Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır."

Transkript

1 ÖĞRENCİNİN BHR DÖNEMİ R - 1. OTURUM - Cumartesi İKİNCİ YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO:... SIR NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZ:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINV İÇERİĞİ NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ Testin dı Soru Sayısı Sayfa No Çağdaş Eğitimde Yeni Teknolojiler-II 20 2 Eğitim Bilimlerinde Yenilikler-II 20 4 Özel Eğitim-II 20 6 SINVD UYGULNCK ÖZEL KURLLR Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. ncak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. Sınavda Uygulanacak Genel Kurallar soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. nadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının nadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

2 BHR R ÇĞDŞ EĞİTİMDE YENİ TEKNOLOJİLER-II Bilgisayar aðlarýyla ilgili olarak aþaðýdakilerden hangisi yanlýþtýr? ) Bir bilgisayar aðýnda ana bilgisayarla ona baðlý bilgisayarlar donaným ve yazýlým yönünden birbirleriyle uyumlu olmalýdýr. B) Ýþ istasyonlarýnda kiþisel bilgisayarlar kullanýlýr. C) Ýþ istasyonlarý ana bilgisayardaki tüm bilgilerden yararlanabilir. D) Bir bilgisayar aðýna en çok 100 iþ istasyonu baðlanabilir. E) Bir bilgisayar aðýnda iþ istasyonlarýnda bulunanlar da birbirleriyle iletiþimkurabilirler. I. Doðrusal yapýlý II. Halka yapýlý III. Yýldýz yapýlý Tüm iþ istasyonlarý ile öteki birimlerin doðrudan doðruya ana bilgisayara baðlý olduðu yerel bilgisayar aðý/aðlarý aþaðýdakilerin hangisinde verilmektedir? ) Yalnýz I B) Yalnýz III C) Ive III D) II ve III E) I, II ve III I. Doðrusal yapýlý II. Halka yapýlý III. Yýldýz yapýlý Bir arýza durumunda tüm iþ istasyonlarýndaki bilgisayarlarýn çalýþmaz duruma geldiði yerel bilgisayar aðý/aðlarý aþaðýdakilerin hangisinde verilmektedir? ) Yalnýz I B) Yalnýz II C) Yalnýz III D) Ive II E) II ve III þaðýdakilerden hangisi geniþ alan bilgisayar aðýna birörnektir? ) Bir hastanenin bütün birimleri arasýnda kurulan að B) Bir üniversitede bir fakültenin kendi içinde kurulan að C) Büyük bir maðaza binasýndaki her bölüm arasýnda bulunan að D) Beþ üniversite arasýnda kurulan að E) On katlý bir þirket binasýnda her katla baðlantýlý olan að þaðýdakilerden hangisi, bilgisayar aðlarýnýn en önemli sýnýrlýlýðýdýr? ) ðlarý kullanma maliyetinin yüksek olmasý B) ðlarla iletiþimin istenenden oldukça yavaþ kurulabilmesi C) Kiþisel bilgisayarlarýn aðlara uyumlarýnýn güçlükle saðlanmasý D) Hangi aðýn hangi amaca dönük hizmet verdiðinin bilinmemesi E) ðlardan yararlanmanýn belirli bilgi ve becerileri gerektirmesi þaðýdakilerden hangisi Internet için uygun olmayan bir nitelemedir? ) Küresel aðlar bütünü B) ðlarýn aðý C) Yerel bir að D) Dünya çapýnda að E) WWW þaðýdakilerden hangisi, kapsama alanlarýna göre bir bilgisayar aðý türünü oluþturmaktadýr? ) Ticari B) Güvenlik C) Eðitim D) Yerel E) Belge saðlama þaðýdakilerden hangisi çaðdaþ öðretim yaklaþýmýna ters olan birdurumdur? ) Öðretmenin temel bilgi kaynaðýný oluþturmasý B) Öðretmenin öðrencilere kýlavuzluk yapmasý C) Öðrencinin bilgiye ulaþmada teknolojiden yararlanmasý D) Öðretme-öðrenme sürecinde öðrencinin etkin olmasý E) Öðrenci-bilgi etkileþiminin önem taþýmasý Tek yönlü iletişim olanağı verir. Yararlanması zaman alıcıdır. Bilgiler kağıt ya da disket gibi başka ortama aktarılamaz. Sayılan sınırlılıklar tüm olarak aşağıdaki sistemlerin hangisi için geçerlidir? ) Videotex B) Teletext C) udiotext D) Telekonferans E) Hiçbiri 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

3 BHR R 10. Kiþinin telefon aracýlýðýyla bankada hesap kayýtlarýnýn bulunduðu bilgisayarla iletiþim kurarak kendi hesabýyla ilgili bilgi almasýna olanak veren sistem aþaðýdakilerden hangisidir? ) udiotext B) Videotex C) Yerelbilgisayar aðý D) Internet E) Teletext 11. Ýki farklý yerde bulunan öðretim üyesi ile öðrenciler arasýnda telefonda karþýlýklý ses iletiminin saðlandýðý, ayrýca þekil, resim gibi hareketsiz görüntülerin öðrenciye faxla aktarýlabildiði eðitim uygulamasý aþaðýdaki sistemlerden hangisiyle gerçekleþtirilebilir? ) udio telekonferans B) udiotext C) Video telekonferans D) Sanalgerçeklik E) udio-grafik telekonferans 12. þaðýdakilerden hangisi, audio-grafik telekonferans uygulamasý sýrasýnda hareketsiz görüntülerin aktarýmý için kullanýlan araçlardan biridir? ) Fotokopimakinesi B) Fax C) udiokaset D) Videokaset E) Kamera 13. þaðýdakilerden hangisi, audio telekonferansýn üstünlüklerinden biri deðildir? ) Kullanmanýn özel beceri gerektirmemesi B) Tüm katýlýmcýlarýn ayný etkileþimde bulunabilmesi C) Katýlýmcýlarýn sýkýlmadan uzun süre etkileþmelerine uygun olmasý D) Maliyetinin düþük olmasý E) Kullanýlan aracýn yaygýn olmasý 14. I. udio telekonferans II. udio-grafik telekonferans III. Video telekonferans Yukarýdaki telekonferans sistemlerinden hangisi/hangilerigörsel öðe kapsar? ) Yalnýz I B) Yalnýz II C) Yalnýz III D) Ive II E) II ve III Dünyadaki uzaktan eðitim uygulamalarýnda en az kullanýlan öðretim ortamý aþaðýdakilerden hangisidir? ) Yüzyüze öðretim B) Ses kasetleri C) Yerel deneylikler D) Video kasetler E) Basýlý gereçler şağıdakilerden hangisi, uzaktan eğitimde öğrenci destek hizmetleri içine girmez? ) Öğrencilere yüzyüze toplantılar düzenleme B) Öğrencilere ders gereçlerini yollama C) Öğreticilerin öğrencilerin ödevlerini düzeltip geri yollamaları D) Öğrencilerin danışmanlarını ziyaretetmeleri E) Öğrencilerin uzaktan eğitim kurumuyla telefon aracılığıyla iletişimkurmaları Uzaktan eðitimde danýþmanlýk hizmetleri en çok hangi öðretim ortamýnýn kapsamýna girer? ) Sosyal etkinlikler B) Basýlý gereçler C) Bireylerarasý etkinlikler D) Görsel-iþitselortamlar E) Uygulamalý etkinlikler þaðýdakilerden hangisi, uzaktan eðitimde uygulamalý etkinlikler arasýna girmez? ) Yakýn çevrede araþtýrma yapýlmasý B) lan çalýþmalarý C) Yerel deneyliklerdeki çalýþmalar D) Fen takýmlarýnýn evde kullanýlmasý E) Danýþmanlýk oturumlarý þaðýdakilerden hangisi, uzaktan eðitimde bireylerarasý etkinliklerin iþlevlerinden biridir? ) Öðrencilerin ilgisini çekme B) Sözlü anlatým becerilerini canlý olarak örneklendirme C) Çalýþma teknikleri konusunda kýlavuzluk yapma D) Gerçekleri açýklama E) Teknik ve kavramlarý gerçek durumlara uygulama Dünyadaki uygulamalara göre aþaðýdaki alanlarýn hangisinde en az uzaktan eðitim programý uygulanmaktadýr? ) Sekreterlik ve yönetim B) Bankacýlýk ve muhasebe C) Yabancý dil ve müzik D) Öðretmen yetiþtirme ve ekonomi E) Tarýmve týp 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

4 BHR R EĞİTİM BİLİMLERİNDE YENİLİKLER-II Bilişsel gelişim, aşağıdaki süreçlerden hangisini gösterir? ) Sosyal B) Bedensel C) Kişilik D) Psiko-sosyal E) Düşünme Kimlik geliþimi, deðiþimin aþaðýdaki boyutlarýndan hangisini kapsar? ) Düþünme sürecindeki deðiþiklikleri B) Bedensel deðiþiklikleri C) Kiþilikteki deðiþmeleri D) Baþkalarýyla iliþkide bulunuþ biçimindeki deðiþiklikleri E) Biliþsel geliþimdeki deðiþiklikleri Çocuklar aþaðýdaki biliþsel geliþim evrelerinin hangisinde "korunum" ilkesini edinirler? ) Sezgisel evre B) Duyusal hareket evresi C) Soyut iþlemler evresi D) Ýþlem öncesi evresi E) Somut iþlemler evresi Piaget'in biliþsel geliþim evrelerine göre, dil geliþiminin en yoðun olduðu evre aþaðýdakilerden hangisidir? ) Soyut iþlemler evresi B) Sezgisel evre C) Sembolik evre D) Duyusal hareket evresi E) Somut iþlemler evresi Ýlköðretimin I. kademesi, Piaget'in aþaðýdaki biliþsel geliþim evrelerinden hangisiyle daha yakýndan iliþkilidir? ) Soyut iþlemler evresi B) Somut iþlemler evresi C) Duyusal hareket evresi D) Sezgisel evre E) Sembolik evre Piaget'in aþaðýdaki biliþsel geliþim evrelerinden hangisinde problem çözümünde sistemli bir yol izlenir? Ýlköðretimin I. kademesi, Erikson'un aþaðýdaki psiko-sosyal geliþim evrelerinden hangisiyle daha yakýndan iliþkilidir? ) Baðýmsýzlýk B) Baþarý C) Temel güven D) Giriþkenlik E) Kimlik þaðýdakilerden hangisi, öðrenci kiþilik hizmetleri kapsamýnda yer almaz? ) Saðlýk hizmeti B) Serbest zamanlarýn deðerlendirilmesi C) Barýnma ve beslenme hizmeti D) Psikolojik danýþma ve rehberlik E) Öðretim hizmeti Dünyada ilköðretim alanýnda danýþman istihdamýna ilk kez hangi yýlda baþlanmýþtýr? ) 1958 B) 1960 C) 1962 D) 1964 E) 1966 þaðýdakilerden hangisi ilköðretimde rehberliði gerektiren nedenlerden biri deðildir? ) Çocukluk yýllarýnda daha ciddi duygusal sorunlarýn olmasý B) Bireyin kiþilik özelliklerinin önemli bir bölümünün çocukluk yýllarýnda þekillenmesi C) Ýlk geliþim dönemlerindeki yetersizliklerin ilerideki dönemleri olumsuz biçimde etkilemesi D) Eðitsel geliþimde ilk çocukluk yýllarýnýn kritik bir öneminin bulunmasý E) Okula iliþkin tutumlarýn çocuklukta oluþmaya baþlamasý þaðýdakirehberlik yaklaþýmlarýndan hangisi bireyin bütün yönleri ile geliþimini dikkate alýr? ) Ýþlem öncesi evre B) Duyusal hareket evresi C) Somut iþlemler evresi D) Soyut iþlemler evresi E) Sembolik evre 4 ) Kriz rehberliði B) Ýyileþtirici rehberlik C) Geliþimsel rehberlik D) Önleyici rehberlik E) Uyumsaðlayýcý rehberlik İzleyen sayfaya geçiniz.

5 BHR R 12. þaðýdaki rehberlik yaklaþýmlarýndan hangisinde, problem oluþmadan önce danýþman müdahalesi söz konusu deðildir? ) Geliþimsel rehberlik B) Kriz rehberliði C) Önleyici rehberlik D) Mesleki rehberlik E) Eðitsel rehberlik 13. þaðýdakilerden hangisi geliþimsel rehberliðin ilkelerinden birideðildir? ) Rehberliðe bütün çocuklarýn ihtiyacý vardýr. B) Geliþimsel rehberlik çocuklarýn özel gereksinimlerinin erkenden tanýnmasýný gerektirir. C) Geliþimsel rehberliðin özünü çocuk psikolojisi, çocuk geliþimi ve öðrenme kuramlarý oluþturur. D) Geliþimsel rehberlik, çocuðun öðrenmesi üzerinde odaklaþýr. E) Geliþimsel rehberlik yaklaþýmýnda bütün rehberlik etkinliklerinden öðretmenler sorumludur. 14. þaðýdakilerden hangisi, geliþimsel rehberlik programlarýnýn en önemli özelliðidir? ) Öðrencilerin duygusal geliþimlerini dikkate almasý B) Öðretimhizmetini desteklemesi C) Program içeriðini oluþturan konularýn bütün öðrencilere yönelik olmasý D) Programýn gerçekleþtirilmesinde öðretmenlerin de yer almasý E) Uyum güçlükleri olan öðrencilere yönelik hizmetleri içermesi 15. Bir davranýþýn görülme sýklýðýnýn artmasýnýn nedeni aþaðýdakilerden hangisi olabilir? ) Gereksinimlerin yoðunluk kazanmasý B) Davranýþý pekiþtireçlerin izlemesi C) Davranýþýn deðiþikliklere kapalý olmasý D) Davranýþýn kontrol edilememesi E) Davranýþýn uygun nitelikte olmasý 16. Öðretmenin, olumlu bir davranýþýndan dolayý öðrenciye ilgi göstermesinin ilk sonucu aþaðýdakilerden hangisidir? Öðretmenin ilgisine iliþkin olarak aþaðýdaki ifadelerden hangisi doðrudur? ) Öðrencilerin uygun davranýþlarýna ilgi gösterilmelidir. B) ynýöðrenciye ilgi gösterilmelidir. C) Öðrencilerin yerleþmiþ uygun davranýþlarýyla ilgilenilmelidir. D) Öðrencilerin uygun olmayan davranýþlarýna ilgi gösterilmelidir. E) Öðrencilerle eþit biçimde ilgilenilmelidir. Öðrencilerin uygun davranýþlarýný artýrmak için övgüde bulunmanýn aþaðýdakilerden hangisi ile birlikte uygulanmasý durumunda etkili sonuçlar alýnmaktadýr? ) Ýlgi gösterme B) Ödüllendirme C) Cezalandýrma D) Görmemezlikten gelme E) Pekiþtirme þaðýdaki süreçlerden hangisi diðer seçeneklerde yer alan süreçlerin tümünü kapsar? ) Pekiþtirme B) Onaylama C) Ýlgi gösterme D) Ödüllendirme E) Övgüde bulunma þaðýdakilerdenhangisi gerçekleþtiðinde, bir uyaranýn, öðrencinin herhangi bir davranýþý için pekiþtireç niteliðinde olduðuna karar verilebilir? ) Davranýþta önemli bir deðiþikliðin meydana gelmemesi halinde B) Davranýþýn önce artýp sonra azalmasý halinde C) Davranýþ azaldýðýnda D) Davranýþ arttýðýnda E) Davranýþýn yönü deðiþtiðinde ) Öðretmenin ilgisi karþýsýnda þaþkýnlýk göstermesi B) Okulun eþyalarýný malý gibi korumasý C) Öðrencinin derse zamanýnda gelip devamsýzlýk yapmamasý D) Davranýþýn ileride görülme olasýlýðýnýn artmasý E) Öðrencinin dersine daha çokçalýþmasý 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

6 BHR R þaðýdakilerden hangisi, geniþ anlamda iletiþimin temel amacýný açýklamaktadýr? ) Toplumsallaþmanýn saðlanmasý B) Duygularýn paylaþýlmasý C) Konuþmanýn saðlanmasý D) Dilin iþlevsel olarak kullanýlmasý E) Düþünce alýþveriþinin saðlanmasý þaðýdakilerden hangisi, iletiþimde "kod"u doðru birbiçimde tanýmlamamaktadýr? ) Herhangi bir þeyi temsil eden B) Herhangi bir þeyin doldurulmasý C) Herhangi bir þeyi gösteren D) Herhangi bir þeyin yerine geçen E) Herhangi bir þeyi ifade eden þaðýdaki ifadelerden hangisi iletiþimde "kod"u doðru bir biçimde tanýmlamaktadýr? ) Herhangi bir þeyi gösteren, herhangi bir gizli iþaret B) Herhangi bir þeyin, herhangi bir þeye dönüþtürülmesi C) Herhangi bir þeyin,herhangi bir grup altýnda sýnýflandýrýlmasý D) Herhangi bir þeye verilen, özel bir rakam E) Herhangi bir þeyi temsil eden, herhangi bir baþka þey Bireyler arasý iletiþimde düþüncelerimizi aþaðýdakilerden hangisi temsil etmektedir? ) Jest ve mimiklerimiz B) Belleðimiz C) Kodlar D) Konuþma sesleri E) Bilgimiz þaðýdaki ifadelerden hangisi "dil"i tanýmlamaktadýr? ÖZEL EĞİTİM-II ) Ýletiþimin sözlü boyutudur. B) Düþüncelerimizi aktarmak amacýyla kullandýðýmýz bir koddur. C) Duygu ve düþüncelerimizi aktarmak amacýyla kullandýðýmýz sözlü sembollerdir. D) Düþüncelerimizi aktarmak amacýyla kullandýðýmýz mantýklý iliþkiler bütünüdür. E) Duygu ve düþüncelerimizin ifade edilmesidir Herhangi bir dilde, herhangi bir sözce ile onu temsil eden nesne arasýndaki iliþki aþaðýdakilerden hangisine dayanýr? ) Dil bilgisi kurallarý B) Dilin kurallarý C) Dil bilimcilerin görüþleri D) Uzlaþma E) Mantýk þaðýdaki sýralamalardan hangisinde genelden özele doðru gidilmektedir? ) Ýletiþim sorunu - konuþma sorunu - dil sorunu B) Konuþma sorunu - dil sorunu - iletiþim sorunu C) Ýletiþim sorunu - dil sorunu - konuþma sorunu D) Dil sorunu - iletiþim sorunu - konuþma sorunu E) Dil sorunu - konuþma sorunu - iletiþim sorunu þaðýdakilerden hangisi iþitme kayýplarýnýn bir özelliðini doðru olarak tanýmlamaktadýr? ) Günümüzde sonradan olan iþitme kayýplarý ilaç ya da cerrahi giriþimlerle tedavi edilebilir. B) Günümüzde tüm iþitme kayýplarý geçici olma özelliðindedir, ilaç ile tedavi edilebilir. C) Günümüzde tüm iþitme kayýplarý kalýcýdýr, ilaçlarla tedavi edilemez. D) Günümüzde duyu-sinirsel iþitme kayýplarý ilaç ile tedavi edilebilir. E) Günümüzde iletim tipi iþitme kayýplarýnýn büyük çoðunluðu ilaç ile tedavi edilebilir. Ýþitme kaybý olan bir bireyin iþitme ölçümlerini yapmak, iþitme cihazý tavsiye etmek ve hatta ayarlamak, aþaðýdaki meslek gruplarýndan hangisinin uzmanlýk alanýna girmektedir? ) Odyolog B) Eczacý C) Elektronik Teknisyen D) Odyometrist E) KBB Uzmaný Ýþitme kayýplý bir çocuðun eðitime baþlamasýnda en uygun yaþ aþaðýdakilerden hangisidir? ) Ýþitme kaybý oluþmasýndan itibaren B) Yaþýtlarý ile birlikte ilkokul yaþý C) Yaþýtlarýndan bir yýl sonra D) Yaþýtlarýndan bir yýl önce E) Yaþýtlarý ile birlikte yuva yaþý 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

7 BHR R 11. Türkiye'de iþitme engelli çocuklara ulaþtýrýlan eðitim hizmetleri içinde yoðunluk hangi tür düzenlemelerdedir? 16. þaðýdakilerden hangisi, görme engelli kiþinin çevresiyle iliþkisini ve çevresini anlamasýný betimlemektedir? ) Gündüzlü normal okullariçinde kaynaþtýrma ve destek eðitimi B) Gündüzlü iþitme engelliler okullarý içinde özel eðitim C) Gündüzlü normal okullarý içinde iþitme engellilerüniteleri D) Gündüzlü normal okullar içinde kaynaþtýrma E) Yatýlý iþitme engelliler okullarý içinde özel eðitim 12. Ýþitme kaybý bulunan bir çocuk için her biri çok yararlý olmakla birlikte, bu çocuða konuþmayý öðrenebilmesi için, öncelikle aþaðýdakilerden hangisi saðlanmalýdýr? ) lfabe bilgisi B) Yuva eðitimi C) Kaybýna uygun iþitme cihazý D) Bol resimli okuma kitaplarý E) Yaþýna uygun oyuncaklar 13. İşitme cihazı, işitme engelli bir çocuğa hangi yararı sağlamaktadır? ) İşitme engeli olan çocuğa hiçbir yarar sağlamaz. B) İşitme engellilerin tümüne eşit yarar sağlamaktadır. C) İşitmesini normal hale getirmektedir. D) Konuşma içinde kullanılan işitsel ipuçlarının bir bölümünü işitmesine yardımcı olarak yarar sağlamaktadır. E) Yalnızca gürültülü ortamlarda kullanıldığı zaman yararsağlamaktadır. 14. Görme engelli kişilerin teyp kaseti yoluyla okuma hızlarını artırmak için aşağıdakilerden hangisi kullanılmaktadır? 15. ) Kabartma yazıyla yazılmış kitaplar B) Büyütülmüş harflerle yazılmış kitaplar C) Konuşan kitaplar D) Okuma büyüteçleri E) Kısaltılmış okuma metinleri Kabartma harflerle yazma ve okumanýn yönü aþaðýdakilerden hangisidir? ) Soldan saða yazýlýr ve saðdan sola okunur B) Soldan sola yazýlýr soldan saða okunur C) Soldan saða yazýlýr ve okunur D) Saðdan sola yazýlýr ve soldan saða okunur E) Saðdan sola yazýlýr ve okunur ) Gezinme B) Nesneleri farkýna varma C) Baðýmsýz hareket D) Oryantasyon E) Baðýmsýz hareket ve gezinme þaðýdakilerden hangisinde görme engelli kiþi betimlenmektedir? ) Kör-z gören B) z gören-eðitsel kör C) Yasal kör-eðitselkör D) Kör-Eðitsel kör E) Kör 18. I. Yasal körlük tanýmýnýn benimsenmesi II. Eðitsel körlük tanýmýnýn benimsenmesi III. Körlüðün yetiþkinlerde yaygýn olmasý IV. Disleksia Yukarýdakilerden hangileri görme engellilerin okullardaki yaygýnlýðýnýn düþme nedenidir? ) Yalnýz I B) Yalnýz III C) Ive IV D) III ve IV E) I, II ve III 19. I. Hiç görememektedir II. Normalgörme gücünün 1/10'u kadar görür III. Kapı deliğinden bakıldığı kadar görür IV. Kirli camdan bakıldığı kadarıyla görür Yukarıdakilerden hangisinde yasal kör tanımı betimlenmektedir? ) Yalnız I B) Ive II C) II ve III D) I, II ve III E) II, III ve IV 20. I. Miyop, hipermetrop ve astigmatizm II. Gözkaslarýnýn dengeli çalýþmamasý III. Glokom, katarakt ve retinopati IV. Disleksia Yukarýdakilerden hangileri görme engelinin nedenidir? ) Yalnýz I B) Yalnýz III C) Ive IV D) III ve IV E) I, II ve III TEST BİTTİ.

8 BU SYF BOŞ BIRKILMIŞTIR.

9 BU SYF BOŞ BIRKILMIŞTIR.

10 BU SYF BOŞ BIRKILMIŞTIR.

11 BU SYF BOŞ BIRKILMIŞTIR.

12 BU SYF BOŞ BIRKILMIŞTIR.

13 BU SYF BOŞ BIRKILMIŞTIR.

14 BU SYF BOŞ BIRKILMIŞTIR.

15 BU SYF BOŞ BIRKILMIŞTIR.

16 SINVD UYGULNCK KURLLR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, sınava devam etmenize izin verilmez. 2. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. ncak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 3. Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır. 4. Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. ynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir. 5. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 6. Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (kitapçık türünü) (, B, C, D) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 7. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 8. şağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır: a) Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak, b) Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazlarını; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri yanında bulundurmak, c) lfabetik tuş takımı (, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunan hesap makineleri kullanmak, d) Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak, e) Cevapları, cevap kâğıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak, f) Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava girmek, g) Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kâğıdında işaretleme yapmak, h) Sınav görevlileri tarafından öğrencinin kimliğinden şüphe duyulması, i) Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak. 9. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav döneminde hiçbir dersin sınavına giremezler. 10. Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili Fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır. 11. Sınav başlamadan önce Sınav Giriş Belgenizi, Öğrenci Kimlik Kartınızı (veya Öğrenci Tanıtım Kartı veya Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi), Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgenizi sıranızın üzerine bırakınız. 12. Soru kitapçığındaki her bir derse ait testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 13. Soru kitapçığınızı aldığınızda sayfalarına hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını kontrol ediniz. Hata/eksik olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için derhâl Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız. 14. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad, soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi eksiksiz doldurarak imzanızı atınız. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz. 15. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. ynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğru kitapçığın verilmesini talep ediniz. 16. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili ders için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır. 17. Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız. 18. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 19. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 20. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. 21. Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim ediniz. Sınav bittikten sonra gönderilen cevap kâğıtları dikkate alınmayacaktır. SINV KURLLRIN UYDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, SINVINIZD BŞRILR DİLERİZ.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 1208 ÖĞRENCİNİN 2013-2014 BHR DÖNEMİ R - 1. OTURUM - Cumartesi 09.30 İKİNCİ YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. 2014-2015 BHR DÖNEMİ R - 1. OTURUM - Cumartesi 09.30 ÖĞRENCİNİN

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ R SINVI - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN 3. YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu 2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu Emniyet Teşkilatı Mensubu Adayların (Polis Memuru, Başpolis Memuru, Kıdemli Başpolis Memuru) girecekleri İlk

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2112 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 015 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 17 Mayıs 015 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ 1. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 5-6 GÜZ DÖNEMİ - DÖNEM SONU -. OTURUM - Cumartesi : ÖĞRENCİNİN. YRIYIL MTEMTİK SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. 2014-2015 GÜZ DÖNEMİ DÖNEM SONU - 3. OTURUM - Cumartesi 14.00 ÖĞRENCİNİN ÜÇÜNCÜ YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO:... SIR NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 17/11/2015-50328 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı *BE6L3D5CD* Sayı :65182052/100/ Konu :İmtihan Kuralları ÖZEL EĞİTİM BÖLÜM BAŞKANLIĞINA İlköğretim

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ÖSYM T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) Haziran 009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2102 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) TEMMUZ 00 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin her hakkı

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 4. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 4. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 4484 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 ÖĞRENCİNİN 4. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 GEOMETRİ TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 GEOMETRİ TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR. Ö S Y M T.. YÜKSKÖĞRTİM KURULU ÖĞRNİ SÇM V YRLŞTİRM MRKZİ LİSNS YRLŞTİRM SINVI MTMTİK SINVI GOMTRİ TSTİ SORU KİTPÇIĞI 9 HZİRN 00 U SORU KİTPÇIĞI 9 HZİRN 00 LYS GOMTRİ TSTİ SORULRINI İÇRMKTİR. u testlerin

Detaylı

2018 Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı (OMÜ YÖS) A

2018 Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı (OMÜ YÖS) A ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 08 Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı (OMÜ YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI Mayıs 08 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ. Bu soru kitapçığı

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI 8. SINIF I. DÖNEM MTEMTİK DERSİ ORTK (MZERET) SINVI 13 RLIK 2014 Saat: 10.10 KİTPÇIK TÜRÜ 8. SINIF MTEMTİK TESTİ 2014 dı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... ÖĞRENCİLERİN

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ÖĞRENCİNİN NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 015-016 GÜZ DÖNEMİ - DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 3. YRIYIL MTEMTİK SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 2.DÖNEM SINAV TARİHİ: 14.07.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 2.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 31 MAYIS

Detaylı

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR. Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 BU SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 LYS MATEMATİK

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla

Detaylı

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınavı 18-19 Nisan 2015 SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınavı 18-19 Nisan 2015 SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınavı 18-19 Nisan 2015 SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ İÇİNDEKİLER 1. GENEL BİLGİLER...1 1.1. Sınav Yeri ve Zamanı...1 1.2.

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 30 Nisan 2016 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 30 Nisan 2016 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 06 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 0 Nisan 06 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun,

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 3. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1252 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 4. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI MATEMATİK 2016 A SORU SAYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 23 KASIM 2016 Saat: 10.10 Adı

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

2014 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) A

2014 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) A ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 01 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI Mayıs 01 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... GENEL 1. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

2013 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) A

2013 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) A ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 8 Mayıs DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... GENEL. u soru kitapçığı Türkiye deki belirli

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET)

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET) MTEMTİK 2016 SORU SYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MTEMTİK DERSİ MERKEZÎ ORTK SINVI (MZERET) 17 RLIK 2016 Saat:. dı ve Soyadı

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN 4-5 BHR DÖNEMİ R - 3. OTURUM - Cumartesi 4. DÖRDÜNCÜ YRIYIL MTEMTİK SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINV SLON NO:... SIR NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (ERMENİ OKULLARI İÇİN) 2015 A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2113 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÜNİV ARA ER NK İM MERKE Z ET N Sİ SINAV Y Ö TE Sİ İ ASYM A ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET)

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET) MTEMTİK 2017 MERKEZÎ ORTK SINVI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 2. DÖNEM MTEMTİK DERSİ (MZERET) 20 MYIS 2017 Saat: 10.10 SORU SYISI : 20 dı ve

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun,

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI İKİ ALANDA PERSONEL ALIM SINAVI

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 16 HAZİRAN 2013 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 16 HAZİRAN 2013 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 16 HAZİRAN 2013 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI 1) GENEL

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 1140 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı