Şubat 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Şubat 1. Gün EĞİTİM AKIŞI"

Transkript

1 Okulun Adı :... Tarih :... /... / Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Şubat 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar güler yüzle karşılanır. Günlük olaylarla ilgili sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme merkezine geçecekleri sorulup kararsız olanlara rehberlik edilir. Çocuklara geçici öğrenme merkezinde bulunan oyuncak iletişim araçları tanıtılır. Çocuklarla iletişim ile ilgili sohbet edilir. Çocukların sordukları sorulara cevap verilir. Kahvaltı - Temizlik "Telefon" isimli bütünleştirilmiş Türkçe ve sanat etkinliği Öğle Yemeği - Temizlik Dinlenme "Ses Çalışması" isimli bütünleştirilmiş müzik ve Türkçe etkinliği Öğrenme merkezlerinde oyun oynanır. Günü Değerlendirme Zamanı Eve gidiş Hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme

2 TELEFON Etkinlik Türü : Türkçe ve Sanat (Bütünleştirilmiş Büyük Grup ve Bireysel Etkinlik) DİL GELİŞİMİ Kazanım 6: Sözcük dağarcığını geliştirir. Dinlediklerinde yeni olan sözcükleri fark eder ve sözcüklerin anlamlarını sorar. Yeni öğrendiği sözcükleri anlamlarına uygun olarak kullanır. MOTOR GELİŞİM Kazanım 4: Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Malzemeleri keser. Malzemeleri yapıştırır. Çocuklara iletişim kavramı hakkında basit bilgiler verilir ve iletişim aygıtlarından söz edilir. Çocukların iletişim ve iletişim aygıtları hakkındaki ön bilgileri ve yorumları üzerinden sohbet edilir. Artık materyal olarak seçilen kutulardan her çocuk için birer adet masalara konulur. Düz beyaz kâğıtlarla kutular kaplanır. Farklı boyutlardaki kutulardan çocukların seçim yapması istenir. Çocuklara verilen kutularla her çocuk için birer tane özgün telefon çalışması yapılır. Yapılan çalışmalar geçici iletişim merkezinde sergilenir. Değişik boylarda kutular, A4 kâğıdı ve keçeli kalemler Telefon, iletişim Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Etkinlikte hangi iletişim aracı yapıldı? İletişim araçlarından hangilerini biliyorsunuz?

3 SES ÇALIŞMASI Etkinlik Türü : Müzik ve Türkçe (Bütünleştirilmiş Büyük Grup ve Bireysel Etkinlik) DİL GELİŞİMİ Kazanım 1: Sesleri ayırt eder. Sesin kaynağının ne olduğunu söyler. Verilen sese benzer sesler çıkarır. Kazanım 7: Dinledikleri/izlediklerinin anlamını kavrar. Sözel yönergeleri yerine getirir. Dinledikleri/izlediklerini açıklar. Çocuklar müzik merkezine davet edilir. DVD'den hayvan, araç ve doğa ses efektleri dinletilir. Her bir ses efekti dinletildikten sonra çocuklardan o sesin neye ait olduğu ve onlarda ne tür çağrışımlar yaptığı hakkında sohbet edilir. Çocuklardan seslerden biriyle ilgili bir anılarını ya da kısa bir öykü anlatmaları istenir. DVD Doğal sesler Ailelere, çocuklarıyla birlikte evde gazete ve dergileri incelemeleri önerisi iletilir. Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Ulaşım araçlarından hangilerinin seslerini dinlediniz? Diğer iletişim araçlarının seslerini söyler misiniz? Hangi hayvanın sesi daha etkileyici, neden? Doğa seslerinden hangisi sizi rahatlatıyor?

4 Okulun Adı :... Tarih :... /... / Öğretmen Adı :... Şubat 2. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Günlük olaylarla ilgili sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme merkezine geçecekleri sorulup kararsız olanlara rehberlik edilir. Oyun zamanı bitiminde sınıf hep birlikte toplanır. Tuvalet ve temizlik ihtiyaçlarını gideren çocuklar kahvaltıya geçmek için sıra olurlar. Kahvaltı - Temizlik "Mektubumuz Var!" isimli Türkçe etkinliği Öğle Yemeği - Temizlik Dinlenme "Çizgi Film Karakterleri" isimli sanat etkinliği Öğrenme merkezlerinde oyun oynanır. Günü Değerlendirme Zamanı Eve gidiş Hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme

5 Etkinlik Türü : Türkçe (Büyük Grup Etkinliği) BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 2: Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. İpuçlarını birleştirerek tahminini söyler. MEKTUBUMUZ VAR! DİL GELİŞİMİ Kazanım 5: Dili iletişim amacıyla kullanır. Konuşmayı sürdürür. Konuşmayı sonlandırır. Konuşmak için sırasını bekler. Duygu, düşünce ve hayallerini söyler. Tüm çocukların görebileceği bir alan seçilir ve birlikte minderlere oturulur. Çocuklara sınıfa bir mektup geldiği söylenir. Gösterilen bir zarfın içinde ne olabileceği hakkında çocuklarla sohbet edilir. Çocuklardan, mektubun kim tarafından gönderildiği ve içinde ne yazdığı hakkında fikir yürütmeleri istenir. Zarf açılıp mektubun ilk cümlesi okunarak çocuklardan kalan kısımları hayal ederek tamamlamaları söylenir. Etkinlik kitabının ilgili sayfaları uygulanarak iletişim araçları konusunda soru-cevap yapılır. 5. Etkinlik Kitabı (s. 2-3) zarf, mektup kâğıdı İletişim araçları, mektup, zarf Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Etkinlik hoşunuza gitti mi? Kime mektup göndermek isterdin? Kimden bir mektup almak isterdin?

6 Etkinlik Türü : Sanat (Bireysel Etkinlik) DİL GELİŞİMİ MOTOR GELİŞİM Kazanım 5: Dili iletişim amacıyla kullanır. Konuşmayı sürdürür. Konuşmayı sonlandırır. Konuşmak için sırasını bekler. Duygu, düşünce ve hayallerini söyler. ÇİZGİ FİLM KARAKTERLERİ Kazanım 4: Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Malzemeleri keser. Malzemeleri yapıştırır. Önceden, çocukların ilgiyle takip ettiği çizgi film karakterlerinin resimlerinin bulunduğu dergiler toplanır. Çocuklar makas ve yapıştırıcılarını alarak etkinliğe katılmaları için masalara davet edilir. Sanat Etkinlikleri Dosyası'ndaki ilgili sayfa ve çizgi film karakterlerinin resimlerinin bulunduğu dergiler çocuklara dağıtılır. Her çocuk, dilediği çizgi film kahramanlarını keserek etkinlik sayfasındaki televizyon ekranına yapıştırır. Etkinlik esnasında çocuklarla televizyon izleme pratikleri hakkında sohbet edilir. Sanat Etkinlikleri Dosyası (34. Etkinlik), dergi, makas, yapıştırıcı Televizyon, dergi, çizgi film karakteri Ailelere, çocuklarının küçülen kıyafetlerinden (kazak, hırka, şapka, ceket vs.) bir kaçını sınıfa göndermeleri istenir. Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Etkinliğini yaparken hangi çizgi film karakterlerinin resimlerini kullandın? Televizyonun ekranında hangi çizgi film var?

7 Okulun Adı :... Tarih :... /... / Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Şubat 3. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar güler yüzle karşılanır ve onlarla sohbet edilir. Her çocuğa okul dışında neler yaptığı hakkında sorular sorulur. Çocuklar sohbet sonrası öğrenme merkezlerine yönlendirir. Oyun zamanı bitiminde sınıf hep birlikte toplanır. Tuvalet ve temizlik ihtiyaçlarını gideren çocuklar kahvaltıya geçmek için sıra olurlar. Kahvaltı - Temizlik "Ben Büyüdüm" isimli oyun etkinliği Öğle Yemeği - Temizlik Dinlenme "Sayıları Bul" isimli matematik etkinliği Öğrenme merkezlerinde oyun Günü Değerlendirme Zamanı Eve gidiş Hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme

8 Etkinlik Türü : Oyun (Büyük Grup Etkinliği) BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1: Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Dikkatini çeken nesne/durum/olayı ayrıntılarıyla açıklar. Kazanım 17: Neden-sonuç ilişkisi kurar. Bir olayın olası nedenlerini söyler. Bir olayın olası sonuçlarını söyler. BEN BÜYÜDÜM! ÖZ BAKIM BECERİLERİ Kazanım 2: Giyinme ile ilgili işleri yapar. Giysilerini çıkarır. Giysilerini giyer. Çocuklar halka şeklinde dizilmiş minderlerde otururlar. "Bütün yetişkinler de bir zamanlar sizin yaşınızdaydılar." giriş cümlesiyle insanların nasıl gelişip olgunlaştığı (büyüdüğü) hakkında sohbet edilir. Büyümeye yardımcı besinler hakkında bilgi verilir. Çocukların evden getirdiği kendilerine küçük gelen kıyafetler ortaya saçılır. Çocuklardan kendi (eski) kıyafetlerini bulup giymeleri istenir. Müzik eşliğinde kıyafetler giyilmeye çalışılarak eğlenilir. Etkinliğin sonunda bir zamanlar bedenlerine tam olarak oturan kıyafetlerin şimdi nasıl olup da küçük kaldığı hakkında çocuklarla beyin jimnastiği yapılır. Etkinlik kitabındaki ilgili sayfalar yönergeler çerçevesinde tamamlanır. Kıyafetler, 5. Etkinlik Kitabı (s ) Büyük-küçük, eski-yeni, dar-geniş, uzun-kısa, ağır-hafif, turuncu İnteraktif Etkinlikler (Şubat 1. Hafta / 1. Etkinlik) Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Kıyafetler neden küçülmüş olabilir? Oyun eğlenceli miydi? Kullanmadığınız eşyaları nasıl değerlendiriyorsunuz?

9 Etkinlik Türü : Matematik (Bireysel Etkinlik) BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 4: Nesneleri sayar. İleriye/geriye doğru birer birer ritmik sayar. Belirtilen sayı kadar nesneyi gösterir. Saydığı nesnelerin kaç tane olduğunu söyler. SAYILARI BUL MOTOR GELİŞİM Kazanım 4: Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Kalemi doğru tutar. Kalem kontrolünü sağlar. Çocuklara 7 ye kadar olan rakamların yazılı olduğu Kavram Kartları dağıtılır. Her çocuğun kartlarda bulunan rakamı ve resimleri incelemesi istenir. Çocuklardan seçtikleri kartta bulunan rakamı ve resimleri söylemeleri istenir. Her çocuk elindeki kartta bulunan rakam kadar lego seçer ve masanın üzerine yerleştirir. Seçilen legolar sayılır ve rakam çocuklar tarafından tahtaya yazılır. Etkinlik kitabındaki ilgili sayfalar yönergeler eşliğinde tamamlanır. Kavram Kartları, tahta kalemi, lego, 5. Etkinlik Kitabı (s ) Rakamlar Ailelere, çocuklarıyla birlikte sayı kartları oluşturabilecekleri önerisi iletilir. Kartlardan seçilen rakamlara uygun olarak çocuğun evdeki nesnelerden göstermesi suretiyle aile katılımlı etkinlik yapılabilir. Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Kartlarda hangi rakamlar vardı? Bu etkinliği sevdiniz mi? Kartlarla başka ne tür etkinlikler yapabiliriz?

10 Okulun Adı :... Tarih :... /... / Öğretmen Adı :... Şubat 4. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Günlük olaylarla ilgili sohbet edilir. Çocuklar, önceden hazırlanan ve turuncu renkte farklı materyaller bulunan geçici öğrenme merkezine yönlendirilir. Çocuklarının öğrenme merkezindeki materyalleri tanımaları ve incelemeleri sağlanır. Çocuklara materyallerin rengi sorulur. Çocuklarla inceleme sırasında sohbet edilir. Kahvaltı - Temizlik "Sınıfımdaki Renkler" isimli oyun etkinliği Öğle Yemeği - Temizlik Dinlenme "Renklerin Karışımı" isimli fen etkinliği Bloklarla oyun oynanır. Günü Değerlendirme Zamanı Eve gidiş Hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme

11 Etkinlik Türü : Oyun (Küçük Grup Etkinliği) BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 5: Nesne ya da varlıkları gözlemler. Nesne/varlığın adını söyler. Nesne/varlığın rengini söyler. Kazanım 8: Nesne ya da varlıkların özelliklerini karşılaştırır. Nesne/varlıkların rengini ayırt eder, karşılaştırır. SINIFIMDAKİ RENKLER MOTOR GELİŞİM Kazanım 4: Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Nesneleri toplar. Çocuklardan sınıf içindeki nesneleri dikkatlice incelemeleri istenir. Bu aşamada tüm çocukların sınıf içinde dolaşarak tüm nesneleri görmeleri ve özellikle nesnelerin renklerine dikkat etmeleri sağlanır. İkinci aşamada, çocuklar küçük gruplara ayrılır. Başla komutu ile gruplardaki çocuklar sınıf içindeki, örneğin turuncu renkteki nesneleri masaya getirirler. Belirli bir süre içinde en çok turuncu nesneyi masaya getiren grup, oyunu kazanır. Oyun farklı renkler için tekrarlanır. Sınıf içindeki taşınabilir nitelikteki nesneler Renkler İnteraktif Etkinlikler (Şubat 1. Hafta / 2. Etkinlik) Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Oyun sırasında hangi renkteki nesneleri seçtiniz? Oyunu beğendin mi? Bu oyunu başka ne şekilde oynayabilirdik?

12 Etkinlik Türü : Fen (Büyük Grup Etkinliği) BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 5: Nesne ya da varlıkları gözlemler. Nesne/varlığın rengini söyler. Kazanım 14: Nesnelerle örüntü oluşturur. Bir örüntüde eksik bırakılan öğeyi söyler. Bir örüntüde eksik bırakılan öğeyi tamamlar. Kazanım 17: Neden-sonuç ilişkisi kurar. Bir olayın olası nedenlerini söyler. Bir olayın olası sonuçlarını söyler. RENKLERİN KARIŞIMI Çocuklar ortadaki masayı görecek şekilde halka şeklinde dizilmiş sandalyelere otururlar. Kavram Kartları'ndan turuncu renk gösterilir. Masanın ortasına yerleştirilen kırmızı ve sarı guaj boya ile plastik bardaktaki su çocuklara gösterilir. İki çocuktan suyun içine kırmızı ve sarı guaj boyaları dökmeleri istenir. Su karıştırılarak elde edilen karışımda oluşan turuncu renk çocuklar inceletilir. Etkinlik kitabındaki ilgili sayfalar yönergeler eşliğinde uygulanır. Kırmızı ve sarı guaj boya, plastik bardak, su, Kavram Kartları, 4. Etkinlik Kitabı (s ) Turuncu, örüntü Ulaşım araçları Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Bu etkinlikte hangi rengi elde ettik? Turuncu rengi oluşturmak için hangi renk boyaları kullandık? Başka hangi renkleri karıştırarak yeni renkler elde edebiliriz?

13 Okulun Adı :... Tarih :... /... / Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Şubat 5. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar güler yüzle karşılanır. Günlük olaylarla ilgili sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme merkezine geçecekleri sorulup kararsız olanlara rehberlik edilir. Oyun zamanı bitiminde sınıf hep birlikte toplanır. Tuvalet ve temizlik ihtiyaçlarını gideren çocuklar kahvaltıya geçmek için sıra olurlar. Kahvaltı - Temizlik "Uçak" isimli bütünleştirilmiş Türkçe ve sanat etkinliği Öğle Yemeği - Temizlik Dinlenme "Uçan Rakamlar" isimli bütünleştirilmiş matematik ve oyun etkinliği Legolarla oyun oynanır. Günü Değerlendirme Zamanı Eve gidiş Hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme

14 UÇAK Etkinlik Türü : Türkçe ve Sanat (Bütünleştirilmiş Büyük Grup ve Bireysel Etkinlik) DİL GELİŞİMİ Kazanım 8: Dinledikleri/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. Dinledikleri/izlediklerini başkalarına anlatır. MOTOR GELİŞİM Kazanım 4: Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Malzemeleri keser. Malzemeleri yapıştırır. Çocuklar masalara oturmaları için davet edilir. "İçinizde uçağa binen oldu mu?" sorusuyla etkinliğe giriş yapılır. Uçak yolculuğu deneyimi olan çocukların gözlemlerini ve yorumlarını paylaşmasına izin verilir. Diğer çocukların uçağa binen çocuğa sorular sormasına elverişli bir sohbet ortamı oluşturulur. Uçak yolculuğu deneyimi olan çocuk yoksa gönüllü çocuklar izledikleri filmler ve hayal güçlerini kullanarak uçaklar hakkında düşündüklerini anlatırlar. Sanat Etkinlikleri Dosyası'ndaki ilgili etkinlik, isimleri yazılarak çocuklara dağıtılır. Yönerge doğrultusunda tamamlanan ürünler sınıf panosunda sergilenir. Sanat Etkinlikleri Dosyası (36. Etkinlik), pamuk, yapıştırıcı Gökyüzü Uçak İnteraktif Etkinlikler (Şubat 1. Hafta / 3. Etkinlik) Sınıfta Üstün Yetenekli Bir Çocuk Varsa; Uçaklar hakkında bildiklerini arkadaşlarıyla paylaşmak üzere bir sunum yapması için fırsat verilir. Etkinlikte hangi malzemeler kullanıldı? Etkinliği beğendiniz mi? Pamuklar nasıl elde ediliyor biliyor musunuz? Pamuklarla başka ne tür etkinlikler yapabiliriz?

15 UÇAN RAKAMLAR Etkinlik Türü : Matematik ve Oyun (Bütünleştirilmiş Bireysel ve Büyük Grup Etkinliği) BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 4: Nesneleri sayar. Gösterilen geometrik şeklin ismini söyler. 10 a kadar olan sayılar içerisinde bir sayıdan önce gelen sayıyı söyler. 10 a kadar olan sayılar içerisinde bir sayıdan sonra gelen sayıyı söyler. Kazanım 5: Nesne ya da varlıkları gözlemler. Nesne/varlığın şeklini söyler. Nesne/varlığın sesini söyler. Kazanım 12: Geometrik şekilleri tanır. Gösterilen geometrik şeklin ismini söyler. Tüm çocukların yazı tahtasını görebilecek şekilde oturmaları sağlanır. Yazı tahtasına geometrik şekiller biçiminde balonlar çizilerek içlerine bugüne kadar öğrenilen rakamlar yazılır. Çocuklar, önce, sırayla söylenen bir rakamın öncesinde ve sonrasında gelen sayıyı söyler. Sonra sırayla tahta silgisini alarak söylenen rakamın bulunduğu balonu, şeklin adını ve içindeki rakamı söyleyerek siler. Tahtadaki çocuk balonu sildiğinde sınıftaki herkes "Bomm!" diye ses çıkartır ve ellerini çırpar. Etkinlik kitabındaki ilgili sayfalar yönergeler eşliğinde uygulanır. Yazı tahtası, tahta kalemi, tahta silgisi, 5. Etkinlik Kitabı (s ) Hareketli-hareketsiz Rakamlar, çizim etkinliği Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Etkinlikte hangi şekiller vardı? Etkinlikte hangi rakamlar vardı? Bu etkinliği beğendin mi?

16 Okulun Adı :... Tarih :... /... / Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Şubat 6. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar güler yüzle karşılanır. Günlük olaylarla ilgili sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme merkezine geçecekleri sorulup kararsız olanlara rehberlik edilir. Oyun zamanı bitiminde çocuklar ulaşım araçlarının seslerini taklit eder. Tüm oyuncakların yerleştirilmesinde çocuklara rehberlik edilir ve tren sesi (çuf, çuf) çıkartarak çocukların vagonlar oluşturarak tren olmaları sağlanır. Tuvalet ve temizlik ihtiyaçlarını gideren çocuklar kahvaltıya geçmek için sıra olurlar. Kahvaltı - Temizlik "Şoförüm Ben!" isimli bütünleştirilmiş Türkçe ve hareket etkinliği Öğle Yemeği - Temizlik Dinlenme "Çuf Çuf Tren" isimli sanat etkinliği Bloklarla oyun oynanır. Günü Değerlendirme Zamanı Eve gidiş Hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme

17 ŞOFÖRÜM BEN! Etkinlik Türü : Türkçe ve Hareket (Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği) DİL GELİŞİMİ Kazanım 1: Sesleri ayırt eder. Verilen sese benzer sesler çıkarır. Kazanım 2: Sesini uygun kullanır. Konuşurken/şarkı söylerken nefesini doğru kullanır. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin tonunu ayarlar. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin hızını ayarlar. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin şiddetini ayarlar. Kazanım 8: Dinledikleri/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. Dinledikleri/izledikleri ile ilgili sorulara cevap verir. Kazanım 10: Görsel materyalleri okur. Görsel materyalleri inceler. Görsel materyallerle ilgili sorulara cevap verir. Çocuklar "u" şeklinde dizilmiş minderlere oturur. "Sizin için bilmecelerim var." denilerek, "Havalarda dolaştırır, Yolcuları hızla ulaştırır." (Uçak) ve "Dumanı tüter, isterse gider. Balık değildir, denizde gider." (Gemi) gibi taşıtlarla ilgili bilmeceler sorulur. "Ben Bir Şoför Olsam" isimli oyun oynanır. Oyunun sözleri ve hareketleri çocuklarla birlikte tekrar edilir. BEN BİR ŞOFÖR OLSAM... Ben bir şoför olsam arabamın direksiyonunu böyle tutarım. (Ellerle direksiyon tutma hareketi yapılır.) Sağ ayağımla gaz pedalına basarım, yürür arabam. (Sağ ayak öne itilir.) Durmak için frene basarım, durur da ilerlemez arabam. (Sağ ayak yana kaydırıp öne itilir.) Şimdi düz yolda ilerliyorum. (Eller ileri doğru itilerek direksiyon tutma hareketi yapılır.) Şimdi sola dönüyorum ardından sağa kıvrılıyorum. (Direksiyondaki eller sağa ve sola çevrilir.) Şimdi yine düz yolda ilerliyorum. (Eller ileriye doğru itilerek direksiyon tutma hareketi yapılır.) Düüüüüüt düüüüüütttt / Çekilin yoldan geliyor kaptan. (Direksiyonun kornasına basma hareketi yapılır.) Araba, uçak, gemi Ailelere, çocuklarıyla trafik kuralları hakkında sohbet etmeleri önerilir. Özellikle otomobille yapılan yolculuklarda çocuklarının ilgisini çekerek bu konuda bilgi vermelerinin son derece faydalı bir aile katılımlı etkinlik olacağı belirtilir. Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Ulaşım araçlarının faydaları nelerdir? Oynadığımız oyunun adı neydi? Trafikte şoförlerin dikkat edilmesi gereken kurallardan hangilerini biliyorsunuz?

18 ÇUF ÇUF TREN Etkinlik Türü : Sanat (Bireysel ve Büyük Grup Etkinliği) MOTOR GELİŞİM Kazanım 4: Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Malzemeleri keser. Malzemeleri yapıştırır. SOSYAL VE DUYGUSAL GELİŞİM Kazanım 7: Bir işi ya da görevi başarmak için kendini güdüler. Başladığı işi zamanında bitirmek için çaba gösterir. Etkinlik öncesi tren resminin bulunduğu kartonlar hazırlanır. Hazırlanan bu kartonlar masalara davet edilen çocuklara dağıtılır. Çocuklar makas yardımıyla tren çizimini keserler. Kesilen trenler renkli pullar yapıştırılarak süslenir. Sanat Etkinlikleri Dosyası'ndaki ilgili etkinlik sayfası isimleri yazılarak çocuklara dağıtılır. Tamamlanan ürünler sınıf panosunda sergilenir. Karton, makas, yapıştırıcı, pul, mavi poşet, Sanat Etkinlikleri Dosyası (37. Etkinlik) Mavi Tren, gemi, deniz Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Etkinlikte hangi materyaller kullanıldı? Tren yolculuğu yaptınız mı?

19 Okulun Adı :... Tarih :... /... / Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Şubat 7. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar güler yüzle karşılanır. Günlük olaylarla ilgili sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme merkezine geçecekleri sorulup kararsız olanlara rehberlik edilir. Oyun zamanı bitiminde sınıf hep birlikte toplanır. Tuvalet ve temizlik ihtiyaçlarını gideren çocuklar kahvaltıya geçmek için sıra olurlar. Kahvaltı - Temizlik "Çizgileri Birleştirelim" isimli okuma yazmaya hazırlık etkinliği Öğle Yemeği - Temizlik Dinlenme "Pastel Boya" isimli sanat etkinliği Halka oyunu oynanır. Günü Değerlendirme Zamanı Eve gidiş Hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme

20 ÇİZGİLERİ BİRLEŞTİRELİM Etkinlik Türü : Okuma Yazmaya Hazırlık (Bireysel Etkinlik) MOTOR GELİŞİM Kazanım 4: Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Kalemi doğru tutar. Kalem kontrolünü sağlar. Çizgileri istenilen nitelikte çizer. Çocuklardan işaret parmakları ile havada şekiller çizmeleri istenerek etkinliğe giriş yapılır. Etkinlik öncesinde hazırlanan çizgi çalışmalarının olduğu kâğıtlar ve kurşun kalemler çocuklara dağıtılır. Kâğıt üzerindeki çizgi çalışmalarının uygun biçimde çizilmesi için gerekli yönergeler çocuklara verilir. Her çocuk kendi kâğıdındaki çizgileri birleştirerek etkinliği tamamlar. Etkinlik kitabındaki ilgili sayfalar yönergeler eşliğinde uygulanır. Çizgi çalışması kâğıtları, kurşun kalem, 5. Etkinlik Kitabı (s ) İnteraktif Etkinlikler (Şubat 2. Hafta / 1. Etkinlik) Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Çizgileri çizerken zorlandın mı? Bu etkinliğin senin için nasıl bir faydası olduğunu düşünüyorsun?

21 Etkinlik Türü : Sanat (Bireysel Etkinlik) BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 5: Nesne ya da varlıkları gözlemler. Nesne/varlığın rengini söyler. MOTOR GELİŞİM Kazanım 4: Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Değişik malzemeler kullanarak resim yapar. PASTEL BOYA SOSYAL VE DUYGUSAL GELİŞİM Kazanım 3: Kendini yaratıcı yollarla ifade eder. Duygu, düşünce ve hayallerini özgün yollarla ifade eder. Özgün özellikler taşıyan ürünler oluşturur. Çocuklar, renkli pastel boyalarını ve A4 kâğıtlarını alarak masalara otururlar. Çocuklara yapmak istedikleri resimler hakkında sorular sorulur. Çocukların özgün resimler oluşturmalarına rehberlik edilir. Sanat Etkinlikleri Dosyası'ndaki ilgili etkinlik sayfası isimleri yazılarak çocuklara dağıtılır. Tamamlanan resimler sınıf panosunda sergilenir. A4 kâğıdı, pastel boya, makas, yapıştırıcı, Sanat Etkinlikleri Dosyası (38. Etkinlik) Otomobil Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Resminde neler anlatmak istedin? Resminden hangi renkleri kullandın? Bu etkinlik hakkında ne düşünüyorsun? Başka bir resim çizmek isteseydin ne hakkında olurdu?

22 Okulun Adı :... Tarih :... /... / Öğretmen Adı :... Şubat 8. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Günlük olaylarla ilgili sohbet edilir. Masaya farklı geometrik şekillerin bulunduğu kartlar yerleştirilir. Her çocuktan masadaki kartlardan bir adet seçmeleri ve seçilen karttaki oyuncağın benzerini sınıftaki öğrenme merkezlerinden bulmaları istenir. Bulunan oyuncaklarla oynanması için çocuklara süre verilir. Oyun zamanı bitiminde sınıf hep birlikte toplanır. Tuvalet ve temizlik ihtiyaçlarını gideren çocuklar kahvaltıya geçmek için sıra olurlar. Kahvaltı - Temizlik "Eğlenceli Dikdörtgenim" isimli sanat etkinliği Öğle Yemeği - Temizlik Dinlenme "Şekilleri Tanıyorum" isimli bütünleştirilmiş matematik ve sanat etkinliği Öğrenme merkezlerinde oyun oynanır. Günü Değerlendirme Zamanı Eve gidiş Hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme

23 EĞLENCELİ DİKDÖRTGENİM Etkinlik Türü : Sanat (Büyük ve Küçük Grup Etkinliği) BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 5: Nesne ya da varlıkları gözlemler. Nesne/varlığın rengini söyler. Nesne/varlığın şeklini söyler. MOTOR GELİŞİM Kazanım 4: Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Malzemeleri yapıştırır. Malzemelere elleriyle şekil verir. Çocuklara sınıftaki dikdörtgen şekilli materyaller gösterilip onların da aynı şekildeki varlıklara örnekler vermesi istenir. Kavram Kartı gösterilerek dikdörtgenin köşelerinin uzunlukları hakkında çocuklarla konuşulur. Küçük gruplara ayrılan çocuklar dikdörtgen şeklinde kesilmiş büyükçe mukavvaların üzerine yuvarladıkları krepon kâğıtlarını yapıştırırlar. Mukavvaların tamamı krepon kâğıtları ile kaplanır. Mukavvaların kısa kenarlarına kartondan eller ve uzun kenarlarına da ayaklar hazırlanır yapıştırılır. Tamamlanan ürünler sınıfın uygun bir duvarında sergilenir. Etkinlik kitabındaki ilgili etkinlik sayfaları uygulanarak öğrenilen kavramlar pekiştirilir. Mukavva, krepon kâğıdı, yapıştırıcı, karton, 5. Etkinlik Kitabı (s ) Dikdörtgen, kalabalık-tenha, sarı, turuncu Ulaşım araçları İnteraktif Etkinlikler (Şubat 2. Hafta / 2. Etkinlik) Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Etkinlikte hangi renk krepon kâğıtları kullandınız? Etkinlikte hangi şekil yapıldı?

24 ŞEKİLLERİ TANIYORUM Etkinlik Türü : Matematik ve Sanat (Bütünleştirilmiş Bireysel Etkinlik) BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 5: Nesne ya da varlıkları gözlemler. Nesne/varlığın şeklini söyler. Kazanım 7: Nesne ya da varlıkları özelliklerine göre gruplar. Nesne/varlıkları şekline göre gruplar. Kazanım 8: Nesne ya da varlıkların özelliklerini karşılaştırır. Nesne/varlıkların şeklini ayırt eder, karşılaştırır. Kazanım 12: Geometrik şekilleri tanır. Gösterilen geometrik şeklin ismini söyler. DİL GELİŞİMİ Kazanım 10: Görsel materyalleri okur. Görsel materyalleri inceler. Görsel materyallerle ilgili sorulara cevap verir. Geometrik şekillerden oluşan tahta bloklar masanın üzerine yerleştirilir. Çocukların masanın çevresinde, bloklara eşit uzaklıkta oturmalarına rehberlik edilir. Çocuklarla masanın üzerinde bulunan blokların şekilleri ile ilgili sohbet edilir. Çocuklar blokları inceler. Her çocuk söylenen şekildeki blokları seçmeye çalışır. Seçilen şekil blokları gruplar oluşturularak yerleştirilir. Sanat Etkinlikleri Dosyası'ndaki ilgili etkinlik sayfası isimleri yazılarak çocuklara dağıtılır. Bloklar, makas, yapıştırıcı, fon kartonu, Sanat Etkinlikleri Dosyası (39. Etkinlik) Dikdörtgen, üçgen, kare, daire İnteraktif Etkinlikler (Şubat 2. Hafta / 3. Etkinlik) Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Etkinlikte hangi şekillere uygun bloklar vardı? Hangi şekildeki bloklarla gruplar oluşturduk? Şekillerden en çok hangisini seviyorsunuz? Neden?

25 Okulun Adı :... Tarih :... /... / Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Şubat 9. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar güler yüzle karşılanır. Aileleriyle nasıl vakit geçirdikleriyle ilgili sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme merkezine geçecekleri sorulup kararsız olanlara rehberlik edilir. Oyun zamanı bitiminde sınıf hep birlikte toplanır. Tuvalet ve temizlik ihtiyaçlarını gideren çocuklar kahvaltıya geçmek için sıra olurlar. Kahvaltı - Temizlik "Otobüsüm Kalkıyor" isimli müzik etkinliği Öğle Yemeği - Temizlik Dinlenme "Gökyüzüne Yolculuk" isimli drama etkinliği Bloklarla oyun oynanır. Günü Değerlendirme Zamanı Eve gidiş Hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme

26 Etkinlik Türü : Müzik (Büyük Grup Etkinliği) DİL GELİŞİMİ Kazanım 2: Sesini uygun kullanır. Konuşurken/şarkı söylerken nefesini doğru kullanır. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin tonunu ayarlar. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin hızını ayarlar. Konuşurken/şarkı söylerken sesinin şiddetini ayarlar. OTOBÜSÜM KALKIYOR MOTOR GELİŞİM Kazanım 5: Müzik ve ritim eşliğinde hareket eder. Vurmalı çalgıları kullanarak ritim çalışması yapar. Sınıf içindeki müzik enstrümanları bir masaya yerleştirilir. Her çocuk istediği müzik enstrümanını seçer. Müzik enstrümanlarının kullanımı hakkında sohbet edilir ve bilgiler verilir. "Otobüsüm Kalkıyor" şarkısı söylenir. Söylenen şarkı çocuklarla birlikte birkaç kez tekrar edilir. Etkinlik kitabındaki ilgili sayfalar yönergeler eşliğinde uygulanır. OTOBÜSÜM KALKIYOR Renklidir otobüsüm / Büyüklüğü kocaman Herkesi götürür / Yolda bırakmadan Yolcusu çoktur onun / Yaşlı, genç, yetişkin, çocuk Yaşlılar ayakta duramaz / Yardım etmeli biraz (Elif Alkan) Müzik enstrümanları, 5. Etkinlik Kitabı (s ) Dikdörtgen, görsel hafıza, üçgen, kare, daire, yarım-tam, kırmızı, mavi Otobüs Bir not yazılarak öğrenilen şarkının sözleri ailelere iletilir ve evde çocuklarıyla birlikte tekrar etmeleri önerilir. İnteraktif Etkinlikler (Şubat 2. Hafta / 4. Etkinlik) Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Yeni öğrendiğimiz şarkıyı beğendiniz mi? Şarkıda hangi ulaşım aracı anlatıldı? Başka neler hakkında şarkılar öğrenmeyi istersiniz?

27 Etkinlik Türü : Drama (Büyük Grup Etkinliği) GÖKYÜZÜNE YOLCULUK DİL GELİŞİMİ Kazanım 8: Dinledikleri/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. Dinledikleri/izlediklerini drama yoluyla sergiler. SOSYAL VE DUYGUSAL GELİŞİM Kazanım 3: Kendini yaratıcı yollarla ifade eder. Duygu, düşünce ve hayallerini özgün yollarla ifade eder. Çocuklar "u" şeklinde dizilmiş minderlere oturur. Gökyüzü, uçabilmek ve roketlerle ilgili sorular sorulur. Her çocuktan verilen sorulara cevaplar alınır. Çocuklardan gözlerini kapatmaları istenir ve rokette yolculuk yaparak gökyüzüne çıkacakları çocuklara söylenir. Çocuklara, "Roketimiz yükseliyor, gökyüzünde neler görüyorsunuz?" diye sorulur ve alınan cevaplarla etkinlik devam ettirilir. Yeterince fikir alışverişinde bulunulduktan sonra "Artık inişimiz başladı. Roketimiz geri dönüyor." denilerek etkinlik sonlandırılır. Etkinlik kitabındaki ilgili sayfalar yönergeler eşliğinde uygulanır. 5. Etkinlik Kitabı (s ) Gökyüzü Füze, yolculuk, sıralama, rakamlar Ailelere, evdeki çeşitli artık malzemeleri ya da boncuk ve düğmeleri kullanarak çocuklarıyla beraber örüntü çalışmaları yapmaları önerisi iletilir. Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Etkinlikte hangi araç kullanılarak gökyüzüne çıkıldı? Gökyüzünde neler gördüğünüzü hayal ettiniz? Etkinlikte en çok neyi beğendiniz? Uçabilmek hoşunuza gider miydi?

28 Okulun Adı :... Tarih :... /... / Öğretmen Adı :... Şubat 10. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Aileleriyle nasıl vakit geçirdikleriyle ilgili sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme merkezine geçecekleri sorulup kararsız olanlara rehberlik edilir. Oyun zamanı bitiminde sınıf hep birlikte toplanır. Tuvalet ve temizlik ihtiyaçlarını gideren çocuklar kahvaltıya geçmek için sıra olurlar. Kahvaltı - Temizlik "Bu Neyin Parçası?" isimli fen etkinliği Öğle Yemeği - Temizlik Dinlenme "Tuz Seramiği Yapalım" isimli sanat etkinliği Toplar ile oyun oynanır. Günü Değerlendirme Zamanı Eve gidiş Hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme

29 BU NEYİN PARÇASI? Etkinlik Türü : Fen (Büyük Grup ve Bireysel Etkinlik) BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 15: Parça-bütün ilişkisini kavrar. Bir bütünün parçalarını söyler. Bir bütünü parçalara böler. Bütün ve yarımı gösterir. Parçaları birleştirerek bütün elde eder. MOTOR GELİŞİM Kazanım 4: Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Nesneleri kopartır/yırtar. Çocuklardan uygun şeklinde oturmaları istenir ve masa üzerine yerleştirilmiş malzemeler tek tek gösterilir. Her malzeme için, "Eğer bu malzemeyi ortasından kesersem ne elde ederim?" diye sorulur. Cevaplar dinlendikten sonra malzemeler iki eş parçaya bölünür. "Bu iki parçayı birleştirdiğimde ne elde ederim?" diye sorulur. Yarım ve tam olan nesneler karışık hâlde çocukların önüne konulur ve yarım olanları göstermeleri istenir. İkinci aşamada bütün olanları parçalara ayırmaları istenir. Örneğin uzun bir makarnayı üç dört parça kırabilir ya da bir peçeteyi cetvel yardımıyla dörde bölebilirler. Portakalın dilimlerini ayırabilirler. Daha sonra parçaları birleştirmeleri istenerek parçaların birleşerek bir bütünü oluşturdukları anlatılır. Yapılanlar özetlenerek etkinlik sonlandırılır. Etkinlik kitabındaki ilgili sayfalar yönergeler eşliğinde uygulanır. Meyveler, makarna, peçete, 5. Etkinlik Kitabı (s ) Yarım-tam, parça-bütün Dikkat ve görsel hafıza Ailelere, çocuklarıyla birlikte kurabiye hamuru hazırlayarak farklı kalıplar yardımıyla özgün şekiller oluşturabilecekleri önerisi iletilir. Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Yarıma ulaşmak için ne yapılmalıdır? Tama ulaşmak için ne yapılmalıdır? Parçaları birleştirince ne elde edilir? Etkinlikte hangi malzemeler kullanıldı?

30 Etkinlik Türü : Sanat (Bireysel Etkinlik) MOTOR GELİŞİM Kazanım 4: Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Malzemelere elleriyle şekil verir. Malzemelere araç kullanarak şekil verir. TUZ SERAMİĞİ YAPALIM SOSYAL VE DUYGUSAL GELİŞİM Kazanım 3: Kendini yaratıcı yollarla ifade eder. Nesneleri alışılmışın dışında kullanır. Özgün özellikler taşıyan ürünler oluşturur. Çocuklar masalara oturmaları için davet edilir. "Bu etkinliğimizde tuz seramiğinden özgün çalışmalar yapacağız." denilir. Tuz seramiği çocuklarla birlikte hazırlanır. Hazırlanan tuz seramiği çocuklara dağıtılır. Tuz seramiğinin kullanımı uygulamalı bir şekilde gösterilir. Çocuklar elleriyle şekil vererek özgün çalışmalarını tamamlarlar. Etkinlik bitiminde elde edilen ürünler kurumaları için pencere kenarına ya da kalorifer peteğinin üzerine yerleştirilir. Kuruyan ürünler sulu boyalarla renklendirilir. Tamamlanan ürünler uygun bir alanda sergilenir. Tuz seramiği, sulu boya Cıvık, katı-sıvı Un, tuz, su, yoğurmak Ailelere, tuz seramiği yapımını ve uygulamasını açıklayan bilgi notu gönderilerek evde çocuklarıyla birlikte etkinlik yapmaları önerisi iletilir. Fotoğraflanan aile katılımlı etkinlikler sınıf panosunda sergilenebilir. Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Etkinlikte hangi şekilleri oluşturdunuz? Bu etkinliği beğendiniz mi? Elinde çok miktarda tuz seramiği olsaydı nasıl bir ürün yapmak isterdin?

31 Okulun Adı :... Tarih :... /... / Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Şubat 11. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar güler yüzle karşılanır. Aileleriyle nasıl vakit geçirdikleriyle ilgili sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme merkezine geçecekleri sorulup kararsız olanlara rehberlik edilir. Oyun zamanı bitiminde sınıf hep birlikte toplanır. Tuvalet ve temizlik ihtiyaçlarını gideren çocuklar kahvaltıya geçmek için sıra olurlar. Kahvaltı - Temizlik "İp Saralım" isimli bütünleştirilmiş oyun ve Türkçe etkinliği Öğle Yemeği - Temizlik Dinlenme "Harekete Geçiyoruz" isimli hareket etkinliği Bloklarla oyun. Günü Değerlendirme Zamanı Eve gidiş Hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme

32 İP SARALIM Etkinlik Türü : Oyun ve Türkçe (Büyük Grup Etkinliği) BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1: Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Kazanım 2: Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. Nesne/durum/olayın ipuçlarını söyler. İpuçlarını birleştirerek tahminini söyler. DİL GELİŞİMİ Kazanım 10: Görsel materyalleri okur. Görsel materyalleri kullanarak olay, öykü gibi kompozisyonlar oluşturur. MOTOR GELİŞİM Kazanım 4: Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Nesneleri yeni şekiller oluşturacak biçimde bir araya getirir. Çocuklar etkinlik için büyük bir masanın çevresine davet edilir. Üzerinde uygun aralıklarla yerleştirilmiş farklı renklerde harita çivileri bulunan bir mantar pano masanın üzerine yerleştirilir ve panonun yanına yeterli uzunlukta bir yün iplik konulur. Çocuklara, "Bu iplik büküldüğünde hangi hayvana benziyor?" diye sorulur. Alınan cevaplardan da hareketle ipin yılana ya da solucana benzediğini söylenir. "Onun adı ne olsun?" diye sorulur. Çocukların ortak kararı doğrultusunda yılana/solucana bir isim konur. "Şimdi o, mantar panoda dolaşarak bize bir resim çizecek. Ona yardımcı olalım." denilir. Çocukların pano üzerinde iple özgün şekiller oluşturmalarına rehberlik edilir. Pano sınıfta sergilenir. Etkinlik kitabındaki ilgili sayfalar yönergeler eşliğinde uygulanır. Mantar pano, harita çivileri, iplik, 5. Etkinlik Kitabı (s ) Görsel okuma, özür dilemek Uzun-kısa, düz-eğri İnteraktif Etkinlikler (Şubat 3. Hafta / 1. Etkinlik) Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, İp ile hangi şekilleri oluşturdunuz? Sence bu etkinlik başka hangi malzemeler kullanılarak yapılabilir?

33 Etkinlik Türü : Hareket (Büyük Grup Etkinliği) HAREKETE GEÇİYORUZ MOTOR GELİŞİM Kazanım 1: Yer değiştirme hareketleri yapar. Isınma ve soğuma hareketlerini bir rehber eşliğinde yapar. Kazanım 5: Müzik ve ritim eşliğinde hareket eder. Müzik ve ritim eşliğinde çeşitli hareketleri ardı ardına yapar. Çocuklarla birlikte çember olunur ve Şimdi bedenimizi kullanarak hareketler yapacağız. Ama önce biraz ısınalım. denilerek etkinliğe başlanır. Uygun bir müzik eşliğinde baş önce öne sonra da arkaya doğru 5'er kez hareket ettirilir. Kollar ve bacaklar yine 5'er kez hareket ettirilir. Kollar yukarıya kaldırılıp indirilir. (İpe tırmanıyoruz.) Kollar dirseklerden bükülüp düzeltilir. (Balık ağını topluyoruz.) Kollar omuzlardan çevrilir. (Denizde yüzüyoruz.) Baş, kol ve bacaklardan sonra sırt üstü yere uzanılır ve pedal çevirme hareketi yapılır. Daha sonra ayağa kalkılır ve arka arkaya dizilip müzik eşliğinde uygun adım yürünür. Soğuma hareketleriyle etkinlik bitirilir. Ses sistemi Jimnastik Evde şampuan şişeleriyle insanlar yapmaları istenir. Çeşitli artık materyaller kullanabilecekleri söylenir. Yaptıkları şampuan-insanları okula sergilemek için gönderebilirler. Sınıfta Bedensel Engeli Olan Çocuk Varsa; Daha yalın hareketler yapmasına rehberlik edilerek etkinliğe katılımı sağlanmalıdır. Spor yapmak neden önemlidir? Etkinlikte vücudunun hangi bölgelerini hareket ettirdin? Sence vücudumuzun başka hangi bölgeleriyle de hareketler yapılabilir?

34 Okulun Adı :... Tarih :... /... / Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Şubat 12. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar güler yüzle karşılanır. Aileleriyle nasıl vakit geçirdikleriyle ilgili sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme merkezine geçecekleri sorulup kararsız olanlara rehberlik edilir. Oyun zamanı bitiminde sınıf hep birlikte toplanır. Tuvalet ve temizlik ihtiyaçlarını gideren çocuklar kahvaltıya geçmek için sıra olurlar. Kahvaltı - Temizlik "Çalgılar" isimli müzik etkinliği Öğle Yemeği - Temizlik Dinlenme "Sincap Ne Yapsın? " isimli Türkçe etkinliği Topu yakalama oyunu. Günü Değerlendirme Zamanı Eve gidiş Hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme

35 Etkinlik Türü : Müzik (Büyük Grup Etkinliği) BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 7: Nesne ya da varlıkları özelliklerine göre gruplar. Nesne/varlıkları sesine göre gruplar. Kazanım 8: Nesne ya da varlıkların özelliklerini karşılaştırır. Nesne/varlıkların sesini ayırt eder, karşılaştırır. ÇALGILAR DİL GELİŞİMİ Kazanım 1: Sesleri ayırt eder. Sesin kaynağının ne olduğunu söyler. Kazanım 8: Dinledikleri/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. Dinledikleri/izlediklerini müzik yoluyla sergiler. MOTOR GELİŞİM Kazanım 5: Müzik ve ritim eşliğinde hareket eder. Vurmalı çalgıları kullanarak ritim çalışması yapar. Bir tef çalınarak, "Toplanalım toplanalım, etkinlik için toplanalım!" denilir ve çocukların dikkati çekilir. Çocuklar müzik merkezine davet edilir ve kukla sahnesinin önünde otururlar. Kukla sahnesinin arkasına geçilerek müzik aletleri gösterilmeden teker teker seslendirir ve çıkan sesin hangi enstrümana ait olduğu sorulur. Çocukların diledikleri müzik enstrümanlarını seçmesine rehberlik edilir. DVD'de yer alan şarkılardan, "Çalgılar" (Mehmet Ali Özdemir) hep birlikte dinlenir ve söylenir. Her çocuk aldığı müzik aletleri ile öğrenilen yeni şarkıyı bir arada söyler. ÇALGILAR İşte karşınızda Çalgılar, çalgılar, çalgılar Dinleyelim bakalım Neler var, neler var, neler var? Kukla Sahnesi, DVD, ses sistemi, mandolin, ksilofon, mızıka, davul tef, zil, gitar, org Telli ve nefesli çalgılar (müzik enstrümanları) Bazıları telli Çalgılar, çalgılar, çalgılar Bazıları nefesle Çalarlar, çalarlar, çalarlar Şarkının sözleri ailelere gönderilerek evde de tekrar edilmesi önerisi iletilebilir. Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Etkinlik eğlenceli miydi? Şarkıyı söylerken hangi müzik aletleri kullanıldı?

36 Etkinlik Türü : Türkçe (Büyük Grup Etkinliği) BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 17: Neden-sonuç ilişkisi kurar. Bir olayın olası nedenlerini söyler. Bir olayın olası sonuçlarını söyler. DİL GELİŞİMİ Kazanım 3: Söz dizimi kurallarına göre cümle kurar. Düz cümle kurar. SİNCAP NE YAPSIN? Kazanım 5: Dili iletişim amacıyla kullanır. Konuşma sırasında göz teması kurar. Konuşmayı sürdürür. Konuşmayı sonlandırır. Sohbete katılır. Konuşmak için sırasını bekler. Duygu, düşünce ve hayallerini söyler. Çocuklar hilal şeklinde otururlar ve öğrenilen şarkılar birlikte söylenir. "Sincap Ne Yapsın?" isimli hikâye anlatılır. Anlatım sonrasında sorular sorularak hikâye çocuklarla birlikte tamamlar. Etkinlik kitabındaki ilgili sayfalar yönergeler eşliğinde uygulanır. SİNCAP NE YAPSIN? Sincap tarlada uzun süredir yiyecek bulamamış. Her yeri dolaşmış ama karnını doyuracak yiyeceğe rastlamamış. Açlıktan iyice bitkin düştüğü bir anda ileride bir mısır tarlası görmüş. Hızlı adımlarla mısır tarlasına gitmiş. Tarladaki mısırlar çok fazlaymış. Sincap, "Ben bunlarla karnımı doyurabilirim." diye düşünmüş ve mısırları yemeğe başlamış. Mısırlar çok lezzetliymiş. Sincap karnını güzelce doyurduktan sonra yerdeki mısır püsküllerinin üzerinde dinlenmiş. Az sonra bir ses duyulmuş. Tarlanın sahibi çiftçi, mısırlarının koparıldığına çok kızmış ve bunu kimin yaptığını öğrenmek için tarlayı arıyormuş. Sincap çok korkmuş ve ne yapacağını düşünmüş. 5. Etkinlik Kitabı (s ) Örüntü Sincap, mısır tarlası, oluş sırası İnteraktif Etkinlikler (Şubat 3. Hafta / 2. Etkinlik) Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Sincabın mısır tarlasına izinsiz girmesi sizce doğru mu? Sincap karnını doyurmak için başka ne yapabilirdi?

37 Okulun Adı :... Tarih :... /... / Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Şubat 13. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar güler yüzle karşılanır. Aileleriyle nasıl vakit geçirdikleriyle ilgili sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme merkezine geçecekleri sorulup kararsız olanlara rehberlik edilir. Oyun zamanı bitiminde sınıf hep birlikte toplanır. Tuvalet ve temizlik ihtiyaçlarını gideren çocuklar kahvaltıya geçmek için sıra olurlar. Kahvaltı - Temizlik "Hayvan Taklitleri" isimli drama etkinliği Öğle Yemeği - Temizlik Dinlenme "Papağan" isimli sanat etkinliği Legolarla oyun. Günü Değerlendirme Zamanı Eve gidiş Hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme

38 Etkinlik Türü : Drama (Büyük Grup Etkinliği) BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1: Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. HAYVAN TAKLİTLERİ DİL GELİŞİMİ Kazanım 8: Dinledikleri/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder. Dinledikleri/izlediklerini drama yoluyla sergiler. Etkinlik öncesi hazırlanan farklı hayvan maskeleri çocuklara dağıtılır. Çocuklara sırasıyla çeşitli hayvan isimleri söylenerek o hayvanların sesleri ve tipik hareketleri dramatize edilir. Örneğin, "Kuşlar nasıl ses çıkartır?" diye sorulur ve tüm çocuklar kuş sesi çıkartarak kanat çırpma hareketi yaparlar. En bilinen hayvanların (kedi, köpek, horoz, tavuk, ördek, hindi, inek, koyun, at, eşek, kanarya, karga, arı, sivrisinek) yanı sıra çocukların önereceği hayvanların (su aygırı, dinozor vs.) da taklitleri yapılarak etkinlik tamamlanır. Hayvan maskeleri Hayvanlar âlemi Çocukların evdeki en sevdikleri resimli masal ya da öykü kitabını seçerek etkinliklerde kullanılmak üzere okula getirmelerine izin vermeleri için ailelere bilgi notu iletilir. Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Etkinlik eğlenceli miydi? En çok hangi hayvanı seviyorsunuz? Neden?

39 PAPAĞAN Etkinlik Türü : Sanat (Bireysel Etkinlik) DİL GELİŞİMİ Kazanım 3: Söz dizimi kurallarına göre cümle kurar. Bileşik cümle kurar. Cümlelerinde öğeleri doğru kullanır. MOTOR GELİŞİM Kazanım 4: Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Malzemeleri keser. Malzemeleri yapıştırır. Malzemeleri değişik şekillerde katlar. Etkinlik için masalara davet edilen çocuklar makaslarını ve yapıştırıcılarını alarak yerlerine geçerler. Sanat Etkinlikleri Dosyası'ndaki ilgili etkinlik sayfası isimleri yazılarak çocuklara dağıtılır. Etkinlik sırasında papağanlar hakkında sohbet edilir. Yönergeler doğrultusunda tamamlanan etkinlikler sınıf panosunda sergilenir. Sanat Etkinlikleri Dosyası (40. Etkinlik), makas, yapıştırıcı Gaga İnteraktif Etkinlikler (Şubat 3. Hafta / 3. Etkinlik) Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Etkinliği beğendiniz mi? Bu etkinlik başka hangi malzemeler kullanılarak yapılabilir?

40 Okulun Adı :... Tarih :... /... / Öğretmen Adı :... Şubat 14. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Aileleriyle nasıl vakit geçirdikleriyle ilgili sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme merkezine geçecekleri sorulup kararsız olanlara rehberlik edilir. Oyun zamanı bitiminde sınıf hep birlikte toplanır. Tuvalet ve temizlik ihtiyaçlarını gideren çocuklar kahvaltıya geçmek için sıra olurlar. Kahvaltı - Temizlik "Gölgeyi Tanı" isimli okuma yazmaya hazırlık etkinliği Öğle Yemeği - Temizlik Dinlenme "Kitapları Seviyorum" isimli bütünleştirilmiş Türkçe ve okuma yazmaya hazırlık etkinliği Öğrenme merkezlerinde oyun Günü Değerlendirme Zamanı Eve gidiş Hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme

41 GÖLGEYİ TANI Etkinlik Türü : Okuma Yazmaya Hazırlık (Bireysel Etkinlik) BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 6: Nesne ya da varlıkları özelliklerine göre eşleştirir. Nesne/varlıkları birebir eşleştirir. Eş nesne/varlıkları gösterir. Çizgileri istenilen nitelikte çizer. MOTOR GELİŞİM Kazanım 4: Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Kalemi doğru tutar. Kalem kontrolünü sağlar. Çocuklar etkinlik için kurşun kalemlerini alarak hazırlanmaları için masalara davet edilir. Çeşitli varlıkların ve gölgelerinin resimlerinin bulunduğu etkinlik kâğıtları çocuklara dağıtır. Etkinlik kâğıdında bulunan varlıkların isimleri sorulur ve gölgenin nasıl oluştuğu hakkında sohbet edilir. Çocuklar uygun eşleştirmeleri çizerek tamamlar. Etkinlik kitabındaki ilgili etkinlik sayfaları uygulanarak öğrenilen kavramlar pekiştirilir. 5. Etkinlik Kitabı (s ), kurşun kalem Gölge Ailelere, çocuklarıyla evin karartılmış bir odasında hayvan figürlü oyuncaklarla duvara gölge yansıtması oyunu oynamaları önerilir. Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Etkinlik kâğıdında ve etkinlik kitabının sayfasında hangi varlıkların gölgeleri vardı? Varlıkların gölgelerini bulmak zor mu kolay mı?

42 KİTAPLARI SEVİYORUM Etkinlik Türü : Türkçe ve Okuma Yazmaya Hazırlık (Bütünleştirilmiş Büyük Grup Etkinliği) DİL GELİŞİMİ Kazanım 11: Okuma farkındalığı gösterir. Çevresinde bulunan yazılı materyaller hakkında konuşur. Yetişkinden kendisine kitap okumasını ister. Okumanın günlük yaşamdaki önemini açıklar. SOSYAL VE DUYGUSAL GELİŞİM Kazanım 10: Sorumluluklarını yerine getirir. Sorumluluk almaya istekli olduğunu gösterir. Üstlendiği sorumluluğu yerine getirir. Kazanım 13: Estetik değerleri korur. Çevresini farklı biçimlerde düzenler. Çocuklar halka şeklinde dizilmiş minderlerde otururlar. "Daha önce kütüphaneye giden oldu mu?" sorusu ile etkinlik başlatılır. Kütüphanelerin amacı ve işlevi hakkında sohbet edilir. Çocukların evden getirdikleri en sevdikleri resimli masal ya da öykü kitapları halkanın ortasına konulur. Her çocuk sırayla getirdiği kitabı arkadaşlarına kısaca tanıtarak o kitabı neden sevdiğini anlatır. Getirilen kitaplardan en fazla merak uyandıran birkaçı okunur. Çocuklar birbirlerinin kitaplarını inceler. Kitaplar kitap merkezine hep birlikte yerleştirilerek etkinlik tamamlanır. Çocuk kitapları Kütüphane Ailelere, çocuklarının evde bir kitaplık alanı/rafı oluşturarak buradaki kitapları tek başına düzenlemesine izin vermeleri önerisi iletilir. Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Arkadaşlarınızın getirdiği kitaplardan en fazla hangisi ilginizi çekti? Kütüphaneler olmasaydı ne olurdu? Kütüphanede hangi kurallara uyulmalıdır?

43 Okulun Adı :... Tarih :... /... / Öğretmen Adı :... Şubat 15. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Aileleriyle nasıl vakit geçirdikleriyle ilgili sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme merkezine geçecekleri sorulup kararsız olanlara rehberlik edilir. Oyun zamanı bitiminde sınıf hep birlikte toplanır. Tuvalet ve temizlik ihtiyaçlarını gideren çocuklar kahvaltıya geçmek için sıra olurlar. Kahvaltı - Temizlik "Rakamlarla Örüntü" isimli bütünleştirilmiş matematik ve Türkçe etkinliği Öğle Yemeği - Temizlik Dinlenme "Kurdeleyi Çöz " isimli oyun etkinliği "Balonları Yakala" oyunu oynanır. Günü Değerlendirme Zamanı Eve gidiş Hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır. Genel Değerlendirme

44 RAKAMLARLA ÖRÜNTÜ Etkinlik Türü : Matematik ve Türkçe (Bütünleştirilmiş Bireysel ve Büyük Grup Etkinliği) BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 4: Nesneleri sayar. Belirtilen sayı kadar nesneyi gösterir. Saydığı nesnelerin kaç tane olduğunu söyler. Kazanım 14: Nesnelerle örüntü oluşturur. Bir örüntüde eksik bırakılan öğeyi söyler. Bir örüntüde eksik bırakılan öğeyi tamamlar. MOTOR GELİŞİM Kazanım 4: Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. Kalemi doğru tutar. Kalem kontrolünü sağlar. Çocuklar etkinlik için masalara davet edilir. Önceden hazırlanmış rakamlarla örüntü temalı etkinlik sayfaları ve kurşun kalemler dağıtılır. Etkinlik sayfalarına geçmeden önce sınıf içindeki materyaller kullanılarak örüntü çalışmaları yapılır. Yazı tahtası kullanılarak sayılar ve örüntüler tekrar edilir. Rakamlarla örüntü etkinlikleri uygulanır. Etkinlik kitabındaki ilgili sayfalar yönergeler eşliğinde uygulanır. Etkinlik sayfaları, kurşun kalem, 5. Etkinlik Kitabı (s ) Rakamlar Ailelere örüntü kavramını açıklayan bir bilgi notu gönderilerek çocuklarıyla zaman zaman örüntü etkinlikleri yapmaları önerisi iletilir. Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Etkinlik sayfalarında hangi rakamlar vardı? Rakamlarla örüntü oluşturmak kolay mı zor mu?

45 Etkinlik Türü : Oyun (Küçük Grup Etkinliği) MOTOR GELİŞİM Kazanım 1: Yer değiştirme hareketleri yapar. Isınma ve soğuma hareketlerini bir rehber eşliğinde yapar. Yönergeler doğrultusunda yürür. Yönergeler doğrultusunda koşar. KURDELEYİ ÇÖZ SOSYAL VE DUYGUSAL GELİŞİM Kazanım 8: Farklılıklara saygı gösterir. Etkinliklerde farklı özellikteki çocuklarla birlikte yer alır. Kazanım 15: Kendine güvenir. Gerektiğinde liderliği üstlenir. Çocuklar iki gruba ayrılır ve her gruba bir lider seçilir. Bir başlangıç çizgisi belirlenir ve tam karşısına aralarında yeterince mesafe olan iki adet sandalye yerleştirilir. Sandalyelerin sırt kısmına birer kurdele bağlanır. Grupların üyeleri, liderleri ilk sırada olacak şekilde iki sandalyenin hizasında sıraya dizilir. "Başla!" komutuyla oyun başlar. Grup liderleri koşarak kendi gruplarına ait sandalyedeki kurdeleyi çözer ve dönüp, başlangıç çizgisinde kendilerini bekleyen sıradaki arkadaşlarına vererek gruplarının en arkasına geçerler. Her grup üyesi kendi sandalyesindeki kurdeleyi sırayla bağlar ya da çözer ve grubunun en arkasına geçer. Kurdele grup liderlerinden birine tekrar ulaştığında o grup oyunu kazanır. Sandalye, kurdele Başlangıç-bitiş İnteraktif Etkinlikler (Şubat 3. Hafta / 4. Etkinlik) Grupta özel gereksinimli çocuk varsa öğrenme süreci, Oyun eğlenceli miydi? Oyunu beğendin mi? Benzer başka nasıl bir oyun oynamak hoşuna giderdi?

Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Dikkatini çeken

Detaylı

OCAK : ÇOCUK GEZEGENİ KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ AYLAR BİLİŞSEL GELİŞİM

OCAK : ÇOCUK GEZEGENİ KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ AYLAR BİLİŞSEL GELİŞİM OKUL : ÇOCUK GEZEGENİ YAŞ GRUBU : 4 - YAŞ AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım1:Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır.

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya

Detaylı

Eylül 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Eylül 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Eylül 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Sınıfa gelen çocuklar neşeyle karşılanır. Her birine "Kendini bugün nasıl hissediyorsun?" sorusu

Detaylı

PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ

PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ PAPATYALAR ve PARLAK YILDIZLAR SINIFLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ KAVRAMLAR *Büyük küçük orta *Sivri-küt *Önünde-arkasında *Alt-üst-orta *Altında-üstünde-ortasında *Arasında *Renk kavramı: Kahverengi, gri *Sayı

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2016 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2016 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ARALIK 2016 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Ø Dikkatini çeken nesne/durum/olaya

Detaylı

HAZİRAN AYI AYLIK PLAN

HAZİRAN AYI AYLIK PLAN Okul dı : Tarih : HZİRN Yaş Grubu (y) : Öğretmen dı HZİRN YI YLIK PLN KZNIMLR VE GÖSTERGELERİ H Z İ R N BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken

Detaylı

Ek 3. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU

Ek 3. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI MAYIS AYI KAZANIM GÖSTERGELERİ Okul Adı : SELAHATTİN MÜZEYYEN KAÇAKER ANAOKULU Tarih : MAYIS AYI Yaş Grubu (Ay) : 36-66 AY Öğretmen Adı : AYLAR MAYIS

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI SATRANÇ EĞİTİM PLANI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI SATRANÇ EĞİTİM PLANI Okul Adı :.............. Tarih :.............. Yaş Grubu (Ay) : 60 72 AY Konu : Satranç ve Bilgisayarla Tanışma Öğretmen Adı : Nilgün DİRİM MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun MAYIS AYLIK PLAN. 11 Eylül 2013. eğiten kitap

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun MAYIS AYLIK PLAN. 11 Eylül 2013. eğiten kitap 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun AYLIK PLAN eğiten kitap 11 Eylül 2013 i MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI...OKULU AYLIK EĞİTİM PLANI Tarih :... Yaş Grubu :... Öğretmen Adı :... AYLAR KAZANIM VE GÖSTERGELER

Detaylı

OCAK AYI AYLIK EĞİTİM PLANI

OCAK AYI AYLIK EĞİTİM PLANI AYI AYLIK EĞİTİM PLANI Okul Adı : Tarih : Yaş Grubu (Ay) Öğretmen Adı : KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım1: Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MART 2018 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MART 2018 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (36-48) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MART 2018 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun KASIM AYLIK PLAN. 11 Eylül 2013. eğiten kitap

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun KASIM AYLIK PLAN. 11 Eylül 2013. eğiten kitap 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun KASIM AYLIK PLAN eğiten kitap 11 Eylül 2013 i MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI...OKULU AYLIK EĞİTİM PLANI Tarih :... Yaş Grubu :... Öğretmen Adı :... AYLAR KASIM KAZANIM VE

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun ARALIK AYLIK PLAN. 11 Eylül eğiten kitap

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun ARALIK AYLIK PLAN. 11 Eylül eğiten kitap 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun ARALIK AYLIK PLAN eğiten kitap 11 Eylül 2013 i MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI...OKULU AYLIK EĞİTİM PLANI Tarih :... Yaş Grubu :... Öğretmen Adı :... AYLAR ARALIK KAZANIM

Detaylı

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Okul: Öğretmen: Grup: AYLAR Kazanım 1: Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. + + + + + + + + + + Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar.

Detaylı

4 YAŞ GRUBU MART AYI BÜLTENİ

4 YAŞ GRUBU MART AYI BÜLTENİ 4 YAŞ GRUBU MART AYI BÜLTENİ KAVRAMLAR Sayı Sayma Sayılar (0-10 rakamı) Büyük-Küçük Dağınık- Düzenli Uzun-kısa Sesli-Sessiz, Geometrik şekiller (Üçgen, kare, dikdörtgen, daire) Yavaş-Hızlı Mor, Sarı, Turuncu,

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun EKİM AYLIK PLAN. 11 Eylül eğiten kitap

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun EKİM AYLIK PLAN. 11 Eylül eğiten kitap 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun EKİM AYLIK PLAN eğiten kitap 11 Eylül 2013 i MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI...OKULU AYLIK EĞİTİM PLANI Tarih :... Yaş Grubu :... Öğretmen Adı :... AYLAR EKİM KAZANIM VE

Detaylı

PENGUENLER Sınıfı MART AYI BÜLTENİ

PENGUENLER Sınıfı MART AYI BÜLTENİ PENGUENLER Sınıfı MART AYI BÜLTENİ KAVRAMLAR Zıt: Aynı Benzer-Farklı, Canlı- Cansız, Hareketli-Hareketsiz, Dağınık-Düzenli, Çalışkan Tembel, Önde-Arkada, İçinde-Dışında, Hızlı-Yavaş,Sıcak- Soğuk, Eskiyeni,

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI (48-60) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI OCAK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI (48-60) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI OCAK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI (48-60) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI OCAK 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Ø Dikkatini çeken nesne/durum/olayı

Detaylı

BİLİŞSEL GELİŞİM. Nesne/varlığın tadını söyler.

BİLİŞSEL GELİŞİM. Nesne/varlığın tadını söyler. BİLİŞSEL GELİŞİM K1 K2 K3 K4 K5 0 1 2 K6 Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olaya yönelik sorular sorar. Dikkatini çeken

Detaylı

Kasım 10. Gün / EĞİTİM AKIŞI

Kasım 10. Gün / EĞİTİM AKIŞI Tarih: 14 Kasım 2016 Güne Başlama Zamanı Kasım 10. Gün / EĞİTİM AKIŞI Yaş Grubu (Ay): 48-66 Ay Çocuklar güler yüzle karşılanır. Hangi öğrenme merkezlerine geçecekleri sorulup çocuklara rehberlik edilir.

Detaylı

AYLIK PLAN (48-60 AYLAR) GÜNEŞ GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI. Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK

AYLIK PLAN (48-60 AYLAR) GÜNEŞ GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI. Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK AYLIK PLAN (48-60 AYLAR) GÜNEŞ GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI DÜNYA V Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR ÖZEL GÜNLER İlköğretim Haftası Hayvanları Koruma

Detaylı

AYLIK PLAN (36-48 AYLAR) BULUT GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI. Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK

AYLIK PLAN (36-48 AYLAR) BULUT GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI. Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK AYLIK PLAN (36-48 AYLAR) BULUT GRUBU 2016 / 2017 EĞİTİM YILI DÜNYA V Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır. K. ATATÜRK BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR ÖZEL GÜNLER İlköğretim Haftası Hayvanları Koruma

Detaylı

KASIM AYI AYLIK EĞİTİM PLANI

KASIM AYI AYLIK EĞİTİM PLANI Okul Adı : Tarih : KASIM Yaş Grubu (Ay) : Öğretmen Adı KASIM AYI AYLIK EĞİTİM PLANI KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi

Detaylı

AYLIK PLAN KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

AYLIK PLAN KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ E Y L Ü L MOTOR GELİŞİM Kazanım 1: Yer değiştirme hareketleri yapar. Isınma ve soğuma hareketlerini bir rehber eşliğinde yapar. Yönergeler doğrultusunda koşar. Belli bir yüksekliğe tırmanır. Tırmanılan

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MAYIS 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MAYIS 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (48-60 AY) TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MAYIS 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Ø Dikkat edilmesi gereken

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI KASIM 2016 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI KASIM 2016 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI KASIM 2016 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri Ø Dikkat edilmesi

Detaylı

EYLÜL. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI EĞİTİM PLANI :Özel Bahçelievler İhlas İlkokulu AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

EYLÜL. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI EĞİTİM PLANI :Özel Bahçelievler İhlas İlkokulu AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ EYLÜL Okul Adı Yaş Grubu (Ay) Öğretmen Adı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI EĞİTİM PLANI :Özel Bahçelievler İhlas İlkokulu : 60 72 Ay : Tuğba Pektezel Bilişsel Gelişim: Kazanım

Detaylı

BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ. EYLÜL AYI AYLIK PLANI, TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI

BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ. EYLÜL AYI AYLIK PLANI, TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ EYLÜL AYI AYLIK PLANI, TAM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI EYLÜL AYI TAM GÜNLÜK KAZANIM VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1: Nesne/ durum/ olaya

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 2. Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. Ø tahminiile ile

Detaylı

BU VATAN BENİM 1. HAFTA TEMA : VATANSEVERLİK. YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı

BU VATAN BENİM 1. HAFTA TEMA : VATANSEVERLİK. YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı BU VATAN BENİM 1. YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :..... Tarih : / /. Öğretmen Adı :.... Güne Başlama Zamanı Öğretmen çocukları günaydın diyerek karşılar. Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde oyun Kahvaltı-Temizlik

Detaylı

DEMOKRASİ ARALIK 2016

DEMOKRASİ ARALIK 2016 DEMOKRASİ ARALIK 2016 1. MEYVENİ SEÇ YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :..... Tarih : / /. Öğretmen Adı :.... Güne Başlama Zamanı Öğretmen çocukları günaydın diyerek karşılar. Oyun Zamanı Öğrenme merkezlerinde

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI BİLİŞSEL GELİŞİM KAZANIM VE GÖSTERGELERİNE AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI BİLİŞSEL GELİŞİM KAZANIM VE GÖSTERGELERİNE AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ Okul : Öğretmen : Grup: MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI BİLİŞSEL GELİŞİM KAZANIM VE GÖSTERGELERİNE AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1: Nesne/durum/olaya

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: 48-60 Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: Ay ÖĞRETMEN ADI:

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: 48-60 Ay ÖĞRETMEN ADI: HAZİRAN KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya

Detaylı

BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ. EYLÜL AYI AYLIK PLANI, YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI

BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ. EYLÜL AYI AYLIK PLANI, YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI BİLFEN YAYINLARI ADA ile ARDA EĞİTİM SETİ EYLÜL AYI AYLIK PLANI, YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI ve ETKİNLİK PLANLARI EYLÜL AYI YARIM GÜNLÜK KAZANIM VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1: Nesne/ durum/

Detaylı

SORUMLULUK KUMBARAM HAFTA

SORUMLULUK KUMBARAM HAFTA . SORUMLULUK KUMBARAM HAFTA TEMA : SORUMLULUK YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :..... Tarih : / /. Yaş Grubu (Ay) : 48-66 AY Öğretmen Adı :.... Güne Başlama Zamanı Öğretmen çocukları günaydın diyerek

Detaylı

Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Yaş Grubu (Ay): 48-66 Öğretmen Adı :... Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet

Detaylı

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla,

OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, OYUN ETKİNLİĞİ Çocukların okula geldikleri ilk saatlerde ve günün farklı saatlerinde sınıflarda bulunan öğrenme merkezlerinde (evcilik, kitap, kukla, blok, fen-doğa, yapılandırılmamış oyuncak, müzik, sanat)

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANI Okul dı : Tarih : ralık Yaş Grubu (y) : Öğretmen dı Mİİ EĞİTİM BNĞ OU ÖNCESİ EĞİTİM POGM Y EĞİTİM PN ZNM VE GÖSTEGEEİ BİİŞSE GEİŞİM azanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi

Detaylı

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: EYLÜL YAŞ GRUBU:48-66 ÖĞRETMEN ADI: AYLAR EYLÜL KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini

Detaylı

Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklara hangi

Detaylı

MART AYI AYLIK BÜLTEN

MART AYI AYLIK BÜLTEN MART AYI AYLIK BÜLTEN ÖĞRENME TAKVİMİ SORUMLULUKLARIMIZ 01.03.2017 02.03.2017 03.03.2017 06.03.2017 *Yeşilay haftası ile ilgili sohbet *Türkçe dil etkinliğinde Yeşilay adlı şiir öğretilir. *Kurallı oyunlar

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: AY ÖĞRETMEN ADI:

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: AY ÖĞRETMEN ADI: AYLAR MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: 36-48 AY ÖĞRETMEN ADI: HAZİRAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. (Göstergeleri:

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI MART 2018 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 2. Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. tahmini ile gerçek

Detaylı

Nisan 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Nisan 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Nisan 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar sıcak bir şekilde karşılanır. Günlük olaylarla ilgili sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme

Detaylı

Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI NİSAN AYI EĞİTİM PLANI

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI NİSAN AYI EĞİTİM PLANI Okul dı :...... Tarih :... /... /... Yaş Grubu (y) : 48-66 Öğretmen dı :... YLR MLLÎ EĞTM BKLIĞI OKUL ÖCE EĞTM PROGRMI YI EĞTM PLI BLŞEL GELŞM Kazanım 1: esne/durum/olaya dikkatini verir. Dikkat edilmesi

Detaylı

AYLIK EĞİTİM PLANI. Okul Adı : Tarih : KASIM Yaş Grubu (Ay) : Öğretmen Adı KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

AYLIK EĞİTİM PLANI. Okul Adı : Tarih : KASIM Yaş Grubu (Ay) : Öğretmen Adı KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ Okul dı : Tarih : K Yaş Grubu (y) : Öğretmen dı YLK EĞİTİ PLN KZNLR VE GÖTERGELERİ K BİLİŞEL GELİŞİ Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri: Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya

Detaylı

Ocak 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Ocak 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Ocak 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Günlük olaylarla ilgili sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme merkezine

Detaylı

2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı

2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı 2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı Dersin Adı: Türkçe Dil Bilgisi Yaş Grubu: 1-3 yaş Ögretmen: İmge Şahin Email: sahin_imge@hotmail.com Değerli Veliler, Bu yıl okul öncesi (1-3 yaş) sınıfını beraber

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: EYLÜL YAŞ GRUBU: 48-60 Ay ÖĞRETMEN ADI:

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: EYLÜL YAŞ GRUBU: 48-60 Ay ÖĞRETMEN ADI: MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: EYLÜL ÖĞRETMEN ADI: AYLAR EYLÜL BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. (Göstergeleri: Dikkat edilmesi

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI KAVRAMLARA AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI KAVRAMLARA AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ Okul: Öğretmen: Grup: MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI KAVRAMLARA AYLIK EĞİTİM PLANLARINDA YER VERME DURUMU ÇİZELGESİ KATEGORİLER KAVRAMLAR Kırmızı Kırmızı Kırmızı Kırmızı Yeşil Kahverengi

Detaylı

Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar gelmeden önce sınıfa geçici bir öğrenme merkezi hazırlanır. Artık materyallerden hazırlanan

Detaylı

Aralık 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Aralık 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Aralık 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar sıcak bir şekilde karşılanır. Günlük olaylarla ilgili sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme

Detaylı

Ocak 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Ocak 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Ocak 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Günlük olaylarla ilgili sohbet edilir. Çocuklara hangi öğrenme merkezine

Detaylı

Nisan 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Nisan 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Nisan 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Kahvaltı - Temizlik "Mesleklerimiz" isimli bütünleştirilmiş Türkçe, sanat ve okuma yazmaya hazırlık

Detaylı

Kasım 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Kasım 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Kasım 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklara hangi

Detaylı

Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Oyun Zamanı Kahvaltı - Temizlik Etkinlik Zamanı "İlk Yardım Çantamız" isimli bütünleştirilmiş Türkçe

Detaylı

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun KASIM. eğiten kitap 11 Eylül 2013

MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun KASIM. eğiten kitap 11 Eylül 2013 5 MEB Okul Öncesi Yeni Programına Uygun KASIM eğiten kitap 11 Eylül 2013 YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul Adı :... Tarih : 4 Kasım 2013 Yaş Grubu (Ay) :... Öğretmen Adı Soyadı :... Güne Başlama Zamanı Oyun

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: ÖĞRETMEN ADI: AYLAR HAZİRAN KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini

Detaylı

Ocak 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Ocak 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Yaş Grubu (Ay) : 48-66 Öğretmen Adı :... Ocak 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Günlük olaylarla ilgili sohbet edilir. Çocuklara

Detaylı

KOD 45 GELİŞİM MR (61-72 AY) xxxxxxx. "Çocuğun gelişimini takip edin."

KOD 45 GELİŞİM MR (61-72 AY) xxxxxxx. Çocuğun gelişimini takip edin. KOD 45 GELİŞİM MR (61-72 AY) xxxxxxx "Çocuğun gelişimini takip edin." KİŞİSEL BİLGİLER xxxxxxx Doğum Tarihi 30.4.2009 Cinsiyet Kız Okul xxxxxxx Sınıf xxxxxxx İl İstanbul İlçe Kadıköy I. Uygulama Tarihi

Detaylı

Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar gelmeden önce sınıfa geçici bir öğrenme merkezi hazırlanır. Artık materyallerden hazırlanan

Detaylı

Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Oyun Zamanı Kahvaltı - Temizlik Etkinlik Zamanı "Zıplayan Para" isimli bütünleştirilmiş fen ve sanat

Detaylı

Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar gelmeden önce sınıfa geçici bir öğrenme merkezi hazırlanır. Artık materyallerden hazırlanan

Detaylı

SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ:Çocuklarla selamlaşılır.çocuklar ilgi köşelerinde(eğitici oyuncaklar,lego ve tahta blok, v.b) serbest oyun oynanır.

SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ:Çocuklarla selamlaşılır.çocuklar ilgi köşelerinde(eğitici oyuncaklar,lego ve tahta blok, v.b) serbest oyun oynanır. Ö.Ç BİLFEN ANAOKULU 5 YAŞ GÜNLÜK EĞİTİM PROGRAMI 5 EKİM-9 EKİM 2015 5 EKİM 2015 PAZARTESİ oyuncaklar,lego ve tahta blok, v.b) serbest oyun oynanır. TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ:Çocukların sandalyelere yarım daire

Detaylı

Aralık 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Aralık 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Yaş Grubu (Ay) : 48-66 Öğretmen Adı :... Aralık 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Hangi öğrenme merkezlerine geçecekleri sorulup

Detaylı

Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Mart 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar gelmeden önce sınıfa geçici bir öğrenme merkezi hazırlanır. Artık materyallerden hazırlanan

Detaylı

xxxxx GELİŞİM MR (60-72 AY) "Çocuğun gelişimini takip edin."

xxxxx GELİŞİM MR (60-72 AY) Çocuğun gelişimini takip edin. GELİŞİM MR (60-72 AY) Hareket Gelişimi Sosyal-Duygusal Gelişim Dil Gelişimi Bilişsel Gelişim Özbakım Becerileri Gelişimi KOD xxxxx xxxxx "Çocuğun gelişimini takip edin." KİŞİSEL BİLGİLER xxxxx Doğum Tarihi

Detaylı

Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Haziran 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklara hangi

Detaylı

E K Ġ M. YILLIK PLAN (36-48 AYLIK ÇOCUKLAR ĠÇĠN) OKULUN ADI: Pinokyo Anaokulu AMAÇLAR VE KAZANIMLAR

E K Ġ M. YILLIK PLAN (36-48 AYLIK ÇOCUKLAR ĠÇĠN) OKULUN ADI: Pinokyo Anaokulu AMAÇLAR VE KAZANIMLAR E K Ġ M PSĠKOMOTOR ALAN Amaç 1. Bedensel koordinasyon gerektiren 1. Sözel yönergelere uygun olarak ısınma hareketleri yapar. 2. Değişik yönlere yuvarlanır. 4. Sözel yönergelere uygun olarak yürür. Amaç

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI NİSAN 2017 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI NİSAN 2017 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI NİSAN 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 4. Nesneleri sayar. Ø 10 a kadar olan sayılar içerisinde bir sayıdan

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROĞRAMI (60-72 AY)TAM GÜNLÜK AYLIK EĞİTİM PLANI ŞUBAT 2017 AYLIK PLAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 2. Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. Ø tahminiile ile

Detaylı

Aralık 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Aralık 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Aralık 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Kahvaltı - Temizlik "Çiçeğim" isimli bütünleştirilmiş müzik ve sanat etkinliği Öğle Yemeği - Temizlik

Detaylı

Ekim 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Ekim 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Ekim 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar gelmeden önce her çocuğun masasının üzerine farklı ülkelerin çocuklarına ait çeşitli maskeler

Detaylı

Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklara hangi

Detaylı

Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklara hangi

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI KASIM AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: KASIM YAŞ GRUBU:48-60 Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI KASIM AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: KASIM YAŞ GRUBU:48-60 Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI KASIM AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: KASIM YAŞ GRUBU:48-60 Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini

Detaylı

Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Mayıs 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar güler yüzle karşılanır. Nasıl oldukları sorularak kısaca sohbet edilir. Çocuklara hangi

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN YAŞ GRUBU: Ay ÖĞRETMEN ADI: AYLAR MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI HAZİRAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: HAZİRAN ÖĞRETMEN ADI: AYLAR BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. (Göstergeleri: Dikkat edilmesi

Detaylı

Ekim 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Ekim 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Ekim 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar gelmeden önce her çocuğun masasının üzerine farklı ülkelerin çocuklarına ait çeşitli maskeler

Detaylı

MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN

MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN MAYIS AYI AYLIK BÜLTEN TEMA: TRAFİK HAFTASI-ANNELER GÜNÜ-19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI-MÜZELER HAFTASI ÖĞRENME TAKVİMİ 02.05.2017 -Helikopter resmi sulu boya ile boyanır. -Trafik haftası hakkında sohbet

Detaylı

Kasım 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Kasım 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Kasım 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Hangi öğrenme merkezlerine geçecekleri sorulup çocuklara rehberlik

Detaylı

Mutfak Etkinliği. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı. Büskivili pasta yapıyoruz.

Mutfak Etkinliği. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı. Büskivili pasta yapıyoruz. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Şarkı Mutfak Etkinliği Sohbetler Yaşayan değerlerimizden Doğruluk ile ilgili sohbet ediyorum. Sağlığımızı korumak için neler yapmalıyız konulu sohbet

Detaylı

Ekim 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Ekim 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Yaş Grubu (Ay): 48-66 Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Ekim 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar gelmeden önce her çocuğun masasının üzerine farklı ülkelerin çocuklarına

Detaylı

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ

KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI EYLÜL AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: EYLÜL YAŞ GRUBU: 48-66 AY ÖĞRETMEN ADI: AYLAR EYLÜL KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya

Detaylı

HAZİRAN AYI YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI VE YARIM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI

HAZİRAN AYI YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI VE YARIM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI 2017/2018 KÜÇÜK DİNOZOR DOBİ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM SETİ HAZİRAN AYI YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI VE YARIM GÜNLÜK EĞİTİM PLANLARI YARIM GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Okul adı: Tarih: 01/06/2018 Yaş grubu (Ay): Öğretmen

Detaylı

VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ

VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ ARI-ÇİÇEK-TAVŞAN GRUPLARI ŞUBAT AYI BÜLTENİ BÜLTENİ VÜCUDUMUZ SAĞLIĞIMIZ Sınıfta kız,erkek çocuğuna ait pano hazırlama Vücudun bölümlerini resimlerle göstererek isimlerini söyleme İskelet üzerinde vücudun

Detaylı

Aralık 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Aralık 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Aralık 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Çocuklar güler yüzle karşılanır. Hangi öğrenme merkezlerine geçecekleri sorulup çocuklara rehberlik

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI NİSAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: NİSAN YAŞ GRUBU: AY ÖĞRETMEN ADI: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ AYLAR

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI NİSAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: NİSAN YAŞ GRUBU: AY ÖĞRETMEN ADI: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ AYLAR AYLAR MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI NİSAN AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: NİSAN YAŞ GRUBU: 36-48 AY ÖĞRETMEN ADI: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ NİSAN BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya

Detaylı

OKULUN ADI: DERİN DÜŞLER ANAOKULU YAŞ GUBU: 48 60 AY E K İ M

OKULUN ADI: DERİN DÜŞLER ANAOKULU YAŞ GUBU: 48 60 AY E K İ M AYLAR E K İ M 2 0 1 2 PSİKOMOTOR ALAN AMAÇ 1- Bedensel koordinasyon gerektiren hareketleri yapabilme. 1- Sözel yönergelere uygun olarak ısınma hareketleri yapar. 10- Belli bir yükseklikten atlar. 12- Pedal

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ OKULA UYUM OKULUM, BEN VE ARKADAŞLARIM Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme

Detaylı

Kasım 5. Gün EĞİTİM AKIŞI

Kasım 5. Gün EĞİTİM AKIŞI Tarih: 7 Kasım 2016 Pazartesi Güne Başlama Zamanı Kasım 5. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar, Günaydın denilerek karşılanır. Daha sonra hangi öğrenme merkezlerine geçecekleri sorularak yönlendirilir. Çocuklar

Detaylı

Ekim 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Ekim 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Güne Başlama Zamanı Ekim 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Çocuklar gelmeden önce her çocuğun masasının üzerine farklı ülkelerin çocuklarına ait çeşitli maskeler

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI AYLIK EĞİTİM PLANI Okul dı : Tarih : M aş Grubu (y) : Öğretmen dı MİLLİ EĞİTİM BKNLĞ OKUL ÖNCEİ EĞİTİM PROGRM LK EĞİTİM PLN KZNMLR VE GÖTERGELERİ M BİLİŞEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya dikkatini verir. Göstergeleri:

Detaylı

Ocak 1. Gün EĞİTİM AKIŞI

Ocak 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Okulun Adı :... Tarih :... /... / 20... Öğretmen Adı :... Ocak 1. Gün EĞİTİM AKIŞI Güne Başlama Zamanı Kahvaltı - Temizlik "Sarı Elmam" isimli bütünleştirilmiş sanat ve müzik etkinliği Öğle Yemeği - Temizlik

Detaylı

ADDIE MODELİ RENK RİTİM PROJESİ

ADDIE MODELİ RENK RİTİM PROJESİ BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ADDIE MODELİ RENK RİTİM PROJESİ Bengi HOŞSUCU Gizem Güneş EKİM Ceyhun Gizem ALPARSLAN Öğretim Tasarımı Kadir KOZAN Kasım, 2015 1 İÇİNDEKİLER Sayfa İHTİYAÇ ANALİZİ 2 1. Planlama

Detaylı

SOSYAL DUYGUSAL GELİŞİM

SOSYAL DUYGUSAL GELİŞİM 4 YAŞ OCAK BİLİŞSEL GELİŞİM Dikkat edilmesi gereken nesne/durum/olaya odaklanır. Dikkatini çeken nesne/durum/olayı ayrıntılarıyla açıklar. Nesne /durum /olayla ilgili tahminini söyler. Tahmini ile ilgili

Detaylı

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI ŞUBAT AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: ŞUBAT YAŞ GRUBU: Ay ÖĞRETMEN ADI: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ AYLAR

MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI ŞUBAT AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: ŞUBAT YAŞ GRUBU: Ay ÖĞRETMEN ADI: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ AYLAR AYLAR MEB OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMI ŞUBAT AYI AYLIK EĞİTİM PLANI OKUL ADI: TARİH: ŞUBAT YAŞ GRUBU: 48-60 Ay ÖĞRETMEN ADI: KAZANIMLAR VE GÖSTERGELERİ ŞUBAT BİLİŞSEL GELİŞİM Kazanım 1. Nesne/durum/olaya

Detaylı