TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET DIŞI MALLAR YÖNETMELİĞİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET DIŞI MALLAR YÖNETMELİĞİ"

Transkript

1 TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET DIŞI MALLAR YÖNETMELİĞİ 2005 (Bu Yönetmelik, Yönetim Kurulunun tarih ve 42/384 sayılı kararı ile kabul edilmiş olup, zaman içerisinde yapılan güncellemeler ise Yönetim Kurulunun tarih ve 30/338 sayılı kararı ile yürürlüğe girmiştir. Yönetim Kurulunun tarih ve 23/283 sayılı kararı ile yürürlüğe girmiştir. )

2 2 TKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET DIŞI MALLAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu yönetmelik; kurum varlıklarından, edinme amacına uygun olarak kullanılma imkanı kalmadığı tespit edilen ve başka bir amaca uygun olarak da değerlendirilemeyen sabit kıymetler (bina-arsa-arazi vb. taşınmazlar hariç), kayda tabi malzemeler ve işletme malzemelerinin hizmet dışı bırakılmaları ile Hizmet Dışı Mallar ın devir ve satışları ile ilgili usul ve esasları belirler. Tanımlar Madde Sabit Kıymetler: Kurum faaliyetlerinde kullanılmak üzere edinilen ve tahmini yararlanma süresi 1 (bir) yıldan fazla olan arsa, arazi, yer altı ve yerüstü düzenleri, binalar, tesis-makine ve cihazlar, teçhizatlar, taşıtlar, demirbaş v.b. amortismana tabi varlıklardır Kayda Tabi Malzeme: Belirli bir hizmet ömrüne ve ekonomik verime sahip olmakla beraber, yapılış ve kullanılışları gereği yıpranma, kırılma, bozulma ve kullanım değerlerini kaybetme ihtimalleri yüksek ve kısa ömürlü olan veya bu nitelikleri olmamakla beraber edinim değerleri itibarıyla özel bir itfa rejimine tabi tutulmalarında ekonomik bir yarar görülmeyen, edinme değerleri Vergi Usul Kanunu nda öngörülen değerlerden daha az olan sabit kıymet niteliğindeki malzemedir. (Amortisman, ödenek ve kayıtlarının izlenmesi yönleri ile sabit kıymetlerden ayrılırlar) İşletme Malzemesi : Ambarlardan çıkışları yapılırken, bedellerinin tamamı masraf kaydedilen, sabit kıymetler ve kayda tabi malzemeler dışında kalan her türlü malzemedir.. Ayrıca mülkiyeti Kuruma ait arazilerden elde edilen ürünler (ot, ağaç, meyve, taş vb.) ile üretim faaliyetleri sırasında ortaya çıkan faydalanılabilir yan ürünler (curuf, su, kum vb.) de işletme malzemesi için öngörülen işleme tabi tutulur Hizmet Dışı Mallar : İhtiyaç Fazlası Mallar : Ambarlarda bulunan malzemelerden, kullanım yeri kalmayan veya stok miktarı azami stok seviyesinin üzerinde olan ya da uzun süre stok hareketi görmemeleri nedeniyle kullanılmayacak duruma gelmiş olan veya yerini daha geliştirilmiş malların alması nedeniyle kullanım yeri kalmayan veya kullanılması teknik yönden sakıncalı ve güvensiz sayılır hale gelen işletme malzemeleri ile kullanılma imkanı kalmadığı tespit edilen sabit kıymetler ve kayda tabi malzemelerdir Ekonomik Ömrünü Doldurmuş Mallar : Hurda durumuna gelmemiş olmakla beraber, kullanılması verimli olmayan veya kullanılabilecek duruma getirilebilmesi için normalin üstünde harcama gerektirecek duruma gelmiş olan sabit kıymetlerdir Hurda Mallar : Kullanılamaz duruma gelmiş sabit kıymetler, kayda tabi malzemeler ve işletme malzemeleri olup, başka bir şekle çevrilmeleri ile yararlanma olanağı bulunan hizmet artığı mallardır. Ambalaj malzemeleri, inşaat artığı, odun-hızar talaşı, yanık yağ vb. hurda malzeme gibi işlem görür.

3 3 İKİNCİ BÖLÜM HİZMET DIŞI BIRAKMA Hizmet Dışı Bırakma Madde Sabit Kıymetlerin Hizmet Dışı Bırakılması --- Amortisman süresi dolmadığı halde teknik yönden yetersiz kalması ve verimliliğinin kabul edilebilir sınırların altına düşmesi, --- Hasar görmesi veya yorulma,yıpranma ve arızalanmalar sonucu onarılarak hizmete elverişli hale getirilmesinin mümkün olmaması, --- Edinme bedeline göre normalin üstündeki bir oranda onarım-yenileme masrafına gerek duyulması, --- Yerini daha geliştirilmiş mallar alması sonucu kullanılma yeri ve imkanı kalmaması veya kullanılmasının teknik yönden sakıncalı ve emniyetsiz hale gelmesi, --- Hukuki başka nedenlerin doğması, --- Ekonomik ömrünü doldurmuş olması, --- Edinim amacına gerek kalmaması, sabit kıymetlerin hizmet dışı bırakılma nedenleridir. Yukarıda belirtilen gerekçelerden biri veya bir kaçı nedeniyle hizmet dışı bırakılması önerilecek sabit kıymetlere ait gerekli bilgileri de içeren listeler, kullanan birimlerce her yıl OCAK ayı sonuna kadar Makine-İkmal Birimlerinde bulunacak şekilde gerekçeli bir yazı ile gönderilirler. Makine-İkmal birimleri ; merkezde Genel Müdürün, taşrada teşkilat müdürünün onayı ile oluşturulacak teknik bir heyet marifetiyle, hizmet dışı bırakılması önerilen, sabit kıymet ile ilgili olarak durum tespiti yaptırır, hizmet dışı bırakılma önerisini,gerekçelerini ve başka bir birimde ya da başka bir amaç için kullanılma imkan ve ihtimallerini inceletir. Her bir sabit kıymet için bir durum tespit belgesi düzenlenir ve teknik heyet raporuna eklenir. Teknik heyet raporlarında ve durum tespit belgelerinde, hizmet dışı bırakılacak varlığın durumu; Tamamen hurdadır, Ekonomik ömrünü doldurmuştur veya Hizmetine ihtiyaç yoktur şeklinde açıkça belirtilir Hurda Sabit Kıymetler : Makine-İkmal birimleri; tamamen hurda durumda olduğu tespit edilen (taşıtlar ve iş makineleri dışındaki) sabit kıymetlerin, kayıtlardan tenzil edilerek,ilgili hesaplarına aktarılması yönünde yönetim komitesinden karar istihsali için düzenlenen dosyayı muhasebe birimlerine gönderir. Muhasebe birimlerince bu konuda alınan kararın ve tenzil listelerinin Makine İkmal birimlerine gönderilmesini müteakip hizmet dışı sabit kıymetler hurda ambarına alınır. Taşıt ve iş makinelerinde hizmet dışı bırakma kararı; gerekli Yönetim Kurulu Kararı ve Bakanlık onayı alınması işlemlerinin yürütülmesi için Genel Müdürlük Makine İkmal birimine gönderilmesi yönünde alınır. Yürürlülükteki mevzuat hükümlerine uygun ihraç tutanakları ve tenzil listeleri karara eklenerek bir yazı ile gönderilir. Taşıtlar ve iş makineleri, Genel Müdürlük Makine İkmal birimince gerekli Yönetim Kurulu Kararı ve Bakanlık onaylarının alınmasını müteakip hurda ambarına alınır.

4 Diğer Nedenlerle Hizmet Dışı Bırakılacak Sabit Kıymetler : Diğer nedenlerle hizmet dışı bırakılacak sabit kıymetler için de maddesinde öngörülen işlemler uygulanır. Ancak hizmet dışı bırakılan bu tür sabit kıymetler hurda ambarına alınmazlar ve gecikilmeden değerlendirilmelerine yönelik çalışmalara başlanılır Kayda Tabi Malzemelerin Hizmet Dışı Bırakılması : Yıl sonu sayımlarında, kullanıcı birimlerce kontrol edilen kayda tabi malzemelerden ; kırılma, bozulma, deformasyon veya benzeri nedenlerle kullanım ömürlerini tamamlayanların hizmet dışı bırakılmaları önerilir. Hizmet dışı bırakılması önerilen malzemeler ile ilgili olarak hazırlanan listeler gerekçeli bir yazı ile makine ikmal birimlerine gönderilir. Malzemeler ve hizmet dışı bırakılma gerekçeleri,makine ikmal birimlerince gerektiğinde başka birimlerden de eleman alınmak suretiyle konunun uzmanı kişilerden oluşturulacak bir heyet marifetiyle incelettirilir. Teknik heyet raporu ve teşkilat müdürünün onayı ile hurda olanlar hurda ambarına ve ilgili hesaplarına alınır. Hurda durumda olmayan hizmet dışı, kayda tabi malzemelerin ise değerlendirilmesi işlemlerine başlanır İşletme Malzemelerinin Hizmet Dışı Bırakılması : Hurda malzeme niteliğine düşen işletme malzemesi, gerekli kayıtları yapılmak ve evsafına uygun olarak tasnif edilmek suretiyle hurda ambarına alınırlar.ambarlarda bulunan malzemelerden, ihtiyaç fazlası olduğu,uzun süre stok hareketi görmediği veya kullanılma yeri ve ihtimali kalmadığı tespit edilen işletme malzemeleri her yıl ambar sayımlarından sonra listelenir. Ambara mal oluş bedellerini içeren ayrıntılı listeler makine ikmal birimlerince hazırlanarak gerekçeli bir yazı ile merkezde Genel Müdürün, taşra da ise teşkilat müdürünün onayından sonra hizmet dışı mallar (deklase malzeme) hesabına aktarılmak üzere muhasebe birimlerine gönderilir. Değerlendirme işlemleri sonuçlanıncaya kadar hizmet dışı mallar (deklase malzeme) hesabında TKİNORM malzeme kodunda, stoklarda izlenilmesine devam edilir. ÜÇÜNCÜ BÖLÜM DEĞERLENDİRME İLE İLGİLİ HÜKÜMLER Hizmet Dışı Malların Değerlendirilmesi : Madde Hizmet Dışı Sabit Kıymetlerin Değerlendirilmesi : Tamamen hurda durumda olduğuna karar verilip gerekli onay alınarak hurda ambarına alınan sabit kıymetler diğer hurda işletme malzemeleri gibi işlem görürler Kurum Topluluğunda Değerlendirme : Makine İkmal birimlerince; hurda ambarına alınan sabit kıymetler dışındaki hizmet dışı sabit kıymetlere ait listeler teknik heyet raporu ve eki durum tespit belgeleri ile birlikte öncelikle Kurum topluluğuna gönderilir ve istekleri olup olmadığı sorulur. Bu tür Kurum içi ihtiyaç soruşturma yazılarına bir ay içerisinde yazılı olarak cevap verilmesi zorunludur. Yerinde inceleme yapılması istenilmesi halinde, bu inceleme de bu süre içerisinde gerçekleştirilir.

5 5 Bir aylık süre sonunda talep olması halinde devir işlemi, merkezde Genel Müdürün, taşrada ise teşkilat müdürünün onayı ile makine ikmal birimlerince gerçekleştirilir. Sabit kıymet devir bedeli amortismanlar çıktıktan sonra kalan bedeldir. Kurum topluluğunda karşılıklı mutabakat ile her türlü mal devri serbesttir. Devredilen malların sevk ve tesellümünü müteakip dekont işlemleri için muhasebe birimlerine bir yazı ile bildirilir. Taşıma ve sigorta yükümlülüğü alıcılara aittir Kurum Topluluğu Dışında Değerlendirme : Kurum topluluğu içerisinde devredilemeyen sabit kıymetlerin, Sabit Kıymet Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre kayıtlardan çıkarılması (sabit kıymetlerden tenzil edilmesi) için makine ikmal birimlerince gerekçeli bir yazı ile muhasebe birimlerinden istekte bulunulur. Kayıtlardan çıkarılan sabit kıymetlerle ilgili listeler ile bu konuda alınan karar muhasebe birimlerince makine ikmal birimlerine bildirilir. Makine ikmal birimleri, kayıtlardan düşülmüş sabit kıymetlerin bedel takdirini gerektiğinde başka birimlerden de eleman alınmak suretiyle oluşturulacak bir heyet marifetiyle yaptırarak Genel Müdürlüğe bildirir. Genel Müdürlük Makine İkmal Daire Başkanlığınca, kayıtlardan tenzil edilmiş olan bu sabit kıymetlere ihtiyaçları olup olmadığı diğer kamu kurum ve kuruluşlarından sorulur. Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca talep edilen sabit kıymetler, Genel Müdürlük Makamının onayı ile talep edilemeyenler ise bu yönetmelik çerçevesinde ihale edilmek suretiyle ihale sonucu satılamayan araçların (M1 ve N1 kategorisindeki plakalı araçlar hariç) plakalı ve plakasız olanları MKEK na devir suretiyle satışı yapılır. Hurda durumundaki M1 kategorisindeki, sürücü dışında en fazla 8 kişilik oturma yeri olan, yolcu taşımaya yönelik motorlu araçlar ile N1 kategorisindeki, azami ağırlığı 3500 kilogramı aşmayan, motorlu yük taşıma araçlarının ise çevre lisansı almış olmaları koşulu ile özel firmalara veya ilgili kamu kurumuna devir suretiyle satışı yapılır Hizmet Dışı Kayda Tabi Malzemelerin Değerlendirilmesi : Hurda durumunda olduğu için hizmet dışı bırakılan kayda tabi malzemeler, hurda malzeme gruplarına ilişkin hesaplara aktarılır ve hurda malzeme olarak işlem görür. Başka nedenlerle hizmet dışı bırakılan kayda tabi malzemelerin değerlendirilmesinde sabit kıymetlerde uygulanan usuller geçerlidir Hizmet Dışı İşletme Malzemelerinin Değerlendirilmesi : İhtiyaç Fazlası İşletme Malzemeleri: "Hizmet dışı mallar (deklase malzeme) hesabına alınan işletme malzemeleri sürekli izlenir, kullanılma ihtimali doğanlar hemen işletme ambarına alınır. Makine İkmal birimlerince deklase malzeme hesaplarındaki malzemelerin listeleri her yıl ocak ayı içerisinde Kurum topluluğuna gönderilerek ihtiyaç soruşturması yapılır. Talep edilmesi halinde ambar maliyetleri üzerinden devredilir ve dekont işlemleri için bir yazı ile muhasebe birimlerine bildirilir. Kurum topluluğunda değerlendirilemeyen hizmet dışı işletme malzemeleri, bir komisyon marifetiyle takdiri birim fiyatları da belirlenerek öncelikle Kurumumuza yeraltından kömür üretimi yapan firmalara duyuru yapılıp toplanan talepler değerlendirildikten sonra, talep görmeyen malzemeler Kamu Kurum ve Kuruluşları nezdinde ihtiyaç soruşturması yapılmak üzerine Genel Müdürlük Makine İkmal birimine gönderilir. Talep olması halinde ihale yetkilisinin onayı ile satılır. Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca talep edilmeyenler ise bu yönetmelik çerçevesinde ihale edilmek suretiyle satılır." Satışın gerçekleşmemesi halinde (pil, akümülatör, elektrikli ve elektronik cihazlar, lastikler vb.) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı/Atık Yönetimi tarafından çıkarılan ilgili

6 6 yönetmelikler doğrultusunda işleme tabi tutulur. Bu yönetmelikler dışında kalan malzemeler ise MKEK na devir suretiyle satılır Hurda İşletme Malzemesinin Değerlendirilmesi : Hurda işletme malzemeleri edinme amaçlarından farklı yerlerde de kullanılabilirler. Bu durumda,kullanacak birimin,malzemeyi kullanacağı yeri ve miktarını belirterek ikmal biriminden yazılı istekte bulunması yeterlidir. İş yerlerinde değerlendirilemeyen hurda malzemeler, (Pil, akümülatör, elektrikli ve elektronik cihazlar, lastikler vb.) hurda ambarında yapılmış tasnifine uygun olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı / Atık Yönetimi tarafından çıkarılan ilgili yönetmelikler doğrultusunda işleme tabi tutulur. Bu yönetmelikler dışında kalan malzemeler ise MKEK na devir suretiyle satılır. Hurda malzemelerin satışından önce kurum topluluğunun haberdar edilmesi gerekmez 4.4. İmha: Kurum topluluğunda hiçbir şekilde değerlendirilemeyeceği, piyasaya satılamayacağı ve MKEK tarafından da alınamayacağı tespit edilen veya bu yollarla elde edilecek kazancın, yapılacak masraflardan daha az olacağının belirlenmesi halinde Hizmet Dışı Malın imha edilmesi onay makamına gerekçeleri ile birlikte sunulur ve onayını takiben bir tutanakla imha edilerek kayıtlardan düşülür. Satış Yöntem ve İlkeleri : Madde Temel İlkeler: DÖRDÜNCÜ BÖLÜM SATIŞ İHALELERİ GENEL HÜKÜMLERİ Bu yönetmeliğe göre yapılacak hizmet dışı mallar satış ihalelerinin saydamlık, rekabet, eşitlik, güvenirlilik, gizlilik ilkeleri çerçevesinde uygun şartlarla ve zamanında gerçekleştirilmesi hedeflenir. İhalelerde açık ihale usulü esastır.başka satış usullerine çok özel hallerde başvurulabilir. Satış için hazırlanan ihale dokümanında ve listelerde,satılacak malın miktarlarında ve konumlarında ihale yetkilisinin onayı alınmadan değişiklik yapılamaz. İsteklilerin satılacak varlıkları yerinde görme ve inceleme talepleri olanaklar elverdiği ölçüde karşılanır. 5.2.İhale Yetkilisi ve Yetki Limitleri : Hizmet dışı mallar satış ihalelerinde, İhale yetkilisi, TKİ İhale Uygulama Yönergesinde öngörülen limitler dahilinde,aynı Yönergede belirtilen kişi veya kurullardır. 5.3 İhale Komisyonları : İhale yetkilisi; biri başkan, ikisi konunun uzmanı, biri muhasebe veya mali işlemlerden sorumlu olmak koşuluyla en az beş ve tek sayıda kişiden, yedek üyeler de dahil olmak üzere bir ihale komisyonu oluşturur.

7 7 Gerekli incelemeyi yapmalarını sağlamak amacıyla ihale işlem dosyasının birer örneği, ilanı izleyen üç gün içinde ihale komisyonu üyelerine verilir. İhale komisyonları eksiksiz olarak toplanır. Komisyon kararları çoğunlukla alınır. Kararlarda çekimser kalınamaz. Komisyon başkan ve üyeleri oy ve kararlarından sorumludur. Karşı oy kullanan komisyon üyeleri, gerekçelerini komisyon kararına yazmak ve imzalamak zorundadır. İhale komisyonunca alınan kararlar ve düzenlenen tutanaklar komisyon başkan ve üyelerinin adları, soyadları ve görev unvanları belirtilerek imzalanır. İhale komisyonlarınca yürütülen işlemlerin raportörlüğü ve ihale süreci ile ilgili diğer işlemler satınalma birimlerince yürütülür İhale İşlem Dosyası : İhalesi yapılacak her iş için bir işlem dosyası düzenlenir. Bu dosyada ihale yetkilisinden alınan onay belgesi ve eki yaklaşık bedele ilişkin hesap cetveli, ihale dokümanı, ilan metinleri, teklifler ve diğer belgeler, ihale komisyonu tutanak ve kararları gibi ihale süreci ile ilgili bütün belgeler bulunur Yaklaşık Bedel : İhale edilmek suretiyle satılacak hizmet dışı mallar için ihale yapılmadan önce her türlü fiyat araştırması yapılarak katma değer vergisi hariç olmak üzere yaklaşık bedel belirlenir ve dayanakları ile birlikte bir hesap cetvelinde gösterilir. Bu yaklaşık bedele ihale ilanlarında yer verilmez, isteklilere veya ihale süreci ile resmi ilişkisi olmayan diğer kişilere açıklanmaz. 5.6 İhale Dokümanları : İhale dokümanlarında, isteklilere talimatları da içeren idari şartnameler, miktar, özellik ve gerekli açıklamaları yapılmış satış listeleri, varsa teknik şartname, sözleşme tasarısı ve gerekli diğer bilgi ve belgeler bulunur Şartnamelerde Yer Alması Gereken Zorunlu Hususlar : - İşin adı,niteliği, türü ve miktarı, - İdarenin adı ve adresi, telefon, faks ve adresi, - İhale usulü, ihale tarih ve saati (son teklif verme tarih ve saati) tekliflerin nereye verileceği, - İsteklilerde aranacak şartlar, belgeler ve yeterlilik kriterleri, isteklilere talimatlar, - İhalelere katılamayacak olanlar, - Tekliflerin geçerlilik süresi, - Kısmi ve alternatif teklifler ile ilgili şartlar, - Ulaşım, taşıma, sigorta, vergi resim ve harçlarla ilgili hükümler, - Tekliflerin hazırlanması,alınması, açılması ve değerlendirilmesinde uygulanacak usul ve esaslar, - İhale kararının alınmasından, sözleşmenin akdedilmesine kadar süreçte uygulanacak esas ve usuller, - Teklif ve sözleşme türü, - Geçici ve kesin teminat oranları ile teminatlara ait şartlar, - İşin başlama tarihi, yapılacağı yer, bitirme tarihi ile gecikme halinde uygulanacak cezalar, - Mücbir sebepler, süre uzatımı verilebilme halleri ile artış ve eksilişler ile ilgili hususlar, - Denetim ve kontrol işlemlerine ilişkin şartlar,

8 - Anlaşmazlıkların çözümü İhalelere Katılabilme Şartları ve Katılamayacak Olanlar : Katılabilme Şartları : - Kanuni ikametgah sahibi olmak ve tebligat için Türkiye de adres göstermek, - Mevzuatı gereği ilgili odaya kayıtlı olarak faaliyette bulunduğunu ve teklif vermeye yasal olarak yetkili olduğunu kanıtlayan belge İhalelere katılamayacak Olanlar : - İhale yetkilileri, - İhale işlemlerini hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve denetlemekle görevli olanlar, - Bu şahısların eşleri ve üçüncü dereceye kadar olan kan ve ikinci dereceye kadar olan kayın hısımları ile evlatlıkları ve evlat edinenleri, sayılı Kamu İhale Kanunu ve diğer kanunlardaki hükümler çerçevesinde geçici ve sürekli olarak kamu ihalelerine katılmaktan yasaklı olanlar İhale İlanları ve Kuralları : İhale İlanları Bütün isteklilere tekliflerini hazırlayabilmeleri için yeterince süre tanımak suretiyle aşağıdaki usullerle ilan edilmek suretiyle duyuru yapılır. a- Resmi ve/veya özel gazete ile ilan verme, b- Muhtemel isteklilere yazı ile duyurmak, c- Ticaret odaları aracılığı ile duyurmak, d- Elektronik iletişim (internet) ortamında ilan etmek. İhalelerin (a) bendine göre duyurulması esas olup, diğer usuller gerekli durumlarda ayrıca uygulanabilir İhale İlanlarında Bulunması Zorunlu Hususlar İhale dokümanında belirtilmeyen hususlara ilanlarda yer verilmez. İhale ilanlarında aşağıdaki hususların belirtilmesi zorunludur. a- İdarenin adı, adresi,telefon, faks ve elektronik posta adresi, b- İhalenin adı, niteliği, türü ve miktarı, c- İşin yapılacağı yer ve teslim yeri, d- İhale dokümanın nerede görüleceği ve hangi bedelle alınacağı, e- İhalenin nerede hangi tarih ve saatte hangi usulle yapılacağı, f- Tekliflerin ihale saatine (son teklif verme saati) kadar nereye verileceği, g- Teklif edilen bedelin %3 ünden az olmamak üzere isteklilerce geçici teminat verileceği, h- Tekliflerin geçerlilik süresi.

9 BEŞİNCİ BÖLÜM İHALE SÜRECİ HÜKÜMLERİ 9 Uygulanacak ihale Usulleri: Madde Açık İhale Usulü : Hizmet dışı malların satış ihalelerinde uygulanacak esas usul açık ihale usulüdür. Açık ihale usulü bütün isteklilerin teklif verebildiği usuldür. 6.2.Pazarlık Usulü: İdare tarafından öngörülemeyen olağanüstü veya beklenmedik durumların ortaya çıkması halinde ihale yetkilisinin onayı alınmak suretiyle; istekliler ile fiyat görüşmesi yapılarak gerçekleştirilen satış usulüdür Doğrudan satış : Bir ihale usulü olmayıp, bu Yönetmelikte belirlenen usullerle kamu kurum ve kuruluşları ile MKEK na devren yapılacak satışlar ve olağan üstü hallerde yapılabilecek diğer satışlardır. Tekliflerin Hazırlanması ve Sunulması: Madde 7. Teklif mektubu ve geçici teminat da dahil olmak üzere ihaleye katılabilme şartı olarak istenilen bütün belgeler bir zarfa konulur. Zarfın üzerine isteklinin adı, soyadı veya ticaret unvanı, tebligata esas açık adresi, teklifin hangi işe ait olduğu ve ihaleyi yapan idarenin açık adresi yazılır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanır ve mühürlenir veya kaşelenir. Teklif mektupları yazılı ve imzalı olarak sunulur. Teklif mektubunda ihale dokümanının tamamen okunup kabul edildiğinin belirtilmesi, teklif edilen bedelin rakam ve yazı ile birbirine uygun olarak açıkça yazılması, üzerinde kazıntı, silinti, düzeltme bulunmaması ve teklif mektubunun ad, soyad veya ticaret unvanı yazılmak suretiyle yetkili kişilerce imzalanmış olması zorunludur. İhale dokümanında alternatif teklif verilebileceğine dair hüküm bulunması halinde, alternatif tekliflerde aynı şekilde hazırlanarak sunulur. Teklifler ihale dokümanında belirtilen ihale saatine kadar sıra numaralı alındılar karşılığında idareye verilir. Bu saatten sonra verilen teklifler kabul edilmez ve açılmaksızın iade edilir. Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Posta ile gönderilecek tekliflerin ihale dokümanında belirtilen ihale saatine kadar İdareye ulaşması şarttır. Postadaki gecikme nedeniyle işleme konulmayacak olan tekliflerin alınış zamanı bir tutanakla tespit edilir. Verilen teklifler, zeyilname düzenlenmesi hali hariç, herhangi bir sebeple geri alınamaz ve değiştirilemez. Madde 8. Tekliflerin Dili, Türü ve Geçerli Para Birimi : a) Teklifin Dili: Teklifleri oluşturan belgeler ve ekleri ile diğer dokümanlar Türkçe olmalıdır. Başka bir dilde sunulan belgeler, Türkçe onaylı tercümesi ile birlikte verilmesi halinde geçerli sayılır. Bu durumda teklifin veya belgenin yorumlanmasında Türkçe tercüme esas alınır. b) Teklif Türü: Bu Yönetmelik kapsamında yapılacak ihalelerde her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri işin teklif edilen birim fiyatlarının çarpımı sonucu bulunan toplam

10 10 bedel üzerinden teklif alınır. Ancak özel hallerde onay belgesinde belirtilmiş olmak koşuluyla götürü bedel teklif alınabilir. c) Tekliflerde Geçerli Para Birimi: Tekliflerin Türk Lirası olarak verilmesi zorunludur. Ancak, ihale onay belgesinde belirtilmek suretiyle başka para birimi cinsinden teklif alınabilir. Madde 9. Tekliflerin Geçerlilik Süresi : Tekliflerin geçerlilik süresi ihale dokümanında belirtilir. İdarece ihtiyaç duyulması halinde bu süre, teklif ve sözleşme koşulları değiştirilmemek ve isteklinin kabulü kaydıyla uzatılabilir. Madde 10. Geçici Teminat : İhalelerde, teklif edilen bedelin % 3 ünden az olmamak üzere, istekli tarafından verilecek tutarda geçici teminat alınır. Madde 11. Teminat Olarak Kabul Edilecek Değerler : Teminat olarak kabul edilecek değerler aşağıda gösterilmiştir: a) Tedavüldeki Türk Parası veya Merkez Bankasınca konvertibilitesi kabul edilen yabancı para, b) Bankalar veya özel finans kurumları tarafından verilen teminat mektupları, c) Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri ve bu senetler yerine düzenlenen belgeler. İlgili mevzuatına göre Türkiye'de faaliyette bulunmasına izin verilen yabancı bankaların düzenleyecekleri teminat mektupları ile Türkiye dışında faaliyette bulunan banka veya benzeri kredi kuruluşlarının kontrgarantisi üzerine Türkiye'de faaliyette bulunan bankaların veya özel finans kurumlarının düzenleyecekleri teminat mektupları da teminat olarak kabul edilir. (c) bendinde belirtilen senetler ve bu senetler yerine düzenlenen belgelerden nominal değere faiz dahil edilerek ihraç edilenler, anaparaya tekabül eden satış değeri üzerinden teminat olarak kabul edilir. Teminat mektupları dışındaki teminatlar ihale komisyonlarınca teslim alınamaz. Bunların muhasebe birimlerine yatırılması zorunludur. İhale üzerinde kalan istekli ile ikinci uygun teklif sahibi isteklinin geçici teminatları muhasebe birimlerine teslim edilir. Diğer isteklilere ait geçici teminatlar iade edilir. İhale üzerinde kalan istekli ile ikinci uygun teklifin sahibi istekliye ait teminatlar sözleşme akdini müteakip iade edilir. Teminatlar, teminat olarak kabul edilen diğer değerlerle değiştirilebilir. Her ne suretle olursa olsun, İdarece alınan teminatlar haczedilemez ve üzerine ihtiyati tedbir konulamaz. Madde 12. Teminat Mektupları : Tekliflerin geçerlilik süresinden en az otuz gün fazla süreli olmak kaydıyla, geçici teminat mektuplarında süre belirtilir. Teklif geçerlilik süresinin uzatılması halinde, geçici teminat mektuplarının süresi de aynı süre ile uzatılır. Kesin teminat mektupları süresiz veya otomatik temditli olarak verilir. İlgili mevzuatına aykırı olarak düzenlenmiş teminat mektupları kabul edilmez

11 11 Madde 13. Tekliflerin Alınması ve Açılması : Teklifler ihale dokümanında belirtilen ihale saatine kadar İdareye verilir. İhale komisyonunca ihale dokümanında belirtilen saatte kaç teklif verilmiş olduğu bir tutanakla tespit edilerek, hazır bulunanlara duyurulur ve hemen ihaleye başlanır. İhale komisyonu teklif zarflarını alınış sırasına göre inceler. Bu Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasına uygun olmayan zarflar bir tutanak ile belirlenerek değerlendirmeye alınmaz. Zarflar isteklilerle birlikte hazır bulunanlar önünde alınış sırasına göre açılır. İsteklilerin belgelerinin eksik olup olmadığı ve teklif mektubu ile geçici teminatlarının usulüne uygun olup olmadığı kontrol edilir. Belgeleri eksik veya teklif mektubu ile geçici teminatı usulüne uygun olmayan istekliler tutanakla tespit edilir. İstekliler ile teklif fiyatları açıklanır. Bu işlemlere ilişkin hazırlanan tutanak ihale komisyonunca imzalanır. Bu aşamada; hiçbir teklifin reddine veya kabulüne karar verilmez, teklifi oluşturan belgeler düzeltilemez ve tamamlanamaz. Teklifler ihale komisyonunca hemen değerlendirilmek üzere oturum kapatılır. Madde 14. Tekliflerin Değerlendirilmesi : İhale komisyonunun talebi üzerine idare tekliflerin incelenmesi, karşılaştırılması ve değerlendirilmesinde yararlanmak üzere net olmayan hususlarla ilgili isteklilerden yazılı olarak tekliflerini açıklamalarını isteyebilir. Ancak bu açıklama, hiçbir şekilde teklif fiyatında değişiklik yapılması veya ihale dokümanında yer alan şartlara uygun olmayan tekliflerin uygun hale getirilmesi amacıyla istenilmez ve yapılmaz. Tekliflerin değerlendirilmesinde, öncelikle belgeleri eksik olduğu veya teklif mektubu ile geçici teminatı usulüne uygun olmadığı bu Yönetmeliğin 13 üncü maddesine göre ilk oturumda tespit edilen isteklilerin tekliflerinin değerlendirme dışı bırakılmasına karar verilir. Ancak, teklifin esasını değiştirecek nitelikte olmaması kaydıyla, belgelerin eksik olması veya belgelerde önemsiz bilgi eksikliği bulunması halinde, İdarece belirlenen sürede isteklilerden bu eksik belge veya bilgilerin tamamlanması yazılı olarak istenir. Belirlenen sürede eksik belge veya bilgileri tamamlamayan istekliler değerlendirme dışı bırakılır. Bu ilk değerlendirme ve işlemler sonucunda belgeleri eksiksiz ve teklif mektubu ile geçici teminatı usulüne uygun olan isteklilerin tekliflerinin ayrıntılı değerlendirilmesine geçilir. Bu aşamada, isteklilerin ihale konusu işi yapabilme kapasitelerini belirleyen yeterlik kriterlerine ve tekliflerin ihale dokümanında belirtilen şartlara uygun olup olmadığı incelenir. Uygun olmadığı belirlenen isteklilerin teklifleri değerlendirme dışı bırakılır. En son aşamada, isteklilerin teklif mektubu eki cetvellerinde aritmetik hata bulunup bulunmadığı kontrol edilir. Teklif edilen fiyatları gösteren teklif mektubu eki cetvelde çarpım ve toplamlarda aritmetik hata bulunması halinde, isteklilerce teklif edilen birim fiyatlar esas alınmak kaydıyla, aritmetik hatalar ihale komisyonu tarafından resen düzeltilir. Yapılan bu düzeltme sonucu bulunan teklif isteklinin esas teklifi olarak kabul edilir ve bu durum hemen istekliye yazı ile bildirilir. İstekli düzeltilmiş teklifi kabul edip etmediğini tebliğ tarihini izleyen beş gün içinde yazılı olarak bildirmek zorundadır. İsteklinin düzeltilmiş teklifi kabul etmediğini süresinde bildirmesi veya bu süre içinde herhangi bir cevap vermemesi halinde, teklifi değerlendirme dışı bırakılır ve geçici teminatı gelir kaydedilir.

12 12 Madde 15. İhalenin Karara Bağlanması ve Onaylanması : Bu Yönetmeliğin 13 ve 14 üncü maddelerine göre yapılan değerlendirme sonucunda ihale, ekonomik açıdan en avantajlı teklifi veren isteklinin üzerinde bırakılır.. İhale komisyonu gerekçeli kararını belirleyerek, ihale yetkilisinin onayına sunar. Kararlarda isteklilerin adları veya ticaret unvanları, teklif edilen bedeller, ihalenin tarihi ve hangi istekli üzerine hangi gerekçelerle yapıldığı, ihale yapılmamış ise nedenleri belirtilir. İhale yetkilisi, ihale kararını onaylar veya gerekçesini açıkça belirtmek suretiyle iptal eder. İhale; kararın onaylanması halinde geçerli, iptal edilmesi halinde ise hükümsüz sayılır. Madde 16 : Kesinleşen İhale Kararlarının Bildirilmesi ve Sözleşmeye Davet : İhale sonucu, ihale kararlarının ihale yetkilisi tarafından onaylandığı günü izleyen en geç beş gün içinde, ihale üzerinde bırakılan istekliye şartnamesinde belirtilen süre zarfında kesin teminatın verilerek sözleşmenin akdedilmesi gerektiği iadeli taahhütlü mektup ile tebligat adresine postalanmak suretiyle veya imza karşılığı tebliğ edilir. Mektubun postaya verilmesini takip eden yedinci gün kararın isteklilere tebliğ tarihi sayılır. Tebligatın isteklilere imza karşılığı yapılması veya iadeli taahhütlü kartının idareye ulaşması durumunda yedi günlük süre beklenilmez, tebligatın gerçekleştiği kabul edilir. Madde 17 : Kesin Teminat : Taahhüdün sözleşme ve ihale dokümanı hükümlerine uygun olarak yerine getirilmesini sağlamak amacıyla, sözleşmenin yapılmasından önce ihale üzerinde kalan istekliden ihale bedeli üzerinden hesaplanmak suretiyle en az %6 oranında kesin teminat alınır. Madde 18 : Sözleşme Yapılmasında İsteklinin ve İdarenin Görev ve Sorumluluğu: İhale üzerinde kalan istekli kesin teminatı vererek sözleşmeyi imzalamak veya siparişi kabul etmek zorundadır. Sözleşme imzalandıktan sonra geçici teminat iade edilir. Bu zorunluluklara uyulmadığı takdirde, protesto çekmeye ve hüküm almaya gerek kalmaksızın ihale üzerinde kalan isteklinin geçici teminatı gelir kaydedilir. İdarenin sözleşmeyi yapmaması veya sipariş vermemesi halinde, istekli taahhüdünden vazgeçebilir. Bu takdirde teminat iade edilir. İstekli başkaca hiçbir masraf ve sebeple zarar ve ziyan iddiasında bulunamaz. Madde 19 : Sözleşmeler ve Sipariş Mektupları : Yapılan bütün ihaleler aşağıda belirtilen hususları ayrıntılı bir şekilde kapsayan bir sözleşmeye bağlanır. Sözleşmeler; ihale yetkilisi ile yüklenici tarafından imzalanarak (yüklenicinin ortak girişim olması halinde sözleşmeler ortak girişimin bütün ortakları tarafından imzalanır.) veya İdarece, yükleniciye sipariş mektubu yazılması ve teyit alma şeklinde akdedilir. İdare, bu iki şekilden birini seçmekte serbesttir. İdarenin noter marifetiyle sözleşme yapılmasını seçmesi halinde bu hususun ihale dokümanında belirtilmesi zorunluluktur.

13 13 Yüklenicinin kesin teminatı vermesinden sonra süresi içinde sözleşmeyi imzalamaması veya taahhüdünden vazgeçmesi veya sözleşme hükümlerine aykırı olarak taahhüdünü kısmen veya tamamen yerine getirmemesi halinde ihtara, protesto çekmeye, hüküm veya yüklenicinin rızasını almaya ve sair kanuni merasimin yapılmasına lüzum kalmaksızın kesin teminatı idare lehine gelir kaydedilir ve akdedilmiş ise sözleşme feshedilir. Madde 20: Sözleşmede Yer Alması Gereken Hususlar : Sözleşmede yer alması gereken hususlar şunlardır: a) İşin adı, niteliği, miktarı ve süresi, b) İdarenin adı ve adresi, c) Yüklenicinin adı veya ticaret unvanı, tebligata esas adresi, d) Sözleşmenin bedeli, türü ve işin süresi, e) Ödeme yeri ve şartları, f) İşin yapılma yeri, teslim etme ve teslim alma şekil ve şartları, g) Gecikme halinde alınacak cezalar, h) Denetim, muayene ve kabul işlemlerine ilişkin şartlar, i) Anlaşmazlıkların çözümü. Madde 21: İş Artışı ve Eksilişi 1) Sözleşmede belirtilen işin artışı: Öngörülemeyen durumlar nedeniyle bir iş artışının zorunlu olması halinde, artışa konu olan iş; a) Sözleşmeye esas proje içinde kalması, b) İdareyi külfete sokmaksızın asıl işten ayrılmasının teknik veya ekonomik olarak mümkün olmaması, şartlarıyla, birim fiyat teklif almak suretiyle ihale edilen satış sözleşmelerinde %20 sine kadar oran dahilinde, süre hariç sözleşme ve ihale dokümanındaki hükümler çerçevesinde aynı yükleniciye yaptırılabilir. İşin bu şartlar dahilinde tamamlanamayacağının anlaşılması durumunda ise artış yapılmaksızın hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir. Ancak bu durumda, işin tamamının ihale dokümanı ve sözleşme hükümlerine uygun olarak yerine getirilmesi zorunludur. 2) Sözleşmede belirtilen işin eksilişi: İdare,sözleşme bedelinin %20 si oranında iş eksilişi yapma hakkına sahiptir. Madde 22: Mücbir Sebepler : Mücbir sebep olarak kabul edilebilecek haller aşağıda belirtilmiştir: a) Doğal afetler, b) Kanuni grev, c) Genel salgın hastalık, d) Kısmî veya genel seferberlik ilânı, e) Gerektiğinde İdare tarafından belirlenecek benzeri diğer haller. Süre uzatımı verilmesi, sözleşmenin feshi gibi durumlar da dahil olmak üzere, İdare tarafından yukarıda belirtilen hallerin mücbir sebep olarak kabul edilebilmesi için; yükleniciden kaynaklanan bir kusurdan ileri gelmemiş olması, taahhüdün yerine getirilmesine engel nitelikte olması, yüklenicinin bu engeli ortadan kaldırmaya gücünün yetmemiş bulunması, mücbir sebebin meydana geldiği tarihi izleyen yirmi gün içinde yüklenicinin İdareye yazılı olarak bildirimde bulunması ve yetkili merciler tarafından belgelendirilmesi

14 14 zorunludur. Mücbir sebeplerden dolayı sözleşmenin feshedilmesi halinde hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilerek kesin teminat ve varsa ek kesin teminatlar iade edilir. Madde 23 : Kesin Teminatın ve Ek Kesin Teminatların Geri Verilmesi : Taahhüdün, sözleşme ve ihale dokümanı hükümlerine uygun olarak yerine getirildiği ve yüklenicinin bu işten dolayı İdareye herhangi bir borcunun olmadığı tespit edildikten sonra alınmış olan kesin teminat veya varsa ek kesin teminatların tamamı yükleniciye iade edilir. Madde 24: Yürürlük: Bu Yönetmelik; TKİ Yönetim Kurulunun tarih ve 42/384 Sayılı kararıyla kabul edilmiş olup, aynı tarih itibariyle yürürlüğe girer tarih ve 9/91 sayılı Yönetim Kurulu Kararı ile kabul edilmiş olan Hizmet Dışı veya İhtiyaç Fazlası Mallar ile Hurda Malların Satış ve Devirleri Hakkındaki Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır. Bu yönetmeliğin maddesi, Yönetim Kurulunun tarih ve 7/64 sayılı kararı ile değiştirilmiş, yapılan değişiklik Yönetmeliğe işlenmiştir. Bu yönetmeliğin 4.1.2, 4.3.1,4.3.2 maddeleri, Yönetim Kurulunun tarih ve 23/283 sayılı kararı ile değiştirilmiş, yapılan değişiklik Yönetmeliğe işlenmiştir. Yönetim Kurulunun tarih ve 30/338 sayılı kararı ile bu yönetmelikte değişiklik yapılmıştır. Yönetim Kurulunun tarih ve 23/283 sayılı kararı ile bu yönetmelikte değişiklik yapılmıştır

İhale ve İhale Usulleri. Prof. Dr. Zeki GÜNDÜZ Yrd. Doç. Dr. Tahir AKGÜL Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı DEMİR

İhale ve İhale Usulleri. Prof. Dr. Zeki GÜNDÜZ Yrd. Doç. Dr. Tahir AKGÜL Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı DEMİR İhale ve İhale Usulleri Prof. Dr. Zeki GÜNDÜZ Yrd. Doç. Dr. Tahir AKGÜL Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı DEMİR İHALE NEDİR? İhale, mal veya hizmet alımları ile yapım işlerinin istekliler arasından seçilecek

Detaylı

MĐLLĐ EĞĐTĐM VAKFI GAYRĐMENKUL SATIŞ ŞARTNAMESĐ

MĐLLĐ EĞĐTĐM VAKFI GAYRĐMENKUL SATIŞ ŞARTNAMESĐ MĐLLĐ EĞĐTĐM VAKFI GAYRĐMENKUL SATIŞ ŞARTNAMESĐ Madde 1- Gayrimenkul Sahibi Đdareye Đlişkin Bilgiler 11- Đdarenin; a) Adı: Millî Eğitim Vakfı Genel Müdürlüğü b) Adresi: Azerbaycan Cad Kasım Gülek Sok No:6

Detaylı

TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNUN 3/G MADDESİ UYARINCA YAPILACAK MAL VE HİZMET ALIMLARINDA UYGULANACAK ESAS VE USULLER HAKKINDA YÖNETMELİK 2005 (Bu Yönetmelik,

Detaylı

BAKANLAR KURULU KARARI

BAKANLAR KURULU KARARI 7 Ekim 2012 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28434 BAKANLAR KURULU KARARI Karar Sayısı : 2012/3775 Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 3 üncü maddesinin (f) bendi kapsamında yapılacak

Detaylı

15 Ocak 2010 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27463 YÖNETMELİK Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: ELEKTRONİK HABERLEŞME SEKTÖRÜNDE YETKİLENDİRMEYE

15 Ocak 2010 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27463 YÖNETMELİK Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: ELEKTRONİK HABERLEŞME SEKTÖRÜNDE YETKİLENDİRMEYE 15 Ocak 2010 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27463 YÖNETMELİK Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: ELEKTRONİK HABERLEŞME SEKTÖRÜNDE YETKİLENDİRMEYE İLİŞKİN İHALE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ TAŞINMAZLARININ İDARESİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ TAŞINMAZLARININ İDARESİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ TAŞINMAZLARININ İDARESİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı Üniversitenin mülkiyetinde, yönetiminde ve

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI TARAFINDAN 4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNUN 3 ÜNCÜ MADDESİNİN (f) BENDİ KAPSAMINDA YAPILACAK İHALELERE İLİŞKİN ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER: Başkan V. II. Başkan: Kazım ÖZKAN Üyeler: Ahmet ÖZBAKIR, Mehmet Zeki ADLI, Hasan KOCAGÖZ, Hamdi GÜLEÇ, Mehmet AKSOY

TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER: Başkan V. II. Başkan: Kazım ÖZKAN Üyeler: Ahmet ÖZBAKIR, Mehmet Zeki ADLI, Hasan KOCAGÖZ, Hamdi GÜLEÇ, Mehmet AKSOY TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER: Başkan V. II. Başkan: Kazım ÖZKAN Üyeler: Ahmet ÖZBAKIR, Mehmet Zeki ADLI, Hasan KOCAGÖZ, Hamdi GÜLEÇ, Mehmet AKSOY BAŞVURU SAHİBİ: Süperonline İletişim Hizmetleri A.Ş., Yeni

Detaylı

EK : 5 PAZARLIK USULÜ İLE İHALE EDİLEN MAL ALIM İHALELERİNDE UYGULANACAK TİP İDARİ ŞARTNAME

EK : 5 PAZARLIK USULÜ İLE İHALE EDİLEN MAL ALIM İHALELERİNDE UYGULANACAK TİP İDARİ ŞARTNAME EK : 5 PAZARLIK USULÜ İLE İHALE EDİLEN MAL ALIM İHALELERİNDE UYGULANACAK TİP İDARİ ŞARTNAME I - İHALENİN KONUSU VE TEKLİF VERMEYE İLİŞKİN HUSUSLAR Madde 1- İş sahibi Birime/İl Müdürlüğüne ilişkin bilgiler

Detaylı

Biosidal Ürün Alım Süreci

Biosidal Ürün Alım Süreci Biosidal Ürün Alım Süreci 21.03.2014 Yavuz ATEŞ Strateji Geliştirme Daire Başkanı Türk İhale Sisteminin Gelişimi 2886 sayılı Kanunun uygulamasında ortaya çıkan problemler, Türkiye deki Kamu ihaleleri alanındaki

Detaylı

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KUZEY KIBRIS KAMPUSU CİSCO SWİTCH ALIMI İŞİ

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KUZEY KIBRIS KAMPUSU CİSCO SWİTCH ALIMI İŞİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KUZEY KIBRIS KAMPUSU CİSCO SWİTCH ALIMI İŞİ -Sözleşme Taslağı- Madde 1- Sözleşmenin Tarafları Bu sözleşme, bir tarafta ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Rektörlüğü (bundan sonra İdare

Detaylı

4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE YAPILACAK İHALE İŞLEMLERİ İŞ AKIŞI

4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNA GÖRE YAPILACAK İHALE İŞLEMLERİ İŞ AKIŞI 1/5 İhtiyaç sahibi birim tarafından yazılı talep ve ekinde ihtiyaca yönelik(yapım işlerinde yatırım programında yer alan projelerle ilgili)teknik şartnameler ve maliyeti etkileyen unsurlara ilişkin dokümanlar

Detaylı

ULUDAĞ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHTİYAÇ FAZLASI VE İHTİYAÇ DIŞI MALZEME SATIŞI İLANI

ULUDAĞ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHTİYAÇ FAZLASI VE İHTİYAÇ DIŞI MALZEME SATIŞI İLANI ULUDAĞ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. İHTİYAÇ FAZLASI VE İHTİYAÇ DIŞI MALZEME SATIŞI İLANI Satılacak malzemelerle ilgili bilgiler Madde 1- Satılacak malzemelerin sıra numarası, cinsi, niteliği ve miktarları aşağıdaki

Detaylı

SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR SÜREÇLERİ. Sürecin Amacı

SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR SÜREÇLERİ. Sürecin Amacı 02.01.2014 Rev 01 1/15 Sürecin Tanımı Satınalma Süreci Süreç No Süreç Sahibi 3 Satınalma Müdürü 08-03-33 Sürecin Amacı İTÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı birimlerden gelen satınalma taleplerinin

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ AÇIK İHALE USULÜ İLE İHALE EDİLEN MAL ALIMLARINDA UYGULANACAK İDARİ ŞARTNAME I - İHALENİN KONUSU VE TEKLİF VERMEYE İLİŞKİN HUSUSLAR

SANKO ÜNİVERSİTESİ AÇIK İHALE USULÜ İLE İHALE EDİLEN MAL ALIMLARINDA UYGULANACAK İDARİ ŞARTNAME I - İHALENİN KONUSU VE TEKLİF VERMEYE İLİŞKİN HUSUSLAR SANKO ÜNİVERSİTESİ AÇIK İHALE USULÜ İLE İHALE EDİLEN MAL ALIMLARINDA UYGULANACAK İDARİ ŞARTNAME I - İHALENİN KONUSU VE TEKLİF VERMEYE İLİŞKİN HUSUSLAR Madde 1 - İdareye ilişkin bilgiler 1.1. İdarenin;

Detaylı

kurmak suretiyle temin edebilirler. Madde 2 - İhale konusu işe ilişkin bilgiler 2.1. İhale konusu taşınmaz mal, Geçici Teminat Süresi (Gün)

kurmak suretiyle temin edebilirler. Madde 2 - İhale konusu işe ilişkin bilgiler 2.1. İhale konusu taşınmaz mal, Geçici Teminat Süresi (Gün) 2886 SAYILI DEVLET İHALE KANUNA GÖRE KAPALI TEKLİF USULÜ İLE İHALE EDİLEN KÜLTÜR MAHALLESİ SERHAT APARTMANINDA BULUNAN 10 ADET DAİREYE AİT TAŞINMAZ MAL SATIŞ ŞARTNAMESİ Madde 1 - İdareye ilişkin bilgiler

Detaylı

SÖZLEŞME. Sözleşmenin tarafları

SÖZLEŞME. Sözleşmenin tarafları SÖZLEŞME Sözleşmenin tarafları Madde 1. Bu sözleşme, bir tarafta. ANKARA KALKINMA AJANSI (bundan sonra İdare olarak anılacaktır) ile diğer tarafta.. (bundan sonra Yüklenici olarak anılacaktır) arasında

Detaylı

2016 YILI YAKIT ve SÜRÜCÜLERİ DAHİL 9 ADET İŞ MAKİNESİ ve ARAÇ KİRALAMA HİZMET ALIM İŞİ HİZMETİ ALIMINA AİT SÖZLEŞME TASARISI

2016 YILI YAKIT ve SÜRÜCÜLERİ DAHİL 9 ADET İŞ MAKİNESİ ve ARAÇ KİRALAMA HİZMET ALIM İŞİ HİZMETİ ALIMINA AİT SÖZLEŞME TASARISI 2016 YILI YAKIT ve SÜRÜCÜLERİ DAHİL 9 ADET İŞ MAKİNESİ ve ARAÇ KİRALAMA HİZMET ALIM İŞİ İKN (İhale Kayıt Numarası): 2015/100129 HİZMETİ ALIMINA AİT SÖZLEŞME TASARISI Madde 1 - Sözleşmenin tarafları Bu

Detaylı

Standart Form KİK015.2/Ç Tekliflerin Elektronik Ortamda Alındığı Münferit Sözleşmelerde Kesinleşen İhale Kararının Bildirilmesi Formu

Standart Form KİK015.2/Ç Tekliflerin Elektronik Ortamda Alındığı Münferit Sözleşmelerde Kesinleşen İhale Kararının Bildirilmesi Formu 14 Kasım 2012 ÇARŞAMBA Resmî Gazete 28467 YÖNETMELİK Kamu İhale Kurumundan: ÇERÇEVE ANLAŞMA İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 4/3/2009 tarihli ve 27159 sayılı

Detaylı

2016 Yılı 40 Kişilik Özel Güvenlik Alımı İşi HİZMETİ ALIMINA AİT SÖZLEŞME TASARISI

2016 Yılı 40 Kişilik Özel Güvenlik Alımı İşi HİZMETİ ALIMINA AİT SÖZLEŞME TASARISI İKN (İhale Kayıt Numarası): 2015/91102 2016 Yılı 40 Kişilik Özel Güvenlik Alımı İşi HİZMETİ ALIMINA AİT SÖZLEŞME TASARISI Madde 1 - Sözleşmenin tarafları Bu Sözleşme, bir tarafta BALÇOVA BELEDİYESİ DESTEK

Detaylı

DEVLET OPERA ve BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DEVLET OPERA ve BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DEVLET OPERA ve BALESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Genel Müdürlük harcama birimleri

Detaylı

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ ALANI TESİSLER VE İŞLETMELER MÜDÜRLÜĞÜ SEVGİLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ ŞARTNAMESİ GENEL ŞARTLAR

T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ ALANI TESİSLER VE İŞLETMELER MÜDÜRLÜĞÜ SEVGİLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ ŞARTNAMESİ GENEL ŞARTLAR T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ ALANI TESİSLER VE İŞLETMELER MÜDÜRLÜĞÜ SEVGİLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ ŞARTNAMESİ GENEL ŞARTLAR Madde 1- Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğünün

Detaylı

Mal ve Hizmet Alımları İçin İhale İşlemi Süreci

Mal ve Hizmet Alımları İçin İhale İşlemi Süreci Açık İhale Süreci Teknik Şartnamenin Teknik Şartname Teknik Şartnamenin incelenmesi Ödenek kontrolünün yapılması Ödenek yeterliyse; Ödenek yetersizse; Yaklaşık maliyet değerlendirme formunun düzenlenmesi

Detaylı

MUHTELİF TİP LOKOMOTİF ŞASİ YIKAMA İŞİ

MUHTELİF TİP LOKOMOTİF ŞASİ YIKAMA İŞİ BU SİTEDE YAYINLANAN BİLGİLER ASIL BELGENİN YERİNE GEÇMEZ. YAYINLANAN BELGELER İLE ORJİNAL İHALE BELGELERİ ARASINDAKİ FARKLILIKLARDA ORJİNAL BELGE GEÇERLİDİR. BURADAKİ BİLGİLER SADECE BİLGİ AMAÇLIDIR.

Detaylı

TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER: Başkan: Mahmut GÜRSES Üyeler: II. Başkan Kazım ÖZKAN, Ali Kemal AKKOÇ, Mehmet Zeki ADLI, Hamdi GÜLEÇ, Dr.

TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER: Başkan: Mahmut GÜRSES Üyeler: II. Başkan Kazım ÖZKAN, Ali Kemal AKKOÇ, Mehmet Zeki ADLI, Hamdi GÜLEÇ, Dr. TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER: Başkan: Mahmut GÜRSES Üyeler: II. Başkan Kazım ÖZKAN, Ali Kemal AKKOÇ, Mehmet Zeki ADLI, Hamdi GÜLEÇ, Dr. Mehmet AKSOY BAŞVURU SAHİBİ: Volkan Temizlik ve Elektrik Hiz. San. Tic.

Detaylı

MAMÜL AMBARI TAHMİL-TAHLİYE HİZMET ALIMI İDARİ ŞARTNAMESİ

MAMÜL AMBARI TAHMİL-TAHLİYE HİZMET ALIMI İDARİ ŞARTNAMESİ MAMÜL AMBARI TAHMİL-TAHLİYE HİZMET ALIMI İDARİ ŞARTNAMESİ I- İHALENİN KONUSU VE TEKLİF VERMEYE İLİŞKİN HUSUSLAR TARAFLAR: İş bu şartname de Amasya Şeker Fabrikası A.Ş. (İdare) İhaleye katılacak olanlar

Detaylı

İHALE İLANI ELEKTRİK MALZEMELERİ TEMİZLİK İŞİ YAPTIRILACAKTIR.

İHALE İLANI ELEKTRİK MALZEMELERİ TEMİZLİK İŞİ YAPTIRILACAKTIR. BU SİTEDE YAYINLANAN BİLGİLER ASIL BELGENİN YERİNE GEÇMEZ. YAYINLANAN BELGELER İLE ORJİNAL İHALE BELGELERİ ARASINDAKİ FARKLILIKLARDA ORJİNAL BELGE GEÇERLİDİR. BURADAKİ BİLGİLER SADECE BİLGİ AMAÇLIDIR.

Detaylı

İHALE İLANI DC-DC KONVERTÖR SATIN ALINACAKTIR.

İHALE İLANI DC-DC KONVERTÖR SATIN ALINACAKTIR. BU SİTEDE YAYINLANAN BİLGİLER ASIL BELGENİN YERİNE GEÇMEZ. YAYINLANAN BELGELER İLE ORJİNAL İHALE BELGELERİ ARASINDAKİ FARKLILIKLARDA ORJİNAL BELGE GEÇERLİDİR. BURADAKİ BİLGİLER SADECE BİLGİ AMAÇLIDIR.

Detaylı

İDARELER TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN İHALE İŞLEMLERİ

İDARELER TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN İHALE İŞLEMLERİ İDARELER TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN İHALE İŞLEMLERİ KAMU İHALE KANUNU ve MEVZUATI 4734 Sayılı Kamu Kanunu 4735 Sayılı Kamu Sözleşmeleri Kanunu Yapım İşleri leri Uygulama Yönetmeliği Standart Dokümanlar

Detaylı

KAMU İHALE KANUNU[KANUN NUMARASI: 5846-KABUL TARİHİ:4/1/2002- YAYIMLANDIĞI R. GAZETE: TARİH: 22/1/2002 SAYI: 24648]

KAMU İHALE KANUNU[KANUN NUMARASI: 5846-KABUL TARİHİ:4/1/2002- YAYIMLANDIĞI R. GAZETE: TARİH: 22/1/2002 SAYI: 24648] KAMU İHALE KANUNU[KANUN NUMARASI: 5846-KABUL TARİHİ:4/1/2002- YAYIMLANDIĞI R. GAZETE: TARİH: 22/1/2002 SAYI: 24648] Kanun Numarası : 4734 Kabul Tarihi : 4/1/2002 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 22/1/2002

Detaylı

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KUZEY KIBRIS KAMPUSU KABLOSUZ AĞ SİSTEMİ GARANTİ, BAKIM VE DESTEK HİZMETİ ALIM İŞİ

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KUZEY KIBRIS KAMPUSU KABLOSUZ AĞ SİSTEMİ GARANTİ, BAKIM VE DESTEK HİZMETİ ALIM İŞİ ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KUZEY KIBRIS KAMPUSU KABLOSUZ AĞ SİSTEMİ GARANTİ, BAKIM VE DESTEK HİZMETİ ALIM İŞİ -Sözleşme Taslağı- Madde 1- Sözleşmenin Tarafları Bu sözleşme, bir tarafta ODTÜ Kuzey Kıbrıs

Detaylı

YAPIM İŞLERİ İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YAPIM İŞLERİ İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 16 Mart 2011 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 27876 YÖNETMELİK Kamu İhale Kurumundan: YAPIM İŞLERİ İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 4/3/2009 tarihli ve 27159

Detaylı

DOĞRUDAN TEMİN USULÜ TEKLİF MEKTUBU BURSA İL ÖZEL İDARESİ PİYASA FİYAT ARAŞTIRMA KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA

DOĞRUDAN TEMİN USULÜ TEKLİF MEKTUBU BURSA İL ÖZEL İDARESİ PİYASA FİYAT ARAŞTIRMA KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA DOĞRUDAN TEMİN USULÜ TEKLİF MEKTUBU./ /2012 BURSA İL ÖZEL İDARESİ PİYASA FİYAT ARAŞTIRMA KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA Teklif Sahibinin; Adı Soyadı / Unvanı :... Açık Tebligat Adresi :...... Bağlı Olduğu Vergi

Detaylı

DOĞRUDAN TEMİN USULÜ İLE MAL ALIMI, HİZMET ALIMI VE YAPIM İŞİ'NE DAİR İZLENECEK SÜREÇLER

DOĞRUDAN TEMİN USULÜ İLE MAL ALIMI, HİZMET ALIMI VE YAPIM İŞİ'NE DAİR İZLENECEK SÜREÇLER DOĞRUDAN TEMİN USULÜ İLE MAL ALIMI, HİZMET ALIMI VE YAPIM İŞİ'NE DAİR İZLENECEK SÜREÇLER 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu'na ekli (I), (II) ve (III) sayılı cetvellerde yer alan idareler

Detaylı

4735 SAYILI KAMU İHALE SÖZLEŞMELERİ KANUNU NA GÖRE SATINALMA

4735 SAYILI KAMU İHALE SÖZLEŞMELERİ KANUNU NA GÖRE SATINALMA 1 4735 SAYILI KAMU İHALE SÖZLEŞMELERİ KANUNU NA GÖRE SATINALMA AMAÇ-KAPSAM 2 AMAÇ Bu Kanunun amacı, Kamu İhale Kanunu na göre yapılan ihalelere ilişkin sözleşmelerin düzenlenmesi ve uygulanması ile ilgili

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI TEKNİK HİZMETLER TALİMATI

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI TEKNİK HİZMETLER TALİMATI 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu talimatı amacı, Üniversitemiz kütüphanelerinin bütün materyalinin (kitap, süreli yayın, tez, broşür, görsel-işitsel gereçleri, elektronik veri tabanları vb.) eğitim-öğretimi desteklemek,

Detaylı

Özel Güvenlik HİZMETİ ALIMINA AİT SÖZLEŞME TASARISI

Özel Güvenlik HİZMETİ ALIMINA AİT SÖZLEŞME TASARISI İKN (İhale Kayıt Numarası): 2014/119014 Özel Güvenlik HİZMETİ ALIMINA AİT SÖZLEŞME TASARISI Madde 1 - Sözleşmenin tarafları Bu Sözleşme, bir tarafta MALİYE BAKANLIĞI İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı

Detaylı

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KUZEY KIBRIS KAMPUSU A4 FOTOKOPİ KAĞIDI ALIMI

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KUZEY KIBRIS KAMPUSU A4 FOTOKOPİ KAĞIDI ALIMI ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KUZEY KIBRIS KAMPUSU A4 FOTOKOPİ KAĞIDI ALIMI -Sözleşme Taslağı- Madde 1- Sözleşmenin Tarafları Bu sözleşme, bir tarafta ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Rektörlüğü (bundan sonra

Detaylı

Hizmet Alımı İhaleleri Mevzuatı

Hizmet Alımı İhaleleri Mevzuatı Hizmet Alımı İhaleleri Mevzuatı Eren TOPRAK Kamu İhale Uzmanı Giresun, 13 Haziran 2012 Mevzuatın Kaynakları 1) Ana Kaynaklar 2) Yardımcı Kaynaklar Mevzuatın Kaynakları Ana Kaynaklar 1) 4734 Sayılı Kamu

Detaylı

ZORUNLU MALİ SORUMLULUK TRAFİK SİGORTASI HİZMETİ ALIMINA AİT SÖZLEŞME TASARISI

ZORUNLU MALİ SORUMLULUK TRAFİK SİGORTASI HİZMETİ ALIMINA AİT SÖZLEŞME TASARISI ZORUNLU MALİ SORUMLULUK TRAFİK SİGORTASI İKN (İhale Kayıt Numarası): 2016/6829 HİZMETİ ALIMINA AİT SÖZLEŞME TASARISI Madde 1 - Sözleşmenin tarafları Bu Sözleşme, bir tarafta BALÇOVA BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Başkanlık Divanı Karar Tarihi : 06.02.2013 Sayı : 41 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI HABERLEŞME YÖNETMELİĞİ KAPSAMINDAKİ HABERLEŞME HİZMET ALIMLARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

Detaylı

SATIN ALMA-SATMA VE İHALE PROSEDÜRÜ

SATIN ALMA-SATMA VE İHALE PROSEDÜRÜ SATIN ALMA-SATMA VE İHALE PROSEDÜRÜ AMAÇ VE KAPSAM Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş dağıtım faaliyeti kapsamında gerçekleştireceği yapım, mal ve hizmet alımı ile varlık ve hizmet satışı işlerine esas yapılacak

Detaylı

Sürücüsüz Araç Kiralama İşi HİZMETİ ALIMINA AİT SÖZLEŞME TASARISI İKN (İhale Kayıt Numarası): 2014/131672 Madde 1 - Sözleşmenin tarafları Bu

Sürücüsüz Araç Kiralama İşi HİZMETİ ALIMINA AİT SÖZLEŞME TASARISI İKN (İhale Kayıt Numarası): 2014/131672 Madde 1 - Sözleşmenin tarafları Bu Sürücüsüz Araç Kiralama İşi HİZMETİ ALIMINA AİT SÖZLEŞME TASARISI İKN (İhale Kayıt Numarası): 2014/131672 Madde 1 - Sözleşmenin tarafları Bu Sözleşme, bir tarafta MALİYE BAKANLIĞI İdari ve Mali İşler Dairesi

Detaylı

T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ AÇIK İHALE USULÜ İLE İHALE EDİLEN MAL ALIMLARINDA UYGULANACAK TİP İDARİ ŞARTNAME

T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ AÇIK İHALE USULÜ İLE İHALE EDİLEN MAL ALIMLARINDA UYGULANACAK TİP İDARİ ŞARTNAME T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ AÇIK İHALE USULÜ İLE İHALE EDİLEN MAL ALIMLARINDA UYGULANACAK TİP İDARİ ŞARTNAME I - İHALENİN KONUSU VE TEKLİF VERMEYE İLİŞKİN HUSUSLAR Madde 1 - İdareye ilişkin bilgiler 1.1. İdarenin;

Detaylı

SATIN ALMA HİZMET ALIMLARI PERSONEL GÖREV VE SORUMLULUKLARI

SATIN ALMA HİZMET ALIMLARI PERSONEL GÖREV VE SORUMLULUKLARI SATIN ALMA HİZMET ALIMLARI PERSONEL GÖREV VE SORUMLULUKLARI Nitelikler: İlgili mevzuat, yönetmelik, yönerge ve esasları bilmek ve bunlara uygun amirlerin talimatlar doğrultusunda işlemler yapmak, Gerekli

Detaylı

Kamu İhale Mevzuatı; Genel İlkeler ve Ortak Düzenlemeler

Kamu İhale Mevzuatı; Genel İlkeler ve Ortak Düzenlemeler Kamu İhale Mevzuatı; Genel İlkeler ve Ortak Düzenlemeler Dr. Eren TOPRAK Kamu İhale Uzmanı Çanakkale, 26 Ekim 2016 Kavramsallaştırma İhale Kamu İhalesi; Kamu Alımı; Devletin kamu hizmeti sunma sorumluluğu

Detaylı

TRANSPORT SAHASI (2 VE 3) BETONLAMASI İŞİNE AİT SÖZLEŞME TASARISI

TRANSPORT SAHASI (2 VE 3) BETONLAMASI İŞİNE AİT SÖZLEŞME TASARISI İKN (İhale Kayıt Numarası): 2016/241648 TRANSPORT SAHASI (2 VE 3) BETONLAMASI İŞİNE AİT SÖZLEŞME TASARISI Madde 1 - Sözleşmenin tarafları 1.1. Bu Sözleşme, bir tarafta TÜVASAS Türkiye Vagon Sanayi/ Satınalma

Detaylı

BAĞIMSIZ DENETİM RESMİ SİCİL TEBLİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BAĞIMSIZ DENETİM RESMİ SİCİL TEBLİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Resmi Gazete Tarihi: 25.01.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28539 BAĞIMSIZ DENETİM RESMİ SİCİL TEBLİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, Kamu Gözetimi, Muhasebe

Detaylı

TUTAN AKTIR. Recep Ali ER İşveren Vekili Genel Müdür Yardımcısı Kurum İdari Kurulu Başkanı. Firuzan KARACAOGLU İşveren Vekili 1.

TUTAN AKTIR. Recep Ali ER İşveren Vekili Genel Müdür Yardımcısı Kurum İdari Kurulu Başkanı. Firuzan KARACAOGLU İşveren Vekili 1. TUTAN AKTIR 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu ile bu Kanuna dayanılarak çıkartılan Toplu Sözleşme Görüşmelerinin Yapılma Usul ve Esasları ile Kamu Görevlileri Hakem Kurulu,

Detaylı

Sağlıkta Dönüşüm Programı nın finansmanla ilgili olan ve en önemli ayaklarından birisi Genel Sağlık Sigortası sistemine geçilmesidir.

Sağlıkta Dönüşüm Programı nın finansmanla ilgili olan ve en önemli ayaklarından birisi Genel Sağlık Sigortası sistemine geçilmesidir. SAĞLIK MEVZUATI Sağlıkta Dönüşüm Programı nın finansmanla ilgili olan ve en önemli ayaklarından birisi Genel Sağlık Sigortası sistemine geçilmesidir. Bu amaçla, sosyal sigortalar ile genel sağlık sigortası

Detaylı

Page 1 of 16. İhale Şehri. Bolu İş Şehri. Bolu Kurum. Sağlık Bakanlığı Müsteşarlık Bolu Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Hastanesi İşin Adı/Konusu/Cinsi

Page 1 of 16. İhale Şehri. Bolu İş Şehri. Bolu Kurum. Sağlık Bakanlığı Müsteşarlık Bolu Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Hastanesi İşin Adı/Konusu/Cinsi Page 1 of 16 İhale Şehri Bolu İş Şehri Bolu Kurum Sağlık Bakanlığı Müsteşarlık Bolu Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Hastanesi İşin Adı/Konusu/Cinsi Temizlik Malzemeleri Alınacaktır İhale Tarihi 14.01.2011

Detaylı

3DS MAX VE AUTOCAD PROGRAM ALIMINA AİT İDARİ ŞARTNAME I - İHALENİN KONUSU VE TEKLİF VERMEYE İLİŞKİN HUSUSLAR

3DS MAX VE AUTOCAD PROGRAM ALIMINA AİT İDARİ ŞARTNAME I - İHALENİN KONUSU VE TEKLİF VERMEYE İLİŞKİN HUSUSLAR 3DS MAX VE AUTOCAD PROGRAM ALIMINA AİT İDARİ ŞARTNAME I - İHALENİN KONUSU VE TEKLİF VERMEYE İLİŞKİN HUSUSLAR Madde 1 - İdareye ilişkin bilgiler 1.1. İdarenin; a) Adı: TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ b) Adresi: TRT

Detaylı

TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU BAŞKANLIĞI TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU BAŞKANLIĞINDAN

TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU BAŞKANLIĞI TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU BAŞKANLIĞINDAN TYF SATIN ALMA TALİMATINDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TALİMAT TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU BAŞKANLIĞINDAN MADDE 1-01/07/2009 tarihinde Türkiye Yüzme Federasyonu ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Talimatının

Detaylı

İş ortaklıklarında, ortaklardan birinin istenilen belgeyi sunması yeterlidir.

İş ortaklıklarında, ortaklardan birinin istenilen belgeyi sunması yeterlidir. İDARİ ŞARTNAME I - İHALENİN KONUSU VE TEKLİF VERMEYE İLİŞKİN HUSUSLAR Madde 1 - İdareye ilişkin bilgiler 1.1. İdarenin; a) Adı: Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü b) Adresi: Turan Güneş Bulvarı

Detaylı

... İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... vii KISALTMALAR... xxiii

... İÇİNDEKİLER. ÖNSÖZ... vii KISALTMALAR... xxiii .... İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... vii KISALTMALAR... xxiii BİRİNCİ BÖLÜM GENEL ESASLAR 1. Kanun un Kapsamı..... 25 1.1. Açıklamalar.. 25 1.2. Kanun a Tabi İdareler.. 25 1.3. Kanun Kapsamındaki İşler.. 33 2. Temel

Detaylı

R.G.Tarihi: 22.07.2006 R.G.Sayısı: 26236

R.G.Tarihi: 22.07.2006 R.G.Sayısı: 26236 SAĞLIK TESİSLERİNİN, KİRALAMA KARŞILIĞI YAPTIRILMASI İLE TESİSLERDEKİ TIBBÎ HİZMET ALANLARI DIŞINDAKİ HİZMET VE ALANLARIN İŞLETİLMESİ KARŞILIĞINDA YENİLENMESİNE DAİR YÖNETMELİK R.G.Tarihi: 22.07.2006 R.G.Sayısı:

Detaylı

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ÖN MALİ KONTROL İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ÖN MALİ KONTROL İŞLEMLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ÖN MALİ KONTROL İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Bakanlık harcama birimleri ve Strateji Geliştirme

Detaylı

Yığılca Çok Programlı Lisesine Ek Derslik Yapım İşi İŞİNE AİT SÖZLEŞME TASARISI

Yığılca Çok Programlı Lisesine Ek Derslik Yapım İşi İŞİNE AİT SÖZLEŞME TASARISI Yığılca Çok Programlı Lisesine Ek Derslik Yapım İşi İKN (İhale Kayıt Numarası): 2016/1668 İŞİNE AİT SÖZLEŞME TASARISI Madde 1 - Sözleşmenin tarafları 1.1. Bu Sözleşme, bir tarafta Düzce İl Özel İdaresi

Detaylı

AÇIK İHALE USULÜ İHALEDE İŞ AKIŞ ŞEMASI

AÇIK İHALE USULÜ İHALEDE İŞ AKIŞ ŞEMASI AÇIK İHALE USULÜ İHALEDE İŞ AKIŞ ŞEMASI BİRİM BAZINDA İHTİYAÇLAR TESPİT EDİLİR YAKLAŞIK MALİYET HAZIRLANIR (KAMU İHALE KANUNUNUN 9,61 VE 62. MADDELERİNE YETERLİ ÖDENEK VAR MI? ÖDENEK TALEBİ YAPILIR İHALE

Detaylı

AÇIK İHALE USULÜ İLE İHALE EDİLEN MÜDÜRLÜĞÜMÜZ VE BAĞLI BİRİMLERİNDE KULLANILAN FORD VE FİAT MARKA MOTORLU TAŞITLARIN YEDEK PARÇA DAHİL TAMİR, BAKIM

AÇIK İHALE USULÜ İLE İHALE EDİLEN MÜDÜRLÜĞÜMÜZ VE BAĞLI BİRİMLERİNDE KULLANILAN FORD VE FİAT MARKA MOTORLU TAŞITLARIN YEDEK PARÇA DAHİL TAMİR, BAKIM AÇIK İHALE USULÜ İLE İHALE EDİLEN MÜDÜRLÜĞÜMÜZ VE BAĞLI BİRİMLERİNDE KULLANILAN FORD VE FİAT MARKA MOTORLU TAŞITLARIN YEDEK PARÇA DAHİL TAMİR, BAKIM VE ONARIMI HİZMETİ ALIMINDA UYGULANACAK İDARİ ŞARTNAME

Detaylı

KURU TEMĐZLEME HĐZMETLERĐ HĐZMETĐ ALIMINA AĐT SÖZLEŞME TASARISI

KURU TEMĐZLEME HĐZMETLERĐ HĐZMETĐ ALIMINA AĐT SÖZLEŞME TASARISI ĐKN (Đhale Kayıt Numarası): 2014/138650 KURU TEMĐZLEME HĐZMETLERĐ HĐZMETĐ ALIMINA AĐT SÖZLEŞME TASARISI Madde 1 - Sözleşmenin tarafları Bu Sözleşme, bir tarafta MKE Destek Tesisleri Đşletme Müdürlüğü (bundan

Detaylı

İHALE İLANI MUHTELİF ELEKTRİK MALZEMELERİ SATIN ALINACAKTIR.

İHALE İLANI MUHTELİF ELEKTRİK MALZEMELERİ SATIN ALINACAKTIR. BU SİTEDE YAYINLANAN BİLGİLER ASIL BELGENİN YERİNE GEÇMEZ. YAYINLANAN BELGELER İLE ORJİNAL İHALE BELGELERİ ARASINDAKİ FARKLILIKLARDA ORJİNAL BELGE GEÇERLİDİR. BURADAKİ BİLGİLER SADECE BİLGİ AMAÇLIDIR.

Detaylı

Açık ihale usulü ile ihale edilen AKÜ 2015 Yılı Bakım - Onarım Malzemesi mal alımı idari şartnamesi I - İHALENİN KONUSU VE TEKLİF VERMEYE İLİŞKİN

Açık ihale usulü ile ihale edilen AKÜ 2015 Yılı Bakım - Onarım Malzemesi mal alımı idari şartnamesi I - İHALENİN KONUSU VE TEKLİF VERMEYE İLİŞKİN Açık ihale usulü ile ihale edilen AKÜ 2015 Yılı Bakım - Onarım Malzemesi mal alımı idari şartnamesi I - İHALENİN KONUSU VE TEKLİF VERMEYE İLİŞKİN HUSUSLAR Madde 1 - İdareye ilişkin bilgiler 1.1. İdarenin;

Detaylı

DOĞRUDAN ALIM USULÜ İLE GERÇEKLEŞTİRİLECEK İŞLETME YETKİ DEVRİ İŞLEMLERİNDE TEKLİF VERİLMESİNE İLİŞKİN ŞARTNAME

DOĞRUDAN ALIM USULÜ İLE GERÇEKLEŞTİRİLECEK İŞLETME YETKİ DEVRİ İŞLEMLERİNDE TEKLİF VERİLMESİNE İLİŞKİN ŞARTNAME DOĞRUDAN ALIM USULÜ İLE GERÇEKLEŞTİRİLECEK İŞLETME YETKİ DEVRİ İŞLEMLERİNDE I- ŞARTNAMENİN KONUSU TEKLİF VERİLMESİNE İLİŞKİN ŞARTNAME Madde 1- İş Sahibi İdareye İlişkin Bilgiler İş sahibi İdarenin; Adı:

Detaylı

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AÇIK İHALE USULÜ İLE İHALE EDİLEN MAL ALIMLARINDA UYGULANACAK TİP İDARİ ŞARTNAME

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AÇIK İHALE USULÜ İLE İHALE EDİLEN MAL ALIMLARINDA UYGULANACAK TİP İDARİ ŞARTNAME ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AÇIK İHALE USULÜ İLE İHALE EDİLEN MAL ALIMLARINDA UYGULANACAK TİP İDARİ ŞARTNAME I - İHALENİN KONUSU VE TEKLİF VERMEYE İLİŞKİN HUSUSLAR Madde 1 - İdareye ilişkin bilgiler

Detaylı

AÇIK İHALE USULÜ İLE İHALE EDİLEN Aşçılık Garsonluk ve Temizlik Hizmet Alımı HİZMETİ ALIMINDA UYGULANACAK İDARİ ŞARTNAME I- İHALENİN KONUSU VE TEKLİF

AÇIK İHALE USULÜ İLE İHALE EDİLEN Aşçılık Garsonluk ve Temizlik Hizmet Alımı HİZMETİ ALIMINDA UYGULANACAK İDARİ ŞARTNAME I- İHALENİN KONUSU VE TEKLİF AÇIK İHALE USULÜ İLE İHALE EDİLEN Aşçılık Garsonluk ve Temizlik Hizmet Alımı HİZMETİ ALIMINDA UYGULANACAK İDARİ ŞARTNAME I- İHALENİN KONUSU VE TEKLİF VERMEYE İLİŞKİN HUSUSLAR Madde 1 - İdareye ilişkin

Detaylı

Sosyal Güvenlik Kurumu Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Sosyal Güvenlik Kurumu Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Sosyal Güvenlik Kurumu Ön Mali Kontrol İşlemleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Kurumumuz harcama birimleri ve Strateji Geliştirme

Detaylı

DOĞRUDAN TEMİN USULU İLE İHALE EDİLEN HİZMET ALIMI İŞLERİNDE UYGULANACAK TİP İDARİ ŞARTNAME

DOĞRUDAN TEMİN USULU İLE İHALE EDİLEN HİZMET ALIMI İŞLERİNDE UYGULANACAK TİP İDARİ ŞARTNAME DOĞRUDAN TEMİN USULU İLE İHALE EDİLEN HİZMET ALIMI İŞLERİNDE UYGULANACAK TİP İDARİ ŞARTNAME I- İHALENİN KONUSU VE TEKLİF VERMEYE İLİŞKİN HUSUSLAR Madde 1- İş Sahibi İdareye İlişkin Bilgiler 11-İş sahibi

Detaylı

YAPIM İŞLERİ MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER

YAPIM İŞLERİ MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ İÇİNDEKİLER YAPIM İŞLERİ MUAYENE VE KABUL YÖNETMELİĞİ Birinci Bölüm Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1- Amaç ve Kapsam Madde 2- Dayanak İkinci Bölüm Yapım İşlerinde Geçici ve Kesin Kabul İşlemleri İÇİNDEKİLER Madde 3-

Detaylı

Açık ihale usulü ile ihale edilen Veritabanı Loglama Yazılımı lisansları, 1 yıllık garantibakım destek, kurulum-konfigurasyon ve Eğitim hizmetinin

Açık ihale usulü ile ihale edilen Veritabanı Loglama Yazılımı lisansları, 1 yıllık garantibakım destek, kurulum-konfigurasyon ve Eğitim hizmetinin Açık ihale usulü ile ihale edilen Veritabanı Loglama Yazılımı lisansları, 1 yıllık garantibakım destek, kurulum-konfigurasyon ve Eğitim hizmetinin alınması mal alımı idari şartnamesi I - İHALENİN KONUSU

Detaylı

Page 1 of 16. İhale Şehri. Eskişehir İş Şehri. Eskişehir Kurum

Page 1 of 16. İhale Şehri. Eskişehir İş Şehri. Eskişehir Kurum Page 1 of 16 İhale Şehri Eskişehir İş Şehri Eskişehir Kurum Milli Savunma Bakanlığı Genel Kurmay Başkanlığı Bağlıları Ve Müsteşarlık 1.hv.ikm.bkm.mrk.k.lığı Birlik İşin Adı/Konusu/Cinsi 175 Tonluk Cnc

Detaylı

5 Kalem Su Altı Hekimliği ( Cerrahi Birimler) 22/f Malzeme Alımı Mal Alımına Ait Sözleşme

5 Kalem Su Altı Hekimliği ( Cerrahi Birimler) 22/f Malzeme Alımı Mal Alımına Ait Sözleşme 5 Kalem Su Altı Hekimliği ( Cerrahi Birimler) 22/f Malzeme Alımı Mal Alımına Ait Sözleşme Sözleşmenin Tarafları Madde 1. Bu sözleşme, bir tarafta Harran Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Araştırma ve

Detaylı

c) Tekliflerin sunulacağı adres : TRT Genel Müdürlüğü Genel Evrak ve İç Dağıtım Servisi Zemin Kat 06109 Oran- Çankaya/ ANKARA

c) Tekliflerin sunulacağı adres : TRT Genel Müdürlüğü Genel Evrak ve İç Dağıtım Servisi Zemin Kat 06109 Oran- Çankaya/ ANKARA TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKONOMİK ÖMRÜNÜ TAMAMLAYAN ARAÇLARIN SATIŞ İHALESİ İDARİ ŞARTNAMESİ Madde 1- İhalenin Konusu TRT Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilatına ait olup, ekonomik ömrünü tamamlayan 3 adet Hyundai

Detaylı

45.000 LİTRE STERİLİZE SÜT

45.000 LİTRE STERİLİZE SÜT BU SİTEDE YAYIMLANAN BİLGİLER ASIL BELGENİN YERİNE GEÇMEZ. YAYIMLANAN BELGELER İLE ORİJİNAL İHALE BELGELERİ ARASINDAKİ FARKLILIKLARDA ORİJİNAL BELGE GEÇERLİDİR. BURADAKİ BİLGİLER SADECE BİLGİ AMAÇLIDIR.İHALE

Detaylı

İhale Bilgileri 2331 TAKIM KIŞLIK İŞ ELBİSESİ (KEPLİ) MALZEME DAİRESİ BAŞKANLIĞI DOSYA NUMARASI 85.02/152133 İHALE TARİHİ VE SAATİ 14/09/2015 14:00

İhale Bilgileri 2331 TAKIM KIŞLIK İŞ ELBİSESİ (KEPLİ) MALZEME DAİRESİ BAŞKANLIĞI DOSYA NUMARASI 85.02/152133 İHALE TARİHİ VE SAATİ 14/09/2015 14:00 BU SİTEDE YAYINLANAN BİLGİLER ASIL BELGENİN YERİNE GEÇMEZ. YAYINLANAN BELGELER İLE ORJİNAL İHALE BELGELERİ ARASINDAKİ FARKLILIKLARDA ORJİNAL BELGE GEÇERLİDİR. BURADAKİ BİLGİLER SADECE BİLGİ AMAÇLIDIR.

Detaylı

AÇIK İHALE USULÜ İLE İHALE EDİLEN 2011 YILI SABİT VE HAREKETLİ(BÖLÜMLÜ, TOTAL) PROTEZLERİN LABORATUAR HİZMETİ ALIMINDA UYGULANACAK İDARİ ŞARTNAME I-

AÇIK İHALE USULÜ İLE İHALE EDİLEN 2011 YILI SABİT VE HAREKETLİ(BÖLÜMLÜ, TOTAL) PROTEZLERİN LABORATUAR HİZMETİ ALIMINDA UYGULANACAK İDARİ ŞARTNAME I- AÇIK İHALE USULÜ İLE İHALE EDİLEN 2011 YILI SABİT VE HAREKETLİ(BÖLÜMLÜ, TOTAL) PROTEZLERİN LABORATUAR HİZMETİ ALIMINDA UYGULANACAK İDARİ ŞARTNAME I- İHALENİN KONUSU VE TEKLİF VERMEYE İLİŞKİN HUSUSLAR Madde

Detaylı

KATLI OTOPARK YAPIM İŞİ İŞİNE AİT SÖZLEŞME TASARISI

KATLI OTOPARK YAPIM İŞİ İŞİNE AİT SÖZLEŞME TASARISI KATLI OTOPARK YAPIM İŞİ İŞİNE AİT SÖZLEŞME TASARISI İKN (İhale Kayıt Numarası): 2012/152395 Madde 1 - Sözleşmenin tarafları 1.1. Bu Sözleşme, bir tarafta ÇORLU BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ (bundan sonra

Detaylı

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU AR-GE PROJELERİ İHALE YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU AR-GE PROJELERİ İHALE YÖNETMELİĞİ 23 Temmuz 2009 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı: 27297 TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU AR-GE PROJELERİ İHALE YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç MADDE

Detaylı

4735 SAYILI KAMU İHALE SÖZLEŞMELERİ KANUNU

4735 SAYILI KAMU İHALE SÖZLEŞMELERİ KANUNU 4735 SAYILI KAMU İHALE SÖZLEŞMELERİ KANUNU Sevgi GÜRLER Mali Hizmetler Uzmanı Strateji Geliştirme Başkanlığı 1 İÇERİK 1- GENEL HÜKÜMLER 2- SÖZLEŞMENİN UYGULANMASI 3- SÖZLEŞMENİN FESHİ 4- YASAKLAR VE SORUMLULUKLAR

Detaylı

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI Doküman No: KFS-8.3.2.1 Yürürlük Tarihi:01.01.2014 Revizyon No/Tarih: YAYIN SEÇİM SÜRECİ 1. AMAÇ: Bu süreç akışının amacı, yayın seçim işlemleri için standart

Detaylı

Page 1 of 13. İhale Şehri. Bilecik İş Şehri. Bilecik Kurum

Page 1 of 13. İhale Şehri. Bilecik İş Şehri. Bilecik Kurum Page 1 of 13 İhale Şehri Bilecik İş Şehri Bilecik Kurum Posta Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü(ptt) Bilecik Ptt Başmüdürlüğü İşletme Birimi İşin Adı/Konusu/Cinsi Temizlik, İlaçlama Ve Kalorifer Yakma

Detaylı

110,-TL. Vakıf Bank Merkz.Şb/ESKİŞEHİR 0-222- 224 00 00(4435-4436) hazirlama@tulomsas.com.tr

110,-TL. Vakıf Bank Merkz.Şb/ESKİŞEHİR 0-222- 224 00 00(4435-4436) hazirlama@tulomsas.com.tr BU SİTEDE YAYIMLANAN BİLGİLER ASIL BELGENİN YERİNE GEÇMEZ.YAYIMLANAN BELGELER İLE ORİJİNAL İHALE BELGELERİ ARASINDAKİ FARKLILIKLARDA ORİJİNAL BELGE GEÇERLİDİR.BURADAKİ BİLGİLER SADECE BİLGİ AMAÇLIDIR.İHALE

Detaylı

2.1. İhale konusu hizmetin; a)ihale kayıt numarası: 2011/172734 b) İhale usulü: Pazarlık Usulü 21/f bendi. e) İhale saati: 13:30

2.1. İhale konusu hizmetin; a)ihale kayıt numarası: 2011/172734 b) İhale usulü: Pazarlık Usulü 21/f bendi. e) İhale saati: 13:30 4734 SAYILI KANUNUN 21 İNCİ MADDESİNİN (f) BENDİNE GÖRE PAZARLIK USULÜ İLE İHALE EDİLEN TRT Trabzon Müdürlüğü hizmet sahası içerisinde bulunan Amasya Akdağ TV/FM Ana Verici İstasyonu ile şehir merkezi

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 Evrak Kaydı Yazıişleri Müdürlüğünden Başkanlığımız

Detaylı

YÖNETMELİK. a) İşin niteliğine uygun yapı yaklaşık maliyetlerinden, rayiçlerinden ve birim fiyatlarından sırasıyla;

YÖNETMELİK. a) İşin niteliğine uygun yapı yaklaşık maliyetlerinden, rayiçlerinden ve birim fiyatlarından sırasıyla; 21 Ocak 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29243 Vakıflar Genel Müdürlüğünden: YÖNETMELİK VAKIF KÜLTÜR VARLIKLARI İHALE YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 10/9/2008 tarihli ve

Detaylı

6 Mart 2019 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK

6 Mart 2019 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK 6 Mart 2019 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30706 YÖNETMELİK Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğünden: TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ (TKİ) KURUMUNUN 4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNUN 3/G MADDESİ UYARINCA

Detaylı

Page 1 of 13. İhale Şehri. Afyon İş Şehri. Afyon Kurum. Sağlık Bakanlığı Haydarlı Devlet Hastanesi İşin Adı/Konusu/Cinsi

Page 1 of 13. İhale Şehri. Afyon İş Şehri. Afyon Kurum. Sağlık Bakanlığı Haydarlı Devlet Hastanesi İşin Adı/Konusu/Cinsi Page 1 of 13 İhale Şehri Afyon İş Şehri Afyon Kurum Sağlık Bakanlığı Haydarlı Devlet Hastanesi İşin Adı/Konusu/Cinsi 64 Kalem İlaç Ve Serum Alınacaktır İhale Tarihi 27.01.2011 11:00 İhale Metni 64 KALEM

Detaylı

3.4. İhale tarihinin tatil gününe rastlaması halinde ihale, takip eden ilk iş gününde yukarıda belirtilen yer ve saatte yapılır ve bu saate kadar

3.4. İhale tarihinin tatil gününe rastlaması halinde ihale, takip eden ilk iş gününde yukarıda belirtilen yer ve saatte yapılır ve bu saate kadar AÇIK İHALE USULÜ İLE İHALE EDİLEN Kasko ve Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası HİZMETİ ALIMINDA UYGULANACAK İDARİ ŞARTNAME I- İHALENİN KONUSU VE TEKLİF VERMEYE İLİŞKİN HUSUSLAR Madde 1 - İdareye ilişkin

Detaylı

T.C. KARAKOÇAN KAYMAKAMLIĞI Köylere Hizmet Götürme Birliği

T.C. KARAKOÇAN KAYMAKAMLIĞI Köylere Hizmet Götürme Birliği T.C. KARAKOÇAN KAYMAKAMLIĞI Köylere Hizmet Götürme Birliği Sayı : 22804967/ Ljfc 11/09/2015 Konu : İhale İlanı Metni Hk. Karakoçan Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından, Karakaçan ilçesi sınırlan dâhilinde

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Müdürlük : Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcıları ile Merkez Birimlerini,

BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Müdürlük : Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcıları ile Merkez Birimlerini, ET VE BALIK KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 412 SAYILI MAL VE HİZMET ALIMLARI YÖNETMELİĞİNİN 3/c MADDESİ GEREĞİ YAPILACAK ALIMLARA İLİŞKİN UYGULANACAK USUL VE ESASLARA AİT YÖNERGE Amaç: BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, kapsam,

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ TANIM ÇİZELGESİ. İsmail Hakkı ULUÇAY Şube Müdürü

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI İŞ TANIM ÇİZELGESİ. İsmail Hakkı ULUÇAY Şube Müdürü 907.SKSDB.İTF 13.02.2018 13.02.2018 1 1 /16 REVİZYON DURUM Revizyon Tarihi Revizyon Açıklama 13.02.2018 1 Başlangıç Geliştirme 907.SKSDB.İTF 13.02.2018 13.02.2018 1 2 /16 Adı Vekil Yapılan 1 Yıllara sâri

Detaylı

GENEL MÜDÜRLÜK B BLOK BODRUM KATINA SPOR MERKEZİ YAPILMASI AÇIK İHALE USULÜ İLE İHALE EDİLEN YAPIM İŞLERİNDE UYGULANACAK TİP İDARİ ŞARTNAME

GENEL MÜDÜRLÜK B BLOK BODRUM KATINA SPOR MERKEZİ YAPILMASI AÇIK İHALE USULÜ İLE İHALE EDİLEN YAPIM İŞLERİNDE UYGULANACAK TİP İDARİ ŞARTNAME GENEL MÜDÜRLÜK B BLOK BODRUM KATINA SPOR MERKEZİ YAPILMASI AÇIK İHALE USULÜ İLE İHALE EDİLEN YAPIM İŞLERİNDE UYGULANACAK TİP İDARİ ŞARTNAME I- İHALENİN KONUSU VE TEKLİF VERMEYE İLİŞKİN HUSUSLAR Madde 1

Detaylı

Standart Form KİK002.0/M Açık İhale Usulünde Uygulanacak İhale İlan Formu

Standart Form KİK002.0/M Açık İhale Usulünde Uygulanacak İhale İlan Formu Standart Form KİK002.0/M Açık İhale Usulünde Uygulanacak İhale İlan Formu İhale İlanı 1138 Adet Kitap Alımı İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ REKTÖRLÜĞÜ 1138 Adet Kitap alımı işi açık ihale usulü ile ihale

Detaylı

TÜLOMSAŞ AÇIK İHALE USULÜ İLE İHALE EDİLEN HİZMET ALIMLARINDA UYGULANACAK TİP İDARİ ŞARTNAME (YERLİ İSTEKLİLER İÇİN)

TÜLOMSAŞ AÇIK İHALE USULÜ İLE İHALE EDİLEN HİZMET ALIMLARINDA UYGULANACAK TİP İDARİ ŞARTNAME (YERLİ İSTEKLİLER İÇİN) BU SİTEDE YAYINLANAN BİLGİLER ASIL BELGENİN YERİNE GEÇMEZ. YAYINLANAN BELGELER İLE ORJİNAL İHALE BELGELERİ ARASINDAKİ FARKLILIKLARDA ORJİNAL BELGE GEÇERLİDİR. BURADAKİ BİLGİLER SADECE BİLGİ AMAÇLIDIR.

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ 2016 YILI KÜLTÜR GEZİLERİ HİZMETİ TEKLİF ALMA ŞARTNAMESİ Sayfa 1 / 6 MADDE 1 - TANIMLAR Bu doküman ve eklerinde geçen; İDARE İSTEKLİ müteahhidini, : DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ ni : Madde

Detaylı

SMS HİZMETİ ALINACAKTIR TÜRKİYE İŞ KURUMU DESTEK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

SMS HİZMETİ ALINACAKTIR TÜRKİYE İŞ KURUMU DESTEK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI SMS HİZMETİ ALINACAKTIR TÜRKİYE İŞ KURUMU DESTEK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI SMS hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin

Detaylı

22 Kalem Diş Hekimliği Sarf Malzemesi Alımı

22 Kalem Diş Hekimliği Sarf Malzemesi Alımı Açık ihale usulü ile ihale edilen 2011-2 DİŞ HEKİMLİĞİ SARF MALZEMELERİ mal alımı idari şartnamesi I - İHALENİN KONUSU VE TEKLİF VERMEYE İLİŞKİN HUSUSLAR Madde 1 - İdareye ilişkin bilgiler 1.1. İdarenin;

Detaylı

Başka Bir İş İçin Düzenlenen Banka Referans Mektubu Kabul Edilir mi?

Başka Bir İş İçin Düzenlenen Banka Referans Mektubu Kabul Edilir mi? Başka Bir İş İçin Düzenlenen Banka Referans Mektubu Kabul Edilir mi? KAMU İHALE KURULU KARARI Toplantı No : 2007/047 Gündem No : 59 Karar Tarihi : 13.08.2007 Karar No : 2007/UY.Z-2748 Şikayetçi : Yağışan

Detaylı

ETİ MADEN İŞLETMELERİ İHALE KANUNUNUN 3 (G) BENDİ MAL VE HİZMET ALIMLARINDA UYGULANACAK YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YÖNETMELİK

ETİ MADEN İŞLETMELERİ İHALE KANUNUNUN 3 (G) BENDİ MAL VE HİZMET ALIMLARINDA UYGULANACAK YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK YÖNETMELİK ETİ MADEN İŞLETMELERİ İHALE KANUNUNUN 3 (G) BENDİ MAL VE HİZMET ALIMLARINDA UYGULANACAK YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 2 Ağustos 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28726 Eti Maden İşletmeleri

Detaylı

TARİHLİ RESMİ GAZETEDE. Mal Alımları İhale Uygulama Yönetmeliğinde Değişikliklerin Yapılmasına İlişkin Düzenlemeler Yayımlanmıştır.

TARİHLİ RESMİ GAZETEDE. Mal Alımları İhale Uygulama Yönetmeliğinde Değişikliklerin Yapılmasına İlişkin Düzenlemeler Yayımlanmıştır. 25.01.2017 TARİHLİ RESMİ GAZETEDE Mal Alımları İhale Uygulama Yönetmeliğinde Değişikliklerin Yapılmasına İlişkin Düzenlemeler Yayımlanmıştır. Söz Konusu Değişiklikler Yayım Tarihinde Yürürlüğe Girecektir.

Detaylı