7061 Sayılı Torba Kanun (Vergi Düzenlemeleri) M. Yavuz Öner Vergi, Şirket Ortağı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "7061 Sayılı Torba Kanun (Vergi Düzenlemeleri) M. Yavuz Öner Vergi, Şirket Ortağı"

Transkript

1 7061 Sayılı Torba Kanun (Vergi Düzenlemeleri) M. Yavuz Öner Vergi, Şirket Ortağı

2 7061 Sayılı Kanun Torba Kanunun Vergi ile İlgili Düzenlemeleri Vergi Güvenliği Ve Uyum Düzenlemeleri Vergi Kolaylıkları Vergi Artışları 2

3 Vergi Güvenliği Ve Uyum MADDE 7 / 6183 s. KANUN (md.22/a) Bazı resmi ödeme ve işlemlerde, Maliye Bakanlığı na bağlı tahsil daireleri tarafından tahsil edilen kamu alacakları ile ilgili olarak borcu yoktur yazısı isteme yükümlülüğü getirilmesi için Maliye Bakanlığına yetki verilmiştir s. Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununa tabi idarelerin yapacakları ödemeler 4734 s.kamu İhale Kanunu kapsamına giren kamu tüzel kişiliğini haiz kurum ve kuruluşların yapacakları mal ve hizmet alımlarındaki ödemeler Devlet yardımları, teşvikler ve destek ödemeleri 492 s.harçlar Kanunu kapsamındaki belli harçlara konu işlemler 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununda yer alan bina inşaat harcı ve yapı kullanma izin harcına konu işlemler Geçerlilik :

4 Vergi Güvenliği ve Uyum MADDE 8 / 6183 s. Kanun (Md.41) Kredi kartları dışındaki diğer banka kartları ile yapılan vergi ödemelerinde de bankaların komisyon alması mümkün hale getirilmiştir. Geçerlilik :

5 Vergi Güvenliği ve Uyum MADDE 9 /6183 s. KANUN (md ,56,58,60) İhtiyati hacze itiraz süresi Ödeme emri tebliğinde ödeme süresi Teminatlı alacaklarda takip süresi Ödeme emrine itiraz süresi ile itirazın reddi halinde ödeme ve malbildirimi süresi Geçerlilik :

6 Vergi Güvenliği ve Uyum MADDE 16 / 213 s. V.U.K (md.101) Adres Kayıt Sisteminde (MERNİS) görünen yerleşim yeri «bilinen adres» olarak esas alınacak. Şirket kanuni temsilcilerinin «yerleşim yeri» adresleri bilinen adres kabul ediliyor. Geçerlilik :

7 Vergi Güvenliği ve Uyum MADDE 17 / 213 s. V.U.K. (md.102) Muhatabın tebliği almaktan imtina ettiği durumda, tebliğ evrakının ilgili idareden alınabileceğini belirten bir pusula kapıya yapıştırılır. Bu tarihte tebliğ yapılmış sayılır. İş adresinde bulunamayanlara, MERNİS de görülen yerleşim adreslerinde yapılan tebliğde, adreste bulunamama halinde belli bir süre sonra ikinci tebliğe çıkarılır. Yine muhatap adreste bulunamazsa, tebliğ evrakının ilgili idareden alınabileceğini belirten bir pusula kapıya yapıştırılır. Bu durumda EN GEÇ TAKİBEDEN 15 GÜN içinde tebliğ yapılmış kabul edilir. Geçerlilik :

8 Vergi Güvenliği ve Uyum MADDE 18 / 213 s. V.U.K (md.103) Muhatabın MERNİS sistemin kayıtlı bir adresinin bulunmadığı durumlar da ilanen tebliğ sebebi sayılmıştır. Geçerlilik :

9 Vergi Güvenliği ve Uyum MADDE 19 / 213 s. V.U.K. (mük. Md.257) Maliye Bakanlığı na elektronik ortamda beyanname ve bildirim alma yetkisi veren maddeye; tutanak, dilekçe, rapor, yazı gibi belgeler de ekleniyor. Maliye Bakanlığı na E.Ticaret yapanlar ile E.Ticaret platformları ile başkalarına ait iktisadi ve ticari faaliyetlerin yapılması için elektronik ticaret ortamı sağlayanlara sürekli bilgi verme yükümlülüğü getirme yetkisi veriliyor. Geçerlilik :

10 Vergi Güvenliği ve Uyum MADDE 20 / 213 s. V.U.K. (md.157) V.U.K. 157 nci maddesinde yapılan değişiklikle ikamet adresi değişikliklerinin bildirim zorunluluğu kaldırılmıştır. Geçerlilik :

11 Vergi Güvenliği ve Uyum MADDE 27 / 210 s. Değerli Kağıtlar Kanunu (md.3) Değerli Kağıtlar Kanununa tabi kağıtların ilgili idareler tarafından elektronik belge olarak düzenlenmesi imkanı getirilmiştir. Geçerlilik :

12 Vergi Güvenliği ve Uyum MADDE 29 / 488 s. Damga Vergisi Kanunu (mük.md.30) Bakanlar Kuruluna maktu ve nispi vergileri kağıt türleri itibariyle ayrı ayrı artırmaya ya da indirmeye yetki veriliyor. Geçerlilik :

13 Vergi Güvenliği ve Uyum MADDE 41 / 3065 s. KDV Kanunu (md.9) Katma Değer Vergisi Kanununun Vergi Sorumluluğunu düzenleyen 9 uncu maddesine eklenen hüküm ile ; ikametgahı, işyeri, kanuni ve iş merkezi Türkiye de bulunmayanlar tarafından Türkiye de KDV mükellefi olmayan gerçek kişilere (B2C) elektronik ortamda sunulan hizmetler, hizmeti sunanlar tarafından beyan edilecek. Maliye Bakanlığına düzenleme yetkisi veriliyor. Geçerlilik :

14 Vergi İndirimi ve Kolaylıkları MADDE 11 / 6802 s. Kanun (BSMV) (md.29) Vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerinin BSMV istisnası için Türkiye de kurulu borsalarda olma şartı kaldırılıyor. Geçerlilik :

15 Vergi İndirimi ve Kolaylıkları MADDE 15 / 193 s. G.V.K. (Geçici md.87) 2017 yılı Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ilişkin net ücretleri 193 sayılı Kanunun 103 üncü maddesinde yazılı tarife nedeniyle 1.404,06 TL nin altına düşen hizmet erbabı ilave AGİ den yararlandırılacaktır. Geçerlilik :

16 Vergi İndirimi ve Kolaylıkları MADDE 30 / 488 s. Damga Vergisi Kanunu (2 Sayılı Liste) KÖİ projelerine fon temini için kurulan özel amaçlı kuruluşların, yurt dışında ihraç ettiği menkul kıymetler karşılığında elde ettiği fonları yüklenici firmalara kullandırmaları ve bu fonların teminatı ve geri ödemesi işlemleri Damga Vergisinden istisna edilmiştir. Geçerlilik :

17 Vergi İndirimi ve Kolaylıkları MADDE 31 / 492 s. Harçlar Kanunu (md.123) KÖİ projelerine fon temini için kurulan özel amaçlı kuruluşların bu fonları kullandırması, geri ödenmesi ve teminatına ilişkin işlemler Yargı Harçları hariç harçtan istisna edilmiştir. Geçerlilik :

18 Vergi İndirimi ve Kolaylıkları MADDE 32 / 492 s. Harçlar Kanunu (8 sayılı Tarife) Transfer Fiyatlaması ile ilgili yöntem belirleme anlaşmaları üzerinden alınan harçlar yürürlükten kaldırılmıştır. Geçerlilik : için uygulanan tutarlar: Başvuru için : ,40 Yenileme için : ,30 18

19 Vergi İndirimi ve Kolaylıkları MADDE 35 / 1319 s. Emlak Vergisi Kanunu (Geç.md.23) 2017 yılından Takdir Komisyonlarınca 2018 için belirlenen arsa-arazi m2 birim değeleri, 2017 için belirlenmiş olan değerin %50 sinden fazla olamayacak. 2019, 2020 ve 2021 yıllarından bu şekilde belirlenen değerler üzerinden artış yapılabilecek Diğer vergi ve harçlarda ve mali yükümlülüklerde E.V. Arsa-arazi m2 birim değerleri esas alınarak yapılan uygulamalarda da bu düzenlemeye göre belirlenen değerler esas alınarak işlem yapılacak. Geçerlilik :

20 Vergi İndirimi ve Kolaylıkları MADDE 42 / 3065 s. KDV Kanunu (md.17) Yurt dışından sağlanan Roaming hizmetleri kısmi istisna kapsamına alınmak suretiyle bunlar üzerinden SSKDV beyan edilmesi ve bu tutarların müşterilere yansıtılmasının KDV ne tabi olması önleniyor. Bankalara borçlu olanların ve kefillerin borçlarına karşılık devralınan taşınmaz ve iştirak hissesi devirlerindeki KDV istisnası finansal kiralama şirketleri ve finansman şirketlerine yapılan devirler için de geçerli olacak. Ayrıca bu taşınmaz ve iştirak hisselerinin finansal kiralama şirketleri ve finansman şirketleri tarafından devir ve teslimi de KDV den istisna. Geçerlilik :

21 Vergi İndirimi ve Kolaylıkları MADDE 43 / 3065 s. KDV Kanunu (Geç.md.37) İmalat Sanayiine yönelik Teşvik Belgeli yatırımlara ilişkin 2017 yılında yapılan inşaat harcamaları üzerindeki KDV yükünün iadesine ilişkin uygulama 2018 yılında yapılacak inşaatları da kapsayacak şekilde genişletiliyor. Geçerlilik :

22 Vergi İndirimi ve Kolaylıkları MAADE 44 / 3065 s. KDV Kanunu (Geç.md.38) Kanununun yürürlüğe girdiği tarihten sonra yapılacak sözleşmelere istinaden FATİH Projesi kapsamında yapılacak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak ithalatlar, bu Bakanlığa yapılan mal teslimi ve hizmet ifaları KDV den istisna edilmiştir. Ayrıca aynı projeye dönük olarak; Özel İletişim Vergisi, Damga Vergisi Gümrük Vergisi Harç ÖTV (IV sayılı Liste) TRT Bandrolü Telsiz Ücretleri İstisnaları getiriliyor. Geçerlilik

23 Vergi İndirimi ve Kolaylıkları MADDE 88 / 5520 s. Kurumlar Vergisi Kanunu (md.4) Kooperatiflerin «ortak dışı işlemleri» yeniden tanımlanmaktadır. Ekonomik ömrünü doldurmuş demirbaş ve taşıtların satışı ortak dışı işlem sayılmayacak. Ortak dışı işlemeler kooperatif bünyesinde ayrı bir iktisadi işletme teşkil edilerek vergilendirilecek, böylelikle kooperatifin asıl işlemlerinden kaynaklanan kurumlar vergisi muafiyeti bozulmamış olacak. Gweçerlilik :

24 Vergi İndirimi ve Kolaylıkları MADDE 90 / 5520 s. Kurumlar Vergisi Kanunu (Geç.md.9) 2017 yılı için uygulanan imalat sanayiine dönük yatırımlarda YTB kapsamındaki yatırım harcamaları için uygulanan yüksek yatırıma katkı oranları ve vergi indirimi oranları 2018 yılında yapılacak yatırım harcamaları için de uygulanacak. Geçerlilik :

25 Vergi İndirimi ve Kolaylıkları MADDE 106 / 6361 s. Kanun (md.16) Finansal Kiralama Kanununun 16 nci maddesine göre faktöring, finansal kiralama ve finansman şirketleri alacaklarından doğmuş ya da doğması beklenen ancak miktarı kesin belli olmayan zararlarını karşılamak amacıyla, BDDK tarafından belirlenen kurallara göre karşılık ayırmak zorundadır. Ayrılan bu özel karşılıklar Kurum Kazancının tespitinde ayrıldıkları yılda gider olarak kabul edilecektir. Geçerlilik :

26 Vergi Artışları MADDE 10 / 6802 s. Kanun (Ö.İ.V.) (md.39) Mobil elektronik haberleşme %25 %7,5 Radyo, TV uydu yayın, kablo TV %15 %7,5 İnternet % 5 %7,5 Diğer Elektronik haberleşme %15 %7,5 Geçerlik :

27 Vergi Artışları MADDE 13 / 7338 s. V.İ.V.K. (md.16) Şans oyunları ve yarışma ve çekilişlerde V.İ.V. Oranı %10 dan %20 ye yükseltiliyor. Geçerlilik :

28 Vergi Artışları MADDE 14 / 193 s. G.V.K. (md.74) G.M.S.İ. Götürü gider oranı %25 den %15 e indiriliyor tarihinden itibaren elde edilen gelirlere uygulanmak üzere. Geçerlilik :

29 Vergi Artışları MADDE 22, 23, 24, 25, 26 / 197 s. M.T.V. Kanunu Otomobil, kaptıkaçtı ve arazi taşıtlarında uygulanan vergileme ölçütü değiştirilerek, «Taşıt Değeri» de dikkate alınarak vergileme sistemi getiriliyor. Taşıt değeri: KDV matrahını oluşturan unsurlar (vade farkı ve ÖTV hariç) Yeni tarife tarihinden itibaren kayıt ve tescil edilen taşıtlar için uygulanacak tarihinden önce kayıt ve tescil edilmiş taşıtlar için eski vergileme ölçütüne göre tarife güncellenerek devam ettiriliyor (Geç.md.8). Geçerlilik :

30 Yeni MTV Tarifesi 30

31 Mevcut MTV Tarifesinin Güncel Tutarları Taşıtların Yaşları ile Ödenecek Yıllık Vergi Tutarı (TL) Motor Silindir Hacmi (cm³) 1-3 yaş 4-6 yaş 7-11 yaş yaş 16 ve yukarı yaş Otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzerleri 1300 cm³ ve aşağısı cm³ e kadar cm³ e kadar cm³ e kadar cm³ e kadar cm³ e kadar cm³ e kadar cm³ e kadar 4001 cm³ ve yukarısı

32 Vergi Artışları MADDE 72 / 4760 s. Ö.T.V. Kanunu (md.7) Engellilere binek otomobil teslimlerinde uygulanan ÖTV istisnasında araç değeri ile sınırlama getiriliyor. Daha önce 1600 cc olarak uygulanan motor gücü sınırlaması yerine; «hesaplanması gereken ÖTV ve diğer her türlü vergiler dahil bedeli TL yi aşanlar» şeklinde sınırlama getirilmiştir. Dolayısıyla, 1600 cc altında olsa dahi vergiler dahil değeri TL yi aşan araç alımı ÖTV ye tabi olacak. Geçerlilik :

33 Vergi Artışları MADDE 73 / 4760 s. Ö.T.V. Kanunu (md.11, 12 ve III sayılı Liste) Makaron sigara satışları ÖTV ye tabi (%65,25) Geçerlilik : Meyve suları, Aromalı, tatlandırılmış, gazlı sular, meyveli gazozlar, alkolsüz biralar ÖTV ye tabi (%10) Geçerlilik :

34 Vergi Artışları MADDE 89 / 5520 s. K.V.K. (md.5) Kurumların en az iki yıl elde tuttukları gayrimenkul satışlarında istisna %75 den %50 ye indiriliyor. Aynı şekilde, bankalar ve TMSF ye borçlu kurumların ve kefillerinin bankalara ve fona devrolan taşınmazları ve iştirak hisseleri, kurucu senetleri ve intifa senetleri ile rüçhan haklarının bu borçlara karşılık devrinden sağlanan hasılatın, borçların tasfiyesi için kullanılan kısmı KV den istisna. Bu istisna Finansal kiralama şirketleri ile finansman şirketlerine olan borçlara da genişletiliyor. Bu taşınmazların ilgili banka, fon, finansal kiralama şirketi ve finansman şirketince satışından elde edilen kazancın istisna kısmı %75 den %50 ye iniyor. Geçerlilik :

35 Vergi Artışları MADDE 92 / 5520 s. K.V.K. (Geç.md.10) Kurumlar Vergisi oranı 2018, 2019, 2020 takvim yılları kazançları için %22 ye çıkarılıyor. Özel Hesap Dönemleri için bu yıllarda başlayan özel hesap dönemi kazançlarına uygulanacak. Geçerlilik :

36 Teşekkürler

37 İletişim Yavuz Öner Vergi, Şirket Ortağı KPMG Türkiye İş Kuleleri, Kule 3, Kat:2-9 Levent, Beşiktaş/İstanbul/ Türkiye T: +90 (212)

38 kpmg.com/socialmedia kpmg.com/app Bu dokümanda yer alan bilgiler genel içeriklidir ve herhangi bir gerçek veya tüzel kişinin özel durumuna hitap etmemektedir. Doğru ve zamanında bilgi sağlamak için çalışmamıza rağmen, bilginin alındığı tarihte doğru olduğu veya gelecekte olmaya devam edeceği garantisi yoktur. Hiç kimse özel durumuna uygun bir uzman görüşü almaksızın, bu dokümanda yer alan bilgilere dayanarak hareket etmemelidir KPMG Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş., bir İsviçre kuruluşu olan KPMG International Cooperative e bağlı bağımsız üye firmalardan oluşan KPMG ağının üyesi bir Türk KPMG adı ve KPMG logosu KPMG International Cooperative in tescilli ticari markalarıdır. Document Classification: KPMG Public

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/56 TARİH: 06/12/2017

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/56 TARİH: 06/12/2017 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/56 TARİH: 06/12/2017 KONU 7061 Sayılı Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun (Torba Kanun) Yayımlanmıştır. 5 Aralık 2017 tarihli ve 30261

Detaylı

7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPAN TORBA KANUN İLE GETİRİLEN ÖZET DÜZENLEMELER. Kanun No: 7061 Y.T. :

7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPAN TORBA KANUN İLE GETİRİLEN ÖZET DÜZENLEMELER. Kanun No: 7061 Y.T. : 7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPAN TORBA KANUN İLE GETİRİLEN ÖZET DÜZENLEMELER Kanun No: 7061 Y.T. : 05.12.2017 İYMMO-21.12.2017 YMM TALHA APAK I-VERGİ USUL KANUNU MADDE 16-17-18-19-20-

Detaylı

Konu: 7061 Sayılı Torba Kanun İle Kdv, Ötv, Mtv Ve Gider Vergileri Kanunlarında Yapılan Değişiklikler

Konu: 7061 Sayılı Torba Kanun İle Kdv, Ötv, Mtv Ve Gider Vergileri Kanunlarında Yapılan Değişiklikler Sayı: 2017/72 Konu: 7061 Sayılı Torba Kanun İle Kdv, Ötv, Mtv Ve Gider Vergileri Kanunlarında Yapılan Değişiklikler (7061 Sayılı Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair

Detaylı

Alfa YMM Ltd. Şti. Halaskargazi Cad. Çankaya Apt. No.150 Kat 5 Şişli - İstanbul ALFA GENELGE 2017/29

Alfa YMM Ltd. Şti. Halaskargazi Cad. Çankaya Apt. No.150 Kat 5 Şişli - İstanbul ALFA GENELGE 2017/29 alfa ymm Alfa YMM Ltd. Şti. Halaskargazi Cad. Çankaya Apt. No.150 Kat 5 Şişli - İstanbul Ofis : (0212) 343 65 65 (Pbx) Fax : (0212) 343 31 41 ALFA GENELGE 2017/29 İstanbul, 06/12/2017 Konu: Torba Kanun

Detaylı

Aşağıda söz konusu Kanun un Katma Değer ve Özel Tüketim Vergisi Kanunları mevzuatına ilişkin düzenlemeleri sirkülerimizin konusunu oluşturmaktadır:

Aşağıda söz konusu Kanun un Katma Değer ve Özel Tüketim Vergisi Kanunları mevzuatına ilişkin düzenlemeleri sirkülerimizin konusunu oluşturmaktadır: 28 Kasım 2017 tarihinde TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan 7061 sayılı Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 5 Aralık 2017 tarih ve 30261 sayılı Resmi

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2017 / 109 İST, Bazı vergi kanunlarında değişiklik yapılmasını öngören kanun tasarısı

SİRKÜLER NO: POZ-2017 / 109 İST, Bazı vergi kanunlarında değişiklik yapılmasını öngören kanun tasarısı SİRKÜLER NO: POZ-2017 / 109 İST, 04.10.2017 ÖZET: Bazı vergi kanunlarında değişiklik yapılmasını öngören kanun tasarısı BAZI VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASININ ÖNGÖREN KANUN TASARISI Kanun tasarısı

Detaylı

MEVZUAT SİRKÜLERİ /

MEVZUAT SİRKÜLERİ / BAZI VERGİ KANUNLARI İLE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN İLE GETİRİLEN DÜZENLEMELER Vergi kanunlarında ve diğer kanunlarda değişiklikler içeren 7061 sayılı Kanun tasarısı 05.12.2017

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/4

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/4 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 12.01.2018 Sayı : 2018/4 Değerli Müşterimiz; Son günlerde mevzuatımızda meydana gelen gelişmeleri özetle bilgilerinize sunuyoruz. 1. 7061 Sayılı Kanunla, 6183 Sayılı Tahsilat

Detaylı

Yeni Torba Tasarının Vergi Düzenlemelerinde Son Durum

Yeni Torba Tasarının Vergi Düzenlemelerinde Son Durum PwC Türkiye Vergi Bülteni Yeni Torba Tasarının Vergi nde Son Durum Tarih: 30.10.2017 Sayı: 2017/74 www.pwc.com.tr Özet Çok sayıda vergi düzenlemesi de öngören Bazı Vergi Kanunları İle Kanun ve Kanun Hükmünde

Detaylı

Aşağıda söz konusu Kanun un Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunları mevzuatına ilişkin düzenlemeleri sirkülerimizin konusunu oluşturmaktadır:

Aşağıda söz konusu Kanun un Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunları mevzuatına ilişkin düzenlemeleri sirkülerimizin konusunu oluşturmaktadır: 28 Kasım 2017 tarihinde TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan 7061 sayılı Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 5 Aralık 2017 tarih ve 30261 sayılı Resmi

Detaylı

SİRKÜLER 2017/60. Söz konusu Kanun un vergi mevzuatına ilişkin düzenlemeleri özetle aşağıdaki gibidir:

SİRKÜLER 2017/60. Söz konusu Kanun un vergi mevzuatına ilişkin düzenlemeleri özetle aşağıdaki gibidir: SİRKÜLER 2017/60 06/12/2017 7061 Sayılı Kanun un Vergi Mevzuatına İlişkin Düzenlemeleri. Kamuoyunda Torba Kanun olarak bilinen, 7061 sayılı Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına

Detaylı

Torba Yasa dan çıkan vergiler

Torba Yasa dan çıkan vergiler Kuzey YMM ve Bağımsız Denetim A.Ş. Eski Büyükdere Cad. Orjin Maslak No:27 Maslak, Sarıyer 34398 İstanbul - Turkey Tel: +90 212 315 3000 Fax: +90 212 234 1067 ey.com Ticaret Sicil No : 479919 Mersis No:

Detaylı

Bazı Vergi Kanunlarında Değişiklik Öngören Torba Kanun Tasarısı

Bazı Vergi Kanunlarında Değişiklik Öngören Torba Kanun Tasarısı Özet: 13.10.2017 01/10/2017 tarihinde Plan ve Bütçe Komisyonu na sunulan (Esas No:1/884), Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair çok sayıda vergi düzenlemesi

Detaylı

SİRKÜLER ( ) (7061 sayılı Kanunu nun 1 nci maddesiyle yapılan değişiklik olup, bu değişiklik, tarihinde yürürlüğe girmektedir.

SİRKÜLER ( ) (7061 sayılı Kanunu nun 1 nci maddesiyle yapılan değişiklik olup, bu değişiklik, tarihinde yürürlüğe girmektedir. 11.12.2017 SİRKÜLER (2017 66) Konu: Vergi Kanunlarında ve Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 7061 Sayılı Kanunla Mali Konularda Değişiklik Yapılan Maddeleri. 7061 Sayılı Vergi Kanunlarında

Detaylı

Konu : 7061 Sayılı Kanun İle Yapılan Önemli Değişiklikler (Torba Yasa)

Konu : 7061 Sayılı Kanun İle Yapılan Önemli Değişiklikler (Torba Yasa) 07.12.2017 Sirküler, 2017/23 Sayın Meslektaşımız; Konu : 7061 Sayılı Kanun İle Yapılan Önemli Değişiklikler (Torba Yasa) 05.12.2017 tarih ve 30261 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 7061 Sayılı Bazı Vergi

Detaylı

A. Kira Gelirlerinde Götürü Gider Oranı %25 den %15 e Düşürülmüştür: (Yürürlük Tarihi: )

A. Kira Gelirlerinde Götürü Gider Oranı %25 den %15 e Düşürülmüştür: (Yürürlük Tarihi: ) Rehber 7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARI İLE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUNDA YER ALAN VERGİSEL DÜZENLEMELER 05.12.2017 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 7061 Sayılı Bazı Vergi

Detaylı

BAZI VERGİ KANUNLARI İLE KANUN VE KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI HAKKINDA BİLGİ NOTU-I

BAZI VERGİ KANUNLARI İLE KANUN VE KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI HAKKINDA BİLGİ NOTU-I Kuzey YMM ve Bağımsız Denetim A.Ş. Maslak Mahallesi Eski Büyükdere Cad. Orjin Plaza No: 27 Kat: 1-3 Daire: 52-53-56 34485 Sarıyer / İstanbul - Türkiye Tel: +90 212 315 3000 Fax: +90 212 234 1067 ey.com

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/150 Ref: 4/150. Konu: YENİ TORBA KANUN TASARISI İLE VERGİ KANUNLARINDA ÖNGÖRÜLEN BAZI DEĞİŞİKLİKLER

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2017/150 Ref: 4/150. Konu: YENİ TORBA KANUN TASARISI İLE VERGİ KANUNLARINDA ÖNGÖRÜLEN BAZI DEĞİŞİKLİKLER SİRKÜLER İstanbul, 09.10.2017 Sayı: 2017/150 Ref: 4/150 Konu: YENİ TORBA KANUN TASARISI İLE VERGİ KANUNLARINDA ÖNGÖRÜLEN BAZI DEĞİŞİKLİKLER Birçok vergi kanununda ve diğer pek çok kanunda ve kanun hükmünde

Detaylı

Yeni Torba Tasarının Vergi Düzenlemeleri

Yeni Torba Tasarının Vergi Düzenlemeleri PwC Türkiye Vergi Bülteni Tarih: 29.09.2017 Sayı: 2017/68 www.pwc.com.tr Yeni Torba Tasarının Vergi Özet Çok sayıda vergi düzenlemesi de öngören Bazı Vergi Kanunları İle Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde

Detaylı

KONU: Bazı Vergi Kanunları İle Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı

KONU: Bazı Vergi Kanunları İle Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı AA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM AŞ Şehit Ersan Cad. No: 28 / 5 06680 Çankaya- Ankara. Tel:+90 312 4688150 Faks: +90 312 4270847 Ticaret Sicil No: Ankara-170606 www.aa-ymm.com SİRKÜLER Tarih,29/09/2017 Sayı:2017/46

Detaylı

Alfa YMM Ltd. Şti. Halaskargazi Cad. Çankaya Apt. No.150 Kat 5 Şişli - İstanbul ALFA GENELGE 2017/28

Alfa YMM Ltd. Şti. Halaskargazi Cad. Çankaya Apt. No.150 Kat 5 Şişli - İstanbul ALFA GENELGE 2017/28 alfa ymm Alfa YMM Ltd. Şti. Halaskargazi Cad. Çankaya Apt. No.150 Kat 5 Şişli - İstanbul Ofis : (0212) 343 65 65 (Pbx) Fax : (0212) 343 31 41 ALFA GENELGE 2017/28 İstanbul, 05/10/2017 Konu: 27 Eylül 2017

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR ( )

SİRKÜLER RAPOR ( ) DMF SYSTEM INTERNATIONAL INDEPENDENT AUDITING, CONSULTING & CERTIFIED PUBLIC ACCOUNTING CO.. www.dmf.com.tr& dmfsystem.eu dmf@dmf.com.tr www.russellbedford.com Ankara :Eskişehir Yolu 9. Km. Tepe Prime

Detaylı

Sayı: İstanbul, Konu: Bazı Vergi Kanunlarında değişiklikler içeren Yasa Tasarısı nın Kurumlar Vergisi Kanunu ile ilgili düzenlemeleri.

Sayı: İstanbul, Konu: Bazı Vergi Kanunlarında değişiklikler içeren Yasa Tasarısı nın Kurumlar Vergisi Kanunu ile ilgili düzenlemeleri. Sayı: 2017 106 İstanbul, 2017 Konu: Bazı Vergi Kanunlarında değişiklikler içeren Yasa Tasarısı nın Kurumlar Vergisi Kanunu ile ilgili düzenlemeleri. Sayın; Mükellefimiz, Başta bazı Vergi Kanunları olmak

Detaylı

Konu: 17 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği ile Yapılan Açıklamalar.

Konu: 17 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği ile Yapılan Açıklamalar. Sayı: 2018/16 Konu: 17 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği ile Yapılan Açıklamalar. 31 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

Detaylı

Konu:TBMM Genel Kurulu nda kabul edilen 7061 sayılı Kanun un vergi mevzuatında yapılan yeni düzenlemeler

Konu:TBMM Genel Kurulu nda kabul edilen 7061 sayılı Kanun un vergi mevzuatında yapılan yeni düzenlemeler 4 Aralık 2017 Pazartesi ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2017/70 Konu:TBMM Genel Kurulu nda kabul edilen 7061 sayılı Kanun un vergi mevzuatında yapılan yeni düzenlemeler Başta bazı

Detaylı

tarihli Resmi Gazetede 7061 sayılı Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayınlanmıştır.

tarihli Resmi Gazetede 7061 sayılı Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayınlanmıştır. İZMİR 05.12.2017 Sayı : YMM.03.2017-66 Konu: 7061 sayılı Kanun ile Vergi Kanunlarında Değişiklik Yapılmıştır. Muhasebe Müdürlüğüne, 05.12.2017 tarihli Resmi Gazetede 7061 sayılı Bazı Vergi Kanunları İle

Detaylı

6728 SAYILI KANUNLA KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU İLE DİĞER BAZI VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN DÜZENLEMELER 09/08/2016 tarih ve sayılı Resmi Gazete

6728 SAYILI KANUNLA KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU İLE DİĞER BAZI VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN DÜZENLEMELER 09/08/2016 tarih ve sayılı Resmi Gazete 6728 SAYILI KANUNLA KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU İLE DİĞER BAZI VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN DÜZENLEMELER 09/08/2016 tarih ve 29796 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren 6728 sayılı Yatırım Ortamının

Detaylı

Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen Yasa Tasarısı ile vergi mevzuatında yapılması planlanan değişiklikler

Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen Yasa Tasarısı ile vergi mevzuatında yapılması planlanan değişiklikler Kuzey YMM ve Bağımsız Denetim A.Ş. Eski Büyükdere Cad. Orjin Maslak No:27 Maslak, Sarıyer 34398 İstanbul - Turkey Tel: +90 212 315 3000 Fax: +90 212 234 1067 ey.com Ticaret Sicil No : 479919 Mersis No:

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ KANUNUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİN UYGULAMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

KURUMLAR VERGİSİ KANUNUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİN UYGULAMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR KURUMLAR VERGİSİ KANUNUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİN UYGULAMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR 23 Aralık 2017 Tarihli 30279 Sayılı Resmi Gazete de 1 Seri No lu Kurumlar Vergisi Genel Tebliği nde Değişiklik Yapılmasına

Detaylı

SİRKÜLER Sayılı Gider Vergileri Kanununda Özel iletişim Vergisinde Oran ve Yetki Bazında Değişiklikler Yapılmıştır:

SİRKÜLER Sayılı Gider Vergileri Kanununda Özel iletişim Vergisinde Oran ve Yetki Bazında Değişiklikler Yapılmıştır: SİRKÜLER Sayı: 2017/52 Konu: MTV, Damga Vergisi, Emlak Vergisi Kanunu, Harçlar Kanunu, Veraset İntikal Kanunu ve Gider Vergisi Kanunu Düzenlemeleri (7061 Sayılı Kanun Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı

Detaylı

Sirküler No: 2017 / 74 Tarih:

Sirküler No: 2017 / 74 Tarih: Sirküler No: 2017 / 74 Tarih: 06.12.2017 Konu: : 7061 SAYILI KANUN İLE BAZI VERGİ MEVZUATINDA YAPILAN DÜZENLEMELER 2 Özet Tablo: Kurumlar vergisi oranının belirli bir süre için %22 uygulanması Taşınmazların

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2017/85

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2017/85 26 Aralık 2017 ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2017/85 KONU : 7061 SAYILI KANUNLA KURUMLAR VERGİSİ KANUNUNDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR YAPILMIŞTIR. 5520 sayılı

Detaylı

FON DENETİM YMM. VE BAĞIMSIZ DENETİM A. Ş. nin müşterilerine özel bir hizmetidir. İzinsiz çoğaltılamaz. İktibas edilemez.

FON DENETİM YMM. VE BAĞIMSIZ DENETİM A. Ş. nin müşterilerine özel bir hizmetidir. İzinsiz çoğaltılamaz. İktibas edilemez. S İ R K Ü L E R R A P O R FON DENETİM YMM. VE BAĞIMSIZ DENETİM A. Ş. nin müşterilerine özel bir hizmetidir. İzinsiz çoğaltılamaz. İktibas edilemez. SİRKÜLER TARİHİ : 05 / 12 / 2017 SİRKÜLER SAYISI : 2017

Detaylı

Özet: Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair (Seri No.17) Tebliğde;

Özet: Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair (Seri No.17) Tebliğde; ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340 00 86 Fax : 0.216.340

Detaylı

5520 SAYILI KURUMLAR VERGİSİ KANUNU DÜZENLEMELERİ

5520 SAYILI KURUMLAR VERGİSİ KANUNU DÜZENLEMELERİ Tarih : 11.12.2017 No : 2017/ 62 Konu : 7061 Sayılı Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hk. 05.12.2017 tarih ve 30261 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

BAZI VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

BAZI VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER 1 7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARI İLE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN KAPSAMINDA; BAZI VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER Hazırlayan : Mustafa ÇOTAK Vergi Danışmanı 1 2 7061

Detaylı

7061 Sayılı Kanun Resmi Gazetede Yayımlanarak Yürürlüğe Girdi

7061 Sayılı Kanun Resmi Gazetede Yayımlanarak Yürürlüğe Girdi 7.12.2017 7061 Sayılı Kanun Resmi Gazetede Yayımlanarak Yürürlüğe Girdi Gaziosmanpaşa Bulvarı No: 9/206 Çankaya Konak İzmir T (0232) 4836222 F (0232) 4831618 info@muratkoseoglu.com.tr www.muratkoseoglu.com.tr

Detaylı

Sayın Üyemiz,

Sayın Üyemiz, 8.12.2017 Sayın Üyemiz, Vergi mevzuatı ve diğer bazı mevzuatta yeni düzenleme ve değişiklikler içeren 7061 Sayılı Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 5 Aralık

Detaylı

-Satış konusunun taşınmaz, iştirak hissesi, kurucu senetleri,intifa senetleri, rüçhan hakkı olması,

-Satış konusunun taşınmaz, iştirak hissesi, kurucu senetleri,intifa senetleri, rüçhan hakkı olması, KURUMLARIN AKTİFİNDE EN AZ İKİ TAM YIL SÜREYLE BULUNAN TAŞINMAZLAR İLE İŞTİRAK HİSSELERİNİN SATIŞLARININ KURUMLAR VERGİSİ VE KATMA DEĞER VERGİSİ YÖNÜNDEN İSTİSNAYA KONU EDİLMESİNİN ŞARTLARI VE MUHASEBELEŞTİRİLMESİ

Detaylı

5520 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 1) nde Değişiklik Tebliğ Adı. Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 14)

5520 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 1) nde Değişiklik Tebliğ Adı. Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 14) Sirküler Numarası 2017 / 57 Kanun Adı 5520 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 1) nde Değişiklik Tebliğ Adı Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 14) Konusu 5520 sayılı

Detaylı

A) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu Düzenlemeleri

A) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu Düzenlemeleri İHSAN AKAR YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR ULUDAĞ BAĞIMSIZ DENETİM VE Y.M.M A.Ş 23 Nisan Mh. 242 Sk. Rızvanoğlu-Paçacı Sit. No:12/A Blok Kat: 2 D: 3 Nilüfer/Bursa Tel: 0 541 3966882-0 224 2401329(pbx.) 0224 2401329

Detaylı

3) Yarışma ve çekilişlerde kazanılan ikramiyeler için uygulanan %10 nispetindeki veraset ve intikal vergisi oranının % 20 ye çıkarıldı.

3) Yarışma ve çekilişlerde kazanılan ikramiyeler için uygulanan %10 nispetindeki veraset ve intikal vergisi oranının % 20 ye çıkarıldı. 7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARI İLE KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUNDA VERGİ MEVZUATINA YÖNELİK YAPILAN DÜZENLEME VE DEĞİŞİKLİKLER 5 Aralık 2017 tarihli Resmi Gazetede

Detaylı

YÜKSEL YMM. Yüksel Denetim Danışmanlık ve Yeminli Mali Müşavirlik Limited Şirketi

YÜKSEL YMM. Yüksel Denetim Danışmanlık ve Yeminli Mali Müşavirlik Limited Şirketi YÜKSEL YMM Yüksel Denetim Danışmanlık ve Yeminli Mali Müşavirlik Limited Şirketi Sülün Sokak No : 20 34330 1. Levent / İSTANBUL Tel: 212. 282 9163 Fax: 212. 282 9164 E-mail: info@yukseldenetim.com.tr Konu:

Detaylı

YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş.

YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2017/069 27.12.2017 Konu: Kurumlar Vergisi Oranının %22'ye Çıkarılması ve Taşınmaz Satış Kazancında İstisna Oranının %50 ye Düşürülmesine İlişkin 1 Seri No.lu KVK Genel Tebliğinde Değişiklik Yapıldı. Bilindiği

Detaylı

KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) NDE BAŞLIK DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO:

KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) NDE BAŞLIK DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: BAKIŞ MEVZUAT BAŞLIK Sayı KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 14) ile KURUMLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 1) 2017 / 120 ÖZET Tebliğde 7061

Detaylı

TL'ye kadar % TL'nin TL'si için TL, fazlası %20

TL'ye kadar % TL'nin TL'si için TL, fazlası %20 Mali Bülten VERGİ 2016/105 2017 Yılına Ait Gelir Vergisi Had ve Tutarları Açıklandı 27.12.2016 Özet: Gelir Vergisi Kanunu'nda yer alan ve 2017 takvim yılında uygulanacak olan had ve tutarlar, 2016 yılı

Detaylı

Mali Bülten No: 2013/78

Mali Bülten No: 2013/78 ` Mali Bülten No: 2013/78 Vergi/ 31 Aralık 2013 2014 Yılına Ait Gelir Vergisi Had ve Tutarları Açıklandı kpmgvergi.com kpmg.com.tr Özet: Gelir Vergisi Kanunu'nda yer alan ve 2014 takvim yılında uygulanacak

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2017 / 135 İST,

SİRKÜLER NO: POZ-2017 / 135 İST, SİRKÜLER NO: POZ-2017 / 135 İST, 27.12.2017 ÖZET: 23 Aralık 2017 tarih ve 30279 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 14 seri no.lu Kurumlar Vergisi Genel Tebliği ile 7061 sayılı Bazı Vergi Kanunları ile Diğer

Detaylı

ÖNSÖZ...5 İÇİNDEKİLER...7 GİRİŞ... 11

ÖNSÖZ...5 İÇİNDEKİLER...7 GİRİŞ... 11 İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...5 İÇİNDEKİLER...7 GİRİŞ... 11 1- GİDERLER... 15 1.1- KANUNEN İNDİRİMİ KABUL EDİLEN GİDERLER... 15 1.1.1- Gelir Vergisi Kanunu Uyarınca İndirilebilecek Giderler... 15 1.1.2- Kurumlar

Detaylı

VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER. Dr. Nedim TÜRKMEN Yeminli Mali Müşavir

VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER. Dr. Nedim TÜRKMEN Yeminli Mali Müşavir VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER Dr. Nedim TÜRKMEN Yeminli Mali Müşavir nturkmen@turkmenymm.com SUNUM PLANI - 7061 SAYILI TORBA YASADA YER ALAN DÜZENLEMELER - TASARIDAN ÇIKARILAN DÜZENLEMELER

Detaylı

7061 Sayılı Kanun un Vergi Düzenlemeleri

7061 Sayılı Kanun un Vergi Düzenlemeleri PwC Türkiye Vergi Bülteni Tarih: 01.12.2017 Sayı: 2017/78 www.pwc.com.tr 7061 Sayılı Kanun un Vergi Özet Çok sayıda vergi düzenlemesi de öngören Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik

Detaylı

2018/ Sayılı Kanun Kapsamında "Varlık Barışı" Uygulamasıyla İlgili Tebliğ Yayımlandı

2018/ Sayılı Kanun Kapsamında Varlık Barışı Uygulamasıyla İlgili Tebliğ Yayımlandı Mali Bülten Vergi 2018/57 7143 Sayılı Kanun Kapsamında "Varlık Barışı" Uygulamasıyla İlgili Tebliğ Yayımlandı 04.07.2018 Özet: 4 Temmuz 2018 ve 30468 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi ve Bazı Alacakların

Detaylı

Kapsam Yeminli Mali Müşavirlik Ltd. Şti.

Kapsam Yeminli Mali Müşavirlik Ltd. Şti. Sirküler No : 2017-74 Sirküler Tarihi : 26.12.2017 Konu : 1 Seri No'lu Kurumlar Vergisi Genel Tebliği'nde Değişiklik 23/12/2017 tarihli ve 30279 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kurumlar Vergisi Genel

Detaylı

VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPAN 7061 SAYILI KANUN UN AÇIKLAMASI

VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPAN 7061 SAYILI KANUN UN AÇIKLAMASI VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPAN 7061 SAYILI KANUN UN AÇIKLAMASI 05/12/2017 Değerli üyemiz, Bazı vergi kanunlarında değişiklik yapan 7061 sayılı Kanun bu gün (05/12/2017) Resmi Gazete de yayımlanmıştır.

Detaylı

VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPAN 7061 SAYILI KANUN UN AÇIKLAMASI

VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPAN 7061 SAYILI KANUN UN AÇIKLAMASI VERGİ KANUNLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPAN 7061 SAYILI KANUN UN AÇIKLAMASI 05/12/2017 Değerli üyemiz, Bazı vergi kanunlarında değişiklik yapan 7061 sayılı Kanun bu gün (05/12/2017) Resmi Gazete de yayımlanmıştır.

Detaylı

01.01.2015 TARİHİ İTİBARİYLE VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER VE GÜNCEL HATIRLATMALAR

01.01.2015 TARİHİ İTİBARİYLE VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER VE GÜNCEL HATIRLATMALAR 2015-01 01.01.2015 TARİHİ İTİBARİYLE VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER VE GÜNCEL HATIRLATMALAR 01.01.2015 tarihi itibariyle Vergi Kanunlarında yapılan değişiklikler ve güncel hatırlatmalar aşağıda

Detaylı

Konu: 49 Seri No'lu Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği tarih ve Mükerrer sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.

Konu: 49 Seri No'lu Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği tarih ve Mükerrer sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır. No: 2018/1 Tarih: 01.01.2018 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/119. Konu : Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 1) nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 14) Hk.

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/119. Konu : Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 1) nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 14) Hk. TARİH : 25.12.2017 NUMARA : 2017/119 VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/119 Konu : Kurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 1) nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 14) Hk. 23/12/2017 tarihli ve 30279

Detaylı

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/ Sayılı Kanun Resmi Gazete de Yayımlanarak Yürürlüğe Girdi.

VERGİ SİRKÜLERİ NO: 2017/ Sayılı Kanun Resmi Gazete de Yayımlanarak Yürürlüğe Girdi. DRT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. Deloitte Values House Maslak No1 34398 İstanbul Tel: + 90 (212) 366 60 00 Fax: + 90 (212) 366 60 15 www.deloitte.com.tr www.verginet.net VERGİ SİRKÜLERİ

Detaylı

1.2. Serbest Meslek Defterinin günü gününe tutulmaması ve vergi levhası asmamanın cezası 149.-YTL ye çıkarılmıştır.

1.2. Serbest Meslek Defterinin günü gününe tutulmaması ve vergi levhası asmamanın cezası 149.-YTL ye çıkarılmıştır. İstanbul, 31.12.2007 SiRKÜLER 2007/13 KONU : VERGİ KANUNLARINDA HAD VE ORAN DEĞİŞİKLİKLERİ 1- VERGİ USUL KANUNU 2- GELİR VERGİSİ KANUNU 3- DAMGA VERGİSİ 4- HARÇLAR KANUNU 5- REESKONT ORANI 6- EMLAK VERGİSİ

Detaylı

232 oy kullanılan kanun tasarısı 228 oy ile kabul edildi, 4 oy ret yönünde oldu.

232 oy kullanılan kanun tasarısı 228 oy ile kabul edildi, 4 oy ret yönünde oldu. Sirküler ; 2017/003 Konu : Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Sayın Yetkililer ; Kamu oyunda Torba Yasa olarak bilinen "Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun

Detaylı

Konu: 7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARI İLE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN YAYINLANMIŞTIR

Konu: 7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARI İLE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN YAYINLANMIŞTIR DUYURU Sayı: 2017/105 BURSA, 08.12.2017 Konu: 7061 SAYILI BAZI VERGİ KANUNLARI İLE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN YAYINLANMIŞTIR Birçok vergi kanunlarında ve diğer pek çok kanunda

Detaylı

No: 2017/82 Tarih:

No: 2017/82 Tarih: No: 2017/82 Tarih: 24.12.2017 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340

Detaylı

1.2. Serbest Meslek Defterinin günü gününe tutulmaması ve vergi levhası asmamanın cezası 160.YTL ye çıkarılmıştır.

1.2. Serbest Meslek Defterinin günü gününe tutulmaması ve vergi levhası asmamanın cezası 160.YTL ye çıkarılmıştır. İstanbul, 31.12.2008 SiRKÜLER 2008/14 KONU : VERGİ KANUNLARINDA HAD VE ORAN DEĞİŞİKLİKLERİ 1- VERGİ USUL KANUNU 2- GELİR VERGİSİ KANUNU 3- DAMGA VERGİSİ 4- HARÇLAR KANUNU 5- EMLAK VERGİSİ 6- MOTORLU TAŞITLAR

Detaylı

TBMM'ye Sunulan Kanun Tasarısındaki Vergi Düzenlemeleri

TBMM'ye Sunulan Kanun Tasarısındaki Vergi Düzenlemeleri Tax WWW. O N E R Y M M.COM. TR 2017 26 TBMM'ye Sunulan Kanun Tasarısındaki Vergi Düzenlemeleri Özet TBMM ye 27 Eylül 2017 tarihinde sunulmuş bulunan Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde

Detaylı

72 SERİ NO.LU EMLAK VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ 2017 / 121

72 SERİ NO.LU EMLAK VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ 2017 / 121 BAKIŞ MEVZUAT BAŞLIK Sayı ÖZET 72 SERİ NO.LU EMLAK VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ 2017 / 121 Tebliğde 2018 yılında asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin bir önceki yıla göre en fazla %

Detaylı

Önsöz...1. Sunuş... 3. Business School... 5. İçindekiler...7 1.BÖLÜM / GİRİŞ... 15 2.BÖLÜM / OTELLER... 19. 2.1. Yatırım Teşvikleri...

Önsöz...1. Sunuş... 3. Business School... 5. İçindekiler...7 1.BÖLÜM / GİRİŞ... 15 2.BÖLÜM / OTELLER... 19. 2.1. Yatırım Teşvikleri... İçindekiler Önsöz...1 Sunuş... 3 Business School... 5 İçindekiler...7 1.BÖLÜM / GİRİŞ... 15 2.BÖLÜM / OTELLER... 19 2.1. Yatırım Teşvikleri... 20 2.1.1. Yatırım Teşvik Mevzuatındaki Vergi Dışı Teşvikler...

Detaylı

7061 SAYILI KANUNLA VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER R.G

7061 SAYILI KANUNLA VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER R.G 7061 SAYILI KANUNLA VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER R.G. 05.12.2017 YMM FATİH DURAL VERGİ KONSEYİ BAŞKAN YRD. ECOVİS DEĞER YÖNETİM KURULU BAŞKANI İÇİNDEKİLER 1 - GİRİŞ 2 Gelir Vergisi Kanunu

Detaylı

SİRKÜLER Tarih,01/12/2017 Sayı:2017/51. KONU: 7061 No.lu "Yeni Torba Kanun" Metni TBMM de Kabul Edildi.

SİRKÜLER Tarih,01/12/2017 Sayı:2017/51. KONU: 7061 No.lu Yeni Torba Kanun Metni TBMM de Kabul Edildi. AA BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM AŞ Şehit Ersan Cad. No: 28 / 5 06680 Çankaya- Ankara. Tel:+90 312 4688150 Faks: +90 312 4270847 Ticaret Sicil No: Ankara-170606 www.aa-ymm.com SİRKÜLER Tarih,01/12/2017 Sayı:2017/51

Detaylı

SİRKÜLER 2017/16. Bu sirkülerimizde, 6770 Sayılı Kanun ile yapılan düzenlemeler özetlenmiştir.

SİRKÜLER 2017/16. Bu sirkülerimizde, 6770 Sayılı Kanun ile yapılan düzenlemeler özetlenmiştir. SİRKÜLER 2017/16 30/01/2017 Sayın Yetkili; 6770 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Yayımlandı. 27.01.2017

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2019/2

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2019/2 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 02.01.2019 Sayı : 2019/2 Değerli Müşterimiz; Son günlerde mevzuatımızda meydana gelen gelişmeler, konu başlıkları itibariyle aşağıdadır. A. Konu Başlıkları; -İmar Barışında

Detaylı

Sirkülerimizin konusunu 6824 Sayılı Vergi Kanunlarında Gerçekleştirilen Düzenlemeler oluşturmaktadır.

Sirkülerimizin konusunu 6824 Sayılı Vergi Kanunlarında Gerçekleştirilen Düzenlemeler oluşturmaktadır. Vezin Sirküler 2017 016 Sirkülerimizin konusunu 6824 Sayılı Vergi Kanunlarında Gerçekleştirilen Düzenlemeler oluşturmaktadır. KAPSAM : 8/3/2017 tarihli ve 30001 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

1.2. Serbest Meslek Defterinin günü gününe tutulmaması ve vergi levhası bulundurmama cezası 190 TL olarak uygulanacaktır.

1.2. Serbest Meslek Defterinin günü gününe tutulmaması ve vergi levhası bulundurmama cezası 190 TL olarak uygulanacaktır. İstanbul, 02.01.2014 SiRKÜLER 2014/01 KONU : VERGİ KANUNLARINDA HAD VE ORAN DEĞİŞİKLİKLERİ 1- VERGİ USUL KANUNU 2- GELİR VERGİSİ KANUNU 3- DAMGA VERGİSİ 4- HARÇLAR KANUNU 5- MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ 6-

Detaylı

Sayı : Yaz.İşl/2013/020 21/01/2013 Konu : Vergi Düzenlemeleri Hk. ODALARA 001 NOLU GENELGE

Sayı : Yaz.İşl/2013/020 21/01/2013 Konu : Vergi Düzenlemeleri Hk. ODALARA 001 NOLU GENELGE Sayı : Yaz.İşl/2013/020 21/01/2013 Konu : Vergi Düzenlemeleri Hk. ODALARA 001 NOLU GENELGE İLGİ : TESK Genel Başkanlığı nın 02.01.2013 tarih ve 9 sayılı (2 nolu genelge) yazısı. Bilindiği üzere, Vergi

Detaylı

Sirküler No: 2017 / 91 Tarih:

Sirküler No: 2017 / 91 Tarih: Sirküler No: 2017 / 91 Tarih: 29.12.2017 Konu: 7061 sayılı Kanun un; engelli ÖTV istisnası ve FATİH projesi ÖTV istisnasına ilişkin hükümleri hakkında açıklamalar yapıldı. 2 Özet: 27 Aralık 2017 tarihli

Detaylı

TORBA YASA YENİ TORBA YASADA NELER VAR?

TORBA YASA YENİ TORBA YASADA NELER VAR? TORBA YASA 2017 2018 YENİ TORBA YASADA NELER VAR? 7061 SAYILI TORBA YASANIN GETİRDİKLERİ Değerli okurlar, 7061 sayılı Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Meclis

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 17)

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 17) KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 17) Duyuru No: 2018/17 İstanbul 31.01.2018 Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) tarafından 31/01/2017 tarihli

Detaylı

OCAK 2013 TARİH BASKILI İNŞAAT VE GAYRİMENKUL MUHASEBESİ DERS KİTABINA İLİŞKİN DOĞRU YANLIŞ CETVELİ

OCAK 2013 TARİH BASKILI İNŞAAT VE GAYRİMENKUL MUHASEBESİ DERS KİTABINA İLİŞKİN DOĞRU YANLIŞ CETVELİ OCAK 2013 TARİH BASKILI İNŞAAT VE GAYRİMENKUL MUHASEBESİ DERS KİTABINA İLİŞKİN DOĞRU YANLIŞ CETVELİ Düzeltmeler koyu renkli (bold) olarak gösterilmiştir. YANLIŞ 1- Ünite 1, Sayfa 5, İnşaat (yapı) Sahibi

Detaylı

Bazı Vergi Kanunları İle Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı

Bazı Vergi Kanunları İle Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Sayfa 1 / 12 Bazı Vergi Kanunları İle Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Hükümet tarafından 27 Eylül 2017 tarihinde TBMM Başkanlığı na sunulan Torba Kanun

Detaylı

VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER

VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER Emre KARTALOĞLU Yeminli Mali Müşavir TÜRMOB Genel Saymanı emrekartaloglu@turmob.org.tr Eskişehir, 8 Ocak 2018 SUNUM PLANI - 7061 SAYILI TORBAYASADA YER ALAN

Detaylı

BAZI VERGİ KANUNLARI İLE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

BAZI VERGİ KANUNLARI İLE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN BAZI VERGİ KANUNLARI İLE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun No. 7061 Kabul Tarihi: 28/11/2017.. MADDE 7-21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında

Detaylı

1.2. Serbest Meslek Defterinin günü gününe tutulmaması ve vergi levhası bulundurmama cezası 200 TL olarak uygulanacaktır.

1.2. Serbest Meslek Defterinin günü gününe tutulmaması ve vergi levhası bulundurmama cezası 200 TL olarak uygulanacaktır. İstanbul, 05.01.2015 SiRKÜLER 2015/01 KONU : VERGİ KANUNLARINDA HAD VE ORAN DEĞİŞİKLİKLERİ 1- VERGİ USUL KANUNU 2- GELİR VERGİSİ KANUNU 3- DAMGA VERGİSİ 4- HARÇLAR KANUNU 5- MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ 6-

Detaylı

Mali Bülten No: 2014/1

Mali Bülten No: 2014/1 ` Mali Bülten No: 2014/1 Vergi/ 2 Ocak 2013 1 Ocak 2014 ten Geçerli Olmak Üzere Bazı Malların ÖTV Oranlarında Artış Olmuştur kpmgvergi.com kpmg.com.tr Özet: 1 Ocak 2014 tarih ve 28869 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

mali açıklamalar 2012/ Konu: Vergi Kanunlarında ve Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapıldı

mali açıklamalar 2012/ Konu: Vergi Kanunlarında ve Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapıldı 2012/042 15.06.2012 Konu: Vergi Kanunlarında ve Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapıldı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına ilişkin 6322 no.lu Kanun

Detaylı

ODALARA 1 NOLU GENELGE

ODALARA 1 NOLU GENELGE Sayı :Yaz. İşl.2011/002 05/01/2012 Konu : Vergi Düzenlemeleri ODALARA 1 NOLU GENELGE İLGİ : TESK Genel Başkanlığı nın 02.01.2012 tarih ve 1 nolu genelge yazısı. Bilindiği üzere, Vergi Usul Kanunu ile diğer

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ KANUN MADDELERİ VE İLGİLİ GENEL TEBLİĞLER TABLOSU

KATMA DEĞER VERGİSİ KANUN MADDELERİ VE İLGİLİ GENEL TEBLİĞLER TABLOSU Ek - 3 KATMA DEĞER VERGİSİ KANUN MADDELERİ VE İLGİLİ GENEL TEBLİĞLER TABLOSU Verginin Konusu Teşkil Eden İşlemler /I, 5/C-I, 9/A, 24/F, 25/A, 26/D-I-II, 38/K, 48/D 50/A--2, 55/C,83/5, GVK 22, AATUHK 43

Detaylı

VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER. Emre KARTALOĞLU Yeminli Mali Müşavir TÜRMOB Genel Saymanı

VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER. Emre KARTALOĞLU Yeminli Mali Müşavir TÜRMOB Genel Saymanı VERGİ KANUNLARINDA YAPILAN SON DEĞİŞİKLİKLER Emre KARTALOĞLU Yeminli Mali Müşavir TÜRMOB Genel Saymanı emrekartaloglu@turmob.org.tr İstanbul, 7 Kasım 2017 SUNUM PLANI - TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU SONRASI

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2018/020 Ref: 4/020. Konu: 2018 YILINDA GEÇERLİ OLACAK MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ TUTARLARI BELİRLENMİŞTİR

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2018/020 Ref: 4/020. Konu: 2018 YILINDA GEÇERLİ OLACAK MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ TUTARLARI BELİRLENMİŞTİR SİRKÜLER İstanbul, 03.01.2018 Sayı: 2018/020 Ref: 4/020 Konu: 2018 YILINDA GEÇERLİ OLACAK MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ TUTARLARI BELİRLENMİŞTİR 29.12.2017 tarih ve Mükerrer 30285 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan

Detaylı

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO:21) HAKKINDA SİRKÜLER SİRKÜLER NO:2004/17

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO:21) HAKKINDA SİRKÜLER SİRKÜLER NO:2004/17 1 İstanbul,13.01.24 24/13 no lu sirkülerimizle duyurulan Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunundaki değişikliklere açıklamalar getiren ve Motorlu Taşıtlar Vergisi nin ödenmesine ilişkin usul ve esasları düzenleyen

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ ( SERİ NO: 34 )

SİRKÜLER RAPOR MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ ( SERİ NO: 34 ) SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi : 04.01.2010 Sirküler No : 2010 / 2 MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ ( SERİ NO: 34 ) 31.12.2009 tarih ve 27449 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 34 seri no.lu Motorlu

Detaylı

BAKIŞ MEVZUAT KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 17)

BAKIŞ MEVZUAT KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 17) BAKIŞ MEVZUAT BAŞLIK KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 17) Sayı 2018/21 ÖZET 3 No lu KDV Beyannamesi uygulaması, tevkifat uygulamasının genişletilmesi,

Detaylı

2011 YILI MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİNİN İKİNCİ TAKSİTİNİN ÖDEME SÜRESİ UZATILDI

2011 YILI MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİNİN İKİNCİ TAKSİTİNİN ÖDEME SÜRESİ UZATILDI Sirküler Rapor 29.07.2011/ 98-1 2011 YILI MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİNİN İKİNCİ TAKSİTİNİN ÖDEME SÜRESİ UZATILDI ÖZET : Gelir İdaresi Başkanlığının www.gib.gov.tr adresinde hizmet veren internet sayfasında

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2018 / 8 İST, YILINDA UYGULANACAK MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ TARİFESİ VE İSTİSNA TUTARLARI

SİRKÜLER NO: POZ-2018 / 8 İST, YILINDA UYGULANACAK MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ TARİFESİ VE İSTİSNA TUTARLARI SİRKÜLER NO: POZ-2018 / 8 İST, 03.01.2018 ÖZET: 2018 yılında uygulanacak motorlu taşıtlar vergisi tutarları 2018 YILINDA UYGULANACAK MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ TARİFESİ VE İSTİSNA TUTARLARI 29 Aralık 2017

Detaylı

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. SİRKÜLER NO:2018/23 1/Şubat/2018 İçindekiler: * KDV Genel Uygulama Tebliğinde değişiklikler yapıldı. KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI: Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik

Detaylı

Sayı : 2017/ Tarih : Ö Z E L B Ü L T E N

Sayı : 2017/ Tarih : Ö Z E L B Ü L T E N Sayı : 2017/231 11 Tarih : 12.12.2017 Ö Z E L B Ü L T E N 7061 Sayılı Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanundaki (Torba Kanun) Vergi ve Çalışma Hayatını İlgilendiren

Detaylı

GELİR VERGİSİNDE GEÇERLİ OLACAK YENİ HADLER VE TUTARLAR YAYIMLANDI:

GELİR VERGİSİNDE GEÇERLİ OLACAK YENİ HADLER VE TUTARLAR YAYIMLANDI: TARİH : 29/12/2015 SİRKÜLER NO : 2015/100 GELİR VERGİSİNDE GEÇERLİ OLACAK YENİ HADLER VE TUTARLAR YAYIMLANDI: 25 Aralık 2015 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 290 Seri No lu Gelir Vergisi Genel Tebliği

Detaylı

MEVZUAT SİRKÜLERİ /

MEVZUAT SİRKÜLERİ / 2018/11674 SAYILI BAKANLAR KURULU KARARI İLE GVK MAD.23/(16) KAPSAMINDA MÜTEFERRİK İSTİSNA TUTARI İLE FAYDALI ÖMRÜ KISALTILAN VE TESLİMLERİ KDV DEN İSTİSNA EDİLMİŞ MAKİNE VE TEÇHİZAT LİSTELERİ TESPİT EDİLMİŞ

Detaylı

- Sabit yatırım tutarı 50 Milyon TL altında olanlarda ise yıl içinde yüklenilen ve indirilemeyen KDV ertesi yıl içinde iade edilecektir.

- Sabit yatırım tutarı 50 Milyon TL altında olanlarda ise yıl içinde yüklenilen ve indirilemeyen KDV ertesi yıl içinde iade edilecektir. Mali Bülten VERGİ 2017/2 Teşvikli Yatırımlara KDV İadesi Desteği Getiren Torba Yasa Yayımlandı 27.01.2017 Özet: Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerinde

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR ( )

SİRKÜLER RAPOR ( ) DMF SİSTEM ULUSLARARASIBAĞIMSIZDENETİMDANIŞMANLIKVE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİKA.Ş. www.dmf.com.tr& dmfsystem.eu dmf@dmf.com.tr www.russellbedford.com Ankara :Eskişehir Yolu 9. Km. Tepe Prime B Blok No: 100

Detaylı

1.2. Serbest Meslek Defterinin günü gününe tutulmaması ve vergi levhası bulundurmama cezası 210 TL olarak uygulanacaktır.

1.2. Serbest Meslek Defterinin günü gününe tutulmaması ve vergi levhası bulundurmama cezası 210 TL olarak uygulanacaktır. İstanbul, 02.01.2017 SiRKÜLER 2017/01 KONU : VERGİ KANUNLARINDA HAD VE ORAN DEĞİŞİKLİKLERİ 1- VERGİ USUL KANUNU 2- GELİR VERGİSİ KANUNU 3- DAMGA VERGİSİ 4- HARÇLAR KANUNU 5- MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ 6-

Detaylı