Uluslararası Standart Sınavlar. Sunan: M. Suna Coşkun POSITIVE ENGLISH

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Uluslararası Standart Sınavlar. Sunan: M. Suna Coşkun POSITIVE ENGLISH"

Transkript

1 Uluslararası Standart Sınavlar Sunan: M. Suna Coşkun POSITIVE ENGLISH

2 TOEFL (Test Of English as a Foreign Language) Standart Amerikan İngilizcesini akademik ortamlarda kullanma ve anlamayı ölçer. Pek çok İngilizce eğitim veren üniversite, İngilizce eğitim görmemiş olan öğrencilerden bu sınavı ister. İnternet üzerinden sürekli verilen bir sınavdır. Sınav kayıt ücreti $185 dir. Kayıt dan online yapılır. Sonuçlar 3 hafta içerisinde internetten, 4 hafta içerisinde de posta ile ulaştırılır. Sınav 2 sene geçerlidir.

3 TOEFL (Test Of English as a Foreign Language) İki biçimden birinde olabilir: Paper Based Test (PBT), internet üzerinden alınamadığı yerlerde verilir. Okuma,dinleme,gramer ve yazma bölümlerinden oluşmaktadır. Yazılı kısmın puanı test kısmından ayrı değerlendirilir. Internet Based Test (TOEFL ibt), 2006 yılından beri uygulanmaktadır. Bu sınav biçiminde gramer bilgisi bölümü kaldırılmış, ama yeni olarak bir konuşma yeteneği bölümü eklenmiştir.

4 TOEFL ibt (Internet Based Test) Test 3,5-4 saat arası sürmektedir. Bir kısa bir ara verilir. Öğrencinin yanında bir rehber ve gözetmen öğretmen vardır. Bu öğretmen, testin nasıl yapılacağını, bilgisayarın kullanımı ve diğer konularda teknik yardımda bulunur. 4 ana bölümden oluşur. Reading, Listening, Speaking ve Writing.

5 TOEFL ibt READING: Her biri sorudan oluşan yaklaşık 700 kelimelik 3-5 akademik metin puan Toplam süre dk.

6 TOEFL ibt LISTENING: 3 dk. süreli herbiri 5 sorudan oluşan, 2-3 dialog. 3-5 dk. süreli herbiri 6 sorudan oluşan, 4-6 akademik konuşma puan Toplam süre dk.

7 TOEFL ibt ARA: Toplam 10 dakika. Ara sırasında bilgisayar otomatik olarak kilitlenir. Süre sonunda sınav gözetmeni tarafından açılır. Aradan geç dönen öğrencinin sınavı değerlendirmeye alınmayabilir. Sınav salonundan size verilen kağıtları dışarı çıkaramazsınız.

8 TOEFL ibt SPEAKING: 2 Independent sections; verilen bir konu hakkında kişisel düşüncelerin belirtilmesi.(15 sn. İçinde hazırlanıp 45 sn. İçinde konuşabilmek beklenmektedir.) 4 Integrated sections; okunan metin ve aynı konuda dinlenen dialoglar üzerine konuşmak. (30 sn. içinde hazırlanıp, 60 sn. konuşabilmek beklenmektedir.) 0-4 puan Toplam süre 20 Dk.

9 TOEFL ibt WRITING: Integrated Section ; okunan metin ve aynı konudaki dinlenen dialoglar hakkında 200 kelimelik kompozisyon (20 dk.) Independent Section; verilen bir konuyu kendi düşüncelerinizle destekleyeceğiniz 300 kelimelik kompozisyon (30dk.) (0-5 Puan) Toplam süre 50 dk.

10 TOEFL ibt STRUCTURE(!!!) ibt TOEFL testinde ayrı bir dilbilgisi bölümü bulunmamaktadır. Grameriniz listening, speaking ve writing soruları içerisinde değerlendirilmektedir.

11 IELTS (International English Language Testing System) IELTS Sınavı, özellikle İngiltere ve Avustralya da üniversite veya sertifika eğitimi yapmak isteyenlerin tercih ettiği bir sınavdır. Türkiye de sınav British Council tarafından organize edilmektedir. Her ay 2-3 kez sınav yapılmaktadır. IELTS sınavlarına girmede belirli bir limit sözkonusu değildir.

12 IELTS IELTS sınavlarında öğrenci genelde 4-9 arası not alabilir. 6.5 en ideal ve pek çok üniversite tarafından kabul edilen bir derecedir. Ancak Dünyanın en iyi üniversitelerinden bazıları 7.0 IELTS neticesi isteyebilir. IELTS Sınavı kayıt ücreti 115 pound olup veya adreslerinden online olarak kayıt yapılabilir. Sınav Merkezi: British Council - Ankara

13 IELTS LISTENING: Her biri 10 sorudan oluşan 4 bölümden oluşur. Soru Çeşitleri: Multiple choice, Short answer questions, Sentence completion, Notes/chart/table completion, labelling a diagram,classification, matching 30 dk.

14 IELTS ACADEMIC READING: Giderek zorlaşan 3 okuma parçası Soru çeşitleri: Multiple choice,short answer questions,sentence completion,notes/chart/table completion, labelling a diagram,classification, matching,choosing suitable paragraph headings from a list ve yes / no,not given Toplam 40 soru 60 dk.

15 IELTS ACADEMIC WRITING: Diagram / Table Interpretation 20 dk. 150 kelime Essay Writing 40 dk. 250 kelime

16 IELTS SPEAKING: Introduction & Interview (4-5 dk.) Individual long turn (3-4 dk.) Developing a Discussion (4-5 dk.) dk.

17 GMAT (Graduate Management Admission Test) İşletme dalında yüksek lisans eğitimi yapmayı hedefleyen kişilerin, GMAT sınavına girmeleri gerekmektedir. Sınav kayıt ücreti $200 olup sitesinden online olarak kayıt yaptırılabilir. Sınav her ayın 3 haftası verilir. GMAT'a istediğiniz kadar girebilirsiniz, aynı ay içinde iki kez giremezsiniz. Sözel ve Sayısal bölümlerinin değerlendirmeleri hemen yapılmaktadır, fakat kompozisyon bölümünün değerlendirmesi resmi sonuçlarla açıklanmaktadır ancak sonuçtan memnun kalınmazsa sınav iptal edilebilir. Sınav 5 yıl geçerlidir.

18 GMAT (Graduate Management Admission Test) Sınav bilgisayara uyarlanabilir bir testtir. Sınav merkezi: Anka İletişim - Ankara Test 3,5 saat ile 4 saat arası bir sürede tamamlanır. GMAT sınavı; sayısal, sözel ve kompozisyon bölümlerinden oluşur.

19 GMAT ANALYTICAL WRITING : Issue Writing: Verilen iki görüşten birini savunmak kelime 30 dk. 0-6 puan Argument Writing: Verilen bir iddiayı analiz etmek kelime 30 dk. 0-6 puan

20 GMAT QUANTITATIVE Problem Solution Data Sufficiency 37 çoktan seçmeli soru 75 dakika puan

21 GMAT VERBAL (Çoktan Seçmeli) Critical Thinking Critical Reading Sentence Correction Toplam 41 soru 75 dakika puan

22 GRE (Graduate Record Examination) Mühendislik, fen bilimleri, bilgi teknolojisi ve toplum bilimi gibi alanlarda master diploması almak isteyen öğrencilerin, öncelikle GRE sınavına girmeleri gerekmektedir. Sınav kayıt ücreti 160 $ olup sitesinden online olarak kayıt yaptırılabilir. Sınav her ay bir kaç kez yapılmaktadır.türkiye sınav merkezi: Türk Amerikan Derneği - Ankara Sınav sonucu 5 yıl geçerlidir.

23 GRE (Graduate Record Examination) Bilgisayara uyarlanabilen bir sınavdır. GRE sınavı; sayısal, sözel ve kompozisyon bölümlerinden oluşur. Sözel ve Sayısal bölümlerinin değerlendirmeleri hemen yapılmaktadır, fakat kompozisyon bölümünün değerlendirmesi resmi sonuçlarla açıklanmaktadır. Test 2,5 saat ile 3 saat arası bir sürede tamamlanır.

24 GRE VERBAL: Çoktan Seçmeli sözel bölüm Reading Comprehension Sentence Completion Analogy Antonym Toplam 30 soru 30 dk de önemli değişiklikler olacak, takip edin!

25 GRE QUANTITATIVE : Çoktan Seçmeli Problem Solution Comparison Toplam 28 soru 45 dk puan

26 GRE ANALYTICAL WRITING: Issue Writing: Verilen iki görüşten birini savunmak kelime 45 dk. 0-6 puan Argument Writing: Verilen bir iddiayı analiz etmek kelime 30 dk. 0-6 puan

27 GRE EXPERIMENTAL SECTION Sözel,sayısal veya analitik yazım bölümlerinden bir tanesinde, gelecek sınavlara yönelik yeni soruların test edilmesi için öğrencilere fazladan sorular yöneltilir. Bu bölüm değerlendirilmez ve test sonucunu etkilemez.ancak öğrenciler hangi soruların gerçek veya deneysel olduğunu bilemeyecekleri için hepsine cevap vermek zorundadırlar.

28 LSAT (Law School Admission Test) Law School Admission Council (LSAC) üyesi 200 hukuk fakültesi tarafından başvuru koşulu olarak istenilen bir sınavdır. Sınav kayıt ücreti 118 $ olup sitesinden online olarak kayıt yaptırılabilir. Sınav sonuçları sınavdan 3 hafta sonra açıklanır. Sınav merkezi: Fulbright Ankara Puan

29 LSAT READING: Her biri 5-8 sorudan oluşan 4 akademik okuma parçası Toplam 25 soru 35 dk.

30 LSAT ANALYTICAL REASONING: 35 dk. Toplam 25 soru

31 LSAT LOGICAL REASONING: Toplam 25 soru 35 dk.

32 LSAT EXPERIMENTAL SECTION: Toplam 25 soru 35 dk.

33 LSAT WRITING: Toplam 1 soru 30 dk.

34 Teşekkürler Suna Coşkun POSITIVE ENGLISH

Uluslararası Sınavlar

Uluslararası Sınavlar On5yirmi5.com Uluslararası Sınavlar Yurtdışı eğitim almak isteyenler bu sınavları geçmek zorunda. Her biri farklı eğitim dalları için uygulanan sınavlarda zorlanmamak için püf noktalarını mutlaka okuyun...

Detaylı

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ TOBB ITP HAZIRLIK Hazırlık atlama sınavına Lisans öğrencileri, Yabancı Diller Bölümü Yeterlik Sınavında başarısız olanlar, İngilizce Hazırlık sınıfında devamsızlıktan

Detaylı

Turkey s International Language School ONE TO ONE TOEFL-IBT ONE TO ONE IELTS BİREBİR SINAV HAZIRLIK BİREBİR MESLEKİ İNGİLİZCE

Turkey s International Language School ONE TO ONE TOEFL-IBT ONE TO ONE IELTS BİREBİR SINAV HAZIRLIK BİREBİR MESLEKİ İNGİLİZCE Turkey s International Language School TOEFL-IBT IELTS SINAV HAZIRLIK MESLEKİ İNGİLİZCE Saat Ücreti Turkey s International Language School Sevgili öğrenciler ve öğrenci adaylarımız, Ülkemiz hızla gelişmekte,

Detaylı

TOEFL Hakkında Herşey!

TOEFL Hakkında Herşey! On5yirmi5.com TOEFL Hakkında Herşey! TOEFL sınavına girmek istiyor ama ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız işte size yol gösterecek bir yazı... Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma (oluşturma : 10/27/2015)

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU (ELS) EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ (Senato: 2016/9 14/07/2016) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU (ELS) EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ (Senato: 2016/9 14/07/2016) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TED ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL OKULU (ELS) EĞİTİM VE SINAV YÖNERGESİ (Senato: 2016/9 14/07/2016) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, TED Üniversitesi nin

Detaylı

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı; Abdullah Gül

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE YETERLİK/FİNAL SINAVI

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE YETERLİK/FİNAL SINAVI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE YETERLİK/FİNAL SINAVI İngilizce Yeterlik/Final Sınavı 4 bölümden oluşmaktadır. Sınav iki gün, dört oturum olarak gerçekleştirilir. Reading

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Lisansüstü Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Yönergesi

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Lisansüstü Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Yönergesi MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Lisansüstü Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Yönergesi Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu yönerge Maltepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği uyarınca, Maltepe Üniversitesi Enstitülerinde

Detaylı

ENGLISH PROFICIENCY EXAM

ENGLISH PROFICIENCY EXAM ENGLISH PROFICIENCY EXAM The English Proficiency of the students who are accepted into Ipek University is assessed through the English Proficiency Exam prepared by the Preparatory School. The students

Detaylı

LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ

LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ İlk Yayın 20.12.2017 Sayfa 1/8 Takip Tablosu REVİZYON NO TARİH AÇIKLAMA 00 20.12.2017 İlk yayın. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Lisansüstü Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Yönergesi Bu yönerge

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALLARI KONTENJAN YÜKSEK LİSANS DOKTORA ALES Puan Türü Tezli Tezsiz ÖZEL KOŞULLAR BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ 10-10 SAY. BİYOLOJİ 25-24 SAY. ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ 20-5 SAY. ELEKTRİK-ELEKTRONİK

Detaylı

ENGLISH PROFICIENCY EXAM

ENGLISH PROFICIENCY EXAM ENGLISH PROFICIENCY EXAM TDEU The English Proficiency of the students who are accepted into Ipek University is assessed through the English Proficiency Exam (IPEX) prepared by the Preparatory School Test

Detaylı

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Fatih Sultan Mehmet

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Bursa Teknik Üniversitesi

Detaylı

2010-2011 Öğretim Yılı Güz Dönemi Yüksek Lisans Programları Akademik Takvimi

2010-2011 Öğretim Yılı Güz Dönemi Yüksek Lisans Programları Akademik Takvimi FEN BĐLĐMLERĐ ENSTĐTÜSÜ 2010-2011 ÖĞRETĐM YILI GÜZ DÖNEMĐ LĐSANSÜSTÜ VE DOKTORA PROGRAMLARINA ALINACAK ÖĞRENCĐ KONTENJANLARI Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği 2. maddesi uyarınca, 2010-2011

Detaylı

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Avrupa Meslek Yüksekokulunun zorunlu ve isteğe bağlı

Detaylı

2010-2011 AKADEMİK YILI I. YARIYILI İÇİN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU BİLGİLERİ. 1) BAŞVURU TARİHİ : 10 Mayıs 9 Haziran 2010

2010-2011 AKADEMİK YILI I. YARIYILI İÇİN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU BİLGİLERİ. 1) BAŞVURU TARİHİ : 10 Mayıs 9 Haziran 2010 2010-2011 AKADEMİK YILI I. YARIYILI İÇİN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU BİLGİLERİ 1) BAŞVURU TARİHİ : 10 Mayıs 9 Haziran 2010 2) SINAV TARİHLERİ a) Bilim Sınavı : 15-25 Haziran 2010* b) İngilizce Yeterlik

Detaylı

2011-2012 AKADEMİK YILI I. YARIYILI İÇİN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU BİLGİLERİ

2011-2012 AKADEMİK YILI I. YARIYILI İÇİN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU BİLGİLERİ 2011-2012 AKADEMİK YILI I. YARIYILI İÇİN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU BİLGİLERİ 1) BAŞVURU TARİHİ : 9 Mayıs 7 Haziran 2011 2) SINAV TARİHLERİ a) Bilim Sınavı : 15 24 Haziran 2011 b) İngilizce Yeterlik

Detaylı

T.C. GEDİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. GEDİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. GEDİK ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu Yönergenin amacı, Gedik Üniversitesi Yabancı Diller

Detaylı

22.01.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

22.01.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 22.01.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 756 Yabancı Diller Yüksekokulu Yüksekokul Kurulu nun ÖSYM tarafından 18.07.2014 tarihinde güncellenen Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri

Detaylı

2010 Yılı Master ve Doktora Başvuru Bilgileri

2010 Yılı Master ve Doktora Başvuru Bilgileri BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ FELSEFE BÖLÜMÜ 2010 Yılı Master ve Doktora Başvuru Bilgileri Felsefe Bölümü yalnızca yılda bir kez başvuruları kabul etmektedir. 2010 yılında sınavlar ve değerlendirmeler Mart ayında

Detaylı

ACT (American College Testing ) Sınavı Hakkında

ACT (American College Testing ) Sınavı Hakkında ACT (American College Testing ) Sınavı Hakkında ACT sınavı öğrencilerin akademik hazırlığını ölçen - müfredat ve standartlara dayalı eğitim ve kariyer planlama aracıdır. İlk ACT sınavı 1959 yılında yapılmıştır.

Detaylı

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI TEZLİ. LİSANS Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği 2 -

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI TEZLİ. LİSANS Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği 2 - FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018 2019 BAHAR DÖNEMİ YABANCI UYRUKLU TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE MÜRACAAT ŞARTLARI Lisansüstü Programlara Başvurular : 02 Ocak 2019 11 Ocak 2019 Lisansüstü

Detaylı

DOKTORA VE YÜKSEK LİSAN PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI İNGİLİZ DİLİ EĞİTİMİ TEZLİ VE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

DOKTORA VE YÜKSEK LİSAN PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI İNGİLİZ DİLİ EĞİTİMİ TEZLİ VE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DOKTORA VE YÜKSEK LİSAN PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI İNGİLİZ DİLİ EĞİTİMİ TEZLİ VE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI a. İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Dili ve Edebiyatı

Detaylı

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KABULÜ BAŞVURU VE KAYIT İŞLEMLERİNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1-(1) Bu

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

AMASYA ÜNİVERSİTESİ ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar AMASYA ÜNİVERSİTESİ ZORUNLU VE İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Amasya Üniversitesinin

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ PROGRAMI SON SINIF ÖĞRENCİ ANKET FORMU. Aralık,2013

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ PROGRAMI SON SINIF ÖĞRENCİ ANKET FORMU. Aralık,2013 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ PROGRAMI SON SINIF ÖĞRENCİ ANKET FORMU Sevgili U.Ü.Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Programı Öğrencileri, Aralık,2013 Uludağ Üniversitesi

Detaylı

SFL ÖĞRENCİLERİMİZİN SIKÇA SORDUKLARI SORULAR ve CEVAPLARI

SFL ÖĞRENCİLERİMİZİN SIKÇA SORDUKLARI SORULAR ve CEVAPLARI SFL ÖĞRENCİLERİMİZİN SIKÇA SORDUKLARI SORULAR ve CEVAPLARI 1. Exit (Hazırlık Programı Çıkış) Sınavı nedir? Hazırlık Atlama Sınavı olarak da bilinen Exit (Hazırlık Programı Çıkış) Sınavı öğrencilerin İngilizce

Detaylı

YABANCI DİLLER MERKEZİ ÖĞRETİM DİLİ İNGİLİZCE OLAN BÖLÜMLER İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR

YABANCI DİLLER MERKEZİ ÖĞRETİM DİLİ İNGİLİZCE OLAN BÖLÜMLER İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR YABANCI DİLLER MERKEZİ ÖĞRETİM DİLİ İNGİLİZCE OLAN BÖLÜMLER İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR 1. İstanbul Kültür Üniversitesi nde okumaya hak kazandım. İngilizce Hazırlık Programı

Detaylı

YÖNETMELİK. a) A1, A2, B1, B2, C1 ve C2 modülleri: Avrupa Konseyi ortak dil kriterlerini,

YÖNETMELİK. a) A1, A2, B1, B2, C1 ve C2 modülleri: Avrupa Konseyi ortak dil kriterlerini, 30 Mayıs 2010 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 27596 Yalova Üniversitesinden: YÖNETMELİK YALOVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak,

Detaylı

YÜKSEK LİSAN PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM TEZLİ / TEZSİZ PROGRAMI

YÜKSEK LİSAN PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM TEZLİ / TEZSİZ PROGRAMI YÜKSEK LİSAN PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM TEZLİ / TEZSİZ PROGRAMI YÜKSEK LİSANS Tezli Yüksek Lisans Programının eğitim dili İngilizcedir ve ALES (55) puanı gerekir.

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Karar Sayısı: 142 22.09.2016 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Güzel Sanatlar Fakültesi Fakülte Kurulu nun Resim Bölümü lisans programında yer alan 2 adet seçmeli derse sehven verilen

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü, Lisansüstü Programlarına 2014-2015 öğretim yılı güz yarıyılında, Galatasaray Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE DİL EĞİTİMİ VE İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI HAZIRLIK PROGRAMI HAKKINDA BİLGİ : Alanında uzman bir ekibe sahip olan İngilizce Hazırlık Programı, bölüm derslerinin

Detaylı

ÖZYEĞĠN ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCĠ KABULÜ YÖNERGESĠ

ÖZYEĞĠN ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCĠ KABULÜ YÖNERGESĠ ÖZYEĞĠN ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCĠ KABULÜ YÖNERGESĠ (Senato Tarihi: 21.12.2010; Senato Sayısı: 2010-08) Amaç MADDE - 1 Bu Yönergenin amacı; Özyeğin Üniversitesi enstitüleri bünyesinde

Detaylı

T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KABUL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KABUL YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç; MADDE 1-(1) Bu Yönerge nin amacı, Siirt Üniversitesinde

Detaylı

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU VE KABUL ŞARTLARI

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU VE KABUL ŞARTLARI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARININ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU VE KABUL ŞARTLARI Program dili Türkçe ve İngilizce dir. Başvuru İçin İstenen Belgeler: Üniversitelerin lisans ya da yüksek lisans programlarından

Detaylı

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BÖLÜM I Genel Hükümler

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BÖLÜM I Genel Hükümler BİLKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BÖLÜM I Genel Hükümler Amaç Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı Bilkent Üniversitesi Mühendislik ve Fen Bilimleri

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Karar Sayısı: 135 11.08.2016 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Sağlık Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Odyoloji Anabilim Dalı Eğitim Odyolojisi yüksek lisans ve doktora programlarının

Detaylı

YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ

YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI DERS TANITIM BİLGİLERİ Dersin Adı Kodu Sınıf / Y.Y. Ders Saati (T+U+L) Kredi AKTS İLERİ İNGİLİZCE IV YD-222 II/II 1+0+4 3 Dersin Dili : İNGİLİZCE Dersin Seviyesi : Lisans

Detaylı

A1 /A2 : BEGINNER / ELEMENTARY B1 : PRE-INTERMEDIATE B1+ : INTERMEDIATE B2 : UPPER-INTERMEDIATE

A1 /A2 : BEGINNER / ELEMENTARY B1 : PRE-INTERMEDIATE B1+ : INTERMEDIATE B2 : UPPER-INTERMEDIATE 1 A1 /A2 : BEGINNER / ELEMENTARY B1 : PRE-INTERMEDIATE B1+ : INTERMEDIATE B2 : UPPER-INTERMEDIATE 2 B2- UPPER-INTERMEDIATE (ÜST ORTA SEVİYESİ) 350-400 KELİME VE ÜZERİ AKADEMİK KONULARDA KOMPOZİSYON YAZMAK

Detaylı

Fulbright Eğitim Komisyonu www.fulbright.org.tr

Fulbright Eğitim Komisyonu www.fulbright.org.tr Fulbright Eğitim Komisyonu www.fulbright.org.tr Meltem Bilikmen Akademik Danışman advising@tr.net Fulbright Eğitim Komisyonu 150 den fazla ülkede Fulbright programları 1949 - ABD ve Türk hükümetleri arasında

Detaylı

ARAŞTIRMACI DENETÇİ YARDIMCISI

ARAŞTIRMACI DENETÇİ YARDIMCISI ARAŞTIRMACI İktisat, Ekonometri, Maliye, İşletme, Finans, İşletme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, veya İstatistik bölümlerinde lisans veya İktisat, Ekonometri, Maliye, İşletme veya Finans alanlarında

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Türk Hava Kurumu

Detaylı

SFL HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİLERİMİZİN SIKÇA SORDUKLARI SORULAR & CEVAPLARI

SFL HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİLERİMİZİN SIKÇA SORDUKLARI SORULAR & CEVAPLARI SFL HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİLERİMİZİN SIKÇA SORDUKLARI SORULAR & CEVAPLARI 1. Exit (Hazırlık Programı Çıkış) Sınavı nedir? Hazırlık Atlama Sınavı olarak da bilinen Exit (Hazırlık Programı Çıkış) Sınavı

Detaylı

DOKTORA VE YÜKSEK LİSAN PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM TEZLİ / TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

DOKTORA VE YÜKSEK LİSAN PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM TEZLİ / TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DOKTORA VE YÜKSEK LİSAN PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM TEZLİ / TEZSİZ Tezli Yüksek Lisans Programının eğitim dili İngilizcedir ve ALES (55) puanı gerekir. Tezsiz

Detaylı

A1 /A2 : BEGINNER / ELEMENTARY B1 : PRE-INTERMEDIATE B1+ : INTERMEDIATE B2 : UPPER-INTERMEDIATE

A1 /A2 : BEGINNER / ELEMENTARY B1 : PRE-INTERMEDIATE B1+ : INTERMEDIATE B2 : UPPER-INTERMEDIATE 1 A1 /A2 : BEGINNER / ELEMENTARY B1 : PRE-INTERMEDIATE B1+ : INTERMEDIATE B2 : UPPER-INTERMEDIATE 2 B2- UPPER-INTERMEDIATE SEVİYESİ 400 KELİME VE ÜZERİ AKADEMİK KONULARDA KOMPOZİSYON YAZMAK SOMUT VE SOYUT

Detaylı

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin

Detaylı

MEZUNİYET ANKETİ. İTÜ, Çevre Mühendisliği Bölümü. Bu önemli geri bildirim için TEŞEKKÜR EDERİZ! Adı Soyadı Öğrenci Numarası Adresi

MEZUNİYET ANKETİ. İTÜ, Çevre Mühendisliği Bölümü. Bu önemli geri bildirim için TEŞEKKÜR EDERİZ! Adı Soyadı Öğrenci Numarası Adresi MEZUNİYET ANKETİ İTÜ, Çevre Mühendisliği Bölümü Tarih:././ Değerli öğrencilerimiz, Çevre Mühendisliği programımızı geliştirmek için aşağıda verilen soruların cevaplandırılması konusunda yardımınıza ihtiyacımız

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Adnan Menderes Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu

Detaylı

EPE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 23 AĞUSTOS,2017

EPE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 23 AĞUSTOS,2017 EPE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 23 AĞUSTOS,2017 1.AŞAMA 6 Eylül,2017,Çarşamba 1.aşama sınavıından %65 ve üzeri alan öğrencilerimiz öğleden sonraki 2.aşama sınavına katılmaya hak kazanacaklardır 2.AŞAMA 6

Detaylı

İstanbul İli Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanlığı Eğitim ve Staj Birimi

İstanbul İli Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanlığı Eğitim ve Staj Birimi İstanbul İli Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanlığı Eğitim ve Staj Birimi AKADEMİK EĞİTİM BAŞVURU PROSEDÜRÜ 1.Amaç Genel Sekreterliğimiz ile Özel Üniversiteler

Detaylı

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Sevgili Öğrencimiz, Doğu Akdeniz Üniversitesi ne hoş geldiniz. Sizi, Doğu Akdeniz Üniversitesi nde

Detaylı

TOROS ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK OKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

TOROS ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK OKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ TOROS ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK OKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ (Kabulü: 11/12/2012 tarih ve 14/1 sayılı Senato Kararı) (Güncelleme: 27/09/2016 tarih ve 5/32 sayılı Senato Kararı) BİRİNCİ

Detaylı

Language Testing Service) ve BEC (Business

Language Testing Service) ve BEC (Business British Side da Kurumsal Kurslar Biz Kimiz? British Side, British Council in Türkiye de kurs bölümünü kapatması sonrasında, British Council in yöneticileri ve eğitmenleri tarafından kurulan, müşteri odaklı

Detaylı

1. Eğitim süresi ne kadar? İngilizce Hazırlık Programında eğitim süresi 2 dönem yani bir akademik yıldır.

1. Eğitim süresi ne kadar? İngilizce Hazırlık Programında eğitim süresi 2 dönem yani bir akademik yıldır. İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI Sevgili Öğrencilerimiz, Bu kitapçık, İstinye Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü İngilizce Hazırlık

Detaylı

EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ PROGRAMINA BURSLU ÖĞRENCİLER ALINACAKTIR

EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ PROGRAMINA BURSLU ÖĞRENCİLER ALINACAKTIR EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ PROGRAMINA BURSLU ÖĞRENCİLER ALINACAKTIR ğ EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON PROGRAMI NA (CITE)

Detaylı

GEDĠZ ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠL HAZIRLIK SINIFI EĞĠTĠM ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNETMELĠĞĠ

GEDĠZ ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠL HAZIRLIK SINIFI EĞĠTĠM ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNETMELĠĞĠ GEDĠZ ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠL HAZIRLIK SINIFI EĞĠTĠM ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNETMELĠĞĠ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Gediz Üniversitesi Yabancı Dil

Detaylı

ODTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Temel İngilizce Bölümü Yönetmeliğinin KKK Yabancı Diller Okulu İngilizce Hazırlık Programında Uygulanması

ODTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Temel İngilizce Bölümü Yönetmeliğinin KKK Yabancı Diller Okulu İngilizce Hazırlık Programında Uygulanması ODTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Temel İngilizce Bölümü Yönetmeliğinin KKK Yabancı Diller Okulu İngilizce Hazırlık Programında Uygulanması Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1)

Detaylı

Ulusal ve Uluslararası Boyutlarıyla Doktora Eğitimi Çalıştayı. 20 21 Mayıs 2014 İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi İstanbul - Türkiye

Ulusal ve Uluslararası Boyutlarıyla Doktora Eğitimi Çalıştayı. 20 21 Mayıs 2014 İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi İstanbul - Türkiye Ulusal ve Uluslararası Boyutlarıyla Doktora Eğitimi Çalıştayı 20 21 Mayıs 2014 İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi İstanbul - Türkiye A.B.D, AVRUPA ve TÜRKİYE DE DOKTORA EĞİTİMİNE BİR BAKIŞ

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO Karar Tarihi : 04.10.2016 Karar No : 7 GÜNDEM: 1- Eğitim Fakültesi Dekanlığı bünyesinde 2016-2017 öğretim yılı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programının açılmasının,

Detaylı

Yüksek Lisans ve Doktora Programları

Yüksek Lisans ve Doktora Programları Yüksek Lisans ve Doktora Programları dogus.edu.tr Yüksek Lisans Programları SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Finansal İktisat Yüksek Lisans Programı (Tezli/Tezsiz) İletişim Bilimleri

Detaylı

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ HAZIRLIK SINIFI YÖNETMELİĞİ

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ HAZIRLIK SINIFI YÖNETMELİĞİ KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ HAZIRLIK SINIFI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı ve kapsamı; Kastamonu Üniversitesi

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI VE YABANCI DİL DERSLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI VE YABANCI DİL DERSLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK SINIFI VE YABANCI DİL DERSLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu Yönergenin amacı, T.C. Maltepe Üniversitesinin

Detaylı

Güzel Sanatlar Fakültelerinin ve Konservatuarın ilgili Enstitü Anabilim ve Anasanat Dallarına öğrenci kabulünde ALES puanı aranmaz.

Güzel Sanatlar Fakültelerinin ve Konservatuarın ilgili Enstitü Anabilim ve Anasanat Dallarına öğrenci kabulünde ALES puanı aranmaz. T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI Doktora programına başvuracak adaylarda aşağıdaki koşullar aranır: ALES puanlarına ilişkin esaslar: Tezli yüksek

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ Doküman No I lk Yayın Tarihi MH Onay Tarihi Revizyon Tarih/No -/00 YNRG.016 29.12.2017 21.12.2017/021/7 Amaç

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ Doküman No

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ Doküman No KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ Doküman No I lk Yayın Tarihi MH Onay Tarihi/No Revizyon Tarih/No YNRG.016 29.12.2017 21.12.2017/021 28.12.2018/028

Detaylı

Öğretim-Öğrenim Yönergesi

Öğretim-Öğrenim Yönergesi Öğretim-Öğrenim Yönergesi 2012 2013 Öğretim-Öğrenim Yılı Öğrenci Kılavuzu 1 Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Hazırlık Yılı Programı Öğretim - Öğrenim Yönergesi MADDE 1- (1) Öğrencilerin

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS) PROGRAM İLANI

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS) PROGRAM İLANI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ (DOKTORA, / ) PROGRAM İLANI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI İÇİN; BAŞVURU TARİHLERİ: 04-08 Ocak 2016 tarihleri arasında Enstitüye

Detaylı

2015/2016 I. YARIYIL KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI, BAŞVURU KOŞULLARI VE GEREKLİ BELGELER

2015/2016 I. YARIYIL KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI, BAŞVURU KOŞULLARI VE GEREKLİ BELGELER 2015/2016 I. YARIYIL KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI, BAŞVURU KOŞULLARI VE GEREKLİ BELGELER MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ Kontenjan 2. Sınıf: 2 3. Sınıf: 0 Başvuru Koşulları Asgari GNO 3.25/4.00

Detaylı

YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI

YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI Yüksek Lisans ve Doktora GÜZ DÖNEMİ KAYITLARI 10 EYLÜL 2018 de BAŞLIYOR Y Ü K S E K L İ S A N S V E D O K T O R A P R O G R A M L A R I YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI SOSYAL

Detaylı

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi

Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Programlarına Yeni Öğrenci Kayıt Rehberi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Sevgili Öğrencimiz, Doğu Akdeniz Üniversitesi ne (DAÜ e) hoş geldiniz. Sizi, DAÜ de görmekten büyük

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BARTIN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFLARI YÖNERGESİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönerge nin amacı ve kapsamı Bartın Üniversitesi

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI İLANI

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI İLANI YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI İLANI Üniversitemiz Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri Enstitülerine Yıldırım Beyazıt Üniversitesi üstü Eğitim ve Yönetmeliği ve Yıldırım

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME KİTAPÇIĞI AĞUSTOS-2015 1 Yüksekokulumuz Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde

Detaylı

T.C. ĠSTANBUL YENĠ YÜZYIL ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCĠ ADAYLARININ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAġVURU VE KABUL YÖNERGESĠ

T.C. ĠSTANBUL YENĠ YÜZYIL ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCĠ ADAYLARININ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAġVURU VE KABUL YÖNERGESĠ T.C. ĠSTANBUL YENĠ YÜZYIL ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCĠ ADAYLARININ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAġVURU VE KABUL YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç: MADDE 1- (1) Bu Yönerge,

Detaylı

T.C ÇANKAYA KAYMAKAMLIĞI Yeni Karaca Eğitim Merkezi Müdürlüğü

T.C ÇANKAYA KAYMAKAMLIĞI Yeni Karaca Eğitim Merkezi Müdürlüğü T.C ÇANKAYA KAYMAKAMLIĞI Yeni Karaca Eğitim Merkezi Müdürlüğü SAYI:2015/ 03.005 T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Size özel Genel İngilizce Programları (Başlangıç Düzeyi, Orta Düzey, Orta Üstü Düzey)

Detaylı

T.C. GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCĠ BAġVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESĠ

T.C. GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCĠ BAġVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESĠ T.C. GAZĠANTEP ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCĠ BAġVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1 (1)Bu yönergenin

Detaylı

İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ EŞDEĞERLİKLERİ

İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ EŞDEĞERLİKLERİ İNGİLİZCE HAZIRLIK BİRİMİ EŞDEĞERLİKLERİ İngilizce hazırlık programına kayıtlı olan farklı öğrenci gruplarına yönelik hazırlanan yeterlik sınavları için belirlenmiş olan eşdeğerlikler aşağıdaki gibidir:

Detaylı

T.C KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsüne 2018-2019 Akademik Yılı Güz Yarıyılında aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına Doktora, Tezli Yüksek Lisans

Detaylı

EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON PROGRAMI NA (CITE) BURSLU ÖĞRENCİLER ALINACAKTIR

EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON PROGRAMI NA (CITE) BURSLU ÖĞRENCİLER ALINACAKTIR ğ EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON PROGRAMI NA (CITE) BURSLU ÖĞRENCİLER ALINACAKTIR EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM YÜKSEK LİSANS ve PEDAGOJİK FORMASYON PROGRAMI NA (CITE)

Detaylı

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BEZMİÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Yabancı

Detaylı

Yurt Dışında Yüksek Lisans Yapmak

Yurt Dışında Yüksek Lisans Yapmak On5yirmi5.com Yurt Dışında Yüksek Lisans Yapmak Yüksek lisans eğitiminize yurt dışında devam etmek istiyorsanız, işte bilmeniz gereken herşey... Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma (oluşturma : 8/18/2015)

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Yasal Dayanak Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yabancı

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ LİSANS İNGİLİZCE HAZIRLIK ÖĞRETİMİ VE SINAV YÖNERGESİ

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ LİSANS İNGİLİZCE HAZIRLIK ÖĞRETİMİ VE SINAV YÖNERGESİ İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ LİSANS İNGİLİZCE HAZIRLIK ÖĞRETİMİ VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; İstanbul Medeniyet Üniversitesine

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. SELÇUK ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. SELÇUK ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora programlarına aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına 2012-2013 Eğitim- Öğretim yılı Bahar yarıyılında

Detaylı

TÖMER / DİL MERKEZLERİNDE YABANCI DİL OLARAK TÜRKÇE SINAVLARI ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ. Derleme: Mustafa Altun

TÖMER / DİL MERKEZLERİNDE YABANCI DİL OLARAK TÜRKÇE SINAVLARI ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ. Derleme: Mustafa Altun TÖMER / DİL MERKEZLERİNDE YABANCI DİL OLARAK TÜRKÇE SINAVLARI ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ Derleme: Mustafa Altun Son Güncelleme: 15 Ocak 2015 1 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ Kaynak: http://www.tsp.anadolu.edu.tr/sss.htm

Detaylı

KÖ (Kızılötesi-Infrared) sistemler analiz modelleme ve performans değerlendirme altyapılarının geliştirilmesi,

KÖ (Kızılötesi-Infrared) sistemler analiz modelleme ve performans değerlendirme altyapılarının geliştirilmesi, İLERİ TEKNOLOJİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ İlan No: TBTK.BİLGEM.İLTAREN.2014-1 1) İŞİN TANIMI VE ÖZELLİKLERİ 1.1. Referans Kodu: TBTK. İLTAREN. 2014-1.1/ AR-GE Personeli: İleri Teknolojiler Araştırma Enstitüsü

Detaylı

2015-2016 AKADEMİK YILI DGS KAYITLARI

2015-2016 AKADEMİK YILI DGS KAYITLARI Değerli Öğrencilerimiz, 2015-2016 AKADEMİK YILI DGS KAYITLARI Üniversitemizi tercihinizden dolayı sizleri kutluyor, başarılı bir üniversite öğrencisi olmanızı diliyoruz. Üniversiteli olmanın heyecanını

Detaylı

T.C KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsüne 2018-2019 Akademik Yılı Bahar Yarıyılında aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına Doktora, Tezli Yüksek Lisans

Detaylı

T.C KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsüne 2018-2019 Akademik Yılı Güz Yarıyılında aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına Doktora, Tezli Yüksek Lisans

Detaylı

ABD de Üniversite'ye Kabul Şartları

ABD de Üniversite'ye Kabul Şartları Page1 ABD de Üniversite'ye Kabul Şartları Amerikan üniversitelerine giriş, tek bir sınavın sonucuna değil, birçok faktöre bağlıdır. Bunlar şöyle sıralanabilir: Parasal yeterlilik, İngilizce bilgi düzeyi,

Detaylı

T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN 2012 2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA VE YATAY GEÇİŞLE ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

Detaylı

faaliyetlerin bir veya birden fazlasında yer almak, verilen görevleri yerine

faaliyetlerin bir veya birden fazlasında yer almak, verilen görevleri yerine ULUSAL ELEKTRONİK VE KRİPTOLOJİ ENSTİTÜSÜ İlan No: TBTK.BİLGEM.UEKAE.2014-1 1) İŞİN TANIMI VE ÖZELLİKLERİ 1.1. Referans Kodu: TBTK. UEKAE.2014-1.1 / AR-GE Personeli: Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Enstitüsü'nde

Detaylı

ĠSTANBUL KÜLTÜR ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠL EĞĠTĠM- ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNETMELĠĞĠ

ĠSTANBUL KÜLTÜR ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠL EĞĠTĠM- ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNETMELĠĞĠ ĠSTANBUL KÜLTÜR ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠL EĞĠTĠM- ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Kültür Üniversitesi nin zorunlu

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

HİTİT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ HİTİT ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Hitit Üniversitesine

Detaylı

Boğaziçi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği

Boğaziçi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği Boğaziçi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Boğaziçi Üniversitesine bağlı enstitülerde yürütülen

Detaylı

HAFTALIK ÖDEV ÇİZELGESİ ( 4-A )

HAFTALIK ÖDEV ÇİZELGESİ ( 4-A ) HAFTALIK ÖDEV ÇİZELGESİ ( 4-A ) İNSAN HAKLARI (*) TRAFİK (*) STORY TELLING (*) RUSÇA (*) READING-WRITING (*) LISTENING AND SPEAKING (*) HAFTALIK ÖDEV ÇİZELGESİ ( 4-B ) RUSÇA (*) İNSAN HAKLARI (*) LISTENING-SPEAKING

Detaylı

YTÜ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

YTÜ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Sayfa 1/9 BİRİNCİ BÖLÜM DAYANAK ve KAPSAM DAYANAK Madde 1 Bu yönerge 06/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Kanunun 14 üncü, 20 nci, 21 inci, 49 uncu maddeleri ile 04/12/2008-27074 ve 28/06/2009-27272 sayılı

Detaylı