TED ALİAĞA KOLEJİ ERASMUS OKUL ORTAKLIKLARI PROJESİ. ACHIEVING TOGETHER Birlikte Başarmak

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TED ALİAĞA KOLEJİ ERASMUS OKUL ORTAKLIKLARI PROJESİ. ACHIEVING TOGETHER Birlikte Başarmak"

Transkript

1 TED ALİAĞA KOLEJİ ERASMUS OKUL ORTAKLIKLARI PROJESİ ACHIEVING TOGETHER Birlikte Başarmak Erasmus+ Comenius Programı Nedir? Eğitimde kaliteyi artırmayı, program ülkelerindeki okullar ve eğitim personeli arasında işbirliğini güçlendirmeyi amaçlamaktadır ve Avrupa Birliği Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülmektedir. Program kapsamında kabul edilen okul ortaklıkları projeleri uzun bir değerlendirme sürecinden geçer. Projenin İçeriği nedir? Eğitim ve öğretimde farklı teknik, yöntem ve uygulamalar ile her öğrenciye ulaşılabilmek proje çıktısının ana içeriğini oluşturmaktadır. Okul ziyaretleri- Kısa dönem öğrenci değişimi programı: Ortak ülkelere yapılan ziyaretler atölyelerden oluşmaktadır. Her okul ziyaretinin genel bir teması vardır ve bu konu çerçevesinde atölyeler düzenlenir. Düzenlenen atölyelerde tüm ortak ülkelerden katılan öğrenciler beraber çalışır ve atölyeler sonunda değerlendirmeler ve sunumlar yapılır. Proje yönetimi toplantıları Proje Çıktıları Ürünleri Proje tanıtım ve yaygınlaştırma faaliyetleri Yapılan okul ziyaretleri sonunda eğitim alanında ortak uygulamalar, ders planlarını ve yapılan etkinlikleri içeren bir portfolyo hazırlanması hedeflenmektedir.

2 Achieving Together Projesi Ortak Ülkeleri/ Okulları : İngiltere, Ringwood Waldorf School Almanya, Freie Waldorfschule Saar-Hunsrück Macaristan, Obudai Waldorf Iskola Fransa, Ecole Michaél Türkiye, TED Aliağa Koleji Vakfı Özel Ortaokulu ve Lisesi (Kurumumuz iki ayrı partner olarak projede yer almaktadır.) PROJE KAPSAMINDAKİ HAREKETLİLİKLER Almanya (16-23 Haziran 2015) ve Fransa da (6-12 Haziran 2016) Yabancı Dil Atölyeleri Öğrenciler Almanca, Fransızca ve İngilizce dil eğitimine yönelik atölyelere katılarak kazanımlarını ve öğrendiklerini kendi okullarında uygulama fırsatı elde ettiler. İngiltere de Girişimcilik ve Sosyal Yardımlaşma Atölyeleri ( 8-14 Şubat 2015) (22-28 Ocak 2017) Bu atölyelerde öğrenciler bir yardım kampanyası başlatarak girişimcilikle ilgili becerilerini geliştirme şansı elde etmenin yanı sıra Girişimcilik temalı seminere katıldılar. Macaristan da Arkadaşlık temalı atölyeler (15-21 Kasım 2015), Proje Finali (2-8 Nisan 2017) Bu atölyelerde sorun çözme, takım ruhunu oluşturma, empati kurma gibi öğrencilerin kişisel gelişimine katkıda bulunacak sanatsal etkinliklere yer verildi. Almanya da Matematik ve Bilim alanında örnek uygulamaların paylaşımı (1-7 Ekim 2016) Atölyelerde öğrencilerin Matematik ve Fen derslerinde daha aktif ve özgüvenli olmasına olanak sağlayacak örnek ders uygulamaları gerçekleştirildi. Türkiye de Okuma Atölyeleri (16-22 Mart 2016) Okulumuz bünyesinde yapılan atölyelerde öğrenciler ortaokulda beş duyuya hitap eden hikaye kitapları hazırlayarak lisede ise şair atölyelerine katılarak bir hafta süren drama, yaratıcı yazma ve müzik atölyelerinin sonunda sunumlarını gerçekleştirdiler. Öğretmen Eğitimleri / Proje yönetimi toplantıları Proje kapsamında Almanya da öğretmen eğitimi gerçekleşmiştir. Macaristan, Türkiye ve Fransa da proje sorumlusu öğretmenlerin katıldığı proje yönetimi toplantıları yapılmıştır.

3 PROJE KAPSAMINDA GERÇEKLEŞEN FAALİYETLERİMİZ Proje Hazırlık Toplantısı, Ekim 2014, Budapeşte-MACARİSTAN İlkokul Ortaokul Müdürümüz ve Genel Koordinatörümüz Hacer Ersezen in katıldığı toplantıda projede yer alan ortak okulların tanıtımları yapılmış ve proje faaliyetleri genel hatlarıyla planlanmıştır. İngiltere Okul Ziyareti, 8-14 Şubat 2015, Ringwood- İNGİLTERE İngiltere Ringwood Waldorf Okulunda beş ortak ülkenin öğrenci ve öğretmenleri bir araya gelerek Sosyal Yardımlaşma, Genç Girişimcilik ve Global Çözümler atölyelerine katıldılar. Öğrenciler çalıştay boyunca global sorunlara çözümler üretirken İngilizceyi etkili kullanarak sunum becerilerini geliştirdiler. Atölyelerin yanı sıra Londra, Stonehenge ve Bournemouth kültür gezileriyle İngiltere yi tanıma fırsatı elde ettiler. Öğrenciler TED Aliağa Kolejini tanıtan ve Türk Eğitim Derneğinin Soma ya Elver kampanyasını anlatan bir sunum gerçekleştirdiler. Proje ortak ülkeleri, ziyaretin son gecesinde kendi ülkelerini anlatan şarkılar söyleyerek gösteriler yaptılar.

4 Almanya Okul Ziyareti, Haziran 2015, Walhausen-ALMANYA Proje kapsamında ikinci okul ziyareti Almanya ya yapıldı. Öğrencilerimiz, Idar Oberstein de taş kesme ve tahta oymacılığı atölye çalışmalarına katılarak yaratıcılıklarını geliştirme fırsatı elde ettiler.türk Gecesi düzenleyerek kültürümüzü yurt dışında tanıttılar ve okul çiftliğinde unutulmaz deneyimler yaşadılar. Okulda yapılan eğitsel etkinlikler sonrası öğrencilerimiz doğa yürüyüşleri yaptılar ve yazın gelişini kutladıkları Johannifest etkinliğine katıldılar. Yemek pişirme, ahşap işleme, harita oluşturma, spor etkinlikleri ve dil atölyelerin yanı sıra Volklingen Demir Fabrikası, Trier şehri, Keltik yerleşimi kültür gezileriyle Almanya yı tanıma fırsatı elde ettiler. Türkiye Proje Yönetimi Toplantısı, Ekim 2015, Aliağa-TÜRKİYE Proje kapsamında Almanya, İngiltere, Fransa ve Macaristan daki proje ortaklarımızı Proje Yönetimi Toplantısı yapmak üzere okulumuzda ağırladık ve 12 Ekim 2015 tarihlerinde gerçekleşen toplantıların yanı sıra misafir öğretmenlerimiz İzmir ve Aliağa turu yapma fırsatı da elde ettiler. Toplantıda ilerideki proje ziyaretleri ile ilgili kararlar alınarak hazırlıklara başlandı. Ziyaretlerin öncesinde ve sonrasında yapılacak anketler hazırlandı Kasım 2015 tarihinde gerçekleşecek Macaristan ziyareti ile ilgili detaylar görüşüldü yılında bitecek olan proje kapsamında yapılacak yurtiçi ve yurt dışı faaliyetleri ile ilgili görüşmeler yapıldı.

5 Macaristan Okul Ziyareti, Kasım 2015, Budapeşte-MACARİSTAN Proje kapsamında üçüncü okul ziyareti Budapeşte'de bulunan Obudai Waldorf Iskola okullarına yapıldı. Drama, Resim, Müzik, Dans ve Dil Atölyelerinden oluşan farklı atölyelerin temel amacı projeye ortaklık yapan ülkelerin arasındaki benzerlik ve farklılıkların ortaya konması ve her ülkenin kendi gözünden dünyaya bakışı idi. Projeye katılan öğrenciler kendi kültürlerini bu atölyelerde tanıtma, farklı kültürlerle tanışma, yabancı dil ve kişisel becerilerini geliştirme imkanı buldu. Diğer ülkelerin ihtiyaçları da tartışıldı ve bu konuda ortak bir yardım kampanyası yapıldı. Atölyelerin yanı sıra yapılan gezilerle Budapeşte yi tanıma fırsatı elde ettiler. Türkiye Buluşması, Mart 2016, TED Aliağa Koleji -TÜRKİYE Almanya, İngiltere, Fransa, Macaristan da bulunan proje ortak okul öğrencileri ve TED Aliağa Koleji ortaokul ve lise öğrencileri Mart 2016 tarihleri arasında Birlikte Başaracağız temasıyla bir araya geldi. Türkiye buluşmasında farklı ülkelerden gelen öğrencilerin bir araya gelmesiyle oluşan gruplarda, ortaokul öğrencileri Beş Duyuya Hitap Eden Hikâye Kitabı Yazma çalışmasında Yaratıcı Yazma; Resim, Müzik, Kukla ve Drama Atölyelerinde hikâyelerinin beş duyuya hitap eden farklı çalışmalarını hazırlarken lise öğrencilerinden oluşan gruplar ise Şair Atölyesi, Ortak Sözlük Çalışmaları, 5 Dilde Şarkılar, Genel Kültür Yarışması nı gerçekleştirdi. Atölyelerin bir gününde ise Efes, Meryemana, Selçuk Müzesi ve Şirince gezisi düzenlenerek ülkemiz tarih ve kültürü tanıtıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün DERSE ve TED Aliağa Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz KOMSUOĞLU nun katılımıyla gerçekleşen final programında öğrenciler atölyelerde oluşturdukları ürünlerini sergiledi. Proje kapsamında beş ülkenin katılımıyla düzenlenen ve ortak gelirinin uluslararası yardım kampanyalarına bağışlanacağı kermes de büyük ilgi gördü.

6

7 Fransa Okul Ziyareti, Haziran 2016, Strazburg -FRANSA Yemek Kültürü temalı Fransa ziyaretinin birinci gününde rehber eşliğindeki Strazburg ve Katedral gezisinden sonra ev sahibi okula dönüş yapıldı. Okuldaki atölye çalışmalarında öğrencilerimiz 5 ülkenin ünlü yemek tariflerini yabancı dilde yazdı ve yaratıcılıklarını kullanarak resmini çizdi. Ayrıca tariflerin yer alacağı yemek kitabının kapağını da öğrenciler kendileri oluşturdu. Temaya uygun olarak, hafta boyunca tüm yemekleri tariflere göre yine öğrenciler hazırladı ve hayata dair birçok yeni tecrübe kazanmış oldular. Toplu olarak yemekler büyük bir keyifle yenildi. Fransa ziyaretinin ikinci gününde yemek atölyelerine devam edildi. Günün spesiyali ise Güllaç oldu. Ziyaretin son 2 gününü dağ kampında teknolojiden uzak, doğayla baş başa geçiren ekibimiz uzun yürüyüşlerde çevreyi, bitkileri ve yöresel kültürü tanıma fırsatı elde ettiler.

8 Almanya Okul Ziyareti, Ekim 2016, Walhausen-ALMANYA Projemiz kapsamında Almanya Walhausen'de bulunan Ortaokul ve Lise öğrencilerimizin ziyareti ilk gün gerçekleşen tiyatro gösterisi ile başladı. Saar-Hunsrück-Steig ve Erbeskopf'ta rehber eşliğinde yürüyüş turları gerçekleştiren tüm ortak okullar öğrencileri ve öğretmenleri ziyaretin ikinci gününde ise Hambachtal'da tırmanma, yüzme, yürüyüş gibi farklı aktivitelere katıldılar. Matematik, Fen Bilgisi derslerinde ilgiyi ve başarıyı artırmaya yönelik şarkı, dans ve dramanın kullanımını içeren atölyelerin yer aldığı Almanya ziyaretinde gerçekleştirilen sabun ve el kremi yapımı, müzik, dans, sözlük oluşturma, tırmanma ve okçuluk gibi atölye çalışmalarıyla devam edildi. Hazırlanan etkinliklerin final günündeki sunumundan sonra grubumuz kazandıkları yeni deneyimlerle yurda döndüler.

9 İngiltere Okul Ziyareti, Ocak 2017, Ringwood- İNGİLTERE İngiltere Ringwood Waldorf Okulunda bir araya gelen öğrenci ve öğretmenler İş Dünyası ve Girişimcilik temalı gezi süresince farklı iş kollarını yerinde ziyaret ederek tanıma imkanı buldular. Okuldaki atölyelerde el sanatları, müzik ve yaratıcı oyunları içeren etkinliklere katılan öğrenciler Avon Tyrell da konaklarken, jonglörlük, hikaye anlatımı, kutu oyunları gibi her akşam farklı etkinliklere katıldılar. Hafta süresince yapılan etkinliklerin ter aldığı gazetede Fazıl Say ve Aziz Sancar ile ilgili haberlere yer verildi. Ev sahibi okul tarafından planlanan kültürel geziler kapsamında Stonehenge, Londra, Bournemouth gezilerine katılan ekip verimli bir hafta geçirdi. Final gününde hafta boyunca yapılan çalışmaların sergilendiği etkinlikte poster çalışmalarının yanı sıra tüm ülke öğrencileri kendi dillerinde birer şarkı ile dans ederek katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Okulumuz öğrencileri Atatürk Çocukları marşını keman eşliğinde söylediler ve Damat Halayı ile tüm öğrenci, öğretmen ve velileri sahneye alıp dans ettiler. Ayrıca final günü gerçekleşen kermeste Türkiye ye özgü ürünleri de sergileyen öğrencilerimiz, elde edilen geliri proje kapsamında desteklenecek kuruma bağışladılar.

10 Öğretmen Eğitimi, Şubat 2017, Walhausen-ALMANYA TED Aliağa Koleji ortaokul ve lise öğretmenlerinden oluşan altı kişilik grup Walhausen de bulunan SaarHunsrück Waldorf okulunda gerçekleşen öğretmen eğitiminde diğer ortak okulların öğretmenleriyle bir araya geldi. Farklı branşlarda öğretmenlerin kullandıkları ders planları, etkinlikleri, öğretim yöntemleri ve deneyimlerini paylaşmak amacıyla gerçekleşen buluşmada, Dr. Tessabella Lovemore tarafından Doğru İletişim, Öğrenme Dönemleri ve Özellikleri başlıklı eğitimler gerçekleştirilerek örnek durumlar üzerinden çözüm önerileri üretildi.

11 Macaristan Okul Ziyareti, Nisan 2017, Budapeşte-MACARİSTAN Erasmus+ Projesi kapsamında Budapeşte'de bulunan proje ortak okuluna giden öğretmen ve öğrencilerimiz hafta boyunca Drama, Spor, Dans, Müzik ve Dil atölyelerine katılarak ziyaretin son gününde gerçekleşen Proje Finali etkinliğine hazırlanırken aynı zamanda Budapeşte şehir turları ile Szentendre, Buda Kalesi ve mağarası, Tuna nehri turu gibi aktivitelerle de şehri tanıma fırsatı elde ettiler. Projenin son öğrenci gezisi olan Macaristan okul ziyaretinin Proje Finali Gecesinde ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiler.

12

Tiyatro Gösterisi Su Damlası Sabancı Müzesi Gezimiz Öğretmenler Günü Kutlamamız Yılbaşı Kermesimiz Bahar Kermesimiz Yardım Kampanyamız

Tiyatro Gösterisi Su Damlası Sabancı Müzesi Gezimiz Öğretmenler Günü Kutlamamız Yılbaşı Kermesimiz Bahar Kermesimiz Yardım Kampanyamız Bülten Tarihi 17 Haziran 2016 Yıl boyunca öğrencilerimizin ve velilerimizin beklentilerini karşılamak ve okulumuz ile ailelerimizin arasındaki bağı daha da kuvvetlendirmek üzere çalışmalar yaptık. Okul

Detaylı

6. Yabancı Dil Festivalimizi Gerçekleştirdik.

6. Yabancı Dil Festivalimizi Gerçekleştirdik. 6. Yabancı Dil Festivalimizi Gerçekleştirdik. Bu yıl 6. düzenlenen İlkokul Yabancı Diller Festivali 26.05.2016 tarihinde saat 17.30 da okulumuz konferans salonunda okulumuz idareci, öğretmen, veli ve öğrencilerin

Detaylı

Haftalı NİSAN Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun!

Haftalı NİSAN Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun! K A Y I O K U L L A R I Haftalı 17-21 NİSAN 2017 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı coşkuyla kutladık. Yarının aydınlık geleceği olan

Detaylı

Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri. Yabancı Diller Festivali 2016

Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri. Yabancı Diller Festivali 2016 Oxford Big Read İç Anadolu Bölge Finalistleri Okulumuzun Ana-B sınıfından Ada SEZGİN, Ana-D sınıfından Nil YÜCESAN ve 2-A. sınıfından Arda Hasan ÖRGÜ Türkiye genelinde düzenlenen Oxford Big Read kitap

Detaylı

SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT ANASINIFI FAALİYET TAKVİMİ

SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT ANASINIFI FAALİYET TAKVİMİ ANASINIFI SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYAT ANASINIFI FAALİYET TAKVİMİ 21 Eylül Veli Toplantısı Anasınıfı Zümresi Okul İçi 10 Ekim Malatya Park AVM Anasınıfı Zümresi Okul Dışı 26 Ekim Aileler

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sayın Velilerimiz merhabalar, Okan Koleji İlkokulu olarak; Mayıs ve Haziran aylarında planlanan konuları işldik ve belirlenen etkinlikleri gerçekleştirdik.

Detaylı

ULU ONDER ORTAOKULU COMENIUS PROJESİ 2012-2014 CHOICES FOR LIFE

ULU ONDER ORTAOKULU COMENIUS PROJESİ 2012-2014 CHOICES FOR LIFE ULU ONDER ORTAOKULU COMENIUS PROJESİ 2012-2014 CHOICES FOR LIFE (HAYATTAKİ SEÇİMLERİMİZ ) HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI 2012 Teklif Çağrısı kapsamında İngilizce öğretmenimiz AYSE YILMAZ tarafından yapılan

Detaylı

19-25 NİSAN 2015 İTALYA ZİYARETİMİZ

19-25 NİSAN 2015 İTALYA ZİYARETİMİZ 19-25 NİSAN 2015 İTALYA ZİYARETİMİZ 19.04.2015/Pazar NAPOLİYE UÇUŞ VE BULUŞMA Görevli öğretmenler uçuş saatinden önce havalimanında buluşarak gereken işlemleri yaptıktan sonra yolcu luğumuza başladık.

Detaylı

PAYLAŞMAK CÖMERTLİKTİR

PAYLAŞMAK CÖMERTLİKTİR PAYLAŞMAK CÖMERTLİKTİR Okulumuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü tarafından 17 Mayıs 2016 Salı günü öğrencilerimizin katılım ve destekleriyle okul bahçemizde yardıma ihtiyaç duyan aileler yararına

Detaylı

Türkiye Yarı Finallerindeyiz

Türkiye Yarı Finallerindeyiz Türkiye Yarı Finallerindeyiz Erzincan da düzenlenen Genç A Erkekler Bölge Grup Müsabakaları nda okulumuz Artvin Fen Lisesi ni 68-35, Tokat Anadolu Lisesi ni 49-27, Elazığ Ahmet Kabaklı Anadolu Lisesi ni

Detaylı

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ YAZA 46.Dönem Mezuniyet Töreni Resim Sergisi Lise ye Geçiş Töreni ORTAK SINAV PROGRAMI DUYURUSU TED KAYSERİ KOLEJİ ÖZEL LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM

Detaylı

NİSAN 2014. KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan-Mayıs- Haziran) FAALİYET RAPORU

NİSAN 2014. KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan-Mayıs- Haziran) FAALİYET RAPORU NİSAN 2014 KONYA İLİ KONYA GENÇLİK MERKEZİ 2014 YILI 3 AYLIK (Nisan ) FAALİYET RAPORU AY HAFTA 2013 FAALİYET PLANINIZA GÖRE BU HAFTA FAALİYETLERİNİZ İletişim Akademi Projesi 2 (Uygulamalı İletişim, Etkili

Detaylı

TÜRKİYE- ALMANYA EĞİTMEN DEĞİŞİM PROGRAMI KATILIMCI ÇAĞRISI

TÜRKİYE- ALMANYA EĞİTMEN DEĞİŞİM PROGRAMI KATILIMCI ÇAĞRISI TÜRKİYE- ALMANYA EĞİTMEN DEĞİŞİM PROGRAMI KATILIMCI ÇAĞRISI Program Hakkında YFU-Youth For Understanding 1951 yılında kurulmuş, kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluştur. YFU, dünya çapında 50 den

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sayın Velilerimiz merhabalar, Okan Koleji İlkokulu olarak; bu yılı oldukça yoğun geçirdik. Sanat, spor, sosyal etkinlik ve akademik, açıdan birbirini izleyen

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sayın Velilerimiz merhabalar, Okan Koleji İlkokulu olarak; Mayıs ve Haziran aylarını da planlanan konular ve belirlenen etkinlikleri gerçekleştirerek geçirdik.

Detaylı

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri TED-MEB İngilizce Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri TED Genel Merkezimiz ve MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından 21 Ekim 2014 tarafından imzalanan protokol kapsamında,

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU 2016-2017 EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KaLELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları Cumhuriyet

Detaylı

Bursa 7.Sınıflar Sosyal Bilgiler, Türkçe ve Fen Zümresi

Bursa 7.Sınıflar Sosyal Bilgiler, Türkçe ve Fen Zümresi EKİM KASIM ARALIK 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL TAKVİMİ TARİH ETKİNLİĞİN ADI YER KATILIMCILAR SORUMLU BİRİM/KİŞİLER 1 26 Eylül 2015 Cumartesi 2 27 Eylül 2015 Pazar 3 28 Eylül 2015 Pazartesi Okul Spor

Detaylı

A-B VELİ & ÖĞRETMEN BİREYSEL GÖRÜŞME TANIŞMA

A-B VELİ & ÖĞRETMEN BİREYSEL GÖRÜŞME TANIŞMA EYLÜL 11.09.2017 1 A-B VELİ & ÖĞRETMEN BİREYSEL GÖRÜŞME TANIŞMA 12.09.2017 1ABCD BİREYSEL VELİ TOPLANTISI ANASINIFI BİREYSEL VELİ TOPLANTISI 2.SINIF GENEL TOPLANTI 1 C-D VELİ & ÖĞRETMEN BİREYSEL GÖRÜŞME

Detaylı

YARIM ELMA ETKİNLİĞİ

YARIM ELMA ETKİNLİĞİ YARIM ELMA ETKİNLİĞİ 13.09.2014 Salı günü Erciyes Üniversitesi nin ev sahipliğinde hazırlanan Yarım Elma etkinliğine 1.sınıf öğrencilerimiz ile biz de katıldık. Sosyal sorumluluk çalışmalarını her zaman

Detaylı

ÖZEL ANTAKYA ATA ORTAOKULU 2013-2014 AKADEMİK TAKVİMİ - EYLÜL 2013 ÖZEL ANTAKYA ATA ORTAOKULU 2013-2014 AKADEMİK TAKVİMİ - EKİM 2013

ÖZEL ANTAKYA ATA ORTAOKULU 2013-2014 AKADEMİK TAKVİMİ - EYLÜL 2013 ÖZEL ANTAKYA ATA ORTAOKULU 2013-2014 AKADEMİK TAKVİMİ - EKİM 2013 İDARE - ÖĞRETMENLER- PDR - AİLE BİRLİĞİ ÖZEL ANTAKYA ATA U 2013-2014 AKADEMİK TAKVİMİ - EYLÜL 2013 1-Hizmetiçi eğitimler (ÖĞRETMENLERE )(İDARE) 2- Ders programının oluşturulması(idare) 3- Öğretmenleri

Detaylı

Eğitimin 2. gününde Karhunmäki Okulu öğrenci, öğretmen ve yöneticileri ile tanıştık. Eğitim adına nitelikli deneyimler elde ettik.

Eğitimin 2. gününde Karhunmäki Okulu öğrenci, öğretmen ve yöneticileri ile tanıştık. Eğitim adına nitelikli deneyimler elde ettik. ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Okulları Proje Ekibi tarafından hazırlanan Geleceğin Okullarını İnşa ediyoruz. adlı KA1 projemiz, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 3246 başvuru arasından seçilen 81 projeden

Detaylı

A-B VELİ & ÖĞRETMEN BİREYSEL GÖRÜŞME TANIŞMA

A-B VELİ & ÖĞRETMEN BİREYSEL GÖRÜŞME TANIŞMA EYLÜL 11.09.2017 1 A-B VELİ & ÖĞRETMEN BİREYSEL GÖRÜŞME TANIŞMA 12.09.2017 1ABCD BİREYSEL VELİ TOPLANTISI ANASINIFI BİREYSEL VELİ TOPLANTISI 2.SINIF GENEL TOPLANTI 1 C-D VELİ & ÖĞRETMEN BİREYSEL GÖRÜŞME

Detaylı

ODS-3 Telafi Etütleri (Ortaokul)

ODS-3 Telafi Etütleri (Ortaokul) ODS-3 Telafi (Ortaokul) Etütleri 4.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE YABANCI DİL AĞIRLIKLI 5.SINIF PROGRAMI ANLATILDI 30.03.2016 tarihinde okulumuz konferans salonunda 4.sınıf öğrencilerimize ve öğretmenlerimize Yabancı

Detaylı

İletişim: Tlf : 0 312 279 12 47 Tunahan Mh. Üç Şehitler Cd. Belgeç : 0 312 279 12 46

İletişim: Tlf : 0 312 279 12 47 Tunahan Mh. Üç Şehitler Cd. Belgeç : 0 312 279 12 46 UFUK ARSLAN ANADOLU LİSESİ 2012-2014 COMENIUS PROJESİ YAPILAN FAALİYETLER EYLÜL 2012 Ulusal Ajans tarafından düzenlen Comenius bilgilendirme toplantısına projede yer alan Münir Uslu ve Hülya Gök katıldı.

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 22. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 22. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 22. VELİ BÜLTENİ 4 Mart 2015 Çarşamba günü anaokulu öğrenci velilerimize yönelik olarak düzenlediğimiz İlkokul Tanıtım

Detaylı

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok Ankara Üniversite Oryantasyon Gezisi Mesleki rehberlik çalışmaları çerçevesinde 9. sınıf öğrencilerimize Ankara gezisi düzenlendi. Öğrencilerimizin, birçok üniversite ve bölüm hakkında bilgi sahibi olmalarını

Detaylı

Tekfen Filar Mini Resim Yarışması Sonuçlandı 2013 / 2014 SAYI: 19. Haftanın Bazı Başlıkları

Tekfen Filar Mini Resim Yarışması Sonuçlandı 2013 / 2014 SAYI: 19. Haftanın Bazı Başlıkları 2013 / 2014 SAYI: 19 İklim Değişikliği Konferansı Haftanın Bazı Başlıkları Tekfen Filar Mini Resim Yarışması Sonuçlandı Hayatın İçinde Öğreniyoruz İklim Değişikliği Konferansı Tanıdık ve Tanıttık Uludağ

Detaylı

9-15 KASIM 2014 FRANSA ZİYARETİMİZ

9-15 KASIM 2014 FRANSA ZİYARETİMİZ 9-15 KASIM 2014 FRANSA ZİYARETİMİZ 09,11,2014-PAZAR AUDINCOUT A HAREKET VE TANIŞMA Öğlen saatlerinde Basel Havalimanına indik. Ev sahibi öğretmenler bizi karşılamaya gelmişlerdi. İtalyan grup bizim hemen

Detaylı

Başka Bir Okul Mümkün Derneği 1 SENEDE BBOM. Şubat Şubat 2019 ÖĞRETMEN DESTEK ÇALIŞMALARI TOPLULUK OLMA ÇALIŞMALARI YAYGINLAŞMA BBOM MODELİ

Başka Bir Okul Mümkün Derneği 1 SENEDE BBOM. Şubat Şubat 2019 ÖĞRETMEN DESTEK ÇALIŞMALARI TOPLULUK OLMA ÇALIŞMALARI YAYGINLAŞMA BBOM MODELİ Başka Bir Okul Mümkün Derneği 1 SENEDE BBOM Şubat 2018 - Şubat 2019 ÖĞRETMEN DESTEK ÇALIŞMALARI TOPLULUK OLMA ÇALIŞMALARI YAYGINLAŞMA BBOM MODELİ ÖĞRETMEN DESTEK ÇALIŞMALARI BBOM Öğretmen Köyü 2018 de

Detaylı

Tüm Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz!

Tüm Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz! İLKOKUL BÜLTENİMİZ LİSE BÜLTENİMİZ İçindekiler Okulumuza Giriş Sınavı... 1 Ara Tatilimiz... 1 Meb Bursu Ve Müzik Eğitimi Başvuruları... 2 15. Geleneksel IB Günü İle Deneyimlerimizi Paylaştık... 2 Dünya

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

lkokul Eğitim Koordinatörü

lkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ OKULA UYUM OKULUM, BEN VE ARKADAŞLARIM Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme

Detaylı

ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ

ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ ŞUBAT AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ ŞUBAT AYI DOĞUM GÜNLERİMİZ SİNEMA ETKİNLİĞİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİMİZ ŞUBAT AYI ECO SCHOOL SINIF

Detaylı

SINIFLAR, SELÇUKLU UYGARLIĞI MÜZESİ NE GEZİ YAPTI

SINIFLAR, SELÇUKLU UYGARLIĞI MÜZESİ NE GEZİ YAPTI 3. SINIFLAR, SELÇUKLU UYGARLIĞI MÜZESİ NE GEZİ YAPTI İlk adı Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi iken Selçuklu Uygarlığı Müzesi olarak değiştirilen ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE HAYAL GÜCÜ TEMASINDA -Masal Perisi -Okula Giden Robot -Neden Rüya Görürüz? metinlerini işledik.

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 9 MART 2018

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 9 MART 2018 HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 9 MART 2018 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İDV ÖZEL BİLKENT İLKOKULU ÖĞRENCİ ALIMI BİLGİLENDİRMESİ, Detayli bilgi için lütfen TIKLAYINIZ. VELİLERİMİZE HATIRLATMALAR YEMEK MEMNUNİYET

Detaylı

TED OKULLARI İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ BÖLGESEL EĞİTİMLERİ

TED OKULLARI İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ BÖLGESEL EĞİTİMLERİ TED OKULLARI ÖĞRETMENLERİ EĞİTİMLERİ İNGİLİZCE BÖLGESEL 10.01.2015 tarihinde TED okullarında görev yapan İngilizce öğretmenlerimizin mesleki yeterliliklerini arttırmak amacıyla TED Samsun Koleji nde Bölgesel

Detaylı

KAYI OKULLARI. Haftalı NİSAN Her çocuk bir fidan; hepimiz bir orman!

KAYI OKULLARI. Haftalı NİSAN Her çocuk bir fidan; hepimiz bir orman! KAYI OKULLARI Haftalı 10-14 NİSAN 2017 Her çocuk bir fidan; hepimiz bir orman! Her çocuk bir fidan; hepimiz bir orman! KAYI Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu ve Anadolu Lisesi öğrencilerimiz, KAYI Okulları

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Gençlik te İlköğretim Haftası. 1. Sınıf Okula Uyum Haftası. 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı

İÇİNDEKİLER. Gençlik te İlköğretim Haftası. 1. Sınıf Okula Uyum Haftası. 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı İÇİNDEKİLER Gençlik te İlköğretim Haftası 1. Sınıf Okula Uyum Haftası 5. Sınıf Okula Uyum Haftası Gençlik te Veli Toplantısı Sosyal Etkinlik Tanıtım Programı Şehit ve Gazilere Vefa Ziyareti İngilizce Etkinliğimiz

Detaylı

İlkokul Yabancı Diller Festivali

İlkokul Yabancı Diller Festivali İlkokul Festivali Yabancı Diller 50.KURULUŞ YILIMIZI RESİM SERGİMİZ İLE TAÇLANDIRDIK Milli değerlerine, kültürüne, diline sahip çıkan, kurucumuz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ün ilkeleri doğrultusunda

Detaylı

ŞU ANA KADAR NELER YAPTIK

ŞU ANA KADAR NELER YAPTIK T.I.M.E proje ekibi olarak 2011-2012 Eğitim Öğretim yılı Aralık ayında hazırladığımız ve yine aynı yıl Şubat ayında Ulusal Ajansa sunduğumuz Okul Ortaklığı Projemiz kabul edildikten sonra gerek okul içinde

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 16. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 16. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 16. VELİ BÜLTENİ Değerli Velilerimiz, Olumsuz hava koşulları sebebiyle ara vermiş olduğumuz çalışmalarımıza yoğun bir

Detaylı

Adapazarı Özel Enka Anadolu Lisesi VELİ BÜLTENİ

Adapazarı Özel Enka Anadolu Lisesi VELİ BÜLTENİ Adapazarı Özel Enka Anadolu Lisesi VELİ BÜLTENİ 2 Toplum Ve Hizmet Proje Çalışmaları 11.sınıf öğrencileri okulumuz Toplum ve Hizmet Programı kapsamında proje çalışmaları yürütmektedir. Bu yıl sürdürülen

Detaylı

TED KONYA KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ

TED KONYA KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ TED KONYA KOLEJİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ Yapılacak Çalışmalar Başlangıç-Bitiş Tarihleri 8. ve 12. Sınıf Öğrencilerine Danışman Öğretmen Ataması 02-06 Mayıs 2016 12. Sınıf

Detaylı

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi 1 Ocak 2017-31 Aralık 2017 Faaliyet Raporu Özet Rapor, Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi nin 1 Ocak 2017-31 Aralık 2017 tarihleri

Detaylı

TÜRKİYE GENELİNDE YAPILAN ÖĞRENCİLERİMİZ TÜRKİYE 1.Sİ OLDULAR

TÜRKİYE GENELİNDE YAPILAN ÖĞRENCİLERİMİZ TÜRKİYE 1.Sİ OLDULAR AB yi Öğreniyorum.. Avrupa Birliği Platformu ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde uygulanmakta olan Öğrenciler AB yi Öğreniyor Projesi kapsamında öğrencimiz Rabia ÜZEL Kayseri İl birincisi olmuştur. Öğrencimize

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 14. VELİ BÜLTENİ /itubeylerbeyi /itugvo.beylerbeyi.yerleskesi Anaokulu öğrencilerimizin tüm hafta boyunca hazırlandıkları

Detaylı

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED Okulları müdürleri arasında iletişim ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen TED Okulları Müdürler Toplantıları nın on dördüncüsü,

Detaylı

OKULUMUZDA DEPREM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

OKULUMUZDA DEPREM SEMİNERİ DÜZENLENDİ OKULUMUZDA DÜZENLENDİ DEPREM SEMİNERİ Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından 25.02.2014 Salı günü 3. ve 4. sınıf öğrencilerimize Deprem konulu sunum yapılmıştır. Verdikleri bilgilerden

Detaylı

1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz.

1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz. 1.TEOG Öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı Nasıl Değerlendirmeliyiz. Sınava sayılı günler kala heyecanı gözlerinden okunan 8.sınıf öğrencilerimize TEOG öncesi Test Çözüm Teknikleri ve Son 2 Haftayı

Detaylı

ÖZEL ÜLKEM KOLEJİ EYLÜL EKİM 2017 AYLIK BÜLTEN

ÖZEL ÜLKEM KOLEJİ EYLÜL EKİM 2017 AYLIK BÜLTEN ÖZEL ÜLKEM KOLEJİ EYLÜL EKİM 2017 AYLIK BÜLTEN KURA ÇEKİLİŞLERİ YAPILDI 2017-2018 eğitim - öğretim yılı için,anaokulu 4 yaş gruplarının kura çekilişleri yapıldı. Aylık gruplara göre kız-erkek olarak ayrılan

Detaylı

ÖZEL KOCAELİ MARMARA ANAOKULU İLKOKULU AKADEMİK TAKVİM KOCAELİ PRIVATE MARMARA KINDERGARTEN PRIMARY SCHOOL ACADEMIC CALENDAR

ÖZEL KOCAELİ MARMARA ANAOKULU İLKOKULU AKADEMİK TAKVİM KOCAELİ PRIVATE MARMARA KINDERGARTEN PRIMARY SCHOOL ACADEMIC CALENDAR ÖZEL KOCAELİ MARMARA ANAOKULU İLKOKULU 2018 2019 AKADEMİK TAKVİM KOCAELİ PRIVATE MARMARA KINDERGARTEN PRIMARY SCHOOL 2018 2019 ACADEMIC CALENDAR AĞUSTOS 2018 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 * MEK

Detaylı

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 IFAT EURASIA- 2. ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ FUARI 16-18 Şubat 2017 AKADEMİ ÇEVRE A.Ş. olarak ekibimizle Türkiye de 2. kez gerçekleşen IFAT Eurasia da standımızı kurarak paydaşlarımız,

Detaylı

ULUBATLI HASAN ORTAOKULU COMENIUS PROJESİ ORBIS PICTUS GÜNLÜĞÜ

ULUBATLI HASAN ORTAOKULU COMENIUS PROJESİ ORBIS PICTUS GÜNLÜĞÜ ULUBATLI HASAN ORTAOKULU 2013-2015 COMENIUS PROJESİ ORBIS PICTUS GÜNLÜĞÜ Okulumuzda öğretmenlerimizle ilk toplantı yapıldı 18/09/2013 Okulumuzda öğrencilerle birlikte ilk toplantı yapıldı ve onlardan ülkemizi

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE BİLGİ EVLERİ BİRİM FAALİYETLERİ

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE BİLGİ EVLERİ BİRİM FAALİYETLERİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE BİLGİ EVLERİ BİRİM FAALİYETLERİ 1. Bilgi Evlerinin Kuruluş amacı; 2014 ve 2015 Eğitim Öğretim yılı Çocukların kendilerini tanımalarını, bilgi ve becerilerini

Detaylı

07-17 Ağustos 2009 - Rusya " 2009 - Trust The World" Rusya

07-17 Ağustos 2009 - Rusya  2009 - Trust The World Rusya 07-17 Ağustos 2009 - Rusya " 2009 - Trust The World" Rusya 16 Ağustos 27 Ağustos tarihleri arasında Rusya nın Karalia Bölgesinde yapılan Uluslar Arası Gençlik Ödülü kampına Türkiye den altı kişilik bir

Detaylı

AÖF Okulöncesi Öğretmenliği Lisans Programı Okul Deneyimi Dersi Güz Dönemi Etkinlik Takvimi

AÖF Okulöncesi Öğretmenliği Lisans Programı Okul Deneyimi Dersi Güz Dönemi Etkinlik Takvimi AÖF Okulöncesi Öğretmenliği Lisans Programı Okul Deneyimi Dersi 2018-2019 Güz Dönemi Etkinlik Takvimi ETKİNLİK TARİHLERİ YAPILACAK ETKİNLİKLER 1. Hafta 08 Ekim - 12 Ekim 2018 Öğrencinin uygulama yapacağı

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 2016-2017 ÇİÇEK GRUBU NİSAN BÜLTENİ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DÜNYA KİTAP GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ Mustafa Kemal Atatürk ün Yaşamımızdaki Önemi Türk kültürü Bayrağımız Dünya çocukları İlkbahar

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİK TAKVİMİ

2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİK TAKVİMİ SIRATARİH KONU SAAT-SÜRE YER UYGULAYICI KİME UYGULANACAĞI 1 17 Eylül 2013 Salı Okulun Açılış Günü İzlencesi 09:30-10:30 Okul Bahçesi Türkçe Bölümü Tüm Sınıflar 2 17 Eylül 2012 Pazartesi 'İlköğretim Haftası'

Detaylı

BTEC BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

BTEC BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ BTEC BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ 30 Kasım Pazartesi günü saat 17:00 da BTEC Programının öğrenciye kazandırdıkları, programın temel gereklilikleri, başvuru koşulları, BTEC programında ölçme ve

Detaylı

Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda de güzel günler yaşamayı planlıyoruz

Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda de güzel günler yaşamayı planlıyoruz Değerli Velilerimiz, Yılın son haftasını geride bırakarak yeni yıla merhaba diyeceğiz bu hafta sonunda. 2018 de güzel günler yaşamayı planlıyoruz hepimiz. Bakalım yeni yıl neler getirecek bize, ailemize

Detaylı

r o rmıanmaıra mar.maıa

r o rmıanmaıra mar.maıa .. r o Marmara Eğitim Vakfı İstanbul rmıanmaıra mar.maıa koreji colleg@ www.mek.k2.tr """'ti /e'nin Dünya Okulu The ı,\,brld School of, marmara koleji marmara college bodrum Marma_ra Eğitim Vakfı bodrum

Detaylı

SO SYAL KÜ L TÜREL FASAL İYETL ER

SO SYAL KÜ L TÜREL FASAL İYETL ER SAYFA 2 2014-20 15 SO SYAL KÜ L TÜREL FASAL İYETL ER 23-27 Kasım 2017 tarihleri arasında eğitimci yazar Alişan KAPAKLIKAYA okulumuzda bir dizi seminer programları sundu. Her biri en az iki saati bulan

Detaylı

BÖLÜM VE ZÜMRE BAŞKANLARININ GELİŞİ REHBERLİK HİZMETLERİ YÜRÜTME KOMİSYONU 1.TOPLANTISI (KS/

BÖLÜM VE ZÜMRE BAŞKANLARININ GELİŞİ REHBERLİK HİZMETLERİ YÜRÜTME KOMİSYONU 1.TOPLANTISI (KS/ ÇALIŞMA TAKVİMİ AĞUSTOS 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 BÖLÜM VE ZÜMRE BAŞKANLARININ GELİŞİ BÖLÜM VE ZÜMRE BAŞKANLARI İLE PLANLAMALARIN YAPILMASI BÖLÜM VE ZÜMRE BAŞKANLARI TOPLANTISI (İTS/10.00- BÖLÜM VE

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL İZMİR ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİK TAKVİMİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL İZMİR ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİK TAKVİMİ AĞUSTOS EYLÜL EKİM TARİH 12 Ağustos Çarşamba - 03 Eylül Perşembe 18 Ağustos Salı - 28 Ağustos Cuma 27 Ağustos Perşembe 30 Ağustos Cuma 01 Eylül 2015 Salı -03 Eylül 2015 Perşembe 01 Eylül 2015 Salı 02 Eylül

Detaylı

10.Sınıflar Veli Toplantısı

10.Sınıflar Veli Toplantısı 10.Sınıflar Veli Toplantısı Sayın Velimiz, 2016 2017 Öğretim yılının I. dönemine büyük bir heyecanla başladık ve çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Kaliteli eğitim anlayışını benimseyen

Detaylı

HAFTALIK ÖĞRETMEN BÜLTENİ 25 KASIM 2016

HAFTALIK ÖĞRETMEN BÜLTENİ 25 KASIM 2016 HAFTALIK ÖĞRETMEN BÜLTENİ 25 KASIM 2016 ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI... Gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız gerçek güç öğretmenlerimizdir. Değerli öğretmenlerimiz, öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Detaylı

PROJE SAHİBİ KURUM : Erzurum Cumhuriyet Kız Teknik Ve Meslek Lisesi (Erzurum Cumhuriyet Girl Technical And Vocational High School)

PROJE SAHİBİ KURUM : Erzurum Cumhuriyet Kız Teknik Ve Meslek Lisesi (Erzurum Cumhuriyet Girl Technical And Vocational High School) PROJE SAHİBİ KURUM : Erzurum Cumhuriyet Kız Teknik Ve Meslek Lisesi (Erzurum Cumhuriyet Girl Technical And Vocational High School) PROJE ADI : İletişim Ve Etkileşimde Avrupa Deneyimi (European Experience

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014

5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014 5. Sınıflar Tanışma Toplantısı Eylül-2014 5. Sınıf Haftalık Ders Programı İngilizce: 12+5 +1= 18 saat (3 öğretmen) Türkçe: 6 saat Matematik: 5 saat Fen: 4 saat Sosyal Bilgiler: 3 saat Din Kültürü: 2 saat

Detaylı

AĞUSTOS 2016 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR

AĞUSTOS 2016 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR AĞUSTOS 2016 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 *2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Seminer Çalışmalarının Başlangıcı 22 23 24 25 27 28 12.Sınıflar YGS/LYS KURS PROGRAMININ BAŞLAMASI Yabancı

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI İZMİR OKULLARI 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.VELİ BÜLTENİ ANAOKULU SINIF ETKİNLİKLERİ MERKÜR Fen ve Doğa Etkinliği dersinde büyüteçlerle bire bir gözlem yaparak etkinliği tamamladılar.

Detaylı

ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ CUMHURİYET ORTAOKULU ÇÖZÜMÜN PARÇASIYIM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ 2015-2016 PROJE SAHİBİ OLAN OKUL PROJENİN ADI PROJENİN AMACI PROJENİN SÜRESİ PROJENİN HİTAP ETTİĞİ KESİM PROJENİN BÜTÇESİ CUMHURİYET ORTAOKULU

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( KOLEJ-FEN LİSESİ-ORTAOKUL-İLKOKUL-OKUL ÖNCESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ

2014-2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( KOLEJ-FEN LİSESİ-ORTAOKUL-İLKOKUL-OKUL ÖNCESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ E Y L Ü L HAF 2014-2015 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖZEL EVRENSEL OKULLARI ( KOLEJ-FEN LİSESİ-ORTAOKUL-İLKOKUL-OKUL ÖNCESİ ) YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ GÜN Y A P I L A C A K E T K İ N L İ K L E R E T K İ N L İ K

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? * Anneler Günü Gösterimizi ailelerimize sunduk. *Gösteri sonrasında harika çocuklar Partisi

Detaylı

Türkiye Özel Okullar Birliği Sempozyumuna Katıldık

Türkiye Özel Okullar Birliği Sempozyumuna Katıldık Türkiye Özel Okullar Birliği Sempozyumuna Katıldık Türkiye Özel Okullar Birliği 14. Geleneksel Sempozyumu Geleceğin Öğretmeni temasıyla 28-31.01.2015 tarihleri arasında Antalya Belek te gerçekleştirildi.

Detaylı

Görev Ve Yetkileri Semineri Düzenlendi

Görev Ve Yetkileri Semineri Düzenlendi Öğrencilerimize Muhtarın Görev Ve Yetkileri Semineri Düzenlendi 10. 04. 2014 Perşembe günü Fevzi Çakmak Mah. muhtarı Sn. Mehmet ÜNLÜ okulumuza davet edildi. 4.sınıf öğrencilerine İnsanlar ve Yönetim ünitesi

Detaylı

BİRLİKTE YAŞAMA VE KARDEŞLİK

BİRLİKTE YAŞAMA VE KARDEŞLİK ÖZEL ANAKENT İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM ve ÖĞRETİM DÖNEMİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ KASIM - ARALIK SAYFASI Birlikte Yaşama Kültürü ve Hoşgörü Gel Bize Katıl Bize! Şarkısını Söyledik Sınıf içinde, arkadaşlarımızla

Detaylı

OKULUMUZU ZİYARET ETTİ

OKULUMUZU ZİYARET ETTİ SABANCI ÜNİVERSİTESİ OKULUMUZU ZİYARET ETTİ Okulumuz üniversite tanıtım çalışmaları kapsamında 15 Ekim 2015 Perşembe günü Sabancı Üniversitesi yetkililerini konuk etti. Üniversite tanıtımında; kampüs,

Detaylı

KAPMACA TURNUVASI HEYECANI YAŞIYORLAR

KAPMACA TURNUVASI HEYECANI YAŞIYORLAR 3. SINIFLARIMIZ MENDİL KAPMACA TURNUVASI HEYECANI YAŞIYORLAR Her yıl geleneksel çocuk oyunları kapsamında düzenlemiş olduğumuz 3.sınıflar arası mendil kapmaca turnuvası, bu yıl da mart ayı içinde gerçekleştirildi.

Detaylı

Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir?

Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir? Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir? Eğitimci yazar Dr. Özgür Bolat, 26 Mayıs 2017 Cuma günü okulumuz konferans salonunda Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir? konulu seminer verdi. Seminere;

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nı kutladık. Halk ekmek fabrikası gezisine katıldık. TÜRKÇE * Dilbilgisi:

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nı kutladık. Halk ekmek fabrikası gezisine katıldık. TÜRKÇE * Dilbilgisi: Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık 2017-09 Şubat 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

YÖRET Yaz Organizasyonu

YÖRET Yaz Organizasyonu YÖRET Yaz Organizasyonu YÖRET Vakfı olarak her yıl, üniversitelerin PDR (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik) bölümü öğrencilerinden oluşan Genç YÖRET li liderlerle, ilk ve ortaokul yaş grubundaki çocukları

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 33. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 33. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 33. VELİ BÜLTENİ Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Bilim, Kültür, Sanat Günleri etkinliklerimiz, anaokulu 3 yaş grubundan

Detaylı

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ Kariyer Günleri kapsamında lise öğrencilerimize 14.05.2014 Salı günü tıp fakültesi tanıtımı yapıldı. Tanıtıma,TED Kayseri Koleji Vakfı yönetim kurulu üyesi Sayın Op. Dr. Suat

Detaylı

lkokul Eğitim Koordinatörü

lkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, sunum ve slaytlardan, Fen laboratuvarımızdan,

Detaylı

TED Kayseri Koleji Almanca Öğretmenleri Ankara da

TED Kayseri Koleji Almanca Öğretmenleri Ankara da TED Kayseri Koleji Almanca Öğretmenleri Ankara da Almanca Öğretmenlerimiz Öznur Polat, Çiğdem Erdem, Onur Karga ve Pervin Doğan Moodle üzerinden aldıkları eğitimin ikinci bölümünü de tamamladılar. 21.03.-22.03.2015

Detaylı

TED ANTALYA KOLEJİ. Özel İlkokulu-Ortaokulu ve Lisesi

TED ANTALYA KOLEJİ. Özel İlkokulu-Ortaokulu ve Lisesi TED ANTALYA KOLEJİ Özel İlkokulu-Ortaokulu ve Lisesi 2017-2018 ÇALIŞMA TAKVİMİ YAPILACAK ÇALIŞMALAR TED Öğretmenlerine Oryantasyon Eğitimi ve Mesleki Eğitim Çalışmaları BAŞLAMA ve BİTİŞ TARİHLERİ 21-25

Detaylı

Aylık E-bülten Kasım 2014

Aylık E-bülten Kasım 2014 04.11.2014 te,yavuzeli, Hacı Sait Korkmaz Ortaokulu'na gidildi. Sabah 95 ilkokul ve öğleden sonra 120 ortaokul öğrencisi olmak üzere toplam 215 çocuğa bilim gösterisi yapıldı. Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü,

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI OKULLARI İZMİR NESAN YERLEŞKESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. VELİ BÜLTENİ ARILAR OKULDA! REHBERLİK Oryantasyon haftasında anaokulu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü olarak:

Detaylı

İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ KÜTAHYA

İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ KÜTAHYA İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ KÜTAHYA 2013 1 ŞAPHANE 75.YIL İLKOKULU/ORTAOKULU VİZYON BELGESİ Kütahya Şaphane 75.Yıl İlkokulu/Ortaokulu Müdürlüğü olarak; 1-Öğretim Çalışmaları (Kazanımlara Ulaşma Düzeyi

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sayın Velilerimiz merhabalar, Okan Koleji İlkokulu 1. Dönemini gururla tamamladı. Öğrencilerimiz bu dönem boyunca sanat, spor, sosyal etkinlik ve akademik

Detaylı

EYLÜL - EKİM BÜLTENİ

EYLÜL - EKİM BÜLTENİ EYLÜL - EKİM BÜLTENİ İSTANBUL GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ Mecidiyeköy Mahallesi Şehit Er Cihan Namlı Caddesi No: 39/8 Şişli/İstanbul 1 GBİ ARTIK BM KÜRESEL İŞBİRLİĞİ AĞI ÜYESİ! DÜNYA BARIŞ GÜNÜNDE FESTİVAL

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Okan Koleji İlkokulu olarak; bu yılı oldukça yoğun geçirdik. Sanat, spor, sosyal etkinlikler ve akademik,açıdan birbirini izleyen birçok çalışma yaptık.

Detaylı

Çer Çöp ile BİLİM. Namdar Öğretmen. ( H. Namdar GÜRSÖNMEZ )

Çer Çöp ile BİLİM. Namdar Öğretmen. ( H. Namdar GÜRSÖNMEZ ) Çer Çöp ile BİLİM Namdar Öğretmen ( H. Namdar GÜRSÖNMEZ ) İzmir Çiğli Karşıyaka Aydoğan Yağcı Bilim ve Sanat Merkezi, Fen Bilimleri Öğretmeni namdarogretmen@gmail.com Çer Çöp ile Bilim Projesinin amacı;

Detaylı

Ara sınıf Nakil Velilere yönelik Rehberlik Birimi Birinci Dönemin Başlaması / Hazırbulunuşluk Sınav Haftası Eylül / Rehberlik Bülteni

Ara sınıf Nakil Velilere yönelik Rehberlik Birimi Birinci Dönemin Başlaması / Hazırbulunuşluk Sınav Haftası Eylül / Rehberlik Bülteni EYLÜL 2018 1 Cumartesi 2 Pazar 3 Pazartesi 4 Salı 5 Çarşamba 6 Perşembe 7 Cuma 8 Cumartesi 9 Pazar 10 Pazartesi 11 Salı 12 Çarşamba 13 Perşembe 14 Cuma 15 Cumartesi 16 Pazar 17 Pazartesi 18 Salı 19 Çarşamba

Detaylı

Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar SAT ve 4. Sınıf Genel Veli Toplantısı Öğrenci Oryantasyon Günü-Yarım gün

Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar SAT ve 4. Sınıf Genel Veli Toplantısı Öğrenci Oryantasyon Günü-Yarım gün EYLÜL 1 2 Okul Açılışı 1. ve 2. Sınıf Genel Veli Veli Oryantasyon Günü 3 4 5 7 9 3. ve 4. Sınıf Genel Veli Öğrenci Oryantasyon Günü-Yarım gün., 7., ve. Sınıflar Genel Veli Lise Genel Veli 5. Sınıf Genel

Detaylı