RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR"

Transkript

1

2 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR

3 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // ÖNSÖZ // Merhaba değerli fotoğrafça okurları, dergimizin üçüncü sayısında sizlerle beraberiz. Rize Ticaret Meslek Lisesi fotoğrafçılık kulübü olarak çıkardığımız fotoğraf dergimizin ilk ve ikinci sayısında sizlerden aldığımız olumlu geri dönütler sayesinde içeriğimizi geliģtirmeye devam ediyoruz. Bu hafta dergimizde Fizik Öğretmeni Aysel Muradoğlu ile röportajı ve 11-D sınıfı ile yaptığımız anketi mutlaka inceleyin. Fotoğraf ve fotoğrafçılık hakkında daha fazla kiģiye bilgi ulaģtırabilmek adına kulüp olarak çalıģmalarımıza devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta içinde RĠFSAD yönetim kurulu baģkanı Emin Kanbur u okulumuza davet etmiģtik. Öğrenci ve öğretmenlerimize yönelik fotoğraf makinesi ve fotoğraf çekim teknikleri hakkında bir seminer vermiģti. Ayrıntılı bilgileri etkinlik haberleri köģesinde bulabilirsiniz. Dergimiz hakkında her türlü yorum ve önerilerinizi okul sitemizden veya e-posta adresimizden bildirebilirsiniz. Adem TÜRK Genel Yayın Yönetmeni Yüksek bir insan topluluğu olan Türk Milleti nin tarihi bir özelliği de, güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir. M. Kemal ATATÜRK

4 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // HAFTANIN FOTOĞRAFLARI //

5 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // HAFTANIN FOTOĞRAFLARI //

6 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // HAFTANIN FOTOĞRAFLARI //

7 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // HAFTANIN FOTOĞRAFLARI //

8 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // HAFTANIN FOTOĞRAFLARI //

9 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // HAFTANIN FOTOĞRAFLARI //

10 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // OKUL ETKİNLİKLERİ // OKULUMUZDAN ETKİNLİK HABERLERİ FOTOĞRAFÇILIK TEKNİKLERİ SEMİNERİ HAZIRLAYANLAR 8 Mart 2011 Cuma günü okulumuz çok amaçlı salonunda fotoğrafçılık kulübü danışman öğretmenlerinden Adem TÜRK'ün organize ettiği seminere konuşmacı olarak RİFSAD Yönetim kurulu Başkanı ve aynı zamanda velimiz olan Emin Kanbur katıldı. Emin Kanbur fotoğraf makinesi tarihi, parçaları ve fotoğraf çekim teknikleri hakkında katılımcılara geniş bilgiler verdi.

11 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // OKUL ETKİNLİKLERİ // PROJE TABANLI BECERĠ YARIġMASI Bu sene 6.sı düzenlenen Proje Tabanlı Beceri YarıĢmasında okulumuz "E-Ticaret Bayi Sistemi" isimli proje ile 3. Oldu.4 Mart 2011 Cuma akģamı Rize Öğretmenevinde düzenlenen yemekli toplantıda yarıģma sonuçları açıklandı. Dereceye giren projelere ödülleri verildi. Okulumuzu baģarı ile temsil eden proje danıģmanı BiliĢim Teknolojileri Öğretmeni Ahmet KESKĠN ile projeyi hazırlayan öğrencilerimiz Muhammet FĠl ve Nergis TOPÇU yu tebrik ediyoruz.

12 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // OKUL ETKİNLİKLERİ // MEVLANA HAFTASI Okulumuz tarafından İsmail Kahraman Kültür Merkezinde 7 Aralık 2010 salı günü saat Mevlana Celaleddin -i Rumi' yi anma programı düzenlendi. Program edebiyat öğretmenleri Yasemin DURMAZ, Edibe BAYAR, Cumali TEKİN ve bilgisayar öğretmeni Ahmet KESKİN tarafından hazırlandı. Programa mezun öğrencilerimizden Şeyma OSMA konuk sanatçı olarak katıldı.

13 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // FOTO TEKNİK // FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ BEBEK FOTOĞRAFI ÇEKME HAZIRLAYANLAR Siz daha farkına varmadan bir de bakmıģsınız bebeğiniz büyümüģ okula baģlıyor. Fotoğraf çekmeyi bir yaģam alıģkanlığına dönüģtürün, böylece bu tür güzel anları yakalayabilin. Dostlarınız ve akrabalarınızla paylaģmak isteyeceğiniz; yıllarca bir hazine gibi saklayacağınız fotoğraflar çekmenize yardımcı olabiliriz. Sık sık fotoğraf çekin Bebeğinizin geliģimini adım adım takip edin - ilk gülümsemesini, ilk diģini, ilk adımını. Bebekler inanılmayacak kadar çabuk değiģir; geçmiģe karıģıp gitmeden bebeğinizin her anını yakalamaya çalıģın. Bebeğinizin yaģamından bir günü fotoğraflayın. Sabah uyandığında gerinmesinden, akģam uyku vakti esnemesine kadar, çocuğunuzun tam bir gününü izleyin. Sonraki yıllarda keyifle anacağınız bir dizi fotoğrafınız olacak. Duyguları yakalayın Bir sırıtma, bir esneme, bir ağlama - yalnızca güzel gülücükleri değil tüm duyguları yakalayın. Bebekler rahat ve özgürdür. Fotoğraflarınızda bunu yansıtın. YaklaĢın Vizörünüzü çekeceğiniz objeyle doldurun; çok daha etkileyici fotoğraflar yaratın. Önemli olanı vurgulayıp kalanı dıģlamak için yaklaģın ya da fotoğraf makinenizin zoom'unu kullanın. Fotoğraf makinenizin en yakın odak mesafesini öğrenmek için kullanım kılavuzuna bakın. Farklı açılar deneyin Fotoğraf çekmeye bebeğinizin göz seviyesinden baģlayın. Bebeğin birisinin omzunda düzgün durmasını sağlayın. Birkaç afacanı koltuğa sıralaya da bilirsiniz. Ardından, farklı bir Ģey deneyin - örneğin (sağlam!) bir sandalye üzerine çıkın ve yatağındaki bebeğin fotoğrafını çekin.

14 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // FOTO TEKNİK // Fotoğrafa diğer insanları da katın. Bebekle birlikte diğer insanları çekin - Abla kardeģini beslerken, Büyükbaba bebek torunuyla dans ederken. Ġki bebeği birbiriyle tanıģtırın; o an aralarında oluģan bağı gözlerinde yakalayın. Sade bir arka plan kullanın Tıka basa doldurulmamıģ bir arka plan dikkati fotoğrafı çekilen obje üzerinde toplar ve daha güzel sonuç verir. Fotoğrafını çektiğiniz objeyi sade ve dikkat çekmeyen bir arka plan üzerine yerleģtirin. Bazen kendinizi (ve fotoğraf makinenizi) hafif sağa sola hareket ettirerek görüntüdeki gereksiz fazlalıklardan kurtulabilirsiniz. Doğal ıģık kullanın Bulutlu, kapalı günlerin insan fotoğrafı için en iyi ıģığı sağladığını öğrenmek size ĢaĢırtıcı gelebilir. Parlak güneģ gözlerin kısılmasına yol açar ve yüzde keskin gölgeler oluģturur. Kapalı günlerde ıģık yumuģaktır ve yüzleri daha çekici gösterir. Kapalı mekanlarda, flaģı kapatıp pencereden gelen ıģığı kullanarak fotoğrafını çektiğiniz objeye yumuģak, neredeyse ıģıldayan bir görünüm kazandırabilirsiniz. DOĞUM GÜNÜ FOTOĞRAFI ÇEKME Ġster bebeğinizin ilk, çocuğunuzun altıncı, isterse anneannenizin doksanıncı yaģı olsun, Ģimdi vereceğimiz ipuçları doğum günü fotoğraflarınızı çok özel hale getirecek. Duyguyu yakalayın Unutulmaz fotoğraflar yaratan gülümsemeleri, göz yaģlarını, sürprizleri ve kucaklaģmaları yakalayın. Fotoğraf makineniz her an elinizin altında bulunsun; böylece anlık ifadeleri yakalayabilirsiniz. Mumların parlayan ıģığını gösterin Yanan mum ıģığını çekebilmek için, flaģınızı kapatın. Fotoğrafın bulanık olmaması için makinenizi bir tırabzan, sandalye arkası, masa üzerine koyarak ya da bir kapı çerçevesine dayayarak hareketsiz kalmasını sağlayın. Masa üstü tipinde ucuz bir üçayak kullanın. YaklaĢın Vizörünüzü çekeceğiniz objeyle doldurun; çok daha etkileyici fotoğraflar yaratın. Önemli olanı vurgulayıp, kalanı dıģlamak için yaklaģın ya da fotoğraf makinenizin zoom'unu kullanın. Fotoğraf makinenizin en yakın odak mesafesini öğrenmek için kullanım kılavuzuna bakın.

15 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // FOTO TEKNİK // Kırmızı gözden kaçının Fotoğraf düzenleyen yazılımlar yardımıyla kırmızı gözden kurtulmak artık çok kolay. Hepsi güzel de, kırmızı göz oluģmasını neden en baģtan engellemeyelim? Fotoğrafını çektiğiniz kiģiye doğrudan objektife değil omzunuza bakmasını söyleyin. Odadaki tüm ıģıkları yakmak da yardımcı olabilir. Makinenizin "kırmızı göz azaltma" fonksiyonu varsa bunu kullanın. FlaĢ etki mesafesi içinde kalın Dijital fotoğraf makinelerinin tipik flaģ mesafesi metre arasında, video kameralarının ise 4.5 metreye kadardır. FlaĢ mesafesinin dıģında kalan nesneler ya çok karanlık ya da çok aydınlık çıkar. Makinenizin kullanım kılavuzunu inceleyin ve fotoğrafını çekeceğiniz nesnenin flaģ mesafesinde olduğundan emin olun. Yedek pil, film ve fotoğraf kartı almayı unutmayın Makineniz umulmadık bir anda çalıģmazsa üzülmez misiniz? Ya önemli bir anda filminiz biter veya fotoğraf kartınız dolarsa. Bir gece öncesinden fotoğraf makinenizin pilini kontrol edin, her Ģeyin çalıģtığından emin olmak için bir iki poz fotoğraf çekin. Yedek pil, film ya da fotoğraf kartlarını yanınıza almak üzere hazırlayın. Fotoğrafın kusursuz olması için görüntü ekranını kullanın Çoğu dijital fotoğraf makinesiyle, fotoğraf çektikten sonra görüntü ekranını kullanarak çekilen fotoğrafın güzel olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Çoğu makine çekilen fotoğrafın ekranda büyütülmesine olanak tanır, böylece gözü kapalı ya da yüzünde tuhaf ifadeli bir çekim olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bir kez daha çekmeniz gerekiyorsa bunu hemen anlarsınız. Fotoğrafları hediye olarak verin Doğum günlerinde fotoğrafların çok iģe yaradığını fark edeceksiniz. Çok iyi bir teģekkür kartı olabilirler. Yüzlerce km uzakta yaģayan AyĢe Teyzenize, onun gönderdiği ayıcıkla oynayan Funda'nın fotoğrafını gönderin. Dijital bir fotoğraf makinesi ve bir inkjet yazıcının yardımıyla, konuklarınızı evlerine günün anlamını gösteren bir hediyeyle gönderebilirsiniz.

16 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // İNCELEME // FOTOĞRAF MAKİNESİ TERİMLERİ VE TANITIMI CANON IXUS 200 IS İNCELEMESİ HAZIRLAYANLAR Canon Digital IXUS 200 IS kompakt dijital kamera Geride bıraktığımız zaman içerisinde Canon IXUS fotoğraf makineleri sürekli ilgi odağı oldular. Ve arada sırda yeni bir IXUS modeli çıkardığında da benzer bir ilgi toplamak dikkate değer bir başarı bizce. Yıllar içerisinde Canon Digital IXUS serisindeki modeller son derece modern bir görünüm kazandılar ve pek çok yenilikçi özelliğe kavuştular. Canon Digital IXUS 200 IS dijital fotoğraf makinesi Canon'un ürün yelpazesindeki dokunmatik ekranlı ilk model olma unvanını taşıyor. İleride şüphesiz bu tür yenilikler bizi bekliyor. Canon Digital IXUS 200 IS dokunmatik ekran kullanımı IXUS fotoğraf makinelerinin kullanım kolaylığı başlangıç seviyesi için zaten çok iyiydi ve şimdi Canon IXUS 200 IS modelinde buna dokunmatik ekran özelliği de eklenince olaya yeni bir boyut kazandırılmış. Böylece gerçekten çok daha farklı ve modern bir kamera kullanım tarzı ortaya çıkmış. Meselenin, kullanıcıların daha hızlı veya daha kolay kullanım yöntemleri elde etmeleri ile pek ilgisi yok; asıl mesele, cep telefonu modellerinde olduğu gibi gittikçe artan sayıda elektronik cihazın dokunmatik kullanım özelliklerine sahip olması. Ve bu durum da dokunmatik ekran özelliğinin dijital fotoğraf makinelerine de entegre edilmesini mantıklı bir aşama haline getiriyor. Cep telefonu kullanıcılarının bir kısmı Canon Digital IXUS 200 IS dijital fotoğraf makinesinin dokunmatik kullanım özelliğine anında adapte olacaklardır. Canon IXUS 200 IS gövde yapısı Canon IXUS 200 IS kamera kaliteli bir fotoğraf makinesi; gövdesinin detayları ve tasarım çizgileri gerçekten üst kalitede. Kullanıcı dostu yapı ve kolay kullanım özellikleri üst seviyede. Canon IXUS tasarım departmanının zengin deneyim birikiminin olumlu etkisini Canon IXUS 200 IS üzerinde hemen fark ediyorsunuz. Kameranın görüntü kalitesi gayet iyi ve özellikle iyi aydınlatılmış ortamlarda hiç sıkıntı yaşanmıyor. Ancak ışığın zayıf olduğu ortamlarda ve yüksek ISO değerlerinde sorular yaşanıyor ve noise etkisi ortaya çıkarak görüntü kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. Çoğu yüksek çözünürlüklü kompakt fotoğraf makinesinde rastlanan bu özellik beklenmedik bir durum değil. Canon IXUS 200 IS inceleme sonucu Açıkçası Canon Digital IXUS 200 IS kamera hoşumuza gitti. Bir DSLR fotoğrafçısı için bile böyle bir kompakt kamerayı cebinize koyup dolaşmak keyif verici. Fotoğraf çekmenin kolaylığı ve dokunmatik ekrandan kaynaklanan keyifli kullanım özellikleri Canon IXUS 200 IS'nin kullanıcı üzerinde bıraktığı izlenime olumlu katkı sağlıyor. Eğer daha fazlasını istiyorsanız ya da fotoğraf makinesinden yaratıcı çekim olanakları bekliyorsanız size bir dijital SLR fotoğraf makinesine yönelmenizi öneririz.

17 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // İNCELEME // Canon IXUS 200 IS kamera tasarımı Canon Digital IXUS 200 IS dijital fotoğraf makinesinde kullanılan sağlam malzeme elinize güvenle oturmasını sağlıyor. Kameranın ele rahat oturmasını sağlayan yuvarlak hatları göz dolduruyor. Canon Digital IXUS 200 IS dijital fotoğraf makinesini cebinizde veya el çantanızda Hiçbir sıkıntı yaşamadan taşıyabiliyorsunuz. Böylece özel anlarla karşılaştığınız zaman kolaylıkla hemen fotoğraf çekebiliyorsunuz. İlk başta kamerada bir grip bölümünün olmaması kayıp gibi görünse de uygulamada herhangi bir sorun çıkarmıyor. AF yardımcı ışık ve dahili flaş Canon Digital 200 IS fotoğraf makinesinin ön yüzünde parlak bir daire ile çevrili 5x optik zum özellikli objektif ağırlığını hissettiriyor. Bu çerçevenin hemen dış çizgisinde zamanlı çekimde gösterge ışığı, AF yardımcı lamba ve kırmızı göz düzeltme görevi gören LED ışık bulunuyor. Kameranın ön kısmında bulunan ve birkaç metre aydınlatma menziline sahip olan dahili flaşı fark etmek zor desek yeridir. Canon Digital IXUS 200 IS deklanşör Canon IXSU 200 SI fotoğraf makinesinin üst kısmında dikkati çeken ilk nokta büyük ebatlarıyla deklanşör butonu oluyor. Deklanşörü çevreleyen bir zum halkası ile yakınlaştırma ve uzaklaştırma işlemleri gerçekleştiriliyor. Açma/Kapama tuşu kameranın tasarım çizgileriyle bir hizada tutularak neredeyse görünmez hale getirilmiş. En solda konumlandırılan bir tuş video görüntü, fotoğraf ya da tamamen otomatik çekim (Auto) arasında geçiş sağlıyor. Canon IXUS 200 IS bağlantı noktaları IXUS fotoğraf makinesinin yan tarafında HDMI çıkışı ile USB / AV girişleri yer alıyor. Her iki bölümün kapakları da sağlam ve mükemmel şekilde kameranı tasarımıyla bir bütünlük oluşturuyor. Metal malzemeden tripod giriş yuvası kameranın alt kısmında merkezde konumlandırılmış. Bu tripod yuvasının uygulama kullanılıp kullanılmayacağı sorusu akla geliyor. Çünkü uzun çekim hızı ile gerçekleştirilen fotoğraf çekimlerinin haricinde kameranın optik sabitleme özelliği sayesinde her türlü çekimi sorunsuz bir biçimde gerçekleştirebiliyorsunuz. Bir arada bulunan Lityum iyon batarya ve SD/SDHC hafıza kartı yuvaları biraz kırılgan görünümlü bir kapak ile örtülü.

18 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // İNCELEME // Canon Digital IXUS 200 IS bellek 12 megapiksel çözünürlükteki görüntüler sadece JPEG formatta kaydedilebiliyor. Kamera dijital görüntülerde iki farklı sıkıştırma seçeneği sunuyor. En yüksek çözünürlükte ve en düşük sıkıştırma seçeneğinde yani teorik olarak yüksek en kalitede çektiğiniz fotoğraflar 3 MB civarında yer kaplıyor. Bu çok fazla olmayan dosya büyüklüğü sayesinde uygulamada 2 GB kapasiteli bir hafıza kartı ile 600 civarında fotoğraf çekebiliyorsunuz. SDHC hafıza kartlarında fiyatlar ciddi anlamda düşmüş olduğundan fotoğrafseverlerin bu cihaz ile birlikte bellek sorunu yaşayacaklarını sanmıyorum. Tüm bunların ışığında Canon Digital IXUS 200 IS fotoğraf makinesi ile birlikte en 4 GB veya 8 GB kapasitede bir hafıza kartı kullanmanızı öneriyorum. Canon NB-6L lityum iyon batarya Canon IXUS 200IS dijital fotoğraf makinesi gereksinim duyduğu enerjiyi 3.7V 1000 mah kapasiteli NB-6L model bir bataryadan alıyor. Kameranın bataryası yuvaya sadece tek bri yönde uyuyor, yani yanlış takma ihtimaliniz yok. Yuvasına oturan bataryayı kapak açıldığında düşmekten koruyan bir güvenlik tırnağı da mevcut. Batarya kamera ile birlikte gelen şarj cihazı aracılığıyla doldurulabiliyor. Şarj süresi 1 saat 55 dakika civarında. CIPA standartlarına göre tam dolu bir batarya ile yaklaşık 240 civarında fotoğraf çekmek olanaklı. Ancak CIPA standartları normal kullanım koşullarından oldukça farklı olduğu için bu rakama ulaşmak zor. Biz bu incelememizde 220 civarında çekim sayısına ulaştık. İnceleme bilgileri letsgodigital.org sitesinden alınmıştır.

19 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // RÖPORTAJ // FOTO RÖPORTAJ: Aysel MURADOĞLU (Fizik Öğrt.) HAZIRLAYANLAR Fotoğrafların içerisinde olmayıp fotoğraf çekmeyi seven öğretmenimiz Aysel MURADOĞLU. SĠZCE FOTOĞRAF NEDĠR? Ġnsanların duygu ve düģüncelerini, o andaki ruh halini anlatan en anlamlı belgedir. FOTOĞRAF ÇEKERKEN NELER DÜġÜNÜRSÜNÜZ? Fotoğraf çekerken mutlu olurum. Oğluma fotoğraf çekerken onun her anını sevgi ile geleceğe taģıyacağımdan mutlu olurum. HANGĠ ARALIKLARLA FOTOĞRAF ÇEKERSĠNĠZ? Çok sık fotoğraf çekerim. Fotoğraf çekmek için okulumuzdaki fotoğraf uzmanı hocamızdan yardım alarak fotoğraf makinemi aldım. YaĢadığım her güzel anı fotoğraflarım. GEZERKEN MĠ, GEZERKEN FOTOĞRAF ÇEKMEYĠ MĠ DAHA ÇOK SEVERSĠNĠZ? Gezmeyi daha çok severim. Fakat gezdiğim her yerin fotoğrafını çekip tarihini atarım. Sonradan onlara bakmaktan çok büyük zevk alırım. NE TÜR FOTOĞRAF ÇEKMEYĠ SEVERSĠNĠZ? Doğa ve topluluk fotoğrafları çekmeyi severim. Güzel gördüğüm beni mutlu eden her anı fotoğraflarım. FOTOĞRAFINI ÇEKMEK ĠSTEDĠĞĠNĠZ HALDE ÇEKEMEDĠĞĠNĠZ YER VAR MI? Dolmabahçe Sarayı nın içerisini çekmek isterdim. Onu görmeyen arkadaģlarıma fotoğraflarla görsel olarak anlatmak isterdim. MAKRO (YAKIN ÇEKĠM) YAPMAYI MI,GENĠġ AÇI CEKĠM YAPMAYI MI SEVERSĠNĠZ? Amatörce ikisini de kullanıyorum. Profesyonel olarak fotoğraf çekmeyi isterdim. MAKRO YA DA, GENĠġ AÇI CEKĠM YAPARKEN NELERĠ ÇEKMEYĠ SEVERSĠNĠZ? Manzarayı tek baģına çekmektense, manzara içinde insan öğesinin de bulunmasını tercih ederim. FOTOĞRAF ÇEKĠM TEKNĠKLERĠNĠ BĠLĠYOR MUSUNUZ? Hayır hiç bilmiyorum. Ama en kısa zamanda öğrenmek istiyorum. FOTOĞRAF ARġĠVĠNĠZ VAR MI? Çekildikleri zamana göre belirli bir sıraya göre arģivim var. Zaman zaman çektiğim fotoğraflara bakmayı severim. Sonradan hoģuma gitmeyen fotoğrafları silerim. MESLEK OLARAK FOTOĞRAFÇILIĞI DÜġÜNÜR MÜYDÜNÜZ? Hayır. Hobi olarak yapmayı seviyorum. FOTOĞRAFLA ĠLGĠLĠ BĠR ANINIZI ANLATIR MISINIZ: Liseden bir arkadaģımla bir gün evde eski fotoğraflara bakıyorduk. Trabzon a geziye gittiğimizde çektirdiğimiz bir fotoğrafı arkadaģımın yorumlaması çok ilginçti. Fotoğrafın çekildiği günün tarihi ( ) fotoğraftaki kiģilerin ayakları arasına denk gelmiģti. ArkadaĢım Aysel in ayarları arasında 20 cm, Aysel ile arkadaģının ayakları arasında da 2 cm var dedi. Ben koptum. Aynı arkadaģım Erzurum Ģelalesi fotoğraflarına bakarken Ģelalenin önünde kalan elektrik tellerini görünce elektrik telleri suyun içinde nasıl geçiyor diye sormuģtu.

20 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // ANKET // FOTO ANKET : 11-D D SINIFI Anket: Daha çok hangi mevsimde fotoğraf çekmeyi seversiniz? Tercih sebebiniz nedir? HAZIRLAYANLAR Anket Sonuçları: Ġlkbahar : 7 Yaz: 5 Sonbahar: 5 KıĢ: 13 Tercih Sebepleri: Kübra PEÇE : Doğayı yeniden doğarken güzel. Senem BĠBEROĞLU: Yaz mevsiminin güzelliği daha bir güzeldir. Esra GENÇ : Yaz mevsimi deniz, kum, güneģ her yer cıvıl cıvıl ve insanlar dıģarda olduğu için. Beren HASÇELĠK : Aslında benim için fark etmiyor. Ben her mevsim fotoğraf çekmeyi seviyorum ama her zaman yaz mevsiminin güzelliği farklıdır. Yazın çok güzel kareler var insan her zaman fotoğraf çekebilir. ġüheda ġalcioğlu :Doğa harikaları kıģta sergilenir. Havva PAġALĠOĞLU : KıĢın her taraf bembeyaz olduğu için fotoğraflar çok güzel görünüyor ve kar yağarken güzel bir görüntü oluģuyor. Berrak AKTAġ : KıĢın ağaçların dallarındaki karlar mükemmel bir görüntü veriyor, hele de bir ağaç topluluğu olduğunda izlemeye, çekmeye dayanılmaz. BüĢra SARIMEHMET: KıĢın kar yağarken çekilen resimler daha bir hoģ gözüküyor. Fatma AVCI: Yazın yaylaya çıkıyorum. Yaz daha güzel oluyor. Zeynep MEMĠġOĞLU: YaĢadığım güzel olayların çoğunu sonbaharda yaģadığım için sonbahar resimlerini çekmek hoģuma gidiyor. AyĢenur TÜRLÜ: KıĢın kar ve yağmur olduğunda insanın içinde bir huzur oluģur. Karda resim çekmek en güzel zevktir. Gülcan ġafak: Fotoğraf çekmek kıģın beyazların içinde daha güzel oluyor. BüĢra DÜZGÜN: KıĢ mevsimi daha güzel olduğu için ve kıģ mevsimini daha çok sevdiğim için. ġahadet YAZAR: KıĢ mevsiminde diğerlerinden daha farklı olarak her tarafı beyaz bir örtü kaplar. ġehir bambaģka bir renge bürünür ve bu beyaz örtü Ģeklin yeni hali fotoğraf çekmeme neden olur.. Nuran TAKMAZ: Sonbaharda yaprakların dökülmesi ve sararması doğaya güzel bir manzara kattığı için daha çok resim çekmeyi tercih ederim. Esra FURTUNA: Ġlkbaharda ağaçların yeģermeye baģlaması daha güzel, göze hitap eden manzaralar çıkarıyor. ġadiye AKAR: Börtü böcek oradan oraya uçuģuyor. Çok objektif fotoğraflar elde edebiliriz güneģ kavurucu sıcakta yardımcı oluyor.

21 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // ANKET // Anket: Daha çok hangi mevsimde fotoğraf çekmeyi seversiniz? Tercih sebebiniz nedir? Anket Sonuçları: Ġlkbahar : 7 Yaz: 5 Sonbahar: 5 KıĢ: 13 Tercih Sebepleri: Nasibe YILMAZ: Ġlkbaharda yazı müjdeleyen bitkilerin yeģermesi çevreye çok güzel bir görünüm katar. ġeyma KOÇAL: Yaprakların hoģ görüntüsü. Tülay AKPINAR: Hava güzel gezmek için daha çok fırsat var. Yaz ayında arka planda güzel olduğu için yaz ayında fotoğraf çekmeyi seviyorum. Zeynep PAKKAN: Hava güzel gezmek için yazın daha çok gezilip görülecek yerler oluyor. AyĢenur KABĠL: Kar yağarken fotoğraf baģka güzel oluyor. AyĢenur YAZAR: Bütün ağaçlar çiçek açıyor. Çiçeklerin kokusu, o kokunun arasında süzülen kelebekler yeni bir baģlangıç gibi.. Arzu HAVUZ: Bence mevsimlerin en güzeli kıģ. Karla örtünmüģ ağaçlar, dereler vb. Bunun için kıģ mevsiminde fotoğraf çekmeyi severim. Esra YILDIRIM: Kar manzaraları daha çok hoģuma gidiyor. Elvan TEMĠZEL: KıĢın kar taneleri çok romantik. BüĢra ÇAVUġOĞLU: Gezip gördüğüm yerlerde eģsiz manzara karģısında büyüleniyorum. Bu anı kağıt üzerine aktarmak gibisi yok. KuĢların cıvıltısı çiçeklerin güzelliği karģısında doğayı izlemek mükemmel bir zevk. Merve KETENCĠ: Sonbaharda kuru yaprakların görüntüsü çok güzeldir. Kübra KAZDAL: Yaz mevsiminde okul tatil, hava güzel. Nurcan SATICI: Sonbaharın o essiz güzelliği ağaçlardan düģen yapraklar yağan yağmurun altında ıslanan insanlar sonbaharın en güzel fotoğraf kareleridir. Kader KURTULUġ: KuĢların cıvıl cıvıl sesi ve güzel görüntüsü. Hilal ÖZEN: Doğanın en güzel süsü açmaya baģlayan çiçeklerdir.

22 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // KÜNYE //

Yer yüzündeki en küçük, en hafif Handycam

Yer yüzündeki en küçük, en hafif Handycam Yer yüzündeki en küçük, en hafif Handycam Sayı: 20 Bu Ay... Dünya nın en küçük ve hafifi çok havalı Taşınabilir High Definition İhtişamı BRAVIA D3000 Serisi ile Tanışın Cyber-shot ile su altı keyfi Anılarınızı

Detaylı

VAIO FZ serisi burada

VAIO FZ serisi burada Sayı:19 VAIO FZ serisi burada Bu Ay... DSC-W200 ile etkileyen performans Tatil e Hazır mısınız? HD nin İhtişamı, Hard Disk in Kolaylığı Büyük Ekran Keyfi Size Daha Yakın VAIO FZ için 5 Muhteşem Neden Etkileyen

Detaylı

Daha fazla bilgi için, ürünle birlikte gelen CD-ROM'daki kullanıcı kılavuzuna bakın.

Daha fazla bilgi için, ürünle birlikte gelen CD-ROM'daki kullanıcı kılavuzuna bakın. Türkçe Daha fazla bilgi için, ürünle birlikte gelen CD-ROM'daki kullanıcı kılavuzuna bakın. Ürüne Genel Bakış Önden Görünüş 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 1. Deklanşör 2. Güç düğmesi 3. Hoparlör 4. Otomatik zamanlayıcı

Detaylı

RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR

RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // ÖNSÖZ // Merhaba değerli fotoğrafça okurları, dergimizin 10 uncu sayısında sizlerle

Detaylı

Yazan: Miroslav Djuric

Yazan: Miroslav Djuric Bir Onarım Kılavuzu Nasıl yapmak Bu kılavuz nasıl kılavuzları yapmak için harika fotoğraf çekmek için gösterir. Yazan: Miroslav Djuric GİRİŞ İki becerilerini öğrenmek bir gitar kez restring ve kılavuzları

Detaylı

RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR

RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // ÖNSÖZ // Merhaba değerli fotoğrafça okurları, dergimizin 14 üncü sayısında sizlerle

Detaylı

ilham FOTOĞRAFLARINIZ VERSİN

ilham FOTOĞRAFLARINIZ VERSİN ilham FOTOĞRAFLARINIZ VERSİN İÇERİK NEDEN FOTOĞRAF? 3 NASIL FOTOĞRAFLAR ÇEKİLMELİ? 6 Dış Cephe 7 Lobi/Resepsiyon 8 Ortak Alanlar 9 Yemek 10 Olanaklar 11 Odalar 12 Manzara 15 NASIL FOTOĞRAF ÇEKİLİR: İPUÇLARI

Detaylı

Demodur Kırmızı yazılar sizin sipariş verirken yollamış olduğunuz yazılardır.

Demodur Kırmızı yazılar sizin sipariş verirken yollamış olduğunuz yazılardır. Demodur Kırmızı yazılar sizin sipariş verirken yollamış olduğunuz yazılardır. / /20 YAZI ARKASINDA SİZİN FOTOĞRAFINIZ KULLANILMAKTADIR En Kıymetlim, Sonsuz AĢkım Gözlerinde sevdayı bulduğum, ellerinde

Detaylı

Bitkisel Araştırmalarda Görüntü İşleme Teknikleri. Cengiz Sancak

Bitkisel Araştırmalarda Görüntü İşleme Teknikleri. Cengiz Sancak Bitkisel Araştırmalarda Görüntü İşleme Teknikleri Cengiz Sancak Temel Fotografi Fotograf nedir? Fotograf makinesi (kamera) çeşitleri SLR (Single Lens Reflex) Basçek (Compact) Görüntü alma çeşitlerine göre:

Detaylı

FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ. Hakan Evircan

FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ. Hakan Evircan FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ Hakan Evircan Fotoğrafçılıktaki tek kural, aslında hiçbir kural olmamasıdır. 1/3 kuralı (4 altın nokta kuralı) Fotoğraftaki ana objeyi, kadrajın tam ortasına yerleştirmek ilgiyi

Detaylı

Ayarlar (Bold=Varsayılan) Fotoğraf (camera), video, karışık (hybrid) 3 megapiksel, 8 megapiksel, 14 megapiksel

Ayarlar (Bold=Varsayılan) Fotoğraf (camera), video, karışık (hybrid) 3 megapiksel, 8 megapiksel, 14 megapiksel Mode (Mod) Image Size (Resim boyutu) Image Format (Resim formatı) Capture Number (Çekim sayısı) Fotoğraf (camera), video, karışık (hybrid) 3 megapiksel, 8 megapiksel, 14 megapiksel Full screen (Tam ekran)

Detaylı

RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR

RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // ÖNSÖZ // Merhaba değerli fotoğrafça okurları, dergimizin yedinci sayısında sizlerle

Detaylı

RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR

RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // ÖNSÖZ // Merhaba değerli fotoğrafça okurları, dergimizin 15 inci sayısında sizlerle

Detaylı

Astrofotoğrafçılık: Nasıl Başlarım?

Astrofotoğrafçılık: Nasıl Başlarım? Astrofotoğrafçılık: Nasıl Başlarım? Astrofotoğrafçılık (gökyüzü fotoğrafçılığı), her ne kadar fotoğrafçılığın bir alt dalıymış gibi görünse de fotoğrafçılıktan birçok yönüyle ayrılır. Astrofotoğrafçılık

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Boroskop PCE-VE 200

Kullanım Kılavuzu Boroskop PCE-VE 200 Boroskop PCE-VE 200 Versiyon 1.0 Oluşturulma Tarihi:14.06.2016 Manual İçindekiler 1 Giriş...2 2 Güvenlik Bilgisi...2 3 Özellikler...3 4 Sistem Açıklaması...4 5 Talimatlar...5 6 Sorun Giderme...6 7 Geri

Detaylı

Astrofotoğrafçılarımız: Metin ALTUNDEMİR

Astrofotoğrafçılarımız: Metin ALTUNDEMİR Astrofotoğrafçılarımız: Metin ALTUNDEMİR Başarılı astrofotoğrafçılarımızı, kendi ağızlarından size tanıttığımız, bu hobiye başlangıçlarını ve deneyimlerini aktardıkları yazı dizimize, Metin Altundemir

Detaylı

RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR

RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // ÖNSÖZ // Merhaba değerli fotoğrafça okurları, bu hafta dergimizde okulumuz tarih öğretmenlerimizden

Detaylı

D-SLR Kamera Tasarımı

D-SLR Kamera Tasarımı D-SLR Kamera Tasarımı Firmanın n Tasarımdan Beklentileri Amatör r ve Profesyonel kullanıcılar. lar. Orta-Üst düzeyde. d (Başlang langıç- Orta- Đleri Düzey) Düşük k maliyet yüksek y performans. En geniş

Detaylı

RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR

RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // ÖNSÖZ // Merhaba değerli fotoğrafça okurları, dergimizin dördüncü sayısında sizlerle

Detaylı

FOTOĞRAFÇILIK. Cumhuriyet Ortaokulu Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokulu

FOTOĞRAFÇILIK. Cumhuriyet Ortaokulu Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokulu FOTOĞRAFÇILIK Cumhuriyet Ortaokulu Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokulu 1 Vizör (bakac) : Fotograf makinalarında konuyu kadrajlamaya yarayan ünite. Zoom: Fotoğraf terimleri sayfasında alfabetik olarak fotoğrafçılıkta

Detaylı

Fotoğrafçılıkta mimari fotoğraf çekim teknikleri 1. Mimari fotoğrafçılık

Fotoğrafçılıkta mimari fotoğraf çekim teknikleri 1. Mimari fotoğrafçılık Fotoğrafçılıkta mimari fotoğraf çekim teknikleri 1 Mimari fotoğrafçılık Mimarlık, gökdelenlerden kulübelere kadar her şeyi kapsayan geniş bir konudur. Gittiğiniz neredeyse her yerde, günlük hayatta bir

Detaylı

Dino-Lite USB mikroskoplar, uzmanlar için

Dino-Lite USB mikroskoplar, uzmanlar için Dino-Lite USB mikroskoplar, uzmanlar için Dino-Lite USB mikroskoplar, uzmanlar için Dino-Lite dijital mikroskoplar Dino-Lite dijital mikroskoplar dünya çapında kendilerini kanıtlamışlardır. Birçok farklı

Detaylı

DİJİTAL FOTOĞRAF. Hazırlayan ve Sunan: Öğr.Gör. Hayati ULUSAY

DİJİTAL FOTOĞRAF. Hazırlayan ve Sunan: Öğr.Gör. Hayati ULUSAY DİJİTAL FOTOĞRAF Hazırlayan ve Sunan: Öğr.Gör. Hayati ULUSAY FOTOĞRAF NEDİR? Fotoğraf adı nereden gelmektedir?! Öncelikle Fotoğraf(Photograph) adı Latince kökenli bir isimdir. Photo(Foto) Işık, Graph(Graf)

Detaylı

RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR

RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR 2 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // ÖNSÖZ // Merhaba değerli fotoğrafça okurları; amacımız fotoğrafı, fotoğraf çekmeyi,

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-VE 200

Kullanım Kılavuzu PCE-VE 200 Kullanım Kılavuzu PCE-VE 200 Versiyon 1.0 Oluşturulma Tarihi:14.06.2016 Manual İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik Bilgisi... 3 3 Özellikler... 3 4 Sistem Açıklaması... 5 5 Talimatlar... 6 6 Sorun Giderme...

Detaylı

2 Ders Kodu: GSR2104 3 Ders Türü: Seçmeli 4 Ders Seviyesi Lisans

2 Ders Kodu: GSR2104 3 Ders Türü: Seçmeli 4 Ders Seviyesi Lisans FOTOĞRAF 1 Ders Adi: FOTOĞRAF 2 Ders Kodu: GSR2104 3 Ders Türü: Seçmeli 4 Ders Seviyesi Lisans 5 Dersin Verildiği Yıl: 2 6 Dersin Verildiği Yarıyıl 4 7 Dersin AKTS Kredisi: 7.00 8 Teorik Ders Saati (saat/hafta)

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 1. Kutu İçeriği 1. 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8

Detaylı

Aslı Zülal Çizim: Ayşe İnan Alican

Aslı Zülal Çizim: Ayşe İnan Alican Aslı Zülal Çizim: Ayşe İnan Alican Bilim Çocuk dergisinin 158. sayısının ekidir. Yalnızca Fotoğrafları Kullanarak Bir Öykü Anlatın Yalnızca fotoğrafları kullanarak bir öykü anlatmaya ne dersiniz? Söz gelimi

Detaylı

Dino-Lite DermaScope

Dino-Lite DermaScope Dino-Lite DermaScope Kullanımı kolay Dino-Lite DermaScope derinin yüksek kaliteli görüntü ve videolarını çekebilen kullanımı kolay bir dijital mikroskoptur. Bu görüntüler uygulamada yaygın olan makro lens

Detaylı

BEBOP-PRO THERMAL TERMAL GÖRÜNTÜLEME İÇİN PAKET DRONE ÇÖZÜMLERİ ÇOK AMAÇLI FOTOĞRAF 14MP VIDEO 1080P FULL HD GÜVENLİK

BEBOP-PRO THERMAL TERMAL GÖRÜNTÜLEME İÇİN PAKET DRONE ÇÖZÜMLERİ ÇOK AMAÇLI FOTOĞRAF 14MP VIDEO 1080P FULL HD GÜVENLİK BEBOP-PRO THERMAL TERMAL GÖRÜNTÜLEME İÇİN PAKET DRONE ÇÖZÜMLERİ TERMAL GÖRÜNTÜLEME FLIR ONE PRO KAMERA ANLIK GÖRÜNTÜ ÇOK AMAÇLI FOTOĞRAF 14MP VIDEO 1080P FULL HD FREEFLIGHT THERMAL 25 DK UÇUŞ SÜRESİ BİR

Detaylı

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir?

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Hayatımızın en değerli varlığıdır anneler. O halde onlara verdiğimiz hediyelerinde manevi bir değeri olmalıdır. Anneler için hediyenin maddi değeri değil

Detaylı

Bir sonraki adımı atma gücü Her fırsatı kucaklayın

Bir sonraki adımı atma gücü Her fırsatı kucaklayın Bir sonraki adımı atma gücü Her fırsatı kucaklayın you can DSLR avantajı Lensinizle birlikte bakış açınız da değişsin Değiştirilebilir lensler yeni perspektifler keşfetmenizi ve bilindik temalara farklı

Detaylı

Fotoğraf Sevdalısı Bir Doktor:

Fotoğraf Sevdalısı Bir Doktor: Kültür ve Sanat Fotoğraf Sevdalısı Bir Doktor: NESRİN AKÇA AKOĞUL Nesrin Akça Akoğul Eyüp Devlet Hastanesinde. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev yapan Nesrin Akça Akoğul. 1992 yılında fotoğraf

Detaylı

66 Fotoğrafçı Etkinlik Listesi. 52 Haftalık Fotoğrafçılık Yetenek Sergisi

66 Fotoğrafçı Etkinlik Listesi. 52 Haftalık Fotoğrafçılık Yetenek Sergisi 66 Fotoğrafçı Etkinlik Listesi 52 Haftalık Fotoğrafçılık Yetenek Sergisi 2019 yılında kendimize daha fazla zaman ayırmak istiyoruz. Fotoğrafla olan iletişimimizi artırmak istiyoruz. Fotoğrafın bir sanat

Detaylı

Kodak 1500. Ağıziçi Kamera. İdeal sohbet başlatıcısı

Kodak 1500. Ağıziçi Kamera. İdeal sohbet başlatıcısı Kodak 1500 Ağıziçi Kamera İdeal sohbet başlatıcısı Her görüntüyü mükemmel bir görüntü haline getirin Gerçek Otomatik Odaklanma İnsan gözü gibi, kameranın patentli Likit lens teknolojisi kamera ile görüntüsü

Detaylı

RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR

RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // ÖNSÖZ // Merhaba değerli fotoğrafça okurları, dergimizin dokuzuncu sayısında sizlerle

Detaylı

IBAK Panoramo Serisi 3D Optik Boru Hattı Tarayıcılar

IBAK Panoramo Serisi 3D Optik Boru Hattı Tarayıcılar IBAK Panoramo Serisi 3D Optik Boru Hattı Tarayıcılar Son yıllarda boru hattı kontrol teknolojisinde en büyük yenilik, Panoramo sistemi, mühendisler daha iyi veri sağlayan operatörler için stresi azaltarak,

Detaylı

Kutunun ön kısmında Digitus her zaman olduğu gibi yeşil ve beyaz renkleri kullanmış. Ayrıca bu bölümde ürünün büyükçe bir görseli yer alıyor.

Kutunun ön kısmında Digitus her zaman olduğu gibi yeşil ve beyaz renkleri kullanmış. Ayrıca bu bölümde ürünün büyükçe bir görseli yer alıyor. Digitus DS-45300 Digitus DS-45300 isimli HDMI Switch in görevi tek bir görüntü için beş görüntü girişi içerisinden kaynak seçmenizi sağlıyor. Biraz daha açmak gerekirse cihazda beş adet HDMI girişi ve

Detaylı

Sony - Biz Güvenlik İzmir Kamera Sistemleri Güvenilir Güvenlik Çözümleri Mobotix Çözümleri

Sony - Biz Güvenlik İzmir Kamera Sistemleri Güvenilir Güvenlik Çözümleri Mobotix Çözümleri Sony Video Güvenlik Gözetim uygulamalarına yönelik ağ tabanlı video güvenlik ürünlerimiz: IP kameraları, ağ kayıt cihazları, CCTV, monitörler, aksesuarlar, kodlayıcılar ve güvenlik yazılımını içerir. Analogdan

Detaylı

Albüm içine konulacak fotoğraflara ekstra cilt rötuş işlemi uygulanır. Fiyatlara kdv dahil değildir.

Albüm içine konulacak fotoğraflara ekstra cilt rötuş işlemi uygulanır. Fiyatlara kdv dahil değildir. Paket Detayları Karşılıklı olarak ileride herhangi bir problem yaşamamak adına, bu dökümanın tamamını okumanızı öneririm. Benden aldığınız/alacağınız hizmet detayları ile ilgili tüm sorularınızı mesai

Detaylı

İBRAHİM DEMİREL FOTOĞRAF DİLİNDE BİR SÖYLEŞİ. asosöyleşi

İBRAHİM DEMİREL FOTOĞRAF DİLİNDE BİR SÖYLEŞİ. asosöyleşi FOTOĞRAF DLNDE BR SÖYLEŞ K R K Y L N B R K M BRAHM DEMREL brahim DEMREL, 1941 yılında Malatya Akçadağ ilçesi Durulova (Körsüleyman) köyünde doğdu. lkokulu köyünde okuduktan sonra Akçadağ Öğretmen Okulu,

Detaylı

E-410. Son derece kompakt ve hafif Mükemmel toz giderici sistem 6.4cm / 2.5" HyperCrystal LCD Ekran. Canlı İzleme

E-410. Son derece kompakt ve hafif Mükemmel toz giderici sistem 6.4cm / 2.5 HyperCrystal LCD Ekran. Canlı İzleme E-410 Son derece kompakt ve hafif Mükemmel toz giderici sistem 6.4cm / 2.5" HyperCrystal LCD Ekran Sıradışı kullanım kolaylığı Canlı İzleme 10 Megapiksel Live MOS alıcı Yeni görüntü işlemcisi Opsiyonel

Detaylı

DOĞRUDAN TEMİN İLANI

DOĞRUDAN TEMİN İLANI DOĞRUDAN TEMİN İLANI Elazığ ili SODES BİR FOTOĞRAF KARESİYLE BAŞLADI HERŞEY Projesi kapsamında Fotoğraf Makinası Alımına İlişkin SODES 2012 Uygulama Esas ve Usullerinin Madde 13/9 maddesine göre Doğrudan

Detaylı

Teknik Katalog [Pirometre]

Teknik Katalog [Pirometre] Teknik Katalog [Pirometre] [PCE-TC 32] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon: +90

Detaylı

SONY, HERKESİN BAŞARILI ÇEKİMLER YAPABİLECEĞİ KOMPAKT DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİNİ DUYURDU

SONY, HERKESİN BAŞARILI ÇEKİMLER YAPABİLECEĞİ KOMPAKT DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİNİ DUYURDU Berlin, 04 Ocak 2006 SONY, HERKESİN BAŞARILI ÇEKİMLER YAPABİLECEĞİ KOMPAKT DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİNİ DUYURDU Güçlü bir kombinasyon: 6.0 etkin Mega piksel, daha net çekimler için Yüksek Hassasiyet, ZEISS

Detaylı

RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR

RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR 2 RİZE TİCARET MESLEK LİSESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ YAYINIDIR // ÖNSÖZ // Merhaba değerli fotoğrafça okurları; bir eğitim öğretim yılını daha tamamladık.

Detaylı

Canon XEED SX60. Özellikler

Canon XEED SX60. Özellikler Canon XEED SX60 Projektörler Arşiv Ürünleri XEED SX60 pırıl pırıl sunum ve filmler için parlak, yüksek kontrastlı projeksiyon sağlar. SXGA+, sessize yakın kullanım ve Ev Sineması moduyla, hem evde hem

Detaylı

Sony Alpha Eğitim Dökümanı. Fotoğraf Makinesini bilgisayar aracılığı ile uzaktan kullanmak

Sony Alpha Eğitim Dökümanı. Fotoğraf Makinesini bilgisayar aracılığı ile uzaktan kullanmak Sony Alpha Eğitim Dökümanı Fotoğraf Makinesini bilgisayar aracılığı ile uzaktan kullanmak Sony Alpha serisi fotoğraf makinenizi yapacağınız profesyonel işlerinizde bilgisayar aracılığı ile uzaktan kontrol

Detaylı

reward fonksiyonellik

reward fonksiyonellik evo Evo banyo dolabı, banyonuzun ihtiyaçları düşünülerek sizin için özel olarak tasarlandı. Birbirinden farklı ve fonksiyona sahip modüler bir sistemden oluşan Evo sizlere geniş bir alternatif sunuyor.

Detaylı

Moto Mod aksesuarınızı takma

Moto Mod aksesuarınızı takma 360 CAMERA Moto Mod aksesuarınızı takma Telefonunuzun arkasındaki kamera lensini 360 Camera ile hizalayın, ardından telefonun yan ve alt taraflarını Moto Mod ile birbirlerine geçinceye kadar hizalayın.

Detaylı

Genel Bilgiler Aksesuarlar Genel Bilgiler Dış Görünüş Üst Yan Buton fonksiyonları MENU Arka Mod Düğmesi(Çalışma modu)

Genel Bilgiler Aksesuarlar Genel Bilgiler Dış Görünüş Üst Yan Buton fonksiyonları MENU Arka Mod Düğmesi(Çalışma modu) mm+- Aksesuarlar Dijital Fotoğraf Makinası Driver CD & Ulead Yazılımı Hızlı Kullanım Kılavuzu x AA Pil USB Kablo Kılıf El Kayışı Kullanma Kılavuzu Video Kablosu Dış Görünüş Üst Kayıt Butonu Power Butonu

Detaylı

Fotografi (GRT 205) Ders Detayları

Fotografi (GRT 205) Ders Detayları Fotografi (GRT 205) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Fotografi GRT 205 Güz 1 2 0 2 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

Canon Log Talimat Kılavuzu

Canon Log Talimat Kılavuzu EOS 5D Mark IV (WG) Canon Log Talimat Kılavuzu Bu kılavuz, Canon Log uyumluluğu için yükseltilmiş EOS 5D Mark IV ürününe yöneliktir. Bu kılavuz, sadece Canon Günlüğü ile ilgili özellikleri açıklamaktadır.

Detaylı

KUPA TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNUN

KUPA TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNUN KUPA TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULUNUN 6.Spor ġenlikleri kapsamında gerçekleģtirilen Futbol Turnuvası Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun zaferi ile sona erdi. Yapılan maçlar sonucunda Ünye ĠĠBF

Detaylı

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış Özelliklere Genel Bakış Giriş 7-inç TFT LCD Görüntü çözünürlüğü: 480(En) x 234(Boy) Görüntü modu: 4:3 ve 16:9 Desteklenen dosya biçimleri: JPEG & Hareketli-JPEG (320x240 QVGA 15 fps; 640x480 VGA 6 fps.)

Detaylı

TG 870 Beyaz. Gelişmiş dış mekan kahramanı

TG 870 Beyaz. Gelişmiş dış mekan kahramanı TG 870 Beyaz 15m**'ye kadar su basıncına dayanıklı, 2.1m***'den düşmeye dayanıklı, 100kg****'a kadar basınca dayanıklı ve -10 C'ye kadar soğuğa dayanıklı 16 Megapiksel ışıklandırmalı CMOS 7.6cm/3.0" 920,000

Detaylı

İNTERNET İÇİN VİDEO KAMERALAR. medyaakademisi.com

İNTERNET İÇİN VİDEO KAMERALAR. medyaakademisi.com İNTERNET İÇİN VİDEO KAMERALAR Bugün çok da profesyonel bir sistem kurmadan internet üzerinden kaliteli bir şekilde yayın yapmanız mümkündür. Özellikle tüketiciler açısından daha da önemli olan fiyat/verim

Detaylı

Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme

Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme Bir Nikon ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Elinizdeki kılavuz, kameranın donanım yazılımını nasıl güncelleyebileceğinizi açıklar. Güncellemeyi başarıyla

Detaylı

Fotoğrafını çektiğiniz kişinin gözünün içine bakın

Fotoğrafını çektiğiniz kişinin gözünün içine bakın Harika Fotoğraflar İçin İpuçları Harika fotoğraflar elde etmenin en hızlı yolu! Bebekler, online mezatlar, dogum günü partileri, günbatımları, spor ve diğerleri. İpuçlarımız sizin yaşam tarzınıza göre

Detaylı

A Y p r o M ü h e n d i s l i k v e T e k n o l o j i. Görüntülü Kapı Zili. Kayıt ve izleme özelliği. SD kart kullanabilme özelliği

A Y p r o M ü h e n d i s l i k v e T e k n o l o j i. Görüntülü Kapı Zili. Kayıt ve izleme özelliği. SD kart kullanabilme özelliği Görüntülü Kapı Zili Kayıt ve izleme özelliği SD kart kullanabilme özelliği Türkçe Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu AYP223BE Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu okuyunuz!! Genel Özellikler Görüntülü kapı

Detaylı

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

HAKKIMIZDA. MOBSAR Mobilya Sanayi A.Ş.

HAKKIMIZDA. MOBSAR Mobilya Sanayi A.Ş. Collection HAKKIMIZDA MOBSAR Mobilya Sanayi A.Ş. 2007 de Düzce de kuruldu. Saray Holding bünyesinde kurulan İstanbul merkezli MOBSAR, Verelli markası ile mobilya sektöründe faaliyet gösteriyor. Oturma

Detaylı

Nikon 1 Değiştirilebilir Objektifli Gelişmiş Fotoğraf Makineleri, 1 NIKKOR Objektifleri ve Nikon 1 Aksesuarlarının Donanım Yazılımlarını Güncelleme

Nikon 1 Değiştirilebilir Objektifli Gelişmiş Fotoğraf Makineleri, 1 NIKKOR Objektifleri ve Nikon 1 Aksesuarlarının Donanım Yazılımlarını Güncelleme Nikon 1 Değiştirilebilir Objektifli Gelişmiş Fotoğraf Makineleri, 1 NIKKOR Objektifleri ve Nikon 1 Aksesuarlarının Donanım Yazılımlarını Güncelleme Bir Nikon ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu

Detaylı

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

Fotoğraf makinesi alma kılavuzu

Fotoğraf makinesi alma kılavuzu On5yirmi5.com Fotoğraf makinesi alma kılavuzu Fotoğrafa merak saldınız ve siz de bir fotoğraf makinesi almak istiyorsunuz. İşte size yardımcı olacak birkaç öneri... Yayın Tarihi : 3 Eylül 2012 Pazartesi

Detaylı

İçindekiler Fotoğraf makinenizi kullanmaya başlama 2 Ürüne genel bakış, özellikler 17 Fotoğraf makinenizle daha fazlasını gerçekleştirme 19

İçindekiler Fotoğraf makinenizi kullanmaya başlama 2 Ürüne genel bakış, özellikler 17 Fotoğraf makinenizle daha fazlasını gerçekleştirme 19 İçindekiler Fotoğraf makinenizi kullanmaya başlama 2 Pilin takılması ve şarj edilmesi 2 Aksesuar SD/SDHC Kart kullanılması 5 Fotoğraf makinesinin açılması 6 Dil, tarih/saat ayarlarının yapılması 7 Fotoğraf

Detaylı

Girdi ve Giriş Aygıtları

Girdi ve Giriş Aygıtları Girdi ve Giriş Aygıtları 1 Girdi nedir? Girdi, bilgisayarın belleğine girilen veri ve talimatlardır. 2 Giriş Aygıtları Nelerdir? Giriş aygıtı, kullanıcıların bir bilgisayara veri ve talimatları girmelerine

Detaylı

Celestron TetraView Dijital LCD Ekranlı Mikroskop

Celestron TetraView Dijital LCD Ekranlı Mikroskop Celestron TetraView Dijital LCD Ekranlı Mikroskop TetraView Genel Görünüm Açma Kapama Düğmesi LCD Ekran Döner Başlık Mercek Bağlantı Noktası Objektif Lensler Gözlem Tablası Aydınlatıcı Aydınlatıcı Açma

Detaylı

ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu

ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu 87231 Araç kamerasının tüm fonksiyonlarının daha iyi kullanımı için cihazı kullanmadan önce lütfen bu kılavuzu dikkatli şekilde okuyun. Dikkat 1. Lütfen hafıza kartını

Detaylı

Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni

Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni Her Okula 1 Adet Çok Fonksiyonlu Yazıcı 1 Adet Doküman Kamera Her Dersliğe Etkileşimli Tahta Panel Tip Etkileşimli Akıllı Tahta Kablolu İnternet Bağlantısı Her Öğretmene

Detaylı

Yasamaya, deger yatırıma deger...

Yasamaya, deger yatırıma deger... Yasamaya, deger yatırıma deger...,, Doga - ve sehir, bir arada... Geniş vadi ve orman manzarasına sahip, mevcut orman alanları ile komşu olan projemizde, doğanın zarafeti her sabah sizi pencerenizde karşılayacak...

Detaylı

Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme

Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme Bir Nikon ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Elinizdeki kılavuz, kameranın donanım yazılımını nasıl güncelleyebileceğinizi açıklar. Güncellemeyi başarıyla

Detaylı

BÜYÜK PROMOSYON KATALOĞU. İstoç tan Türkiye nin her yerine

BÜYÜK PROMOSYON KATALOĞU. İstoç tan Türkiye nin her yerine BÜYÜK PROMOSYON KATALOĞU İstoç tan Türkiye nin her yerine 10.000 mah 20.000 mah 30.000 mah Cafe ve Restoranlar için Yüksek kapasiteli taşınabilir harici şarj cihazı Hayatımızın her alanına giren ve elektronik

Detaylı

FOTOĞRAFÇILIK Okt. Murat TOKBAŞ

FOTOĞRAFÇILIK Okt. Murat TOKBAŞ FOTOĞRAFÇILIK Okt. Murat TOKBAŞ mtokbas@pau.edu.tr http://mtokbas.pau.edu.tr FOTOĞRAF MAKİNESİ ÇEŞİTLERİ Filmli Makineler Kompakt Makineler Profesyonel Görünümlü Kompakt Makineler (DSLR-Like) Profesyonel

Detaylı

Görünmeyeni Görüntülemek...

Görünmeyeni Görüntülemek... Görünmeyeni Görüntülemek... Gökyüzü Fotoğrafçılığı? Ne Tür Objeleri Görüntülüyoruz? Nasıl Gökyüzü Fotoğrafı Çekilir? Yapmak! Görüntüyü Örnek Fotoğraflar Diğer Gökyüzü Fotoğrafçılığı? Gökyüzü olayları ve

Detaylı

DEĞERLER EĞİTİMİ SINIF İÇİ ETKİNLİK PLANI MAYIS-HAZİRAN AYI İŞLENEN DEĞER: AİLEMİZİ ARKADAŞLARIMIZI VE HAYVANLARI SEVMEK ARKADAŞ SEVGİSİ DOSTLUK

DEĞERLER EĞİTİMİ SINIF İÇİ ETKİNLİK PLANI MAYIS-HAZİRAN AYI İŞLENEN DEĞER: AİLEMİZİ ARKADAŞLARIMIZI VE HAYVANLARI SEVMEK ARKADAŞ SEVGİSİ DOSTLUK DEĞERLER EĞİTİMİ SINIF İÇİ ETKİNLİK PLANI MAYIS-HAZİRAN AYI İŞLENEN DEĞER: AİLEMİZİ ARKADAŞLARIMIZI VE HAYVANLARI SEVMEK ARKADAŞ SEVGİSİ DOSTLUK ETKİNLİK SÜRESİ: 30 DK. ETKİNLİK ZAMANI: TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 1. Paket İçeriği 1. 2. AC Adaptör 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Kartı 7. Yasal Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 1 2 9 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Detaylı

Fotoğraf Rehberi: Booking Home Tesisleri

Fotoğraf Rehberi: Booking Home Tesisleri Fotoğraf Rehberi: Booking Home Tesisleri Sizinle bir Booking.com ortağı olarak çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Fotoğraflar, ziyaretçilerin online olarak konaklama rezervasyonu yapmalarında çok önemli bir

Detaylı

Nikon 1 Değiştirilebilir Objektifli Gelişmiş Fotoğraf Makineleri, 1 NIKKOR Objektifleri ve Nikon 1 Aksesuarlarının Donanım Yazılımlarını Güncelleme

Nikon 1 Değiştirilebilir Objektifli Gelişmiş Fotoğraf Makineleri, 1 NIKKOR Objektifleri ve Nikon 1 Aksesuarlarının Donanım Yazılımlarını Güncelleme Nikon 1 Değiştirilebilir Objektifli Gelişmiş Fotoğraf Makineleri, 1 NIKKOR Objektifleri ve Nikon 1 Aksesuarlarının Donanım Yazılımlarını Güncelleme Bir Nikon ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu

Detaylı

AD DRONE. Tüm görüş ve önerileriniz için

AD DRONE. Tüm görüş ve önerileriniz için AD DRONE Dijital dünyanın gelişmesiyle birlikte aynı orantıda internet dünyasıyla olan bağlarımız güçlenmeye devam ediyor. İşte tam da bu adımda AD Drone ekibi olarak sizleri güler yüz ve sıcakkanlılığımız

Detaylı

AKSARAY İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HAYALİMDEKİ OYUN AKSARAY İLİ ORTAOKULLAR ARASI OYUN KODLAMA YARIŞMASI

AKSARAY İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HAYALİMDEKİ OYUN AKSARAY İLİ ORTAOKULLAR ARASI OYUN KODLAMA YARIŞMASI AKSARAY İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HAYALİMDEKİ OYUN AKSARAY İLİ ORTAOKULLAR ARASI OYUN KODLAMA YARIŞMASI YARIŞMANIN ADI: HAYALİMDEKİ OYUN YARIŞMANIN AMACI: Günlük yaģamda karģılaģtıkları problemleri çözme

Detaylı

TurkUAV Thermo Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi

TurkUAV Thermo Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi TurkUAV Thermo Havadan Görüntüleme ve Ölçüm Sistemi HAKKIMIZDA Konusunda İlk Firma Robonik Mekatronik Teknolojileri olarak 2009 dan beri insansız hava araçları konusunda hizmet vermekteyiz. Başarı Ödülü

Detaylı

Doğum Günü Hediyesi. Ücretsiz kargo lu ürün seçenekleri ile 1001hediye.com.tr adresinde, doğum günleri için harika hediyeler var.

Doğum Günü Hediyesi. Ücretsiz kargo lu ürün seçenekleri ile 1001hediye.com.tr adresinde, doğum günleri için harika hediyeler var. Doğum Günü Hediyesi Eğer sizde doğum günlerini asla unutmayan biriyseniz muhtemelen zamanla sevdiklerinize hediye bulmakta zorlanıyorsunuzdur. Peki 1001hediye.com.tr daki 1001 çeşidi gördünüz mü? En yakın

Detaylı

Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Model: 5800d-1 Nokia 5800 XpressMusic 9211345, 1. Baskı TR Tuşlar ve parçalar 9 İkincil kamera 10 Ses seviyesi/yakınlaştırma tuşu 11 Medya tuşu 12 Ekran ve tuş kilidi anahtarı

Detaylı

HALI SÜPÜRMEK UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU ÖĞRETMENLER VE VELİLER İÇİN

HALI SÜPÜRMEK UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU ÖĞRETMENLER VE VELİLER İÇİN HALI SÜPÜRMEK UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU ÖĞRETMENLER VE VELİLER İÇİN İçindekiler 1. Uygulamanın Tanıtımı... 2 1.1 Uygulamanın Amacı;... 2 1.2 Kullanım Alanları;... 3 2 Kullanımı;... 3 3 Uygulamayı İndirmek...

Detaylı

CITROËN BERLINGO COMBI

CITROËN BERLINGO COMBI CITROËN BERLINGO COMBI MODERN ETKİLEYİCİ TASARIM YENİ CITROËN BERLINGO, etkileyici tasarımını yenilenen ön tasarımıyla pekiştiriyor. Keskin hatlı yeni tampon, daha alçak ve genişletilmiş radyatör ızgarası

Detaylı

İnşaat Kamerası. Brinno BCC200 Brinno Inc. All rights reserved. 1

İnşaat Kamerası. Brinno BCC200 Brinno Inc. All rights reserved. 1 İnşaat Kamerası Brinno BCC200 Set @2016 Brinno Inc. All rights reserved. 1 Aylarca süren inşaat alanını, Time lapse kamera ile dakikalar içinde belgeleyin 2 İçindekiler Giriş Uygulamalar Özellikler Teknik

Detaylı

HXR-MC1500P. 1/4 inç Exmor R CMOS sensörlü HD / SD AVCHD video kamera. Genel Bakış HXR-MC1500P 1

HXR-MC1500P. 1/4 inç Exmor R CMOS sensörlü HD / SD AVCHD video kamera. Genel Bakış HXR-MC1500P 1 HXR-MC1500P 1/4 inç Exmor R CMOS sensörlü HD / SD AVCHD video kamera Genel Bakış Profesyonel bir izlenim bırakb rakın HXR-MC1500P 1 Sony nin G Lensi, Exmor R sensör ve en son Aktif Optik SteadyShot ile

Detaylı

Buse Akbulut. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat

Buse Akbulut. - şiirler - Yayın Tarihi: Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat - şiirler - Yayın Tarihi: 10.11.2010 Yayınlayan: Antoloji.Com Kültür ve Sanat Yayın Hakkı Notu: Bu e-kitapta yer alan şiirlerin tüm yayın hakları şairin kendisine ve / veya yasal temsilcilerine aittir.

Detaylı

ĠÇĠNDEKĠLER. Öğrendiklerimiz ġarkılar öğrendik Oyunlar öğrendik BĠLMECELER ÖĞRENDĠK

ĠÇĠNDEKĠLER. Öğrendiklerimiz ġarkılar öğrendik Oyunlar öğrendik BĠLMECELER ÖĞRENDĠK ĠÇĠNDEKĠLER Öğrendiklerimiz ġarkılar öğrendik Oyunlar öğrendik BĠLMECELER ÖĞRENDĠK ( ENERJĠ TASARRUFU HAFTASI) Evimizi aydınlatır, makineleri çalıģtırır, Giderse birden, karanlıkta kalırız aniden (Elektrik)

Detaylı

Teknik Katalog [Kızılötesi Kamera]

Teknik Katalog [Kızılötesi Kamera] Teknik Katalog [Kızılötesi Kamera] [PCE-TC 9] PCE Teknik Cihazlar Paz. Tic. Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah. Pehlivan Sok. No 6/C 34303 Küçükçekmece/ İstanbul Türkiye Mail: info@pce-cihazlari.com.tr Telefon:

Detaylı

Önemli Teknolojik Özellikler

Önemli Teknolojik Özellikler Gerçek 1.3 Mega Piksel Otomatik Odaklamalı Web Kamerası Genius, yenilikçi bir web kamerası olan Slim 1322AF yi sunmaktan gurur duyar. Optik, otomatik odaklamalı bir merceğe sahiptir ve gerçek zamanlı,

Detaylı

www.asiyanyalincak.com Kuş yuvası sıcaklığında modern mimari Deniz esintisinin doğaya karıştığı yerdedir Aşiyan Yalıncak Güzel şehir Trabzon da hayat bulan proje Boztepe Grup İnşaat güvencesiyle kapılarını

Detaylı

Testo Termal Kameralar 885 & 890 Full Radyometrik Video

Testo Termal Kameralar 885 & 890 Full Radyometrik Video Testo Termal Kameralar 885 & 890 Full Radyometrik Video Testo 885&890 video çekimi Termal kamera ile bağlantı kur 2/23 Otomatik odaklama Otomatik deklanşör açık/kapalı Deklanşörü manuel kullanma Sıcaklık

Detaylı

ortopedist röportaj RÖPORTAJ: DR. NADİR ŞENER

ortopedist röportaj RÖPORTAJ: DR. NADİR ŞENER röportaj ortopedist YARATIYOR.Bursalı 60 61 SONBAHAR 2013 SAYI: 301 İSMAİL AYGAN, TAYFUN AÇIKGÖZ, ERTUĞRUL AYDIN, MURAT GÜRÜN VE ENGİN AKGÜN. ONLAR, BURSALI BEŞ ORTOPEDİST. BEŞ MESLEKTAŞI, UZMANLIK ALANLARI

Detaylı

Digital Signage Solutions ERPA den gelen ekran tecrübesi. sıradanın ötesinde

Digital Signage Solutions ERPA den gelen ekran tecrübesi. sıradanın ötesinde Digital Signage Solutions ERPA 2017 1995 den gelen ekran tecrübesi sıradanın ötesinde ERPA, Teknolojiye değer katar faaliyetlerini sürdüren ERPA, Endüstriyel Teknoloji alanındaki ilklere imza atarak, sektörün

Detaylı

HIZLI BAŞLANGIÇ KLAVUZU

HIZLI BAŞLANGIÇ KLAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KLAVUZU ÇEKIM EKRANI POZLAMA SÜRESİ Pozlama süresini düzenlemek için dokunun (Manüel kontroller Ayarlar ekranındadır) ISO HASSASLIĞI ISO hassaslığını düzenlemek için dokunun (Manüel kontroller

Detaylı

Sanal Gerçeklik Gözlüğü Pro

Sanal Gerçeklik Gözlüğü Pro Sanal Gerçeklik Gözlüğü Pro Hızlı Kurulum Kılavuzu 87004 ednet Sanal Gerçeklik Gözlüğü Pro normal kullanıcılar için tasarlanmıştır. Yumuşak hafızalı köpük ve aynı zamanda poliüretan kaplı derisi sayesinde

Detaylı

ViewSonic EP1032r-T, hepsi tek bir dijital e-poster olan 10 duvara monte edilmiş çoklu ortamdır. Perakende POS, otel lobiler ve resepsiyon, konferans

ViewSonic EP1032r-T, hepsi tek bir dijital e-poster olan 10 duvara monte edilmiş çoklu ortamdır. Perakende POS, otel lobiler ve resepsiyon, konferans 10.1 Dokunmatik dijital poster EP1032r-T ViewSonic EP1032r-T, hepsi tek bir dijital e-poster olan 10 duvara monte edilmiş çoklu ortamdır. Perakende POS, otel lobiler ve resepsiyon, konferans ve sergi alanlarında

Detaylı