Çalışan Bağlılığında Oyunun Kuralı Değişti

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Çalışan Bağlılığında Oyunun Kuralı Değişti"

Transkript

1 Çalışan Bağlılığında Oyunun Kuralı Değişti Tüm dünyada çalışanların dörtte birinin 208 yılına kadar iş değiştireceği öngörülüyor. Özellikle 205 yılında işgücü değişiminde ani bir artış yaşanacak. Türkiye de önümüzdeki beş yıl içinde halen çalıştıkları şirkette çalışmaya devam etme niyetinde olanların oranı yüzde 6. Bu ortamda şirketler açısından çalışan bağlılığı çok önem kazanıyor ve bağlılık stratejisi nin şimdiden belirlenmesi gerekiyor. Ancak çalışan bağlılığını eski usül yöntemlerle sağlamak artık olanaksız. Artık bağlılığın yeni kuralları var ve bu kuralları iki önemli gelişme koyuyor: Yetenek göçü ve mega trendler. Dünya nın ve Türkiye nin en büyük veri tabanına sahip yönetim danışmanlığı şirketi Hay Group un çalışan bağlılığı alanındaki son araştırmasının sonuçlarını, Hay Group Türkiye Genel Müdürü Gökhan Toğrul değerlendirdi. Dünya nın ve Türkiye nin en büyük veri tabanına sahip yönetim danışmanlığı şirketi Hay Group, giderek karmaşık ve belirsiz hale gelen iş ortamında çalışan bağlılığındaki değişimi araştırıp, bağlılığın yeni kurallarını tespit etti. Sonuçları, Hay Group Türkiye Genel Müdürü Gökhan Toğrul değerlendirdi. Çalışanların iş yapma şekillerinin ve işverenden beklentilerinin hızla değiştiğine dikkat çeken Gökhan Toğrul, bildiğimiz iş ortamının yeniden şekillendiğini ve çalışan bağlılığı kurallarının yeniden yazıldığını vurgulayarak şu değerlendirmeyi yaptı: Çalışan bağlılığı, doğrudan şirketin kazancına etki yapıyor. Çalışanların bağlılık seviyelerinin en yüksek olduğu şirketlerin, çalışanların bağlılık seviyelerinin en düşük olduğu şirketlerle karşılaştırıldıklarında, 2,5 kat daha fazla gelir artışı sağladıkları görülüyor. Hay Group araştırması, günümüzde şirketlerin rekabet güçlerini korumak için ihtiyaç duydukları yetenekli çalışanları kendilerine çekebilecekleri, onları motive edebilecekleri ve elde tutabilecekleri iklimi yeniden şekillendiren iki önemli etken olduğunu ortaya koyuyor: -Yetenek göçü; 2- Mega trendler. YETENEK GÖÇÜ Hay Group un 26 ülkede yaptığı araştırmanın sonuçları gösteriyor ki global finansal krizin etkileri azalıp ekonomik büyüme arttıkça şirketler yetenek göçüyle karşı karşıya kalacak. Hay Group Türkiye Genel Müdürü Gökhan Toğrul, tüm dünyada çalışanların dörtte birinin 208 yılına kadar iş değiştireceğini öngördüklerini, özellikle 205 yılında işgücü değişiminde ani bir artış yaşanacağını belirtiyor. (Bknz: Çalışanlar yeni iş imkanları arıyor başlıklı tablo.)

2 Çalışanlar yeni iş imkanları arıyor Ekonomik durum ve çalışma şartları iyileştikçe, dünyanın her tarafındaki çalışanlar yeni iş imkanları arıyorlar. Dünyanın 26 ülkesinde işgücü değişim oranı tahmini yaptık. İşgücü değişimi 205 de ani artış gösterecek. İşgücü değişimi ve çalışan sayısı (milyon) 24,0% 23,5% 23,0% 22,5% 22,0% 2,5% 2,0% 20,5% ,0% Total employees (right axis) Employee turnover rate (left axis) 500 Kaynak: Hay Group, Cebr analizi 204 Hay Group. All Rights Reserved 7 Yeni iş imkanları arayan çalışanlar, bu arayışlarını şöyle gerekçelendiriyorlar: - İşimi seviyorum ama doğru fırsat karşıma çıkarsa ayrılırım. - Başka yerde daha iyisini bulursam ayrılmaktan çekinmem. - Ayrılmayı düşünmüyorum ama gelecekte ne olacağını bilemem. Bu yaklaşım çalışan bağlılığını giderek törpülüyor. Ancak Türkiye, araştırma yapılan 26 ülke arasında nispeten iyi bir durumda. Hay Group Türkiye Genel Müdürü Gökhan Toğrul, Türkiye de önümüzdeki beş yıl içinde halen çalıştığı şirkette çalışmaya devam etme niyetinde olanların oranının yüzde 6 olduğunu belirtiyor. Bu oran, örneğin ABD, Almanya ve Japonya dan düşük ama öte yandan örneğin İngiltere, Fransa, Hollanda, İsviçre, Kanada, Rusya dan yüksek. (Bknz: Ülkelere göre işte kalma niyeti başlıklı tablo.)

3 Ülkelere göre işte kalma niyeti Spain Austria Germany Italy USA Japan Turkey Czech Republic UAE Mexico Belgium Russia Canada Brazil Switzerland Thailand Poland Netherlands Malaysia UK Australia India France Hong Kong Singapore China 204 Hay Group. All Rights Reserved Önümüzdeki beş yıl içinde şu anki şirketine bağlı kalma niyetinde olanların oranı (%) te 202 ye göre değişim 8 Spain Austria Germany Italy USA Japan Turkey Czech Republic UAE Mexico Belgium Russia Canada Brazil Switzerland Thailand Poland Netherlands Malaysia UK Australia India France Hong Kong Singapore China 8 MEGA TRENDLER Hay Group araştırması, çalışan bağlılığını etkileyen altı mega trendi ortaya koyuyor ve trendleri şöyle adlandırıyor: -Globalleşme 2.0 -Çevresel kriz. -Demografik değişim. -Bireyselleşme. -Dijital yaşam. -Teknolojik yakınsama. Hay Group Türkiye Genel Müdürü Gökhan Toğrul, çalışan bağlılığı açısından başarılı şirketler ve liderlerin bu mega trendlere uyum sağlayanlar arasından çıkacağına dikkat çekiyor. Bu altı mega trend arasında çalışan bağlılığını en çok etkileyecek olanlar ise sırasıyla şunlar:. Bireyselleşme. 2. Dijital yaşam.

4 3. Demografik değişim. 4. Teknolojik yakınsanma. 5. Globalleşme Çevresel kriz. GLOBALLEŞME Ekonomik güç Batı dan Doğu ya kayacak. - Satın alma gücü artan global bir orta sınıf doğacak. - Yeni pazarların yerel özelliklerine dikkat eden kazanacak. - Şirketlerin stratejilerinin belirlenmesinde yerel katılım artacak. - Merkezi ve bölgesel bölümler arası yakın işbirliği olacak. - Yetenekler de küreselleşecek. - Yeni rakipler ile mücadele başlayacak. - Yaratıcı bakış açıları gerekecek. - Yerel ekip ve kültürlerin öncelikleri önem kazanacak. - Birleşme ve satın almalara uyumlu esnek yapılar olacak. - Beklenmedik ve hızlı bağlılık düşüklükleri yaşanacak. -Bakış açınızı genişletin. İşleri planlarken global davranın, farklı kültürleri çalışmaya dahil edin. 2-Doğru dengeyi tutturun. Yerel birimlere daha fazla bağımsızlık ve kendi iş planlarını yapma özgürlüğü tanıyın ama bu şirketin parçalanmasına neden olmasın. 3-Farklı kültürlere, farklı kültürlerden gelen çalışanların yaklaşımına uyum sağlayın. Onları anlayın, farklılıkları değerlendirip birbirleriyle uyumlu hale getirin. 4-İşbirliğini teşvik edin. Çalışanların işbirliği yapmaları için duygusal özelliklerini, kültürel farkındalıklarını ve dil becerilerini artıran olanaklar sunun. Onlara yurtdışında çalışma fırsatı tanıyın 5-Başarıyı paylaşın. İK yöneticileriniz birinin ya da bir ekibin başarısını diğer çalışanlarla paylaşsın. Başarı paylaşıldıkça bağlılık artıyor. Ancak çalışanla yüz yüze görüşmeleri de eksik etmeyin.

5 ÇEVRESEL KRİZ - İklim değişikliğinin yıkıcı etkisi artacak. - Hammadde kıtlığı artacak (su, maden ve petrol vb.) - Şirketler için yüksek maliyet ve düşen kar oluşacak. - Çalışanlar dahil tüm paydaşlarda çevreye duyarlılık artacak. - Sürdürülebilirlik faaliyetleri önem kazanacak. - Çalışanlar çevre sorunları ile ilgili endişelerine karşılık bekleyecek. - Sürdürülebilirlik talebine karşılık vermek gerekecek. - Çabaların gerçek ve duyarlı olması beklenecek. - Toplumun gözünde saygınlık sağlayacak faaliyetler beklenecek. - Çalışanlara inanacakları bir çevre vizyon verin ve bunun sürdürülebilir olarak hedeflere ulaşmak için gerekli olduğunu vurgulayın. Güçlü bir stratejik bildirim, bağlılık sağlayacaktır. 2- Çalışanların çevre konusundaki duygu ve düşünceleri yoklayın, beklentilerini keşfedin ve bunları manifestolarınızda kullanın. 3- Çevre ile ilgili yaptıklarınızı halka da duyurun. 4- Çevre ile ilgili faaliyetlerinize doğrudan çalışanlarınızı da dahil edin. 5- Yöneticiler, çevre ile ilgili faaliyetleri ve davranışlarıyla çalışanlara örnek olsun.

6 DEMOGRAFİK DEĞİŞİM -Dünya nüfusu artacak ve yaşlanacak. -Batı yaşlanırken Doğu genç nüfusu ile öne çıkacak. -Çift yönlü göçler yaşanacak. -Ortalama ömür ve çalışma hayatı uzayacak. -Farklı kuşaklardan çalışanlar bir arada olacak. -Liderlik becerileri önem kazanacak. -Sosyal güvensizlik artacak. -Farklı çalışan grupları ile farklı şekillerde çalışmak gerekecek. -Farklı beklentileri yönetecek uygulamalar gerekecek. -Beceri kıtlığı yetenek savaşlarını körükleyecek. -Genç çalışanların aşırı terfileri risk oluşturacak. -Genç çalışanlara yer açmamak da bağlılığı azaltacak. -Kuşaklar arası anlayış ve karşılık öğrenme fırsat doğacak. - Farklı yaş gruplarının beklentilerini belirleyin, onları motive eden unsurları anlayın. 2- Demografik değişimin olası sonuçlarını anlayın. Kuşakların bilgi ve deneyimlerinden nasıl faydalanacaksınız, öğrenme ve gelişim ihtiyaçlarını nasıl belirleyeceksiniz, kariyer ve gelecek beklentilerini nasıl yöneteceksiniz, ödül paketlerini nasıl oluşturacaksınız inceleyin. 3- Eğitimi kişiselleştirin. Öğrenme ve gelişimleri kuşaklar ile uyumlu hale getirin. Bilgi paylaşımını sağlayacak ortak çalışma platformları oluşturun. Yöneticileri farklı kuşakları yönetme konusunda eğitin. 4- Politikalarınızı uyumlu hale getirin. Esnek çalışma, esnek yan haklar ve ücret sistemleri, farklı kariyer yolları ve uygulamaların etkin iletişimi ile düzenlemelerinizi çeşitlendirin, kuvvetlendirin. 5- Güven oluşturun. Mentorluk programları ve kuşaklar arası takımlar, karşılıklı güvene destek olacaktır.

7 6- Gelecek için plan yapın. Kritik ve önemli rolleri belirleyin ve yedekleme planlarından emin olun. Planlarınızı uzun vadeli ihtiyaçlar ile eşleştirin. BİREYSELLEŞME -Zenginleşen orta sınıfın seçim özgürlüğü artacak. -Yeni seçenekleri değerlendirme arzusu artacak. -Para, tek karar verme unsuru olmayacak. -Kendini geliştirme, takdir ve iş-yaşam dengesi öne çıkacak. -Toplu çözümler yerine bireysel beklentiler önemli olacak. -Tek mesaj yerine bireysel iletişim beklentisi artacak. -İş tanımları, gelişim planları ve kariyer yolları kişiselleşecek. -Çalışanın yönlendirdiği uygulamalar öne çıkacak. -Sınırları iyi çizilmiş bir bağımsızlık ortamı yaratılacak. -Liderlerin beceri portföylerini genişletmeleri gerekecek. -Koçluk ve mentorluk, liderlerin ajandalarında %30 oranında yer kaplayacak. -Çalışanın şirketi sahiplenmesini sağlayın. Onlara, kendi gelişimlerini yönetecekleri imkanlar sağlayın; davranışlarını, karakter özelliklerini, öğrenme ihtiyaçlarını belirlesinler. 2-Bireylerin, kişisel hedeflerini takım ve şirketin üzerinde tutmamaları gerekir. Bu nedenle sınırlar koyun. Ama performans yönetimi ve ödüllendirmenin de kişisel hedeflerin, takım ve şirketin hedeflerinden önce gelemeyeceğini yönünde olduğunu güvence altına alın. 3-Şirket içi eğitimi, kişilere uygun olarak çeşitlendirin. 4-Bireysel takdir, çok önemli bir motivasyon unsurudur, özendirin. Çalışanların birbirlerini övecekleri platformlar oluşturun. 5-Sürekli geribildirimi cesaretlendirin. Çalışanların iş yaparken ortaya çıkan sorunlara dikkat çekebilecekleri forumlar oluşturup birbirlerine yorumlar yazmalarını sağlayın. 6-Çalışanların bilgi paylaşımını olanaklı kılın. Bu bilgilere ulaşabilecekleri kaynakları açık hale getirin. Birbirlerinin becerilerinden faydalanma fırsatları oluşturun.

8 DİJİTAL YAŞAM - Web, sosyal medya, mobil teknolojiler iş yapış biçimini etkileyecek. - Sürekli çevrimiçi (online) olma kültürü, iş-yaşam dengesini bozacak. - Genç kuşaklar sanal ortamlarda etkili olacak. - Sanal alanlar müşterilerimizi bizim bir parçamız yapacak. - Rekabet farklı platformlara taşınacak. - Liderlerin farklı coğrafyalardaki takımları yönetmesi gerekecek. - Liderlerin az ama doğru veri ile doğru kararlar almaları beklenecek. - İşveren-çalışan güç dengesi değişecek. - Yaratılan şeffaflık ortamı, iyi/kötü bilgileri dünya ile paylaşacak. - Yetenekli çalışanlara kolay ulaşma fırsatı doğacak. - Çalışanlar, fırsatları ve imkanları kolayca karşılaştırabilecek. - Çalışan bağlılığı, güven ve etik standartlardan etkilenecek. - İş-yaşam dengesini kurma ihtiyacı öne çıkacak. - Hızlı değişen teknoloji, sürekli öğrenmeyi gerekli kılacak. - Teknolojinin güçlü yanlarını şirketinize uyumlandırın 2- İş-yaşam dengesini koruyun. 3- Çalışanlarınızla yüz yüze görüşmeleri sürdürün. 4- Ödüllendirme sisteminizi ve ödüllerinizi gözden geçirin. Ödüllerin, çalışanların beklentilerine uygun olmasını sağlayın. 5- Etkiyi ödüllendirin; personelin nasıl ve ne zaman çalıştığına değil, elde edilen başarıya odaklanın. 6- Beklentileri yönetin; ulaşılabilir olanakları açıklayın ve aşırı taahhütlerde bulunmayın.

9 TEKNOLOJİK YAKINSAMA -Hızla gelişen teknoloji, iş ve özel yaşamı hızla dönüştürecek. -Nano, biyo, bilgi ve bilişsel bilimler bir arada kullanılacak. -Teknolojilerin yakınsaması büyük inovasyonları getirecek. -Yeni ürünler diğerlerini hızla pazardan silecek. -Değişim hızı hayal gücümüzün önüne geçecek. -Belirsizlik ve değişim iş yaşamının parçası olacak. -Yeni işbirlikleri vazgeçilmez olacak, gerektiğinde rakipler ile birlikte çalışılacak. -Değişim, tedirginlik ve güvensizlik oluşturacak. -Çalışanlardan daha fazlası istenecek. -Katkı ve ödül arasındaki alışveriş algısı zarar görecek. -Buluşlar ve getirisinin paylaşımı tartışma doğuracak. -Yüksek etik kurallar ve güven ortamı aranacak. -Becerilerin gelişimi hızlanacak. -Şeffaf olun. Değişim döneminin iletişim kuralı açık, dürüst ve düzenli olmak tır. Bu, güveni artıracaktır. 2-Değişimin getirdiği gelişim fırsatlarını çalışanlarınıza duyurun. 3-Çalışanla iletişimi orta kademeden yürütün. Çünkü değişimi anlamlandırma rolü önemlidir ve yönetim kademesinin bu alandaki tutarsızlığı değişimin hızını azaltır. 4-Çalışanları ve hatta ailelerini bu değişim yolculuğuna dahil edin. 5-Geçmişten ders çıkarın. Önceki değişim programlarının hata ve başarılarını gözden geçirin. 6-Çalışanlara yeni beceriler kazandırın. Genç çalışanlar ile başlayarak, kuşaklar arası öğrenme süreçlerinden faydalanın.

Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller

Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller Duygusal ve sosyal becerilere sahip Genç profesyoneller Y jenerasyonunun internet bağımlılığı İK yöneticilerini endişelendiriyor. Duygusal ve sosyal becerilere sahip genç profesyonel bulmak zorlaştı. İnsan

Detaylı

2017 VISION TRENDLER

2017 VISION TRENDLER 2017 VISION TRENDLER Accenture Technology Vision 2017, akıllı işletmeler çağında insanların daha fazlasını başarmalarına imkan sağlayacak beş teknoloji trendini tanımlıyor. TECH VISION ÇALIŞMASI 16 ENDÜSTRİ

Detaylı

Tekstil ve Makine Sektörüne Genel Bir Bakış

Tekstil ve Makine Sektörüne Genel Bir Bakış Tekstil ve Makine Sektörüne Genel Bir Bakış Teks'l Sektörüne Genel Bakış Teks%l Sektörü Teks'l sektörü ülkemizin geleneksel sanayi kollarından olup sanayi ve ihracaaa başarı öyküsünün mihenk taşlarından

Detaylı

DÜNYA İTHALATÇILAR LİSTESİ

DÜNYA İTHALATÇILAR LİSTESİ DÜNYA İTHALATÇILAR LİSTESİ 392410 GTİP kodlu Metal Mobilya başlığı için yılı verilerine göre sıralanmış ithalatçı tablosudur. Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Fransa ve İngiltere önemli pazarlar arasındadır.

Detaylı

Avrupalı liderler baskıcı, Türk liderler ise dostane

Avrupalı liderler baskıcı, Türk liderler ise dostane Avrupalı liderler baskıcı, Türk liderler ise dostane Dünyada yaşanan ekonomik kriz liderlik stillerinde de değişikliğe yol açtı. Hay Group'un liderlik stilleri üzerine yaptığı araştırmaya göre, özellikle

Detaylı

İhracat-İthalat

İhracat-İthalat 8456 8456 Grubu: Herhangi bir maddenin aşındırılarak, lazerle, diğer ışın veya foton ışınıyla, ultrasonik, elektro -erozyon, elektro -kimyasal, elektron ışını, iyonik ışın veya plazma arkı yöntemleri ile

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

Medya Paylaşım Toplantıları 15

Medya Paylaşım Toplantıları 15 Medya Paylaşım Toplantıları 15 Gündemdeki Konular Reklam Yatırımları - Metodoloji - 2013 Reklam Yatırımları ve Analizler Gündemdeki Konular Reklamcılar Derneği 30. Yılı Reklamcılar Derneği kuruluşundan

Detaylı

ÇalıĢan bağlılığı için Ģirketlerde iģ ve yaģam dengesinin kurulması Ģart

ÇalıĢan bağlılığı için Ģirketlerde iģ ve yaģam dengesinin kurulması Ģart ÇalıĢan bağlılığı için Ģirketlerde Hay Group un Çalışan Bağlılığı Araştırması sonuçları, şirketlerdeki İş-Yaşam Dengesi ni gözler önüne seriyor. Araştırma; dünyadaki çalışan değişim oranlarının İş- Yaşam

Detaylı

VI. Çözüm OrtaklığıPlatformu

VI. Çözüm OrtaklığıPlatformu VI. Çözüm OrtaklığıPlatformu Yarınki İnsan Yönetimi 2020 ye Doğru Çalışma Hayatının Geleceği* Murat DEMİROĞLU Gündem Giriş 2020 yılındaki dünya ve işhayatıyla ilgili 3 farklısenaryo - Mavi Dünya - Yeşil

Detaylı

Yıl 2020: Yönetim ve Liderlik Murat Demiroğlu 7 Aralık 2010

Yıl 2020: Yönetim ve Liderlik Murat Demiroğlu 7 Aralık 2010 www.pwc.com/tr IX. Çözüm OrtaklığıPlatformu Yıl 2020: Yönetim ve Liderlik Murat Demiroğlu 7 Aralık 2010 Yıl 2020: Çalışma Hayatının Geleceği Managing tomorrow s people: The future of work in 2020 2020

Detaylı

Çalışanlarınızı farklı şekilde motive etmeyi ve işyerinde coşkuyu, motivasyonu ve bağlılığı nasıl ÇALIŞANLARINIZ MOTİVE OLUYORLAR MI?

Çalışanlarınızı farklı şekilde motive etmeyi ve işyerinde coşkuyu, motivasyonu ve bağlılığı nasıl ÇALIŞANLARINIZ MOTİVE OLUYORLAR MI? Dale Carnegie Akademi nin Liderlik Klavuzu: ÇALIŞANLARINIZ MOTİVE OLUYORLAR MI? Çalışanlarınızı farklı şekilde motive etmeyi ve işyerinde coşkuyu, motivasyonu ve bağlılığı nasıl artıracağınızı öğrenin.

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

400 HbA1c test veya 200 HbA2/F/A1c test 220-0375 D-10 Printer Kağıdı...10 rulo Lyphochek Diabet Kontrol ikiseviye (2 seviyeden 3 adet)...

400 HbA1c test veya 200 HbA2/F/A1c test 220-0375 D-10 Printer Kağıdı...10 rulo Lyphochek Diabet Kontrol ikiseviye (2 seviyeden 3 adet)... H e m o g l o b i n T e s t i D-10 HbA 1c, HbA 2 ve HbF Eşsiz Destek Bio-Rad dünya çapında servis ve destek ekibiyle HbA1c testi konusunda uzun yıllardır destek vermektedir. D-10 size güvenen hastalar

Detaylı

İHRACAT-İTHALAT

İHRACAT-İTHALAT 8462 8462:Metalleri dövme, çekiçleme veya kalıpta dövme suretiyle işlemeye mahsus takım tezgâhları (presler dahil); metalleri kavislendirmeye, katlamaya, düzeltmeye, makasla kesmeye, zımbalı kesmeye, taslak

Detaylı

UN SEKTÖRÜ DIŞ PAZAR ARAŞTIRMASI

UN SEKTÖRÜ DIŞ PAZAR ARAŞTIRMASI UN SEKTÖRÜ DIŞ PAZAR ARAŞTIRMASI İTHALAT HARİTASI yılı verilerine göre 4.718.029.000$ büyüklüğü olan pazarın en büyük alıcısı Irak ve ardından Afganistandır. Son 5 yıllık verilere göre Pazar yılında az

Detaylı

İhracat-İthalat

İhracat-İthalat 8463 8463: Metalleri veya sermetleri talaş kaldırmadan işlemeye mahsus diğer takım tezgâhları 8463.1: Çubuk, boru, profil, tel veya benzerlerini çekme makinaları 8463.2: Diş açma makinaları 8463.3: Tel

Detaylı

GLOBAL EKONOMİK GELİŞMELERİN SAĞLIK SEKTÖRÜNE ETKİLERİ. Uğur Genç CEO Memorial Sağlık Grubu

GLOBAL EKONOMİK GELİŞMELERİN SAĞLIK SEKTÖRÜNE ETKİLERİ. Uğur Genç CEO Memorial Sağlık Grubu GLOBAL EKONOMİK GELİŞMELERİN SAĞLIK SEKTÖRÜNE ETKİLERİ Uğur Genç CEO Memorial Sağlık Grubu Sunum İçeriği n Türkiye Sağlık Sektörünün Büyüklüğü n Global Ekonominin Büyüme Etkisi n Kur Değişimi ve Faiz Etkisi

Detaylı

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 2016 1863 Robert Kolej 1912 Mühendislik Okulu (İnşaat, Elektrik ve Makine) 1971 Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora

Detaylı

SAY 211 SAĞLIK EKONOMİSİ

SAY 211 SAĞLIK EKONOMİSİ SAY 211 SAĞLIK EKONOMİSİ Sağlık Ekonomisi Nedir? YRD. DOÇ. DR. EMRE ATILGAN SAY 211 SAĞLIK EKONOMİSİ - YRD. DOÇ. DR. EMRE ATILGAN Sağlık Ekonomisinin Tanımı Sağlık ekonomisi, ekonomi biliminin (özelde

Detaylı

Geleceğin Muhasebe Meslek Mensubunda Olması Gerekli olan Yetkinlikler

Geleceğin Muhasebe Meslek Mensubunda Olması Gerekli olan Yetkinlikler Geleceğin Muhasebe Meslek Mensubunda Olması Gerekli olan Yetkinlikler Muhasebe Mesleğine Yön Verecek Etkenler Yasal Düzenlemeler ve Yasal Kurumlar Dijital Teknoloji Değişim Paydaş Taleplerindeki Farklılaşma

Detaylı

Şirketlerde Liderlik Araştırması Rapor Sunumu 12 Şubat 2015 İnsan Kaynakları Zirvesi. GfK 2015 Şirketlerde Liderlik Araştırması Şubat 2015 1

Şirketlerde Liderlik Araştırması Rapor Sunumu 12 Şubat 2015 İnsan Kaynakları Zirvesi. GfK 2015 Şirketlerde Liderlik Araştırması Şubat 2015 1 Şirketlerde Liderlik Araştırması Rapor Sunumu 12 Şubat 2015 İnsan Kaynakları Zirvesi GfK 2015 Şirketlerde Liderlik Araştırması Şubat 2015 1 İnsan Kaynakları nın ajandasında neler var? Hiyerarşik yapıdan

Detaylı

YÖNETİM VE LİDERLİK BECERİLERİNİ GELİŞTİRME PROGRAMLARI

YÖNETİM VE LİDERLİK BECERİLERİNİ GELİŞTİRME PROGRAMLARI YÖNETİM VE LİDERLİK BECERİLERİNİ GELİŞTİRME PROGRAMLARI YÖNETİM VE LİDERLİK BECERİLERİNİ GELİŞTİRME PROGRAMLARI 01 02 03 YÖNETİM VE LİDERLİK BECERİLERİNİ GELİŞTİRMEK YÖNETİCİLER İÇİN KOÇLUK BECERİLERİ

Detaylı

2013 Steinbeis Partner for innovation www.steinbeis.de. Technology.Transfer.Application.

2013 Steinbeis Partner for innovation www.steinbeis.de. Technology.Transfer.Application. 2013 Steinbeis Partner for innovation www.steinbeis.de Technology.Transfer.Application. Steinbeis Merkezi Haus der Wirtschaft Willi-Bleicher-Str. 19 70174 Stuttgart Almanya Haus der Wirtschaft, Stuttgart

Detaylı

MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER

MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER MİSYON, VİZYON VE DEĞERLER KURUMSAL KÜLTÜRÜMÜZ VE DEĞERLERİMİZ KURUMSAL KÜLTÜRÜMÜZ VE DEĞERLERİMİZ GÜVEN Dürüstlüğümüz, doğruluğumuz ve etik iş uygulamalarımız ile güven kazanırız. Doğruluk ve yüksek

Detaylı

Bursa Yenileşim Ödülü Başvuru Raporu

Bursa Yenileşim Ödülü Başvuru Raporu 1- YENİLEŞİM YÖNETİMİ / LİDERLİK Liderler, yenilikçi bir kurum için gerekli olan ihtiyaçlar doğrultusunda; Yenileşim doğrultusunda vizyonu oluştururlar, Strateji ve politikaları tanımlarlar, Farkındalık

Detaylı

1 2.ADIM. Profesyonel, Etik, Pozitif Değişim Sağlayan KOÇLUK! BİZİ DAHA YAKINDAN TANIYIN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN 3.ADIM .ADIM

1 2.ADIM. Profesyonel, Etik, Pozitif Değişim Sağlayan KOÇLUK! BİZİ DAHA YAKINDAN TANIYIN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN 3.ADIM .ADIM BİZİ DAHA YAKINDAN TANIYIN 212 Derece Koçluk Akademisine hoş geldiniz! Profesyonel, Etik, Pozitif Değişim Sağlayan KOÇLUK! Binlerce kilometrelik seyahatler, küçük bir adımla başlar. -Lao Tzu 1 2.ADIM.ADIM

Detaylı

İŞLETME 2020 MANİFESTOSU AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK

İŞLETME 2020 MANİFESTOSU AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK İŞLETME 2020 MANİFESTOSU AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK Daha kapsayıcı bir toplum için sözlerini eyleme dökerek çalışan iş dünyası ve hükümetler AVRUPA DA İHTİYACIMIZ OLAN GELECEK Avrupa da önümüzdeki

Detaylı

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI ÇORLU CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY EĞİTİMLER BAŞLIYOR 2018 OCAK - ŞUBAT - MART EĞİTİM PROGRAMI

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI ÇORLU CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY EĞİTİMLER BAŞLIYOR 2018 OCAK - ŞUBAT - MART EĞİTİM PROGRAMI ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI ÇORLU CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY EĞİTİMLER BAŞLIYOR OCAK - ŞUBAT - MART EĞİTİM PROGRAMI OCAK PROGRAMI Marka/Patent Eğitimi (Ezel ŞAHİN & Hüseyin CAN) Marka; Marka Tanımı

Detaylı

İstanbul Menkul Kõymetler Borsasõ. Osman Birsen

İstanbul Menkul Kõymetler Borsasõ. Osman Birsen İstanbul Menkul Kõymetler Borsasõ Osman Birsen İstanbul Menkul Kõymetler Borsasõ Başkanõ 1 Ana Başlõklar 1 Hukuki ve genel altyapõ 2 Likidite ve getiri 3 Projeler 4 Uluslararasõ konum 2 -1- Hukuki ve Genel

Detaylı

tepav Etki analizi neden önemlidir? Güven Sak Ankara, 22 Şubat 2007 economic policy research foundation of turkey

tepav Etki analizi neden önemlidir? Güven Sak Ankara, 22 Şubat 2007 economic policy research foundation of turkey tepav economic policy research foundation of turkey Etki analizi neden önemlidir? Güven Sak Ankara, 22 Şubat 27 Etki analizi neden önemlidir? Slide 2 Türk kamuoyunda AB üyeliğine olan destek azalıyor 8

Detaylı

UZUN BİR YOLDA SOLUKSUZ KALMAMAK İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞALIM Geçmişten Geleceğe Güven İnşa Ediyoruz Sloganı ile çıktığımız bu yolda, EGEA Danışmanlık olarak firmalar üzerindeki ortak tespitimiz, FİRMANIN Geçmişi

Detaylı

Dijital Çağda Mendeley ve Siz. Dr.Başak Candemir 1

Dijital Çağda Mendeley ve Siz. Dr.Başak Candemir 1 Dijital Çağda Mendeley ve Siz Dr.Başak Candemir 1 Gündem Mendeley nedir? Dünyada Mendeley Mendeley ın Türkiye için önemi Mendeley le yapabilecekleriniz Yol haritası 2 Mendeley nedir? Mendeley yayınları

Detaylı

Güvene dayalı felsefemiz dünyanın her

Güvene dayalı felsefemiz dünyanın her En çok satılan kitapların yazarı Robert Levering tarafından 1992 yılında ABD de kurulmuştur 25 yıldır dünya çapındaki en iyi işyerlerini analiz ve tespit etmekteyiz. 25 yıllık araştırma ve milyonu aşkın

Detaylı

Türkiye Ekonomisinde Büyüme ve Rekabet Politikası

Türkiye Ekonomisinde Büyüme ve Rekabet Politikası tepav Türkiye Ekonomisinde Büyüme ve Küreselleşme Rekabet Politikası ve kriz Slide 1 türkiye ekonomi politikaları araştırma vakfı Türkiye Ekonomisinde Büyüme ve Rekabet Politikası Güven Sak Ankara, 26

Detaylı

UYGULAMALI EĞİTİM KALICI ÖĞRENİM

UYGULAMALI EĞİTİM KALICI ÖĞRENİM UYGULAMALI EĞİTİM KALICI ÖĞRENİM ARS Training, profesyonel iş dünyasında gereksinim duyulan eğitim ve danışmanlık hizmetlerini bütünsel yaklaşımla, duygu ve davranışları temel alarak uygulayan bir eğitim

Detaylı

Yıldızını Bul Ödüllendir

Yıldızını Bul Ödüllendir Yıldızını Bul Ödüllendir Global ölçekte çalışan, takdir ve ödüllendirme platformu BIGGSTARS Biggstars, çalışan takdir ve sosyal ödüllendirme uygulamasında, şirket çalışanları kurum değerleri çerçevesinde

Detaylı

Finans Fonksiyonları Değişimi Nasıl Yönetmeli? Fırsatlar ve Tehditler

Finans Fonksiyonları Değişimi Nasıl Yönetmeli? Fırsatlar ve Tehditler www.pwc.com.tr Finans Fonksiyonları Değişimi Nasıl Yönetmeli? Fırsatlar ve Tehditler 15. Çözüm Ortaklığı Platformu Finans Birimlerinde Değişim Mega trendlerin oyun kurallarını değiştirmesi iş modellerini

Detaylı

İŞİNİZİ İLERLETMEK İÇİN DEĞİŞİMİ YÖNETMEK

İŞİNİZİ İLERLETMEK İÇİN DEĞİŞİMİ YÖNETMEK Değişim her başarılı şirket için çok önemli bir unsurdur. Bununla beraber örgütsel değişim çoğunlukla yıkıcı olarak görülür. Bu durumda çalışanlarınızın gerçekleştireceğiniz değişimi istemesini nasıl sağlayabilirsiniz?

Detaylı

Tarım & gıda alanlarında küreselleşme düzeyi. Hareket planları / çözüm önerileri. Uluslararası yatırımlar ve Türkiye

Tarım & gıda alanlarında küreselleşme düzeyi. Hareket planları / çözüm önerileri. Uluslararası yatırımlar ve Türkiye Fırsatlar Ülkesi Türkiye Yatırımcılar için Güvenli bir Liman Tarım ve Gıda Sektöründe Uluslararası Yatırımlar Dr Mehmet AKTAŞ Yaşar Holding A.Ş. 11-12 Şubat 2009, İstanbul sunuş planı... I. Küresel gerçekler,

Detaylı

ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011

ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011 ÇALIŞMA RAPORU KONU: TURİZM YÖNETİMİ PROGRAM: TURİZM YÖNETİMİ VE PLANLAMA TÜRÜ/SÜRESİ: LİSANSÜSTÜ DİPLOMA, 04/10/2010 01/10/2011 HAZIRLAYAN: MURAT KOÇAK Müfettiş KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Teftiş Kurulu

Detaylı

İnsan Kaynakları Yönetimi. Prof. Dr. Dursun BİNGÖL Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1. BÖLÜM

İnsan Kaynakları Yönetimi. Prof. Dr. Dursun BİNGÖL Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1. BÖLÜM İnsan Kaynakları Yönetimi Prof. Dr. Dursun BİNGÖL Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1. BÖLÜM Giriş Sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçiş, İletişim ve bilgi işleme teknolojisindeki

Detaylı

2014-2015 KAIZEN AKADEMİ EĞİTİM KATALOĞU

2014-2015 KAIZEN AKADEMİ EĞİTİM KATALOĞU 2014-2015 KAIZEN AKADEMİ EĞİTİM KATALOĞU KAIZEN EĞİTİM KATALOĞU İÇİNDEKİLER TABLOSU KALİTE YÖNETİM EĞİTİMLERİ... 2 A. Kalite Yönetim Sistemi Programı... 2 A1. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemleri Bilgilendirme

Detaylı

DIŞ PAZAR ARAŞTIRMASI

DIŞ PAZAR ARAŞTIRMASI BURHANİYE TİCARET ODASI 04.07.21. TAVUK YUMURTASI (GALLUS DOMESTICUS) ÜRETİCİLERİNİN İHRACAT POTANSİYELLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ GTIP 04.07.21 Tavuk Yumurtası (Gallus Domesticus) DIŞ PAZAR ARAŞTIRMASI

Detaylı

LİNİK ARAŞTIRMALARDA NEREDEYİZ? Dr. Ecz. Nihan BURUL BOZKURT Daire Başkanı 9 Mayıs 2018

LİNİK ARAŞTIRMALARDA NEREDEYİZ? Dr. Ecz. Nihan BURUL BOZKURT Daire Başkanı 9 Mayıs 2018 LİNİK ARAŞTIRMALARDA NEREDEYİZ? Dr. Ecz. Nihan BURUL BOZKURT Daire Başkanı 9 Mayıs 2018 İlaç Geliştirme Aşamaları Klinik Öncesi Çalışmalar Klinik Araştırmalar Ruhsat Sonrası Çalışmalar Keşif Formülasyon

Detaylı

YÖNETİCİ YETİŞTİRME VE GELİŞTİRME EĞİTİM PROGRAMI İÇERİĞİ

YÖNETİCİ YETİŞTİRME VE GELİŞTİRME EĞİTİM PROGRAMI İÇERİĞİ YÖNETİCİ YETİŞTİRME VE GELİŞTİRME EĞİTİM PROGRAMI İÇERİĞİ 2017 HEDEF KİTLE: Yöneticilik görevine yeni başlayanlar Yönetim pozisyonunda bulunanlar Şirket içi potansiyel yönetici adayları YÖNETİM DAVRANIŞI

Detaylı

İnsan Kaynakları Süreçlerinde Dijitalleşme Endeksi Araştırması

İnsan Kaynakları Süreçlerinde Dijitalleşme Endeksi Araştırması www.pwc.com.tr/yetkin-ik İnsan Kaynakları Süreçlerinde Dijitalleşme Endeksi Araştırması Kariyer.net & İş yaşamının geleceğine etki edecek 5 Megatrend ve Yetenek Yönetimi Stratejilerine Etkileri 1 2 3 4

Detaylı

Anket Sonuçları: Yabancı Ülke Yöneticileri

Anket Sonuçları: Yabancı Ülke Yöneticileri sıdır Anket Sonuçları: Yabancı Ülke Yöneticileri 1. Farklı ülkeden gelen CEO / Ülke Yöneticiniz nereden geliyor? Yabancı ülke yöneticilerinin %42'si Batı Avrupa veya Birleşik Devletlerden, %58'i ise gelişmekte

Detaylı

Sağlık Hizmeti Modelleri, Karşılaştırmalar

Sağlık Hizmeti Modelleri, Karşılaştırmalar Sağlık Hizmeti Modelleri, Karşılaştırmalar AB Eşleştirme Projesi, Ankara 5. Eğitim haftası Klaus Halla Geliştirme Müdürü 29.11.2011 Unitec States Luxembourg (1) Norway Switzerland Austria Iceland Belgium

Detaylı

Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler

Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler Kazananlar Konferansı 26 Şubat 2015 Seyhun Araz Üretim Müdürü Coca-Cola İçecek Bursa Fabrika Coca-Cola İçecek Coca-Cola Sistemi içinde en büyük 6. şişeleyici Faaliyet

Detaylı

5Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU

5Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU 5Element Eğitim ve Danışmanlık EĞİTİM KATALOĞU 2016 Çatışma Yönetimi: Kişi, Ekip ve Organizasyon Değişimi Koçluk Yaklaşımı ile Yönetmek Eğiticinin Eğitimi: Eğitime ve Kişiye Özel Ekip Yönetimi: Bütünsel

Detaylı

Doğruların buluştuğu adres...

Doğruların buluştuğu adres... M E D I A Doğruların buluştuğu adres... İletişim Sanattır Firmaların kıyasıya rekabet ettikleri Etnik Pazar sürekli yeniliklere açıktır. Reklam stratejileri yapılırken hedef kitlenin doğru bir şekilde

Detaylı

Türkiye, Avrupa nın en girişimci ülkesi

Türkiye, Avrupa nın en girişimci ülkesi Amway Avrupa nın Dünya Girişimcilik Haftası na özel 12 Avrupa ülkesinde yaptırdığı Girişimcilik Anketi sonuçları açıklandı! Türkiye, Avrupa nın en girişimci ülkesi Amway Avrupa tarafından yaptırılan 2011

Detaylı

2016 Elektrifikasyon Ürünleri bölümü Profil

2016 Elektrifikasyon Ürünleri bölümü Profil 2016 Elektrifikasyon Ürünleri bölümü Profil Slayt 1 Elektrifikasyon Ürünleri bölümü Genel bakış ~41,000 çalışan $ 9,6 milyar Gelir (2015) Bulunduğu +100 ülke sayısı Üretim Tesisleri +100 Günde 1,5 milyon

Detaylı

FATİH PROJESİ OKUL TEKNOLOJİ PLANI

FATİH PROJESİ OKUL TEKNOLOJİ PLANI OKUL TEKNOLOJİ PLANI 1-Liderlik ve Vizyon 2-Öğrenme ve Öğretme 3-Üretkenlik ve Üstlenilen Görevler 4-Destek Yönetim ve İşlemler 5-Değerlendirme 6-Sosyal Yasal ve Etik Konular Kısa Vade Orta Vade Uzun Vade

Detaylı

TERSİNE MENTORLUK. Tersine Mentorluk İlişkisinin Özellikleri

TERSİNE MENTORLUK. Tersine Mentorluk İlişkisinin Özellikleri TERSİNE MENTORLUK Tersine mentorluk, öğrenmeyi teşvik eden ve jenerasyonlar arası ilişkiyi kolaylaştıran yenilikçi bir mentorluk uygulamasıdır. Mentor rolünde genç ve düşük kıdemli bir kişi bulunurken,

Detaylı

Performans ve Kariyer Yönetimi

Performans ve Kariyer Yönetimi Performans ve Kariyer Yönetimi Doç.Dr. İbrahim Sani MERT (13üncü Hafta) (Kariyer Planlama) KARİYER PLANLAMA Kariyer planlama, bir kişinin bireysel yetenekleri ilgileri, bilgisi ve motivasyon ve diğer özelliklerinin

Detaylı

Yeni yılın ilk çeyreğinin en güçlü istihdam beklentisi Madencilik ve Üretim sektörlerinde

Yeni yılın ilk çeyreğinin en güçlü istihdam beklentisi Madencilik ve Üretim sektörlerinde BASIN BÜLTENİ Yeni yılın ilk çeyreğinin en güçlü istihdam beklentisi Madencilik ve Üretim sektörlerinde ManpowerGroup 2019 birinci çeyrek İstihdama Genel Bakış Araştırması na göre Türkiye de işverenlerin

Detaylı

İşe Dayalı Öğrenme (İDÖ)

İşe Dayalı Öğrenme (İDÖ) İşe Dayalı Öğrenme (İDÖ) Dr. Ö. Sürel Karabilgin 14. Bahar Sempozyumu Antalya 13 17 Nisan 2010 Sunum planı Kavramlar İDÖ tanımı ve içeriği İDÖ tipolojisi Sorunlar Anahtar kavramlar ve anlamları Strateji,

Detaylı

UNIQ Danışmanlık Paketleri.

UNIQ Danışmanlık Paketleri. UNIQ Danışmanlık Paketleri www.uniq-tr.com Operasyonel Verimlilik Etkin ve doğru vardiya planları yapmakta mı zorlanıyorsunuz? Çağrı tahmin modeliniz mi yok? Verimlilik sorunlarınız mı var? Ulaşılabilirlik

Detaylı

Sağlık Sektörünün Bugünü ve Geleceği

Sağlık Sektörünün Bugünü ve Geleceği Sağlık Sektörünün Bugünü ve Geleceği Antalya - 20.04.2018 Uğur GENÇ CEO Memorial Sağlık Grubu Yıkıcı trendler bugün sağlık sektörünü kökten değiştiriyor Bu trendler bakım hizmetinin verilmesi ve finansmanı

Detaylı

tepav Etki Analizi ve TEPAV ın gündemindeki yeri Güven Sak Ankara, 8 Nisan 2008 Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı

tepav Etki Analizi ve TEPAV ın gündemindeki yeri Güven Sak Ankara, 8 Nisan 2008 Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Etki Analizi ve TEPAV'ın Gündemindeki Yeri Slide 1 tepav Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Etki Analizi ve TEPAV ın gündemindeki yeri Güven Sak Ankara, 8 Nisan 2008 Etki Analizi ve TEPAV'ın

Detaylı

28.10.2009. 1. Rakamlarla İş Bankası. 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı. 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz

28.10.2009. 1. Rakamlarla İş Bankası. 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı. 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz Yetenek Yönetimi Bölümü 27 Ekim 2009 1. Rakamlarla İş Bankası 2. İş Bankası Müşteri Odaklı Dönüşüm Programı 3. Yeni İK İş Modeli 4. Misyon, Vizyon ve Çalışma İlkelerimiz 5. Yetenek Yönetimi Yaklaşımımız

Detaylı

NİLÜFER BELEDİYESİ EFQM MÜKEMMELLİK MODELİ VE ÖDÜL BAŞVURUSU

NİLÜFER BELEDİYESİ EFQM MÜKEMMELLİK MODELİ VE ÖDÜL BAŞVURUSU NİLÜFER BELEDİYESİ EFQM MÜKEMMELLİK MODELİ VE ÖDÜL BAŞVURUSU KALİTE YOLCULUĞUMUZ 2000 yılında Kalite Yönetim Bürosu nun kurulması 2002 yılında TSE EN ISO 9001: 2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi 2006

Detaylı

Z Kuşağı Kütüphaneciler ile Birlikte Çalışmaya Ne Kadar Hazırız? Üniversite Kütüphaneleri İçin Bir Değerlendirme

Z Kuşağı Kütüphaneciler ile Birlikte Çalışmaya Ne Kadar Hazırız? Üniversite Kütüphaneleri İçin Bir Değerlendirme Z Kuşağı Kütüphaneciler ile Birlikte Çalışmaya Ne Kadar Hazırız? Üniversite Kütüphaneleri İçin Bir Değerlendirme Öğr.Gör. Sema ÇELİKBAŞ ÜNAK2018 Yeni Nesil Kullanıcılar, Değişen Kütüphaneler 4-6 Ekim 2018,

Detaylı

Kolektif zekayı oluşturmak ve kullanmak isteyen yöneticiler için pratik bir program

Kolektif zekayı oluşturmak ve kullanmak isteyen yöneticiler için pratik bir program Sorunlara farklı açılardan bakıp, değer katarak çözüm üretmek ve akıllıca konuşarak avantaj sağlamak Kolektif zekayı oluşturmak ve kullanmak isteyen yöneticiler için pratik bir program Konuşarak Fark Yaratma

Detaylı

Yeni teşvik sistemi etkisiyle Bireysel Emeklilik Sistemi ne katılım yüzde 30 arttı

Yeni teşvik sistemi etkisiyle Bireysel Emeklilik Sistemi ne katılım yüzde 30 arttı Yeni teşvik sistemi etkisiyle Bireysel Emeklilik Sistemi ne katılım yüzde 30 arttı 2013 yılının başında hayata geçirilen yeni Bireysel Emeklilik Sistemi düzenlemesi, sisteme katılımın bir sene içerisinde

Detaylı

IX. Çözüm OrtaklığıPlatformu. Kriz Sonrasıİç Denetim ve Risk Yönetiminin Değişen Rolü 7 Aralık 2010

IX. Çözüm OrtaklığıPlatformu. Kriz Sonrasıİç Denetim ve Risk Yönetiminin Değişen Rolü 7 Aralık 2010 IX. Çözüm OrtaklığıPlatformu Kriz Sonrasıİç Denetim ve Risk Yönetiminin Değişen Rolü 7 Aralık 2010 Gündem Krizde sürdürülebilirlik Araştırmalara göre risk yönetimine bakışaçısı Risk yönetimi & iç denetim

Detaylı

PERFORMANS DEĞERLEME VE KARİYER YÖNETİMİ

PERFORMANS DEĞERLEME VE KARİYER YÖNETİMİ PERFORMANS DEĞERLEME VE KARİYER YÖNETİMİ «Hiçbir müşteri ürünü satın almaz, ürünün kendisi için yapabileceklerini satın alır.» P.F. Drucker 2 Hayat adeta bir ölçüm ve değerleme sürecidir. Performans Değerleme;

Detaylı

TÜRK HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ VE PAMUK

TÜRK HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ VE PAMUK Shaping Cotton s Future COTTON USA CONFERENCE TÜRK HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ VE PAMUK CEM NEGRİN TGSD BAŞKANI TÜRK EKONOMİSİ GÖSTERGELER 2012 2013 2014 TAHMİNLERİ EKONOMİK BÜYÜME % 2,1 4,0 4,0 MİLLİ GELİR MİLYAR

Detaylı

ÖĞRENME NLP. GELiŞiM. ANALiZ. insan. TAKiP NLP KONFERANS. YETiŞKiN SATIŞ FARKINDALIK. ikna IŞMANLIK. BECERi YÖNETİM. ViZYON KONFERAN.

ÖĞRENME NLP. GELiŞiM. ANALiZ. insan. TAKiP NLP KONFERANS. YETiŞKiN SATIŞ FARKINDALIK. ikna IŞMANLIK. BECERi YÖNETİM. ViZYON KONFERAN. UYUM N N YÖNETİMİ NLP Ri MI N KURUMSAL FARKINDALIK insan ÖĞRENME KONFERANS SATIŞ Merhaba YÖNETİM IŞMANLIK FARKINDALIK izasyon AÇIKLIK OZİTİF ŞÜNCE NLP BECERi GELİŞTİRME STRATEJİ İLETİŞİM EKiP KONTROL DANIŞMANLIK

Detaylı

tepav Biyoteknolojide son yıllarda artan birleşme ve satın alma işlemleri ne anlama geliyor? Haziran2014 N201419 POLİTİKANOTU

tepav Biyoteknolojide son yıllarda artan birleşme ve satın alma işlemleri ne anlama geliyor? Haziran2014 N201419 POLİTİKANOTU POLİTİKANOTU Haziran2014 N201419 tepav Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Selin ARSLANHAN MEMİŞ 1 Yaşam Bilimleri ve Sağlık Politikaları Analisti Biyoteknolojide son yıllarda artan birleşme ve

Detaylı

Yöneticiler için Eğitimleri

Yöneticiler için Eğitimleri Yöneticiler için Eğitimleri Yöneticilik Ve Yönetim Becerilerini Geliştirme İleri Yönetim Teknikleri Hedef Odaklı Yönetim Ve iletişim Yöneticilik Eğitimi Yönetimde Liderlik Ve Motivasyon Yönetim Becerileri

Detaylı

TFF- Futbolda Psikolojik Performans Danışmanı Yetiştirme Eğitimi Ders Notları - 1. Modül 2013, Prof. Dr. Acar BALTAŞ, Psikolog

TFF- Futbolda Psikolojik Performans Danışmanı Yetiştirme Eğitimi Ders Notları - 1. Modül 2013, Prof. Dr. Acar BALTAŞ, Psikolog Futbolda Psikolojik Performans Danışmanı Eğitim Programı Prof. Dr. Acar Baltaş Psikolog 4 Haziran 2013 SON YILLARIN MODA YAKLAŞIMI! İstersen başarırsın! 8/5/2013 8/5/2013 8/5/2013 8/5/2013 8/5/2013 SON

Detaylı

Bir şey değişir, herşey değişir. KOÇLUK HİZMETLERİMİZ.! Hizmet Kataloğu / MART www.martgeldi.com

Bir şey değişir, herşey değişir. KOÇLUK HİZMETLERİMİZ.! Hizmet Kataloğu / MART www.martgeldi.com KOÇLUK HİZMETLERİMİZ Hizmet Kataloğu / MART www.martgeldi.com Gelişim Koçluğu Gelişim Koçluğu, bireyin isteği doğrultusunda, mevcut durumundan arzu ettiği duruma gerçekçi hedeflerle ulaşmasını sağlayan

Detaylı

PERYÖN İNSAN YÖNETİMİ ÖDÜLLERİ İNSAN YÖNETİMİNDE LİDERLİK KATEGORİSİ

PERYÖN İNSAN YÖNETİMİ ÖDÜLLERİ İNSAN YÖNETİMİNDE LİDERLİK KATEGORİSİ 2016-2017 PERYÖN İNSAN YÖNETİMİ ÖDÜLLERİ İNSAN YÖNETİMİNDE LİDERLİK KATEGORİSİ 11/9/2017 White Paper / PERYÖN Yayınlar 2017.30 2016-2017 PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri İnsan Yönetiminde Liderlik kategorisinde

Detaylı

Bursa SYK 2015. Ozlem Unsal, BSI Group Eurasia Ülke Müdürü 14 Ekim 2015, Bursa. Copyright 2012 BSI. All rights reserved.

Bursa SYK 2015. Ozlem Unsal, BSI Group Eurasia Ülke Müdürü 14 Ekim 2015, Bursa. Copyright 2012 BSI. All rights reserved. Bursa SYK 2015 Ozlem Unsal, BSI Group Eurasia Ülke Müdürü 14 Ekim 2015, Bursa Copyright 2012 BSI. All rights reserved. Sunum İçeriği Sürdürülebilirlik Raporlaması Nedir? Sürdürülebilirlik Raporlamasının,

Detaylı

BİLGİ İşletme 2013-2014

BİLGİ İşletme 2013-2014 BİLGİ İşletme 2013-2014 Sosyal Medya Uzmanı Yeni işletme dünyasından birkaç örnek Etik Ticaret Yöneticisi Yeşil Pazarlama Danışmanı Sürdürülebilir Proje Uzmanı Veri bilimcisi Uluslararası Raporlama Uzmanı

Detaylı

İŞVERENLERİN ÇALIŞANLARDAN BEKLENTİLERİ

İŞVERENLERİN ÇALIŞANLARDAN BEKLENTİLERİ İŞVERENLERİN ÇALIŞANLARDAN BEKLENTİLERİ TEMEL YETENEKLER YETENEKLER Okuma: El kitapları, grafikler ve programlar gibi kaynaklardaki yazılı bilgileri bulma, anlama ve yorumlama Yazma: Düşünceleri, fikirleri,

Detaylı

E.G.O. Grubu Kurumsal İlkeleri

E.G.O. Grubu Kurumsal İlkeleri E.G.O. Grubu Kurumsal İlkeleri 1. Müşterimizin hizmetindeyiz! 2. Yenilikçi bir kültüre sahibiz ve gelecek için fikirlerimiz var 3. EGO nun en değerli varlığı biz çalışanlarıyız 4. Tüm iş faaliyetlerimizde

Detaylı

Yükseköğretim Kurumlarında Kalite Süreçleri

Yükseköğretim Kurumlarında Kalite Süreçleri Yyyzaffer Elmas Yükseköğretim Kurumlarında Kalite Süreçleri Prof.Dr.Muzaffer Elmas Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı elmas@yokak.gov.tr WEB tabanlı İç Değerlendirme Raporları ve Performans Göstergeleri

Detaylı

Office Phone:

Office Phone: www.aimdanismanlik.com Office Phone: 0212 698 00 40 İÇİNDEKİLER 1. NEDEN AIM? 2. İŞ ORTAKLARIMIZ ve ÜYE KURUMLAR 3. DANIŞMANLIK HİZMETLERİMİZ 4. İHTİYAÇLARINIZ, RİSKLERİNİZ ve BEKLENTİLERİNİZ NELER? 5.

Detaylı

Merhaba dediğini görün. Şimdi Cisco TelePresence ile gelecek yanınızda.

Merhaba dediğini görün. Şimdi Cisco TelePresence ile gelecek yanınızda. Broşür Merhaba dediğini görün. Şimdi Cisco TelePresence ile gelecek yanınızda. 2010 Cisco ve/veya bağlı kuruluşları. Tüm hakları saklıdır. Bu belge Genel Cisco Bilgileri ni içerir. Sayfa 1/5 Yeni Çalışma

Detaylı

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz...

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... OEM İŞ ORTAKLIĞI NEDİR? MDS ap SAP OEM iş ortaklığı modeli, SAP platformlarını

Detaylı

Bölüm 2. Stratejik Yönetim Süreci ve Unsurları. Stratejik Yönetim Süreci

Bölüm 2. Stratejik Yönetim Süreci ve Unsurları. Stratejik Yönetim Süreci Bölüm 2 Stratejik Yönetim Süreci ve Unsurları Stratejik Yönetim Süreci Stratejik Yönetim Süreci, İşletmenin uzun dönemde yaşamını devam ettirmesine ve sürdürülebilir rekabet üstünlüğü sağlamasına yönelik

Detaylı

AOSB 2017 EĞİTİM PROGRAMI. Eğitimin Konusu : Yetenek Yönetimi (Çalışanı Elde Tutma) Eğitim Tarihi : 16 Mayıs 2017 Eğitim Hedef Kitlesi :

AOSB 2017 EĞİTİM PROGRAMI. Eğitimin Konusu : Yetenek Yönetimi (Çalışanı Elde Tutma) Eğitim Tarihi : 16 Mayıs 2017 Eğitim Hedef Kitlesi : Eğitimin Konusu : Yetenek Yönetimi (Çalışanı Elde Tutma) Eğitim Tarihi : 16 Mayıs 2017 Eğitim Hedef Kitlesi : Mevcutta ekip yöneten veya gelecekte ekip yönetimi rollerine hazırlanan çalışanlar Mevcut rolünde

Detaylı

BASIN BÜLTENİ. Reklamcılar farklı eğitimlerden geliyorlar...

BASIN BÜLTENİ. Reklamcılar farklı eğitimlerden geliyorlar... BASIN BÜLTENİ Hitay Yatırım Holding firmalarından Türkiye nin en büyük online araştırma şirketi DORinsight tarafından yapılan Reklam Çalışanları Memnuniyeti ve Beklentileri araştırması tamamlandı. Araştırmada

Detaylı

Kariyer Günleri Sunumu Ekim 07

Kariyer Günleri Sunumu Ekim 07 Kariyer Günleri Sunumu Ekim 07 Adnan Erdoğmuş İK Müdürü, HP Türkiye 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice Bambaşka bir şirket

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2016 / 36

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2016 / 36 İstanbul, 05 Nisan 2016 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO : 2016 / 36 KONU : İnternet Servis Sağlayıcılığı Hizmetlerinde Özel İletişim Vergisi (ÖİV) Uygulaması (14 Seri Nolu Özel İletişim Vergisi Genel Tebliği)

Detaylı

KOÇLUK NEDİR? İNCİ TOKATLIOĞLU Profesyonel Koç-Uzman Eğitimci

KOÇLUK NEDİR? İNCİ TOKATLIOĞLU Profesyonel Koç-Uzman Eğitimci KOÇLUK NEDİR? İNCİ TOKATLIOĞLU Profesyonel Koç-Uzman Eğitimci Neden Koçluk? İnsanların günlük koşuşturma içinde hayatlarının bazı yönlerinde dengenin kaçtığını fark edemez. (iş, aile, dostlar ve kendimiz

Detaylı

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS

DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS DERS KODU DERS ADI İÇERİK BİLİM DALI T+U+KR AKTS 345000000000506 Çokuluslu Şirket Stratejileri Dersin amacı, katılımcılarla çokuluslu şirketlerin küresel YÖNETİM 3+0+3 6 rekabetlerle üstünlük sağlayabilecekleri

Detaylı

16,85 14,61 6,74 1,12 2,25

16,85 14,61 6,74 1,12 2,25 Hakan Aytekin KPMG Türkiye Risk Yönetimi Danışmanlığı Bölüm Başkanı, Şirket Ortağı 2016 Akis Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş., KPMG International Cooperative'in üyesi bir Türk

Detaylı

Stratejik Pazarlama Planlaması. Tolga DURSUN

Stratejik Pazarlama Planlaması. Tolga DURSUN Stratejik Pazarlama Planlaması Tolga DURSUN 1 İŞLETME YÖNETİM SÜRECİ PLANLAMA UYGULAMA DENETLEME o Amaçları Belirleme o Strateji ve taktikleri belirleme Örgütleme Kadrolama Yürütme Performans sonuçlarını

Detaylı

Maslow (İhtiyaçlar Hiyerarşisi)

Maslow (İhtiyaçlar Hiyerarşisi) Kariyer q Kişinin yaşamı boyunca edindiği ilgili deneyimleridir. q Bir kişinin bütün yaşamı boyunca üstlendiği işlerin tümüdür. q Kişinin yaşamı boyunca sahip olduğu bir dizi iş ve bu işlere katılımı konusundaki

Detaylı

Sosyal Diyaloğun Ekonomik Kalkınma ve Büyümeye Katkısı

Sosyal Diyaloğun Ekonomik Kalkınma ve Büyümeye Katkısı Sosyal Diyaloğun Ekonomik Kalkınma ve Büyümeye Katkısı Üç Taraflı Uluslararası Konferans Ankara, 12 Mayıs 2017 Duncan Campbell, Misafir Öğretim Üyesi, Cornell Üniversitesi Philippe Egger, İstihdam ve Emek

Detaylı

Evrensel Taşınmaz Geliştirme ve Ticaret Ltd. Şti.

Evrensel Taşınmaz Geliştirme ve Ticaret Ltd. Şti. Evrensel Taşınmaz Geliştirme ve Ticaret Ltd. Şti. 2017 EVRENSEL LTD. Evrensel Ltd., müşterilerinin gayrimenkul yatırımlarında yenilikçi, yaratıcı ve güvenilir çözüm ortağıdır. 2009 yılında kurulmuş olan

Detaylı

EN BEĞENİLENLER 70 CAPITAL 12 / _071_072_CP_12.indd 2 11/26/16 6:44 PM

EN BEĞENİLENLER 70 CAPITAL 12 / _071_072_CP_12.indd 2 11/26/16 6:44 PM EN BEĞENİLENLER 70 CAPITAL 12 / 2016 Türkiye nin En Beğenilen Şirketleri araştırmasının 16 ncısında dikkat çekici değişimler var. 2013, 2015 yıllarının lideri Koç Holding, liderlik koltuğuna iyice yerleşti.

Detaylı

AJANDA HAKKIMIZDA EĞİTİMLERİMİZ. Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz. Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz

AJANDA HAKKIMIZDA EĞİTİMLERİMİZ. Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz. Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz AJANDA HAKKIMIZDA Biz Kimiz? Vizyonumuz Misyonumuz Değerlerimiz EĞİTİMLERİMİZ Eğitim Bölümlerimiz Eğitim İçeriklerimiz BİZ KİMİZ? Eğitim Sektöründe 11 yıllık tecrübe ve bilgi birikimine sahip olarak yola

Detaylı