Ürün Kataloğu. Isı, ses ve yangın yalıtımı. enerji verimliliği izi. enerji verimliliği izi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ürün Kataloğu. Isı, ses ve yangın yalıtımı. enerji verimliliği izi. enerji verimliliği izi"

Transkript

1 Ürün Kataloğu enerji verimliliği izi Isı, ses ve yangın yalıtımı enerji verimliliği izi

2 Rockwool ürünlerinin uygulama alanları EĞİK ÇATI Mertek üstü yalıtım Durock Monrock MAX E AHŞAP DÖŞEME Mertek üstü yalıtım Multirock Airrock LD, ND DIŞ DUVAR Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemleri (ETICS) Frontrock MAX E Fasrock 150 Fasrock Fasrock L TERAS ÇATI Durock Dachrock Roofrock Monrock MAX E EĞİK ÇATI Mertekler arası ve mertek altı yalıtım Airrock LD, ND Multirock ARA BÖLME DUVAR Alçıpan levhalar arası yalıtım Airrock LD, ND, HD, XD Multirock DIŞ DUVAR Havalandırmalı cephe Fixrock (FB1, FW1) Airrock (FB1, FW1) YÜZER DÖŞEMELER Kuru uygulamalı yüzer döşemeler Steprock ND, HD YÜZER DÖŞEMELER Betonarme yüzer döşemeler Steprock ND, HD TEKNİK YALITIM Kazan, boru ve kanalların yalıtımı Rockwool Boruları Techrock Larock 40 ALS ProRox WM 80, 100 Dökme taş yünü Conlit

3 Neden Rockwool? Rockwool grubu; yangın güvenliği, ısı ve ses yalıtımı sağlayan taş yününün dünyadaki öncü üreticisidir. Yüzyıldan daha eski bir gelenek ve teknolojik olarak gelişmiş üretim prosesleri, her türlü binanın yalıtımı için yüksek kaliteli ürünleri ve çözümleri garanti eder. Avrupa ve A.B.D deki toplam enerjinin %40 ı, binalarımız ve evlerimiz tarafından kullanılmaktadır. Enerji tasarrufu ve atmosfere salınan CO 2 miktarını düşürmek için en büyük potansiyel işte bu noktada yatmaktadır. Taş yünü mükemmel termal koruma sağlar. Kış günlerinde soğuğun, yaz günlerinde sıcağın evimizin içine sızmasını engeller. Binalarda ve endüstride enerji tüketimini düşürmenin en etkili yollarından biri yalıtımdır. Taş yünü tamamen çevre dostudur, taştan imal edilir ve geri dönüştürülebilir. Taş yünü elyafı, tüm yapısı boyunca doymuş özelliğe sahiptir, bu nedenle su iticidir. Buhar geçirgen yapısı sayesinde nem, elyafların arasında kalmaz. Gürültü, stres ve konstantrasyonu etkilediği gibi genel olarak insan sağlılığını da etkilemektedir. Elyaflarının yapısı sayesinde taş yünü, gürültüyü ve titreşimi emerek, huzurlu ve daha sağlıklı bir yaşama olanak sağlar. Ilık ve nemli hava, soğuk ve yalıtımsız yüzeylerin üzerine yoğuşur. Bu koşullarda küf ve mantar ortaya çıkar. Küfler ve mantarlar kötü bir görüntünün ötesinde sağlık problemlerine de neden olur. Bu durum duvarların yalıtımının iyi bir şekilde yapılması ile önlenebilir. Taş yünü sabit mekanik özelliklere sahiptir. Nominal yoğunluğu ve elyaflarının oryantasyonu sayesinde farklı yüklemelere karşı dayanım kapasitesi daha yüksektir. Taş yünü 1000 C üzerindeki sıcaklıklara dayanıklıdır, böylece hayati öneme sahip bir yangın güvenliği sağlar. Yangının yayılmasını önlerken; itfaiye ekiplerine yangına müdahele, hayat kurtarma ve tahliye işlemleri için de ek bir zaman sağlar. Taş yünü kullanımı fosil yakıtlara duyulan ihtiyacı azaltmaktadır. Bu yolla CO 2 salınımı azalacak ve iklim değişiklikleri hafifleyecektir.

4 Durock TERAS ÇATILAR Isı iletkenlik değeri: 0,038 W/mK Boyutlar: 1200 x 600 mm 2000 x 1200 mm Kalınlık: mm Basma dayanımı: > 50 kpa Rockwool Durock, teras çatılar için kullanılan standart monolit levhalarla kıyaslandığında ortalama yoğunluğun altında, yüksek esnekliğe sahip çift yoğunluklu levhadır. Durock çatı levhaları, yanmaz ısı ve ses çözümleri sunar. Durock un sahip oldugu yüksek basma dayanımı, çatılarda yüksek yüklerin taşınmasına olanak verir. Ayrıca Durock un çift yoğunluklu yapısı mükemmel noktasal yük dayanım performansı sağlar. Mekanik sabitlemelere sağladığı elastik destek ile tek kat PVC ve TPO membran uygulamaları için mükemmel bir çözümdür. Çift yoğunluklu çatı levhalarının üst katmanı çok yüksek yoğunluklu malzemeden imal edilir. Durock mm arasındaki kalınlıklarda ve 1200x600 mm ölçülerinde üretilir. Çift yoğunluklu yapısı nedeniyle Durock her zaman tek kat olarak uygulanır. Böylece benzer mekanik performansı elde etmek için farklı yoğunluktaki iki levhanın, iki ayrı kat olarak uygulanması yerine tek kat Durock uygulanması yeterli olacak, montaj zamanı kısalacaktır. Yüksek yoğunluklu katmanın her zaman üstte kullanılmasına dikkat edilmelidir. Durock, servis yükünün genellikle limitli olduğu, hafif endüstriyel yapıların teras çatılarında ısı, ses ve yangın yalıtımını sağlamak için kullanılır. Düşük yoğunluğun yüksek mekanik performans ile birleştirilmesi özellikle yüksek hadveli trapez levha uygulamalarında büyük bir avantajdır. Durock un diğer uygulama alanı ise eğik çatılarda mertek üzerinin yalıtımıdır. Bu uygulamada mm arası kalınlıklarda ki Durock yalıtım levhaları diğer yalıtım malzemeleri ile iç tarafta ve mertekler arasında kullanılır. çift yoğunluk Monrock MAX E TERAS ÇATILAR Isı iletkenlik değeri: W/mK 2000 x 1200 mm Kalınlık: mm Basma dayanımı: 40 kpa Monrock MAX E reçine ile bağlanmış, çift yoğunluklu rijit taş yünü levhadır. Alt katman zemini ayarlarken çok yüksek rijitliğe sahip mm kalınlığında ki üst katman, yüksek mekanik dayanım sağlar. Monrock Max levhaları tek kat membran uygulaması yapılan teras çatıların ısı, ses ve yangın yalıtımını sağlamak için kullanılır. Levhalar özellikle trapez sacdan imal edilmiş hafif çatılar için uygundur. Rijit üst tabaka mekanik tespitte kullanılacak bağlantı elamanları için sağlam bir zemin olarak kullanılır. Esnek alt katman ise mekanik tespit için yeterli ön baskıya izin verir. Taşyününün düşük ısı genleşmesi sayesinde yalıtım levhaları tek bir kat olarak kullanılabilir. Rockwool Monrock MAX E sert, çift yoğunluklu bir ısı yalıtım levhasıdır. çift yoğunluk

5 Dachrock TERAS ÇATILAR Dachrock yüksek basma dayanımı gerektiren mekanik sabitlemeli uygulamalar ve mekanik sabitleme yerine bitümlü membran üzerine çakıl ve taş serilerek yapılan balastlı çatı uygulamaları için de idealdir. Betonarme çatılarda düşük kalınlıkların kullanılması önerilir. Dachrock 1000x600 ve 2000x1200 mm ölçülerinde üretilir. Genellikle çift kat uygulama yapılan çatılarda üst katman olarak kullanılması tercih edilir. Böyle uygulamalarda Dachrock, altında yaklaşık kg/m 3 yoğunluğuna sahip levhalar ile birlikte kullanılır. Dachrock yüksek yük taşıma kapasitesi ile teras çatılarda ısı, ses ve yangın yalıtımı için kullanılır. Özellikle mekanik sabitlemenin yapılmadığı bitümlü membran üzerine çakıl ve taş serilerek yapılan uygulamalar için önerilir. Dachrock ayrıca mevcut çatıların ısı yalıtımını arttırmak ve U değerini iyileştirmek için sadece ince ek bir katman olarak kullanıma da uygundur. Isı iletkenlik değeri: W/mK 2000 x 1200 mm Kalınlık: mm Basma dayanımı: 70 kpa Rockwool Dachrock çok yüksek yoğunluklu monolit levhadır. Genellikle, yüksek basma dayanımı gerektiren ve yoğunluk sınırlamaları olmayan çatılarda kullanılır. Roofrock TERAS ÇATILAR Roofrock ın basma dayanımı teras çatılar için DIN e göre her türlü standart ihtiyacı tamamen karşılar. Bu yüzden ekstra bir mekanik özellik beklenmeyen her türlü teras çatıda kullanılabilir. Roofrock mm arasındaki kalınlıklarda üretilir. Çoğunlukla alt katman olarak; diğer yalıtım malzemeleri ile birlikte, örneğin üstte Dachrock olacak şekilde kullanılır. Roofrock gerektiğinde teras çatılardaki parapet yalıtımlarında kullanılabilir, ayrıca daha iyi bir yangın dayanımı sağlamak için havalandırma geçişlerinin etrafı gibi diğer bazı çatı detaylarında da kullanılabilir. Diğer teras çatı ürünlerinde olduğu gibi Roofrock 1000x600 mm ve 2000x1200 mm ölçülerinde üretilir. Roofrock standart yük altındaki teras çatıların ısı, ses ve yangın yalıtımını sağlamak için kullanılır. Genellikle çift kat olarak uygulanması önerilir ve eğer çatıda yüksek yükler bekleniyorsa sıklıkla daha sert ürünler ile birlikte kullanılır. Roofrock ayrıca döşeme yalıtımı içinde kullanılabilir, özellikle kamusal binalar gibi üzerinde yüksek yük beklenen yüzer döşemeler buna bir örnektir. Isı iletkenlik değeri: W/mK 2000 x 1200 mm Kalınlık: mm Basma dayanımı: > 40 kpa Rockwool Roofrock düz çatı yalıtımı için standart yüksek yoğunluklu bir monolit levhadır.

6 Multirock ARA BÖLME DUVARLARI Isı iletkenlik değeri: W/mK Kalınlık: mm Paketleme: paket ve palet Rockwool Multirock genel inşaatlarda, ısı yalıtımının herhangi bir yüke maruz kalmadığı her bölümde kullanılabilen, çok amaçlı düşük yoğunluklu bir levhadır. Multirock 1000 x 600 mm ölçülerinde tedarik edilmektedir. Multirock genellikle ara bölme duvarlarının ve tavan arası odalarının ısı yalıtımı icin kullanılmaktadır. Multirock, tavan arası odalarının yalıtımında, odanın iç tarafındaki merteklerin altına ek bir katman olarak uygulanabilir. Multirock ı kullanırken ara bölme duvarlarında yangına karşı 30 ilâ 90 dakikalık bir yangın direnci elde edilir. Dış duvarlardaki boşluklu duvar yalıtımı veya ahşap çerçevelerin içinde uygulanabilir. Oldukça düşük yoğunluğu sebebiyle, Multirock ın havalandırmalı cephelerde kullanmı tavsiye edilmez. Airrock (LD, ND, HD, XD) ARA BÖLME DUVARLARI Isı iletkenlik değeri: W/mK Kalınlık: mm Paketleme: paket ve palet Rockwool Airrock levhaları kg/m 3 arasında farklı yoğunluklarda üretilmekte ve genellikle bölme duvarların ısı ve ses yalıtımında kullanılmaktadır. Airrock ın avantajı, özel koşulları karşılayan yangın dayanımı ile birlikte mükemmel ses emici özelliğidir. Airrock yangın ve ses yalıtımı için özel koşullar gerektiren uygulamalar için uygundur. Airrock ürün grubu 4 farklı yoğunlukta sunulmaktadır: düşük-normal-yüksek-çok yüksek. Levhalar istenildiğinde yüzeyleri siyah ya da beyaz cam tülü kaplı olarak sevk edilebilir. Yüzeyi cam tülü ile kaplı Airrock aynı zamanda havalandırmalı giydirme cephelerde, ya da yüksek yoğunluklarda, hem iç hem de dış uygulamalarda kullanılan çeşitli akustik elemaların içine temel yalıtım malzemesi olarak da kullanılabilir. Airrock levhaların standart ölçüsü 1000x600 mm dir. Airrock hiçbir mekanik yük taşımaz bu yüzden döşeme ve çatı uygulamaları için uygun değildir.

7 Fixrock (FB1, FW1) HAVALANDIRMALI CEPHELER Rockwool taş yünü kendiliğinden su iticidir ve bu özellik, değişik katkılarla güçlendirilmiştir. Yüksek su iticiliği ve stabilitesi Fixrock a mükemmel performans özellikleri sağlar. Ayrıca giydirmenin yalıtımı tamamıyla saklayamadığı uygulayamalarda, daha estetik bir görüntü yaratmak için Fixrock, siyah veya beyaz cam tülü ile kaplanabilir (FB1, FW1). Fixrock genellikle havalandırmalı giydirme cephelerde ısı, ses ve yangın yalıtımı için kullanılır. Havalandırmalı cephelerde son kat kaplama genellikle cam, metal, ahşap ya da plastik kompozit panellerdir ve genellikle paneller arasındaki bağlantı noktaları açıktır ve cephe kaplamasının altında kalan yalıtım malzemesi yağmur sularına maruz kalır; bu nedenle malzemenin su itici olması gereklidir. Fixrock (FB1, FW1) için en uygun kullanım alanı, havalandırma kanallarındaki akımın çok güçlü olduğu, çok yüksek bina cepheleridir. Bu gibi durumlarda, cam tülü, taş yünü levhanın yüzeyini, güçlü hava akımının sebep olabileceği aşınmaya karşı korur. Fixrock ın mekanik özellikleri, çeşitli tip dübeller kullanılarak test edilmiştir. Test sonuçları, levha başına, her yükseklikteki binada, tahmini mümkün her türlü rüzgar şiddetine dayanabilmesi için sadece iki dübelin yeterli olduğunu göstermektedir ki bu benzer cam yünü ürünlerine göre daha azdır. IIsı iletkenlik değeri: W/mK Kalınlık: mm Uygulama: yalnız mekanik dübelli uygulama Rockwool Fixrock havalandırmalı cepheler ya da kaset giydirme sistemleri için, özel olarak tasarlanmış hafif yoğunluklu bir levhadır. Rockwool Fixrock (FB1, FW1) cam tülü kaplı bir levhadır. Airrock (FB1, FW1) (LD, ND, HD, XD) HAVALANDIRMALI CEPHELER Rockwool Airrock levhaları kg/m 3 arasında farklı yoğunluklarda üretilmekte ve istenildiğinde yüzeyleri siyah ya da beyaz cam tülü kaplı olarak temin edilmektedir. Yüzeyi cam tülü ile kaplı Airrock levhaları transparan cepheler arkasında kaldıklarında bile estetik bir görüntü yaratılmasına olanak sağlamaktadır. Yüzeyi cam tülü kaplı Airrock (FB1, FW1) özellikle havalandırmalı giydirme cephe uygulamalarında tercih edilmektedir. Sahip olduğu cam tülü kaplama ile Airrock (FB1, FW1) levhaları, şiddetli hava akımlarının neden olabileceği aşınma ve deformasyona karşı korumaktadır. Isı iletkenlik değeri: W/mK Kalınlık: mm Uygulama: yalnız mekanik dübelli uygulama Rockwool Airrock (FB1, FW1) cam tülü kaplı bir levhadır.

8 Frontrock MAX E DIŞ CEPHE SİSTEMLERİ Isı iletkenlik değeri: W/mK Kalınlık: mm Paketleme: paket ve palet Uygulama: yapıştırma harcı ve ilave mekanik dübeller Rockwool Frontrock MAX E, çift yoğunluklu, dış cephe sistemlerine üstün ısı iletkenlik performansı ve yüksek ses emiciliği sunan bir levhadır. çift yoğunluk Frontrock MAX E hafif ya da ağır her türlü sıvalı kaplama sistemi ile kullanılabilir. Lamellalarla karşılaştırıldığında Frontrock MAX E nin avantajı dış yüzeyinin iyice sıkıştırılmış olmasıdır, bu sayede mekanik bağlantılarla (dübellerle) desteklendiğinde, ağır yüklere, örneğin kalın kaplamalı sıvalı sistemlerle kullanıma uygundur. Mükemmel lambda değeri (0.036 W/mK) ile Frontrock MAX E, aynı kalınlıktaki diğer yalıtım malzemeleri ile karşılaştırıldığında dış cephe için % 15 daha iyi U değeri sağlar. Frontrock MAX E nin, yalıtım kalınlığı ile ilgili sınırlamaların olduğu uygulamalarda kullanılması önerilir. Aynı zamanda mevcut sıvalı bazı duvarların renovasyonu içinde uygundur. Mekanik sabitleme ile sistemin stabilitesi iyileştirilebilir. Sahip olduğu mükemmel ısı, ses ve yangın performansı ile Frontrock MAX E yoğun olarak dış cephe uygulamarında kullanılır. Fasrock 150 DIŞ CEPHE SİSTEMLERİ Isı iletkenlik değeri: W/mK Kalınlık: mm Paketleme: paket ve palet Rockwool Fasrock 150, dış cephe ısı yalıtım sistemleri için yüksek yoğunluklu, sert ve su itici bir taş yünü levhadır. Fasrock 150 yüksek derece etkiye maruz kalan yüzeyler ve daha yüksek yoğunluklara ihtiyaç duyan müşterilerimiz için mükemmel bir seçimdir. Fasrock, mükemmel ısı iletkenlik performansı, iyi ses emici özelliği ve yüksek yoğunluklu rijit yapısı ile dış cephe ısı yalıtım sistemleri için kullanılan levhadır. İnce sıvalı sistemlerle ya da daha kalın hafif kaplama sistemlerle kullanıma uygundur. Fasrock ın yüksek derecede etkiye maruz kalacak yüzeylerde kullanılması önerilir. Oyun alanlarının yakınındaki cepheler, okul giriş kat cepheleri bunun için en iyi örneklerdir. Levhanın zarar görmesini önlemek ve daha yüksek dayanım için, uygulamada çift kat donatı filesi kullanılması önerilir. Fasrock montajı dübellerle desteklendiğinde, ağır yükleride kolayca taşır. Fasrock levhaları 1000x600 mm ölçülerinde temin edilmektedir.

9 Fasrock DIŞ CEPHE SİSTEMLERİ Fasrock yüksek derece etkiye maruz kalan yüzeyler için mükemmel bir seçimdir. Fasrock, mükemmel ısı iletkenlik performansı, iyi ses emici özelliği ve yüksek yoğunluklu rijit yapısı ile dış cephe ısı yalıtım sistemleri için kullanılan levhadır. İnce sıvalı sistemlerle ya da daha kalın hafif kaplama sistemlerle kullanıma uygundur. Fasrock ın yüksek derecede etkiye maruz kalacak yüzeylerde kullanılması önerilir. Oyun alanlarının yakınındaki cepheler, okul giriş kat cepheleri bunun için en iyi örneklerdir. Levhanın zarar görmesini önlemek ve daha yüksek dayanım için, uygulamada çift kat donatı filesi kullanılması önerilir. Fasrock montajı dübellerle desteklendiğinde, ağır yükleri de kolayca taşır. Fasrock levhaları 1000x600 mm ölçülerinde temin edilmektedir. Isı iletkenlik değeri: W/mK Kalınlık: mm Paketleme: paket ve palet Rockwool Fasrock dış cepheler için ince mantolama sistemlerine uygun sert ve su itici bir taş yünü levhadır. Fasrock L DIŞ CEPHE SİSTEMLERİ Fasrock L cephe lamellası genellikle mekanik sabitlemenin sorun olduğu problemli yüzeylerde sadece yapıştırıcı ile sabitlenir. Özellikle 20m ye kadar yeni bina inşaatlarında kullanıma çok uygundur. Fasrock L cephe lamellası sağlamdır, zorlu yüzeylere bile kolayca uygulanabilir, aynı zamanda yuvarlak cephe uygulamaları için bükülebilecek kadar da esnektir. Lamellalar her zaman yatay olarak uygulanır ve genellikle yapıştırma harcı dişli mala ile tüm iç yüzeye sürülür. Eğer yüzey yeterince düzgün ise, yapıştırma harcı, dişli bir mala ile lamellalar yapıştırılmadan önce doğrudan duvara da uygulanabilir. Eğer bu uygulama metodu seçilirse duvar yüzeyinin düz ve pürüzsüz olması gerekmektedir. Ayrıca yapıştırma harcının kıvamıda çok önemlidir, yapışma problemlerini önlemek için, üretici gerekirse tavsiyede bulunabilir. Isı iletkenlik değeri: W/mK Boyutlar: 1200 x 200 mm Kalınlık: mm Paketleme: paket ve palet Uygulama: yalnız yapfltırma harcı; 20 m nin üstündeki yüksekliklerde ilave mekanik dübeller Rockwool Fasrock L, dış cephe kaplamasında, yapıştırma harcı, donatı filesi ve özel yüzey sıvası kombinasyonu ile kullanılan, taş yünü lamela levhadır.

10 Steprock ND YÜZER DÖŞEMELER Isı iletkenlik değeri: W/mK Kalınlık: mm Basma dayanımı: 2 kpa Rockwool Steprock ND reçine ile bağlanmış, tüm kesiti boyunca suyu iten, mineral bir levhadır. Mükemmel bir ısı yalıtım levhası olan SteprockND, ısıya maruz kaldığında yanmaz; ne duman ne de alev damlası oluşturmaz. Olası bir yangının yayılmasını engellemeye yardım eder. İyi bir ses yalıtkanı olmasının yanı sıra, mükemmel ses emici kapasitesi vardır. Tüm kesit yüzeyi tamamen su iticidir, yüzeyi su damlalarını iter, ama aynı zamanda difüzyon direnci neredeyse havanınkine özdeştir. Çekme ve ısıya bağlı genleşme yapmaz. Steprock ND levha özellikle, içerdeki ıslak, hafif şap yüzer döşemelerin altında ses yalıtımında kullanıma uygundur. Ayak seslerini yalıtmanın yanı sıra havada yayılan seslerin yalıtmını da sağlamaktadır. Steprock ND levhalar üzerinde Rockwool amblemi olan PE folyoya sarılı paketlenmiştir. Ürünle ilgili ana veriler etiket üzerinde belirtilmiştir. Steprock HD YÜZER DÖŞEMELER Isı iletkenlik değeri: W/mK Kalınlık: mm Basma dayanımı: 5 kpa Rockwool Steprock HD, genellikle alçıpan yada ahşap OSB panelleri olan yüzer döşemeler için kullanılan çok yüksek yoğunluklu bir levhadır. Steprock HD son derece yüksek yüklerin beklendiği beton yüzer döşemelerin altında, kullanılır. Kuru uygulama olarak adlandırılan yüzer döşemelerde, alçıpan levhalar ya da ahşap OSB paneller her zaman çok katlı olarak uygulanır. Uygulamalarda 3 kat alçıpan levha; ya da OSB paneller kullanılırken min. kalınlığı 16 mm olan 2 kat levha kullanılmalıdır. Her türlü kuru uygulamada, Steprock HD nin altındaki yüzeyin mümkün olduğu kadar düzgün olması çok önemlidir. Steprock HD hasır donatılı betonarme yüzer döşeme uygulamalarında, yüksek yükler altında da kullanılabilir. Bu uygulamarda 4 kn/m 2 ye kadar yük taşıyabilir. Steprock HD uygulanırken, oluşabilecek şok sesin yayılmasını önlemek için RST kenar bantı kullanılması önemlidir. 10

11 RPI (8,10,12,15) ORİJİNAL EKİPMAN ÜRETİMİ (OEM) Spanrock (S, M, L, XL) Isı iletkenlik değeri: W/mK Boyutlar: ürünlerin boyutları her zaman müşterilerin ihtiyacına göre belirlenmiştir. Boyutlarla ilgili kısıtlamalar yalnızca nakliye ve paketleme lojistiğine dayalıdır. Maksimum uzunluk/genişlik 2400 mm. dir. Kalınlık: mm Paketleme: genellikle tek yönlü paletler üzerinde Rockwool OEM ürün yelpazesi müşterilerin taleplerine göre hazırlanır. Rockwool Spanrock müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kg/m³ olarak tedarik edilir. Tolerans ve paketleme de değişebilir.müşterilerimiz talep ettikleri RPI ı yapı iç malzemesi olarak kullanırlar. Spanrock yalnızca ısı iletkenlik değeri gereksinimini karşılamakla kalmaz, bunun yanı sıra mükemmel bir yangın direnci, ses emiciliği ve mümkün olan en yüksek seviyede mekanik dayanıklılık da sağlar. OEM uygulamasının en geniş kullanımı, inşaat sanayisinde cephe ya da çatı elemanları, ara bölme duvarları ya da diğer kaplamalar için kullanılan sandviç panellerdir. Sandviç paneller çelik levha, ahşap hatta betondan yapılmış olabilir ama taş yünü yalıtımının işlevi hep aynıdır; panelin, iyi bir ısı performansını ve yangına dayanıklılığını garanti altına alan, sağlam ana malzemeyi oluşturmaktır. Mükemmel ses emiş özellikleri sayesinde taş yünü dolgulu paneller, otoban kenarlarında ya da iç kısımlarda, geniş kamu bina salonları ve merkezlerinde ses bariyeri olarak da kullanılırlar. Taş yünü dolgular ayrıca çeşitli yangına dayanıklı kapılarda ve yangın duvarı panellerinde de kullanılabilirler. A1 yanma sınıfı 11

12 Borular ve ALS borular ISITMA VE HAVALANDIRMA BORULARI İç çap: mm Yalıtım kalınlığı: mm Bir parçanın uzunluğu: 1000 mm Kaplama: çıplak ya da alüminyum folyo kaplamalı Rockwool taş yünü boruları su itici ve yanmaz özelliğe sahiptir. Ayrıca dış yüzeyleri güçlendirilmiş alüminyum folyo kaplanabilir ve bu kaplama buhar membranı görevini görürken, boruların görselliğini de korur. Rockwool boruları, boru çapının 219 mm den büyük olmadığı ve boru içindeki sıcaklığın 15 C ile 250 C arasında olduğu, boru uygulamalarının (ısıtma, havalandırma ya da iklimlendirme) ısı ve ses izolasyonu için dizayn edilmiştir. Soğuk boruların izolasyonu için kullanıldığında boru yüzeyinde ki olası yoğuşmanın önlenmesi için, bağlantı noktları yapışkan alüminyum bant ile izole edilmelidir. Rockwool boruları boş silindir ya da yarı silindir şeklinde taş yününden üretilir.isıtma ve havalandırma sistemlerinde ki farklı borularının ısı yalıtımı için kullanılır. Larock 40 ALS ISITMA VE HAVALANDIRMA BORULARI Kalınlık: mm Genişlik: 1000 mm Servis sıcaklığı: <250 C Kaplama: örgülü cam yünü lifi ile güçlendirilmiş alüminyum folyo Rockwool Larock, yüzeyi güçlendirilmiş alüminyum folyo ile kaplı hafif, esnek yalıtım rulosudur. Larock; iklimlendirme, sıcak hava ve havalandırma kanallarının ısı yalıtımını sağlar. Bu ürünün yüzey sıcaklığı maksimum 250 C ye ulaşan uygulamalarda kullanılması önerilir. Ayrıca havalandırma kanallarının ses yalıtımı için yüksek standartlar karşılanması gerektiğinde, Larock her ikisinide, hem ısı hemde ses yalıtımını sağlar. Larock, yüzey sıcaklığının 250 C yi geçmediği her türlü kanalda kolayca uygulanabilir. Ruloda ki liflerin dikey oryantasyonu kare kanalların köşelerinde sabit bir kalınlıkta kolayca bükülebilmeye olanak sağlar. Buhar bariyerinin sürekliliğini sağlamak için, tüm bağlantı noktaları yaklaşık 75 mm genişliğinde, kendinden yapışkanlı alüminyum folyo bant ile güvenli bir şekilde bantlanmalıdır. Genellikle büyük kanallarda yalıtımın sarkmasını önlemek için, kanalın alt tarafından izolasyon pimlerinin ve rondelalarının kullanılması gereklidir. Yalıtımın bütünlüğünü sağlamak için rondelanın üzerinde ki pimler düzgünce kesilmeli ve bağlantı kendinden yapışkanlı özel alüminyum bant kullanılarak izole edilmelidir. 12

13 Sanayi Şiltesi WM 80 KAZANLAR VE BORU HATLARI Tel örgülü şiltenin yaklaşık yoğunluğu 80 kg/m 3 tür. Eğer müşteri tarafından istenirse tel örgü paslanmaz çelikten imal edilebilir, ya da tel örgünün altında kalan yüzey alüminyum folyo ile kaplanabilir. İnşaat alanında tel örgülü şiltelerin bağlantıları yapının üzerine her zaman iğne ile sıkıca sabitlenir Dikişli şilteler özellikle yüksek sıcaklığa maruz kalan kanalların, proses boru hatlarının, tankların ve kazanların izolasyonu için uygundur. Ayrıca Rockwool borularının uygun olmadığı durumlarda, havalandırma kanallarının ve diğer boru hatlarının yangın güvenliğini sağlamak için de kullanılabilir. Rulo genişliği: 500 ya da 1000 mm Kalınlık: mm Kaplama: dikişli tel örgü (rabitz telli) Servis sıcaklığı: <640 C Rockwool WM 80; tel örgüye, galvanizli tel ile dikili esnek taş yünü şiltedir. Sanayi Şiltesi WM 100 KAZANLAR VE BORU HATLARI Rockwool WM 100; 100 kg/m 3 yoğunluğa sahiptir. Müşteri ihtiyaçlarına göre ürünler aşağıda ki özelliklerde de üretilebilir. Rockwool WM 100 dikişli şilteleri özellikle yüksek sıcaklığa maruz kalan kanalların, proses boru hatlarının, tankların ve kazanların izolasyonu için uygundur. Ayrıca Rockwool borularının uygun olmadığı durumlarda, havalandırma kanallarının ve çeşitli boru hatlarının yangın güvenliğini sağlamak için de kullanılabilir. WM 100 ayrıca güç kaynaklarının proses ünitelerinin gürültü ve tireşimlerini emmek içinde kullanılabilir. Standart WM 100, sadece bir tarafında galvanizli tel örgü ile tedarik edilir. Müşteri ihityaçlarına gore ürünler aşağıda ki özelliklerde de üretilebilir her iki yüzeyde galvanizli tel örgü ile bir ya da her iki yüzeyde paslanmaz örgü ile örgü altında güçlendirilmiş alüminyum sargı kaplama ile. Rulo genişliği: 500 ya da 1000 mm Kalınlık: mm Servis sıcaklığı: <680 C Rockwool WM 100; tel örgüye, Application: adhesive mortar plus galvanizli tel ile dikili esnek taş mechanical fixings yünü şiltedir. 13

14 Techrock (LD, ND, HD, XD) TANKLAR VE GEMİLER Boyutlar: 1000 ve 500 mm Kalınlıklar: mm Kaplama: yok Servis sıcaklığı: <740 C Rockwool Techrock ailesi, servis sıcaklığının 750 C ye kadar ulaşabildiği çeşitli tank ya da düzgün yüzeylerin ısı ve yangından korunma yalıtımı için kullanılan yangına karşı dirençli levhalardır. Techrock levhaları servis sıcaklığının 250 C den fazla olduğu her türlü düzgün yüzeyde kullanılabilir. Besleme, genleşme tankları, kazanlar, güç ünitelerinin filtreleme sistemlerindeki sıcak küllerin ayrıştırıldığı kanallar vb. lerinin ısı ve yangın yalıtım uygulamaları örnek olarak verilebilir. Ayrıca Techrock levhaları DIN e göre çeşitli su ısıtıcılarında ısı yalıtımı için de kullanılabilir. Dökme taş yünü ENDÜSTRİYEL BORU İŞLERİ Form: içinde bağlayıcı bulunmayan dökme taş yünü elyafları Paketleme: 15 kg lık paketler Servis sıcaklığı: <1000 C Rockwool dökme taş yünü; Rockwool taş yününün özel işlemden geçirilip hafifçe sıkıştırılarak 15 kg lık paketlere doldurulması ile ortaya çıkar. Hiçbir bağlayıcı madde içermez, bu sebeple çok düşük organik içeriğe sahiptir. AGI Q 132 Alman Endüstri Standardına göre, servis sıcaklığının 1000 C ye kadar çıktığı boşlukların, oyukların, ve düzgün olmayan yapıların ısı ve ses yalıtımı için uygundur. Dökme taş yünü, metal ya da diğer kaplama malzemelerinin altında, düzgün olmayan boru işlerinin ya da kanalların üzerinde ısı ve ses yalıtımı için kullanılır. Boşluklara ve oyuklara; sıcak yüzey ve yalıtım arasında hava boşluğu kalmayacak şekilde el ile uygulanır. Montajı yapılmış ürünün önerilen yoğunluğu yaklaşık kg/m 3 dür. 14

15 CONLIT HAVALANDIRMA KANALLARI Bağlantı seçimi konusunda ki kolaylığı ve esnekliği ile hem düşey hemde yatay kanallarda hızlı ve güvenilir montajı garanti eder. Sistemler DIN 4102 ve DIN E ye göre L-60 ile L-120 arasında yangın sınıfına ulaşır. Çok hızlı montaj, levhaların uç uca getirilmesi ve kaynaklı pimler kullanılarak sabitlenmesiyle sağlanır. Pimler genellikle kanal uzunluğu boyunca merkezleri arasında maksimum 350 mm, kanal genişliği ve derinliğinde merkezler arasında maksimum 500 mm mesafe olacak şekilde konumlandırılır. Pimler yatay kanalların üst yüzeylerinde ihmal edilebilir. Uzunlamasına köşe bağlantı noktaları merkezleri arasında maksimum 250 mm olacak şekilde özel vidalarla sabitlenir (vida boyu levha boyu x 2 olmalıdır). Uzunlamasına bağlantı noktaları özel vidalar yerine, merkezleri arası maksimum 500 mm olacak şekilde Conlit yapıştırıcısı ve çiviler ile de sabitlenebilir. Yan duvar levhaları, alt ve üst levhalar ile mutlaka cakışmalıdır. Çapraz bağlantı noktaları Conlit yapıştırıcısı ile yapıştırılmalıdır. Kalınlıklar: mm Kaplama: güçlendirilmiş alüminyum folyo Rockwool CONLIT 150 U Fire Duct sistemi, dairesel ve dikdörtgen şeklinde ki çelik kanalların yangın güvenliği ile ısı ve ses yalıtımı sağlar. ÇELİK YAPILAR Çelik yapılarda Conlit 150 P levhaları kullanılarak 180 dakikaya kadar yangın dayanımı sağlanabilir. Levhalar kaynaklı pimler kullanılarak monte edilir, tüm bağlantı noktaları yapıştırılmalı ya da 250 mm aralıkla, özel vidalarla sabitlenmelidir. Kalınlıklar: mm Kaplama: yok Conlit 150 P genellikle çelik yapıların yangın koruması için kullanılır. BORU İŞLERİ CONLIT 150 P Yangın Boru Bölümü bağlantı noktaları ve boşluklarının içi Conlit yapıştırıcısı ile sabitlenmelidir. Celik bantlar ya da teller tüm bağlantı noktaları ve boşlukları birarada tutması için yapışkan kuruyana kadar merkezlere 300mm mesafede çepeçevre döşenmelidir. CONLIT 150 P Yangın Boru Bölümleri F 180-A yangın sınıfına ulaşabilir ) çelik boru 2) CONLIT boru 3) bağlantı noktası 4) çelik bant 5) metal kaplama Boyutlar: müşteri tarafından belirlenir Kalınlıklar: müşteri tarafından belirlenir Kaplama: yok 60 mm ve 356 mm arasında çaplara sahip dairesel çelik kanallar CONLIT 150 P Yangın Boru Bölümleri kullanılarak korunabilir. 15

16 Rockwool Grubu Rockwool grubu, yangın güvenliği, ısı ve ses yalıtımı sağlayan taş yününün dünyada ki öncü üreticisidir. Grup, genel merkezinin ve araştırma ve geliştirme merkezinin bulunduğu Danimarka, Hedehusene de 1909 yılında kurulmuştur. Yüzyıldan daha eski bir gelenek ve teknolojik olarak gelişmiş üretim prosesleri, her türlü binanın yalıtımı için yüksek kaliteli ürünleri ve çözümleri garanti eder. Rockwool un haritada yerleri gösterilmiş 22 farklı noktada fabrikaları bulunmaktadır. Forest Stewardship Council (FSC) tarafından onaylı kağıda basılmıştır. Yetkili distribütör Rockwool Adriatic d.o.o. Rockwool Türkiye Ruzgarlıbahçe Mah. Cumhuriyet Cad. K Binası Kat:3 Kavacık Istanbul Tel: Faks: info.tr@rockwool.com Satış departmanı Radnička cesta 80 HR Zagreb, Croatia Yasal uyari: Bu belge Adriya bölgesindeki müşteriler için tedarik edilen Rockwool ürün yelpazesi hakkında genel bilgiler sağlamaktadır. Güncel genel bilgilerden ibaret olmakta ve içindeki teknik veriler hakkında hiçbir garanti temin etmemektedir. Ürün ya da sistemlerle ilgili teknik özellikleri için lütfen teknik servis bölümümüze danışarak ayrıntılı teknik veri sayfalarını ve sertifikaları talep edebilirsiniz. Bu nedenle, bu belgeye uyumsuzluk sonucunda yapılacak hiç bir şikâyet kabul edilemeyecektir. Rockwool Adriatic bu belgede yer alan her tür teknik bilgiyi, önceden haber vermeksizin değiştirme hakkını saklı tutar. Genel merkez ve fabrika Poduzetnička zona Pićan 1 HR Potpićan, Croatia 09/10

Dachrock DACHROCK TERAS ÇATILAR. Dachrock, yüksek yük kapasiteli teras çatılarda ısı, ses ve yangın yalıtımı olarak kullanılmaktadır.

Dachrock DACHROCK TERAS ÇATILAR. Dachrock, yüksek yük kapasiteli teras çatılarda ısı, ses ve yangın yalıtımı olarak kullanılmaktadır. FİYAT LİSTESİ Rockwool Fiyat si Sayfa Teras Çatılar Dachrock...3 Durock.....4 Roofrock...5 Yüzer Döşemeler Steprock ( Steprock ND, HD )...........6, 7 Floorrock ( Floorrock C )....... 8 Ara Bölme Duvarları

Detaylı

İçindekiler. Tarihçe Taş Yünü 4 ü 1 arada Ürünler. Mantolama FRONTROCK MAX E FASROCK 135 FASROCK 150 FASROCK L

İçindekiler. Tarihçe Taş Yünü 4 ü 1 arada Ürünler. Mantolama FRONTROCK MAX E FASROCK 135 FASROCK 150 FASROCK L İçindekiler Tarihçe Taş Yünü 4 ü 1 arada Ürünler Mantolama FRONTROCK MAX E FASROCK 135 FASROCK 150 FASROCK L Havalandırmalı Cephe VENTIROCK DUO FIXROCK FB1 AIRROCK LD FB1 AIRROCK ND FB1 AIRROCK ND AIRROCK

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ TAŞ YÜNÜ

KATI YALITIM MALZEMELERİ TAŞ YÜNÜ KATI YALITIM MALZEMELERİ TAŞ YÜNÜ Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi TAŞ YÜNÜ Taş yünü, volkanik bir kaya olan bazalt

Detaylı

Dünya lideri ROCKWOOL un tarihine bakış:

Dünya lideri ROCKWOOL un tarihine bakış: Dünya lideri ROCKWOOL un tarihine bakış: 1909 daküçük bir Danimarka adasında kuruldu. 1930 larda kurumsallaşmaya başladı. 1937 de İsveç ve Danimarka da taş yünü üretimi başladı. 1940 ların sonunda fabrika

Detaylı

Çatı Kaplamaları. 6. Güncellenmİş Baskı

Çatı Kaplamaları. 6. Güncellenmİş Baskı ALTYAPI TASARIM ÖNERİLERİ Çatı Kaplamaları 6. Güncellenmİş Baskı Havalandırmalı veya havalandırmasız çatıların inşası doğruluk kriterlerine bağlı değildir. Her iki tasarımın da planlama ve uygulama şartlarına

Detaylı

Mantolama Sistemleri

Mantolama Sistemleri Mantolama Sistemleri 6 7 8 Kale Mantolama Sistemleri Uygulama Katmanları Kale Taşyünü sistem uygulama katmanları. 1. Kale Taşyünü Mantotech Yapıştırma Harcı 2. Kale Taşyünü Isı Yalıtım Levhası 3. Kale

Detaylı

ROCKFLEX ROCKFLEX LEVHA

ROCKFLEX ROCKFLEX LEVHA ROCKFLEX ROCKFLEX LEVHA 1 TEKNİK ÖZELLİKLER Isı İletkenlik Katsayısı (λ λ) (W/mK) Su Buharı Difüzyon Direnç Katsayısı (μ) Yangın Sınıfı TS EN 11 Sıcaklık Dayanımı ( C) (Uzun Süreli) Sıcaklık Dayanımı (

Detaylı

ÇATILARDA ISI YALITIMI

ÇATILARDA ISI YALITIMI ÇATILARDA ISI YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ÇATILARDA ISI YALITIMI Çatılarda ısı yalıtımı için; cam

Detaylı

ODE R-FLEX PRM/STD LEVHA

ODE R-FLEX PRM/STD LEVHA (HVAC) 4 ODE RFLEX PRM/STD LEVHA ELASTOMERİK KAUÇUK KÖPÜĞÜ YALITIM LEVHALARI Isı İletkenlik Katsayısı (λ λ) (W/mK) (0 C) Yangın Sınıfı (TS EN 11) Yangın Sınıfı (BS 47) Sıcaklık Dayanımı ( C) Kimyasallara

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK

KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK KATI YALITIM MALZEMELERİ POLİETİLEN KÖPÜK Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi POLİETİLEN KÖPÜK Etilen ve propilen maddelerinden

Detaylı

TEKNİK ve YAPI YALITIMI ISO ISO 9001 ISO ISO OHSAS EN EN ODE ROCKFLEX. Taş Yünü

TEKNİK ve YAPI YALITIMI ISO ISO 9001 ISO ISO OHSAS EN EN ODE ROCKFLEX. Taş Yünü ISO 27001 ISO 9001 ISO 14001 ISO 50001 OHSAS 001 EN 13162 EN 14303 Taş Yünü TEKNİK ve YAPI YALITIMI FİRMA BİLGİSİ 1985 yılında taahhüt faaliyetleriyle ticaret hayatına başlayan ODE, 1988 yılında Türkiye

Detaylı

GLASROC X UV DAYANIMINA SAHİPTİR. KÜF VE MANTAR OLUŞUMUNA KARŞI DİRENÇLİDİR. HAVA KOŞULLARINA DAYANIKLIDIR. DIŞ CEPHE UYGULAMALARINDA YÜZEYİNE

GLASROC X UV DAYANIMINA SAHİPTİR. KÜF VE MANTAR OLUŞUMUNA KARŞI DİRENÇLİDİR. HAVA KOŞULLARINA DAYANIKLIDIR. DIŞ CEPHE UYGULAMALARINDA YÜZEYİNE İyisini iste! GLASROC X UV DAYANIMINA SAHİPTİR. KÜF VE MANTAR OLUŞUMUNA KARŞI DİRENÇLİDİR. HAVA KOŞULLARINA DAYANIKLIDIR. DIŞ CEPHE UYGULAMALARINDA YÜZEYİNE HERHANGİ BİR UYGULAMA YAPILMADAN 12 AY BOYUNCA

Detaylı

DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI

DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi DÖŞEMELERDE ISI YALITIMI Döşemelerde ısı yalıtımı için

Detaylı

Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri Yılın Yatırımı Ödülü 2012-02 FİYAT LİSTESİ

Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri Yılın Yatırımı Ödülü 2012-02 FİYAT LİSTESİ 11 Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri Yılın Yatırımı Ödülü 02 FİYAT LİSTESİ Elastomerik Kauçuk Köpük Yüksek buhar difüzyon değerine sahip olan elastomerik kauçuk köpük malzemeler, tesisatlarda iyi bir ısı

Detaylı

DC_50_Ω_DCC_100_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC100) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) İLAVE YALITIMLI.

DC_50_Ω_DCC_100_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC100) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) İLAVE YALITIMLI. DC_50_Ω_DCC_100_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC100) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ OMEGA SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) RÜZGAR YÜKÜ (km/h) BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) ISI

Detaylı

ÇATILARDA ISI YALITIMI. 1. Çatı Arası Kullanılan Kırma Çatılarda Mertek Seviyesinde Isı Yalıtımı

ÇATILARDA ISI YALITIMI. 1. Çatı Arası Kullanılan Kırma Çatılarda Mertek Seviyesinde Isı Yalıtımı 1. Çatı Arası Kullanılan Kırma Çatılarda Mertek Seviyesinde Isı Yalıtımı 1- Çatı örtüsü 2- Nefes alan su yalıtım örtüsü 3- Çatı tahtası 4- Havalandırılan çatı arası boşluğu 5- Isı yalıtımı 6- Buhar dengeleyici

Detaylı

Aquapanel ve Sistem Aksesuarları. Aquapanel 02/2016

Aquapanel ve Sistem Aksesuarları. Aquapanel 02/2016 Aquapanel ve Sistem Aksesuarları Aquapanel 02/2016 İçindekiler Aquapanel Dış Cephe Plakası... 2 Aquapanel İç Cephe Plakası... 2 Aquapanel Tavan Plakası SkyLite... 3 Aquapanel Universal... 3 Aquapanel

Detaylı

2-B)DUVAR DIŞTAN ISI YALITIMI (MANTOLAMA) (POZ NO:19.055/C1-C2)

2-B)DUVAR DIŞTAN ISI YALITIMI (MANTOLAMA) (POZ NO:19.055/C1-C2) 2-B)DUVAR DIŞTAN ISI YALITIMI (MANTOLAMA) (POZ NO:19.055/C1-C2) Sağlıklı ve rahat yaşam sadece uygun ısı ve nem şartlarına sahip olan mekanlarda mümkündür. Yapılarda görülen rutubetli alanlar, küf oluşması

Detaylı

Master Panel NOVA 5TM Çatı

Master Panel NOVA 5TM Çatı Master Panel NOVA 5TM Çatı Ürün Tanımı Yangın riskinin yüksek olduğu yapılarda ve azami yangın dayanımı istenen binalarda güvenle kullanılırken beş hadveli formuyla geniş açıklıkların güvenle geçilmesini

Detaylı

Aquapanel ve Sistem Aksesuarları. Aquapanel 10/2015

Aquapanel ve Sistem Aksesuarları. Aquapanel 10/2015 Aquapanel ve Sistem Aksesuarları Aquapanel 10/2015 Aquapanel Matkap Uçlu Vida Aquapanel İç ve Dış Cephe Plakalarının 0,8-2,00 mm arası sac kalınlığında metal konstrüksiyonlara tespit edilmesinde kullanılan

Detaylı

AQUAPANEL DIŞ CEPHE DUVAR GİYDİRME SİSTEMİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL DIŞ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ

AQUAPANEL DIŞ CEPHE DUVAR GİYDİRME SİSTEMİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL DIŞ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ AQUAPANEL DIŞ CEPHE DUVAR GİYDİRME SİSTEMİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL DIŞ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ 1 AQUAPANEL UNIVERSAL 8mm PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ 2 A- SİSTEM TANIMI: Mevcut duvar sistemlerinin

Detaylı

Master Panel 1000 WT Cephe

Master Panel 1000 WT Cephe GROUP ENERJİ SANDVİÇ PANEL 0216 340 2538-39 FAKS: 0216 340 2534 Email:info@groupenerji.com Master Panel 1000 WT Cephe Ürün Tanımı Cephe paneli bağlantı elemanını gizleyen sistemi sayesinde cephelerde kullanıma

Detaylı

Master Panel 900 CS Soğuk Hava Deposu

Master Panel 900 CS Soğuk Hava Deposu Master Panel 900 CS Soğuk Hava Deposu Ürün Tanımı Assan Panel 900 CS ürünü yüzeyinde kullanılan ve bakterilere karşı tam koruma sağlayan özel boyası sayesinde soğuk odalarda kullanılabilir. Çift taraflı

Detaylı

"Isı Yalıtımında Doğru Çözüm" Tasarruf etmenin en hesaplı yolu...

Isı Yalıtımında Doğru Çözüm Tasarruf etmenin en hesaplı yolu... "Isı Yalıtımında Doğru Çözüm" Tasarruf etmenin en hesaplı yolu... PROMANTO MANTOLAMA SİSTEMLERİNİ OLUŞTURAN ÜRÜNLER Promanto Isı Yalıtım Levhası Yapıştırma Harcı Shapemate IB Isı Yalıtım Levhası Promanto

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS 31,68 kg.co 2 /m². safe fire 4. by efectis

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS 31,68 kg.co 2 /m². safe fire 4. by efectis D_TI_100_40AKS (BX + DC100 + BX + CX) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ TEK İSKELET DIŞ CEPHE SİSTEMİ (İLAVE YALITIMLI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 40 RÜZGAR YÜKÜ

Detaylı

TAŞYÜNÜ PREFABRİK BORU

TAŞYÜNÜ PREFABRİK BORU TAŞYÜNÜ PREFABRİK BORU Kaplamasız veya alüminyum folyo kaplı, yüksek birim ağırlıkta Taşyününden imal edilen borular olup 250 C den yüksek sıcaklıklardaki sanayi borularının ısı yalıtımında, boruların

Detaylı

İTİCİLİK ÖZELLİĞİNE SAHİP MALZEME

İTİCİLİK ÖZELLİĞİNE SAHİP MALZEME THERMOMEX ISI,SES YALITIMI ile SU İTİCİLİK ÖZELLİĞİNE SAHİP MALZEME TEMEL ÖZELLİKLER TANIM Yapısında bulunan özel hafif agregalar ve polimerler sayesinde her koşulda kolayca hazırlanıp rahatlıkla uygulanabilen

Detaylı

THERMOMASS YAPI SİSTEMİ

THERMOMASS YAPI SİSTEMİ THERMOMASS YAPI SİSTEMİ TÜRKİYE PREFABRİKASYON BİRLİĞİ 14. PREFABRİKASYON SEMPOZYUMU 17.05.2016 SEDAT ARIMAN THERMOMASS NEDİR? THERMOMASS YAPI SİSTEMİ, ısı yalıtımlı, betonarme sandöviç, taşıyıcı veya

Detaylı

ÇATILARDA ISI YALITIMI

ÇATILARDA ISI YALITIMI 1. Geleneksel Teras Çatılarda Isı Yalıtımı Bu detayda su yalıtım katmanı ısı yalıtımının üzerinde yer almaktadır. Çatı sistemi, alttan buhar kesici ile su buharına karşı korunurken, üstte uygulanan su

Detaylı

TERRA COTTA KİL ESASLI PANELLER

TERRA COTTA KİL ESASLI PANELLER TERRA COTTA KİL ESASLI PANELLER YAPI MARKET SAN.TİC.LTD.ŞTİ. İtalyanca da pişmiş toprak anlamına gelen Terra Cotta, M.Ö 5000 yıllarından günümüze dünyanın farklı yerlerindeki uygarlıklar tarafından çoğunlukla

Detaylı

İÇERİK Uygulama Detayları

İÇERİK Uygulama Detayları İÇERİK 1 Çağdaş yapı konsepti ve Yalıtım 2 Malzeme ve detay seçimi ile ilgili temel bilgiler 3 Isı Yalıtım Malzemeleri 4 Uygulama Detayları 5 Yürürlükteki Mevzuatlar 1 Temel Uygulama Kuralları Isı Köprüsü

Detaylı

1 MALZEME 2 CEPHE KAPLAMASI 5 KORUMA VE BAKIM ANKRAJ 3.1 / KESME 3.2 / DELME 4.4 / UYGUN YERDE DEPOLAMA

1 MALZEME 2 CEPHE KAPLAMASI 5 KORUMA VE BAKIM ANKRAJ 3.1 / KESME 3.2 / DELME 4.4 / UYGUN YERDE DEPOLAMA PANELLER 1 SI 1 / ANKRAJ / 3 / 31 / KESME 3 / DELME 41 / 4 / 44 / UYGUN YERDE DEPOLAMA 5 KORUMA VE BAKIM IVANKA paneller, zengin desen grafik ve ince beton ve sert kaba ve zengin dokulu kadar bir sahiptir

Detaylı

ÖN SÖZ Taşyünü İzolasyon Malzemesi Taşyününün Ana Hammaddesi Woolmax Taşyünü ISI SES YANGIN İZOER İnşaat İmalat Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.

ÖN SÖZ Taşyünü İzolasyon Malzemesi Taşyününün Ana Hammaddesi Woolmax Taşyünü ISI SES YANGIN İZOER İnşaat İmalat Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ÖN SÖZ Taşyünü İzolasyon Malzemesi rakipsiz ve çok yönlü bir malzemedir. Onun istisnai ısı özelliği dünya ülkelerin enerji tasarrufu çabaları ve küresel ısınmaya karşı savaşlarına büyük katkıda bulunmaktadır.

Detaylı

PROMANTO MANTOLAMA SİSTEMLERİNİ OLUŞTURAN ÜRÜNLER

PROMANTO MANTOLAMA SİSTEMLERİNİ OLUŞTURAN ÜRÜNLER PROMANTO MANTOLAMA SİSTEMLERİNİ OLUŞTURAN ÜRÜNLER Promanto Isı Yalıtım Levhası Yapıştırma Harcı Shapemate IB Isı Yalıtım Levhası Promanto Isı Yalıtım Levhası Sıva Harcı Kale Silastar Promanto Dübel Promanto

Detaylı

DC_50_Ω_DCC_100_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC100) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) İLAVE YALITIMLI.

DC_50_Ω_DCC_100_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC100) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) İLAVE YALITIMLI. DC_50_Ω_DCC_100_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC100) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ OMEGA SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) RÜZGAR YÜKÜ (km/h) BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) ISI

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ

KATI YALITIM MALZEMELERİ KATI YALITIM MALZEMELERİ ELASTOMERİK KAUÇUK KÖPÜĞÜ Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi ELASTOMERİK KAUÇUK KÖPÜĞÜ Kauçuk

Detaylı

Kuru Yapı Sistemleri 10/2015. Kuru Yapı ve Toz Alçı Ürünleri & Sistem Tamamlayıcıları Zemin Sistemleri

Kuru Yapı Sistemleri 10/2015. Kuru Yapı ve Toz Alçı Ürünleri & Sistem Tamamlayıcıları Zemin Sistemleri Kuru Yapı Sistemleri 10/2015 Kuru Yapı ve Toz Alçı Ürünleri & Sistem Tamamlayıcıları Zemin Sistemleri Zemin Plakaları Vidipan Zemin Plakası Yüksek değerlerde ses yalıtımı sağlayan, fiber alçı teknolojisi

Detaylı

Kale Mantolama Sistemleri Uygulama Katmanları Kale Mantolama Sistemi ile Isı Yalıtımınız Garanti Altında Kale Beyaz EPS Sistem Bileşenleri

Kale Mantolama Sistemleri Uygulama Katmanları Kale Mantolama Sistemi ile Isı Yalıtımınız Garanti Altında Kale Beyaz EPS Sistem Bileşenleri Mantolama Sistemleri Mantolama Nedir? Kale Son Kat Kaplamalar Kale Mantolama Sistem Bileşenleri 9 Adımda Mantolama Kış aylarında dış ortamdaki soğuk havanın iç mekanlarda ısı kaybına neden olmasını; yaz

Detaylı

PEFLEX LEVHA. Uygulama

PEFLEX LEVHA. Uygulama PEFLEX LEVHA Isı Yalıtımı Yoğuşma Kontrolü İzocam Peflex, iklimlendirme, soğutma, güneş enerjisi sistemlerinde ısı yalıtımı ve yoğuşma kontrolü sağlamak üzere üretilen kapalı gözenekli hücre yapısına sahip

Detaylı

CEPHE KAPLAMA KILAVUZU

CEPHE KAPLAMA KILAVUZU CEPHE KAPLAMA KILAVUZU STONITE TERASTONE STONITE Terastone yüzey kaplamaları yapısına giren materyallerin estetik ve mekanik özelliklerini öne çıkaran doğal bir üründür. Üretiminde kullanılan İtalyan Breton

Detaylı

POLİONE BİTÜMLÜ SU YALITIM ÖRTÜSÜ

POLİONE BİTÜMLÜ SU YALITIM ÖRTÜSÜ Sayfa: 1 / 5 TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS) Düzenleme Tarihi : 30.05.2014 APP MODİFİYELİ, PLASTOMERİK BİTÜMLÜ SU YALITIM ÖRTÜLERİ (APP- Ataktik Polipropilen) Tanımı Polione, her türlü iklim koşulunda uygulanmak

Detaylı

Master Panel 1000 R5T Çatı

Master Panel 1000 R5T Çatı GROUP ENERJİ SANDVİÇ PANEL 0216 340 2538-39 FAKS: 0216 340 2534 Email:info@groupenerji.com Master Panel 1000 R5T Çatı Ürün Tanımı Yangın riskinin yüksek olduğu yapılarda ve azami yangın dayanımı istenen

Detaylı

Yeni Nesil Yalıtım Levhası

Yeni Nesil Yalıtım Levhası Yeni Nesil Yalıtım Levhası, ara bölme duvarlarda ve giydirme cephelerde, ısı ve ses yalıtımında kullanılabilen, esnek, dayanıklı, ve uygulaması kolay mineral yün esaslı yalıtım levhasıdır. Isı ve ses yalıtımı

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS 27,11 kg.co 2 /m². safe fire 4. by efectis

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS 27,11 kg.co 2 /m². safe fire 4. by efectis D_TI_100_40AKS (BX + DC100 + BX + CX) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ TEK İSKELET DIŞ CEPHE SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) BİNA YÜKSEKLİĞİ

Detaylı

«Polimatiz» Kapalı anonim şirketi Dokumasız malzemeler ve inşaat membranların üretimi.

«Polimatiz» Kapalı anonim şirketi Dokumasız malzemeler ve inşaat membranların üretimi. «Polimatiz» Kapalı anonim şirketi Dokumasız malzemeler ve inşaat membranların üretimi. Genel müdür Belova N.E. Tataristan Cumhuriyeti, Alabuga bölgesi, «Alabuga» Özel Ekonomi Bölgesi 8(85557) 5-91-10,

Detaylı

Duman Tahliye Sistemleri Gün Işığı Aydınlatma Duman Perdeleri Yangın Kapıları Havalandırma

Duman Tahliye Sistemleri Gün Işığı Aydınlatma Duman Perdeleri Yangın Kapıları Havalandırma Duman Tahliye Sistemleri Gün Işığı Aydınlatma Duman Perdeleri Yangın Kapıları Havalandırma Adexsi Grubu, 2013 yılı itibariyle 1.8 milyar Euro cirosu olan Fransa merkezli Soprema'ya aittir. Adexsi içinde

Detaylı

1-Üst Mahya 2-3 yol mahya 3- Yan mahya. 4- Mahya Bitiş Kapama 5- Dere 6- Saçak kapama

1-Üst Mahya 2-3 yol mahya 3- Yan mahya. 4- Mahya Bitiş Kapama 5- Dere 6- Saçak kapama PVC PANEL KİREMİT 2 3 4 1 6 5 1-Üst Mahya 2-3 yol mahya 3- Yan mahya 4- Mahya Bitiş Kapama 5- Dere 6- Saçak kapama ÜRÜN BİLGİSİ ASA ile kaplanan DURAMİT PVC Panel Kiremitleri ko-ekstrüzyon teknolojisiyle

Detaylı

ÜRÜN TANIMI; arasında olmalıdır.! Derz uygulaması yapıştırma işleminden bir gün sonra yapılmalıdır.!

ÜRÜN TANIMI; arasında olmalıdır.! Derz uygulaması yapıştırma işleminden bir gün sonra yapılmalıdır.! ÜRÜN TANIMI; Granülometrik karbonat tozu, portlant çimentosu ve çeşitli polimer katkılar ( yapışma, esneklik, suya karşı direnç ve aşırı soğuk ve sıcağa dayanmı arttıran ) birleşiminden oluşan, seramik,

Detaylı

Baumit ArtlinePutz. Kaplama

Baumit ArtlinePutz. Kaplama Baumit ArtlinePutz Kaplama Ürün Cephelerin dekoratif tasarımında kullanılan, kullanıma hazır, kıvamlı, organik bağlayıcılı, ince kat örtücü bir kaplamadır. Dış ve iç cepheler için tane dokuya sahip bir

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ EXPANDE POLİSTREN LEVHA

KATI YALITIM MALZEMELERİ EXPANDE POLİSTREN LEVHA KATI YALITIM MALZEMELERİ EXPANDE POLİSTREN LEVHA Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi EXPANDE POLİSTREN KÖPÜK (EPS)

Detaylı

W118 Bölme Duvar. W118 WK2 _ Her iki yüzünde çift kat Diamant ve tek kat 0,5mm sac levha

W118 Bölme Duvar. W118 WK2 _ Her iki yüzünde çift kat Diamant ve tek kat 0,5mm sac levha W118 Bölme Duvar W118 WK2 _ Her iki yüzünde çift kat Diamant ve tek kat 0,5 sac levha W118 WK3 _ Her iki yüzünde üç kat Diamant ve çift kat 0,5 sac levha Tek dikmeli 5075/100 duvar Duvar C veya M Profili

Detaylı

HAKKIMIZDA NEDEN BAŞAT?

HAKKIMIZDA NEDEN BAŞAT? HAKKIMIZDA Firmamız uzun yıllardır DAMLA LAMİNASYON adı altında tekstil sektöründe hizmet vermektedir. Yüksek kalitede hizmet vermeyi ilke edinen firmamız yapmış olduğu AR-GE araştırmaları sonucu izolasyon

Detaylı

D_CI_DC50_Ω_DCC75_40AKS (BX+DCC75+Ω+DC50+BX+CX) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS 34,08 kg.

D_CI_DC50_Ω_DCC75_40AKS (BX+DCC75+Ω+DC50+BX+CX) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS 34,08 kg. D_CI_DC50_Ω_DCC75_40AKS (BX+DCC75+Ω+DC50+BX+CX) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ ÇİFT İSKELETLİ SİSTEM LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) BİNA YÜKSEKLİĞİ

Detaylı

D_DC_75_Ω_DCC_75_40AKS (CX+BX+DC75+Ω+BX+DCC75) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) İLAVE YALITIMLI.

D_DC_75_Ω_DCC_75_40AKS (CX+BX+DC75+Ω+BX+DCC75) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) İLAVE YALITIMLI. D_DC_75_Ω_DCC_75_40AKS (CX+BX+DC75+Ω+BX+DCC75) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ OMEGA DIŞ CEPHE SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) RÜZGAR YÜKÜ (km/h) BİNA YÜKSEKLİĞİ

Detaylı

Tek bir sistemle ısı, yangın ve ses yalıtımı nasıl sağlanır?

Tek bir sistemle ısı, yangın ve ses yalıtımı nasıl sağlanır? Problem / Çözüm Önerileri Tek bir sistemle ısı, yangın ve ses yalıtımı nasıl sağlanır? Yapıların tipine ve kullanım amacına göre ısı yalıtımı kadar, yangın ve ses yalıtımı da önem taşır. Özellikle, Yüksek

Detaylı

KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA

KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA KOMPOZİT LEVHA YAPIŞTIRMA Yalıtımlı kompozit levhalar ile Mevcut duvar yüzeyine, Yalıtımlı Kompozit Levhaların ADERTEK yapıştırma alçısı kullanılarak yapıştırılmasıyla oluşturulan Giydirme Duvar GDY-KL

Detaylı

FİYAT LİSTESİ

FİYAT LİSTESİ 2013 02 FİYAT LİSTESİ Elastomerik Kauçuk Köpük Yüksek buhar difüzyon değerine sahip olan elastomerik kauçuk köpük malzemeler, tesisatlarda etkin bir ısı yalıtımı ve yoğuşma kontrolü sağlar. 2011 Yalıtım

Detaylı

CO_DC75_Ω_DCC100_40AKS (BX + DCC100+Ω+DC75 + BX + CX) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS

CO_DC75_Ω_DCC100_40AKS (BX + DCC100+Ω+DC75 + BX + CX) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS CO_DC75_Ω_DCC100_40AKS (BX + DCC100+Ω+DC75 + BX + CX) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKET OMEGA SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 40-40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) BİNA

Detaylı

YERDEN ISITMA VE YALITIM ÜRÜNLERİ ESPAN ISIBOARD. ısıtaş. inşaat A.Ş.

YERDEN ISITMA VE YALITIM ÜRÜNLERİ ESPAN ISIBOARD. ısıtaş. inşaat A.Ş. YERDEN ISITMA VE YALITIM ÜRÜNLERİ ESPAN ISIBOARD ısıtaş 1950 inşaat A.Ş. R ISITAŞ HAKKINDA Üretim çalışmalarına 1950 yılında soba imalatıyla başlayan ISITAŞ, 2008 yılına kadar Türkiye,Balkan Ülkeleri,Azerbaycan

Detaylı

AQUAPANEL İÇ CEPHE DUVAR SİSTEMLERİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL İÇ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ

AQUAPANEL İÇ CEPHE DUVAR SİSTEMLERİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL İÇ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ AQUAPANEL İÇ CEPHE DUVAR SİSTEMLERİ UYGULAMA ŞARTNAMESİ AQUAPANEL İÇ CEPHE PLAKASI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ 1 A- SİSTEM TANIMI: Konutların, otellerin, spor merkezlerinin, stadyumların, alış veriş merkezlerinin,

Detaylı

KONUTLARDA VE SANAYİDE ISI YALITIMI İLE ENERJİ TASARRUFU - SU YALITIMI EĞİTİMİ VE GAP ÇALIŞTAYI

KONUTLARDA VE SANAYİDE ISI YALITIMI İLE ENERJİ TASARRUFU - SU YALITIMI EĞİTİMİ VE GAP ÇALIŞTAYI MARDİN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ (PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ) KONUTLARDA VE SANAYİDE ISI YALITIMI İLE ENERJİ TASARRUFU - SU YALITIMI EĞİTİMİ VE GAP ÇALIŞTAYI TS 825 in Bina Yaklaşımı Her hacim ayrı ayrı

Detaylı

ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER

ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANELLER YAPI MARKET SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Formlandırılmış alüminyum kompozit panel kaplamalarının alt taşıyıcı strüktürlerinin yardımı ile mimarinize farklı yenilikler katması, sadece formları

Detaylı

Master Panel 1000 W Cephe

Master Panel 1000 W Cephe GROUP ENERJİ SANDVİÇ PANEL 0216 340 2538-39 FAKS:0216 340 2534 Email:info@groupenerji.com Master Panel 1000 W Cephe Ürün Tanımı Cephe paneli bağlantı elemanını gizleyen sistemi sayesinde cephelerde kullanıma

Detaylı

Baumit GranoporTop. (GranoporPutz) Kaplama

Baumit GranoporTop. (GranoporPutz) Kaplama Baumit GranoporTop (GranoporPutz) Kaplama Ürün Kullanıma hazır, macun kıvamında, yapay reçine bazlı ince kat kaplama (son kat kaplama). Dış ve iç cepheler için, tane veya çizgi sıva dokularına sahip bir

Detaylı

Sinerji Mühendislik Müşavirlik İnşaat Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.

Sinerji Mühendislik Müşavirlik İnşaat Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. FOAMGLAS - CAM KÖPÜĞÜ nedir? FOAMGLAS - CAM KÖPÜĞÜ uzun ömürlü ve ölçüsel dengeye sahip kapalı gözenekli cam köpüğü ısı yalıtım malzemesidir. Saf camın erimesi ve pudra halindeki camla karbonun köpükleşmesi

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS)

TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS) Sayfa: 1 / 5 TEKNİK BİLGİ DÖKÜMANI (TDS) Düzenleme Tarihi : 30.05.2014 SBS MODİFİYELİ, ELASTOMERİK BİTÜMLÜ SU YALITIM ÖRTÜLERİ (SBS- Stiren Bütadien Stiren) Tanımı SBS modifiyeli İzomax Gold bitümlü su

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,50 0,56. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT

KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT KATI YALITIM MALZEMELERİ KALSİYUM SİLİKAT Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Tekin TEZCAN İnşaat Yüksek Mühendisi KALSİYUM SİLİKAT Yüksek mukavemetli,

Detaylı

KONUT- İŞYERİ-HASTANE-OTEL İzoBOZZ KULLANIM ALANLARI

KONUT- İŞYERİ-HASTANE-OTEL İzoBOZZ KULLANIM ALANLARI KONUT- İŞYERİ-HASTANE-OTEL İzoBOZZ KULLANIM ALANLARI Yeni Bina İnşaatlarında veya mevcutların restorasyonunda İzoBOZZ ve Feltbi Ürünleri Isı ve Ses Yalıtımı sağlamak ve açık alanlarda çınlama - yankılanma

Detaylı

ÜRÜN AVANTAJLARI ÜRÜN BİLGİSİ RENK GARANTİSİ ANTİ-KOROZYON SES YALITIMI ELEKTRİK YALITIMI YÜKSEK VE DÜŞÜK SICAKLIKLARA DAYANIKLILIK YANGIN SINIFI

ÜRÜN AVANTAJLARI ÜRÜN BİLGİSİ RENK GARANTİSİ ANTİ-KOROZYON SES YALITIMI ELEKTRİK YALITIMI YÜKSEK VE DÜŞÜK SICAKLIKLARA DAYANIKLILIK YANGIN SINIFI PVC PANEL KİREMİT ÜRÜN BİLGİSİ ÜRÜN AVANTAJLARI ASA ile kaplanan DURAMİT PVC Panel Kiremitleri ko-ekstrüzyon teknolojisiyle üretilmiş, 2 katmanlı özel çatı kaplama levhalarıdır. Üst katman malzemesi olarak,

Detaylı

Köpük Beton - I. Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi. Kasım, 2015

Köpük Beton - I. Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi. Kasım, 2015 Köpük Beton - I Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi Kasım, 2015 Köpük Beton Köpük betonu basitçe tanımlayacak olursak; içinde %75 e varan oranda hava kabarcıkları olan harçtan yapılmış hafif betonlardır

Detaylı

TEKNİK ve YAPI YALITIMI ISO 27001 ISO 9001 EN 13162 EN 14303 ODE ROCKFLEX. Taş Yünü

TEKNİK ve YAPI YALITIMI ISO 27001 ISO 9001 EN 13162 EN 14303 ODE ROCKFLEX. Taş Yünü ISO 27001 ISO 9001 EN 13162 EN 14303 Taş Yünü TEKNİK ve YAPI YALITIMI ODE ROCKFLEX FİRMA BİLGİSİ Yalıtımda 30 yıllık uzmanlık; ODE ODE Yalıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş., inşaat sektöründe taahhüt faaliyetlerinde

Detaylı

DUVARLARDA ISI YALITIMI

DUVARLARDA ISI YALITIMI 1. TOPRAK ALTI DIŞ DUVARLARDA ve TEMELLERDE ISI YALITIMI Toprak Temaslı Beton Perde Duvarlar Koruma Duvarlı A- Toprak B- Baskı duvarı C- Su yalıtım malzemesi D- Isı yalıtımı (ekstrüde polistiren köpük)

Detaylı

Baumit PRIMO 2. Kaba Dokulu Makine Sıvası. Ürün Đç ve dış cephelerde, elle ve makine ile uygulanan fabrika karışımı hazır kuru sıva.

Baumit PRIMO 2. Kaba Dokulu Makine Sıvası. Ürün Đç ve dış cephelerde, elle ve makine ile uygulanan fabrika karışımı hazır kuru sıva. Baumit PRIMO 2 Kaba Dokulu Makine Sıvası Ürün Đç ve dış cephelerde, elle ve makine ile uygulanan fabrika karışımı hazır kuru sıva. Bileşimi Kalsiyum hidrat, çimento, sıva kumu, katkı maddeleri. Kullanım

Detaylı

CO_DC75_Ω_DCC75_40AKS (BX + DCC75+Ω+DC75 + BX + CX) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS İLAVE YALITIMLI

CO_DC75_Ω_DCC75_40AKS (BX + DCC75+Ω+DC75 + BX + CX) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS İLAVE YALITIMLI CO_DC75_Ω_DCC75_40AKS (BX + DCC75+Ω+DC75 + BX + CX) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKET OMEGA DIŞ CEPHE SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 40-40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h)

Detaylı

CO_DC100_Ω_DCC100_40AKS (BX + DCC100+Ω+DC100 + BX + CX) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS

CO_DC100_Ω_DCC100_40AKS (BX + DCC100+Ω+DC100 + BX + CX) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS CO_DC100_Ω_DCC100_40AKS (BX + DCC100+Ω+DC100 + BX + CX) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKET OMEGA DIŞ CEPHE SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 40-40 RÜZGAR YÜKÜ

Detaylı

Kullanım Alanları. Depolama Koşulları

Kullanım Alanları. Depolama Koşulları BONUS Taş Yünü bazalt mineralinin yüksek sıcaklıkta ergitilerek lif haline getirilmesiyle üretilen, %97 oranında doğal elyaf içeren ısı, ses ve yangın yalıtım malzemesidir. Kullanım Alanları Ara bölme

Detaylı

TEKNİK BİLGİLER VE UYGULAMA

TEKNİK BİLGİLER VE UYGULAMA ÇELİK TAKVİYELİ KAUÇUK KÖPRÜ GENLEŞME DERZİ TEKNİK BİLGİLER VE UYGULAMA ARBRIDGE 01-02-03-04-05 KÖPRÜ GENLEŞME DERZİ; Avantajları Metal Olmayan Kısımlar Çok Yönlülük Kaymaya karşı koruma Düşük gürültü

Detaylı

Doğadan yaşama sunulan ayrıcalık...

Doğadan yaşama sunulan ayrıcalık... Doğadan yaşama sunulan ayrıcalık... Isı Yangın Ses Su Yalıtımı Yalıtımı Yalıtımı Yalıtımı İnşaat yapı sektörüne, yeni bir soluk ve yeni nesil bir anlayışıyla, duvar yapı elemanları üretimi ile hizmet vermekteyiz.

Detaylı

ARMAFLEX LEVHA AL / KY / AL-KY

ARMAFLEX LEVHA AL / KY / AL-KY ARMAFLEX LEVHA AL / KY / AL-KY Isı Yalıtımı Yoğuşma Kontrolü İklimlendirme, ısıtma ve soğutma sistemlerinde kullanılmak üzere üretilen, elastomerik kauçuk esaslı, kapalı gözenekli düzgün hücre yapısına

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

KOMPAKT LAMİNAT PANELLER

KOMPAKT LAMİNAT PANELLER KOMPAKT LAMİNAT PANELLER YAPI MARKET SAN.TİC.LTD.ŞTİ. Doğal ahşap veya laminat paneller ile kompoze edilmiş kompakt cephe panellerinden oluşan cephe kaplama sistemleri hafif metal alt konstrüksiyon sistemlerle

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ

ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ ALÇI İȘLERİ İÇİN DEKORASYON PROFİLLERİ Köşe leri 9002 köşe bitiş profilidir. Hareketli tavan ve duvar bitişlerinde kullanılır. Tek taraflı uygulanır. 9077 Farklı kanat genişliklerinde üretilen alüminyum

Detaylı

PhoneStar Ses Yalıtım Plakası

PhoneStar Ses Yalıtım Plakası Bavaria PhoneStar Ses Yalıtım Plakası Gürültüsüz Yaşam Alanları = Yüksek Yaşam Konforu... Darbe Sesi Yalıtımı / Hava Doğuşumlu Ses Yalıtımı / Kuru Yapı Sistemleri Nedir? Wolf firmasının patentli ürünü

Detaylı

D_DC_75_Ω_DCC_50_40AKS (CX+BX+DC75+Ω+BX+DCC50) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 39,51 İLAVE YALITIMLI

D_DC_75_Ω_DCC_50_40AKS (CX+BX+DC75+Ω+BX+DCC50) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 39,51 İLAVE YALITIMLI D_DC_75_Ω_DCC_50_40AKS (CX+BX+DC75+Ω+BX+DCC50) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ OMEGA DIŞ CEPHE SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) RÜZGAR YÜKÜ (km/h) BİNA YÜKSEKLİĞİ

Detaylı

DCC75_AL160_CT50_L100_40AKS (BX+CT50+AL160+CL38+DCC75+BX+CX) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS

DCC75_AL160_CT50_L100_40AKS (BX+CT50+AL160+CL38+DCC75+BX+CX) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 40 cm AKS DCC75_AL160_CT50_L100_40AKS (BX+CT50+AL160+CL38+DCC75+BX+CX) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETMAX SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 40-40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h)

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,32 0,35. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

simplan www.standartizolasyon.com

simplan www.standartizolasyon.com simplan www.standartizolasyon.com Kalite Politikamız Kalite ve başarının temelini, doğru proje, doğru altyapı, doğru ürün ile doğru uygulamanın oluşturduğuna inanan ve bu doğrultuda sektörüne alternatif

Detaylı

MEVCUT DUVAR GENİŞLİK TİPİ. Tuğla. 8,5 cm. Beton. 10 cm. Gazbeton. 10 cm. Bimsblok (sıvanmamış) 25 cm. Bimsblok (iki yüzü 2 cm sıvalı) 25 cm

MEVCUT DUVAR GENİŞLİK TİPİ. Tuğla. 8,5 cm. Beton. 10 cm. Gazbeton. 10 cm. Bimsblok (sıvanmamış) 25 cm. Bimsblok (iki yüzü 2 cm sıvalı) 25 cm İÇ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ GİYDİRME DUVAR METAL İSKELET (TAVAN PROFİLLERİ) TEK KAT COREX LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: YANGIN DAYANIM DEĞERLERİ 12,5 mm COREX için geçerli olan değerlerdir.

Detaylı

ISI, SU VE SES İZOLASYONUNDA KESİN ÇÖZÜM

ISI, SU VE SES İZOLASYONUNDA KESİN ÇÖZÜM ISI, SU VE SES İZOLASYONUNDA KESİN ÇÖZÜM ÇATI YALITIMI TERAS YALITIMI TEMEL PERDE YALITIMI KATLAR ARASI YALITIM BORU HATTI YALITIMI SOĞUK HAVA DEPO YALITIMI DONDURUCU YALITIMI TANK-SİLO YALITIMI DEPO YALITIMI

Detaylı

ECOFLOOR Elektrikli Yerden Isıtma Sistemleri

ECOFLOOR Elektrikli Yerden Isıtma Sistemleri ECOFLOOR Elektrikli Yerden Isıtma Sistemleri ECOFLOOR elektrikli yerden ısıtma sistemleri, ideal ısı dağılımı sağlıyor ve istenmeyen hava akımlarını azaltarak tozlanmayı engelliyor. Bu sistemler; büyük

Detaylı

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm

ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) 0,39 0,43. SİSTEMİN YANGIN DAYANIMI Mevcut duvar ve yalıtım malzemesi hariç cm DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ CEKETLEME SİSTEMİ (MANTOLAMALI) LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) 60 40 RÜZGAR YÜKÜ (km/h) 150 166 BİNA YÜKSEKLİĞİ (m) 100 m >100 m ISI

Detaylı

ALÇI LEVHA YAPIŞTIRMA

ALÇI LEVHA YAPIŞTIRMA ALÇI LEVHA YAPIŞTIRMA alçı levha ile Mevcut duvar yüzeyine, COREX in ADERTEK yapıştırma alçısı kullanılarak yapıştırılmasıyla oluşturulan Giydirme Duvar GDY ANA ÖZELLİKLER Mevcut yapı duvarlarının, son

Detaylı

Tavan. 4 Kenarı Pahlı COREX

Tavan. 4 Kenarı Pahlı COREX Tavan 4 Kenarı Pahlı COREX Tavan 4 Kenarı Pahlı COREX Teknik Özellikler Asma Tavan Uygulamaları Bölme Duvar Uygulamaları Derz Dolgu İşlemi Teknik Özellikler 2 3 6 6 7 4 Kenarı Pahlı COREX İzsiz birleşim

Detaylı

D_DC_50_Ω_DCC_50_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC50) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 60 cm AKS kg.

D_DC_50_Ω_DCC_50_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC50) ISI GEÇİRGENLİK DEĞERİ U (W/m²K) SİSTEMİN KARBON AYAK İZİ (kg.co 2 /m²) 60 cm AKS kg. D_DC_50_Ω_DCC_50_40AKS (CX+BX+DC50+Ω+BX+DCC50) DIŞ MEKAN KURU DUVAR SİSTEMLERİ OMEGA DIŞ CEPHE SİSTEMİ LOGO MİMARLIK OFİSİNİN BİLGİLERİ PROJE ADI: PROFİL AKS ARALIĞI (cm) RÜZGAR YÜKÜ (km/h) BİNA YÜKSEKLİĞİ

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/4) Deney Laboratuvarı Adresi : Tümsan 2 Sitesi B Blok No:5 İkitelli İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 212 486 29 53 Faks : 0 212 486 29 52 E-Posta : info@cevkak.org Website

Detaylı

Baumit PRIMO 1. Kalın Dokulu Makine Sıvası

Baumit PRIMO 1. Kalın Dokulu Makine Sıvası Baumit PRIMO 1 Kalın Dokulu Makine Sıvası Ürün Đç ve dış mekanlarda kullanılan, fabrika karışımı çimento esaslı kuru hazır makine sıvasıdır. Đç mekanlarda son kat olarak kullanılabilir. Dış mekanlarda

Detaylı

ALAT 60 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ ALAT. Aysist Asma Tavan Sistemleri. Aysist Giydirme Duvar Sistemleri. Aysist Şaft Duvarı Sistemleri

ALAT 60 İÇ MEKAN SİSTEMLERİ ALAT. Aysist Asma Tavan Sistemleri. Aysist Giydirme Duvar Sistemleri. Aysist Şaft Duvarı Sistemleri İÇ MEKAN SİSTEMLERİ ALAT 60 Aysist Asma Tavan Sistemleri Aysist Giydirme Duvar Sistemleri Aysist Şaft Duvarı Sistemleri Aysist Bölme Duvar Sistemleri ALAT Asma Tavan 60 Koridor Sistemi Ses Yalıtım Bandı

Detaylı