Ortaçgil ailesinin acı günü

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ortaçgil ailesinin acı günü"

Transkript

1 Ortaçgil ailesinin acı günü Gitarist, besteci, müzisyen Bülent Ortaçgil in annesi vefat etti. Uzun bir süredir Bodrum da yaşayan Nesrin ortaçgil 87 yaşında vefat etti. İki ay gibi kısa bir süre önce geçirdiği rahatsızlık nedeniyle tedavi altına alınan Nesrin Ortaçgil tedavi gördüğü Özel Bodrum Hastanesi nde hayata gözlerini yumdu. Nesrin Ortaçgil; Bodrum merkez Adliye camisinde Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazını müteakip Bitez mezarlığında defnedildi. Cenaze törenine ailesi ve çok sayıda Bodrumlunun yanı sıra müzik dünyasından tanınmış isimlerde katıldı. Erkan Ogur, Birsen Tezer, İsmail Hakan Demircioğlu, Cem Aksel, Baki Duyarlar, Gürsel Ağırbaş, törene katılanlar arasında yer aldılar. Nesrin Ortaçgil in, Bülent, Ercüment ve Bahar adlı üç çocuk ve dört torunu bulunuyor.

2 BODRUM DA TÜRK-YUNAN ŞARKILARI DOSTLUK KONSERİ Bodrum Kalesi Kuzey hendeğinde düzenlenen konserde, Türk ve Yunan ezgileri yükseldi. Bodrum da düzenlenen ve 5 Yunanlı sanatçı nın da katıldığı konser büyük ilgi gördü. İki bölümde tamamlanan konseri TSM sanatçısı Ayşe Yazgan ın da yer aldığı yaklaşık 2 bin kişi izledi. Akyarları Koruma ve Güzelleştirme Derneği ile Kos Rebetiko Gurubu nun ortak sahne aldığı konserde bazı şarkılar Türkçe ve Yunanca dillerinde birlikte söylendi. Akder tarafından düzenlenen ortak bir projenin; ada ve kara halkı ile din, dil, ırk ayırımı olmaksızın geçmişte olduğu gibi kardeş olduğumuz, ortak Ege Kültürü şemsiyesi altında yaşadığımızı hissetmek ve hissettirmek arzusu ile bu konserin organize edildiği bildirildi. Ortak dostluk konseri, için yapılan açıklamada Akyarlar ın önemli özelliklerinden birisi popülasyon olarak Kos la büyük

3 bir organik bağa sahip olmasıdır. Gelin alınmış, gelin verilmiş, damatlar gelmiş,gitmiş ; böylelikle Kos ile Akyarlar Dostluk kelimesinin iki hecesi gibi olmuşlardır. Tarihsel süreçte ise Akyarlar ı, (eski adıyla Kefaluka), rum kardeşlerimizin sayfiye beldesi olarak görmekteyiz. Denildi.

4 Turgutreis Konservatuar Derneği nden bayram konseri Bodrum Belediyesi nin destekleriyle Turgutreis Konservatuar Derneği Türk Sanat Müziği Korosu tarafından düzenlenen konser sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Bayramın 2. gününde Bodrum Belediyesi nin destekleriyle Turgutreis Sabancı Parkı Amfi Tiyatro da düzenlenen konserde yakın zamanda hayatını kaybeden Turgutreis Konservatuar Derneği nin kurucusu Türk Müziği duayenlerinden Nejat Batıgün şarkılarla anıldı. Turgutreis Konservatuar Derneği Türk Sanat Müziği Korosu tarafından düzenlenen konsere Hayırlı Sabancı, Turgutreis halkı ve Bodrum daki sanatseverler katıldı. Mahalle sakinleri ve tatilcilerin yoğun ilgi gösterdiği konserde şefler Ayşe Yazgan Batıgün ve Ahmet Sabancı yönetiminde 2 ritim saz, 2 keman, 2 kanun, 6 ud, 1 klarnet ve 40 ses sanatçısından oluşan dev koro, dinleyicilere sevilen Türk Sanat Müziği şarkılarını seslendirdi. Nostaljik saatlerin yaşandığı konserde koro, şarkılara eşlik eden sanatseverlerden bol bol alkış aldı. Konser sonunda Turgutreis Konservatuar Derneği Başkanı Ali Yücegönül, Bodrum Belediyesi ne vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür etti.

5 Kemal Gekic yine büyüledi 11. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali ne konuk olan Hırvat piyano virtüözü Kemal Gekiç, Koyunbaba Antik Taş Ocağı nı dolduran klasik müzikseverlere unutulmayacak bir müzik şöleni yaşattı. Daha önce 22 Temmuz da yapılacağı belirtilen konser, milli yas nedeniyle 27 Temmuz akşamına ertelenmişti. Önceki yıllarda iki defa Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali nin konuğu olan Kemal Gekic, geçtiğimiz akşam dinleyicilerinin karşısına yine standart yorumların ötesinde keskin müzikal incelemesi, hayal gücü, hayret uyandırıcı hüneri ve eserlerin derin manevi anlamını irdelediği yorumlarıyla çıktı. Gekiç, festival sahnesinde Beethoven, Wagner, Rachmaninoff, Mussorgsky ve Balakirev in eserlerine yer verdi. Mükemmel yorumlarıyla alkış aldı Hırvat piyanist, programına Ludwig van Beethoven un bestelediği, Franz Liszt tarafından transkripsiyonu yapılan 5. Senfoni do minör, op.67 adlı eserle başladı. Eser başlıkları şu bölümlerden oluşuyordu. Allegro con brio, Andante con moto, Scherzo. Allegro ve Finale. Konser

6 daha sonra transkripsiyonunu Liszt in yaptığı bestecisi Richard Wagner e ait Tannhauser Overture adlı eserle devam etti. Gecenin ikinci yarısında Gekic, önce Sergei Rachmaninoff un 2 prelüd ve 5 etüdten oluşan Elegie in E-flat minor op.3 no.1 adlı eserini seslendirdi. Sanatçı, daha sonra aranjesini kendisinin yaptığı Modest Mussorgsky nin Aziz John un Çıplak Dağda Gecesi adlı serine yer verdi. Kemal Gekic, Mily Balakirev in Islamey Fantazi op.18 adlı eseriyle konserini sonlandırırken izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Festivalin dünyada bir eşi yok Türkiye ve festivalle ilgili görüşlerini dile getiren Kemal Gekic, Festival hem tarihi hem doğa olarak harika bir yerde gerçekleştiriliyor, dünyada bir eşi yok. Bu özelliklerin yanında festival kampüsünde yaratılan sanat ortamı, diğer yandan adanmışlıkla çalışan bir ekip, tüm bu özellikler bir araya geldiğinde mükemmel bir festivale dönüşüyor dedi. Başarıları saymakla bitmiyor Hırvatistan, Split doğumlu Gekic müziğe karşı olağanüstü yeteneğini bir buçuk yaşında belli etti ve ilk derslerini teyzesi Lorenza Batturina dan aldı. Okul yıllarında katıldığı yarışmalarda aldığı çok sayıdaki ödülle dikkat çekti. Yüksek lisansını tamamladığı 1985 yılından sonra yaptığı kayıtlar, Almanya ve Japonya da 150 bine yakın kopya sattı. Avrupa nın neredeyse her yerinde konserler verdi, Kanada, Uzak Doğu ve SSCB de turnelere çıktı ve bu ülkelerdeki TV kanallarında programları yayınlandı. Kemal Gekic, 1990 ların başında ise etkinliklerini büyük ölçüde azaltarak sanatını mükemmelleştirmeye yönelik bir çalışma dönemine girdi. Liszt in Transandantal Etütleri nin tamamını kaydettiği set, bu döneminin ilk meyvesidir. Hemen ardından Naxos etiketiyle, Penguin Müzik Kılavuzu nun Rosette ödülünü kazanan Liszt Rossini transkripsiyonları; Yugoslavya (VAI), Montreal (Palexa) ve Pennsylvania Williamstown Uluslararası Piyano Festivalinden canlı kaydedilmiş albümleri çıktı.

7 Sponsorlar Bu yıl festivalin resmi sponsorluğunu, T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, BODTO, Bodrum Belediyesi; kurumsal sponsorlukları ise Bosch, Neoyapı ve Devecioğlu üstleniyor. Festivalde sonraki konserler 28 Temmuz Ilya Itın (Rusya), Piyano 4 Ağustos Jean-Bernard Pommier (Fransa), Piyano 8 Ağustos Jean-Bernard Pommier ve Olga Martinova (Fransa), Piyano ve Keman 10 Ağustos Çimen Seymen, Soprano ve Mirella Gardelli, Piyano 12 Ağustos Trio Milhaud (Fransa, Türkiye) 15 Ağustos Gümüşlük Trio, Gülsin Onay, Piyano, Erkin Onay, Keman, Dorukhan Doruk, Çello Konserlerin başlama saati 21:00 dir. İletişim gumuslukfestival@gmail.com twitter.com/gumuslukfest BODRUM BELEDİYESİ MUSİKİ CEMİYETİ KLASİK TÜRK MÜZİĞİ

8 KONSERİ Bodrum Belediyesi Türk Musikisi Derneği Klasik Türk Müziği Korosu nun geleneksel konseri bu yılda, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği nde, Bestekar Erol SAYAN ın eserlerinden oluşan bir repertuarla seyircisi ile 12 Temmuz 2014 Cumartesi gecesi 21;30 da buluşacak yılında kurulan Bodrum Belediyesi Türk Musikisi Derneği Klasik Türk Müziği Korosu, şef Halil İbrahim Yüksel yönetimindeki 21. Yıl Konseri nde Türk Müziği ne unutulmaz eserler kazandıran Bestekar Erol SAYAN ın eserlerini seslendirecek. Konser 2 bölüm ve 21 eserden oluşuyor. ALMAN AKTİVİST BODRUM DA SOMA İÇİN PİYANO ÇALDI İstanbul daki Gezi Parkı eylemleri sırasında Taksim de konser veren Alman aktivist Davide Martello, Bodrum Belediye Meydanı nda Soma daki maden faciasının mağdurları için piyano çaldı.

9 Bir bisikletin arkasına takılı piyano ile Bodrum Belediye Meydanına gelen Martello yu Bodrum Gezi parkı topluluğu karşıladı. Alkışlarla karşılanan Martello, meydanda yaklaşık 2 saat müzik dinletisi sundu. Martello, etkinlikte bir konuşma yaptı. Soma da ölenler için çok üzgün olduğunu, bu nedenle Türkiye de turne düzenlediğini söyleyen Martello, Soma için farkındalık oluşturmaya çalışıyorum. Turneden elde edilecek gelir, madende babasını yitiren çocukların eğitiminde kullanılacak dedi. Martello nun 16 Haziran da İzmir de başlayan konserlerinin 22 Haziran da Soma da vereceği konserle son bulacağı bildirildi. Etkinliği izleyenler arasında, CHP ilçe Başkanı Recai Seymen, Bodrum Belediyesi Meclis üyesi, Niyazi Atare, Mecit Poyraz da yer aldı. Davide Martello, Gezi Parkı eylemleri sırasında İstanbul daki Taksim Meydanı nda ve ayrılıkçı olayların yaşandığı Ukrayna nın doğusundaki Donetsk kentinde de konser vermişti.

10

11 Bodrum Oda Orkestrası Ankara da.. Çalışmalarını beş seneden bu yana sürdüren Bodrum Oda Orkestrası 25 Ocak saat de Ankarada Resim Heykel Müzesinde halka açık bir konser verecek. Konseri Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü düzenliyor. İlk konserini 16 Mayıs 2008 de Gürer Aykal ve Suna Kan ın katılımıyla gerçekleştiren Bodrum Oda Orkestrası 25 Ocak günü Ankaraya konuk olacak.kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce organize edilen konser 25 Ocak Cumartesi günü saat de Ankara Devlet Resim Heykel Müzesi salonunda gerçekleştirilecek.orkestrayı İtalyan orkestra şefi Stefano Mazzoleni yönetecek.solist olarak da Keman sanatçısı Ersun Kocaoğlu katılacak.programda ise Antonio Vivaldi nin ünlü Mevsimler i, Nevit Kodallı nın Telli Turna Orkestra süiti ve Piotr İlyiç Çaykovski nin yaylı çalgılar için yazılmış Seranad ı seslendirilecek. Bodrum Oda Orkestrası, aynı zamanda Bodrum / Turgutreisli olan Numan Pekdemir in sanat koordinatörlüğünde çalışmalarına devam etmektedir. Genelde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarından oluşan grup beş seneden bu yana konser etkinliklerini sürdürmektedir. Orkestranın konzertmaisterliğini ise Sema Korkut yürütmekte.orkestrayı şimdiye kadar Gürer Aykal, Antonio Pirolli,Naci Özgüç,İbrahim Yazıcı,Betin Güneş,İclal Kardıçalı,Lee Jong-Wuk ve Nesrin Bayramoğulları yönetti. Pepe Romero, İdil Biret, Suna Kan, Şefika Kutluer, Ersun Kocaoğlu, Ozan Akkol, İnna Akulinina, Mario Hossen, Sema Korkut, Lee Gong-Hee ve Cha Seung-Hee gibi çok sayıda soliste eşilik edildi. Bodrum Oda Orkestrası sanatçıları yurt içinde gerçekleştirdiği pek çok konserin yanında 2012 yılı Eylül ayında aldıkları davet üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları Konacık,Ortakent ve Side Belediyeleri ve sponsorların desteğiyle gittikleri Güney Kore de yedi konser gerçekleştirerek başarı elde etmişler ve aynı zamanda Türkiyenin de tanıtımına destek olmuşlardır. Bodrum Oda orkestrasının Ankara konserinden büyük bir heyecan duyduğunu belirten orkestranın sanat koordinatörü Numan Pekdemir duygularını şöyle anlattı.

12 Biz iki senedir Ankarada bir konser vermeyi çok arzu etmiştik.şimdi kısmet oldu.bodrum Oda Orkestrasındaki sanatçı arkadaşlarım genelde İzmir Devlet Senfoni bünyesinden oluşmakta.boş zamanlarımızda bir araya gelerek müzik yapmayı seviyoruz.şimdiye kadar pek çok konser verdik ama Ankara konserimizi çok önemsiyoruz.ben 3 yıl Genel Müdürlüğümüzde Genel Müdür Yardımcısı olarak da bulundum.1976 Ankara Devlet Konservatuvarı mezunuyum.dolayısıyla Ankaranın bende hep farklı bir yeri olmuştur.bu konser Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğümüzce organize edildi.bakanlığımıza ve Genel Müdürlüğümüze bu değerli desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.umarım Ankarada bir dahaki konserimizi Bodrum Filarmoni Orkestrası olarak gerçekleştiririz. Bilgi için Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü / Oda Orkestrası Ayakta Alkışlandı Bodrum Belediyesi Oda Orkestrası Bodrumlu sanat severlere güzel bir gece yaşattı. Viyola Sanatçısı Nadi Atasoy tarafından kurulan Bodrum Belediyesi Oda Orkestrası Nurol Kültür Merkezi nde düzenlediği 2. konser ile Bodrumlu sanat severlerin karşısına çıktı.oda Orkestrası nın her ayın 2. Cuma günü vereceği konserlerin bu ayki konukları Azerbaycan Devlet Sanatçısı Arif Manaflı ve İstanbul Devlet Opera Orkestrası Obua Sanatçısı Azad Alizade idi. Bodrum Belediyesi Oda Orkestrası topluluğunda Fatih Evcil 1.keman, Müge Alpay 2.keman, Ezgi Er (Misafir Sanatçı) keman, Nadi Atasoy viyola, Saim Erkul viyolensel ve İlker Akış kontrabas çalarak yer aldı. Konserde J.S Bach, W.A. Mozart, J. Strauss, B. Bartok, G.F. Haendel, Cimarosa, Astor Piazzola nın eserleri yer alırken düzenlemesini Cihat Aşkın ın yaptığı halk türküsü olan Sarı Gelin ede yer verildi. Nadi Atasoy Türkan Saylan ı anarak bugün Türkan Saylan ın 78. doğum günü. Sarı Gelin parçasını Türkan Saylan için çalacağız dedi. Normal Program

13 akışına göre 2 bölüm ve 8 eserden oluşan konser izleyicilerin yoğun istek ve alkışlarıyla 4 eserin tekrarlanmasıyla yaklaşık iki saat sürdü. İzleyiciler konser bitiminde orkestrayı uzun süre ayakta alkışlarken, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon orkestra sanatçılarını kutlayarak kendilerine çiçek verdi. Haber: Mehmet Can Meral Bodrum Oda Orkestrasından Yeni Yıl özel konseri.. Çalışmalarını beş seneden bu yana sürdüren Bodrum Oda Orkestrası 29 Aralık Pazar günü saat da Turgutreiste halka açık bir konser verecek.

14 Bodrum Belediyesinin sayılı meclis kararıyla Numan Pekdemir in sanat koordinatörlüğünde kurulması kararlaştırılan ve ilk konserini 16 Mayıs 2008 de Gürer Aykal ve Suna Kan ın katılımıyla Bodrum Nurol Kültür Merkezinde gerçekleştiren Bodrum Oda Orkestrası 29 Aralık günü Turgutreis e konuk olacak.bazı Sponsorların da desteklediği konser saat da Sabancı Anadolu lisesi salonunda gerçekleştirilecek.orkestrayı Nesrin Bayramoğulları yönetecek.solist olarak da genç gitar sanatçılarından Sinan Kurşun ve opera sanatçısı bariton Altuğ Dilmaç katılacak.programda ise Rodrigo nun ünlü gitar konçertosundan, Tom Jones in parçalarına kadar değişik eserler seslendirilecek.ayrıca; Kodallı,Mozart,Strauss,Brahms gibi bestecilerin popüler eserleri yanında Seninle bir dakika ve Samanyolu gibi Türkçe sözlü parçalarda programda yer alacak. Konser; Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla, Konacık Belediyesi, Sayın Arif Vidinli, Sayın Necat Kabaklarlı, Sayın Süleyman Mazı, Tükelmat A.Ş. Sayın Ali Haydar Pekdemir ve Foto Cavit in destekleriyle gerçekleştiriliyor. Bodrum Oda Orkestrası, aynı zamanda Bodrum / Turgutreisli olan Numan Pekdemir in sanat koordinatörlüğünde çalışmalarına devam etmektedir. Genelde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarından oluşan grup beş seneden bu yana konser etkinliklerini sürdürmektedir. Orkestranın konzertmaisterliğini ise Sema Korkut yürütmekte. Orkestrayı şimdiye kadar Gürer Aykal, Antonio Pirolli,Naci Özgüç,İbrahim Yazıcı,Betin Güneş,İclal Kardıçalı,Lee Jong-Wuk ve Nesrin Bayramoğulları yönetti. Pepe Romero, İdil Biret, Suna Kan, Şefika Kutluer, İnna Akulinina,Mario Hossen,Sema Korkut,Ersun Kocaoğlu,Lee Gong-Hee ve Cha Seung-Hee gibi çok sayıda soliste eşilik edildi. Bodrum Oda Orkestrası sanatçıları yurt içinde şimdiye kadar gerçekleştirdiği pek çok konserin yanında 2012 yılı Eylül ayında da aldıkları davet üzerine gittikleri Güney Kore de yedi konser gerçekleştirerek başarı elde etmişler ve aynı zamanda Türkiyenin ve Bodrum un tanıtımına destek olmuşlardır. Bodrum Oda orkestrasının Turgutreis konserinden büyük bir heyecan duyduğunu belirten orkestranın sanat koordinatörü Numan Pekdemir duygularını şöyle anlattı. Biz zaman zaman Turgutreise de gelip konserler verdik.burası benim doğduğum ve çocukluğumun geçtiği yerdir.ailem çok uzun senelerdir bu topraklarda yaşamakta.dolayısıyle doğduğum kentde konser yapmanın ayrı bir heyecanını taşıyorum.bu konser

15 için desteklerini esirgemeyen Bakanlığımıza,sanatçı arkadaşlarıma ve değerli sanat dostu sponsorlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.bodrumlu hemşerilerimi 29 aralık günü bu konsere bekliyorum Bilgi için / mail: numan.pekdemir@kultur.gov.tr tel:

Midtown Orkestrasından Zafer Bayramı Konseriyle Veda

Midtown Orkestrasından Zafer Bayramı Konseriyle Veda Midtown Orkestrasından Zafer Bayramı Konseriyle Veda Midtown Alışveriş Merkezinde 3. Yılını dolduran Midtown Orkestrası, 30 Ağustos Zafer Bayramı nda müthiş bir konserle sevenlerine veda etti. Her yıl

Detaylı

Midtown Orkestrasından Zafer Bayramı Konseriyle Veda

Midtown Orkestrasından Zafer Bayramı Konseriyle Veda Midtown Orkestrasından Zafer Bayramı Konseriyle Veda Midtown Alışveriş Merkezinde 3. Yılını dolduran Midtown Orkestrası, 30 Ağustos Zafer Bayramı nda müthiş bir konserle sevenlerine veda etti. Her yıl

Detaylı

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Antik Tiyatro da başladı 12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Bodrum Antik Tiyatro da sanatseverlerle buluştu. 12 yıldır Bodrum un Gümüşlük beldesinde gerçekleştirilen

Detaylı

Bodrum Bale Festivali nde Kerbela sahne aldı

Bodrum Bale Festivali nde Kerbela sahne aldı Bodrum Bale Festivali nde Kerbela sahne aldı 12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali kapsamında İzmir Devlet Opera ve Balesi nin Kerbela isimli gösterisi Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği nde sahne aldı. Bodrum

Detaylı

Gümüşlük te Festival sahnesinde Keman Piyano düeti

Gümüşlük te Festival sahnesinde Keman Piyano düeti Gümüşlük te Festival sahnesinde Keman Piyano düeti Rus asıllı kemancı Olga Martinova ve Fransız piyanist Jean- Bernard Pommier çifti, 8 Ağustos Cuma akşamı 11. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

Detaylı

Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi

Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi Bodrum Belediyesi Türk Musikisi Derneği Klasik Müzik Korosu tarafından Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği nde Bestekar Erol Sayan Özel Konseri düzenlendi.

Detaylı

TURGUTREİS TE CUMHURİYET KONSERİ

TURGUTREİS TE CUMHURİYET KONSERİ TURGUTREİS TE CUMHURİYET KONSERİ Bodrum oda orkestrası 29 ekim de Turgutreis Atatürk meydanında Tobav çoksesli korosunun da yer aldığı konserde yer alıyor. Konser Turgutreis mahalle meclisinin etkinlikleri

Detaylı

Hükümeti İstifaya Çağırdılar

Hükümeti İstifaya Çağırdılar Hükümeti İstifaya Çağırdılar Yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonrası bir çok şehirde düzenlenen Hükümet İstifa eylemlerine Bodrum dan da destek geldi. Bodrum Belediye Meydanı nda toplanan yaklaşık 120

Detaylı

Kemal Gekic yine büyüledi

Kemal Gekic yine büyüledi Kemal Gekic yine büyüledi 11. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali ne konuk olan Hırvat piyano virtüözü Kemal Gekiç, Koyunbaba Antik Taş Ocağı nı dolduran klasik müzikseverlere unutulmayacak bir

Detaylı

TALİHSİZ KAZADA ÖLEN GÖKHAN ULUSOY, 6 KİŞİYE HAYAT VERDİ

TALİHSİZ KAZADA ÖLEN GÖKHAN ULUSOY, 6 KİŞİYE HAYAT VERDİ TALİHSİZ KAZADA ÖLEN GÖKHAN ULUSOY, 6 KİŞİYE HAYAT VERDİ 24 yaşındaki gencin organları 6 kişiye hayat verdi. Ölen gencin imam abisi organ bağışının din için caiz deyip ailesini ikna etti. Bodrum ilçesinde

Detaylı

BODRUM DA TÜRK-YUNAN ŞARKILARI DOSTLUK KONSERİ

BODRUM DA TÜRK-YUNAN ŞARKILARI DOSTLUK KONSERİ BODRUM DA TÜRK-YUNAN ŞARKILARI DOSTLUK KONSERİ Bodrum Kalesi Kuzey hendeğinde düzenlenen konserde, Türk ve Yunan ezgileri yükseldi. Bodrum da düzenlenen ve 5 Yunanlı sanatçı nın da katıldığı konser büyük

Detaylı

Gümüşlük te Gitaristler Antik Taş Ocağında buluştu

Gümüşlük te Gitaristler Antik Taş Ocağında buluştu Gümüşlük te Gitaristler Antik Taş Ocağında buluştu Denizbank ana sponsorluğunda düzenlenen 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamındaki Kumda Gitar Konserleri serisinde sahne alan gitaristler,

Detaylı

Gürün: Bu seçimler halkın yeniden siyasi kurtuluş hareketidir

Gürün: Bu seçimler halkın yeniden siyasi kurtuluş hareketidir Gürün: Bu seçimler halkın yeniden siyasi kurtuluş hareketidir Bodrum da ziyaretlerini sürdüren Gürün, Ben bu seçimleri yeniden siyasi bir kurtuluş hareketi olarak, halkın yeniden siyasi kurtuluş hareketine

Detaylı

Hollandalı TV Ekibi Bodrum u tanıtıyor

Hollandalı TV Ekibi Bodrum u tanıtıyor Hollandalı TV Ekibi Bodrum u tanıtıyor Hollandalı TV ekibi, konuklarıyla birlikte yaz tatili kapsamında hazırladıkları program çekimleri için Bodrum a geldi. Hollanda televizyonu RTL 4 te yayınlanan Geer

Detaylı

FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI

FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI FAZIL SAY BÜYÜK ALKIŞ ALDI Bu yıl 10 uncusu düzenlenen D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 31 Temmuz/1-2-3 Ağustos tarihleri arasında Bodrum da gerçekleştiriliyor. Festivalin açılış

Detaylı

D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ

D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ D-MARİN DE, 3 TENOR U 3 BİN KİŞİ İZLEDİ Kurucu destekçiliğini Doğuş Grubu nun, Sanat Yönetmenliğini Yücel Canyaran ın üstlendiği D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 31 Temmuz/ 1-2-3

Detaylı

Gümüşlük te Festival sahnesinde Keman Piyano düeti

Gümüşlük te Festival sahnesinde Keman Piyano düeti Gümüşlük te Festival sahnesinde Keman Piyano düeti Rus asıllı kemancı Olga Martinova ve Fransız piyanist Jean- Bernard Pommier çifti, 8 Ağustos Cuma akşamı 11. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ Adı - Soyadı: Kutup Ata Tuncer Doğum Tarihi: 22/02/1980 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Sanatta Yeterlik/Doktora Türk Müziği Haliç Üniversitesi Tez Aşaması Yüksek Lisans Eğitim

Detaylı

Yeni Butik Otel Temenos Hizmete Başladı

Yeni Butik Otel Temenos Hizmete Başladı Yeni Butik Otel Temenos Hizmete Başladı Bodrum un yep yeni Butik oteli Temenos Boutique Hotel & Spa Mayıs 2015 itibari ile kapılarını misafirlerine açtı. 12 ay hizmet verecek otelin Genel Müdürü Sema Koyunba

Detaylı

KIŞIN AZ SU TÜKETİLİNCE BARSAKLAR TEMBELLEŞİYOR

KIŞIN AZ SU TÜKETİLİNCE BARSAKLAR TEMBELLEŞİYOR KIŞIN AZ SU TÜKETİLİNCE BARSAKLAR TEMBELLEŞİYOR Gün içinde en az 10 bardak su içilmesi gerektiğini belirten uzmanlara göre sürekli kabızlık sorunu yaşamak, yeterli sıvı ve posalı gıda tüketilmediğinin

Detaylı

GENÇ YETENEKLER SES YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

GENÇ YETENEKLER SES YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU GENÇ YETENEKLER SES YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU Bodrum Belediyesi tarafından Zeki Müren anısına Ustalara Saygı / Ulusal Türk Müziği Genç Yetenekler Ses Yarışması finalistleri belirlendi. Yetenekli

Detaylı

BODRUM ODA ORKESTRASI. 24 Ocak 2019 Saat: 20:00 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / BÜYÜK SALON

BODRUM ODA ORKESTRASI. 24 Ocak 2019 Saat: 20:00 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / BÜYÜK SALON www.aassm.org.tr AASSM KONSERLERİ BODRUM ODA ORKESTRASI 24 Ocak 2019 Saat: 20:00 AHMED ADNAN SAYGUN SANAT MERKEZİ / BÜYÜK SALON HAKKINDA Konser Yunanlı şef Nikos Haliassas tarafından yönetilecek. Türkiye'den

Detaylı

Gümüşlük te festival, Mısırlıoğlu ve Bloxham ikilisini konuk etti

Gümüşlük te festival, Mısırlıoğlu ve Bloxham ikilisini konuk etti Gümüşlük te festival, Mısırlıoğlu ve Bloxham ikilisini konuk etti 11. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında, Koyunbaba Antik Taş Ocağı nda klasik müzikseverlerin karşısına çıkan Piyanist

Detaylı

Gümüşlük Akademisi Vakfı ve Latife Tekin e PEN Ödülü

Gümüşlük Akademisi Vakfı ve Latife Tekin e PEN Ödülü Gümüşlük Akademisi Vakfı ve Latife Tekin e PEN Ödülü 2015 PEN Duygu Asena Ödülü romancı Latife Tekin ve onun öncülüğünü yaptığı Gümüşlük Akademisi ne verildi. PEN Şiir Ödülü nün sahibi ise düşünür, şair

Detaylı

BODRUM BELEDİYESİNDEN ZEKİ MÜREN E BÜYÜK VEFA

BODRUM BELEDİYESİNDEN ZEKİ MÜREN E BÜYÜK VEFA BODRUM BELEDİYESİNDEN ZEKİ MÜREN E BÜYÜK VEFA Türk Sanat müziğinin unutulmaz sesi, sanat güneşimiz Zeki Müren anısına Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon tarafından düzenlenen ses yarışmasını Berna

Detaylı

KADEM ÜYESİ KADINLAR ARTIK MUTLU

KADEM ÜYESİ KADINLAR ARTIK MUTLU KADEM ÜYESİ KADINLAR ARTIK MUTLU Bodrum Belediyesi Kadın Danışma ve Eğitim Merkezi (KADEM), bünyesinde yer alan 60 kişilik bayan grubu emeklerini Bodrum limanında açtıkları standlarda değerlendiriyorlar.

Detaylı

BODRUM DA, RUSLAR ANILDI

BODRUM DA, RUSLAR ANILDI BODRUM DA, RUSLAR ANILDI Bodrum da yaşayan Ruslar, noel kutlamalarını iptal ederken, suikaste kurban giden büyük elçi ve uçak kazasında ölen vatandaşlarını andılar. çocuk tiyatro gösterinde bir konuşma

Detaylı

TARİH YENİDEN GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

TARİH YENİDEN GÜN YÜZÜNE ÇIKTI TARİH YENİDEN GÜN YÜZÜNE ÇIKTI Tarihi ve doğa güzellikleriyle bilinen Gümüşlük Mahallesinde yılda birkaç defa görülen olay deniz altındaki tarihi gün yüzüne çıkardı. İlçeye bağlı Gümüşlük beldesinde yaşanan

Detaylı

Gümüşlük te festival, Mısırlıoğlu Bloxham ikilisini konuk etti Başarıları göz dolduruyor

Gümüşlük te festival, Mısırlıoğlu Bloxham ikilisini konuk etti Başarıları göz dolduruyor Gümüşlük te festival, Mısırlıoğlu ve Bloxham ikilisini konuk etti 11. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında, Koyunbaba Antik Taş Ocağı nda klasik müzikseverlerin karşısına çıkan Piyanist

Detaylı

Muğla Belediyesi Bodrum Oda Orkestrası nı Ağırlıyor

Muğla Belediyesi Bodrum Oda Orkestrası nı Ağırlıyor Muğla Belediyesi Bodrum Oda Orkestrası nı Ağırlıyor Bodrum oda orkestrası, 1 Şubat Cumartesi günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi nde sahne alıyor. Halka açık ve ücretsiz olan konserde orkestrayı

Detaylı

Muski yeni binasına taşınıyor.

Muski yeni binasına taşınıyor. Muski yeni binasına taşınıyor. Muğla Su Kanalizasyon İdaresi Bodrum 1. Bölge Müdürlüğü ana hizmet binası 14 Temmuz pazartesi gününden itibaren Bodrum Çevreyolu üzerindeki yeni ofisinde hizmet vermeye başlıyor.

Detaylı

Sanat Güneşi Zeki Müren 20. ölüm yıldönümünde Bodrum da Anıldı

Sanat Güneşi Zeki Müren 20. ölüm yıldönümünde Bodrum da Anıldı Sanat Güneşi Zeki Müren 20. ölüm yıldönümünde Bodrum da Anıldı Tüm mal varlığını Türk Eğitim Vakfı ve TSK Mehmetçik Vakfı na bağışlayan Zeki Müren, ölüm yıldönümü olan 24 Eylül de Bodrum da düzenlenen

Detaylı

DOĞUDA VE BATIDA ORYANTALİZM

DOĞUDA VE BATIDA ORYANTALİZM DOĞUDA VE BATIDA ORYANTALİZM Bodrum Belediyesi nin etkinlik takviminde yerini alan ve yedincisi gerçekleşen olan Karsanat Barok Müzik Festivali, bu yıl da Antik Tiyatro da 9 ve 10 Eylül de halka açık ve

Detaylı

GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI Bodrum, Global Run ile festival coşkusuna hazırlanıyor Global Yatırım Holding in, Bodrum Cruise Port ev sahipliğinde 4 üncü kez gerçekleştireceği Global Run Bodrum

Detaylı

12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali başladı

12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali başladı 12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali başladı Bodrum da, bu yıl 12 incisi düzenlenen Uluslararası Bale Festivali, Çalıkuşu isimli gösteri ile başladı. 19 Temmuz 6 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek

Detaylı

TUNCAY LANGAL BİYOGRAFİ & CV

TUNCAY LANGAL BİYOGRAFİ & CV TUNCAY LANGAL BİYOGRAFİ & CV BİYOGRAFİ TUNCAY LANGAL 1978 yılında Bulgaristan göçmeni bir ailenin çocuğu olarak da doğdu. Ticaret Meslek Lisesini bitirdikten sonra Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği

Detaylı

D-MARİN TURGUTREİS ULUSLARARASI KLASİK MÜZİK FESTİVALİ, GÜMÜŞ STEVİE ÖDÜLÜ NE LAYIK GÖRÜLDÜ!

D-MARİN TURGUTREİS ULUSLARARASI KLASİK MÜZİK FESTİVALİ, GÜMÜŞ STEVİE ÖDÜLÜ NE LAYIK GÖRÜLDÜ! D-MARİN TURGUTREİS ULUSLARARASI KLASİK MÜZİK FESTİVALİ, GÜMÜŞ STEVİE ÖDÜLÜ NE LAYIK GÖRÜLDÜ! Doğuş Grubu nun kurucu destekçiliğiyle 10 yıldır düzenlenen; 2012 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri nde Yılın

Detaylı

LALE LANGAL BİYOGRAFİ

LALE LANGAL BİYOGRAFİ LALE LANGAL BİYOGRAFİ BİYOGRAFİ LALE LANGAL 1979 yılında Yenierenköy de doğdu. Müzik çalışmalarına 7 yaşında bağlama çalarak başladı. Henüz okul yıllarındayken Yenierenköy Belediyesi Halk Müziği Korosunu

Detaylı

ANADOLU SEVGİSİYLE MOTOSİKLET TURUNA GİTTİLER, KATLEDİLDİLER

ANADOLU SEVGİSİYLE MOTOSİKLET TURUNA GİTTİLER, KATLEDİLDİLER ANADOLU SEVGİSİYLE MOTOSİKLET TURUNA GİTTİLER, KATLEDİLDİLER Bodrum da, Güneydoğu turunda metruk bir apartmanda cesetleri bulunan arkadaşlarının cenaze törenine katılamayan bir grup motosikletli, yapılan

Detaylı

Bodrum Müzik Festivali, Yarımadayı Kültür Sanatla Doldurdu

Bodrum Müzik Festivali, Yarımadayı Kültür Sanatla Doldurdu Bodrum Müzik Festivali, Yarımadayı Kültür Sanatla Doldurdu Doğuş Grubu nun kurucu destekçisi olduğu, sanatsal programlama ve planlamasını Pozitif in üstlendiği Bodrum Müzik Festivali, 12 farklı mekanda,

Detaylı

kültürü araştırmaya, incelemeye adayan ve muhteşem eserler

kültürü araştırmaya, incelemeye adayan ve muhteşem eserler n Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü nde uzun yıllar öğretim üyeliği yapan Prof. Dr. Erman Artun onuruna, kurumsal emeklilik töreniyle Aşıklık Geleneği ve Aşık

Detaylı

Bodrum aşığı yabancıların buluşması

Bodrum aşığı yabancıların buluşması Bodrum aşığı yabancıların buluşması Bodrum da yaşayan, çoğunluğu yabancı uyruklu olan Internations üyeleri, Bodrum Eski Çeşme Mahallesi ndeki Sugar and Salt restoranda düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Detaylı

Gümüşlük Festivali, Gülsin Onay ın iki bininci konseriyle başladı

Gümüşlük Festivali, Gülsin Onay ın iki bininci konseriyle başladı Gümüşlük Festivali, Gülsin Onay ın iki bininci konseriyle başladı Denizbank ana sponsorluğunda Gümüşlük tarihi taş ocağında 13. Uluslararası Gümüşlük Festivali, Gülsin Onay ın iki bininci konseriyle başladı.

Detaylı

BODRUM DA OKUL YARARINA ZEKİ MÜREN KONSERİ DÜZENLENDİ

BODRUM DA OKUL YARARINA ZEKİ MÜREN KONSERİ DÜZENLENDİ BODRUM DA OKUL YARARINA ZEKİ MÜREN KONSERİ DÜZENLENDİ TÜRK SANAT MÜZİĞİNİN UNUTULMAZ SESİ ZEKİ MÜREN İN ŞARKILARI, OKUL YARARINA SESLENDİRİLDİ Türk Sanat Müziğinin unutulmaz ismi sanat güneşi Zeki Müren,

Detaylı

Gümüşlük, te Simin Tander le doğudan batıya caz yolculuğu

Gümüşlük, te Simin Tander le doğudan batıya caz yolculuğu Gümüşlük, te Simin Tander le doğudan batıya caz yolculuğu 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinde Suda Caz konserleri, Alman-Afgan kökenli caz sanatçısı Simin Tander konseriyle devam etti.

Detaylı

Potrum Taş Limanı açılıyor

Potrum Taş Limanı açılıyor Potrum Taş Limanı açılıyor Bodrum da dekoratif yapılar için emsali olmaya bir mekan.. Potrum Taş Limanı Bodrum mimarisine uygun dekoratif taşlar, doğal taşlardan ilham alınarak elde edilen zengin renk

Detaylı

Gümüşlük te müzik mevsimi başlıyor

Gümüşlük te müzik mevsimi başlıyor Gümüşlük te müzik mevsimi başlıyor 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali 8 Temmuz 11 Ağustos tarihleri arasında Bodrum un sanat yaşamına renk katmaya hazırlanıyor. Gümüşlük te festival, klasikten

Detaylı

Şehidin cenazesi, uçakla Dalaman Havalimanı na buradan da karayoluyla konvoy eşliğinde Eşen Mahallesi ndeki evine getirildi.

Şehidin cenazesi, uçakla Dalaman Havalimanı na buradan da karayoluyla konvoy eşliğinde Eşen Mahallesi ndeki evine getirildi. Şehidimizi Uğurladık Dağlıca daki hain saldırıda şehit olan Seydikemerli 25 yaşındaki Sözleşmeli Piyade Er Adnan Ergen binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi. Şehidin cenazesi, uçakla

Detaylı

Şef: CEM MANSUR 2011 FAALİYET RAPORU

Şef: CEM MANSUR 2011 FAALİYET RAPORU Şef: CEM MANSUR 2011 FAALİYET RAPORU 1. TÜRKİYE GENÇLİK FİLARMONİ ORKESTRASI HAKKINDA Belli bir düzeyde müzik eğitimi ve yaşamı olan ülkelerdeki Ulusal Gençlik Orkestrası kavramını Türkiye de de oluşturma

Detaylı

Uluslararası İzmir Festivali 28 Mayıs'ta başlıyor

Uluslararası İzmir Festivali 28 Mayıs'ta başlıyor On5yirmi5.com Uluslararası İzmir Festivali 28 Mayıs'ta başlıyor Bu yıl "Türkiye'de Çin Kültür Yılı"olması da dikkate alınarak, festival "Aslan" ve "Ejderha" sokak gösterileriyle başlıyor... Yayın Tarihi

Detaylı

Türkiye nin köklü şirketlerinden PET HOLDİNG 40 yaşında

Türkiye nin köklü şirketlerinden PET HOLDİNG 40 yaşında Türkiye nin köklü şirketlerinden PET HOLDİNG 40 yaşında 23 Nisan 2014 Çarşamba 17:23 Devremülk Turizm inden Sağlık Turizm ine, madencilik ve mermerden gayrimenkule kadar farklı alanlarda faaliyet gösteren

Detaylı

2015 YILI ETKİNLİK LİSTESİ

2015 YILI ETKİNLİK LİSTESİ 2015 YILI ETKİNLİK LİSTESİ Konser 15 Ocak 2015 15 Ocak 2015 Antalya Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı Dönem sonu konseri gerçekleştirdi. Konser 16 Ocak 2015 16 Ocak

Detaylı

11. D-MARİN TURGUTREİS ULUSLARARASI KLASİK MÜZİK FESTİVALİ NİN PROGRAMI AÇIKLANDI!

11. D-MARİN TURGUTREİS ULUSLARARASI KLASİK MÜZİK FESTİVALİ NİN PROGRAMI AÇIKLANDI! 11. D-MARİN TURGUTREİS ULUSLARARASI KLASİK MÜZİK FESTİVALİ NİN PROGRAMI AÇIKLANDI! Her yıl büyük bir heyecanla beklenen D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 15-19 Ağustos tarihleri arasında

Detaylı

Gümüşlük te festivalinde iki Fransız ve bir Türk sahne aldı

Gümüşlük te festivalinde iki Fransız ve bir Türk sahne aldı Gümüşlük te festivalinde iki Fransız ve bir Türk sahne aldı Genç nesil klasikçilerin dikkat çeken üçlüsü Trio Milhaud, 11. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında Bosch un etkinlik sponsorluğunda

Detaylı

BODRUM DA GÖZ, GÖZ, GÖZTEPE SESLERİ YÜKSELİYOR

BODRUM DA GÖZ, GÖZ, GÖZTEPE SESLERİ YÜKSELİYOR BODRUM DA GÖZ, GÖZ, GÖZTEPE SESLERİ YÜKSELİYOR Bodrum Göztepe 1925 Spor Kulübü çatısı altında toplanan sarı kırmızılılar Bodrum da yeni bir spor rüzgarı estirdi. Bodrum da geçtiğimiz yıl kurulan Göztepe

Detaylı

DİDİM. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Didim de anıldı

DİDİM. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Didim de anıldı Sayfa 4 15 Temmuz Demokrasi Parkı törenle açıldı Hafta içi 08:00 / 17.30 saatleri arasında hizmet vermekteyiz 3 10/Kasım/2016 DİDİM VATANDAŞLARIMIZIN DAİMA HİZMETİNDE... Çağrı Merkezi ve Halk Masası 444

Detaylı

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ İletişim: Antalya Kültür Merkezi Tel: 0242 248 90 22 / Faks: 0242 243 92 82 / email: info@anset.com.tr "BEZİRGAN" Tiyatro Oyunu İstanbul Halk Tiyatrosu,

Detaylı

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ İletişim: Antalya Kültür Merkezi Tel: 0242 248 90 22 / Faks: 0242 243 92 82 / email: info@anset.com.tr "BEZİRGAN" Tiyatro Oyunu İstanbul Halk Tiyatrosu,

Detaylı

07 EKİM 2011 AÇILIŞ KONSERİ ANKARA DEVLET ÇOK SESLİ MÜZİK KOROSU L. BACALOV TANGO MISSA A. COPLAND FANFARE FOR A COMMON MAN

07 EKİM 2011 AÇILIŞ KONSERİ ANKARA DEVLET ÇOK SESLİ MÜZİK KOROSU L. BACALOV TANGO MISSA A. COPLAND FANFARE FOR A COMMON MAN İSTANBUL DEVLET SENFONİ ORKESTRASI 2011-2012 SANAT SEZONU PERİYODİK KONSER PROGRAMI KONSER TARİHİ 06 EKİM 2011 GALA KONSERİ 07 EKİM 2011 AÇILIŞ KONSERİ : AYA İRİNİ : ANDREW GREENWOOD : BURAK BİLGİLİ (BAS

Detaylı

ÇOKSESLİ SAZ ESERLERİ II

ÇOKSESLİ SAZ ESERLERİ II 04.03.2019 ÇOKSESLİ SAZ ESERLERİ II (Türk Müziği Sazları ve Orkestrası İçin) (Tolga Karaca) I ÇOKSESLİ SAZ ESERLERİ II (Türk Müziği Sazları ve Orkestrası İçin) (Tolga Karaca) II (Çoksesli Saz Eserleri

Detaylı

ARAS POYRAZ AÇIKGÖZ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ

ARAS POYRAZ AÇIKGÖZ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ ARAS POYRAZ AÇIKGÖZ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ İLETİŞİM BİLGİLERİ: İş :02362018518 E-Posta :araspoyrazacikgoz@gmail.com Faks : ÖĞRENİM BİLGİLERİ: Lisans : Plovdiv Müzik,Dans ve Resim Sanatları Akademisi / İcra

Detaylı

Gümüşlük te genç kemancılardan konser

Gümüşlük te genç kemancılardan konser Gümüşlük te genç kemancılardan konser Bosch un eğitim sponsorluğunu üstlendiği Gümüşlük Festival Akademisi kapsamında gerçekleştirilen keman ustalık sınıfına katılan 11 genç müzisyen, Toprak Ev de verdikleri

Detaylı

Zeynep Göknur YILDIZ Tel: +90 5336594114 e-mail: zgkara@msn.com

Zeynep Göknur YILDIZ Tel: +90 5336594114 e-mail: zgkara@msn.com Zeynep Göknur YILDIZ Tel: +90 5336594114 e-mail: zgkara@msn.com 1972 Bursa doğumlu olan Öğretim Görevlisi Z.Göknur Kara 1993 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü nden

Detaylı

GAZETECİ YAZAR BÜLENT AKKURT BODRUM DA DEFNEDİLDİ

GAZETECİ YAZAR BÜLENT AKKURT BODRUM DA DEFNEDİLDİ GAZETECİ YAZAR BÜLENT AKKURT BODRUM DA DEFNEDİLDİ Önceki gün vefat eden gazeteci yazar Bülent Akkurt Bodrum da dostları, yakınlarının kollarında son yolculuğuna defnedildi. Bülent Akkurt un yazıları bir

Detaylı

Bodrum da Sahillerde Bayram Var

Bodrum da Sahillerde Bayram Var Bodrum da Sahillerde Bayram Var Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla Bodrum Yarımadasında yaşanan yoğunluk sahillerde de kendisini gösterdi. Ülkenin dört bir yanından Bodrum a tatile gelen yerli turistler

Detaylı

Gümüşlük Festival Akademisi Flüt konseriyle son buldu

Gümüşlük Festival Akademisi Flüt konseriyle son buldu Gümüşlük Festival Akademisi Flüt konseriyle son buldu Piyanist Gülsin Onay ve Piyanist Eren Levendoğlu nun verdikleri konserle bir önceki akşam son bulan 13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

Detaylı

MUSKİ Araç Filosuna Yeni Kamyonlar Ekledi

MUSKİ Araç Filosuna Yeni Kamyonlar Ekledi MUSKİ Araç Filosuna Yeni Kamyonlar Ekledi Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle yaptığı 1 milyon liralık araç yatırımı kapsamında 10 adet damperli

Detaylı

BY BYY DEMET ÖĞRETMENİM

BY BYY DEMET ÖĞRETMENİM BY BYY DEMET ÖĞRETMENİM Bodrum un sevilen öğretmeni, sporcu Demet Tezgider sevenlerinin ellerinde, gözyaşları ve dualar ile son yolculuğuna uğurlandı. Demet Yorgancı Tezgider, dün sabah saatlerinde İzmir

Detaylı

Amiral Turgut Reis 449 nci ölüm yıl dönümünde anıldı

Amiral Turgut Reis 449 nci ölüm yıl dönümünde anıldı Amiral Turgut Reis 449 nci ölüm yıl dönümünde anıldı Ünlü Türk denizcisi Turgut Reis, 449. ölüm yıl dönümünde Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle anıldı. Atatürk Meydanı nda düzenlenen

Detaylı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Muğla Büyükşehir Belediyesi nin il genelinde sürdürdüğü Ulaşımda Dönüşüm Projesi ne Fethiye İlçesinde faaliyet gösteren 7 kooperatif daha katıldı. Muğla

Detaylı

Öğr. Gör. Dr. Çiğdem YİĞİT

Öğr. Gör. Dr. Çiğdem YİĞİT Öğr. Gör. Dr. Çiğdem YİĞİT Tel: +90 (224) 2940962 e-mail: cigdemyigit07@gmail.com Ankara da doğdu. Müzik eğitimine Ankara Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosunda şarkı söyleyerek başladı. 1992 yılında Gazi

Detaylı

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ

ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ "BEZİRGAN" Tiyatro Oyunu ANTALYA KÜLTÜR MERKEZİ (AKM) MART AYI ETKİNLİK TAKVİMİ İletişim: Antalya Kültür Merkezi Tel: 0242 248 90 22 / Faks: 0242 243 92 82 / email: info@anset.com.tr İstanbul Halk Tiyatrosu,

Detaylı

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası 2013-2014 Sanat Sezonu Konser Programı

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası 2013-2014 Sanat Sezonu Konser Programı Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası 2013-2014 Sanat Sezonu Konser Programı 05 Aralık 2013 Stanislav Ushev Mario Hossen "Keman" Program: Niccolo Paganını Keman Konçertosu No.2 Manuel De Falla Üç Köşeli

Detaylı

Şerif Kocadon için mevlit

Şerif Kocadon için mevlit Şerif Kocadon için mevlit 85 yaşında aramızdan ayrılan Bekir Şerif Kocadon için evinde mevlit okundu. Bodrum eşrafından merhum Mehmet Kocadon un oğlu, Fatma Kocadon un eşi; Bodrum Belediye Başkanı Mehmet

Detaylı

MÜZİK KÜLTÜRÜ Editörler

MÜZİK KÜLTÜRÜ Editörler MÜZİK KÜLTÜRÜ Editörler Zeki NACAKCI - Alaattin CANBAY Yazarlar Doç. Dr. Ahmet Serkan Ece - Doç. Dr. Alaattin Canbay Doç. Dr. Ebru Temiz - Doç. Dr. Esra Dalkıran Doç. Dr. M. Kayhan Kurtuldu - Doç. Dr.

Detaylı

Turkish Jazz Week #5 Edition 2016 Official Concert Program

Turkish Jazz Week #5 Edition 2016 Official Concert Program - 12 Nisan 2016: Mercan Dede, Kırmızı Salon, Priştine - 14 Nisan 2016: Aydin Esen Trio, Kırmızı Salon, Priştine - 13 Nisan 2016: Eren Coşkuner Quarted, "Prenk Jakova" Music School, Yakova - 15 Nisan 2016:

Detaylı

Şef: CEM MANSUR 2012 FAALİYET RAPORU

Şef: CEM MANSUR 2012 FAALİYET RAPORU Şef: CEM MANSUR 2012 FAALİYET RAPORU 1. TÜRKİYE GENÇLİK FİLARMONİ ORKESTRASI HAKKINDA Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası 2007 yılında, türünün ülkedeki ilk örneği olarak Cem Mansur tarafından kuruldu.

Detaylı

İkinci Yeni akım Ustası Şair İlhan Berk Anıldı

İkinci Yeni akım Ustası Şair İlhan Berk Anıldı İkinci Yeni akım Ustası Şair İlhan Berk Anıldı Türk şiirinde İkinci Yeni akımın usta şairi İlhan Berk, aramızdan ayrılışının 6.yılında Bodrum da ailesi ve sevenlerinin katıldığı sergide anıldı. Bodrum

Detaylı

Değerli Site Sakinleri; Hazırladığımız yaz etkinlikleri çerçevesinde Temmuz ve Ağustos ayı içinde kesinleşen programlar aşağıda sunulmuştur.

Değerli Site Sakinleri; Hazırladığımız yaz etkinlikleri çerçevesinde Temmuz ve Ağustos ayı içinde kesinleşen programlar aşağıda sunulmuştur. 17.07.2012 Değerli Site Sakinleri; Hazırladığımız yaz etkinlikleri çerçevesinde Temmuz ve Ağustos ayı içinde kesinleşen programlar aşağıda sunulmuştur. 1-15 Temmuz 2012 Pazar ÇOCUKLAR ARASI YETENEK YARIŞMASI

Detaylı

Bodrum da Şenlik gibi golf turnuvası

Bodrum da Şenlik gibi golf turnuvası Bodrum da Şenlik gibi golf turnuvası Bodrum Golf ve Tenis Kulübü tarafından düzenlenen Ulusal egemenlik ve Çocuk Tenis Turnuvası, çok renkli görüntülere sahne oldu. Turnuvaya 60 çocuk katıldı. Bodrum Golf

Detaylı

Yunuslara Özgürlük Platformu, Başkan Kocadon u ziyaret etti

Yunuslara Özgürlük Platformu, Başkan Kocadon u ziyaret etti Yunuslara Özgürlük Platformu, Başkan Kocadon u ziyaret etti Yunuslara Özgürlük Platformu, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon u ziyaret etti. Daha önce toplanan imzaları başkana teslim eden platform

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI 2012-2013 AKADEMİK YILI 15 ŞUBAT 2012 TARİHİNDEN 17 EYLÜL 2012 TARİHİNE KADAR GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER I. MÜZİK BÖLÜMÜ AKADEMİK TEŞKİLAT ŞEMASI A)

Detaylı

Müziğin Mucizesi 'El Sistema' Her Yerde

Müziğin Mucizesi 'El Sistema' Her Yerde On5yirmi5.com Müziğin Mucizesi 'El Sistema' Her Yerde Söyleşiye bazı katılımcıların sosyal rehabilitasyon projeleri hakkında olumsuz portre çizmesi ve Türkiye'yi eleştirmesi damgasını vurdu. Yayın Tarihi

Detaylı

Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü nün Yunanlılara karşı kazandığı zaferler, İnönü de anılmaktadır.

Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü nün Yunanlılara karşı kazandığı zaferler, İnönü de anılmaktadır. GÖSTERİ SANATLARI Festivaller ve Yerel Etkinlikler MART Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri Her sene Mart ayında Devlet Opera ve Balesi işbirliğiyle düzenlenen Eskişehir Ulusal Opera ve Bale Günleri

Detaylı

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren AKM Klasik Türk Sanat Müziği Korosunun Şef Mitat

Detaylı

Türkiye'de. Engelleri. Engelleri Aşan Hera nın

Türkiye'de. Engelleri. Engelleri Aşan Hera nın Engelleri aşıyorlar Türkiye'de en çok sorun yaşayan kesimlerden biri olan engelliler kendi başlarına yaşamaya çalışıyor. Bu kapsamda da engelli insanlarımızı unutmamak adına 3 Aralık tarihinde Dünya Engelliler

Detaylı

Bodrum Deve Güreşi Festivali kortej ile başladı

Bodrum Deve Güreşi Festivali kortej ile başladı Bodrum Deve Güreşi Festivali kortej ile başladı Bodrum Kızılağaç Deve Güreşi Arenası nda Pazar günü düzenlenecek olan Bodrum Deve Güreşi Festivali öncesi develer, Bodrum merkezde kortej yürüyüşü yaptı.

Detaylı

Sanat Güneşi Zeki Müren 20. ölüm yıldönümünde Bodrum da Anıldı

Sanat Güneşi Zeki Müren 20. ölüm yıldönümünde Bodrum da Anıldı Sanat Güneşi Zeki Müren 20. ölüm yıldönümünde Bodrum da Anıldı Tüm mal varlığını Türk Eğitim Vakfı ve TSK Mehmetçik Vakfı na bağışlayan Zeki Müren, ölüm yıldönümü olan 24 Eylül de Bodrum da düzenlenen

Detaylı

ERMAN, A. Suzuki Metodu Felsefesi ve Keman Eğitiminde Kullanılışı Ankara-2000 (Lisans Tezi)

ERMAN, A. Suzuki Metodu Felsefesi ve Keman Eğitiminde Kullanılışı Ankara-2000 (Lisans Tezi) TEZLER ERMAN, A. Suzuki Metodu Felsefesi ve Keman Eğitiminde Kullanılışı -2000 (Lisans Tezi) ERMAN, A. İlköğretim IV. Sınıf Öğrencilerinin Çoklu Zeka Türlerindeki Dağılım ve Düzey Ölçümlerinin Müziksel

Detaylı

10.12.2014 Çarşamba İzmir Basın Gündemi

10.12.2014 Çarşamba İzmir Basın Gündemi 10.12.2014 Çarşamba İzmir Basın Gündemi Katip Çelebi'nin Rektörü Prof. Galip Akhan İzmir'in en genç devlet üniversitesi Katip Çelebi Üniversitesi'nde rektörlük seçimi sonuçlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip

Detaylı

Kendi bünyesinde oluşturduğu kortej ekiplerinin yanı sıra dünyaca ünlü performans sanatçıları ile başarılı işlerde bir araya gelmiştir.

Kendi bünyesinde oluşturduğu kortej ekiplerinin yanı sıra dünyaca ünlü performans sanatçıları ile başarılı işlerde bir araya gelmiştir. Kendi bünyesinde oluşturduğu kortej ekiplerinin yanı sıra dünyaca ünlü performans sanatçıları ile başarılı işlerde bir araya gelmiştir. Clown felsefesi ve yeni nesil sanat anlayışı ile Clown Art, geliştirdiği

Detaylı

50.ULUSAL 24.ULUSLARARASI HACI BEKTAŞ VELİ ANMA TÖRENLERİ VE KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ PROGRAMI

50.ULUSAL 24.ULUSLARARASI HACI BEKTAŞ VELİ ANMA TÖRENLERİ VE KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ PROGRAMI 50.ULUSAL 24.ULUSLARARASI HACI BEKTAŞ VELİ ANMA TÖRENLERİ VE KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ PROGRAMI 15-18 AĞUSTOS 2013 HACIBEKTAŞ TÖRENİN BİR GÜN ÖNCESİ 15 AĞUSTOS 2013 PERŞEMBE : 11.00 : Atatürk Anıtına Çelenk

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :8. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :4. Syf Sayfası :11. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :9. Syf BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :5. Syf Sayfası

Detaylı

HAKKIMDA EĞĠTĠM BĠLĠMSEL VE SANATSAL ETKĠNLĠKLER. A. Yayınlar. Makaleler: Atatürk ün Müzik AnlayıĢı Öner Sanat Dergisi Haziran 1995

HAKKIMDA EĞĠTĠM BĠLĠMSEL VE SANATSAL ETKĠNLĠKLER. A. Yayınlar. Makaleler: Atatürk ün Müzik AnlayıĢı Öner Sanat Dergisi Haziran 1995 HAKKIMDA Adı Soyadı : Ayhan HELVACI Doğum Yeri ve Tarihi : Ġnegöl, 1969 Unvanı : Öğretim Görevlisi, Doktor Yazışma Adresi : U.Ü. Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü 16059 Görükle/Bursa E-Posta

Detaylı

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi OTELLO, Shakespeare in geleneksel

www.besiktas.com.tr Günlük Kent Gazetesi OTELLO, Shakespeare in geleneksel 30-31 MART 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Otello Sahnede OTELLO, Shakespeare in geleneksel doğum günü tarihi olarak kutlanan 23 Nisan 2013 tarihlerinde saat 20.00'de Fulya

Detaylı

Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali Bodrum Müzik Festivali ne Dönüşüyor

Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali Bodrum Müzik Festivali ne Dönüşüyor 23 Mayıs 2017 Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali Bodrum Müzik Festivali ne Dönüşüyor Bu yıl 12 16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlik, küresel bir festival olma hedefiyle Bodrum

Detaylı

Karnaval Havasında Uçurtma Festivali

Karnaval Havasında Uçurtma Festivali Karnaval Havasında Uçurtma Festivali Bodrum da bu yıl 6 ıncısı gerçekleştirilen Ver elini Bodrum, Çocuklar Ölmesin Uçurtma Uçursun festivali renkli görüntülere sahne oldu. Sabah erken saatlerden akşama

Detaylı

TSM ÇOCUK KOROSU KONSER PROGRAMI

TSM ÇOCUK KOROSU KONSER PROGRAMI ESKİŞEHİR ODUNPAZARI MESERRET İNEL İLKOKULU ODUNPAZARI HALK EĞİTİM MERKEZİ TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU DESTEĞİYLE GURURLA SUNAR TSM ÇOCUK KOROSU KONSER PROGRAMI KORO ŞEFİ Tülây TÜRKMEN SANAT DANIŞMANI Hüseyin

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Tarih ve Sayı: 13/02/2017-58963 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı *BENU6RZP2* Sayı :18830503-821.06- Konu :Gösteri ve ler İçin Hazırlanan Etkinlik Takvimi Değişikliği

Detaylı

Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi.

Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. Uluslararası İzmir Film Festivalinin Tarihçesi Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. İzmir Film Festivali, 11

Detaylı