S İ S sınıf Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 1. Toplamları 100 e kadar olan doğal sayıların eldesiz toplama islemini yapar.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "S İ S 4 2013. 2. sınıf Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 1. Toplamları 100 e kadar olan doğal sayıların eldesiz toplama islemini yapar."

Transkript

1 S İ S SINIF DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 2. sınıf Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarının konusunu belirler. 2. sınıf Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Eş sesli kelimelerin anlamlarını ayırt eder. 2. sınıf Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 2. sınıf Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 2. sınıf Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Ön bilgilerini kullanarak okuduğunu anlamlandırır. 2. sınıf Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama Anlamlı ve kurallı cümleler yazar. 2. sınıf Türkçe 2. Okuduğunu Anlama 2. sınıf Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N 1K) sorularına cevap arar. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarının konusunu belirler. 2. sınıf Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Başlıktan hareketle okuyacağı metnin içeriğini tahmin eder. 2. sınıf Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında yazım kurallarını uygular. 2. sınıf Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında yazım kurallarını uygular. 2. sınıf Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Farklı düşünmeye yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur. 2. sınıf Matematik(ORTAK) Doğal Sayılar 2. sınıf Matematik(ORTAK) Doğal Sayılar 2. sınıf Matematik(ORTAK) Doğal Sayılar 2. sınıf Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi den küçük doğal sayıların basamaklarını adlandırır, basamaklardaki rakamların basamak değerlerini belirtir içinde ikiser ve beser, 40 içinde dörder, 30 içinde üçer ileriye ve geriye doğru sayar den küçük en çok dört doğal sayıyı büyükten küçüğe veya küçükten büyüğe doğru sıralar den küçük ve onluk bozmayı gerektirmeyen iki doğal sayının farkını bulur. 2. sınıf Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 1. Toplamları 100 e kadar olan doğal sayıların eldesiz toplama islemini yapar. 2. sınıf Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 3. İki doğal sayının toplandığı islemde verilmeyen toplananı belirler. 2. sınıf Matematik(ORTAK) Örüntü ve Süslemeler 1. Bir örüntüde eksik bırakılan ögeleri belirleyerek tamamlar. 2. sınıf Matematik(ORTAK) Paralarımız 1. Paralarımızı tanır. 2. sınıf Matematik(ORTAK) Uzunlukları Ölçme 1. Standart olmayan farklı uzunluk ölçme birimlerini birlikte kullanarak bir uzunluğu ölçer.

2 2. sınıf Matematik(ORTAK) Zamanı Ölçme 1. Tam ve yarım saatleri okur, saati tam ve yarım saate ayarlar. 2. sınıf Matematik(MEB GİZEM) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 7. Doğal sayılarla toplama islemini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 2. sınıf Matematik(MEB GİZEM) Doğal Sayılar 9. İki basamaklı doğal sayıların hangi onluğa daha yakın olduğunu belirler. 2. sınıf Matematik(MEB GİZEM) Simetri 2. Simetriyi modelleri ile açıklar. 2. sınıf Matematik(SEVGİ) Tartma 2. Kilogramla ilgili problemleri çözer ve kurar. 2. sınıf Matematik(SEVGİ) Sıvıları Ölçme 1. Standart olmayan sıvı ölçme birimlerini kullanarak sıvıların miktarını ölçer. 2. sınıf Matematik(SEVGİ) Uzunlukları Ölçme 5. Metre ve santimetre birimleriyle ilgili problemleri çözer ve kurar. 2. sınıf Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Vücudunun bölümlerini tanıyarak kendisinin ve arkadaşlarının vücudunun değerli olduğunu kabul eder. 2. sınıf Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Gerektiğinde kendi evine veya aile büyüklerine ulaşabilecek bilgileri edinir. 2. sınıf Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Evde uyulması gereken kuralların belirlenmesine katkıda bulunur. 2. sınıf Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Evde güvenliği sağlamak için gerekli kurallara uyar. 2. sınıf Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Her iş ve mesleğin gerekli ve saygın olduğunu takdir ederek herhangi bir mesleğin insanların hangi ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olduğunu araştırır. 2. sınıf Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Organların işlevleri ile sağlıklı yaşam arasında ilişki kurar. 2. sınıf Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Ulaşım araçlarını gözlemler ve sınıflandırır. 2. sınıf Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Organların işlevleri ile sağlıklı yaşam arasında ilişki kurar. 2. sınıf Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM 2. sınıf Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Sağlığını koruma sorumluluğunu üstlenir ve okulda sağlığını korumak için yapması gerekenleri açıklar. Kişisel eşyalarını ve başkalarının eşyalarını neden özenli kullanması gerektiğini açıklar. 2. sınıf Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Neden dengeli ve düzenli beslenmesi gerektiğini araştırır ve anlatır. 2. sınıf Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Kendisinin ve arkadaşlarının etik olmayan davranışlarını fark eder, arkadaşlarıyla ilişkilerinde olumlu değerleri gözetir. 2. sınıf Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Duygularının kendisini ve arkadaşlarını nasıl etkilediğini fark eder. 3. sınıf Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 3. sınıf Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 3. sınıf Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazılarında karşılaştırmalar yapar. 3. sınıf Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Olayları, oluş sırasına göre belirler. 3. sınıf Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur.

3 3. sınıf Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 3. sınıf Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Eş sesli kelimelerin anlamlarını bulur. 3. sınıf Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazılarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 3. sınıf Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Görsellerden yararlanarak söz varlığını geliştirir. 3. sınıf Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazılarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N 1K) ögelerini vurgular. 3. sınıf Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazısına uygun başlık belirler. 3. sınıf Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında yazım kurallarını uygular. 3. sınıf Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 3. sınıf Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır. 3. sınıf Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama Anlamlı ve kurallı cümleler yazar. 3. sınıf Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazısına uygun başlık belirler. 3. sınıf Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 3. sınıf Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazılarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 3. sınıf Matematik(ORTAK) Doğal Sayılar 3. En çok üç basamaklı doğal sayıları en yakın onluğa yuvarlar. 3. sınıf Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Çıkarma Đslemi 1. En çok üç basamaklı doğal sayılarla çıkarma islemi yapar. 3. sınıf Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Çıkarma Đslemi 4. Doğal sayılarla toplama ve çıkarma islemlerini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 3. sınıf Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Toplama Đslemi 4. Doğal sayılarla toplama islemini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 3. sınıf Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Toplama Đslemi 4. Doğal sayılarla toplama islemini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 3. sınıf Matematik(ORTAK) Doğal Sayılar 3. En çok üç basamaklı doğal sayıları en yakın onluğa yuvarlar. 3. sınıf Matematik(ORTAK) Doğal Sayılar 7. Bir örüntüdeki iliskiyi belirler ve örüntüyü genisletir. 3. sınıf Matematik(ORTAK) Doğal Sayılar 8. Tek ve çift doğal sayıları belirtir. 3. sınıf Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Toplama Đslemi 3. sınıf Matematik(ORTAK) Doğal Sayılar 1. Toplamları en çok üç basamaklı olan doğal sayılarla eldesiz ve eldeli toplama islemini yapar. 2. Üç basamaklı doğal sayıların basamak adlarını, basamaklarındaki rakamların basamak değerlerini belirtir. 3. sınıf Matematik(ORTAK) Doğal Sayılar 7. Bir örüntüdeki iliskiyi belirler ve örüntüyü genisletir. 3. sınıf Matematik(ORTAK) Doğal Sayılar ye kadar olan Romen rakamlarını okur ve yazar.

4 3. sınıf Matematik(ORTAK) Doğal Sayılar 1. Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 3. sınıf Matematik(MEB TUNA) DOĞRU 3. Yatay, dikey ve eğik doğru modellerine örnekler vererek çizimlerini yapar. 3. sınıf Matematik(MEB TUNA) Doğal Sayılarla Çıkarma Đslemi 1. En çok üç basamaklı doğal sayılarla çıkarma islemi yapar. 3. sınıf Matematik(MEB TUNA) DOĞRU 4. Düzlemde iki doğrunun birbirine göre durumlarını belirler ve çizimlerini yapar. 3. sınıf Matematik(SEVGİ) Paralarımız 1. Paralarımızla ilgili problemleri çözer ve kurar. 3. sınıf Matematik(SEVGİ) Uzunlukları Ölçme 4. Cetvel kullanarak belirli bir uzunluğu ölçer ve ölçüsü verilen bir uzunluğu çizer. 3. sınıf Matematik(SEVGİ) Uzunlukları Ölçme 5. Metre ve santimetre birimlerinin kullanıldığı problemleri çözer ve kurar. 3. sınıf Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM 3. sınıf Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Tüketici olarak sahip olduğu hakları bilir ve bilinçli tüketici davranışları sergiler. Öğretmeni, okul çalışanları ve arkadaşları ile ilişkilerinde gerektiğinde sorun çözme becerisini kullanır. 3. sınıf Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Yön bulmada kullanılan çeşitli yöntemleri ve araçları merak eder ve araştırır. 3. sınıf Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM 3. sınıf Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM 3. sınıf Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Okula geliş ve gidişlerinde kendisinin ve başkalarının güvenliği için trafik işaret ve levhalarına, trafik kurallarına uyar. Okula geliş ve gidişlerinde kendisinin ve başkalarının güvenliği için trafik işaret ve levhalarına, trafik kurallarına uyar. Kaynakları bilinçli olarak tüketmenin aile bütçesine katkısını açıklayan çeşitli etkinliklerde bulunur. 3. sınıf Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Kişisel bakımını yaparken kaynakları tutumlu kullanır. 3. sınıf Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Ailede kararlar alınırken görüş bildirir ve kendisinin üstlenebileceği görevlerle ilgili yeni fikirler üreterek bunları uygular. 3. sınıf Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM Hayatımızı kolaylaştırmak için çalışanları tanır ve yaptıkları işleri açıklar. 3. sınıf Hayat Bilgisi BENİM EŞSİZ YUVAM 3. sınıf Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Evde meydana gelebilecek tehlikeli ya da acil durumlarda ne yapması gerektiğini uygulayarak gösterir. Okulda kurallara uyulmadığında ortaya çıkabilecek sorunlarla ilgili çözüm yolları üretir ve en uygun çözüm yolunu uygular. 3. sınıf Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Dengeli ve düzenli beslenmek için doğal ve sağlıklı ürünleri tüketir. 3. sınıf Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Arkadaşlarıyla ve başkalarıyla ilişkilerinde duygularını uygun biçimde ifade eder. 3. sınıf Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Okul yaşamıyla ilgili iyimser bir bakış açısı geliştirir. 3. sınıf Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM 3. sınıf Hayat Bilgisi OKUL HEYECANIM Tüketici olarak sahip olduğu hakları bilir ve bilinçli tüketici davranışları sergiler. Arkadaşlarıyla ve başkalarıyla ilişkilerinde duygularını uygun biçimde ifade eder. 4. sınıf Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimenin gerçek, mecaz ve terim anlamlarını ayırt eder. 4. sınıf Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimenin gerçek, mecaz ve terim anlamlarını ayırt eder.

5 4. sınıf Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. 4. sınıf Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Ekleri kullanarak kelimeler türetir, 4. sınıf Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarından çıkarımlar yapar. 4. sınıf Türkçe 3. Anlam Kurma Metin içi anlam kurar. 4. sınıf Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında imlâ kurallarını uygular. 4. sınıf Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazılarında sebep sonuç ilişkisi kurar. 4. sınıf Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Ekleri kullanarak kelimeler türetir, 4. sınıf Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 4. sınıf Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamına uygun kullanır. 4. sınıf Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Olayları oluş sırasına göre yazar. 4. sınıf Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 4. sınıf Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır. 4. sınıf Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarından çıkarımlar yapar. 4. sınıf Matematik(ORTAK) Doğal Sayılar 4. Doğal sayıları en yakın onluğa veya yüzlüğe yuvarlar. 4. sınıf Matematik(ORTAK) Doğal Sayılar 4. Doğal sayıları en yakın onluğa veya yüzlüğe yuvarlar. 4. sınıf Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Bölme İslemi 2. Üç basamaklı doğal sayıları en çok iki basamaklı doğal sayılara böler. 4. sınıf Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Çarpma İslemi 1. Çarpımı en çok bes basamaklı doğal sayı olacak sekilde iki doğal sayıyla çarpma islemini yapar. 4. sınıf Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Çıkarma İslemi 4. Doğal sayılarla çıkarma islemini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 4. sınıf Matematik(ORTAK) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 4. Doğal sayılarla toplama islemini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 4. sınıf Matematik(ORTAK) Sıvıları Ölçme 2. Litre ve mililitre arasında dönüsümler yapar. 4. sınıf Matematik(ORTAK) Tartma 2. Ton kilogram, kilogram gram ve gram miligram arasındaki iliskileri belirtir. 4. sınıf Matematik(ORTAK) Tartma 3. Ton, kilogram, gram ve miligramla ilgili problemleri çözer ve kurar. 4. sınıf Matematik(MEB) Doğal Sayılarla Toplama İslemi 2. Toplamı en çok dört basamaklı olan iki doğal sayının toplamını tahmin eder ve tahminini islem sonucu ile karsılastırır. 4. sınıf Matematik(MEB) Doğal Sayılar 4. Doğal sayıları en yakın onluğa veya yüzlüğe yuvarlar. 4. sınıf Matematik(MEB) Zamanı Ölçme 3. Yıl ay hafta gün arasındaki iliskileri açıklar.

6 4. sınıf Matematik(ÜNER) Doğal Sayılarla Bölme İslemi 5. İki adımlı islemleri yapar. 4. sınıf Matematik(ÜNER) Doğal Sayılarla Bölme İslemi 6. Doğal sayılarla bölme islemini gerektiren problemleri çözer ve kurar. 4. sınıf Matematik(ÜNER) Uzunlukları Ölçme 6. Uzunluk ölçme birimlerinin kullanıldığı problemleri çözer ve kurar. 4. sınıf Fen ve Teknoloji Madde, cisim, malzeme ve eşya 1.5. Madde, cisim, malzeme, eşya, alet vb. kavramları cümle içinde doğru olarak kullanır 4. sınıf Fen ve Teknoloji Katı, sıvı ve gazların temel özellikleri 2.5. Gazların bulundukları ortamda yayıldığını gösteren deney tasarlar. 4. sınıf Fen ve Teknoloji Hacim ve kütle kavramları ile birimleri 3.5. Hacim birimlerini (L ml/ml L) birbirine çevirir. 4. sınıf Fen ve Teknoloji Doğal işlenmiş yapay madde ayrımı 4.1. Doğal, işlenmiş ve yapay madde kavramlarını ayırt eder. 4. sınıf Fen ve Teknoloji Maddenin hâlleri arasındaki dönüşüm 5.4. Isının katı maddelerde yol açtığı erime ve bozunma değişimlerini deneyle gösterir 4. sınıf Fen ve Teknoloji Maddenin hâlleri arasındaki dönüşüm 5.5. Sıvıların, soğutulduğunda katı hâle dönüştüğünü deneyle gösterir. 4. sınıf Fen ve Teknoloji Saf madde ve karışım arasındaki farklar 6.8. Saf madde ile karışım arasındaki farkı açıklar. 4. sınıf Fen ve Teknoloji Bazı basit karışımları ayırma yöntemleri 7.2. Suda çözünen maddelerin süzme yöntemi ile ayrılmayacağını, buharlaştırmanın bir seçenek olduğunu fark eder. 4. sınıf Fen ve Teknoloji Bazı basit karışımları ayırma yöntemleri 7.6. Suda yüzdürerek ayırmanın temel koşulunu açıklar 4. sınıf Fen ve Teknoloji Varlıkların hareketleri 4. sınıf Fen ve Teknoloji Cisimleri hareket ettirme ve durdurma 4. sınıf Fen ve Teknoloji Kuvvetin cisimler üzerindeki etkilerini 4. sınıf Sosyal Bilgiler KENDİMİ TANIYORUM 1.3. Varlıkları hareket özelliklerine (yön değiştirme, hızlanma, yavaşlamalarına) göre karşılaştırarak sınıflandırır 2.4. Hareket eden bir cismi iterek veya çekerek yavaşlatabileceği ya da durdurabileceği sonucunu çıkarır Cisimlere kuvvet uyguladığında bazı cisimlerin eski şekline döndüğünü, bazılarının ise dönmeyip şekil değişikliğine uğradığını deneylerle gösterir. 6. Sahip olduğu resmî kimlik belgelerindeki bilgileri analiz ederek kişisel kimliğine ilişkin çıkarımlarda bulunur 4. sınıf Sosyal Bilgiler GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM 1. Sözlü tarih yöntemi kullanarak ve nesnelere dayanarak aile tarihi oluşturur. 4. sınıf Sosyal Bilgiler GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM 4. sınıf Sosyal Bilgiler GEÇMİŞİMİ ÖĞRENİYORUM 4. sınıf Sosyal Bilgiler YAŞADIĞIMIZ YER 3. Tarihte Türklerin yaygın olarak oynadığı oyunlardan günümüzde de devam edenlere örnek verir. 4. Kültür ögelerinin geçmişten bugüne değişerek taşındığına ilişkin yakın çevresinden kanıtlar gösterir. 1. Çeşitli yöntemlerle çevresindeki herhangi bir nesnenin kendisine göre bulunduğu yönü bulur. 4. sınıf Sosyal Bilgiler YAŞADIĞIMIZ YER 2. Çevresinde gördüklerini şekil ve şemalarla anlatır. 4. sınıf Sosyal Bilgiler YAŞADIĞIMIZ YER 6. Çevresinde gördüğü doğal ve beşerî unsurları ayırt eder. 4. sınıf Sosyal Bilgiler YAŞADIĞIMIZ YER 4. sınıf Sosyal Bilgiler YAŞADIĞIMIZ YER 4. sınıf Sosyal Bilgiler ÜRETİMDEN TÜKETİME 7. Efsane, destan, öykü, türkü ve şiirlerden yararlanarak yaşadığı yerin coğrafi özellikleri ile ilgili çıkarımlarda bulunur. 5. Çevresinde meydana gelen hava olaylarını gözlemleyerek, bulgularını resimli grafiklere aktarır. 2. İhtiyaçlarından hareket ederek insanların temel ihtiyaçları hakkında çıkarımlarda bulunur.

7 4. sınıf Sosyal Bilgiler ÜRETİMDEN TÜKETİME 4. Satın alacağı ürünleri belirlenen standartlara göre değerlendirir. 4. sınıf Sosyal Bilgiler ÜRETİMDEN TÜKETİME 1. İstek ve ihtiyaçlarını ayırt eder. 4. sınıf Din Kültürü HZ.MUHAMMED İ TANIYALIM 1. Hz. Muhammed in doğduğu çevrenin dinî, sosyal ve ekonomik özelliklerini örnekler vererek açıklar. 4. sınıf Din Kültürü TEMİZ OLALIM 6. Manevi temizliğin ne olduğunu kavrar. 4. sınıf İngilizce MY CLOTHES Describing clothes 4. sınıf İngilizce BODY PARTS Asking for and giving information about body parts 4. sınıf İngilizce BODY PARTS Identifying parts of body 4. sınıf İngilizce HOME SWEET HOME Asking for and giving information about where things are 4. sınıf İngilizce HOME SWEET HOME Identifying furniture and parts of a house 4. sınıf İngilizce PETS Identifying and describing animals 4. sınıf İngilizce PETS Asking and giving information about animals 4. sınıf İngilizce MY WEEKLY SCHEDULE Asking and giving information about the days of the week 4. sınıf İngilizce MY WEEKLY SCHEDULE Asking and giving information about school subjects. 5. sınıf Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazılarında kelime türlerini işlevine uygun kullanır. 5. sınıf Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamına uygun kullanır. 5. sınıf Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimenin gerçek, mecaz ve terim anlamlarını ayırt eder. 5. sınıf Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazılarında kelime türlerini işlevine uygun kullanır. 5. sınıf Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş anlamlılarını bulur. 5. sınıf Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamına uygun kullanır. 5. sınıf Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş anlamlılarını bulur. 5. sınıf Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 5. sınıf Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazılarında söz varlığından yararlanır. 5. sınıf Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 5. sınıf Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduğu şiirin ana duygusunu belirler. 5. sınıf Türkçe 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazma konusunu belirler.

8 5. sınıf Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Bir etkinliğin veya işin aşamalarını anlatan yönergeleri uygular. 5. sınıf Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 5. sınıf Türkçe 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimenin gerçek, mecaz ve terim anlamlarını ayırt eder. 5. sınıf Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında geçen varlıkları ve olayları sınıflandırır. 5. sınıf Türkçe 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma Metindeki anahtar kelimelerle çalışma yapar. 5. sınıf Matematik(ORTAK) Çizgi Grafiği 2. Çizgi grafiğini yorumlar. 5. sınıf Matematik(ORTAK) Çokgenler 4. Üçgenleri açılarına ve kenarlarına göre sınıflandırır. 5. sınıf Matematik(ORTAK) Dörtgenler 5. Üçgen, kare, dikdörtgen, paralelkenar ve yamuğun yüksekliklerini belirler. 5. sınıf Matematik(ORTAK) Kesirler 4. Bir kesre denk olan kesirler olusturur. 5. sınıf Matematik(ORTAK) Kesirler 5. Bir basit kesir kadarı verilen bir çokluğun, tamamını belirler. 5. sınıf Matematik(ORTAK) Kesirlerle Çarpma Đslemi 1. Bir kesrin diğer bir kesir kadarını belirler. 5. sınıf Matematik(ORTAK) Kesirlerle Çıkarma Đslemi 2. Bir doğal sayıdan bir kesri çıkarır. 5. sınıf Matematik(ORTAK) Kesirlerle Çıkarma Đslemi 3. Kesirlerle toplama ve çıkarma islemleri gerektiren problemleri çözer ve kurar. 5. sınıf Matematik(ORTAK) Kesirlerle Toplama Đslemi 2. Bir doğal sayı ile bir kesri toplar. 5. sınıf Matematik(ORTAK) Ondalık Kesirler 1. Kesir kısmı en çok üç basamaklı olan ondalık kesirlerin basamak adlarını ve bu basamaklardaki rakamların basamak değerlerini belirtir. 5. sınıf Matematik(ORTAK) Ondalık Kesirlerle Toplama ve Çıkarma Đslemleri 1. Đki ondalık kesrin toplamını ve farkını bulur. 5. sınıf Matematik(ORTAK) Örüntü ve Süslemeler 1. Düzgün çokgensel bölgeleri kullanarak ve bosluk kalmayacak sekilde döseyerek süsleme yapar. 5. sınıf Matematik(ORTAK) Tablo ve Sema 1. Đki özelliğe göre tablo olusturur ve tabloyu yorumlar. 5. sınıf Matematik(ORTAK) Yüzdeler 4. Yüzde ile ilgili problemleri çözer ve kurar. 5. sınıf Fen ve Teknoloji Yağmur ve karın oluşumu ve yer yüzünde suyun uğradığı değişimler 1.8. Güneş ışınlarının ulaştıkları maddeyi ısıttığını deneyle gösterir. 5. sınıf Fen ve Teknoloji Isı ve Sıcaklık 2.6. Isınmak için kullanılan yakıtları listeler 5. sınıf Fen ve Teknoloji Isının madde üzerindeki etkileri 3.3 Isı alma verme ile genleşme büzülme arasında ilişki kurar. 5. sınıf Fen ve Teknoloji Buharlaşma yoğuşma ve kaynama 4.2 Buharlaşmanın her sıcaklıkta olabileceğini gösteren deney tasarlar. 5. sınıf Fen ve Teknoloji Saf maddelerin kaynama sıcaklıkları 5.1 Saf maddelerin kaynama sıcaklıklarının sabit olduğunu gösteren deney tasarlar. 5. sınıf Fen ve Teknoloji Saf maddelerin erime ve donma sıcaklıkları 6.3 Aynı maddenin, erime sıcaklığının donma sıcaklığına çok yakın olduğunu deney sonuçlarından çıkarır.

9 5. sınıf Fen ve Teknoloji Ağır ve yoğun kavramları 7.3 Eşit hacimli, biri suda batan diğeri yüzen iki maddenin hangisinin kütlesinin daha büyük olacağını tahmin eder. 5. sınıf Fen ve Teknoloji Ağır ve yoğun kavramları 7.6 Yoğunluğun ayırt edici bir özellik olduğunu bilir. 5. sınıf Fen ve Teknoloji Ağır ve yoğun kavramları 5. sınıf Fen ve Teknoloji Temas gerektirmeyen kuvvetler 5. sınıf Fen ve Teknoloji Mıknatısların özellikleri 5. sınıf Fen ve Teknoloji Mıknatısların özellikleri 7.9 Yoğunluklar listesine bakarak farklı gereçlerin yapımı için uygun malzemeler önerir 1.1. Cisimler arasında fiziksel temas sonucu ortaya çıkan kuvvetleri temas kuvvetleri olarak belirler Mıknatısların farklı kutuplarından birinin N ve diğerinin S olarak isimlendirildiğini ifade eder Mıknatısların maddelere uyguladığı kuvvetin, temas gerektirmeyen bir kuvvet olduğunu açıklar. 5. sınıf Fen ve Teknoloji 5. sınıf Fen ve Teknoloji Sürtünme kuvveti ve hayatımızdaki önemi Sürtünme kuvveti ve hayatımızdaki önemi 3.1. Çeşitli yüzeylerin (halı, beton, buz vb.), cisimlerin hareketlerine etkilerini karşılaştırır Hava ve su direncinin cisimlerin hareketlerine etkilerini karşılaştırır. 5. sınıf Sosyal Bilgiler HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM 1. Bulunduğu çeşitli grup ve kurumlar içindeki yerini belirler. 5. sınıf Sosyal Bilgiler ADIM ADIM TÜRKİYE 1. Çevresindeki ve ülkemizin çeşitli yerlerindeki doğal varlıklar ile tarihî mekânları, nesneleri ve yapıtları tanır. 5. sınıf Sosyal Bilgiler ADIM ADIM TÜRKİYE 4. Kültürel ögelerin, insanların bir arada yaşamasındaki önemini açıklar. 5. sınıf Sosyal Bilgiler ADIM ADIM TÜRKİYE 5. sınıf Sosyal Bilgiler BÖLGEMİZİ TANIYALIM 5. sınıf Sosyal Bilgiler BÖLGEMİZİ TANIYALIM 5. sınıf Sosyal Bilgiler BÖLGEMİZİ TANIYALIM 5. sınıf Sosyal Bilgiler BÖLGEMİZİ TANIYALIM 3. Ülkemizin çeşitli yerleri ile kendi çevresinin kültürel özelliklerini benzerlikler ve farklılıklar açısından karşılaştırır. 3. Yaşadığı bölgedeki insanların yoğun olarak yaşadıkları yerlerle coğrafî özellikleri ilişkilendirir. 4. Yaşadığı bölgedeki insanların doğal ortamı değiştirme ve ondan yararlanma şekillerine kanıtlar gösterir. 1. Türkiye nin kabartma haritası üzerinde, yaşadığı bölgenin yüzey şekillerini genel olarak tanır. 2. Yaşadığı bölgede görülen iklimin, insan faaliyetlerine etkisini, günlük yaşantısından örnekler vererek açıklar. 5. sınıf Sosyal Bilgiler ÜRETTİKLERİMİZ 1. Yaşadığı bölgedeki ekonomik faaliyetleri fark eder. 5. sınıf Sosyal Bilgiler ÜRETTİKLERİMİZ 2. Yaşadığı bölgedeki ekonomik faaliyetler ile coğrafî özellikleri ilişkilendirir. 5. sınıf Sosyal Bilgiler ÜRETTİKLERİMİZ 4. Yaşadığı bölgedeki ekonomik faaliyetlerin ülke ekonomisindeki yerini değerlendirir. 5. sınıf Sosyal Bilgiler ÜRETTİKLERİMİZ 2. Yaşadığı bölgedeki ekonomik faaliyetler ile coğrafî özellikleri ilişkilendirir. 5. sınıf Sosyal Bilgiler ADIM ADIM TÜRKİYE 4. Kültürel ögelerin, insanların bir arada yaşamasındaki önemini açıklar. 5. sınıf Sosyal Bilgiler ÜRETTİKLERİMİZ 4. Yaşadığı bölgedeki ekonomik faaliyetlerin ülke ekonomisindeki yerini değerlendirir. 5. sınıf Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 5. Camiyi genel özellikleri ile tanır. 5. sınıf Din Kültürü İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM 6. Dua etmenin anlamını örneklerle yorumlar. 5. sınıf İngilizce REGIONS Describing geographical locations and features

10 5. sınıf İngilizce CITIES Asking and talking about places 5. sınıf İngilizce SCHOOL LIFE Giving orders and commands 5. sınıf İngilizce SCHOOL STORES Receiving/handing over payment 5. sınıf İngilizce SCHOOL STORES Receiving/handing over goods (and receipt) 5. sınıf İngilizce SCHOOL STORES Exchanging thanks 5. sınıf İngilizce PHYSICAL EDUCATION Asking for and giving information 5. sınıf İngilizce PHYSICAL EDUCATION Asking and talking about ability 5. sınıf İngilizce LIKES AND DISLIKES Asking for and giving information about likes and dislikes 5. sınıf İngilizce MY FAVOURITE ACTIVITIES Asking for and giving information about likes and dislikes 5. sınıf İngilizce MY FAVOURITE ACTIVITIES Asking for and giving information about favourite activities 6. sınıf Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 6. sınıf Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 6. sınıf Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 6. sınıf Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 2. Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 2. Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 1. Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 12. Okuduklarını kendi cümleleriyle, kronolojik sıra ve mantık akışı içinde özetler. 6. sınıf Türkçe 2. Kelime türleriyle ilgili bilgi ve kuralları 1. İsimlerin cümledeki işlevlerini kavrar, isimleri işlevlerine uygun olarak kullanır. 6. sınıf Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 6. sınıf Türkçe 2. Kelime türleriyle ilgili bilgi ve kuralları 2. Zamirlerin cümledeki işlevlerini fark eder, zamirleri işlevlerine uygun olarak kullanır. 6. sınıf Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 6. sınıf Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 30. Okuduğu metne farklı başlıklar bulur. 6. sınıf Türkçe 2. Kelime türleriyle ilgili bilgi ve kuralları 1. İsimlerin cümledeki işlevlerini kavrar, isimleri işlevlerine uygun olarak kullanır. 6. sınıf Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 24. Metnin öncesi ve/veya sonrasına ait kurgular yapar. 6. sınıf Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 6. sınıf Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 3. Okuduğu metinde geçen kelime, deyim ve atasözlerini cümle içinde kullanır. 6. sınıf Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 24. Metnin öncesi ve/veya sonrasına ait kurgular yapar. 6. sınıf Türkçe 2. Kelime türleriyle ilgili bilgi ve kuralları 9. Kelimeleri cümlede farklı görevlerde kullanır.

11 6. sınıf Türkçe 6. sınıf Türkçe 6. sınıf Türkçe 6. sınıf Türkçe 1. Kelimenin yapı özellikleriyle ilgili bilgi ve kuralları 2. Kelime türleriyle ilgili bilgi ve kuralları 6. Yazım ve noktalama kurallarını uygulama 6. Yazım ve noktalama kurallarını uygulama 1. Kök ve eki kavrar. 9. Kelimeleri cümlede farklı görevlerde kullanır. 1. Yazım kurallarını kavrayarak uygular. 2. Noktalama işaretlerini işlevlerine uygun olarak kullanır. 6. sınıf Matematik(ORTAK) CEBİRSEL İFADELER 1. Belirli durumlara uygun cebirsel ifadeyi yazar. 6. sınıf Matematik(ORTAK) DOĞAL SAYILAR 2. Doğal sayılar kümesinde toplama ve çarpma işlemlerinin özelliklerini uygular. 6. sınıf Matematik(ORTAK) DOĞAL SAYILAR 1. Doğal sayılarla işlemler yapmayı gerektiren problemleri çözer ve kurar. 6. sınıf Matematik(ORTAK) DOĞRU, DOĞRU PARÇASI VE IŞIN 3. Bir doğru parçasına eş bir doğru parçası inşa eder. 6. sınıf Matematik(ORTAK) EŞİTLİK VE DENKLEM 1. Eşitliğin korunumunu modelle gösterir ve açıklar. 6. sınıf Matematik(ORTAK) EŞİTLİK VE DENKLEM 2. Denklemi açıklar, problemlere uygun denklemleri kurar. 6. sınıf Matematik(ORTAK) EŞİTLİK VE DENKLEM 3. Birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemleri çözer. 6. sınıf Matematik(ORTAK) KESİRLER 1. Kesirleri karşılaştırır, sıralar ve sayı doğrusunda gösterir. 6. sınıf Matematik(ORTAK) KÜMELER 2. Kümelerle birleşim, kesişim, fark ve tümleme işlemlerini yapar ve bu işlemleri problem çözmede kullanır. 6. sınıf Matematik(ORTAK) ÖRÜNTÜ VE İLİŞKİLER 1. Sayı örüntülerini modelleyerek bu örüntülerdeki ilişkiyi harflerle ifade eder. 6. sınıf Matematik(ORTAK) TAM SAYILAR 2. Mutlak değerin anlamını açıklar. 6. sınıf Matematik(MEB) YÜZDELER 2. Yüzde ile ilgili problemleri çözer ve kurar. 6. sınıf Matematik(MEB) UZUNLUKLARI ÖLÇME 1. Uzunluk ölçme birimlerini açıklar ve birbirine dönüştürür. 6. sınıf Matematik(MEB) SIVILARI ÖLÇME 1. Sıvı ölçme birimlerini açıklar ve birbirine dönüştürür. 6. sınıf Matematik(MEB) ORAN VE ORANTI 2. Orantıyı ve doğru orantılı nicelikler arasındaki ilişkiyi açıklar. 6. sınıf Matematik(MEB) YÜZDELER 1. Kesirlerle yüzde arasındaki ilişkiyi açıklar. 6. sınıf Matematik(MERAM) DOĞAL SAYILAR 4. Bölünebilme kurallarını açıklar. 6. sınıf Matematik(MERAM) DOĞAL SAYILAR 5. Asal sayıları belirler. 6. sınıf Matematik(MERAM) DOĞAL SAYILAR 6. Doğal sayıların ortak bölenleri ile ortak katlarını belirler ve problemlere uygular. 6. sınıf Matematik(MERAM) AÇILAR 3. Komşu, tümler, bütünler ve ters açıların özelliklerini açıklar. 6. sınıf Matematik(MERAM) AÇILARI ÖLÇME 1. Tümler, bütünler ve ters açıların ölçülerini hesaplar.

12 6. sınıf Fen ve Teknoloji Hücre 1.5. Farklı tipte hücrelere örnekler verir. 6. sınıf Fen ve Teknoloji Bitkilerde çimlenme, büyüme ve gelisme 6. sınıf Fen ve Teknoloji Bir doğru boyunca sabit süratle hareket 6.3. Büyüme için gerekli etkenlerin neler olduğunu kontrollü deney yaparak gözlemler Alınan yol, geçen zaman ve sürat arasındaki iliskiyi açıklar ve farklı durumlar için uygular. 6. sınıf Fen ve Teknoloji Kuvvetin yönü ve ölçümü 2.4. Bir cisme etki eden kuvvetin yönünü belirtir ve çizerek gösterir 6. sınıf Fen ve Teknoloji Cisimlere etki eden kuvvetler 3.6. Bir cisme etki eden dengelenmemis kuvvetlerin, cismin süratinde ve/veya hareket yönünde değisiklik meydana getirebileceğini deneyle gösterir. 6. sınıf Fen ve Teknoloji Ağırlık 4.5. Ağırlığı bir kuvvet olarak tanımlar ve dinamometre ile ölçer. 6. sınıf Fen ve Teknoloji 6. sınıf Fen ve Teknoloji 6. sınıf Fen ve Teknoloji 6. sınıf Fen ve Teknoloji 6. sınıf Fen ve Teknoloji 6. sınıf Fen ve Teknoloji 6. sınıf Fen ve Teknoloji 6. sınıf Fen ve Teknoloji Maddelerin özellikleriyle tanecikli yapısı arasında iliski Maddelerin özellikleriyle tanecikli yapısı arasında iliski Fiziksel ve kimyasal değisimlerin atommolekül düzeyinde açıklaması Fiziksel ve kimyasal değisimlerin atommolekül düzeyinde açıklaması Maddenin hâlleri ile tanecikli yapı arasındaki iliski Maddenin hâlleri ile tanecikli yapı arasındaki iliski Elektrik enerjisini ileten ve iletmeyen maddeler Elektrik enerjisini ileten ve iletmeyen maddeler 2.3. Bilesik modelleri üzerinde farklı element atomlarını ayırt eder Model üzerinde molekül içeren ve içermeyen maddeleri birbirinden ayırt eder Fiziksel değisimlerde değisen maddenin kimlik değistirmediğini vurgular Çok sayıda atom ve molekül içeren maddelere bakarak, saf madde ve karısım kavramlarını atom ve molekül düzeyinde fark eder Akma özelliklerinden yararlanarak sıvı molekülleri arasında az da olsa bosluk bulunduğu çıkarımını yapar Gazların ve sıvıların akma özelliklerinden, moleküllerinin öteleme hareketi yapabildiği çıkarımına ulasır. 1.1 Maddelerin elektrik enerjisini iletip iletmediklerini test etmek için basit bir elektrik devresi tasarlar ve kurar. 1.4 Bazı sıvı maddelerin iletken, bazılarının ise yalıtkan olduğunu fark eder. 6. sınıf Fen ve Teknoloji İletkenlerde elektrik enerjisinin iletimi 6. sınıf Fen ve Teknoloji İletkenlerde elektrik enerjisinin iletimi 6. sınıf Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM 6. sınıf Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM 6. sınıf Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM 6. sınıf Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM 6. sınıf Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM 6. sınıf Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM 6. sınıf Sosyal Bilgiler YERYÜZÜNDE YAŞAM 6. sınıf Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER 6. sınıf Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER 2.1. Bir elektrik devresindeki ampulün parlaklığının nelere bağlı olduğunu tahmin eder Yalıtkanların direncinin iletkenlere göre çok daha büyük olduğunu ifade eder. Farklı ölçeklerde çizilmiş haritalardan yararlanarak ölçek değiştiğinde haritanın değişen özellikleri hakkında çıkarımlarda bulunur. Konum ile ilgili kavramları kullanarak kıtaların, okyanusların ve ülkemizin coğrafi konumunu tanımlar. Dünyanın farklı doğal ortamlarındaki insan yaşantılarından yola çıkarak, iklim özellikleri hakkında çıkarımlarda bulunur. Haritalardan ve görsel materyallerden yararlanarak Türkiye de görülen iklim türlerinin özellikleri hakkında çıkarımlarda bulunur. Haritalardan ve görsel materyallerden yararlanarak Türkiye deki iklim tiplerinin dağılışında, konumun ve yeryüzü şekillerinin rolünü açıklar. Örnek incelemeler yoluyla tarih öncesindeki ilk yerleşmelerden günümüze, yerleşmeyi etkileyen faktörler hakkında çıkarımlarda bulunur. Anadolu ve Mezopotamya da yaşamış ilk uygarlıkların yerleşme ve ekonomik faaliyetleri ile sosyal yapıları arasındaki etkileşimi fark eder. Destan, yazıt ve diğer belgelerden yararlanarak, Orta Asya ilk Türk devletlerinin siyasal, ekonomik ve kültürel özelliklerine ilişkin çıkarımlarda bulunur. Orta Asya ilk Türk devletlerinin kültürel özellikleriyle yaşadıkları yerlerin coğrafî özelliklerini ilişkilendirir.

13 6. sınıf Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER 6. sınıf Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER 6. sınıf Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER 6. sınıf Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER 6. sınıf Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER 6. sınıf Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER 6. sınıf Sosyal Bilgiler İPEK YOLUNDA TÜRKLER 6. sınıf Din Kültürü NAMAZ İBADETİ Günümüz Türk Silahlı Kuvvetleri ni ilk Türk devletlerinin ordusu ile ilişkilendirerek, Türk Silahlı Kuvvetleri nin önemini ve görevlerini kavrar. İpek Yolu nun toplumlar arası siyasal, kültürel ve ekonomik ilişkilerdeki rolünü fark eder. Dönemin devlet adamları ve Türk büyüklerinin hayatından yararlanarak ilk Türk İslam devletlerinin siyasal, sosyal ve kültürel özelliklerine ilişkin çıkarımlarda bulunur Örnek incelemeler yoluyla kutlama ve törenlerimizdeki uygulamaların kültürümüzü oluşturan unsurlarla ilişkisini değişim ve süreklilik açısından değerlendirir. Görsel ve yazılı materyallerden yararlanarak İslamiyet in ortaya çıkışı ve yayılışını inceler. Türklerin İslamiyet i kabulleri ile birlikte siyasî, sosyal ve kültürel alanlarda meydana gelen değişimleri fark eder. Orta Asya ilk Türk devletleri ve Türk İslam devletlerinin Türk kültür, sanat ve estetik anlayışına katkılarına kanıtlar gösterir. 8. Vakit, cuma, bayram cenaze ve teravih namazlarının ne zaman ve nasıl kılındığını bilir. 6. sınıf Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 1. Hz. Muhammed e gelen ilk ayetlerin içeriğini belirtir. 6. sınıf Din Kültürü SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED 3. Medine ye hicretin sebep ve sonuçlarını irdeler. 6. sınıf İngilizce HOBBIES AND INTERESTS identifying people 6. sınıf İngilizce FOOD AND DRINKS expressing needs 6. sınıf İngilizce DAILY LIFE AND ROUTINES asking for and talking about daily routines 6. sınıf İngilizce SCHOOL Prepositions of place 6. sınıf İngilizce WEATHER CONDITIONS asking for and giving information 6. sınıf İngilizce WEATHER CONDITIONS describing places 6. sınıf İngilizce HYGIENE asking for and giving information 6. sınıf İngilizce HYGIENE making suggestions 6. sınıf İngilizce HYGIENE giving orders 6. sınıf İngilizce PARTIES asking for and giving information 6. sınıf İngilizce PARTIES inviting 6. sınıf İngilizce PARTIES accepting or refusing 6. sınıf İngilizce PARTIES thanking 7. sınıf Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 7. sınıf Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Metnin bağlamından hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamlarını çıkarır. 2. Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır.

14 7. sınıf Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 2. Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 7. sınıf Türkçe 1. Kelime türleriyle ilgili bilgi ve kuralları 8. Kelimeleri cümlede farklı görevlerde kullanır. 7. sınıf Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 7. sınıf Türkçe 1. Yazma kurallarını uygulama 9. Yazısında amaç sonuç ilişkileri kurar. 7. sınıf Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 15. Metnin türüyle ilgili özellikleri kavrar. 7. sınıf Türkçe 1. Kelime türleriyle ilgili bilgi ve kuralları 8. Kelimeleri cümlede farklı görevlerde kullanır. 7. sınıf Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 11. Okuduklarındaki öznel ve nesnel yargıları ayırt eder. 7. sınıf Türkçe 1. Kelime türleriyle ilgili bilgi ve kuralları 2. Kip ve çekimli fiili kavrar. 7. sınıf Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 7. sınıf Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 7. sınıf Türkçe 1. Kelime türleriyle ilgili bilgi ve kuralları 8. Kelimeleri cümlede farklı görevlerde kullanır. 7. sınıf Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 7. sınıf Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 7. sınıf Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 7. sınıf Türkçe 7. sınıf Türkçe 1. Kelime türleriyle ilgili bilgi ve kuralları 1. Kelime türleriyle ilgili bilgi ve kuralları 8. Kelimeleri cümlede farklı görevlerde kullanır. 8. Kelimeleri cümlede farklı görevlerde kullanır. 7. sınıf Türkçe 1. Yazma kurallarını uygulama 11. Yazım ve noktalama kurallarına uyar. 7. sınıf Türkçe 1. Yazma kurallarını uygulama 11. Yazım ve noktalama kurallarına uyar. 7. sınıf Türkçe 1. Yazma kurallarını uygulama 11. Yazım ve noktalama kurallarına uyar. 7. sınıf Matematik(ORTAK) Açıları Ölçme 1. Paralel iki doğrunun bir kesenle yaptığı açıların ölçüleri ile ilgili hesaplamalar yapar. 7. sınıf Matematik(ORTAK) Cebirsel İfadeler 1. Cebirsel ifadelerle toplama ve çıkarma işlemleri yapar. 7. sınıf Matematik(ORTAK) Cebirsel İfadeler 2. İki cebirsel ifadeyi çarpar. 7. sınıf Matematik(ORTAK) Çokgenler 1. Çokgenlerin köşegenlerini, iç ve dış açılarını belirler. 7. sınıf Matematik(ORTAK) Çokgenler 2. Çokgenlerin iç açılarının ölçülerinin toplamını hesaplar. 7. sınıf Matematik(ORTAK) Denklemler 1. Birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemleri çözer.

15 7. sınıf Matematik(ORTAK) Denklemler 2. Denklemi problem çözmede kullanır. 7. sınıf Matematik(ORTAK) Doğrular ve Açılar 5.Yöndeş, iç, iç ters, dış ve dış ters açıları belirleyerek isimlendirir. 7. sınıf Matematik(ORTAK) Doğrular ve Açılar 6. Paralel iki doğrunun bir kesenle yaptığı açıların eş olanlarını ve bütünler olanlarını belirler. 7. sınıf Matematik(ORTAK) Oran ve Orantı 2. Doğru ve ters orantıyla ilgili problemleri çözer ve kurar. 7. sınıf Matematik(ORTAK) Rasyonel Sayılar 3. Rasyonel sayıları karşılaştırır ve sıralar. 7. sınıf Matematik(ORTAK) Rasyonel Sayılarla İşlemler 1. Rasyonel sayılarla toplama ve çıkarma işlemlerini yapar. 7. sınıf Matematik(ORTAK) Rasyonel Sayılarla İşlemler 2. Rasyonel sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar. 7. sınıf Matematik(ORTAK) Tam Sayılarla İşlemler 3. Tam sayılarla ilgili problemleri çözer ve kurar. 7. sınıf Matematik(MEB) Dönüşüm Geometrisi 3. Düzlemde bir nokta etrafında ve belirtilen bir açıya göre şekilleri döndürerek çizimini yapar. 7. sınıf Matematik(MEB) Bilinçli Tüketim Aritmetiği 2. Basit faiz hesaplamalarını yapar. 7. sınıf Matematik(MEB) Bilinçli Tüketim Aritmetiği 1. Alışveriş ve ticarette kullanılan yüzde hesaplamalarını yapar. 7. sınıf Matematik(MEB) Denklemler 1. Birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemleri çözer. 7. sınıf Matematik(SEMİH) Çokgenler 2. Dörtgenlerin kenar, açı ve köşegen özelliklerini belirler. 7. sınıf Matematik(SEMİH) Eşlik ve Benzerlik 2. Çokgenleri karşılaştırarak benzer olup olmadıklarını belirler ve bir çokgene benzer çokgenler oluşturur. 7. sınıf Matematik(SEMİH) Tablo ve Grafikler 2. Daire grafiğini oluşturur ve yorumlar. 7. sınıf Matematik(SEMİH) Merkezî Eğilim ve Yayılma Ölçüleri 2.Verilerin merkezî eğilim ölçülerini ve çeyrekler açıklığını yorumlar. 7. sınıf Fen ve Teknoloji Boşaltım Sistemi 2.2. Bosaltım sisteminde böbreklerin görevini ve önemini açıklar. 7. sınıf Fen ve Teknoloji Denetleyici ve Düzenleyici Sistemler 7. sınıf Fen ve Teknoloji Duyu Organları 7. sınıf Fen ve Teknoloji Sarmal Yaylar 7. sınıf Fen ve Teknoloji Kuvvet, İş ve Enerji 7. sınıf Fen ve Teknoloji Basit Makineler 7. sınıf Fen ve Teknoloji Sürtünme Kuvveti 7. sınıf Fen ve Teknoloji Elektriklenme 7. sınıf Fen ve Teknoloji Elektriklenme 3.5. Đç salgı bezlerini; model, levha ve/veya sema üzerinde göstererek görevlerini açıklar 4.3. Duyu organlarının hangi tür uyarıları aldığını ve bunlara nasıl cevap verildiğini açıklar Bir yayı sıkıstıran veya geren cisme, yayın esit büyüklükte ve zıt yönde bir kuvvet uyguladığını belirtir Potansiyel ve kinetik enerjilerin birbirine dönüsebileceğini örneklerle açıklar 3.3. Basit makine kullanarak uygulanan giris kuvvetinden daha büyük bir çıkıs kuvveti elde edilebileceğini fark eder 4.2. Sürtünme kuvvetinin, kinetik enerjide bir azalmaya sebep olacağını fark eder Aynı elektrik yüklerinin birbirini ittiğini, farklı elektrik yüklerinin ise birbirini çektiğini ifade eder Cisimlerin birbirine dokundurulmadan etki ile elektriklenerek zıt yükle yüklenebileceğini deneyerek kesfeder.

16 7. sınıf Fen ve Teknoloji 7. sınıf Fen ve Teknoloji 7. sınıf Fen ve Teknoloji 7. sınıf Fen ve Teknoloji Elektrik devrelerindeki akım, gerilim ve direnç iliskisi Elektrik devrelerindeki akım, gerilim ve direnç iliskisi Ampullerin (dirençlerin) bağlanma sekilleri Ampullerin (dirençlerin) bağlanma sekilleri 2.8. Voltmetrenin devreye nasıl bağlanacağını devreyi kurarak gösterir Bir devre elemanının uçları arasındaki gerilimin, üzerinden geçen akıma oranının devre elemanının direnci olarak adlandırıldığını ifade eder Seri ve paralel bağlı ampullerden olusan bir devrenin semasını çizer Paralel bağlı devre elemanlarının üzerinden geçen akımların toplamının, ana koldan geçen akıma esit olduğunu fark eder. 7. sınıf Fen ve Teknoloji Element ve elementlerin sembolleri 7. sınıf Fen ve Teknoloji Element ve elementlerin sembolleri 1.2. Model ve sekilleri kullanarak farklı elementlerin atomlarının farklı olduğunu sezer Đlk 20 elementin ve yaygın elementlerin sembolleri verildiğinde isimlerini, isimleri verildiğinde sembollerini belirtir. 7. sınıf Fen ve Teknoloji Atomun yapısı 2.4. Elektronu, protonu ve nötronu kütle ve yük açısından karsılastırır. 7. sınıf Fen ve Teknoloji Atomun yapısı 2.8. Çizilmis atom modelleri üzerinde elektron katmanlarını gösterir, katmanlardaki elektron sayılarını içten dısa doğru sayar. 7. sınıf Fen ve Teknoloji Atomun yapısı 2.9. Proton sayısı bilinen hafif atomların (Z 20) elektron dizilim modelini çizer 7. sınıf Sosyal Bilgiler İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ İnsanlar arası etkileşimde kitle iletişim araçlarının rolünü tartışır. 7. sınıf Sosyal Bilgiler TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK Seyahatnamelerden hareketle Türk kültürüne ait unsurları örneklendirir. 7. sınıf Sosyal Bilgiler İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ Atatürk ün iletişime verdiği öneme kanıtlar gösterir. 7. sınıf Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZDE NÜFUS 7. sınıf Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZDE NÜFUS Tablo ve grafiklerden yararlanarak, ülkemiz nüfusunun özellikleri ile ilgili verileri yorumlar. Eğitim ve çalışma hakkının kullanılması ile devletin ve vatandaşın bu konudaki sorumluluklarını ilişkilendirir. 7. sınıf Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZDE NÜFUS Örnek incelemeler yoluyla göçün neden ve sonuçlarını tartışır. 7. sınıf Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZDE NÜFUS Örnek incelemeler yoluyla göçün neden ve sonuçlarını tartışır. 7. sınıf Sosyal Bilgiler TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK Osmanlı Devleti nde ıslahat hareketleri sonucu ortaya çıkan kurumlardan hareketle toplumsal ve ekonomik değişim hakkında çıkarımlarda bulunur. 7. sınıf Sosyal Bilgiler ZAMAN İÇİNDE BİLİM İlk uygarlıkların bilimsel ve teknolojik gelişmelere katkılarına örnekler verir. 7. sınıf Sosyal Bilgiler TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK 7. sınıf Sosyal Bilgiler TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK Türkiye Selçukluları döneminde Türklerin siyasal mücadeleleri ve kültürel faaliyetlerinin Anadolu nun Türkleşme sürecine katkılarını değerlendirir. Türkiye Selçukluları döneminde Türklerin siyasal mücadeleleri ve kültürel faaliyetlerinin Anadolu nun Türkleşme sürecine katkılarını değerlendirir. 7. sınıf Sosyal Bilgiler İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ İnsanlar arasında kurulan olumlu ilişkilerde iletişimin önemini fark eder. 7. sınıf Sosyal Bilgiler TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK 7. sınıf Sosyal Bilgiler TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK 7. sınıf Sosyal Bilgiler TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK 7. sınıf Sosyal Bilgiler TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK Osmanlı Avrupa ilişkileri çerçevesinde kültür, sanat ve estetik anlayışındaki etkileşimi fark eder. Osmanlı Devleti nde ıslahat hareketleri sonucu ortaya çıkan kurumlardan hareketle toplumsal ve ekonomik değişim hakkında çıkarımlarda bulunur. Osmanlı Avrupa ilişkileri çerçevesinde kültür, sanat ve estetik anlayışındaki etkileşimi fark eder. Osmanlı Devleti nde ıslahat hareketleri sonucu ortaya çıkan kurumlardan hareketle toplumsal ve ekonomik değişim hakkında çıkarımlarda bulunur.

17 7. sınıf Sosyal Bilgiler TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK Osmanlı Devleti nde ıslahat hareketleri sonucu ortaya çıkan kurumlardan hareketle toplumsal ve ekonomik değişim hakkında çıkarımlarda bulunur. 7. sınıf Sosyal Bilgiler ÜLKEMİZDE NÜFUS Örnek incelemeler yoluyla göçün neden ve sonuçlarını tartışır. 7. sınıf Din Kültürü BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ MUHAMMED Hz Muhammed i diğer insanlardan ayıran en önemli özelliğini açıklar 7. sınıf Din Kültürü ORUÇ İBADETİ Mâûn suresini ezbere okur ve anlamını söyler 7. sınıf Din Kültürü BİR İNSAN VE PEYGAMBER OLARAK HZ MUHAMMED Hz Muhammed i diğer insanlardan ayıran en önemli özelliğini açıklar 7. sınıf İngilizce Interesting Beliefs Imparting and seeking factual information 7. sınıf İngilizce Tourist Attarctions Making comparisons and expressing degrees of difference 7. sınıf İngilizce Our Natural Heritage Making and responding to offers and suggestions 7. sınıf İngilizce Computers Making comparisons and expressing degrees of difference 7. sınıf İngilizce Fashion Drawing simple conclusions and making recommendations 7. sınıf İngilizce Fashion Making comparisons and expressing degrees of difference 7. sınıf İngilizce TV Programmes Inquiring about and expressing pleasure, liking, displeasure, dislike 7. sınıf İngilizce TV Programmes Inquiring and expressing interest or lack of interest 7. sınıf İngilizce TV Programmes Inquiring and expressing preference 7. sınıf İngilizce TV Programmes Expressing indifference 7. sınıf İngilizce TV Programmes Making comparisons and expressing degrees of difference 7. sınıf İngilizce Old Days Describing people (personal appearance, qualities, in the past) 7. sınıf İngilizce Inventors and Explorers Imparting and seeking factual information 7. sınıf İngilizce Inventors and Explorers Describing and narrating past events 7. sınıf İngilizce Inventors and Explorers 8. sınıf Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme Stating and inquiring whether someone knows or does not know something or someone 1. Kelimeler arasındaki anlam ilişkilerini kavrayarak birbiriyle anlamca ilişkili kelimelere örnek verir. 8. sınıf Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 18. Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. 8. sınıf Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 8. sınıf Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 8. sınıf Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki anlam ilişkilerini kavrayarak birbiriyle anlamca ilişkili kelimelere örnek verir. 2. Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır. 2. Aynı kavram alanına giren kelimeleri, anlam farklılıklarını dikkate alarak kullanır.

18 8. sınıf Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 8. sınıf Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 8. sınıf Türkçe 1. Yazma kurallarını uygulama 11. Yazım ve noktalama kurallarına uyar. 8. sınıf Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 8. sınıf Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 4. Metnin ana fikrini/ana duygusunu belirler. 8. sınıf Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 11. Okuduklarındaki öznel ve nesnel yargıları ayırt eder. 8. sınıf Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 8. sınıf Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 10. Okuduklarındaki örtülü anlamları bulur. 8. sınıf Türkçe 8. sınıf Türkçe 1. Fiilimsiler ile ilgili bilgi ve kuralları 1. Fiilimsiler ile ilgili bilgi ve kuralları 3. Fiilimsileri özelliklerine uygun biçimde kullanır. 3. Fiilimsileri özelliklerine uygun biçimde kullanır. 8. sınıf Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 13. Metne ilişkin sorulara cevap verir. 8. sınıf Türkçe 1. Fiilimsiler ile ilgili bilgi ve kuralları 2. Fiilimsilerin işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar. 8. sınıf Türkçe 1. Yazma kurallarını uygulama 11. Yazım ve noktalama kurallarına uyar. 8. sınıf Türkçe 8. sınıf Türkçe 8. sınıf Türkçe 3. Anlatım bozukluklarını belirleme ve düzeltme 2. Cümleyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 2. Cümleyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 1. Cümlede anlatım bozukluğuna neden olan kullanımları belirler. 7. Cümlelerin yapı özelliklerini kavrar. 7. Cümlelerin yapı özelliklerini kavrar. 8. sınıf Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 7. Olay, yer, zaman, şahıs, varlık kadrosu ve bunlarla ilgili unsurları belirler. 8. sınıf Türkçe 2. Cümleyle ilgili bilgi ve kuralları kavrama ve uygulama 1. Cümlenin temel ögelerini ve özelliklerini kavrar. 8. sınıf Matematik(ORTAK) Cebirsel ifadeler 3. Cebirsel ifadeleri çarpanlarına ayırır. 8. sınıf Matematik(ORTAK) Cebirsel ifadeler 4. Rasyonel cebirsel ifadelerle işlem yapar ve ifadeleri sadeleştirir. 8. sınıf Matematik(ORTAK) Gerçek sayılar 2. Gerçek sayılar kümesini oluşturan sayı kümelerini belirtir. 8. sınıf Matematik(ORTAK) Kareköklü sayılar 4. Kareköklü sayılarla toplama ve çıkarma işlemlerini yapar. 8. sınıf Matematik(ORTAK) Kareköklü sayılar 5. Kareköklü sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar. 8. sınıf Matematik(ORTAK) Kareköklü sayılar 6. Ondalık kesirlerin kareköklerini belirler. 8. sınıf Matematik(ORTAK) Örüntü ve İlişkiler 1. Özel sayı örüntülerinde sayılar arasındaki ilişkileri açıklar.

19 8. sınıf Matematik(ORTAK) Üçgenler 5. Üçgende kenarortay, kenar orta dikme, açıortay ve yüksekliği inşa eder. 8. sınıf Matematik(ORTAK) Üçgenler 8. sınıf Matematik(ORTAK) Üçgenler 2.Üçgenin iki kenar uzunluğunun toplamı veya farkı ile üçüncü kenarının uzunluğu arasındaki ilişkiyi belirler. 3. Üçgenin kenar uzunlukları ile bu kenarların karşısındaki açıların ölçüleri arasındaki ilişkiyi belirler. 8. sınıf Matematik(ORTAK) Üçgenler 4. Yeterli sayıda elemanının ölçüleri verilen bir üçgeni çizer. 8. sınıf Matematik(ORTAK) Üslü sayılar 3. Üslü sayılarla çarpma ve bölme işlemlerini yapar. 8. sınıf Matematik(MEB) Üçgenler 8. Pythagoras (Pisagor) bağıntısını oluşturur. 8. sınıf Matematik(MEB) Üçgenlerde ölçme 2. Pythagoras (Pisagor) bağıntısını problemlerde uygular. 8. sınıf Matematik(MEB) Olası durumları belirleme 1. Kombinasyon kavramını açıklar ve hesaplar. 8. sınıf Matematik(MEB) Olası durumları belirleme 1. Kombinasyon kavramını açıklar ve hesaplar. 8. sınıf Matematik(MEB) Olay çeşitleri 2. Bağımlı ve bağımsız olayların olma olasılıklarını hesaplar. 8. sınıf Matematik(MEB) Merkezi eğilim ve yayılma 1. Standart sapmayı hesaplar. 8. sınıf Matematik(MEB) Dönüşüm geometrisi 3. Şekillerin ötelemeli yansımasını belirler ve inşa eder. 8. sınıf Matematik(MEB) Cebirsel ifadeler 1. Özdeşlik ile denklem arasındaki farkı açıklar. 8. sınıf Matematik(DİKEY ADA) Denklemler 4. Doğrusal denklem sistemlerini cebirsel yöntemlerle çözer. 8. sınıf Matematik(DİKEY ADA) Denklemler 3. Bir bilinmeyenli rasyonel denklemleri çözer. 8. sınıf Matematik(DİKEY ADA) Denklemler 5. Doğrusal denklem sistemlerini grafikleri kullanarak çözer. 8. sınıf Matematik(DİKEY ADA) Eşitsizlikler 2. Birinci dereceden bir bilinmeyenli eşitsizliklerin çözüm kümesini belirler ve sayı doğrusunda gösterir. 8. sınıf Matematik(DİKEY ADA) Üçgenler 6. Üçgenlerde eşlik şartlarını açıklar. 8. sınıf Matematik(DİKEY ADA) Üçgenler 7. Üçgenlerde benzerlik şartlarını açıklar. 8. sınıf Matematik(DİKEY ADA) Üçgenlerde ölçme 1. Üçgenlerde benzerlik şartlarını problemlerde uygular. 8. sınıf Matematik(DİKEY ADA) Üçgenlerde ölçme 1. Üçgenlerde benzerlik şartlarını problemlerde uygular. 8. sınıf Fen ve Teknoloji Kalıtım 2.5. Fenotip ve genotip arasındaki iliskiyi kavrar. 8. sınıf Fen ve Teknoloji Mayoz bölünme 3.3. Mayozu, mitozdan ayıran özellikleri listeler 8. sınıf Fen ve Teknoloji DNA ve genetik bilgi 4.4. Nükleotit, gen, DNA, kromozom kavramları arasında iliski kurar. 8. sınıf Fen ve Teknoloji Canlıların çevreye adaptasyonu ve evrim 5.2. Aynı yasam ortamında bulunan farklı organizmaların, neden benzer adaptasyonlar gelistirdiğini belirtir.

20 8. sınıf Fen ve Teknoloji Sıvıların ve gazların kaldırma kuvveti 8. sınıf Fen ve Teknoloji Sıvıların ve gazların kaldırma kuvveti 1.9. Farklı yoğunluğa sahip sıvıların cisimlere uyguladığı kaldırma kuvvetini karsılastırır ve sonuçları yorumlar Bir cisme etki eden kaldırma kuvvetinin, cismin yer değistirdiği sıvının ağırlığına esit büyüklükte ve yukarı yönde olduğunu kesfeder. 8. sınıf Fen ve Teknoloji Basınç 2.2.Basınç, kuvvet ve yüzey alanı arasındaki iliskiyi örneklerle açıklar. 8. sınıf Fen ve Teknoloji Periyodik sistem 1.3. Metal, ametal ve yarı metal özelliklerini karsılastırır. 8. sınıf Fen ve Teknoloji Kimyasal bağlar 8. sınıf Fen ve Teknoloji Kimyasal bağlar 2.1. Metallerin elektron vermeye, ametallerin elektron almaya yatkın olduğunu fark eder Anyonların ve katyonların periyodik sistemdeki grup numaraları ile yükleri arasında iliski kurar. 8. sınıf Fen ve Teknoloji Kimyasal tepkimeler 3.1. Yükü bilinen iyonların olusturduğu bilesiklerin formüllerini yazar. 8. sınıf Fen ve Teknoloji Kimyasal tepkimeler 8. sınıf Fen ve Teknoloji Kimyasal tepkimeler 8. sınıf Fen ve Teknoloji Kimyasal tepkimeler 8. sınıf Fen ve Teknoloji Kimyasal tepkimeler 3.2. Çok atomlu yaygın iyonların olusturduğu bilesiklerin (Mg(NO3)2, Na3PO4 gibi) formüllerinde element atomlarının sayısını hesaplar Kimyasal değisimi atomlar arası bağların kopması ve yeni bağların olusması temelinde açıklar Kimyasal değisimlerde atomların yok olmadığını ve yeni atomların olusmadığını, kütlenin korunduğunu belirtir Yanma tepkimelerini tanımlayarak basit yanma tepkimelerinin denklemlerini yazar 8. sınıf Fen ve Teknoloji Asit baz tepkimeleri 4.2. Asitler ile H+ iyonu; bazlar ile OHiyonu arasında iliski kurar. 8. sınıf Fen ve Teknoloji Asit baz tepkimeleri 8. sınıf Fen ve Teknoloji Asit baz tepkimeleri 8. sınıf Fen ve Teknoloji Asit baz tepkimeleri 8. sınıf Fen ve Teknoloji Asit baz tepkimeleri 8. sınıf Sosyal Bilgiler BİR KAHRAMAN DOĞUYOR 8. sınıf Sosyal Bilgiler MİLLÎ UYANIŞ 8. sınıf Sosyal Bilgiler MİLLÎ UYANIŞ 8. sınıf Sosyal Bilgiler YA İSTİKLÂL, YA ÖLÜM! 8. sınıf Sosyal Bilgiler YA İSTİKLÂL, YA ÖLÜM! 8. sınıf Sosyal Bilgiler YA İSTİKLÂL, YA ÖLÜM! 8. sınıf Sosyal Bilgiler YA İSTİKLÂL, YA ÖLÜM! 8. sınıf Sosyal Bilgiler YA İSTİKLÂL, YA ÖLÜM! 8. sınıf Sosyal Bilgiler YA İSTİKLÂL, YA ÖLÜM! 4.4. Sanayide kullanılan baslıca asitleri ve bazları; piyasadaki adları, sistematik adları ve formülleri ile tanır Gıdalarda ve temizlik malzemelerinde yer alan en yaygın asit ve bazları isimleriyle tanır 4.7. Asitler ile bazların etkilesimini deney ile gösterir, bu etkilesimi nötrallesme tepkimesi olarak adlandırır, nötrallesme sonucu neler olustuğunu belirtir Asit baz çözeltilerini kullanırken neden dikkatli olması gerektiğini açıklar; kimyasal maddeler için tehlike isaretlerinin anlamlarını belirtir Örnek olaylardan yola çıkarak Atatürk ün çeşitli cephelerdeki başarılarıyla askerî yeteneklerini ilişkilendirir. Hıyanet i Vataniye Kanunu nun çıkarılma gerekçelerini ve uygulama sürecini değerlendirir. Kuvâ yı Millîye ruhunun oluşumunu, millî cemiyetleri ve millî varlığa düşman cemiyetlerin faaliyetlerini analiz eder. Kurtuluş Savaşı nda Doğu ve Güney cephelerinde yapılan mücadeleleri, sebep ve sonuçları açısından değerlendirir. Batı cephesinde Kuvâ yı Millîye birliklerinin faaliyetlerini ve düzenli ordunun kurulmasını değerlendirir. Türk milletinin Kurtuluş Savaşı sürecinde elde ettiği askerî başarılarının ulusal ve uluslararası etkilerini değerlendirir. Kurtuluş Savaşı nın yaşandığı ortamda Atatürk ün Maarif Kongresi yaparak Türkiye nin millî ve çağdaş eğitimine verdiği önemi kavrar. Türk milletinin millî birlik, beraberlik ve dayanışmasının ifadesi olarak Tekâlif i Millîye Kararları nın uygulamalarını inceler. Sakarya Meydan Savaşı nın ve Büyük Taarruz un kazanılmasında Atatürk ün rolünü fark eder.

SİS-2-2012 (07.12.2012)

SİS-2-2012 (07.12.2012) SINIF A B DERS ÜNİTE KAZANIM SİS-2-2012 (07.12.2012) 2. sınıf 1 10 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 11 Türkçe 2. Okuduğunu

Detaylı

NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 04.03.2010 TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 04 (KDÇ - 04) KONU DAĞILIMLARI SINIF DERS KONU SORU SAYISI

NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ 04.03.2010 TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 04 (KDÇ - 04) KONU DAĞILIMLARI SINIF DERS KONU SORU SAYISI SINIF DERS KONU SORU SAYISI. SINIFLAR 0.0.00 TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 0 (KDÇ - 0) (MEB YAYINEVİ) (DİĞER YAYINEVLERİ) HAYAT BİLGİSİ Yazım Kuralları Noktalama İşaretleri Kelimede Anlam Cümle

Detaylı

SİS 3 2012 (OCAK.2013) 2.SINIFLAR

SİS 3 2012 (OCAK.2013) 2.SINIFLAR SİS 3 2012 (OCAK.2013) 2.SINIFLAR SINIF A KTB DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe

Detaylı

Fen Bilimleri Dersi Kazanımları

Fen Bilimleri Dersi Kazanımları Fen Bilimleri Dersi Kazanımları Sigara ve alkol kullanımının vücuda verdiği zararları, araştırma verilerine dayalı olarak tartışır. Boşaltımda görevli yapı ve organları tanır. 2 Diş çeşitlerini model üzerinde

Detaylı

SİS 4 ( ) KAZANIM SINIF A DERS ÜNİTE

SİS 4 ( ) KAZANIM SINIF A DERS ÜNİTE 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında

Detaylı

6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte

6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte 6. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcükte Anlam 1 11 Türkçe Sözcükte Anlam 2 12 Türkçe Sözcükte Anlam 3 13 Türkçe Sözcükte Anlam 4 14 Türkçe Sözcükte

Detaylı

NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 05 (KDÇ - 05) KONU DAĞILIMLARI SINIF DERS KONU SORU SAYISI

NET ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME MERKEZİ TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 05 (KDÇ - 05) KONU DAĞILIMLARI SINIF DERS KONU SORU SAYISI 08.0.00 TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 0 (KDÇ - 0) SINIF DERS KONU Yazım Kuralları Noktalama İşaretleri Kelimede Anlam Cümle Bilgisi Parçada Anlam Doğal Sayılar Ölçü Doğal Sayılarla Toplama

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler

5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 5. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Sözcüklerde Çok Anlamlılık 1 11 Türkçe Mecaz Anlamlı Sözcükler 2 12 Türkçe Eş Anlamlı Sözcükler 3 13 Türkçe Eş Sesli

Detaylı

Zaman ve kip çekimlerindeki bileşik yapıların işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar.

Zaman ve kip çekimlerindeki bileşik yapıların işlevlerini ve kullanım özelliklerini kavrar. 7. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Zarfları işlevlerine uygun kullanır. 1 11 Türkçe Metnin başlığını belirler. 2 12 Türkçe Metnin konusunu belirler. 3

Detaylı

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

PESA-1 (05.11.2014) - İlkokul Konu Dağılımları SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 Türkçe (1.TEMA) Okuduğunu

Detaylı

18 OCAK 2014 YÖNLENDİRME SINAVI 1 KONU DAĞILIMI 8. SINIF (2. BÖLÜM)

18 OCAK 2014 YÖNLENDİRME SINAVI 1 KONU DAĞILIMI 8. SINIF (2. BÖLÜM) 8. SINIF (1. BÖLÜM) (Sınav Süresi : 90 dk) DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (20 SORU) Eylemsiler Cümlenin Ögeleri Eylemde Çatı Tür ve Şekil Bilgisi Fraktal Yansıyan ve Dönen Şekiller Histogram Üslü Sayılar

Detaylı

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk)

YÖNLENDİRME SINAVI 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 7 OCAK 2017 Saat:10.00 (Sınav Süresi: 90 dk) 3. SINIF (17 SORU) Anlamlı ve Kurallı Cümle Farklı Düşünmeye Yönlendiren İfadeler Destekleyici ve Açıklayıcı İfadeler Okuduğunu Anlama Sözlük Çalışması 5N1K

Detaylı

6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1

6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1 6. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Gerçek, Mecaz, Terim ve Yan Anlam Aynı Kavram Alanına Giren Sözcükler Eş, Zıt, Yakın Anlamlılık ve Eş

Detaylı

I 5. SINIF ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIM I- 01 I- 02 II- 01 II- 02 II- 03

I 5. SINIF ÖĞRENME ALANI ALT ÖĞRENME ALANI KAZANIM I- 01 I- 02 II- 01 II- 02 II- 03 I 5. SINIF MATEMATİK VE İŞLEMLER 1.1. En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 1.2. En çok dokuz basamaklı doğal sayıların bölüklerini, basamaklarını ve rakamların basamak değerlerini belirtir.

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe 2. sınıf 5 Türkçe 2. sınıf 6 Türkçe 2. sınıf 7 Türkçe 2. sınıf 8 Türkçe 2. sınıf 9 Türkçe 2. sınıf 10 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında

Detaylı

ÜNİTELENDİRME ŞEMASI

ÜNİTELENDİRME ŞEMASI LENDİRME ŞEMASI ÜNİTE DOĞRULAR VE AÇILAR. Aynı düzlemde olan üç doğrunun birbirine göre durumlarını belirler ve inşa eder.. Paralel iki doğrunun bir kesenle yaptığı açıların eş olanlarını ve bütünler olanlarını

Detaylı

Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2 9

Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 2 9 4. SINIF PERFORMANS DEĞERLENDİRME KİTAPÇIĞI (P-3) / 2017-2018 Ders Kazanım A B Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinlerle ilgili soruları cevaplandırır. 1 8 Türkçe Okuma öncesi, okuma sırası

Detaylı

4. Sınıf Ders Tarama Testi 1

4. Sınıf Ders Tarama Testi 1 4. Sınıf Ders Tarama Testi Fen ve Teknoloji Sosyal Bilgiler Okuma:.. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır..7. Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin

Detaylı

3. SINIF 5. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

3. SINIF 5. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SINAVI (NİSAN AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . SINIF TÜRKÇE DERSİ KZNIM TLOSU DERS SINIF ÖĞRENME LNI TÜRKÇE OKUM TÜRKÇE OKUM KZNIM Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında

Detaylı

SİS1 2013 (TEOG UYUMLU) (06.11.2013) SINIF A B YANIT DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS1 2013 (TEOG UYUMLU) (06.11.2013) SINIF A B YANIT DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında

Detaylı

3. Sınıf Ders Tarama Testi 1

3. Sınıf Ders Tarama Testi 1 . Sınıf Ders Tarama Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Hayat Bilgisi Matematik Okuma:.. Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder... Metnin

Detaylı

2. Sınıf Ders Tarama Testi 1

2. Sınıf Ders Tarama Testi 1 . Sınıf Ders Tarama Testi Matematik Okuma :.. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır..3. Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur..

Detaylı

DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ SINAV TARİHİ: 19.03.2014

DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ SINAV TARİHİ: 19.03.2014 DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ SINAV TARİHİ: 19.03.2014 5. SINIF DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ DERSİ 1.YAZILI KONULARI 4. Ünite Kur an-ı Kerimin Temel Eğitici Nitelikleri İslam Dininin Temel Kaynağı Kur an

Detaylı

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1 10. kazanımlar Okul Heyecanım 11 20. kazanımlar Okul Heyecanım 21 30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1 6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7 20. kazanımlar Benim

Detaylı

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer,

3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, 3.SINIFLAR BURSLULUK SINAVI MATEMATİK DERSİ KAZANIMLARI Üç basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 1000 içinde herhangi bir sayıdan başlayarak birer, onar ve yüzer ileriye doğru ritmik sayar. Üç basamaklı

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle

Detaylı

7. SINIF YARIYIL TATİLİ ÇALIŞMA PROGRAMI

7. SINIF YARIYIL TATİLİ ÇALIŞMA PROGRAMI 26 Ocak 2015 - Pazartesi HAK VE ÖZGÜRLÜKLER / Susma Hakkı / Öznel Nesnel Anlatım HAK VE ÖZGÜRLÜKLER / Susma Hakkı / Hareketlerin Niteliğine Göre Fiiller HAK VE ÖZGÜRLÜKLER / Türkiye de Engelli Olmak /

Detaylı

DİS 1 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

DİS 1 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 8. sınıf 1 Türkçe 8. sınıf 2 Türkçe 8. sınıf 3 Türkçe 8. sınıf 4 Türkçe 8. sınıf 5 Türkçe 8. sınıf 6 Türkçe 8. sınıf 7 Türkçe 8. sınıf 8 Türkçe 8. sınıf 9 Türkçe 8. sınıf 10 Türkçe 8. sınıf 11 Türkçe Cümleyle

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Farklı düşünmeye yönlendiren ifadeleri dikkate alarak okur.

Detaylı

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1-10. kazanımlar Okul Heyecanım 11-20. kazanımlar Okul Heyecanım 21-30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1-6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7-20. kazanımlar Benim

Detaylı

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları AKDAY 3.Sınıf Türkçe Anlam bilgisi Günlük işlerdeki diyalog Cümle bilgisi Cümleri uygun kelimelerle tamamlama Cümlede gereksiz kullanılan kelime Anlamlı ve kurallı cümleler kurma Sözlük çalışması Konu

Detaylı

ATAÇAĞ KOLEJİ 2018 BURSLULUK SINAVI

ATAÇAĞ KOLEJİ 2018 BURSLULUK SINAVI ATAÇAĞ KOLEJİ 2018 BURSLULUK SINAVI SINAVDA YER ALACAK DERSLER VE KONU İÇERİKLERİ 4.SINIF KONULARI 1. Mecaz,gerçek,terim anlam 2. Eş anlam, zıt anlam, sesteş 3. Sebep sonuç ilişkisi 4. Amaç sonuç ilişkisi

Detaylı

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF

YAZILIYA HAZIRLIK SINAVI TÜRKÇE 5. SINIF TÜRKÇE 5. SINIF 1 Metinde verilen ipuçlarından hareketle, karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 2 Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur. 3 Okuduklarındaki

Detaylı

5. SINIF MATEMATİK YILLIK PLANI

5. SINIF MATEMATİK YILLIK PLANI 5. SINIF MATEMATİK YILLIK PLANI 2018-2019 DOĞAL SAYILAR VE İŞLEMLER 1.hafta 17-23 Eylül Milyonlar 5.1.1.1 5.1.1.2 6 01 1-2 2.hafta 24-30 Eylül Örüntüler 5.1.1.3 11 02 3-4 3.hafta 01-07 Ekim Doğal Sayılarda

Detaylı

SİS 1 (KASIM 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 1 (KASIM 2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 2. SINIF MATEMATİK Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Nesnelerin Sayısı Sayıları Onluk ve Birlik Gruplara Ayırma Nesne Sayısını Tahmin Etme Basamak Adları ve Basamak Değerleri

Detaylı

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6

Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 5. SINIF MATEMATİK Ünite/Öğrenme Konu Kazanım Adı KOD HFT Tarih KD1 KD2 KD3 KD4 KD5 KD6 Doğal Sayılar Doğal Sayılar En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. M5111 1 Doğal Sayılar Doğal Sayıları

Detaylı

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan

4. Deneme 15 Nisan. 4. Deneme 15 Nisan 4. Deneme 5 Nisan D. 2.4 Dinlediklerinin ana fikrini belirler. K. 2.3 Konuşmalarında sebep - sonuç ilişkisi kurar. Y..7 Yazılarında yazım kurallarını uygular. Y..6 Yazılarında noktalama işaretlerini doğru

Detaylı

MERKEZİ TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 02 (KDÇ - 02) KONU DAĞILIMLARI

MERKEZİ TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 02 (KDÇ - 02) KONU DAĞILIMLARI SINIF DERS KONU. SINIFLAR 0..009 TARİHLİ KAZANIM DEĞERLENDİRME ÇALIŞMASI - 0 (KDÇ - 0) (MEB YAYINEVİ) (DİĞER YAYINEVLERİ) HAYAT BİLGİSİ Cümle Bilgisi Doğal Sayılar Doğal Sayılarla Toplama İşlemi Ritmik

Detaylı

2010 / SINIF SEVİYE BELİRLEME SINAVI FORMATI

2010 / SINIF SEVİYE BELİRLEME SINAVI FORMATI 6. SINIF SEVİYE BELİRLEME SINAVI FORMATI 6. SINIF SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) Dağılımı Türkçe 19 Türkçe 19 Matematik 16 Matematik 16 Fen ve Teknoloji 16 Fen ve Teknoloji 16 Sosyal Bilgiler 16 Sosyal

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

CK MTP21 AYRINTILAR. 5. Sınıf Matematik. Konu Tarama No

CK MTP21 AYRINTILAR. 5. Sınıf Matematik. Konu Tarama No 5. Sınıf 01 Milyonlar 02 Örüntüler Adı 03 Doğal Sayılarla Toplama ve Çıkarma İşlemleri 04 Doğal Sayılarla Çarpma ve Bölme İşlemleri 05 Zihinden İşlemler, Bölme İşleminde Kalanı Yorumlama, Çarpma ve Bölme

Detaylı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 5. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Doğal Sayılar En çok dokuz basamaklı

Detaylı

SİS 5 ( ) KAZANIM SINIF A DERS ÜNİTE

SİS 5 ( ) KAZANIM SINIF A DERS ÜNİTE 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında

Detaylı

GAZİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ YILLIK DERS PLÂNI

GAZİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR MATEMATİK DERSİ YILLIK DERS PLÂNI 4.HAFTA 3.HAFTA 2.HAFTA 1.HAFTA 2. SINIFLAR MATEMATİK İ YILLIK PLÂNI Konu: Onluk ve Birliklere Ayıralım 18-21 Eyl 1. Nesne sayısı 100 den az olan bir çokluğu, model kullanarak onluk ve birlik gruplara

Detaylı

7. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE

7. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE 07 08 09 10 Gerçek, Mecaz, Yan, Terim Anlam Eş Anlam, Zıt ve Olumsuz Anlam Eş Seslilik, Ortak Kök Kelime Gruplarında Anlam Deyimler ve İkilemeler Kelimeler Arası Anlam İlişkileri

Detaylı

SÜREÇ İZLEME SINAVI - 3 2. SINIFLAR

SÜREÇ İZLEME SINAVI - 3 2. SINIFLAR 2. SINIFLAR HAYAT BİLGİSİ (MERAM) Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Yazma Geometrik Cisimler ve Sekiller Simetri la Çıkarma islemi la Bölme islemi la Bölme islemi Simetri Metinde verilen ipuçlarından hareketle

Detaylı

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI:

ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: ISBN NUMARASI: Bu formun ç kt s n al p ço altarak ö rencilerinizin ücretsiz Morpa Kampüs yarıyıl tatili üyeli inden yararlanmalar n sa layabilirsiniz.! ISBN NUMARASI: 84354975 ISBN NUMARASI: 84354975! ISBN NUMARASI:

Detaylı

Öğrenci : İrem DAŞTAN

Öğrenci : İrem DAŞTAN BEP Plan Hazırla T.C Yozgat Valiliği Kanuni Sultan Süleyman Özel Eğitim / İlkokul/ Ortaokulu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : İrem DAŞTAN Eğitsel

Detaylı

Kazanım Değerlendirme / 4. SINIF / EĞİTİM YILI

Kazanım Değerlendirme / 4. SINIF / EĞİTİM YILI / 2015-2016 EĞİTİM YILI TÜRKÇE KONULAR ALT KONU BAŞLIKLARI 1 2 3 4 2. Okuduğunu Anlama 3. Anlam Kurma 3. OKUMA 4. Söz Varlığını Geliştirme 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma 1. Yazma Kurallarını

Detaylı

Cevap Anahtarı TÜRKÇE. 1. Tema. 2. Tema. 3. Tema Sınıf. Sözcük Anlamı. Test 1 1-A 2-D 3-C 4-C 5-A 6-B 7-D 8-C 9-B 10-B 11-C 12-C 13-A

Cevap Anahtarı TÜRKÇE. 1. Tema. 2. Tema. 3. Tema Sınıf. Sözcük Anlamı. Test 1 1-A 2-D 3-C 4-C 5-A 6-B 7-D 8-C 9-B 10-B 11-C 12-C 13-A Cevap Anahtarý TÜRKÇE 1. Tema Sözcük Anlamı Test 1 1-A 2-D 3-C 4-C 5-A 6-B 7-D 8-C 9-B 10-B 11-C 12-C 13-A Test 2 1-B 2-B 3-A 4-B 5-D 6-C 7-B 8-A 9-B 10-D 11-D 12-C 13-C Test 3 1-D 2-B 3-A 4-A 5-A 6-D

Detaylı

SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar.

SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında karşılaştırmalar yapar. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 2. sınıf 3 Türkçe 2. Okuduğunu Anlama Bir etkinliğin

Detaylı

KE DS 7. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DA ILIMLARI

KE DS 7. SINIF DENEME SINAVLARI SORU DA ILIMLARI Ürün Detaylar 0-0 Ürün Detaylar 0-0 // 7. S n f Program - Türkçe // 0 0 0 0 0 TGS 0 TÜRKÇE 0 0 0 0 0 0 Kelimelerde ve Kelime Gruplarında Anlam Cümlenin Anlam Özellikleri Cümle Yorumu Metin Yorumu ve Görsel

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazısına uygun başlık belirler. 2. sınıf 2 Türkçe 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Kelimeleri yerinde ve anlamlarına uygun kullanır. 2. sınıf 3

Detaylı

7. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI

7. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI 7. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 7.1. Sayılar ve İşlemler 7.1.1. Tam Sayılarla Çarpma ve Bölme İşlemleri 7.1.2. Rasyonel Sayılar 7.1.3. Rasyonel Sayılarla İşlemler 7.1.4.

Detaylı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 7. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 7. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 7. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Tam sayılarla toplama ve çıkarma

Detaylı

SİS 3 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 3 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 2. sınıf 1 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2. sınıf 2 Türkçe(1 4 TEMA) 2. Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede,

Detaylı

SORU SAYISI 40. Friends. Words. A Teması. - Uzunlukları ölçme. - Zamanı ölçme. - Sayıları karşılaştırma ve sıralama. - Örüntü ve süslemeler

SORU SAYISI 40. Friends. Words. A Teması. - Uzunlukları ölçme. - Zamanı ölçme. - Sayıları karşılaştırma ve sıralama. - Örüntü ve süslemeler - EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 2. SINIFLAR ÖLÇME DEĞERLENDİRME LARI KONU VE KAZANIM TABLOSU. TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ İNGİLİZCE 1 1-4 KASIM - Seslerden heceler, hecelerden sözcükler, sözcüklerden cümle

Detaylı

7. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE

7. SINIF KONU TARAMA TESTLERİ LİSTESİ / TÜRKÇE TÜRKÇE 01 Kelimede ve Kelime Gruplarında - I (Gerçek, Mecaz, Yan ve Terim Kelimede ve Kelime Gruplarında - II 02 (İkilemeler, Ad Aktarması, Dolaylama, Yansıma Kelimeler) 03 Kelimede ve Kelime Gruplarında

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 5. sınıf 1 Türkçe Anlama Okuduklarının konusunu ve ana fikrini/ana duygusunu belirler. 5. sınıf 2 Türkçe Anlama Okuduklarında yardımcı fikirleri belirler ve yardımcı fikirlerin ana fikri nasıl desteklediğini

Detaylı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı

2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ. Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 2018 / 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI 6. SINIF MATEMATİK DERSİ YILLIK PLAN ÖRNEĞİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Bir doğal sayının kendisiyle tekrarlı

Detaylı

MERKEZİ TARİHLİ SEVİYE BELİRLEME ÇALIŞMASI (SBS) KONU DAĞILIMLARI

MERKEZİ TARİHLİ SEVİYE BELİRLEME ÇALIŞMASI (SBS) KONU DAĞILIMLARI Kelimede Anlam 7 Cümlede Anlam 6 Parçada Anlam 2 TOPLAM 15 Doğal Sayılar 4 Doğal Sayılarla Toplama 2 Doğal Sayılarla Çıkarma 3 Kesirler 2 MATEMATİK Ölçüler 3 Örüntüler 1 Geometri 3 Tablo ve Grafikler 2

Detaylı

ÖDÜLLÜ & ÜCRETSİZ 3-4 - 5 OCAK 2014. Yazım Kuralları, Noktalama Işaretleri, Deyim, Atasözü, Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam,

ÖDÜLLÜ & ÜCRETSİZ 3-4 - 5 OCAK 2014. Yazım Kuralları, Noktalama Işaretleri, Deyim, Atasözü, Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam, STS ye k m 5. - 6. - 7 n tü ıt la a Hediye! 5. Toplam 60 soru / 75 dakika Yazım Kuralları, Noktalama Işaretleri, Deyim, Atasözü, Sözcükte Anlam, Cümlede Anlam, Doğal Sayılar, Örüntüler, Doğal Sayılarda

Detaylı

3. Deneme 7 Mart. O.2.9 Metindeki amaç - sonuç ilişkilerini fark eder. 1. D.B.1.7 Basit, türemiş ve birleşik kelimeyi ayırt eder.

3. Deneme 7 Mart. O.2.9 Metindeki amaç - sonuç ilişkilerini fark eder. 1. D.B.1.7 Basit, türemiş ve birleşik kelimeyi ayırt eder. O..9 Metindeki amaç - sonuç ilişkilerini fark eder. D.B..7 Basit, türemiş ve birleşik kelimeyi ayırt eder. O..8 Metindeki söz sanatlarının anlatıma olan katkısını fark eder. O.4.3. Okuduğu metinde geçen

Detaylı

SINIF. Yayın Planı

SINIF. Yayın Planı 2010-2011 Yayın Planı 2010-2011 İÇİNDEKİLER 1- Yaprak Testler 2- Kitaplar Ödev Kitapçıkları Soru Bankaları Etkinliklerle Konu Anlatımlı Kitaplar 3- Sınavlar Düzey Belirleme Sınavları (DBS) Düzey Kontrol

Detaylı

6. SINIF ÖF RETH M PROGRAMI

6. SINIF ÖF RETH M PROGRAMI 6. SINIF ÖF RETH M PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 6.1. Sayılar ve İşlemler 6.1.1. Doğal Sayılarla İşlemler 6.1.2. Çarpanlar ve Katlar 6.1.3. Tam Sayılar 6.1.4. Kesirlerle İşlemler 6.1.5.

Detaylı

5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI

5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI 5. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI Öğrenme Alanları ve Alt Öğrenme Alanları 5.1. Sayılar ve İşlemler 5.1.1. Doğal Sayılar 5.1.2. Doğal Sayılarla İşlemler 5.1.3. Kesirler 5.1.4. Kesirlerle İşlemler: Toplama ve Çıkarma

Detaylı

5. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1

5. Sınıf Süreç Değerlendirme Testi 1 . Sınıf Süreç Değerlendirme Testi Bölüm Adı Kazanımlar Soru Sayısı Türkçe Matematik Fen Bilimleri Eş - Zıt Anlamlılık ve Eş Seslilik Gerçek, Mecaz, Terim ve Yan Anlam Deyim, Atasözü ve Özdeyiş Hikâyenin

Detaylı

6. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI

6. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI 1 Planlama Kelime ve Kelime Gruplarında Anlam 2 Cümlede Anlam 3 4 Metin Yorumu Yazım Kuralları ktalama İşaretleri 6 Kelime Yapısı 7 Sözcük Türleri ve Tamlama 6. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI Anlatım Süresi (Ders

Detaylı

SİS 2 (04.12.2014) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

SİS 2 (04.12.2014) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 8. sınıf 1 1. tema 4 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 8. sınıf 2 1. tema 4 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler

Detaylı

Kısa Dönemli Amaç Davranışlar Araç Gereçler

Kısa Dönemli Amaç Davranışlar Araç Gereçler BEP Plan Hazırla T.C Yozgat Valiliği Kanuni Sultan Süleyman Özel Eğitim / İlkokul/ Ortaokulu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Matematik Dersi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Öğrenci : Gazi KILIÇ Eğitsel

Detaylı

KE YT 6. SINIF MÜFREDATI, YAPRAK TEST ve KAZANIM DENETLEME SINAVI L STELER

KE YT 6. SINIF MÜFREDATI, YAPRAK TEST ve KAZANIM DENETLEME SINAVI L STELER Ürün Detaylar 03-04 KE00-06.0YT YAPRAK TEST ve KAZANIM DENETLEME SINAVI 53 Ürün Detaylar 03-04 // 6. S n f Program - Türkçe // Kazanım Alanı Test KE00-06.0YT0 TÜRKÇE Söz Varlığını Zenginleştirme Metni

Detaylı

SİS-4 KAZANIM DAĞILIMI ( )

SİS-4 KAZANIM DAĞILIMI ( ) 2. SINIF 1 TR OKUMA 2. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 2 TR OKUMA 17.Okuduklarında hikâye unsurlarını belirler. 3 TR OKUMA 1. Görsellerden yararlanarak söz

Detaylı

KİPAŞ GİRİŞ SINAVI (KGS)

KİPAŞ GİRİŞ SINAVI (KGS) 4. SINIF DEYİMLER VE ATASÖZLERİ, BASİT, TÜREMİŞ, BİRLEŞİK KELİMELER, KONU BAŞLIĞI BELİRLEME, ANA FİKİR (METİNDE ANA FİKİR), ŞİİRDE ANA DUYGU, KARŞILAŞTIRMA BELİRTEN İFADELER AÇI VE AÇI ÖLÇÜSÜ, ÜÇGEN, KARE,

Detaylı

5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-4 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ

5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-4 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ 5. SINIF TÜRKİYE GENELİ KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI-4 TÜRKÇE MATEMATİK FEN BİLİMLERİ Deyim ve atasözlerinin metne katkısını belirler. En çok dokuz basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. Kuvvetin büyüklüğünü

Detaylı

SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 1. SINAV ÇARŞAMBA

SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 1. SINAV ÇARŞAMBA 8. SINAV TARİHİ TÜRKÇE (20 SORU) MATEMATİK (20 SORU) FEN BİLİMLERİ (20 SORU) 19.10.2016 Fiilimsiler (özne - yüklem) Çarpanlar ve Katlar (8.1.1.1. 8.1.1.3. Kazanımlar) Üslü İfadeler (8.1.2.1 8.1.2.4. Kazanımlar)

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİDER ŞİŞLİ İLKOKULU/ORTAOKULU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİDER ŞİŞLİ İLKOKULU/ORTAOKULU 4. SINIF MATEMATİK KAZANIMLARI 4, 5 ve 6 basamaklı doğal sayıları okur ve yazar. 10 000 e kadar (10 000 dahil) yüzer ve biner sayar. 10 000 e kadar (10 000 dahil) yüzer ve biner sayar. 4, 5 ve 6 basamaklı

Detaylı

8. SINIF 3. TEOG SINAVI (KASIM AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU

8. SINIF 3. TEOG SINAVI (KASIM AYI) TÜRKÇE DERSİ KAZANIM TABLOSU . TÜRKÇE İ TABLOSU ÖĞRENME ALANI A B TÜRKÇE OKUMA Metne ilişkin sorulara cevap verir. 1 TÜRKÇE OKUMA Metni dil ve anlatım yönünden değerlendirir. 2 9 TÜRKÇE OKUMA Metnin konusunu belirler. 3 10 TÜRKÇE

Detaylı

ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Konu Başlıkları

ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Konu Başlıkları ZAMBAK 4.Sınıf Sosyal Bilgiler Bireysel Farklılıklar ÜNİTE 1 Duygular ve Düşünceler Duygu ve Düşüncelere Saygı Kronolojik Sıra Resmî Kimlik Belgeleri Sözlü Tarih Yöntemi Aile Tarihi Millî Kültür Ögeleri

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 5. sınıf 1 Türkçe Anlama Okuduklarının konusunu ve ana fikrini/ana duygusunu belirler. 5. sınıf 2 Türkçe Anlama Okuduklarında yardımcı fikirleri belirler veyardımcı fikirlerinana fikri nasıl desteklediğini

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 2. sınıf 1 Türkçe 2. sınıf 2 Türkçe 2. sınıf 3 Türkçe 2. sınıf 4 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları

Detaylı

DİS 1 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM

DİS 1 ( ) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM 5. sınıf 1 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. 5. sınıf 2 Türkçe Okuduğunu Anlama Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve

Detaylı

4. Çok büyük ve çok küçük pozitif sayıları bilimsel gösterimle ifade eder.

4. Çok büyük ve çok küçük pozitif sayıları bilimsel gösterimle ifade eder. LENDİRME ŞEMASI ÜNİTE Üslü 1. Bir tam sayının negatif kuvvetini belirler ve rasyonel sayı olarak ifade eder.. Ondalık kesirlerin veya rasyonel sayıların kendileriyle tekrarlı çarpımını üslü sayı olarak

Detaylı

5. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE

5. SINIF ÜNİTE DEĞERLENDİRME SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE SINAVLARI LİSTESİ / TÜRKÇE Gerçek, Mecaz ve Terim Anlam Eş ve Zıt Anlam, Eş Seslilik Kelime Grupları ve Deyimler Karşılaştırma, Sebep-Sonuç ilişkisi Öznel ve Nesnel Yargı, Atasözleri Genelden Özele, Özelden

Detaylı

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş.

OYD Okul Yayın Danışmanlık A.Ş. 8. sınıf 1 Türkçe 2. Okuduğu metni anlama ve çözümleme 19. Metinde yararlanılan düşünceyi geliştirme yollarının işlevlerini açıklar. 8. sınıf 2 Türkçe 4. Söz varlığını zenginleştirme 1. Kelimeler arasındaki

Detaylı

7. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI. Önerilen Anlatım Süresi (Ders Saati) Keşfetme Alanı (Föy No)

7. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI. Önerilen Anlatım Süresi (Ders Saati) Keşfetme Alanı (Föy No) 7. SINIF TÜRKÇE PROGRAMI Anlatım Süresi (Ders Saati) Keşfetme Alanı (Föy ) Pekiştirme Alanı (Soru Kitabı Sayfa ) Kelime ve Kelime Gruplarında Anlam Sözcüğün Anlam Özellikleri - Sözcüğün Anlam Özellikleri

Detaylı

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI

2. SINIF EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI DİKKAT! 20 KASIM 2018 TARİHİNE KADAR SINAV KONU BAŞLIKLARI İLE İLGİLİ DÜZELTME VE ÖNERİLERİNİZİ GÖNDEREBİLİRSİNİZ. 2. SINIF 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. KDS KONU BAŞLIKLARI TÜRKÇE MATEMATİK HAYAT BİLGİSİ

Detaylı

7. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE

7. SINIF DENEME SINAVLARI DAĞILIMI / TÜRKÇE TÜRKÇE Öğrenme Alanı 3. OKUMA Alt Öğrenme Alanı 2. Okuduğu Metni Anlama ve Çözümleme 3. Okuduğu Metni Değerlendirme 4. Söz Varlığını Zenginleştirme 4. YAZMA 6. Yazım ve ktalama Kurallarını Uygulama 5.

Detaylı

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur.

DİS 1 (11.2015) SINIF A DERS ÜNİTE KAZANIM. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 1 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metne ilişkin sorular oluşturur. 8. sınıf 2 Türkçe Okuduğu metni anlama ve çözümleme Metni oluşturan unsurlar arasındaki geçiş ve bağlantıları fark eder.

Detaylı

3.SINIF (ÜNLÜ YAYINLAR) FEN BİLİMLERİ (10 SORU) KONULAR Duyu organlarını tanır.

3.SINIF (ÜNLÜ YAYINLAR) FEN BİLİMLERİ (10 SORU) KONULAR Duyu organlarını tanır. TÜRKÇE (15 SORU) Şiirde ana fikir Şiirde ana duygu Şiirde başlık Paragrafın ana fikri Paragrafta başlık Paragrafın konusu Eş anlamlı kelimeler Zıt anlamlı kelimeler Trafik işaret ve levhaları Görgü kuralları

Detaylı

6. SINIF II. DÖNEM BURSLULUK SINAVLARI / TÜRKÇE

6. SINIF II. DÖNEM BURSLULUK SINAVLARI / TÜRKÇE BURSLULUK SINAVLARI / TÜRKÇE Öğrenme Alanı 3. OKUMA 2. Okuduğu Metni Anlama ve Çözümleme 3. Okuduğu Metni Değerlendirme 4. Söz Varlığını Zenginleştirme 4. YAZMA 6. Yazım ve ktalama Kurallarını Uygulama

Detaylı

İşlenecek Konular. Tarih. Hafta 2: Şubat Hafta 3: 26 Şubat GRUP 3: Cansu GÜNDOĞDU Kübra ÇATALKAYA Serkan ALTUN Mustafa ENGINSEL

İşlenecek Konular. Tarih. Hafta 2: Şubat Hafta 3: 26 Şubat GRUP 3: Cansu GÜNDOĞDU Kübra ÇATALKAYA Serkan ALTUN Mustafa ENGINSEL Tarih Hafta 2: 17-21 Şubat 2014 Hafta 3: 26 Şubat 2014 GRUP 3: Cansu GÜNDOĞDU Kübra ÇATALKAYA Serkan ALTUN Mustafa ENGINSEL Hafta 4: 5 Mart 2014 GRUP 1: Faruk GÜREŞÇİ Süleyman Emre İLGÜN Özlem GEZGİN Hafta

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6.SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6.SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 6.SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı 6.1.1.1. Hayvan ve bitki

Detaylı

KE YT 7. SINIF MÜFREDATI, YAPRAK TEST ve KAZANIM DENETLEME SINAVI L STELER

KE YT 7. SINIF MÜFREDATI, YAPRAK TEST ve KAZANIM DENETLEME SINAVI L STELER Ürün Detaylar 0-04 KE00-07.0YT YAPRAK TEST ve KAZANIM DENETLEME SINAVI 4 Ürün Detaylar 0-04 // 7. S n f Program - Türkçe // Kazanım Alanı Test Söz Varlığını Zenginleştirme 0 Kelimelerde ve Kelime Gruplarında

Detaylı

3. Deneme 7 Mart. K.1.10 Konuşmasında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 1. K.1.11 Konuşmasında amaç-sonuç ilişkileri kurar. 1

3. Deneme 7 Mart. K.1.10 Konuşmasında sebep-sonuç ilişkileri kurar. 1. K.1.11 Konuşmasında amaç-sonuç ilişkileri kurar. 1 K..0 Konuşmasında sebep-sonuç ilişkileri kurar. K.. Konuşmasında amaç-sonuç ilişkileri kurar. Y..7 Olayları / bilgileri sıraya koyarak anlatır. Y.. Yazım ve noktalama kurallarına uyar. Y..0 Yazıya, konuyla

Detaylı

PESA-1 (05.11.2014) - Ortaokul Konu Dağılımları

PESA-1 (05.11.2014) - Ortaokul Konu Dağılımları 5. sınıf 1 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğunu Anlama 1.Metinde verilen ipuçlarından hareketle karşılaştığı yeni kelimelerin anlamlarını tahmin eder. 5. sınıf 2 Türkçe (1.TEMA) 2. Okuduğunu Anlama 2.Okuma öncesi,

Detaylı

ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AY EKİM KASIM 06-07 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 6. SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ HAFTA DERS SAATİ KONU ADI KAZANIMLAR TEST NO TEST ADI 6... Hayvan ve bitki hücrelerini, temel kısımları ve görevleri açısından karşılaştırır.

Detaylı

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ ALT ÖĞRENME. Örüntü ve Süslemeler

2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ ALT ÖĞRENME. Örüntü ve Süslemeler 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF MATEMATİK DERSİ KONULARININ ÇALIŞMA TAKVİMİNE GÖRE DAĞILIM ÇİZELGESİ SÜRE ÖĞRENME Ay Hafta D.Saati ALANI EYLÜL 2 Geometri 2 3 Geometri 2 Geometri 2 Olasılıkve ALT

Detaylı

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı)

OKUL NET LİSTESİ (Puan sıralı) OKUL NET LİSTESİ ( sıralı) KATILIMLAR İL İLÇE OKUL SINAV ADI OKUL İLÇE İL GENEL MERKEZ. SINIF KDS - Sıra Ö.No İsim Snf Türkçe Matematik Din Kül. Fen ve Tek. Sos. Bil. Yab.Dil Toplam ler D Y N D Y N D Y

Detaylı