EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3.SINIFLAR 1. ÇEYREK DÖNEM AKADEMİK BÜLTENİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3.SINIFLAR 1. ÇEYREK DÖNEM AKADEMİK BÜLTENİ"

Transkript

1 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3.SINIFLAR 1. ÇEYREK DÖNEM AKADEMİK BÜLTENİ

2 TÜRKÇE Türkçe dersinde, Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi temalarıyla bağlantılı olarak düzenlediğimiz metinleri işledik. Okuma anlama gücünü geliştirmek için iki hafta arayla kitap okuyup değerlendirmelerini yaptık. Dönüşümlü okuduğumuz kitapların yanında ders içinde kullandığımız kitaplarımız da oldu. Mıstık Seni Anlamıyoruz adlı kitabımızı noktalama işaretlerinin kullanıldığı yerleri ve önemini vurgulamak için okuduk. Aynı zamanda kitabın yazarı Tülin Kozikoğlu ile bir etkinlik düzenledik. Çalışmalarımızda metin türleri üzerinde durmaya başlayarak fabl türünde örneklerle çalıştık. Dünyaca ünlü fabl yazarlarından örneklere yer verdik. Cumhuriyet Bayramı coşkusunu, bizim için önemini vurgulamak için çeşitli etkinlikler yaptık. Bu etkinliklerin içinde keyifle yaptığımız akrostiş çalışması öğrencilerimizin ilgisini çeken bir çalışma oldu. Cumhuriyet adlı metnimizde; bayram coşkusu, cumhuriyetin nasıl kazanıldığı, cumhuriyetin bize getirdikleri ve bize düşen görevlerle ilgili çeşitli çalışmalar yaptık. Bu çalışmaları yaparken; yazılı anlatıma vurgu yaptık. Yazılı anlatım çalışmalarında; yazım kuralları, noktalama işaretlerinin önemini vurguladık. Değerlendirme rubrikleriyle öğrencilerin kendini değerlendirmelerini sağladık. Atatürk haftası etkinlikleri kapsamında Dersimiz Atatürk filmini izleyerek, dinleme ve izleme etkinlikleriyle ilgili anlama çalışmaları yaptık. Sınıf içinde okuduğumuz Atatürk Öyküleri adlı kitap ile anı türünde çalışmalar yaparak hem Atatürk ün kişilik özelliklerini yakından tanıma hem de anı türünde yazı yazma etkinliğini tamamladık.

3 Fen bilimleri temasıyla bağlantılı olarak Benjamin Franklin in Elektrikle Maceraları metin çalışmamızda; hem dinleme ve izleme hem de yazma çalışmalarını bir arada yürüttük. Bu çalışmada bir bilim insanını tanımanın yanında metinle bağlantılı olarak 5N 1K çalışmalarına yer verdik. Kelime çalışmaları olarak; eş ve zıt anlamlı kelimeler, eş sesli kelimeler ile ilgili çokça etkinlik yaptık. Genç Yazarlar Kulübü adlı kitabımızdan çalışmalar yaparak yaratıcı yazma ve okuma uygulamalarına devam ettik. MATEMATİK Matematik derslerimizde üç basamaklı doğal sayıların okunuşu ve yazılışı, basamak adları ve değerleri, en yakın onluğa yuvarlama, sayıları karşılaştırma ve sıralama, altışar, yedişer, sekizer ve dokuzar ileriye doğru sayma, örüntü, tek ve çift doğal sayılar, Romen rakamlarını okunuşu ve yazılışı, toplamları eldesiz ve eldeli toplama işlemi, tahmini toplama, zihinden toplama ve toplama işlemini gerektiren problemleri çözme ve kurma konularını işledik. Matematik odasında konularımızı pekiştirmek için somut modellerle çalıştık.

4 HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisi derslerimize sınıf ve okul kurallarının neler olduğunu konuşarak başladık. Dönem boyunca okula niçin hazırlıklı gelmesi gerektiğini,okulda kurallara uyulmadığında ortaya çıkabilecek sorunlarla ilgili çözüm yollarını ve en uygun çözüm yolunu uygulamayı,farklılıkların doğal olduğunu kabul ederek farklı özelliklere sahip kişilere hoşgörüyle yaklaşmamız gerektiğini, farklı sosyal ve ekonomik gruplara mensup kişilerin bakış açılarının farklı olabileceğini kabul ederek bu kişilere ön yargısız davranmamız gerektiğini,başkalarının duyarlılıklarına saygı göstererek kendi ihtiyaçlarımızı, isteklerimizi ve görüşlerimizi ifade etmemiz gerektiğini,öğrenciler arasındaki benzerliklerin ve farklılıkların doğal olduğunu kabul ederek,arkadaş seçerken ve kişisel tercihlerde bulunurken olumlu değerleri gözetmemiz gerektiğini, arkadaşlarımız ile etkileşimde bulunurken ve iletişim kurarken uygun davranışlar göstermemiz gerektiğini,arkadaşlarımızla ve başkalarıyla ilişkilerimizde duygularımızı uygun biçimde ifade etmemiz gerektiğini, fiziksel özelliklerimizi tanıyarak olumlu bir beden imgesi geliştirmeyi tartıştık. Arkadaşlarımıza yanlılık içermeyen davranışlar sergiledik,oyun sonucunda kazanmanın ve kaybetmenin doğal olduğunu kabul etmemiz gerektiğini konuştuk,evimizi yön ile ilgili temel kavramları kullanarak bildiğimiz yere göre tarif ettik ve yön bulmada kullanılan çeşitli yöntemleri ve araçları merak ederek ve araştırdık.hayat Bilgisi derslerimizde öğrendiğimiz bilgi ve becerileri günlük yaşantımızda nasıl uygulayacağımızı tartıştık. Atatürk haftası kapsamında Dolmabahçe Sarayı na gezimizi düzenledik.

5 FEN BİLİMLERİ Fen Bilimleri derslerimizde, duyu organlarını tanıdık, duyu organlarının temel görevlerini açıkladık,duyu organlarının sağlığını korumak için yapılması gerekenleri tartışarak kavradık. Hareket eden varlıkları gözlemledik ve hareket özelliklerini ifade ettik,itme ve çekmenin birer kuvvet olduğunu, itme ve çekme kuvvetlerinin hareket eden ve duran cisimler üzerindeki etkilerini gözlemleyerek ve uygulayarak kuvvet kavramını açıkladık.günlük yaşamda hareketli cisimlerin sebep olabileceği tehlikeleri tartıştık.

6 Zümre Hedefimiz Bu yıl zümre hedefi olarak Türkiye nin Kültürel Zenginlikleri temasını işleyeceğiz. Bu konuda amacımız; Milli kültürümüzü tanımak, Türkiye nin farklı bölgelerine ait kültürlerini tanımak, tanıtmak, yaşadığı ülkedeki bölgelerin kültürel benzerlik ve farklılıklarının farkına varmaktır. Bu amaca ulaşmak için zaman zaman araştırmalar yapacağız. Her ay bir bölgeyle ilgili etkinlikler yaparak okul koridorumuzda bulunan Türkiye haritasında sergileyeceğiz. Kasım ayında ilk olarak kendi yaşadığımız bölge olan Marmara Bölgesi ni işledik. Bölgenin önemli tarihi ve turistik yerlerinin, geleneksel yemeklerinin, halk oyunlarının, yetiştirilen tarım ürünlerinin ve iklim özelliklerinin üzerinde durduk. Değerler Eğitimi Değerler Eğitimi Nedir? Bir toplumu meydana getiren bireylerin yaşam içerisindeki davranışlarını sorgulayan, insanları olumlu yönde destekleyen ve daha güzel, yaşanabilir yarınlar için insanda bulunması gereken evrensel değerlerdir. Değerler eğitimi kapsamında yıl boyunca hoşgörü ve saygı, empati, sevgi, dürüstlük, adalet, özgüven, sorumluluk, yardımseverlik üzerinde durulacaktır. Ekim ayında Hoşgörü ve Saygı değerleri üzerinde çalıştık. Çeşitli problem senaryoları kullanarak bu değerin önemini vurguladık. Kasım ayında Empati değerini izlediğimiz video ve öğrencilerimizin hazırladığı empati logosuyla işledik.

7 Grammar Before / After Adverbs of Frequency Can Prepositions of Place Giving Directions Present Simple: positive sentences English Vocabulary Daily Routines Taking care of People and Animals Places in our City Alphabet Months Reading Skills Fiction How Turtle Got His Shell - Recognition of traditional narrative layout (beginning, middle, end; problem, solution; character conflict) - Character analysis character and personality adjectives - Compare and contrast characters using a Venn diagram - Extend text with own ideas - Incorporate speech into text using speech bubbles - Describe the story setting using the 5 Senses - Change the ending of the story. Non-fiction Amazing Minibeasts (Units 1-5) - Extended vocabulary to describe appearance, features, abilities and life of different minibeasts. - How to use a non-fiction text (understand contents page, glossary, headings, sub-headings, sidebars). - How to read a chart to obtain information - How to present information in chart form - Compare and contrast features and abilities of different minibeasts using a Venn diagram - How to label a diagram Personal Information Writing Skills Write Right: Unit 1 My Family - Descriptive writing and associated vocabulary to describe own and others family relationships. - Verbs to describe family activities The Exploding Cake - Substitution story writing your own story from a model Up Next Grammar: Present Simple: Positive sentences / Questions / Short Answers / But & And / Past Simple: to be / Why - Because sentences Vocabulary: Transportation / Five Senses Reading: Fiction - The Giant and the Frippit Reading: Non-fiction Amazing Minibeasts (Units 6-10) Writing: Write Right - Units 2 & 3 - Descriptive / Expository Writing

8 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ Bilişim Teknolojileri dersinde öğrencilerimizle birlikte dijital çağda iletişim kurmalarını sağlamak ve sınıf içi yaptığımız etkinlikleri öğretmenleri ile paylaşmaları amacıyla okul e-posta hesaplarını(google-gmail) nasıl kullanacaklarını öğrendik. Öğrencilerimiz ile derslerimizde paylaşım yapmak amacıyla öğrenci bloğu olan Edmodo yu kullanarak öğrencilerin kendi fikir ve görüşlerini nasıl belirtmeleri gerektiğinden bahsettik. Öğrencilerimiz görsel çizim programlarını kullanarak kendi dijital çizimlerini oluşturdular. PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK Ekim ayında öğrencilerle " Gelecekten Günümüze Bakış" etkinliği yapılmış ve çalışmada kullanılan öğrenci mektupları saklanmak üzere siz velilerimize yollanmıştır. Yine Ekim ayında "Sosyometri" çalışması sınıf bazlı olarak uygulanmıştır. Kasım ayında "Beni Gerçekten Duyuyor Musun " etkinliği öğrencilerin saklı kalmış duygularını ifade etmeleri amacı ile gerçekleştirilmiştir. Buna ek olarak, Problem Tarama Envanteri uygulanmıştır. İhtiyaç doğrultusunda bireysel veli görüşmeleri sene boyunca devam etmektedir.

9 OYUN VE FİZİKİ ETKİNLİKLER Oyun ve Fiziki Etkinlikler Derslerimizi disiplinler arası ilişkilendirmeler de yaparak planladık. Yaptığımız planlama doğrultusunda; Öğrencilerimizin sınıf ve tören boy sıraları oluşturuldu. Seçtikleri oyun ve fiziki etkinliklere istekli olarak katılmaları sağlandı. Yer değiştirme hareketleri çalışıldı. Çeşitli nesnelerin üzerinde dengeleme hareketi yapıldı, nesne kontrolü hareketleri yapıldı. Yer Değiştirme Hareketleri Çalışıldı Nesnelerin üzerinde denge çalışmaları yapıldı. 3. sınıflar Atatürk haftası etkinlikleri kapsamında sınıflar arası Masa Tenisi Müsabakalarına katıldılar.

10 MÜZİK İstiklal Marşı nı anlamına uygun dinledik. Tek tek ve gruplar halinde duyduğu basit ritim ve ezgi tekrarlarını yaptırdık. Konuşurken ve şarkı söylerken sesini doğru kullanacağını, birlikte söyleme ve çalma kurallarını anlattık. Öğrencilerimiz bu konulara örnekler verdiler. Müzikteki uzun ve kısa ses sürelerini fark ettiler. Hangisi kısa hangisi uzun ses oyunu oynadık. İstekleri ve yetenekleri doğrultusunda koroya seçilen öğrencilerimizle cuma günleri okul çıkışında saat saatleri arasında çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Bu çalışmalar doğrultusunda yer alacağımız konser ve etkinliklerin ilki olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Törenini hem okulumuzda hem de İstinye Park ta diğer kampüslerimizle bir araya gelerek gerçekleştirdik.

11 GÖRSEL SANATLAR Görsel Sanatlar dersimizde pastel ve suluboyayı bir arada kullanarak karışık teknik uygulaması ile duygu ve düşüncelerimizi ifade eden resimler yaptık. Suluboya ile ip baskı yaparak raslantısal ortaya çıkan şekillerden betimlemeler yaptık. Ressam ve matematik dehası M. C. Escher i tanıdık ve eserlerini inceledik. Akrilik boya ile atık malzeme boyadık ve üç boyutlu tasarım çalışmaları yaptık. Cumhuriyet teması ile Ata mızı andık ve resimlerimizle büyük bir serginin parçası olduk. Galeri Işık taki sergileri gezdik. Atık malzemelerle (Pet şişe) ve akrilik boya ile tasarım çalışması Atık malzeme (pet şişe) ve evalarla tasarım çalışması

12 İp baskı çalışması Atatürk; Bir İnsandan Fazlası Sergi Gezisi

13 2. Çeyrekte Neler Yapacağız? Türkçe derslerimizde yine ikinc çeyrek dönem de yine diğer derslerimizdeki temalarla bağlantılı olarak farklı metin türlerini işleyeceğiz. Bunun yanında da okuma anlama, 5N 1K soruları ve dilbilgisi konusu olarak adlar (isimler) konularını işleyeceğiz. Matematik derslerimizde çıkarma işlemini, zihinden çıkarma işlemini toplama ve çıkarma işlemleri gerektiren problemleri, çarpım tablosunu, eldeli ve eldesiz çarpma işlemini, 10 ve 100 ile kısa yoldan çarpma işlemini, çarpma işlemi gerektiren problemleri, bölme işlemini ve biri bölme olacak şekilde iki işlem gerektiren problemleri çalışacağız. Fen Bilimleri derslerimizde Yaşamımızdaki Elektrikli Araçlar, Maddeyi Tanıyalım ünitelerini işleyeceğiz. Hayat Bilgisi derslerimizde Benim Eşsiz Yuvam ünitesini işleyeceğiz. Müzik dersinde Atatürk ile ilgili düzeyine uygun müzikleri doğru ve anlamına uygun söyleme, çevresindeki Atatürk ile ilgili etkinliklere katılma, ses yüksekliklerini grafikle gösterme, farklı ritmik yapılardaki ezgilere uygun hareket etme ve müzikleri uygun hız ve gürlükte seslendirme çalışmalarının yapılması planlanmaktadır. Görsel Sanatlar dersimizde İkinci çeyrek dönemde, atık materyalleri boyayarak, yapıştırarak bir araya getirdiğimiz tasarım çalışmalarımızla yaratıcılığımızı geliştiren üç boyutlu çalışmalar yapacağız ve sergileyeceğiz. Oyun ve Fiziki Etkinlikler dersinde öğrencilerimiz, Dengeleme hareketlerini, vücut ve alan farkındalığı kullanarak artan bir doğrulukla uygulayacaklar, Etkinliklerde sağlığa duyarlılık değeri üzerinde durulacaktır, Oyun ve fiziki etkinliklerde kullanılabilecek basit stratejileri ve taktikleri açıklayacaklar, Nesne kontrolü çalışmalarında ayakla vurma, top sürme, raketle vurma çalışmaları yapılacaktır. Bilişim Teknolojileri dersinde öğrencilerimiz ile dijital ürün oluşturma programları kullanarak sunum ve animasyonlar oluşturacaklardır. Ayrıca 4-8 Aralık tarihlerinde uluslararası olarak yapılan Hour Of Code (Kodlama Saati) Etkinliği kapsamında kodlama etkinlikleri yapılacaktır.

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1 10. kazanımlar Okul Heyecanım 11 20. kazanımlar Okul Heyecanım 21 30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1 6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7 20. kazanımlar Benim

Detaylı

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları AKDAY 3.Sınıf Türkçe Anlam bilgisi Günlük işlerdeki diyalog Cümle bilgisi Cümleri uygun kelimelerle tamamlama Cümlede gereksiz kullanılan kelime Anlamlı ve kurallı cümleler kurma Sözlük çalışması Konu

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4.SINIFLAR 1. ÇEYREK DÖNEM AKADEMİK BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4.SINIFLAR 1. ÇEYREK DÖNEM AKADEMİK BÜLTENİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4.SINIFLAR 1. ÇEYREK DÖNEM AKADEMİK BÜLTENİ 4. sınıflar olarak oryantasyon sürecimizde yıl içinde öğreneceğimiz kavramları ve konuları içeren pano üzerinde Bulmaca Etkinliği

Detaylı

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1-10. kazanımlar Okul Heyecanım 11-20. kazanımlar Okul Heyecanım 21-30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1-6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7-20. kazanımlar Benim

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE HAYAL GÜCÜ TEMASINDA -Masal Perisi -Okula Giden Robot -Neden Rüya Görürüz? metinlerini işledik.

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim- 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı

Detaylı

Değerli Velilerimiz,

Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık. Pankartlarımızla okul turu yaparak

Detaylı

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık.

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık. Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

lkokul Eğitim Koordinatörü

lkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta da yeni konular ve etkinliklerle zamanın nasıl geçtiğini fark etmedik. Yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizle oldukça yoğun

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında, disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer,

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, 3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 1000 içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, onar ve yüzer ileriye doğru ritmik sayar. Üç basamaklı

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Aralık Şubat 2017) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-10 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN (28 Ekim 2013-13 Aralık 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Ne ekersen onu biçersin. Karaca ile Yürüyen Köşk KÜTÜPHANE

Nükhet YILMAZ  TÜRKÇE Ne ekersen onu biçersin. Karaca ile Yürüyen Köşk KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, Bu hafta, planlanan konularımızı kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, sunum ve slaytlardan yararlanarak, bahçedeki yer çizimlerimizi kullanarak işledik. Gelecek hafta ele alacağımız

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 )

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan 4. Deneme 5 Nisan D. 2.4 Dinlediklerinin ana fikrini belirler. K. 2.3 Konuşmalarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. Y..7 Yazılarında yazım kurallarını uygular. Y..6 Yazılarında noktalama işaretlerini doğru

Detaylı

. Sınıflar EKİM AYI BÜLTENİ

. Sınıflar EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sınıflar EKİM AYI BÜLTENİ Sayın Velilerimiz, 19 Eylül de başladığımız yeni eğitim öğretim yılının ilk ayını dopdolu bir programla geçirdik. Her sınıf düzeyinde

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2 Sayın Veli, Bu mektubumuzda, 2015-2016 Eğitim - Öğretim yılı MEV Koleji Özel Güzelbahçe İlkokulu,3. Sınıflar sınıf öğretmenleri zümresi

Detaylı

Dünyanın hareketlerinin yaşam üzerine etkisi vardır.

Dünyanın hareketlerinin yaşam üzerine etkisi vardır. 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (12 Şubat - 23 Mart 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4-

ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4- ÖZEL MARMARA İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ -4- Sayın Velimiz, PYP programımız çerçevesinde Yuvamda Mutluyum ünitesinde, İnsanların ve hayvanların kendilerine

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim - 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisi Dersi uygulamaları, Anabilim Eğitim kurumlarının kendi akademik değerleri, öğrenci özellikleri ile yoğrulan, MEB Hayat Bilgisi

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014)

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında

Detaylı

İLKOKUL BÜLTENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ

İLKOKUL BÜLTENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ İLKOKUL BÜLTENİ İLKOKUL BÜLTENİ İL Yıl: 7 Hafta:16 Sayı :15 Bülten Tarihi: 23 Aralık 2016 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ İLKOKUL BÜLTENİ Aralık ayı ara tatilimiz 23 Aralık 2016 Cuma

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta da yeni konular ve etkinliklerle zamanın nasıl geçtiğini fark etmedik. Yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizle oldukça yoğun

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN 2. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim - 16 Aralık 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

PEK OKULLARI 2A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur!

PEK OKULLARI 2A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! PEK OKULLARI 2A 2018 2019 KASIM İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! 2.SINIF HAT BİLGİSİ ÜNİTE ADI: OKULUMUZDA HAT / EVİMİZDE HAT AÇIKLAMALAR Okulda iletişim

Detaylı

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (9 EYLÜL-25 EKİM 2013) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (02 Mayıs -17 Haziran 2016 )

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (02 Mayıs -17 Haziran 2016 ) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (02 Mayıs -17 Haziran 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim- 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ

2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ 2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ Sayın Velimiz, 22 Ekim 2012-14 Aralık 2012 tarihleri arasındaki ikinci temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz MEB kazanımlarına

Detaylı

Beden Eğitimi. Görsel sanatlar ... BEP E ALINAN ÇALIŞMALAR KAZANDIRILAN KAZANIMLAR KAZANDIRILAMAYAN VE ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM İÇİN ÖNERİLEN KAZANIMLAR

Beden Eğitimi. Görsel sanatlar ... BEP E ALINAN ÇALIŞMALAR KAZANDIRILAN KAZANIMLAR KAZANDIRILAMAYAN VE ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM İÇİN ÖNERİLEN KAZANIMLAR ... BEP E ALINAN ÇALIŞMALAR KAZANDIRILAN KAZANIMLAR KAZANDIRILAMAYAN VE ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM İÇİN ÖNERİLEN KAZANIMLAR Kaba Motor Beceriler Beden Eğitimi -..., bir akademik yılın sonunda, kendisine atılan topu

Detaylı

Doğal sayıları karşılaştırarak, sembol kullanarak büyükten küçüğe yada küçükten büyüğe sıralama,

Doğal sayıları karşılaştırarak, sembol kullanarak büyükten küçüğe yada küçükten büyüğe sıralama, Sayfa 1 Sayfa 2 TÜRKÇE Atatürk, temasından dinleme metni ve serbest okuma metinleri okutularak etkinlikleri yapıldı. Tema sonu çalışmaları üzerinde duruldu. Hayal Gücü, temasında bulunan Ağacım, Eskiyen

Detaylı

3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisi Dersi uygulamaları, Anabilim Eğitim kurumlarının kendi akademik değerleri, öğrenci özellikleri ile yoğrulan, MEB Hayat Bilgisi

Detaylı

10 Aralık Ocak Değerli Velilerimiz,

10 Aralık Ocak Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. tarihleri arasındaki

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Eylül 2014 17 Ekim 2014 )

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ. (13 Şubat- 24 Mart 2017)

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ. (13 Şubat- 24 Mart 2017) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (13 Şubat- 24 Mart 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6 haftada

Detaylı

Değerli Velilerimiz,

Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Bu hafta, ATATÜRK HAFTASI için hazırladığımız Şiir Dinletimizi gerçekleştirdik. Ata mızı sevgi ve saygıyla andık, onunla ilgili slayt sunumlar ve videolar izledik. Bir grup arkadaşımız

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 1

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 1 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 1 Sayın Veli, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı MEV Koleji Özel Güzelbahçe İlkokulu, 3. Sınıflar sınıf öğretmenleri zümresi olarak Hayat

Detaylı

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz.

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz. ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Aralık 2014-23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

3. SINIFLAR EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

3. SINIFLAR EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR EYLÜL VE EKİM AYI BÜLTENİ Eylül ve Ekim ayı kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi konularımız 3. SINIFLAR EYLÜLVE EKİM AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE

Detaylı

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 4A SINIFI KASIM & ARALIK AYLARI BÜLTENİ

ÖZEL ANAKENT İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 4A SINIFI KASIM & ARALIK AYLARI BÜLTENİ ÖZEL ANAKENT İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 4A SINIFI KASIM & ARALIK AYLARI BÜLTENİ TÜRKÇE Atatürk ve Üretim, Tüketim ve Verimlilik temasındaki metinlerle ilgili 5N1K sorularını yanıtladık. İlgili

Detaylı

Eylemlerimiz, genellikle dünyanın doğal döngüleri ile bağlantılıdır.

Eylemlerimiz, genellikle dünyanın doğal döngüleri ile bağlantılıdır. 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (16 Şubat-27 Mart 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

PEK OKULLARI 3A EYLÜL EKİM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur!

PEK OKULLARI 3A EYLÜL EKİM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! PEK OKULLARI 3A 2018 2019 EYLÜL EKİM İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! 3.SINIF HAT BİLGİSİ ÜNİTE ADI: OKULUMUZDA HAT ETKİNLİK VE AÇIKLAMALAR ÖĞRENME, ÖĞRETME

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ BULUNDUĞUMUZ MEKAN VE ZAMAN (28 Ekim 2013-13 Aralık 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012)

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012) 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012) Sayın Velimiz, 22 Ekim 2012-14 Aralık 2012 tarihleri arasındaki ikinci temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Kaynaklarımız Üç Kumbara

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Kaynaklarımız Üç Kumbara Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (28 EKİM -13 ARALIK 2013) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 28 Ekim 2013-13 Aralık 2013 tarihleri arasında işlediğimiz ikinci temamıza ait bilgiler,

Detaylı

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz,

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık.

Detaylı

4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018)

4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018) 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül - 19 Ekim 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6

Detaylı

Oyuncak Yap, Mutluluk Kap Enerji Tasarrufu haftasın OGİS Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Erk in Gizli Hazineler KÜTÜPHANE

Oyuncak Yap, Mutluluk Kap Enerji Tasarrufu haftasın OGİS Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Erk in Gizli Hazineler KÜTÜPHANE Değerli velilerimiz, Bu hafta her dersin planlamasında yer alan konuları ele aldık, işledik ve etkinliklerle pekiştirdik. Takvimimizde yer alan, Oyuncak Yap, Mutluluk Kap adlı atık malzemelerle oyuncak

Detaylı

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI ÖĞRENCİNİN ADI-SOYADI Ayşe BAL DOĞUM TARİHİ 06/08/2003 YAŞI 9 KİMLİK BİLGİLERİ ANNE BABA ADI- SOYADI Sabiha Ali DOĞUM TARİHİ 09/06/1973 12/05/1970 MESLEĞİ Ev hanımı

Detaylı

geliştirmemize yardımcı olur.

geliştirmemize yardımcı olur. 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN ve ZAMAN 2. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ÖZEL BİLGE İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ ÖZEL BİLGE İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME BÜLTENİ Sayın Velimiz, Sizlerin eğitim öğretim sürecimizde yapılan çok yönlü çalışmalar konusunda bilgi sahibi olmanızın

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ Şubat Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Şubat

Detaylı

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 04 Mayıs - 13 Haziran 2018 )

1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. ( 04 Mayıs - 13 Haziran 2018 ) 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ ( 04 Mayıs - 13 Haziran 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Eylemlerimiz, dünyanın doğal döngüleri ile bağlantılıdır.

Eylemlerimiz, dünyanın doğal döngüleri ile bağlantılıdır. 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Şubat-31 Mart 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 Aralık 2013-24 Ocak 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL ÜLKEM ANAOKULU 4 YAŞ GRUBU ARALIK AYI BÜLTENİMİZ MATEMATİK ETKİNLİKLERİMİZ Üçgen şekli ile oyun etkinliklerine yer verdik. 1-10 arası rakamları tanıma ve 1-5 arası sayıları

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (8 EYLÜL EKİM 2014)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (8 EYLÜL EKİM 2014) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (8 EYLÜL 2014-17 EKİM 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında, disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Ders/Ünite: MATEMATİK GEOMETRİ Uzun Dönemli Amaçlar: 1. Geometrik şekiller arasındaki ilişkiyi kavrar

Ders/Ünite: MATEMATİK GEOMETRİ Uzun Dönemli Amaçlar: 1. Geometrik şekiller arasındaki ilişkiyi kavrar Adı Soyadı: Sınıfı: HAFİF ZİHİNSEL 4/... No: Ders/Ünite:MATEMATİK ÖLÇÜLER Uzun Dönemli Amaçlar 1. Ölçüleri kavrar Ders/Ünite: MATEMATİK GEOMETRİ 1. Geometrik şekiller arasındaki ilişkiyi kavrar Öğretim

Detaylı

3.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012)

3.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012) 3.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (22 Ekim-14 Aralık 2012) Sayın Velimiz, 22 Ekim 2012-14 Aralık 2012 tarihleri arasındaki ikinci temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül- 19 Ekim 2018)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül- 19 Ekim 2018) ( 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül- 19 Ekim 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Eylül-28 Ekim 2016)

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (19 Eylül-28 Ekim 2016) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (19 Eylül-28 Ekim 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ

3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ 3. SINIF II. SORGULAMA ÜNİTESİ BÜLTENİ TEMA Kim Olduğumuz ÜNİTE ADI Bütünün Parçasıyım TARİH 28 Ekim 6 Aralık 2013 SORGULAMA HATLARI Ait Olduğumuz Gruplar İnanç ve Değerler İnanç ve Değerlerin Davranış

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ TÜRKÇE

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ  TÜRKÇE Değerli Velilerimiz, Bu hafta, planlanan konularımızı kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, sunum ve slaytlardan yararlanarak, bahçedeki yer çizimlerimizi kullanarak işledik. Gelecek hafta ele alacağımız

Detaylı

3. SINIF TÜRKÇE YILLIK PLAN ( ) Tarih Ünite Konu Kazanım No Soru Mucit Defter Yaprak

3. SINIF TÜRKÇE YILLIK PLAN ( ) Tarih Ünite Konu Kazanım No Soru Mucit Defter Yaprak . SINIF TÜRKÇE YILLIK PLAN (0-0) Mucit Defter.hafta - Eylül Ağustos Böceği ile Karınca (Okuma Metni).. /...hafta - 0 Eylül Hece Nedir? - Satır Sonuna Sığmayan Kelimeler -.hafta 0-0 Ekim Hacivat ile Karagöz

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2.SINIFLAR 1. ÇEYREK DÖNEM AKADEMİK BÜLTENİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2.SINIFLAR 1. ÇEYREK DÖNEM AKADEMİK BÜLTENİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2.SINIFLAR 1. ÇEYREK DÖNEM AKADEMİK BÜLTENİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR AKADEMİK BÜLTENİ 1. DÖNEMDE NELER YAPTIK? Etkileşim ve Denge teması altında Türkçe, Matematik,

Detaylı

1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 )

1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 ) 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (11 Mayıs -19 Haziran 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Kızılay Haftası nın önemini ve Türk Kızılay Derneği nin çalışma alanlarını öğrendik. Haftanın anlam ve önemini anlatan sınıf içi panomuzu oluşturduk.

Kızılay Haftası nın önemini ve Türk Kızılay Derneği nin çalışma alanlarını öğrendik. Haftanın anlam ve önemini anlatan sınıf içi panomuzu oluşturduk. Değerli Velilerimiz, Bu hafta, ATATÜRK HAFTASI için hazırladığımız Şiir Dinletimizi gerçekleştirdik. Ata mızı sevgi ve saygıyla andık, onunla ilgili slayt sunumlar ve videolar izledik. Bir grup arkadaşımız

Detaylı

16 KASIM Ekim 2018

16 KASIM Ekim 2018 16 KASIM 2018 05 Ekim 2018 Merhaba Sevgili velilerimiz, Kasım ayının ortalarına geldik, kış varlığını iyice hissettiriyor artık. Çocuklarımız sabahın erken saatlerinde evden çıktıkları için mutlaka palto

Detaylı

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. HAYAT BİLGİSİ TÜRKÇE Anlama Akıcı Okuma Söz Varlığı Dilbilgisi Kütüphane MATEMATİK

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. HAYAT BİLGİSİ TÜRKÇE Anlama Akıcı Okuma Söz Varlığı Dilbilgisi Kütüphane MATEMATİK Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık. Pankartlarımızla okul turu yaparak ortaokul ve Liseli

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık Şubat 2017)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık Şubat 2017) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-17 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ

EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 2012-2013 EĞİTİM DÖNEMİ DENİZYILDIZI GRUBU ŞUBAT AYI BÜLTENİ 1 BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Okulumuzun 100. Günü için ailemizle 100 parçalı ürünler hazırladık. Okulumuzda 100.gün sergimizi hazırladık. Okulumuzda

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (18 Aralık Şubat 2018) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (18 Aralık 2017-09 Şubat 2018) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ. Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord.

HAYAT BİLGİSİ. Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık. Pankartlarımızla okul turu yaparak ortaokul ve Liseli

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 4. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 )

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Eylül-16 Ekim 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (09 Eylül 2013 25 Ekim 2013 )

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (09 Eylül 2013 25 Ekim 2013 ) 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (09 Eylül 2013 25 Ekim 2013 ) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile

Detaylı

3. Sınıf Ders Tarama Testi 1

3. Sınıf Ders Tarama Testi 1 . Sınıf Ders Tarama Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Hayat Bilgisi Matematik Okuma:.. Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder... Metnin

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Öğrencilerimizle metni takip ederek dinleme, bitişik eğik yazı harflerini kurallara uygun yazma,

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ. (08Aralık 2014-23 Ocak 2015)

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ. (08Aralık 2014-23 Ocak 2015) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (08Aralık 2014-23 Ocak 2015) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili

Detaylı

4. SINIFLAR BÜLTEN 4

4. SINIFLAR BÜLTEN 4 4. SINIFLAR BÜLTEN 4 4.SINIF BÜLTENİ eylül-ekim-kasım DOĞAL SAYILAR 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayılar okundu ve yazıldı. 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayıların bölükleri ve basamakları, basamaklardaki rakamlarının

Detaylı

İSTEK ÖZEL ATANUR OĞUZ İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR ARALIK AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ATANUR OĞUZ İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR ARALIK AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ATANUR OĞUZ İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR ARALIK AYI E-BÜLTENİ KASIM AYINDAN GÖRÜNTÜLER KASIM AYINDAN GÖRÜNTÜLER KASIM AYINDAN GÖRÜNTÜLER KASIM AYINDAN GÖRÜNTÜLER KASIM

Detaylı

Zambak 2. Sınıf Hayat Bilgisi

Zambak 2. Sınıf Hayat Bilgisi Zambak 2. Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1-12. kazanımlar Okul Heyecanım 13-23. kazanımlar Okul Heyecanım 23-33. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1-21. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 22-32. kazanımlar Benim

Detaylı

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun İLKOKUL BÜLTENİ Yıl: 7 Hafta:7 Sayı :6 Bülten Tarihi: 21 Ekim 2016 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ İL İLKOKUL BÜLTENİ Değerli Velilerimiz, 29 Ekim 2016 tarihinde Cumhuriyetimizin 93.

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sayın Velilerimiz merhabalar, Okan Koleji İlkokulu olarak; Mayıs ve Haziran aylarında planlanan konuları işldik ve belirlenen etkinlikleri gerçekleştirdik.

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (27 Mart - 12 Mayıs 2017 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (27 Mart - 12 Mayıs 2017 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (27 Mart - 12 Mayıs 2017 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temaları ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her 6 haftada

Detaylı