ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değerlendirilmesi erlendirilmesi Gürcan Banger gurcanbanger.com E-posta:

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değerlendirilmesi erlendirilmesi Gürcan Banger www.gurcanbanger gurcanbanger.com E-posta: banger@superonline"

Transkript

1 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Gürcan Banger gurcanbanger.com E-posta: superonline.com

2 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Eskişehir ehir de termal turizm potansiyelinin değ için i in bir strateji (bu amaçla bir iç/dış durum analizi) oluşturmaya çalışalım.

3 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Öncelikle OLUMLU yönleri ele alalım.

4 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Sakarılıca Eskişehir termal turizm potansiyeli açısından a oldukça a zengindir. Çardak kaplıcas cası maden suyu birinci derecede önemli ve öncelikli termal kaynak suları arasındad ndadır. Yine; Hasırca termal kaynağı ve Sakarılıca termal kaynağı Türkiye nin üçünc ncü derece önem ve öncelikli suları arasındad ndadır.

5 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Termal su kaynakları il yüzeyinin tamamına yayılm lmıştır r ve çok sayıda termal kaynak bulunmaktadır

6 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Eskişehir il merkezinde en çok kaplıcas cası ve dolayısıyla yla su kaynağı bulunan illerimizin başı şında gelir.

7 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Eskişehir, sağlık k hizmetleri ve bu alanda hizmet veren kurum ve kuruluşlar lar ile bu alanda insan kaynakları açısından ileri ve gelişkindir.

8 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Eskişehir ehir de iki üniversite bulunmaktadır. Osmangazi Üniversitesi nde nde tıp t p fakültesi, sağlık meslek yüksek y okulu bulunmaktadır. Fakültede spor hekimliği i ana bilim dalı bulunmaktadır. Anadolu Üniversitesi nde nde turizm yüksek y okulu ile beden eğitimi e ve spor yüksek y okulu bulunmaktadır.

9 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ İl l merkezi dışıd ışındaki termal kaynaklar çevresi, yüksek y nitelikli doğal ve tarihi çevre özelliklerine sahiptir.

10 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Eskişehir ehir de kent turizmi, termalizmi de içine ine alacak biçimde imde yeni bir ürün n karması olarak düzenlenmeye uygundur.

11 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Eskişehir ehir de termal girişim im ve yatırımlar için i in uygun miktar ve nitelikte sermaye ile insan kaynağı vardır. r.

12 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Eskişehir ehir de termalizm hizmetlerinin sunulabilmesi için in gerekli teknik donanım ve aygıtlar tları üretebilecek sanayi altyapısı bulunmaktadır.

13 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Şimdi de OLUMSUZ yönleri ele alalım.

14 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Eskişehir ehir deki termal kaynaklar mineral yoğunlu unluğu u ve geçerli erli ölçekler açısından a orta niteliktedir. Buna uygun olarak değ gerekir.

15 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Termal ürün çeşitlemesi açısından orta zenginliktedir. Çamur, buhar gibi diğer ürünlerin yapay yollarla üretilmesi gerekebilir.

16 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Sunulabilecek turistik ürün çeşitliliği i göz g önüne ne alınd ndığında Eskişehir ehir de otel vb gibi konaklama kuruluşlar ları henüz yetersiz düzeydedir. Ama gelişmekte olduğu gözlenmektedir.

17 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Eskişehir ehir deki termal su kaynaklarının n geliştirilmesi, niteliğinin inin ve debisinin artırılmas lması,, yeni kaynakların bulunması konularından ndan bilimsel ve teknik inceleme / araştırma rma eksikliği i vardır. r.

18 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Eskişehir ehir de girişim im ve yatırım m eğilimi e yetersizdir. Eskişehir, en büyük b k 15 il arasında toplam istihdam içinde inde işveren i oranının n en düşük k olduğu u ildir. (%4,55)

19 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Eskişehir ehir de resmi ve sivil önderlik eksikliği i vardır. r. Bu bağlamda ne devlet kurum ve kuruluşlar ları ne de sivil örgütler hiza önderi olamamış ışlardır. r.

20 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Özellikle kent merkezindeki termal kaynakların değnin nin önünde nde kent rantı vardır. r.

21 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Termal potansiyelin değ açısından bakıld ldığında; Eskişehir ehir in in çevresinde güçlü rakipler vardır. r.

22 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Yerel girişimciler imciler ile resmi / sivil kuruluşlarda larda proje / projelendirme fikri çok gelişkin değildir.

23 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Şimdi Eskişehir ehir in in termalizm hedefine bir bakalım: Ekonomik hedef: Yerel üret, global sat, yerel yatır. r. Termalizm hedefi: Termalizmi de içine ine alan bir turistik karma yarat ve ekonomik hedefe uygun pazarla.

24 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Termal potansiyelin değnde nde kullanılacak lacak ilkeler: Doğal ve tarihi çevrenin korunması Kentin tümünün t n bir turistik figür r olarak pazarlanması Ekonomik gelişme açısından a süreklilik s sağlanmas lanması Yerel finans ve insan kaynaklarının n süres reçlerde yer almasının sağlanmas lanması Yerel girişimcilik imcilik ve projecilik anlayışı ile katılımc mcılık k ruhunun geliştirilmesi Resmi ve sivil sektörlerin dayanış ışmasının, n, katılımının n ve bunun sürekliliğinin inin sağlanmas lanması Ulusal ve uluslar arası ölçüler açısından a gelir ve avantaj elde edilmesi

25 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Şimdi de adımlar halinde termalizm stratejisinin iş planına na bakalım:

26 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Eskişehir ehir de termal su projelerini de içeren i bilgi-proje birikimi ile bilim-iş örgütlenmesini hızlandh zlandırmak üzere üniversiteler ve kamu katılımı ile sivil bir ekonomik sosyal araştırmalar rmalar merkezi kurulmalıdır. r. Bu merkezde il yüzeyine y yayılm lmış termal suları da içerecek i biçimde imde envanter çalışmalarının n yapılmas lması sağlanmal lanmalı,, yeni çalışmalar teşvik edilmeli ve yapılm lmış çalışmaların n yayınlanmas nlanması sağlanmal lanmalıdır. Diğer yandan söz s z konusu ar-ge merkezi, kendi içinde i inde veya dışıd ışında bir işi geliştirme merkezi oluşmas ması için in çaba göstermelidir. g Ar-ge ve işi geliştirme merkezleri konularında nda kentin üniversitelerine, yerel yönetimlerine, sivil toplum örgütlerine (gerektiğinde inde bir araya gelerek gerçekle ekleştirmek üzere) önemli görevler g düşmektedir. Özellikle ar-ge merkezi, kentteki bilim ve işi oluşumlar umlarını sponsorluk ve birlikte üretme protokolleriyle bir araya getirmeyi becermelidir.

27 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Yörelerde, yerinde ve/veya taşı şınarak daha iyi değerlendirilebilmesi erlendirilebilmesi için i in yeni imar planı da dikkate alınarak yüksek nitelikli ve konaklama olanakları ile donanmış termal tesis projelerinin gerçekle ekleştirilmesi koşullar ulları zorlanmalıdır. r. Girişimci, imci, yatırımc mcı ve mülk m sahiplerinin bu konuda bilgilendirilmesi, teşvik edilmesi sağlanmal lanmalıdır.

28 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Termal proje yatırımında bulunabilecek hedef girişimci imci ve yatırımc mcılara yönelik y (tanıtım, bilgilendirme, yönlendirme türünde) t paket ve nokta programlar uygulanmalıdır.

29 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Yurt içi i i ve yırt y dışıd danış ışmanlık kuruluşlar larından termal projelendirme konularında nda destek ve danış ışmanlık k hizmeti alınmal nmalıdır.

30 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ İl/yöre yüzeyine y yayılm lmış olarak bulunan termal maden sularının önem ve öncelik sırass rası da dikkate alınarak yeniden fiziksel, kimyasal analiz ve tıbbi t değerlendirmelerinin erlendirmelerinin yapılmas lması,, böylece b (yer altı hareketleri nedeniyle değişmi miş olabilecek) envantere ilişkin bilgilerin yenilenmesi sağlanmal lanmalıdır.

31 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Yörelerde yeni termal kaynaklar bulunması,, var olanların n debi ve kalitelerinin iyileştirilmesi için i in arama, inceleme ve araştırma rma çalışmaları yapılmal lmalıdır. Bu konuda başta valilikler olmak üzere yerel yönetimler y ve ilgili sivil kuruluşlar lar seferber olmalıdır. MTA, yerel su kanalizasyon idareleri, üniversitelerin ilgili bölümleri b gibi kuruluşlar ların n bu yönly nlü hareketlenmeleri için i in çalışmalar yapılmal lmalıdır. Yeni deprem haritaları uyarınca; sıcak s su kaynaklarının n aktif faylar ve yer üstü suları ile ilişkileri dikkate alınarak yeni sondaj çalışmaları yapılmal lmalıdır.

32 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Genelde kent turizmi kavramına uygun olarak yöre y turizminin, özelde sağlık turizminin özendirme, yönlendirme y ve eşgüdümünü sağlamak üzere il temelinde Tanıtım m Konseyi oluşturulmal turulmalıdır. r. Konsey kentin tarihi, kültk ltürel, turistik ve işi potansiyelinin tanıtımını yönlendirmek üzere uzun erimli bir işi programı yapmalıdır. Uzun dönem d programı,, orta ve kısa döneme d indirgenerek tanıtılmal lmalıdır. Bu çalışmalara Valilik yönlendirmesinde y bir danış ışma meclisi toplanmasıyla başlanabilir.

33 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Kültür r ve Turizm İl l MüdürlM rlüğü ü nün n görev g kapsamı ile yetki, sorumluluk ve özellikle maddi ve insan kaynaklarının genişletilmesine yönelik y çalışmalar yapılmal lmalıdır. Müdürlük ün ilin turistik nitelikli yöreleriyle y ilgili imar planlama, imar uygulama, projelendirme, yatırım teşvik belgesi, işletme i belgesi ve tanıtım gibi konularda girişimci, imci, yatırımc mcı ve işletmeciye daha fazla yardımc mcı ve yol gösterici olabilmesi için i in daha etkin olması sağlanmal lanmalıdır.

34 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Turizm işletmeci i ve girişimcilerinin imcilerinin yasal mevzuat, kredi imkanları ve değerlendirilebilecek erlendirilebilecek termal turizm potansiyeli konularında nda bilgilenmeleri sağlanmal lanmalıdır. İlgili resmi mevzuatın derli toplu basımı sağlanmal lanmalı; girişimci imci ve yatırımc mcı olmaya aday kişi i ve firmalara adı geçen en konularda eğitim alma olanakları yaratılmal lmalıdır.

35 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Termalizm vizyonuna ışık k tutacak biçimde imde seminer, konferans ve panel türünde t çalışmalar yapılmal lmalıdır. Yerel seminerlere bilim, tıp t p ve işi dünyasının katılımı ile önce ulusal, daha sonra uluslar arası boyutlara ulaşmas ması sağlanmal lanmalıdır.

36 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Yerel tıp t p fakülteleri ve hastanelerin desteği i ve katkılar larıyla sağlık k turizmi ve termal sıcak s sularla tedavi konusunda ulusal ve uluslar arası atölye (workshop( workshop) çalışmaları yapılmal lmalıdır.

37 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Turizm acentaları ile turist rehberlerinin söz z konusu yörenin y şifalı sıcak suları konusunda bilgilenmeleri yönünde y nde çalışmalar yapılmal lmalıdır. KültK ltür r ve Turizm İl Müdürlüğü,, Milli Eğitim E MüdürlM rlüğü,, yerel yönetimler ve üniversitelerin katkılar larıyla konu olarak sıcak s su zenginliklerini de içerecek biçimde imde turizme yönelik y kurs, sertifika programı ve eğitimler e düzenlenmeli; basılı ve görsel g yayınlar üretilmelidir.

38 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ İlk öğretim okullarından başlamak üzere söz s z konusu yörenin y termal olanaklarının öğrenciler tarafından bilinmesi sağlanmal lanmalıdır. Okullarda termal kaynakları değerlendirmeye erlendirmeye yönelik yaklaşı şımları hedefleyen kompozisyon, makale ve resim yarış ışmaları açılabilir.

39 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Yerel kültk ltür-sanat festivalleri bağlam lamında termal turizm fikrinin de işlenmesi ve tanıtılmas lması gündeme alınabilir.

40 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Eğer bölgenin b bilimsel / tekonolojik / akademik / tıp t p potansiyeli uygunsa (-ki( Eskişehir bu açıdan a uygundur) kongre turizmi fikrinin, sağlık k turizmi ile birleştirilebilmesi için i in var olan termal tesislerin kullanılma lma yolları araştırılmal lmalıdır. Sivil toplum kuruluşlar ları söz z konusu potansiyel ve tesisleri üyelerine tanıtmak tmak üzere kongre, konferans ve festival türüt etkinliklerini bu bölge b ve tesislerde yapmaya özen göstermelidirler. g

41 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Yerelde hazırlan rlanıp p yayımlanan Internet sitelerinde şifalı sıcak sular konusunun da yer alması sağlanmal lanmalıdır. Bu konuda adı geçen en sitelerin yöneticileri y ile iletişime ime geçilmeli ilmeli; ; site geliştiricilerin ihtiyacı olan yazılı ve görsel g malzeme ile desteklenmeleri sağlanmal lanmalıdır.

42 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Bölgedeki termal potansiyelin ülke çapında ve uluslar arası düzeyde pazarlanabilmesi için in uygun bir pazarlama programı belirlenip gerekli çalışmalar yapılmal lmalıdır. Bu amaçla üniversitelerin işi adamı / girişimci imci / sanayici / tüccar t / esnaf sivil örgütleri ile bir araya gelmeleri yararlı olabilir. Var olan ürün n ve hizmetlere ek olarak yeni karmaların n oluşmas ması yönünde nde çalışmalar yapılmal lmalıdır.

43 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Değişik ik talepleri olan turistik termal hizmet müşterilerinin m ihtiyaçlar larının karşı şılanması için in termal ürün çeşitliliğini ini sağlayacak çalışmalar yapılmal lmalıdır. Bu çalışmalardaki ürün ve hizmetlerin, kent turizmi bağlam lamında diğer turistik (tarihsel, kültürel vb) karmalar ile birlikte değ göz g önünde nde bulundurulmalıdır. r.

44 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Eskişehir termal potansiyeline uygun kür k / tedavi türleri t araştırılmal lmalı ve modellenmelidir.

45 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Termal turizm işletmesinin i öğeleri olan reklam, satış geliştirme ve halkla ilişkiler konusunda programlı çalışmalar yapılmal lmalıdır. Bu konularda turizm işletmelerinin yeni eğitimler e almaları teşvik edilmelidir.

46 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Termal turizm hizmetlerinin spor, dinlenme, eğlence e ve kültürel etkinlikler gibi diğer rekreasyon öğeleri ile birleştirilerek yeni hizmetler üretilmesi konusunda çalışmalar yapılmal lmalıdır.

47 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Dış girişimci, imci, yatırımc mcılar ile hizmet müşterilerine ulaşmak için i in uluslar arası platformlara erişme çalışmaları yapılmal lmalıdır. Uluslar arası yayınlar ve Internet sitelerinden bu amaçlara yönelik olarak yararlanılmal lmalıdır. Termalizm konusunda ulusal ve uluslar arası bilimsel etkinlikler ile işi alanlarında nda yer alınmal nmalıdır.

48 ehir de Termal Turizm Potansiyelin Değ Başta termalizm olmak üzere Eskişehir ehir- Afyon-Kütahya gibi illere yayılm lmış olan yerel potansiyel bir yarış ışma öğesi olmaktan çok, bir ortaklık k konusu olarak değerlendirilmelidir. erlendirilmelidir. Bölgesel B alan (havza) fikrini geliştirmeliyiz. Eskişehir olarak diğer illerle birlikte termalizmi de içeren i bölgesel b proje ve programlar geliştirebiliriz. Bu bağlamda illerdeki resmi ve sivil kuruluşlar lar (ticaret ve sanayi odaları) ) bölgesel b koordinasyon amacıyla bir araya gelmeyi düşünmelidirler.

SeyitGazi yi. Gürcan Banger. 4 Eylül l 2005

SeyitGazi yi. Gürcan Banger. 4 Eylül l 2005 SeyitGazi yi Düşünmek Gürcan Banger 4 Eylül l 2005 Önce: Sosyo Ekonomik Durum Eskişehir, sosyo ekonomik gelişmi mişlik açısından a Türkiye nin 6 ınc6 ncı ilidir. Eskişehir merkez ilçesi, ülkenin en gelişmi

Detaylı

Eskişehir Ticaretinin Geleceği STRATEJİK GELECEK TASARIMI

Eskişehir Ticaretinin Geleceği STRATEJİK GELECEK TASARIMI STRATEJİK GELECEK TASARIMI Strateji nedir? Strateji, bir doğrultu ve rota belirleme süreci s demektir. Bulunulan ortamın n saptanmasından ndan sonra gelecekte hedeflenen konum belirlenir. Gelecekteki hedef

Detaylı

Belediyesi Günleri Haziran Sosyal Yaşamda amda Yeri Gürcan. Banger. gurcanbanger.com.

Belediyesi Günleri Haziran Sosyal Yaşamda amda Yeri Gürcan. Banger. gurcanbanger.com. Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Lületaşı Günleri 27-28 28 Haziran 2005 Lületaşının n Ekonomik ve Sosyal Yaşamda amda Yeri Gürcan Banger http://www.gurcanbanger gurcanbanger.com Lületaşı Eskişehir Taşı Eskişehir

Detaylı

Eskişehir 2015 Vizyonu Kentin Sosyo-Ekonomik Geleceği. Gürcan Banger

Eskişehir 2015 Vizyonu Kentin Sosyo-Ekonomik Geleceği. Gürcan Banger Gürcan Banger http://www.gurcanbanger.com Kentsel Vizyon nedir? Kentsel vizyon, bir kentin kendine ve kendi geleceğine nasıl baktığıdır. Kentsel vizyon, kentin gelecekte ne olmak istediğidir. Kentsel vizyon,

Detaylı

KONGRE VE FUAR YÖNETY NETİMİ. r.afitap BULUT

KONGRE VE FUAR YÖNETY NETİMİ. r.afitap BULUT KONGRE VE FUAR YÖNETY NETİMİ Öğr.Gör. r.afitap BULUT 2012 DERS PLANI 1.Hafta: Kongre tanımı ve tarihçesi, Kongre ve turizm ilişkisi, Kongre turizminin diğer turizm türleri t ile ilişkisi, Toplantı türleri

Detaylı

2009-2013 İZMİR BÖLGESEL GELİŞME PLANI İLERİ TEKNOLOJİYE DAYALI SANAYİLER SEKTÖRÜ ÇALIŞTAYI 10 TEMMUZ 2009 SONUÇ RAPORU

2009-2013 İZMİR BÖLGESEL GELİŞME PLANI İLERİ TEKNOLOJİYE DAYALI SANAYİLER SEKTÖRÜ ÇALIŞTAYI 10 TEMMUZ 2009 SONUÇ RAPORU 009-0 İZMİR BÖLGESEL GELİŞME PLANI İLERİ TEKNOLOJİYE DAYALI SANAYİLER SEKTÖRÜ ÇALIŞTAYI 0 TEMMUZ 009 SONUÇ RAPORU İzmir Kalkınma Ajansı Planlama Programlama ve Koordinasyon Birimi İzmir Kalkınma Ajansı

Detaylı

YATIRIMDAN İŞLETMEYE TERMAL TURİZM

YATIRIMDAN İŞLETMEYE TERMAL TURİZM YATIRIMDAN İŞLETMEYE TERMAL TURİZM Hazırlayan: Turabi ÇELEBİ Termal Turizm Yatırımlarına yaklaşım *Termal Turizm Destinasyonları *Termal Otel Yatırımları * * Geleneksel Anlayış ( Asya Tipi ) * Modern

Detaylı

1.ULUSLARARASI SAĞLIK ZMĐ KONGRESĐ

1.ULUSLARARASI SAĞLIK ZMĐ KONGRESĐ 1.ULUSLARARASI SAĞLIK TURĐZM ZMĐ KONGRESĐ TÜRKĐYE DE SAĞLIK TURĐZM ZMĐNE ve ÖZEL HASTANELERE GENEL BAKIŞ Uzm.Dr.Levent Saraç 1 SAĞLIK TURĐZM ZMĐNDE TERCĐH NEDENLARĐ Kaplıca Turizmi (yaşlılar) lar) Yaşam

Detaylı

Sivil Toplum Diyalogu: Avrupa Bilgi AVRUPA BİRLB RLİĞİ NE KATILIM SÜRECS

Sivil Toplum Diyalogu: Avrupa Bilgi AVRUPA BİRLB RLİĞİ NE KATILIM SÜRECS Sivil Toplum Diyalogu: Avrupa Bilgi Köprüleri Programı AVRUPA BİRLB RLİĞİ NE KATILIM SÜRECS RECİNDE TÜRK T İNŞAAT SEKTÖRÜ PROJESİ Projenin Konusu Projemiz, Avrupa Birliği ne tam üyelik sürecinde yol alan

Detaylı

Seyitgazi ve Turizm Gürcan Banger

Seyitgazi ve Turizm Gürcan Banger Seyitgazi ve Turizm 31 Ağustos 2013 Seyitgazi 2 Elimizde ne var? Seyitgazi, ağırlıklı potansiyel olarak değerlendirilmeyi bekleyen inanç turizmi, tarih turizmi, doğa ve köy turizmi, dış alan sporları turizmi

Detaylı

KONGRE VE FUAR YÖNETY NETİMİ. r.afitap BULUT

KONGRE VE FUAR YÖNETY NETİMİ. r.afitap BULUT KONGRE VE FUAR YÖNETY NETİMİ Öğr.Gör. r.afitap BULUT 2012 3.Hafta 1-Kongre turizminin gelişme nedenleri a)arz açısındana b)talep açısındana 2-Kongre turizminin etkileri a)ekonomik etkiler b)sosyo Sosyo-kültürel

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr ANKARA KALKINMA AJANSI www.ankaraka.org.tr TÜRKİYE'NİN En Genç Kalkınma Ajansı Ankara Kalkınma Ajansı bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak, bölgenin rekabet gücünü artırmak ve gelişimini hızlandırmak

Detaylı

Yerel Yönetimde Yeni Değerler. erler. Mehtap Birgili Gürcan Banger

Yerel Yönetimde Yeni Değerler. erler. Mehtap Birgili Gürcan Banger Yerel Yönetimde Y Yeni Değerler erler Mehtap Birgili Gürcan Banger Meşruiyet Sorunu Geleneksel siyasetin ve temsilî demokrasinin beşer erî ve sosyal ihtiyaçlar ları tam olarak karşı şılamadığı anlaşı şıldı.

Detaylı

2012-2023 ULUSAL YAŞLANMA STRATEJİK PLANI KENT KONSEYLERİ AMASYA ÇALIŞTAYI 22.10.2011

2012-2023 ULUSAL YAŞLANMA STRATEJİK PLANI KENT KONSEYLERİ AMASYA ÇALIŞTAYI 22.10.2011 2012-2023 ULUSAL YAŞLANMA STRATEJİK PLANI KENT KONSEYLERİ AMASYA ÇALIŞTAYI 22.10.2011 GRUP 2 Moderatör: İlhan TOMANBAY Raportör: Ögr.Gör. Yılmaz TOKTAŞ Sekreter: Arş.Gör. Gamze FIŞKIN Katılımcılar Bolu

Detaylı

GRUP DOĞAR ÇALIŞTAY RAPORU,

GRUP DOĞAR ÇALIŞTAY RAPORU, GRUP DOĞAR ÇALIŞTAY RAPORU, 29.10.2011 Sektör derneklerinin yapısı: Genel olarak sektör dernekleri firma esaslı olan (Tüzel kişilere dayanan) yapılardır. Belirli grupları kapsar. Sadece tasarımcılar ayrı

Detaylı

YEBKO 2013. Kocaeli İli Kandıra Kıyı Bölge Turizmi Gelişiminin Önündeki. Engeller ve Geliştirmeye Yönelik Çözüm Önerileri: Bir Alan Araştırması

YEBKO 2013. Kocaeli İli Kandıra Kıyı Bölge Turizmi Gelişiminin Önündeki. Engeller ve Geliştirmeye Yönelik Çözüm Önerileri: Bir Alan Araştırması YEBKO 2013 Kocaeli İli Kandıra Kıyı Bölge Turizmi Gelişiminin Önündeki Engeller ve Geliştirmeye Yönelik Çözüm Önerileri: Bir Alan Araştırması Dr. Nilay Kaleli Karasakal ARAŞTIRMANIN AMACI Bölge turizminin

Detaylı

2009-2013 İZMİR BÖLGESEL GELİŞME PLANI YENİLENEBİLİR ENERJİLER SEKTÖRÜ ÇALIŞTAYI 13 HAZİRAN 2009 SONUÇ RAPORU

2009-2013 İZMİR BÖLGESEL GELİŞME PLANI YENİLENEBİLİR ENERJİLER SEKTÖRÜ ÇALIŞTAYI 13 HAZİRAN 2009 SONUÇ RAPORU 2009-2013 İZMİR BÖLGESEL GELİŞME PLANI YENİLENEBİLİR ENERJİLER SEKTÖRÜ ÇALIŞTAYI 13 HAZİRAN 2009 SONUÇ RAPORU İzmir Kalkınma Ajansı Planlama Programlama ve Koordinasyon Birimi İzmir Kalkınma Ajansı ve

Detaylı

2011 Teklif Çağrısı Bilgilendirme Sunumları Program Amaç ve Öncelikleri. 14 Temmuz 2011 ANKARA

2011 Teklif Çağrısı Bilgilendirme Sunumları Program Amaç ve Öncelikleri. 14 Temmuz 2011 ANKARA 2011 Teklif Çağrısı Bilgilendirme Sunumları Program Amaç ve Öncelikleri 14 Temmuz 2011 ANKARA Gündem 2011 Teklif Çağrısı Kapsamı Mali Destek Programları Bütçeler ve Destek Oranları Turizm Potansiyelinin

Detaylı

PROF.DR.FAHİR DEMİRKAN PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI. Düşünen, çalışan,üreten ÜNİVERSİTE GİBİ ÜNİVERSİTE

PROF.DR.FAHİR DEMİRKAN PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI. Düşünen, çalışan,üreten ÜNİVERSİTE GİBİ ÜNİVERSİTE PROF.DR.FAHİR DEMİRKAN PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI Düşünen, çalışan,üreten ÜNİVERSİTE GİBİ ÜNİVERSİTE AR-GE ODAKLI ŞEFFAF ÜNİVERSİTE ŞEFFAF YÖNETİM ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE PROF.DR.FAHİR DEMİRKAN

Detaylı

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK: YEŞİL BİNALAR & NANOTEKNOLOJİ STRATEJİLERİ. Muhammed Maraşlı İMSAD-UNG Çalışma Grubu Üyesi

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK: YEŞİL BİNALAR & NANOTEKNOLOJİ STRATEJİLERİ. Muhammed Maraşlı İMSAD-UNG Çalışma Grubu Üyesi İNŞAAT SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK: YEŞİL BİNALAR & NANOTEKNOLOJİ STRATEJİLERİ Muhammed Maraşlı İMSAD-UNG Çalışma Grubu Üyesi RAPORUN AMACI Türk İnşaat Sektörünün rekabet gücünün arttırılması amacıyla

Detaylı

Tanıtım m Faaliyetleri

Tanıtım m Faaliyetleri DTO226 TURİZM VE ÇEVRE İKİNCİ HAFTA ĐÇ TURĐZM Đç Turizmde Yürütülen Y Tanıtım m Faaliyetleri İç turizmin gelişmesi için yürütülen workshop faaliyetlerine destek verilmesi İlgili Genel Müdürlüklerle (Kültür

Detaylı

Eskişehir Ticaret Odası Çalışmaları İçin Öneriler

Eskişehir Ticaret Odası Çalışmaları İçin Öneriler Eskişehir Ticaret Odası Çalışmaları İçin Öneriler Gürcan Banger 16 Ağustos 2005 Kurumsallaşma Genel anlamda ETO nun kurum kimliğinin geliştirilmesi yönünde çalışmalar yapılmalıdır. Bu bağlamda; yıllık

Detaylı

Grup 3 EGE BÖLGESİ. İzmir-Kütahya

Grup 3 EGE BÖLGESİ. İzmir-Kütahya Grup 3 EGE BÖLGESİ İzmir-Kütahya Güçlü yönler Gençler Yaşlılar El Ele Projesi (2010 yılı). Sevgi Evleri Projesi. Kütahya da 40 yataklı yaşlı bakım evi. İzmir de 300 yataklı yaşlı bakım evi. Belediyeler

Detaylı

TURĠZM SEKTÖRÜ ÇALIġTAYI. 23 Haziran 2011, Zonguldak. ÇALIġTAY RAPORU

TURĠZM SEKTÖRÜ ÇALIġTAYI. 23 Haziran 2011, Zonguldak. ÇALIġTAY RAPORU TURĠZM SEKTÖRÜ ÇALIġTAYI 23 Haziran 2011, Zonguldak ÇALIġTAY RAPORU GĠRĠġ Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından organize edilen Turizm Sektörü konulu çalıştay, 23 Haziran 2011 tarihinde Batı

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ FAALİYET RAPORU [ 2 0 1 0 ]

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ FAALİYET RAPORU [ 2 0 1 0 ] DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Y A Ş A M B O Y U E Ğ İ T İ M A R A Ş T I R M A V E U Y G U L A M A M E R K E Z İ FAALİYET RAPORU [ 2 0 1 0 ] Ġ Ç Ġ N D E K Ġ L E R AMAÇ... 3 FAALİYETLER... 3 EĞİTİM PROGRAMLARI... 4

Detaylı

6.15 TURİZM. 6.15.1 Ana Konular

6.15 TURİZM. 6.15.1 Ana Konular 6.15 TURİZM 6.15 TURİZM 334 6.15 TURİZM Başkent Lefkoşa çeşitli dönemlere ait tarihi, mimari, ve kültürel değerler açısından oldukça zengindir. Ayrıca Başkent olması nedeniyle ülkenin yönetsel, iş ve alışveriş

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

Dr. Müge ŞANAL. Ziraat Mühendisi Antalya

Dr. Müge ŞANAL. Ziraat Mühendisi Antalya Dr. Müge ŞANAL Ziraat Mühendisi 06.04.2017 Antalya 1 Ülkemiz binlerce yıllık kültürel birikimi ve doğal güzellikleri ile dünyanın önemli kültür ve turizm merkezleri arasında yer almaktadır. 2 Kültür ve

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI 2012 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI

ANKARA KALKINMA AJANSI 2012 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI ANKARA KALKINMA AJANSI 2012 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI Ankara Kalkınma Ajansı, 2012 yılı teklif çağrısı kapsamında, mali destek programı ile dört ayrı başlıkta toplam 27.000.000 TL tutarında destek sağlayacaktır.

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLİĞ İ DO Vİ Z KAZANDİRİCİ Hİ ZMET Tİ CARETİ DESTEKLERİ KIRŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ

T.C. EKONOMİ BAKANLİĞ İ DO Vİ Z KAZANDİRİCİ Hİ ZMET Tİ CARETİ DESTEKLERİ KIRŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ T.C. EKONOMİ BAKANLİĞ İ DO Vİ Z KAZANDİRİCİ Hİ ZMET Tİ CARETİ DESTEKLERİ KIRŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ Sağlık Turizmine Yönelik Destekler Türkiye nin döviz kazandırıcı hizmet gelirlerinin artırılması ve

Detaylı

T.C. İŞ KURUMU. Yücel KARAKOYUN İstihdam ve Meslek Uzmanı

T.C. İŞ KURUMU. Yücel KARAKOYUN İstihdam ve Meslek Uzmanı T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLG VENLİK K BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM M KURULLARI Yücel KARAKOYUN İstihdam ve Meslek Uzmanı 1 İl İstihdam ve Mesleki Eğitim E Kurulları İl İstihdam

Detaylı

2011 Yılı Teklif Çağrısı Proje Eğitim Toplantısı Program Amaç ve Öncelikleri, Uygunluk Kriterleri, Başvuru ve Değerlendirme Süreci

2011 Yılı Teklif Çağrısı Proje Eğitim Toplantısı Program Amaç ve Öncelikleri, Uygunluk Kriterleri, Başvuru ve Değerlendirme Süreci 2011 Yılı Teklif Çağrısı Proje Eğitim Toplantısı Program Amaç ve Öncelikleri, Uygunluk Kriterleri, Başvuru ve Değerlendirme Süreci 3 Ağustos 2011 ANKARA Gündem 2011 Teklif Çağrısı Kapsamı Mali Destek Programları

Detaylı

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Bursa Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 29.05.2013

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Bursa Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 29.05.2013 2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Bursa Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 29.05.2013 Küresel Turizm Sektörü Dünya daki turist sayısı 2011 yılında bir önceki yıla göre % 4,6 ve 2012 de %4 artışla 1,035 milyar

Detaylı

Tablo 45 - Turizm İşletme Belgeli Tesislerde Konaklama ve Belediye Sayıları

Tablo 45 - Turizm İşletme Belgeli Tesislerde Konaklama ve Belediye Sayıları TURİZM Kütahya ya gelen yabancı turistler Merkez ve Tavşanlı ilçelerinde; yerli turistler ise Merkez, Emet, Simav ve Tavşanlı ilçelerinde yoğun olarak konaklamaktadırlar. 2012 yılı içerisinde ildeki işletme

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYES KÜLTÜR SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ

ÇANKAYA BELEDİYES KÜLTÜR SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ ÇANKAYA BELEDİYES YESİ KÜLTÜR SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ ENGELLİLER LER HİZMET H BİRİMİB ZİHİNSEL ENGELLİ BİREYLERİN MESLEKİ VE SOSYAL REHABİLİTASYONUNDA YEREL YÖNETİMLERİN SORUMLULUKLARI ÇENGEL CAFE UYGULAMASI

Detaylı

Yerel Yönetimler Y. ve STK lar. Gürcan. Banger. Akdeniz Üniversitesi. Antalya

Yerel Yönetimler Y. ve STK lar. Gürcan. Banger. Akdeniz Üniversitesi. Antalya AB ye Uyum Sürecinde S ve STK lar Gürcan Banger Akdeniz Üniversitesi Antalya Mevcut Yönelim Y Küresel Çağ da merkezî ve yerel yönetimlerle sivil toplumun ve kentlerin arayüzünü incelediğimizde imizde şunları

Detaylı

Diyarbakır Turizm Platformu

Diyarbakır Turizm Platformu Diyarbakır Turizm Platformu Diyarbakır Turizm Stratejisi 2011-2016 Eylem Planı 1 Turizm Yönetişiminde Koordinasyon ve İşbirliğinin Geliştirilmesi Diyarbakır ın Pazar İmajının ve Turizm Talebinin Geliştirilmesi

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center Kurumsal yönetime inancınızı paylaşmak, sürdürülebilir kalkınma hedefiyle ilerlemek için IX. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi nde yerinizi alın! Uluslararası

Detaylı

Komisyon 5 Mesleki Teknik Öğretim ve Yaşam Boyu Öğrenme Komisyonu Kararları

Komisyon 5 Mesleki Teknik Öğretim ve Yaşam Boyu Öğrenme Komisyonu Kararları Komisyon 5 Mesleki Teknik Öğretim ve Yaşam Boyu Öğrenme Komisyonu Kararları 1. Avrupa Birliği Yeterlilik Çerçevesi esas alınarak Yeterlilik Çerçevesi ivedilikle ilan edilmelidir. 2. Bağımsız Ulusal Yeterlilik

Detaylı

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ilgili mekanizmaların vizyonu, Bölgesel, ulusal ve

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ilgili mekanizmaların vizyonu, Bölgesel, ulusal ve Düzce Üniversitesi 2015-2019 stratejik planında Düzce Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) doğrudan yer almakta olup, bu plan kapsamında ortaya konulan hedeflere ulaşılmasında önemli bir işleve sahiptir. Bu

Detaylı

İSTANBUL TİCARET ODASI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNE YÖNELİK DESTEKLER

İSTANBUL TİCARET ODASI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNE YÖNELİK DESTEKLER İSTANBUL TİCARET ODASI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNE YÖNELİK DESTEKLER Rekabeti Geliştirme Krdinatörlüğü Aralık 2014 SAĞLIK TURİZMİ BİLİŞİM FİLM EĞİTİM İ S T A N B U L T İ C A R E T O D A S I / D

Detaylı

TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ

TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM

Detaylı

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) TR72 (KAYSERİ SİVAS YOZGAT) DÜZEY 2 BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN

T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) TR72 (KAYSERİ SİVAS YOZGAT) DÜZEY 2 BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) TR72 (KAYSERİ SİVAS YOZGAT) DÜZEY 2 BÖLGESİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN İLAN Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2016 yılı teklif çağrısı kapsamında

Detaylı

TÜRKİYE TURİZM STRATEJİSİ 2023 VE MALATYA İLİ TURİZMİ

TÜRKİYE TURİZM STRATEJİSİ 2023 VE MALATYA İLİ TURİZMİ TÜRKİYE TURİZM STRATEJİSİ 2023 VE MALATYA İLİ TURİZMİ Dr. ADNAN ASLAN 27 MART 2013 ANKARA KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM ve İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İÇERİK 1.Dünyada ve Türkiye de Turizm 2. Türkiye

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm TURİZME GENEL YAKLAŞIMLAR

İÇİNDEKİLER. Birinci Bölüm TURİZME GENEL YAKLAŞIMLAR İÇİNDEKİLER Birinci Bölüm TURİZME GENEL YAKLAŞIMLAR I TURİZM KAVRAMI VE KAPSAMI... 1 A- TURİZM OLAYI VE ÖNEMİ... 2 B- TURİZMİN DİĞER BİLİMLERLE İLİŞKİSİ... 3 1-Turizm ve Ekonomi... 4 2-Turizm ve Coğrafya...

Detaylı

BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI 2014-2023 TR41 BÖLGE PLANI BURSA TURİZM ÖZEL İHTİSAS KOMİSYONU TOPLANTISI BİLGİ NOTU

BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI 2014-2023 TR41 BÖLGE PLANI BURSA TURİZM ÖZEL İHTİSAS KOMİSYONU TOPLANTISI BİLGİ NOTU BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI 24-223 TR4 BÖLGE PLANI BURSA TURİZM ÖZEL İHTİSAS KOMİSYONU TOPLANTISI BİLGİ NOTU , bin Türkiye, milyon Turizm Sektörü Türkiye 223 Turizm Stratejisi nde illerimizin

Detaylı

İSO Kadın Sanayiciler Platformu 8 MART MANİFESTOSU

İSO Kadın Sanayiciler Platformu 8 MART MANİFESTOSU İSO Kadın Sanayiciler Platformu 8 MART MANİFESTOSU 1- Kadın istihdamı özendirilmeli Sorun: Gelişmiş ülkelerin çoğunda kadınların işgücüne katılım oranları yüzde 60-80 aralığında. Gelişmekte olan ülkelerde

Detaylı

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLĞİ 2011 YILI ÇALIŞMA PROGRAMI Akdeniz Belediyeler Birliği, üyelerine üst düzey hizmet sunan, yerel ölçekteki Reform süreçlerine ve Ülkemizin AB ile bütünleşme sürecine destek

Detaylı

Sağlık Turizmi Sektörüne Yönelik Devlet Destekleri

Sağlık Turizmi Sektörüne Yönelik Devlet Destekleri Sağlık Turizmi Sektörüne Yönelik Devlet Destekleri 27.12.1994 tarihli ve 94/6401 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan İhracata Yönelik Devlet Yardımları Kararı na dayanılarak hazırlanan

Detaylı

Turizm sektörü, Türkiye için önemli bir gelir kaynağı oluşturmaktadır.

Turizm sektörü, Türkiye için önemli bir gelir kaynağı oluşturmaktadır. Turizm sektörü, Türkiye için önemli bir gelir kaynağı oluşturmaktadır. Milli Gelirin yaklaşık %5 i turizm sektöründen elde edilmektedir. (%1i termal turizimden) Turizm sektöründe son yıllarda yaşanan hızlı

Detaylı

AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları

AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları Aralık 2004 AB Bölgesel Programları Dairesi Başkanlığı

Detaylı

Gürcan Banger 21 Mayıs 17 Haziran 2012

Gürcan Banger 21 Mayıs 17 Haziran 2012 Gürcan Banger 21 Mayıs 17 Haziran 2012 Üretim Yatırımı Girişim kapsamında hedeflenen ürün veya hizmetlerin üretilmesi için gerekli işletme faaliyetleri planlanmalıdır. Girişimcinin uzmanlığına da bağlı

Detaylı

14. ULUSAL TURĠZM KONGRESĠ DEĞERLENDĠRME ANKET SONUÇLARI. Tablo 1: 14. Ulusal Turizm Kongresine Katılan Katılımcıların Demografik Sonuçları (n=132)

14. ULUSAL TURĠZM KONGRESĠ DEĞERLENDĠRME ANKET SONUÇLARI. Tablo 1: 14. Ulusal Turizm Kongresine Katılan Katılımcıların Demografik Sonuçları (n=132) 14. ULUSAL TURĠZM KONGRESĠ DEĞERLENDĠRME ANKET SONUÇLARI Tablo 1: 14. Ulusal Turizm Kongresine Katılan Katılımcıların Demografik Sonuçları () Cinsiyet Erkek Kadın YaĢ 20 ve daha az 21-30 31-40 41-50 51-60

Detaylı

GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin Dersin Adı Kodu SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z SOE6904 Danışmanlık Z

GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin Dersin Adı Kodu SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z SOE6904 Danışmanlık Z İŞLETME ANABİLİM DALI YÖNETİM VE ORGANİZASYON TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI ( AŞAMASI) SOE5901 Uzmanlık Alan Dersi Z 8 0 8 0 8 SOE5903 Danışmanlık Z 0 1 1 0 1 YVO5001 Yönetim ve Organizasyonda

Detaylı

GİRESUN ÜNİVERSİTE-KENT İŞBİRLİĞİ PLATFORMU YÖNERGESİ (GÜKİP) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar

GİRESUN ÜNİVERSİTE-KENT İŞBİRLİĞİ PLATFORMU YÖNERGESİ (GÜKİP) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar GİRESUN ÜNİVERSİTE-KENT İŞBİRLİĞİ PLATFORMU YÖNERGESİ (GÜKİP) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)Bu Yönergenin amacı; Giresun Üniversite-Kent İşbirliği Platformu'nun amaçlarına,

Detaylı

SAĞLIK TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI VE POLİTİKALAR. Dr. H. Ömer Tontuş Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü

SAĞLIK TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI VE POLİTİKALAR. Dr. H. Ömer Tontuş Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü SAĞLIK TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI VE POLİTİKALAR Dr. H. Ömer Tontuş Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü Programın Amacı ve Kapsamı-1 2 Tıbbi tedavinin alınması, termal kaynakların kullanılması,

Detaylı

KAMU POLİTİKASI BELGELERİ

KAMU POLİTİKASI BELGELERİ Ünite 4 Doç. Dr. Nuray ERTÜRK KESKİN Türkiye deki kamu politikası belgelerinin tanıtılması amaçlanmaktadır. Kamu politikası analizinde görüş alanında olması gereken politika belgeleri altı başlık altında

Detaylı

KOSGEB DESTEKLERİ (2010/YENİ DESTEKLER)

KOSGEB DESTEKLERİ (2010/YENİ DESTEKLER) KOSGEB DESTEKLERİ (2010/YENİ DESTEKLER) 1.KOBİ PROJE DESTEK PROGRAMI İşletmelere özgü sorunların işletmeler tarafından projelendirildiği ve projelendirilen maliyetlerin desteklenebildiği bir programa ihtiyaç

Detaylı

AYDIN TURİZM ÇALIŞTAYI RAPORU

AYDIN TURİZM ÇALIŞTAYI RAPORU AYDIN TURİZM ÇALIŞTAYI RAPORU 2 Mayıs 2013 tarihli Perşembe günü Kuşadası Korumar Otel de gerçekleştirilen çalıştay saat 10:00 da başlamıştır. Toplantıya Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ADÜ Turizm

Detaylı

İçindekiler. İçindekiler

İçindekiler. İçindekiler İçindekiler v İçindekiler 17. Baskıya Önsöz...iii İçindekiler...v Tablolar Listesi...xiii Şekiller Listesi...xiv Haritalar Listesi...xiv Kısaltmalar Listesi...xv 1. BÖLÜM: TURİZM VE TURİST KAVRAMLARI TURİZMİN

Detaylı

Y ks k e s le l n T u T ri r z i m

Y ks k e s le l n T u T ri r z i m Gürcan Banger 20 Mayıs 2014 - SKÅL Eskişehir Kulübü Yükselen Turizm 1980 li yıllarda gelişmiş Batı ülkelerinde imalat endüstrilerinin Uzakdoğu ülkelerine kaçmaya başlamaları ile birlikte turizm ekonomisine

Detaylı

Mühendislik Fakültelerinde Araştırma Süreçlerinin Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkıları

Mühendislik Fakültelerinde Araştırma Süreçlerinin Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkıları Mühendislik Fakültelerinde Araştırma Süreçlerinin Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkıları Mühendislik Fakültelerinin Araştırma ve Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkılarının Değerlendirilmesi Paneli

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (Değişik:RG-12/1/2015-29234) (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Gebze

Detaylı

üzere, beş startejik öncelik ortaya koymaktadır r :

üzere, beş startejik öncelik ortaya koymaktadır r : ICEM TÜRKT RKİYE ULUSAL KONFERANSI ÖRG RGÜTLENME VE SOSYAL DİYALOG Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Performans Standartları ve Örgütlenme Olanakları 15 Haziran 2009 Ankara, Türkiye Kemal Özkan, ICEM Kimya

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

Halkla İlişkiler ve Organizasyon

Halkla İlişkiler ve Organizasyon Halkla İlişkiler ve Organizasyon A. ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri alanı, küreselleşen dünya içinde kurum ve kuruluşlar için bir ihtiyaç olarak varlığını hissettirmektedir.

Detaylı

TÜBİTAK DESTEKLERİ 1. SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI (1501) Bu destek programı kapsamında, yenilik tanımı çerçevesinde;

TÜBİTAK DESTEKLERİ 1. SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI (1501) Bu destek programı kapsamında, yenilik tanımı çerçevesinde; TÜBİTAK DESTEKLERİ 1. SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI (1501) Destek Kapsamı Bu destek programı kapsamında, yenilik tanımı çerçevesinde; yeni bir ürün üretilmesi, mevcut bir ürünün geliştirilmesi,

Detaylı

T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Mehmet TEZYETİŞ OSTİM Hizmet Merkezi Müdürü

T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Mehmet TEZYETİŞ OSTİM Hizmet Merkezi Müdürü KOSGEB T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Mehmet TEZYETİŞ OSTİM Hizmet Merkezi Müdürü KOSGEB VE KURULUŞ AMACI KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile

Detaylı

Yönetimin Fonksiyonları. İşletmeye Giriş. neltme. Yönetimin Fonksiyonları. Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı. vturker@marmara

Yönetimin Fonksiyonları. İşletmeye Giriş. neltme. Yönetimin Fonksiyonları. Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı. vturker@marmara İşletme BölümüB İşletmeye Giriş Ders Notu - 9 Yönetimin Fonksiyonları vturker@marmara marmara.edu..edu.tr www.volkanturker volkanturker.com..com.tr 1 2 Yönetimin Fonksiyonları İşletme BölümüB Planlama

Detaylı

Tarım Tarihi ve Deontolojisi Dersi 14.Hafta SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM VE GİRDİ KULLANIMI. Dr. Osman Orkan Özer

Tarım Tarihi ve Deontolojisi Dersi 14.Hafta SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM VE GİRDİ KULLANIMI. Dr. Osman Orkan Özer Tarım Tarihi ve Deontolojisi Dersi 14.Hafta SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM VE GİRDİ KULLANIMI Dr. Osman Orkan Özer SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM VE GİRDİ KULLANIMI Sürdürülebilir tarım; Günümüz kuşağının besin gereksinimi

Detaylı

Travertine Bridges In Turkey

Travertine Bridges In Turkey TÜRKİYE DE TRAVERTEN KÖPRÜLERİ Travertine Bridges In Turkey Selahattin POLAT Selahattin POLAT Uşak Üniversitesi, Fen Edebiyat Fak. Cografya Bölümü, USAK, spolat@usak.edu.tr Traverten Birikim şekillerinin

Detaylı

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ BİRLİĞİN VİZYONU Akdeniz Belediyeler Birliği, Yerel Yönetimler Reformu ve AB ile bütünleme süreçlerine destek sağlayan, hizmetlerinde kalite, verimlilik ve güvenirliği esas

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER

İÇİNDEKİLER. Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER İÇİNDEKİLER Contents I. KISIM İŞLETMECİLİK İLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER 1.Bölüm: TEMEL İŞLETMECİLİK KAVRAM VE TANIMLARI... 2 Giriş... 3 1.1. Temel Kavramlar ve Tanımlar... 3 1.2. İnsan İhtiyaçları... 8 1.3.

Detaylı

Çelik Derneği. Haziran 2007- Mayıs s 2008 Dönemi. Faaliyet Raporu

Çelik Derneği. Haziran 2007- Mayıs s 2008 Dönemi. Faaliyet Raporu Türk Yapısal Çelik Derneği Haziran 2007- Mayıs s 2008 Dönemi Faaliyet Raporu TUCSA YÖNETY NETİMİ 26 Haziran 2006 tarihinde gerçekle ekleştirilen Genel Kurul Toplantısı nda nda 2 yılly llığına Dernek Yönetimine

Detaylı

14/2002 AB. ışmanlık k hizmeti verilmesine dair başar ru.

14/2002 AB. ışmanlık k hizmeti verilmesine dair başar ru. METALİTSİ KNSB SENDİKA FEDERASYONU * Proje VS/2009/0484 2009 09-2010 Bilgilendirme ve danış ışmanlık k fikrinden işçi i i ve çalışanların n fiiliyatta bilgilendirilmesi ve danış ışmanlık k hizmeti verilmesine

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center Kurumsal yönetime inancınızı paylaşmak, sürdürülebilir kalkınma hedefiyle ilerlemek için VIII. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi nde yerinizi alın!

Detaylı

BALIKESİR de. Yatırım Yapmak İçin 101 Neden

BALIKESİR de. Yatırım Yapmak İçin 101 Neden BALIKESİR de Yatırım Yapmak İçin 101 Neden Coğrafi Konum 1. Türkiye nin ekonomik hareketliliğinin en yüksek olduğu Marmara Bölgesi nde yer alması, 2. Marmara ve Ege Denizi ne kıyılarının bulunması, 3.

Detaylı

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı. 10.04.2013 Anadolu Üniversitesi

2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı. 10.04.2013 Anadolu Üniversitesi 2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Eskişehir Turizm İhtisas Komisyonu Toplantısı 10.04.2013 Anadolu Üniversitesi Küresel Turizm Sektörü Dünya daki turist sayısı 2011 yılında bir önceki yıla göre % 4,6 ve 2012

Detaylı

Hakkımızda. Ostim teknopark

Hakkımızda. Ostim teknopark Hakkımızda Teknopark, 05.02.2014 tarihli Bakanlar Kurulu Kararının 04.04.2014 tarih ve 28962 sayılı Resmi Gazete de ilanı ile kurulmuştur. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu kapsamında faaliyette bulunmak

Detaylı

2015 Yılı GEKA Proje Teklif Çağrısı ilan edilmiştir.

2015 Yılı GEKA Proje Teklif Çağrısı ilan edilmiştir. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2015 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında Kâr Amacı Güden İşletmelere Yönelik Alternatif Turizm, Küçük Ölçekli Altyapı Projelerine Yönelik Alternatif Turizm Altyapısı,

Detaylı

MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ EKİM 2017

MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ EKİM 2017 MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ EKİM 2017 MAL İHRACATINA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ 1 UR-GE Desteği 2 Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi 3 Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği 4 Yurtdışı

Detaylı

GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013

GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013 GÜNEY EGE BÖLGE PLANI 2010-2013 SUNUM AKIŞI Bölge Planı Hazırlık Süreci Paydaş Analizi Atölye Çalışmalarının Gerçekleştirilmesi Mevcut Durum Analizi Yerleşim Yapısı ve Yerleşmeler Arası İlişki Analizi

Detaylı

2012 STRATEJİ VE EYLEM PLANI TOPLANTISI

2012 STRATEJİ VE EYLEM PLANI TOPLANTISI 2012 STRATEJİ VE EYLEM PLANI TOPLANTISI 20 OCAK 2012 Sağlık Turizminin Bakiyesi Dünyada Ciro 100.000.000.000 $ Türkiye de Gelir 1.000.000.000 $ Toplamda 780 Milyon Kişinin Kullandığı Sağlık Turizmi Hizmetlerinde

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ ÇEŞME SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ ÇEŞME SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ ÇEŞME SONUÇ RAPORU Tarih: 7 Ocak 2011 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 50 Katılımcı listesindeki Sayı: 46 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 5 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ LİDERLİK VE GİRİŞİMCİLİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ LİDERLİK VE GİRİŞİMCİLİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Sayfa No 1 / 7 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; KTO Karatay Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurulan KTO Karatay Üniversitesi Liderlik ve Girişimcilik

Detaylı

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği nin

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği nin Türk Tıbbi Onkoloji Derneği nin Kanser Kontrolü ndeki Rolü DR. PINAR SAİP TÜRK TIBBİ ONKOLOJİ DERNEĞİ BAŞKANI Misyonumuz Ülkemizdeki tıbbi onkologların özlük haklarını savunmak, birlikte çalışma kültürünü

Detaylı

Bağımsız Değerlendirici İlanı

Bağımsız Değerlendirici İlanı Bağımsız Değerlendirici İlanı Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından TR61 (Isparta, Antalya, Burdur) Düzey 2 Bölgesinde 2011 yılı ve takip eden yıllarda yürütülecek mali destek programlarına başvuruda

Detaylı

ULUSLARARASI TİCARET ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin. Ulusal Kredi. Kuramsal Saati.

ULUSLARARASI TİCARET ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI (DERS AŞAMASI) Dersin. Ulusal Kredi. Kuramsal Saati. ULUSLARARASI TİCARET ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI GÜZ YARIYILI ( AŞAMASI) SOE5901 Uzmanlık Alan i Z 8 0 8 0 8 SOE5903 Danışmanlık Z 0 1 1 0 1 UTI5101 İstatistik ları Z 3 0 3 3 6 UTI5103

Detaylı

BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI

BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI BURSA ESKİŞEHİR BİLECİK KALKINMA AJANSI 1 Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda, KALKINMA AJANSLARI Düzey 2 bölgeleri esas alınarak Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulan, Uygulamacı değil destekleyici, koordinatör

Detaylı

T.C. KÜTAHYA BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV YETKİ SORUMLULUK VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. KÜTAHYA BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV YETKİ SORUMLULUK VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. KÜTAHYA BELEDİYESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV YETKİ SORUMLULUK VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı, Kütahya

Detaylı

T.C. GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI

T.C. GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI YATIRIM DESTEK OFİSLERİ T.C. GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI GÜNEY EGE BÖLGESİNDE SAĞLIK SEKTÖRÜNE YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ BİLGİ NOTU Yatırım Destek Ofisleri 03/08/2012 İçindekiler 1 DEVLET TEŞVİKLERİ... 2

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ GAZİEMİR SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ GAZİEMİR SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ GAZİEMİR SONUÇ RAPORU Tarih: 15 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 60 Katılımcı listesindeki Sayı: 57 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ FOÇA SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ FOÇA SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ FOÇA SONUÇ RAPORU Tarih: 12 Ocak 2011 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 25 Katılımcı listesindeki Sayı: 23 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan Belgeler:

Detaylı

Gevaş Belediye Başkanı Sn. Sinan HAKAN makamında ziyaret edildi. 2 2 M a r t

Gevaş Belediye Başkanı Sn. Sinan HAKAN makamında ziyaret edildi. 2 2 M a r t Gevaş Belediyesinin organizasyonu ile katılım sağladığımız Gevaş ın Ticari Hayatı, Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı 22.03.2016 tarihinde Gevaş Öğretmen Evinde gerçekleştirildi. İstişare toplantısına

Detaylı

ifour Modeli: İnkübatör Perspektifi (Incubator Perspective)

ifour Modeli: İnkübatör Perspektifi (Incubator Perspective) IP Management @ Universities Istanbul, May 23 to 25, 2013 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY ifour Modeli: İnkübatör Perspektifi (Incubator Perspective) Mustafa İ. Kızıltaş Genel Müdür, ODTÜ Teknokent

Detaylı

KOSGEB DESTEK MODELLERİ. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı

KOSGEB DESTEK MODELLERİ. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı DESTEK MODELLERİ Hamza Alper DOĞRU KOSGEB Burdur Müdürü «KOSGEB Destekleri» Burdur TSO 10 Mart 2016 BURDUR KOSGEB Kimdir?

Detaylı

Proje Başvuru Kılavuzu

Proje Başvuru Kılavuzu Proje Başvuru Kılavuzu Gıda Ar-Ge Proje Pazarı Nedir? Ege İhracatçı Birlikleri organizatörlüğünde 2012 yılından bu yana düzenlenen Gıda Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği; potansiyel Ar-Ge işbirlikleri yaratılması

Detaylı

OECD ÇOK ULUSLU ŞİRKETLER REHBERİ 15.06.2009

OECD ÇOK ULUSLU ŞİRKETLER REHBERİ 15.06.2009 OECD ÇOK ULUSLU ŞİRKETLER REHBERİ ZERGÜL ÖZBİLGİÇ DAİRE BAŞKANI 15.06.2009 OECD ÇOK ULUSLU ŞİRKETLER REHBERİ OECD Çok UlusluŞirketler Rehberi, iyi kurumsal davranışı sağlamak için i in çok uluslu şirketlere

Detaylı

İşletmeye Giriş Dersi. İşletmeye Giriş. Ders notları ve duyurular için; in; 4 adet soru 4 adet cevap. Giriş. Temel Kavramlar İşletme Nedir?

İşletmeye Giriş Dersi. İşletmeye Giriş. Ders notları ve duyurular için; in; 4 adet soru 4 adet cevap. Giriş. Temel Kavramlar İşletme Nedir? İşletmeye Giriş Dersi Ders Notu - 1 Yrd. Doç.. Dr. M. Volkan TÜRKERT vturker@marmara.edu.tr vturker@gmail.com www.volkanturker.com.tr Ders notları ve duyurular için; in; www.volkanturker.com.tr Ana menü

Detaylı

Servisinin Sağlık k Turizmindeki Yeri

Servisinin Sağlık k Turizmindeki Yeri Kamu Sağlık k Kurumları ve 112 Servisinin Sağlık k Turizmindeki Yeri Uzm. Dr. Mehmet Taşkın EGĐCĐ T.C. Sağlık Bakanlığı Saha Koordinatörü SAĞLIK TURĐZM ZMĐĐÇĐN N GEREKLĐ UNSURLAR Turizm olanakları (Đklim,

Detaylı