SAĞLIĞIN GÜNEŞĐ SAMSUNDAN DOĞACAK

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SAĞLIĞIN GÜNEŞĐ SAMSUNDAN DOĞACAK"

Transkript

1 SAMSUN HEALTH CARE CĐTY Bölgesel, Ulusal ve Uluslararası Sağlık Kenti SAĞLIĞIN GÜNEŞĐ SAMSUNDAN DOĞACAK ANTALYA

2

3 Bugün sağlık, dünyada tedavi amaçlı hizmetten çıkmış, gelir getirici ve turizm kavramıyla iç içe geçen sağlık turizmi olarak da görülmektedir. Yeni hastane yatırımlarıyla Samsun, 7 özel hastaneye sahip olacaktır. Böylece, Samsun Üniversite Hastanesi, Đhtisaslaşmış devlet hastaneleri ve özel hastaneleriyle Karadeniz bölgesinin tek ve önemli sağlık kenti olan ilimiz, halen sağlık hizmetlerinde çevresindeki sekiz ilden önemli oranda hasta kabul etmektedir.

4 SAĞLIK KENTĐ SAMSUN 2 SAAT YAKININIZDA Ülkemizde herkes nitelikli sağlık hizmeti için temel çekim alanı olarak Đstanbul u tercih etmektedir. Đlimiz sağlıkta çekim merkezi olan illerimize sadece 2 saat lik mesafededir.

5 SAĞLIK TURĐZMĐNDE GÜÇLÜ YANLARIMIZ A. 190 KAMU VE ÖZEL SAĞLIK KURULUŞU B. 33 YILDIR BÖLGEYE HĐZMET VEREN, SEKTÖRÜN ĐHTĐYAÇ DUYDUĞU TÜM KADEMELERDEKĐ ĐNSAN KAYNAĞINI YETĐŞTĐREN TIP FAKÜLTESĐ C. HAVZA VE LADĐK TERMAL BÖLGESĐ D. ANADOLUNUN ĐLK VE EN BÜYÜK ĐLAÇ FABRĐKASI E. CERRAHĐ ALETLER SEKTÖRÜNDE DÜNYADA 3. KÜMELENME MERKEZĐ

6 Üniversite Hastanesi 1 Yatak Kapasitesi Devlet Hastanesi 12 Yıllık Hasta Muayenesi Dal Hastanesi 5 Toplam Doktor Sayısı Özel Hastane 3 Uzman 868 Özel Tıp Merkezi 6 Pratisyen Özel Dal Merkezi 9 SAĞLIK Özel Poliklinik 190 S A Ğ L I K K U R U L U Ş U 9 YATIRIMLARI DEVAM EDEN SAĞLIK KURULUŞLARI Özel Laboratuar 16 Eğitim Hastanesi 1 Aile Sağlığı Merkezi 126 Kamu Hastanesi 2 Özel Ambulans Servisi 3 Özel Hastane 3

7 KARŞILAŞTIRMALI SAĞLIK VERĐLERĐ SAMSUN (2007) TÜRKĐYE (2003) Bir Dr. Düşen Nüfus* : Bir Uzm. Dr. Düş. Nüfus : Bir Prt. Dr. Düş. Nüfus : nbin Nüfusa Düş. Yatak : Genel Yatak Đşgal Oranı : % 83 % 62 ĐLĐMĐZ SAĞLIK PARAMETRELERĐ GENEL OLARAK ÜLKE ORTALAMLARININ ÜZERĐNDEDĐR *Tüm resmi kurumlar ve Özel Sektör uzman ve pratisyen Dr. dahil ( )

8 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi; her biri kendi alanında uzman, dünya çapında yetkinliğe sahip personel ile sağlık sektörüne rehberlik edebilecek yönetim anlayışını takım ruhu içerisinde birleştirerek verdiği hizmetle benzerlerinden ayrılan, hasta ve çalışan memnuniyetini kendine ilke edinmiş, sağlık alanında uluslar arası ilişkilerde söz sahibi olan güçlü bir kuruluştur.

9 ÖZEL HASTANELER MEVCUT YAPIMI DEVAM EDEN 1. BÜYÜK ANADOLU H. (2) 4. MEDĐKALPARK HASTANESĐ 2. ATASAM HASTANESĐ 5. ROMATEM FĐZĐK TEDAVĐ H. 3. MEDĐVA HASTANESĐ 6. MEDĐ MARĐNE HASTANESĐ

10 2001 yılında anne sütünün desteklenmesinde önemi olan Birinci Basamak Sağlık Kuruluşlarında da sürdürülmüş ve 22 Kasım 2006 tarihinde Bakanlık Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü nün hazırlamış olduğu Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları çalışmasında ilimiz BEBEK DOSTU ĐL unvanını almıştır. Aile Hekimliği uygulaması başarıyla uygulanmaktadır. Đlimizdeki Resmi ve Özel Hastanelerimizin kalite standardı yüksek olup, bölge düzeyinde hizmet vermektedirler.

11 ÖZEL SEKTÖR SAĞLIK TURĐZMĐ ALTYAPISI VE KAMU YATIRIMLARI

12 SAĞLIK ÖZEL HASTANELER Atasam Hastanesi, 3600 metrekare alanda kurulmuş olup toplam 7 kat ve 3400 metrekare hizmet alanına sahiptir.ayrıca kentin diğer bölgelerinde hizmet sunmak amacıyla çiftlik caddesinde ve Atakum bölgesinde bir poliklinik ve bir Tıp Merkeziyle hizmet sunulmaktadır.

13 SAĞLIK ÖZEL HASTANELER Đnsan sağlığını her şeyin üzerinde tutan hizmet anlayışıyla yola çıkan Büyük Anadolu Hastanesi, 11 branşta verdiği poliklinik hizmetleri, laboratuarı, her türlü açık ve kapalı ameliyatın yapıldığı ameliyathanesi ve 24 saat acil servis, ambulans, doğum ve ameliyat hizmetleri ile Samsun un ilk özel hastanesi olarak sağlık sektöründe öncü olmaya devam etmektedir.

14 SAĞLIK ÖZEL HASTANELER Mediva Hastanesi, 2 muayene, 2 muhtelif test odası, 1 ameliyathane, 14 yoğun bakım hasta yatağı, 18 hasta odasından oluşmakta olup, toplam 50 yatak kapasitelidir. Hastanede günde 20 muayene, 15 anjiyo, 3 by-pass, yapılmaktadır. MediMarin Hastanesi, yapımı devam etmekte olup, 2008 hizmete açılacaktır. Toplam $ lık yatırımla, m2 kapalı alana sahip olup en son teknoloji ameliyathane ve muayene ekipmanlarıyla teçhiz edilecek, 150 yatak kapasitesi olacaktır. Bölgeye ve uluslararası sağlık turizmine hizmet verecek şekilde planlanmıştır.

15 Akademi & Duyum Tıp Merkezi 2006 yılı Temmuz ayında sağlık hizmeti vermeye başlamıştır. Şehir merkezinde her hastanın kolaylıkla ulaşabileceği bir konumda bulunan merkez, 9 katlı hizmet binasında 3000 m2 kapalı kullanım alanına sahiptir.

16 2006 yılı Aralık ayında faaliyete geçen Anaklinik, 1800 m2 kapalı alanda 7 Kadın Doğum, 1 Anestezi, 4 pediatri, 1 Radyoloji ve 1 Biyokimya uzmanı ile hizmet vermektedir.klinikte 9 yataklı servis, 2 ameliyathane, doğum salonu bulunmaktadır. Anaklinik, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Çocuk Hastalıkları nda Dal Hastanesi olmayı planlamaktadır.

17 Baroklinik, Türkiye de 6., Karadeniz Bölgesinin ilk ve tek Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezidir. Amerika ve kıta Avrupa'sında yaygın olarak kullanılmaktadır. Vurgun, CO zehirlenmesi, Diyabetik ayak, Kronik açık yaralar ve Kemik enfeksiyonları gibi hayati önem ifade eden spesifik alanlarda hizmet vermektedir. Bölge ihtiyacını karşılaması için yüksek teknolojili büyük kabin ile hizmet vermektedir.

18 FBM Lazer Estetik Plastik Cerrahi Kliniği Merkezi Karadeniz in bu alanda ilk özel kliniğidir. Đstanbul da da şubesi olan klinik, Estetik Cerrahi alanında hem Türkiye nin diğer illerinden hem de yurt dışından gelen hastalara hizmet vermektedir.

19 Bölgede ve Türkiye de özel teşebbüs olarak benzeri olmayan Ortopol Kemik Hastalıkları, 2500 metrekare kapalı alanda 3 tam donanımlı ameliyathane 15 yatağı ile Samsun, Karadeniz bölgesi ve tüm Türkiye den gelen hastalarına kemik ve eklem hastalıkları konusunda teşhis ve tedavi hizmeti vermektedir.

20 Ancere Thermal Hotel&SPA 4 yıldız konseptinde hizmet her türlü konforu içeren 3 suit, 18 double 59 triple, toplamda 80 oda 145 yatak ve 220 kişi konaklama kapasitesine sahip. Odalarda balkon, 24 saat termal sıcak su, uydu yayın TV, minibar, kablosuz internet, küvetli banyo, merkezi ısıtma var. 24 saat oda servisi, ütü, çamaşırhane, çok katlı kapalı otopark hizmeti verilmekte. Sağlık Bakanlığı kaplıca tesisi işletme iznine sahiptir.

21 Sağlıkta Kamu Yatırımları Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tamamı 570 bin m2 olan eski havaalanı arazisinin 128 bin m2 lik bölümünde TOKĐ tarafından yapılmaktadır. 400 yataklı hastane fiili olarak 600 yatak kapasitesine genişletilebilecek şekilde planlanmış olup, tarihinde tamamlanacaktır.

22 Samsun Yeni Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi nin bitişiğine ve 400 yatak kapasiteli olarak düşünülmektedir. Hastanenin ihalesi tarihinde yapıldı. Đptal edildi tarihinde yeniden ihale edildi. Değerlendirme aşamasındadır.

23 CERRAHĐ EL ALETLERĐ SEKTÖRÜNDE DÜNYADA 3. KÜMELENME MERKEZĐ Türkiye ye ve dünya pazarına hitap eden medikal tıbbi malzeme üretim sanayisi 31 firmasıyla ilimizde önemli potansiyel oluşturmaktadır. Anadolu da tıbbi cihazlar konusunda Bahadır Tıbbi Aletler A.Ş. ilk firmadır. Aygün Tıbbı Cihazlar A.Ş. elektronik motor sistemleri yapan dünyada 5. ve beyin cerrahisi medikalinde ise Türkiye de tek olması

24 ÇIKIŞ NOKTAMIZ

25 VIII. Plan döneminde başlayan ve IX. Ulusal kalkınma planında da devam eden Sağlıkta Dönüşüm Programı sağlık hizmetlerine erişimin kolaylaştırılmasını ve hizmet kalitesinin artırılmasını hedeflemektedir. Đlimizde sağlık sektörünün tüm taraflarıyla ortak bir samsun sağlık paydası oluşturulması amacı doğrultusunda fikir, eylem ve hedef birliği sağlanmıştır. Bu birlikteliğin ardından nihai hedef; ilimizin bölgesel, ulusal ve uluslararası alanda kısa orta ve uzun vadeli hedef ve çalışmalarla bir sağlık kenti olmasıdır.

26 Bu doğrultuda söylenmesi gereken dünya konseptiyle de uygun yeni yaklaşım sağlık turizmi, bu yaklaşımı hayata geçirecek ve ilimizi sağlık merkezi olma idealine planlı bir hareket oluşturacak yapı Samsun Sağlık Sektör Platformu dur.. SAMSUN SAĞLIK SEKTÖR PLATFORMU Samsun Valiliği 19 Mayıs Üniversitesi Özel Sağlık Yatırımcıları Belediyeler

27 SAĞLIK TURĐZMĐ Genel turist harcamalarının n ortalama 600 dolar olduğu göz önüne ne alınırsa tedavi amaçlı turistin harcamasının ortalama 5 bin dolar olduğu u tespit edilmiş olup, katma değeri eri tatil turistine oranla 8 kattır. Samsun, Ülkemizin sahip olduğu u jeotermal, fiyat avantajı,, yetişmi miş sağlık k personeli, özel sektörün gelişmi mişliği, i, sağlık k hizmetlerinin kalitesi vb. tüm t avantajlara sahiptir.

28 SAMSUN SAĞLIK TURĐZMĐ SEKTÖR TOPLANTILARI ÇALIŞMA KONULARI Yerel Yönetimlerin Sağlık Yatırımlarının ilde Yer Seçimleriyle Đlgili Yaklaşımları Đlimizde seçilecek bölgelerin Serbest Bölge Statüsüne Kavuşturulması Sağlık Turizmi Pastasından Daha Fazla Pay Alınması Yabancı Sağlık Yatırımcılarının Đlimize Yatırım Amaçlı Tercihinin Sağlanması Yurtiçi ve Yurt Dışından Tedavi Olmak Amacıyla Samsun a Daha Fazla Hasta Nasıl Getirilebileceği Özel Sağlık Kuruluşlarının Birlikteliği (dernekleşme)

29 SAĞLIK TURĐZMĐ SEKTÖR ÇALIŞMALARIMIZ

30 1. Kamu, özel sektör yatırımcıları ve yerel yönetimlerin katılımıyla sağlıkla ilgili ilimiz için eylem planı oluşturulmuştur. 2. HEALTHEX Medikal Turizm ve Sağlık Fuarı na Samsun Valiliği olarak 7 sağlık yatırımcısı, 1 termal otel işletmecisi ve Üniversite eşliğinde katılım sağlanmıştır.

31 3. Sağlığın tamamlayıcı sektörlerinin altyapılarının, özel bir planlama çerçevesinde bölgesel, ulusal ve uluslararası hedeflere yönelik hazır hale getirilmesi, yatırımcıların bu doğrultuda yönlendirilmesi; Konaklama Eğlence Yeme-içme Nitelikli kentli yaklaşımını geliştirme insan kaynağını iyileştirme (dil, bakış açısı)

32 4. Sağlık sektörünün tüm taraflarının ortak bir Samsun sağlık paydası doğrultusunda fikir, eylem ve hedef birliği sağlayarak ve bölgesel bir merkez olan ilimizi ulusal ve uluslar arası bir sağlık merkezi olması için yapılacak AR- GE ve tanıtım çalışmalarını organize etmek ve yürütmek amacıyla Sağlık Tanıtım Grubu oluşturulmuştur.

33 5.Đlimizin ulusal ve uluslararası bir sağlık kenti olması vizyonu belirlenmiş, 2000 dönümlük bir alanın büyük sağlık yatırımcılarına tahsisi noktasında 3 alan belirlenmiştir. Merkez eski havaalanı bölgesi 540 dönüm Havza turizm yatırım bölgesi dönüm Canik ikinci üniversite alanı yanı 500 dönüm HEDEF BU ALANLARIN GENEL KAMU YAKLAŞIMININDA DESTEĞĐYLE SAĞLIK SERBEST BÖLGESĐ ĐLAN EDĐLMESĐ

34 DUBAĐ SAĞLIK SERBEST BÖLGESĐ Dubai, dünyanın en büyük serbest sağlık bölgesi kuruluyor, Proje 3.5 milyar dolara mal olacak, 2 milyon metrekarelik bir alan üzerinde kuruluyor, Projenin yüzde 85'ini yabancı yatırımcılar oluşturuyor, Sağlık Şehri'nin yılda 15 milyon ziyaretçi çekmesi bekleniyor. Sağlık Şehri'nde 130 sağlık kuruluşu yer alacak, bu kuruluşlarda toplam 1500 sağlık personeli çalışacak Her yıl Körfez ülkelerinden 100 milyon hasta yurtdışında tedaviye 25 milyar dolar harcıyor yılında tamamlanacaktır.

35 SERBEST ŞEHĐRLERĐN AVANTAJLARI Sıfır vergi Kâr transferi imkanı Sertifika veren özerk birim Hazır altyapı Yabancı doktorlara çalışma kolaylığı Kan merkezi gibi merkezi üniteler Ortak danışmanlık hizmetleri Büyük yabancı yatırımcıların tercih etmesi

36 6. Havza ve Ladik Termal ağırlıklı bölgenin termal turizm bölgesi master planı hazırlık çalışmaları başlatılmış olup bu ay sonu itibariyle tamamlanacaktır. Havza da turizm bölgesi ilan edilen dönümlük alanda başta termal otel ve rehabilitasyon merkezleri olmak üzere daha birçok yatırım planlanmaktadır.

37 HAVZA TERMAL POTANSĐYELĐ Kaplıca alanında 3 adet konaklama tesisi bulunmaktadır. Ayrıca önceki tarihlerde yapılmış olan Aslanağzı-Kızgözü ve Maarif Hamamları ile birlikte 1986 yılından sonra yapılmış olan Modern Türk Hamamı, Lokman Hekim kaplıcaları da kaplıca alanı içinde bulunmaktadır. LÂDĐK HAMAMAYAĞI KAPLICALARI ülkemizdeki birinci derecede önemli ve öncelikli kaplıca merkezlerinden. Radyoaktif özellik gösteren Lâdik kaplıca suları organizma üzerinde uyarıcı etki yapıyor. Bu nedenle bu suya "gençlik suyu" adı veriliyor.

38 7. Hedef bölge ve ülkeler belirlenmiştir. Hedef bölge Samsun ve hinterlandındaki iller olup, yaklaşık 6 Milyon nüfusa hitap etmektedir. Ayrıca Ülkemizde sağlık hizmeti gelişmemiş illerde kapsam alanındadır. Hedef ülkeler; Kuzey Ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri-Akraba Toplulukları ve Körfez Ülkeleri dir. Ayrıca gelişmiş ülkelerdeki sıra bekleme ve fiyat dezavantajlarından olumsuz etkilenen kitlede hedeflenmektedir.

39 Uluslararası Merkez Hedefine yönelik olan daha önce tespit edilen hedef ülkeler (Kuzey Ülkeleri, Türki Cumhuriyetler ve Körfez Ülkeleri) doğrultusunda Bahreyn Uluslar arası Sağlık Fuarı na katılım sağlanmıştır. Örneğin, Bahreyn tecrübesi körfez ülkelerine estetik, termal-fizik tedavi ve göz vb. alanlarda bu ülkelere yoğunlaşılmasının faydalı olacağını göstermiştir.

40 8. Samsun un hinterlandındaki 8 ile yönelik tanıtım hazırlık çalışmaları bu ay içinde tamamlanacak olup, devamında bu çalışma Ülkemizde sağlık hizmeti gelişmemiş tüm illerde uygulanacaktır. 9.Đlimiz sağlık hizmetlerinde bölgesel, ulusal ve uluslar arası bir sağlık merkezi olarak öne çıkması için ciddi bir sağlık altyapısının oluşturulması için ilimizdeki özel sağlık yatırımcılarımızın kent bütünlüğüyle örtüşen alanlarda, ihtisaslaşarak ve tamamlayıcılık anlayışıyla daha büyük ölçekli yatırımları gerçekleştirmeleri ilke olarak benimsenmiştir. Her özel yatırımcımız bu doğrultuda projeksiyon geliştirmektedir. Đlave 4 yatırımcımız hastane çalışmalarına başlamıştır.

41 SAĞLIĞINIZIN GÜNEŞĐNĐN SAMSUNDAN DOĞMASI TEMENNĐSĐYLE SAYGILAR SUNARIM

SAĞLIK TURİZMİNİN YENİ YILDIZI; TÜRKİYE. Dünyada sağlık turizminin gelişmesine sebep olan faktörler şu şekilde sıralanabilir;

SAĞLIK TURİZMİNİN YENİ YILDIZI; TÜRKİYE. Dünyada sağlık turizminin gelişmesine sebep olan faktörler şu şekilde sıralanabilir; Yrd. Doç Dr. Gonca Güzel Şahin SAĞLIK TURİZMİNİN YENİ YILDIZI; TÜRKİYE Sağlık Turizmi; insanların tedavi olmak amacıyla yaşadıkları ülkeden, kaliteli ve görece daha ucuz hizmet alabilecekleri başka ülkelere

Detaylı

SAĞLIK TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI VE POLİTİKALAR. Dr. H. Ömer Tontuş Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü

SAĞLIK TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI VE POLİTİKALAR. Dr. H. Ömer Tontuş Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü SAĞLIK TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI VE POLİTİKALAR Dr. H. Ömer Tontuş Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü Programın Amacı ve Kapsamı-1 2 Tıbbi tedavinin alınması, termal kaynakların kullanılması,

Detaylı

Kamu Sağlık Politikaları

Kamu Sağlık Politikaları 7. Sağlık Zirvesi Kamu Sağlık Politikaları Hande HACIMAHMUTOĞLU Strateji ve Bütçe Başkanlığı Sağlık, İstihdam ve Sosyal Koruma Daire Başkanı Ankara, 20 Aralık 2018 İÇİNDEKİLER 1) Strateji ve Bütçe Başkanlığı

Detaylı

SAĞLIK TURİZMİNDE ÖZEL HASTANELERİN ROLÜ. Dr. Cevat Şengül OHSAD Genel Sekreteri

SAĞLIK TURİZMİNDE ÖZEL HASTANELERİN ROLÜ. Dr. Cevat Şengül OHSAD Genel Sekreteri SAĞLIK TURİZMİNDE ÖZEL HASTANELERİN ROLÜ Dr. Cevat Şengül OHSAD Genel Sekreteri Dünyada Sağlık Turizmi Toplam Harcamaları 2004 Yılında 20 Milyar USD 2012 Yılında 100 Milyar USD (Tahmini) * Medikal Turizmde

Detaylı

Evde Sağlık Hizmeti, Evde Fototerapi ve Ek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Tanıtımı

Evde Sağlık Hizmeti, Evde Fototerapi ve Ek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Tanıtımı Evde Sağlık Hizmeti, Evde Fototerapi ve Ek Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Tanıtımı T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI DR. SAMİ ULUS KADIN DOĞUM, ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ Evde Sağlık

Detaylı

TÜRKİYE TURİZM STRATEJİSİ 2023 VE MALATYA İLİ TURİZMİ

TÜRKİYE TURİZM STRATEJİSİ 2023 VE MALATYA İLİ TURİZMİ TÜRKİYE TURİZM STRATEJİSİ 2023 VE MALATYA İLİ TURİZMİ Dr. ADNAN ASLAN 27 MART 2013 ANKARA KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM ve İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İÇERİK 1.Dünyada ve Türkiye de Turizm 2. Türkiye

Detaylı

1.ULUSLARARASI SAĞLIK ZMĐ KONGRESĐ

1.ULUSLARARASI SAĞLIK ZMĐ KONGRESĐ 1.ULUSLARARASI SAĞLIK TURĐZM ZMĐ KONGRESĐ TÜRKĐYE DE SAĞLIK TURĐZM ZMĐNE ve ÖZEL HASTANELERE GENEL BAKIŞ Uzm.Dr.Levent Saraç 1 SAĞLIK TURĐZM ZMĐNDE TERCĐH NEDENLARĐ Kaplıca Turizmi (yaşlılar) lar) Yaşam

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK İSTATİSTİKLERİ YILLIĞI 2015 YAYINLANDI Müge ÜNAL

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK İSTATİSTİKLERİ YILLIĞI 2015 YAYINLANDI Müge ÜNAL T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından 2016 Aralık ayında 2015 yılına ait Sağlık İstatistikleri Yıllığı yayınlanmıştır. Söz konusu çalışma; T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK İSTATİSTİKLERİ YILLIĞI 2015 YAYINLANDI

Detaylı

Hastane. Hastane Grupları 19/11/2015. Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar

Hastane. Hastane Grupları 19/11/2015. Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar Hastane Sağlık Kurumları Yönetiminde Temel Kavramlar Yük.Hem.Müge Bulakbaşı Ekonomik, verimli ve etkili olarak her türlü sağlık hizmetinin kesintisiz üretildiği, Eğitim, araştırma ve toplum sağlığı hizmetlerinin

Detaylı

Hizmet Sektörü Olarak Sağlık Turizminin Ülke Ekonomisindeki Rolü. Dr. Seyit KARACA TOBB Türkiye Sağlık Kurumları Meclis Başkanı

Hizmet Sektörü Olarak Sağlık Turizminin Ülke Ekonomisindeki Rolü. Dr. Seyit KARACA TOBB Türkiye Sağlık Kurumları Meclis Başkanı Hizmet Sektörü Olarak Sağlık Turizminin Ülke Ekonomisindeki Rolü Dr. Seyit KARACA TOBB Türkiye Sağlık Kurumları Meclis Başkanı Türkiye Ekonomisi Ülkemiz 2011 yılında yapmış olduğu büyüme trendiyle, dünya

Detaylı

Uzman Doktorlar. Akay Hastanesi nin tıbbi kadrosu, alanında uzmanlaşmış, bilgili, deneyimli, yenilikleri takip eden doktorlardan oluşmaktadır.

Uzman Doktorlar. Akay Hastanesi nin tıbbi kadrosu, alanında uzmanlaşmış, bilgili, deneyimli, yenilikleri takip eden doktorlardan oluşmaktadır. /akayhastanesi /akayhastanesi Hizmetindeyiz Akay Hastanesi hedeflerinin doğrultusunda tıbbın bütün kliniklerinde hizmet vermeyi ve 450 yi aşan personeli ile standartlarını daha da ileriye taşımayı amaçlamaktadır.

Detaylı

T e r m a l i n B a ş k e n t i Thermal Capital of Turkey A f y o n k a r a h i s a r

T e r m a l i n B a ş k e n t i Thermal Capital of Turkey A f y o n k a r a h i s a r T e r m a l i n B a ş k e n t i Thermal Capital of Turkey A f y o n k a r a h i s a r Prof. Dr. Mustafa SOLAK Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü msolak@aku.edu.tr V. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi

Detaylı

663 Sayılı KHK Madde 34

663 Sayılı KHK Madde 34 1 663 Sayılı KHK Madde 34 Hastaneler; tıbbî ve malî kriterler ile kalite, hastaçalışan güvenliği ve eğitim kriterleri çerçevesinde Kurumca belirlenecek usûl ve esaslara göre altı aylık veya bir yıllık

Detaylı

YATIRIMDAN İŞLETMEYE TERMAL TURİZM

YATIRIMDAN İŞLETMEYE TERMAL TURİZM YATIRIMDAN İŞLETMEYE TERMAL TURİZM Hazırlayan: Turabi ÇELEBİ Termal Turizm Yatırımlarına yaklaşım *Termal Turizm Destinasyonları *Termal Otel Yatırımları * * Geleneksel Anlayış ( Asya Tipi ) * Modern

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2016 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ 2016 ANTALYA I. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BÜTÇE GİDERLERİNİN

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. İlkay TAŞ GÜRSOY Dokuz Eylül Üniversitesi

Yrd. Doç. Dr. İlkay TAŞ GÜRSOY Dokuz Eylül Üniversitesi AVRUPA BİRLİĞİ NDE SAĞLIK TURİZMİ Yrd. Doç. Dr. İlkay TAŞ GÜRSOY Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık turizmi nedir? hastaların ihraç edilmesi? tıbbi hizmetlerin ithal edilmesi? sağlığın/sağlık hizmetlerinin

Detaylı

İZMİR DE YENİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ

İZMİR DE YENİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ İZMİR DE YENİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Kuruluş 14.07.2010 VİZYON Uluslararası ölçütlere uygun; Tıp eğitimi, Araştırma, Hizmet sunumu, Örnek bir Tıp Fakültesi; Yetiştirdiği hekimler Tıp bilimine

Detaylı

SANATORYUM ATATÜRK ÜN HAYALİNDEKİ HASTANE: Hastanemizin kuruluş düşüncesi 1930 lu yıllara dayanmaktadır. Toraks Bülteni 33

SANATORYUM ATATÜRK ÜN HAYALİNDEKİ HASTANE: Hastanemizin kuruluş düşüncesi 1930 lu yıllara dayanmaktadır. Toraks Bülteni 33 ATATÜRK ÜN HAYALİNDEKİ HASTANE: SANATORYUM Vefatından birkaç sene öncesinde Atatürk, yaverlerinden Cevat Abbas Bey in köşküne sık sık gelir ve hastanemizin şu an bulunduğu tepeden Ankara yı seyredermiş.

Detaylı

SKAL ANTALYA KULÜBÜ YÖNETİMİ NE

SKAL ANTALYA KULÜBÜ YÖNETİMİ NE SKAL ANTALYA KULÜBÜ YÖNETİMİ NE Konu Hk. :Skal Antalya Kulübü Üyeleri ne Özel Jinefem Tıp Merkezi nde Uygulanacak İndirimler Özel Jinefem Tıp Merkezi,01.03.2004 tarihinde faaliyetine başlamış, her yıl

Detaylı

Dünyada yılda bir milyar kişi ülke değiştiriyor ve bu sayı her yıl %7 artıyor.

Dünyada yılda bir milyar kişi ülke değiştiriyor ve bu sayı her yıl %7 artıyor. Sağlık Turizmi GENEL BİLGİ Dünyada yılda bir milyar kişi ülke değiştiriyor ve bu sayı her yıl %7 artıyor. Türkiye 2002 de 17. Sıradan 2012 de 7 sıraya yükseldi. (Fransa, ABD, Çin, İspanya, İtalya, İngiltere,

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Sinop İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği. Türkeli Devlet Hastanesi

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Sinop İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği. Türkeli Devlet Hastanesi T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Sinop İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Türkeli Devlet Hastanesi TARİHÇE: 2001-2015 HASTANEMİZ 1999 YILINDA BİTİŞİK 2 BLOK ŞEKLİNDE İNŞAA

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL HASTANELER YÖNETMELĐĞĐ

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL HASTANELER YÖNETMELĐĞĐ 2. BÖLÜM: HĐZMET BĐRĐMLERĐNE ESAS BĐLGĐLER HĐZMET BĐRĐMLERĐNE ESAS BĐLGĐ VE BELGELER 1- genelinde hijyene uygun temizlik ve bakım sağlanmış mı (uygun olmayan birimler açıkça belirtilecektir) 2-Acil ünitesi

Detaylı

SAĞLIK TURİZMİNDE MEVZUAT VE TEŞVİKLER

SAĞLIK TURİZMİNDE MEVZUAT VE TEŞVİKLER SAĞLIK TURİZMİNDE MEVZUAT VE TEŞVİKLER Müge ÜNAL Küreselleşme sürecinde, ülkeler arasında işbirliğinin artması, seyahat özgürlüklerinin ve imkanlarının artması, ulaşımda maddi manevi kolaylıklar sağlanması

Detaylı

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı. 10.04.2013 Anadolu Üniversitesi

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı. 10.04.2013 Anadolu Üniversitesi 2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 10.04.2013 Anadolu Üniversitesi Küresel Turizm Sektörü Dünya daki turist sayısı 2011 yılında bir önceki yıla göre % 4,6 ve 2012

Detaylı

TUROB - Selanik Philoxenia 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

TUROB - Selanik Philoxenia 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu TUROB - Selanik Philoxenia 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 21-24.11.2013 Fuarın Açık Olduğu saatler 11.00 20.00 Dağıtılan Malzemeler 1. Istanbul Guide 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası

Detaylı

Onur Özsoy Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Sağlık Ekonomisi Dersi

Onur Özsoy Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Sağlık Ekonomisi Dersi Ekonomisi Dersi 2017-2018 1 Çalışmamızda ise Kamu-Özel İşbirliği (KÖİ) ile gerçekleştirilen ve Şehir Hastaneleri olarak bilinen hastane tesisi projelerinin maliyet ve faydaları ile birlikte avantaj ve

Detaylı

Dr. Müge ŞANAL. Ziraat Mühendisi Antalya

Dr. Müge ŞANAL. Ziraat Mühendisi Antalya Dr. Müge ŞANAL Ziraat Mühendisi 06.04.2017 Antalya 1 Ülkemiz binlerce yıllık kültürel birikimi ve doğal güzellikleri ile dünyanın önemli kültür ve turizm merkezleri arasında yer almaktadır. 2 Kültür ve

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2014 YILI KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU TEMMUZ 2014 ANTALYA I. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BÜTÇE GİDERLERİNİN

Detaylı

BURSA SAĞLIK TURİZMİ POTANSİYELİ BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ. Dr. Özcan AKAN İl Sağlık Müdürü

BURSA SAĞLIK TURİZMİ POTANSİYELİ BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ. Dr. Özcan AKAN İl Sağlık Müdürü BURSA SAĞLIK TURİZMİ POTANSİYELİ BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Dr. Özcan AKAN İl Sağlık Müdürü BURSA SAĞLIK TURİZMİ POTANSİYELİ Dr. Özcan AKAN İl Sağlık Müdürü BURSA da Medikal Turizm Termal Turizmi SPA-Wellness

Detaylı

Rehabilitasyon Hizmetleri

Rehabilitasyon Hizmetleri 14. HAFTA Rehabilitasyon Hizmetleri Hastalık, kaza veya yaralanma sonucu gelişen sınırlanmış fonksiyonel kapasitenin, geçici veya kalıcı yetersizliklerin, hastalığın tedavisi ile birlikte veya tedavi sonrası,

Detaylı

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Bursa Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 29.05.2013

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Bursa Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 29.05.2013 2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Bursa Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 29.05.2013 Küresel Turizm Sektörü Dünya daki turist sayısı 2011 yılında bir önceki yıla göre % 4,6 ve 2012 de %4 artışla 1,035 milyar

Detaylı

l Sağlıkta Kalite

l Sağlıkta Kalite www.avicennahospital.com l 0212 440 32 00 Sağlıkta Kalite GENEL BİLGİLER 1997 yılında hizmet vermeye başlayan Avicenna Sağlık Grubu, konum itibariyle İstanbul da faaliyetlerine devam etmektedir. GENEL

Detaylı

Dr.Ahmet AYDEMİR 30 Ekim 2013 Ankara

Dr.Ahmet AYDEMİR 30 Ekim 2013 Ankara Dr.Ahmet AYDEMİR 30 Ekim 2013 Ankara KÜME NASIL OLUŞUR? Birbiriyle ilişkili işletmelerin ve kurumların belirli bir coğrafi alanda (yörede) yoğunlaşması ile oluşur. Samsun Medikal Kümesi Üretici Aktörleri

Detaylı

SAMSUN KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

SAMSUN KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ SAMSUN KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTALIKLARI HASTANESİ DEĞİŞİM SÜRECİ BİRLİK' te Sağlıklı Gelecek" Gebe Okulu Epidural Anestezi ile Ağrısız Doğum Keyifli Doğum Ünitesi

Detaylı

PLATFORMUMUZUN YURTDIŞI TANITIM HİZMETLERİ

PLATFORMUMUZUN YURTDIŞI TANITIM HİZMETLERİ PLATFORMUMUZUN YURTDIŞI TANITIM HİZMETLERİ Hedefimiz, öncelikli pazarlarda ülkemizin sağlık turizmi potansiyelini tanıtmaktır. Sunmuş olduğunuz sağlık hizmetinin kalitesini ve imkânlarınızı tanıtmak, sağlık

Detaylı

SAĞLIK TURİZMİ 2012 FAALİYET RAPORU

SAĞLIK TURİZMİ 2012 FAALİYET RAPORU EK T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK TURİZMİ 2012 FAALİYET RAPORU ÖZET Bakanlığımız, dünyadaki sağlık turizmi sektörünün gelişimine paralel olarak

Detaylı

TURĠZM SEKTÖRÜ ÇALIġTAYI. 23 Haziran 2011, Zonguldak. ÇALIġTAY RAPORU

TURĠZM SEKTÖRÜ ÇALIġTAYI. 23 Haziran 2011, Zonguldak. ÇALIġTAY RAPORU TURĠZM SEKTÖRÜ ÇALIġTAYI 23 Haziran 2011, Zonguldak ÇALIġTAY RAPORU GĠRĠġ Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından organize edilen Turizm Sektörü konulu çalıştay, 23 Haziran 2011 tarihinde Batı

Detaylı

Sağlık İçin Nerede, Ne Kadar Para Ödemek Zorundayız? / Başak Göktaş

Sağlık İçin Nerede, Ne Kadar Para Ödemek Zorundayız? / Başak Göktaş Sağlık İçin Nerede, Ne Kadar Para Ödemek Zorundayız? / Başak Göktaş Katılım payı 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için genel sağlık

Detaylı

SAĞLIK SERBEST BÖLGESĠ (SSB) ÇALIġMASI

SAĞLIK SERBEST BÖLGESĠ (SSB) ÇALIġMASI SAĞLIK SERBEST BÖLGESĠ (SSB) ÇALIġMASI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK HĠZMETLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURĠZMĠ DAĠRE BAġKANLIĞI 20-11-2012-ANKARA 1 SERBEST BÖLGE TANIMI Genel olarak serbest bölge; ülkenin

Detaylı

KONAKLAMA TESİSLERİNDE KURULACAK SAĞLIK TESİSLERİ

KONAKLAMA TESİSLERİNDE KURULACAK SAĞLIK TESİSLERİ KONAKLAMA TESİSLERİNDE KURULACAK SAĞLIK TESİSLERİ Sayılarla Türk Turizmi Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik Özel Hastaneler Yönetmeliği SAYILARLA TÜRK TURİZMİ TÜRK

Detaylı

SAĞLIK KOMİTESİ SUNUM

SAĞLIK KOMİTESİ SUNUM SAĞLIK KOMİTESİ SUNUM BAŞLIKLARLA TÜRSAB TÜRSAB, 1972 yılında 1618 sayılı yasa ile kurulmuş ilk turizm meslek birliğidir. 01 İLK MESLEKİ BİRLİK 2013 yılında Türkiye ye gelen yabancı turistlerin yaklaşık

Detaylı

KAVAK - SÖĞÜT 18.352 48.589 59.112 74.175 377.134 MEYVE DİĞER TARLA 3.969.837 Tablo 2

KAVAK - SÖĞÜT 18.352 48.589 59.112 74.175 377.134 MEYVE DİĞER TARLA 3.969.837 Tablo 2 KIRŞEHİR İLE İLGİLİ BAZI İSTATİSTİKLER 1. EKONOMİK YAPI 1.1. TARIM ve HAYVANCILIK Kırşehir, Türkiye'nin hububat depolarından biridir. Aynı zamanda Türkiye'nin önemli hayvan yetiştiricilik merkezlerinden

Detaylı

TÜRKĠYE NĠN SAĞLIK TURĠZMĠ POTANSĠYELĠ

TÜRKĠYE NĠN SAĞLIK TURĠZMĠ POTANSĠYELĠ TÜRKĠYE NĠN SAĞLIK TURĠZMĠ POTANSĠYELĠ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TEDAVĠ HĠZMETLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (SAĞLIK TURĠZMĠ KOORDĠNATÖRÜ) DR. DURSUN AYDIN 5.5. ANTALYA SUNUM ĠÇERĠĞĠ Sağlık Turizmi Koordinatörlüğü Sağlık

Detaylı

GAZİANTEP GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRME VE ÖNGÖRÜLER 2015 EKONOMİ VE STRATEJİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ GAZİANTEP, 24 KASIM 2011

GAZİANTEP GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRME VE ÖNGÖRÜLER 2015 EKONOMİ VE STRATEJİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ GAZİANTEP, 24 KASIM 2011 GAZİANTEP GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ DEĞERLENDİRME VE ÖNGÖRÜLER 2015 EKONOMİ VE STRATEJİ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ GAZİANTEP, 24 KASIM 2011 KONUT SEKTÖRÜ İÇİN DEMOGRAFİK ÖNGÖRÜLER YILLAR NÜFUS ARTIŞ HIZI % TOPLAM

Detaylı

MLP SAĞLIK HİZMETLERİ A.Ş.

MLP SAĞLIK HİZMETLERİ A.Ş. MLP SAĞLIK HİZMETLERİ A.Ş. Fiyat Tespit Raporu Hakkında Değerlendirme Raporu Fiyat Tespit Değerlendirme Raporu, Sermaye Piyasası Kurulu nun 12/02/2013 tarihli ve 5/145 sayılı kararında yer alan; payları

Detaylı

maksimum konfor, maksimum deneyim...

maksimum konfor, maksimum deneyim... maksimum konfor, maksimum deneyim... maksimum konfor, maksimum deneyim... maksimum konfor, maksimum deneyim... Genel Bilgi Koşulsuz misafir memnuniyetinin ve hizmet kalitesinin başarıyı getirdiğine inanan

Detaylı

KIRKLARELİ İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BABAESKİ DEVLET HASTANESİ

KIRKLARELİ İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BABAESKİ DEVLET HASTANESİ KIRKLARELİ İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BABAESKİ DEVLET HASTANESİ ÖZGEÇMİŞ 1961 tarihinde 10 yataklı Sağlık Merkezi olarak hizmete başlayan kurumumuz 1974 yılında 25 yataklı Sağlık Merkezi

Detaylı

2012/2013 Yılı İstatistiki Verileri

2012/2013 Yılı İstatistiki Verileri T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Ankara 1.Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi / Yılı İstatistiki Verileri /

Detaylı

DOKAP EYLEM PLANI (2014-2018)

DOKAP EYLEM PLANI (2014-2018) SAMSUN DOKAP EYLEM PLANI (2014-2018) Eylem TURİZM VE ÇEVRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK TURİZM TÇS 1.6 Bölgenin yat ve kruvaziyer turizmi potansiyelini değerlendiren etüd-proje çalışmaları yapılacaktır. Artvin,

Detaylı

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI. 2008 Yılı Kurumsal Mali Durum Ve Beklentiler Raporu

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI. 2008 Yılı Kurumsal Mali Durum Ve Beklentiler Raporu KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI 2008 Yılı Kurumsal Mali Durum Ve Beklentiler Raporu Temmuz 2008 GİRİŞ 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 30 uncu maddesinde, genel yönetim kapsamındaki idarelerin,

Detaylı

SAĞLIK TURİZMİNDE ÖZEL HASTANELERİN ROLÜ FIRAT UZER

SAĞLIK TURİZMİNDE ÖZEL HASTANELERİN ROLÜ FIRAT UZER SAĞLIK TURİZMİNDE ÖZEL HASTANELERİN ROLÜ FIRAT UZER 26.12.2012 Sağlık Turizmi dünyada yaşanan küreselleşme sonucunda doğmuş ve ekonomik olarak ülke gelirlerini etkileyen en önemli unsur haline gelmiştir.son

Detaylı

Servisinin Sağlık k Turizmindeki Yeri

Servisinin Sağlık k Turizmindeki Yeri Kamu Sağlık k Kurumları ve 112 Servisinin Sağlık k Turizmindeki Yeri Uzm. Dr. Mehmet Taşkın EGĐCĐ T.C. Sağlık Bakanlığı Saha Koordinatörü SAĞLIK TURĐZM ZMĐĐÇĐN N GEREKLĐ UNSURLAR Turizm olanakları (Đklim,

Detaylı

YATIRIMLARI BÜLTENİ S A Y I. Grup ve Şirketlerin Yatırım Planları. Araştırma ve Tasarım

YATIRIMLARI BÜLTENİ S A Y I. Grup ve Şirketlerin Yatırım Planları. Araştırma ve Tasarım T U R İ Z M YATIRIMLARI BÜLTENİ Grup ve Şirketlerin Yatırım Planları 10 S A Y I Araştırma ve Tasarım erol KaRaBuLuT PROJELER Argos Kuyumculuk Kaya Hotels & Resorts Cornelia Hotels Concorde Hotels Jeans

Detaylı

Araştırma Merkezlerinin Mevcut Durumu. Politika ve Uygulamalardaki Gelişmeler

Araştırma Merkezlerinin Mevcut Durumu. Politika ve Uygulamalardaki Gelişmeler Araştırma Merkezlerinin Mevcut Durumu Politika ve Uygulamalardaki Gelişmeler Devlet Planlama Teşkilatı Bilim ve Teknoloji Sektörü 12 Ağustos 2010 Sabah Oturumu Araştırma Merkezlerine Đlişkin Genel Bilgilendirme

Detaylı

LIV HOSPITAL ANKARA ULUSLARARASI HİZMETLER DEPARTMANI SUNUMU

LIV HOSPITAL ANKARA ULUSLARARASI HİZMETLER DEPARTMANI SUNUMU LIV HOSPITAL ANKARA ULUSLARARASI HİZMETLER DEPARTMANI SUNUMU 1 MİSYON Hasta odaklı yaklaşımı temel alan; kişisel tercihlere, kültürel, dini ve dil beklentilerine göre uygun hale getirilmiş dünya standartlarında

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü GENELGE 2011/41

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü GENELGE 2011/41 GENELGE 2011/41 Sağlıkta Dönüşüm Programı nın uygulaması sonucunda Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerimizin sağlık hizmeti sunum kalitesi, alt yapısı ve tıbbi donanımı artmış, acil sağlık hizmetlerimizin

Detaylı

SAĞLIK TURĠZMĠ DESTĠNASYONLARI: DÜNYADA ĠYĠ UYGULAMA ÖRNEKLERĠ VE ADANA DESTĠNASYONU

SAĞLIK TURĠZMĠ DESTĠNASYONLARI: DÜNYADA ĠYĠ UYGULAMA ÖRNEKLERĠ VE ADANA DESTĠNASYONU 26 Aralık 2012 SAĞLIK TURĠZMĠ DESTĠNASYONLARI: DÜNYADA ĠYĠ UYGULAMA ÖRNEKLERĠ VE ADANA DESTĠNASYONU Doç. Dr. Mehmet Cihan YAVUZ Çukurova Üniversitesi, Seyahat ĠĢletmeciliği Bölüm BaĢkanı SAĞLIK TURĠZMĠ

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYESİNİN ÖZEL HASTANELERLE YAPMIŞ OLDUĞU PROTOKOLLERLE ALINAN İNDİRİM ORANLARI

ÇANKAYA BELEDİYESİNİN ÖZEL HASTANELERLE YAPMIŞ OLDUĞU PROTOKOLLERLE ALINAN İNDİRİM ORANLARI ÇANKAYA BELEDİYESİNİN ÖZEL HASTANELERLE YAPMIŞ OLDUĞU PROTOKOLLERLE ALINAN İNDİRİM ORANLARI ÖZEL ÇANKAYA YAŞAM HASTANESİ Ayaktan Tedavi: %15 Yatarak Tedavi: %15 Diyet: %10 Lazer epilasyon: %10 Check-up:

Detaylı

Fethiye Kruvaziyer Limanı Fırsat Analizi Projesi Kruvaziyer Liman Çalıştayı 30 Nisan 2014 Fethiye Kruvaziyer Limanı Fırsat Analizi Projesi

Fethiye Kruvaziyer Limanı Fırsat Analizi Projesi Kruvaziyer Liman Çalıştayı 30 Nisan 2014 Fethiye Kruvaziyer Limanı Fırsat Analizi Projesi Sayın Vali Yardımcısı, Sayın Belediye Başkanları, Deniz Ticaret Odalarının Sayın Temsilcileri; Değerli Konuklar, Kıymetli Basın mensupları, Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Fethiye Kruvaziyer

Detaylı

Kastamonu - Tosya YATIRIM YERİ KATALOĞU. Kastamonu - Tosya ilçesi uygun yatırım yerleri. www.kuzka.org.tr

Kastamonu - Tosya YATIRIM YERİ KATALOĞU. Kastamonu - Tosya ilçesi uygun yatırım yerleri. www.kuzka.org.tr Kastamonu - Tosya YATIRIM YERİ KATALOĞU Kastamonu - Tosya ilçesi uygun yatırım yerleri www.kuzka.org.tr Tosya girişimciliği ile önplana çıkmış bir ilçedir. Halkın dinlenmesi ve eğlenmesi için Yeşilgöl

Detaylı

DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMETLER

DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMETLER DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMETLER Ali DİKİLİ Devlet Yardımları ve Ar-ge Dairesi Başkanı Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler G.M. 2. DÜNYA TİCARET MÜŞAVİRLERİ KONFERANSI Ankara 5 Haziran 2012 1 DÖVİZ

Detaylı

KÜTAHYA. Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com

KÜTAHYA. Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com KÜTAHYA Dr. Kamil TÜRKMEN- Kütahya İl Sağlık Müdürü drkamilturkmen@gmail.com 3.Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi nde Alternatif Turizm de Alternatif İl Kütahya sloganıyla başlattığımız çalışma Kütahya

Detaylı

Birinci Bölüm: Yatırım ve Proje Kavramları Turizm Yatırımlarının Türleri

Birinci Bölüm: Yatırım ve Proje Kavramları Turizm Yatırımlarının Türleri Birinci Bölüm: Yatırım ve Proje Kavramları Turizm Yatırımlarının Türleri Y. Doç. Dr. Şevki ULAMA 1 Yatırım: Şans oyunları oynamak Eldeki fonları uzun bir süre kullanmak Fonların yatırıldığı ve kullanıldığı

Detaylı

ATM Dubai Turizm Fuarı

ATM Dubai Turizm Fuarı ATM Dubai Turizm Fuarı Ortadoğu da gerçekleştirilen en önemli fuarlar arasında gösterilen ATM Turizm Fuarı Birleşik Arap Emirlikleri nin Dubai şehrinde 30 Nisan-3 Mayıs 2012 tarihleri arasında kapılarını

Detaylı

VİSİTTURKEYFORHEALTHCARE PLATFORMU

VİSİTTURKEYFORHEALTHCARE PLATFORMU VİSİTTURKEYFORHEALTHCARE PLATFORMU Platformumuzun Yurtdışı Tanıtım Hizmetleri Hedefimiz, öncelikli pazarlarda ülkemizin sağlık turizmi potansiyelini tanıtmaktır. Sunmuş olduğunuz sağlık hizmetinin kalitesini

Detaylı

SAMSUN ORGANİK TARIMDA ÖNCÜ KENT

SAMSUN ORGANİK TARIMDA ÖNCÜ KENT SAMSUN ORGANİK TARIMDA ÖNCÜ KENT Samsun un coğrafi konumu itibariyle su ve toprağın muhteşem buluşması ile bizlere armağan olan Yeşilırmak ve Kızılırmak nehirlerinin can kattığı, Çarşamba ve Bafra Ovaları

Detaylı

KONAKLAMALI FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK

KONAKLAMALI FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK Sağlık Bakanlığından: KONAKLAMALI FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete:15.05.2018-30422 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

Yeni üretim hattı ile kapasite artısı aylık ve yıllık ciromuzda en az %20'lik artış sağlanmıştır.

Yeni üretim hattı ile kapasite artısı aylık ve yıllık ciromuzda en az %20'lik artış sağlanmıştır. TR52 (Konya, Karaman) Düzey 2 Bölgesi için, bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, bölgesel gelişmenin sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla çalışmalarını

Detaylı

KAMU YAPILARINDA ÖZEL HİZMETLER:

KAMU YAPILARINDA ÖZEL HİZMETLER: KAMU YAPILARINDA ÖZEL HİZMETLER: SAĞLIK KAMPUSLARINDA HİZMET ALANLARININ TASARIMA ETKİLERİ Ömer Ünlü Mimar / Genel Koordinatör Sağlık Sektöründe Kamu Özel Ortaklığı, Yeni Vizyon ve Şehir Hastaneleri Kongresi

Detaylı

04.04.2016 Pazartesi İzmir Basın Gündem

04.04.2016 Pazartesi İzmir Basın Gündem 04.04.2016 Pazartesi İzmir Basın Gündem İkçü'de Hem Eğitim, Hem Sağlık! Sağlık Bakanlığı ile iş birliği yapan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, oluşturduğu üç aile sağlığı merkezinde bir taraftan

Detaylı

ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUAR RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 22 inci kez gerçekleştirilen ATM Dubai 2015

Detaylı

SAĞLIK YATIRIMLARINDA YENİ BİR FİNANSMAN MODELİ: KAMU ÖZEL SEKTÖR İŞBİRLİĞİ

SAĞLIK YATIRIMLARINDA YENİ BİR FİNANSMAN MODELİ: KAMU ÖZEL SEKTÖR İŞBİRLİĞİ SAĞLIK YATIRIMLARINDA YENİ BİR FİNANSMAN MODELİ: KAMU ÖZEL SEKTÖR İŞBİRLİĞİ Dr. Eyüp Vural Aydın DEİK PPP Komitesi ve PPPCoE Başkanı 23 Nisan 2018 ANTALYA 1985 öncesi akademik yayınlarda Sağlık ve PPP

Detaylı

IV. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi (02 04 Mayıs 2013 / Ankara) SÖZEL BİLDİRİ LİSTESİ Bildiri

IV. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi (02 04 Mayıs 2013 / Ankara) SÖZEL BİLDİRİ LİSTESİ Bildiri IV. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi (02 04 Mayıs 2013 / Ankara) SÖZEL BİLDİRİ LİSTESİ Bildiri Bildiri Adı Kodu 6 Sağlıkla İlişkili Enfeksiyonlar ve El Hijyeni Konusunda Geçerliliği

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

MANDARIN ORIENTAL, BODRUM 109 ODASI VE EFSANEVİ SERVİSİYLE HİZMET VERMEYE BAŞLADI!

MANDARIN ORIENTAL, BODRUM 109 ODASI VE EFSANEVİ SERVİSİYLE HİZMET VERMEYE BAŞLADI! MANDARIN ORIENTAL, BODRUM 109 ODASI VE EFSANEVİ SERVİSİYLE HİZMET VERMEYE BAŞLADI! Efsanevi ve ödüllü servisi ile dünyanın en prestijli otel gruplarından Mandarin Oriental ın Türkiye deki ilk oteli Mandarin

Detaylı

İlçede Halk Sağlığı Uzmanı Olmak. Uzm. Dr. Özge Yavuz Sarı

İlçede Halk Sağlığı Uzmanı Olmak. Uzm. Dr. Özge Yavuz Sarı İlçede Halk Sağlığı Uzmanı Olmak Uzm. Dr. Özge Yavuz Sarı Sunum planı Etimesgut İlçe Sağlık Müdürlüğü kısa tanıtımı Birimler ve faaliyet alanları Çalışmalardan örnekler ÇEKÜS birimi çalışmaları Takipsiz

Detaylı

SAMSUN-KATAR İŞ VE YATIRIM İMKANLARI

SAMSUN-KATAR İŞ VE YATIRIM İMKANLARI SAMSUN-KATAR İŞ VE YATIRIM İMKANLARI Eylül 2018 İÇERİK NEDEN SAMSUN 04 İŞ BİRLİĞİ FIRSATLARI 15 13 YATIRIM ÖNERİSİ 19 DİĞER İŞ BİRLİĞİ ALANLARI 34 MOLDOVA ROMANYA AZAK DENİZİ TAN AKEDONYA NEDEN SAMSUN?

Detaylı

AYAKTA TEŞHİS VE TEDAVİ YAPILAN ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK. 20.09.2006 R.G.

AYAKTA TEŞHİS VE TEDAVİ YAPILAN ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK. 20.09.2006 R.G. AYAKTA TEŞHİS VE TEDAVİ YAPILAN ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 20.09.2006 R.G. Sayısı:26295 MADDE 1 9/3/2000 tarihli ve 23988 sayılı Resmî Gazete de

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ GAZİEMİR SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ GAZİEMİR SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ GAZİEMİR SONUÇ RAPORU Tarih: 15 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 60 Katılımcı listesindeki Sayı: 57 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan

Detaylı

Resmî Gazete YÖNETMELİK. SAĞLIK BAKANLIĞI TAġRA TEġKĠLATI YATAK VE KADRO. STANDARTLARI YÖNETMELĠĞĠNDE DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASINA DAĠR YÖNETMELĠK

Resmî Gazete YÖNETMELİK. SAĞLIK BAKANLIĞI TAġRA TEġKĠLATI YATAK VE KADRO. STANDARTLARI YÖNETMELĠĞĠNDE DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASINA DAĠR YÖNETMELĠK 25 Haziran 2010 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27622 YÖNETMELİK Sağlık Bakanlığından: SAĞLIK BAKANLIĞI TAġRA TEġKĠLATI YATAK VE KADRO STANDARTLARI YÖNETMELĠĞĠNDE DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASINA DAĠR YÖNETMELĠK MADDE

Detaylı

Türkiye de ilk yara bakım kliniği örneği; Sorunlar, çözümler

Türkiye de ilk yara bakım kliniği örneği; Sorunlar, çözümler Türkiye de ilk yara bakım kliniği örneği; Sorunlar, çözümler Prof Dr Tuğbay Tuğ Genel Cerrahi Uzmanı Ecz.Hasan ÇELEBİ (1956-2011) Yara Bakımı ve Doku Onarımı Derneği 1996 yılında kurulmuş ve 2004 yılında

Detaylı

Engelsiz Yaşam, Sağlık, Medikal, Hastane Ekipmanları ve Tıbbi Cihazlar Fuarı Ankara da açılıyor.

Engelsiz Yaşam, Sağlık, Medikal, Hastane Ekipmanları ve Tıbbi Cihazlar Fuarı Ankara da açılıyor. Engelsiz Yaşam, Sağlık, Medikal, Hastane Ekipmanları ve Tıbbi Cihazlar Fuarı Ankara da açılıyor. 04 07 Mayıs 2017 tarihleri arasında Ankara Altınpark Fuar Alanı nda Engelsiz Yaşam, Hastane Ekipmanları,

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BAĞCILAR EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ BİNA TAHLİYE TALİMATI

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI BAĞCILAR EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ BİNA TAHLİYE TALİMATI 1.AMAÇ Meydana gelebilecek acil veya olağanüstü durumlarda bina içinde bulunan hasta, personel ve eşyaların dışarıya çıkartılarak emniyet altına alınması için bir yöntem belirlemektir. 2. KAPSAM Tüm çalışanları

Detaylı

YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ DAHİLİYE UZMANI KADROSU HİZMET ŞEMASI

YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI DAİRESİ DAHİLİYE UZMANI KADROSU HİZMET ŞEMASI TEMEL SAĞLIK HİZMETLERİ DAİRESİ PRATİSYEN HEKİM KAROSU (3(2).41/2000) Kadro Adı : Pratisyen Hekim Hizmet Sınıfı : Tabiblik Hizmetleri Sınıfı Derecesi : III (İlk Atanma Yeri) Kadro Sayısı : 22 I. GÖREV

Detaylı

Otel Bilgisi. Otel Özellikleri. Ramada Resort Kazdağları Thermal & SPA

Otel Bilgisi. Otel Özellikleri. Ramada Resort Kazdağları Thermal & SPA Otel Bilgisi Ramada Resort Kazdağları Thermal & SPA Ramada Resort Kazdağları Thermal & SPA Balıkesir, Edremit'te hizmet vermektedir. İstanbul'a 490, Bursa'ya 240, İzmir'e 210 kilometre mesafede yer almaktadır.

Detaylı

TRB2 BÖLGESİ MEVCUT DURUM ANALİZİ SAĞLIK SEKTÖRÜ

TRB2 BÖLGESİ MEVCUT DURUM ANALİZİ SAĞLIK SEKTÖRÜ TRB2 BÖLGESİ MEVCUT DURUM ANALİZİ SAĞLIK SEKTÖRÜ 2011 İÇİNDEKİLER 1. SAĞLIK SEKTÖRÜ... 3 1.1. Sağlık Personeli Durumu... 3 1.2. Ölüme Neden Olan Hastalıklar, Bebek - Çocuk Ölümleri ve Toplam Doğurganlık...

Detaylı

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK TURİZMİ ÇALIŞMALARI

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK TURİZMİ ÇALIŞMALARI T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK TURİZMİ ÇALIŞMALARI 2012 İÇİNDEKİLER YÖNETİCİ ÖZETİ 4 I. KURULUŞ ve GÖREVLERİ 6 II. 2012 İSTATİSTİKLERİ 7 III.

Detaylı

SAĞLIK TURİZMİ İŞLETMECİLİĞİNDE PAZARLAMA YÖNETİMİ PROGRAM TASLAĞI

SAĞLIK TURİZMİ İŞLETMECİLİĞİNDE PAZARLAMA YÖNETİMİ PROGRAM TASLAĞI SAĞLIK TURİZMİ İŞLETMECİLİĞİNDE PAZARLAMA YÖNETİMİ PROGRAM TASLAĞI İnsanlar Sizlerle Sağlıklarına Kavuşacaklar... Zengin bitki örtüsü nedeniyle tarihsel süreç boyunca sağlık ve tıp alanında hayli önemi

Detaylı

Sağlık Kurum ve Kuruluş Türüne Göre Değerlendirilecek Bölüm/Standart Listesi

Sağlık Kurum ve Kuruluş Türüne Göre Değerlendirilecek Bölüm/Standart Listesi Sağlık Kurum ve Kuruluş Türüne Göre Değerlendirilecek Bölüm/Standart Listesi 2014 yılı Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri kapsamında değerlendirilecek SHKS bölümleri ve değerlendirilmesi zorunlu olan standartlar

Detaylı

S. Ü. TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ EĞİTİM BİRİMİ

S. Ü. TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ EĞİTİM BİRİMİ S. Ü. TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ EĞİTİM BİRİMİ I. Eğitim Biriminin Kuruluşu, İşleyişi ve Faaliyetleri Eğitim Birimi hastanemizin kurulmasıyla beraber 2009 yılında faaliyetlerine başlamıştır. Başlangıçta çalışan

Detaylı

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Turİzm sektörünün. İzmİr ekonomisindeki büyüklüğü,yeri ve önemi

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Turİzm sektörünün. İzmİr ekonomisindeki büyüklüğü,yeri ve önemi Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Turİzm sektörünün İzmİr ekonomisindeki büyüklüğü,yeri ve önemi Editör/Araştırma: Erol Karabulut Genel çerçeve / özet - 1,5 milyon turist ağırlayan

Detaylı

2012 STRATEJİ VE EYLEM PLANI TOPLANTISI

2012 STRATEJİ VE EYLEM PLANI TOPLANTISI 2012 STRATEJİ VE EYLEM PLANI TOPLANTISI 20 OCAK 2012 Sağlık Turizminin Bakiyesi Dünyada Ciro 100.000.000.000 $ Türkiye de Gelir 1.000.000.000 $ Toplamda 780 Milyon Kişinin Kullandığı Sağlık Turizmi Hizmetlerinde

Detaylı

DOKAP EYLEM PLANI (2014-2018)

DOKAP EYLEM PLANI (2014-2018) RİZE DOKAP EYLEM PLANI (2014-2018) Eylem TURİZM VE ÇEVRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK TURİZM TÇS 1.6 Bölgenin yat ve kruvaziyer turizmi potansiyelini değerlendiren etüd-proje çalışmaları yapılacaktır. Artvin,

Detaylı

ÇANKIRI GAZİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM YILLIK PLAN

ÇANKIRI GAZİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ İŞLETMELERDE MESLEKİ EĞİTİM YILLIK PLAN MESLEK ESASLARI DERSİ PEKİŞTİRİLECEK KONULAR/BECERİLER/LAR Hasta Odası Hazırlama Hasta odası 3 20 20 Eylül 2017 Çarşamba 22 Eylül 2017 Cuma Hasta yatağı yapımı İçinde hasta olan yatağın yapımı Muayene

Detaylı

ASİSTAN SAYILARINDAKİ AZALMA VE FAKÜLTEMİZ ÜZERİNE ETKİLERİ

ASİSTAN SAYILARINDAKİ AZALMA VE FAKÜLTEMİZ ÜZERİNE ETKİLERİ ASİSTAN SAYILARINDAKİ AZALMA VE FAKÜLTEMİZ ÜZERİNE ETKİLERİ Mart 2014, Kocaeli Bilindiği gibi tıp fakültelerinin en önemli fonksiyonlarından birisi öğrenci eğitiminin yanı sıra ana dal ve yan dal uzmanlık

Detaylı

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği nin

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği nin Türk Tıbbi Onkoloji Derneği nin Kanser Kontrolü ndeki Rolü DR. PINAR SAİP TÜRK TIBBİ ONKOLOJİ DERNEĞİ BAŞKANI Misyonumuz Ülkemizdeki tıbbi onkologların özlük haklarını savunmak, birlikte çalışma kültürünü

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK FİNANSMANINDA 2023 VİZYONU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK FİNANSMANINDA 2023 VİZYONU SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK FİNANSMANINDA 2023 VİZYONU Nisan 2018 Dr. Mustafa ÖZDERYOL SUNUM PLANI Ø SÖZLEŞMELİ SAĞLIK HİZMETİ SUNUCUSU SAYILARI Ø SAĞLIK HARCAMALARINA

Detaylı

İVEDİK OSB. Misyon-Vizyon

İVEDİK OSB. Misyon-Vizyon İVEDİK OSB Misyon-Vizyon Ankara nın ve üyelerinin; ulusal ve uluslararası ticaretten daha fazla pay alan, rekabet gücüne ulaşmış siyasi ve ekonomik oluşumları kendi yararı doğrultusunda kullanabilen, varlık

Detaylı

5. Hastane Donanımları, Medikal Cihaz ve Sağlık Hizmetleri Fuarı 3. Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi 29 Kasım 02 Aralık

5. Hastane Donanımları, Medikal Cihaz ve Sağlık Hizmetleri Fuarı 3. Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi 29 Kasım 02 Aralık 5. Hastane Donanımları, Medikal Cihaz ve Sağlık Hizmetleri Fuarı 3. Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi 29 Kasım 02 Aralık 2017 Ana Sponsor FUAR SONUÇ RAPORU Sağlık ve Sosyal Alanda Kalite

Detaylı

KTÜ 2017 Yılı Yatırın Programı İzleme ve Değerlendirme Raporu

KTÜ 2017 Yılı Yatırın Programı İzleme ve Değerlendirme Raporu İÇİNDEKİLER 1- YÖNETİCİ ÖZETİ... 2- GENEL DEĞERLENDİRME... A- Misyon ve Vizyon..... B- Stratejik Amaç ve Hedefler 3-2017 YATIRIMLARININ FİNANSMAN KAYNAKLARI. 4-2017 GENEL YATIRIM UYGULAMA DURUMU.. 5-2017

Detaylı