Deepfix Mar Kimya Veteriner Hizmetleri Tic. Ltd. Şti Ar-Ge Ar-Ge

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Deepfix Mar Kimya Veteriner Hizmetleri Tic. Ltd. Şti Ar-Ge Ar-Ge"

Transkript

1

2 Deepfix 30 yılı aşkın süredir pet sektörüne hizmet ve ürün üreten Mar Kimya Veteriner Hizmetleri Tic. Ltd. Şti ne ait markamızdır. Şirketimiz kurulduğu andan itibaren pet sahiplerinin karşılaşmış oldukları sorunları ele alarak dostlarımızın yaşam süreçlerini sağlıklı ve kaliteli bir şekilde geçirmeleri için gerekli olan tıbbi ve tıbbi olmayan ürünler, besin katkıları tasarlayıp üretmektedir. Şirketimiz sektör tecrübesinin yanına genç yenilikçi düşünceye sahip dinamik takım arkadaşlarını da ekibine ekleyerek yoluna devam etmektedir. Araştırmacı yaklaşım ile üretmiş olduğumuz her bir ürüne Ar-Ge ve kalite prensipleri çerçevesinde ayrı bir önem vermekteyiz. Firmamız pet sektöründe üretmiş olduğu pek çok ürün ile ülkemizde ilklere imza atmaktadır. Müşterilerimizden aldığımız güç kazandığımız tecrübe ve birikimlerimizi işimizi geliştirmeye yönlendirerek kurmuş olduğumuz Ar-Ge laboratuarını sürekli geliştirmekteyiz. Almış olduğumuz sürekli artan talep doğrultusunda üretimimizi arttırma zorunluluğu ortaya çıkmıştır ve bu doğrultuda 2015 yılı ortalarında faaliyete geçmesini planladığımız İzmir Menderes ilçesinde bulunan İTOB Organize Sanayi Bölgesinde fabrika inşaatımıza başlamış bulunmaktayız. Yeni fabrikaya geçiş ile ürün yelpazemizde bulunan 60 ı aşkın ürünün, artan yurt içi ve yurt dışı talepleri karşılamanın yanında halen Ar-Ge si devam eden yeni ürünleri de pazara kazandırmayı amaçlamaktayız. Şirketimiz müşterilerinden almış olduğu güzel geri dönüşlerin verdiği motivasyon ve kaliteden ödün vermeyen duruşu ile bugünkü gibi gelecekte de sektörün öncü firmalarından olmayı hedeflemektedir. Saygılarımızla

3

4

5 Tedaviyi Destekleyiciler 30ml: ml: Tatlı Ve Tuzlu Su Akvaryumları İçin Dezenfektan Akvaryuma alınan yeni balık ve bitkilerin akvaryumunuza olası hastalıkları taşımasını engellemede ve haftalık su değişimlerinde koruyucu olarak güvenle kullanabileceğiniz bir üründür. Bileşimi: Etken madde olarak Metilen Mavisi içermektedir. Metilen mavisi tatlı su ve deniz akvaryumlardaki balıkların yetişkin, yumurta ve larvalarının; Mantar enfeksiyonlarında, Siyanid ve nitrit zehirlenmelerinde Solungaç hastalıklarında, Chilodonella ve Ichtyophthiriasis (beyaz benek ) hastalıklarında, Costia ve Gyroductylus (deri parazitleri ) gibi dış parazitlerden korunma ve mücadelede kullanılmaktadır. Nitrit ve siyanid zehirlenmeleri: Metilen mavisi, vücuttaki methemoglobini hemoglobine dönüştürerek oksijen kapasitesini arttırma özelliğine sahiptir. Bu nedenle akvaryum balıklarının siyanid ve nitrit zehirlenmelerine karşı tedavide kullanılmaktadır ve nitrit siyanid zehirlenmelerini geri döndürmektedir. Oksijen yetmezliği halinde balıklarda ajitasyon, yüzeysel solunum ve solungaçların açık durumda olduğu gözlenir.

6 Tedaviyi Destekleyiciler 50ml: Akvaryum Balıkları İçin Antiseptik, Antibakteriyel, Antimikotik Beyaz Benek ve diğer tek hücreli deri parazitlerine karşı etki eden güvenle kullanabileceğiniz antiseptik ilaçtır. Bileşimi: Etken madde olarak, 9 Amino Acridine Hidroklorür, Crystal Violet ve Methylene Blue içerir. Icthyofix in formülasyonunda yer alan maddeler boya grubundan kimyasal maddelerdir. Bu gruptaki maddeler mikroorganizmaların protein sentezine engel olarak ölümüne neden olurlar. 9 - Amino - Acridine Hidro klorür, bakteriostatik ve antiseptik özelliklere sahip, özellikle deri hastalıklarına karşı kullanılan antibakteriyel maddedir. Crystal Violet, antiseptik, antifungal, trichomonacidal etkili bir maddedir. Methylene Blue, antiseptik özelliğe sahip bir maddedir. Beyaz Benek Hastalığı (White spot): Hastalığın etkeni sularda bulunan Ichthyophthirus multifilis denilen bir protozoondur. Parazit balığın kanı ile beslenir ve balığın üzerinde gözle kolayca görülen beyaz benekler oluşturur. Özellikle küçük yavru balıklarda ölüm oranı çok daha fazladır. Beyaz beneklerde olgunlaşan parazitler balığın üzerinden ayrılarak suya geçer, çoğalır ve balıkların üzerine yerleşerek beyaz beneklerin sayısının süratle artmasına neden olurlar ve ölümler başlar. Tedaviden sonuç alabilmek için beyaz beneklerin ilk görüldüğü zaman, ölümler başlamadan ilaç kullanılmalıdır.

7 Tedaviyi Destekleyiciler Acrifix Çözelti Akvaryum Balıkları için Antiparaziter,Antimikotik, Antimantar 30ml: ml: Tatlı su akvaryum balıklarında bakteri, mantar enfeksiyonlarıyla deri ve solungaç parazitlerinin neden olduğu hastalıkların tedavisinde kullanılır. Bileşimi: Etken madde olarak Acriflavin, Bakır Sülfat, Bakır Klorür içermektedir. Acriflavin; antibakteriyel, antimikotik özelliklere sahiptir. Hücre membranlarından absorbe edilerek etkisini gösterir. Toksisitesi düşüktür. Bakır (II) sülfat, bakteri ve tar enfeksiyonları yanında parazit ve man- protozoonlara da etkili bir maddedir. Bakır (II) klorür bakırla şelat oluşturarak zararlı etkilerini azaltır. Acrifix; Columnaris hastalığı (cotton mouth, mouth fungus), costia slimy deri hastalığı, trichodina ve trichodinella hastalığı, velvet hastalığı (Tatlı su kadife hastalığı) deri parazitleri ve tüm mantar hastalıklarında güvenle kullanılır.

8 Tedaviyi Destekleyiciler Akvaryum Balıkları İçin Deri Losyonu Mavi renkli çözelti Metilen Mavisi içerir. Metilen mavisi antiseptik özelliğe sahip bir maddedir. Antiseptik özelliği sayesinde Contra Ichthyo akvaryum balıklarının vücutlarında çeşitli nedenlerle oluşan lezyonların iyileşmesine ve epitelizasyonun hızlanmasına yardımcı olur.

9 Tedaviyi Destekleyiciler Akvaryum Balıkları İçin Su Düzenleyici Deri Losyonu Bactofish Akvaryum balıklarının deri ve solungaçlarında oluşan yaraların tedavisine yardımcı olarak kullanılır. Bileşimi: Akriflavin, Bakır sülfat, Bakır klorür içerir. Bactofish in etkin maddesi olan akriflavin topikal etkili bir antiseptiktir. Bakır sülfat akvaryum içindeki alglere karşı etkili bir maddedir. Bakır II klorür bakırla şelat oluşturarak zararlı etkilerini azaltır. Algler akvaryuma yeni konulan balıklar ve bitkiler aracılığıyla bulaşmaktadır. Sonrasında bu algler balıkların pullarına yapışarak kaşıntıya neden olur. Kaşıntı nedeniyle bu balıklar akvaryum içerisinde sert bölgelere sürtünür ve deride yaralanmalara neden olur. Bactofish balıklarda deride ve solungaçlarda oluşan yaraların tedavisine yardımcı olarak lanılır. Ayrıca akvaryumdaki balık yumurtalarının dezenfeksiyonu için kul- faydalıdır.

10 Tedaviyi Destekleyiciler OODİNOFİX Akvaryum Balıkları İçin Antiparaziter Veteriner İlacı Tatlı su ve tuzlu su akvaryum balıklarında çok ciddi ve çoğunlukla da ölümcül olabilen bir hastalık olan Oodinium (velvet - kadife) Hastalığının tedavisinde kullanılır. Bileşimi: Etken madde olarak, Bakır (II) Sülfat ve Bakır (II) klorür içermektedir. Bakır (II) sülfat, bakteri ve mantar enfeksiyonları yanında parazit ve protozoonlara da etkili bir maddedir. Bakır (II) klorür bakırla şelat oluşturarak zararlı etkilerini azaltır. Oodinium (velvet - kadife) Hastalığı: Bu hastalığın ın etkeni tatlı su balıklarında Piscinoodinium pillulare, tuzlu su lıklarında ise Amyloodinium Ocellatum dur. Etken balığın ba- derisine, solungaçlarına yapışarak deri hücrelerinin epitelyum tabakasını yiyerek hasara neden olur, olgunlaştığında tatlı tuzlu sulardaki balığı terk eder. Hastalığın erken döneminde balık kendisini rahatsız eden protozoandan kurtulmak için sürtünür, yüzgeçler kısılmış durumdadır. Balığın vücudunda bu hastalığın en belirgin özelliği ona pudrayla kaplıymış görünümü veren genellikle solgun, altın sarısı veya pas renkli yüzlerce benektir. Işık arkadan geldiği sürece bazen bunu görmek zordur.

11 Besin Takviyeleri FISHTAVIT Tatlı ve Tuzlu Su Balıkları İçin MultiVitamin FISHTAVIT, tatlı ve tuzlu su akvaryum balıkları için özel olarak formüle edilmiş multivitamin besin takviyesidir. Deepfix FISHTAVIT Balık yemlerini vitamin bakımından zenginleştirmek, Damızlık verimini arttırmak Yavru büyümesini hızlandırmak Akvaryum ortamında oluşan stresi azaltabilmek Hastalık sırasında ve sonrasında direnci arttırmak Amacıyla güvenle kullanılır.

12 Besin Takviyeleri Betta Vitmin Betta Balıkları İçin Vitamin Beta balıkları için hazırlanmış sıvı vitamin ve mineral karışımıdır. Bu vitamin ve mineraller; Betaların yemlerini ve suyunu vitamin ve mineral bakımından zenginleştirir. İçerdiği B vitamini kompleksi sayesinde betaların stresten korunmasına yardımcı olur. Damızlık verimini arttırırken yavruların sağlıklı büyümesinde önemli rol oynar. Mukoza tabakasını güçlendirir ve hastalıklara karşı direnci arttırır. İskelet gelişiminin sağlıklı ve güçlü olmasına yardımcı olur.

13 Su Düzenleyiciler 50ml: ml: Deep ristal Clear Akvaryum Suyu İçin Berraklaştırıcıı Su içerisinde bulunan partiküllerin filtre tarafından temizlenmesini kolaylaştırarak suyun her daim berrak görünmesini sağlar. Deep Cristal Clear içeriği sayesinde akvaryum sularının bulanıklığının giderilmesinde kullanılan bir üründür. Sudaki bulanıklığa bakteri, alg, kolloid gibi maddeler neden olur. Bu partiküller suda süspanse olur ve filtre ile temizlenmesi çok zordur. Deep Cristal Clear, hazır akvaryum suyunda hızlıca hidrolize uğrayarak sudaki çözünmüş maddeleri ve çökmeyen askıda katı maddeleri, bileşik oluşturarak akvaryum dibine çökmesini, ya da filtrelerde tutulmasını sağlar. Ayrıca organik madde giderme özellikleri sayesinde ek olarak yosun oluşumunu minimize eder. Bu sayede akvaryum suyunuz her zaman berrak bir rünüm sergiler. Böylece siz de akvaryumunuzu keyifle iz- gölemenin zevkine varırsınız.

14 Su Düzenleyiciler 50ml: ml: Yosun ve Salyangoz Giderici Deepfix akvaryumlarda alg ve salyangoz mücadelesinde, bunların yanı sıra tatlı su polipleri (hydra) ve yassı kurtlarla mücadelede kullanılan oldukça etkili bir üründür. Algler akvaryumlarda biyolojik dengeyi tehlikeli bir biçimde bozarlar. Alglerin kontrolsüz bir şekilde büyümesi balıklara, bitkilere ve mikroorganizmalara zarar verir. Akvaryumlarda oluşan salyangozlar bitkileri kemirir, dışkısıyla suyu kirletir ve balık yumurtalarını öldürür. Akvaryumdaki yosunlanmanın tekrarlanmaması için bazı önlemler alınmalıdır: Düzenli su değişimleri, alg oluşumuna katkı sağlayan fazla miktarda azot ve fosfat gibi maddeleri akvaryumdan uzaklaştırmaya yardımcı olduğu için önemlidir. Akvaryumlardaki bitki yoğunluğu alg sorununun başlamasına gel olabilir. Hızlı büyüyen bitkiler sayesinde alg oluşumunun önü- enne geçilebilir. Hızlı büyüyen bitkiler besleyici maddeleri tüketecek-ecelerinden alg oluşumu zora girer. Işık şiddetinin azaltılması bazen alg sorununun kontrol edilmesini sağlayabilir. Aydınlatma süresinin kısaltılması ya da direkt gün ışığının gelişinin engellenmesi de işimize yarayabilir. Bu noktada su yüzeyinde yüzen bitkilerde ışık şiddetini bir nebze azaltarak fayda sağlayabilirler. Balıklarınıza fazla yem atmamak çok önemlidir, zira artık yemler algler için besin olabilir ve akvaryumda alg patlamalarına yol açabilir. Temizlik ekibi olarak adlandırılabilecek ve artık yemlerle beslenen türden balıklar edinin. Ayrıca besin oluşumlarını giderecek düzenli dip çekimleri yapmanız da önemlidir.

15 Su Düzenleyiciler AntiClor Akvaryum Suları İçin Klor Giderici Akvaryumlardaki suda bulunan klorun giderilmesinde kullanılmak üzere hazırlanmış bir su düzenleyicisidir. Şebeke suyuna dezenfeksiyon için katılan klor veya benzeri kimyasal maddeler balıklar için tahriş edicidir ve balığın derisine zarar verirler. Bu durum süs balıklarının doğal savunma sistemlerini zayıflatır ve buna bağlı olarak hastalık riski de artar. AntiClor şebeke suyunu klor, kloramin, bakır, kireç yönünden güvenli hale getirir. Şebeke suyundaki bakterisidler (Alüminyum, klorin-kireç gibi) bakterileri denitrifiye ederek parçalar ki bu durum hızlı amonyak oluşumuna neden olur. İlaç kullanıldıktan sonra bakterisidlerin giderilmesi nedeniyle akvaryum suyunda amonyak oluşumu uzun zaman alır. AntiClor, balıkların nakliye ve yeni akvaryuma alıştırılması sırasında meydana gelen stres için de ideal bir çözümdür.

16 Su Düzenleyiciler Aqua-fix Akvaryumlar İçin Su Düzenleyici 50ml: ml: ml: Şebeke suyunun balıkların yaşayabileceği güvenli bir su haline dönüşmesini sağlayan genel bir su düzenleyicidir. Aqua-fix, akvaryum kurmanın pratik olarak ilk ve en önemli adımlarından biridir. Klor ve Kloramini nötralize ederek musluk suyunu akvaryumda kullanılmaya uygun hale getirir. Balıklar ve akvaryumun doğal florasında bulunan faydalı bakteriler için zararlı olan ağır metalleri (bakır, çinko, kurşun, cıva) bağlayarak zararsız hale getirir. Balıkların mukoza zarına biyolojik koruma sağlar. Solungaçları ve deriyi korur. Aloe Vera bitki özü balığın mukus zarını enfeksiyonlara karşı korur. B vitamini kompleksinin balığın stresini azalttığı kanıtlanmıştır. Aqua-fix in yurtdışından gelen diğer su düzenleyicilerden ayıran en büyük özellik ülkemiz sularında yurtdışına nazaran çok daha fazla bulunan klor ve kloramine karşı çok daha etkili olmasıdır. Aloe vera Vitamin B Zenginleştirilmiş Formül

17 Su Düzenleyiciler 50ml: ml: AquaSafe Tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında amonyak, klorin, nitrit ve nitratları gidermede kullanılan toksik olmayan bir üründür. AquaSafe özel formülasyonuyla akvaryum içerisindeki 33 ppm e (33 mg / L) kadar olan tüm klorinleri (kloaramin içerisindeki klorinler dahil) giderir. Suda bulunan tüm toksik nitrojen bileşenlerini yok eder. Suda bulunan her türlü amonyum / nitrit /nitrat /amonyakları (kloramin içerisindeki amonyak dahil) yok eder. Sudaki toksik balık atıklarını yok eder. AquaSafe Suyu ph sı (asit / baz dengesini) etkilemez. Herhangi bir amin içermez. Su düzenleyiciler ve organik bitkisel balık ilaçlarıyla birlikte kullanılabilir. Filtrasyonu veya aktif karbon filtreleri etkilemez. Suda bulunan faydalı nitrifiye bakteri veya gıda rı için zararlı kaynakla- değildir. Tatlı ve Tuzlu Su Akvaryumları İçin Su Düzenleyici (Amonyak Giderici)

18 Su Düzenleyiciler Cichlid Balıkları İçin Su Düzenleyici Cichlid Trace element ve iz element kombinasyonu bir üründür. Karada yaşayan hayvanların aksine balıklar gıdalarını hem yemlerden hem de bulundukları çevreden alırlar.akvaryumlarda kullanılan sular mineral yönünden balıkların doğal yaşam alanlarındaki sulara göre yetersizdir.iskelet gelişimi, üreme ve yaşamsal faaliyetleri için ihtiyaç duyduğu mineralleri alamayan balıkların gelişimi yavaşlar, renkleri matlaşır.iz elementler normalde kullanım, oksidasyon ve çökelme yoluyla tüketildikleri için düzenli aralıklarla yenilenmeleri gerekir. Cichlid Trace ihtiva ettiği elementlerle balıklarının doğal ortamının sağlanmasında kullanılır ve matlaşan renklerinin daha canlı olmasını sağlar.

19 Su Düzenleyiciler Doğal Turba Özütü Deepfix Torufix Blackwater tropikal akvaryumlarda doğal bir ortam oluşturulmasını sağlamak amacıyla güvenle kullanılabilecek bir turba özütüdür. Tropikal akvaryumlarda beslenen diskus, neon gibi birçok balığın doğal ortamındaki hafif asidik ortamı oluşturmakta yardımcı olur. Doğal Turba Özütünün içerisindeki mineraller, vitaminler, humik ve tannik asit sayesinde Deepfix Torufix Blackwater düzenli kullanımı ile Balıkların verimli üremeleri için gerekli şartları sağlar. Balıkların renklerinin çok daha parlak olmasında yardımcı olur. Bitkiler için gerekli su ortamını sağlar. Ayrıca bakteri mantar ve yosun oluşumunu engelleyen Deepfix Torufix Blackwater tropikal akvaryumlar için ideal bir su düzenleyicisidir. Deepfix Aquafix ile birlikte kullanımı tropikal bir akvaryum için gerekli su şartlarını sağlayacaktır.

20 Bitki Bakım

21 Bitki Bakım 50ml: ml: DeepfloramiN Akvaryum Bitkileri İçin Zengin Mineral Çözeltisi Tatlı su bitkilerinin ihtiyacı olan tüm iz elementleri içerir DeepfloramiN akvaryum bitkilerinin ihtiyacı olan iz elementleri içerir. İz elementler bitkilerin enzim sistemlerinin çalışmasında ve sudaki diğer maddelerin kullanımında yardımcıdırlar. Bitkilerin daha dengeli beslenme ve büyümelerine yardımcı olurlar. İz element eksikliklerinde bitkilerde şekilsiz gelişme, gelişmeme ve çürüme gözlemlenir. Deepfloramin iki değerlikli Demir (Fe+2) Glukonat içerikli olmasından dolayı bitkiler tarafından çok daha kolay emilebilen bir içeriğe sahiptir. DeepfloramiN nitrat ve fosfat içermez. Böylece yosun şumuna katkı sağlamadan bitkilerin sağlıklı gelişimi desolutekler. Demir, bitkiler tarafından en çok kullanılan iz elementlerden olduğu için DeepfloramiN ile birlikte DeepfloramiN- Fe kullanılması daha etkili bir sonuç alınmasını sağlayacaktır.

22 Bitki Bakım 50ml: ml: DeepfloramiN-Fe Akvaryum Bitkileri İçin Organik Demir Çözeltisi DeepfloramiN-Fe, içeriğindeki Organik Demir Çözeltisi ile akvaryum bitkilerinizin demir emilimini kolaylaştıran bir bitki bakım ürünüdür. Bitkiler demiri daha ziyade Fe2+ formunda alırlar. Bazen de Fe3+ formunda alabilirler. Ayrıca demir kleytleri olarak ta alınabilmektedir. Demir hangi formda alınırsa alınsın bitki bünyesinde Fe2+ formuna dönüşmeden kullanılamaz. Bitki Fe3+ ü Fe2+ dönüştürürken yüksek enerji harcamak zorunda kalır. DeepfloramiN-Fe yeni formülasyonuyla içerdiği Ferro Glukonat sayesinde bu problemi ortadan kaldırır. Çünkü; Fe+2 durumundaki demir bitkiler tarafından daha kolay alınabilir ve bu nedenle tercih edilen şeklidir. Demirin bu formda muhafaza edilebilmesi hazırlanan gübre karışımları içinde kullanılan şelatlayıcılarla sağlanır. Şelat maddesi ne kadar zayıf olursa (glukonat gibi) bitkiler demiri o kadar kolay kullanabileceklerdir. Fe 2+ içeren DeepfloramiN-Fe sayesinde demir emilimi bitkiler için daha kolay olur ve bitkileriniz yüksek enerji harcamadan demir ihtiyacını karşılar. Bitkilerde demir niçin gereklidir? Demir, bitkilerin fotosentez yapan klorofillerinin yapısına katılır. Demir eksikliği sonucu kloroz oluşur. Klorofil sentezi yavaşladığı için bitkilerin yaprakları sararır, bu da bitkilerde büyüme bozukluklarına yol açar. Yetersizliğin belirlenmesindeki ortak özellikler arasında yeni yapraklarda yetersiz klorofil oluşumu, damarlar yeşil kalırken aralarında kalan bölgelerde renk kaybı sayılabilir. Daha ileri aşamalardaki yetersizliklerde sararmaya başlamış olan yapraklar daha kırılgan ve saydam bir görünüm alarak, nihayetinde dökülürler. Yapraklar daha küçük çıkarlar ve saplarına doğru kıvrılmış vaziyette kalırlar. Kılıç yapraklı bitkilerde yeni yapraklar küçük kalırlar, boylamasına daha solgun renkte şeritler parçacıklar oluşur.

23 Bitki Bakım DeepfloramiN-Potas Akvaryum Bitkileri İçin Potasyum Çözeltisi DeepfloramiN-Potas bitkili akvaryumlarınızda güvenle kullanabileceğiniz potasyum içerikli bitki destek üründür. Potasyum bitkiler için hayati öneme sahip metabolik, fizyolojik ve biyokimyasal işlevlere sahiptir. Enzim aktivitelerinin arttırır, fotosentezi hızlandırır. Bu sayede bitkilerin hızlı büyümesinde, köklenmelerinde olumlu etkileri vardır. Bitki hücre ve dokularına, elementlerinin ve fotosentez ürünlerinin taşınmalarına yardım eder. Bitkilerin protein kapsamını arttırır. Ayrıca bitkilerin kötü şartlara ve hastalıklara karşı dirençlerini yükseltir. Akvaryum bitkilerinde potasyum eksikliğinde büyüme durur. Yapraklarda sararmalar olur ve yapraklarda geri döndürülemez hücre doku ölümleri olur.

24 Yüksek Kaliteli Balık Yemleri

25 Balık Yemleri GranulRED Yüksek Proteinli Granül Balık Yemi 35g: kg: Ergin döneme yaklaşan veya ergin dönemde olan Discus ve Etçil beslenen anaç balıklarınız için çok özel olarak ve ağız açıklığına uygun büyüklükte hazırlanmış soğuk ekstrude karma yemdir. Sağlıklı yumurta oluşumunda ve yumurtlama zamanına yaklaşan bireylerin beslenmesin de çok etkilidir. Yüksek kaliteli mikro algler, ekstra Vitamin C + Vitamin E ve Doğal Astaxanthin içerir. Yüksek Kalitede Mikro Algler Chlorella Spirulina Schizochytrium Ekstra Selenyum Doğal Multi + Vitamin E Astaxanthin Vitamin Se Besin Değeri Protein Yağ Lif Nem Kül %50 %13 %2 %7 %8 %50 PROTEiN

26 Balık Yemleri WeggieGREEN Bitkisel Granül Balık Yemi 35g: kg: Bitkisel beslenen balıklarınızın sağlıklı, hızlı ve canlı renklerde maksimum gelişimi için özel olarak hazırlanmış 1,7 mm çapında soğuk ekstrude karma yemdir. Yüksek kaliteli mikro algler, ekstra Vitamin C + Vitamin E ve doğal astaxanthin içerir. Yüksek Kalitede Mikro Algler Chlorella Spirulina Schizochytrium Ekstra Selenyum Doğal Multi + Vitamin E Astaxanthin Vitamin Se Besin Değeri Protein Yağ Lif Nem Kül %36 %7 %3 %8 %5 %36 PROTEiN

27 Balık Yemleri GranulGarlic Sarımsaklı Granül Balık Yemi 35g: kg: Tüm türlerin ergin birey döneminde istekle tüketebilecekleri tam yem formunda akvaryum balığı yemidir. İçerdiğisarımsak sayesinde iştah açar, bağırsak sistemini rahatlatır ve yemlerin iştahla tüketimini sağlar. İmmun sisteme sağladığı destekle sağlıklı ve hızlı gelişim sağlar. Suda kirlilik oluşturmaz. Yoğun miktarda taze ve kurutulmuş Sarımsak ve yoğun miktarda yüksek kaliteli Spirulina sp. İçerir. Yüksek kaliteli mikro algler, ekstra Vitamin C + Vitamin E ve Doğal Astaxanthin içerir. Yüksek Kalitede Mikro Algler Chlorella Spirulina Schizochytrium Ekstra Selenyum Doğal Multi + Vitamin E Astaxanthin Vitamin Se Besin Değeri Protein Yağ Lif Nem Kül %43 %8 %4 %8 %13 %43 PROTEiN

28 Balık Yemleri GOLDFISH Yüksek Kaliteli Japon Balığı Yemi Büyük ağızlı balıklar için özellikle Koi ve Japon balığı için rahatlıkla ve güvenle kullanılabilir. Balıklarınızın sağlıklı, hızlı ve maksimum renklerde gelişimi için özel olarak hazırlanmış 2 mm çapında soğuk ekstrude karma yemdir. Yüksek kaliteli mikro algler, ekstra Vitamin C + Vitamin E ve doğal astaxanthin içerir. Yüksek Kalitede Mikro Algler Chlorella Spirulina Schizochytrium Ekstra Selenyum Doğal Multi + Vitamin E Astaxanthin Vitamin Se Besin Değeri Protein Yağ Lif Nem Kül %40 %9 %3 %7 %6 %40 PROTEiN

29 Balık Yemleri GranulCarnivore Yüksek Kaliteli Etçil Granül Balık Yemi Ergin döneme yaklaşan veya ergin dönemde olan tüm Etçil beslenen anaç balıklarınız için çok özel olarak hazırlanmış 1,7 mm çapında soğuk ekstrude karma yemdir. Sağlıklı gonad gelişimi ve genel performansını arttıran bir yemdir. Yüksek kaliteli mikro algler, ekstra Vitamin C + Vitamin E ve doğal astaxanthin içerir. Yüksek Kalitede Mikro Algler Chlorella Spirulina Schizochytrium Ekstra Selenyum Doğal Multi + Vitamin E Astaxanthin Vitamin Se Besin Değeri Protein Yağ Lif Nem Kül %44 %11 %2 %7 %6 %44 PROTEiN

30 Balık Yemleri flakes Akvaryum Balıkları İçin Pul Yem Tüm akvaryum balıklarında güvenle kullanabileceğiniz bir ana yemdir. Normalde günde iki kez balıkların bir dakikada tüketeceği miktarda yem verininiz. Aşırı sıcak günlerde bir seferlik yemleme yeterli olacaktır. Besin Değerleri Protein %20 (en az) Yağ % 2-6 Selüloz % 3 (en çok) Kül % 15 (en çok) Su % 6 (en çok) Metabolik Enerji: 1300 Kcal/kg (en az) Vitamin Değerleri (1.000 gr.) Vitamin A IU Vitamin D3 750 IU Vitamin E 10 mg Vitamin B2 20 mg Vitamin B12 1 mg Vitamin K3 1 mg

31 Balık Yemleri pond varieted Akvaryum Balıkları İçin Ordövr Pond Yem Özellikle Japon balıkları ve diğer bütün akvaryum balıklarında güvenle kullanabileceğiniz bir ana yemdir. Normalde günde iki kez balıkların bir dakikada tüketeceği miktarda yem verininiz. Aşırı sıcak günlerde bir seferlik yemleme yeterli olacaktır. Besin Değerleri Protein %20 (en az) Yağ % 2-6 Selüloz % 3 (en çok) Kül % 15 (en çok) Su % 6 (en çok) Metabolik Enerji: 1300 Kcal/kg (en az) Vitamin Değerleri (1.000 gr.) Vitamin A IU Vitamin D3 750 IU Vitamin E 10 mg Vitamin B2 20 mg Vitamin B12 1 mg Vitamin K3 1 mg

32 Balık Yemleri pond classic Akvaryum Balıkları İçin Sarı Pond Yem Özellikle Japon balıkları ve bütün diğer akvaryum balıklarında güvenle kullanabileceğiniz bir ana yemdir. Normalde günde iki kez balıkların bir dakikada tüketeceği miktarda yem verininiz. Aşırı sıcak günlerde bir seferlik yemleme yeterli olacaktır. Besin Değerleri Protein %18 (en az) Yağ % 1-5 Selüloz % 3 (en çok) Kül % 15 (en çok) Su % 6 (en çok) Metabolik Enerji: 1300 Kcal/kg (en az) Vitamin Değerleri (1.000 gr.) Vitamin A IU Vitamin D3 750 IU Vitamin E 10 mg Vitamin B2 20 mg Vitamin B12 1 mg Vitamin K3 1 mg

33 Balık Yemleri pond mixed Akvaryum Balıkları İçin Karışık Pond Yem Özellikle Japon balıkları ve diğer bütün akvaryum balıklarında güvenle kullanabileceğiniz bir ana yemdir. Normalde günde iki kez balıkların bir dakikada tüketeceği miktarda yem verininiz. Aşırı sıcak günlerde bir seferlik yemleme yeterli olacaktır. Besin Değerleri Protein %18 (en az) Yağ % 1-5 Selüloz % 3 (en çok) Kül % 15 (en çok) Su % 6 (en çok) Metabolik Enerji: 1300 Kcal/kg (en az) Vitamin Değerleri (1.000 gr.) Vitamin A IU Vitamin D3 750 IU Vitamin E 10 mg Vitamin B2 20 mg Vitamin B12 1 mg Vitamin K3 1 mg

34 Kaplumbağa

35 Kaplumbağa Besin Takviyeleri REPTiViT Su Kaplumbağaları ve Diğer Sürüngenler İçin Multivitamin Solüsyonu Kaplumbağaların ve diğer sürüngenlerin doğal ortamlarında almaları gereken özellikle D3 vitamini ve diğer vitaminleri içerir. Terrariumlarda yaşayan kaplumbağa veya sürüngenler genellikle az oranda güneş ışığı aldığından, zamanla hipovitaminoz (vitamin eksikliği) ve buna bağlı hastalıklar gelişebilir. A ve D vitamini gibi doğada sadece provitamin olarak bulunan, ancak organizma tarafından değerlendirilen vitaminler yaşamsal öneme sahiptir. D vitamini iskelet ve kabuk yapısını, A vitamini ise görme yeteneği için gereklidir. Deepfix REPTIVIT içeriğindeki 10 vitamin ile organizmanın ihtiyacını karşılamak ve vitamin eksikliklerine lerine bağlı olarak gelişen hastalıkların önlenebilmesi esi için liştirilmiştir. ge- Deepfix REPTIVIT Dış etkenlerden oluşabilecek stresi, İştahsızlık ve halsizlik hallerinin gelişmesini, Kabuğun yumuşamasını engellemeye, Hastalıklara karşı direnci arttırmaya yardımcı olmak amacıyla güvenle kullanılır.

36 Kaplumbağa Bakım Su kaplumbağaları için kabuk koruyucu kozmetik ürün olarak kullanılmaktadır. TURTİ CLEAN JEL, etken madde olarak clove oil / karanfil yağı (Caryophyii aetheroleum) içermektedir. Caryophylli aetheroleum (karanfil uçucu yağı) adı verilen uçucu yağında %80-90 oranında öjenol bulunur. Öjenol hoş kokulu, kuvvetli antiseptik, antimikrobiyal ve analjezik (ağrı kesici) bir madde dir. İçerdiği karanfil yağı (Caryophylli aetheroleum) ile dostumuzun kabuğunda koruyucu bir tabaka oluşturarak bakteri ve mantarlara karşı korunmasına yardımcı olur. Kaplumbağalarda antiseptik olarak kullanılır. Kaplumbağa kabuğuna parlak bir renk verir. turtı-clean jel Su Kaplumbağaları İçin Antiseptik Kabuk zedelenmelerinden kaynaklanan ağrıyı azaltır.

37 Kaplumbağa Bakım BIO-TURT (Kabuk Sertliğini Korumak İçin) Kaplumbağalar ve Sürüngenler için Kalsiyum ve D Vitamini Özellikle kaplumbağaların kabuk sağlıkları ve diğer sürüngenler için önem arz eden Kalsiyum ve Vitamin D3 içeren yem katkısıdır. BIO-TURT içeriğindeki Kalsiyum ve Vitamin D3 sayesinde kaplumbağaların dış kabuğunun yumuşamasını önleyerek sertleştirir. Böylece kabuk dış etkenlere karşı dayanıklı ve sağlam hale gelir. Kalsiyum ve Vitamin D3 fonksiyonları: Canlıların özellikle sağlıklı kemik gelişimi için ihtiyaç duyduğu D3 vitamini ve kalsiyum kombinasyonu, teraryum/akvaryumlara bağlı yaşayan kaplumbağalar için dikkatle ve düzenli olarak sağlanması gereken çok önemli bir ihtiyaç. D3 vitamini, kemik gelişimi, kas fonksiyonları ve metabolik faaliyetler için gerekli olan kalsiyumun bağırsaklarda emilmesini sağlayarak son derece hayati bir görev üstleniyor. Eğer vücut yeterince D3 vitamini üretemezse ve/ veya yeterince kalsiyum alımı sağlanmazsa, kanda kalsiyum eksikliği meydana geliyor (hipokalsemi); ihtiyaç duyulan kalsiyum kemiklerden alınmaya başlanıyor ki bu da son derece tehlikekabuli olan metabolik kemik hastalıklarına (en yaygın olarak yumuşaması) sebep oluyor.

38 mize ait Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ndan alınmış kayıt ve beyan belgelerini katalogumuzun bu bölümünde sizlerle paylaşıyoruz. Dostlarınız için alacağınız ürünlerde bu belgeleri aramanız onların sağlığı açısından önemlidir!

39

40 Yetkili Firma MAR KİMYA Veteriner Hizm. Hayvan İlaçları Hayv. İth. İhr. Paz. San. Tic. Ltd. Şti. 650 Sok No:18/2 Buca / İZMİR info@markimya.com Tasarım: Kürşad Çakır

NPK GÜBRE SERİSİ. Formüller. Formüller. Formüller

NPK GÜBRE SERİSİ. Formüller. Formüller. Formüller NPK GÜBRE SERİSİ Techfert serisi bitkinin çeşitli dönemlerdeki ihtiyaçları göz önüne alınarak 7 farklı formülasyonda üretilmiştir. Her formülasyon dengeli besin içeriğine sahiptir. EC ve ph değerleri sayesinde

Detaylı

Akvaryum veya küçük havuzlarda amonyağın daha az zehirli olan nitrit ve nitrata dönüştürülmesi için gerekli olan bakteri populasyonunu (nitrifikasyon

Akvaryum veya küçük havuzlarda amonyağın daha az zehirli olan nitrit ve nitrata dönüştürülmesi için gerekli olan bakteri populasyonunu (nitrifikasyon Azotlu bileşikler Ticari balık havuzlarında iyonize olmuş veya iyonize olmamış amonyağın konsantrasyonlarını azaltmak için pratik bir yöntem yoktur. Balık havuzlarında stoklama ve yemleme oranlarının azaltılması

Detaylı

Vitaminlerin yararları nedendir?

Vitaminlerin yararları nedendir? Vitaminlerin yararları nedendir? Vitamin ve mineraller vücudun normal fonksiyonlarının yerine getirilmesinde, büyüme ve gelişiminde çok önemlidir. Az miktarlarda yeterlidirler. Gebelikte anne yanında bebeğin

Detaylı

Onlar İçin Sağlıklı Seçim

Onlar İçin Sağlıklı Seçim Onlar İçin Sağlıklı Seçim Deep fix 30 yılı aşkın süredir pet sektörüne hizmet ve ürün üreten Mar Kimya Veteriner Hizmetleri Tic. Ltd. Şti ne ait markamızdır. Şirketimiz kurulduğu andan itibaren pet sahiplerinin

Detaylı

Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek,

Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek, YEMLERİ EVREK & ÇİPURA L 1 Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek, Çipura ve Alabalık yemlerinin

Detaylı

Hedefe Spesifik Beslenme Katkıları

Hedefe Spesifik Beslenme Katkıları Hedefe Spesifik Beslenme Katkıları Hayvan Beslemede Vitamin ve Minerallerin Önemi Vitaminler, çiftlik hayvanlarının, büyümesi, gelişmesi, üremesi, kısaca yaşaması ve verim vermesi için gerekli metabolik

Detaylı

Özel Formülasyon DAHA İYİ DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA YUMURTA IÇIN AGRALYX!

Özel Formülasyon DAHA İYİ DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA YUMURTA IÇIN AGRALYX! Özel Formülasyon DAHA İYİ Yumurta Verimi Kabuk Kalitesi Yemden Yararlanma Karaciğer Sağlığı Bağırsak Sağlığı Bağışıklık Karlılık DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA YUMURTA IÇIN AGRALYX!

Detaylı

SÜTÜN BİLEŞİMİ ve BESİN DEĞERİ

SÜTÜN BİLEŞİMİ ve BESİN DEĞERİ SÜTÜN BİLEŞİMİ ve BESİN DEĞERİ Prof. Dr. Metin ATAMER Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Aralık 2006 ANKARA Sütün Tanımı ve Genel Nitelikleri Süt; dişi memeli hayvanların, doğumundan

Detaylı

Gıdalar ve Güzellik Ananas Armut Avokado Balık Balkabağı Biber Böğürtlen Brezilya fıstığı Çilek Elma

Gıdalar ve Güzellik Ananas Armut Avokado Balık Balkabağı Biber Böğürtlen Brezilya fıstığı Çilek Elma Gıdalar ve Güzellik Besinlerin dengeli bir şekilde tüketilmesi cildin sağlıklı bir görünüme sahip olmasını sağlar. Aşağıda cilt sağlığına katkıları olan besinler ve içerdikleri vitaminler ile mineraller

Detaylı

Çizelge 2.6. Farklı ph ve su sıcaklığı değerlerinde amonyak düzeyi (toplam amonyağın yüzdesi olarak) (Boyd 2008a)

Çizelge 2.6. Farklı ph ve su sıcaklığı değerlerinde amonyak düzeyi (toplam amonyağın yüzdesi olarak) (Boyd 2008a) - Azotlu bileşikler Su ürünleri yetiştiricilik sistemlerinde oksijen gereksinimi karşılandığı takdirde üretimi sınırlayan ikinci faktör azotlu bileşiklerin birikimidir. Ana azotlu bileşikler; azot gazı

Detaylı

Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek,

Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek, ALABALIK YEMLERİ 1 Çamlı, BioAqua markası altında ürettiği balık yemleri ile müşterilerine çok geniş bir ürün segmenti sunmaktadır. Ağırlıklı olarak üretilen Levrek, Çipura ve Alabalık yemlerinin yanında

Detaylı

Ekosol Tarım ve Hayvancılık A.Ş.

Ekosol Tarım ve Hayvancılık A.Ş. Ekosol Tarım ve Hayvancılık A.Ş. EKOSOL TARIM HAKKINDA EKOSOL TARIM, 2002 yılında Solucan Gübresi üretimi için Eisenia Foetida Kırmızı Kaliforniya Kültür Solucanları ile çalışmaya başlamış, 2005 yılında

Detaylı

DAHA İYİ ÖZEL FORMÜLASYON. Yumurta Verim Kabuk Kalitesi Yemden Yararlanma Karaciğer Sağlığı Bağırsak Sağlığı Bağışıklık Karlılık

DAHA İYİ ÖZEL FORMÜLASYON. Yumurta Verim Kabuk Kalitesi Yemden Yararlanma Karaciğer Sağlığı Bağırsak Sağlığı Bağışıklık Karlılık ÖZEL FORMÜLASYON DAHA İYİ Yumurta Verim Kabuk Kalitesi Yemden Yararlanma Karaciğer Sağlığı Bağırsak Sağlığı Bağışıklık Karlılık DAHA DÜŞÜK MALİYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA YUMURTA İÇİN AGRALYX

Detaylı

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ Büyüme ve gelişmeyi sağlar. Özellikle çocuk ve adölesanlarda protein, kalsiyum ve fosfor alımı nedeniyle; kemiklerin ve dişlerin gelişiminde Önemlidir.

Detaylı

Bornova Vet.Kont.Arst.Enst.

Bornova Vet.Kont.Arst.Enst. Yemlerde Amino asitler ve B Grubu Vitaminlerinin Önemi ve Test Metotları Süreyya ÖZCAN Besin Öğeleri Canlının yaşamını devam ettirmesi için gerekli olan kimyasal element veya bileşiklerdir. Hücrelerin

Detaylı

BESİN GRUPLARININ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ

BESİN GRUPLARININ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ BESİN GRUPLARININ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEDEKİ ÖNEMİ Büyüme ve gelişmeyi sağlar. Özellikle çocuk ve adölesanlarda protein,

Detaylı

Yemlerde Amino asitler ve B Grubu Vitaminlerinin Önemi ve Test Metotları. Süreyya ÖZCAN

Yemlerde Amino asitler ve B Grubu Vitaminlerinin Önemi ve Test Metotları. Süreyya ÖZCAN Yemlerde Amino asitler ve B Grubu Vitaminlerinin Önemi ve Test Metotları Süreyya ÖZCAN Besin Öğeleri Canlının yaşamını devam ettirmesi için gerekli olan kimyasal element veya bileşiklerdir. Hücrelerin

Detaylı

BİTKİ BESİN MADDELERİ (BBM)

BİTKİ BESİN MADDELERİ (BBM) BİTKİ BESİN MADDELERİ (BBM) Toprak Bilgisi Dersi Prof. Dr. Günay Erpul erpul@ankara.edu.tr Işık Enerjisinin Kimyasal Enerjiye Dönüştürülmesi Fotosentez, karbon (C), oksijen (O) ve hidrojen (H) atomlarını

Detaylı

NATURAZYME Naturazyme enzim grubu karbohidrazlar, proteaz ve fitaz enzimlerini içerir.

NATURAZYME Naturazyme enzim grubu karbohidrazlar, proteaz ve fitaz enzimlerini içerir. NATURAZYME Naturazyme enzim grubu karbohidrazlar, proteaz ve fitaz enzimlerini içerir. Tüm hayvanlar besinleri sindirmek için enzimleri kullanırlar. Bunlar hem hayvanın kendi sentezlediği hem de bünyelerinde

Detaylı

Catalogue of products

Catalogue of products ARKA KAPAK ÖN KAPAK Catalogue of products İTHALAT & DAĞITIM: NEWAGRİ KİMYA TARIM ÜR. PAZ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Aşağıoba Mah. S.S. Toptacılar Birliği Sitesi 128. Cadde B Blok No:2 Döşemealtı/ANTALYA Tel:

Detaylı

Rumen Kondisyoneri DAHA İYİ BY-PASS PROTEİN ÜRETİMİNİ VE ENERJİ ÇEVRİMİNİ ARTTIRMAK, RUMEN METABOLİZMASINI DÜZENLEMEK İÇİN PRONEL

Rumen Kondisyoneri DAHA İYİ BY-PASS PROTEİN ÜRETİMİNİ VE ENERJİ ÇEVRİMİNİ ARTTIRMAK, RUMEN METABOLİZMASINI DÜZENLEMEK İÇİN PRONEL Rumen Kondisyoneri DAHA İYİ Protein Değerlendirilmesi Enerji Kullanımı Süt Kalitesi Karaciğer Fonksiyonları Döl Verimi Karlılık BY-PASS PROTEİN ÜRETİMİNİ VE ENERJİ ÇEVRİMİNİ ARTTIRMAK, RUMEN METABOLİZMASINI

Detaylı

Kalbimizden Toprağa... ÜRÜN TANITIM KATALOĞU.

Kalbimizden Toprağa... ÜRÜN TANITIM KATALOĞU. Kalbimizden Toprağa... 2018 ÜRÜN TANITIM KATALOĞU www.olkatarim.com 01 İ Ç İ N D E K İ L E R 02. Olka Tarım Hakkında 03. Solucan Gübresi Hakkında 04. Solucan Gübresi Özellikleri 05. Ürün Bilgileri 06.

Detaylı

SPIRULINA NEDİR? Spirulina yosunu ağır metallere karşı çok hassastır, bu itibarla kirlenmenin olmadığı yerlerde büyür.

SPIRULINA NEDİR? Spirulina yosunu ağır metallere karşı çok hassastır, bu itibarla kirlenmenin olmadığı yerlerde büyür. TIENS SPIRULINA SPIRULINA NEDİR?. Spirulina mavi yeşil renkte bir su yosunudur İlk olarak yeryüzünde 3.5 milyon yıl önce görülmüş olup, gezegendeki en yaşlı yaşam biçimlerinden biridir. Doğal haliyle Çin

Detaylı

KULLANIM KILAVUZUNDA BULUNACAK BİLGİLER

KULLANIM KILAVUZUNDA BULUNACAK BİLGİLER İsim: Centrum Silver Birim formülü Bir film tablet içeriği : % ÖGD** Vitaminler Lutein 1000 mcg * A Vitamini 800 mcg 100 (% 50 Beta Karoten) B1 Vitamini 1.65 mg 150 B2 Vitamini 2.1 mg 150 Niasinamid 24

Detaylı

SİMGE ORGANİK Buğday Çimi Suyu

SİMGE ORGANİK Buğday Çimi Suyu SİMGE ORGANİK Buğday Çimi Suyu -Broşür- Buğday Çimi Suyu Hakkında Vücudumuz her gün 25 milyon yeni hücre oluşturur. Bu, yaklaşık olarak her yıl 9 milyar yeni hücre demektir. 9 milyar yeni hücre, yalnızca

Detaylı

Su Şartlandırma Ürünleri

Su Şartlandırma Ürünleri Su Şartlandırma Ürünleri M801 Stabilizatörlü %56 lık Hızlı Çözülen Granül Klor M802 Stabilizatörlü %90 lık Yavaş Çözülen Granül/Tablet Klor Hızlı çözülen ve siyanürik asit içeren %56 lık organik klor

Detaylı

Minavit Enjeksiyonluk Çözelti

Minavit Enjeksiyonluk Çözelti Prospektüs ; berrak sarı renkli çözelti olup her ml'si 500.000 IU Vitamin A, 75.000 IU Vitamin D 3 ve 50 mg Vitamin E içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ uygun farmasötik şekli, içerdiği A, D 3 ve E vitamin

Detaylı

BEYAZ BENEK HASTALIĞI ( İCHTHYOPHTHİRİOSİS)

BEYAZ BENEK HASTALIĞI ( İCHTHYOPHTHİRİOSİS) BEYAZ BENEK HASTALIĞI ( İCHTHYOPHTHİRİOSİS) En yaygın balık hastalıklarından birisidir. Etkenler deri, solungaç ve yüzgeçlerde lokalize olur. Etken; Ichthyophthirius multifiliis 0.2-1 mm kadar olup, siliatalıdır.

Detaylı

Günde bir elma doktoru evden uzak tutar.

Günde bir elma doktoru evden uzak tutar. ELMANIN FAYDALARI Günde bir elma doktoru evden uzak tutar. Elmanın Sağlığa Faydaları Elma A, E, B6, C, K vitamin kaynağıdır, bunun yanında yüksek miktarda potasyum ve çeşitli mineralleri içeren su içerir.

Detaylı

Stres Koşulları ve Bitkilerin Tepkisi

Stres Koşulları ve Bitkilerin Tepkisi Stres Koşulları ve Bitkilerin Tepkisi Stres nedir? Olumsuz koşullara karşı canlıların vermiş oldukları tepkiye stres denir. Olumsuz çevre koşulları bitkilerde strese neden olur. «Biyolojik Stres»: Yetişme

Detaylı

organik gübre

organik gübre www.multiponi.com MultiPoni gübre, standart kimyasal gübrelere kıyasla bitki beslemesini, tabiatın yöntemleriyle gerçekleştirir ve toprak yapısını zenginleştirerek dengeler. Mikroorganizmalar, MultiPoni

Detaylı

8. BÖLÜM: MİNERAL TOPRAKLARDAKİ BİTKİ BESİN MADDELERİ

8. BÖLÜM: MİNERAL TOPRAKLARDAKİ BİTKİ BESİN MADDELERİ 8. BÖLÜM: MİNERAL TOPRAKLARDAKİ BİTKİ BESİN MADDELERİ BİTKİ GELİŞMESİNİ KONTROL EDEN ETMENLER IŞIK TOPRAK (durak yeri) ISI HAVA SU BİTKİ BESİN MADDELERİ BİTKİLER İÇİN MUTLAK GEREKLİ ELEMENTLER MUTLAK GEREKLİ

Detaylı

BESLENME İLKELERİ BESLEME, BESİN ÖĞESİ VE SAĞLIK

BESLENME İLKELERİ BESLEME, BESİN ÖĞESİ VE SAĞLIK BESLENME İLKELERİ BESLEME, BESİN ÖĞESİ VE SAĞLIK Beslenme İle İlgili Temel Kavramlar Beslenme: İnsanın büyümesi, gelişmesi, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması, Yaşam kalitesini artırması için

Detaylı

ANTİSEPTİK VE DEZENFEKTANLAR. Prof. Dr. Ayhan Filazi Ankara Üni. Veteriner Fak. Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı

ANTİSEPTİK VE DEZENFEKTANLAR. Prof. Dr. Ayhan Filazi Ankara Üni. Veteriner Fak. Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı ANTİSEPTİK VE DEZENFEKTANLAR Prof. Dr. Ayhan Filazi Ankara Üni. Veteriner Fak. Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı DEZENFEKTAN (JERMİSİD) Mikroorganizmaları öldürerek etkiyen ve genellikle cansız

Detaylı

Omega 3 nedir? Balık ve balık yağları, özellikle Omega-3 yağ asitleri EPA ve DHA açısından zengin besin kaynaklarıdır.

Omega 3 nedir? Balık ve balık yağları, özellikle Omega-3 yağ asitleri EPA ve DHA açısından zengin besin kaynaklarıdır. Alfalino Omega 3 nedir? Omega 3 yağ asitleri vücut için gerekli olan ama vücudun üretemediği yağ asitleridir. Besinlerle alınamadığı durumlarda gıda takviyeleri ile alınmaları gerekmektedir. Temel Omega-3

Detaylı

Eco new farmers. Modül 2- Toprak ve Besin Döngüsü. Bölüm 2- Bitki/Toprak sistemi

Eco new farmers. Modül 2- Toprak ve Besin Döngüsü. Bölüm 2- Bitki/Toprak sistemi Eco new farmers Modül 2- Toprak ve Besin Döngüsü Bölüm 2- Bitki/Toprak sistemi Modül 2 Toprak ve Besin Döngüsü Bölüm 2 Bitki / Toprak sistemi www.econewfarmers.eu 1. Giriş Topraktaki besin arzı ile talebi

Detaylı

Ötrifikasyon. Ötrifikasyonun Nedenleri

Ötrifikasyon. Ötrifikasyonun Nedenleri Ötrifikasyon Ötrifikasyon, göllerin olgunlaşma aşamalarında meydana gelen dogal bir olay. Genç göller düşük oranlarda besin içermekte dolayısıyla biyolojik aktivite az..oligotrofik göller Yaşlı göller,

Detaylı

Can boğazdan gelir.. Deveyi yardan uçuran bir tutam ottur..

Can boğazdan gelir.. Deveyi yardan uçuran bir tutam ottur.. Can boğazdan gelir.. Deveyi yardan uçuran bir tutam ottur.. 1 BESLENME BİLİMİ 2 Yaşamımız süresince yaklaşık 60 ton besin tüketiyoruz. Besinler sağlığımız ve canlılığımızın devamını sağlar. Sağlıklı bir

Detaylı

BAHÇE HAVUZLARININ VEGÖLETLERİN EKOLOJİK DENGELERİNİ NASIL KORUYABİLİRİZ?

BAHÇE HAVUZLARININ VEGÖLETLERİN EKOLOJİK DENGELERİNİ NASIL KORUYABİLİRİZ? BAHÇE HAVUZLARININ VEGÖLETLERİN EKOLOJİK DENGELERİNİ NASIL KORUYABİLİRİZ? KRİSTAL BERRAKLIĞINDA GÖLETLER İÇİN: BERRAKLAŞTIRICI POND CLEAR Bulanık ve yeşil su bir bahçe havuzunun bir numaralı problemidir.

Detaylı

Premium quality Dry Dog

Premium quality Dry Dog ECOPET Premium quality Dry Dog Food Happy pet. Happy you. Puppy Formula ECOPET Alimento completo ed equilibrato per cuccioli e per cagne in gestazione o in allattamento Happy pet. Happy you. Farmina Pet

Detaylı

BİYOİNORGANİK KİMYA 5. HAFTA

BİYOİNORGANİK KİMYA 5. HAFTA BİYOİNORGANİK KİMYA 5. HAFTA ESER ELEMENTLER İnsan vücudunda en yüksek oranda bulunan element oksijendir. İkincisi ise karbondur. İnsan vücudunun kütlesinin %99 u sadece 6 elementten meydana gelir. Bunlar:

Detaylı

CANLILARIN YAPISINDA BULUNAN TEMEL BİLEŞENLER

CANLILARIN YAPISINDA BULUNAN TEMEL BİLEŞENLER CANLILARIN YAPISINDA BULUNAN TEMEL BİLEŞENLER Canlıların yapısında bulunan moleküller yapısına göre 2 ye ayrılır: I. İnorganik Bileşikler: Bir canlı vücudunda sentezlenemeyen, dışardan hazır olarak aldığı

Detaylı

Blue. 6738 Aquawell Blue Tezgah Altı RO Su Arıtma Cihazı ARITAN VE KORUYAN TEKNOLOJİLER

Blue. 6738 Aquawell Blue Tezgah Altı RO Su Arıtma Cihazı ARITAN VE KORUYAN TEKNOLOJİLER Blue 6738 Aquawell Blue Tezgah Altı RO Su Arıtma Cihazı ARITAN VE KORUYAN TEKNOLOJİLER 6738 Aquawell Blue Tezgah Altı RO Su Arıtma Cihazı Su insan yaşamı için oksijenden sonra gelen en önemli öğe... Yemek

Detaylı

1. Kanalizasyondan gelen kötü kokuların çözümü (boruların iç çeperlerin temizliği)

1. Kanalizasyondan gelen kötü kokuların çözümü (boruların iç çeperlerin temizliği) miler Benz İstasy in a onl rı uran a t s r tla Re Ca nkala Ba ullar M'l AV er denc esi e R Ok KÖTÜ KOKULARA SON! ast anel er H r Evler Doğanın Çözümü! Referans edinmiş olduğumuz ilke doğanın kendini temizlemesi

Detaylı

Türk Tarımı nda verimi ve kaliteyi arttırmak için Yerli organik kaynaklardan üretilen Organomineral gübre Hexaferm in kullanımı

Türk Tarımı nda verimi ve kaliteyi arttırmak için Yerli organik kaynaklardan üretilen Organomineral gübre Hexaferm in kullanımı Türk Tarımı nda verimi ve kaliteyi arttırmak için Yerli organik kaynaklardan üretilen Organomineral gübre Hexaferm in kullanımı Hexaferm, organomineral gübre olarak adlandırılan yeni nesil bir gübre cinsidir.

Detaylı

DENİZ BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİNDE SU KALİTESİ

DENİZ BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİNDE SU KALİTESİ DENİZ BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİNDE SU KALİTESİ Su ürünleri yetiştiriciliği açısından önemli su kalite özellikleri ve bu özelliklere ilişkin sınır (standart) değerler uzun yıllar süren araştırma ve deneyimler

Detaylı

Sistemli bitki bakımı

Sistemli bitki bakımı Sistemli bitki bakımı Kusursuzca dengelenmis bakım sayesinde büyüleyici akvaryum bitkileri sera bitki bakımı Ayrı ayrı etkili bitki bakımı ı için dengeli komple sistem Yenilikçi sera bitki bakımı sistemi

Detaylı

12. SINIF KONU ANLATIMI 23 BİTKİLERDE BESLENME BİTKİLERDE TAŞIMA

12. SINIF KONU ANLATIMI 23 BİTKİLERDE BESLENME BİTKİLERDE TAŞIMA 12. SINIF KONU ANLATIMI 23 BİTKİLERDE BESLENME BİTKİLERDE TAŞIMA BİTKİLERDE BESLENME Bitkiler inorganik ve organik maddelere ihtiyaç duyarlar. İnorganik maddeleri hazır almalarına rağmen organik maddeleri

Detaylı

Özel Formülasyon DAHA İYİ DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA CIVCIV IÇIN OVOLYX!

Özel Formülasyon DAHA İYİ DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA CIVCIV IÇIN OVOLYX! Özel Formülasyon DAHA İYİ Yumurta verimi Kabuk kalitesi Civciv kalitesi Döllülük Çıkım oranı Karaciğer sağlığı Bağırsak sağlığı Bağışıklık Karlılık DAHA DÜŞÜK MALIYETLE DAHA SAĞLIKLI SÜRÜLER VE DAHA FAZLA

Detaylı

İyi kalitedeki yem seçimi ve yönetimi, Yoğun yetiştiricilik yapılan karides havuzlarında mekanik havalandırma yapılması, Mümkün olabildiğince su

İyi kalitedeki yem seçimi ve yönetimi, Yoğun yetiştiricilik yapılan karides havuzlarında mekanik havalandırma yapılması, Mümkün olabildiğince su SU KALİTESİ YÖNETİMİ Su ürünleri yetiştiriciliğinde su kalitesi yönetimi; su kalite özelliklerinin yetiştiricilik açısından uygun sınır değerlerde tutulmasını ve temel su kalite değerlerinden olan sapmalarda

Detaylı

ADIM ADIM YGS LYS Adım EKOLOJİ 7 MADDE DÖNGÜLERİ (Su, Karbon ve Azot Döngüsü)

ADIM ADIM YGS LYS Adım EKOLOJİ 7 MADDE DÖNGÜLERİ (Su, Karbon ve Azot Döngüsü) ADIM ADIM YGS LYS 100. Adım EKOLOJİ 7 MADDE DÖNGÜLERİ (Su, Karbon ve Azot Döngüsü) MADDE DÖNGÜLERİ Ekosistemde kimyasal elementler sınırlı sayıda bulunur. Bu nedenle bu kimyasal elementeler organik ve

Detaylı

Kenevir Yağı İçeren SPAKARE

Kenevir Yağı İçeren SPAKARE Kenevir Yağı İçeren SPAKARE Kenevir Yağı İçeren SPAKARE Kenevir, benzersiz, olağanüstü bir bitkidir. Geleneksel olarak kenevir, yelkenli gemi halatlarının imalatında kullanılır. Yakın geçmişte moda tasarımcıları,

Detaylı

Buzağı İshalleri ve Koruma Yöntemleri. Dengeli ve Ekonomik Besleme

Buzağı İshalleri ve Koruma Yöntemleri. Dengeli ve Ekonomik Besleme Buzağı İshalleri ve Koruma Yöntemleri Buzağılar Sürünün Geleceğidir. Buzağı yetiştiriciliğinde anahtar noktalar! Doğum Kolostrum (Ağız Sütü) Besleme Sistemi Sindirim Sağlık Doğum ile ilgili anahtar noktalar

Detaylı

ECH 208 KOZMETİK ÜRÜNLER. 2.Hafta Ders Notları Deri ve Bakımı

ECH 208 KOZMETİK ÜRÜNLER. 2.Hafta Ders Notları Deri ve Bakımı ECH 208 KOZMETİK ÜRÜNLER 2.Hafta Ders Notları Deri ve Bakımı 1 Deri en geniş ve en ağır organ (9 kg) tüm vücut ağırlığının ~ % 16 sını kaplar ve alanı yetişkinlerde ~ 1.8 m²- 2 m 2, bebeklerde ~ 0.25 m²dir

Detaylı

Salyangoz Mukus Süzüntüsü Bazlı Kozmetik

Salyangoz Mukus Süzüntüsü Bazlı Kozmetik İMDİ YENİLENME ZAMANI! IT'S TIME TO SLOW DOWN! EXCLUSIVE Salyangoz Mukus Süzüntüsü Bazlı Kozmetik ŞİMDİ YENİLENME ZAMANI! Ultra Enerji Kremi Salyangoz Mukus Süzüntüsü Bazlı Cildi yenilemek için olağanüstü

Detaylı

ÇEVRE KORUMA SU KİRLİLİĞİ. Öğr.Gör.Halil YAMAK

ÇEVRE KORUMA SU KİRLİLİĞİ. Öğr.Gör.Halil YAMAK ÇEVRE KORUMA SU KİRLİLİĞİ Öğr.Gör.Halil YAMAK 1 Su Kirliliği Tabii sular, çözünmüş ve askı halinde bulunan yabancı maddeleri ihtiva ederler. Çoğunlukla, suyu kullanılabilir hale getirmek için bu maddeler

Detaylı

Gübreleme Zeytin ağacında gübreleme ağacın dikimi ile başlar bunu izleyen yıllarda devam eder. Zeytin ağaçlarının gereksinimi olan gübre miktarını

Gübreleme Zeytin ağacında gübreleme ağacın dikimi ile başlar bunu izleyen yıllarda devam eder. Zeytin ağaçlarının gereksinimi olan gübre miktarını Gübreleme Zeytin ağacında gübreleme ağacın dikimi ile başlar bunu izleyen yıllarda devam eder. Zeytin ağaçlarının gereksinimi olan gübre miktarını belirlemenin en iyi yolu yaprak-toprak analizleridir.

Detaylı

Antepfıstığında Gübreleme

Antepfıstığında Gübreleme Antepfıstığında Gübreleme Tam verime çok geç yatan (8-10 yıl) antepfıstığı uzun ömürlü bir meyve ağacıdır. Hiçbir meyve ağacının yetiştirilemediği kıraç, taşlık ve kayalık arazilerde bile yetişebilmektedir.

Detaylı

BOVİFİT FORTE İLE AVANTAJLARINIZ Optimal laktasyon başlangıcı Yüksek yem tüketimi İyi doğurganlık Yüksek süt verimi Uzun damızlık ömrü

BOVİFİT FORTE İLE AVANTAJLARINIZ Optimal laktasyon başlangıcı Yüksek yem tüketimi İyi doğurganlık Yüksek süt verimi Uzun damızlık ömrü BOVİFİT FORTE İLE AVANTAJLARINIZ Optimal laktasyon başlangıcı Yüksek yem tüketimi İyi doğurganlık Yüksek süt verimi Uzun damızlık ömrü BOVİFİT FORTE ÜRÜN ÖZELLİKLERİ Kurutulmuş bira mayası ve keten tohumu

Detaylı

TEKRAR DOLAŞIMLI ÜRETİM SİSTEMLERİNDE SU KALİTESİ ve YÖNETİMİ

TEKRAR DOLAŞIMLI ÜRETİM SİSTEMLERİNDE SU KALİTESİ ve YÖNETİMİ TEKRAR DOLAŞIMLI ÜRETİM SİSTEMLERİNDE SU KALİTESİ ve YÖNETİMİ Tekrar dolaşımlı (resirkülasyonlu) su ürünleri yetiştiricilik sistemleri, günümüzde özellikle doğal su kaynaklarının tükenmeye başlamasıyla

Detaylı

MADDE DÖNGÜLERİ SU, KARBON VE AZOT DÖNGÜSÜ SELİN HOCA

MADDE DÖNGÜLERİ SU, KARBON VE AZOT DÖNGÜSÜ SELİN HOCA MADDE DÖNGÜLERİ SU, KARBON VE AZOT DÖNGÜSÜ SELİN HOCA Ekosistemde kimyasal elementler sınırlı sayıda bulunur. Bu nedenle bu kimyasal elementeler organik ve inorganik formlarda devir halindedir. Bu devre,

Detaylı

DROPSY ( ŞİŞKİNLİK HASTALIĞI

DROPSY ( ŞİŞKİNLİK HASTALIĞI DROPSY ( ŞİŞKİNLİK HASTALIĞI ) Özde bir semptomdur. Çeşitli nedenlerle balığın şişmesini tanımlamak için kullanılmıştır. Vücut yanlardan şişer, balığın görünümü önden çam kozalağını andırır. Etiyoloji

Detaylı

BALIK HASTALIKLARININ KONTROLÜ

BALIK HASTALIKLARININ KONTROLÜ BALIK HASTALIKLARININ KONTROLÜ Hastalığın Çıkışını Engelleyici Önlemler Hastalıklardan korunma ile ilgili öncelikli emniyet tedbirleri, sağlıklı canlılarla, sağlıklı yumurtalarla uygun oranlarda stoklama

Detaylı

gereksinimi kadar sağlamasıdır.

gereksinimi kadar sağlamasıdır. Yeterli beslenme, vücudun yaşamı ve çalışmasını sürdürebilesi için gerekli olan enerjinin sağlanması anlamına gelir. Dengeli beslenme ise, alınan enerjinin yanında bütün besin öğelerini gereksinimi kadar

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... III

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... III İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... III 1: DİYABET...1 Diabetes insipedius...2 Diabetes mellitus...2 Diyabetin Etkileri...3 Belirtiler...4 Nedenler...4 Tedavi...4 Bitkilerin Rolü...5 Tıbbi Faydaları...6 2: KARACİĞER

Detaylı

Güvenilir Ürünler, Bereketli Topraklar

Güvenilir Ürünler, Bereketli Topraklar Güvenilir Ürünler, Bereketli Topraklar .html Kimyevi Bitki Besleme Grubu Evo-Cu BAKIRLI GÜBRE ÇÖZELTİSİ Ambalaj: 1-5 LT Geliştirici ve Bitkiye Direnç Sağlayan Özel Bir Formül Özel bir formülle üretilmiştir.

Detaylı

İÇ SU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİNDE SU KALİTESİ

İÇ SU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİNDE SU KALİTESİ İÇ SU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİNDE SU KALİTESİ Karada bir su ürünleri işletmesi kurulacaksa, su kaynağı olarak kaynak suyu, dere, ırmak, akarsu, göl, baraj suları veya yeraltı suları kullanılabilir. Yetiştiriciliğin

Detaylı

EKOSİSTEM. Cihangir ALTUNKIRAN

EKOSİSTEM. Cihangir ALTUNKIRAN EKOSİSTEM Cihangir ALTUNKIRAN Ekosistem Nedir? Bir bölge içerisinde bulunan canlı ve cansız varlıkların karşılıklı oluşturdukları sisteme ekosistem denir. Ekosistem Bileşenleri Canlı Öğeler Üreticiler

Detaylı

Karaciğer koruyucu DAHA İYİ DAHA SAĞLIKLI, DAHA İYİ VERİMLİ SÜRÜLER İÇİN HEPALYX

Karaciğer koruyucu DAHA İYİ DAHA SAĞLIKLI, DAHA İYİ VERİMLİ SÜRÜLER İÇİN HEPALYX Karaciğer koruyucu DAHA İYİ Karaciğer fonksiyonu Antioksidan aktivite Protein sentezi Anti-fibrotik aktivite Süt Verimi Süt Proteini Metabolik Sağlık Performans Bağışıklık Karlılık DAHA SAĞLIKLI, DAHA

Detaylı

YUMURTA TAVUĞU YETİŞTİRİCİLİĞİ

YUMURTA TAVUĞU YETİŞTİRİCİLİĞİ 2014 2015 YUMURTA TAVUĞU YETİŞTİRİCİLİĞİ Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği 1 YUMURTA TAVUKÇULUĞU Yumurta tavukçuluğu piliçlerde 20.haftadan sonra klavuz yumurta görülmesiyle başlar. Yumurta verimi 23. haftada

Detaylı

Şekil Su ürünleri yetiştiriciliği yapılan havuzlarda fosfor döngüsü (Boyd and Tucker 1998)

Şekil Su ürünleri yetiştiriciliği yapılan havuzlarda fosfor döngüsü (Boyd and Tucker 1998) - Fosfor Doğal sularda fosfor, inorganik ve organik fosfatlar (PO 4 ) halinde bulunur. Fosfor, canlı protoplazmanın yaklaşık % 2 sini oluşturduğundan yetersizliğinde, özellikle fotosentezle üretim yapan

Detaylı

FINEAMIN 06 kullanılan kazan sistemlerinin blöfleri yalnızca ph ayarlaması yapılarak sorunsuzca kanalizasyona dreyn edilebilir.

FINEAMIN 06 kullanılan kazan sistemlerinin blöfleri yalnızca ph ayarlaması yapılarak sorunsuzca kanalizasyona dreyn edilebilir. Kazan Kimyasalları FINEAMIN 06 Demineralize su kullanlan, yüksek basınçlı buhar sistemleri için korozyon ve kireçlenmeyi önleyici kimyasal Kullanıcı ve Çevre Dostu: FINEAMIN 06, doğada hemen hemen tümüyle

Detaylı

ADIM ADIM YGS-LYS 14. ADIM CANLININ TEMEL BİLEŞENLERİ ORGANİK MADDELER 8- VİTAMİNLER

ADIM ADIM YGS-LYS 14. ADIM CANLININ TEMEL BİLEŞENLERİ ORGANİK MADDELER 8- VİTAMİNLER ADIM ADIM YGS-LYS 14. ADIM CANLININ TEMEL BİLEŞENLERİ ORGANİK MADDELER 8- VİTAMİNLER 4) VİTAMİN Vücut metabolizması için gerekli olan ancak insan vücudunda üretilemeyen organik maddelerdir. Dışarıdan hazır

Detaylı

www.farminachannel.com Happy pet. Happy you.

www.farminachannel.com Happy pet. Happy you. www.farminachannel.com Happy pet. Happy you. Happy pet. Happy you. Cimiao ürün grubu kedinizin tüm ihtiyaçlarının karşılık bulması için özellikle belirlenmiştir. Formülleri ve yeni lezzetleri ile kusursuz

Detaylı

ayxmaz/biyoloji Adı: 1.Aşağıda verilen atomların bağ yapma sayılarını (H) ekleyerek gösterin. C N O H

ayxmaz/biyoloji Adı: 1.Aşağıda verilen atomların bağ yapma sayılarını (H) ekleyerek gösterin. C N O H Adı: 1.Aşağıda verilen atomların bağ yapma sayılarını (H) ekleyerek gösterin. C N O H 2.Radyoaktif izotoplar biyologları için önemlidir? Aşağıda radyoakif maddelerin kullanıldığı alanlar sıralanmıştır.bunlarla

Detaylı

ORGANOMİNERAL GÜBRELERİ. Şubat 2014

ORGANOMİNERAL GÜBRELERİ. Şubat 2014 ORGANOMİNERAL GÜBRELERİ Şubat 2014 1 Hexaferm organomineral gübreleri nedir? Hexaferm organomineral gübreleri, organomineral gübre olarak anılan yeni cins bir gübredir. Organomineral gübrelerin özelliği;

Detaylı

DETERJAN VE DEZENFEKTANLAR. Fırat ÖZEL, Gıda Mühendisi 2006

DETERJAN VE DEZENFEKTANLAR. Fırat ÖZEL, Gıda Mühendisi 2006 DETERJAN VE DEZENFEKTANLAR Fırat ÖZEL, Gıda Mühendisi 2006 ÖNEMLİ! Gıdaları insanların sağlıklarını çok ciddi şekilde etkiler. Bu nedenle, gıda üreten kişilerin temizlik kurallarına uyması çok önemlidir.

Detaylı

SU ÜRÜNLERİNDE GIDA GÜVENLİĞİ

SU ÜRÜNLERİNDE GIDA GÜVENLİĞİ SU ÜRÜNLERİNDE GIDA GÜVENLİĞİ Sudan Sofraya Balık Güvenliği Ülkeler, insan yaşamı ve sağlığı için yüksek düzeyde bir koruma güvencesi sağlamak zorundadırlar. Bu yaklaşım çerçevesinde güvenli ve sağlıklı

Detaylı

Kanatlılara Spesifik Performans Katkısı

Kanatlılara Spesifik Performans Katkısı Kanatlılara Spesifik Performans Katkısı İÇERİĞİ Kanatlı hayvancılık sektörü genetik calışmalar, yem teknolojisi ve beslenme rejimlerindeki bilimsel ilerlemelerle sürekli gelişmektedir. Dünyada artan kaliteli

Detaylı

BESİN MADDELERİ VE SU METABOLİZMASI. Prof.Dr. Seher KÜÇÜKERSAN

BESİN MADDELERİ VE SU METABOLİZMASI. Prof.Dr. Seher KÜÇÜKERSAN BESİN MADDELERİ VE SU METABOLİZMASI Prof.Dr. Seher KÜÇÜKERSAN BESİN MADDELERİ Hayvan ve yemlerin yapısında bulunan ve hayvan organizmasında çeşitli fizyolojik fonksiyonlara katılan organik ve inorganik

Detaylı

VİTAMİN NEDİR? Vitaminler organik besinler grubunda bulunup

VİTAMİN NEDİR? Vitaminler organik besinler grubunda bulunup VİTAMİN NEDİR? Vitaminler organik besinler grubunda bulunup normal yaşamın sürdürülmesi için gerekli olan, yiyecekler içerisinde doğal olarak bulunan basit yapılı bileşiklerdir. VİTAMİNLERİN GENEL ÖZELLİKLERİ=)

Detaylı

Normal derişimler için: PE- HD, PTFE Nitrik asit (ρ 1,42 g/ml) ile ph 1-2 olacak şekilde asitlendirilmelidir. Düşük derişimler için: PFA, FEP

Normal derişimler için: PE- HD, PTFE Nitrik asit (ρ 1,42 g/ml) ile ph 1-2 olacak şekilde asitlendirilmelidir. Düşük derişimler için: PFA, FEP Ek-1 Nnumunelerin Muhafazası İçin Uygun Olan Teknikler Yapılacak Tayin Kabın Tipi Muhafaza Tekniği En uzun Muhafaza Süresi Yüksek derişimde çözünmüş gaz içeren numuneler için, alındıkları yerde analiz

Detaylı

9. SINIF KONU ANLATIMI 5 CANLININ TEMEL BİLEŞENLERİ -İNORGANİK MADDELER 1- SU

9. SINIF KONU ANLATIMI 5 CANLININ TEMEL BİLEŞENLERİ -İNORGANİK MADDELER 1- SU 9. SINIF KONU ANLATIMI 5 CANLININ TEMEL BİLEŞENLERİ -İNORGANİK MADDELER 1- SU Canlıların yapısına katılan maddeler çeşitli özellikler nedeni ile temel olarak iki grupta incelenir. Canlının Temel Bileşenleri

Detaylı

Team Crew. Yeni Fikirler Üstün Ürünler. FORMÜLASYONLAR ME 18 0, ME 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,4

Team Crew. Yeni Fikirler Üstün Ürünler.   FORMÜLASYONLAR ME 18 0, ME 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,4 Team Crew Yeni Fikirler Üstün Ürünler Ürün Özellikleri: TEAM-CREW besleyici elementler bakımından zengin formülasyonlar ile karakterize edilen NPK formülleridir. önemli miktarlarda azot, fosfor ve potasyum

Detaylı

Hiçbir katkı maddesi içermez. Gül çiçeklerinin işlenmesi esnasında elde edilir Doğal tonik etkisi sağlar. Doğal nem dengesine kavuşturur

Hiçbir katkı maddesi içermez. Gül çiçeklerinin işlenmesi esnasında elde edilir Doğal tonik etkisi sağlar. Doğal nem dengesine kavuşturur G İ R İ Ş %100 Doğal Hiçbir katkı maddesi içermez Gül çiçeklerinin işlenmesi esnasında elde edilir Doğal tonik etkisi sağlar Cildi nemlendirir Doğal nem dengesine kavuşturur Cilde taze ve duru bir görünüm

Detaylı

MEMEDEN BARDAĞA AKAN DOĞALLIK ÖZKAN ŞAHİN U.Ü.KARACABEY MYO GIDA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI/SÜT OPSİYONU

MEMEDEN BARDAĞA AKAN DOĞALLIK ÖZKAN ŞAHİN U.Ü.KARACABEY MYO GIDA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI/SÜT OPSİYONU MEMEDEN BARDAĞA AKAN DOĞALLIK ÖZKAN ŞAHİN U.Ü.KARACABEY MYO GIDA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI/SÜT OPSİYONU MEMEDEN BARDAĞA AKAN DOĞALLIK Dünya nüfusundaki hızlı artış ile teknolojik gelişmeler insanları tarımsal

Detaylı

zeytinist

zeytinist 1 T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Mücahit KIVRAK 0 505 772 44 46 kivrak@gmail.com www.mucahitkivrak.com.tr 2 3 4 Potasyum:

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. BÖLÜM: DÜNYA KANATLI HAYVAN ÜRETİMİ 2. BÖLÜM: YEM HAMMADDE DEĞERİNİN SAPTANMASI VE YEM FORMULASYONU

İÇİNDEKİLER 1. BÖLÜM: DÜNYA KANATLI HAYVAN ÜRETİMİ 2. BÖLÜM: YEM HAMMADDE DEĞERİNİN SAPTANMASI VE YEM FORMULASYONU İÇİNDEKİLER 1. BÖLÜM: DÜNYA KANATLI HAYVAN ÜRETİMİ 1. Dünya hayvan üretimi 2. Kanatlı eti üretimi 3. Yumurta üretimi 4. Kanatlı üretiminin geleceği 5. Dünya yem üretimi 2. BÖLÜM: YEM HAMMADDE DEĞERİNİN

Detaylı

ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ/İSTASYONLARI MÜDÜRLÜKLERİ DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ 2014 YILI BİRİM FİYAT LİSTESİ. 1 ph 14,00. 2 Elektriksel İletkenlik 14,00

ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ/İSTASYONLARI MÜDÜRLÜKLERİ DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ 2014 YILI BİRİM FİYAT LİSTESİ. 1 ph 14,00. 2 Elektriksel İletkenlik 14,00 ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ/İSTASYONLARI MÜDÜRLÜKLERİ DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ 2014 YILI BİRİM FİYAT LİSTESİ Sıra No: SULAMA SUYU ANALİZLERİ: 2014 FİYATI 1 ph 14,00 2 Elektriksel İletkenlik 14,00 3 Sodyum (Na)

Detaylı

ADIM ADIM YGS-LYS 5. ADIM CANLININ TEMEL BİLEŞENLERİ -İNORGANİK MADDELER 1- SU

ADIM ADIM YGS-LYS 5. ADIM CANLININ TEMEL BİLEŞENLERİ -İNORGANİK MADDELER 1- SU ADIM ADIM YGS-LYS 5. ADIM CANLININ TEMEL BİLEŞENLERİ -İNORGANİK MADDELER 1- SU Canlıların yapısına katılan maddeler çeşitli özellikler nedeni ile temel olarak iki grupta incelenir. Canlının Temel Bileşenleri

Detaylı

PURE OCEAN MAKYAJ TEMİZLEME SERİSİ

PURE OCEAN MAKYAJ TEMİZLEME SERİSİ MAKYAJ TEMİZLEME SERİSİ YENİ NESİL MAKYAJ TEMİZLEME SERİSİ KOLAY KULLANIM VE ETKİLİ SONUÇ ÖZEL GELİŞTİRİLMİŞ BENZERSİZ FORMÜL BİYOTEKNOLOJİ İLE ÜRETİM BİTKİSEL AKTİF MOLEKÜLLER EKSTRA CİLT BAKIMI TEMİZLEME

Detaylı

Ayxmaz/biyoloji. Azot döngüsü. Azot kaynakları 1. Atmosfer 2. Su 3. Kara 4. Canlılar. Azot döngüsü

Ayxmaz/biyoloji. Azot döngüsü. Azot kaynakları 1. Atmosfer 2. Su 3. Kara 4. Canlılar. Azot döngüsü Azot döngüsü Azot kaynakları 1. Atmosfer 2. Su 3. Kara 4. Canlılar Azot döngüsü 1. Azot bitkiler tarafından organik moleküllerin (A.asit,organik baz vb.)yapısına katılır. 2. Bitkiler azotu sadece NO3-

Detaylı

zeytinist

zeytinist 1 T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Mücahit KIVRAK 0 505 772 44 46 kivrak@gmail.com www.mucahitkivrak.com.tr 2 3 4 Mikrobiyal

Detaylı

MUCİZE KALKAN İLE SUYUMUZ ŞİMDİ PET ŞİŞELERDE DE SAĞLIKLI

MUCİZE KALKAN İLE SUYUMUZ ŞİMDİ PET ŞİŞELERDE DE SAĞLIKLI MUCİZE KALKAN İLE SUYUMUZ ŞİMDİ PET ŞİŞELERDE DE SAĞLIKLI HAZIRLAYAN ÖĞRENCİLER 7-D SELİN YAĞMUR ÇAKMAK DOĞA DAĞ DANIŞMAN ÖĞRETMEN NİLÜFER DEMİR İZMİR - 2013 İÇİNDEKİLER 1. PROJENİN AMACI.3 2. PET ŞİŞELER

Detaylı

GIDALARDA MİKROBİYAL GELİŞMEYİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER

GIDALARDA MİKROBİYAL GELİŞMEYİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER GIDALARDA MİKROBİYAL GELİŞMEYİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER Mikroorganizmaların gıdalarla gelişmesi; Gıdanın karekteristik özelliğine, Gıdada bulunan m.o lara ve bunlar arası etkileşime, Çevre koşullarına bağlı

Detaylı

DAMIZLIK ROSS 308. BROYLER DAMIZLIK Karma Yem Besin Madde Değerleri 2016

DAMIZLIK ROSS 308. BROYLER DAMIZLIK Karma Yem Besin Madde Değerleri 2016 DAMIZLIK ROSS 308 BROYLER DAMIZLIK Karma Yem Besin Madde Değerleri 2016 Giriş Bu kitapçık; Ross 308 (yavaş tüylenen) damızlık sürüleri için beslemeye ilişkin tavsiyeler içermektedir ve Ross Damızlık Sevk-İdare

Detaylı

-Kloroplast ve mitokondri bulunmaz fakat bu organellerde bulunan aynı bulunur.

-Kloroplast ve mitokondri bulunmaz fakat bu organellerde bulunan aynı bulunur. BAKTERİLER GENEL ÖZELLİKLERİ: -Prokaryot hücre yapılı, tek hücreli canlılardır. -Halkasal DNA ya sahiptirler. Bazı bakterilerde plazmit bulunur. Plazmit: Küçük ve halka şeklinde DNA parçacıklarıdır. Bakterilerin

Detaylı

SAĞLIKLI BESLENME BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE

SAĞLIKLI BESLENME BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE SAĞLIKLI BESLENME BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE Sağlıklı büyümek ve gelişmek için yeterli ve dengeli beslenmeliyiz. BESLENME İnsanın yaşına, cinsiyetine, çalışma ve özel

Detaylı

Pfizer İlaçları Ltd.Şti. Ortaköy - İstanbul KULLANIM KILAVUZUNDA BULUNACAK BİLGİLER

Pfizer İlaçları Ltd.Şti. Ortaköy - İstanbul KULLANIM KILAVUZUNDA BULUNACAK BİLGİLER İsim: Centrum Birim formülü Bir film tablet içeriği : % ÖGD** Vitaminler Lutein 500 mcg * A Vitamini 800 mcg 100 (% 25 Beta Karoten) B1 Vitamini 1.4 mg 127 B2 Vitamini 1.75 mg 125 Niasinamid 20 mg 125

Detaylı

BACTOGEN ORGANİK GÜBRELER,

BACTOGEN ORGANİK GÜBRELER, BACTOGEN ORGANİK GÜBRELER, mikrobiyal formülasyondan ve bitki menşeli doğal ürünlerden oluşur. Bu grupta yer alan gübreler organik tarım modelinde gübre girdisi olarak kullanılırlar. Bitkilerin ihtiyaç

Detaylı