

Detaylı

Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor

Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un davetiyle Bodrum a gelen Vanlı futbolcu kızlar Bodrum da kamp yapıyor. Van Mustafa Cengiz Ortaokulu Mor Menekşeler

Detaylı

A PLUS BİR YAŞAMIN KAPILARINI SİZLER İÇİN ARALIYORUZ.

A PLUS BİR YAŞAMIN KAPILARINI SİZLER İÇİN ARALIYORUZ. A PLUS BİR YAŞAMIN KAPILARINI SİZLER İÇİN ARALIYORUZ. PROPA İNŞAAT PROPA Grubu; PROPA Holding A.Ş., PROPA İnşaat ve Ticaret A.Ş., PROPA Gayrimenkul Yatırım İnşaat ve Ticaret A.Ş. ve Propa Servis ve Yönetim

Detaylı

Dokuları ile öne çıkan evler

Dokuları ile öne çıkan evler art ı Mekan Dekorasyon & Mimarlık Dergisi SAYI 66 KASIM - ARALIK 2017 10 TL ISSN 1307-1939 Dokuları ile öne çıkan evler Söyleşi Güçlü çiçekler yeşerten kadın: Burçak Bingöl Sanatın biçimsel figürleri Devran

Detaylı

Kobe: Beşiktaş ile Görüştüm

Kobe: Beşiktaş ile Görüştüm On5yirmi5.com Kobe: Beşiktaş ile Görüştüm Amerikalı NBA yıldızı Kobe Bryant, koşullar uygun olduğu takdirde Türkiye'de ya da başka bir ülkede oynayabileceğini belirtti. Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2011 Pazartesi

Detaylı

Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu

Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu Hayallere inanmam, insan çok çalışırsa başarır Pelin Tüzün, Bebek te üç ay önce hizmete giren Şef makbul Ev Yemekleri nin

Detaylı

İÇ MİMARLIK ÇÖZÜMLERİ

İÇ MİMARLIK ÇÖZÜMLERİ İÇ MİMARLIK ÇÖZÜMLERİ Muazzam Interiors bir Getamarket Grup markasıdır. MUAZZAM DÜNYASINA HOŞ GELDINIZ Muazzam Interiros - İç Mimarlık olarak hedefimiz müşterilerimize kendilerini ait hissedebilecekleri

Detaylı

10 MART 2019 PAZAR 13:00-19: 00 anatolium AVM

10 MART 2019 PAZAR 13:00-19: 00 anatolium AVM TÜRK JAPON GENÇLİK FESTİVALİ 19 Manga Çizim Yarışması Ödül Töreni Raku Ichikawa Sergisi Cosplay Yarışması Atölye Çalışmaları Kaligrafi, Origami, Japonca 10 MART 2019 PAZAR anatolium AVM 13:00-19:00 JAPONYA

Detaylı

COLLEC- TION

COLLEC- TION Design COLLECTION 2019 Design COLLEC- TION Mimarca Dekorasyon Mob.San.Tic. Ltd. Şti. kurulduğu günden itibaren özgün, fonksiyonel ve estetik mekan tasarımları, uygulamadaki titizliği, hızlı ve zamanında

Detaylı

GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI Bodrum, Global Run ile festival coşkusuna hazırlanıyor Global Yatırım Holding in, Bodrum Cruise Port ev sahipliğinde 4 üncü kez gerçekleştireceği Global Run Bodrum

Detaylı

LİDERLİK YENİDEN TANIMLANIYOR... / LiderlerAnadoluda.

LİDERLİK YENİDEN TANIMLANIYOR... / LiderlerAnadoluda. LİDERLİK YENİDEN TANIMLANIYOR... / LiderlerAnadoluda 9 MAYIS 2018 ANKARA MEB ŞURA SALONU ALMANAK 1 Anadolu Liderler Zirvesi Hakkında 2 Anadolu Liderler Zirvesi Genel Görünümü 3 Anadolu Liderler Zirvesi

Detaylı

İçindekiler YENİ YILA BAŞLARKEN OKUL AİLE BİRLİĞİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ

İçindekiler YENİ YILA BAŞLARKEN OKUL AİLE BİRLİĞİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ İçindekiler Yeni Yıla Başlarken... 2 Okul Aile Birliğimize Teşekkür Ederiz... 2 Eğitimde İzlerimiz... 3 Aralık Ve Ocak Ayı Etkinlik Takvimimiz... 7 Matematiğe Dokunmak... 8 Sevgili Ege Sağlam ın Resim

Detaylı

The Marmara Collection otellerinde kusursuz bir düğünle "Evet" demek...

The Marmara Collection otellerinde kusursuz bir düğünle Evet demek... The Marmara Collection otellerinde kusursuz bir düğünle "Evet" demek... Hayalinizdeki düğün ister bir kır düğünü olsun, ister ihtişamlı bir balo... The Marmara Collection, en mutlu gününüzü benzersiz

Detaylı

Bir evden öte; cennetten ilham almış bir köşeye hoş geldiniz.

Bir evden öte; cennetten ilham almış bir köşeye hoş geldiniz. Bir evden öte; cennetten ilham almış bir köşeye hoş geldiniz. 29.000 metrekarede, 32 konutluk ilk etabını sizlerle buluşturan Aden Ballıkpınarı, toplam 78 adet özel villa ile kurgusunu tamamlayacak. 4

Detaylı

Göl, gökyüzü ve deniz... Eşsiz bir huzur içindesiniz...

Göl, gökyüzü ve deniz... Eşsiz bir huzur içindesiniz... www.oncuteras.com Göl, gökyüzü ve deniz... Eşsiz bir huzur içindesiniz... İstanbul un güzellikleri sarmış dört bir yanınızı Bir yanınızda sakinliğiyle içinize huzur veren Küçük Çekmece Gölü, diğer yanınızda

Detaylı

Q-BREAKS SİZE TÜRKİYE DE FANTASTİK TATIL SEÇENEKLERI SUNUYOR!

Q-BREAKS SİZE TÜRKİYE DE FANTASTİK TATIL SEÇENEKLERI SUNUYOR! Q-BREAKS SİZE TÜRKİYE DE FANTASTİK TATIL SEÇENEKLERI SUNUYOR! Q-breaks in sunduğu bu fantastik tatil fırsatlarıyla yolunuz plajlara düs ecek! Tatilinizi Q-breaks ayrıcalığı ve enfes deniz kenarı konaklaması

Detaylı

alışveriş caddeye çıkıyor!

alışveriş caddeye çıkıyor! alışveriş caddeye çıkıyor! Güneşin ne zaman battığından habersiz, klimaların kuru havası eşliğinde alışveriş yapmaktan siz de sıkılmadınız mı? Arterium işte tam da bu noktadan yola çıkarak alışveriş caddesi

Detaylı

Seçelim ve yerleştireli. Kutlu : Merhaba. Sophie : Kutlu :. Kutlu... e?

Seçelim ve yerleştireli. Kutlu : Merhaba. Sophie : Kutlu :. Kutlu... e? Seçelim ve yerleştireli. erelisi iz? e i adı e u oldu erha a Türk ü sizi adı ız erelisi iz? Kutlu : Merhaba. Sophie : Kutlu :. Kutlu.... e? Sophie : Be i adı Sophie. Kutlu : Memnun oldum. Sophie : Be de..

Detaylı

S P R I N G S U M M E R

S P R I N G S U M M E R SPRING SUMMER 2018 1 ÖZGÜRLÜK VE RAHATLIK ZAMANI Ev, özgürlük ve rahatlığın hüküm sürdüğü yerdir. Feyza Collection kalitesi, evinde konforu yaşarken şık ve bakımlı olmak isteyen kadınlara birbirinden renkli

Detaylı

Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık, Tuz Ambarı yla Dünya Mimarlık Festivali nde 1. lik kazandı.

Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık, Tuz Ambarı yla Dünya Mimarlık Festivali nde 1. lik kazandı. BASIN BÜLTENİ Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık, Tuz Ambarı yla Dünya Mimarlık Festivali nde 1. lik kazandı. Her yıl dünyanın dört bir yanından mimarları bir araya getirmek, mimarlık mesleği alanında nitelikli

Detaylı

L Oréal in Dijital Dönüşümü

L Oréal in Dijital Dönüşümü L Oréal in Dijital Dönüşümü Yazan: Marie Gulin-Merle Yayınlanma tarihi: Nisan 2017 Konular Reklamcılık, Perakende, Mobil, Önemli Anlar Dijital dünyada, özellikle de mobil platformda tüketicilere gitgide

Detaylı

S C.F.

S C.F. Rif. 1449 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 Floransa - Hills Floransa yakın satılık muhteşem lüks villa satılık

Detaylı

Portfolyo. Sunum Dosyası

Portfolyo. Sunum Dosyası Çılgın Vikingler Dikkat edin Çılgın Vikingler size geliyor... Birbirinden farklı istasyonların olduğu, yaratıcı oyunlarla çocukların eğlenceye doyamadığı, interaktif bir etkinlik sizlerle buluşuyor. Çocuklar

Detaylı

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor.

Giovanni dışında bütün örenciler çok çalışıyor. O hiç çalışmıyor ama sınıfın en başarılı öğrencisi. Çok iyi Türkçe konuşuyor. OKUMA - ANLAMA: ÖĞRENCİLER HER GÜN NELER YAPIYORLAR? 1 Türkçe dersleri başladı. Öğrenciler her gün okula gidiyorlar, yeni şeyler öğreniyorlar. Öğretmenleri, Nazlı Hanım, her Salı ve her Cuma günü sınav

Detaylı

Rol Kapmak İçin Yarıştılar

Rol Kapmak İçin Yarıştılar Rol Kapmak İçin Yarıştılar TRT nin yapımcılığını üstlendiği ve 10 gün boyunca Bodrum da çekilecek olan dizi için oyuncu seçmelerine başlandı. Bodrum Merkez de Köşem Pub Cafe de yapılan oyuncu başvurusuna

Detaylı

Biz Biraz Farklı Düşünüyoruz!

Biz Biraz Farklı Düşünüyoruz! Biz Biraz Farklı Düşünüyoruz! "İnsanların zihinlerinin kapılarını aralamayı seviyorum Philippe Starck, dünyanın yaşayan en saygın tasarımcılarından biri. Bu işi yaparak geçirdiği 40 yılda, endüstriyel

Detaylı

FESTİVAL HAKKINDA. Magical Fest Türkiye'de en çok biletli seyircinin ağırlayacağı bir festival olacak.

FESTİVAL HAKKINDA. Magical Fest Türkiye'de en çok biletli seyircinin ağırlayacağı bir festival olacak. İÇİNDEKİLER Festival Hakkında... 3 Festival Programı... 4 Line Up (1.Gün)... 5 Line Up (2. Gün)... 6 Festival'in Tanıtımı... 7 Rakamlarla MagicalFest... 8 Festival Alanı... 9 Festivalin Mobil Uygulaması...

Detaylı

Yapı Kredi Play Relansman 25.12.2014

Yapı Kredi Play Relansman 25.12.2014 Yapı Kredi Play Relansman 25.12.2014 StratejikYaklaşım Challenge Gençlik markası mı? GENÇ MARKA OLMAK mı? Peki ben kimim? Beni kendinize benzetmeye kasmayın. BEN HİÇBİRİNİZE BENZEMİYORUM. Ben hiç vazgeçmiyorum!

Detaylı

HighLight Aydınlatma

HighLight Aydınlatma HighLight Aydınlatma İçindekiler Hakkımızda 3 Showroom-Ofis-Üretim Merkezi 5 İş Ortaklarımız 7-22 Hakkımızda Highlight; Fark yaratan aydınlatma tasarımları ile yaşam alanlarınıza canlılık katıyor... İstanbul-Büyükçekmece

Detaylı

Uluslararası Buluşma Türkiye Fotohaber, Sayfa 1

Uluslararası Buluşma Türkiye Fotohaber, Sayfa 1 Türkiye 2011 Uluslararası Buluşma/ Türkiye 21 Ekim 30 Ekim Uluslararası Buluşma Türkiye Fotohaber, Sayfa 1 Alman Türk Buluşması Bizi bekleyen gezi nedeniyle hepimiz heyecanlıydık. Uçuş öncesi, bekleme

Detaylı

&[1Ô A w - ' ",,,, . CiN. ALl'NIN. HiKAYE. KiTAPLAR! SERiSiNDEN BAZILARI Rasim KAYGUSUZ

&[1Ô A w - ' ,,,, . CiN. ALl'NIN. HiKAYE. KiTAPLAR! SERiSiNDEN BAZILARI Rasim KAYGUSUZ .... CiN. ALl'NIN. HiKAYE. KiTAPLAR! SERiSiNDEN BAZILARI 1 - Cin Ali'nin Atı 2 - Cin Ali'nin Topu 3 - Cin Ali'nin Topacı 4 - Cin Ali'nin Karagözlü Kuzusu 5 - Cin Ali'nin Oyuncakları 6 - Cin Ali Okula Başlıyor

Detaylı

çocukların çok ilgisini çekti. Turdan sonra çocuklar müzedeki atölyede

çocukların çok ilgisini çekti. Turdan sonra çocuklar müzedeki atölyede Yaz Sanat Kulübü 2010 Mavi Kalem Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Fener-Balat bölgesinde yaşayan çocuklar ve kadınlar için eğitim, kişisel gelişim ve sağlık gibi konularda projeler yürütüp kültürel

Detaylı

NESLİHAN AYDINLIOĞLU EŞİN BİRİKİMLERİM VE BİRİKTİRDİKLERİM

NESLİHAN AYDINLIOĞLU EŞİN BİRİKİMLERİM VE BİRİKTİRDİKLERİM NESLİHAN AYDINLIOĞLU EŞİN BİRİKİMLERİM VE BİRİKTİRDİKLERİM DETAYLARDAKİ ETKİLEŞİMLER Değerli hoca Şeref Akdik in yaktığı ışık ile sanatla tanışan ve lise çağlarında ressam olmaya karar veren Neslihan

Detaylı

Guardian Clarity. Mimari uygulamalar için yansıma engelleyici cam

Guardian Clarity. Mimari uygulamalar için yansıma engelleyici cam Guardian Clarity TM Mimari uygulamalar için yansıma engelleyici cam VIEW Guardian Clarity, üstün bir görüş deneyimi sağlar Cam üç özelliği bünyesinde barındırır: işlev, güç ve güzellik. Camın zamansız

Detaylı

ŞEHİR HİÇ BU KADAR SİZİN OLMAMIŞTI...

ŞEHİR HİÇ BU KADAR SİZİN OLMAMIŞTI... ŞEHİR HİÇ BU KADAR SİZİN OLMAMIŞTI... Şehri avucunuzun içinde hissetmek istiyorsanız şimdi Seba tecrübesiyle tasarlanan yepyeni bir yaşam sizi bekliyor. Seba Flats eşsiz konumuyla şehrin tam kalbinde yükseliyor.

Detaylı

1.GÜN 7 Ocak, Çarşamba: İSTANBUL BUENOS AIRES

1.GÜN 7 Ocak, Çarşamba: İSTANBUL BUENOS AIRES 1.GÜN 7 Ocak, Çarşamba: İSTANBUL BUENOS AIRES İstanbul Atatürk Havalimanında saat 07:00 da buluşma. Check-in işlemlerini takiben Türk Havayolları nın TK15 seferi ile 09:30 da Buenos Aires e yolculuk. Yerel

Detaylı

İş Yaşamına Yeni Bir Soluk

İş Yaşamına Yeni Bir Soluk Taahhüt Referansları İş Yaşamına Yeni Bir Soluk İstanbulʼdaki dev yatırımlardan biri olan Nidakule Levent, iş yaşamını yeniden yapılandıran A Plus ofis projesidir. Anka Grup olarak, mekanik tesisat konusundaki

Detaylı

www.basarir.com www.skysuitekartal.com TWINS Yenİ hayaller, yeni hayatlar İnŞa ediyoruz... LIFE WINGS İnşaat sadece yapılar üretmek değil, aynı zamanda yaşamı şekillendirmektir. Önce hayaller, sonra yuvalar

Detaylı

ikonu bir yeşilçam (ev dekorasyon)

ikonu bir yeşilçam (ev dekorasyon) (ev dekorasyon) bir yeşilçam ikonu Türk insanının hayatına girdiği 60 lı yıllardan bu yana zarafeti ve paylaşmaktan çekinmediği bilgi birikimiyle rol modeli olmuş Filiz Akın ın İstanbul a bir tepeden bakan

Detaylı

D E Ğ İ Ş İ M B A Ş L A D I

D E Ğ İ Ş İ M B A Ş L A D I DEĞİŞİM BAŞLIYOR Karakteristik mimari tasarımı, sosyal olanakları ve özel lokasyonu ile yaşamı alanı kavramını yeniden tanımlayan REAL CITY; 3 blok, 196 daire, 26 mağaza, çocuk parkı, spor salonu, otoparkı

Detaylı

Temmuz Ayı Tekstil Gündemi

Temmuz Ayı Tekstil Gündemi Temmuz Ayı Tekstil Gündemi 05.08.2016 Temmuz Ayı Tekstil Gündemi «Bangladeş de 5 yeni denim firması kuruluyor» «Etiyopya devasa endüstriyel tekstil parkı açacak» «Hindistan, İran tekstil pazarını keşfediyor»

Detaylı