döviz dergisi 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN SAYI : 92 TARİH : 27 EKİM KURUCU ALPER KORKMAZ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "döviz dergisi 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN SAYI : 92 TARİH : 27 EKİM 2014 www.dovizdergisi.com KURUCU ALPER KORKMAZ"

Transkript

1 döviz dergisi SAYI : 92 TARİH : 27 EKİM 2014 KURUCU ALPER KORKMAZ alper@alperkorkmaz.com twitter : twitter.com/alperfrx 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN

2 2 İÇİNDEKİLER Hakkımızda... 3 Hormonlu Bankacılık... 4 Euro Analizleri... 5 Morgan Stanley Dolarda Yükseliş Bekliyor... 6 Piyasa Hisse Fonlarından 1 Milyar Dolar Çıktı... 7 Bankaların FX İşlemleri... 8 Bu Haftanın Ekonomik Gelişmeleri Deutsche Bank ta Bir İntihar Daha IBM Hisselerinde 1 Milyar Dolar Kaybediyor Borsada Yabancı Alışları Hızlandı... 13

3 3 HAKKIMIZDA Dünyanın en büyük piyasasında işlem yapmak ve yaptığınız işlemler için bilgi almak istiyorsunuz. Döviz dergisini okuyorsunuz çünkü yurt dışı piyasalardaki gelişmelerin hayatımızı daha çok etkilediği bugünlerde, başta ekonomik olmak üzere, politik, sosyal, çevresel ve teknolojik oluşumları daha yakından takip etmek ve yurt dışı spot parite (fx), vadeli işlemler, opsiyon ve CFD piyasaları aracılığıyla yatırım portföyünüzü çeşitlendirmek istiyorsunuz ve 2007 yılında yaşanan ekonomik krizler sonrasında, ülkemizde önce döviz dalgalanmalarının serbest bırakılması, ardından faizlerin hızla gerileyerek cazibesini kaybetmesi, yatırımcıların alternatif yatırım araçlarına yönelmesine neden olmuştur. Yatırımcıların kaldıraçlı yatırım enstrümanlarına olan talebi, uzun bir süredir Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası A.Ş nin faaliyete geçmesini sağlamış, zamanla aynı şekilde çalışan yurt dışı piyasalara ilgi daha da artmıştır. Bu ilgi, yatırımcıların tek bir borsa ve geleneksel enstrümanlar yanında, farklı yatırım alternatiflerine duydukları ihtiyacı işaret etmektedir; bu durum aynı zamanda ülkemizdeki yatırımcıların daha nitelikli ve bilinçli olmaları yolunda güzel bir trendin başladığının da işaretidir. Döviz Dergisi bu trende paralel olarak, yatırımcıların yurt dışı piyasalara güvenilir ve etkin bir kaynaktan erişimlerini sağlamak üzere kurulmuştur. Dergimizde zengin kapsamlı strateji bültenlerimize erişebileceksiniz. Döviz Dergisi ile edindiğimiz tecrübelerimizi ve bilgilerimizi sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

4 4 ALPER KORKMAZ HORMONLU BANKACILIK Gekko nun bir tanımı vardı. Hormonlu Bankacılık 1960 yılında FED politik faizleri %0,5 seviyesindeydi yılına kadar faizler kademeli olarak yükseltildi yılında FED faizleri %18,5 ti yılında ise faizler %8 seviyesinde bulunuyordu. Petrol krizi (1973 de) FED faiz oranları %10 seviyelerindeydi yılında %3,5 olan faizler %1,5 e kadar düşürüldü yılında faizler %0,25 seviyesine kadar indirilmiş oldu. Bugünler de FED faizleri ne zaman yükseltecek üzerine yazıyoruz, konuşuyoruz beklentimize göre yatırım yapıyoruz yılında indirilen faiz oranları ile ABD vatandaşları daha borçlanmaya gittiler. Bu durumdan kar elde etmek isteyen yatırım bankaları 3 harfli binlerce türde (CDO, CDS vb. ) piyasaya toksin sermaye araçları sürdüler. Bu yatırım araçlarının amacı riskli varlıklara yönlendirerek korumaktı. Bugün Türkiye de bu tür yatırım araçları her geçen gün artmaya başlıyor. Yatırımcı şirket hissesini aldığında ve şirket değer kaybetmeye başlar ise bu durumdan zarar görmemek için vadeli işlemler ve opsiyon borsası faaliyete geçirildi. Yatırımcı 100 birimlik yatırımında zarar etmemek için daha düşük maliyet ile aynı oran da hatta daha yüksek oranda vadeli ve opsiyon borsasında pozisyon almaya yönlendirildi. 100 birimlik bir yatırım ile yatırımcı işlerin kötüye gitmesi durumunda 1000 birimlik zarar elde edebilir hale geldi. ABD ve AB ekonomin yapısı borçlanarak yatırım düzenine ulaşmıştır. Almanya ekonomik büyümesini sürdürmek için reel piyasada üretim yerine finansal piyasada ucuza borçlanma ile geçmiş dönem borçlanmalarını ödemeye çalışmaktadır. Borçlarını borçlanarak ödemeye çalışmaktadır Lehman Krizinde en büyük sorun şişirilmiş varlık fiyatlarının kısa sürede %90a yakın değer kaybetmesinden kaynaklanmıştır. Şayet finansal piyasalar teknoloji ile bu kadar hızlı hareket etmemiş olsaydı bugün belki de 2008 krizini yaşamadığımız için tüm dünya %1 büyüme rakamlarına bile sevinir olurdu de pislikler halının altına süpürüldü. Gerçekler tam anlamı ile anlaşılmadan kötü günler geçsin, güvenimiz sarsılmasın denilerek faizler indirildi, ABD devleti Wall Street te hisse alıcı hatta hisse satmak için her şeyini ortaya koydu.

5 ün sonuna geldiğimiz günlerde izlenen politikaların tek bir amacının olduğuna şahit oluyoruz. ABD ve AB ülkeleri borçlanmalarını devam ettirebilmek için politik olarak borsalara direk müdaheleci görünmeden borsalarını güvenli tutmak için daha çok bataklığa batıyorlar krizinde sorun toksin varlıklar borçlanma araçları idi. Bundan sonraki toksin varlıklar ülkeye herhangi bir katma değer katmayan biyoteknoloji ve teknoloji şirketleri başta olmak üzere dünyada savaşları başlatan petrol şirketleri olmasını bekliyorum. Günlük paritelerde işlem önerisi için veya üzerinden iletişime geçebilirsiniz. EURO ANALİZLERİ Euro bölgesinde 25 bankanın stres testini geçememesi üzerine yatırım bankaları Euro analizlerini yayınladılar. Avustralya lı ANZ Bank Stoxx 600 Banka endeksinde kısa süreli bir yükseliş bekliyor. Yükselişin sınırlı olacağını ve banka hisselerinden kaçışın hızlanacağını rapor etti. Euro/Dolar paritesini de yorumlayan banka, parite için 1,28 seviyesini görüleceğini fakat 2015 içinde 1,21 li seviyelere düşeceğini rapor ediyor. Raporda yatırımcılara Euro cinsi varlıklarını satmasını öneren banka Dolar cinsi yatırımlara ağırlık verilmesini tavsiye etti. ABD li Citigrup Asya analistleri, Euro cinsi varlıklarını satarak Euro cinsi yatırımlardan uzak olmasını tavsiye ediyor.

6 6 erinden kaçışın hızlanacağını rapor etti. Euro/Dolar paritesini de yorumlayan banka, parite için 1,28 seviyesini görüleceğini fakat 2015 içinde 1,21 li seviyelere düşeceğini rapor ediyor. Raporda yatırımcılara Euro cinsi varlıklarını satmasını öneren banka Dolar cinsi yatırımlara ağırlık verilmesini tavsiye etti. ABD li Citigrup Asya analistleri, Euro cinsi varlıklarını satarak Euro cinsi yatırımlardan uzak olmasını tavsiye ediyor. Euro/Dolar paritesinde yatırım bankaların aldığı pozisyonlar şu şekildedir. Citibank 1,277 den 21 ekim de 1,301 da stoplamak üzere 1,22 hedefli satış pozisyonu alırken; Creddit Suisse 15 Ekim de 1,282 den 1,2605 de stoplamak üzere 1,299 hedefli alım pozisyonu alırken; Morgan Stanley 15 ekimde 1,28 den 1,24 hedefli satış pozisyonu; Credit Agricole 1,266dan 1,31 hedefli alım pozisyonu almış durumdalar. Morgan Stanley 1,275 den 1,2 hedefli 1,285 de stoplamak üzere satış pozisyonu emri bulunduruyor. Creddit Suisse Euro/Japon Yeni paritesinde 135,5 hedefli satış pozisyonunu Cuma günü açmıştı. MORGAN STANLEY DOLARDA YÜKSELİŞ BEKLİYOR ABD li yatırım bankası Morgan Stanley forex parite raporunda doların değerleneceğini belirtti. Morgan Stanley analizinde 2014 yılını Euro/Dolar paritesinin 1,24 e düşmesi tahmin edilirken; 2015 içinde kademeli düşüşlerin olacağını rapor edildi ve 2015 sonu parite için 1,12 hedeflendiğini yazdı ilk yarısında Euro/dolar paritesi için banka 1,15 den 1,17 e yükseliş bekliyor. İngiliz sterlini /dolar paritesi için 2014 sonunda 1,6 seviyesini hedefleyen banka 2015 içinde 1,63 ile 1,51 arasında fiyatlanma bekliyor. Dolar/Japon Yeni için yıl sonunda 108 seviyesini hedefleyen banka 2015 içinde 109 ile 114 arasında fiyatlanma bekliyor.

7 7 RAPORUN ÖNEMLİ KISMI ŞU ŞEKİLDE; PİYASA HİSSE FONLARINDAN 1 MİLYAR DOLAR ÇIKTI 22 Ekim de sona eren haftada gelişmekte olan piyasaların hisse senedi fonlarından 1 milyar dolar çıkış gerçekleşti. Bank of America nın EPFR Global in verilerinden derlediği rapora göre 22 Ekim de sona eren haftada dünya genelinde gelişmekte olan piyasa hisse senetlerine odaklı fonlardan 1 milyar dolar sermaye çıkışı gerçekleşti. Bu fonlardan son 3 haftadır sermaye çıkışı yaşanıyor. 22 Ekim haftasında dünya genelinde hisse senedi fonlarından 8,6 milyar dolar sermaye çıkışı yaşandı. En yüksek sermaye çıkışı 7,8 milyar dolar ile ABD ye odaklı hisse senedi fonlarından olurken, Japon hisse senedi fonlarına 3,2 milyar dolar sermaye girişi oldu. 22 Ekim haftasında global tahvil fonları ise 10,5 milyar dolar sermaye girişi sağladılar.

8 8 BANKALARIN FX İŞLEMLERİ Goldman Sachs entered on November 27, 2013 USD / CAD Long from (+684 pips) JP Morgan entered on October 23, 2014 NZD / USD Short from (+26 pips) JP Morgan entered on October 15, 2014 USD / CAD Long from (-50 pips) JP Morgan entered on October 3, 2014 GBP / USD Short from (+24 pips) JP Morgan entered on May 7, 2014 EUR / NZD Long from (+131 pips)

9 9 Morgan Stanley entered on October 23, 2014 USD / CAD Long from (+24 pips) Morgan Stanley entered on October 20, 2014 AUD / USD Short from 0.88 (-4 pips) Morgan Stanley entered on October 15, 2014 USD / CHF Long from 0.94 (+114 pips) Morgan Stanley entered on October 15, 2014 EUR / USD Short from 1.28 (+123 pips) Morgan Stanley entered on September 18, 2014 NZD / USD Short from (+300 pips)

10 10 BU HAFTANIN EKONOMİK GELİŞMELERİ Amerika, Avustralya ve Yeni Zelanda dan faiz oranları açıklanacak. Piyasa Çarşamba günü Türkiye saati ile 20 de FOMC kararlarını takip edecektir. Pazartesi gününe Pazar günü açıklanmış olan Avrupa Merkez Bankası ECB nin banka stres testi sonuçları ile başlayacağız. 12:00 de Almanya IFO İş Dünyası Güven Endeksiyle beraber Euro Bölgesi Özel Kesim Krediler verisi açıklanacak. 14:30 da Türkiye den Kapasite Kullanım Oranı, 16:00 de ise ABD den Bekleyen Konut Satışları takip edilecek. Salı günü 02:50 de Japonya dan Perakende Satışlar verisi açıklanacak. Bu verinin ardından 10:00 da Almanya dan İthalat Fiyat Listesi izlenebilir. Yurtiçi piyasaların Cumhuriyet Bayramı Tatili nedeniyle öğleden sonra ve Çarşamba tam gün kapalı olacağını hatırlatmak isteriz. Günün devamında 14:30 da ABD den açıklanacak Dayanıklı Mal Siparişleri verisi ve 17:00 de yine ABD den Tüketici Güven Endeksi verisi açıklanacak. Çarşamba günü 02:50 de Japonya dan Öncü Sanayi Üretim Verisinin ardından 03:00 de Yeni Zelanda dan İş Dünyası Güven Endeksi açıklanacak. 11:30 daki İngiltere Bireysel Krediler verisinin ardından 15:30 daki Kanada Üretici Hammadde Fiyat Artışı açıklanacak. 20:00 de ABD Merkez Bankası FED in FOMC Faiz Kararı ve toplantı sonucunu takip edilecek. 22:00 de ise Yeni Zelanda Merkez Bankası RB- NZ nin Faiz Kararı izlenecek. Perşembe günü 02:30 daki Avustralya Konut Yeni Konut Satışları verisi ile açıklanacak. 09:00 daki İngiltere Ulusal Konut Satışları verisi ardından 11:00 de Türkiye den Tüketici Güven Endeksi verisi açıklanacak. 11:55 te ise Almanya dan gelecek İşsizlik Oranı takip edilecekken, 14:30 da ABD den 2014 üçüncü çeyrek büyüme (ilk tahmin) verisi günün en önemli verisi olacak. Söz konusu veri FED in faiz artırım süreciyle direk bağlantılı olduğu için beklentilerden farklı gelmesi halinde piyasalarda yüksek oynaklığa neden olabilir. Büyüme verisinin hemen ardından saat 15:00 da ise FED Başkanı Yellen in bir konferansta yapacağı konuşma piyasa katılımcıları tarafından yakından takip edilecektir.

11 11 Cuma günü ise haftanın ve ayın son günü olması nedeniyle hızlı hareketlere neden olabilir. 10:00 da Almanya dan Perakende Satışlar verisini takiben 11:00 de Türkiye Ticaret Dengesi ve 13:00 de Euro Bölgesi TÜFE si sonrası 14:30 daki Kanada Ağustos ayı büyüme verisiyle aynı saate ABD den Tüketici Fiyat Endeksi, Kişisel Gelir ve Gider verileri açıklanacak. Haftanın son önemli verilerinin ise 15:45 teki Chicago PMI verisi ve 15:55 teki revize Michigan Tüketici Güven Endeksi verisi olacaktır. DEUTSCHE BANK TA BİR İNTİHAR DAHA Alman Deutsche Bank ta bu sene ikinci kez üst düzey yönetici intiharı yaşandı Deutsche Bank ın hukuk danışmanlarından Calogero Gambino intihar etti. Wall Street Journal ın haberine göre New York ta intihar eden 41 yaşındaki avukat Gambino kendini merdiven boşluğunda asarak yaşamına son verdi. 11 yıldır Deutsche Bank ta çalışan hukuk danışmanı bankanın son yıllardaki Libor skandalı davalarına da bakıyordu. Deutsche Bank son yıllarda açılan davalarda 6.1 milyar euro ceza ödedi. Bankanın sadece 2014 ün 3. çeyreğinde 894 milyon euro dava masrafı ödeyeceği belirtiliyor. Yine bu yılın başında Deutsche Bank ın eski CEO su Anshu Jain ile yakın ilişkileri bulunan yönetici William Broeksmit Londra daki evinde hayatına son vermişti.

12 12 IBM HİSSELERİNDE 1 MİLYAR DOLAR KAYBEDİYOR NYSE de işlem gören IBM hisseleri açılış öncesi %7,72 kayıp ile 14,05 dolarda. IBM de %11 hissesi bulunan Buffet bugünkü düşüşle 1 milyar dolar kaybediyor. IBM nin bilanço rakamları istenilen sonucu vermeyince NYSE de işlem gören IBM hisseleri açılış öncesi %7,72 kayıp (14,05 dolar) ile işlemlere başlayacak. Buffet in Nisan ayında yatırımcılara gönderdiği mektupta IBM hisselerinde yatırımını artırdığını yazmıştı. IBM hisseleri 2012 son çeyreğinde yatırım yapmaya başlayan Buffet 2013 ve 2014 te yatırımlara devam etti. IBM hisseleri 2012 sonunda 185 dolardan işlem görüyordu içinde 214 dolara yükselen hisseler 2014 içinde en yüksek 199 doları gördü. Cuma günü 182 dolardan kapanan hisseler 2014 şubat ayında 172 dolardan yükselmişti. Dünyaca ünlü yatırımcı Buffet in Exxon Mobil hisselerine yatırım yaptığınıda duyurmuştu. Exxon Mobil hisselerini dolar aralığından alan Buffet halen portföyünde yüksek oranda Exxon Mobil hisseleri bulunduruyor. Exxon Mobil hisseleri yıl içi 103 doları görerek geçtiğimiz hafta 87 dolara kadar gerilemişti. Hisseler Cuma günü 91,2 dolardan kapanırken NYSE açılış öncesi %0,44 kayıp ile 90,8 dolardan fiyatlanıyor. Kısa süre önce Buffet üzerinden bir analiz paylaşmıştık. Soros ve Buffet üzerinden bir piyasa değerlendirmesi (Bakınız :

13 13 BORSADA YABANCI ALIŞLARI HIZLANDI Altı haftalık satışın ardından, yabancı yatırımcılar Borsa İstanbul da bu hafta alışa geçti ve BİST 100 endeksini 80 bin puan sınırına taşıdı. Borsa İstanbul verilerinden derlenen bilgilere göre yabancı yatırımcıların takas oranı, eylül ayı başından bu yana devam eden düşüş trendinin bu hafta sonlanmasıyla yükselişe geçti. Yabancı yatırımcıların takas toplamındaki oranı eylül ayının ilk haftasında yüzde 64,23 seviyesinden düşmeye başlayarak önceki hafta yüzde 62,56 ya kadar geriledi. Yabancıların oranı bu hafta etkili olan alışlarla yükselişe geçerek yüzde 63,2 ye kadar çıktı. ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin parasal genişlemeden çıkış ve faizlerin artırım sürecine ilişkin birbirinden çok farklı açıklamaları küresel piyasalarda volatiliteyi artırırken, Avrupa da beklentilerden iyi gelen makroekonomik veriler, dolar endeksinin artan risk iştahı ile düşüşe geçmesi ve yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası nın (TCMB) attığı son adımların yatırımcıların ekonomi politikasına olan güvenini artırması TL varlıklarına ilginin yükselmesini sağladı. Yabancı yatırımcıların geçen hafta özellikle ulaştırma ve banka hisselerinde güçlü bir şekilde net alış tarafında olduklarının tahmin edildiğini belirten analistler, bununla birlikte özellikle çarşamba ve perşembe günü alımların genele yayılmasının Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksini güçlü direnç konumunda olan puan sınırına kadar taşıdığını kaydediyor. SİYASİ HAVA ETKİLİYOR Saxo Capital Strateji Uzmanı Cüneyt Paksoy, Türkiye de pozitif havanın iki haftadır güçlendiğini belirtti. Paksoy, Yurt içinde; kredi derecelendirme kuruluşu Fitch in değerlendirmesi, TBMM de çıkarılan tezkere ile siyasi tarafta müttefiklerimiz ile tekrar yakınlaşmanın öne çıkması, gelen son enflasyon ve cari açık verisinin beklentilerden iyi olması, TCMB nin faizleri değiştirmemesi ve aldığı kararlar ile sıkı para politikasını sürdürme kararlılığını ortaya koyması pozitif havayı güçlendirdi!! diye konuştu.

14 14 Yurt içindeki olumlu gelişmelerin ve verilerin yanında yurt dışında Fed in ekim toplantısında faiz artırımı konusunda bir süre daha güvercin tarafta kalması ile ABD borsaları önderliğinde görece pozitif havanın etkili olmasının TL varlıklarını desteklediğini ifade eden Paksoy, Şimdilik belirgin stres, dolar endeksinin hala aralığında olması gösterilebilir. Haftaya gerçekleştirilecek Fed toplantısında şahin bir tavır çıkmazsa kısa düzeltmelerle bu pozitif havanın devamı mümkün görünüyor dedi. Paksoy, Fed in muhtemel bir şahin çıkışının yani faiz artırımı ile tarih verecek ya da tarihi öne çekecek bir açıklamasının fiyatların içinde olmadığına dikkati çekerek, bu anlamda Fed toplantısının çok önemli bir dönemeç olacağını, piyasaların yakın vadede gündeminde Ebola salgını ile ilgili gelişmeler, jeopolitik risk gündemi, Avrupa dan gelecek haberler ve özellikle banka stres testi sonuçları ile Çin verilerinin bulunacağını kaydetti. TÜRKİYE HİKAYESİ BAŞTAN YAZILIYOR Turkish Yatırım Araştırma Bölüm Başkanı Baki Atılal ise piyasalarda hikayenin petrol ile baştan yazıldığını belirterek, IMF nin başta Avrupa olmak üzere küresel büyüme tahminini her toplantısında aşağı çekmesi, ABD ve Libya da petrol üretimi artışları, Çin de büyümedeki yavaşlama, emtia fiyatlarının ciddi geri çekilmesine ve Brent petrolün fiyatının 80 dolarlara kadar gerilemesine neden oldu dedi. Petrol fiyatlarındaki gerileme, Dünya Enerji Konseyi nin 2015 Brent petrol öngörüsünü yetersiz talepten ötürü aşağı çekmesi ve OPEC in arzı kısma yönünde adım atmamasına işaret eden Atılal, düşen petrol fiyatlarının yükseleceğine ilişkin beklentilerin zayıflamasının Türkiye nin 2015 hikayesinin yeni baştan yazılmasını sağladığını belirtti. Atılal, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: Brent petrolün varil fiyatının 115 dolardan 85 dolara gerilemesi ve bu seviyelerde kalması cari açığı 45 milyar dolar seviyesinde kalmasını sağlar, ABD de enflasyonun çok hızlı artmayacağı beklentisi, 10 yıllık tahvil faizinin yatay seyri, ECB nin parasal genişlemeye hazırlanması da küresel düşük faiz ortamının devam etmesi anlamına gelir. MERKEZ GÜVENİRLİRLİĞİNİ ARTIRDI Baki Atılal, gerileyen cari açık, enflasyon beklentilerinde baz puanlık düşüş ve bir de bu durumun büyümeye minimum yüzde 0,5 lik katkısı göz önüne alındığında Türkiye nin 2015 hikayesinin şekillendiğini belirterek, TCMB nin son kararları, söylemleri ve faizlerde değişiklik yapmamasının da kredibiletisinin artmasına neden olduğunu ve bunun yabancıların ilgisini artırdığını söyledi. Bundan sonraki süreçte piyasalar için ana belirleyici faktörün yine Fed olacağına dikkati çeken Atılal, yeni haftada Fed toplantısının, bankacılık stres testi sonuçlarının ardından açıklanması beklenen ECB nin varlık alım tutarı açıklaması, Ebola salgınına ilişkin gelişmelerin izleneceğini ifade etti. Atılal, teknik olarak ise BIST 100 endeksinin sırasıyla 80,500-81,000 ve dirençlerinin yeni hedefleri olabileceğini 77,500 seviyesinin ise destek olarak izleneceği öngörüsünü aktardı.

15 YASAL UYARI Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu rapor ABD de dağıtılmak için hazırlanmamıştır. Döviz piyasasındaki ticaretin sabit vadeleri ve garantileri yoktur ve bu da likiditeyi ve her an hareket etme olanağını piyasanın ana karakteristiği yapmaktadır. Buna yüksek oynaklık ve özellikle de şeffaflık eklenebilir. Döviz veya yabancı para ticaretindeki temel unsur ise kaldıraç etkisi ile işlem yapma olanağıdır. Başka bir deyişle çok az sermayeyle çok daha yüksek bir miktarı hareket ettirmek mümkündür. Döviz ticaretinde ki normal kaldıraç oranı 1:100 dür. Başka bir deyişle, işlem yapmak istediğiniz döviz miktarının %1 i kadar bir teminat ile işlem yapabilirsiniz. Örneğin; Euro yatırarak Euro değerinde işlem gerçekleştirebilirsiniz. Bu durumda satın aldığınız döviz sizin lehinizde sadece yüzde 0.5 oranında bir hareket gerçekleştirdiğinde pozisyonu kapatırsanız 500 Euro luk bir gelir elde edersiniz Euroluk yatırımınızda göz önüne alındığında, bu yüzde 50 oranında bir gelir demektir. Döviz kurları genellikle gün içinde yüzde 1 oranında aşağı veya yukarı dalgalanma gösterirler. Döviz işlemlerinin çekiciliği, küçük fiyat hareketlerinde bile anında önemli kazançlar elde edebilme şansında yatmaktadır. Ancak bu kazanç şansının yanı sıra aynı oranda kaybetme riski de vardır ve bunu, daha önce de altını çizdiğimiz gibi, kesinlikle unutmamalısınız.gerekli finansal koşullara sahip spekülatif kişiler için döviz işlemleri; hızı, yüksek likiditesi ve özellikle de kaldıraç etkileriyle eşsiz bir ortam oluşturmaktadır. Şeffaflık ve günün 24 saati güncel koşullara cevap vermek de diğer avantajları arasındadır. Kaldıraçlı spot parite ve vadeli işlemler piyasaları doğaları gereği yatırımcıların hesaplarında bulunan teminatların ortalama 50 kattı büyüklüğünde pozisyonların açılmasına olanak verir. Yatırım yaparken kaybetmeyi göze alabileceğiniz büyüklükteki sermayelerle çalışmalısınız. Hiçbir suretle borç alarak bu piyasalarda işlem yapmamalı veya hayat standardınızı etkileyecek büyüklükte riskler almamalısınız.

16 döviz dergisi

PİYASA GELİŞMELERİNİ YAKINDAN TAKİP EDİN. döviz dergisi. Sayı 59 10 MART 2014 ENDEKS PARİTE ANALİZLERİ ANALİZLERİ EMTİA ANALİZLERİ

PİYASA GELİŞMELERİNİ YAKINDAN TAKİP EDİN. döviz dergisi. Sayı 59 10 MART 2014 ENDEKS PARİTE ANALİZLERİ ANALİZLERİ EMTİA ANALİZLERİ PİYASA GELİŞMELERİNİ YAKINDAN TAKİP EDİN döviz dergisi Sayı 59 10 MART 2014 PARİTE ANALİZLERİ ENDEKS ANALİZLERİ EMTİA ANALİZLERİ İ Ç İ N D E K İ L E R EUR / USD EUR / JPY GBP / USD ALTIN PETROL BIST DOLAR

Detaylı

döviz dergisi SAYI : 89 TARİH : 06 EKİM 2014 www.dovizdergisi.com KURUCU ALPER KORKMAZ e-mail : alper@alperkorkmaz.com twitter : twitter.

döviz dergisi SAYI : 89 TARİH : 06 EKİM 2014 www.dovizdergisi.com KURUCU ALPER KORKMAZ e-mail : alper@alperkorkmaz.com twitter : twitter. döviz dergisi SAYI : 89 TARİH : 06 EKİM 2014 KURUCU ALPER KORKMAZ e-mail : alper@alperkorkmaz.com twitter : twitter.com/alperfrx 2 İÇİNDEKİLER Hakkımızda... 3 ABD ve İngiltere Borsalarına Bir Bakış...

Detaylı

HAFTALIK GÜNCEL ANALİZLER DÖVİZ DERGİSİ 72. SAYI - 9 HAZİRAN 2014. www.dovizdergisi.com

HAFTALIK GÜNCEL ANALİZLER DÖVİZ DERGİSİ 72. SAYI - 9 HAZİRAN 2014. www.dovizdergisi.com HAFTALIK GÜNCEL ANALİZLER DÖVİZ DERGİSİ 72. SAYI - 9 HAZİRAN 2014 www.dovizdergisi.com İÇİNDEKİLER 04 EUR / USD ANALİZ 05 GBP / USD ANALİZ 05 NZD / USD ANALİZ 06 HAM PETROL ANALİZ 06 BRENT PETROL ANALİZ

Detaylı

döviz dergisi SAYI : 61 TARİH : 24 MART 2014 İLETİŞİM 0(212)

döviz dergisi SAYI : 61 TARİH : 24 MART 2014 İLETİŞİM 0(212) döviz dergisi SAYI : 61 TARİH : 24 MART 2014 ADRES Galataderesi Caddesi 27/6 Şişli - İstanbul İLETİŞİM 0(212) 505 37 69 info@dovizdergisi.com www.dovizdergisi.com KURUCU Alper Korkmaz alper@alperkorkmaz.com

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 15 Ağustos 2017 Salı. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 15 Ağustos 2017 Salı. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 15 Ağustos 2017 Salı Piyasa Gündemi Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,41 artışla 109.537,36 puandan tamamladı. Günlük Bülten BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 2.574,26

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 13 Nisan 2015, Sayı: 12. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 12 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Çağlar Kuzlukluoğlu 1 DenizBank Ekonomi

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Ağustos 2014 14.08.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,33640 1,33647 0,01 ALTIN 1312,53 1313,26 0,05 TRY 2,15591 2,15125 0,21 EURTRY 2,88291 2,87700 0,20 JPY 102,426 102,446 0,01 GBP

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Haftanın ilk işlem gününde, yurtiçinde enflasyon rakamları, yurtdışında ise PMI rakamları takip edildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamları Eylül ayında

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Ağustos 2014 25.08.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,32026 1,31918 0,08 ALTIN 1280,29 1276,60 0,29 TRY 2,17592 2,17760 0,07 EURTRY 2,87333 2,87330 0,01 JPY 104,230 104,052 0,17 GBP

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Nisan 2014 09.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,37969 1,38550 0,42 ALTIN 1308,45 1311,65 0,24 USDTRY 2,09558 2,10241 0,32 EURTRY 2,89117 2,91312 0,75 USDJPY 101,811 101,991 0,17

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 08:45 CHF İşsizlik (Mevsimsel Olarak Ayarlanmamış) (Eyl) ORTA 3,3% 3,2% 08:45 CHF İşsizlik (Mevsimsel Olarak Ayarlanmış) (Eyl) ORTA 3,4% 3,3%

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 17 Ağustos 2015, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 17 Ağustos 2015, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 17 Ağustos 2015, Sayı: 23 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 7 Ağustos 2017, Sayı: 32. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 7 Ağustos 2017, Sayı: 32. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 32 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 5 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 5 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 5 Ocak 2015 02.01.2015 Açılış Kapanış % USD 1,21038 1,20017 0,84 ALTIN 1184,45 1188,79 0,36 USD 2,32527 2,34237 0,73 2,81609 2,81213 0,14 USDJPY 119,705 120,458 0,62 GBPUSD 1,55857

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 08 Temmuz 2014 07.07.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,35957 1,36043 0,06 ALTIN 1319,73 1319,60 0,01 USDTRY 2,13241 2,12844 0,18 EURTRY 2,89974 2,89612 0,12 USDJPY 102,062 101,856 0,20

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 CHF İsviçre Faiz Kararı YÜKSEK -0,75% -0,75% 11:30 CHF SNB Para Politikası Değerlendirmesi YÜKSEK 11:30 CHF SNB Basın Toplantısı YÜKSEK

Detaylı

Reel Sektör Risk Yönetimi

Reel Sektör Risk Yönetimi Temel Analiz Ocak ayının ilk iki haftası dünya ekonomik büyümesine ilişkin iyimser beklentiler petrol fiyatlarını 80.0 dolar/varil üzerine taşıdı. Ocak ayının son haftasına girerken farklı bir tablo ile

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 3 Temmuz 2017 Pazartesi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 3 Temmuz 2017 Pazartesi Günlük Bülten 3 Temmuz 2017 Pazartesi Piyasa Gündemi Borsa geçen haftayı yükselişle kapadı. BIST 100 endeksi haftanın son işlem gününde yüzde 0,25 yükselişle 100 bin 440 puandan kapandı. Günlük Bülten

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Ocak 2015 28.01.2015 Açılış Kapanış % 1,13715 1,12866 0,74 ALTIN 1292,19 1284,34 0,61 TRY 2,36337 2,38364 0,85 TRY 2,68964 2,68960 0,01 JPY 117,836 117,545 0,24 GBP 1,51891 1,51366

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Temmuz 2014 10.07.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36414 1,36087 0,23 ALTIN 1327,53 1335,49 0,59 USDTRY 2,11478 2,12323 0,39 TRY 2,88622 2,89122 0,17 USDJPY 101,636 101,340 0,29 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Şubat 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Şubat 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Şubat 2015 11.02.2015 Açılış Kapanış % 1,13165 1,13322 0,13 ALTIN 1234,14 1218,66 1,25 TRY 2,49463 2,50161 0,28 TRY 2,82000 2,83440 0,51 JPY 119,427 120,452 0,85 GBP 1,52512 1,52345

Detaylı

7.26% 9.9% 10.8% 10.8% % Mart 18 Şubat 18 Mart 18 Nisan 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar

7.26% 9.9% 10.8% 10.8% % Mart 18 Şubat 18 Mart 18 Nisan 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 4.04 Altın (USD) 1,313 Nisan 18 EUR/TRY 4.90 Petrol (Brent) 75.9 BİST - 100 104,283 Gösterge Faiz 14.4 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 7.26% 9.9% 10.8% 10.8%

Detaylı

Reel Sektör Risk Yönetimi

Reel Sektör Risk Yönetimi Temel Analiz Ocak ayının ilk yarısını geride bırakırken piyasalardaki olumlu havanın sorgulanmaya başladığını söyleyebiliriz. Amerika kanadında Aralık ayında sürpriz bir iyileşme gözlenen tarım dışı istihdam

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 3 Kasım 2017 Cuma. Piyasa Gündemi. Uluslararası piyasalarda dikkatler bugün açıklanacak

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 3 Kasım 2017 Cuma. Piyasa Gündemi. Uluslararası piyasalarda dikkatler bugün açıklanacak Günlük Bülten 3 Kasım 2017 Cuma Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Uluslararası piyasalarda dikkatler bugün açıklanacak Günlük Bülten olan ABD tarım dışı istihdam verisinde olacak. Veri saat 15:30

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Nisan 2014 18.04.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,38134 1,38132 0,00 ALTIN 1295,05 1295,05 0,00 USDTRY 2,12628 2,12837 0,10 EURTRY 2,93777 2,94027 0,09 USD 102,386 102,417 0,03

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 26 Haziran 2017, Sayı: 26. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 26 Haziran 2017, Sayı: 26. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 26 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ. 25 Aralık Pazartesi ABD ve Avrupa borsaları kapalı. 26 Aralık Salı Avrupa borsaları kapalı

HAFTALIK STRATEJİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ. 25 Aralık Pazartesi ABD ve Avrupa borsaları kapalı. 26 Aralık Salı Avrupa borsaları kapalı HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 25 Aralık Pazartesi ABD ve Avrupa borsaları kapalı 26 Aralık Salı Avrupa borsaları kapalı Türkiye Aralık ayı İmalat Güveni ve KKO 27 Aralık Çarşamba Çin Kasım ayı sanayi

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 14 Aralık 2015, Sayı: 39 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Asya hisse senedi yatırımcıları, ABD hisse senetlerinin Fed Başkanı Janet Yellen'ın faiz artırımına giden yolda ağırlığını koymaya hazırlanması ile birlikte geri çekilmesinin ardından,

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nın enflasyon raporu ve başkan Murat Çetinkaya nın açıklamaları kurda hareketliliğin artmasına neden oldu. Çetinkaya nın açıklamasında sadeleştirme

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 13 Ocak 2015 12.01.2015 Açılış Kapanış % EUR 1,18508 1,18337 0,14 ALTIN 1223,95 1233,05 0,74 TRY 2,29243 2,28446 0,34 EURTRY 2,71543 2,70402 0,42 JPY 118,269 118,341 0,06 1,51728

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 01 Eylül 2014 29.08.2014 Açılış Kapanış % USD 1,31817 1,31366 0,34 ALTIN 1289,23 1286,80 0,18 USDTRY 2,15692 2,16230 0,24 TRY 2,84328 2,84043 0,10 USDJPY 103,715 104,050 0,32 GBPUSD

Detaylı

Japon piyasaları kapalı olacak. ABD piyasaları ise açık, bankalar kapalı olacak.

Japon piyasaları kapalı olacak. ABD piyasaları ise açık, bankalar kapalı olacak. HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 9 Ekim Pazartesi Türkiye Ağustos ayı Sanayi Üretimi Japon piyasaları kapalı olacak. ABD piyasaları ise açık, bankalar kapalı olacak. 11 Ekim Çarşamba Türkiye Ağustos ayı

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ. 8 Ekim Pazartesi Japon piyasaları kapalı. Almanya Ağustos ayı Sanayi Üretimi

HAFTALIK STRATEJİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ. 8 Ekim Pazartesi Japon piyasaları kapalı. Almanya Ağustos ayı Sanayi Üretimi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 8 Pazartesi Japon piyasaları kapalı Hafta İçi Haftalık Almanya Ağustos ayı Sanayi Üretimi 10 Çarşamba İngiltere Ağustos ayı Sanayi Üretimi ABD Eylül ayı ÜFE 11 Perşembe

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 22 Aralık 2017 Cuma. Piyasa Gündemi. Küresel piyasalarda endeksler düşüşe ara verdi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 22 Aralık 2017 Cuma. Piyasa Gündemi. Küresel piyasalarda endeksler düşüşe ara verdi Günlük Bülten 22 Aralık 2017 Cuma Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Küresel piyasalarda endeksler düşüşe ara verdi Günlük Bülten dolar ve altın yatay seyrederken Petrol fiyatları yükselmeye devam

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Dün yurt içinde veri akışı sakindi. Ancak TCMB 13 Aralık ta gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu toplantısının

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 04 Haziran 2014 03.06.2014 Açılış Kapanış % 1,35964 1,36272 0,22 ALTIN 1243,65 1244,75 0,08 TRY 2,10783 2,11674 0,42 TRY 2,86377 2,88445 0,72 JPY 102,375 102,504 0,12 GBP 1,67452

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 23 Aralık 2015 Çarşamba

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 23 Aralık 2015 Çarşamba Günlük Bülten 23 Aralık 2015 Çarşamba Piyasa Gündemi Günlük Bülten Dün TCMB nin faiz değişikliğine gitmemesi yurt içinde volatilitenin artmasına neden oldu. Dolar/Tl kurunda yaşanan hızlı yükseliş 2,9500

Detaylı

BIST-100 Teknik Analiz

BIST-100 Teknik Analiz GÜNLÜK BÜLTEN BIST-100 Teknik Analiz 30 Nisan 2015 Perşembe Hisse Senedi Piyasalarına Bakış Dün 86,300-86,500 aralığında yatay seyir izleyen BIST 100 endeksi günü %0.27 düşüşle 85,978.44 puandan kapattı.

Detaylı

Çin den sonra Avustralya ekonomisinde ki büyüme yavaşlama eğilimi içerisinde girdi.

Çin den sonra Avustralya ekonomisinde ki büyüme yavaşlama eğilimi içerisinde girdi. Ekonomik Gündem Küresel piyasalar Çin ile yatıp kalkmaya başladılar. Yeni ayın ilk işlem gününde Çin imalat sanayi verisini son 3 yılın en düşüğünde gelmesi global borsa endekslerinde yeni satışların tetiklenmesine

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Aralık 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Aralık 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 23 Aralık 2014 22.12.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,22239 1,22287 0,04 ALTIN 1194,05 1176,59 1,46 TRY 2,30950 2,31385 0,18 EURTRY 2,81272 2,83050 0,63 JPY 119,530 120,048 0,43 GBP 1,56271

Detaylı

Yurtiçinde ise Finansal Yatırım Araçları Reel Getirisi ile Trafiğe Kaydedilen M. Araç sayısı açıklanacak.

Yurtiçinde ise Finansal Yatırım Araçları Reel Getirisi ile Trafiğe Kaydedilen M. Araç sayısı açıklanacak. Ekonomik Gündem Haftanın ortasındaki işlem gününde ekonomik veri takviminin gündemi zayıf. Bugün Avrupa seansında sadece Almanya Ekim ayı İhracat ve ithalat rakamları ile Dış ticaret Dengesi takip edilirken,

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 4 Ağustos 2014 01.08.2014 Açılış Kapanış % USD 1,33903 1,34273 0,27 ALTIN 1282,41 1293,01 0,82 USD 2,14111 2,13180 0,43 2,86718 2,86319 0,13 USDJPY 102,792 102,566 0,21 GBPUSD 1,68849

Detaylı

5.21% -11.0% 25.2% 10.8% % Eylül 18 Ağustos 18 Eylül 18 Ekim 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar

5.21% -11.0% 25.2% 10.8% % Eylül 18 Ağustos 18 Eylül 18 Ekim 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 5.50 Altın (USD) 1,225 Ekim 18 EUR/TRY 6.24 Petrol (Brent) 76.2 BİST - 100 90,201 Gösterge Faiz 24.4 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 5.21% -11.0% 25.2% 10.8%

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 2 Ocak 2015 31.12.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,21574 1,21032 0,44 ALTIN 1199,97 1187,95 1,00 TRY 2,32706 2,33598 0,38 EURTRY 2,81080 2,82963 0,67 JPY 119,465 119,791 0,27 1,55613

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 29 Ağustos 2016, Sayı: 34. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 29 Ağustos 2016, Sayı: 34. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 34 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya 1 DenizBank Ekonomi Bülteni

Detaylı

Haftanın Değerlendirmesi

Haftanın Değerlendirmesi Haftanın Önemli Haberleri Pazartesi Açıklanan Almanya TÜFE verilerine göre ülkede enflasyon aylık bazda 0% ve yıllık bazda 2,4% geldi. Beklentiler doğrultusunda gelen veriler sonrası euroya alım geldi.

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Mart 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Mart 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 21 Mart 2014 20.03.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,38160 1,37800 0,26 ALTIN 1330,75 1327,30 0,25 USDTRY 2,24189 2,22641 0,69 EURTRY 3,09726 3,06804 0,94 USDJPY 102,394 102,397 0,01

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:10 EUR Perakende Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) AZ 52,7 11:30 EUR Sentix Yatırımcı Güveni (Haz) AZ 27,5 27,4 12:00 EUR Perakende Satışlar

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 5 Temmuz 2017 Çarşamba. BİST-100 rekor tazelediği günü yüzde 0.

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 5 Temmuz 2017 Çarşamba. BİST-100 rekor tazelediği günü yüzde 0. Günlük Bülten 5 Temmuz 2017 Çarşamba Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten BİST-100 rekor tazelediği günü yüzde 0.68 oranında yükselişle Günlük 101.207,79 puan Bülten seviyesinden kapattı. BIST100 endeksi

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN 19 EKİM 2015 23 EKİM 2015

HAFTALIK BÜLTEN 19 EKİM 2015 23 EKİM 2015 19 EKİM 2015 23 EKİM 2015 HAFTANIN ÖZETİ Küresel piyasalar geçtiğimiz haftanın başında Çin den gelen veriler ışığında yön buldu. Çin de açıklanan büyüme, perakende satışlar ve sanayi üretimi verileri beklenildiği

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 25 Ağustos 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 25 Ağustos 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 25 Ağustos 2014 22.08.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,32803 1,32430 0,28 ALTIN 1276,52 1280,00 0,27 USDTRY 2,17700 2,17479 0,10 EURTRY 2,89177 2,88089 0,37 USDJPY 103,845 103,876

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Ekim 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Ekim 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Ekim 2014 24.10.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,26463 1,26683 0,17 ALTIN 1231,97 1230,34 0,13 TRY 2,23420 2,22983 0,19 EURTRY 2,82634 2,82565 0,02 JPY 108,258 108,144 0,10 GBP 1,60297

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 15 Temmuz 2014 14.07.2014 Açılış Kapanış % EUR 1,36020 1,36183 0,11 ALTIN 1339,02 1306,95 2,39 TRY 2,11866 2,11583 0,13 EURTRY 2,88242 2,88187 0,01 JPY 101,369 101,532 0,16 1,71184

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ. 26 Kasım 2018 Pazartesi. 26 Kasım 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

HAFTALIK STRATEJİ. 26 Kasım 2018 Pazartesi. 26 Kasım 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 26 Kasım Pazartesi Türkiye, Reel Kesim Güven Endeksi, ABD Dallas Fed İmalat Endeksi 27 Kasım Salı Çin, Sanayi Üretimi 28 Kasım Çarşamba ABD 3Ç18 GYSH, Konut Verileri 29

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 13 Temmuz 2017 Perşembe. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 13 Temmuz 2017 Perşembe. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 13 Temmuz 2017 Perşembe Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Geçtiğimiz Günlük günde küresel Bülten piyasalar, Fed Başkanı Yellen in açıklamaları ile yön buldu. Yellen in enflasyon hedefine

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem Ekonomik Gündem DOLAR/TL sabah saatlerinde Asya seansında 2.9986 seviyesini görerek rekor seviye olan 3.0031 seviyesine bir hayli yaklaştı. Dünkü kötü gelen enflasyon rakamları Asya seansında fiyatlanmaya

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212)

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 CHF Tüketim Göstergesi (Haz) AZ 2,50 1,73 09:00 EUR GFK Tüketici Güven Endeksi (Ağu) ORTA 10,1 10,1 09:45 EUR Fransa Tüketici Güveni (Tem)

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 26 Mayıs 2014 23.05.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,36555 1,36317 0,17 ALTIN 1293,85 1292,20 0,12 USDTRY 2,08079 2,08021 0,02 EURTRY 2,84136 2,83557 0,20 USDJPY 101,729 101,957 0,22

Detaylı

SPK Kaldıraçlı İşlem Düzenlemeleri:

SPK Kaldıraçlı İşlem Düzenlemeleri: SPK Kaldıraçlı İşlem Düzenlemeleri: SPK öncelikle kaldıraçlı alım satım (Foreks) ve tezgahüstü türev işlemler olmak üzere, yatırım hizmet ve faaliyetlerine ilişkin yenilikler getiren düzenlemeleri Resmi

Detaylı

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU

Ekim. Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU 23 Ekim Günlük Araştırma Bülteni Gün Sonu RAPORU Almanya sanayi üretimi endeksi beklenenin altında kaldı Almanya da bugün açıklanan PMI İmalat Sanayi Endeksi, küresel ekonomik daralmanın ülke ekonomisine

Detaylı

Günlük Bülten 25 Temmuz 2013

Günlük Bülten 25 Temmuz 2013 Bülten Temmuz 13 PİYASALAR Döviz Piyasası Çarşamba günü USD, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında değer kazanırken yurtiçinde kurumsal döviz talebinin de USD/TL kurunun yükselişine destek vermesiyle

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 12 Haziran 2014 11.06.2014 Açılış Kapanış % 1,35474 1,35311 0,12 ALTIN 1259,61 1260,79 0,09 TRY 2,07938 2,11559 1,74 TRY 2,81739 2,86339 1,63 JPY 102,351 102,072 0,27 GBP 1,67560

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212)

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Sanayi Üretimi (Aylık) (Ağu) ORTA 0,2% 0,7% 09:45 EUR Fransa İhracatlar (Ağu) AZ 38,9B 09:45 EUR Fransa İthalatlar (Ağu) AZ

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi dünkü konuşmasında önemli uyarılarda bulundu. Draghi, zayıf verimlilik ve düşük büyümenin Euro Bölgesi ekonomisinde kalıcı risklere sebebiyet

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Ocak 2015

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Ocak 2015 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 19 Ocak 2015 16.01.2015 Açılış Kapanış % USD 1,16299 1,15662 0,54 ALTIN 1262,65 1280,37 1,40 USDTRY 2,30981 2,32500 0,65 TRY 2,68688 2,68803 0,05 USDJPY 116,153 117,472 1,13 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 9 Haziran 2014 06.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36601 1,36433 0,12 ALTIN 1253,35 1253,05 0,02 USDTRY 2,09633 2,07559 0,98 TRY 2,86251 2,83273 1,04 USDJPY 102,406 102,488 0,08 GBPUSD

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 20 Şubat 2017 Pazartesi. Hazırlayan. Özhan MADENOĞLU

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 20 Şubat 2017 Pazartesi. Hazırlayan. Özhan MADENOĞLU Günlük Bülten 20 Şubat 2017 Pazartesi Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Uluslararası piyasalarda geçtiğimiz hafta yoğun veri akışı ve FED Başkanlarının konuşmaları takip edildi. Günlük Bülten FED

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 17 Aralık 2015 Perşembe

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 17 Aralık 2015 Perşembe Günlük Bülten 17 Aralık 2015 Perşembe Gedik Forex Günlük Bülten Piyasa Gündemi Günlük Bülten Uzun zamandır piyasada beklenen Fed'in fazi artırma hamlesi dün gerçekleşti. Fed 25 baz puan faiz artırımına

Detaylı

Yurtiçinde Konut Satışları ve TCMB Finansal Hizmetler Güven endeksi takip edilecek.

Yurtiçinde Konut Satışları ve TCMB Finansal Hizmetler Güven endeksi takip edilecek. Ekonomik Gündem Haftanın son işlem gününe girilirken piyasalarda izlenecek önemli ekonomik dataların başında Avrupa seansında Fransa, Almanya ve Euro Bölgesi Hizmet PMI, İngiltere Kamu sektörü net borçlanma

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

HAFTALIK STRATEJİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 02 2018 Salı HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 02 Salı Türkiye, Almanya, Euro Bölgesi ve ABD Aralık ayı İmalat PMI ları, Japon piyasaları kapalı 03 Çarşamba Japon piyasaları kapalı Türkiye Aralık ayı Enflasyon

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 27 Mart 2017, Sayı: 13. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 27 Mart 2017, Sayı: 13. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 13 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomik Takvim

Ekonomik Takvim Ekonomik Gündem Asya hisse senetleri, genel olarak iyi çıkan şirket karları ve ABD ve Euro Bölgesi'nde imalat sektörünün iyileşmekte olduğunu işaret eden verilerin ardından iki haftanın en yüksek seviyesine

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası nın (TMCB) kurdaki oynaklık nedeniyle, yabancı para zorunlu karşılık oranlarını tüm vade dilimlerinde 50 baz puan indirdi. Bu teknik düzenleme ile merkez

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:00 EUR Almanya İşletme Beklentileri (Eki) ORTA 102,4 103,3 11:00 EUR Almanya Mevcut Değerlendirme (Eki) ORTA 113,5 114,0 11:00 EUR Almanya

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Enflasyon Beklentileri AZ 2,2% 13:30 RUB Faiz Kararı (Eyl) YÜKSEK 11,00% 11,00% 14:00 EUR Eurogroup toplantısı ORTA 15:30 USD Çekirdek

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 24 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 24 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 24 Temmuz 2014 23.07.2014 Açılış Kapanış % 1,34653 1,34627 0,01 ALTIN 1306,36 1304,41 0,14 TRY 2,10566 2,08727 0,87 TRY 2,83657 2,81048 0,91 JPY 101,458 101,476 0,01 GBP 1,70633

Detaylı

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212)

Esentepe Mah. Ali Kaya Sok. Polat Plaza A Blok No: 1A/52 Kat 4 Şişli / İstanbul Tel: (0212) GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 11:30 GBP Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) (Yıllık) (Eyl) YÜKSEK 0,9% 0,6% 11:30 GBP Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Eyl) ORTA 0,1% 0,3% 11:30

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem FED dünkü toplantıda beklenildiği gibi faizleri sabit tuttu.ancak toplanıtdan öne çıkan başlıkları şöyle sıralayabiliriz. Faiz artırımları için sinyaller güçleniyor Daha fazla veri için

Detaylı

Ülke Saat (TSİ) Veri/gelişme ING tahmini Piyasa beklentisi Önceki veri

Ülke Saat (TSİ) Veri/gelişme ING tahmini Piyasa beklentisi Önceki veri Günlük Strateji Notu 28.08.2017 Tahvil: Fed Başkanı Yellen in konuşmasında para politikasına değinmemesi, A.B.D. tahvil faizlerinin gerilemesine neden oldu. Haftanın öne çıkan verisi, A.B.D de Cuma günü

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 3 Haziran 2016 Cuma

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 3 Haziran 2016 Cuma Günlük Bülten 3 Haziran 2016 Cuma Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Piyasa Gündemi Avrupa Merkez Bankası dün gerçekleştirdiği para politikası toplantısında piyasanın beklediği gibi faiz değişikliğine

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 17 Temmuz 2017 Pazartesi. Piyasa Gündemi. Türkiye'de borsa rekor üzerine rekor kırarken, dünya

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 17 Temmuz 2017 Pazartesi. Piyasa Gündemi. Türkiye'de borsa rekor üzerine rekor kırarken, dünya Günlük Bülten 17 Temmuz 2017 Pazartesi Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Türkiye'de borsa rekor üzerine rekor kırarken, dünya borsalarında Günlük da rekor Bülten yaşanıyor. Bloomberg'in küresel

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 29 Haziran 2017 Perşembe

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. Piyasa Gündemi. 29 Haziran 2017 Perşembe Günlük Bülten 29 Haziran 2017 Perşembe Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Günlük Bülten Uluslararası piyasalarda Euro nun yükselişi devam ediyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi nin yaptığı

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı Ekonomik Gündem Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nın attığı döviz likidite adımları TL varlıklarına destek olurken seçimlere sayılı günler kala FBI'ın Demokrat Parti'nin başkan adayı Hillary Clinton'un

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 23 Ekim 2017 Pazartesi. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 23 Ekim 2017 Pazartesi. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 23 Ekim 2017 Pazartesi Piyasa Gündemi Küresel piyasalar geçtiğimiz haftayı rekorlar ile kapattı. Yeni haftada gündem yoğun. Japonya seçimlerinin etkileri ECB faiz kararı ve ABD büyüme verileri

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 5 Haziran 2017, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 5 Haziran 2017, Sayı: 23. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 23 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 01 Aralık 2014, Sayı: 48. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 01 Aralık 2014, Sayı: 48. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 48 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ercan Ergüzel Ezgi Gülbaş Ali Can Duran 1 DenizBank

Detaylı

Haftalık Piyasa Beklentileri. 15 Eylül 2014

Haftalık Piyasa Beklentileri. 15 Eylül 2014 Haftalık Piyasa Beklentileri 15 Eylül 2014 1 BIST Hisse Senetleri BIST 100 Endeksi FED baskısı altında doların genelde tüm varlıklara karşı değer kazanması paralelinde geçen hafta %6 ya yakın değer kaybederek

Detaylı

Diğer taraftan Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Peter Praet ve ECB Başkan yardımcısı Vitor Constancia nun konuşmaları da takip edilecek.

Diğer taraftan Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Peter Praet ve ECB Başkan yardımcısı Vitor Constancia nun konuşmaları da takip edilecek. Ekonomik Gündem Bugünkü ekonomik veri takviminde önemle takip edeceğimiz verilerin arasında Avrupa seansında Almanya Kasım ayı GFK Tüketici Güven Endeksi ve Fransa Ekim ayı INSEE Tüketici Güveni takip

Detaylı

HAFTALIK STRATEJİ. 12 Kasım 2018 Pazartesi. 12 Kasım 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

HAFTALIK STRATEJİ. 12 Kasım 2018 Pazartesi. 12 Kasım 2018 Pazartesi HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ HAFTANIN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ 12 Kasım Pazartesi Türkiye Cari İşlemler Dengesi, Eylül 13 Kasım Salı Almanya TÜFE, Ekim ve ZEW Anketi İtalya nın 2019 bütçesini AB ye vermesi için son gün 14 Kasım Çarşamba

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Kasım 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Kasım 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 11 Kasım 2014 10.11.2014 Açılış Kapanış % EURUSD 1,24717 1,24203 0,41 ALTIN 1177,35 1152,18 2,13 USDTRY 2,25575 2,25873 0,13 EURTRY 2,80789 2,8509 0,10 USDJPY 114,513 114,857 0,30

Detaylı

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz.

FİNANS KILAVUZ COINKILAVUZ GÜNLÜK BÜLTEN FOREXKILAVUZ HİSSEKILAVUZ. /finanskilavuz. /forexkilavuz. /hissekilavuz. /finanskilavuz HİSSE FOREX /hissekilavuz /forexkilavuz COIN /coinkilavuz GÜNLÜK BÜLTEN USD / TRY Dün yurtiçinde veri akışı sakindi. Yılın son günlerinde hacimlerin oldukça daralması fiyatlamalarda yatay

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 10:00 EUR Fransa İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Ağu) ORTA 49,7 49,6 10:00 EUR Fransa Markit Bileşik Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI)

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 27 Haziran 2014 26.06.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36282 1,36095 0,13 ALTIN 1319,01 1316,37 0,20 USDTRY 2,13066 2,12497 0,26 TRY 2,90446 2,89413 0,35 USDJPY 101,861 101,728 0,13 USD

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 06 Temmuz 2015, Sayı: 18. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 06 Temmuz 2015, Sayı: 18. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 18 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 27 Şubat 2018 Salı. Piyasa Gündemi

Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 27 Şubat 2018 Salı. Piyasa Gündemi Günlük Bülten 27 Şubat 2018 Salı Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Küresel Günlük piyasalarda Bülten haftanın ilk işlem gününde borsalar yükseldi, Dolar karışık bir seyir izlerken petrol fiyatları

Detaylı

ABD Case Shiller ulusal konut fiyat endeksi Temmuz'da %4.7 yükseldi. GBPUSD 1.5130 1.5160 1.5190 1.5110 1.5210 1.5100 1.5235

ABD Case Shiller ulusal konut fiyat endeksi Temmuz'da %4.7 yükseldi. GBPUSD 1.5130 1.5160 1.5190 1.5110 1.5210 1.5100 1.5235 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Perakende Satışları (Yıllık) (Ağu) AZ 3,1% 3,3% 09:45 EUR Fransa Tüketici Giderleri (Aylık) (Tem) ORTA 0,1% 0,4% 09:45 EUR Fransa

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Nisan 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Nisan 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 29 Nisan 2014 28.04.2014 Açılış Kapanış % USD 1,38403 1,38503 0,05 ALTIN 1304,05 1296,5 0,58 USDTRY 2,13408 2,13248 0,07 TRY 2,95079 2,94228 0,29 USDJPY 102,178 102,482 0,30 GBPUSD

Detaylı

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Temmuz 2014

GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Temmuz 2014 GÜNLÜK FOREX BÜLTENİ - 10 Temmuz 2014 09.07.2014 Açılış Kapanış % USD 1,36121 1,36414 0,21 ALTIN 1319,00 1327,58 0,65 USDTRY 2,12412 2,11475 0,44 TRY 2,89253 2,88537 0,24 USDJPY 101,856 101,570 0,06 GBPUSD

Detaylı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar Ekonomik Gündem Haziran ayı toplantısına ait FED tutanaklarında gelecek aylardaki faiz artırımı konusunda görüş birliği sağlanamadı ve bazı üyelerin ABD ekonomisi hakkında şüpheleri olduğu ortaya çıktı.

Detaylı