Reklamda yaratıcılık. Hazırlayan ve sunan: Deniz Tan

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Reklamda yaratıcılık. Hazırlayan ve sunan: Deniz Tan"

Transkript

1 Reklamda yaratıcılık Hazırlayan ve sunan: Deniz Tan

2 The world is but a canvas to the imagination. - Henry David Thoreau

3 Yaratıcılık nedir? Yaratıcılık gördüğümüz, yaptığımıız, yaşadığımız, merak ettiğimiz, öğrendiğimiz her şeyin beslediği bir yetenektir.

4 Yaratıcılık Herkesin baktığına bakıp, onunla ilgili kimsenin düşünmediğini düşünebilmek, görünmeyen bağları kurabilmektedir. Reklamdaki yaratıcılık da aynı şekilde işler Bir markaya hiç kimsenin bakmadığı bir şekilde bakabilmek ya da bir fikri daha önce ele alınmadığı gibi işleyebilmek yaratıcılıktır.

5 Peki de bunu nasıl yapacağız? Nasıl iyi bir reklam kreatifi olacağız, yaratıcılığımızı nasıl geliştireceğiz?

6 Merak ederek. Sektörde neler olmuş, reklam dünyasında neler var, dünyada neler oluyor, capoiera nasıl yapılır, kedilerin neden bıyıkları var, Noel Baba nereden gelmiş... Tüm bunları öğrenmek bir gün size şahane bir fikir ile dönebilir.

7 Çok yönlü düşünerek. Bir basın ilanı fikri mi buldunuz, peki ya onu basın ilanı değil de dijital ortama taşısanız? Fikrinizi bir de şöyle deneseniz? Fikir bir kerelik bir fikir mi, çoğaltılabilir mi? İyi bir kreatif, fikre farklı açılardan bakmayı bilmelidir. 7

8 Popüler kültürü takip ederek. Kreatiflerin besin kaynağı hayattır; sinemadır, kitaptır, çevresinde olup bitenlerdir. Neyin, ne zaman, neye ilham vereceği belli olmaz. Ve de unutulmamalıdır ki, toplumdaki değişikliklerin reklama yansıması kaçınılmazdır.

9 Klişe tuzaklarından uzak durarak. O hep gördüğünüz, alışılmış deyim ve görseller var ya... İlk anda akla gelenler, binlerce defa gördükleriniz. Onları uygulamaya geçmeden önce bir kere daha düşünmekte fayda var. 9

10 Görsele ve yazıya hakim olarak. Her ne kadar yazar ve çizerin bazen tek başına yaptıkları işler olsa ve roller tanımlı gibi görünse de; iyi yazar görsellikten anlamalı, çizerin sıkıştığı noktada ona görsel önerilerle destek verebilmeli, iyi çizer de yeri geldiğinde başlık yazabilmelidir. Partnerler birbirlerini her konuda yönlendirebilmeli, öneriler verebilmelidir. 10

11 Takım çalışmasının değerini bilerek. Takım, takım, takım... İyi anlaşan, beraber gülüp eğlebilen, birbirini destekleyen bir takım, iyi fikir ararken çok yardımcı olacaktır. Sadece partnerinizle değil, müşteri ilişkilerine de alışıldığı üzere bir baş ağrısı muamelesi yapmak yerine, takımın parçası gibi davranmak hayatınızı kolaylaştırabilir.

12 Çöpten korkmayarak. Gün olacak, şahane bir fikir aklınıza gelecek ama o markaya uymayacak, o marka için çalışmayacak ya da belki de daha önce yapılmış olacak. O fikre takılıp kalmak yerine, onu çöpe atmayı bilmeniz gerekecek. Fikirlerinize fazla bağlanmamayı, onları geride bırakıp yürüyebilmeyi, yeni ufuklara yelken açmayı öğrenmekte fayda var.

13 Less is more mottosunun ne demek olduğunu anlayarak. Çöpe atmak dedik. Bazen işinizdeki fazlalıkları da çöpe atmanız gerekecek. Her şeyi bir anda söylemeye, göstermeye çalışmayın. Minimal olun. Bir tek şeyi, en güzel şekilde söylemeye bakın. Fikrinizi dağıtmayın, odaklanın. Fikrinizi görenlerin de kafasını dağıtmayın. 13

14 Soru sorarak. Aklınıza gelen her şeyi sorun, ekibinize, takım arkadaşınıza, müşteriye, müşteri ilişkilerine, internete. Çekinmeyin, sorun, öğrenin. Size verilen iş ile ilgili hiçbir sorunun yolunuzu tıkamasına izin vermeyin.

15 Saçmalayarak. Pek çok ünlü yazar, çizer ve düşünürün birleştiği bir nokta; yaratıcı olabilmek için kendini bırakabilmenin gerekliliği. Yani gülünç ya da saçma demeyip, hayal gücünüzü serbest bırakıp, kendinize limitler koymamayı denemelisiniz. Unutmayın, tüm o şahane fikirler, genelde bir geyikten ya da saçma bir şeyden çıkar. 15

16 Reklam kreatifleri neler yapar?

17 Kreatifleri tanıyalım - Kreatifler en az bir yazar ve bir çizerden oluşan takımlarda çalışır. - Senior takımların, kendilerine bağlı bir çift junior ı ve stajyerleri olur. - Bazı ajanslarda rotasyon ile müşteri ve markalar zaman zaman değiştirilse de, genelde takımların kendi müşteri ve markaları vardır ve hep onlar için çalışırlar. - Markaları dışında zaman zaman yeni müşteriler için konkur adı verilen şeylere girerler. - Zaman zaman ajansta sabahlamak kreatiflerin vazgeçilmez hobilerindendir. - En sevdikleri şey revizyondur. - Takım çalışması kreatif bölümde en önemli şeydir.

18 Kreatifin en önemli işi! -Yazar ya da çizer, bir kreatifin en önemli işi o şahane fikri bulmaktır. - Fark yaratacak olan öncelikle fikirdir. - Kötü uygulama iyi fikri öldürebilir ama iyi uygulama kötü fikri kurtarmaz.

19 Reklam yazarı Sanat yönetmeni RY - SY -İsim çalışması - Logo - Slogan -TV senaryosu - Redaktörsüz ajanslarda baskı öncesi redaksiyon, kontrol -Radyo spotu, dublajcı araştırması, dublajda sanatçıyı yönlendirme - Basın ilanı ve advertorial metinleri; başlık ve copy (metin) -Storyboard veya storyboard cu önerisi, filmin görsel dünyasına dair örnekler, pack-shot çözümleri - Basın ilanın tasarımı, gerekiyorsa fotoğrafçı ve ilüstratör önerileri -TV fikri, yönetmen önerileri - Basın ilanı fikri -Ambient, gerilla, outdoor, internet fikirlerinin metinleri -Ambient, gerilla, outdoor, internet fikirlerinin tasarımı - Ambient, gerilla, outdoor, internet fikirleri - Revizyon - Revizyon - Revizyon

20 Televizyon - Sinema

21 Sunrise Communications SMS Dialogues Good night 4D770 Volkswagen Passat The Force Knorr Sidekicks Salt shaker Bridgestone Karma Carlsberg Everest Aile içi şiddete son Kadına şiddet uygulayan erkek değildir! 21

22 Fikir aşamasında Söylemek yerine göstermenin yollarını düşünün. Zamanınınızın çok kısıtlı (genelde maksimum 60 saniye) olduğunu unutmayın. Dolambaçlı hikayelerde boğulmayın, izleyeni boğmayın. Hikayeyi yerinde bitirin, uzatmayın, süründürmeyin. Spesifik programlar veya kanallar dışında, çok geniş bir insan grubuna seslendiğinizi unutmayın. Fikri bulduktan sonra hayal ettiğiniz görsel dünya hakkında da düşünün, araştırma yapın. Bütçeyi de aklınızda bulundurun, düşük bütçeyle iyi film çıkmaz da demeyin!

23 Senaryoyu yazarken Fikri bulduktan sonra sinopsis halinde fazla detaya girmeden senaryonuzu bir ya da birkaç paragrafta anlatın. Süre hesaplamak için genelgeçer taktik: Diyalogdaki kelime sayısı/2 dir. Ayrıca kendi kendinize diyalogları, saat tutup, okuyarak bunu daha doğru şekilde hesaplayabilirsiniz. Ancak diyalogsuz senaryolarda süreyi tahmin etmek tecrübe işidir. Diyalogların doğallığına özen gösterin, kontrol için kendi kendinize yazdıklarınızı okuyun. Senaryoda mekanları, tipleri ve önemli detayları kafanızdaki gibi ama net bir şekilde, fazla edebiyat yapmadan tasvir edersiniz ancak kamera açıları ve hareketleri çok gerekmedikçe- yazılmaz, yönetmene bırakılır. Sadeleştirmek önemlidir. Fazla hikaye, fazla diyalog yerine yazdığınız her şeye bir kez daha bakıp, bu gerçekten gerekli mi? sorusunu kendinize sorun. Müzik ve ses efektlerini de göz önünde bulundurun.

24 Senaryodan sonra Senaryoyu yazdıktan sonra iş bitti sanıyorsanız çok yanıldınız! O senaryonun hayata geçirilmesi de sizin sorumluluğunuzdur. - Filmi çekebilecek yönetmenleri düşünmek, filmin görsel dilinin nasıl olacağını yönetmene aktarabilmek gibi işlerde prodüksiyon bölümüyle elele çalışacaksınız. - Bu nedenle yeni teknikleri, yönetmenleri, dünyada yapılanları sürekli takip etmelisiniz. - Film çekilditen sonra bile işiniz bitmez, post prodüksiyon, montaj gibi aşamalarda yönetmenle beraber çalışarak filmin planlandığı gibi hayata geçmesine çalışırsınız.

25 Radyo

26 Forum İstanbul Açılış Yemek Sepeti Yemek sesleri Esem Mat Sinek ilacı 26

27 Radyo spotu yazarken Radyo spotu yazmanın farkı görüntü olmaması ve her şeyin seslerle anlatılmak zorunda olmasıdır. Bu da bazı şeylerin aktarılmasını zorlaştırır, mimikler, düşünceler gibi... Bu mecranın en önemli özelliği ses olduğundan, iyi radyo spotlar mecranın bu özelliğini göz ardı etmezler ve fikre entegre ederler. Ses efektlerinin kullanımı ve müzik seçimi büyük önem taşır. Diyalog kullanabilirsiniz ama radyoda görüntü olmayacağından, diyalogunuz TV dekinden daha fazla dikkat çekecektir. O nedenle doğallık daha da önem kazanır ve radyo diyaloglarında genelde rastlanan en büyük problem budur. Diyalog daha kestirme bir yoldur, yapabiliyorsanız derdinizi diyalogsuz anlatmaya çalışın.

28 Basın

29 Basın ilanı yazarken Kiminle konuşuyorsanız, onun dilinde yazmalısınız. Bir kadına mücevher satarkenki dil ile bir tır şöforüne motor yağı satarkenki dil aynı olmamalıdır. Yazarken kendinizi konuştuğunuz kişinin yerine koyun. Basın bülteni ya da advertorial yazmıyor iseniz, fazla laf kalabalığından kaçının, net olun. Unutmayın uzun metinlerin okunmasına güvenemezsiniz. Derdinizi başlık ve görselle anlatabilmeli, detayları metinde vermelisiniz. Uzun metinli bir ilan yazacaksanız, metnin kendini okutabilmesine, okuyucusu sıkmamasına daha da gayret etmeli, farklı bir metin ortaya koyabilmelisiniz. Fazla teknik, kitap ağzıyla değil, konuşuyormuş, karşınızdakine anlatıyormuş gibi yazmaya çalışın. Metninizi yazdıktan sonra tekrar okuyun, neleri atabilirim? diye bir kez daha bakın ve mümkün olduğunca sadeleştirin. Başlıkta klişe laf oyunlarından ve tekerlemelerden kaçınmaya çalışın. Dikkat çekecek, çarpıcı bir başlık arayın.

30 Dank 2. el mobilya İndirim 30

31 Volkswagen Trucks The right size for your needs 31

32 Anadolu Sigorta Son pişmanlık 32

33 Sek süt İçsek Büyüsek 33

34 Cumhuriyet Parti 34

35 Açık Hava

36 CNN Olaylar ve arka planları 36

37 Hot Wheels Big Boy 37

38 Mini Let there be Xenon. 38

39 Against Aids every minute counts 39

40 Edinburgh Kilt 40

41 Clear Anti Dandruff Remove to get 10% off İkea Balconies 41

42 Açık hava için yazarken Outdoor açık hava mecrası olduğundan ve insanlar çoğunlukla arabalarında ya da yürürken göreceklerinden uzun metinlerden kaçının. Genel kural 8 kelimeyi aşmamaya çalışmaktır. Mecranın özelliklerini kullanmayı deneyin.

43 Ambient / Gerilla

44 Folgers Coffee Hey city that never sleeps, wake up! 44

45 Jobsintown.de Life s too short for the wrong job! 45

46 İkea Balconies 46

47 Rock climbing camp for kids İkea Balconies 47

48 School of Art and Design - Creativity Test How far does your creativty go? İkea Balconies 48

49 Seafood palace Looking for seafood? 49

50 İkea Balconies 50

51 To promote their exhibition stand at the Franfurt Book Fair, Eichborn the publisher with the fly prepared 200 flies with an ultra light banner. The banner was attached with natural wax. After a short time the banner dropped off by itself. And the flies were not harmed. Eichborn Flies 51

52 Doğrudan Pazarlama

53 Estetik cerrah için kartvizit 53

54 Düğün davetiyesi 54

55 Bang & Olufsen Audio Annual Report 55

56 Axe Fantasy Mousepad İkea Balconies 56

57 Dijital / Mobil

58 - Web siteleri - Advergame ler - Banner lar, internet reklamları - Sosyal medya kampanyaları - Viral - Mobil pazarlama/uygulamalar 58

59 London Metropolitan Police Choose a different ending 59

60 Zoo Records Hidden Sound Campaign 60

61 Viral 61 -Trojan Weightlifting 15q7s_trojangamesweightlifting_extre me -Resfest Cast - ucel/ /in/set / - Coca-Cola 90turk - ygyu_klarnetci-ali-vs-vuvuzellacy-1- buyu_fun

62 Kampanya 62 - Born HIV Free (Google Maps uygulaması) -Yes I am Precious (entegre dijital iletişim) - Süt adası (advergame ve web sitesi uygulaması) ( - Fun theory ( «the world s deepest bin

63 Fikir nasıl bulunur? Briefi aldınız, okudunuz. Brainstorming e hazırsınız. Peki fikri nasıl bulacaksınız? Fikir bulmak öğretilemez ancak bazı taktiklerden yararlanabilirsiniz.

64 Üründen yola çıkmak. Ürünü elimize alıp, şeklini şemalini, logosunu, paketini incelemek, ters çevirmek, düz çevirmek, yan çevirmek, üstüne yazanları incelemek, içindekilere bakmak. 64

65 Principe Basın 65

66 Durex - Basın 66

67 Mc Donald s Free wi-fi - Basın 67

68 Pepsi Pool - Basın 68

69 Ürünün etkisini abartmak. Ürünün sağladığı sonucu ya da etkilerini en uç sınıra taşısak ne olurdu? Abartabileceğimiz kadar abartsak? 69

70 Organic Town - Baby Food Diaper - Basın 70

71 Vitakraft For You Beauty Shampoo Sweet pink dog Basın Metin: Conditioner for you beauty. For softer and sweeter hair.

72 Duracell- Power beyond ordinary - Ambient 72

73 Metafor Ürünümüzü ya da sağladığı etkiyi bir şeye benzetecek olsak neye benzetirdik, nasıl bir metafor kullanırdık? 73

74 Masterlock- Basın 74

75 Alzheımer Awareness Eraser Promosyon 75

76 The economist Keyhole Açık hava 76

77 Görsel Hikaye Ürünü ya da etkisini hikayeleştirebilsek nasıl anlatırdık? 77

78 Asonor Anti-Snoring Give back his dreams - Basın 78

79 Vista a la carte Travel therapy Basın 79

80 Post-it - Basın 80

81 Öncesi/Sonrası veya Problem / Çözüm Ürünün kullanımı nasıl bir fark yaratırdı, kullanıcının hayatında neleri değiştirirdi? Öncesinde ne oluyordu, sonrasında ne oluyor? 81

82 WWF Shark - Basın 82

83 L univers de chocolat Chocolate with Whisky - Basın 83

84 Clorets Eliminates bad breath - Basın 84

85 Dezavantajı avantaja çevirmek Ürünün dezavantajını nasıl faydaya çevirebilirim? 85

86 Hans Brinker Budget Hotel Unique design - Basın 86

87 Avis No.2 - Basın 87

88 Nedenler... Neden bu ürünü kullanmalı? Bu ürünü kullanmak için duygusal, işlevsel ya da saçma herhangi bir fayda bulunabilir mi? 88

89 Hedlandi Salon Love what you see - Basın 89

90 İstanbul toy museum Pay a visit to your past - Basın 90

91 Zihin açıcı diğer sorular -Ürünümüz hiç olmasaydı ne olurdu? -Ürüne ulaşmak için ne badireler atlatılabilir? -Ürünü bir ünlü temsil edecek olsa kim temsil ederdi? -Ürünümüz bir kişi olsaydı ne olurdu? -Ürün ile duygusal bir bağ kurulabilr mi? -Ürünümüz canlı olsaydı ne olurdu? -Rakip markayı kullanırsak ne olur, bizim markayı kullanırsak ne olur? - Ürünümüze yeni ya da farklı bir kullanım şekli olabilir mi? - Küçültürsek ne olur? Büyütsek ne olur? Şöyle yapsak ne olur, böyle yapsak ne olur?

92 EKLER 92

93 Ödüller -Kristal Elma - Kırmızı -- Cannes Lions Epica --- -One Show --- Clio --- Golden Drum

94 KITAP VS. Cutting Edge Advertising - Jim Aitchison Hey, Whipple, Squeeze This: A Guide to Creating Great Ads - Luke Sullivan Creative Advertising - Mario Pricken Ogilvy on Advertising David Ogilvy Truth, Lies and Advertising : The Art of Account Planning Jon Steel Lurzer s Archive Communication Arts 94

95 SITELER Bigumigu: Elmaaltshift: Ads of the world: I believe in advertising: Fubiz: The inspiration room: Digital Buzz: Joe La Pompe: Viral Blog: Coloribus: 95

96 MINI SÖZLÜK Brief: Strateji ve müşteri ekibinin, müşterinin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda kreatife getirdiği şey. Brainstorming: Kreatifin geyiği Fikir düşünüyorum: Boş oturuyor görünen kreatifin cevabı. Deadline: Kreatifin sevmediği ama uymak zorunda olduğu şey, işin verilmesi gereken zaman. Konkur: Sabahlamak için bir bahane. Yeni müşteri adaylarının birkaç ajansı davet ederek, kendilerinden bir sunum bekledikleri yarışma tarzı şey. Ödül, müşteriyi kazanmaktır. PPM: Pre-production meeting. Yani prodüksiyon öncesi toplantı. Saatler sürer, cast, kostümler, mekanlar seçilir. Müşteri, ajans ve prodüksiyon şirketi katılır. Pre-PPM: Pre-pre-production meeting. PPM öncesi müşterisiz yapılan PPM. Revizyon: Hayatın gerçeği. Süper: televizyon spotlarında ekrana gelen yazı Pack-shot: Ürünün ekrana geldiği bölüm. DES/DKS: Dış erkek ses, dış kadın ses. 96

97 Örnek TV senaryosu 97 Filmimiz, genç bir kadının restoranda tek başına birini beklerkenki görüntüsüyle açılır. Kadın genç bir adamı uzaktan görünce, ona el sallar, sandalyesinde hafifçe doğrulur. Adam masaya geldiğinde kadını öpmek için eğilir ama kadın eliyle ağzını kapamıştır. O halde adamı öpmeye çalışır. Adam şaşkın oturur, kadın peçeteyi burnunun altına doğru tutarak adama gülümsemeye çalışmaktadır. DES: Yüz bölgenizdeki istenmeyen tüylerle başınız dertteyse, Bioder yüz serumunu keşfetmenin tam zamanı. Buradan kesmeyle kadının yüzüne serumu uyguladığı bir plana geçeriz. Buradan sonra da demomuz başlar. Dış ses demo akarken konuşmaya devam eder. Demoda serumun deri altına nüfuz ederek, kılların kökünü etkilemesi anlatılır. DES: Bioder tüy azaltıcı yüz serumu, düzenli kullanım ile yüz bölgesindeki istenmeyen tüylerde azalma sağlar. Süper: Düzenli kullanımda istenmeyen tüylerde %90 a varan azalma Buradan tekrar kadına geçeriz, kadın gülümser, elinde tuttuğu hindiba çiçeğine üfler. Polenler havada uçuşur, yakın planda, kadının gülümsemesini ve pürüzsüz cildini görürüz. Kesme ile pack-shot a geçeriz, bir polen zarif bir şekilde ürünün üzerine düşer. Ardından ürünü gördüğümüz pack shot a geçeriz. Pack-shot üzerine dış ses sloganı söyler. DES: Bioder. İstenmeye tüylere karşı bitkisel çözüm. Senaryonun çekilmiş hali:

98 Örnek radyo spotu 98 SFX: Sokak sesleri Bir yavru kedi miyavlaması: Miv, miv, mivmivmiv, miiiiiiv, miiiyaaaaaaaaaaaaav, miiiiiiiiiiiiiiv Birden fade in le derinden bir ses gelir ve kedinin seslerini bastırır: Adam: Suuuuuuuuuuuuuuuus! DES: Kendi müziğini arıyorsan, koş, bilgisayarını aç. Cokenmusic.com da müzik, dünyaca ünlü kulüplerden görüntüler, oyunlar, arkadaşlar ve daha fazlası seni bekliyor! E, hadi o zaman!

99

AJANS KREATIFLERI. Reklam ajanslarında kreatif bölüm ne yapar, ne yer, ne içer, nasıl yapar, nasıl eder? Hazırlayan ve sunan: Deniz Tan

AJANS KREATIFLERI. Reklam ajanslarında kreatif bölüm ne yapar, ne yer, ne içer, nasıl yapar, nasıl eder? Hazırlayan ve sunan: Deniz Tan AJANS KREATIFLERI 1 Reklam ajanslarında kreatif bölüm ne yapar, ne yer, ne içer, nasıl yapar, nasıl eder? Hazırlayan ve sunan: Deniz Tan AJANS NASıL IŞLER? 2 Küçük ya da büyük, şık ya da fast-food... Reklam

Detaylı

Reklam Kampanyası. The matrix is the world that has been pulled over your eyes to blind you from the truth Morpheus

Reklam Kampanyası. The matrix is the world that has been pulled over your eyes to blind you from the truth Morpheus Reklam Kampanyası The matrix is the world that has been pulled over your eyes to blind you from the truth Morpheus Reklam Kampanyası Nedir? Reklam kampanyası, markanızın iletişiminde kullanacağınız enstrümanların

Detaylı

Ajanslar ve Brief Süreci. Melis Çetinkaya Keşan

Ajanslar ve Brief Süreci. Melis Çetinkaya Keşan Ajanslar ve Brief Süreci Melis Çetinkaya Keşan Ajans nedir? İletişim partneri Sağ kol Takım arkadaşı İşinin uzmanı... HEPSİ? Ajans tipleri Kreatif Ajanslar Ajans tipleri Medya Ajansları Ajans tipleri Etkinlik

Detaylı

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor!

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! BASIN BÜLTENİ MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! MediaCat dergisi tarafından bu yıl 8. düzenlenen Felis Ödülleri medya planlama stratejilerini ödüllendirmesinin yanı sıra bu yıl genişleyen

Detaylı

Dijital Pazarlama Ajansı

Dijital Pazarlama Ajansı Ocak 2018 Strateji ve Hizmetler Dijital Pazarlama Ajansı Eda Kara Marketing Director Reklam taktikleri ve dijital çözümler İçindekiler 4 01 Hakkımızda Naapsak Sosyal Medya Ajansı hakkında merak 04 Müşteriler

Detaylı

İnteraktif Türkler 2009 İnteraktif Mecra Kullanım Araştırması

İnteraktif Türkler 2009 İnteraktif Mecra Kullanım Araştırması İnteraktif Türkler 2009 İnteraktif Mecra Kullanım Araştırması Türkiye nin ilk ve öncü dijital ajansı adinteractive in Türk internet kullanıcısının davranış alışkanlıklarına ışık tuttuğu araştırması İnteraktif

Detaylı

www.sosyalmedyaodulleri.com.tr

www.sosyalmedyaodulleri.com.tr 2015 Sosyal Medya Kulübü SMÖ 2015 Takvim Dijital Dünya da Biz Benzer Etkinlikler Sponsorluk Türleri Ana Sponsorluk Platin Sponsorluk Gold Sponsor Silver Sponsorluk Kategori Sponsorlukları Diğer Sponsorluklar

Detaylı

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor!

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! BASIN BÜLTENİ MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! MediaCat dergisi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Felis Ödülleri ne başvurular 8 Temmuz Pazartesi günü başlıyor. Başvuruda bulunmak

Detaylı

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur.

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur. 2002 2005 2008 2011 2014 2016 Adjans Kimdir Dijital reklam ajansı olan Adjans, 2002 yılında dijital dünya sektörüne giriş yapmış ve sektörde hızla yükselerek adını duyurmuş prestijli bir kuruluştur. Markanızı

Detaylı

Pazarlama İletişimi-3

Pazarlama İletişimi-3 Pazarlama İletişimi-3 Reklamın Makro Ekonomik Rolü Ad=Market Power Ad=Information Sentezci görüş Reklam Türleri Doğrudan harekete geçirici Dolaylı olarak etkili Birincil talep yaratan reklamlar Seçici

Detaylı

GalataMOON Neler Yapar?

GalataMOON Neler Yapar? GalataMOON 2011 yılında farklı bir isimle faaliyete başlayan firmamız, 2014 yılından itibaren yeni bir yapılanmaya girerek GalataMOON ismiyle, hizmet vermeye başlamıştır. Uzun yıllar televizyon, yapım

Detaylı

Bütünleşik Pazarlama İletişimi. Melis Çetinkaya Keşan 4 Ağustos 2012

Bütünleşik Pazarlama İletişimi. Melis Çetinkaya Keşan 4 Ağustos 2012 Bütünleşik Pazarlama İletişimi Melis Çetinkaya Keşan 4 Ağustos 2012 Melis... Ya siz? Eğer... Tüketici bizi aynen anlasaydı, Dünyada bir tek biz olsaydık, Sonsuz para olsaydı... Ama Tüketicinin anladığı

Detaylı

Yaratıcılığın; uçsuz bucaksız, sınır tanımayan, sıra dışı fakat gerçekliği taçlandıran gücüne inanıyoruz

Yaratıcılığın; uçsuz bucaksız, sınır tanımayan, sıra dışı fakat gerçekliği taçlandıran gücüne inanıyoruz Çok az insan yaratıcı olarak kabul edilir: Birkaç ressam, birkaç şair; milyonda bir kişi. Bu saçmalıktır. Her insan doğuştan yaratıcıdır. Çocukları izlersen görürsün. Bütün çocuklar yaratıcıdır. OSHO 2001

Detaylı

Rafine. 360 Hizmet Özünde tutku var. Hızlı Güçlü Sanatsal Yenilikçi. İşi bilen yapar! Farabians Strategy #araştır. Rafine Video #derinleş

Rafine. 360 Hizmet Özünde tutku var. Hızlı Güçlü Sanatsal Yenilikçi. İşi bilen yapar! Farabians Strategy #araştır. Rafine Video #derinleş Rafine Hızlı Güçlü Sanatsal Yenilikçi Sektörel Reklam Ajansı Rafine; mobilya sektöründe uzmanlaşan kadrosuyla, sektörel hizmet veren bir reklam ajansıdır. 20 yıllık Mobilya Sektörü tecrübemize güveniriz.

Detaylı

Buruşuk Ömer Destanı. www.tersisler.org 0212 881 11 58 0212 883 16 86

Buruşuk Ömer Destanı. www.tersisler.org 0212 881 11 58 0212 883 16 86 Buruşuk Ömer Destanı 1900 yılları Türkiye sinden günümüze 100 yıllık süreci konu almaktadır. İstanbul da konakta yaşayan aile ilişkileri örgüsü; arka planında Türkiye de ve dünyada yaşanan toplumsal değişim

Detaylı

herkesin bir reklamı olmalı

herkesin bir reklamı olmalı bilgi@herkesinreklami.com www.herkesinreklami.com herkesin bir reklamı olmalı herkesin bir reklamı olmalı Günümüzde reklam ve tanıtım gibi faaliyetlerin öneminin herkes farkında. Ancak çok zaman bu işler

Detaylı

MARKA İLETİŞİM SÜRECİ. Brif Toplantısı. Analiz ve Araştırma Süreci. İletişim Stratejisi. Konumlandırma ve İletişim Çalışmaları

MARKA İLETİŞİM SÜRECİ. Brif Toplantısı. Analiz ve Araştırma Süreci. İletişim Stratejisi. Konumlandırma ve İletişim Çalışmaları Brif Toplantısı Ürün / Hizmet Tanımı, Mevcut Konum, Güçlü ve Zayıf Yönler, Hedefler,Rakipler, Fırsatlar ve Tehditler Analiz ve Araştırma Süreci Kurum İçi İletişim Analizi Hedef Kitle Analizi Rakip Analizi

Detaylı

Online ve Offline Medya Planlama

Online ve Offline Medya Planlama Online ve Offline Medya Planlama Gizem Yücel 21.07.2012 gizemyucel mgyucel Dijitalist Online ve Offline ın Güncel Durumu Geleneksel Pazarlama, TV yi Koruyor «TV büyüyor.» «Daha da büyüyeceğini söylüyorlar.»

Detaylı

Kurumsal Kimlik. Web Sitesi Tasarımı & Kodlaması. Reklam Tanıtım Ürünleri. Dijital Medya. Stand Tanıtım Ürünleri. Prodüksiyon.

Kurumsal Kimlik. Web Sitesi Tasarımı & Kodlaması. Reklam Tanıtım Ürünleri. Dijital Medya. Stand Tanıtım Ürünleri. Prodüksiyon. Biz küçücük ama sıcacık bir ekibiz. İşimizi Tutkuyla yapar ve en iyi sonucu almak için çabalarız. Müşterilerimize verdiğimiz değer başta olmak üzere, birbirimize ve işimize aşkla bağlı oluşumuz, bizi yukarıya

Detaylı

Çalışmalar Mp3 veya Wav formatında kabul edilecektir. Çalışmaların süresi en az 10 dakika, en fazla 20 dakika olmalıdır.

Çalışmalar Mp3 veya Wav formatında kabul edilecektir. Çalışmaların süresi en az 10 dakika, en fazla 20 dakika olmalıdır. 1) En İyi Radyo Spikeri Başvuru Şartları Ses Tonu Ses Tınısı Konuşmada Akıcılık Programı Yürütmedeki Becerisi Çalışmalar Mp3 veya Wav formatında kabul edilecektir. Çalışmaların süresi en az 10 dakika,

Detaylı

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ SUNUM DOSYASI Sosyal Medya Kanallarımız Günlük olarak milyonlarca insan tarafından kullanan tüm sosyal medya ortamlarında HEM BİLGİSAYAR HEM DE MOBİL CİHAZLARDA en sık kullanılan

Detaylı

NELER YAPIYORUZ? LEPA Anonim Şirketi Tanıtım Dergisi

NELER YAPIYORUZ? LEPA Anonim Şirketi Tanıtım Dergisi NELER YAPIYORUZ? LEPA Anonim Şirketi Tanıtım Dergisi HAKKIMIZDA 2 3 LEPA yenilikçi, vizyonlu, genç ve çalışkan ekibiyle organizasyon, prodüksiyon ve ajans hizmetlerinde bulunmaktadır. LEPA bir kurumun

Detaylı

Your Digital Agency in Europe. Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri

Your Digital Agency in Europe. Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri Paragon Web Tasarım & Dijital Medya Çözümleri Hakkımızda DENEYİM Rakipsiz YARATICILIK Takip edilen YENİLİKLER Biz Kimiz? ParagonTasarım dijital medya alanında hizmet veren İstanbul merkezli bir tasarım

Detaylı

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri. Yerel Ajanslar

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri. Yerel Ajanslar Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri Yerel Ajanslar Marketing Anadolu Platformu, üretici Anadolu sanayicisine satışı artırıcı bir fonksiyon olarak pazarlama ve bileşenleri konusunda yön göstermek amacıyla

Detaylı

M-GEN (emgen okunur) yolunu açtık. Sonra kendimiz de yoğun istek üzerine Dijital Ajans olduk:)

M-GEN (emgen okunur) yolunu açtık. Sonra kendimiz de yoğun istek üzerine Dijital Ajans olduk:) MERHABA M-GEN (emgen okunur) Türkiye nin Fütürist İş Tasarımları sunan ilk şirketi olarak 2006 da Fütürist Ufuk Tarhan tarafından kuruldu. Adımız M-GEN. Millennium Generation dan (Milenyum Nesli) türetilmiş

Detaylı

Birinci Medya Reklam. Markanıza Değer KATALIM. Yeni Nesil TV - GençTVExpress Apple Ipad Online SMS EXPRESS CEP ABONE 2399

Birinci Medya Reklam. Markanıza Değer KATALIM. Yeni Nesil TV - GençTVExpress Apple Ipad Online SMS EXPRESS CEP ABONE 2399 HABER PORTALINIZ www.kibrisgenctv.com Kıbrıs ta Birinci, Akdeniz de bir inci 90.0* 96.6 Mağusa Yeni Nesil TV - GençTVExpress Apple Ipad Online SMS EXPRESS CEP ABONE 2399 Birinci Medya Reklam Markanıza

Detaylı

SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016

SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016 SHARKUTERİ MEDYA Genel Sunum 2016 STRATEJİK DİJİTAL MEDYA PLANLAMA MEDYA SATIN ALMA SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ KREATİF TASARIM ÇALIŞMALARI Stratejik Planlama Nedir? Dijital, gerçek zamanlı, tam detaylı ve

Detaylı

İnteraktif Pazarlama Stratejimiz. www.grafiketinteractive.com

İnteraktif Pazarlama Stratejimiz. www.grafiketinteractive.com İnteraktif Pazarlama Stratejimiz amaç Neden İnteraktif Pazarlama? Günümüz Dünyasında internet, hızlı bilgi paylaşımı ve iletişimin yanısıra, pazarlama ve satış alanında çok ciddi avantajlar geliştirmiştir.

Detaylı

DESKPORT. Bilișim Hizmetleri. 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu

DESKPORT. Bilișim Hizmetleri. 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu 2014 Yılı Hizmet Tanıtım Kataloğu info@deskport.net BİZ KİMİZ? Biz Kimiz? Deskport Bilişim ekibinin karakteristik özellikleri olan; özgüven, çalısma azmi, tecrübe ve liderlik vasıflarımızla amacımız, müşterilerimizi

Detaylı

Marka İletişim Süreci

Marka İletişim Süreci Markalar Marka İletişim Süreci Brif Toplantısı Ürün / Hizmet Tanımı, Mevcut Konum, Güçlü ve Zayıf Yönler, Hedefler, Rakipler, Fırsatlar ve Tehditler Analiz ve Araştırma Süreci Kurum İçi İletişim Analizi

Detaylı

AKILTOPU & TAB TANITIM DOSYASI. tabds.com akiltopu.com

AKILTOPU & TAB TANITIM DOSYASI. tabds.com akiltopu.com AKILTOPU & TAB TANITIM DOSYASI tabds.com akiltopu.com AKILTOPU & TAB BİNALAR. BİNALARIN İÇİNDEKİ MEKANLAR. MEKANLARIN İÇİNDEKİ MARKALAR. MARKALARIN İÇİNDEKİ KİMLİKLER. KİMLİKLERİN İÇİNDEKİ HİZMETLER. TAB

Detaylı

Campaign Türkiye, sektörün referans kaynağı

Campaign Türkiye, sektörün referans kaynağı TAM SAYFA İLAN ALANI Birinci Karşılıklı Çift Sayfa Karşılıklı Çift Sayfa (İlk 50 Sayfa) Karşılıklı Çift Sayfa Birinci Tam Sayfa Tam Sayfa (İlk 50 Sayfa) Tam Sayfa Yatay Tam Sayfa (İlk 50 Sayfa) Yatay Tam

Detaylı

DİJİTAL & SOSYAL MEDYA NIN GELENEKSEL MEDYA YA GÖRE AVANTAJLARI

DİJİTAL & SOSYAL MEDYA NIN GELENEKSEL MEDYA YA GÖRE AVANTAJLARI Düzen Değişti HAMİNNE DİJİTAL MEDYA & SOSYAL AĞ PAZARLAMA Haminne, dijital medya ve sosyal ağlar üzerinde; lokal ve ulusal pazarlama çözümleri üreten, şehir hedefli yayın ve yayıncıları ile yüz binlerce

Detaylı

SosyoKopter SosyoKopter

SosyoKopter SosyoKopter SosyoKopter olarak kullandığımız uzaktan kumandalı yüksek teknolojili insansız hava araçları ile istenilen fotoğraf ve videoyu yüksek çözünürlük ile tamamen SosyoKopter ekibi tarafından geliştirilen yazılımlar

Detaylı

EVREN AKADEMİ. Araştırma

EVREN AKADEMİ. Araştırma EVREN AKADEMİ Araştırma EĞİTİM KATEGORİLERİ Ana Kategoriler Excel - Veri Analizi Eğitimleri Project Proje Yönetimi Web Eğitimleri Ofis Eğitimleri Alt Kategoriler Microsoft Project İşte Office Microsoft

Detaylı

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ

1. SINIF BAHAR DÖNEMİ 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ FILM 101- Sinema Dili I (2-2-3) 6: Ders, sinema sanatının kendine özgü anlatım tekniklerini incelemektedir. Bunun için sinema dilini oluşturan kamera, ışık, ses, kurgu, renk, müzik,

Detaylı

Agate Creative ; Orta ve büyük ölçekli kurumsal firmaların ihtiyaçlarını analiz ederek, müşterilerinin ihtiyaç duyduğu marka kimliği çalışması, web

Agate Creative ; Orta ve büyük ölçekli kurumsal firmaların ihtiyaçlarını analiz ederek, müşterilerinin ihtiyaç duyduğu marka kimliği çalışması, web Agate Creative ; Orta ve büyük ölçekli kurumsal firmaların ihtiyaçlarını analiz ederek, müşterilerinin ihtiyaç duyduğu marka kimliği çalışması, web tasarım, marka danışmanlığı, ve tüm creative tasarımları

Detaylı

Kreatif yaklașımımız, profesyonel bakıș açımız, dinamik fikirlerimiz ile emek ve zamanımızı da harmanlayarak sizlere hizmet vermeyi hedefliyoruz.

Kreatif yaklașımımız, profesyonel bakıș açımız, dinamik fikirlerimiz ile emek ve zamanımızı da harmanlayarak sizlere hizmet vermeyi hedefliyoruz. Tanıtım Kataloğu Kreatif yaklașımımız, profesyonel bakıș açımız, dinamik fikirlerimiz ile emek ve zamanımızı da harmanlayarak sizlere hizmet vermeyi hedefliyoruz. www.janrmedya.com 05 07 09 11 13 15 17

Detaylı

SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ Eğitim Ücreti: Ücretsiz Eğitim Programının Amacı: SEO Sosyal Medya Dijital Pazarlama Sanatı

Detaylı

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz.

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI BİZ KİMİZ? Başarı Bilişim, web sitesi tasarımı ve dijital pazarlama konularında 18 yılı aşan tecrübe

Detaylı

www.campaignwall.com

www.campaignwall.com #Hashtag li kampanyalar ve etkinlikler için her türlü iç/dış ekranda kullanılabilen; Tweet leri, Insagram / Facebook Post larını izleme, sayma, gereğinde filtreleme, yönetme ve infografikle raporlama sistemidir.

Detaylı

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri. Yerel Medya

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri. Yerel Medya Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri Yerel Medya Marketing Anadolu Platformu, üretici Anadolu sanayicisine satışı artırıcı bir fonksiyon olarak pazarlama ve bileşenleri konusunda yön göstermek amacıyla

Detaylı

Dijital Video Reklamlarla Yapılan Bir Yıllık Denemelerden Sonra Neler Öğrendik?

Dijital Video Reklamlarla Yapılan Bir Yıllık Denemelerden Sonra Neler Öğrendik? Dijital Video Reklamlarla Yapılan Bir Yıllık Denemelerden Sonra Neler Öğrendik? Yazar Noël Paasch Yayınlanan Haziran 2016 Konular Video Reklâm Yaratıcı Artık geleneksel reklamcılık modellerinin yetersiz

Detaylı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Tanıtım Faaliyetleri Standartları Standardı

İ.Ü. AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ Tanıtım Faaliyetleri Standartları Standardı Dök. No: AUZEF-SS-2.1-10 Yayın Tarihi:30.06.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 8 1. AMAÇ... 3 2. KAPSAM... 3 3. SORUMLULAR... 3 4. TANIMLAR... 3 5. AUZEF Tanıtım Faaliyetlerin Standartları... 3 5.1.

Detaylı

LOGO KULLANIM HAKLARI. 35 adet Digital Age Summit 2015 katılım davetiyesi ALAN KULLANIM HAKLARI

LOGO KULLANIM HAKLARI. 35 adet Digital Age Summit 2015 katılım davetiyesi ALAN KULLANIM HAKLARI SPONSORLUK LOGO KULLANIM HAKLARI Digital Age Summit 2015 gazete ve dergi ilanlarında logo kullanımı Digital Age Summit 2015 açıkhava ilanlarında logo kullanımı Digital Age Summit 2015 TV tanıtımlarında

Detaylı

GRAFİK VE FOTOĞRAF / STORYBOARD

GRAFİK VE FOTOĞRAF / STORYBOARD Dersin adı GRAFİK VE FOTOĞRAF / STORYBOARD FOTOĞRAF VE GRAFİK Sınıf 11 Konu Süre İLLÜSTRASYONDA / STORYBOARD 40 Dakika Amaçlar Hedef ve Kazanımlar Storyboardın ne olduğunu anlama ve uygulabilecek düzeye

Detaylı

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir.

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital Pazarlama, rekabet avantajı için yeni kaynaklara ulaşımı

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. AdresGezgini A.Ş. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme Bölgesi nde

Detaylı

D E Ğ İ Ş İ M Z A M A N I

D E Ğ İ Ş İ M Z A M A N I DEĞİŞİM ZAMANI DEĞİŞİME HAZIR MISINIZ? Sosyal Medya Kampüsü sizi bugünün ve geleceğin koşullarına hazırlamak adına gereken bilgi ve uygulamaları sunmak için hazır! 2 SOSYAL MEDYA KAMPÜSÜ HAKKINDA 3 2014

Detaylı

SOKAKLARIN ESSİZ - LEZZETLERİ, SOKAK SANATÇILARININ MÜZİK ZİYAFETİ VE ÜNLÜ SEFLERİN - SUNUMLARIYLA BEEF&FISH SOKAK LEZZETLERİ FESTİVALİ

SOKAKLARIN ESSİZ - LEZZETLERİ, SOKAK SANATÇILARININ MÜZİK ZİYAFETİ VE ÜNLÜ SEFLERİN - SUNUMLARIYLA BEEF&FISH SOKAK LEZZETLERİ FESTİVALİ SOKAKLARIN ESSİZ LEZZETLERİ, SOKAK SANATÇILARININ MÜZİK ZİYAFETİ VE ÜNLÜ SEFLERİN SUNUMLARIYLA BEEF&FISH SOKAK LEZZETLERİ FESTİVALİ BEEF&FISH DERGİSİ TARAFINDAN DÜZENLENEN SOKAK LEZZETLERİ FESTİVALİ, TÜRK

Detaylı

[E-Katalog Tanıtım Sayfası] Ayser Bilgisayar. Cumhuriyet Meydanı No:41 Kat:2 0286 217 60 34

[E-Katalog Tanıtım Sayfası] Ayser Bilgisayar. Cumhuriyet Meydanı No:41 Kat:2 0286 217 60 34 [E-Katalog Tanıtım Sayfası] Ayser Bilgisayar Cumhuriyet Meydanı No:41 Kat:2 0286 217 60 34 Neden Ayser Bilgisayar? Bundan 10 yıl önce insanlar bir ürün almak için mağaza mağaza dolaşırlar ve farklı fiyatları

Detaylı

HıZMETLERıMıZ MARKA TASARIMI DİJİTAL. - Web Sitesi Tasarımı - Advergame - Banner - E-mailing - Web Hosting - E-Katalog Tasarımı

HıZMETLERıMıZ MARKA TASARIMI DİJİTAL. - Web Sitesi Tasarımı - Advergame - Banner - E-mailing - Web Hosting - E-Katalog Tasarımı TANITIM KATALOĞU HAKKIMIZDA sekizpiksel, 2011 yılının Aralık ayında kurulmuştur. Oğuzhan Özel in önderliğinde toplanan sekizpiksel ekibi, hem markalara, hem televizyona, hem de topluma yönelik projeler

Detaylı

İLERİ DÜZEY SENARYO YAZARLIĞI SERTİFİKA PROGRAMI

İLERİ DÜZEY SENARYO YAZARLIĞI SERTİFİKA PROGRAMI İLERİ DÜZEY SENARYO YAZARLIĞI SERTİFİKA PROGRAMI İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ile ARDEV Vakfı nın birlikte düzen-lediği ileri düzey senaryo yazarlığı atölyesi 10 hafta sürecektir. Program hafta içi yapılacaktır.

Detaylı

TELEVIDYON.COM. Medya Kiti

TELEVIDYON.COM. Medya Kiti TELEVIDYON.COM Medya Kiti MYK MEDYA HAKKINDA Televidyon.com adresinde şu ana kadar 9 kategorideki 27 programda 2000'in üstünde yapımın hazırlanması, çekimi, montajı, yayını ve yönetimini gerçekleştirdik.

Detaylı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü

İzmir Ekonomi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü İzmir Ekonomi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ Günün Menüsü Görsel İletişim Tasarımı nedir? Görsel İletişim Tasarımcısı ne yapar?

Detaylı

Ürünü tüketmesini/satın almasını/kullanmasını ne tetikledi?

Ürünü tüketmesini/satın almasını/kullanmasını ne tetikledi? Alkollü İçecek: 18.12.2011 Gün içinde ürünü ne zaman satın aldı/tüketti/kullandı? -Akşam yemeğinden sonra saat 20:00 civarında. Ürünü kendisi mi satın aldı, başkası mı? Kim? -Kendim satın almadım. Kız

Detaylı

Dijital Pazarlama Türkiye de ve dünya çapında markanızın tüm dijital platformlarda yapılacak pazarlama faaliyetlerinin tümü SEO (arama motoru optimizasyonu), SEM (arama motoru pazarlaması), influencer

Detaylı

w w w. m s b a j a n s. c o m

w w w. m s b a j a n s. c o m www.msbajans.com Dikkat çekecek harika bir fikrim var: gelin doğruyu söyleyelim William Bill BERNBACH İşimiz, markaların ruhunu bir bütün olarak kavramak ve onu dışarıya yansıtmaktır. M. SAMİ BELEN MSB

Detaylı

Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu?

Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu? Henüz bir Mobil Şubeniz Yokmu? Mobil Şubenizi Açın İşlerinizi Kolaylaştırın! www.mobilsubem.com Mobil Şubeniz Her an Yanınızda! Bu E-Kataloğumuzda Mobil Şubem Hizmetlerinin genel bir tanıtımını bulabilirsiniz.

Detaylı

Sanal dünyada sağlıklı çözümler için...

Sanal dünyada sağlıklı çözümler için... Sanal dünyada sağlıklı çözümler için... http://www.okaynet.net MERHABA OkayNet Bilişim Hizmetleri olarak iş yerinizi yeniden inşa ediyoruz. Duvarlarınızı yıkıyor, çerçevelerinizi değiştiriyor ve masalarınızı

Detaylı

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ

KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ ÖZEL ASÇAY ANAOKULU KELEBEKLER SINIFI HAFTALIK BÜLTENİ Hazırlayan: YASEMİN YILDIR ÖĞRETMENİN MESAJI: MERHABA;11.05.2015-15.05.2015 tarihleri arasında uyguladığımız etkinliklerimizin özetini siz değerli

Detaylı

ÜRÜN KATEGORİSİYLE İLGİLİ:

ÜRÜN KATEGORİSİYLE İLGİLİ: ÜRÜN KATEGORİSİYLE İLGİLİ: 1. Gün içinde ürünü ne zaman satın aldı/tüketti/kullandı? (Hangi saatlerde) 2. Ürünü kendisi mi satın aldı, başkası mı? Kim? 3. Ürünü tüketmesini/satın almasını/kullanmasını

Detaylı

RYD / Bilgi Üniversitesi Reklam Yaratıcılığı Eğitimleri

RYD / Bilgi Üniversitesi Reklam Yaratıcılığı Eğitimleri RYD / Bilgi Üniversitesi Reklam Yaratıcılığı Eğitimleri Reklam Yazarlığı Atölyesi Eğitimin İçeriği: Reklam sektöründe, reklam ajansları içindeki yaratıcı ekipte yer alan reklam yazarlığı mesleğini seçmek

Detaylı

Dijital Pazarlamada. Trendleri ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik.

Dijital Pazarlamada. Trendleri ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik. Dijital Pazarlamada 2016 Trendleri 2017 ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik. Dijital pazarlamanın 2016 daki trendlerini sizler için bir araya getirdik. Böylece

Detaylı

PAZARLAMA İLETİŞİMİNDE. İletiŞimde 5 duyu BÜTÇE YÖNETİMİ ONUR TUĞMAN

PAZARLAMA İLETİŞİMİNDE. İletiŞimde 5 duyu BÜTÇE YÖNETİMİ ONUR TUĞMAN PAZARLAMA İLETİŞİMİNDE İletiŞimde 5 duyu BÜTÇE YÖNETİMİ ONUR TUĞMAN . Bütçe? (eski Fransızca: bougette sözcüğünden) Devletin, bir kuruluşun, bir aile veya bir kişinin gelecekteki belirli bir süre için

Detaylı

Lesson 23: How. Ders 23: Nasıl

Lesson 23: How. Ders 23: Nasıl Lesson 23: How Ders 23: Nasıl Reading (Okuma) How are you? (Nasılsın?) How are your parents? (Ailen nasıl?) How was the interview? (Görüşme nasıldı?) How is your work? (İşin nasıl?) How do you go to school?

Detaylı

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi Türksat ın Tercihi İnovanka Türksat A.Ş, Kablo Tv, Uydu Net, E-devlet sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlarına tarafımızca

Detaylı

Ali YAŞAR. Fikir ve Sanat Eserleri Hukuku Bakımından. Televizyon Reklamlarının Hukukî Niteliği ve Televizyon Reklamları Üzerinde Hak Sahipliği

Ali YAŞAR. Fikir ve Sanat Eserleri Hukuku Bakımından. Televizyon Reklamlarının Hukukî Niteliği ve Televizyon Reklamları Üzerinde Hak Sahipliği Ali YAŞAR Fikir ve Sanat Eserleri Hukuku Bakımından Televizyon Reklamlarının Hukukî Niteliği ve Televizyon Reklamları Üzerinde Hak Sahipliği İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... vii İÇİNDEKİLER...ix KISALTMALAR... xvii

Detaylı

İşimizi aşımızı müşterimizi Sosyal Medyayla BÜYÜTÜYORUZ.

İşimizi aşımızı müşterimizi Sosyal Medyayla BÜYÜTÜYORUZ. Yeni nesil dijital liderlik ajansı İşimizi aşımızı müşterimizi Sosyal Medyayla BÜYÜTÜYORUZ. Dijital yolculukta, 48 milyon sabit internet kullanıcısı, 45.3 milyon mobil internet kullanıcısı 8 milyon aktif

Detaylı

KİMDİR BU.

KİMDİR BU. ? KİMDİR BU? PR, etkinlik, reklam süreçinlerinde müşterilerine kreatif çözümler sunan rekabetin kendisini iyiden iyiye hissettirdiği günümüz dünyasında müşterilerini doğru stratejilere yönlendirmek, marka

Detaylı

Dijital Dönüşüm Partneriniz

Dijital Dönüşüm Partneriniz Dijital Dönüşüm Partneriniz GOOGLE ARAMA REKLAMLARI Geleneksel reklamlar reklamınızı bir konumun geneline iletir. Google Arama Reklamları zaten sizin ürün veya hizmetlerinizi arayan kişileri, yani halihazırda

Detaylı

SUIT TALKS. Biz kimiz? SUIT TALKS Konferans Serisinin İçeriği

SUIT TALKS. Biz kimiz? SUIT TALKS Konferans Serisinin İçeriği Istanbul, suit up! Biz kimiz? Ekibimizin, hem Türkiye de hem de İspanya da reklam, tasarım, dijital pazarlama, organizasyon gibi birbiri ile bağlantılı alanlarda edindiği tecrübeyi birleştirerek, bu alanlarda

Detaylı

Kreatif Sizlere prestij katıp, rakiplerinizin ağzını açık bırakacak tasarımlar için gece gündüz demeden yazıyoruz çiziyoruz.

Kreatif Sizlere prestij katıp, rakiplerinizin ağzını açık bırakacak tasarımlar için gece gündüz demeden yazıyoruz çiziyoruz. 2 3 HAKKIMIZDA Sektöründe uzman, reklamı yaratmak kadar onu yaşamayı seven tam hizmet reklam ajansı olarak kurulan Kaiser Creative yaratıcı, genç ve dinamik kadrosu ile müşterilerine çizgi üstü tasarımlar

Detaylı

AVM ve mağazalar için

AVM ve mağazalar için AVM ve mağazalar için Akıllı telefonların kullanım oranı her geçen gün hızla artıyor. Buna paralel olarak işletmelerin tüketiciye ulaştırmak istedikleri mesajları için de yeni bir kanal şekillenerek yaygınlaşıyor.

Detaylı

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri. Yerel İşletmeler

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri. Yerel İşletmeler Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri Yerel İşletmeler Marketing Anadolu Platformu, üretici Anadolu sanayicisine satışı artırıcı bir fonksiyon olarak pazarlama ve bileşenleri konusunda yön göstermek amacıyla

Detaylı

KİŞİSEL "GÜÇ KİTABINIZ" Güçlenin!

KİŞİSEL GÜÇ KİTABINIZ Güçlenin! KİŞİSEL "GÜÇ KİTABINIZ" Güçlenin! Hangi alanlarda başarılıyım? Ne yapacağım? Okul hayatınız bittiğinde, önünüze gerçekleştirebileceğiniz çok sayıda fırsat çıkar. Kendi iş yerlerini açan insanların ne tür

Detaylı

AJANS SUNUMU.

AJANS SUNUMU. AJANS SUNUMU SİZİN İÇİN NELER YAPIYORUZ! WEB SİTE TASARIMI WEB SİTE YAZILIMI SOSYAL MEDYA İÇERİK YÖNETİMİ E-TİCARET YÖNETİMİ SEO DİJİTAL MEDYA REKLAMLARI E-POSTA PAZARLAMA Pazarlama ürettiğiniz şey neyse,

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SORGULAMA PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SORGULAMA PROGRAMI 3-4 Aile bireyleri birbirlerine yardımcı olurlar. Anahtar kavramlar: şekil, işlev, roller, haklar, Aileyi aile yapan unsurlar Aileler arasındaki benzerlikler ve farklılıklar Aile üyelerinin farklı rolleri

Detaylı

TTL İNTERAKTİF ZEMİN HAYATA BİZİMLE DOKUNUN! Touch To Life

TTL İNTERAKTİF ZEMİN HAYATA BİZİMLE DOKUNUN! Touch To Life TTL İNTERAKTİF ZEMİN HAYATA BİZİMLE DOKUNUN! Touch To Life Bir adımda değişir HAYAT! Touch Box interaktif zemin ve yüzey çözümü, yansıtılan görüntü ile insan vücudu hareketlerine bağlı olarak görsel efektler

Detaylı

16-18 ŞUBAT 2017 İSTANBUL

16-18 ŞUBAT 2017 İSTANBUL GLOBAL MEETING 2017 16-18 ŞUBAT 2017 İSTANBUL SPONSORLUK DOSYASI World Tourism Forum Dünya Turizm Örgütü Üyesidir. WORLD TOURISM FORUM /// 16-18 ŞUBAT 2017 16-18 Şubat 2017 WORLD TOURISM FORUM GLOBAL MEETING

Detaylı

WORLD OF LANGUAGE ACADEMY IELTS SINAVI ÖNEMLİ TAVSIYELER. www.wola.com.tr

WORLD OF LANGUAGE ACADEMY IELTS SINAVI ÖNEMLİ TAVSIYELER. www.wola.com.tr IELTS SINAVI ÖNEMLİ TAVSIYELER IELTS TAVSİYE : Genel Okuma-Araştırma Bir konu hakkında daha fazla bir şey öğrenmek için araştırma yapmak anlamına gelir. İnternet arama motorları bu konuyu oldukça kolay

Detaylı

Dijital Pazarlama Türkiye de ve dünya çapında markanızın tüm dijital platformlarda yapılacak pazarlama faaliyetlerinin tümü SEO (arama motoru optimizasyonu), SEM (arama motoru pazarlaması), influencer

Detaylı

Lesson 22: Why. Ders 22: Neden

Lesson 22: Why. Ders 22: Neden Lesson 22: Why Ders 22: Neden Reading (Okuma) Why are you tired? (Neden yorgunsun?) Why is your boss angry? (Patronun neden sinirli?) Why was he late? (Neden geç kaldı?) Why did she go there? (Neden oraya

Detaylı

Tıklamadan duramayan, Gelişmeden ilerlemeyen, Tüm hayaller gerçekleştirmek içindir diyen, Tutkuyla çalışan, Samimi, FİKİR Teknoloji delisi İLERLEYİŞ

Tıklamadan duramayan, Gelişmeden ilerlemeyen, Tüm hayaller gerçekleştirmek içindir diyen, Tutkuyla çalışan, Samimi, FİKİR Teknoloji delisi İLERLEYİŞ CLICO HAKKINDA Bilgisayarlarını sektöre heyecanla açan Clico, Tıklamadan duramayan, Gelişmeden ilerlemeyen, Tüm hayaller gerçekleştirmek içindir diyen, Tutkuyla çalışan, Samimi, FİKİR Teknoloji delisi

Detaylı

Birinci Medya Reklam. Markanıza Değer KATALIM. Yeni Nesil TV - GençTVExpress Apple Ipad Online SMS EXPRESS CEP ABONE 2399

Birinci Medya Reklam. Markanıza Değer KATALIM. Yeni Nesil TV - GençTVExpress Apple Ipad Online SMS EXPRESS CEP ABONE 2399 HABER PORTALINIZ www.kibrisgenctv.com Kıbrıs ta Birinci, Akdeniz de bir inci 90.0* 96.6 Mağusa Yeni Nesil TV - GençTVExpress Apple Ipad Online SMS EXPRESS CEP ABONE 2399 Birinci Medya Reklam Birinci Medya

Detaylı

E-Ticaret Kiti Satış Ortaklığı Tavsiyeleri

E-Ticaret Kiti Satış Ortaklığı Tavsiyeleri E-Ticaret Kiti Satış Ortaklığı Tavsiyeleri Ürün Sitesi www.eticaretkiti.com Ürün Fiyatları 1797 TL - 2397 TL - 3497 TL Satış Başına Kazanç %20 Satış Oranı Satış Ortaklığı Başvuru Satış Artıran Etkenler

Detaylı

İzzet Boğazlıyanlıoğlu TRT ÇOCUK ULUSLARARASI ÇOCUK KONFERANSI İÇERİĞİ ULAŞTIRMA

İzzet Boğazlıyanlıoğlu TRT ÇOCUK ULUSLARARASI ÇOCUK KONFERANSI İÇERİĞİ ULAŞTIRMA İzzet Boğazlıyanlıoğlu 4. TRT ÇOCUK ULUSLARARASI ÇOCUK KONFERANSI İÇERİĞİ ULAŞTIRMA ق ال ر ب اش ر ح ل ي ص د ر ي Rabbim! Gönlüme ferahlık ver و ي س ر ل ي ا م ر ي İşimi bana kolaylaştır و اح ل ل ع ق د ة

Detaylı

AJANSLAR ve MARKALAR için

AJANSLAR ve MARKALAR için AJANSLAR ve MARKALAR için Video içeriğin önemine inanan disiplinler üstü bir içerik atölyesidir. Hem Yara?cıların* Hem De Markaların YouTube Kanallarını, ROKETLiYORUZ! *YouTube daki kanal sahipleri RocketWorks,

Detaylı

BAŞVURU. Proje Adı İngilizce Adı Proje Kod Adı Projenin tek satırda özeti Yapımcı Firma Yapımcı Yönetmen

BAŞVURU. Proje Adı İngilizce Adı Proje Kod Adı Projenin tek satırda özeti Yapımcı Firma Yapımcı Yönetmen Aşağıda sayfa sayfa tarif edilen başvurunuzu projenizin Kod adı nı kullanarak pdf olarak kaydedin. Başvurunun Türkçe versiyonunu bir pdf olarak kaydedin: [proje kod adı].pdf, İngilizce versiyonunu ise

Detaylı

BY ESTİA ORGANİZASYON

BY ESTİA ORGANİZASYON BY ESTİA ORGANİZASYON EVENT/ ENTERTAINMENT CREW I FEEL VISION A NEW DESIGN A NEW CONCEPT A NEW POINT OF VIEW A NEW ENERGY A NEW SOUND A NEW MOTION A NEW SENSATION A NEW AMBIANCE A NEW TIME A NEW ENTERTAINMENT

Detaylı

Conceptos aprendidos a través de experimentos con la creación de contenido de realidad virtual

Conceptos aprendidos a través de experimentos con la creación de contenido de realidad virtual Conceptos aprendidos a través de experimentos con la creación de contenido de realidad virtual Yayınlanma tarihi: Nisan 2017 Konular Video, Reklam, Mobil Sanal Gerçeklik (VR) hikâye anlatma konusunda sınırsız

Detaylı

7. VE SPONSORLUK DOSYASI.

7. VE SPONSORLUK DOSYASI. 7. VE SPONSORLUK DOSYASI www.miceodulleri.com NEDİR ACE of M.I.C.E. Awards Etkinlik ve Toplantı Sektörü Ödülleri; kongre, toplantı ve etkinlik faaliyetlerinin sürdürülebilir büyümesine yön vermeyi, sektörde

Detaylı

GIDA ZİNCİR MARKETLER SEKTÖRÜ

GIDA ZİNCİR MARKETLER SEKTÖRÜ Native Media iletişim bültenidir. GIDA ZİNCİR MARKETLER SEKTÖRÜ Native Media bu ay Gıda Zincir Marketler sektörünün medya iletişimlerini mercek altına aldı. Bu raporda, pazarda yer alan markaların medya

Detaylı

DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ

DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ DİJİTAL PAZARLAMA &SOSYAL MEDYANIN FAYDALI ve ŞAŞIRTICI GERÇEKLERİ Sadece E-mail Abonelerine Özel BİLİYOR MUYDUN? Tüketicilerin %90 ı satın alma kararlarında internetteki yorumların etkili olduğunu düşünüyor.

Detaylı

NE YAPARIZ? PRODÜKSİYON. Alanının en iyileriyle çalışıyoruz. Çekiyor, bir araya getiriyor, görüntülerle, sizin hikâyenizi anlatıyoruz.

NE YAPARIZ? PRODÜKSİYON. Alanının en iyileriyle çalışıyoruz. Çekiyor, bir araya getiriyor, görüntülerle, sizin hikâyenizi anlatıyoruz. İLETİKA, film yapım ve grafik tasarım alanında başlı başına marka olmuş yaratıcı bir ekiple 2013 yılında kuruldu. 20 yıllık mesleki deneyimlerini, bir araya getiren ekip müşterilerine kreatif iletişim

Detaylı

SUIT CREATIVE BRAND SOLUTIONS

SUIT CREATIVE BRAND SOLUTIONS 2005-2015 İletişim-tanıtım sektöründe uzun geçmişe sahip İDEHA Reklam Ajansı ve SAFARİ Marka İletişimi Ajansı, 2005 sonrası tüm birikimlerini 2014 yılında biraraya getirdi. İkibinli yıllara damgasını vuran

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. Global All-Star Ödülü kazandı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme

Detaylı

12.06.2008 16:48 FİLİZ ESEN-BİROL BAŞARAN

12.06.2008 16:48 FİLİZ ESEN-BİROL BAŞARAN 12.06.2008 16:48 FİLİZ ESEN-İROL AŞARAN : Efendim : İyiyim sağol sen nasılsın : Çalışıyorum işte yaramaz birşey yok : Kim yazmış bunu : Kim yazmış bunu Milliyet te : Yani sen sen birşey yollamış mıydın

Detaylı

AMACIMIZ. İhtiyaçlara uygun, özgün, ölçülebilir ve sürdürülebilir iletişim çözümleri üretmektir.

AMACIMIZ. İhtiyaçlara uygun, özgün, ölçülebilir ve sürdürülebilir iletişim çözümleri üretmektir. BİZ İnteraktif reklam ajansıyız. Dijital kanalları kullanarak projeler geliştirir, markaları pazarlama hedeflerine ulaştırmak için fikir üretir ve uygulamasını gerçekleştiririz. AMACIMIZ İhtiyaçlara uygun,

Detaylı