Seçmeli Ders 6 Seçmeli Ders 6 Toplam Toplam Bitki Sistematiği Peyzaj Sanat Tarihi Bilgi ve İletişim

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Seçmeli Ders 6 Seçmeli Ders 6 Toplam Toplam Bitki Sistematiği Peyzaj Sanat Tarihi Bilgi ve İletişim"

Transkript

1 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU PEYZAJ VE SÜS BİTKİLERİ PROGRAMI ÖNLİSANS DERSLERİ BİRİNCİ YIL I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS Dendroloji-I Dendroloji-II Peyzaj ve Süs Bit. Giriş Çim Alan Tesisi ve Bakımı Çizim Tekniği Süs Bitkileri Üretim Tekniği Toprak Bilgisi ve Bitki Peyzajda Bilgisayar Uyg. I Besleme Temel Tasarım Türk Dili-II Türk Dili-I Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi-II Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I Yabancı Dil-II Yabancı Dil-I Matematik Seçmeli Ders 6 Seçmeli Ders 6 Toplam Toplam Bitki Sistematiği Peyzaj Sanat Tarihi Bilgi ve İletişim Kesme Çiçekçilik ve mekan Teknolojileri organizasyonu Jeomorfoloji Peyzajda Malzeme Bilgisi İKİNCİ YIL III. Yarıyıl IV. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U AKTS Kodu Dersin Adı T U AKTS Ölçme Bilgisi ve Röleve Proje ve İhale Dosyası Hazırlama Tekniği Peyzaj Uygulama Tekniği I Peyzaj Proje Tekniği Dendroloji-III Dendroloji Açık ve Yeşil alanlarda Peyzaj Konstrüksiyonu Bakım ve Onarım Peyzajda Bilgisayar Uyg. II Özel Peyzaj Alanları ve Tasarımı Süs Bitkilerinde Karşılaşılan Sorunlar 3 3 Staj İş Sağlığı ve Güvenliği Seçmeli Ders 6 Seçmeli Ders 6 Toplam Toplam İç Mekan Süs Bitkileri Süs Bitkilerinde Aplikasyon Çevre Koruma ve Korunan Alanlar Açık ve Yeşil Alanlarda Kent Mobilyaları ve Mekanı Sulama ve Drenaj* Süs Bitkileri Besleme Ve Gübreleme 3 0 3

2 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU PEYZAJ VE SÜS BİTKİLERİ PROGERAMI ÖNLİSANS DERS İÇERİKLERİ 1.PEYZAJ SÜS BİTKİLERİNE GİRİŞ Peyzajın ve peyzaj mimarlığının tanımı, temel kavramlar ve uğraşı alanları. Peyzaj çalışmalarında projelendirme. Proje aşamaları ve her aşamanın içeriği. Röper noktalarının belirlenmesi ve vaziyet planlarının çıkarılması. Alan envanteri tanımı ve alan envanteri çalışmasında belirlenmesi gerekli faktörler (iklimsel, topografik, jeolojik, varsa arkeolojik, edafik, fiziksel, floristik ve faunatik faktörler). Fikir planı, Avan proje, yapısal tasarım ve bitkisel tasarım aşamalarının öğretilmesi. Peyzaj sanat tarihinde tarihi bahçelerin genel özellikleri. Süs bitkisi kavramının tanıtılması ve kapsamı içindeki bitki örtüsünün genel tanımı. Süs bitkisi sektörünün dünyadaki ve Türkiyede ki durumu. Üretimi ve pazardaki yeri ile ilgili genel bilgiler. 2.ÖLÇME BİLGİSİ VE RÖLÖVE Giriş, ölçme bilgisi tanımı, kapsamı, düzlem ve geodezik ölçme, ölçü birimleri. basit ölçme aletleri ve bunlarla yapılan işlemler, uzunluk ölçme araçları ve uzunlukların ölçülmesi, dik inme ve çıkma araçları, alanların ölçülmesi ve alanların hesaplanması, ölçek planların çizilmesi, plan ölçeğinin değiştirilmesi, planların çoğaltılması. düşey mesafelerin ölçülmesi, nivelman aletleri; tesviye eğrilerinin çizimi. 3.PEYZAJDA BİLGİSAYAR UYGULAMALARI I Bu ders içeriğinde; peyzaj mimarlığı tasarım projelerinde görselleştirmede kullanılan CAD (Computer Aided Design,) programı öğretilmektedir. 4. PEYZAJDA BİLGİSAYAR UYGULAMALARI II Bu ders içeriğinde; peyzaj mimarlığı tasarım projelerinde görselleştirmede Photoshop ve Sketchup ve Lumnion programları öğretilmektedir. 5.TEMEL TASARIM Mimari mekan organizasyonunda Temel Tasarım ın yeri, temel tasarım öğelerinin (çizgi, yön, aralık, biçim, ölçü, renk, değer, doku, ışık-gölge, hareket) tanıtılması, belirlenen kavram doğrultusunda kompozisyon kurgusuyla farklı materyaller kullanılarak uygulama yapılması. Temel tasarım ilkelerinin (tekrar, uygunluk, karşıtlık, egemenlik, koram, denge) ve tasarım organizasyonunun örnekler ve uygulamalarla irdelenmesi.

3 6.ÇİZİM TEKNİĞİ Peyzaj Projelerinde Kullanılan Gösterim Teknikleri, Çizim Malzemeleri, Ölçek Kavramı ve Çeşitleri. Plan, Kesit ve Görünüş Kavramları, İzdüşüm ve Perspektif çizimler, peyzaj tesislerine ait bazı inşai yapı elemanlarının çizimi, bitki gruplarının ve diğer süs bitkilerinin, ağaç ve ağaççıkların çizimi. 7.PEYZAJ UYGULAMA TEKNİĞİ I Peyzaj, peyzaj mimarlığı, peyzaj teknikerliği kavramlarının tanımı, peyzaj teknikerinin görev ve sorumlulukları, peyzaj uygulamalarında kullanılan aletlerin, canlı-cansız materyallerin ve donatı elemanlarının tanıtımı. okul bahçesinde mevsimlik dikim ve bakım işlerinin yapılması. 8.PEYZAJ UYGULAMA TEKNİĞİ II Küçük ölçekli bahçelerde aylık ve yıllık bakım programının hazırlanması, yeşil alanlarda yıl boyu çalışmalar; ekim, dikim, bakım, üretim, tohum hasadı, muhafaza, toprak işleme, ot alma, havalandırma, sulama, gübreleme, ilaçlama, budama, yara onarımı. 9.DENDROLOJİ I Çoğunlukla iğne yapraklı ağaç ve çalı grubunu oluşturan açık tohumluların (GYMNOSPERMEA) özellikleri ile bu grup içerisinde yer alan bütün ağaç, ağaççık ve çalı grubu süs bitkilerinin Latince ve Türkçe isimleri, belirgin botanik özellikleri, doğal yayılış alanları ve yetişme yeri istekleri gibi temel dendrolojik özellikleri ile peyzaj özellikleri bu dersin kapsamını oluşturmaktadır. 10. DENDROLOJİ II Geniş yapraklı ağaç ve çalı grubunu oluşturan kapalı tohumluların (ANGIOSPERMEA) özellikleri ile bu grup içerisinde yer alan bütün ağaç, ağaççık ve çalı grubu süs bitkilerinin Latince ve Türkçe isimleri, botanik özellikleri, doğal yayılış alanları ve yetişme yeri istekleri gibi temel dendrolojik özellikleri ve peyzaj özellikleri bu dersin kapsamını oluşturmaktadır. 11. DENDROLOJİ III Kapalı tohumlu (ANGIOSPERMAE) bitki taksonları içerisinde yer alan sarılıcı / tırmanıcı, yer örtücü bitkiler ile otsu bitkilerin Latince ve Türkçe isimleri, belirgin botanik özellikleri, doğal yayılış alanları ve yetişme yeri istekleri gibi temel dendrolojik özellikleri ile peyzaj özellikleri bu dersin kapsamını oluşturmaktadır. Bitkilerin dendrolojik özelliklerinden ayrıca mimari ve estetik potansiyelleri kapsamında; bitkilerin boy, çap, biçim özellikleri ile yaprak, dal, çiçek ve meyve özellikleri ele alınmaktadır. Bu bitkilerin peyzaj düzenlemelerinde kullanıldığı yerler ve kullanım özellikleri de dersin içeriğinde yer almaktadır.

4 12.TOPRAK BİLGİSİ ve BİTKİ BESLEME Giriş, toprak ana maddesi, toprak oluşumunda ayrışma olayları, topraklara karakter kazandıran etmenler, toprak profili, toprak sınıflandırması, mineral toprakların fiziksel özellikleri, mineral topraklarda bitki besin maddeleri, toprak kolloidleri, toprak reaksiyonu, toprak suyu, toprak canlıları, toprak organik maddesi, toprak havası, toprak sıcaklığı. Bitkilerde büyümeyi kontrol eden faktörler ve bitki besin elementlerinin önemi, bitkilerde besin noksanlarının nedenleri, bitki besin maddesi kaynakları, topraktan besin maddesi kayıpları, gübreler ve gübreleme, gübrelerin sınıflandırılması, organik (işletme) gübreler, inorganik gübreler, gübrenin toprağa verilme zamanı, şekli, miktarı, bitkilerde besin maddesi noksanlıkları ve belirtileri. 13.SÜS BİTKİLERİ ÜRETİM TEKNİĞİ Süs bitkilerinde çoğaltmanın genel esasları; çoğaltma yöntemleri; generatif çoğaltma; vegetatif çoğaltma. generatif çoğaltmanın genel esasları; tohumla ilgili genel bilgiler, tohumların temini ve hasadı, tohumlara uygulanan işlemler, tohum ekimi. vegetatif çoğaltmanın genel esasları ve sınıflandırılması, süs bitkilerinin özel üretme ve yetiştirme teknikleri. 14.SÜS BİTKİLERİNDE KARŞILAŞILAN SORUNLAR Süs Bitkilerinde zararlı böceklerin ve diğer hayvanların, paraziter ve paraziter olmayan hastalık etmenlerinin, çiçekli parazit bitkilerin ve yabancı otların ekonomik önemi; genel özellikleri ve bitkilere olumsuz etkileri; hastalık görünümleri ve zarar şekilleri;. hastalık/zarar oluşumu; süs bitkileri zararlıları ile mücadelede karantina, kültürel, fiziksel ve kimyasal önlemler, biyolojik, biyoteknik mücadele ve entegre savaşımın uygulanması. 15.AÇIK VE YEŞİL ALANLARDA SULAMA VE DRENAJ: Sulamanın tanımı, önemi ve yararları, sulama sistemleri, toprak-bitki-su ilişkileri, bitki su tüketimi, sulama randımanı, etkili yağış, sulama suyu ihtiyacı, sulama yöntemleri ve uygun sulama yönteminin belirlenmesi, yağmurlama sulama, damla sulama ve mikro yağmurlama sulama projelerinin incelenmesi 16.ÇİM ALAN TESİSİ VE BAKIMI: Çim bitkilerinin tanımlanması. Çim çeşitlerinin fiziksel özellikler ve ekolojik istekleri. Serin iklim, sıcak iklim çim türleri ve özellikleri. Çim alanların tesis edilmesi ve bakım ve onarımı. Spor ve oyun alanlarında çimlendirme. 17.SÜS BİTKİLERİNDE APLİKASYON Bitkisel materyal seçimi, plantasyon sahasının etüdü, alanda mevcut ağaçların tabi olduğu işlemler, toprak hazırlama, genel ekim ve dikim yöntemleri, plantasyonlarda kültür bakımı ve koruma önlemleri, özel alanlarda ve sorunlu alanlarda bitkilendirme, bitkisel uygulama projesi, şartnameler ve sözleşmeler.

5 18.İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İş sağlığı, iş güvenliği kavramı ve temel ilkeleri, ortam koşullarının değerlendirilmesi, meslek hastalıkları, ergonomi, iş güvenliği mevzuatı, tehlike kaynakları, kişisel koruyucular, güvenlik önlemleri, iş etiği. 19. BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ Bilgisayar teknolojisinin temel kavramları, çalışma sistemi, temel bilgisayar donanım parçalarının özellikleri ve çalışma prensipleri, Windows işletim sisteminin özellikleri ve kullanılması, Internet ve yararlanma yolları ile e-posta kullanımı ve özellikleri, Microsoft Office programını oluşturan Word (Kelime işlemci), Excel (Hesap tablosu), Access (Veri Tabanı programı), Power Point (Sunum programı). 20.İÇ MEKAN SÜS BİTKİLERİ İç mekanlarda yaşanılabilir ve estetik mekanlar yaratmak için bitkilerin kullanımlarına ve tasarlanmalarına yönelik ilkeleri ve yöntemleri aktararak uygulanabilir projeler üretmektir. 21.AÇIK VE YEŞİL ALANLARDA BAKIM ve ONARIM Küçük ölçekli bahçelerde aylık ve yıllık bakım programının hazırlanması, yeşil alanlarda yıl boyu çalışmalar; ekim, dikim, bakım, üretim, tohum hasadı, muhafaza, toprak işleme, ot alma, havalandırma, sulama, gübreleme, ilaçlama, budama, yara onarımı.topoğrafya, toprak, bitki, vejetasyon ve hidroloji ile ilgili bilgiler; peyzaj bozulmasına yol açan doğal süreçler ve etkenler; peyzaj bozulmasına yol açan insan etkileri; peyzaj onarım planlaması; peyzaj onarım tekniği, onarım yöntemleri, yöntem seçimi, planlama tekniği, uygulama ve bakım; peyzaj onarımında teknik ve biyolojik önlemler; kitle hareketlerine karşı önlemler, heyelan zararının önlenmesi ve azaltılması; yüzeysel erozyona karşı önlemler; oyuntu erozyonuna karşı önlemler; yatak (mecra) erozyonuna ve rüzgar erozyonuna karşı önlemler; çıplak yamaç ve şevlerin biyoteknik önlemlerle korunması; sel, taşkın, kar ve çığ zararlarına karşı önlemler; yüzeysel maden alanlarının iyileştirilmesi; ulaşım ve yapısal yerleşim alanlarında alınabilecek önlemler; niteliği bozulmuş toprakların iyileştirilmesi. 21.BİTKİ SİSTEMATİĞİ Bitkilerin en küçük birimi olan hücrenin yapısı, hücrelerden oluşan dokular ve görevleri, dokuların oluşturduğu organların yapısı, görevleri ve metamorfozları ile bitkilerde döllenme ve tohum oluşumu konularını içeren ve öğrencilerin, bitkilerin iç ve dış yapılarını anlamalarını sağlayan bir derstir.

6 23.PROJE VE İHALE DOSYASI HAZIRLAMA TEKNİĞİ Bu dersin amacı; yapısal ve bitkisel peyzaj uygulamalarında kullanılan imalatların metrajlarını çıkararak serbest piyasa fiyatları ve birim fiyat cetvellerini kullanarak aplikasyon maliyetlerini hesaplanmasını öğreterek, resmi kurumlarca kullanılan keşif raporu, ihale, hak ediş, ataşman, geçici ve kesin kabul gibi işlemlerin tanıtılarak yerine getirebilme yetisini kazandırmaktır. 24.ÖZEL PEYZAJ ALANLARI ve TASARIMI Çatı bahçeleri, dikey bahçeler, kaya bahçeleri, su bahçeleri, küçük bahçeler (merdivenler, dar alanlar, avlular, balkonlar, pencereler) gibi alanların uygulama ve yapım aşamaları ile kullanılan malzemeler ve bitki örtüsünü tanımak ve tasarım ilkelerini anlamalarını sağlayan bir derstir. 25. DENDROLOJİ 4 Otsu bitkilerin sınıflandırması, mevsimlik-tek yıllık otsu bitkiler, iki yıllık otsu bitkiler, çok yıllık otsu bitkiler, dış mekanda kullanılan bu bitkilere ait önemli familya, cins ve türler, bu türlerin genel özellikleri, çevresel istekleri ve kullanım alanları, soğanlı, yumrulu ve rizomlu bitkiler ve kullanımları, yer örtücü bitkilerin sınıflandırılması, bu bitkilere ait önemli cins ve türler, bu türler hakkında detaylı bilgiler verilecektir. Dersin amacı peyzaj çalışmalarında önemli bir yeri olan mevsimlik ve yer örtücü bitkileri sınıflandırmak, bu bitkilere ait familya, cins ve tür özelliklerini tanıtmak ve estetik ve işlevsel amaçlarla farklı kullanımlara yönelik bilgi vermektir. 26. PEYZAJ KONSTRUKSİYONU Malzeme ve malzeme bilgisi; zemin elemanları-yüzey kaplamaları, donatı elemanları, drenaj elemanları, çevreleme ve çatı elemanlarına ilişkin malzemenin tasarım potansiyeli ve sınırları; konstrüksiyon teknikleri, konstrüktif estetik ve fonksiyon. Tasarım boyutunda geliştirilen dış mekan kullanımlarının gerekli kıldığı yapı ve yapısal öğelerin tasarımı ve uygulamasına yönelik kural ve teknikler tanıtılması; standart kazanmış öğeler ve bunların oluşturduğu gruplar içinde güncelleştirmeler yapılması. 27.KENT MOBİLYALARI VE MEKANI Kent mekanı ve kent mobilyası. Kent mobilyalarının tasarım ölçütleri Kent mobilyalarının sınıflandırılması. Altyapıya bağlı kent mobilyaları: aydınlatma elemanları, bilgilendirmeiletişim ve işaret panelleri, telefon kulübeleri, otobüs durakları, meydan saatleri, su elemanları. Altyapıya bağlı olmayan kent mobilyaları: oturma elemanları, çöp kutuları, bitki kapları, örtü elemanları, döşeme elemanları, bisiklet parkları, bitki ızgaraları, çocuk oyun alanı elemanları, Kent mobilyalarının mekanla görsel ve fonksiyonel ilişkilerinin

7 değerlendirilmesi. Mekan için en uygun kent mobilyalarının seçilmesi. Dünyanın farklı kentsel mekanlarında kullanılan kent mobilyalarına dair örnekler 28.PEYZAJ SANAT TARİHİ Tarih öncesi dönem sanat, peyzaj mimari ve mimarlık eyleminden başlayarak Mezopotamya, Mısır, Yunan, Roma, Bizans, Gotik, Rönesans, Barok dönemi mimarlığı ile Anadolu'daki Selçuklu ve Osmanlı dönemi kent açık alanlarının kullanımı ve peyzaj sanat tarihinin gelişim süreçlerinin irdelenmesi. 29.PEYZAJ PROJE TEKNİĞİ Proje çalışması; peyzaj tasarım sürecine uygun olarak, survey, alan analizi, fonksiyon planı, biçim bileşim planı, yapısal tasarım, bitkisel tasarım, peyzaj donatı detay tasarım proje aşamalarını içermektedir. 30.ÇEVRE KORUMA VE KORUNAN ALANLAR Yeryüzü sistemlerinin başlıca bileşenlerini ve nasıl yürüdüklerini bilmek. Çevre korumada politik, ekonomik, toplumsal ve eğitsel güçlerin önemli etkilerini tanımak. Sağlıklı ekosistemler (hava, su ve toprak) ile sağlıklı insan toplulukları arasındaki bağı kavramak. Çevre üzerinde insanların tarih ve tarih öncesi etkileri ile bu ilişkilerin günümüz ve gelecek koruma idaresi, arazi ıslahı ve kaynak yönetimiyle iç içe olması ile ilgili tam bir anlama sağlamak. Doğal çevrelerin yönetimi ve bozulmuş çevrelerin ıslahı ile bağıntılı uygulamalı ekolojinin varsayım ve ilkeleri ile ilgili ayrıntılı bir anlayış geliştirmek. Doğa koruma/çevre akımı gelişim yolunu, bunun politika üretme ve çevre koruma ve ıslah politikalarının iyileştirilmesinde sahip olduğu etkiyi araştırmak. 31.KESME ÇİÇEKÇİLİK VE MEKAN ORGANİZASYONU Ülkemiz koşullarında ve Dünya da yaygın olarak yetiştiriciliği yapılan odunsu, otsu ve soğanlı önemli bazı kesme çiçeklerin yetiştirme tekniklerinin verilmesi. İkebana tanımı ve farklı çiçek düzenleme çalışmalarının öğretilmesi ve mekan içinde kullanımı. 32.ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I İnkılâp ve benzeri kavramları anlayabilme. Osmanlı Devletinin son dönemlerinde batılılaşma adına yapılan çalışmaları ve bunların Atatürk Dönemi İnkılâplarına olan etkisini kavrayabilme. Türk İstiklâl Savaşını ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti nin kuruluşunu Kavrayabilme.

8 33.İNGİLİZCE I Öğretilen yabancı dili doğru olarak anlayabilme, okuyabilme ve konuşabilme için gerekli alt yapının oluşturulması. Konuşma, dinleme-anlama, yazma ve okumaya yönelik bilgilerin verilmesi. 34.TÜRK DİLİ-I Dil, Diller ve Türk Dili, Dil Bilgisi, Sözcük, Cümle, Kelime Türleri, Anlatımın Öğeleri ve Anlatım Türleri, Düzgün ve Etkili Konuşmanın Temel İlkeleri. 35.MATEMATİK Sayılar ( tamsayılar, reel sayılar, rasyonel sayılar), üslü ifadeler, köklü ifadeler, çarpanlara ayırma, denklem kurma ve çözme, denklem kurma problemleri, ölçü birimleri ve dönüşümler, yüzey ve hacimler (üçgen ve dörtgenlerin alanları, prizmaların, piramitlerin ve koniklerin alan ve hacimleri). 36.ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ II İnkılâp ve benzeri kavramları anlayabilme. Osmanlı Devletinin son Dönemlerinde batılılaşma adına yapılan çalışmaları ve bunların Atatürk Dönemi İnkılâplarına olan etkisini kavrayabilme. Türk İstiklâl Savaşını ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti nin kuruluşunu kavrayabilme. 37.İNGİLİZCE II Konuşma, dinleme-anlama, yazma, okuma-anlama. 38.TÜRK DİLİ II Türk dilinin ses ve şekil bilgisi, Türkçenin tarihî gelişimi, sunum yapma ve etkili konuşma teknikleri, sözlü ve yazılı edebi türler, imlâ-noktalama işaretleri; sunum, şiir, deneme, kompozisyon, hikâye, gazete, dergi çalışmaları ve uygulamaları. 39. JEOMORFOLOJİ jeomorfolojinin konusu,yöntemleri ve yerbilimleri arasındaki yeri,akarsu jeomorfolojisi ; akarsu vadileri, vadilerin enine ve boyuna profilleri ile gelişim evreleri,akarsularda yatak tipleri ve akis özellikleri,vadi gelişiminde iklimin ve yer yapısının etkisi, akarsu birikim şekilleri (birikinti konileri ve yelpazeleri, vadi tabanı birikintileri, akarsu setleri, akarsu deltaları ve tortul tipleri) ele alınan başlıca konulardır. 40. SÜS BİTKİLERİ BESLEME VE GÜBRELEME Süs Bitkilerin mineral ve organik madde bileşimlerini, bitkilerde beslenme bozukluklarının nedenlerini ve teşhisini, bitkilere mutlak gerekli besin maddelerinin toprakta bulunuş formlarını ve alınabilirliklerini, optimum seviyelerini, nasıl alındıklarını, bu besin maddelerinin alımına etki eden ortam şartlarını fotosentez ve solunumu, bitkilerde enzimleri

9 ve karbonhidrat, protein ve yağların metabolizmasını ve aralarındaki ilişkileri, bitkide mutlak gerekli besin elementlerinin fizyolojik rollerini, noksanlık ve toksite simptomlarını öğretmektir. 41.PEYZAJDA MALZEME BİLGİSİ Peyzaj malzemeleri kavramları, yapı malzemelerinde aranılan özellikler, malzemelerin yapıda kullanım yerlerine göre sınıflandırılması, bağlayıcı malzemeler (kireç, alçı, çimento), taşıyıcı malzemeler, yapı taşları, ahşap, cam, metal malzemeler ile ilgili bilgiler. Malzemenin mimarlık tarihin de kullanımı hakkında genel bilgi. Mimari projelerin çizim ve uygulama aşamaların da malzemenin gösterilmesinin ve uygulanmasının öğrenilmesi.

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU PARK VE BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ PEYZAJ VE SÜS BİTKİLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU PARK VE BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ PEYZAJ VE SÜS BİTKİLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BOLU MESLEK YÜKSEKOKULU PARK VE BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ I. SINIF GÜZ YARIYILI (I. YARIYIL) PEYZAJ VE SÜS BİTKİLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ BOTANİK 1 2 1 3 3 Botanik

Detaylı

Temel Yabancı Dil (İngilizce) Z YDA 102 Temel Yabancı Dil (Almanca) YDF 102 Temel Yabancı Dil (Fransızca)

Temel Yabancı Dil (İngilizce) Z YDA 102 Temel Yabancı Dil (Almanca) YDF 102 Temel Yabancı Dil (Fransızca) ANKARA ÜNİVERSİTESİ KALECİK MESLEK YÜKSEKOKULU PEYZAJ VE SÜS BİTKİLERİ ÖNLİSANS EĞİTİM PROGRAMI 1. Y A R I Y I L DERSİN DERSİN ADI Z/S TEORİK UYGULAMA TOPLAM TOPLAM AKTS KODU SAAT KREDİ KAL 105 Matematik

Detaylı

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU PEYZAJ VE SÜS BİTKİLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU PEYZAJ VE SÜS BİTKİLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU PEYZAJ VE SÜS BİTKİLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL DERS İÇERİKLERİ ZTD101 Türk Dili I 2 0 2 2 Z 2 Temel dil bilgisi kuralları, Kelime çeşitleri,

Detaylı

T.Ü.MİMARLIK FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ DERS PLANI

T.Ü.MİMARLIK FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ DERS PLANI Güncellenme: Temmuz 2015 T.Ü.MİMARLIK FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ DERS PLANI 1.YARIYIL PEM 105 Temel Tasarım I Z 2 2 3 4 PEM 103 Peyzaj Mimarlığına Giriş Z 2 2 3 6 PEM 107 Botanik Z 2 0 2 3 PEM 108

Detaylı

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU PEYZAJ VE SÜS BİTKİLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU PEYZAJ VE SÜS BİTKİLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HAVSA MESLEK YÜKSEKOKULU PEYZAJ VE SÜS BİTKİLERİ PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I ZAI101 1 2+0 2 2 İnkılap, İhtilal, Reform Kavramları,

Detaylı

T.C TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI

T.C TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI T.C TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : 07 TEMMUZ 2015 TOPLANTI SAYISI : 07 KARAR 11 : Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü lisans programı ders planında 2015-2016

Detaylı

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL. AİT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 (2+0) AKTS- 2

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL. AİT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 (2+0) AKTS- 2 T. C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ İnşaat Bölümü İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL AİT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 (2+0) AKTS-

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI 31 Mayıs 1.SINIF 2.SINIF 3.SINIF 4.SINIF

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI 31 Mayıs 1.SINIF 2.SINIF 3.SINIF 4.SINIF 8:30-9:45 Genel Sebzecilik BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI Mesleki Uygulama II Toprak Bilgisi Bitki Koruma Mikrobiyoloji Hayvan Yetiştirme Tar. Meteoroloji ve Ekoloji Genetik Ekonomi 10:00-11:15

Detaylı

PARK VE BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ PEYZAJ VE SÜS BİTKİLERİ PROGRAMI DERSLERİN YARIYILLARA GÖRE DAĞILIMI VE KREDİLERİ. ( I ve II.

PARK VE BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ PEYZAJ VE SÜS BİTKİLERİ PROGRAMI DERSLERİN YARIYILLARA GÖRE DAĞILIMI VE KREDİLERİ. ( I ve II. PARK VE BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ PEYZAJ VE SÜS BİTKİLERİ PROGRAMI DERSLERİN YARIYILLARA GÖRE DAĞILIMI VE KREDİLERİ ( I ve II. ÖĞRETİM) I.YARIYIL KOD DERS ADI T P D.S. KR. D.T. AKTS 4811001032011 ATATÜRK

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI VİZE SINAVI PROGRAMI Çarşamba

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI VİZE SINAVI PROGRAMI Çarşamba S/G BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ rtesi Mikrobiyoloji Toprak Bilgisi Tar.Meteoroloji ve Ekoloji Ekonomi Minör Meyveler Hayvan Yetiştirme Bitki Biyoteknolojisi ZF 302-306 Sert Çek. Meyveler Üzümsü Meyveler Beden

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BÖLÜM SEÇMELİ DERSLERİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BÖLÜM SEÇMELİ DERSLERİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BÖLÜM SEÇMELİ DERSLERİ AÇILAN BAHÇE BİTKİLERİ I KAYITLANAN ÖĞRENCİ SAYISI Meyve Sebze Kurutma Tekniği 19 AÇILDI Bahçe Ürünlerinin Muhafazası ve Pazara Hazırlanması 12 AÇILDI

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI Botanik Bahçe Bitkileri Fizyolojisi Proje Hazırlama Tekniği Kimya (ZF306 ) Matematik Toprak Bilgisi (ZF 302) Sert Kabuklu Meyveler (306) Sebze

Detaylı

SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU PARK VE BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ PEYZAJ VE SÜS BİTKİLERİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ

SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU PARK VE BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ PEYZAJ VE SÜS BİTKİLERİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU PARK VE BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ PEYZAJ VE SÜS BİTKİLERİ PROGRAMI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 1.YARIYIL 2.YARIYIL KOD DERS ADI T P D.S. KR. D.T. AKTS KOD DERS ADI T P D.S. KR. D.T. AKTS

Detaylı

Not: Programda belirtilmeyen dersler var ise öğretim üyesi ile temasa geçilmelidir.

Not: Programda belirtilmeyen dersler var ise öğretim üyesi ile temasa geçilmelidir. BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI SINAV PROGRAMI Matematik Botanik (ZF306 ) Bahçe Bitkilerine Giriş Fizik Toprak Bilgisi Sebze Tohumculuğu Genel Meyvecilik Bahçe Bitkilerinde Hasat ve Muhafaza I I Genel

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ 2016-2017 BAHAR YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI rtesi I. SINIF Matematik II Ölçme Bilgisi Mikrobiyoloji ZBB-102 Tar. Meteoroloji ve Ekoloji ZF301 Tarım Ekonomisi SPE Toprak Bilgisi

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ, GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ, PEYZAJ MİMARLIĞI LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

IŞIK ÜNİVERSİTESİ, GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ, PEYZAJ MİMARLIĞI LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ IŞIK ÜNİVERSİTESİ, GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ, PEYZAJ MİMARLIĞI LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ PEM 101 Peyzaj Mimarlığına Giriş (3+0+0) 3 AKTS: 4 (Introduction to Landscape Architecture) Peyzaj Mimarlığında

Detaylı

Eğitim - Öğretim yılında Fakülteye Giriş Yapan Öğrenciler İçin Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Müfredatı

Eğitim - Öğretim yılında Fakülteye Giriş Yapan Öğrenciler İçin Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Müfredatı 2016-2017 Eğitim - Öğretim yılında Fakülteye Giriş Yapan Öğrenciler İçin Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Müfredatı I.YARIYIL II. YARIYIL TBD 101 Botanik-I 2 2 3 5 1 TBD 102 Botanik-II 2 2 3 5 TBD

Detaylı

GİRESUN BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI PERFORMANS RAPORU. STRATEJİK AMAÇ/ 10-Yeşil Alanlar ve Fiziksel Aktivite

GİRESUN BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI PERFORMANS RAPORU. STRATEJİK AMAÇ/ 10-Yeşil Alanlar ve Fiziksel Aktivite GİRESUN BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ 212 YILI PERFORMANS RAPORU STRATEJİK AMAÇ/ 1-Yeşil Alanlar ve Fiziksel Aktivite GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ Park ve Yeşil alanlarda;

Detaylı

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL AİT101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ (2+0) AKTS- 2

İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL AİT101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ (2+0) AKTS- 2 T. C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ İnşaat Bölümü İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL AİT101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ (2+0) AKTS- 2

Detaylı

ZİRAAT FAKÜLTESİ BAHAR YARIYILI FİNAL SINAV PROGRAMI

ZİRAAT FAKÜLTESİ BAHAR YARIYILI FİNAL SINAV PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ ZBB-102 Tar. Meteoroloji ve Ekoloji ZF301 ZBB-306 Örtüaltı Yetiştiriciliği ZİRAAT FAKÜLTESİ 2016-2017 BAHAR YARIYILI FİNAL SINAV PROGRAMI ZBB-318 Mesleki Uygulama II ZBB-106 Hayvan Yetiştirme

Detaylı

ZF-301 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma

ZF-301 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma ZF-301 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Sert Çek. Meyveler Örtüaltı Yetiştiriciliği Bitki Biyotek. Genel Meyvecilik Genetik Sert Çek. Meyveler Örtüaltı Yetiştiriciliği Bitki Biyotek. Genel Meyvecilik

Detaylı

TDİ 102 Türk Dili II Z 2 0 2 2 1 ATA 102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Z 2 0 2 2 1 TOPLAM 14 10 24 19 26

TDİ 102 Türk Dili II Z 2 0 2 2 1 ATA 102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Z 2 0 2 2 1 TOPLAM 14 10 24 19 26 ANKARA ÜNİVERSİTESİ KALECİK MESLEK YÜKSEKOKULU BAHÇE TARIMI ÖNLİSANS EĞİTİM PROGRAMI 1. Y A R I Y I L DERSİN DERSİN ADI Z/S TEORİK UYGULAMA TOPLAM TOPLAM AKTS KODU SAAT KREDİ KAL 105 Matematik Z 2 0 2

Detaylı

KOD DERSİN ADI Z/S T U AKTS AKTS* İÇT111 İç Mimarlık ve Çevre Tasarımına Giriş I Z İÇT113 Temel Tasarım Eğitimi I Z

KOD DERSİN ADI Z/S T U AKTS AKTS* İÇT111 İç Mimarlık ve Çevre Tasarımına Giriş I Z İÇT113 Temel Tasarım Eğitimi I Z NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EĞİTİM PLANI ZORUNLU VE SEÇMELİ DERS LİSTESİ 1. Yarıyıl İÇT111 İç Mimarlık

Detaylı

Eğitim - Öğretim yılında Fakülteye Giriş Yapmış Öğrenciler İçin. Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Müfredatı

Eğitim - Öğretim yılında Fakülteye Giriş Yapmış Öğrenciler İçin. Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Müfredatı 2013-2014 Eğitim - Öğretim yılında Fakülteye Giriş Yapmış Öğrenciler İçin Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Müfredatı I. YARIYIL II. YARIYIL TBD 101 Botanik-I 1 TBD 102 Botanik-II

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ CEYLANPINAR MESLEK YÜSEKOKULU TARIMSAL İŞLETMECİLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ CEYLANPINAR MESLEK YÜSEKOKULU TARIMSAL İŞLETMECİLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ HARRAN ÜNİVERSİTESİ CEYLANPINAR MESLEK YÜSEKOKULU TARIMSAL İŞLETMECİLİK PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ I. SINIF GÜZ DÖNEMİ DERSLERİ(I.YARIYIL) Tarla Tarımı 1403101 I 1+2 2 2 Dönem içerisinde bu ders kapsamında

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI 31 Mayıs 1.SINIF 2.SINIF 3.SINIF 4.SINIF

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI 31 Mayıs 1.SINIF 2.SINIF 3.SINIF 4.SINIF 8:30-9:45 Genetik BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI Mesleki Uygulama II Bitki Koruma Hayvan Yetiştirme Tar. Meteoroloji ve Ekoloji Genel Sebzecilik Ekonomi Minör Meyveler Sıcak İklim Sebzeleri

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI ARASINAV PROGRAMI

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI ARASINAV PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ 2018-2019 GÜZ YARIYILI ARASINAV PROGRAMI ZBB113 Bahçe Bit. Giriş -303 ZBB111 Toprak Bilgisi tesi ZBB101 Matematik (A.G.SARIHAN) -303 ZBB105 Kimya (M.Ç.AYVAZ) -303 ZBB403 Bahçe Bit.

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAVI PROGRAMI 12.01.2016 Salı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAVI PROGRAMI 12.01.2016 Salı Serin İklim Sebzeleri BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAVI PROGRAMI Botanik Matematik Fizik Kimya Bahçe Bit. Fizyolojisi Proje Haz. Tek. Türkiye Meyveciliği Genel Meyvecilik Genel Bağcılık

Detaylı

Bitkilerle Alan Oluşturma -1

Bitkilerle Alan Oluşturma -1 Bitkilerle Alan Oluşturma -1 Peyzaj Mekanlarının 3 Temel Elemanı Yüzey Zemin Düzlemi: Mekanın tabanını oluşturur. Mekanın diğer elemanları bu tabanın üzerinde yer alır.örneğin üstünde hiçbir bitki veya

Detaylı

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL DERSLER ZAI101 - ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I (2+0) 2 Kredi 2 AKTS İnkılap, İhtilal, Reform Kavramları,

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI FİNAL SINAV PROGRAMI

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI FİNAL SINAV PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ 2018-2019 GÜZ YARIYILI FİNAL SINAV PROGRAMI ZBB113 Bahçe Bit. ZBB219 Süs Yet ZBB313 Süs Yet ZBB107 Botanik ZBB305 Bahçe Islahı -302 ZBB215 Organik Tarım ZBB311 Organik Tarım ZF302

Detaylı

MİM IS 101 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ I NORMAL MİM 211 MİMARİ TASARIM II * MİM 111 ÖZEL ÖZEL

MİM IS 101 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ I NORMAL MİM 211 MİMARİ TASARIM II * MİM 111 ÖZEL ÖZEL T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2018 2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI I.SINIF BÖLÜM YARIYIL ANABİLİM DALI DERS SIRASI M İ M O O O (0) GENEL (1) BİNA BİLGİSİ (2)

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ 2013 2014 EĞİTİM/ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI FİNAL SINAV PROGRAMI

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ 2013 2014 EĞİTİM/ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI FİNAL SINAV PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ 2013 2014 EĞİTİM/ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI FİNAL SINAV PROGRAMI İngilizce- BB ZF 206, 306, Genel Sebzecilik. Meteoroloji ve Ekoloji (, 206), Hayvan Yetiştirme Genetik (ZF 302,

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ-I SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ-I SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ-I Toprak Bilgisi (ZF 301) Matematik (ZF 301) Toprak Bilgisi Toprak Bilgisi Bahçe Bit. Giriş (ZF 301) Toprak Bilgisi Bahçe Bit. Giriş Fizik (ZF

Detaylı

FAKÜLTEMİZ 2011 VE SONRASI GİRİŞLİ ÖĞRENCİLERİN ALMALARI GEREKEN SEÇMELİ DERSLER

FAKÜLTEMİZ 2011 VE SONRASI GİRİŞLİ ÖĞRENCİLERİN ALMALARI GEREKEN SEÇMELİ DERSLER FAKÜLTEMİZ 2011 VE SONRASI GİRİŞLİ ÖĞRENCİLERİN ALMALARI GEREKEN SEÇMELİ DERSLER BAHÇE BİTKİLERİ 2.SINIF Fakülte Seçmeli Ders Grubu I Fakülte Seçmeli Ders Grubu II Fakülte Seçmeli Ders Grubu III Üniversite

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI VİZE SINAVI PROGRAMI 30.03.2016 Çarşamba

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI VİZE SINAVI PROGRAMI 30.03.2016 Çarşamba S/G BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ Mikrobiyoloji Toprak Bilgisi Tar.Meteoroloji ve Ekoloji Ekonomi Minör Meyveler Hayvan Yetiştirme Bitki Biyoteknolojisi ZF 302-306 Sert Çek. Meyveler Üzümsü Meyveler ZF 302-306

Detaylı

PEYZAJ TASARIM PROJELERİ ve PROJELENDİRME SÜRECİ. Öğr.Gör.Hande ASLAN

PEYZAJ TASARIM PROJELERİ ve PROJELENDİRME SÜRECİ. Öğr.Gör.Hande ASLAN PEYZAJ TASARIM PROJELERİ ve PROJELENDİRME SÜRECİ Öğr.Gör.Hande ASLAN 1. PEYZAJ TASARIM PROJELERİ Peyzaj Tasarım Projeleri çalışmalarını, genelde üç başlık altında toplayabiliriz. 1- Küçük çaplı projeler

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ARASINAV PROGRAMI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ARASINAV PROGRAMI SINAVI AÇILACAK LER ENF101 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI (Dersi Yükseltme ve Tekrar Alan Öğrencileri için) Tarih Saat Sınav Yeri 01.04.2017 TBB306 TARIMDA BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ 07.04.2017 10:30 TYS408

Detaylı

BİTKİSEL UYGULAMA TEKNİĞİ

BİTKİSEL UYGULAMA TEKNİĞİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ KALECİK MESLEK YÜKSEKOKULU PEYZAJ ve SÜS BİTKİLERİ PROGRAMI BİTKİSEL UYGULAMA TEKNİĞİ ÇİÇEKLİ ÇALI, YER ÖRTÜCÜ, ÇİT, SARILICI-TIRMANICI BİTKİLERİN PLANTASYONU Öğr.Gör.Hande ASLAN TOPRAKSIZ

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ-I SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ-I SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ-I Toprak Bilgisi Fizik (ZF 301) Matematik Toprak Bilgisi (ZF 302) Toprak Bilgisi Bahçe Bit. Giriş (ZF 301) Toprak Bilgisi Bahçe Bit. Giriş Fizik

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE VE RESTORASYON

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE VE RESTORASYON ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI TARİHİ BAHÇELERDE RÖLÖVE VE RESTORASYON Rölöve, bir yapının, kent dokusunun veya arkeolojik kalıntının yakından incelenmesi, belgelenmesi, mimarlık

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ-I SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ-I SAAT PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ-I Toprak Bilgisi Fizik (ZF 301) Matematik Matematik (ZF 301) Matematik Toprak Bilgisi (ZF 302) Toprak Bilgisi Bahçe Bit. Giriş (ZF 301) Toprak

Detaylı

PARK VE BAHÇELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI PARK ve BAHÇELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

PARK VE BAHÇELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI PARK ve BAHÇELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE PARK VE BAHÇELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI PARK ve BAHÇELER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde 1- Bu yönergenin

Detaylı

ORMAN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS PROGRAMI

ORMAN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS PROGRAMI ORMAN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1. SINIF 08 00-08 45 Matematik (D21) 09 00-09 45 Matematik (D21) Genel Kimya (D21) Genel Botanik (D21) 10 00-10 45 Orm.Müh.Giriş (D21) Matematik (D21) Genel Kimya (D21) Zooloji

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS PROGRAMI SULAMA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI (I. YARIYIL) SAATLER PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS PROGRAMI SULAMA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI (I. YARIYIL) SAATLER PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA SULAMA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI (I. YARIYIL) Çevre Kirliliği (S) Prof. Dr. Doğanay TOLUNAY Bilgisayar ları Öğr. Gör. Zübeyde BÜLBÜL MYO 205 İklim Bilgisi (S) Prof. Dr. Ferhat GÖKBULAK Atatürk İlkeleri ve İnkılap

Detaylı

Bitki Materyali (S) Öğr. Gör. Dr. Hatice YILMAZ MYO 307. İklim Bilgisi (S) Prof. Dr. Ferhat GÖKBULAK MYO 307

Bitki Materyali (S) Öğr. Gör. Dr. Hatice YILMAZ MYO 307. İklim Bilgisi (S) Prof. Dr. Ferhat GÖKBULAK MYO 307 SULAMA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI (I. YARIYIL) Çevre Kirliliği (S) Prof. Dr. Doğanay TOLUNAY Bilgisayar ları Öğr. Gör. Zübeyde BÜLBÜL MYO 205 Bitki Materyali (S) Öğr. Gör. Dr. Hatice YILMAZ Atatürk İlkeleri

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI II. (BAHAR) YARIYILI FİNAL SINAV PROGRAMI (ESKİ YÖNETMELİĞE TABİİ ÖĞRENCİLER İÇİN)

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI II. (BAHAR) YARIYILI FİNAL SINAV PROGRAMI (ESKİ YÖNETMELİĞE TABİİ ÖĞRENCİLER İÇİN) Tarih Saat D. Kodu Dersin Adı Sınav Salonu 08-10 BB-306 BAHÇE BİT. FİZYOLOJİK ESAS. FTSS 10-12 BB-202 BAHÇE BİTKİLERİ KM-8,9 06.06.2011 07.06.2011 08.06.2011 09.06.2011 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ

Detaylı

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI ARASINAVI PROGRAMI

GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI ARASINAVI PROGRAMI GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI ARASINAVI PROGRAMI rtesi tesi Su Ürünleri İşleme Teknolojisi/ Gıda Bileşen. Fiziksel Özellikleri Gıda Müh. Giriş I (Mehmet Korkmaz) Biyoloji Çay ve Şekerli Ürünler

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS PROGRAMI SULAMA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI (I. YARIYIL) SAATLER PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS PROGRAMI SULAMA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI (I. YARIYIL) SAATLER PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA SULAMA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI (I. YARIYIL) Bilgisayar ları Yrd. Doç. Dr. Muhittin İNAN MYO - 205 Toprak Bilgisi Doç. Dr. Orhan SEVGİ MYO - 206 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Okutman Ertuğrul DALMIŞ

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ VAN MESLEK YÜKSEKOKULU RESTORASYON PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Meslek Yüksekokulu Restorasyon Programında Okutulmakta Olan Derslerin İçeriklerini Gösteren

Detaylı

I. KISIM: Temel Bilgiler ve Muhafaza

I. KISIM: Temel Bilgiler ve Muhafaza İçindekiler I. KISIM: Temel Bilgiler ve Muhafaza 1. Sebzeciliğin Önemi... 3 1.1. İnsan Beslenmesindeki Önemi...4 1.1.1. Sebzelerin Besin Değeri... 5 1.1.1.a. Su... 5 1.1.1.b. Protein... 6 1.1.1.c. Karbonhidratlar...

Detaylı

2014 / 2015 YGSH HAFTA İÇİ KURS TAKVİMİ (YGSH) DAF NO DERS 2

2014 / 2015 YGSH HAFTA İÇİ KURS TAKVİMİ (YGSH) DAF NO DERS 2 EKİM 2014 TÜRKÇE 425 60 MATEMATİK GEOMETRİ FİZİK KİMYA BİYOLOJİ 80 50 45 30 50 ARİFE 1 Çarşamba 2 Perşembe 3 Cuma TATİL COĞRAFYA TARİH FELSEFE 45 45 20 KURBAN BAYR. 4 Cumartesi TATİL 1.GÜN KURBAN BAYR.

Detaylı

FİDAN YETİŞTİRİCİLİĞİ PROGRAMI (BİRİNCİ ÖĞRETİM) DERS PROGRAMI

FİDAN YETİŞTİRİCİLİĞİ PROGRAMI (BİRİNCİ ÖĞRETİM) DERS PROGRAMI Adnan Menderes Üniversitesi SULTANHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLAR FİDAN YETİŞTİRİCİLİĞİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ (İkinci Öğretim) MANTARCILIK PAZARLAMA SAÇ BAKIMI VE GÜZELLİK

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BATTALGAZİ MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Tipi: Zorunlu/ Saat. Seçmeli/Mesleki II Türkçe Zorunlu

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BATTALGAZİ MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU. Tipi: Zorunlu/ Saat. Seçmeli/Mesleki II Türkçe Zorunlu İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BATTALGAZİ MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 00101 Botanik Eğitim-Öğretim Yılı:2010-2011 BÖLÜM/PROGRAM Bahçe Tarımı / Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Yayım Tarihi:21.03.2011

Detaylı

SULAMA TEKNOLOJİSİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MÜFREDATI. Arazi Kodu. Sunum Laboratuvar Toplam (S/Z) Adı Ara Sınav Ödev

SULAMA TEKNOLOJİSİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MÜFREDATI. Arazi Kodu. Sunum Laboratuvar Toplam (S/Z) Adı Ara Sınav Ödev SULAMA TEKNOLOJİSİ I. Yarıyıl Yarıyıl İçi Etkinlikleri Katkı Oranları Adı Ara Sınav Ödev Sunum Laboratuvar Toplam ODTD0001 Z Türk Dili I 100 100 ODAI0001 Z Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Okutman

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVI PROGRAMI

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVI PROGRAMI 06-07 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ Mayıs 07 LİK LİK Mayıs 07 :00 LİK LİK Açık Kaynak İşletim Algoritma ve Yüzeysel Tasarım ve Sistemleri Programlama Uygulama F.M.Akalp K.CÜNERAY Ö.SAĞLIYAN 0B 03A 0B

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS PROGRAMI SULAMA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI (I. YARIYIL) SAATLER PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS PROGRAMI SULAMA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI (I. YARIYIL) SAATLER PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA SULAMA TEKNOLOJİSİ PROGRAMI (I. YARIYIL) Bilgisayar Uygulamaları Yrd. Doç. Dr. Muhittin İNAN MYO - 205 Toprak Bilgisi Doç. Dr. Orhan SEVGİ MYO - 206 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Okutman Ertuğrul

Detaylı

Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Haftalık Ders Programı Mimarlık Bölümü

Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Haftalık Ders Programı Mimarlık Bölümü Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Fakültesi 2016-2017 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Haftalık Ders Programı Mimarlık Bölümü 1. Sınıf 08:00 09:00 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma MİM 102 Stüdyosu MİM 106

Detaylı

ÖLÇME BİLGİSİ TANIM KAPSAM ÖLÇME ÇEŞİTLERİ BASİT ÖLÇME ALETLERİ

ÖLÇME BİLGİSİ TANIM KAPSAM ÖLÇME ÇEŞİTLERİ BASİT ÖLÇME ALETLERİ ÖLÇME BİLGİSİ TANIM KAPSAM ÖLÇME ÇEŞİTLERİ BASİT ÖLÇME ALETLERİ Doç. Dr. Alper Serdar ANLI 1.Hafta Ölçme Bilgisi Dersi 2013 Bahar Dönemi Ders Programı HAFTA KONU 1.Hafta 2.Hafta 3.Hafta 4.Hafta 5.Hafta

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ (25.09.2011)

IŞIK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ (25.09.2011) IŞIK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ (25.09.2011) PEM 101 PEYZAJ MİMARLIĞINA GİRİŞ (2+0+0) 2 AKTS: 4 (Introduction to Landscape Architecture) Peyzaj Mimarlığında

Detaylı

ZF 101 S/G Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Zooloji

ZF 101 S/G Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Zooloji ZF 101 08-09 Zooloji 09-10 Tarımsal Yapılar ve Sulama TT (ZF 101) 10-11 Tarımsal Yapılar ve Sulama TT (ZF 101) 11-12 Tarımsal Yapılar ve Sulama TT (ZF 101) Gıda Mevzuatı AŞ (ZF 101) Gıda Mevzuatı Gıda

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERS MÜFREDATI Revize Edilmiş Şubat-2014

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERS MÜFREDATI Revize Edilmiş Şubat-2014 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ MÜFREDATI Revize Edilmiş Şubat-2014 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ BOLOGNA SÜRECİ MÜFREDATI (2013/2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ) T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME PROGRAMI

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME PROGRAMI Haziran 07 5:00 Haziran 07 3:30 Haziran 07 :00 Haziran 07 06-07 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ Sayısal Elektronik Alternatif Akım Devre Organik Tarımın Genel Çini Dekor Yöntemleri Analizi İlkeleri TAB

Detaylı

1. YARIYIL/GÜZ DÖNEMİ

1. YARIYIL/GÜZ DÖNEMİ 1. YARIYIL/GÜZ DERS BİLGİ FORMU Ahşap İşleri I DERS KODU GES 109 1. Yarıyıl / Güz Dönemi (Proje, 2 14 28 Geleneksel sanatlar arasında yer alan Ahşap sanatlarının tarihsel gelişim süreci içinde incelenmesi.

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ-I ZBB111 Toprak Bilgisi T.AŞKIN (ZF 303) ZBB111 Toprak Bilgisi T.AŞKIN (ZF 303) ZBB111 Toprak Bilgisi T.AŞKIN (ZF 303) ZBB103 Fizik S.BALTA (ZF

Detaylı

BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ / ARICILIK PROGRAMI DERS PROGRAMI

BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜMÜ / ARICILIK PROGRAMI DERS PROGRAMI Adnan Menderes Üniversitesi ÇİNE MESLEK YÜKSEKOKULU I- PROGRAMLAR ARICILIK ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ GIDA TEKNOLOJİSİ GIDA TEKNOLOJİSİ (İkinci Öğretim) ORGANİK TARIM SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ TARIMSAL

Detaylı

SULAMA TEKNOLOJİSİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MÜFREDATI. I. Yarıyıl Yarıyıl İçi Etkinlikleri Katkı Oranları. Okutman.

SULAMA TEKNOLOJİSİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MÜFREDATI. I. Yarıyıl Yarıyıl İçi Etkinlikleri Katkı Oranları. Okutman. SULAMA TEKNOLOJİSİ ODTD0001 Z Türk Dili I ODAI0001 Z Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Ara Ödev Sunum Laboratuvar Toplam ODYD0001 Z Yabancı Dil II Nalan TUR SUTE1025 Z Teknik Çizim Öğr. Gör. İlker ESİN

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI Salı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI Salı BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ 2017-2018 GÜZ YARIYILI BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI Mesleki Uygulama I Bahçe Bit. Hasat ve Muh. Bahçe Bitkileri Fizyolojisi Proje Hazırlama Tekniği Bitki Fizyolojisi -302 Botanik (Elvan

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ 2014 2015 EĞİTİM/ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI FİNAL SINAVI PROGRAMI

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ 2014 2015 EĞİTİM/ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI FİNAL SINAVI PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ 2014 2015 EĞİTİM/ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI FİNAL SINAVI PROGRAMI rtesi Bahçe Bit. Giriş (ZF 301, 306) (ZF 303, 306) (ZF 303-306) (ZF 303, 306) BB III Bahçe Islahı (ZF 306, 303) Genel

Detaylı

T.C. GEBZE BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ:

T.C. GEBZE BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV TANIMLARI. Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ: GÖREV TANIMLARI Karar Tarihi: 07/03/2008 Karar No: 84 Sayfa No: 1/10 AMAÇ: BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1) Bu yönetmeliğin amacı 5393 Sayılı Belediye Kanunu nun 48 nci maddesi, ISO 9001-2000 kapsamında, Görev,

Detaylı

PEYZAJ MİMARI. Topluma açık yeşil sahaların, çocuk oyun alanlarının, spor sahalarının düzenlenmesi konularında çalışmalar yapar,

PEYZAJ MİMARI. Topluma açık yeşil sahaların, çocuk oyun alanlarının, spor sahalarının düzenlenmesi konularında çalışmalar yapar, PEYZAJ MİMARI TANIM Doğa ve çevrenin insanın ihtiyaçlarını en iyi karşılayabilecek biçimde ekonomik, işlevsel, ekolojik ve estetik ölçülere uygun olarak planlanması, düzenlenmesi, korunması ve geliştirilmesi

Detaylı

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ 2016 2017 AKADEMİK YILI DERS PROGRAMI 1.Dönem (Güz) 25 saat 2.Dönem (Bahar) 26 saat INAR 110 İç Mimarlıkta Temel İç Mimarlıkta

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI HAZİRAN 0 PAZARTESİ :00 HAZİRAN 0 PAZARTESİ 3:30 HAZİRAN 0 PAZARTESİ :00 HAZİRAN 0 PAZARTESİ 04-0 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BİLGİSAYAR LİK BİLİMSEL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER K.CÜNERAY 40 8 BEDEN EĞİTİMİ

Detaylı

Üzüm Çeşit Bilimi HBE Topraksız Tarım AU 11:00 Sıcak İklim Sebzeleri EE Özel Bağcılık HBE Minör Meyveler MFB

Üzüm Çeşit Bilimi HBE Topraksız Tarım AU 11:00 Sıcak İklim Sebzeleri EE Özel Bağcılık HBE Minör Meyveler MFB BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI DERS PROGRAMI Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Tar.Meteoroloji ve Ekoloji SZB Ekonomi SPE Toprak Bilgisi FT 10:00 Tar.Meteoroloji ve Ekoloji SZB Ekonomi SPE Toprak

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV (VİZE) PROGRAMI

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV (VİZE) PROGRAMI 6 Mart Pazartesi 6:00 6 Mart 08 5:00 6 Mart 08 3:30 6 Mart 08 :00 6 Mart 08 07-08 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ (İÖ) SOR. Yeni Bilişim Teknolojileri Sayısal Elektronik Temel Sanat ve Tasarım Eğitimi

Detaylı

İLLER BANKASI ANONİM ŞİRKETİ PEYZAJ DÜZENLEME PROJELERİNİN HAZIRLANMASINA AİT TEKNİK ŞARTNAME

İLLER BANKASI ANONİM ŞİRKETİ PEYZAJ DÜZENLEME PROJELERİNİN HAZIRLANMASINA AİT TEKNİK ŞARTNAME İLLER BANKASI ANONİM ŞİRKETİ PEYZAJ DÜZENLEME PROJELERİNİN HAZIRLANMASINA AİT 2013 İller Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu nun 25.04.2013 tarih ve 13/341 sayılı kararı doğrultusunda uygun görülmüştür. İÇİNDEKİLER

Detaylı

İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜNDE ÇAP YAPACAK TÜM BÖLÜMLERİN ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇAP DERS PLANI

İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜNDE ÇAP YAPACAK TÜM BÖLÜMLERİN ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇAP DERS PLANI TÜM BÖLÜMLER İÇİN ORTAK DERS PLANI İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜNDE ÇAP YAPACAK TÜM BÖLÜMLERİN ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÇAP DERS PLANI (MİMARLIK, İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ, İLETİŞİM TASARIMI, İLETİŞİM SANATLARI,

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YARIYIL İÇİ SINAV PROGRAMI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YARIYIL İÇİ SINAV PROGRAMI 11-İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 1. SINIF SINAV PROGRAMI 27.03.17 Pazartesi 15.30 D3-D4 1 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II 27.03.17 Pazartesi 15.30 D3-D4 1 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI 27.03.17

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVI PROGRAMI 1 A.

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVI PROGRAMI 1 A. 4 Mayıs 08 5:00 4 Mayıs 08 3:30 4 Mayıs 08 :00 4 Mayıs 08 07-08 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BİLGİSAYAR SOR. Bilgisayarda Çizim (Grup ) T.Ç.KENCER Bil. Lab SOR. SOR. Yazılım Kurulum ve Yönetimi K.HALTAŞ

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV (VİZE) PROGRAMI

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV (VİZE) PROGRAMI 06 07 EĞİTİMÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ (İÖ) 03 NİSAN 07 03 NİSAN 07 :00 BİLİMSEL VE KÜLTÜREL RADAR ve ALGILAMA CAM UYGULAMA SİSTEMLERİ TEKNİKLERİ ORGANİK BAĞCILIK SERA, SEBZE ve SÜS BİTKİLERİ K.CÜNERAY

Detaylı

YAPILARDA HASAR SYON - RESTORASYON PROJE DÜZENLEME ESASLARI. Yapılarda Hasar Tespiti-I Ögr. Grv. Mustafa KAVAL AKÜ.Afyon MYO.Đnşaat Prog.

YAPILARDA HASAR SYON - RESTORASYON PROJE DÜZENLEME ESASLARI. Yapılarda Hasar Tespiti-I Ögr. Grv. Mustafa KAVAL AKÜ.Afyon MYO.Đnşaat Prog. YAPILARDA HASAR TESBĐTĐ-I 3. RÖLEVE RESTĐTÜSYON SYON - RESTORASYON PROJE DÜZENLEME ESASLARI RÖLEVE RESTĐTÜSYON SYON - RESTORASYON PROJE DÜZENLEME D ESASLARI: (Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıklarının Gruplandırılması,

Detaylı

1.2.3- İl Kuruluşuna Göre Yeri...: 1.2.3.1- İli...: 1.2.3.2- İlçesi...: 1.2.3.3- Beldesi...: 1.2.3.4- Köyü/Mahallesi...: 1.2.3.5- Özel Mevkii...

1.2.3- İl Kuruluşuna Göre Yeri...: 1.2.3.1- İli...: 1.2.3.2- İlçesi...: 1.2.3.3- Beldesi...: 1.2.3.4- Köyü/Mahallesi...: 1.2.3.5- Özel Mevkii... EK NO: 21 ÖZEL ORMAN FİDANLIĞI PROJESİ DİSPOZİSYONU 1- FİDANLIĞIN GENEL TANIMI 1.1.1- Adı Soyadı : 1.1.2- Adresi : 1.1.3- Proje Numarası : 1.2- Kuruluş Yeri...: 1.2.1- Coğrafi Yer 1.2.1.1-1/25000 ölçekli

Detaylı

T. C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ İNŞAAT BÖLÜMÜ İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I.

T. C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ İNŞAAT BÖLÜMÜ İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. T. C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ OSMANİYE MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ İNŞAAT BÖLÜMÜ İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL AİT101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ (2+0) AKTS- 2

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YARIYILSONU SINAV PROGRAMI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YARIYILSONU SINAV PROGRAMI 11-İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 1. SINIF SINAV PROGRAMI 02.01.17 Pazartesi 15.30 D3-D4 1 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 02.01.17 Pazartesi 15.30 D3-D4 1 TÜRK DİLİ I 02.01.17 Pazartesi 15.30 D3-D4

Detaylı

ÖLÇME BİLGİSİ. PDF created with FinePrint pdffactory trial version http://www.fineprint.com. Tanım

ÖLÇME BİLGİSİ. PDF created with FinePrint pdffactory trial version http://www.fineprint.com. Tanım ÖLÇME BİLGİSİ Dersin Amacı Öğretim Üyeleri Ders Programı Sınav Sistemi Ders Devam YRD. DOÇ. DR. HAKAN BÜYÜKCANGAZ ÖĞR.GÖR.DR. ERKAN YASLIOĞLU Ders Programı 1. Ölçme Bilgisi tanım, kapsamı, tarihçesi. 2.

Detaylı

1.SINIF 1. YARIYIL 2. YARIYIL

1.SINIF 1. YARIYIL 2. YARIYIL 1. SINIFLAR İÇİN 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PLANI 1.SINIF 1. YARIYIL 2. YARIYIL MİM 101 MİMARİ PR.I * 4 6 11 MİM 201 MİMARİ PROJE II * 4 6 11 MİM 102 TEMEL TASARIM EĞİTİMİ * 2 2 5 MİM 206 YAPIM

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YARIYIL İÇİ SINAV PROGRAMI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YARIYIL İÇİ SINAV PROGRAMI 11-İNŞAAT TEKNOLOJİSİ PROGRAMI 1. SINIF SINAV PROGRAMI 07.11.16 Pazartesi 09.00 901 1 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR 07.11.16 Pazartesi 15.30 D3-D4 1 TÜRK DİLİ I 07.11.16 Pazartesi 15.30 D3-D4 1 ATATÜRK İLKELERİ

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİMARİ RESTORASYON PROGRAMI ÖN LİSANS DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Teknik Resim I Kodu Dönemi Zorunlu/Seçmeli MSGSÜ Kredi AKTS MYR103 I-II

Detaylı

2010 / SINIF DENEME SINAVI FORMATI

2010 / SINIF DENEME SINAVI FORMATI 9. SINIF DENEME SINAVI FORMATI Soru dağılımı 1.test Dil ve Anlatım 27 Dil ve Anlatım 15 Kitapcık Sayısı: 2 (A ve B kitapcığı ) Edebiyat 12 Cevap Anahtarı: 2 adet A ve B internetten yayınlanır 2.test Sosyal

Detaylı

Peyzaj Mimarlığı çalışmalarında bitkisel materyalinin kullanımında, tasarım ilkeleri ile birlikte bitkilerin denrolojik özelliklerinin

Peyzaj Mimarlığı çalışmalarında bitkisel materyalinin kullanımında, tasarım ilkeleri ile birlikte bitkilerin denrolojik özelliklerinin Peyzaj Mimarlığı çalışmalarında bitkisel materyalinin kullanımında, tasarım ilkeleri ile birlikte bitkilerin denrolojik özelliklerinin ve ekolojik isteklerinin de dikkate alınması gerekir. Her bitki ölçü,

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV (VİZE) PROGRAMI

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ARA SINAV (VİZE) PROGRAMI 05 06 EĞİTİMÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 8 MART 06 MESLEKİ YAB. DİL II MESLEKİ YAB. DİL II MESLEKİ YAB. DİL II MESLEKİ YAB. DİL II STANDAR., MUHAFAZA ve GELENEKSEL TÜRK EV YAKIN SAVUNMA YAKIN SAVUNMA AMBALAJLAMA

Detaylı

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ

Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ Ç.Ü. GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 2014-2015 BAHAR YARIYILI İÇM 402 DİPLOMA PROJESİ KONU: Ç.Ü. Dış İlişkiler Birim Binası YER: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ / ADANA 1. Konu Hakkında Genel

Detaylı

PROJE I DERSİ UYGULAMA VE TESLİM ASGARİ STANDARTLARI

PROJE I DERSİ UYGULAMA VE TESLİM ASGARİ STANDARTLARI PROJE I DERSİ UYGULAMA VE TESLİM ASGARİ STANDARTLARI Çalışma Konusu : Tek Konut Çevresi Peyzaj Tasarımı Ölçek : 1/100 Çalışma Alanı Büyüklüğü : 70x100 cm Çizim Tekniği : Bristol kağıdına el çizimi Devam

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI ARASINAV PROGRAMI

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ GÜZ YARIYILI ARASINAV PROGRAMI BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ 2017-2018 GÜZ YARIYILI ARASINAV PROGRAMI Toprak Bilgisi Sebze Tohumculuğu ZF-301 Bahçe Bit. Giriş -303 Genel Meyvecilik (Elvan ÜSTÜN) -303 Sosyal Seçmeli Dersler: l ve Reklk ZF201-203

Detaylı

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI DERS PROGRAMI I.SINIF S/G Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Mikrobiyoloji FIY ZF201 08:00-10:00

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI DERS PROGRAMI I.SINIF S/G Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Mikrobiyoloji FIY ZF201 08:00-10:00 BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI DERS PROGRAMI FIY ZF201 Tarım Ekonomisi SPE ZF306 Genel Meyvecilik MY ZF301 Tarım Ekonomisi Genel Meyvecilik Tarım Ekonomisi Tar.Meteoroloji ve Ekoloji SZB ZF301 TT

Detaylı

PEYZAJ MİMARI TANIM A- GÖREVLER

PEYZAJ MİMARI TANIM A- GÖREVLER TANIM Doğa ve çevrenin insanın ihtiyaçlarını en iyi karşılayabilecek biçimde ekonomik, işlevsel, ekolojik ve estetik ölçülere uygun olarak planlanması, düzenlenmesi, korunması ve geliştirilmesi konularında

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV (VİZE) PROGRAMI

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ AVANOS MESLEK YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV (VİZE) PROGRAMI 7 KASIM 06 5:00 7 KASIM 06 3:30 7 KASIM 06 :00 7 KASIM 06 06-07 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BİLGİSAYAR Özel Güvenlik Hukuku I Özel Güvenlik Hukuku I 0A 0A 30B 03A 04A 30A Düşünce Egzersizleri Mikrodenetleyiciler

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BATTALGAZİ MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BATTALGAZİ MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ BATTALGAZİ MESLEK YÜKSEKOKULU DERS TANITIM FORMU DERSİN KODU VE ADI: 00105 Bahçe Bitkilerine Giriş Eğitim-Öğretim Yılı:2010-2011 BÖLÜM/PROGRAM Bitkisel ve Hayvansal Üretim / Bahçe Tarımı

Detaylı

2018 YGS Konuları. Türkçe Konuları

2018 YGS Konuları. Türkçe Konuları 2018 YGS Konuları Türkçe Konuları 1. Sözcük Anlamı 2. Söz Yorumu 3. Deyim ve Atasözü 4. Cümle Anlamı 5. Cümle Yorumu 6. Paragrafta Anlatım Teknikleri 7. Paragrafta Konu-Ana Düşünce 8. Paragrafta Yapı 9.

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI LİSANS PROGRAMI (2014-2015) DERS İÇERİKLERİ

IŞIK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI LİSANS PROGRAMI (2014-2015) DERS İÇERİKLERİ IŞIK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI LİSANS PROGRAMI (2014-2015) DERS İÇERİKLERİ PEM 101T Peyzaj Mimarlığına Giriş (3+0+0) 3 AKTS 4 (Introduction to Landscape Architecture)

Detaylı