Hizmet Sektöründe İş Süreçlerinin. Entegrasyonu MICROSOFT DYNAMICS 365. Entegrasyonu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Hizmet Sektöründe İş Süreçlerinin. Entegrasyonu MICROSOFT DYNAMICS 365. Entegrasyonu"

Transkript

1 Hizmet Sektöründe İş Süreçlerinin

2 Dijital Dönüşüm İş Dünyasının İhtiyaçlarında Nasıl Bir Değişime Yol Açtı? Gün geçtikçe artan iş hacimleri, ortaya çıkan yeni iş modelleri ve pazarda rekabetin giderek artması, iş sürekliliğini ve verimliğini daha önce hiç olmadığı kadar önemli hale getirdi. Dijital dönüşüm, bu süreci hızlandıran başlıca faktörlerden biri olarak görülüyor. Daha şeffaf, daha hızlı, daha kişiselleşmiş, tüm verilerin entegre bir şekilde saklandığı ve işlendiği bir dünya ile karşı karşıyayız. Bu dönüşüme en hızlı ayak uyduranlar, küresel rekabette çok daha avantajlı ve başarılı oluyor. İşletmeler açısından baktığımızda, hızlı ve etkin şekilde doğru veriye ulaşabilmek, pek çok araç ve sistemi eş zamanlı kullanabilmek ve daha düşük maliyetler ile daha yüksek müşteri memnuniyetine ulaşmak hayati önem taşıyor. Peki hayatımızı kolaylaştıran çözümlerin sayısının hızla artması başlı başına yönetilmesi gereken bir konu değil mi? Farklı dilleri konuşan iş birimlerinin, merkezi bir sistemde buluşturulması, dolayısıyla

3 1 Hizmet Sektöründe İş Süreçlerinin entegrasyon, iş süreçlerinin dönüşümünde geldiğimiz son adım. Entegrasyonla beraber, organizasyonlar veriyi en hızlı ve etkin şekilde yönetebiliyor, böylece bir yandan süreçlerini iyileştirirken diğer yandan da en önemli kazanım olarak müşteri deneyimini iyileştirebiliyor.

4 Hizmet Sektöründeki Dönüşümde Entegre Sistemlerin Yeri Hizmet vermek dünyadaki en eski işlerden biri. Dünyada henüz hiçbir şirket kurulmamışken insanların birbirlerine evlerini açmaları ve misafir etmeleri bir milat olarak kabul edilmiş. O günden bu yana hizmet sektörü çok değişti ve hız kazanarak değişmeye devam ediyor. Günümüz dünyasında ise hizmet sektöründeki köklü değişimi iki nedene bağlayabiliyoruz: teknolojik gelişmeler ve iletişim hızındaki artış. Örneğin, yalnızca birkaç yıl önce bir restoranda yaşadığınız deneyim restoranda geçirdiğiniz süre ile sınırlıyken, bugünün koşullarında bu deneyim çok daha uzun bir sürece yayılıyor. Bir restorana henüz gitmeden başladığınız ön araştırma ve hazırlık, sosyal medya kanallarına göz atarak, sadakat programı üyeliğini değerlendirerek ve tecrübeniz sonrasında paylaştığınız içerikle devam edebiliyor. Özetle, markaların müşterilerle iletişim kurabildiği ve etkileşimde olduğu kanallar, eskiye kıyasla ciddi oranda artmış durumda. Buna paralel olarak, işletmelerin müşterilerinden toplaması ve operasyon süreçlerine yansıtması gereken bilgi ve veriler de aynı şekilde çok daha kapsamlı. Bu gelişmeler ışığında, işletmelerin müşteri ilişkilerine ayırmaları gereken zaman ve iş gücü giderek artıyor.

5 2 Hizmet Sektöründe İş Süreçlerinin İletişim Kanalları ile Birlikte Verinin Artışı ve Yönetimi Hizmet sektöründe değişimin itici güçlerinden ilki iletişim kanallarının artması. Müşteriler, artık işletmelerle sadece telefon yolu veya yüz yüze görüşerek iletişime geçmiyorlar. E-posta, sosyal medya kanalları ve mobil uygulamalar gibi mecralar ile bu iletişim çok daha yoğun bir yapıya büründü. Dolayısıyla söz konusu kanalların yönetimi ve müşteriye yaşatılan deneyim giderek önem kazandı. Örneğin mobil uygulama üzerinden rezervasyon yaptırmak istediğiniz bir restoranın kaydınızı almayı unutması durumunda bu kötü deneyimin etki alanı çok daha geniş olabiliyor. Müşteri mobil uygulamanın yazılımında oluşan küçük bir hata yüzünden aldığı hizmetten memnun kalmayabiliyor ve bu memnuniyetsizliğini anında milyonlarca insanla paylaşabiliyor. Sonuç olarak; başarılı olmak isteyen işletmeler için, müşteri taleplerinin yönetilmesi standart bir pratikten ziyade önem seviyesi yüksek bir uygulamaya dönüştü. İletişim kanallarının artışıyla beraber yönetilmesi gereken bir diğer konu müşterilerin işletmeler hakkındaki yorum ve şikayetleri. İletişim kanallarının eş zamanlı olarak birer geri bildirim platformuna dönüştüğü günümüzde, müşteriler memnuniyet veya memnuniyetsizliklerini bu kanallardan bildirebiliyor. Özellikle olumsuz geri bildirimleri diğer müşteri veya potansiyel müşterilerin okuduğu da dikkate alınırsa, işletmelerin bu verileri sıkı bir şekilde takip etmesi ve sorunlu konuları sistematik bir şekilde çözüme kavuşturması gerektiğini görüyoruz. İşletmeler için entegre teknolojileri doğru kullanmak ve yönetmek kendi başına yeterli olmuyor. Yeni müşteri kazanmanın maliyetinin, eski müşteriyi kaybetmekten çok daha maliyetli olduğu piyasa koşullarında sadık müşteriler yaratmak da en önemli konular arasında yer alıyor. Müşterinin satın alma alışkanlıkları, ortalama harcama miktarı ve

6 2 Hizmet Sektöründe İş Süreçlerinin frekansını entegre olarak, merkezi bir sistemden takip edebilen işletmeler, bu müşterilere özel segmentasyon çalışmaları yaparak özgün sadakat programları geliştirebiliyor. Müşterilerin iyi analizinin yapılması doğrudan neye ihtiyaç olduğunun daha net görülebilmesini ve müşteri memnuniyetinin iyileştirilmesini sağlıyor. Sonuç olarak, değişen günümüz koşullarında müşterilerin farklı kaynaklardaki verilere dayanarak rasyonel seçimler yaptığını görüyoruz. Bu nedenle kurumların da farklı departmanlarını entegre ederek veriyi bütünsel olarak ele alması, hizmetlerini ve yaşattığı deneyimi sistematik bir düzene oturtması gerekiyor. Yani iş çözümleri sadece müşteri yönetiminde değil, rekabette bir adım önde olmak için de önem kazanıyor. İş Çözümleri Sayesinde Müşteri Deneyimini İyileştirmek Mümkün Mü? Kısaca yanıtlamak gerekirse, evet. Kurumlarda tedarikten satın almaya, planlamadan insan kaynaklarına kadar pek çok departman devamlı olarak veri üretir. Bu verilerin modern iş çözümleri ile tek bir noktada toplanması işletmeler için sayısız faydayı beraberinde getiriyor. Bunlardan sadece bir tanesini saymak gerekirse zaman kazanımından bahsedebiliriz. Organizasyonlar farklı departmanlarından gelen verileri merkezi bir sistemde arşivleyerek ve analiz ederek müşteri beklentilerini daha iyi anlıyor. Şirket içerisindeki finans ve organizasyon gibi departmanlarda harcanması gereken efor azalırken, müşteri memnuniyetini iyileştirmek için daha fazla vakit ve enerji harcanabiliyor. Örneğin bir restoranda günlük yapılması gereken pek çok iş akışı tek noktadan kontrol edilebiliyor ve yönetilebiliyor. Restoranın beklenen hizmeti sunması için gerekli uygulamalar akıllı entegrasyon yöntemleriyle düzenlenirken, müşteri deneyimini iyileştirme ve pazarlama faaliyetleri gerçekleştirmek için işletmelere daha fazla zaman kalıyor.

7 Kurumunuzda İş Süreçlerinin Uçtan Uca, Tek Uygulamadan Yönetilmesi Neden Önemli? İşletmelerde her iş birimi için ayrı bir sisteme sahip olmak, pek çok farklı dili öğrenmeye benziyor. Her iş biriminin kendi ihtiyacına göre tercih ettiği bir sistemi uyguladığını düşünün. Bu durumda, her birinin iş çıktısı farklı bir yaklaşımda oluşabilir ve verilerin konsolide edilip anlamlandırılması, büyük bir insan kaynağı, gayret ve zaman gerektirecektir. Entegrasyon olmadan finans, satış operasyonu, satın alma, insan kaynakları yönetimi, stok yönetimi gibi iş birimlerini ayrı ayrı yönetmek hem ilave maliyet hem de verimsizlik riski getirecektir. Hizmet sektörünün yönetiminde entegrasyonun faydaları yalnızca bu iki alanla sınırlı değil. Şimdi, iş çözümlerinin iş hayatımızı nasıl kolaylaştırdığına birlikte göz atalım.

8 3 Kurumunuzda İş Süreçlerinin Uçtan Uca, Tek Uygulamadan Yönetilmesi Neden Önemli? Hizmet Sektörü için Entegre bir Operasyonun Faydaları: İş Verilerinin Kaydı, Raporlanması ve Analizinde Kolaylık Herhangi bir hizmet ve/veya ürün sunan bir işletmede verilerin kayıt altında tutulması ve ihtiyaç anında hızlı ve pratik bir biçimde yorumlanması önemlidir. Farklı departmanlarda üretilen veriler çoğu işletmede kayıt altına bile alınmaz. Ancak günümüz piyasa koşullarında bahsi geçen işlemler, şirketlerin hayatta kalabilmesi için hayati önem taşıyor. Organizasyonel verimliliği artırmak ve hatta müşteri memnuniyet seviyesini ölçmek için bu üretilen verilerin güvenli ve düzenli bir şekilde arşivlenmesi gerekir. Entegre bir sistem kullanan bir işletmenin bütün departmanlarından gelen veriler merkezi bir yerde toplanır ve kullanım kolaylığı hedef alınarak arşivlenir. Gerek genel iş göstergelerinin anlık kontrolü, gerek önemli kararların verilmesi aşamasında arşivlenen bu bilgiler entegre sistem sayesinde kolay okunabilir istatistiklere dönüştürülür. Örneğin kullanıcı dostu bir mobil uygulama üzerinden, tek tıkla, şirketiniz için önemli iş veya ekip göstergelerini görüntüleyebilir ve takip edebilirsiniz.

9 3 Kurumunuzda İş Süreçlerinin Uçtan Uca, Tek Uygulamadan Yönetilmesi Neden Önemli? Daha Hızlı ve Etkin Karar Alma İş çözümleri sayesinde hem şirketinizin geçmiş verilerini, hem de anlık verilerini kontrol etmek mümkün. Bilginin şeffaf ve her an, her yerden ulaşılabilir olması, ihtiyacınız olduğu anda çok daha hızlı karar almanızı sağlayacaktır. Örnek vermek gerekirse, operasyonel bir işteki verimliliği takip etmek çok hayati bir konudur ve maliyeti bütçenizi doğrudan etkiler. Bu nedenle ihtiyacınız olan tüm verilere anında ulaşabilmek, kritik kararlar almanız gereken durumlarda size yardımcı olabilir. Müşteri Memnuniyetinde Artış Günümüzde, müşteriler teknolojiden bağımsız karar vermiyor ve ticaret yaparken yalnızca kendi tecrübelerine değil, başka müşterilerin internet aracılığıyla paylaştığı deneyimlere de dikkat ederek hangi tedarikçiden hizmet ve/veya ürün alacağına karar veriyor. Entegre bir sistemin sağlayacağı en önemli kazanımlardan birisi zaman ve bu zamanı şirketinizin müşteriye dokunan yüzünü ve müşteri yolculuğunu mükemmelleştirmek için kullanabilirsiniz. Örneğin; Dubai de bulunan ve dünyanın en meşhur otellerinden bir tanesi olan Burj Al Arab ın yöneticileri, iş birimlerini uçtan uca bir iş çözümüne taşıdıktan sonra yaptıkları analizler sonucunda e-posta kampanyalarında değişikliğe gitti. Yetkililer, yeni kurguladıkları kampanya yöntemi neticesinde, müşterilere gönderdikleri e-postaların açılma oranının %50 oranında arttığını ve bu durumun şirket cirosu üzerindeki olumlu etkilerini ölçtüklerini belirtiyorlar.

10 3 Kurumunuzda İş Süreçlerinin Uçtan Uca, Tek Uygulamadan Yönetilmesi Neden Önemli? Entegre sisteme adapte olmuş pek çok işletmeden alınan veriler ve yapılan analizlere göre, örneğin finans operasyonları için harcanan zamanın %40 oranında azaldığı ve bu zamanın müşteri memnuniyeti odaklı işlere ayrılabileceği belirtiliyor. Türkiye deki önemli restoran zincirlerinden bir tanesi olan Saray Muhallebicisi, entegre bir sisteme geçmeden önce ellerindeki pek çok veriye anlam veremediklerini söylüyor. Buna ek olarak, geçişten sonra verilerin anlamlandırılması ve işletmenin geleceği için gerekli projeksiyonlar yapılmasındaki hayati önemini vurguluyor.

11 Sonuç Hız ve bilgi, çağımızın anahtar kelimeleri. Daha hızlı karar veren, daha kaliteli ve doğru bilgiye ulaşıp aksiyon alabilen kişi ve kurumlar rekabette çok daha güçlü. Dolayısıyla, iş performansını iyileştirmek ve işini dönüştürmek isteyen kurumlar için, akıllı teknolojilere geçiş yapmak kaçınılmaz. Microsoft Dynamics 365 gibi uçtan uca, kapsamlı ve bulut tabanlı bir iş çözümü, mevcut sistemlerini dönüştürmek ve işini büyütmek isteyen kurumlar için bu çözümü sağlayabiliyor. Dijital dönüşümünüzü tamamlamanızda kilit bir rolü olan iş çözümleri, işinizi uçtan uca yönetmenize ve bu rehberde bahsedilen faydalarla satışlarınızı ve işinizi büyütmenizi sağlayacaktır. ERP uygulamaları geliştirme ve danışmanlığı konusunda 15 yıldır hizmet veren Pargesoft, Türkiye pazarındaki başarısını pek çok defa kanıtlamış olup, global ölçekte de sürdürme hedefindedir yılında İlk 500 Bilişim Şirketi araştırmasında başarısı bir kez daha tescillenmiş, yıllarında ise, sürekli müşteri memnuniyeti, yenilikçi iş çözümleri, artan satış performansı ve sürdürülebilir iş modelleri ile Microsoft President Club for Dynamics ödülünü kazanmıştır. Hizmet, maden ve üretim gibi farklı sektörlerdeki 150 den fazla müşterisi için proje gerçekleştirmiş ve Türkiye pazarındaki sektörün en büyük oyuncuları ile çalışmıştır. Pargesoft, başarılı proje geliştirme ve uygulama deneyimi ile, kurumların dijital dönüşüm ve büyümesinde ciddi bir katma değer yaratıyor.

12 4 Sonuç Sonraki adım? İşinizi uçtan uca, anlık ve doğru verilerle yönetebilmek, sistemlerinizi akıllı bulut uygulamaları ile kullanmak konusunda daha çok bilgiye ihtiyaç duyuyor musunuz? Daha detaylı konuşmak ve iş ihtiyaçlarınızı anlayabilmemiz için bize adresinden ulaşabilirsiniz. Uçtan uca iş çözümleri ile operasyonunuzu daha etkin yönetin. Bizimle iletişime geçin

Hizmet Sektöründe Dönüşüme Giden. Yol: ERP MICROSOFT DYNAMICS 365. Yol: ERP

Hizmet Sektöründe Dönüşüme Giden. Yol: ERP MICROSOFT DYNAMICS 365. Yol: ERP Hizmet Sektöründe Dönüşüme Giden Yol: ERP Giden Yol: ERP Hizmet Sektöründe Dönüşüme Hizmet sektörü büyük bir değişim ve dönüşümden geçiyor. Günümüzde, restoran ve otelcilik gibi alanlarda faaliyet gösteren

Detaylı

Şimdi Çok Daha Yetenekli

Şimdi Çok Daha Yetenekli Şimdi Çok Daha Yetenekli Müşterinizi daha yakından tanıyın, müşteri odaklı süreçlerinizle Türkiye nin modern kurumları arasındaki yerinizi alın. Microsoft un Silver Partner seviyesindeki iş ortağı İnnova,

Detaylı

Süreç Danışmanlığı. KPMG Türkiye. kpmg.com.tr

Süreç Danışmanlığı. KPMG Türkiye. kpmg.com.tr Süreç Danışmanlığı KPMG Türkiye kpmg.com.tr 2 Süreç Danışmanlığı Süreçlerinizin kontrolü sizin elinizde Sürecinizin tam potansiyeline ulaşmasını sağlayın! Günümüzde teknolojinin ve ihtiyaçların hızlı bir

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

HAKKIMIZDA. Sizin Hayalleriniz. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz

HAKKIMIZDA. Sizin Hayalleriniz. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz Bizim İşimiz Sizin Hayalleriniz Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız Mesleki yeterliliğini sağlamış insan kaynağına, teknik bilgiye ve donanıma sahibiz. HAKKIMIZDA Uluslararası teknik standartlara

Detaylı

Sektörel bakış açısı ve yenilikçi teknolojilerle GELECEĞİ KEŞFET!

Sektörel bakış açısı ve yenilikçi teknolojilerle GELECEĞİ KEŞFET! Sektörel bakış açısı ve yenilikçi teknolojilerle GELECEĞİ KEŞFET! Nesnelerin İnterneti Analitik İş Çözümleri Kurumsal Çözümler Dijital Yayıncılık Veri Merkezi ve Bulut İletişim Ağı ve Ses Güvenlik İş İstasyonları

Detaylı

6_ _ _n.mp4

6_ _ _n.mp4 SAP Business One SAP Business One http://gateteknoloji.com/wp-content/uploads/2016/12/1567832 6_306102789784420_1572539796541145088_n.mp4 Muhasebe araçlarından daha fazlasına mı ihtiyacınız var? Küçük

Detaylı

BAYİ YÖNETİM ÇÖZÜMÜ A K I L L I. K O L A Y. E NTEGRE

BAYİ YÖNETİM ÇÖZÜMÜ A K I L L I. K O L A Y. E NTEGRE ARETE BULUT TEKNOLOJİ ÇÖZÜMLERİ BAYİ YÖNETİM ÇÖZÜMÜ A K I L L I. K O L A Y. E NTEGRE BAYİ YÖNETİM ÇÖZÜMÜ A R E T E C O N S U L T I N G VERİMLİ. GÖRÜNÜR. GÜVENİLİR. ARETE Bayi Yönetim Çözümüyle, satış terminallerinden

Detaylı

DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE YENİLİKÇİ İŞ MODELLERİ

DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE YENİLİKÇİ İŞ MODELLERİ DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE YENİLİKÇİ İŞ MODELLERİ TEB Girişim Evleri EDİRNE İSTANBUL SF İZMİR BURSA DENİZLİ KONYA MERSİN TRABZON ERZURUM GAZİANTEP 2015 Yılında açılan 2016 Yılında açılan 2017 Yılında açılacak

Detaylı

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz.

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI BİZ KİMİZ? Başarı Bilişim, web sitesi tasarımı ve dijital pazarlama konularında 18 yılı aşan tecrübe

Detaylı

Lojistik ve Depolama Çözümleri

Lojistik ve Depolama Çözümleri Lojistik ve Depolama Çözümleri Hakkımızda MLA Logistics olarak sektörümüzde ki tecrübelerimizin bize kattığı duyarlılığı her alanda korumayı amaç edinmiş yapımız ve siz değerli müşterilerimizle uzun soluklu

Detaylı

SONUÇ BİLDİRGESİ. Dijital Evrim Teknoloji Platformu. 25 Mayıs 2017 CVK Park Bosphorus Hotel

SONUÇ BİLDİRGESİ. Dijital Evrim Teknoloji Platformu. 25 Mayıs 2017 CVK Park Bosphorus Hotel Teknoloji Platformları, güncel Teknoloji konularının paylaşıldığı Etkinliği, BThaber Özel Dosyası ve Ek Yayını ile etkileşimli bir paylaşım platformudur. SONUÇ BİLDİRGESİ 25 Mayıs 2017 CVK Park Bosphorus

Detaylı

Bütçelemenin En Kolay Hali!

Bütçelemenin En Kolay Hali! Bütçelemenin En Kolay Hali! LOGO MIND BUDGET, GELİŞMİŞ YAZILIM MİMARİSİ İLE BÜTÇE HAZIRLAYAN KULLANICILARA ESNEK VE GÜVENLİ BİR ÇALIŞMA PLATFORMU SUNUYOR. GÜÇLÜ KONTROL MEKANİZMALARI VE HATAYA YER BIRAKMAYAN

Detaylı

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact)

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ETİK KURALLAR VE KURUMSAL SORUMLULUK Doğuş Otomotiv Etik Kuralları, imzalamış olduğu Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact), kurumsal sosyal sorumluluk politikaları ve şirket

Detaylı

İşinizi Yönetmenin En Kolay Yolu!

İşinizi Yönetmenin En Kolay Yolu! İşinizi Yönetmenin En Kolay Yolu! Netoloji Hakkında Operasyonel faaliyetlerini İstanbul Ataşehir, Ar-Ge faaliyetlerini Ankara Üniversitesi Teknopark ta yürüten Netoloji, tüm Türkiye de yetkin iş ortakları

Detaylı

VARLIK YÖNETİMİ ÇÖZÜMÜ AKILLI. KOLAY. ENTEGRE

VARLIK YÖNETİMİ ÇÖZÜMÜ AKILLI. KOLAY. ENTEGRE ARETE BULUT TEKNOLOJİ ÇÖZÜMLERİ VARLIK YÖNETİMİ ÇÖZÜMÜ AKILLI. KOLAY. ENTEGRE VARLIK YÖNETİMİ ÇÖZÜMÜ A R E T E C O N S U L T I N G GÜÇLÜ. ENTEGRE. AKILLI. ARETE Varlık Yönetimi Çözümüyle, şirket içinde

Detaylı

Veriye dayalı aksiyon alın

Veriye dayalı aksiyon alın Enerji şirketlerinin tahsilat stratejilerini optimize etmelerine yönelik kılavuz Giriş Genel ekonomik koşullar, piyasada likiditenin azalması, müşteriyi korumaya yönelik mevzuatsal gelişmeler ve maliyetleri

Detaylı

Gümrük müşavirliği sektöründe, yenilikçi yaklaşımlarla kalıcı üstünlükler yaratmak.

Gümrük müşavirliği sektöründe, yenilikçi yaklaşımlarla kalıcı üstünlükler yaratmak. 1 Misyon Gümrük müşavirliği sektöründe, yenilikçi yaklaşımlarla kalıcı üstünlükler yaratmak. Sahip olduğumuz prensiplerin ışığında, sürdürülebilirlik çerçevesinde, müşterilerimize verimlilik sunmak. 2

Detaylı

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ

MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ 1 M.İ.Y. ORTAYA ÇIKIŞ NEDENLERİ Kitlesel pazarlamanın gittikçe pahalı bir müşteri kazanma yolu olması Pazar payının değil müşteri payının önemli hale gelmesi Müşteri memnuniyeti

Detaylı

YÖNETİM HİZMETLERİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ TEMİZLİK HİZMETLERİ PEYZAJ HİZMETLERİ GÜVENLİK HİZMETLERİ TEKNOLOJİK HİZMETLER BAŞKANIN MESAJI Uzun yılların vermiş olduğu deneyimimizi insanı merkeze alan, sürdürülebilir

Detaylı

Doğal olarak dijital

Doğal olarak dijital Doğal olarak dijital 1 Doğadan ilham alan, yeni nesil teknoloji şirketi. Doğada her şey birbiri ile uyum ve bir denge içinde. Bitkiler etkin bir veri analitiği ve network yönetimi ile hayatta kalabiliyorlar.

Detaylı

KURUMSAL İŞ ÇÖZÜMLERİNDE 19 YILLIK DENEYİM. Tek Elden Teknoloji

KURUMSAL İŞ ÇÖZÜMLERİNDE 19 YILLIK DENEYİM. Tek Elden Teknoloji KURUMSAL İŞ ÇÖZÜMLERİNDE 19 YILLIK DENEYİM Tek Elden Teknoloji SİSBİM HAKKINDA Farklı sektör ve ölçekten firmalara tüm teknolojik alt yapıları ile ilgili kurumsal yazılım ve donanım çözümleri sunan IT

Detaylı

Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller

Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller Y jenerasyonunun internet bağımlılığı İK yöneticilerini endişelendiriyor. Duygusal ve sosyal becerilere sahip genç profesyonel bulmak zorlaştı. İnsan

Detaylı

Sağlık Sektörünün Bugünü ve Geleceği

Sağlık Sektörünün Bugünü ve Geleceği Sağlık Sektörünün Bugünü ve Geleceği Antalya - 20.04.2018 Uğur GENÇ CEO Memorial Sağlık Grubu Yıkıcı trendler bugün sağlık sektörünü kökten değiştiriyor Bu trendler bakım hizmetinin verilmesi ve finansmanı

Detaylı

CPM ERP: Yüksek verim %25 e varan kârlılık

CPM ERP: Yüksek verim %25 e varan kârlılık CPM ERP: Yüksek verim %25 e varan kârlılık ERP: Kurumsal kaynaklarınızdan maksimum yararlanın! En gelişmiş yönetim araçlarının başında gelen ERP (Enterprise Resource Planning) yazılımları, bugün belli

Detaylı

Analitiğin Gücü ile Üretkenliğinizi Arttırın. Umut ŞATIR GÜRBÜZ Tahmine Dayalı Analitik Çözüm Mimarı, CEE 29.05.2013

Analitiğin Gücü ile Üretkenliğinizi Arttırın. Umut ŞATIR GÜRBÜZ Tahmine Dayalı Analitik Çözüm Mimarı, CEE 29.05.2013 Analitiğin Gücü ile Üretkenliğinizi Arttırın Umut ŞATIR GÜRBÜZ Tahmine Dayalı Analitik Çözüm Mimarı, CEE 29.05.2013 Tahmine Dayalı Analitik Tahmine Dayalı Analitik bugünün koşulları ve gelecek aktivitelerden

Detaylı

Sürdürülebilir Verimliliğin Esasları. Bülent Dal Genel Müdür ve Kurucu Ortak

Sürdürülebilir Verimliliğin Esasları. Bülent Dal Genel Müdür ve Kurucu Ortak Sürdürülebilir Verimliliğin Esasları Bülent Dal Genel Müdür ve Kurucu Ortak Gelişmekte Olan Ülkeler Gelişmiş Ülkeler Türkiye nin Dijital Durumunun Karşılaştırması E-Ticaret Karşılaştırma(2015) Ülke Online

Detaylı

Teknolojide Sürdürülebilir Rekabet için Sanayi 4.0. Ayşegül EROĞLU

Teknolojide Sürdürülebilir Rekabet için Sanayi 4.0. Ayşegül EROĞLU Teknolojide Sürdürülebilir Rekabet için Sanayi 4.0 Ayşegül EROĞLU 02 Sanayi 4.0 Nedir? Sanayi 4.0 Türkiye için neden önemli? Sanayi 4.0 ın İklimlendirme Sektörü üzerindeki potansiyeli nedir? Sanayi 4.0

Detaylı

İşletmenize sınırsız fırsatlar sunar

İşletmenize sınırsız fırsatlar sunar İşletmenize sınırsız fırsatlar sunar İşletmenize Modern iş çözümleri, kurum içerisindeki insanların verimliliğini arttıracak yeni perspektifler sağlayarak onların tüm potansiyellerini kullanmalarına imkan

Detaylı

worksforce Saha Satış Otomasyon Çözümü

worksforce Saha Satış Otomasyon Çözümü worksforce Saha Satış Otomasyon Çözümü 444 0 262 www.kocsistem.com.tr worksforce Saha Satış Otomasyon Çözümü worksforce Saha Satış Otomasyonu çözümü, saha satış ekiplerinin rota bazlı bir satış planı üzerinden,

Detaylı

Kısaca. Müşteri İlişkileri Yönetimi. Nedir? İçerik. Elde tutma. Doğru müşteri 01.06.2011. Genel Tanıtım

Kısaca. Müşteri İlişkileri Yönetimi. Nedir? İçerik. Elde tutma. Doğru müşteri 01.06.2011. Genel Tanıtım Kısaca Müşteri İlişkileri Yönetimi Genel Tanıtım Başar Öztayşi Öğr. Gör. Dr. oztaysib@itu.edu.tr 1 MİY Genel Tanıtım 2 MİY Genel Tanıtım İçerik Müşteri İlişkileri Yönetimi Nedir? Neden? Tipleri Nelerdir?

Detaylı

Street Smart Marketing

Street Smart Marketing Tek bir hedef için tasarlanmış kamu hizmeti şirket programları. Başarı. Street Smart Marketing Müşterilerinizi cezbeden pazarlama kampanyaları 30 yıllık deneyim Tasarlarız. Yakalarız. İlerleriz. 1.4 milyon

Detaylı

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir.

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital Pazarlama, rekabet avantajı için yeni kaynaklara ulaşımı

Detaylı

EDM SAP Business One

EDM SAP Business One EDM SAP Business One SAP Business One Kobileri Dünya Standartlarına taşıyoruz.. SAP Business One Tek sistemle daha verimli ve etkin yönetim SAP Business One tüm KOBİ lerin taleplerini karşılamak üzere

Detaylı

SATIŞ. Microsoft Dynamics CRM. Satış verimliliğini artırın.

SATIŞ. Microsoft Dynamics CRM. Satış verimliliğini artırın. SATIŞ Microsoft Dynamics CRM Satış verimliliğini artırın. Dinamik İşletme Haline Gelin Çalışanlarınız: Satışa Daha Fazla Zaman Ayırsın Satış ekibinize doğal ve kolay anlaşılabilir bir CRM çözümü verin;

Detaylı

DUMANKAYA DA ANALİTİK YOLCULUK Bu defa da bilgiyi veriler ile inşa ettik

DUMANKAYA DA ANALİTİK YOLCULUK Bu defa da bilgiyi veriler ile inşa ettik DUMANKAYA DA ANALİTİK YOLCULUK Bu defa da bilgiyi veriler ile inşa ettik Ufuk Kayador Pazarlama ve Satış Direktörü 10 Nisan 2012 - İstanbul YIL 2005 Müşterilerin ihtiyaç ve beklentilerini daha iyi anlamaya

Detaylı

BNP PARIBAS INTERNATIONAL HACKATHON TEMALAR

BNP PARIBAS INTERNATIONAL HACKATHON TEMALAR BNP PARIBAS INTERNATIONAL HACKATHON TEMALAR Tema 1: Kişiye Özel ve İhtiyaçlara Uygun Müşterilere finansal hizmetler sunarken herkes için uygun tek bir yaklaşım olmadığına inanıyoruz. Teknolojinin gelişmesi,

Detaylı

Sabit Kıymet Yönetimi

Sabit Kıymet Yönetimi Sabit Kıymet Yönetimi www.logitta.com Şirketiniz için Yeni bir Değer yaratın! Logitta Mayıs, 2011 Sabit Kıymet Yönetimi Nedir? Sabit kıymet yönetimi işletme bünyesindeki sabit kıymetlerin sistematik bir

Detaylı

Sağlık Kurumlarında Kaynak Planlaması DERS-1

Sağlık Kurumlarında Kaynak Planlaması DERS-1 Sağlık Kurumlarında Kaynak Planlaması DERS-1 Kurumsal Kaynak Planlamasına Giriş Kurumsal Kaynak Planlamasının Gelişimi Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP-KKP), işletmelerin fonksiyonları arasındaki karşılıklı

Detaylı

Teknolojide Sürdürülebilir Rekabet için Sanayi 4.0. Ayşegül Eroğlu

Teknolojide Sürdürülebilir Rekabet için Sanayi 4.0. Ayşegül Eroğlu Teknolojide Sürdürülebilir Rekabet için Sanayi 4.0 Ayşegül Eroğlu 02 2004 Robert Kolej mezunu 2008 Sabancı Üni. Üretim Sistemleri Mühendisliği mezunu 2015 Boğaziçi Üni. Executive MBA mezunu Fabrika Müdürü

Detaylı

EDM SAP Business One

EDM SAP Business One EDM SAP Business One SAP Business One KOBİleri Dünya Standartlarına taşıyoruz.. SAP Business One Tek sistemle daha verimli ve etkin yönetim SAP Business One tüm KOBİ lerin taleplerini karşılamak üzere

Detaylı

windesk.com.tr BT Servis Masası Uygulaması İç ve dış paydaş / müşterilere sunulan Hizmetler için ITIL uyumlu iş sürekliliği artışı sağlanır.

windesk.com.tr BT Servis Masası Uygulaması İç ve dış paydaş / müşterilere sunulan Hizmetler için ITIL uyumlu iş sürekliliği artışı sağlanır. windesk.com.tr WINDESKINTEGRA BT Servis Masası Uygulaması İç ve dış paydaş / müşterilere sunulan Hizmetler için ITIL uyumlu iş sürekliliği artışı sağlanır. sıgnum WINDESK Süreç Tabanlı Uygulama Platformu

Detaylı

( ( ( ( ( ( Müşteri Odaklılık

( ( ( ( ( ( Müşteri Odaklılık Tesis yönetim hizmetleri, ülkemizin gelecek dönemde daha da önem vereceği bir dışarıdan temin kalemi olacaktır. Sektörde olan bizler, deneyimimizle bu sektöre değer katmaya devam edeceğiz. HAKKIMIZDA Tüm

Detaylı

ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011

ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011 ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011 HAZIRLAYAN: MURAT KOÇAK Müfettiş KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Teftiş Kurulu

Detaylı

Merhaba! Karşınızda Pisano;

Merhaba! Karşınızda Pisano; Merhaba! Karşınızda Pisano; Pisano, firmanızın müşteri ilişkilerini yönetmesine odaklanmış mobil çözümler sunar. Pisano ürünleri, işletmenizi mutlu ve sadık müşterilerle doldurmanın en hızlı ve en akıllı

Detaylı

Sizin Seçiminiz HAKKIMIZDA. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz

Sizin Seçiminiz HAKKIMIZDA. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz Bizim İşimiz Sizin Seçiminiz Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız Mesleki yeterliliğini sağlamış insan kaynağına, teknik bilgiye ve donanıma sahibiz. HAKKIMIZDA Fonte Group 2016'da kurulmuş

Detaylı

Nr. 514, September 2014 Neslihan Sargut nsargut@isravision.com +90 (212 ) 285 9745

Nr. 514, September 2014 Neslihan Sargut nsargut@isravision.com +90 (212 ) 285 9745 Yapay görme ile kalite sürekli denetim altında Yapay görme teknolojilerinin üretim dünyasına iki büyük faydayı birarada sunduğunu söyleyen ISRA Vision Vistek Genel Md. Yardımcısı Serkan Çakır, "Her üretimin

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO KİMDİR? 01 Müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanır, uzun vadeli güvene dayalı ilişkiler kurarız. Müşterilerimiz için değer katacak ve işlerini kolaylaştıracak çözümler

Detaylı

Planla, Tahmin Et, Yönet IBM Perakende Planlama Çözümleri

Planla, Tahmin Et, Yönet IBM Perakende Planlama Çözümleri Planla, Tahmin Et, Yönet IBM Perakende Planlama Çözümleri Ajanda Perakende Sektöründe Planlama IBM Planlama Çözümleri Merchandise Planlama Çeşitlilik Planlama Kurumsal Karneleme Mağaza Bazında Planlama

Detaylı

Teknoloji Dünyasında İşletme Yönetimi. Mayıs 2018

Teknoloji Dünyasında İşletme Yönetimi. Mayıs 2018 Teknoloji Dünyasında İşletme Yönetimi Mayıs 2018 Uygulama Endüstri Devrimleri Teknoloji Bilgi Endüstri Devrimleri ve İşletmelerin Dönüşümü Endüstri 4.0 Bileşenleri Otomasyon - Optimizasyon Makinelerle

Detaylı

NELER YAPIYORUZ? LEPA Anonim Şirketi Tanıtım Dergisi

NELER YAPIYORUZ? LEPA Anonim Şirketi Tanıtım Dergisi NELER YAPIYORUZ? LEPA Anonim Şirketi Tanıtım Dergisi HAKKIMIZDA 2 3 LEPA yenilikçi, vizyonlu, genç ve çalışkan ekibiyle organizasyon, prodüksiyon ve ajans hizmetlerinde bulunmaktadır. LEPA bir kurumun

Detaylı

Birlikten Kuvvet Doğar. Ceyla Koray Belek Antalya

Birlikten Kuvvet Doğar.   Ceyla Koray Belek Antalya Birlikten Kuvvet Doğar http://www.medforum.com.tr/ Ceyla Koray 28.04.2017 Belek Antalya 1 2 BÜYÜK HASTANELER BİZİ YUTAR MI? 3 ÖZEL HASTANELERİN SAĞLIK EKONOMİSİNDEKİ YERİ ü Özel hastanelerin kar marjı

Detaylı

Merhaba! Karşınızda Pisano;

Merhaba! Karşınızda Pisano; Merhaba! Karşınızda Pisano; Pisano, firmanızın müşteri ilişkilerini yönetmesine odaklanmış mobil çözümler sunar. Pisano ürünleri, işletmenizi mutlu ve sadık müşterilerle doldurmanın en hızlı ve en akıllı

Detaylı

UYGULAMALI EĞİTİM KALICI ÖĞRENİM

UYGULAMALI EĞİTİM KALICI ÖĞRENİM UYGULAMALI EĞİTİM KALICI ÖĞRENİM ARS Training, profesyonel iş dünyasında gereksinim duyulan eğitim ve danışmanlık hizmetlerini bütünsel yaklaşımla, duygu ve davranışları temel alarak uygulayan bir eğitim

Detaylı

TURQUALITY Projesine Nasıl Başvurulur?

TURQUALITY Projesine Nasıl Başvurulur? TURQUALITY Projesine Nasıl Başvurulur? BAŞVURU ÖNCESİ Ön Koşul: Müracaat eden markanın Türkiye de tescilinin yapılmış olması, yurtdışında da ibraz edeceği İş Planında belirtilecek hedef pazarlarının en

Detaylı

Avrupa, Avustralya, Kanada ve Japonya daki iş seyahatlerinde harcanan KDV yi geri alın.

Avrupa, Avustralya, Kanada ve Japonya daki iş seyahatlerinde harcanan KDV yi geri alın. KDV İADESİ Sınır ötesi KDV ve vergi geri alımında bir dünya lideridir. Bir yandan kanunlara tam anlamıyla uyumluluk sağlarken, diğer yandan sektör lideri teknolojimiz yardımıyla vergi iadelerinizi olabilecek

Detaylı

Bursa Yenileşim Ödülü Başvuru Raporu

Bursa Yenileşim Ödülü Başvuru Raporu 1- YENİLEŞİM YÖNETİMİ / LİDERLİK Liderler, yenilikçi bir kurum için gerekli olan ihtiyaçlar doğrultusunda; Yenileşim doğrultusunda vizyonu oluştururlar, Strateji ve politikaları tanımlarlar, Farkındalık

Detaylı

CEO - Yönetim Raporlama Sistemi

CEO - Yönetim Raporlama Sistemi CEO - Yönetim Raporlama Sistemi Tanıtım ve Çalışma Şekli: %100 Türk Mühendisleri tarafından geliştirilen CEO-Yönetim Raporlama Sistemi yazılımı, Nokta Bilgisayar A.Ş.'nin tescilli bir markasıdır. Günümüz

Detaylı

Dağıtım ve Perakende sektörü için Openbravo ERP Ticaret ve Perakende Çözümü

Dağıtım ve Perakende sektörü için Openbravo ERP Ticaret ve Perakende Çözümü Dağıtım ve Perakende sektörü için Openbravo ERP Ticaret ve Perakende Çözümü Hazırlayan ve Sunan Mehmet Demirel Openbravo Çözüm Danışmanı Openbravo Solutions Consultant Mail: mehmet@unibravo.com https://twitter.com/unibravo

Detaylı

Yönetim Management Pazarlama Marketing Satış Sales BEKA, hali hazırda var olan işletmeleri, kurumsal sistemlerle yönetilebilir, kalıcı işletmelere dönüştürmek ve bu dönüşüm çalışmaları süresinde elde edilen

Detaylı

S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi

S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi S.O.S Günışığı Lojistik Saha Operasyon Sistemi 2013 Sayın Yetkili; Sunduğumuz danışmanlık hizmeti ve geliştirmiş olduğumuz yazılım çözümleriyle müşterilerimizin Bilgi Teknolojileri alanında sektörel rekabet

Detaylı

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi Türksat ın Tercihi İnovanka Türksat A.Ş, Kablo Tv, Uydu Net, E-devlet sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlarına tarafımızca

Detaylı

Finans Fonksiyonları Değişimi Nasıl Yönetmeli? Fırsatlar ve Tehditler

Finans Fonksiyonları Değişimi Nasıl Yönetmeli? Fırsatlar ve Tehditler www.pwc.com.tr Finans Fonksiyonları Değişimi Nasıl Yönetmeli? Fırsatlar ve Tehditler 15. Çözüm Ortaklığı Platformu Finans Birimlerinde Değişim Mega trendlerin oyun kurallarını değiştirmesi iş modellerini

Detaylı

Haşmet GÖKIRMAK. Yard. Doç. Dr. 7 Mart 2014

Haşmet GÖKIRMAK. Yard. Doç. Dr. 7 Mart 2014 Haşmet GÖKIRMAK Yard. Doç. Dr. 7 Mart 2014 Pazarlama nedir? Piyasa ve Müşteri İhtiyaçlarının Anlaşılması Müşteri Odaklı Pazarlama Stratejisi Bütünleşmiş Pazarlama Plan ve Programının Hazırlanması Müşteri

Detaylı

Soğuk zincirinizde tam kontrol sağladığınıza emin misiniz?

Soğuk zincirinizde tam kontrol sağladığınıza emin misiniz? Soğuk zincirinizde tam kontrol sağladığınıza emin misiniz? testo Saveris Retail Chain: kalite yönetiminizde izlenebilirlik ve maksimum verimlilik için dijital çözüm. Kalite yönetiminizi bugün nasıl gerçekleştiriyorsunuz?

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO KİMDİR? 01 Müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanır, uzun vadeli güvene dayalı ilişkiler kurarız. Müşterilerimiz için değer katacak ve işlerini kolaylaştıracak çözümler

Detaylı

PROJE Serdar ÇETİN. Güven üzerine kurulu müşteri odaklı yaklaşım başarımızın temelidir.

PROJE Serdar ÇETİN. Güven üzerine kurulu müşteri odaklı yaklaşım başarımızın temelidir. Elektrik Tesisatı konusunda projelendirme, danışmanlık ve kontrolörlük hizmetleri ile kapsamlı bir mühendislik tasarım firması olarak, teknik bilgiye, müşteri ihtiyaçlarına, gelişen teknolojiye odaklı

Detaylı

Yarının Endüstri 4.0 Vizyonuna Bugün Ulaşmak Oracle İş Uygulamaları ile hızlı ve etkin dijital dönüşüm fırsatları

Yarının Endüstri 4.0 Vizyonuna Bugün Ulaşmak Oracle İş Uygulamaları ile hızlı ve etkin dijital dönüşüm fırsatları Yarının Endüstri 4.0 Vizyonuna Bugün Ulaşmak Oracle İş Uygulamaları ile hızlı ve etkin dijital dönüşüm fırsatları Murat Bilici Oracle Türkiye İş Çözümleri Lideri murat.bilici@oracle.com Gündem 1 2 3 Dijital

Detaylı

EXPERIAN BANKACILIK BÜLTENİ Çeyrek

EXPERIAN BANKACILIK BÜLTENİ Çeyrek EXPERIAN BANKACILIK BÜLTENİ 2017 1. Çeyrek Bankacılık sektörüne genel bakış Bankaların aktif büyümesi ve kredi stoğu büyümeye devam ediyor ve bu büyüme personel ve şube sayısı artmadan gerçekleşiyor İki

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? 15 yıllık sektör tecrübesi. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren filo ihtiyaçları hakkında bilgi birikimi. Uzmanlığımız; araştırma-geliştirme,

Detaylı

WINDESKPORTA. sıgnum. Müşteri Hizmetleri İletişim Merkezi. Uygulama Çözümü. windesk.com.tr

WINDESKPORTA. sıgnum. Müşteri Hizmetleri İletişim Merkezi. Uygulama Çözümü. windesk.com.tr windesk.com.tr WINDESKPORTA Müşteri Hizmetleri İletişim Merkezi Uygulama Çözümü Kurum içinde veya dışında faaliyet gösteren Çağrı Merkezi ve Müşteri Hizmetleri İletişim Merkezi uygulama alanında, tek bir

Detaylı

Burak Boru, IFS in ERP Uygulamaları nı tercih etti. Fatih Güneş tarafından yazıldı.

Burak Boru, IFS in ERP Uygulamaları nı tercih etti. Fatih Güneş tarafından yazıldı. Burak Boru, ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) alanında etkin ve entegre bir iş organizasyonu sağlayan ve iş süreçlerindeki verimliliği artıran IFS Uygulamaları nı tercih etti. Burak Boru, IFS Uygulamaları

Detaylı

Yıldızını Bul Ödüllendir

Yıldızını Bul Ödüllendir Yıldızını Bul Ödüllendir Global ölçekte çalışan, takdir ve ödüllendirme platformu BIGGSTARS Biggstars, çalışan takdir ve sosyal ödüllendirme uygulamasında, şirket çalışanları kurum değerleri çerçevesinde

Detaylı

OPERASYONEL ÜSTÜNLÜK VE TÜKETİCİ YAKINLAŞMASINI SAĞLAMAK ve KURUMSAL UYGULAMALAR

OPERASYONEL ÜSTÜNLÜK VE TÜKETİCİ YAKINLAŞMASINI SAĞLAMAK ve KURUMSAL UYGULAMALAR OPERASYONEL ÜSTÜNLÜK VE TÜKETİCİ YAKINLAŞMASINI SAĞLAMAK ve KURUMSAL UYGULAMALAR Dünya üzerinde işletmeler giderek artan şekilde daha fazla hem içerideki şirketlere hem de diğer şirketlerle bağlanmaktadır.

Detaylı

Kutalmış Damar Emre Uzuncakara. 07 Haziran 2012 - İstanbul

Kutalmış Damar Emre Uzuncakara. 07 Haziran 2012 - İstanbul Kutalmış Damar Emre Uzuncakara 07 Haziran 2012 - İstanbul Unica ve Netezza Hızlı analitik, etkili pazarlama Unica ve Netezza İşbirliği 2010 yılında Unica ve Netezza IBM e katıldı İlk Unica Netezza işbirliği

Detaylı

Bildiğiniz Turint, bildiğiniz gibi değil!

Bildiğiniz Turint, bildiğiniz gibi değil! Bildiğiniz Turint, bildiğiniz gibi değil! Turint, turizm sektöründe faaliyet gösteren acentelere artı değer katma esasına göre geliştirilmiş, emsalsiz bir bilgi yönetim sistemidir! Çağın en etkili mecrası

Detaylı

2013 Eğitim Takvimi Biymed Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri

2013 Eğitim Takvimi Biymed Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri 2013 Eğitim Takvimi BiYMED Eğitim ve Danışmanlık BiYMED Danışmanlık, uzman kadrosu ile danışmanlık, eğitim ve yazılım hizmetleri sağlar. BiYMED Danışmanlık, müşterilerine hizmet almak istedikleri alanlarda

Detaylı

Risk Esaslı Denetim Planlaması ve Raporlaması. Kasım 2013 İstanbul

Risk Esaslı Denetim Planlaması ve Raporlaması. Kasım 2013 İstanbul Risk Esaslı Denetim Planlaması ve Raporlaması Kasım 2013 İstanbul Gündem I Neden risk esaslı iç denetim II Gelişen Yeni Risk Konuları Genel Örnekler III Risk esaslı iç denetim planlaması IV Risk esaslı

Detaylı

Veriye dayalı pazarlamayla dönüşüm oranlarınızı artırın.

Veriye dayalı pazarlamayla dönüşüm oranlarınızı artırın. Veriye dayalı pazarlamayla dönüşüm oranlarınızı artırın. Satışlarınızı ve müşteri bağlılığını, reklam yatırımlarına oranla en yüksek seviyeye çıkarmak için pazarlama teknolojileri geliştiriyoruz. Amacımız,

Detaylı

CREALUS Eğitim ve Danışmanlık Kurumsal Eğitim Kataloğu 2014

CREALUS Eğitim ve Danışmanlık Kurumsal Eğitim Kataloğu 2014 CREALUS Eğitim ve Danışmanlık Kurumsal Eğitim Kataloğu 2014 Hakkımızda CREALUS, kurulduğu günden bu güne kadar müşterilerine stratejik çözüm ortağı olarak yenilikçi, yaratıcı ve katma değerli eğitim ve

Detaylı

We create chemistry. Kurumsal stratejimiz

We create chemistry. Kurumsal stratejimiz We create chemistry Kurumsal stratejimiz BASF nin hikayesi Kuruluş yılımız olan 1865 ten bu yana dünyamızla birlikte onun ihtiyaçlarına cevap verebilmek için değişiyor ve gelişiyoruz. Şirket olarak sürdürülebilir

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? 15 yıllık sektör tecrübesi. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren filo ihtiyaçları hakkında bilgi birikimi. Uzmanlığımız; araştırma-geliştirme,

Detaylı

2013 Eğitim Takvimi Biymed Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri

2013 Eğitim Takvimi Biymed Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri 2013 Eğitim Takvimi BiYMED Eğitim ve Danışmanlık BiYMED Danışmanlık, uzman kadrosu ile danışmanlık, eğitim ve yazılım hizmetleri sağlar. BiYMED Danışmanlık, müşterilerine hizmet almak istedikleri alanlarda

Detaylı

Proje ve Portföy Yönetimi Araçlarının Seçimi ve Süreçlerin Tasarımı

Proje ve Portföy Yönetimi Araçlarının Seçimi ve Süreçlerin Tasarımı Proje ve Portföy Yönetimi Araçlarının Seçimi ve Süreçlerin Tasarımı Ancak etkin kullanılabilen bir proje ve portföy yönetim aracı proje ve program yönetimi sürecini destekleyebilir Proje ve program yönetimi,

Detaylı

BORUSAN TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE ARGE A.Ş. BORUSAN GRUBU PROJE YÖNETİM SİSTEMATİĞİ

BORUSAN TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE ARGE A.Ş. BORUSAN GRUBU PROJE YÖNETİM SİSTEMATİĞİ BORUSAN TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE ARGE A.Ş. BORUSAN GRUBU PROJE YÖNETİM SİSTEMATİĞİ Irmak KOÇKAN ERSOLMAZ 08.11.2018 1 BORUSAN HOLDİNG 08.11.2018 2 BORUSAN GRUBU 08.11.2018 3 BORUSAN GRUBU ÇELİK LOJİSTİK

Detaylı

Şirket. Profili. Bir Bakışta MCI. Finansal Bilgiler. Sektör Bilgileri. Online ve Offline Arasında Köprü Kurmak. Basın Kiti 2015

Şirket. Profili. Bir Bakışta MCI. Finansal Bilgiler. Sektör Bilgileri. Online ve Offline Arasında Köprü Kurmak. Basın Kiti 2015 Şirket Profili Basın Kiti 2015 Bir Bakışta MCI MCI, stratejik ilişki ve aktivasyon çözümleri sunma hususunda dünya lideri olup toplantı, etkinlik, dernek ve kongre sektörlerinde 1987'den beri yeniliklere

Detaylı

CRM UYGULAMALARINDA BAŞARI ĐÇĐN BĐLĐNMESĐ GEREKENLER

CRM UYGULAMALARINDA BAŞARI ĐÇĐN BĐLĐNMESĐ GEREKENLER 1-Pazarlama konsepti ve bilişim destekli CRM sistemleri 2-CRM Nedir? Neden CRM? 3- CRM modelleri 4-CRM uygulama noktaları 5-CRM projelerinde başarı ve başarısızlığı etkileyen faktörler CRM UYGULAMALARINDA

Detaylı

EN BEĞENİLENLER 70 CAPITAL 12 / _071_072_CP_12.indd 2 11/26/16 6:44 PM

EN BEĞENİLENLER 70 CAPITAL 12 / _071_072_CP_12.indd 2 11/26/16 6:44 PM EN BEĞENİLENLER 70 CAPITAL 12 / 2016 Türkiye nin En Beğenilen Şirketleri araştırmasının 16 ncısında dikkat çekici değişimler var. 2013, 2015 yıllarının lideri Koç Holding, liderlik koltuğuna iyice yerleşti.

Detaylı

TÜBİSAD Bilişim Çözümleri Platformu

TÜBİSAD Bilişim Çözümleri Platformu TÜBİSAD Bilişim Çözümleri Platformu Bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişmeler sektörde üretilen mal ve hizmetlerin hedef kitleye yeterli düzeyde ulaşmasını da zorlaştırıyor. Artık sadece

Detaylı

Şirketimizi ve sunduğumuz hizmetlerimizi anlatma fırsatı verdiğiniz ve değerli zamanınızı bize ayırdığınız için teşekkür ederiz. www.entegregroup.

Şirketimizi ve sunduğumuz hizmetlerimizi anlatma fırsatı verdiğiniz ve değerli zamanınızı bize ayırdığınız için teşekkür ederiz. www.entegregroup. Şirketimizi ve sunduğumuz hizmetlerimizi anlatma fırsatı verdiğiniz ve değerli zamanınızı bize ayırdığınız için teşekkür ederiz Yetkili : Yaşar TÜRKMEN Ofis Tel : 0212 482 11 99 Direkt : 0533 414 50 37

Detaylı

Merhaba dediğini görün. Şimdi Cisco TelePresence ile gelecek yanınızda.

Merhaba dediğini görün. Şimdi Cisco TelePresence ile gelecek yanınızda. Broşür Merhaba dediğini görün. Şimdi Cisco TelePresence ile gelecek yanınızda. 2010 Cisco ve/veya bağlı kuruluşları. Tüm hakları saklıdır. Bu belge Genel Cisco Bilgileri ni içerir. Sayfa 1/5 Yeni Çalışma

Detaylı

Quatro Dijital. D.E.S.H. Digital Excellence of Service and Hopitality bir Quatro Dijital markasıdır.

Quatro Dijital. D.E.S.H. Digital Excellence of Service and Hopitality bir Quatro Dijital markasıdır. Quatro Dijital DESH Nedir? D.E.S.H. yani Digital Exclence of Service and Hospitality hizmet veren kurumların, dil farklılıklarını ortadan kaldırarak hizmetlerini daha kolay ve teknolojik bir şekilde sunabilmelerini

Detaylı

Yaşar Bilgi İşlem A.Ş yılında faaliyete başlamıştır Yaşar Holding e bağlı kurumsal bir bilgi teknolojileri şirketidir Uzmanlık alanı İş Yönetim

Yaşar Bilgi İşlem A.Ş yılında faaliyete başlamıştır Yaşar Holding e bağlı kurumsal bir bilgi teknolojileri şirketidir Uzmanlık alanı İş Yönetim Ağustos 2018 Yaşar Bilgi İşlem A.Ş. 1983 yılında faaliyete başlamıştır Yaşar Holding e bağlı kurumsal bir bilgi teknolojileri şirketidir Uzmanlık alanı İş Yönetim Yazılımları ve Dijital Teknolojiler dir

Detaylı

SUBA. SUBA CRM. Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SMART TECHNOLOGY SOLUTIONS

SUBA. SUBA CRM. Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SMART TECHNOLOGY SOLUTIONS Bulut Teknoloji ile İşinizi Zirveye Taşıyın! SUBASOFT Hakkımızda Subasoft yazılım, yazılım projelerinizi bütün olarak ele alır. Web site projelerini sadece kod yazmak ya da arayüz eklemek olarak görmüyoruz.firmanızın

Detaylı

Türkiye nin ilk ve en çok tercih edilen E-fatura platformu

Türkiye nin ilk ve en çok tercih edilen E-fatura platformu NetInvoice E-Fatura Türkiye nin ilk ve en çok tercih edilen E-fatura platformu DIGITAL PLANET Digital Planet, Türkiye de e-fatura alanında ilklere imza atan ve bugün itibarıyla Türkiye nin en çok e-fatura

Detaylı

OKTAY ÖNCEL. Kendisinden hem Avnet hem de Türkiye de son dönemde gerçekleştirilen teknoloji yatırımlarına dair bilgiler aldık.

OKTAY ÖNCEL. Kendisinden hem Avnet hem de Türkiye de son dönemde gerçekleştirilen teknoloji yatırımlarına dair bilgiler aldık. OKTAY ÖNCEL OT/VT sektörünün yakından tanıdığı bir ismi ağırlıyoruz bu sayıda VecTime da; Avnet Technology Solutions Türkiye nin Kurumsal Çözümler Bölümü Yöneticisi Oktay Öncel. Kendisinden hem Avnet hem

Detaylı

İnsan Kaynakları Süreçlerinde Dijitalleşme Endeksi Araştırması

İnsan Kaynakları Süreçlerinde Dijitalleşme Endeksi Araştırması www.pwc.com.tr/yetkin-ik İnsan Kaynakları Süreçlerinde Dijitalleşme Endeksi Araştırması Kariyer.net & İş yaşamının geleceğine etki edecek 5 Megatrend ve Yetenek Yönetimi Stratejilerine Etkileri 1 2 3 4

Detaylı