ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AİT 181

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2010-2011 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AİT 181"

Transkript

1 ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI YARIYIL AİT 181 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I Bu derste temel kavramlar, Türk İnkılâbı öncesinde Osmanlı Devletinin yaptığı ıslahatlar, Türk İnkılâplarının hazırlık dönemi, Türk İstiklal Savaşı verilmektedir. TÜR 181 TÜRK DİLİ-I Bu derste dil, diller ve Türk dili, dilbilgisi, sözcük ve cümle, kelime türleri, anlatımın öğeleri ve anlatım türleri, düzgün ve etkili konuşmanın temel ilkeleri verilmektedir. YDL 183 YABANCI DİL- I Bu derste basit ve bileşik cümle yapılar, günlük iletişimde kullanılan basit ve bileşik cümleler, basit ve bileşik cümlelerden oluşan bir metin / diyalogda geçen sözcüklerin anlamları ve dildeki yapı, işlev ve kavramları doğru olarak kullanabilme verilmektedir. SÇG 101 TEMEL MATEMATİK Temel Matematiksel Kavramlar, Sayılar, Denklemler, Sayı Sistemleri,Bölme-Bölünebilme, Rasyonel Sayılar, Üslü-Köklü İfadeler, Çarpanlara Ayırma, Eşitsizlik Sistemleri,Fonksiyonlar, Trigonometri SÇG 103 TEMEL KİMYA Bu derste insan ve davranışları, evrim kavramı, yaşayan canlıların yapısal davranışları, yaşam etkinlikleri ve çevreyle ilişkileri verilmektedir. SÇG 105 OKUL ÖNCESİ ÇOCUK GELİŞİMİ-I Bu derste gelişimle ilgili temel kavramlar, gelişim ilkeleri, gelişime etki eden etmenler, fiziksel gelişim, psiko-motor gelişim, zihinsel gelişim verilmektedir.

2 SÇG 107 TEMEL SANAT -I Sanatın tanımı, tarihi gelişimi, nokta, çizgi, doku, biçim, siyah-beyaz leke ve kompozisyon, ülkelerin renk bilgisi, renk kontrastları, açık-koyu, soğuk-sıcak, kalite, miktar, yanıltıcı ve tamamlayıcı kontrastları. SÇG 109 PSİKOLOJİYE GİRİŞ Bu derste psikolojinin tanımı, psikolojide kullanılan araştırma teknikleri, öğrenme, algılama, güdüler ve duygular, kişilik, savunma mekanizmaları ve davranış bozuklukları, dil ve iletişim, sosyal psikoloji verilmektedir. SÇG 111 İLK YARDIM Bu dersle ilk yardımın toplumsal önemi, ilk yardımın hedefleri, ilk yardımı uygulayacak kişinin alması gereken emniyet tedbirleri, bilinç kaybı, şok ve koma, boğulmalar, yanıklar, kırık ve çıkıklar, zehirlenmeler ve ilk yardımları verilmektedir. SÇG 113 OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE ARAÇ GELİŞTİRME VE ÖĞRETİM TEK Bu derste erken çocukluk eğitiminde uyarıcı çevrenin ve materyallerin önemi, eğitim aracı geliştirme ve seçme ilkeleri, eğitici oyuncaklar ve oyun materyalleri, duyu eğitim araçları, televizyon, video, slayt, projeksiyon, bilgisayar ve internet, bilim materyalleri geliştirme ve kullanım esasları, örnek araç geliştirme verilmektedir. SÇG 115 EĞİTİMDE DRAMA Bu dersle yaratıcı drama, dramatik etkinlikler ve kavramlar, eğitimde yaratıcı dramanın önemi ve yaratıcı dramanın çocuğa kazandırdığı değerler,eğitimde yaratıcı dramanın uygulama basamakları, drama yapılacak ortamın hazırlanması, yaratıcı dramada öğretmenin (liderin) rolü verilmekte, yapılan uygulamalar değerlendirilmekte ve drama teknikleri tartışılmaktadır.

3 SÇG 117 GİRİŞİMCİLİK Girişimcilik kavramı, girişimciliğin önemi, küçük işletme kavramı, küçük işletme kuruluşu ve fizibilite, küçük işletmelerde yönetim-organizasyon, üretim pazarlama, insan kaynakları, finasman, bilgi sistemleri, bilgi teknolojileri ve sorun çözme.

4 2.YARIYIL AİT 182 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ-II Bu dersle Atatürk dönemi inkılapları, Türkiye Cumhuriyetinin Atatürk döneminde ki dış siyaseti, Atatürk ilkeleri verilmektedir. TÜR 182 TÜRK DİLİ-II Bu dersle yazılı ve sözlü anlatım türleri, noktalama ve yazım kuralları, anlatım bozuklukları verilmektedir. YDL 184 YABANCI DİL-II Bu dersle yabancı dilde ki geniş zamana ilişkin yapı, işlev ve kavramlar; dilde ki geçmiş zamana ilişkin yapı, işlev ve kavramlar, dildeki gelecek zamana ilişkin yapı, işlev ve kavramlar verilmektedir. SÇG 102 BİLGİSAYAR Bu dersle bilgisayarın tarihi gelişimi ve temel kavramlar, bilgisayarın yapısı ve işleyişi, bilgisayar işletim sistemi verilmektedir. SÇG 104 OKUL ÖNCESİ ÇOCUK GELİŞİMİ-II Bu dersle okul öncesi çocuklarda dil gelişimi, duygusal gelişim, sosyal gelişim, cinsel gelişim verilmektedir. SÇG 106 TEMEL SANAT II Doku ile ilgili kavramlar, iç yapı, strüktür ile ilgili kavramlar, perspektif ile ilgili kavramlar.

5 SÇG 108 KALİTE GÜVENCE STANDARTLARI Standardizasyon, Kalite ve Kalite Kavramları, Kalite Güvence, Mesleki Standartları SÇG 110 İŞLETME YÖNETİMİ Ekonomik sistemler, kalkınma ve üretimin işletme ile ilişkisi, işletmelerin gelişim süreci, amaçları, çevresi, işlevleri, türleri, kuruluşu, kapasitesi ve büyümesi konuları. SÇG 112 ÇOCUK EDEBİYATI Bu dersle ana dili etkinliklerinin çocuğun gelişimlerine olan etkileri, okul öncesi eğitim kurumlarında ana dili etkinlikleri, ana dili etkinliklerinin planlanmasında dikkat edilmesi gereken ilkeler, ana dili etkinliklerini planlama, ana dili etkinlikleri sırasında kullanılacak araçlar verilmektedir. SÇG 114 PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK Bu dersle eğitimde rehberliğin önemi, psikolojik danışmanlığın tanımı ve ilkeleri, bireyi tanıma tekniklerine yer verilmektedir. SÇG 116 SOSYOLOJİYE GİRİŞ Sosyoloji bilimi sosyoloji ve toplum ilişkisi

6 SÇG 118 DİKSİYON VE BEDEN DİLİ Konuşma nedir? Konuşma bir ihtiyaç mıdır? Konuşmayı bozan etkenler, İyi bir konuşmacının nitelikleri, Konuşma eyleminin dört temel öğesi, Diksiyon nedir?diksiyonun amaçları, Diksiyonun faydaları, Ses özellikleri, Üslûp özellikleri, Beden dili, Konuşma türleri ile ilgili bilgi ve becerilerin kazandırılması. Yazma Nedir?, Harcıalem yazılar, Sanatlı yazılar, Sanatçı kimdir?, Yazılı anlatımın temel nitelikleri, Yazılı anlatımın aşamaları, Yazılı anlatımın unsurları, Konu, Ana düşünce, Yardımcı düşünce, Başlık, Yazılı anlatımın kaynakları, Paragraf türleri, Yazılı anlatımda konuya başlama teknikleri, Yazılı anlatımda düşünceleri sıralama teknikleri, Yazılı anlatımda düşünceleri geliştirme teknikleri, Anlatım biçimleri, Yazı türleri ve örnekleri (dilekçe, rapor, tutanak, makale, deneme, sohbet, fıkra, münazara, nutuk, panel,sempozyum, konferans, açık oturum, röportaj, mülakat, seminer ile ilgili bilgilerin kazandırılması). KODU ADI Teorik Pratik Kredi SÇG 120 STAJ Okul öncesi eğitim kurumlarında program uygulama.

7 3.YARIYIL SÇG 201 ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE SANAT VE YARATICILIK Bu dersle yaratıcılık ve yaratıcı düşünme, okulöncesi dönem çocuklarının gelişimsel beceri düzeylerine uygun sanat etkinliklerinin seçilmesine, program hazırlanmasına, yaratıcılıklarını geliştirici ve destekleyici düzenlemelerin yapılmasına, etkinlikler içinde pekiştirilmesine yönelik teorik bilgiler ve faaliyetler verilmektedir. SÇG 203 OYUN VE OYUN MATERYALLERİ Bu dersle okul öncesi dönemde oyun, kuramcılara göre oyunun gelişimi, oyun çeşitleri ve özellikleri, okul öncesi eğitim kurumlarında oyun saatinin planlanıp uygulanmasında dikkat edilecek noktalar, eğitimi güç ve uyumsuz çocuklarda oyun öğretme, eğitsel amaçlar doğrultusunda okul öncesi çocuklarına yönelik oyun örnekleri geliştirme verilmektedir. SÇG 205 ZİHİNSEL ENGELLİ Bu dersle özel eğitimin tanımı, tarihçesi, temel kavramlar, ilkeler, sınıflandırmalar, zihinsel engelli çocukların gelişim özellikleri ve eğitimi verilmektedir, yapılan uygulamalar değerlendirilmektedir. SÇG 207 FİZİKSEL ENGELLİ Bu dersle özel eğitimin tanımı, tarihçesi, temel kavramlar, ilkeler, sınıflandırmalar, fiziksel engelli çocukların gelişim özellikleri ve eğitimi verilmektedir, yapılan uygulamalar değerlendirilmektedir. SÇG 209 ÜSTÜN ZEKÂLI VE ÜSTÜN YETENEKLİ Bu dersle zeka ve yetenek tanımı, üstün çocuklarla ilgili temel kavramlar, ilkeler, sınıflandırmalar, üstün zekalı çocukların gelişim özellikleri ve eğitimi verilmektedir, yapılan uygulamalar değerlendirilmektedir.

8 SÇG 211 ÇOCUK RUH SAĞLIĞI Bu dersle ruh sağlığı, ruh sağlığının dönemleri, zeka gelişimi, aile ilişkileri, çocuk yetiştirme, özel sorunlar, çocuklukta ruh sağlığı, gençlik çağı ve sorunları verilmektedir. SÇG 213 MESLEKİ UYGULAMA-I Bu dersle öğretim yılı boyunca çeşitli okul öncesi kurumlarında haftada bir gün veya iki yarım gün uygulama. SÇG 215 STAJ Okul öncesi eğitim kurumlarında program uygulama. SÇG 217 ÇOCUKTA BİLİM VE TEKNOLOJİ İnternet Ve İnternet Tarayıcısı, Elektronik Posta Yönetimi Haber Grupları / Forumlar, Web Tabanlı Öğrenme, Kişisel Web Sitesi Hazırlama, Elektronik Ticaret, Kelime İşlemci Programında Özgeçmiş İnternet Ve Kariyer, İş Görüşmesine Hazırlık İşlem Tablosu Formüller Ve Fonksiyonlar Grafikler Sunu Hazırlama Tanıtıcı Materyal Hazırlama. SÇG 219 DRAMATİK ETKİNLİKLER Dramanın tanımı, Drama türleri arasında fark ve benzerlikler, dramanın çocuk gelişim ve eğitimindeki önemi, dramanın çocuk gelişim ve eğitimindeki yararları,yaratıcı drama,drama teknikleri,drama türleri,dramatik etkinlikler,eğitimde yaratıcı dramanın uygulama basamakları,drama yapılacak ortamın hazırlanması,yaratıcı daramada öğretmenin(lider) rolü,okul öncesi eğitimde dramatik etkinliklerin planlanması SÇG 221 ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE MÜZİK İnsan ve müzik ilişkisi, müziğin çocuğun gelişimindeki yeri ve etkisi, okul öncesi eğitimde müziğin önemi ve amaçları, müziksel davranışların yaşlara göre gelişimi, temel müzik bilgileri, ritim, nefes, ses çalışmaları, şarkı seçimi ve eğitimi, çalgıların tanıtılması ve kullanılması, oyun çalışmaları, dağarcık oluşturma, blokflüt eğitimi

9 SÇG 223 KUKLA TASARIMI Karakter tasarımlarından yola çıkarak modellerin ve/veya kuklaların; yapım teknikleri, kullanılan malzemeler, çeşitli hareket ve duygu ifadelerinin verilmesi aşamaları teori ve uygulamaları SÇG 225 EĞİTİCİ OYUNCAK YAPIMI Eğitici oyuncağın tanımı eğitici oyuncağın yararları,eğitici oyuncak geliştirme basamakları, eğitici oyuncağı hazırlarken ve uygularken dikkat edilecek hususlar, Bilişsel etkinliklerin hazırlanması ve uygulanmasında dikkat edilecek hususlar, Çeşitli kavramlara yönelik bilişsel etkinlik hazırlama,çeşitli kavramlarla ilgili eğitici oyuncak yapımı, Dolgu oyuncak yapımı, dolgu oyuncak yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalar, Okul öncesi çocuğuna uygun dolgu oyuncak tasarımı ve yapımı (bebek ve hayvan modelleri), Artık Malzemeden Müzik Araçları Yapımı, Kuklalar, İçi Dolgu Oyuncaklar, Artık Malzemeden Oyuncaklar, Ahşap ve Sünger Malzemeden Yap - Boz; Bebekler

10 4.YARIYIL SÇG 202 İNSAN İLİŞKİLERİ Bu dersle toplumsal yaşamda insan ilişkilerinin önemi, insan ilişkilerini düzenleyen kurallar ve kurumlar, liderlik kavramı v yönetimdeki yeri, iletişimin tanımı ve önemi, iletişim süreci, sözlü ve yazılı iletişim, tutum, tavır ve algıların iletişimdeki önemi verilmektedir. SÇG 204 GÖRME ENGELLİ Bu dersle görme engelli çocukların gelişim özellikleri, eğitim modelleri ve eğitimlerinde kullanılan yaklaşımlar verilmektedir ve yapılan uygulamalar değerlendirilmektedir. SÇG 206 HASTA Bu dersle çocukluk çağı hastalıkları, enfeksiyonlar ve sistem hastalıkları, korunma yolları ve hasta çocukların evde bakımı, hastanede yatan çocukların özellikleri ve hasta çocukların okul öncesi eğitimleri verilmektedir. SÇG 208 DİL VE İLETİŞİM BOZUKLUĞU OLAN GELİŞİMİ EĞT Bu dersle dil ve iletişim bozukluğu olan çocukların gelişim özellikleri, eğitim modelleri ve eğitimlerinde kullanılan yaklaşımlar verilmektedir ve yapılan uygulamalar değerlendirilmektedir SÇG 210 İŞİTME ENGELLİ Bu dersle işitme engelli çocukların gelişim özellikleri, eğitim modelleri ve eğitimlerinde kullanılan yaklaşımlar verilmektedir ve yapılan uygulamalar değerlendirilmektedir. SÇG 212 SEMİNER Bu derste öğrencilerin ilgi ve gereksinimlerine göre seçecekleri bir alanda çalışma yaparak, seçtikleri alanda tartışabilme ve sentez yapma becerilerinin gelişmesi sağlanacaktır.

11 SÇG 214 MESLEKİ UYGULAMA-II Bu dersle okul öncesi eğitim kurumlarında uygulanmak üzere araç-gereç hazırlığı, eğitim ortamının hazırlanması, etkinlik planlama verilmektedir ve yapılan uygulamalar değerlendirilmektedir. SÇG 216 AİLE Aile eğitimi konusunda bilgi ve beceri sahibi olacaktır. Aile eğitimi Aile eğitim programı hazırlama süreci Aile eğitimi etkinlik dosyası Aile ve çocuk hakkında bilgi edinme Özel eğitimde aile eğitimi süreci Özel eğitime gereksinimi olan çocukların aileleri için aile eğitimi etkinlik dosyası. SÇG 218 MATERYAL GELİŞTİRME Eğitimde araç-gereç yapımının ve kullanımının önemi, Sınıf yönetimi için araç gereç yapma, Eğitici oyuncak planlama, Eğitici oyuncak yapma, Kukla planlama-yapma, Müzik araçları planlama-yapma. SÇG 220 BEDEN Beden eğitimi ve sporun kavramlarını, yayınlarını ve meslek alanlarını tanıtmak, insan ve beden eğitimi-spor arasındaki ilişkileri, fiziksel, fizyolojik ve psiko-sosyal çalışma alanlarının beden eğitimi bilimi ile ilişkileri, beden eğitiminin Dünya da ve Türkiye deki gelişimi ve öncü kişileri, değişik ülkelerde beden eğitimi biliminin durumu, performans ile beden eğitimi bilimi arasındaki ilişkisi incelenecektir. SÇG 222 ÇOCUK VE ÇEVRE Çevreyi Koruma Bilincine Uygun Sınıf İçi Önlemleri, Çevre Bilincini Oluşturma, Çevre Sorunları, Çevre Eğitimi, Çevre Eğitim Etkinliklerini Uygulama. SÇG 224 SANAT ETKİNLİKLERİNİ İZLEME Sanatın tanımı ve temel terimleri, sanatın ortaya çıkışı ve gelişimi, sanatın gerekliliği, bugünü ve geleceği. Başlıca sanat dalları; Plastik sanatlar, Fonetik sanatlar,ritmik sanatlar. Bu sanatlardan Plastik sanatlar içerisindeki Resim, Heykel, Mimari hakkında bilgiler ve bu sanatların güzel sanatlar içerisindeki ve Türk kültürü içerisindeki yeri ve önemi. Fonetik sanatlar içerisindeki Müzik ve Edebiyat hakkında bilgiler ve bu sanatların güzel anatlar içerisindeki ve Türk kültürü içerisindeki yeri ve önemi. Ritmik sanatlar içerisindeki Bale, Dans, Tiyatro, Sinema hakkında bilgiler ve bu sanatların güzel sanatlar içerisindeki ve Türk kültürü içerisindeki yeri ve önemi.

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı 1. Yarıyıl Ders İçerikleri Dersin Adı D.S KR. AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tar-1.

Detaylı

HEMŞİRELİK VE BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL

HEMŞİRELİK VE BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL İÇG101 Matematik HEMŞİRELİK VE BAKIM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL Küme, sayılar, sayılarla ilgili işlemler, modüler aritmetik, cebir, polinomlarla uygulamalar, oran

Detaylı

SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI (1.Ö.) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI (1.Ö.) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI (1.Ö.) DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1.YARIYIL 2.YARIYIL KOD DERS ADI T P D.S. KR. D.T. AKTS KOD DERS ADI T P D.S. KR. D.T.

Detaylı

T. C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T. C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T. C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. YIL DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL TDL 101 Türk Dili I (2+0) 2 Dil, Diller ve Türk Dili, Dil Bilgisi,

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (2017/2018) I. YARIYIL

ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (2017/2018) I. YARIYIL T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (2017/2018) TDL 101

Detaylı

T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ CİDE RIFAT ILGAZ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ CİDE RIFAT ILGAZ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ CİDE RIFAT ILGAZ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Zorunlu Dersler (Z) YÖK veya Yüksek Öğretim Kurumları tarafından

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ AYDIN MESLEK YÜKSEOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ AYDIN MESLEK YÜKSEOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ AYDIN MESLEK YÜKSEOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL Aİ 101 - Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I (2 0 2): İnkılâp ve benzeri kavramlar. Osmanlı Devletinin

Detaylı

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ Ders Adı, Zorunluluk, Teorik, Pratik, Kredi, Akts ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I (Zorunlu) (2-0-2-2) Bu derste Osmanlı Devleti nin son dönemlerinde

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ. Okul Eğitimi Süresi. Haftalık Ders Saati. Ders Kredisi

DERS BİLGİ FORMU BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ. Okul Eğitimi Süresi. Haftalık Ders Saati. Ders Kredisi DERSİN ADI DÖNEMİ ) BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ ORTAK ORTAK Okul Eğitimi (Proje, Ödev, İş Yeri Eğitimi) X 3 56 64 120 Kredisi (1kredi=25-30 saat) (1modül=1 kredi) Bu derste bilişim olanaklarını kullanarak

Detaylı

TIBBİ TERMİNOLOJİ 05.09.2012 10:00 YABANCI DİL I 29.08.2012 10:00 TÜRK DİLİ I 27.08.2012 10:00 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 28.08.

TIBBİ TERMİNOLOJİ 05.09.2012 10:00 YABANCI DİL I 29.08.2012 10:00 TÜRK DİLİ I 27.08.2012 10:00 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 28.08. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEKYÜKSEKOKULU 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ACİL DURUM VE AFET YÖNETİMİ PROGRAMI BÜTÜNLEME SINAV TARİHLERİ DERSLİK (2) DERSİN ADI SINAV TARİHİ SAATİ TIBBİ TERMİNOLOJİ

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ DERS İÇERİKLERİ

ÇOCUK GELİŞİMİ DERS İÇERİKLERİ 2013 ÇOCUK GELİŞİMİ DERS İÇERİKLERİ 1. SINIF GÜZ YARIYILI Türk Dili I Türk dilinin ses ve şekil bilgisi, Türkçenin tarihî gelişimi, sunum yapma ve etkili konuşma teknikleri, sözlü ve yazılı edebi türler,

Detaylı

I. SINIF / I. YARIYIL

I. SINIF / I. YARIYIL I. SINIF / I. YARIYIL COG 101-Çocuk Gelişimi I: Gelişimle ilgili temel kavramlar; gelişim dönemleri, gelişim ilkeleri, gelişime etki eden faktörler, çocuk gelişiminin önemi, çocuklarda fiziksel gelişim,

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL DERSİN KODU ADI Teorik Pratik Kredi ECTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2012-2013 1.YARIYIL AIT181 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin Son Döneminde

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL

ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ TDL 101 Türk Dili I

Detaylı

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ÇEMİŞGEZEK MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. DÖNEM Türk Dili-I Z 2 0 2 2 Dil ve dilin önemi, dillerin doğuşu,

Detaylı

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. HEM155 Psikoloji MAT171 Temel Matematik I TD101 Türk Dili I Seçmeli Ders Grup 1 6

Ders Kod Ders Ad T U L K AKTS DİL. HEM155 Psikoloji MAT171 Temel Matematik I TD101 Türk Dili I Seçmeli Ders Grup 1 6 ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ SÖKE SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI 2015/16 ÖĞRETİM PROGRAMI 29.01.2016 1. Yarıyıl ÇGL101 Çocuk Gelişimine Giriş 2 0 0 2 4 ÇGL103 Aile Yaşam Döngüsü ve Aile İçi

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRKÇE I: YAZILI ANLATIM Ders No : 0310340004 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

İş ortamında iletişim, Kişiler arası iletişim ilkeleri, Davranış kalıpları, Mesleki yeterlilikler, Mesleki donanım.

İş ortamında iletişim, Kişiler arası iletişim ilkeleri, Davranış kalıpları, Mesleki yeterlilikler, Mesleki donanım. 1 BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL CGP101 Gelişim ve Öğrenme-1

Detaylı

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ İDİL MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ İDİL MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ İDİL MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL Yabancı Dil I:Konuşma (yabancı dili anlaşılır bir şekilde konuşabilme),

Detaylı

I. YARIYIL Psikolojiye Giriş Fizyolojik Psikoloji Türkçe I: Yazılı Anlatım Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Yabancı Dil I Bilgisayar I

I. YARIYIL Psikolojiye Giriş Fizyolojik Psikoloji Türkçe I: Yazılı Anlatım Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Yabancı Dil I Bilgisayar I I. YARIYIL Psikolojiye Giriş Psikolojinin tanımı, psikoloji tarihi, psikolojinin alanları (sosyal psikoloji, klinik psikoloji, eğitim psikolojisi vs.), psikoloji kuramları (davranışcı kuramlar, bilişsel

Detaylı

SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS DERSLERİ YÜKSEK LİSANS BİLİMSEL HAZIRLIK DERSLERİ YÜKSEK LİSANS ZORUNLU/SEÇMELİ DERSLERİ

SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS DERSLERİ YÜKSEK LİSANS BİLİMSEL HAZIRLIK DERSLERİ YÜKSEK LİSANS ZORUNLU/SEÇMELİ DERSLERİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS DERSLERİ YÜKSEK LİSANS BİLİMSEL HAZIRLIK DERSLERİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİNE GİRİŞ EĞİTİMSEL YAKLAŞIMLAR GELİŞİM PSİKOLOJİSİ Z 2 0 2 6 ÇOCUĞU TANIMA

Detaylı

Eğitimde Araç-Gereç Geliştirme Amaç: Öğrenciye (okul öncesi) eğitimde araç gereç geliştirme yeterliği kazandırmak

Eğitimde Araç-Gereç Geliştirme Amaç: Öğrenciye (okul öncesi) eğitimde araç gereç geliştirme yeterliği kazandırmak ÇOCUK GELİŞİMİ ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL Çocuk Gelişimi I Amaç: Çocuğun fiziksel gelişimi, psikomotor gelişimi, bilişsel gelişimi ve dil gelişimini izleyebilecek bilgiyi edinme. Fiziksel

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS MB-Özel Eğitim Ön Koşul

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS MB-Özel Eğitim Ön Koşul DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS MB-Özel Eğitim 364 6 2 2 3 Ön Koşul Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersi Veren Öğretim Elemanı Dersin Yardımcıları Dersin Amacı

Detaylı

Ders Ayrıntıları Yarıyıl Kodu Adı T+U Kredi AKTS Çocuk Hukuku

Ders Ayrıntıları Yarıyıl Kodu Adı T+U Kredi AKTS Çocuk Hukuku 1 --- Çocuk Hukuku 2+0 2 2 Seçmeli okul öncesi öğretmenliği lisans öğrencilerinin Türkiye ve Dünya hukukunda çocuğun ve çocuk haklarının yeri konusunda bilgi sahibi olmaları Çocukluk kavramı ve tarihsel

Detaylı

Aile Yaşam Döngüsü ve Aile İçi İlişkiler Özel Eğitime Giriş Z 1.Sınıf. Gelişim Psikolojisi Değerlendirme Yöntemleri.

Aile Yaşam Döngüsü ve Aile İçi İlişkiler Özel Eğitime Giriş Z 1.Sınıf. Gelişim Psikolojisi Değerlendirme Yöntemleri. 2012-201 107 110 09 221 42 Şube Açık Adı T P K /S Dönem / 0 / 0 / 0 Çocuk Gelişimi ve Eğitimine Giriş Aile ve Yaşam Dinamiği 1.Sınıf 1 0 1 1.Sınıf Özel Eğitime Giriş 1 0 1 1.Sınıf Nörolojik Gelişim 1 2

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ I: Haftalık ders 1 saattir (T-0 ) (U-l) (K-0).

BEDEN EĞİTİMİ I: Haftalık ders 1 saattir (T-0 ) (U-l) (K-0). I.SINIF-1.YARIYIL TÜRK DİLİ I : Haftalık ders 2 saattir (T-2 ) (U-0) (K-2). Ders İçeriği; % 10 Dil, Diller ve Türk Dili, % 15 Dil Bilgisi, Sözcük ve Cümle % 25 Kelime Türleri % 25 Anlatım Öğeleri ve Anlatım

Detaylı

Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu 2012/2013 Eğitim Öğretim Yılı Çocuk Gelişimi Programı Ders İçerikleri

Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu 2012/2013 Eğitim Öğretim Yılı Çocuk Gelişimi Programı Ders İçerikleri Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu 2012/2013 Eğitim Öğretim Yılı Çocuk Gelişimi Programı Ders İçerikleri Ders TDB 101 Ders İsmi Türk Dili 1 Dersin İçeriği : Fert ve Millet Hayatındaki Dilin

Detaylı

EMİN ALİ TURHAN, KAMİLE ÖZER AYTEKİN,

EMİN ALİ TURHAN, KAMİLE ÖZER AYTEKİN, Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRKÇE II: SÖZLÜ ANLATIM Ders No : 0310340020 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALAN TANITIMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALAN TANITIMI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALAN TANITIMI ALANIN TANIMI:Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı altında yer alan erken çocukluk eğitimi ve özel eğitim dallarının yeterliklerini Kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim

Detaylı

Ders No Ders Kodu Dersin Adı T U AKTS. SGS Seçmeli Ders No Ders Kodu Dersin Adı T U AKTS

Ders No Ders Kodu Dersin Adı T U AKTS. SGS Seçmeli Ders No Ders Kodu Dersin Adı T U AKTS 1. Yarıyıl 34209 RPD101 Psikolojiye Giriş 3 0 4 34208 RPD109 Fizyolojik Psikoloji 3 0 4 34210 RPD103 Sosyolojiye Giriş 2 0 3 34212 RPD105 Eğitim Bilimine Giriş 3 0 3 34213 RPD107 Felsefe Giriş 3 0 3 11371

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı.

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü. Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı. Ders T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Programları ve Öğretimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Öğretim Planı Tablo 1. ve Kredi Sayıları I. Yarıyıl Ders EPO535 Eğitimde Araştırma Yöntemleri

Detaylı

SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS KATALOĞU ( )

SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS KATALOĞU ( ) SINIF ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS KATALOĞU (2018 2019) BİRİNCİ YIL KODU 1.Sınıf (I.Yarıyıl) T U K AKTS KODU 1.Sınıf (II.Yarıyıl) T U K AKTS 0303101 İlkokulda Temel Çevre Eğitimi AE 2 0 2 4 AE 3 0

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Kullanımı Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi

Detaylı

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ ÇINARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ ÇINARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ ÇINARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU 2015/2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Ders Kodu TDB 101 Ders İsmi Türk Dili 1 Dersin İçeriği: Fert ve Millet Hayatındaki

Detaylı

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili I TURK 101 Güz 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ANNE BABA EĞİTİMİ Ders No : 0100101 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 5 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili I TURK 101 Güz 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

GÜZEL SANATLAR LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (MÜZİK) DERSLER

GÜZEL SANATLAR LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (MÜZİK) DERSLER İ ORTAK DERSLER SEÇMELİ DERSLER D GÜZEL SANATLAR LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (MÜZİK) DERSLER 9. 10. 11. 12. DİL ANLATIM 2 2 2 2 TÜRK EDEBİYATI 3 3 3 3 DİN KÜLTÜRÜ AHLAK BİLGİSİ 1 1 1 1 TARİH 2 2 - -

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER BÖLÜMÜ TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI DÖNEM KOD DERSİN ADI TEORİK UYG. AKTS

TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER BÖLÜMÜ TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI DÖNEM KOD DERSİN ADI TEORİK UYG. AKTS TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI 6703101 ANATOMİ 2 0 3 6703109 TÜRK DİLİ I 2 0 2 6703110 YABANCI DİL I 2 0 2 6703114 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 2 0 2 6703121 GENEL BİYOLOJİ 3

Detaylı

Gelişim Psikolojisi (PSY 203) Ders Detayları

Gelişim Psikolojisi (PSY 203) Ders Detayları Psikolojisi (PSY 203) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Psikolojisi PSY 203 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i PSY 102 Psikolojiye Giriş II Dersin

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ANKARA MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ANKARA MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ ANKARA MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL TDL 100 Türk Dili AKTS 4 (4+0) 4 Dilin, insan aklının ürünü olduğunu kavrayabilme, Türk dilinin

Detaylı

Seçmeli dersler Seçmeli 14.00

Seçmeli dersler Seçmeli 14.00 Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği 1. Yarıyıl Dersleri BIL1051 BİLGİSAYAR I Zorunlu 2 2.00 0 4.00 EBB1003 EĞİTİM BİLİMİNE GİRİŞ Zorunlu 3 0.00 0 4.00 OKU1003 İNSAN ANATOMİSİ VE FİZYOLOJİSİ Zorunlu

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ ELEMANI MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

Erken çocukluk eğitim dalı; okul öncesi eğitim programı hazırlama, öz bakım becerileri, yetersizlik türleri ve kaynaştırma, oyunu gelişim alanları ve

Erken çocukluk eğitim dalı; okul öncesi eğitim programı hazırlama, öz bakım becerileri, yetersizlik türleri ve kaynaştırma, oyunu gelişim alanları ve 0-18 yaş çocuklarının gelişim alanlarını (fiziksel, motor, bilişsel, dil, sosyal ve duygusal) ve özelliklerini tanıyıp alışkanlık ve gereksinimleri konusunda bilgi kazanmış olan, onların sorunlarını giderici

Detaylı

Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu

Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRK DİLİ-2 Ders No : 0010110014 : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi Ön

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : BİLGİSAYAR II Ders No : 0310500022 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 6 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

I.YARIYIL. COG 107- Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

I.YARIYIL. COG 107- Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları I.YARIYIL COG 101- Çocuk Gelişimi I (3+0), AKTS:4 Gelişimin tanımlanması, gelişimi bilmenin önemi, gelişim ile ilgili temel kavramlar, gelişimin temel ilkeleri, gelişime etki eden faktörler, gelişim evreleri:

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/SAĞLIK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 1.SINIF / I. YARIYIL CGE 119 Bebeklik Döneminde Gelişim (3-0)3/5 0-3 yaş çocuğunun genel özellikleri,

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Bilgi ve İletişim Teknolojisi Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (x) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2013-2014 GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI Saati Bölümü Dersin Adı Öğretim Üyesi Derslik 09:00 Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ölçme ve Değerlendirme

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS A-Çocukla İletişim Ön Koşul

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS A-Çocukla İletişim Ön Koşul DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS A-Çocukla İletişim 275 3 3 3 5 Ön Koşul Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Seçmeli Dersi Veren Öğretim Elemanı Dersin Yardımcıları

Detaylı

F.Ü. KARAKOÇAN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

F.Ü. KARAKOÇAN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ F.Ü. KARAKOÇAN MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. SINIF I. YARIYIL TRD101 TÜRK DİLİ I ( 2 0 2) Dil, diller ve Türk Dili, dil bilgisi,

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi F. Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar I Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans (x) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x)

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi

DERS BİLGİ FORMU. Okul Eğitimi Süresi DERSİN ADI SÜRE VE ) DERS BİLGİ FORMU ANATOMİ TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER (TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER) I DÖNEM Zorunlu Meslek i Seçmeli lık Saati Okul Eğitimi Bireysel Öğrenme (Proje, Ödev, Araştırma,

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS A- Seçmeli IV-Okul Öncesi Eğitimde Kaynaştırma Ön Koşul -

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS A- Seçmeli IV-Okul Öncesi Eğitimde Kaynaştırma Ön Koşul - DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS A- Seçmeli IV-Okul Öncesi 478 8 2 2 4 Eğitimde Kaynaştırma Ön Koşul - Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Seçmeli Dersi Veren Öğretim

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS DERS BİLGİLERİ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Türk Dili II TD 102 2. 2+0 2 2 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Dersin Seviyesi Dersin Türü Türkçe Lisans Zorunlu / Yüz Yüze Dersin Koordinatörü

Detaylı

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM DRAMA İLE İLGİLİ TERİMLER VE ÇOCUKLARLA DRAMANIN TARİHÇESİ

İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM DRAMA İLE İLGİLİ TERİMLER VE ÇOCUKLARLA DRAMANIN TARİHÇESİ İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM DRAMA İLE İLGİLİ TERİMLER VE ÇOCUKLARLA DRAMANIN TARİHÇESİ Psikodrama... 4 Yaratıcı Drama... 4 Eğitici Drama... 4 Drama Oyunu... 5 Drama... 5 EĞİTİCİ DRAMANIN TANIMI... 6 ÇOCUKLARLA

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF GÜZ DÖNEMİ 1 ÇGL 101 01/02 Çocuk Gelişimine Giriş 2 0 2 3 2 MEB 101 01/02 Tıbbi

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI LİSANS DERS PROGRAMI I. SINIF GÜZ DÖNEMİ 1 ÇGL 101 01/02 Çocuk Gelişimine Giriş 2 0 2 2 2 ÇGL 103 01/02 Aile

Detaylı

tarih ve 272 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1

tarih ve 272 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1 11.05.017 tarih ve 7 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki-1 GÜZ Tablo 1 ÖĞRETİM PROGRAMI TABLOSU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ** * *

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VEZİRKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VEZİRKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ VEZİRKÖPRÜ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi-I ATİ101 İnkılap

Detaylı

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları

Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Türk Dili I (TURK 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili I TURK 101 Güz 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS PROGRAMI

BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI DERS PROGRAMI Adnan Menderes Üniversitesi EĞİTİM FAKÜLTESİ PROGRAMLAR BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ(İkinci Öğretim) REHBERLİK ve

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : MATERYAL GELİŞTİRME Ders No : 0310340081 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

I. YARIYIL DERSİN ADI KODU YARIYILI T+U KREDİSİ AKTS

I. YARIYIL DERSİN ADI KODU YARIYILI T+U KREDİSİ AKTS T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ ŞANLIURFA SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL Türk Dili I 2217101 I. Yarıyıl 2+0 2 2 Dil nedir? Dillerin Doğuşu, Dillerin Özellikleri,

Detaylı

Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu

Hafta Konu Ön Hazırlık Öğretme Metodu Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRK DİLİ-2 Ders No : 0010050017 : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi Zorunlu

Detaylı

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI YARIYIL DERSİN KOD ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AIT181 Atatürk Ilkeleri Ve Inkilap Tarihi I

ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI YARIYIL DERSİN KOD ADI Teorik Pratik Kredi ECTS AIT181 Atatürk Ilkeleri Ve Inkilap Tarihi I ÖĞRETİM PLANI AKADEMİK YILI 2016-2017 1.YARIYIL AIT181 Atatürk Ilkeleri Ve Inkilap Tarihi I Temel Kavram Bilgisi, Osmanlı Devleti ve Çöküşü, Tanzimat ve Meşrutiyet Dönemleri, Osmanlı Devletinin Son Döneminde

Detaylı

OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI I. YARIYIL ALAN DERSLERİ ECE 641 Çocuk Eğitimi ve Yaratıcılık (3 0 3 / 10) Çocuk eğitiminde yaratıcılığın önemli bir yeri vardır. Derste bilişsel, dil

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLİMLER VE TÜRKÇE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI (I. ÖĞRETİM)

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLİMLER VE TÜRKÇE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI (I. ÖĞRETİM) ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLİMLER VE TÜRKÇE EĞİTİMİ BÖLÜMÜ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI (I. ÖĞRETİM) I.YARIYIL II.YARIYIL 101 Türk Dil Bilgisi I: Ses Bilgisi 2 0 3 3 102 Türk

Detaylı

YAZILI ANLATIM-I DERSİ ÖĞRETİM PLANI Türkçe Yazılı Anlatım-I TRA-209 Zorunlu Dersin Seviyesi. Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü

YAZILI ANLATIM-I DERSİ ÖĞRETİM PLANI Türkçe Yazılı Anlatım-I TRA-209 Zorunlu Dersin Seviyesi. Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü YAZILI ANLATIM-I DERSİ ÖĞRETİM PLANI Türkçe Yazılı Anlatım-I TRA-209 Zorunlu Dersin Seviyesi Lisans Dersin AKTS Kredisi 6 Haftalık Ders Saati (Kuramsal) 2 Haftalık Uygulama

Detaylı

DERS YEREL KREDİSİ DERS ADI Z

DERS YEREL KREDİSİ DERS ADI Z KATALOĞU 1. YIL / 1. YARIYIL SAATİ YEREL ADI TİPİ TEORİK UYGULAMA TOPLAM KREDİ MCG 101 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi I Z 3 0 3 3 4 MCG 103 Çocuk ve Oyun Z 3 0 3 3 4 MCG 105 Okul Öncesi Eğitime Giriş Z 0 MATA

Detaylı

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ DEVELİ HÜSEYİN ŞAHİN MESLEK YÜKSEKOKULU

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ DEVELİ HÜSEYİN ŞAHİN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bo lu mu Çocuk Gelişimi Programı DERS İ ÇERİ KLERİ 2018-2019 1. YARIYIL 1. SİNİFLAR ÇGE 101 Türk Dili 1 2 0 2 2 Dil, Diller ve Türk Dili, Dil Bilgisi, Sözcük ve Cümle,

Detaylı

Ders Adı : A.SEÇ.II:DİK.EKS.VE HİPER.BOZ.OLAN Ç.VE EĞT. Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4.

Ders Adı : A.SEÇ.II:DİK.EKS.VE HİPER.BOZ.OLAN Ç.VE EĞT. Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : A.SEÇ.II:DİK.EKS.VE HİPER.BOZ.OLAN Ç.VE EĞT. Ders No : 0310500086 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri

Detaylı

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili II TURK 102 Her İkisi 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE BAKIMINDA TEMEL BİLGİLER VE ETKİNLİKLER KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İ Ç İ N D E K İ L E R

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : BEDEN EĞİTİMİ VE OYUN ÖĞRETİMİ Ders No : 0310340065 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

Akademik İngilizce II (ENG102) Ders Detayları

Akademik İngilizce II (ENG102) Ders Detayları Akademik İngilizce II (ENG102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Uygulama Laboratuar Kredi AKTS Saati Saati Saati Akademik İngilizce II ENG102 Bahar 2 2 0 4 3,5 Ön Koşul Ders(ler)i ENG101 Dersin

Detaylı

Ergenlik ve Yetişkinlik Psikolojisi (PSY 204) Ders Detayları

Ergenlik ve Yetişkinlik Psikolojisi (PSY 204) Ders Detayları Ergenlik ve Yetişkinlik Psikolojisi (PSY 204) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Ergenlik ve Yetişkinlik Psikolojisi PSY 204 Bahar 3 0 0 3 6

Detaylı

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI

EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM PLANI BİLİMSEL HAZIRLIK GÜZ YARIYILI DERSLERİ EGB501 Program Geliştirmeye Giriş

Detaylı

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) 2 0 S

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) 2 0 S TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI ANATOMİ 6703101 2 0 Z 3 TÜRK DİLİ I 6703109 2 0 Z 2 YABANCI DİL I 6703110 2 0 Z 2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 6703114 2 0 Z 2 GENEL BİYOLOJİ 6703121

Detaylı

Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri.

Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2. Ders Bilgileri. Ön Koşul Dersleri. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRK DİLİ I Ders No : 0020050007 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 2 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

DÖNEMLERE GÖRE DERS İÇERİKLERİ

DÖNEMLERE GÖRE DERS İÇERİKLERİ DÖNEMLERE GÖRE DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL (GÜZ) CGE101 Çocuk Gelişimine Giriş Dili: Türkçe (T:2 U:0 K:2 AKTS:3) Bu dersin kapsamında çocuk gelişiminde temel kavramlar, doğum öncesi, bebeklik ve erken çocukluk

Detaylı

Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri:

Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri: Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ 1 2 3 4 5 6 7 Yönetim bilimi, Türk kamu yönetimi

Detaylı

Ders Adı : ZİHİN ENGELLİLER VE EĞİTİMİ Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4. Ders Bilgileri

Ders Adı : ZİHİN ENGELLİLER VE EĞİTİMİ Ders No : Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4. Ders Bilgileri Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ZİHİN ENGELLİLER VE EĞİTİMİ Ders No : 0310500015 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : A.SEÇ.IV: ÖĞRENME/ÖĞRETME SÜR.ÇAĞ.YAK. Ders No : 0310340121 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 4 Ders Bilgileri Ders

Detaylı

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI VİZE PROGRAMI

B.E.Ü. EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ. PSİKOLOJİK DANIŞMA ve REHBERLİK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI VİZE PROGRAMI PDR101 Psikolojiye Giriş Yrd.Doç. Birsen ŞAHAN 13.10.2017 13.00 201-202 PDR103 Fizyolojik Psikoloji Yrd.Doç.Dr. İbrahim TAŞ 17.10.2017 14.00 201-202 PDR105 Türkçe I: Yazılı Anlatım Okutman NURAN BAŞOĞLU

Detaylı

Psikolojiye Giriş I (PSY 101) Ders Detayları

Psikolojiye Giriş I (PSY 101) Ders Detayları Psikolojiye Giriş I (PSY 101) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Psikolojiye Giriş I PSY 101 Güz 3 0 0 3 10.5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili

Detaylı

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) S

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) S TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI ANATOMİ 6703101 2 0 2 Z 5 TÜRK DİLİ I 6703109 2 0 2 Z 2 YABANCI DİL I 6703110 2 0 2 Z 2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 6703114 2 0 2 Z 2 GENEL BİYOLOJİ

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Türk Dili II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (x ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan Öğretim( )

Detaylı

1.Sınıf Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) Ders Planı Ders Kodu. 1.Sınıf Bahar Yarıyılı (2. Yarıyıl) Ders Planı. Zorunlu/ Teorik Uygulama Toplam Kredi AKTS

1.Sınıf Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) Ders Planı Ders Kodu. 1.Sınıf Bahar Yarıyılı (2. Yarıyıl) Ders Planı. Zorunlu/ Teorik Uygulama Toplam Kredi AKTS İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2017-2018 YABANCI DİLLER EĞİTİMİ BÖLÜMÜ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI 4 YILLIK DERS PLANI (Eğitim planı toplamda 170 Kredi ve 240 AKTS

Detaylı

Duyum ve Algı I (PSY 305) Ders Detayları

Duyum ve Algı I (PSY 305) Ders Detayları Duyum ve Algı I (PSY 305) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Duyum ve Algı I PSY 305 Güz 3 0 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i yok Dersin Dili Dersin

Detaylı

1. Çocukları Tanıma Çocukların fiziksel özelliklerini tanıma Çocukların sosyo-ekonomik özelliklerini tanıma

1. Çocukları Tanıma Çocukların fiziksel özelliklerini tanıma Çocukların sosyo-ekonomik özelliklerini tanıma Milli Eğitim Bakanlığı ve öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumları temsilcilerinden oluşturulan "Öğretmen Yeterlikleri Komisyonu" 1999 yılında başlattığı çalışmalarını 2002 yılında tamamlayarak öğretmen

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri II ENG 102 Bahar 2 2 0 3 4 Ön Koşul

Detaylı

MBEGTSOS Eğitim. Çocukta Hareket Gelişimi ve Sosyolojisi MBEGTFLF Eğitim Felsefesi MBEGTPSK Eğitim Psikolojisi

MBEGTSOS Eğitim. Çocukta Hareket Gelişimi ve Sosyolojisi MBEGTFLF Eğitim Felsefesi MBEGTPSK Eğitim Psikolojisi 2018-2019 TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ AE SEÇ KODLU ALAN EĞİTİMİ SEÇMELİ OKÖAESEÇ01 Aile ve Katılımı I. Yarıyıl II. Yarıyıl OKÖAESEÇ02 Çocuk ve Medya KODU Dersin Adı T U K AKTS KODU Dersin Adı T U K AKTS OKÖAESEÇ03

Detaylı

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları

Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Türk Dili II (TURK 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Türk Dili II TURK 102 Her İkisi 2 0 0 2 2 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü

Detaylı

Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri:

Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri: Program Öğrenme Çıktıları/Yeterlilikleri: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Kamu Yönetimi Bölümü DERS TANIM VE ÖĞRENİM YETERLİLİKLERİ 1 2 3 4 5 6 7 Yönetim bilimi, Türk kamu yönetimi

Detaylı

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Çocuk Gelişimi Programı. Müfredat

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Çocuk Gelişimi Programı. Müfredat Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Çocuk i Programı Müfredat Kodu Adı Tipi * Yeni Öğrenci için KSTU101 NC 3 Oryantasyon Programı * Bu 3 günlük program yeni kayıtlı lisans öğrencilerinin akademik,

Detaylı

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları

İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları İngilizce İletişim Becerileri II (ENG 102) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İngilizce İletişim Becerileri II ENG 102 Bahar 2 2 0 3 4 Ön Koşul

Detaylı

Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Ders İçerikleri

Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Ders İçerikleri Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Ders İçerikleri Okuma-Yazma Öğretimi Teori ve Uygulamaları ESN721 1 3 + 0 7 Okuma yazmaya hazıroluşluk, okuma yazma öğretiminde temel yaklaşımlar, diğer ülke

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

ÇOCUK GELİŞİMİ VE GENÇLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ IĞDIR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ - YÜKSEKOKUL SEKRETERLİĞİ 13/11/2018 12:49-99147595 -105.03-E.1199 *00360768* 00360768 SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÇOCUK GELİŞİMİ

Detaylı