RECEP ALTEPE Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "RECEP ALTEPE Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı"

Transkript

1

2 2 GÜRSU DEĞİŞİYOR, BURSA GELİŞİYOR Binlerce yıllık geleneksel değerleriyle geleceğe yürüyen Bursa, Büyükşehir Belediyesi nin yeniden inşa projesi kapsamında değişerek gelişimini sürdürmektedir. Bursa ya hizmette sürekli yükselttiğimiz kalite anlayışımız şehrimizin yaşanılabilirliğini artırmakta, öncülük ve örneklik konumumuzu güçlendirmektedir. Geniş bir yelpazeye yayılan yatırım ağımızla Marka Şehir Bursa hedefine doğru ilerliyoruz. Bursa mızın tüm özellikleriyle birlikte markalaşabilmesi için yatırımlarımızı Büyükşehir sınırlarındaki bütün ilçelerimize yayarak, şehrimizi her köşesiyle birlikte kalkındırma çabası içindeyiz. Amacımız her vatandaşımızın hizmetlerden eşit bir şekilde yararlanabilmesini sağlamaktır. Bursa mızın güzide ilçelerinden biri olan Gürsu da, ulaşımdan yerleşime, tarihi mirastan çevreye, altyapıdan spora kadar hemen her alanda yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Bugün Gürsu ile birlikte Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gemlik, Kestel ve Mudanya da yaptığımız yatırımlar sayesinde Bursa, ulusal ve uluslararası arenadaki prestijini sürekli artırmakta ve marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Büyükşehir sınırlarındaki tüm ilçelerimiz için ürettiğimiz projeler, yaptığımız yatırımlar Bursa yı bütün değerleriyle birlikte canlı, dinamik ve yaşayan bir kent konumuna taşıyacaktır. Bursa nın her köşesinde hemşehrilerimiz, insan merkezli, kucaklayan ve kuşatan belediyecilik anlayışımızın hayat bulmasına ortak olmaktadır. Destekleriyle bizlere güç veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. RECEP ALTEPE Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı

3

4 İÇİNDEKİLER Gürsu Köprülü Kavşağı...8 Bursaray Kestel Hattı...10 TOKİ Bağlantı Yolları...12 Asfalt Kaplama Çalışmaları...16 Asfalt Yama Çalışmaları...17 Okullar önü yaya üstgeçit yapımı...18 Otobüs Filosu 13 yaş gençleşti...20 Aylık Abonman Kart ve Vizematik Uygulaması...22 Rogar Kapakları Yenileniyor...23 Deniz ve Hava Yolu...24 TOKİ Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Proje Çalışması...27 Altyapı Yatırımları...28 Su Depoları...30 Firmalara Online Takip...31 Yollarda Temizlik Çalışması...32 Sinekle Mücadele...33 Hava Kalitesi Ölçümü...34 Sismik Araştırma Merkezi...35 Kent Mobilyaları...36 Gürsu Kent Hali...39 Taşköprü Sokak Islah Çalışması...40 Fatih Cami Çevresi Sağlıklaştırma...41 Atatürk Caddesi Sağlıklaştırma Projesi...42 Kamulaştırma Çalışmaları...43 Gürsu Yüzme Havuzu ve Hanımlar Lokali Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu Spor Salonu...48 Gürsu Suni Çim Saha...50 Gürsu Futbol Sahası Soyunma Odaları...51 Rahvan Atları Koşusu...52 BESAŞ Ekmek Sepeti Kampanyası...55

5 Huzurevinde Huzur Buluyorlar...56 Evde Hasta ve Yaşlı Bakımı...57 Hikmet Şahin Kent Hali...58 İtfaiye Teşkilatı...60 Alo Alo Üniversite Adaylarına Teşvik...63 Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı...64 Eğitim Çalışmaları...65 Suriye ye Yardım...66 Muhtarlara Bilgisayar...67 Sosyal Yardımlar...68 Deprem Bölgesine Yardım...69 Tekerlekli Sandalye Yardımı...70 Kırtasiye Yardımı...71 BUSMEK...72 BUMEP Mobil Eğitim Projesi...74 Sosyal İçerikli Kampanyalar...76 Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması...78 Şehir Tiyatrosu...79 Festival ve Şenlikler...80 Fotofest Coşkusu...82 Kukla Festivali...84 Yazlık Sinema Kumpanyası...86 Büyükşehir Yayınları...88 Büyükşehir Belediye Orkestrası...90 Halkla İlişkiler...91 Gürsu Su Değirmeni Restorasyonu...94

6 6 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA

7 7 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA

8 8 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA KAVŞAKLA KESİNTİSİZ ULAŞIM SAĞLANDI GÜRSU KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI

9 9 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA Kent içi ulaşımı kesintisiz hale getirmek hedefiyle projelendirilen ve 5 ayda tamamlanması planlanan Gürsu Kavşağı, 100 günde bitirilerek trafiğe açıldı. Kavşağın tamamlanmasıyla ilçe girişine düzenleme getirilirken, doğu batı yönünde en önemli ulaşım aksı olan Ankara Yolu üzerindeki trafiğin kesintisiz işlemesi sağlanmış oldu.

10 10 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA KONFORLU ULAŞIM GÜRSU YLA BULUŞUYOR BURSARAY KESTEL HATTI

11 11 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA Bu dönem programda olmamasına rağmen, çağdaş ve konforlu ulaşımı kentin doğu yakasıyla bir an önce buluşturmak amacıyla projelendirilen BursaRay Kestel hattında inşaat sürüyor. Hattın tamamlanmasıyla Gürsulu lar çağdaş ve konforlu ulaşımla tanışmış olacak.

12 12 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA TOKİ KONUTLARI BÜYÜKŞEHİRLE YOLA KAVUŞTU TOKİ BAĞLANTI YOLLARI

13 Gürsu Belediyesi nin TOKİ işbirliğiyle hayata geçirdiği Dışkaya mevkiindeki konutların içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına ilişkin çalışmaları BUSKİ aracılığıyla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ye ulaşımı da sorun olmaktan çıkarıyor. Dışkaya Köyü nden TOKİ konutları ikinci etap projesine kadar olan yaklaşık 3 kilometrelik güzergahta yeni yol açan Büyükşehir Belediyesi, konutlar arasında da yaklaşık 2 kilometrelik yeni yol oluşturdu. 13 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA

14 GÜRSU DA ULAŞIM SORUN OLMAKTAN ÇIKIYOR BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA 14 5 YILDA 36KM YENi YOL

15 KURTULUŞ MAH. MUHTELİF SOKAKLAR ZAFER MAH. MUHTELİF SOKAKLAR BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA İSTİKLAL MAH. MUHTELİF SOKAKLAR YENİDOĞAN MAH. MUHTELİF SOKAKLAR 15 İlçe merkezinin yanı sıra Gürsu sınırlarında kalan belde ve köylerde 12 kilometresi asfalt, 24 kilometresi sathi kaplama olmak üzere toplam 36 kilometre yeni yol ve yol genişletme çalışması yapıldı.

16 16 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA ASFALTSIZ YOL KALMIYOR ASFALT KAPLAMA ÇALIŞMALARI : Gürsu ilçe merkezi başta olmak üzere belde ve köylerdeki muhtelif mahallelerde stabilize yollar asfalt kaplanarak daha sağlıklı hale getirildi. Çalışmalar kapsamında Gürsu genelinde 39 bin 383 ton asfalt kaplama gerçekleştirildi.

17 17 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA MEVCUT YOLLAR SAĞLIKLI HALE GETİRİLİYOR ASFALT YAMA ÇALIŞMALARI: Merkezin yanı sıra merkeze bağlı belde ve köy yollarının daha sağlıklı hale getirilmesi amacıyla toplam 24 bin 830 ton asfalt yama işlemi gerçekleştirildi.

18 18 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA ANAYOL ÖĞRENCİLER İÇİN ARTIK DAHA GÜVENLİ OKULLAR ÖNÜ YAYA ÜST GEÇİDİ YAPIMI

19 Doğu batı aksında trafik yükünün yoğun olduğu Bursa Ankara karayolunun yayalar için daha güvenli hale getirilmesi çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda yapılan Bursa-Ankara Yolu Gürsu Organize Sanayi girişinde yeni yaya üst geçidi tamamlandı. 19 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA

20 20 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA TOPLU ULAŞIM ARTIK DAHA KONFORLU OTOBÜS FİLOSU 13 YAŞ GENÇLEŞTİ

21 Ulaşım filosuna dahil edilen yeni nesil otobüslerle Nilüfer in yanı sıra merkeze bağlı tüm ilçelerde ulaşım daha konforlu hale geldi. Yeni alınan otobüslerle Büyükşehir Belediyesi nin 154 olan otobüs filosu bu dönem 300 e çıkarken araçların yaş ortalaması 2 nin altına düştü. 21 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA

22 22 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA TOPLU ULAŞIM DAHA EKONOMİK AYLIK ABONMAN KART VE VİZEMATİK UYGULAMASI : Bursa da kent içi toplu ulaşımı daha ekonomik hale getirmek amacıyla öğrenciler için 75, tam 130 TL. lik aylık abonman kartlarla 30 gün boyunca sınırsız ulaşım imkanı sağlandı. Şehreküstü istasyonuna konulan vizematik sayesinde vatandaşlar vize işlemlerini kısa sürede yaptırma imkanı buldu.

23 23 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA ANAYOLLARDAKİ ROGAR KAPAĞI ÇİLESİ SONA ERİYOR ROGAR KAPAKLARI YENİLENİYOR : Ana arterler üzerinde bulunan rogar kapaklarının standart hale ve yolla eşit yüksekliğe getirilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar hızla sürüyor. Çalışmalar kapsamında Gürsu ilçe merkezindeki rogar kapakları da değiştiriliyor.

24 24 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA İSTANBUL A ULAŞIM ARTIK DAHA KOLAY DENİZ VE HAVA YOLU

25 Büyükşehir Belediyesince hizmete alınan deniz otobüsü, deniz uçağı ve helitaksi sayesinde artık Gürsulu lar saatlerle sınırlı zamanda İstanbul daki işlerini halledip dönebiliyor. 25 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA

26 26 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA

27 27 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA TOPLU KONUTLARDA ALTYAPI SORUNSUZ TOKİ KANALİZASYON VE YAĞMURSUYU PROJE ÇALIŞMASI: TOKİ konutları 6 kilometrelik kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarıyla ilgili projeler tamamlandı.

28 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA 28 GÜRSU NUN ALTYAPISI YATIRIMLARLA GÜÇLENİYOR ALTYAPI YATIRIMLARI

29 İÇMESUYU HATTI KANALİZASYON HATTI YAĞMURSUYU HATTI 142 KİLOMETRE 82 KİLOMETRE 32 KİLOMETRE 29 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA Gürsu ilçe merkezi başta olmak üzere Gürsu sınırlarına sonradan dahil olan tüm belde ve köylerde altyapı çalışmalarına hız verildi.

30 30 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA YENİ DEPOLARLA GÜRSU DA SU SORUNU YAŞANMAYACAK SU DEPOLARI: İlçeye yaptırılan 5 bin metreküp hacimli yeni su deposunun yanında TOKİ 1-2 su depoları ile olası susuzluk sorununun önüne geçilmesi hedefleniyor.

31 31 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA FİRMALARIN ARITMA TESİSLERİ TAKİP ALTINDA FİRMALARA ONLİNE TAKİP : Bursa Büyükşehir Belediyesi, atık sularını doğaya bırakan işletmeleri Gerçek zamanlı uzaktan atık su izleme istasyonu ile anlık olarak online takibe aldı.

32 32 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA TÜM ANA ARTERLER TEMİZLENİYOR YOLLARDA TEMİZLİK ÇALIŞMASI: Gürsu ilçe merkezindeki tüm ana arterler, özel donanımlı araçlarla periyodik olarak süpürülüyor.

33 33 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA ÖNEMLİ BİR HALK SAĞLIĞI SORUNU ORTADAN KALKTI SİNEKLE MÜCADELE: Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ne bağlı tam donanımlı ekipler sinekle mücadele çalışmalarını özellikle yaz aylarında 24 saat aralıksız sürdürüyor.

34 34 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA DAHA TEMİZ BURSA İÇİN YOĞUN ÇALIŞMA HAVA KALİTESİ ÖLÇÜMÜ : Bursa nın daha sağlıklı ve yaşanabilir hale getirilmesi amacıyla egzoz gazı kaynaklı hava kirliliğinin tespit edilmesi amacıyla kentin çeşitli noktalarına hava kalitesi ölçüm istasyonları kuruldu. Elde edilen verilerle kirliliğin azaltılması için eylem planı oluşturulacak.

35 35 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA DEPREME DERİN TAKİP SİSMİK ARAŞTIRMA MERKEZİ : Birinci derecede deprem bölgesinde olan Bursa da zemin etüd çalışmalarının yanısıra 15 ayrı noktaya yerleştirilen deprem izleme istasyonları ile fay hatlarındaki hareketlilikler, meydana gelen sarsıntılar ve olası depremlerin yol açacağı yıkımların boyutları anlık olarak izleniyor.

36 36 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA GÜRSU KENT MOBİLYALARI İLE DAHA SAĞLIKLI KENT MOBİLYALARI

37 37 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA Mahalle ve köylerden gelen talepler doğrultusunda uygun yerlere çocuk oyun grupları, spor aletleri, bank ve piknik masaları yerleştirildi.

38 38 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA

39 39 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA UZLAŞMAYLA ARTIK BÜYÜKŞEHİR İN GÜRSU KENT HALİ : Yıllardır mahkemelik olan Gürsu Hali nin işletme yetkisi uzlaşmacı bir tavırla Bursa Büyükşehir Belediyesi ne geçti. Gürsu dan Hikmet Şahin Kent Hali ne taşınacak 28 esnaf da kura yöntemiyle belirlenerek Görükle deki kent haline taşındı. Böylelikle kent halinin bölgesel bir güç olması sağlandı.

40 40 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA ÖZGÜN SOKAK KİMLİĞİ YAŞATILIYOR TAŞ KÖPRÜ SOKAK ISLAH ÇALIŞMASI: Tarihi yapıların yanında sivil mimarlık örneği yapıların da yoğun olarak yer aldığı sokakların sağlıklaştırmasına yönelik projeler kapsamında ele alınan Taşköprü Sokak ıslah çalışmasıyla ilgili proje hazırlıkları sürüyor.

41 41 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA ÇEVRE YATIRIMLARI DEĞER KATIYOR FATİH CAMİ ÇEVRESİ SAĞLIKLAŞTIRMA: Bölge sakinlerinden gelen talepler doğrultusunda ilçe merkezindeki caminin avlusu ve çevresi yeniden düzenleniyor.

42 42 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA TESCİLLİ ÇINARLAR KORUMA ALTINDA ATATÜRK CADDESİ SAĞLIKLAŞTIRMA PROJESİ : Gürsu Atatürk Caddesi üzerindeki tescilli çınar ağaçlarının korunması amacıyla cadde üzerinde sağlıklaştırma çalışmaları yapılıyor.

43 43 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA BİNALAR YIKILIYOR GÜRSU NEFES ALIYOR KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI : Mevcut yolların sağlıklaştırılmasının yanında park bahçe gibi sosyal donatı alanlarının ilçeye kazandırılması amacıyla kamulaştırma çalışmaları hızla sürüyor. Gürsu da bugüne kadar kamulaştırmaya 4 milyon TL. harcandı.

44 44 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA

45 45 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA

46 46 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA GÜRSU DA SOSYAL VE SPORTİF HAYATA DEĞER KATAN TESİS GÜRSU YÜZME HAVUZU VE HANIMLAR LOKALİ

47 Spor kenti Bursa hedefi doğrultusunda merkezin yanı sıra ilçelerde de tesisleşme hamlesi başlatan Büyükşehir Belediyesi nin bu dönem hayata geçirdiği 100 ün üstünde spor tesisi arasında yer alan Gürsu Yarı Olimpik Yüzme Havuzu da düzenlenen törenle hizmete açıldı. 47 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA

48 48 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA 7 DEN 70 E HERKESE SPOR İMKANI 80. YIL CUMHURİYET İ.Ö.O. SPOR SALONU

49 Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Gürsu 80. Yıl Cumhuriyet İlkokulu-Ortaokulu Spor Salonu eğitimin hizmetine sunuldu. 49 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA

50 50 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA SPORA YATIRIM SÜRÜYOR GÜRSU SUNİ ÇİM SAHA: Gençlerinin daha sağlıklı alanlarda spor yapmalarına imkan sağlayacak olan tesis, ilçede önemli bir eksikliği giderecek.

51 51 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA SPOR ALANLARI SAĞLIKLI HALE GETİRİLİYOR GÜRSU FUTBOL SAHASI SOYUNMA ODALARI: Gürsu da bulunan mevcut halı saha tesislerine soyunma birimleri binası kazandırıldı.

52 52 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA ATA SPORU YAŞATILIYOR RAHVAN ATLARI KOŞUSU

53 Büyükşehir Belediyesi nin destekleriyle düzenlenen rahvan atları koşusu sayesinde bin yıllık ata sporu geleneği yaşatılıyor. 53 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA

54 54 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA

55 55 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA EKMEĞİMİZİ PAYLAŞIYORUZ BESAŞ EKMEK SEPETİ KAMPANYASI : Bursa Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BESAŞ ın sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hayata geçirdiği kampanya ile BESAŞ a yapılacak 60 TL lik yardım, ihtiyaç sahibi ve yoksul vatandaşların sofralarına 120 ekmek olarak dönüyor.

56 56 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA İKİNCİ BAHARLARINI BÜYÜKŞEHİR LE YAŞIYORLAR HUZUREVİNDE HUZUR BULUYORLAR: Hayırsever işadamı Faik Çelik in katkılarıyla hizmete açılan Bulduk Çelik Huzurevi ile kapasitesi her geçen gün artan Huzurevi, ilçelerde tespit edilen bakıma muhtaç ve yaşlı vatandaşlara kucak açıyor.

57 57 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA SAĞLIK HİZMETİ VATANDAŞIN AYAĞINA GİDİYOR EVDE HASTA VE YAŞLI BAKIMI: Geçtiğimiz yıl uygulamaya alınan evde yaşlı ve hasta bakımı hizmeti, sağlık alanında önemli bir eksikliği giderdi. Bakacak kimsesi olmayan özellikle yatağa bağımlı hastalar uzman sağlık personeli sayesinde hayata tutunmaya başladı.

58 58 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA GIDA GÜVENLİĞİ BÜYÜKŞEHİR İN DENETİMİNDE HİKMET ŞAHİN KENT HALİ

59 Yıllık 300 bin tonluk işlem hacmi ile sadece Bursa ya değil, bölgeye hitap eden Kent Hali bünyesindeki tam donanımlı laboratuvar ile vatandaşlar güvenli gıdaya daha kolay ulaşıyor. Bunun yanında kayıtdışını önlemek amacıyla İzmir Yolu Karacaoba, Orhaneli Yolu Misi, Mudanya Yolu Geçit ve İstanbul Yolu Engürücük mevkiinde kontrol istasyonları oluşturuluyor. 59 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA

60 ALO BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA CAN VE MAL GÜVENLİĞİ BÜYÜKŞEHİR E EMANET İTFAİYE TEŞKİLATI: 60 kişilik arama-kurtarma ekibi, 10 kişilik dağcı arama-kurtarma ekibi, 22 kişilik NBC ekibi olmak üzere toplam 14 noktada 54 araç ve 253 personelle müdahale, önlem, denetim ve eğitim hizmetlerini sürdürüyor. Norm kadro oranı yüzde 64 e çıkarken, Gürsu başta olmak üzere tüm ilçelere itfaiye hizmeti veriliyor.

61 ALO BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA HALKLA KESİNTİSİZ 24 SAAT İLETİŞİM ALO 153: Alo 153 hattı sayesinde vatandaşlarla haftanın 7 günü 24 saat kesintisiz irtibat sağlanıyor. Bu numarayı arayan vatandaşların sorunları, ilgili birimlere yönlendirilerek çözüme kavuşturuluyor.

62 ALO BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA TÜM CENAZE HİZMETLERİ BİR TELEFON KADAR YAKIN ALO 188 : Kentin farklı noktalarındaki cenaze hizmetlerinin Acemler de tek merkezde hizmete girmesinin ardından Alo 188 hattı ile vatandaşlara tüm cenaze hizmetleri ücretsiz olarak veriliyor.

63 63 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA BAŞARILI GENÇLER ÖDÜLLENDİRİLDİ ÜNİVERSİTE ADAYLARINA TEŞVİK: Zorlu üniversite maratonu öncesi düzenlenen kampanya kapsamında, üniversite sınavında Türkiye genelinde ilk 10 a giren 2 öğrenci otomobil, ilk bine giren 149 öğrenci de laptopla ödüllendirildi.

64 64 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA GENÇLERİMİZE KENTLİLİK BİLİNCİ AŞILANIYOR KENT GÖNÜLLÜLERİ GENÇLİK KAMPI: 13 ile 15 yaşları arasındaki gençlere kentlilik bilinci aşılama fikriyle düzenlenen Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı, kendini tanıyan, araştırmacı, çevreye ve sorunlara duyarlı bir gençlik oluşumuna katkıda bulunurken, hayallerindeki tatili yaşama fırsatı yakalayan gençler, unutulmaz dostluklara ve anılara da sahip oluyor.

65 65 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA BİLİNÇLİ BİREYLER YETİŞTİRİLİYOR EĞİTİM ÇALIŞMALARI: Kentin fiziki anlamda daha yaşanılabilir ve sağlıklı hale getirilmesi amacıyla her köşede yatırımlar sürerken, yeni neslin özellikle çevre ve kentlilik konularında daha bilinçli hale getirilmesi amacıyla ilköğretim okullarında eğitim seminerleri düzenleniyor.

66 66 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA SURİYELİ MAZLUMLAR YALNIZ DEĞİL SURİYE YE YARDIM : Büyükşehir Belediyesi Suriye de yaşanan iç savaştan mağdur olan mazlumları yalnız bırakmıyor. Belirli dönemlerde toplanan yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

67 67 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA MUHTARLARA TEKNOLOJİ DESTEĞİ MUHTARLARA BİLGİSAYAR: Teknolojik altyapısı yetersiz olan muhtarlıklara bilgisayar ve yazıcı hediye edildi.

68 68 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA SOSYAL YARDIMLARLA YÜZLER GÜLÜYOR SOSYAL YARDIMLAR : Kent merkezinin yanı sıra Gürsu başta olmak üzere tüm ilçelerde belirlenen ihtiyaç sahibi vatandaşlara, giyecek, yakacak ve gıda yardımları düzenli olarak yapılıyor.

69 69 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA DEPREMZEDELER UNUTULMADI DEPREM BÖLGESİNE YARDIM : Van da meydana gelen depremin ardından bölgeye ulaşan İtfaiye Daire Başkanlığı na bağlı 6 kişilik arama kurtarma ekibi iki kişiyi enkazdan sağ olarak kurtarırken, düzenlenen yardım kampanyaları ile bölgedeki ihtiyaç sahiplerine gıda, yiyecek başta olmak üzere çok sayıda yardım malzemesi ulaştırıldı.

70 70 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA ENGELLERİ ORTADAN KALDIRIYORUZ TEKERLEKLİ SANDALYE YARDIMI: Bursa yı sağlıklı bir kent haline getirmek için gerekli altyapı çalışmalarını hızla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyeciliğin gereği olarak Gürsu başta olmak üzere tüm ilçelerde ihtiyaç sahibi vatandaşlara akülü araç ve işitme cihazı dağıtarak tüm engelleri ortadan kaldırıyor.

71 71 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA KIRTASİYE YARDIMIYLA EĞİTİME BÜYÜK DESTEK KIRTASİYE YARDIMI: İl Milli Eğitim Müdürlüğü ne YGS Geri Kazanım Sınavı için partner olan Büyükşehir Belediyesi, eğitime bir kez daha yardım elini uzattı eğitim öğretim yılı başında 17 bin öğrenciye kırtasiye yardımı yapan Büyükşehir Belediyesi, YGS geri kazanım sınavını da üstlendi.

72 72 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA BURSA NIN HALK ÜNİVERSİTESİ BUSMEK

73 73 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA Merkeze bağlı tüm ilçelerde faaliyet gösteren ve 14 kurs merkezi, 1 müze ve 3 kültür merkezinde 120 branşta eğitimlerin devam ettiği BUSMEK bugüne kadar 80 bin kursiyeri mezun etti.

74 74 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA ANNELER BİLGİSAYAR ÖĞRENİYOR (BUMEP) MOBİL EĞİTİM PROJESİ

75 Tam donanımlı 10 araçla mahallelerde ev hanımlarına yönelik düzenlenen mobil eğitim projesi kapsamında bugüne kadar 9668 kursiyer mezun olurken, halen 10 bin 84 kursiyer eğitim için sıra bekliyor. 75 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA

76 76 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA HALKIMIZ HER ALANDA BİLİNÇLENDİRİLİYOR SOSYAL İÇERİKLİ KAMPANYALAR

77 Özellikle kış aylarında yaşanan karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı halkı bilinçlendirme kampanyası sürüyor. Ayrıca unutulmaya yüz tutan selamlaşma alışkanlığımız ve yaya kaldırımlarının işgalinin önlenmesine yönelik bilinçlendirici kampanyalar da periyodik olarak devam ediyor. 77 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA

78 78 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA GÜRSU DA DANS RÜZGARI ESTİ ALTIN KARAGÖZ HALK DANSLARI YARIŞMASI : Bu yıl 24. sü düzenlenen Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması nda Bulgaristan ekibi, nefes kesen performansıyla birinci olarak Altın Karagöz ödülünü kazandı. Yarışmaya katılan gruplar Gürsu başta olmak üzere tüm ilçelerde yaptıkları gösterilerle beğeni topladı.

79 79 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA BURSA TİYATROYLA BULUŞUYOR ŞEHİR TİYATROSU: En özel oyunları sahneleyen Şehir Tiyatrosu, tiyatro sanatını kentin her yanında yaşayan vatandaşlarla buluşturuyor. Düzenlenen ilçe turneleriyle tüm vatandaşlar tiyatroyla buluşturuluyor.

80 80 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA GÜRSU FESTİVAL VE ŞENLİKLERLE RENKLENDİ FESTİVAL VE ŞENLİKLER

81 81 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA Kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen organizasyonlar sayesinde vatandaşlarımız muhteşem bir dayanışma örneği sergiliyor. Temaşa-i Ramazan Etkinlikleri, 7 ilçede Beyaz Koza Yaz Şenlikleri, Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, Yazlık Sinema Gösterileri, Erguvan Bayramı, Şehir Kütüphanesi Etkinlikleri, Sokak Oyunları Şenliği ve Ülkeler Panayırı gibi etkinlikler yoğun katılımla gerçekleştirildi.

82 82 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA FOTOĞRAFA HAYAT VEREN ETKİNLİKLER FOTOFEST COŞKUSU

83 Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali ve Şehir ve Mimari konulu fotoğraf yarışması gibi etkinliklerle fotoğraf tutkunları biraraya getirildi. 83 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA

84 84 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA GÖLGE OYUNLARINA BÜYÜK İLGİ KUKLA FESTİVALİ

85 Uluslararası Bursa Karagöz, Kukla ve Gölge Oyunları Festivali yoğun bir katılımla gerçekleştirilirken, Bursalı lar festivale büyük ilgi gösterdi. 85 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA

86 86 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA BURSA SİNEMA İLE BULUŞTU YAZLIK SİNEMA KUMPANYASI

87 Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Yazlık Sinema Kumpanyası ile Gürsu başta olmak üzere tüm merkez ilçelerdeki vatandaşlar vizyondaki filmleri mahallelerinde izleme imkanı buldu. 87 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA

88 88 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA KENTİN HAFIZASI KİTAPLARDA TOPLANIYOR BÜYÜKŞEHİR YAYINLARI

89 Bursa Kütüğü, Kızık Köylerini anlatan Uludağ ın Beşibirliği; Bursa Kızık Köyleri, Osmanlı çarşılarının tüm yönlerinin ele alındığı Çarşı nın Öyküsü ve Ziraat Mektebi gibi bir eserlerin yanında Kukla ve Gölge Tiyatrosu, Uludağ Buluşmaları, Yarhisar Gezileri, 1896 Baharında Bursa, Süheyl Ünver in Bursa Defteri ve İstanbullu bir müverrih olan Hüseyin Vassaf ın Bursa ya yaptığı araştırma ve inceleme gezisi notlarından oluşan Bursa Hatırası, Osmanlı dan günümüze Bursa da spor ve Bursa Hazireleri gibi eserler kütüphanelerdeki yerini aldı. 89 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA

90 90 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA SANATSAL ETKİNLİKLER VATANDAŞIN AYAĞINA GİDİYOR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ORKESTRASI : Büyükşehir Belediye Orkestrası, kültür sanat faaliyetlerini kent merkezinin yanında merkeze bağlı ilçe ve köylerde de vatandaşlarla buluşturuyor.

91 91 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA HALKLA İLİŞKİLER Özel günler, cenaze törenleri ve açılışlara tebrik ve taziye mesajları gönderiliyor. Vatandaşlarımızın dertlerine ortak oluyor, sevinçlerini paylaşıyoruz.

92 92 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA

93 93 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA

94 94 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA TARİHİ DEĞİRMEN SOSYAL TESİS OLUYOR GÜRSU SU DEĞİRMENİ RESTORASYONU

95 95 BÜYÜKŞEHİR GÜRSU DA Yaklaşık 780 metrekare alanlı tescilli değirmenin rölöve, restitüsyon ve Sosyal Tesis fonksiyonlu rekonstrüksiyon projeleri Koruma Kurulu nca onaylanırken, restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

96 BÜYÜKŞEHİR HERYERDE ULAŞIM PROJELERİ ve YATIRIMLARI Ulaşım Ana Planı BursaRay Emek Hattı BursaRay Kestel Hattı Şehiriçi Tramvay Hatları Nostaljik Tramvay Hattı Vagon Üretimi Yeni BursaRay Vagonları Yeni Teleferik Hattı Gürsu Köprülü Kavağı Emek Kavşağı Esenevler Kavşağı Kestel Kavşağı Dağyolu Caddesi Uludağ Alternatif Yolu Ankara İzmir Yolu altı 30 metrelik yol Sırameşeler - Acemler Yol Genişletme Mimar Sinan Bulvarı Vişne Caddesi Mudanya Çevre Yolu Yenimahalle Piremir Yolu Göynüklü - Altıntaş Yolu Millet Mahallesi Derya Caddesi Eflak Caddesi Güney İmar Yolu Dikkaldırım- Dobruca İnkaya Yolu Namık Kemal Caddesi Emirsultan Tüp Geçidi Yalova Yolu Panayır Viyadük Projesi Mudanya Yolu Aydınlatma Çalışması Bıçakçılar Çarşısı Katlı Otopark Sistemi Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali Mudanya Kabataş Deniz Otobüsü Seferleri Tarifeli Körfez Seferleri Yunuseli Havaalanı Yenişehir Havaalanı Yenişehir Havaalanı Ulaşım Desteği

97 BÜYÜKŞEHİR HERYERDE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ ve YATIRIMLARI Atatürk Kongre Kültür Merkezi Çevre Düzeni İmar Planı Kaçak Yapı ile Mücadele Bursa Ovası Kaçak Yapı Uyarıları Uludağ Bakacak Seyir Terası Sıcaksu Kentsel Dönüşüm Projesi Çekirge- İntam Bölgesi Kayhan Meydanı ve Eski Tekel Binası Emirsultan Kentsel Dönüşüm Projesi Atatürk Caddesi Cephe Düzenleme Çalışmaları Altıparmak - Stadyum Meydanı Altıparmak Kaymakamlık Meydanı Büyükşehir Belediye Hizmet Binası Bursa Hayvanat Bahçesi Tophane Yamaçları Düzenleme Çalışmaları Kültürpark Nikah Salonu Ertuğrulbey Meydanı Erdoğanköy Kent Mezarlığı Kestel Kalesi Gemlik Çarşı Deresi ve Meydan Projesi Güzelyalı - Mudanya Sahil Bandı Projesi Güzelyalı Meydan Projesi Sahil Düzenleme Çalışmaları Gürsu Kent Hali TARİHİ ve KÜLTÜREL MİRAS ÇALIŞMALARI Fabrika-i Hümayun UNESCO Dünya Mirası Çalışmaları Tarihi Çarşı ve Han Restorasyonları Reyhan Mahallesi ve Hanlar Bölgesi Şehbenderler Konağı Bursa Kalesi ve Surları Eskişehir Han Restorasyonu Kütahya (Çukur) Han Restorasyonu Muallimzade Hamamı Restorasyonu İncirli Hamamı Restorasyonu Kayıhan Hamamı Restorasyonu Mahkeme Hamamı Restorasyonu

98 BÜYÜKŞEHİR HERYERDE Nalıncılar Hamamı Restorasyonu Mudanya Hasanpaşa Hamamı Restorasyonu Mudanya Eski Zeytin Hali Restorasyonu Davutpaşa Hamamı Restorasyonu Hamamlıkızık Hamamı Restorasyonu Feyzullahpaşa Mescidi Emir Buhari Tekkesi Restorasyonu Emirsultan Hamamı Restorasyonu Gemlik Balıkpazarı Hamamı Restorasyonu Tarihi Hamam Restorasyonları Üftade Tekkesi ve Camii Restorasyonu Yıldırım Külliyesi Minareleri Ulucami Çevre Düzenleme Çalışmaları Tarihi Külliye ve Medreseler DAĞ-DER Kültür Merkezi Restorasyonu Çukur Mescit Restorasyonu Mirzaoba Köyü Şehitli Anıtı Tarihi Saray, Kilise ve Manastırlar Gemlik Paşa Konağı Restorasyonu Gemlik Yalı Konağı Restorasyonu Kent Ziynetlerinin Aydınlatılması ÇEVRE ve ALTYAPI YATIRIMLARI Cilimboz Deresi Samanlı Kollektörü Gölbaşı Sosyal Tesisleri Doğu Arıtma Tesisi Koku Duvarı SOSYAL BELEDİYECİLİK Gemlik Atatepe Sosyal Tesisi Mezarlıklar İdaresi Kompleksi Emirsulatan Aşevi ve Sağlık Ocağı Sosyal Yrd. ve Dayn. Vakfı Ekmek Fırını Atıcılar Hizmet Binası Hünkâr Köşkü Sosyal Tesisleri Mudanya İstasyonu Sosyal Tesisleri Dobruca Sosyal Tesisleri Gönül Dostları Sofrası Havuzlupark Sosyal Tesisleri Narlı Sosyal Tesisleri Mudanya Hayvan Barınakları Aşevi Gemlik Heyelan Mağdurlarına Destek Barınma Evi Mavi Tur Körfez Seferleri

99 BÜYÜKŞEHİR HERYERDE KÜLTÜR - SANAT Bilim ve Teknoloji Merkezi Dünya Kaleli Kentler Birliği Buluşması Avrupa Müze Forumu Çarşı Kültürü Sempozyumu Sempozyum ve Seminerler Çalgıcı Mektebi SPORTİF YATIRIMLAR Bursa Stadyumu Bursaspor Vakıfköy Tesisleri Düzenlemesi Çiftehavuzlar Spor Kompleksi ve Meydanı Atıcılar Spor Tesisleri Şahin Başol Spor Kompleksi Eski Eğitim Fakültesi Spor Salonu Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi Spor Salonu Değirmenönü Spor Tesisi Şehit Piyade Er Nezir Akgül Spor Salonu Gemlik Spor Salonu Erikli Kapalı Yüzme Havuzu Şükraniye Spor Salonu Mudanya Yüzme Havuzu Demirtaş Çim ve Su Kayağı Tesisleri Kültürpark Buz Pateni Pisti Gökdere Eğitim ve Spor Vadisi Skatepark Belediyespor Yaz ve Kış Okulları Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası Belediyespor Spor Şenlikleri YÖNETİM ANLAYIŞI Bursa Kent Konseyi Büyükorhan Belediye Hizmet Binası Kardeş Şehirlere Destek Balkan Ülkeri Kardeş Belediyecilik Faaliyetleri Pakistan a Paket Su Arıtma Sistemi Desteği Mestanlı ya Cenaze Aracı Desteği Türkiye ye Demokrasi Örneği

100 BÜYÜKŞEHİR HERYERDE ULAŞIM PROJELERİ ve YATIRIMLARI BursaRay Üniversite Hattı BursaRay Kestel Hattı Yeni Teleferik Hattı Gürsu Köprülü Kavağı Alaattinbey Özlüce Kavşağı Özlüce Minareliçavuş Yolu Mimar Sinan Bulvarı Vişne Caddesi Mudanya Çevre Yolu Yenimahalle Piremir Yolu Göynüklü - Altıntaş Yolu Çalı Kayapa Yolu Genişletme Çalışması Millet Mahallesi Derya Caddesi Eflak Caddesi Beşevler Kavşağı Emirsultan Tüp Geçidi Fethiye Viyadük Projesi Mudanya Yolu Aydınlatma Çalışması Kadıköy Kabataş Deniz Otobüsü Seferleri Tarifeli Körfez Seferleri Yenişehir Havaalanı Yenişehir Havaalanı Ulaşım Desteği KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ ve YATIRIMLARI Emirsultan Kentsel Dönüşüm Projesi Erdoğanköy Kent Mezarlığı Kestel Kalesi Gemlik Çarşı Deresi ve Meydan Projesi Güzelyalı - Mudanya Sahil Bandı Projesi Güzelyalı Meydan Projesi Sahil Düzenleme Çalışmaları Gürsu Kent Hali Akçalar Mezbahası TARİHİ ve KÜLTÜREL MİRAS ÇALIŞMALARI Akçalar Aktopraklık Arkeopark Muallimzade Hamamı Restorasyonu İncirli Hamamı Restorasyonu Mudanya Hasanpaşa Hamamı Restorasyonu Mudanya Eski Zeytin Hali Restorasyonu Hamamlıkızık Hamamı Restorasyonu Emir Buhari Tekkesi Restorasyonu Emirsultan Hamamı Restorasyonu Gemlik Balıkpazarı Hamamı Restorasyonu Yıldırım Külliyesi Minareleri Yaylacık Köyü Camii Restorasyonu Çukur Mescit Restorasyonu Mirzaoba Köyü Şehitli Anıtı Hazireler, Tarihi Saray, Kilise ve Manastırlar

101 BÜYÜKŞEHİR HERYERDE Gemlik Paşa Konağı Restorasyonu Gemlik Yalı Konağı Restorasyonu ÇEVRE ve ALTYAPI YATIRIMLARI Gölbaşı Sosyal Tesisleri Doğu Arıtma Tesisi Koku Duvarı SOSYAL BELEDİYECİLİK Emirsulatan Aşevi ve Sağlık Ocağı Feyzullahpaşa Mescidi İtfaiye Hizmet Binaları Mudanya İstasyonu Sosyal Tesisleri Narlı Sosyal Tesisleri Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri Mudanya Hayvan Barınakları Aşevi Gemlik Heyelan Mağdurlarına Destek Barınma Evi Mavi Tur Körfez Seferleri KÜLTÜR - SANAT Dünya Kaleli Kentler Birliği Buluşması Avrupa Müze Forumu Çarşı Kültürü Sempozyumu Sempozyum ve Seminerler Çalgıcı Mektebi SPORTİF YATIRIMLARI Bursaspor Vakıfköy Tesisleri Düzenlemesi Şahin Başol Spor Kompleksi Fethiye Spor Kompleksi Eski Eğitim Fakültesi Spor Salonu Balkan Spor Kulübü Tesisleri Koç İlköğretim Okulu Spor Salonu Değirmenönü Spor Tesisi Şehit Piyade Er Nezir Akgül Spor Salonu Gemlik Spor Salonu Erikli Kapalı Yüzme Havuzu Şükraniye Spor Salonu Mudanya Yüzme Havuzu Skatepark Belediyespor Yaz ve Kış Okulları Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası Belediyespor Güreş Takımı Müsabakaları Belediyespor Spor Şenlikleri YÖNETİM ANLAYIŞI Bursa Kent Konseyi Büyükorhan Belediye Hizmet Binası Kardeş Şehirlere Destek Balkan Ülkeri Kardeş Belediyecilik Faaliyetleri Pakistan a Paket Su Arıtma Sistemi Desteği Mestanlı ya Cenaze Aracı Desteği Türkiye ye Demokrasi Örneği

102 NOTLAR:

103 NOTLAR:

104 NOTLAR:

Görükle - Üniversite Hattı. Üniversite hattı zamanından önce seferlere başladı.

Görükle - Üniversite Hattı. Üniversite hattı zamanından önce seferlere başladı. Görükle - Üniversite Hattı Üniversite hattı zamanından önce seferlere başladı. Emek Hattı Bursaray Kestel-Gürsu Hattı Bursa nın doğusu ile batısı birbirine bağlanıyor Heykel S. Garaj Tramvay Hattı Cumhuriyet

Detaylı

RECEP ALTEPE Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı

RECEP ALTEPE Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı 1 2 GÜRSU DEĞİŞİYOR, BURSA GELİŞİYOR Binlerce yıllık geleneksel değerleriyle geleceğe yürüyen Bursa, Büyükşehir Belediyesi nin yeniden inşa projesi kapsamında değişerek gelişimini sürdürmektedir. Bursa

Detaylı

Halkımıza Hesap Veriyoruz

Halkımıza Hesap Veriyoruz NİSAN - EYLÜL NİSAN - EYLÜL ÇALIŞMA RAPORU Halkımıza Hesap Veriyoruz Recep ALTEPE 7 İlçede 70 bin Bursa ton asfalt Büyükşehir döküldü, Belediye 50 Km. Başkanı yol düzenlemesi yapıldı BURSA BÜYÜKŞEHİR

Detaylı

Faaliyet ve Proje Bilgileri

Faaliyet ve Proje Bilgileri Faaliyet ve Proje Bilgileri Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürlüğü BUTTİM Köprülü Kavşağı Buttim Kavşağı Avan ve Uygulama Projeleri İşi kapsamında proje çalışmaları tamamlanmıştır. Böylece, mevcut kavşaktaki

Detaylı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SPOR TESİSLERİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SPOR TESİSLERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SPOR TESİSLERİ Buski Tenis Kortları Acemler, BUSKİ Tesisleri İçi, - Osmangazi / BURSA 0 224 251 05 55 Dobruca Tenis Kortları BUSKİ Dobruca Sosyal Tesisleri, Osmangazi - BURSA 0 224

Detaylı

1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması )

1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması ) Yeni Projelerimiz 1. Kanalizasyon Altyapı Çalışmalarından Bozulan yolların Onarım ve yenileme çalışmalarının ikmali ( Yaklaşık 20.000 m2 Kilit Parke çalışması ) 2. Taş duvar ve yol genişleme işlerinin

Detaylı

KESTEL DEĞİŞİYOR, BURSA GELİŞİYOR Binlerce yıllık geleneksel değerleriyle geleceğe yürüyen Bursa, Büyükşehir Belediyesi nin yeniden inşa projesi

KESTEL DEĞİŞİYOR, BURSA GELİŞİYOR Binlerce yıllık geleneksel değerleriyle geleceğe yürüyen Bursa, Büyükşehir Belediyesi nin yeniden inşa projesi 2 KESTEL DEĞİŞİYOR, BURSA GELİŞİYOR Binlerce yıllık geleneksel değerleriyle geleceğe yürüyen Bursa, Büyükşehir Belediyesi nin yeniden inşa projesi kapsamında değişerek gelişimini sürdürmektedir. Bursa

Detaylı

TE EHİR GEMLİK BÜYÜKŞ

TE EHİR GEMLİK BÜYÜKŞ 2 GEMLİK DEĞİŞİYOR, BURSA GELİŞİYOR Binlerce yıllık geleneksel değerleriyle geleceğe yürüyen Bursa, Büyükşehir Belediyesi nin yeniden inşa projesi kapsamında değişerek gelişimini sürdürmektedir. Bursa

Detaylı

HiZMETLERiMiZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDiYOR

HiZMETLERiMiZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDiYOR Sultangazi de 36 Altın Ay Altyapı ve Üstyapı HiZMETLERiMiZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDiYOR www.sultangazi.bel.tr 444 23 32 www.sultangazi.bel.tr 444 23 32 SULTANGAZİ NİN GELECEĞİNE YATIRIM YAPIYORUZ Sultangazi

Detaylı

EMLAK VE İSTİMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HARİTA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI ÖZET FAALİYET RAPORU. Cengiz AKYOL. Nurtop ULUKAYA

EMLAK VE İSTİMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HARİTA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI ÖZET FAALİYET RAPORU. Cengiz AKYOL. Nurtop ULUKAYA EMLAK VE İSTİMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI HARİTA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 2012 YILI ÖZET FAALİYET RAPORU Emlak ve İstimlak Dai. Bşk. Cengiz AKYOL Harita Şb. Md. Nurtop ULUKAYA 1. Faaliyet ve Proje Bilgileri Belediyemiz

Detaylı

Faaliyet ve Proje Bilgileri TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASI KORUMA PROJELERİ

Faaliyet ve Proje Bilgileri TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASI KORUMA PROJELERİ Faaliyet ve Proje Bilgileri TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASI KORUMA PROJELERİ Tarihi Bursa Surları Restorasyonu (Osmangazi): Şehrimizin önemli tarihi miraslarından biri olan tarihi Bursa surlarının restorasyonlarına

Detaylı

İZMİR YOLU YOL DÜZENLEME VE İYİLEŞTİRME

İZMİR YOLU YOL DÜZENLEME VE İYİLEŞTİRME Faaliyet ve Proje Bilgileri YOL ÇALIŞMALARI İzmir Yolu Yol Düzenleme ve İyileştirme: Merinos Kavşağı ile Orhaneli Kavşağı arasındaki 3.600 mt lik kısımda yapılan yol iyileştirme ve düzenleme Çalışmalarında;

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Tuzla. 225 Milyon YTL. (İkiyüz Yirmi Beş Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Tuzla. 225 Milyon YTL. (İkiyüz Yirmi Beş Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Tuzla Toplam Yatırım 225 Milyon YTL (İkiyüz Yirmi Beş Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

Rıfat BAKAN. Mehmet ERMAN

Rıfat BAKAN. Mehmet ERMAN Genel Müdür Rıfat BAKAN Genel Müdür Yardımcısı Mehmet ERMAN I- GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon * Hizmet verdiğimiz kurum ve kişilerin memnuniyetini sağlamak ve bu memnuniyeti arttırıcı tedbirler almak.

Detaylı

Avcılar da. Toplam Yatırım İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM.

Avcılar da. Toplam Yatırım İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Avcılar da Toplam Yatırım 169 Milyon YTL (Yüz Altmış Dokuz Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

Bakırköy. Toplam Yatırım 168.000 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

Bakırköy. Toplam Yatırım 168.000 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Bakırköy Toplam Yatırım 168.000 Milyon YTL (Yüz Altmış Sekiz Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak

Detaylı

Silivri İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM. 297.000 Milyon YTL

Silivri İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM. 297.000 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Silivri Toplam Yatırım 297.000 Milyon YTL (İkiyüz Doksan Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak

Detaylı

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ OKULLAR HAYAT OLSUN OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ Okullarımız halka açıldı Okullar eğitim-öğretim saatleri dışında; akşam saatleri, hafta sonları ve yaz aylarında halkımızın hizmetine açıldı. Derslikler,

Detaylı

Emirsultan Kentsel Tasarım Meydan Düz. bulunduğu 5 adet yapı blokları yer almaktadır. Projenin 2011 yılında tamamlanması planlanmaktadır.

Emirsultan Kentsel Tasarım Meydan Düz. bulunduğu 5 adet yapı blokları yer almaktadır. Projenin 2011 yılında tamamlanması planlanmaktadır. 1- Faaliyet ve Proje Bilgileri EMİRSULTAN KENTSEL TASARIM VE MEYDAN DÜZENLEME YAPIM RESTORASYON UYGULAMA İŞİ Projeye 11.06.2008 tarihinde başlanmıştır. Proje kapsamında Emirsultan Cami güneyinde yer alan

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Maltepe. 310.000 Milyon YTL. (Üçyüz On Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Maltepe. 310.000 Milyon YTL. (Üçyüz On Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Maltepe Toplam Yatırım 310.000 Milyon YTL (Üçyüz On Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak MALTEPE

Detaylı

Bursa da 10 yıl önce sadece 17 kilometre

Bursa da 10 yıl önce sadece 17 kilometre EMEK METRO HATTI Ulaşımda Raylı devrim Bursa da 10 yıl önce sadece 17 kilometre raylı sistem hattı yapılmıştı. Son 10 yılda yapılan Arabayatağı, Üniversite, Emek, Kestel hattı ve şehir içi ring hatlarıyla

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Esenler. 317.000 Milyon YTL. (Üçyüz On Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Esenler. 317.000 Milyon YTL. (Üçyüz On Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Esenler Toplam Yatırım 317.000 Milyon YTL (Üçyüz On Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

Bahçelievler de. Toplam Yatırım 213.520 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

Bahçelievler de. Toplam Yatırım 213.520 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Bahçelievler de Toplam Yatırım 213.520 Milyon YTL (213.520 Trilyon Lira) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak

Detaylı

1/1000 ÖLÇEKLİ İMAR PLANI PLAN NOTU DEĞİŞİKLİĞİ; Plan Notu :

1/1000 ÖLÇEKLİ İMAR PLANI PLAN NOTU DEĞİŞİKLİĞİ; Plan Notu : 1/1000 ÖLÇEKLİ PLAN NOTU DEĞİŞİKLİĞİ; Plan Notu : Maksimum yükseklik belirtilen imar adalarında kat adedi değiştirilmemek ve kendi kat yüksekliği içinde kullanılmak kaydı ile imar yüksekliği %15 artırılabilir.

Detaylı

Kartal. Toplam Yatırım 440.704 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

Kartal. Toplam Yatırım 440.704 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Kartal Toplam Yatırım 440.704 Milyon YTL (440.704 Trilyon Lira) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak KARTAL

Detaylı

Kartal. Toplam Yatırım 441.000 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

Kartal. Toplam Yatırım 441.000 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Kartal Toplam Yatırım 441.000 Milyon YTL (Dörtyüz Kırk Bir Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Pendik Toplam Yatırım 427 Milyon YTL (Dörtyüz Yirmi Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Şişli. 339 Milyon YTL (Üçyüz Otuz Dokuz Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Şişli. 339 Milyon YTL (Üçyüz Otuz Dokuz Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Şişli Toplam Yatırım 339 Milyon YTL (Üçyüz Otuz Dokuz Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Şişli. 339.000 Milyon YTL. (Üçyüz Otuz Dokuz Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Şişli. 339.000 Milyon YTL. (Üçyüz Otuz Dokuz Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Şişli Toplam Yatırım 339.000 Milyon YTL (Üçyüz Otuz Dokuz Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

İller Bankası Genel Müdürlüğü Erzurum Köyleri Deprem Binaları İnşaatı-1985. Proje Resim Galerisi için Tıklayınız...

İller Bankası Genel Müdürlüğü Erzurum Köyleri Deprem Binaları İnşaatı-1985. Proje Resim Galerisi için Tıklayınız... İller Bankası Genel Müdürlüğü Erzurum Köyleri Deprem Binaları İnşaatı-1985 İller Bankası Genel Müdürlüğü İçme Suyu İnşaatı Ereğli/Konya-1985 Türkiye Elektrik Kurumu TEÜİAŞ Çevre Aydınlatma Çevre İhata

Detaylı

Zeytinburnu Belediyesi

Zeytinburnu Belediyesi Zeytinburnu Belediyesi Açılış ve Temel Atma Töreni Yapılacak Hizmetlerimiz Toplam 748.151.280 TL Yatırım zeytinburnu.istanbul 444 1984 Sayın Abdulkerim TAŞ T.C. Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Projelerimizin

Detaylı

VAKIFLAR MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı VAHDET AKSAN. Cadde Sayısı: 6 Sokak Sayısı: 19 Nüfus: 2304

VAKIFLAR MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı VAHDET AKSAN. Cadde Sayısı: 6 Sokak Sayısı: 19 Nüfus: 2304 Mahalle Muhtarı VAHDET AKSAN Cadde Sayısı: 6 Sokak Sayısı: 19 Nüfus: 2304 TARİHÇE: Vakıflar köyü 1900 yılında Bulgaristan Hasköy'den gelen Mümin Ağa tarafından kurulmuştur. Tipik Trakya köy yerleşimi özelliklerini

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Zeytinburnu. 170 Milyon YTL. (Yüz Yetmiş Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Zeytinburnu. 170 Milyon YTL. (Yüz Yetmiş Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Zeytinburnu Toplam Yatırım 170 Milyon YTL (Yüz Yetmiş Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

Beyoğlu. Toplam Yatırım 765 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

Beyoğlu. Toplam Yatırım 765 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Beyoğlu Toplam Yatırım 765 Milyon YTL (Yediyüz Altmış Beş MilyonYTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

ESENLER MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı AHMET KARAGÖZ. Cadde Sayısı: 1 Sokak Sayısı: 15 Nüfus: 851

ESENLER MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı AHMET KARAGÖZ. Cadde Sayısı: 1 Sokak Sayısı: 15 Nüfus: 851 Mahalle Muhtarı AHMET KARAGÖZ Cadde Sayısı: 1 Sokak Sayısı: 15 Nüfus: 851 TARİHÇE:Ergene nin köylerindendir. Tipik Trakya köy yerleşimi özellikleri göstermektedir. 19. Yy sonu 20. Yy başından itibaren

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Ümraniye. 436 Milyon YTL. (Dörtyüz Otuz Altı Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Ümraniye. 436 Milyon YTL. (Dörtyüz Otuz Altı Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Ümraniye Toplam Yatırım 436 Milyon YTL (Dörtyüz Otuz Altı Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

2010 yılı içinde B/3, D/1-A, D/2-A, D/4, 15/H, 80, D/13 hatları oluşturuldu.

2010 yılı içinde B/3, D/1-A, D/2-A, D/4, 15/H, 80, D/13 hatları oluşturuldu. Faaliyet ve Proje Bilgileri 6.995.86 kişi Belediye otobüslerimizi kullanarak seyahat etmiştir. Ortalama bir günde 9 hatta 44 adet Belediye otobüsleriyle Bursalı hemşerilerimize değişik güzergahlarda toplu

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YILI HİZMETLERİ

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YILI HİZMETLERİ KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2014-2016 YILI HİZMETLERİ HAZIRLAYANLAR Züver ÇETİNKAYA Cevdet KABAKÇI Cengiz BERBEROĞLU Ümit DUYULER Erhan DALYAN SAYFA VE KAPAK TASARIM Ümit DUYULER GRAFİK TASARIM

Detaylı

ADNAN DELİKANLIOĞLU Çukurkuyu Belediye Başkanı

ADNAN DELİKANLIOĞLU Çukurkuyu Belediye Başkanı 1987 Yapacağımız ve hayata geçireceğimiz projeler, sizlerin mutluluğu, refah içinde yaşaması; daha da önemlisi güzel Beldemize bir kimlik kazandırmak adına olacaktır. Üzerimizde taşıdığımız bu ağır yükün

Detaylı

Muğla Gelişiyor Muğla Değişiyor. Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet...

Muğla Gelişiyor Muğla Değişiyor. Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet... Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet... 1 Büyükşehir den Yollara 360 Milyon TL Yatırım Vatandaşlarımızın daha güvenli yollarda seyahat edebilmeleri için bugüne kadar 360 Milyon TL yatırımla 2 bin 210

Detaylı

BAKIRÇA MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı MEHMET AÇIKGÖZ. Cadde Sayısı: 4 Sokak Sayısı: 9 Nüfus: 638

BAKIRÇA MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı MEHMET AÇIKGÖZ. Cadde Sayısı: 4 Sokak Sayısı: 9 Nüfus: 638 Mahalle Muhtarı MEHMET AÇIKGÖZ Cadde Sayısı: 4 Sokak Sayısı: 9 Nüfus: 638 TARİHÇE: Bakırca Mahallemiz 18. Yy.dan günümüze değin iskan gören ve tipik Trakya Köy özelliklerini BAKIRÇA MAHALLESİ bünyesinde

Detaylı

BODRUM BELEDİYESİ EKİPLERİ TÜM YARIMADA

BODRUM BELEDİYESİ EKİPLERİ TÜM YARIMADA BODRUM BELEDİYESİ EKİPLERİ TÜM YARIMADA Bodrum Belediyesi nin tüm birimleri Bodrum Merkez ve mahallelerdeki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü

Detaylı

Bursa'da burs veren vakıflar

Bursa'da burs veren vakıflar On5yirmi5.com Bursa'da burs veren vakıflar Bursa'da burs veren vakıflar ve adresleri... Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2012 Cuma (oluşturma : 11/27/2015) 1)ABDULLAH BABA VAKFI ZÜMRÜTEVLER MAH. ÇİÇEK CAD. ZÜMRÜTEVLER

Detaylı

AHİMEHMET MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı MEHMET ERTAŞ. Cadde Sayısı: 9 Sokak Sayısı: 54 Nüfus: 591

AHİMEHMET MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı MEHMET ERTAŞ. Cadde Sayısı: 9 Sokak Sayısı: 54 Nüfus: 591 Mahalle Muhtarı MEHMET ERTAŞ Cadde Sayısı: 9 Sokak Sayısı: 54 Nüfus: 591 TARİHÇE: 1820 yıllara ait haritada Büyükkarıştıran Merkez konumda olup, daha büyük yazılmıştır. Hemen yakınında Misinli (Missinli),

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Kağıthane. 147 Milyon YTL. (Yüz Kırk Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI. Kağıthane. 147 Milyon YTL. (Yüz Kırk Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Kağıthane Toplam Yatırım 147 Milyon YTL (Yüz Kırk Yedi Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

PARK VE YEŞİL ALANLAR

PARK VE YEŞİL ALANLAR Park Bahçeler Müdürlüğü Park Bahçeler Müdürlüğü; imar planlarında yeşil alan olarak ayrılmış alanları amacına uygun olarak park, mahalle parkı, orta refüj, meydan ve kavşak düzenlemelerini projelendirerek

Detaylı

PAŞAKÖY MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı REMZİ KILIÇ. Cadde Sayısı: 3 Sokak Sayısı: 3 Nüfus:161

PAŞAKÖY MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı REMZİ KILIÇ. Cadde Sayısı: 3 Sokak Sayısı: 3 Nüfus:161 Mahalle Muhtarı REMZİ KILIÇ Cadde Sayısı: 3 Sokak Sayısı: 3 Nüfus:161 TARİHÇE: PAŞAKÖY MAHALLESİ Osmanlı döneminde doğrudan Paşa ya tahsis edilmiş olan bir alandır. Burada Paşa nın çitliği yer almaktaydı.

Detaylı

2. YEŞİL ŞEHİRLER ZİRVESİ GÜNGÖR GÜLENÇ BUSKİ GENEL MÜDÜR YARDIMCISI

2. YEŞİL ŞEHİRLER ZİRVESİ GÜNGÖR GÜLENÇ BUSKİ GENEL MÜDÜR YARDIMCISI K - Q TSE - ISO - EN 9000 11.12.2014 BUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2. YEŞİL ŞEHİRLER ZİRVESİ K - Q TSE - ISO - EN 9000 2. YEŞİL ŞEHİRLER ZİRVESİ GÜNGÖR GÜLENÇ BUSKİ GENEL MÜDÜR YARDIMCISI SORUMLULUK ALANIMIZ 26

Detaylı

İĞNELER MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı HALİT DİNDAR. Cadde Sayısı: 2 Sokak Sayısı: 4 Nüfus:452

İĞNELER MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı HALİT DİNDAR. Cadde Sayısı: 2 Sokak Sayısı: 4 Nüfus:452 Mahalle Muhtarı HALİT DİNDAR Cadde Sayısı: 2 Sokak Sayısı: 4 Nüfus:452 TARİHÇE: Çok eski zamanlardan günümüze iskan göre Büyükkarıştıran ile yol bağlantısı olup, geçiş güzergahında bulunan köy, 19. Yy.dan

Detaylı

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI TEMMUZAYI FAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI TEMMUZAYI FAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI TEMMUZAYI FAALİYET RAPORU A-KİLİT PARKE TAŞI İLE YOL YAPIM-ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE PARK YAPIMI HİZMETLERİ : 1- İlçemize bağlı Çamdibi mahallesi meydanı çevre düzenlemesi

Detaylı

PINARBAŞI MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı FİKRİ GÖKDUMAN. Sokak Sayısı: 11 Nüfus: 836

PINARBAŞI MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı FİKRİ GÖKDUMAN. Sokak Sayısı: 11 Nüfus: 836 Mahalle Muhtarı FİKRİ GÖKDUMAN Sokak Sayısı: 11 Nüfus: 836 TARİHÇE: PINARBAŞI MAHALLESİ Pınarbaşı Köyünü Kırcaali ve Harmanlı yöresinden göç eden aileler kurmuştur. Burası daha önce çiftlik arazisidir.

Detaylı

ALTINDAĞ A ALTIN PROJELER ANKARA NIN KALBİ ALTINDAĞ. Doç. Dr. ASIM BALCI ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALTINDAĞ IN SOSYAL VE SPOR ÇAĞI

ALTINDAĞ A ALTIN PROJELER ANKARA NIN KALBİ ALTINDAĞ. Doç. Dr. ASIM BALCI ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALTINDAĞ IN SOSYAL VE SPOR ÇAĞI IN SOSYAL VE SPOR ÇAĞI A ALTIN PROJELER BELEDİYE BAŞKAN ADAYI A ALTIN PROJELER BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İnsan ve kalkınma odaklı projelerimizle Altındağ ın geleceğini de inşa edeceğiz ŞİARIMIZ; Milletimizin

Detaylı

Faaliyet ve Proje Bilgileri KÖPRÜLÜ KAVŞAKLAR. Emek-Besaş Köprülü Kavşağı:

Faaliyet ve Proje Bilgileri KÖPRÜLÜ KAVŞAKLAR. Emek-Besaş Köprülü Kavşağı: Faaliyet ve Proje Bilgileri KÖPRÜLÜ KAVŞAKLAR Emek-Besaş Köprülü Kavşağı: Bursa- Mudanya Karayolu üzerinde bulunan Emek-Besaş Kavşağında yapılması planlanan köprülü kavşak ile Bursa-Mudanya ve Mudanya-Bursa

Detaylı

PROJENİN ADI : 1 ADET 3 M³ LÜK MİNİ DAMPERLİ ÇÖP ARACI ALIMI

PROJENİN ADI : 1 ADET 3 M³ LÜK MİNİ DAMPERLİ ÇÖP ARACI ALIMI 1 PROJENİN ADI : 1 ADET 3 M³ LÜK MİNİ DAMPERLİ ÇÖP ARACI ALIMI PROJE BAŞLANGICI: 05/05/2017 PROJE BİTİŞ TARİHİ: 10/05/2017 PROJENİN TOPLAM MALİYETİ: 63.720,00 TL FİZİKİ GERÇEKLEŞMESİ: % 100 2 PROJENİN

Detaylı

www.sultangazi.bel.tr 444 23 32 65 yeni park yapıldı 59 park yeniden revize edildi 137 park aydınlatıldı 96 olan park sayısı 161 e çıktı

www.sultangazi.bel.tr 444 23 32 65 yeni park yapıldı 59 park yeniden revize edildi 137 park aydınlatıldı 96 olan park sayısı 161 e çıktı www.sultangazi.bel.tr 444 23 32 65 yeni park yapıldı 59 park yeniden revize edildi 137 park aydınlatıldı 96 olan park sayısı 161 e çıktı İlçemizde; kişi başına düşen 0.2 metrekarelik yeşil alan miktarını

Detaylı

MİSİNLİ MAHALLESİ. Mahalle Muhtar Vekili CUMHUR ÇİBUK. Cadde Sayısı: 5 Sokak Sayısı: 91 Nüfus: 1461

MİSİNLİ MAHALLESİ. Mahalle Muhtar Vekili CUMHUR ÇİBUK. Cadde Sayısı: 5 Sokak Sayısı: 91 Nüfus: 1461 Mahalle Muhtar Vekili CUMHUR ÇİBUK Cadde Sayısı: 5 Sokak Sayısı: 91 Nüfus: 1461 Eski Mahalle Muhtarı MUSTAFA KORKMAZ Mustafa Korkmaz Muhtarımızı 15 Haziran 2017 tarihinde kaybettik. Yerine muhtar vekili

Detaylı

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2002 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2002 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2002 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ 16.07.1985 tarihli ve 85/9707 sayılı Bakanlar

Detaylı

GEMEREK TOPLU AÇILIŞ PROGRAMI. (14 Aralık 2013) 1) 10 Adet Sosyal Konut Açılışı. 2) Gemerek Futbol Sahası Açılışı. 3) Yeniçubuk Anaokulu Açılışı

GEMEREK TOPLU AÇILIŞ PROGRAMI. (14 Aralık 2013) 1) 10 Adet Sosyal Konut Açılışı. 2) Gemerek Futbol Sahası Açılışı. 3) Yeniçubuk Anaokulu Açılışı GEMEREK TOPLU AÇILIŞ PROGRAMI 1) 10 Adet Sosyal Konut Açılışı 2) Gemerek Futbol Sahası Açılışı 3) Yeniçubuk Anaokulu Açılışı (14 Aralık 2013) 4) Yeniçubuk Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu Açılışı 5) Gemerek

Detaylı

YILDIRIM DEĞİŞİYOR, BURSA GELİŞİYOR Binlerce yıllık geleneksel değerleriyle geleceğe yürüyen Bursa, Büyükşehir Belediyesi nin yeniden inşa projesi

YILDIRIM DEĞİŞİYOR, BURSA GELİŞİYOR Binlerce yıllık geleneksel değerleriyle geleceğe yürüyen Bursa, Büyükşehir Belediyesi nin yeniden inşa projesi 2 YILDIRIM DEĞİŞİYOR, BURSA GELİŞİYOR Binlerce yıllık geleneksel değerleriyle geleceğe yürüyen Bursa, Büyükşehir Belediyesi nin yeniden inşa projesi kapsamında değişerek gelişimini sürdürmektedir. Bursa

Detaylı

Bağcılar da. Toplam Yatırım İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM. 280.

Bağcılar da. Toplam Yatırım İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM. 280. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Bağcılar da Toplam Yatırım 280.000 Milyon YTL (İkiyüz Seksen Milyon YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak

Detaylı

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI GAZİANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI EYLÜL / 2014 ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : 1 EYLÜL / 2014 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 1 EYLÜL 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Öğretmen Seminerlerinin Başlaması

Detaylı

YULAFLI MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı HÜSAMETTİN BİNNAZ. Cadde Sayısı: 7 Sokak Sayısı35 Nüfus: 630

YULAFLI MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı HÜSAMETTİN BİNNAZ. Cadde Sayısı: 7 Sokak Sayısı35 Nüfus: 630 Mahalle Muhtarı HÜSAMETTİN BİNNAZ Cadde Sayısı: 7 Sokak Sayısı35 Nüfus: 630 TARİHÇE: 20. Yy da iskan görmüş bir mahalledir. 06.12.2012 tarih ve 28489 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6360 Sayılı kanun

Detaylı

Meclis Karar Tarihi:08.04.2014 Karar sayısı :19 2013YILI FAALİYET RAPORU AİT OLDUĞU YIL : 2013 VİZYONUMUZ :

Meclis Karar Tarihi:08.04.2014 Karar sayısı :19 2013YILI FAALİYET RAPORU AİT OLDUĞU YIL : 2013 VİZYONUMUZ : 1 2013YILI FAALİYET RAPORU Meclis Karar Tarihi:08.04.2014 Karar sayısı :19 KURULUŞUN ADI : Arhavi Belediyesi AİT OLDUĞU YIL : 2013 VİZYONUMUZ : Doğu Karadenizin şirin ilçesi Arhavi nin; doğası,kültürü

Detaylı

Beyoğlu'nda Mayıs coşkusu

Beyoğlu'nda Mayıs coşkusu Bilge kentin yeni sesi SAYI: 17 MAYIS 2013 Etkinlik ÖZEL SAYI BEYOĞLU BELEDİYESİ NİN AYLIK ÜCRETSİZ YAYINIDIR www.beyoglu.bel.tr 444 0 160 Önemli icraat ve etkinliklerimiz ilçemizin dört bir yanında start

Detaylı

YENİ OTOGAR ÇALIŞMASINA BAŞLADIK

YENİ OTOGAR ÇALIŞMASINA BAŞLADIK Ekim / 2012 YENİ OTOGAR ÇALIŞMASINA BAŞLADIK Manisa nın en önemli ihtiyaçlarından biri olan yeni bir oto terminal binasını kente kazandırmak için çalışmalara başladık. Hal Müdürlüğü arkasındaki alana yapacak

Detaylı

T.C BEYOĞLU KAYMAKAMLIĞI HÜVİYET BEKİR İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLER KATALOĞU

T.C BEYOĞLU KAYMAKAMLIĞI HÜVİYET BEKİR İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLER KATALOĞU T.C BEYOĞLU KAYMAKAMLIĞI HÜVİYET BEKİR İLKOKULU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLER KATALOĞU BEYOĞLU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ETKİNLİK KATALOĞU Sıra Yapılacak Etkinlik

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü Belediyemizin çok yönlü sosyal birimi olarak 2008 yılında çeşitli aktiviteler ve hizmetlerle çalışmalarını başarıyla gerçekleştirmiştir.

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KARŞIYAKA SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KARŞIYAKA SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ KARŞIYAKA SONUÇ RAPORU Tarih: 8 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 40 Katılımcı listesindeki Sayı: 36 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan

Detaylı

BÜYÜKŞEHİR LE BEYAĞAÇ KAZANACAK

BÜYÜKŞEHİR LE BEYAĞAÇ KAZANACAK BÜYÜKŞEHİR LE BEYAĞAÇ KAZANACAK 85 MUSTAFA AKÇAY BEYAĞAÇ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OSMAN ZOLAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI 1 2 MUSTAFA AKÇAY KARDEŞİMLE DEV PROJELERE İMZA ATACAĞIZ Değerli hemşehrim; Denizlimiz

Detaylı

ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI

ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI ESENYURT BELEDİYESİ ERİŞİLEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI Türkiye İstatistik Kurumu ve Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan Türkiye Özürlüler Araştırması sonuçlarına göre, ülkemizde yaklaşık 8,4 milyon

Detaylı

D- YAPIM VE PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR

D- YAPIM VE PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR D- YAPIM VE PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR 1-2012 YILI GENEL BÜTÇELİ YATIRIM PROGRAMINDA OLAN İŞLER; Yalova Bayındırlık ve İskan Hizmet Binası işinin sözleşmesi yapıldı. Yapım aşamasında. Altınova

Detaylı

Üniversite-Araştırma Hastanesi-Otogar

Üniversite-Araştırma Hastanesi-Otogar 24 otobüs saatleri ve hat haritası 24 Üniversite-Araştırma Hastanesi-Otogar Web Sitesi Modunda Görüntüle 24 otobüs hattı (Üniversite-Araştırma Hastanesi-Otogar) arası 2 güzergah içeriyor. Hafta içi günlerde

Detaylı

Beykoz. Toplam Yatırım 284.000 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

Beykoz. Toplam Yatırım 284.000 Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Beykoz Toplam Yatırım 284.000 Milyon YTL (İkiyüz Seksen Dört YTL) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak

Detaylı

ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI STRATEJİK PLAN SONUÇ BİLDİRİM FORMU

ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI STRATEJİK PLAN SONUÇ BİLDİRİM FORMU ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI STRATEJİK PLAN SONUÇ BİLDİRİM FORMU Yayın Tarihi: 27.04.2007 Revizyon No: Revizyon Tarihi: Formun Başlanğıç Tarihi: Kapsadığı Bitiş Tarihi: Müdürlüğü H E D E F FAALİYET

Detaylı

BURSA 2015 Festivaller, Fuarlar ve Yerel Etkinlikler Takvimi

BURSA 2015 Festivaller, Fuarlar ve Yerel Etkinlikler Takvimi BURSA 2015 Festivaller, Fuarlar ve Yerel Etkinlikler Takvimi YÖRÜK ŞENLİĞİ : Merkez Şubat Ayı DÜZENLEYEN KURULUŞ : DAĞ-DER Derneği ve Şubeleri TEL : (224) 272 58 58 : GELENEKSEL KARAKUCAK GÜREŞLERİ VE

Detaylı

Başkent in yeni yaşam merkezi Ankara Golfkent, TURYAP ın gayrimenkul geliştirme ve yatırım projesidir.

Başkent in yeni yaşam merkezi Ankara Golfkent, TURYAP ın gayrimenkul geliştirme ve yatırım projesidir. Başkent in yeni yaşam merkezi Ankara Golfkent, TURYAP ın gayrimenkul geliştirme ve yatırım projesidir. PROJE HAKKINDA Mutlu ve huzurlu bir kent 1 milyon 260 m 2 alan Uluslararası Standartlarda 9 Delikli

Detaylı

HALKALI BÖLGESİ İSTASYON MAHALLESİ 2004-2012 YILLARI ARASINDAKİ YAPILAN FAALİYETLER

HALKALI BÖLGESİ İSTASYON MAHALLESİ 2004-2012 YILLARI ARASINDAKİ YAPILAN FAALİYETLER HALKALI BÖLGESİ İSTASYON MAHALLESİ 2004-2012 YILLARI ARASINDAKİ YAPILAN FAALİYETLER KONUT BİRLİK PARKI Küçükçekmece Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen parkın projesi Küçükçekmece Belediyesi Park ve

Detaylı

KARAMAN BELEDİYESİ. Proje Yatırım - Hizmet

KARAMAN BELEDİYESİ. Proje Yatırım - Hizmet KARAMAN BELEDİYESİ Proje Yatırım - Hizmet BAKANLIKLARLA YÜRÜTÜLEN PROJELER Proje Yatırım - Hizmet SERBEST BÖLGE KARAMAN SERBEST BÖLGESİ NDE TARİHİ İMZALAR ATILDI SERBEST BÖLGE Ekonomi Bakanlığımız ile

Detaylı

SULTANGAZİ BELEDİYESİ

SULTANGAZİ BELEDİYESİ 2018 YILI SULTANGAZİ BELEDİYESİ MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU YAYINA HAZIRLIK T.C. SULTANGAZİ BELEDİYESİ 2018 Yılı Mali Durum ve Beklentiler Raporu Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanmıştır.

Detaylı

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ANAOKULU LKOKUL ORTAOKUL ANADOLU L SES FEN L SES CEM L ALEVL KOLEJ GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : Eylül 2013 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 2 Eylül 2013 Pazartesi

Detaylı

Çatalca. Toplam Yatırım Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM

Çatalca. Toplam Yatırım Milyon YTL İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YATIRIMLARI Çatalca Toplam Yatırım 212.951 Milyon YTL (212.951 Trilyon Lira) İLÇELERİMİZE HİZMETE 4 YILDIR HIZ KESMEDEN DEVAM 04 05 06 07 08 Mahalle mahalle sokak sokak ÇATALCA

Detaylı

GAZİANTEP 2012 YILI KABUL EDİLEN SODES PROJELERİ LİSTESİ

GAZİANTEP 2012 YILI KABUL EDİLEN SODES PROJELERİ LİSTESİ GAZİANTEP 01 YILI KABUL EDİLEN SODES PROJELERİ LİSTESİ Sıra no Başvuru Kodu Proje Adı Başvuran Kuruluş Türü Proje Türü 1 01-7-0636 01-7-0350 3 01-7-0367 4 01-7-074 5 01-7-0609 SODES YETİM-ÖKSÜZ ÇOCUKLARA

Detaylı

ANTALYA İLİ, MANAVGAT İLÇESİ D-400 KARAYOLU ÇEVRESİNDE 1/5.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI

ANTALYA İLİ, MANAVGAT İLÇESİ D-400 KARAYOLU ÇEVRESİNDE 1/5.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI ANTALYA İLİ, MANAVGAT İLÇESİ D-400 KARAYOLU ÇEVRESİNDE 1/5.000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI 1. PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI Planlama alanı Antalya İli, Manavgat İlçesi sınırları içerisinde yer alan Çeltikçi

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 91 92 Elektrik, Elektronik, Bilgisayar ve Biyomedikal Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK, BİLGİSAYAR ve BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS

Detaylı

YEŞİLTEPE MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı HÜSEYİN DOĞRU. Cadde Sayısı: 28 Sokak Sayısı: 111 Nüfus: 14436

YEŞİLTEPE MAHALLESİ. Mahalle Muhtarı HÜSEYİN DOĞRU. Cadde Sayısı: 28 Sokak Sayısı: 111 Nüfus: 14436 Mahalle Muhtarı HÜSEYİN DOĞRU Cadde Sayısı: 28 Sokak Sayısı: 111 Nüfus: 14436 TARİHÇE: 06.12.2012 tarih ve 28489 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6360 Sayılı kanun ve kanun hükmündeki kararname ile Ergene

Detaylı

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KIYI ve DOLGU SAHASI, YOL, MEYDAN ve PARK ALANLARI YETKİ, GÖREV VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KIYI ve DOLGU SAHASI, YOL, MEYDAN ve PARK ALANLARI YETKİ, GÖREV VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KIYI ve DOLGU SAHASI, YOL, MEYDAN ve PARK ALANLARI YETKİ, GÖREV VE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

Ek Genelge ile 2006 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri açıklanmaktdır.

Ek Genelge ile 2006 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri açıklanmaktdır. 16-366 Ek Genelge ile 2006 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri açıklanmaktdır. İlgili Genelge Ekte Bilgilerinize Sunulmuştur. G E N E L G E 16-366 Ek Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca 2006 Yılı Yapı Yaklaşık

Detaylı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerinin görüşülmeye geçildiği Meclis

Detaylı

2. EĞİTİM VE AKADEMİK GÖREVLER

2. EĞİTİM VE AKADEMİK GÖREVLER SELİM VELİOĞLU ÖZGEÇMİŞ 1. KİŞİSEL BİLGİLER Adı,Soyadı,Ünvanı : Yrd. Doç.Dr. Selim VELİOĞLU Doğum Yeir ve Tarihi : İstanbul, 1961 Kurumu : İ.T.Ü. Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Telefonu : İş 0212

Detaylı

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI

BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI BÖLÜM -V- YAPI SINIFLARI 121 122 Elektrik, Elektronik ve Biyomedikal Mühendisliği Hizmetleri YAPI SINIFLARI YAPININ ELEKTRİK, ELEKTRONİK ve BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ HİZMETLERİNE ESAS OLAN SINIFLARI SINIFLAR

Detaylı

ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ

ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ ESKİŞEHİR TEPEBAŞI BELEDİYESİ Stratejik Plan ve Zincirlikuyu Planlama Projesi Saygın Can Oğuz Y. Şehir Plancısı Tepebaşı Belediyesi İmar Müdürlüğü saygin.oguz@tepebasi.bel.tr Sağlıklı Kentler Birliği Toplantısı

Detaylı

YATIRIMLAR 2003-2010 FAALİYETLER. Bursa İl Özel İdaresi 2011 BURSA. Mali İşler Daire Başkanlığı Strateji Geliştirme Müdürlüğü

YATIRIMLAR 2003-2010 FAALİYETLER. Bursa İl Özel İdaresi 2011 BURSA. Mali İşler Daire Başkanlığı Strateji Geliştirme Müdürlüğü YATIRIMLAR FAALİYETLER 2003-2010 T.C. Bursa İl Özel İdaresi nin 2003 ve 2010 Yılları Arasında Gerçekleştirdiği Yatırımlar; Köy-İlçe, Sektör-İlçe ve Sektör-Bursa İli Bazında Verilmiştir. Bursa İl Özel İdaresi

Detaylı

2014 Seçim Beyannamemizde bu dönem ulaşım ve şehircilik dönemi olacak demiştik.

2014 Seçim Beyannamemizde bu dönem ulaşım ve şehircilik dönemi olacak demiştik. 2014 Seçim Beyannamemizde bu dönem ulaşım ve şehircilik dönemi olacak demiştik. 2016 da Osmangazi Köprüsü hizmete girdi. 2017 de Akçaray seferlerine başladı. Tramvayımızın yeni hat yatırımları bütün hızıyla

Detaylı

hizmet sınıfı, alt grupları

hizmet sınıfı, alt grupları PEYZAJ MİMARLIĞI PROJE/PLANLAMA YAKLAŞIK UYGULAMA MALİYETİ T.M.M.O.B. PEYZAJ MİMARLARI ODASI PEYZAJ MİMARLIĞI PROJE / PLANLAMA HİZMET SINIFLARINA GÖRE BİRİM (m²), YAKLAŞIK UYGULAMA MALİYETLERİ (YUM m²/ytl)

Detaylı

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2015 YILI OCAK AYI FAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2015 YILI OCAK AYI FAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2015 YILI OCAK AYI FAALİYET RAPORU A- KİLİT PARKE TAŞI İLE YOL YAPIM-ÇEVRE DÜZENLEMESİHİZMETLERİ : 1- İlçemiz Temaşalık Mahallesi İlçe Jandarma binası yanı Çamdibi Mahallesi yolu

Detaylı

Elektronik Resmi Gazete Copyright; TAM Bilgi İletişim A.Ş. 12.02.2004 Perşembe Sayı: 25371 (Asıl) Son Güncelleme: 12.02.2004 09:45

Elektronik Resmi Gazete Copyright; TAM Bilgi İletişim A.Ş. 12.02.2004 Perşembe Sayı: 25371 (Asıl) Son Güncelleme: 12.02.2004 09:45 Elektronik Resmi Gazete Copyright; TAM Bilgi İletişim A.Ş. 12.02.2004 Perşembe Sayı: 25371 (Asıl) Son Güncelleme: 12.02.2004 09:45 Tebliğler Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak

Detaylı

Faaliyet ve Proje Bilgileri

Faaliyet ve Proje Bilgileri Faaliyet ve Proje Bilgileri İmar Mevzuatı 3194 sayılı İmar Kanunu 26. maddesi gereği ve B.Ş.B Meclisinin 25.10.2010 tarih ve 809 nolu kararınca tahsis ve kiralama gibi yöntemlerle Belediyemizce yürütülmekte

Detaylı

ÇEVRE İNCELEMESİ ESKİŞEHİR-TEPEBAŞI MUALLA ZEYREK İLKOKULU ÇEVRE İNCELEMESİ. HAZIRLAYAN: Cem ÖNER

ÇEVRE İNCELEMESİ ESKİŞEHİR-TEPEBAŞI MUALLA ZEYREK İLKOKULU ÇEVRE İNCELEMESİ. HAZIRLAYAN: Cem ÖNER ESKİŞEHİR-TEPEBAŞI MUALLA ZEYREK İLKOKULU ÇEVRE İNCELEMESİ HAZIRLAYAN: Cem ÖNER A) MUALLA ZEYREK İLKOKULUNUN TARİHÇESİ 1989-1990 Öğretim yılında 210 öğrenci ile eğitim-öğretime başlayan okulumuz, 1993-1994

Detaylı

Muğla Gelişiyor Muğla Değişiyor. Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet...

Muğla Gelişiyor Muğla Değişiyor. Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet... Sevgi, Hoşgörü, Güler Yüzle Hizmet... 1 Büyükşehir den Yollara 360 Milyon TL Yatırım Vatandaşlarımızın daha güvenli yollarda seyahat edebilmeleri için bugüne kadar 360 Milyon TL yatırımla 2 bin 210

Detaylı

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA Aktarma İstasyonları ÇEVRE KORUMA ve KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1 Genel Bursa İli Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Mudanya, Gemlik, Gürsu, Kestel, Karacabey, Orhangazi, Yenişehir, Mustafakemalpaşa, İnegöl,

Detaylı