Audi A3 A3 Sportback Audi S3 S3 Sportback. Teknoloji ile bir adım önde

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Audi A3 A3 Sportback Audi S3 S3 Sportback. Teknoloji ile bir adım önde"

Transkript

1 A3 Audi A3 A3 Sportback Audi S3 S3 Sportback Audi Teknoloji ile bir adım önde

2

3 Sayfa Büyüleyicilik 4 Audi A3/A3 Sportback 30 Audi S3/S3 Sportback Teknik 48 Yenilikler 58 Performans 50 Audi ultra 60 Dinamik 52 Audi connect 62 Asistan sistemleri 54 quattro 64 Kolaylık 56 Audi tron 66 LED farlar Donanımlar Diyalogta: Audi QR kodları Audi nizi daha yakından yaşayın: Akıllı telefonunuza (smartphone) bir QR uygulaması yükleyin ve ardından QR kodunu tarayın veya internet tarayıcınızda belirtilen linkten yararlanın. Bağlantı ücretleri cep telefonu sözleşmesi doğrultusundadır. Diğer hususlar 70 Stil rehberi 92 Koltuklar 72 S modeller 96 Dekoratif aksesuarlar 74 Audi ultra 98 Farlar 76 Motorlar 99 Dizayn 78 Donanım seçenekleri 100 Direksiyon/Kullanım elemanları 82 S line 100 Konfort 84 Audi design selection 103 Bilgi-Eğlence sistemi 86 Audi exclusive 105 Asistan sistemleri 88 Renkler 107 Teknik/Güvenlik 90 Jantlar/Lastikler 109 Audi ilave garantisi 110 Audi orjinal aksesuarları 122 Dizin 114 Teknik veriler 130 Audi nin büyüleyiciliği 120 Ebatlar Büyüleyicilik bölümünde gösterilmiş olan araçların donanımlarını sayfa 129 da bulabilirsiniz. Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 114 ten itibaren bulabilirsiniz.

4 4 Daha da ileriye. Teknolojiyi içgüdüsel olarak kullanabilseydik nasıl olurdu? Sade tasarım yenilikçi işlevler ile birleşseydi? Sportiflik ve gelişim bir olsaydı? Biz bir cevap bulduk: Audi A3 ve A3 Sportback ile. Tasarımı benzersiz bir dil konuşan, dinamikleri sizi her sürüşte etkileyen ve iç mekan estetiği içgüdüsel fonksiyonellikle birleştiren bir araç. İlerleyişimizi, daha da ileriye giden bir araç ile yaşayın. Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 114 ten itibaren bulabilirsiniz. A3 Audi A3 A3 Sportback

5 Audi A3/A3 Sportback

6 Özünde güzel. Daha sade, daha kaslı, daha dinamik: Audi A3 ve A3 Sportback in şekli. İnce yanlar dikkat çekici altı kesik Tornado hattı ile cam kenarı boyunca uzanır ve aracın eteklerindeki dinamik hattı tanımlar. Üzerinde ışığın ve hatların birleştiği kapsamlı yapıya sahip yüzeyler Audi A3 ve A3 Sportback e kompakt ve kaslı bir dış görünüm kazandırır. Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 114 ten itibaren bulabilirsiniz.

7

8 Dar farlar Audi A3 e kesin ve konsantre bir görünüm kazandırır. Farlar, opsiyonel olarak LED gündüz farı ile donatılmış xenon plus farlar veya tamamen LED farlar şeklinde alınabilir. Tıpkı spor otomobillerdeki gibi, yan dikiz aynaları kapı omuzluklarında bulunmaktadır. Opsiyonel olarak LED teknolojisi ile donatılabilen ince, bölümlenmiş arka stoplar Audi A3 e sportif bir sadelik ve geniş etki alanı kazandırmaktadır. Tavan kenar spoyleri arkaya ilave dinamizm ve sportiflik kazandırmaktadır. Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 114 ten itibaren bulabilirsiniz.

9 Audi A3/A3 Sportback

10 Daha içgüdüsel şekilde ileri. Karıştırılması olanaksız bir Audi: Değişik bir duygu veriyor. Daha hafif. Daha derli toplu. Daha geleceğe dönük. Sürücü mahalli, daha ilk bakışta açıklığı ve ergonomisi ile dikkat çekiyor. Merkezi kullanım ünitesi olarak MMI: MMI touch (içgüdüsel şekilde kullanım için döndürmeli/basmalı kumandaya entegre edilmiş dokunmaya hassas bir giriş alanı) ile donatılmış opsiyonel MMI navigasyon plus. Başka şeylerin yanı sıra harfleri veya rakamları parmağınızla kullanım alanının üzerine yazarak navigasyon sistemine ve telefona yeni ve akıllı bir şekilde kumanda edebilirsiniz. Audi connect in desteklediği hizmetleri de MMI touch vasıtasıyla kullanabilirsiniz. Elektrikle ön göğsün içine giren 7 inçlik ince renkli ekran ile tüm bilgiler, yeni optik sistem sayesinde çok net ve parlak bir şekilde gösterilir. QR kodu Audi nizi daha yakından yaşayın: Akıllı telefonunuzla (smartphone) QR kodunu tarayın veya şu linkten yararlanın: Opsiyonel olarak sunulan Audi telefon kutusu da pratiktir. Mobil telefonunuzu aracın tavan antenine bağlayan bu kutu, cep telefonu altlığı olmadan telefon edebilmenizi sağlar. Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 114 ten itibaren bulabilirsiniz.

11

12

13 Audi A3/A3 Sportback Üstün kalite ve yenilikçi tasarımı her ayrıntıda bulabilirsiniz. Yatay kumanda panosu mimarisi, iç mekanın genişliğini vurgularken, 3D dekoratif aksesuarlar sürücüyü görsel olarak çevreler. Jet tasarımlı hava çıkış yerleri şık vurgular oluşturur. Hava akımı istenirse dar bir alana toplanabilir veya muntazam şekilde dağıtılabilir ve debisi değiştirilebilir. Opsiyonel olarak sunulan siyah panel görünümlü konforlu otomatik klima, havada asılı gibi duran ön göğüsle orta konsolu birbirine bağlar. Opsiyonel olarak alınabilen, kaliteli deri kaplı spor koltuklar, iç mekanın verdiği üstün değer hissini daha da güçlendirir. Dikkat çekici diğer bir özellik ise, opsiyonel olarak sunulan Bang & Olufsen ses sistemidir: 14 hoparlör sayesinde pırıl pırıl bir surround sesin keyfini çıkarabilirisiniz. Üzerinde alüminyum aplikasyonlar olan seçkin hoparlör kapakları ve öndeki bas hoparlörlerin LED aydınlatması size mükemmel bir tasarım deneyimi yaşatır. Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 114 ten itibaren bulabilirsiniz.

14 14 A3 Sportback in tasarımı, tavanın dinamik hatları ile otomobilin sportif karakterini ortaya çıkarır, güçlü arka bölüm, tüm hafifliğine karşın araca özgüvenli bir duruş sağlar. Kısa çıkıntılarla birlikte daha uzun bir dingil mesafesi A3 Sportback otomobili görsel olarak uzatarak şık ve sportif bir görünüm sağlar. Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 114 ten itibaren bulabilirsiniz. QR kodu Audi nizi daha yakından yaşayın: Akıllı telefonunuzla (smartphone) QR kodunu tarayın veya şu linkten yararlanın:

15

16

17 Audi A3/A3 Sportback Ağ şeklinde ileri. Bütün dünya aracınızda sizinle birlikte: Audi connect ile A3 veya A3 Sportback otomobiliniz daima dünya ile temas halindedir. Bunun için ihtiyacınız olan şey, MMI touch ile birlikte MMI navigasyon plus ve Audi connect dir. Audi connect ile hareketliliğin keyfini çıkarmanın yeni bir bireysel türünü yaşayın. myaudi ile veya Audi MMI connect uygulaması ile akıllı telefonunuz vasıtasıyla yolculuğunuzu daha evdeyken planlayın bilgiler aracınıza iletilir ve orada kullanımınıza sunulur. Trafik durumu ile bilgiler dakikalar içerisinde güncellenir; böylece gideceğiniz yoldaki trafik durumu hakkında daima bilginiz olur. Yolculuk sırasında bol ayrıntılı Google EarthTM harita hizmeti* ile navigasyon yapabilir ve daha yola çıkmadan önce Google Street ViewTM* ile gideceğiniz yere bir göz atabilirsiniz bu yeni bir şehirden geçişi çok kolaylaştırır. Bilgi eğlence sistemine entegre edilmiş Facebook hizmeti ile örneğin dostlarınıza o anda nerede olduğunuzu doğrudan bildirebilirsiniz. Navigasyon, Bilgi Eğlence sistemi, bağlanabilirlik, başka bir deyişle: Daima aktüel bilgilere sahip olmak bireysel ve esnek bir şekilde. * Google ve Google logosu Google Inc kayıtlı markalarıdır. Audi connect ile ilgili daha fazla bilgiyi bu katalogda 52. ve 105. sayfalarda ve devamında veya adresinde yada yetkili Audi satıcınızda bulabilirsiniz. Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 114 ten itibaren bulabilirsiniz.

18 18 Konfor koltuklar ve geniş iç mekan arka koltukların özelliklerindendir. Arka koltuklar 40 : 60 oranında bölünerek katlanabilmekte ve böylece bagaj alanı genişlemektedir. A3 de arka koltuk sırası tamamen öne yatırıldığında litre bagaj hacmi kullanımınıza sunulur; A3 Sportback de ise bu hacim litredir. Yüksekliği ayarlanabilen yükleme tabanı, altına koyabileceğiniz ekstra yükler ile valizler için daha da fazla alan oluşturmaktadır. Ve neredeyse dümdüz olan yükleme kenarları yükleme işlemlerini son derece kolaylaştırmaktadır. Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 114 ten itibaren bulabilirsiniz.

19

20 20

21 Audi A3/A3 Sportback Daha verimli şekilde ileri. A3 ve A3 Sportback Audi nin ultra hafif yapı teknolojisi ile üretilmiştir. Çeşitli malzemelerin akılcı kombinasyonu, konfor ve araç elektroniği talepleri artmasına rağmen aracın ağırlığını azaltmaktadır. Ayrıca tüm motorlar, bir start-stop sistemi ve frenleme sırasında aracın hareket enerjisini daha sonra kullanılabilen elektrik enerjisine dönüştüren bir geri kazanım sistemi ile donatılmıştır. Bu şekilde yakıt tasarrufu yapılabilmektedir. Opsiyonel olarak sunulan başka akıllı yardımcılar, araçları daha da verimli hale getirmektedir: Eco (ekonomik) modlu konforlu otomatik klima, verimlilik programına sahip yol bilgisayarı ve Audi drive select sisteminin verimlilik modu. Yenilikçi ısı yönetimi de verimliliğin artırılmasına katkı yapmaktadır. Ağ şeklinde çalışan bu sistem ısıyı ihtiyaca göre motora, şanzımana ve yolcu hücresine dağıtır. Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 114 ten itibaren bulabilirsiniz.

22 Özünde kuvvetli. Farklı TFSI ve TDI motorlar Audi A3 ve A3 Sportback ile sizi hedefinize daha dinamik ve verimli biçimde ulaştırır. Tabii konforu da unutmamak gerek: Opsiyonel çift debriyajlı şanzıman S tronic, çekiş gücünü neredeyse hiç kesintiye uğratmadan vites değişimi sağlar. Önden çekiş sisteminin yanı sıra bu araçlar, opsiyonel olarak quattro sürekli dört tekerden çekiş sistemi ile de alınabilir. Bu sistem sayesinde daha iyi çekiş gücü ve daha sadık sürüş davranımları elde edilebilir. Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 114 ten itibaren bulabilirsiniz.

23

24

25 Audi A3/A3 Sportback Özünde akıllı. Opsiyonel bir çok asistan sistemi daha fazla sürüş konforu ve emniyet sağlaması için görev yapmaktadır. Bu şekilde uyarlamalı hız sabitleme (cruise control) sistemi bir radar sensörü yardımıyla önde giden araca olan mesafeyi sabit tutarken Audi şerit değiştirme asistanı (side assist) ve aktif şerit takip asistanı (lane assist) şerit değiştirirken ve şeridinizi takip ederken sizi destekler. Opsiyonel olarak sunulan parka giriş asistanları etrafı görüşünüzü iyileştirir ve park yapmanızı kolaylaştırır. İsteğe bağlı olarak alınabilen ve Ambition donanım versiyonunda standart olarak sunulan Audi drive select ile seçiminize sunulan beş mod sayesinde aracınızı sportif veya konforlu şekilde ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, opsiyonel bir donanım olan Audi magnetic ride ile yürüyen aksam ayarları da değiştirilebilir. Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 114 ten itibaren bulabilirsiniz.

26 26 Özel bir araç işte böyle kişisel bir araca dönüşür: Donanım serileri Attraction, Ambition ve Ambiente ile Audi A3 ve A3 Sportback inize fabrikadan çıkışından itibaren özel bir karakter katar. Attraction fonksiyonelliğini, Ambition sportifliğini vurgularken Ambiente dikkatleri konfor üzerine çeker. Ayrıca elde edilebilecek arasındakiler: hem görünümü tamamlayan, hem de açılabilen, güneş ışığının içeriye girmesini sağlayan geniş panoramik cam tavan. Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 114 ten itibaren bulabilirsiniz.

27

28 28

29 Daha esnek şekilde ileri. Audi A3 ve A3 Sportback i tanımlayan bir çok sıfat vardır: İçgüdüsel, verimli, dinamik ağ halinde. Ama bu otomobiller özellikle daha ileridir. İleride olmanın keyfini çıkarın. Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 114 ten itibaren bulabilirsiniz.

30 30 Daha dinamik şekilde ileri. Audi S3 ve Audi S3 Sportback: Daha fazla güç, daha fazla sportiflik, daha fazla sürüş keyfi. Aracınızı kullanın ve dünyayı kendiniz için tamamen yeniden keşfedin. Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 117 de bulabilirsiniz. S3 Audi S3 S3 Sportback

31

32

33 Audi S3/S3 Sportback Audi nin ultra hafif yapısı Audi S3 ün ve S3 Sportback in ağırlığını etkileyici şekilde düşük bir düzeyde tutmaktadır. Audi supap tahrik sistemi ile donatılmış güçlü 2.0 TFSI motor sayesinde, aynı anda üstün bir verimlilik ile birlikte olağanüstü atak bir sürüşün keyfini çıkarabilirsiniz. S3 ün karma CO₂ emisyonu sadece 159 g/km dir. S tronic çift kavramalı şanzıman ve quattro sürekli dört tekerden çekiş sistemi ile birlikte 221 kw güç, otomobilin 4,8 saniyede sıfırdan 100 km/h ye ulaşmasını sağlar; S3 Sportback de bu işlem sadece 0,1 saniye daha uzun sürer. 380 Nm tork motorun gücünü hemen gösterebilmesini sağlar. Bir düğmeye basarak dinamizm: Standart donanımdaki Audi drive select ile aracınızın karakterini bireysel şekilde uyarlayabilirisiniz. Quattro çekiş sistemi motorun gücünü dört tekerleğin tümüne dağıtır, böylece araca üstün bir iz sadakati ve daha iyi bir çekiş sağlar. Daha da fazla dinamizm veya konforun vurgulandığı bir sportiflik için opsiyonel olarak sunulan Audi magnetic ride kendini o anki sürüş durumuna göre ayarlar. Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 117 de bulabilirsiniz.

34 34 Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 117 de bulabilirsiniz.

35

36

37 Audi S3/S3 Sportback Dış aynalar alüminyum görünümüyle parıldarken, S amblemli tekli çerçevede kromajlı ikili çubukların arasında yer alan S arması pırıl pırıldır. Opsiyonel olarak sunulan tamamen LED farlar, yanlardaki hava giriş yerlerinin S tasarımı ile içten havalandırmalı 17 inçlik frenlerin etkileyici şekilde siyah veya isteğe bağlı olarak kırmızı boyalı kaliperleri, S modellerinin safkan sportifliğinin altını çizer. Büyülenmiş şekilde ileri. Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 117 de bulabilirsiniz.

38

39 Audi S3/S3 Sportback Güçlü bir sportiflik iç mekanı da tanımlar: Opsiyonel donanım olarak sunulan alt kısmı düz, üzerinde S amblemi ve kontrast yapıcı dikişleri olan deri kaplama, çok fonksiyonlu spor direksiyon, S vites topuzu, S modellerine özgü start- stop düğmesi ile polisajlı paslanmaz çelikten yapılmış pedallar. Gri kadranlı kombi göstergeye turboşarj basınç göstergesi de entegre edilmiştir. Böylece, özellikle S tronic şanzımanın alüminyum vites kumanda tuşlarını kullanarak motorun maksimum gücüne ulaşabilirsiniz. Bu sırada isteğe bağlı olarak alınabilen entegre koltuk başlıklı ve baklava dilimi desenli dikişlere sahip omuz bölgeleri ile donatılmış asil ince napa deriden S spor koltuklar olağanüstü bir yanal destek sağlar. Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 117 de bulabilirsiniz.

40 40 Açık ve net bir tasarım ve sportif elemanlar S Sportback in iç mekanında da belirgindir. Standart donanımdaki S baskılı spor koltukların hakim olduğu saf ambiyans, opsiyonel olarak sunulan 3D görünümlü kaliteli, siyah dekoratif aksesuarlar ile daha da vurgulanmıştır. S3 Sportback tavizsiz sportifliğini cömert bir mekan sunumu ile birleştirmektedir. Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 117 de bulabilirsiniz.

41

42 42 Yan marşpiyeler, ön ve arka eteğin biçimini sürdürerek aracın sportmen duruşunu vurgular; ayrıca S modellerine özgü her biri iki oval egzoz uç borusuna sahip iki kanallı egzoz sistemi ile birlikte arka difüzör araca görsel olarak etkileyici bir genişlik verir. Belirgin tavan kenar spoyleri aracın yola daha iyi yapışmasını sağlar ve arka kısmı tamamlar. Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 117 de bulabilirsiniz. QR kodu Audi nizi daha yakından yaşayın: Akıllı telefonunuzla (smartphone) QR kodunu tarayın veya şu linkten yararlanın:

43 Audi S3/S3 Sportback

44 44

45 Audi S3/S3 Sportback Daha üstün şekilde ileri. Büyüleyici dinamizm, etkileyici tasarım ve aynı anda dünyanın geri kalanı ile temas. Bireysel, ağ halinde bir sportifliğin yeni tanımı. Audi S3. Audi S3 Sportback. Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 117 de bulabilirsiniz.

46 46 Daha ilerici. Daima bağlantıyı korumak dururken aracın kendi WLAN üstmetin linki (hotspot) ile taşınabilir bir cihaz vasıtasıyla veya yolculuk sırasında arka bölümde. Bir bakışta o anda bulunulan yer veya serbestçe seçilen hedef ile ilgili tüm dikkat çekici bilgiler Audi connect in desteklediği Şehirdeki Etkinlikler (City Events) hizmeti sayesinde. Artık hiçbir yeni olayı kaçırmazsınız sesli olarak okuma fonksiyonu ile birlikte Facebook ve Twitter erişimi yolculuk sırasında da her zaman her şeyden haberiniz olması anlamına gelir. Yine sevdiğiniz yere mi gitmek istiyorsunuz? Resimli navigasyon (Picturebook Navigation) ile bu daha da kolaydır. Takip eden sayfalarda Audi connect in desteklediği opsiyonel hizmetlerle sunulan büyüleyici fonksiyonlar hakkında daha fazla bilgi edinin.

47 Audi connect ile ağ halinde hareketlilik: Daha önce hiç olmadığı şekilde otomobil kullanma deneyimini yaşayın. Audi S3/S3 Sportback Audi connect hakkında daha fazla bilgiyi bu katalogda 52. ve 105. sayfalarda ve devamında veya adresinde ve Audi Yetkili Satıcınızda bulabilirsiniz. Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 114 ten itibaren bulabilirsiniz.

48 48 >>> Audi tron CO₂ emisyonu azaltılmış araç kullanımının geleceği. >>> Audi connect Ağa bağlanmış araç kullanımının geleceği. >>> quattro Dört tekerden çekişin geleceği.

49 Yenilikler >>> Tasarım Geleceğe yeni formlar verir. >>> Audi ultra Verimli teknolojilerin geleceği. durch Technik. Dünya devamlı değişmektedir. Teknolojik gelişme devamlı olarak çok hızlı bir şekilde ilerlemekte ve bu sayede size özellikle araç kullanımında gittikçe daha fazla olanak sunulmaktadır. Hayatınıza renk katacak teknolojiyi size vermek amacıyla teknoloji ile bir adım önde olma düşüncemizle sadece günümüzdeki ve gelecekteki araç kullanımı ile ilgili beklentilerinizi karşılamak değil, aynı zamanda onları daha da aşmamız için bu gelişmeyi önemli ölçüde birlikte şekillendiriyoruz.

50 50 >>> Aerodinamik Daha az seyir direnci, daha fazla verim. Aracın çizgilerinin tavizsiz şekilde aerodinamik biçimlendirilmesi suretiyle aerodinamik verim için olabilecek en iyi biçimi oluşturmak amacıyla. Ama aynı zamanda yuvarlanma direnci azaltılmış lastiklerle. Hepsi de Audi rüzgar tünelinde 300 km/h ye kadar hızlarda denenerek. >>> Şanzıman yetkinliği Daha iyi şanzıman tahvil oranları sayesinde daha iyi verim değerleri. Büyük bir tork, özellikle büyük viteslerde tahvil oranının daha uzun yapılabilmesini sağlamaktadır. Yakıt tüketimini azaltan, ama sürüş performansını ve sportiflik üzerine neredeyse hiç hissedilir etkisi olmayan düşük devirlerde güçlü bir çekiş için. >>> Hafif yapı yetkinliği Daha az ağırlık. Daha fazla tasarruf, kuvvet ve dayanıklılık. Audi yapı tarzı. Kaportanın hafif yapılmasından başlayarak günümüzde neredeyse her yerde kullanılıyor ve alüminyum ve magnezyum gibi yenilikçi malzemeleri, akıllı tasarım ilkelerini ve kaynakları üretim süreçlerini bir toplam konsept şeklinde birleştiriyor

51 >>> Enerji geri kazanımı Frenler, fren enerjisinin geri kazanılmasıyla daha verimli bir sürüş sağlamaktadırlar. Frenleme ve gaz kesme safhaları esnasında oluşan hareket enerjisinin bir kısmı araç şebekesi aküsünde geçici olarak toplanmakta ve hızlanma saflarında kullanılmaktadır, bu sayede her kontak açıp kapamada % 3 e varan yakıt tasarrufu sağlanmaktadır. Audi ultra Mükemmel karma. Verimli teknolojilerin geleceği. Audi ultra Bir Audi üretmek çok karmaşıktır. Ancak buna rağmen tüm modeller için basit bir prensip olan emisyonları azaltan sinerjiler oluşturmak için aracın tüm yapı elemanları kesinlikle birbirleri için çalışırlar prensibi geçerlidir. Bu temel ilkeye uyarak seksenli yılların sonunda Audi hafif yapı tarzı ve devrim yaratan Audi Space Frame (ASF ) ile başlayan günümüzdeki içinden çıkılamayan ağırlık sarmalındaki şu geriye dönmedir: Her hafif yapı elemanı yine boyutları azaltılabilecek diğer yapı elemanlarına etki etmesidir. Bu şekilde araçlarımızı daha verimli ve kaynakları koruyacak şekilde yapmak için mevcut formlar ve malzemeler fonksiyonelliği, mümkün olan en düşük ağırlığı ve üretim süreci ile ilgili olarak sürekli yeniden iyileştirilirler. Buna ilaveten sürüş dinamiğinin arttırılması, yüksek kompresyon, daha verimli yanma ve daha az CO₂ emisyonu olması için bir Audi de örneğin enerji geri kazanım sistemi ve start-stop sistemi veya ilerici ve verimli ileri teknoloji motorları gibi verimlilik teknolojileri gittikçe daha fazla uygulanmaktadır. Günümüzde ve gelecekte CO₂ nin azaltıldığı araç kullanma yolunda olmak için. >>> Motor uzmanlığı. Motor sektöründe verimli teknolojiler ile Audi ultra dan güçlü ve verimli tahrik sağlanmaktadır. Örneğin Audi cylinder on demand (gerektiği kadar silindirin çalışması) ve Audi valvelift sistemi motorun daha az enerji tüketmesini sağlamakta veya clean dizel teknolojisi ile emisyonlar düşürülebilmektedir.

52 52 Mobilite & Navigasyon İlgi duyulan yerler arama Google ¹ veri bankasında sesli komutlu Online trafik bilgileri Dinamik rota yönlendirmesini ayrı ayrı yol bölümlerinin aynı anda alınan ve verilen trafik bilgileri ile tamamlar myaudi özel hedefleri² Navigasyon sistemi kişisel yol atlası olarak kişisel ilgi duyulan yerler listelerini myaudi portalı üzerinden araca alır Harita güncelleme hizmeti² Teslim edilen harita versiyonu altı ayda bir olmak üzere birbirini takip eden 5 navigasyon güncellemesi ile güncellenebilir myaudi veya Gogle Maps ¹ üzerinden hedef girilmesi¹, ³ Navigasyon hedefleriniz istek üzerine rahatça ev bilgisayarından planlanabilir. myaudi veya Google Maps ¹ veya Audi MMI connect, kişisel navigasyon hedeflerinin araca gönderilmesini sağlar. Yolculuk başladığında bu rahatça hedef olarak alınabilir. Ülke bilgileri² Örneğin sınırdan çıkıldığında geçerli hız sınırları, paralı yol ücretinin ödendiğine dair etiket yapıştırma yükümlülüğü, vs. Navigasyon resim kitapçığı Resimlerinizin GPS verileri sizi gideceğiniz yere götürür Yakıt fiyatları Gideceğiniz yerdeki veya yakınınızdaki en uygun yakıt istasyonlarını görürsünüz Park yeri bilgileri Park yerleri ve kapalı otoparkları aramada yardımcı olur. Mevcut olduğu takdirde fiyatlar ve güncel olarak henüz boş olan park yerleri gösterilir Google Earth ¹ ve Google Street View ¹ ile navigasyon Yüksek çözünürlüklü hava fotoğrafları ve uydu resimleri, fotoğraflar ve adres bilgileri sayesinde sizi daha kolay gideceğiniz yere götürür İletişim WiFi Hotspot Taşınabilir son kullanım cihazlarınızı internete bağlar ler² Audi MMI ye aktarılır ve konforlu bir şekilde sesli olarak okutulabilir Mesajlar (SMS) Kısa mesajlar (SMS) konforlu bir şekilde sesli olarak okutulabilir veya söyleyerek yazdırma fonksiyonu ile yazdırılabilir Facebook a erişim Kişisel ağınızı Cockpit e entegre eder. Sesli söyleme ve diğer konforlu metin fonksiyonları ile birliktedir c Au Twitter a erişim Twitter haberler hizmetini Cockpit e entegre eder. Sesli söyleme ve diğer konforlu metin fonksiyonları ile birliktedir ¹ Google ve Google logosu Google Inc. kayıtlı markalarıdır. ² MMI touch olan MMI navigasyon plus öğesidir. Hizmetlerin mevcut olması, ekran gösterimi ve ücretleri ülke, model, son kullanım cihazı ve tarifeye göre değişir. Ayrıntılı yasal bilgiler ve kullanım hatırlatmalarını sayfa 105 te ve adresinde bulabilirsiniz.

53 di nnect. myaudi Kişisel kumanda merkeziniz Size adresinden tek bir kez şifre korumalı kayıttan sonra Audi connect tarafından desteklenen hizmetleri isteklerinize göre bir araya getirmeyi, yönetmeyi ve evden rahatça konfigürasyonunu yapmanızı sağlar. Audi connect Audi connect Ağa bağlanmış araç kullanımının geleceği. Dünya size sayısız olanaklar sunmaktadır. Opsiyonel Audi connect ile birlikte aracınızdaki myaudi ve Audi connect tarafından desteklenen hizmetler sayesinde bu çok sayıda olanağı dünyanın birçok yerinde sezerek, kolayca ve rahatça bir düğmeye basarak size özel uyarlanmış şekilde dijital olarak ve doğrudan Audi nize alabilirsiniz. Bilgi ve multimedya sistemi Hava durumu İstenilen yerin hava tahminleri ve haritaları Audi music stream Akıllı telefon uygulaması ve WiFi bağlantısı plus ile tüm dünyadaki radyo istasyonlarına erişilir. Akıllı telefon medya merkezine erişim Online haberler (kişisel) Güncel dünya olayları ile ilgili metinler ve resimler, sesli okuma fonksiyonu ile birliktedir, konfigürasyonu kişiye özel yapılabilir Seyahat bilgileri Görülmeye değer yerler hakkında bilgiler ve bunları navigasyon hedefi olarak alma fonksiyonu ile birliktedir

54 54 quattro nin yoldaki izleri. quattro ile.

55 Çekiş kuvveti sürekli olarak dört tekerin tümüne dağıtıldığı için yola tam hakim olunur. Hidrolik lamelli kavrama ile arka aks daima duruma göre ve daima seçmeli olarak değişken kumanda edilir. quattro ile sürüş stabilitesi, dinamizm ve ataklık yeniden yaşanır ve arkadan kayma ve önden kaymaya ters yönde etki edilir. Çekişin arttırılması ve ilerleme kuvvetinin iyileştirilmesi içindir. Her yolun üstesinden gelir. Virajlarda, düz yollarda ve her zeminde olmak üzere kendi hedefini daima göz önünde bulundurur. Yolda ve kafanızda yer tutuşu konusunda hayran bırakmak içindir. quattro

56 56 Audi Audi e-tron Araç kullanımı değişmektedir. Audi nin günümüz ve yarının beklentilerine olan yanıtı Audi tron dur. Hedefimiz CO₂ siz bir araç kullanımıdır. Buna giden yol yeni yakıt tüketimi açısından verimli yeni tahrik teknolojileri, sürdürülebilir enerji yakıtları ve müşterilerimizi büyüleyen pazara uygun konseptlerdir. Dolayısıyla Audi A3 Sportback e-tron daki örneğin en modern TFSI teknolojisi ve elektrikli motor kombinasyonu sadece 35 g CO₂/km de (karma) 1,5 l/100 km şeklinde tasarruf sağlamaktadır. Ayrıca bu, toplam 940 kilometreye kadar olan menzilde gerçekleşmektedir (50 kilometreye kadar araç sadece elektrik ile kullanılmaktadır). Audi A3 Sportback e-tron için ECE normuna göre karma değerler: Yakıt tüketimi: 1,5 l/100 km; CO₂ emisyonları: 35 g/km. Audi A3 Sportback e-tron ile ilgili ayrıntılı bilgileri A3 Sportback e-tron ile ilgili katalogda bulabilirsiniz. Tam uygulama tarihini lütfen Audi Yetkili Satıcınızdan öğrenin. Audi A3 Sportback g-tron için ECE normuna göre değerler: Yakıt tüketimi: A3 Sportback g-tron: Yakıt tüketimi: 3,3 kg CNG/100 km; CO₂-Emisyonları: 89 g/km.

57 Audi tron Audi g-tron Bir Audi g-tron ile endişe duymadan uygun maliyetli gaz verilir. Kısaca CNG denilen sıkıştırılmış doğalgaz kullanılır, daha az CO₂ oluşur. Audi A3 Sportback g-tron da ilk Audi seri üretim modeli olarak CNG modifiyeli TFSI teknolojisi ve dolayısıyla 400 km ye varan kesin bir gaz menzili vardır. Dünyayı değiştirir. Günlük yaşamı değil.

58 58 Performans Azami kuvvet. Azami kullanılır. Her hareketin bir başlangıcı vardır. Onu harekete geçiren şey bir fikirdir. Audi nizin motorları da tüketimin azaltılmasının yanı sıra gücün arttırıldığı bir başlangıç ateşlemesini temel almaktadır. Bu kaçınılmaz çelişkiyi devrim yaratan 2 tahrik teknolojisi olan TDI ve TFSI de birleştiriyoruz. Her ikisini tanıyın ve sizi en fazla harekete geçiren motoru seçin. Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 114 ten itibaren bulabilirsiniz.

59 Akıllı performans TDI Audi TDI motorları direkt püskürtme ve turboşarj motorları kombinasyonu ile sabit bir kuvvet artışı ile birlikte tüm devir sayısı aralığı boyunca yüksek tork sayesinde olağanüstü performans sağlarlar. Emisyonu azaltılmıştır ve yakıt tüketiminde alışılageldiği gibi tasarrufludur. Ancak her yolda azami performansı elde edebilmek için hayran bırakan bir dinamizmi vardır. TFSI Audi TFSI motorları çok yüksek bir sıkıştırma sağlar. Sonuç: En iyi güç kapasitesinin yanı sıra mükemmel verimlilik olmasıdır. Motor hacmi yerine turboşarjlı hava beslemesi kullanılması sayesinde aracın hareketsiz durumundan itibaren kendini belli eden bir kuvvet artışı sağlayan etkileyici dinamizm değişmeden aynı kalırken motor büyüklüğü ve ağırlığı belirgin şekilde azaltılmaktadır. Audi cylinder on demand Silindir kapakları da akıllı olabilir. Audi cylinder on demand bunu kanıtlamaktadır. Yarım yük aralığında TFSI motorun 4 silindiri otomatik olarak devreden çıkmaktadır. Bu durum geçiş hissedilmeden ve sürüş dinamiği olumsuz yönde etkilenmeden yakıt tüketimini düşürmeye ve emisyonları azaltmaya yardımcı olmaktadır.

60 60 >>> Audi drive select Audi drive select ile Audi A3 ünüzün sürüş özelliklerini sportif, konforlu, dengeli veya tasarruflu olmak üzere düğmeye basarak kişisel ihtiyaçlarınıza göre uyarlayabilirsiniz. >>> S tronic Sportif ve verimli çift kavramalı şanzıman size hissedilebilir çekiş kuvveti kesilmesi olmadan şimşek hızında vites değiştirme işlemleri sağlar. >>> Elektro mekanik servo direksiyon Servo direksiyon hıza bağlı direksiyon desteği ile yüksek hızda da hassas bir direksiyon kullanma duygusu sağlar, direksiyonu ters yöne çevirirken sizi destekler ve park etmeyi kolaylaştırır. >>> Progresif direksiyon Daha direkt direksiyon aktarması sayesinde sürüş dinamiğinin arttırılmasını ve azaltılan direksiyonu çevirme miktarı sayesinde gündelik kullanımda yüksek sürüş konforu sağlar. Progresif direksiyon direksiyonu çevirmeye bağlı değişken direksiyon desteği ile size etkileyici sürüş özellikleri sunar. >>> Audi magnetic ride Sürüş durumuna bağlı amortisör kuvvetleri ayarı konforludan sportife kadar ayarlanabilir. >>> quattro Sürekli dört tekerden çekiş sistemi daha fazla çekiş ve dinamizm için çekiş kuvvetlerini sürüş durumuna bağlı olarak her bir tekere dağıtır.

61 Dinamizm Dinamizm Sizi bir daha bırakmayan dinamizm Aracınıza binin. Emniyet kemerinizi takın. Motoru çalıştırın. Nereye giderseniz gidin heyecan verici dinamizmi yaşayın. Zira biliyorsunuz ki Audi A3 ünüzde size tüm yollar açıktır. Yönünüzü, vites türünü ve hızı belirleyin ve aracınızın her mesafeden en iyisini elde etmek için yeterli olan özelliklerini yaşama özgürlüğünün keyfini çıkarın. Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 114 ten itibaren bulabilirsiniz. Modele özgü standart ve opsiyonel donanımları lütfen sayfa 122 den itibaren dizinden alın.

62 62 >>> Audi pre sense ön dahil uyarlanabilir hız sabitleme sistemi Önünüzdeki trafiği izler, aradaki mesafeyi muhafaza etmek için aracı otomatik olarak frenler veya hızlandırır ve araçlara karşı sizi zamanında uyarır >>> Audi side assist Arkadan gelen trafiği saptar ve bu sayede şerit değişimi esnasında sizi destekler >>> Audi active lane assist Algılanan yol sınırlama çizgileri olduğunda şeritte kalınması için yumuşak direksiyon müdahaleleri ile sizi destekler. MMI touch olan MMI navigasyon plus ile birlikte kamera ile trafik işareti algılaması entegre edilmiştir >>> Audi pre sense basic Sürüş durumunu algılar ve gerektiğinde sizinle ve diğer yolcularla ilgili önleyici ve koruyucu önlemler uygular Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 114 ten itibaren bulabilirsiniz. Modele özgü standart ve opsiyonel donanımları lütfen sayfa 122 den itibaren dizinden alın.

63 Asistan sistemler Asistan sistemler Nereye olursa olsun iyi bir duygu yaşanarak gidilir. Audi nizdeki asistan sistemler ile. Her yolculuk başkadır. Ancak biri tüm yolculuklarda aynıdır ve bu her Audi nin yaşattığı korunma duygusudur. Audi A3 ünüzdeki tüm sürücü asistan sistemleri yolculuğunuzda sizi destekler ve yollarda daha fazla konfor sağlar. En önemli sürücü asistan sistemlerini tanıyın. >>> LED farlar Yolu net bir şekilde gün ışığına benzer ışık ile aydınlatırlar. Farklı far ışık dağılımları daha fazla güvenlik ve konfor ile trafiğe diğer katılanların çok iyi bir şekilde görünmesini sağlar. >>> Park yardım sistemi plus Park ederken ve manevra yaparken görsel gösterimleri ile tüm araç etrafının daha fazla görülmesini sağlar. >>> Park asistanı Yola paralel ve dik park boşluklarına park ederken ve yola paralel park boşluklarından çıkarken hemen hemen otomatik bir direksiyon çevirme işlevi ile sizi destekler. Lütfen şunları dikkate alın: Sistemler sadece sistem sınırları dahilinde çalışırlar. Sürüş esnasında sürücüyü desteklerler. Sürüşteki her şeyin üstesinden gelme sorumluluğu ve gösterilmesi gereken gerekli dikkat tamamen sürücüye aittir.

64 64 >>> Audi connect MMI touch olan MMI navigasyon ile Audi connect tarafından desteklenen tüm opsiyonel hizmetleri hızlı ve rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Sezerek MMI kullanılması sayesinde birçok internete dayanan fonksiyona erişim etkileyici şekilde karmaşasızdır. >>> Navigasyon MMI touch olan MMI navigasyon üzerinden üç boyutlu harita görünümü ve üç boyutlu görmeye değer yerler ve özgün binalar gösterimi ile gideceğiniz yerlere daha konforlu varabilirsiniz. y >>> Car MMI radyodan itibaren çok rahat ve az miktarda el müdahaleleri ile sürüş asistanları sistemleri, araç ayarları ile klima ve servis fonksiyonlarını kumanda edebilir ve değiştirebilirsiniz. >>> Telefon Eller serbest tertibatı üzerinden güvenli ve konforlu telefon görüşmeleri yapabilirsiniz. MMI de rehberinizdeki kişileri rahatça seçebilir veya telefon numarasını sezerek MMI touch üzerinden girebilirsiniz. Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 114 ten itibaren bulabilirsiniz. Modele özgü standart ve opsiyonel donanımları lütfen sayfa 122 den itibaren dizinden alın.

65 Kolaylık >>> Medya Müzik kutusu, takılmış SD kartları, Audi müzik arayüzü veya CD ler gibi mevcut tüm medya kaynaklarında ve MMI touch olan MMI navigasyon plus ile birlikte DVD lerde müzik koleksiyonunuzun kapak resimleri ile tarama yapabilirsiniz u >>> MMI touch MMI touch ile multimedya arabiriminin ayrı ayrı yapı elemanlarının kullanımı daha kolaydır. Döndürülüp basılan ayar düğmesine entegre edilmiş dokunmatik mouse sadece bir parmak ile dahi kullanılabilir. Kolaylık MMI akıllı, kişiye özel ve sezgiseldir. Azaltılmıştır. Kolaydır. Mantıklıdır. Taşınabilir bilgi ve multimedya dünyası yeniden tanımlanan opsiyonel multimedya arabirimidir (MMI). Telefon edebilir, navigasyon veya istek üzerine ilaveten alınan Audi connect üzerinden internet kullanabilirsiniz. Çok sezgisel, çok fonksiyonlu ve konforludur. Tabii ki A3/A3 Sportback veya S3/S3 Sportback deki sözlü komutlu kumanda sayesindedir. Opsiyonel MMI radyo veya MMI touch olan MMI navigasyon plus ile birlikte Audi nizde her şeyi elinizle çok kolay kullanabilirsiniz.

66 66 LED farlar Işık Yolları mükemmel aydınlatan modern LED teknolojisinde en iyi gündüz görülür doğal temel ilkesi uygulanır. Gün ışığına benzer renk görünümü ile Audi LED farların ışığı gözlerin yorulmasını önler. Işık dağılımını ilgili duruma uyarlamak için yol verileri kullanılır. Bu, MMI touch olan MMI navigasyon plus ile birlikte bilgi ağı sayesinde ileriyi görecek şekilde gerçekleşir. Böylece gözünüzden mümkün olduğunca hiçbir şey kaçmaz ve Audi niz tüm bakışları üzerine çeker.

67 Bakış LED farlar

68 68

69 Donanımlar Sizin kadar eşsiz. Donanım olanakları. Sportiflik, konfor, tasarım, fonksiyonellik olsun hiç fark etmez: Audi nizden ne beklerseniz bekleyin, o size bir dolu kişiselleştirme olanağı sunacaktır. Audi donanım seçenekleri çok çeşitli ve farklı kalitededir, tamamen sizin ihtiyaçlarınıza uyarlanabilirler.

70 70 Bir çok karakter vardır. Bunlardan ikisi şunlardır. Bir Audi yi sizin Audi niz yapan nedir? Bunu tamamen sizin ihtiyaçlarınıza uyarlanmış bir donanım yapar. Aracınıza hayalinizdeki görünümü tam istediğiniz gibi vermek için kullanımınıza daha fazla sportiflik ve daha fazla şıklık sağlayan çok sayıda olanak sunulmaktadır. Siz hayal edin yeter. Audi A3 Ambition Metalik Scuba mavisi 5 kollu hareketli tasarımlı alüminyum döküm jantlar Titan grisi Milano deri spor koltuklar Mistral gümüş alüminyum dekoratif aksesuarlar İç mekanda alüminyum aksesuarlar Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 114 ten itibaren bulabilirsiniz.

71 Stil rehberi Audi A3 Sportback Ambiente Metalik Beluga kahverengisi 15 kollu Y tasarımlı alüminyum döküm jantlar Pashmina beji Milano deri standart koltuklar Luv 3 boyutlu görsellikte dekoratif aksesuarlar Genişletilmiş mono.pur iç mekan elemanları

72 72 Daha hareket etmeden görülen ve hissedilen sportiflik. S, sportiflik anlamına gelir. Audi S3 veya Audi S3 Sportback iniz bunu dinamik görsellik, sportif konfor ve üstün performans ile ilgili geniş kapsamlı S ye özgü donanımlarla etkileyici bir şekilde kanıtlar. Bunun için yine hissedilebilecek şekilde heyecan uyandıracak opsiyonel donanım ile sportiflik faktörünü daha da artırma olanağınız bulunmaktadır. Resimler Audi S3 ü göstermektedir. Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 117 den itibaren bulabilirsiniz.

73 S modeller S3 ye özgü standart donanımlar S3 e özgü opsiyonel donanımlar (Alıntı) 5 paralel kollu tasarımlı alüminyum döküm jantlar (S tasarım) Kısmen parlatılmış¹, 7,5 J x 18 ebadında 225/40 R 18 lastikler ile birlikte² Siyah renkli fren kaliperleri Ön tarafta S3 yazısı ile birliktedir. Audi Singleframe Yatay çiftli krom Audi kiriştleri ve S3 amblemi olan platin grisi radyatör panjurudur. Tamponlar Petek görünümlü hava giriş ızgaraları ve çiftli krom kirişleri olan Audi ye özgü sportif tasarımlıdır. Dış ayna gövdesi Alüminyumdur. Yan marşpiye çıtaları gövde renginde boyanmış Arka difüzör elemanı Platin grisidir, alüminyum çift katlı dudaklı çerçevelidir. Egzoz çıkışları 2 borulu, her biri solda ve sağda 2 oval krom kaplamalı çıkışlıdır. Tavan kenarında S spoiler Audi ye özgü sportif tasarımlıdır. Model tanımı/yazısı S3 amblemi Audi Singleframe de ve bagaj kapağı üzerindedir; S3 yazısı MMI giriş ekranındadır; istek üzerine arkada model tanımı olmadan da olabilir. Eşik çıtaları Alüminyum aksesuarlı İç mekandaki alüminyum aksesuarlar Paslanmaz çelik pedal takımı ve ayak desteği Göstergeler Gri kadranlar, beyaz ibreler ve devir saatinde S3 yazısı; dinamik ibre hareketi ve entegre edilmiş turboşarj basıncı ile birliktedir. Renkli ekranlı sürücü bilgilendirme sistemi 3 kollu spor deri direksiyon S3 amblemli ve S ye özgü kontrast dikişlidir. Spor ön koltuklar Trophy kumaşı/deri koltuk döşemeleri Ön koltukların sırtlıklarında S3 baskılı ve kontrast dikişlidir. Ön orta kol dayaması Dekoratif aksesuarlar Parlatılmış mat alüminyumdur. Siyah kumaş tavan döşemesi Konfor otomatik klima Aydınlatmalı makyaj aynası Eşya koyma yerleri ve bagaj paketi Hırsızlık alarm sistemi Far temizleme sistemi dahil Xenon plus farlar Sürekli 4 tekerden çekişli quattro S spor süspansiyon 25 mm alçaltılmış ve daha dinamik yay-amortisor ayarlarına sahip süspansiyon. Progresif direksiyon Audi drive select Sedefli sepang mavisi, sedefli Daytona grisi ve kristal parlaklığında panter siyahı özel renkler. 18 inç ve Audi magnetic ride ile birlikte 19 inç diğer jantlar Kırmızı renkte fren kaliperleri, önde S3 logosu Audi magnetic ride Motor Start-Stop düğmesi Kırmızı eloksal halkalı (Opsiyonel konfor anahtarı ile birliktedir) Audi exclusive alüminyum vites topuzu³ Alt tarafı düzleştirilmiş 3 kollu çok fonksiyonlu spor deri direksiyon S3 amblemli ve S ye özel kontrast dikişli; isteğe göre alüminyum vites değiştirme kumandaları ile birliktedir. S spor ön koltuklar Koltuk döşemeleri Alcantara siyah veya ay gümüş grisi deri Siyah veya ay gümüş grisi silk nappa deri Korsa kırmızısı Audi design selection Her biri kontrast dikişli ve ön koltukların sırtlıklarında S3 baskılıdır. Dekoratif aksesuarlar Siyah renkte boyutlu görselliktedir. Audi exclusive siyah parlaklık paketi³ Audi Singleframe, ön ve arka tamponlar ve yan camların süs çıtaları bölgesinde siyah renkli görünümler oluşturur. Uygulama her modelin donanımına göre değişir. ¹ Lütfen sayfa 119 daki jantlar ile ilgili özellikleri dikkate alın. ² Lastiklerin teknik özellikleri ile ilgili bilgileri sayfa 119 da bulabilirsiniz. ³ quattro GmbH sunumudur.

74 74 Azami verimlilik Audi de bir adı vardır. Audi A3 ultra modelleri, tip serisinin en sürdürülebilir TDI ve TFSI modelleridir Değişmez yüksek sürüş keyfinin yanı sıra yakıt tüketimi ve emisyonların düşürülmesiyle ilgili teknolojiler ve önlemlerin adı Audi ultra dır. Her Audi modelinde standarttır. Uzun vadeli hedefimiz araçlarımızın tamamen emisyonsuz kullanmaktır. Bunun için örneğin g-tron veya e-tron motorları gibi en modern TDI motorlarının doğalgaz motorları veya elektro motorlar ile bir araya getirdiği gittikçe daha verimli olan motor teknolojileri olmak üzere taviz vermeden geliştirmeye devam etmekteyiz. Ancak ekonomik benzinli veya dizel motorları da ayrıca geliştirmekteyiz. Bunlardan en sürdürülebilir olanları tarafımızdan modelin arka tarafındaki ultra amblemi ile belirtilmiştir. Bu amblemin anlamı, bu araçlarda Audi A3 ultra TDI modellerinde karma olarak 89 g/km ve TFSI modellerinde Audi cylinder on demand olan 1.4 TSFI ultra da karma olarak 104 g/km aralığında CO₂ emisyon değerleri sayesinde azami verimlilik ile yol alındığıdır. Ve bu Audi ye özgü dinamizmden vazgeçmek zorunda kalmadan gerçekleşmektedir. Verimli sürüşü yeniden tanımlayan Audi A3 ultra modelleri yaşayın.

75 Audi ultra 81 kw gücünde ve 1,6 litre TDI ultra motor karma sürüş periyodunda aşağıda belirtilen CO₂ emisyon değerlerini gösterir: A3/A3 Sportback: 89 g/km. A3 deki 1.6 TDI ultra modellerinde standart olarak aşağıda belirtilen donanımlar mevcuttur: 6 ileri vitesli düz mekanik şanzıman Aktarma oranı uyarlanmıştır. İyileştirilmiş yuvarlanma direnci olan lastikler Yakıt tasarrufu sağlamak içindir. İyileştirilmiş dengeli konum ve yan marşpiye çıtaları Düşük cw değeri ve daha iyi aerodinamik içindir. 5 kollu alüminyum dövme jantlar 6,5 J x 16 ebadında 205/55 R 16 lastikler ile birliktedir* Opsiyonel olarak alınır: 15 kollu Y tasarımlı alüminyum döküm jantlar 6,5 J x 16 ebadında 205/55 R 16 lastikler ile birliktedir* 110 kw gücünde Audi cylinder on demand teknolojisi olan 1,4-Liter-TFSI-ultra motor karma sürüş periyodunda aşağıda belirtilen CO₂ emisyon değerlerini gösterir: A3 : 104 g/km, A3 Sportback: 106 g/km 1.4 TFSI ultra modellerinin gücü standart model ile aynı donanımlar mevcuttur. Modele özgü standart ve opsiyonel donanımları lütfen sayfa 122 den itibaren dizinden alın. Resimde Audi A3 Sportback 1.6 TDI ultra görünmektedir. Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 118 den itibaren bulabilirsiniz. * Lastiklerin teknik özellikleri ile ilgili bilgileri sayfa 119 da bulursunuz.

76 76 Her kişilik için doğru motor. Hangi Audi motoruna karar verirseniz verin tüm motorlarda yüksek bir sıkıştırma, yüksek verimli bir yanma ve mükemmel bir verim mevcuttur. Yada kısaca söylenecek olursa yakıt tüketiminin azaltılması ve emisyonlarının düşürülmesinin yanı sıra güç arttırılmıştır.

77 Motorlar 1.4 TFSI 2.0 TDI TFSI TDI Örneğin Audi A3 ve Audi A3 Sportback deki Audi cylinder on demand teknolojisi olan 1.4 TFSI ultra (110 kw) ya da 132 kw gücündeki 1.8 TFSI quattro olmak üzere Audi TFSI motorların gücün artırılmasının ve dinamizmin aynı kalmasının yanı sıra etkileyici bir verimliliği vardır. S tronic olduğunda 0 km/h den 100 km/h ye 6,7 veya 6,8 saniyede çıkılmaktadır. A3/A3 Sportback 1.2 TFSI (81 kw) A3 Sportback g-tron 1.4 TFSI (81 kw) A3/A3 Sportback 1.4 TFSI (92 kw) A3/A3 Sportback 1.4 TFSI ultra (110 kw) Audi cylinder on demand teknolojisi ile A3/A3 Sportback 1.8 TFSI (132 kw)* S3/S3 Sportback 2.0 TFSI quattro (221 kw) Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 114 ten itibaren bulabilirsiniz. * Sürekli 4 tekerden çekişli quattro ile de alınır. Audi TDI motorlar sabit bir güç artışı ile birlikte tüm devir sayısı aralığında yüksek bir torka sahiptirler. Emisyonu azaltılmıştır ve alışılageldiği gibi yakıt tüketiminde ekonomiktir.2.0 TDI clean diesel de (110 kw) olduğu gibi. Audi A3 Sportback de en yüksek hız 216 km/h ve 0 km/h den 100 km/h ye 8,6 saniyelik bir hızlanmayla çıkmaktadır. A3/A3 Sportback 1.6 TDI clean diesel (81 kw) A3/A3 Sportback 1.6 TDI ultra (81 kw) A3/A3 Sportback 2.0 TDI clean diesel (110 kw)* A3/A3 Sportback 2.0 TDI clean diesel (135 kw)*

78 78 Sportiflikten lükse kadar seçim sizin. Audi A3 ünüzü büyüleyici üç donanım seçeneği ile tamamen kendi görüşlerinize göre düzenleyebilirsiniz. Attraction seçeneği ile kendi kişiliğinizi yansıtın. Ambition donanım seçeneği ile tam bir sportiflik kazandırın ya da Ambiente seçeneği ile lüks ve konforun heyecanını yaşayın. Hayalleriniz ne olursa olsun donanım seçeneklerinin her biri bir Audi deki sürüşü çok ayrıcalıklı bir ana dönüştürür.

79 Seçenekler ve paketler Donanım seçenekleri S line Audi design selection Attraction Karakter ve duygular Modele özgü standart donanım İç donanım farkı: Kapı kaplamaları ve ön panel mikro metalik gümüş dekoratif aksesuarları Marathon kumaş koltuk döşemeleri Dış donanım farkı: Tam jant kapağı dahil çelik jantlar, 6,5 J x 16 ebadında 205/55 R 16 lastikler ile birlikte* İşlevsel fark: Dört kollu tasarımlı, süngerli direksiyon Resimde Audi A3 görünmektedir. Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 114 ten itibaren bulabilirsiniz. * Lastiklerin teknik özellikleri ile ilgili bilgileri sayfa 119 da bulabilirsiniz.

80 80 Ambition Sportiflik ve dinamizm Modele özgü standart donanım İç donanım farkı: Kapı kaplamaları ve ön panel mikro metalik gümüş dekoratif aksesuarları Kapı marşpiyeleri üzerinde alüminyum aksesuarlı eşik çıtaları Rallye kumaş koltuk döşemeleri Dış donanım farkı: 5 kollu tasarımlı alüminyum döküm jantlar, 7,5 J x 17 ebadında 225/45 R 17 lastikler ile birlikte* Egzoz boruları için krom egzoz çıkışları, motor cinsine göre tekli veya çiftlidir. İşlevsel fark: Spor ön koltuklar Deri vites topuzu dahil üç kollu tasarımlı spor deri direksiyon Renkli ekranlı sürücü bilgilendirme sistemi, dijital hız göstergesi ve verimlilik programı olan yol bilgisayarı dahil Audi drive select Ön eteğe entegre edilmiş halojen teknolojisinde sis farları Spor süspansiyon, dinamik süspansiyon ile birlikte de alınabilir Resimde Audi A3 görünmektedir. Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 114 ten itibaren bulabilirsiniz.

81 Seçenekler ve paketler Donanım seçenekleri S line Audi design selection Ambiente Lüks ve konfor Modele özgü standart donanım İç donanım farkı: Kapı kaplamaları ve ön panel için Luv üç boyutlu görsellikte dekoratif aksesuarlar Kapı marşpiyeleri üzerinde siyah eşik çıtaları Regatta/mono.pur kumaşı koltuk döşemeleri Dış donanım farkı: 15 kollu Y tasarımlı alüminyum döküm jantlar, 7 J x 16 ebadında 205/55 R 16 lastikler ile birlikte.* Parlaklık paketi Egzoz boruları için krom egzoz çıkışları, motor cinsine göre tekli veya çiftlidir. Fonksiyonel donanım farkları: Renkli ekranlı sürücü bilgilendirme sistemi, dijital hız göstergesi ve verimlilik programı olan yol bilgisayarı dahil Hız sabitleme sistemi Deri vites kolu topuzu ve el freni dahil 4 kollu tasarımlı deri direksiyon Ön orta kol dayama Aydınlama paketi Arka park asistanı Resimde Audi A3 görünmektedir. * Lastiklerin teknik özellikleri ile ilgili bilgileri sayfa 119 da bulabilirsiniz.

82 82 Sportif tasarımı mükemmelleştiren: S line Paketleri S line paketleri ile Audi A3 ünüzün sportif karakterini vurgularsınız. Örneğin dinamik çizgileri öne çıkarabilirsiniz, iç mekana daha fazla görünüm verebilirsiniz veya arttırılan sürüş dinamiği için süspansiyonu daha sportif olarak belirleyebilir ve Audi nizden gerçek bir atlet yaratabilirsiniz. S line dış görünüm paketi Önde ve arkada tamponlar, yan panjur ızgarası ve sportif-dikkat çekici tasarımlı difüzör elemanı Radyatör panjuru Parlak siyah. Yan eşik çıtaları gövde renginde boyanmıştır. Difüzör elemanı Platinyum gridir, petek görünümlüdür. Tavan kenarında S line spoiler. Sis farları Sis farlarının çerçeveleri Parlak siyah. Egzoz boruları için kromajlı uç parçaları Motor cinsine göre tekli veya çiftli. Alüminyum aksesuarlı Eşik çıtaları Üzerinde S line yazısı bulunmaktadır. Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 114 ten itibaren bulabilirsiniz. S line yazıları Ön çamurluklardadır.

83 Seçenekler ve paketler Donanım seçenekleri S line Audi design selection S line spor paket¹ S line spor paketinde aşağıda belirtilen donanım kapsamları mevcuttur: 5 paralel kollu tasarımlı (S Tasarım) alüminyum döküm jantlar Kısmen parlatılmış², 7,5 J x 18 ebadında 225/40 R 18 lastikler ile birlikte³ S line spor süspansiyon Daha dinamik bir ayara sahip ve spor süspansiyona göre 10 mm veya dinamik süspansiyona göre 25 mm alçaltılmıştır. Alüminyum aksesuarlı Eşik çıtaları Üzerinde S line yazısı bulunmaktadır. S line yazıları Ön çamurlukların üzerindedir. İç mekan, gösterge tablosu ve tavan döşemesi Siyah, koltuk döşemeleri üzerinde kontrast dikişler, spor deri direksiyon ve vites körüğü. Spor ön koltuklar Biathlon kumaşı/deri S line koltuk döşemeleri Ön koltukların sırtlıklarında S line baskısı ile birlikte siyah renklidir. Opsiyonel olarak alınanlar: 18 inç olan diğer jantlar ve spor süspansiyon veya Audi magnetic ride ile birlikte 19 inç jantlar. Audi magnetic ride S spor ön koltuklar Perfore Alcantara/deri veya silk nappa deri S line koltuk döşemeleri Spor ön koltuklarda omuz bölgesi kadife deri ve S spor ön koltuklarda aralıklı kontrast dikişleri olan silk nappa deri döşemedir, ön koltukların sırtlıklarında her biri S line baskısı ile birlikte siyahtır. Alt tarafı düzleştirilmiş 3 kollu tasarımlı S line çok fonksiyonlu deri direksiyon S tronic te isteğe göre vites kumandaları ile birliktedir. Her biri S line amblemi olan siyah deridendir (direksiyon tutma yerleri perfore deridir). Dekoratif aksesuarlar 3 boyutlu görsellikte siyah. Renkler tüm standart/opsiyonel renklerde, ek olarak özel renk seçeneği sedefli Daytona grisi mevcuttur. S line 3 kollu tasarımda spor deri direksiyon Kontrast dikişleri ve S line amblemi olan siyah deri direksiyondur (direksiyon tutma yerleri perfore deridir). Vites kolu Siyah perfore deri. Dekoratif aksesuarlar Mat polisajlı alüminyum. Eşya koyma yerleri ve bagaj paketi Aydınlatmalı makyaj aynası Resimde Audi A3 görünmektedir. ¹ Sadece Ambition donanım seçeneği için sunulur. ² Lütfen sayfa 119 daki jantlar ile ilgili özellikleri dikkate alın. ³ Lastiklerin teknik özellikleri ile ilgili bilgileri sayfa 119 da bulabilirsiniz.

84 84 Beklediğiniz kadar eşsiz: Audi design selection. Audi design selection size iç mekandaki özel malzemeler ve renkler ile ilgili estetik bir ön seçim sunar. Çekici kontrast dikişleri olan Kapri turuncusu veya korso kırmızısı yüksek kaliteli deri donanımlar iç mekanda ayrıcalıklı bir ortam sağlarlar. Audi design selection capri turuncu¹ capri turuncu Audi design selection şunları içermektedir: Ön spor koltuklar Merkezi koltukların panelleri, yan yükseltileri ve kafalık orta bölümleri Capri turuncu, kontrast dikişleri siyah Milano deridir. Koltuk, kapı/kapı yan panelleri deri/kadife capri turuncudur. Siyah deri kapı yan panelleri, ön orta kol dayama konsolu (sipariş ile), bacak baldır desteği ve kol dayama Capri turuncu kontrast dikişli 3 kollu siyah spor deri direksiyon capri turuncu kontrast dikişli Siyah deri vites kolu topuzu Siyah deri vites kolu körüğü capri turuncu kontrast dikişli Resimde Audi A3 görünmekte. Capri turuncu biyeli Siyah paspaslar

85 Seçenekler ve paketler Donanım seçenekleri S line Audi design selection Audi design selection korso kırmızı² Korso kırmızı Audi design selection şunları içermektedir: Ön spor koltuklar Merkezi koltukların panelleri, yan yükseltileri ve kafalık orta bölümleri Siyah Silk nappa deri, kontrast dikişleri korso kırmızıdır. Koltuk yan yükseltileri kadife/deri korso kırmızı, kapı/kapı yan panelleri deri/kadife siyah. Ön koltuk sırtlıklarında S3 logosu Siyah deri kapı yan panelleri, ön orta kol dayama konsolu, bacak baldır desteği ve kol dayama Korso kırmızı kontrast dikişli Alt tarafı düzleştirilmiş, 3 kollu siyah spor deri direksiyon Korso kırmızı kontrast dikişli Siyah deri vites kolu topuzu Siyah deri vites kolu körüğü korso kırmızı kontrast dikişli Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 114 ten itibaren bulabilirsiniz. ¹ Sadece Ambition için. ² Sadece S3/S3 Sportback için. Siyah pasapaslar korso kırmızı biyeli

86 86 Siz özel bir karaktere sahipsiniz. Neden Audi nizin de olmasın? Özel olma talebiniz Audi exclusive* sunumunun adında dahi bulunmaktadır. Renkli deriyi tam sizin istediğiniz gibi büyük Audi exclusive renk sunumundan kişiye özel bir renk ile bir araya getirir. Böylece aracınızın olağandışı karakterini daha da öne çıkarırsınız. Audi yetkili satıcınız ve Neckarsulm Audi Forum Audi exclusive stüdyosu isteklerinizi beklemektedir. QR-Code Audi exclusive donanım çeşitliliği ve niteliği ile ilgili iddiasını öğrenmek isterseniz bu QR kodunu akıllı telefonunuz tarayın veya internet tarayıcınızda linkinden yararlanın. Audi exclusive bir quattro GmbH sunumudur.

87 Audi exclusive Audi exclusive sedefli kaşmir grisi özel rengindeki Audi A3 Parlak tornalanmış mat siyah 5 kollu göbekli tasarımlı Audi Sport alüminyum döküm jantları* Pudra beji kontrast dikişleri olan Alabaster beyazı/pudra beji Audi exclusive silk nappa deri donanım Pudra beji Kontrast dikişleri olan Alabaster beyazı Audi exclusive deri donanımı Audi exclusive deri kullanım elemanları: Pudra beji kontrast dikişleri olan siyah deri direksiyon, vites kolu körüğü Alabaster beyazı kenar şeridi ve pudra beji kontrast dikişleri olan paspaslar Audi exclusive alüminyum vites topuzu Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 114 ten itibaren bulabilirsiniz. * Lastiklerin teknik özellikleri ile ilgili bilgileri sayfa 119 da bulabilirsiniz.

88 Audi niz tek kat boyanmaz. Dört kat boyanır. Kişiliğinizi en iyi yansıtan rengi seçin. Hangi renge karar verirseniz verin boyama işleminde mükemmel kaliteyi oluşturacağımıza güvenebilirsiniz. Bir Audi nin boyası bir insan saçından daha kalın olmamasına rağmen dört kattan oluşur. İçinde sadece sizin göz alıcı görünmeniz değil, aynı zamanda Audi nizin de çevreden kaynaklanan etkilere ve aşınmaya karşı mümkün olan en iyi şekilde korunması içindir.

89 Audi niz için tercih ettiğiniz renkten binlerce kilometre yaptıktan sonra da hala memnun kalmanız bizim için boyama işleminde milimetrik çalışma yeterli değildir. Hassasiyet burada mikrometre aralığında gerçekleşmekte ve astar boyada bile en yüksek önceliği oluşturmaktadır. Birinci tabaka kaportayı pasa ve diğer eskime belirtilerine karşı korur. Dolgu tabakası en küçük pürüzleri bile ortadan kaldırır ve örneğin bir taş çarpması esnasında boyanın atmaması için esneklik verir. Ancak üçüncü tabaka görülebilir renktir. Koruyucu renksiz boya olarak ultraviyole ışınlarına karşı koruyan ve boyaya parlaklığı ile renk derinliğini veren ve bunu mümkün olduğunca uzun süre, yani siz yeni bir renge karar verene kadar sağlayan dördüncü tabaka uygulanır. Astar boya Dolgu tabakası Renk veren boya Renksiz boya

90 88 Opak renkler Metalik renkler İbis beyazı Metalik floret gümüşü Metalik Beluga kahverengi Parlak kırmızı Metalik muson grisi Metalik glacier beyazı Parlak siyah Metalik Dakota grisi Metalik koyu kırmızı Modele özgü standart ve opsiyonel donanımları lütfen sayfa 122 den itibaren dizinden alın.

91 Dış donanımlar Renkler Jantlar/Lastikler Sedefli renkler Kristal parlaklığında renkler Özel renkler Metalik Scuba mavisi Sedefli Misano kırmızısı Kristal parlaklığında panter siyahı Audi exclusive özel renkler quattro GmbH sunumudur Metalik mitos siyahı Sedefli Daytona grisi Sedefli Sepang mavisi

92 Kalitenin form bulduğu göz alıcı Audi jantları. Yolculuğunuzun her metresinde güzel bir duygu yaşamanız için Audi jantları özellikle test standına çıkarlar ve özel test yöntemlerinden geçerler. Böylece dayanıklılık testleri en yüksek dayanıklılığı sağlarlar. Bunun dışında kısaca CASS denilen özel bir asetik asit tuz serpintisi testi mümkün olan en yüksek korozyondan korumayı sağlar. Bu ve diğer birçok önlem ile her Audi jantında epeyce kilometre yapılmasından sonra dahi çok sayıda tasarımdan hangisine karar verirseniz verin hiç fark etmeksizin en yüksek kaliteyi sağlamaktayız.

93 Bir Audi ile yol arasındaki ideal birliktelik. Çok çeşitli tasarım ve yüksek kaliteli işçiliğe sahip geniş kapsamlı jant çeşitlerimiz ile Audi nizi en iyi şekilde tamamlarsınız. Tüm jantlar ilgili Audi modeline uyarlanmıştır. Audi nizin karakterini kendi hayalleriniz doğrultusunda öne çıkarırsınız. Daha dinamik bir görünüm mü istiyorsunuz? Özel Audi spor jantlarımız sunulur. Nasıl karar verirseniz verin yönünüzü sadece siz belirlersiniz.

94 90 Yaz lastikleri Kapaklı çelik jantlar 6,5 J x 16 ebadında 205/55 R 16 lastiklerle¹ 15 kollu Y tasarımlı alüminyum döküm jantlar 7 J x 16 ebadında 205/55 R 16 lastiklerle¹, ² 15 kol tasarımlı alüminyum döküm jantlar 7,5 J x 17 ebadında 225/45 R 17 lastiklerle¹ 5 paralel kollu tasarımlı alüminyum döküm jantlar (S tasarımı) Kısmen parlatılmış³ 7,5 x 18 ebadında 225/40 R 18 lastiklerle¹. 5 kollu tasarımlı alüminyum dövme jantlar 6,5 J x 16 ebadında 205/55 R 16 lastiklerle¹ 5 kol tasarımlı alüminyum döküm jantlar 7,5 J x 17 ebadında 225/45 R 17 lastiklerle¹ 5 çift kol tasarımlı Audi Sport alüminyum döküm jantlar 7,5 J x 17 ebadında 225/45 R 17 lastiklerle¹. quattro GmbH sunumudur 5 çift kollu yıldız tasarımlı alüminyum döküm jantlar (S tasarımı) Kontrast gri, kısmen parlatılmış³ 7,5 x 18 ebadında 225/40 R 18 lastiklerle¹. 10 kol tasarımlı alüminyum döküm jantlar 6,5 J x 16 ebadında 205/55 R 16 lastiklerle¹ 5 kollu kinetik tasarımlı alüminyum döküm jantlar 7,5 J x 17 ebadında 225/45 R 17 lastiklerle¹ 5 dinamik kol tasarımlı alüminyum döküm jantlar Kontrast gri, kısmen cilalı³ 7,5 J x 18 ebadında 225/40 R 18 lastiklerle¹ 5 kollu rotor tasarımlı mat siyah, parlak Audi exclusive alüminyum döküm jantlar³ 7,5 J x 18 ebadında 225/40 R 18 lastiklerle¹. quattro GmbH sunumudur Modele özgü standart ve opsiyonel donanımları lütfen sayfa 122 den itibaren dizinden alın.

95 Dış donanımlar Renkler Jantlar/Lastikler Kış jantları 10 kol tasarımlı Audi exclusive alüminyum döküm jantlar 7,5 J x 18 ebadında 225/40 R 18 lastiklerle¹. quattro GmbH sunumudur Parlatılmış³, ⁴ mat titan 5-V kollu tasarımlı Audi Sport alüminyum döküm jantlar 8 J x 19 ebadında 235/35 R 19 lastiklerle¹. quattro GmbH sunumudur Kapaklı çelik kış jantları⁵ 6 J x 16 ebadında 205/55 R 16 lastiklerle¹, izin verilen azami hız 210 km/h, kar zincirine uygun 5 kollu dinamik tasarımlı alüminyum döküm kış jantları 7,5 J x 18 ebadında 225/40 R 18 lastiklerle¹, izin verilen azami hız 240 km/h, kar zincirine uygun değil Parlatılmış³ mat titan 10 kollu tasarımlı Audi Sport alüminyum döküm jantlar² 7,5 x 18 ebadında 225/40 R 18 lastiklerle¹. quattro GmbH sunumudur 10 kol tasarımlı alüminyum döküm kış jantları 6,5 J x 16 ebadında 205/55 R 16 lastiklerle¹, izin verilen azami hız 210 km/h, kar zincirine uygun değil 5 paralel kollu tasarımlı Audi exclusive alüminyum döküm kış jantları (S tasarımı) 7,5 x 18 ebadında 225/40 R 18 lastiklerle¹ İzin verilen azami hız 240 km/h, kar zincirine uygun değil. Parlatılmış³, ⁴ mat titan 5 kollu Wing tasarımlı Audi Sport alüminyum döküm jantlar², ³, ⁴ 8 J x 19 ebadında 235/35 R 19 lastiklerle¹. quattro GmbH sunumudur 5 kol tasarımlı alüminyum döküm kış jantları 6 J x 17 ebadında 205/50 R 17 lastiklerle¹, izin verilen azami hız 210 km/h, kar zincirine uygun ¹ Lastiklerin teknik özellikleri ile ilgili bilgileri sayfa 119 da bulabilirsiniz. ² A3/A3 Sportback 1.6 TDI ultra için 6,5 J x 16 ebadında 205/55 R 16 lastiklerle birlikte. ³ Lütfen sayfa 119 da jantların özellikleriyle ilgili bilgileri dikkate alın. ⁴ Sadece 92 kw den itibaren motorlar için ve sadece spor süspansiyon veya Audi magnetic ride ile birlikte (S3/S3 Sportback te sadece Audi magnetic ride ile) sunulmaktadır. ⁵ Yaz alüminyum jantı olan araçlarda kapaklı jant dahildir.

96 92 Oturabileceğiniz premium kalite. Audi nizde özel bir yer alın. Ön ve arka koltuklarda yüksek kaliteli malzemeler ve birinci sınıf işçilik ile hissedilebilen ayrıcalıklı bir konforunuz olur. İster kumaş veya deri döşemeli standart koltuklara karar verin ister spor koltukları veya dinamik sürüş esnasında yanlardan sıkı şekilde tutan S spor koltukları tercih edin her ikisinde de doğru şekilde oturursunuz. Kafalık yüksekliği manuel ayarı Kemer yüksekliği manuel ayarı Sırtlık eğimi manuel ayarı Koltuk yüksekliği manuel ayarı Koltuk ileri geri konumu manuel ayarı Sağ ön koltuğun altında eşya gözü Standart ön koltuklar 1 Resim pashmina beji Milano deri standart ön koltuk göstermektedir. Modele özgü standart ve opsiyonel donanımları lütfen sayfa 122 den itibaren dizinden alın.

97 İç donanımlar Koltuklar Dekoratif aksesuarlar Kafalık yüksekliği manuel ayarı Entegre edilmiş kafalıklar Öne çıkarılmış koltuk yan yükseltileri Kemer yüksekliği manuel ayarı Sırtlık eğimi manuel ayarı Ön koltuklar için 4 yollu bel desteği (opsiyonel) S3/S3Sportback de S3 baskısı, S line spor paketi olduğunda ön koltukların sırtlıklarında S line baskısı ile birliktedir Virajlarda yanlardan daha iyi tutması için çok öne çıkarılmış koltuk yan yükseltileri Dışarı çekilebilir bacak altlığı Koltuk yüksekliği manuel ayarı Koltuk eğimi manuel ayarı Koltuk ileri geri konumu manuel ayarı Sağ ön koltuğun altında eşya gözü Dışarı çekilebilir bacak altlığı Spor ön koltuklar 2 Resim siyah/gümüş rengi Rallye kumaşı spor ön koltuğu göstermektedir. S Spor ön koltuklar 3 Resim siyah silk nappa deri S spor ön koltuğu göstermektedir.

98 Kumaş Kumaş/Deri Alcantara/Leder Siyah Marathon kumaşı 1 Kestane kahve Regatta/mono.pur kumaşı 1 Siyah Biathlon kumaşı/deri 2 Kontrast dikişli Siyah Alcantara/Deri 2 Titan gri Marathon kumaşı 1 Siyah/siyah Rallye kumaşı 2 Trophy kumaşı/siyah Deri 2 Kontrast dikişli Alcantara/Siyah deri 2 Kontrast dikişli Siyah Regatta/mono.pur kumaşı 1 Siyah/gümüş gri Rallye kumaşı 2 Titan gri Alcantara/Deri 2 Titan gri Regatta/mono.pur kumaşı 1 Siyah/mavi Rallye kumaşı 2 Ay gümüş Alcantara/Deri 2 Kontrast dikişli Pashmina beji Regatta/mono.pur kumaşı 1 Siyah/sarı gri Rallye kumaşı 2 Siyah perfore Alcantara/Deri 2 Kontrast dikişli

99 Kaliteye odaklandık. Audi koltuklarında sadece yüksek kaliteli mükemmel malzemeler ile farklı kalitede işçiliğe değil aynı zamanda geniş kapsamlı test yöntemlerine de güvenebilirsiniz. Audi örneğin tüm koltuk derilerinin kalitesini kendi laboratuarında kontrol etmektedir. 45 test sadece uzun ömürlü olup olmadığının belirlenmesini sağlamaktadır. Deri örnekleri, otomatik tertibatlara bağlandıklarında ne kadar düzgün esnediklerini, nerde yırtılmaya başladıklarını, ne zaman buruşmaya başladıklarını, sürtünmeye ne kadar dayanıklı oldukları ve ne kadar zor tutuşabildiklerini göstermelidirler. Audi koltukları için sadece tüm testlerden mükemmel başarıyla geçmiş olan deriler kullanılır. Kumaş ve deri donanımlar Marathon kumaşı Standart ön koltuklar içindir: Marathon kumaşı koltuk orta şeritleri ve koltuk yan yükseltileri, kafalıklar, kapı/yan kaplama aksesuarları ve ön orta kol dayaması (birlikte alındığında) Regatta kumaşı/mono.pur Standart ön koltuklar içindir: Regatta kumaşı koltuk orta şeritleri ve mono pur. suni deri koltuk yan yükseltileri, kafalıklar, kapı/yan kaplama aksesuarları ve ön orta kol dayaması (birlikte alındığında) Rallye kumaşı Spor ön koltuklar içindir: Rallye kumaşı koltuk orta şeritleri, renk olarak uyarlanmış kumaş omuz bölgesi ve uni kumaşı koltuk yan yükseltileri, kafalıklar, kapı/yan kaplama aksesuarları ve ön orta kol dayaması (birlikte alındığında) Trophy kumaşı/deri Spor ön koltuklar içindir: Siyah Trophy kumaşı koltuk orta şeritleri, kontrast dikişleri olan siyah deri koltuk yan yükseltileri ve kafalık orta şeritleri, siyah/korso kırmızı Trophy kumaşı omuz bölgesi, suni deri ön orta kol dayaması Alcantara/deri kombinasyonu Spor koltukların ayrıcalıklı ve sportif görünümü içindir. Hızlı sıcaklık dengelemesi ile yüksek koltuk konforu ve iyi koltuk ortamı oluşur. Çok dayanıklı, bakımı kolay ve aşınmaya karşı dayanıklıdır. Alcantara koltuk orta şeridi koltuğun iyi tutmasını sağlar ve dolayısı ile dinamik sürüşler için çok uygundur. Çok kaliteli deriden yan yükseltiler koltuğu tamamlarlar. Spor ön koltuklar içindir: Alcantara koltuk orta şeridi ve kapı/yan kaplama aksesuarları, deri koltuk yan yükseltileri ve kafalık orta şeridi ve suni deri ön orta kol dayaması (birlikte alındığında).

100 94 Deri paketleri Koltuk konforu Arka koltuklar Milano deri Olağanüstü dayanıklı ve uzun ömürlü deri baskılı ve ince yüzeyi ile farklı kalitede olduğunu gösteren bir izlenim bırakır. Boyasından dolayı mükemmel bir yüzey koruması sağlayan rengin içine işlediği kromsuz tabaklanmış deridir. Standart ön koltuklar içindir: Milano deri koltuk orta şeritleri, koltuk yan yükseltileri ve kafalık orta şeritleri, kadife deri koltuk ve sırtlık iç yan yükseltileri ve suni deri ön orta kol dayaması (birlikte alındığında) ve kapı/yan kaplama aksesuarları. Standart ön koltuklar içindir: Milano deri koltuk orta şeritleri, koltuk yan yükseltileri ve kafalık orta şeritleri, kadife deri omuz bölgesi ve suni deri ön orta kol dayaması ( birlikte alındığında) ve kapı/yan kaplama aksesuarları. Silk nappa deri Uyumlu boya sürülmüş ve dokunulduğunda hoşa giden farklı kalitede bir deridir. Doğal yüzeyinden dolayı hava alma özellikleri vardır ve dolayısıyla hoş bir koltuk ortamı olmasına yardımcı olur. Deri çok dayanıklı, uzun ömürlüdür ve solmaz. Kaliteli baskısı ayrıcalıklı karakterini vurgular. Spor ön koltuklar içindir: Silk nappa deri koltuk orta şeritleri, koltuk yan yükseltileri, kafalık orta şeritleri ve ön orta kol dayaması (birlikte alındığında), kontrast dikişleri olan kadife deri omuz bölgesi ve suni deri kapı/yan kaplama aksesuarları. Audi exclusive Alcantara/silk nappa deri donanımı* Spor ön koltuklar içindir: Silk nappa deri koltuk yan yükseltileri, kafalıklar ve ön orta kol dayaması (siparis edildiğinde), Alcantara koltuk orta şeritleri, kapı/yan kaplama aksesuarları ve ön omuz bölgesi, opsiyonel olarak renkli dikişler ile birliktedir. Renkli deri kenarlı siyah paspaslar. Alcantara, deri ve dikişlerin renkleri Audi exclusive renk sunumundan isteğe göre seçilebilir. Audi exclusive silk nappa deri donanımı* Audi exclusive ön normal koltuklar ve ön S spor koltuklarda silk nappa deri koltuk orta şeritleri, koltuk yan yükseltileri ve ön orta kol dayaması (siparis edildiyse). Silk nappa deri kapı/yan kaplama aksesuarları. Ön spor koltuklarda kadife deri omuz bölgesi veya ön S spor koltuklarda aralıklı dikişi silk nappa deri, opsiyonel olarak renkli dikişler ile birliktedir. Renkli deri kenarlı siyah paspaslar. Alcantare, deri ve dikişlerin renkleri Audi exclusive renk sunumundan isteğe göre seçilebilir. Audi exclusive genişletilmiş deri donanımı* Kapılarda ve orta konsoldaki diz korumalarında deri kol dayaması. mono.pur genişletilmiş araç içi elemanları Diz korumaları ve kapılardaki kol dayamaları suni deridir. Ön orta kol dayaması Eğim olarak ayarlanabilir ve ileri geri kaydırılabilir. Yüksekliği ayarlanabilir ön yolcu koltuğu Manuel olarak yüksekliği ayarlanabilir ön yolcu koltuğu. Elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu Sürücü koltuğu koltuk yüksekliği, koltuk ileri geri konumu, koltuk ve sırtlık eğimi elektrikli ayarı ile birliktedir; ön yolcu koltuğu manuel ayarlanabilir. Elektrikli ayarlanabilir ön koltuklar Koltuk yüksekliği, koltuk ileri geri konumu, koltuk ve sırtlık eğimi elektrikli ayarı ile birliktedir. Ön koltuklar için 4 yollu bel desteği Elektrikli, yatay ve dikey ayarlanabilir. Katlanabilir arka koltuk sırtlığı 60 : 40 oranında bölünebilir veya tamamı katlanabilir. Spor ön koltuklar içindir: Silk nappa deri koltuk orta şeritleri, koltuk yan yükseltileri, kafalık orta şeritleri ve ön orta kol dayaması (birlikte alındığında), aralıklı kontrast dikişleri olan silk nappa deri omuz bölgesi ve suni deri kapı/yan kaplama aksesuarları. Ön koltuk ısıtıcısı Koltuk ve sırtlık orta şeridini ısıtır, deri donanım ve spor koltuklar olduğunda koltuk yan yükseltilerini de ısıtır; sürücü koltuğu ve ön yolcu koltuğu için ayrı ve çok kademeli olarak ayarlanabilir Konforlu biniş Ön koltukların genişletilmiş öne katlanma fonksiyonu sayesinde arkaya doğru rahat binilir. * quattro GmbH sunumudur.

101 İç donanımlar Koltuklar Dekoratif aksesuarlar Deri Audi design selection Audi exclusive Pashmina beji Milano deri 1 Siyah silk nappa deri 3 Baklava desenli Siyah Milano deri/deri kadife Capri turuncu 2 Kontrast dikişli Audi exclusive deri donanımları* Renkli Alcantara deri/deri/dikişinin rengi isteğe göre seçilebilir Siyah Milano deri 1 2 Ay gümüş silk nappa deri 2 Siyah nappa deri/deri kadife korso kırmızı 2 Kontrast dikişli Titan gri Milano deri 2 Kestane kahve Milano deri 2 Koltuk seçenekleri 1 Standart ön koltuklar 2 Spor ön koltuklar Siyah silk nappa deri 2 3 S spor ön koltuklar

102 96 Büyüleyici bir deneyim yaşayın. En ince ayrıntısına kadar. Ayrıcalıklı Ambiente bir tarz, yani ayrıntısına kadar en yüksek kalitede belirleyebileceğiniz size özel bir tarzdır. Yüksek kaliteli Audi dekoratif aksesuarları ile hissedilebilir görünümler oluşturur. Ön panel ve kapı kaplamalarında kısmen baskılı, kısmen parlatılmış ve iç mekana uyumlu bir şekilde dahil edilmiş sportifliği öne çıkaran yüksek kaliteli alüminyum dekorların heyecanını yaşayın. Dinamik görünümü iç mekanda da öne çıkaran bir ortam oluşturun. Modele özgü standart ve opsiyonel donanımları lütfen sayfa 122 den itibaren dizinden alın.

103 İç donanımlar Koltuklar Dekoratif aksesuarlar Dekoratif aksesuarlar Mikro metalik gümüş gri Parlatılmış mat alüminyum Audi exclusive e boyalı dekoratif aksesuarlar quattro GmbH sunumudur Luv 3 boyutlu görünüm Siyah 3 boyutlu görünüm Mistral gümüş gri alüminyum¹ Mistral bronz rengi alüminyum² ¹ Pashmina beji Regatta/mono.pur kumaşı veya Pashmina beji Milano deri için alınmaz. ² Sadece Pashmina beji Regatta/mono.pur kumaşı veya Pashmina beji Milano deri ile birlikte alınır.

104 98 Farlar Farlar Berrak camlı, elektrikli aydınlatma mesafesi ayarlı ve park lambası devresine sahip elipsoit teknolojili gündüz farı olan halojen farlar. Uyarlanabilir far Sağa sola dönebilir xenon farlar, dinamik viraj aydınlatması (yaklaşık 10 km/h den itibaren 110 km/h ye kadar olan hız aralığında) ve düşük hızlarda belli bir direksiyon açısından itibaren veya uzun süre sinyal verildiğinde otomatik olarak açılan ve yeni sürüş yönünü aydınlatan statik dönüş aydınlatması. Duruma göre otoyol aydınlatması ve karayolları aydınlatması hıza bağlı olarak yapılır. Otomatik uyarlamalı far seviye ayarı Farların aydınlatma mesafesi trafiğe katılan başkalarının gözleri kamaşmadan iyi görüş sağlayacak şekilde kısa far ile uzun far arasında kademesiz olarak kayarak çevreye uyarlanır. Dikiz aynasındaki bir kamera ile sistem sınırları dahilinde trafiğe katılan diğer araçların ışık kaynakları saptanır. LED-Farlar Gün ışığına çok yakın bir ışık üretir ve yolun yüksek bir doğruluk hassasiyetiyle aydınlatılmasını sağlar. LED teknolojisine sahip kısa-uzun farlar, gündüz farları, otoban aydınlatma, selektör, dörtlü flaşör ve durağan viraj aydınlatma ile dört mevsim aydınlatma özelliklerine ve yıkamalı ön far sileceklerine sahiptir. Araç hızı saatte 110 km/h ı geçtiğinde otoban aydınlatma modu otomatik olarak devreye girer. Dört mevsim aydınlatma özelliği yetersiz görüş koşullarında harelenmeyi önler. Düşük güç tüketimi ve uzun kullanım ömrü ile çarpıcı aydınlatma sağlar. Uzun far asistanı Sürücünün görüşünü iyileştirir ve rahat bir sürüş sağlayarak ilave konfor kazandırır. Uzun far, trafik durumuna göre otomatik olarak yanar veya söner. Sistem sınırları dahilinde otomatik olarak karşıdan gelenlerin farlarını, diğer trafiğe katılanların arka farlarını ve yerleşim bölgelerini algılar. Farların otomatik açılması sensörü/yağmur sensörü Otomatik olarak kısa farın açılması, sileceklerin çalıştırılması, Coming-Home/Leaving-Home fonksiyonunun, araç park edilip kapıları açıldığında farlar veya opsiyonel sis farları, arka lambalar ve plaka lambaları ile Xenon plus olduğunda LED gündüz farının gecikmeli kapanması/otomatik açılması. Üst kenarında gri renkli şeridi olan ön cam ile birliktedir. Uyarlanabilir fren lambası Bir acil durum frenlemesi durumunda takip eden araçları uyarmak için fren lambası yanıp sönmeye başlar. Buna ilaveten ardından araç durduğunda dörtlü uyarı flaşörü otomatik olarak çalışır. Far temizleme sistemi Işığın sapmasını azaltarak daha iyi aydınlatma ve daha iyi bir görüş sağlar; su ve yüksek basınç ile çalışır. Arka stop lambaları Beyaz geri vites farları ve arka sis farları ile birliktedir, LED teknolojisinde yukarıya yerleştirilmiş 3. fren lambası ve arka plaka lambaları dahildir. Far temizleme sistemi dahil Xenon plus Kısa ve uzun farlar için uzun ömürlü gaz deşarj teknolojili farlar sayesinde yoğun bir yol aydınlatması, düzgün ve eşit aydınlatma ve aydınlatma mesafesi sağlar. Otomatik ve dinamik far seviye ayarı karşıdan gelenlerin gözlerinin kamaşmasını önler. Homojen LED gündüz farı şeridi, LED arka farlar ve far temizleme sistemi dahildir. Modele özgü standart ve opsiyonel donanımları lütfen sayfa 122 den itibaren dizinden alın.

105 Farlar Tasarım Direksiyon/Kullanım elemanları Komfort Bilgi-Eğlence sistemi Asistan sistemleri Teknik/Güvenlik Audi ilave garantisi İç aydınlatma Dış tasarım Donanımlar LED-Arka farlar Düşük güç tüketimi teknolojisi geri vites lambaları ve arka sis lambaları ile birlikte fren ve stop lambaları, LED teknolojisinde arka plaka lambaları mevcuttur. İç ışık paketi Enerjiden tasarruf ettiren uzun ömürlü LED teknolojisinde iç mekan yansımasız aydınlatması şunlardan oluşur: Sürücü ve ön yolcu için aydınlatmalı makyaj aynaları Okuma lambaları olan ön ve arka iç mekan lambaları Ön eşik ve ayak bölgesi aydınlatması (A3 Sportback/S3 Sportback de arka tarafta da mevcuttur) ve aydınlatmalı kapı kollar Kapı aktif kedi gözleri (ampullü) Orta konsol tepe lambaları Aydınlatmalı içecek tutucuları Bagaj aydınlatması Aydınlatmalı makyaj aynası Sürücü ve ön yolcu içindir. S line tavan kenar spoyleri Gövde rengindedir, parlak siyah yan aerodinamik elemanlar ile birliktedir, sportif özgün tasarımlıdır. Model tanımı/yazısı A3 yazıları, ultra-amblem (A3/A3 Sportback 1.4 TFSI 110 kw ultra-a3/a3 Sportback 1.6 TDI ultra 81 kw) ve TDI veya bagaj kapağı üzerinde TFSI yazısı; opsiyonel olarak sunulur. Parlaklık paketi Eloksal alüminyum cam yuvası ve kapı çerçevesi süs çıtaları ile yan cam çerçevesinden oluşur. Audi exclusive siyah parlaklık paketi* Audi Singleframe, yan camlardaki süs çıtaları ile ön tamponda siyah görünümler oluşturur. Modeli araç modeline ve donanıma göre değişir. İç tasarım Egzoz boruları 1.2 TFSI (81 kw) 1.6 TDI (81 kw) motorlarda tekli egzoz çıkışı, diğer benzinli ve dizel motorlarda solda 2 egzoz çıkışı, Ambition ve Ambiente donanım seçeneklerinde ve S line araç dışı paketi ile birlikte krom kaplamalıdır. Araç içi alüminyum görünüm Hava çıkışları, torpido gözü, ayna ayar düğmesi, kapı iç kumandası çerçevesi, cam düğmeleri, bozuk para gözü ve park freni ve birlikte sipariş edildiğinde kalkış asistanı kullanım düğmelerinde alüminyum aksesuarları. Tavan portbagajı Alüminyum veya siyah renklidir; taşıma içindir, sağlamdır ve aerodinamik form verilmiştir. Sis farları Halojendir, düzgün şekilde ön tampona entegre edilmiştir. * quattro GmbH sunumudur.

106 100 Direksiyonlar/Kullanım elemanları Aynalar 3 kollu çok fonksiyonlu spor deri direksiyon Donanımı 3 kollu spor deri direksiyon ile aynıdır, alt tarafı düzleştirilmiştir. LED sinyal lambaları entegre edilmiş dış aynalar Elektrikli ayarlanabilir, ayna camı solda asferik, sağda dışbükeydir. Gövdesi araç rengindedir. Ayrıca opsiyonel olarak: 4 kollu direksiyon Yüksekliği ve yakınlığı ayarlanabilir, tam boy hava yastığı ile birliktedir. Isıtılabilir Isıtılabilir cam fıskiyeleri dahildir. 4 kollu deri direksiyon Yüksekliği ve yakınlığı ayarlanabilir, tam boy hava yastığı ile birliktedir. 3 kollu spor deri direksiyon Yüksekliği ve yakınlığı ayarlanabilir, tam boy hava yastığı ile birliktedir. Audi exclusive deri kullanım elemanları* Deri direksiyon,vites kolu veya otomatik vites kolu körükleri Audi exclusive deri renklerinde kişiye özgü seçilebilir. Direksiyondaki dikişin Audi exclusive e özgü dikiş görünümü vardır. Isıtmalı ve elektrikle katlanabilir Isıtılabilir cam fıskiyeleri ve ön yolcu tarafı dış aynanın otomatik olarak kaldırıma dönmesi dahildir. Isıtılabilir, elektrikli katlanabilir ve sürücü tarafında otomatik olarak kararır Isıtılabilir cam fıskiyeleri ve ön yolcu tarafı dış aynanın otomatik olarak kaldırıma dönmesi dahildir. Kaldırıma dönme otomatiği sayesinde ön yolcu tarafındaki dış ayna geri vitese takıldığında aşağı doğru döner ve sürücüye kaldırım kenarına doğru daha iyi bir görüş sağlar. Dikiz aynası Manuel olarak karartılabilir veya isteğe göre: Otomatik karartılabilir Işık/yağmur sensörü ve gri renkli şeridi olan ön cam ile birliktedir. 4 kollu çok fonksiyonlu deri direksiyon Mevcut bilgi ve multimedya kapsamlarının kullanılması ile ilgili çok fonksiyonlu tuşlar, tam boy hava yastığı, isteğe göre otomatik şanzıman olduğunda vites kademelerinin manuel değiştirilmesi için vites değiştirme kumandaları ile birliktedir, yüksekliği ve yakınlığı ayarlanabilir. Alt tarafı düzleştirilmiş 3 kollu çok fonksiyonlu spor deri direksiyon Mevcut bilgi ve multimedya kapsamlarının kullanılması ile ilgili çok fonksiyonlu konsepttir. Tam boy hava yastığı ile birliktedir, yükseklik ve derinlik olarak ayarlanabilir. İsteğe göre vites kademelerinin manuel değiştirilmesi için tiptronic kumandaları ile birliktedir. Audi exclusive alüminyum vites topuzu* Modele özgü standart ve opsiyonel donanımları lütfen sayfa 122 den itibaren dizinden alın.

107 Donanımlar Farlar Tasarım Direksiyon/Kullanım elemanları Konfor Bilgi-Eğlence sistemi Asistan sistemleri Teknik/Güvenlik Audi ilave garantisi Tavan sistemi Klima Panoramik cam tavan Camın tek taraflı kalkması ve açılması için elektrikli kumanda, açılırken ve kapanırken otomatik hareket etme. Kademesiz ayarlanabilir manuel güneş perdesi olan renkli cam ve uzaktan kumanda anahtarı ile konforlu kapatma ile birliktedir. Çok büyük cam yüzeyi ile aydınlık bir iç mekan ortamı sağlar. Cam tavan tek taraflı veya tamamen açıldığında iyi bir akustik sunar, entegre edilmiş rüzgar yönlendiricisi dahildir. Park kaloriferi/park havalandırması Park kaloriferi motoru çalıştırmadan iç mekanı ısıtır ve camlardaki buzu temizler. Park havalandırması temiz hava verir ve iç mekan sıcaklığını düşürür. Programlama saati ve kalkış zamanı programlaması ile birliktedir. Akıllı bir kumanda süre ve enerji verimliliği açısından ısıtma süresini hesaplar. Ayrı aydınlatmalı ekranlı uzaktan kumandası mevcuttur. Manuel klima sistemi Araç iç mekanını soğutur veya ısıtır; manuel ayarlanabilir hava dağılımı, manuel hava sirkülasyonu, kademesiz fan, ön panelde ayrı olarak nokta şeklinde veya eşit ayarlanabilir 4 yuvarlak hava çıkışı, önde ve arkada ayak bölgesi hava çıkışları, ön cam ve yan camlar için buğu giderme hava çıkışları mevcuttur. Camlar Akustik ön cam Gri şeritli ısı yalıtımlı camdır, ön cam akustik yalıtım değeri iyileştirilmiştir. Havalandırma sistemi ve kalorifer İç mekanı havalandırır ve ısıtır; ön panelde 4 yuvarlak ayrı nokta şeklinde veya eşit ayarlanabilir hava çıkışları, önde ve arkada ayak bölgesi hava çıkışları, ön cam ve yan camlar için buğu çözme hava çıkışları mevcuttur. Karartılmış camlar(privacy-camlar) Arka cam ile arka kapı camları ve arka yan camlar karartılmıştır. Konfor otomatik klima Elektronik olarak hava sıcaklığı, miktarı ve dağılımını ayarlar; sürücü ve ön yolcu tarafı için ayrı sıcaklık ayarı ve güneşe bağlı ayar, ayrı sıcaklık dağılımı, hava kalitesi sensörü ile otomatik hava sirkülasyonu ayarı, kombi filtre, arka hava çıkışları, buğu çözme hava çıkışları üzerinden dolaylı havalandırma, anahtar tanımı, nem sensörü mevcuttur. * quattro GmbH sunumudur.

108 102 Kilitleme sistemleri Eşya gözleri/taşıma Uzaktan kumanda anahtarı Kapıların, bagaj kapağı ve depo kapağının kilitlerini açar ve kilitler; camları konforlu kapatma/açma dahildir. Akıllı anahtar Giriş ve sürüş yetkisi; araç anahtarını yanınızda bulundurmanız gerekir; motorun, orta konsoldaki start/stop tuşlarıyla çalıştırılması ve durdurulması, araç kilitleri sürücü ve ön yolcu kapı kollarındaki sensörler üzerinden açılır. Araç kilitleri kilitli olduğunda bagaj kapağından ayrı olarak açılması da mümkündür. Hırsızlık alarm sistemi Kapıları, motor kaputu ve bagaj kapağını denetler. Devreden çıkarılabilir iç mekan denetimi ve bunun için araç geriliminden bağımsız korna mevcuttur. Araç kilitleri uzaktan kumanda ile kilitlendiğinde kapıların içeriden açılmasını önler. Eşya koyma yerleri ve bagaj paketi Yolculuklarda eşyaların sabit kalacak şekilde taşınması içindir, ön koltuk sırtlıklarının arkasında ve ön yolcu ayak bölgesinde eşya fileleri, arka koltuk sırası altında eşya gözü (iki uyarı yeleği dahil), arka orta konsolda 12 Volt priz, bagajda ilaveten iki LED bagaj lambası, çok sabitleme noktası, yan file, bagaj kombine ağı, 12 Volt priz vardır. Eşya gözleri Kapı kaplamalarında/yan kaplamalarda, orta konsolda ve sağdaki ön koltuğun altında eşya gözleri mevcuttur. Çakmak ve küllük Çıkarılabilir, Audi halkaları olan krom kapak, orta konsolda standart 12 V priz yerine çakmak vardır. Bagajdan arkaya yükleme sistemi Uzun nesnelerin pratik olarak taşınması içindir; içecek tutucuları ve eşya gözü olan arka orta kol dayaması dahildir. Yükleme tabanı 2 kademeli ayarlanabilir. Büyük nesnelerin taşınması için pratiktir. (quattro veya Bang & Olufsen ses sistemi veya Audi ses sistemi ile birlikte römork bağlantı kaplini olduğunda yoktur) Tersyüz edilebilen bagaj tabanı Yatırılır arka koltuk sırtlığı olduğunda da bagajı örtmesi içindir. Tek taraflı velur yada lastiktir. Bagaj muhafazası Çıkarılabilir. Römork tertibatı Çıkarılabilir ve kilitlenebilir; Dövme çelikten topuz başlı kol ve topuz baş, on üç kutuplu priz tampon eteğinin arkasına görünmeyecek şekilde döndürülebilir ve yolculuk esnasında römorktaki veya karavandaki elektrikli cihazların sürekli kullanılmasını sağlar. Çıkarılan römork tertibatı stepne yuvasında muhafaza edilir; elektronik stabilite kontrolü (ESC) üzerinden römorklu araç stabilitesi dahildir. Cep telefonu/anahtar gözü Orta konsola takılmış krom halkalı kap ve cep telefonu ile araç anahtarı konulması için her birine ayrı bir eşya gözünden oluşur. Modele özgü standart ve opsiyonel donanımları lütfen sayfa 122 den itibaren dizinden alın.

109 Donanımlar Farlar Tasarım Direksiyon/Kullanım elemanları Konfor Bilgi-Eğlence sistemi Asistan sistemleri Teknik/Güvenlik Audi ilave garantisi MMI /Navigasyon Bilgi-Eğlence sistemi Renkli ekranı olan sürücü bilgilendirme sistemi Daha iyi anlaşılabilen ve okunabilen yüksek çözünürlüklü bir renkli ekranda sürücü bilgilendirme sistemi bilgilerini görüntüler; MMI sisteminden isteğe bağlı destek sistemleri ve diğer verilerin ek göstergesi Sürücü bilgilendirme sistemi Sürücüye bir 3,5 inç tek renkli ekranda birçok faydalı bilgi sağlar. Mola verme önerisi, sürücünün aracı dikkatsiz kullanmaya başladığına dair ipuçlarını algıladığında sürücüyü bilgilendirme sistemindeki bir gösterge veya bir akustik sinyal ile uyarır. Sistem 65 km/h ile 200 km/h arasında aktiftir ve aktif durumdan çıkarılabilir. Entegre edilmiş verimlilik programı sürücüyü yakıt tüketimi verilerine genel bakışlar ile destekler. Navigasyon paketi Connectivity paketi kapsamları ile navigasyon fonksiyonu ve SD kartındaki¹ navigasyon verilerini içerir. Haritalar, elektrikli dışarı çıkarılabilen 6,5 inç renkli ekranda gösterilir. MMI radyo, çok fonksiyonlu deri direksiyon veya sesli komut sistemi üzerinden kullanılır. MMI touch donanımlı MMI Navigasyon plus Harita güncelleme hizmeti dahil sabit diskli navigasyon² Topografik harita renklendirmeli 3 boyutlu yüksek kaliteli harita gösterimi, örneğin şehir modelleri olmak üzere 3 boyutlu gösterge, 3 alternatif rotadan seçim, bölünmüş ekranda (Splitscreen) rota bilgileri, kavşak ayrıntılı harita ve şerit önerisi olan elektrikli dışarı çıkarılabilir yüksek çözünürlüklü 7 inç renkli ekran Döndürüp bastırmalı ayar düğmesi üzerine yerleştirilmiş MMI touch dokunmatik girme panosu üzerine el yazısı tanıma üzerinden harflerin ve sayıların bağlam bazında girilmesi Yoldan gözlerini ayırmadan adres rehberi seçimi, navigasyon hedeflerinin veya telefon numaralarının girilmesi MMI touch, navigasyon haritasının kolay kaydırılmasını sağlar TMCpro ile değişken hedef yönlendirmesi ve trafik mesajlarının sesli okunması Navigasyon verilerine dayanan hız sınırı göstergesi Ülke bilgileri: Yurt dışına çıkıldığında örneğin geçerli olacak hız sınırları, otoyol ücreti etiketi vs. ile ilgili bilgiler myaudi özel hedefleri: Kişiye özel ilgi duyulan yerler (POI) listelerinin myaudi portalı üzerinden SD kartı aracılığıyla araca alınması Tam kelimeyle adres girilen sesli komut sistemi (sadece çok fonksiyonlu deri direksiyon ile birlikte) İlaveten sürücü bilgilendirme sisteminde oklu gösterim 3 lu tuneri ve Phasendiversity olan radyo Müzik güncelleme programı (flash) hafızası (10 GB) Müzik CD leri ve video DVD leri için (MP3, WMA, AAC ve MPEG-4 uyumlu) DVD sürücüsü 2 SDXC kart okuyucusu (2 TB ye kadar) Audi müzik arayüzü Bluetooth Audiostreaming olan Bluetooth arabirimi 80 Watt lık bir toplam gücü olan 8 pasif hoparlör Seçilen lisanlarda cep telefonu leri ve mesajları göstergesi ve sesli olarak okuma fonksiyonu³ Audi connect tarafından desteklenen hizmetlerin kullanılması⁴ Audi radyosu 3,4 inç ekranı olan gömülebilir kullanım ünitesi CD sürücüsü (MP3 ve WMA uyumlu) ve AUX-IN bağlantısı Toplam 24 radyo istasyonu hafızası için 6 kayıt düğmesi, FM (çok kısa dalga) ve AM (orta dalga) çekiş aralığı; Phasendiversity ve hıza bağlı ses ayarı 40 Watt toplam gücü olan 4 ön pasif hoparlör ¹ Navigasyon verileri tüm ülkeler ve bölgeler için mevcut değildir. Ayrıntılı bilgileri Audi Yetkili Satıcınızdan alabilir-siniz. ² Harita güncelleme hizmeti altı aylık periyotlar halinde ilk beş navigasyon güncellemesi içindir. Güncel navigasyon verileri myaudi platformunda adresinde indirmek için hazır bulun-durulmaktadır ve SD kartı aracılığıyla araca kurulabilir. Bunun dışında yeni navigasyon verilerinin bir Audi yetkili satı-cısında kurulması mümkündür, bununla ilgili olarak ödenecek ilave ücret oluşur. ³ Ön şart: Cep telefonunda Bluetooth profili MAP (Message Access Profile) olmalıdır. Uyumlu cep telefonları ile ilgili bilgileri Audi Yetkili Satı-cınızdan veya adresinden alabilirsiniz. ⁴ Audi connect opsiyonel donanımının olmasını gerektirir.

110 104 Bilgi-Eğlence sistemi MMI Radyo Entegre edilmiş MMI kullanım konsepti, elektrikli dışarı çıkarılabilir 5,8 inç renkli ekran, ayrı MMI kullanım ünitesi ve Car menüsü CD sürücüsü ve SDHC hafıza kartı okuyucusu (32 GB ye kadar), her biri MP3 ve WMA uyumlu ve AUX-IN bağlantısı Dinamik radyo istasyonu listesi olan 50 istasyon hafızası, FM (çok kısa dalga) ve AM (orta dalga) çekiş aralığı, o an yayınlanan radyo programı bilgileri ( örneğin şarkı ve yorumcu, mevcut olduğunda) göstergesi; Phasendiversity ve hıza bağlı ses ayarı 8 ön ve arka hoparlör toplam güç 80 Watt Audi müzik arayüzü Örneğin Apple ipod, Apple iphone (müzik fonksiyonelliği) ile USB hafıza cihazları ve MP3 çalarlar gibi taşınabilir medya player ların² bağlanması içindir. Audi müzik arayüzü orta konsola yerleştirilmiştir, MMI, bir çok fonksiyonlu deri direksiyon veya sesli komut üzerinden kullanılır; Connectivity paketinin ve MMI touch lı MMI Navigasyon plus un bir parçasıdır. Audi ses sistemi Ön panel ortasındaki merkezi hoparlör ve yedek lastik yuvasındaki subwoofer dahil 10 hoparlör, 180 Watt lık toplam gücü olan 6 kanallı güçlendirici vardır. Bang & Olufsen ses sistemi Ön panel ortasındaki merkezi hoparlör ve yedek lastik yuvasındaki subwoofer dahil 14 yüksek performanslı hoparlör üzerinden surround ses çıkışı vardır; 705 Watt lık toplam gücü olan 15 kanallı güçlendiriciye sahiptir; MMI touch donanımlı MMI navigasyon plus ile birlikte 5.1 surround ses çıkışı mümkündür. Alüminyum aksesuarları olan ayrıcalıklı hoparlör kapakları ve ön bas ses hoparlörlerinde LED görünümlü aydınlatma mevcuttur. Ses tonu sürekli olarak mikrofon aracılığıyla belirlenen sürüş seslerine ve arka plandaki seslere göre uyarlanır. Dijital radyo alıcısı Analog radyo istasyonları sunumuna ilaveten DAB+ dahil DAB standardına göre daha iyi ses kalitesi sağlar, dijital yayın yapan radyo istasyonlarını çeker. Bir slayt gösterimi şeklinde programa eşlik eden ilave bilgiler (örneğin yorumcu, şarkı, kapak resmi) ve diğer programdan bağımsız veri hizmetleri (örneğin hava durumu, trafik, haberler) göstergesi. MMI touch lı MMI navigasyon plus ile birlikte bir 2. DAB tuneri seçilmiş radyo istasyonunun alternatif çekiş frekanslarını sürekli arar, Aynı zamanda radyo istasyonları listesi güncellenir. Lütfen dikkate alın: Çekiş, yerel dijital ağ mevcudiyetine bağlıdır; ilave bilgilerin içeriği ve kapsamı ilgili radyo istasyonları sunumuna bağlıdır. Modele özgü standart ve opsiyonel donanımları lütfen sayfa 122 den itibaren dizinden alın.

111 Donanımlar Farlar Tasarım Direksiyon/Kullanım elemanları Konfor Bilgi-Eğlence sistemi Asistan sistemleri Teknik/Güvenlik Audi ilave garantisi İletişim Asistan sistemleri Audi connect Entegre edilmiş LTE³-/UMTS destekleyen bir veri modülü üzerinden Audi connect kullanılması ile ilgili olarak aracınızın İnternete konforlu bağlanması içindir. SIM kart için MMI touch olan MMI navigasyon plus kapağında bir kart okuyucusu bulunmaktadır. Aşağıda belirtilen Audi connect tarafından desteklenen hizmetler modelinizde mevcuttur: Hareketlilik & Navigasyon Sözlü komut ile ilgi duyulan yerleri (POI) arama Online trafik bilgileri Navigasyon resimli kitabı Yakıt fiyatları Park yeri bilgileri Google Earth ⁴ harita hizmeti ve Google yol görünümü (Street View) ⁴ ile navigasyon myaudi veya Google haritaları ⁴ üzerinden hedef girilmesi İletişim WLAN-Hotspot Mesajlar Facebook a erişim Twitter a erişim Bilgi ve multimedya Hava durumu Audi music stream Online haberler (kişisel) Yolculuk bilgileri Audi connect tarafından desteklenen hizmetlerin kullanımı, MMI navigasyon plus ve MMI touch ile Audi conncet ve araç telefonu opsiyonel donanımları ile mümkündür. Size ilaveten veri opsiyonlu bir SIM kartı, araç telefonu olduğunda telefonu ve veri opsiyonu olan bir SIM kartı veya remote SIM Access Profili (rsap)³ olan Bluetooth özellikli bir akıllı cep telefonu gereklidir. Hizmetler sadece mevcut veya ayrıca yapılacak bir cep telefonu sözleşmesi ve sadece cep telefonu ağı kapsamı dahilinde kullanıma sunulur. Veri paketlerinin internetten alınması ile cep telefonu tarifenize ve özellikle yurt dışında kullanılmasına bağlı olarak ilave masraflar oluşabilir. Yüksek veri hacmi dolayısıyla mutlaka veri sabit fiyatı kullanılması önerilir. Audi connect tarafından desteklenen hizmetlerin kullanıma sunulması ülkeye bağlıdır. Audi connect hizmetleri araç teslimatından itibaren en az 1 yıl süreyle kullanıma sunulur. 24 ay geçmesinden sonra Audi connect hizmetleri süresi bir kez olmak üzere ücretsiz olarak 12 ay kadar uzar. Böyle ücretsiz bir uzatmayı istemezseniz, lütfen bunu yazılı olarak aşağıda belirtilen adrese bildirin: AUDI AG Kundenbetreuung Deutschland D Ingolstadt kundenbetreuung@audi.de Tel.: +49 (0) Şehir etkinlikleri (City Events) ve muhtemel başka hizmetler 12 ay boyunca müşterinin kullanımına sunulur. Audi connect hizmetlerinin bundan sonraki uzatma olanaklarını Audi yetkili satıcınızdan öğrenebilirsiniz. Audi connect ile ilgili ayrıntılı bilgileri internet sayfasından ve Audi yetkili satıcınızdan, tarif koşulları ile ilgili bilgileri cep telefonu operatörünüzden alabilirsiniz. Audi Telefon kutusu⁶ Araçta cep telefonunu bunun için öngörülen orta konsol önündeki göze yerleştirerek telefon görüşmesi yapılmasını sağlar; telefon fonksiyonları için ahizesiz konuşma tertibatı ve sesli komut sistemi içerir; entegre edilmiş bağlantı anteni sayesinde araç iç mekanındaki SAR radyasyonu azdır; radyo/navigasyon sistemleri veya bir çok fonksiyonlu deri direksiyon (mevcut olduğunda) üzerinden kullanılır. Bluetooth arayüzü Bluetooth özellikli mobil telefonlar bu arayüzle araca bağlanabilir. Mikrofon vasıtasıyla aracın içinde ahizesiz konuşmak mümkündür. Bluetooth-Audiostreaming (cep telefonu uyumluluğuna bağlı olarak) dahildir.⁵ Yokuş destek asistanı⁷ Aracı durduktan sonra trafikteki bilinen yokuşlarda ve inişlerde süre sınırlamasız tutar. Sistem düğmeye basılarak aktif duruma geçirilir ve sürücüye konforlu bir kalkış sağlar. Arka park asistanı⁷ Algılanan bir nesneye olan mesafenin akustik olarak belirtilmesiyle geri geri park etmeyi destekler; ölçüm ultrasonik sensörlerledir, dikkat cekmeyecek şekilde tampona entegre edilmiştir. Park yardım sistemi plus⁷ Öne ve arkaya doğru görsel ve akustik park yardım sistemidir, sistem sınırları dahilinde temas edilmemiş engeller için beyaz mesafe işaretleri ve temas edilecek engellerde kırmızı semboller sunar. Böylece anlık viraj yarıçapı ve sürüş yönüne bağlı olarak MMI ekranında algılanan tüm nesnelere olan mesafe ile ilgili seçmeli optik bir gösterge gerçekleşir. MMI touch olan MMI navigasyon plus ile birlikte olan sanal park etme yolu göstergesi bunun dışında anlık direksiyon açısı aracılığı ile önceden hesaplanan yan kılavuz çizgileri sunar ve konforlu park etme ve parktan çıkmaya yardımcı olur; ölçüm ultrasonik sensörlerle gerçekleşir, ultrasonik sensörler dikkati çekmeyecek şekilde tampona entegre edilmiştir; geri görüş kamerası ile birlikte opsiyonel olarak alınabilir. ¹ Çekiş dijital ağın olmasına bağlıdır. ² Uyumlu medya player ile ilgili bilgileri Audi Yetkili Satıcınızdan veya adresinden alabilirsiniz. ³ LTE desteğinin mevcut olması ve kullanımı hakkında lütfen Audi Yetkili Satıcınızdan bilgi alın. ⁴ Google ve Google logosu Google Inc. kayıtlı markalarıdır. ⁵ Uyumlu cep telefonları ile ilgili bilgileri Audi Yetkili Satıcınızdan veya adresinden alabilirsiniz. ⁶ Lütfen dikkate alın: Sistemler sadece sistem sınırları içinde çalışırlar. Sürüş görevinde sürücüyü desteklerler. Sürüş görevinin üstesinden gelme sorumluluğu ve gerekli dikkat sürücüye aittir.

112 106 Asistan sistemleri Hız sabitleme sistemi¹ Motor gücü veya egzoz freni etkisi izin verdiği sürece yaklaşık 30 km/h den itibaren istenilen hızı sabit tutar. Ayrı direksiyon kolu üzerinden kullanılır. Ayarlanan hız sürücü bilgilendirme sisteminde gösterilir. Park sistanı¹ Ultrasonik sensörler aracılığıyla yol boyunca uygun park yerleri aranır, park ederken ve parktan çıkarken direksiyonu hemen hemen otomatik olarak çevirerek destekler. Yola dik park boşlukları için uygun park etme yolu, yola paralel park boşlukları için uygun park etme yolu ve parktan çıkma yolu hesaplanır. Sürücü gaz vermeli, frenlemeli ve park etmeyi izlemelidir.çevre göstergesi direksiyon açısına bağlı olarak yan taraftaki engellerden önce uyarabilir. Park etme bir çok kademede desteklenir. İsteğe göre geri görüş kamerası ve çevre kameraları ile alınabilir, orta konsoldaki düğme ile aktif duruma geçirilir. Geri görüş kamerası¹ MMI ekranında aracın arkasındaki bölgenin kamera görüntüsü gösterilir, direksiyon açısına göre hesaplanan yol için dinamik gösterge elemanları ile birliktedir. Yardımcı ve kılavuz çizgiler mevcuttur ve yol paralel park ederken direksiyonu çevirme noktalarının görülmesi içindir. Geri görüş kamerası dikkat çekmeyecek şekilde bagaj kapağı tutamak çıtasına entegre edilmiştir; geri vitese takıldığında veya orta konsoldaki tuşa basıldığında aktif hale gelir. Audi pre sense basic¹ Gerektiğinde önleyici yolcu koruması ile ilgili önlemleri otomatik olarak uygular. Bunlara ön emniyet kemerlerinin gerdirilmesi ve mevcut olduğunda panoramik cam tavanın kapanması dahildir. Farklı araç sistemlerinin ağ ile bağlanması sayesinde sürüş durumları sınıflandırılır. Audi pre sense ön¹ Genişletilmiş fren asistanı önde giden bir araca çarpma tehlikesi olduğunun algılanması durumunda uyarır. Gerektiğinde kısmi bir frenleme uygulayabilir veya sürücünün frenleme kuvvetini arttırabilir. 30 km/h nin altında buna ilaveten duran veya hareket eden bir araca çarpma tehlikesi olduğunda çarpışma hızını azaltmak veya duruma göre çarpışmayı önlemek için bir tam frenleme uygulanır. Audi pre sense front, MMI car menü üzerinden kapatılabilir. Audi pre sense front dahil uyarlanabilir hız sabitleme sistemi¹ Radar sensörleri yardımıyla önden giden araçlar algılanır. Frenleyerek ve hızlanarak mesafe ayar aralığında en yüksek düzeyde sabit tutulur. El şalteri km/h, S tronic km/h ayarı opsiyonel asistan paketi ve S tronic ile birlikte 200 km/h ye kadar artar. Müşteri isteği üzerine durana kadar frenleme ve otomatikleştirilmiş tekrar hareket etme mümkündür. 4 mesafe kademesi/modları (efficiency (verimlilik), comfort (konfor), dynamic (dinamik) ve auto (otomatik)) ayarlanabilir. Audi pre sense front dahildir; kullanımı ayrı direksiyon kolluğu üzerindendir. Audi pre sense front, MMI car menüsü üzerinden devre dışı bırakılabilir. Modele özgü standart ve opsiyonel donanımları lütfen sayfa 122 den itibaren dizinden alın.

113 Donanımlar Farlar Tasarım Direksiyon/Kullanım elemanları Konfor Bilgi-Eğlence sistemi Asistan sistemleri Teknik/Güvenlik Audi ilave garantisi Sürüş dinamizmi/frenler Audi side assist¹ Bir şerit değişiminin kritik olduğu durumda ilgili dış aynadaki LED gösterge ile uyarır. Yandan 2 radar sensörü ile arkadan yaklaşan aracı saptar ve mesafe ile hız farkını ölçer. Şerit asistanı yaklaşık 30 km/h den itibaren destekler. MMI car menü üzerinden tek seferlik aktif hale getirilir. Kamera tabanlı hız sınırı göstergesi¹ ² Kameranın görüş alanında bulunan sollama yasakları ve hız sınırlamaları ile geçici hız göstergeleri trafik işaretleri algılamasıdır. Otomatik gösterge kombi gösterge ekranında gerçekleşir. Islaklık, süreli hız sınırlamaları, inşaat sahaları ve römorklu kullanımda³ duruma göre değerlendirme olur. Audi connect navigasyon verileri desteği ile kamera tarafından saptanmayan sınırlamalar değerlendirilir ve kombi göstergede gösterilir. Sistemin sadece bilgi verme özelliği vardır, gösterilen hızın aşılması durumlarında bir müdahale veya uyarı olmaz. Asistan paketi¹ Aşağıdaki asistan sistemlerini bir araya getirir: Seçmeli göstergeli park yardım sistemi plus, istek üzerine seçmeli göstergeli park yardım asistanı, her biri isteğe göre görüş kamerası ile birlikte olur Genişletilmiş ayar aralığı olan uyarlanabilir hız sabitleme sistemi (yaklaşık km/h, S tronic için km/h arası el şalteri) Audi active lane assist Asistan paketi sistemleri birbirlerini tamamlar ve desteklerler. Aktif hale getirme veya ayarlarla ilgili bilgileri ilgili asistan sistemin açıklamasında bulabilirsiniz. Audi magnetic ride Amortisör kuvvetlerinin sürüş durumuna göre ayarlanmasıyla sürüş konforu ve sürüş dinamiğinin iyileştirilmesi sağlanır; kişiye özel 3 süspansiyon uyarlaması (auto (otomatik)/comfort (konfor)/dynamic (dinamik)) olan uyarlanabilir amortisör sistemidir, Audi drive select (110 kw dan itibaren olan TFSI ve TDI motorlarda opsiyon) üzerinden ayarlanabilir. Dinamik süspansiyona göre 15 mm kadar alçaltılmış spor süspansiyon dahildir. Audi drive select Mevcut auto (otomatik), comfort (konfor), dynamic (dinamik), efficiency (verimlilik) modlarında araç karakteristiği ayarı ve MMI radyo veya MMI touch donanımlı MMI navigasyon plus ile birlikte direksiyon desteği, gaz pedalı veya vites değiştirme karakteristik eğrisinin (S tronic olduğunda) ve diğer opsiyonel donanımların uyarlanmasıyla yapılan kişiye özel ayar sağlanır. Efficiency (verimlilik) modu amaca uygun olarak seçilen sistemleri yakıt tüketiminin iyileştirildiği bir temel ayara geçirir. Audi active lane assist¹ Düzeltici yumuşak direksiyon müdahaleleri ile şerit takibinde yani yol sınır çizgileri dahilinde aracı götürmek için yardımcı olur. Sürücü sinyal vermeden algılanan yol işaretlerinin üzerinden geçmek için harekete geçtiğinde şerit takip asistanı aktif olacaktır. Sistem yaklaşık 60 km/h den 250 km/h ye kadar destekler. Direksiyonun titremesi sürücünün isteğine göre ayarlanabilir. MMI touch donanımlı MMI navigasyon plus ile birlikte kamera tabanlı trafik işareti algılaması mevcuttur. Uzun far asistanı dahildir; sinyal direksiyon kolluğu üzeriden aktif hale getirilir. ¹ Lütfen dikkate alın: Sistemler sadece sistem sınırları içinde çalışırlar. Sürüş görevinde sürücüyü desteklerler. Sürüş görevinin üstesinden gelme sorumluluğu ve gerekli dikkat sürücüye aittir. ² Sadece Batı Avrupa için alınır. ³ Sadece fabrika tarafından takılmış römork tertibatı için geçerlidir.

114 108 Sürüş dinamizmi/frenler Teknik/Güvenlik Dinamik süspansiyon Etkileyici bir sürüş dinamizmi sayesinde sportif, dinamik sürüş özellikleri ve atak kullanım McPherson süspansiyon üniteleri olan ön aks Ayrı yay ve amortisör yerleşim düzeni olan 4 salıncaklı arka aks 1.2 TFSI (81 kw) ve 1.6 TDI clean diesel (81 kw) motorlar için hafif bir birleşik salıncaklı arka aks Spor süspansiyon Dinamik süspansiyona göre yaklaşık 15 mm kadar alçaltılmış karoseri, daha sert uyarlanmış süspansiyon ve sönümleme sistemi sayesinde daha direkt bir yol teması ve daha sportif bir kullanım sağlar. S line spor süspansiyon Daha dinamik yay-amortisör uyarlaması vardır ve spor süspansiyona göre 10 mm veya dinamik süspansiyona göre 25 mm alçaltılmıştır. Kaza sonrası çarpma fren asistanı Bir kaza durumunda belli durumlarda araç kontrolsüz ilerlemeye karşı engellenir. Dolayısıyla bu durumlarda kaza sonrası çarpmalar önlenebilir. Elektro mekanik park freni Araç hareketsiz durumdayken park freni fonksiyonu, kalkış esnasında frenin otomatik boşalması sayesinde kalkış yardımı ve sürüş esnasında 4 tekerlekte de tam frenlemeyi kapsar. Önden çekiş Tahrik kuvvetleri ön tekerleklere sürüş durumuna göre dağıtılır; her iki tahrikli tekerleğe fren müdahalesi üzerinden olan elektronik diferansiyel kilidi (EDS), antipatinaj sistemi (ASR), fren asistanı olan elektronik stabilite kontrolü (ESC) ile birliktedir. quattro Sürekli dört çekerden çekiş sistemidir; otomatik kilitlenen orta diferansiyel, her tekerleğe ayrı ve dinamik tork dağılımı, tekerlek bazında tork kumandası ve elektronik diferansiyel kilidi (EDS), hassas kontrol edilebilir sportif bir sürüş tutumu için her bir tekerleğe sürüş durumuna bağlı tahrik kuvvetleri dağılımı, Audi Singleframe de, bagaj kapağında ve çift taraflı olarak ön panelde quattro amblemi mevcuttur. S tronic Elektro-hidrolik kumandalı 6 vitesli manuel veya 7 ileri vitesli çift kavramalı şanzıman daha kısa vites değiştirme süreleri ve hemen hemen hissedilebilir çekiş kesilmesi olmadan vites değiştirme sağlar. Verimli sürüş modundaki boşta gitme modu seçiliyken,ayak gaz pedalından çekilir çekilmez, vites boşa düşer ve motor fazladan devir almaz. Otomatik modunda kullanım esnasında sürücü D (normal) ve S (sportif) olmak üzere iki program seçebilir. Direksiyon arkasındaki vites değiştirme kolları veya otomatik vites kolu üzerinden kullanılan S tronic, manuel olarak işletilir. Elektro mekanik servo direksiyon Enerjiden çok tasarruf ettiren teknoloji ile birlikte hassasiyeti ve konforu bir araya getirir. Hıza bağlı servo desteği olan elektro mekanik direksiyonun kendine özgü karakteristik eğrisi sayesinde yüksek hızda sert ve en yüksek düzeyde hassas, park ederken ve manevra yaparken hafiftir. Progresif direksiyon Daha direkt bir direksiyon tutumu (virajlı karayollarında veya dönerken) ve direksiyonu daha az çevirmesi (örneğin park ederken ve manevra yaparken) sayesinde sürüş dinamiği ve konforunu arttırır. Dönme açısına bağlı değişken bir direksiyon aktarma oranı ve hıza bağlı direksiyon desteği sayesinde etkileyici sürüş özellikleri sağlar, Audi drive select (auto (otomatik)/comfort ( konfor)/dynamic (dinamik)) üzerinden ayarlanabilir. Enerji geri kazanımı Fren enerjisinin geri kazanılmasıyla yakıt tasarrufu sağlar. Bir gaz kesme veya frenleme esnasında alternatör geriliminin yükseltilmesiyle hareket enerjisi kullanılabilir elektrik enerjisine dönüştürülür ve arkadan gelen bir hızlanmada alternatör yükü azaltılır. Start-stop sistemi Örneğin trafik ışıklarında olmak üzere aracın durduğu zamanlarda motoru otomatik olarak durdurarak yakıt tüketimini ve CO₂ emisyonunu azaltmaya yardımcı olur. Debriyaja basıldığında (manuel şanzıman) veya fren pedalı bırakıldığında (S tronic) motor tekrar çalıştırılır. Sistem bir düğme ile istendiği zaman aktif durumdan çıkarılabilir. Audi cylinder on demand Bu teknoloji ile yakıt tüketimi belirgin şekilde düşürülür ve daha az CO₂ atılır. Yarım yük aralığında veya gaz kesme esnalarında 4 silindirin tüm kuvveti gerekli olmadığında 2 silindirin emme ve egzoz supapları otomatik olarak kapatılır ve ateşlenmeleri ile yakıt püskürtülmesi devreden çıkarılır. Sürücü bilgilendirme sisteminde aktif silindir göstergesi mevcuttur. Modele özgü standart ve opsiyonel donanımları lütfen sayfa 122 den itibaren dizinden alın.

115 Donanımlar Farlar Tasarım Direksiyon/Kullanım elemanları Konfor Bilgi-Eğlence sistemi Asistan sistemleri Teknik/Güvenlik Audi ilave garantisi Audi ilave garantisi Hava yastıkları Sürücü ve ön yolcu için tam boy hava yastıkları ile sürücü tarafındaki diz hava yastığıdır; ön yolcu koltuğu ISOFIX çocuk koltuğu bağlantısı ile birlikte ön yolcu hava yastığını devreden çıkarma şalteri dahildir. Ön yan hava yastıkları ve baş hava yastığı sistemi Ön yan hava yastıkları koltuk sırtlıklarına entegre edilmiştir; yan camın önünde açılan ve ön yolcular ile kenarda oturan arka yolcuları bir yandan çarpma olduğunda koruyan ilave baş hava yastığı sistemi ile birliktedir. A3 Sportback/S3 Sportback de isteğe göre arka yan hava yastıkları mevcuttur. Audi ilave garantisi Audi ek garantisi çok sayıda hasar durumuna karşı devam eden bir risk güvencesi ve üretici garantisinin ilk 2 yılının dışına çıkan masraf kontrolü sunar. Bu doğrudan ve sadece yeni araç satışında sipariş edilebilir. 9 süre/toplam kat edilen yol kombinasyonu seçilebilir. Bununla ilgili ayrıntılı bilgileri Audi Yetkili Satıcınızdan alabilirsiniz. Entegre koltuk başlığı sistemi Bir arkadan çarpma olması durumunda ön koltuğun tasarım şekli sayesinde vücudun üst kısmı daha iyi tutulur ve baş alışılagelmiş sistemlerdekinden daha iyi desteklenir; bu sayede koruma etkisi arttırılır ve başın savrulmasından kaynaklanan travma tehlikesi azaltılır. Kenar arka koltuklar için ISOFIX ve Top Tether çocuk koltuğu bağlantısı ISOFIX çocuk koltuklarının pratik bağlanması için standart tutucudur. İlave bağlantı noktaları (Top Tether) dahildir. Önerilen çocuk koltuklarını Audi Yetkili Satıcınızdan alabilirsiniz. Ön yolcu koltuğu için ISOFIX çocuk koltuğu bağlantısı Ön yolcu hava yastığını devre dışı bırakma düğmesi ile birliktedir; A3 Sportback ve S3 Sportback de arka kapılar için elektrikli çocuk emniyeti ile birliktedir.

116 Audi 110 Audi orijinal aksesuarları. Yaşamınız kadar size özel. Bir yerden bir yere giderken dinamizm ve devamlı bir heyecan yaşatır. Önceden A3 aracınıza uyumlu hale getirilmiştir ve tabii ki A dan Z ye size özel beklentiler için hazırlanmıştır. Audi orijinal aksesuarları ile size devamlı yeni hedeflerin hayalini kurduracak ve kalite sözümüzü her gün yeniden kanıtlayan ürünler sağlanmıştır. Tasarımı ve fonksiyonelliği ile kendini belli eden ve aracınıza tam uygun çözümlerimizden yararlanın. Zira çok sayıda test yönteminin yanı sıra geliştirmedeki yaratıcılık ve üretimdeki yüksek standartlar da Audi orijinal aksesuarlarında her Audi de olduğu gibi belirleyicidir. Audi orijinal aksesuarlarının yaşamınıza tam uygun hangi fikirleri sunduğunu da keşfedin. A3 Audi A3 A3 Sportback A3 Sedan A3 Cabriolet Orijinal Aksesuarları Orijinal aksesuarlar Diğer bilgileri Audi A3 aksesuar kataloğundan, adresinden ve Audi Yetkili Satıcınızdan öğrenebilirsiniz. 5 Kollu Velum tasarımlı mat siyah alüminyum döküm jantlar¹ parlatılmış¹ 7,5 J x 18 ebadında alüminyum döküm jantlar şık tasarımı ile etkiler. 225/40 R 18 lastiklerle uyumludur. Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 114 ten itibaren bulabilirsiniz.

117 Audi orijinal aksesuarları USB şarj adaptörü Audi telefon kutusu ile birlikte çeşitli cep telefonu modellerinin şarj edilmesi içindir. Carbon² dış ayna kapakları Dinamik ve sportif: Hafif ve karbon görünümü ile yüksek kalitede dış ayna kapakları ¹ Lütfen Sayfa 119 deki jantlar ile ilgili özellikleri dikkate alın. ² A3 tüm modelleri için sunulmaktadır.

118 112 Bisiklet tutucusu Özel form verilmiş alüminyum profil ve toz boya ile kaplanmış çeliktendir. Çok kolay bir tekerlek montajı sağlar. Kilitlenebilir azami taşıma kapasitesi 17 kg dır. Sadece standart portbagaj ile birlikte kullanılabilir. Kayak ve eşya kutuları¹ Düz ve sportif görünümü sayesinde aerodinamiği iyileştiren yeni Audi tasarımına sahiptir. Parlak siyah yan kanadı ve krom Audi halkaları olan platin gri tavan kutusudur; Farklı kalitede ve perçinsiz bir görünümü vardır. Rahat yüklemek ve boşaltmak için kilitlenebilir ve çift taraflı açılabilir. Kutunun kapatılması için iç tarafta kol bulunmaktadır. Sıkma torku sınırlaması dahil kolay ve pratik tespit sistemine sahiptir. İleriye alınmış konumu bagaja daha iyi erişilmesini sağlamaktadır. 300 litre (üst taraftaki resim), 360 litre ve 405 litre olmak üzere 3 büyüklükte alınabilir.

119 Audi orijinal aksesuarları Audi kablosuz internet erişimi Araçta WiFi ile serbest bir internet bağlantısı kurulması içindir. Hatta aracın dışında 100 m ye varan bir çevrede örneğin tabletler, laptop lar ve akıllı telefonlar gibi 8 son kullanım cihazına kadar hotspot (üst metin linki) sağlar. Batarya çalışma sürelerinden bağımsız olarak araca entegre edilmiş yönlendirici sayesindedir. Roaming fonksiyonu ile birliktedir. Aynı zamanda ön ödemeli kartlar içindir. Bagaj havuzu Taşıma esnasında sıkça izler bırakan tüm eşyalar içindir. Yüksek kesilmiş plastik elemandır. Sağlam şekilde takılmıştır, temizlenmesi kolaydır. Geniş kanalları yükün kaymasını önler. Sadece Audi A3 Sportback içindir. Kirlenmelere karşı korumayı Audi A3 te ayrıca bagaj eklentisi ve Audi A3 Sportback de bagaj yuvası sağlar. Audi çocuk koltuğu Öne veya arkaya doğru kullanılması mümkündür. Ayarlanabilir çocuk koltuğu, entegre edilmiş pantolon askısı ve uyarlanabilir kafalık ile birliktedir. Sadece ISOFIX-Temel ile birlikte kullanılabilir. 9 kg den 18 kg ye kadar (yaklaşık 12 aylık ila 4 yaş arası) çocuklar için uygundur. 15 kg den 36 kg ye kadar (yaklaşık 4 ila 12 yaş arası) çocuklar için Audi çocuk koltuğu youngster plus mevcuttur. 13 kg (yaklaşık 12 aylığa ) kadar çocuklar için Audi bebek puseti bulunmaktadır. Tüm çocuk koltukları Misano kırmızısı/ siyah veya titan grisi/siyah renkleri kombinasyonunda alınır. Kar zincirleri Kar ve buz üzerinde geliştirilmiş yol tutuşu için. Resimde gösterilen 5 kollu rotor tasarımlı alüminyum döküm kış jantları, kış zincirleri için 6 J x 16 ebadındadır 205/55 R 16² lastikler için uyumludur. ¹ Parlak siyah renkli kayak ve bagaj kutularının tam olarak uygulama tarihi hakkında lütfen Audi yetkili satıcınızdan bilgi alınız. ² Yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonu değerleri ile verimlilik sınıflarını sayfa 114 ten itibaren bulabilirsiniz.

120 114 Model A3 Sportback g-tron 1.4 TFSI (81 kw) Model A3 Sportback g-tron 1.4 TFSI (81 kw) Motor yapı tarzı Sıralı 4 Silindirli benzinli motor CNG (Doğal gaz) modifikasyonlu ve egzos turboşarjlı Motor hacmi cm³ (Silindir başına valf) (4) Azami güç¹ kw d/d da ¹ 81/ Azami tork Nm d/d da ¹ 200/ Kuvvet iletimi Çekiş türü Önden çekişli Şanzıman türü 6-ileri vitesli manuel şanzıman [7-İleri S tronic] Ağırlık/Hacim Sürüş Performansı/Yakıt tüketimi¹ En yüksek hız km/h 197 [197] km/h arası hızlanma s 10,8 [10,8] Yakıt cinsi CNG/Süper kurşunsuz ROZ 95² Yakıt tüketimi⁴ l/100 km Şehiriçi 7,2 6,9 [6,6 6,3] Şehirdışı 4,6 4,3 [4,7 4,4] Ortalama 5,5 5,2 [5,4 5,1] Yakıt tüketimi⁴ Doğal gaz (CNG) kg/100km Şehiriçi 4,6 4,4 [4,4 4,2] Şehirdışı 3,0 2,8 [2,9 2,7] Ortalama 3,6 3,4 [3,5 3,3] Yüksüz ağırlık⁵ kg [1.355] İzin verilen yüklü ağırlık kg [1.820] İzin verilen tavan yükü/römork bağlantısı yükü, kg 75/50 [75/50] CO₂-Emisyonu⁴ g/km Şehiriçi Şehirdışı Ortalama [ ] [ ] [ ] İzin verilen azami römork yükü⁶ frensiz % 12 eğimde % 8 eğimde 660 [670] [1.300] [1.500] CO₂-Emisyonu⁴ Doğal gaz (CNG) g/km Şehiriçi Şehirdışı Ortalama [ ] [81 75] [95 89] Depo hacmi yakl. l 50 [50] Egzos normu EU6 [EU6] Yakıt tankı kapasitesi kg (Doğal gaz/cng) 14,4 [14,4] [ ] S tronic için bilgiler. ¹ ile ¹² arasındaki açıklamalar sayfa 118 de.

121 Dizin Teknik veriler Ebatlar Standart/Opsiyonel donanımlar Model A3/A3 Sportback 1.2 TFSI (81 kw) A3/A3 Sportback 1.4 TFSI (92 kw) A3/A3 Sportback 1.8 TFSI (132 kw) A3/A3 Sportback 1.8 TFSI quattro (132 kw) Motor yapı tarzı Benzin direk püskürtme sistemi ve egzoz turboşarjlı sıralı 4 silindirli, turboşarjlı motor Benzin direk püskürtme sistemi ve egzoz turboşarjlı sıralı 4 silindirli, turboşarjlı motor Benzin direk püskürtme sistemi ve egzoz turboşarjlı sıralı 4 silindirli, turboşarjlı motor Benzin direk püskürtme sistemi ve egzoz turboşarjlı sıralı 4 silindirli, turboşarjlı motor Motor hacmi cm³ (Silindir başına valf) (4) (4) (4) (4) Azami güç³ kw d/d da ¹ 81/ / / / Azami tork Nm d/d da ¹ 175/ / / / Kuvvet iletimi Çekiş türü Önden çekişli Önden çekişli Önden çekişli Sürekli önden çekişli quattro Şanzıman türü 6-İleri vitesli manuel şanzıman [7-ileri vitesli S tronic] 6 vitesli manuel şanzıman [7 ileri vitesli S tronic] 6-İleri vitesli manuel şanzıman [7-ileri vitesli S tronic] [6-Gang S tronic] Ağırlık/Hacim A3 A3 Sportback A3 A3 Sportback A3 A3 Sportback A3 A3 Sportback Yüksüz ağırlık⁵ kg [1.245] [1.275] [1.270] [1.300] [1.325] [1.355] [1.415] [1.445] İzin verilen yüklü ağırlık kg [1.730] [1.760] [1.755] [1.785] [1.810] [1.840] [1.900] [1.930] İzin verilen tavan yükü/ römork bağlantısı yükü, kg 75/75 [75/75] 75/75 [75/75] 75/75 [75/75] 75/75 [75/75] 75/75 [75/75] 75/75 [75/75] [75/75] [75/75] İzin verilen azami römork yükü⁶ frensiz % 12 eğimde % 8 eğimde 610 [620] [1.300] [1.500] 620 [630] [1.300] [1.500] 620 [630] [1.400] [1.600] 640 [650] [1.400] [1.600] 650 [660] [1.600] [1.800] 660 [670] [1.600] [1.800] [700] [1.600] [1.800] [720] [1.600] [1.800] Depo hacmi yakl. l 50 [50] 50 [50] 50 [50] 50 [50] 50 [50] 50 [50] [55] [55] Sürüş performansı/yakıt tüketimi¹ En yüksek hız km/h 198 [198] 198 [198] 206 [206] 206 [206] 235 [235] 235 [235] [228] [228] km/h arası hızlanma s 9,9 [9,9] 10,1 [10,1] 9,2 [9,1] 9,4 [9,3] 7,1 [7,2] 7,2 [7,3] [6,7] [6,8] Yakıt cinsi Süper kurşunsuz ROZ 95² Süper kurşunsuz ROZ 95² Süper kurşunsuz ROZ 95² Süper kurşunsuz ROZ 95² Yakıt tüketimi l/100 km⁴ Şehir içi Şehir dışı Ortalama 6,4 6,2 [6,2 5,9] 4,4 4,2 [4,4 4,1] 5,1 4,9 [5,1 4,8] 6,4 6,2 [6,2 5,9] 4,4 4,2 [4,4 4,1] 5,1 4,9 [5,1 4,8] 7,1 6,7 [6,4 6,0] 4,5 4,1 [4,5 4,1] 5,5 5,1 [5,2 4,8] 7,1 6,7 [6,5 6,1] 4,5 4,1 [4,6 4,2] 5,5 5,1 [5,3 4,9] 7,7 7,4 [7,3 7,0] 5,2 4,9 [5,1 4,8] 6,1 5,8 [5,9 5,6] 7,7 7,4 [7,3 7,0] 5,2 4,9 [5,1 4,8] 6,1 5,8 [5,9 5,6] [8,3 8,0] [5,8 5,5] [6,7 6,4] [8,3 8,0] [5,8 5,5] [6,7 6,4] CO₂-Emission g/km⁴ Şehir içi Şehir dışı Ortalama [ ] [103 95] [ ] [ ] [103 95] [ ] [ ] [103 95] [ ] [ ] [105 98] [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] Egzos normu EU6 [EU6] EU6 [EU6] B/EU6 [B]/EU6 B/EU6 [B]/EU6 EU6 [EU6] EU6 [EU6] [EU6] [EU6]

122 116 Model A3/A3 Sportback 1.6 TDI (81 kw) A3 Sportback 1.6 TDI quattro (81 kw) A3/A3 Sportback 2.0 TDI (110 kw) A3/A3 Sportback 2.0 TDI quattro (110 kw) Motor yapı tarzı Sıralı 4 Silindirli dizel motor Common Rail direkt püskürtmeli ve egzoz turboşarjlı Sıralı 4 Silindirli dizel motor Common Rail direkt püskürtmeli ve egzoz turboşarjlı Sıralı 4 Silindirli dizel motor Common Rail direkt püskürtmeli ve egzoz turboşarjlı Sıralı 4 Silindirli dizel motor Common Rail direkt püskürtmeli ve egzoz turboşarjlı Motor hacmi cm³ (Silindir başına valf) (4) (4) (4) (4) Azami güç³ kw d/d da ¹ 81/ / / / Azami tork Nm d/d da ¹ 250/ / / / Kuvvet iletimi Çekiş türü Önden çekişli Sürekli dört tekerden çekişli quattro Önden çekişli Sürekli dört tekerden çekişli quattro Şanzıman türü 6 İleri vitesli manuel şanzıman [7-İleri vitesli S tronic] 6-İleri vitesli manuel şanzıman 6-İleri vitesli manuel şanzıman [6-İleri vitesli S tronic] 6-İleri vitesli manuel şanzıman Ağırlık/Hacim A3 A3 Sportback A3 A3 Sportback A3 A3 Sportback Yüksüz ağırlık³ kg [1.325] [1.355] [1.370] [1.395] İzin verilen yüklü ağırlık kg [1.810] [1.840] [1.855] [1.880] İzin verilen tavan yükü/ römork bağlantısı yükü, kg 75/75 [75/75] 75/75 [75/75] 75/75 75/75 [75/75] 75/75 [75/75] 75/75 75/75 İzin verilen azami römork yükü⁶ frensiz % 12 eğimde % 8 eğimde 650 [660] [1.500] [1.700] 660 [670] [1.500] [1.700] [680] [1.600] [1.800] 690 [690] [1.600] [1.800] Depo hacmi yakl. l 50 [50] 50 [50] [50] 50 [50] Sürüş performansı/yakıt tüketimi¹ En yüksek hız km/h 200 [200] 200 [200] [218] 218 [218] km/h arası hızlanma s 10,5 [10,5] 10,7 [10,7] 11,2 8,5 [8,2] 8,6 [8,3] 8,2 8,3 Yakıt cinsi Diesel kurşunsuz⁷ Diesel kurşunsuz⁷ Diesel kurşunsuz⁷ Diesel kurşunsuz⁷ Yakıt tüketimi l/100 km⁴ Şehiriçi Şehirdışı Ortalama 4,8 4,5 [4,6 4,3] 3,7 3,4 [3,8 3,5] 4,1 3,8 [4,1 3,8] 4,8 4,5 [4,6 4,3] 3,7 3,4 [3,8 3,5] 4,1 3,8 [4,1 3,8] 5,7 5,3 4,5 4,1 4,9 4,5 5,2 4,9 [5,5 5,2] 3,8 3,5 [4,3 4,0] 4,3 4,0 [4,7 4,4] 5,2 4,9 [5,5 5,2] 3,8 3,5 [4,3 4,0] 4,3 4,0 [4,7 4,4] 5,9 5,6 4,4 4,1 5,0 4,7 5,9 5,6 4,4 4,1 5,0 4,7 CO₂-Emisyonu g/km⁴ Şehiriçi Şehirdışı Ortalama [ ] [100 92] [107 99] [ ] [100 92] [107 99] [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] Egzos normu EU6 [EU6] EU6 [EU6] EU6 EU6 [EU6] EU6 [EU6] EU6 EU6 [ ] S tronic için bilgilre ¹ ile ¹² arasındaki açıklamalar sayfa 119 da verilmiştir.

123 Dizin Teknik veriler Ebatlar Standart/Opsiyonel donanımlar Model A3/A3 Sportback 2.0 TDI (135 kw) A3/A3 Sportback 2.0 TDI quattro (135 kw) S3/S3 Sportback 2.0 TFSI quattro (210 kw) Motor yapı tarzı Sıralı 4 Silindirli dizel motor Common Rail direkt püskürtmeli ve egzoz turboşarjlı Sıralı 4 Silindirli dizel motor Common Rail direkt püskürtmeli ve egzoz turboşarjlı Benzin direk püskürtme sistemi ve egzoz turboşarjlı sıralı 4 silindirli, turboşarjlı motor Motor hacmi cm³ (Silindir başına valf) (4) (4) (4) Azami güç³ kw d/d da ¹ 135/ / / Azami tork Nm d/d da ¹ 380/ / / Kuvvet iletimi Çekiş türü Önden çekişli Süreklü dört tekerden çekişli quattro Sürekli dört tekerden çekiş quattro Şanzıman türü 6-İleri vitesli manuel şanzıman [6-İleri vitesli S tronic] 6 vitesli manuel şanzıman [6 ileri vitesli S tronic] Ağırlık/Hacim A3 A3 Sportback A3 A3 Sportback S3 S3 Sportback Yüksüz ağırlık⁷ kg [1.465] [1.495] [1.500] [1.530] İzin verilen yüklü ağırlık kg [1.950] [1.980] [1.985] [2.015] İzin verilen tavan yükü/ römork bağlantısı yükü, kg 75/75 75/75 [75/75] [75/75] 75/ [75/ ] 75/ [75/ ] İzin verilen azami römork yükü⁸ frensiz % 12 eğimde % 8 eğimde [730] [1.800] [1.800] [740] [1.800] [1.800] [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] Depo hacmi yakl. l [55] [55] 55 [55] 55 [55] Sürüş performansı/yakıt tüketimi¹ En yüksek hız km/h [230] [230] 250⁸ [250]⁸ 250⁸ [250]⁸ km/h arası hızlanma s 7,3 7,4 [6,8] [6,9] 5,2 [4,8] 5,3 [4,9] Yakıt cinsi Diesel kurşunsuz⁷ Diesel kurşunsuz⁷ SüperPlus kurşunsuz ROZ 98⁹ Yakıt tüketimi l/100 km⁴ Şehir içi Şehir dışı Ortalama 5,3 5,0 3,9 3,6 4,4 4,1 5,3 5,0 4,0 3,7 4,4 4,1 [5,7 5,4] [4,6 4,3] [5,0 4,7] [5,7 5,4] [4,6 4,3] [5,0 4,7] 9,2 9,1 [8,5]¹⁰ 5,9 5,8 [5,9]¹⁰ 7,1 7,0 [6,9]¹⁰ 9,2 9,1 [8,6 8,5] 5,9 5,8 [6,0 5,9] 7,1 7,0 [7,0 6,9] CO₂-Emission g/km⁴ Şehir içi Şehir dışı Ortalama [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] [196]¹⁰ [138]¹⁰ [159]¹⁰ [ ] [ ] [ ] Egzos normu EU6 EU6 [EU6] [EU6] EU6 [EU6] EU6 [EU6]

124 118 Model A3/A3 Sportback 1.4 TFSI ultra (110 kw) A3/A3 Sportback 1.6 TDI ultra (81 kw) Audi A3 1.6 TDI ultra¹² (81 kw 89 g CO₂/km)/ A3 Sportback 1.6 TDI ultra (81 kw 89 g CO₂/km) Motor yapı tarzı Benzin direk püskürtme sistemi ve egzoz turboşarjlı sıralı 4 silindirli, turboşarj hava soğutması ve Audi cylinder on demand teknolojisi Common Rail püskürtme sistemli sıralı 4 silindirli dolaylı turboşarj hava soğutmalı dizel motor Araçtaki amaca uygun teknik önlemler diğer Audi A3 modelleri ile karşılaştırıldığında yakıt tüketiminin ve CO₂ emisyonlarının daha az olmasını sağlamaktadırlar. Motor hacmi cm³ (Silindir başına valf) (4) (4) Azami güç³ kw d/d da ¹ 110/ / Azami tork Nm d/d da ¹ 250/ / Kuvvet iletimi Çekiş türü Önden çekiş Önden çekiş Şanzıman türü 6 vitesli manuel şanzıman 6 ileri vitesli S tronic [7 ileri vitesli S tronic] Ağırlık/Hacim A3 A3 Sportback A3 A3 Sportback Yüksüz ağırlık⁵ kg [1.280] [1.310] İzin verilen yüklü ağırlık kg [1.765] [1.795] İzin verilen tavan yükü/ 75/75 [75/75] 75/75 [75/75] 75/75 75/75 römork bağlantısı yükü, kg İzin verilen azami römork yükü⁶ frensiz 630 [640] 650 [650] % 12 eğimde [1.500] [1.500] % 8 eğimde [1.700] [1.700] Depo hacmi yakl. l 50 [50] 50 [50] Sürüş perfor./yakıt tüketimi¹ En yüksek hız km/h 220 [220] 220 [220] km/h arası hızlanma s 8,1 [8,1] 8,2 [8,2] 10,5 10,7 Audi A3 1.6 TDI ultra (81 kw 89 g CO₂/km)/A3 Sportback 1.6 TDI ultra (81 kw 89 g CO₂/km) modelinde standart olarak şunlar bulunmaktadır: Uyarlanmış şanzıman aktarma olanı olan 6 ileri vitesli düz mekanik şanzıman Yakıt tasarrufları sağlamak için iyileştirilmiş sürüş direnci olan lastikler Daha düşük cw değeri ve daha iyi aerodinamik değeri olması için iyileştirilmiş denge durumu ve yan marşpiye çıtaları Audi A3 1.6 TDI ultra (81 kw 89 g CO₂/km)/A3 Sportback 1.6 TDI ultra (81 kw 89 g CO₂/km), standart olarak 205/55 R 16⁶ lastikler ile birlikte 6,5 J x 16 ebadında tam jant kapaklı çelik jantlar ile donatılmıştır. Opsiyonel olarak şunlar alınır: 10 kollu tasarımlı alüminyum döküm jantlar, 6,5 J x 16 ebadında 205/55 R 16 lastikler ile birlikte⁶. Aşağıda belirtilen donanımlar Audi A3 1.6 TDI ultra (81 kw 89 g CO₂/km)/A3 Sportback 1.6 TDI ultra (81 kw 89 g CO₂/km) için alınmaz: S line araç dışı paketi Yerden tasarruf ettiren stepne Panoramik cam tavan S line tavan kenar spoyleri Römork bağlantı tertibatı Park kaloriferi/park havalandırması S line spor süspansiyon Yakıt cinsi SüperPlus kurşunsuz ROZ 95² Dizel kurşunsuz⁷ Yakıt tüketimi⁴ l/100 km Şehiriçi 6,0 5,6 [5,9 5,5] 6,1 5,7 [6,1 5,7] 4,0 3,9 Şehirdışı 4,3 3,9 [4,3 3,9] 4,4 4,0 [4,4 4,0] 3,3 3,2 Ortalama 4,9 4,5 [4,9 4,5] 5,0 4,6 [5,0 4,6] 3,5 3,4 CO₂-Emisyonu⁴ g/km Şehiriçi [ ] [ ] Şehirdışı [100 90] [102 92] Ortalama [ ] [ ] ,0 3,9 3,3 3,2 3,5 3, A3 Sportback 1.6 TDI ultra (81 kw 89 g CO₂/km) için ayrıca şu donanımlar alınmaz: Spor koltuklar Elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu Elektrikli ayarlanabilir ön koltuklar Bang & Olufsen ses sistemi Egzos normu EU6 [EU6] EU6 [EU6] EU6 EU6

125 Dizin Teknik veriler Ebatlar Standart/Opsiyonel donanımlar Açıklamalar ¹ Bir aracın yakıt tüketimi ve CO₂ emisyonları sadece araç tarafından yakıtın verimli kullanılmasına bağlı değildir, aynı zamanda sürüş tutumu ve diğer teknik olmayan faktörlerde de etkilenir. CO₂ küresel ısınmadan başlıca sorumlu olan sera gazıdır. Önemli hatırlatma Jantların özellikleri: Parlak tornalanmış, parlatılmış veya kısmen parlatılmış alüminyum jantlar kış yol koşullarında kullanılmamalıdır. Bu jant yüzeyleri üretimden dolayı bu koşullar için iyileştirilmiş korozyon önlemine sahip değillerdir ve yola serpilen tuz veya benzerlerinden kalıcı olarak hasar görebilirler. ² DIN EN 228 e göre süper kükürtsüz ROZ 95 kurşunsuz yakıtının kullanılması önerilir. Mevcut olmadığında az miktarda güç azalması olan DIN EN 228 e göre normal kurşunsuz ROZ 91 kurşunsuz yakıtı kullanılması önerilir. Azami % 10 luk bir etil alkol (E10) oranı olan kurşunsuz ROZ 95 yakıt kalitesi her zaman kullanılabilir. Yakıt tüketimi ile ilgili bilgiler 692/2008/EG ye göre ROZ 95 yakıt ile çalıştırma bazındadır. ³ Belirtilen değer ön görülen ölçüm yöntemine göre (günümüzde geçerli şekliyle RL 80/1269/EWG) belirlenmiştir. ⁴ Belirtilen değer ön görülen ölçüm yöntemine göre belirlenmiştir. Bilgiler tek bir araç ile ilgili değildir ve sunumun ögesi de değildir, aksine sadece çeşitli araç tipleri arasında karşılaştırma amaçlıdır. ⁵ Ambition Aluminyum döküm jantlar, 7,5 J x 17 ebadında 225/45 R 17 lastiklerle. Ambiente Aluminyum döküm jantlar, 7 J x 16 ebadında 205/55 R 16 lastiklerle. ⁶ Lastiklerin teknik özellikleri ile ilgili bilgileri yandaki tabloda bulabilirsiniz. ⁷ Sürücü (68 kg), eşya (7 kg) ve % 90 a kadar dolu yakıt deposu ile birlikte araç boş ağırlığıdır, günümüzde geçerli şekliyle RL92/2/EWG ye göre belirlenmiştir. Opsiyonel donanımlar ile boş ağırlık ve aracın hava direnci kat sayısı artabilir, bundan dolayı olabilecek azami taşıma kapasitesi veya azami hız buna göre azaltılır. ⁸ Artan rakım ile birlikte zorunlu olarak motor gücü azalır. Deniz seviyesinin m üzerinden itibaren ve sonraki her m yükseklikte römorklu ağırlıktan (izin verilen römork yükü + izin verilen römorklu araç yüklü ağırlığı) % 10 çıkarılmalıdır. Fabrika çıkışlı takılan römork tertibatı olduğunda römork yükü geçerli değeri. Römork tertibatı olan araç ticari olarak kullanıldığında size belli koşullarda bir EG takografı gerekir. ⁹ DIN EN 590 a göre kurşunsuz dizel kullanılması önerilir. Mevcut olmadığında DIN EN 590 a göre dizel kullanılması önerilir. ¹⁰ Sınırlandırılmış. ¹¹ DIN EN 228 e göre süperplus kükürtsüz ROZ 98 kurşunsuz yakıtının kullanılması önerilir. Mevcut olmadığında az miktarda güç azalması olan DIN EN 228 e göre süper kurşunsuz ROZ 95 yakıtı kullanılması önerilir. Azami % 10 luk bir etil alkol (E10) oranı olan kurşunsuz ROZ 95 yakıt kalitesi her zaman kullanılabilir. Yakıt tüketimi ile ilgili bilgiler 692/2008/EG ye göre ROZ 95 yakıt ile çalıştırma bazındadır. ¹² Sadece Attraction donanım modeli için alınır. Lastik parametreleri sınıflandırmaları Tabloda Audi A3 modellerinin farklı lastik ebatları ile ilgili yakıt verimliliği sınıfı, ıslaklıkta yer tutuş sınıfı ve dışardan gelen lastik sesi sınıfı aralıklarını bulursunuz. Lastik ebadı Yakıt verimliliği sınıfı Islaklıkta yer tutuş sınıfı Dışardan gelen lastik sesi sınıfı Yaz lastiği 205/55 R 16 F B E A /45 R 17 E C C B /40 R 18 F E B A /35 R 19 C A 72 Kış lastiği 205/55 R 16 E C B /50 R 17 F C E B /40 R 18 F E E B Belli bir lastik siparişi mümkün değildir. Ülkeye özgü lastik sunumu ile ilgili olarak lütfen Audi Yetkili Satıcınıza sorun.

126 120 Audi A3 Audi A3 Sportback 1020 * * ** 1392 *** 1411 ** 1343 *** ** 1392 *** 1422 ** 1344 *** Bilgiler milimetre cinsindendir. Ebatlar bilgileri araç yüksüz ağırlığındaki bilgilerdir. Bagaj hacmi: Önden çekişte 365/1.100 l; Sürekli dört tekerden çekiş quattro da 325/1.060 l (ikinci değer arka koltuk sırt dayanağı öne yatırılmış ve tavana kadar yükleme yapılmış durumda). Dönme dairesi, yaklaşık 10,7 m. * Azami baş bölgesi. ** Geniş dirşek bölgesi. *** Geniş omuz bölgesi. Bilgiler milimetre cinsindendir. Ebatlar bilgileri araç yüksüz ağırlığındaki bilgilerdir. Bagaj hacmi: Önden çekişte 380/1.220 l; Sürekli dört tekerden çekiş quattro da 340/1.180 l (ikinci değer arka koltuk sırt dayanağı öne yatırılmış ve tavana kadar yükleme yapılmış durumda). Dönme dairesi, yaklaşık 10,9 m. * Azami baş bölgesi. ** Geniş dirşek bölgesi. *** Geniş omuz bölgesi.

127 Dizin Teknik veriler Ebatlar Standart/Opsiyonel donanımlar Audi S3 Audi S3 Sportback 1020 * * ** 1392 *** 1411 ** 1343 *** ** 1392 *** 1422 ** 1344 *** Bilgiler milimetre cinsindendir. Ebatlar bilgileri araç yüksüz ağırlığındaki bilgilerdir. Bagaj hacmi: 325/1.060 l (ikinci değer arka koltuk sırt dayanağı öne yatırılmış ve tavana kadar yükleme yapılmış durumda). Dönme dairesi, yaklaşık 10,7 m. * Azami baş bölgesi. ** Geniş dirşek bölgesi. *** Geniş omuz bölgesi. Bilgiler milimetre cinsindendir. Ebatlar bilgileri araç yüksüz ağırlığındaki bilgilerdir. Bagaj hacmi: 340/1.180 l (ikinci değer arka koltuk sırt dayanağı öne yatırılmış ve tavana kadar yükleme yapılmış durumda). Dönme dairesi, yaklaşık 10,9 m. * Azami baş bölgesi. ** Geniş dirşek bölgesi. *** Geniş omuz bölgesi.

128 122 Sayfa A3/A3 Sportback Attraction A3/A3 Sportback Ambition A3/A3 Sportback Ambiente S3/S3 Sportback Sayfa A3/A3 Sportback Attraction A3/A3 Sportback Ambition A3/A3 Sportback Ambiente S3/S3 Sportback Seçenekler ve paketler 78 Jantlar/Lastikler 90 S line dış görünüm paketi Kapaklı 16 inç çelik jantlar ² S line spor paketi Audi design selection capri turuncu Audi design selection korso kırmızı Opak renkler 88 İbis beyazı Parlak kırmızı Parlak siyah Metalik renkler 88 Metalik flore gümüşü Metalik muson grisi Metalik Dakota grisi Metalik Beluga kahverengi Metalik glacier beyazı Metalik koyu kırmızı Metalik Scuba mavisi Metalik mitos siyahı Sedefli renkler 89 Sedefli Misano kırmızısı Sedefli Daytona grisi ¹ Sedefli Sepang mavisi Kristal efektli renkler 89 Kristal panter siyahı Özel renkler 89 Audi exclusive özel renkler 5 kollu tasarımlı 16 inç alüminyum dövme jantlar³ 10 kol tasarımlı 16 inç alüminyum döküm jantlar 15 kollu Y tasarımlı 16 inç alüminyum döküm jantlar 5 kol tasarımlı 17 inç alüminyum döküm jantlar 5 kollu kinetik tasarımlı 17 inç alüminyum döküm jantlar 15 kol tasarımlı 17 inç alüminyum döküm jantlar 5 çift kol tasarımlı Audi exclusive 17 inç alüminyum döküm jantlar ⁴ ⁵ Standart donanım Opsiyonel donanım Standart/Opsiyonel donanım modele özgü sunulmuyor lkeye özgü farklar mümkündür. Ülkenizde hangi donanımın standart olduğunu ve hangi özel donanımların alınabileceğini Audi Yetkili Satıcınızdan öğrenebilirsiniz. Donanım seçimiyle ilgili bilgiler sayfa 68 den itibaren verilmiştir.

129 Dizin Teknik veriler Ebatlar Standart/Opsiyonel donanımlar Sayfa A3/A3 Sportback Attraction A3/A3 Sportback Ambition A3/A3 Sportback Ambiente S3/S3 Sportback Sayfa A3/A3 Sportback Attraction A3/A3 Sportback Ambition A3/A3 Sportback Ambiente S3/S3 Sportback 5 dinamik kol tasarımlı kontrast gri, kısmen parlatılmış⁶ 18 inç alüminyum döküm jantlar Kapaklı 16 inç çelik kış jantları 5 paralel kollu tasarımlı 18 inç, kısmen parlatılmış⁶ alüminyum döküm jantlar (S tasarımı) ⁷ 10 kollu tasarımlı 16 inç alüminyum döküm kış jantları 5 çift kollu yıldız tasarımlı 18 inç kontrast gri, kısmen parlatılmış⁶ alüminyum döküm jantlar (S tasarımı) 5 kol tasarımlı 17 inç alüminyum döküm kış jantları 5 kollu rotor tasarımlı mat siyah, parlak kaplamalı⁶ Audi exclusive 18 inç alüminyum döküm jantlar 5 kollu dinamik tasarımlı 18 inç alüminyum döküm kış jantları 10 kol tasarımlı Audi exclusive 18 inç alüminyum döküm jantlar 5 paralel kollu tasarımlı Audi exclusive 18 inç alüminyum döküm kış jantları (S tasarımı) ⁹ 10 kollu tasarımlı mat titan görünümlü, parlak kaplamalı⁶ Audi exclusive 18 inç alüminyum döküm Audi spor jantlar³ 5 kollu Wing tasarımlı 19 inç parlatılmış mat titan görünümlü, parlak kaplamalı⁶, ⁸ alüminyum döküm Audi spor jantlar 5 kollu V tasarımlı 19 inç parlatılmış mat titan görünümlü, parlak kaplamalı⁶, ⁸ alüminyum döküm Audi spor jantlar Lastik tamir kiti Yerden tasarruf sağlayan stepne¹⁰ Lastik basınç kontrol sistemi Hırsızlığa karşı,kilitli bijonlar Avadanlık Kriko¹¹ Koltuklar 92 Standart ön koltuklar Spor ön koltuklar S spor ön koltuklar ⁹ ¹ Sadece S line spor paket için alınır. ² A3/A3 Sportback 1.6 TDI ultra için sunulmaktadır. ³ A3/A3 Sportback 1.4 TFSI ve ultra-a3/a3 Sportback 1.6 TDI ultra için sunulmaktadır. ⁴ A3/A3 Sportback 1.6 TDI ultra modeli için standarttır. ⁵ Sadece A3/A3 Sportback 1.6 TDI ultra için sunulmaktadır. ⁶ Sayfa 119 daki tekerleklerle ilgili teknik bilgilere dikkat ediniz. ⁷ S line spor paketi ile birlikte standart. ⁸ Sadece 92 kw dan itibaren olan motorlar için ve sadece spor süspansiyon veya Audi magnetic ride ile birlikte alınır (S3/S3 Sportback modellerinde Audi magnetic ride ile birlikte). ⁹ S Line spor paketi ile birlikte sunulmaktadır. ¹⁰ Yerden tasarruf sağlayan stepne ile bagaj hacmi azalır. ¹¹ Yerden tasarruf sağlayan stepne veya kış jantları ile birlikte standart donanım.

130 124 Sayfa A3/A3 Sportback Attraction A3/A3 Sportback Ambition A3/A3 Sportback Ambiente S3/S3 Sportback Sayfa A3/A3 Sportback Attraction A3/A3 Sportback Ambition A3/A3 Sportback Ambiente S3/S3 Sportback Standart ön koltuklar için koltuk döşemeleri 92 Siyah Marathon kumaş Titan grisi Marathon kumaş Regatta kumaş/siyah mono.pur Regatta kumaş/titan grisi mono.pur Regatta kumaş/kaşmir beji mono.pur Regatta kumaş/kestane kahverengi mono.pur Siyah Milano deri Kaşmir beji Milano deri Audi exclusive deri donanımlar¹ Spor ön koltuklar için koltuk döşemeleri 94 Siyah Rallye kumaş/siyah Siyah Rallye kumaş/gümüş Siyah Rallye kumaş/mavi Siyah Rallye kumaş/sarı Biathlon kumaşı/siyah deri kontrast dikişli ² Trophy kumaşı/siyah Deri kontrast dikişli Alcantara/Siyah deri Alcantara/Titan grisi deri Alcantara/Ay gümüş deri kontrast dikişli Alcantara/Siyah deri kontrast dikişli Alcantara perfore/siyah deri kontrast dikişli³ Siyah Milano deri Titan grisi Milano deri Kestane kahverengi Milano deri Siyah silk nappa deri ³ Ay gümüş grisi silk nappa deri Milano siyah deri/deri/kadife Capri turuncu kontrast dikişli⁴ Siyah Sikl nappa deri/deri/kadife korso kırmızı Kontrast dikişli⁴ Audi exclusive deri donanımlar⁵ S Spor ön koltuklar için koltuk döşemeleri 94 Siyah silk nappa deri baklava desenli ³ Audi exclusive deri donanımlar¹ ³ Deri paketleri 94 Audi exclusive Alcantara/silk nappa deri donanımı Audi exclusive silk nappa deri donanımı Audi exclusive genişletilmiş deri donanımı Genişletilmiş mono.pur iç elemanlar Koltuk konforu 94 Yüksekliği ayarlanabilir ön yolcu koltuğu Elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu⁶ Elektrikli ayarlanabilir ön koltuklar⁶ Ön koltuklar için 4 yollu bel desteği Ön koltuk ısıtıcısı Ön orta kol dayaması Konforlu biniş⁷ Standart donanım Opsiyonel donanım Standart/Opsiyonel donanım modele özgü sunulmuyor Ülkeye özgü farklar mümkündür. Ülkenizde hangi donanımın standart olduğunu ve hangi özel donanımların alınabileceğini Audi Yetkili Satıcınızdan öğrenebilirsiniz. Donanım seçimiyle ilgili bilgiler sayfa 68 den itibaren verilmiştir.

131 Dizin Teknik veriler Ebatlar Standart/Opsiyonel donanımlar Sayfa A3/A3 Sportback Attraction A3/A3 Sportback Ambition A3/A3 Sportback Ambiente S3/S3 Sportback Sayfa A3/A3 Sportback Attraction A3/A3 Sportback Ambition A3/A3 Sportback Ambiente S3/S3 Sportback Arka koltuklar 94 Katlanabilir arka koltuk sırtlığı Tavan döşemesi Ay gümüş gri kumaş/pashmina beji kumaş iç tavan Siyah kumaş iç tavan ² Dekoratif aksesuarlar 96 Mikro metalik gümüş 3 boyutlu görsellikte Luv Mistral alüminyum gümüşü Mistral alüminyum bronzu Mat polisajlı alüminyum ² 3 boyutlu görsellikte siyah ³ Audi exclusive e boyalı dekoratif aksesuarlar Farlar 98 Farlar Far temizleme sistemi dahil Xenon plus Uyarlanabilir far Otomatik uyarlamalı far seviye ayarı⁹ LED farlar Far temizleme sistemi¹⁰ Uzun far asistanı Far/yağmur sensörü Arka farlar LED-Arka Farlar¹⁰ ⁸ Uyarlanabilir fren lambası Sis Farları¹¹ İç aydınlatma 99 İç aydınlatma Işık paketi Aydınlatmalı makyaj aynası ² Dış tasarım 99 Model tanımı/yazı Audi Singleframe Yan marşpiyel çıtası ² Tamponlar Arka difüzör elemanı Tavan portbagajı⁵ eloksal veya siyah Tavan kenar spoyleri S tavan kenar spoyleri Egzoz boruları Parlaklık paketi Audi exclusive siyah parlaklık paketi İç tasarım 99 Araç içi alüminyum aksesuarları Ön paspaslar Arka paspaslar Paslanmak çelik pedal ve ayak desteği Alüminyum aksesuarlı eşik çıtaları ¹ Silk nappa deri olarak alınır. ² S line spor paketle standart donanım. ³ Sadece S line spor paket ile alınır. ⁴ Silk nappa deri ve Alcantara/silk nappa deri olarak alınır. ⁵ Sadece A3 Sportback/S3 Sportback için alınır. ⁶ Sadece A3/S3 için alınır. ⁷ Sadece ay gümüşü grisi kumaş ile alınır. ⁸ Sadece uyarlanabilir far ve Audi active lane assist ile alınır. ⁹ Far temizleme tertibatı dahil Xenon plus veya LED farların parçasıdır. ¹⁰ LED farlar ile alınamaz.

132 126 Sayfa A3/A3 Sportback Attraction A3/A3 Sportback Ambition A3/A3 Sportback Ambiente S3/S3 Sportback Sayfa A3/A3 Sportback Attraction A3/A3 Sportback Ambition A3/A3 Sportback Ambiente S3/S3 Sportback Direksiyon/Kullanım elemanları kollu direksiyon 4 kollu deri direksiyon 4 kollu çok fonksiyonlu deri direksiyon 3 kollu spor deri direksiyon 3 kollu çok fonksiyonlu spor deri direksiyon Alt tarafı düzleştirilmiş 3 kollu çok fonksiyonlu spor deri direksiyon Audi exclusive alüminyum vites topuzu ¹ Audi exclusive deri kullanım elemanları Aynalar 100 LED sinyal lambaları entegre edilmiş dış aynalar Isıtılabilir dış aynalar Isıtmalı ve elektrikle katlanabilir dış aynalar Isıtılabilir, elektrikli katlanabilir ve sürücü tarafında otomatik olarak kararan dış aynalar Alüminyum görünümde dış ayna gövdesi Manuel kararan dikiz aynası Otomatik olarak kararan iç dikiz aynası Tavan sistemi 101 Panoramik cam tavan Camlar 101 Isı yalıtımlı cam, yeşil Akustik ön cam Arka cam Karartılmış camlar (Privacy Camlar) Cam yıkama tertibatı Güneşlikler Klima 101 Havalandırma sistemi ve kalorifer Manuel klima sistemi Konfor otomatik klima Park kaloriferi/park havalandırması Kilitleme sistemleri 102 Uzaktan kumanda anahtarı Elektronik immobilizer Akıllı anahtar Hırsızlık alarm sistemi Yer bulma asistanı için hazırlık² Bagaj/Taşıma 102 Eşya gözleri Orta konsol Eşya ve bagaj paketi ³ Bagaj bölmesi örtüsü Bagajdan arkaya yükleme sistemi Tespit halkaları 2 kademeli yükleme tabanı⁴ Tersyüz edilebilen yük bölmesi tabanı Cep telefonu/anahtar gözü Standart donanım Opsiyonel donanım Standart/Opsiyonel donanım modele özgü sunulmuyor Ülkeye özgü farklar mümkündür. Ülkenizde hangi donanımın standart olduğunu ve hangi özel donanımların alınabileceğini Audi Yetkili Satıcınızdan öğrenebilirsiniz. Donanım seçimiyle ilgili bilgilerisayfa 68 den itibaren verilmiştir.

133 Dizin Teknik veriler Ebatlar Standart/Opsiyonel donanımlar Sayfa A3/A3 Sportback Attraction A3/A3 Sportback Ambition A3/A3 Sportback Ambiente S3/S3 Sportback Sayfa A3/A3 Sportback Attraction A3/A3 Sportback Ambition A3/A3 Sportback Ambiente S3/S3 Sportback Çakmak ve küllük Ön orta konsolda 12 V priz Römork tertibatı hazırlığı⁵ Römork tertibatı MMI /Navigasyon 103 Göstergeler Sürücü bilgilendirme sistemi Renkli ekranı olan sürücü bilgilendirme sistemi Navigasyon paketi MMI touch donanımlı MMI Navigasyon plus Bilgi-Eğlence sistemi 103 Audi radyosu MMI Radyo Dijital radyo alıcısı Audi müzik arayüzü Audi ses sistemi Bang & Olufsen ses sistemi İletişim 105 Audi connect Bluetooth arayüzü Audi Telefon kutusu Asistan sistemleri 105 Yokuş destek asistanı Arka park asistanı Park yardım sistemi plus Park asistanı Geri görüş kamerası Hız ayar sistemi Audi pre sense basic Audi pre sense ön Audi pre sense front dahil uyarlanabilir hız sabitleme sistemi Audi side assist Audi active lane assist Asistan paketi Kamera tabanlı hız sınırı göstergesi⁶ Sürüş dinamizmi/frenler 107 Audi drive select Dinamik süspansiyon Spor süspansiyon S line spor süspansiyon ³ S spor süspansiyon Audi magnetic ride⁷ Önden çekiş⁸ quattro ⁸ 6 İleri vitesli manuel şanzıman⁸ ¹ Viteste S3 yazısı yoktur ² Sonradan takılacak yer belirleme asistanı Audi orijinal aksesuarları üzerinden alınabilir. ³ Bang & Olufsen ses sistemli quattro veya römork tertibatı için veya Audi ses sistemi için alınmaz. ⁴ Römork tertibatı hazırlığı Audi orijinal aksesuarları üzerinden alınabilir. ⁵ Sadece MMI touch donanımlı MMI Navigasyon plus ile Audi active lane assist için alınır. ⁶ Sadece 110 kw den itibaren motorlar için alınır. ⁷ İstediğiniz motorda mevcut olup olmadığını lütfen teknik verilerden kontrol edin.

134 128 Sayfa A3/A3 Sportback Attraction A3/A3 Sportback Ambition A3/A3 Sportback Ambiente S3/S3 Sportback Sayfa A3/A3 Sportback Attraction A3/A3 Sportback Ambition A3/A3 Sportback Ambiente S3/S3 Sportback Sürüş dinamizmi/frenler (Devamı) 108 S tronic ¹ Elektromekanik servo direksiyon Progresif direksiyon ² ² ² Kaza sonrası çarpma fren asistanı Önde ve arkada fren sistemi Siyah renkli fren kaliperleri Kırmızı renkli fren kaliperleri Elektro mekanik park freni Teknik/Güvenlik 108 Güvenlikli direksiyon kolonu Emniyet kemerleri Kemer takma kontrolü Kenar arka koltuklar için ISOFIX ve Top Tether çocuk koltuğu bağlantısı Ön yolcu koltuğu için ISOFIX çocuk koltuğu bağlantısı İlkyardım çantası Reflektör Uyarı ve kontrol lambaları Audi ilave garantisi 109 Audi ilave garantisi Elektronik fren gücü dağıtımı olan (EBV) Anti Blokaj Sistemi (ABS) Anti patinaj sistemi (ASR) Elektronik diferansiyel kilidi (EDS) Elektronik Stabilite Kontrolü (ESC) Enerji geri kazanımı Start-stop sistemi Audi cylinder on demand³ Katkısız dizel partikül filtresi⁴ Audi TDI clean diesel (azot oksit toplama katalizatörü)¹ Hava yastıkları Ön yan hava yastıkları ve baş hava yastığı sistemi Arka yan hava yastıkları⁵ Yandan darbe koruması Entegre koltuk başlığı sistemi Standart donanım Opsiyonel donanım Standart/Opsiyonel donanım modele özgü sunulmuyor Ülkeye özgü farklar mümkündür. Ülkenizde hangi donanımın standart olduğunu ve hangi özel donanımların alınabileceğini Audi Yetkili Satıcınızdan öğrenebilirsiniz. Donanım seçimiyle ilgili bilgilerisayfa 68 den itibaren verilmiştir.

135 Dizin Teknik veriler Ebatlar Standart/Opsiyonel donanımlar Resimdeki Audi A3 donanımı (S. 4 29, 46 47): Renkler: Metalik flore gümüşü Jantlar: 5 dinamik kol tasarımlı alüminyum döküm jantlar, kontrast gri, kısmen cilalı⁶ Koltuk döşemeleri: Kestane kahverengi Milano deri Dekoratif aksesuarlar: Mistral alüminyum gümüşü Resimdeki Audi A3 Sportback donanımı (S. 4 29, 46 47): Renkler: Metalik glacier beyazı Jantlar: 15 kol tasarımlı alüminyum döküm jantlar Koltuk döşemeleri: Titan grisi Milano deri Dekoratif aksesuarlar: Mistral alüminyum gümüşü Resimdeki Audi S3 donanımı (S ): Renkler: Sedefli Misano kırmızısı Jantlar: 5 paralel kollu tasarımlı alüminyum döküm jantlar (S tasarımı), kısmen parlatılmış⁶ Koltuk döşemeleri: Siyah silk nappa deri (omuz bölgesi kontrast dikişli nappa deri) Dekoratif aksesuarlar: Mat polisajlı alüminyum Resimdeki Audi S3 Sportback donanımı (S ): Renkler: Sedefli Sepang mavisi Jantlar: 5 çift kollu yıldız tasarımlı alüminyum döküm jantlar (S tasarımı), kontrast gri, kısmen parlatılmış⁶ Koltuk döşemeleri: Titan grisi Milano deri Dekoratif aksesuarlar: Siyah 3 boyutlu görünüm ¹ İstediğiniz motor için mevcut olup olmadığını lütfen teknik verilerden öğrenin. ² 1.2 TFSI (81 kw), 1.4 TFSI (92 kw) ve 1.6 TDI clean diesel (81 kw) için alınmaz. ³ Sadece önden çekişli modellerde. ⁴ Sadece 1.4 TFSI ultra da (110 kw). ⁵ Sadece dizel modeller için alınır. ⁶ Sadece A3 Sportback/S3 Sportback için alınır. ⁷ Lütfen sayfa 118 de jantların özellikleriyle ilgili bilgileri dikkate alın.

136 130 Audi Dünyası nı Audi Yaşantısı Audi hayranlığı çok yönlü yaşanabilir. Audi City Berlin, Audi City Londra ve Audi City Pekin örneğin tüm modellere gerçek büyüklükte ve anında dijital bir erişim sağlar. Büyük otomobil fuarlarından birinde ziyaret de tabii ki yararlı olacaktır. Burada Audi devamlı olarak en yeni sunar ve Teknoloji ile bir adım önde ile geleceğin nasıl tasarlandığına bakmanız için memnuniyetle davet eder. Kim daha bugünden Audi nin bunları nasıl uyguladığını yaşamak isterse, adresinde Teknoloji ile bir adım önde online özel bölümünde hayran kalacağı görüntüler bulacaktır. Ancak geriye bakmak da yararlı olabilir. Ingolstadt daki Audi museum mobile de tarih ve yüksek teknoloji bir araya gelmektedir. Toplam 130 tarihi teşhir ürünü ve en modern sunum formları çok heyecan verici bir ortam oluşturmaktadır. Ayrıca Audi driving experience center (Audi sürüş deneyimi merkezi) de güncel Audi modelleri ile heyecanlı ve değişikliklerle dolu sürücü deneyimleri yaşarsınız. Burada çok değerli deneyimler kazanılması ile saf sürüş keyfi bir araya getirilmektedir. Bunu, sürücü olarak yapabildiklerinizi en iyi duruma getirmek için faydalı bilgiler ile yardımcı olan özel olarak eğitilmiş ve yüksek nitelikli eğitmenlerden oluşan bir ekip sağlamaktadır. Bu, son zamanlarda Ingolstadt yakınında Neuburg daki Audi driving experience center (Audi sürüş deneyimi merkezi) de de sağlanmaktadır. Orada zorlayıcı viraj kombinasyonları olan ve 3,4 km ye varan uzunlukta dairesel bir pist, Q modelleri için m² büyüklüğünde değişken yüzey ve bir offroad parkuru kullanıma sunulmaktadır.

137 Audi nin büyüleyiciliği Donanımlar Audi A3/A3 Sportback/S3/S3 Sportback keşfedin. Takım ruhu Sorumluluk Sorumluluğu yaşamak Audi stratejisinin daima süregelecek temel felsefesidir. Ekonomik başarı ve uluslararası rekabet yeteneğinin yanı sıra çalışanların ve kurumun sorumluluğu ile çevre ve kaynakların korunması aynı ölçüde rol oynarlar. Ayrıntılı olarak belirtildiğinde kataloglar FSC sertifikalı kağıttan basılmakta ve aynı şekilde genel olarak Audi sadece sportif ve heyecan verici değil, aynı zamanda daima iyi bir verim sağlayan otomobiller geliştirmektedir. Uzun vadeli bakıldığında Audi, ürünleriyle karbondioksit oluşturmayan araç kullanımını sağlamak istemektedir. Bir bütün olarak düşünüldüğünde Motor sporu markanın itici bir gücüdür. Yıllardan beri Audi, örneğin 24 saat Le Mans veya DTM olmak üzere çeşitli yarış serilerindeki şampiyonlardandır. Kesinlik, tutku ve teknoloji olmak üzere birçok spor türünde önemli olan değerler Audi için de belirleyicidir. Yani Audi nin uzun yıllardan beri spor alanında sponsor olarak da yoğunlaşması tesadüfi değildir. Örnek olarak kış sporların da Audi hemen hemen otuz yıldan beri Almanya Kayak Federasyonunun (DSV) ana sponsorudur. Bunun dışında 16 başka dağcılık ulusal takımının da katılımcısıdır. Futbol alanında ulusal ve uluslararası takımları desteklemekteyiz. Audi ayrıca Almanya Millî Olimpik Spor Federasyonu katılımcısıdır. Audi kuruluşunun fabrikalarını adım adım karbondioksit oluşturmayan bir üretim yapması yönünde geliştirmesi de buna dahildir. Audi, buna ilaveten öncelikle eğitim, teknoloji ve sosyal alanlarda olmak üzere yoğun olarak kurum ile ilgilenmektedir. Audi kurumunda sürdürülebilirlik ve geleceğe bakış sıkı bir şekilde birbirine bağlıdır. Audi kurumu, Audi Kentsel Gelecek İnisiyatifi ile Audi uluslararası uzmanlarla çalışarak gelecekteki kentsel beklentiler ve araç kullanımı ile ilgili trendleri ayrıntılı olarak araştırmaktadır.. Kim bir Audi için karar verirse, daha fazla kişisellik, daha fazla ayrıcalık ve daha fazla hayranlık olmak üzere daha fazlasını sunan bir marka için karar vermiş olur. Belirtilen tüm konular ile ilgili bilgileri web sayfamızda bulabilirsiniz. configurator.audi.com ileri vitesli manuel şanzıman 127 Akıllı anahtar 102 Akustik ön cam 101 Alüminyum aksesuarlı eşik çıtaları 73, 125 Alüminyum yan ayna gövdesi 73 Anti blokaj sistemi (ABS) 128 Anti patinaj sistemi (ASR) 128 Arka difüzör aksesuarı 73, 125 Arka farlar 98 Arka kenar koltuklar için ISOFIX çocuk koltuğu bağlantısı 109 Arka park yardımı 105 Arka paspaslar 125 Arka yan hava yastıkları 128 Asistan paketi 107 Audi active lane assist 107 Audi connect 105 Audi cylinder on demand 108 Audi drive select 73, 107 Audi exclusive 86, 87 Audi exclusive alüminyum vites topuzu 73, 100 Audi exclusive deri kullanım elemanları 100 Audi exclusive siyah parlaklık paketi 73, 99 Audi ilave garantisi 109 Audi magnetic ride 73, 107 Audi müzik arayüzü 104 Audi orijinal aksesuarları Audi ön pre sense 106 Audi pre sense basic 106 Audi radyosu 103 Audi ses sistemi 104 Audi side assist 107 Audi Singleframe 73 Audi TDI clean dizel (azotoksit toplama katalizatörü) 128 Audi telefon kutusu 105 Audi ultra 74, 75 Avadanlık 123 Aydınlatma paketi 99 Aydınlatmalı makyaj aynası 73, 99 Bagaj muhafazası 102 Bagaj tabanı 102 Bağlama halkaları 126 Bang & Olufsen ses sistemi 104 Bluetooth arabirimi 105 Boylamasına yükleme düzeneği 102 Cam yıkama sistemi 126 Capri turuncusu Audi design selection 84 Cep telefonu/anahtar yuvası 102 Çakmak ve küllük 102 Çift taraflı paspas 102 Dekoratif aksesuarlar 73, Deri donanımlar 94, 95 Dijital radyo alıcısı 104 Dikiz aynası 100 Dinamik süspansiyon 108 Direksiyonlar 73, 100 Donanım seçenekleri Egzoz çıkışları 73, 99 Elektrikli ayarlanabilir ön koltuklar 94 Elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu 94 Elektrikli mekanik servo direksiyon 108 Elektromekanik park freni 108 Elektronik denge kontrolü (ESC) 128 Elektronik diferansiyel kilidi (EDS) 128 Elektronik hareket etme kilidi (immobilizer) 126 Emniyet kemerleri 128 Enerji geri kazanımı 108 Eşya gözleri 102 Eşya koyma yerleri ve bagaj paketi 73, 102 Far temizleme sistemi 98 Far/yağmur sensörü 98 Farlar 98 Fren kaliperleri 73 Fren sistemi 128 Geri görüş kamerası 106 Göstergeler 73, 127 Güneşlikler 126 Güvenli direksiyon mili 128 Hava yastıkları 109 Havalandırma sistemi ve kalorifer 101 Hırsızlık alarm sistemi 73, 102 Hız ayar sistemi 106 İç aydınlatma 125 İç mekan alüminyum aksesuarları 73, 99 İkincil çarpışma fren asistanı 108 İlkyardım çantası 128 Jantlar/lastikler 73, Kalkış asistanı 105 Kamera tabanlı hız sınırı göstergesi 107 Karartılmış camlar (Privacy camlar) 101 Katkısız dizel partikül filtresi 128 Katlanabilir arka koltuk sırtlığı 94 Kayar far seviye ayarı 98 Kemer takma kontrolü 128 Kilitli bijonlar 123

138 Donanımlar Audi A3/A3 Sportback/S3/S3 Sportback Komple kafalık sistemi 109 Konfor otomatik klima 73, 101 Konforlu biniş 94 Korso kırmızı Audi design selection 85 Kriko 123 Kumaş donanımlar 73, 94 Kumaş ve deri donanım 73, Lastik basıncı kontrol göstergesi 123 Lastik onarım kiti 123 LED farlar 98 LED-arka farlar 99 Manuel klima sistemi 101 MMI touch donanımlı MMI navigasyon plus 103 MMI Radyosu 104 Model tanımı/yazı 73, 99 Motor çalıştırma-durdurma düğmesi 73 Navigasyon paketi 103 Orta konsol 126 Ön ısıtmalı koltuk 94 Ön koltuklar için 4 yönlü bel desteği 94 Ön orta kol dayaması 73, 94 Ön orta konsolda 12 Volt priz 127 Ön paspaslar 125 Ön S spor koltuklar 73, 93 Ön spor koltuklar 73, 93 Ön standart koltuklar 92 Ön yan hava yastıkları ve perde hava yastığı sistemi 109 Ön yolcu koltuğu için ISOFIX çocuk koltuğu bağlantısı 109 Önden çekiş sistemi 108 Panoramik sunroof 101 Park asistanı 106 Park kaloriferi/havalandırması 101 Park yardımı plus 105 Parlaklık paketi 99 Paslanmaz çelik pedal takımı ve ayak desteği 73 Progresif direksiyon 73, 108 quattro 73, 108 Renkler 73, Renkli ekranı olan sürücü bilgilendirme sistemi 73, 103 Römork tertibatı 102 S line 82, 83 S line spor süspansiyonu 108 S line tavan spoyleri 99 S tavan spoyleri 73 S tronic 108 Sis farları 99 Spor süspansiyon 108 S-spor süspansiyon 73 Start-Stop sistemi 108 Stil rehberleri 70, 71 Sürücü bilgilendirme sistemi 103 Tampon 73, 125 Tavan barları 99 Tavan döşemesi 73, 125 Tavan spoyleri 125 Uyarı ve kontrol lambaları 128 Uyarlanabilir aydınlatma 98 Uyarlanabilir fren lambası 98 Uyarlanabilir hız sabitleme sistemi ve Audi ön pre sense 106 Uzaktan kumandalı araç anahtarı 102 Uzun far asistanı 98 Üçgen reflektör 128 Xenon plus ve far temizleme sistemi 73, 98 Yan aynalar 100 Yan marşpiye çıtaları 73, 125 Yandan çarpma koruması 128 Yer belirleme asistanı için hazırlık 126 Yer tasarruflu yedek lastik 123 Yeşil renkli ve ısı yalıtımlı cam 126 Yüksekliği ayarlanabilir ön yolcu koltuğu 94 AUDI AG Ingolstadt Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş Yönetim ve İletişim Şekerpınar Mah. Anadolu Cad. No: 22 Tel : +90 (0262) Faks : +90 (0262) Çayırova Kocaeli/Türkiye Kanuni Merkez Maslak Mah. G 45 Ahi Evran Cad. No: Ayazağa Maslak İstanbul Nisan 2015 ten itibaren geçerlidir Almanya da basılmıştır 533/ Audi AG aktif bir ürün geliştirme politikası izlemektedir. Bu nedenle Doğuş Otomotiv ve Audi AG model, tasarım, renk, donanım, aksesuar ve teknik özellikler ile diğer tüm bilgileri önceden bildirmeden değiştirme hakkını saklı tutar. Bu döküman basım tarihinden (Nisan 2015) sonra güncellenmiş olabilir. Doğuş Otomotiv ve/veya Audi AG tarafından ürünü tanımlamak için kullanılan işaret veya numaralarla ilgili olarak bir hak iddia edilemez. Bu broşürde kullanılan şekil ve görseller, standart donanıma dahil olmayan aksesuar ve özel donanımlar içerebilir. Baskı işlemlerindeki sınırlandırmalar nedeniyle kağıt üzerindeki renkler ürünlerin gerçek renklerine göre farklılık gösterebilmektedir. Bazı ürün ve hizmetler ulusal ve AB yasaları veya iklim koşulları gereğince tüm pazarlarda sunulamamaktadır. Audi ürünlerini satın alırken ulusal kanuni gereklilikler de göz önünde bulundurulmalıdır. Bu bağlamda bilgi almak için lütfen Audi yetkili satıcıları ile iletişime geçiniz.

Audi A3 Sedan A3 Cabriolet Audi S3 Sedan S3 Cabriolet. Teknoloji ile bir adım önde

Audi A3 Sedan A3 Cabriolet Audi S3 Sedan S3 Cabriolet. Teknoloji ile bir adım önde A3 Audi A3 Sedan A3 Cabriolet Audi S3 Sedan S3 Cabriolet Audi Teknoloji ile bir adım önde Sayfa Büyüleyicilik 4 Audi A3 Sedan 36 Audi S3 Sedan 20 Audi A3 Cabriolet 48 Audi S3 Cabriolet Teknik 60 Yenilikler

Detaylı

E-Serisi Sedan Donanım Özellikleri

E-Serisi Sedan Donanım Özellikleri Kod 401 Siyah deri / Valence kumaş döşeme E 350 + 601 Siyah ARTICO deri / DINAMICA mikrofiber kumaş döşeme, siyah konsol 561 siyah nappa deri döşeme 08U 09U 14U 15U 16U 17U Uzaktan araç ayar kontrolü hizmetleri

Detaylı

E-Serisi Sedan Donanım Özellikleri

E-Serisi Sedan Donanım Özellikleri 401 Siyah deri / Valence kumaş döşeme E 350 + 601 Siyah ARTICO deri / DINAMICA mikrofiber kumaş döşeme, siyah konsol 561 siyah nappa deri döşeme 14U 15U 16U 17U Akıllı telefon entegrasyon paketi Benz Link

Detaylı

Sizi olmak istediğiniz yere götüren sürüş.

Sizi olmak istediğiniz yere götüren sürüş. Corolla Sizi olmak istediğiniz yere götüren sürüş. Motor Güç Yakıt tüketimi* CO 2 emisyonları* Hızlanma Bulunduğu modeller 1.33 litre benzinli 99 PS 5.6 l/100 km 129 g/km 12.6 saniye Life Dual VVT-i 6/MT

Detaylı

X-Class Power Donanım Özellikleri

X-Class Power Donanım Özellikleri ABS (Kilitlenmeyi önleyici fren sistemi) ASR (Antipatinaj sistemi) BAS (Frenleme kuvveti yardım sistemi) ESP (Elektronik dengeleme programı) ETS (Elektronik çekiş sistemi) EBD (Elektronik güç dağılımı)

Detaylı

Yenilenen Corolla Teknik ve Donanım Tablosu

Yenilenen Corolla Teknik ve Donanım Tablosu Teknik özellikler 1.33 VVT-i Comfort 1.6 VVT-i Comfort 1.6 VVT-i Comfort Extra 1.6 VVT-i Elegant Düz Vites Düz Vites Düz Vites Otomatik Vites Düz Vites Otomatik Vites ÖLÇÜLER Boy x En x Yükseklik mm 4545

Detaylı

SIMPLY CLEVER. ŠkodaFabia RS. Fabia RS

SIMPLY CLEVER. ŠkodaFabia RS. Fabia RS SIMPLY CLEVER ŠkodaFabia RS Fabia RS Fabia RS, güvenli viraj geçişlerine imkan tanıyan döner modüllü halojen projektör farlara sahiptir. RS logolu ön ızgara dostça bir görünüm verirken, sağlam ön tamponu

Detaylı

X-Class Progressive Donanım Özellikleri

X-Class Progressive Donanım Özellikleri ABS (Kilitlenmeyi önleyici fren sistemi) ASR (Antipatinaj sistemi) BAS (Frenleme kuvveti yardım sistemi) ESP (Elektronik dengeleme programı) ETS (Elektronik çekiş sistemi) EBD (Elektronik güç dağılımı)

Detaylı

Trend X. 8 İleri Otomatik Şanzıman ile Döner Vites Konsolu Direksiyondan kumandalı otomatik vites

Trend X. 8 İleri Otomatik Şanzıman ile Döner Vites Konsolu Direksiyondan kumandalı otomatik vites Trend X 16 aluminyum alaşım jantlar Ön sis farları Gündüz yanan LED farlar Elektrikli, ısıtmalı, sinyalli yan aynalar Elektrikli ön ve arka camlar 4 Yönlü manuel sürücü koltuğu Sürücü bel desteği Deri

Detaylı

Trend X. *Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir.

Trend X. *Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir. Trend X 16 aluminyum alaşım jantlar Ön sis farları Gündüz yanan LED farlar Elektrikli, ısıtmalı, sinyalli yan aynalar Elektrikli ön ve arka camlar 4 Yönlü manuel sürücü koltuğu Sürücü bel desteği Deri

Detaylı

YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR

YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER Kasım 2016 MODELLER 1.2 PureTech 82 HP 1.6 BlueHDi 75 HP S&S 1.6 BlueHDi 100 HP S&S BVM5 Manuel BVM5 Manuel BVM5 Manuel

Detaylı

Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTD Distinctive

Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTD Distinctive İlan no: 322902 Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTD Distinctive Sahibinden 2015 Model 1,6 JTD Distincsive, HASARSIZ Servis Bakımlı 66.000 TL İlan tarihi: 23 Eylül 2016 İlan detayları İlan detayları İl Model yılı

Detaylı

Diyalogta: Audi QR kodları

Diyalogta: Audi QR kodları A7 S7 Sayfa Büyüleyicilik 4 Audi A7 Sportback 22 Audi S7 Sportback Teknoloji 34 Yenilikler 40 quattro 46 Dinamizm 36 Audi ultra 42 Audi Matrix LED Farlar 48 Asistan sistemleri 38 Audi connect 44 Performans

Detaylı

YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR

YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER MODELLER 1.2 PureTech 82 HP 1.6 BlueHDi 75 HP S&S 1.6 BlueHDi 100 HP S&S 1.6 VTi 115 HP EAT6 Tam Otomatik LIVE, FEEL LIVE,

Detaylı

Trend X. 8 İleri Otomatik Şanzıman ile Döner Vites Konsolu Direksiyondan kumandalı otomatik vites

Trend X. 8 İleri Otomatik Şanzıman ile Döner Vites Konsolu Direksiyondan kumandalı otomatik vites Trend X 16 aluminyum alaşım jantlar Ön sis farları Gündüz yanan LED farlar Elektrikli, ısıtmalı, sinyalli yan aynalar Elektrikli ön ve arka camlar 4 Yönlü manuel sürücü koltuğu Sürücü bel desteği Deri

Detaylı

*Icon paketi ile * 1. Renault R-Link. 7 ekrana dokunarak ya da sesli komutlar ile onunla konușarak yenilikçi ve pratik ișlevlere erișin: multimedya, Tomtom navigasyon, telefon ve Bluetooth bağlantısı.

Detaylı

DONANIM BİLGİLERİ CRUZE HATCHBACK

DONANIM BİLGİLERİ CRUZE HATCHBACK DONANIM BİLGİLERİ CRUZE HATCHBACK 2012 EMİSYON SINIFI ŞANZIMAN MAKSIMUM GÜÇ (PS) TORK YAKIT TIPI Sport AT Sport Plus AT Sürüş Konforu 60/40 Oranında Katlanabilir Arka Koltuklar 4 yönlü ayarlanır ön yolcu

Detaylı

Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi Donanım Özellikleri

Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi Donanım Özellikleri Yeni S-Serisi Donanım Özellikleri 801 Siyah nappa deri döşeme 501 Siyah Exclusive nappa deri döşeme 08U 09U 11R 14U 15U 16U 17U Uzaktan araç ayar kontrolü hizmetleri Uzaktan araç durum bilgisine erişim

Detaylı

YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR

YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER Ağustos 2017 MODELLER 1.2 PureTech 82 HP 1.6 BlueHDi 75 HP S&S 1.6 BlueHDi 100 HP S&S 1.6 VTi 115 HP EAT6 BVM5 Manuel BVM5

Detaylı

DONANIM BİLGİLERİ CRUZE SEDAN

DONANIM BİLGİLERİ CRUZE SEDAN DONANIM BİLGİLERİ CRUZE SEDAN 2012 EMİSYON SINIFI CO2 EMISYONU YAKIT TIPI MAKSIMUM GÜÇ (PS) TORK ŞANZIMAN Sport Sport Plus Sürüş Konforu 60/40 Oranında Katlanabilir Arka Koltuklar 4 yönlü ayarlanır ön

Detaylı

Mercedes-Maybach S-Serisi Donanım Özellikleri

Mercedes-Maybach S-Serisi Donanım Özellikleri S-Serisi Donanım Özellikleri Kod 801 Siyah Nappa Deri 501 Siyah Exclusive Nappa Deri 11R 14U 15U 16U 17U 19 inç, çok kollu hafif alaşım jantlar Akıllı telefon entegrasyonu Benz link ön hazırlığı Apple

Detaylı

Vito Tourer Donanım Özellikleri

Vito Tourer Donanım Özellikleri Pro 114 / 116 114 ABS (Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi) ASR (Antipatinaj Sistemi) BAS (Frenleme Kuvveti Yardım Sistemi) 9. Nesil adaptive ESP (Yüke Duyarlı Elektronik Dengeleme Programı) EBD (Elektronik

Detaylı

YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T

YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1199 Maksimum güç (Hp.din/dev.dak) 72/5500 Maksimum tork (Nm/dev.dak) 110/3000 Uzunluk - Genişlik (mm) 4427-1748 Yükseklik

Detaylı

YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T

YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1199 Maksimum güç (Hp.din/dev.dak) 72/5500 Maksimum tork (Nm/dev.dak) 110/3000 Uzunluk - Genişlik (mm) 4427-1748 Yükseklik

Detaylı

OPEL Astra Classic ][][

OPEL Astra Classic ][][ OPEL Astra Classic ][][ Astra Classic ][][ nin sunduğu keyif sınırsız. Yüksek standartları ve üstün özellikleri ile son derece etkileyici bir otomobil. Astra Classic ][][! Çarpıcı bir görünüm, üstün bir

Detaylı

DS3 1.6 e-hdi 92 HP DStyle M/T STT

DS3 1.6 e-hdi 92 HP DStyle M/T STT S3 1.6 e-hi 92 HP Style M/T STT TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1560 Maksimum güç (Hp.din/dev.dak.) 92 / 4000 Maksimum tork (Nm/dev.dak.) 230 / 1750 Uzunluk - Genişlik (mm) 3948-1715 Yükseklik -

Detaylı

Seat Leon 1.6 lt TDI CR 105 hp Style DSG

Seat Leon 1.6 lt TDI CR 105 hp Style DSG İlan no: 302363 Seat Leon 1.6 lt TDI CR 105 hp Style DSG Sahibinden Garantisi Devam eden, SEAT LEON 1.6 TDI 105 HP DSG S&S, 2013 64.000 TL İlan tarihi: 9 Haziran 2016 İlan detayları İlan detayları İl Adana,

Detaylı

Vito Mixto/Kombi Donanım Özellikleri

Vito Mixto/Kombi Donanım Özellikleri Mixto 111 Mixto 114 Güvenlik ABS (Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi) ASR (Antipatinaj Sistemi) BAS (Frenleme Kuvveti Yardım Sistemi) 9. Nesil adaptive ESP (Yüke Duyarlı Elektronik Dengeleme Programı)

Detaylı

A5 Coupé Cabrio Audi A5 Coupé Cabrio Audi S5 Coupé Cabrio

A5 Coupé Cabrio Audi A5 Coupé Cabrio Audi S5 Coupé Cabrio Audi A5 Coupé/A5 Cabrio/S5 Coupé/S5 Cabrio Donanımlar Kafalıklar 132 Kalkış asistanı 116 Kapı içlerindeki deri kol dayamaları 103 Karartılmış camlar (privacy cam) 111 Katlanabilir arka koltuk sırtlığı

Detaylı

S-Serisi Sedan Uzun Donanım Özellikleri

S-Serisi Sedan Uzun Donanım Özellikleri 201 Siyah deri döşeme 501 Siyah Exclusive nappa deri döşeme 08U 09U 14U 15U 16U 17U 26U Uzaktan araç ayar kontrolü hizmetleri Uzaktan araç durum bilgisine erişim hizmeti Akıllı telefon entegrasyonu paketi

Detaylı

YENİ BERLINGO PANELVAN X 1.6 HDi 75 HP

YENİ BERLINGO PANELVAN X 1.6 HDi 75 HP YENİ BERLINGO PANELVAN X 1.6 HDi 75 HP TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1560 Maksimum güç (Hp.din/dev. dak.) 75 / 4000 Maksimum tork (Nm/dev. dak.) 185 / 1500 Maksimum hız (km/s) 162 0-100 km/s hızlanma

Detaylı

Opel Astra Classic III

Opel Astra Classic III Opel Astra Classic III Beklentilerinizi yükseltin opel astra CLASSIC III. Dinamik tasarım, kaliteli mühendislik ve üstün konfor standartlarının birbiriyle eşsiz uyumunu keşfedin. Elektronik Stabilite

Detaylı

Audi Q5 Q5 hybrid quattro Audi SQ5 TDI Audi Teknoloji ile bir adım önde

Audi Q5 Q5 hybrid quattro Audi SQ5 TDI Audi Teknoloji ile bir adım önde Audi Q5/Q5 hybrid quattro/sq5 TDI Donanımları Q5_SQ5TDI_US_77_2015_03.indd 1 89 118 91 59, 78, 79 95 84 91 85 92 91 112 92 97 116 112 84 112 112 93 93 59, 89 116 59 116 91 59 59, 85 81 59, 85 59, 80, 81

Detaylı

Audi Q7 3.0 TDI quattro tiptronic

Audi Q7 3.0 TDI quattro tiptronic İlan no: 332195 Audi Q7 3.0 TDI quattro tiptronic Sahibinden S-LİNE 2012 YENİ- GÖRÜNÜM-BOSE OTM BAGAJ-7 KİŞİLİK HASAR KAYI 118.900 TL İlan tarihi: 7 Aralık 2016 İlan detayları İlan detayları İl Gaziantep,

Detaylı

DAHA HAFİF, DAHA SPORTİF, DAHA KOMPAKT VE DAHA AKILLI. YENİ FORZA 250 İLE LİMİTSİZSİN.

DAHA HAFİF, DAHA SPORTİF, DAHA KOMPAKT VE DAHA AKILLI. YENİ FORZA 250 İLE LİMİTSİZSİN. KOŞULSUZ ÖZGÜRLÜK DAHA HAFİF, DAHA SPORTİF, DAHA KOMPAKT VE DAHA AKILLI. YENİ FORZA 250 İLE LİMİTSİZSİN. Forza 250 üstün GT konforu, üst düzey güvenlik sağlayan teknolojik donanımları, seçkin ve aerodinamik

Detaylı

Vito Select Donanım Özellikleri

Vito Select Donanım Özellikleri Güvenlik ABS (Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi) ASR (Antipatinaj Sistemi) BAS (Frenleme Kuvveti Yardım Sistemi) 9. Nesil adaptive ESP (Yüke Duyarlı Elektronik Dengeleme Programı) EBD (Elektronik Güç

Detaylı

Opel Astra Classic III

Opel Astra Classic III Opel Astra Classic III Beklentilerinizi yükseltin opel astra classic III. Dinamik tasarım, kaliteli mühendislik ve üstün konfor standartlarının birbiriyle eşsiz uyumunu keşfedin. Electronik Stabilite

Detaylı

DS5 1.6 e-hdi 115HP BMP6 DSport

DS5 1.6 e-hdi 115HP BMP6 DSport Yakıt tüketim değerleri, ideal şartlarda ölçülmüş minimum tüketim değerleridir. Kullanım koşulları ve çevresel şartlara göre farklılık gösterebilir. DS5 1.6 e-hdi 115HP BMP6 DSport TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir

Detaylı

DONANIM BİLGİLERİ CRUZE STATION WAGON

DONANIM BİLGİLERİ CRUZE STATION WAGON 2012 DONANIM BİLGİLERİ CRUZE STATION WAGON EMİSYON SINIFI CO2 EMISYONU YAKIT TIPI MAKSIMUM GÜÇ (PS) TORK 134 g/km Benzin 140PS/103kW@6000rpm 200Nm@1850rpm DONANIM Sürüş Konforu 60/40 Oranında Katlanabilir

Detaylı

Peugeot HDi Premium Otomatik

Peugeot HDi Premium Otomatik Peugeot 308 1.6 HDi Premium Otomatik İlan no: 322237 İlan detayları Sahibinden 47.500 TL 12 Oca 2017 47.500 TL 18 Eyl 2016 52.500 TL ÖZEL ÜRETİM TÜRKİYEDE TEK DİYENLER BİDAHA DÜŞÜNSÜN KAZASIZ İlan tarihi:

Detaylı

YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR

YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER Kasım 2017 MODELLER 1.2 PureTech 82 HP 1.6 BlueHDi 75 HP S&S 1.6 BlueHDi 100 HP S&S 1.6 VTi 115 HP EAT6 BVM5 Manuel BVM5

Detaylı

YANA OTOMOBILIN TARIHINI YAZAN BIRKA MARKA ARAS NDA YER AL YORUZ

YANA OTOMOBILIN TARIHINI YAZAN BIRKA MARKA ARAS NDA YER AL YORUZ RENAULT FLUENCE NEDEN RENAULT? 2 2 FLUENCE AYRINTILAR RENAULT FLUENCE KUSURSUZ AYRINTILAR KONFORLU KONFORU ARTTIRAN DONANIMLAR FAYDALI Renault eco 2 2 2 ALANI 18 > 19 Önde oturan her yolcunun kendisine

Detaylı

Opel Insignia 1.6 T Cosmo

Opel Insignia 1.6 T Cosmo İlan no: 287222 Opel Insignia 1.6 T Cosmo Sahibinden Opel İnsignia Cosmo, 43.670 km'de, 2009 Model, Gerçek 5 kapı 58.000 TL İlan tarihi: 25 Nisan 2016 İlan detayları İlan detayları İl Afyonkarahisar

Detaylı

BlueEFFICIENCY teknolojisinin özellikleri:

BlueEFFICIENCY teknolojisinin özellikleri: BlueEFFICIENCY teknolojisinin özellikleri: Yeni motor nesli, ihtiyaca göre ayarlanan, elektrik destekli hidrolik direksiyon ve vites değiştirme göstergesi, ekonomik sürüşün temelleridir. BlueEFFICIENCY

Detaylı

Mercedes-Benz Sport. Tutkularınızı takip edin.

Mercedes-Benz Sport. Tutkularınızı takip edin. Mercedes-Benz Sport. Tutkularınızı takip edin. A-Serinizin atletik görünümünü zarif bir donanım ile taçlandırın. Mercedes-Benz Sport Deri Direksiyon A17246016039E38 / 808 TL Özel, siyah deri kaplamalı

Detaylı

Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir

Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan

Detaylı

DAHA DİNAMİK BİR HAYAT TARZI İÇİN!

DAHA DİNAMİK BİR HAYAT TARZI İÇİN! DAHA DİNAMİK BİR HAYAT TARZI İÇİN! LÜKÜN ZEVKİNİ ÜRÜN! Bagaj alanı, ihtiyaca göre koltuklar değişik konumlarda yatırılarak optimum seviyede kullanılır. GENİŞ İÇ HACİM Rodius un ön ve arka bölümünün havalandırması

Detaylı

Mercedes C Serisi C 180 Sportcoupe Aut.

Mercedes C Serisi C 180 Sportcoupe Aut. İlan no: 245718 Mercedes C Serisi C 180 Sportcoupe Aut. Sahibinden HATASIZ 2012 C 180 COUPE 156 PS 7G- TRONİC AMG PLUS CGI 115.000 TL İlan tarihi: 15 Eylül 2015 İlan detayları İlan detayları İl Ankara,

Detaylı

Volkswagen Caravelle 2.0 TDI 140 HP Comfortline 8+1

Volkswagen Caravelle 2.0 TDI 140 HP Comfortline 8+1 İlan no: 189193 Volkswagen Caravelle 2.0 TDI 140 HP Comfortline 8+1 Sahibinden Günlük : 99 TL Haftalık : 99 TL Aylık : 99 TL ASSOY TURİZM'den KİRALIK LÜX VIP ARAÇLAR İlan tarihi: 15 Mart 2014 İlan

Detaylı

Ford Focus 1.6 TDCi 109 HP Titanium 4 Kapı

Ford Focus 1.6 TDCi 109 HP Titanium 4 Kapı Ford Focus 1.6 TDCi 109 HP Titanium 4 Kapı Sahibinden Ford Focus 1.6 TDCi 115 İlan no: 186963 İlan detayları 72.000 TL 17 Şub 2014 72.000 TL 15 Şub 2014 75.000 TL HP Titanium 4 Kapı (2013) İlan tarihi:

Detaylı

Audi A6 Sedan A6 Avant A6 allroad quattro Audi S6 Sedan S6 Avant. Teknoloji ile bir adım önde

Audi A6 Sedan A6 Avant A6 allroad quattro Audi S6 Sedan S6 Avant. Teknoloji ile bir adım önde A6 Audi A6 Sedan A6 Avant A6 allroad quattro Audi S6 Sedan S6 Avant Audi Teknoloji ile bir adım önde Sayfa Büyüleyicilik 4 Audi A6 Sedan ve A6 Avant 18 Audi A6 allroad quattro 26 Audi S6 Sedan ve S6 Avant

Detaylı

MINI Cooper S 1.6 175 HP

MINI Cooper S 1.6 175 HP MINI Cooper S 1.6 175 HP Sahibinden SAHİBİNDEN HATASIZ KAZASIZ F1 SANZIMAN İlan no: 236189 57.000 TL İlan tarihi: 28 Mayıs 2015 İlan detayları İlan detayları İl Antalya, Konyaaltı Model yılı Ocak 2008

Detaylı

Teknik özellikler. Corolla 1.6 Advance Multidrive S. Toyota kodu 28LezU9. Model. İç mekan renklendirme İnci Beyazı (070) Döşemeler.

Teknik özellikler. Corolla 1.6 Advance Multidrive S. Toyota kodu 28LezU9. Model. İç mekan renklendirme İnci Beyazı (070) Döşemeler. Toyota kodu 28LezU9 Corolla 1.6 Advance Multidrive S Model Corolla 1.6 Advance Multidrive S İç mekan renklendirme İnci Beyazı (070) Döşemeler Bej Kumaş (FD01) Teknik özellikler Yakıt Tüketimi ve Emisyon

Detaylı

NEMO COMBI X 1.3 HDi 75 HP

NEMO COMBI X 1.3 HDi 75 HP NEMO COMBI X 1.3 HDi 75 HP TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1248 Maksimum güç (Hp.din/dev.dak.) 75 / 4000 Maksimum tork (Nm/dev.dak.) 190 / 1750 Vites kutusu 5 ileri düz vites Uzunluk - Genişlik (mm)

Detaylı

Peugeot 508 1.6 e-hdi 112 HP Stop and Start Auto6R Allure

Peugeot 508 1.6 e-hdi 112 HP Stop and Start Auto6R Allure İlan no: 214982 Peugeot 508 1.6 e-hdi 112 HP Stop and Start Auto6R Allure Sahibinden SIFIR AYARINDA 508 - EN DOLUSU - HATASIZ 70.000 TL İlan tarihi: 26 Kasım 2014 İlan detayları İlan detayları İl Ankara,

Detaylı

Fiyat Listesi Şubat 17

Fiyat Listesi Şubat 17 Fiyat Listesi Şubat 17 Style 17 aluminyum alaşım jantlar Ön sis farları Gündüz yanan LED farlar Elektrikli, ısıtmalı, sinyalli yan aynalar Elektrikli ön ve arka camlar 6 Yönlü manuel sürücü koltuğu Deri

Detaylı

İŞİNİZİ ZİRVEYE ÇIKARIN!

İŞİNİZİ ZİRVEYE ÇIKARIN! İŞİNİZİ ZİRVEYE ÇIKARIN! İŞİNİZİ ZİRVEYE ÇIKARIN! DFSK Mini Maxi Güçlü Motor Mini Maxi'nin DK1506 motoru, Dual VVT teknolojisi ile orta, düşük ve yüksek devirlerde mükemmel bir tork çıkışı sağlayarak güçlü

Detaylı

Renault Latitude 1.5 dci 110 HP Euro 5 Executive

Renault Latitude 1.5 dci 110 HP Euro 5 Executive İlan no: 209121 Renault Latitude 1.5 dci 110 HP Euro 5 Executive Sahibinden 2012 MAYIS TRAFİĞE ÇIKIŞLI RENAULT LATİTUDE 58.500 TL İlan tarihi: 12 Ekim 2014 İlan detayları İlan detayları İl İstanbul, Beylikdüzü,

Detaylı

Fiyat Listesi Şubat 17

Fiyat Listesi Şubat 17 Fiyat Listesi Şubat 17 Style 17 aluminyum alaşım jantlar Ön sis farları Gündüz yanan LED farlar Elektrikli, ısıtmalı, sinyalli yan aynalar Elektrikli ön ve arka camlar 6 Yönlü manuel sürücü koltuğu Deri

Detaylı

Volkswagen Golf 1.6 TDI 105 HP Comfortline

Volkswagen Golf 1.6 TDI 105 HP Comfortline İlan no: 411893 Volkswagen Golf 1.6 TDI 105 HP Comfortline Sahibinden Volkswagen Golf 1.6 TDi Comfortline 2017 model 0 km de. 118.500 TL İlan tarihi: 30 Eylül 2017 İlan detayları İlan detayları İl İstanbul,

Detaylı

CITROËN BERLINGO COMBI

CITROËN BERLINGO COMBI CITROËN BERLINGO COMBI MODERN ETKİLEYİCİ TASARIM YENİ CITROËN BERLINGO, etkileyici tasarımını yenilenen ön tasarımıyla pekiştiriyor. Keskin hatlı yeni tampon, daha alçak ve genişletilmiş radyatör ızgarası

Detaylı

Sprinter Servis Donanım Özellikleri

Sprinter Servis Donanım Özellikleri Plus Plus Plus Model 516 ABS (Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi) ASR (Antipatinaj Sistemi) BAS (Frenleme Kuvveti Yardım Sistemi) 9. Nesil Adaptive ESP EBD (Elektronik Güç Dağılımı) Rüzgar savrulma asistanı

Detaylı

Audi A3 1.8 TFSI TL. İlan detayları KM DE TERTEMİZ İÇ DIŞ S-LİNE STRONİC. Sahibinden AUDİ A3 CABRİO İlan tarihi: 30 Kasım 2016

Audi A3 1.8 TFSI TL. İlan detayları KM DE TERTEMİZ İÇ DIŞ S-LİNE STRONİC. Sahibinden AUDİ A3 CABRİO İlan tarihi: 30 Kasım 2016 İlan no: 331455 Audi A3 1.8 TFSI Sahibinden AUDİ A3 CABRİO 63.000 KM DE TERTEMİZ İÇ DIŞ S-LİNE STRONİC 77.000 TL İlan tarihi: 30 Kasım 2016 İlan detayları İlan detayları İl Model yılı Ocak 2010 Km Kasa

Detaylı

Opel Astra Classic III

Opel Astra Classic III Opel Astra Classic III Beklentilerinizi yükseltin opel astra classic III. Dinamik tasarım, kaliteli mühendislik ve üstün konfor standartlarının birbiriyle eşsiz uyumunu keşfedin. Electronik Stabilite

Detaylı

Audi A8 A8 L A8 L W12 Audi S8

Audi A8 A8 L A8 L W12 Audi S8 Audi A8/A8 L/A8 L W12/S8 Donanımları Emniyet-kemerleri 114 Enerji geri kazanımı 114 Eşik çıtaları 55, 85 Eşya gözleri 112 Far/yağmur sensörü 110 Fren-sistemi 113 Garaj kapısı açma ünitesi (HomeLink) 89

Detaylı

Yaratıcı ruhun eşsiz ürünü FORD B-MAX...

Yaratıcı ruhun eşsiz ürünü FORD B-MAX... Yaratıcı ruhun eşsiz ürünü FORD B-MAX... Ford B-MAX 2010 yılında Cenevre fuarında konsept araç olarak ilk kez tanıtıldığında eşsiz tasarımı sayesinde büyük hayranlık uyandırmış ve tüm otomobilseverlerin

Detaylı

Ford Mondeo 1.6i EcoBoost 160 HP Titanium

Ford Mondeo 1.6i EcoBoost 160 HP Titanium İlan no: 216074 Ford Mondeo 1.6i EcoBoost 160 HP Titanium Sahibinden BUZ BEYAZ 2011 Mondeo 1.6 EcoBoost Titanium 50.000 KM 52.500 TL İlan tarihi: 3 Aralık 2014 İlan detayları İlan detayları İl İstanbul,

Detaylı

270 hp 0-100 Km/h: 5.9 s

270 hp 0-100 Km/h: 5.9 s YENİ PEUGEOT RCZ R 270 hp 0-100 Km/h: 5.9 s 145 g/km CO 2 Yeni Peugeot RCZ R, şimdi tasarımı ve performansını yükselten yeni özellikleri ile tam bir sportmen; ekonomik yakıt tüketimi ile tam bir çevreci.

Detaylı

En konforlu yolculuklar

En konforlu yolculuklar TR Maksimum konfor STAR, 31 kişilik yolcu kapasitesi, 4,25 m 3 lük yüksek kapasiteli ve kesintisiz bagajı, aracın arkasında konumlandırılmış ekonomi, performans ve sessiz yolculuk sağlayan motoru, bağımsız

Detaylı

En konforlu yolculuklar. Maksimum konfor

En konforlu yolculuklar. Maksimum konfor TR En konforlu yolculuklar STAR, 31 kişiye kadar yolcu taşıma kapasitesi, geniş ve konforlu koltuk aralıkları ve farklı oturum alternatifleri ile turizm, personel ve şehirler arası taşımacılıktaki ihtiyaçlara

Detaylı

Tasarladığınız GLK-Serisi: GLK 350 CDI 4MATIC Premium

Tasarladığınız GLK-Serisi: GLK 350 CDI 4MATIC Premium Örnek resim Örnek resim Özet Motor GLK 350 CDI 4MATIC Premium Renk Siyah Jantlar 19 inç, 5 üçlü kollu hafif alaşım jantlar Döşeme Siyah DINAMICA kumaş / ARTICO suni deri Süslemeler Alüminyum Süslemeler

Detaylı

Suzuki yeni nesil 4x4 teknolojisi Allgrip ile değişken yol koşullarına mükemmel uyum Suzuki SX4 S-Cross ta geniş motor yelpazesi

Suzuki yeni nesil 4x4 teknolojisi Allgrip ile değişken yol koşullarına mükemmel uyum Suzuki SX4 S-Cross ta geniş motor yelpazesi SUZUKI SX4 Suzuki yeni nesil 4x4 teknolojisi Allgrip ile değişken yol koşullarına mükemmel uyum Orta konsolda yer alan bir ayar düğmesiyle kolayca 4 farklı sürüş modu arasında seçim yapabilirsiniz. Allgrip

Detaylı

Toyota Corolla Sedan HP Elegant Otomatik

Toyota Corolla Sedan HP Elegant Otomatik İlan no: 332326 Toyota Corolla Sedan 1.6 124 HP Elegant Otomatik Sahibinden ÖĞRETMENDEN TOYOTA COROLLA 1.6 ELEGANT- OTOMATİK 56.250 TL İlan tarihi: 8 Aralık 2016 İlan detayları İlan detayları İl Afyonkarahisar,

Detaylı

JEEP RENEGADE DONANIMLAR

JEEP RENEGADE DONANIMLAR Kasım 2015 JEEP RENEGADE DONANIMLAR Güvenlik Alarm ABS, ESC Şerit İkaz Uyarı Sistemi - - Gelişmiş Kaza Tepki Sistemi - - Panik Fren Yardım Sistemi Yokuş Kalkış Destek Sistemi Elektronik Devrilme Önleme

Detaylı

Kia Sorento 2.5 CRDi EX Premium Aut.

Kia Sorento 2.5 CRDi EX Premium Aut. İlan no: 405496 Kia Sorento 2.5 CRDi EX Premium Aut. Sahibinden MEMURDAN TEMİZ KAZASIZ 4X4 KIA SORENTO JEEP (FİYAT DÜŞTÜ!) 41.000 TL İlan tarihi: 19 Mayıs 2017 İlan detayları İlan detayları İl Tekirdağ,

Detaylı

; YRP`L.LULS +PZ[YPI [ Y ;6-(Ǹ ; YR 6[VTVIPS -HIYPRHZÛ ( Ǹ ^^^ QLLW JVT [Y

; YRP`L.LULS +PZ[YPI [ Y ;6-(Ǹ ; YR 6[VTVIPS -HIYPRHZÛ ( Ǹ ^^^ QLLW JVT [Y Mart 2017 RENEGADE Tüm ürün çizimleri ve özellikleri, dosyanın hazırlandığı tarihlerdeki mevcut bilgilere dayandırılmıștır. Katalogdaki ürünler ülkeden ülkeye farklılık gösterebilir. TOFAȘ Türk Otomobil

Detaylı

Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir

Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan

Detaylı

Honda Accord 2.4 Executive

Honda Accord 2.4 Executive Honda Accord 2.4 Executive Sahibinden 2004 Honda Accord 2.4 Executive İlan no: 290048 35.999 TL İlan tarihi: 19 Mayıs 2016 İlan detayları İlan detayları İl Ankara, Çankaya, Yıldız Model yılı Ocak 2004

Detaylı

Vito Minibüs. Yeni kartvizitiniz.

Vito Minibüs. Yeni kartvizitiniz. Vito Minibüs Vito Minibüs. Yeni kartvizitiniz. İlk izlenimdeki etki kalıcıdır. Vito Minibüs sizi ilk andan itibaren büyüler. Profesyonel taşımacılık uzmanı olarak, yolcularınıza ilk andan itibaren hoş

Detaylı

Yeni Passat Büyük Fikir

Yeni Passat Büyük Fikir Yeni Passat Büyük Fikir Gövde Passat Sedan'daki değişiklikler Gövde Passat variant'deki değişiklikler Dış boyutlar Uzunluk Genişlik Yükseklik Dingil mesafesi Lastik iz genişliği - ön Lastik iz genişliği

Detaylı

YENİ CITROËN C3 AIRCROSS KOMPAKT SUV TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR

YENİ CITROËN C3 AIRCROSS KOMPAKT SUV TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR YENİ CITROËN C3 AIRCROSS KOMPAKT SUV TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR YENİ CITROËN C3 AIRCROSS KOMPAKT SUV TEKNİK ÖZELLİKLER MODELLER MOTOR 1.2 Puretech 110hp S&S 1.6 BlueHDi 100 HP EAT6 Tam Otomatik BVM5

Detaylı

EKSTRA HEYECAN, EKSTRA MACERA!

EKSTRA HEYECAN, EKSTRA MACERA! EKSTRA HEYECAN, EKSTRA MACERA! HEYECAN VERİCİ İÇ TASARIM MODUNUZA GÖRE KİŞİSELLEŞTİRİN, KOLAYCA KULLANIN. Sürücü, üç farklı direksiyon hassasiyetinden (spor, konfor ve normal) birini seçerek en doğru duyarlılık

Detaylı

tourliner SINIFININ LİDERİ 13 METRE VIP CLASS

tourliner SINIFININ LİDERİ 13 METRE VIP CLASS tourliner SINIFININ LİDERİ 13 METRE VIP CLASS Yeni Tourliner. Keyifli bir yolculuk zamanı ETKİLEYİCİ BİR OTOBÜS Yeni Tourliner ilk bakışta hayranlık uyandırır. Sadece ekstra yüksek yolculuk konforu, mükemmel

Detaylı

YENİ CITROËN BERLINGO COMBİ

YENİ CITROËN BERLINGO COMBİ YENİ CITROËN BERLINGO COMBİ 2 MODERN ETKİLEYİCİ TASARIM YENİ CITROËN BERLINGO, etkileyici tasarımını yenilenen ön tasarımıyla pekiştiriyor. Keskin hatlı yeni tampon, daha alçak ve genişletilmiş radyatör

Detaylı

CITROËN C5 1.6 THP 156 HP CONFORT BVA

CITROËN C5 1.6 THP 156 HP CONFORT BVA CITROËN C5 1.6 THP 156 HP CONFORT BVA TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1.598 Maksimum güç (Hp.din/dev. dak.) 156 / 6.000 Maksimum tork (Nm/dev. dak.) 240 / 1.400-4.000 Uzunluk - genişlik (mm) 4.779-1.860

Detaylı

KARŞINIZDA ŞEHRIN VAZGEÇILMEZI NISSAN MICRA.

KARŞINIZDA ŞEHRIN VAZGEÇILMEZI NISSAN MICRA. NISSAN MICRA KARŞINIZDA ŞEHRIN VAZGEÇILMEZI NISSAN MICRA. O artık daha göz alıcı ve daha teknolojik. Stil sahibi arka spoyleri, sportif ön ızgarası ve benzersiz tasarımıyla Nissan Micra, keyif kaynağınız

Detaylı

Audi Teknoloji ile bir adım önde

Audi Teknoloji ile bir adım önde Audi Teknoloji ile bir adım önde AUDI AG 85045 Ingolstadt Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş Yönetim ve İletişim Şekerpınar Mah. Anadolu Cad. No: 22 Tel: +90 (0262) 676 90 90 Faks: +90 (0262) 676 91

Detaylı

Toyota Corolla Sedan 1.6 Elegant MMT

Toyota Corolla Sedan 1.6 Elegant MMT Toyota Corolla Sedan 1.6 Elegant MMT Sahibinden Öğretmenden 1.6 toyota elegant lpg li ve otomatik İlan no: 249819 40.500 TL İlan tarihi: 7 Kasım 2015 İlan detayları İlan detayları İl Ankara, Polatlı, Çarşı,

Detaylı

A3-S3. Audi S3 S3 Sportback. Teknoloji ile bir adım önde AUDI AG

A3-S3. Audi S3 S3 Sportback. Teknoloji ile bir adım önde AUDI AG Donanımlar Audi A3/A3 Sportback/A3 Cabriolet/S3/S3 Sportback İç aydınlatma 104 İlkyardım malzemesi 115 İpek Nappa deri donanımı 96 97 Immobilizer 106 Isı yalıtımlı cam 106 Işık paketi 104 Isınma koruması

Detaylı

Mercedes Viano 2.2 CDI V336 Ambiente Activity Orta 5+1

Mercedes Viano 2.2 CDI V336 Ambiente Activity Orta 5+1 İlan no: 218701 Mercedes Viano 2.2 CDI V336 Ambiente Activity Orta 5+1 Sahibinden Mercedes - Benz Viano 2.2 CDI Ambiente Activity Orta 2012 155.000 TL İlan tarihi: 17 Ağustos 2015 İlan detayları İlan detayları

Detaylı

EKİM AYI FİYATLARI 2015 MODEL YILI TAVSİYE EDİLEN LİSTE SATIŞ FİYATI

EKİM AYI FİYATLARI 2015 MODEL YILI TAVSİYE EDİLEN LİSTE SATIŞ FİYATI EKİM AYI FİYATLARI Yeni 208 LİSTE SATIŞ OTOMATİK VİTES Benzin 208 ACCESS 1.2 PureTech 82 hp 46.950 TL 46.950 TL 43.500 TL 208 ACCESS 1.2 PureTech 82 hp ETG5 Otomatik 208 1.2 PureTech 82 hp ETG5 Otomatik

Detaylı

Chery Tiggo HP Lusso

Chery Tiggo HP Lusso Chery Tiggo 3 2.0 136 HP Lusso İlan no: 232732 İlan detayları Sahibinden 31.250 TL 01 May 2015 31.250 TL 25 Nis 2015 32.000 TL FİYAT DÜŞTÜ...TEMİZ BAKIMLI VE HATASIZ ARAÇ ARAYANLAR... İlan tarihi: 25 Nisan

Detaylı

Fiyat Listesi Şubat 17

Fiyat Listesi Şubat 17 Fiyat Listesi Şubat 17 Style Titanium ST-Line Style donanım seviyesine ek olarak Titanium donanım seviyesine ek olarak 17 aluminyum alaşım jantlar 18'' Alaşım Jant 19'' alaşım Jant Ön sis farları 8 Dokunmatik

Detaylı

Volkswagen Scirocco 1.4 TSI 160 HP Sportline

Volkswagen Scirocco 1.4 TSI 160 HP Sportline İlan no: 209679 Volkswagen Scirocco 1.4 TSI 160 HP Sportline Sahibinden Kiralık Scirocco - SİYAH - Günlük : 149 TL Haftalık : 148 TL Aylık : 147 TL BEYAZ - GRİ - UYGUN FİYAT GARANTİ İlan tarihi: 17 Ekim

Detaylı

Fiyat Listesi Şubat 17

Fiyat Listesi Şubat 17 Fiyat Listesi Şubat 17 Style 17 aluminyum alaşım jantlar Ön sis farları Gündüz yanan LED farlar Elektrikli, ısıtmalı, sinyalli yan aynalar Elektrikli ön ve arka camlar 6 Yönlü manuel sürücü koltuğu Deri

Detaylı

Fiyat Listesi Şubat 17

Fiyat Listesi Şubat 17 Fiyat Listesi Şubat 17 Style 17 aluminyum alaşım jantlar Ön sis farları Gündüz yanan LED farlar Elektrikli, ısıtmalı, sinyalli yan aynalar Elektrikli ön ve arka camlar 6 Yönlü manuel sürücü koltuğu Deri

Detaylı

Peugeot 3008 1.6 HDi 112 HP Auto6R Allure

Peugeot 3008 1.6 HDi 112 HP Auto6R Allure İlan no: 194503 Peugeot 3008 1.6 HDi 112 HP Auto6R Allure Sahibinden SAHİBİNDEN SINIFIN EN DOLUSU 3008 CROSSOVER 64.900 TL İlan tarihi: 22 Mayıs 2014 İlan detayları İlan detayları İl Burdur Model yılı

Detaylı

Mercedes Sprinter Küçük Otobüs Ekstra Uzun 16+1

Mercedes Sprinter Küçük Otobüs Ekstra Uzun 16+1 İlan no: 132217 Mercedes Sprinter Küçük Otobüs Ekstra Uzun 16+1 Sahibinden Günlük : 99 TL Haftalık : 99 TL Aylık : 99 TL - ESEN TUR - 'DAN 17 KİŞİYİ VE BAGAJINI ALABİLİCEK SPRİNTER İlan tarihi: 17

Detaylı

Audi A3 1.6 TDI Attraction

Audi A3 1.6 TDI Attraction İlan no: 387049 Audi A3 1.6 TDI Attraction Sahibinden Audi A3 1.6 TDI Attraction 2013 model 39870 km de. İSTOÇ 84.950 TL İlan tarihi: 3 Şubat 2017 İlan detayları İlan detayları İl İstanbul, Bağcılar, Mahmutbey

Detaylı

Skoda Octavia 1.6 CR TDI Elegance DPF

Skoda Octavia 1.6 CR TDI Elegance DPF İlan no: 332873 Skoda Octavia 1.6 CR TDI Elegance DPF Sahibinden TÜRKİYEDE BİR BENZERİ KESİNLİKLE YOK 92.000 TL İlan tarihi: 13 Aralık 2016 İlan detayları İlan detayları İl Antalya Model yılı Ocak 2015

Detaylı