T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü"

Transkript

1 Evrak Tarih ve Sayısı: 06/12/2017-E T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü *BE6E553HP* Sayı : / Konu : Eğitim - Öğretim İşleri (Genel) REKTÖRLÜK MAKAMINA Enstitü Kurulu'nun tarih ve 2017/2 sayılı toplantısında alınan 01 sıra sayılı karar ektedir. Gereğini arz ederim. Prof.Dr. Recep TARI Enstitü Müdürü EK : Enstitü Kurulu Kararı Mevcut Elektronik İmzalar RECEP TARI (Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü - Enstitü Müdürü) 06/12/ :44 Enstitü Sekreterliği Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi 41380, Kocael Tel:+90 (262) Faks:+90 (262) E-Posta :sosbil@kocaeli.edutr Elektronik Ağ : Bu belge 5070 sayılı Elektronik İmza Kanununun 5. Maddesi gereğince güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır.

2 TC. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI NO /2 01- Öğrenci ları ve Başvuru Şartları hk Eğitim- Öğretim yılı Bahar yarıyılında Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora programlarına alınacak öğrenci sayılarının ve kabul koşullarının aşağıdaki şekliyle kabulüne ve gereğinin Enstitü Müdürlüğünce yerine getirilmesine oy birliği ile karar verildi. /DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI İŞLETME ANABİLİM DALI Üretim Yönetimi ve Pazarlama Yatay Geçiş Yönetim ve Organizasyon İşletme (İkinci Öğretim) Tezsiz E-İşletme (Tezsiz - Uzaktan Eğitim) DOKTORA Üretim Yönetimi ve Pazarlama Yönetim ve Organizasyon 3 3 Saat: 14:00 Saat: 13:00 İİBF, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisat, Turizm ve İletişim Fakülteleri, Mühendislik Fakültesinin ilgili bölümlerinden ve işletme Tezsiz yüksek lisans (uzaktan eğitim hariç) mezun olanlar başvurabilirler. Herhangi bir 4 yıllık yükseköğretim kurumundan mezun olanlar başvurabilirler. İşletme ilintili tezli yüksek lisans programı mezunları başvurabilirler.

3 ÇALIŞMA EKONOMİSİ ANABİLİM DALI Yatay Geçiş Çalışma Ekonomisi DOKTORA Sosyal Politika 3 3 Yoksulluk Çalışmaları OCAK OCAK 2018 İİBF, İktisat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, İşletme Fakültesi ve Mühendislik Fakültelerinin İşletme ve Endüstri Mühendisliği bölümü mezunları ile Felsefe, Sosyoloji, Tarih, Sosyal Hizmetler ve Psikoloji bölümünden mezun olanlar başvurabilirler. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Sosyal Politika, Endüstri İlişkileri ve İnsan Kaynakları Yönetimi, İktisat, İşletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Felsefe, Sosyoloji, Psikoloji, Tarih, Sosyal Hizmetler, Sağlık Yönetimi, Özel Hukuk ve Kamu Hukuku yüksek lisans programlarından mezun olanlar başvurabilirler. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Sosyal Politika, Endüstri İlişkileri ve İnsan Kaynakları Yönetimi, İktisat, İşletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Felsefe, Sosyoloji, Psikoloji, Tarih, Sosyal Hizmetler, Sağlık Yönetimi, Özel Hukuk ve Kamu Hukuku yüksek lisans programlarından mezun olanlar başvurabilirler. KAMU HUKUKU ANABİLİM DALI Kamu Hukuku 2 2 Hukuk Fakültesi lisansı ve Kamu hukuku yüksek lisans mezunu olanlar başvurabilir.

4 HALKLA İLİŞKİLER ve TANITIM ANABİLİM DALI Halkla İlişkiler ve Tanıtım Yatay Geçiş Sosyal Bilimler alanında ve Yönetim Bilişim Sistemleri, Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri, Bilgisayarlı Eğitim Teknolojileri ve ilgili alanlarda Lisans eğitimini tamamlamış olanlar başvurabilirler. Üniversitelerin İletişim Fakültesi dışından bir alandan gelen adaylar kabul edildikleri takdirde bilimsel hazırlık programına tabii olacaklardır. DOKTORA Halkla İlişkiler ve Tanıtım İletişim Tas. ve Bilişim Teknolojileri (İkinci Öğretim) Saat: 13:00 İLETİŞİM TASARIMI ve BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ANABİLİM DALI Sınav Tarihi ve Sosyal Bilimler alanında ve Yönetim Bilişim Sistemleri, Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri, Bilgisayarlı Eğitim Teknolojileri ve İlgili alanlarda yüksek lisans eğitimini tamamlamış olanlar başvurabilirler. Üniversitelerin Halkla İlişkiler ve Tanıtım ABD, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık ABD, Reklamcılık ABD, Genel Gazetecilik ABD, Radyo, Sinema ve Televizyon ABD veya Radyo, Televizyon ve Sinema ABD ve İletişim Bilimleri Programı dışında bir alandan yüksek lisans yaparak gelen adaylar, kabul edildikleri takdirde bilimsel hazırlık programına tabi olacaklardır. Tüm Sosyal ve Beşeri Bilimler, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Eğitim Bilimlerinden mezun olanlar başvurabilirler.

5 EĞİTİM BİLİMLERİ ANABİLİM DALI Eğitim Yönetimi (İkinci Öğretim) Tezsiz Sınav Tarihi ve Sosyal Bilimler alanında 4 yıllık lisans mezunu olanlar yada Eğitim Kurumlarında Yönetici, uzman veya öğretmen olarak görev yapanlar yada herhangi bir kurumda Eğitim Uzmanı olarak görev yapıyor olanlar başvurabilir. İÇ MİMARLIK ANASANAT DALI İç Mimarlık SANATTA YETERLİK PLASTİK SANATLAR ANASANAT DALI 25 OCAK 2018 Saat: 10:30 Fakültelerin İç Mimarlık bölümü yada İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümlerinden mezun olanlar başvurabilir. Adayların mülakat sırasında portfolyo getirmeleri gerekmektedir. Plastik Sanatlar OCAK 2018 Saat: 11:00 Resim, Heykel, Seramik, Grafik, Grafik Tasarım, Fotoğraf, Birleşik Sanatlar, Plastik Sanatlar bölümlerinden birisinde lisans ve/veya yüksek lisans eğitimi tamamlamış olanlar başvurabilirler.

6 SAHNE SANATLARI ANABİLİM DALI Dramatik Sanatlar Saat: 11:00 Herhangi bir lisans programından mezun olanlar başvurabilirler. YABANCI DİLLER EĞİTİMİ ANABİLİM DALI İngiliz Dili Eğitimi Yazılı Sınav Sözlü Sınav Saat: 13:30 İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili Edebiyatı veya Mütercim Tercümanlık (İngilizce) programlarının herhangi birinden mezun olmak. YDS ve eşdeğeri sınavlardan en az 80 puan almış olmak. HAVACILIK YÖNETİMİ ANABİLİM DALI Yatay Geçiş Havacılık Yönetimi Havacılık Yönetimi Tezsiz İ.Ö Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ve Sivil Havacılık Yüksek Okulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Havacılık Yönetimi bölümü mezunları ile İİBF ve İşletme Fakültesi bölümü mezunları başvurabilir. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ve Sivil Havacılık Yüksek Okulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Havacılık Yönetimi bölümü mezunları ile İİBF ve İşletme Fakültesi bölümü mezunları başvurabilir.

7 TURİZM İŞLETMECİLİĞİ ANABİLİM DALI Turizm İşletmeciliği Turizm İşletmeciliği Tezsiz İ.Ö yıllık lisans mezunu olanlar başvurabilirler. Alan dışından programa girmeye hak kazanan öğrenciler gerektiğinde Bilimsel Hazırlık programına tabi tutulacaktır. 4 yıllık lisans mezunu olanlar başvurabilirler. Adaylardan, yüksek lisans müracaatı için yabancı dil koşulu aranmaz, Doktora için YDS den en az 55 veya YÖK ün kabul ettiği yabancı dil sınavlarının birinden eşdeğer bir puana sahip olması gerekmektedir. İkinci öğretim (Tezsiz) ve Uzaktan Eğitim yüksek lisans programları için Yabancı Dil ve ALES puanı gerekmez. E-İşletme (Uzaktan Eğitim) tezsiz yüksek lisans programı ve İkinci öğretim programları için başarı değerlendirmesinde, adayların sadece lisans mezuniyet ortalaması dikkate alınarak genel başarı sıralaması yapılır. Bu programlar, en az 25 kayıtlı öğrenci ile açılır; kesin kayıt yaptıran öğrencilerin her dönem için en az 5 (beş) derse yazılmaları zorunludur. Güzel Sanatlar ilintili lisansüstü programlarında ALES koşulu aranmaz. ANABİLİM DALLARINA GÖRE ALES PUAN TÜRLERİ İşletme, İktisat, Çalışma Ekonomisi, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Özel Hukuk, Kamu Hukuku, Felsefe, Eğitim Bilimleri, Arkeoloji, Temel Eğitim, Sosyal Hizmet, Havacılık Yönetimi, İç Mimarlık ve Turizm İşletmeciliği İletişim, Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo-Televizyon ve Sinema, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı ve Sahne Sanatları, Batı Dilleri ve Edebiyatları, Yabancı Diller Eğitimi ve Yabancılara Türkçe Öğretimi EA (Eşit Ağırlık) SÖZ (Sözel) LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURACAK ADAYLARDAN İSTENECEK BELGELER 1- Ön Kayıt Linki: ön kayıt tarihlerinde aktif olacaktır.) 2- Açıköğretim ile lisans tamamlama yapan öğrenciler, AÖF bürolarından aldıkları birleştirilmiş transkriptteki not ortalamasını sisteme girmeleri gerekmektedir. 3- Adaylar en fazla iki programa başvuru yapabileceklerdir. 4- Online başvuruda eksik veya hatalı belgesi olan adayların başvuruları geçersiz sayılacak ve sınava/mülakata alınmayacaktır. 5- Üniversitemiz veya Üniversitemiz dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin not dönüşümleri, Kocaeli Üniversitesi Not Dönüşüm Tablosu esas alınarak yapılır.

8 6- Bilimsel Hazırlık Programı Kocaeli Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği nin ilgili maddesi kapsamında Anabilim Dallarının önerisi ile uygulanacaktır. Aşağıdaki belgeler online başvuru esnasında taranıp sisteme yüklenmelidir. Sisteme yüklenen belgelerin asıllarını sınav/mülakatta ve kesin kayıtta yanında bulundurmalıdırlar. 1- Diploma: Yüksek lisans adayları için lisans, doktora adayları için tezli yüksek lisans diploması veya çıkış belgesi. (ndaki Yükseköğretim Kurumlarından mezun olan adaylardan Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alınmış Denklik Belgesi. Yüklenecek belge PDF formatta, boyutu 500 KB'den büyük olmamalıdır.) 2- Transkript: Yüksek lisans başvuruları için lisans, doktora başvuruları için lisans ve yüksek lisans dersleri ve notlarını gösterir belgeler. (Yüklenecek belge PDF formatta, boyutu 500 KB'den büyük olmamalıdır.) 3- ALES Belgesi: ALES, GMAT veya GRE sınav sonuç belgesi. (Bu belge tezsiz yüksek lisans programlarına başvuran adaylardan istenmez Yüklenecek belge PDF formatta, boyutu 500 KB'den büyük olmamalıdır.).) 4- Yabancı Dil Belgesi: YDS veya eşdeğeri bir sınav sonuç belgesi. (Bu belge tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarına başvuran adaylardan istenmez. Yüklenecek belge PDF formatta, boyutu 500 KB'den büyük olmamalıdır. ) 5- Yüklenecek Fotoğraf(JPEG, PNG veya GIF formatta, boyutu 150 KB'den büyük olmamalıdır.) Kesin Kayıt Evrakları 1- Online başvuru sisteminden alınan kesin kayıt formu çıktısı. 2- Diploma: Yüksek lisans adayları için lisans, doktora adayları için tezli yüksek lisans diploması veya çıkış belgesi. (ndaki Yükseköğretim Kurumlarından mezun olan adaylardan Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alınmış Denklik Belgesi) 3- Transkript: Yüksek lisans başvuruları için lisans, doktora başvuruları için lisans ve yüksek lisans dersleri ve notlarını gösterir belgeler. 4- ALES Belgesi: ALES, GMAT veya GRE sınav sonuç belgesi. (Bu belge tezsiz yüksek lisans programlarına başvuran adaylardan istenmez.) 5- Yabancı Dil Belgesi: YDS veya eşdeğeri bir sınav sonuç belgesi. (Bu belge tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarına başvuran adaylardan istenmez) 6- Nüfus cüzdanı fotokopisi 7-1 (Bir) adet vesikalık fotoğraf YATAY GEÇİŞ İÇİN BAŞVURACAK ADAYLARDAN İSTENECEK BELGELER 1- Başvuru dilekçesi. (Belgeler Ocak 2018 tarihleri arasında Enstitüye elden teslim edilecektir. Online başvuru sisteminden başvuru yapılmayacaktır.) 2- Öğrencisi olduğu Enstitüden alınmış güncel öğrenci belgesi. 3- Yüksek lisans programlarına başvuranlar için yüksek lisans; Doktora programlarına başvuranlar için doktora öğrenimleri sırasında aldığı dersleri ve bu derslerden alınan notları gösterir transkript sureti. 4- Başarılı olduğu derslerin ders içeriklerini gösteren belge. 5- Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), GMAT (ALES eşdeğer taban puanı 450) veya GRE (ALES eşdeğer taban puanı 610) Sınav Sonuç Belgesi (Öğrenci şifresi gerekmektedir). 6- Nüfus cüzdanı fotokopisi 7-1 adet fotoğraf

9 ULUSLARARASI ÖĞRENCİ ŞARTLARI Türkiye ile aralarında kültür anlaşması bulunan ülkelerden veya Türk Devlet ve Akraba Topluluklarından gelen yabancı uyruklu yüksek lisans ve doktora adaylarının lisans ve yüksek lisans kademelerinde okudukları dersler ve başarı notları ile referans mektupları, varsa diğer kişisel bilgi ve belgeleri, ilgili anabilim dalı başkanlığınca incelenerek bilimsel düzeyi yeterli görülenler başvurdukları lisansüstü programa kabul edilebilirler. Bu adaylardan ALES belgesi istenmez. Yabancı uyruklu adaylar için, yabancı dil Türkçe dir. Yabancı uyruklu adaylardan, merkezi (TÖMER) Türkçe sınavından 70 ve üstü puan alanlar veya Enstitü Yönetim Kurulu nun seçeceği üç kişilik jüri tarafından yapılacak Türk Dili yeterlik sınavından en az 70 (yetmiş) puanı alanlar yüksek lisans ve doktora programına devam etme hakkı kazanırlar. Aksi halde, Türkçe öğrenmek için bir yıl izinli sayılırlar. Bir yıl içinde aynı usulle yapılacak Türk Dili sınavında başarılı olamayan yabancı uyruklu adaylar yüksek lisans ve doktora programlarına kayıt haklarını kaybederler. Doktora Programlarına başvuran yabancı uyruklu adaylardan, ana dilleri dışında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın onayladığı dillerin birinden YDS den en az 55 puan almış olmak ya da Üniversitelerarası Kurul tarafından kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak şartı aranır. Yabancı dilde öğretim yapan anabilim dallarına başvuran yabancı uyruklu adaylar Türkçe sınavına ek olarak o öğretim dilinde de mülakat sınavına alınırlar. Bu sınavda başarısız olanlara ilgili dili geliştirmeleri için bir yıl süre tanınır. Bu süre içinde dil sınavında başarılı olamayan yabancı uyruklu aday başvurduğu öğretim programına kayıt hakkını kaybeder. Kayıtları alınan adayların, ilgili Anabilim Dalı/Anasanat Dalı Başkanlığınca lisansüstü programı yürütebilecekleri düzeyde bilimsel yeterliğe sahip olup olmadıkları değerlendirilir. Yetersiz bulunan adaylar Bilimsel Hazırlık Programı na alınırlar. Yabancı uyruklu adayların vize ilintili işlem ve yükümlülükleri kendilerine aittir. İki dönem üst üste kayıt olmayan veya devamsızlıktan başarısız olanların kaydı silinir. Lisansüstü programlara başvuran yabancı uyruklu öğrencilerin, başvuru ve sınav için Türkiye'ye gelmeden, çevrimiçi (online) olarak özgeçmişlerini, çalışma alanlarına ilişkin belgelerin orijinalleri ile birlikte yeminli tercüme bürolarına onaylı Türkçe veya İngilizce çevirilerini online başvuru sistemine yüklemeleri yeterlidir. Bu başvurular, sınav yapılmaksızın, Anabilim Dalı Başkanlıklarınca değerlendirilerek, programlara kabul edilip edilmedikleri, gerekçeleri ile birlikte öğrencilere bildirilmek üzere Enstitü Müdürlüklerine iletilir. Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin Kocaeli Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği kapsamında istenen belgeleri diplomasi veya konsolosluk temsilciliği onayı yada 3028 sayılı kanunla kabul edilen yabancı resmi belgelerin onaylanması zorunluluğunun kaldırılması sözleşmesi (Lahey Sözleşmesi) uyarınca alınacak apostil şerhi ile aslına uygunluklarının belgelenmesi ile birlikte Enstitüye şahsen vermeleri gerekir. ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN İSTENECEK BELGELER 1- Başvuru Formu (Adayın Ocak 2017 tarihinde Enstitü web sayfasında açılacak olan "Başvuru Sistemine Giriş" linkinden başvurusunu yaptıktan sonra sistemin vereceği çıktı) 2- Diploma veya mezuniyet belgesi (Tercüme edilmiş) 3- Not döküm belgesi/transkript (Tercüme edilmiş) 4- Pasaport (Başvuruda), Öğrenim meşruhatlı giriş vizeli pasaport örneği (Kesin kayıtta) 5- Doktora öğrencileri için yabancı dil belgesi 6- Türkçe yeterlik belgesi 7-1 adet fotoğraf

10 BAŞVURU TAKVİMİ Başvuru Tarihi Ocak 2018 Mülakat/Sınav Listelerinin İlanı 22 Ocak 2018 Mülakat/Sınav Tarihi Ocak 2018 Sonuçların İlanı 29 Ocak 2018 Asil Liste Kesin Kayıt Tarihi Ocak 2018 Yedek Listelerin İlanı ve Ön Kayıt 1-2 Şubat 2018 Yedek Listelerden kesin kayıt hakkı kazananların İlanı 2 Şubat 2018 Saat 15:30 Yedek Liste Kesin Kayıt 5 Şubat 2018 Not: Sınava kontenjanın dört katı kadar aday çağrılacaktır.

A- YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI

A- YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI A- ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI a.1 - İşletme Anabilim Dalı a.2 - Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı a.3 - Kamu Hukuku Anabilim Dalı a.4 - Halkla İlişkiler ve Tanıtım Anabilim Dalı a.5 - İletş. Tas.

Detaylı

BAŞVURU KLAVUZU. YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI

BAŞVURU KLAVUZU. YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI BAŞVURU KLAVUZU A- ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI a.1 - İşletme Anabilim Dalı a.2 - İletişim Tasarımı ve Bilişim Teknolojileri Anabilim Dalı a.3 - Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı a.4 - İç Mimarlık

Detaylı

BAŞVURU KLAVUZU. Lisansüstü Eğitim Genel Başvuru Koşulları. Doktora Tezli Yüksek Lisans 55 --* Tezsiz Yüksek Lisans (İkinci Öğretim) -- --

BAŞVURU KLAVUZU. Lisansüstü Eğitim Genel Başvuru Koşulları. Doktora Tezli Yüksek Lisans 55 --* Tezsiz Yüksek Lisans (İkinci Öğretim) -- -- BAŞVURU KLAVUZU A- ve KONTENJAN VE KOŞULLARI a.1 - İşletme Anabilim Dalı a.15 - Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı a.2 - İktisat Anabilim Dalı a.16 - Felsefe Anabilim Dalı a.3 - Çalışma Ekonomisi Anabilim

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ /kou92official İÇİNDEKİLER 1-İŞLETME ANABİLİM DALI... 3 2-İKTİSAT ANABİLİM DALI... 4 3-ÇALIŞMA EKONOMİSİ ANABİLİM DALI... 5 4-ULUSLARARASI İLİŞKİLER ANABİLİM DALI... 6 5-SİYASET

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ /kou92official İÇİNDEKİLER 1-İŞLETME ANABİLİM DALI... 3 2-İKTİSAT ANABİLİM DALI... 4 3-ÇALIŞMA EKONOMİSİ ANABİLİM DALI... 5 4-ULUSLARARASI

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2018/2019 YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN ve KOŞULLARI Anabilim Dalı / Program. Yazılı ve Mülakat Tarihi

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2018/2019 YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN ve KOŞULLARI Anabilim Dalı / Program. Yazılı ve Mülakat Tarihi SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2018/2019 YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN ve KOŞULLARI Anabilim Dalı / Program Biyokimya Fizyoloji Ruhsal Rehabilitasyon Mikrobiyoloji Tıp Tarihi ve Etik Kök Hücre

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2018/2019 YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN ve KOŞULLARI Anabilim Dalı / Program. Yazılı ve Mülakat Tarihi

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2018/2019 YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN ve KOŞULLARI Anabilim Dalı / Program. Yazılı ve Mülakat Tarihi SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2018/2019 YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN ve KOŞULLARI Anabilim Dalı / Program Biyokimya Fizyoloji Ruhsal Rehabilitasyon Mikrobiyoloji Tıp Tarihi ve Etik Kök Hücre

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BAŞVURU KLAVUZU GÜZ YARIYILI A- YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BAŞVURU KLAVUZU GÜZ YARIYILI A- YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BAŞVURU KLAVUZU 2017-2018 GÜZ YARIYILI A- YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI a.1 Anatomi Anabilim Dalı a.2 Biyokimya Anabilim Dalı a 3 Histoloji ve Embriyoloji Anabilim

Detaylı

YÜKSEK LİSANS 1/8 İŞLETME

YÜKSEK LİSANS 1/8 İŞLETME KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI YÜKSEK LİSANS İŞLETME TEZLİ KONTENJAN TEZSİZ

Detaylı

YÜKSEK LİSANS KONTENJAN 1/8 İŞLETME

YÜKSEK LİSANS KONTENJAN 1/8 İŞLETME KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2009-2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI YÜKSEK LİSANS İŞLETME KONTENJAN TEZLİ TEZSİZ

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Başvuru Sistemine Gitmek İçin Tıklayınız BAŞVURU TAKVİMİ Başvuru Tarihi 21-25 Ocak 2019 Sınav Listelerinin İlanı 28 Ocak 2019

Detaylı

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI KONTENJANLAR, BAŞVURU ŞARTLARI, BAŞVURUYA ESAS TEŞKİL EDEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR Lisansüstü Programlara Başvuru

Detaylı

Başvuru Tarihleri (08:00) (17:00)

Başvuru Tarihleri (08:00) (17:00) T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 017-018 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde Enstitümüz Ana Bilim Dallarınca öğrenci alınacak olan programlar, kontenjanlar,

Detaylı

YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI

YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI ve KONTENJAN VE KOŞULLARI İŞLETME ANABİLİM DALI Muhasebe ve Finansman 15 2 1 18 İİBF, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisat, Mühendislik ve Turizm Fakültelerinin İşletme, İktisat, Endüstri Mühendisliği, Turizm

Detaylı

YÜKSEK LİSANS KONTENJAN 1/8

YÜKSEK LİSANS KONTENJAN 1/8 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2007 2008 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI YÜKSEK LİSANS KONTENJAN TEZLİ TEZSİZ TOPLAM Başvuru

Detaylı

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 017-018 Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminde Enstitümüz Ana Bilim Dallarınca öğrenci alınacak olan programlar, kontenjanlar,

Detaylı

ENSTİTÜMÜZ BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

ENSTİTÜMÜZ BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ENSTİTÜMÜZ 2018-2019 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2018-2019 Öğretim yılı Bahar yarıyılında

Detaylı

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS/DOKTORA BAŞVURU KOŞULLARI

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS/DOKTORA BAŞVURU KOŞULLARI T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 016017 EĞİTİMÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI /DOKTORA BAŞVURU KOŞULLARI 0 İÇİNDEKİLER 1. Başvuru Tarihi... 1. Başvuruda İzlenecek Yol... 1 3. İletişim Bilgileri...

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Koşulları ve Kontenjanları. Genel Başvuru Koşulları

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Koşulları ve Kontenjanları. Genel Başvuru Koşulları FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ -2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Koşulları ve Kontenjanları Genel Başvuru Koşulları Lisansüstü Eğitim Sınavı ALES-GRE-GMAT İngilizce Sınavları

Detaylı

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI

TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI TC GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018 2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI, BAŞVURU ŞARTLARI, BAŞVURUYA ESAS TEŞKİL EDEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR Lisansüstü Programlara

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı kurum içi ve kurum dışı

Detaylı

İKTİSAT TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI* TC Uyruklu (Alan içi) TC Uyruklu (Alan dışı)

İKTİSAT TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI* TC Uyruklu (Alan içi) TC Uyruklu (Alan dışı) T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI İLANI Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2016-2017

Detaylı

TÜM ADAYLARIN DİKKATİNE

TÜM ADAYLARIN DİKKATİNE T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 08-09 Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminde Enstitümüz Ana Bilim Dallarınca öğrenci alınacak olan programlar, kontenjanlar,

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2017-2018 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2017-2018 Öğretim yılı Bahar yarıyılında Enstitümüze

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2016-2017 Eğitim- Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için kurum içi ve kurum

Detaylı

ADAY BAŞVURULARI. Enstitümüz tarafından başvurusu onaylanan adaylar yazılı sınava alınacaktır.

ADAY BAŞVURULARI. Enstitümüz tarafından başvurusu onaylanan adaylar yazılı sınava alınacaktır. ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünün aşağıda adları

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Koşulları ve Kontenjanları. Genel Başvuru Koşulları

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Koşulları ve Kontenjanları. Genel Başvuru Koşulları FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2016 EğitimÖğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Koşulları ve Kontenjanları Genel Başvuru Koşulları Lisansüstü Eğitim Sınavı ALESGREGMAT İngilizce Sınavları KPDS

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI. Namık Kemal Üniversitesi

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI. Namık Kemal Üniversitesi NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü -İlan Metni- Üniversitemiz Sosyal Bilimler

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz lisansüstü öğretim programlarına 2013 2014 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. alınacak

Detaylı

-T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

-T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ -T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı nda aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 0809 EĞİTİMÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI Anabilim Dalı/Bilim Dalı Yüksek Lisans Doktora ÖZEL

Detaylı

-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS VE YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI

-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS VE YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI -2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS VE YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ PROGRAM ADI KONTENJAN MEZUNİYET ALANI -Programa

Detaylı

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Lisansüstü Başvuru Tarihleri: Yatay Geçiş Başvuru Tarihleri: İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne 2018-2019

Detaylı

TÜM ADAYLARIN DİKKATİNE

TÜM ADAYLARIN DİKKATİNE T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 08-09 Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminde Enstitümüz Ana Bilim Dallarınca öğrenci alınacak olan programlar, kontenjanlar,

Detaylı

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Güz Yarıyılı için Anabilim Dallarınca öğrenci alınacak olan programlar, kontenjanlar, adaylarda

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Programlarına 2018-2019 Öğretim yılı ikinci yarıyılında öğrenci alınacaktır. Başvurular online yapılacaktır.

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ENSTİTÜMÜZ 2017-2018 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2017-2018 Öğretim yılı Güz yarıyılında Enstitümüze alınacak lisansüstü öğrenci kontenjanları, kayıt-kabul şartları,

Detaylı

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2015-2016 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ Sevgili Adaylar,

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2015-2016 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ Sevgili Adaylar, T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2015-2016 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ Sevgili Adaylar, 2015-2016 eğitim-öğretim güz yarıyılında üniversitemizde

Detaylı

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 05-06 Eğitim Öğretim yılı Bahar Yarıyılı için Anabilim Dallarınca öğrenci alınacak olan programlar, kontenjanlar, adaylarda

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 016-017 Eğitim- Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için kurum içi ve kurum

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü 2017 2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında, Enstitümüzün aşağıda

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı Güz Yarıyılı için Anabilim Dallarınca öğrenci alınacak olan programlar, kontenjanlar, adaylarda

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü ne 01-013 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı için aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına karşılarında belirtilen sayıda

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ENSTİTÜMÜZ 2018-2019 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2018-2019 Öğretim yılı Güz yarıyılında Enstitümüze

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Koşulları ve Kontenjanları. Genel Başvuru Koşulları

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Koşulları ve Kontenjanları. Genel Başvuru Koşulları FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ -2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Koşulları ve Kontenjanları Genel Başvuru Koşulları Lisansüstü Eğitim Sınavı ALES-GRE-GMAT İngilizce Sınavları

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013 2014 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLAR VE KOŞULLARI

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİNDE AÇILACAK YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI, KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİNDE AÇILACAK YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI, KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİNDE AÇILACAK YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI, KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI Program T.C. Uyruklu Kontenjan Yabancı Uyruklu DOKTORA PROGRAMLARI Başvuru

Detaylı

BAŞVURU KILAVUZU. A- YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI

BAŞVURU KILAVUZU. A- YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI BAŞVURU KILAVUZU A- ve KONTENJAN VE KOŞULLARI a.1 - İşletme Anabilim Dalı a.15 - Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı a.2 - İktisat Anabilim Dalı a.16 - Felsefe Anabilim Dalı a.3 - Çalışma Ekonomisi Anabilim

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ 01 Haziran 2006 Perşembe günü, Prof.Dr. Vasfi HAFTACI Başkanlığında toplanan Enstitü Kurulu aşağıdaki

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Koşulları ve Kontenjanları. Genel Başvuru Koşulları

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Koşulları ve Kontenjanları. Genel Başvuru Koşulları FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2017 EğitimÖğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Koşulları ve Kontenjanları Genel Başvuru Koşulları Lisansüstü Eğitim Sınavı ALESGREGMAT İngilizce Sınavları KPDS

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ALES Puan Türü Özel Öğrenci (Yüksek Lisans) Yatay Geçiş (Tezsiz Yüksek Lisans) Yatay Geçiş (Tezli Yüksek Lisans) Yatay Geçiş (Doktora) Doktora Yüksek Lisans (Tezsiz II.Öğretim) Yüksek Lisans (Tezsiz) Yüksek

Detaylı

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2017-2018 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ Başvuru Tarihleri: 08 Ocak 2018-17 Ocak 2018 Sınav Tarihleri: Bilim Sınavı ve Mülakat : 25 Ocak 2018 Perşembe

Detaylı

DOKTORA TEZSİZ YÜKSEK LİSANS TEZLİ YÜKSEK LİSANS. DOKTOR A/ (Yüksek. (Lisansa. Lisansa. Dayalı) Dayalı) Yabancı Uyruklu T.C.

DOKTORA TEZSİZ YÜKSEK LİSANS TEZLİ YÜKSEK LİSANS. DOKTOR A/ (Yüksek. (Lisansa. Lisansa. Dayalı) Dayalı) Yabancı Uyruklu T.C. lu lu lu lu lu lu lu lu lu lu lu lu lu lu lu lu lu lu lu lu lu lu MARMARA ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARI YILI FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ PROGRAMLARINA EK KONTENJANLA ÖĞRENCİ ALIMI

Detaylı

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS-DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ ALIM İLANI

T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS-DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ ALIM İLANI T.C. HİTİT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS-DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ ALIM İLANI BAŞVURU TARİHLERİ 08-12 Ocak 2018 BAŞVURU YERİ MÜLAKAT

Detaylı

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 014-015 Eğitim Öğretim yılı Bahar Yarıyılı için Anabilim Dallarınca öğrenci alınacak olan programlar, kontenjanlar, adaylarda

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI. Kontenjanlar.

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI. Kontenjanlar. SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI Kontenjanlar Programı Tezli YL Tezsiz YL Yabancı Uyruklu Yatay Geçiş Özel Koşullar Yönetim ve Organizasyon

Detaylı

KARŞILAŞTIRMALI EDEBİYAT

KARŞILAŞTIRMALI EDEBİYAT 2018-2019 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI VE KONTENJANLARI ANABİLİM DALI KARŞILAŞTIRMALI EDEBİYAT LİSANSÜSTÜ

Detaylı

A- YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI KONTENJAN TABLOLARI. İKTİSAT ANABİLİM DALI Kontenjan Sayısı YABANCI DİL ALES ALES Puan Türü Türk Uyruklu

A- YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI KONTENJAN TABLOLARI. İKTİSAT ANABİLİM DALI Kontenjan Sayısı YABANCI DİL ALES ALES Puan Türü Türk Uyruklu İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARINA İLİŞKİN BAŞVURU KOŞULLARI VE KONTENJAN İLANI A- YÜKSEK

Detaylı

YÜKSEK LĐSANS VE DOKTORA KONTENJAN ANABĐLĐM / ANASANAT DALLARI VE PROGRAMLARI TEZLĐ TEZSĐZ Đ.Ö. DOKTORA TOPLAM S.NO 1 ĐŞLETME

YÜKSEK LĐSANS VE DOKTORA KONTENJAN ANABĐLĐM / ANASANAT DALLARI VE PROGRAMLARI TEZLĐ TEZSĐZ Đ.Ö. DOKTORA TOPLAM S.NO 1 ĐŞLETME T.C. KOCAELĐ ÜNĐVERSĐTESĐ SOSYAL BĐLĐMLER ENSTĐTÜSÜ 2011-2012 EĞĐTĐM ÖĞRETĐM YILI YÜKSEK LĐSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCĐ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI YÜKSEK LĐSANS VE DOKTORA ANABĐLĐM / ANASANAT

Detaylı

T.C. AHİEVRAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS / DOKTORA BAŞVURU KOŞULLARI

T.C. AHİEVRAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS / DOKTORA BAŞVURU KOŞULLARI T.C. AHİEVRAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS / DOKTORA BAŞVURU KOŞULLARI 0 İÇİNDEKİLER 1. Başvuru Tarihi... 1 2. Başvuruda İzlenecek Yol...

Detaylı

BAŞVURUDA ARANACAK KOŞULLAR

BAŞVURUDA ARANACAK KOŞULLAR HİTİT ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI, DEĞERLENDİRME ESASLARI VE İSTENEN BELGELER BAŞVURUDA ARANACAK KOŞULLAR A) Tezli

Detaylı

2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ

2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJAN ANABİLİM DALI YÜKSEK LISANS DOKTORA ALES Puan Türü Tezli Tezsiz ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ ÖZEL KOŞULLAR Endüstri İlişkileri

Detaylı

T.C. GÜMÜġHANE ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ

T.C. GÜMÜġHANE ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ 2014 2015 EĞĠTĠM - ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI Kontenjanları, BaĢvuru ġartları, BaĢvuruya Esas TeĢkil Eden Lisans Programları Lisansüstü Programlara BaĢvuru Tarihleri : 04-08 Ağustos 2014 I. Kontenjanlar

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI Puan Türü Başvuru için Gerekli Yabancı Dil YDS/ÜDS/ KPDS asgari Puan Türk Dili ve

Detaylı

-T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

-T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ -T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Enstitümüz İktisat, Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih ana bilim dalı yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci alınacaktır. TAKVİM Başvuru

Detaylı

ADAYLARIN DİKKATİNE!

ADAYLARIN DİKKATİNE! ADAYLARIN DİKKATİNE! SİSTEME GİRİŞ İÇİN SİSTEME KAYDEDİLDİĞİNİZ E-MAİL ADRESİNİZE ŞİFRE OLUŞTURMA LİNKİ GÖNDERİLECEKTİR. BU LİNK TIKLANARAK YENİ ŞİFRE OLUŞTURULACAK VE BU ŞİFRE İLE BAŞVURU YAPILACAKTIR.

Detaylı

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Lisansüstü Başvuru Tarihleri: Yatay Geçiş Başvuru Tarihleri: İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne 2018-2019

Detaylı

TC Uyruklu (Alan dışı)

TC Uyruklu (Alan dışı) T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHARYARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI İLANI Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2015-2016

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen anabilim dallarına 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

Güzel Sanatlar Fakültelerinin ve Konservatuarın ilgili Enstitü Anabilim ve Anasanat Dallarına öğrenci kabulünde ALES puanı aranmaz.

Güzel Sanatlar Fakültelerinin ve Konservatuarın ilgili Enstitü Anabilim ve Anasanat Dallarına öğrenci kabulünde ALES puanı aranmaz. T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI Doktora programına başvuracak adaylarda aşağıdaki koşullar aranır: ALES puanlarına ilişkin esaslar: Tezli yüksek

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Karaciğer Nakli Enstitüsü Anabilim Dallarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. (30.06.2017

Detaylı

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesindeki lisansüstü

Detaylı

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MERSİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Mersin Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsüne 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına

Detaylı

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ Üniversitemiz Rektörlüğüne bağlı SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ yarıyılında aşağıda belirtilen programlardaki Anabilim ve Bilim Dallarına Yüksek

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü ne 0304 EğitimÖğretim Yılı GÜZ Yarıyılı için aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına karşılarında belirtilen sayıda Lisansüstü

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına aşağıda belirtilen Anabilim Dalları nda 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ***Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsüne aşağıda isimleri yazılı anabilim dalları programlarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Yüksek Lisans

Detaylı

YABANCI UYRUKLU ÖZEL ÖĞRENCİ

YABANCI UYRUKLU ÖZEL ÖĞRENCİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018 2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI VE ÖĞRENCİ ALIM KOŞULLARI İLANI Enstitümüz Lisansüstü Öğretim Programlarına 2018 2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YURT DIŞI KONTENJAN BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ***Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsüne aşağıda isimleri yazılı anabilim dalları programlarına 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Yüksek Lisans

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2015-2016 Eğitim- Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

E.A. E.A. Tüm lisans ve yüksek lisans mezunları başvurabilir. E.A. E.A. E.A. SÖZ. SÖZ.

E.A. E.A. Tüm lisans ve yüksek lisans mezunları başvurabilir. E.A. E.A. E.A. SÖZ. SÖZ. SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK ANABİLİM DALLARI LİSANS Tezli Tezsiz ARKEOLOJİ KONTENJAN DOKTORA ALES Puan Türü Klasik Arkeoloji 10-5 - BASIN VE YAYIN 20-10 - ÖZEL KOŞULLAR Arkeoloji, Klasik Arkeoloji,

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DOKTORA PROGRAMI BAŞVURU VE KONTENJAN İLANI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DOKTORA PROGRAMI BAŞVURU VE KONTENJAN İLANI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DOKTORA PROGRAMI BAŞVURU VE KONTENJAN İLANI ANA DOĞU DİLLERİ Kore Dili ve Edebiyatı Ermeni Dili ve Ed. Bütünleşik

Detaylı

T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI T.C ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI VE ÖĞRENCİ KONTENJANLARI Başvuru Tarihi 01 15 Ocak 2018 Yabancı Dil Sınavı Başvuru

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI HİTİT Sİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE PROGRAM İLANI 2015 2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDA BELİRTİLEN PROGRAMLARA YÜKSEK LİSANS VE Sİ ALINACAKTIR 10-14 Ağustos 2015 BAŞVURU

Detaylı

BAHAR YARIYILI

BAHAR YARIYILI 2016-2017 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitülerine aşağıda isimleri yazılı anabilim dallarında 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılında Yüksek Lisans ve

Detaylı

YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI VE KONTENJANLARI NABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ PROGRAM ADI KONTENJAN MEZUNİYET ALANI ASGARİ PUAN ŞARTLARI

YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI VE KONTENJANLARI NABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ PROGRAM ADI KONTENJAN MEZUNİYET ALANI ASGARİ PUAN ŞARTLARI 2017-2018 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI VE KONTENJANLARI NABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ PROGRAM ADI KONTENJAN MEZUNİYET

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz lisansüstü öğretim programlarına 2014 2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için öğrenci alınacaktır. alınacak programlar,

Detaylı

T.C. UYRUKLU ALAN DIŞI ALAN

T.C. UYRUKLU ALAN DIŞI ALAN ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS KONTENJANLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ANABİLİM DALI Ortaöğretim Sosyal

Detaylı

T.C KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsüne 2018-2019 Akademik Yılı Bahar Yarıyılında aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına Doktora, Tezli Yüksek Lisans

Detaylı

T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü Güz Yarıyılı Türkiye Cumhuriyeti Uyruklu Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları

T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü Güz Yarıyılı Türkiye Cumhuriyeti Uyruklu Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları Anabilim Dalı üstü Derece T.C. BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü 2016-2017 Güz Yarıyılı Türkiye Cumhuriyeti Uyruklu üstü Öğrenci Kontenjanları T.C Uyruklu Başvuru Şartları Özel

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Enstitümüzün aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora öğrencileri

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMI

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013-2014 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMI Lisansüstü Programlara Başvurularının Alınması Mülakat Sınavına Girmeye Hak Kazanan Öğrenci

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ne 20152016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında aşağıda belirtilen sayıda yüksek lisans ve doktora öğrencisi alınacaktır.

Detaylı

E-BAŞVURU FORMU, (HTTP://SOSBİLEN.OGU.EDU.TR/ ADRESİNDEN E BAŞVURU LİNKİNDE YAYINLANACAKTIR.)

E-BAŞVURU FORMU, (HTTP://SOSBİLEN.OGU.EDU.TR/ ADRESİNDEN E BAŞVURU LİNKİNDE YAYINLANACAKTIR.) 2016-2017 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ASIL ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS / YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI VE KONTENJANLARI ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ PROGRAM ADI KONTENJAN

Detaylı

KONTENJAN ve ÖN KOŞULLAR

KONTENJAN ve ÖN KOŞULLAR ULUDAĞ UNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI 2017-2018 GÜZ DÖNEMİ Sevgili Adaylar, Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü 2017-2018 Eğitim-Öğretim

Detaylı

Başvuru Tarihleri 02 Ocak Ocak Ocak Mülakat veya Yazılı Sınav Tarihleri 16 Ocak Ocak 2017

Başvuru Tarihleri 02 Ocak Ocak Ocak Mülakat veya Yazılı Sınav Tarihleri 16 Ocak Ocak 2017 TAKVİM Doktora / Tezsiz Yüksek Lisans Başvuru Tarihleri 02 Ocak 2017 08 Ocak 2017 Mülakat veya Yazılıya Alınacak Aday Listesinin İlanı 13 Ocak 2017 Mülakat veya Yazılı Sınav Tarihleri 16 Ocak 2017 19 Ocak

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Çalışma Alanı BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü ne bağlı ilgili Anabilim Dallarına, 2014 2015 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı için ve Doktora öğrencileri

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS) PROGRAM İLANI

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS) PROGRAM İLANI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ (DOKTORA, / ) PROGRAM İLANI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI İÇİN; BAŞVURU TARİHLERİ: 04-08 Ocak 2016 tarihleri arasında Enstitüye

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü 2017 2018 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılı üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 20172018 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılında, Enstitümüz Anabilim Dallarındaki

Detaylı